Οι Αντικαταστάτες   Leave a comment

4444

Οι Αντικαταστάτες.

03/02/2012

4444

Η Ελλάδα κάθεται στο τραπέζι της Γερμανίας και η γερμανική οικονομία καλπάζει.

Μείωση ανεργίας στο 6,8%. Ρεκόρ απασχόλησης, πάνω από 41 εκατομμύρια δουλεύουν.  
Είμαι πραγματικά περίεργος να δω τι θα γίνει, αν οι Γερμανοί διώξουν την Ελλάδα.
Ψέματα σας λέω!!!! ξέρω τι θα γίνει!!!!
Είμαι περίεργος στα πλαίσια της Ελεύθερης Βούλησης να δω τι θα κάνουν οι Γερμανοί.

Πρέπει να είσαι σοφό ον, για να δώσεις τέτοια ιδιότητα σε μια χώρα. Εγώ αυτή την στιγμή ζω στην σύγχρονη Ελλάδα. Καταλαβαίνω πόσο σημαντική είναι αυτή η ιδιότητα, με τόσα καθάρματα νεοέλληνες που θέλουν να διαλύσουν την χώρα. Είναι απίστευτο, πόσοι είναι.

Το 2011 ήταν η καλύτερη χρονιά εδώ και 10 χρόνια για την Κατανάλωση στην Γερμανία. Τι άλλο να ζητήσει η Μερκέλ;  

Μια συμβουλή θα δώσω στους Γερμανούς: μη κουνάτε το δάχτυλο στους φτωχούς νεοέλληνες. Θέλετε να γαμησ… κάποιους νεοέλληνες, γαμησ… την βλάχο ελίτ που έχει 600 δις ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους. Στους φτωχούς μη κουνάτε το δάχτυλο, διότι έτσι και σηκωθούν και φύγουν, γιατί θα πεθαίνουν από την πείνα και τις ασθένειες, the party its over.
Εγώ δεν είμαι τυχαίος. Ούτε ζητιάνος είμαι.

4444

1.000 ευρώ την ημέρα πληρώνουμε τον Παπουλια. Πολλά δεν είναι; 

4444

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υπ. Ναυτιλίας δουλεύει καλά. Ο λόγος είναι απλός. Είναι νέος στην εξουσία, είναι φιλόδοξος, έχει εργασιακή εμπειρία, αγαπά την χώρα και θέλει να παρουσιάσει έργο. Έχει βέβαια ελαττώματα χαρακτήρα, αλλά αυτή τι χρονική περίοδο δουλεύει καλά στο συγκεκριμένο υπουργείο.  
Σωστά πήγε στο Υπ. Ναυτιλίας.
Η άρση του Καμποτάζ, είναι καλό για τα έσοδα της χώρας.

Βέβαια η θέση του ΚΚΕ ότι θα έρχονται κρουαζιερόπλοια όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σα σκλάβοι, είναι σωστή θέση, αλλά είναι διεθνές πρόβλημα. Δηλαδή, ή θα τεθεί για όλες τις χώρες που δέχονται κρουαζιέρα ή δε θα το κάνει μόνο η Ελλάδα και θα χάσει τα έσοδα.

Το να επιβάλεις στην Ελλάδα τη χώρα σου, ένα μέτρο που για τις άλλες χώρες είναι εμπορικό  πλεονέκτημα είναι λάθος στρατηγική κίνηση. Το ΚΚΕ στερείτε στρατηγικής σκέψης.
Το καμποτάζ πρέπει να αρθεί και τα Εργασιακά θέματα να τεθούν σε διεθνές επίπεδο ή Ευρωζωνης.

02/02/2012

Είναι τρομερό. Ο Κουρής δεν πληρώνει εδώ και μήνες δεκάδες εργαζόμενους. Σωστά κάνουν οι εργαζόμενοι και κάνουν επίσχεση.

Η περίπτωση βέβαια Κουρη, λειτουργεί ως καμπάνα για τους άλλους επιχειρηματίες των MEDIA. Καλύτερα να κάνετε απολύσεις και μειώσεις προσωπικού και διορθωτικές αλλαγές, παρα να αφήσετε τους εργαζόμενους απλήρωτους.
Εγώ από την αρχή το έγραψα για τις επιχειρήσεις των MEDIA. Κάντε αναδιαρθρώσεις για να σωθείτε.
Η οικονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα και μάλιστα προς το χειρότερο.
Φαίνεται ότι στην Ελλάδα, δε βλέπουν τι γίνεται. Για κοιτάξτε τι γίνεται στο Διεθνή χώρο.
Ριζική αναδιάρθρωση. Τα έσοδα είναι πρώτη προτεραιότητα. Βρείτε καινοτομίες. Γίνεται έξυπνους.

4444

Ο Καζακης ζωγραφίζει. Σε κάποια διαφωνώ, αλλά γενικά κινείται στη σωστή κατεύθυνση.
Εγώ θα τον έκανα Κεντρικό Τραπεζίτη τον Καζακη. Έτσι απλά και γρήγορα.

Βέβαια δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις. Ο Προβοπουλος απέδειξε ότι δεν κάνει.
Ο Καζακης ζητά αναλυτικά στοιχεία και δε του τα δίνουν. Αυτοί που μας έβαλαν στο μνημόνιο και χρεοκόπησαν την χώρα, δεν δίνουν αναλυτικά στοιχεία. Αυτοί οι ανίκανοι τα χαμόγια, ο χοντρός Καρατζαφερης που έπρεπε να φάει τα σίδερα για να έχουμε αναλυτικά στοιχεία και δεν έχουμε. Η μάσα είναι πρώτα από όλα. Η μάσα και μετά η διαφυγή και η παραγραφή.
Δεκάδες οι Σύμβουλοι και το χρήμα νταν, από την φτωχή Ελλάδα. Τι είναι αυτά ρε; Δε ντρέπεστε;
Κόβετε συντάξεις και μισθούς και πληρώνετε εκατομμύρια σε συμβούλους, που να έφερναν και  ένα θετικό  αποτέλεσμα να έλεγα ναι, αλλά εδώ έχουμε καμένη γη. Κωλόπαιδα. Τρέμετε τις εκλογές ε; Καλά κάνετε.

Ο Προβοπουλος μιλα για την Κολαση που θα ερθει και ο Καζακης για την Κολαση του σημερα. Δεν έχει αίσθηση ο άνθρωπος (Προβοπουλος) τι σημαίνει: ζω με το μεροκάματο. Ζωγραφίζει ο Καζακης και έχει δίκαιο.  

4444
Ανάλογα με το σενάριο που θα παιχτεί. Εδώ μιλάμε αναγνώστη για μεγάλες ζαριες.

Η Μερκελ όπως και ο Χίτλερ ρίχνουν τις ζαριες. Πρόσεξε: όπως τότε έτσι και τώρα ή Μερκελ έχει  τον απόλυτο έλεγχο στην Ευρωζωνη. Σκέψου ότι με ένα τηλέφωνο έδιωξε τον Μπερλουσκονι.
Όλα θα παιχτούν εδώ στην Ελλάδα. Εδώ θα παιχτεί ο χρόνος. Η διάσταση του χρόνου. Όπως και τότε.

Ανάλογα με το σενάριο, η Ελλάδα θα χρειαστεί κάποια στιγμή οξυγόνο, για να μην πεθάνουν από την πείνα οι πολίτες της. Είναι η βραχυχρόνια κρίσιμη στιγμή, όπως εξηγούσα και σε αυτόν που μου έφτιαξε τον Η/Υ.
Αν οι Γερμανοί θέλουν να οδηγήσουν τους πολίτες στην εξαθλίωση, αυτό δε πρόκειται να γίνει. Νομίζω ότι είναι προφανές.  
Δε ξέρω τι λένε οι δωσιλογοι με τα γεμάτα στομάχια, αλλά αυτή η λεηλασία δε μπορεί να συνεχιστεί.

Οι νεοέλληνες μπορεί να νιώθουν μόνοι, αλλά το Σύμπαν παρακολουθεί πολύ στενά τα γεγονότα.
Ο Προβοπουλος πρέπει να φύγει. Το έγραψα στον ΓΑΠ τότε, διώξτε τον, τίποτα δεν έκανε. Τελικά ο Προβοπουλος είναι στη θέση του και ο ΓΑΠ έχει φύγει. Ο Προβοπουλος παίρνει γερο μισθό. Διώξτε τον. Πρέπει να διώξετε πολλούς και πολλούς να βάλετε φυλακή.
Ο Προβοπουλος δούλεψε και τον Καραμανλή. Θα μπορούσε να τον είχε βοηθήσει αν σκεφτόταν το συμφέρον της Ελλάδος.         

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_3612.html

Μεγάλες φουρτούνες για το αφεντικό του ΔΟΛ. Μπορεί να περνάει ζωή χαρισάμενη με το διεθνές jet set στα σύνορα Γαλλίας- Ελβετίας, στις Άλπεις, το μαγαζί του όμως πάει κατά διαόλου. Ο Ρέστης τον έχει πλακώσει στα εξώδικα και το πουλέν του ο…Κουρής δεν μπορεί πλέον να του περάσει τις βρωμοδουλειές. Το Alter πέρασε στα χέρια των απλήρωτων εργαζομένων του, η Αυριανή θα περάσει και αυτή στα χέρια των απλήρωτων του Ταύρου και έτσι ο Ψυχάρης δεν μπορεί να πιέσει και να (εκ)βιάσει προς πάσα κατεύθυνση. Μεγάλο πρόβλημα αυτό για τον κυρ- Σταύρο ενόψει των εξελίξεων που έρχονται…

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_02.html

Ετοιμάζουν ανταρσία και οι εργαζόμενοι της Αυριανής. Απλήρωτοι και αυτοί επί μήνες σκοπεύουν να καταλάβουν τα πιεστήρια και το ατελιέ της Αυριανής για να βγάλουν δικό τους φύλλο διασύροντας τον Κουρή! Δεν πρόκειται περί πλάκας. Οι τελικές αποφάσεις θα… παρθούν την Τρίτη. Και όπως μάθαμε στο πλευρό των εργαζομένων της εφημερίδας θα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του Alter. Φαντάζεστε πρωτοσέλιδο της Αυριανής με τη μουτσούνα του Κουρή;

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_8278.html

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Aγαπητό Fimotro,
Και εκεί που προσπαθούσαμε για λίγο να ξεχάσουμε τα περί Μνημονίου, ΠΑΣΟΚ, δελφινολογίας, ΝΔ, ΛΑΟΣ, συγκυβέρνησης, Παπαδήμου, μέτρων, φόρων , τελών, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, τα άκρως ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα, τι…εμφανίζεται πάλι μπροστά μας για να μας ταράξει και για να κάνει βιαστικά, βιαστικά ποδαρικό στην πρωτοχρονιάτικη νωχέλεια μας; Ποιος άλλος από τον αεικίνητο πρώην Πρωθυπουργό μας, που μετά το αντιμνημονιακό μένος που επέδειξε αμέσως μετά την παραχώρηση, γιατί περί παραχώρησης πρόκειται στην ουσία, της πρωθυπουργικής καρέκλας στον Λουκά Παπαδήμο, αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα το μεγαλόπνοο και αριστοτεχνικά οργανωμένο σχέδιο του, το οποίο, αν όλα πάνε καλά, θα τον οδηγήσει ξανά, όπως ονειρεύεται καθαρμένο στον πρωθυπουργικό θώκο.
Αναφέρομαι βεβαίως στην συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο αυστριακό πολιτικο-οικονομικό περιοδικό ” Προφίλ ” που κυκλοφορεί στις 02/01/2012. Το εν λόγω δε περιοδικό τον ανακηρύσσει ” Άνθρωπο της χρονιάς ” για το 2011, στην προσπάθεια του φαντάζομαι να του υπερτονίσει το ηγετικό του προφίλ που τόσο πολύ θα θελήσει να προβάλλει ώστε να φτάσει συντομότερα στο στόχο του…..

01/01/2012

4444
Ο Προβοπουλος είπε ότι η επιστροφή στη Δραχμή θα είναι κόλαση. Δηλαδή Προβοπουλε; Σα να είσαι στα κρατητήρια το 2008; ή μήπως ακόμα μεγαλύτερο σοκ;
Ο Προβοπουλος, ο Γκαργκανας, ο Παπαδημος έχουν βαρύτατες ευθύνες ως Κεντρικοί Τραπεζίτες για την Χρεοκοπία της Ελλάδος.
Νεοέλληνα πρέπει να τραβήξεις το Καζανάκι, να φύγουν τα σκατά για να ζήσεις. Αλλιώς και θυσίες θα κάνεις και φως δε θα δεις. Μόνο θάνατο θα βλέπεις.

4444

Είδα αποσπάσματα της Εκπομπής της Ναταλιας Γερμανού. Το Μες την καλή χαρά.
Ο ALPHA δε πρέπει να κόψει την ζωντανή εκπομπή.
Νομίζω ότι κάνει και καλά νούμερα και το κόστος είναι φυσιολογικό.
Η εκπομπή ήταν ζωντανή ή κονσέρβα; Επανάληψη δεν ήταν, αλλά ήταν ζωντανή;

4444

Το διάγγελμα που έβγαλε ο Παπούλιας αυτός ο γεράκος, εμένα δε με αντιπροσωπεύει.
Παππούλη παίρνεις πολλά λεφτά για την δουλειά που κάνεις. Αυτός ο γέρος που ήταν σκληρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δε με καλύπτει πολιτικά.

http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_6289.html

Τη συναίνεση όλων των μελών της κυβέρνησης, των κομμάτων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, των συνδικαλιστων, του πνευματικού κόσμου, των επιχειρηματιών και των κρατικών λειτουργών, με τον… ίδιο να την εγγυάται προσωπικά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας τονίζει ότι “το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά”, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. “Τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν μονόδρομο. Λιτότητα χωρίς αξιοπρέπεια σημαίνει διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής”, υπογραμμίζει.

Εκτιμά ως σημαντικό βήμα τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου “που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, και συμπληρώνει: “Το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή -με αφόρητες συνέπειες ιδιαίτερα για τους αδύναμους”.

Ειδικότερα, επισημαίνει την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, ως ζήτημα εθνικής επιβίωσης και τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προστασία των αδύναμων, που θα εξασφαλιστεί μόνο όταν οι έχοντες αντιμετωπιστούν με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας.

“Δεν πιστεύω ότι η ισορροπία των αριθμών φέρνει την ευτυχία των λαών. Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο να επιδείξουμε άμεσα αποτελέσματα. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής και αναπτυξιακή βοήθεια για να βγούμε από την ύφεση”, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχόμενος προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, τους στρατιώτες μας, σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας, σε κάθε συμπολίτη μας που δεν μετέχει στη γιορτή.

Καταλήγοντας απευθύνεται “στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό και νοσταλγούν μια πατρίδα που συχνά τους πληγώνει”.

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/12/media_31.html

Το τέλος του 2011, βρίσκει την αγορά των media με σαρωτικές αναταράξεις. Ο χάρτης των ΜΜΕ, στη χώρα μας, αλλάζει δραματικά με… κυρίαρχο χαρακτηριστικό τη συρρίκνωση σε μέσα και εργαζόμενους. Ήδη, από την αγορά αποχωρεί με κραδασμούς ο τηλεοπτικός σταθμός Alter, ενώ παίζεται ακόμη η συνέχιση λειτουργίας της «Ελευθεροτυπίας». Ο διαφημιστικός κλάδος γνωρίζει πρωτόγνωρες εξελίξεις. Ήδη, τέσσερις εταιρείες έχουν δηλώσει, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, στάση πληρωμών και λουκέτο στη λειτουργία τους.
Η Leo Burnett έχει ενταχθεί στο άρθρο 99, η Mass Athens κηρύττει πτώχευση, λουκέτο έβαλε η UpSet! ενώ προς κλείσιμο φέρεται να οδεύει και η Ashley. Πέραν των επιπτώσεων στον κλάδο της διαφήμισης από τις τοξικές επιταγές του Alter, σημαντικό ρόλο στις ραγδαίες εξελίξεις έπαιξαν και τα χρέη αρκετών εκατομμυρίων, του δημόσιου τομέα προς τις διαφημιστικές εταιρείες. Ένας φαύλος κύκλος χρεών και στάσης πληρωμών, που δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στην αγορά.

Το ντόμινο καταρρεύσεων στον κλάδο επικοινωνίας φαντάζει αναπόφευκτο και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα δραστηριοποίησης του κλάδου. Αιτία το κλείσιμο της στρόφιγγας δανείων από τις τράπεζες -μέχρι τουλάχιστον την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI- και της δραματικής πτώσης της διαφημιστικής αγοράς.
Η κατάρρευση παίρνει δραματικές μορφές και στην περιφέρεια, όπου το σύνολο σχεδόν των έντυπων μέσων λειτουργεί οριακά, ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί βρίσκονται ένα βήμα πριν την εξαφάνιση. Και ενώ όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο χώρος της τηλεόρασης ετοιμάζεται να υποδεχτεί νέους «παίκτες».
Η διαχείριση του Alpha φέρεται να περνάει από το RTL, στον παλαιό ιδιοκτήτη, και μέτοχο κατά 33% στην Alpha group, Δημήτρη Κοντομηνά. Και ο Γιώργος Κουρής που εξέρχεται από το Alter, θέλει να παραμείνει στο τηλεοπτικό σκηνικό μέσω του Kontra Channel.
greektv-com.blogspot.com

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/12/blog-post_5764.html

Η διαφήμιση της WIND όπως την είδαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ALTER:

– Αγαπούλα, πες του δικηγόρου της κακιάς ώρας ότι δεν ήταν καλή η ιδέα με το πρωτοσέλιδο της Αυριανής… γιατί τώρα θα με «στολίσουν» κανονικά.
– Πες του ότι οι… μαλ*κίες πληρώνονται…
– Πες στο χασοδίκη να πάψει να με βουρλίζει και να μου πει ακριβώς τι πρέπει να κάνω για να ανοίξει επιτέλους το κανάλι…
– Πες του να δώσει 5-6-7-10 μηνιάτικα και το Δώρο των Χριστουγέννων…
– Έτσι είπε;
…Αγαπούλα… τράβα στην τραπεζούλα!

ergazomenoialter.blogspot.com
4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/12/blog-post_5988.html

Για την Ελλάδα της κρίσης, τους οίκους αξιολόγησης, τη Goldman Sachs, την σχέση Ελλάδας- Τουρκίας και πολλά ακόμα θέματα μίλησε ο Νόαμ Τσόμσκι.
Ο Τσόμσκι έκανε την… πρώτη ερώτηση: «Αλήθεια, τι γίνεται στην Ελλάδα; Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα». Ετοιμαζόμαστε να καταστρέψουμε την παγκόσμια οικονομία. Έτσι μας λένε. Όμως η Ελλάδα που είναι λιγότερο από το ένα χιλιοστό της παγκόσμιας οικονομίας θα καταστρέψει όλη την υφήλιο; Δεν είναι γελοίο αυτό;
«Πιστεύω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα.

4444
http://www.newpost.gr/post/95429/%CE%97-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85!/

Ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος- αστυνομικός συντάκτης- που είχε αποκαλύψει το 1997 το θέμα των εμπρησμών ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες είναι ο Μάκης Γεωργίου.            
Τότε είχε παρουσιάσει αναλυτικό ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1 με πληροφορίες που συλλέχθηκαν από απόρρητο έγγραφο και ταξίδια στην Τουρκία.

Δεν ξέρω πως το ερμηνεύουν κάποιοι αλλά ο δημοσιογράφος δικαιώθηκε και είναι υποχρέωση μας να το επισημάνουμε.
Και μάλιστα η δικαίωση του Μάκη Γεωργίου ήλθε από τις δηλώσεις του ίδιου του Γιλμάζ 14 χρόνια αργότερα!!!

4444
http://www.newpost.gr/post/95015/%CE%9D%CE%A5-Times%3a-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%28%CE%BE%CE%B5%29%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-16-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82/

Στην πώληση 16 τοπικών εφημερίδων στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ και την Καλιφόρνια στην Halifax Media Holdings σχεδιάζει να προχωρήσει η New York Times Co, έναντι συνολικού τιμήματος 143 εκατ. δολαρίων σε μετρητά.            

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρείας να περιορίσει τις δαπάνες της και να επικεντρωθεί στις πιο σημαντικές εφημερίδες και τα website τους.

Σύμφωνα με τη NY Times, η πώληση, η οποία αναμένεται να κλείσει σε λίγες εβδομάδες, υπολογίζεται ότι θα φέρει μετά φόρων έσοδα περίπου 150 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα του ομίλου – που αποτελούν πάνω από το ένα δέκατο των συνολικών εσόδων της Times Co – υποχώρησαν κατά 7% περίπου στα 190 εκατ. δολάρια το εννεάμηνο του 2011.

4444
http://www.newpost.gr/post/94871/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82-95-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84.-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-RAI-/

Η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας Rai προχωρεί σε περικοπές 95 εκατομμυρίων ευρώ στο νέο προϋπολογισμό της από την 1η Ιανουαρίου του 2012. “Πρόκειται για παρεμβάσεις εκτάκτου ανάγκης”, δήλωσε η γενική διευθύντρια της Rai, Lorenza Lei.        

Οι περικοπές της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης ξεκινούν από τον αθλητικό τομέα: η Rai στο εξής θα μεταδίδει μόνον στιγμιότυπα των αγώνων ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας και κατά συνέπεια η ιστορική εκπομπή La Domenica Sportiva (“Αθλητική Κυριακή”) θα πρέπει να ξεκινά 50 λεπτά αργότερα απ’ ότι συνέβαινε έως τώρα, ενώ οι αθλητικές εκπομπές του καναλιού Rai Due πρόκειται, ουσιαστικά, να κλείσουν.

Η γενική διευθύντρια του ιταλικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού σκοπεύει να εξοικονομήσει 10 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση μεγάλων ακινήτων σημαντικής αξίας και των εκτάσεων στις οποίες έχουν τοποθετηθεί κεραίες και αναμεταδότες. Το 70% των εξωτερικών τηλεοπτικών λήψεων στο εξής θα ανατίθεται σε συνεργεία που θα συνάπτουν σύμβαση με την Rai και όχι σε εσωτερικούς οπερατέρ και ομάδες παραγωγής.

Το κανάλι Rai Italia (για τους απόδημους ιταλούς) θα σταματήσει να παράγει εκπομπές και θα αναμεταδίδει μόνον τα προγράμματα των υπόλοιπων καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους ανταποκριτές στο εξωτερικό, θα πρέπει να ξενοικιάσουν τα γραφεία που διατηρούσαν έως τώρα και να στεγασθούν στα διάφορα ανά τον κόσμο γραφεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press. Κλείνουν, μεταξύ των άλλων, τα γραφεία σε Νέο Δελχί, Πεκίνο και Ναϊρόμπι.

Πολλοί εργαζόμενοι της Rai διαδήλωσαν, τις περασμένες ημέρες, έξω από τα κεντρικά γραφεία της διεύθυνσης του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, στην Viale Mazzini της Ρώμης, με συνθήματα όπως “Η Rai αποδυναμώνεται, ο τηλεοπτικός όμιλος του Μπερλουσκόνι ευχαριστεί” και “εμείς προσφέρουμε κοινωνικό έργο προς το συμφέρον των πολιτών”.

Η γενική διευθύντρια Λορέντσα Λέι, επιμένει, όμως, στην νέα “στρατηγική ισχυρής εξυγίανσης” που περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, περικοπές ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ και στον προϋπολογισμό του “ιστορικού” φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Σανρέμο.

Advertisements

Posted January 3, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: