Το ξενύχτι της κηδείας.   Leave a comment

Το ξενύχτι της κηδείας. 

05/02/2012

4444

facebook winners: Sheryl Sandberg.


http://www.madata.gr/epikairotita/world/169430.html

Η 43χρονη Σέριλ Σάντμπεργκ, η οποία πέρυσι φιγουράριζε στην 5η θέση της λίστας του περιοδικού «Forbes» με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες, μετέτρεψε το facebook στην πιο κερδοφόρα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης διεθνώς. Τώρα έχει μπροστά της ακόμη μια πρόκληση: την εισαγωγή του στη Γουόλ Στριτ, η οποία θα εκτινάξει την αποτίμηση της εταιρείας αλλά και την – έτσι κι αλλιώς – τεράστια προσωπική της περιουσία

Είναι η γυναίκα που τα τελευταία χρόνια μετέτρεψε το facebook στην πιο κερδοφόρα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης διεθνώς και από το 2008, όταν ο ιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ της ανέθεσε το μάνατζμεντ, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του υπερδεκαπλασιάστηκαν: από 70 εκατ., έφθασαν σε 845 εκατ.
Τώρα η 43χρονη Σέριλ Σάντμπεργκ, η οποία πέρυσι κατέλαβε την 5η θέση στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες, έχει μπροστά της μια νέα πρόκληση: τη δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή του facebook στη Γουόλ Στριτ που τοποθετείται στον Μάιο και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ από αμερικανική εταιρεία.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να εκτινάξει την αποτίμηση της εταιρείας (εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 75 – 100 δισ. δολάρια) αλλά και την περιουσία τής, ούτως ή άλλως, εκατομμυριούχου Σάντμπεργκ.
Στα τέλη του 2007, φεύγοντας από την Google η μάνατζερ αύξησε κατά πολύ την περιουσία της χάρη στα δικαιώματα μετοχών που πήρε. Τώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γκάρντιαν», «η Σάντμπεργκ έχει στην κατοχή της 3%-4% του facebook και από εκατομμυριούχος πρόκειται να γίνει δισεκατομμυριούχος».
Οσο για τον ίδιο τον Ζάκερμπεργκ που κατέχει μερίδιο 28,2% στην εταιρεία, εκτιμάται ότι μετά την εισαγωγή της στη Γουόλ Στριτ θα δει την περιουσία του να αυξάνεται κατά 28 δισ. δολάρια και θα γίνει ο 9ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Επιπλέον, μαζί με τους αρχικούς συνεταίρους του θα συνεχίσει να κατέχει το 57% των μετοχών, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει ο απόλυτος κυρίαρχος της εταιρείας και μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.
Πώς τα κατάφερε. Τι έκανε όμως η φιλόδοξη μάνατζερ στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται πλάι στον 27χρονο Ζάκερμπεργκ;
Κατ’ αρχάς προσέθεσε επιπλέον εργαλεία στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία επέτρεψαν σε εκατομμύρια χρήστες να γκρουπάρουν τις επαφές τους και να ελέγχουν τα δεδομένα στα οποία έχουν πρόσβαση οι διαδικτυακοί φίλοι τους. Ως αποτέλεσμα, το facebook έγινε πιο ασφαλές αλλά και πιο προσφιλές στους διαφημιζόμενους.
Ουσιαστικά έχοντας την ευθύνη για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, από τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ έως την εμπορική ανάπτυξη και τους ανθρώπινους πόρους, η Σάντμπεργκ κατάφερε μέσα σε μια τριετία να αυξήσει τα διαφημιστικά του έσοδα από 738 εκατ. δολ. το 2009 σε 3,7 δισ. δολάρια το 2011 (+88% έναντι του 2010).
Πέρυσι τα καθαρά κέρδη έφτασαν το ένα δισ. δολάρια (+65% έναντι του 2010) και οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του τα 845 εκατ. (+39%), εκ των οποίων καθημερινά ενεργοί είναι 483 εκατ.
Το 83% των εσόδων προέρχεται απευθείας από τη διαφήμιση, 12% είναι έσοδα της Zynga, εταιρείας διαδικτυακών παιχνιδιών που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του facebook και το υπόλοιπο αφορά αγοραπωλησίες ψηφιακών αγαθών, όπως μουσική, ταινίες, παιχνίδια.
Ελαμψε στο Νταβός. Την προηγούμενη εβδομάδα η διευθύντρια λειτουργικών εργασιών της facebook συμμετείχε στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός Ελβετίας, ως μια εκ των έξι συμπροέδρων του. Οι άλλοι πέντε ήταν άνδρες. Το «παρών» έδωσαν και άλλες ισχυρές γυναίκες όπως η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ που έκανε την εναρκτήρια ομιλία και η Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά και πάλι, όπως σχολιάζουν τα ξένα μέσα, η Σάντμπεργκ ήταν μια από τις λιγοστές ισχυρές γυναίκες. Η ίδια δεν χάνει ευκαιρία να μιλάει για την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των γυναικών, τόσο στον επιχειρηματικό στίβο όσο και στην πολιτική.
«Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια», είπε ενώπιον ακροατηρίου στην Ουάσιγκτον. «Υπάρχουν 190 αρχηγοί κρατών αλλά μόνο 9 από αυτούς είναι γυναίκες. Σωρευτικά σε όλα τα κοινοβούλια του πλανήτη, μόνο το 13% είναι γυναίκες. Και στο επιχειρείν, μόνο 15%-16% είναι το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται στην κορυφή, αριθμοί μάλιστα που από το 2002 χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται».
Σταθμός το Google. Η Σάντμπεργκ γεννήθηκε το 1969 στην Ουάσιγκτον, πήγε σε δημόσιο σχολείο και το 1987 έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ, από όπου αποφοίτησε το 1991 με άριστα στα Οικονομικά λαμβάνοντας και το βραβείο John H. Williams, ως η καλύτερη απόφοιτη. Εκεί είχε την τύχη να την εντοπίσει ο καθηγητής Λάρι Σάμερς, που αρχικά την πήρε βοηθό σε έρευνά του για την Παγκόσμια Τράπεζα (η Σάντμπεργκ εργάστηκε ως απεσταλμένη στην Ινδία, σε προγράμματα υγείας για την αντιμετώπιση της λέπρας, του AIDS και της τύφλωσης) και αργότερα, την περίοδο 1996-2001, την προσέλαβε επικεφαλής προσωπικού του όταν επί Κλίντον ανέλαβε υπουργός Οικονομικών.
Η εκτίναξη της καριέρας της ήρθε μετά την πτώση της κυβέρνησης των Δημοκρατικών, όταν αντί να επιλέξει κάποιον μεγάλο τραπεζικό όμιλο, προτίμησε την Google. Παρέμεινε έξι χρόνια και συνέδεσε το όνομά της με τα AdWords, τον νέο καινοτόμο και χαμηλού κόστους τρόπο διαφήμισης που εισήγαγε η ιστοσελίδα. Περί τίνος πρόκειται; Ο διαφημιζόμενος πληρώνει στην Google μόνον αν κάποιοι κάνουν κλικ πάνω στη διαφήμισή του, μια ιδέα που επέτρεψε σε πολλές μικρές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο να γίνουν ευρύτερα γνωστές και, φυσικά, αύξησε τα έσοδα του αμερικανικού ομίλου.
Στα τέλη του 2007 και ενώ σκεφτόταν να αναλάβει θέση ανώτερου στελέχους στην Washington Post Company συνάντησε τον Ζάκερμπεργκ, ο οποίος τη θεώρησε ιδανική για τη θέση του διευθυντή λειτουργικών εργασιών της facebook. Τον Μάρτιο του 2008 ανακοινώθηκε και επίσημα η έναρξη της συνεργασίας τους.
Οι γυναικείες τουαλέτες. Η Σάντμπεργκ δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρεται στην υποεκπροσώπηση των γυναικών στα ανώτερα κλιμάκια της εξουσίας.
Σύμφωνα με την «Γκάρντιαν», σε μια επαγγελματική συνάντηση όταν ήρθε η ώρα για διάλειμμα ρώτησε τον συνομιλητή της πού είναι οι γυναικείες τουαλέτες. Εκείνος δεν ήξερε να την κατευθύνει και εκείνη σχολίασε ότι προφανώς θα είχαν μετακομίσει πρόσφατα στο κτίριο, για να πάρει την απάντηση πως αυτό είχε γίνει εδώ και έναν χρόνο. «Μου λέτε ότι είμαι η πρώτη γυναίκα εδώ και έναν χρόνο που έχει έρθει σε αυτό το γραφείο για να κλείσει μια συμφωνία;» ρώτησε και πήρε την απάντηση: «Ναι, ή μάλλον είστε η μοναδική γυναίκα που ζήτησε να τις χρησιμοποιήσει», εννοώντας ότι οι γυναίκες στην εταιρεία ήταν ελάχιστες ή μάλλον καμία.
ΕΙΠΕ
Να ζητούν επιτακτικά από τους άνδρες συναδέλφους τους να κάθονται στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Να μην τα παρατούν ποτέ και να φεύγουν μόνο όταν είναι ώρα να φύγουν. Να βλέπουν τον σύζυγό τους ως πραγματικό σύντροφο οι τρεις συμβουλές τής προς τις γυναίκες

ΤΑ ΝΕΑ

4444

4444

facebook winners: David Choe.

http://blog.angryasianman.com/2012/02/david-choe-is-crazy-rich.html

This is craaaaaazy. So maybe you’ve heard the news: Facebook has gone public, which means some of the lucky folks holding company stock are now quite wealthy… including none other than renegade graffiti artist David Choe. Say whaaaat? The guy apparently just made about $200 million on shares of Facebook: From Founders to Decorators, Facebook Riches.

Back in 2005, Sean Parker commissioned Mr. Choe to paint some murals on the walls of Facebook’s first offices in Palo Alto. No big deal, right? Story has it, Choe was offered a couple of thousand dollars cash or the equivalent of company stock. He chose the stock. And if estimates are correct, those shares are now worth a crapload of cash:In 2005, Mr. Choe was invited to paint murals on the walls of Facebook’s first offices in Palo Alto, Calif., by Sean Parker, then Facebook’s president.

As pay, Mr. Parker offered Mr. Choe a choice between cash in the “thousands of dollars,” according to several people who know Mr. Choe, or stock then worth about the same.

Mr. Choe, who has said that at the time that he thought the idea of Facebook was “ridiculous and pointless,” nevertheless chose the stock.

Many “advisers” to the company at that time, which is how Mr. Choe would have been classified, would have received about 0.1 to 0.25 percent of the company, according to a former Facebook employee. That may sound like a paltry amount, but a stake that size is worth hundreds of millions of dollars, based on a market value of $100 billion. Mr. Choe’s payment is valued at roughly $200 million, according to a number of people who know Mr. Choe and Facebook executives.
Daaaaaaaamn. I’m having a hard time wrapping my head around this. But from what I know of David Choe, he’s something of a gambler, so it kind of makes sense. That’s a hell of a payday for a guy who once called the idea of Facebook “ridiculous and pointless.” He might still be right, but Facebook might just be responsible for the most valuable piece of art he’s ever done.

Part of me shudders to think what a cat like David Choe might actually do with 200 million bucks in his pocket. To see what I mean, you should watch Harry Kim’s crazy amazing documentary on the guy, Dirty Hands: The Art and Crimes of David Choe. It’s a trip.

Αν ο David Choe έρθει και σας πει να ζωγραφίσει τον τοίχο σας, πείτε του ένα μεγάλο ναι.
Τα έργα του είναι τέχνη και όπως όλα στην τέχνη, υπάρχει αποτίμηση σε χρηματική αξία.

4444


http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4691746

Ούτε που το φανταζόταν όταν ζωγράφιζε τους τοίχους των κεντρικών γραφείων του facebook, στην Καλιφόρνια, ότι αυτή η δουλειά θα ήταν το εισιτήριό του για μια θέση ανάμεσα στους εκατομμυριούχους του κόσμου. Οκτώ χρόνια μετά, η πιο πετυχημένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μπαίνει στο χρηματιστήριο, κάνοντας τους πρώτους μετόχους ζάπλουτους.
Οταν το facebook έγινε ενός έτους, οι υπεύθυνοι της εταιρείας ζήτησαν από τον Ντέιβιντ Τσου, καλλιτέχνη γκραφίτι, να φιλοτεχνήσει το κτίριο. Για την πληρωμή του είχε να επιλέξει ανάμεσα σε μερικές χιλιάδες μετρητά ή μετοχές ίσης αξίας. Μολονότι, όπως παραδέχεται, η ιδέα και μόνο του facebook του φαινόταν τότε γελοία και δίχως ουσία, ο Τσου προτίμησε τις μετοχές χωρίς να το σκεφτεί πολύ. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών ότι με το ντεμπούτο της στις αγορές η αξία της εταιρείας θα ανέλθει στα 100 δισ. δολάρια, η περιουσία του Τσου αγγίζει τα 200 εκατ. δολάρια.
Ο 36χρονος Τσου είναι ένας από τους 1.000 ανθρώπους που έχουν εργαστεί όλο αυτό το διάστημα για το facebook και πληρώθηκαν παίρνοντας από 0,1% έως 0,25% της εταιρείας∙ ποσοστό που σήμερα μεταφράζεται σε δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατ. δολάρια. Ο καλλιτέχνης ωστόσο, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την ιδιωτικότητά του, αρνείται να απαντήσει στο ερώτημα αν εξακολουθεί να είναι μέτοχος ή αν έχει εξαργυρώσει το μερίδιό του.
Γεννημένος στην Καλιφόρνια από κορεάτες γονείς, ο Τσου έπιασε σπρέι στα χέρια του και άρχισε να ασχολείται με την τέχνη του δρόμου, όπως αλλιώς λέγεται το γκραφίτι, στην εφηβεία. Ξεχωρίζει για το «βρώμικο στυλ» του, το οποίο όπως έχει εξηγήσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό «Ion» πηγάζει από το γεγονός ότι είναι αριστερόχειρας. Εχει παραδεχτεί επίσης ότι κάποιες φορές χρησιμοποιεί στις δημιουργίες του ακόμη και το ίδιο του τι αίμα. Στον χώρο καταξιώθηκε σταδιακά, κυρίως χάρη στη συμμετοχή του σε πολλά ποπ μουσικά δρώμενα. Το 2008 ζωγράφισε και το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο κρέμεται σε κάποιον τοίχο του Λευκού Οίκου.
Βασικός μέτοχος του facebook παραμένει πάντα ο ιδρυτής του. Με ποσοστό 28%, δηλαδή τουλάχιστον 28 δισ. δολάρια, ο 27χρονος Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα γίνει ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

4444

Πιες αυτό το βότανο γιατί έχει ευεργετικές ιδιότητες όσο αφορά την χολή. Την καθαρίζει με φυσικό τρόπο. Όντως υπάρχουν τέτοια βότανα που έχουν μια θετική δράση.
Αν πάω σε ένα γιατρό και του πω, έχεις κάτι αντίστοιχο και ποιο αποτελεσματικό θα μου πει οχι.
Μερικές φορές μου έρχεται να στείλω ένα e-mail σε κάποια φαρμακευτική εταιρεία και να τους πω ότι κάνετε μα…..ες. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος Έτσι και έτσι!!!!

4444

Εμείς δεν έχουμε λεφτά να πάμε στο γιατρό και αυτός παίρνει 1.000 ευρώ την μέρα.
Αυτό το άθλιο υποκείμενο.
Σε χρυσοπληρώσαμε Παπουλια. Και άλλοι βγήκαν στο βουνό, αλλά δεν πήραν τόσο χρήμα.

4444

4444
http://www.newpost.gr/post/103533/%CE%9C%CE%B5%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CE%94%CE%99%CE%95/

Η κραυγαλέα περίπτωση χρεών, ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, προς το δημόσιο του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΔΙΕ, Αλέξανδρου Ζαχαρή, είναι πασίδηλο ότι εγείρει μείζονος σημασίας πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.    

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας χθες στους βουλευτές του κόμματός του έκανε εκτενείς αναφορές στην διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο συνεχώς περί του «σκανδάλου» του Βατοπεδίου.

Την ίδια στιγμή όλα τα ΜΜΕ παρουσίαζαν το μεγάλο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στον ΟΔΙΕ και τον διευθύνοντα σύμβουλο να προσέρχεται στον εισαγγελέα για τον οποίο δεν έκανε ούτε μια αναφορά. Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι την εποπτεία του εν λόγω Οργανισμού  έχει ο στενός φίλος και συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, Παύλος Γερουλάνος.

Μάλιστα μεταξύ των θεμάτων υπάρχει και ένα ακόμα ζήτημα το οποίο θεωρούμε ότι αναδείχθηκε επαρκώς. Πρόκειται για την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή του εν λόγω Οργανισμού. Πριν από ένα μήνα περίπου η Φίλιππος Ένωση Ελλάδος (ΦΕΕ)- η οποία είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου δικαίου και έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας των Ιπποδρομιών- απέστειλε σχετική έγγραφη ενημέρωση στον κ. Γερουλάνο.

Στη επιστολή αυτή γινόταν λόγος για την μαζική και συστηματική εισφοροδιαφυγή. Ο υπουργός Πολιτισμού όμως  δεν φαίνεται να έχει μέχρι τώρα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία αλλά απαξίωσε να απαντήσει στην επιστολή την οποία υπέγραφε ο κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης ο οποίος κατέχει την θέση του προέδρου της ΦΕΕ.

Το δραματικό στην υπόθεση είναι ότι την ώρα που γινόντουσαν όλα αυτά ο κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής πλήρωνε εκατοντάδες ευρώ- όπως λεπτομερώς αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΟΔΙΕ- για να αγοράσει και να μεταφέρει άλογα από το εξωτερικό.

Η υπόθεση Ζαχαρή είναι πρόκληση για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και είναι εξόχως επικίνδυνο να μην τοποθετηθούν σήμερα τα πολιτικά κόμματα. Αλώστε θεωρείται άμεση η αντικατάσταση του κ. Ζαχαρή διότι με δεδομένη την απόφαση πώλησης του Οργανισμού με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό ο υπό κατηγορία διευθύνων σύμβουλος δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει στο εξωτερικό λόγω των περιοριστικών όρων που έθεσε οι εισαγγελέας.
Π.Ρ
Σχόλιο: Άλλο ένα οικονομικό σκάνδαλο από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εδώ δεν έχουμε να φάμε και οι ακρίδες του ΠΑΣΟΚ ρημάζουν το δημόσιο χρήμα. Και μετά έρχονται και σου λένε: να κόψουμε μισθούς και συντάξεις. Ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να δεσμευτεί δημόσια ότι σε χρόνο dt, αυτά τα καθάρματα θα τα βάλει φυλακή και θα δημεσυει περιουσίες.
Μόνο ο Δημήτρης Καζακης έχει καθαρό λόγο πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Είναι δυνατόν νεοέλληνα να κυκλοφορούν όλοι αυτοί ελεύθεροι; Είναι δυνατόν.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4691707

Ο διευθυντής και αρχιβασανιστής της φυλακής της Πνομ Πεν υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, όπου 15.000 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε φρικτά βασανιστήρια πριν εκτελεστούν, καταδικάστηκε χθες, σε δεύτερο βαθμό, σε ισόβια κάθειρξη από το Δικαστήριο που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Ο Κάινγκ Γκουέκ Εάβ, γνωστός ως Ντόικ, πρώην επικεφαλής της Τουόλ Σλενγκ ή S21, της κεντρικής φυλακής της πρωτεύουσας από το 1975 ές το 1979, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 30 ετών τον Ιούλιο του 2010 για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μπορούσε έτσι να αποφυλακιστεί σε 18 χρόνια, δεδομένου του χρόνου της προφυλάκισής του, και το ενδεχόμενο αυτό ήταν απαράδεκτο για τους επιζώντες και τις οικογένειες των θυμάτων του. Ετσι το δευτεροβάθμιο σώμα του Δικαστηρίου μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη, εκτιμώντας πως η πρώτη ετυμηγορία δεν ήταν ανάλογη των εγκλημάτων του 69χρονου σήμερα βασανιστή. «Αναμφίβολα τα εγκλήματα του Κάινγκ Γκουέκ Εάβ είναι ανάμεσα στα χειρότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ιστορία. Αξίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Κονγκ Σριμ, ενώ ο Ντόικ άκουγε ανέκφραστος. Η ποινή είναι τελεσίδικη. Το Δικαστήριο συστάθηκε το 2006 για να αποδοθεί δικαιοσύνη στους 1,7 εκατ. ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από βασανιστήρια, πείνα, εξάντληση ή έλλειψη ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της εξουσίας των Ερυθρών Χμερ.

4444
http://www.newpost.gr/post/103408/%CE%97-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%91%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%BF%CF%85-/

Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να ενισχύσει το ενημερωτικό προφίλ του καναλιού του με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο οποίος θα προκαλέσει-λογικά- τον ανταγωνισμό στον  χώρο των ειδήσεων.

Ο Γιάννης Αλαφούζος στο μεταξύ θεώρησε σκόπιμο να διατηρήσει και την Σία Κοσιώνη την οποία κατά κάποιο τρόπο έχει συνηθίσει το κοινό του σταθμού.  Μετά τον Γιώργο Αυτιά που ήδη “βγάζει τα λεφτά του” και προς μεγάλη έκπληξη όλων κερδίζει στα νεανικά κοινά τον ανταγωνισμό,  έρχεται ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Το νέο δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Ευαγγελάτο στον ΣΚΑΙ θα ξεκινάει στις 19.45 και θα ολοκληρώνεται στις 21.00.
Σχόλιο: Ο Αυτιας βγάζει τα λεφτά του. Οι άλλοι τα βγάζουν; και αν δε τα βγάζουν πόσο μέσα βάζουν τον ΣΚΑΙ.

4444

4444
http://www.newpost.gr/post/103863/%CE%97-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%C2%AB%CE%99%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1/

Ανανεωμένη, με πλούσιο ρεπορτάζ και τις υπογραφές μεγάλων ονομάτων της δημοσιογραφίας κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή η εφημερίδα «Ισοτιμία».

Η νέα προσπάθεια του Αντώνη Πίκουλα έχει ως στόχο την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών γύρω από θέματα πολιτικής και οικονομίας. Με περισσότερες σελίδες, νέες μεγάλες συνεργασίες, αποκαλυπτικά θέματα αλλά και με σοβαρές και έγκυρες αναλύσεις η Ισοτιμία θα κυκλοφορεί από αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή στα περίπτερα.

Το νέο δημοσιογραφικό αίμα της εφημερίδας αλλά και οι έγκυροι δημοσιογράφοι Γιώργος Αυτιάς και Γιάννης Παπαγιάννης υπογράφουν τη νέα ανανεωμένη «Ισοτιμία».

Στο φύλλο αυτής της Κυριακής:

• Όλο το παρασκήνιο για το θρίλερ με τις κοινές και προνομιούχες τραπεζικές μετοχές. Σε ποιές τιμές θα γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου.

• Αποκαλύψεις-φωτιά για τη Μαφία των Ακινήτων. Ο Εισαγγελέας Ντογιάκος και ο εφοπλιστής Ρέστης.

• Το σκάνδαλο με τη διαφαινόμενη εκποίηση του Αστέρα. Ποια συμφέροντα θέλουν να αρπάξουν το «φιλέτο» της Μεσογείου.

• Δυο κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παρεμβαίνουν μέσα από την «Ισοτιμία», με μια συνέντευξη και ένα άρθρο που θα συζητηθούν.

• Τέλος, ο Γιώργος Αυτιάς, αποκαλύπτει πόσο μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις σε κάθε Ταμείο και ποιοί χάνουν το ΕΚΑΣ.

4444
http://www.newpost.gr/moneypost/post/103788/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%81%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%C2%AB%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82%C2%BB-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82—%C2%AB%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%C2%BB/

Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του Γ. Παπανδρέου και τη νέα επίθεση του κατά των… μεγαλοτραπεζικών συμφερόντων; Εύλογο το ερώτημα απασχολεί από το μεσημέρι της Πέμπτης όχι μόνο τραπεζίτες, μετόχους χρηματοπιστωτικών ομίλων, αλλά και ανθρώπους της αγοράς, χρηματιστηριακούς παράγοντες και πολιτικά στελέχη.

Η επανεμφάνιση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ- έπειτα από το πολυήμερο ταξίδι του στην Κόστα Ρίκα- συνοδεύτηκε από την «ρουκέτα» περί προστασίας των καταθετών και των επενδυτών, εμφανιζόμενος ως προασπιστής του λαού. Βάλλοντας ευθέως κατά των τραπεζιτών παραμένει πιστός στην γραμμή, που έχει χαράξει εδώ και καιρό, και στην λογική της σύγκρουσης με τα «μεγαλοσυμφέροντα» από τον χώρο των τραπεζών και των ΜΜΕ. Τι επιδιώκει άραγε να κερδίσει ο Γ. Παπανδρέου διερωτώνται από χθες τραπεζικοί παράγοντες, θεωρώντας πως το θέμα για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είχε κλείσει οριστικά. Εκ πρώτης όψεως πόντους στο πολιτικό παιχνίδι που εκτυλίσσεται στο σπαρασσόμενο ΠΑΣΟΚ, προσπάθεια δημιουργίας ενός φιλολαϊκού προφίλ, εικόνα πολιτικού ο οποίος δεν δίστασε να συγκρουστεί με τα ισχυρά και σκοτεινά εγχώρια συμφέροντα που μεθόδευσαν και πέτυχαν την ανατροπή του.

Κρίνοντας από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται. Ποσοστά διάλυσης για το κόμμα του, δημοφιλία στο ναδίρ για τον ίδιο, όπερ…Τραπεζικός παράγοντας, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια συνεργάστηκε στενά με τον τότε πρωθυπουργό και το στενό του περιβάλλον κάνει λόγο για «χρωστούμενα» προς κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες-μεγαλομετόχους τραπεζών, για αναζωπύρωση της κόντρας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και λαθεμένη αντίληψη του ιδίου για τον τρόπο διάσωσης των τραπεζών.

Σημειώνει δε, πως είναι ίσως η μόνη θέση του ΓΑΠ που εκφράζει το δημόσιο αίσθημα (οι τράπεζες έχουν στηριχθεί μέσω διαφόρων τρόπων με περισσότερα από 100 δισ. ευρώ) και που θα μπορούσε να του προσδώσει κάποιους πόντους για τη συνέχεια.Κίνηση με ορίζοντα την επόμενη ημέρα στον πολιτικό στίβο της χώρας βλέπουν άλλοι παράγοντες της αγοράς εκτιμώντας, πως αργά ή γρήγορα ο Γ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να επανενταχθεί μέσω κάποιου σχήματος ή κίνησης. Επιτιθέμενος κατά των μεγαλοσυμφερόντων επιχειρεί να ενισχύσει την εικόνα που καλλιεργεί συστηματικά, πως δηλαδή θυσιάστηκε για το «καλό τα πατρίδας» , πως κυρίως αυτός σήκωσε τον «σταυρό του μαρτυρίου» στις πλάτες του για να μην χρεοκοπήσει άτακτα η Ελλάδα.

Όλες αυτές είναι λογικές εξηγήσεις και μπορεί πράγματι σε κάποιο βαθμό να είναι κοντά στην αλήθεια. Όμως άνθρωποι, που γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης σημειώνουν πως με αυτή την τακτική ο Γ. Παπανδρέου έρχεται έμμεσα σε σύγκρουση με τον Λ. Παπαδήμο, ο οποίος είναι σύμφωνος με έναν τρόπο ανακεφαλαιοποίησης φιλικό προς τους υφιστάμενους μετόχους και υπέρ της «αγοράς» . Το ενδιαφέρον είναι, όπως συμπληρώνουν, η σύμπλευση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος μέχρι πρότινος εμφανιζόταν να υποστηρίζει μία λύση «αναίμακτη» για τους τραπεζίτες και τους μετόχους των ιδιωτικών ομίλων. Τι άλλαξε άραγε τώρα και ο υπουργός Οικονομικών μεταβάλλει την θέση του;

Άσπονδοι φίλοι του πρώην πρωθυπουργού αποδίδουν αυτή την επιμονή του Γ. Παπανδρέου σε προσπάθεια αντιπερισπασμού προκειμένου να τεθεί τόσο ο ίδιος όσο και το στενό οικογενειακό περιβάλλον του εκτός βολής. Η διαβίβαση του φακέλου της ΕΛΣΤΑΤ στην Βουλή (με σκληρότατα στοιχεία για την… συμβολή του στην διόγκωση του ελλείμματος) οι συνεχόμενες αναφορές σε κινήσεις και business των αδελφών του, οι… σκιές στην γνωστή υπόθεση των CDs είναι παράμετροι, που θα πρέπει να συνεκτιμηθούν.

Joeffrey Postman

4444

http://www.newpost.gr/moneypost/post/103975/%CE%A4o-53%25-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7/

Ποσοστό 53% των Γερμανών, που συμμετείχαν στην έρευνα της εταιρείας «Emnid» για την κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Bild», θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερα για το ευρώ αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη και επέστρεφε στη δραχμή. Αντίθετη γνώμη έχει το 34% των ερωτηθέντων.   

Αντίστοιχα, στο 80% φθάνει το ποσοστό των ερωτηθέντων, οι οποίοι διαφωνούν να δοθεί η περαιτέρω οικονομική βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, εάν δεν πληρούνται οι όροι σταθεροποίησης.

4444

Το πρόβλημα της Ελλάδος σε σχέση με την Τρόικα, είναι ότι δεν έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο σε περίπτωση που η Ελλάδα πει όχι σε ορισμένα θέματα.
Η Ιρλανδία για παράδειγμα, ξέροντας ότι η χαμηλή φορολογία στις επιχειρήσεις είναι ένα ατου της οικονομίας της, είπε από την αρχή όχι.
Οι Έλληνες που διαπραγματεύονται, από την αρχή, δεν έχουν κανένα σχέδιο, ρεαλιστικό.
Τα νούμερα που έδωσαν ότι σε περίπτωση που κοπεί ο 13 και 14 μισθός, η ύφεση θα αυξηθεί, είναι ένα δυνατό επιχείρημα και κατανοητό. Στηρίζεται σε αριθμητικά δεδομένα.

04/02/2012

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους.  Αρε Θεόδωρε Κολοκοτρώνη πόσο δίκαιο είχες.
Η ιστορία σε έχει επιβεβαιώσει.

4444

Σήμερα στα ΝΕΑ υπάρχει επιστολή του Π.Λ. Τζανέας ΕΠ. Γενικός Πρόξενος ΜΙΑΝΜΑΡ, για το άρθρο για την Μιανμάρ.

Τρομερό τένις παίζω!!!!
Η αλήθεια είναι ότι παίζω και από τις δυο μεριές. Παίζω εγώ και ο άλλος μου εαυτός!!!!

Ας δούμε τι άλλο έγραφε εκείνο το άρθρο.

“…Οι ποιο απελπισμένοι πουλάνε ακόμη και το αίμα τους ή τα μαλλιά τους. Και για να αντέξουν, για να πειστούν ότι υπάρχουν και ποιο δυστυχισμένοι από αυτούς, διηγούνται απεχθείς ιστορίες εξορισμένων και πεινασμένων οικογενειών που αυτοκτονούν με ποντικοφάρμακο ή για πτώματα μικρών αγοριών που τα βρίσκουν ευνουχισμενα στους ορυζώνες, καθώς οι Κινέζοι πληρώνουν αδρα για ένα ζευγάρι όρχεις…”.

Αυτά γράφουν τα έγκυρα ΝΕΑ. Μιλάμε ανατριχιαστικά πράγματα. Αυτοί οι Κινέζοι είναι τελικά ικανοί για όλα. Σύμφωνα με το άρθρο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το άρθρο είναι μετάφραση από τη “Figaro” και τη “Monde”. Έτσι του είπαν.
Σκεφτείτε ένας bloger να έγραφε ένα τέτοιο άρθρο: Κινέζοι ευνουχίζουν παιδάκια για να τους πάρουν τους Όρχεις. Για σκεφτειτετο;

Υποτίθεται ότι αυτοί οι οργανισμοί είναι έγκυροι. Αν ήμουν Κινέζος θα τους έκανα μήνυση για τον λόγο ότι προβάλλονται ως αξιόπιστοι και έχουν λυσαξει με την ανωνυμία των blogs.

Αναζητήστε το άρθρο και διαβάσετο.

Εδώ γράφετε η Ιστορία, αναγνώστη. Εγώ ειμαι διαφορετικος.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_7437.html

Το 64% των θετικών απόψεων των Γερμανών συγκεντρώνει η Α. Μέρκελ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύονται, η δημοτικότητά της βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της από την επανεκλογή της.
Στο τελευταίο πολιτικό βαρόμετρο του τηλεοπτικού…δικτύου ARD, η γερμανίδα καγκελάριος τοποθετείται στη δεύτερη θέση ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με 65%.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Πεερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ του SPD, δεν καταλαμβάνουν παρά την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα, με 55%.

Το 69% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Αγγελα Μέρκελ είναι μία “καλή καγκελάριος”, το 85% θεωρεί ότι εκπροσωπεί επάξια τη Γερμανία στον κόσμο και το 55% θεωρεί ότι συμπεριφέρεται “ως υπερκομματική πολιτική προσωπικότητα”.

Εάν οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία διεξάγονταν σήμερα, η Χριστιανοδημοκρατiκή Ενωση (CDU) θα εξασφάλιζε το 36% των ψήφων (άνοδος κατά μία εκατοστιαία μονάδα) , ενώ ο εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση εξασφαλίζοντας το 3% των ψήφων (άνοδος κατά μία μονάδα από την προηγούμενη έρευνα της 19ης Ιανουαρίου).

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι χάνουν από μία μονάδα και εξασφαλίζουν αντίστοιχα το 29% και το 15% της πρόθεσης ψήφου.

Το κόμμα της αριστεράς Die Linke εξασφαλίσει το 7% (+1%) και το κόμμα των Πειρατών το 6% της πρόθεσης ψήφου.

Σχόλιο: Η Μέρκελ ξεσκίζει την Ελλάδα και τους Νεοέλληνες με το μεγαλύτερο strapon που έχει κατασκευάσει η γερμανική βιομηχανία Τζουμα.

Εδώ ταιριάζει γάντι αυτό που είχες πει: αν στην στείλουμε θα αρχίσεις τα κόλπα; Δυστυχώς η Μέρκελ άρχισε τα κόλπα. Δεν έπρεπε να της στείλουμε την Ελλάδα!!!!

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, μαζί με τον Δεσκαλοπουλο και τον Μπάμπη, επιμένουν. Εκεί. Αφήστε την στην Αγγέλα Μερκελ με το Γερμανικό strapon. Η θυσία της Ιφιγένειας, ε Μιμη; εσύ που ξέρεις και από αρχαία τραγωδία.
Βέβαια δε μπορώ να μην θυμηθώ και τον Τραγκα, που μίλησε για την αγαμία της Ανατολικής Γερμανίας και τι επιπτώσεις είχε αυτό στην ψυχοσύνθεση της Μερκελ και των Γερμανών.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_6463.html

Στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και τρία χρόνια υποχώρησε η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο φτάνοντας στο 8,3%.  Σύμφωνα με αναλυτές η υποχώρηση της ανεργίας στο 8,3% επιβεβαιώνει…ότι μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει αρχίσει να εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, τον Ιανουάριο, τα μισθολόγια στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 243.000, με τα αποτελέσματα αυτά να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η ανεργία θα παραμείνει αμετάβλητη στο 8,5%.

Σχόλιο: Η Αμερικάνικη οικονομία αναπτύσσετε, την ώρα που η Ευρώπη υποφέρει κάτω από την Γερμανική μπότα. Βγεστε από την Ευρωζωνη να σωθείτε. 

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_4578.html

http://pitsirikos.net
Το δελτίο της Σίας Κοσιώνη θα ικανοποιεί το κοινό της «Καθημερινής», ενώ το δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου θα ικανοποιεί το κοινό της «Αυριανής»…
Μεγάλη η επιτυχία του ΣΚΑΪ να εντάξει στο δυναμικό του, δύο Μεγάλους Έλληνες, τον Γιώργο Αυτιά και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε πρόταση και στην Αννίτα Πάνια αλλά η Αννίτα αρνήθηκε επειδή θεωρεί πως το ποιοτικό επίπεδο του ΣΚΑΪ είναι πολύ… χαμηλό.
Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκίνησε για να γίνει το ελληνικό BBC και κατέληξε να γίνει ALTER, αλλά τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να φτιάξουν και ναρκοπέδιο γύρω από το απόρθητο κτίριο του σταθμού – πήραν τον Αυτιά και τον Ευαγγελλάτο, ως οχυρωματικά έργα.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος θα παρουσιάζει ένα ελαφρύ δελτίο ειδήσεων και -μόλις τελειώνει- η Σία Κοσιώνη θα παρουσιάζει ένα βαρύ και ασήκωτο.

Αμέσως μετά ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Σία Κοσιώνη θα λένε ντουέτο και μερικές παλιές λαϊκές επιτυχίες, γιατί μπορεί ο κόσμος να ακούει τα κωλοτράγουδα της εποχής αλλά, όταν θέλει να διασκεδάσει πραγματικά, γουστάρει Τσιτσάνη και Μπαγιαντέρα.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ΣΚΑΪ, το δελτίο της Σίας Κοσιώνη ικανοποιεί το κοινό της «Καθημερινής», ενώ το δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου θα ικανοποιεί το κοινό της «Αυριανής».

Παράλληλα με το δελτίο του, ο Νίκος Ευαγγελάτος θα παρουσιάσει ξανά στον ΣΚΑΪ την πετυχημένη εκπομπή «Αποδείξεις», προσπαθώντας να ανακαλύψει όσα σκουλήκια και ποντικοκούραδα υπάρχουν μέσα στα ελληνικά εστιατόρια και στα σούπερ μάρκετ, και του είχαν ξεφύγει μέχρι σήμερα.

Ήδη, ο Νίκος Ευαγγελάτος έχει στήσει κρυφές κάμερες στο εστιατόριο του ΣΚΑΪ, και έχει ανακαλύψει πως στο παστίτσιο υπάρχει κερί από τα αυτιά του Μπάμπη Παπαδημητρίου και μύξες του Οικονομολυριτζή…

4444

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_1336.html

Περίπου 10.000 Σλοβάκοι διαδήλωσαν χθες στην Μπρατισλάβα φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της διαφθοράς στα ανώτατα κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού της χώρας κι αξιώνοντας οι διεφθαρμένοι πολιτικοί να φυλακιστούν.

Στην κινητοποίηση, που ήταν η δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα, συμμετείχαν χιλιάδες ακόμα άνθρωποι σε… επτά ακόμα πόλεις παρά το βαρύ κρύο του χειμώνα.

Ένας φάκελος που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στα τέλη του Δεκεμβρίου αποκάλυψε τη συνεργασία μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών. Ο φάκελος με τα έγγραφα, ο οποίος έφερε την κωδική ονομασία «Γορίλας», πιστεύεται πως είχε συντεθεί από την υπηρεσία πληροφοριών της Σλοβακίας…

naftemporiki

Σχόλιο: Από τους λίγους που μιλα ξεκάθαρα  για τους διεφθαρμένους πολιτικούς και ότι πρέπει να σαπίσουν στην φυλακή, είναι ο Δημήτρης Καζακης.
Ούτε η Παπαριγα, ούτε ο Τσιπρας λένε για τους διεφθαρμένους πολιτικούς και την φυλάκιση τους.
Αν εγώ ήμουν Τσιπρας και ήμουν στην Βουλή και άκουγα τον Βαγγέλη Βενιζέλο να λέει και να κάνει αυτά που κάνει, θα του έλεγα στα ίσια: Έτσι και πάρω την εξουσία θα σε βάλω στην φυλακή.
Εγώ μόνο τον Δημήτρη Καζακη ακούω να έχει καθαρό λόγο.
Μόνο ο Καζακης Μιμη Ανδρουλάκη, λέει ότι θα τους χώσει στην Φυλακή.

4444


http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blogs_04.html
ΠΡΕΖΑ TV
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την ανωνυμία στο διαδίκτυο
Τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην εκπομπή ΝΕΤ Σαββατοκύριακο ,ο Μιλτιάδης Παπαϊωαννου,Υπ.Δικαιοσυνης, είπε, πως την επόμενη εβδομάδα,δηλαδή από τη Δευτέρα 9/2,θα ξεκινήσει τις διαδικασίες,ώστε να περάσει από τη…Βουλη το νομοσχεδιο για το διαδικτυο.
Οπως δηλωσε χαρακτηριστικα, το νομοσχεδιο αφορα “ζητηματα που εχουν να κανουν αναφορικα με το απορρητο των επικοινωνιων,την ελευθερια διακινησης των ιδεων και τη προστασια απο τα εγκληματα που διαμορφωνονται μεσα απο το διαδικτυο.
Θα υπαρχει προστασια των πολιτων για τα εγκληματα που διαπρατονται κατα των πολιτων μεσα απο το διαδικτυο,συμπεριλαμβανομενου και αυτο της συκοφαντικης δυσφήμησης,οπως δηλωσε!!!
Στο σημειο αυτο να σημειωσουμε πως τα blogs της Google τα οποια ειναι στη πλατφορμα του Blogspot.com απο 1/3/2012 ,συμφωνα με δημοσιευμα του BBC θα αλλαξουν καταληξη domain αναλογα με τη χωρα απο την οποια “βγαινουν”…και θα υπαγονται αποκλειστικα στη νομοθεσια της χωρας τους και οχι στην Αμερικανικη.(πχ για την Ελλαδα οι καταληξεις θα ειναι blogspot.com.gr
Υπενθιμιζουμε πως συμφωνα με την Ελληνικη νομοθεσια, αρση του απορρητου μπορει να γινει και για συκοφαντικη δυσφημιση στα Ελληνικα sites/blogs με καταληξη .gr
Τωρα, το που αρχιζουν τα ορια της προστασιας του πολιτη και που της αυτολογοκρισιας δεν ξερουμε.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ.
Δειτε τις δηλωσεις του Μ.Παπαϊωαννου εδω http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net/item/2805-M-Papaiwannoy-Ayrio-to-nomoschedio-gia-th-Dikaiosynh

Σχόλιο: Αυτό το κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ, ο Μιλτιάδης Παπαϊωαννου, δεν έχει καμία πολιτική
νομιμότητα να φτιάχνει νομοσχέδια.
Αν εμείς πάρουμε την εξουσία, θα σας κλείσουμε μέσα ισόβια. Φασίστες. Χούντα.

Όποιος πειράξει τον Παπανδρέου θα γίνει Μακελειό είπε ο Λοβέρδος και δεν τον μαζέψανε.

Χούντα. Οι χουνταρες που μας κυβερνούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης, νεοέλληνα.
Οι Χουνταρες που προσπαθούν να λογοκρινουν.

Θα ζητήσουμε άσυλο στην Αμερική. Τότε Μιμη τι θα κάνεις εσύ και οι πατσαβουρες σου;
Οι Χουνταρες. Ο Χουντικός Υπουργός Δικαισουνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Εκλογές ρε τσογλάνια. Εκλογές εδώ και τώρα.  

Μιλαμε για Χουντα. Οι Συνταγματαρχες μπροστα σε αυτη την Χουντα ηταν αρνακια.

4444

03/02/2012

4444

Στην αγροτική Μιανμάρ ( Βιρμανία), όπου ζει το 70% του πληθυσμού, η “μαγειρεμένη” δημοκρατία της Νάι Πι Τάου ( της καινούριας πρωτεύουσας) δεν είναι ούτε ανθηρή ούτε πειθαρχημένη, όπως αρέσκονται να τη χαρακτηρίζουν οι ιθύνοντες.
Οι λιγότεροι ευσυνείδητοι εφευρίσκουν μέσα διαβίωσης: νοικιάζουν τους νεκρούς τους για μια εβδομάδα και οργανώνουν χαρτοπαίγνια γύρω από το πτώμα που αποσυντίθεται.
Το ξενύχτι της κηδείας είναι η μοναδική στιγμή όπου τα τυχερά παιχνίδια επιτρέπονται, αφού βέβαια πρώτα λαδωθούν οι αστυνομικοί και οι τοπικοί άρχοντες.

Από τα ΝΕΑ.

4444

Μόλις η Ριτσα Μπιζογλη πήγε στον Αντένα, άρχισε ο Αντένα να βλέπει φως. Τα υπόλοιπα είναι φύκια και κοπριά για τους άσχετους.
Εμένα να διαβάζετε!!!!! έχω την καλύτερη μαγική κρυστάλλινη σφαίρα!!!!
Ο Αντένα “μάζεψε” και την Σισι.
Τον στραβελακη δεν μπορώ να τον βλέπω. Δεν βλέπετε ο άνθρωπος του συστήματος.
Η Κασιμη στη ΝΕΤ παει πολύ καλά. Διψήφια νούμερα κάνει η γυναίκα.
Ο Παπαδάκης, φέτος είναι η χρονιά του. Αφού βλέπετε τις φωτογραφίες που βάζω. Ο Παπαδάκης είναι πρώτος με διψήφια νούμερα διάφορα, από τον δεύτερο. Αυτά δε γίνονται τυχαία. Ο άλλος μπορεί να είναι πολύ καλός, αλλά και οι άλλοι δεν είναι χαζοί.  Πρέπει να σε “αγγίξει” κάποιος.

Ο κ Μπουτος κάνει το καρέ του Άσου. Οι Βασιλιάδες του βγήκαν. Όταν κάνεις μια επιτυχία σε μια δύσκολη κατάσταση, η επιτυχία θεωρείται διπλή.
Ο Αυτιας στον ΣΚΑΙ και ο Αλαφούζος βλέπει νούμερα και σου λέει, εδώ κάτι γίνεται. Ο Αλαφούζος ακόμα δε ξέρει τι θέλει από τον τηλεοπτικό σταθμό που έχει.
Η Τσοπανιδου καβάλησε το καλάμι μέχρι που συνάντησε τον Χριστιανόπουλο.
Η Όλγα είναι σταθερή αξία και δεν πρέπει να ανησυχεί υπερβολικά.

Το Ραδιο 9 ανεβαινει. Αναρωτιεμαι ποιοι ακουν ΣΚΑΙ.

4444
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2012/02/1.html

Με πρωτιά στα δυναμικά κοινά (15-44) έκλεισε ο Ιανουάριος του 2012 για το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα καταγράφηκε εντυπωσιακή αύξηση σε… απόλυτους αριθμούς των τηλεθεατών που παρακολουθούν το δελτίο, αφού άγγιξαν το 1.002. 750 από 367.744 τηλεθεατές το 2010! Πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2012 στο κοινό 15-44 το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έρχεται πρώτο σε τηλεθέαση τόσο στο σύνολο της εβδομάδας (Δευτ-Κυρ), με ποσοστό 21,2% όσο και τις καθημερινές (Δευτ-Παρ), με ποσοστό 21,1% . Μάλιστα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 η αύξηση της τηλεθέασης φθάνει στο 52,5%! Ενώ σε σχέση με το 2010 που το κανάλι του Αμαρουσίου επαναπροσδιόρισε τη στρατηγική του στις ειδήσεις, το ποσοστό αγγίξει το 133%!

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9588.htm

To Ράδιο 9 δημοσιεύει   το non-paper  που έφεραν στο φως οι FINANCIAL TIMES και περιέχει όλα όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής  για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό κείμενο, το νέο μνημόνιο θα πρέπει να περιέχει 2 καινοτόμα θεσμικά στοιχεία για τα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί.

1)      Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση χρέους
2)      Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας του προϋπολογισμού.

Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί ότι…

«τα έσοδα του κράτους πρέπει πρώτα απ’ όλα να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους».

«Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με πτώχευση».
«αντίθετα θα πρέπει να δεχθεί περαιτέρω περικοπές στις πρωτογενείς δαπάνες».

Επίσης αναφορικά με τον «επίτροπο επί του προϋπολογισμού» για το οποίο πανηγυρίζουμε ότι δήθεν η Γερμανία το πήρε πίσω… η αλήθεια είναι ότι από το κείμενο βγάζουμε διαφορετικό συμπέρασμα.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε ότι ίσως σήμερα να μην επιβάλλεται επίτροπος αλλά… «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, νέος επίτροπος προϋπολογισμού διορίζεται από το Eurogroup που θα βοηθήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Διαβάστε ολόκληρο το Non paper στην ελληνική του μετάφραση:
Διασφάλιση της συμμόρφωσης στου 2ο GRC Πρόγραμμα

Ι. Φόντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τρόικα, η Ελλάδα έχει χάσει και πάλι τους βασικούς στόχους του προγράμματος για το 2011. Ειδικότερα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν έχει μειωθέι σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ως εκ τούτου η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά τη συμμόρφωση του προγράμματος στο μέλλον και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές. Διαφορετικά, η Ευρωζώνη δεν θα μπορεί να εγκρίνει τις Εγγυήσεις για GRC II.

II. Πρόταση για τη βελτίωση της συμμόρφωσης.

Για να βελτιωθεί η συμμόρφωση στο 2ο πρόγραμμα, το νέο μνημόνιο συμφωνίας θα πρέπει να περιέχει δύο καινοτόμα θεσμικά στοιχεία σχετικά με τα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί. Θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες εκ των προτέρων για το δεύτερο πρόγραμμα. Μόνο αν και όταν εξασφαλιστεί η εφαρμογή τους, το νέο πρόγραμμα μπορεί να αρχίσει.

1. Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί νομικά ώστε να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην μελλοντική εξυπηρέτηση του χρέους. Η δέσμευση αυτή πρέπει να είναι νομικά κατοχυρωμένη από την Βουλή των Ελλήνων. Τα έσοδα του κράτους πρέπει πρώτα απ’ όλα να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους, μόνο το υπόλοιπο των εσόδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των πρωτογενών δαπανών. Αυτό θα καθησυχάσει το κοινό και τους ιδιώτες πιστωτές ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της μετά το PSI και θα επηρεάσει θετικά την πρόσβαση στην αγορά. Η de facto κατάργηση της δυνατότητας μιας χρεοκοπίας θα κάνει την απειλή της μη εκταμίευσης της δόσης μια πολύ αξιόπιστη GRC II. Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με πτώχευση, αλλά αντίθετα θα πρέπει να δεχθεί περεταίρω περικοπές στις πρωτογενείς δαπάνες ως τη μόνη δυνατή συνέπεια οποιασδήποτε μη εκταμίευσης.

2. Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας του προϋπολογισμού.

Η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο και σύστημα διεύθυνσης. Με δεδομένη την απογητευτική συμμόρφωση μέχρι στιγμής, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχτεί την μεταφορά της δημοσιονομικής εξουσίας της σε ευρωπαϊκό επίπεδο γι ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Πρέπει να ορισθεί επίτροπος επί του προϋπολογισμού από το Eurogroup με το καθήκον να μεριμνά για τον έλεγχο των Προϋπολογισμών.

Πρέπει να έχει τη δύναμη να α) να εφαρμόσει ένα κεντρικό σύστημα αναφορά ςς και παρακολούθησης που πρέπει να καλύπτει όλα τα μεγάλα μπλοκ των δπαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού, β) να ασκεί veto σε αποφάσεις που δεν συνάδουν με τους δημοσιονομικούς στόχους που έθεσε η τρόικα και γ) να του ανατεθεί η μέρινμα για την συμμόρφωση με τον παραπάνω κανόνα που αφορά στο να δοθεί προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Η νέα θεσμική προσέγγιση και επιτήρησης πρέπει να διατυπωθεί στο Μνημόνιο ως εξής: «Στην περίπτωση της μη συμμόρφωσης, η οποία επιβεβαιώθηκε από την ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ COM, νέος επίτροπος προϋπολογισμού διορίζεται από το Eurogroup θα βοηθούσε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ο Επίτροπος θα έχει ευρείες αρμοδιότητες εποπτείας των δημόσιων δαπανών και των αποφάσεων του προϋπολογισμού καθώς και το δικαίωμα να ασκήσει veto ενάντια σε αποφάσεις του προϋπολογισμού που δεν συνάδουν με τους καθορισμένους δημοσιονομικούς στόχους και τον κανόνα που δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους.» Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι ο νέος μηχανισμός επιτήρησης είναι πλήρως ενσωματωμένος στο Εθνικό Δίκαιο, κατά προτίμηση μέσω μιας συνταγματικής τροποποίησης.

Ακούστε την “Εκπομπή Α.Ε” ΕΔΩ

Σχόλιο: Νεοέλληνα βγες από την Ευρωζωνη και το Ευρώ για να σωθείς. Δε χρειάζεται να γράψω ότι δεν αναγνωρίζω καμία συμφωνία από τους δωσίλογους. Αυτή η Βουλή να πω στους δανειστές δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνικη Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ και οι δωσιλογοι βουλευτές του που εκλέχτηκαν λέγοντας ψέματα το 2009, δεν εκπροσωπούν κανέναν το 2012.

4444

4444

Η Βαρσοβία είναι το νέο κέντρο της Ανατολικής Ευρώπης.
Η Πολωνία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχει το εθνικό της νόμισμα το ζλότι. Έτσι έχει την μεγάλη ευκαιρία να χαράζει οικονομική πολιτική. Τουλάχιστον ποιο ανεξάρτητη από τις χώρες του Νότου, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα.

4444

4444

Αυτό που δείχνει η εικόνα είναι πολύ σημαντικό. Προβάλει δυο γραφήματα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, με βάση το χρόνο. Έτσι μπορεί να σχηματίσει μια γρήγορη εικόνα για την αγορά.

Αυτή η τεχνική είναι πολύ καλή και σας τι συνιστώ να την χρησιμοποιείτε.

4444

Μελετώντας τις εικόνες – σχεδιαγράμματα μπορείτε να βγάλετε πολύ χρήμα. Εδώ βλέπουμε μια απόκλιση ανάμεσα στον NASDAQ και DOW και μια σύγκλιση.

4444


Αν υπάρχει διαχωρισμός των καναλιών ο Bernanke μπορεί να διατηρήσει για όσο είναι αναγκαίο τα επιτόκια στο μηδέν (0).
Η κατάρρευση της Αμερικάνικης οικονομίας προήλθε επειδή τα κανάλια δεν ήταν διαχωρισμένα.
Μια υγιής οικονομία λέει ναι στον κανόνα των τεσσάρων ναι.

Ναι στις χρεωκοπίες, στις απολύσεις, στις αποζημιώσεις και στην διαφάνεια.
Αν λέει το ναι, τότε μπορεί να αφήσει τα επιτόκια στο 0 για όσο χρειάζεται.
Από την στιγμή που υπάρχει διαχωρισμός στα κανάλια και συντρέχουν και οι άλλες προϋποθέσεις, τότε η Αμερικανική οικονομία θα αναπτυχτεί με ρυθμό τουλάχιστον 4%.
Το πρόβλημα της Αμερικανικής οικονομίας αυτή την στιγμή, δεν είναι τα επιτόκια.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι το εξής: δηλώνετε ότι είστε καπιταλίστες, αλλά στην ουσία δεν είστε. Θα έλεγα ότι είστε κλέφτες, δεν παίζετε τίμιο παιχνίδι. Διαστρεβλώνετε την αγορά, εσείς οι νεοφιλελεύθεροι. Είναι σκάνδαλο. Είναι αδικία για τους αδύναμους Αμερικανούς πολίτες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Ένα γνώρισμα του Καπιταλισμού, είναι η ελευθερία κινήσεων που ορίζετε όμως από ένα σύμπλεγμα αλγορίθμων.
Έχεις ελευθερία κινήσεων, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα καταστραφούμε ή θα υποφέρουμε.

Αυτή η γνώση ανήκει στο ανώτατο επίπεδο, όπου συζητάς για την διαχείριση του λάθους.
Πολύπλοκη οικονομία δε σημαίνει, αδύναμη οικονομία.

Όταν η πολυπλοκότητα σε κάνει αδύναμο, τότε υπάρχει σοβαρό σφάλμα κατασκευής.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν είναι το εξής: να μην ξανακούσουμε το επιχείρημα: είμαι πολύ μεγάλος για να χρεοκοπήσω. Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να χρεοκοπούν εφόσον δεν αντέχουν.

Μια ιδιότητα του Καπιταλισμού, είναι η δημιουργική καταστροφή.

Γι’αυτο σας λέω: εσείς δε μου φαίνεστε για Καπιταλίστες.
Το πρόβλημα της Αμερικανικής οικονομίας το 2012, δεν είναι τα επιτόκια.
Εσωτερική Κατανάλωση, Εξαγωγές, Χρηματοοικονομικό κέντρο, Κέντρο παραγωγής γνώσης.

Με βάση αυτούς τους 4 άξονες πως αξιολογείτε την Αμερικανική Οικονομία;

4444
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τόσο μεγάλης αύξησης του χρέους στη χώρα μας στη διάρκεια οποιασδήποτε τριετίας σε απόλυτους αριθμούς, αλλά και ως ποσοστό επί του ΑΕΠ…”

Καθημερινή: 29/01/2012.

Σχόλιο: Η κ. Ζήκου λέει μια ιστορική αλήθεια.

4444
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2012/01/blog-post_30.html

Λειψές ήταν οι “δημοσιογραφικές πληροφορίες” του Στέφανου Χίου στο KONTRA για τους υπέρογκους μισθούς που δίνονταν στο ALTER! Όσο αποκαλυπτικά κι αν ήταν τα στοιχεία που έβγαλε, δεν απεικόνιζαν την πραγματική εικόνα το “πάρτι” που γινόταν στο κανάλι από καταβολής του.

Πιθανότατα οι “πηγές” του έγκριτου δημοσιογράφου δεν του έδωσαν όλα τα στοιχεία και, αν ο ίδιος το επιθυμεί, μπορούμε να τον βοηθήσουμε να ολοκληρώσει χωρίς κενά το ρεπορτάζ του. Μεταξύ αυτών που δεν του δόθηκαν ή… “ξέχασε” να αναφέρει, ήταν και ο δικός του (ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΟΣ) μισθός που είχε ως το 2005, όταν το ALTER έλυσε τη συνεργασία μαζί του γιατί δεν άντεχε τα υπέρογκα ποσά από τις… μηνύσεις και αγωγές που δεχόταν!

Από εκεί και μετά, έχουμε στη διάθεσή μας και άλλα νούμερα μισθοδοσίας ατόμων που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ALTER, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ! Δεν θα δημοσιοποιήσουμε αριθμούς, αν και τους έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά περιμένουμε από τον Στέφανο Χίο να τους αναζητήσει βάσει αυτών που αποκαλύπτουμε σήμερα και να τους δημοσιοποιήσει στην εκπομπή “Μακελειό”.

* Ο κ Στάθης Γκότσης, που πρόσφατα ανέλαβε νέος πρόεδρος του ΔΣ της “Ελεύθερης Τηλεόρασης”, πόσα εισέπραττε επί 10 χρόνια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ;

* Η κόρη του Μαρία, που δεν εργάζεται στο ALTER, τι μηνιαίο μισθό έπαιρνε;

* Οι κόρες του λογιστή του Γ. Κουρή Μπάμπη Κωνσταντόπουλου Σοφία και Νίκη, πόσα έβαζαν στην τσέπη από το 2003 και μετά;

* Ο εκ των μετόχων του σταθμού Ανδρέας Κουρής, που δεν πατούσε το πόδι του στο κανάλι, ποιο ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΟ νούμερο εισέπραττε ως αμοιβή για τις… συνεδριάσεις του ΔΣ;

* Πώς (και πόσο) αγοράστηκε από τα κονδύλια για τις δαπάνες του ALTER το πολυτελέστατο τζιπ συγγενικού του προσώπου;

* Ποιο υπέρογκο μισθό έβαζε συγγενικό πρόσωπο του Ανδρέα Κουρή στην τσέπη για μια εκπομπή με θεαματικότητα από 0 έως 3%;

* Ποιος δημοσιογράφος “μάτι και αυτί” του Γ. Κουρή στο κανάλι έπαιρνε 4.500 ευρώ το μήνα για να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ;

* Πόσα έπαιρνε “μαύρα” ο Γ. Κουρής ως μέλος του ΔΣ;

* Πόσα πληρωνόταν από το ALTER ο διευθυντής της… “Αυριανής” Γ. Τσιρογιάννης που τώρα έγινε μέλος του νέου ΔΣ, χωρίς να έχει ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ με το κανάλι;

* Και το κυριότερο: ΠΟΣΑ ΕΝΘΗΛΑΚΩΝΕ (κατά την προσφιλή του έκφραση) ο Γ. Κουρής για να νοικιάζει στο ALTER τις εγκαταστάσεις του πρώην STAR και νυν KONTRA στον Ταύρο, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το κανάλι; Το νούμερο είναι… παρά κάτι ΕΞΑΨΗΦΙΟ!!!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟ KONTRA, αν και κάτι μας λέει πως δεν θα τολμήσει να τα βγάλει! Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ALTER, πάντως, επισημαίνουμε πως ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ τα ποσά που ήδη έβγαλε ο Στέφανος Χίος και αυτά που αποκαλύπτουμε σήμερα, τότε η μισθοδοσία μειώνεται στο μισό!

Αυτό σημαίνει ότι με 5 εκ. ευρώ, ο Κουρής ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και το κανάλι μπορεί να λειτουργήσει ξανά!

ΔΩΣΤΑ, ΛΟΙΠΟΝ! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

http://ergazomenoialter.blogspot.com/

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_9908.html

Έγινε και αυτό στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ!

Λίγα λεπτά πριν ανέβει στο βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου για την δευτερολογία του, η αίθουσα άδειασε από… βενιζελικούς βουλευτές!

Δεν περίμεναν δηλαδή να … τον ακούσουν, προκαλώντας την έκρηξη των προεδρικών βουλευτών που διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την… εξοδο!

Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η “ατάκα” του βουλευτή Νίκου Τσώνη: “Μάλιστα, έτσι είναι αυτοί οι άνρθωποι…”.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι βενιζελικοί έχουν κλείσει ραντεβού σε γνωστό στέκι για να μιλήσουν. Μάλλον, βιάζονταν…

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1400326

Την ευθύνη των «greek statistics» για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εξετάζει άρθρο του BBC με τίτλο «Πώς τα ‘μαγικά’ εξαφάνισαν το ελληνικό χρέος πριν την ένταξη στο ευρώ».

Τη δεκαετία του ’90 η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά εργαζόταν σε έναν επενδυτικό οίκο στο Λονδίνο, παρακολουθώντας από απόσταση τις προετοιμασίες ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε μάγο, επειδή μπορούσε να εξαφανίσει τα πάντα», θυμάται, αναφερόμενη στον τότε επικεφαλής της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας. «Εξαφάνισε τον πληθωρισμό. Και έπειτα έκανε και το έλλειμμα να εξαφανιστεί».

Το άρθρο αναφέρει ότι η οικονομολόγος ήξερε –και συμβούλευε τους πελάτες της- πως η ελληνική οικονομία δεν ήταν έτοιμη και πως τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιούσε η κυβέρνηση δεν αντικατόπτριζαν την πραγματικότητα.

Το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε. επιτάσσει ότι στο μέλλον καμία χώρα δεν θα παρουσιάζει δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερο του 3% του ΑΕΠ. Ο ίδιος όμως κανόνας ίσχυε ήδη από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που οδήγησε στη δημιουργία του ευρώ. Κάποιες χώρες δεν συμμορφώθηκαν, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, επισημαίνει το άρθρο. «Η Ελλάδα μαγείρευε τα νούμερα για την ένταξή της στο ευρώ από την αρχή».

«Πώς όμως συνέβη αυτό;», συνεχίζει το άρθρο.

«Πάρτε για παράδειγμα τον ΟΣΕ. Έχασε δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως», θυμάται η κ. Ξαφά. «Ο ΟΣΕ είχε περισσότερους υπαλλήλους από επιβάτες. Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος είχε πει δημόσια τότε πως θα ήταν λιγότερο δαπανηρό αν χρησιμοποιούσαν όλοι ταξί». Οι αρχές χρησιμοποίησαν έναν μαγικό, βελούδινο τρόπο να εξαφανίσουν το πρόβλημα. «Η εταιρεία θα προχωρούσε στην έκδοση μετοχών που θα αγοράζονταν από την κυβέρνηση. Άρα η δαπάνη δεν θα καταγραφόταν ως έξοδο αλλά ως χρηματοοικονομική συναλλαγή, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται στον ισολογισμό για τον προϋπολογισμό.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας ομολογεί στο BBC πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του διαπίστωσε την τεράστια απόκλιση των στοιχείων για το έλλειμμα από το πραγματικό. «Η διαφορά ήταν περίπου 7%», λέει. «Ο προϋπολογισμός τοποθετούσε το έλλειμμα στο 1,5%, ενώ το πραγματικό ήταν στο 8,3%».

Ο κ. Δούκας θυμάται πως όταν τόνισε την ανάγκη περικοπής των δαπανών η απάντηση που έλαβε ήταν πως σε λίγους μήνες  έρχονται οι Ολυμπιακοί αγώνες και πως δεν είναι κατάλληλα στιγμή να αναστατωθεί ο λαός και να αρχίσει τις απεργίες.

Πηγή:www.capital.gr

4444
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=441598&h1=true

Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της, υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ και σχολιάζοντας την ομιλία του Μάικλ Μίλκεν, προέδρου του ομώνυμου Ινστιτούτου.

«Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν, όμως πέραν αυτού τής στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, τής στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διαθέτει δικό της κέντρο έκδοσης χρήματος (emission centre)» είπε ο κ. Πούτιν στο Φόρουμ «Ρωσία 2012».

Επισήμανε ακόμη ότι με αυτό τον τρόπο απέμεινε στην Ελλάδα μόνο ένας διαθέσιμος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας ουσιαστικά χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο, αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».

«Σ’ αυτόν τον δύσκολο φαύλο κύκλο βρέθηκε η Ελλάδα», τόνισε.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα στέρησαν τη δυνατότητα εσωτερικής ανάπτυξης, σε κάθε περίπτωση την μείωσαν, και κάποια αποτελεσματική βοήθεια, παρ’ όλ’ αυτά, δεν προσφέρουν προς το παρόν από το εξωτερικό, με έναν τρόπο παρακινώντας για τις επόμενες περικοπές».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «υπάρχουν και περιορισμοί πολιτικού χαρακτήρα, για τους οποίες μίλησε ειδικότερα και ο πρόεδρος της SberBank [και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας] Γκέρμαν Γκρεφ», συνέχισε ο Βλ.Πούτιν και σχολίασε ότι:

«Η ευθεία μείωση των κοινωνικών δαπανών είναι μια βίαιη, άμεση απόφαση από πλευράς του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Όταν γίνεται υποτίμηση, τότε είναι σχεδόν αντικειμενικό ότι υποφέρουν επίσης οι άνθρωποι, οι πολίτες φυσικά, αλλά δεν πρόκειται για απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών. Και εδώ έχουμε απευθείας και απότομη (σ.σ. μείωση).

» Ευθύνεται η κυβέρνηση, το κόμμα, που κέρδισε στις εκλογές. Είναι αδύνατο να λάβεις αποφάσεις υπό αυτές τις συνθήκες και το εργαλείο, που θα επέτρεπε να λυθεί το πρόβλημα, το προσεκτικό εργαλείο, τους το αφαίρεσαν. Επί της ουσίας η φύση των προβλημάτων είναι η ίδια. Στέρησαν την Ελλάδα από ορισμένα εργαλεία, για τα οποία είπατε, ειδικότερα την δυνατότητα να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, ενώ όταν η κυβέρνηση της Αργεντινής κάποτε συνέδεσε υπερβολικά στενά το δικό της εθνικό νόμισμα με το δολάριο στέρησε την οικονομία της από την ευελιξία. Από άποψη ουσίας είναι μάλλον πολύ όμοιες οι αιτίες».

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_9000.html

”Η γερμανική άποψη για την κρίση, συνοψίζεται στην τεράστια κατανόηση που δείχνουν για την Πορτογαλία, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Γιατί;Γιατί πιστεύουν ότι οι Πορτογάλοι “διαβάζουν τα μαθήματά τους”…

Γράφει σήμερο ο Gideon Rachman
σε άρθρο του στους Financial Times:

“Χθες ήμουν στο Βερολίνο, όπου η θερμοκρασία ήταν -9 βαθμοί Κελσίου. Σήμερα βρίσκομαι στην Μόσχα, με -19.
Ούτε η θερμοκρασία ούτε η… Ρωσία έχουν σχέση με το θέμα που θέλω να θίξω, αλλά είχα ανάγκη να τα μοιραστώ.
Το θέμα είναι ότι πέρασα δύο πολύ… ενδιαφέρουσες ημέρες στο Βερολίνο, αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και θέλω να συνοψίσω της εντυπώσεις μου για το πώς σκέφτεται η Γερμανία για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη:

1. Οι Γερμανοί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με το πώς έγινε το θέμα του δημοσιονομικού συμφώνου. Κανείς δεν το θεωρεί μια ολοκληρωμένη λύση, αλλά θεωρείται απαραίτητο βήμα για να αποκατασταθεί η ευρωπαϊκή δημοσιονομική κατάσταση. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η πειθαρχία θα ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία, οπότε θα είναι δυσκολότερο να αγνοηθεί.

2. Επικρατεί αρκετός εκνευρισμός με την γραμμή Lagarde-Cameron-Geithner, ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει κι άλλα χρήματα, χτίζοντας μεγαλύτερα οχυρωματικά και επανισορροπώντας το εμπόριο της. Οι Γερμανοί εκτιμούν ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με «μπαζούκα» ή «οχυρώματα» αλλά με ανάπτυξη, που μακροπρόθεσμα μόνο με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορεί να έλθει.
Οι Γερμανοί έχουν επίσης την πικρή πείρα ότι οι αγορές δεν ικανοποιούνται εύκολα: Τους δίνεις μεγαλύτερο «μπαζούκα», ζητούν ακόμη μεγαλύτερο. Και δεν πιστεύουν ότι ο Νότος δεν θέλει τα λεφτά μόνο για να τρομάξει τις αγορές, αλλά για να τα χρησιμοποιήσει.

3. Ορισμένοι Γερμανοί διπλωμάτες νοιώθουν άσχημα με το σχέδιο της Merkel να συνταχθεί με τον Sarkozy στην προεκλογική του εκστρατεία. Φάνηκε σαν να παρασύρθηκε από τον Sarkozy. Και, σε κάθε περίπτωση, οι Γάλλοι θεωρείται ότι βρίσκονται στο «αντίπαλο» στρατόπεδο από το γερμανικό όσον αφορά τον χειρισμό της κρίσης.

4. Επικρατεί μεγάλη ανησυχία για την επιστροφή της αντι-γερμανικής φιλοσοφίας και της αντιμετώπιση του «κακού Γερμαναρά.» Οι διπλωμάτες λένε ότι το σχέδιο για την υπερ-επίτροπο στην Ελλάδα προέκυψε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, που δεν ιδρώνει το αυτί του με τέτοιες ευαισθησίες.

5. Όμως η πρόταση του επιτρόπου, πράγματι άγγιξε ένα ουσιώδες πρόβλημα. Κι αν οι Έλληνες δώσουν υποσχέσεις αλλά για μια ακόμη φορά δεν καταφέρουν να τις υλοποιήσουν; Κανείς δεν μπορεί να πει ότι θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Κάποιοι σημειώνουν όμως ότι αυτή είναι μια απόφαση που θα την λάβει η ίδια η Ελλάδα, δηλαδή «η πόρτα είναι ανοιχτή».

6. Τέλος, οι Γερμανοί απελπισμένα προσπαθούν να ξεχωρίσουν εντελώς την Ελλάδα από την Πορτογαλία. Μου είπαν ότι οι πορτογαλικές τράπεζες είναι πιο εύρωστες, το προφίλ του χρέους της δεν είναι κακό και, πάνω από όλα, «οι Πορτογάλοι έχουν διαβάσει τα μαθήματά τους», δηλαδή έχουν πάρει τις μεταρρυθμίσεις στα σοβαρά.

Μπορεί να είναι έτσι.
Όμως το πρόβλημα είναι ότι (αν και είμαι πολύ πιο ευνοϊκός απέναντι τις γερμανικές απόψεις απ’ όσο οι συνάδελφοί μου (Martin) Wolf και Wolfgang (Munchau), δεν πιστεύω ότι η κρίση χρεών είναι απλώς και μόνο θέμα διδασκαλικής επιμέλειας…

ΠΗΓΗ: FT.com
greece-salonika.blogspot.com

4444
http://www.zoornalistas.blogspot.com/2012/02/blog-post_6155.html

Λάβαμε mail (λύθηκε το πρόβλημα) από εργαζόμενους της Ναυτεμπορικής και το δημοσιεύουμε:

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.
Εβδομάδα των παθών για την Ναυτεμπορική. Με χυδαιες απειλές από τον προσωπαρχη της εταιρείας Π. Κουτσομιχαλη σε συνενοηση με το γενικό διευθυντή Ι. Περλεπέ
και τις εκδοτριες της εφημερίδας, εξαναγκαζουν όλο το προσωπικό να υποκύψει στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Μέχρι τις 12 τη νύχτα…
«Αν δεν υπογραψεις θα σε απολυσω με προειδοποιηση και θα φυγεις με μιση αποζημιωση». Αυτά έλεγαν μεταξυ αλλων στους δημοσιογράφους…
«Αν δεν υπογραψετε θα δωσουν την εφημεριδα φασον» απειλησε τους τεχνικούς τύπου ο προϊστάμενος τους Δ. Δημητρίου…
«Ολοι εχουν υπογραψει, εσυ τι θα κανεις τωρα;» είπε απειλητικά ο Ν. Σακαρικος, προϊστάμενος πιεστηρίου…

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΕΚΛΑΙΓΑΝ…
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ… ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ…

Εργαζόμενοι Ναυτεμπορικής
4444
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=441491&h1=true

Υποχωρεί λόγω προϊούσας ύφεσης ο πληθωρισμός χονδρικής στη ζώνη του ευρώ. Το Δεκέμβριο του 2011 ο δείκτης τιμών χονδρικής υποχώρησε στο 4,3% από 5,4% που ήταν το Νοέμβριο. Και ο ελληνικός δείκτης υποχώρησε από το 7,2% στο 5,7%.

Διατηρείται, ωστόσο, σε υψηλότερο ποσοστό από το μέσον όρο των 17 κρατών-μελών, παρά το ότι το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνωνόταν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2011, ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία διολίσθησε απλώς στα πρόθυρα της ύφεσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Eurostat, το Δεκέμβριο οι τιμές χονδρικής υποχώρησαν κατά 0,2% συνολικά στην ευρωζώνη σε σύγκριση με το Νοέμβριο, ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 0,2%.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στη Γερμανία, στη μοναδική χώρα της ευρωζώνης όπου, χάρη στις εξαγωγές βεβαίως, ο ρυθμός ανάπτυξης εξακολουθεί να παραμένει αλώβητος από την κρίση, οι τιμές χονδρικής υποχώρησαν σε μηνιαία βάση κατά 0,4%.

Συνολικά στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ ο ρυθμός αύξησης των τιμών χονδρικής περιορίστηκε στο 4,9% σε ετήσια βάση από 6,4% που ήταν το Νοέμβριο. Σε μηνιαία βάση

«Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται τους επόμενους μήνες, καθώς η ανεργία στην ευρωζώνη παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, η καταναλωτική ζήτηση περιορίζεται, ενώ και οι εξαγωγές εξασθενούν επηρεαζόμενες από το γενικότερο αρνητικό οικονομικό κλίμα που επικρατεί», δήλωσε στο Bloomberg ο Μάρτιν βαν Βλίετ της ING στο Αμστερνταμ.

Παρεμπιπτόντως, στην Ολλανδία, που έκλεισε το 2011 με ανάπτυξη της οικονομίας της κατά 1,5%, με ανεργία μόλις 4,3% και με πληθωρισμό λιανικής σε ετήσια βάση μόλις 1,2%, ο δείκτης τιμών χονδρικής υποχώρησε το Δεκέμβριο κατά 0,5% σε σύγκριση με το Νοέμβριο.

4444
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=464304&cid=5

Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ «Ρωσία 2012».

«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι «εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα».

4444
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=464493&cid=5

Με μια κίνηση έκπληξη ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πριν από λίγο σε εκδήλωση στο Λας Βέγκας πως στηρίζει στην κούρσα της ηγεσίας των Ρεπουμπλικάνων τον Μιτ Ρόμνεϊ έναντι του Νιουτ Γκρίγκριτς. Η είδηση αποτέλεσε έκπληξη για τους περισσότερους καθώς εδώ και καιρό το στρατόπεδο του Γκρίγκριτς θεωρούσε δεδομένη τη στήριξη του μεγιστάνα Τραμπ.

Τελικά, όμως, την Πέμπτη ο Τραμπ επέλεξε το πολυτελές ξενοδοχείο που φέρει το όνομά του στο Λας Βέγκας για να ανακοινώσει τη στήριξή του στον πρώην κυβερνήτη της Μασσαχουσέτης.

4444
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=464401&cid=8

Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών ξεπέρασαν πέρσι το ρεκόρ όλων των εποχών, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα που είχαν φτάσει το 2008-προτού ξεσπάσει η οικονομική κρίση. Παρά την ισχυροποίηση του ελβετικού φράγκου, οι πωλήσεις ρολογιών στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 19,2%, φτάνοντας στο ποσό των 19,3 δισεκατομμυρίων φράγκων. Η μεγαλύτερη αύξηση προέρχεται από χώρες της Ασίας.

Στην Κίνα τα έσοδα από την πώληση ελβετικών ρολογιών αυξήθηκαν κατά 49% ενώ στο Χονγκ Κονγκ, τη μεγαλύτερη αγορά ρολογιών στον κόσμο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 28%. Συνολικά οι εξαγωγές ελβετικών προϊόντων, εκτός από τα ρολόγια, αυξήθηκαν κατά 2,1% το 2011. Το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πάντως ότι η ισχυροποίηση του φράγκου και η χαμηλή οικονομική ανάπτυξη στον υπόλοιπο κόσμο μείωσε τις εξαγωγές που το 2010 είχαν παρουσιάσει αύξηση 7,2%. Λόγω του ισχυρού φράγκου οι εξαγωγείς υποχρεώθηκαν να μειώσουν τις τιμές τους.

4444

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=230224&cid=9

@ Κυκλοφορεί στη Γερμανία και είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που έχει αρχίσει να δημιουργείται εις βάρος μας: Υιοθέτησε έναν Έλληνα μπορείς! Θα κάνει ό,τι δεν μπορείς να κάνεις εσύ. Θα ξυπνάει στις 12 το μεσημέρι. Θα πηγαίνει για καφέ ή για ούζα μέχρι τις τέσσερις και κατά τα μεσάνυχτα θα πετάει, όλο κέφι, λουλούδια στα μπουζούκια… Υιοθέτησε έναν Έλληνα για να μπορείς να εργάζεσαι όλη μέρα ανενόχλητος. Εκείνος θα κάνει ό,τι δεν μπορείς εσύ!..

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9599.htm

Επιχειρούν ξανά να  κόψουν την εκπομπή του Βαξεβάνη  εξαιτίας του Εφραίμ;
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος ετοίμασε μια συγκλονιστική συνέχεια του πρώτου επεισοδίου η οποία δείχνει ξεκάθαρα την εμπλοκή πολιτικών προσώπων-τέως υπουργών κλπ.

Σήμανε συναγερμός στη Συγγρού και έσπευσε ο Ταγματάρχης να τους δώσει γη και ύδωρ-δηλαδή να τους υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια της εκπομπής-με την ελπίδα πως θα συνεχίσει να διοικεί το κρατικοδίαιτο μαγαζί και  μετά τις εκλογές.
Το κράτος είναι παράλυτο, ο Παπαδήμος ανύπαρκτος και επικίνδυνος και ως εκ τούτου λαλούν πολλοί κοκόροι, ειδικά στην ΕΡΤ που ευτυχώς για τον Καψή δεν είναι εφημερίδα, ώστε να πρέπει να δίνει εξετάσεις στο περίπτερο.
Ο Ταγματάρχης, όπως όλα δείχνουν, θέλει να επεκτείνει τον ΣΚΑΙ του φίλου Αλαφούζου ως την Αγία Παρασκευή;
Τέλος να μας πει ο Σαμαράς εάν είναι δική του πρωτοβουλία η ο Ταγματάρχης ξεπερνάει κάθε όριο δουλικότητας σε βάρος της δημοσιογραφίας;

4444
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2012/02/11.html

Ο ιστότοπος http://www.fimotro.blogspot.com σε δύο διαδοχικές αναρτήσεις του, στις 30/1/2012 και 31/1/2012, αποφάσισε να επιτεθεί προσωπικά σε εμένα. Αρνούμαι να μπω σε διαδικασία διαλόγου για την κουτσομπολίστικου δημοσιογραφικού περιεχομένου ανάρτηση της 30/1/2012, που, πάντως, την διαψεύδω δημόσια. Όμως, με την ανάρτηση της 31/1/2012 το fimotro επιχειρεί να διαγράψει μονοκοντυλιά με τέσσερις γραμμές την προσωπικότητά μου την εντιμότητά μου και την επαγγελματική μου πορεία 37 ετών.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ… ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ-ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ. Επί χρόνια διατηρούσαν κοινές εταιρείες μαζί. Ευκαιρία να στήσουν μερικές ακόμα σαν και αυτές που είχαν στο παρελθόν όταν και οι δυο ήταν στον ΑΝΤ1. Μέχρι να πάρει ο Αλαφούζος χαμπάρι, θα έχει στηθεί σε χρόνο dt το… παραμάγαζο»( Ανάρτηση 31/1/2012 ώρα 18:32).

Δημόσια προκαλώ τον δημόσιο υβριστή και διαχειριστή του ιστότοπου:

1. Να αναρτήσει άμεσα την απάντησή μου αυτή (που την αποστέλλω στο e-mail fimotro@gmail.com, σήμερα, 1/2/2012 και ώρα 16:00). Εάν δεν δημοσιεύσει την απάντησή μου αυτή άμεσα στον ιστότοπο http://www.fimotro.blogspot.com, θα προβώ σε δημοσίευση της επιστολής μου αυτής σε κάθε πρόσφορο μέσο δημοσιότητας.

2. Να αναρτήσει εντός 24 ωρών δημοσίευμα με κάθε πληροφορία που έχει για “κοινές εταιρίες που διατηρούσα επί χρόνια με τον Νίκο Ευαγγελάτο, σαν αυτές που είχαμε στο παρελθόν στον ΑΝΤ1”!!!

Εάν δεν το πράξει θα αυτοαποκαλυφθεί ως σεσημασμένος πλέον «ανώνυμος» ψευδολόγος και συκοφάντης.

Φυσικά, εκ μέρους μου, θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα υπεράσπισης της τιμής και της υπόληψής μου.

Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Αθήνα, 1/2/2012.

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9593.htm

Πόσο τυχαίος ήταν ο συντροφικός εναγκαλισμός και ο ασπασμός μεταξύ των κ.κ. Λοβέρδου-Βενιζέλου; Ενδεχομένως να ήταν αυθόρμητη και γεμάτη ειλικρίνεια κίνηση.

Πληροφορίες όμως θέλουν τους… δύο άντρες να καταλήγουν επικοινωνιακά στο φιλί και στην αγκαλιά, μετά από συνεννόηση… Κάποιοι λένε μάλιστα ότι είχαν προβάρει και την συγκεκριμένη σκηνή.

Όσο για το όνομα του εμπνευστή και του σκηνοθέτη … αναφέρουν παλιό αγαπημένο σύντροφο … «μανούλα» στην επικοινωνία!

Οι πληροφορίες ότι ήταν έμπνευση του Λαλιώτη … δεν επιβεβαιώνονται.
apospasma.gr

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9590.htm

Ήταν το 2007, όταν το δελτίο ειδήσεων του Mega έδινε τα ρέστα του υπέρ της εκλογής του Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Οι ελεγχόμενοι από το σύστημα γκαλοπατζήδες  έδιναν τα ρέστα τους, κάτι τρελά ποσοστά, υπέρ του Μπένι.
Ολόκληρο το μηντιακό σύμπαν εξυμνούσε τον φοβερό Βενιζέλο και έπλεκε το εγκώμιό του.
Σχεδόν όλο.
Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» ήταν εκείνο που έβαλε φωτιά στα τόπια και μεθοδικά, δίχως εκβιασμούς, δίχως να λειτουργούμε σαν πληρωμένα 45αρια, απομυθοποιήσαμε τον σημερινό Αυτοκράτορα των Χαρατσιών Βενιζέλο.

(Eίναι μαφιόζικη λογική εξαθλίωσης να βλέπεις έναν εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Οργανισμό, όπως η ΔΕΗ, να λειτουργεί σαν Καραμπέρης και να σου κόβει το ρεύμα, παρότι το έχεις πληρώσει, επειδή δεν πλήρωσες το νταβατζίδικο χαράτσι που εμπνεύστηκε ο Βενιζέλος.)
Πριν λίγες ώρες λοιπόν το δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου αφού μετέτρεψε το Υπ. Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας σε πολιτικό γραφείο αγκαλιάσθηκε, φιλήθηκε και μας υποσχέθηκε ότι θα αγωνισθεί για την ενότητα του κινήματος με τον Λοβέρδο να αποσύρει το πολιτικό του εκτόπισμα για χάρη του Βενιζέλου.
Πως αντέδρασαν αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και κυρίως ο Μπόμπολας;
Η στάση τους δεν έχει καμία σχέση με τους πανηγυρισμούς και τους διθυράμβους του 2007. Τότε που για το Mega υπήρχε μόνο ο Βενιζέλος, ώσπου πήρε τα πάνω του ο Παπανδρέου και το κανάλι έκανε απίστευτη κωλοτούμπα, πράγμα εντυπωσιακό για την ευλυγισία των ηλικιωμένων επιχειρηματιών του-Μπόμπολας, Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης φορώντας σορτσάκια να κάνουν κωλοτούμπες στο γρασίδι.
Όχι. Αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες του καναλιού είναι πιο προσεχτικοί με το δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου.
Για δύο λόγους>
Ο πρώτος έχει να κάνει με καθαρά θέματα τακτικής. Δεν θέλουν να προκαλέσουν ακόμη πιο πολύ τη κοινή γνώμη και να γυρίσει μπούμεραγκ στον Βενιζέλο η υποστήριξή τους, όπως το 2007 που ένας καπουτσίνο από τον Δημήτρη  Ρέλλο ήταν αρκετός να θαμπώσει την εικόνα που καλλιεργούσαν οι 3 υπερήλικες ιδιοκτήτες για τον Βενιζέλο.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με καθαρά θέμα προσωπικού και επιχειρηματικού εγωισμού.
Οι Μπόμπολας  και Βαρδινογιάννης γνωρίζουν πως το δίδυμο Λοβέρδου-Βενιζέλου είναι «κόκκινο»  ως το  μεδούλι.
Ο Λοβέρδος δεν το κρύβει-μόνο ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε.
Ο Βενιζέλος που έβαλε πλάτη-μαζί με τον Λιάνη- για το Καραισκάκη, είναι πιο προσεχτικός. Φυσικά έσπευσε προ μηνών να δηλώσει ότι προτείνει αντί για την αποκρατικοποίηση-πώληση τιυ ΟΠΑΠ την τιτλοποίηση των κερδών του. Είναι κάτι μαγικό, από αυτά τα θαύματα του Μπένι που κρατάνε 3 μέρες.
Ο Μπόμπολας που είναι μεγαλοκατασκευαστής για να κάνει ένα έργο παίρνει δάνεια, έχει ένα σκασμό εργαζόμενους, υλικά και πάει λέγοντας. Ο Βαρδινογιάννης έχει τάνκερ, διυλιστήρια και τα σχετικά.
Ο Σωκράτης από την άλλη εμπορεύεται έξυπνα λογισμικό επενδύοντας στα φωτεινά μυαλά της πληροφορικής αλλά ως  εκεί. Το κόστος είναι ελεγχόμενο. Άσε που με τις απόρρητες προνομιακές συμβάσεις με τον διαπλεκόμενο ΟΠΑΠ καθαρίζει δεκαετίες τώρα χωρίς πολλά-πολλά. Οι συμβάσεις Ιντραλότ-ΟΠΑΠ είναι εξίσου μυστικές με το σημείο που είναι φυλαγμένο το Ιερό Δισκοπότηρο. Ο Κόκκαλης δεν έχει κανένα λόγο να διαφοροποιηθεί αυτή η σχέση με το κράτος. Ούτε είναι κορόιδο να βάλει λεφτά να αγοράσει έναν Οργανισμό που είναι ήδη «δικός» του.
Ζήτησε λοιπόν από τον Λοβέρδο να αφήσει των πρωτοκαθεδρία της διεκδίκησης της αρχηγίας στον φίλο Βενιζέλο.

-Ρε Ανδρέα, αφού όλοι Ολυμπιακοί είμαστε. Άσε τον Βαγγέλη που είναι πιο πολιτικό ζώο  να βγει μπροστά κι εσύ βρες άλλα ωραία ενδιαφέροντα να περνάς τον καιρό σου. Ξέρεις εσύ! Χο,χο, χο…
Έτσι έγιναν τα πράγματα με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά οι Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης να είναι αναγκασμένοι να υποστηρίξουν τον εκλεκτό του Σωκράτη.
Ο Ψυχάρης δεν έχει πρόβλημα μια και διατηρεί φιλία σε «βάθος» χρόνων με τον Σωκράτη, είναι και κουμπάροι.
Οι Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης έχουν το πρόβλημα μια και για μια ακόμη φορά βλέπουν τις πλάτες του φοβερού Σωκράτη, που παρότι ένας,  τους παίζει όλους κομπολόι δίχως χάντρες…

Σχόλιο: Για να καταλάβω, ο Μπόμπολας και ο Βαρδινογιάννης δίνουν περισσότερο χρήμα στην Ελληνικη κοινωνία από τον Κοκκαλη; Βασικό ερώτημα, που θα κρίνει πολλά. Σύμφωνα με το άρθρο, ναι.
Όσο αφορά τον ΟΠΑΠ είναι τελειωμένος. Αυτός δεν είναι οργανισμός. Είναι μαγαζάκι διαπλοκής. Η Ελληνικη οικονομία χάνει χρήματα με βάσει την διαχείριση που κάνει ο ΟΠΑΠ.
Όσο αφορά τον Ψυχάρη, χρειάζεται χρήμα. Τέρμα τα δανεικά.
Εγώ ξέρω περισσότερα από εσένα κουρδιστό πορτοκάλι. Όλα έχουν μια σειρά.
Ο Λοβέρδος καίγεται με την υποχώρηση αυτή. Δείχνει μικρός. Ότι δεν έχει τα αρχ…. να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ σε δύσκολες συγκυρίες. Δεν έχει κανένα νόημα να είναι και υπουργός.
Από την άλλη ο Βαγγέλης Βενιζέλος διεκδικεί την δεύτερη ευκαιρία του.

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9589.htm

Μετά τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των βετεράνων του Ιωνικού Νικαίας και της ομάδας μπάσκετ της Βουλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως έχει χάσει 15 κιλά και τόνισε πως «δεν μπορείς να είσαι υπουργός διατροφής και άθλησης και να έχεις πάρει 40 κιλά».
Οπωσδήποτε, είναι λογική η σκέψη του κ. Λοβέρδου – όντως, δεν μπορείς να είσαι υπουργός Υγείας και να είσαι τόφαλος. Και καλό είναι να αθλούμαστε και να κάνουμε υγιεινή ζωή -και να μην περιμένουμε τίποτα από τους γιατρούς και τα νοσοκομεία-, γιατί όποιος θα έχει την ατυχία να αρρωστήσει και να βρεθεί σε δημόσιο νοσοκομείο αυτήν την εποχή, την έβαψε. Καλή ψυχή.
Από την άλλη, η δήλωση του κ. Λοβέρδου πως ο ίδιος έχασε 15 κιλά μοιάζει με σπόντα στον κ. Βενιζέλο. Δηλαδή, τι μήνυμα στέλνει στους πολίτες ένας υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας, όταν ο ίδιος είναι 250 κιλά;
Πάντως, ο κ. Λοβέρδος δεν έχασε 15 κιλά για να στείλει μήνυμα υγείας στους Έλληνες και τις Ελληνίδες• τα έχασε επειδή ξέρει πως -όσο πιο αδύνατος είναι- τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες θα έχει να χωρέσει στο ελικόπτερο.
(Στη φωτογραφία, ο Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τον συμπαίκτη του στη χούντα, Αθανάσιο Πλεύρη, ακούνε τις οδηγίες του προπονητή τους Γιάννη Ιωαννίδη για το πώς θα παίξουνε το πικ εντ ρολ, ώστε να πετύχουν εύκολα καλάθια με λέι απ.)

(Οφείλω να παραδεχτώ πως, μόλις διάβασα πως ο Λοβέρδος δήλωσε ότι έχει χάσει 15 κιλά, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η λαϊκή ρήση «Πόσα κιλά μαλάκας είσαι;».)

4444

Η δηλωση Λοβερδου:

“Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ό, τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις…”

Υ.Γ

Κοροιδο χονδρε, παλι μαλακα σε πιασανε. 

Αναρχογατούλης

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9586.htm

Eνα πρωτοποριακό θεραπευτικό μηχάνημα χρησιμοποιείται ήδη στην Aθήνα και δίνει λύση σε όσους πάσχουν από πόνους μέσης, αρθρώσεων και σπονδυλικής στήλης, χωρίς χειρουργεία ή φάρμακα.Γλιτώνουν πλέον το χειρουργείο οι περισσότεροι από όσους υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα, πόνους μέσης, αρθρώσεων, αλλά και απαλλάσσονται από θεραπείες με φάρμακα, καθώς αντιμετωπίζονται πλέον με μια νέα τεχνολογία.

Eίναι ένα πρωτοποριακό θεραπευτικό σύστημα που κατασκευάστηκε στα εργαστήρια της NASA και χρησιμοποιείται ήδη στην Aθήνα, που είναι και το μοναδικό, αυτήν τη στιγμή, στην Eυρώπη.
«Πρόκειται για την τεχνολογία ”φισιοτέκ”, τον εξοπλισμό φυσικοθεραπείας του μέλλοντος, χωρίς παρενέργειες. Aποτελείται από μηχανήματα αξιολόγησης, αλλά και ειδικό εξοπλισμό θεραπείας μυοσκελετικών προβλημάτων», εξηγεί στο «Eθνος της Kυριακής» ο φυσιοθεραπευτής – χειροθεραπευτής Γιώργος Kακαβάς.

«Kαθώς εξετάζεται ο ασθενής, το σύστημα προβάλλει αρχικά τα αποτελέσματα της ανάλυσης και θεραπείας σε μια οθόνη. Eφαρμόζονται στη συνέχεια τεχνικές θεραπείας, από άλλο κομμάτι της νέας τεχνολογίας, καθώς στην οθόνη, την ώρα που εφαρμόζεται η θεραπεία, φαίνεται σταδιακά και το αποτέλεσμα.
O πόνος εξαλείφεται, καθώς προκαλείται αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο και μείωση του οιδήματος, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται και η κινητικότητα των αρθρώσεων», λέει ο κ. Κακαβάς.
Οι επιλογές
Στο θεραπευτικό κομμάτι υπάρχουν, ανάλογα και με την πάθηση, διαφορετικές επιλογές για τον ασθενή που μπορεί να κάνει θεραπεία στο ειδικό μηχάνημα αποσυμπίεσης μεσοσπονδυλίων δίσκων, θεραπεύονται επίσης προβλήματα κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου και αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης. Aκόμη, ο ασθενής περνάει από το ειδικό μηχάνημα «ευθυγράμμισης» της σπονδυλικής στήλης.
Tο σύστημα έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να αξιολογεί και να αναλύει κάθε σπονδυλικό επίπεδο ή άρθρωση ξεχωριστά, που μπορεί να τυπωθεί και να αποθηκευτεί στον υπολογιστή. Συγχρόνως δίνει το πρόγραμμα θεραπείας, προσαρμοσμένο στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ασθενή.
Δεν μπορεί μόνο να χρησιμοποιηθεί σε καρκινοπαθείς με όγκο στη σπονδυλική στήλη, άτομα με προχωρημένη οστεοπόρωση μεγαλύτερη του 45%, ασθενείς με κατάγματα, αιμορραγίες, όπως και σε ορισμένες περιπτώσεις σε έγκυες.
Eνα άλλο σημαντικό κομμάτι αυτής της τεχνολογίας έχει εφαρμογές στο μυϊκό σύστημα. Eξετάζει θερμικά και αξιολογεί τους μυς, εντοπίζει με ακρίβεια το πρόβλημα, που το απεικονίζει και στη συνέχεια με ειδικά ηλεκτρόδια και ελεγχόμενες μηχανικές κινήσεις θεραπεύει τα σημεία πόνου.
«Oι ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα αντιδρούν αμέσως στη θεραπεία με τη νέα τεχνολογία», λέει ο κ. Kακαβάς. «H έρευνα έδειξε ότι η βελτίωση σε επιλεγμένες ομάδες ασθενών είναι πάνω από 50%, ήδη μετά τις 5 πρώτες θεραπείες. Προτρέπουμε τους ασθενείς να αξιολογούν προληπτικά τη σπονδυλική στήλη κάθε εξάμηνο και να συνεχίζουν τις θεραπευτικές ασκήσεις», λέει ο κ. Kακαβάς.
4 βήματα για τον εντοπισμό και την επίλυση του προβλήματος
1 O νέος ασθενής στο πρώτο ραντεβού δίνει λεπτομερές ιστορικό και αξιολογούνται τα αποτελέσματα από ήδη υπάρχουσες εξετάσεις, ακτινογραφίες, μαγνητικές κ.λπ.
2 Στη συνέχεια γίνεται η αξιολόγηση με τα σύγχρονα μηχανήματα όπως ψηφιακή θερμογραφία, που ανιχνεύει μέσω μιας πατέντας πόνου τη διαφορά θερμοκρασίας στο σώμα.
3 Eφαρμόζεται ψηφιακή αλγομετρία που μετράει τον πόνο. Με το επιφανειακό ηλεκτρομυογράφημα μετράμε την αγωγιμότητα των νεύρων και τη συνεργασία τους με τους μυς.
4 Aν εντοπιστεί ότι για την παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης ευθύνεται και η ανισοκατανομή βάρους στα πέλματα, έχουμε τη δυνατότητα με την ψηφιακή στατική πελματογραφία να μετρήσουμε ακριβώς το πώς ο ασθενής κατανέμει τα φορτία στο σώμα του. H λύση είναι απλή και αντιμετω- πίζεται με ειδικά πέλματα που λέγονται σταθεροποιητές σπονδυλικής στήλης».
Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η μέθοδος
Mια νέα μέθοδος, που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στους πόνους που προκαλούνται από μυοσκελετικά προβλήματα και μάλιστα χωρίς φάρμακα και χωρίς επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς μελετητές του συστήματος, να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα στις εξής παθήσεις:

  • Oσφυαλγία, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου.
  • Aυχενικό σύνδρομο, αυχενικός πονοκέφαλος, ίλιγγος ή ζαλάδα, αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο.
  • Πόνοι πλάτης, ωμαλγία.
  • Γοναλγία, πόνοι στο ισχίο.
  • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
  • Mετεγχειρητικά προβλήματα σπονδυλικής στήλης και άκρων.
  • Aθλητικές κακώσεις.

Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ
Eρευνες δείχνουν ότι 8 στους 10 ανθρώπους θα πονέσουν από πρόβλημα στη μέση τους τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Στην Aμερική είναι η δεύτερη αιτία που εισάγεται κανείς στο χειρουργείο, γι’ αυτό και το ονομάζουν ως «το πρόβλημα των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
Aυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους να επιλύσουν το πρόβλημα, καθώς το χειρουργείο και φυσικά η κατανάλωση πολλών φαρμάκων θεωρούνται δαπανηρές και επίπονες λύσεις, ενώ μπορεί να υπάρξει, όπως ήδη γίνεται στην Aμερική, μια μέση οδός ανάμεσα στο φάρμακο και στο χειρουργείο, που είναι η νέα τεχνολογία, με πολύ καλά αποτελέσματα, όταν μάλιστα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα π.χ. υπερτασικοί ή που δεν αντιδρούν θετικά σε αυτά.
Στις HΠA, μόνο το 1% των ασθενών που έχουν πρόβλημα στη μέση καταλήγουν στο χειρουργείο, σε αντίθεση με την Eυρώπη που το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 16%. Aκόμα στις HΠA έχει αναδειχτεί από μελέτες ότι το 44% των αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών είναι αχρείαστες. Aγνωστο παραμένει πόσο επιβαρύνεται, από τις ίδιες αιτίες, το σύστημα υγείας και οι ασθενείς στην Eλλάδα.

4444
http://www.zoornalistas.blogspot.com/2012/02/blog-post_01.html

Ξεκίνησε λέει το ταξίδι του στο διαδίκτυο ο Νίκος Χατζηνικολάου ανοίγοντας ένα καινούργιο μπλογκ επιστρατεύοντας και τον Στάθη (πρώην της Ελευθεροτυπίας νυν της Real). Και δικαίως αναρωτήθηκε κάποιος ακούγοντάς το: «Μα δεν του φτάνουν του Χατζηνικολάου όλα τα Μέσα που έχει για να εκφράζεται; Τώρα θέλει και μπλογκ;». Φαίνεται πως σε καποιους δεν αρκούν τα twitter, τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες και τα σάιτ των μέσων που έχουν για να εκφραστούν και να πουν αυτά που θέλουν.
Φαίνεται τελικά πως είναι της μόδας όλοι οι δημοσιογράφοι – εκδότες (βλέπε και τον Σερ. Κοτρώτσο) να έχουν κι από ένα μπλογκ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ (κατα-δικό τους). Φαίνεται πως ξαφνικά αποφάσισαν να μας μιλάνε στον ενικό…
Παρόλα αυτά καλή αρχή και καλή συνέχεια στο enikos

4444

Advertisements

Posted February 3, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: