Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει; Από επιστολή αυτόχειρα του 2012.   Leave a comment

Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει; Από επιστολή αυτόχειρα του 2012.

02/03/2012

4444
http://www.tsantiri.gr/oikonomia/konta-sta-5-ekatommiria-i-anergi-stin-ispania.html

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας στην Ισπανία σημειώθηκε νέο ρεκόρ του αριθμού των ανέργων , οι οποίοι ξεπέρασαν στα τέλη Φεβρουαρίου τα 4,7 εκατομμύρια, το υπ. Εργασίας εκτιμά ότι «ο αριθμός αυτός δικαιολογεί τη μεταρρύθμιση στον τομέα της εργασίας, σε μια περίπλοκη ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία».

Οι 4.712.000 άνεργοι αποτελούν αριθμό ρεκόρ από την έναρξη της κρίσης το 2008 και από την πρώτη δημοσίευση των μηνιαίων αυτών στατιστικών, το 1996.

Σχόλιο: Η Γερμανική λιτότητα έχει τσακίσει τις χώρες του Νότου και τώρα ετοιμάζεται να τσακίσει και του βορά. Βέβαια καθώς η κρίση χτυπά την πόρτα της Γερμανίας, οι Γερμανοί θα αλλάξουν τροπάριο.

Όλοι περιμένουν να δουν ποια χώρα θα βγει πρώτη από το Ευρώ της Γερμανίας. Ένα ευρώ που έγινε φρενοκομείο για τους Ευρωπαίους πολίτες. Σκέτη τρέλα.

Είναι σα τα κρεματόρια. Η Γερμανική λιτότητα, είναι το αέριο που αφαιρεί το οξυγόνο από την αίθουσα που οι πόρτες είναι κλειστές.
Οι περισσότεροι οικονομολόγοι του συστήματος, που έχουν και φράγκα, λένε στους ανέργους: θα φύγετε από το ευρώ; θα καταστραφειτε!!!!
Η μόνη λύση είναι, να φύγεις από το Γερμανικό Ευρώ. Μόνο έτσι θα γίνεις ευέλικτος.
Δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλα για τους Φορολογικούς Παραδείσους.
4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/03/2012_430877

Ζήτημα παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» για ανακριβή δήλωση, καθώς δεν είχε δηλώσει τον επιχειρηματικό τραπεζικό του λογαριασμό στο Λονδίνο, προκύπτει για τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη. Διευκρινίζεται πάντως, ότι δεν προκύπτει επαύξηση της περιουσιακής του κατάστασης που να μην δικαιολογείται.
Στο συμπέρασμα αυτό, κατέληξε ομόφωνα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, μετά την εξέταση του πορίσματος το οποίο παρέλαβε από τους τέσσερεις ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίοι είχαν ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Κούβελου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Βαγγέλη Αργύρη, «από τον διενεργηθέντα έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2011 για την χρήση του 2010 δεν προκύπτει -λαμβάνοντας υπόψη τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Κουβέλου- επαύξηση της περιουσιακής του κατάστασης που να μην δικαιολογείται».
Ωστόσο, όπως είπε, από τον έλεγχο προέκυψε ότι στη δήλωση που υπεβλήθη στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου, που τηρείται σε λίρες Αγγλίας και σε δολάρια των ΗΠΑ και σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών στις 4/3/2011 κατατέθηκε το ποσό τους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Όπως ανέφερε ο κ. Αργύρης όταν ο κ. Κούβελος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το ένα εκατομμύριο δολάρια, με επιστολή του προς την Επιτροπή Οικονομικού της Βουλής, δηλώνει ότι «εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στη δήλωση μου στο 2011 καθότι η διακίνηση του ποσού έγινε από ρευστοποίηση μετοχών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την συμμετοχή μου στην αγορά ποσοστού σε υπό ναυπήγηση πλοίο».
Σημειώνεται ότι από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι στις 4/3/2011 δίνεται εντολή από την Ελλάδα στην Αμερική να ρευστοποιηθούν μετοχές και να γίνει μεταφορά ενός ποσού ύψους 1.148.000 δολαρίων, στον λογαριασμό που διατηρεί ο κ. Κούβελος στο Λονδίνο, και από τον οποίο συντηρείται και ο υιός του.
Στον συγκεκριμένο λογαριασμό, που έχει καταθέσεις ύψους 12.325 λιρών Αγγλίας, παραμένει κατατεθειμένο ως εγγύηση για την αγορά πλοίου, όπως εξήγησε ο κ. Κούβελος, και το συγκεκριμένο ποσό, για το οποίο ο πρόεδρος της «αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης είχε αναφέρει ότι υπήρχαν υπόνοιες για τον τρόπο μεταφοράς του από την Αμερική στο Λονδίνο.
«Η επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της τις εξηγήσεις του κ. Κούβελου, κρίνει ότι ανακύπτει ζήτημα εφαρμογής του άρθρου 3 παρ. 3 και 4 του νόμου 3213/2003», τόνισε ο κ. Αργύρης.
Μετά την διαπίστωση για ανακρίβεια, που επιβεβαιώνεται και από τον έλεγχο και από την επιστολή του κ. Κούβελου προς την Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, θα διαβιβαστεί έκθεση, μαζί με την δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, στον εισαγγελέα εφετών προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η συγκεκριμένη υπόθεση του κ. Κούβελου δεν θα διαβιβαστεί στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς δεν επιβεβαιώνεται αδικαιολόγητη επαύξηση της περιουσιακής του κατάστασης.
Ισ. Κούβελος: Αποδείχθηκε ότι και το «Πόθεν» υπάρχει και το «Έσχες»
Ο κ. Κούβελος από την πλευρά του δήλωσε πως διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης, καθώς αποδείχθηκε η συμφωνία ναυπήγησης πλοίου και σημείωσε πως «ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους».
Παράλληλα, ζήτησε να πάει το θέμα στον εισαγγελέα προκειμένου να μπορέσει να αποδείξει τα προφανή όπως αναφέρει στη δήλωσή του.
Στο Ωνάσειο λόγω δύσπνοιας ο Ισίδωρος Κούβελος
Μετά από ενοχλήσεις που αισθάνθηκε, προσήλθε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) ο Ισίδωρος Κούβελος.
Ο ασθενής νοσηλεύεται στον 6ο όροφο, καθώς αισθάνθηκε δύσπνοια και οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
4444
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/03/2012_430732

Οκτώ εταιρίες κατέθεσαν τελικά προσφορές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Οι εταιρείες είναι οι ΙON GEOPHYSICAL CORPORATION, TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA, CGG Veritas, Dolphin Geophysical και PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS) στις οποίες προστέθηκαν ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων οι SPEC PARTNERS LTD, SPECTRUM GEO LIMITED και FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS.

Οι εταιρίες αυτές, από ΗΠΑ, Νορβηγία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία δραστηριοποιούνται σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο και οι προσφορές τους θα αξιολογηθούν με βάση οικονομικούς αλλά και τεχνικούς όρους (έκταση των ερευνών, εμπειρία, δυνατότητα προώθησης των περιοχών στη διεθνή αγορά, κ.α.)

Η αξιολόγηση των προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί από την αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ στις αρχές Απριλίου.

Στόχος του υπουργείου και του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Μανιάτη είναι να ολοκληρωθούν οι σεισμικές έρευνες και η αξιολόγηση των δεδομένων πριν το τέλος του έτους, ώστε μέσα στο 2012 να προκηρυχθούν διαγωνισμοί για παραχώρηση περιοχών («οικόπεδα») προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Οι σεισμικές έρευνες θα δείξουν σε ποιες περιοχές υπάρχουν πιθανότητες εξεύρεσης αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων, ωστόσο η τελική εικόνα προκύπτει μετά από γεωτρήσεις.

Πηγές του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν ότι αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα και για το επενδυτικό κλίμα το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις σεισμικές έρευνες. Το κόστος των σεισμικών ερευνών θα αναλάβουν η εταιρία (ή οι εταιρίες) που θα επιλεγούν από την Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ, οι οποίες στη συνέχεια μεταπωλούν τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρίες που θα αξιολογήσουν με βάση αυτά αν υπάρχει ενδιαφέρον για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, των γεωτρήσεων, που είναι και το πλέον δαπανηρό.

Το προφίλ των εταιρειών.

Το προφίλ των εταιρειών που κατέθεσαν αιτήσεις στο ΥΠΕΚΑ περιλαμβάνει τα εξής:
Η Νορβηγική TGS Nopec δραστηριοποιείται σε Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ρωσία, Ασία, Αυστραλία και Αρκτική. Τα έσοδά της το 2011 ξεπέρασαν τα 600 εκατ. δολάρια και τα κέρδη τα 170 εκατ. Η TGS την περίοδο 2003 – 2005 έκανε σεισμικές έρευνες και στην Ελλάδα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

Η Αμερικανική ION δραστηριοποιείται στην Ευρώπη (Ιρλανδία, Πολωνία) όπου έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 12.000 χιλιόμετρα σεισμικών ερευνών, στις ΗΠΑ, Βραζιλία, Κολομβία, Ουρουγουάη, στην Αφρική (Αγκόλα, Κονγκό, Γκαμπόν, Μαδαγασκάρη, Κένυα, Τανζανία, Σευχέλλες, Μοζαμβίκη, Καμερούν, Γουινέα και Νιγηρία), στον Αρκτικό κύκλο, στην Αυστραλία και την Ινδία.
Το 2011 είχε έσοδα κοντά στο μισό δισ. δολάρια και κέρδη 35 εκατ. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1968, έχει έδρα στο Τέξας και απασχολεί 1000 εργαζόμενους.

Η CGG Veritas ιδρύθηκε το 1931 και κάνει σεισμικές έρευνες από το 1947. Η έδρα της είναι στη Γαλλία, έχει 70 γραφεία ανά τον κόσμο και ο όμιλος στον οποίο ανήκει απασχολεί 8000 εργαζόμενους. Το 2011 πραγματοποίησε έσοδα ύψους 3,2 δις. δολαρίων.

Η Dolphin Geophysical, με έδρα τη Νορβηγία, ιδρύθηκε στα τέλη του 2010 και δραστηριοποιείται στον τομέα των σεισμικών ερευνών με έξι πλοία. Τα έσοδά της το 2011 ήταν 98 εκατ. δολάρια και τα κέρδη προ φόρων 1,1 εκατ.

Ενημέρωση K. Παπούλια από Μανιάτη.

«Το φθινόπωρο του 2012 η Ελλάδα θα γνωρίζει με αξιοπιστία αν και πού υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο», δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάθεση οκτώ προσφορών από μεγάλες εταιρείες για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη. «Αποτελεί μήνυμα αξιοπιστίας προς τους επενδυτές και υπευθυνότητας και σοβαρότητας προς τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Μανιάτης.
Ο υφυπουργός Ενέργειας εκτίμησε ότι όλα τα έσοδα που θα προκύψουν θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία και ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την στήριξή τους καθώς, όπως είπε, «τα ζητήματα αυτά είναι διαχρονικά και με εθνική σημασία που ξεπερνάει πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις και άπτεται όλων των γενεών».
Ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι το καλοκαίρι θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τις έρευνες υδρογονανθράκων που συνιστούν το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων ενώ με αφορμή ερώτηση αν οι επερχόμενες εκλογές θα μπλοκάρουν τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, απάντησε:
«Ο,τι κι αν γίνει μετά τις εκλογές η πορεία δεν θα αλλάξει. Ο νόμος που ψηφίστηκε πέρσι το καλοκαίρι συγκέντρωσε την ευρεία πλειοψηφία της Βουλής και θα ήταν ολέθριο εθνικό λάθος να ανακοπεί η εφαρμογή του».

Σχόλιο: Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κλέφτες και πρέπει να φύγουν από την εξουσία, αλλιώς το πετρέλαιο μας θα το κάνουν μίζες και βίλες και καταθέσεις στην Ελβετία και αλλού.
Τα σκατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγουν από την εξουσία.

44444
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_02/03/2012_430777

Μια νέα επανάσταση στη λήψη ψηφιακών φωτογραφιών από τον καθένα υπόσχεται μια πρωτοποριακή φωτογραφική μηχανή, με την οποία πρώτα τραβά κανείς την φωτογραφία και μετά εστιάζει εκεί που θέλει. Αν δεν του αρέσει εκεί που είναι αρχικά εστιασμένη η φωτογραφία του, μπορεί εκ των υστέρων να αλλάξει κατά τη βούληση την εστίαση.

Η ψηφιακή μηχανή, με την ονομασία Lytro, που μοιάζει λίγο με μικρό τηλεσκόπιο, είναι δημιούργημα του μαλαισιανής καταγωγής Ρεν Νγκ, που ανακάλυψε τη νέα τεχνολογία όταν έκανε το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια. Τώρα δημιούργησε την ομώνυμη εταιρία Lytro που εδρεύει επίσης στην Καλιφόρνια και ήδη μόλις άρχισε τις πωλήσεις του νέου προϊόντος, που έχει κιόλας γνωρίσει πολύ θετικές κριτικές διεθνώς.

Η κάμερα χρησιμοποιεί τη λεγόμενη «τεχνολογία πεδίου φωτός» που επιτρέπει στο εστιακό σημείο μιας ψηφιακής εικόνας να αλλάζει μετά τη λήψη της. Ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει στην οθόνη του υπολογιστή του την φωτογραφία που τράβηξε και, στη συνέχεια, να μεταβάλει το εστιακό σημείο από κάποιο αντικείμενο ή άνθρωπο που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, σε ένα άλλο που βρίσκεται στο υπόβαθρο. Η μηχανή πετυχαίνει κάτι τέτοιο, επειδή χρησιμοποιεί ισχυρούς αισθητήρες με τους οποίους απορροφά πολύ περισσότερο φως σε σχέση με μια συμβατική φωτογραφική μηχανή.

Ο Νγκ χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες της Lytro ως «ζωντανές εικόνες», ακριβώς επειδή επιτρέπουν την εκ των υστέρων «χειραγώγησή» τους. Μάλιστα, το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό των εικόνων τις συνοδεύει και όταν ο χρήστης τις «ανεβάζει» στο διαδίκτυο και γενικά τις μοιράζεται ηλεκτρονικά, οπότε οποιοσδήποτε άλλος είναι σε θέση να αξιοποιήσει κι αυτός την αλλαγή εστίασης στην ίδια φωτογραφία, στον υπολογιστή, τον φορητό του, την ταμπλέτα ή στο «έξυπνο» κινητό του.
Προς το παρόν άρχισαν να διατίθενται δύο μοντέλα της κάμερας, που χωράει στην τσέπη του χρήστη: ένα των 8 GB που μπορεί να τραβήξει έως 350 φωτογραφίες και κοστίζει γύρω στα 400 δολάρια και ένα των 16 GB που τραβάει έως 750 φωτογραφίες και έχει τιμή κοντά στα 500 δολάρια.
Για «επανάσταση στην καταναλωτική φωτογραφία» έκανε λόγο η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και για «εντυπωσιακές δυνατότητες» και «ασυνήθιστη εμπειρία» μίλησαν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η νέα κάμερα κάνει τον χρήστη να νιώθει λίγο σαν πράκτορας της CIA που «παίζει» με δορυφορικές φωτογραφίες.

Όμως, προς το παρόν, η κάμερα έχει τα δικά της μειονεκτήματα, όπως επεσήμαναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Δημιουργεί μεγάλα αρχεία ψηφιακών φωτογραφιών που μπορούν να εισαχθούν μόνο σε υπολογιστή Macintosh με το σχετικό λογισμικό (αν και η Lytro υποσχέθηκε σύντομα ένα μοντέλο που θα συνεργάζεται με τους υπολογιστές που «τρέχουν» Windows), ενώ επίσης η κάμερα δεν διαθέτει έξτρα φίλτρα και είναι αδύνατη η επεξεργασία των φωτογραφιών της από το Photoshop.

Αν οι μηχανικοί της λύσουν αυτά τα θέματα και, πολύ περισσότερο, αν η σχετική τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί στα κινητά τηλέφωνα, τότε θα φέρει πραγματική αλλαγή στους κανόνες του παιγνιδιού στη φωτογραφική αγορά.

4444
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_01/03/2012_430579
Ελπίδες για θεραπεία της ηλιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, ασθένειας του ματιού, η οποία προκαλεί μέχρι και τύφλωση, προσφέρει ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα πανεπιστήμια, University of California (Ρίβερσάιντ) και Princeton University των ΗΠΑ.
Το πεπτίδιο της κομπστατίνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι ένα υποσχόμενο φάρμακο, που δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα καταστέλλοντας τη δραστηριότητα του συστήματος συμπληρώματος, το οποίο αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού σε προσβολές από παθογόνους οργανισμούς.
Κατά παράδοξο τρόπο, η πρώτη γραμμή άμυνας μπορεί να αποτελέσει σε μερικές περιπτώσεις εχθρό του ανθρώπινου οργανισμού, αφού αρκετές ασθένειες, όπως η ηλιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, το οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, η νόσος Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές κ.α. σχετίζονται με μη ελεγχόμενη δραστηριοποίηση του συστήματος συμπληρώματος.
Εισάγοντας κατάλληλες τροποποιήσεις στο υπάρχον φάρμακο, οι ερευνητικές ομάδες από τα προαναφερθέντα πανεπιστήμια δημιούργησαν παράγωγα με βελτιωμένη ανασταλτική δραστηριότητα. Αυτό το επίτευγμα συνιστά ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία φαρμάκου για θεραπεία της ηλιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Μέρος των αποτελεσμάτων δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «Chemical Biology and Drug Design» ενώ θετικά και υποσχόμενα πειραματικά αποτελέσματα δοκιμών των νέων παραγώγων σε επιθηλιακά κύτταρα του αμφιβληστροειδούς παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο με θέμα την ηλιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας «Arnold and Mabel Beckman Initiative for Macular Research Conference» από τον δρ. Δημήτριο Μωρίκη.
Στην ανακάλυψη, σημαντική ήταν η συμβολή του ερευνητή, δρ. Φανούριου Ταμάμη και του αναπληρωτή καθηγητή Γεώργιου Αρχοντή, του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Προσομοιώσεις μοριακής δυναμικής που θα χρειάζονταν περίπου 20 έτη σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, διεξήχθησαν στα υπολογιστικά εργαστήρια Βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και οδήγησαν στον σχεδιασμό μιας από τις επιτυχημένες νέες γενιές του φαρμάκου.
Την περίοδο αυτή γίνονται επιπρόσθετες πειραματικές δοκιμές στα Πανεπιστήμια University of California του Ρίβερσάιντ και University of California της Σάντα Μπάρμπαρα, με σκοπό την εξεύρεση ακόμη πιο δραστικών φαρμάκων, που βασίζονται σε καινούριες προσομοιώσεις Μοριακής Δυναμικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Οι επιστήμονες που έλαβαν μέρος στο κύριο σκέλος της ερευνητικής εργασίας, ανάμεσά τους και οι δύο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχουν καταθέσει πατέντα για ορισμένα από τα νέα υποσχόμενα φάρμακα.

4444
http://www.tsantiri.gr/politiki/mou-elege-prepi-na-gino-ipourgos.html

«Το βράδυ που έδωσα τα ονόματα στον Παπαδήμο, ο Γεωργιάδης μου έλεγε «Πρέπει να γίνω υπουργός, πρέπει να γίνω υπουργός», αποκαλύπτει στη συνέντευξή που παραχώρησε στο περιοδικό «crash» και στο δημοσιογράφο, Γιώργο Τράγκα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μου ζήτησαν 3 υπουργούς. Τους είπα ότι δεν μπορώ. Τους είπα ότι θα τους δώσω 7 ονόματα, για να επιλέξουν οι ίδιοι. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πω αυτόν και αυτόν για υπουργό και όχι αυτόν», λέει.
Και συνεχίζει, σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν τουλάχιστον είχε επιλέξει ποια υπουργεία θέλει. «Όχι. Ξεκάθαρα. Δεν ήξερα. Στη συνέχεια πήγε ο κ. Γεωργίου. Ήρθε μετά εδώ. Περιμέναμε. Αργούσε η διαδικασία. Εν τω μεταξύ, έρχεται ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένος, όσο παραπάνω δεν υπάρχει. Μου έλεγε: Πρέπει να γίνω υπουργός, πρέπει να γίνω υπουργός…».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ήταν μέσα στους 7 που είχε επιλέξει: «Ήταν μέσα στους 7 που πρότεινα. Μας είχαν πει 3 υπουργεία. Μόλις το ανακοίνωσε ο κ. Παπαδήμος, λέω στον Άδωνι: «3 υπουργεία. Εκεί λοιπόν έφτασε στην κορύφωση«. Δεν έφυγε από εδώ. Δεν έφευγαν. Ήταν οι μόνοι δύο που ήταν εδώ. Κανένας άλλος βουλευτής δεν είχε έρθει. Οπότε τηλεφώνησα στον κ. Παπαδήμο και του είπα: «Έχω θέμα εσωκομματικό. Σε παρακαλώ πάρα πολύ θέλω να βάλουμε μέσα και τον Άδωνι».
Και μάλιστα του είπα ότι ο Άδωνις έχει ειδικότητα στις μορφωτικές υποθέσεις ή σε θέματα πολιτισμού, στον τουρισμό μπορεί να είναι καλός κλπ.

Και με παίρνει ο κ. Παπαδήμος και μου λέει: «Θα πάει στο Ναυτιλίας». Οπότε λέω στον Άδωνι: «Ναυτιλίας», του άρεσε πάρα πολύ. Ήταν τυχερά και τα δύο παιδιά. Γιατί ο μεν ένας πήγε στους εφοπλιστές και ο άλλος πήγε στους μεγαλοεργολάβους. Και νομίζω ότι τους δινόταν μια ευκαιρία να κάνουν πολύ καλές δημόσιες σχέσεις κ.λπ».

4444

4444

Ο RealFM είναι πλέον πρώτος σε ακροαματικότητα.
Οι μετρήσεις απλά επιβεβαίωσαν αυτό που είχα γράψει.

Δεν είναι δυνατόν ο ΣΚΑΙ του πορτοσαλτε να είναι πρώτος. Οι Έλληνες δεν είναι χαζοί.
Τα παραμύθια τέλος. Δεν γίνεται να υμνεις το Μνημόνιο και το ξεπούλημα της χώρας και να λες ότι είσαι πρώτος σε ακροαματικότητα. Κατάλαβες αναγνώστη;
Εγώ για να σχηματίσω πλήρη εικόνα, δεν χρειάζομαι τις μετρήσεις.
Καλά πηγαίνει και το Ράδιο9. Ορισμένες εκπομπές πολύ καλές.
Δεν είμαστε χαζοί Μέρκελ και Γιουνγκερ.
Φοβάστε τις εκλογές, γιατί δεν ξέρετε τι θα γίνει.

Εγώ δεν αναγνωρίζω καμία συμφωνία από όσες υπογράφει ο δοτός Παπαδημος και τα σκατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν με σεβάστηκες Μερκελ, ούτε εγώ θα σε σεβαστώ.

Η Ελλάδα θα φύγει από το Ευρώ, για να μην πεθάνει. Σας το έχω ξαναγράψει: τα σκατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού σας αρέσουν τόσο πολύ, πάρτε τα στην Γερμανία και στο Λουξεμβούργο.

4444

Ο Γιώργος Καραμπελιας έγραψε ένα βιβλίο για την Ελληνικη ιστορία. Ένας αναρχικός, αναρχικός όχι κουκουλοφόρος,  γράφει για την Ελληνικη ιστορία και την γράφει καλά.
Θα το περίμενες εσύ αυτό αναγνώστη;
Αντίθετα η Ρεπουση και άλλοι του συστήματος των Πανεπιστημίων, γράφουν προπαγάνδα. Η λέξη συνωστισμός για την σφαγή της Σμύρνης το 1922, ήταν απαράδεκτη προπαγάνδα και δεν ζήτησαν δημόσια συγνώμη. Εδώ υπάρχουν ντοκουμέντα.
Η Ιστορική αλήθεια, το τι πραγματικά έγινε, δεν αφορά ιδεολογίες.
Ένα παράδειγμα: ο Μέγας Αλέξανδρος έσφαζε; φυσικά και έσφαζε. Ήταν μια στρατιωτική και πολιτική μεγαλοφυΐα, με προσωπικά πάθη και μια εύνοια των ‘Θεών”.
Το πως θα δικαιολογήσεις μια πράξη δεν αναιρεί την πράξη. Δεν μπορείς δηλαδή να ισχυριστείς ότι δεν συνέβη.

01/03/2012

4444

Από άποψη Ηθικής, το να επενδύεις χρήματα σε εταιρείες που είναι ωραία μέρη για να δουλέψεις, είναι σωστό. Αρκεί βέβαια αυτοί που ψηφίζουν να ξέρουν τι ψηφίζουν.
Υπάρχουν πολύ δρόμοι Trish για να βγάλει κάποιος χρήματα. Επίσης υπάρχουν πολλοί τρόποι Άμυνας για να μην χάσεις χρήματα.

4444
Η Ντόρα Μπακογιαννη Μητσοτάκη, κάνει μεγάλο θόρυβο. Γιατί άραγε;
Ο κ Νικολουδης ήταν σαφής. Σε όλες τις διατυπώσεις του.
Μακάρι να γινόταν τόσο ντόρος και για τα λαδώματα της Ζίμενς και άλλων περιπτώσεων.

4444
Ο πρόεδρος της Γερμανικής βουλής, έστειλε γραμμα, στον Πετσαλνικο και του ζητεί εξηγήσεις για το 1.000.000 και ο Πετσανλικος του είπε: παρεξήγηση, δεν γίνονται αυτά από τους Νεοέλληνες πολιτικούς. Χα! χα!χα! χα! χα!  

Μιλάμε για πολύ γέλιο. Γέλιο όχι αστεία. Καλά αυτοί οι Γερμανοί είναι χαϊβάνια τελείως. Γιατί δε ρωτάτε την Ζίμενς να σας πουν αν οι Έλληνες πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάνουν μπίζνες και έχουν καταθέσεις σε off shore εταιρείες ή επενδύσεις σε Φορολογικούς παραδείσους;
Μιλάμε για πολύ γέλιο. Ρε Γερμανοί, τόσο χαϊβάνια είστε;
Άκου έστειλε γραμμα στον Πετσαλνικο Χα! χα! χα! χα! μιλάμε για γέλιο. Άμα γίνουν εκλογές ο Πετσαλνικος μπορεί να μην είναι ούτε βουλευτής ρε χαϊβάνι.
ΤΟ ερώτημα βέβαια είναι πολύ σοβαρό: εσείς θα μας βγάλετε από την οικονομική κρίση; Που δεν ξέρετε τι γίνεται στην Ελληνική πολιτική σκηνή; Αμφιβάλω πολύ.
Τα σκατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ρημάξει την Ελλάδα και εσείς στέλνετε γράμματα με χαζές ερωτήσεις;
Μιλάμε για πολύ γέλιο.
Κανένας σοβαρός και φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα έρθει σε αυτή την χώρα;

29/02/2012

4444
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_29/02/2012_430365

Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής 2011 AG5, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040, αν και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία κάνει λόγο για «πολύ απίθανο σενάριο».
Το δυνητικά επικίνδυνο σώμα, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον της αρμόδιας ομάδας δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τα εγγύς στη Γη αντικείμενα, η οποία άρχισε ήδη να μελετά τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου, αν αυτός μεγαλώσει στην πορεία, σε περίπτωση δηλαδή που οι υπολογισμοί είναι λανθασμένοι ή τροχιά του αλλάξει.

Η χρήση πυρηνικών όπλων και άλλων τεχνικών εκτροπής από την πορεία του βρίσκονται υπό εξέταση.
Ένας πολύ μεγαλύτερος αστεροειδής πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια.

Αν ο 2011 AG5 έπεφτε πράγματι στη Γη, θα προκαλούσε μεγάλες υλικές απώλειες και εκατομμύρια θανάτους, αλλά η ανθρωπότητα θα επιβίωνε από την πρόσκρουση. Η τροχιά του γύρω από τον ήλιο εκτείνεται έως πέρα από τον Άρη, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί με μεγάλη ακρίβεια.

Οι επιστήμονες σκοπεύουν να μελετήσουν πιο προσεκτικά τον συγκεκριμένο αστεροειδή και την πορεία του μεταξύ 2013 – 2016, οπότε τότε μπορεί, όπως δήλωσαν οι αμερικανοί αστρονόμοι, να αλλάξει κι άλλο η πιθανότητα πρόσκρουσης «1 προς 625» – πιθανώς υπέρ της Γης!

Το 2013 ο αστεροειδής πρόκειται να κάνει ένα πρώτο πιο κοντινό πέρασμα από τον πλανήτη μας σε απόσταση περίπου 147 εκατ. χλμ., κατά τη NASA, κάτι που θα επαναλάβει το 2023, όταν θα πλησιάσει τον πλανήτη μας μόλις στα 1,9 εκατ. χλμ.
Ο 2011 ΑG5 είναι από τα 8.744 εγγύς στη Γη αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν συνολικά περίπου 19.000 τέτοια μεσαίου μεγέθους ουράνια σώματα σε απόσταση έως 200 εκατ. χλμ. από τη Γη (συνεπώς πολλές χιλιάδες ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί), τα οποία έχουν πλάτος 100 έως 1.000 μέτρων και τη δυνατότητα να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη.

Η προσοχή των περισσοτέρων ανθρώπων έχει τελευταία στραφεί στον αστεροειδή Άποφι που έχει μέγεθος περίπου δυόμισι ποδοσφαιρικών γηπέδων και προβλέπεται να περάσει κοντά από τη Γη το 2036, τόσο κοντά (σε απόσταση έως 30.000 χιλιομέτρων), που θα είναι ορατός από την Ευρώπη και άλλα μέρη του πλανήτη.

4444
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/02/2012_430440

Το Ιράν, στο οποίο έχει επιβληθεί από τους δυτικούς τραπεζικό εμπάργκο που εμποδίζει τις συναλλαγές του σε ισχυρά νομίσματα, δέχεται εφεξής την πληρωμή του πετρελαίου του σε χρυσό ή σε τοπικά νομίσματα ή σε είδη, σύμφωνα με ιρανούς αξιωματούχους, τους οποίους επικαλούνται σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.
«Στις εμπορικές αυτές συναλλαγές με άλλες χώρες, το Ιράν δεν συναλλάσσεται μόνο σε δολάρια, κάθε χώρα μπορεί να πληρώσει με το δικό της νόμισμα ή με χρυσό», δήλωσε ο πρόεδρος της ιρανικής Κεντρικής Τράπεζας Μαχμούντ Μπαχμανί.
Για την πληρωμή των εξαγωγών του, «το Ιράν δέχεται επίσης από την Κίνα ή την Ινδία προϊόντα στη θέση των νομισμάτων και αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα», προσέθεσε.

Το Ιράν, δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας του ΟΠΕΚ, αντλεί το 80% των πόρων του σε συνάλλαγμα από την πώληση πετρελαίου ή πετρελαϊκών προϊόντων, στην οποία το δολάριο είναι εν γένει το νόμισμα αναφοράς.

Η Τεχεράνη αντιμετωπίζει ωστόσο πρόβλημα στην εισαγωγή ισχυρών νομισμάτων από τις εξαγωγές του λόγω του τραπεζικού εμπάργκο που του επιβλήθηκε σταδιακά από το 2010 από τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε τιμωρία για την άρνηση της Τεχεράνης να διαπραγματευτεί με τη διεθνή κοινότητα για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Βρήκαμε μεθόδους για να αποσύρουμε το δολάριο από τις συναλλαγές μας με τις άλλες χώρες, χρησιμοποιώντας τα τοπικά νομίσματα ή την ανταλλαγή ειδών για να παρακάμψουμε τις κυρώσεις», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγσί, μιλώντας στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το Ιράν είχε ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι προτίθεται να αποδεχθεί χρυσό για την πληρωμή του πετρελαίου του. Η Τεχεράνη προσφεύγει επίσης όλο και πιο πολύ σε μορφές ανταλλαγής, άμεσης ή έμμεσης, σε είδος με ορισμένους από τους ασιάτες πελάτες του, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία ή η Νότια Κορέα.

4444
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/02/2012_430478

Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στην καλύτερη περίπτωση το 2012 σε σύγκριση με το β’ εξάμηνο του 2011 θα είναι «ελαφρά ανώτερος» δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής τράπεζας (Fed) Μπεν Μπερνάνκι, καταθέτοντας στην Επιτροπή χρηματοπιστωτικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι επί του παρόντος δεν εκπληρώνεται ο στόχος της Fed που θέτει για ρυθμό ανάπτυξης 2% σε ετήσια βάση.
Ο κ. Μπερνάνκι έκρινε ότι από την ανατίμηση των καυσίμων κίνησης (οριακά στα 4 δολάρια το γαλόνι βενζίνης στα πρατήρια) «δεν προκλήθηκε πληθωριστική έξαρση ικανή να απειλήσει την αγοραστική δύναμη των ‘νοικοκυριών’ μακροπρόθεσμα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα φροντίσουμε το επίπεδο του πληθωρισμού να είναι συγκρατημένο».
Μιλώντας για την ανεργία, ο κ. Μπερνάνκι προέβλεψε υποχώρηση του σήμερα «απαράδεκτα υψηλού ποσοστού ανέργων», το οποίο τον Ιανουάριο υπολογίστηκε πως ανέρχεται σε 8,3% του ενεργού εργατικού δυναμικού.
«Η κατάσταση στην αγορά εργασίας σήμερα απέχει από τη φυσιολογική» επισήμανε ο πρόεδρος της Fed. «Η συρρίκνωση της ανεργίας θα προέλθει από την ισχυρή ζήτηση και παραγωγικότητα, τον εντονότερο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μας», πρόσθεσε ο κ. Μπερνάνκι.

4444
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/02/2012_430509

Με τη φορολόγηση του 75% των εισοδημάτων που ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ, την οποία προτείνει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, η Γαλλία θα βρίσκεται μεν στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην φορολόγηση των πλουσίων, αλλά οι συγκρίσεις με τα διεθνή δεδομένα είναι μάλλον αδόκιμες, καθώς τα θεωρητικά μοντέλα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Αρκεί ένα παράδειγμα: τα εισοδήματα άνω των 70.830 ευρώ στη Γαλλία υπόκεινται σε φορολογία 41%. Όμως στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Επίσημη έκθεση καταδεικνύει πως οι φόροι που επιβάλλονται κατά μέσον όρο στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια στη χώρα ανέρχονται μόλις στο 16,6%.

Η δυσκολία στην εφαρμογή μίας ουσιαστικής φορολόγησης, παρατηρεί σε ένα σχόλιό του το Γαλλικό Πρακτορείο, έγκειται στους τοπικούς φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, αλλά και στα «φορολογικά παραθυράκια» τα οποία επιτρέπουν στους πλούσιους Γάλλους – αλλά επίσης και σε εκείνους με μεσαία εισοδήματα– να μειώσουν κατά πολύ τα τεκμήριά τους.

Η ίδια παρατήρηση αφορά και πολλές ακόμα χώρες στον κόσμο και καθιστά δύσκολες τις συγκρίσεις σε διεθνές επίπεδο. «Δεν υπάρχει μία σχετική αξιόπιστη μελέτη, εξ όσων γνωρίζω, σε ευρωπαϊκό και πολύ περισσότερο σε διεθνές επίπεδο», διαπιστώνει ο Γκαμπριέλ Ζικμάν της Οικονομικής Σχολής των Παρισίων.
Σε επίπεδο εικόνας, μία φορολογία 75% θα αποτελούσε την υψηλότερη παγκοσμίως.

Σημαντικά στοιχεία είναι αυτά τα οποία δημοσιεύει ο ΟΑΣΕ, που συγκεντρώνει τους τοπικούς και «εθνικούς» φόρους και τοποθετεί στην κορυφή τη Σουηδία, η οποία εφαρμόζει «οριακή φορολογία» 56,6% στα υψηλά εισοδήματα. Η Γαλλία τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία, με 45,8%, πίσω από τη Γερμανία (47,5%) και τη Βρετανία (50%). Οι ΗΠΑ έπονται με 41,9%.

Υπό τα βέλη της δεξιάς, που τον κατηγορεί ότι «θέλει να επιβάλει μία φορολογία λεηλασία η οποία δεν υπάρχει πουθενά αλλού» ο Ολάντ υπερασπίσθηκε σήμερα την πρότασή του, που κατά τον ίδιο θα θίξει μόλις 3.000 με 3.500 εισοδήματα. «Δεν είναι εισπρακτικό το θέμα», καθώς θα αποφέρει στο κράτος «μόλις 200 με 300 εκατ. ευρώ», περισσότερο «είναι ένα ζήτημα ηθικής τάξεως».

«Με μία φορολογία 75% η Γαλλία θα γίνει πρωτοπόρος», σημειώνει ο Ζικμάν, μολονότι αφότου ξέσπασε η κρίση, το 2008, «η τάση στις αναπτυγμένες χώρες, που βρίσκονται αντιμέτωπες με την έξαρση του δημοσιονομικού τους χρέους, είναι να αυξάνουν τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων».

Η Βρετανία εισήγαγε φορολογία 50% των εισοδημάτων που ξεπερνούν τις 150.000 λίρες (178.300 ευρώ).

Αλλά και για τον πρώην διευθυντή φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Ταλί, που πλέον δικηγορεί για οικονομοτεχνικά θέματα, οι διεθνείς συγκρίσεις είναι δυσχερείς, καθώς σε τελική ανάλυση οι πλούσιοι μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους «παραθυράκια».

«Το ουσιαστικό εισόδημά τους διοχετεύεται σε ενδιάμεσες δομές, σε οικογενειακά holdings, κοινωφελείς εταιρείες, ή ιδρύματα», που τους επιτρέπουν να διαφεύγουν από τη φορολόγηση του εισοδήματός τους. «Ακόμη κι εάν μπορούσαμε να αυξήσουμε τη φορολογία εισοδήματος στο 150% εκείνοι πάλι θα κατάφερναν να μην πληρώνουν», τονίζει.

Ο Ταλί αναφέρεται σε δύο αξιόλογες φοροεισπρακτικές πολιτικές, σύμφωνα με τη γνώμη του: αυτή των ΗΠΑ «που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα φορολογώντας αυτές τις ενδιάμεσες δομές» κι εκείνη της Ολλανδίας, που έχουν επιβάλλει «φόρο εισοδήματος όχι όσον αφορά την οροφή των εισοδημάτων, αλλά εφαρμόζοντας μία σώφρονα φορολογία, 1% στο συνολικό κεφάλαιο».

4444
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/02/2012_430307

Ο παλαιότερος πυρηνικός αντιδραστήρας στον κόσμο, στο Ολντμπερι, πρόκειται να κλείσει σήμερα στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) ύστερα από 44 χρόνια λειτουργίας και θα ακολουθήσει η αντίστροφη μέτρηση μέχρι το 2025, όταν ένας νέος βρετανικός πυρηνικός σταθμός θα ανοίξει σε τοποθεσία κοντά στον παλιό.
Κοινοπραξία δύο γερμανικών εταιριών, των E.ON και RWE, σχεδιάζει να κατασκευάσει μέχρι το 2025 ένα νέο πυρηνικό εργοστάσιο στο Ολντμπερι με έξι φορές μεγαλύτερη ικανότητα παραγωγής από τον σημερινό σταθμό, δεδομένου ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας ως μέσο μείωσης των εκπομπών άνθρακα.
Το νέο εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος (PWR), που απαιτούν την κατασκευή τεράστιων συστημάτων ψύξης, κάτι το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι θα επηρεάσει αρνητικά την εικόνα της.
Το σχέδιο κατασκευής βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια και η εταιρία Horizon που συμμετέχει στην κοινοπραξία δεν έχει ζητήσει την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές, κάτι που θα δώσει δικαίωμα λόγου και στους κατοίκους του Ολντμπερι ον Σέβερν.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο θα συνεχίσουν να εργάζονται για την αποσυναρμολόγηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων για ακόμη 12 με 18 μήνες αλλά στη συνέχεια το προσωπικό θα μειωθεί κατά ένα τέταρτο με τους περισσότερους υπαλλήλους να συνταξιοδοτούνται, σύμφωνα με τον διευθυντή του, Φιλ Σπρεγκ.

4444
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/02/2012_430422

«Ηλεκτρονική αγορά» αγροτικών προϊόντων ετοιμάζουν από κοινού τα υπουργεία Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η πρόσφατη εξέλιξη απευθείας πώλησης πατάτας από τους παραγωγούς του Νευροκοπίου στους καταναλωτές χωρίς την παρέμβαση χονδρεμπόρων «δείχνει» τον δρόμο που έχει πάρει η αγορά για την πίεση των τιμών.
Όπως γνωστοποίησαν μιλώντας με δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός και ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς Γιώργος Στεργίου οι λιανικές τιμές αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ. Αντίθετα οι τιμές παραγωγού είναι από τις υψηλότερες λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική παραγωγή (μικρός κλήρος).
Το υπουργείο έχει υποβάλλει τεχνικό δελτίο για κοινοτική χρηματοδότηση με σχέδιο δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα μπαίνουν ομάδες παραγωγών και θα αναρτούν τις τιμές και τις διαθέσιμες ποσότητες οπωροκηπευτικών και από την άλλη πλευρά χονδρέμποροι και λιανεμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες θα βλέπουν το εύρος των τιμών και τον παραγωγό προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί του. Η αγορά θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Για να επιτευχθεί η ηλεκτρονική αγορά- πώληση, σε δεύτερο χρόνο θα δημιουργηθεί μια παράλληλη πλατφόρμα εύρεσης μέσων μεταφοράς εμπορευμάτων καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτό το σύστημα είναι η αδυναμία σε συστήματα logistics.
Με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των περιθωρίων κέρδους που αποφάσισε από το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση, το υπουργείο Ανάπτυξης φιλοδοξεί στην περαιτέρω μείωση των τιμών και τον περιορισμό των μεσαζόντων.
Ταυτόχρονα, ο κ. Κομνηνός επισήμανε ότι το χονδρεμπόριο στην ελληνική αγορά έχει υποστεί μεγάλη μείωση του τζίρου καθώς από τη μία πλευρά οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχωρούν όλο και περισσότερο σε απευθείας αγορές προϊόντων από τους παραγωγούς και από την άλλη πλευρά λόγω των χαμηλών τιμών ο κόσμος προτιμά τις λαϊκές αγορές. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου προέτρεψε τους παραγωγούς πατάτας του Νευροκοπίου κι άλλες τέτοιες ομάδες να μπουν στις λαϊκές αγορές και να πουλάνε τα προϊόντά τους.

Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε ο ειδικός γραμματέας της ΥΠΕΑ Γιώργος Στεργίου, οι διευθύνσεις της ΥΠΕΑ σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές είναι στα ίχνη κυκλώματος Κύπριων και Ελλήνων χονδρεμπόρων οι οποίοι μαζί με ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ φέρνουν κατά πάσα πιθανότητα αιγυπτιακές πατάτες τις βαφτίζουν στην Κύπρο ή στην Ελλάδα ως κυπριακές παραπλανώντας τους καταναλωτές.

Το ενδιαφέρον που παρακίνησαν την ελεγκτική διαδικασία, σύμφωνα με το κ. Κομνηνό, είναι ότι η τιμή της στην ελληνική αλυσίδα πωλείται στα επίπεδα της ελληνική τιμής ενώ η κυπριακή θα έπρεπε να είναι ακριβότερη.
Στο υπουργείο επίσης ερευνώνται ίχνη καρτέλ στην αγορά των φρούτων και ιδιαίτερα των φρούτων που έχουν μικρή χρονική διάρκεια στην αγορά.

4444
http://www.zougla.gr/money/article/kr-lagarnt-i8elan-tin-elada-ektos-evro-apo-ton-noemvrio-481938

Σε συνέντευξη της την Τετάρτη, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αποκάλυψε πως δεν ήταν λίγοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στην Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες τον περασμένο Νοέμβρριο, που ζητούσαν επιτακτικά την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, κεντρικό θέμα της οποίας ήταν η Ελλάδα, χαρακτηριστικό είναι πως τα 22 από τα 24 μέλη του πήραν το λόγο, κάτι πρωτοφανές για το ιστορικό των συνεδριάσεων.

Αρνητικοί στην αύξηση της συμμετοχής του Ταμείου ήταν οι εκπρόσωποι της Ελβετίας και της Βραζιλίας, ενώ οι υπόλοιποι κράτησαν ουδέτερη στάση.

4444

4444

4444

Σας το έχω γράψει, η Trish συμμετέχει στο γράψιμο της ιστορίας. Χθες με το χαμόγελο της Επιτυχίας υποδέχτηκε τον DJ στις 13.000 μονάδες, καλύτερο χαμόγελο DJ δε θα μπορούσες να βρεις.

4444

28/02/2011

4444

4444
Σήμερα σηκώθηκα νωρίς. Έπρεπε να πάω να κλείσω ραντεβού για εξετάσεις στα δημοτικά ιατρεία. Είμαι μακροχρόνια άνεργος και χωρίς ασφάλιση.
Βλέποντας όμως τον άσχημο καιρό, αποφάσισα να πάω αύριο.

Έβαλα να ακούσω τον Τραγκα και άκουσα να λέει, ότι κινδυνεύει η Ζωή του και μας είπε επίσης ότι αυτοί που δικάστηκαν για την βόμβα που του έβαλαν όλοι εκτός από έναν, αθωώθηκαν.
Κατηγόρησε και τον Σημιτη, με στοιχεία.
Φοβερά πράγματα αναγνώστη.

Φυσικά και συμπαθώ τον Τραγκα, συμπαθώ τους δημοσιογράφους. Άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ σε θέματα, απόψεις και τακτικές.
Σε μια Δημοκρατία είναι δικαίωμα να υπάρχει Ελευθερία του λόγου.
Το πρόβλημα δημιουργείτε από όσα δεν λέγονται. Αυτά που δεν λέγονται έχουν καταστρέψει την χώρα. Η ελλειψει διαφάνειας.

4444

Μίμη Ανδρουλάλη, αν έχεις κάτι να πεις, πεστο. Μη λες αν μιλήσω.

4444
Γελάω και ξαναγελω με το καρναβάλι της Ελληνικής Βουλής.

Συζηγος πολιτικού.

4444
Σήμερα τα ΝΕΑ έχουν το μεγάλο θεμα. Το μεγάλο ρεπορτάζ, την μεγάλη επιβεβαίωση.
Με βάση το WikiLeaks και τις αναλύσεις του Stratfor από το Ιούνιο μας έστελναν στην αγκαλιά του ΔΝΤ.

Ο Γεωργάκης δηλαδή, έλεγε ψέματα συνειδητά και συνεχώς. Επειδή όμως είναι ψυχακιας δεν είχε πρόβλημα να “εκτελέσει” την ελληνικη οικονομία και τον Ελληνικό Λαό.
Ο Ψυχοπαθής με το Πριόνι. Έχουμε και την απαραίτητη μαμά, όπως στα σενάρια του Χίτσκοκ.
Από την μια έχουμε τα ΝΕΑ και από την άλλη το γελοίο ρεπορτάζ του παπαχελα. Είναι για γέλια το Ρεπορτάζ του Παπαχελα, για το πως έφτασε η Ελλάδα στην χρεοκοπία. Έχω σταματήσει να βλέπω τέτοια ρεπορτάζ της πλάκας. Είδα μερικά αποσπάσματα και έριξα πολύ γέλιο.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της  Αστικής τάξης της Ελλάδος, δεν αγαπά την Ελλάδα. Είναι ανθέλληνες και κομλεξικοί.
Οι δε πολιτικοί, δεν εκπροσωπούν τις περισσότερες φορές τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Ο Γεωργάκης δεν εκπροσωπούσε την Ελλάδα, ένιωθε περισσότερο ως Φεδουαρχης, ότι η εξουσία του ανήκει. Έτσι μεγάλωσε ο “Πρίγκηπας”. Δεν έχει σημασία που είναι ψυχωτικός, σημασία είναι ότι γεννήθηκε από τα αρχίδια του Ανδρέα Παπανδρέου. Άλλος παρτακιας αυτός και ψεύτης.

Αυτοί οι τύποι από το 1974 και μετά κλέβουν την Ελλάδα, χωρίς να δίνουν πουθενά λογαριασμό. Έχουν φτιάξει νόμους ασυλίας.
Γι’αυτο όταν πάρουμε την εξουσία, θα τους βάλουμε φυλακή και θα δημευσουμε περιουσίες.

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/nitro-radio.html

Σε πλειστηριασμό θα βγει από τη Eurobank, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ραδιοφωνικός σταθμός Nitro Radio, του ομίλου ΙΜΑΚΟ. Η αρχική τιμή της δημοπρασίας θα ξεκινήσει στα … 2,5-2,7 εκατ. ευρώ και μεταξύ των ενδιαφερόμενων είναι οι όμιλοι, ΑΝΤ1 και Σκάι.
typologies.gr
Σχόλιο: Ακούω Nitro Radio.

4444


http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_3133.html

«Θα πεθάνει κόσμος». Τρεις λέξεις, τρεις λέξεις με τεράστια δύναμη, συνοψίζουν την άποψη του γνωστού αναλυτή -με το τεράστιο κοινωνικό ρεύμα- Δημήτρη Καζάκη, όταν ρωτατε για το νέο νομοσχέδιο της Υγείας, που υποχρεώνει τους γιατρούς να συνταγογραφούν δραστική ουσία αντί για.. φάρμακο και τους φαρμακοποιούς να πωλούν στον ασθενή το φθηνότερο σκεύασμα.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πεθάνει κόσμος», διευκρινίζει ο κ. Καζάκης, «όταν θα μας φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν». Και προσθέτει: «Εδώ παίζουν με την Υγεία μας. Όποιος έχει λεφτά θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για την ασθένειά του. Όποιος δεν έχει και περιμένει να θεραπευθεί μέσω του ασφαλιστικού συστήματος, ας πεθάνει!».
Σύμφωνα με τον γνωστό αντι-μνημονιακό αναλυτή, «η τρόικα θεωρεί τους Έλληνες ανθρώπους β’ κατηγορίας». Με αυτό το δεδομένο, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, δε διστάζουν να αυξήσουν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουν οι ξένες πολυεθνικές τα πειράματά τους και, βέβαια, για να εξυπηρετηθεί η υπερκερδοφορία ειδικών επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος ενός ολόκληρου λαού.
Τέλος, ερωτηθείς για την πρωτοβουλία ενός μεγάλου συλλαλητηρίου, που οργανώνεται μέσω facebook σήμερα στις 6μμ στο Σύνταγμα, ο κ. Καζάκης τονίζει ότι «πάντα οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις του κόσμου είναι η απάντηση στην ασυδοσία, αρκεί να είναι καλά οργανωμένες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του για την Υγεία:

κ. Καζάκη, πώς κρίνετε το νομοσχέδιο για την Υγεία που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή;

Οι νέες ρυθμίσεις ορίζουν τη φτηνότερη τιμή ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιλογή του φαρμάκου.

Τα γενόσημα, όμως, δεν είναι κάτι σαν τα «ιμιτασιόν ανταλλακτικά αυτοκινήτου», όπως φαίνεται ότι τα αντιλαμβάνονται αυτοί οι κύριοι. Ουσιαστικά, ο νέος νόμος για την Υγεία προωθεί τα φθηνότερα σκευάσματα, κι ας παράγονται και στο Πακιστάν! Ποιος ξέρει από ποιες κλινικές μελέτες συνοδεύονται αυτά, πώς έχουν πιστοποιηθεί και από ποιον;

Και μη μας πούνε ότι τα πιστοποιεί ο ΕΟΦ! Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει απολύτως καμία δυνατότητα πιστοποίησης. Το έχουν καταγγείλει οι ίδιοι οι γιατροί, ότι κατ’ αρχήν δε διαθέτει καν το απαραίτητο προσωπικό…

Φοβάστε για να χειρότερα, δηλαδή;

Θα πεθάνει κόσμος, κ. Χριστοφορίδη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πεθάνει, όταν θα φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν. Εδώ παίζουν με την Υγεία μας. Οποιος έχει λεφτά θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για την ασθένειά του. Οποιος δεν έχει και περιμένει να θεραπευθεί μέσω του ασφαλιστικού συστήματος, ας πεθάνει!

Τι θα γίνει, δηλαδή, με τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από εξαιρετικά εξειδικευμένα φάρμακα; Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες ασθενών, που πάσχουν από όχι άμεσα ιάσιμα νοσήματα, τα οποία απαιτούν θεραπείες υψηλού κόστους. Η λογική της τρόικα είναι «να τους πετάξουμε στον Καιάδα και να τελειώνουμε με αυτούς». Γιατί, όταν αυτά τα φάρμακα δε θα καλύπτονται από το ασφαλιστικό σύστημα, οι τιμές τους θα καταλήξουν να διαμορφώνονται ελεύθερα και να φτάσουν στα ουράνια.

Κατά τη γνώμη σας, τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά;

Η τρόικα θεωρεί τους Ελληνες ως ανθρώπους β’ κατηγορίας. Συνεπώς, δεν τρέχει τίποτα γι’ αυτήν αν αυξηθούν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουν οι ξένες πολυεθνικές τα πειράματά τους εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Τα έχουν ανάγκη, εξάλλου, αυτά τα πειράματα για να αναπτύξουν τα εναλλακτικά τους φαρμακευτικά προϊόντα.

Υπάρχει σχέδιο, δηλαδή…

Και, βέβαια. Ολα αυτά δε γίνονται χωρίς σχέδιο.

Όταν θα φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν, το κόστος των οποίων διαμορφώνεται 99% χαμηλότερα, καταλαβαίνετε ποιο θα είναι το ποσοστό κέρδους των εισαγωγέων. Οι οποίοι, βέβαια, στη συνέχεια θα εκτοξεύσουν τις τιμές στα ουράνια.

Διότι, είναι διαφορετικό να λειτουργείς ως εκπρόσωπος μιας πιστοποιημένης εταιρείας, η οποία ορίζει τα ποσοστά κέρδους εντός των οποίων μπορείς να κινηθείς και σε ελέγχει. Εδώ είναι τόσο τεράστια τα περιθώρια κέρδους που είναι σαφές ότι η ρύθμιση προωθείται για να εξυπηρετηθούν ειδικά επιχειρηματικά συμφέροντα που θα εξασφαλίσουν αδιανόητα κέρδη εις βάρος της Υγείας μας.

Ποια θα έπρεπε, σύμφωνα με τη δική σας άποψη, να είναι η πολιτική μας για το φάρμακο;

Αντί να επενδύσουν στην αναγέννηση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία είναι ανταγωνιστική, διαθέτει υποδομή, επιστημονικό δυναμικό και ποιοτικές προδιαγραφές, της δίνουν το τελειωτικό χτύπημα. Αφήστε που, έτσι κι αλλιώς, την είχαν πλήξει ανεπανόρθωτα.

Υπάρχει τρόπος να ανατραπεί όλος αυτός ο σκοτεινός σχεδιασμός;

Πρέπει να κινητοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς -γιατροί, φαρμακοποιοί κ.λπ.- για να υπερασπίσουν την Υγεία του ελληνικού λαού, για να σώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που καταστρέφεται.

Η πρωτοβουλία για ένα μεγάλο συλλαλητήριο, που οργανώνεται μέσω facebook, σήμερα στις 6μμ στο Σύνταγμα, είναι κάτι που μπορεί να συνεισφέρει στην αποτροπή της επερχόμενης καταστροφής;

Πάντα οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις του κόσμου είναι η απάντηση στην ασυδοσία. Αρκεί, όμως, να είναι καλά οργανωμένες.

newsbomb.gr

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_2248.html

Το περασμένο Σάββατο παραδόθηκαν στην Κατερίνη οι πρώτοι 24 τόνοι πατάτας προς 25 λεπτά το κιλό, απευθείας από τον παραγωγό στους καταναλωτές. Το εγχείρημα θα επαναληφθεί και το ερχόμενο Σάββατο, όπου τρεις παραγωγοί θα διαθέσουν 75 τόνους πατάτας Νευροκοπίου.
Ανάρπαστες έγιναν οι…πρώτοι 24 τόνοι πατάτες που διατέθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Κατερίνη από έναν παραγωγό του Νευροκοπίου απευθείας στους καταναλωτές, στο ένα τρίτο της τιμής που πληρώνουν οι τελευταίοι το προϊόν στο σούπερ μάρκετ, με την πρωτοβουλία που πήρε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.

Το εγχείρημα μάλιστα θα επαναληφθεί και το ερχόμενο Σάββατο με τη διάθεση κι άλλων 75 τόνων πατάτας που θα μεταφέρουν άλλοι τρεις παραγωγοί του Νευροκοπίου.

Οι πατάτες διατέθηκαν σε 533 καταναλωτές στην τιμή των 25 λεπτών το κιλό, όταν η τιμή που δίνεται από τους εμπόρους-μεσάζοντες αυτή την περίοδο στους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου, που έχουν στις αποθήκες τους περίπου 50.000 τόνους του προϊόντος, είναι 10-13 λεπτά και ενώ η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής είναι 70-75 λεπτά το κιλό.
Οι 24 τόνοι πατάτες πουλήθηκαν προς 25 λεπτά το κιλό σε 533 καταναλωτές που είχαν κάνει παραγγελία μέσω του Διαδικτύου
Οι 24 τόνοι πατάτες πουλήθηκαν προς 25 λεπτά το κιλό σε 533 καταναλωτές που είχαν κάνει παραγγελία μέσω του Διαδικτύου

Οι εθελοντές της Πιερίας κινούνται παίρνοντας και νέες πρωτοβουλίες ώστε να διατεθούν το επόμενο διάστημα, εκτός από πατάτες Νευροκοπίου, και άλλα προϊόντα σε χαμηλές τιμές απευθείας από τους παραγωγούς, όπως λάδι, ρύζι, φασόλια κ.ά.

Η «μάχη της πατάτας» φαίνεται όμως ότι βρίσκει μιμητές. Αρκετοί φορείς εθελοντών από όλη τη χώρα μετά την απήχηση που είχε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, έχουν δείξει ενδιαφέρον, ώστε να διευρύνουν αυτό το κίνημα, σε μια προσπάθεια να τιθασευτούν οι μεσάζοντες.

Επιπλέον το εγχείρημα της Κατερίνης έδειξε ότι όλα γίνονται νόμιμα, με παραστατικά αποστολής από τον παραγωγό και έκδοση κανονικών αποδείξεων στον καταναλωτή με την απόδοση του προβλεπόμενου ΦΠA.

Αντίθετα κοινή πρακτική των μεσαζόντων, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, είναι να διακινούνται τα προϊόντα τους χωρίς πλήρη παραστατικά ώστε να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.

Η «μάχη της πατάτας» σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας, με τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα, ανάδειξε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη διακίνηση από τους μεσάζοντες πολλών ελληνικών αγροτικών προϊόντων και το χάσμα των τιμών που υπάρχει στην αγορά ανάμεσα στην τιμή παραγωγού και στην τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής στο ράφι του καταστήματος.

Υποδειγματική οργάνωση.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Δεκατρείς εθελοντές ήταν αυτοί που με υποδειγματικό τρόπο οργάνωσαν το περασμένο Σάββατο στην Κατερίνη τη διάθεση των 24 τόνων πατάτας που μετέφερε ένας παραγωγός, ο Λ. Κεσόπουλος, από το Νευροκόπι. Το φορτηγό αυτοκίνητο με το φορτίο οδηγήθηκε στο πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου της πόλης.

Εκεί προσέρχονταν όσοι είχαν κάνει τις παραγγελίες μέσω του Διαδικτύου -533 συνολικά- και παραλάμβαναν τις πατάτες τους πληρώνοντας απευθείας τον παραγωγό, ο οποίος τους έκοβε την ανάλογη απόδειξη.

Μέσα σε τέσσερις ώρες η όλη επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που προσήλθαν στον χώρο του πάρκινγκ χωρίς να έχουν κάνει παραγγελίες μέσω του Διαδικτύου αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν.

Ετσι, μόλις ολοκληρώθηκε η παράδοση της πρώτης παρτίδας των 24 τόνων, ξεκίνησε η προετοιμασία για μία νέα, ακόμη μεγαλύτερη παρτίδα, αρχικά από 35 τόνους, για το ερχόμενο Σάββατο. Με τον ίδιο τρόπο, μέσω του Διαδικτύου, από το βράδυ του Σαββάτου άρχισαν να γίνονται οι παραγγελίες και μέσα σε λίγες ώρες είχαν καλυφθεί.

Ετσι, αποφασίστηκε να διατεθούν 75 τόνοι, ενώ οι παραγγελίες για την ποσότητα αυτή εξαντλήθηκαν μέσα σε μόλις 20 ώρες.

Ο παραγωγός Λ. Κεσόπουλος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες όχι μόνο τις δικές του αλλά και των παραγωγών του Νευροκοπίου γιατί με την πρωτοβουλία των εθελοντών της Κατερίνης αναδείχθηκε το πρόβλημά τους πανελλαδικά.

Το ερχόμενο Σάββατο οι δύο παραγωγοί από το Νευροκόπι, εκτός των 35 τόνων, θα μεταφέρουν και έναν τόνο πατάτας, που σε ένδειξη αλληλεγγύης θα παραδώσουν δωρεάν στο «κοινωνικό παντοπωλείο» της Κατερίνης.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ
ΕΘΝΟΣ.

4444
Είδα το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για τον Μαντοφ, πολύ καλό, Αλαφουζε.
Επίσης το Ντοκιμαντέρ για την ιστορία του χρήματος και αυτό πολύ καλό.
Ο ΣΚΑΙ βάζει μερικά ξένα ντοκιμαντέρ πολύ καλά. Σου συνιστώ αναγνώστη να τα δεις.

4444

4444

27/02/2012


http://kourdistoportocali.com/articles/9977.htm

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

«ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ;»

Η συγκλονιστική προθανάτια κραυγή του 56χρονου άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών που έδωσε τέλος στη ζωή του στις αρχές της εβδομάδας στο «Νησί των Ονείρων» της Εύβοιας, αποτυπώθηκε σε ένα κομμάτι χαρτί. Τα όσα έγραψε με τρεμάμενο χέρι ο πνιγμένος στα χρέη πολίτης πριν πατήσει τη σκανδάλη της καραμπίνας, είναι παραγγελία για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που γονάτισαν στους Γερμανούς και οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην εξαθλίωση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει; Χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, χωρίς μέλλον για τα παιδιά μου(παιδιά μας). Ζητώ τα δύο κτήματα στο χωριό το οικόπεδο με την οικοδομή να πάνε στο Κράτος. Διότι τα παιδιά μου δεν έχουν χρήματα για φόρους και χαράτσια. Ο κύριος εισαγγελέας, ο δικηγορικός σύλλογος και τα ΜΜΕ να τα βοηθήσουν σε αυτό. Είναι μικρά και χωρίς πατέρα. Την ομορφότερη οικογένεια έχω όμως με τα λάθη μου την κατέστρεψα. Όποιος μπορεί να τα βοηθήσει παρακαλώ».

Την επιστολή του αυτόχειρα που πήρε την βάρκα και πέρασε απέναντι στο μικρό νησάκι(το νησί των ονείρων, όπως το λένε οι ντόπιοι)την αφιερώνουμε σε όσους Νενέκους, Εφιάλτες και Ιούδες πούλησαν την πατρίδα μας.

http://makeleio.gr/index.php?option=com_poll&id=2:2012-02-25-18-31-19

4444
ΤΟ Ι.Γ.Μ.Ε. που ασχολείται με τον Ορυκτό πλούτο της Ελλάδος δεν πρέπει να καταργηθεί. Όποιος το κλείσει θα κατηγορηθεί για κακούργημα.
Κλείστε τον ΕΟΜΕΧ και άλλους οργανισμούς.
Άντε Μαλάκες δε ξέρετε να πάρετε σωστές αποφάσεις. Καταστρέφεται την χώρα.

4444
Τραβήξτε το Καζανάκι να φύγουν τα σκατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αν και σήμερα η Λιάνα Κανέλλη, μας πληροφόρησε ότι η Αττική, η Αθήνα, δεν έχει δίκτυο αποχέτευσης με κάλυψη 100%. Απίστευτο.
Η Ελλάδα εκτός Ευρώ και με άλλη ηγεσία, θα ανθήσει. Θα μυρίσει άρωμα από τριανταφύλο.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν ήταν κανένας μεγάλος πολιτικός. Απλά ήταν καλύτερος από τις προηγούμενες κουραδες, φυτευτούς βασιλιάδες και άλλους της πλάκας.
Πολλά τα κόπρανα στην Ελλάδα.

4444
Η Λιάνα Κανέλη είπε και κάτι που ναι μεν αναφέρθηκε στο Διαδίκτυο, αλλά εγώ δε το ήξερα.
Ο Γιώργος ο ψυχακιας, έχει προσωπικό γυμναστή, που τον Πληρώνει το ΠΑΣΟΚ.
Μιλάμε για πολύ ξεφτίλα.
Οι άνθρωποι δαγκώνουν όπου και ότι βρουν. Δημόσιο Χρήμα, Κομματικό Χρήμα. Δε λογαριάζουν τίποτα, αρκεί να δαγκώσουν.
Νεοέλληνα τράβα το καζανάκι να φύγουν τα σκατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Τα δικά σου παιδιά ή τα δικά τους;
Πατα το κουμπί να φύγουν τα σκατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

4444
http://kourdistoportocali.com/articles/9980.htm

[Ανανίας Τσιραμπίδης,  Ανέστης Φιλιππίδης,  Καθηγητές Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ]
Η Ελλάδα, σε σχέ­ση με πολ­λές άλ­λες χώρες α­νά­λο­γης έ­κτα­σης, θε­ω­ρεί­ται πο­λύ προ­νο­μι­ού­χα για τον ο­ρυ­κτό πλού­το που δι­α­θέ­τει. Με­γά­λη ποι­κι­λί­α, κυ­ρί­ως βι­ο­μη­χα­νι­κών και μεταλλικών ο­ρυ­κτών, αλ­λά και ε­νερ­γεια­κών ορυκτών πρώτων υλών ό­πως οι λι­γνί­τες, βρί­σκον­ται στο υ­πέ­δα­φός της.

Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην παραγωγή και στις εξαγωγές του μαγνησίτη, μπεντονίτη, περλίτη, κίσσηρης και χουντίτη.

Επενδύσεις σε εξοπλισμό υψηλής παραγωγικότητας και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για την παραγωγή προϊόντων υψηλής αξίας με καλύτερες ιδιότητες, θεωρούνται προαπαιτούμενα για μεγαλύτερη ανάπτυξη των εξορυκτικών επιχειρήσεων στο μέλλον.
Με αύξηση της γεωλογικής βεβαιότητας οι ορυκτοί πόροι είναι δυνατό να χαρακτηριστούν ως υποθετικοί ή ενδεικτικοί ή μετρημένοι, ενώ τα ορυκτά αποθέματα ως πιθανά ή βέβαια. Σύμφωνα με τον κώδικα PERC (Pan-European Reserves and Resources Reporting Committee) από το 2008 ισχύουν συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές για τη μετακίνηση από μία κατηγορία αποθεμάτων σε άλλη.

Επιπλέον, λαμβάνεται υπόψη η αξιοπιστία και ο εξοπλισμός του φορέα που εκτελεί την έρευνα, καθώς και η μελέτη βιωσιμότητας της πιθανής επένδυσης. Επομένως, για να χαρακτηριστούν πιθανά ή βέβαια τα αποθέματα ενός ορυκτού πόρου πρέπει να υπάρχουν όχι μόνο μετρημένα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, αλλά και μελέτες εκμεταλλευσιμότητας και βιωσιμότητας αυτών των αποθεμάτων σε χρόνο συγκεκριμένο.
Tα πιθανά και βέβαια αποθέματα των περισσότερων από τους ορυκτούς πόρους της Ελλάδος είναι άγνωστα, αφού απουσιάζουν οι λεπτομερείς έρευνες (π.χ. γεωτρήσεις, μετρήσεις, αναλύσεις κ.ά.). Η συνολική αξία των αποθεμάτων, κατά την εκτίμησή μας είναι περίπου 1,5 τρισεκ. € και είναι τετραπλάσια του συνολικού χρέους της (360 δισεκ. €).

Επομένως, σε χρονικό ορίζοντα μόλις 20 ετών τα έσοδα της Ελλάδος μόνον από την ορθολογιστική εκμετάλλευση αυτών των πόρων μπορούν να το αποσβέσουν πλήρως. Το συμπέρασμά μας ενισχύεται και από το ότι η τιμή ενός επεξεργασμένου ορυκτού πόρου ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 20πλάσιο της τιμής του ακατέργαστου.

Έτσι, καθετοποιημένες μονάδες εξόρυξης και επεξεργασίας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα παραγωγής τελικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα συμβάλλουν πολύ πιο σύντομα στην εξάλειψη αυτού του χρέους και επομένως στη ραγδαία ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας.

  • Η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Βιομηχανικών Ορυκτών & Πετρωμάτων είναι 60 δισεκ. €.
  • Η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Μεταλλικών Ορυκτών είναι 72 δισεκ. €.
  • Η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Ενεργειακών Ορυκτών Πρώτων Υλών είναι 1.362 δισεκ. € από τα οποία τα 268 δισεκ. € ανήκουν στους λιγνίτες τους οποίους εκμεταλλευόμαστε εδώ και δεκαετίες για την παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τα υποθετικά αποθέματα πετρελαίου είναι 10 δισεκ. βαρέλια με τρέχουσα αξία 685 δισεκ. € και τα αντίστοιχα του φυσικού αερίου 3,5 τρισεκ. m3 με τρέχουσα αξία 409 δισεκ. €.

Ουσιαστική συμβολή στη μείωση του δημόσιου χρέους θα συμβεί με την παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων «δανείων δυνάμεων», για πολλές δεκαετίες, με αντάλλαγμα την προείσπραξη μέρους των προσδοκώμενων εσόδων.

Σχόλιο: Η Ελλάδα βρίσκεται σε προνομιούχο θέση. Το πρόβλημα είναι τα σκατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα σκατά όπως ο Πάγκαλος και οι άλλοι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, ευθύνονται για εδώ που είμαστε Ψυχακιδες, άνθρωποι που δεν έχουν παει στρατό, που δεν έχουν δουλέψει, δωσιλογοι, ρουφιάνοι.
Τα σκατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και ύστερα πληρώνεις νεοέλληνα. Τράβα το καζανάκι μαλάκα να σωθούμε. 

4444
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_9176.html

Ξέρετε πού θα βρείτε την πιο φθηνή λαγάνα; Στο Λονδίνο. Μάλιστα, στο Λονδίνο και δεν κάνουμε πλάκα. Η τιμή της λαγάνας στην… πανάκριβη αγγλική πρωτεύουσα είναι μόλις… 1,20 ευρώ, ενώ η πιο φθηνή στην Ελλάδα είναι στη Φλώρινα, όπου τιμάται 1,30 ευρώ. Για τα μεγάλα αστικά κέντρα, αφήστε το…
Σύμφωνα με τις τιμές που… δίνουν οι ακροατές του Real FM, οι τιμές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν ως εξής (για το Λονδίνο τα είπαμε):

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_6821.html

Ιδού τo άρθρο του Πρετεντέρη που δημοσιεύθηκε την ημέρα, που κατά τον Κίτσο, ο σχολιαστής του Mega και αρθρογράφος των ΝΕΩ βρισκόταν στο κρεβάτι του πόνου.

Ο Ντερμπεντέρης πονεμένος ή μη και…κόντρα στην γραμμή του καναλιού και της εφημερίδας του χαρακτήρισε αρχιψεύταρο τον Μπενίτο.

Ποιος τους πιστεύει;
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Πριν από μερικές εβδομάδες, το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι τα ομόλογα του Δημοσίου έως εκατό χιλιάδες ευρώ που κατέχονται από φυσικά πρόσωπα δεν πρόκειται να πειραχτούν. Οτι τελούν υπό την εγγύηση του κράτους, ακριβώς όπως το κράτος εγγυάται και τις τραπεζικές καταθέσεις έως το ίδιο ποσό.

Η δήλωση αυτή είχε τη λογική της. Η υπόθεση αφορά μικρούς ομολογιούχους, οι οποίοι επένδυσαν τις οικονομίες τους σε ομόλογα της πατρίδας τους – δεν τις έστειλαν στο εξωτερικό, ούτε τις έριξαν στην παραοικονομία… Επέδειξαν, δηλαδή, μια στοιχειώδη αίσθηση οικονομικού πατριωτισμού και λογικά δεν θα έπρεπε να τιμωρηθούν γι’ αυτό.
Φυσικά απεδείχθη ότι (για πολλοστή φορά) το υπουργείο Οικονομικών έλεγε ψέματα. Κι ότι ακόμη και τα ομόλογα έως εκατό χιλιάδες ευρώ των μικρών αυτών ομολογιούχων θα κουρευτούν μαζί με τα άλλα, όσο και τα άλλα.

Πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξομοιώνει τον ανθρωπάκο που επένδυσε σε ένα ομόλογο το εφάπαξ του με τα μεγάλα hedge funds του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ηθικό δίδαγμα; Οποιοι απλοί πολίτες έκαναν την κουταμάρα να εμπιστευτούν τη χώρα τους και να πιστέψουν το υπουργείο τους, καλά να πάθουν…
Ομολογώ ότι όσα χρόνια παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα ουδέποτε γνώρισα συμπεριφορά που να συνδυάζει με τόση ευκολία τον κυνισμό, την αναλγησία και την εξαπάτηση. Οι άνθρωποι ψεύδονται με την ευκολία που αναπνέουν.

Και το ερώτημα είναι απλό: ποιος θα τους πιστέψει ξανά;
Ποιος θα πιστέψει, δηλαδή, τον υπουργό Οικονομικών όταν ζητάει από τους Ελληνες να εμπιστευθούν τις τράπεζες και να φέρουν πίσω τις καταθέσεις τους; Με την ίδια ευκολία μπορεί μεθαύριο να ανακοινώσει ότι «τελικά κακώς τις εμπιστευθήκατε και καλά να πάθετε»!

Πριν από τρεις μήνες, το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε στους μισθωτούς κάτι πρωτοφανές: την καταβολή μέσα στο 2012 όχι μιας αλλά δυο έκτακτων εισφορών. Η μια παρακρατείται κάθε μήνα από τις αποδοχές τους. Η δεύτερη θα πληρωθεί σε τρεις δόσεις από τον Ιούνιο και μετά.
Το κόλπο πήγε να περάσει απαρατήρητο με μια πονηρή τροπολογία. Κι όταν τους πήραν χαμπάρι κι έπεσε κράξιμο, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι κακώς διαμαρτύρονται τα κορόιδα διότι πρόκειται απλώς για… «λογιστική διευθέτηση»!
Ποιος τους πιστεύει, λοιπόν; Αυτή η απορία είναι ίσως η μεγαλύτερη κι ενδεχομένως ανεπανόρθωτη ζημιά που έχει υποστεί το πολιτικό σύστημα.
Διότι όταν η πολιτική χάνει κάθε αίσθηση δέσμευσης, κάθε μέτρο σεβασμού και κάθε απαίτηση αξιοπιστίας, τότε μετατρέπεται απλώς σε έναν κινούμενο αμοραλισμό.
Ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να μην τιμωρηθεί από τον ψηφοφόρο.

Σχόλιο: Ο Πρεπεντερης ξέρει να γράφει. Έχει πένα που λέμε. Άλλο τώρα πως την χρησιμοποιεί. Εδω με ένα απλό κείμενο, λιτό και σπαρτιάτικο, Εκθέτει τον Βαγγελα. Έναν από τους χειρότερους υπουργούς οικονομικών της Ελλάδος. Τον ξεφτιλίζει με το φτερό. Τον αλείφει με λάδι και λεμόνι και ρίγανη και τον ψήνει σιγανά!

Ένα μικρό κείμενο, με πυκνή γραφή και ουσία όμως. Το κείμενο του Πρεπεντερη από την στιγμή που δημοσιεύτηκε έγινε αυτόνομο. Έχει την δική του παρουσία πλέον. Μπορεί να το διαβάσει ο καθένας και να το χρησιμοποιήσει. Είναι ένα Σπαρτιάτικο κείμενο, όταν η Σπάρτη ήταν στο απόγειο της.

Ο Πρεπεντερης δεν λέει ψέματα. Το κείμενο του στηρίζεται σε αλήθειες. Η δομή του δηλαδή είναι στέρεα.
Αυτά που γράφει τώρα ο Πρεπεντερης, ότι ο Βαγγελης Βενιζέλος είναι ένας ψεύτης, οι περισσότεροι το γνωρίζουμε.
Ο Πρεπεντερης με το δημοσίευμα αυτό, διεκδίκησε το δικαίωμα του, να μην είναι πατσαβούρα της δημοσιογραφίας.

4444

4444

Advertisements

Posted February 27, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: