Welcome …. Cash Greeks….   Leave a comment

Welcome …. Cash Greeks….

22/02/2012

4444

Αυτού του είδους τα γραφικά είναι πολύ ενδιαφέροντα.
Με βάση αυτό που βλέπουμε, το πρώτο συμπέρασμα είναι, ότι δυο είναι βασικές αγορές, Κίνα και η Αμερική.
Οι υπόλοιπες είναι μικρές σε σχέση με τις δυο αυτές.
Ποια πρέπει να είναι η στρατηγική της εταιρείας;
Η απάντηση δεν είναι τόσο εύκολη. Εδώ μας χρειάζονται και άλλου είδους γραφικά.
Το καθεστώς στην Αμερική και της Κίνας είναι τελείως διαφορετικό. Η νομοθεσία δηλαδή.
Μια σίγουρη στρατηγική, είναι να αυξήσει τα έσοδα International καθώς θα εμβαθύνει στην “κουλτούρα” της αγοράς μιας χώρας.
Όταν είσαι πολυεθνική εταιρεία, όλες οι αγορές είναι σημαντικές. Είναι ζήτημα ισορροπίας.

Αν η Κίνα κλείσει τα σύνορα της, τι θα κάνει η YUM; ή αν βάλει πρόστιμα ή δασμούς ή κάνει μια εθνικοποίηση;
Θα μου πεις πολύ μακριά δε το πας; Με βάση την ευφυΐα που έχω, μπορώ να το πάω ακόμα ποιο μακριά, αναζητώντας την οικονομική ισορροπία….

Εάν επιδοτήσει υπογείως μια Κινέζικη εταιρεία;
Θα σας φέρω ένα παράδειγμα: η Ελλάδα είναι μια μικρή αγορά, αλλά σαφώς είναι μια ανοιχτή αγορά για πίτσες και τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Στην Ιαπωνία, τι πωλήσεις κάνει; Η Ιαπωνία έχει πληθυσμό πάνω από 100 εκατομμύρια και το κατακεφαλην εισόδημα είναι ποιο μεγάλο από της Κίνας.
Στο Βιετνάμ; που και αυτό έχει πάνω από 100 εκατομμύρια πληθυσμό.
Η YUM έχει πολύ δρόμο ακόμα για να απογειωθεί.

4444

4444

Η οικονομία είναι απλή υπόθεση αναγνώστη, στο έχω γράψει πολλές φορές.
Διάβασε λοιπόν.
Πριν από την συμφωνία μιλούσαν για 120% το Δημόσιο Χρέος το 2020 και τώρα μιλούν για 120,5%.
Όταν μιλάμε για εκατοντάδες δις, τα δεκαδικά παίζουν ρόλο. Κάθε δεκαδικό αντιστοιχεί σε δις. Σκέψου ότι για να βρουν 2 – 3 δις κόβουν συντάξεις και μισθούς και βυθίζουν την χώρα στην Ύφεση.
Τις μαλακίες που λέει ο Βαγγελας, από τους χειρότερους υπουργούς οικονομικών, μη τις λαμβάνεις υπόψη σου.
Η συμφωνία είναι άσχημη. Σε πήγε ένα βήμα ακόμα ποιο βαθιά στην μαύρη τρύπα του ευρώ.
Το ενδιαφέρον είναι τι λέγεται ανεπίσημα, που όλοι μιλούσαν για χρέος στο 129% το 2020. Τώρα δε ξέρω ποια αναπροσαρμογή έγινε.
Κατάλαβες αναγνώστη;

Τα Φιλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι για να δώσουν χρήμα οι Φινλανδοί πήραν εγγυήσεις.
Τα ελληνικά ΜΜΕ του μνημονίου δε λένε τίποτα.
Νεοέλληνα, όσο παραμένεις στο Ευρώ θα κλαις κάθε μέρα και θα πονάς. Φύγε να σωθείς.
Είναι δυνατόν να πιστεύεις τους Άχρηστους, που ληστεύουν το Δημόσιο Χρήμα και περιουσία και βγάζουν τα λεφτά τους έξω;
Βγες από το Ευρώ για να σωθείς νεοέλληνα. Από το 2009 μέχρι σήμερα, οι κατακτητές καίνε την ελληνικη Γη και Οικονομία.
Να πω στους Φινλανδούς, ότι δεν αναγνωρίζω καμία εγγύηση που δίνει ο Βαγγελας και ο υπάλληλος σας ο Παπαδημος.
Όταν πάρουμε την εξουσία, όλα αυτά θα τα σκίσουμε.
Από το 2009 μέχρι σήμερα πόσο χρόνο σας έχει δώσει η Ελλάδα, καθηκια; Πως το είπε ο Σοιμπλε; σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Καθαρές κουβέντες.
Τι εγγυήσεις ζητάς Φιλανδε; Εμείς πρέπει να ζητήσουμε, όχι εσείς. Δεν είναι όλοι δωσιλογοι στην Ελλάδα, ούτε χαζοί και ανίκανοι.
Οι Νεοέλληνες πεθαίνουν για να ζήσεις εσύ Φιλανδε, κατάλαβες; Τα φύκια αλλού.

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/666.html

Στο 66,6% τίθεται το όριο για την ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης στα ελληνικά ομόλογα, με την οποία το «κούρεμα» θα γίνει υποχρεωτικό για όλους τους ομολογιούχους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.

Όπως επισημαίνεται στην…αιτιολογική έκθεση, το δημόσιο χρέος ανήλθε στα 299 δισ. ευρώ το 2009 (129,3% του ΑΕΠ), αυξήθηκε στα 329 δις το 2010 (144,9% του ΑΕΠ), ενώ το 2011, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έφθασε τα 368 δις ευρώ ή το 169% του ΑΕΠ.

«Στην περίπτωση που η Ελλάδα αδυνατούσε να συνεχίσει πληρωμές (σ.σ. για το χρέος), οι πιστωτές θα έχαναν σχεδόν το συνολικό μέρος, αν όχι όλη την αξία των επενδύσεων τους», αναφέρεται.

«Οι αποφάσεις ενισχυμένης πλειοψηφίας συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου όλων των επιλέξιμων τίτλων», τονίζεται, «δεσμεύουν το σύνολο των κατόχων των επιλέξιμων τίτλων και εφαρμόζονται σε όλους τους επιλέξιμους τίτλους».

Αυτό σημαίνει ότι από το «κούρεμα» δεν εξαιρείται κανείς (φυσικά πρόσωπα, ασφαλιστικά ταμεία , φαρμακευτικές κ.ά), αν και όπως είπε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος για τα φυσικά πρόσωπα θα βρεθεί κάποιος τρόπος για να «προστατευθούν με ειδικούς μηχανισμούς.

Για τα ασφαλιστικά ταμεία η κυβέρνηση έχει πει ότι θα συσταθεί το Ταμείο Στήριξης των ταμείων, με την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων ώστε να καλυφθούν (εν μέρει ή συνολικά θα φανεί) από το κούρεμα 53,5% σε ομόλογα ύψους 25 δις ευρώ, περίπου, που κατέχουν…
NEA.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/k_22.html

Χιλιάδες επενδυτές, που είναι κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, θα χάσουν τις οικονομίες τους. Πρόκειται για 11.000 φυσικά πρόσωπα. Η συνολική αξία των τίτλων τους υπολογίζεται σε 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Το «κούρεμα» θα γίνει με την υλοποίηση του PSI. Το γεγονός…πιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο

«Κουρεύονται» και τα ομόλογα των πολιτών. Το επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι σε δεύτερη φάση «θα προστατευθούν με ειδικούς μηχανισμούς».

Το βέβαιο είναι πως με την υλοποίηση του PSI θα «κουρευτούν» τα ομόλογα 11.000 φυσικών προσώπων, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται από τραπεζικά στελέχη σε 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες επενδυτές θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεών τους.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει αγοράσει ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ύψους 200.000 ευρώ, με «κούρεμα» 53,5% χάνει 107.000 ευρώ από τίτλους που όταν αγοράστηκαν ήταν χαμηλού ρίσκου. Αφού ολοκληρωθούν οι ανταλλαγές των ομολόγων, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε αποζημίωση μερίδας των ομολογιούχων.

«Kούρεμα» και στα ομόλογα των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλυφθούν οι απώλειες όσων έχουν επενδύσει έως 100.000 ευρώ σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, πιθανότατα με τη διάθεση νέων ομολόγων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το σύνολο των 11.000 φυσικών προσώπων που έχουν τοποθετηθεί σε ελληνικά ομόλογα τα 9.500 έχουν επενδύσει λιγότερα από 100.000 ευρώ κατ΄ άτομο.

Επίσης, για να δοθεί αποζημίωση, θα εξεταστεί και αν τα ομόλογα έχουν αγοραστεί στην ονομαστική τους τιμή ή σε χαμηλότερη τιμή από τη δευτερογενή αγορά τίτλων.

Ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς χθες για το θέμα, ανέφερε ότι στο «κούρεμα» θα συμπεριληφθούν τα φυσικά πρόσωπα. Ωστόσο προσέθεσε ότι θα υπάρξει εκ των υστέρων στήριξη και προστασία για όσους κριθεί απαραίτητο.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η τρόικα δεν αποδέχθηκε την εξαίρεση από το PSI οποιουδήποτε ιδιώτη πιστωτή. Προς την κατεύθυνση αυτή θα «κουρευτούν» και τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις ΔΕΚΟ με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Εξάλλου «υπάρχει πραγματική ασπίδα για τις ελληνικές τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Τόνισε πως είναι «σταθερό, αξιόπιστο και απολύτως εγγυημένο», ενώ κάλεσε για άλλη μια φορά τους καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες.

«Πρέπει να γίνει ένα κίνημα επιστροφής των καταθέσεων», σημείωσε ο υπουργός και προσέθεσε παράλληλα ότι είναι πιθανό να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί το σύνολο των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το ποσό αυτό υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ και το ύψος που θα χρησιμοποιηθεί θα εξαρτηθεί και από την έκθεση της BlackRock για τις τράπεζες.

«Υπάρχει ένα πολύ θετικό μήνυμα για τις τράπεζες λόγω του μηχανισμού για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Υπάρχει πραγματική ασπίδα για τις ελληνικές τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Κώστας Τσαχάκης – Εφη Καραγεώργου

4444

4444

Σήμερα ο Χατζινικολας έγλυφε τον Ανδρέα Ψυχάρη, τον γιο του Σταυρακα σε Live Show. Μιλάμε καθώς ήμουν ξαπλωμένος και άκουγα αυτό το αισθησιακό γλείψιμο και την παρουσίαση του βιογραφικού, πρέπει να ομολογήσω ότι μου “σηκώθηκε”.
Οι μεγαλοδημοσιογραφοι πρέπει να ξέρετε ότι έχουν κρυφά χαρίσματα.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_2384.html

“Και εγώ τα ίδια τράβηξα”, είπε για τον υιό (και ουχί για τον ιό – Ψυχάρη-, γιατί αν ήταν ιός, θα ήταν διαβόλου κάλτσα κι όχι ένας καλομαθημένος Μπουλης, με πιάνο και γαλλικά, που πατιναρει πάνω στο “ρο”).
” Και μένα όταν ήθελαν να με πολεμήσουν , λέγαν πως είμαι γιος του – βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού- Παναγιώτη Χατζηνικολαου”.
Μέχρι εδώ καλά. Αλλά η συνέχεια σήκωσε τη τρίχα της κεφαλής και όχι μόνο, όλων όσων ξέρουν τον Χατζηνικολαου, παιδιόθεν.
“Και αυτό μου στοίχισε. Χρειάστηκα περισσότερο χρονο και κόπο από.. άλλους συναδέλφους , για να προχωρήσω στη καριέρα μου” .
Ε, Νίκο!
Όταν ο μακαρίτης Ευάγγελος Αβέρωφ σου έδωσε την αποκλειστική συνέντευξη, είχε θαμπωθει από το δημοσιογραφικό σου μέγεθος – και μάλιστα στο ξεκίνημα σου – και δεν είχε επηρρεαστει από το γεγονός ότι ήσουν γιος του βουλευτή του κόμματος του ?
Ένα το κρατούμενο.
Το δε βραβείο του ιδρύματος Μποτση – στο ΔΣ του οποίου έλυνε και έδενε τότε ο Σταύρος Ψυχάρης – σου δόθηκε αν και πολύ νέος (είχες δεν είχες 2 , 3 χρόνια στη δουλειά ) επειδή εντυπωσιάστηκαν , ιδιαιτέρως ο κυνικός Ψυχάρης, από την δημοσιογραφική σου επιτυχία ?
Όταν μάλιστα δημοσιογραφαρες της εποχής, όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος , Γιώργος Βότσης, Γιάννης Δημαράς και άλλοι, έβλεπαν αυτό το βραβείο με κυαλια απο μακριά (και κάποιοι δεν το πήραν ποτέ, εξαιρουμένου του Βότση που το συντηρητικό συμβούλιο του ιδρύματος του το δώσε αργότερα, για να χει το άλλοθι της αντικειμενικότητας)?
Ε, Νίκο!…

Κίμων Αθηναίος

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_1121.html

Επιστολή του Πέτρου Κωστόπουλου

Φτάνει μια μέρα, στη ζωή κάθε άντρα, η στιγμή του απολογισμού. Τώρα είναι η δική μου.

Είναι πια προφανές ότι η ΙΜΑΚΟ δεν μπορεί να συνεχίσει κατ’ οποιονδήποτε τρόπο να λειτουργεί όπως συνέβαινε επί 17 συναπτά έτη. Αυτό σημαίνει ότι … εγώ απέτυχα -έστω κι αν οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του Τύπου είναι….“δολοφονικές”.

Ο τζίρος των περιοδικών έχει πέσει μέσα σε τέσσερα χρόνια από 70% έως 90% ενώ στα ραδιόφωνα οι ζημιές αγγίζουν το 60%. Από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση προσπάθησα με όλους τους τρόπους να κρατήσω την ΙΜΑΚΟ ζωντανή. Ακόμα και στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η εξέλιξη στην οικονομία και ειδικά στον Τύπο θα ήταν τόσο άσχημη, τόσο άγρια. Επί τέσσερα συναπτά έτη προσπάθησα με όλους τους τρόπους να κρατήσω ζωντανό το μαγαζί επενδύοντας ότι είχα και δεν είχα σε ψυχικό, σωματικό και οικονομικό δυναμικό. Διαψεύστηκα.

Στην προσπάθεια μου αυτή επένδυσα ότι είχα και δεν είχα σε κινητό ή ρευστό στην εταιρεία. Τη γέννησα και ο θάνατός της σήμερα ισοδυναμεί με το θάνατο ενός παιδιού μου. Με το θάνατο του μέλλοντός μου. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η ανθρωποφαγία που ειφίσταμαι αυτές τις ημέρες έχει τις ρίζες της σε άλλες αιτίες. Όλα όσα διαβάζω πια ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Όταν φτάνουμε στο σημείο να υποθέσουμε ότι το ΚΛΙΚ ή το Nitro, δύο και μόνο περιοδικά, είναι αυτά που προκάλεσαν την καθίζηση της χώρας, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις μεταμορφωθεί στο εξιλαστήριο θύμα μιας στρεβλής κατάστασης!

Δεν ήταν οι Υπουργοί Οικονομικών που μιλούσαν για το χρηματιστήριο, δεν ήταν οι τραπεζίτες που διέβλεπαν μια διαρκή άνοδο, δεν ήταν οι οικονομικές εφημερίδες που πόνταραν σε ψόφια «γκανιάν», δεν ήταν τα μεγάλα συγκροτήματα των οποίων οι ναυαρχίδες πόνταραν στη διαρκή ανάπτυξη και στο διαρκές κέρδος. Δεν θέλω να αποποιηθώ των ευθυνών μου, αλλά θεωρώ αστείο να υποθέσει κανείς ότι την καταναλωτική, τη χρηματιστηριακή και την επενδυτική Ελλάδα την καθόριζε ένα και μόνο περιοδικό του «βλάχου» Κωστόπουλου! Θα ήταν εντυπωσιακό να διαθέτουν τόση δύναμη τα προϊόντα μου, αλλά οι αναγνώστες μου έχω την αίσθηση, αγαπητοί, ότι δεν φτάνουν ούτε για τα κόλυβα σε μια χώρα 10.000.000 ανθρώπων. Δεν λέω, βέβαια, άλλα συγκροτήματα προμοτάριζαν το «lifestyle» Porsche, Franck Muller και Hermes, αλλά να με συγχωράτε δεν ήμουν εγώ αυτός. Το «ΚΛΙΚ» στα ντουζένια του θεωρούταν ένα προϊόν του ελληνικού περιθωρίου. Οι παλιότεροι θα το θυμούνται καλά.

Το 1995 έπειτα από μια διαφωνία με το αφεντικό μου, τον Άρη Τερζόπουλο, αποφάσισα με «συμπαίκτες» τους επιχειρηματίες κ. Μαρινόπουλο και Ιωάννου να δημιουργήσουμε την ΙΜΑΚΟ. Ο καθένας μας κατείχε το 33% και όχι δεν μας βοήθησε το ΠΑΣΟΚ όπως διατείνονται κάποιοι κρετίνοι εδώ και χρόνια. Διότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν αποκλειστικά για τον mainstream πολιτικό Τύπο (ενίοτε και τον περιθωριακό), οποίος έφτιαχνε τα πρωτοσέλιδα στα περίπτερα.

Είμαι περήφανος (και σίγουρα αρκετά μαλάκας) που ποτέ δεν πήρα παρά πενταροδεκάρες από τις κρατικές διαφημίσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όπως όλος ο περιοδικός τύπος και όλα τα μουσικά ραδιόφωνα. Κάμποσες εφημερίδες της πλάκας που καρπώνονταν 50 φορές περισσότερα από την κρατική διαφήμιση απ’ ότι ένα συγκρότημα με 1.500.000 αναγνώστες ή ακροατές. Αλλωστε αυτά περιέχονται σε διαρκείς διαμαρτυρίες τόσο των μουσικών ραδιοφώνων όσο και των περιοδικών όχι μόνο των δικών μου, αλλά του συνόλου της Ελλάδας. Οι συνάδερφοι ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάω και ας έχουν σωπάσει πια. Η διαπλοκή διαδραματιζόταν στους τίτλους που κρέμονταν στα περίπτερα.

Για να επιστρέψω, όμως, στο κυρίως θέμα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι προκειμένου να επιβιώσει η ΙΜΑΚΟ προσέφερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια όλη την ακίνητη και κινητή περιουσία μου ακόμα και αυτή που αποκτήθηκε πριν καν ιδρύσω την ΙΜΑΚΟ.

Μιλάω για 32 χρόνια δουλειάς, τα οποία εκποιήθηκαν είτε με χρέη σε τράπεζες με αντίτιμο την ακίνητη περιουσία, είτε με απ’ ευθείας καταθέσεις οχι μόνο δικές μου αλλά και συγγενικών μου προσώπων. Νομίζω ότι λίγοι επιχειρηματίες σε αυτό τον τόπο μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο. Ότι δηλαδή έβαλαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να ζήσει το μαγαζί τους. Τα λέω όλα αυτά επειδή εσχάτως διαβάζω «τέρατα» και διαπιστώνω έναν αδιανόητο κανιβαλισμό εις βάρους μου. Καλώ τον οποιονδήποτε να του παρέχω οποιαδήποτε διευκόλυνση να διαπιστώσει το αληθές των λεγομένων μου. Ας έρθει ακόμα και ο ανώνυμος κομπλεξικός ενός blog που στο βωμό της ανέξοδης λασπολογίας ικανοποιεί τα πιο άγρια ένστικτά του.

Η οικονομική πολιτική που ακολουθησαν τα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), τα τελευταία χρόνια, διέλυσαν την οικονομική ζωή της Ελλάδας πνίγοντας τα εισοδήματα των μικρομεσαίων στρωμάτων. Αποτέλεσμα; Οδήγησαν τον Τύπο όχι απλώς σε κρίση αλλά σε κραχ, σαν και αυτό της Αμερικής της δεκαετίας του ‘30. Μάλιστα θαυμάζω τους συναδέρφους και ανταγωνιστές μου που κρατιούνται ακόμα ζωντανοί, αλλά είμαι περίεργος να δω για πόσο θα αντέξουν τελικά.

Το λέω με πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου. Διότι, είχαμε παράλογους, απίστευτους για τους κανονικούς εργαζόμενους μισθούς και τεράστιο προσωπικό για αυτό που μπορούσαμε να παράγουμε. Ναι, ήταν μια φούσκα.

Έχετε δίκιο. Η έκρηξη των media στη δεκαετία του ’90 οδήγησε σε σχιζοφρενικά κόστη όλους μας. Η ΙΜΑΚΟ έφτασε να έχει 550 υπαλλήλους και μισθολόγιο 15 εκ. ευρώ το χρόνο! Και μιλάμε για μια μικρομεσαία εταιρεία…
Αποδείχθηκε τελικά ότι η πραγματικότητα ήταν πιο σκληρή. Με το που έσκασε η κρίση το πρώτο πράγμα που έκοψε κάθε επιχείρηση ήταν η διαφήμιση ενώ πολλοί συμπατριώτες μας έκοψαν τα περιοδικά γιατί τα δύο και τα τρία ευρώ κατέληξαν να είναι πολυτέλεια. Φυσικά είχαμε και εμείς ευθύνες. Ως ύλη μιλάω…

Παρόλα αυτά αισθάνομαι πραγματικά περήφανος που διέθεσα ότι είχα και δεν είχα για την επιβίωση της ΙΜΑΚΟ. Πολλοί μου έλεγαν ότι είμαι μαλάκας αλλά προτίμησα να ακολουθήσω αυτούς που μου έλεγαν βάλ’ τα όλα, κέρδισε χρόνο όλα μπορεί να γυρίσουν. Δεν γύρισε τίποτα. Αντιθέτως το 2012 ξεκίνησε με εισπράξεις που δεν έφταναν ούτε στο 15% των εισπράξεων του 2009! Και δεν ήταν μόνο αυτό.

Στην ΙΜΑΚΟ οφείλονται από πελάτες 7-8 εκ. ευρώ. Από ανθρώπους που δεν πλήρωσαν όσα όφειλαν, ποσό περίπου ίσο με αυτό που οφείλει σήμερα η ΙΜΑΚΟ στους πελάτες της. Ουδείς φυσικά ασχολήθηκε με αυτούς που μας εβαλαν τα φέσια γιατί προφανώς τα ονόματά τους δεν πουλούσαν στον Τύπο. Έτσι γίνεται πάντα. Ο γνωστός μαλάκας την πληρώνει. Οι ανώνυμοι αναφέρονται ως οι «καημένοι» που τους έπληξε η κρίση.

Επίσης, μεγάλη κουβέντα γίνεται για το αν το τέλος της ΙΜΑΚΟ οφείλεται στο τέλος του «lifestyle». Πολύ διασκεδαστικό το βρίσκω. Αν η Ελευθεροτυπία, το ALTER, ο «Κόσμος του Επενδυτή» και δεν ξέρω εγώ τι άλλο που προηγήθηκε ήταν lifestyle, τότε είμαι πολύ χαρούμενος για την επιρροή που είχα. Δυστυχώς όμως αυτά είναι γελοιότητες κάποιων κομπλεξικών ανθρώπων οι οποίοι δεν ενδιαφέρθηκαν για το lifestyle που οι ίδιοι ζούσαν, αλλά αντιθέτως ενδιαφέρθηκαν για τον μαλάκα, τον παλιάνθρωπο «βλάχο» που ήρθε από το Βόλο και έφτιαξε ξαφνικά συγκρότημα Τύπου. Με τρώει το χέρι μου, αλλά δεν θα γράψω για το ποιοι έχουν Porsche και τις κυκλοφορούν. Ή τέλος πάντων ποιοι σας δουλεύουν ψιλό γαζί με πρόσκαιρες ηθικολογίες. Το σίγουρο είναι ότι το δαιμονοποημένο «lifestyle» δεν μπορούσε να συμμετάσχει στη διπλοκή. Άντε το πολύ, πολύ να είχε πρώτο τραπέζι πίστα σε καμιά Βίσση και κανένα Ρουβά και να μην πλήρωνε τίποτα στο τέλος. Κι αυτό γιατί είτε το χάριζε ο καλλιτέχνης, είτε ο μαγαζάτορας που διαφημιζόταν δωρεάν στα έντυπα του εκάστοτε εκδότη. Δεν κάνει πολύ φθηνό για διαπλοκή; Βέβαια παρότι δημιούργησα τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς που παίζουν από βαριά λαϊκά μέχρι hip hop, συν, αν θυμάμαι καλά, 16 περιοδικά σαν και αυτά που έχει ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, ο Λυμπέρης ή ο Φιλιππόπουλο, στο τέλος της μέρας ο υπεύθυνος της κατάστασης είμαι εγώ. Τι να πω. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Νιονιό εννοώ…

Τον τελευταίο καιρό προσπάθησαν να εκποιήσω όσο, όσο -μέσα στην ανάγκη και την κρίση- περουσιακά στοιχεία στα οποία ο νόμος μου επέβαλλε να πληρώσω το αντίτιμο απ’ ευθείας στους εργαζομένους. Δαπάνησα εκατοντάδες ώρες για να κλείσω συμφωνίες έτσι ώστε να καλυφθεί το προσωπικό -όλοι αυτοί που δούλεψα μαζί τους. Όχι μόνο με αποζημιώσεις, αλλά και με νέες δουλειές, νέες θέσεις εργασίας σε άλλα γκρουπ. Έχουν ήδη γραφτεί στον Τύπο τα περισσότερα. Δυστυχώς τα «κοράκια» πρόλαβαν δικαστικά να ανασχέσουν αυτές τις αποφάσεις. Έφτασαν στο σημείο να μπουκάρουν για να πάρουν ότι υπήρχε κινητό και ακίνητο μέσα στο μαγαζί αγνοώντας στην πραγματικότητα ότι οποιαδήποτε εκποίηση περουσιακού στοιχείου της ΙΜΑΚΟ έπρεπε να πάει στους εργαζομένους και αν περίσσευε κάτι σε άλλους μιας και έχω ικανοποιήσει πλήρως τις υποχρεώσεις της ΙΜΑΚΟ προς το δημόσιο.

Αυτό που έχω να δηλώσω πια είναι ότι, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μέσα στην περιδίνηση της κρίσης, κατά βάση αισθάνομαι υπεύθυνος μόνο στους συνεργάτες μου. Τους ανθρώπους που δούλεψαν για να κρατήσουν την εταιρεία ζωντανή. Σε αυτούς που συμπαράσταθηκαν στις δυσκολότερες στιγμές της ΙΜΑΚΟ και έδωσαν ότι μπορούσαν για να μείνει το μαγαζί ανοιχτό. Οι εταρείες Τύπου στηρίζονται στους ανθρώπους τους, όχι αναγκαστικά σε όλους αλλά στους περισσότερους από αυτούς. Έστω κι αν η ΙΜΑΚΟ, όπως και εγώ προσωπικά, έχει πέσει ουκ ολίγες φορές θύμα «συνεργατών» που επωφελήθηκαν τα μέγιστα -για να το πω ευγενικά. Όμως ακόμα και αυτό είναι αποκελιστικά δική μου ευθύνη. Δική μου αποτυχία. Το να θέλεις να είσαι δημιουργικός δεν σου επιτρέπει σε καμία περίπτωση σαν επιχειρηματία να αγνοήσεις το καθημερινό οικονομικό γίγνεσθαι. Ας πούμε οι φωτογραφήσεις που κόστιζαν 3,5 εκ. ευρώ το χρόνο κοστίζουν σήμερα 500.000 ευρώ! Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για αυτό. Κανέναν πέρα από τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι έκανα μια σειρά «ανακαλύψεων» που βοήθησαν πολύ κόσμο να μπει σε αυτή τη δουλειά, όμως, σε καμιά περίπτωση και δεν ζητάω από κανέναν να με συγχωρήσει για το ότι οικονομικά δεν τα κατάφερα, έστω κι αν η κρίση την οποία ζούμε θα φέρει σε αδιέξοδο το 70% των media στη χώρα μας.

Εκείνο που θέλω να πω για να κλείσω αυτό το κείμενο είναι ότι θέλω να προσφέρω στους εργαζομένους οποιονδήποτε τίτλο περιοδικού μπορεί να πωληθεί και οποιοδήποτε κινητό ή ακίνητο στοιχείο το οποίο μπορεί να τους αποφέρει αποζήμιωση για όλα όσα έχουν προσφέρει στην εταιρεία. Επίσης δηλώνω σε οποιοδήποτε τσογλάνι ισχυρίζεται ότι έχω λογαριασμούς στο εξωτερικό να το ψάξει, να το καταγγείλει και να το αναφέρει. Θα τον βοηθήσω να βρει την αλήθεια. Κουράστηκα να ακούω ψέματα και ασυναρτησίες.

Εγώ φαλήρισα προσωπικά. Δεν μου ανήκει τίποτα από αυτά που έχτισα έπειτα από 32 χρόνια δουλειάς. Ούτε σπίτια (ναι, μου τα παίρνουν), ούτε χρήματα. Δεν ψάχνω για κατανόηση γιατί ο Τύπος στην Ελλάδα έχει καταλήξει να είναι ανθρωποφαγικός. Αυτοί που χρωστάνε έξι μήνες στους εργαζομένους καταγγέλουν αυτούς που χρωστάνε τρεις. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα άλλο πέρα από το ότι λυπάμαι για το ότι δεν έχω καταφέρει μαζί με τα άλλα να ξεπληρώσω τους ανθρώπους που δούλευαν για μένα και πιστεύω ότι τα περουσιακά στοιχεία της εταρείας περισσεύουν για να γίνει αυτό. Δεν το χρωστάω μόνο σε αυτούς, αλλά και σε εμένα. Γιατί έμαθα ένα πράγμα από τον μακαρίτη τον πατέρα μου. Να είμαι αξιοπρεπής ακόμα και όταν όλοι θέλουν να με φάνε ζωντανό. Στη μνήμη του θα το παλέψω μέχρι τέλους.

Λένε συνήθως ότι δεν έχει σημασία αν πέσεις, σημασία έχει να μπορείς να ξανασηκωθείς. Ξέρω ότι αυτή είναι μια ωραία φράση, αλλά κομματάκι δύσκολη στην εφαρμογή της, ιδιαίτερα όταν ζεις σε καθεστώς κλινικής κατάθλιψης επί 12 μήνες. Όμως, αυτό είναι που θέλω να κάνω αυτή τη στιγμή αποζημιώνοντας όσους χάνουν από εμένα -χωρίς να σκέφτομαι αυτούς που μου έχουν κάνει τη ζημιά. Πλέον η μόνη δουλειά που έχω είναι αυτή της τηλεόρασης. Πριν βγω στον αέρα εδώ και 11 μήνες χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο μέσα στο καμαρίνι και μετά βγαίνω έξω χαζογελώντας. Κάποιοι το εκλαμβάνουν ως σταρχιδισμό. Δεν έχουν ιδέα τι νιώθω. Βλέπω μάλιστα ότι θέλουν να μου κόψουν και αυτή τη δουλειά, το μοναδικό πλέον εισόδημα για την οικογένεια και τα παιδιά μου. Αγνοούν ότι τα έσοδα από τις εκπομπές μου στον ALPHA πήγαν όλα στην ΙΜΑΚΟ. Ελέγξιμο και αυτό για όποιον θέλει.

Όμως, δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το συγκινησιακό, κλαψομούνικο στυλ που θα έλεγαν και τα φιλαράκια μου. Δεν μου πάει και δεν το έκανα ποτέ. Ξέρω θα ταλαιπωρηθώ για πολλά χρόνια, αλλά κάπου εδώ θα χρησιμοποιήσω τη χολιγουντιανή ατάκα ενός «λαϊκού» τύπου. «I’ll be back» έλεγε ο Άρνι, το ίδιο λέω και γω. Έτσι θέλω να πιστεύω. Μόνο που πια δεν θα είμαι τόσο αφελής…

Υ.Γ1: Για τον μαλάκα που έγραφε ότι έχω Bentley (σιγά μην έχω και ιδιωτικό αεροπλάνο), τι να πω… Ας έρθει να του τη χαρίσω.

Υ.Γ2: Αν ευχαριστώ κάποιον σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι τη γυναίκα μου που κάθεται σαν βράχος δίπλα μου. Όλοι σου λένε στα κρίσιμα ότι η υγεία μετράει και το να είμαστε καλά. Βέβαια όσοι ήταν στον Τιτανικό είχαν υγεία, τύχη δεν είχαν. Δεν γκρινιάζω, όμως, γιατί η ζωή μου φέρθηκε καλά. Μέχρι σήμερα… Άλλωστε, τι να πω εγώ όταν υπάρχουν πια πολλοί συνάνθρωποί μας που ζουν κάτω από το «μηδέν». Είναι η Ελλάδα του 2012. Κουράγιο…

Υ.Γ3: Πολύ διασκεδάζω με όλους αυτούς που για χρόνια δούλευαν στην ΙΜΑΚΟ, πληρωνόντουσαν πλουσιοπάροχα και φυσικά πριν από την ώρα τους και πλέον στάζουν χολή σε κάθε ευκαιρία. Είναι το καλύτερο μάθημα που μπορώ να πάρω για το μέλλον. Ειλικρινά τους ευχαριστώ.

Υ.Γ4: Πάτησα σχεδόν τα 60 αλλά επιμένω: Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Θα τα ξαναπούμε…….

Σχόλιο: Εγώ θα γράψω ότι ο Πέτρος έχει μέλλον. Κι επειδή όσες φορές το έχω γράψει αυτό, έπεσα μέσα. Κατά παράβαση της πραγματικότητας, ξέρω τι γράφω, σε αυτό το πεδίο προβλέψεων έχω διατηρήσει το 100%. Ο Πετρος εχει μελλον. Θα μαζέψει τα κομμάτια του και θα ξαναρχίσει από την αρχή.

4444

Το περιβόητο ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στον RealFM και στον Γιώργο Τραγκα, γιατί λέει την Μερκελ ξεκωλιάρα.
Η λέξη ξεκωλιάρα ακούγεται στα Ελληνικά ΜΜΕ πολύ συχνά. Αλλά πρόστιμα δεν πέφτουν.
Ο συνδυασμός των δυο λέξεων: Μερκελ και Ξεκωλιάρα, κάνει το ΕΣΡ να αντιδρά από τη χαύνωση μέσα στην οποία βρίσκεται.
Σαφώς και πρόκειται για πολιτική λογοκρισία. Το ΕΣΡ δρα ως εντολοδόχος των δοσίλογων.
Οι Έλληνες το έχουν καταλάβει.
Όταν πάρουμε την εξουσία, τα μέλη του ΕΣΡ θα πάνε στην φυλακή για συνεργασία με τον κατακτητή. Επειδή θα πάρουμε την εξουσία με εκλογές θα έχουμε την πολιτική νομιμότητα.

4444
Σήμερα οι γονείς μου έστειλαν χρήματα. Έτσι πήγα στην Λαϊκή.
Εκεί αγόρασα πατάτες από το Νευροκοπη 0,60 λεπτά το κιλό. Αγόρασα 1 ευρώ. Ρώτησα τον άνθρωπο που μου τις πούλησε, αν είναι όντως από το Νευροκοπη. Αλλά δεν είδα κάποια πιστοποίηση. Αυτός μπορεί να λέει ότι θέλει.
Πιστοποίηση Παραγωγού και προϊόντος. Το Α και το Ω για τον παραγωγό και τον Καταναλωτή.
Απλές οικονομικές αλήθειες.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_1659.html

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ…
Ο γιος Ψυχάρης ήταν ο χειρότερος πρόξενος που πέρασε από το Μόναχο. Με μεγάλη απόσταση από το δεύτερο χειρότερο λένε οι δικές μας πηγές. Τελείως αδιάφορος για τα θέματα των Ελλήνων, τσακώθηκε σχεδόν με όλους τους τοπικούς συλλόγους, διέλυσε…
το προξενείο με αλλαγές προσώπων και δεν εμφανιζόταν ούτε στις βασικές εκδηλώσεις. Για όποιον έχει απορίες μπορεί να ρωτήσει τους ανταποκριτές των Ελληνικών ΜΜΕ ή ομογενείς δημοσιογράφους που εργάζονταν εκείνη την περίοδο στο Μόναχο. Αρκεί να μην εργάζονται στο… ΔΟΛ! Θα επανέλθουμε για να μη νομίζουν ότι μασάμε κουτόχορτο. Αυτά όχι στο Fimotro των δημοσιογράφων και των ρεπόρτερς. Στους κάφρους των κομματικών blogs περνάνε. Σε εμάς όχι…
Fimotro
Σχόλιο: Ο Χατζινικολας το ξέρει ή ακολουθεί γραμμή Κουρή;  Ο Ανδρέας αν δεν ήταν γιος του κυρ Σταύρου, θα γινόταν ποτέ πρόξενος;

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/spiegel_22.html

Επίθεση κατά μέτωπο στον Αλέξη Τσίπρα έκανε το γερμανικό Spiegel σε δημοσίευμα που τον χαρακτηρίζει «πεισματάρη» (με αρνητική χροιά) και χωρίς πρόταση για έξοδο από την κρίση, επισημαίνοντας παράλληλα τονίζει ότι από τον αρχηγό…του ΣΥΝ απουσιάζει η αυτοκριτική.

«Ο Αλέξης Τσίπρας περπατά προς το βήμα με στυλ αλλά Έλβις. Ωστόσο, μόλις αρχίσει να μιλά χάνεται κάθε ίχνος νεότητας από το πρόσωπό του. “Οι ξένοι καρχαρίες που δανείζουν” έχουν ένα πράγμα στο νου τους, γαυγίζει (σ.σ.: !!!) στο μικρόφωνο: “την φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της χώρας”» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το οποίο στέκεται στην άνοδο της Αριστεράς στη χώρας μετά τα μέτρα λιτότητας στη χώρα.
Στη συνέχεια, το γερμανικό περιοδικό χαρακτηρίζει εμμέσως εκβιαστή τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς προσδοκά ότι η Ευρώπη «θα αναβάλλει ή θα σβήσει το ελληνικό χρέος από το φόβο της μετάδοσης της “νόσου” της χρεοκοπίας από ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα». «Όταν ο Τσίπρας μιλάει ακούγεται σαν το βουνό του χρέους να έχει πέσει στην Ελλάδα από απλή τύχη» καταλήγει το δημοσίευμα.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_7748.html

ΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ
Φοβερή η άποψη που εκφράζει ο Παπαχελάς που δεν υπογράφει το κύριο άρθρο της σημερινής Καθημερινής, αναλαμβάνει την ευθύνη όμως ως διευθυντής της εφημερίδας. «Αν η Ελλάδα ήταν μια κανονική χώρα με ένα κράτος που λειτουργεί, οι άμεσες εκλογές θα ήταν μια αναγκαία και ενδεχομένως σοφή λύση. Δεν είμαστε μια κανονική χώρα αυτήν τη στιγμή και το κράτος μας έχει… σταματήσει να λειτουργεί»! Δεν πρέπει δηλαδή να γίνουν εκλογές, γιατί η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα! Ούτε ο Σόιμπλε δεν λέει τέτοια πράγματα…

Σχόλιο: Ο Διαπλεκόμενος Παπαχελας έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Τα τανκς πότε θα τα βγάλεις; Παπαχελα σου συνιστώ να κάνεις μια έκκληση στην Μερκελ και στον Σοιμπλε να στείλουν μια Μεραρχία Παντσερ.
Αυτά διαβάζει ο Σοιμπλε και σου λέει, εγώ τι είπα ο καημένος; Εδώ ο Παπαχελας σε λίγο θα μας ζητήσει μεραρχιες παντσερ για να καταπνίξει την οργή των πολιτών. Ο Παπαχελας και όσοι είναι στον ίδιο κύκλο, είναι έτοιμοι να ασκήσουν βια. Ο Μητσοτάκης στην δίκη του εκπομπή δε το είπε;
Αυτά δεν είναι τυχαία.

21/02/2012

4444


4444

Ο Αντώνης ο Κομανετση είχε πει ότι στης 19/02/2012 θα έχουμε εκλογές, αλλά δεν είχαμε.
Οι άνθρωποι είναι για γέλια και για κλάματα.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να βγάλουν την Ελλάδα από την Οικονομική κρίση. Μόνο να την ληστέψουν.

Αν οι νεοέλληνες θέλουν να δουν φως, πρέπει να φύγουν από το Ευρώ και να βάλουν φυλακή όσους οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.

Δεν χρειάζεται να γράψω Μερκελ, ότι δεν αναγνωρίζω καμία συνθήκη. Αυτοί που διαπραγματεύονται τόσο σοβαρά θέματα, δε τους ψήφισε κανένας.
Αυτό είναι και το πρόβλημα σου Μερκελ. Και είναι σοβαρό πρόβλημα.

Ο Βαγγελας ένας από τους χειρότερους υπουργούς οικονομικών και ένας υπάλληλος, ο παπαδημος και διάφορα γιουσουφάκια όπως ο Γεωργιάδης, προσπαθούν να θάψουν ζωντανούς τους νεοέλληνες. Φρικτός θάνατος. Να σε θάβουν ζωντανό.
Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι κάποιοι ψηφίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτά βλέπει ο Σοιμπελ και σου λέει, αν αυτοί είναι μαλάκες, εγώ γιατί να γίνω. Σωστός ο Σοιμπελ.
Νεοέλληνα μη βρίζεις τον Σοιμπελ, όταν έχεις Παπαδημο, Παπανδρέου, Σαμαρά, Βαγγελα, Παπακωνσταντινου και ένα σωρό άλλους, που ασκούν ακόμα εξουσία.
Ο Σοιμπελ μια χαρά κάνει την δουλεία του, εσύ νεοέλληνα δε την κάνεις.
Είναι σαφές ότι ο Γεωργάκης ο Παπανδρέου, δεν έκανε διαπραγματεύσεις για το πρώτο μνημόνιο που σου έχωσε στον Κω…..ο νεοέλληνα. Ούτε μετά έγιναν.
Εγώ ζήτησα εκλογές από το 2010 νεοέλληνα μαλάκα. Την είχα δει την δουλειά, αλλά εσύ όχι. Είσαι αργόστροφος νεοέλληνα, πρέπει να το παραδεχτείς.

Δεν αναγνωρίζω Αγγέλα Μερκελ καμία συμφωνία. Αυτό κράτησε να το έχεις, γιατί θα έρθεις να μου πεις γιατί, κι εγώ θα σου πω: να ο βαγγελας, να ο Παπαδημος, να ο Παπανδρέου, να ο Γεωργιάδης να όλοι οι δωσιλογοι, από αυτούς να ζητήσεις τα λεφτά. Αυτοί τα πήραν.  Εμείς στο γράψαμε από την αρχή. Εμείς δεν έχουμε να φάμε, ποια λεφτά; Ποια λεφτά; Εδώ Δεν έχουμε φάρμακα, δεν μπορώ να κάνω ιατρικές εξετάσεις. Να και το φιλαράκι σας ο Σημίτης και ο Καραμανλής, και οι υπόλοιποι.

Θα σου γράψω κάτι ακόμα ποιο σημαντικό. Αν πάμε σε κάποια μορφή πολέμου εξαιτίας σας, Τρίτη επανένωση δεν προβλέπεται. Αυτό κράτησε το να το έχεις. Είμαι μεγάλος Master Chef! Πως τα θέτω έτσι τα ζητήματα.
Εγώ δεν είμαι ούτε βαγγελας, ούτε παπαδημος, ούτε Γεωργάκης, ούτε Σαμαράς. Είμαι διαφορετικός.

Θέλω εκλογές και τις θέλω εδώ και τώρα. Ποιο σαφής δεν μπορώ να γίνω. Όσο καθυστερούν, τόσο ποιο βαρύ θα γίνεται το κλήμα.

Τι λένε τα παπαγαλάκια οι δημοσιογράφοι δεν περιγράφεται. Εγώ είπα σε φιλο μου, από τους λίγους που έχω και μιλάω, μια και συμμετέχω με 10%, ότι τον Μάρτιο η Ελλάδα, δεν χρεοκοπεί. Για πολλούς λόγους. Οι περισσότεροι δεν είναι οικονομικοί.

4444


http://www.capital.gr/News.asp?id=1416936

Την πεποίθηση του ότι το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει το σχέδιο για να επιστρέψουν τα δημόσια οικονομικά και η ελληνική οικονομία σε βιώσιμη βάση εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών για το πρόγραμμα στήριξης.

Ανοίγοντας την ομιλία του ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι το πρόγραμμα θα συμβάλει για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελλάδα και συνολικά στην Ευρωζώνη.

Σημείωσε παράλληλα ότι βασικός στόχος του νέου προγράμματος είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Οι αποφάσεις του Eurogroup για τη συμβολή του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, πρόσθεσε, αναμένεται να διασφαλίσουν ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα περάσει σε καθοδικό μονοπάτι φτάνοντας το 120,5% του ΑΕΠ έως το 2020.

Σε αυτό το πλαίσιο το Eurogroup επιβεβαίωσε ότι τα κράτη μέλη είναι έτοιμα να διαθέσουν ένα πρόσθετο επίσημο πρόγραμμα ύψους 130 δισ. ευρώ έως το 2014 μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και με την προσδοκία ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έχει σημαντική συμβολή.

Στο 53,5% το haircut, η ΕΚΤ δεν θα χάσει κεφάλαια.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο PSI ο Juncker σημείωσε ότι το ονομαστικό haircut θα διαμορφωθεί στο 53,5% και η πρόσκληση από την ελληνική πλευρά για την ανταλλαγή των ομολόγων θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ανταλλαγή ομολόγων με τους ιδιώτες να ανταλλάσουν τα υφιστάμενα για νέα ομόλογα που θα προσφέρουν κουπόνι 2% μέχρι το 2014, 3% μεταξύ 2015 και 2020 και 4,3% στη συνέχεια.

Όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στην κατοχή του Ευρωσυστήματος – της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των εθνικών κεντρικών τραπεζών – ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι δεν πρόκειται να υπαχθούν σε διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Διευκρίνισε ότι τα κέρδη από τις επενδύσεις της ΕΚΤ στα ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα θα μοιραστούν στις εθνικές κεντρικές τράπεζες, ενώ τα κέρδη των εθνικών τραπεζών θα περάσουν στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης. Όπως σημείωσε, ένα μέρος από τα κέρδη αυτά ενδεχομένως να κατανεμηθεί στα κράτη μέλη για την περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Επιπλέον, οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης θα μεταφέρουν στην Ελλάδα τα κέρδη τους που προέρχονται από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Rehn: Θα υπάρχει μόνιμη ελεγκτική παρουσία.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Olli Rehn, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «ειδικού λογαριασμού» για την εισροή των κεφαλαίων βοήθειας προς την Ελλάδα.

Όπως τόνισε ακόμη ο Rehn, οι ελεγκτές θα έχουν «μόνιμη παρουσία» στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στους μηχανισμούς ESM και EFSF, ο Rehn τόνισε πως θα είναι πιθανή η ένωσή τους, ενώ πρόσθεσε πως ο συνδυασμός των δύο θα δημιουργήσει νέους πόρους ύψους 750 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, τόνισε πως το ΔΝΤ θα συζητήσει τη συμφωνία στη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, περιμένοντας πρώτα και τις prior actions από την πλευρά της Ελλάδας.

Όπως πρόσθεσε, η συμφωνία θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της. «Με το πρόγραμμα, η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει σε τροχιά».

Επίσης, ο επικεφαλής του EFSF, Klaus Regling, τόνισε πως το Ταμείο θα χρηματοδοτήσει σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1417378

Κινεζικοί κρατικοί κολοσσοί, όπως η PetroChina, η Sinopec, η Cnooc δείχνουν ενδιαφέρον για την κυπριακή ΑΟΖ που δεν περιορίζεται μόνο στα «Οικόπεδα», αλλά και στο τερματικό υγροποίησης και εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου, όπως και με συμμετοχή σε άλλες σημαντικές αναπτύξεις.

Όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, η Λευκωσία βλέπει τις κινήσεις αυτές αφενός ως σημαντική πολιτική στήριξη για τις επόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για εξασφάλιση άμεσα ή έμμεσα δανείου από την Κίνα – της τάξης των 3 δισ. ευρώ. Η Κίνα, ακολουθεί πολιτική ανοιγμάτων σε όλο τον κόσμο στα θέματα κοιτασμάτων με δαπάνες δεκάδων δισ. τα τελευταία χρόνια, μέσω των εν λόγω εταιρειών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φιλελεύθερου», σε στάση αναμονής βρίσκονται οι ρωσικές κρατικές εταιρείες και κυρίως η Gasprom, που οφείλεται στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου στη Ρωσία.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1417117

Ανεπαρκές μπορεί να αποδειχθεί το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας που συμφωνήθηκε στο χθεσινό Eurogroup, αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times, επικαλούμενοι απόρρητη έκθεση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που δείχνει πως η Ελλάδα πιθανώς να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNBC, η δεκασέλιδη έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που μοιράστηκε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης την προηγούμενη εβδομάδα και περιήλθε στην κατοχή των Financial Times την Δευτέρα το βράδυ, αποκαλύπτει πως ακόμα και υπό το πιο αισιόδοξο σενάριο, τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στην Αθήνα ενέχουν τον κίνδυνο μιας νέας ύφεσης, τόσο βαθιάς, που η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ξεφύγει από την παγίδα του τεράστιου χρέους.

Όπως αποκαλύπτει μάλιστα η έκθεση, δύο από τις τρεις βασικές αρχές της συμφωνίας είναι αυτοαναιρούμενες. Η αυστηρή λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων του χρέους της και αποδυνάμωση της οικονομίας της χώρας, ενώ η αναδιάρθρωση χρέους ύψους 200 δισ. ευρώ ενδέχεται να καθυστερήσει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές λόγω κλίματος φόβου και αβεβαιότητας στους επενδυτές, προειδοποιεί η έκθεση.

Η παρατεταμένη οικονομική στήριξη με τους κατάλληλους όρους από τον επίσημο τομέα μπορεί να κρίνεται αναγκαία, επισημαίνεται στην έκθεση.

Βάσει όμως του αρνητικού σεναρίου της έκθεσης, το ελληνικό χρέος ενδέχεται να υποχωρήσει με βραδύτερους ρυθμούς στο μόλις 160% του ΑΕΠ της χώρας έως το 2020 – σημαντικά χαμηλότερα από το στόχο της μείωσής του στο 120% του ΑΕΠ.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα θα χρειαστεί συνολικά περί τα 245 δισ. ευρώ, που ξεπερνά κατά πολύ τα 170 δισ. ευρώ που προβλέπει το βασικό σενάριο που συζητήθηκε από τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στο χθεσινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Οι ελληνικές αρχές μπορεί να μην καταφέρουν να εφαρμόσουν όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την προσαρμογή της πολιτικής που οραματίζεται το βασικό σενάριο», αναφέρει η ίδια έκθεση ενώ συνεχίζει: «Η μεγαλύτερη ευελιξία των μισθών μπορεί να συναντήσει την αντίσταση οικονομικών κύκλων, η απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών μπορεί να συνεχίσει να παρεμποδίζεται από ισχυρά συμφέροντα και οι μεταρρυθμίσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον μπορεί να αποτύχουν λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων».

Όπως αποκαλύπτει η έκθεση, δεν είναι μόνο το δυσμενές σενάριο που προβλέπει νέα βοήθεια για Ελλάδα αλλά ακόμα και υπό το βασικό σενάριο η χώρα θα χρειαστεί, επιπλέον 50 δισ. ευρώ (πέραν των 130 δις. ευρώ του νέου δανείου) έως το τέλος της δεκαετίας. Σημειώνεται ότι το βασικό σενάριο προβλέπει πως η ελληνική οικονομία θα σταματήσει να συρρικνώνεται το επόμενο έτος και θα επιστρέψει σε ανάπτυξη 2,3% το 2014.

4444
http://www.capital.gr/news.asp?id=1417036

Σε ατραπό κινδυνεύει να οδηγηθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης για την οποία έχει, ανεπίσημα τουλάχιστον, διατυπωθεί ενδιαφέρον τόσο από την κινεζική Cosco όσο και από την ιταλο-ελβετική MSC εξαιτίας του σημαντικού προβλήματος της σιδηροδρομική σύνδεσης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ο οποίος έχει επιβαρύνει την εθνική οικονομία με σωρευμένα χρέη της τάξης των 10 δισ. ευρώ, δεν διαθέτει τακτικό αξιόπιστο και επαρκή δρομολόγιο και συρμό ώστε να μπορέσει να αυξήσει το διαμετακομιστικό έργο των εμπορευματοκιβωτίων, το σημαντικότερο λιμάνι της βορείου Ελλάδος.

Το πρόβλημα είναι βέβαια γνωστό τόσο στους επιχειρηματίες της περιφέρειας και τους αρμοδίους διοικητικούς μηχανισμούς όσο και στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η αδυναμία τους ΟΣΕ αλλά και των υποδομών εν γένει να στηρίξουν το μεταφορικό έργο που μπορεί να παράγει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να απομειώσει σημαντικά το τίμημα του ΟΛΘ κατά την ιδιωτικοποίησή, του αναφέρουν κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις εξελίξεις. Προσθέτουν δε πως εάν επιλεχθεί το μοντέλο της εξολοκλήρου πώλησης της εισηγμένης, τα έσοδα θα είναι περιορισμένα σε σχέση με την δυνητική της αξία, με δεδομένη την ήδη χαμηλή κεφαλαιοποίησή της.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πάντως πως ο διορισμός της γερμανικής HPC Hamburg Port Consulting GmbH ως τεχνικών συμβούλων στην ιδιωτικοποίηση ( μαζί με την Marnet Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία) -η σύμβαση των οποίων υπεγράφη μόλις χθες Δευτέρα- προάγει κατά πάσα πιθανότητα το μοντέλο παραχώρησης.

Σε αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να μετριασθεί το πλήγμα που δέχεται ο ΟΛΘ από την αδυναμία του ΟΣΕ να παράσχει τακτική, αξιόπιστη συγκοινωνία (block trains) μεταξύ συμπρωτεύουσας και κεντρικής Ευρώπης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδος, και όχι μόνον, που δραστηριοποιούνται στις εισαγωγές και τις εξαγωγές αναφέρουν ιδιαιτέρα υψηλά κόστη μεταφορών από τις παρεχόμενες εναλλακτικές του ΟΣΕ υπηρεσίες από γερμανικές και αυστριακές εταιρείες που έχουν μπει στην αγορά αυτή.

Αξίζει να επισημανθεί πως άλλες εταιρείες, και συγκεκριμένα γαλλικές και γερμανικές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, έχουν προτείνει να καλύψουν το κενό αλλά η διαδικασία δεν προχωρά εξαιτίας της σωρείας εκκρεμοτήτων με κορωνίδα την ίδια την αποκρατικοποίηση των ΟΛΠ και ΟΣΕ.

Έτσι και ενώ επιχειρείται να εξυγιανθεί ο ΟΣΕ ενισχυμένος με έσοδα και με μείωση ζημιών, αίσθηση προκαλεί η αδυναμία του να καρπωθεί μια σταθερή πηγή εσόδων όπως αυτή της προώθησης των εμπορευματοκιβωτίων προς την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση «ξεκλείδωσε» πριν λίγες εβδομάδες το έργο της επέκτασης του προβλήτα 6 του ΟΛΘ κατά 600 μέτρα ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο ωφέλιμο χώρο το Λιμάνι. Πηγές της διοίκησης του ΟΛΠ ευελπιστούν στην εγκατάσταση του αναδόχου του έργου εντός ενός με ενάμιση μήνα.

Το έργο έχει δοθεί τον Φεβρουάριο του 2011, μετά από διαγωνισμό, στην κατασκευαστική μοχλός συμφερόντων του ομίλου Στέγγου μετά την προσφορά έκπτωσης 50% επί του συνολικού προϋπολογισμού των 150 εκατ. (στον διαγωνισμό συμμετείχαν και οι Μηχανική, ΑΕΓΕΚ, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, FCC και Intrakat, TECNIS S.p.A, ARCHIRODON και J&P ΑΒΑΞ των οποίων οι εκπτώσεις ήταν μικρότερες της Μοχλός).

Τίθεται λοιπόν εύλογα το ερώτημα πως θα αποκρατικοποιηθεί με μεγιστοποιημένα για το δημόσιο οφέλη, ένα λιμάνι η κατασκευή του οποίου πρακτικά δεν έχει τελειώσει και του οποίου η σύνδεση με την Ευρώπη δεν έχει εδραιωθεί κατά τρόπο ανταγωνιστικό.

Επιπλέον δε, προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση η διαφαινόμενη ανεπάρκεια του ΟΣΕ ο οποίος έχει τόσα στοιχίσει στους Έλληνες φορολογουμένους, να διασφαλίσει τα δέοντα. Πάνω από όλα όμως η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει το εύρος των προβλημάτων που η χώρα πρέπει να επιλύσει προκειμένου να κάνει απλώς τα αυτονόητα.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1417078

Η ανακοίνωση της συμφωνίας ξημερώματα της 21ης Φεβρουαρίου αν και έχει δρομολογήσει μία σχετική αισιοδοξία για την αποφυγή χρεοστασίου στην Ελλάδα με τους όρους του νέου δανείου, εντούτοις διατηρεί και μία “άγνωστη” πλευρά η οποία καταγράφεται στο εναλλακτικό σενάριο των εξελίξεων έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται στην έκθεση του ΔΝΤ η οποία δόθηκε στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup χθες βράδυ.

Το σενάριο αυτό υποστηρίζει ότι από την εξέταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους προκύπτει μία αντίθεση μεταξύ των στόχων για την μείωση του χρέους σε επαρκή επίπεδα (120% μέχρι το 2020) και το στόχο της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την “αντίθεση” αυτή, η διαδικασία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα προκαλέσει μία ακόμα μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ η οποία -αν υπάρξει καθυστέρηση στις διαρθρωτικές πολιτικές ή αυτές αποτύχουν να φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα- θα μπορούσε να οδηγήσει το χρέος στο 178% του ΑΕΠ μέχρι το 2015 και στη συνέχεια να το κατεβάσει στο 160% μέχρι το 2020.

Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι, υπό το εναλλακτικό σενάριο, το χρέος το 2015 θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα στο 179% του ΑΕΠ, το 2020 θα υποχωρήσει μόνο έως το 159% του ΑΕΠ και το 2030 στο 117% του ΑΕΠ.

Στην έκθεση εκτιμάται ότι η ανάπτυξη θα αργήσει να έρθει. Φέτος η ύφεση θα φτάσει 6,1%, το 2012 στο 4,3% και το 2013 θα μηδενιστεί. Ανάπτυξη οριακά άνω του 2% αναμένεται από το 2014 και μετά, σύμφωνα με βασικό σενάριο.

Στο εναλλακτικό οι πτήσεις είναι ακόμα πιο χαμηλές με ύφεση 1% το 2013 και αναιμική ανάπτυξη 1,3 το 2014.

Στο πλαίσιο αυτών των εκτιμήσεων μάλιστα στο ΔΝΤ υπάρχει μία εκτίμηση ότι είναι πιθανό το 2014, όταν λήγει η παροχή των πόρων του νέου δανείου, ίσως χρειασθεί να υπάρξει ένα νέο πακέτο διάσωσης της τάξης των 50 δισ. ευρώ!

Μια δεύτερη παρατήρηση της Έκθεσης του ΔΝΤ αναφέρει ότι η σχεδόν ολοκληρωτική μετατροπή του ελληνικού κρατικού χρέους σε διακρατικό, εφόσον προχωρήσει το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, δημιουργεί όρους που απομακρύνουν την ημέρα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει τόσο για την χρηματοδότηση των κρατικών αναγκών όσο και του τραπεζικού συστήματος.

4444
http://news.gr.msn.com/political/%CE%B3-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82

Την ικανοποίησή του αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για απόφαση ιστορικής σημασίας.

«Η χώρα αποφεύγει την χρεοκοπία», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «ανοίγει ο δρόμος για την διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα».

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για το μέλλον, λέγοντας ότι: «είμαι βέβαιος, πως τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι στο χέρι μας να οδηγηθούμε με ασφάλεια σε ένα καλύτερο αύριο».

4444

Ο Βαγγέλης μπορεί να φοβάται, αλλά είναι συνεπής με την λίστα που έφτιαξε και το κάρμα του.

4444

20/02/2012

4444

4444

Και έρχονται μαλάκα νεοέλληνα οι Γερμανοί, μέσω δημοσιεύματος για να μας πουν ότι η Ελλάδα μπορεί άνετα να έχει ανάπτυξη 8%.
Οι Γερμανοί έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι, αφού έγραψα ότι οι δυνατότητες της Ελλάδος είναι τεράστιες και να παει στην δραχμή, θα έχει πρωτοφανή ανάπτυξη.

Δεν αναγνωρίζω τίποτα από όσα υπογράφει ο Δωσίλογος ο Λουκάς ο Παπαδημος και τα γιουσουφάκια του, Σαμαρας και Βαγγελας και ΓΑΠ και άλλοι.
Αυτοί όλοι, πρέπει να πάνε φυλακή. Εκεί είναι η θέση τους.
Ειναι πλεον σαφες οτι ο Γιωργακης ο Παπανδρεου, παρεδωσε την χωρα χωρις να κανει καμια διαπραγματευση. Παρεδωσε την κυριαρχια της χωρας, χωρας να διαπραγματευτει.
Αυτα ειναι κακουργηματα.
Ο Σαμαρας και η ΝΔ κυβερνουν μαζι με το ΠΑΣΟΚ. Εχουν τις ιδιες ευθηνες.
Βεβαια αυτα τα κακουργηματα, δεν πτοουν τουν μαλακες νεοελληνες και ψηφηζουν ακομα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αντι να διαλησουν τα κομματα αυτα.
Σωστος ο Σοιμπλε. Λογικος. Απο την στιμγη που υπαρχουν νεοελληνες που ψηφηζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυτο σημαινει οτι αντεχουν ακομα.
ΑΠλη λογικη νεοελληνα μαλακα, το καταλαβες;

4444
http://www.newpost.gr/post/107581/%CE%9F-%CE%A6%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%AC-/

Στον Alpha και στην υπηρεσία του Δημήτρη Κοντομηνά τίθεται ο Σεραφείμ Φυντανίδης.

Πρίν από λίγες ημέρες ο Κοντομηνάς απέπεμψε από το Ραδιο9 9.89 τον διευθυντή του σταθμού Μάνο Κακλαμάνο όταν ο αυτός αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς τη μνημονιακή γραμμή και στις υποδείξεις του επιχειρηματία σύμφωνα με τις οποίες «επ’ ουδενί δεν πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο το νέο μνημόνιο, η τρόικα, το ευρώ και η ΕΕ».
Ο επιχειρηματίας (αν δεν πουλήσει το κανάλι) και σύμφωνα με το enimerosi24 ξεκαθάρισε στον Φυντανίδη το νέο του δόγμα το οποίο περικλείεται στη φράση, «πάνω από όλα η Ελλάδα» (εστω και αν αυτό σημαίνει απόλυτη παράδοση στους δανειστές μας) και ότι με αυτό σκοπεύει να πορευτεί ο νέος Alpha.
Το ραντεβού με τον Φυντανίδη έγινε με πρωτοβουλία του Κοντομηνά καθώς όπως λέγεται, ο επιχειρηματίας ποντάρει στην πολιτική σκέψη και εμπειρία του πρώην διευθυντή της Ελευθεροτυπίας. Ο ρόλος του Φυντανίδη στην Κάντζα θα είναι συμβουλευτικός και όπως ακούγεται ο παλαίμαχος δημοσιογράφος αποδέχθηκε (καταραμένα χρέη) κατ΄αρχήν την πρόταση του επιχειρηματία ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις.
Την ίδια ώρα μετά την αποπομπή Κακλαμάνου στο Ράδιο 9, ο Κοντομηνάς ανέθεσε την διεύθυνση του σταθμού στον Γιάννη Ντάσκα.

ΠΗΓΗ: zoornalistas.blogspot.com
Σχόλιο: Πλάκα έχει ο Κοντομηνάς. Πάνω από όλα λέει η Ελλάδα!!!! Γελάσαμε όλοι.
4444
http://www.newpost.gr/moneypost/post/107668/Financial-Times%3a-%CE%97-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%84%CF%89%CF%87%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1!/

«Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει αν θέλει δημοκρατία» τονίζει ο αρθρογράφος των Financial Times, Βόλφγκανγκ Μένκαου, ο οποίος επισημαίνει ότι «βρισκόμαστε στο σημείο όπου η επιτυχία δεν είναι πλέον συμβατή με την δημοκρατία» χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «πρώτη αποικία της ευρωζώνης».

Όταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την προηγούμενη εβδομάδα πρότεινε την αναβολή των εκλογών ως προϋπόθεση για περαιτέρω βοήθεια, «ήξερα ότι το παιχνίδι θα τελείωνε σύντομα» γράφει χαρακτηριστικά.

«Ο Γερμανός υπουργός θέλει να αποφύγει μια λάθος δημοκρατική επιλογή. Παρόμοιο με αυτό είναι η πρόταση για τη διεξαγωγή εκλογών, αλλά με το σχηματισμό μιας ευρείας κυβέρνησης συνασπισμού, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Η ευρωζώνη θέλει να επιβάλλει την επιλογή κυβέρνησης στην Ελλάδα – την πρώτη αποικία της ευρωζώνης» τονίζει ο αρθρογράφος.

Οι FT προσθέτουν ότι η Ελλάδα έχει αρνητικό ιστορικό στην υιοθέτηση πολιτικών για τις οποίες έχει δεσμευθεί, γι’ αυτό και η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι κατανοητή. Γι’ αυτό και οι εγγυήσεις που ζητά η ευρωζώνη είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι η πρόκληση της χώρας κλιμακώνεται εδώ και καιρό κάνοντας αναφορά στην πρόταση περί δημοσιονομικού κομισάριου στην Αθήνα όπως και σε αυτή του ειδικού λογαριασμού. Σαφέστατα, όμως, η πιο ακραία πρόταση ήταν να αναβληθούν οι εκλογές σημειώνει.

Η γερμανική στρατηγική δείχνει ότι κάνει τη ζωή τόσο ανυπόφορη που οι Έλληνες θα θέλουν από μόνοι τους να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη.

Η Άνγκελα Μέρκελ σίγουρα δεν θέλει να θεωρηθεί άμεσα υπεύθυνη για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Είναι μία πολιτική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, πολιτική ιδιαίτερα ανεύθυνη και επικίνδυνη.

4444
http://www.newpost.gr/post/107612/O-%C2%AB%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82%C2%BB-%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-400.000-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF!/

Προς επιβεβαίωση προηγούμενου δημοσιεύματος του Newpost.gr που αφορούσε στις… μυστικές συμβουλές του Στέφανου Μάνου προς τους επικεφαλής της Τρόικας για εκ νέου περικοπές συντάξεων και μισθών, ήρθαν οι σημερινές δηλώσεις του Μνημονιακού πολιτευτή να «κουμπώσουν» στα λεγομενά μας.

Έτσι πριν ο αλέκτρων λαλήσει τρεις φορές, ο Στέφανος Μάνος… ξαναβάζει ιδέες στους σκληρούς της τρόικας προτείνοντας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Να αποχωρήσουν 400.000 υπάλληλοι του Δημοσίου, όχι μονομιάς, αλλά σε τέσσερα χρόνια. Να φεύγουν δηλαδή 100.000 υπάλληλοι κάθε χρόνο που δεν χρειάζονται. Για 3 χρόνια αυτός που θα φεύγει θα λαμβάνει το 70% των τακτικών του αποδοχών, ώσπου να βρει κάτι άλλο».

Καί όλα αυτά τα δυσάρεστα για τους δημοσίου υπαλλήλους τα προτείνει ο κ. Μάνος ( με σοβαρό το ενδεχόμενο να εισακουστεί στους τροικανούς) επειδή, όπως είπε, δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν απο αυτούς που κυβερνούν και δεν ειναι καθόλου ευχαριστημένος με οτιδήποτε κάνουν.

Τέλος, ο κ. Μάνος (καθότι διανύουμε προεκλογική περίοδο και προσβλέπει να κερδίσει ψήφους για την ΔΡΑΣΗ) εξέφρασε τη γνώμη ότι το χρέος για να είναι βιώσιμο πρέπει να κατέβει κάτω από το 100, να είναι στο 90% περίπου, όσο μπορούμε πιο γρήγορα, διότι το 120% δεν είναι βιώσιμο. «Η χώρα θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία, όσο επιμένουμε να μην βλέπουμε την πραγματικότητα» κατέληξε.

Υ.Γ: Τύφλα να έχουν οι οικονομικοί συμβουλάτορες του Βενιζέλου…

Σχόλιο: …..

4444
http://www.capital.gr/news.asp?id=1416376

Η Bank of Ireland, το μοναδικό ιρλανδικό πιστωτικό ίδρυμα που κατόρθωσε να μην περιέλθει σε κρατικό έλεγχο στη διάρκεια της κρίσης χρέους, εμφάνισε σημαντικά μειωμένες ζημιές το 2011, αλλά ανακοίνωσε ότι ακόμη έχει πολύ δρόμο μέχρι να επιστρέψει σε υγιές μονοπάτι.

Για τους 12 μήνες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι underlying ζημιές διαμορφώθηκαν στα 1,52 δισ. ευρώ από τις ζημιές 3,46 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν κάποια έκτακτα στοιχεία και η τράπεζα θεωρεί πως αποτυπώνουν καλύτερα τις επιδόσεις της σε σχέση με το net figure.

Συμπεριλαμβανομένων και των εκτάκτων στοιχείων, η τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη 40 εκατ. ευρώ το 2011 έναντι των ζημιών 609 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

4444
http://www.zougla.gr/kosmos/article/islandia-anasa-apo-ti-diagrafi-danion

Δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, διέγραψαν οι τράπεζες της Ισλανδίας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τα στοιχεία έκθεσης της Ισλανδικής Ένωσης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (Icelandic Financial Services Association).

«Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε», δήλωσε ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.

Τα νοικοκυριά του νησιωτικού κράτους βοηθήθηκαν από μία συμφωνία της κυβέρνησης και των τραπεζών, οι οποίες ελέγχονται ακόμη εν μέρει από το κράτος, για τη διαγραφή του χρέους που ξεπερνούσε το 110% της αξίας των κατοικιών. Επιπλέον, απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας θεώρησε παράνομα τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις απώλειες (από την υποτίμηση) της ισλανδικής κορώνας. Χωρίς τη διαγραφή του χρέους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λύγιζαν από το βάρος των δανείων τους μετά την εκτόξευση του χρέους στο 240% των εισοδημάτων το 2008.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

4444

4444
http://www.zougla.gr/kosmos/article/sxedia-gia-diastimiko-sta8mo-sti-selini

Διεθνείς εταίρους – κράτη ή και ιδιώτες- φαίνεται ότι σκοπεύει να αναζητήσει η ΝΑΣΑ για τη δημιουργία διαστημικού σταθμού στο φεγγάρι, που θα είναι κάτι σαν «αποικία».

Ο επικεφαλής της NΑΣΑ, κ. Γουίλιαμ Γκέρστενμαϊερ, ζήτησε τη σύνταξη έκθεσης, από επιστήμονες, για το αν είναι εφικτό το ενδεχόμενο για το σταθμό, και, μάλιστα, τους έδωσε και κατάλογο με ό,τι θα έχουν στη διάθεσή τους: για τη μεταφορά στο φεγγάρι θα μπορούσε να χρησιμεύσει, ένα νέο σύστημα εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων, του οποίου η κατασκευή μόλις ολοκληρώθηκε, αλλά και το διαστημικό αεροσκάφος Orion, σύμφωνα με τη γνώμη του επικεφαλής.

Στις προτεραιότητες της ηγεσίας της ΝΑΣΑ βρίσκεται την ίδια στιγμή η συνεργασία, στο πρόγραμμα, με ιδιώτες και διεθνείς εταίρους.

Θα συνδυαστούν αυτά; Είναι πολύ πιθανόν, λένε αρκετοί, διότι ο προϋπολογισμός της ΝΑΣΑ περικόπηκε, όπως πολλά άλλα προγράμματα…

Στην Ευρώπη ορισμένοι καταγράφουν, ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να δημιουργεί προϋποθέσεις για να μπούν στο παιχνίδι τόσο η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ESA, όσο και η γερμανική DLR.

4444
http://www.zougla.gr/money/article/afksisi-945-ton-touristikon-isprakseon

Με άνοδο που προσέγγισε το 10% κλείδωσαν οι αυξήσεις των τουριστικών εσόδων για το 2011 επιβεβαιώνοντας έτσι και τις εκτιμήσεις των εγχώριων τουριστικών παραγόντων.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) η αύξηση που σημειώθηκε στα τουριστικά έσοδα ήταν 9,45% φτάνοντας τα 10,519 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 9,611 δισ. ευρώ του 2010.

Μέχρι το 2021 η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της Ελλάδας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 20% γεγονός που σημαίνει ότι η ‘Αμεση Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του τουρισμού (άμεση και έμμεση συνεισφορά) μπορεί αυξηθεί κατά 18 δισ. ευρώ και να φτάσει τα 50 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διενήργησε η McKinsey, τα νούμερα αυτά αντιστοιχούν στο 44% του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας για την επόμενη δεκαετία, αλλά και στο 36% της εκτιμώμενης συνολικής ανάπτυξης της χώρας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

4444
http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/ochi-stous-mesazontes-ke-tin-eschrokerdia-protovoulia-25-evro-to-dekakilo.html

Πολίτες της Πιερίας οργανώνονται για να χτυπήσουν τα Super Market και τους μεσάζοντες.  Παρήγγειλαν 20 τόνους πατάτες, προς 2,5 Ευρώ τα 10 κιλά,
απευθείας από τον παραγωγό. Ετοιμάζονται να παραγγείλουν ρύζι και όσπρια με στόχο να αναδείξουν την αισχροκέρδεια σε βάρος του απροστάτευτου πολίτη.

Φίλες και φίλοι,
Πριν λίγες μέρες, αγρότες από τη Δράμα μοίρασαν 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μπροστά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονταν για την εξαιρετικά χαμηλή τιμή με την οποία αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι. Επιπλέον, κατήγγειλαν ότι το 70% της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετο, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην Ελλάδα πατάτες από την Αίγυπτο.
Ήταν μια πρωτοβουλία η οποία, για ευνόητους λόγους, έγινε δεκτή από τους πολίτες και προβλήθηκε επαρκώς από τα ΜΜΕ, και ειδικά από την ιδιωτική τηλεόραση, η οποία τον τελευταίο καιρό δεν χάνει ευκαιρία να κάνει θέμα των οκτώ τον δοκιμαζόμενο πολίτη, που στέκεται στην ουρά, είτε για ένα πιάτο φαγητό ή για ένα σακί δωρεάν πατάτες.

Τώρα, όλοι γνωρίζουμε, πως οι αγρότες στο Νευροκόπι της Δράμας έχουν πρόβλημα με τη σοδειά τους. Ε, και λοιπόν, αυτό ήταν; Ποιος θα βοηθήσει αυτούς τους συμπολίτες μας; Ο υπουργός, ο βουλευτής, ο δήμαρχος, η επιτροπή …ανταγωνισμού; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες;
Εμείς, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, επειδή πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην κοινωνία πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση της, δηλαδή από εμάς τους απλούς πολίτες, λάβαμε την παρακάτω πρωτοβουλία και ξεκινώντας από την τοπική κοινωνία της Πιερίας, κάνουμε την αρχή και ζητάμε να την στηρίξετε.
Η πρωτοβουλία μας «2,5 € το δεκάκιλο»

Επικοινωνήσαμε με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και βρήκαμε έναν γεωργό, ο οποίος έχει μεγάλη αδιάθετη ποσότητα πατάτας στην αποθήκη του. Ζητήσαμε από τον γεωργό, ο οποίος είναι κάτοχος άδειας πλανόδιου πωλητή, να φέρει 20 τόνους πατάτες στην Κατερίνη. Συμφωνήσαμε να μας πουλήσει τις πατάτες σε σάκους των 10 κιλών στην τελική τιμή των 2,5 Ευρώ το 10κιλο. Το κόστος της μεταφοράς θα επιβαρύνει τον ίδιο τον παραγωγό. Τα δέκα κιλά πατάτες στο Super Market κοστίζουν περίπου 7 ευρώ, δηλαδή στα ράφια τους είναι περίπου 300% ακριβότερες!

Η ομάδα μας έχει αναλάβει να βρει καταναλωτές για τους 20 τόνους και για τον σκοπό αυτό κατασκευάσαμε μια διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορούν τα 1.000 μέλη μας, αλλά και όλοι οι δημότες της Κατερίνης να παραγγείλουν την ποσότητα που επιθυμούν. Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των αγοραστών, ο γεωργός θα φέρει τις πατάτες στην Κατερίνη. Τότε, θα συναντηθούμε σε ένα δημόσιο χώρο π.χ. ένα μεγάλο πάρκινγκ, για να παραλάβουμε και να πληρώσουμε τις πατάτες που έχουμε παραγγείλει.

Γιατί αυτή η πρωτοβουλία;

Όλοι μας γνωρίζουμε, πως η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και η ενίσχυσή της με κάθε ευρώ είναι σημαντική. Οι επιλογές των καταναλωτών αποτελούν μία μεταβλητή, η οποία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να ανακουφίσει τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, να σώσει τις δουλειές μας.
Αλλάζουμε συνειδητά τις καταναλωτικές μας συνήθειες και επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα κατ ευθείαν από τον παραγωγό. Έτσι διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερες, ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων.

Κυρίως όμως, αναδεικνύουμε την αισχροκέρδεια και την αδικία που συντελείται σε βάρος των γεωργών, όπως επίσης, στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς οι καταναλωτές, οι απλοί πολίτες, δεν θα μείνουμε άπραγοι με σταυρωμένα τα χέρια.

Η επιλεκτική επιβολή φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η δραστική μείωση του εισοδήματός μας,  και από την άλλη πλευρά, τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών στα ύψη, αποτελούν θρασύτατη πρόκληση και συσσωρεύουν μεγάλο θυμό!
Η απάντηση των πολιτών είναι η αυτοοργάνωση! Σταματάμε να αγοράζουμε ξένα προϊόντα! Παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας και απαντάμε με το δικό μας τρόπο. Είμαστε το 99%, αντιστεκόμαστε ενωμένοι και επιβάλουμε τους δικούς μας όρους. Ναι, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να ρίξουν τις τιμές!
Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις αυτή την πρωτοβουλία, να συμβάλετε στη διάδοσή της και να την οργανώσετε και στη δική σας πόλη. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας έχουν όλη την καλή διάθεση να σας βοηθήσουν για να κάνετε τα πρώτα βήματα στον τόπο σας. Ταυτόχρονα, αναζητούμε και άλλους γεωργούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να μας πουλήσουν απευθείας τα προϊόντα τους (π.χ. ρύζι, όσπρια), χωρίς να χρειαστεί να μεσολαβήσουν οι μεσάζοντες.
Σας παρακαλούμε να μας πείτε την άποψή σας.

Το κόστος συσκευασίας για τον παραγωγό είναι αρκετά υψηλό και επηρεάζει σημαντικά την τιμή πώλησης. Π.χ. η συσκευασία των 10 κιλών έχει διαφορετικό κόστος από αυτή των 20 ή των 30 κιλών. Όσο μεγαλύτερη είναι η συσκευασία, τόσο χαμηλότερη είναι τιμή πώλησης. Τα 30 κιλά θα μπορούσαμε να τα αγοράσουμε π.χ. ακόμη και προς 20 λεπτά το κιλό, δηλαδή 6 ευρώ το σάκο!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως ο παραγωγός θα πρέπει να γνωρίζει το μέγεθος της συσκευασίας. Στο σημείο αυτό η γνώμη σας θα μπορούσε να μας φανεί πολύ χρήσιμη. Οργανώσαμε λοιπόν ένα απλό ερωτηματολόγιο και σας παρακαλούμε να απαντήσετε με ένα απλό κλικ στην ερώτηση: «Αν σήμερα αγοράζατε μια σχετικά μεγάλη ποσότητα πατάτες, ποια συσκευασία θα προτιμούσατε;»
Έχοντας την πληροφορία αυτή θα μπορέσουμε να δώσουμε σαφείς οδηγίες στον παραγωγό για τις συσκευασίες που πρέπει να μας ετοιμάσει.
Σας ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας.
ΥΓ. Η διαδικτυακή εφαρμογή για τις παραγγελίες θα είναι έτοιμη προς χρήση από την επόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.
ΠΗΓΗ: otoposmou.gr

Σχόλιο: Οι Πατάτες από το Νευροκοπι είναι ποιοτικά από τις καλύτερες στον κόσμο. Τα 2,5 ευρώ τα 10 κιλά είναι πολύ καλή τιμή. Είμαι σίγουρος σας το γράφω από τώρα ότι θα έχετε επιτυχία.
Περιμένω ανακοινώσεις.
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων που βαφτίζονται ελληνικά, από τους εισαγωγείς ή άλλους επιτήδειους.
Η διαφθορά, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος και εκπορεύεται από την ηγεσία του πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε την χώρα και τους Έλληνες.
Νεοέλληνα πρέπει να απαλλαγείς από τους διεφθαρμένους πολιτικούς που σε κυβερνούν.
Η επιστροφή στην Δραχμή και οι μεταρρυθμίσεις από αληθινούς οικονομολόγους. Που γνωρίζουν πραγματικά.
Η διαφθορά είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδος και ξεκινά από την κορυφή και την ατιμωρησία.

4444
http://www.tsantiri.gr/politiki/katastrofi-ine-i-ee-ke-to-evro.html

Δεν λαμβάνουμε δάνεια για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, αλλά μειώνουμε μισθούς και συντάξεις για να πληρώνουμε δάνεια…

Το μόνο που ξέχασαν να ισχυριστούν οι εκπρόσωποι της χούντας του ευρώ και του ΔΝΤ στη Βουλή, είναι πως αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, θα σταματήσει να γυρίζει η Γη γύρω από τον ‘Ηλιο. Ποτέ όμως δεν είναι αργά…

Ο αντιδραστικός συνασπισμός εξουσίας, υπηρέτης αλλά και εκπρόσωπος της EE και του ΔΝΤ, λειτουργεί ως κοινός εκβιαστής της νύχτας απέναντι στο λαό.
Οι μαθητές του Δημοτικού, με απλές απαντήσεις τους, είναι πραγματικά πιο χρήσιμοι σε τέτοιες περιπτώσεις. Μπορούν να μας υπενθυμίσουν ότι το ευρώ δεν είναι το μοναδικό νόμισμα στον κόσμο και δεν είναι παρά μόνο το νόμισμα των δέκα μόλις τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα. Πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμμετέχουν παρά μόνο 27 από τις 191 χώρες του κόσμου και από αυτές μόνο οι 17 ανήκουν στην ευρωζώνη.
Δύο χρόνια πριν, τρομοκρατούσαν τον κόσμο πως αν δεν υπογραφόταν το πρώτο Μνημόνιο, θα χρεοκοπούσε η Ελλάδα. Έλεγαν ψέματα και το γνώριζαν. Στόχος ήταν -και αυτό συμβαίνει τώρα- η λαϊκή χρεοκοπία.
Σήμερα, είμαστε όλο και πιο κοντά σε μια τυπική χρεοκοπία. Στο πλαίσιο της πολιτικής παραμονής στην ευρωζώνη, αυτή καθίσταται όλο και ακριβότερη και επώδυνη.

Θυμόμαστε φυσικά το μόνιμο επιμύθιο: «Παίρνουμε δάνεια για να πληρώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις». Η αλήθεια ήταν πως αυτό είναι ένα κόστος της τάξης των 20 δισ., ενώ τα κρατικά έσοδα -του ταξικά διαμορφούμενου προϋπολογισμού- είναι περίπου 50 δισ. Απλώς υπήρχε και υπάρχει η προτεραιότητα να εξοφλούνται πρώτα τα δάνεια και οι τόκοι τους.

Στο Μνημόνιο 2 είναι ξεκάθαρη η δέσμευση να μην πάει ούτε ένα ευρώ για μισθούς και συντάξεις. Απλώς η τρόικα μας δίνει δάνεια για να εξοφλούμε ιδιώτες και «θεσμικούς» επενδυτές και να χρωστάμε σε ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Το χρέος αλλάζει νομική μορφή και η Ελλάδα παραιτείται από το δικαίωμα αθέτησης πληρωμών, ενώ αναλαμβάνει την υποχρέωση να βάζει υποθήκη την εθνική περιουσία. Η αλήθεια λοιπόν δεν είναι ότι λαμβάνουμε δάνεια για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, αλλά ότι μειώνουμε μισθούς και συντάξεις για να πληρώνουμε δάνεια.

Ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα ισχυρίστηκε πως αν φύγουμε από την ευρωζώνη, δεν θα έχουμε «ούτε ζάχαρη για τον καφέ μας». Η αλήθεια είναι πως τα εργοστάσια ζάχαρης έκλεισαν ή περιόρισαν δραματικά την παραγωγή τους στο πλαίσιο ποσοστώσεων που επέβαλλε η EE. Από πλεόνασμα παραγωγής και εξαγωγές, σήμερα εισάγουμε ζάχαρη από τη Γερμανία.

Οι τρομολάγνοι, με επικεφαλής τον ίδιο τον δοτό πρωθυπουργό, λένε ακόμη πως δεν θα έχουμε καύσιμα. Λες και παίρνουμε πετρέλαιο από την EE. Κρύβουν φυσικά ότι το πετρέλαιο βγαίνει από τα διυλιστήρια του Βαρδινογιάννη με 20 λεπτά και καταλήγει στο πρατήριο με 1,70. Τα υπόλοιπα είναι εμπορικά κέρδη και κυρίως φορολογική ληστεία ενός κράτους που αρμέγει από τα λαϊκά στρώματα και μοιράζει επιδοτήσεις και φοροασυλία στην οικονομική ολιγαρχία.

Φτάσαμε να πηγαίνει ο κόσμος από τη Φλώρινα στα Σκόπια και από την Ξάνθη στη Βουλγαρία για να γεμίσει βενζίνη. Από χώρες που δεν παράγουν πετρέλαιο και είναι φτωχότερες από την Ελλάδα.
Το πιο χαριτωμένο επιχείρημα του πρωθυπουργού είναι ωστόσο πως «αν φύγουμε από την EE και κάνουμε στάση πληρωμών, δεν θα μας δανείζει κανείς». Εδώ βέβαια προδίδονται.

Φοβούνται μήπως σταματήσει η χρεομηχανή που έχουν στήσει, που είναι θηλιά στο λαιμό του λαού. Κρύβουν επίσης ότι δέχθηκαν την απαίτηση της τρόικας που απαγορεύει το δανεισμό από άλλες πηγές.

Παπαγαλίζοντας τους εκβιασμούς των πολυεθνικών του φαρμάκου, λένε πως έξω από την ευρωζώνη δεν θα υπάρχουν φάρμακα. Κρύβουν τη διάλυση των νοσοκομείων αλλά και ότι σύμφωνα με τη συνθήκη του Μνημονίου για το 2012, προβλέπεται μείωση της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης στο ΕΣΥ και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς από 5 δισ. ευρώ σε 2 δισ. Επίσης, περίπου 26.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα υγείας, από τους οποίους 9.100 γιατροί, θα χάσουν τη δουλειά τους.
Ο κίνδυνος υπάρχει ακριβώς στη συνέχιση της πολιτικής των κοινωνικών περικοπών στην υγεία, που επιβάλλουν τα μνημόνια. Από την άλλη, ο συντριπτικός όγκος των φαρμάκων εκτός πατέντας, παράγονται σε σημαντικό βαθμό πλέον εκτός του βορειοδυτικού καπιταλιστικού τόξου, σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.
Μας προειδοποιούν: Μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ θα οδηγήσει σε υποτίμηση του νέου νομίσματος και θα φτωχύνει ο λαός. Καμιά σοβαρή μελέτη δεν υπάρχει από πλευράς τους όμως για το ύψος της υποτίμησης. Αυτό που κρύβουν είναι ότι το ευρώ ήδη υποτιμάται και είναι σε κίνδυνο.‘Οτι ήδη έχουμε την εσωτερική υποτίμηση των μισθών και γενικά της οικονομίας κατά 15% – 20% και έχουν στόχο το 50%. Κρύβουν φυσικά πως μια ελεγχόμενη υποτίμηση στο πλαίσιο μιας ριζικά διαφορετικής οικονομικο-κοινωνικής πορείας, θα έχει θετικά αποτελέσματα για τις αγροτικές εξαγωγές και την αύξηση του τουριστικού συναλλάγματος. Βεβαίως αυτή θα σημάνει αύξηση των τιμών στα εισαγόμενα προϊόντα, αλλά αυτό θα έχει και θετικές συνέπειες, καθώς θα αφήνει κίνητρο για ανάπτυξη παραγωγής σε τομείς που τώρα έχουν ξεκληριστεί.
Θα καταφέρουμε επιτυχώς να αντισταθούμε στην κλοπή των εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, αν αντισταθούμε με αξιοπρέπεια στη λοβοτομή της σκέψης και στον εξοβελισμό της ιστορικής πείρας.
Η οχέση της EE με το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών έρχεται από το βαθύ παρελθόν. Ο Κ. Καραμανλής ο Α’, έλεγε πως με την είσοδο στην ΕΟΚ θα είχαμε 300 εκατομμύρια πελάτες για τα αγροτικά προϊόντα. Ωστόσο, με ντιρεκτίβες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είχαμε καταστροφή καλλιεργειών. Είχαμε επίσης αντιδραστική αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής, με ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών και παράδοσή της στη Βιβάρτια και σε άλλες πολυεθνικές. Φτάσαμε εντέλει, να αγοράζουμε λεμόνια Αργεντινής και να θάβουμε τα δικά μας.
Η EE απαγόρευσε με τη γνωστή οδηγία περί «απελευθέρωσης και προστασίας από μονοπωλιακές καταστάσεις», την ύπαρξη δημόσιου αερομεταφορέα. Για να φτάσουμε σήμερα στη σκλαβιά του ιδιωτικού μονοπωλίου του Βγενόπουλου, κοινού ιδιοκτήτη των Ετζίαν και ΟλύμπικΑιρ.

Οι Βρυξέλλες επέβαλλαν την «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» από το μονοπώλιο της (πάντα κερδοφόρας) ΔΕΗ, για να φτάσουμε σήμερα στη ληστεία της ΔΕΗ από τις Ενέργκα και Ελλάς Πάονερ και τη διαφαινόμενη εκποίηση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού στην εξευτελιστική χρηματιστηριακή τιμή.

Στον παράλογο κόσμο της εποχής των τεράτων, του κεφαλαίου, όλες οι όμορφες λέξεις, καταλήγουν στην ευρωκρατική σύγχρονη γλώσσα, να σημαίνουν το αντίθετο τους.

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση, με Λευκή και Πράσινη Βίβλο, με τη Σύνοδο της Αισαβόνας και άλλα τινά, μιλούσε για «ευελιξία της εργασίας», εννοούσε και στόχευε σε μισή δουλειά, μισή ζωή, ζωή λάστιχο. Και όλα αυτά, εν μέσω δεξαμενών ανεργίας, απ’ όπου θα τραβιούνται κατά το δοκούν και κατά περιόδους, εργαζόμενοι χωρίς διαπραγματευτική ικανότητα. Έντρομοι δούλοι του κεφαλαίου χωρίς συλλογικές συμβάσεις και συλλογικά δικαιώματα.
Για μια άλλη κοινωνική πορεία της χώρας με κέντρο τις λαϊκές ανάγκες, για μια αξιοβίωτη ζωή, με αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ελευθερία, υπάρχουν δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι η αθέτηση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους. Ο λαός δεν πήρε δάνεια, δεν τα έφαγε. Αντίθετα, πλήρωσε για αυτά ήδη δυο και τρεις φορές. Δεύτερη προϋπόθεση είναι η αποχώρηση από την ευρωζώνη και την EE, γιατί δεν αντέχουμε άλλο την καταστροφή της παραμονής. Γιατί τα χειρότερα από την παραμονή μας εκεί, είναι μπροστά μας. Γιατί μπορούμε να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα έξω από το ευρώ και έξω από τον Μολώχ του κέρδους, το μύλο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της ατομικής ιδιοποίησης του κοινωνικού πλούτου, αυτού που εύηχα αποκαλούν «οι αγορές»…..

Του Παναγιώτη Μαυροειδή

Σχόλιο: Πρέπει να φύγουμε από το Ευρώ για να σωθούμε. Πρέπει να φύγουμε και να βάλουμε αυτούς που χρεοκόπησαν την χώρα στη φυλακή.

4444
http://www.tsantiri.gr/oikonomia/to-greek-money-saroni-viles-se-evropi-tourkia.html

«Καλώς ήρθαν οι… cash Greeks», δηλαδή οι Ελληνες που θα πληρώσουν σε ρευστό.

Αυτήν τη φράση χρησιμοποιούν οι κτηματομεσίτες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε χώρες του εξωτερικού, για να επιβεβαιώσουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για μαζικές αγορές σπιτιών και επαγγελματικών ακινήτων από Ελληνες που βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό.

Η φράση «cash Greeks» χρησιμοποιήθηκε σκωπτικά για πρώτη φορά πέρυσι από την εφημερίδα «Guardian», η οποία αναρωτιόταν πού βρίσκουν οι Ελληνες λεφτά και αγοράζουν ακίνητα, ακόμη και σε ακριβές περιοχές του Λονδίνου.

Τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις, καθώς πλέον υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν ακόμη και για ακίνητα των 100 και 200 χιλ. ευρώ. Μέχρι το 2011 οι αγορές που γίνονταν κυρίως στη Βρετανία αφορούσαν ακίνητα αξίας από 500 χιλ. ευρώ και πάνω, ωστόσο, ο φόβος της χρεοκοπίας και η ανάγκη για εξασφάλιση των αποταμιεύσεων οδηγεί όλο και περισσότερους στις ξένες κτηματαγορές.

«Εχουμε καθημερινά αιτήματα για αναζήτηση ακινήτων στο εξωτερικό, ακόμη και από συνταξιούχους που πήραν το εφάπαξ τους και θέλουν να επενδύσουν μακριά από την Ελλάδα», τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Θεολόγος Μπόσδας, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Voelkers North, ενός δικτύου μεσιτικών γραφείων που αριθμεί 470 γραφεία σε 36 χώρες.
Σύμφωνα με τον κ. Μπόσδα, ενώ παλαιότερα το ενδιαφέρον εστιαζόταν σε ακριβά ακίνητα, εσχάτως έχουν εμφανιστεί μικροεπενδυτές που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα αξίας 300-500 χιλ. ευρώ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν μειωθεί οι ενδιαφερόμενοι για ακίνητα στη Βρετανία αξίας 1 και 1,5 εκατ. λιρών.

Στο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που έχουν λεφτά για αγορές ακινήτων στο εξωτερικό, οι ειδικοί τούς κατατάσσουν στις εξής κατηγορίες:
Οι έχοντες και κατέχοντες. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι, έμποροι, καλλιτέχνες που αγοράζουν σπίτια και εξοχικά. Πρόκειται για κατοικίες από 700 χιλ. ευρώ μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά και για σαλέ στην Ελβετία που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές που αγοράζουν για να έχουν σταθερό εισόδημα. Επενδύουν τα χρήματά τους είτε σε σπίτια που τα ενοικιάζουν αμέσως, είτε σε μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα και μεικτές χρήσεις.
Υπάρχουν περιπτώσεις, κυρίως στο Λονδίνο, όπου Ελληνες έχουν γίνει μέτοχοι σε εταιρεία που συστήνεται για την αγορά ενός και μόνου ακινήτου.
Για παράδειγμα, για κτίριο μεικτής χρήσης αξίας 60 εκατ. λιρών μέσα στο Λονδίνο, δημιουργήθηκε εταιρεία στην οποία υπάρχουν μέτοχοι που έχουν βάλει ο καθένας ποσά από 5 έως 20 εκατ. λίρες και εισπράττουν το μερίδιο που τους αναλογεί από την εκμετάλλευσή του.
Αγορά αντί ενοικίου

Οι «επενδυτές της κρίσης», όσοι δηλαδή φοβούνται τη χρεοκοπία. Ενδιαφερόμενοι για σπίτια 80-100 χιλ. ευρώ, κυρίως γονείς που αγοράζουν αντί να ενοικιάσουν σπίτια για τα παιδιά τους που φοιτούν στο εξωτερικό. Πολλοί, όμως, κάνουν και αγορές διαμερισμάτων, τα μισθώνουν και εισπράττουν ενοίκιο.
Η κρίση και η οικονομική αβεβαιότητα είναι οι βασικές αιτίες της φυγής των Ελλήνων. Οπως αναφέρει ο κ. Νίκος Μπατιστάτος, γενικός διευθυντής της «Κατασκευαστικής Κατοικιών batistatos.gr», «σήμερα στην Ελλάδα υγιές επενδυτικό περιβάλλον δεν υπάρχει. Η αβεβαιότητα για το αύριο, το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας και η κατρακύλα των οικονομικών δεικτών, κάθε άλλο παρά κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις δημιουργούν».
Μετά την είσοδο στην περιπέτεια των Μνημονίων, καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση των πολιτών που αγοράζουν ακίνητα στο εξωτερικό.

Επίσημα στοιχεία για όλες τις χώρες δεν υπάρχουν, καθώς πολλές αγορές γίνονται με απόλυτη μυστικότητα ή με σύσταση εταιρειών. Ωστόσο, εκτιμάται ότι από το 2009 έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων επενδυτών, ενώ τα κεφάλαια για επενδύσεις στο real estate εκτιμώνται σε τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Ο καλύτερος προορισμός για τα κεφάλαια των «cash Greeks» είναι φυσικά το Λονδίνο, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες εκρηκτική είναι η αύξηση της ζήτησης για… γερμανικά ακίνητα. Μπορεί δηλαδή ο Σόιμπλε να μας λοιδορεί, αλλά οι Ελληνες του κάνουν… ντρίμπλα αγοράζοντας ακίνητα στη Γερμανία.

Οι Ελληνες επενδύουν στο εξωτερικό, γιατί απλά ακολουθούν το ένστικτό τους. Η επένδυση σε ακίνητη περιουσία, παγκοσμίως, είναι σταθερή αξία. Με μία όμως παράμετρο. Το υγιές επενδυτικό περιβάλλον του τόπου στο οποίο γίνεται η επένδυση. Σήμερα, στην Ελλάδα, υγιές επενδυτικό περιβάλλον δεν υπάρχει. Τελικά, λεφτά υπάρχουν! Αλλά όχι για τον τόπο μας, ακόμα, αλλά μάλλον για το Σίτι του Λονδίνου ή για τα προάστια του Βερολίνου.
Έκαναν απόβαση στα… μικρασιατικά παράλια
Τουρκία: Στην Τουρκία, κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι 10.000 ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια Ελλήνων. Η Προύσα, η Κωνσταντινούπολη, η Αττάλεια και η Αλικαρνασσός είναι οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Στα παράλια της Μικράς Ασίας πωλούνται διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα αντί 50 χιλ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: «ΕΘΝΟΣ»

Σχόλιο: Ποιοι είναι αυτοί που έχουν χρήμα; αυτοί που λήστεψαν το κράτος και την δημόσια περιουσία. Εσείς ποιοι νομίζεται ότι έχουν λεφτά;
Διεφθαρμένοι, Πολιτικοί, Εφοριακοί, Τελωνειακοί, Πολεοδόμοι, Δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και ένα σωρό άλλοι, που δεν αφήνουν την Ελλάδα να παει μπροστά. Είναι αυτοί που λένε να μείνουμε στο Ευρώ και στηρίζουν με νύχια και με δόντια το μνημόνιο. Τους βλέπετε.

Advertisements

Posted February 21, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: