ARMENIAN GENOCIDE   6 comments

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

ARMENIAN GENOCIDE

23/12/2011

http://www.capital.gr/News.asp?id=1363129

Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε νομοσχέδιο, το οποίο καθιστά έγκλημα την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, με την Τουρκία να απαντά άμεσα τη λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων και την ανάκληση του πρέσβη της στο Παρίσι.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου και απομένει η τελική έγκριση της Γερουσίας, ώστε να μετουσιωθεί σε νόμο.

Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, η άρνηση τη γενοκτονίας θα θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και έγκλημα πολέμου από τη γαλλική νομοθεσία, η οποία προβλέπει ποινές φυλάκισης έως ένα έτος και πρόστιμο 45 χιλιάδων ευρώ.

Η άρνηση θεωρείται ήδη παράνομη σε χώρες όπως Σλοβακία και Ελβετία, ενώ αντίθετα στην Τουρκία απαγορεύεται ο χαρακτηρισμός των δολοφονιών Αρμενίων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως γενοκτονία.

Η απάντηση της Τουρκίας ήταν άμεση καθώς εκπρόσωπος της πρεσβείας στη Γαλλία ανακοίνωσε πως ο πρέσβης Tahsin Burcuoglu θα ανακληθεί και θα επιστρέψει στην Άγκυρα την Παρασκευή.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των συναντήσεων σε πολιτικό επίπεδο, την ακύρωση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων καθώς και συνεδρίων.

«Αυτό θα ανοίξει βαθιές και ανεπούλωτες πληγές στις γαλλο – τουρκικές σχέσεις,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Erdogan.

Η Τουρκία δεν πρέπει “να υπερβάλλει” μετά την υιοθέτηση από τους γάλλους βουλευτές ενός νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, μεταδίδει ο Αθήνα 984.

“Αυτό που επιθυμώ είναι οι Tούρκοι φίλοι μας να μην υπερβάλλουν”, δήλωσε ο Ζιπέ μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι σκοπεύει να λάβει διπλωματικά μέτρα και μέτρα στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών σε αντίποινα για την απόφαση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων από την Άγκυρα, ο Ζιπέ απάντησε: “θα δούμε, ελπίζω όμως να μείνουμε σε αυτά, αν είναι δυνατόν”.

“Οι σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας είναι στενές και εκτείνονται σε πολλούς τομείς. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί”, πρόσθεσε.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=439725&cid=5

Χρειάστηκαν 96 χρόνια, αγώνες και πολιτικές μάχες για να δικαιωθεί η ιστορία ενός ολόκληρου λαού.

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, με ευρύτατη διακομματική πλειοψηφία, υπερψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο ποινικοποιείται η άρνηση του οποιοδήποτε να αποδεχθεί τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους του 1915-1917, όταν 1,5 εκατομμύριο ψυχές εξοντώθηκαν στην πρώτη για τον 20O αιώνα Εθνοκάθαρση.
Η Άγκυρα με λυσσαλέες προσπάθειες επιχειρεί να παρεμποδίσει την απόφαση αυτή της Γαλλίας, η οποία αφενός αναγνωρίζει στην πράξη το Ολοκαύτωμα των Αρμενίων, εξισώνοντάς το με αυτό των Εβραίων, και αφετέρου ανοίγει τον δρόμο για μία αντίστοιχη απόφαση από την Αμερικανική Βουλή. Η διπλωματική ήττα της Τουρκίας είναι γεγονός και η Άγκυρα δεν θα μπορούσε να απαντήσει, παρά ανακαλώντας τον πρέσβη της από το Παρίσι, όπερ και εγένετο.

Η τουρκική διπλωματία αλλά και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν έχουν ήδη προειδοποιήσει για τη λήψη σειράς μέτρων, με τα οποία θα υποβαθμίζεται το σύνολο των γαλλο-τουρκικών σχέσεων, από το διπλωματικό έως το οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Σε μία ανάλογη υποβάθμιση είχε προβεί η τουρκική κυβέρνηση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ προ μηνών.
Στο πρόσφατο παρελθόν, το Παρίσι διά του Νικολά Σαρκοζί είχε «φρενάρει» την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Σήμερα ωστόσο και ενώ η Γαλλία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος Σαρκοζί δεν θα μπορούσε να «θυσιάσει» μεγάλο μέρος της δημοφιλίας του, προκειμένου να διασφαλίσει τις ογκώδεις οικονομικές σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία. Η Γαλλία συγκαταλέγεται στους πρώτους πέντε εμπορικούς εταίρους της Τουρκίας.

Η ύπαρξη μιας δυναμικής και πολιτικά ισχυρής αρμενικής κοινότητας στη Γαλλία, η διαχρονική παρουσία των Αρμενίων της Γαλλίας σε όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της καθώς και η έντονη μαχητικότητα των αρμενικών κοινοτήτων καθόρισαν και τη στάση της γαλλικής κοινωνίας στο ζήτημα του αρμενικού ολοκαυτώματος.

Με την απόφαση αυτή της Γαλλικής Βουλής, κάθε άτομο-πολίτης, θεσμός ή αρχή, βιβλίο, εφημερίδα ή επιθεώρηση που δεν παραδέχεται την αρμενική γενοκτονία και δεν την αντιλαμβάνεται ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, τότε εμπίπτει στις πρόνοιες αυτού του νόμου και αναγκαστικά αναλαμβάνει ποινικές ευθύνες.

Το σημαντικότερο είναι πως αυτή η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας τιμωρείται για κάθε άτομο που διαπράττει την ενέργεια αυτή σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση στο μέλλον των κοινωνιών, των εθνικών μειονοτήτων και εθνοτικών ομάδων, θρησκευτικών δογμάτων και κοινωνικών ομάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, από ενέργειες εθνοκάθαρσης ή εξόντωσης για θρησκευτικούς ή άλλους λόγους.

Για τους ίδιους τους Αρμένιους αλλά και όλους τους άλλους πολίτες της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ένιωσαν το λεπίδι των σφαγέων τους, το βασανιστήριο της εκτόπισης, τον τρόμο της εκτέλεσης, διότι δεν ήταν οθωμανικής – τουρκικής καταγωγής και μουσουλμανικού θρησκεύματος, για όλους εκείνους οι οποίοι από το 1915 έως το 1919 και το 1922 εκτελέστηκαν στον Πόντο, εκτοπίστηκαν από την Καππαδοκία, οδηγήθηκαν σε καταναγκαστικά έργα στη Νοτιοανατολική Τουρκία, Ρωμιοί κυρίως, Συροχαλδαίοι, χριστιανοί κατά κανόνα, λεβαντίνοι και άλλοι, για όλους αυτούς -έστω και με καθυστέρηση ενός αιώνα- υπάρχει από σήμερα μία δικαίωση.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/12/2011_419683

Ο Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία θα αποχωρήσει αύριο από τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υιοθέτηση από το γαλλικό κοινοβούλιο ενός νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.
Ο εκπρόσωπος Ενγκίν Σολάκογλου δήλωσε σήμερα ότι «ο πρεσβευτής θα αναχωρήσει για την Τουρκία αύριο [όπου θα παραμείνει] επ’ αόριστον».
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επιβεβαιώσει την ανάκληση του πρεσβευτή της χώρας από τη Γαλλία αργότερα σήμερα.
Ποινικό αδίκημα η άρνηση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων
Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της αναγνώρισης ως γενοκτονίας της μαζικής σφαγής το 1915 των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, παρά τις απειλές και την αγανάκτηση της Τουρκίας και την παρουσία πολλών χιλιάδων διαδηλωτών έξω από την Εθνοσυνέλευση.

Το σχέδιο νόμου υιοθετήθηκε από πολύ μεγάλη πλειοψηφία των περίπου πενήντα βουλευτών που ήταν παρόντες, ενώ περίπου 6 ψήφισαν κατά.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα, θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Γερουσία, όπου θα συζητηθεί το 2012.
Οι υποστηρικτές του εκφράζουν την ελπίδα ότι θα υιοθετηθεί και από τη Γερουσία πριν από την διακοπή των εργασιών του γαλλικού κοινοβουλίου στα τέλη του Φεβρουαρίου ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Ευχαριστίες από τον Αρμένιο υπ. Εξωτερικών
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν εξέφρασε σήμερα την «ευγνωμοσύνη» της χώρας του στη Γαλλία μετά την ψήφιση από την γαλλική βουλή ενός νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1915 σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στις αρχές της Γαλλίας, την εθνοσυνέλευση [κάτω βουλή] και το γαλλικό λαό», δήλωσε ο αρμένιος ΥΠΕΞ.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στη Γερουσία το 2012 και οι υποστηρικτές του ελπίζουν ότι θα έχει γίνει νόμος του κράτους προτού το κοινοβούλιο διακόψει τις εργασίες του το Φεβρουάριο, ενόψει των προεδρικών εκλογών.
Eρντογάν: «Θα ανοίξουν ανεπανόρθωτες πληγές»
Το γεγονός ότι σήμερα η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων θα ανοίξει «ανεπανόρθωτες πληγές» στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Γαλλίας, προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Δυστυχώς, η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε παρά τις προειδοποιήσεις μας (…) Θα ανοίξει ανεπανόρθωτες και πολύ σοβαρές πληγές στις διμερείς σχέσεις μας», είπε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ρατσιστικό, μεροληπτικό και ξενοφοβικό» το νομοσχέδιο αυτό το οποίο θα προωθηθεί στη γαλλική Γερουσία για να συζητηθεί το 2012.
Όπως είπε ο Ερντογάν, η Τουρκία αποφάσισε να ματαιώσει όλες τις συναντήσεις με Γάλλους αξιωματούχους και να «παγώσει» την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της με το Παρίσι. Επιβεβαίωσε ότι θα ανακληθεί για διαβουλεύσεις ο Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία και ανακοίνωσε ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ακυρώνονται οι στρατιωτικές ασκήσεις που επρόκειτο να γίνουν από κοινού με τις γαλλικές δυνάμεις.
«Δεν έχουμε γενοκτονίες στην ιστορία μας. Θα πούμε (στον κόσμο) τις γαλλικές θηριωδίες που έχουν ξεχαστεί», είπε ο Ερντογάν.
Εκτός των άλλων, τα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη δεν θα επιτρέπεται πλέον να πετούν πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο και τα γαλλικά πλοία δεν θα μπορούν να ελλιμενίζονται σε τουρκικά λιμάνια. Όλες οι στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές, επισκέψεις και συναντήσεις επιτροπών ματαιώνονται.
Ο Ερντογάν διευκρίνισε ότι μια συνάντηση οικονομικής συνεργασίας που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο ακυρώνεται επίσης.

4444
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=439695&cid=5

Σε ανάκληση του πρέσβη της στη Γαλλία προχωρά η Άγκυρα, σε μία πρώτη αντίδραση για την έγκριση από τη γαλλική Κάτω Βουλή νομοσχεδίου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση αναγνώρισης της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονία.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας Ενγκίν Σολάκογλου, «ο πρέσβης θα αναχωρήσει για την Τουρκία επ’ αόριστον».

4444
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=439643&cid=5

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία νομοσχέδιο που προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, αρμενικής καταγωγής, έπεσαν τότε θύματα της συστηματικής εθνοκάθαρσης που πραγματοποίησε ο οθωμανικός στρατός στις περιοχές των Αρμενίων στην ανατολική, νοτιοανατολική Τουρκία.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα, θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Γερουσία, όπου θα συζητηθεί το 2012.

4444
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=333420

Ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ ζήτησε από τη Γαλλία τη διακοπή των σχεδίων της να «περάσει» σχέδιο νόμου που ποινικοποιεί την τουρκική άρνηση της «γενοκτονίας των Αρμενίων» κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η γαλλική Κάτω Βουλή αναμένεται να εξετάσει νομοσχέδιο που προτείνει ένα χρόνο φυλάκισης και βαρύ πρόστιμο.
Η Τουρκία προειδοποίησε για ανεπανόρθωτη ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών αν περάσει το νομοσχέδιο.
Οι Αρμένιοι ισχυρίζονται ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ενώ η Τουρκία παραδέχεται έως και 500.000 θανάτους.
Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος Γκιούλ δήλωσε ότι ο προτεινόμενος νόμος αφαιρεί το δικαίωμα να απορρίψει «αβάσιμες και άδικες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας και του έθνους μας».
«Αναμένουμε ότι θα επικρατήσει στη Γαλλία η λογική και η ευθυκρισία και ότι θα απορριφθεί αυτό το σχέδιο νόμου», πρόσθεσε.

Advertisements

Posted December 23, 2011 by bmplefour in ARMENIAN GENOCIDE

Tagged with

6 responses to “ARMENIAN GENOCIDE

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: Homepage

  2. Pingback: Im Internet Partner finden

  3. Pingback: how to create a website

  4. Pingback: Epping Forest

  5. Pingback: maori

  6. Pingback: Mike

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: