FYROM – – – –   Leave a comment

FYROM

06/12/2011

Είναι προφανές ότι χρησιμοποιούμε το ΝΑΤΟ ως πρώτη επιλογή στα διάφορα γεωστρατιγικα σενάρια. Πρόσφατο παράδειγμα η Λιβύη.  
Η λύση για την FYROM περιμένουμε να έρθει από το ΝΑΤΟ.
Το να καθόμαστε και να αναλώνουμε τόσο χρόνο σε μια υπόθεση που φαίνεται από μακριά ότι είναι Ιστορικά ανώμαλη, προκαλεί εκνευρισμό και δεύτερες σκέψεις.  Ότι κάποιοι εκσεμενα θέλουν την διατήρηση της Ιστορικής ανωμαλίας.  

Εδώ δεν έχετε να κάνετε με τους ξεφτυλες τους Νεοέλληνες.

Εγώ το ζήτημα των Σκοπίων θα το είχα τελειώσει με την γέννηση του. Όχι να σβαρνίζεται όπως έκαναν οι νεοέλληνες πολιτικοί.
Όλη αυτή η Ιστορία εκθέτει και τον Μίκη Θεοδωράκη που στην διαμάχη Σκοπιανων – Αλβανών, πήραν την θέση των Σκοπιανων. Ενώ θα έπρεπε να πάρουν τη θέση των Αλβανών και να πάνε τα Σκόπια σε διάλυση. Να δώσουν στους Σέρβους ένα κομμάτι από το Κόσοβο και οι Αλβανοί να πάρουν κομμάτια από αλλού και έτσι να διορθωθούν οι ανωμαλίες. Απλά πράγματα.

Η Ελληνική Ελίτ Δεξιά – Αριστερά, είναι για τα μπάζα. Παντελώς μαλάκες. Δεν λαμβάνονται υπόψη.

 

05/12/2011

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=329831

Δεκτή, με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά, έκανε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, σχετικά με την εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου του 1995.

Σημειώνεται ότι η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας είχε καταθέσει προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στις 17 Νοεμβρίου 2008, λόγω της διαφωνίας της χώρας μας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 2 και 3 Απριλίου του 2008 στο Βουκουρέστι, όσον αφορά στην προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Καταρχάς, το Διεθνές Δικαστήριο, με ψήφους 14 υπέρ και 2 κατά, αποφάνθηκε  ότι έχει αρμοδιότητα να εξετάσει την προσφυγή της ΠΓΔΜ της 17ης Νοεμβρίου του 2008 και ότι η προσφυγή αυτή γίνεται δεκτή. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε αμφισβητήσει την αρμοδιότητα του Δικαστηρίου.
Ακολούθως, με ψήφους 15 προς έναν, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα, εμποδίζοντας την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, παραβίασε το Άρθρο 11, παράγραφος 1, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, με ψήφους 15 υπέρ και έναν κατά, απορρίπεται κάθε άλλη προσφυγή της ΠΓΔΜ.

Έπειτα από τη σημερινή απόφαση, η ΠΓΔΜ θα έχει στο εξής δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα σε διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους η ένταξη επιτυγχάνεται με ψηφοφορία.

Στη διαδικασία ανάγνωσης της απόφασης, την Ελλάδα εκπροσώπησαν σήμερα ο πρέσβης επί τιμή Γιώργος Σαβαϊδης και η νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ την ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών Αντ. Μιλόσοσκι και ο πρώην διαπραγματευτής Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, η ελληνική πλευρά υπογράμμισε το σεβασμό της στην απόφαση του Δικαστηρίου και επιφυλάχθηκε να μελετήσει διεξοδικά το κείμενο της απόφασης. Επισημάνθηκε επίσης ότι η κεντρική επιδίωξη της ΠΓΔΜ, που ήταν, μέσω της προσφυγής, «να παρακάμψει τη διαδικασία επίλυσης του ονόματος υπό την εποπτεία του ΟΗΕ», δεν ικανοποιήθηκε.

Σχόλιο: Δε χρειάζεται να σας πω, ότι θα τιμωρηθητε από την Ιστορία.

Να πάτε να ζητήσετε βοήθεια από τους Δικαστές της Χάγης και τον Γκρουεφσκι και το ΝΑΤΟ.
Πλάκα έχει. Ένα είναι σίγουρο δε θα πλήξουμε.
Οι Δικαστές δεν είδαν την ουσία της υπόθεσης, όπως το 2008. Γελάς; φυσικά και γελώ.  
Μπαιντεν κανε μας τη Χάρη.
Οι δικαστές δεν καταλαβαίνουν ότι τα Σκόπια καπηλεύονται την Ιστορία και άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Πλάκα έχει. Δε θα πλήξουμε αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Ο Μπους στο ζήτημα των Σκοπίων έκανε τρομερά λάθη που θα κοστίσουν στην Αμερική.  “Δικός μας ο Μπους” αλλά στα Σκόπια έκανε του κεφαλιού του.
Δεν γίνεται η Ιστορία να δεχτεί αυτή την ανωμαλία.
Το ΝΑΤΟ πρέπει να πει στον Γκρουεφσκι στο Σικάγο ότι δε θα γίνει δεκτός με το όνομα Μακεδονία το ίδιο και η ΕΕ.
Δε θα πλήξουμε αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το δικαστήριο της Χάγης δεν έχει αρμοδιότητα να δικάζει τέτοιες υποθέσεις. Που έχουν σχέσει με την Ιστορία. Πλάκα έχουν. Η απόφαση τους είναι αυθαίρετη, είναι του τύπου γιατί έτσι γουστάρω.

Γιατί το ηλεκτρόνιο περνά από την πρώτη οπή και όχι από την δεύτερη; γιατί έτσι γούσταρε εκείνη την στιγμή. Λογαριασμό θα σου δώσει;
Άλλο όμως Κβαντική Φυσική και άλλο δικαστήριο της Χάγης που είναι αυθαίρετο.

Μιλάμε έχω ξεκαρδιστει στα γέλια με την απόφαση.

4444

Σύνθεση του Δικαστηρίου

Το Δικαστήριο αποτελείται από τους: Πρόεδρο Owada, Αντιπρόεδρο Tomka, Δικαστές Koroma, Simma, Abraham, Keith, Sepúlveda-Amor, Bennouna, Skotnikov, Cançado Trindade, Yusuf, Greenwood, Xue, Donoghue. Ad hoc δικαστές Ρούκουνα και Vukas. Kαι τον Γραμματέα Couvreur.

Ο δικαστής Simma συνάπτει χωριστή γνώμη στην Απόφαση του Δικαστηρίου.
Ο δικαστής Bennouna συνάπτει μια δήλωση για την Απόφαση του Δικαστηρίου.
Η δικαστής Xue συνάπτει αποκλίνουσα γνώμη στην Απόφαση του Δικαστηρίου
Ο ad hoc δικαστής Ρούκουνας συνάπτει μια αποκλίνουσα γνώμη στην Απόφαση του Δικαστηρίου.
Ο ad hoc δικαστής Vukas επισυνάπτει μια δήλωση στην Απόφαση του Δικαστηρίου.

Current Members

President         : Hisashi Owada – Japan.
Vice-President : Peter Tomka – Slovakia.
Judges             : Abdul G. Koroma – Siera Leone.
: Awn Shawkat Al-Khasawneh – Jordan.
: Bruno Simma – Germany.
: Ronny Abraham – France.
: Kenneth Keith – New Zealand.
: Bernarndo Sepulveda-Amor – Mexico.
: Mohamed Bennouna – Morocco.
: Leonid Skotnikov – Russian Federation.
: Antonio August Cancado Trindade – Brazil.
: Abdulqawa Ahmed Yusuf – Somalia.
: Christopher Greenwood – United Kingdom of Great Britain.
: Xue Hangin – China.
: Joan E. Donoghue – United States of America.

Σχόλιο: Αυτό που ενδιαφέρει την Ιστορία, είναι η εθνικότητα των δικαστών.  
Παράδειγμα: αν είναι να πέσει ένας μετεωρίτης θα πρέπει να διάλεξη στόχο.
Όταν οι Αμερικανοί έριξαν τις Ατομικές βόμβες τον Αύγουστο του 1945, εξαίρεσαν το Κιότο διότι κάποιος είχε περάσει καλά εκεί.

Αν η ιστορία προσδιορίσει την Κλίμακα. Μιλάμε για μεγάλες κλίμακες, θα πρέπει να βρει και τις περιοχές.

Παράδειγμα: Στον πλανήτη Γη έχουν περάσει πολλά χρόνια, που δεν έχει πέσει μετεωρίτης ή δεν έχει ξεσπάσει μια μεγάλη επιδημία και δεν είναι μόνο αυτά τα φαινόμενα, που έχουν αργήσει.

Οι Δικαστές πίστευαν ότι είχαν απέναντι τους την ΝεοΕλλαδα και τους ξεφτιλες τους νεοέλληνες.  Γι’αυτο σας γράφω ότι έχει μεγάλη Πλάκα η υπόθεση. Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια και οι νεοέλληνες ασχολούνται με το Σκοπιανο και σωστά ασχολούνται. Αυτό βέβαια εκθέτει τον Μαλάκα τον Μητσοτάκη, που είπε: σε 10 χρόνια κανένας δε θα ασχολείται.
Οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι 4ης κατηγορίας.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/12/2011_417334

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε σήμερα πως έχει τη δικαιοδοσία να κρίνει την προσφυγή που κατέθεσε η ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, αναφορικά με την αντίρρηση που είχε προβάλει η χώρα μας στο αίτημά ένταξής της στο ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι το 2008.

Επίσης ανακοίνωσε πως, κατά την εκτίμησή του, η Ελλάδα δεν ενήργησε κατά τρόπο συμβατό με την Ενδιάμεση Συμφωνία, θεωρώντας πως οι λόγοι που επικαλέστηκε η Ελλάδα ήταν ανεπαρκείς, εκτός ίσως από την καταγγελία της για τη χρήση του συμβόλου. Τέλος, το Δικαστήριο απέρριψε τα λοιπά αιτήματα της ΠΓΔΜ που αφορούσαν τη στάση που θα πρέπει να τηρεί στο μέλλον η Ελλάδα, να μην προβάλλει δηλαδή αντιρρήσεις σε ενδεχόμενα αιτήματα που υποβάλλει η ΠΓΔΜ για ένταξή της σε διεθνείς οργανισμούς όπου μετέχει η Ελλάδα.
«Η ΠΓΔΜ έχει κάθε δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς μέσω ψηφοφορίας» αναφέρεται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο δέχτηκε την προσφυγή των Σκοπίων για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκόργκι Ιβάνοφ είχε δηλώσει πριν την απόφαση ότι «εάν η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης είναι θετική για τη χώρα, τότε αναμένουμε αυτό να αντικατοπτριστεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο το 2012».

Στη διαδικασία ανάγνωσης της απόφασης, την Ελλάδα εκπροσώπησαν σήμερα ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Σαβαϊδης και η νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ την ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών Αντ. Μιλόσοσκι και ο πρώην διαπραγματευτής Νικόλα Ντιμιτρόφ.
Σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, η ελληνική πλευρά υπογράμμισε τον σεβασμό της στην απόφαση του Δικαστηρίου και επιφυλάχθηκε να μελετήσει διεξοδικά το κείμενο της απόφασης.
Σε έναν πρώτο σχολιασμό επεσήμανε πάντως, ότι η κεντρική επιδίωξη της ΠΓΔΜ, που ήταν, μέσω της προσφυγής, «να παρακάμψει τη διαδικασία επίλυσης του ονόματος υπό την εποπτεία του ΟΗΕ», δεν ικανοποιήθηκε.

Αντίθετα, το Δικαστήριο της Χάγης υπενθυμίζει ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία καλεί τα δύο μέρη «να αναλάβουν το καθήκον να διαπραγματευτούν με καλή πίστη και υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, στη συνέχεια ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την επίτευξη μιας συμφωνίας στη διαφορά που έχει περιγραφεί σε αυτές τις αποφάσεις».
Η προσφυγή έγινε ως απάντηση στην απόφαση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (Απρίλιος 2008) να μην εντάξει την ΠΓΔΜ στη Συμμαχία. Η ελληνική κυβέρνηση είχε πριν από τη σύνοδο απειλήσει με βέτο, αλλά δεν χρειάστηκε να το ασκήσει. Ωστόσο, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι προσέφυγε στη Χάγη, ζητώντας να καταδικαστεί η Ελλάδα για την παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που απαγορεύει στην Ελλάδα να εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς. Τα Σκόπια ζήτησαν ακόμα το Δικαστήριο να απαγορεύσει προκαταβολικά στην Ελλάδα να ασκήσει βέτο σε μελλοντική ένταξή τους σε διεθνή οργανισμό, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.
Θετική εξέλιξη για την Ελλάδα είναι επίσης το ότι το Δικαστήριο απαγόρευσε στους Σκοπιανούς τη χρήση εθνικών συμβόλων στη σημαία τους, όπως ο Ήλιος της Βεργίνας.

04/12/2012

Στη Ζωή μου μια φορά έχω παει στα δικαστήρια. Δε συνηθίζω να πηγαίνω.
Η εμπειρία ήταν άσχημη, ιδίως όταν κατάλαβα ότι γενικά οι δικαστές δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν δυσνόητες έννοιες με πολλαπλές πραγματικότητες.
Θυμάμαι ότι τους είπα καθαρά: εγώ ασχολούμαι με το Άπειρο, το Χάος, με τον Αρχιμήδη, τη σχετικότητα του Αϊνστάιν  και μερικά άλλα και τους είδα να μη δίνουν βάση.
Είχαν βέβαια μια αίσθηση ότι αυτή η υπόθεση είναι διαφορετική, θα έλεγα τελείως διαφορετική, αλλά δε τους είδα να κάνουν κάτι ιδιαίτερο.

Το ΝΑΤΟ να τραβήξει το αυτί στους Δικαστές γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν πρόκειται η Ιστορία να δεχτεί ένα κράτος έκτρωμα που να λέει ότι έχει σχέση με την Αρχαία Μακεδονία και να διαστρεβλώνει και να καπηλεύεται τα πάντα.

Και για να σας δώσω μια εικόνα, κάντε ένα flash back τότε που μπήκε το βέτο στο Βουκουρέστι.
Το διεθνές πλαίσιο, για να μπει το βέτο, το είχε διαμορφώσει η Ιστορία πριν από την σύνοδο. Είναι προφανές. Κάποια αόρατη δύναμη χρησιμοποίησε ανθρώπους και γεγονότα, ασχέτου χρώματος, θρησκείας και φυλής, έτσι ώστε να είναι εύκολο στον Κώστα Καραμανλή να υπερνικήσει τις φοβίες του και να βάλει το veto.

Λέτε οι δυνάμεις της ιστορίας να αφήσουν την υπόθεση έτσι;
Οι Εβραίοι μετά από 2000 χρόνια ξεριζωμού πήγαν στην Ιουδαία. Έτσι για να καταλάβετε για τα μεγέθη.
Η Γερμανία έγινε ξανά ενωμένη και δυνατή.  
Η Ρωσία που ήταν ξεχαρβαλωμενη, ήρθε ένας Πουτιν από το πουθενά και την σήκωσε.  
Οι Κουρδοι αποκτούν κρατική οντότητα.  
Δε θα αναφέρω άλλα παραδείγματα.

Να μη ξεχάσω να αναφέρω την Ομίχλη που έσωσε τον Στρατό του Τζορτζ Ουάσιγκτον. 

Ελπίζω η απόφαση να με αφήσει Ικανοποιημένο.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=329610

Τα Σκόπια κατηγορούν την Αθήνα ότι παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία, όταν απείλησε να θέσει βέτο, κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Τελικώς, δεν χρειάστηκε να το ασκήσει.
Βάσει των πληροφοριών που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για μία καταδικαστική απόφαση.

4444
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4677596

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα γνωστοποιήσει αύριο την απόφασή του για την προσφυγή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, λόγω της αντίρρησης που προέβαλε η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είναι ενήμερος για τις πτυχές της απόφασης και σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ήδη ο κ. Παπαδήμος συζήτησε το θέμα σε συνάντηση που είχε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου την Παρασκευή, ενώ αναμενόταν να έχει τετ-α-τετ συνάντηση και με τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Εκτενή συζήτηση είχε, επίσης την Παρασκευή, με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα.

Παράλληλα, την εβδομάδα που ξεκινά υπάρχουν δύο κρίσιμες συναντήσεις (Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αύριο στις Βρυξέλλες και Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, επίσης στη βελγική πρωτεύουσα), όπου θα συζητηθούν θέματα διεύρυνσης και ίσως το ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Επιπλέον, αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και -λόγω και της συγκυρίας- αναμένεται να συζητήσει και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στις συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον κ. Παπαδήμο και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Advertisements

Posted December 4, 2011 by bmplefour in FYROM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: