Η Λευκή σελίδα 124 του Προϋπολογισμού.   Leave a comment

4444

4444

Χρειαζόμαστε ανθρώπους σα τον Καζακη που έχει καθαρό λόγο. Ακόμα δε μας λένε ποιος έχει θέσει το θέμα 13 και 14 μισθού.
Αυτοί θα βγάλουν την χώρα από την Οικονομική κρίση;
Εκλογές εδώ και τώρα. Τέρμα η Χούντα.

4444

Η Λευκή σελίδα 124 του Προϋπολογισμού.

17/01/2012

Όπως σας έχω γράψει ακούω τον Καζακη στο Ράδιο 9.
Ο Άνθρωπος ζητά στοιχεία, δεδομένα. Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε τι παιζετε. Δε γίνεται ο προϋπολογισμός να έχει λευκές σελίδες.
Είναι ξεδιάντροπο. Δεν είμαστε πρόβατα.
Θέλουμε διαφάνεια. Πραγματική διαφάνεια. Φυσικά και θα πάω να τον ξανακούσω και να έρθεις και εσύ αναγνώστη.
Άσχετα από ιδεολογίες, τα δεδομένα πρέπει να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι και να τα βλέπουμε όλοι. Ο Καζακης το ζήτα επίμονος.
Πως θα πάρουμε σωστές αποφάσεις αν δε ξέρουμε τα δεδομένα; Είναι σημαντικό να ξέρεις τα δεδομένα, ρωτήστε όποιον θέλετε. Ρωτήστε έναν επιστήμονα.

Εσείς στην δουλειά σας, δεν μαζεύεται δεδομένα και μετά αποφασίζεται;
Ο Καζακης είναι ο μόνος που θέτει το θέμα με επιμονή.

4444

Το έχω γράψει, δεν πιστεύω στις απεργίες. Πιστεύω στην οργανωμένη, με όποια οργάνωση, πολιτική κίνηση σε επίπεδο θεσμών και παραγωγής πρακτικής και ωφέλιμης σκέψης.
Παράδειγμα: Οι εργαζόμενοι στο Alter κάνουν απεργία γιατί η Εργοδοσία δε τους πληρώνει. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν πρόγραμμα.
Καλό είναι καταρχήν να τους γνωρίσουμε, ποιοι είναι; Πρέπει να κάνουν τις σωστές ενέργειες.
Κάντε τραπέζια συζητήσεων. Ζωντανά. Έχετε τόσες δυνατότητες να στριμώξετε την Εργοδοσία.

Όταν ένα εργοστάσιο δουλεύει από τους εργαζόμενους, χωρίς την εργοδοσία, αυτό τρελαίνει τους εργοδότες. Τους ζορίζει. Ανοίξτε το κανάλι. Κάντε πρόγραμμα.  
Μπορείτε για μια ώρα να φέρετε νέα συγκροτήματα, να φέρετε αναλυτές, μπορείτε να κάνετε πολλά. Δικαιούστε να πληρωθείτε. 

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/toy-15.html
Τους διέλυσε και πάλι ο Παπαδάκης. Μπορεί να μην έκανε 40%, έκανε όμως περίπου 37%. Η διαφορά από τους άλλους; Κοντά στο 15%. Τους… παίζει εντελώς για πλάκα…

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_6504.html

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ BESTEND
Mήνυμα 1. Ο Γιαννίκος αφού δούλεψε τους εργαζόμενους του Επενδυτή ότι έχει βρεθεί δήθεν χορηγός για την εφημερίδα θόλωσε τα νερά για τα υπόλοιπα περιοδικά, δεν έδωσε καμία απάντηση για την τύχη τους και τώρα ψάχνει μανιωδώς…τυπογραφείο για να ξανατυπώσει το μαϊμού Tivo! Όποιος τολμήσει και τυπώσει το ψευτοπεριοδικό του Γιαννίκου θα έχει να κάνει μαζί μας είτε τους προλάβουμε στην εκτύπωση είτε αργότερα. Αν νομίζει ο Γιαννίκος ότι μπορεί να επαναλάβει τα ψέματα που ξεφούρνισε στους συναδέλφους του Άλτερ για να κερδίσει χρόνο είναι γελασμένος. Το δηλώνουμε ευθέως, όποιος παίξει με το ψωμί των παιδιών μας θα έχει να κάνει μαζί μας.

Mήνυμα 2 προς το πρακτορείο Ευρώπη. Κάνατε την αλητεία και μοιράσατε παράνομα το ψευτομαϊμού περιοδικό του Γιαννίκου. Εάν ξανακάνετε το ίδιο αυτή την εβδομάδα αυτό σημαίνει για εμάς πόλεμος. Αυτά που θα δείτε στο πρακτορείο σας δεν τα έχετε ξαναδεί. Να ξέρετε κύριοι ανευθυνο-υπεύθυνοι, όποιος παίξει με την τύχη τη δική μας θα έχει άσχημη κατάληξη. Τολμήσετε να μοιράσετε το ψευτοπεριοδικό του Γιαννίκου και θα μας βρείτε έξω από τις πόρτες σας. Ούτε τα Ματ δεν θα μας βγάλουν από εκεί.

Μήνυμα 3 προς τους εργαζόμενους του πρακτορείου Ευρώπη. Συνάδελφοι, αρνηθείτε να μοιράσετε το περιοδικό μαϊμού που σας φέρνει ο Γιαννίκος. Μην παίζετε παιχνίδια στις πλάτες μας. Ο Γιαννίκος αν θέλει να βγάλει το Tivo είμαστε εδώ και τον περιμένουμε αρκεί να μας εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μας. Μην παίζετε το παιχνιδάκι ενός αδίστακτου ανθρώπου που προσπαθεί να σωθεί με τις πλάτες τις δικές σας. Εμποδίστε με όποιο τρόπο αυτή την κατάφορη αδικία.

Μήνυμα 4 προς τους απεργοσπάστες της Bestend: «Συνάδελφοι» εσείς που στα μουλωχτά βοηθάτε τον Γιαννίκο να ξαναστήσει τα περιοδικά του κόντρα στους φίλους σας και τους συναδέλφους σας να το έχετε υπόψη σας, τώρα μπορείτε να κρύβεστε, τώρα μπορεί να θεωρείτε ότι δεν σας έχουμε ενοχλήσει. Σημειώστε το όμως και βάλτε το καλά στο μυαλό σας, εσείς δεν είστε πιο πονηροί από εμάς, εσείς δεν είστε πιο έξυπνοι από εμάς. Δεν είναι επιλογή σας να βγάζετε ένα ψευτοπεριοδικό στις πλάτες τις δικές μας, στον ιδρώτα και το αίμα που έχουμε χύσει εμείς. Αν ο Γιαννίκος βγάλει δεύτερο περιοδικό με τη βοήθειά σας θα σας βρούμε όπου κι αν βρίσκεστε και θα λογαριαστούμε. Ή όλοι θα πάρουμε τα λεφτά που μας χρωστάει ο Γιαννίκος ή κανένας.

Μήνυμα 5 προς Γιαννίκο και διάφορους παρατρεχάμενους, τσιράκια του αφεντικού: αν θεωρείτε ότι το Tivo είναι κερδοφόρο περιοδικό και θέλετε να το διατηρήσετε ελάτε εδώ και βγάλτε το από την εταιρεία μας και από τα γραφεία μας. Πληρώστε αυτά που μας χρωστάτε και πιάνουμε αμέσως δουλειά. Δεν ζητούμε ούτε παραπάνω, δεν ζητούμε όμως ούτε και παρακάτω. Γιαννίκο, στο λέμε και γράψτο καλά, άλλο περιοδικό μαϊμού δεν πρόκειται να βγάλεις. Είμαστε εδώ και σας περιμένουμε για να ξαναβγάλουμε το Tivo. Αν νομίζεις ότι θα τις σκαπουλάρεις βγάζοντας μαϊμού περιοδικά με απεργοσπάστες είσαι γελασμένος. Δεν θα σου περάσει αυτή τη φορά.

Συνάδελφοι, ο Γιαννίκος για άλλη μια φορά μας δουλεύει. Μην του επιτρέψουμε να κερδίσει χρόνο όπως έκανε με το Άλτερ. Πρέπει τώρα να κινητοποιηθούμε και να αποκλείσουμε τα θέατρα του Γιαννίκου, όπως επίσης και όλες τις άλλες επιχειρήσεις που έχει χτίσει με τον ιδρώτα το δικό μας. Ας μην καθόμαστε να τον περιμένουμε. Μην του δώσουμε την ευκαιρία να ξεγλιστρήσει. Μην τον αφήσουμε να φτιάξει παράλληλη εταιρεία στην Bestend και να βγάλει τους τίτλους από εκεί. Αυτό θα είναι το τέλος μας.

Υπογραφή
μια ομάδα εργαζομένων που δεν πείθεται εύκολα από τις ψευτιές του Γιαννίκου

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/127.html

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Εκατόν είκοσι επτά δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απ’ όλη την Ελλάδα υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας για τις διαρκείς κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων που τελικώς απαξιώνουν τη δημόσια τηλεόραση. Η επιστολή…αναλυτικά:

«Μετά από βδομάδες κινητοποιήσεων» γράφουν, «οι οποίες, –ανεξαρτήτως των διαφορετικών απόψεων για την τακτική- οδήγησαν στην ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των αιτημάτων μας, περάσαμε, πλέον σε κινητοποιήσεις… έτσι, χωρίς πρόγραμμα.

»Κι αυτές οι κινητοποιήσεις «συνδικαλιστικής γυμναστικής» πραγματοποιούνται σε μια περίοδο πελώριας κρίσης και δοκιμασίας της ελληνικής κοινωνίας, σε μια εποχή μεγάλης όξυνσης της κρίσης και στο χώρο των media. Σ’ αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, κάποιοι/ες έχουν επιλέξει να διατηρούν, για μεγάλο διάστημα, κλειστή την ΕΡΤ, παρότι προτάθηκαν εναλλακτικές μορφές διεκδίκησης των αιτημάτων.

»Δημιουργείται έτσι η εντύπωση ότι είμαστε ένα «περιούσιο» τμήμα εργαζομένων κι ότι αδιαφορούμε για την περιρρέουσα κοινωνική ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, αυτοχειριαζόμαστε, καθώς από τη μια αποξενώνουμε ακροατές και τηλεθεατές, δηλαδή, δωρίζουμε τους «φυσικούς μας συμμάχους» στους «ανταγωνιστές» κι από την άλλη χάνουμε την ευκαιρία να λειτουργήσουμε σαν όαση μέσα σε ένα άνυδρο και σε κρίση ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

»Ακόμα χειρότερα ο «φετιχισμός των κινητοποιήσεων» συνοδεύεται από την πλήρη διακωμώδηση των δημοκρατικών διαδικασιών. Γιατί τι άλλο είναι ν’ αποφασίζουν οι ψήφοι 50, περίπου, ανθρώπων για τους πάνω από 600 δημοσιογράφους της ΕΡΤ στην Αθήνα και τους πάνω από 700, αν συνυπολογισθούν οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών; Και, μάλιστα, ν’ αποφασίζουν μέσα από διαδικασίες που δεν προβλέπονται από το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ ούτε είναι θεσμισμένες. Διαδικασίες, δηλαδή, συχνών, πολύωρων και βασανιστικών συνελεύσεων στις οποίες, ακόμα κι όσοι/ες κατόρθωναν να παρευρεθούν, συχνά δεν άντεχαν να παραμένουν ως το τέλος.

»Για όλους αυτούς τους λόγους, όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο λέμε φτάνει πια. Το ποτήρι ξεχείλισε. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ιδιοκτήτες της ΕΡΤ είναι οι φορολογούμενοι πολίτες. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη μια ΕΡΤ κρατικό κομματικό μαγαζί των εκάστοτε κυβερνώντων αλλά ούτε και μια ΕΡΤ «ιδιωτική επιχείρηση» των εργαζομένων σε αυτήν.

»Ο τόπος χρειάζεται μια σύγχρονη, δυναμική και υγιή δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πάνω και πριν απ’ όλα, όμως, αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε όλοι/ες, χρειάζεται μια ανοιχτή και λειτουργούσα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Το κείμενο υπογράφουν:

1) Αγγελοπούλου Αγγελική – ΝΕΤ
2) Αδαμόπουλος Ανδρέας – ΕΡΑ Πάτρας
3) Αλαφογιώργος Αντώνης – ΝΕΤ
4) Αλεβίζου Έλενα – ΝΕΤ FM
5) Ανανιάδης Νότης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
6) Αναργύρου Δήμητρα – ΕΡΑ Πάτρας
7) Ανδριώτης Γιάννης – ΕΡΑ Κέρκυρας
8) Ανυφαντή Αγγελική – ΕΡΑ Πάτρας
9) Αρπλιάς Αλέκος – Διεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών
10) Αρσένη Δέσποινα – ΕΡΑ Τρίπολης
11) Βαγιάνος Άγης – ΝΕΤ FM
12) Βασιλάκης Κώστας – ΕΡΑ Ηρακλείου
13) Βασιλόπουλος Βασίλης –Πολυμέσα
14) Βενιανάκη Ρένα – ΕΡΑ Ρόδου
15) Βοτζάκης Σήφης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
16) Γαβριλιώτη Μαριέττα – ΕΡΑ Ρόδου
17) Γαλανόπουλος Γιάννης – ΕΡΑ Τρίπολης
18) Γαλάτσης Γιώργος – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
19) Γάτας Άρης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
20) Γεωργακόπουλος Θανάσης –ΝΕΤ FM
21) Γεωργίου Μαρία –ΝΕΤ FM
22) Γιανναράκος Γιώργος – NET FM
23) Γιαννώτας Γιώργος – ΝΕΤ FM
24) Γιάτσιος Γιάννης – ΕΡΑ Λάρισας
25) Γκλιάνα Στέλλα – ΝΕΤ
26) Δαφιώτη Αθανασλις – ΕΡΑ Αιγαίου
27) Δημάκας Λουκάς –NET FM
28) Δημητριάδης Γιάννης – Kosmos FM
29) Διαμαντή Δέσποινα – ΕΡΑ Ροδου
30) Διαμαντοπούλου Δήμητρα – ΄ΕΡΑ Πύργου
31) Δούκας Προκόπης – ΝΕΤ
32) Δρακάτου Αντιγόνη – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
33) Ζαβουδάκης Χάρης – ΕΡΑ Αιγαίου
34) Ζαούτσος Αλέξανδρος – ΕΡΑ Λάρισας
35) Ζερβού Βασιλεία –ΝΕΤ FM
36) Ζορμπάς Βαγγέλης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
37) Ηλιάδη Θεοδώρα – ΝΕΤ
38) Θεοδώρου Στέλλα – ΝΕΤ FM ( συμβασιούχος)
39) Καμπουρίδου Θάλια – ΕΡΑ Σερρών
40) Καπετάνη Μάρω – ΝΕΤ FM
41) Καπογιάννης Πάνος – ΕΡΑ Πύργου
42) Καρανικόλας Δημήτρης – ΝΕΤ
43) Καραμίντζου Ματίνα – ΝΕΤ
44) Καραχάλιος Γιώργος – ΕΡΑ
45) Καρυωτάκης Δημήτρης – ΕΡΑ Ηρακλείου
46) Κασσιμάτη Νίνα – ΕΡΑ Τρίπολης
47) Κατούφα Ευγενία –ΝΕΤ FM
48) Κατσαρού Ελευθερία – ΕΡΑ Λάρισας
49) Κατσαρού Κατερίνα – ΕΡΑ Κέρκυρας
50) Κατσουλάκη Σταυρούλα – ΕΡΑ Ηρακλείου
51) Κοζάκου Μαρία – ΕΡΑ2
52) Κοντός Χρηστος – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
53) Κοτρωνάκης Στέφανος – Διεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών
54) Κούβαλης Βασίλης – ΕΡΑ Τρίπολης
55) Κουκουλάς Κώστας – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
56) Κουτσογιάννη Ελπίδα – ΕΡΑ Λάρισας
57) Κωνσταντινίδης Δημήτρης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
58) Λαγός Αντώνης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
59) Λάλος Παύλος – ΕΡΑ Λάρισας
60) Λαχανάς Αλέξανδρος – ΝΕΤ FM, ΝΕΤ
61) Λαχουρή Δήμητρα – ΕΡΑ Αιγαίου
62) Λιναρδάτου Οντίν – ΝΕΤ
63) Λουκάς Λουκάς – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
64) Μάνος Παντελής – NET FM
65) Μανουσουδάκη Νεκταρία – ΕΡΑ Ηρακλείου
66) Μαντάς Ζαχαρίας – ΕΡΑ Πύργου
67) Μανώλη Ελένη – ΕΡΑ Βόλου
68) Μαραθιάς Ανδρέας – ΝΕΤ FM
69) Μαυρογιάννη Μυρσίνη – ΕΡΑ Λάρισας
70) Μαυρογιαννίδης Πέτρος – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
71) Μέγα Χριστίνα – ΕΡΑ Ρόδου
72) Μέγας Χρήστος – NET FM
73) Μελέτης Νίκος – ΝΕΤ
74) Μενεγάκης Λεωνίδας – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
75) Μήτρα Δώρα – ΕΡΑ Βόλου
76) Μητρούσιας Ευάγγελος – ΕΡΑ Λάρισας
77) Μιαούλης Αριστείδης – ΕΡΑ Ρόδου
78) Μιχελιδάκη Μάριον – ΝΕΤ
79) Μοσχάτ Μαρίνα – ΕΡΑ Κέρκυρας
80) Μπιλάλη Χρύσα – Διεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών
81) Μπίτα Αρετή – ΝΕΤ FM
82) Μπρούσαλη Πέγκη – ΕΡΑ Τρίπολης
83) Μυρισκλαβος Γιωργος – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
84) Νικολάου Μαρία – ΕΡΑ Κομοτηνής
85) Ξιάρχος Γιώργος – ΕΡΑ Καλαμάτας
86) Οικονομόπουλος Σταύρος ΝΕΤ FM (συμβασιούχος)
87) Παναγιωτόπουλος Αντώνης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
88) Παντελάκης Γιάννης – ΝΕΤ FM
89) Παπαδημητρίου Βαγγέλης – ΝΕΤ FM
90) Παπανικολάου Βασίλης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
91) Παρθύμου Μιμίκα- Ερα Ζακύνθου
92) Πασχαλινού Αννίτα – Πολυμέσα
93) Πατραμάνη Σοφία – ΝΕΤ FM
94) Παύλου Φρόσω – ΕΡΑ Βόλου
95) Παχάκης Γιωργος – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
96) Πλάγος Μπάμπης – ΕΡΑ Πύργου
97) Πλευριάς Χρήστος – ΕΡΑ Πύργου
98) Ποτέας Βαγγέλης – ΕΡΑ Καλαμάτας
99) Πουλόπουλος Γρηγόρης – ΕΡΑ Καλαμάτας
100) Ραυτοπούλου Ελένη – ΕΡΑ Βόλου
101) Σαντοριναίου Βίκυ – ΝΕΤ FM
102) Σαντοριναίος Γιάννης – NET FM
103) Σαμαράς Πάνος –ΕΡΑ ΣΠΟΡ
104) Σαράντος Χρηστος – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
105) Σαρελάκος Λευτέρης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
106) Σερέτη Κατερίνα – ΝΕΤ – FM
107) Σκυφτας Φανης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
108) Σπυράκος Νίκος – ΝΕΤ FM
109) Σπυριδάκη Αναστασία – ΕΡΑ Αιγαίου
110) Σπύρου Βίκυ – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
111) Σταυρουλάκης Μανώλης – ΝΕΤ
112) Τάτσης Γρηγόρης – ΕΡΑ ΣΠΟΡ
113) Ταραμπίκου Ιωάννα – ΝΕΤ FM
114) Τζανακάκη Βάσω – ΝΕΤ
115) Τζινέλλη Μυρσίνη – ΕΡΑ Αιγαίου
116) Τομαρά Μαρία – ΕΡΑ Καλαμάτας
117) Τσάβαλος Κώστας – ΝΕΤ FM
118) Τσαραγκλή Κλέρυ – ΝΕΤ FM
119) Τσελίκα Νίκη – ΝΕΤ
120) Τσίλκος Μάκης –ΕΡΑ ΣΠΟΡ
121) Τσούτσιας Παναγιώτης – NET FM
122) Χαλβατζάκης Κώστας – ΝΕΤ
123) Χατζημιχάλης Διονύσης – ΝΕΤ FM
124) Χαραλαμπίδου Τζένυ – ΝΕΤ
125) Φερεντίνου Αριάνα – ΝΕΤ FM
126) Φρύσσα Κατερίνα – NET FM
127) Ψύχας Άρης – ΕΡΑ Λάρισας

Οι 127 υπογραφές δημοσιογράφων της ΕΡΤ κάτω από το κείμενο με τίτλο «Φτάνει πια» που ακολουθούν, συγκεντρώθηκαν το τελευταίο 24 ωρο και αφορούν τις απεργίες στην ΕΡΤ και όχι προφανώς τη 48ωρη απεργία της ΠΟΕΣΥ. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

4444
http://www.newpost.gr/post/99482/%CE%9C%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82%3a-%CE%A4%CE%BF-%C2%AB%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85…-%CF%86%CE%AD%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-18-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84.-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%B1-media!/

Μικρός, στο δημοτικό, ήθελε να γίνει οδηγός νταλίκας κι αργότερα ναυτικός. Σπούδασε ζωγραφική και ψυχολογία, αλλά η τύχη (ή η ατυχία) το’ φερε να ασχοληθεί με τη διαφήμιση. Ο Μάκης Σεριάτος, το αγαπημένο παιδί των media στον χώρο της διαφήμισης, αποτελεί πλέον τη νέα «βόμβα» στον χώρο της διαφήμισης, με απρόβλεπτες συνέπειες για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι επιταγές της εταιρείας του, της ASHLEY & HOLMES, έχουν αρχίσει να «κοκκινίζουν» και η αγορά νοιώθει ιλίγγους.

Ο δαιμόνιος (ως Κεφαλλονίτης) διαφημιστής, έχει υπάρξει ένα από τα πολύ αγαπημένα παιδιά των media, αν όχι το πιο αγαπημένο. Ο λόγος είναι απλός και λέγεται προαγορά χρόνου. Τον όρο έκανε διάσημο στην αγορά ο Κώστας Γιαννίκος του Alter, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι παρά τη στενή σχέση που υπήρξε κατά καιρούς, η ASHLEY δεν κατέρρευσε από τις τοξικές επιταγές του καναλιού του Μπουρναζίου.

Κατά καιρούς, ο Σεριάτος υπήρξε ο επίσημος διαφημιστής του Alpha του Κοντομηνά, του (πρώτου) ΣΚΑΙ του Αλαφούζου, του Alter του Αθανασούλη, του Alter του Γιαννίκου, του ΑΝΤ1 και άλλων πολλών μέσων, φτάνοντας μέχρι προσφάτως στον διαδικτυακό όμιλο του Γιαννακόπουλου.

Στα πάρτι του Σεριάτου, στην πολυτελή κατοικία στο Κεφαλάρι, λένε ότι έβλεπες και καναλάρχες και επιχειρηματίες και πολιτικούς και μεγαλοδημοσιογράφους.

Διαχειριζόταν βλέπετε, μεγάλους διαφημιστικούς λογαριασμούς. Το «μπαμ» για την πορεία ανόδου, το έκανε το 1996, όταν ξεκίνησε η συνεργασία του με το McCANN WORLDGROUP. Επί κυβερνήσεων Σημίτη, διαχειρίστηκε τον λογαριασμό του ΟΤΕ, έχοντας άριστες σχέσεις- σύμφωνα με τις πληροφορίες- με τους Τάσο Μαντέλη και Γιώργο Σκαρπέλη. Ακολούθησαν τράπεζες, αυτοκίνητα, η Coca Cola, και κρατικές καμπάνιες- πολλές κρατικές καμπάνιες..

Με τη McCANN τα έσπασε και δημιούργησε το Ashley Worldgroup τον πρώτο ελληνικό πολυεθνικό Όμιλο Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας στη N.A. Ευρώπη. Περιλάμβανε τις εταιρείες Ashley & Holmes, Le Spot Productions, United Media, Politics, Zenteam και Alco. Διέθετε 13 συνεργαζόμενα γραφεία σε Αθήνα, Βιέννη, Βουκουρέστι, Σόφια, Τίρανα, Σκόπια, Κόσοβο, Λεμεσό, Σαράγεβο, Βελιγράδι, Λουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ και Λοτζ.

Manager of the year 2005, ο Σεριάτος έμενε πλέον σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, το Κεφαλάρι, σε ιδιόκτητη μονοκατοικία, είχε σκάφη και Καγιέν, οδηγούς και σωματοφύλακες, στρατιά σεκιουριτάδων έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Παπανικολή στο Χαλάνδρι. Παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Καπελετζή, διατηρούσε και πολλές φιλίες στον χώρο του τύπου.

Κατά καιρούς, συνεργάστηκε με πολλές διαφημιστικές εταιρείες. Λόγου χάρη, άρχισε να συνεργάζεται με την «Καραμέλα» της Αγάπης Βαρδινογιάννη, λίγο πριν το ΠΑΣΟΚ χάσει το 2004 την εξουσία.
Στα χρόνια της ΝΔ, ο Σεριάτος δεν ήταν αυτός που ήταν επί Σημίτη, αλλά δεν έπεσε και στη μαύρη φτώχεια. Τους λογαριασμούς του, παρά τις κακές σχέσεις με τον Ρουσόπουλο, έβρισκε τρόπο και τους έπαιρνε. Η εταιρεία όμως, είχε αρχίσει να πέφτει.

Η αγορά θεώρησε ότι η είσοδος του Ρέστη στην ASHLEY θα έφερνε την επιστροφή του Σεριάτου στις κορυφαίες θέσεις της διαφήμισης. Όμως ήταν μια σχέση που δεν μακροημέρευσε. Ή τουλάχιστον, όχι όσο θα ήθελε ο Σεριάτος. Στα τελευταία, έγινε προσπάθεια ώστε ο Ρέστης που κατέχει το 33%  να αγοράσει και τις υπόλοιπες μετοχές, αλλά αυτή η προσπάθεια δεν απέδωσε καρπούς. Ο εφοπλιστής- λένε, τα έχει πάρει εδώ και καιρό στο κρανίο με τον Σεριάτο και τις κινήσεις του. Έχει διαχωρίσει τη θέση του και αυτή η ρήξη οδήγησε και την ASΗLEY στη σημερινή κατάσταση.

Ο Σεριάτος στο βιογραφικό του δηλώνει ότι «από την αρχή της καριέρας του μέχρι και σήμερα ρισκάρει. Έχει μάθει να κερδίζει αλλά και να χάνει. Είτε έτσι είτε αλλιώς, παραμένει λάτρης του φλερτ με τον κίνδυνο». Αγαπημένο του σλόγκαν ήταν για χρόνια το «nothing impossible» και η ζωή τον επιβεβαίωσε…

Η ASHLEY, όπως αναφέρει το advertising.gr , σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις έχει υποχρεώσεις, που ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ προς διάφορους προμηθευτές και συνεργάτες. Όσον δε αφορά τα Μ.Μ.Ε., η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: περί τα 4 εκατ. ευρώ στο Mega, 3 εκατ. ευρώ στον ΑΝΤΕΝΝΑ, 1,2 εκατ. ευρώ στον ΣΚΑΙ, 1 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ, 800.000 ευρώ στην Καθημερινή, 600.000 ευρώ στον Πήγασο και ακολουθούν το «Πρώτο Θέμα» η «Real News» και πολλοί άλλοι…

Χριστίνα Αναστασίου

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_9951.html

Γράφει ο Μηντιολόγος
Έντονο είναι το παρασκήνιο αυτή την περίοδο για την ΕΡΤ, τόσο όσο αφορά στη διοίκηση και τους διευθυντές, αλλά και τους παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών. Οι εκλογές είναι κοντά και τα κόμματα που συμμετέχουν στην…συγκυβέρνηση επιχειρούν να περάσουν κάποιες από τις επιλογές τους.
Όσον αφορά στη διοίκηση οι πληροφορίες λένε ότι τελικά, παρά τις αρχικές της ενστάσεις η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ έδωσαν το πράσινο φως να τοποθετηθεί ως πρόεδρος ο δημοσιογράφος που έχει προτείνει ο Λουκάς Παπαδήμος και σύντομα θα γίνει η ανακοίνωση του ονόματος. Στη συνέχεια δε η συμφωνία είναι, ο πρόεδρος που θα τοποθετηθεί να καταλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και να γίνει αλλαγή όλων των μελών του ΔΣ, από πρόσωπα στα οποία θα έχουν συμφωνήσει και τα τρία κόμματα.

Όμως η υποχώρηση της ΝΔ όσον αφορά στο πρόσωπο του προέδρου μαθαίνουμε ότι δεν είναι χωρίς ανταλλάγματα αφού σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες θα είναι από το χώρο της ο νέος διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης και τα ονόματα που πρότεινε η ΝΔ είναι αυτά του Μανώλη Κοττάκη και του Γιώργου Κουβαρά με τον δεύτερο να έχει περισσότερες πιθανότητες.

Ενστάσεις και μάλιστα σοβαρές έχουν προκύψει και για τους παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, καθώς αυτοί είναι που διαμορφώνουν καθημερινά την κοινή γνώμη που παρακολουθεί την κρατική τηλεόραση.

Έτσι ακούγεται ότι για τον Κ. Αρβανίτη έχουν βάλλει βέτο και από τη ΝΔ και από τον ΛΑΟΣ. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις πάγιες ενστάσεις που έχει γι αυτόν και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος -ο οποίος είναι και ένας εκ των υπογραφόντων την ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων στην ΕΡΤ και έχει αναφερθεί απαξιωτικά για το πρόσωπό του Αρβανίτη σε συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου επί Παπανδρέου- φαντάζει σχεδόν απίθανο να συνεχίσει την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής, ενώ ακούγονται έντονα τα ονόματα της Νικόλ Λειβαδάρη, του Γιάννη Λοβέρδου, του Χρήστου Μιχαηλίδη και της Λίνας Κλείτου, ως πιθανών παρουσιαστών της εκπομπής.

Ανάλογες ενστάσεις υπάρχουν από τη ΝΔ και για δύο άλλους παρουσιαστές εκπομπών στη ΕΡΤ, λόγω της στενής συγγένειας που έχουν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον Τάκη Σπηλιόπουλο, γαμβρό του Παρασκευά Αυγερινού και συνταξιούχο της ΔΕΗ ( άραγε επιτρέπεται να εργάζονται οι συνταξιούχοι;), αλλά και για την Μαρία Σαράφογλου, κόρη πρώην Δημάρχου και στελέχους του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Μια ακόμα ένσταση που υπάρχει για την Σαράφογλου είναι η συγγένεια πρώτου βαθμού που έχει με εργαζόμενο στην ΕΡΤ, καθώς σύμφωνα με όσα ίσχυσαν πέρυσι δεν μπορούν να προσληφθούν δύο άτομα από την ίδια οικογένεια.

Λιγότερες είναι πάντως οι ενστάσεις για την Μπήλιω Τσουκαλά, αφού και έμπειρη είναι και η εκπομπή της δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και για τον Αμυρά που παρουσιάζει το «Μένουμε Ελλάδα» , αλλά όχι και για την συμπαρουσιάστριά του Ράνια Τσιτσιμπίκου, η οποία λόγω της στενής συγγένειας που έχει με τον Λάμπη Ταγματάρχη δύσκολα θα επανέλθει στην παρουσίαση της εκπομπής.
Οι ενστάσεις αυτές έχουν κατατεθεί αρμοδίως και σύμφωνα με τις πληροφορίες σύντομα, πολύ σύντομα, θα γίνουν οι τελικές επιλογές και οι ανακοινώσεις.

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_3972.html

Κι όμως με μερικές έξυπνες κινήσεις η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία και να βοηθήσει μια ολόκληρη κοινωνία. Η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός και έτσι είτε με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό, είτε με τα κρουαζιερόπλοια η κίνηση αυξήθηκε.
Πρωταθλήτριες περιοχές η… Κως και η Ρόδος. Τα Δωδεκάνησα αντέχουν στην κρίση και αυξάνουν τον τουρισμό τους.

Σε ποσοστό 8,65% διαμορφώθηκε η αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2011, με 11.528.782 επιβάτες να επισκέπτονται τη χώρα το 2011, σε σύγκριση με 10.611.219 το 2010.

Σε επίπεδο προορισμού, στην κορυφή της κατάταξης με τη μεγαλύτερη αύξηση στις τουριστικές αφίξεις σε ετήσια βάση βρίσκεται η Κως με ποσοστό 22,41%, ενώ ακολουθεί η Ρόδος με 22,06%. Τρίτο κατά σειρά είναι το Ηράκλειο με άνοδο 12,59% (2,173 εκατ. τουρίστες από 1,930 εκατ.), ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 11,25%, αν και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξυπηρετεί το καλοκαίρι προορισμούς όπως η Χαλκιδική και η Πιερία.

Τα Χανιά ενισχύθηκαν κατά 10,75%, η Σαντορίνη κατά 10,36%, η Σάμος κατά 8,58%, η Κέρκυρα κατά 8,18%, η Ζάκυνθος 6,75%, η Σκιάθος 5,99%. Οριακή ήταν η αύξηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου (0,26%), ενώ οριακά αρνητική ήταν η πορεία της Κεφαλονιάς με πτώση 0,11%. Τη χαμηλότερη επίδοση του έτους παρουσιάζει ο προορισμός της Αθήνας, με μείωση 3,64% (2.887.403 αφίξεις το 2011 από 2.996.573 το 2010)…

dete.gr
4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_1043.html

Το θέμα ετέθη από τους “Ραδιο Αρβύλες”: Τι θα γίνει αν η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου?
Η … απάντηση: Ντόρος…

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_2969.html

Με ποια κριτήρια ανανεώνουν τις συμβάσεις και ποιοι επιστρέφουν. Το… τέχνασμα του Τσιτσιμπίκου…
Επιστροφή της πρωινής ζώνης της ΝΕΤ δείχνουν οι εξελίξεις, δηλαδή, του Κώστα Αρβανίτη, της Μαρίας Σαράφογλου, καθώς και της Μπήλιως Τσουκαλά, αλλά και της… ομάδας των τριών της εκπομπής, «3NET», Γιάννη Πολίτη, Χρήστου Μαχαίρα και Κωνσταντίνου Ζούλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24.gr, τα κριτήρια που μπαίνουν για την ανανέωση των συμβάσεων είναι τα εξής τέσσερα: α)μονοθεσία, β) ΑΜΕΑ, γ) πολύτεκνοι και δ) πτυχιούχοι και ξένες γλώσσες. Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης προσέθεσε και δύο επιπλέον μεταβλητά κριτήρια α)πρόσωπα που έχει επενδύσει η ΕΡΤ (όσες δουλειές κι αν
έχουν) και β) εισήγηση του διευθυντή (μ΄αυτό το τέχνασμα, θα τον πάρουν με τις ντομάτες)…

Σχόλιο: Όσοι ανησυχήσατε για την Σαραφογλου μην ανησυχείτε. Η Γυναίκα έχει βύσμα, όπως και οι άλλοι φυσικά. ΕΡΤ σημαίνει κομματόσκυλα κατά 99%.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/media_16.html

«Πού πήγαν τα λεφτά» που πήραν οι βαρόνοι των ελληνικών media;

Στα 730 εκατ. ευρώ οι δανειοδοτήσεις των εκδοτικών εταιρειών.
Τι δείχνουν οι … ισολογισμοί για τον ταλαντούχο κ. Γιαννίκο
(αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική εφημερίδα “Οι Εργαζόμενοι του Επενδυτή”)

«Νταβατζήδες» τούς είχε αποκαλέσει πριν από λίγα χρόνια ο Κώστας Καραμανλής.

Τον τελευταίο καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου ξιφουλκεί εναντίον τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται είτε για μπαταχτσήδες είτε για καιροσκόπους και υπονομευτές του πολιτικού συστήματος. Προ ετών, ο οξυδερκής Χρήστος Πασαλάρης τούς είχε «κωδικοποιήσει» ως «βαρόνους των media».

Και στις τρεις περιπτώσεις στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι εκδότες του Τύπου και εν γένει τα αφεντικά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για τους οποίους η πεμπτουσία της είδησης είναι τα προσωπικά τους συμφέροντα…

Άλλοτε ωμά και εξόφθαλμα και άλλοτε σκιώδη και υποκρυπτόμενα, μέσα από τις άτυπες τριγωνικές συναλλαγές με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία και το τραπεζικό σύστημα. Το «δούναι και λαβείν» είναι κλασική συνταγή για τους βαρόνους και τους βαρονέτους των media, των οποίων τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία είναι αντιστρόφως ανάλογα με τη θνησιγενή εικόνα που παρουσιάζουν οι ισολογισμοί των εκδοτικών εταιρειών.

Διότι το «πόθεν έσχες» μπορεί μεν να ισχύει για τους δημοσιογράφους, αλλά αποτελεί επί της ουσίας «μαύρο κουτί» για τους εκδότες. Στην Ελλάδα της βαθιάς ύφεσης, της άγριας φορολογικής επιδρομής και της αποδόμησης της κοινωνικής συνοχής, ο εργασιακός χώρος του Τύπου βιώνει οριακές καταστάσεις. Αυτά που δημοσιογράφοι αποκαλούν «μαγαζιά» είτε κλείνουν είτε απειλούνται με «λουκέτο», η ανεργία θεριεύει, ενώ μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι περιπτώσεις των εργαζομένων μεν, αλλά απλήρωτων επί μήνες, συντακτών.
Κάτω από αυτές τις ζοφερές συνθήκες, το ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά» συνιστά μια ιδιαίτερη πτυχή και για τα πεπραγμένα στις επιχειρήσεις των media.

Ερώτημα το οποίο αφορά τα μεγάλα δανειακά κεφάλαια τα οποία αντλήθηκαν από τις τράπεζες και τα διαχειρίστηκαν οι επιχειρηματίες-εκδότες με ανορθολογικό τρόπο κατά την επιεικέστερη εκδοχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που πηγάζουν από τους ισολογισμούς του εννεαμήνου του 2011, επτά εκδοτικοί όμιλοι -Πήγασος, ΔΟΛ, Τηλέτυπος (Mega), Τεγόπουλος, «Καθημερινή», Αττικές Εκδόσεις, «Ναυτεμπορική») έχουν λάβει και συνεπώς χρωστάνε δάνεια συνολικού ύψους 507,2 εκατ. ευρώ. Αν σ’ αυτά προστεθούν τα 226,1 εκατ. ευρώ των τραπεζικών δανείων που βαρύνουν το Alter (στοιχεία 9μήνου 2010), τότε το ύψος των δανείων φτάνει στα 733,3 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι σε προγενέστερα διαστήματα οι επιχειρήσεις «σήκωσαν» πολλαπλάσια κεφάλαια από την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο και από αυξήσεις κεφαλαίου.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι με όλα αυτά τα δανειακά κεφάλαια δεν αποπληρώθηκαν μόνο οι μισθοί των εργαζομένων.

Ορισμένες εταιρείες έχουν «χρεώσει» μεγάλα ποσά σε επενδύσεις, αγορές παγίων ή και εξαγορές άλλων επιχειρήσεων. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μένει μετέωρο το ερώτημα της διασπάθισης κεφαλαίων, για τα οποία βεβαίως μόνο τα αφεντικά των media είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς την αλήθεια.

Σε ό,τι αφορά τη… δική μας Bestend, ο ισολογισμός της 31ης Δεκεμβρίου του 2010 δείχνει ότι έχουν αντληθεί περίπου 23 εκατ. ευρώ τραπεζικά δάνεια. Εξ αυτών οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις (από ομολογιακό και τραπεζική δανειοδότηση) προσεγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Άλλα 22 εκατ. ευρώ αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων. Πρόκειται δηλαδή για ανοιχτά δάνεια (συμβάσεις αλληλόχρεων λογαριασμών), τα οποία κατά κανόνα χορηγούν οι τράπεζες με προσωπικές εγγυήσεις των επιχειρηματιών. Είναι άγνωστο το τι έχει συμβεί με την περίπτωση του Κώστα Γιαννίκου, που είναι διευθύνων σύμβουλος της εκδοτικής εταιρείας. Επίσης, όπως είναι προφανές, από τον ισολογισμό δεν προκύπτει από ποιες τράπεζες έχουν ληφθεί δάνεια. Από μόνα τους τα 23 εκατ. ευρώ είναι ένα τεράστιο μέγεθος, καθώς τα γραφεία για τις εκδοτικές δραστηριότητες («Ο Κόσμος του Επενδυτή», «Tivo», «Δίφωνο», «Informer») είναι νοικιασμένα (περί τις 36.000 ευρώ τον μήνα το ενοίκιο), ενώ τα τελευταία χρόνια ουδείς έχει αντιληφθεί να έχει γίνει κάποια σημαντική δαπάνη προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της επιχείρησης (π.χ. αγορά νέων γραφείων, κομπιούτερ κ.ά). Δεδομένου του ότι τα αμέσως προηγούμενα χρόνια η κυκλοφορία της εφημερίδας και τα διαφημιστικά έσοδα ήταν πολύ μεγαλύτερα, είναι απορίας άξιο πού πήγαν τα μεγάλα δανειακά κεφάλαια που «σήκωσε» η Bestend.
Η οποία, στην περσινή χρήση, εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια και εντός του 2011 θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το τι έχει συμβεί. Στις σημειώσεις των ορκωτών λογιστών υπάρχουν και άλλες αιχμηρές παρατηρήσεις, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της Bestend διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 43,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 490.321 ευρώ αφορούν υποχρεώσεις προς ασφαλιστικά ταμεία και άλλα 1,2 εκατ. ευρώ είναι υποχρεώσεις από φόρους και τέλη.
Την ίδια στιγμή, το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού είναι 23,6 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι, αν ρευστοποιηθούν όλα τα στοιχεία της εταιρείας, θα καλυφθούν περίπου οι μισές υποχρεώσεις της. Καθίσταται προφανές ότι τόσο στην Bestend όσο και σε άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις θα πρέπει οι βασικοί μέτοχοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των εταιρειών. Αντ’ αυτού, οι εκδότες ζητάνε νέα δάνεια, για τα οποία όμως οι τράπεζες δεν δίνουν πλέον το πράσινο φως, καθώς οι επισφάλειες έχουν διογκωθεί και οι τραπεζίτες πασχίζουν να σωθούν οι ίδιοι και όχι να σώσουν άλλους τους οποίους στο παρελθόν έχουν «ευεργετήσει πλουσιοπάροχα», στο όνομα της γενικότερης διαπλοκής, όπως τουλάχιστον λένε οι κακές γλώσσες.

Μένει βέβαια να αποδειχθεί (από μια σοβαρή και ουσιαστική έρευνα) το αν και κατά πόσο τα δάνεια πήγαν όλα στις επιχειρήσεις ή ένα σημαντικό κομμάτι τους κατέληξε σε ιδιωτικές τσέπες.

Ανεξαρτήτως αυτών, τα στοιχεία από τους ισολογισμούς δείχνουν ότι ο Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα έχει 152,3 εκατ. ευρώ δάνεια, ενώ ο ΔΟΛ είχε ύψος δανείων 134,9 εκατ. ευρώ.

Τα δάνεια του Τηλέτυπου είναι 102,8 εκατ. ευρώ, ενώ η «Καθημερινή» έχει τραπεζικό δανεισμό 42,7 εκατ. ευρώ, αλλά διαθέτει το πλέον ισχυρό ταμείο (35,8 εκατ. ευρώ διαθέσιμα).

Για τις Αττικές Εκδόσεις τα δάνεια είναι 21,4 εκατ. ευρώ, ενώ η «Ναυτεμπορική» έχει περί τα 2 εκατ. ευρώ τραπεζικά δάνεια. Το εκπληκτικό είναι ότι ο τραπεζικός δανεισμός του Alter (226,1 εκατ. ευρώ) είναι σχεδόν ο μισός σε σύγκριση με την τραπεζική ενίσχυση που έχουν πάρει και οι 7 άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι τα χειρότερα για τον Τύπο είναι ακόμη μπροστά, με την έννοια ότι θα υπάρξουν μεγάλοι κραδασμοί ή και καταρρεύσεις θεωρητικά μεγάλων του χώρου.

Οι βαρόνοι των media τραβάνε το σκοινί στα άκρα, αρνούνται να κινηθούν με ορθολογική επιχειρηματική λογική και διατυμπανίζουν ότι, αν μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και γίνουν απολύσεις, τότε το μέλλον είναι «διασφαλισμένο». Ουδέν αναληθέστερον, γιατί τα χρέη που πρέπει να εξυπηρετηθούν είναι τεράστια μπροστά στα εργασιακά κόστη.
ergazomenoiependyti.wordpress.com

Σχόλιο: Οι Βαρόνοι των MEDIA πρέπει να ξέρουν ότι χωρίς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου δε σώζονται.  
Οι τραπεζίτες πως δίνουν δάνεια στα ΜΜΕ;  και μετά ζητάνε κρατικές εγγυήσεις. Να χρεοκοπήσουν και οι τράπεζες τέτοιες που είναι. Σάποιο σύστημα.
Όσοι βαρόνοι θέλουν να μείνουν στο χώρο, να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

4444

Διαχειριστή πάρε 8 βαθμούς ζέστης από την Αυστραλία και φερτους στην Αθήνα.  Ναι ο ήλιος είναι εδώ, ο ουρανός είναι γαλάζιος, αλλά πολύ κρύο.
Θέλω ζέστη στην Αθήνα. Τα άσχημα φαινόμενα όχι πάνω από 48 ώρες διάρκεια.

Advertisements

Posted January 17, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: