Καντο όπως το Ιράν. Χωρίς Τράπεζες.   1 comment

 

4444

Καντο όπως το Ιράν. Χωρίς Τράπεζες.

03/12/2011

Καντο όπως το Ιράν. Χωρίς τράπεζες. Έχετε μια μοναδική ευκαιρία.  
Οι περισσότεροι τραπεζίτες – υπάρχουν και εξαιρέσεις – είναι καθάρματα. Εμένα με έχωσαν 4 ημέρες στα κρατητήρια.

Το Ιράν κλείνει απευθείας συμφωνίες με τους πελάτες του για πώληση αργού πετρελαίου.
Δεν χρησιμοποιεί τους μεσάζοντες τραπεζίτες για να πουλήσει πετρέλαιο. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Ιράν (NIOC) έρχεται σε απευθείας συμφωνία με τον τελικό πελάτη – το διυλιστήριο – χωρίς την μεσολάβηση των τραπεζών και των γνωστών αξιολογήσεων τους. Καταλάβατε; Είναι ποιο ευέλικτο και χωρίς βρυκολακες.

Όλα αυτά έχουν σχέση με την δικτατορία των τραπεζιτών, διότι και οι οίκοι αξιολόγησης και όλοι αυτοί είναι διαπλεκόμενοι. Συνδέονται με δεσμούς χρήματος, ίσως και αίματος.

Το πετρέλαιο του Ιράν θα σώσει τις φτωχές χώρες. Είδατε την Μέρκελ με τι βιασύνη επέλεξε να επιβάλει κυρώσεις; Αυτές όμως οι κυρώσεις είναι αντίθετες στα συμφέροντα των πολιτών των φτωχών χωρών που υποφέρουν. Όπως εγώ για παράδειγμα.

Όλοι αυτοί οι οίκοι έχουν κάνει σκουπίδια τα χρεόγραφα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία και άλλες.

Έρχεται όμως το Ιράν και τους λέει: γράψτε στα αρχ….. αυτούς τους μαλ….
Ξεχάστε την δική τους διαδικασία αξιολόγησης.  Εγώ θα σας δώσω απευθείας πετρέλαιο και σε καλή τιμή. Σε αντίθεση με τους τραπεζίτες που έχουν φύκια, το Ιράν έχει πραγματικό πετρέλαιο.   

Η προηγούμενη διαδικασία ήταν η εξής:
1) Το διυλιστήριο εξασφαλίζει τραπεζική χρηματοδότηση – πιστωτική γραμμή – και έτσι εισήγε αργό πετρέλαιο.
2) Μετά από 1 ή 2 μήνες ανάλογα, πλήρωνε τον προμηθευτή του και συνέχεια αφού πωλούσε τα προϊόντα που έπαιρνε από την διύλιση του αργού, πλήρωνε και την τράπεζα που το είχε χρηματοδοτήσει.

Τώρα όμως οι τραπεζίτες που είναι συνδεδεμένοι με τους οίκους αξιολόγησης έχουν κάνει σκουπίδια χώρες όπως η Ελλάδα και αυτό σημαίνει γι’αυτους, μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο. Προσέξτε: αυτό το ρίσκο είναι μόνο γι’αυτους και για όσους απευθύνονται σε αυτούς.  
Το Ιράν δεν απευθύνεται σε αυτούς και λέει στους Έλληνες, στους Ιταλούς, στους Ισπανούς, εγώ θα σας δώσω πετρέλαιο και τους δίνει.

Οι τραπεζίτες έχουν σκηλιασει μιλάμε. Διότι το Ιράν τους βγάζει άχρηστους. Δε τους χρειάζεται για καμία αξιολόγηση και χρηματοδότηση  Είναι σαν να τους λέει: όσο αφορά τις δικές μου μπίζνες μπορείτε να χρεοκοπησετε!

Κι αν το Ιράν “γεννήσει” μια Ατομική Βόμβα, σιγά τα αβγά. Τόσοι έχουν. Το Ισραήλ έχει.  Μπορεί ο Σούπερ hero τζιμακος να μην θέλει αυτή την “γέννα”, αυτό το “μωρό” αλλά το Σύμπαν έχει αποφασίσει άλλα. Ας προσεχατε. Μετά την “γέννα” έχει ο Θεός!  Γιατί ο Θεός είναι μεγάλος.

400.000 βαρέλια ημερησίως η δυνατότητα διύλισης των τεσσάρων (4 – four) διυλιστηρίων της Ελλάδος.
Το Ιράν είναι ο 2ος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο αυτή την στιγμή.
Η Ιταλία καλύπτει το 13% των αναγκών της, με αυξητική τάση.
Η Ισπανία καλύπτει το 14% των αναγκών της, με αυξητική τάση.

Αν εσύ αγοράζεις ποιο ακριβό πετρέλαιο, από την Γερμανία την Ολλανδία και τις άλλες χώρες, τις νοικοκυρεμένες, επειδή έτσι σε αξιολόγησαν οι τραπεζίτες, αυτό έχει επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας σου. Το Ιράν είναι μονόδρομος, εκτός κι αν οι τραπεζίτες πάρουν πίσω τα κωλόχαρτα αξιολόγησης. Ξανακάνουν λευκό το μητρώο της Ελλάδος και της Ιταλίας και της Ισπανίας και των λοιπών δυνάμεων.

Αν οι Οίκοι αξιολόγησης ήταν σωστοί Οίκοι αξιολόγησης, δε θα είχαμε οικονομική κρίση. Αυτή είναι μια αλήθεια σαν αιχμηρός πάσσαλος στην καρδιά ενός βρικόλακα.

Εγώ που δεν είμαι Οίκος Αξιολόγησης, έγραψα ότι η Αμερικάνικη Οικονομία θα παει καλά.  Πηγαίνω αργά γιατί βιάζομαι. Αυτόν τον κανόνα ακολουθούμε το 2011. Το οικονομικό επιτελείο θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να συνεχίσει να υπάρχει ανάπτυξη. Να θυμάστε: εγώ δεν είμαι οίκος αξιολόγησης.

Advertisements

Posted December 3, 2011 by bmplefour in IRAN

One response to “Καντο όπως το Ιράν. Χωρίς Τράπεζες.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Αν αυτή είναι η μισή αλήθεια δλδ η αλήθεια από την μέση έως το τέλος τότε η αλήθεια από την αρχή έως την μέση είναι η εξής:
    Το Ιράν έχει τεχνολογία και τεχνογνωσία από την Ρωσία αποτέλεσμα είναι να έχει πυρηνικά όπλα με τις ευλογίες των Ρώσων, οπότε κανένα από αυτά που ονομάζουμε αναπτυγμένα κράτη δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να επιβάλει την γνώμη του στο Ιράν. Δεν μπορούμε εμείς να συγκριθούμε με το Ιράν είμαστε 1000 χρόνια πίσω από αυτούς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: