Οι Προκλητικοί Δωσίλογοι του σήμερα.   Leave a comment

Οι Προκλητικοί Δωσίλογοι του σήμερα. 

02/11/2011

Ο Μπερλουσκόνι πήρε τηλέφωνο την Μέρκελ και της είπε ότι δεσμεύεται ότι όσα υποσχέθηκε θα τα κάνει και επίσης πρότεινε και καινούρια μέτρα.
Η κίνηση του ΓΑΠ θορύβησε όλο τον κόσμο και όλοι γίνονται σοβαροί.
Ο ΓΑΠ είναι πολιτικά νεκρός. Πολιτικά ξεγραμμένος. Είναι επικίνδυνος.

Στην πολιτική όταν ο άλλος δε θέλει να φύγει, επειδή τα γεγονότα τον έχουν ξεπεράσει, το βάρος πέφτει στους άλλους για να τον βγάλουν έξω από τα δωμάτια εξουσίας.
Οι Νεοέλληνες Μερκελ και Σαρκοζι, δε θέλουν δημοψήφισμα, εκλογές θέλουν. Το δημοψήφισμα Γιωργάκη έπρεπε να το κάνεις το 2010, όχι τώρα.

Ο Γιωργάκης ξεκίνησε ως μεγάλος ψεύτης και κατέληξε ως μεγάλος εκβιαστής.
Αν γίνει δημοψήφισμα εγώ θα απέχω. Δε θέλω να φύγω από την ΕΕ, αλλά θέλω αλλαγή διαχείρισης. Θέλω ποιο ικανούς διαχειριστές της εξουσίας και όχι σπάταλους στην προσωπική και δημόσια Ζωή τους. Την στιγμή που γύρω μου υπάρχει τόση φτώχεια και πείνα.
Η Ελλάδα έγινε για να την κυβερνούν οι Παπανδρέου ή κάπως έτσι είχε πει η μαμά του. Όποιος έχει την ακριβή δήλωση καλό είναι να την ρίξει στην σκηνή.
Αλήθεια ποιος θυμάται τα email που είχε δημοσιεύσει η Λιάνα Κανελη στο Νέμεσις;

“Μιχάλη μου δίνεις το σαμπουάν;
Ναι Αγάπη μου. Κυρία Μαρία μου δίνεται το σαμπουάν …….”.

Όλοι ζητάνε τώρα που βρίσκονται μετέωροι πάνω από τον γκρεμό, εκλογές. Δε θα ήταν καλύτερα οι εκλογές να γινόταν ποιο μπροστά όπως το είχα γράψει.

Ρε νεοέλληνα, είσαι βλαμμένος; δε διαβάζεις;

Αυτοκτονεί λόγο της φοβίας για τον επικείμενο πολιτικό του θάνατο, έγραφε μια πολιτική εφημερίδα της αλλοδαπής. Αυτοκτονεί ως πρωθυπουργός βόμβα.

Φυσικά όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο Παπανδρέου είχε χαρτιά για να διαπραγματευτεί κάτι καλύτερο, απλά δε τον ένοιαζε ο Ελληνικός Λαός. Μόλις είδε ότι χάνει την εξουσία τα χρησιμοποίησε, αλλά είναι πλέον αργά. Οι Έλληνες δε τον θέλουν.
Ο ΓΑΠ ως τρομοκράτης, κρατά τους νεοέλληνες ομήρους. Να του πει κάποιος, ότι αυτοί που θα τον ρίξουν, με βάση και τις ιστορικές συνθήκες, σε καμία περίπτωση δε θα χαρακτηριστούν αποστάτες.  

01/11/2011

Ο μαθητής που έριξε την μούντζα στους επίσημους κάνοντας παρέλαση, στην Λάρισα, έχει ενδιαφέρον βιογραφικό.
Το πρωί δουλεύει και το βράδυ πηγαίνει σε νυκτερινό σχολείο. Έχει άλλα 15 αδέρφια.
Αυτή η Ελλάδα, η άλλη Ελλάδα, που προσπαθεί να επιβίωση, έριξε την μούντζα Παπουλια & Σια.

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του ΓΑΠ. Εξήγγειλε δημοψήφισμα. Πονηρός. Εκλογές έπρεπε να εξαγγείλει, όχι δημοψήφισμα.
Κίνηση τυχωδιοκτισμου. Μέσα όμως στα πολιτικά πλαίσια.
Ο ΓΑΠ έχει το δικαίωμα να κάνει δημοψήφισμα με βάσει το Σύνταγμα που έχουν ψηφίσει τα κόμματα.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ την κίνηση, κίνηση ρίσκου σε σχέση με την Ελλάδα ή την Ευρωζωνη.
Εγώ στο δημοψήφισμα μάλλον θα απέχω. Η αποχή μετρά στην εγκυρότητα του δημοψηφίσματος.

30/10/2011

Το παρακάτω άρθρο δεν είναι δύσκολο να γραφτεί από μια σοβαρή πηγή ενημέρωσης Αν είσαι ικανός δημοσιογράφος θα βρεις πόσα σπατάλησε ο Γεωργάκης και οι παρατρεχάμενοι του στα διάφορα ταξίδια.  
Μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει δεν κάνει τέτοια σπάταλη. Θυμάται τους Αρχαίους Σπαρτιάτες.  
Γιωργάκη δεν πας στο διάολο. Εδώ δεν έχουμε να φάμε, κόβονται μισθοί και συντάξεις και εσύ ξοδεύεις χρήματα σαν μαχαραγιάς. Σαν Παρηκμασμενος Σουλτάνος.

Εγώ δεν έχω χρήματα να κάνω ιατρικές εξετάσεις. Τσίμα, αν έρθουν Γάλλοι γιατροί στην Αθήνα, σίγουρα θα παω. Αν έρθουν Γερμανοί, θα αναφωνησω: ο Χριστοφορακος σας έστειλε;

Πήγαινε στο διάολο, πάρε μαζί σου και τον Παπουλια που κάνει πως δεν καταλαβαίνει, για να δούμε τι θα κάνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας.
Ο Γεωργάκης δεν πρόκειται να φύγει εθελοντικά. Δεν αφήνει την γλυκιά εξουσία. Ο Καντάφι το φιλαράκι του την άφησε;
Άσχετα τι συμβαίνει σε μας, ο ΓΑΠ και οι Υπουργοί του και οι Βουλευτές του, περνούν καλά Μες το χρήμα είναι.

Δεν χρειάζεται να γράψω ότι η Ιστορία έχει καταδικάσει τον Παπανδρέου Ήταν πολύς μικρός για μια τέτοια κρίση. Μας πήγε συνειδητά στην Χρεοκοπία. Ούτε μια μάχη δεν έδωσε.

http://www.newpost.gr/post/83214/%CE%A0%CE%AE%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%C2%AB%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BD%E2%80%A6-%CE%B5%CE%BC%CE%AF%CF%81%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%82/

Από την αρχή του χρόνου ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επισκεφτεί τις Βρυξέλλες πολλές φορές. Τρεις ήταν ως τώρα οι τακτικές σύνοδοι, μια την 21 Ιουλίου, άλλη μια – παρατεταμένη –  η τελευταία, Αθήνα- Βρυξέλλες είναι για τον Πρωθυπουργό και το πολιτικό ρεπορτάζ που τον ακολουθεί δρομολόγιο ρουτίνας.

Ο Πρωθυπουργός δεν ταξιδεύει μόνος. Ουκ ολίγοι παρατρεχάμενοι τον ακολουθούν. Ο Παπανδρέου παίρνει και διάφορους συμβούλους – διαβάζοντας προσεκτικά τα ρεπορτάζ μάθαμε ότι στις Βρυξέλλες ήταν και ο Τζόφρι Ζακς, το νέο αστέρι ανάμεσα στους οικονομικούς συμβούλους του Γιώργου. Ως εδώ καλά, Το πρόβλημα είναι ότι η αποστολή καταλύει κάθε φορά στο Conrad.

Για όσους ξέρουν από Βρυξέλλες πρόκειται για το πιο λουσάτο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, το πιο φημισμένο – και ακριβό – από τα πεντάστερα. Όχι δεν λέμε να πάει ο Πρωθυπουργός σε ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας. Αλλά ότι πιο ακριβό και πιο πολυτελές διαθέτουν οι Βρυξέλλες για τον ηγέτη μιας χρεοκοπημένης χώρας και τους παρατρεχάμενους του όπως και να το κάνουμε είναι πρόκληση.

Υπάρχει κανένας λόγος ο τελευταίος παρατρεχάμενος της αποστολής να διανυκτερεύσει σε δωμάτιο 45 τετραγωνικών-τόσο είναι τα μικρότερα δωμάτια στο Conrad, μια ματιά στην ιστοσελίδα του θα πείσει και τους πιο δύσπιστους, ενώ υπάρχουν τόσα ξενοδοχεία εκεί κοντά στην Avenue Louise; Άσε που ούτε το γυμναστήριο ούτε το ιντερνέτ είναι δωρεάν, στοιχίζουν έκαστο, 25 ευρώ την ημέρα επιπλέον.  

Βεβαίως μιας και είμαστε καλοί πελάτες, μπορεί να μας κάνουν και καλές τιμές. Όσο καλές τιμές όμως και αν κάνει ένα ξενοδοχείο με τιμή πόρτας άνω των 300 ευρώ το φθηνότερο δωμάτιο, τα ποσά που μαζεύονται είναι γιγαντιαία, αν λάβει μάλιστα κανείς υπ’ όψη του και το μέγεθος της αποστολής.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τον περασμένο Μάρτιο, οι Έλληνες είχαν κλείσει δύο ορόφους. Και αν μαζέψει κανείς τα ποσά από τον Δεκέμβρη του 2009 ως σήμερα, ισοφαρίζουν και με το παραπάνω τις περικοπές στους μισθούς των διπλωματικών υπαλλήλων τα τελευταία δύο χρόνια.  

Μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και υποτίθεται καίγεται για οικονομία δεν στέλνει τον Πρωθυπουργό της στο Conrad. Όχι τουλάχιστον στις Βρυξέλλες, όπου είναι σε θέση να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι χωρίς διόλου έκτακτα, είναι εκεί 4 φορές το χρόνο. Οργανώνει λοιπόν κάτι οικονομικό. Προφανώς όμως συνηθίσαμε στο Conrad, έτσι μάθαμε. Και η μόνη μας ελπίδα να κλείσει αυτή η πληγή στα δημόσια οικονομικά είναι να πάρει το ίδιο το ξενοδοχείο σοβαρά τη χρεοκοπία και να μην δίνει δωμάτια στην ελληνική κυβέρνηση ή να ζητάει εξόφληση με το κλείσιμο της κράτησης…

ΥΓ. Ανάλογης πολυτέλειας είναι και το ξενοδοχείο όπου έγινε η Σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κρήτη. Αλλά εκεί, πλήρωνε η Διεθνής…

Θέμης Δαγκλής

Advertisements

Posted October 31, 2011 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: