Foul του Άσου για τον κ. Μπούτο.   Leave a comment

Foul του Άσου για τον κ. Μπούτο.

10/01/2012

Έγραφα πριν από λίγο καιρό τι άλλο να ζητήσει η Μερκελ, τελικά κάτι ακόμα ζήτησε.
Με την Ελλάδα στο Γερμανικό τραπέζι, οι Γερμανοί καλπάζουν.
Τους πληρώνουν για να τους δανείσουν.
Η Γερμανία παίρνει μετρητό χωρίς να πληρώνει τόκους.

Το Ευρώ σταθερά κάτω από 1,30 και αυτό είναι άλλο ένα καλό νέο για την Ευρωζωνη. Η νομισματική υποτίμηση πάντα είναι πολύ καλύτερη από την εσωτερική.  
Αν η Γερμανία είχε το Μάρκο, θα είχε ύφεση. Το Ευρώ είναι ποιο πολύπλοκο από το Μάρκο και έχει μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών για την Γερμανική Οικονομία.  

http://www.capital.gr/News.asp?id=1374406

Σε αρνητικό έδαφος διαμορφώθηκε για πρώτη φορά το επιτόκιο στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας που διενήργησε τη Δευτέρα το γερμανικό δημόσιο. Καθώς η επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη μοιάζει ακόμα μακρινό σενάριο, οι επενδυτές δείχνουν πλέον πρόθυμοι να χάσουν μέρος της αξίας της επένδυσής τους προκειμένου να έχουν την ασφάλεια και την προστασία των γερμανικών τίτλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bundesbank, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ άντλησε στη σημερινή δημοπρασία 3,9 δισ. ευρώ με την μέση απόδοση να διαμορφώνεται για πρώτη φορά κάτω από το 0%, στο -0,0122%. Στόχος της Γερμανίας ήταν να πουλήσει 4 δισ. ευρώ σε έντοκα λήξεως στις 11 Ιουλίου του 2012.

Ο βαθμός κάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,8 από το 3,8 που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία της 5ης Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι η απόδοση στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία ήταν 0,0005%.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία αποτελεί την τρίτη χώρα, μετά την Ελβετία και την Ολλανδία, που πετυχαίνει αρνητικό επιτόκιο σε δημοπρασία κρατικών τίτλων.

Η αρνητική απόδοση αντικατοπτρίζει την τιμολόγηση των ομολόγων στην δευτερογενή αγορά, υποδεικνύοντας ισχυρή ζήτηση για τους γερμανικούς τίτλους που θεωρούνται ως το ασφαλέστερο asset στην τρέχουσα κατάσταση υψηλής αβεβαιότητας», σχολίασε ο στρατηγικός αναλυτής της Barclays Capital, Giuseppe Maraffino.

09/01/2012

Σήμερα πήγα στην παρουσίαση του βιβλίου του κ Καζάκη στον ΙΑΝΟ.
Καλά πέρασα.

Αγόρασα ένα βιβλίο για τον Steve Jobs, φτηνό, 4,95 ευρώ.
Η παρουσίαση ήταν σχετικά ομαλή. Καταρχήν όλοι οι ομιλητές μιλούν ωραία ελληνικά. Μια συζήτηση από ανθρώπους που ξέρουν την γλώσσα, πάντα είναι κάτι θετικό και επιμορφωτικό. Άσχετα με το θέμα. Απολαμβάνεις τον πλούτο που έχει μια γλώσσα. Η Ελληνική είναι μια πλούσια γλώσσα.
Όσο αφορά το θέμα, σε άλλα που άκουσα συμφωνώ, σε άλλα διαφωνώ.
Θα ήθελα να ακούσω περισσότερα από τον καθηγητή εγκληματολογίας για το Οικονομικό Έγκλημα και το πρόβλημα της διαφθοράς. Αυτός ήταν πολύ ενδιαφέρον. Αλλά σε μια σύντομη παρουσίαση δεν μπορεί να επεκταθεί.

Ο ηθοποιός Λινναίος είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Είπε ότι η Γερμανία έχει αποζημιώσει όλες τις χώρες για τα εγκλήματα των ΝΑΖΙ, εκτός από την Ελλάδα. Δε το ήξερα και όταν το άκουσα έμεινα έκπληκτος. Γιατί η καημένη η Ελλάδα να μην αποζημιωθεί; Γιατί τόση αδικία;
Γιατί να είναι η μόνη χώρα από όλες; Γιατί να πληρώσει διπλά και τρίδιπλα τους ΝΑΖΙ;
Αδικία.
Ο Καζακης ήταν σύντομος.
Μετά κάποιοι έκαναν ερωτήσεις. Μια γυναίκα ακριβώς δίπλα μου πήρε το λόγο!!!! Έκανε μια χαοτική ερώτηση. Αυτό που έχω να της πω είναι το εξής.

Ο Καζακης απέκτησε κοινό, γιατί κάνει σωστές ερωτήσεις, με στοιχεία, απαιτεί δεδομένα, δίνει λύσεις με επιχειρήματα και είναι σε θέση να συζητήσει και να βελτιώσει τις προτάσεις του, με βάση όμως τα δεδομένα.  
Ο Καζακης είναι από τους λίγους που ζητάνε στοιχεία για την διαχείριση του Δημόσιου Χρήματος και δεν δέχεται την μασημένη τροφή του κ Προβοπουλου και των άλλων. Μάλιστα τους αμφισβητεί.
Αυτό κάνει και τους πολίτες να τον ακούν.

Όταν μιλα για τα δάνεια του Σουλτάνου που πλήρωσαν οι νεοέλληνες, το κάνει με στοιχεία. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ή έχουν ακούσει για τα Δάνεια του Σουλτάνου, πριν τα αναφέρει ο Καζακης. Αυτή είναι μια αλήθεια.
Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τι πληρώνουμε και σε ποιους, ως Έλληνες πολίτες. Ο Καζακης είναι ιδανικός για να ψάξει και να μας παρουσιάσει τα δεδομένα.
Το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος πρέπει να μάθουμε πως δημιουργήθηκε, από ποιους, πόσους τόκους πληρώνουμε, πόσο είναι νόμιμο και πόσο παράνομο. Δεν είναι απλά τα πράγματα.
Φυσικά υπάρχει απαίτηση να πάνε κάποιοι στη Φυλακή.
Ο Ιανός πάντως ήταν γεμάτος.
Τελικό συμπέρασμα θετικό. Η επόμενη εκδήλωση να είναι καλύτερα οργανωμένη.  

“Η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε πτώχευση χωρίς να θιγούν οι αγορές. Αυτό αποφάσισαν οι επίσημοι κύκλοι της ευρωζωνης σε άμεση συνεννόηση με τους μεγαλύτερους διεθνώς θεσμικούς επενδυτές και τις ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν τον κύριο όγκο ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους”. Δημήτρης Καζακης 4 Μαρτίου 2010.
Η πρόβλεψη του Καζακη από τότε τρέχει και η Ελλάδα για να μην χρεοκοπήσει παραχωρεί συνεχώς εθνική κυριαρχία χωρίς όμως να μειώνεται το Δημόσιο Χρέος και η ύφεση να συνεχίζεται. Οι δωσιλογοι που κάνουν την ρευστοποίηση της Εθνικής Κυριαρχίας δεν έχουν την πολιτική νομιμότητα.  
Ο Μεταξάς είπε το ΌΧΙ και πήγε να πολεμήσει, δεν είπε: περάστε. Πάρτε τα όλα, Αδωνη Γεωργιαδη. Υποτίθεται ότι είσαι και Ιστορικός.
Οι δωσιλογοι του 21ο αιώνα, προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με πλήρη συνείδηση μας πήγαν στο Μνημόνιο και στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Όνειδος.

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9238.htm

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τελική, επίσημη και έγγραφη, άρνηση της ΝΔ  να ανοίξουν πιθανοί λογαριασμοί βουλευτών στην Ελβετία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όσοι αρνούνται να ανοίξουν πιθανοί λογαριασμοί στην Ελβετία, σημαίνει ότι κάτι φοβούνται.
Η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς με την άρνηση τους αυτή, δείχνουν και κάτι να φοβούνται και κάποιους από τη ΝΔ να θέλουν να συγκαλύψουν.
Όταν κάποιος είναι καθαρός ούτε φοβάται, ούτε αναζητά προσχήματα.
Κανένα Κοινοβούλιο δεν έχασε το κύρος του, υιοθετώντας προτάσεις που συμβάλλουν στο να υπάρχει έλεγχος και απόλυτη διαφάνεια.
Οι πολίτες που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν, αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η άρνηση της ΝΔ.

Σχόλιο: Χτύπα τους Καρχιμακη, χτύπα τους. Έρχεται ο Αντωνάκης ο Σαμαράς με την ρομφαία του σωτήρα, αλλά στην ουσία είναι λυρατη κότα.
Γιατί να μην ανοίγουν οι λογαριασμοί; Γιατί να υπάρχει σκοτάδι Αντωνάκη Σαμαρά; Εσύ θα μας κυβερνήσεις; Με τι προσόντα;
Τέρμα τα φύκια.

4444
Όταν το Ελληνικό Κράτος δεν πληρώνει στις ιδιωτικές εταιρείες τα λεφτά που τους χρωστά, αυτό δεν είναι στάση πληρωμών;
Όταν δε τους πληρώνει, ούτε τους κάνει συμψηφισμό, αυτό δεν είναι στάση πληρωμών;
Ο χρόνος κυλά και δεν μπαίνει καμία ουσιαστική τάξη στην Οικονομία. Το μόνο που ακούω από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι η μείωση των μισθών.
Η Ελληνική οικονομία έχει δομικά προβλήματα. Αυτά είναι τα κύρια προβλήματα της. Με την γρήγορη απονομή δικαιοσύνης τι έχει γίνει;
Αν αυτή η καθυστέρηση δεν είναι σκόπιμη, είστε αποτυχημένοι.

4444
Πίσω από την κρίση είναι οι Εξωγήινοι!!!! το ακούω στο ραδιόφωνο. Να το πιστέψω;  

08/01/2012
4444

Το 2011 έφυγε και την μεγαλύτερη μπάζα την πήρε με Φουλ του Άσου ο κ Μπουτος.
Οι τρεις νέες σειρές που λανσάρισε: Πίσω στο Σπίτι, Με λένε Βαγγέλη και Κλινική Περίπτωση, σάρωσαν.

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Mega παει πολύ καλά. Δε φαίνεται ότι οι ανταγωνιστές μπορούν να φτιάξουν κάτι συνολικά καλό.
Μένει να δούμε το 2012.

Ο κ. Μπουτος διάλεξε και τη σωστή χρονική στιγμή για να ρίξει τα σήριαλ στην οθόνη και τι σωστή μέρα.
Η τηλεόραση είναι πολύπλοκη υπόθεση.

Ο Αντένα θέλει δουλειά. Το ίδιο και ο Σκαι.
Βέβαια η επιτυχία πρέπει να μεταφράζεται και σε χρήμα για ένα κανάλι.
Μπορεί ένα κανάλι να είναι δεύτερο ή τρίτο σε τηλεθέαση, αλλά να έχει καλύτερα κέρδη.  
Η Τηλεόραση είναι πολύπλοκη υπόθεση.

Ο Μπουτος σπούδασε σε Ιδιωτικό κολέγιο από όσα διάβασα και δε του άρεσε που η αγαπητή Στικουδι έκανε τολμηρές εμφανίσεις, όμως δεν έχει πρόβλημα να βλέπουμε διάφορα σε κάποια σήριαλ που μας πλασάρει, χειρότερα από την φωτογράφηση της Στικουδι.
Μια συμβουλή θα δώσω στον κ. Μπούτο: αν δεν είσαι ηθικός 100%, μη σηκώνεις τη σημαία της ηθικής.  
Η Τηλεόραση είναι πολύπλοκη υπόθεση, αλλά η ηθική έχει σχέση με το Χάος και το Άπειρο.

4444

Σήμερα τελείωσα το περιοδικό: Ο Κόσμος του 2012 από τον Economist στην ελληνική έκδοση που βγάζει  ο Αλαφούζος. Κάθε χρονιά αγοράζω το περιοδικό και το διαβάζω. Είναι καλό περιοδικό.

Σε αυτό το περιοδικό διαβάζεις πράγματα όπως:

“I’m dead (but I don’t know it” Randy Newman 1999.
Δεν μου μένει τίποτα να πω.
Αλλά θα το πω ούτως ή άλλως…

Σας συνιστώ να το διαβάσετε. Χαμένοι δε θα βγείτε.

4444

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_19/09/2007_241893

Εγραψα χθες ότι η απόπειρα εκδοτών και μεγάλων συμφερόντων να ελέγξουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πάει πίσω πολλές δεκαετίες και είχε πάντοτε ένα και μόνο στόχο, όχι την ανάδειξη μιας άξιας ηγεσίας αλλά μιας ηγεσίας υποτακτικής. Σε όλους τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους που σχολίαζαν, την εδώ και τρία χρόνια υπονόμευση του Γιώργου από μεγαλοεκδότες ήταν γνωστή η κυνική του δήλωση ενός εξ αυτών για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Δεν είναι σπουδαίος αλλά είναι υπάκουος».

Σχόλιο: Εκδότες τελικά έχουν μυαλό. Μας πλασάρουν όλα αυτά τα χρόνια κάποιον που δεν είναι σπουδαίος ως ικανό και δε ξέρω τι.
Αυτοί οι εκδότες που είναι γνωστοί, έχουν μεγάλη ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

4444

Ο Ανδριανοπουλος έχει καλύτερη ποιότητα από τα Νεοφιλελεύθερα τσιρακια του Αλαφούζου.

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_6210.html

Υπάρχει εξήγηση γιατί δεν πήγε ο Βαρδής μαζί με τους Ψυχάρη και Μπόμπολα στο Μαξίμου.
Ο Βαρδινογιάννης θεωρεί κατώτερο του δικού του βεληνεκούς τον Ψυχάρη και δεν θα ήθελε ποτέ να εξομοιωθεί με τον α λα Τζανετάκο καρπαζοεισπράκτορα του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ της…διετίας 1965 -1967.
Οικονομικοί παράγοντες της κατηγορίας του Βαρδινογιάννη είναι πάντα με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, κρατώντας συνήθως τα υπερκομματικά προσχήματα. Διαμορφώνουν και ασκούν δια των υποβολέων τους την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Ποτέ δεν τρέχουν πίσω από τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που τρέχουν πίσω από τους οικονομικά ισχυρούς, αν όχι γιατί πάντα το θέλουν οι ίδιοι, αλλά τους το υποβάλουν άνθρωποι του περιβάλλοντός τους που βρίσκονται στο pay roll των κραταιών της οικονομίας.
Τα μεγάλα συμφέροντα οσμίζονται πολύ πότε επίκειται αλλαγή πολιτικού σκηνικού και στοιχίζονται πίσω από τον βέβαιο νικητή.
Δύο χαρακτηριστικές αντιδράσεις του Βαρδινογιάννη, μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Αρκετά πριν από τις εκλογές του 2009, ο μεγαλοεπιχειρηματίας έβλεπε ότι πλησίαζε τέλος της πρωθυπουργίας Καραμανλή, τον οποίο μάλιστα στήριζε προσωπικά.
Μάλιστα κάποιοι, ερμήνευσαν -και όχι άδικα- την ηχηρή αποχώρηση του μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη τον Μάη 2009 από την εκδήλωση στο Ζάππειο, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων, από την υπογραφή της συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε. ως προάγγελο πολιτικής μεταστροφής του εν λόγω επιχειρηματία.
Η ερμηνεία αυτή ενισχύθηκε και από την πρεμούρα του τότε πρωθυπουργού, που όπως διέρρευσε έσπευσε να τηλεφωνήσει στον μεγαλοεπιχειρηματία για να τον ηρεμήσει και να εκφράσει την εκτίμηση και το σεβασμό στο πρόσωπό του.

Και κάτι που είχε συμβεί το 1981, όταν σάρωνε ο άνεμος της Αλλαγής.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου θα μιλούσε στην Πάτρα. Ώρες πριν την άφιξη του Ανδρέα Παπανδρέου στο ξενοδοχείο «Αβέρωφ» τότε, «Porto Rio» σήμερα, στην προβλήτα του Ξενοδοχείου είχε δέσει η Θαλαμηγός του Βαρδή Βαρδινογιάννη, οποίος συνάντησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και όχι μόνο.
Και η Μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες, λέει ο θυμόσοφος λαός μας!…
http://www.kentri.gr

Σχόλιο: Ο Βαρδής φυσικά και είναι σε διαφορετική θέση από τον Ψυχάρη. Δε θέλει και πολύ μυαλό για να το δεις.
Ο Βαρδινογιάννης είναι επιχειρηματίας και στον όμιλο του, έχει και MEDIA. Έχει και άλλες επιχειρήσεις.
Ο Ψυχάρης τι έχει;

Βέβαια ως δημοσιογράφος πετυχημένος είναι. Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος και έγινε εκδότης και καναλαρχης.
Ο Βαρδινογιάννης είναι επιχειρηματίας μεγάλης οικονομικής επιφάνειας για τα ελληνικά δεδομένα. Σαφώς και είναι σε διαφορετική θέση.
Ποια είναι η εξέλιξη ενός δημοσιογράφου; Από δημοσιογράφος να γίνει εκδότης εγχώριας αγοράς και από εκεί να γίνει εκδότης στη διεθνή αγορά.
Ο Μέρντοκ για παράδειγμα το κατάφερε: Αμερική, Αυστραλία, κλπ Ο Μέρντοκ πήρε την Αμερικάνικη υπηκοότητα για να τα καταφέρει.
Δε θα σας κάνω ανάλυση για τα MEDIA.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_5437.html

Άντρας της προσωπικής ασφάλειας του Κάρολου Παπούλια (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ) χτυπάει ηλικιωμένο επειδή … με το κινητό του βιντεοσκοπούσε τις αποδοκιμασίες του προέδρου.
Ο ίδιος ο αστυνομικός με έναν άλλον γενειοφόρο στράφηκαν εναντίον ομάδας πολιτών γιατί αποδοκίμαζαν τον Παπούλια, κατά την άφιξή του στο λιμάνι της πόλης.
Ο ηλικιωμένος που παρακολουθούσε τη σκηνή σήκωσε το κινητό του με αποτέλεσμα να δεχθεί τη βάναυση επίθεση του αστυνομικού…
Το βίντεο το πήραμε από το halkida.tv

Σχόλιο: Πολλά λεφτά δίνουμε στον γερο και διαπλεκόμενο Παπουλια. 1000 ευρώ την μέρα δίνουμε σε αυτό το γελοίο υποκείμενο, που θα έπρεπε να παραιτηθεί για να προστατεύσει τον θεσμό του προέδρου.
Θα μου πεις και στην Γερμανία δεν παραιτείτε ο Wulff.
Τελικά οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι χαζοί; αναρωτιέμαι. Τους έχουν ζαλίσει στην λιτότητα και την διαφθορά.
Διεφθαρμένοι πολιτικοί τους μιλούν για λιτότητα. Έλεος.

http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_3825.html

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα από την είδηση ότι το Σάββατο, ένας άστεγος άντρας, 62 ετών, άφησε την… τελευταία του πνοή σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία της πόλης, καταβεβλημένος από το κρύο και την ανέχεια.

Το άψυχο κορμί του 62χρονου, εντόπισε στις 8:20 το βράδυ ένας άντρας που διατηρεί περίπτερο στην πλ. Δημοτικής Αγοράς, και ειδοποίησε με το κινητό του τις αρχές.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον άντρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ο 62χρονος δεν έφερε κάποιο τραύμα ή ενδείξεις ότι το συμβάν προέρχεται από εγκληματική ενέργεια και θεωρείται πια σχεδόν βέβαιο ότι ο θάνατός του προήλθε από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο αστέγου από το κρύο και τις κακουχίες στα Χανιά αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Οργή και θλίψη στην τοπική κοινωνία

Εμβρόντητη παρέμεινε η τοπική κοινωνία στο πρώτο άκουσμα της είδησης, όμως πέρα από τη θλίψη που προκαλεί ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, αισθήματα θυμού άρχισαν να βρίσκουν έκφραση, μέσα και από σχόλια :
«Μπράβο μας !! μπράβο στους Χανιώτες μπράβο … αναρωτιέμαι στους πόσους νεκρούς σταματάμε να αδιαφορούμε και υποκριτικά να βοηθούμε??, αναφέρει μεταξύ όλων το πρώτο σχόλιο αναγνώστη ενώ σε άλλο σχόλιο εκφράζεται η ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων, που το τελευταίο διάστημα, σε πανελλαδικό επίπεδο, παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

“Τόσα άδεια κτίρια στην πόλη μας!!! Δεν περισσεύει κανένα γι’ αυτούς που πεθαίνουν από το κρύο!!! Ντροπή στην πολιτεία και στην κοινωνία μας που αναλώνεται σε συζητήσεις και απραγματοποίητα “σχέδια πρόνοια;”!!!”

Το βέβαιο είναι το τραγικό συμβάν χτυπάει καμπανάκι στους φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά και στους πολίτες της, να δουν κατάματα το πρόβλημα και να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπισή του
flashnews.gr
4444

Γιατί ακούω την Εκπομπή του Ανδριανόπουλου; γιατί έχει ενδιαφέρον. Στα οικονομικά ζητήματα.
Ακούω Ανδριανοπουλο, ακούω Καζακη. Κάνω συγκρίσεις. Τεστάρω δεδομένα και ως πολύ σοβαρό ον, παίρνω τα καλύτερα και από τους 2 και φτιάχνω έναν καινούριο τύπο, τον Ανδριανοπουζακη.
Σήμερα για παράδειγμα ο Ανδριανοπουλος έδωσε το παράδειγμα της Συγκαπουρης. Πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα.

Κερδοσκοπία και αισχροκέρδεια και θεμιτό κέρδος μέσω φορολογίας.

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_2532.html

Μεγάλη πλάκα. Ο Κουρής απαντάει στους εργαζόμενους του πανελλαδικού Alter, από το Kontra που δεν το βλέπουν ούτε στο κέντρο της Αθήνας! Την…χολή του πάντως την βγάζει στο τρέιλερ. Αφού περνάει γενεές δεκατέσσερις τους απλήρωτους του Alter ρίχνει και μια πενιά για τον εαυτό του ότι δεν φταίει σε τίποτε!

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_3918.html

ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΗΜΑ
Δεν περπάτησε το Βήμα παρά την ιστορία που έγινε με τον Παπανδρέου. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση από τα περίπτερα και τα κεντρικά σημεία πωλήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις να βρίσκεται κάτω…από το 20%, φαίνεται όμως ότι έπεσε γραμμή. “Μποϊκοτάζ στο Βήμα” το νέο σύνθημα των ψηφοφόρων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ποιοι άλλοι να αγοράσουν την εφημερίδα του Σταύρου. Οι… Νεοδημοκράτες;…

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_9182.html

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Όπου να ‘ναι θα τους δούμε κολλητάρια! Κουβέντα ο Αλαφούζος για τον Κουρή, κουβέντα και ο βόθρος του Ταύρου για τον “Γιαννάκη” όπως τον αποκαλούσε. Τι μάθαμε από το ρεπορτάζ μας; Ότι σε συνεννόηση με τους Νομικούς συμβούλους αποσύρονται…μηνύσεις και αγωγές. Μην σας φανεί περίεργο εάν και οι δυο μαζί αρχίζουν να βαράνε τους εργαζόμενους του Alter!

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html

Eτοιμάζει αγωγές εκατομμυρίων ο Αντρίκος. Σε τρία δημοσιεύματα τον καρφώνει και τον κατονομάζει ο Ψυχάρης. Άλλος υπογράφει, από πίσω όμως είναι ο Σταύρακας του ΔΟΛ. Η εντολή στον Αντρίκο, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, δόθηκε από τη μαμά Μαργαρίτα. Η βεντέτα της οικογένειας Παπανδρέου με τον…
Ψυχάρη τώρα αρχίζει…

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/60_08.html

ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΑΥΤΙΑΣ…
Δεν τους άρεσε καθόλου η έλευση του Αυτιά στο Φάληρο. Μαθημένοι στις χλίδες από τα δωράκια εκατομμυρίων ευρώ όταν ήταν στην κρατική ΝΕΤ, επί Καραμανλή πάνε για νέα αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους με αποδοχές που θα μειωθούν -όπως…αναφέρουν πηγές κοντά στον Αλαφούζο- κατά 60%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλησιάζουν τις αποδοχές του Αυτιά.

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_1098.html

Κρατώντας τα παπούτσια τους στο χέρι (κίνηση που συνηθίζεται στον αραβικό κόσμο) περίπου 150 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν έξω από την προεδρική κατοικία στη Γερμανία, θέλοντας έτσι να δείξουν την δυσαρέσκειά τους στον …Κρίστιαν Βουλφ.

Η διαδήλωση οργανώθηκε μέσω με σλόγκαν: «Δείξτε στον Βουλφ τα παπούτσια σας- Ένα παπούτσι για εσάς κύριε Πρόεδρε!» «Θέλουμε μόνο να κρατήσουμε ψηλά τα παπούτσια μας, όχι να τα πετάξουμε», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

Ο Γερμανός πρόεδρος, τις τελευταίες εβδομάδες, δέχεται σκληρή κριτική, καθώς έγινε γνωστό ότι, όταν ήταν πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, απέκρυψε ένα στεγαστικό δάνειο το οποίο είχε λάβει, με χαμηλό επιτόκιο.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό το τηλεφώνημα που είχε κάνει στην εφημερίδα Bild, όπου ζητούσε να μην δημοσιευτεί η είδηση για το χαμηλότοκο δάνειο.

Ο ρόλος του προέδρου είναι ουσιαστικά τυπικός, ωστόσο το σκάνδαλο πλήττει και την καγκελάριο Μέρκελ η οποία πρότεινε τον Κρ. Βουλφ για την θέση του προέδρου.
4444

Ο Νεοφιλελευθερος Ανδριανόπουλος έκανε τον Δικτάτορα της Αργεντινής πρόεδρο!!!! Ακούω την εκπομπή.
Δεν τον παρεξηγώ. Οι Νεοφιλελεύθεροι σκοπός τους είναι το κέρδος, όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα
Η Μάργκαρετ Θάτσερ φιλελεύθερε και άσχετε Ανδριανοπουλε περίμενε ως μανα εξ ουρανού ένα γεγονός σα τα Φωκλαντ. Falkland islands – που ονομάζονται και Μαλβίνες από τους Αργεντινούς.
Ο Αργεντινός δικτάτορας ήταν μαλάκας.

Η Βρετανία πήγε στα Φωκλαντ, έκανε τον σύντομο πόλεμο, η Θάτσερ ανέβασε το γόητρο της και κέρδισε τις εκλογές το 1983. Χωρίς τον πόλεμο των Φωκλαντ η Θάτσερ μένει εκτός πολιτικής σκηνής.
Αυτό που μου αρέσει στον φιλελεύθερο Ανδριανοπουλο είναι το μελιστάλαχτο ύφος.
Μεγάλη πλάκα, αλλά εγώ ξέρω πολύ καλά τι είναι οι νεοφιλελεύθεροι και τι πρεσβεύουν.
Το είπαμε: ξεκινούν από αποδέκτες αλήθειες και μετά πέφτει μεγάλη διαστρέβλωση.
4444

Στις 2 Απριλίου 1982 άρχισε το επεισόδιο στα νησιά Φόκλαντ, από την μεριά της Αργεντινής. Κράτησε 74 ημέρες. Νίκησε η Βρετανία. Η Αργεντινή παραδόθηκε στις 14 Ιουνίου 1982.
Αν η Αργεντινή είχε καλύτερη στρατηγική σκέψη, θα είχε κερδίσει.
Η Μάργκαρετ Θάτσερ κέρδισε τις εκλογές του 1983. Οι νεοφιλελεύθεροι πάντα χρειάζονται έναν πόλεμο.

The resulting conflict lasted 74 days and ended with the Argentine surrender on 14 June 1982, which returned the islands to British control.
The conflict had a strong impact in both countries. Patriotic sentiment ran high in Argentina, but the outcome prompted large protests against the ruling military government, which hastened its downfall. In the United Kingdom, Prime Minister Margaret Thatcher‘s government was bolstered by the successful outcome, which helped carry them to victory in the 1983 general election. The war has played an important role in the culture of both countries, and has been the subject of several books, films, and songs. Over time, the cultural and political weight of the conflict has had less effect on the British public than on that of Argentina, where the war is still a topic of discussion.[8]

In the period leading up to the war, and especially following the transfer of power between military dictators General Jorge Rafael Videla and General Roberto Eduardo Viola in late-March 1981, Argentina had been in the midst of a devastating economic crisis and large-scale civil unrest against the military junta that had been governing the country since 1976.

4444
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_01/04/2007_221572

The Guardian

Ηταν ο πόλεμος των Φόκλαντ ένα ριψοκίνδυνο νεο-αποικιακό εγχείρημα, μια αριστοτεχνική αξιοποίηση του εθνικισμού για εγχώρια πολιτική κατανάλωση από ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς, μια απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης Θάτσερ να ενισχύσει τη φθίνουσα δημοτικότητά της μέσω της αναζωπύρωσης του βρετανικού εθνικισμού ή μια δικαιολογημένη ναυτική επιχείρηση για την αποκατάσταση της βρετανικής εθνικής κυριαρχίας;

Νέα στοιχεία.

Η ιστορική έρευνα αποκάλυψε, στο μεταξύ, πολλά επιμέρους στοιχεία της σύγκρουσης, τα οποία αγνοούσαν εξαιτίας της ασφυκτικής λογοκρισίας που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση Θάτσερ κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά και για πολλά χρόνια αργότερα.
Η επίσημη εκδοχή του 1982 εμφανίζει τη Βρετανία να εκστρατεύει με στόχο την ανακατάληψη των νήσων, έχοντας εξασφαλίσει τη σιωπηλή -αλλά σταθερή- υποστήριξη της Ουάσιγκτον, αντιμέτωποι με τη γαλλική διπροσωπία. Τα βρετανικά στρατεύματα, σύμφωνα με την επίσημη «γραμμή» των Τόρις της εποχής, εξασφάλισαν εκπληκτική στρατιωτική νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο με αποσαθρωμένο ηθικό. Στην εικοστή επέτειο του πολέμου, το 2002, η αυτοβιογραφία του τότε υπουργού Αμυνας, σερ Τζον Νοτ, αλλά και η βαρυσήμαντη συνέντευξη του επικεφαλής της εκστρατευτικής δύναμης, ναυάρχου Σάντι Γούντγουορντ, έριξαν πολύ διαφορετικό φως στα γεγονότα.
O Ρόναλντ Ρέιγκαν δεν συστρατεύθηκε με τους Βρετανούς, όπως ακουγόταν το 1982, επιλέγοντας αντίθετα αμφίρροπη και συστηματικά αναξιόπιστη στάση, σύμφωνα με τον σερ Τζον. Στο μεταξύ, η Γαλλία του Φρανσουά Μιτεράν, αποδεικνύεται ότι παρείχε στους Βρετανούς ανεκτίμητης στρατηγικής αξίας τεχνικές λεπτομέρειες για τους πυραύλους Exocet, τους οποίους είχε πουλήσει στους Αργεντινούς.
Ο ναύαρχος Γούντγουορντ αποκάλυψε το 2002 ότι οι επίγειες μάχες και οι ναυμαχίες στον Νότιο Ατλαντικό ήταν πολύ πιο αμφίρροπες από ό,τι νομίζαμε μέχρι τότε. «Βρισκόμασταν σε κρίσιμη κατάσταση», είπε ο απόστρατος πλέον ναύαρχος. Αν οι Αργεντινοί κατάφερναν να αντισταθούν για μία ακόμη εβδομάδα, θα είχαν επικρατήσει πάνω στα εξαντλημένα και ελλιπώς ανεφοδιαζόμενα βρετανικά στρατεύματα.

Η «Σιδηρά Κυρία».

Η προσπάθεια του τότε δικτάτορα της Αργεντινής, στρατηγού Γκαλτιέρι, να παραμείνει στην εξουσία απέτυχε με τον χειρότερο τρόπο. Αντίθετα, η αναβίωση του βρετανικού σοβινισμού, στην οποία βασίστηκε η Θάτσερ, της άνοιξε τον δρόμο για την επανεκλογή της.

Η κ. Θάτσερ εδραίωσε το παρατσούκλι της «Σιδηράς Κυρίας» μετά τα Φόκλαντ, προκαλώντας τον θαυμασμό του υπουργικού της συμβουλίου, χάρη στην αποφασιστικότητα και την επιχειρησιακή της τόλμη.

Ο σερ Μπερνάρ Ινγκαμ, εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ την εποχή της πρωθυπουργίας Θάτσερ, λέει: «Η πρώτη της αντίδραση ήταν: Πρέπει να τους διώξουμε από τα Φόκλαντ. Οι Αργεντινοί, αλλά και το υπουργικό συμβούλιο στο Λονδίνο, υποτίμησαν την αποφασιστικότητα της πρωθυπουργού. Επρόκειτο για μεγάλο σφάλμα. Είχε μεγαλύτερο θάρρος από τους περισσότερους επιτελείς της». Ανάλογη άποψη προωθεί -όπως ήταν αναμενόμενο- και η ίδια η κ. Θάτσερ στα απομνημονεύματά της: «Γνωρίζαμε τι πρέπει να πράξουμε και το κάναμε. Η Μ. Βρετανία είναι και πάλι Μεγάλη. Η σημασία του πολέμου στα Φόκλαντ ήταν τεράστια, για την αυτοπεποίθηση της Βρετανίας, αλλά και για το διεθνές μας κύρος».

Βρετανία και Αργεντινή είναι πια δύο πολύ διαφορετικές κοινωνίες, από εκείνες που συγκρούσθηκαν το 1982. Οι ψυχολογικές κυρίως πληγές του πολέμου δεν έχουν επουλωθεί. Σύμφωνα με στοιχεία των ιατρικών υπηρεσιών του στρατού της Αργεντινής, πάνω από 350 Αργεντινοί βετεράνοι του πολέμου έχουν αυτοκτονήσει, παρά τις προσπάθειες της κεντροαριστερής κυβέρνησης του προέδρου Νέστορ Κίρχνερ για ψυχολογική στήριξη των βετεράνων, μετά την εκλογή του το 2003.

Ιδιαίτερα εύστοχα έθετε το θέμα ο Guardian στο κύριο άρθρο του της 16ης Ιουνίου 1982, δύο ημέρες μετά την άνευ όρων παράδοση της αργεντινής φρουράς του Πορτ Στάνλεϊ: «Ο “παράγων Φόκλαντ” θα εξασθενήσει σύντομα στη βρετανική πολιτική σκηνή, καθώς η ανάμνηση της κρίσης θα υποχωρεί από τη μνήμη και τη συνείδηση των ψηφοφόρων, ενώ η ανεργία και ο πληθωρισμός θα καταλάβουν και πάλι την πρωτοκαθεδρία στις ανησυχίες των Βρετανών. Το πνεύμα εθνικισμού, που κορυφώθηκε τις προηγούμενες 70 ημέρες, θα αποδειχθεί σίγουρα πολύ πιο μακρόβιο από τον ήχο των κανονιών, που σίγησαν πια».

07/01/2012

Ο κύριος Γιώργος πρέπει να νιώθει μια ανακούφιση
Μια ανακούφιση; γιατί το λες αυτό;
Θυμάστε που τα παιδιά του ήθελαν να κάνουν συγχώνευση με τον ΔΟΛ;
Ναι το θυμάμαι και εσύ είχες γράψει να μη το κάνουν.
Αν είχαν παει σε συγχώνευση, ο Σταυρακας θα τους είχε κάνει μια μπουκιά, όπως έκανε τον Λαμπράκη.
Αν ο Λαμπράκης δεν πέθαινε, ο ΔΟΛ θα είχε διαφορετική πορεία.
Σήμερα πάντως ο κ Γιώργος είναι περισσότερο ελεύθερος για κινήσεις στα MEDIA.

4444

Η Ριτσα Μπίζογλη πήγε στον Αντένα. Κυριακού και Αλαφούζος μαζεύουν.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_3576.html

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΡΗ…
ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
Παίκτης. Όταν οι Μπόμπολας και Ψυχάρης έτρεχαν να συναντηθούν με τον Παπανδρέου με την γλώσσα έξω μήπως και τους δώσουν δημόσια έργα και δάνεια, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης δεν είχε πάει στην συνάντηση. Αρχικά είχαμε γράψει ότι στην συνάντηση ήταν και…ο Β. Βαρδινογιάννης. Αυτό διέρρεε το Μαξίμου τότε. Εν συνεχεία μάθαμε ότι στην συνάντηση πήγε ο γιός του. Και αυτό όμως ήταν παραπληροφόρηση. Κανένας εκπρόσωπος της οικογένειας Βαρδινογιάννη δεν πήγε στην συνάντηση με τον Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή. To είχαμε σημειώσει τότε στο θέμα που είχαμε αποκαλύψει. Αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν ζητιάνοι, όπως οι άλλοι μέτοχοι του Mega…

Σχόλιο: Από διαφορετική θέση ξεκινάνε οι τρεις μέτοχοι του MEGA. Ούτε ο κ. Γιώργος είναι ζητιάνος.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_5384.html

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ “ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ” ΣΤΗ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ
To σχόλιο από τον Βηματοδότη στο σημερινό Βήμα της Κυριακής. Ο βρώμικος πόλεμος στους βουλευτές της Α’ Αθήνας μόλις έχει ξεκινήσει. Ο Ψυχάρης θα φροντίσει να ξεκάνει όσους μπορεί για να διασώσει τον υιό του που κατεβαίνει ως υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην…Α’Αθήνας.

Πρώτο θύμα σήμερα του Σταύρακα η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Ξέρει ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ ότι είχε εκλεγεί στις τελευταίες θέσεις της συγκεκριμένης περιφέρειας και θα κάνει ότι μπορεί για να την καθαρίσει. Υπολογίζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Θα σας εξηγήσουμε σε άλλη ανάρτηση τι εννοούμε…

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/otan-to.html

Aπό το : ergazomenoialter
Φημολογείται ότι κάποιοι τηλεαστέρες του σταθμού διαπραγματεύονται με άλλα μέσα. Ο κύριος Αυτιάς με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ… Ο κύριος Παυλόπουλος με τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA. Η κυρία Νικολούλη επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό του…ΣΚΑΙ

Ο κύριος Χατζηνικολάου, κατά τον ίδιο, ψάχνει ακόμα τηλεοπτική στέγη… Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση. Ελπίζουμε μέσα από τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ αγώνα να δικαιωθούν και αυτοί. Καλές τηλεθεάσεις από αυτούς που μένουν ακόμα στο πλοίο!!!

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_1687.html

Ψάξαμε και να βρούμε τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ της συνάντησης Ψυχάρη – Παπανδρέου στο Μαξίμου. Και μετά από την έρευνα μας στο διαδίκτυο και ρωτώντας καταλήξαμε στα πραγματικά περιστατικά :
Η συνάντηση με Ψυχάρη έγινε…το βράδυ της τελευταίας άτυπης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 17 Οκτωβρίοτ του 2011, μια εβδομάδα ακριβώς πριν από την Σύνοδο Κορυφής της 26ης-27ης Οκτωβρίου 2011.

Δηλαδή μόλις πριν 2 και κάτι μήνες. Μάλιστα στο Πρώτο Θέμα υπάρχει αναλυτική περιγραφή του περιεχομένου της συνάντησης…. πριν καν αυτή γίνει!
Ο Ψυχάρης μπήκε στου Μαξίμου από την πλαϊνή πόρτα (δεν υπάρχει πίσω πόρτα) και ήταν τόσο μυστικό το ραντεβού, που τον είδαν όλοι οι δημοσιογράφοι που εκείνη την ώρα ήταν εκεί για το ρεπορτάζ. Λίγο αργότερα εισήλθε και ο Γιώργος Μπόμπολας του Εθνους. Αλλά και να μην τον είχαν δει η συνάντηση όπως λέμε και πάλι είχε διαρρεύσει από πριν στα ΜΜΕ καθώς και το περιεχόμενό της. Οπότε πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς νόημα είχε η πόρτα.. μπρος, πίσω ή πλάγια… τέλος πάντων πάμε παρακάτω…
Ερωτώντας οι δημοσιογράφοι για την συνάντηση, ειπώθηκε ότι ο Παπανδρέου τους ενημέρωσε για την κρισιμότητα της Συνόδου και τους ζήτησε να μην προβάλουν από τα Μέσα που ελέγχουν, κυρίως από το Mega, διάφορες αντιπολιτικές κινήσεις, του τύπου «Δεν πληρώνω», κ.λπ. (αυτό καταφέραμε να το μάθουμε απόλυτα έγκυρα..), προφανώς ζήτησε και στήριξη για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και τα αποτελέσματα που θα προέκυπταν.. το αυτονόητο δηλαδή σε μια ΕΘΝΙΚΗ προσπάθεια που τώρα ΟΛΑ τα κόμματα της κυβέρνησης αναγνωρίζουν!
Δύο ημέρες μετά, ο Παπανδρέου είδε τους υιούς Αλαφούζου-Γιάννη και Θέμη-καθώς και τον πατέρα και υιό Κυριακού.
Σε όλες τις συναντήσεις ήταν παρών και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
Όπως μπορεί ο καθείς να διαπιστώσει, ανατρέχοντας στα έντυπα του Ψυχάρη των ημερών που ακολούθησαν της συναντήσεως, ο ΔΟΛ αγνόησε την παράκληση Παπανδρέου. Πχ δείτε πρωτοσέλιδο των Νέων στις 20/10/2011. ή το πρωτοσέλιδο στις 22/10/2011 πάλι με αναφορά στις διαδηλώσεις και το Βήμα στις 23/10 έχει πρωτοσέλιδο «Τι κρύβει ο πόλεμος του Συντάγματος;»… δηλαδή ο ΔΟΛ γίνεται ο πιο ενημερωμένος περι των διαδηλώσεων και των αντιδράσεων!
Στην εύλογη απορία για την στάση του ΔΟΛ, η απάντηση που είχε αφήσει το συγκρότημα να διαρρέει ήταν «δεν πήρε αυτά που ήθελε ο Ψυχάρης».
Αυτό λοιπόν είναι το φοβερό μυστήριο του τι ζήτησε ο Παπανδρέου από τον Ψυχάρη. Και αυτή είναι η φοβερή «προδοσία» του Παπανδρέου που ξεβολεύει τους δελφίνους στις σχέσεις τους με τον ΔΟΛ.

4444
http://logoplokies.blogspot.com/

Το πρόβλημα δεν είναι ο Ψυχάρης, αυτός, την – παραδοσιακή – βρωμοδουλειά του κάνει, συνεχίζοντας να πλασάρεται, ως προοδευτικός και δημοκρατικός εκδότης, την ώρα που έχει φορτωθεί τον Αντωνάκη στους ώμους και τον οδηγεί προς το Μαξίμου, με σύμβουλο, (του Σαμαρά), τον ίδιο το γιο του !

Οι λιγούρηδες του χώρου του ΠΑΣΟΚ, είναι το ζήτημα, που λειτουργούν ως φερέφωνα του “συγκροτήματος”, που πιστεύουν στην στήριξή του και συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο του “δούρειου δελφίνου”, πολεμώντας το Γ. Παπανδρέου και διαλύοντας το Κόμμα !

Σε μια εποχή, που στην Ελλάδα γίνονται και επέρχονται κοσμογονικές αλλαγές και οι διαχρονικοί “νταβάδες” της πολιτικής ζωής χρεοκοπούν και καταρρέουν, βρίσκονται σύγχρονοι, ελεεινοί “Γούσηδες”, να παίξουν το στερνό παιχνίδι τους και ν΄ αποτελέσουν τα πιόνια στη σκακιέρα τους.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει, τι είδους εξελίξεις πρόκειται ν΄ ακο-λουθήσουν !…

4444
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_9682.html

Το ομολογούν οι ίδιοι, με αφορμή τη σύλληψη του συναδέλφου τους στην Ηγουμενίτσα…Αστυνομικοί αναγκάζονται να γίνουν κλέφτες, γιατί δεν έχουν να φάνε. Το ομολογούν οι ίδιοι, με αφορμή τη σύλληψη συναδέλφου τους στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος κατηγορείται…ότι έκλεψε καύσιμα, από ένα μηχάνημα έργων.

Ανεξάρτητα από το αν είναι αστυνομικός ή οτιδήποτε άλλο κάποιος, οι οικονομικές συνθήκες μπορεί να τον οδηγήσουν σε απόγνωση. Και να κάνει πράξεις, που δεν θέλει. “Πεινάμε, γιατί οι μισθοί που παίρνουμε δεν φτάνουν για τίποτε”, λένε πολλοί αστυνομικοί.

Και μπορεί η ζωή να τους κάνει κλέφτες, ακόμη και για λίγα καύσιμα! Όπως συνέβη με τον αρχιφύλακα στην Ηγουμενίτσα. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα 41χρονος Αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή ποσότητας καυσίμου από τον αποθηκευτικό χώρο (ρεζερβουάρ) ενός μηχανήματος έργων. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ειδικότερα, από αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε ύστερα από καταγγελία 53χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη του μηχανήματος έργων, συνελήφθη ο 41χρονος Αρχιφύλακας ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με έναν 26χρονο αλλοδαπό, Αλβανικής καταγωγής, αφαίρεσαν ποσότητα καυσίμου από τον αποθηκευτικό χώρο (ρεζερβουάρ) ενός μηχανήματος έργων, στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας.
katoci.com

4444
http://www.zoornalistas.blogspot.com/2012/01/4000-mme.html

Σκηνικό τρόμου στα media – Σε κατάρρευση το σύστημα που διαμορφώθηκε από το 1990. 

Σκηνικό συνολικής κατάρρευσης στα media διαμορφώνεται στις πρώτες μέρες του 2012.

Μεγάλο μέρος των Μέσων έχουν ήδη προσφύγει για ένταξη στη διαδικασία του αρ. 99 “για προστασία από τους πιστωτές τους”: η «Ελευθεροτυπία», το ALTER, ο ραδιοφωνικός σταθμός του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων «Ξένιος», η διαφημιστική «Leo Burnett», η «Alapis», βασικός επιχειρηματικός βραχιόνας του Λ.Λαυρεντιάδη με ευρύ φάσμα επενδύσεων στα ΜΜΕ και πριν από ένα χρόνο η «Απογευματινή», η «Mototeck» (περιοδικά Drive, Moto, Autocar, Burn Out) η «Περιοδικός Τύπος Α.Ε.» του Ανεμοδουρά (περιοδικά Κατερίνα, Γρίφος, Αφισόραμα, Μπλεκ, Μικρός Ήρως κ.ά.) Από αυτούς κανένας δεν λειτουργεί και βεβαίως οι εργαζόμενοι- «πιστωτές» των εταιρειών δεν πληρώνονται.
Την ίδια ώρα, όλες οι επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες κινήσεις αναδιαρθρώσεων, κυρίως σε μισθολογικό κόστος και προσωπικό, σε μειώσεις κόστους με κάθε τρόπο -πώληση συμμετοχών, περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και προσωπικό μέσω..επιχειρησιακών συμβάσεων, κλείσιμο ζημιογόνων δραστηριοτήτων και σημείων πώλησης, συρρίκνωση των δαπανών διοίκησης, απομείωση αξίας επενδύσεων και συμμετοχών, μηδενικές προσλήψεις, “ευέλικτες” συνθήκες εργασίας. Στις περισσότερες παρατηρούνται καθυστερήσεις πληρωμών στο προσωπικό και στους συνεργάτες.
Μέσα σε δύο χρόνια έχουν κλείσει σειρά επιχειρήσεων -εκτός των παραπάνω του αρ. 99 που πρακτικά βρίσκονται εκτός αγοράς. Οι εφημερίδες “Ελεύθερος”, “Φίλαθλος”, “Veto, “Άποψη”, “Χώρα” -παρά την προνομιακή μεταχείριση με κρατική διαφήμιση στην κυβέρνηση Καραμανλή- ”Ώρα των Σπορ” και “Κιτρινόμαυρη Ώρα”, αναμένεται η “Εξέδρα”, ο “Ελεύθερος Τύπος” παλαιότερα και το καθημερινό “Βήμα” που αποσύρθηκε από τα περίπτερα και εξοικονόμησε το κόστος εκτύπωσης και διανομής.

Μόνο στις εισηγμένες εταιρείες ΜΜΕ οι θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί κατά 1.500 τουλάχιστον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται το ALTER, και η «Ελευθεροτυπία», που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό σε 3.000.
Αν σε αυτούς προστεθούν και οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ (900 άτομα από το 2010 ως το τέλος Ιανουαρίου εκπαραθυρώνονται), 130 της Απογευματινής και 100 του «Επενδυτή» – για να αναφέρουμε μόνο τα «χοντρά» παραδείγματα- ο αριθμός των θέσεων εργασίας που έχουν χαθεί μέσα σε δύο χρόνια φτάνει τις 4.100.
Σε αυτούς δεν υπολογίζονται αθρόες απολύσεις και λουκέτα στον περιοδικό Τύπο (ιδίως στον Λυμπέρη και την ΙΜΑΚΟ), στη διαφημιστική αγορά- όπου κοντεύουν να κρασάρουν τέσερεις διαφημιστικές εταιρείες και αναμένονται άλλες δύο- και βεβαίως στις εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών, όπου οι αναθέσεις έχουν πέσει κάτω από το μισό.
Οι απολύσεις προσωπικού πάσης φύσεως -δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικού προσωπικού- προκρίνεται από τις επιχειρήσεις ως κίνηση «εξυγίανσης» μπροστά στη δραματική πτώση του κύκλου εργασιών, τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης κατά 50% τα τελευταία τρία χρόνια, τις αυξανόμενες ζημιές, τη δραματική μείωση της δυνατότητας δανεισμού και τα τεράστια χρέη, που υπερβαίνουν κατά πολύ τους ετήσιους τζίρους. Παρά τη μείωση των θέσεων εργασίας, είτε με απευθείας απολύσεις, είτε μέσω συνταξιοδότησης και μηδενικών προσλήψεων, είτε με την εφαρμογή «ευέλικτων» μορφών εργασίας, φαίνεται πως οι «αναδιαρθρώσεις» κυρίως σε μισθολογικό κόστος και προσωπικό δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

-απόσπασμα από άρθρο στο ergazomenoiependyti
4444
http://www.zoornalistas.blogspot.com/2012/01/blog-post_07.html

Ο «ξαφνικός θάνατος» της εφημερίδας «ο Κόσμος του Επενδυτή» την περασμένη Τετάρτη, είναι το κομμάτι μιας εικόνας που είναι πολύ περισσσότερο ζοφερή απ’ όσο φαίνεται. Όμως δείχνει την κατεύθυνση ραγδαίας ύφεσης της “αγοράς” των Μέσων, αλλά και τον τρόπο που οι επιχειρηματίες των media, τουλάχιστον ορισμένοι, αντιλαμβάνονται το ρόλο τους.
Με αφορμή απεργία των εργαζομένων για καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών, ο ιδιοκτήτης Κώστας Γιαννίκος αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση του Επενδυτή. Εάν είναι αλήθεια ή μπλόφα θα φανεί στο επόμενο διάστημα. Έμπειροι παρατηρητές δεν αποκλείουν την -προσπάθεια έστω- επανέκδοσης του Κόσμου του Επενδυτή στο μέλλον, σε άλλη βάση, με νέους εργαζόμενους και οπωσδήποτε χαμηλότερου κόστους. Θα πρόκειται για το… “Φάντασμα του Επενδυτή”.
Αυτό όμως που είναι πραγματικά άξιο απορίας είναι το πώς αποφασίζεται εν μία νυκτί να κλείσει η πρώτη σε κυκλοφορία εβδομαδιαία εφημερίδα, η οποία είναι σε θέση να καλύψει το κόστος παραγωγής της.

Η μέση..κυκλοφορία της το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΙΗΕΑ είναι 37.000 στο τεύχος, και παρότι είχε πέσει στα 22.000 το τελευταίο διάστημα, παρέμενε πρώτη με διαφορά από τις υπόλοιπες. Η τιμή της παρέμενε υψηλή, στα 4 ευρώ το φύλλο, γεγονός που της έδινε σημαντικά έσοδα από πωλήσεις. Τα έσοδά της το 2011 από διαφήμιση ανήλθαν, σύμφωνα με τη Media Services σε 5 εκ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνούν τους 90, ενώ οι αμοιβές τους κινούνται στη Συλλογική Σύμβαση ή και χαμηλότερα.

4444

http://www.zoornalistas.blogspot.com/2012/01/19.html

Μετά το χθεσινοβραδυνό μπάχαλο με τον Πάνο Μπεγλίτη, που αρχικά εξέθεσε την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και κατόπιν στην προσπάθεια του να ανασκευάσει τους έμπλεξε όλους, η Εθνική Τράπεζα έβγαλε ανακοίνωση για την υπόθεση της δανειοδότησης του ΔΟΛ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας εξέτασαν το αίτημα του Οργανισμού να δανειοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ και το απέρριψαν, διότι ο ΔΟΛ δεν παρείχε τις αναγκαίες τραπεζικές εξασφαλίσεις. Ουδεμία άποψη ή γνώμη παραγόντων εκτός Τράπεζας ζητήθηκε. Όπως δεν είχε ζητηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Τράπεζα είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με 19 εκατ. ευρώ έναντι της εξασφάλισης που της παρείχε με το επί της οδού Μιχαλακοπούλου κτίριο του».
Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση της Εθνικής έχει ως εξής:..
«Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνέχεια της τοποθέτησης που έκανε την Τετάρτη αναφορικά με την υπόθεση της δανειοδότησης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), επαναβεβαιώνει τα εξής:
H Εθνική Τράπεζα ουδέποτε δέχτηκε ή, πολύ περισσότερο, επεδίωξε ανάμιξη τρίτων, πολιτικών ή άλλων προσώπων, στη διαδικασία χορήγησης δανείων ή, γενικώς, στη λειτουργία της. Οι αποφάσεις για δανειοδοτήσεις λαμβάνονται από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας, με συγκεκριμένες και απολύτως διαφανείς εγκριτικές διαδικασίες και με κριτήρια αυστηρά τραπεζικά, ασφαλώς ούτε πολιτικά ούτε “πελατειακά”.
Σχετικά με την υπόθεση του ΔΟΛ, διευκρινίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας εξέτασαν το αίτημα του Οργανισμού να δανειοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ και το απέρριψαν, διότι ο ΔΟΛ δεν παρείχε τις αναγκαίες τραπεζικές εξασφαλίσεις. Ουδεμία άποψη ή γνώμη παραγόντων εκτός Τράπεζας ζητήθηκε. Όπως δεν είχε ζητηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Τράπεζα είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με 19 εκατ. ευρώ έναντι της εξασφάλισης που της παρείχε με το επί της οδού Μιχαλακοπούλου κτίριο του.
Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εκατομμύρια καταθέτες και τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους της, με μόνη και απόλυτη δέσμευση την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας. Αυτό πράττει και, βεβαίως, αυτό θα συνεχίσει να πράττει.»

Advertisements

Posted January 8, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: