ΔΕΗ: Μου ήρθε το Χαράτσι του Παπακωνσταντινου – Βαγγέλη Βενιζέλου.   Leave a comment

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

ΔΕΗ: Μου ήρθε το Χαράτσι του Παπακωνσταντινου – Βαγγέλη Βενιζέλου.

22/12/2011

Τα γεγονότα τρέχουν.
Όπως έγραψα η Ελλάδα είναι το κράτος του γνωστού. Αυτό θα αλλάξει ριζικά. Αλλιώς νεοέλληνα θα βουλιάξεις.
Ένας γνωστός με πήρε τηλέφωνο εχτές και με ενημέρωσε ότι έχουν αλλάξει ορισμένα πράγματα. Το Υπ. Οικ. έβγαλε καινούρια ερμηνεία και είπε: σε όσους έχει γίνει δεκτό να μην πληρώσουν το χαράτσι διότι είναι σε κατηγόρια που απαλλάσσεται νόμιμα και δε το έχουν πληρώσει ακόμα, μπορούν να κάνουν επανεκτυπωση λογαριασμού και να πληρώσουν το σωστό λογαριασμό.

Ας κάνω μια ανακεφαλαίωση.
Να πω ένα μπράβο σε όσους σκέφτηκαν ότι οι πολίτες με ένα απλό SMS μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία τους στο Υπ. Οικ. Και το γράφω γιατί στο Ραδιόφωνο κυκλοφορούν πολλά ψώνια και άκουσα κάποιον να είναι κατά. Το κάθε ψώνιο λέει αυθαίρετα, ότι του καπνίσει.
Τα SMS έχουν κάλυψη 100%. Υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο στην οικογένεια που έχει κινητό τηλέφωνο. Αρα σωστή η σκέψη.

Εγώ λοιπόν έκανα όλα όσα χρειάζονταν με τα χαρτιά και έστειλα τα SMS στο Υπ. Οικ.
Βέβαια στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βάσεις δεδομένων συνδεόμενες. Άσχετα αν όλοι εμείς έχουμε δώσει εκατομμύρια ευρώ για να φτιαχτούν. Εκατοντάδες εκατομμύρια. Που πήγαν όλα αυτά; Ποιοι τα άρπαξαν; Τσογλάνια και Νταβατζήδες που έγιναν μάγκες. Με τα δικά μας τα λεφτα.
Χάρι στον γνωστό έλυσα κάποια προβλήματα γραφειοκρατίας. Δηλαδή είχα καλύτερη ενημέρωση για τα χαρτιά!  Όμως τι γίνεται αυτός που δεν έχει; Την γραφειοκρατία αυτοί την δημιουργούν για να μας έχουν ομήρους και να δικαιολογούν τις θέσεις τους. Τέρμα τα φύκια.
Χρυσάφι σας έχουμε πληρώσει.

Η υπάλληλος της ΔΕΗ που της είπα να κάνει επανεκτυπωση μου είπε: μα θα βγάλει ξανά το ίδιο. Της είπα για δώσε εντολή να δούμε. Δίνει. Ο λογαριασμός διαφορετικός. Πρώτη φορά μου συμβαίνει μου λέει. Τις εξήγησα και της είπα: να ενημερώσετε και όσους ξέρετε. Είναι άδικο να ταλαιπωρούμαστε.
Κανονικά το Υπ. Οικ. θα έπρεπε να με ενημερώσει με SMS και όχι ο γνωστός μου. Που θα μου πει: να είδες σε εξυπηρέτησα.
Τρίχες κατσαρές. Θέλω οργανωμένο κράτος. Κράτος αποτελεσματικό, γρήγορο και οι συναλλαγές μου μαζί του, να είναι εύκολες και με διαφάνεια. Αν για να γίνει αυτό, πρέπει να απολυθούν χιλιάδες και δεκάδες πολίτικοι και υπηρεσιακοί να πάνε στη φυλακή, τότε να γίνει. Εγω αυτό το τρελοκομείο, δε μπορώ να το ανεχτώ.

Η υπάλληλος της ΔΕΗ στις πληροφορίες έπρεπε να είχε ενημερωθεί από το Υπ. Οικ.
Για όλη αυτή την συνεχή δυσλειτουργία υπάρχουν άνθρωποι που φταίνε, με ονοματεπώνυμο και σπίτια που μένουν και λογαριασμούς σε τράπεζες. Ο νόμος του Βαγγελα για μένα δεν ισχύει, δε τον θεωρό νόμιμο. Τον θεωρώ κωλόχαρτο. Περιμένω να δω τα τσογλάνια στην Φυλακή και η καθημερινή μας Ζωή να καλυτερέψει.
Τέρμα τα φύκια. Τέρμα οι Προφανακηδες. Διάλεξε Νεοέλληνα ποιος θα επιβιώσει: Οι Προφανακηδες ή Εσύ και τα παιδιά σου.
Όταν πήγα έξω από την ΔΕΗ ήταν και κάποιοι άνθρωποι με ένα πανό δεν πληρώνω το χαράτσι της ΔΕΗ. Ειρηνικά ήταν οι άνθρωποι.
Οι Ειρηνικές διαμαρτυρίες είναι αποδεκτές και είναι μάλιστα και ποιο σοβαρές. Ο Γκάντι για παράδειγμα με την παθητική αντίσταση, έδιωξε τους Βρετανούς από την Ινδία.
Οι Ειρηνικές βέβαια διαδηλώσεις θέλουν περισσότερη οργάνωση, διότι μπορούν να εξελιχτούν σε κίνημα και πρόταση εξουσίας. Δεν είναι απλά τα πράγματα.
Αν μια διαμαρτυρία, είναι σωστή και τοποθετηθεί στο σωστό πλαίσιο, παύει να είναι μια απλή διαμαρτυρία.
Δε θα κάνω μαθήματα πολιτικής. Μου άρεσε όμως που είδα έστω και αυτούς τους λίγους ανθρώπους, ειρηνικά με το πανό, έξω από την ΔΕΗ. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι έχουν την θέληση για δημιουργική διαμαρτυρία.
Τα κόμματα της Ελληνικής Αριστεράς έχουν άνοδο. Βέβαια ποια αριστερά θα μου πει κάποιος;
Ένα κριτήριο είναι η Βόρεια Κορέα. Η Βόρεια Κορέα είναι δικτατορία. Ποια είναι η θέση τους;
Η Βόρεια Κορέα δεν αφήνει κανένα ίχνος αμφισβήτησης και φυσικά έχει καταργήσει την Ελευθερία μετακίνησης. Ποια είναι η θέση των Ελληνικών Αριστερών Κομμάτων; Δε μπορείς να στέλνεις συλλυπητήρια στη Βόρεια Κορέα και να λες ότι είσαι αριστερός και υπερασπίζεσαι τα ανθρωπινά δικαιώματα.

21/12/2011

Μου ήρθε το Χαράτσι που μου έβαλαν άδικα τα Τσογλάνια της κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου. Οι νταβατζήδες.   
Τσογλάνια που η θέση τους είναι στη φυλακή. Πίσω από τα σίδερα και δήμευση περιουσίας.
Κατέστρεψαν την χώρα οι αλητάμπουρες για να πλουτίσουν σε προσωπικό επίπεδο.
Τσογλάνια που κυκλοφορούν ελεύθερα και ωραία, ενώ όλοι εμείς πέφτουμε στο γκρεμό που μας πήγαν αυτοί. Συνειδητά.
Η κυβέρνηση Παπαδημου, είναι μια κυβέρνηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Εκλογές εδώ και τώρα. Θέλω κάποιον που θα βάλει τα τσογλάνια στην φυλακή. Θα δημεύσει περιουσίες.

Νεοέλληνα θα σε τιμωρησω και θα σε τιμωρησω πολύ σκληρά. Εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και κουνούν το δάχτυλο και ρημάζουν την Χώρα και την Υποδουλώνουν. Αυτό νεοέλληνα δεν μπορεί να περάσει έτσι, βλαμενε νεοέλληνα. Διάλεξε ποιος θα επιβίωση. Εσύ ή τα τσογλάνια. Ξεκάθαρες κουβέντες. Κανένα Έλεος για τα πολιτικά τσογλάνια που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.  

Πόσες ξένες εταιρείες έχουν ομολογήσει, ότι για να πάρεις δουλειές στην Ελλάδα έπρεπε να δώσεις μίζες σε πολιτικά πρόσωπα; Πόσες; Πολλές! Σχεδόν όλες Βαγγελα που έφτιαξες το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μεγάλο τσογλάνι που το παίζει και εθνοσωτήρας. Όταν έφτιαχνες τον νόμο, δεν είχες τύψεις; δεν σκεπτόσουν τι πας να κάνεις; δε σκέφτηκες την κακόμοιρη την Ελλάδα ; Δεν αναρωτήθηκες τι σε βάζει να κάνεις ο Αρχιερέας της Διαπλοκής Κώστας Σημίτης;
Έτσι δημιουργήθηκε το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος. Μίζες και ατιμωρησία. Οι μίζες είχαν αρχίσει από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Απλά μετά το 2000 κορυφώθηκαν. Είχαμε μια έκρηξη στην παράγωγη μίζας. Η παραγωγικότητα των νεοελλήνων πολιτικών στο ζήτημα της μίζας είχε φτάσει στα ύψη. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δούλευαν με υπερωρίες για να προλάβουν τις μίζες.

Η ΔΕΗ. Άλλα τσογλάνια αυτοί. Έφερα ηλεκτρολόγο και έκανε καινούριο σχέδιο. Το πήγα και μάλιστα πήγα και το συμβόλαιο αγοράς του μικρού διαμερίσματος.  Πρώτη κατοικία. Τους είπα: θέλω ο λογαριασμός να γράφει τη διεύθυνση μου, όπως το κάνει η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΤΕ.
Μου ήρθε ο λογαριασμός με το Χαράτσι, πάλι χωρίς την Διεύθυνση. Χωρίς οδό γράφει. 
Τι τσογλάνια είναι αυτά; που πληρώνονται κι ολας. Ούτε μια διεύθυνση δεν μπορούν να αλλάξουν. Θα ξαναπάω και θα απαιτήσω να μάθω ποια συγκεκριμένα τσογλάνια δε κάνουν τη δουλειά τους, γιατί πρέπει να απολυθούν. Είναι κριτήριο να έχεις αποτελεσματικότητα.
Δε κάνεις σωστά την δουλειά σου, απολύεσαι. Στα αρχι…. μου τσογλάνι. Αρκετά μου κάνεις την ζωή δύσκολη και σε έχω πληρώσει πουσ……Χρυσάφι σε έχω πληρώσει.

Πάλι ξανά στην γύρα να βγάλω φωτοτυπίες για τα χαρτιά ώστε να συμψηφιστεί το χαράτσι με το ρεύμα. Είμαι μακροχρόνια άνεργος. Έχω κάρτα, αλλά τα τσογλάνια της ΔΟΥ που παίρνουν το 40% από τα πρόστιμα, δε το ξέρουν. Δεν είναι συνδεόμενοι. Χρειαζόμαστε κάποιους σκληρούς να αρχίζει να απολύει τσογλάνια του Δημόσιου Κράτους και να βάζει φυλακή πολιτικά τσογλάνια με χρήμα εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης γάτος. Πούλησε σε εποχή κρίσης, την εκπομπή του για 150.000 ευρώ σε επιχειρηματίες στην Κύπρο. Μπράβο Καρατζαφερη. Τα ξέρεις τα κόλπα. 150.000; τι είναι αυτή η εκπομπή Γιωργάκη; Δε λες το μυστικό και στο ALTER και τον ALPHA; να σωθούν και αυτοί. Όταν σε κουτσουλανε τα περιστέρια, γίνεσαι γάτος. Άρε Γιωργάκη. Ενώ η Παπαρηγα που είναι Άθεη, που να την βρουν να την κουτσουλίσουν. 

Άρε πλάκες με τα τσογλάνια και τα λεφτά που βγάζουν. Μετά βγαίνουν και λένε: συμπάσχουμε!!!! Ο Βίτγκενστάιν που ασχολήθηκε με την έννοια του πόνου, σας λέει να πάτε να γαμηθ…. Να μη ξεχάσω ότι τα τσογλάνια ζητούν και αναδρομικά.  

Το έχω βαρεθεί αυτό το κωλοκρατος με τα δεκάδες χαρτιά και τις μίζες και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Ξηλώστε το. Γκρεμίστε το. Θα σε τιμωρησω νεοέλληνα ακόμα ποιο σκληρά. Εγώ ξέρω πως λειτουργούν τα συστήματα, δε θα με κοροϊδεύεται εσείς.  

Δε γουστάρω να έχω γνωστό για να γίνει η δουλειά μου. Για να εξυπηρετηθω. Θέλω ένα κράτος αποτελεσματικό. Να μου κάνει την καθημερινή μου Ζωή εύκολη. Ξέρω πως είναι τέτοια συστήματα και πως λειτουργούν και πως φτιάχνονται.
Δεν χρειάζομαι κανένα νεοελληνικό πολιτικό τσογλάνι για να μου πει.

Ζήτω τα τσογλάνια της Βουλής! Ζήτω!!!! Είστε Θεοί!!!!
Κάτω το Έθνος! Κάτω!!!! Στην Κόλαση!!!!
Ζήτω τα Τσογλάνια της Βουλής! Ζήτω!!!!
Κάτω το Έθνος! Κάτω!!!!

Διαβάζω την επαλήθευση: οι νεοέλληνες δίνουν τα παιδιά τους στα ιδρύματα για να ζήσουν.
Γιατί με λες αλήτη, αλήτη και μπεκρή, αλήτη και μπεκρή……

Όταν έδινα το συμβόλαιο αγοράς του μικρού διαμερίσματος με δάνειο,  ο υπάλληλος με κοιτούσε κάπως περίεργα. Εγώ του είπα το εξής: εσύ θα κάνεις ένα φάκελο για μένα. Με το συμβόλαιο θα έχεις όλα τα δεδομένα. Δε θέλω να με ξαναεχνολησεις και θέλω την διεύθυνση μου στο λογαριασμό. Δε γίνεται να βλέπω: χωρίς οδό.
Αύριο θα πάω στην ΔΕΗ να μου εξηγήσουν γιατί δεν βλέπω την διεύθυνση. Ευτυχώς που είμαι άνεργος, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να χάσω μεροκάματο. Επειδή οι Δεητζιδες είναι καραγκιόζηδες. Και να πεις ότι η ΔΕΗ δεν έχει προσωπικό, χιλιάδες τεμπέληδες. Βέβαια για τα συστήματα ευθύνονται τα τσογλάνια οι διευθυντές και πρόεδροι και σύμβουλοι. Τα ξέρω.
Το ψάρι βρωμα από το κεφάλι.

Είμαι και άρρωστος χωρίς ιατρική περίθαλψη. Βέβαια παίρνω κουράγιο από τα τσογλάνια της βουλής που συμπάσχουν.

Αυτό που με τσατίζει περισσότερο από όλα, δεν είναι ότι δίνονται μίζες εκατομμυρίων ευρώ, είναι ότι δεν γίνονται τα έργα. Αφού τα δίνεις τόσα εκατομμύρια, εκατοντάδες, τουλάχιστον φτιάξτε τα έργα σωστά.

Οι Γερμανοί δώσανε τις μίζες και πήραν τα συμβόλαια, αλλά το υποβρύχιο ήρθε με κλήση.  Μιλάμε για παράνοια. Εγώ αυτό το Τρελοκομείο, αν και έχω χαρτί από το Αιγινήτειο, δε μπορώ να το ανεχτώ. Νεοέλληνα θα σε φτιάξω κράτος θέλεις δε θέλεις. Εγώ άμα βλέπω ότι κάποιος πολιτικός δεν τραβά, έφυγε. Άλλος. Μέχρι να βρούμε τους σωστούς.
Όπως είπε και ο Γεωργάκης ο Καρατζαφέρης: εγώ δεν έχω δογματισμούς. Αυτό σημαίνει ότι αν η Παπαρηγα είναι αυτή που χρειαζόμαστε, θα βάλω την Παπαρηγα. Δε θα πεθάνουμε μες στο τρελοκομείο, επειδή έτσι το θέλουν κάποια τσογλάνια από σπίτι με οικόσημο.

Να γράψω πάντως, ότι ο Γεωργιάδης στο Ναυτιλίας δουλεύει. Περιμένω να δω τις γραμμές που θα συνδέσουν το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Είναι γνωστό ότι ένα Λιμάνι αποδίδει καλύτερα όταν έχει σύνδεση με σιδηρόδρομο. Όλα τα λιμάνια της Ελλάδος θα έπρεπε να είναι συνδεδεμένα.
Ξέρετε πόση δουλειά υπάρχει στην Ελλάδα για τους Έλληνες επιχειρηματίες; Να δουλεύουν αιώνες. Αλλά δε τους κόβει να βάλουν στην εξουσία ικανούς ανθρώπους.
Τόσους χαζούς ανθρώπους μαζεμένους, είχα πολύ καιρό να δω.

Με το Θριάσιο τι γίνεται; Σας πήρε ο Ύπνος; δε μπορείτε ούτε τα στοιχειώδη; Το Θριάσιο είναι λεφτά και θέσεις εργασίας. Από το 2010 μέχρι τώρα θα έπρεπε να έχει τελειώσει και ο νικητής του διαγωνισμού να έχει πιάσει δουλειά. Κοιμαστε. Και σαν χελώνα να βαδίζεις, από το 2010 μέχρι τώρα θα είχες τελειώσει.

4444
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=112774&catID=1

Σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και χρηματικά πρόστιμα καταδίκασε δικαστήριο του Μονάχου δύο πρώην μάνατζερ της εταιρείας Ferrostaal, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι έδωσαν μίζες συνολικού ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν (Johann-Friedrich Haun) και τον αντικαταστάτη του.

Και οι δύο κατηγορούνται για δωροδοκία υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο εξωτερικό στην υπόθεση των υποβρυχίων. Το δικαστήριο τους έκρινε επιεικώς καθώς και οι δύο ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Ο κολοσσός Ferrostaal καταδικάστηκε σε πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο κατηγορουμένων, έδωσαν το 2000 στην Ελλάδα και τρία χρόνια αργότερα στην Πορτογαλία συνολικά 62 εκατομμύρια ευρώ για να κατοχυρώσουν επικερδή συμβόλαια για την κατασκευή υποβρυχίων.

Όπως είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, τουλάχιστον το 1/3 του ποσού πήγε σε αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας. Η εταιρεία δούλευε με διαφορετικούς ενδιάμεσους και συμβούλους προκείμενου να έχει πρόσβαση στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Ο πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Τα υποβρύχια αγοράζονται από πολιτικούς και όχι από ιδιώτες, όποιος πληρώσει μίζες γι’ αυτές τις δουλειές θα πρέπει αναγκαστικά να προσεγγίσει εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις”.

Πηγή: Spiegel

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=109279&catID=3

Όπως έκαναν γνωστό οι Γερμανοί, η Εισαγγελία του Μονάχου διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων ενός άλλου κράτους της Ε.Ε., στην οποία έρευνα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Αλ. Αβατάγγελος.

Στην Π. Παπανδρέου παραδόθηκε ψηφιακός δίσκος με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης -που απαριθμούν εκατοντάδες σελίδες- και ένα ενημερωτικό σημείωμα με τα βασικά σημεία που έχουν καταλήξει, το οποίο είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό: «Σε συμφωνία με τα διευθυντικά στελέχη της Ferrostaal Α.Ε., έγιναν πληρωμές δωροδοκίας στους αρμόδιους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα. Η Ferrostaal Α.Ε. πραγματοποίησε κατά τα έτη 2000-2007 πληρωμές ύψους τουλάχιστον 57 εκατ. ευρώ. Για να αποκρύψει τους τρόπους πληρωμής παρενεβλήθησαν μεσάζοντες και εταιρείες, οι οποίες μεταβίβασαν τα χρήματα στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Ο Αλ. Αβατάγγελος ανήκε σε ομάδα προσώπων η οποία αποκαλείτο «κύκλος προσευχής»…

Σε αυτή την ομάδα, εκτός από τον Γκραφ Πίκλερ και τον Α. Ντερμιτζιάν, ανήκαν ο Μιχ. Φιλιππίδης και ο Γιάννης Μπέλτσιος, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η ομάδα των ανθρώπων διέθετε, όπως ήταν γνωστό, στους άλλους διωκόμενους, Χάουν και Μούλεμπεργκ (σ.σ.: στελέχη της Ferrostal), την απαραίτητη πρόσβαση στους υψηλού επιπέδου αρμοδίους για τη λήψη αποφάσεων για την προμήθεια στην Ελλάδα.

Σχόλιο: Ο Προφανάκης.  Μπραβο Νικολα, εισηγαγες μια νεα λεξη στο Λεξηλογιο της Ελληνικης γλωσσας. Προφανάκης.

Advertisements

Posted December 21, 2011 by bmplefour in Greek Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: