Volatility: Αστάθεια.   Leave a comment

Volatility: Αστάθεια.

06/12/2011

Το γράφημα μας δείχνει την διακύμανση του DJI.
Όπως βλέπουμε μέσα στο 2011 έγινε μια μεγάλη διακύμανση από τα επίπεδα κοντά στις 13.000 μονάδες στα επίπεδα κοντά στις 10.800 μονάδες και μετά ξανά πάνω από τις 12.000 μονάδες,
μιλάμε για διακυμάνσεις τουλάχιστον 1.000 μονάδων.
Αυτό σημαίνει χρήματα.

52wk Range: 10,362.30 – 12,928.50

Το ETF DDM είναι μια καλή λύση για να βγάλετε χρήματα. 

4444

29/11/2011

Volatility: Αστάθεια.

“Πρόκειται για έντονη τάση μιας αγοράς ή προϊόντος να σημειώνει σημαντικές αυξομειώσεις τόσο στις εμπλεκόμενες αξίες όσο στην συχνότητα που πραγματοποιούνται”.

Χωρίς Αστάθεια λεφτά δε βγαίνουν, αλλαγές δεν γίνονται.
Η Αστάθεια κάνει το παιχνίδι ποιο δίκαιο και μας δείχνει επίσης και ποιοι είναι ικανοί να κάνουν προβλέψεις και να δημιουργήσουν τεχνολογία και ποιοι κλέβουν ή έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα που κατοχυρώνουν το μέλλον.  

Όταν ο άλλος έχει εσωτερική πληροφόρηση, αυτό είναι κλέψιμο, απατεωνιά και πρέπει να τιμωρείται σκληρά.
Δεν μπορείς για παράδειγμα να συμβουλευεις μια κυβέρνηση τι να κάνει με το Χρέος της και από πίσω να σορταρεις cds. Αυτός είναι άγριος Καπιταλισμός. Χωρίς καμία ηθική αξία. Υπέρτατο αγαθό το Κέρδος.  

Η Αστάθεια φέρνει πάντα ξεκαθάρισμα,  αναδεικνύει τα καινούρια αστέρια και επιβεβαιώνει τους Σοφούς.

Ποτέ δεν επενδύουμε σε αγορές που έχουν χαμηλή Αστάθεια, αρα και πολύ χαμηλή απόδοση για το κεφάλαιο μας. Τι αξία έχει να επενδύσεις πολλά χρήματα απλά και μόνο για να πάρεις μια ετήσια απόδοση 2% ή 3%;

Η Αστάθεια δεν είναι Οικονομικός όρος. Απλά οι Οικονομολόγοι τον δανείστηκαν. Ένας Φυσικός ή ένας χημικός θα μπορούσε να σας δώσει πολύ καλούς ορισμούς, που μπορείτε να τους προσαρμόσετε στο Οικονομικό πεδίο. Αυτό σημαίνει βέβαια πλεονέκτημα γνώσης.

Η Αστάθεια έχει μεγάλη σχέση με τον ορισμό της Τυχαιότητας. Ανάλογα με το πως θα ορίσουμε την τυχαιότητα και την Ελεύθερη βούληση, θα πάρουμε και το ανάλογο σύστημα.  

4444

Volatile : Ασταθής, Ευμετάβλητος.

“Χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε χρεόγραφο, η αξία του οποίου υφίσταται ριζικές διακυμάνσεις, που έχουν να κάνουν τόσο με το μέγεθος της ανόδου ή καθόδου της τιμής του, όσο και με το πόσο συχνά πραγματοποιούνται αυτού του είδους οι αυξομειώσεις.

Οι λόγοι που προκαλούν αυτές τις μεταβολές μπορεί να είναι τόσο ενδοεπιχειρησιακοί (π.χ. νέα πολιτική μερισμάτων, προετοιμασία για διάθεση καινούριο προϊόντος), όσο και εξωεπιχειρησιακοί (π.χ. νέα μέτρα κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, διεθνή οικονομικά και πολιτικά γεγονότα).

Η προοπτική που διαγράφεται για ένα συγκεκριμένο χρεόγραφο, αναλόγως της κατηγόριας των προαναφερομένων μεταβλητών που λαμβάνονται υπόψη, εκφράζεται με βάση τον συντελεστή Άλφα (Alpha Factory) για την πρώτη κατηγορία παραγόντων (ενδοεπιχειρησιακοί παράγοντες) και με βάση τον συντελεστή Βήτα ( Beta Coefficient) για την δεύτερη κατηγορία (εξωεπιχειρησιακοί παράγοντες).
Με άλλα λόγια, οι συντελεστές Άλφα και Βήτα αποτελούν μέτρα του βαθμού στον οποίο επηρεάζονται οι αποδόσεις των χρεογράφων από τους ενδοεπιχειρησιακούς και εξωεπιχειρησιακούς παράγοντες”.

4444

Volatile Market : Ασταθής Ευμετάβλητη Αγορά.

“Αγορά Αγαθών ή υπηρεσιών με απρόβλεπτες μεταβολές στην αξία των εμπορευόμενων αντικειμένων, αλλά και την συχνότητα των αυξομειώσεων.
Αγορά με τέτοια χαρακτηριστικά είναι δύσκολο να ενθαρρύνει άπειρους συμμετέχοντες (“orphans and widows”) και προτιμάται κυρίως από έμπειρα άτομα που γνωρίζουν να αντιμετωπίζουν τις αιφνίδιες μεταπτώσεις του χώρου και επιδιώκουν το συνεπαγόμενο ρίσκο, με την προσδοκία υψηλών κερδών”.

Μη σας φοβίζουν αυτές οι αγορές, από την στιγμή που έχετε καλα στατιστικά στοιχεία και προγράμματα που μπορούν να απαντήσουν στα ερωτήματα σας.
Σε αυτές τις αγορές πρέπει να διαλέγεται προσεκτικά με ποια άτομα θα συνεργαστείτε. Θέλετε ανοιχτά μυαλά.  

4444

Συμβουλή: Αξίωμα: Το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε πάντα, είναι πόσο δίκαιο είναι το παιχνίδι.  Ο περίφημος δείκτης της Δικαιοσύνης.
Τον οποίο μέχρι στιγμής δεν έχω δει πουθενά. Ξέρω ότι είστε πρωτόγονοι και γεμάτοι τουπέ!!!!

Advertisements

Posted November 29, 2011 by bmplefour in Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: