Ομερτά.   Leave a comment

4444

4444

4444

4444

4444

Ομερτά.

4444

Το 2012 θα είναι ακόμα ποιο άσχημο για τους νεοέλληνες πολίτες. Το γαμησ…. θα συνεχιστεί.
Ο λόγος που θα συνεχιστεί, είναι γιατί εξακολουθούν να είναι βλαμμενοι.
Τώρα δηλαδή εσύ βαμμένε νεοέλληνα θα κάνεις πρωτοχρονιά; τι ακριβώς θα γιορτάσεις;
Ακούς αυτά που σου λένε τα ψώνια του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης;
Το 2012 για σένα νεοέλληνα θα είναι ποιο άσχημο από το 2011.  

Καλύτερα να μείνεις στο 2011 νεοέλληνα.

4444

Αθώοι λόγο παραγραφής και μετά νεοέλληνα μου μιλάς εσύ για ανάπτυξη και άλλα τέτοια.
Αθώοι λόγο παραγραφής. Αυτή είναι η δικαιοσύνη για τους βρωμιαρηδες τους πολιτικούς που κυβέρνησαν από το 1974 και μετά.
Για την καρέκλα, την κουτάλα της εξουσίας και τις καταθέσεις στην Ελβετία και αλλού. Γι’αυτο συνεδρίασαν 12 ώρες στο ΠΑΣΟΚ. Το ωραίο είναι, ότι υπάρχουν νεοέλληνες που εξακολουθούν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

Να συνεχιστεί το γαμησ…. και το 2012. Οι άνθρωποι είναι βλαμμενοι και με την Βούλα.
Αδημονώ να γίνουν εκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ.

4444

Τι έγινε με την υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων. Αυτό που έγινε ήταν χοντρό παρασκήνιο.
Ο Βαγγελας μετά την κατακραυγή, πήρε πίσω την κατάπτυστη ρύθμιση και οι εισαγγελείς έκαναν και αυτοί πίσω.
Η άποψη μου είναι η προφανής: έγινε ωμή παρέμβαση στην δικαιοσύνη, από τους πολιτικούς. Μετά την κατακραυγή, οι βρωμιαρηδες πολιτικοί τα μάζεψαν.
Η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 80 του πίνακα της διαφθοράς. Οι βρωμιαρηδες πολιτικοί που κυβέρνησαν από το 1974 και μετά, την πήγαν.

Έχει πάντως μεγάλη Πλάκα: Οι Εισαγγελείς είναι υπερβολικά ευαίσθητοι και παρορμητικοί, μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ.
Οι ίδιοι είπαν: δε θα χαθούμε σε δυσώδες ατραπούς.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2011/12/blog-post_6709.html

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι των παραιτήσεων των εισαγγελέων Μουζακίτη -Πεπόνη που έπεσαν την Τετάρτη σαν βόμβα, ταράζοντας τα ήρεμα νερά της ατάραχης και νωχελικής κυβέρνησης Παπαδήμου και το σκηνικό ανατρέπεται άλλη…μια φορά. Και εκεί που αναρωτιόμουν πριν δύο μέρες, αν οι δύο εισαγγελείς θα άνοιγαν το στόμα τους, μιλώντας με ειλικρίνεια για όλους και για όλα που τους εμπόδισαν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, παρεμβαίνοντας κατά τρόπο ανεπίτρεπτο στις υποθέσεις που τους είχαν ανατεθεί, σήμερα βγαίνοντας από το γραφείο του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ανακοίνωσαν χαμογελαστοί ότι παραμένουν τελικά στις θέσεις τους…..

4444
http://fimotro.blogspot.com/2011/12/20_30.html

ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΟΛ…
Aπό τα απίστευτα που συμβαίνουν στον ΔΟΛ. Σήμερα οι εργαζόμενοι σε Βήμα, Νέα, Βήμα fm, και στις ιστοσελίδες του Ομίλου, διαπίστωσαν ότι στους λογαριασμούς τους μπήκαν οι μισθοί του Δεκεμβρίου μειωμένοι κατά 20% και χωρίς να τους ενημερώσει κανένας από την…ιδιοκτησία ή τη διεύθυνση! Πως γίνεται αυτό; Γίνεται και γι αυτό υπήρξε καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ…

4444
http://www.asfalisinet.gr/2011/12/29/%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-300-000-%CE%B8%CE%B1-%CF%86%CE%B8%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%AF/#!lightbox[blog-post]/0/

Σοκ ,και για την ασφαλιστική αγορά αποτελεί το πρωτοφανές κύμα κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από τους κατόχους τους, προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας .
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με εκτιμήσεις εφοριακών ο αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που κατατέθηκαν έφθαναν τις 250.000, με τελική εκτίμηση ότι θα αγγίξουν τις 300.000 .
Το γεγονός αυτό θα πλήξει άμεσα και την ασφαλιστική αγορά καθώς θα χαθούν 300.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια .Καθώς όσοι καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας ,θα διακόψουν ή δεν θα ανανεώσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους .

Σχόλιο: Φυσικά και θα υπάρξει μεγάλο σοκ. Θα γίνουν απολύσεις προσωπικού. Ο Βαγγελας και οι άλλοι που το παίζουν υπουργοί και φωστήρες, είναι παντελώς ανίκανοι. Ανίκανοι. Αλλά ποιο ανίκανοι είναι οι νεοέλληνες που τους ανέχονται.
Καλύτερα να μείνετε στο 2011, το 2012 έχει ακόμα ποιο σκληρό γαμησ… για σένα βλαμμενε νεοέλληνα.
Κι εγώ είχα πάθει το 2008 ένα σοκ. Θα περάσετε όλοι από την διαδικασία του Σοκ. Όχι μόνο εγώ. Στο Σύμπαν υπάρχει δικαιοσύνη.

4444

Φεύγει η Σαραφογλου και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Βύσμα ήταν η κυρία. Πως αλλιώς πήρε την εκπομπή. Στα τσακίδια. NEXT.

Next για όλους αυτούς. Καρφί δε μου καίγεται για τα βύσματα της ΕΡΤ. Ούτε εσένα να σου καίγεται αναγνώστη.

4444
Να πω στους celebrites δημοσιογράφους ραδιοφώνου και τηλεόρασης, που μας πληροφορούν ότι θα πάρουν μέρος της άδειας τους και θα λείψουν: στα αρχιδι… μας.

NEXT. Να περάσουν οι επόμενοι.
Εγώ κονσέρβες εκπομπές δεν ακούω, ούτε βλέπω. Εκτός κι αν είναι κάτι εξαιρετικό.
Να προτιμάς τις ζωντανές εκπομπές αναγνώστη.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2011/12/blog-post_3822.html

Τα ονόματα, οι δυο εισαγγελείς, τα είπαν. Είναι βέβαιο.
Είναι τα ονόματα των…ισχυρών προσώπων, που τους άσκησαν πιέσεις.
Τα είπαν. Αλλά, δε γράφτηκαν. Τα πήρε ο άνεμος.
Αλλά, μάλλον δε θα τα φτάσει μακριά. Και παρά την ανακωχή, αυτά τα ονόματα-θυμηθείτε το-θα μας απασχολήσουν πολύ σύντομα…

4444
http://fimotro.blogspot.com/2011/12/30_30.html

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ…
Από χθες το γράφαμε και επιβεβαιωθήκαμε σήμερα. Πάταγο έκανε το ρεπορτάζ της “Παρασκευής και 13” και του δημοσιογράφου Θάνου Πασχάλη για τα χρέη 30 εκ. ευρώ που διέγραψαν 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Παπανδρέου.

Μετά…την δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη, ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίος παραδέχεται επί της ουσίας την αποκάλυψη και με φιαδρά επιχειρήματα προσπαθεί να δικαιολογήσει το λάθος. Διαβάστε την απάντηση που εξέδωσε πριν από λίγο :
Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στον ΟΣΚ, τον Ιούνιο του 2009, διαπιστώθηκε ότι το τακτικό προσωπικό του Οργανισμού, μετά τη μετατροπή του σε ανώνυμη εταιρεία το 2000, πληρωνόταν αυθαίρετα με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας της εταιρείας και όχι με βάση τις διατάξεις της παρ. 7α του άρθρου 7 του Ν. 2703/1999, που όριζε ότι το τακτικό προσωπικό του Οργανισμού διατηρεί το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ, όπως ίσχυε κάθε φορά. Ως εκ τούτου, οι αποδοχές των εν λόγω υπαλλήλων θα έπρεπε να αναζητηθούν από το δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθείσες.
Το θέμα της επιστροφής των αποδοχών, όσων εργάστηκαν στον ΟΣΚ από το 2000 και εντεύθεν, έφεραν με ερωτήσεις τους στη Βουλή, τόσο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη τακτική» την πιθανή αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, προς την υπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο οποίος έκανε λόγο για «εξόντωση των εργαζομένων».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σχετική συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης του κ. Μαυρίκου (7-10-2011), είχε παρέμβει υπέρ των εργαζομένων του ΟΣΚ και της ανάγκης νομοθετικής ρύθμισης ο κατέχων την έδρα αντιπρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, βουλευτής της ΝΔ, υποστηρίζοντας σαφώς τη θέση των συναρμόδιων υπουργείων, δηλαδή ότι δε μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες από τους εργαζόμενους για αποδοχές που προέκυψαν από αποφάσεις και διαπραγματεύσεις των διοικήσεων του ΟΣΚ που διορίζονταν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καλή πίστη όλα αυτά τα χρόνια, τα συναρμόδια Υπουργεία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 39 παρ. 12 Ν. 4024/2011), ώστε να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από το δυσβάσταχτο βάρος επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών.
Για να ισχυροποιήσει το επιχείρημά του το υπουργείο Οικονομικών, προέβη και σε αποστολή του αντίστοιχου αποσπάσματος των πρακτικών της Βουλής της 7ης Οκτωβρίου 2011.

4444
http://www.kourdistoportocali.com//default.aspx?pageid=9067

Ο Καζάκης και ο Κακλαμάνος αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση των δοσιλόγων διαλύει το Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

4444
http://www.kourdistoportocali.com//default.aspx?pageid=9065

Δυο-τρία λαμόγια επιχειρηματίες έχουν πλησιάσει συντάκτες της “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ” και με την υπόσχεση της αυτοδιαχείρισης θέλουν να αρπάξουν την εφημερίδα.

Σήμερα λοιπόν η Μάνια προσέφυγε στο άρθρο 99, από το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα εξαιρέσει τους συντάκτες.

Όσο για τους τραπεζίτες που εμπλέκονται έρχονται εκπλήξεις από τη μεριά της Τρόικας και της Blackrock…

4444
http://www.kourdistoportocali.com//default.aspx?pageid=9060

Από τον Χάρυ Κλυν
http://yfrog.com/gyxi3ehj

Μόλις οι οικονομικοί εισαγγελείς άρχισαν να πλησιάζουν τα CDS, τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, τον Γεωγίου (καταγγελίες για παραποίηση των στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ) τις καταγγελίες Κουσελά για ύπαρξη λίστα φοροφυγάδων, , τον Σπινέλη (ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και οι καταγγελίες για τις παράνομες «εκπτώσεις» (4-4-2) που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο) τον Καπελέρη κλπ… κλπ… ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ…

Το είπα και το ξαναλέω, ΑΝ ΔΕ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ, αν δεν καθαρίσει πλήρως η χώρα από τα πασοκικά ζόμπι, πολλά ακόμα έχουν να δούνε τα μάτια μας και ακόμα πιο πολλά θα φορτωθούν στις πλάτες του Ελληνικοί λαού… Όσο αφορά δε στην κυβέρνηση οπερέτα του Αμέριμνου τραπεζίτη που θα μας έσωζε και αυτή με τη σειρά του… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν… Κόβουν, ράβουν, συνεχίζουν να αρπάζουν κι ο μ@&@%@# ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να πληρώνει με τα αίμα του… ΞΥΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ, ΜΕ ΞΥΛΑ , ΜΕ ΛΟΣΤΑΡΙΑ… ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ και να στηρίζουν ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΤΑΡΑ…

4444
Όχι άλλα ξενέρωτα χρόνια πολλά Καλαμιτση. Τις συμπαρουσιαστριες σου από τα μποζο τις βρίσκεις;
Το τι ακούω στο ραδιόφωνο δε λέγεται.

4444
http://www.parapolitiki.com/2011/12/blog-post_30.html

Μέχρι στιγμής ξέραμε τρεις από τις ιδιότητες του: υφυπουργός Ανάπτυξης, τηλεπωλητής και σύζυγος Μανωλίδου. Χάρη στη Διαύγεια μαθαίνουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι και μέντιουμ και προβλέπει το μέλλον

4444

http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/%C2%ABpina-stin-athina%C2%BB-ki-omos-i-kivernisi-tou-mavrou-metopou-odigi-stin-exathliosi-vinteo.html

Την στιγμή που όντως έχει πέσει «πείνα στην Αθήνα» και «μακραίνουν οι λίστες της ντροπής», απελπισμένων ανθρώπων που ψάχνουν ένα πιάτο φαϊ –όπως γράφει το ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» που παραθέτουμε παρακάτω- οι εξωφρενικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος έρχονται να δώσουν άλλο ένα χαστούκι στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων που τώρα πια μαζικά τμήματα του λαού παιρνούν καθημερινά από την ανέχεια στην εξαθλίωση.

Και όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε είναι εντελώς προσχηματικοί οι λόγοι που επικαλείται η διοίκηση της ΔΕΗ για να επιβάλλει αυτές τις αυξήσεις αφού μόνο πέρυσι τα κέρδη της επιχείρησης ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μακραίνουν οι λίστες της ντροπής

Ολοένα περισσότερα σχολεία ζητούν μερίδες φαγητού για να ταΐσουν υποσιτισμένα παιδιά. Σύλλογοι γονέων απευθύνονται στο Δήμο να εξασφαλίσει τροφή για μαθητές που πεινάνε. Πυκνώνουν οι ουρές σε όλα τα συσσίτια.

«Διακοπές των Χριστουγέννων». Υποτίθεται ότι χαροποιούν το κάθε παιδί και μόνο που διακόπτεται η ρουτίνα του σχολείου. Τι συμβαίνει όμως, όταν το σχολείο είναι το μόνο μέρος που βρίσκει τροφή; …

Στην Αθήνα της κρίσης δεκάδες μαθητές περιμένουν πώς και πώς πότε θα ξανανοίξουν τα σχολεία μόνο και μόνο γιατί είχαν εκεί ένα πιάτο φαΐ. Τα δεδομένα είναι αμείλικτα, σημάδια της πείνας που αρχίζει να θεριεύει δείχνοντας τα δόντια της σε όλες τις λαϊκές γειτονιές. Κολωνός, Μεταξουργείο, Ακαδημία Πλάτωνα, Βοτανικός, Λόφος Στρέφη, Θησείο, Εξάρχεια, Τρεις Γέφυρες, πλ. Κολιάτσου, Ανω και Κάτω Πατήσια, Γκράβα.

Ολο και μακραίνει η λίστα της ντροπής από περιοχές, όπου δάσκαλοι απευθύνουν εκκλήσεις προς όποιον φορέα βρουν μπροστά τους να τους στείλει μερίδες φαγητού για να ταΐσουν υποσιτισμένα ανήλικα. Το πρόβλημα φαίνεται κυρίως στα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού (ηλικίες 5 – 12 χρόνων) που μένουν στα ολοήμερα τμήματα, μέχρι περίπου τις 4 μ.μ.

Ετσι, με υπομνήματα όπως «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από επικοινωνία που είχαμε με την διευθύντρια (…) υπάρχουν οκτώ παιδιά του σχολείου των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα με συνέπεια τον υποσιτισμό των παιδιών.

Σας παρακαλούμε θερμά για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί βοήθεια του δήμου μας, για τους μικρούς μαθητές που την έχουν ανάγκη», έχουν κατατεθεί στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας (έχει την ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου, έχει μαγειρεία απ’ όπου στέλνει φαγητό στα νήπια) αιτήματα από τα ακόλουθα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία να στείλει κι εκεί φαγητό για τα παιδιά τους:

• 36ο Δημοτικό Σχολείο (στο Λόφο Στρέφη), αίτημα για 6 μερίδες.
• 49ο Δημοτικό (Θησείο), αίτημα για 25 μερίδες.
• 66ο Δημοτικό (Ακαδημία Πλάτωνα), 20 μερίδες.
• 127ο Δημοτικό (Κολωνός), 6 μερίδες.
• 74ο Νηπιαγωγείο και 24ο Δημοτικό (Κάτω Πατήσια), 4 μερίδες.
• 110ο Νηπιαγωγείο και 44ο – 152ο Δημοτικό (Τρεις Γέφυρες), 3 με 4 μερίδες.
• 62ο Νηπιαγωγείο και 48ο Δημοτικό (Κάτω Πατήσια), 10 μερίδες.
• 38ο – 81ο Νηπιαγωγείο και 65ο – 112ο Δημοτικό (Γκράβα), 10 μερίδες.
• 142ο Νηπιαγωγείο και 79ο Δημοτικό (πλατεία Κολιάτσου), 10 μερίδες.
• 109ο Δημοτικό (Κάτω Πατήσια), 3 μερίδες.
• 35ο Δημοτικό (Εξάρχεια), 8 μερίδες.

• Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις αιτημάτων, όπως από το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας στον Κολωνό (καλύπτει ανάγκες παιδιών που κατοικούν σε Μεταξουργείο, Κολωνό, Βοτανικό). Το Δημοτικό Βρεφοκομείο έστελνε και από πριν εκεί μερίδες φαγητού για τα παιδάκια που σιτίζονται στο Κέντρο.

Τώρα του ζήτησε επιπλέον δέκα.
• Μια άλλη τέτοια Οργάνωση, η «Κιβωτός του κόσμου» έστειλε στο Βρεφοκομείο αίτημα για «είκοσι τεμάχια ψωμί ακόμα, μαζί με τις άλλες ποσότητες που παραμένουν ως έχουν», αποτυπώνοντας «μία επιπρόσθετη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στο συσσίτιό μας».

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου και η Διοίκηση του Βρεφοκομείου ψάχνουν πώς και πού θα ξεκινήσουν οργανωμένα συσσίτια για τους μαθητές. Μια σκέψη που ακούστηκε να ορίσουν ένα αντίτιμο συμμετοχής (τάχα μικρό, συμβολικό) δεν πρέπει ούτε να συζητείται.

Συσσίτια παντού

Πρόβλημα υποσιτισμού υπάρχει και στα παιδάκια που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Οι αρμόδιοι δηλώνουν επισήμως ότι έρχονται υποσιτισμένα από το σπίτι τους περίπου 200 μικρά.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλη λίστα που καταρτίζεται στο Βρεφοκομείο, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Πετράλωνα, Μεταξουργείο, Θησείο, Πατήσια, Κυψέλη, με δεκάδες παιδιά στους εκεί σταθμούς να προέρχονται από οικογένειες «με οικονομικά προβλήματα», όπως γράφεται χαρακτηριστικά.

Γενικά, η πείνα έχει αρχίζει να θερίζει στην Αθήνα. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) του Δήμου Αθήνας, τον Οκτώβρη του 2011 αυξήθηκαν κατά 26% οι αιτήσεις για συσσίτιο σε σχέση με τον Οκτώβρη 2010.

Το ΚΥΑΔΑ έφτασε να παρέχει καθημερινά περίπου 2.500 – 3.000 μερίδες φαγητού σε άπορους και άστεγους. Η Διοίκηση του ΚΥΑΔΑ διαπιστώνει ότι ανάμεσα στους άστεγους είναι συνταξιούχοι, «νεόπτωχοι» (πτωχευμένοι επαγγελματίες, επιχειρηματίες κ.λπ.) και πολύτεκνοι.

Εξάλλου, το δεύτερο εξάμηνο του 2011 αυξήθηκαν κατά 200 (σε σχέση με το πρώτο) οι αιτήσεις στο λεγόμενο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Σύλλογοι γονέων απευθύνονται στο ΚΥΑΔΑ για να δώσουν φαγητό σε μαθητές που πηγαίνουν σχολείο και δεν έχουν να φάνε.

Το Κεντρο τους παραπέμπει στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, το οποίο διαθέτει 1.200 μερίδες τη μέρα σε διάφορες φτωχές οικογένειες. Ακόμα 600 οικογένειες προμηθεύονται από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου.

Τέλος, πυκνώνουν οι ουρές και στα συσσίτια που οργανώνουν ενορίες. Η εικόνα που έρχεται, π.χ., από την εκκλησία του Αγ. Μάρκου στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, τον Αγ. Αιμιλιανό στον Λόφο Σκουζέ, τον Αγ. Μελέτιο στα Σεπόλια είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχουν υπερδιπλασιάσει τις μερίδες που διανέμουν.

Ενδεικτικά στον Αγ. Αιμιλιανό, από τις σαράντα μερίδες που έδινε μέχρι πρότινος, πλέον μετρά εκατό, ενώ το 80% των απόρων που προσέρχονται για τροφή είναι ημεδαποί.

4444

Πήγα να αγοράσω το βιβλίο του Καζακη και ο βιβλιοπώλης μου είπε, ότι δε το έχει. Τα άλλα όμως βιβλία τα είχε.  

4444
Τελικά το βιβλίο του Δημήτρη Καζάκη το βρήκα στον Σκλαβενίτη. Το αγόρασα 13.50 ευρώ.
Ο Σκλαβενίτης είναι αξιόπιστο σημείο. Τουλάχιστον σε αυτό που πάω εγώ. Έχει χώρο για να απλώσει βιβλία και να τα δεις. Οι τιμές του φυσιολογικές. Αν είχε και τμήμα προσφορών, θα ήταν καλύτερα.  Το βιβλίο ανήκει στην 4η χιλιάδα. Κοίτα τώρα κάτι συμπτώσεις.  

4444
Η Βασιλόπιτα ξέρετε είναι ένα παιχνίδι τζόγου. Την γυρίζουμε, την κόβουμε σε κομμάτια και μετά ψάχνουμε για το τυχερό φλουρί. 

4444

5 παρα 25.

 

Advertisements

Posted December 31, 2011 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: