Φοροδιαφυγή Μεγάλων Εταιρειών.   Leave a comment

Φοροδιαφυγή Μεγάλων Εταιρειών.

23/10/2011

Ακούω τον Ανδριανόπουλο να λέει ότι οι μεγάλες εταιρείες δεν φοροδιαφεύγουν και με έπιασαν τα γέλια.

Αυτός ο άνθρωπος ήταν Υπουργός στην Κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Ξέρει υποτίθεται και από οικονομία.

Για γέλια. Ας κάνει μια βόλτα στην πιάτσα να του πουν πως κλέβουν οι μεγάλες εταιρείες.

Οι μεγάλες εταιρείες έχουν δυο τρόπους να κλέβουν: 1)Υπερτιμολογήσεις, τριγωνικές συναλλαγές, απευθείας αναθέσεις κλπ 2) βάζοντας τα λόμπι των πολιτικών που τους έχουν στην λίστα πληρωμών, να ψηφίζουν ευνοϊκούς νόμους για τα κέρδη των Εταιρειών και διάφορες άλλες ευνοϊκές διατάξεις. Παράδειγμα η Ζήμενς, το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Αττική οδός κλπ.  που υπόκειται σε ειδική φορολογική ρύθμιση.

Άσε βρε Ανδριανόπουλε και κάθε Ανδριανόπουλε.

Γέλασα πρωί πρωί. Το τι διαστρέβλωση πέφτει δε λέγεται. Το πρώτο πράγμα που εξετάζεις σε ένα σύστημα, είναι: πόσο δίκαιο είναι το παιχνίδι.

Εύκολες προβλέψεις όλοι μπορούν να κάνουν. Η πρώτη εύκολη πρόβλεψη είναι το Δημόσιο Χρέος.

Αν πάρεις τις απόλυτες τιμές του Δημόσιου Χρέους, θα δεις ότι κάθε χρονιά από το 2000 και μετά, είναι αυξητικό. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι πας κατά διαόλου.

Δεν χρειάζεται να έχεις και πολύ μυαλό, όταν ο άλλος σου λέει, ότι το Δημόσιο Χρέος ξεπερνά το 100% και βαδίζει στο 110%, ότι είσαι σε δυσχερή θέση.

Θα μου πεις η Ιαπωνία έχει Δημόσιο Χρέος που αγγίζει το 200% και δεν έχει πρόβλημα. Είχα θέση παλιά ένα πρόβλημα προς απόδειξη. Κάθε κανόνας έχει και εξαιρέσεις; Πόσο ισχύει αυτή η πρόταση; Μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει καμία απόδειξη. 200% Δημόσιο Χρέος είναι πάντα δομικό πρόβλημα. Απλά η Ιαπωνία μπορεί να το διαχειριστή διότι σε άλλες παραμέτρους έχει εξίσου καλές αποδόσεις. Είναι για παράδειγμα έντονα εξωστρεφείς στις εξαγωγές με πολύ καλή οργάνωση. Στην Ιαπωνία δεν γίνονται απεργίες όπως στην Ελλάδα, που μειώνουν την παράγωγη. Το Έλλειμμα είναι κάτω από την κόκκινη γραμμή του 8%.

Όταν οι προβλέψεις είναι εύκολες δεν χρειάζεστε Οικονομολόγους, που μάλιστα η κάθε παρουσίαση τους είναι εσκεμμένη, ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και υπάρχει η βασική οικονομική εξίσωση: Έσοδα – Έξοδα = 0.

Αυτή η εξίσωση χρησιμοποιείτε από τα οικονομικά του σπιτιού, μέχρι των κρατών.

Αυτό που πρέπει να προσέχετε φίλοι αναγνώστες, είναι η εξαπάτηση των Οικονομολόγων. Ξεκινούν με μια αποδεκτή αλήθεια, όπως για παράδειγμα σταθεροποίηση ή μείωση των Δαπανών και μετά συνεχίζουν με διαστρεβλώσεις.

Σύστημα, που δεν κάνει τίποτα για την Διαφθορά και την επιβολή Αξιοκρατίας, αργά ή γρήγορα θα κατάρρευση.

Όταν η Παπαρρήγα, λέει ότι δεν την Ενδιαφέρει η Διαφθορά, είναι προφανές ότι δεν καταλαβαίνει την ιστορία. Η Διαφθορά δεν κάνει διακρίσεις. Στην Κίνα για παράδειγμα που κυβερνά το ΚΚΚ, υπάρχει διαφθορά και είναι μεγάλη. Διαφθορά δεν έχει μόνο ο Καπιταλισμός ή ο Σοσιαλισμός. Στην Ινδία έχει αναπτυχτεί κίνημα για την διαφθορά. Στην Βραζιλία. Στην Ελλάδα, τα γνωστά Αρχ.…. Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα, λένε τα γνωστά Αρχ.…. Της γνωστής χρεοκοπημένης Ελίτ που κυβερνά την χώρα κλέβοντας. Κλεπτοκρατια.

Όλοι μεγάλοι στρατηλάτες και ηγέτες, άνθρωποι της δράσης και της σκέψης, ήξεραν ότι η αξιοκρατία ήταν απαραίτητη, αν θέλουν να δημιουργήσουν μια αυτοκρατορία ή οτιδήποτε άλλο. Ήξεραν να λύνουν προβλήματα.

Ρίχνω πολύ γέλιο με αυτά που ακούω από υποτίθεται «μεγάλους» πολιτικούς ηγέτες. Η οικονομικές κρίσεις, είναι καθαρά κρίσεις διαφθοράς και απληστίας, από ορισμένα υποσύνολα του συνόλου.

Να γράψω κάτι και για τους Ιερόσυλους. Άκουσα κάποιους ντόπιους, στο ραδιόφωνο πάλι, ούτε ο Θεός δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα, αν έκανε κυβέρνηση!!!! Τι λέτε ρε Αρχ…..

Αν ο Θεός έκανε Κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2009, είναι απόλυτα σίγουρα ότι δε θα είχε ανάγκη το μνημόνιο. Θα έστελνε βέβαια αρκετούς αγγέλους σε νταβατζηδες, θα δήμευε περιούσιες πολιτικών, θα έδιωχνε επιόρκους δημοσίους υπαλλήλους, θα άλλαζε προς το δικαιότερο και απλούστερο το φορολογικό σύστημα, θα έκανε την διασύνδεση των βάσεων δεδομένων του Δημοσίου για να μην ταλαιπωρείτε ο πολίτης από τον κάθε Βαγγελα και φυσικά θα ήξερε ποιοι είναι πεθαμένοι και παίρνουν παράνομα σύνταξη.

Μόνο ανίκανα Αρχι…. Κυρτσο που ενοχλείσαι γιατί βρίζουμε, θα έλεγαν τις μπαρούφες που ακούω συνεχώς.

Ο Θεός επίσης θα άδειαζε τον Πάγκαλο, αφού ξέρει ακριβώς που είναι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ο Θεός θα την είχε σώσει την Ελλάδα σε χρόνο dt, Αρχ.…. Ή αν είχε τσατιστεί, από τα Αρχ…. της Ελίτ και τα τσιράκια της,  να την βουλιάξει. Γιατί Σάλα δεν ζητάς χρήματα από τους Μετόχους;

Ο Θεός φυσικά ξέρει καλύτερα από το ΣΔΟΕ ποιοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και φυσικά έχει την δύναμη να τις φορολογήσει.

Ο Θεός θα είχε επιβάλει αξιοκρατία και δικαιοσύνη. Τρία χρόνια θα διαρκούσε μια υπόθεση στα δικαστήρια μέχρι τελεσίδικης απόφαση.

Πρέπει να είσαι μεγάλο Αρχ. … για να λες: ούτε ο Θεός δε θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα.

24/10/2011

Ο Θεός δε θα είχε πρόβλημα να αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν.

Από το 1974 και μετά, κανένα από τα Αρχ.… που συμμετείχε στο έγκλημα δεν πήγε στην φυλακή Κυρτσε. Κανένα! και μας λες να μη βρίζουμε; Δεν δημεύτηκε η περιουσία κανενός Αρχ.…. κυκλοφορούν ανάμεσα μας, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Κρίμα Κυρτσε που δεν έγινες Βουλευτής, να μπεις και εσύ στο κλαμπ.

Με 153 βουλευτές εγώ δεν κυβερνώ, είχε δηλώσει ο σύγχρονος Τσολακογλου, οι βουλευτές έγιναν 153 και αυτός συνεχίζει να κυβερνά. Η εξουσία είναι γλυκιά και δυναμωτική. Τους νεκρούς τους κάνει ζόμπι. Αυτή την στιγμή την Ελλάδα την κυβερνούν τα ζόμπι.

Τρέμουν τις εκλογές. Το να βρίσεις Κυρτσε σε μια σοφιστικέ χούντα, που σκοτώνει διαδηλωτές, είναι το λιγότερο.

Το ποδόσφαιρο είναι το κατεξοχήν πολιτικό άθλημα. Τα πανό τα είδατε: Αρχιλαμογια έγραφαν. Στο Καραϊσκάκη το ακούσατε το σύνθημα;

Κάντε εκλογές να ξεφορτωθούμε τα πολιτικά πτώματα, που αποσυντίθενται και αυτό είναι επικίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.

Ακούω και τον Τραγκα να λέει ότι οι Αστυνομικοί έψαχναν στους δρόμους αυτοκίνητα για να βρουν τα πανό!!!! Που έγραφαν: Αρχιλαμογια και Λαμογια.

Παρακρατικοί χτυπούν το ΚΚΕ και τις ειρηνικές συγκεντρώσεις του. Που έγιναν πλατφόρμα αναφοράς για όσους θέλουν να διαδηλώσουν χωρίς να κινδυνέψουν. Τα ζόμπι που κυβερνούν τους επιτέθηκαν, ένας νεκρός διαδηλωτής.

Τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας είπε ο Σαρκοζι. Η δημόσια δήλωση του Καταγράφηκε.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι κυβέρνηση Ζόμπι. Ψέμα στο Ψέμα και νεκρές αλήθειες, μας πουλούν από τον Οκτώβριο του 2009. Το πρώτο εξάμηνο του 2010 δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, ότι οι άνθρωποι είναι Ζόμπι. Συνειδητά Ζόμπι.

Από το 1974 και μετά, κανένα από τα Αρχ.… που συμμετείχε στο έγκλημα δεν πήγε στην φυλακή Κυρτσε. Κανένα! και μας λες να μη βρίζουμε; Δεν δημεύτηκε η περιουσία κανενός Αρχ.…. κυκλοφορούν ανάμεσα μας, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Πρέπει να είσαι μεγάλο Αρχ. … για να λες: ούτε ο Θεός δε θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα.

Ο Θεός σε όλα τα Θρησκευτικά συστήματα, σε όλες τις Θρησκευτικές πλατφόρμες, είναι Παντοδύναμος και τα Όντα που βρίσκονται στην Υπηρεσία του, το κάτι άλλο. Το αδιανόητο.

25/10/2011

Ο Πάνος Καμένος ήταν χτες στην εκπομπή, Χωρίς αναισθητικό. Εχτες Δευτέρα πολλοί είχαν συζητήσεις στο γυαλί της τηλεόρασης, αλλά μόνο ο Καμένος έδωσε την είδηση.

Το cds που πούλησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 1 δις ευρώ, έφτασε να αξίζει 26 δις Ευρώ. Να λάβεις υπόψη σου αναγνώστη, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ψάχνει νέα μέτρα 8 δις ευρώ.

Ποιος Πάγκαλος και ποιος Λοβερδος και άλλοι πολιτικοί αστέρες της πλάκας. Ο Καμένος έδωσε τις ειδήσεις της βραδιάς.

Πρόσεχε Καμένε, γιατί καραδοκεί ο Μπάμπης και οι άλλοι. Δεν θέλει ζωντανές αλήθειες ο Μπάμπης. Δεν αγγίζει την ουσία.

4444

Χθες ενώ οι Ελληνικές Τράπεζες κατέρρευσαν, εγώ πούλησα με έναν φίλο, FAS με απόδοση πάνω από 40%. Αγορά 10,22 όταν ο DJ ήταν κάτω από 11.000 μονάδες. Το FAS είναι ETF και διαπραγματεύεται στην ΝΥ.

Όπως του είπα του φίλου, τα χρήματα που χάσαμε με τα δικαιώματα της Εθνικής θα τα βγάλουμε πολύ εύκολα, από αλλού. Βέβαια ο ανίκανος και φαφλατάς Βαγγελας, θα σταματήσει κάθε χρηματοοικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα, άρα και κάθε έσοδο από προμήθειες για το κράτος. Μόνο οι νταβατζηδες, έτσι Μπάμπη, που έχουν εταιρείες και στο εξωτερικό, όπως το Αφεντικό σου, θα βγάζουν χρήμα και θα μας πουλούν φύκια και μεταξωτές κορδέλες, με τσιράκια δημοσιογράφους.

Ο φίλος βέβαια είναι αρκετά πρωτόγονος στα χρηματοοικονομικά, όπως οι περισσότεροι άλλωστε.

4444

Προτοσαλτε μη μας ζαλίζεις με τις επιφυλλίδες του Γιανναρά. Μερικές φορές σε ακούν και έξυπνοι άνθρωποι. Άντε να κάνετε παρέα στον Ανδριανόπουλο και σε άλλους.

4444

Ο Μάκης χτες έδειξε ένα σκάνδαλο μίζας του 1979. Μπράβο Μάκη. Πολύ καλό το Ρεπορτάζ. 300.000 δολάρια η μίζα. Φυσικά τότε δεν υπήρχαν ούτε blogs, ούτε πολλά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα. Έτσι όσα σκάνδαλα γινόταν κρατούνταν σε χαμηλή δημοσιότητα.

Η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 1974 – 1980, έσπειρε το σπόρο της διαφθοράς και της μίζας. Όταν υπάρχει μίζα 300.000 δολάρια και κανένας δεν λογοδοτεί, οι επόμενοι σαφώς και θα κλέψουν περισσότερα χρήματα, αν σκεφτεί κανένας, ότι ήταν στην απέξω ολόκληρες δεκαετίες.

Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση μια ναυτιλιακή εταιρεία Ceres, που είχε δελφίνια και σύνδεε τα νησιά. Ήταν κάτι σαν μονοπώλιο ή καρτέλ εκείνη την εποχή.

4444

Όταν λέμε Κούρεμα, εννοούμε Κούρεμα στο συνολικό χρέος.

Αν το χρέος είναι 355 δις ευρώ, τότε κούρεμα 50% σημαίνει: 355 δις δια 2 ίσον 177,5 δις.

Αυτό είναι κούρεμα 50%, που συνιστά και πιστωτικό γεγονός. Αν το δημόσιο χρέος πάει στα 220 δις ή σε άλλο νούμερο ποιο μεγάλο από το 177,5 δις, τότε δεν είναι κούρεμα 50%.

Η Τρόικα έδωσε χρήμα, αλλά στην ουσία απέτυχε. Όποτε όταν κάνεις κούρεμα, για να γίνει βιώσιμο το χρέος, αφού οι άλλοι απέτυχαν οικτρά, το κάνεις στο συνολικό χρέος. Το κούρεμα γίνεται ως λύση και όχι για να βγάλουν κάποιοι δις ευρώ, στο πτώμα της Ελλάδος. Καθαρές κουβέντες.

Την Ελλάδα την σκότωσαν, όπως θα έλεγε και ο Μπεκας. Δεν αυτοκτόνησε. Την σκότωσαν Ααρών, σε καμία περίπτωση αυτοί οι τύποι δε θα αυτοκτονούσαν. Συμμορία ολόκληρη, με συνεργάτες εντος και εκτός.

4444

Οι τράπεζες δάνεισαν χρήματα στους Βασικούς Μετόχους, ώστε να συμμετάσχουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των ιδίων των τραπεζών!!!!

Είδες τι κάνουν Ανδριανόπουλε; Το γράφω γιατί εσύ ως αγαθός οικονομολόγος δεν ξέρεις από αυτά.

4444

Η Οικονομία είναι εύκολη υπόθεση, ιδίως όταν το παιχνίδι είναι δίκαιο.

26/10/2011

“….Εάν οι προϋποθέσεις για να γίνουν επενδύσεις είναι η μείωση των μισθών, ο περιορισμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η μείωση των φόρων και των κοινωνικών παροχών, τότε γιατί κάποιοι επενδύουν στη Σουηδία…” και στον Καναδά θα πρόσθετα εγώ.

Σε μια οργανωμένη κοινωνία, που δεν υπάρχουν συνέχεια ουρές στις Δημόσιες Υπηρεσίες, ούτε νταβατζήδες, το εργατικό κόστος δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο Ιδίως σε επενδύσεις με μεγάλο κεφάλαιο επένδυσης.

Το καινούριο εργοστάσιο του Μυτιληναίου με φυσικό αέριο για την παραγωγή ενέργειας, απασχολεί μόνο 27 ανθρώπους λέγεται. Το εργατικό κόστος δηλαδή είναι αμελητέο. Του βγάζω το καπέλο Έκανε μια σωστή επένδυση.

Τη ΔΕΗ φυσικά που έγινε πάρτι από την ΝΔ, δεν εκσυγχρόνισε κανένας τα εργοστάσια της και κανένας δεν πήγε φυλακή.
Ο Αθανασόπουλο ήταν άλλος ένας αποτυχημένος με παχυλό μισθό. Η ΔΕΗ αφέθηκε χωρίς εκσυγχρονισμό, επίτηδες, έτσι ήθελαν οι νταβατζήδες. Δεν άκουσα τον Αλαφούζο και τους άλλους, να λένε τότε τίποτα για εκσυγχρονισμό.
Η τιμωρία θα είναι πολύ σκληρή να ξέρουν οι εγχώριοι νταβατζήδες Πρώτα θα σας πάρουμε τις τράπεζες.

“….Ποιο είναι το πραγματικό ποσοστό της παραοικονομίας στην οικονομία μας (μετά βέβαια την ενσωμάτωσή κατά 20% που έκανε ο Αλογοσκούφης, ενθυμείστε, όχι βέβαια για να αυξήσει το ΑΕΠ αλλά το περιθώριο δανεισμού)…..”.

Εγώ το θυμάμαι και μάλιστα τότε γινόταν λόγος για 25%. Επίσης γίναμε παγκόσμια ρεζίλι διότι ο Αλογοσκούφης, ένα μέρος από τα χρήματα, τα βρήκε στα Μπουρδέλα.
Το τι δούλεμα έπεσε σε παγκόσμια κλίμακα, δε λέγετε.
Πες ρε βλαμενε νεοέλληνα, που πας και τους βρίσκεις όλους αυτούς; Τις περηπτωσαρες.

4444

Δεν ήμασταν εμείς εδώ, όταν έμπαινα στην Ευρωζωνη οι χώρες που δεν έπρεπε να μπουν, είπαν Σαρκοζι και Μερκελ.
Το άκουσες Σημίτη;

Αρχιερέα της διαπλοκής, όπως σε αποκάλεσε ο Κώστας Καραμανλής στην Βουλή, πριν γίνει πρωθυπουργός.
Μετά βέβαια όταν ο Κουρασμένος είχε ξεφτιλιστη, ζήτησε δημόσια συγνώμη το 2009 σε ένα τηλεοπτικό σου εξαπτέρυγο, τον Πρεπεντερη.
Τον Κουρασμένο για πολλά μπορείς να τον κατηγορησεις, αλλά δοσίλογος δεν ήταν.
Το μεγάλο παράσημο του Δωσίλογου, το έχει πάρει το “παιδί της αλλαγής”, ο Γεωργάκης.
Ο Κουρασμένος πέτυχε το αδιανόητο, να κάνει πρωθυπουργό τον Γιωργάκη.

4444

Να ξαναγράψω κάτι που έχω ξαναγράψει το 2010.
Ο Αντωνακης ο Σαμαράς το έχει δηλώσει καθαρά: ότι συμφωνίες έχει υπογράψει η πρώτη κατοχική κυβέρνηση, του Γιωργάκη του Παπανδρέου δηλαδή, θα τις σεβαστεί.

Μην ακούτε τα παραμύθια του πονηρού Αντωνάκη.

27/10/2011

Ώστε το Κούρεμα βγήκε 50%. Όσο το έγραψα δηλαδή, αναγνώστη.

4444

Ο Σκανδαλιδης λέγει δε θέλει τον Μπάστακα στο Υπουργείο του. Αν δεν το θέλει μπορεί να φύγει.
Ο Γεωργάκης δεν είναι Μεταξάς Σκανδαλιδη, δεν είπε πουθενά μεγάλα Όχι. ι
Ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι ΚΚΕ να φτιάξει ένα καινούριο ΕΑΜ.
Όποτε αν δεν θέλεις τον Μπαστακα, να φύγεις Άλλωστε αν γίνουν εκλογές θα σας διώξει ο Ελληνικός Λαός Τον μπουλο. Είδες τις αποδοκιμασίες και τα Ου!!!!Ου!!!! στον Μπεγλιτη. Αμα δε σου αρεσουν τα Ου Μπεγλιτη, κανε εκλογες ή παραιτησου.

4444

Ο Βερελης εχθές στο Αποκαλυπτικό Δελτίο, είπε ότι για όλα αυτά φταίει η Χούντα!!!! Τι λένε οι Πασοκοι για να ρίξουν τις ευθύνες αλλού Η Χούντα Βερελη δεν έφτασε το χρέος στο 160% του ΑΕΠ. Σαςπαρεδωσε οικονομία σε πολύ κατάσταση κατάσταση.

4444

Τελικά όλα είναι φωνομοντάζ.

Ποιο ήταν το Πρώτο blog που έκανε την αναδημοσίευση; Θα έπρεπε να ελέγξει την αξιοπιστία της φωτογραφίας. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να παρακολουθήσει το δελτίο ειδήσεων.

Εγώ όταν είδα την φωτογραφία σκέφτηκα, ότι κάποιος έκανε λάθος, βαρέθηκα να δω το δελτίο ειδήσεων στο διαδίκτυο και να τσεκάρω και έτσι να γίνω ποιο αξιόπιστος.

Εγώ όταν είδα την φωτογραφία σκέφτηκα, ότι κάποιος έκανε λάθος, βαρέθηκα να δω το δελτίο ειδήσεων στο διαδίκτυο και να τσεκάρω και έτσι να γίνω ποιο αξιόπιστος.
Εγώ όμως είμαι ένας απλός bloger, τα ενημερωτικά blogs που την δημοσίευσαν, γιατί δε την τσέκαραν; έτσι έχασαν μια ευκαιρία αξιοπιστίας. Δύσκολο πράγμα η αξιόπιστη ενημέρωση.
Η Έλλη μάλλον πήρε μια θετική δημοσιότητα, αφού είναι το θύμα. Όλοι θα θελήσουν να πάρουν την γνώμη της.

http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_3382.html

Χαμός έχει προκληθεί με την αναδημοσίευση και από το Fimotro παραποιημένου τίτλου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, που όπως υποστηρίζει η διεύθυνση της κρατικής τηλεόρασης έγινε σκόπιμα για να παραποιήσει την…πραγματικότητα.
Εμείς δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΡΤ για να υπάρξει καθοριστική διευκρίνιση σε ένα δημοσίευμα που έγινε αναπαραγωγή από δεκάδες blogs χωρίς κανένα επιπλέον σχόλιο από εμάς και χωρίς την υιοθέτησή του, καθώς όπως μας πληροφορεί η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης η παραποίηση έγινε σκοπίμως. Επίσης, το Fimotro ποτέ δεν έχει την πρόθεση να συκοφαντήσει κανέναν. όταν διαπιστώνεται ότι υπάρχει λάθος ενημέρωση αμέσως επανορθώνουμε:
«Μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος της ΕΡΤ, διέπραξαν σήμερα «άγνωστοι», που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ιστοτόπων δικτύωσης (blogs), παραποιώντας με δόλιο τρόπο – μέσω φωτομοντάζ – τίτλο του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) στις 21:00», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει:

«Η αήθης αυτή ενέργεια, που έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, φανερώνει το ποιόν των συγκεκριμένων ανθρώπων και το πώς αντιλαμβάνονται τις αρχές της Ελευθερίας του Τύπου, της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και της Δημοκρατίας».
Η ΕΡΤ Α.Ε. δηλώνει ότι θα προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν, όπως υπογραμμίζει, «οι υπεύθυνοι αυτής της απάτης σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με τη δουλειά των οποίων δεν μπορεί να παίζει κανείς». Εξάλλου, σημειώνει, «για κάθε κακόπιστο, και αυτό το δελτίο Ειδήσεων έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στον κεντρικό ιστότοπο της ΕΡΤ http://www.ert.gr ».
Αγωγή και μήνυση θα καταθέσουν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης, ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης Βασίλης Μπίτσης, ο Διευθυντής Ειδήσεων κ. Γιώργος Κογιάννης και η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ Έλλη Στάη.

4444

http://www.voanews.com/greek/news/Europe-Economy-Agreement-132668883.html

Διπλωματικές πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφεραν ότι οι ιδιωτικές τράπεζες που διατηρούν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου συμφώνησαν τελικά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Επίσημη ανακοίνωση για το θέμα αναμένεται αργότερα σήμερα.
Ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχαν συνάντηση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσάρλς Νταλάρα, για να τον πιέσουν να δεχτεί την εν λόγω διευθέτηση.

Αρχικά οι τράπεζες δεν ήθελαν τέτοιο μεγάλο ποσοστό «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες επεδίωκαν αναδιάρθρωση του χρέους μέχρι και 60%.

Επίσης τη Τετάρτη αξιωματούχοι της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία ύψους 106 δισεκατομμυρίων Ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Επίσης σχεδιάζουν να ενισχύσουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Ευρωζώνης κατά 1 τρισεκατομμύριο Ευρώ, αλλά οι λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας θα ολοκληρωθούν τον άλλο μήνα.

Σχόλιο: Όπως το έγραψα η Ευρώπη για να σωθεί θέλει χρήμα Πολύ Χρήμα Φαίνεται ότι το καταλαβαίνουν.
Πρέπει να έχω πολλά πτυχεια Οικονομίας για να πέφτω μέσα στις προβλέψεις μου!!!!! Δεν εξηγείτε αλλιώς.
Η ανακεφαλαίωση των τραπεζών είναι σωστή και επιτακτική κίνηση.
106 δις για τράπεζες συν 100 δις το ελληνικό κούρεμα, αρκετό χρήμα.
Πόσοι από εσάς έχετε διαβάσει Νας;

4444
Η καλή οικονομική σκέψη της ημέρας.  Ελπίζω να εφαρμοστεί Το μέτρο συμφέρει το κράτος, τις τράπεζες και τους νόμιμους πολίτες.

Bagela για να δω πως θα το εφαρμόσεις Η σωστή εφαρμογή, φέρνει χρήμα στα ταμεία και ποσοστά δημοτικότητας.

http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1314363

Απευθείας από τις τράπεζες θα εισπράττει το δημόσιο το ΦΠΑ για συναλλαγές των καταναλωτών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Πρόκειται για σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Η ηγεσία του υπουργείου είναι προβληματισμένη  από το γεγονός ότι ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά η έκδοση αποδείξεων από τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες λόγω του λεγόμενου κινήματος των αποδείξεων και της ενίσχυσης του κλίματος φορολογικής συμμόρφωσης από τους αυξημένους ελέγχους του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας στην αγορά, η πορεία των εσόδων από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας δεν είναι ανάλογη…….

4444

Η Μερκελ ξέρει να παίζει Black Jack. Η Ελλάδα είναι η νταμα που δίνει ο Ντίλερ στην Μερκελ για να κάνει 21, αφού τράβα από τα 18.
Το έχω γράψει πολλές φορές: Κάποιοι πολύ ισχυροί στο Σύμπαν θέλουν την Ελλάδα έτσι ή αλλιώς στο τραπέζι των νικητών Αυτό να το θυμούνται και οι Σκολιανοί και κάποιοι άλλοι.

Το να σώσουν και να φτιάξουν κράτος την Ελλάδα, στην ουσία σώζουν τον εαυτό τους.
Απορώ ποιος στήνει τέτοια παιχνίδια Black Jack!!!!!

4444

Έχει χαλάσει και ο Η/Υ και είμαι στο τρέξιμο. Δεν υπάρχουν και χρήματα.

4444

Η καινούρια τράπεζα μετά την συγχώνευση ALPHA και Eurobank, θα βρουν τα κεφάλαια που χρειάζονται. Ένας λόγος είναι, ότι όταν δούλευα ως φύλακας, πέρασα πολύ καλά και δε το ξέχασα.

28/10/2011

Τα χρήματα των Ταμείων λεηλατήθηκαν από τις κυβερνήσεις. Τα ταμεία που είχαν σωστή διαχείριση ήταν εύρωστα, όπως το ΝΑΤ.

Αυθαίρετες προσλήψεις και αυθαίρετη ένταξη ασφαλισμένων, τα οδήγησαν στην καταστροφή. Το πολιτικό σύστημα τα κατέστρεψε. Οι δοτές κυβερνήσεις. Τα Δομημένα Ομόλογα της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή τα θυμάστε;
Αφήσατε τους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ρημάξουνε τα ταμεία
Κανονικά τα ταμεία με τόσο χρήμα που έχουν, θα έπρεπε να έχουν δική τους τράπεζα. Τι να λέμε τώρα.
Αν ο Προβοπουλος έκανε οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς έγκριση των Ταμείων να παει φυλακή.
Η ΝΔ δεν είναι καλύτερη του ΠΑΣΟΚ. Μαζί βούλιαξαν την Ελλάδα.

http://fimotro.blogspot.com/2011/10/8.html

Ρεσιτάλ του Ρωμανιά ανάμεσα στα… θηρία. Δυο φορές πήρε τον λόγο στην εκπομπή με Μόσιαλο και Μιχελάκη και τους έβαλε τα γυαλιά.

“Τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 8 δις, τα υπόλοιπα αποθεματικά τα έχουν καταθέσει…μετρητά στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εάν η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα μετρητά για να αγοράσει Ελληνικά ομόλογα, αφορά την Τράπεζα και όχι τα ταμεία. Μετρητά κατέθεσαν τα ασφαλιστικά ταμεία στην Τράπεζα, μετρητά πρέπει να πάρουν όταν τα χρειαστούν. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού”.

Ξέρει κάτι παραπάνω;

4444
Παπουλια γραφικέ, άμα δε θέλεις να σε φωνάζουν προδότη, παραιτήσου. Ο Λαός θέλει εκλογές.

Παπουλια σε έχει ξεπεράσει η δυναμική της ιστορίας. Παραιτήσου.

http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_585.html

Ομάδες διαδηλωτών από διάφορες κοινωνικές ομάδες εισέβαλαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στο χώρο που θα τελούταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος αποκλείστηκε από κλούβες των ΜΑΤ και για πρώτη φορά στα…χρονικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από το σημείο.

 

Advertisements

Posted October 24, 2011 by bmplefour in Greek Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: