This is me and that’s it.   Leave a comment

4444

This is me and that’s it.

02/02/2012

4444
Ο Καζάκης για μια ακόμα φορά στην εκπομπή του αποκαλυπτικός. Ο λόγος του, έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς και διαμορφώνει εξελίξεις.

4444

Πήγα στην ανάλυση για τον Χρυσό. Αν είναι ευκαιρία ή φούσκα, που διοργάνωσε η ένωση Ελλήνων πιστοποιημένων αναλυτών.
Η αίθουσα γέμισε και ειπώθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα.
Νομίζω ότι πρέπει να επαναληφθεί η προσπάθεια και να είναι ακόμα καλύτερα οργανωμένη.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

4444

Πες μου νεοέλληνα, επί δραχμής είχες τέτοια φαινόμενα;
Επί δραχμής ήσουν χίλιες φορές καλύτερα νεοέλληνα.

Αυτά που λένε κάποιοι ότι η επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα είναι λάθος, δε ξέρουν τι σας λένε. Τι στιγμή μάλιστα που χιλιάδες νεοέλληνες πεθαίνουν αργά και βασανιστικά.

Τα πορτοκάλια σαπίζουν στα δέντρα, το ίδιο και τα λεμόνια. Τα ροδάκινα πουλιούνται από τους παραγωγούς σε εξευτελιστικές τιμές.

Η Ελλάδα έφτασε στο σημείο να εισάγει λάδι από την Γερμανία. Τέτοια ξεφτίλα. Επί δραχμής είχες τέτοιες ξεφτυλες;

Το ευρώ σε κατέστρεψε νεοέλληνα.
Ο λόγος που η Ελλάδα μπήκε. στο Ευρώ, είναι ότι αυτοί που σε κυβέρνησαν ήταν ανίκανοι. Ολοκληρωτικά ανίκανοι.
Τώρα είσαι άστεγος και πεινάς και πεθαίνεις και ακούς τα γιουσουφάκια του Αλαφούζου να μιλούν για φιλανθρωπία.
Τράβα το καζανάκι, τα σκατά έχουν πλημμυρίσει όλη την Ελλάδα. Οι κουραδες: Παπαδημος, Σαμαράς, Παπανδρέου, Βαγγελας Βενιζέλος, μυρίζουν πολύ άσχημα και θα σε πεθάνουν. Τράβα το Καζανάκι να λυτρωθεις. Πατα το κουμπί στο Καζανάκι.

Φύγε από το Ευρώ, φύγε από το 4ο Ραίχ. Για να ζήσεις. Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και τώρα Ιταλία και Βέλγιο βαδίζουν στην ύφεση. Δουλεύουν όλοι για το 4ο Ράιχ.

Η Τρόικα, θα βάλει άκουσα έξτρα φόρο στο ελληνικό κρασί και σε άλλα αγροτικά προϊόντα. Οι άνθρωποι είναι “οικονομικοί εκτελεστές”.

4444

4444

Αυτό που ζητά ο Χριστιανόπουλος Τζομπανιδου με το IQ ραδικιου, δεν είναι ελεημοσύνη από κρατικά βραβεία.
Αυτό που ζητά ο Χριστιανόπουλος είναι κράτος. Σου λέει εγώ δούλεψα, είχα μια μικρή σύνταξη που μου έφτανε για την Ζωή που κάνω. Δε θέλω κρατικά βραβεία και φιλανθρωπίες. Θέλω κράτος 21ου αιώνα.
Δε θέλουμε φιλανθρωπίες, θέλουμε Κράτος δικαίου και ισονομίας. Αν ο Χριστιανόπουλος ήθελε λεφτά Τσομπανιδου θα έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου, καλά δε σε κόβει;

4444

Και εκεί που ήταν πρωθυπουργός σύμφωνα με τα Αποτελέσματα ο Κώστας Καραμανλής και η ΝΔ κυβέρνηση, βγήκε ξαφνικά ο Σημίτης. Το 2000. Το θυμάσαι νεοέλληνα; Αυτή τη νοθεία την θυμάσαι;
Ο Σημίτης δεν έχει τυχαία τον τίτλο του Αρχιερέα της διαπλοκής.

4444

Ο Βερικιος είναι του συστήματος, το έχω ξαναγράψει. Οπότε φυσικά και τον συμφέρει να μας λέει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. Παπαγιανη από την στιγμή που υπάρχει ο Πάγκαλος που είναι και ο ορίτζιναλ, δε θέλω να ακούω τόση ώρα τον Βερύκιο και κάθε Βερύκιο του συστήματος.
Άλλαξα συχνότητα. Σιγά μη κάθομαι να ακούω τον Παπαγιανη να κάνει αβάντα στον Βερύκιο. Να μας πει τι; Το θέμα έχει λήξει. Δε τα φάγαμε όλοι μαζί κύριε Βερύκιε. Αυτές τις μπούρδες αλλού.

4444

Αν η Ελλάδα είχε την δραχμή και είχε κάνει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να παράγει εξαγωγικά προϊόντα, σε τομείς όπως ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός και άλλοι τομείς, θα είχε πλεονάσματα.
Κατάλαβες το μυστικό νεοέλληνα που σου κρύβουν οι ολοκληρωτικά ανίκανοι πολιτικοί που σε κυβέρνησαν;
Αυτά τα τομάρια και η κλίκα τους, που εισήγαγαν στο δημόσιο βιο την ατιμωρησία. 

4444
Το τσόκαρο η Άννα Διαμαντοπουλου αλλάζει και αυτή ξανά το σύστημα για τις εισαγωγές στα Πανεπιστήμια.
Μπορούσε το τσόκαρο που στέλνει και αυτή τα παιδιά της σε Ιδιωτικά σχολεία, να μην “γαμήσει” την Δημόσια πεδία; Μπορούσε; Πως θα μας έλεγε το τσόκαρο πόσο μεγάλη είναι;
Πόσα τσόκαρα υπουργούς παιδείας είχαμε;
Τελείωσα το Λύκειο, χωρίς να κάνω ούτε ένα πείραμα φυσικής σε εργαστήριο. Αυτά τα τσόκαρα σαν την Διαμαντοπουλου θα μου μιλήσουν για παιδεία.
Σε δημόσιο σχολείο σε γκέτο της Αμερικής να ήμουν, θα είχα ένα εργαστήριο της φυσικής.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_8988.html

ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ
Απο εκεί που ξέσκιζε τον Λοβέρδο, ο Ψυχάρης, το έκανε κωλοτούμπα στο πρωτοσέλιδο των Νέων. Και τι κωλοτούμπα! Ολκής με σκίτσο στην πρώτη σελίδα και πρωτοσέλιδο θέμα για τον “ισότιμο” ρόλο Βενιζέλου-Λοβέρδου. Το…
είχαμε γράψει από χθες (εδώ)…

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/1_01.html

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Είναι εμφανής η αλλαγή στον τρόπο παρουσίασης του δελτίου του Mega όσον αφορά τα ρεπορτάζ και τα σχόλια των αναλυτών. Μέρα με τη μέρα το δελτίο πλησιάζει περισσότερο το μοντέλο του ΑΝΤ1. Πολλά ρεπορτάζ, λίγα σχόλια, και η Τρέμη σε ρόλο…
Χούκλη να δίνεις πάσες για τα βίντεο που έχουν ετοιμάσει οι δημοσιογράφοι του Mega. Συμφέρει την ιδιοκτησία ένα τέτοιο μοντέλο. Στοιχίζει πολύ λιγότερο. Ειδικά εάν γίνουν περικοπές και στους σχολιαστές…

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_830.html

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤ1
Το Fimotro απο την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του έχει αποδείξει ότι κάνει μάχιμη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία. Δεν συναλλάσσεται ούτε στοιχίζεται γύρω απο διαπλεκόμενα συμφέροντα. Αν κάποια πληροφορία του είναι μερικώς…ή ολικώς εσφαλμένη, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, δημόσια το παραδέχεται. Από την έρευνα που κάναμε, πράγματι δεν προέκυψε καμία εταιρική συνεργασία μεταξύ του Κιμπουρόπουλου και του Ευαγγελάτου. Τουλάχιστον άμεσα ως προς τα δυο αυτά πρόσωπα. Ο Ευαγγελάτος πέραν της κριτικής που του ασκούμε, είναι διακεκριμένος ρεπόρτερ, με πολλά χρόνια στην πλάτη του και είναι βέβαιο ότι η παρουσία του έχει γεννήσει μεγάλη ανησυχία στην τηλεοπτική πιάτσα. Ελπίζουμε όχι και στον ΣΚΑΪ…

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_972.html

Μία απρόσμενη, απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ που διέρρευσε στα ΜΜΕ λέει ότι, οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες στηρίζουν τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν εκ νέου τον έλεγχο της χώρας μετά την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων.

Ο…εκπρόσωπος των υπό νατοϊκή διοίκηση στρατευμάτων στο Αφγανιστάν Τζίμι Κάμινγκς επιβεβαίωσε την ύπαρξη του εγγράφου, που περιήλθε στην κατοχή των Times και του BBC, ωστόσο τόνισε ότι δεν ήταν στρατηγική μελέτη.
«Το απόρρητο έγγραφο είναι ένας συνδυασμός απόψεων κρατουμένων Ταλιμπάν. Δεν είναι ανάλυση, ούτε υπήρχε η πρόθεση να θεωρηθεί ως ανάλυση», είπε.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν ISI βοηθούν τους Ταλιμπάν στο να κατευθύνουν επιθέσεις εναντίον ξένων δυνάμεων και ότι γνωρίζουν τις τοποθεσίες όπου κρύβονται οι ηγέτες του κινήματος.

Η υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Χίνα Ραμπάνι πρότεινε να αγνοηθεί η έκθεση, υπονοώντας ότι η διαρροή είχε πολιτική σκοπιμότητα. «Μπορούμε να την αγνοήσουμε ως δυνητικά στρατηγική διαρροή. Είναι παλιό κρασί σε ακόμα πιο παλιό μπουκάλι», είπε χαρακτηριστικά. Η Ραμπάνι βρίσκεται στην Καμπούλ σε μία προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η έκθεση βασίζεται σε υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε από 27.000 ανακρίσεις με περισσότερους από 4.000 αιχμαλώτους Ταλιμπάν και μέλη της Αλ Κάιντα.

Παρά τη στρατηγική του ΝΑΤΟ να αναλάβουν οι αφγανικές δυνάμεις την ασφάλεια της χώρας, η απόρρητη έκθεση αναφέρεται με λεπτομέρειες σε εκτεταμένη συνεργασία ανάμεσα στους ενόπλους, την αφγανική αστυνομία και το στρατό.
«Εδώ και καιρό μας απασχολούσαν οι δεσμοί ανάμεσα σε πρόσωπα από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν (ISI) και κάποια εξτρεμιστικά δίκτυα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι και πρόσθεσε ότι, το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας δεν έχει διαβάσει την έκθεση.

Η έκθεση παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Ταλιμπάν επισπεύδουν την απόσυρση των νατοϊκών δυνάμεων, μειώνοντας, σκοπίμως, τις επιθέσεις τους σε κάποιες περιοχές.

Αναφέρει ότι, σε περιοχές απ’ όπου έχει αποσυρθεί η Isaf, έχει αυξηθεί η επιρροή των Ταλιμπάν, συχνά με λίγη ή καθόλου αντίσταση από τις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας και, σε πολλές περιπτώσεις, με την ενεργό βοήθεια της αφγανικής αστυνομίας και του στρατού.

Σχόλιο:Δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι οι Ταλιμπαν αντέχουν τόσα χρόνια, επειδή έχουν βοήθεια από εξωτερική Πηγή. Τους βοηθά κράτος. Είναι προφανές.
Εγώ το έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό. Το πρόβλημα στο Αφγανιστάν είναι πολιτικό. Το ΝΑΤΟ πήγε, κέρδισε και έπρεπε να φύγει. Αλλά δεν υπήρχε σχέδιο πολιτικής διαχείρισης. Οπότε άφησαν το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν να κάνει κάτι που δεν είναι δουλειά του.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_9441.html

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Λιγότερα και από το χαράτσι της ΔΕΗ! Το ελάχιστο ποσό που θα πληρώσουν στο δημόσιο οι τηλεοπτικοί σταθμοί φτάνουν φτάνει τα 1.110 ευρώ για τη χρήση των συχνοτήτων σε μια διπλή ρύθμιση που προκαλεί την κοινή λογική αφού οι σταθμοί απαλλάσσονται επί της ουσίας από την καταβολή τελών πληρώνοντας ελάχιστα χρήματα σε σχέση με…αυτά που τους αναλογούν.

Και το πιο εκπληκτικό είναι πως ενώ αυτή η ρύθμιση ανταλλαγής διαφημιστικού χρόνου υπέρ των κομμάτων, με το «ενοίκιο» των συχνοτήτων είναι νόμιμο για το 2009, εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου, είναι παράνομο το 2010.

Αναλυτικά. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας αντί για το 2% του κύκλου εργασιών τους, θα πληρώσουν στο δημόσιο το 0,1%!

Δηλαδή 643.437 ευρώ διαθέτοντας με βάση τη νομοθεσία για τις εκλογές το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, ως δωρεάν διαφημιστικό χρόνο στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας και το ποσό των 250.000 ευρώ για τη συνδρομητική. Δηλαδή για τις εθνικές και τις εκλογές του Οκτωβρίου, στα εθνικής εμβέλειας κανάλια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πήραν δωρεάν χρόνο αξίας 4.500.000 ευρώ το κάθε κόμμα, το ΚΚΕ 1.355.322 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 838.138 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 631.930 και οι Οικολόγοι Πράσινοι 174.612. Ανάλογα είναι τα ποσά για τη συνδρομητική TV.

Το ποσό που θα διέθετε το Mega, για τις εθνικές και τις ευρωεκλογές εκλογές, σε διαφημιστικό χρόνο είναι 3.356.960 ευρώ, ο ΑΝΤ1 το ποσό 2.076.098 ευρώ, ο Alpha 1.708.320 ευρώ, το Star 1756.222 ευρώ το Alter 1.101.690 ο Σκάι 720.000 ευρώ, 902 TV 62.396 ευρώ, το Μακεδονία TV 16.544 ευρώ , και η ΕΡΤ στο σύνολο της το ποσό των 1.200.000 ευρώ για τα 3 της κανάλια. Αντιστοίχως, χρόνος διατέθηκε και από τη συνδρομητική. Σημειώνεται πως το Telecity, ο σταθμός του ΛΑΟΣ με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση δεν καλείται να διαθέσει δωρεάν διαφημιστικό χρόνο στα άλλα κόμματα. Καλείται στη συνέχεια να πληρώσει τέλος χρήσης συχνοτήτων 18.865 ευρώ, ως κομματικός εθνικής εμβέλειας σταθμός.

Σε αντάλλαγμα το 2009 το Mega θα πληρώσει για το 2009, σήμερα το ποσό των 168.072 ευρώ, ο ΑΝΤ1 το ποσό των 114.260 ευρώ, το Alter θα έχει οφειλή 131.870 ευρώ, ο Alpha 98.417 ευρώ, το Star 94.728 ευρώ, ο Σκάι 31.690 ευρώ, το Telecity 1.865 ευρώ, ο 902 TV το ποσό των 1.416 ευρώ και το Μακεδονία TV. Συνολικό όφελος υπέρ του δημόσιου 643.437 ευρώ, αντί για 6 εκατ. ευρώ.

Για το 2010 αν και δεν υπάρχουν εκλογές τα κόμματα πληρώνουν πάλι 0,1% επί του κύκλου εργασιών!

Δηλαδή 577.937 ευρώ, αντί για 5.779.370 ευρώ. Κοινώς οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη 2ετία πλήρωσαν περίπου 1,2 εκατ. ευρώ υπέρ του δημοσίου σε αντάλλαγμα για το συνολικό ποσό των 12 εκατ. ευρώ που δόθηκε ως δωρεάν διαφημιστικός χρόνος στα κόμματα για τις εκλογές του 2009.

4444

“Δεν είναι ασυνήθιστο για τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής να κάνουν επενδύσεις μέσω ομάδων επενδυτών αγγέλων ή να καταλαμβάνουν θέσεις στα συμβούλια εταιρειών venture capital.

Αλλά την εποχή αυτή, οι σύγχρονοι Μίδες δείχνουν ότι επιθυμούν παράλληλα να διατηρούν και να διαχειρίζονται μικρές εταιρείες στις οποίες τα μεγάλα τους πορτοφόλια και οι πανίσχυροι κύκλοι γνωριμιών τους μπορούν να φέρουν ανάπτυξη, λέει η Mindy Rosenthal, εκτελεστική διευθύντρια του Ινστιτούτου για ιδιώτες Επενδυτές στη Νέα Υόρκη, η κοινότητα μελών του οποίου αριθμεί 1.100 επενδυτές, ο καθένας με ελάχιστο επενδυτικό δυναμικό 30 εκατ. δολαρίων. Τέσσερις στις 10 οικογένειες-μέλη έχουν περιουσιακά στοιχεία της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω.

Το ενδιαφέρον των μελών της σε ιδιωτικές εταιρείες εμφανίστηκε μετά την οικονομική κατάρρευση του 2008 και τη συνεπαγόμενη αστάθεια του χρηματιστηρίου, και από τότε παρουσιάζει αυξητική τάση. Μία έρευνα που εξέδωσε στις αρχές Ιανουαρίου το Ινστιτούτο δείχνει ότι περισσότερα από τα μισά του μέλη σχεδιάζουν φέτος να αυξήσουν τις άμεσες επενδύσεις τους σε ιδιωτικές εταιρείες. Πριν το τέλος Φεβρουαρίου το Ινστιτούτο θα οργανώσει για τα μέλη του για πρώτη φορά ένα πάνελ στο Σαν Φρανσίσκο με θέμα Αγοράζοντας Μικρές Επιχειρήσεις.

«Οι μικροί επιχειρηματίες που θέλουν να πουλήσουν θα βρουν πολύ περισσότερους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν», προβλέπει η Rosenthal. «Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι εξαιρετικά εύποροι, στο τέλος της ημέρας, αναγνωρίζουν ότι η ιστορία του πλουτισμού τους ξεκίνησε από μία επιχείρηση. Υπάρχει μια ευαισθησία που συνδέεται με τη διαχείριση μιας εταιρείας -την ανάπτυξη ενός προϊόντος υλικού ή πνευματικού, την απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – που μας δίνει την αίσθηση ότι ελέγχουμε όχι μια εταιρεία αλλά την ίδια μας της μοίρα», λέει, προσθέτοντας ότι ακόμα και ο φούρνος της γειτονιάς με τζίρο τόσο χαμηλό όσο είναι το $1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο θα μπορούσε να είναι μία ελκυστική αγορά για την ομάδα των επενδυτών της”.

Σχόλιο 00: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ένας σημαντικός άξονας της Οικονομίας. Πρέπει το πλαίσιο να είναι αρκετά ευνοϊκό, ώστε να αναπτυχθούν.
Σαφώς και θα έδινα προτεραιότητα. Θέλω να έχω μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το σχεδιάγραμμα χτυπά την καμπάνα για μεταρρυθμίσεις.
Ο δείκτης πρέπει να παει πάνω από 50%. Φορολογειστε το 1% και δώστε ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις.

Σχόλιο 01: Αν το 1% θέλει να επενδύσει σε μικρές επιχειρήσεις, τότε αφήστε το να το κάνει.
Όμως αν διαβάσετε καλά το άρθρο, θα δείτε ότι υποβόσκει ένας υπόγειος ανταγωνισμός για τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν έχουν τις γνωριμίες να κλείσουν μεγάλα συμβόλαια.
Πρέπει να κάνετε σωστές μεταρρυθμίσεις.
Που είναι η ισονομία στον Ανταγωνισμό; Πανίσχυροι κύκλοι γνωριμιών.. αυτό είναι στρέβλωση της αγοράς. Εγώ θα σας κάνω μαθήματα οικονομίας; που δεν έχω ούτε ένα πτυχίο από γήινο πανεπιστήμιο!

4444

Facebook

http://www.capital.gr/news.asp?id=1398418

Τα απαραίτητα έγγραφα για την έναρξη της διαδικασίας της πολυαναμενόμενης αρχικής δημόσιας εγγραφής υπέβαλε η Facebook. Η τεχνολογική εταιρεία δεν εξακρίβωσε τον αριθμό των μετοχών ή το εύρος τιμών της IPO, ωστόσο η αξία της δεν αποκλείεται να αγγίξει τα 5 δισ. δολάρια σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει ως σύμβολο της μετοχής της τους χαρακτήρες “FB”, δεν έχει γίνει όμως γνωστό σε ποιο χρηματιστήριο θα διαπραγματεύεται.

Στα χαρτιά που κατατέθηκαν καταγράφονται έσοδα 3,7 δισ. δολαρίων για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου (αύξηση 88% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση) και κέρδη 1 δισ. δολαρίων, έναντι 606 εκατ. δολαρίων.

Το ντεμπούτο της Facebook αναμένεται πιο εντυπωσιακό από αυτό της ανταγωνίστριας Google πίσω στο 2004, όταν είχε αντλήσει 1,67 δισ. δολάρια από την IPO.

4444

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1398976

Σε ιστορικό υψηλό ανήλθε το εμπορικό πλεόνασμα της Ελβετίας το 2011 καθώς η ζήτηση για είδη πολυτελείας από την Ασία αντιστάθμισε την ισχυροποίηση του φράγκου και τη χαμηλή οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, το εμπορικό πλεόνασμα έφτασε τα 23,85 δις φράγκα καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν 8,1% και εισαγωγές 2%.

Η Γερμανία παρέμεινε η σημαντικότερη αγορά για τα ελβετικά προϊόντα μες τις εξαγωγές να αυξάνονται 6%, ενώ Κίνα και Χογκ Κογκ παρουσίασαν άνοδο 20%. Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση 2% ενώ προς την Ιταλία και την Ιαπωνία παρέμειναν στάσιμες.

Το Δεκέμβριο μόνο οι εξαγωγές της Ελβετίας κατέγραψαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 πτώση 1,6% στα 15,6 δις φράγκα ενώ οι εΙσαγωγές υποχώρησαν 4,8% στα 13,6 δις φράγκα.

Σχόλιο: Η Ελβετία έχει δικό της νόμισμα και έτσι δουλεύει για την πάρτη της και όχι για άλλους.

4444

4444
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=38&artid=106908

Είναι απίστευτο και όμως πέρα για πέρα αληθινό. Η ιστορία του ισπανικού χωριού, του οποίου όλοι οι κάτοικοι κέρδισαν το λαχείο, είναι λίγο – πολύ γνωστή. Αυτό που δεν ξέραμε έως τώρα είναι πως ο μοναδικός από τους 250 κατοίκους που δεν κέρδισε είναι ένας… Έλληνας. Και ονομάζεται Κωστής Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, και οι 70 οικογένειες του ισπανικού Sodeto, είχαν αγοράσει από την οργάνωση των νοικοκυρών του χωριού τουλάχιστον από ένα λαχνό του El Gordo, του χριστουγεννιάτικου λαχείου που αποτελεί μανία για τους Ισπανούς. Το χωριό κέρδισε συνολικά 950 εκατ. δολάρια. Οι περισσότεροι έγιναν εκατομμυριούχοι, ενώ το μικρότερο ποσό που δόθηκε ήταν 130.000 δολάρια.

Οι νοικοκυρές του Sodeto γυρνούν το χωριό από πόρτα σε πόρτα κάθε χρόνο, για να πουλήσουν τους λαχνούς, παίρνοντας μια μικρή προμήθεια. Με τα χρήματα αυτά, καλύπτουν το κόστος των γιορτών και των διαφόρων εκδηλώσεών τους.

Έτσι και φέτος, όλες οι οικογένειες του χωριού αγόρασαν τους λαχνούς, κυρίως για να ενισχύσουν την οργάνωση των νοικοκυρών.

Ο μοναδικός που δεν είχε αγοράσει, ήταν ο Κωστής Μητσοτάκης. Πρόκειται για έναν σκηνοθέτη από την Ελλάδα, που είχε μετακομίσει στο χωριό για έναν έρωτα. Παρότι η σχέση αυτή είχε άδοξο τέλος, εκείνος συνέχισε να μένει περίπου μισό μίλι έξω από το Sodeto, σε έναν αχυρώνα, τον οποίο ανακαινίζει. Οι νοικοκυρές μάλλον ξέχασαν φέτος να περάσουν από το σπίτι του…

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στους NY Times ότι θα ήθελε να έχει κερδίσει το λαχείο. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και εκείνος τα τυχερά του. Εδώ και καιρό προσπαθούσε να πουλήσει μέρος από τη γη του, όμως, δεν έβρισκε αγοραστές. Μόλις το Sodeto έγινε ένα χωριό εκατομμυριούχων, οι προσφορές ήρθαν βροχή.

Σχόλιο: Οι συμπτώσεις όταν συμβαίνουν, είναι κάτι το τρομερό. Το κάτι άλλο.
Αν ο Κωστής Μητσοτάκης είχε αγοράσει το λαχείο, θα είχε κερδίσει αυτό;

Το Σύμπαν νεοέλληνα σου στέλνει ένα μήνυμα από την Ισπανία.
Η όλη ιστορία είναι εκπληκτική. Στην Ισπανία δεν ξέρουν τι σημαίνει το όνομα Μητσοτάκης στην Ελλάδα. Οπότε το Σύμπαν κάνει μια χαριτωμενια σε ένα ουδέτερο έδαφος, την Ισπανία και σου στέλνει ένα πολιτικό μήνυμα.

4444

4444
http://www.madata.gr/epikairotita/world/168711.html

Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν να βρίσκεται σε ανοιχτό «πόλεμο» με τον Τζορτζ Σόρος, τον οποίο πολλοί κατηγορούν ότι έκανε αμύθητη περιουσία, ποντάροντας στις χρεοκοπίες κρατών.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Stampa Libera», σύμφωνα με το οποίο ο Πούτιν αποκαλεί τον Σόρος τρομοκράτη Χρηματιστή, που έχει σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά με τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα.

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η τελευταία πρόταση του δημοσιεύματος που αναφέρει το εξής: «Ο κ. Σόρος τώρα έχει λίγα περιθώρια να συνεχίσει τα βρώμικα παιχνίδια του με τη σπέκουλα που έχει γονατίσει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, πάντα με τη συνεργασία των Ρότσιλντ/Ροκφέλλερ και άλλων τσακαλιών».

http://www.stampalibera.com/?p=40178&cpage=1#comment-35238

Le speculazioni su questa notizia sono molte e le motivazioni penso siano più che legittime e motivate. La cosa che più dovrebbe far riflettere i Capi di stato occidentali è come ha fatto Putin a liberare la Russia da coloro che volevano portarla al totale sfascio economico-sociale e sbattere in galera tutti coloro che ci hanno tentato. Sono forse i Lubawitschern che influenzano Putin? Fatto sta che Putin è leale alla Russia e al suo Popolo, quindi non permetterà mai a nessuno, fin quando ci sarà lui al comando in quella Nazione, di svendere la sua Patria e lasciarela nelle grinfie del NWO. Per questo ha ordinato di rilasciare un mandato di cattura Internazionale nei confronti di George Soros che è stato preso con le mani nel sacco mentre si preparava a mandare aiuti finanziari a quella che si definisce opposizione in Russia,che ultimamente ha fatto scendere in piazza decine di migliaia di persone raccontando bugie e mistificazioni –imbrogli durante le elezioni.

Adesso il mister Soros ha poco spazio per continuare i suoi sporchi giochi con la speculazione che ha messo in ginocchio tutto il sistema finanziario mondiale, sempre in collaborazione dei Rothschild / Rockefeller ed altri sciacalli. Il discorso di Putin che è stato ufficialmente emanato dalle Autorità Russe.

Oggi viene messo pubblicamente il seguente comunicato dalla Federazione Russa e il suo Primo Ministro Vladimir Putin, è stata fatta richiesta per un mandato di cattura Internazionale nei confronti del Terrorista Finanziario, dell’Ungherese Valuta-Mogul George Soros, i Servizi segreti Russi hanno scoperto che Soros stava usando Derivati Danesi con altre valute straniere per iniziare un attacco contro le Azioni in Valuta russa sul mercato. Da notare che Soros usava questi Derivati con l’aiuto di banche Lussemburghesi, cosa che è severamente vietato dopo il contratto fatto dagli stati della UE denominato Basel II. Sia l’IMF (International Monetary Fund) e l’Interpol Europea hanno emesso un “Red Notice” che corrisponde all’arresto immediato non solo nei confronti di Soros, ma anche contro gli Squali della Finanza, Bush, Clinton organizzazione criminale, Marc Rich e la sua ditta che si trova in Svizzera, la Broker-Richfield Commodities, per questo motivo il Premier russo Putin ha incontrato ultimamente lo Chef della Federal Reserve Bermard Bernake facendogli chiaro che la Federazione Russa non accetterà che si faccia uso di queste persone come Soros e Rich per commettere atti criminali sul mercato dei Derivati e della Finanza che hanno portato alla destabilizzazione Sociale in tutto il globo.

Sia fatta la volontà di Putin e che cominci a la caccia a questi criminali e ai loro complici Banchieri Rothschild, Rockefeller.

La Turchia non si abbassa ai voleri dell’occidente.

La turchia non si associa all’Embargo che gli USA/Israele e la UE hanno deciso di adottare nei confronti dell’IRAN, questo ha specificato il portavoce del governo turco, precisando che sin quando la decisione dell’Embargo non sarà data ufficialmente dall’ONU, la Turchia continuerà ad importare Petrolio dall’Iran, dato che ambedue stati hanno in comune accordo dei contratti che li accomuna, il portavoce continua il suo discorso precisando che gli stati della UE, che hanno approvato l’Embargo si son penalizzati loro stessi per far piacere al governo USA senza pensare che le reazioni dei cittadini sarebbero state contrarie alle loro decisioni, ciò porta a malumore e problemi sociali (li stiamo vedendo), lo stesso Iran ha deciso di tagliare i rifornimenti di petrolio alla UE da subito anche se loro hanno deciso che l’Embargo debba essere messo in atto entro 6 mesi dalla dichiarazione.

La Turchia dal canto suo ha contratti commerciali con l’Iran che consistono anche la fornitura di materiale per la manutenzione delle sue centrali Nucleari che servono per l’energia elettrica e non come viene diffuso dai Media Occidentali che scrivono sotto pressione dei governi USA / Israeliano che li controllano al 100%, che l’Iran è quasi pronto nel costruire la sua Atomica e quindi sempre a servire il loro padrone senza riflettere quali conseguenze catastrofali ne possono derivare, da considerare che anche il governo Obama era stato d’accordo che la Turchia rimanesse in buoni rapporti con l’Iran, sin quando “probabilmente“ una minaccia da parte del Governo Israeliano nell’influenzare le prossime elezioni per la presidenza, lo abbia convinto a cambiare rotta.

La richiesta del Governo Israeliano fatta al governo Greco di poter stazionare truppe Israeliane con annesso Aeroporto militare sull’Isola di Cipro, fa capire che la Diplomazia non ha spazio tra le file del governo Israeliano, per loro vale solo la violenza con la scusa di una minaccia che non esiste e con la quale vorrebbero prendere il dominio assoluto in tutto il Medio Oriente.

Corrado Belli

4444

4444

Η μετοχική σύνθεση μιας εταιρείας πάντα παίζει ρόλο. Το 28,4% που έχει ο Zuckerberg δεν είναι μεγάλο. Φυσικά μπορεί άνετα να πουλήσει ένα 10%.
Όπως έδειξε και η Apple και η Yahoo, το ζήτημα είναι να βρεις το μυαλό – the brain. Άμα το βρεις, όλοι βγάζουν χρήμα.

4444

01/02/2012

4444

4444

“Το μήνυμα είναι σαφές: Ο Έλληνας πρέπει να δεχτεί να χάσει τη δουλειά του, τον μισθό του, τη σύνταξη του, προκειμένου να σωθεί η πατρίδα. Από ποιον όμως κινδυνεύει η πατρίδα;
Η επίσημη απάντηση των ηγετών της ευρωζωνης είναι απλή: από τους κερδοσκόπους. Αυτοί απειλούν την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτό επαναλαμβάνει διαρκώς και ο Γ. Παπανδρέου. Στο ίδιο μήκος κύματος με τη δήλωση του κ. Θαπατέρο ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ισπανίας και της ευρωζωνης οφείλονται σε “συνωμοσία των κερδοσκόπων”, αλλά και τις ανακοινώσεις των Γερμανών ότι θα βοηθήσουν τους Έλληνες να ξετρυπώσουν τους ασύδοτους κερδοσκόπους.
Τα επιτελεία της Ε.Ε. και της ΕΚΤ ελπίζουν ότι μπορούν να αποπροσανατολίσουν το φιλότιμο και τη φιλοπατρία του Έλληνα. Να τον κάνουν να πει “χαλάλι οι θυσίες προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα”.
Γι’αυτό και φροντίζουν να μείνουν κρυφές οι λεπτομέρειες του σχεδίου “διάσωσης”.

Αυτά γράφει ο Καζακης στις 4/3/2010 στο βιβλίο του.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Σήμερα το 2012 έχουμε περάσει στο δεύτερο βήμα.

Νεοέλληνα βγες από το Ευρώ και το 4ο Ράιχ για να μην γίνεις Σκλάβος. Να μην γίνεις άστεγος. Να μην πεθαίνεις στο δρόμο.
Σε αυτή την Ευρώπη μπήκαμε; Να βγούμε.

Αγγέλα Μερκελ, θα φύγω από το Ευρώ και θα κλαψεις με μαύρο δάκρυ.

Να σου πω ότι δεν αναγνωρίζω τίποτα από όσα θα υπογράψουν οι δωσιλογοι: Παπαδημος, Σαμαράς, Καρατζαφερης, Παπανδρέου και Βαγγελας Βενιζέλος. Δεν αναγνωρίζω τίποτα. Με ρωτησες; έκανες εκλογές; όχι.

4444

Η Αθήνα απέκτησε άστεγους. Το θέμα παίζει παντού.
Ποιος θα το περίμενε ότι η Αθήνα θα ζούσε τέτοιες καταστάσεις.

Μιλάμε για ανθρώπους που το 2008 ήταν νοικοκυραίοι. Είχαν σπίτια, οικογένειες, μια φυσιολογική Ζωή.
Το ΣΟΚ είναι μεγάλο και είναι διαρκές. 

4444

4444

4444

Αυτό που είναι εξοργιστικό στον Romney είναι ότι έχει πληρώσει φόρο περίπου 15%, όταν ο μέσος Αμερικανός φορολογείται με 30%. Αυτό είναι σκάνδαλο.

Το 2008 οι τράπεζες και οι Εταιρείες σώθηκαν Χάρι στα χρήματα του Κράτους. Χάρι δηλαδή στους φόρους που πληρώνει ο μέσος Αμερικανός φορολογούμενος.
Όσοι είναι εκατομμυριούχοι και δεν πληρώνουν φόρους κοντά στο μέσο όρο, κλέβουν στην ουσία το Αμερικανικό κράτος.  
Η αμερικάνικη οικονομία, είναι προφανές ότι χρειάζεται μεταρρυθμίσεις.
Φορολογική Δικαιοσύνη.

Ένα πράγμα που πρέπει να αλλάξει είναι τα πρόστιμα. Δεν πρέπει να είναι στάνταρ, αλλά αναλογικά με βάση το εισόδημα. Αυτό θα φέρει μια επανάσταση στην φορολογική δικαιοσύνη και τεράστια οφέλη στην Αμερικανική κοινωνία.  

4444

Οι μέρες κύλησαν γρήγορα και ήρθε η μεγάλη στιγμή για το facebook.
Το ρολόι βαρβάτο.

Το facebook είναι μεγάλη μπιζνα. Όμως τώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, διότι όλοι θέλουν να το αντιγράψουν ή να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, κάτι καινούριο όπως το twitter.
Στην αρχή πάντα υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη, μετά έρχεται η ωριμότητα και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Μένει να δούμε πως θα μεταξελιχτει.

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα ξέρουμε. Το σίγουρο είναι ότι η συγκυρία ευνοεί το facebook.
Υπάρχει πολύ χρήμα στην παγκόσμια αγορά. 

4444

Όσοι δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, το κάνουν γιατί έχουν κάποιο όφελος. Είτε τώρα, είτε στο μέλλον.
Υπάρχουν αυτοί που έχουν σχέσεις μαζί σου, δηλαδή συμπλέεις, όποτε είναι αυτονόητο ότι θα βοηθήσουν, υπάρχουν όμως και καινούριοι παίκτες.

4444

31/01/2012

4444
Αν οι φίλοι μας και Εταίροι, μας άφηναν στην Δραχμή ή μας έκαναν σωστό έλεγχο, τώρα δε θα ήμασταν στην Χρεοκοπία.
Αλλά άμα έχεις τέτοιους φίλους και εταίρους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς.

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/2-ek-ey-13.html

Απαράδεκτη ενέργεια του Βγενόπουλου. 6 μήνες μετά το δημοσίευμα της Παρασκευής και 13 (22 Ιουλίου 2011) ο γνωστός επιχειρηματίας ζητά 2 εκ. ευρώ από την εφημερίδα και τον εκδότη της Αιμίλιο Λιάτσο για δημοσίευμα σχετικά με το εξώδικο του Βγενόπουλου στον Λοβέρδο με το…οποίο του υποδείκνυε τι θα κάνει!

Η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει το εξώδικο και έκανε σχόλια επί αυτού. Σε κανένα σημείο του ρεπορτάζ δεν προκύπτει συκοφαντική δυσφήμιση. Το Fimotro δημοσιεύει την πρώτη σελίδα της πολυσέλιδης αγωγής που έφτασε σήμερα στην εφημερίδα. Κι όμως το έκανε και αυτό ο Βγενόπουλος. Απαράδεκτος.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_4444.html

Αγαπητό Fimotro,
Σχολιάζοντας την παρουσία του γαμπρού της Ντόρας στην εκπομπή του Πρετεντέρη, ξεχάσατε ν’ αναφερθείτε στη ενεργή συμμετοχή του κ. Βάρσου και της χρηματιστηριακής του εταιρείας στο φούσκωμα της ALAPIS του…Λ.Λ. ώστε να πουληθεί, ως χρυσός, στους Αμερικανούς και να εξαγοραστεί πάμφθηνα, ως άνθρακας, εντός λίγων μηνών από τον ίδιο τον Λ.Λ…..
Φιλικά,
Ένας αναγνώστης

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_3666.html

«Δεν υπάρχει πολιτική τόλμη να δοθούν ξεκάθαρες λύσεις» στα μεγάλα θέματα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου καυσίμων, δήλωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομίδης Σπινέλης.
Μιλώντας χθες στους…Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόσφατα παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, επέμεινε ότι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, αλλά σημείωσε ότι συνάντησε «πλήθος εμποδίων στο έργο του», καθώς – όπως χαρακτηριστικά είπε – το σύστημα έχει «στρεβλώσεις και αγκυλώσεις».

«Εγώ έβλεπα δυσκολίες στο να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου. Είναι πάρα πολύ δύσκολο κομμάτι η διοίκηση του φορολογικού μηχανισμού και πιστεύω ότι εκεί πέρα χρειαζόταν τόλμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων – για το οποίο αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικής απιστίας ο επίσης πρόσφατα παραιτηθείς Γ.Γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του ΥΠΟΙΚ Γιάννης Καπελέρης – ο κ. Σπινέλλης, δήλωσε ότι μετά την κατάργηση της διαφοράς της τιμής στο πετρέλαιο και την συνακόλουθη απαλοιφή του κινήτρου για τους πρατηριούχους να εισάγουν στοιχεία στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα ΗΦΑΙΣΤΟΣ «μαζεύτηκαν πολλές παραβάσεις μη καταχώρησης των στοιχείων, έπαψε δηλαδή το κράτος να έχει εικόνα του τι περιείχαν οι αποθήκες όλων των πρατηρίων».

Όπως εξήγησε, «αν το κράτος δεν έχει την εικόνα (αυτών των στοιχείων από το ΗΦΑΙΣΤΟΣ), ανοίγει ένα παράθυρο για λαθρεμπορία», ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα είχε συζητηθεί και αρμοδίως, αλλά ο ίδιος δεν συμμετείχε στην συζήτηση αυτή, ενώ είχε παρατηρήσει και προβλήματα στους φυσικούς ελέγχους που απαιτούνται για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

«Η εικόνα που έχω κι εγώ είναι ότι υπήρχαν διαφορές στο ποιος έχει την αρμοδιότητα να κάνει τους ελέγχους και τελικά δε γίνονταν αποτελεσματικοί έλεγχοι» είπε.

Τα διαφυγόντα κρατικά έσοδα από την μεγάλη πληγή της φοροδιαφυγής δικαιολογούν τη φράση «λεφτά υπάρχουν», σύμφωνα τόσο με τον κ. Σπινέλλη όσο και με τον επίσης καλεσμένο στην εκπομπή των Νέων Φακέλων πρώην Επικεφαλής Μονάδας Θεμάτων Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ανδρέα Δρυμιώτη.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά, ο Διομήδης Σπινέλλης εκτίμησε ότι «υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα νούμερα».

Όπως εξήγησε πάντως «δε λέω ότι είναι εύκολο, αλλά λέω ότι υπάρχει το περιθώριο και ότι υπάρχουν λύσεις οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν. Κάποιες εφαρμόστηκαν, μπορούν να γίνουν πολλά παραπάνω πράγματα».

Ο κ. Σπινέλλης επανέλαβε ακόμη την πρότασή του για δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Κρατικών Εσόδων, που όπως σημείωσε θα μπορούσε μέσα σε 1,5 χρόνο να αναλάβει τα φορολογικά και τελωνειακά έσοδα καθώς και τα έσοδα της κοινωνικής ασφάλισης σε ένα νέο ξεκάθαρο πλαίσιο.

«Δεν μπορεί να βάζουμε ηλεκτρονικά συστήματα σε ένα πλαίσιο γραφειοκρατίας», είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι η ένταξη νέων πληροφοριακών συστημάτων στην παρόν γραφειοκρατικό πλαίσιο «είναι σαν να έχουμε μια Ferrari να τρέχει σε έναν καρόδρομο».

«Δεν υπάρχει τρόπος για να διορθωθεί αυτός ο τόπος χωρίς πληροφορική», τόνισε στον Αλέξη Παπαχελά ο Ανδρέας Δρυμιώτης, ένας από τους στενότερους συμβούλους του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών μέχρι το τέλος του 2011, οπότε και εγκατέλειψε την θέση του στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως τόνισε ο κ. Δρυμιώτης ο κ. Παπανδρέου είχε κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δράσεις όπως η περίφημη κάρτα του πολίτη ή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ατόνησαν – μεταξύ άλλων – και για λόγους που σχετίζονταν με «την ιδεολογία ΠΑΣΟΚ» αλλά και τις διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στα υπουργεία.

«Πρέπει, λοιπόν, να δοθούν οι δέουσες αρμοδιότητες και να πάψει ο κάθε υπουργός να έχει τους δικούς του συμβούλους γύρω, γιατί αυτό είναι το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Δρυμιώτης.

Από την πλευρά του, τέλος, ο κ. Σπινέλλης συμπλήρωσε ότι «για να προχωρήσουν κάποια πράγματα δεν αρκεί να τα θέλουμε μόνο, πρέπει να δώσουμε τα μέσα για να μπορέσουν να επιτευχθούν, τους κατάλληλους πόρους».

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_2295.html

Ο Νο1 οφειλέτης του Δημοσίου Νίκος Κασιμάτης μιλά για επίορκους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ,την πολιτική κάλυψη τους και τον Παπαχατζή.
Η ομερτά έσπασε. Το ίδιο και το απόστημα με τα διεφθαρμένα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τους επιτελικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, τους επίορκους προϊσταμένους εφοριών και τους πολιτικούς τους «φίλους», συνεργούς στο…μεγάλο «φαγοπότι» που συντελέστηκε και συντελείται σε βάρος του Δημοσίου.

Ο άνδρας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται φοβισμένος.

«Από την πίτα τρώγαμε όλοι και ισόποσα», λέει. Είναι ο Νίκος Κασιμάτης, νούμερο ένα οφειλέτης του Δημοσίου σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών. Μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio. Σήμερα, χρωστάει το ποσό των 952.087.781 ευρώ και εκτίει ποινή κάθειρξης 504 ετών.

Τηλεφωνεί από τις φυλακές Διαβατών και επιθυμεί να πει «όλη την αλήθεια».

Μια αλήθεια πικρή, που ξεμπροστιάζει όλο το σύστημα του θεσμικού υποκόσμου. Τους ελεγκτές που πρέπει να ελεγχθούν, αλλά δεν ελέγχονται. Προϊσταμένους εφοριών, στελέχη ΣΔΟΕ και «μεγαλοκαρχαρίες» του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο σύστημα 4-4-2 το οποίο είχε καταγγείλει και ο πρώην γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, κ. Διομήδης Σπινέλης.

Με την συνδρομή τους, την αρωγή των «λευκών κολάρων», ο Νίκος Κασιμάτης κατόρθωσε να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο οικονομικό κόλπο των τελευταίων δεκαετιών.

Να στήσει ένα κύκλωμα με 30 εταιρίες-μαϊμού που έπαιρναν επιστροφές ΦΠΑ από το Δημόσιο. Εκείνος είναι ο ηθικός αυτουργός. Οι φυσικοί αυτουργοί, παραμένουν ασύλληπτοι. Υπηρετούν στην «αυλή» του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και στην καρδιά του ΣΔΟΕ.

Άλλοι πήραν προαγωγές, ελάχιστοι συνταξιοδοτήθηκαν. «Ήμουν παιδί του συστήματος. Από 26 ετών είμαι μέσα στο σύστημα. Εγώ είμαι φυλακή και δικαίως είμαι. Αυτοί οι κύριοι όμως, οι συνεργοί μου, παραμένουν ασύλληπτοι και εξακολουθούν να διενεργούν ελέγχους. Είναι περισσότεροι από 60. Όσο ήμουν νόμιμος δεν έβρισκα δουλειά», παραδέχεται κυνικά και προσθέτει: «Το κόλπο στηνόταν ως εξής: Μου έλεγαν όσο κατεβαίνουμε εμείς, τόσο θα ανεβαίνεις εσύ. Από τα 100 εκατομμύρια ευρώ για παράδειγμα το 40% το έπαιρναν οι ελεγκτές, το 40% η επιχείρηση και το 20% το κράτος». Πάλι καλά…

Η συνάντηση με το Φωτιάδη.

Ήξεραν αλλά σιωπούσαν. Σύμφωνα με τα όσα επικαλείται ο κ. Κασιμάτης, το υπουργείο Οικονομικών γνώριζε τις «υπόγειες» συναλλαγές μεταξύ εφοριακών και επιχειρήσεων από το 2002. Ωστόσο, δεν αντιδρούσε.

Ο νούμερο ένα οφειλέτης του Δημοσίου επισημαίνει ότι ο -τότε- διευθυντής του ΣΔΟΕ, Γιώργος Κουκάκης, τον είχε συνοδεύσει στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξηγήσει στον υφυπουργό και στον γενικό γραμματέα πως είχε στηθεί το «κόλπο».

«Παρών στη συζήτηση ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης, ο γενικός γραμματέας, ο Γιώργος Κουκάκης και εγώ. Εξήγησα τι λεφτά πέφτανε από το θέμα των φόρων. Ανέφερα συγκεκριμένα νούμερα. Όπως στη ΔΟΥ-ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για παράδειγμα, ο έφορος κοστολογούνταν 50.000.000 δρχ., 35.000.000 δρχ. ήταν η ταρίφα του επόπτη και 15.000.000 δρχ. ήταν η ταρίφα του ελεγκτή» αναφέρει χαρακτηριστικά. Οι κ.κ. Φωτιάδης και Κουκάκης ενημερώθηκαν, αλλά δεν ενήργησαν όπως θα έπρεπε. Κατά το Νίκο Κασιμάτη είναι και αυτοί «υπόλογοι».

Πώς είχε στηθεί η «κομπίνα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αφήγηση Κασιματη σχετικά διαδικασία που ακολουθούσαν οι εταιρίες-φαντάσματα προκειμένου να υφαρπάζουν το δημόσιο χρήμα.

Ο τρόπος απλός: Η «Α» εταιρία εξέδιδε εικονικά τιμολόγια αγορών και έβγαζε εικονικά τιμολόγια εξωτερικού εισπράττοντας την επιστροφή του Φ.Π.Α.

Συτνονίστρια του «colpo-grosso»; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κασιμάτη, η λογίστρια, κυρία Ελένη Καρυδοπούλου καθώς η εταιρία που έκοβε τα τιμολόγια ήταν του συζύγου της Νίκου Καρυδόπουλου. Αποτέλεσμα; Εισροή πολλών εκατομμυρίων.

«Εμφανίζονταν οι εφοριακοί και ζητούσαν τη μερίδα του λέοντος. Από τότε ζητούσαν το 4-4-2. Και μάλιστα πολλές φορές λέγανε, σε παρακαλώ βάλε και καμιά εταιρία γιατί έχουμε αγοράσει σπίτι, έχουμε πάρει δάνεια για να μπορέσουμε να τακτοποιηθούμε» αναφέρει ο μεγαλοοφειλέτης.

Γνώριζαν από το 2002 για τον Παπαχατζή.

Πλήθος ερωτηματικών εγείρονται από το γεγονός ότι μετά τις καταγγελίες του κ. Κασιμάτη που αποκάλυψε το κύκλωμα των επίορκων υπαλλήλων της εφορίας και του ΣΔΟΕ, το 80% εξ αυτών εξακολουθούν μέχρι σήμερα να παραμένουν εν ενεργεία. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και εγείρουν τεράστια ερωτήματα κατά πόσο μια τόσο διεφθαρμένη φορολογική διοίκηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα φοροδιαφυγής της χώρας.

Ο Κασιμάτης επισημαίνει ότι έχει καταγγελθεί με όνομα και επώνυμο και αυτή τη στιγμή εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών ως ανώτατος επιθεωρητής. Όπως είχε καταγγελθεί και το ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ και κατηγορούμενος για την υπόθεση της «Μαφίας Θεσσαλονίκης», κ. Χρήστος Παπαχατζής. Από το 2002 κιόλας. Αλήθεια κανείς δεν «μπόρεσε» να τα ελέγξει όλα αυτά;

«Είχα καταγγείλει τον Παπαχατζή από το 2002. Ανέφερα εκ νέου τον ρόλο του με αναφορά το 2010. Στο παιχνίδι βέβαια ήταν και πολιτικά πρόσωπα. Σε όλες τις περιόδους, διαχρονικά. Ας αποφύγουμε όμως τα πολιτικά πρόσωπα γιατί όπως σας είπα είμαι στη φυλακή και η μόνη μου προστασία είναι φύλακες» σημειώνει ο Κασιμάτης.

Ο φίλος μου ο Παναγιώτης.

Είναι γνωστό ότι ο Νίκος Κασιμάτης είχε συνεργαστεί -δύο φορές μάλιστα- με τον πρώην περιφερειάρχη Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η πρώτη συνεργασία αφορούσε την εταιρία «Αύρα Τεχνοχώρος Πολιτισμού Α.Ε.». Ο κ. Κασιμάτης υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας συμφερόντων του κ. Ψωμιάδη. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1992 και από το 1994 εκπρόσωπός της ήταν ο αδελφός του νομάρχη, Διονύσης.

Η δεύτερη συνεργασία η οποία συνοδεύτηκε και με τραγελαφικά γεγονότα, αφορούσε την εταιρία «Ιντερφάρμ». Στην συγκεκριμένη εταιρία ήταν μέτοχος ο κ. Ψωμιάδης ενώ ο κ. Κασιμάτης εργαζόταν μόνο ως λογιστής, έχοντας αναλάβει τα λογιστικά βιβλία.

Αξιοπερίεργο βέβαια είναι το γεγονός ότι όταν κάποια στιγμή επισκέφθηκαν την εταιρία άνδρες του Σ.Δ.Ο.Ε. προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο, τα φορολογικά βιβλία κάηκαν μπροστά στα μάτια τους προτού καν προλάβουν να τα ανοίξουν. Οι αιτίες της πυρκαγιάς ακόμα διερευνώνται…

Zougla.gr

Ταχυδρόμος,Πανθεσσαλική Εφημερίδα

30/01/2012

4444
http://greekspy.blogspot.com/2012/01/blog-post_474.html

Μας άρεσε μια εκπομπή στο ράδιο 9. Έδωσε το μικρόφωνο σε εναν άστεγο, ο οποίος μίλησε με πολύ αξιοπρέπεια για τα προβλήματα που βιώνει αλλά και για το πως βλέπει τα πράγματα. “Οι άστεγοι είμαστε και εμείς άνθρωποι” είπε και συνέχισε : “Μας τα έφερε έτσι η ζωή αλλά εμείς ελπίζουμε για όλο τον κόσμο τα πράγματα να πάνε καλύτερα”. Εύγε στους συναδέλφους που έδωσαν το βήμα σε μια φωνή που χρειάζεται να ακούγεται…Βαρεθήκαμε πια να ακούμε τους ίδιους και τους ίδιους.

4444
http://www.newpost.gr/post/102444/%CE%95%CE%BD%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7-4%2c3-%CE%B4%CE%B9%CF%83.-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%C2%ABSportime%C2%BB/

Η σημερινή απόφαση του τριμελούς εφετείου για τον γνωστό εκδότη, Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, ήταν καταπέλτης.

Ο κ. Ανδρουλιδάκης ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 4,3 δισεκατομμυρίων δραχμών μέσω της εταιρείας του «Μax Line» και την εφημερίδα Sportime, την οποία εξέδιδε βαρύνεται με αυστηρές ποινές. Συγκεκριμένα, εκτός από την κάθειρξη εννέα χρόνων που του ασκήθηκε, το δικαστήριο του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα, υποχρεούται δε να προσέρχεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ τέθηκε εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν εντός του μήνα.

Η υπόθεση θα βρεθεί στο πενταμελές εφετείο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλιδάκης είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη παλιότερα για την εταιρεία «Clever» (που είχε στην ιδιοκτησία του με την συζυγό του) για υπόθεση που αφορούσε σε υπεξαίρεση χρημάτων από την εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή».

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_1428.html

Με καθημερινή εκπομπή επιστρέφει στο κανάλι του Παλαιού Φαλήρου ο Νίκος Ευαγγελάτος. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΚΑΙ, «Ο Νίκος Ευαγγελάτος έρχεται να ενισχύσει τον ενημερωτικό…
τομέα του σταθμού. Θα αναλάβει την επιμέλεια και παρουσίαση ενός καθημερινού προγράμματος,που θα περιλαμβάνει τις ειδήσεις της ημέρας και το σχολιασμό τους. Το πρόγραμμα θα καλύψει μία νέα για το ΣΚΑΪ τηλεοπτική ζώνη στο prime time».

4444
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4690508
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, σε δηλώσεις του πριν τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών άφησε να εννοηθεί ότι το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό μπορεί για φέτος να ξεπεράσει τον στόχο που έχει τεθεί για το 2012 που είναι στο 4,4% του ΑΕΠ.

Όπως εξήγησε ο Ισπανός πρωθυπουργός αυτό μπορεί να συμβεί, επειδή επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση στη χώρα του και η οικονομία «μπορεί φέτος να πέσει σε ύφεση».

Στις 23 Φεβρουαρίου «αναμένουμε τις οικονομικές προβλέψεις, που θα κάνει η Κομισιόν, έπειτα θα μπορέσουμε να κάνουμε τις δικές μας προβλέψεις», ανέφερε ο Μ.Ραχόι πριν να ξεκινήσουν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 4,4%, η ισπανική οικονομία θα έπρεπε το 2012 να έχει θετικό πρόσημο ανάπτυξης, τουλάχιστον 2%. «Όμως, πρόδηλα, αυτό δεν θα συμβεί» παραδέχτηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα της Ισπανίας περιμένει ύφεση 1,5% για το 2012.

Η Ισπανία εκτιμούσε ότι θα περιορίσει το έλλειμμα από το περίπου 8% στο 4,4% αλλά το κλίμα στη χώρα και γενικότερα στην Ευρωζώνη μάλλον δεν επιτρέπει την εκπλήρωση των στόχων. Αυτό αναγνωρίζει και η Κομισιόν με τον Μανουέλ Μπαρόζο να αναφέρει ότι το ζήτημα της Ισπανίας θα μπορούσε να συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 12-13 Φεβρουαρίου.

4444
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4689956

«Φθάνουμε;». «Σε πόση ώρα;». «Πότε θα φάμε;». «Ζαλίζομαι». Με ένα παιδί στο πίσω κάθισμα, τα μεγάλα ταξίδια με αυτοκίνητο συχνά χάνουν μεγάλο μέρος της γοητείας τους. Με δύο παιδιά, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Με τέσσερα, όσο περισσότερα χιλιόμετρα γράφει το καντράν τόσο πιο δυνατός γίνεται ο πονοκέφαλος των γονιών. Οχι όμως για τον Χέρμαν και την Καντελαρία Ζαπ, το ζευγάρι που σε διάστημα 11 χρόνων έχει γυρίσει τρεις ηπείρους, έχει διανύσει περισσότερα από 230.000 χλμ., έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά κι ακόμη έχει μπροστά του πολύ δρόμο…
Η ταξιδιωτική περιπέτεια της ζωής τους άρχισε το 2000. Επειτα από τέσσερα χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου, ο κύριος και η κυρία Ζαπ ήταν πλέον βέβαιοι πως η στασιμότητα δεν ταιριάζει ούτε στην ιδιοσυγκρασία τους ούτε στο είδος της σχέσης τους. Με παρακαταθήκη λοιπόν ένα αυτοκίνητο-αντίκα – ένα Graham Paige του ’28 που χρησιμοποιούσε ο παππούς τού Χέρμαν στο αγρόκτημά του και τους το δώρισε μαζί με μερικές συμβουλές – και ελάχιστα χρήματα στο πορτοφόλι, κίνησαν να ανακαλύψουν τον κόσμο. «Ημασταν ευτυχισμένοι, είχαμε ό,τι θα επιθυμούσε ένα νέο ζευγάρι, όμως αισθανόμασταν ότι πρέπει να φύγουμε», θυμάται ο Χέρμαν, που αυτή την περίοδο βρίσκεται με την οικογένειά του στις Φιλιππίνες.
Αφετηρία του ατέρμονου ταξιδιού τους ήταν η Αργεντινή και πρώτη τους «Ιθάκη» η Αλάσκα. Στην Αργεντινή γνωρίστηκαν όταν ήταν ακόμη παιδιά – εκείνος 10 κι εκείνη 8 ετών -, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν. Εκτοτε, με ταχύτητα μόλις 65 χλμ./ώρα, όση δηλαδή μπορεί να αναπτύξει το σαραβαλάκι τους, διέσχισαν τη Νότια και τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τώρα την Ασία.
Το 2004 επέστρεψαν στην Αργεντινή έχοντας ξοδέψει και τις τελευταίες οικονομίες τους. Εκαναν ένα μικρό διάλειμμα λίγων εβδομάδων και ύστερα από ώριμη σκέψη καταστάλαξαν πως δεν θέλουν να μείνουν για πάντα εκεί∙ πόσω μάλλον να μπουν στη διαδικασία να αγοράσουν δικό τους σπίτι. Αντ’ αυτού αποφάσισαν να συνεχίσουν να οδηγούν και να βασιστούν στην καλοσύνη του κόσμου, με την ελπίδα πως θα εξασφαλίσουν με αυτόν τον τρόπο στέγη, τροφή και καύσιμα.
Από τότε δεν σταμάτησαν ποτέ να οδηγούν, χωρίς αυτό να τους εμποδίσει να επεκτείνουν την οικογένειά τους κατά τέσσερα νέα μέλη, όλα διαφορετικής εθνικότητας: τον οκτάχρονο Πάμπα που γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα, τον πεντάχρονο Τέχου που γεννήθηκε στην Αργεντινή, την τριών ετών Πάμελα, γέννημα-θρέμμα Καναδά, και τη μόλις ενός έτους Γουάλαμπι που γεννήθηκε στην Αυστραλία. Τις νύχτες, η μηχανή του αυτοκινήτου σβήνει. Η εξαμελής οικογένεια στήνει το αντίσκηνό της και περιμένει το ξημέρωμα για να ξεκινήσει πάλι με την ησυχία της τον γύρο του κόσμου. Πολύ συχνά αναζητούν – και βρίσκουν – καλοσυνάτους ντόπιους, πρόθυμους να τους φιλοξενήσουν για ένα βράδυ ή και για περισσότερο. «Δεν πρόκειται για άθλο αποκλειστικά της οικογένειάς μου», τονίζει ο 42χρονος σήμερα Χέρμαν και εξηγεί πως σε αυτή την προσπάθεια έχουν συμβάλει τα τελευταία 11 χρόνια 12.000 άνθρωποι. «Περίπου στο 90% των περιπτώσεων φιλοξενούμαστε σε σπίτια. Μια οικογένεια, στις Φιλιππίνες, μας φιλοξένησε στην γκαρσονιέρα της. Μας έδωσαν να φάμε το τελευταίο κομμάτι κρέας που είχαν, μας παραχώρησαν το ένα και μοναδικό κρεβάτι τους και στο τέλος απολογήθηκαν γιατί δεν είχαν κάτι άλλο να μας προσφέρουν».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Η διαρκής μετακίνηση σίγουρα στερεί από τα παιδιά τη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο, όχι όμως και το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Αυτό το έχουν αναλάβει οι γονείς τους μέσω μιας υπηρεσίας στο Ιντερνετ, η οποία τους παρέχει τακτικά μια ενημερωμένη έκδοση της διδακτέας ύλης. Κάθε φορά που κάνουν στάση και έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή, τυπώνουν τα πιο πρόσφατα μαθήματα και με αυτά διδάσκουν τα παιδιά τους. «Υπάρχει καλύτερος τρόπος να μορφωθούν από το να δουν τον κόσμο;», αναρωτιέται ο Χέρμαν. Και δίνει την απάντηση μόνος του: «Τα παιδιά μου έχουν δει διαστημικό λεωφορείο να εκτοξεύεται, έχουν μάθει διαφορετικές λέξεις σε διαφορετικές γλώσσες κι έχουν γνωρίσει από κοντά πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς».
Κάθε φορά που τον ρωτούν αν προτίθεται να τραβήξει χειρόφρενο, ο Χέρμαν είναι κατηγορηματικός: «Εχουμε διανύσει περίπου όση απόσταση χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε».

4444
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4690333

Πρωτοπόρησαν πριν από 16 χρόνια δημιουργώντας την Ντόλι, το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο. Στη γέννησή της οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ρόσλιν του Εδιμβούργου είχαν εναποθέσει τότε όλες τις ελπίδες τους για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς φαρμάκων. Σήμερα οι σκωτσέζοι επιστήμονες πρωταγωνιστούν ξανά στη γενετική ιατρική: εξελίσσοντας την τεχνολογία της κλωνοποίησης, δημιουργούν για πρώτη φορά εγκεφαλικά κύτταρα από δερματικό ιστό. Με τον τρόπο αυτόν, υποστηρίζουν, θα μπορούν πλέον να ερμηνεύουν την ψυχολογική κατάσταση ασθενών που πάσχουν από σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή ή άλλες νόσους του κεντρικού νευρικού συστήματος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εξατομικευμένη θεραπεία.

Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γιατρών, όπως υποστηρίζουν, καθώς από ένα μικρό δείγμα ανθρώπινου δέρματος θα παράγονται νευρώνες γενετικά ταυτόσημοι με αυτούς του ανθρώπινου εγκεφάλου.

«Οι νευρώνες του ασθενούς μπορούν να δώσουν εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για την ψυχολογική του κατάσταση. Δεν μπορείς όμως να πάρεις δείγμα από τα εγκεφαλικά του κύτταρα με βελόνα», εξηγεί στον «Guardian» ο δρ Τσαρλς Φρεντς-Κόνσταντ, διευθυντής του Κέντρου Αναγεννητικής Ιατρικής του Εδιμβούργου, όπου εφαρμόζεται η νέα επαναστατική μέθοδος. «Βρήκαμε όμως λύση γι’ αυτό. Από δείγμα δέρματος παράγουμε βλαστοκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα στα εγκεφαλικά ώστε να αναπτυχθούν εκεί.

Στην ουσία δημιουργούμε κύτταρα τα οποία ήταν έως σήμερα απρόσιτα. Στο μέλλον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέθοδο για το συκώτι, την καρδιά και άλλα όργανα στα οποία είναι πολύ δύσκολο να γίνει βιοψία», προσθέτει.
Πολλαπλή σκλήρυνση (ή σκλήρυνση κατά πλάκας), νόσος Πάρκινσον, νόσος του κινητικού νευρώνα (από την οποία πάσχει ο βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ), σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) και άλλες νόσοι του κεντρικού νευρικού συστήματος που προκαλούνται από εγκεφαλική δυσλειτουργία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των επιστημόνων του Κέντρου.

Νέα φάρμακα. Απώτερος στόχος τους, όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου Αντριου ΜακΙντος, είναι η δημιουργία νέων φαρμάκων: «Δημιουργούμε διαφορετικούς τύπους εγκεφαλικών κυττάρων από δερματικό ιστό ανθρώπων που πάσχουν από σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή. Στη συνέχεια, εξετάζουμε πώς κλασικά ψυχολογικά φάρμακα, όπως το λίθιο, επηρεάζουν αυτά τα κύτταρα στο εργαστήριο. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάζουμε νέα φάρμακα».

4444
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4690332

Λευκές κορδέλες, λευκά μπαλόνια και ομοιώματα του Βλαντίμιρ Πούτιν επιστράτευσαν χιλιάδες Μοσχοβίτες προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας. Το μήνυμα έγινε αντιληπτό στο κέντρο της Μόσχας όπου έκαναν την εμφάνισή τους πολλά αυτοκίνητα με τα «αντιπουτινικά» μπαλόνια, αλλά όχι και από τον ίδιο τον αποδέκτη της διαμαρτυρίας: «Διαμαρτυρίες; Ποιες διαμαρτυρίες;» δήλωσε από το Τομσκ της Σιβηρίας όπου περιοδεύει ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου. «Δεν έχω αντιληφθεί κάτι. Η σκέψη μου είναι στους ανθρώπους, τους καθημερινούς ανθρώπους της Ρωσίας» πρόσθεσε. Στη συνέχεια, πάντως, εμφανίσθηκε να αναγνωρίζει έστω και εμμέσως τις αντιδράσεις σε βάρος του. «Η χώρα μας είναι ανοικτή. Δεν είμαστε δικτατορία και ελπίζω να μη γίνουμε ποτέ ξανά. Εχουμε μια ανοικτή και ελεύθερη οικονομία, μια ανοικτή χώρα» δήλωσε. Τα αυτοκίνητα με τα άσπρα μπαλόνια – από πολυτελή τζιπ και κάμπριο έως σαραβαλάκια της σοβιετικής εποχής – διήνυσαν τα 16 χιλιόμετρα της περιφερειακής λεωφόρου της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι οδηγοί κόρναραν, ενώ Μοσχοβίτες στις άκρες του δρόμου ανέμιζαν κορδέλες και σημαίες. «Είναι η καλύτερη διαφήμιση για την επόμενη διαδήλωση του κινήματος το προσεχές Σάββατο» δήλωσε ο Αλεξέι Ναβάλνι, γνωστός μπλόγκερ και ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος των πολιτών που καταγγέλλουν νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου και ζητούν επανάληψη της διαδικασίας. Νικητής εκείνων των εκλογών είχε αναδειχθεί το κόμμα του Πούτιν αλλά με 16 μονάδες λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Στην αναμέτρηση του Μαρτίου, ο Πούτιν φιλοδοξεί να επιστρέψει στο Κρεμλίνο και πάλι ως πρόεδρος. Οπως σημειώνουν όμως πολλοί αναλυτές, ο ρώσος Πρωθυπουργός έχει χάσει μεγάλο μέρος της γοητείας που ασκούσε στον ρωσικό λαό.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_7663.html

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εξαιτίας του πολικού ψύχους στην Ευρώπη.  Οι θερμοκρασίες στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία έπεσαν μέχρι και τους -22 βαθμούς…
Κελσίου το Σαββατοκύριακο, μετά από τη διήμερη χιονοθύελλα αποτέλεσμα της οποίας ήταν το χιόνι να φτάσει ακόμη και τα τρία μέτρα σε ορισμένες περιοχές.

Στη Σερβία, σε ένα χωριό στα βουνά κοντά στο Βάλιεβο, 80 χιλιόμετρα δυτικά του Βελιγραδίου, βρέθηκε την Κυριακή νεκρός ένας άνδρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ επέστρεφε στο σπίτι του από ένα πάρτι. Ακόμη δύο άνθρωποι, μια γυναίκα κι ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασαν τη ζωή τους λόγω της χιονοθύελλας.

Στη Ρουμανία από την Πέμπτη έχουν πεθάνει από το ψύχος επτά άνθρωποι. Ο τελευταίος ήταν ένας άστεγος κοντά στο Μποτοσάνι, στα ανατολικά της χώρας.

Η κυβέρνηση κάλεσε την Κυριακή τις τοπικές αρχές να ανοίξουν καταφύγια για τους άστεγους, καθώς τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κι άλλο, φτάνοντας ακόμη και τους -30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βουλγαρία ένας άνδρας πέθανε από το κρύο ενώ περίμενε σε μια στάση λεωφορείου, στην πρωτεύουσα Σόφια.

Στην Πολωνία, οι θερμοκρασίες έπεσαν στους 27 βαθμούς κάτω από το μηδέν στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας και στοίχισαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσε σήμερα η πολωνική αστυνομία.

Συνολικά από την αρχή του χειμώνα, 48 άνθρωποι υπέκυψαν από το ψύχος, από τους οποίους 22 τον Ιανουάριο, 19 το Δεκέμβριο και 7 το Νοέμβριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Οι αριθμοί αυτοί», σύμφωνα με την Γκράζινα Πουσάλσκα, εκπρόσωπο της πολωνικής εθνικής αστυνομίας, «είναι σαφώς χαμηλότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που οφείλεται στο ότι ο χειμώνας ήταν στην αρχή ιδιαίτερα ήπιος».

«Τα θύματα του ψύχους είναι συχνά άστεγοι, πρόσωπα που έκαναν κατάχρηση οινοπευματωδών και ηλικιωμένοι», πρόσθεσε.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/h-i.html

Ινδική αντιπροσωπεία, η οποία επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την Τεχεράνη, συμφώνησε με την ιρανική κυβέρνηση τις νέες μορφές πληρωμής για το πετρέλαιο, εξαιρώντας από τις πληρωμές τα δολάρια των ΗΠΑ. Η απόφαση ελήφθη καθώς η Ουάσιγκτον διεύρυνε τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν, περιλαμβάνοντας σε αυτές κυρώσεις οι οποίες σχετίζονται με τράπεζες…
τρίτων χωρών, οι οποίες χρησιμοποιούν αμερικανικά δολάρια στο εμπόριο με τη χώρα.

Αρχικά η Ινδία και το Ιράν σχεδίαζαν να περάσουν τις συναλλαγές τους για το πετρέλαιο στα ιαπωνικά γεν ή στην ινδική ρουπία, τελικά όμως κατέληξαν στο χρυσό. Το Ιράν σήμερα πωλεί στην Ινδία και στην Κίνα περίπου 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Μετά την Ινδία, και η Κίνα εξετάζει την δυνατότητα να πληρώνει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν σε χρυσό.

Σχόλιο: Κίνα και Ινδία, θα βγουν κερδισμένες από την όλη ιστορία. Αν σκεφτούμε ότι υπάρχει και οικονομική ύφεση, το να αγοράζει φτηνό πετρέλαιο έστω και ένα δολάριο, είναι υπόθεση.
Αν ξέρεις να κάνεις ακριβείς υπολογισμούς με δεκαδικά, τότε ακόμα και το ένα δολάριο παίζει τεράστιο ρόλο.

Πολλοί αναρωτιούνται τι ρόλο παίζουν τα πολλα δεκαδικά. Διάβαζα κάποιους και γελουσα.
Αν κάνεις του υπολογισμούς σου στην οικονομία, όλους τους υπολογισμούς με βάσει για παράδειγμα 50 δεκαδικά και όχι 2 ή 4 που συνήθως χρησιμοποιούν, θα καταλήξεις σε διαφορετικά μοντέλα μακροπρόθεσμα.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_8332.html

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε μέσα από το “Ράδιο 9” σήμερα η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μάλλον το πάει δια της… απαγωγής είς άτοπον… ή καλύτερα δια της μεθόδου του άμπε – μπα -μπλομ…

Μεταξύ Χρυσοχοίδη – Βενιζέλου, θα πάω με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε η υφυπουργός Παιδείας.
apospasma.gr

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_3074.html

Όπως ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης πριν λίγη ώρα μέσω του Twitter, ο Εφραίμ έστειλε εξώδικο στο «Κουτί της Πανδώρας».
«Μόλις ο Εφραίμ έστειλε εξώδικο στην Πανδώρα ενώ ζητά και την προκαταβολική παρέμβαση του ΕΣΡ για να μην παίξει η εκπομπή», ανέφερε.

Η αυριανή εκπομπή «Το Βατοπέδι σε …νούμερα» φαίνεται να έχει θορυβήσει τον Εφραίμ, αφού το «Κουτί της Πανδώρας» αποκαλύπτει το οικονομικό σκέλος του σκανδάλου του Βατοπεδίου, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και την ακίνητη περιουσία, ενώ για πρώτη φορά μιλά ο παραιτηθείς αντεισαγγελέας Εφετών, Ηλίας Κολιούσης που χειριζόταν την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης έσπευσε να κάνει το δικό του σχόλιο για το εξώδικο και τη στάση του ΕΣΡ, μέσω απάντησης στν ιστοσελίδα του. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Έγινε και αυτό. Ο Εφραίμ έστειλε εξώδικο στο Κουτί της Πανδώρας ,το οποίο κοινοποίησε και στο ΕΣΡ, για να μην παίξει η αυριανή εκπομπή. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να ασκήσουν προληπτική λογοκρισία στην εκπομπή. Το θράσος του Εφραίμ βέβαια ξεπερνά κάθε όριο.Αφού έπαιξε με τις ευλογίες του η “αλήθεια” για το Βατοπέδι στο ΣΚΑΙ,τώρα που η αλήθεια με έγγραφα και μαρτυρίες βγαίνει στις οθόνες, ο ηγούμενος-μάνατζερ,θυμάται την πραγματική του λειτουργία. Του μπίζνεσμαν που πουλάει, αγοράζει και βέβαια στα πλαίσια της δουλειάς του στέλνει και εξώδικα.

Το Κουτί της Πανδώρας αποκάλυψε το 2008,το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και συνεχίζει. Αυτή τη φορά με δύο έρευνες που αποκαλύπτουν πού πήγε το χρήμα του Βατοπεδίου, ποιοι το χειρίστηκαν και πώς το απέκτησαν.Ένα δαίδαλο από χρηματικές συναλλαγές, πολιτικές διασυνδέσεις και σίγουρα όχι προσευχές.

Στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, το Βατοπέδι δεν φαίνεται να αγοράζει λιβάνι και κεριά, αλλά ακίνητα. Χιλιάδες σελίδες συναλλαγών αποκαλύπτουν εκτός από το real estate, πως εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν χωρίς νομική δικαιολογία σε άτομα που σχετίζονταν με το Βατοπέδι. Ακόμη και κυρίες που περιγράφουν θαύματα της Αγίας Ζώνης, έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων από τη Μονή ως επιβράβευση.

Ένα στέλεχος του ΔΟΛ, το οποίο εμφανίζεται ως πρόεδρος Πνευματικού Συλλόγου που καλεί τον Εφραίμ σε εκδηλώσεις του, έχει ανεξήγητα μηνιαίες καταθέσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς από τη Μονή Βατοπεδίου. Απευθυνθήκαμε λοιπόν σε αυτόν όπως και σε άλλους που παίρνουν απ ό,τι φαίνεται μαύρο χρήμα από το Βατοπέδι να μας δώσει εξηγήσεις. Έτσι πρέπει να κάνουμε δημοσιογραφικά. Μας απάντησε πως θα μας δώσει εξηγήσεις ο δικηγόρος του. Αντί αυτού μας ήρθε ένα εξώδικο από τον “προιστάμενο” Εφραίμ που προσπαθεί να ανακόψει την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων

Γιατί άραγε;Τι φοβούνται οι ρασομάνατζερ; Γιατί τους τρομάζει η διαφάνεια;Η δουλειά μας είναι να αποκαλύπτουμε την αλήθεια.Όχι την αλήθεια των στημένων ερευνών που καθαγιάζουν τους άνομους σκοπούς αλλά τη δημοσιογραφική αλήθεια.

Η συνέχεια στις οθόνες σας λοιπόν.

Αμήν

ΥΓ Και να σκεφτείτε είναι μόλις η τρίτη εκπομπή της σεζόν
http://www.mediagate.gr

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/la-tribune.html

Η δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας, η La Tribune, διακόπτει από σήμερα την κυκλοφορία της με την έκδοση του τελευταίου φύλλου της.

«Η La Tribune σας αποχαιρετά», ανέφερε ο… πρωτοσέλιδος τίτλος του σημερινού τελευταίου φύλλου της, ενώ από κάτω υπήρχε η φωτογραφία μιας εφημερίδας που φλέγεται.

Την εφημερίδα εξαγόρασαν ένας περιφερειακός εκδοτικός οίκος, ο France Economies Region, και ένας εκδοτικός οίκος εντύπων σε ηλεκτρονική μορφή, ο Hi-media, που σχεδιάζουν να την μετατρέψουν σε εβδομαδιαία.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα της εφημερίδας, latribune.fr, θα συνεχίσει να ενημερώνεται κανονικά.

Η La Tribune κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1987, αλλά από την αρχή βρισκόταν σε ανταγωνισμό με την Les Echos, την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας.

Η κατακόρυφη πτώση στα διαφημιστικά της έσοδα, στον απόηχο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την τάση προς τις δωρεάν ηλεκτρονικές εκδόσεις, επέσπευσαν το τέλος της εφημερίδας, η οποία τον περασμένο χρόνο κήρυξε πτώχευση.

Την εποχή εκείνη η κυκλοφορία της κυμαινόταν στα 65.000 φύλλα.

Η La Tribune είναι η δεύτερη γαλλική ημερήσια εφημερίδα που διακόπτει την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσής της τους τελευταίους δύο μήνες.

Τον Δεκέμβριο, η France Soir διέκοψε την κυκλοφορία της διατηρώντας μόνο την ηλεκτρονική της έκδοση μετά από 67 χρόνια.
newpost.gr

Σχόλιο: Παντού υπάρχει μια ανακατάταξη στα MEDIA. Η οικονομική κρίση μάλιστα την κάνει επιτακτική.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/ny-times.html

”Τι θα συμβεί αν η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορεί να παράγει αθλητές για Ολυμπιακούς Αγώνες;”, αναρωτιέται το εκτενές άρθρο της εφημερίδας ΝΥ Times.

Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου πλησιάζουν, η ελίτ των Ελλήνων αθλητών αντιμετωπίζει και αυτή τις… συνέπειες των μέτρων λιτότητας.

”Το χρέος, μια νέα ολυμπιακή δοκιμασία…”

Στο άρθρο τους οι NY Times αναφέρονται στις σημαντικές περικοπές που έχει προβεί το ελληνικό κράτος όσον αφορά τη χρηματοδότηση των αθλητών, ενώ το σχέδιο για δαπάνη10 εκ. ευρώ το χρόνο για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αναιρεθεί…

Τα περισσότερα αθλητικά κέντρα είναι σε κακή κατάσταση ή έχουν κλείσει, ενώ ”ένας ψυχολόγος ειδικευμένος στην υποστήριξη των αθλητών εργάζεται εθελοντικά”, γράφει η εφημερίδα.

”Οι Έλληνες θα αγωνιστούν στο Λονδίνο, αλλά ίσως θα κουτσαίνουν λίγο στην τελετή έναρξης στις 27 Ιουλίου”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι NY Times.

”Η Ελλάδα συμμετείχε σε κάθε Ολυμπιακό Αγώνα από το 1896 που ξεκίνησαν και φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης του 1929, η Ελλάδα κατάφερε να στείλει αθλητές στο Λος Άντζελες το 1932 – τη χρονιά που χρεοκόπησε εξαιτίας του χρέους της. Αλλά και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες συνήθως στέλνει αρκετούς σκιέρ”, τονίζει ο αρθρογράφος.

Φιλοξενούνται οι δηλώσεις αρκετών Ελλήνων αθλητών, όπως της ιστιοπλόου Σοφίας Μπεκατώρου και της Άλκηστης Αβραμίδου, της εθνικής ομάδας πόλο, οι οποίες επισημαίνου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ολυμπιονίκες και οι νέοι αθλητές.

Για τη χρηματοδότηση και το σχηματισμό της ομάδας αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας έχει αναζητήσει ιδιώτες σπόνσορες και αύξησε την εξωτερική βοήθεια από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Παρολαυτά ελάχιστοι από τους 50 αθλητές έχουν λάβει χρήματα για την προετοιμασία τους..

Όπως τονίζει και Σοφία η Μπεκατώρου: ”Έτσι δεν γίνεται… Πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο”…

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_6260.html

Ποιος πήγε τον Ευαγγελάτο στον ΣΚΑΪ; Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος. σύμβουλος του Αλαφούζου στα θέματα προγράμματος και φίλος του προσωπικός, ο οποίος διατηρούσε στενή φιλία με το Ν. Ευαγγελάτο, από την εποχή που ο Κιμπουρόπουλος ήταν…εντεταλμένος σύμβουλος του ΑΝΤ1.

Την ίδια περίοδο ήταν και ο Ευαγγελάτος εκεί, παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με… μπαζούκας άλλα τέτοια όπλα. Όπως μαθαίνουμε, ξέσπασε ήδη ανελέητος πόλεμος παρασκηνίου στο εσωτερικό του ΣΚΑΪ. Ο “κύριος Μπάμπης” με την ομάδα του, έχει ταχθεί κατά των μεταγραφών Αυτιά και Ευαγγελάτου. Μάλιστα συγκρούστηκε με τον Αλαφούζο για την έλευση του Ευαγγελάτου στο Φάληρο. Ο πόλεμος μόλις τώρα άρχισε. Το Fimotro θα περιγράφει τη μάχη σώμα-σώμα στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9510.htm

Στον Θεοχάρη Φιλιπόπουλο και στις “Αττικές Εκδόσεις” περνάνε το “ΟΚ” και το Yupi.gr της ΙΜΑΚΟ την στιγμή που οι εργαζόμενοι της τελευταίας ανεβάζουν στροφές και οι καταγγελίες τους-όπως η τελευταία- προκαλούν αίσθηση>

Τέλος στη «σιωπή των αμνών»

Στην ΙΜΑΚΟ είμαστε απλήρωτοι για περισσότερο από τρεις μήνες. Παρά τις διαρκείς ενοχλήσεις μας προς την εργοδοσία, η τελευταία αρνείται να μας καταβάλει τα δεδουλευμένα μας.

Ο μεγαλοκαρχαρίας και τραμπούκος Πέτρος Κωστόπουλος -είχε απολύσει τις εκπροσώπους των εργαζομένων με συνοδεία αστυνομικών- λειτουργεί εκβιαστικά και προωθεί την αμισθί ομηρία των εργαζομένων υπό την απειλή της ανεργίας. Έχοντας θησαυρίσει τόσα χρόνια στις πλάτες των εργαζομένων μάς πετάει στον δρόμο.

Πριν από έναν μήνα περίπου χαρακτήρισε τους απλήρωτους υπαλλήλους του «τσιμπούρια στον σβέρκο του» και ζήτησε να δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά για να σώσουμε την εταιρεία του. Άραγε έτσι δουλεύετε εσείς και η σύζυγός σας στον ΑΝΤ1, απλήρωτοι;

Απολαμβάνοντας εσείς και η σύζυγός σας τη δημοσιότητα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει και μαθαίνουμε από διάφορες ιστοσελίδες ότι ετοιμάζετε προσφυγή στο άρθρο 99.

Κύριε Κωστόπουλε, οι εργαζόμενοι ξύπνησαν και δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δεδουλευμένα μας, αφού εσείς με τις πλάτες της πολιτείας μάς εμπαίζετε. Με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα θα μας βρείτε απέναντί σας.

4444
http://topontiki.gr/article/29180

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ειπωθεί η ιστορία του νεοφιλελευθερισμού, μια από αυτές είναι και η ιστορία του πώς να δεθούν τα χέρια της δημοκρατίας…». Με τον τρόπο αυτό, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας, Naomi Klein, επιχειρεί μια περιγραφή της απόπειρας αλλαγής των «κανόνων» της πολιτικής σκακιέρας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.
Η συγγραφέας του εξαιρετικού βιβλίου «το Δόγμα του Σοκ» σχολιάζει τις επιταγές της τρόικας, προχωρά σε συγκρίσεις και παρουσιάζει μια διαφορετική ερμηνεία των όσων συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, βασισμένη σε ιστορικά αντίστοιχα παραδείγματα.
Παρακολουθείστε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε η Naomi Klein, στους Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη για το νέο ντοκιμαντέρ που προετοιμάζουν, με τον τίτλο «Catastroika».

4444
http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_9576.html#more

“Βόθρο” χαρακτήρισε τκαι μάλιστα επανηλλημμένα τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κομμουνιστής, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Ζαριανόπουλος, συνδέοντάς τον μάλιστα με το TV100, του οποίου προϊστάμενος είναι ο Φίλιος Στάγκος, άνθρωπος του “βόθρου ΣΚΑΪ και του Αλαφούζου” όπως είπε χαρακτηριστικά ο .Ζαριανόπουλος.  Αιτία της επίθεσης, οι σχέσεις του..

σταθμού με την Αμερικανική πρεσβεία και η επικοινωνιακή εκμετάλλευση φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.

Βαρείς χαρακτηρισμούς επεφύλαξε και για τον δήμαρχο Αθηναίων, για το χειρισμό των αστέγων. Τον αποκάλεσε “ηλίθιο γραφειοκράτη”, που στεγάζει τους αστέγους όταν η θερμοκρασία είναι κάτω των -4 και τους βγάζει από τα καταλλύμματα όταν η θερμοκρασία είναι καλύτερη από τους -4.

4444

http://olympia.gr/2012/01/30/%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CE%B4%CE%B5%CF%83/#more-122577

Την άνευ όρων παράδοση της χώρας στις ορέξεις των δανειστών μας έχει υπογράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος εδώ και πέντε μήνες, την ίδια ώρα που παραπλανά τους πάντες ότι δήθεν όλα τα ζητήματα είναι υπό διαπραγμάτευση. Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο υπουργός Οικονομικών τον περασμένο Αύγουστο πρόσφερε γην και ύδωρ στις ξένες τράπεζες και στα funds, αφού δέχτηκε χωρίς καμία συζήτηση τον επαχθή όρο της υπαγωγής των νέων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο βρετανικό δίκαιο, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας. Με ευθύνη του κ. Βενιζέλου, η ελληνική κυβέρνηση έκαψε από την πρώτη κιόλας στιγμή ένα από τα καλύτερα διαπραγματευτικά χαρτιά που είχε στα χέρια της, όπως αποδεικνύεται από επίσημο ντοκουμέντο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, από το βήμα της Βουλής ο Λουκάς Παπαδήμος υποστήριζε ότι έχει απορριφθεί το αίτημα των πιστωτών να υπάγονται τα ομόλογα που θα εκδοθούν μετά το PSI στο αγγλικό δίκαιο. Κι όμως, το «αυστηρά εμπιστευτικό» έγγραφο, 27 σελίδων, που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις 25 Αυγούστου 2011 στους κατόχους ελληνικών ομολόγων και που φέρει την υπογραφή του κ. Βενιζέλου τον διαψεύδει πλήρως.

Τότε, σε εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., που προέβλεπε «κούρεμα» 21% των ελληνικών ομολόγων (ακολούθησε η γνωστή απόφαση της 27ης Οκτωβρίου που προβλέπει 50%), ο κ. Βενιζέλος έστειλε στους δανειστές επιστολή συνολικά 27 σελίδων, με την οποία τους παρουσιάζει τέσσερις επιλογές για τον τρόπο που θα γινόταν το «κούρεμα», οι οποίες διαφοροποιούνταν κυρίως ως προς τον χρόνο λήξης των νέων ομολόγων και το ύψος του επιτοκίου. Είχαν, όμως, ένα κοινό γνώρισμα: Και στις τέσσερις περιπτώσεις ως δίκαιο των νέων ομολόγων προβλέπεται, σε ξεχωριστό μάλιστα πλαίσιο, το αγγλικό! «Governing law: English law».

Οπως έχει γράψει πρόσφατα η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο ίδιος ο Λι Μπουχάιτ, συνέταιρος της δικηγορικής εταιρίας Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, που έχει επιλεγεί από τον κ. Βενιζέλο ως νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης για το «κούρεμα» των ομολόγων, έχει υποστηρίξει ότι «με διαφορά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που η Ελλάδα θα απολάμβανε στην αναδιάρθρωση του χρέους της απορρέει από το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο μέρος του χρέους διέπεται από το ελληνικό δίκαιο».

Πολλά ερωτήματα μένουν ακόμα αναπάντητα για ένα ζήτημα που εγείρει ακόμα και θέμα εσχάτης προδοσίας για τους υπευθύνους μια τέτοιας πράξης: Δεν ήξερε ο πρωθυπουργός ότι ο υπουργός των Οικονομικών του είχε προσφέρει στο πιάτο το αγγλικό δίκαιο λίγους μήνες πριν; Δεν ενημέρωσε κανέναν ο κ. Βενιζέλος για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για το μέλλον της χώρας; Και αν το είχε κάνει, τότε γιατί προέβη ο κ. Παπαδήμος σε τέτοια δήλωση ενώπιον του Κοινοβουλίου;

Κώστας Παπαχλιμίντζος – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9505.htm

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε πριν λίγο, αποκλειστικά στο Olympia.gr:

“Για πια επιτήρηση μιλάει η Ν.Δ…Εδώ έχει μπει η ίδια σε επιτήρηση από τον ΔΟΛ με την είσοδο στο Κόμμα του Ανδρέα Ψυχάρη..”

4444
http://olympia.gr/2012/01/29/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85/#more-122363

Ο Πάνος Καμμένος έδωσε το παρόν, ήταν εκεί..
Μαζί με τον Παναγιώτη Μελά και ο κ. Τραγάκης ήταν οι μόνοι βουλευτές,  που παρευρέθησαν στην επιμνημόσυνη δέηση  στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Α. Βλαχάκου, που έπεσε στα Ίμια στις 31/1/1996.
Μπράβο στον Πάνο Καμμένο.

4444
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_8687.html

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Συνήθως όλοι μας (και καλά κάνουμε) προβάλουμε και δημοσιοποιούμε μόνο τα δυσάρεστα που μας συμβαίνουν…
(σε σχέση με τις κρατικές υπηρεσίες) θεωρώντας ότι μπορεί να συμβάλουμε στον να διορθωθεί μία κατάσταση. Προσωπικά όμως νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων … (βρίσκεται πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού της Αγ. Βαρβάρας) και συγκεκριμένα την ομάδα της οφθαλμιάτρου κ. Χρύσας Τερζίδου για την διάγνωση και την οριστική μου θεραπεία σε οφθαλμολογικό πρόβλημα που είχα.
Στο εν λόγω νοσοκομείο είδα και βίωσα την οργάνωση και την διάθεση προσφοράς του προσωπικού απέναντι σε πολυάριθμους ασθενείς που επισκέπτονται καθημερινά τα εξωτερικά αλλά και τα τακτικά ιατρεία.

Θεωρώ ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ακριβά ιδιωτικά θεραπευτήρια και ίσως για αυτό έχει γίνει στόχος κάποιων “ανεγκέφαλων” οι οποίοι μεθοδεύουν το κλείσιμο του στα πλαίσια των περικοπών και των συγχωνεύσεων για την εφαρμογή υποτίθεται του μνημονίου το οποίο χρησιμοποιούν ως δικαιολογία και τα εγχώρια συμφέροντα προκειμένου να καταστήσουν την υγεία του λαού δική τους “ληστρική” υπόθεση.

Ας πάρουν τα πόδια τους οι “καρεκλοκένταυροι” και οι ανευθυνουπεύθυνοι του κράτους να πάνε να δούνε από κοντά το πόσοι άνθρωποι (και ιδίως υπερήλικες) των γύρων περιοχών (Πατήσια, Φιλαδέλφεια, Αγ. Ανάργυροι, Γαλάτσι, Ριζούπολη κ.α) εξυπηρετούνται καθημερινά.
Πιστεύω όπως προανέφερα ότι όλη αυτή η μεθόδευση για το κλείσιμο του νοσοκομείου εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και για αυτό θα πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε στον αγώνα των εργαζομένων για να παραμείνει ανοικτό!

Υποσημείωση:
Παράκληση προς τους ασθενείς, τους επισκέπτες και τους κατοίκους (των γύρω εξυπηρετούμενων περιοχών) να περάσουν από το ισόγειο του νοσοκομείου για να υπογράψουν στο βιβλίο συλλογής υπογραφών απαιτώντας την συνέχιση της μακροχρόνιας λειτουργίας και προσφοράς του.

4444
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_7139.html

Οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν πέρυσι από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη κόστιζαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και προκάλεσαν…
υλικές ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ανάμεσα στις ζημιές καταλογίζονται οι καταστροφές σε αρκετά βιομηχανικά πάρκα, κάποια από τα οποία ήταν υπεύθυνα για την κατασκευή μαγνητικών σκληρών δίσκων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι εταιρείες Seagate και Western Digital είναι μερικές από τις εταιρείες που οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται στην Ταϊλάνδη. Οι πλημμύρες στα εργοστάσια των δύο αυτών εταιρειών είχαν ως άμεση συνέπεια την αύξηση των τιμών των σκληρών δίσκων, καθώς η παραγωγή τους είχε διακοπεί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα χρειαζόταν περίπου ένας χρόνος για την ανάκαμψη των τιμών των σκληρών δίσκων. Με την πάροδο των μηνών, η ιστοσελίδα Techreport έχει καταγράψει την τάση των τιμών τους τελευταίους μήνες, με όχι και τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Παρατηρώντας το παραπάνω διάγραμμα, φαίνεται ότι οι αυξήσεις στις τιμές των σκληρών δίσκων ξεκίνησαν στα μέσα Οκτωβρίου του 2011, με ορισμένα μοντέλα να επηρεάζονται περισσότερο από κάποια άλλα, με το αποκορύφωμα των αυξήσεων να παρατηρείται τον περασμένο Νοέμβριο. Από το Δεκέμβριο φαίνεται ότι οι τιμές τους ξεκινούν πτωτική τάση, χωρίς όμως να έχουν ακόμη φτάσει τα επίπεδα των τιμών πριν από την καταστροφή στην Ταίλάνδη.

Από τα οκτώ μοντέλα σκληρών δίσκων των οποίων καταγράφονται οι τιμές τους, φαίνεται ότι τα μισά είναι ακόμη ακριβότερα σε σύγκριση με την τιμολόγησή τους τον Οκτώβριο κατά 50 με 71%. Τα υπόλοιπα μισά μοντέλα κοστίζουν σχεδόν τη διπλάσια τιμή, με αρνητική εξαίρεση να αποτελεί η τιμή του Caviar Black 1TB, η οποία παρουσιάζεται τρεις φορές αυξημένη σε σύγκριση με την τιμή της τον Οκτώβριο.

Advertisements

Posted January 31, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: