Ήταν αρκετά επιρρεπής στις απολαύσεις, μέσα όμως σε καθορισμένα όρια. – 25C   Leave a comment

Ήταν αρκετά επιρρεπής στις απολαύσεις, μέσα όμως σε καθορισμένα όρια. -25c

16/01/2012

Η Αμερική ακολουθεί την κατεύθυνση που τους δείχνω. Πηγαίνει καλά.
Περιμένω να δημοσιευτούν τα στοιχεία για το 2011. Να κάνουμε την σούμα.
Όσοι εμπλέκονται στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα ανάπτυξης θα είναι γιγαντιαίο. Μη τρομάζετε, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.
Θέλω όμως περισσότερη διαφάνεια.
Όπως με πληροφόρησε ο Παύλος Τσιμας που κάνει καλές μεταφράσεις της επικαιρότητας, το Bloomberg κέρδισε την δίκη και έτσι “….δόθηκαν στην δημοσιότητα η αναλυτική κατάσταση με τις καθημερινές εκταμιεύσεις δημόσιου χρήματος προς καθεμία από τις 407 τράπεζες που προσέφυγαν στον μηχανισμό έκτακτης βοήθειας”. Το ποσό που δόθηκε τότε ως βοήθεια ήταν 1 τρισεκατομμύριο 200 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ρωτώ εγώ. Γιατί έπρεπε το Bloomberg να παει στα δικαστήρια για να μάθουμε; ε;
Απαιτώ διαφάνεια. Δε θα αφήσω τους νεοεφιλελευθερους να καταστρέψουν την Αμερική, με παιχνίδια και δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι και σε σκοτεινά μέρη. Η Νεοφιλελεύθερη Ελίτ, δε θα κάνει η Αμερική Ελλάδα, μια διεφθαρμένη χώρα, εκτός ορίων.

4444
Πρέπει να κάνω ιατρικές εξετάσεις. Επειδή δεν έχω βιβλιάριο υγείας, με βλέπω να πηγαίνω στους Γιατρούς του Κόσμου.
Ένας φίλος μου είπε ότι φοβάται να κάνει ιατρικές εξετάσεις, για να μην του πουν αν πάσχει από κάτι. Του είπα να ωριμάσει. Κανένας δεν ζει αιώνια σε αυτή την πραγματικότητα.
Του έδωσα μερικές συμβουλές. Αυτό που μετρά πάντα πριν το τέλος, είναι η ηρεμία της ψυχής.
Το έχω σκεφτεί πολλές φορές να δουλέψω είτε εθελοντικά, είτε επί πληρωμή στην “προβοδηση” όσων είναι έτοιμοι να φύγουν.
Είμαι σκληρό ον, αλλά ξέρω από ηρεμία κλπ. Μια φορά όταν δούλευα ως σεκιούριτι σε μια φύλαξη ένας καλός άνθρωπος μου έκανε έναν απολογισμό της Ζωής του και ήταν πολύ πεσμένος. Στο τέλος της συζήτησης κατάφερα να τον κάνω ποιο αισιόδοξο.
Το ζήτημα είναι να είσαι ήρεμος, να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και ρεαλιστής. Το φινάλε, η τελευταία πράξη παντα έπαιζε μεγάλο ρόλο.
Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο όταν γνωριστήκαμε, στην αρχή τσακωθήκαμε. Είχα αργήσει να πάω και μου την μπήκαν. Σωστά, αφού είχα αργήσει, αλλά εγώ είμαι με τα φεγγάρια και αντέδρασα. Ήταν και η πρώτη φορά. Μετά όμως τα πήγαμε πολύ καλά. Ήμουν συνεπής. Όλο εσένα ζητάνε μου έλεγε ένας φίλος στο κέντρο.
Οι άνθρωποι έχουν αγωνίες. Θυμάμαι ένα καφενείο που έπινα καφέ, το είχε ένας τοκογλύφος και συζητούσα και με αυτόν και με την νεαρή γυναίκα του.
Κοίτα μου λέει έρχονται οι Γαμπροί να ποιούν καφέ.
Οι άνθρωποι έχουν αγωνίες.   
Εγώ τώρα που είμαι άρρωστος το αντιμετωπίζω, ως εξής: σκέφτομαι αν ήρθε η ώρα της εξόδου Αλλαγή πίστας, γι’αυτο μου αρέσει το LOST. Όσοι είδατε την σειρά, δεν καταλάβατε τι είδατε.

4444


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63603510

Δραστικές περικοπές στις κλαδικές συμβάσεις αξιώνει η τρόικα, με στόχο το ψαλίδισμα των αποδοχών υψηλού και μέσου επιπέδου. Πρόκειται για μέτρα που εξ αντικειμένου θα επηρεάσουν και τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Η έκβαση του κοινωνικού διαλόγου κρίνεται την Τετάρτη, οπότε συναντώνται οι εργοδοτικές οργανώσεις με τη ΓΣΕΕ.

«Κούρεμα» στις κλαδικές συμβάσεις, με στόχο τη μείωση των μέσων και υψηλών αποδοχών ζητεί η τρόικα, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα. Τέσσερα μέτρα έχουν τεθεί επί τάπητος για τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι εξελίξεις θα επηρεάσουν άμεσα και τους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (δηλαδή σε ΔΕΚΟ και σε τράπεζες).
Την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί κρίσιμη συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με τη ΓΣΕΕ, από την οποία θα κριθεί η έκβαση του κοινωνικού διαλόγου. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν σημεία επαφής, η κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει ρύθμιση, με δεδομένο το σαφές μήνυμα των δανειστών για περικοπή του μισθολογικού κόστους. Ουσιαστικά έχουν ανοίξει όλα τα θέματα που αφορούν τους μισθούς και η… ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
– Την καθιέρωση συγκεκριμένου ποσοστού «απόκλισης» των κλαδικών συμβάσεων από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Στο «στόχαστρο» θα βρεθούν κυρίως συμβάσεις που υπερβαίνουν κατά 40% τις κατώτερες αποδοχές. Για παράδειγμα, στις κλαδικές συμβάσεις που οι μισθοί υπερβαίνουν κατά 50% την εθνική συλλογική σύμβαση ελλοχεύει ο κίνδυνος περικοπών, ώστε η απόκλιση να περιοριστεί στο 20% με 30%. Αυτό πρακτικά οδηγεί στη μείωση του μέσου μισθού στη χώρα μας.

Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και η «επέκταση» των επιχειρησιακών συμβάσεων, που προβλέπουν αμοιβές κάτω από τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν υποβληθεί πάνω από 300 αιτήσεις για συγκρότηση ενώσεων προτάσεων (οι οποίες μπορούν να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις).
– Το πάγωμα όλων των αυξήσεων που προβλέπονται στην εθνική συλλογική σύμβαση (2,5% τον Ιούλιο), αλλά και στις κλαδικές συμβάσεις. Παράλληλα θα «παγώσουν» και οι ωριμάνσεις, δηλαδή οι τριετίες.
Οι ρυθμίσεις αυτές -που βρίσκουν σύμφωνες όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις- αναμένεται να έχουν τριετή διάρκεια. Δηλαδή δεν θα δοθεί καμία αύξηση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα μέχρι το 2015.
– Την επιβολή «πλαφόν» σε 13ο και 14ο μισθό. Οπως έγραψε χθες το «Εθνος της Κυριακής», συζητείται η επιβολή ενός μισθολογικού ορίου πάνω από το οποίο θα δίνεται τμήμα μόνο του 13ου και του 14ου μισθού. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει το όριο αυτό να διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ για το δώρο Χριστουγέννων και στα 750 ευρώ για το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας.
Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έχουν απώλειες οι χαμηλόμισθοι, δηλαδή όσοι αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση. Ωστόσο εργαζόμενος που με βάση την κλαδική σύμβαση έχει μισθό 2.000 ευρώ, θα δει το δώρο Χριστουγέννων να μειώνεται κατά 500 ευρώ.
– Τη μείωση του μισθολογικού κόστους με ενίσχυση των λεγόμενων ευέλικτων μορφών απασχόλησης (π.χ. μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία). Είναι χαρακτηριστικό πως η εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας οδηγεί σε μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 20%.
Σημειώνεται πως η τρόικα έχει θέσει και θέμα μείωσης του κατώτερου μισθού, που με βάση την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας διαμορφώνεται στα 751 ευρώ. Ωστόσο θεωρείται πιθανό οι χαμηλόμισθοι να? γλιτώσουν τα χειρότερα, υπό τον όρο ωστόσο πως θα περάσει το πακέτο μέτρων για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας.

4444

Ευτυχώς ακούω και βλέπω τους σωστούς ανθρώπους, και ενημερώνομαι.
Άκουσα τον Τραγκα να με πληροφορεί ότι ο Αντωνακης θα γίνει η νέα Ναντια Κομανετση.
Ο Αντωνακης σπάει κάθε ρεκόρ. Θα αφήσει τον Καρατζαφέρη δεύτερο και καταιδρωμενο.
Σήμερα το πρωί άκουσα κατά λάθος Κυρτσο και λέω, τι ξενέρωτα ακούω και έβαλα το ραδιόφωνο στον Τραγκα.
Μας κόβουν μισθούς και οι συντάξεις, όχι να ακούμε και ξενέρωτους. Ο Τραγκας καλός είναι. Βρίζει. Όταν σου έρχεται η Λουλου και σου λέει: θα σου κόψω μισθούς και συντάξεις γιατί έτσι γουστάρω και δεν αγγίζει τα λαμογια, δε λες: ευχαριστώ πολύ. Η λουλου που έδωσε πλαστά στοιχεία για να μας βάλει στο Ευρώ.
Έρχεται και η αποτυχημένη Τρόικα. Πόσους έχετε βάλει φυλακή;

4444

15/01/2012

4444
Πως γίνεται και, ενώ η Ελλάδα υφίσταται μια πρωτοφανή αφαίμαξη, μια απίστευτη λεηλασία δημόσιων πόρων και εσόδων, συνεχώς εκτινάσσεται ( το δημόσιο Χρέος); Πως γίνεται κάθε νέα συμφωνία “διάσωσης” να αυξάνει δραματικά τα βάρη που υποχρεώνεται να σηκώσει ο ελληνικός λαός;
Που ακριβώς βρίσκεται το όφελος για τον ελληνικό λαό και την χώρα; Προφανώς… πουθενά.
Από το βιβλίο του Δημήτρη Καζακη.

4444

Διαβάζω στην Εφημερίδα Δημοκρατία.

Οι τόκοι που πληρώσαμε το 2011 ανήλθαν σε 16,35 δις ευρώ. Όλες οι θυσίες του Ελληνικού λαου πάνε σε τόκους.
Το 2010 πληρώσαμε σε τόκους 13,2 δις ευρώ.

Όσα χρήματα εξοικονομησαμε από κόψιμο Μισθών και Συντάξεων και με το χαράτσι της ΔΕΗ πήγαν στους Τόκους.

Η Λουλου ο Παπαδημος θέλει να είναι σίγουρος ότι οι δανειστές θα πάρουν όλους τους τόκους.
Γι’αυτο λέει η λουλου ότι οι άνεργοι δεν έχουν 13 και 14 μισθό.
Να πω στην Λουλου ότι οι Άνεργοι δεν έχουν καταθέσεις και ακίνητα σε Of Shore εταιρείες και φορολογικούς παραδείσους. Ούτε οι άνεργοι λουλου έχουν φτιάξει τόσο πολύπλοκο οικονομικό πλαίσιο και άλλα πολλά.
Όσο καθυστερείς νεοέλληνα να κάνεις εκλογές, τόσο περισσότερο θα μπαίνεις βαθιά στην Κόλαση του Ευρώ.  Ήμουν σαφής.
Μετά τον ψυχοπαθή Γιωργάκη, ήρθε η Λουλου ο Παπαδημος.
Για τις εκλογές είμαι σαφής εδώ και μήνες, νεοέλληνα.

4444

Η δική μου σημειολογία Νικόλα είναι μοναδική στον πλανήτη Γη. Είμαι για παράδειγμα ο μοναδικός που έγραψε ότι το Ιράν θα αποκτήσει Ατομική Βόμβα λόγο της Μεταβλητής Λ.
Δεκάδες οι αναλύσεις, αλλά είμαι ο μοναδικός που κάνει μια τέτοια ανάλυση.
Τι σημαίνει αυτό; άντε στον Κ. Shanon να στο εξηγήσει!!!!
Πολλά τα μηνύματα αλλά τα δικά μου ξεχωρίζουν, όταν στέλνω, γιατί τώρα δε στέλνω.
Φτιάχνει κάποιος ένα μήνυμα βάζει και το όνομα μου και ο άλλος σου λέει μιλάω με τον Μεγάλο.
Αλλά δε μιλάς.
Το αναφέρω γιατί μου έχει ξανασυμβεί.
Εγώ είμαι πολυεπίπεδος και πολυδιάστατος.
Ένα παράδειγμα: στην Καινή Διαθήκη υπάρχουν πολλαπλές εγγραφές, είναι λάθος αυτές οι εγγραφές; διαβάζουμε μια εγγραφή που μπορεί να ακυρώνει μια άλλη. Είναι λάθος αυτό;
Χατζηνικολαου μη περνιεσαι για σπουδαίος. Συνέταιρο τον Κουρη έχεις.
Εσύ δεν ήσουν που έλεγες σε πολίτη πρόσεχε πως μιλάς στον Υπουργό; ο πολίτης  διαμαρτυρήθηκε στο Γιαννόπουλο που ήταν στο υγείας, ότι πατέρας του πέθανε αν και πλήρωνε όλες εισφορές στο ΙΚΑ γιατί όταν χρειάστηκε κρεββάτι εντατικής δε το βρήκε;
Έφυγες από το MEGA γιατί δε σε προστάτεψε ο πνευματικός σου πατέρας. Ξέρεις ποιος είναι ο πνευματικός σου πατέρας, μας το έχεις πει. Θα μπορούσε να πει στον Μπομπολα, μη πειράζεις το παιδί μου.
Εγώ είμαι διαφορετικός.
Σε τι διαφέρεις εσύ βρε Χατζινικολαου από τον Πορτοσαλτε; και από άλλους;
Αλαφούζος και Κουρής τα βρήκανε εντωμεταξη.
Η φυγή σου πάντως σε ωφέλησε. Έγινες εκδότης και περιζήτητος παρουσιαστής. Όταν γίνεις αυτόνομος και ξεφυγεις από την φαμίλια των κουρηδων, θα είσαι ακόμα καλύτερα.

Να προσέχεις τα μηνύματα που διαβάζεις να είναι αυθεντικά και όχι μαϊμού.

4444
Ο Δημήτρης Καζακης έχει καθαρό λόγο και γι’αυτο μου αρέσει.
Όταν πάρουμε την εξουσία λέει, θα τους βάλουμε φυλακή.

Ακούσατε την Παπαριγα και τον Τσιπρα να λένε κάτι τέτοιο;

Τα κρατικά λεφτά στα κόμματα είναι πολύ γλυκά. Έτσι Τσιπρα και Παπαρηγα;
Παπαρηγα και Τσιπρας δίνουν νομιμότητα στον Παπαδημο. Γιατί δεν παραιτήστε; Να τελειώνουμε.
Ο Τσιπρας λέει τα έχωσε στο Παπαδημο, της πλάκας αντίσταση. Για τα λεφτά που παίρνει ο Τσιπρας….. καλά λεφτά παίρνει.

4444

Ο Αλαφούζος και οι υπόλοιποι μας πληροφορούνε συνεχώς, ότι νεοέλληνα θέλεις απεγνωσμένα το Ευρώ.
Αφού δηλώνεις ότι το θες τόσο πολύ, πρέπει να το αποδείξεις.
Θα καθίσεις να σε γαμησ…. οι Γερμανοί, οι Ολλανδοι, οι Φινλανδοί, οι Αυστριακοί και οι άλλοι νοικοκυραίοι του Ευρώ.
Τα ψεύτικα στοιχεία νεοέλληνα είναι κακούργημα.

Εσύ νεοέλληνα μπορεί να μη θέλεις να γαμησ…. τον παπδημο, τον Σημιτη και τους άλλους που σε έριξαν στην φυλακή του Ευρώ.  Αλλά εμείς που φτιάξαμε το ευρώ θα σε γαμησ…. για ότι μας έκανες.
Θα σε γαμησ…. τόσο σκληρά νεοέλληνα, ώστε οι επόμενοι να μη σκεφτούν να δώσουν πλαστά στοιχεία.

4444

Είναι διεφθαρμένη χώρα η Ελλάδα, όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου;

Η απάντηση είναι απλή. Η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα, το δείχνουν όλες οι μετρήσεις, όπως διεφθαρμένος είναι και ο Παπανδρέου και οι υπόλοιποι πολιτικοί.
Αυτό που δε λένε οι Έλληνες πολιτικοί, είναι ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη γιατί εμείς είμαστε περισσότερο διεφθαρμένοι.

Ο Παυλόπουλος κατηγορεί τον Παπανδρέου γιατί είπε ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα. Τον λέει συκοφάντη. Μα όλοι γνωρίζουν Παυλοπουλε ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα.
Στη θέση 80 είναι Παυλοπουλε, που έχεις το θράσος και βγαίνεις και πουλάς φύκια. Τα σκάνδαλα πάνε και έρχονται, αλλά κανένας δε τα αγγίζει.
Εκλογές εδώ και τώρα να απαλλαγούμε.
Ο Παυλοπουλος έκανε γαργάρα το σκάνδαλο της Ζημενς, των ομολόγων, το λαθρεμπόριο πετρελαίου, το Βατοπέδι, τα σκάνδαλα στην υγεία και ένα σωρό άλλα σκάνδαλα.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβερνούν από το 1974 και μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.

Οι άνθρωποι που κάνουν τις έρευνες διαφθοράς Παυλοπουλε κάνουν ευθείες ερωτήσεις: λαδώσατε, δώσατε φακελάκι, γρηγοροσημο, για να γίνει η δουλειά σας;
Και οι ερωτώμενοι απαντούν: Ναι.
Δε τα βγάζουν από το Μυαλό τους Παυλοπουλε. Τέρμα τα φύκια διεφθαρμένοι.

Στελέχη πολυεθνικών εταιρειών έχουν καταθέσει και έχουν δηλώσει, πόσο διεφθαρμένο είναι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος. Υπάρχει και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, το κερασάκι στην τούρτα.  

4444


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63603535

Ισχυρό πλήγμα για τον Νικολά Σαρκοζί, 100 μόλις μέρες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, αποτελεί η απώλεια του πολύτιμου «ΑΑΑ» για τη χώρα του.

Ισχυρό πλήγμα για τον Νικολά Σαρκοζί, 100 μόλις μέρες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, αποτελεί η απώλεια του πολύτιμου «ΑΑΑ» για τη χώρα του.
Η υποβάθμιση από τη S&P αποκτά μεγάλη πολιτική σημασία, καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας πρέπει να διεκδικήσει τον ερχόμενο Απρίλη την επανεκλογή του απέναντι στον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος, βάσει των δημοσκοπήσεων, τον ακολουθεί κατά πόδας.

Μεταρρυθμίσεις
Με τη χθεσινή όμως προαναγγελία λήψης νέων μέτρων, καθίσταται πλέον σαφές ότι ο Ν. Σαρκοζί θα πρέπει κυριολεκτικά να… ιδρώσει για να πετύχει την επανεκλογή του.
Την ίδια ώρα, παρότι μέχρι πρόσφατα ένιωθε ασφαλής, όντας «οχυρωμένος» πίσω από την Α. Μέρκελ, βλέπει να χάνει το παιχνίδι έναντι της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία, διατηρώντας το ΑΑΑ, θα μπορούσε να αυξήσει την επιρροή της έναντι των Ευρωπαίων εταίρων.
Στην πρώτη έμμεση αναφορά του στο θέμα της υποβάθμισης της χώρας του ο κ. Σαρκοζί εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί αν υπάρχει συλλογική βούληση και θάρρος να προχωρήσει η Γαλλία σε μεταρρυθμίσεις.
Προσέθεσε μάλιστα ότι θα μιλήσει στους Γάλλους στο τέλος του μήνα και θα τους ανακοινώσει τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν χωρίς καθυστέρηση. Μίλησε ακόμη για την οικονομική κρίση, χαρακτηρίζοντάς την ως τη χειρότερη εδώ κι έναν αιώνα, τονίζοντας ότι από το 2008 έχει επιλέξει να λέει την αλήθεια στους Γάλλους για τη σοβαρότητά της.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, υποστήριξε από την πλευρά του ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας του ήταν μια αναμενόμενη απόφαση, αλλά ήλθε σε ακατάλληλη στιγμή.

Τι γράφει ο διεθνής Τύπος

Αποτυχία Σαρκοζί, κυριαρχία Μέρκελ.
Για ηχηρό ράπισμα κατά του Νικολά Σαρκοζί έκανε λόγο ο διεθνής Τύπος, τονίζοντας ότι, μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας, η Γερμανία μένει η μόνη κυρίαρχος της ευρωπαϊκής πολιτικής. Τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο μίλησαν για μια «μαύρη Παρασκευή» και επεσήμαναν ότι το ζευγάρι Μέρκελ – Σαρκοζί δεν είναι πλέον ισότιμο…
«Η απώλεια του ΑΑΑ: η αποτυχία του Νικολά Σαρκοζί» έγραψε καταρχήν η «Le Monde», αναφέροντας δύο άμεσες συνέπειες για τον πρόεδρο: την ώρα που θα επιθυμούσε να ξεχαστούν οι προτάσεις του για την επιβολή του φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ή την αύξηση του ΦΠΑ, ήρθε η υποβάθμιση. Τα συσσωρευμένα χρέη της Γαλλίας αποδεικνύουν πλέον ότι υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση της κρίσης και ο Σαρκοζί είναι ο βασικός υπεύθυνος.

Μια δεύτερη άμεση συνέπεια έχει να κάνει με τον περίφημο γαλλογερμανικό άξονα: Ο Σαρκοζί έχει δύο Α και μια οικονομία στο κατώφλι της ύφεσης, η Μέρκελ έχει τρία Α και ανάπτυξη κοντά στο 3%. Δεν παίζουν στην ίδια κατηγορία. Το ζευγάρι δεν είναι πλέον ισότιμο.

Προς αυτή την τελευταία κατεύθυνση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τίτλος της «Figaro»: «Η Γαλλία χάνει τα τρία Α, η Γερμανία τα διατηρεί».
Μόλις 100 μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Σαρκοζί δέχτηκε ένα σκληρό χτύπημα, αφού η Γαλλία έχασε το πολύτιμο ΑΑΑ, σημείωσε η «Liberation». Στην ηλεκτρονική της έκδοση ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, όχι απλά ο υποψήφιος για την προεδρία, έχασε το στάτους του προστάτη της οικονομίας.

Οι «Times» σημείωσαν ότι η υποβάθμιση της Γαλλίας υπήρξε ένα ισχυρό πλήγμα για το Σαρκοζί που προσπαθούσε να αποδείξει ότι οδηγεί τη χώρα στη σωστή οικονομική κατεύθυνση. Η Γερμανία κρατά μόνη της το ΑΑΑ και μένει η μόνη κυρίαρχος της Ευρώπης. Θα αναγκαστεί όμως και αυτή να σκληρύνει τη δημοσιονομική της πολιτική.

Η Zeit Online σημείωσε ότι η πολλαπλή υποβάθμιση ενισχύει τους φόβους για αλυσιδωτή αντίδραση, ενώ το «Spiegel» έγραψε πως ξεκινά μαζικό χτύπημα κατά της Ευρώπης.
Η υποβάθμιση της Ιταλίας απασχόλησε τον Τύπο της χώρας με την «Il Sole 24 ore» να τονίζει πως «δεν υποβαθμίστηκε μόνο η Ιταλία, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη».

Η Γαλλία έχασε τα 3Α. Η δεύτερη οικονομία της ευρωζωνης δεν είναι πλέον στην κορυφή.
Αυτό ασκεί πίεση στο ευρώ, για τον λόγο ότι υπάρχει και ύφεση σε αρκετές χώρες.
Η λιτότητα τσακίζει την Ευρωζωνη και τους πολίτες της. Η Ανεργία στα ύψη, το ίδιο και η εξαθλίωση. Όρκους πίστης στην Λιτότητα δίνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και σπρώχνουν στην κόλαση εκατομμύρια Ευρωπαίους.

4444

Ο ΣΚΑΙ προβάλει το πολύ καλό ντοκιμαντέρ: Apocalypse. Κυριακή: 23:00.

4444

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_3330.html

Στην κρίση χρέους της ευρωζώνης αποδίδει η μεγάλη αυστραλιανή τράπεζα ΑΝΖ την απόφασή της να απολύσει χίλια μέλη του προσωπικού της στο επόμενο εξάμηνο.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα κάνει γνωστό ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της «ένα-δύο μήνες» παρά το γεγονός ότι λόγω της κρίσης χρέους της ευρωζώνης της κοστίζει ακριβότερα η άντληση κεφαλαίων από το…εξωτερικό. Για να διατηρήσει όμως την κερδοφορία της θα προβεί σε μείωση του προσωπικού της.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι διοικήσεις των άλλων τριών μεγάλων τραπεζών της Αυστραλίας προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες θα χάσουν τις δουλειές τους πάνω από τέσσερις χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι στην Αυστραλία.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η αυστραλιανή οικονομία έχει τις καλύτερες επιδόσεις στον δυτικό κόσμο, η μείωση του προσωπικού των τραπεζών εκτιμάται πως θα συμβάλλει στην εξισορρόπηση -ως ένα βαθμό- της αύξηση του κόστους δανεισμού κεφαλαίων από τη διεθνή χρηματαγορά.

Συνολικά τα λειτουργικά έξοδα των τεσσάρων τραπεζών της Αυστραλίας ανέρχονται σε 32 δισεκ. δολάρια τον χρόνο, με το 60% αυτών να διατίθενται στη μισθοδοσία. Να σημειωθεί πως τα κέρδη τους για το οικονομικό έτος 2011 ανήλθαν σε 24,2 δισεκ. δολάρια (αύξηση 11,5% σε σχέση με το 2010).

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_3336.html

Τρομερά πράγματα συμβαίνουν μεταξύ ΔΟΛ και Νέας Δημοκρατίας. Ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου δεν φτάνει που θέλει να βάλει τον γιό του στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας, με το ρίσκο πάρα πολλοί ψηφοφόροι να μην ψηφίσουν το κόμμα της ΝΔ γι αυτόν τον λόγο…και μόνο, τώρα θέλει να βάλει τους δικούς του ανθρώπους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ασκώντας άμεση πίεση στον Σαμαρά μέσω του δημοσιεύματος στο σημερινό Βήμα. Ποιοι είναι οι δικοί του άνθρωποι; Ο Μαρκεζίνης και ο Νανόπουλος. Κολλητοί του από παλιά. Απίστευτα πράγματα…

Σχόλιο: Μαρκεζίνης και Νανόπουλος είναι σοβαροί άνθρωποι. Άνθρωποι με γνώση. Εγώ δε δέχομαι το δημοσίευμα του fimotrou, γιατί φαίνεται ότι Μαρκεζίνης και Νανόπουλος έχουν καπέλωμα από τον Ψυχάρη. Αυτό είναι το απίστευτο. Και οι 2 άνθρωποι είναι καταξιωμένοι στη Διεθνή Σκηνή και δεν έχουν παίξει ύποπτα παιχνίδια για την Ελλάδα όπως ο Παπαδημος.
Δηλαδή πρέπει ο Ψυχάρης να κάνει υποδείξεις στο Σαμαρά, αυτός δεν έχει μυαλό;
Τελικά ο Αντωνακης πολύ λίγος για τόσο σοβαρές καταστάσεις.

4444

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_8969.html

Το παράπονο του Στ. Ψυχάρη γιατί δεν περπατάει εσωκομματικά ο Βενιζέλος βγάζει σήμερα στο Βήμα της Κυριακής ο “Βηματοδότης” (κλικ). Ως γνωστόν, το τι θα γραφτεί εκεί αποφασίζει πάντα ο Ψυχάρης. Φωνάζει τον συντάκτη και του υπαγορεύει το κείμενο.
Σήμερα χύνει…το δηλητήριό του για τους δελφίνους. Γιατί όμως; Γιατί συνασπίστηκαν μεταξύ τους και γύρω από τον Παπανδρέου για να μην πάρει το κόμμα ο Μπένι. Που το κατάλαβε το… σαίνι;

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_2016.html

To πιο ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης της Public Issue δεν είναι η εκτίμηση εκλογικής επιρροής ούτε τα άλλα ποσοτικά ή ποιοτικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης μέτρησης.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που…προκύπτει είναι ότι στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο μόνος που ανεβαίνει είναι ο Γιώργος Παπανδρέου! Είχε πιάσει πάτο τον Δεκέμβριο και τώρα σιγά-σιγά που δεν είναι πρωθυπουργός, άρα δεν φθείρεται, ελπίζει να ανακάμψει. Σε αντίθεση με όλους τους άλλους που πέφτουν γιατί είχαν πιάσει “οροφή” ο Παπανδρέου ελπίζει, για εσωκομματικούς κυρίως λόγους, να ανακάμπτει συνεχώς. Λέτε;

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_4471.html

Η UniCredit περνά δύσκολες μέρες, καθώς μια καταστροφική αύξηση κεφαλαίου προκάλεσε τον καταποντισμό της μετοχής της. Η μετοχή βρέθηκε να χάνει έως και το 40% της αξίας της μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το…1988. Όμως, αυτός δεν είναι ο λόγος για τον οποίο η UniCredit έχασε τον τίτλο της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας. Ο χρηματοοικονομικός κολοσσός χάνει τη μάχη απέναντι σε έναν παράδοξο ανταγωνιστή.

Η κρίση της ιταλικής οικονομίας γιγαντώνει τη Μαφία, η οποία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είναι όχι μόνο ο μεγαλύτερος σε κύκλο εργασιών όμιλος επιχειρήσεων, αλλά και η μεγαλύτερη σε ρευστότητα «τράπεζα» της Ιταλίας.
Έρευνα της εργοδοτικής ένωσης Conferescenti αποκαλύπτει ότι η Μαφία εκμεταλλεύεται την κρίση για να απλώσει τα πλοκάμια της έξω από το Mezzogiorno του ιταλικού Νότου. Μπαίνει πλέον δυναμικά ακόμα και στο Βορρά, όπου χτυπά η καρδιά της επιχειρηματικής Ιταλίας.

Οι τέσσερις ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας -η Κόζα Νόστρα στη Σικελία, η Καμόρα στη Νάπολη, η Ντραγκέτα στην Καλαβρία και η μικρότερη Σάκρα Κορόνα Ούνιτα, στην Απουλία- έχουν πλέον έναν ετήσιο τζίρο της τάξης των 140 δισ. ευρώ.

Ουσιαστικά, η «Μαφία ΑΕ» είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την Eni, η οποία, με 100 δισ. ευρώ σε πωλήσεις αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος της Ιταλίας.

Οι τέσσερις οργανώσεις βγάζουν κέρδη ύψους 100 δισ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 7% του ιταλικού ΑΕΠ. Με ρευστότητα που αγγίζει τα 65 δισ. ευρώ, αποτελούν τη μεγαλύτερη «τράπεζα» της χώρας.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/s_5653.html

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα “κατάπληκτος” για τη στιγμή που επέλεξε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα αρκετών χωρών, ενώ η ευρωζώνη λαμβάνει αυστηρά μέτρα…δημοσιονομικής πειθαρχίας.

4444

Ο Μιχάλης Καρχιμακης είναι μεγάλος παίκτης.

4444

4444

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/3_15.html

Το Σταύρακα έχουν αρχίσει και τον παίρνουν χαμπάρι και την κοπανάνε κατά χιλιάδες οι αναγνώστες του από το ΒΗΜΑ.

Τρίτο ήρθε πάλι, με 19.000 φύλλα διαφορά, από…τη δεύτερη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και 50.000 από το πρώτο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” .

Σε πτώση και η REAL (ε, μπαφιάσαμε με τον Πάριο) .

Αναλυτικά:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 160.000
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 129.000
ΒΗΜΑ 110.000
ΕΘΝΟΣ 94.000
REAL 86.000
ΕΤ 30.000
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 23.000

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_2302.html

Βασιλικότεροι του – έκπτωτου, αλλά δεν το έχουν καταλάβει- “βασιλέως” Ψυχάρη. Δεν τους κάθησε το σκηνικό ρήξης και δυστροπούν. Από… το πρωί που ξεκινούν την εκπομπή, αρχίζουν με ύβρεις, κατασκευασμένα ψέματα, συκοφαντίες και ελεεινολογίες κατά Παπανδρέου .
Το χουν πάρει προσωπικά. Ο ένας, ο “αφισοκολλητής” έφθασε στο έσχατο σημείο ξεφτίλας να διαβάζει με δέος την “Αυριανή” (!!!). Και να ανοίγει ακόμη και τις εσωτερικές της σελίδες και να διαβάζει ρουφώντας μέχρι τη τελευταία λέξη τη λάσπη και τα δημοσιογραφικά περιττώματα του Κουρή.
Ο άλλος , το παιδί για τα θελήματα του μαγαζιού, διάβαζε ηδυπαθώς και με τρόπο που τον καθιστούσε τουλάχιστον γραφικό, τη δημοσκόπηση που φέρνει το Κουβέλη μισό πόντο πίσω από το ΠΑΣΟΚ.
Όσοι από τους τηλεθεατές τους – ακόμη και οι εχθροί του Παπανδρέου – που δεν έχουν υποστεί λοβοτομή, τους εγκαταλείπουν δρομαίως…

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_6936.html

Η μοίρα (καλή, ή κακή άραγε?) τον έφερε μέχρι εκεί. Το Φάληρο. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ευτυχής. Δουλειά ήθελε . Ότι να ‘ναι κι όπου να ‘ναι, πως… να τον κατηγορήσεις τον άνθρωπο.
Ο Αυτιάς είναι πάντα Αυτιάς. Και αυτό που ήθελαν όσοι τα τελευταία χρόνια παρακολουθούσαν τις εκπομπές του στον ΑLPHA και ALTER, θα το βρουν και εδώ.
Κάθε Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΙ…

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/9299.htm

Από την παλιοκαραβάνα του στρατιωτικού ρεπορτάζ Δήμο Βερύκιο, λάβαμε -καθυστερημένα και δια μέσω του Fimotro- την απάντησή του σε προηγούμενο σχόλιο μας με το οποίο του την πέφταμε για την στήριξή του στον Παπαδήμο. Με χαρά δημοσιεύουμε την απάντησή του η οποία ξυπνά μνήμες της εποχής των Ιμίων και τη συμμετοχή του σκάφους του Αλαφούζου σ’ αυτή!>

Αγαπητό «Κουρδιστό Πορτοκάλι»,

Επειδή σήμερα ασχολήθηκες μαζί μου – και σε ευχαριστώ γι αυτό, έκανες μερικά μικρολαθάκια και σε διορθώνω ως «παλιοκαραβάνα» του στρατιωτικού ρεπορτάζ, όπως ευστόχως με αποκαλείς.
Λες :

1) Έχω ζήσει μέρες δόξας επί Άκη και Παπαντωνίου και με τον Ευαγγελάτο μετέδιδα ζωντανά  από το ΣΚΑΙ, τον απόπλου του ελληνικού στόλου για τα Ίμια.

Απάντηση : Στο υπουργείο Άμυνας ζω «μέρες δόξας» από το 1982 έως και σήμερα.

Δηλαδή επί 30 ολόκληρα χρόνια , έχοντας περάσει από τα «χέρια» μου δεκάδες υπουργοί Άμυνας. Και όλοι – μηδενός εξαιρούμενου- με θεωρούν «προσωπικό βασανιστή» τους κατά την θητεία τους στο υπουργείο Άμυνας.

Παρ΄ όλα αυτά με όλους διατηρώ άριστες σχέσεις αφότου φεύγουν από το Πεντάγωνο.

Και τούτο διότι παρ΄ ότι τους ταλαιπώρησα ουδέποτε τους εκβίασα. Όσο για την «χρυσή περίοδο» Άκη – Γιάννου που υπαινίσσεσαι ΔΕΝ αυξήθηκαν τα περιουσιακά μου στοιχεία, παρ΄ ότι όπως καταλαβαίνετε είχα αρκετές ευκαιρίες.…

Ειδικότερα για την ζωντανή μετάδοση του απόπλου του Στόλου κατά την κρίση των Ιμίων, ΔΕΝ την έκανα εγώ.
Στο σκάφος του Αλαφούζου άλλοι είχαν επιβιβαστεί. Εγώ είχα παραμείνει στο Πεντάγωνο.

2)Λες ότι κάνω «κολλητή παρέα» με τον Καρατζαφέρη. Το πόσο με επηρεάζει ο Καρατζαφέρης μπορείς να το διαπιστώσεις από τα σχόλια που έκανα σήμερα στην πρωινή εκπομπή του «Ράδιο 9»  για τον Καρατζαφέρη με αφορμή την επίσκεψή του στο Πεντάγωνο…

3)     Γράφεις περί δήθεν φιλοδοξιών μου να πολιτευτώ με το ΛΑΟΣ. Σου απαντώ ότι είσαι μακριά νυχτωμένος. Ήμουν και παραμένω «αδέσποτος» της Αριστεράς που δεν έχω κοινοβουλευτικές βλέψεις. Απλώς  στην παρούσα φάση βλέπω τον Παπαδήμο έτοιμο να κάνει ισχυρή δόση «χημειοθεραπείας» στο σώμα της Ελλάδας για να αναχαιτίσει τον επιτιθέμενο καρκίνο…

Αγαπητό «Κουρδιστό Πορτοκάλι»
Σε διαβεβαιώνω ότι ποτέ δεν ήμουν διπρόσωπος, άλλα να λέω και άλλα να πράττω. Δεν είμαι από εκείνους που αναπτύσσουν αντιμνημονιακή ρητορεία και την ίδια ώρα να παραγοντίζουν στο “La Strada” ως δήθεν αστόπαιδα των βορείων προαστίων.…

Με σεβασμό
Στην ελεύθερη γνώμη και τον Αντίλογο…
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9297.htm

Μόνο η αξία των δίσκων των κινητήρων των τεσσάρων Airbus Α340, όπως αποτιμήθηκαν ως ανταλλακτικά ηλικίας άνω των δέκα ετών, υπολογίστηκε ότι υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ. Αν μάλιστα οι κινητήρες ήταν επαρκώς συντηρημένοι – και τουλάχιστον οι μισοί είναι, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την ιστορία τους – η αξία τους σαφώς θα ξεπερνούσε τα 31 εκατ. ευρώ. Οσο δηλαδή πωλήθηκαν ολόκληρα τα αεροσκάφη, που είχαν αγοραστεί το 1999 στη δεκαπενταπλάσια τιμή.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν στα «ΝΕΑ» πως τουλάχιστον πέντε υπάλληλοι της εταιρείας Apollo Aviation με έδρα στο Μαϊάμι, που πρόσφατα αγόρασε τα τέσσερα Airbus, βρίσκονταν από τις 16 Αυγούστου στην Αττική και εξέταζαν διεξοδικά τα αρχεία (records) των αεροσκαφών. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε αρκετές εβδομάδες προτού υπογραφεί η σχετική δήλωση πρόθεσης (letter of intent) για την πώλησή τους. «Είναι πολύ πιθανό να είχε υπάρξει ήδη κάποια αρχική συμφωνία καθώς δεν συνηθίζεται να βλέπεις records πριν από τη δήλωση πρόθεσης», υποστηρίζει άνθρωπος που γνωρίζει καλά την υπόθεση. Αργότερα, εντός του Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε ο εκτιμητής της εταιρείας-μυστήριο SL Engineering & Services, ο οποίος – σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες – μία ημέρα αφού τελείωσε την αποτίμησή του συναντήθηκε με στέλεχος της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Ο Σεμπαστιάν Κ., «ένα αμούστακο “παιδί” το πολύ 30 ετών» όπως περιέγραφαν άνθρωποι που τον συνάντησαν, υπολόγισε ότι η αξία και των τεσσάρων Airbus διαμορφωνόταν στα 24 – 25 εκατ. ευρώ, όσο και οι δίσκοι των κινητήρων τους – αρκεί βέβαια να βρίσκονταν κάποιοι να τους αγοράσουν. Ο Σεμπαστιάν Κ. εκτίμησε ότι το πιο «πολύτιμο» από τα αεροσκάφη έπιανε όχι παραπάνω από 7 εκατ. ευρώ, ενώ το πλέον απαξιωμένο έπεφτε στα 5,3 εκατ. ευρώ. Το τηλέφωνο της εταιρείας στην οποία εργάζεται, αν και θεωρείται γαλλική, δεν βρίσκεται στον χρυσό οδηγό της Γαλλίας. Ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσει με την SL Engineering & Services κάποιος είναι μέσω e-mail που εμφανίζεται στο λιτό και πρόχειρο site της εταιρείας. Ωστόσο, εταιρεία που συνεργάζεται με το ελληνικό Δημόσιο είχε τον γαλλικό αριθμό του κινητού του Σεμπαστιάν Κ. και έτσι ο εκτιμητής προσγειώθηκε πριν από μερικά Σάββατα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να εργαστεί μέχρι την αμέσως επόμενη Πέμπτη.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. «ΤΑ ΝΕΑ» έστειλαν ηλεκτρονικό μήνυμα στην SL Engineering & Services υποβάλλοντας το ερώτημα πώς τα τέσσερα Airbus που αποτιμήθηκαν το 2009 στα 180 εκατ. ευρώ έφτασαν σήμερα σε τόσο χαμηλά επίπεδα. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί απάντηση από την εταιρεία.

Σχόλιο: Η λουλου έχει κάτι να μας πει για τα σκάνδαλο ή το μόνο που ξέρει να λέει είναι: θα σας κόψω τους μισθούς και τις συντάξεις;

Advertisements

Posted January 15, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: