ΠΑΣΟΚ: Οι εξελίξεις μετά τις 14/11/2011   Leave a comment

ΠΑΣΟΚ: Οι εξελίξεις μετά τις 14/11/2011

04/12/2011

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει ένα πράγμα και καλά θα κάνει να το ξεκαθαρίσει.
Ο Νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προκύψει από εκλογές στη βάση. Αυτό θα του δώσει μια σταθερότητα. Και θα κάνει καλό και στην κομματική του υστεροφημία.

Χώρια ότι θα παγιώσει την διαδικασία, που είναι και δική του ιδέα και είναι και σωστή. 

http://nonews-news.blogspot.com/2011/12/blog-post_4767.html

Απαγορεύει στον Παπανδρέου να είναι υποψήφιος. Με ένα τρόπο απόλυτο, απολυταρχικό, απαγορεύει στο λαό να κρίνει και να διώξει ενδεχομένως από την ηγεσία αυτόν που με 2 εκατομμύρια ψήφους τοποθέτησε εκεί.
Αν η απομάκρυνση ή όχι του Παπανδρέου από την εξουσία δεν είναι θέμα του λαού του ΠΑΣΟΚ τότε ποιας ομάδας, ποιας καμαρίλας και ποιου Βοναπάρτη είναι δουλειά?
Οι λόγοι που ο Χρυσοχοϊδης προχωράει σ’ αυτή την ιδιότυπη , μονομερή απαγόρευση είναι … σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA:
– Το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η χώρα.
– Η φτώχεια και η κοινωνική αποσύνθεση.
– Η εθνική ταπείνωση.
– Η αποδιοργάνωση της χώρας.
– Η απώλεια της εμπιστοσύνης του λαού προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Αν για όλους αυτούς τους λόγους δεν πρέπει ο Παπανδρέου να είναι υποψήφιος, τότε αυτός που ως υπουργός σε καίρια πόστα διαδραμάτισε ένα τόσο σημαντικό ρόλο σ’ αυτή τη διετία, γιατί πρέπει να είναι? …

Σχόλιο: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εκλεγμένος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ κύριε Χρυσοχοιδη πήγαν και τον ψήφισαν.
Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστατικό και αντι να βγαίνετε στα κανάλια και να βγάζετε τα απωθημένα σας, καλό είναι να δείτε τι λέει το καταστατικό.
Να γράψω εδώ, ότι η διαδικασία για την εκλογή του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ είναι από την Βάση.
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ. Ο Χρυσοχοιδης το παίζει μάγκας εκεί που τον παίρνει.

14/11/2011

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με Καταστατικό. Εδώ που βρίσκεται έχει ξαναβρεθεί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να κάνει συνέδριο για να εκλεχθεί ο καινούριος αρχηγός. Είναι απλό.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα έχει μια Δεύτερη Ευκαιρία διεκδίκησης της Εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι δελφινοι. Λοβέρδος, Χρυσοχοηδης κλπ.

Βέβαια ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην Οικονομική Διαχείριση τα έχει κάνει Σκ….α. Αυτό δείχνει ότι λέει πολλά αλλά είναι ανίκανος για να κάνει αρκετά και σωστά για τον τόπο.
Σκέψου να έρθουν να σου κόψουν το Ρεύμα, τι ΔΕΗ δηλαδή, επειδή δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις το χαράτσι, την στιγμή που έξω φυσούν 10 μποφόρ. Παγωμένη Τραγωδία.
Αντίθετα ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοηδης τα έχουν παει πολύ καλύτερα. Έχουν να παρουσιάσουν έργο.

Εγώ μια συμβουλή θα τους δώσω. Μη βιάζεστε.

Πηγαίνετε με τον χρόνο και τα γεγονότα και μην ξεχνάτε το Βασικό: το ΠΑΣΟΚ έχει καταστατικό και μια παράδοση στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Και ο Σημίτης το 1996 βγήκε γιατί τον ψήφισαν και ο Παπανδρέου το 2004 το ίδιο. Για να μην τα πολυλογώ είναι ένα ζωντανό κόμμα.

4444

Ευτυχώς που η Καιλη δεν έγινε ανεξάρτητη όπως σκεπτόταν, αλλά κάποιος την σταμάτησε.

Αν γινόταν ανεξάρτητη ποιον θα είχε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για να θέτει ερωτήματα αντι γι’άυτον;
Οι λαγοί πάντα χρειάζονται στην πολιτική. Βιάζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Αν ο Βαγγέλης χάσει σε αυτό το εσωκομματικό παιχνίδι είναι τελειωμένος. Το τραίνο της εξουσίας θα έχει φύγει για τα καλά. Βιάζεται ο Βαγγέλης να διώξει τον ΓΑΠ.
Εγώ θα συνιστούσα στην Καιλη να ρωτήσει τον Βαγγέλη Βενιζέλο πότε θα μας δώσει τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών. Περνά ο καιρός και στραπατσάρεται η φήμη του, ως καπάτσου ακόμα ποιο πολύ. Γενικά δεν πείθει πλέον.

http://www.newpost.gr/post/85948/%CE%97-%CE%95%CF%8D%CE%B1-%CE%9A%CE%B1%CF%8A%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA.%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85!/

Σε συνέντευξη της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, στο Βήμα 99,5, επανέφερε το πολύκροτο θέμα του δημοψηφίσματος ζητώντας τον καταλογισμό ευθυνών για τους εισηγητές της πρότασης του δημοψηφίσματος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Είναι προφανές ότι η κ. Καϊλή δεν λειτουργεί αυτόνομα αλλά έχει συνεννοήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανοίξει το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι όλες οι κινήσεις της Βουλευτού τελούν υπό την έγκριση του κ. Βενιζέλου.

«Επειδή είναι πρόσφατα τα όσα συνέβησαν και η περιπέτεια του δημοψηφίσματος τραυμάτισε και τη χώρα και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αυτό θα φανεί και στο συνέδριο. Ίσως να τεθεί και τέτοιο θέμα. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας απολογισμός και ένας καταλογισμός ευθυνών και των ανθρώπων και των συμβούλων που εισηγήθηκαν το δημοψήφισμα. Να μην προσωποποιούμε τα πράγματα και να μη βιαζόμαστε» τόνισε η κυρία Καϊλή.

Όπως εξήγησε, «η τελική απόφαση για το δημοψήφισμα ανήκε στον κ. Παπανδρέου και η επιλογή των συνεργατών όμως βαρύνει τον εκάστοτε ηγέτη. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να εξεταστούν οι προθέσεις που υπήρχαν, το τι ακριβώς συνέβη και γιατί ή αν ήταν μια λάθος εκτίμηση που μας οδήγησε σε μεγάλες περιπέτειες, που και πάλι πρέπει να συζητηθεί εσωκομματικά».
Όσον αφορά στη νέα μεταβατική κυβέρνηση η βουλευτής δήλωσε ότι:  «Οι εποχές απαιτούν να υπάρχουν ευρύτερες συνεργασίες πλέον, επειδή τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δεν είναι μόνο εσωτερικά της χώρας μας. Είναι μια κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να είναι οι Έλληνες ενωμένοι απέναντι σʼ αυτήν την πίεση που δεχόμαστε».

Τέλος, η κυρία Καϊλή έδωσε το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζοντας ότι το ζητούμενο για το κόμμα στην παρούσα φάση δεν είναι τα ποσοστά στις εκλογές. «Έχω την αίσθηση ότι κλείνοντας 4 χρόνια, οι εσωκομματικές διαδικασίες κινούνται αυτόματα γιʼ αυτά τα θέματα, τα οποία όμως θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες. Ίσως τώρα η άμεση προτεραιότητα, και η δική μου και της κυβέρνησης, είναι το έργο που θα πρέπει να γίνει για τη χώρα και όχι αν το ΠΑΣΟΚ θα πάρει καλά ποσοστά στις εκλογές. Τουλάχιστον το δικό μου ενδιαφέρον δεν είναι αυτό και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχουμε ανοίξει πολλά ζητήματα, γιατί κάναμε και πολλά λάθη και είναι λογικό να καταγράφεται η δυσαρέσκεια του κόσμου».

Advertisements

Posted November 14, 2011 by bmplefour in Greek: ΠΑΣΟΚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: