Οι επιχειρηματίες κατήγγειλαν κανένας δεν άκουγε. Πάγκαλε.   Leave a comment

4444

Οι επιχειρηματίες κατήγγειλαν κανένας δεν άκουγε. Πάγκαλε.

26/01/2012

4444

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9431.htm

Από τους διαλόγους προκύπτει ότι η φήμη για εμπλοκή του σε υποθέσεις τοκογλυφίας, είχε φτάσει ως την… Κρήτη και μάλιστα το 2008, άσχετα αν κάποιοι (Θεσσαλονικείς) προσποιούνται ακόμα και σήμερα ότι δεν είχαν ακούσει τίποτα…

Όπως φαίνεται στα πρακτικά, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ρωτάει τον μάρτυρα αν έχει σχέση με την τοκογλυφία και ο Μάρκος Καραμπέρης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και… θλίβεται για αυτό που ακούει.

Σε άλλο διάλογο, ο Καραμπέρης δηλώνει ότι γνωρίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ο οποίος μάλιστα τραγουδάει και στο μαγαζί του!

Υποβαθμίζει όμως τη σχέση τους, λέγοντας ότι τον γνωρίζει όλος ο κόσμος.

Απολαύστε τους διαλόγους που σταχυολογήσαμε από τα πρακτικά της Βουλής:
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Έχουν καταδικαστεί μέλη της οικογένειάς σας για παραβατικές συμπεριφορές στο παρελθόν;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Καμία φορά.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ποια είναι η σχέση σας ή της οικογένειάς σας με τον πρώην Πρόεδρο του ΑΡΗ κ. Ηλιάδη;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Η σχέση η δική μου;
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Είχατε οικονομικές προστριβές;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Μου χρωστούσε, έφυγε στην Αμερική και μου άφησε ένα χρέος 120 εκατομμύρια για το οποίο έχει φάει και είκοσι χρόνια φυλακή και εκκρεμεί, βεβαιωμένη φυλακή, τελεσίδικη.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ξέρετε γιατί σας το λέω; Γιατί υπάρχουν διάφορες φήμες στη Θεσσαλονίκη ότι ασχολείστε με τοκογλυφία. Ισχύει αυτό;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Λυπάμαι, δεν ισχύει και θλίβομαι κιόλας γι’ αυτό που ακούω. Ας σας έλθει ένα περιστατικό που έχω καταδικαστεί. Έχω λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα…

Απολαύστε τώρα και τον διάλογο για τον Π. Ψωμιάδη, που γίνεται με αφορμή τη βάφτιση του υιού Πάπιστα:
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Είπατε ότι είστε κουμπάρος του κ. Πάπιστα από 22- 9-2007. Σε ποια εκκλησία έγινε;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Σε ένα μοναστήρι μετά τα Βασιλικά, εκεί αριστερά.
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Πώς βγάλατε το παιδί;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Εφραίμ.
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ποια πολιτικά πρόσωπα ήταν στη βάπτιση;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Πολιτικά πρόσωπα δεν θυμάμαι να υπήρχαν.
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Δεν ήταν πολιτικά πρόσωπα;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Δεν θυμάμαι.
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Μπορεί και να ήταν δηλαδή.
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Μπορεί και να ήταν, αλλά δεν θυμάμαι. Στο πανδαιμόνιο εκεί που γινόταν…
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ο νομάρχης ήταν;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Ήταν. Πολιτικά πρόσωπα εννοούσα Βουλευτές.
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Όχι. Εννοώ γενικώς πολιτικά πρόσωπα.
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Ήταν.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ήταν ο κ. Ψωμιάδης. Εσείς με τον κύριο νομάρχη τι σχέση έχετε;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Όπως έχουν όλοι οι άνθρωποι που ζουν σε μια πόλη. Εγώ βέβαια τον γνώριζα. Όταν έκανα τις εκδηλώσεις το 1991, ερχόταν σε πάρα πολλούς χορούς ως Βουλευτής, και ερχόταν στις πίτες των συλλόγων και βγάζουν λόγο και γνωριζόμασταν από εκεί.
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Τραγουδούσε και στο κέντρο σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Τραγουδούσε. Βέβαια. Γιατί να μην τραγουδούσε; Παντού τραγουδάει.

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ο κ. Πάπιστας, όμως, μας είπε χθες όταν τον ρωτήσαμε υπό την ευρεία έννοια «αν είχε σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα», μας είπε «δεν έχω».
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Δεν το γνωρίζω, αυτό είναι προσωπικό του.

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Αποδεικνύεται βέβαια με αυτά που μας λέτε εσείς ότι για να έρθει ο κύριος νομάρχης στη βάπτιση, σημαίνει ότι υπήρχε μια πολύ στενή σχέση.
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Εγώ πιστεύω ειδικά για τον κ. Ψωμιάδη ότι πηγαίνει σε όλους τους γάμους και σε όλα τα βαφτίσια και σε όλες τις εκδηλώσεις. Αυτό πιστεύω εγώ.
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Δεν πάει χωρίς να τον καλέσουν.
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Τον γνωρίζει όλος ο κόσμος. Χωρίς να θέλω να εννοήσω τίποτε άλλο…

4444

25/01/2012
http://www.newpost.gr/post/101125/%CE%A3%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7–%CE%89%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B7/

Σοκ προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η είδηση νέας αυτοκτονίας επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων Μάρκου Καραμπέρη.

Πρόκεται για τον Α.Α. ο οποίος τα ξημερώματα έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο πολυκατοίκιας και φέρεται να είναι κουμπάρος του Μάρκου Καραμπέρη. Δεν βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα αλλά οι αρχές εξετάζουν, αν είχε χρέη και αν συνδέεται με το κύκλωμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων στη Θεσσαλονίκη δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Οι αρχές εκτιμούν πως ενδεχομένως η αυτοκτονία να οφείλεται στο ότι ο αυτόχειρας που φέρεται να είχε στενή σχέση με τον Μάρκο Καραμπέρη φοβόταν ότι θα τον καλέσει ο ανακριτής μετά την προφυλάκιση του κουμπάρου και πρώην στενού συνεργάτη του.

Πηγή: seleo.gr

24/01/2012


http://www.tovima.gr/society/article/?aid=439836

Μείζον ζήτημα για τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκο Βελόπουλο και τις διασυνδέσεις του με τα «αφεντικά» της μαφίας της Θεσσαλονίκης, εγείρει η φωτογραφία που αποκαλύπτει σήμερα, Δευτέρα, «Το Βήμα». Ο κ. Βελόπουλος χαμογελαστός εικονίζεται να έχει θερμή – και ιδιαιτέρως οικεία μάλιστα – χειραψία και με τον 53χρονο Δημήτρη Λαμπάκη,τον αρχηγό δηλαδή κατά την ΕΛΑΣ της μίας από τις τέσσερις διασυνδεόμενες εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρωθηκαν τις τελευταίες ημέρες!

Σημειώνεται ότι ο κ. Βελόπουλος είχε προσωπικές επαφές και με τον δεύτερο εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος Μάρκο Καραμπέρη, τον οποίο μάλιστα στις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είχε τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά δικαστικοί λειτουργοί και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «η φωτογραφία αυτή με τους κ. Βελόπουλο και Λαμπάκη δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών για τις συναλλαγές του βουλευτή του ΛΑΟΣ με κατηγορούμενους ως αρχιτοκογλύφους. Και πάντως καταδεικνύει ότι η τοποθέτηση του κ. Καραμπέρη στο ψηφοδέλτιό του κάθε άλλο παρά συμπτωματική ήταν…».

Τα ερωτηματικά για τον κ. Βελόπουλο, αλλά και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό συνολικά, πολλαπλασιάζονται για τρείς ακόμη λόγους:

– Πρώτον, στην δικογραφία της υπόθεσης υπάρχουν διάλογοι μεταξύ των Καραμπέρη και Λαμπάκη που επιβεβαιώνουν την συνεργασία τους. Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της «μαφίας της Θεσαλονίκης» ακούγονται να έχουν οικονομικές συναλλαγες αλλά και να μιλούν για μερικές πτυχές της αυτοκτονίας του επιχειρηματία Λεωνίδα Μαριόλη.

Ενδεικτική είναι η συνομιλία τους στις 20 Ιουλίου 2011 όπου οι αι οι δύο “αρχηγοί” των εγκληματικών οργανώσεων ακούγονται να μιλούν για επιταγές που έχουν εκδώσει αλλά και αν μπορεί να έχουν συνέπειες από την έρευνα της ΕΛΑΣ για την αυτοκτονία του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

– Δεύτερον, μερικές από τις συναντήσεις του κ. Βελόπουλου αλλά και στελεχών του ΣΔΟΕ με τους Καραμπέρη και Λαμπάκη φέρεται να έχουν γίνει σε κατάστημα του αυτόχειρα επιχειρηματία που φέρεται να εκβιαζόταν από τους τοκογλύφους.

– Τρίτον, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στην κατοικία του Δημήτρη Λαμπάκη στην οδό Χαλδίας στην Καλαμαριά ανεκάλυψαν και άλλη επίμαχη φωτογραφία όπου εικονίζεται ο προαναφερόμενος επιχειρηματίας μαζί με τον συγκατηγορούμενο του Μάρκο Καραμπέρη να συντρώγουν με τον Κυριάκο Βελόπουλο αλλά και τον αρχηγό του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συναντήσεις των κατηγορουμένων ως αρχιτοκογλύφων με στελέχη του ΛΑΟΣ είχαν γίνει στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2010 λίγες ώρες πριν ο κ. Βελόπουλος αναγγείλει την στήριξη του στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για την θέση του περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Παράλληλα εξετάζονται αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Μάρκος Καραμπέρης είχε μέχρι και προ ολίγων ημερών επαφές με κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ, τα οποία του παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «ο Καραμπέρης έδειχνε τεράστιο ενδιαφέρον για αυτήν την υποψηφιότητα όχι από κάποια πολιτική φιλοδοξία αλλά γιατί πίστευε ότι λόγω βουλευτικής ασυλίας θα απέφευγε τις ποινικές διώξεις για την υπόθεση τοκογλυφίας. Είχε πληροφορηθεί προ πολλών μηνών ότι πραγματοποιείται αστυνομική έρευνα για την δραστηριότητα του και έψαχνε τον τρόπο να αποφύγει τις συνέπειες»…

Οπως προκύπτει από την ίδια πηγή πληροφοριών κορυφαίο στελεχος του ΛΑΟΣ ειδοποίησε τον Καραμπέρη «να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας καθ’ ότι οι εκλογές επισπεύδονται και λόγω “προβλήματος υγείας του προέδρου της Δημοκρατίας”».

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κύκλος των ύποπτων διασυνδέσεων των τοκογλύφων με πολιτικούς σχηματισμούς να σχετίζεται και με παράνομες χρημοτοδοτήσεις. Αλλωστε σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ «έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι κάποιοι πολιτικοί, και όχι μόνο, είχαν προσφερθεί να παρέχουν προστασία σε εμπλεκόμενους στο κύκλωμα»!

22/01/2012

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=439671

Μια συµµορία τοκογλύφων, εκβιαστών και τραµπούκων που δρούσε κάτω από τη µύτη της Δικαιοσύνης, των πολιτικών, αλλά και των αστυνοµικών αρχών ήταν η µαφία της Θεσσαλονίκης.
Δικηγόρος-τηλεοπτικό πρόσωπο και δηµοσιογράφος υπεράνω υποψίας, επικεφαλής υπηρεσίας ελεγκτικού µηχανισµού επιχειρηµατιών (ΣΔΟΕ), διευθυντές τραπεζών και ηθοποιός που έγινε γνωστός παίζοντας τον ρόλο του «σκληρού», πρώην αστυνοµικός και υπάλληλοι ακόµη και γνωστών ζαχαροπλαστείων είναι ο «αφρός» της εγκληµατικής οργάνωσης 300 προσώπων, η οποία καλείται να λογοδοτήσει στα ανακριτικά γραφεία για βαριά κακουργήµατα. Παρ’ ότι η δράση της, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της Καµόρα – σιωπή, φοβέρα και απειλή –, καταγράφεται ότι άρχισε το 2003, η τραγωδία κορυφώνεται µέσα στο 2010, όταν η οικονοµική κρίση πλήττει µεγάλους και µικρούς επιχειρηµατίες…
Μεταξύ των κατηγορουµένων για εγκληµατική οργάνωση, εκβιασµούς και κατά συρροήν τοκογλυφία βρίσκονται και πολλά γνωστά σε εµάς πρόσωπα από άλλα σκάνδαλα. Οπως ο αρχηγός Μάρκος Καραµπέρης, τον οποίο έχουµε συναντήσει και στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αλλά και ο 54χρονος επιχειρηµατίας Δηµήτρης Λαµπάκης.
Θύµατα της εγκληµατικής οργάνωσης που δρούσε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι επιχειρηµατίες που τα «δίνουν» όλα για να δανειστούν ακόµη και 5.000 ευρώ, καθώς είναι «ανοιχτοί» στις τράπεζες µε δάνεια. Χαρακτηριστικό παράδειγµα η Κ. Λ., ιδιοκτήτρια εργοστασίου, η οποία για να δανειστεί 50.000 ευρώ µε επιτόκιο 10%, «κατέθεσε» λόγω έλειψης ρευστού κοσµήµατα αξίας 500.000 ευρώ! Τελικά όταν δεν µπόρεσε να ξεπληρώσει το δάνειο, εκχώρησε στον κατηγορούµενο Δ. Λαµπάκη, µέλος της δεύτερης οργάνωσης, το εργοστάσιό της για παραγωγή σφολιάτας!

Από τις καταγεγραµµένες συνοµιλίες ένα άλλο µέλος της συµµορίας, ο 56χρονος δηµοσιογράφος Γιώργος Φερέτης, εµφανίζεται να εισέπραττε για το κύκλωµα αλλά να έχει και τον επίσηµο ρόλο του πληροφοριοδότη λόγω της ιδιότητάς του. Συγκεκριµένα του ζητούσαν επίµονα να αποκαλύψει το περιεχόµενο σηµειώµατος του αυτόχειρα διότι το κύκλωµα είχε θορυβηθεί.

|||||||| Η κατάθεση-σοκ που τους ξεσκέπασε

Απειλές κατά της ζωής των θυµάτων και εκβιασµοί, αγοραίες εκφράσεις που παγώνουν το αίµα αναδεικνύονται µέσα από τους διαλόγους των µελών της συµµορίας. «Το Βήµα» αποκαλύπτει σήµερα τους διαλόγους όπως αναδεικνύονται από την κατάθεση του αστυνοµικού που ξεσκέπασε το κύκλωµα. Πρόκειται για τον Α. Μ. που υπηρετεί στο Τµήµα ∆ίωξης Εκβιαστών της ∆ιεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Αφού πε ριγράφει τους βασικούς κατηγορουµένους της υπόθεσης, αποκαλύπτει τους ανατριχιαστικούς διαλόγους. Ακόµη και για 1.000 ευρώ οι απειλές είναι πρωτοφανείς. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασµα από τη συνοµιλία του Μ. Καραµπέρη µε τρίτο πρόσωπο, τον Κ., τον οποίο εκβιάζει και επιχειρεί να εκφοβίσει: «Τα 2.000 θέλω, Δηµήτρη. Μη µε βάλεις 1.000. Ο λουλουδάς µας είναι ο µ…ς, ο λουλουδάς µε τα χόρτα που θα τον θάψω µια µέρα κάτω απ’ τα χόρτα και δεν θα τον βρίσκουνε… Αυτός νοµίζει ότι είναι ο Ζαγοράκης, ε, χε, εγώ πυροβολώ, έλα…». Στη συνέχεια παίρνει το ακουστικό η Ελένη Μπουρδά, κατηγορούµενη και αυτή, και έντροµο το θύµα τής ζητάει τον αριθµό του λογαριασµού της για να καταθέσει τα χρήµατα που χρωστάει στο κύκλωµα…

Αποκαλυπτική είναι και η συνοµιλία του Μ. Καραµπέρη µε το µέλος της οργάνωσης Β. Χατζηιγνατιάδη , που έχει ρόλο εισπράκτορα. Σε πολλές συνοµιλίες, όπως καταθέτει ο αστυνοµικός, αποκαλείται και «Γιάννης» ή «Βούζας». Ο σύνδεσµός του µε τον Μ. Καραµπέρη φαίνεται και από τον διάλογο που ακολουθεί: Καρ.: «Ε, εντάξει τα λεφτά; Τα πήρες;».

Χατζ.: «Ναι, τα 20. Είκοσι µέτρησα. Είναι 500άρια και 200άρια…». Σε άλλη συνοµιλία του Β. Χατζηιγνατιάδη µε τον Μ. Καραµπέρη αναφέρονται τα εξής:

Καρ.: «Πήγαινε έτσι, όπως είσαι. Πήγαινε στον µ…α τον ανθοπώλη, µ’ ακούς;».

Χατζ.: «Οχι µε είπε. Είπε θα µε βάλει λεφτά και µε έβαλε ένα 400άρι και τρελάθηκα. Και ούτε τηλέφωνο µε παίρνει το αρ…».

Καρ: «Αλλο ενάµισι χιλιάρικο χρωστάει. Πήγαινε εκεί και πες τον θα τον πάρω σπίτι. Να έρθει εκεί που είσαι και θα µε πάρετε τηλέφωνο θα τον γ… Θα πεις εγώ δεν φεύγω από εδώ. Θέλω άλλο ενάµισι χιλιάρικο. Αντε γ… πες, ειδάλλως θα είµαι εκεί οκτώ η ώρα αύριο και θα καθίσω στο ταµείο. Τέτοια εντολή έχω, κατάλαβες, πες του…».

|||||||| «Να πάρω τα λεφτά, αλλιώς…»

Η Μαρία Γκαλιάνη συµµετέχει επίσης στην εγκληµατική οργάνωση του Μ. Καραµπέρη. Σε συνοµιλία µαζί του τον ενηµερώνει για είσπραξη 5.000 ευρώ που έχει να κάνει. Θα τα εισπράξει από τον Ι. Β. Ο Μ. Καραµπέρης της δίνει οδηγίες: «Πάρ’ τον σε δύο ώρες τον Β. και συνεννοήσου. Αν σε πει γκουχ-µουχ, πες εντάξει, κύριε Ηλία. Εντεκα η ώρα θα είµαι στο γραφείο σας. Μου είπε ο κ. Μάρκος να πάρω τα λεφτά αλλιώς δεν φεύγω… Ετσι όπως τα λέω να τα πεις…».

Σε άλλη συνοµιλία η Μ. Γκαλιάνη τον ενηµερώνει ότι εισέπραξε δίγραµµη επιταγή 4.920 ευρώ. Της δίνει εντολή να παραµείνει στον χώρο εργασίας του οφειλέτη και να εισπράξει και άλλα 2.000 ευρώ: «Τώρα εσύ δεν φεύγεις από εκεί αν δε πάρεις και τα άλλα 2.000. Εντάξει; ∆εν φεύγεις. Εκεί αράζεις. Πες αράζω εδώ, δεν φεύγω, έτσι είπε ο κ. Μάρκος ». Ο αστυνοµικός καταθέτει επίσης ότι σύµφωνα µε καταγγελία του επιχειρηµατία Μ. Μ. ο απότακτος αστυνοµικός Ευστρ. Κωνσταντινίδης, µέλος του κυκλώµατος, τον απείλησε µε πιστόλι για να αναιρέσει κατάθεσή του στην αστυνοµία!

Πλήρωσε το κύκλωµα µε τη ζωή του

εν έχει τέλος η καταγραφή των ιστοριών των θυµάτων έτσι όπως τις καταγράφουν οι δικογραφίες, µε κορυφαία ασφαλώς την αυτοκτονία του 45χρονου επιχειρηµατία Λ.Μ., ο οποίος πλήρωσε το κύκλωµα µε τη ζωή του! Στις 29 Ιουνίου 2011 δεν µπόρεσε να πληρώσει τα χρέη του στον αρχηγό Μ. Καραµπέρη και στον επικεφαλής της τέταρτης οργάνωσης Κ. Μελέτη. Είχε δανειστεί 450.000 ευρώ από τον Καραµπέρη και 100.000 από τον Μελέτη. Πήδηξε από το µπαλκόνι του σπιτιού του βάζοντας τέλος στον προσωπικό του εφιάλτη. Λίγο αργότερα ο 53χρονος ασφαλιστής Ν.Μ. πήδηξε από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας του λόγω χρεών που δεν µπορούσε να εξυπηρετήσει. Ευτυχώς σώθηκε…

|||||||| Και για τόκο… ξύλο

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση πάντως είναι εκείνη του 37χρονου εµπόρου Ι.Σ., µε τις καταγγελίες του οποίου άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της εγκληµατικής οργάνωσης. Αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια και από τις τέσσερις οργανώσεις (παρακλάδια της βασικής «Καµόρα») και, όπως αναφέρει στη συγκλονιστική του κατάθεση, πλήρωσε τα τοκογλυφικά δάνεια µε ξυλοδαρµούς, απειλές, εκβίαση, ακόµη και κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων. Σύµφωνα µε το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρωτοπήγε εκεί στις 31 Μαΐου 2011 και κατέθεσε πώς άρχισε η περιπέτειά του στα τέλη του 2009!

Πρωτοδανείστηκε από τον ∆. Λαµπάκη και η δράση της µαφίας τού απέσπασε τελικά το 15 στρεµµάτων κτήµα του στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Σύµφωνα µε την κατάθεσή του, στα τέλη του 2009 έδωσε στον Λαµπάκη επιταγές ύψους 650.000 ευρώ και εκείνος του έδωσε 400.000 µετρητά. Εκβιαζόταν µε τηλεφωνικές απειλές, διά ζώσης από τον Λαµπάκη, από ρώσους µπράβους κ.ά. Ο ίδιος έδωσε στοιχεία και για τον γνωστό γιατρό Β. Πρίντζιο, από τα βασικά µέλη της τρίτης οργάνωσης. Ο συγκεκριµένος, σύµφωνα µε την κατάθεση του επιχειρηµατία, δεν δίστασε να δώσει εξιτήριο σε θύµα που νοσηλευόταν από χτυπήµατα µπράβων. Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, ο γιατρός συµµετείχε και στην ολιγόωρη απαγωγή του θύµατος!

Ο 63χρονος επιχειρηµατίας Γ.Ρ. ζήτησε επίσης προστασία από την Αστυνοµία για τους εκβιασµούς που δεχόταν. Απευθύνθηκε στο κύκλωµα, και ιδιαίτερα στην πρώτη οργάνωση, µέσω προσώπου που γνώριζε µόνο το µικρό του όνοµα, του Βασίλη … Πήγε στον Καραµπέρη και δα νείστηκε 5.000 ευρώ δίνοντας επιταγές αξίας 9.000 ευρώ! Οταν ο Καραµπέρης τον εκβίασε, αναγκάστηκε να δεχθεί την κατάσχεση προϊόντων αξίας 70.000 ευρώ. Στις αρχές του 2004 τρία άτοµα πήγαν στον χώρο της δουλειάς του, απείλησαν την κόρη του, ενώ την ίδια ώρα κουκουλοφόρος απαιτούσε την αποπληρωµή του χρέους…

|||||||| Με το πιστόλι στον κρόταφο

Ο αδίστακτος τρόπος µε τον οποίο λειτουργούσε το κύκλωµα περιγράφεται ανάγλυφα και από τον επιχειρηµατία Μ.Μ. που είχε δανειστεί από τον Καραµπέρη το 2009 ποσό ύψους 40.000 ευρώ! Του επέστρεψε τις 80.000 και χρωστούσε ήδη άλλες 80.000 που αντιστοιχούσαν σε αρχικό κεφάλαιο και τόκους. Κινδύνευσε να χάσει όχι µόνο το σπίτι του αλλά και τη ζωή του, όταν έγινε γνωστό ότι είχε καταγγείλει στις Αρχές λεπτοµέρειες για την πρώτη οργάνωση. Σύµφωνα µε την κατάθεσή του, ο Καραµπέρης τον κάλεσε να βρουν µια λύση στο γραφείο του παρουσία του απότακτου αστυνοµικού και µπράβου του Ευστρ. Κωνσταντινίδη. Παρών ήταν και ο Λαµπάκης. Βάζοντάς του ένα πιστόλι στον κρόταφο τον ανάγκασε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση µε την οποία αναιρούσε όσα κατήγγειλε.

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ Δ. ΛΑΜΠΑΚΗ
Στο κάδρο µε αρχηγό κόµµατος

Καδραρισµένη φωτογραφία αρχηγού πολιτικού κόµµατος να συντρώγει σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης µε τον 54χρονο επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Λαµπάκη και τον 58χρονο Μάρκο Καραµπέρη, βασικούς κατηγορουµένους για τη «µαφία της Θεσσαλονίκης», ανακάλυψαν οι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγµατοποίησαν τις τελευταίες ηµέρες! Στη φωτογραφία, που κοσµούσε το σαλόνι εµπλεκοµένου στο κύκλωµα, φαίνεται να είναι παρών βουλευτής του ιδίου κόµµατος, αλλά και ένας ακόµη εκ των κατηγορουµένων για συµµετοχή στην ίδια υπόθεση. Η φωτογραφία αυτή δεν συµπεριελήφθη στη δικογραφία της υπόθεσης και αφέθηκε στη θέση της. Ωστόσο αναδεικνύει τον ρόλο και τις διασυνδέσεις του δεύτερου πρωταγωνιστή της «µαφίας του Θερµαϊκού» ∆ηµήτρη Λαµπάκη.

Ο Λαµπάκης, που γεννήθηκε στις Σέρρες, εθεωρείτο από αξιωµατικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ένας από τους πιο δραστήριους τοκογλύφους της περιοχής. Ο Λαµπάκης είχε αρχικά κατάστηµα µε µπουγάτσες στην περιοχή του Εύοσµου και στη συνέχεια απέκτησε και άλλα καταστήµατα µε γλυκίσµατα της Θεσσαλονίκης. Τα έσοδά του από τις «σαλονικιώτικες µπουγάτσες» ήταν τεράστια και επενδύθηκαν λίγα χρόνια αργότερα στην αγορά νυχτερινών κέντρων, ένα εκ των οποίων µε στριπτίζ στο κέντρο της πόλης.

Οπως αναφέρουν υψηλόβαθµοι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ., «αρχικά ο Λαµπάκης δεν είχε ασχοληθεί µε τοκογλυφίες και δεν έδειχνε διάθεση να έχει τέτοιου είδους δραστηριότητα. Ωστόσο πριν από µερικά χρόνια δάνεισε µε µεγάλο τόκο χρήµατα σε έναν άλλον επιχειρηµατία της νύχτας και αυτό φαίνεται ότι του καλάρεσε και τον παρέσυρε. Πλέον, µετά τον Καραµπέρη, µε τον οποίο είχε προσωπικές επαφές, ήταν ο άνθρωπος που φαίνεται να είχε την πιο σηµαντική τοκογλυφική δραστηριότητα. Συνολικά έχουµε εντοπίσει 14 ιδιώτες που ήσαν µέλη του τοκογλυφικού του κυκλώµατος. Ανακαλύψαµε στοιχεία για 68 περιπτώσεις τοκογλυφίας από τον Λαµπάκη, µε έσοδα πολλών εκατοµµυρίων ευρώ. ∆άνειζε πολλούς ιδιοκτήτες εταιρειών, ανάµεσά τους µία µε σφολιάτες στη Θεσσαλονίκη, και όταν δεν είχαν χρήµατα να πληρώσουν τους εξοντωτικούς τόκους, τους υφάρπαζε τις επιχειρήσεις ή τον µηχανολογικό εξοπλισµό τους».

Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ο Λαµπάκης έπαιζε µεγάλα χρηµατικά ποσά στο καζίνο των Σκοπίων, ενώ είχε και αυτός επαφές µε πολιτικά πρόσωπα…

21/01/2012

Ο Πάγκαλος είχε γράψει ένα άρθρο για την διαφθορά στο Έθνος και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε τους πολίτες ότι δεν έκαναν καταγγελίες για διαφθορά.
Αυτά έγραφε το παχύδερμο. Καταγγελίες πάντα γινόταν Πάγκαλε.  Εσείς όμως ήσασταν παχύδερμα και διεφθαρμένοι μέχρι το κόκαλο. Οπότε φτάσαμε στην Χρεοκοπία.

Για να ξηλώσεις ένα πουλόβερ αυτό που χρειάζεται είναι μια και μοναδική κλωστή. Μετά όλα είναι θέμα υπομονής και οργάνωσης.
Αν κάθε καταγγελία που γίνεται διερευνάται μέχρι τέλος και αρχειοθετείται, τότε πάντα έχουμε αποτελέσματα και φυσικά χουφτώνουμε και τον κώλο της εξουσίας.

Το παχύδερμο ο Βαγγελας Βενιζέλος Ανδρουλάκη, έφτιαξε έναν αντισυνταγματικό νόμο περί ευθύνης υπουργών, κατάλαβες; Αποτέλεσμα; Χρεοκοπία της Ελλάδος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι η διαφθορά. Η θεσμοθετημένη διαφθορά. Το καταλαβες Ραινχεμπαχ;

Angela Merkel  αυτή την στιγμή σου έχω βάλει διαγώνισμα. Πρέπει να λύσεις το Πρόβλημα Ελλάδα.


Και να το λύσεις με το σωστό τρόπο. Διάβασε αυτά που γράφω. Αν έχεις μυαλό θα το λύσεις και θα περάσεις την τάξη. Εγώ είμαι μυστήριο Τραίνο.

Η κυρία στο Bloomberg είναι αρκετά γρήγορη. Για να δούμε πως θα συνεχίσουμε.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=456642&cid=4

Όταν ο Μονιτσέλι σκηνοθετούσε την γνωστή ιταλική κωμωδία με τον Τότο , τον Βιτόριο Γκάσμαν και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι δεκαετίες αργότερα στην Θεσσαλονίκη, θα εκτυλισσόταν ένα δράμα αυτή την φορά με τον ίδιο όμως τίτλο, «Ο κλέψας του κλέψαντος».

Η ελληνική εκδοχή αυτής της ιστορίας, με έναν αυτόχειρα και χιλιάδες κατεστραμμένους ανθρώπους, πολιτικό παρασκήνιο και άθλιες διαπλοκές , έχει στον πυρήνα της ένα εμφανιζόμενο θύμα αλλά που στην ουσία ήταν θύτης.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια μια που ο πρωταγωνιστής είναι σήμερα περίπου 45 ετών. Τότε που ήταν νέος, καμιά εικοσιπενταριά δηλαδή, κληρονόμησε δύο οικογενειακές επιχειρήσεις, μία με υφάσματα και μία με εμπορία αυγών. Με βιτρίνα τις δύο επιχειρήσεις το άτομο αυτό, στη μαρτυρία του οποίου βασίστηκε κατά ένα μεγάλο μέρος η εξάρθρωση της CAMORRA της Θεσσαλονίκης , άρχισε βαθμηδόν να εισέρχεται στον σκοτεινό κόσμο της τοκογλυφίας.

Έπρεπε λοιπόν να έχει στην διάθεση του ικανά κεφάλαια για να τα δανείζει με υπέρογκο τόκο. Ο μόνος τρόπος ήταν να διασφαλίσει εύκολη και συνεχή χρηματοδότηση από τράπεζες αλλά με πλαφόν ώστε να εξασφαλίζει τα υπέρογκα ποσά που είχε ανάγκη. Τότε στην ιστορία εισέρχεται ένα διευθυντικό στέλεχος θυγατρικής μεγάλης ελληνική τράπεζας. Το πρόσωπο αυτό γνωστό ως «Νίκος» αναλαμβάνει το ρόλο του εγγυητή. Τρείς τουλάχιστον τράπεζες της Θεσσαλονίκης προσφέρονται κατόπιν παρεμβάσεως του «Νίκου» να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στον έμπορο με τα αυγά και τα υφάσματα.

Σε κάθε λογαριασμό το πλαφόν ανερχόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι δουλειές πήγαιναν καλά και η τοκογλυφία απέδιδε. Σε σύντομο χρονικό διάστημα άνοιξε ένα μπουζουξίδικο πίσω από του FIX στην Θεσσαλονίκης ενώ κάποια στιγμή ασχολήθηκε και με τον ΠΑΟΚ, λίγο πριν από την εποχή… Βιολίδη.

Όμως ξαφνικά τα πράγματα γύρισαν άσχημα και ο περίφημος έμπορος αυγών και υφασμάτων αλλά στην πραγματικότητα αρχιτοκογλύφος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπογράφει επιταγές που «σκάνε» η μία πίσω από την άλλη. Τα πλαφόν τελειώνουν και τοκογλύφος πρέπει να βρει κεφάλαια για να δανείσει.

Το μεγάλο ραντεβού. 

Τότε, ο τοκογλύφος πλησιάζει του άλλους τοκογλύφους και έρχεται σε επαφή με τα πλοκάμια του Μάρκου Καραμπέρη. Δανείζεται χρήματα με τόκο γύρω στα 5% και δανείζει με την σειρά του (στην αρχή) με τόκο 7 και 8%. Τα πράγματα κυλούν ομαλά έως την στιγμή που οι πελάτες του πρώτου τοκογλύφου με τα αυγά και τα υφάσματα κηρύσσουν «παύση πληρωμών».

Εκείνη την περίοδο οι τόκοι είχαν αυξηθεί και ήταν αναγκασμένος πια να δανείζει με 10% τον μήνα. Από εκείνη την στιγμή δεν μπορούσε να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του έναντι του κυκλώματος Καραμπέρη και Σια. Άρχισαν οι τριβές που αναβαθμίστηκαν σε απειλές για να φθάσουμε στους εκβιασμούς και να καταλήξουμε στην εμπλοκή των μπράβων της εγκληματικής οργάνωσης των Καραμπέρη, Φερέτη, Παπαχατζή, Μελέτη κλπ.

Τότε ο αδίστακτος τοκογλύφος με τα υφάσματα και τα αυγά αποφασίζει να φορέσει την «κουκούλα» και καταλήγει στην Κρατική Ασφάλεια για να «δώσει» τους άλλους τοκογλύφους, του συναδέλφους του δηλαδή, που τον δάνειζαν.
Ήταν Μάιος του 2011 όταν διάβηκε το κατώφλι της Ασφάλειας.

Έκτοτε τον ρόλο του ανιχνευτή ανέλαβε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ. Παραμένει άγνωστο το πόσους κατάφερε να «γδύσει», να καταστρέψει και να εκμηδενίσει ο έμπορος των 45 ετών που κληρονόμησε δύο επιχειρήσεις με αυγά και υφάσματα. Τώρα παίζει τον ρόλο του θύματος όταν πριν από λίγο καιρό ήταν ο θύτης.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης δεν έχει στραφεί «ακόμη» εναντίον του πρώτου τοκογλύφου αφού ασχολείται με την αποκάλυψη του εύρους της μαφίας του Θερμαϊκού του Μάρκου Καραμπέρη.

Ο έμπορος με τα αυγά σε σύγκριση με την τετραπλόκαμη οργάνωση του Καραμπέρη φαντάζει κάτι σαν… Β Εθνική. Όμως δεν είναι και σύντομα θα αποκαλυφθεί η πλήρης δράση του κατά την τελευταία εικοσαετία.

4444
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=455940&cid=4

Ρεπορτάζ: Θάνος Κολοβός Τρία παρακλάδια, με φερόμενους ως «αρχηγούς» τους Δημήτρη Λαμπάκη, Γιώργο Πολυμέρη και αδελφούς Μελέτη, είχε το πολυπλόκαμο κύκλωμα τοκογλύφων-εκβιαστών που συνεργαζόταν με πρόσωπα του θεσμικού υποκόσμου της Θεσσαλονίκης.

Κατά τις Αρχές, η οργάνωση του Δημήτρη Λαμπάκη συγκροτήθηκε και άρχισε να δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2008. Σε αυτή συμμετείχαν από σκληροί ποινικοί μέχρι και λαμπερά δικηγορικά ονόματα της πόλης. Ο Λαμπάκης επέλεγε τα θύματα, τα οποία η οργάνωση δάνειζε με τοκογλυφικά ωφελήματα, και είτε ο ίδιος είτε δίνοντας εντολή σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φρόντιζε να τηρηθεί η συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ θύματος και οργάνωσης, με απώτερο σκοπό να περιέλθουν τα τοκογλυφικά οφέλη στην οργάνωση.

Το δεξί «χέρι» του Λαμπάκη ήταν η υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου «ΑΓΑΠΗΤΟΣ» στην Καλαμαριά, ιδιοκτησίας του ιδίου, Σήμα Τζωάννου, η οποία εισέπραττε τα χρηματικά ποσά από τα θύματα, ενώ επίσης τους υπενθύμιζε τηλεφωνικά την οφειλή τους.

Ο γιος, η κόρη και η σύζυγος.

Μετά την άρση των τραπεζικών λογαριασμών προέκυψε ότι ο γιος του αρχηγού, Ηλίας Λαμπάκης, καθώς και η κόρη του, Άννα, διέθεταν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, για να καταθέσουν χρήματα οι παθόντες, αλλά και τα προσωπικά τους στοιχεία, προκειμένου να προσημειώνονται ακίνητα ή οικόπεδα των θυμάτων.

Η Θεοδώρα Λακόρτε, σύντροφος του Δημήτρη Λαμπάκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, διέθετε τον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέτουν χρήματα τα θύματα της οργάνωσης. Παράλληλα, παρείχε και τα προσωπικά της στοιχεία, ώστε να αναγράφονται σε γραμμάτια που εισέπραττε ο «εγκέφαλος».

Ο «κουμπάρος»-δικηγόρος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο ρόλος του γνωστού δικηγόρου της Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Σταμπούλη. Παρείχε συμβουλές αλλά και υλικό στον Λαμπάκη, προκειμένου αυτός να αποκρύπτει έγγραφα που αποδεικνύουν τις τοκογλυφικές του δραστηριότητες. Επίσης, παρείχε πληροφορίες σχετικά με απόρρητο βούλευμα για την άρση του τραπεζικού απορρήτου που αφορά στους λογαριασμούς του Δημήτρη Λαμπάκη.

Οι εισπρακτικοί – εκβιαστικοί μηχανισμοί.

Οι εισπράκτορες της οργάνωσης ήταν πέντε στον αριθμό. Πρόκειται για τους: Φίλιππο Σαραφιανό, Σοφοκλή Καραφώλα, Δημήτρη Λογοθέτη, Πολύδωρο Χριστοφυλλίδη και Ιωάννη Παπαγεωργίου.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Milan Durdevic, με το παρατσούκλι «Ζούκα», εκφόβιζε τα θύματα για τις οφειλές στον Λαμπάκη, ενώ πολλές φορές μετέβαινε αυτοπροσώπως στους επαγγελματικούς χώρους των θυμάτων. Παρόμοιο ρόλο στην οργάνωση είχαν και οι Συμεών Βιλανάκης και Soso Putrikashvili, οι οποίοι εκβίαζαν τα θύματα που δεν τηρούσαν τα συμφωνηθέντα με τον Λαμπάκη.

Τα κέρδη.

Από την έρευνα της αστυνομίας και τα χορηγηθέντα στοιχεία από το τραπεζικό και φορολογικό απόρρητο κατά τα έτη 2008 – 2010 προέκυψε αδικαιολόγητο κέρδος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Λακόρτε Θεοδώρα, Λαμπάκη Άννα και Λαμπάκη Ηλία, το οποίο ήταν 2.226.803 ευρώ.

Αξιοσημείωτο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης μέσω της εκμετάλλευσης θυμάτων και της σύναψης τοκογλυφικών δανείων με μεγάλο αριθμό προσώπων αποτελεί το γεγονός ότι από τις ακροάσεις των τηλεφώνων του Λαμπάκη, αλλά και από την άρση του τραπεζικού απορρήτου κατά το διάστημα 2008 – 2011, προέκυψε ότι τουλάχιστον 68 άτομα είχαν οικονομικές συναλλαγές μαζί του.

Τα επιτόκια των τοκογλυφικών δανείων κυμαίνονταν από 8,33% έως 12,5% μηνιαίως.

Ο Λαμπάκης από την τέλεση περιπτώσεων τοκογλυφίας και εκβίασης κέρδισε 1.374.590 ευρώ, ενώ απέκτησε άλλα 2.226.803 ευρώ, χωρίς να είναι δυνατή η προσωποποίηση των θυμάτων και ο ακριβής χρόνος εκμετάλλευσής τους. Συνολικά η εγκληματική οργάνωση απέσπασε 3.601.393 ευρώ για τη διετία 2008-2010.

Ο τρόπος ξεπλύματος.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρείται εκτόξευση κερδών από συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π. των γυναικών της οικογενείας Λαμπάκη, Λακόρτε Θεοδώρα και Λαμπάκη Άννα.

Σύμφωνα με έγγραφα της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. και της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος του Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., το συνολικό ποσό που έπαιξαν σε τυχερά κρατικά παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π. κατά το διάστημα 2008-2009 ανήλθε σε 207.790 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που εισέπραξαν ήταν 824.244 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των κερδισμένων δελτίων έφτασε τα 1.225 (!).

Η οργάνωση του Πολυμέρη.

Ακόμη ένα παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη ήταν αυτό του Γιώργου Πολυμέρη, το οποίο συγκροτήθηκε το 2009, σύμφωνα με την κατάθεση του Τ.Ε., και δάνειζε τα θύματά του με τοκογλυφικά οφέλη.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι έπειτα από έρευνα των Αρχών προκύπτει ότι ο Γιώργος Πολυμέρης δεν έχει υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για κανένα από τα οικονομικά έτη 2005-2010.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από την άρση του τραπεζικού απορρήτου δεν προέκυψαν τραπεζικές καταθέσεις του Πολυμέρη από το 2009 έως το 2011. Το ποσό που απέσπασε η οργάνωση από έξι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις τοκογλυφίας ανέρχεται σε 133.900 ευρώ.

Η δομή της οργάνωσης.

Βασικό μέλος της οργάνωσης εμφανίζεται να είναι ο γιατρός Βασίλης Πρίντζιος, ο οποίος διέθετε χρήματα στην εγκληματική οργάνωση και τα εκμεταλλευόταν ο Πολυμέρης για τα τοκογλυφικά δάνεια.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του Δ.Ι. τον Μάρτιο του 2011, ο Πρίντζιος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως γιατρός, υπέγραψε ως συγγενής πρώτου βαθμού ώστε να πάρει εξιτήριο (ο Δ.Ι.), παρόλο που έχρηζε περαιτέρω νοσηλείας, και από κοινού με τον Πολυμέρη και δύο άγνωστα άτομα, εξαπατώντας τον με το πρόσχημα ότι θα τον μεταφέρουν στην οικία του, τον επιβίβασαν σε όχημα που οδηγούσε ο γιατρός, κατακρατώντας τον παράνομα, με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να αποπληρώσει τις καθυστερούμενες τοκογλυφικές οφειλές του.

Το δεξί χέρι του Πολυμέρη ήταν ο Μιχαήλ Τσοτουλίδης, ο οποίος εντόπιζε θύματα τα οποία θα εκμεταλλευόταν η οργάνωση, ενώ είχε και εισπρακτικό ρόλο, αφού μετέβαινε στους επαγγελματικούς χώρους των θυμάτων και τους εκβίαζε.

Ως «χορηγός» της οργάνωσης φέρεται να είναι ο Πασχάλης Κουγιουμτζής, που, ενώ βρισκόταν έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής, επικοινωνούσε με τον Πολυμέρη και διέθετε χρήματα στην οργάνωση, ώστε να δανείζονται τα θύματα με τοκογλυφικούς όρους.

Πληροφοριοδότης του Πολυμέρη φέρεται να ήταν ο υπάλληλος του τμήματος χορηγήσεων δανείων του υποκαταστήματος της ALPHA BANK, Ιωάννης Σαρίδης, ο οποίος παρείχε την απαραίτητη πληροφόρηση στον αρχηγό της οργάνωσης για τραπεζικές ενέργειες, κινήσεις λογαριασμών και καταχώρηση στο σύστημα του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» ατόμων, με τα οποία έχει ή πρόκειται να έχει οικονομική συναλλαγή η οργάνωση.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, επτά άτομα είχαν τον ρόλο του εισπράκτορα – εκβιαστή στην οργάνωση. Πρόκειται για τον Σταμάτιο Τσικρικώνη, τον υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιωάννη Αθανασιάδη (ο οποίος μιλούσε με τον Πολυμέρη από κινητό τηλέφωνο που ανήκει στην Π.Α.Ο.Κ. Ποδοσφαιρική Ανώνυμος Εταιρεία), τους Παύλο Κοτανίδη, Γιώργο Βασιλειαδη, Αριστείδη Πετρίδη, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (ο οποίος είσπραττε και χρήματα από προστασία καταστημάτων) και τον Κωνσταντίνο Κοασίδη.

4444
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=455869&cid=4

Ρεπορτάζ: Θάνος Κολοβός

Την «αφρόκρεμα» της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βορείου Ελλάδος είχε ως συνεργάτες στην εγκληματική του οργάνωση ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της Camorra, Μάρκος Καραμπέρης.

Ένα ανώτατο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε. και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Χρήστος Παπαχατζής, ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης, το ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Θεοδώρου, ο δικηγόρος Νίκος Ζήνδρος, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας Αθανάσιος Καβρακύρης και μερικά ακόμη «χαμηλόβαθμα» στελέχη συνεπικουρούσαν τον «εγκέφαλο» της σπείρας στη πολυσχιδή και παράνομη δράση του, που τους απέφερε αδικαιολόγητο πλουτισμό, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Από το ρεπορτάζ της zougla.gr προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε ανενόχλητη από τα τέλη του 2003 με δομή και διαρκή σχεδιασμό, ο οποίος τους απέφερε υπέρογκα ποσά από τοκογλυφίες και οδήγησε έναν ιδιώτη στην αυτοκτονία.

Ο τρόπος δράσης, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη δικογραφία, απλός.

Ο Μάρκος Καραμπέρης επέλεγε τα θύματα, τα οποία η οργάνωση δάνειζε με τοκογλυφικά επιτόκια. Στη συνέχεια έδινε εντολή σε κάποιο άλλο μέλος της οργάνωσης, ώστε να επικοινωνήσει με το θύμα, με σκοπό να το εκβιάσει.
(Aυτόπτης μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός: Ο κ. Καρατζαφέρης και ο Μ. Καραμπέρης φερόμενος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης συντρώγουν. Προφανώς συζητούν για την υποψηφιότητα του δεύτερου στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στις αυτοδιοικητικές εκλογές).

Ο σύμβουλος και ο εισπράκτορας Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και ενεργούσαν κατόπιν εντολών του Μάρκου Καραμπέρη. Στις αρμοδιότητες των μελών ήταν να επικοινωνούν με τα θύματα για την υπενθύμιση των συμφωνηθέντων, την εκτέλεση της διαδικασίας της είσπραξης των ποσών αλλά ακόμη και την παροχή σημαντικών πληροφοριών προς τον «εγκέφαλο».
Άμεσος -όπως προκύπτει από την προανακριτική έρευνα- συνεργάτης του Καραμπέρη ήταν ο Δημήτριος Λογοθέτης. Του παρείχε συμβουλές, ώστε να είναι νομιμοφανείς οι παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης, αφού ήταν άριστος γνώστης του τραπεζικού συστήματος. Παράλληλα, επέβλεπε τις συμφωνίες μεταξύ Καραμπέρη και θύματος.

Τον ρόλο του «εισπράκτορα» της οργάνωσης είχε ο Ιωάννης Χατζηιγνατιάδης, ο οποίος εισέπραττε χρήματα ή επιταγές από τα θύματα, εκφοβίζοντάς τα για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η μία εκ των δύο γυναικών της οργάνωσης, Ελένη Μπούρδα, είχε τον ρόλο της τηλεφωνήτριας, ώστε να υπενθυμίζει στα θύματα τα χρέη και τις ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων από τις δόσεις στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, ενώ τον ίδιο ρόλο είχε επωμιστεί και η Μαρία Γκαλιάνη, η οποία επίσης υπενθύμιζε τηλεφωνικά στα θύματα τα χρέη τους.
Ο φρουρός

Ο προσωπικός φρουρός στις μετακινήσεις του Μάρκου Καραμπέρη ήταν ο απότακτος αστυνομικός Ευστράτιος Κωνσταντινίδης, ο οποίος, εκτός από τη φύλαξη του αρχηγού, είχε και τον ρόλο του «νταή», που εκφόβιζε τα θύματα, ώστε να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην οργάνωση.

Ο μοναδικός κατηγορούμενος που αναζητείται, καθώς δεν εντοπίστηκε, είναι ο Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από την οργάνωση, προκειμένου να εκφοβίζει τα θύματα για την καταβολή των τόκων.

Η καταγγελία που θάφτηκε από τον Παπαχατζή.

Ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του Σ.Δ.Ο.Ε. και «εκλεκτός» του Ευάγγελου Βενιζέλου, Χρήστος Παπαχατζής, ήταν ο βασικός πληροφοριοδότης του Μάρκου Καραμπέρη σε ανώνυμη καταγγελία που περιήλθε εις γνώσιν του λόγω της ιδιότητάς του, αναφορικά με τοκογλυφία και εκβίαση που διέπραξαν ο Καραμπέρης, τέσσερις κουμπάροι του και δύο δικηγόροι και είχε ως αποτέλεσμα την απόκτηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Ο «έντιμος» Παπαχατζής, με τις ενέργειες του ως επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε., ανέστειλε τη διενέργεια έρευνας κατά του Καραμπέρη και διευκόλυνε τη συνέχιση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τραπεζίτες.

Ιδιαίτερα δυσώδης ήταν και ο ρόλος του Αθανάσιου Καβρακύρη, διευθυντή του υποκαταστήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος ουσιαστικά αποτελούσε «τσιράκι» του Καραμπέρη, καθώς χάρη σε αυτόν ο «εγκέφαλος» ενημερώθηκε για την επιχείρηση δέσμευσης των περιουσιακών του στοιχείων. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο τραπεζίτης αποτέλεσε το «μέσο», ώστε ο Μάρκος Καραμπέρης να εκταμιεύσει το σύνολο των χρημάτων από τους λογαριασμούς του, αφού είχε ενημερωθεί άμεσα από τον διευθυντή της Τράπεζας για προσπάθεια δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και μελών της οικογενείας του. Η επιχείρηση αποφεύχθηκε χάρη στην προσωπική παρέμβαση του Καβρακύρη.

Ως «πληροφοριοδότης» της οργάνωσης λειτουργούσε, με το αζημίωτο φυσικά, και ο Γιώργος Θεοδώρου, βοηθός γενικού διευθυντή του επιχειρηματικού κέντρου Βορείου Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς. Ο Καραμπέρης ενημερωνόταν τηλεφωνικά από τον Θεοδώρου για τις τραπεζικές ενέργειες πελάτη της τράπεζας και ταυτόχρονα θύματος της οργάνωσης. Για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, το στέλεχος της Πειραιώς έλαβε 10.000 ευρώ, ενώ θα έπαιρνε άλλες 5.000 ευρώ για τη χορήγηση ενός δανείου στον Καραμπέρη.

Ο Φερέτης και ο Ζήνδρος.

Ο ρόλος του δημοσιογράφου της ΕΤ-3, Γιώργου Φερέτη, στην εγκληματική οργάνωση ήταν να εισπράττει χρήματα κατ’ επανάληψη από θύμα αλλά και λόγω της θέσης του να παρέχει πληροφορίες στον Μάρκο Καραμπέρη για την υπόθεση της αυτοκτονίας του επιχειρηματία Μ.Λ. (είχε δανειστεί χρήματα από την εν λόγω οργάνωση).

Επίσης, τον ρόλο του πληροφοριοδότη προς τον Καραμπέρη σχετικά με την αυτοκτονία του Μ.Λ. είχε και ο πολύ γνωστός δικηγόρος Θεσσαλονίκης Νίκος Ζήνδρος. Ειδικότερα, μέσω τρίτου ατόμου, είχε καταφέρει να λάβει γνώση και να μεταφέρει στον αρχηγό της οργάνωσης αυτολεξεί το περιεχόμενο του σημειώματος που άφησε ο αυτόχειρας. Επιτέλεσε, δηλαδή, το καθήκον του…

Η αυτοκτονία.

Στο απονενοημένο διάβημα οδηγήθηκε -εξαιτίας του κυκλώματος- στις 29 Ιουνίου 2011 ο επιχειρηματίας Μ.Λ., ο οποίος, αδυνατώντας να ξεχρεώσει τα χρέη του απέναντι στον φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, Μάρκο Καραμπέρη, και στον φερόμενο ως αρχηγό της τέταρτης υποομάδας, Κωνσταντίνο Μελέτη, πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών προέκυψε ότι ο αυτόχειρας είχε δανειστεί από τον Καραμπέρη 450.000 ευρώ με επιτόκιο δανεισμού 10% μηνιαίως, 100.000 ευρώ από τον Μελέτη με επιτόκιο δανεισμού 5% μηνιαίως και 120.000 ευρώ με άγνωστο επιτόκιο από έναν άνδρα που ακούει στο όνομα Μάκης Ντόκος.

Ο 54χρονος, πριν βάλει τέλος στη ζωή του, άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση.

Από το σύνολο των ακροάσεων των τηλεφωνικών συνομιλιών προκύπτει η αγωνιώδης και επίμονη προσπάθεια του Καραμπέρη να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του σημειώματος του αυτόχειρα, μέσω των μελών της πρώτης υποομάδας της οργάνωσης Νίκου Ζήνδρου και Γιώργου Φερέτη, λόγω της ευκολότερης πρόσβασης των τελευταίων σε προανακριτικά στοιχεία ένεκα της ιδιότητάς τους (δικηγόρος και δημοσιογράφος αντίστοιχα).

Κατόπιν ενημέρωσής του για το περιεχόμενο του σημειώματος και αφού διαπίστωσε ότι δεν αναφερόταν στον ίδιο και στις μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές, καθησυχάστηκε και έπαψε πλέον να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα.

Αμύθητα κέρδη.

Τα επιτόκια των τοκογλυφικών δανείων της εγκληματικής οργάνωσης κυμαίνονταν από 5% έως 15% μηνιαίως. Από τη δράση της οργάνωσης και την τέλεση οκτώ εξακριβωμένων περιπτώσεων τοκογλυφίας και εκβίασης ο Καραμπέρης απέσπασε το ποσό των 1.207.000 ευρώ.

Μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου κατά το διάστημα 2004 – 2011, τουλάχιστον 53 άτομα είχαν οικονομικές συναλλαγές με τον Μάρκο Καραμπέρη. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το συνολικό ποσό που προέκυψε ως αδικαιολόγητο κέρδος είναι 40.380.194 ευρώ.

Πώς «ξέπλυναν» τα χρήματα.

Πέραν του ποσού των 40.380.194,29 ευρώ, από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι, κατά το διάστημα 2004 – 2010 στο πλαίσιο συνολικού σχεδιασμού, ο Καραμπέρης νομιμοποίησε περιουσία μέσω της αγοράς κερδισμένων δελτίων παιχνιδιών του Ο.Π.Α.Π. από πρακτορεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφα της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. και της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος του Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., το συνολικό ποσό που έπαιξε σε τυχερά κρατικά παιχνίδια της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. κατά το διάστημα 2005-2010 ανήλθε σε 749.637 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που εισέπραξε ήταν 5.182.118 ευρώ, το οποίο προήλθε από 2.032 κερδισμένα δελτία (!). Το καθαρό κέρδος που προέκυψε ήταν 4.432.480,71 ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθεί και το κέρδος των 483.721,24 ευρώ, το οποίο δηλώθηκε ως κέρδος από δελτία Ο.Π.Α.Π. για το έτος 2004 στη φορολογική δήλωση του Καραμπέρη.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι ο Καραμπέρης εμφανίζεται την ίδια χρονική στιγμή σε πρακτορεία διαφορετικών περιοχών να καταθέτει ή και να εξαργυρώνει πληθώρα δελτίων παιχνιδιών του Ο.Π.Α.Π.. Αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία  που αναγράφονται στα κερδισμένα δελτία (ημερομηνία, ώρα και πρακτορείο κατάθεσης/εξαργύρωσης).

Ενώ για να χαθούν τα ίχνη της προέλευσης των χρημάτων πραγματοποιήθηκε συνεχής μεταφορά χρηματικών ποσών σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς του Καραμπέρη.

4

Ο Εσταυρωμένος μας έσωσε.

4

4444

4444

4444

4444

4444

4444
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4688225

Την ημέρα που η οικογένεια και οι φίλοι του αυτόχειρα επιχειρηματία Λεωνίδα Μαργιόλη τον αποχαιρετούσαν, ένας ψίθυρος ακουγόταν κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία. «Τον έφαγε ο Μάρκος», έλεγαν, απαντώντας στο ερώτημα γιατί ένας νέος άνθρωπος αυτοκτόνησε.
Ο 45χρονος Λεωνίδας Μαργιόλης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Επτά Θάλασσες, έδωσε τέλος στη ζωή του στις 29 του περασμένου Ιουνίου, πηδώντας στο κενό από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Η αυτοκτονία του συνδέθηκε άμεσα με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ το σημείωμα που άφησε αποτέλεσε πολύτιμο κρίκο στις έρευνες για το τοκογλυφικό κύκλωμα, οι οποίες είχαν αρχίσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα.
Εκτός από την αυτοκτονία του Λ. Μαργιόλη, η Αστυνομία συνδέει με την πίεση που ασκούσε το κύκλωμα και την απόπειρα αυτοκτονίας ακόμη ενός Θεσσαλονικιού, ενώ ερευνάται από τις Αρχές πιθανή συσχέτιση με άλλη υπόθεση εμπόρου που αυτοκτόνησε πριν από δυόμισι χρόνια.
Στη δικογραφία γίνεται σαφής αναφορά στην αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του εστιατορίου Επτά Θάλασσες.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο Λεωνίδας Μαργιόλης είχε δανειστεί 450.000 ευρώ με επιτόκιο 10% τον μήνα από την πρώτη ομάδα, 100.000 ευρώ με επιτόκιο 5% τον μήνα από την τέταρτη ομάδα και 120.000 ευρώ με άγνωστο επιτόκιο από άλλο συλληφθέντα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά την αυτοκτονία ο Μάρκος Καραμπέρης φέρεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του σημειώματος που άφησε ο αυτόχειρας. Μάλιστα ζήτησε τη βοήθεια του Γιώργου Φερέτη, ο οποίος με την ιδιότητα του δημοσιογράφου είχε πρόσβαση στο υλικό της προανάκρισης, ώστε να μάθει αν αναφέρεται το όνομά του στο σημείωμα, κάτι που τελικά δεν συνέβαινε.
Στο κύκλωμα των εγκληματικών οργανώσεων αποδίδεται και η απόπειρα αυτοκτονίας του 54χρονου ασφαλιστή Νικόλαου Μανιάτη, ο οποίος στις 23 Οκτωβρίου πήδηξε από το μπαλκόνι του γραφείου του στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή, ο οποίος ευτυχώς σώθηκε. Ο Μανιάτης φέρεται να χρωστούσε άγνωστο ποσό στον Δημήτριο Λαμπάκη, αρχηγό της δεύτερης ομάδας.

ΕΡΕΥΝΕΣ. Μετά τις προχθεσινές συλλήψεις, οι Αρχές ερευνούν πλέον από την αρχή τυχόν σύνδεση και της αυτοκτονίας ενός ακόμα επιχειρηματία τον Μάιο του 2009. Πρόκειται για τον 46χρονο έμπορο υφασμάτων Ευρυβιάδη Φιλιππίδη, πρώην σύζυγο της συζύγου τού εν αργία περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Ο Φιλιππίδης βρέθηκε απαγχονισμένος στο εξοχικό του στο Λιτόχωρο Πιερίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε υπογράψει ως εγγυητής σε δάνειο, το οποίο φέρεται να είχε πάρει από τον Καραμπέρη ο Παναγιώτης Σαξώνης, ο βασικός πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και επίσης ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων.

4444
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4688228

Ανθρώπους – κλειδιά στη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, το τραπεζικό σύστημα και την Εφορία διέθετε το πολυπλόκαμο κύκλωμα της τοκογλυφίας.

Στις 19 Ιουλίου 2011 κι ενώ έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία άρση του τραπεζικού απορρήτου των φερόμενων ως εγκεφάλων του κυκλώματος, άγνωστος ενημερώνει τον Καραμπέρη για την έκδοση του βουλεύματος, με το οποίο ελέγχονταν οι κινήσεις των λογαριασμών. Το ίδιο συνέβη και με το τηλεφωνικό απόρρητο, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αλλάξουν αριθμούς. Οι Αρχές θεωρούν υπεύθυνους για τη διαρροή είτε κάποιο από τα τραπεζικά στελέχη είτε κάποιον δικηγόρο. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η Μαγδαληνή Μελέτη, μητέρα των αδερφών που κατηγορούνται ότι διηύθυναν την τέταρτη εγκληματική ομάδα, κατηγορείται ότι διέθεσε χρήματα για σύναψη τοκογλυφικού δανείου με άτομο που στις μεταξύ τους συνομιλίες αποκαλούν «Κοντό» και από την αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για πολύ γνωστό πρώην ποδοσφαιριστή.
Θύμα της πρώτης ομάδας των κατηγορουμένων, που κατάγεται από τη Βέροια, κατέθεσε ότι αναγκάστηκε να αποδεχτεί χρέος 200.000 ευρώ, οπισθογραφώντας ακάλυπτη επιταγή που είχε ο Καραμπέρης στην κατοχή του από τον Αχιλλέα Μπέο, παράγοντας που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση των στημένων.

Μέλη της τρίτης ομάδας φέρονται ότι άρπαξαν θύμα τους από το νοσοκομείο Παπανικολάου, τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και τον ξυλοκόπησαν. Στον δρόμο τούς σταμάτησαν αστυνομικοί και συνέλαβαν το… θύμα γιατί διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν εις βάρος του αποφάσεις για χρέη. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας απότακτος αστυνομικός, ο Ευστράτιος Κωνσταντινίδης, που φέρεται να εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα του Καραμπέρη.

Επίσης, τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί, ο αστυφύλακας Νικόλαος Ηλιάδης που υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Εβρου και κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες στο κύκλωμα, ο αρχιφύλακας Χαράλαμπος Ανδριώτης στο Τμήμα Λευκού Πύργου που κατηγορείται ότι στρατολογούσε νέα μέλη και ο αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ στο Τμήμα Θερμαϊκού για δωροδοκία.
Ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος (δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου) κατηγορείται ότι μεσολάβησε για τη σύναψη ενός τοκογλυφικού δανείου και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον δανειζόμενο ζητώντας τα χρήματα.

4444
http://www.newpost.gr/post/100163/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%86%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%C2%AB%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82%C2%BB/

Απολογήθηκαν ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης οι πρώτοι 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας, εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που εξαρθρώθηκαν τα τελευταία 24ώρα από τις αστυνομικές αρχές.

Επτά εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και μετά τις απολογίες τους επέστρεψαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τους όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας από 10 έως 300.000 ευρώ.

Οι επτά προφυλακισθέντες φέρονται να ασχολούνταν -κατά περίπτωση- είτε με την «είσπραξη» χρημάτων από τα εκβιαζόμενα θύματα είτε λειτουργούσαν ως «μπράβοι».

Ανάμεσα σ’ αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή όρων είναι δύο δικηγόροι κι ένας εφοριακός.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας διαδικασίας, που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους προσάπτονται, τονίζοντας ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη δράση των κυκλωμάτων.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, καθώς οι υπόλοιποι 40 συλληφθέντες -από το σύνολο των 53- ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή νέες προθεσμίες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν οι τέσσερις φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» των αντίστοιχων εγκληματικών οργανώσεων.

4444
http://www.newpost.gr/post/100065/%CE%9A%CE%B1%CE%B9-real-estate-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%8D%CF%86%CE%BF%CE%B9–%CE%9F-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%9A-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82!/

Ο Μάρκος Καραμπέρης, ο γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη ως ο εγκέφαλος του περιβόητου κυκλώματος τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι είχε «επιχειρηματικές σχέσεις» με το Υπουργείο Οικονομικών!

Ο αχριτοκογλύφος Μάρκος Καραμπέρης δεν είχε καταφέρει να «συνεργάζεται» μόνο με εφοριακούς του ΣΔΟΕ αλλά και να μισθώνει ακίνητα στο Δημόσιο έναντι υψηλών ενοικίων.

Συγκεκριμένα, σε ακίνητα της «Καραμπέρη Ακίνητα ΑΕ», εταιρίας που ανήκει στον συλληφθέντα τοκογλύφο στεγάζονται:

α) Το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για το κτίριο του εμπορικού κέντρου «Πλατεία».

β) Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το parapolitiki.com, η μίσθωση του εν λόγω ακινήτου ξεκίνησε το 2004 και το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε τον Δεκέμβρη του 2010 ποσό ύψους 30. 706, 26 ευρώ για ενοίκια τριών μηνών.

Έπειτα από έρευνα του newpost.gr, διαπιστώθηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών μίσθωνε την εταιρειά του Καραμπέρη με το ποσό των … 53.284 ευρώ (!) το τρίμηνο. Όπως προκύπτει από έγγραφο του Υπουργείου στο Διαύγεια η Καραμπέρης Ακίνητα Α.Ε. χρέωσε το υπουργείο για το ακίνητο της Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης έναντι σχεδόν 54.000 ευρώ για ενοίκια του Δ’ τριμήνου του 2011, τα οποία και καταβλήθηκαν στις 5/12/2011! Ωστόσο, για τα ενοίκια του Α’ τριμήνου του 2011 το υπουργείο «πλήρωσε» στον τοκογλύφο 66.605 ευρώ.

Όσον αφορά στο ακίνητο του Καραμπέρη που στεγάζεται η ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το «συμβόλαιο» ενοικιάσης υπογράφτηκε στις 24/08/2004 με ημερομηνία λήξεως στις 23/08/2016.

Ερωτήματα πάντως για τη διαφάνεια ή την άγνοια του κρατικού μηχανισμού εγείρει το πώς ο εγκέφαλος της σπείρας τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη που εκβίαζε, ξυλοκοπούσε επιχειρηματίες, πουλούσε «προστασία« σε νυχτερινά μαγαζιά και ξέπλενε άφθονο μαύρο χρήμα κατάφερε δια νόμιμους τρόπους (όχι μόνο να φεσώνει το Δημόσιο με τις παράνομες πράξεις του όπως προκύπτει και από την δικογραφία), αλλά να πληρώνεται και από τον Κρατικό Προϋπολογισμό…

Α.Γ.

4444
http://www.newpost.gr/post/100204/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82—%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%C2%AB%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%8D%C2%BB/

Περισσότερες από 3.500 συνομιλίες που καίνε κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ. Οι καταγραμμένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ενός μέρους των μελών του εγκληματικού συνδικάτου δείχνουν μάλλον να μη γνωρίζουν ότι τους παρακολουθούν και δεν παίρνουν τα μέτρα τους. Από αυτές αποκαλύπτονται οι σχέσεις που διατηρούσαν τα μέλη του κυκλώματος με στελέχη του ΣΔΟΕ καθώς και οι διασυνδέσεις τους με τα κυκλώματα των παράνομων στοιχημάτων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ και τη δικογραφία το κύκλωμα και κυρίως ο 58χρονος επιχειρηματίας αναζητούσε «πρόσβαση» προκειμένου να προσεγγίσουν ακόμη και τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, αφού είχε εξασφαλίσει «εσωτερική πληροφόρηση» ακόμη και από ανώτατους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ αλλά και επαγγελματίες δημοσιογράφους,ο 58χρονος θεώρησε ότι μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την  πόρτα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος προΐσταται της συγκεκριμένης Αρχής.

Περισσότερο χαρακτηριστικές είναι οι συνομιλίες του αρχηγού, Μάρκου Καραμπέρη.

Συγκεκριμένα σε μία σειρά από συνομιλίες ο Μάρκος Καραμπέρης ακούγεται να πιέζει τον Μαργιόλη, τον 45χρονο ιδιοκτήτη που έδωσε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούνιο, ώστε να του εξοφλήσει τα τοκογλυφικά. Βέβαια, μετά την αυτοκτονία του άτυχου επιχειρηματία ο Μάρκος Καραμπέρης έχει ενημερωθεί ότι οι τηλεφωικές συνομιλίες παρακολουθούνται και εμφανίζεται να λέει ότι ο Μαργέλη ήταν… «αδερφός».

Άλλες δύο συνομιλίες αποκαλύπτονται στις οποίες ότι ο Παπαχατζής, ο επικεφαλής της επιχειρησιακή Διεύθυνσης Ειδκών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης ενημερώνει τον Καραμπέρη ότι έχει μία καταγγελία σε βάρος του για παράνομο πλουτισμό, τοκογλυφία κια εκβιασμούς.

Διάλογοι

Κ: Ελα, Χρήστο

Π: Αγορίνα μου, τι κάνεις;

Κ: Καλά, παλικάρι μου. Πώς είσαι;

Π: Κάπου σε είδα εσένα. Κάπου.

Κ: Σώπα ρε.

Π: Από παλιά.

Κ: Πολύ παλιά.

Π: Ανώνυμα. Θα το δω αύριο θα σε πω πότε είναι ακριβώς. Αλλά απ’ ό,τι έριξα μια ματιά δεν, «πα…ριές» λέει τώρα κάποιος καλοθελητής.

Κ: Καταγγελία δηλαδή;

Π: Ναι, ναι.

Μ’ αυτόν τον τρόπο φέρεται να «προειδοποιεί» ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ τον Μ την επόμενη ημέρα δίνει πλήρη αναφορά για το περιεχόμενο της καταγγελίας την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «πα…ριά»!

Π: Το είδα.

Κ: Ναι.

Π: Μια «πα…ριά» είναι.

Κ: Καταγγελία τίποτε;

Π: Ναι, ναι. Τον 8ο του 10.

Κ: Κατάλαβα, κατάλαβα.

Π: Ανώνυμη, ανώνυμη. Κάτσε λίγο να σου πω, την είχα εδώ τώρα και την έβαλα μέσα εγώ. Μισό λεπτό, ρε φίλε.

Κ: Ναι, αγόρι μου, περιμένω.

Π: Ναι, να. Ο τάδε ιδιοκτήτης του ν.κ., κατάλαβες, «Θεσσαλονικιά».

Κ: Ναι ναι.

Π: Απέκτησε μεγάλη ακίνητη περιουσία με παράνομο τρόπο, τοκογλυφία, εκβιασμοί, συνεργοί του είναι τέσσερις κουμπάροι και δύο δικηγόροι. Ξύσ’ τ’ αρχί… σου με γκασμά.

Κ: (Γέλια). Τι μ… είναι ρε.

Π: (Γέλια). Είναι αχρέωτη. Ακόμη την κρατάω εγώ, θα τα πούμε από κοντά.

Χαρακτηριστικές είναι και οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί μεταξύ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 και του Καραμπέρη, ο οποίος αναζητούσε πληροφορίες για το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Μαργέλης.

Διάλογοι

Δύο ημέρες μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία οι δύο άνδρες συζητούν στο τηλέφωνο:

Κ: Καλά ρε τα έμαθα. Εντάξει.

Φ: Εμαθα κι εγώ περισσότερα.

Κ: Για πες μου.

Φ: Λοιπόν αυτός πριν πέσει πυροβολήθηκε με τ’ αεροβόλο.

Κ: Ποιος;

Φ: Ο συχωρεμένος.

Κ: Σώπα ρε. Δεν το ήξερα αυτό.

Φ: Αυτό βγήκε, αυτό βγήκε.

Κ: Πήγε ν’ αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο δηλαδή.

Φ: Και στο σημείωμα που γράφει λέει, σαν ποίημα το έχει γράψει.

Κ: Τον βοήθησα 1.000 φορές. Οταν σου λέω χίλιες, χίλιες. Οπως βοηθάω εσένα, αλλά με πολύ μεγαλύτερο «μπακράουντ».

Στη συνέχεια ο 58χρονος αναφέρει ότι «δεν άντεξε να πάει στην κηδεία», καθώς, όπως καταγράφεται στη συνομιλία, «πήρε χάπι ηρεμιστικό και πάλι δεν ήταν καλά».

Πέντε ημέρες μετά την παραπάνω συνομιλία οι δύο άνδρες ξανασυζητούν στο τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας προκύπτει ότι οι δύο άνδρες είχαν και χρηματικές συναλλαγές. Ο δημοσιογράφος φέρεται να μεσολαβεί και στις «εξυπηρετήσεις» που έκανε ο 58χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία δάνειζε με τοκογλυφικούς όρους.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

4444

4444

4444
http://www.antinews.gr/2012/01/21/143928/

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΛA.O.Σ. με αφορμή την εμπλοκή του υποψήφιου του αντιπεριφερειάρχη Μ. Καραμπέρη στο κύκλωμα τοκογλύφων και εκβιαστών. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν ήταν  γνωστό στο κόμμα το παρελθόν του κ.Καραμπέρη και οι παράνομες δραστηριότητές του.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ο ότι ο κ.Καραμπέρης “δεν αποτελεί στέλεχός μας, ή μέλος μας. Εντάχθηκε σαν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές, με καθαρό τότε ποινικό μητρώο – το οποίο ζητήθηκε από όλους όσοι συμμετείχαν – και σε εκείνη τη φάση δεν υπήρξε καμιά συνοδευτική μομφή στο πρόσωπο του. Κατά συνέπεια, δεν υπήρξε ούτε προϊστορία, ούτε μετέπειτα συνέχεια πολιτικής συνάφειας, ένταξης και λειτουργίας σε όργανα ή σε ρόλους σε ό, τι αφορά στο Λαϊκό Ορθόδοξο

Την ίδια στιγμή στον “Τύπο της Κυριακής” δημοσιεύεται επιστολή του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. και πρώην αναπληρωτής γραμματέας της, στην οποία κατηγορεί τον Γ. Καρατζαφέρη ότι ήταν αυτός που επέλεξε τον χαρακτηριζόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος εκβιαστών, Μάρκο Καραμπέρη, ως υποψήφιο του κόμματος για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.
Ειδικότερα, απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του κόμματος, ο κ. Αποστόλου τονίζει για το θέμα του κυκλώματος στη συμπρωτεύουσα: «Σου επισημαίνω ότι παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις από την εξάρθρωση στη Θεσσαλονίκη της εγκληματικής οργάνωσης τοκογλυφίας, καθότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος αυτής, Μάρκος Καραμπέρης, ήταν προσωπική σου επιλογή για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στην Κ. Μακεδονία στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές και θα αναμένω την επίσημη τοποθέτησή σου».

Σχόλιο: Η Ελλάδα αναγνώστη είναι μικρή χώρα. Εδώ ο πλανήτης Γη είναι μικρός. Μόλις διάβασα την ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ έριξα πολύ γέλιο.

4444

4444

Advertisements

Posted January 21, 2012 by bmplefour in Greek - Suicide for financial reasons.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: