Πολύπλοκοι Τύποι.   Leave a comment

Πολύπλοκοι Τύποι.

19/02/2012

4444

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_5692.html

Νάρκισσος, ματαιόδοξος, γεμάτος κόμπλεξ. Όπου παει απαιτεί βασιλικά γραφεία. Στο ΣΚΑΙ δεν έχει βγει ακόμα γιατί δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις του για κάποιες τζαμαρίες, κόκκινα χαλιά και έπιπλα από ξύλο καρυδιάς. Κι όχι μόνο. Θέλει χαμηλούς φωτισμούς , για να εμπνέεται, αρωματικά κεριά και λάμπες πράσινες, Βικτωριανής εποχής .
Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και … στον ΑΝΤ-1 -γέλαγε όλος ο σταθμός πίσω από τη πλάτη του.
Στο δε “Κανάλι 9” είχε γεμίσει τους χώρους με κάτι τεράστιες φωτογραφίες όπου απεικονιζόταν η αναιδέστατη μουτσούνα του με ενα τεράστιο τσιμπούκι.
Γελοίος…
Σχόλιο: Είναι πραγματικά όσα γράφει το δημοσίευμα; Αν είναι, υπάρχει θέμα. Αυτός ο τύπος θα μας μιλήσει για την φτώχεια;

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_7132.html

Τι διαπίστωσε η Ένωση Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας…
Συμπεριφορές που θα δικαιολογούσαν ψυχιατρική εξέταση ή ακόμη και θεραπεία εμφανίζουν οι Έλληνες πολιτικοί, σύμφωνα με έλληνες ψυχιάτρους!

Σύμφωνα με … μελέτη που παρουσιάστηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας οι πολιτικοί μας είναι δίγλωσσοι και αλαζόνες, κρύβουν την πραγματικότητα και κατασκευάζουν μια δική τους, την οποία «πλασάρουν» στο λαό!
newsbeast.gr

4444

http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_6081.html

«Όχι» είπε το 78,25% των Λετονών στο δημοψήφισμα για τον ορισμό της ρωσικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στη χώρα τους, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την εκλογική επιτροπή.

«Ναι» ψήφισε μόλις το…21,49% των ψηφοφόρων. Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα έφτασε στο 69,23% και ήταν ιδιαίτερα αυξημένο στην πρωτεύουσα Ρίγα (77%).
Σχόλιο: Στην Ευρώπη γίνονται δημοψηφίσματα. Στην Ελλάδα; Οι νεοέλληνες πρέπει να έχουν από τα ποιο μπασταρδα πολιτεύματα.
Και εκλογές και δημοψηφίσματα.

4444

18/02/2012

4444

Αυτή η Γυναίκα είναι πραγματικά πολύ καλή. Η ανταπόκριση είναι άμεση.
Ξεκίνησε λέγοντας ότι σήμερα θα ξεκινήσουμε πρώτα με τα Fundamentals.
Αχτίδα φωτός. Η Trish αυτή την στιγμή είναι Πηγή ενέργειας.

Η Αμερικανική Οικονομία πηγαίνει για ανάπτυξη 4%, αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο για μένα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι άλλα ζητήματα, με ενδιαφέρουν οι βάσεις, τα θεμέλια. Γι’αυτο πηγαίνουμε αργά. Πηγαίνουμε σύμφωνα με τις σωστές Χρονικές στιγμές αποφάσεων.
Οικονομία πάνω από όλα σημαίνει πλαίσιο θεσμών. Σημαίνει μακροπρόθεσμη πορεία.
Υπάρχουν αρκετοί κανόνες. Όποιος τους εφαρμόζει δεν έχει προβλήματα.

Ένας από αυτούς και τον έχω γράψει, είναι: το χρήμα πρέπει να κινείται και να διαχέεται σε όσο περισσότερες μονάδες του συνόλου γίνεται. Όταν κάποιος πετυχαίνει κάλυψη 100%, θεωρείτε Master και έχει περάσει την πίστα.

Ένας άνεργος πρέπει να έχει κουπόνια για τις βασικές ανάγκες του και επίσης σημαντικό, ένα τρόπο για να ξεκινήσει μια καινούρια επαγγελματική ειδίκευση. Να ενταχθεί ξανά στην αγορά εργασίας. Για να πέσει η Ανεργία πρέπει να σκεφτούμε έξυπνα και αποτελεσματικά. Η γνώση υπάρχει και αν σας λείπει κάποιο κομμάτι θα σας το δώσω.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πόσες και τι ειδικότητες εργαζομένων χρειάζεται η Αμερικάνικη Οικονομία. Κάθε μήνα πρέπει να δημοσιεύονται τέτοιες λίστες και στατιστικά.
Οι Άνεργοι ξοδεύουν ότι τους δίνει το Κράτος, στην Αμερική. Τα χρήματα αυτά ξαναγυρίζουν στην Αμερικανική κοινωνία από πολλά ανεξάρτητα κανάλια. Γι’αυτο μη δυσανασχετειτε για την βοήθεια που δίνεται στους ανέργους.
Ο Άνεργος δεν έχει λογαριασμό στην Ελβετία ή στο Λουξεμβούργο ή αλλού. Καταλάβατε;
Πρέπει να έχετε την δυνατότητα να βλέπετε την συνολική εικόνα.
Ένας άλλος κανόνας που έγραψα, είναι η διαφάνεια του χρήματος. Η διαδρομή του χρήματος, δεν πρέπει να έχει σκοτεινά σημεία. Όπου υπάρχουν σκοτεινά σημεία, πρέπει η Εφορία και οι άλλες υπηρεσίες να το ψάξουν.
Ο Αλ Καπονε μπήκε στην φυλακή γιατί έκανε φοροδιαφυγή.
Πόση Παραοικονομία υπάρχει στην Αμερική; Σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ και το Δημόσιο Χρέος.
Παραοικονομία σημαίνει ότι το κράτος χάνει έσοδα και επίσης σημαίνει διαφθορά στη λήψη αποφάσεων. Με λίγα λόγια, στρέβλωση του Ανταγωνισμού.

Θα ξαναγυρίσω στο θέμα της Ανεργίας. Γιατί κάποιος μένει άνεργος;

4444

Συζήτησα με έναν γνωστό μου σήμερα και με ρώτησε για το θέμα της δουλειάς. Του λέω είμαι άρρωστος, έχω ενοχλήσεις και δεν έχω ιατρική κάλυψη, περνώ μια ανθρωπιστική κρίση.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι γκαου. Είτε έχουν κάποιο πτυχίο, είτε όχι.
Αυτή την στιγμή προσπαθώ να προσδιορίσω πόσο χρόνο έχω σε αυτή την πραγματικότητα.

Μπορεί η Ιατρική τον 21ο αιώνα να κάνει θαύματα, αλλά όσοι δεν έχουν πρόσβαση, ζουν στο Μεσαίωνα.

4444
Ο Ανδρουλάκης έβριζε ξανά τους bloger.
Γενικά οι άνθρωποι του συστήματος που χρεοκόπησαν την χώρα, δεν αντέχουν την κριτική. Δεν αποχωρίζονται την Εξουσία.
Ο Ανδρουλάκης ως βουλευτής, άσκησε εξουσία. Ψήφιζε νομοσχέδια.
Εγώ δεν ψήφησα κανένα νομοσχέδιο. Δε με ρώτησε κανένας. Δε με ρώτησε μάλιστα κανένας με την μορφή δημοψηφίσματος τι εκλογικό σύστημα προτιμώ.
Αυτή την εποχή μάλιστα έχουμε δικτατορία. Σοφιστικέ δικτατορία.

4444

17/02/2012

4444

4444
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4695583

Κύπρος και Ισραήλ ετοιμάζονται να υπογράψουν πολύ σύντομα «συμφωνία κοινής εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που βρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής», δηλαδή των κοιτασμάτων που είναι κοινά στις ΑΟΖ των δύο χωρών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αυτός ήταν και ο κύριος σκοπός της επίσκεψης Νετανιάχου στη Λευκωσία, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κυπριακή αντιπροσωπεία βρίσκεται ήδη στο Τελ Αβίβ για οριστικοποίηση της συμφωνίας.
Την ώρα που ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδιναν στη Λευκωσία τα χέρια για κοινά βήματα στον ενεργειακό τομέα και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, η Αγκυρα επανέφερε ύστερα από εβδομάδες ηρεμίας την ένταση στην περιοχή επιχειρώντας να «διχοτομήσει» και την κυπριακή ΑΟΖ με δηλώσεις και στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα.

Η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συνέδεσε ευθέως τις νέες τουρκικές απειλές με την επίσκεψη του ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, την πρώτη επίσκεψη ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Κύπρο. Ανέφερε μάλιστα ότι οι τουρκικές προκλήσεις θα καταγγελθούν.

ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Η μονοήμερη επίσκεψη εργασίας του ισραηλινού Πρωθυπουργού στη Λευκωσία αποδείχθηκε σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές καρποφόρα, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξετάσουν κοινά προγράμματα για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Στις δηλώσεις του ο ισραηλινός Πρωθυπουργός αποκάλυψε τις σκέψεις και τα σχέδια που υπάρχουν στο τραπέζι. Είπε ότι οι δύο χώρες εξετάζουν προτάσεις για τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο (Βασιλικό) με σκοπό τη διοχέτευσή του προς την Ευρώπη, αλλά και τερματικό στο Ισραήλ για διοχέτευση του φυσικού αερίου στην Ασία και τις αραβικές χώρες.

Είπε επίσης ότι εξετάζεται και η κατασκευή αγωγού μήκους 40 χιλιομέτρων που θα ενώνει τα δύο κοιτάσματα στο κυπριακό οικόπεδο 12 και το ισραηλινό στο Λεβιάθαν.

Αποκάλυψε επίσης ότι η χώρα σχεδιάζει να κάνει 50 γεωτρήσεις και ανέφερε πως είναι καλύτερα να υπάρχει ολοκληρωμένη γνώση του φυσικού πλούτου αντί να εξαντλείται η έρευνα μόνο σε ένα οικόπεδο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε για κοινά συμφέροντα που συνδέουν πλέον τις δύο χώρες και δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει σε στενότερη συνεργασία με το Ισραήλ.

Οπως πληροφορούνται «ΤΑ ΝΕΑ», οι δύο άνδρες συμφώνησαν να δώσουν απαντήσεις ο ένας στον άλλον στα ανωτέρω ζητήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ. Τόσο ο κύπριος Πρόεδρος όσο και ο ισραηλινός Πρωθυπουργός υποβάθμισαν τις τουρκικές προκλήσεις. Ιδιαίτερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στην Τουρκία. Οι δύο χώρες πάντως υπέγραψαν χθες συμφωνία συνεργασίας για ερεύνα και διάσωση. Στη μόνη αναφορά του στην Τουρκία ο κύπριος Πρόεδρος χαρακτήρισε τη χώρα αυτή ως ταραχοποιό (trouble maker) και σημείωσε ότι η συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ δεν απειλεί κανέναν.
Οι νέες τουρκικές απειλές διατυπώθηκαν με αφορμή τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης της προκήρυξης του δεύτερου γύρου αδειοδότησης για γεωτρήσεις σε κυπριακά οικόπεδα. Οι φραστικές απειλές του τουρκικού ΥΠΕΞ συνοδεύτηκαν από αεροναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή των κυπριακών οικοπέδων οι οποίες άρχισαν χθες και θα ολοκληρωθούν σήμερα. Στην ανακοίνωσή της η Αγκυρα χαρακτηρίζει την προκήρυξη του δεύτερου γύρου αδειοδότησης από την κυπριακή κυβέρνηση ως «ανεύθυνο, προκλητικό και μονομερές βήμα στο οποίο προβαίνουν οι Ελληνοκύπριοι παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις». Αναφέρει ότι τα οικόπεδα που αφορά η προκήρυξη συμπίπτουν με την… τουρκική υφαλοκρηπίδα και προτείνει συνάντηση των πλευρών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με αποκλειστικό αντικείμενο τους υδρογονάνθρακες.

ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ. Η ανακοίνωση στην ουσία «γκριζάρει» πέντε από τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, αναφέροντας ότι «εάν εξεταστούν τα δήθεν οικόπεδα που αναφέρονται στον διαγωνισμό, θα διαπιστωθεί ότι ένα μέρος από αυτά (τμήματα των δήθεν οικοπέδων 1, 4, 5, 6 και 7) συμπίπτει με τις περιοχές υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Τουρκία, όπως και στο παρελθόν, δεν θα επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να προβούν σε παράνομες δραστηριότητες σχετικά με πετρέλαια και φυσικό αέριο και θα λάβει κάθε είδους μέτρο προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της επί της υφαλοκρηπίδας της».

Σχόλιο: Ένα θετικό νέο. Φυσικά είμαι υπέρ της σύμπλευσης Κύπρου και Ισραήλ. 

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=124841&catID=3

Πρωταθλήτρια χώρα στη διαφθορά είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τη γνώμη των ίδιων των Ελλήνων πολιτών. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλλες, το 56% των πολιτών διαπιστώνει επιδείνωση των κρουσμάτων διαφθοράς στη χώρα μας, την τελευταία τριετία, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 47%.

Η ερώτηση που τέθηκε στους Ευρωπαίους πολίτες ήταν : «H διαφθορά στη χώρα σας αποτελεί μείζον θέμα ;».
Όπως προκύπτει από την κοινοτική δημοσκόπηση, η διαφθορά στην Ελλάδα συνιστά «μεγάλο πρόβλημα» για το 98% των πολιτών, όταν στους «27» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 74%.

Δεύτερη στη λίστα είναι η Κύπρος με 97% και τρίτη με το ίδιο ποσοστό, η Πορτογαλία. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκεται η Ουγγαρία και η Ρουμανία αντίστοιχα, με ποσοστό που αγγίζει το 96%. Ενώ, στις τελευταίες θέσεις και πιο συγκεκριμένα στην 26η και 27η θέση, είναι η Ολλανδία με 34% και η Δανία με 19%.
Τα επαγγέλματα με τα μεγαλύτερα ποσοστά

Για τους Έλληνες, τα μεγαλύτερα κρούσματα δωροδοκίας και κατάχρησης εξουσίας για ιδίον όφελος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα μεταξύ των πολιτικών σε πανελλαδικό επίπεδο (78%), όσων εργάζονται στο χώρο της υγείας («φακελάκια»- 75%) και των πολιτικών σε τοπικό επίπεδο (68%). Επίσης, το 73% των πολιτών στην Ελλάδα (29% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι «επηρεάζονται προσωπικά» από τη διαφθορά στην καθημερινότητά τους, ενώ το 15% των συμπολιτών μας αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο τους ζητήθηκε να δώσουν «φακελάκι» (8% στην ΕΕ).

Οι λόγοι που οδηγούν στη διαφθορά

Όσον αφορά τους λόγους που οδηγούν στη διαφθορά, το 57% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι οι πολιτικοί δεν κάνουν αρκετά για την καταπολέμησή της, το 43% ότι υπάρχει ανομία, το 40% ότι υπάρχουν «ισχυρές διασυνδέσεις» μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών και το 37% ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Παράλληλα, το 91% των Ελλήνων εκτιμά ότι δεν υπάρχει επαρκής διαφάνεια στον έλεγχο της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων (68% στην ΕΕ) και το 51% θεωρεί ότι η διαφθορά συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα (51% στην ΕΕ).

4444
Aυτό που γίνεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, είναι σχεδιασμένο.
Κλάπηκε ο Πικάσο, έκαψαν ωραία νεοκλασικά κτήρια και τώρα έγινε η κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Αυτή είναι η άποψη μου. Να συμπέσουν όλα μαζί;

Εντάξει, αμαρτωλοί οι νεοέλληνες και χωρίς μυαλό, αλλά εδώ πηγαίνουμε προς τραγωδία.
Πρέπει να γίνουν εκλογές να φύγει ο θίασος.
Γερουλανε, όταν ένα Μουσείο δεν έχει σωστή φύλαξη το κλείνεις και τα εκθέματα τα μεταφέρεις.
Άντε μαλάκες σας έχω βαρεθεί. Είστε ποιο επικίνδυνοι από τους εχθρούς της Ελλάδος.

Την παραίτηση σου τι να την κάνω; κωλόχαρτο; Για ποινικές ευθύνες ψάχνουμε. Αυτά που βγαίνουν όλοι οι λεχρίτες και λένε για πολιτικές ευθύνες, στα κορόιδα.
Ο Παπουτσης έχει ευθύνες για την έκταση των επεισοδίων. Δεν μπορεί να καίγονται έτσι νεοκλασικά κτήρια, επειδή έτσι γουστάρουν κάποιοι. Αυτοί που καίνε τα νεοκλασικά Παπουτσή και κάθε μαλάκα Παπουτσή δεν είναι απλοί Έλληνες διαδηλωτές.
Κανένας Έλληνας πολίτης που διαμαρτύρεται για τα εργατικά και πολιτικά δικαιώματα και σέβεται την Δημοκρατία, δε θα παει να κάψει νεοκλασικά κτήρια. Την ομορφιά της Αθήνας.  

4444


Η Trish θέλει να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα. Αυτό το κατάλαβα.
Αυτή η γυναίκα, μάλλον αντέχει μεγάλες δόσεις ιστορίας.
Πολύ καλή η γυναίκα. Big power, χαμογέλασα όταν το άκουσα. Δεν είναι κακό να έχεις δύναμη, το ζήτημα πάντα είναι, τι την κάνεις.

4444
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=125349&catID=2

«Πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό, περιορισμό των αμυντικών δαπανών, πολιτική κατά της ανεργίας και «Σχέδιο Μάρσαλ» για τη Νότια Ευρώπη προτείνει ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο κ. Γκάμπριελ διερωτάται «γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πάγωμα λογαριασμών πλούσιων Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού, μέχρι αυτοί να καταβάλουν τους φόρους που χρωστούν, τη στιγμή που η ίδια προσφέρει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ελλάδα η τρόικα, ο επικεφαλής του SPD κάνει λόγο για πολιτική η οποία «πλήττει τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους» και προειδοποιεί ότι «έχουμε ήδη φθάσει στο όριο της αντοχής» των πολιτών.

Παράλληλα, επικρίνει την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, όπως λέει, οδηγεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη σε βαθιά οικονομική κρίση. «Η κ. Μέρκελ έχει κάνει τη διάγνωση: η Ελλάδα είναι παχύσαρκη. Αρκεί λοιπόν μια αυστηρή δίαιτα. Η Ελλάδα όμως είναι καρδιοπαθής. Χρειάζεται βηματοδότη και ενδοφλέβιο ορό, αλλιώς ο ασθενής θα πεθάνει», σημειώνει ο επικεφαλής της SPD και ζητεί την εφαρμογή ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» με επενδύσεις σε τομείς ανάπτυξης.

4444
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4695821

Μυστικό έγγραφο της ιαπωνικής κυβέρνησης, στο οποίο οι ειδικοί περιγράφουν τη χειρότερη τροπή που θα μπορούσε να είχε πάρει το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφή.

To έγγραφο, με τίτλο Σχέδια σεναρίων έκτακτης ανάγκης στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα-Νταΐτσι, συντάχθηκε από την ιαπωνική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας και παραδόθηκε στην κυβέρνηση δύο εβδομάδες μετά το χτύπημα του σεισμού και του τσουνάμι.

Τα κυριότερα σημεία σύμφωνα με το Reuters:

Εκρήξεις, τήξη πυρηνικών καυσίμων σε δεξαμενές

Η απώλεια των συστημάτων ψύξης στους έξι αντιδραστήρες του σταθμού οδηγούν σε αλλεπάλληλες εκρήξεις λόγω διαρροής ραδιενεργού ατμού και ανάφλεξης αέριου υδρογόνου.

Χιλιάδες χρησιμοποιημένες ράβδοι πυρηνικού καυσίμου, οι οποίες είχαν στριμωχτεί σε μεγάλες δεξαμενές ψύξης, υπερθερμαίνονται, λιώνουν, αναμειγνύονται με λιωμένο τσιμέντο και διαπερνούν το δάπεδο των δεξαμενών.

Φαύλος κύκλος

Οι εκρήξεις υδρογόνου και η διαρροή ραδιενέργειας αναγκάζουν τους εργάτες να απομακρυνθούν, οπότε οι προσπάθειες ψύξης διακόπτονται και η τήξη της καρδιάς των αντιδραστήρων συνεχίζεται ανεξέλεγκτη, οδηγώντας σε νέες εκρήξεις.

Εκκένωση του Τόκιο

Η μαζική διαρροή ραδιενέργειας αναγκάζει τις αρχές να προχωρήσουν σε υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα 170 χιλιομέτρων, ενώ όσοι βρίσκονται σε ακτίνα 250 χλμ καλούνται να απομακρυνθούν εθελοντικά.

Το Τόκιο, με πληθυσμό 35 εκατομμυρίων, βρίσκεται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων. Οι κάτοικοι απομακρύνονται μαζικά εν μέσω πανικού.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν υψηλά για δεκαετίες.

Τι πραγματικά συνέβη.

Ο σεισμός των 9.0 βαθμών και το τσουνάμι των 15 μέτρων κατέστρεψε τα συστήματα ψύξης και στους έξι αντιδραστήρες. Τήξη της καρδιάς πιστεύεται ότι συνέβη στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3.

Εκρήξεις υδρογόνου σημειώθηκαν στα κτήρια των αντιδραστήρων 1 και 3 λίγες μέρες μετά το σεισμό.

Στο κτήριο του αντιδραστήρα 4, ο οποίος βρισκόταν εκτός λειτουργίας την ώρα του ατυχήματος, περισσότερες από 1.500 ράβδοι πυρηνικών καυσίμων βρίσκονταν σε δεξαμενή ψύξης γεμάτη με νερό. Το νερό εξατμίστηκε, οι ράδβοι πήραν φωτιά και σημειώθηκε έκρηξη.

Οι αντιδραστήρες 5 και 6 τέθηκαν σε κατάσταση «εν ψυχρώ διακοπής» σχεδόν 10 ημέρες μετά το τσουνάμι. Στην κατάσταση αυτή, η θερμοκρασία του πυρήνα δεν υπερβαίνει τους 100 βαθμούς και η αλυσιδωτή αντίδραση δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτότροφοδοτούμενη.

Οι αντιδραστήρες 1 και 3 τέθηκαν σε κατάσταση εν ψυχρώ διακοπής εννέα μήνες αργότερα.

Τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων.

Η πλήρης διάλυση του κατεστραμμένου εργοστασίου αναμένεται να διαρκέσει 30 με 40 χρόνια και οι γύρω περιοχές θα παραμείνουν ακατοίκητες για δεκαετίες.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=125145&catID=1

Στις κρίσιμες στιγμές για την χώρα και στην “ανάγκη” να υπάρξει ένα μεγάλο σταθερό κόμμα αναφέρθηκαν οι κ.κ. Μάκης Βορίδης και ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την συνάντηση που είχαν με τον Αντώνη Σαμαρά για την προσχώρησή τους στη ΝΔ.

“Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Η μόνο οργανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει την ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα Συρία”, δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ο Μάκης Βορίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε: “Αυτές τις στιγμές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη που όχι μόνο θα μπορεί, από τη μία να σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η Ανάπτυξη θα έλθει. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του”.

Δήλωση έκανε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας, ο οποίος ανέφερε ότι “σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον τόπο υπάρχει ελπίδα, είναι η ΝΔ η μόνη φιλελεύθερη αστική και λαϊκή παράταξη που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή στην ΕΕ αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας. Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν οι 21 διαγραμμένοι απάντησε ότι “όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη ΝΔ”.

Και τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες.

4444
http://prezatv.blogspot.com/2012/02/35_17.html

ΚΑΤΑ 35% ΜΕΙΩΝΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Συνεχίζει τις περικοπές των δημόσιων δαπανών ο Μαριάνο Ραχόι σε μια προσπάθεια να ελέγξει το έλλειμμα και να αποφύγει τον μηχανισμό διάσωσης.
Αυτή τη φορά είχαν σειρά οι διευθυντές των 4.000 δημόσιων επιχειρήσεων που λειτουργούν στη χώρα, στους οποίους θα μπει πλαφόν ανώτατου μισθού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, οι μισθοί περικόπτονται κατά 35%.

Στις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, ο ανώτερος μισθός θα είναι 105.000 ευρώ το χρόνο, στις μεσαίες 80.000 ευρώ το χρόνο και στις μικρότερες τα 55.000 ευρώ ετησίως.

4444

4444

Αυτός ο τύπος ο Adam είναι πολύ καλός.
Παρελθόν, παρόν, μέλλον.
Τι θα κάνει η Apple; Η απάντηση είναι εύκολη, αλλά δε θα την γράψω.
Ας πάμε ξανά στα γραφήματα.
Η Ιστορία ( το παρελθόν) επαναλαμβάνετε; είναι το πρώτο και κύριο ερώτημα.

Αν δείτε το γράφημα, θα δείτε ότι η τάση ήταν κάτω, αλλά είναι 42%, 39%, 38%. Δηλαδή έχουμε αρκετές λεπτομέρειες που δεν είναι ίδιες.

Μετά μπαίνει το ερώτημα: Η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα; Μπορεί η Apple να είναι η εξαιρεση;

Το δείγμα με τρία μόνο γραφήματα του παρελθόντος, είναι λίγο. Θα είχαμε καλύτερη ιδέα, αν ήταν 8 οι περιπτώσεις και αν είχαμε και γράφημα με τις εξαιρέσεις.
Όσοι αναγνώστες έχουν αρχείο, μπορούν εύκολα να βρουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Ένα άλλο ζήτημα είναι το ποντάρισμα. Εάν τοποθετήσω ένα δολάριο πάνω και ένα δολάριο κάτω, και στις τρεις περιπτώσεις είμαι κερδισμένος. Καλό ε;
Ο Adam πολύ καλός.

Δε ξέρω καλά αγγλικά, ούτε έχω κανένα πτυχίο για να με προσλάβει κάποιος, …..
Βλέπω την εκπομπή από το Internet. Ώρα Ελλάδας 22:00 – 00:00.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1414013

Προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο και οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, για τον Ιανουάριο, οι άνεργοι που βρίσκονται στα μητρώα του, αυξήθηκαν κατά 31.148 άτομα, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (+4,26%). Διπλάσια είναι η αύξηση, εάν η σύγκριση γίνει με τον Ιανουάριο του προηγούμενου χρόνου. Παράλληλα, αρνητικές παραμένουν οι ροές της μισθωτής απασχόλησης. Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα, ότι συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά –26.538 θέσεις εργασίας, τον Ιανουάριο, έναντι –25.807 τον Δεκέμβριο και –28.995 τον Ιανουάριο του 2011.

Ο ΟΑΕΔ εξακολουθεί να παραθέτει στοιχεία μόνο για τους εγγεγραμμένους, επιδοτούμενους και μη που δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ατόμων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία για το μήνα Ιανουάριο 2012 ανήλθε σε 185.151 άτομα, από τα οποία 36.058 είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 149.093 εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Αυτοί, που είναι άνεργοι και αναζητούν εργασία, ανέρχονται πλέον στα 761.769 άτομα εκ των οποίων, 329.274 είναι άνδρες (ποσοστό 43,22%) και 432.495 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,78%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά  4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.  

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,73%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,90%  των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 36,41%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,52% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,17%.

Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,30% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,95% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,75%.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1414254

Σε συμφωνία κατέληξαν οι δημοκρατικοί και οι ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου για την παράταση έως το Δεκέμβριο της μείωσης του φόρου στους μισθούς που απολαμβάνουν 160 εκατ. Αμερικανοί.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επίσης συμφωνήθηκε η ανανέωση των επιδομάτων ανεργίας που λαμβάνουν άνεργοι ενώ απετράπη και η μείωση των μισθών των γιατρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Medicare για τους ηλικιωμένους.

Η συμφωνία αποτελεί νίκη για τον πρόεδρο Barack Obama ενώ επιτρέπει στους ρεπουμπλικανούς να απεμπλακούν από ένα ζήτημα που αποτελούσε απειλή για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο.

Σημειώνεται πως ο φόρος μειώθηκε πρώτη φορά στο 4,2% από 6,2% στην αρχή του 2011 και εντός του μήνα θα επανερχόταν στο προηγούμενο επίπεδο.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1414235

Η εισαγγελία στο Ανόβερο, στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι ζητεί “να αρθεί η ασυλία του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κρίστιαν Βουλφ”, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Γερμανός πρόεδρος εδώ και μήνες είναι αντιμέτωπος με σειρά δημοσιευμάτων, που περιέχουν εναντίον του αρκετές κατηγορίες, συνοδευόμενες από αρνητικές κρίσεις.

Στη Γερμανία, η ασυλία, που απολαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αίρεται μόνον, αφού δοθεί η σχετική άδεια από μια πλειοψηφία στην ΄Μπούντεσταγκ΄ δηλαδή την Κάτω Βουλή.

Πηγή: www.athina984.gr

Σχόλιο: Είδατε πόσο εύκολα αίρετε η Πολιτική Ασυλία στην Γερμανία; Ε! Τσογλάνια της Ελληνικής βουλής που μας έχετε πιει το αίμα. Τσογλάνια της Ελληνικής Βουλής. Ατιμωρησία από το 1974.
Ένα βασικό λάθος των Γερμανών είναι, ότι θέλουν να κυβερνήσουν τους νεοέλληνες με αυτά τα καθάρματα που έχουν ρημάξει την Ελλάδα.  
Η Γερμανία δεν είναι Ελλάδα. Αίρετε η Ασυλία.
Αν οι Γερμανοί, ερχόταν σαν Ευρωπαίοι και όχι όπως ήρθαν και μιλούσαν όχι με τα κομματόσκυλα, αλλά με τους πολίτες, δε θα φτάναμε ποτέ εδώ. Ποτε.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1413469

ΛΙΣΑΒΟΝΑ (Dow Jones) – Στο 14% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας στην Πορτογαλία το δ΄ τρίμηνο από 12,4% το γ΄ τρίμηνο όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία καθώς η χώρα συνεχίζει να εφαρμόζει τα αυστηρά μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο του προγράμματος των 78 δισ. ευρώ που συμφώνησε με τους πιστωτές της.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 771.000 το δ΄ τρίμηνο αυξημένοι κατά 12% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο.

Το μέσο ποσοστό ανεργίας για το 2011 ήταν 12,7%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εκτιμήσει το ποσοστό ανεργίας της Πορτογαλίας για το 2011 στο 12,6%. Για το 2012, περιμένει η ανεργία να σκαρφαλώσει στο 13,6%, ενώ η κυβέρνηση εκτιμά να διαμορφωθεί στο 13,4%.

© Dow Jones Newswires

4444
http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1413029

Της Ashlee Vance

Πέστε ό,τι θέλετε για τη Microsoft, η εταιρεία αν μη τι άλλο δείχνει απίστευτη αποφασιστικότητα.

Τη Δευτέρα, η Microsoft και η General Electric αποκάλυψαν ότι Caradigm θα είναι το όνομα της μεταξύ τους κοινοπραξίας που θα κινείται στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Η νέα εταιρεία αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με προσωπικό περίπου 750 άτομα στην περιοχή του Σιάτλ.

Η Caradigm θα αναλάβει να κάνει μία τομή στην υγειονομική περίθαλψη στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού μέσω εφαρμογών που μπορούν να βοηθήσουν νοσοκομεία, γιατρούς και ασθενείς να διαχειρίζονται τα ιατρικά ιστορικά και τα αποτελέσματα που συρρέουν από διάφορα μηχανήματα και βάσεις δεδομένων.

Η γενική ιδέα είναι να δοθεί στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης μία μέθοδος για άμεση και άνετη πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών και οργάνωση των πληροφοριών αυτών με τρόπο ώστε να μπορούν να τους διαφωτίσουν σχετικά με την κατάσταση της υγεία των ασθενών τους. (Φαίνεται πως μία εταιρεία στην Καλιφόρνια είχε ήδη την ιδέα της ενοποίησης των λέξεων «Care» και «Paradigm» σε ένα φανταχτερό όνομα και η ίδια έχει αγοράσει την αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Οι συζητήσεις ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και δεν είναι σίγουρο αν Microsoft και GE εγκαταλείψουν το domain name Caradigm και απευθυνθούν μέσω του ονόματος σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.)

Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίζετε ότι η Microsoft επιδίδεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης εδώ και αρκετά χρόνια. Διαθέτει την διαδικτυακή υπηρεσία HealthVault που επιτρέπει σε ασθενείς να αποθηκεύουν τις συνταγές τους, τα ιατρικά ιστορικά τους, καθώς και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Η εταιρεία έχει προσφέρει επίσης ένα πακέτο λογισμικού και υπηρεσιών που λέγεται Amalga και επιτρέπει σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να έχουν πρόσβαση σε ακτινολογικές εξετάσεις, εργαστηριακά αποτελέσματα, μαγνητικές τομογραφίες και παρόμοια αρχεία ασθενών, έχοντάς τα όλα συγκεντρωμένα σε ένα χώρο. Το Amalga δεν έτυχε πολύ θερμής υποδοχής και είχε αρχίσει να ξεθυμαίνει, τώρα όμως η Caradigm θα το επαναφέρει στη ζωή, μέσα μίας πληρέστερης σειράς προϊόντων για τον χώρο της υγείας.

Όπως πάντα, η Microsoft φαίνεται διατεθειμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες για ανάπτυξη τομέων που θεωρεί δυσπρόσιτους αλλά πολύ σημαντικούς, όσος καιρός και αν χρειαστεί για να αποδώσουν οι προσπάθειές της καρπούς.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία φαίνεται να λειτουργεί σαν μια σχεδιασμένη οικονομία, με ορίζοντα πέντε, ακόμα και δέκα ετών. Η μεγαλύτερη ώθηση προς την κατεύθυνση αυτή έρχεται από το Διευθύνοντα Σύμβουλο Steve Ballmer, ο οποίος είναι αποφασισμένος να διαφοροποιήσει τη σειρά προϊόντων της Microsoft, χωρίς να δίνει σημασία στο κόστος. «Καλύτερα είναι να προχωράμε», μου είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξη. «Υπάρχει πολλά ακόμα να κάνουμε από πλευράς καινοτόμων εφαρμογών».

Αυτό που προσθέτει μία δόση ίντριγκας στην συνεχιζόμενη εισχώρηση της Microsoft στην τεχνολογία της υγείας είναι ότι ο βασικός της ανταγωνιστής, η Google, έχει απομακρυνθεί από την τεχνολογία αυτή. Όταν ο Larry Page ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος της Google πέρυσι, σταμάτησε μία σειρά από έργα, συμπεριλαμβανομένου του Google Health, έναν ανταγωνιστή του HealthVault της Microsoft που δημιουργήθηκε το 2008. Σε μια μη αναμενόμενη κίνηση, η Google παρότρυνε τους πελάτες της να μεταφέρουν τα δεδομένα τους στην υπηρεσία της Microsoft.

Οι πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την υγειονομική περίθαλψη αντιπροσωπεύουν ορισμένα από τα πλέον πολύτιμα στοιχεία στον κόσμο, όμως προς το παρόν η Google έχει ουσιαστικά παραχωρήσει το έδαφος αυτό στην Microsoft. Η Google θα συνεχίσει να επενδύει σε τομείς όπως η κοινωνική δικτύωση, όπου μπορεί να απευθύνει διαφημιστικά μηνύματα προς τους καταναλωτές, αλλά υποχώρησε από το ακανθώδες πρόβλημα των διαπραγματεύσεων ενός ιδιαίτερα πολύπλοκου κλάδου, όπως είναι αυτός της περίθαλψης.

Η Microsoft μπορεί να αποτύχει στο σχέδιο της με την Caradigm. Παρ’όλ’αυτά, είναι άξια λόγου η προθυμία της να καταστρώνει σχέδια και να αφοσιώνεται σε αυτά, σε μια εποχή όπου η ευκολία και τα γρήγορα αποτελέσματα είναι η κυρίαρχη τάση.

Η Vance είναι συντάκτης άρθρων τεχνολογίας του Bloomberg BusinessWeek.

Σχόλιο: Η Microsoft μακροπρόθεσμα θα βγει κερδισμένη.
4444
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=444099&h1=true

Τους 761.769 έφτασαν τον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, αριθμός αυξημένος κατά 4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού, στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,73%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,90% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως τρίτη Γυμνασίου) αναλογεί το 36,41%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,52% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,17%.

Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,30% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,95% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,75%.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 269.235 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά –4.632 άτομα, ποσοστό –1,69% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 57,80% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 27,79% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι, το 10,25% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά), το 3,36% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομο-τεχνικά επαγγέλματα, το 0,46% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι και το 0,33% είναι λοιποί επιδοτούμενοι.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 43.856, μειωμένες κατά –1,66% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (44.596) και μειωμένες κατά –11,63% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (49.626). Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 28.565 (αυξημένες κατά –1,80% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά –6,29% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 21.503 (μειωμένες κατά –11,21% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά –15,77% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 20.326 (αυξημένες κατά 12,15% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά –10,10% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011).

Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 50.068, το 42,95% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά –4,23% από τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο (52.279) και μειωμένο κατά –10,61% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (56.011).

Από τις παραπάνω ροές της μισθωτής απασχόλησης προκύπτει μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά –26.538 θέσεις εργασίας, έναντι –25.807 τον Δεκέμβριο και –28.995 τον Ιανουάριο του 2011.

4444
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=444064&h1=true

Σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της Ολλανδίας άφησε έκπληκτους τους πολίτες της χώρας, τις διεθνείς αγορές και τις ευρωπαϊκές τράπεζες. «Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο», δήλωσε διευθυντής πιστωτικού ιδρύματος στο Άμστερνταμ.

Δικαιολογημένη η έκπληξή τους. Διότι η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η Ολλανδία βρίσκεται τυπικά σε ύφεση. Το τελευταίο τέταρτο του 2011 η οικονομία της σημείωσε κάμψη  0,7% και το προηγούμενο τέταρτο είχε σημειώσει κάμψη 0,4%. Ωστόσο, συνολικά το 2011 η ολλανδική οικονομία σημείωσε άνοδο 1,2%. Όμως, σύμφωνα με τα καθιερωμένα μια χώρα θεωρείται ότι βρίσκεται σε ύφεση όταν η οικονομία της υποχωρεί σε δυο διαδοχικά τρίμηνα.

Η μείωση των εξαγωγών, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και η κάμψη ως 1.8% στον οικοδομικό τομέα είναι οι κύριες αιτίες της ύφεσης.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας ο υπουργός Οικονομικών  Μάξι Βέρχαγκεν δήλωσε ότι η οικονομία δεν πρόκειται να σημειώσει ανάπτυξη αν δεν γίνουν «σοβαρές δομικές αλλαγές». Προανήγγειλε ότι θα περικοπούν μισθοί και άλλες δημόσιες δαπάνες και ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε θα αρχίσει σχετικές συζητήσεις με τους πολιτικούς ηγέτες τον Μάρτιο.

16/02/2012

4444
Η Γερμανική Ελίτ έχει χάσει το παιχνίδι. Στην Ελλάδα έχουμε δικτατορία.
Ο Λουκάς Παπαδημος είναι ο δοτός πρωθυπουργός και επιβλήθηκε από τους Γερμανούς, όπως ο Μόντι στην Ιταλία.
Σαμαράς, Παπανδρέου, Βαγγελας, είναι οι δωσιλογοι στην Ελλάδα.

Για μένα, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, είναι καθαρά μια μεγάλη αποτυχία των Γερμανών.
Αν αυτό συνεχιστεί, δε θα ξαναμπούν ποτέ σε σύνολο όπου κυριαρχεί η Γερμανία.
Το Τυρί στη φάκα ήταν η Γαλλία. Οι χώρες του νότου, μπήκαν στην Ευρωζωνη λόγο Γαλλίας. Αυτό είναι σημαντικό.
Οι δορυφόροι της Γερμανίας, όπως η Αυστρία ή η Φιλανδία και η Ολλανδία, φυσικά και θα έμπαιναν, αλλά τότε σε καμία περίπτωση το Ευρώ δε θα ήταν ένα παγκόσμιο νόμισμα. Σε καμία περίπτωση. Θα ήταν λίγο καλύτερο από το Γιεν. Έχετε ακούσει τις δηλώσεις κάποιον φαντασμενων: η Ευρωζωνη θα γίνει οικονομική υπερδύναμη. Οι Γερμανοί θα ήθελαν να γίνουν οικονομική υπερδύναμη, αλλά η περίπτωση της Ελλάδος, δείχνει ότι δεν έχουν μυαλό. Για να γίνεις υπερδύναμη, πρέπει να έχεις και μυαλό.

Η Ελλάδα έχει δικτατορία. Δεν γίνονται εκλογές. Υπάρχει κατάλυση. Ο Σόιμπλε δε θέλει να γίνουν εκλογές. Φοβάται, έτσι όπως τα έκανε, σωστά και φοβάται το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αντι να δώσει λύσεις, έφερε χρεοκοπίες και ύφεση.
Αποτυχία 100%. Οι Γερμανοί προσδοκούν μια ισοπαλία.

Οι Αμερικάνοι, όταν ανέλαβαν την εποπτεία της Ελλάδος, μετά το 1946, έφεραν το σχέδιο Μάρσαλ και έδωσαν αρκετά πράγματα στην Ελλάδα, Άσχετα αν οι νεοέλληνες ήταν χαζοί και δε τους έκοβε. Οι Αμερικανοί είχαν την διάθεση να δώσουν απλόχερα. Οι νεοέλληνες πολιτικοί στερούνται στρατηγικής σκέψης.

4444
Η γραμμή υγείας 1515 του Δήμου Αθηναίων δεν λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάω σε κάποιο κεντρικό ιατρείο για να δω τι θα γίνει.
Συνεχίζω να είμαι άρρωστος και να σκέφτομαι το θέμα.
Ο Βαγγελας μου πήρε το βιβλιάριο υγείας. Βαγγελα εγώ την ευθύνη την ρίχνω σε σένα. Εγώ τα φύκια τα κάνω καύσιμο για μηχανές. Δεν είμαι Ινδιάνος.
Να τσακιστείτε να φύγετε, ανίκανοι δωσιλογοι. Μαυραγορίτες. Τυχοδιώκτες.
Να πάτε στην Γερμανία να θέσετε υποψηφιότητες.

4444
http://www.zougla.gr/greece/article/atimorisia

Θύελλα έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της zougla.gr σχετικά με το κύκλωμα επίορκων εφοριακών, οικονομικών επιθεωρητών και στελεχών του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι σε συνεργασία με επιχειρηματίες-φαντάσματα και διεφθαρμένους λογιστές υφάρπαξαν τεράστια ποσά από τα δημόσια ταμεία.

Η διαδικασία στησίματος της κομπίνας είναι πλέον γνωστή.

Οι επιχειρηματίες-φαντάσματα άνοιγαν επιχειρήσεις, ενοικίαζαν επαγγελματικό χώρο (συνήθως ένα γραφείο το οποίο υπολειτουργούσε ή δεν λειτουργούσε καθόλου) για τις ανάγκες της έναρξης και διενέργειας αυτοψίας από την Δ.Ο.Υ., πραγματοποιούσαν την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης και αφού θεωρούσαν τα βιβλία και τα στοιχεία αυτής, στη συνέχεια ξεκινούσαν την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων για την νομιμοποίηση εικονικών συναλλαγών.

Υπό το άγρυπνο «βλέμμα» και με την αρωγή των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ., «κατασκεύαζαν» πλαστά τιμολόγια εξαγωγών, συνοδευμένα από εικονικά δελτία αποστολής, πλαστές φορτωτικές, εικονικές περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις Φ.Π.Α., καθώς και παραλήπτες στο εξωτερικό, που είτε δεν είχαν σχέση με το κρινόμενο αντικείμενο είτε είχαν κάνει διακοπή από καιρό.
Με αυτό τον -απλό- τρόπο εισέπρατταν επιστροφές Φ.Π.Α. για τις υποτιθέμενες αγορές-εισροές τους ανάλογα σε σχέση με τις ανύπαρκτες Ενδοκοινοτικές Παραδόσεις.

Οι έρευνες πολλές. Οι έλεγχοι αμέτρητοι. Κοινό σημείο όλων; Η συγκάλυψη των ευθυνών των απρόσεκτων (;) εφοριακών υπαλλήλων, ελεγκτών και προϊσταμένων Δ.Ο.Υ., οι οποίοι είτε από δόλο είτε από βαριά αμέλεια ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Υπηρετούν αν και καταδικάστηκαν!

Στις 19 Απριλίου 2010 στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης κάθισαν ένας ιδιώτης και τέσσερις εφοριακοί που υπηρετούσαν στη Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο τμήμα Φ.Π.Α.
Πρόκειται για τους: Μαρία Στογιάννου, Ολυμπία Τσέπη, Βαΐα Δόρτη και Γεώργιο Γκόνο.
Μετά από καταγγελίες επιχειρηματιών οι οποίοι εμπλέκονταν στο κύκλωμα της παράνομης επιστροφής Φ.Π.Α., διαπιστώθηκε ότι οι τρεις παραπάνω εφοριακοί υπάλληλοι είχαν επιστρέψει παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά στην εταιρία «ΝΗΜΑ Α.Ε.».
Θυμίζουμε ότι η «ΝΗΜΑ Α.Ε.», είναι μια από τις εταιρίες που είχαν ελεγχθεί από συνεργείο ελέγχου του επιθεωρητή Βράνη, το οποίο δεν καταλόγισε καμία ευθύνη σε εφοριακούς υπαλλήλους.
Είχε διαπιστωθεί ότι σε 27 περιπτώσεις, κατά τη χρήση 1997, η εταιρία προέβη στην αποδοχή και λήψη εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας 189.246.575 δραχμών με αναλογούντα Φ.Π.Α. 34.064.383 δραχμές ενώ το 1998 εισέπραξε παράνομα 84.234.844 δραχμές.
Κατόπιν έρευνας και ανάλυσης των καταγγελιών, ασκήθηκε στους τέσσερις υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ποινική δίωξη και οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Οι ποινές
Το δικαστήριο μετά από τρεις συνεδριάσεις (19, 20 και 23 Απριλίου 2010) έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους για την «πράξη της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία με χρήση ιδιαίτερων τεχνασμάτων, κατ’ εξακολούθηση, με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, μεγαλύτερης των 73.000 ευρώ, σε βάρος του Δημοσίου και με προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα τα 150.000 ευρώ, πράξεως και της ηθικής αυτουργίας στην, ως άνω, πράξη της απιστίας».
Η κατηγορούμενη Μαρία Στογιάννου καταδικάστηκε σε ποινή καθείρξεως 15 ετών, οι Ολυμπία Τσέπη, Βαΐα Δόρτη και Γεώργιος Γκόνος σε ποινή φυλάκισης επτά ετών και ο ιδιώτης σε φυλάκιση πέντε ετών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εφοριακοί υπάλληλοι καταδικάσθηκαν σε πρώτο βαθμό και έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.
Ούτε γάτα ούτε ζημιά
Μετά από μια τέτοια καταδικαστική απόφαση σε οποιοδήποτε σοβαρό Κράτος Δικαου θα παρενέβαινε το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για να απομακρύνει τους «επίορκους», σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, εφοριακούς υπαλλήλους από την υπηρεσία τους, έως ότου η υπόθεση να τελεσιδικίσει.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη στην Ελλάδα, την πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυρία Μαρία Στογιάννου συνταξιοδοτήθηκε σαν να μην συνέβαινε τίποτα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνεχίζουν ανενόχλητοι (!) να υπηρετούν σε Δ.Ο.Υ. Μάλιστα ο κ. Γκόνος προήχθη σε ελεγκτής και τώρα υπηρετεί στη Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Σχόλιο: Στο Ελληνικό Δημόσιο υπάρχουν τουλάχιστον 15.000 διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι.  
Βέβαια οι Έλληνες πολιτικοί, είναι ανίκανοι να κάνουν τα ποιο απλά.
4444
http://www.zougla.gr/greece/article/pratiriouxos-aftoktonise-gia-prostima

Αυτοκτονία βενζινοπώλη από τη Νότια Εύβοια, εξαιτίας των προστίμων από εκπρόθεσμες εγγραφές και λάθη του συστήματος «Ήφαιστος», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών (ΟΒΕ).

«Η κυβέρνηση ενώ αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει λαθρεμπόριο, υποτασσόμενη τελικά στις απαιτήσεις της τρόικας να μαζέψει χρήματα, στέλνει τα πρόστιμα στους βενζινοπώλες και τους φέρνει σε απόγνωση», αναφέρει η ΟΒΕ. Υποστηρίζει ακόμη ότι οι βενζινοπώλες δήλωσαν τις αγορές και τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης στον “Ήφαιστο”, έκοψαν όλα τα παραστατικά και πλήρωσαν όλους τους φόρους. Ωστόσο αποκαλούνται λαθρέμποροι.

Η ΟΒΕ αναφέρει ότι μόνον η πρώτη δόση του 2011 από τα πρόστιμα του «Ήφαιστου» είναι 380 εκατ. ευρώ, ζητά νομοθετική ρύθμιση του θέματος και καλεί τους βενζινοπώλες σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, την Τρίτη 21/2/2012 από 11.00 μέχρι 13.00 σε όλες τις πόλεις της χώρας στα περιφερειακά και νομαρχιακά καταστήματα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

4444
http://www.zougla.gr/greece/article/posa-plirosame-gia-enikia-dimosion-ipiresion

Στα 155,77 εκατομμύρια ευρώ, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι ανέρχεται η δαπάνη για πληρωμή μισθωμάτων των υπουργείων, Περιφερειών και Περιφερειακών Υπηρεσιών, το 2011, όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Ιωάννη Μουρμούρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «όσον αφορά στο ύψος της δαπάνης που κατέβαλε το δημόσιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης, όπως αυτό έχει ενημερωθεί έως σήμερα, για τη στέγαση υπηρεσιών της Κεντρικής Κυβέρνησης, υφίστανται 2.639 συμβάσεις μίσθωσης».

Για το σύνολο των συμβάσεων αυτών, το άθροισμα των μισθωμάτων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν κατά την ημερομηνία σύναψης των συμβάσεων, ανέρχεται, ετησίως, στο ποσό των 108.041.049,89 ευρώ. Στο ποσό αυτό όμως δεν έχουν υπολογιστεί ούτε η προβλεπόμενη στη μισθωτήρια σύμβαση ετήσια αναπροσαρμογή ούτε και η μείωση του 20%.

Ο κ. Μουρμούρας ενημερώνει ότι η δαπάνη για πληρωμή μισθωμάτων των υπουργείων, Περιφερειών και Περιφερειακών Υπηρεσιών ανήλθε, το 2009, σε 178,16 εκατ. ευρώ και το 2010, σε 169,70 εκατ. ευρώ. Για το 2011, τα στοιχεία για τις πληρωμές έως 31.10.2011 δείχνουν ότι η δαπάνη ανήλθε σε 90,73 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι, έως το τέλος του 2011, θα ανέλθει στα 155,77 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ποσά δείχνουν μείωση της δαπάνης σε ποσοστό 4,75%, το 2010 και μείωση 8,21%, το 2011. Ο υφυπουργός Οικονομικών επικαλείται εκτιμήσεις του υπουργείου ότι η δαπάνη για τα μισθώματα κτιρίων θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο το 2012, στη βάση του νόμου 4024/2011, με τον οποίο προβλέπεται συστέγαση δημοσίων υπηρεσιών προς επίτευξη μισθώματος κατά 50% τουλάχιστον μικρότερου του συνόλου των ήδη επιμέρους καταβαλλομένων μισθωμάτων.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
4444
http://www.zougla.gr/money/article/afstiro-kourema-sta-elinika-omologa-tis

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale, μητρική της Γενικής Τράπεζας, προχώρησε σε «κούρεμα» κατά 75% των ελληνικών ομολόγων της, με νέες προβλέψεις που έκανε στον ισολογισμό της για το τέταρτο τρίμηνο του 2011.

Αντίστοιχο ποσοστό προβλέψεων για τα ελληνικά ομολόγα ανακοίνωσε χθες και η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Η Societe Generale κατέγραψε στο ίδιο τρίμηνο ζημιά 162 εκατ. ευρώ από το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων της.

Η μείωση των κερδών οφείλεται στις πρόσθετες προβλέψεις για τα ελληνικά ομόλογα και κυρίως στις ζημιές ύψους 482 εκατ. ευρώ που κατέγραψε ο επενδυτικός βραχίονας της τράπεζας από τα τοξικά ομόλογα που απέμειναν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Σχόλιο: Σωστή η τράπεζα. Πρέπει να αυξηθούν τα χρήματα για επισφαλειες, άσχετα με το τι θα γίνει.

4444

Ένας ακροατής έστειλε μήνυμα στην Μακρη στον RealFM και ρωτούσε πότε θα γίνει Ελληνικη η Τράπεζα της Ελλάδος Και η Μακρη του απάντησε ότι είναι Ελληνική.
Τι λες μωρή; δε διαβάζεις, δεν βλέπεις;
Η Τράπεζα της Αμερικής η FED, είναι στο ίδιο μετοχικό καθεστώς με την τράπεζα της Ελλάδος; ή η Καναδέζικη Τράπεζα;
Σου δώσανε ένα Μαρκούτσι και ρίχνεις παραπληροφόρηση.
Άντε μωρή να ρωτήσεις και να μάθεις. Ρώτησε την Trish να σου πει για τα οικονομικά.
Τέρμα τα φύκια Μακρη. Δε τα φάγαμε μαζί Μακρή.

4444
Ο Θύμιος της Ελληνοφρενειας, έδωσε απάντηση στον Μπαμπι του ΣΚΑΙ. Του είπε, ότι ο Λένιν δεν πλήρωσε κανένα χρέος, όπως ισχυρίζεται ο Μπάμπης σχεδόν σε κάθε εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Είναι εσκεμμένα ψεύτης ο κ Μπάμπης; Θα το μάθουμε σίγουρα, ιδίως αν τον αποκαλούν όλοι ψεύτη. Μένει να δούμε αν ο Λένιν πλήρωσε ή όχι τα χρέη.

4444
Σωστή η στάση του Χατζινικολα, όσο αφορά τον Μιχελάκη. Του έκανε μερικές ερωτήσεις ουσίας και ο άλλος πήγε να το παίξει Κινέζος.
Όταν οι δημοσιογράφοι δεν είναι χειραγωγουμενοι και δεν κάνουν δημόσιες σχέσεις, τότε γίνονται ερωτήσεις ουσίας. Χεστήκαμε που ο Μιχέλακης έκλεισε το τηλέφωνο και αποχώρησε.
Όλοι όσοι ακούσαμε την συνομιλία καταλάβαμε πολύ καλά γιατί αποχώρησε ο Μιχέλακης.
Σωστός ο Νικόλας. Τέρμα τα φύκια Μιχελάκη γιατί δε τα φάγαμε μαζί.

4444

One: Fundamentals. Two: Technicals. Three: Options. Four: Moderator.
The most important part of the proposal coordinator. He/she who will decide.

Το ποιο σπουδαίο μέρος της πρότασης είναι ο συντονιστής. Αυτός που θα αποφασίσει.
Όσοι παρακολουθείτε τα blogs μου, σίγουρα έχετε διαβάσει για το ψάξιμο που κάνω στην ζωντανή βάση δεδομένων που ζούμε, μετά από ένα μεγάλο γεγονός, αν υπήρχε στην βάση δεδομένων, μια εγγραφή που να το πρόβλεπε.
Τώρα θα μου πεις, γιατί κάτι τέτοιο είναι σημαντικό; Είναι πολύ σημαντικό για όσους καλούνται να πάρουν αποφάσεις.  

Όσοι από εσάς δεν καταλαβαίνετε σε βάθος αυτό που γράφω, απλά προσπεράστε το.

4444
http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1411565

Του Matthew Philips

«Μπαγιάτικες και ξεπερασμένες» χαρακτηρίζει τις εκτιμήσεις για την ανεργία που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2012-13 (3,8 τρισ. δολ.) ο Alan Krueger, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου.

Βάσει των υπολογισμών που είχε κάνει το οικονομικό επιτελείο του προέδρου το Νοέμβριο, το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8,9% το 2012 και στο 8,6% το 2013. Σήμερα η ανεργία διαμορφώνεται στο 8,3% μετά από πέντε διαδοχικούς μήνες συρρίκνωσης.

Η αποσύνδεση των προβλέψεων από την πραγματικότητα στρέφει τα βλέμματα στην οικονομική ανάκαμψη που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, ενώ δείχνει πόσο απαισιόδοξοι ήταν οι οικονομικοί εμπεριγνώμονες το Νοέμβριο του 2011.

Έκτοτε, η οικονομία έχει παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης, που παρέμεναν κρυμμένα στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας του Obama. Από τον Αύγουστο, το ποσοστό ανεργίας διαγράφει πτωτική τροχιά -από το 9,1% έως το 8,3% που βρίσκεται σήμερα. Εάν η τάση συνεχιστεί, ο Obama θα μπορεί να προσβλέπει σε ανεργία περίπου 7% την ημέρα των εκλογών.

Δεδομένων όμως των τελευταίων τριών ετών απογοητευτικών ρυθμών ανάπτυξης, το «εάν» αποκτά άλλη σημασία. Ο Krueger φαίνεται να «παίζει» εκ του ασφαλούς, τοποθετώντας το ποσοστό ανεργίας κοντά στο 8% έως το Νοέμβριο.

Η ανεργία κάθε άλλο παρά προβλέψιμη μπορεί να είναι, για αυτό και οι σύμβουλοι του Obama έχουν προβεί στο παρελθόν σε λανθασμένες εκτιμήσεις.

Το Φεβρουάριο του 2009, όταν ο Obama παρουσίασε τον πρώτο προϋπολογισμό της θητείας του, η τότε πρόεδρος του συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου, Christina Romer είχε προβλέψει ότι η ανεργία θα κορυφωνόταν στο 8,1% το 2009, θα αιωρούνταν γύρω από το επίπεδο του 7,9% το 2010 και θα άρχιζε να υποχωρεί σταθερά τη διετία 2011-2012. Για πολλούς λόγους, οι προβλέψεις δεν επαληθεύτηκαν.

Η δημιουργία θέσεων απσχόλησης άρχισε να σταθεροποιείται μόλις τώρα. Ακόμη κι έτσι η κυβέρνηση παραμένει επιφυλακτική στις εκτιμήσεις της. Βάσει του προϋπολογισμού, η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% το 2012.

Εάν οι συνθήκες συνεχίσουν να βελτιώνονται ταχύτερα του αναμενόμενου, ο Obama θα μπορεί να συμμετέχει με μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα στις μελλοντικές συζητήσεις για περικοπές ή νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Από την άλλη, οι Ρεπουμπλικάνοι θα συνεχίσουν να τον κρίνουν για την αποτυχία του να συρρικνώσει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, όπως υποσχέθηκε. Στο πρώτο του προϋπολογισμό το 2009, ο Obama είχε δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα κατά 50% στην πρώτη θητεία του. Τότε το έλλειμμα διαμορφωνόταν στα 1,3 τρισ. δολάρια –όπου περίπου βρίσκεται και σήμερα.

Για το 2012, ο προϋπολογισμός τοποθετεί το έλλειμμα στα 1,33 τρισ. δολάρια (8,5% του ΑΕΠ). Ο Obama υποσχέθηκε να το φέρει πίσω στα επίπεδα των 900 δισ. δολαρίων (5,5% του ΑΕΠ) το 2013.

Η σημερινή μορφή του προϋπολογισμού δεν θα είναι η τελική που θα εγκριθεί από το Κογκρέσο, αν ποτέ εγκριθεί κάποια. Σε ένα έτος εκλογών, ούτε οι Δημοκρατικοί αλλά ούτε και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κίνητρο να… προϋπολογίσουν.

Σχόλιο: Οι σωστές προβλέψεις, γίνονται από τα σωστά όντα. Η Αμερικανική οικονομία με βάσει το δικό μου σκεπτικό βαδίζει σωστά, αλλά θα πρέπει να γίνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις.
Το 2008 η Αμερική θύμιζε χώρα μπανανιας. Χρεοκόπησε η Lehman Brothers και όλοι πήγαν στα κάγκελα και επικράτησε πανικός.
Δεν μπορούσε να αντέξει ούτε μια χρεοκοπία. Αίσχος.
Η Αμερικανική οικονομία χρειάζεται σοβαρές μεταρρυθμίσεις.
Η Αμερική θα σώσει τον Κόσμο, όχι η Κίνα.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1412553

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο κοινό νόμισμα καταγγέλλοντας παράλληλα ως απαράδεκτες τις πολιτικές που εφάρμοσε η χώρα μας και δικαιολογώντας τα μέτρα τιμωρίας που μας επιβάλει η Ε.Ε, μεταδίδει το Proto Thema.

«Η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η Ελλάδα μπορεί να αγγίζει την υπερβολή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν οι χειρότερες της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μόντι.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1411877

Των Christopher Emsden and Giada Zampano

ΡΩΜΗ (Dow Jones) – Η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε απότομα το τέταρτο τρίμηνο, υποχωρώντας 0,7% από το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας Istat.

Το προκαταρκτικό μέγεθος, προσαρμοσμένα για εποχιακούς παράγοντες και για τον αριθμό των εργάσιμων ημερών, ήταν χειρότερο από την υποχώρηση του 0,4% που περίμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswire.

Όπως αναμένονταν, η Ιταλία εισήλθε σε τεχνική ύφεση. Το γ΄ τρίμηνο το ΑΕΠ υποχώρησε 0,2% από το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η Istat, αναθεωρώντας καθοδικά το μέγεθος από την αρχική εκτίμηση για πτώση 0,1%.

Η οικονομία της Ιταλίας αναπτύχθηκε κατά 0,4% για το σύνολο του 2011, όπως ανακοίνωσε η Istat. Το δ΄ τρίμηνο το ΑΕΠ υποχώρησε 0,5% από την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι το ιταλικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί περαιτέρω στις αρχές του 2012 καθώς τα μέτρα λιτότητας περιορίζουν την εγχώρια ζήτηση και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας περιορίζει τις δυνατότητες η ανάπτυξη να οδηγηθεί από τις εξαγωγές.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι περιμένει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να συρρικνωθεί 2,2% αυτό το έτος. Η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει συρρίκνωση μεταξύ 0,4% και 0,5%.

Η μεγάλη υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ιταλία στα τέλη του 2011 ταιριάζει με τις αδύναμες επιδόσεις που εμφάνισαν και άλλες χώρες της περιφέρειας. Ωστόσο, Γερμανία και Γαλλία εμφάνισαν καλύτερη από την αναμενόμενη δραστηριότητα το τελευταίο τρίμηνο. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης ανακοινώνονται στις 1000 GMT.

© Dow Jones Newswires

4444
http://www.capital.gr/news.asp?id=1411937

Συρρικνώθηκε κατά 0,3% το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το δ΄ τρίμηνο του 2011σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Υπενθυμίζεται ότι το γ΄ τρίμηνο είχε καταγραφεί οριακή ανάπτυξη 0,1%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Ήταν η πρώτη συρρίκνωση του ΑΕΠ από το β΄ τρίμηνο του 2009 όταν είχε σημειωθεί μικρή πτώση του ΑΕΠ κατά 0,2%.

Συνολικά εννέα κράτη μέλη γνώρισαν υποχώρηση του ΑΕΠ με τα πέντε να εισέρχονται σε τεχνική ύφεση (Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα, Πορτογαλία).

Σε επίπεδο Ε.Ε. τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 0,3% το δ΄ τρίμηνο.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 το εποχιακά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7% στην Ευρωζώνη και κατά 0,9% στην Ε.Ε. των 27.

Τέλος για το σύνολο του 2011 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% στην Ευρωζώνη και κατά 1,6% στην Ε.Ε.

Advertisements

Posted February 16, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: