Ο Νεοφιλελευθερισμός.   Leave a comment

4444

Ο Νεοφιλελευθερισμός.

12/12/2011

“Ο Νεοφιλελευθερισμός έχει τις ρίζες του στα κλασικά φιλελεύθερα ιδανικά του Άνταμ Σμιθ (1723 1790) και του Ντέιβιντ Ρικάρντο (1772 – 1823).
Αυτοί θεώρησαν την αγορά ως αυτορρυθμιζόμενο μηχανισμό που τείνει προς την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης, εξασφαλίζοντας έτσι αποδοτικότερο καταμερισμό των πόρων”.

Σχόλιο: Ο ισχυρισμός τους ότι η αγορά είναι αυτορυθμιζόμενη είναι αυθαίρετη και έχει οδηγήσει όσες κοινωνίες έχουν ακολουθήσει τους νεοεφιλελεύθερους στην τραγωδία.  
Οι Αγορές δεν μπορούν να είναι αυτορρυθμιζόμενες και έχει αποδειχτεί πολλές φορές και ποιο πρόσφατα με την κρίση του 2008.

Θα σας κάνω τώρα μαθήματα που λογικά πρέπει να γνωρίζεται.
Ποιος είναι ο Σκοπός του Καπιταλισμού;
Η ουσία του Καπιταλισμού είναι το Κέρδος.

Ο Θεός του Καπιταλισμού είναι το Κέρδος.
Ο Καπιταλιστής νιώθει ολοκληρωμένος όταν βγάλει κέρδος. Όσο ποιο μεγάλο το κέρδος, τόσο ποιο ολοκληρωμένος νιώθει.  

Η Βασική Εξίσωση της Οικονομίας του Καπιταλισμού : Έσοδα – Έξοδα = Δικό μου Κέρδος.

Η Κανονική εξίσωση της οικονομίας είναι:  Έσοδα – Έξοδα = 0.
Αυτή η εξίσωση όπως το έχω ξαναγράψει, είναι βασική εξίσωση της οικονομίας.
Είναι η εξίσωση της Ενοποίησης στην οικονομία, μια τέτοια εξίσωση ψάχνουν οι φυσικοί. Η δυσκολία για τους Φυσικούς είναι, ότι η Φυσική είναι πραγματική επιστήμη, άρα πολύ δύσκολο να φτάσουν στην “Θεϊκή” εξίσωση

Οι Νεοφιλελεύθεροι σφετερίζονται από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έννοιες όπως: Δικαιοσύνη, Ελευθερία και άλλες, τις διαστρεβλώνουν στην ουσία τους και τις παρουσιάζουν ως καπιταλιστικά ιδανικά και άλλες προπαγάνδες. Δημιουργούν Είδωλα. Χρυσά Είδωλα.   

Ο Χίτλερ ήταν Καπιταλιστής.

Οι Κινέζοι δημιούργησαν τον Κρατικό Καπιταλισμό. Και με βάση το κέρδος που βγάζουν, τα πάνε πολύ καλά. Είναι μάλιστα σκληροί Νεοφιλελεύθεροι του Κράτους. Δημιούργησαν μια καινούρια κατηγόρια στον Καπιταλισμό. Ο Κινέζικος Καπιταλισμός είναι από τους ποιο σκληρούς στον πλανήτη.

Στο όνομα του Κέρδους οι Απόστολοι τους, διαλαλούν να γίνεις ανταγωνιστικός. Την ίδια ώρα όμως, στο όνομα του κέρδους πάντα, χτίζουν εργοστάσια που δουλεύουν ανήλικοι, και τα κέρδη τους, τα βάζουν σε φορολογικούς “παραδείσους” για να μην φορολογηθούν.

Η Έννοια της Ηθικής δεν υπάρχει στον Καπιταλισμό. Όλα έχουν σχέση με το κέρδος. Όμως αυτό δεν μπορούν να το πουν έτσι τελείως ωμά.  Αναρωτιέσαι γιατί;

Τι είναι μια επιτυχής ληστεία, με βάση το σύστημα αναφοράς του Καπιταλισμού; Μια καλή επένδυση. Λήστεψες, πήρες τα χρήματα και έφυγες. Έβγαλες κέρδος και μάλιστα μεγάλο.

Αν όμως όλοι δουν τον Καπιταλισμό όπως πραγματικά είναι, υπάρχει πρόβλημα. Έτσι έρχεται η Ηθική. Οι καπιταλιστές επιστρατεύουν την Ηθική για να μπορούν να κλέβουν με σύστημα, χωρίς να τους κλέβουν.  

Οι καπιταλιστές ελέγχουν το κράτος με τα διάφορα πολιτεύματα που έχουν ως σύστημα αναφοράς την διαστρέβλωση της Θέλησης του Λαου, των πολιτών. Το καλύτερο σύστημα είναι η Άμεση Δημοκρατία, με την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

Στην Μαφία που είναι Καπιταλιστές οι Άνθρωποι, τα 99 από τα 100 αφεντικά στην ιστορία της, δολοφονήθηκαν. Δε χάρηκαν την εξουσία και το χρήμα τους. Αυτό δε το θέλουν οι σκεπτόμενοι καπιταλιστές. Όποτε σφετερίζονται έννοιες από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για να αποκτήσουν μια νομιμότητα.

Οι Νεοφιλελεύθεροι όταν δουν τα σκούρα, για να μη τους Λιντσάρουν, τρέχουν στο κράτος. Αυτό έγινε το 2008 και γίνεται μέχρι σήμερα. Οι πολίτες πληρώνουν τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες που τζογαρουν και χάνουν. Χώρια στα Κέρδη λένε οι Νεοφιλελεύθεροι και μαζί στη χασούρα .

Ξέρετε γιατί ο Μπιλ Κλίντον κατάργησε την Glass-Steagall Banking Act;
Την απάντηση την πήρατε στην οικονομική κρίση του 2008, όταν βγήκαν τα τσιρακια των Νεοφιλελεύθερων και είπαν: δεν γίνεται να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες. Γιατί παρακαλώ δεν γίνεται;
Η Glass-Steagall Banking Act εξασφάλιζε τους πολίτες και φορολογουμένους, ότι σε περίπτωση που χρεοκοπήσει μια τράπεζα ή Ασφαλιστική εταιρεία, δε πλήρωναν από την τσέπη τους για να την σώσουν. Να σώσουν δηλαδή κακούς διαχειριστές.
Ο Μπιλ Κλίντον έκανε δώρο στους Νεοφιλελεύθερους την κατάργηση της Glass-Steagall Banking Act; .  

Ξέρετε ποιος θέσπισε την Glass-Steagall Banking Act; Θα μου πεις παίζει ρόλο; Φυσικά και παίζει ρόλο. Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο. Αν στη θέση του Γιώργου Παπανδρέου βάλω άλλο πρόσωπο, η Ελλάδα δεν παει στο μνημόνιο. Δεν είναι προφανές ότι ο ΓΑΠ πούλησε την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες; Θέλει επεξήγηση;

Το πρόσωπο που ευθύνεται για την εντολή δημιουργίας της Glass-Steagall Banking Act, είναι ο Franklin Delano Roosevelt. Τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το 1933.
Glass-Steagall Banking Act είναι μια νομοθεσία κατεύθυνσης. Είναι όπως οι γραμμές και τα διαχωριστικά στο δρόμο. Σου δείχνει την ασφαλή κατεύθυνση και μειώνει τα θανατηφόρα δυστυχήματα.
Αυτός ο νόμος προστάτεψε την Αμερική από τις μεγάλες κακοτοπιές από το 1933 μέχρι το 1999.

Ο Νεοφιλελευθερισμός είναι μια από τις χειρότερες μορφές του Καπιταλισμού. Τον συναντάμε μόνο σε πρωτόγονες κοινωνίες.

Οι Νεοφιλελεύθεροι όπου τους αφήνουν: επιβάλουν μείωση των Κοινωνικών επιδομάτων. Ουρλιάζουν κυριολεκτικά για την μείωση της κοινωνικής βοήθειας.
Έχουν δίκαιο όμως; από οικονομική σκοπιά;
Απάντηση: όχι.  

Που πηγαίνουν τα χρήματα που δίνονται για κοινωνική βοήθεια; έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Η απάντηση είναι: επιστρέφουν πίσω στην αγορά.
Ο άνεργος και ο αδύναμος, θα πάρει τα χρήματα και θα τα διαθέσει, αγοράζοντας φαγητό και ρούχα. Δε θα τα κάνει Αφορολόγητες καταθέσεις στην Ελβετία ή στο Λουξεμβούργο ή στο Λιχνεσταιν ή στα νησιά Κειμαν ή αλλού. Δε θα κρύψει την οικονομική δραστηριότητα του.  
Τα κοινωνικά επιδόματα με σωστή διαχείριση παράγουν πλούτο σε μια κοινωνία. Αντίθετα το χρήμα που κρύβεται σε αφορολόγητους παραδείσους, παράγει ελλείμματα.
Θα μπορούσε μια Κυβέρνηση να δώσει κουπόνια για αγορά προϊόντων που παράγονται στην χώρα. Έτσι θα ενισχύσει και τους κοινωνικά ασθενέστερους και τις εταιρείες. Σήμερα με την τεχνολογία μπορείς να ξέρεις που παράγεται ένα προϊόν. Μπορείς να κάνεις πολλά με τα κοινωνικά επιδόματα.
Η σωστή κοινωνική βοήθεια κάνει την κοινωνία περισσότερο συνεργάσιμη και ποιο ανταγωνιστική. Μπορείς να δώσεις υποτροφίες στους στρατιώτες για να σπουδάσουν. Τα οφέλη που είχαν η ΗΠΑ από το πρόγραμμα αυτό, μετά το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο είναι εκπληκτικά.

Ο Νεοφιλελευθερισμός βρίσκεται μόνο σε πρωτόγονες κοινωνίες. Οι νεοφιλελεύθεροι δεν ξέρουν από τέτοια οικονομία. Πλήρως ανταγωνιστική και χωρίς κοινωνικές εντάσεις.

Αξίωμα: Πάντα κοιτάζουμε που καταλήγει το χρήμα και ποια είναι διαδρομή του. Σε μια υγιή οικονομία, δεν υπάρχουν κρυφά σημεία στην διαδρομή. Δεν υπάρχει χρήμα που εξαφανίζεται.

Οι Νεοφιλελεύθεροι δεν είναι σοβαροί αντίπαλοι για μας. Είναι όμως ποιο έξυπνοι από τους Κομμουνιστές. Ποιο ευέλικτοι. Έτσι οι Κινέζοι Κομμουνιστές αναγκάστηκαν να γίνουν νεοφιλελεύθεροι για να μην καταρρεύσουν. Άσπρη Γάτα, Μαύρη Γάτα, σημασία έχει να πιάνει τα ποντίκια και αυτοί που θα κυβερνούν να είμαστε εμείς. Ο ορισμός των Κινέζων Κομμουνιστών.

4444

Οι Νεοφιλελεύθεροι ουρλιάζουν: Όλες οι κρατικές επιχειρήσεις να γίνουν ιδιωτικές.
Φαντάζεστε τι θα γίνει, αν η Πυροσβεστική γίνει ιδιωτική;

Σε περίπτωση φωτιάς, αν ο γείτονας σας δεν πληρώνει συνδρομή σε καμία υπηρεσία πυρόσβεσης, επειδή είναι φτωχός και άνεργος, τότε είναι σίγουρο ότι θα καεί και το δικό σας σπίτι.
Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα που δείχνει πόσο επικίνδυνοι είναι οι Νεοφιλελεύθεροι για την κοινωνία.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε δυο πράγματα: 1) δεν έχουν ηθική, 2) σκοπός τους είναι αποκλειστικά το κέρδος. 

4444

Αξίωμα: Το χρήμα πρέπει να κινείται και να διαχέεται σε όσες περισσότερες μονάδες ενός συνόλου.
Ποιο απλά: το χρήμα πρέπει να κινείται και να διαχέεται σε όσα περισσότερα μέλη μιας κοινωνίας.

Αυτό το αξίωμα όταν παραβιάζεται, έχουμε πολύ φανερές παρενέργειες, μια από αυτές, η ανεπιθύμητη συσσώρευση πλούτου, από το 1% του συνόλου μια κοινωνίας.

Όταν εγώ γράφω: σωστά κάνει η FED και ξοδεύει χρήμα, δε το γράφω τυχαία. Ούτε τυχαία γράφω ότι πρέπει να δίνονται κουπόνια σε όσους είναι φτωχοί και αδύναμοι.
Θέλω το χρήμα να κινείται και να διαχέεται.

4444

Θεώρημα: Το Χρηματιστήριο είναι ένας μηχανισμός αναδιανομής του εισοδήματος.
Δε πρόκειται να καθίσω να σας αποδείξω το θεώρημα.
Όταν τηρούνται οι κανόνες του δίκαιου παιχνιδιού, το Χρηματιστήριο επιβραβεύει τους καλούς διαχειριστές.

Η Εσωτερική πληροφόρηση είναι κακούργημα και εκθέτει αρκετούς νεοφιλελεύθερους.

4444

Πάνω από 20 τρις δολάρια είναι στους φορολογικούς παραδείσους. Μιλάμε για πολύ χρήμα. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι φορολογικοί παράδεισοι.
Τι νόημα έχουν για τους απλούς πολίτες και φορολογούμενους, που καλούνται να κάνουν και τις θυσίες;

Από τι μια μεριά οι Νεοφιλελεύθεροι ουρλιάζουν για καινούργιους φόρους και περικοπές κοινωνικών υπηρεσιών και από την άλλη έχουν τα λεφτά τους στους φορολογικούς παραδείσους. Χωρίς να πληρώνουν φόρους και χωρίς να λογοδοτούν. Αυτό είναι έγκλημα. Μεγάλο έγκλημα.
Το κεφάλαιο την σκαπουλαρει και δεν πληρώνει φόρους. Η παλιά τακτική των νεοφιλελεύθερων: στα κέρδη χώρια, στη Ζημία μαζί. Αυτό το έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας δεν μπορεί να συνεχίζεται.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό οι Αμερικανοί πολίτες να σκέπτονται τι κάνει ο Ομπαμα; Έτσι η δημοφιλια του πέφτει.
Αλλά οι αντίπαλοι του, είναι πολύ χειρότεροι από τον Ομπαμα. Αν ο Ομπαμα είναι κακός μια φορά, οι Ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοι του είναι δέκα.
Ο Μπους μάλιστα έδωσε φοροαπαλλαγές στους πλούσιους. Τι να συζητάμε.

Τα μηνύματα πάντως είναι φανερά. Οι Αμερικανοί θέλουν αλλαγή πλεύσης και να είναι ουσιαστική. Όλα είναι ζήτημα οργάνωσης. Δεν μπορείς να έχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλή ανεργία.
Μετά τον Χούβερ ή ιστορία έστειλε τον FDR που τα σάρωσε όλα.  

23/12/2011

“Οι Αρχές της Κίνας προσδιόρισαν το νέο όριο της φτώχειας για τους κάτοικους των αγροτικών περιοχών Όσοι έχουν ημερήσιο εισόδημα 1$ θα θεωρούνται φτωχοί.
Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει σε εκατομμύρια Κινέζους να διεκδικήσουν κρατικό επίδομα φτώχειας και άλλες επιδοτήσεις. Δωρεάν επαγγελματικά φροντιστήρια κλπ.
Οι Κινέζοι προσπαθούν να φτάσουν το κατώτερο ημερομίσθιο που έχει προσδιορίσει η Παγκόσμια Τράπεζα και είναι: 1$ (δολάριο) και 25 σεντς. (πάλι αυτό το 25!!!!)”.

26/12/2011

Οι σωστοί Άνθρωποι που ασχολούνται με την Οικονομία θέλουν αποτελεσματικό κράτος. Όλοι. Μόνο οι κλέφτες δε το θέλουν και το σαμποτάρουν, άμεσα ή έμμεσα.

Το αποτελεσματικό κράτος δεν είναι ιδέα των Νεοφιλελεύθερων. Είναι Θεωρημα διακυβέρνησης και προϋπάρχει.   

Αντίθετα οι Νεοφιλελεύθεροι λένε: αποτελεσματικό κράτος σημαίνει λιγότερο κράτος. Αυτό είναι κλασικό κόλπο διαστρέβλωσης.
Θυμάστε το Μικρόβιο e-coli με το σκάνδαλο που ξέσπασε και τελικά ευθύνεται το κράτος της Γερμανίας και όχι τα Ισπανικά αγγουρακια; Τότε μια γυναίκα δημόσιος ελεγκτής είχε πει: δε φτάνει ο αριθμός των δημόσιων ελεγκτών. Καταλάβατε;

Οι Νεοφιλελεύθεροι πιέζουν για λιγότερο κράτος, ώστε να μη γίνονται έλεγχοι στις εταιρείες. Έμμεσο αποτέλεσμα του λιγότερου Κράτους.  

Οι απατεώνες οι Νεοφιλελεύθεροι βάζουν πρώτα το κέρδος. Χιλιάδες τα διατροφικά σκάνδαλα. Απλά γίνονται γνωστά μόνο όσα δε μπορούν να κρυφτούν ή να μπλοκαριστούν μέσω της δικαιοσύνης.
Γιατί δε γίνονται δημοψηφίσματα για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, αλλά αποφασίζουν τα Λόμπι στις Βρυξέλλες; Τα Λόμπι πληρώνονται από τις εταιρείες. Μεγάλο Χρήμα.
Γιατί δεν αλλάζουν οι ετικέτες στα τρόφιμα; να γίνουν ποιο περιεκτικές στις λεπτομέρειες ώστε να ξέρει ο καταναλωτής;

Ένα καραμπινάτο σκάνδαλο κέρδους – PIP, Ζαν Κλοντ Μας.

Αυτός ο επιχειρηματίας και τα στελέχη του, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την ηθική, ως καλοί νεοφιλελεύθεροι και πούλησαν βιομηχανική αντι για ιατρική σιλικόνη. Τον είχαν πάρει μυρουδιά, αλλά δε του έκαναν τους σωστούς έλεγχους.
Το λιγότερο κράτος σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει το σωστό προσωπικό να κάνει ελέγχους ή να διερευνήσει τις καταγγελίες των καταναλωτών.

Βέβαια στην Γαλλία μάλλον μιλάμε για διεφθαρμένους πολιτικούς και ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά. Όταν το 10/2010 γίνεται δημόσια αναφορά, δε κουνιέται φύλο. Έπρεπε να έρθει το 2011. Γιατί αυτή η καθυστέρηση;

Οι Νεοφιλελεύθεροι ρίχνουν χρήμα, προωθούν σε κρατικές θέσεις κλειδιά, δικούς τους ανθρώπους. Μοντι, Παπαδημος, στην Ισπανία πως το λένε το άλλο το μπουμπούκι που έγινε Υπ. Οικ; 

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4682654

Τη σύλληψη του ιδρυτή της γαλλικής εταιρείας που κατασκευάζει εμφυτεύματα στήθους, της PIP, Ζαν Κλοντ Μας, ζήτησε η Ιντερπόλ, από όλα τα συνεργαζόμενα κράτη.

Η Ιντερπόλ εξέδωσε «κόκκινο συναγερμό» για τη σύλληψη του 72χρονου Ζαν Κλοντ Μας, λέγοντας ότι καταζητείται για αδικήματα που αφορούν «τη ζωή και την υγεία» από την Κόστα Ρίκα.

Ο Μας αυτοδιαφημίζεται στο Διαδίκτυο ως ερευνητής από τη Κόστα Ρίκα.

Ο Πάτρικ Μπαράφ, πλαστικός χειρούργος στο Παρίσι, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι συνάντησε τον Μας το 1981, αλλά ότι δεν χρησιμοποίησε τα εμφυτεύματα της εταιρείας του, επειδή ανησυχούσε που οι τιμές ήταν τόσο χαμηλές.

«Δεν είχε ιατρικό υπόβαθρο. Ήταν ένας χασάπης που πουλούσε ζαμπόν και λουκάνικα πριν ξεκινήσει αυτή τη δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις τα προσόντα για να κατασκευάζεις εμφυτεύματα στήθους» δήλωσε.

Η εταιρεία Poly Implant Prothèse (PIP) έκλεισε πέρυσι όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε σιλικόνη που δεν προοριζόταν για ιατρική χρήση.

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από 30.000 γυναίκες με δυνητικά επικίνδυνα και απαγορευμένα εμφυτεύματα στήθους να προχωρήσουν στην αφαίρεσή τους, έπειτα από την εμφάνιση οκτώ περιστατικών καρκίνου.

Το Παρίσι ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα καλύψει το κόστος της αφαίρεσης των εμφυτευμάτων.

Εκτός από τη Γαλλία, τα εμφυτεύματα είχαν ταξιδέψει και σε άλλες χώρες. Υπολογίζεται ότι το 90% των πωλήσεων της PIP έγιναν σε χώρες του εξωτερικού, κυρίως της Λατινικής Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.

Αν και η γαλλική κυβέρνηση εμφανίστηκε καθησυχαστική, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα εμφυτεύματα σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου, ανέφερε ότι παρατηρούνται αρκετά περιστατικά ρήξης και διαρροής.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=440884&cid=5

Περίπου 15.000 γυναίκες στην Κολομβία έχουν κάνει προσθετική στήθους με εμφυτεύματα της εταιρείας PIP παρ’ όλο που έχουν απαγορευτεί από το 2010, σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Επιτήρησης Φαρμάκων (Invima), χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε νέες συστάσεις προς τις ασθενείς.

Τον Οκτώβριο του 2010 το Invima είχε απαγορεύσει τη διακίνηση των συγκεκριμένων εμφυτευμάτων, που εισάγονταν από τη Γαλλία, και κάλεσε όσες γυναίκες τα είχαν χρησιμοποιήσει να συμβουλευτούν το γιατρό τους και να τα αφαιρέσουν στην περίπτωση που έσπαγαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 14.858 Κολομβιανές έχουν βάλει εμφυτεύματα της εταιρείας ΡΙΡ.

27/12/2011

Υπάρχουν δυο κατηγορίες Νεοφιλελεύθερων. Αυτοί που το δηλώνουν και είναι οι ποιο σωστοί. Δηλαδή μπορείς να κάνεις μια συμφωνία μαζί τους.
Υπάρχουν και οι άλλοι. Τα τομάρια.

Τους λέω τομάρια, γιατί αυτοί βάζουν ένα τομάρι και το παίζουν για παράδειγμα σοσιαλιστές, κομμουνιστές, φιλάνθρωποι, κεντρώοι, κοινωνικά ευαίσθητοι και ότι άλλο βάλει το μυαλό σας. Αυτοί είναι νεοφιλελεύθεροι αλλά το κρύβουν.
Ο Μπεν Αλί της Αλγερίας για παράδειγμα που ήταν στυγνός Δικτάτορας και μεγάλος Μπίζνεσμαν, δήλωνε σοσιαλιστής και ήταν μάλιστα μέλος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής. Καπιταλιστής ήταν ο άνθρωπος. Αλλά φορούσε το τομάρι του σοσιαλισμού μέχρι που έγινε η επανάσταση το Ιανουάριο του 2011. Και δεν είναι μόνο αυτός. Ένα σωρό τα εξαπτέρυγα του Εωσφορου!

4444

Οι Νεοφιλελεύθεροι ενώ μας έχουν πρήξει ότι είναι υπέρ της Δημοκρατίας και αλλά τέτοια που λένε για κάλυψη, ενώ επενδύουν τεράστια ποσά σε αυταρχικά καθεστώτα όπου οι αμοιβές είναι χαμηλότερες και δεν υπάρχουν εργατικά δικαιώματα και γενικά υπάρχει σκληρή καταστολή σε διάφορα επίπεδα.

Στην Δημοκρατία τα εργατικά δικαιώματα είναι αυτονόητα. Πηγάζουν από τα Ανθρώπινα δικαιώματα. Η πολιτική κυριαρχεί πάνω στην Οικονομία. Όμως οι φιλελεύθεροι επενδύοντας δισεκατομμύρια σε αυταρχικά καθεστώτα, χτυπούν την Δημοκρατία ύπουλα.

Οι Νεοφιλελεύθεροι βέβαια, για όσους βλέπουν καθαρά τι είναι, δόλιοι και ανήθικοι, αυτό δεν αποτελεί παρασπονδία της θεωρίας τους. Οι άνθρωποι κυνηγούν το κέρδος. Στο βωμό του κέρδους ουρλιάζουν για την Ανταγωνιστικότητα και για τα κόστη. Και για να δημιουργήσουν ρήγμα, επενδύουν σε αυταρχικά καθεστώτα. Σου λένε ορίστε: αυτοί είναι ανταγωνιστικοί. Κατάλαβες αναγνώστη;

Γιατί θα πρέπει τα μεροκάματα να κατέβουν στο επίπεδο του Κινέζικου φιλελεύθερου Καπιταλισμού και να μην ανέβουν;  Γιατί πρέπει η πλειοψηφία των ανθρώπων να γίνουν δυστυχισμένοι;

Αυταρχικά καθεστώτα χωρίς αυστηρούς κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο τον πλανήτη. Ποιοι και γιατί καταστρέφουν τον Αμαζόνιο; Δε θα έπρεπε η Ανθρωπότητα να πληρώνει ένα οικονομικό τέλος για την διατήρηση του Αμαζονίου;
Η προστασία του Περιβάλλοντος θα γίνει πεδίο σφοδρής μάχης. Μάχης σε όλα τα επίπεδα.

Ξέρετε γιατί η BP μόλυνε τον κόλπο του Μεξικού; Για να περιορίσει τα λειτουργικά κόστη. Έτσι δεν πήρε τα σωστά μέτρα ασφαλείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει η διαρροή και ο βλαμμένος διευθυντής της, ούτε που κατάλαβε τη ζημία έκανε. Απλά παραπονέθηκε ότι θέλει πίσω τη ζωή του! Αυτοί είναι οι νεοφιλελεύθεροι. Νοιάζονται μόνο για την δική τους ζωή και καλοπέραση.  Προσπάθησαν να περιορίσουν τα λειτουργικά κόστη σε βάρος της ασφάλειας του περιβάλλοντος, αλλά και της κοινωνίας.
Μόνο στις πρωτόγονες κοινωνίες υπάρχουν οι Νεοφιλελεύθεροι.

28/12/2011

Η Αμερική μισεί τα άδικα προνόμια, μισεί τους ανισότιμους όρους του παιχνιδιού και τον ευνοιοκρατικό καπιταλισμό χωρίς την απειλή χρεοκοπίας, μισεί τα ιδιωτικοποιημένα κέρδη και τις εξωτερικευμένες απώλειες, μισεί τις αλλαγές στους κανόνες που ευνοούν τους λίγους εις βάρος των πολλών και μισεί όσους δέχτηκαν οικονομική στήριξη μέσα από τα πακέτα διάσωσης και δεν επιδεικνύουν το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας ή ταπεινότητας μπροστά στα τόσα δεινά που ακολούθησαν.

4444

Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers Holdings Inc. είχε 50 φορές μόχλευση τα κεφάλαια της. Ασύλληπτο ποσοστό για τράπεζα.

Το κράτος δεν μπορεί να αφήνει τις τράπεζες να καταστρέφουν τις κοινωνίες, από την στιγμή που δε τις αφήνει να χρεοκοπήσουν. Καταλάβατε;
Θέλεις  Lehman Brothers Holdings Inc. να παίξεις 50 φορές πάνω τα κεφάλαια σου; καντο, αλλά εγώ δε θα σε καλύψω σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Δε δίνω λεφτά των φορολογούμενων, νεοφιλελεύθερε και να μη σου πω ότι δε θα στείλω και την αστυνομία να σε προστατέψει, με ολα αυτά που κάνεις και φοβάσαι το λιντσάρισμα.

29/12/2011

Για ένα Νεοφιλελεύθερο δεν είναι κακό η παιδική εργασία. Την παιδική εργασία δε την κατάργησαν οι Νεοφιλελεύθεροι, οι έμποροι των ψυχών. Την κατάργησε το Κράτος.
Το Κράτος επέβαλε όλα τα παιδάκια, αντι να δουλεύουν να πηγαίνουν στο σχολειό.
Για τους Νεοφιλελεύθερους δεν υπάρχει πρόβλημα με την παιδική εργασία. Είναι ανήθικοι το έχω γράψει. Στόχος είναι το κέρδος.

http://fimotro.blogspot.com/2011/12/1-10-14.html

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά ηλικίας 10-14 ετών συνεχίζουν να εργάζονται στη Βραζιλία, παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης κατά της παιδικής εργασίας, γράφει η εφημερίδα Folha de S Paulo.
Το δημοσίευμα, που επικαλείται στοιχεία της απογραφής που συνέλεξε το Βραζιλιανό…Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής (IBGE), αναφέρει πάντως ότι οι προσπάθειες των αρχών έχουν ευοδωθεί σε κάποιο βαθμό.

Το ποσοστό των παιδιών και των εφήβων της Βραζιλίας που εργάζονται για να βγάλουν το ψωμί τους έχει μειωθεί από 6,6% το 2000, σε 6,2% το 2010.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η παιδική εργασία είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στην βραζιλιανή Αμαζονία, όπου περίπου το 10% του συνόλου των παιδιών εργάζεται.

Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν θέσει ως στόχο την εξάλειψη της παιδικής εργασίας μέχρι το 2020.

“Είμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της αόρατης παιδικής εργασίας, σε τοποθεσίες που είναι δύσκολη η μετάβαση λόγω της απόστασης ή λόγω νομικών θεμάτων που δεν μας επιτρέπουν την είσοδο σε μια ιδιωτική κατοικία”, δήλωσε ο Μάρκος Καλίξτο, επιθεωρητής Εργασίας στο βραζιλιανό κρατίδιο Τοκαντίνς.

30/12/2011

Το 1% αντεπιτίθεται.

Οι αποφάσεις που παίρνει αυτό το 1% φρενάρει την ανάπτυξη της Αμερικής. Γιατί πιστεύετε ότι η Αμερική δεν έχει ανάπτυξη πάνω από 3%;
Αυτοί οι άνθρωποι υπονομεύουν την οικονομία και την Ευτυχία των Αμερικανών πολιτών.
Είναι για παράδειγμα υπεύθυνοι για την νοθεία στις εκλογές του 2000.  
Το χρήμα πρέπει να διαχέεται και να μην συσσωρεύεται. Αυτός είναι κανόνας καλής λειτουργίας μιας οικονομίας και κοινωνίας. Πόσες φορές θα σας το γράψω;

Ο λόγος που το 1% συσσωρεύει τόσο χρήμα αναλογικά, είναι γιατί το κράτος δε τους φορολογεί. Ο Μπους μάλιστα τους έδωσε φοροαπαλλαγές Με αυτό τον τρόπο ξεχρέωσε την νοθεία των εκλογών το 2000.
Όλα είναι ζήτημα ισορροπίας. Το 1% δεν πρέπει να είναι προκλητικό. Μόνο το Κράτος ή Πολιτεία, μπορεί να κάνει τέτοιες ρυθμίσεις.

Ας δούμε τι λένε κάποιοι από αυτούς.

• John A. Allison IV, πρώην CEO της τράπεζας BB&T: «Αντί να τη λέμε επίθεση κατά του 1%, ας την ονομάσουμε καλύτερα επίθεση κατά των πολύ παραγωγικών ανθρώπων. Η επίθεση αυτή είναι καταστροφική».

• Robert Rosenkranz, CEO της Delphi Financial Group: «Είναι γεγονός ότι σχεδόν όλες οι θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα στην Αμερική δημιουργούνται από τις αποφάσεις που παίρνει αυτό το “1%”, είτε πρόκειται για προσλήψεις είτε για επενδύσεις. Καθώς η εμπιστοσύνη αυτών των ανθρώπων στο μέλλον θα επηρεάσει τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, δεν έχει νόημα να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη τους με τη δαιμονοποίησή τους».

• Leon Cooperman, Πρόεδρος της Omega Advisers: «Θα κερδίσετε περισσότερα από εμένα αν μου φέρεστε με σεβασμό».

• Bernard Marcus, συνιδρυτής της Home Depot, για τη στόχευσή του από τους διαδηλωτές: «Ποιος δίνει σημασία σε μερικούς ανόητους; Πλάκα μου κάνετε;»

01/01/2012

Ήταν κοινό μυστικό. Ότι για να πληρώσει τα ασφάλιστρα η εταιρεία, έπρεπε σε κάθε ναυάγιο να υπάρχει και νεκρός. Όσο ποιο πολλοί οι νεκροί σε ένα ναυάγιο, τόσο περισσότερο σίγουρη ήταν η Ασφαλιστική Εταιρεία, ότι δε στήθηκε.
Ήταν κοινό μυστικό ότι μόνο έτσι έπεφτε το χρήμα, εκείνα τα χρόνια. Είναι κοινό μυστικό ότι έτσι φτιάχτηκαν αξιοσέβαστες περιουσίες.
Δε μπορεί να έρχεται ο άλλος, ο εγγονός ή γιος ή κόρη ή η εγγονή και να μου λέγει περί ηθικής.
Όταν ξέρεις ότι ο άλλος είναι μαφιόζος, σκέφτεσαι; για να είναι μαφιόζος, πρέπει να έχει σκοτώσει. Αλλά τι γίνεται όταν δηλώνει επιχειρηματίας; 

Είναι σα τον Μίκι Ρουκ που προσπαθούσε να ξεγελάσει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στη γνωστή ταινεία, λέγοντας του: εγώ είμαι από το Μπρούκλιν ξέρω ποιος είμαι. Δεν πιστεύω σε αυτές τις μαλακίες. Καταλάβατε; 

02/02/2012

http://www.corporateeurope.org/

Corporate Europe Observatory (CEO) – Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών.

Αυτή η οργάνωση αποκαλύπτει τις ομάδες συμφερόντων που επί της ουσίας λαμβάνουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των Ευρωπαίων Πολιτών.
Η πλειονότητα των συμβούλων της Κομισιόν είναι στελέχη πολυεθνικών εταιρειών και η Επιτροπή σε αυτούς αναθέτει τη συγγραφή των περισσότερων ευρωπαϊκών νομοθετημάτων.
Στην έκθεση του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών, με τίτλο “Ο πλανήτης του λόμπι”, παρουσιάζονται ονομαστικά οι ισχυρότερες ομάδες συμφερόντων καθώς και οι θέσεις και οι τακτικές τους στον υπόγειο αγώνα που διεξάγουν για τη χειραγώγηση των οργάνων της ΕΕ και την υιοθέτηση φιλικών προς τα συμφέροντα τους πολιτικών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κομισιον τρέμει τα Δημοψηφίσματα. Ενώ κανονικά σε μια Δημοκρατία τα Δημοψηφίσματα είναι στην πρώτη γραμμή.  Ο Μπαροζο και οι άλλοι, είναι έμμισθοι υπάλληλοι. Δεν εκπροσωπούν κανένα ευρωπαιο πολίτη.

Η απομάκρυνση του Μπερλουσκόνι από την Μερκελ, έγραψε ιστορία. Με ένα τηλέφωνο έφυγε και ήρθε στην πρωθυπουργία ο Μόντι.

Υπάλληλος των Εταιρειών. Μπουμπούκι. Οι Ιταλοί πολίτες δε ρωτήθηκαν. Τόσο απλό. Η Ευρωζωνη γίνεται όλο και ποιο πολύ δικτατορία. Έτσι όπως πηγαίνει το ζήτημα, θα θέλουμε να αποδρασουμε. Αυτά που είπε, ότι το Ευρώ δεν έχει από πίσω του μια Κεντρική Τράπεζα όπως το δολάριο, είναι αλήθεια.

Οι Νεοφιλελεύθεροι θέλουν μια Δημοκρατία στα Χαρτιά. Όχι ουσιαστική δημοκρατία. Βασικά δε τους ενδιαφέρει το πολίτευμα. Το κέρδος τους ενδιαφέρει και πως θα το αρπάξουν χωρίς απώλειες.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_8593.html

Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης νέων κεφαλαίων, η Ινδία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα επιτρέψει σε ξένους ιδιώτες να επενδύουν στο χρηματιστήριο της χώρας.
Η απόφαση, που έρχεται μετά από μια χρονιά σημαντικών απωλειών για το…ινδικό χρηματιστήριο και τον δείκτη Sensex, τίθεται σε εφαρμογή από τις 15 Ιανουαρίου.

Έως σήμερα, οι ξένοι ιδιώτες δεν επιτρεπόταν να επενδύσουν απευθείας στο χρηματιστήριο της Ινδίας, αλλά μόνο μέσω κοινών επενδυτικών κεφαλαίων (funds).

Σχόλιο: Αυτή είναι μια σωστή απόφαση. Το πρόβλημα δεν είναι ο θεσμός του Χρηματιστηρίου που είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.
Το πρόβλημα πάντα είναι η Διαφάνεια.

Όπως έχω γράψει: η διαδρομή του χρήματος, όταν δεν έχει σκοτεινά σημεία, είναι ευεργετική για κάθε οικονομία.
Είναι σαν τις αρτηρίες αίματος στο σώμα. Καθαρές αρτηρίες σημαίνει καλή υγεία και καταχρήσεις με μετρο. Καταχρήσεις δηλαδή που αντέχει το σώμα.
Ο Θεσμός του Χρηματιστηρίου, δεν είναι θεσμός των Νεοφιλελεύθερων, είναι ένας θεσμός διαπραγμάτευσης, που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν. Είναι εργαλείο.
Υπάρχει ένας διαχωρισμός στα Εργαλεία και στις ιδεολογίες. Αυτό είναι βασικό.

4444

Η Διαφθορά είναι γνώρισμα τόσο του Καπιταλισμού, όσο και του Κομμουνισμού και του Σοσιαλισμού. Η Διαφθορά στην ουσία έχει σχέση με την ανθρώπινη φύση.
Όταν η Αλέκα Παπαρηγα βγαίνει και λέει αυτοί είναι διεφθαρμένοι, οι καπιταλιστές και εμείς οι κομουνιστές όχι. Εγώ γελώ. Γελώ πολύ. Μια ματιά να ρίξεις στην ιστορία βλέπεις καθαρά.
Ο Λένιν έστελνε γραμμα στην μανα του και παραπονιόταν ότι δεν είχε καλό κελί, δε τον πρόσεχαν.  Όταν δε ήρθαν στην εξουσία, έγιναν πολλά περιστατικά διαφθοράς.
Οι Νεοφιλελεύθεροι είναι ποιο έξυπνοι από τους κομουνιστές στο χειρισμό καταστάσεων.

03/01/2012

4444

Το χάσμα ανάμεσα σε φτωχούς και πλούσιους, είναι πάντα ενδιαφέρον να το βλέπεις σε απεικόνιση.
Να βλέπεις και την κατάταξη των χωρών.

4444

4444

04/01/2012

Η πρακτική έχει δείξει ότι οι ισχυρές ομάδες συμφερόντων που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής, δρουν χωρίς κανόνες, στο παρασκήνιο και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για την επίτευξη των πολιτικών τους.

Προσλαμβάνουν πρώην επιτρόπους και αξιωματούχους με παχυλούς μισθούς (300 με 500 ευρώ την ώρα) και πραγματοποιούν παραπλανητικές καμπάνιες χρηματοδοτώντας οργανώσεις – βιτρίνες .

Όλα αυτά έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς, αλλά η δικαιοσύνη των Βρυξελλών έχει πνίξει κάθε καταγγελία.

Το σύστημα που δρα στο παρασκήνιο, έχει κρυφούς συνεργάτες σε θέσεις κλειδιά της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.  
Η μεγάλη πλειοψηφία των εμπειρογνωμόνων ( experts) προέρχεται από τις πολυεθνικές εταιρείες. Έτσι αυτοί οι σύμβουλοι αναλαμβάνουν να συντάξουν μελέτες και έρευνες και νομοθεσίες.

Τα δημοψηφίσματα μπορούν να σταματήσουν αυτή την ύπουλη δραστηριότητα. Πρέπει να υιοθετηθεί μια νομοθεσία που αν ένα αίτημα μαζέψει 1.000.000 υπογραφές, τότε να γίνεται δημοψήφισμα και να αποφασίζουν οι πολίτες. Έχουμε ή δεν έχουμε δημοκρατία;
Κόμματα όπως οι Πράσινοι, πρέπει να γίνουν πανευρωπαϊκά. Να ξεφύγουν δηλαδή από τα τοπικά πλαίσια.

Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα Λόμπι, είναι να χτυπήσουν την διαφάνεια. Το δεύτερο να κάνουν το πλαίσιο πολύπλοκο, ώστε να κρύψουν τον Εωσφόρο στις λεπτομέρειες.

Οριστε μερικα Λόμπι.
1) City of London.
2) European Financial Services Roundtable (EFSR).
http://www.efr.be/

3) DG Internal Market.
http://ec.europa.eu/dgs/internal_market/index_en.htm

4) Alternative Investment Management Association (AIMA).
http://www.aima.org/

5) European Banking Federation
http://www.ebf-fbe.eu/

Τον Ιούλιο του 2009 το EBF μαζί με άλλες ομάδες πίεσης ζήτησε από την Ε.Ε. να συντονίσει και να βελτιστοποιηθεί το σχέδιο για τη διάσωση των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών που είχαν φτάσει σε σημείο κατάρρευσης.
Την ίδια στιγμή, όμως, πίεζαν για τη λήψη μέτρων λιτότητας και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας ως απάντηση στην κρίση που δημιουργήθηκε από τα μέλη της.
Επίσης είχε ασκήσει πιέσεις για την καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων.

7) International Swaps and Derivatives Association (ISDA)
http://www2.isda.org/

Η ISDA αποτελεί έναν οργανισμό – κλειδί στον κόσμο των CDS. Επειδή μεταξύ άλλων καθορίζει όλους τους συμβατικούς τους όρους, που περιέχονται σε κοινά αποδεκτό κείμενο, γνωστό ως ISDA Master Agreement.
Η Goldman Sachs, εξέχων μέλος της ISDA,  πίεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην αναλάβει πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση σκληρών κανόνων με το επιχείρημα ότι αυτό είναι κακό για τις επιχειρήσεις.

9) European Venture Capital Association
http://www.evca.eu/

10) International Emissions Trading Association (IETA)
http://www.ieta.org/

Αυτές είναι μερικές οργανώσεις – forum που δρουν και ως λόμπι, ομάδες πίεσης συμφερόντων στις Βρυξέλλες.
Υπάρχουν φυσικά και τα λόμπι που έχουν οι Πολύ μεγάλες εταιρείες όπως είναι: Deutsche Bank, BP, Shell, Daimler, Vattenfall και πολλές άλλες.
Γενικά οι πολύ πλούσιοι οργανώνονται συνεχώς και συστηματικά, ώστε να είναι σε θέση να ελέγξουν πλήρως τις αποφάσεις ή σε βαθμό κατά 90%.

Στην Αμερική υπάρχουν αντίστοιχα λόμπι
Στην Κίνα έχουν το καλύτερο Λόμπι: το ΚΚΚ.

05/01/2012

http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_1374.html

Εκμεταλλεύθηκε την εσωτερική πληροφόρηση που είχε για να τζογάρει στο δολάριο…

Σκάνδαλο ολκής συγκλονίζει το ελβετικό τραπεζικό σύστημα, έπειτα από δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού της Ζυρίχης το οποίο εμπλέκει τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελβετίας Φιλίπ Χίλντεμπραντ σε υπόθεση κερδοσκοπικών συναλλαγών στην…αγορά συναλλάγματος.

Εκπρόσωπος της Τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αλλά ήδη κάποιοι ζητούν την παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη. 

Το περιοδικό Weltwoche υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του αποδεικτικά τραπεζικών συναλλαγών που δείχνουν ότι από τον περασμένο Μάρτιο έως τον Οκτώβριο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας κερδοσκοπούσε μετατρέποντας ελβετικά φράγκα σε δολάρια για να πουλήσει στη συνέχεια τα δολάρια σε υψηλότερη ισοτιμία.

Αρχικώς στις 23 Δεκεμβρίου 2011 είχαν κυκλοφορήσει φήμες περί ύποπτων συναλλαγών που είχε διενεργήσει η σύζυγος του ηλικίας 48 ετών κεντρικού τραπεζίτη, Κάσια. Ομως το Weltwoche, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο, Πέμπτη, εμπλέκει προσωπικώς τον ίδιο τον Χίλντεμπραντ.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Χίλντεμπραντ μετέτρεψε σε δολάρια ποσό 1,1 εκατ. ελβετικών φράγκων για να το μετατρέψει και πάλι στις 6 Σεπτεμβρίου σε ελβετικά φράγκα και να αποκομίσει κέρδη 75.000 φράγκων.

«Πρόκειται για κλασική περίπτωση κερδοσκοπίας στις αγορές συναλλάγματος μέσω της εκμετάλλευσης της εσωτερικής που είχε ο Χίλντεμπραντ», υποστηρίζει το περιοδικό. Διότι στις αρχές Σεπτεμβρίου η Τράπεζα της Ελβετίας για να αντιμετωπίσει τη διαρκή ανατίμηση του φράγκου, το οποίο λειτουργούσε ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, έθεσε ως ανώτατο όριο ισοτιμίας του νομίσματος με το ευρώ τα 1,20 φράγκα.

Επειτα από την αναπάντεχη αυτή κίνηση της Τράπεζας το ελβετικό φράγκο υποχώρησε ακαριαία περίπου κατά 8% έναντι όλων των ξένων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου. Στις 15 Αυγούστου, δηλαδή τρεις εβδομάδες προτού θέσει όρια στην ισοτιμία ελβετικού φράγκου-ευρώ, ο Χίλντεμπραντ φέρεται να έκανε και άλλες μετατροπές φράγκων σε δολάρια.

Ο Φιλίπ Χίλντεμπραντ τηρεί σιγήν ιχθύος για τις αποκαλύψεις του ελβετικού περιοδικού – δεν είχε σχολιάσει άλλωστε ούτε τη φημολογία περί παράνομων συναλλαγών της συζύγου του που είχε ξεσπάσει προ δύο εβδομάδων…

BHMA.

Σχόλιο: Η Εσωτερική πληροφόρηση όπως έχω γράψει είναι κακούργημα. Η κοινωνία είναι άδικη αναγνώστη.

Αυτός ο κύριος έβγαλε χρήματα λόγο θέσης. Δεν είναι ο μόνος.  Αυτός ο κυριος επειδή είναι του συστήματος αισθάνεται μια σιγουριά έναντι της δικαιοσύνης.
Δεν αρκεί να παραιτηθεί, πρέπει και να δικαστεί. Οι αρχές να ψάξουν αναλυτικά το αρχείο το δικό του και των συγγενών του.
Ένας απλός πολίτης, ποτέ δε θα έβγαζε έτσι κέρδος. Αυτά είναι προνόμια των φιλελεύθερων. Η κοινωνία είναι άδικη και τα παραδείγματα που κάνουν την επιβεβαίωση πάμπολλα. Αν δείτε το στατιστικό γράφημα θα πάθετε Πλάκα.

4444

http://www.callforawealthlevy.eu/?lang=el

06/01/2012

Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τα πάντα για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, σε μια Δημοκρατία. Αυτό λέγεται διαφάνεια και αποτρέπει οικονομικές κρίσεις.
Ο νεοφιλελεύθεροι δε θέλουν διαφάνεια.

11/01/2012
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=450940&cid=8

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε σήμερα κατάλογο με τους 47 φορολογικούς παραδείσους που δεν έχουν συνάψει σύμβαση διοικητικής συνδρομής στον φορολογικό τομέα με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου καθορίσθηκαν τα μη συνεργάσιμα κράτη για το έτος 2012.

Μη συνεργάσιμα κράτη είναι εκείνα που δεν είναι κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάστασή τους σχετικά με τη διαφάνεια και την ανταλλαγή των πληροφοριών σε φορολογικά θέματα έχει εξεταστεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) και τα οποία δεν έχουν συνάψει με την Ελλάδα σύμβαση διοικητικής συνδρομής στον φορολογικό τομέα και δεν έχουν υπογράψει τέτοια σύμβαση διοικητικής συνδρομής με τουλάχιστον δώδεκα άλλα κράτη.

Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται οι εξής χώρες:

1. Ανδόρα – 2. Ανγκουίλα – 3. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα – 4. Αρούμπα – 5. Μπαχάμες – 6. Μπαχρέιν –

7. Μπαρμπάντος – 8. Βερμούδες – 9. Μπελίζ – 10. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι – 11. Μπρουνέι – 12. Νήσοι Κέιμαν

13. Νήσοι Κουκ – 14. Κόστα Ρίκα – 15. Χιλή – 16. Ντομίνικα – 17. Γιβραλτάρ – 18. Γρενάδα – 19. Γουατεμάλα

20. Γκέρνσεϋ – 21. Νήσος Μαν – 22. Τζέρσεϋ – 23. Λίβανος – 24. Λιβερία – 25. Λιχτενστάιν – 26. Μαλαισία

27. Νήσοι Μάρσαλ – 28. Μοντσεράτ – 29. Μαυρίκιος – 30. Μονακό – 31. Ναούρου – 32. Ολλανδικές Αντίλλες

33. ΠΓΔΜ (FYROM) – 34. Νιούε – 35. Παναμάς – 36. Φιλιππίνες – 37. Αγία Λουκία – 38. Άγιος Χριστόφορος και Νέβις

39. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες – 40. Σαμόα – 41. Σεϋχέλλες – 42. Σιγκαπούρη – 43. Νήσοι Τερκς και Κάικος

44. Παρθένοι νήσοι των Η.Π.Α. – 45. Βανουάτου – 46. Ουρουγουάη – 47. Χονγκ-Κονγκ

13/01/2012

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15660489,00.html

Ο πρώην ιδιοκτήτης της εταιρίας παραγωγής εμφυτευμάτων σιλικόνης PIP δεν εμφανίζεται μετανιωμένος για τη διάθεση των επικίνδυνων προϊόντων του στην αγορά. Περίπου 500χιλ. γυναίκες παγκοσμίως φέρουν την ύποπτη σιλικόνη.

Η γαλλική εταιρία PIP παρήγε τα εμφυτεύματα στήθους για αρκετά χρόνια εξάγοντάς τα επικερδώς προς πολλές χώρες του κόσμου. Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι το εν λόγω προϊόν προκαλεί καρκίνο, βέβαιο είναι πως μπορεί εύκολα να διαρραγεί και να διαρρεύσει έτσι το επικίνδυνο μη φαρμακευτικό τζελ που περιέχει στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό συνιστά τουλάχιστον κίνδυνο μολύνσεων.

«Είναι οικονομικό πρόβλημα»

Στο μεταξύ αρκετές γυναίκες άρχισαν να υποβάλλονται σε εγχειρήσεις απομάκρυνσης των εμφυτευμάτων τους. Ανάμεσά τους και οι 38χρονη Γαλλίδα Ναταλί Λοπές, η οποία αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να δρούσε ανεξέλεγκτα για τόσα χρόνια ο ιδρυτής της PIP. «Ο τύπος πρέπει να πάει φυλακή και να πληρώσει για τις γυναίκες οι οποίες ζουν τώρα σε απόλυτη αμφιβολία», λέει οργισμένη.

Παρόλα αυτά ο ίδιος ο πρώην ιδιοκτήτης, Ζαν-Κλοντ Μας δεν δείχνει να συμμερίζεται ιδιαίτερα τον πόνο της παθούσας. Ο 72χρονος πρώην έμπορος κρεάτων, αν και παραδέχτηκε δημόσια ότι χρησιμοποιούσε φτηνό βιομηχανικό υλικό για την παραγωγή των εμφυτευμάτων, δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ότι πρόκειται για ένα ζήτημα οικονομικής φύσεως.

Το θέμα ήταν το κόστος παραγωγής και κατ’ επέκταση το κέρδος. «Μία γνήσια καπιταλιστική προσέγγιση», λέει ο δικηγόρος του Μας, εναντίον του οποίου διεξάγονται έρευνες με την υποψία εξαπάτησης και ανθρωποκτονίας από αμέλεια. «Η εταιρία το έκανε για να μειώσει τα έξοδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα οικονομικό πρόβλημα. Μπορεί αυτό να μην είναι σωστό, αλλά έτσι είναι», σημείωσε ο δικηγόρος του ιδρυτή της PIP.
Η εταιρία έκλεισε το φθινόπωρο του 2010 και τα προϊόντα της αποσύρθηκαν από τη γαλλική αγορά. Παρόλα αυτά η αρμόδια γαλλική υπηρεσία συνέστησε μόλις στο τέλος του 2011 στις γυναίκες που έφεραν τα εμφυτεύματα της PIP να προχωρήσουν στην αφαίρεσή τους.

Σχόλιο: Ο άνθρωπος είναι νεοφιλελευθερος. Είναι πιστός στις ιδέες του νεοφιλελευθερισμού.
Η DW υποκρίτρια. Δε ξέρεις DW τι πρεσβεύει ο Νεοφιλελευθερισμός; Γελώ. Φυσικά και ξέρει, και αυτοί νεοφιλελεύθεροι είναι, φοράνε όμως τομάρια για να κρύβονται.
Κανονικά το άρθρο θα έπρεπε να είναι πολύ σκληρό.
Η γραμμή υπεράσπισης που ακολουθεί ο ιδιοκτήτης της PIP, είναι σωστή. Είναι οικονομικό το πρόβλημα.

Ο δικηγόρος διαβάζει το blog μου. Η δίκη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.  
Εγώ θα πει ο ιδιοκτήτης της PIP προσωπικά έχω ηθική, αλλά η οντότητα της εταιρείας που είναι ανεξάρτητη από εμένα, έπρεπε να επιβίωση.

4444
http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1377800

Από τον Mark Gimein

Σε πρώτη ανάγνωση, το καλύτερο νέο από τα εν γένει θετικά στοιχεία για την απασχόληση που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα είναι η μεγάλη πτώση του αριθμού των «αποθαρρυμένων εργαζόμενων», δηλαδή εκείνων που θα ήθελαν να εργαστούν αλλά εγκατέλειψαν τις προσπάθειες εύρεσης εργασίας. Από το Δεκέμβριο του 2010 έως το Δεκέμβριο του 2011, σε απόλυτους όρους οι αποθαρρυμένοι εργαζόμενοι μειώθηκαν κατά 373.000, το οποίο αντιστοιχεί σε μια εντυπωσιακή ετήσια πτώση της τάξης του 28%.

Ωστόσο, η πτώση αυτή επιδέχεται διάφορες ερμηνείες. Όλα τα στερεότυπα για τα στατιστικά στοιχεία ισχύουν δυο φορές στην περίπτωση του εργατικού δυναμικού. Εάν ψάχνεις για δουλειά, είσαι «άνεργος». Εάν έχεις σταματήσει να ψάχνεις, είσαι «αποθαρρυμένος». Όμως εάν τον τελευταίο χρόνο δεν έχεις ψάξει καθόλου, δεν ανήκεις πια στους αποθαρρυμένους: δεν υπολογίζεσαι καθόλου στο εργατικό δυναμικό. Τι συνέβη λοιπόν σε όλους εκείνους τους αποθαρρυμένους; Μήπως βρήκαν δουλειά; Ή εγκατέλειψαν μια και καλή το εργατικό δυναμικό;

Δυστυχώς το δεύτερο ενδεχόμενο είναι πιο πιθανό. Το θέμα είναι ότι οι αποθαρρυμένοι άνεργοι εξ΄ορισμού δεν ψάχνουν για δουλειά, επομένως έχουν την τάση να μην βρίσκουν. Από το Δεκέμβριο του 2010, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό έπεσε κατά 0,3%, από το 64,3% του πληθυσμού στο 64,0%. Η μεταβολή αυτή φαντάζει μικρή, όμως αντιστοιχεί σε πολλούς εργαζόμενους: εάν το εργατικό δυναμικό ως ποσοστό του πληθυσμού είχε παραμείνει το ίδιο, θα εργάζονταν 815.000 περισσότεροι Αμερικανοί. Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος του αριθμού κατά τον οποίο μειώθηκαν οι αποθαρρυμένοι εργαζόμενοι.

Ο Derek Thompson του περιοδικού The Atlantic επεσήμανε ήδη τη μειούμενη ποσοστιαία αναλογία του εργατικού δυναμικού στον πληθυσμό. Ο Thompson πιστεύει (ή μήπως ελπίζει;) ότι καθώς η οικονομία ανακάμπτει, το ποσοστό συμμετοχής θα ακολουθήσει ανοδική πορεία. Αλλιώς, όπως λέει ο Thompson, οι μακροχρόνια άνεργοι που βγήκαν από το εργατικό δυναμικό «θα αποτελούν μια μόνιμη σκιώδη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ούτε εργάζονται, ούτε υπολογίζονται στους ανέργους».

Πολύ φοβάμαι ότι η παραπάνω δήλωση περιγράφει σωστά την κατάσταση. Όταν ο πατέρας μου έχασε τη δουλειά του, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, δεν το ξεπέρασε ποτέ. Για τον ίδιο, όπως και για πολλούς άλλους, η ανεργία πήρε τη μορφή μιας άβολης συνταξιοδότησης, ενώ η μητέρα μου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και έγινε ο κύριος «κουβαλητής» της οικογένειας. Ίσως να είμαι προκατειλημμένος λόγω των προσωπικών μου βιωμάτων, όμως νομίζω ότι η εμπειρία αυτή είναι μάλλον συνηθισμένη.

Είναι σαφές ότι η οικονομία σταδιακά βελτιώνεται. Περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά, ενώ λιγότεροι άνεργοι μεταπηδούν στην κατηγορία των αποθαρρυμένων. Ο Timothy Homans του Bloomberg αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες στη σημαντική μείωση των υποαπασχολούμενων, εκείνων δηλαδή που εργάζονται μεν αλλά όχι υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Αυτοί είναι σε θέση να επωφεληθούν από τη βελτίωση της κατάστασης. Όμως εκείνοι που δεν κατάφεραν να κρατήσουν μια θέση μερικής απασχόλησης, εξάντλησαν τις παροχές ανεργίας και σταμάτησαν να ψάχνουν για δουλειά, δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Η μείωση του ποσοστού συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό μοιάζει να επιβεβαιώνει αυτό που πολύς κόσμος υποψιαζόταν: ο δρόμος από τη μακροχρόνια ανεργία στην αποθάρρυνση και από εκεί στη μόνιμη έλλειψη εργασίας λίγο – πολύ είναι μονόδρομος.

Σχόλιο: Είναι γνωστό ότι οι νεοφιλελεύθεροι προσπαθούν να αλλοιώσουν τον σημαντικό δείκτη της Ανεργίας.

Εάν κάποιος δουλεύει μια μέρα τον μήνα, θεωρείται άνεργος ή εργαζόμενος; Αυτός ο άνθρωπος δηλαδή θα δουλέψει 12 μέρες τον χρόνο.  

Με μια μέρα εργασίας τον Μήνα, δεν μπορείς να έχεις εισόδημα επιβίωσης.

Η ανεργία πρέπει να μετριέται με βάση το εισόδημα επιβίωσης. Έτσι καταλαβαίνεις πόσοι δουλεύουν πραγματικά.   

Οι νεοφιλελεύθεροι βέβαια έτσι αυθαίρετα επειδή θέλουν να καλύψουν τα κέρδη τους, ορίζουν την Ανεργία.

Ο άνθρωπος χωρίς φαγητό αντέχει περίπου 30 ημέρες. Με μια ημέρα εργασίας, δεν βγάζεις χρήματα να θρέψης τον εαυτό σου. Βγαίνεις στο περιθώριο.

Η πραγματική ανεργία είναι τρομερή.

Πόσοι είναι οι Άστεγοι στην Αμερική; Όλα αυτά τα εκατομμύρια δεν είναι άνεργα;

Με ενοχλεί η αυθαιρεσία. Όποιος αναγνωρίζει την πραγματικότητα, είναι σίγουρο ότι θα βρει λύσεις.  

20/01/2012

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/38.html

Τριάντα οκτώ χώρες ήλθαν χθες σε συμφωνία, στο Μπουένος Άιρες, για την ενίσχυση της μάχης κατά των φορολογικών παραδείσων χάρη σε μία «άνευ προηγουμένου» ανταλλαγή πληροφοριών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Φόρουμ χρηματοοικονομικής διοίκησης του ΟΟΣΑ, Ντάγκας Σούλμαν. «Φθάσαμε σε συμφωνία για να φέρουμε τη μάχη αυτή σε νέα επίπεδα μέσω μίας…άνευ προηγουμένου ανταλλαγής πληροφοριών», τόνισε ο Σούλμαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

«Είχαμε επιτυχίες σε πολλές χώρες, όμως είναι πολύ νωρίς για να σαλπίσουμε νίκη», τόνισε ο ίδιος, καλώντας όλες τις πλευρές να αποδυθούν σε μία μάχη «ανηλεή».

Ο Σούλμαν, στέλεχος επίσης της Φορολογικής Διοίκησης των ΗΠΑ, εξήρε το ενδιαφέρον, που δείχνουν οι κυβερνήσεις για μία μεταβολή των σχέσεών τους με τον κόσμο των επιχειρήσεων.

«Αντί να συνεχίσουν να παίζουν το κρυφτούλι με τις επιχειρήσεις, εμείς θα προσπαθήσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή καινοτόμες και αποτελεσματικές στρατηγικές», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης του Φόρουμ και επικεφαλής τον φορολογικών μηχανισμών της Αργεντινής, Ρικάρδο Ετσεγαράι, υπογράμμισε ότι είναι ζωτικής σημασίας να επιτευχθούν «συγκεκριμένα αποτελέσματα» και να μην περιορισθούν οι συμμετέχοντες στο «γράμμα» της συμφωνίας.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε δηλώσει μετά το πέρας της Συνόδου της G20 ότι οι φορολογικοί παράδεισοι θα πρέπει «να εξοστρακισθούν από την διεθνή κοινότητα».

4444

05/02/2012
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4691717

Ήδη από το 2008 πολλοί κατηγόρησαν τους οικονομολόγους ότι δεν κατάφεραν να προβλέψουν την οικονομική κρίση.

Τώρα στη Μεγάλη Βρετανία και αλλού γίνεται μια συζήτηση για τις υπερβολικές αμοιβές CEO’s, γκόλντεν μπόις και τραπεζιτών και κάποιοι διερωτώνται μήπως οι ακαδημαϊκοί ευθύνονται κάπως γι’ αυτές.
Ολα άρχισαν στα 1990 όταν οι Μάικλ Τζένσεν και Κέβιν Μέρφι δημοσίευσαν μια από τις πιο πολυδιαβασμένες εργασίες στο διάσημο Harvard Business Review. Το βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι για να εξασφαλίσει μια εταιρεία την καλύτερη δυνατή απόδοση των μεγαλοστελεχών της, πρέπει να τους δίνει τα εκατομμύρια δολάρια ως μπόνους. Οι κακές γλώσσες επισημαίνουν ότι όταν οι οικονομολόγοι τα είχαν καλά με τα στελέχη εξασφάλιζαν δημοσιεύσεις στις τοπ επιθεωρήσεις, δουλειές σε μεγάλα πανεπιστήμια, αμοιβές για ομιλίες σε συνέδρια ή συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τράπεζες κ.λπ.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νέας Οικονομικής Σκέψης Ρομπ Τζόνσον θυμάται πως κάποτε ένας διάσημος αμερικανός οικονομολόγος τού είχε πει κυνικά: «Αν ακολουθείς τη Γουόλ Στριτ, κάνεις κάθε καλοκαίρι διακοπές στη λίμνη Κόμο. Αν δεν έχεις χρηματοδότηση, το πολύ να κάνεις διακοπές στην Καλιφόρνια. Αν την πέσεις στους τραπεζίτες, καταλήγεις να οδηγείς μεταχειρισμένο αυτοκίνητο».

**** 4444 ****8888

Πήγες:

Περιοδικό: Επίκαιρα.

Manfred B. Steger : ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ: Η εποχή μας σε 15 λέξεις.

James Fulcher:  ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Η εποχή μας σε 15 λέξεις.
Claude Jessua: Τι γνωρίζω; Ο Καπιταλισμός.

Advertisements

Posted December 12, 2011 by bmplefour in Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: