Τα Οικόπεδα της Κύπρου και του Ισραήλ.   Leave a comment

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

Τα Οικόπεδα της Κύπρου και του Ισραήλ.

01/01/2012

Εγώ Χριστοφια δεν είμαι τυχαίος. Στη δική μου ατζέντα δεν υπάρχει ατύχημα το 2011. Όλα Χριστοφια ξεκίνησαν πριν όλοι εσείς πάρετε καν μυρουδιά.
Αυτά τα σενάρια μπορεί να σχεδιάζονται 100 ή 200 χρόνια ποιο πριν.

Η προσέγγιση Ελλάδος – Ισραήλ – Κύπρου δεν γίνεται στην τύχη
Το Ισραήλ μέχρι στιγμής είναι ποιο αξιόπιστο. Είναι ποιο σταθερό σημείο.

Τα έκανες θάλασσα Χριστοφια, φεύγεις. Μια εύκολη υπόθεση την έκανες δύσκολη.
Μπορεί να μην ασχολούμαι με την καθημερινή μου Ζωή, αλλά τυχαίος δεν είμαι. Δεν πιστεύω άλλωστε στην τύχη.
Βέβαια η Κύπριοι είναι ποιο σοβαροί από τους Βλαμμένους νεοέλληνες, την ελίτ,  που με έχωσαν στα κρατητήρια το 2008. Την ζημία στην Ελλάδα την κάνει βλαχοελιτ. Τώρα ο Προβοπουλος τους μιλα για την κόλαση. Θα πάμε τους λέει στην κόλαση!!!! Οι λεχριτες της νεοελληνικής ελίτ. 

31/12/2011

Το ατύχημα δεν έπρεπε να γίνει. Δεν υπάρχει  στην δική μου ατζέντα. Ο Χριστοφιας 3ης διαλογής

30/12/2011

Χριστοφια πάρε δρόμο. Σου δώσαμε την ευκαιρία να ηγηθείς της συνέχειας της πορείας και τα έκανες θάλασσα.
Θέλω ανάκληση. Στην Δημοκρατία την πραγματική υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Της ανάκλησης. Δε θα φάμε στην μάπα κάποιον που είναι ανίκανος.

Αν ήταν υπάλληλος σε εταιρεία θα τον είχα απολύσει.  
Σιγά μην περίμενα εγώ, τον χριστοφια να μου πει ότι η Κύπρος έχει φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

29/12/2011

Ο Χριστοφιας πρέπει να φύγει. Είναι ανίκανος να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση.
Ναι στήριξα την εκλογή του Χριστοφια, αλλά μετά το Ατύχημα που κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της ηλεκτρικής υποδομής, πρέπει να φύγει.
Είναι χέστης ο Χριστοφιας και ανίκανος για στρατηγική σκέψη.
Ένα μηδενικό είναι ο Χριστοφιας. Χωρίς τον δικό μας Τάσο Παπαδόπουλο, θα ήταν άλλος ένας μαλάκας πρόεδρος της Κύπρου.  
Θέλω άλλον για πρόεδρο της Κύπρου. Ποιο ικανό.
Η Τουρκία δε μας ενδιαφέρει Χριστοφια.
Πρέπει να φύγει ο Χριστοφιας κύπριε. Διώξτε τον, πριν τα κάνει θάλασσα. Είδη έχει προκαλέσει μια μεγάλη καταστροφή. Στο καταστρεπτικό ατύχημα οι ευθύνες του ήταν 100%. Διώξτε τον.
Είχε και το θράσος να βγει και να πει: είμαι περήφανος γι’αυτα που έκανα!
Διώξτε τον.
Από το θανατηφόρο ατύχημα που προκάλεσε η εσκεμμένη αμέλεια του Χριστοφια, ωφελήθηκε η Ρωσία. Το ατύχημα έφερε σε δύσκολη θέση την Κυπριακή Οικονομία που αναγκάστηκε να δανειστεί χρήμα από την Ρωσία.
Έτσι έγιναν τα γεγονότα. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Δυστυχώς για να γίνουν όλα πιστευτά έπρεπε να υπάρξουν και νεκροί. Αθώο αίμα, κυπριακό αίμα.
Η Ρωσία δεν είναι υπερδύναμη. Έχει πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά είναι απλά μια δύναμη.
Όσο υπάρχει ο 6ος στόλος στην Μεσόγειο, αυτός θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες.
Χριστοφια μαλάκα, αν η Τουρκία μπορούσε να κάνει κάτι δραστικό, να είσαι σίγουρος ότι θα το είχε κάνει.

Η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί και να φύγει από την Κύπρο. Να αφήσει ελεύθερους τους Τουρκοκυπριους να ενωθούν με τους Κύπριους σε ένα κράτος, σαφώς ποιο δημοκρατικό από την Τουρκία.
Το μήνυμα προς την Τουρκία είναι ένα: ξεκουμπίσου από την Κύπρο.

Στην Κύπρο υπάρχουν πολλά οικόπεδα για όλους. Για το Ισραήλ, την Αμερική, την Ρωσία και την ΕΕ. Δε χρειαζόμαστε μαλακίες. Καταλάβατε;
Εσύ Κύπριε πολίτη το κατάλαβες;

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=443163&cid=5

Ο βασιλιάς της Λυδίας, Κροίσος, προμηθευόταν τα ψήγματα χρυσού από τον ποταμό Χρυσορρόα κατά τους αρχαίους Έλληνες, ο οποίος διέρρεε τις Σάρδεις. Ο ποταμός ονομαζόταν Πακτωλός.

Χιλιάδες χρόνια αργότερα, νότια –νοτιοανατολικά της νήσου Κύπρου, στις θέσεις Αφροδίτη και Λεβιάθαν, η τεχνολογία ανακάλυψε τον νέο Πακτωλό. Πρόκειται για τα δύο μεγαλύτερα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες. Η γεώτρηση «Αφροδίτη» βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου. Ο Λεβιάθαν, το μυθικό τέρας της Βίβλου, βρίσκεται εντός της ΑΟΖ του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της αμερικανικής εταιρείας «Noble Energy», η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για τους υδρογονάνθρακες στο θαλάσσιο οικόπεδο «Αφροδίτη», το κοίτασμα φυσικού αερίου είναι της τάξεως των –τουλάχιστον- 7 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών. Σημαντικότατο εύρημα είναι επίσης η ανακάλυψη και κοιτάσματος πετρελαίου.

Στη θέση Λεβιάθαν το κοίτασμα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, είναι διπλάσιου όγκου από αυτό της Αφροδίτης.

Είναι προφανές πως η επιβεβαίωση των δεδομένων αυτών αναβαθμίζει κατακόρυφα τη γεωπολιτική και γαιο-οικονομική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ εντάσσει τις όλες διπλωματικές ενέργειες και διαδικασίες για την επίλυση του Κυπριακού σε ένα νέο και πρωτόγνωρο πλαίσιο.

Επισημαίνεται πως η Λευκωσία, αφού ανέθεσε την έρευνα σε αμερικανικά συμφέροντα, στη συνέχεια ενέπλεξε στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, εκτός των αμερικανικών συμφερόντων, τα βρετανικά (λόγω Βάσεων) και τα ρωσικά μέσω του κολοσσού «CAZPROM». Σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική σύμπραξη Κύπρου – Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στις γειτνιάζουσες ΑΟΖ των δύο χωρών, η εμπλοκή και των άλλων συμφερόντων στην υπόθεση αυτή θωρακίζει διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά το όλο εγχείρημα.
Η Τουρκία εδώ και καιρό κινητοποίησε γη και ουρανό, για να παρεμποδίσει τις εξελίξεις, και τελικά προ διμήνου επιχείρησε να προκαλέσει και ρήγμα ασφαλείας στην περιοχή, αποστέλλοντας ναυτικές δυνάμεις. Μόλις την 21η Δεκεμβρίου τουρκικά πολεμικά άνοιξαν πυρ πολύ κοντά στις θέσεις Αφροδίτη και Λεβιάθαν. Το συμβάν ανακοινώθηκε έπειτα από αρκετές ημέρες, μέσω μια ειδικής ισραηλινής ιστοσελίδας, της οποίας διαχειριστής είναι η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ «Μοσάντ». Λευκωσία και Τελ – Αβίβ απέφυγαν να εκφραστούν δημοσίως για το ζήτημα, αν και ανεπισήμως ελήφθησαν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, κυρίως από το Ισραήλ βεβαίως, γύρω από τα σημεία των γεωτρήσεων.

Το Τελ – Αβίβ, εν είδει αντιποίνων, ακύρωσε την παράδοση πολεμικού υλικού στην Τουρκία, ύψους 90 εκατ. ευρώ, παρά τη διμερή συμφωνία, η οποία είχε υπογραφεί και κατά ένα μέρος εξοφληθεί.

Διακίνηση των υδρογονανθράκων

Είναι προφανές πως το κεφάλαιο που ανοίγει πλέον και που αφορά στις ευρύτερες στρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή είναι εκείνο της διακίνησης και εμπορίας του φυσικού αερίου κατ’ αρχάς και βεβαίως του κοιτάσματος πετρελαίου που εντοπίστηκε.

Κατά τους ειδικούς αλλά και σύμφωνα με επίσημη μελέτη της Λευκωσίας, το φυσικό αέριο θα πρέπει να μεταφέρεται στο έδαφος της Κύπρου (πλησίον της Λεμεσού) σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπου θα πραγματοποιείται η υγροποίησή του, και από εκεί μέσω ειδικών πλοίων στην Κρήτη, ώστε να διοχετευθεί στη δυτική αγορά. Επισημαίνεται πως είναι τεχνικά εξαιρετικά δύσκολη και οικονομικά ασύμφορη η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από την Κύπρο στην Κρήτη. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι τεχνικές μελέτες.
Στο πλαίσιο αυτό, η Λευκωσία αφήνει ένα παράθυρο συνεργασίας, υπό την έννοια μιας ενδεχόμενης εξέλιξης, με την Τουρκία, υπό τον όρο βεβαίως της επίλυσης του Κυπριακού με λύση βιώσιμη και εντός των πλαισίων που έχουν καθοριστεί, διζωνικής ομοσπονδίας κ.λπ.. Η συνεργασία αυτή αφορά στη διακίνηση του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας, η οποία βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την Κύπρο, στοιχείο που μειώνει στο ελάχιστο τη δαπάνη κατασκευής αγωγών. Από την Τουρκία το φυσικό αέριο θα μπορούσε να διοχετευθεί στη Δύση μέσω του αγωγού «Ναμπούκο», ο οποίος διασχίζει την Τουρκία.

Το «παράθυρο» αυτό έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις εντός Κύπρου και Ελλάδος αλλά και στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η Λευκωσία ξεκαθάρισε πως η όποια ανάλογη προοπτική μπορεί να συζητηθεί μόνον υπό την προϋπόθεση επίλυσης του Κυπριακού, που θα συνεπάγεται και ριζική αλλαγή της στάσης της Τουρκίας έναντι της Κύπρου.

Advertisements

Posted December 29, 2011 by bmplefour in Cyprus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: