Η Κύπρος Βαδίζει σωστά.   Leave a comment

Η Κύπρος Βαδίζει σωστά.

06/12/2011

Ο Χριστοφιας πρέπει να φύγει. Οι ενέργειες του, όπως έδειξε και το ατύχημα είναι καταστρεπτικές. Οι δηλώσεις του άσχημες.  
Η Κύπρος χρειάζεται καινούρια ηγεσία. Κύπριοι χρειάζεστε καινούρια ηγεσία.  
Να σας θυμίσω ότι χωρίς τον Τάσο Παπαδόπουλο, ο Χριστοφιας δε θα παρίστανε τον Μάγκα στο εσωτερικό της Κύπρου.
Το ατύχημα τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα. Οι Ενέργειες του έχουν ζημησιωσει την Κύπρο.
Διώξτε τον, αυτή είναι η εντολή.

Διώξτε τον Χριστοφια πριν κάνει χειρότερα.

Το ατύχημα ήταν μια φοβερή ανωμαλία, που οφείλετε στις Ενέργειες του Χριστοφια. Ένας Looser δεν μπορεί να συνεχίσει. Το ατύχημα ήταν μια τεράστια καμπάνα.
http://fimotro.blogspot.com/2011/12/12-37.html

Ο πλούτος που μπορεί να αντληθεί, μόνο από το οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ξεπερνά τα 450 δισ. δολάρια, εκτιμά ο δρ Μιχάλης Οικονομίδης, καθηγητής του Cullen College of Engineering στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του…Χιούστον.

Ο Μ. Οικονομίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πολίτης» εκτιμά ότι από τη διάχυση αυτών των χρημάτων στην κυπριακή κοινωνία θα διπλασιαστεί και αργότερα θα τετραπλασιαστεί το κατά κεφαλήν εισόδημα των Κυπρίων. Σύμφωνα με τον καθηγητή, στο οικόπεδο 12 υπάρχει και πετρέλαιο, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι οποίες όπως σημείωσε δεν διαφέρουν από αυτές της Noble, αγγίζει τα 3,7 δισ. βαρέλια. Αυτό το πετρέλαιο αξίζει πιο πολλά από το φυσικό αέριο και εκπλήσσομαι που κανείς δεν το αναφέρει, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ρωσία

Σε ό,τι αφορά τη γεωπολιτική ανάλυση, ο κ. Οικονομίδης θεωρεί ότι η Κύπρος δεν πρέπει να εξαρτηθεί από τη Ρωσία, την οποία θεωρεί ως «το δούρειο ίππο κατά των κυπριακών συμφερόντων».

Κρούει τέλος τον κώδωνα του κινδύνου και κάνει λόγο για έλλειψη σοβαρότητας στη διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κύπρου από την πολιτική ηγεσία.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για τη διαχείριση του τεράστιου θέματος των ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, αλλά και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν αμέσως μετά την αναμενόμενη επιβεβαίωση της ύπαρξης αποθεμάτων στο οικόπεδο 12 από την αμερικανική Noble.

09/11/2011

4444

4444

Η Ιστορία έχει πολλά “δώρα” για την Κύπρο και το Ισραήλ. Αρκεί να συνεχίσουν να βαδίζουν στην θέληση της. Ούτε μέτρο δε θα παρεκκλίνετε από την κατεύθυνση, όπως έχω γράψει.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63533189

Το χαμόγελο στα χείλη των Κυπρίων (οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά) έρχεται να επαναφέρει η είδηση για τον ενεργειακό θησαυρό που κρύβεται στα αμπάρια του κυπριακού υπεδάφους, στα ανοιχτά των νότιων ακτών της Μεγαλονήσου.

Έπειτα από μετρήσεις που έγιναν στο φρεάτιο, σε μικρή απόσταση από τον φλοιό του κοιτάσματος “Αφροδίτη” στο “Οικόπεδο 12” της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), οι ειδικοί της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy, η οποία έχει αναλάβει τις γεωτρήσεις για λογαριασμό της Λευκωσίας, ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που μέχρι πρότινος αποτελούσε απλώς ένδειξη, δηλαδή πως το συγκεκριμένο κοίτασμα είναι εξαιρετικά πλούσιο.

Συγκεκριμένα, βάσει των τελευταίων εκτιμήσεων της Noble, το περιεχόμενο του εν λόγω κοιτάσματος αερίου υπολογίζεται σε 10 τρις κυβικά πόδια (όπερ σημαίνει πως αυτό είναι μεγαλύτερο από κάποια ισραηλινά κοιτάσματα, όπως για παράδειγμα το Dolphin 1 που βρίσκεται 110 χιλιόμετρα δυτικά της Χάιφα).

Υπολογισμοί

Μάλιστα προβαίνοντας σε έναν πρόχειρο υπολογισμό, η αξία της εν λόγω ποσότητας φυσικού αερίου αγγίζει (βάσει των σημερινών τιμών πώλησης στα χρηματιστήρια) περίπου τα 38 δις δολ. (πριν από τις αποσβέσεις και προτού αφαιρεθεί το κόστος εξόρυξης).

Σημειώνεται πως οι εργασίες στην πλατφόρμα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 16 Νοεμβρίου και πως, εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ωστόσο τα νέα είναι, αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικά και έρχονται να τονώσουν την κυπριακή πλευρά σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, καθώς αυτή βλέπει τα δύσκολα στα μέτωπα της οικονομίας (υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και των τριών κυπριακών τραπεζών από τον οίκο “Moodys”, έκθεση των κυπριακών τραπεζών στο “κουρεμένο” ελληνικό χρέος), της πολιτικής (το κλίμα διχασμού εντείνεται μετά το ψήφισμα με το οποίο η πλειοψηφία της βουλής ζητεί την εθελούσια παραίτηση Χριστόφια, καθώς του καταλογίζει ευθύνες για φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, τον Ιούλιο) αλλά και της διπλωματίας (πιέσεις από την Κομισιόν στη Λευκωσία για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό μέσα στους επόμενους μήνες, πριν από το καλοκαίρι του 2012, δηλαδή προτού η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ).

Advertisements

Posted November 9, 2011 by bmplefour in Cyprus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: