Τηλεόραση: http://www.bloomberg.com/tv/   Leave a comment

Τηλεόραση: http://www.bloomberg.com/tv/

18/01/2012

Μια και έχω ιατρικό πρόβλημα και δεν έχω κανένα βιβλιάριο υγείας, ούτε χρήματα.  Πως τα κατάφερες ρε νεοέλληνα; Αυτό που με τσατίζει είναι ότι θέλεις να λέγεσαι Ευρωπαίος.
Αφού λοιπόν, έχω ιατρικό πρόβλημα, θα πάω να επισκεφτώ τους Γιατρούς του Κόσμου.
Το πολυϊατρείο τους. Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Αν εγώ ήμουνα στην θέση τους και ερχόταν κάποιος σαν κι εμένα, θα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου. Στην ΓΑΔ… όταν πήγα, μετά την επίσκεψη μου, ο Σφακιανάκης αναβαθμίστηκε. Καινούριο πρόγραμμα, σεβασμός για την δουλειά τους σε παγκόσμιο επίπεδο κλπ. Το μόνο που τους λείπει είναι ένα καινούριο κτήριο. Σύγχρονο τεχνολογικά.

Αυτή την στιγμή η Ελλάδα περνά ανθρωπιστική κρίση.
Σε ποιον πρέπει να δοθούν χρήματα; Βοήθεια;

Πολλοί είναι αυτοί που είναι πλούσιοι άνθρωποι ή εταιρείες και θέλουν να δωρίσουν χρήμα.
Δυο πράγματα μετρούν: ένα, να δώσεις τα χρήματα, δυο να πιάσουν τόπο. Να υπάρχει αποτέλεσμα. Πρέπει να παρακολουθεις την διαδρομή του χρήματος.
Καλή δωρεά ήταν αυτή που έκανε ο Βαρδής στους πυροπλικτους, έκτισε από την αρχή τα σπίτια σε ένα χωριό. Μια διαχρονική δωρεά. Αποτελεσματική 100%.

Όσοι έδωσαν χρήματα στους διεφθαρμένους πολιτικούς, όπως ο Αγγελόπουλος, δε ξέρουν τι έγιναν τα χρήματα τους.
Όσοι θέλετε να δωρίσετε, να τηρείτε τους δυο κανόνες που ανάφερα.

“….Οι πριν από τρία χρόνια γεμάτοι θλίψη και απόγνωση κάτοικοι του χωριού, σήμερα έλαμπαν από χαρά και έσφιγγαν με ευγνωμοσύνη το χέρι της κυρίας Βαρδινογιάννη που τήρησε την υπόσχεση της,  για την αναγέννηση της Μακίστου, ενός από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Ηλείας που επλήγησαν από τις φωτιές του καλοκαιριού του 2007, αναγκάζοντας τους κατοίκους του να στερηθούν τα σπίτια τους και τους κόπους μιας ζωής.
Τότε, ανάμεσα στους πρώτους που στάθηκαν στο πλευρό των πυρόπληκτων συμπολιτών μας, ήταν ο Πρόεδρος του Ομίλου Βαρδινογιάννη, κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης, και η σύζυγός του Μαριάννα, που βλέποντας το μέγεθος της καταστροφής και την απόγνωση των κατοίκων της Μακίστου, αποφάσισαν να την ξαναχτίσουν. Τον Οκτώβριο 2007 άρχισε η εκπόνηση των μελετών για κάθε επιμέρους οικοδομή  και μέχρι το τέλος του 2009 είχε παραδοθεί και η τελευταία οικοδομή του χωριού.Το σύνολο του έργου περιελάμβανε  την ανέγερση και την ανακατασκευή 70 ανεξάρτητων κατοικιών, και 2 εκκλησιών καθώς και τη διαμόρφωση της πλατείας….”

“….Εκ μέρους των κατοίκων του χωριού μίλησε ο  κ. Νικόλαος Λαμπρόπουλος,  καθηγητής μαθηματικών που  την καλωσόρισε, λέγοντας: «Εσείς, κυρία Μαριάννα, ο σύζυγός σας ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη που προσφέρει δουλεια σε τόσους συνανθρώπους μας, κάνατε αυτό που ήταν πέρα από τις προσδοκίες όλων μας!…Εβδομήντα οικογένειες έμειναν στις ρίζες τους, δεν ξενιτεύτηκαν, δεν ερήμωσε το χωριό. Χάρη σε εσάς. Φροντίσατε για όλα, αφουγκραστήκατε τις ανάγκες μας και σε ελάχιστο χρόνο μας παραδώσατε καινούρια σπίτια για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Είμαστε ευγνώμονες σε εσάς, στον σύζυγό σας, τον κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη, στην οικογένειά σας. Σας ευχαριστούμε γιατί με τις πράξεις σας αποδείξατε ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με Άλφα κεφαλαίο, που μοιράζονται τον πόνο των άλλων και τηρούν τις υποσχέσεις τους. Οι προσευχές και οι ευχές μας μέσα στο εκκλησάκι του Αι-Γιώργη και της Παναγίτσας που επίσης ξανακτίσατε θα σας συνοδεύουν παντοτινά»…..”.

Εγώ δεν πρόκειται να γράψω “σάλτσες”, η δωρεά όμως που έκανε ο Βαρδής, είναι αποτελεσματική 100%. Αυτό μετρά. Η Ζωή δεν είναι “θεωρεία”.

Εγώ είμαι σε θέση να καταλάβω πότε μια δωρεά είναι αποτελεσματική. Εσύ αναγνώστη δε ξέρω πόσο ικανός είσαι. Όποτε χρησιμοποίησα το ζωντανό παράδειγμα του Βαρδή και του χωριού Μακίστου.

4444

Όπως το έγραψα, απαιτώ πλήρη διαφάνεια. Σωστά κινήθηκε το FBI. Είναι όμως μόνο αυτοί;
Διαφάνεια για μια καλύτερη Αμερική.
Όταν δίνεις 1 τρις και 200 δις δολάρια, το θέμα είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό.

 

Μια και είχαν απεργία τα Ελληνικά κανάλια άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο. Έτσι βρήκα και το bloomberg tv φυσικά οι περισσότεροι το ξέρετε.
Δωρεάν τηλεόραση, πολύ καλή εικόνα, εξαιρετική ποιότητα. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες.
Το πρόγραμμα είναι ζωντανό.

Δε φταίω εγώ που θα χρησιμοποιήσω την εικόνα του bloomberg για να γράψω λίγη ιστορία.
Δεν έχετε ιδέα για την πληροφορία.
Έτσι μπήκα σε ένα site πολύ καλό, αλλά μου ζητούσε χρήματα. Γιατί να πληρώσω; Είχε αρκετά κανάλια δε λέω, όμως γιατί να πληρώσω;
Οι ειδήσεις είναι ειδικό κομμάτι πληροφορίας. Αν κάποιος το προσφέρει σε πολύ καλή ποιότητα και δωρεάν, γίνεται κυρίαρχος.
Το bloomberg έχει πολλές δραστηριότητες. Δεν έχει μόνο την τηλεόραση. Έχει ένα καλάθι από δραστηριότητες. Από όσο γνωρίζω είναι επικερδές το bloomberg.

Θέλω μια τηλεόραση που μπορώ να βλέπω και να σερφαρω στο διαδίκτυο. Θέλω να παντρέψω την τηλεόραση με τον Η/Υ και το διαδίκτυο 3 σε 1. Η τιμή επίσης πρέπει να είναι φτηνή.
Η τηλεόραση πρέπει να κοστίζει όσο ένας Η/Υ και να κάνει και όσα κάνει ένας Η/Υ.

4444
Όταν κάνουν απεργία τα Ελληνικά ΜΜΕ, μια  εναλλακτική λύση είναι τα Κυπριακά ΜΜΕ.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1383068

Ο Paul Donovan, deputy head of global economics at UBS AG, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg αναφέρει  αναμένει μια πλήρη χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς η συμμετοχή στο PSI δεν θα είναι εθελοντική.

Όπως δήλωσε, «περιμένουμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας, με πλήρη ενεργοποίηση των CDS, καθώς εκτιμούμε ότι η συμφωνία για το PSI θα είναι μη εθελοντική, διότι δεν θα βρεθεί κάποιος να δεχθεί ένα haircut 68%».

Ωστόσο, εκτιμά ότι αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και πολλοί στην αγορά που να θεωρούν την Ελλάδα φερέγγυα.

«Εκεί που υπάρχει θέμα, είναι τι γίνεται με τις ελληνικές τράπεζες μετά από μια ελληνική χρεοκοπία, αυτή είναι η βασική ανησυχία», δηλώνει το στέλεχος της UBS.

Και εξηγεί ότι «σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας, πιθανότατα θα ακολουθήσουν και οι τράπεζες, θα χρειαστούν στήριξη ή και διάσωση. Ποιος θα το κάνει αυτό; Ποιος θα είναι ο δανειστής της ύστατης στιγμής, από την ώρα που το ελληνικό κράτος θα έχει χρεοκοπήσει;».

Προσθέτει δε πως αυτό είναι και ένα από τα «ψεγάδια» του ευρώ, καθώς δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος δανειστής ύστατης στιγμής. Αυτό που χρειάζεται κατά τον ίδιο, είναι να σωθούν οι τράπεζες πολύ γρήγορα, γιατί υπάρχει κίνδυνος απώλειας εμπιστοσύνης και μετάδοσης και εκτός Ελλάδας».

Σχόλιο: Τι λες για τους Έλληνες βαρόνους των MEDIA; τόσο δανεικό χρήμα έχουν πάρει.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1382991

Πολυάριθμα τεχνικά κλιμάκια ξεκίνησαν χθες τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας προετοιμάζοντας την κάθοδο των επικεφαλής της τρόικας η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών προσδιορίζεται για την Παρασκευή.

Θα προηγηθεί, αύριο, η νέα κάθοδος των εκπροσώπων του IIF υπό τον Τσάρλς Νταλλάρα ενώ έως την Παρασκευή θα παραμείνει στην Αθήνα και ο Χόρστ Ράιχενμπαχ της ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για τον συντονισμό της τεχνικής βοήθειας.

Από τις ΗΠΑ επιστρέφει και το κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών που ολοκλήρωσε χθες κρίσιμες επαφές στο ΔΝΤ για το PSI και το νέο μνημόνιο, ενώ η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την πρόοδο στους κοινοτικούς εταίρους την Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Eurogroup.

Στο ελληνικό έδαφος, η αρχή έγινε χθες με τις πρώτες διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τεχνικών κλιμακίων της τρόικας. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο υπολογισμός της αξίας των νέων δημοσιονομικών μέτρων αλλά και η καταγραφή της προόδου του μνημονίου σε κρίσιμα θέματα όπως τα κλειστά επαγγέλματα, οι ΔΕΚΟ και το κόστος μισθοδοσίας στο δημόσιο.

Τα τεχνικά κλιμάκια θέλουν να οριστικοποιήσουν την αξία των νέων μέτρων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπολογισμοί που έκαναν πριν από την κάθοδο στην Αθήνα έδειχναν ότι δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ, λόγω της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη ύφεσης αλλά και της μεγάλης δυστοκίας στην είσπραξη εσόδων.

Η ελληνική πλευρά επιχειρεί να πείσει ότι το ποσό θα είναι σημαντικά μικρότερο. Ευελπιστεί ότι το έλλειμμα του 2011 θα κλείσει σε επίπεδα κοντά στο 9,6%- 9,7% του ΑΕΠ βασιζόμενη στο ύψος των βεβαιωμένων φόρων που αναμένεται να εισπραχθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου, στην είσπραξη κονδυλίων της Ε.Ε. και στην συγκράτηση της τρύπας στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα θα είναι διαθέσιμα στα μέσα Μαρτίου. Η τρόικα όμως ζητά από τώρα συμφωνία για το ύψος των μέτρων καθώς θα πρέπει να αποφασιστούν άμεσα τα δύο μνημόνια:

– Το προσωρινό μνημόνιο θα πρέπει να παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup και να είναι έτοιμο έως την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής της 29ης Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα για να δοθούν τα 30 δισ. ευρώ που θα χρηματοδοτήσουν το PSI και θα γίνει επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

– Για τον Μάρτιο προσδιορίζεται χρονικά η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το νέο Μνημόνιο που θα ακολουθήσει τις δανειακές συμβάσεις και θα περιλαμβάνει τα μέτρα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά της τριετίας 2012- 2014.

4444
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/fitch_17.html

Έξω από τα δόντια μίλησε ο Έντουαρντ Πάρκερ, managing director της Fitch Ratings. Η ελληνική χρεοκοπία θα συμβεί σύντομα και δεν θα… αποτελεί έκπληξη, δήλωσε σε συνέντευξή του από τη Στοκχόλμη όπου και βρίσκεται.

Ο Πάρκερ δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και θα χρεοκοπήσει», όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης δεν πρόκειται να κατορθώσει να ανταπεξέλθει στην εξόφληση του ομολόγου των 14,5 δισ. ευρώ στις 20 Μαρτίου» δήλωσε.

Ακόμη, τονίζει πως οι προσπάθειες για μια συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το πώς θα διαχειριστούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας, θα συνιστούν χρεοκοπία για τη Fitch.
«Το αποκαλούμενο PSI, για μας, θα μετρά ως χρεοκοπία, είναι σίγουρα χρεοκοπία για εμάς».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «επομένως, δεν θα αποτελέσει έκπληξη όταν η ελληνική χρεοκοπία συμβεί πραγματικά, και την περιμένουμε να έλθει σύντομα». Εκτιμά δε ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη.
pamepreveza.gr

Σχόλιο: τι θα γίνει στις 20 Μαρτίου; Τα 14,5 δις είναι μικρο ποσό. Μη σας ξεγελούν. Μου θυμίζει το Lost και το κουμπί της κρίσης.
Επειδή δεν υπάρχουν δεδομένα για πόσα λεφτά χρωστά ο ένας στον άλλο, κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει αν η Ελλάδα παει σε στάση πληρωμών και μάλιστα σε βάθος χρόνου.
Μόνο όσοι έρχονται από το μέλλον ξέρουν τι θα γίνει!!!! κι αυτό αν δεν υπάρχουν χωροχρονικες δυσλειτουργίες και ανωμαλίες.

Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα εσείς δεν είστε αφερέγγυοι; Φυσικά και είστε. Απλά έχετε καλύτερους μηχανισμούς για να βρίσκετε χρήμα και να συγκαλύπτεται τις πράξεις σας.

Το 20 είναι δικός μου αριθμός.

Δεν είναι αφερέγγυο και το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος; Δημιουργήσατε ύφεση με την στυγερή λιτότητα, ξεχαρβαλιασατε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και δεν υπάρχουν έσοδα, δημιουργήσατε ανεργία και το μόνο που ξέρετε να λέτε: η Ελλάδα είναι αφερέγγυα. Πλάκα έχετε.
Αν ήμουν καθηγητής της οικονομίας και ήσασταν μαθητές μου, θα σας έκοβα από το πρώτο εξάμηνο. Δε σώζετε έτσι μια χώρα.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1383177

Σε ιστορικό χαμηλό διαμορφώθηκε η απόδοση των διετών ομολόγων στη δημοπρασία που πραγματοποίησε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Πρόκειται για άνοιγμα (re-opening) του ίδιου δανειακού τίτλου που δημοπρατήθηκε στις 16 Νοεμβρίου.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της δημοπρασίας σε ευρώ. Τα μεγέθη σε παρένθεση είναι από την προηγούμενη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου.

Έκδοση: Διετές ομόλογο
Κουπόνι: 0,25%
Ωρίμανση: 13 Δεκεμβρίου 2013
Ποσό: 4 δισ.
Προσφορές: 7,596 δισ.
Αποδεκτές προσφορές: 3,440 δισ.
Συντελεστής κάλυψης: 2,2 (1,4)
Μέση απόδοση: 0,17% (0,29%)
Μέση τιμή: 100,160 (99,926)
Ελάχιστη τιμή: 100,160 (99,905)
Ημερομηνία διακανονισμού: 20 Ιανουαρίου 2012

Η Bundesbank ανακοίνωσε ότι όλες οι προσφορές στη χαμηλότερη τιμή έγινα αποδεκτές ενώ ικανοποίησε επίσης το 80% των μη-ανταγωνιστικών προσφορών στη σταθμισμένη μέση τιμή. Το ποσό που διακρατήθηκε για σκοπούς της αγοράς ήταν περίπου 560 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας το μέγεθος της συνολικής έκδοσης στα 4 δισ. όπως είχε προηγουμένως ανακοινωθεί.

Πορτογαλία: Άντλησε το ζητούμενο ποσό των €2,5 δισ. από έντοκα

Το μέγιστο ζητούμενο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ άντλησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Πορτογαλίας την Τετάρτη μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 3, 6 και 11 μηνών.

Στόχος της Πορτογαλίας ήταν να εξασφαλίσει από τη σημερινή δημοπρασία ποσό από 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, η πορτογαλική κυβέρνηση άντλησε 496 εκατ. ευρώ από έντοκα τρίμηνης διάρκειας με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στα ίδια επίπεδα (4,346%) με αυτό στην δημοπρασία της 4ης Ιανουαρίου. Ο βαθμός κάλυψης ήταν 4,1 φορές.

Παράλληλα, άντλησε επιπλέον 754 εκατ. ευρώ από έντοκα διάρκειας 6 μηνών με το επιτόκιο να υποχωρεί στο 4,740% από 5,250% που ήταν στην αντίστοιχη δημοπρασία της 16ης Νοεμβρίου. Ο βαθμός κάλυψης ήταν 3.

Τέλος, η Πορτογαλία προχώρησε σε νέα έκδοση εντόκων διάρκειας 11 μηνών από όπου άντλησε άλλα 1,250 δις. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,986%. Ο βαθμός κάλυψης ήταν 2,1.

Ημερομηνία διακανονισμού και για τις τρεις παραπάνω εκδόσεις ορίστηκε η 20η Ιανουαρίου 2012.

4444

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=106086

Εισόδημα που δεν ξεπερνούσε τα 544 ευρώ τον μήνα, δήλωσαν το 2011 στην Εφορία 31.242 ιδιοκτήτες μπαρ, κέντρων διασκέδασης και 13.433 ιδιοκτήτες κέντρων αισθητικής και κομμωτές. Όλοι τους καλύφθηκαν από την ομίχλη της οικονομικής κρίσης που σκεπάζει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του 2011, που παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα σήμερα η Ισοτιμία, το κατά κεφαλήν εισόδημα που δήλωσαν οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης πέρυσι στην Εφορία ανέρχεται σε 6.528 ευρώ τον χρόνο! Δηλαδή, κάτω και από το επίσημο όριο της φτώχειας, το οποίο έχει οριστεί σε 6.580 ευρώ.

Σε χειρότερη μοίρα, από πλευράς εισοδήματος, βρέθηκαν οι κομμωτές, οι οποίοι το 2011 δήλωσαν ότι ζούσαν με 5.519 ευρώ τον χρόνο ή με 15 ευρώ την ημέρα. Μάλιστα, το εισόδημά τους είναι «κουρεμένο» κατά 21,1% σε σχέση με αυτό του 2010 (7.000 ευρώ).

Παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, που επεξεργάστηκαν αυτά τα στοιχεία, θεωρούν ότι η κρίση αποτέλεσε το τέλειο άλλοθι για τους συγκεκριμένους κλάδους, για να μπορέσουν να κρύψουν εισοδήματα από την Εφορία, τα οποία, στην πραγματικότητα, είναι πολύ μεγαλύτερα! Κατά τις ίδιες πηγές, οι κλάδοι τους οποίους τσάκισε πραγματικά η κρίση ήταν οι τεχνίτες, οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί, οι οποίοι το 2011 δήλωσαν εισοδήματα μειωμένα έως και 8% σε σχέση με το 2010. Γεγονός το οποίο μαρτυρά τη «νεκρή» κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της οικοδομής, η οποία έχει μαραζώσει όλα τα συναφή επαγγέλματα του χώρου.

Από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι χρυσές δουλειές κάνουν μέσα στην κρίση οι γιατροί, οι οποίοι δήλωσαν το 2011 μέσο εισόδημα 54.081 ευρώ, αυξημένο κατά 4,7% σε σχέση με αυτό του 2010. Το συνολικό δηλωθέν εισόδημα των 18.678 γιατρών ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ το 2011.

Αύξηση εισοδήματος κατά 10 εκατ. ευρώ είχαν, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων. Αντιθέτως, οι δικηγόροι δήλωσαν ότι υποφέρουν από αυτή…

Αναλυτικότερα:

• Γιατροί. Χρυσές δουλειές κάνουν μέσα στην κρίση 18.679 γιατροί, τη στιγμή που η οικονομική κρίση τσακίζει τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Δήλωσαν το 2011 μέσο εισόδημα 54.081 ευρώ, το οποίο είναι αυξημένο κατά 4,7% σε σχέση με αυτό του 2010, που είχε διαμορφωθεί στα 51.641 ευρώ. Το συνολικό δηλωθέν εισόδημα των γιατρών το 2011 ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ, από 964.607 που είχαν εμφανίσει με τις φορολογικές δηλώσεις του 2010.

• Οδοντίατροι. Σημαντική αύξηση κατά 15,5% καταγράφεται το 2011 στα εισοδήματα 11.263 οδοντιάτρων σε σχέση με αυτά του προηγούμενου έτους. Από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, που δείχνει να μην υποφέρει από τη γενικότερη κρίση, η Εφορία σημείωσε το εξής: το μέσο εισόδημά τους ανήλθε για το 2011 σε 24.896 ευρώ, από 21.555 ευρώ που είχε διαμορφωθεί το 2010. Και οι 11.263 υπόχρεοι δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία εισοδήματα 280,403 εκατ. ευρώ.

• Δικηγόροι. Εισοδήματα μειωμένα κατά 11,3 εκατ. ευρώ δήλωσαν το 2011 στην εφορία 34.483 δικηγόροι. Καλυπτόμενοι από την ομίχλη της οικονομικής κρίσης που σκεπάζει την Ελλάδα, εμφάνισαν, το 2011, εισοδήματα που συνολικά φτάνουν τα 799,71 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι μειωμένα κατά 1,4% σε σχέση με αυτά των 811 εκατ. ευρώ που είχαν δηλώσει το 2010 στην Εφορία. Για το 2011, το κατά κεφαλήν εισόδημα των δικηγόρων ανέρχεται σε 23.192 ευρώ, από 23.520 ευρώ το 2010.

• Ηλεκτρολόγοι. Το συνολικό εισόδημα που δήλωσαν 10.058 ηλεκτρολόγοι το 2011 στην Εφορία ανήλθε σε 127,86 εκατ. ευρώ ή 12.708 ευρώ ο καθένας. Αυτό είναι μειωμένο κατά 7,9% σε σχέση με τα 138,77 εκατ. ευρώ που είχαν δηλώσει συνολικά το 2010. Το μέσο εισόδημα για το 2010 είχε διαμορφωθεί στα 13.798 ευρώ.

• Υδραυλικοί. Μειωμένα κατά 8% σε σχέση με το 2010 ήταν τα εισοδήματα που δήλωσαν, το 2011, στην Εφορία περίπου 11.000 τεχνίτες που ασχολούνται με υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν πέρυσι την άνοιξη στην Εφορία, το συνολικό εισόδημά τους ανήλθε σε 115,22 εκατ. ευρώ για το 2011, έναντι 125,16 εκατ. ευρώ, το 2010. Η επίδραση της οικονομικής κρίσης γίνεται περισσότερο αντιληπτή στο μέσο εισόδημα, το οποίο για το 2011 διαμορφώθηκε σε 10.474 ευρώ, από 11.378 ευρώ που είχε δηλώσει κατά μέσο όρο ο καθένας το 2010.

• Εστιάτορες. Εισοδήματα αυξημένα κατά 10 εκατ. ευρώ δήλωσαν μέσα στην κρίση 34.876 ιδιοκτήτες εστιατορίων στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορίας, τα συνολικά τους εισοδήματα ανήλθαν σε 383,79 εκατ. ευρώ, από 373,38 εκατ. ευρώ που είχαν δηλώσει το 2010. Το μέσο εισόδημά τους διαμορφώνεται σε 11.004 ευρώ για το 2011 και είναι αυξημένο κατά 2,8% σε σχέση με τα 10.709 ευρώ που είχαν δηλώσει κατά μέσο όρο το 2010, χρονιά κατά την οποία η κρίση δεν είχε καταστεί εφιαλτική για τη χώρα μας…

• Ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης.Πεσμένη ήταν η κίνηση τα δύο προηγούμενα χρόνια στα κέντρα διασκέδασης της χώρας… Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται στην Εφορία 31.242 ιδιοκτήτες, οι οποίοι το 2011 δήλωσαν κατά κεφαλήν εισόδημα 6.528 ευρώ (!).

Σε σχέση με τα 7.585 ευρώ που είχαν δηλώσει το 2010, αυτό είναι μειωμένο κατά 13,9%. Αν πιστέψουμε, δηλαδή, τις φορολογικές δηλώσεις, ο ιδιοκτήτης ενός κέντρου διασκέδασης βγάζει σε δύο χρόνια αυτά που αποκτά ένας μισθωτός σε έναν χρόνο! Για την ιστορία και μόνον, τα συνολικά εισοδήματα των προαναφερόμενων φυσικών προσώπων ανήλθαν, το 2011, σε 203,9 εκατ. ευρώ, έναντι 236,98 εκατ. ευρώ το 2010.

• Κέντρα αισθητικής – Κομμωτήρια. Ετήσιο εισόδημα 5.519 ευρώ δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία 13.433 ιδιοκτήτες κέντρων αισθητικής και κομμωτές. Μάλιστα, το εισόδημά τους είναι «κουρεμένο» κατά 21,1% σε σχέση με αυτό του 2010 το οποίο, με τη σειρά του, δεν ξεπερνά τα 7.000 ευρώ… Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της Εφορίας, παρά τα πανάκριβα προγράμματα για μια καλλίγραμμη σιλουέτα που πληρώνουν οι ενδιαφερόμενες/-οι σε αυτά τα κέντρα, τα εισοδήματά τους για το 2011 περιορίζονται σε 74,1 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο μέγεθος για το 2010 είχε πλησιάσει τα 94 εκατ. ευρώ.

• Τεχνίτες – κηπουροί. Εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο ποσό των 12.000 ευρώ δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία οι συγκεκριμένοι αυτοαπασχολούμενοι. Πρόκειται συνολικά για 13.433 ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με την εικόνα των στοιχείων που απορρέει από τις φορολογικές τους δηλώσεις, το 2011 το εισόδημα τους μειώθηκε κατά 6,4%, σε σχέση με αυτό του 2010 (11.746 ευρώ).

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_3917.html

Μεγάλη ατυχία για τον Β. Βενιζέλο το γεγονός ότι η σύλληψη του κομματάρχη του Παπαχατζή, συνέπεσε με την 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ.

Και αυτό γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι μεγάλος παίκτης στις παρεμβάσεις και ξέρει πολύ καλά να…κόβει θέματα από εφημερίδες και τηλεοράσεις. Η δουλειά γίνεται μέσω τρίτων προσώπων τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά. Ο Βενιζέλος είχε την ατυχία η είδηση να “σκάσει” σαν βόμβα και να αναπαραχθεί από sites και blogs στα οποία δεν είχε έχει τη δυνατότητα παρέμβασης. Το διαδίκτυο δεν είναι Mega για να μπορεί να κάνει ότι θέλει και επιπλέον η είδηση κυριάρχησε παντού εν απουσία των θεσμικών ΜΜΕ. Εν τω μεταξύ με φωτοτυπίες από δημοσιεύματα του Fimotro και άλλων sites ή blogs ανά χείρας κυκλοφορούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι (που δεν είναι λίγοι) του Βαγγέλη Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη!!! Χαμός…

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/site.html

Κατέβηκε από το site της Τράπεζας Πειραιώς το όνομα του Θεοδώρου που ήταν βοηθός του  Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας! Είναι ένας εκ των συλληφθέντων για το κύκλωμα τοκογλυφίας και το όνομά του αναφερόταν στο οργανόγραμμα της…Τράπεζας στην ηλεκτρονική σελίδα της. Στα διευθυντικά κλιμάκια, πάντως της Πειραιώς στην Θεσσαλονίκη επικρατεί ένας χαμός. Όλοι λένε πως έπεσαν από τα σύννεφα. Έτσι δεν συμβαίνει συνήθως;

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/wikipedia.html

Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia ανακοίνωσε ότι θα διακόψει πρόσβαση στην Αγγλική έκδοση της για 24 ώρες από σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για νομοσχέδιο προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων που…εξετάζεται από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Η Wikipedia μαζί με την ιστοσελίδα Reddit, το μπλογκ Boing Boing και άλλους διαδικτυακούς τόπους, πρόκειται σήμερα να απεργήσουν εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την πειρατεία στο ιντερνέτ, το οποίο εξετάζεται από την Βουλή των Αντιπρόσωπων και ανάλογο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Γερουσία. Στόχος των μέτρων είναι η μείωση των πωλήσεων πειρατικών αμερικανικών προϊόντων στο εξωτερικό. Το νομοσχέδιο της Βουλής περιλαμβάνει πρόνοια που θέτει σε μαύρη λίστα ιστοσελίδες που αναρτούν πειρατικό περιεχόμενο.

Οι βιομηχανίες κινηματογράφου και μουσικής, που συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα πειρατείας, υποστηρίζουν την υπό εξέταση νομοθεσία. Και τονίζουν ότι χρειάζονται μέτρα για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και των θέσεων εργασίας στο τομέα.

Εταιρείες όπως η Google, η Yahoo and η Twitter ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο θα βλάψει τον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και αν ψηφιστεί θα καταπατήσει τα δικαιώματα ελευθερίας του λόγου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση αναγνωρίζοντας ότι η πειρατεία στο διαδίκτυο από ξένες ιστοσελίδες συνιστά σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί μία σοβαρή νομοθετική αντιμετώπιση. Όμως η ανακοίνωση επεσήμανε «ότι δεν θα υποστηρίξουμε νομοθεσία που θα περιορίζει την ελευθερία έκφρασης, ή που θα υποσκάπτει το δυναμισμό και την πρωτοπορία στο Ίντερνετ».

Η ανακοίνωση κατέληγε επισημαίνοντας ότι ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Κογκρέσο για την σύνταξη υπερκομματικού νομοσχεδίου που θα χορηγεί νέα εργαλεία στον αγώνα της διεθνούς κοινότητας κατά της πειρατείας, ενώ συγχρόνως θα προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, τα προσωπικά δεδομένα, την ασφάλεια και την πρωτοπορία.

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_9894.html

Πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, οι αποκαλύψεις του τεραστίου σκανδάλου της Θεσσαλονίκης που ακουμπά στον επιστήθιο φίλο και κομματάρχη του Ε. Βενιζέλου, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Παπαχατζή του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης.

Η διάσταση…που πρώτο χθες έδωσε το Fimotro, σήμερα κάνει τον γύρο των πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων και κυρίως συζητείται ευρύτατα σε όλους τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, σε μια μάλιστα περίοδο που κρίνεται το μέλλον του Κινήματος. Είναι πολύ λογικό λοιπόν, ο Ε. Βενιζέλος εκτός από τον πονοκέφαλο για το PSI και τη διαδοχή να ασχολείται με ένα σκάνδαλο μεγατόνων που εμπλέκονται φίλοι και γνωστοί. Από την άλλη, οι Παπανδρεϊκοί τρίβουν τα χέρια τους, γιατί το σκάνδαλο δεν αφορά το δικό τους περιβάλλον αλλά τον βασικότερο αντίπαλο του Παπανδρέου. Ήδη πάντως, μεγάλες εφημερίδες και ΜΜΕ που δεν ελέγχει ο Βενιζέλος, έχουν ξαμολήσει ρεπόρτερ στην Θεσσαλονίκη για να κάνουν φύλλο και φτερό τον βίο και την πολιτεία του πράσινου κομματάρχη του Βενιζέλου που αντιμετωπίζει πλέον βαρύτατες κατηγορίες…

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_5942.html

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται οι σχέσεις του Γ. Μπόμπολα με τον Στ. Ψυχάρη. Παλαιοί φίλοι και συνεργάτες από το 1989, όταν πρωτοβγήκε…το Mega στον αέρα, έφτασαν σήμερα οι σχέσεις να θυμίζουν πολιτικές θερμοκρασίες. Τι έχει συμβεί και ο Γ. Μπόμπολας είναι δικαιολογημένα έξαλλος με τον Ψυχάρη; Θα σας το εξηγήσουμε αμέσως.

Ο Ψυχάρης που μέσω του ΔΟΛ είναι συνιδιοκτήτης της Ίριδας κατά 50%, έχει να πληρώσει 6 μήνες χαρτί και εκτύπωση για τις εφημερίδες Βήμα και Νέα!

Έχει δηλαδή βάλει μέσα στην εταιρεία πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο Μπόμπολας είναι έξαλλος γιατί η εταιρεία της εκτυπωτικής Ίριδας έχει πάρει δάνεια που το σύνολό τους πλησιάζουν τα 150 εκ. ευρώ! Και εκτός όλων αυτών προσθέστε και τον εκνευρισμό του Γ. Μπόμπολα για τους χειρισμούς και τις απειλές Ψυχάρη κατά του Γ. Παπανδρέου. Όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νεα φάση των σχέσεων Μπόμπολα-Ψυχάρη και θα είναι απρόβλεπτες οι εξελίξεις με ότι και αν σημαίνει αυτό για το Mega. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει από εδώ και πέρα…
Σχόλιο: Ο Ψυχάρης γιατί δεν πληρώνει; δεν έχει λεφτά;

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_8458.html

Χωρίς ανάσα συνεχίζεται η διάλυση της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ, υπό τα απαθή βλέμματα των άπραγων κάθε λογής υπευθύνων και αρμόδιων.
Από την τελευταία χρηματιστηριακή υπηρεσία μέχρι τον καθ’ ύλην εποπτεύοντα υπουργό συντελείται, εδώ και…καιρό, ένα «έγκλημα» σε βάρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, η αποτίμηση της οποίας μετά τη νέα βουτιά της Παρασκευής και 13 εξανεμίστηκε σε λιγότερα από 750 εκατ. Ευρώ!

Το παράδοξο είναι, πως ενώ η χρηματιστηριακή πιάτσα βοά για προμελετημένη- μεθοδευμένη απαξίωση της ΔΕΗ προκειμένου να τεμαχισθεί και ξεπουληθεί κοψοχρονιά σε ξένα και εγχώρια ενεργειακά συμφέροντα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθεύδει, η διοίκηση απλώς ασχολείται με τον διορισμό του Κωνσταντίνου Θέου, φίλου του Γιώργου Παπανδρέου, γνωστού και ως «σύμβουλου των 9.000 ευρώ μηνιαίως», και την δημιουργία νέας υπερδιεύθυνσης, ενώ οι εποπτικές και χρηματιστηριακές αρχές περί άλλων τυρβάζουν.

Βέβαια στην χρηματιστηριακή πιάτσα αποτελεί κοινό μυστικό, πως κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ και μήνες στον πρώτο ενεργειακό όμιλο της χώρας. Ενδεικτική μάλιστα θεωρείται η προσπάθεια, που είχε καταβληθεί από τον Σύνδεσμο των Χρηματιστών να διαλευκανθεί το μυστήριο της συνεχιζόμενης υποχώρησης της τιμής της μετοχής.

Αρχές Αυγούστου ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, είχε αποστείλει επιστολή προς κάθε αρμόδιο σχετικά με τα αποθέματα λιγνίτη και τα σενάρια παραχώρησης κοιτασμάτων του. Σε άλλο σημείο της επιστολής ο κ. Μωραϊτάκης παρατηρούσε πως η μετοχή της ΔΕΗ καταγράφει αποδόσεις χειρότερες από αυτές της αγοράς. Και τονίζει «σίγουρα μέρος της πτώσης οφείλεται και στην πορεία των αποτελεσμάτων της επιχείρησης. Η διοίκηση που επελέγη από opengov, έπειτα από μακρόχρονη εξέταση βιογραφικών, τι στόχους έχει;». Πράγματι με αφορμή την παρέμβαση του ΣΜΕΧΑ κάτι κινήθηκε, και ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε διευκρινίσεις από την διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά πέραν αυτού ουδέν.

Το θέμα ξεχάστηκε παρά το ότι η χρηματιστηριακή αξία του ομίλου υποχωρούσε όλο και χαμηλότερα με το αγγλικό fund Silchester να αναδεικνύεται σταδιακά σε ισχυρό μειοψηφούντα μέτοχο. Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο κατά κανόνα ενεργεί για λογαριασμό τρίτων πελατών κάτι, που το φθινόπωρο έδωσε τροφή για σενάρια πως κάποιοι από το λονδρέζικο City «μαζεύουν» ΔΕΗ.

Την ίδια περίοδο, τόσο οι Γερμανοί όσο και άλλοι ξένοι παράγοντες εκδήλωναν ανοιχτά την πρόθεση τους να δραστηριοποιηθούν στην εγχώρια αγορά ενέργειας, να επενδύσουν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, να αξιοποιήσουν λιγνιτοφόρες περιοχές. Οι δε Γερμανοί δια στόματος του υπουργού Οικονομιών υπερθεμάτιζαν για τον ελληνικό ήλιο και τα μεγαλόπνοα σχέδια για αξιοποίηση και ανάπτυξη.

Το περίεργο είναι, πως όσο περισσότερο ενδιαφέρονταν οι ξένοι τόσο υποχωρούσε η τιμή της μετοχής, τόσο μειωνόταν η αξία και η καθαρή θέση του ομίλου. Μέχρι, που αρχές Δεκεμβρίου το γνωστό αγγλικό fund ανακοίνωσε, πως έχει ενισχύσει έως το 13,80% τη μετοχική συμμετοχή του, προφανώς διαβλέποντας επενδυτική ευκαιρία, που δεν μπορούν να αντιληφθούν υπουργοί, γραμματείς και «φαρισαίοι» .

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, μετά την καθ’ όλα πετυχημένη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, επιβραβευθείς για τις εμβριθείς αναλύσεις του για «Τιτανικούς», αναδιάρθρωση του χρέους και υπογραφή του Μνημονίου, συνεχίζει το έργο του σε έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς. Για τον οποίο υπάρχει εκπεφρασμένο ενδιαφέρον, και μάλιστα ζεστό, από τους δανειστές της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΗ επανήλθε στο προσκήνιο- ενόσω συνεχίζεται η χρηματιστηριακή κατάρρευση της- με αφορμή τον διορισμό του Κωνσταντίνου Θέου (έμπιστου του πρώην πρωθυπουργού) και τις διεργασίες για την δημιουργία υπερδιεύθυνσης. Σύμφωνα με το οικονομικό site Euro2Day δημιουργείται νέα θέση Γενικού Διευθυντή Προμηθειών, Πληροφορικής και… Ανθρώπινου Δυναμικού. Τρία σε ένα, δηλαδή, αλλά με εντελώς άσχετα και κατά κανόνα τελείως ανεξάρτητα μεταξύ τους αντικείμενα!

Ωστόσο, είναι προφανές ότι η νέα διεύθυνση θα έχει πλέον τεράστια εσωτερική επιρροή σε όλη την εταιρία (διαγωνισμοί, διορισμοί, προσλήψεις, απολύσεις και έργα πληροφορικής… «πακέτο») αλλά και αντίστοιχο προϋπολογισμό. Το παρασκήνιο όμως έχει συνέχεια, καθώς σύμφωνα με πηγές (εντός της ΔΕΗ) για την υπέρ-θέση προαλείφεται ο Γιώργος Τριανταφύλλης, πρώην Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω στέλεχος έχει συνταξιοδοτηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, πλην όμως ήταν ο μόνος που θεωρήθηκε «αναντικατάστατος» κι ως εκ τούτου υπέγραψε ειδική συμφωνία με τον Αρθούρο Ζερβό για να παραμείνει στη θέση του και να αναλάβει στη συνέχεια, όπως προκύπτει, περισσότερα κρίσιμα «πόστα»!

Τώρα το γιατί θεωρείται αναντικατάστατος ίσως να οφείλεται και στο ό,τι από την εποχή, που εργαζόταν στη Διεύθυνση Υδροηλεκτρικών Σταθμών Παραγωγής της ΔΕΗ, γνωρίστηκε και συνεργάστηκε στενά με τον Στάθη Ζερβό, αδελφό του σημερινού ισχυρού ανδρός της εταιρίας.

Όλα αυτά τα… περίεργα τη στιγμή, που συνεχίζεται η καταβαράθρωση της μετοχής από τα 14 ευρώ, (όταν ανέλαβε ο Αρ. Ζερβός ) έως τα 3,20 που υποχωρούσε το πρωί της Δευτέρας. Η δε χρηματιστηριακή αξία του ομίλου στα μόλις 742 εκατ. ευρώ, όταν μόνον το επενδυτικό πρόγραμμα έχει προϋπολογιστεί σε 1,3 δις. ευρώ και η αξία μόνο των λιγνιτικών κοιτασμάτων ξεπερνά την αποτίμηση της στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Άραγε θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος από την παρέα των Παπακωνσταντίνου και Ζερβού ή τις χρηματιστηριακές αρχές, τώρα μάλιστα που ανέλαβε και ο εκλεκτός του Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Θέος.
Γιατί όσο συνεχίζεται ο ευτελισμός και οι κύριοι υπεύθυνοι σιωπούν και δεν ασχολούνται με την κατρακύλα της επιχείρησης τόσο θα βοά η αγορά, πως στη ΔΕΗ συντελείται ακόμη ένα μεγάλο ξεπούλημα…
newpost.gr

Σχόλιο: Όσοι περιμένουν από τον άχρηστο Παπακωνσταντινου να σώσει την ΔΕΗ, θα περιμένουν πολύ.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/spiegel_18.html

Την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι «πληρώνουν» αποφάσεις κυβέρνησης και τρόικας, το γερμανικό (!) περιοδικό Spiegel φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα στον άνθρωπο που η Αμερικανική Εταιρεία Δημόσιας Διοίκησης θα βραβεύσει ως το… καλύτερο στέλεχος δημοσίου τομέα στον κόσμο.

Κι αυτός ο άνθρωπος είναι Έλληνας, είναι καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και ονομάζεται Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Υπηρετώντας πάνω από 20 χρόνια το Δημόσιο, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό ο 54χρονος αναφέρει ότι δεν φταίει μόνο η τρόικα και η Μέρκελ, αλλά και οι Έλληνες.

Σαν παράδειγμα αναφέρει τις πρόσφατες συλλήψεις επιχειρηματιών με χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο, οι οποίοι όχι μόνο αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά και δεν πλήρωσαν και ούτε ένα ευρώ.

Αναφέρεται επίσης και στην γραφειοκρατία φέρνοντας το εξής παράδειγμα: Ότι αν θελήσει να κάνει πικ νικ στο δάσος με την οικογένειά του, θα πρέπει να επικοινωνήσει με 11 φορείς για να πάρει άδεια.

O κ. Καρκατσούλης αναφέρεται επίσης στην απουσία ανταγωνιστικότητας στην χώρα μας αλλά και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ανάγκη να γίνουν. Αλλά αυτές τις δομές, προσθέτει, «τείνουν να είναι περίπλοκες.

“Δεν έχει σημασία πόσο ο Παπαδήμος έχει ακεραιότητα τόσο προσωπικά όσο και ως πρωθυπουργός. Διότι δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι ο ίδιος, ως “το κέντρο της κυβέρνησης, δεν έχει ούτε την εξουσία ούτε την ικανότητα” να επιβάλει μια κοινή πολιτική για τους υπουργούς του, όπως την έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει.

Η απονομή του βραβείου του κ. Καρκατσούληθα γίνει στις 2 Μαρτίου 2012 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.
mediagate.gr

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_4987.html

Προσωπική επιλογή του υπουργού Οικονομικών φέρεται να είναι ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης με τέσσερις πλοκάμους.
Ο Χρήστος Παπαχατζής ήταν στο παρελθόν συνδικαλιστής, επικεφαλής της ΠΑΣΚ εφοριακών από…το 1995 έως και την εποχή Σημίτη και από τα τοπικά μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Βόρειο Ελλάδα. Τοποθετήθηκε στην νευραλγική αυτή θέση προσφάτως και μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως καταγγέλλουν πολύ καλά πληροφορημένοι πολιτικοί, δικαστικοί, φοροτεχνικοί και νομικοί κύκλοι της Θεσσαλονίκης.

Γνωστός τοις πάσι ο Χρήστος Παπαχατζής είχε πρωταγωνιστήσει πριν από χρόνια σε μία χαρακτηριστική για την πολιτική του στάση αλλά και το ηθικό του διαμέτρημα υπόθεση σύλληψης ενός εφοριακού.

Ο εφοριακός είχε συλληφθεί με σημαδεμένα χαρτονομίσματα αφού είχε προηγηθεί επί μακρόν εντοπισμός και παρακολούθηση του υπόπτου εφοριακού και ενδελεχής προετοιμασία των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιτευχθεί η σύλληψή του επ’ αυτοφώρω.

Κατά την σύλληψη του εφοριακού εμφανίστηκε ένα άτομο το οποίο συστήθηκε ως «συνδικαλιστής» και δήλωσε πως θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ του συλληφθέντος με σημαδεμένα χαρτονομίσματα εφοριακού.

Ο εισαγγελέας ο οποίος ήταν παρών, έκπληκτος μπροστά στην θρασύτατη στάση του συνδικαλιστή κατά τη σύλληψη, του εξήγησε πως είναι μάταια η οποιαδήποτε εμπλοκή του λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που είχαν οι Αρχές στην διάθεσή τους αλλά και ότι η υπόθεση είναι τόσο εξωφθάλμως ανήθικη, ώστε να προκαλεί εντύπωση η εμμονή του να αναμιχθεί. Ο «συνδικαλιστής» ήταν βεβαίως ο Χρήστος Παπαχατζής, όστις μετά από χρόνια «προήχθη» κατ’ επιλογή του υπουργού Οικονομικών σε Διευθυντή Επιχειρήσεων Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ.

Τραπεζικό στέλεχος «υψηλών προδιαγραφών»

Μεταξύ των συλληφθέντων φιγουράρει σε περίοπτη θέση και το πρώτο τη τάξει στέλεχος της «Τράπεζας Πειραιώς» στην Θεσσαλονίκη, κ. Θεοδώρου όπως αποκαλύπτουν δικαστικές πηγές της πόλης. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως και ο Γιώργος Φερέτης επί δεκαετίες στέλεχος της ΕΤ3 και επί μακρόν διευθυντικό στέλεχος της Δημόσιας Τηλεόρασης, αν και ενδεχομένως αντιθέτων πολιτικών απόψεων, συμπεριλαμβάνεται στο σύστημα «φίλων» του υπουργού Οικονομικών στην Θεσσαλονίκη.

Αν κανείς ωστόσο παρατηρήσει εκ του σύνεγγυς την διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, όπου συμμετέχουν εν ενεργεία αστυνομικοί (τρεις), απότακτος αστυνομικός, υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνεργάτης του προέδρου της ομάδας κ. Ζαγοράκη, τραπεζικοί υπάλληλοι, στελέχη τραπεζών καθώς και πασίγνωστος ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων, ο οποίος και παρουσιάζεται ως αρχηγός της πολυπλόκαμης σπείρας, τότε κανείς είναι σε θέση να καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα πως η εγκληματική αυτή οργάνωση καλύπτει όλες τις διαστάσεις του τοπικού «θεσμικού υποκόσμου».

Ένας θεσμικός υπόκοσμος με κύρια δραστηριότητα την εκ του ασφαλούς τοκογλυφία με την στήριξη κρατικών θεσμών όπως ΣΔΟΕ και Αστυνομία καθώς και τραπεζικών ιδρυμάτων. Με λίγα λόγια «κράτος εν κράτει» όπως επισημαίνει ανώτερο στέλεχος της Δικαιοσύνης και γνώστης του νήματος διαπλοκής που συνδέει τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτήν την υπόθεση καθώς και τις υπόγειες σχέσεις μεταξύ πολιτικής και θεσμικού υποκόσμου στην Θεσσαλονίκη.

Ποιος είναι ο αρχηγός

Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διοχετεύουν την πληροφορία πως αρχηγός της σπείρας με τα τέσσερα πλοκάμια είναι ο Μάρκος Καραμπέρης, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε εμπλακεί στην υπόθεση Κουκοβίνου-Βατοπεδίου και ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η δικογραφία

Η δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος των συλληφθέντων αφορά στις κατά περίπτωση κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο αστυνομικούς, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση, εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους ( modus operandi), προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, εξακριβώθηκαν ιδιώτες και καταστήματα – επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν, προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

Η δράση του κυκλώματος

Όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, και οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, οι αστυνομικοί που κατηγορούνται έδιναν πληροφορίες στο κύκλωμα για τους προγραμματισμένους ελέγχους της αστυνομίας έναντι χρημάτων.

Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση (4) εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στους (47) είναι οι μέχρι τώρα συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ περιλαμβάνονται ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, τραπεζικά στελέχη, δικηγόροι καθώς και δημοσιογράφος και αστυνομικός.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και (2) ακόμη αστυνομικοί, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος. Υπολογίζεται ότι από την παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων το Ελληνικό Δημόσιο έχει στερηθεί έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων €.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, και οι τέσσερις (4) εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης.

Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής. Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Α-σφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων…

madata.gr

Advertisements

Posted January 18, 2012 by bmplefour in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: