Ήρωες και Κακοποιοί.   Leave a comment

Ήρωες και Κακοποιοί.

23/01/2012

4444

4444

Τι λέει ο Καζακης σήμερα, Ανδρουλάκη και Χατζηνικολαου, σήμερα τους ξεφτίλισε του κυβερνοντες. Φοβερές καταγγελίες. Φοβερές. Η Ελλάδα δεν πήρε την δόση των 8 δις ευρώ, άσχετα αν ψηφίστηκαν τα μέτρα.
Η Ελλάδα είχε λεφτά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Η κοζα νοστρα, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφερης, δεν έκαναν εκλογές λέγοντας ψέματα και εκβιάζοντας. Αφού δε δίνουν δεδομένα.
Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν δεδομένα και δε τα δίνουν. Οι απατεώνες, οι μαφιόζοι.
Εδώ απαγόρευσαν την Τρόικα να δίνει συνεντεύξεις. Οι νονοί.

4444

4444

Η Πόρσε έπεσε από τον ουρανό ακούω τους Γιαννηδες του ράδιο 9 να λένε.
Θεέ, τι κόλπα είναι αυτά; Θες να στείλεις τους νεοέλληνες στο Αιγινήτιο;  να τους κάνεις ράκος ψυχολογικά.

4444

Το επιχείρημα του κ Καρατζαφέρη δε στέκει. Ο Παπακωνσταντινου πρέπει να φύγει. Αν μάλιστα αυτό γίνει ομαλά, τότε και οι δανειστές θα δείξουν περισσότερη εμπιστοσύνη.
Αντίθετα τώρα τους θεωρούν άχρηστους και ήρωες τους νεοέλληνες.
Καρατζαφέρη άντε πήγαινε στο σπίτι σου, αρκετά κορόιδεψες τους νεοέλληνες. Καλά κονομησες μπήκες και σε κυβέρνηση. Φέρθηκες έξυπνα, αλλά η σκέψη σου είναι λίγη. Η κουτοπονηριά σου είναι μεγαλύτερη.
Σήμερα κανένας δεν εμπιστεύεται αυτό το συνονθύλευμα του Παπαδημου. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ καταστρέφουν την χώρα συνειδητά.

Λοβερδε όντως θα γίνει μακελειό, αν δεν μπείτε φυλακή, όλοι εσείς. Εγώ δεν έχω βιβλιάριο υγείας γιατί ο Βαγγελας πήγε το αφορολόγητο στις 5000 ευρώ. Αντι να το αφήσει στις 8.000 ευρώ.Το εισόδημα βγαίνει με βάση το τεκμήριο δόσης στεγαστικού δανείου, που πληρώνουν οι συγγενείς. Εγώ δεν έχω πραγματικό εισόδημα. Αυτοί οι άσχετοι και ανίκανοι θα φτιάξουν την Ελλάδα;
Μακελειό θα γίνει αν δε σαπίσετε στην φυλακή. Όπως οι χουντικοί.
Εκλογές εδώ και τώρα Καρατζαφέρη με απλή αναλογική.
Μαύρο στο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.

Όπως βλέπεις νεοέλληνα ζω σαν και σένα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει καλύτερο κράτος η Ελλάδα.
Βέβαια πρέπει να βάλουμε στη φυλακή πολλούς.

Το χρήμα να ξέρεις δεν είναι πρόβλημα. Στον πλανήτη υπάρχει άφθονο. Εγώ όμως δε δίνω ούτε ευρώ σε αυτά τα λαμογια. Βαλτους φυλακή να τελειώνουμε.
Ο Παπακωνσταντινου πρέπει να δικαστεί. Αφού δεν είναι βουλευτής, να παει στην δικαιοσύνη. Απλά πράγματα.
Εγώ γιατί πήγα;  Ο δικός μου Θεός είναι ο Μαλάκας και του Παπακωνσταντινου είναι αναβαθμισμένος; ε Λοβέρδε μαλάκα; Θέλω Ισονομία.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_2288.html

Η αναβίωση του σχεδίου αναδιοργάνωσης του Alter σε μια αγορά που καταρρέει, με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλάζει για μια ακόμη φορά το σκηνικό στον χώρο των media.
Από τη μία, συνεχίζεται το τσουνάμι των καταρρεύσεων στη διαφημιστική αγορά, με ορισμένες από τις πιο γνωστές εταιρείες επικοινωνίας να…βάζουν λουκέτο, αφήνοντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς με σημαντικά χρέη. Από την άλλη, διαπιστώνεται ότι οι μεγάλοι διαφημιστικοί λογαριασμοί μετακινούνται σε νέες εταιρείες, οι οποίες δημιουργούνται στα συντρίμμια μεγάλων media shops.

Χαραμάδα ελπίδας δείχνει να ανοίγει η συμφωνία ανάμεσα στους μεγάλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, και τον διεθνή όμιλο της Publicis για τα χρέη της Leo Burnett. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από διαπραγματεύσεις μηνών, ο διεθνής όμιλος, που οδήγησε σε πτώχευση την ελληνική θυγατρική του αλλά συνέχισε τη διαφημιστική παρουσία στη χώρα μας με άλλη εταιρεία, συμφώνησε να πληρώσει τα χρέη στους τηλεοπτικούς σταθμούς με haircut 40%!
Μετά τη Leo Burnett και το κλείσιμο της Upset! και της Mass, σεισμικές δονήσεις στην αγορά επικοινωνίας και τηλεόρασης προκαλεί το κανόνι της Ashley and Holmes.
Τα χρέη της εταιρείας προς την τηλεόραση φτάνουν τα 10 εκατ. ευρώ και, μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αν η εταιρεία του Μ. Σεριάτου θα ζητήσει την ένταξή της στο άρθρο 99.
Η κατάληξη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο έφερε με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα των media το θέμα των «τοξικών χρεών» του Δημοσίου. Παράλληλα, επαναβεβαιώθηκε ο στρεβλός τρόπος λειτουργίας της αγοράς της διαφήμισης στη χώρα μας. Και όλα αυτά, ενώ παραμένει ακόμη θολό το τοπίο για τον τρόπο πληρωμής των διαφημίσεων στην τηλεόραση. Ζήτημα που άνοιξαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και παραμένει «αγκάθι» στις σχέσεις τους με τους διαφημιστές. Το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Σε αυτό το ζοφερό πλαίσιο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί συνεχίζουν τη λειτουργία τους, σε έναν αγώνα αντοχής, που δείχνει να σχετίζεται άμεσα με τις πολιτικές εξελίξεις. Η πιθανή λειτουργία του Alter, το προσεχές διάστημα, θα αλλάξει και πάλι το σκηνικό της τηλεοπτικής ενημέρωσης.
Την ερχόμενη Δευτέρα, το νέο ΔΣ της «Ελεύθερης Τηλεόρασης» θα καταθέσει το σχέδιο αναδιοργάνωσης στην Ένωση Συντακτών, ενώ έγινε πρόσκληση στους πιστωτές του σταθμού να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Δεν είναι, όμως, μόνο το Alter που επανέρχεται στο ρευστό σκηνικό των media. Ακολουθεί η αναδιοργάνωση του Alpha, υπό τον πλήρη έλεγχο του Δημήτρη Κοντομηνά. Η πρώτη σύσκεψη ανάμεσα στον κ. Κοντομηνά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Group Κ. Μάινους, έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Κάντζα.
Η ανανέωση του κεντρικού δελτίου αναμένεται στις αρχές του επόμενου μήνα. Όλες αυτές οι κινήσεις και οι ενέργειες φαίνεται να σχετίζονται άμεσα με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών παίζει σημαντικό ρόλο στα τεστ αντοχής των τηλεοπτικών καναλιών.

Μ.Παπαχριστούδη, Ισοτιμία

greektv-com.blogspot.com

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_4621.html

Οι παλαιότεροι μεταφέροντας την γνώση των αρχαίων έλεγαν πώς «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Και ισχύει σε πολλές φάσεις της ζωής μας. Ειδικά στο επαγγελματικό κομμάτι, πολλές φορές όσα αποφασίζονται στα πρώτα δέκα λεπτά μιας διαπραγμάτευσης, είναι και… αυτά που ακολουθούν οι δύο πλευρές. Και η συμφωνία τρέχει για τον χρόνο που ορίζουν και οι δύο από κοινού. Η περίπτωση της Ελένης είναι πολύ ζόρικη για τον Δημήτρη Κοντομηνά. Για τον επιχειρηματία που φαίνεται-προς το παρόν τουλάχιστον-πώς πήρε και πάλι το κανάλι για πολλά χρόνια.

Η πρώτη σύσκεψη με Μάϊνους και Λαζόπουλο είχε κοινό παρονομαστή το κόστος του προγράμματος και ο περιορισμός του. Για να είμαστε πιο ακριβείς; Ο περιορισμός του ψυχαγωγικού προγράμματος, η στροφή στην ενημέρωση και στα πρωτογενή ρεπορτάζ και η αντιστοιχία 60% ενημέρωση και 40% ψυχαγωγία. Τώρα η αναλογία είναι 20% ενημέρωση και το υπόλοιπο ψυχαγωγία.

Με δεδομένο ότι το παραπάνω δόγμα θα ακολουθηθεί κατά γράμμα, είναι πολύ φυσικό να μειωθεί και το κόστος της ψυχαγωγίας.

Η πρώτη μεγάλη «πληγή» του Alpha είναι η Ελένη και ο πολύ βαρύς μισθός της. Τα στελέχη του καναλιού εκτιμούν πώς η παρουσιάστρια παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο-πέραν του τρέχοντος- θα αντιληφθεί την συγκυρία και θα δεχτεί μείωση που λέγεται ότι θ΄αγγίξει το 40%. Οι πιθανότητες να δεχτεί είναι πολλές. Ο σημαντικότερος λόγος; Δεν έχει πουθενά αλλού να πάει και ακόμη κι αν πάρει μεταγραφή, ακόμη κι αν μείνει στην μεσημεριανή ζώνη, κανείς δε θα πληρώσει τα τόσα πολλά χρήματα που στοιχίζει. Τόσο η ίδια αλλά συνολικά η παραγωγή της.

Ο Κοντομηνάς έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα του. Το σημαντικότερο; Ότι η Ελένη δεν βρίσκει χώρο στην υπάρχουσα τηλεοπτική πιάτσα για να κουνηθεί ή να κινηθεί. Από…εκεί και μετά γνωρίζει καλά ότι με τα χρήματα που του στοιχίζει η Μενεγάκη τέσσερις μήνες μπορεί να χτίσει πρόγραμμα για όλη την χρονιά και με καλύτερα ίσως νούμερα. Επομένως ξέρει καλά πώς έχει το πάνω χέρι από τ΄αποδυτήρια. Η εβδομάδα αυτή θα φέρει τις δύο πλευρές πολύ κοντά για πρώτη φορά. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα πέσει τηλεφώνημα στην παρουσιάστρια. Μπορεί και τις επόμενες ώρες.

Από την μεριά της η Ελένη γνωρίζει καλά πώς αυτή την εποχή μαζί με τον Λαζόπουλο είναι τα δύο βασικά χαρτιά του καναλιού. Οι πιο σοβαρές μονάδες που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον Δημήτρη Κοντομηνά όσο κανείς άλλος σε περίπτωση μεταπώλησης του «μαγαζιού». Επειδή όμως το σενάριο αυτό μοιάζει μακρινό-προς το παρόν λέμε-βλέπω η Ελένη να το παίζει ζόρικη στην αρχή αλλά στο τέλος να λέει το ΝΑΙ. Άλλωστε για ένα πράγμα την παραδέχομαι…¨Είναι έξυπνο κορίτσι¨.
gossiptv

Σχόλιο: Η Ελένη θα τα βρει με τον Κοντομηνα. Σας το γράφω να το ξέρετε. Θα ωφεληθουν ολοι.
Η Ελένη ειναι ωραία γυναίκα και σκέφτεται και τους άλλους. 

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/tv.html

Χωρίς όρους και όρια απελευθερώνονται τα επαγγέλματα τεχνικών σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και κινηματογράφο με την προσθήκη του υπουργείου Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο σκούπα. Η εν λόγω απελευθέρωση είχε … ήδη θεσμοθετηθεί με νόμο πριν ένα χρόνο αλλά δεν προχώρησε λόγω πολλών προβλημάτων. Αντί άλλων λύσεων, η κυβέρνηση λίγο πριν έρθει το κλιμάκιο της Τρόϊκας στην Αθήνα επαναβεβαιώνει την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων» στο νέο Πολυνόμο. Για τα επαγγέλματα των τεχνικών ειδικοτήτων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην πράξη καταργούνται οι θεσμικές ρυθμίσεις των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως για παράδειγμα η άδεια άσκησης επαγγέλματος για τους καμεραμέν στην τηλεόραση.
typologies.gr

4444
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=119059&catID=4

Για διακοπές στην Ινδονησία βρισκόταν μία οικογένεια, όταν ο πατέρας πήρε τα δύο του παιδιά να πάνε να κυνηγήσουν χελώνες. Κατά την αναζήτησή τους βρέθηκαν στην όχθη ενός ποταμού.

Ξαφνικά από το πουθενά ένας γιγάντιος κροκόδειλος αλμυρού νερού βγήκε από το νερό και αρπάζοντας στα σαγόνια του το δεκάχρονο κορίτσι του εξαφανίστηκε μέσα στον ποταμό.

Ο πατέρας με τον αδερφό του κοριτσιού απέμειναν να κοιτάζουν χωρίς να μπορούν να το βοηθήσουν με κανένα τρόπο.

Η μικρή Juraida έπαιζε μόλις μισό μέτρο από την όχθη και κανείς από τους τρεις δεν γνώριζε ότι σ’ αυτόν τον ποταμό ζουν κροκόδειλοι αλμυρού νερού, το πιο επικίνδυνο είδος, με το μεγαλύτερο μέγεθος, που συναντώνται συχνά στην Αυστραλία, την ανατολική Ινδία και μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως τις τελευταίες ημέρες είχαν εντοπίσει δεκάδες κροκόδειλους στις όχθες του ποταμού.

Ομάδα διάσωσης ερεύνησε την περιοχή για να βρει τη σορό του παιδιού, αλλά το μόνο που κατάφεραν να ανακαλύψουν πάνω στην άμμο ήταν η κορδέλα που φόραγε στα μαλλιά του και το φόρεμά του. Το σώμα του δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Τον προηγούμενο μήνα ένα ακόμη αγόρι σκοτώθηκε στον ίδιο ποταμό, ενώ οι χωρικοί ανέφεραν πως οι κροκόδειλοι τους σκοτώνουν τα κοπάδια. Κατά μέσο όρο, ετησίως αναφέρονται δύο θάνατοι από κροκόδειλο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις στο Βόρνεο, τη Σουμάτρα και τη Μιανμάρ.

Σχόλιο: Οι αρχές της Ινδονησίας ευθύνονται 100% για τους θανάτους. Δεν ενημέρωσαν τους τουρίστες. Ο άτυχος πατέρας να τους κάνει μήνυση και να ζητήσει μεγάλη αποζημίωση.

4444
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=118954&catID=1

Με τον τίτλο: «Τι φοβάται ο Γιώργος για τον Νίκο» η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με εκτενές ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Ν. Παπανδρέου έχει στην κατοχή του πολυτελή αυτοκίνητα και διαμένει σε πολυτελές σπίτι στην Εκάλη το οποίο διαθέτει και πισίνα.

«Ο αδερφός του Πρωθυπουργού μέχρι πριν από περίπου ένα χρόνο έμενε σε διαμέρισμα 150 τ.μ στα Βριλήσσια. Μετά τη μετακόμισή του στην Εκάλη στην αχανή βίλα των 530τ.μ, στην οποία κατοικούσε ο μουσικοσυνθέτης Φοίβος, απολαμβάνει πλέον μαζί με την σύζυγο του Αλεξία Κληρονόμου και τα δυο τους παιδιά της χαρές μιας υπεράνετης, υγιεινής, λουσάτης και απολύτως ήρεμης ρουτίνας, η συχία της οποίας ενίοτε διασπάται από τον βρυχισμό του μοτέρ μιας χρυσαφής Porsche όταν αυτή εξέρχεται δυναμικά από το υπόγειο πάρκινγκ της έπαυλης. Παράλληλα ένα ακόμα πολυτελές αυτοκίνητο, με κίνηση στους τέσσερις τροχούς μάρκας BMW χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα από την σύζυγο του Ν. Παπανδρέου για τις μετακινήσεις της» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ν. Παπανδρέου: «Δεν είναι δικά μου τα αυτοκίνητα»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ν. Παπανδρέου ο οποίος με επιστολή του τονίζει κατηγορηματικά πως δεν ανήκουν στην οικογένεια του τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα που αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας. « Πρώτ’ απ’ όλα προφανώς είμαι υπό απίστευτη παρακολούθηση επειδή για μια μέρα που επισκέπτης πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου, προλάβατε να βγάλετε φωτογραφία με αυτό, υπονοώντας ότι μου ανήκει. Φυσικά και δεν μου ανήκει. Όπως και δεν μου ανήκει ένα 4×4 BMW, όπως υπονοείτε στο εξώφυλλο. Έχω ένα οικογενειακό VOLVO του 2003. Όμως σημειώνω ότι ποτέ δεν κάνατε το κόπο να με ρωτήσετε αν μου ανήκει».

Στην απάντηση του, την οποία δημοσιεύει το smartpost.gr υποστηρίζει πως ποτε δεν κατείχε δημόσια θέση και δεν πληρώνεται από τους φορολογούμενους.

Η απάντηση του Ν. Παπανδρέου

Εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου διάφορα μπλογκ και εφημερίδες ασχολούνται επιμελώς με το πρόσωπό μου, χωρίς φυσικά να προσκομίζουν στοιχεία. Το σημερινό εξώφυλλο είναι στην ίδια γραμμή με τα μπλογκ. Μόνο σκοπό που έχουν είναι – υποθέτω – να αποτελειώσουν δια της λασπολογόιας, το επώνυμο «Παπανδρέου» μια και καλή.

Πρώτ’ απ’ όλα προφανώς είμαι υπό απίστευτη παρακολούθηση επειδή για μια μέρα που επισκέπτης πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου, προλάβατε να βγάλετε φωτογραφία με αυτό, υπονοώντας ότι μου ανήκει.

Φυσικά και δεν μου ανήκει. Όπως και δεν μου ανήκει ένα 4×4 BMW, όπως υπονοείτε στο εξώφυλλο. Έχω ένα οικογενειακό VOLVO του 2003. Όμως σημειώνω ότι ποτέ δεν κάνατε το κόπο να με ρωτήσετε αν μου ανήκει το πολυτελές αμάξι που φωτογραφίσατε ή αν μου ανήκει η μεζονέτα στην οποία διαμένω. Ένα τηλεφώνημα; Δικό σου το αμάξι Νίκο; Όχι. Δικό σου το σπίτι; Όχι. Έχεις Porsche; Όχι. Έχεις BMW 4×4; Όχι.

Αν προέρχονταν από τα πολυπληθή δεξιά μπλογκ, ίσως θα το καταλάβαινα. Από σοβαρή εφημερίδα, ένα απλό τηλεφώνημα σε μένα δεν θα ήταν το σωστό και δεοντολογικό; Ιδιαιτέρως σε μια δύσκολη εποχή (για την οποία έχω γράψει πολλές φορές και έχω προτείνει λύσεις) δεν πρέπει να προσέχουμε τι λέμε για ανθρώπους με επώνυμα; Προς τι αυτή η κακία; Προς τι αυτή η επιμονή;

Πραγματικά δύσκολα καταλαβαίνω την τόση κακία. Αν θέλετε, με χαρά να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά. Είμαι φυσικά υπέρ του πόθεν αίσχες για όλους. Μήπως να κάντε το πρώτο βήμα εσείς;

Μάλιστα γνωρίζω ότι έχετε ή είχατε στα χέρια σας – σας το έφερε «δημοσιογράφος» – αντίγραφο του ενοικιαστηρίου του σπιτιού. Μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη! Που θα προτιμούσατε; Στο πατρικό στο Π Ψυχικό; Στο Καστρί του παπού; Σε ποιά μαγαζιά επιτρέπεται να πηγαίνω; Με τι αμάξι να κυκλοφορώ και με πόσα κυβικά; Τι ποτό επιτρέπεται να πίνω ως αδερφός (γιος, εγγονός –διαλέξτε και πάρτε) πρωθυπουργού; Ρετσίνα; Κρασί ελληνικό; Αν είναι ιταλικό; Γαλλικό; Από Χιλή; Σε ποιές χώρες μπορώ να ταξιδεύω; Και με ποιά εταιρεία; Και σε ποιά θέση; Τσιγάρο; Τι μάρκα;

Ούτε το σπίτι είναι δικό μου, ούτε το πολυτελές αμάξι. Ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά άλλωστε και δεν συνάδουν με την φύση μου. Φυσικά σημειώστε ότι δεν έχω δημόσια θέση, δεν πληρώνομαι από τους φορολογούμενους και κάνω τα πάντα να μην επιβαρύνω ποτέ το δημόσιο. Ξέρω ότι δεν σας πείθω. Αλλά για την τιμή των όπλων δεν μπορώ να μη απαντήσω, έστω και μια φορά.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=119031&catID=3

Μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Μύκονο και ζούσε, για το «ευ ζην», συμπληρώνοντας ως ταπετσέρης -τον χειμώνα στην Αθήνα- τα εισοδήματά του.

Σήμερα προμηθεύεται δωρεάν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Αθηναίων και κοιμάται σε μια γκαρσονιέρα στον Νέο Κόσμο, χωρίς όμως να αντέχει να πληρώσει φως, νερό, τηλέφωνο.

Γνωρίζει ότι είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να βρεθεί σε κάποιο παγκάκι της Αθήνας, παλεύοντας για την επιβίωσή του τις κρύες ώρες του χειμώνα.

Τα αίτια.

Ο κυρ Στέλιος είναι ένας από τους εκατοντάδες επιχειρηματίες που νικήθηκαν από την τρικυμία της κρίσης και βρέθηκαν κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο.
Δάνεια, χρέη, υποθήκες και μεγάλη δόση ατυχίας είναι οι λέξεις-κλειδιά που αποκαλύπτονται πίσω από κάθε δραματική ιστορία νεόπτωχου, ο οποίος περπατά ανέκφραστος στον δρόμο του νεοαστέγου.

Πρώην υπάλληλοι με καλές αμοιβές, βιοτέχνες που επιχείρησαν να αναπτυχθούν και βρέθηκαν στο κενό της κρίσης, έμποροι που τα έχασαν όλα μέσα σε δυο μήνες, αλλά και πολλοί άλλοι που κρύβουν το πρόσωπο και το όνομά τους από συγγενείς και φίλους, «για να μη μάθουν την τωρινή κατάντια», πλημμυρίζουν το κέντρο της Αθήνας και διαβιούν ψάχνοντας για ένα πιάτο φαΐ στα συσσίτια του δήμου ή της Αρχιεπισκοπής.

Τα «γέρικα άλογα».

«Μπορεί να είμαι 65, αλλά τα χέρια μου αντέχουν ακόμα», περιγράφει ο κυρ Τάσος, πρώην ιδιοκτήτης καταστήματος με εκκλησιαστικά είδη, το οποίο έκλεισε πριν από δύο χρόνια, αλλά ακόμα «καταζητείται» για οφειλές προς το Δημόσιο. Ζητάει δουλειά, αλλά κανείς δεν του προσφέρει και συμβιβάστηκε με τη μοίρα του «γέρικου αλόγου», το οποίο, όπως λέει χαρακτηριστικά, «κανείς δεν αντέχει να ταΐζει».

Μοναδική όαση στην έρημο της κρίσης αποτελεί το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στην οδό Πειραιώς 35, αλλά και η ανώνυμη ευαισθησία των γειτόνων, οι οποίοι, σαν από μηχανής θεός, παρεμβαίνουν και σώζουν ζωές, όπως ακριβώς έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο μια νεαρή γυναίκα στην πλατεία Αμερικής, σώζοντας -με δυο κουβέρτες- τον 57χρονο άστεγο Γιάννη, ο οποίος, ηττημένος από το ψύχος στο παγκάκι, περίμενε μοιρολατρικά το τέλος.

«Νιώθω τυχερός που γλίτωσα από τον θάνατο».

Ο 57χρονος Γιάννης Ρήγας πέρασε τρία χρόνια στα παγκάκια της πλατείας Αμερικής και λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, με παρέμβαση του προέδρου του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων, εγκαταστάθηκε σε ένα δυάρι διαμέρισμα, το οποίο παραχώρησαν δωρεάν οι ιδιοκτήτες του.

« Ξέρεις πώς είναι να σε παγώνει το κρύο; Ξεκινάει από τα πόδια, σε μουδιάζει και, λίγο πριν φτάσει στον αυχένα σου, έχεις αποφασίσει ότι όλα τελειώνουν», περιγράφει συγκινημένος και θυμάται την κοπέλα που τον λυπήθηκε, βγήκε με δυο κουβέρτες από το μαγαζί όπου εργαζόταν και τον σκέπασε: «Με έσωσε αυτή η κοπέλα, καλή της ώρα όπου και να βρίσκεται.

Αλλά και οι γείτονες με φρόντιζαν, όποτε μπορούσαν, μ’ ένα σάντουιτς, μια πορτοκαλάδα, ό,τι μπορούσε ο καθένας. Δεν ήταν πάντα εύκολο, έχω μείνει και 4 ημέρες χωρίς φαγητό».

Επί 28 χρόνια δούλευε ως μάγειρας σε πλοία, αλλά η κρίση τον άφησε άνεργο: «Είχα ένα σπίτι και το έγραψα γονική παροχή στο παιδί μου, γι’ αυτό δεν μπορώ να μπω στην πρόνοια και, επομένως, δεν μπορώ να προμηθευτώ δωρεάν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο».

Τους πρώτους 8 μήνες ως άστεγος, ο Γιάννης Ρήγας τους πέρασε μέσα στο παλιό του αυτοκίνητο. «Ομως, είχα παραδώσει τις πινακίδες, λεφτά για καύσιμα δεν υπήρχαν και μια ημέρα το πήρε γερανός του δήμου».

«Το βράδυ δεν μπορείς να κοιμηθείς έξω. Δεν υπάρχει ασφάλεια, κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό», περιγράφει και τονίζει εμφατικά ότι περισσότερο τον ενοχλούσε ο τρόπος που τον κοιτούσαν κάποιοι περαστικοί: «Νομίζουν ότι, για να κοιμάσαι στο παγκάκι, έκανες μεγάλο κακό και είσαι περιθωριακός».

Λίγες ημέρες πριν εγκατασταθεί στο δυάρι, παραμονή Χριστουγέννων, είδε τους δύο ανήλικους γιους του να λένε τα κάλαντα στην πλατεία Αμερικής και κρύφτηκε για να μην τον δουν: «Βγήκαν τα παιδάκια μου για να πουν τα κάλαντα και τα απέφευγα, γιατί δεν είχα να τους δώσω ούτε ένα ευρώ».

Ο Γιάννης Ρήγας βρήκε στέγη χάρη στην αγάπη των ιδιοκτητών του διαμερίσματος, οι οποίοι κράτησαν την ανωνυμία τους, όμως χρειάζεται ένα κρεβάτι, ένα μικρό ψυγείο και μια κουζίνα για να εξυπηρετήσει τις καθημερινές του ανάγκες.

«Με φάγανε τα δάνεια».

Ο 62χρονος συνταξιούχος του ΟΓΑ, πρώην ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Μύκονο, ταπετσέρης τον χειμώνα στην Αθήνα, παίρνει σύνταξη 340 ευρώ. Ο κυρ Στέλιος προμηθεύεται τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο χωρίς να πληρώνει και ζει σε γκαρσονιέρα στον Νέο Κόσμο, χωρίς όμως να μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ: «Μη με παίρνεις στο πρόσωπο, φωτογράφισέ με από πίσω», ζητάει, για να μην αποκαλυφθεί στα 4 παιδιά και τα έξι εγγόνια του: «Τα παιδιά μου έχουν πάρει τον δρόμο τους», λέει και αναπολεί την εποχή που ήταν «άρχοντας»: «Ημασταν άρχοντες και γίναμε ζητιάνοι. Με φάγανε οι τράπεζες και τα δάνεια. Τώρα ξέρω ότι το μονοπάτι που βαδίζω είναι δύσκολο και πρέπει να το περπατήσω μόνος».

«Το κράτος μου κάνει πλάκα»

Ο Σπύρος Αλευρογιάννης, 68 χρόνων, συνταξιούχος βιοτέχνης, πήρε την κατιούσα την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας: «Διατηρούσα βιοτεχνία ένδυσης στο Γκάζι, αλλά με μετακίνησαν εξαιτίας της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού δεν μου έδωσε αποζημίωση γιατί, όπως υποστήριξε, ούτε αυτός αποζημιώθηκε από το Δημόσιο. Από εκεί ξεκίνησε η κατηφόρα». Τα χρέη και οι δυσκολίες τον οδήγησαν στην ανεργία, παρασύροντας στην ένδεια και την οικογένειά του: «Η σύζυγός μου είναι άνεργη, τα τρία μου παιδιά είναι άνεργα και όλοι ζούμε με τα 909 ευρώ σύνταξη που λαμβάνω τον μήνα. Τώρα μου ζητάνε να πληρώσω επίδομα αλληλεγγύης 149 ευρώ και νιώθω ότι το κράτος μού κάνει πλάκα. Μα, είναι σοβαροί;».

Από άρχοντας, έγινα υπάρχοντας, λέει ο κύριος Σπύρος, εξηγώντας ότι παλεύει για την ύπαρξη του εαυτού και της οικογένειάς του: «Πάω στη λαϊκή αγορά στις δύο το μεσημέρι, για να πέσει η τιμή του γαύρου και να τον αγοράσω όσο πιο φθηνά μπορώ».

Πρώην φούρναρης, νυν άπορος.

Ο 51χρονος Γιώργος Μπεφάνης ήταν ιδιοκτήτης δύο αρτοποιείων: «Τα έχασα και τα δύο εξαιτίας της κρίσης, αλλά και των λαθεμένων επιλογών που έκανα». Φιλοξενείται σε έναν ξενώνα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς δεν έχει σπίτι, και πριν από λίγες ημέρες έδωσε συνέντευξη σε μεγάλο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο (CNN), λέγοντας: «Αν κάποιος μου έλεγε πριν από 10 χρόνια ότι θα κατέληγα εδώ, θα το θεωρούσα κακόγουστο αστείο».

«Είμαι 36 και μοιάζω για 50».

Ο 36χρονος Ιωάννης Κατσάρης διατηρούσε παλαιοπωλείο στον Γέρακα: «Ζητιανεύω και κοιμάμαι στον δρόμο. Δεν ντρέπομαι να το παραδεχθώ. Αυτή είναι η αλήθεια». Κινείται καθημερινά κατά μήκος της οδού Πειραιώς και έμπλεξε με τους εμπόρους του θανάτου: «Οι άλλοι ψάχνουν μόνο για φαγητό, εγώ ψάχνω και για τις ουσίες που θα με κάνουν να ονειρευτώ ότι δεν ζω στην κόλαση», λέει και συμπληρώνει: «Είμαι άνθρωπος, έχω αξιοπρέπεια και πρέπει να ζήσω».

«Θέλω να φύγω από την Ελλάδα»

Ο 20χρονος Αλέξης, πρώην σερβιτόρος, κοιμάται στον δρόμο καθώς, παρά την επίμονη προσπάθεια να βρει δουλειά, δεν τα κατάφερε: «Εναν χρόνο ψάχνω για δουλειά αλλά δεν υπάρχει τίποτα». Δεν τελείωσε το σχολείο και δεν έχει χρήματα για να ταξιδέψει στο εξωτερικό: «Αν είχα χρήματα να βγάλω ένα εισιτήριο, θα έφευγα για να ξεφύγω από την εξαθλίωση. Εδώ δεν μου δίνουν δουλειά και είμαι υποχρεωμένος να έρχομαι στα συσσίτια του δήμου, για να μην πεθάνω από ασιτία».

4444

Όταν βλέπω αρχαίες ελληνικές επιγραφές στην ζώσα πραγματικότητα, πάντα συγκλονίζομαι.
Μεγάλη υπόθεση.

Στην Πλατεία Συντάγματος κανονικά θα έπρεπε να υπήρχαν 4 τέτοιες επιγραφές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Σε δημόσια θέα, ώστε όλοι οι περαστικοί ή τουρίστες να μπορούν να τις δουν και να εκστασιαστουν.
Ότι βλέπουν δηλαδή κάτι, που γράφτηκε πριν από δεκάδες αιώνες.

Νεοέλληνα η διαχείριση που κάνεις στον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, συνιστά κακούργημα.
Και χρήματα δε βγάζεις και τον καταστρέφεις.
Η εξορθολογισμός στον Τουρισμό, μπορεί να σου μειώσει την ανεργία και το έλλειμμα.

Επειδή ξέρεις είμαι υπέρ της διαφάνειας. Οπότε μαύρο χρήμα και μαύρη εργασία απαγορεύονται.

4444
http://www.skai.gr/news/finance/article/192488/lagard-amesi-drasi-eidallos-tha-gurisoume-sto-30/

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία από τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Κινδυνεύουμε να ζήσουμε στιγμές του 1930 εάν δεν αναλάβουν άμεσα δράση τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ και η Κίνα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όσο περισσότερο περιμένουμε τόσο το χειρότερο. Η μόνη λύση είναι να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Απαντώντας σε αιτιάσεις της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών, επισήμανε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της σωτηρίας μιας χώρας ή μιας περιοχής, αλλά τον κίνδυνο ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία να πέσει σε ένα κατακόρυφο σπιράλ καθόδου.»

Για να αντιμετωπιστούν οι προσκλήσεις, η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι χρειάζεται ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ προκειμένου να ανταποκριθεί στον ηγετικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την Κυριακή η επικεφαλής του Ταμείου συναντήθηκε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

4444
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=119039&catID=4

Την… άλλη πλευρά του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος αποκαλύπτει βιβλίο που συνέγραψε Ισπανίδα συγγραφέας, με τον τίτλο «Η μοναξιά της βασίλισσας». Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Pilar Eyre, ο Χουάν Κάρλος είναι «επαγγελματίας γητευτής γυναικών» που είχε αναρίθμητες ερωτικές σχέσεις, ενώ δεν έχει συνευρεθεί με τη σύζυγό του από το 1976! Μάλιστα, η συγγραφέας επισημαίνει ότι η ηλικία του 74χρονου βασιλιά δεν τον έχει… ανακόψει από το να λαμβάνει συχνά ενέσεις βιταμινών και αντιγηραντικές θεραπείες.

Το βιβλίο, που αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις στην καθολική χώρα, ισχυρίζεται ότι ο βασιλιάς έκανε την «κίνηση τακτικής» του και στην πριγκίπισσα Diana όταν εκείνη βρισκόταν στη Μαγιόρκα για διακοπές με τον σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Μάλιστα, το 2004 η λαίδη Colin Campbell είχε ισχυριστεί ότι η πριγκίπισσα είχε ερωτευτεί τον Χουάν Κάρλος ενώ βρισκόταν σε κρουαζιέρα το Αύγουστο του 1986 και στη συνέχεια τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Επιπλέον, σε επίσημη επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στη Μαδρίτη, ο Ισπανός βασιλιάς φίλησε περιπαθώς το χέρι της αείμνηστης πριγκίπισσας η οποία φάνηκε να χαμογελά αμήχανα.

Η Eyre στο βιβλίο της τονίζει ότι η βασίλισσα Σοφία δεν έχει βρεθεί στο ίδιο κρεβάτι με τον βασιλιά επί 35 χρόνια και αναγκάζεται να παραμείνει σ’ αυτόν τον γάμο «από αίσθηση καθήκοντος». Όπως χαρακτηριστικά γράφει η συγγραφέας, κάποια στιγμή η βασίλισσα συνάντησε τυχαία τον βασιλιά με μία από τις ερωμένες του, την ηθοποιό Sara Montiel, σε φιλικό σπίτι στο Τολέδο το 1976.

Η 73χρονη Σοφία αναγκάστηκε να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου την επόμενη ημέρα όπως απαιτούσε το πρωτόκολλο προτού καταφύγει στο Παλάτι της Zarzuela, την επίσημη κατοικία του ζεύγους, μαζί με τα παιδιά τους. Οι σύμβουλοί της την παρότρυναν να παραμείνει σύζυγος του βασιλιά, καθώς ένας χωρισμός θα της στερούσε τα λούσα αλλά και τη δυνατότητα νασυμμετέχει στην καλή ζωή των νεόπλουτων.

«Ο ρόλος της βασίλισσας είναι θλιβερός. Είναι η πιο μόνη μοναχική γυναίκα της Ισπανίας!» γράφει η Eyre, ενώ σε συνέντευξή της στο ισπανικό κουτσομπολίστικο περιοδικό Vanitatis: «Η βασίλισσα Σοφία είναι μία γυναίκα προδομένη και πληγωμένη ενώ ο έγγαμος βίος της είναι μία πραγματική τραγωδία. Οι πιο κοντινοί φίλοι του βασιλιά με τους οποίους έχω μιλήσει δεν τη συμπαθούν καθόλου». Η Eyre επίσης πρόσθεσε ότι μόλις πέρυσι κι ενώ θεραπευόταν από εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τον πνεύμονα ο Ισπανός μονάρχης είχε ερωτική σχέση με μία 25χρονη Γερμανίδα μεταφράστρια.

Μετά τη συγγραφή του βιβλίου της, η Eyre ενημερώθηκε ότι δεν θα εμφανιζόταν πια στην εκπομπή του ισπανικού τηλεοπτικού σταθμού Telecinco: «Ο σταθμός ακύρωσε την ομιλία για το βιβλίο σου και δεν σου επιτρέπει να συνεχίσεις να εργάζεσαι. Έχεις ακυρωθεί, Pilar, λυπούμαστε», σύμφωνα με την ανακοίνωση του σταθμού.

4444

4444
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4688721

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στη Βουδαπέστη προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον Klubradio, έναν επικριτικό προς την κυβέρνηση Ορμπάν ραδιοφωνικό σταθμό που κινδυνεύει σύντομα να κλείσει έχοντας χάσει την άδειά του.

Ενα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, το κλίμα στην ουγγρική πρωτεύουσα ήταν εντελώς διαφορετικό: περίπου 100.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τον Βίκτορ Ορμπάν και να τον υπερασπιστούν, όπως έλεγαν, «από τις άδικες επιθέσεις της ΕΕ». Οι διαδηλωτές έφτασαν στη Βουδαπέστη, με ναυλωμένα λεωφορεία, από ολόκληρη την Ουγγαρία αλλά και από γειτονικές χώρες.

4444

22/01/2012

4444

Ο Αλαφούζος διαβάζει το blog ή ενημερώνεται. Εχτές είδα το πολύ καλό ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ: Η στιγμή του θανάτου. Πολύ καλό.
Αλλά παιζόταν 02:00 το πρωί. Έπρεπε να ξενυχτίσεις.

Σήμερα είδα: Οι Αόρατοι κόσμοι, εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τις υψηλές ταχύτητες που υπάρχουν στην φύση και έχουν γίνει αντιληπτές Χάρι στις κάμερες υψηλής ταχύτητας.
Είδα επίσης: Όταν ο καιρός άλλαξε την Ιστορία, εκπληκτικό ντοκιμαντέρ.

4444

Άκουγα τον Ανδρουλάκη να κάνει μια ανάλυση της πλάκας για την Δραχμή.
Μετά κατηγόρησε τους bloger που γράφουν για οικονομικά, είπε κάτι για ένα παγκόσμιο νόμισμα και για το χρυσό.

Να ξεκινήσω από τα βασικά: Δραχμή σημαίνει εθνικό νόμισμα.
Όσα κράτη είναι κυρίαρχα και ανεξάρτητα έχουν το δικό τους νόμισμα.
Δέστε για παράδειγμα την Κίνα που είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος πως χρησιμοποιεί το νόμισμα της.

Το Εθνικό νόμισμα είναι πολύτιμο εργαλείο. Αρκεί βέβαια να είσαι ικανός.
Η Κινέζικη Ελίτ είναι Ικανή, η Νεοελληνική όχι. Κατάλαβες αναγνώστη;

Ο Ανδρουλάκης είπε για την αποτυχημένη υποτίμηση της Δραχμής από τον Σημιτη, αλλά δεν είπε γιατί ήταν αποτυχημένη. Ούτε γιατί ο Αρχιερέας της διαπλοκής την έκανε το Απόγευμα εκείνης της Παρασκευής που ήταν ανοιχτές όλες οι αγορές συναλλάγματος στη δύση;
Και τότε όπως και τώρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, όποιος ήξερε τι θα γίνει, θα έβγαζε πολλά εκατομμύρια κέρδη. 14% υποτίμηση, είναι πολύ χρήμα Ανδρουλάκη.

Άσε μας ρε Ανδρουλάκη με τις ημιτελείς αναλύσεις σου.
Η Τουρκία έχει δικό της νόμισμα, το ίδιο και το Ισραήλ, αλλά και η Αργεντινή.
Το Ευρώ έχει γίνει νόμισμα της Γερμανίας.

Όταν είσαι νεοφιλελεύθερος δεν σε ενδιαφέρει αν οι άνθρωποι πεθαίνουν. Εκτός και αν γίνει επανάσταση. Όποτε κινδυνεύει το νεοφιλελεύθερο κεφάλι σου.

Το νόμισμα και η οικονομία πρέπει να βοηθούν την Ζωή και όχι τον θάνατο.

Το Ιράν έχει εθνικό νόμισμα το ριάλ. Το ριάλ έχει σώσει το Ιράν από τις επιπτώσεις του εμπάργκο. Όλες οι διμερείς συμφωνίες για πώληση πετρελαίου γίνονται στο νόμισμα τους ή στο νόμισμα της άλλης χώρας, για παράδειγμα στο Γουαν.

Καταλάβατε; βέβαια το Ιράν είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.

Άσε μας ρε Ανδρουλάκη. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό; ότι είστε ανίκανοι να ασκήσετε εποικοδομητική εξουσία για την χώρα. Ανίκανοι, ραγιάδες από την αρχή. Γι’αυτο σας ενοχλεί ο Κολοκοτρώνης και το φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους  ή ο Καποδίστριας και αρκετοί άλλοι. Γι’αυτο έχετε φτιάξει ένα τόσο διεφθαρμένο κράτος και με τόσο μεγάλη γραφειοκρατία. Για να καλύψετε την ανικανότητα σας.

“Οι κανόνες στο ελληνικό κράτος, είναι τόσο βαρείς, δυσανάγνωστοι και άκαμπτοι, ώστε οι γνωστοί νταβατζήδες του πολιτικού και οικονομικού χώρου να μπορούν να τους κάμπτουν.
Ο νομικός φορμαλισμός πυκνώνει όχι για να εμποδίζει αλλά για να διευκολύνει την αυθαιρεσία, την πελατειακή συναλλαγή και τη διαφθορά. Και η μεγάλη διαφθορά της Ελλάδος από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ότι εδώ η Δημόσια Διοίκηση έχει ευνουχιστεί από τους πολιτικούς προϊσταμένους της, τα κόμματα εξουσίας…”.

Ο Ανδρουλάκης είναι έξυπνος άνθρωπος. Η πορεία του έχει δείξει, ότι ξέρει να αλλάζει βάρκες την σωστή στιγμή. Από την βάρκα της Αριστεράς πήγε στην βάρκα του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρουλάκης  επίσης έχει μεγάλη ευφράδεια. Μπορεί να σου φτιάξει ύμνους καλύτερους και από τους ψαλμούς του Δαυίδ.
Θυμάμαι κάτι δίωρες εκπομπές του. Ιδίως εκείνη με τον Αριστερό Σάλα, το γνωστό τραπεζίτη. Ύμνοι. Μιλάμε ο άνθρωπος είναι καθηγητής στον τομέα αυτό.
Επειδή λοιπόν ξέρει την τέχνη, είπε στην εκπομπή του ότι θα έφτιαχνε μια με τον εισαγγελέα Πεπτόνη, αλλά μετά την εξέλιξη στην Δικογραφία για την διόγκωση του Ελλείμματος, δε θα κάνει.

Δε θα τον υμνήσει δηλαδή. Δε θα του φτιάξει πορτραίτο.
Αν εγώ ήθελα να κάνω μια παρουσίαση βιβλίου, τον Ανδρουλάκη θα έπαιρνα.

Η Αγορά τέχνης έχει όλα τα γνωρίσματα κάθε αγοράς, αναγνώστη, εκτός από ενα. Αγοράζεις, πουλάς ή κάνεις διακράτηση. Αν κάποιος είχε το μυαλό την εποχή που ζωγράφιζε ο Βίνσεντ βαν Γκογκ (Vincent Willem van Gogh – 30/03/1853 – 29/07/1890), και αγόραζε τους πίνακες του, θα τους αγόραζε με ψίχουλα, αλλά τα παιδιά του θα ήταν εκατομμυριούχοι.
Το ζήτημα είναι ότι πολύ λίγοι ξέρουν ποιοι από όλους αυτούς τους καλλιτέχνες θα γίνουν διάσημοι και τα έργα τους θα αποκτήσουν αξία. Κάτι που συμβαίνει συχνά στην τέχνη. Η αντοχή στο χρόνο, διαφέρει από την λάμψη της επικαιρότητας συνήθως.

Μετά το θάνατο του Vincent Willem van Gogh, οι πίνακες του είχαν μια συνεχόμενη ανοδική πορεία.
Θα μπορούσε βέβαια αντι για τον Βαν Γκογκ να αγοράσει Πικάσο, που ήταν ποιο δημοφιλής τότε και φυσικά εξακολουθεί να είναι. Αν κάποιος αγόραζε τότε έναν πίνακα του Πικάσο, πάλι εκατομμυριούχος θα είχε γίνει. Απλά θα πλήρωνε πολύ περισσότερα από ένα πίνακα Βαν Γκογκ. Σκεφτείτε ότι ο Βαν Γκογκ πολλούς πίνακες, τους χάριζε. Αν γνωρίζεις, επενδυτικά ο Βαν Γκογκ ήταν κελεπούρι εκείνη την εποχή!!!!

Αν έχεις αγοράσει έναν καλό πίνακα, αυτός δεν πρόκειται ποτέ να “μηδενίσει” ως αξία.  Αντίθετα με μια μετοχή που μπορεί να μηδενίσει. Να χρεοκοπήσει η Εταιρεία. Το πόσο σημαντικό είναι το μηδέν σας το έχω ξαναγράψει.
Οι μεγάλες εταιρείες καλό είναι να επενδύουν και στην Τέχνη ως αντίβαρο.

Μια άλλη αγορά επίσης επένδυσης που δε στην είπε ο Ανδρουλάκης είναι το Κρασί. Το κρασί που παράγεται και ωριμάζει αργά σε περιορισμένες φιάλες.  Αν είναι καλή χρονιά και αγοράσεις μερικές φιάλες και τις αποθηκεύσεις, σε λίγα χρόνια θα έχεις κέρδος.

Πριν έρθει η κρίση, ένας γείτονας που είχε και ένα μαγαζί, κάτι σαν ταβέρνα – καφενείο, του το είχα πει. Του το είχα εξηγήσει.
Επίσης όταν δούλευα σεκιούριτι το είχα πει σε ένα φιλο Γάλλο, που ήταν σερβιτόρος, να κάνει την μπιζνα. Γι’αυτον θα ήταν και ποιο εύκολο. Μιλούσε και Γαλλικά, ήταν υψηλού επιπέδου σερβιτόρος.
Όταν πήγα για πρώτη φορά στην Σαντορίνη, αγόρασα Κρασί. Είναι φημισμένο το κρασί τους.
Η Νάουσα που οι Κινέζοι έκαναν την συμφωνία, βγάζει ωραίο κρασί.

4444

Ο Ανδριανοπουλος είναι νεοφιλελευθερος, αυτό σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει ότι η Κλιματική Αλλαγή, οφείλετε και σε δραστηριότητες του Ανθρώπου. Τη γνωστή διαστρέβλωση που κάνουν οι νεοφιλελεύθεροι.

Να πω στον Ανδριανόπουλο, αν η BP πλήρωνε τις αποζημιώσεις για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στον κόλπο του Μεξικού, θα είχε κλείσει.

Το έχω γράψει πολλές φορές, οι Νεοφιλελεύθεροι δε μπορούν να σταθούν. Είναι παρωχημενοι.

Ένα πράγμα θα γράψω που είναι τεκμηριωμένο 100%.
Μετά από μια σοβαρή μόλυνση του περιβάλλοντος αυτό επανέρχεται στην πρότερη καλή κατάσταση μετά από χρόνια και ποτέ 100%.

Αν κάποιος αποφασίσει να χρεώσει τις εταιρείες για την μόλυνση που προκαλούν, οι περισσότερες θα κλείσουν.
Το ζήτημα του κόστους δεν είναι τόσο απλό, Αναγνώστη. Στην ουσία οι κοινωνίες πριμοδοτούν τις εταιρείες που μολύνουν τον πλανήτη Γη.
Ο Ανδριανοπουλος λέει φιλελεύθερες βλακείες.
Του συνιστώ την επόμενη φορά να μας μιλήσει για την Donora και ότι έγινε εκεί το 1948 και πως εξελίχτηκε η υπόθεση.

4444
Τι έγινε στην Ουγγαρία;
Αυτό που έγινε στην Ουγγαρία είναι απλό.
Οι Ούγγροι τιμώρησαν τους Σοσιαλιστές και ήρθαν στην εξουσία οι δεξιοί.
Στην αρχή αυτοί τα πήγαιναν καλά, όμως μετά σκέφτηκαν να κάνουν μια εκτροπή συντάγματος!!!!

4444

Αντι να διαβάζω από τρίτους τι θέλει η Τρόικα. Θα ήθελα να τους ακούσω ζωντανά.
Αλλά ο πονηρός και δόλιος Βαγγελας, ο τζάμπα μάγκας, τους απαγόρευσε να δίνουν συνεντεύξεις. Έτσι είμαστε στο σκοτάδι.
Το τι θέλει η Τρόικα από εμάς, το μαθαίνουμε από τους παπαγάλους και αυτό διαστρευλωμενο.

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω, θα συμφωνήσω με τον Μπαμπι του ΣΚΑΙ, που το έθεσε και αυτός θέμα. Είναι θέμα ενημέρωσης. Πρέπει να έχεις τα δεδομένα.  
Εγώ δεν εμπιστεύομαι τον Κουτρουμανη ή τον Βαγγελα ή τον Γεωργιαδη ή τον Παπαδημο.
Θέλω ζωντανή ενημέρωση. Εγώ ο απλός πολίτης που με κυνηγούν με χαρατσια και μέτρα.
Είδατε τι μπάχαλο έγινε με τον 13 και 14 μισθό. Τι συσκότιση πληροφορίας.

4444
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4688200

Με απόφασή του το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή του πρώην υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Παπαγιάννη και Αρη Σπίνου και κατά της ιδιοκτησίας του Extra Channel 3.

Η απόφαση του Εφετείου δέχθηκε ότι όσα οι δημοσιογράφοι αυτοί ισχυρίστηκαν στις 28 Μαΐου 2008 στην εκπομπή με τίτλο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» υπήρξαν σε γνώση τους καθ’ ολοκλήρου αναληθή και συκοφαντικά και αναφέρθηκαν με σκοπό να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη του πρώην υπουργού. Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε καταθέσει αγωγή εναντίον τους διότι οι καταδικασθέντες υποστήριξαν ότι διενεργούνται έρευνες από την Αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος, ότι είναι ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στη Γενεύη, ότι ξάδελφός του στην Κύπρο συνδέεται με το σκάνδαλο της Siemens.
Η απόφαση του Εφετείου δέχεται ότι κανένα από τα παραπάνω δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ότι όλα είναι παντελώς ψευδή και συκοφαντικά και ότι οι καταδικασθέντες τελούσαν σε γνώση της αναληθείας τους. Στους καταδικασθέντες επιδικάστηκε να πληρώσουν το ποσό των 95.400 ευρώ (90.000 για δυσφήμιση και 5.400 για δικαστική δαπάνη).

Το ΕΣΡ στο οποίο προσέφυγε ο πρώην υπουργός δέχθηκε ότι όλα όσα υποστήριξαν οι δημοσιογράφοι ήταν παντελώς ψευδή και αυτοί ήταν σε γνώση της αναληθείας τους και επέβαλε στο Extra Channel 3 πρόστιμο 100.000 ευρώ.

4444
http://www.newpost.gr/post/100265/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82—%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A0%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7/

Το Υπουργείο Εργασίας επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου επικεφαλής της Τρόικα, όπου έθεσαν επί τάπητος το θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας αλλά και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Αναλυτικότερα, στα πλαίσια της συζήτησης δόθηκε παράταση στις «σκληρές» διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα. Συγκεκριμένα οι δανειστές δεν θα παρέμβουν στον διάλογο των κοινωνικών εταίρω, αν και θέτουν σταθερά θέμα μείωσης αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα και μεταρρύθμισης στις επικουρικές συντάξεις. Στο στόχαστρο και οι κανονισμοί προσωπικού των ΔΕΚΟ.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον κ. Κουτρουμάνη για την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή ενώ τόνισαν πως σέβονται απολύτως τον κοινωνικό διάλογο. Παρ’ όλα αυτά τα χρονικά περιθώρια, στενεύουν αφού είναι γνωστό, ότι μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να κλείσουν όλα τα θέματα που θεωρούνται ως προαπαιτούμενα για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρίσκοντο, η γενική γραμματέας του Υπουργείου ‘Αννα Στρατινάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν λεπτομέρειες για την πορεία του κοινωνικού διαλόγου και επανέφεραν όλα τα θέματα που έχουν θέσει κατά καιρούς, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων στις κατώτερες αμοιβές και του 13ου και 14ου μισθού.

Επανέλαβαν δε, ότι θεωρούν τη μείωση του μισθολογικού κόστους προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Από την πλευρά του Υπουργείου, υποστηρίχθηκε η άποψη ότι μια οριζόντια μείωση των αμοιβών θα αυξήσει την ύφεση και θα μειώσει περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, με δεδομένο ότι οι αμοιβές των εργαζομένων, από το 2009 μέχρι σήμερα, έχουν υποστεί μεσοσταθμικά μειώσεις της τάξης του 12%.

Τα στελέχη του Υπουργείου υποστήριξαν, επίσης, ότι υπάρχουν ήδη εναλλακτικές δυνατότητες που παρέχονται στους εργοδότες για τη μείωση του μισθολογικού κόστους και επικαλέστηκαν τα πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΠΕ, που αποδεικνύουν αύξηση των επιχειρησιακών συμβάσεων που συμφωνούνται, με βάση το άρθρο 37, καθώς και των ευέλικτων μορφών εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, έθεσαν και το θέμα των εργασιακών σχέσεων σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, όχι ως προς το ύψος των αμοιβών, αλλά ως προς κανονισμούς, όρους και σχέσεις εργασίας, όπως η αρχαιότητα, οι μετακινήσεις και οι μεταθέσεις, που πάντως αποτελούν όρους των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «έπεσε» και το σχέδιο του Υπουργείου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Πρόκειται για τη μείωση κατά 10%, η οποία θα παραχωρηθεί σε εργοδότες εφόσον καταβάλουν μισθούς και εισφορές, μέσω του τραπεζικού συστήματος και είναι συνεπείς στην καταβολή των εισφορών.

Η τρόικα δέχθηκε ότι το μέτρο μπορεί να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και στη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης.

Από την εκτενή συζήτηση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι αναφορές στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, όπου ο Υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να νομοθετήσει, με βάση τις υπάρχουσες μελέτες, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το σχέδιο ενοποίησης των επικουρικών Ταμείων, το οποίο θεωρούν “σημαντική παρέμβαση”, επανέλαβαν, ωστόσο, ότι οι μεταρρυθμίσεις στη επικουρική ασφάλιση έχουν συμφωνηθεί και αποτελούν δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των δανειστών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

4444
http://www.i-zoornalistas.blogspot.com/2012/01/blog-post_7061.html

Παρά τις δυσκολίες που περνά ο κλάδος των δημοσιογράφων και γενικά των Μ.Μ.Ε, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη η ανθρωπιά και η συναδελφικότητα.. Έτσι, οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο, συγκέντρωσαν χρήματα και αγόρασαν πάνες για τα παιδιά των εργαζομενων του τηλεοπτικού σταθμού Alter.. Δείτε την ανάρτηση στο σαίτ των εργαζομενων του Alter..
“Τα μωρά των εργαζομένων του ALTER είναι… στεγνά, χάρη στη βοήθεια των συναδέλφων του “Ελεύθερου Τύπου” που μάζεψαν χρήματα και αγόρασαν… πάνες! Για την πολύτιμη συνεισφορά τους, τους ευχαριστούμε από βάθος καρδιάς και εμείς και οι… μπέμπηδες με τις μπεμπούλες μας!”

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_7870.html
Εκεί που τον είχε πάρει η κάτω βόλτα με το θέμα του Παπαχατζή, μέσα σε 24ωρα ήρθαν τα πάνω κάτω. Η δικογραφία για τον Παπανδρέου και τον προκάτοχό του διαβιβάζεται στη Βουλή και επιπλέον η… πρώτη σε κυκλοφορία εβδομαδιαία εφημερίδα καίει το Νίκο Παπανδρέου με στοιχεία από τα οποία μπορεί να μην προκύπτει παρανομία, τουλάχιστον προς το παρόν, αναδεικνύει όμως το νεοπλουτίστικο και χλιδάτο τρόπο ζωής σε μια περίοδο άγριας δημοσιονομικής λιτότητας. Τυχεράκιας, μέχρι στιγμής, ο Βενιζέλος…

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_9828.html

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Το περιστατικό επαναλαμβανόμενο τις τελευταίες ημέρες. Συνεργάτες του Ψυχάρη έχουν αναλάβει για λογαριασμό του να διαβάζουν το Fimotro όλη μέρα. Όταν είναι έξω του εκτυπώνουν τις αναρτήσεις και τις αφήνουν στο γραφείο του. Όταν είναι…
στον ΔΟΛ τον προϊδεάζουν πρώτα για να μην πάθει τίποτα. Τι του λένε;
– “Αυτοί πάλι έγραψαν για εσάς, κύριε Πρόεδρε”.
– “Να το διαβάσω ή είναι σκληρό”;
– “Αφήστε θα σας το διαβάσουμε εμείς”!
Αυθεντικοί διάλογοι από τον 5ο όροφο του ΔΟΛ…

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_4297.html

Αντί για 15 εκατ. ευρώ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο Mega θα έχει ως στόχο να προσεγγίσει 10 εκατ. ευρώ.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της Τηλέτυπος έριξε χθες τον πήχη κατά 5 εκατ. ευρώ εγκρίνοντας τη … σχετική πρόταση των κυρίων μετόχων του Mega, αλλάζοντας το αρχικό πλάνο. Ταυτόχρονα, η συνέλευση αποφάσισε, για τεχνικούς λόγους, τη μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 1 ευρώ σε 0.30 ευρώ.

Το διάστημα του εγχειρήματος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είναι 4 μήνες όπως ορίζει ο νόμος και ο στόχος είναι να φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι του καναλιού, ο ΔΟΛ, ο Πήγασος, ο όμιλος Βαρδινογιάννη και η Προμηθέας Gas του Δ. Κοπελούζου . Όπως ειπώθηκε από το νομικό εκπρόσωπο της εταιρείας «οι βασικοί μέτοχοι προτίθενται να συμμετάσχουν στην αύξηση στο ποσοστό που τους αναλογεί , αλλά έχουν επιφυλαχθεί για το χρονικό διάστημα διατήρησης του». Κοινώς θα βάλουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στις μετοχές που έχουν, αλλά για το μέλλον τίποτα δεν είναι σίγουρο , όσο οι τράπεζες δεν χορηγούν δάνεια.

Θυμίζουμε πως Πήγασος έχει το 26,82% , ο ΔΟΛ το 22,11%, ο όμιλος Βαρδινογιάννη ποσοστό περίπου 12%, η Benbay 5% και η Προμηθέας Gaz 2,93%.

Προφανώς, η εταιρεία για να καλύψει τις ζημιές θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, και σε νέες μειώσεις του κόστους παραγωγής σε μια ισορροπία διατήρησης
media-industry.blogspot.com

Σχόλιο: Τα 10 εκατομμύρια είναι στραγάλια και δεν αρκούν. Πλάκα έχει. Καμία τράπεζα δεν πρέπει να δανείζει ΜΜΕ, ο Ελληνικός λαός δε μπορεί να πληρώνει θαλασσοδάνεια τραπεζίτες της κακιάς ώρας.
Οι μέτοχοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_7373.html

Αρνείται ο εισαγγελέας Παντελής να την στείλει στη βουλή…
Βγάζει μάτι ο εσπευσμένος τρόπος, η προχειρότης και η προφανής σκοπιμότης, που, οι Πεπόνης και Μουζακίτης συνέταξαν τη δικογραφία.
Οι κύριοι μάρτυρες είναι πανελίστες και διάφορα – πολιτικά – ανυπόληπτα πρόσωπα. Οι… δυο εισαγγελείς αποφάσισαν να στείλουν αυτή τη δικογραφία, που δεν ολοκληρώθηκε και δεν περιλαμβάνει καταθέσεις των σπουδαιότερων μαρτύρων – όπως ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου – στη βουλή με απώτερο στόχο – και ευσεβή πόθο της ΝΔ- το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο το Γιώργο Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NONEWS-NEWS, o αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελής που έχει στα χέρια του τη δικογραφία -και βλέποντας το παιχνίδι που παίζεται- προσανατολίζεται να μη την στείλει ακόμη στη βουλή, γιατί τη θεωρεί ελλιπή…

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_1577.html

Ανακοίνωση ΕΦΕ

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (και μετά από συνάντηση με τους συναδέλφους που συνεργάζονται συστηματικά με τις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ), σας ενημερώνουμε πως η Ε.Φ.Ε αποφάσισε να … προκηρύξει ΕΜΠΑΡΚΓΟ στις παραπάνω εκδόσεις, καθώς χρωστάνε (απλήρωτα) τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ – και μάλιστα προηγούμενων ετών- ενώ οι επιταγές που έχουν δώσει είναι κατά κανόνα ακάλυπτες και «σκάνε» καθημερινά. Δεν δίνουμε ούτε μία φωτογραφία στις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ (και αποκλείουμε την πρόσβαση στους server μας) μέχρι να εξοφλήσει και τον τελευταίο συνάδελφο.
typologies.gr

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/cds.html

Η αντεπίθεση Πεπόνη – Μουζακίτη με στόχο το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Μετά τη κίνηση τους, να ζητήσουν να πάει η δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ στη βουλή, προχωρούν και στο επόμενο και πιο εντυπωσιακό βήμα: Να … ασκήσουν δίωξη κατά Παπανδρέου για τα CDS.
Οι σχέσεις των δύο δικαστών με τη ΝΔ είναι γνωστές. Όπως και το σχέδιο που είχαν εκπονήσει Kαραμανλικοί μαζί με μια ομάδα συνεργατών του Σαμαρά, να στήσουν στο Ειδικό Δικαστήριο το Γιώργο Παπανδρέου και να πλήξουν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ.
Ένα επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι με μοχλό κάποιους δικαστές …

4444

Ο Σκοτ Τόμσον είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Yahoo. Γεννήθηκε το 1958. Είναι 54 χρονών.
Η Yahoo μέσα στα τελευταία 5 χρόνια έχει αλλάξει 3 διευθύνων συμβούλους.

Το έργο του Σκοτ Τόμσον είναι να ανοικοδόμηση ουσιαστικά, από την αρχή την εταιρεία.

Βέβαια για όλα αυτά θα πάρει αρκετό χρήμα. Για την πρώτη χρονιά, 27 εκατομμύρια δολάρια.
Η προκάτοχος του, η Κάρολ Μπαρτζ τον πρώτο χρόνο πήρε 47,2 εκατομμύρια.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι Μάνατζερ πρέπει να πληρώνονται, μόνο αν πετύχουν το έργο τους.
Αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν τεράστια ποσά, αλλά τι γίνεται όταν αποτυγχάνουν; Είναι δίκαιο να τα πάρουν;
Εγώ πάντως, εύχομαι στον Σκοτ Τόμσον να πετύχει.

4444

4444

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_6505.html
Η αποκλειστική συνέντευξη του Τσαρλς Νταλάρα στον ΑΝΤ-1, τους πάγωσε. Δεν είχαν να αντιτάξουν την ίδια ώρα θέμα που θα μπορούσε να εξισορροπήσει-ή τουλάχιστον να μετριάσει-τις εντυπώσεις και…άρχισαν να παίζουν τα γνωστά περί κουρέματος και τα ήδη μπαγιάτικα νέα για τη στάση της Ν.Δ. απέναντι σ’ αυτά που ζητάει η τρόικα.
Ήττα…

4444


http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_7445.html

MONO ΣΤΟ NONEWS-NEWS
Μετά την απάντηση στο διαδίκτυο για το συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του, ο Νίκος Παπανδρέου καταφεύγει στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NOΝEWS-NEWS, ο αδερφός του πρωθυπουργού, τους … δίνει 15 ημέρες προθεσμία για να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
Αν δεν ανασκευάσουν σ΄αυτό το χρονικό διάστημα θα καταθέσει εναντίον τους μήνυση και αγωγή…

4444

“Παράφρονα εκδότη! Που κατάντησε η Ελλάς! Ένας υστερικός έμπορος διαφημίσεων να κρίνει τις τύχες της Ελλάδος!”.
Εμμανουήλ Τσουδερός.
Ιδιόχειρη σημείωση για τον Δημήτρη Λαμπράκη.

Από το περιοδικο: UNFOLLOW#2

Όταν τον Αύγουστο του 2008 με πήγαν να κάνω την έφεση, ο υπάλληλος μου είπε χαμογελώντας: πως τον παίζεις έτσι τον Λαμπράκη;

Ο νεοέλληνας δημόσιος υπάλληλος, έκανε ένα μοιραίο λάθος. Το ον με την μεγαλύτερη σπουδαιότητα στην υπόθεση ήμουν εγώ, όχι ο Λαμπράκης και οι υπόλοιποι.
Να δώσω και μια απάντηση και σε μια νεαρή ψυχολόγο που με ρωτούσε και την άλλη μέρα έκανε σχόλιο ο Τζουμας. Πως ήξερες ρε Τζουμα τι απάντηση έδωσα εγώ; Μήπως ξέρεις τι θα γίνει και με το χρέος της Ελλάδος;

Ελπίζω τα γεγονότα που συμβαίνουν μετά τον Αύγουστο του 2008, να σου λένε νεοέλληνα, ποιος έχει πραγματική εξουσία.
Η υπόθεση, η μεγάλη αυτή ανωμαλία, παραμένει ανοιχτή νεοέλληνα. Σου το υπενθυμίζω. Εμείς λέμε πότε κλείνει μια υπόθεση. Εγώ και το Σύμπαν δε μπορούμε να δεχτούμε ότι το μητρωο μου, δεν είναι λευκό.

Και δεν έχεις και πολύ χρόνο νεοέλληνα, γιατί είμαι άρρωστος και μπορεί να φύγω.
Όσο αφορά τον δημόσιο υπάλληλο, θα πρέπει να έχει άγχος, με όλα όσα συμβαίνουν.

4444

4444

Όταν βλέπω αρχαίες ελληνικές επιγραφές στην ζώσα πραγματικότητα, πάντα συγκλονίζομαι.
Μεγάλη υπόθεση.

Στην Πλατεία Συντάγματος κανονικά θα έπρεπε να υπήρχαν 4 τέτοιες επιγραφές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Σε δημόσια θέα, ώστε όλοι οι περαστικοί ή τουρίστες, να μπορούν να τις δουν και να εκστασιαστουν.
Ότι βλέπουν δηλαδή κάτι, που γράφτηκε πριν από δεκάδες αιώνες.

Νεοέλληνα η διαχείριση που κάνεις στον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, συνιστά κακούργημα.
Και χρήματα δε βγάζεις και την καταστρέφεις.

Ο εξορθολογισμός στον Τουρισμό, μπορεί να σου μειώσει την ανεργία και το έλλειμμα.

Επειδή ξέρεις είμαι υπέρ της διαφάνειας. Οπότε μαύρο χρήμα και μαύρη εργασία απαγορεύονται.

4444

4444

4444

4444

Να πω στους τραπεζίτες, ότι η περικοπή μισθών, δεν θεωρείται εγγύηση για να πάρει μια επιχείρηση ή επιχειρηματίας δάνειο. Αυτό το γράφω για τους τραπεζίτες της κακιάς ώρας.
Οι τράπεζες στην Ελλάδα στην ουσία είναι κρατικές. Έχει κανένας καμία αμφιβολία;
Η Ελληνική οικονομία είναι Σοβιετικού Τύπου. Όποτε τι να συζητάμε για εξαρτήσεις.
Η οικονομική κρίση είναι μια ευκαιρία για να διαλυθεί το έκτρωμα.
Τα ελληνικά ΜΜΕ, είναι αφερέγγυα για να παίρνουν δάνεια, χωρίς πραγματικές εγγυήσεις. Όπως ακίνητα. Το καταλάβατε τραπεζίτες της κακιάς ώρας;

Και μένα και κάθε αναγνώστη του blog, αν μας δώσετε θαλασσοδάνεια, γινόμαστε εκδότες και καναλαρχες. Καταλάβατε τραπεζίτες της κακιάς ώρας;
Εγώ δεν έχω αναστολές όσο αφορά τις Χρεοκοπίες και των δικών σας δηλαδή.

Τα 4 ναι. Ναι στις χρεοκοπίες, στις αποζημιώσεις, στις απολύσεις και στην διαφάνεια. Ένας από τους κανόνες της οικονομίας.  

4444

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9409.htm

Παρότι ο Παπακωνσταντίνου διέψευδε με απανωτές ανακοινώσεις την μεγάλη αποκαλύψη του Θάνου Πασχάλη για την υπόθεση Ραυτόπουλου η λίστα με τα ονόματα 4.151 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τον εμφανίζει  ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

Πρόκειται για την περιβόητη λίστα, για τη δημοσιοποίηση της οποίας προειδοποιούσε από καιρό ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά μπορούσαν να την δουν μόνο οι βουλευτές.

Σύμφωνα με τη λίστα, μεγαλύτερος οφειλέτης φέρεται να είναι ο Νικόλας Κασιμάτης, με συνολικά χρέη 952 εκατ. ευρώ.

Το συνοδευτικό σημείωμα πάντως αναφέρει ότι από τον κατάλογο έχουν εξαιρεθεί όσοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, ωστόσο τα οφειλόμενα ποσά εξακολουθούν να σοκάρουν, καθώς οι 4.151 οφειλέτες χρωστούν στο ελληνικό κράτος 14,877 δισεκατομμύρια ευρώ!….

4444

Advertisements

Posted January 22, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: