Μια βραδιά γεμάτη Χαρακίρι!!!!   Leave a comment

Μια βραδιά γεμάτη Χαρακίρι!!!!

11/01/2012

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=105800

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την τριετία 2009-2011 πανελλαδικά. Πρόκειται για τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας ανήλθαν σε 1.727 την περίοδο από το 2009 έως 10.12.2011.

Συνολικά το 2009 οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (τελεσμένες – απόπειρες) ανήλθαν σε 507, ενώ το 2010 παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 22,5%, φθάνοντας στις 622 και, παρέμειναν περίπου στο ίδιο επίπεδο, το 2011, καθώς, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία έως τις 10 Δεκεμβρίου, τα άτομα που έθεσαν ή αποπειράθηκαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, ανήλθαν σε 598.

*Στην Αττική, το 2009 ανήλθαν σε 158, το 2010 σε 178, το 2011 σε 198.

*Στη Θεσσαλονίκη, το 2009 ανήλθαν σε 55, το 2010 σε 98, το 2011 σε 97.

*Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, το 2009 ανήλθαν σε 30, το 2010 σε 39, το 2011 σε 30.

*Στην Κεντρική Μακεδονία, το 2009 ανήλθαν σε 34, το 2010 σε 42 και το 2011 σε 25.

*Στη Δυτική Μακεδονία, το 2009 ανήλθαν σε 9, το 2010 σε 11 και το 2011 σε 15.

*Στην Ήπειρο, το 2009 ανήλθαν σε 16, το 2010 σε 18 και το 2011 σε 16.

*Στη Θεσσαλία, το 2009 ανήλθαν σε 32, το 2010 σε 56 και το 2011 σε 46.

*Στη Στερεά Ελλάδα το 2009 ανήλθαν σε 34, το 2010 σε 28 και το 2011 σε 25.

*Στην Πελοπόννησο, το 2009 ανήλθαν σε 41, το 2010 σε 45 και το 2011 σε 36.

*Στη Δυτική Ελλάδα, το 2009 ανήλθαν σε 32, το 2010 σε 41 και το 2011 σε 41.

*Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το 2009 ανήλθαν σε 12, το 2010 σε 10 και το 2011 σε 8.

*Στο Βόρειο Αιγαίο, το 2009 ανήλθαν σε 5, το 2010 σε 12 και το 2011 σε 9.

*Στο Νότιο Αιγαίο, το 2009 ανήλθαν σε 12, το 2010 σε 14 και το 2011 σε 13.

*Στην Κρήτη, το 2009 ανήλθαν σε 37, το 2010 ανήλθαν σε 30 και το 2011 σε 39.

11/12/2011

Όταν κάποιος αυτοκτονεί ως Καμικάζι, αλλάζει κλίμακα. Στην ουσία, αυτοκτονεί για την ωφέλεια του συνόλου.  

Έτσι απευθύνεται στην Δικαιοσύνη του Σύμπαντος και όχι στην Ανθρώπινη.  Στα χρόνια της επανάστασης του 1821 πολλοί νεοέλληνες τινάχτηκαν στον αέρα παίρνοντας μαζί τους δεκάδες. Αυτοί δε θεωρείτε ότι αυτοκτόνησαν.   
Υπάρχει ένας σεβασμός.  
Είναι διαφορετικό από κάποιον που αυτοκτονεί μόνος του και αφήνει κάποιο σημείωμα και τρέχα γύρευε.

4444
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=331155

Πώς αντιμετωπίζεται η φτώχεια χωρίς χρήματα;
Με το ερώτημα αυτό βρίσκονται αντιμέτωποι ολοένα και περισσότεροι δήμοι, που βλέπουν να αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των ανθρώπων που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Και δεν είναι μόνον οι λογαριασμοί ηλεκτρικού, νερού και τηλεφώνου. Η επιδείνωση της κοινωνικής κρίσης αντανακλάται πλέον καθημερινά στα δημαρχεία, όπου τα αιτήματα επισιτιστικής βοήθειας από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, σε ορισμένες περιοχές κυρίως στην Αττική, έχουν διπλασιαστεί.

Η έκρηξη της φτώχειας αποτυπώνεται στα στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων αλλά και των μεγάλων δήμων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα καθημερινά δίνονται 1.200 γεύματα με τη συνεργασία της Εκκλησίας και μοιράζονται άλλα 1.000 πακέτα. Περισσότερες από 200 οικογένειες καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο και άλλες τόσες δέχονται πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης σε εβδομαδιαία βάση. Εκατοντάδες είναι και οι άνθρωποι που απευθύνονται περιστασιακά στις κοινωνικές υπηρεσίες, για να πάρουν μερικά πακέτα μακαρόνια και γάλα εβαπορέ.

Ο υπεύθυνος του κέντρου υποδοχής αστέγων της Αθήνας Γ. Αποστολόπουλος επισημαίνει ότι αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκουν κατάλυμα στις πλατείες, όπως και αυτών που απευθύνονται για τρόφιμα στις κοινωνικές δομές. «Υπάρχουν άνθρωποι που διανύουν χιλιόμετρα, από την Κηφισιά και τη Βούλα, το Φάληρο και τη Γλυφάδα, για να πάρουν το φαγητό της ημέρας». Τα Σαββατοκύριακα ο δήμος στέλνει τρόφιμα στις Φυλακές Κορυδαλλού και παίρνει φαγητό για τους ανθρώπους που είναι στα συσσίτια. Σε αντάλλαγμα προσφέρει ρούχα που συγκεντρώνονται στο κέντρο αλληλεγγύης του Δήμου, στην οδό Πειραιώς.

Μπορεί ο δήμος να σηκώσει το βάρος της φτώχειας; Τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού προς τους ΟΤΑ έχουν μειωθεί δραστικά (30%) και θα μειωθούν περαιτέρω το 2012. Και από την άλλη, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, μειώνονται τα ίδια έσοδα του δήμου λόγω της ύφεσης. Μέσα στην ασφυκτική στενότητα «εμείς έπρεπε να φροντίσουμε να φτιάξουμε ένα κοινωνικό “μαξιλάρι”, τόσο στο επίπεδο στήριξης της οικογένειας με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λπ. όσο και στο επίπεδο των σκληρά δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας με προγράμματα συσσιτίων και ευρύτερης στήριξης απόρων και αστέγων».

Είναι ενδεικτικό ότι ουδείς συζητεί για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης, ή για φαντασμαγορική υποδοχή του νέου έτους, όπως γινόταν τέτοιες μέρες τα προηγούμενα χρόνια. Το μέλημα της Αθήνας λέει ο Γ. Καμίνης είναι να αποδείξει ότι γιορτά-ΖΕΙ. Το μέλημα αυτό που γίνεται ολοφάνερο άγχος, να κρατήσουν ζωντανή την πόλη, έχουν όλοι οι δήμοι, από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη έως τους δήμους της περιφέρειας, όπου μέχρι πρότινος η κοινωνική αλληλεγγύη απορροφούσε τους κραδασμούς της οικονομικής κρίσης.

Η εικόνα δεν είναι διαφορετική στα προάστια. Από τα Ανω Λιόσια μέχρι το Πέραμα και από την Αργυρούπολη μέχρι την Κηφισιά οι δήμοι δέχονται καθημερινά εκατοντάδες αιτήματα απόγνωσης, από δημότες που στερούνται πλέον και τα προς το ζην. Και μην μπορώντας να καλύψουν τις ζωτικές ανάγκες των συμπολιτών τους με τις δομές και τα περιορισμένα κονδύλια που διαθέτουν σήμερα, αναζητούν νέους τρόπους οργάνωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, κάθε Τετάρτη απόγευμα που το δημαρχείο είναι ανοιχτό για τους δημότες, καταγράφονται εκατοντάδες νέα αιτήματα βοήθειας. Μέχρι πρότινος, αυτά τα αιτήματα προέρχονταν κυρίως από ηλικιωμένους, συνταξιούχους και ανθρώπους που έχουν υποβάλει τα χαρτιά συνταξιοδότησης.

Με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 20% η ανέχεια εξαπλώνεται ραγδαία και στα νέα νοικοκυριά. «Πολλές οικογένειες δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα αφού και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και γνωρίζουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε το γάλα των παιδιών τους» σημειώνει ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης.

Ο δήμος μέχρι το καλοκαίρι μοίραζε γύρω στα 50 γεύματα σε άτομα με οξύ οικονομικό πρόβλημα. Από τον περασμένο μήνα τα γεύματα έχουν διπλασιαστεί. Παράλληλα στο δημαρχείο έχει γίνει υπηρεσία συγκέντρωσης ειδών βασικής ανάγκης τα οποία πακετάρονται και δίνονται σε 200 οικογένειες. Ο δήμος έχει την τύχη να φιλοξενεί στα διοικητικά του όρια την κεντρική λαχαναγορά και οι έμποροι συγκεντρώνουν τακτικά τα αδιάθετα προϊόντα τους και τα δίνουν στο δημαρχείο.
Στη Νέα Ιωνία η κοινωνική υπηρεσία του δήμου έχει καταγράψει το τελευταίο τρίμηνο 500 νοικοκυριά με οξύ οικονομικό πρόβλημα και ο κατάλογος μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. «Μέχρι τις γιορτές ο αριθμός αυτός μπορεί να διπλασιαστεί» προβλέπει ο δήμαρχος Η. Γκότσης και δεν κρύβει την ανησυχία του για το πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες όλων αυτών των ανθρώπων. Ο δήμος έχει ξεκινήσει τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, που βασίζεται στις προσφορές οικογενειών και επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη σύσταση ενός δικτύου διανομής τροφίμων, με μεταφορά πόρων από άλλες δράσεις. Η επαναλειτουργία του προγράμματος βοήθειας στο σπίτι δεν αρκεί για να καλύψει όλα τα αιτήματα. Η εναλλακτική λύση του δήμου είναι να στήσει παράλληλα με τη δημοτική υπηρεσία και ένα δίκτυο εθελοντών. Η πρόσκληση διατυπώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη έχουν εγγραφεί 10 άτομα, μεταξύ αυτών και γιατροί που διαμένουν στην περιοχή.
Επέκταση των κοινωνικών δράσεων σχεδιάζουν και οι Δήμοι Περιστερίου, Λιοσίων, Πετρούπολης, οι οποίοι διαθέτουν δομές κοινωνικών παντοπωλείων ή διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης, όπως και οι Δήμοι Πειραιά, Περάματος, Δραπετσώνας που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργία και έκρηξη της φτώχειας.

Η μακροχρόνια ανεργίας έχει ως συνέπεια ακόμη και τη στέρηση των υπηρεσιών υγείας. Οι δήμοι αναζητούν λύση στην πρόσκληση εθελοντών γιατρών. Το πρόβλημα αυτό αρχίζει να εμφανίζεται και σε περιοχές που θεωρούνταν λιγότερο ευάλωτες οικονομικά, όπως στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη. Ο δήμος έχει απευθυνθεί σε όλους τους γιατρούς της περιοχής και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο εθελοντικών υπηρεσιών υγείας. Οπως εξηγεί ο δήμαρχος Χ. Κορτζίδης, «ο δήμος έχει κάνει μητρώο των ανθρώπων που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και παραπέμπει τα περιστατικά στους γιατρούς που δήλωσαν εθελοντική συμμετοχή».

09/12/2011

Οι Νεοέλληνες μελετούν του πρώτους αριθμούς, κοιτάζοντας τις γραμμές των τραίνων.

Αυτό είναι πολύ άσχημο για την ψυχοσύνθεση τους.

Τους οδηγεί μοιραία στην Αυτοκτονία.

Κάτι που φυσικά εξυπηρετεί τους νεοεφιλελευθερους, γιατί έτσι μειώνονται οι ασφαλιστικές δαπάνες.

Όσοι αυτοκτονούν δεν δικαιούνται τίποτα. Ούτε οι παπάδες δε τους διαβάζουν.  
Μόνο οι Βουδιστές μπορούν να ελπίζουν.  

Αν αυτοκτονουσαν ως καμικάζι, θα έδιναν ίσως έναν άλλο τόνο στην αυτοκτονία τους. Τουλάχιστον θα έπαιζαν επώνυμα στις ειδήσεις των 20:00.
Ενώ τώρα αυτοκτονούν ανώνυμα και κανείς δε νοιάζεται.

Αφού όλοι οι διαπλεκόμενοι φαγώθηκαν για την ανωνυμία των blog, εγώ ζητώ από το “Άγιο Πνεύμα” να κάνει τις αυτοκτονίες επώνυμες.

Δώσε ένα κίνητρο “Άγιο Πνεύμα”. Μη τους αφήνεις στο σκοτάδι.  

Αν αυτοκτονήσουν οι Άνεργοι, θα μειωθεί αμέσως ο δείκτης της Ανεργίας.

Ο Μπάμπης θα μπορούσε να διοργάνωση βραδιά Χαρακίρι. Με σπόνσορες όλα τα μεγάλα κανάλια και τους μετόχους τους. Υπότιτλος: πως η Ελλάδα θα μειώσει την Ανεργία σε μια και μόνο Νύχτα. Ακόμα και οι Γερμανοί που είναι σκληροί και ψυχροί, θα ανατριχιασουν.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=330696

Το οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί ακόμη και στο θάνατο… Πρώτη σε ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών έρχεται η χώρα μας λόγω κρίσης σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από τους πέντε πρώτους μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι δείχνουν σημαντική αύξηση αυτοκτονιών που αγγίζει το 40%!

Το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν συνολικά 3.661, με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος. Μετά την Αττική, η Κρήτη είναι η περιοχή με τις περισσότερες κλήσεις στη γραμμή βοήθειας 1018. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πάνω από 20 άτομα αυτοκτόνησαν στην Κρήτη… ενώ ακόμη δεν είναι διαθέσιμα τα επίσημα στοιχεία για το 2010.

Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της επιστημονικής επιθεώρησης «The Lancet», κατά την περίοδο 2007-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 17%, κατατάσσοντάς την πρώτη σε ποσοστό αύξησης των αυτοκτονιών σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ειδικούς, η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, όμως τα αίτια της αυτοκτονίας δεν είναι πάντα ή μόνο οικονομικά. Σύμφωνα με ειδικούς ψυχικής υγείας, συνήθως συνυπάρχουν ή προηγούνται άλλοι παράγοντες, όπως κατάθλιψη ή προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις.

Στην τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) οι οικονομικοί λόγοι ήταν η συνήθης αιτία που άκουγαν οι υπεύθυνοι ψυχολόγοι από το 2007, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο, χρονιά που η κρίση δεν είχε ξεσπάσει ακόμα στην Ελλάδα. Από τότε οι κλήσεις τετραπλασιάστηκαν, για να φτάσουν πέρυσι τις 2.500, ενώ όλο και πιο συχνά καλούν άνθρωποι που είναι βουτηγμένοι στα χρέη.

Η πρόληψη της αυτοκτονίας στη χώρα μας είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει σήμερα η εθελοντική ομάδα «Get Involved» του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 18.00 (Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Πατησίων 76).

Η «Get Involved» είναι μια εθελοντική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2010 από φοιτητές του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, με την υποστήριξη της επίκουρης καθηγήτριας Ε. Νικάνδρου, και έχει ως στόχο να βοηθήσει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των νέων ανθρώπων σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Την πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, καθηγητής Γεώργιος Αυλωνίτης.
Πληροφορίες * http://get-involved-asoee.blogspot.com
* http://www.facebook.com/get involved

Advertisements

Posted December 9, 2011 by bmplefour in Greek - Suicide for financial reasons.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: