Πως θα γίνει η διαχείριση του Λάθους των 55 δις. Στην Γερμανία.   Leave a comment

Πως θα γίνει η διαχείριση του Λάθους των 55 δις. Στην Γερμανία.

31/10/2011

Όλα πάνε δεξιά στην Γερμανία. Ακόμα και τα λάθη, βγαίνουν σε πολύ καλό. Αντι για τραγωδίες έχουμε happy end.  

Φυσικά, ένα τέτοιο λάθος, εκθέτει τους Λογιστές. Αναρωτιέσαι τι γίνεται και πόσο αξιόπιστοι είναι.

Η Ελλάδα όσο σχιζοφρενικό και αν φαίνεται, όσο παράλογο, δίνει στην Γερμανία πολλά. Δε το γράφω αυθαίρετα, τα γεγονότα μιλούν Μόνα τους. Η χρονική στιγμή που εκδηλώνονται είναι πάντα δηλωτική.
Αν όμως η Γερμανία δεν συμπεριφερθεί σωστά, θα έχει πρόβλημα.

http://www.newpost.gr/post/83019/%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-55-%CE%B4%CE%B9%CF%83.-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B7-%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C…-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82!/

Ο εντοπισμός και συνεπακόλουθη απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής ύψους 55,5 δις ευρώ σε προβληματική τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο θα υποβοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο.      

Η αποκάλυψη του λάθους, που άφησε άναυδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της «FMS Wertmanagement», αποκαλούμενης και “κακής τράπεζας” που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της «HRE Bank», το 2009.

Η απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων συνεπάγεται τη μείωση του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ της χώρας, στο επίπεδο του 81% από 83%, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το λάθος σημειώθηκε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν.

Η εξέλιξη πάντως συνοδεύτηκε από κριτική εκ μέρους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.

«Δεν πρόκειται για κανένα ποσό που αφήνει η νοικοκυρά μέσα στη γυάλα με τα μπισκότα και στη συνέχεια το ξεχνά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_8307.html

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Hypo Real Estate (HRE) θα πρέπει να εξηγήσει αυτοπροσώπως στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πώς προέκυψε το επίμαχο λογιστικό λάθος των 55,5 δισεκατομμυρίων ευρώ υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Handelsblatt.

Ο γερμανικός Τύπος αποκάλυψε την Παρασκευή ότι μια λανθασμένη διπλή εγγραφή χρέους της FMS, της τράπεζας επισφαλειών που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και την κρατικοποίηση της HRE, το 2009, επιβάρυνε το χρέος της Γερμανίας κατά 55,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με την Handelsblatt ο Σόιμπλε ήταν ενήμερος για την υπόθεση αυτή από τις αρχές Οκτωβρίου.
Η πρόεδρος της HRE Μανουέλα Μπέτερ και ο διευθυντής της “κακής τράπεζας” Κρίστιαν Μπλουμ θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες με τον Σόιμπλε για να διευκρινίσουν πώς έγινε το λάθος.

 

Advertisements

Posted October 31, 2011 by bmplefour in Germany - Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: