Μάχες χαρακωμάτων στα Ελληνικά ΜΜΕ. Εργαζόμενοι vs Εκδότες.   Leave a comment

Μάχες χαρακωμάτων στα Ελληνικά ΜΜΕ. Εργαζόμενοι vs Εκδότες.

4444

4444

17/12/2011

Διαβάζω στο Κεφάλαιο, ότι προβλήματα εκτός από την ΙΜΑΚΟ, αντιμετωπίζει και ο Όμιλος Λυμπέρη. Η κρίση θα δείξει αν τα Μακροοικονομικά των δυο Ομίλων είναι σωστά δομημένα.
Τα Μακροοικονομικά όπως θα έλεγε και ο Πέτρος.

4444

Η κόντρα στην ΕΡΤ δεν αφορά την φύση της δημοσιογραφίας, αλλά την αμοιβή της. Το ενιαίο μισθολόγιο, το βαθμολόγιο και την εφεδρεία. Αυτά είναι τα προβλήματα. Αν αυτά είχαν λυθεί, ουδείς δημοσιογράφος κρατικού μέσου θα νοιαζόταν αν κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν τη δουλειά του ως δημοσιοϋπαλληλική ή όχι. Από το Κεφάλαιο.

4444

Το Κεφάλαιο δημοσιεύει ένα πολύ καλό γραφικό για την Τηλεθέαση των Καναλιών.
Το κλείσιμο του ALTER βοήθησε τα άλλα κανάλια να αυξήσουν την τηλεθέαση τους.
Έχουμε δυο κανάλια πάνω από το οριο 20%. Mega και Ant1.
Ο Alpha και το Star είναι πάνω από το όριο 10%.

4444

http://fimotro.blogspot.com/2011/12/blog-post_6163.html

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
(οικονομικός συντάκτης)
Αγαπητό Fimotro,
Απέσυρε τελικά την τροπολογία… για εξαίρεση της ΕΡΤ από το ενιαίο μισθολόγιο μετά από πιέσεις που δέχτηκε…ό Βενιζέλος από άγνωστη μέχρι στιγμής προέλευση! Φήμες αναφέρουν ότι….διαφώνησε ή Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ! Πως όμως μπορεί να ευσταθεί κάτι τέτοιο …αφού η περίφημη τροπολογία έφερε της υπογραφές βουλευτών και από τα δύο κόμματα;
Άλλο είναι το θέμα…ο κύριος Βενιζέλος έπραξε κάτω από τις οδηγίες του “Μεγάλου Αδελφού” αφού θα άνοιγε τον “Ασκώ του Αιόλου”… και για άλλες εταιρείες του δημοσίου που θα ζητούσαν εξαίρεση…πατώντας στην ΕΡΤ !
Πάντως το θέμα πάει προς Καψή πλευρά…. όπου μέχρι στιγμής είναι άγνωστες οι… ” βουλές του κυρίου “…
Δημοσιογράφοι δημόσιοι υπάλληλοι…δεν υπάρχουν πουθενά …στην Ελλάδα της κρίσης όμως όλα γίνονται… το λόγο έχει ή ΕΣΗΕΑ και ή ΠΟΣΠΕΡΤ τώρα με τα…. δίκαια και λογικά αιτήματά τους !
Να δούμε τι θα γίνει και με τους συμβασιούχους… όπου ό Λάμπης Ταγματάρχης δεσμεύτηκε στην ΕΣΗΕΑ ότι θα μείνει μόνο το 50% των δημοσιογράφων και θα επιλεγούν εκ νέου ενώ θα επανέλθουν και οι “κομμένοι” μέλη της ΕΣΗΕΑ που είχαν μεγάλη προϋπηρεσία στην ΕΡΤ και είχαν υποβάλλει ενστάσεις…
Ίδωμεν…

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2011/12/blog-post_5856.html

“Η Μάνια, όσα χρόνια ζούσε ο μπαμπάς της, δεν είχε πατήσει ποτέ στην εφημερίδα… Δεν την μαθαίνεις την δουλειά έτσι, στα 50 σου χρόνια…” …
ΑΚΟΥΣΤΕ τί δήλωσε νωρίτερα, μιλώντας στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” του Βόλου και στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα”, ο επί σειρά 31 χρόνων Διευθυντής της απογευματινής εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” Σεραφείμ Φυντανίδης, τόσο για το μέλλον της εφημερίδας, όσο και για την…εκδότριά της, αλλά και για την παρούσα οικονομικοκοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας.

“Η Μάνια, όσα χρόνια ζούσε ο μπαμπάς της, δεν είχε πατήσει ποτέ στην εφημερίδα, μα ποτέ, ούτε η αδερφή της η Λένα, ποτέ. Δεν την μαθαίνεις την δουλειά έτσι, στα 50 σου χρόνια. Ποτέ δεν πάτησε στην εφημερίδα. Όταν πρωτοήρθε, μετά τον θάνατο του πατέρα της και την ξενάγησαν στην εφημερίδα, ήταν σα να ήταν κάποιος περαστικός που πρώτη φορά έμπαινε εκεί μέσα. Ήταν τόσο τρακαρισμένη, κάπνιζε ένα τσιγάρο, έπινε μια μπύρα και κοιτούσε έτσι έντρομη, θα έλεγα. Εμ, δεν γίνεται έτσι.

Και μετά δεν της άρεσε ο ΚΥΡ, δεν της άρεσα εγώ, δεν της άρεσαν άλλοι…, έ, φύγαμε, τί να κάνουμε.

Και έβαλε ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ διοικήσει εφημερίδα και πάνε κατά διαόλου, τσακώνονται κάθε μέρα εκεί, έχουν χωριστεί σε τρία, τέσσερα στρατόπεδα. Λυπάμαι πάρα πολύ.

Δεν έχει μέλλον αυτή η εφημερίδα. Ή θα κλείσει τελείως ή θα την πάρει κάποιος και θα την ξαναβγάλει, αλλά δεν θα είναι εκείνο που ήταν.

Η ελευθερία που γνώρισαν οι συντάκτες, δεν έχει ξαναδοθεί ποτέ”.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2011/12/blog-post_3634.html

Κερδίζει το Διαδίκτυο…
Με βάση πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research στην εφημερίδα «Το Βήμα», η εμπιστοσύνη των νέων τόσο στον έντυπο Τύπο, όσο και -προπαντός- στην Τηλεόραση, είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Μόλις 22% για τον Τύπο και…9% για την Τηλεόραση.

Τα ποσοστά αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι νέοι στο Διαδίκτυο, όπου τα σχετικά ποσοστά φτάνουν τους επτά στους δέκα.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν μια θεμελιώδη αλλαγή συσχετισμών στον χώρο των Μ.Μ.Ε., η οποία θα επηρεάσει με τρόπο καταλυτικό τόσο τις πολιτικές, όσο και τις κοινωνικές δομές στα επόμενα χρόνια.

Μια ιδιάζουσα πλευρά της συμπεριφοράς αυτής των νέων, είναι ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αφορά στους νέους διαχρονικά, η μια γενικότερη μόνιμη αλλαγή στις κοινωνικές συμπεριφορές. Κοινώς, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι όταν οι νέοι θα μεγαλώσουν, θα αλλάξουν συνήθειες. Αντίθετα από τη μέχρι σήμερα εξέλιξη των πραγμάτων φαίνεται πιθανότερο ότι όχι απλώς θα διατηρήσουν την ίδια συμπεριφορά, αλλά σταδιακά θα επηρεάζουν όλο και περισσότερο τη συμπεριφορά έναντι της Τηλεόρασης και του Τύπου των (συρρικνούμενων ως ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού) μεγαλύτερων ηλικιών.

Η ύπαρξη ή έλλειψη εμπιστοσύνης επίσης δεν επηρεάζει μόνο τη σημερινή χρήση των διαφόρων Μέσων Ενημέρωσης. Επηρεάζει και τη μελλοντική χρήση, καθώς η διαθεσιμότητα του Διαδικτύου και οι ταχύτητές του θα αυξάνονται. Επηρεάζει επίσης και τον βαθμό κοινωνικής επιρροής των Μέσων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσο περνά ο χρόνος και η τεχνολογία εξελίσσεται, το Διαδίκτυο θα μετατρέπει την αυξημένη εμπιστοσύνη σε αυξημένη χρήση και αυξημένη επιρροή.
Πώς όμως θα επηρεάσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις το φαινόμενο αυτό;

Η αυξημένη εμπιστοσύνη στο Διαδίκτυο σημαίνει άνοδο μιας διαδραστικής και πολυποίκιλης πηγής πληροφόρησης, στην οποία ακόμα και οι μεγαλύτεροι «παίκτες» έχουν ατομικά μικρό μερίδιο και βρίσκονται υπό διαρκή και δυναμική «επιτήρηση» από την πλευρά των χρηστών. Επίσης σημαίνει τη λειτουργία απόλυτα ανεξέλεγκτων πηγών πληροφόρησης όπου πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι χρήστες (π.χ. Twitter και Facebook).

Σημαίνει επίσης τη δυνατότητα ατόμων ή οργανισμών, που αποτελούν πηγές πληροφόρησης, να έρχονται σε απευθείας επαφή με την κοινή γνώμη, χωρίς την κυρίαρχη μέχρι πρότινος διαμεσολάβηση των παραδοσιακών Μέσων Ενημέρωσης.

Όλα αυτά οδηγούν σε κοινωνίες πιο ανεξάρτητες, πιο κατακερματισμένες, πιο κριτικές και επιφυλακτικές, οι οποίες θα πρέπει να αναζητήσουν εντελώς νέους τρόπους για να διαμορφώσουν κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες, οι οποίες να διαρκούν στο χρόνο. Οι παραδοσιακοί τρόποι και μεθοδολογίες (το πρωτοσέλιδο και το παράθυρο δηλαδή), θα αποδίδουν όλο και λιγότερο.

Επίσης οι εξελίξεις αυτές έχουν αντίστοιχες συνέπειες και για τα ίδια τα παραδοσιακά Μέσα, τα οποία πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάκτηση της αξιοπιστίας τους δεν είναι πολυτέλεια, είναι πλέον όρος επιβίωσης.

Με δεδομένο τον ανταγωνισμό και την κριτική του Διαδικτύου, ειδικά τα έντυπα Μέσα μπορούν να ανταγωνιστούν μόνο σε ποιότητα περιεχομένου. Χωρίς αξιοπιστία όμως η ποιότητα δεν πρόκειται να αποδώσει. Το αντίστοιχο ισχύει και για την Τηλεόραση. Στην εποχή που οι πάντες κυκλοφορούν με μια κάμερα στο χέρι, το κλειδί είναι η σύνθεση μιας πραγματικής εικόνας που είναι αξιόπιστη και χρήσιμη για τον χρήστη, που κατακλύζεται από έναν ποταμό πληροφοριών.

Μπορούν να τα επιτύχουν αυτά τα παραδοσιακά Μέσα στην Ελλάδα;

Με τη σημερινή νοοτροπία και αντίληψη, που συνέβαλλε σημαντικά στη σημερινή κατάσταση της χώρας, αποκλείεται. Αν αλλάξουν ριζικά, ίσως να μπορούν να το καταφέρουν. Για την ώρα κάτι τέτοιο πάντως, δεν φαίνεται ακόμα να συμβαίνει.
marketingweek.gr

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2011/12/blog-post_3832.html

Επειδή εμείς στο Alter έχουμε μάθει ότι ο άνθρωπος είναι οι αναμνήσεις του και τα λεγόμενά του, και σε συνδυασμό με την πρόσφατη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Κουρής προς τους εργαζόμενους του Alter ότι δήθεν παρεμποδίζουμε κόσμο να κάνει τη δουλειά του, σας δηλώνουμε κι εμείς ότι…δηλώνατε στις 15/06/2011 στον αγαπητό σας κ. Αλαφούζο στο πρωτοσέλιδο της “Αυριανής”: Γιωργάκη, μηνύσεις κάνουν οι … κοπέλες!!!

Άσε τις εξυπνάδες και να απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτάμε:

1. Έχεις πάρει δάνειο ύψους 10 εκ. ευρώ πριν από ένα μήνα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων του Alter, που φυσικά δεν την κατέβαλες ποτέ?

2. Έχεις πάρει 5 εκ. ευρώ από γνωστό επιχειρηματία – επενδυτή για τον ίδιο ακριβώς λόγο (μισθοδοσία Alter), που επίσης δεν κατέβαλες ποτέ?

3. Κι επειδή μόνο παίρνεις, έχεις τελικά σκοπό να δώσεις τα λεφτά αυτά για να δουλέψει ο σταθμός ή βρήκες μια ωραία δικαιολογία (μισθοδοσία Alter) για να τσεπώσεις λεφτά?

ΥΓ1. Προλαβαίνεις να απαντήσεις πριν “παίξει” αέρα η ανάρτηση αυτή άραγε????

ΥΓ2. Από μηνύσεις της πλάκας κι εκφοβισμούς από τους ρουφιάνους σου … δε μασάμε και το ξέρεις!!!!!!

ΥΓ3. Και για να σε βοηθήσουμε στο να λυθεί το πρόβλημα του Αlter σου λέμε το εξής: Αφού έλυσες το τραπεζικό ήρθε η ώρα να λύσεις και το εργασιακό! Αυτο σημαίνει 9 εκ. ευρώ περίπου…και προσεχώς (τέλος του μήνα) 11 εκ. ευρώ περίπου. Αλλά φανταζόμαστε τα ποσά τα ξέρεις. Στα είπαν χθες…

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ALTER

anergoidimosiografoi.blogspot.com

Σχόλιο: Δεν ήξερα ότι ο Κουρής έγινε “κοπέλα”. Αυτός ο Εληναρας.

4444
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/realnews.html#more

Με ποσοστό 0,5% στη μετοχική σύνθεση του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος» μετέχουν από χθες οι εταιρείες «Real Media Α.Ε» και «Ελεύθερος Τύπος Α.Ε».
Αυτή η εξέλιξη αποτελεί απόφαση του πρακτορείου «Άργος», ώστε να συμμετέχουν στη γενική του συνέλευση, έστω και με συμβολικό ποσοστό, όλες οι εφημερίδες που διακινούνται από αυτό.

Ενδεικτικά στη μετοχική σύνθεση του πρακτορείου μετέχουν: ΔΟΛ, Χ,Κ.Τεγόπουλος, Εκδόσεις Λυμπέρη, Αττικές Εκδόσεις, Imako media, Κουρής media group κ.α.

16/12/2011

Σκληρές μάχες μεταξύ των εργαζομένων στα ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες τους, γίνονται εδώ και μήνες.
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των ελληνικών ΜΜΕ, αν τους ψάξεις, θα δεις ότι δεν είναι και τόσο καθαροί στο αλισβερίσι που είχαν με την Εξουσία και το Δημόσιο χρήμα.
Αυτό το γνωρίζουν όσοι εργάζονται στα ΜΜΕ.
Δεν γίνεται ο Κουρής να θέλει να τους διώξει. Ποιος; Ο Κουρής και ο κάθε Κουρής.

Βέβαια για όλα αυτά ευθύνονται οι Πολιτικοί.
Ο Μαλάκας ο Κώστας Μητσοτάκης, αντι να φτιάξει ένα σύγχρονο πλαίσιο από την αρχή, έκανε αυτά που ξέρει, διαπλοκή. Όποτε σωστά τον τιμώρησε η Διαπλοκή και τον έριξε και μετά βγήκε και έλεγε: με έριξαν τα διαπλεκόμενα.
Η διαπλοκή βέβαια συνεχίστηκε. Οι αλαξωκωλιες συνεχίστηκαν μεταξύ Νταβατζηδων ΜΜΕ και κυβέρνησης. Το Δημοσιο Χρημα ερεε.
Το έχω γράψει πολλές φορές: η Ελληνική αγορά είναι μια μικρή αγορά. Όποτε όσα μαγαζιά δεν είναι εξορθολογισμενα, δε βγαίνουν οικονομικά. Απλές οικονομικές αλήθειες.
Άλλο ανοίγω ένα μαγαζί ΜΜΕ για να κάνω το κέφι μου ή να λέω ότι έχω και ένα τέτοιο. Και άλλο πράγμα να έχω ένα ΜΜΕ που βγάζει κέρδος.

4444

http://www.newpost.gr/post/92559/%CE%97-%CE%BC%CE%BF%CE%AF%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%85%CF%81–%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85!/

Η ζέση του κυρ- Σταύρου για την εξουσία και το κουμάντο κάνει το ζυμάρι παξιμάδι! Ήταν 1996 αν θυμάμαι καλά. Είχε αποφασίσει, τότε, να κάνει κάποιες εκπομπές στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αλλά κανένας ποτέ δεν έμαθε το γιατί.

Παχουλός, μετρίου αναστήματος , δύσκαμπτος, έξυπνος και άνθρωπος με αντοχή και μεγάλη υπομονή. Μαύρο ή μπλε σκούρο κοστούμι, γραβάτα ιταλική και διπλές μανσέτες με χρυσά μανικετόκουμπα. Απέναντι του ο συχωρεμένος ο Έβερτ.

Προεκλογική περίοδος ήταν και ο κυρ- Σταύρος φαίνεται ότι τον θαύμαζε και μόλις άναψαν τα φώτα και βγήκαν στον «αέρα» είπε: «Καλωσορίζω απόψε στην εκπομπή μου τον μελλοντικό Πρωθυπουργό της Ελλάδας!»

Αλλά ο συχωρεμένος δεν έγινε ποτέ Πρωθυπουργός. Αυτό είναι ιστορία. Τα πράγματα άλλαξαν και οι καιροί επίσης. Αλλά κυρ Σταύρος συνεχίζει να κάνει την ίδια δουλειά, όχι από την τηλεόραση η οποία δεν τον «ήθελε», αλλά από το δικό του μαγαζί.

Και η μοίρα του όμως  συνεχίζεται ίδια. Όποιον στηρίζει και υποστηρίζει δεν γίνεται Πρωθυπουργός.

15/12/2011

Την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων την θέλουν πάση θυσία οι Νταβατζήδες της Ελλάδος. Δεν είναι προφανές;

Ο Τζακ Σιράκ στην Γαλλία κρίθηκε ένοχος. Εκεί δεν παραγράφονται τα αδικήματα;

4444
Έχουν βγει οι δημοσιογράφοι του Βαγγελα και τον λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τηλεόραση, ραδιόφωνο.
Ο άνθρωπος είναι ανίκανος. Χώρια ότι ευθύνεται για αρκετά άσχημα στην χώρα. Υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις. Έφτιαξε τον περίφημο νόμο για την Ασυλία των πολιτικών. Αυτός είναι ο Βαγγελας. Διαπλεκομενος.
Τελείωσαν τα φύκια.
Οι “έγκυροι” δημοσιογράφοι, δήθεν αθώα κάνουν προπαγάνδα.
Καλά κάνουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και σας Γαμα….. αφού ξέρουν τι είστε.

4444
Δε μας χεζεις βρε Μακρη, άκουσες έναν πολιτικό να δακρύζει και συγκινήθηκες. Όλοι αυτοί, μαζί με τους διαπλεκόμενους δημοσιογράφους έπρεπε να είναι στην φυλακή. Αλλά το τσογλάνι ο Μπένι, που το στηρίζεις από ότι κατάλαβα, έφτιαξε το νόμο περί ασυλίας και παραγραφής.
Αφού έβρισα φωναχτά άλλαξα συχνότητα. Σιγά μην ακούω δόλιες παπαριες σε μια χώρα που είναι στην 80 θέση για διαφθορά.

http://zoornalistas.blogspot.com/2011/12/blog-post_1436.html

Λάβαμε e-mail από αναγνώστη που υπογράφει ως Ναυτέμπορας σχετικά με τα τεκταινόμενα στην εφημερίδα Ναυτεμπορική και το δημοσιεύουμε:

Την προηγούμενη εβδομάδα η εργοδοσία της Ναυτεμπορικής κάλεσε όλους τους εργαζομένους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων 3ετους διάρκειας με μειώσεις από 17%-20% για όλους τους μισθούς πάνω από 1250 ευρώ μικτά.
Ακολουθεί πίνακας με το συνολικό αλλά και ανά εργαζόμενο εργοδοτικό κόστος, για τις εισηγμένες εκδοτικές επιχειρήσεις που εκδίδουν εφημερίδες προκειμένου να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Πηγή των παρακάτω στοιχείων είναι οι οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες. Τα νούμερα αφορούν την.. εταιρεία (και όχι τον όμιλο) για τη χρήση 2010.

ΜΕΣΟ ΣΥΝ. ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ  –  ΑΤΟΜΑ – ΜΕΣΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 5.549.004 – 217  – 25.571

ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ 27.484.561 –  820 – 33.518

ΔΟΛ 25.484.748 – 691 – 36.881

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14.816.799 – 372 – 39.830

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 5.274.797  – 128 – 41.209

ΠΗΓΑΣΟΣ 23.622.419 – 525 – 44.995

Ενώ λοιπόν παρέχουμε μακράν το μικρότερο εργατικό κόστος στην εταιρεία, το οποίο όπως μας βομβαδίζουν όλοι οι εργοδότες είναι το Α και το Ω για την επιβίωση μιας επιχείρησης, η εργοδοσία της Ναυτεμπορικής ως ένδειξη ευγνωμοσύνης (συν τοις άλλοις γιατί παράγουμε ένα προϊόν που χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια/επένδυση από την πλευρά της, φέρνει ένα σκασμό λεφτά κάθε χρόνο από ισολογισμούς) μας πιέζει με πολύ μεγάλο τσαμπουκά για ατομικές συμβάσεις έχοντας κάνει πάνω από 10 απολύσεις το τελευταίο τρίμηνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόμπολας με σχεδόν διπλάσιο κόστος, ζήτησε αρχικά 10% και τώρα προσπαθεί για άλλο ένα 10% ενώ ο Ψυχάρης με πολύ μεγαλύτερο κόστος ζητάει το ίδιο ποσοστό με τη Ναυτεμπορική και με μεγαλύτερο όριο εκκίνησης!
Εάν αυτό δεν είναι απληστία, τότε τι είναι;

4444

http://zoornalistas.blogspot.com/2011/12/blog-post_456.html

Με αναστολή του ενημερωτικού προγράμματος του απάντησε ο Αλαφούζος στους εργαζόμενους του ΣΚΑΪ που αντέδρασαν στις νέες περικοπές των μισθών τους καθώς και στην υπογραφή «ιδιωτικών συμφωνητικών». Η ιδιοκτησία προτάσσει ως δικαιολογία την τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία το μεσημέρι!..

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ιδιοκτησίας έχει ως εξής:
Ο Όμιλος ΣΚΑΪ υποχρεώθηκε να αναστείλει έως την 6η πρωινή της Πέμπτης, 15.12, την μετάδοση δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Αιτία η παράνομη, καταχρηστική και αιφνιδιαστική στάση εργασίας που προκήρυξε αυταρχικά το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, σήμερα για τις 15:00 την οποία..μάλιστα μας κοινοποίησε μετά την έναρξή της, χωρίς καμία από τις προειδοποιήσεις που ο νόμος ορίζει.
Αποτέλεσμα αυτής, της κατ’ εξακολούθηση παράνομης πρακτικής του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ – και παρά τις δεκάδες δικαστικές αποφάσεις εναντίον της για παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν – ήταν να σταματήσει για πολλές ώρες η παραγωγική διαδικασία για ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές. Επειδή ο ΣΚΑΪ σέβεται τους ακροατές και τηλεθεατές του εγγυούμενος πάντα την ποιότητα της ενημέρωσης την οποία υπηρετεί, αποφάσισε σήμερα την αναστολή όλων των ενημερωτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.
Η Διοίκηση του ΣΚΑΪ επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος έναντι εκείνων που εκ συστήματος παρανομούν θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία και τη φήμη της επιχείρησης, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

4444

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/12/blog-post_5139.html

Μετά το σήριαλ με τη κόντρα Θέμου – Μάκη στο «Πρώτο Θέμα» γεννήθηκε η «Veto» από το Μάκη. Στήθηκε μια εφημερίδα που η κυκλοφορία της διακόπηκε πολύ νωρίς.

Μάκη μήπως θυμάσαι που πήγαν τα 9.000.000 ευρώ που πήρε η «Veto» για «ταμειακή διευκόλυνση» από την Proton Bank; Υπήρχαν εγγυήσεις για την διευκόλυνση; Αν ναι ποιες ήταν; Ο τίτλος; Τα γραφεία; Προσωπικές εγγυήσεις; Εγγυήσεις τρίτων;

4444

http://zoornalistas.blogspot.com/2011/12/blog-post_1165.html

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Γ. ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

-από το fimotro

Σε αναστάτωση βρίσκονται όλοι οι μέτοχοι του Mega για το βαρύ κλίμα στον ΔΟΛ.

Οι εξελίξεις στο συγκρότημα του Ψυχάρη είναι εκτός ελέγχου, καθώς ο βασικός αιμοδότης του ΔΟΛ Β. Ρέστης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει άλλα χρήματα να βάλει την ίδια στιγμή που οι τράπεζες αδυνατούν να προβούν σε περαιτέρω χρηματοδότηση, καθώς δεν έχει ανάψει το πράσινο φως από την Blackrock.

Η όποια περαιτέρω αρνητική εξέλιξη στον ΔΟΛ θα συμπαρασύρει και το Mega, καθώς για πρώτη χρονιά φέτος καλούνται οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Να γιατί το μαγαζί του κυρ-Σταύρου προκαλεί ισχυρότατους πονοκεφάλους στον Β. Βαρδινογιάννη και τον Γ. Μπόμπολα… Posted by zoornalistas at Τετάρτη, Δεκέμβριος 14, 2011

Σχόλιο: Ο Ρέστης έδωσε εκατομμύρια ευρώ, χωρίς στην ουσία να μπορεί να κάνει κουμάντο στο Μαγαζί του ΔΟΛ. Ποιος στρατηγικός επενδυτής θα δώσει χρήμα, χωρίς να μπορεί να κάνει κουμάντο; και μάλιστα σε ένα μαγαζί που είναι χρεωμένο. 

Advertisements

Posted December 16, 2011 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: