Silvio Berlusconi.   Leave a comment

Silvio Berlusconi.

14/11/2011
Η Υπόθεση Μπερλουσκόνι είναι μια υπόθεση εργασίας για το πολίτευμα την Δημοκρατίας. Είναι δηλαδή κάτι που θα την μελετούν στο μέλλον.
Η Δημοκρατία όπως γνωρίζεται έχει τρεις άξονες σε πρώτο πλάνο. Ένας άξονας είναι η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Δηλαδή, δεν μπορεί να πει κάποιος, ότι επειδή τον ψήφισαν οι πολίτες δεν μπορεί να δικαστεί.  
Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι για να προστατευτεί το πολίτευμα της δημοκρατίας από τους Λαοπλανους και Δημαγωγούς.

Θα το ξαναγράψω: Ο Μπερλουσκόνι φεύγει επειδή τον πιέζουν οι διεθνείς αγορές και όχι η Αντιπολίτευση. Αυτό λέει πολλά για την αντιπολίτευση, αλλά και για τους Ιταλούς πολίτες.

Όλα αυτά τα γράφω από το Παγωμένο Διαμέρισμα μου και σκέφτομαι άλλες μορφές θέρμανσης Δυστυχώς στα διαμερίσματα δεν μπορείς να βάλεις σομπες πετρελαίου ή ξύλου, που βγάζουν καπνό ως υπόλειμμα, χωρίς να έχεις καπνοδόχο.  Από την άλλη η ΔΕΗ είναι πανάκριβη.
Εγώ δεν είμαι τυχαίος, ξέρω από τεχνολογία, το πρόβλημα είναι το πλαίσιο. Χρειαζόμαστε μια πρακτική εφεύρεση για να ζεσταθούμε.

Υπάρχει; Φυσικά και υπάρχει, λες έτσι να το γράφω.

Ότι ζεις εσύ φτωχέ νεοέλληνα, αυτό ζω και εγώ. Όποτε κανένας σεβασμός στα τσογλάνια που μας οδήγησαν εδώ.  

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=325675

Της ΕΡΣΗΣ ΒΑΤΟΥ

Παραιτήθηκε μεν από τον πρωθυπουργικό θώκο, αλλά με μια θεαματική κίνηση που στόχο είχε να ξεκαθαρίσει ποιος παραμένει το αφεντικό, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε χθες διάγγελμα προς τον ιταλικό λαό, διακηρύσσοντας ότι κανείς δεν πρέπει να προεξοφλεί το τέλος του και πως δεν σκοπεύει να αποσυρθεί αν η Ιταλία δεν εκσυγχρονιστεί.

Είκοσι τέσσερις ώρες νωρίτερα και αφού είχε υποβάλει την παραίτησή του, είχε αναγκαστεί να φύγει από το Προεδρικό από την πίσω πόρτα.

Με ένα σημείωμα στο Twitter από την κατάμεστη πλατεία του Κυριναλίου το βράδυ του Σαββάτου, ένας δημοσιογράφος ενημέρωνε: «Φεύγει. Αλλά φεύγει στ’ αλήθεια;».

Προφανώς ήξερε κάτι περισσότερο από όσους, επικαλούμενοι την ατιμωτική του έξοδο από το Προεδρικό, θεωρούσαν ότι ο Μπερλουσκόνι είναι πια «καμένο χαρτί».
Η αλήθεια είναι ότι ο Μπερλουσκόνι πέρασε δύσκολα μέχρι να μπει στο Κυρινάλιο. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί απ’ έξω φωνάζοντας συνθήματα και βαριές λέξεις όπως «παλιάτσο», «μαφιόζε», «παραιτήσου», «είναι σήμερα η ημέρα της απελευθέρωσης» αλλά και… γαλλικά όπως «βανφακούλο» (άιντε στο… καλό). «Πικράθηκε» ο Μπερλουσκόνι, είπαν στενοί συνεργάτες του.

Περνώντας στην αντεπίθεση, πολύ γρήγορα είναι η αλήθεια, εμφανίστηκε χθες βράδυ στην τηλεόραση σε μια κίνηση που επικρίθηκε σφόδρα από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, τα οποία μίλησαν για πρακτικές «Τσαουσέσκου» θέτοντας το ερώτημα: Ως τι θα κάνει διάγγελμα;

«Σε όποιον γιόρτασε αυτό που χαρακτήρισε έξοδό μου από τη σκηνή, λέω ότι από αύριο θα διπλασιάσω τις προσπάθειές μου για τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών, της Δικαιοσύνης και των θεσμών στην Ιταλία. Δεν θα αποσυρθώ αν δεν εκσυγχρονιστεί η Ιταλία».

Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι η αποχώρησή του έγινε «από γενναιοψυχία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κράτος, για να αποφευχθεί νέα κερδοσκοπική επίθεση», θυμίζοντας ότι ουδέποτε «έχασε ψήφο εμπιστοσύνης σε Βουλή και Γερουσία».

«Δεν υπάρχει εναλλακτική στην πολιτική κυβέρνησή μας, αλλά κάνοντας το καθήκον μας θα στηρίξουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών», είπε προσθέτοντας σε όσους είχαν αμφιβολία ότι: «Η κάθοδός μου στην πολιτική άλλαξε την Ιστορία».
Και μετά: «Αγαπώ την Ιταλία, δεν παραδίνομαι». Νωρίτερα, είχε στείλει μήνυμα σε συνέδριο μικρού δεξιού κόμματος: «Συμμερίζομαι την αντίληψή σας και ελπίζω ότι θα πάρουμε μαζί το δρόμο προς την κυβέρνηση».

Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα του Μπερλουσκόνι μένει να το δούμε. Ωστόσο, βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι έχοντας αποτύχει να περάσει νόμο που θα του έδινε ασυλία από δίκη και δεδομένου ότι δεν είναι πλέον πρωθυπουργός, έρχεται τώρα αντιμέτωπος με την υποχρέωση παρουσίας στις ακροαματικές διαδικασίες.

Τρεις είναι οι δίκες που εξακολουθούν να «τρέχουν»: η υπόθεση «Ρούμπι», η διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Mediaset και η φημολογούμενη διαφθορά του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς, τον οποίο ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας φέρεται να δωροδόκησε.

Οι δύο τελευταίες είναι αυτές που κινδυνεύουν να παραγραφούν. Θεωρείται βέβαιο όμως ότι το πρόσχημα του «θεμιτού κωλύματος» που ο Μπερλουσκόνι επικαλούνταν ως πρωθυπουργός και έπαιρνε αναβολές, δεν θα γίνεται πλέον δεκτό.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί φυσικά να επιστρέψει στη Μίλαν και τις επιχειρήσεις του. Κι εκεί όμως τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Από τον Μάιο, οι μετοχές της Mediaset -που ελέγχεται από τον οικογενειακό όμιλο Fininvest- έχουν χάσει το μισό της αξίας τους.

13/11/2011

Ο Silvio Berlusconi δεν παραιτείτε γιατί του ασκεί πίεση η Αριστερά της Ιταλίας. Όχι.
Παραιτείτε γιατί του ασκούν πίεση οι δικοί του βουλευτές κάτω από την πίεση της Οικονομικής Κρίσης.

Η Αριστερά θα έλεγα απέτυχε να διώξει τον Silvio Berlusconi. Δεν έπεισε τους Ιταλούς ψηφοφόρους.
Η οικονομική κρίση είναι αυτή που δείχνει την πόρτα στον Silvio.

Πάντα αναρωτιόμουν ποια κατάσταση θα διώξει τον Silvio Berlusconi από την εξουσία.

Τώρα ο Silvio θα έχει και τον χρόνο να παει στα δικαστήρια.  
Το Ποδόσφαιρο έκανε διάσημο τον Berlusconi.
Μετά το θρίαμβο της ποδοσφαιρικής Μίλαν, τι το καλύτερο να αναλάβει και τα ηνία της Ιταλίας και να την οδηγήσει στην κατάκτηση οικονομικών τίτλων; Το να έχεις την ικανότητα να κερδίζεις, είναι κάτι που ο απλός άνθρωπος την αντιλαμβάνεται.  

Η Ιταλία πάντως δεν είναι Ελλάδα. Σε χρόνο dt ψηφίστηκαν τα μέτρα και παραιτήθηκε ο Μπερλουσκόνι. Ούτε δημοψηφίσματα από τον ΓΑΠ, ούτε δεν ψηφίζω από τον Σαμαρά. Στην Ευρώπη οι άνθρωποι είναι σοβαροί.

Ο Σαμαράς γελοιοποιείται όταν λέει ότι η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση ή δεν ξέρω τι άλλο κάνει, όταν έχεις 6 στελέχη στην Κυβέρνηση.  Σαμαρά ρούφα το αυγό σου. Συγκιβερνας και τα σάπια αλλού πεστα, αφού πρώτα ρουφήξεις το αυγό σου με γεύση συγκυβέρνησης.

4444
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=429827

Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ιταλίας υπέβαλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Είχε προηγηθεί η έγκριση από την ιταλική Βουλή του νόμου οικονομικής σταθερότητας που περιέχει πολλές από τις παρεμβάσεις που ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να περιοριστεί η επέκταση της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έκανε δεκτή την παραίτηση Μπερλουσκόνι. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ρώμης για να πανηγυρίσουν την αποχώρηση του «Καβαλιέρε» από την εξουσία. Πιθανή θεωρείται η συγκρότηση κυβέρνησης υπό τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.

Στις 9 το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους προέδρους βουλής και της γερουσίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις έξι το απόγευμα.

Η παραίτηση

Ο Μπερλουσκόνι μετέβη νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου κατέθεσε στον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο την παραίτηση του, υποκύπτοντας στην πίεση από τη Βουλή, αλλά περισσότερο στην πίεση των αγορών πάνω στην ιταλική οικονομία, έπειτα από μία διετία απανωτών σεξουαλικών και άλλων σκανδάλων.

Στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Μπερλουσκόνι έφτασε στις 10 (ώρα Ελλάδας), το συγκεντρωμένο πλήθος ζητούσε την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού.

Εκεί, και έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο, κυριαρχούσαν συνθήματα όπως «μαφιόζοι», «παραιτήσου!», «κλόουν» ενώ υπήρχε ακόμη και μία ορχήστρα που παιάνιζε ύμνους.

Δεν έλειπαν πάντως και φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές, αλλά ήταν συγκριτικά ελάχιστοι.

Νωρίτερα, υπέρ του νόμου οικονομικής σταθερότητας ψήφισαν 380 βουλευτές, 26 κατά και 4 διάλεξαν την αποχή. Τα μέτρα υπερψηφίστηκαν και από μεγάλο μέρος των βουλευτών της κεντροαριστεράς και της κεντρώας αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του «Καβαλιέρε».

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος απέτυχε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην κρίσιμη ψηφοφορία της περασμένης Τρίτης, είχε υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί μόλις το κοινοβούλιο ψήφιζε το νόμο.

Ο Μόντι

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ο Μάριο Μόντι επιθυμεί να συνεργασθεί με τεχνοκράτες υπουργούς, αλλά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να θέσει συγκεκριμένους όρους για τη στήριξη, από μέρους της κεντροδεξιάς, μιας νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Μόντι, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Καβαλιέρε», φέρεται να αποφάσισε, μαζί με τους ιθύνοντες τους κόμματός του, “Λαός της Ελευθερίας”, ότι “θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση Μόντι, μόνον αν αυτή δεν ξεπεράσει το όριο και το περιεχόμενο των δεσμεύσεων που έλαβε η Ιταλία, στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 27ης Οκτωβρίου.

Κάτι που σημαίνει ότι λέει “ναι” στην αύξηση της συντάξιμης ηλικίας και σε πιο εύκολες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά “όχι” στην επιβολή συνολικού φόρου επί των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να ζητά, επίσης, την συμμετοχή του σημερινού υφυπουργού παρά την προεδρία της κυβέρνησης, Τζάνι Λέτα, στη νέα κυβέρνηση και επιμένει ότι η κυβερνητική θητεία του Μόντι πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τη λήξη της νομοθετικής περιόδου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2013.
Μετά τις αμφιταλαντεύσεις και αμφιβολίες, το μπερλουσκονικό κόμμα «Λαός της Ελευθερίας», ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμός της ιταλικής κεντροδεξιάς, δείχνει διατεθειμένο να στηρίξει την κυβέρνηση του Ιταλού οικονομολόγου και πρώην επιτρόπου της ΕΕ, αλλά «υπό όρους», όπως να γίνει γνωστό, εκ των προτέρων, το πρόγραμμα της νέας κυβερνητικής ομάδας και να μην συμπεριληφθούν, σε αυτό, η επιβολή φόρου επί του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1328272

Υπέβαλε κι επίσημα την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιταλίας ο Silvio Berlusconi, μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγή από το γραφείο του Ιταλού προέδρου.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με στόχο να γλιτώσει την ιταλική οικονομία από τα “πυρά” της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής κρίσης.

Ο Berlusconi είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει μετά την έγκριση των μέτρων λιτότητας από το ιταλικό κοινοβούλιο. Νωρίτερα, η ιταλική Κάτω Βουλή έδωσε το “πράσινο φως” στο πακέτο οικονομικών μέτρων που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της κρίσης χρέους, με 380 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 630 βουλευτών.

Η έγκριση των μέτρων και η παραίτηση του Berlusconi σηματοδοτούν την έναρξη των διαβουλεύσεων του Ιταλού Προέδρου Giorgio Napolitano με τα πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό της νέας, υπηρεσιακής κυβέρνησης με επικρατέστερο υποψήφιο για την πρωθυπουργία τον πρώην Επίτροπο Mario Monti.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος την επόμενη τριετία τουλάχιστον κατά 54 δις ευρώ μέσω περικοπών δαπανών, αυξήσεων σε φόρους και αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Ο Berlusconi, ετών 75, ήταν ο πρωθυπουργός με τη μακρότερη θητεία στην Ιταλία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αναλαμβάνοντας το “τιμόνι” της Ιταλίας από το 1994 έως το 1995, από το 2001 έως το 2006 και από το 2008 έως το 2011.

11/11/2011

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=102990

Επικροτούν οι διεθνείς αγορές τις εξελίξεις στην Ευρώπη, καθώς η ιταλική Γερουσία υπερψήφισε τα μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ, ανοίγοντας το δρόμο για την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, πιθανότατα υπό τον Μάριο Μόντι. Ενισχύεται το ευρώ.

Στο επίκεντρο και η Ελλάδα, όπου ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, ενώ τη στήριξη τους διεμήνυσαν Μέρκελ και Σαρκοζί.

Και πάλι τάση απ’ την Ευρώπη παίρνει η Wall Street, ενώ ενισχύεται και από τη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 2,30% στις 12.167 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 1,96% στις 2.677 μονάδες και ο S&P σημειώνει άνοδο 2,03% στις 1.265 μονάδες.

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε κατά 2,2%. Τις τελευταίες δύο μέρες έχει σημειώσει απώλειες 2,1%, με φόντο την εκτόξευση των ιταλικών ομολόγων σε επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο, σήμερα οι αποδόσεις υποχώρησαν στο 6,6%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,85% στις 5.545 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC κέρδισε 2,68% στις 3.147 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε κέρδη 3,01% στις 6.045 μονάδες.

Στο ιταλικό χρηματιστήριο, ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 3,68%.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 1,3679 δολάρια

Advertisements

Posted November 13, 2011 by bmplefour in Italy: Silvio Berlusconi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: