Οι Επίορκοι Υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας και άλλων.   Leave a comment

Οι Επίορκοι  Υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας και άλλων.

17/03/2012

4444

4444

4444

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/10262.htm

Ακροβολισμένη βρίσκεται, από νωρίς το πρωί στην Ιπποκράτους, ομάδα του Βενιζέλου με επικεφαλής την Εύα Καιλή με ειδική αποστολή!

Η ομάδα της Εύας τσεκάρει τα προσωπικά πράγματα που μαζεύουν από το γραφείο του Γ. Παπανδρέου οι άνθρωποι που κάνουν την μετακόμιση για να εγκατασταθεί εκεί ο Βενιζέλος.

Χαμός στους διαδρόμους της Ιπποκράτους. Kι όλα αυτά πριν ακόμη αναλάβει επίσημα αρχηγός ο Βενιζέλος κι ενώ ο Παπανδρέου εξακολουθεί να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Μιλάμε για κανονική επέλαση των ανθρώπων του Βενιζέλου που έχουν προσγειωθεί στην Ιπποκράτους όπως οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφαγανιστάν που κατουρούσαν τα πτώματα των νεκρών.
Υπασπιστές της Καιλή στο τσεκάρισμα οι κ.κ Γιάννης Πέππας, πρώην συνδικαλιστής της ΟΑ και Γιώργος Τσολιάς άνθρωπος του Κώστα Λαλιώτη για ειδικές αποστολές!

Μάλιστα η Καιλή ζήτησε επιτακτικά να ανοιχθεί μπροστά της μια κούτα με πράγματα του Παπανδρέου και ω του θαύματος, προέκυψε ο θησαυρός.

Η Εύα έβγαλε λαβράκι για την ακρίβεια λούτσο: στη κούτα που ανοίχθηκε τελικά μπροστά στη λοχία Καιλή υπήρχαν ομπρέλες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που είχαν χαρίσει στο Γιώργο.

Μιλάμε για τέτοια ξεφτίλα των πράσινων Νεάντερταλ. Κι αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν…

H φωτογραφία από τη μετακόμιση όπως δημοσιεύθηκε στο press.gr>

4444

4444

4444

4444
http://www.kourdistoportocali.com/articles/10317.htm

Σήμερα το πρωί είχα την ατυχία να ανοίξω την τηλεόραση την ώρα που μιλούσες στην εκπομπή του Χασαπόπουλου και να «απολαύσω» τις καινούριες θεωρίες σου περί των σταδίων που διέρχεται η ψυχολογία του κόσμου σε περίοδο κρίσης, την θέση σου για στήριξη στον νέο αρχηγό αφού πριν από λίγες μέρες είχεςεκφράσει την «ανθρώπινη» στήριξη σου στον προηγούμενο αρχηγό σου Γιώργο απόγονο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου.
Σοβαρά;
Και αναρωτήθηκα αν σε άκουγε ένας νεαρός που το καλοκαίρι του 1974 γύριζε το Λασήθι και μάζευε κόσμο για συγκέντρωση στο γεφυράκι του Αγ. Νικολάου, που ανέβηκε πάνω στον τηλεφωνικό θάλαμο μπροστά στο λιμεναρχείο, μια και δεν τον βοηθούσε και το ύψος του, για να βγάλει φλογερό λόγο στους συγκεντρωμένους νεολαίους και όχι μόνο, τι θα μπορούσε να πεί.
Όλα τα πράγματα έχουν αγαπητέ Μίμη τα όρια τους.
Σου θυμίζει κάτι αυτός ο νεαρός;
Ήμουν σαν συναγωνίστρια και σαν Γιαραπετρίτισα σ’εκείνο το ακροατήριο.
Σύγουρα αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας η μετάλλαξη σου.

Βέβαια το μόνο που μπορεί κάπως να εξηγήσει την συμπεριφορά σου, παρόλο που δεν είμαι ρατσίστρια, είναι το γονίδιο της φιλοχρηματίας, κληρονομιά της μεραμπελιώτικης καταγωγής σου. Έτσι τουλάχιστον λέγανε οι παλιοί Λασηθιώτες. Μάρκα μεραμπελιώτικη!
Έκανα υπομονή και δεν είπα τίποτε στα μυθεύματα που ξεφούρνισες σε κείνη την συνέντευξη σου στον Κούλογλου πριν από αρκετά χρόνια.
Να φανταστείς μου την έστειλε ο τέως Γ.Κ. που έφαγε το πολύ ξύλο μαζύ με τον Αν. Στεμνή {τον μακαρίτη όπως έμαθα}.
Αλήθεια πως τον ξέχασες να τον αναφέρεις τον μακαρίτη αφού ήσασταν όλοι μαζύ συγκρατούμενοι στην ΕΣΑ Καβάλας;
Όντως είσαι μεγάλος παραμυθάς και αδίστακτος.

Εξαργύρωσες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δράση της περιόδου εκείνης.
Δεν έχεις ακόμα χορτάσει ώστε στα στερνά σου τουλάχιστον να μπορέσεις να περισώσεις ότι και αν μπορεί πιά τώρα να περισωθεί από την αξιοπρέπεια σου;
Να σου θυμίσω και κάτι ακόμα.
Είπες ότι όλα αυτά θα τα βρεί μπροστά της η δική σου γενιά όταν θα βγεί στην σύνταξη κ.λ.π.
Να σου θυμίσω ότι η δική σου γενιά που είναι και δική μου γενιά έχει ήδη αρχίσει να βγαίνει στην σύνταξη και να υφίσταται όλα αυτά τα τρομακτικά μέτρα που δεν δείλιασες ούτε στιγμή έστω να τα μεμφθείς βρε παιδί μου, μέτρα αποτέλεσμα της πολιτικής του απόγονου, 3ης γενιάς βέβαια της «μεγάλης» πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου, {ξέρεις βέβαια τι λέγεται για την 3η γεννιά κάθε δυναστείας , δεν είναι ανάγκη να στο θυμίσω, φέρε μόνο στην μνήμη σου τους απογόνους του Ελ.Βενιζέλου}, του μέλλοντος αρχηγού σου, των δικών σας υποταγών στις σχετικές εντολές, χωρίς να αρθρώσετε ένα κιχ! κ.λ.π.
Να σου γνωρίσω αλήθεια ότι με αυτές τις πολιτικές, κατάφερες να αποστερήσεις από συναδέλφους σου μηχανικούς {δεν νομίζω να μας είδες ποτέ έτσι αν και ξέρεις με τι αγώνα προσωπικό και των γονιών μας περάσαμε εκείνα τα χρόνια στο Ε.Μ.Π.}, μετά από 35 και παραπάνω ενίοτε χρόνια δουλειάς, το στοιχειώδες δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς.
Να παίρνουν σύνταξη 1150 ΕΥΡΩ,τον μήνα {από ευγενή κατά πως βρήκατε να τα λέτε ταμεία} και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες τους, να μην έχουν την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους αν είναι φοιτητές ή αν είναι άνεργοι.
Άξια η ανταμοιβή σου και αργότερα η συνταξάρα σου για όλες τις παραπάνω επιλογές σου, αν και ευχαρίστως θα σου πρότεινα να ανταλλάξουμε τις συντάξεις μας, μιάς και πιστεύω ότι εγώ δικαιούμαι την δική σου αφού έχω δουλέψει και όχι «δουλέψει » παραπάνω από σένα στην ζωή μου.
Ακούω 4800 ΕΥΡΩ και βάλε.
Αληθεύει;
Κάποιος φίλος από τα παλιά μου είπε σήμερα όταν του’πα ότι δεν αντέχω άλλο και θα σου γράψω αυτά τα λίγα που εκφράζουν μικρό κομμάτι της τεράστιας αγανάκτησης μου, να σε παρατήσω, γιατί δεν είσαι και πολύ στα καλά σου μ’αυτά που κάνεις.
Μου είπε και κάτι άλλο .
Τι σκοπό έχεις να το κάνεις ;
Σάμπως θα του κάνεις τη μούρη κρέας;
Ο άνθρωπος δεν παίζεται .
Σας δουλεύει κατάμουτρα.
Έτσι απάντησα ότι θέλω να ξέρει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο σαν κι αυτόν, ότι έχουμε ακόμα σώας τας φρένας και μνήμη αδιαμφισβήτητη.
Καλά θα κάνεις δε να μην εμφανιστείς ξανά σε επέτειο για το πολυτεχνείο, σε κανένα κανάλι, γιατί προκαλείς όλους αυτούς που έμειναν οικειοθελώς στη σκιά και απλά ακούνε τα σχολιανά τους από τους σημερινούς νέους για την επάρατο «γενιά του Πολυτεχνείου».
Σίγουρα αυτή η γενιά έβγαλε πολλά μπουμπούκια όμως σ’αυτά δεν ανήκουν οι άνθρωποι σαν και μένα.
Καληνύχτα λοιπόν Μίμη και να ξέρεις ότι εμένα μπορεί να μην με γράψει ποτέ καμιά ιστορία, μά εσένα θα σε γράψει στα σίγουρα, με μελανά γραμματάκια.
Το μανούλι του Πολυτεχνείου κατά πως έλεγες για πάρτη μου.
Λίλιαν Χρυσοφάκη από Χανιά
Υ.Γ. Καλά θα κάνεις να το διαβάσεις και να μην το πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων όχι για τίποτε άλλο μα γιατί αυτή είναι η γνώμη των πολλών που αύριο μεθαύριο θα τους βρεις μπροστά σου.
Πηγή «aristeri-diexodos»

4444

4444

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η διαφθορά. Έτσι και λυθεί, η χώρα “ρολάρει”.
Όμως αναγνώστη σκέψου ότι για παράδειγμα η Παπαρήγα και το ΚΚΕ, δε θεωρούν την διαφθορά το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος.

Οι κομουνιστές λένε: στις άλλες χώρες που δεν έχουν διαφθορά…. ποιος σας είπε ότι οι άλλες χώρες δεν έχουν διαφθορά;
Δεν έχει διαφθορά η Αμερική;
Αν έχει λέει. Ένα μόνο παράδειγμα: ο Μαντοφ. Τους έφαγε γύρω στα 60 δις δολάρια. Γιατί δε του έκαναν έλεγχο.
Εγώ δε μασάω φύκια. Ξέρω από συστήματα.

Η SIEMENS είπε μια συγνώμη και πήρε συγχωροχάρτι από τους δωσιλογους, όπως ο Βορίδης. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει όρος, να μάθουμε ποιοι νεοέλληνες πολιτικοί λαδώθηκαν.
Ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος στελέχη της ΠΑΣΟΚ ΑΕ, γελάνε με τους μαλάκες νεοέλληνες.

4444
Να πω στους παπαγάλους δημοσιογράφους, ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχει γεμίσει λαθρομετανάστες που επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Οι αριθμοί αμείλικτοι.
Με ξένα κόλλυβα, όλοι ξέρουν να κάνουν κηδείες.
Που είναι το χρήμα παπαγάλοι; Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί στα ύψη. Εκτός από τους νεοέλληνες, έχουμε και τους αλλοδαπούς. Οι αλλοδαποί να πάνε στην χώρα τους να κλέψουν.
Εκεί στο ράδιο9 κάποιοι είναι πολύ βλαμμένοι και πουλούν φύκια.
Το ζήτημα είναι οικονομικό. Το κέντρο έχει γίνει γκέτο. 

Άμα έχεις χρήμα δεν έχεις πρόβλημα. Και ο λαθρομετανάστης να έρθει, του δίνεις ένα σπίτι και δουλειά και τον εντάσεις στην κοινωνία.
Η Ελλάδα όμως δεν έχει χρήμα.

4444
http://www.zougla.gr/media/article/ke-episima-stous-aneksartitous-elines

Σε συνέχεια των χθεσινών φημών που τον ήθελαν να προσχωρεί στο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ επιβεβαίωσε σήμερα ότι αναλαμβάνει εκπρόσωπος του κόμματος.
Σχόλιο: Ο εκπρόσωπος τύπου κόμματος είναι μια δουλεία που μπορεί να κάνει ένας δημοσιογράφος.  

4444
http://www.zougla.gr/money/article/anakalipsan-petreleo-stin-irlandia

Πετρελαϊκά κοιτάσματα τα οποία μπορεί να βοηθήσουν την Ιρλανδία να βγει από την οικονομική κρίση ανακοίνωσε ότι βρήκε η εταιρεία Providence Resources.

Η Ιρλανδία η οποία χρειάστηκε πακέτο διάσωσης ύψους 85 δισ. € για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και ακόμη βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ευρωζώνη ίσως την ξεπεράσει με το γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα.

Η εταιρεία που προχώρησε στις έρευνες ανακάλυψε ένα υποψήφιο υποθαλάσσιο κοίτασμα με ροή 3514 βαρελιών την ημέρα ενώ οι καλύτερες εκτιμήσεις της εταιρείας κινούνταν στα 1800 βαρέλια την ημέρα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και περαιτέρω έρευνες για την επιβεβαίωση των πρώτων αυτών δεδομένων.
Από την εκμετάλλευση του κοιτάσματος η ιρλανδική οικονομία μπορεί να επωφεληθεί με ένα ποσοστό της τάξης του 25% με 40% από τα κέρδη πώλησης του πετρελαίου που θα προέλθει από τη φορολόγηση τους.

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/dramatiki-afksisi-tis-pornias-stin-a8ina

Βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν από το Τμήμα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το ΕΚΚΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη η πορνεία έχει αυξηθεί κατά 1.500%. Την ίδια στιγμή σε όλη την Αθήνα υπάρχει μόνο ένας οίκος ανοχής που λειτουργεί με άδεια, όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, που ήταν παρών στην ημερίδα

Το παραεμπόριο προβάλλει ως πρόβλημα για το 65% των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, οι ληστείες έχουν διπλασιαστεί και οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί κατά 50% σε διάστημα μίας δεκαετίας (2000-2009).

Είναι χαρακτηριστικό πως η Αθήνα από το 2005 και μετά κρατά τα πρωτεία της πλέον ανασφαλούς πρωτεύουσας στην Ευρώπη.

4444
http://www.zougla.gr/greece/article/gineka-aftopirpoli8ike-sti-zakin8o

Τραγικό τέλος στη ζωή της έβαλε το πρωί της Παρασκευής μια ηλικιωμένης γυναίκα στη Ζάκυνθο, η οποία κατοικούσε στις Βαρές. Η 81χρονη βγήκε στην αυλή του σπιτιού της κάθισε σε μια καρέκλα και αφού λούστηκε με εύφλεκτο υγρό, αυτοπυρπολήθηκε.

Μη μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του ο γιος της, μόλις βρήκε τη μητέρα του απανθρακωμένη, ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπερήλικας είχε σχεδιάσει το όλο περιστατικό δεδομένου ότι άφησε σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι κάνει τη συγκεκριμένη πράξη διότι δεν μπορεί να είναι βάρος στα παιδιά της.

Πηγή: imerazante.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Σχόλιο: Ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος τα στελέχη της ΠΑΣΟΚ ΑΕ ετοιμάζονται να στείλουν δήλωση που θα εκφράζει βαθύ πόνου. Ο Κάρολος Παπούλιας και ο Γιωργάκης θα κάνουν δηλώσεις στις 25 Μαρτίου.

4444
http://www.zougla.gr/greece/article/larisa-nea-apopira-aftoktonias-ston-pinio

Άλλη μια γυναίκα στη Λάρισα έπεσε τα ξημερώματα στα νερά του Πηνειού για να αυτοκτονήσει δύο εβδομάδες μετά από αντίστοιχο περιστατικό.

Συγκεκριμένα, στις 02:00 το πρωί της Παρασκευής, μια γυναίκα έγινε αντιληπτή από διερχόμενους την ώρα που έκανε «βουτιά» στη γέφυρα του Πηνειού κοντά στο εμπορικό κέντρο του Carrefour, με προφανή σκοπό να αυτοκτονήσει.

Η κινητοποίηση της ΕΜΑΚ με 11 άνδρες ήταν άμεση, οι οποίοι με μια βάρκα κατάφεραν να σώσουν την γυναίκα.Η 40χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου είναι καλά στην υγεία της.

Πηγή:thessalianews
Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

4444
http://www.zougla.gr/greece/article/apologounte-i-ipalili-tou-ip-anaptiksis

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Κωνσταντίνος Λιάκος και Κωνσταντίνος Καζαζάκης, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.

Στην απολογία τους και οι δύο αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με όσα τους αποδίδονται.

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Λιάκος εμφανίστηκε ως θύμα πλεκτάνης, την οποία έστησε ο ξενοδόχος για να πάρει την εκδίκησή του για την ταλαιπωρία που υπέστη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ήταν αφέλειά του να κάνει δύο ραντεβού με τον επιχειρηματία εκτός γραφείου, αλλά αυτό έγινε γιατί επέμενε ο ξενοδόχος. Η συνάντηση, μετά την οποία συνελήφθη, πραγματοποιήθηκε επειδή ο επιχειρηματίας τού είχε πει ότι ήθελε να του δώσει κάποια έγγραφα για την υπόθεση, το οποία νόμιζε ότι βρίσκονταν στη σακούλα που του παρέδωσε.

Ο δεύτερος συλληφθείς, Κωνσταντίνος Καζαζάκης, είπε στην απολογία του: «Μου τηλεφώνησε ο συνάδελφός μου και μου ζήτησε να περάσω να τον πάρω με το αυτοκίνητό μου, επειδή ήξερε ότι παρκάρω κοντά στο σημείο. Δεν είχα καμία σχέση με την όλη διαδικασία σχετικά με την επιδότηση».   
Σχόλιο: Εμένα γιατί κανένας επιχειρηματίας δε μου δίνει 120.000 ευρώ; Να φωνάξω κι εγώ πλεκτάνη!!!!    

4444
http://www.zougla.gr/media/article/enas-mploger-stin-lista-tou-forbes

Ένας μπλόγκερ από την Σκωτία έστησε ένα σάιτ από το δωμάτιό του, για να περνάει την ώρα του.
Σήμερα το σάιτ αυτό ενδεχομένως να ανοίξει στον Πιτ Κάσμορ το δρόμο προς ένα τραπεζικό λογαριασμό με πολλά ψηφία, καθώς το CNN δίνει διακόσια εκατομμύρια δολάρια για να το αγοράσει.
Ο 26χρονος σήμερα Κάσμορ έφτιαξε το Mashable.com δουλεύοντας στο δωμάτιό του στο Αμπερντίν το 2005.
Ήταν μόλις 19 χρονών κι απλά βαριόταν να διαβάσει, έτσι βρήκε κάτι ενδιαφέρον για να περάσει την ώρα του. Επτά χρόνια μετά, το σάιτ τεχνολογίας έχει την έδρα του στη νέα Υόρκη και ο Κάσμορ, που έχει χαρακτηριστεί «ο πιο σέξι geek του πλανήτη» γίνεται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Με περισσότερους από 40 εργαζόμενους, η ιστοσελίδα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο και ο Κάσμορ μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Σκωτίας, Σαν Φρανσίσκο και Νέας Υόρκης.
Έχει χαρακτηριστεί «ο Μπραντ Πιτ της μπλογκόσφαιρας» και το όνομά του έχει συμπεριληφθεί στο Time Magazine 100 το 2010 και το τεύχος του Forbes με τις διασημότητες του διαδικτύου. Η Telegraph τον ανακήρυξε «Βρετανό της χρονιά» το 2010.

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100036_17/03/2012_476159

Αλλεπάλληλες είναι oι αποκαλύψεις που καταδεικνύουν το εύρος της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα ζημία εκατομμυρίων ευρώ για ασφαλιστικά ιδρύματα και υπηρεσίες. Η απίστευτη υπόθεση της δράσης του κυκλώματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας, αλλά και η σύλληψη δύο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης για εκβίαση και παθητική δωροδοκία, αποκαλύπτουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ότι τα «κυκλώματα» είναι ακόμη ενεργά και η διαφθορά στο Δημόσιο καλά κρατεί…
Τα όσα περιέχονται στη δικογραφία είναι άκρως αποκαλυπτικά για τον -εξαιρετικά απλό- τρόπο με τον οποίο υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, εκδίδοντας επιδόματα σε υπαρκτούς αλλά και… ανύπαρκτους «δικαιούχους», πέτυχαν ζημία που ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ. Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση βρέθηκαν και εκατοντάδες ασφαλισμένοι του ιδρύματος, οι οποίοι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και δελεάστηκαν από τις προτάσεις των υπαλλήλων για «νόμιμη» οικονομική ενίσχυση.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, πέντε υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών (Ελένη Μπουραζάνη, Κωνσταντίνος Καραΐσκος, Χρύσα Φέρα, Χριστίνα Πατεράκη, Παναγιώτης Αιματίδης, Χριστίνα Σουρίδη και Μυρσίνη Θωμάκου) έχουν προφυλακιστεί.

Τα όσα διαπίστωσε ο επιθεωρητής που κλήθηκε για έλεγχο στο ΙΚΑ Καλλιθέας είναι ενδεικτικά του εύρους, αλλά και του τρόπου δράσης του κυκλώματος: Για βοηθήματα τοκετού δεν υπήρχαν πιστοποιητικά γέννησης, για έκτακτη νοσοκομειακή περίθαλψη δεν υπήρχαν εισιτήρια και εξιτήρια από νοσοκομεία ούτε τιμολόγια για τα νοσήλια και τα φάρμακα.

Επίσης, για επιδόματα ασθενείας δεν υπήρχαν γνωματεύσεις γιατρών, ενώ για περιπτώσεις έκτακτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν υπήρχαν τιμολόγια εργαστηριακών εξετάσεων. Καταθέτοντας στις 10 Φεβρουαρίου, ο επιθεωρητής υποστήριξε ότι «από τον μέχρι στιγμής έλεγχο έχουν καταβληθεί πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έχει ελεγχθεί ακόμα ούτε το 30% του όγκου των συναλλαγών».
Αποκαλυπτικές είναι και οι καταθέσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι ως λύση στα οικονομικά τους προβλήματα δέχθηκαν τη «βοήθεια» των επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ. Παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται επί σειρά ετών να λαμβάνουν μεγάλα ποσά ως επιδόματα από το Ιδρυμα (από 50.000 έως 150.000 ευρώ), εντούτοις εξηγούν ότι «στην τσέπη τους» κατέληξαν 15.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα λάμβαναν οι μεσάζοντες υπάλληλοι, ενώ στην πλειονότητά τους κατονομάζουν την Ελένη Μπουραζάνη ως εκείνη που τους εξυπηρετούσε. Οπως διευκρινίζουν, η Μπουραζάνη τους έδινε δικαιολογητικά, εκείνοι τα εξαργύρωναν, κρατούσαν για τον εαυτό τους κάποιο ποσό και τα υπόλοιπα της τα έδιναν. Αντίστοιχες καταθέσεις υπάρχουν και για άλλους κατηγορούμενους, ενώ σε μία περίπτωση μεταξύ ασφαλισμένου και κατηγορούμενου μεσολάβησε μια υπάλληλος ινστιτούτου αδυνατίσματος, η οποία… γνώριζε τις διαδικασίες.
Το κύκλωμα άρχισε να αποκαλύπτεται, από τους ίδιους τους ευεργετηθέντες ασφαλισμένους. Εκπληκτη, διοικητική υπάλληλος του ΙΚΑ καταθέτει ότι την πλησίασε συνταξιούχος, που της ζήτησε να τον βοηθήσει, όπως έκανε η κατηγορούμενη Μυρσίνη Θωμάκου. Μου είπε ότι θέλει βοήθεια «σαν αυτή που του πρόσφερε στο παρελθόν η κ. Μυρσίνη, με την οποία προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά τον βρίζει και του κλείνει το τηλέφωνο!», είπε η διοικητική υπάλληλος, καταθέτοντας για το περιστατικό στην αστυνομία.

4444

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η διαφθορά. Σας το έχω γράψει πολλές φορές.
Η διαφθορά στην Ελλάδα, επιβάλλεται και χειραγωγείται από την πολιτική εξουσία.
Γιατί; Μα γιατί βγάζουν δισεκατομμύρια κέρδος.
Διεφθαρμένοι Δημόσιοι υπάλληλοι πιάνονται επ’αφτοφώρω και οι ποινές που τους επιβάλουν τα πειθαρχικά τους όργανα, είναι αστείες. Για γέλια. Ομερτά από τους Συνδικαλιστές.
Το έχω γράψει πολλές φορές. Οι συναλλαγές, μόνο στις υπηρεσίες και όσο περισσότερο γίνεται με μηχανήματα ΑΤΜ.
Στα σημερινά ΑΤΜ μπορείς να βάλεις λεφτά, να βγάζεις λεφτά. Δε χρειάζεται να έρθεις σε επαφή με Δημόσιο Υπάλληλο.
Έριξα πολύ γέλιο με τον Παπαθανασίου που έλεγε κάτι για τον ξενοδόχο που έκανε τις καταγγελίες.

4444
Άκουσα στο ράδιο9 τον διεθνή αναλυτή να λέει μια δήλωση που δεν είχα ακούσει.
Ο Πούτιν δήλωσε: θα στηρίξουμε την Συρία, αλλά δε θα κάνουμε και πόλεμο.
Αυτή η δήλωση είναι ξεκάθαρη. Βάζει και κάποια όρια.
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ είπε: δε θα δώσουμε όπλα στην αντιπολίτευση γιατί θα προκληθεί εμφύλιος πόλεμος.
Έχουμε ζυμώσεις στην Συρία και έρχεται η άνοιξη και το καλοκαίρι.

4444

http://www.zougla.gr/money/article/sta-dikastiria-i-argentini-kata-ton-petrelaikon-sta-foklant

Η Αργεντινή θα προσφύγει στα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια εναντίον των πετρελαϊκών εταιρειών που εμπλέκονται σε δραστηριότητες γύρω από τα νησιά Φόκλαντ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Έκτορ Τιμερμαν.

«Θα ξεκινήσουμε τις νομικές, διοικητικές, αστικές και ποινικές διαδικασίες που απαιτούνται κατά των εταιρειών πετρελαίου που εμπλέκονται σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τους υδρογονάνθακες» γύρω από το αρχιπέλαγος, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Τιμερμαν . Ο κ. Τίμερμαν αποκάλυψε ότι στο παρελθόν η Αργεντινή είχε ήδη «ενημερώσει αυτές τις εταιρείες για το γεγονός ότι ασκούσαν παράνομη δραστηριότητα».

«Θα στείλουμε επίσης προειδοποιήσεις στις εταιρείες που μπορεί να ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητες αυτές, για τις πιθανές διοικητικές, αστικές και ποινικές κυρώσεις σε βάρος τους», πρόσθεσε.

Η Αργεντινή υπέβαλε πριν από τρεις εβδομάδες στα Ηνωμένα Έθνη μια επίσημη καταγγελία κατά της «στρατιωτικοποίησης» από το Λονδίνο του Νότιου Ατλαντικού. Τα Φόκλαντ που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών του νότιου άκρου της Αργεντινής, είναι υπό τον έλεγχο του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1833, όταν μια βρετανική κανονιοφόρος εξεδίωξε από τις νήσους τις αρχές της Αργεντινής.

Το αρχιπέλαγος επέστρεψε στο επίκεντρο των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών ενώ πλησιάζει η τριακοστή επέτειος από την σύγκρουσή τους (2 Απριλίου – 14 Ιουνίου 1982) που είχε ως διακύβευμα την κυριαρχία επί των Φόκλαντ.

Η Βρετανία υποστηρίζει τις γεωτρήσεις.

Η Βρετανία δήλωσε σήμερα επίσημα ότι υποστηρίζει «τα δικαιώματα» των κατοίκων των Φόκλαντ να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα πετρελαίου εντός των γεωγραφικών ορίων των νησιών τους.

Παράλληλα το Λονδίνο κατέστησε σαφές ότι θα αναλάβει και νομική δράση απέναντι στις ξένες εταιρείες, που κάνουν ήδη αναγνωριστικού χαρακτήρα γεωτρήσεις για αυτόν τον σκοπό «γύρω από τα Φόκλαντ».

«Η εξερεύνηση για τα κοιτάσματα είναι μια νόμιμη εμπορική επιχείρηση. Η βρετανική κυβέρνηση, στηρίζει τα δικαιώματα των κατοίκων των Φόκλαντ να αναπτύξουν τον πετρελαϊκό τους τομέα», υπογραμμίστηκε στη σχετική ανακοίνωση του Φόρειν Οφις. «Πρόκειται για δικαίωμα που απορρέει από το καθεστώς αυτο-διάθεσης, που ισχύει στα Φόκλαντ, όπως επιτάσσει η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Πολιτικά και τα Αστικά Δικαιώματα», προθέτει η ίδια πηγή.

4444
http://www.zougla.gr/money/article/klimakonete-i-dieneksi-vagdatis-kourdistan-gia-to-petreleo

Η διένεξη ανάμεσα στην ιρακινή κυβέρνηση και την ημιαυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν κλιμακώθηκε σήμερα, καθώς οι κουρδικές αρχές κατηγόρησαν τη Βαγδάτη για σκόπιμη ελαχιστοποίηση των εξαγωγών πετρελαίου από την περιοχή ώστε να ανασταλεί η ανάπτυξή της.Το Κουρδιστάν εξάγει 90 με 100.000 βαρέλια αργού την ημέρα από την αρχή του έτους, όμως η Βαγδάτη ισχυρίζεται πως η ποσότητα των εξαγωγών του φθάνει μόνον στα 65.000 βαρέλια/ημέρα και αυτό του προκαλεί «καθημερινά σοβαρές οικονομικές απώλειες», παραπονείται στην ιστοσελίδα της η τοπική κουρδική κυβέρνηση.

«Εάν οι δηλώσεις του υπουργείου Πετρελαίου ευσταθούν, αυτό σημαίνει πως 25 με 35.000 βαρέλια/ημέρα χάνονται κατά τη διάρκεια της διοχέτευσής τους στην αγορά. Το Κουρδιστάν εκτιμά πως αυτή η διαφορά θα πρέπει να ερευνηθεί άμεσα, για την περίπτωση που κάποιος καρπούται αυτήν τη διαφορά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, το Κουρδιστάν κατηγορεί την κεντρική κυβέρνηση πως από τον Μάιο του 2011 έχει σταματήσει την πληρωμή των εμπλεκόμενων εταιρειών, και πως του οφείλει πάνω από ένα δισ. δολάρια από τον περσινό τζίρο. «Επιπλέον, ούτε μισό δολάριο δεν μας έχει αποδοθεί από τις εξαγωγές το 2012», τονίζεται στην ανακοίνωση των κουρδικών αρχών.

Το Κουρδιστάν και η Βαγδάτη έχουν διαφωνήσει επανειλημμένα για το συμβόλαιο για πετρελαϊκές έρευνες που έχει υπογράψει η αυτόνομη περιοχή με την αμερικανική εταιρεία ExxonMobil. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρό της έκτοτε τον αμερικανικό όμιλο, θέτοντάς του το δίλημμα να επιλέξει μεταξύ του συμβολαίου αυτού και τη σύμβαση για την εκμετάλλευση της πετρελαιοπηγής στο Δυτικό Κούρνα (νότος).

«Οι υπεύθυνοι της κεντρικής κυβέρνησης που αρνούνται να αποδεχθούν τα συμβόλαια είναι αποτυχημένοι που δεν μπορούν να δώσουν στο Ιράκ αυτό που δίνουμε εμείς στο Κουρδιστάν», υποστήριξε ο Κούρδος ηγέτης Μασούντ Μπαρζανί, σε σημερινές του δηλώσεις στο Αρμπίλ, την περιφερειακή πρωτεύουσα.

«Εκείνοι θέλουνε να γίνουμε όμοιοί τους. Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα συμβόλαια παραβιάζουν, ή όχι, το Σύνταγμα, αλλά το ότι εκείνοι δεν θέλουν η περιοχή αυτή να αναπτυχθεί», κατηγόρησε ο Μπαρζανί.

Η ιρακινή κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει παρά μόνον τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με το υπουργείο Πετρελαίου και ως σήμερα απαγορεύει σε όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες που έχουν συμβληθεί με το Κουρδιστάν να συμμετέχουν στους κρατικούς διαγωνισμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλιο: Οι Κούρδοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Όσο ποιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο γι’αυτούς.
Ένας δις δολάρια, είναι πολύ χρήμα. Ποιος το έχει;    

16/03/2012

4444

4444
http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=448738

Βαγγέλης Πρατικάκης
Έστειλαν μήνυμα με νετρίνα.
Τα φευγαλέα σωματίδια μετέφεραν ένα σήμα μέσα από 240 μ. συμπαγούς βράχο.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  15/03/2012, 19:46

Ουάσινγκτον

Είναι δυνατό να μεταδοθεί ένα σήμα σε ευθεία γραμμή μέχρι την αθέατη πλευρά της Σελήνης;

Κι όμως, είναι:

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσουν τα φευγαλέα νετρίνα για να μεταδώσουν ένα μήνυμα μέσα από 240 μέτρα συμπαγούς βράχου.

«Χρησιμοποιώντας τα νετρίνα θα ήταν δυνατό να επικοινωνήσει κανείς ανάμεσα σε δύο οποιαδήποτε σημεία της Γης χωρίς να απαιτούνται δορυφόροι ή καλώδια» αναφέρει ο Νταν Στάνσιλ, καθηγητής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας και επικεφαλής του εντυπωσιακού πειράματος.

«Τα συστήματα επικοινωνιών που βασίζονται σε νετρίνα θα ήταν πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι τα σημερινά συστήματα, πιθανότατα όμως θα είχαν σημαντικές στρατηγικές εφαρμογές» προβλέπει.

Διαπερνούν ανεπηρέαστα ολόκληρους πλανήτες.

Τα νετρίνα είναι φευγαλέα θεμελιώδη σωματίδια που διαπερνούν ολόκληρους πλανήτες χωρίς να αλληλεπιδρούν σχεδόν καθόλου με την ύλη. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχουν αμελητέα μάζα, οπότε δεν επηρεάζονται από τη βαρύτητα, αλλά και ουδέτερο ηλεκτρικό φορτίο, οπότε μένουν ανεπηρέαστα από τα μαγνητικά πεδία.

Στην πράξη, τα νετρίνα αλληλεπιδρούν τόσο σπάνια με την ύλη ώστε η ανίχνευσή τους είναι διαβόητα δύσκολη.

Στο τελευταίο πείραμα, οι ερευνητές χρειάστηκαν έναν γιγάντιο επιταχυντή για να παραγάγουν μια δέσμη νετρίνων και έναν επίσης γιγάντιο ανιχνευτή για να καταγράψουν την άφιξή τους στο σημείο λήψης.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στο διάσημο εργαστήριο Fermilab έξω από το Σικάγο, και οι ερευνητές έχουν υποβάλει τα αποτελέσματά τους για δημοσίευση στην  επιθεώρηση «Modern Physical Letters A».

Στο Fermilab βρίσκεται ένας από τους ισχυρότερους επιταχυντές του κόσμου, μέσα στον οποίο πρωτόνια συγκρούονται με έναν στόχο από άνθρακα και παράγουν δέσμες νετρονίων υψηλής έντασης.

Μήνυμα σε ψηφιακή μορφή.

Ένα απλό μήνυμα σε ψηφιακή μορφή εκτοξεύτηκε υπό τη μορφή νετρονίων, τα οποία καταγράφηκαν στον ανιχνευτή MINERvA, ένα γιγάντιο μηχάνημα που βρίσκεται 240 μέτρα μακριά και χωρίζεται από τον επιταχυντή από μια συμπαγή μάζα γράφου.

Τα νετρίνα είναι τόσο φευγαλέα ώστε ο ανιχνευτής μπορεί να καταγράψει μόνο ένα στα δέκα δισεκατομμύρια.

Παρόλα αυτά, τα σήματα που καταγράφηκαν στο MINERvA επέτρεψαν στους επιστήμονες να διαβάσουν το κωδικοποιημένο μήνυμα, αποτελούμενο από μία και μόνο λέξη: «Neutrino».

Το εντυπωσιακό πείραμα αποτελεί την πρώτη φορά που τα νετρίνα χρησιμοποιούνται σε επικοινωνίες οποιουδήποτε είδους. Οι ερευνητές θεωρούν τη νέα προσέγγιση πολλά υποσχόμενη, αν και παραδέχονται ότι η πειραματική διάταξη που χρησιμοποίησαν δεν είναι καθόλου πρακτική.

«Με τη σημερινή τεχνολογία απαιτείται ογκώδης εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας, οπότε δεν είναι πρακτικό αυτή τη στιγμή» σχολιάζει ο Κέβιν ΜακΦάρλαντ του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, μέλος της ερευνητικής ομάδας. «Όμως το πρώτο βήμα για τη χρήση των νετρίνων σε επικοινωνίες είναι αυτή η επίδειξη που βασίστηκε σε σημερινές τεχνολογίες».

Με άλλα λόγια, στο μέλλον ίσως θα μπορέσουμε να καταργήσουμε τις σημερινές ραδιοεπικοινωνίες, οι οποίες σκοντάφτουν σε κάθε εμπόδιο, και να επικοινωνούμε απευθείας με την αθέατη πλευρά της Σελήνης.

4444

4444

4444
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=448903

Ο αμερικανός στρατιώτης που κατηγορείται για το μακελειό στο οποίο σκοτώθηκαν 16 άμαχοι Aφγανοί είχε τραυματιστεί στο σώμα και στο κεφάλι ενώ υπηρετούσε στο Ιράκ, και δεν ήθελε να πολεμήσει ξανά στο Αφγανιστάν, είπε σήμερα ο δικηγόρος του.

Ο Τζον Χένρι Μπράουν πρόσθεσε ότι ο στρατιώτης – το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί – είχε αποσταλεί τρεις φορές στο Ιράκ. Είπε επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε δει, μια ημέρα πριν από το μακελειό, συνάδελφό του να ακρωτηριάζεται στο πόδι από έκρηξη.

Η σφαγή της περασμένης Κυριακής προκαλεί νέους πονοκεφάλους για τη δύναμη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
Στο μεταξύ, ελικόπτερο του ΝΑΤΟ που μετέφερε τούρκους στρατιώτες συνετρίβη σε σπίτι, στα περίχωρα της Καμπούλ. Τουλάχιστον 12 στρατιώτες, και δύο παιδιά στο έδαφος, έχασαν τη ζωή τους από το δυστύχημα.
Ο απολογισμός είναι ο πιο βαρύς, μέχρι σήμερα, για τους τούρκους στρατιώτες στο Αφγανιστάν, η δύναμη των οποίων ξεπερνά τους 1.800.

Οι Ταλιμπάν ματαίωσαν ειρηνευτικές συνομιλίες στον απόηχο του μακελειού, στο οποίο άνδρες γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς, παρά το γεγονός ότι δεν ανέφεραν ρητά το επεισόδιο αυτό στην ανακοίνωσή τους.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν αργότερα ότι παραμένουν προσηλωμένες στον στόχο της συμφιλίωσης στο Αφγανιστάν, παρά την κίνηση των Ταλιμπάν.

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάϊ είπε επίσης στις ΗΠΑ ότι πρέπει να αποσύρουν τους στρατιώτες τους από χωριά, και να επιτρέψουν σε αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας να αναλάβουν τον έλεγχο, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι θάνατοι αμάχων.

4444
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=448374

Ο γενειοφόρος στρατιώτης με τα πολιτικά ρούχα, τα γυαλιά νυχτερινής όρασης, το κατεσχεμένο από αφγανό αντάρτη καλάσνικοφ και τα πυρομαχικά βγήκε από τον κοιτώνα του στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, σε κανέναν αμερικανό στρατιώτη δεν επιτρέπεται να βγαίνει από τη βάση Καμπ Μπελαμπέι, στην Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν, μόνος του στη μέση της νύχτας. Ομως ο αφγανός φύλακας της πύλης δεν τόλμησε να τον σταματήσει.

Ο 38χρονος αμερικανός επαγγελματίας στρατιωτικός πήγε σε ένα κοντινό αφγανικό χωριό και σκότωσε 16 άτομα, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά.

Γιατί δεν προσπάθησε να τον σταματήσει ο αφγανός φρουρός;

Πηγές από τον αμερικανικό στρατό το αποδίδουν σε «θέμα κουλτούρας». Ο Αφγανός όμως ειδοποίησε τους ανωτέρους του οι οποίοι σήμαναν συναγερμό. Ολοι οι στρατιώτες- λίγες δεκάδες Αμερικανοί – διατάχθηκαν να παρουσιαστούν για καταμέτρηση στην οποία επαληθεύτηκε η ταυτότητα του απόντα.

Μια περίπολος βγήκε αμέσως να τον αναζητήσει. Δεν τον εντόπισε.

Επέστρεψε μόνος του το ξημέρωμα και παραδόθηκε αποκαλύπτοντας τι είχε διαπράξει: το χειρότερο έγκλημα του είδους στα 10 χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν. Αρνήθηκε όμως να φανερώσει το κίνητρο της πράξης του προτού μιλήσει με δικηγόρο.
Η ταυτότητα του δράστη, πατέρα δυο παιδιών, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Στο Αφγανιστάν ήταν σχετικά καινούργιος- πρωτοπήγε στις 3 Δεκεμβρίου. Είχε όμως εμπειρία από τρεις γύρους υπηρεσίας στο Ιράκ. Αν και δεν ανήκε στις ειδικές δυνάμεις, λόγω της πείρας και της παλαιότητάς του τον τοποθέτησαν στο Καμπ Μπελαμπέι όπου υπηρετούν κυρίως άντρες των ειδικών δυνάμεων.

Δυο παράλληλες ανακρίσεις βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Η μια ποινική, για να συγκεντρωθούν στοιχεία για το μακελειό, και η άλλη διοικητική για να βρεθεί γιατί κανείς δεν σταμάτησε τον αμερικανό στρατιώτη στην πύλη του στρατοπέδου.
Είναι απίθανο ο Αμερικανός να δικαστεί στο Αφγανιστάν, όπως απαιτούν οι βουλευτές της χώρας, διότι οι ξένοι στρατιώτες έχουν ασυλία στο Αφγανιστάν. Αντίθετα θα αντιμετωπίσει την αμερικανική νομοθεσία.
Βγαίνοντας από το στρατόπεδο, κατευθύνθηκε προς τον οικισμό Ιμπραήμ Καν, κοντά στην Κανταχάρ, όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πήγε από πόρτα σε πόρτα προσπαθώντας να μπει στα σπίτια. Στο σπίτι του Χάτζι Βαζίρ Αγά, σκότωσε 11 μέλη της οικογένειας.

Ο 15χρονος Ραφιχουλάχ, που τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι, είπε ότι ο δράστης χλεύασε τις γυναίκες προτού αρχίσει να σκοτώνει.

«Ηρθε στο σπίτι του θείου μου και άρχισε να κυνηγάει τις γυναίκες, να σκίζει τα ρούχα τους, να τις προσβάλει», είπε. «Σκότωσε τον θείο μου, τον υπηρέτη μας, τη γιαγιά μου, τον γιο και την κόρη του θείου μου».

«Είδα έναν άντρα να σέρνει μια γυναίκα από τα μαλλιά και να χτυπάει το κεφάλι της πολλές φορές στον τοίχο. Η γυναίκα δεν έβγαλε μιλιά», είπε άλλος μάρτυρας.

Ο 20χρονος Τζαν Αγά είπε ότι τον ξύπνησαν πυροβολισμοί, μαζί με τον πατέρα του ο οποίος κοίταξε έξω από τον κουρτίνα. Ξαφνικά έπεσε νεκρός από μια σφαίρα στον λαιμό, το ίδιο και η μητέρα, ο αδερφός και η αδερφή του Αγά.

Ο ίδιος επέζησε επειδή ξάπλωσε ακίνητος στο πάτωμα παριστάνοντας τον νεκρό.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Αμερικανός προσπάθησε να κάψει μερικά από τα θύματά του. Στις φωτογραφίες φαίνεται το μισοκαμένο πτώμα ενός παιδιού, δίπλα σε ένα σωρό από στάχτες.

Ο οικισμός Ιμπραήμ Καν μοιάζει με τυπικό χωριό του νότιου Αφγανιστάν. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αγρότες, όμως η ζωή που κάνουν μόνο ως ομαλή δεν περιγράφεται. Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις τους απαγορεύουν συχνά να βγαίνουν από τα σπίτια τους αφού πέσει το σκοτάδι – ούτε για να πάνε στο τζαμί ή να βρουν γιατρό αν αρρωστήσουν -ενώ μαχητές των Ταλιμπάν τους επισκέπτονται και τους κατηγορούν ότι συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ. Ζουν διαρκώς μέσα στον φόβο – «φυλακισμένοι μέσα στα ίδια μας τα σπίτια», όπως λέει ένας από αυτούς.

Το μακελειό της Κυριακής θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για το ποια θα είναι η αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων το 2014.

Στο Ιράκ, η ασυλία που απολάμβαναν οι αμερικανοί στρατιώτες αποδείχτηκε άλυτο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις με τους Ιρακινούς και έγινε τελικά η αιτία για την λήξη της αμερικανικής αποστολής στη χώρα.

Σκληροί στίχοι.  
Δεν παίζει ρόλο ποιος έχει δίκαιο και ποιος όχι. Σκληροί στίχοι και λάθος μήνημα.
Hard lyrics.
It does not matter who is right and who is not. Wrong message.

4444
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=448712

Την άποψη ότι αν λαμβάνονταν αυστηρά μέτρα εγκαίρως θα ανέκοπταν τη δυναμική του χρέους, διότι, έστω και αν δεν είχαν μεγάλη στατιστική επίπτωση στο έλλειμμα, θα έστελναν ένα δυναμικό μήνυμα στις αγορές ότι «είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε, να πάρουμε τα αναγκαία σκληρά μέτρα», διατύπωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009.
Αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να αποφευχθεί η ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης στο πλαίσιο του Μνημονίου, ο κ. Προβόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «η έγκαιρη λήψη πολύ γενναίων μέτρων, ασφαλώς μπορούσε να ανακόψει και να ελέγξει την κατάσταση και να μη φτάσουμε αργότερα».
«Με ρωτήσατε αν στο τελευταίο τρίμηνο (σ.σ. του 2009) λαμβάνονταν μέτρα, αν αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση. Όταν δημιουργηθεί μία δυναμική, η δυναμική αυτή πολύ δύσκολα ελέγχεται. Ασφαλώς θα μπορούσαν και θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ληφθούν πολύ γενναία, πολύ φιλόδοξα μέτρα που να ανακόψουν αυτή τη δυσμενή δυναμική, κάτι το οποίο δεν έγινε, όπως ξέρουμε όλοι», υπογράμμισε ο μάρτυρας.
Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι τόσο ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, όσο και ο διάδοχός του στο τιμόνι της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου, είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος και τους κινδύνους που απέρρεαν από αυτό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η τότε κυβέρνηση είχε ενημερωθεί «από τους πρώτους κιόλας μήνες τους 2009 ότι οι αριθμοί ήταν πολύ μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου χρόνου», ενώ το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου προέκυπτε από τα στοιχεία του εξαμήνου, ότι το ταμειακό έλλειμμα του κράτους είχε ήδη σκαρφαλώσει στο 7% του ΑΕΠ. Ενώ στο 9μηνο το έλλειμμα είχε ανέλθει στο 9,9% του ΑΕΠ (βάσει της έκθεσης του Οκτωβρίου 2009). «Άρα, το πώς φόρτωνε το έλλειμμα μήνα-μήνα ήταν ήδη δημοσιευμένο και γνωστό σε όλους που είχαν πρόσβαση (στα δημοσιευμένα στοιχεία) αλλά και στις εφημερίδες», τόνισε ο κ. Προβόπουλος.

Τα ραντεβού με Καραμανλή – Παπανδρέου

Ο διοικητής της ΤτΕ είχε ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον κ. Καραμανλή για τις ανησυχητικές τάσεις που διαφαίνονταν μια φορά στις 9 Ιανουαρίου 2009 και άλλη μια στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, ημερομηνία την οποία χαρακτήρισε «ίσως την πιο κρίσιμη».

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 ενημέρωσε λεπτομερώς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσία της κυρίας Λούκας Κατσέλη και του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι «το έλλειμμα θα κινηθεί το 2009 προς διψήφιο ποσοστό, πιθανότερα υψηλότερο και του 10%», ενώ την ίδια ενημέρωση έκανε στον κ. Παπανδρέου, πάλι με την ίδια σύνθεση, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009.

Δυο ημέρες αργότερα είχε μακρά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη.

Τότε, μάλιστα, βγαίνοντας από την σύσκεψη, ο κ. Προβόπουλος είχε κάνει την εξής δήλωση, την οποία επανέλαβε κατά την κατάθεσή του: «Αν συνυπολογίσει κανείς τη δυναμική όπως έχει διαμορφωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες, θα μπορούσε κανείς να πιθανολογήσει με σχετική βεβαιότητα ότι το έλλειμμα δυστυχώς θα αγγίξει, αν δεν ξεπεράσει, τα επίπεδα του 12%».

Όσον αφορά την διόγκωση του ελλείμματος, το οποίο κατέληξε στο 15,4%, ερωτηθείς αν ήταν τεχνητή, απάντησε ότι κάτι τέτοιο «είναι αστείο».
Ο κ. Προβόπουλος ρωτήθηκε επιμόνως αν μπορούσε να ελεγχθεί η κατάσταση έστω και την ύστατη ώρα, από τα τέλη του 2009. «Όταν δημιουργηθεί μία δυναμική, η δυναμική αυτή πολύ δύσκολα ελέγχεται. Ασφαλώς θα μπορούσαν και θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ληφθούν πολύ γενναία, πολύ φιλόδοξα μέτρα που να ανακόψουν αυτή τη δυσμενή δυναμική, κάτι το οποίο δεν έγινε, όπως ξέρουμε όλοι. Μπορεί να μην είχαν τεράστια επίπτωση στο έλλειμμα, μπορεί το 13% για παράδειγμα να ήταν στο 10% ή στο 11% ή στο 11,5%, δηλαδή πάλι διψήφιο, όμως θα είχαν μια τεράστια θετική επίπτωση από πλευράς ψυχολογίας στις αγορές, γιατί θα έβλεπαν ότι λαμβάνονται τέτοια μέτρα τα οποία ανακόπτουν τη δυναμική, επομένως προλαμβάνουμε τα χειρότερα», κατέθεσε.
Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά «το σημαντικότερο όλων θα ήταν ότι θα περνούσαν το μήνυμα στις αγορές -οι οποίες μας τιμώρησαν μεταγενέστερα- ότι γνωρίζουμε τι κάνουμε και πώς το κάνουμε για να ανακόψουμε τη δυναμική». «Αυτό θα εφησύχαζε τις αγορές», είπε.

Περί «Τιτανικού».

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας ρωτήθηκε και για την επίμαχη δήλωση Παπακωνσταντίνου ο οποίος είχε παρομοιάσει στις αρχές του 2010 την ελληνική οικονομία με τον «Τιτανικό». «Επειδή γνωρίζω ότι οι αγορές και οι θεσμικοί επενδυτές είναι πολύ προσεκτικοί και βλέπουν δίκην ακτινογραφίας, αν θέλετε, την οικονομική κατάσταση μιας χώρας, δεν νομίζω ότι περιμένουν μια δήλωση έστω και ατυχή ενός υπουργού περί ΄΄Τιτανικού΄΄ να κρίνουν εάν η χώρα είναι σε κατάσταση αρνητική», απάντησε. Και πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα εάν αυτή η δήλωση είναι ατυχής ή όχι -και θα ήθελα να αποφύγω να κάνω εγώ την κρίση, σας λέω ότι αυτό δεν νομίζω ότι καθοδηγεί θετικά ή αρνητικά τους επενδυτές, οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση».
Όσον αφορά τις παλαιότερες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη περί «θωρακισμένης» ελληνικής οικονομίας έναντι τις διεθνούς κρίσης, απέφυγε να τις σχολιάσει λέγοντας ότι ως ΤτΕ «έχουμε απαντήσει αν είναι οι δηλώσεις περί θωρακισμένης οικονομίας ήταν σωστές ή όχι, με χιλιάδες σελίδων και τόνους μελάνι».

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1441463

ΡΩΜΗ (Dow Jones) – Κατά 38 δισ. ευρώ αυξήθηκε τον Ιανουάριο το κρατικό χρέος της Ιταλίας αν και η αύξηση οφείλεται κυρίως σε εποχικές επιδράσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας που είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα, το χρέος του ιταλικού δημοσίου αναρριχήθηκε σε ιστορικό υψηλό τον Ιανουάριο στα 1,936 τρισ. ευρώ.

Το ταμειακό έλλειμμα τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στα 4 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το έλλειμμα του Ιανουαρίου του 2011. Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα την Ιταλίας, η εν λόγω αύξηση οφείλεται τόσο στο αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους όσο και στο ποσό που κλήθηκε να καταβάλλει η Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Συνολικά τα έσοδα από φόρους τον Ιανουάριο υποχώρησαν 0,5% σε ετήσια βάση, ήτοι 100 εκατ. ευρώ σε απόλυτους αριθμούς.

© Dow Jones Newswires

Πηγή:www.capital.gr

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1442291

Πανελλαδικά στον υπολογιστή του σπιτιού σας δωρεάν χρηματοοικονομικά σεμινάρια για επενδυτές καθώς και νέους που αναζητούν εξειδίκευση μέσω webinar όπου και αν βρίσκονται, ανακοίνωσε η Nuntius.

Τα σεμινάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνουν στα αγγλικά από πιστοποιημένους Τεχνικούς Αναλυτές Διεθνών Τραπεζών με ταυτόχρονη μετάφραση και στα ελληνικά από πιστοποιημένους ειδικούς στα χρηματιστηριακά.

I) Τετάρτη 21/03, (19:00-20:00)
Εισαγωγή στην αγορά Ξένου Συναλλάγματος (FOREX).
(Εισηγητής: Howard Friend)
II) Πέμπτη 29/03, (19:00-20:00)
Ποιά τα επιχειρήματα τεχνικών αναλυτών για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου
(Εισηγητής: Ron Williams)
III) Παρασεκυή 30/03, (19:00-20:00)
Ποιος ο κίνδυνος πτώσης των μετοχικών αξιών.
(Εισηγητής: Ron Williams)
IV) Δευτέρα 02/04, (19:00-20:00)
BEHAVIORAL FINANCE (Η Σημασία της Συμπεριφοράς των Επενδυτών στις Χρηματιστηριακές Αξίες).
(Εισηγητής : Bijor Kar)
Σημειώνεται ότι:

1. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει στο σπίτι ή στο γραφείο του computer με ηχείο και μικρόφωνο και να δηλώσει οπωσδήποτε αρχική συμμετοχή με όνομα και email, συμπληρώνοντας τη σχετική οριστική δήλωση που θα του αποσταλεί στη συνέχεια, στο nunt12@otenet.gr το αργότερο μέχρι της 11.00π.μ. της προηγούμενης ημέρας. Θα λάβει email με αναλυτικές οδηγίες άμεσα και το link 10 λεπτά πριν ξεκινήσει το σεμινάριο webinar.

2. Όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να παρακολουθήσει τα σεμινάρια σε ειδική αίθουσα στα γραφεία της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ, Δραγατσανίου 6, Αθήνα 10559 (πλατεία Κλαυθμώνος με άνετο parking και metro Πανεπιστήμιο) τηλ. 2103350599, fax. 2103254846.

Πηγή:www.capital.gr

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1442257

Της Δήμητρας Καδδά

Πόσο κοστίζει, πόσες ώρες και βήματα απαιτούνται για την σύσταση μίας εταιρείας;

Το καθεστώς άλλαξε πρόσφατα με την ενεργοποίηση -μετά από πολύμηνη καθυστέρηση- του ΓΕΜΗ.

Πολλά θα αλλάξουν και πάλι. Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαβούλευση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις προσωπικές εμπορικές εταιρείες με στόχο παρεμβάσεις απλοποίησης αλλά και αλλαγές στο άρθρο 99, εν μέσω αντιδράσεων για την πληρότητα του νόμου.

Στον… δρόμο βρίσκεται και η εισαγωγή νέας εταιρικής μορφής της «Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας», ενώ το μνημόνιο προβλέπει πολλές αλλαγές για να μειωθούν τέλη και αμοιβές.

Προς το παρόν όμως όποιος θέλει να ιδρύσει εταιρεία, πρέπει να ακολουθήσει τους νόμους που τώρα ισχύουν.

Να δούμε τι χρειάζεται για μία ΕΠΕ και μία Ο.Ε. σύμφωνα με την πλατφόρμα StartUpGreece του υπουργείου Ανάπτυξης.

Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

• Συστήνεται τουλάχιστον από 2 πρόσωπα ή από ένα για μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

• Είναι κεφαλαιουχική εταιρεία με νομική προσωπικότητα, για τα χρέη της οποίας ευθύνεται μόνο η ίδια με την περιουσία της.

• Απαγορεύεται η άσκηση ορισμένων δραστηριοτήτων, όπως τραπεζικές, ασφαλιστικές, χρηματιστηριακές, διαχείριση χαρτοφυλακίου αξιογράφων, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, χρηματοδοτική μίσθωση, πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων, προώθηση και υλοποίηση επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας (μόνο venture capital) και αθλητικές δραστηριότητες.

• Το ελάχιστο ύψος εταιρικού κεφαλαίου που απαιτεί ο νόμος για την σύσταση μιας ΕΠΕ είναι 4.500 ευρώ. Μπορεί να είναι σε μετρητά ή εισφορά σε είδος.

• Η ευθύνη είναι της εταιρείας με την περιουσία της, όχι των εταίρων.

• Η σύσταση γίνεται στην Υπηρεσία Μιας Στάσης από πιστοποιημένο συμβολαιογράφο*.

• Το κόστος περιλαμβάνει Γραμμάτιο Κόστους Σύστασης Εταιρείας (70 ευρώ), τέλος καταχώρησης Γ.Ε.Μ.Η (10 ευρώ), κόστος εγγραφής στο επιμελητήριο, Τέλος υπέρ του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών (5,8 ευρώ), δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΕ (περίπου 111 ευρώ),Φόρος Συγκέντρωσης Κεφαλαίου (1% επί του κεφαλαίου που αναγράφεται στο καταστατικό). Η αμοιβή συμβολαιογράφου είναι 44,02 ευρώ για την σύνταξη του συμβολαίου πλέον 6 ευρώ ανά φύλλο, πλέον Φ.Π.Α. 23% (το κόστος των αντιγράφων είναι 5 ευρώ ανά φύλλο, πλέον Φ.Π.Α. 23%). Αμοιβή δικηγόρου, όπου απαιτείται (εφόσον το κεφάλαιο της εταιρείας είναι μεγαλύτερο από 100.000).

• Σε περίπτωση που η σύσταση της εταιρείας δεν ολοκληρωθεί επιστρέφεται το σύνολο των καταβληθέντων ποσών, εκτός του Γραμματίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας.

• Πριν πάτε στην υπηρεσία μίας στάσης θα πρέπει να έχετε ενημερωθεί για τα αναγκαία έντυπα αλλά και να έχετε αποφασίσει για ορισμένα βασικά στοιχεία αναφορικά με την εταιρεία σας, τα οποία πρέπει να περιληφθούν στο καταστατικό σας, να έχετε βρει την επαγγελματική σας έδρα, να φροντίσετε να είστε ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμεροι.

• Η Υπηρεσία Μίας Στάσης (αυθημερόν ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα)προβαίνει σε έλεγχο πληρότητας των εγγράφων. Σε περίπτωση που δεν είναι ορθά συμπληρωμένα, τάσσει προθεσμία 2- 10ημερών για την συμπλήρωση των στοιχείων. Μετά υπάρχει αυτόματη παύση της διαδικασίας σύστασης και απαιτείται εκ νέου έναρξη.

Ομόρρυθμη εταιρεία

• Πρέπει να συμπράξουν δύο τουλάχιστον μέρη.

• Οι εταίροι ευθύνονται με ολόκληρη την περιουσία τους για όλες τις υποχρεώσεις της εταιρείας, με αλληλέγγυα την ευθύνη τους.

• Με τη λύση της εταιρείας δεν παύει η ευθύνη των εταίρων για τυχόν υπάρχοντα χρέη της εταιρείας.

• Η ομόρρυθμη εταιρεία δεν χρειάζεται συμβολαιογραφικό έγγραφο για την κατάρτισή της, αντιθέτως αρκεί ένα ιδιωτικό συμφωνητικό.

• Ομόρρυθμος εταίρος, τόσο στην Ο.Ε. όσο και στην Ε.Ε. (όπου υπάρχει ένας τουλάχιστον ομόρρυθμος και όσοι επιθυμούν ετερόρρυθμοι) είναι ο εταίρος που ευθύνεται απεριόριστα(όχι δηλαδή μέχρι κάποιο ύψος οφειλής της εταιρείας) και εις ολόκληρον (για ολόκληρη την οφειλή της εταιρείας) για τις εταιρικές υποχρεώσεις με την προσωπική τους περιουσία.

• Ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται στην Υπηρεσία Μιας Στάσης, δηλαδή στις Υπηρεσίες ΓΕ.Μ.Η. που λειτουργούν στα Επιμελητήρια και τα Πιστοποιημένα ως Υπηρεσία Μίας Στάσης** και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Αν απαιτείται το καταστατικό να συνταχθεί με συμβολαιογραφικό έγγραφο, τότε Υπηρεσία μιας Στάσης είναι ο πιστοποιημένος συμβολαιογράφος που θα συντάξει τη συμβολαιογραφική πράξη σύστασης.

• Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το Γραμμάτιο Κόστους Σύστασης Εταιρείας(50 ευρώ), το τέλος καταχώρησης Γ.Ε.Μ.Η. (10 ευρώ), το κόστος εγγραφής στο επιμελητήριο, την εισφορά υπέρ του Ταμείου Νομικών (0,5% επί του κεφαλαίου της εταιρείας), το Τέλος υπέρ του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών ( 1% επί του κεφαλαίου), χαρτόσημο 3,6% επί του ανωτέρω 1%. Το δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΕ είναι περίπου 111 ευρώ και ο Φόρος Συγκέντρωσης Κεφαλαίου είναι 1% επί του κεφαλαίου που αναγράφεται στο καταστατικό.

• Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να συντάξει το καταστατικό, να βρει την επαγγελματική έδρα και να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερος.

4444
http://www.capital.gr/News.asp?id=1442340

Του David Roman

ΜΑΔΡΙΤΗ (Dow Jones)— Στο 68,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ανήλθε το τέταρτο τρίμηνο το χρέος της ισπανικής κυβέρνησης, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από το 1995, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ισπανίας.

Σημειώνεται πως η Ισπανία είχε εμφανίσει έλλειμμα 8,5% του ΑΕΠ το προηγούμενο έτος, χαμηλότερα από το 9,2% του 2012, αλλά υψηλότερα από το στόχο Του 6%.

Το χρέος αναμένεται να αυξηθεί σε αυτό το έτος, καθώς η Μαδρίτη προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα στο 5,3% του ΑΕΠ.

Στο τρίτο τρίμηνο, το ισπανικό χρέος διαμορφώθηκε στο 66% του ΑΕΠ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν στο 61,2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ισπανίας, που ξεκίνησαν το 1995, το υψηλότερο επίπεδο χρέους που είχε καταγραφεί ήταν το 67,4%.

Οι περιφερειακές κυβερνήσεις εμφάνισαν χρέος 13,1% του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο, υψηλότερα από το 12,7% στο τρίτο.

© Dow Jones Newswires

Πηγή:www.capital.gr

4444

4444

Γιατί Βαλβέρδε δεν έκανες την Αλλαγή στο 70’;
Γιατί είχες ενδοιασμούς;

Γιατί έχασε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός; Γιατί είχε ενδοιασμούς και δεν μπορούσε να κρίνει.
Ο Σαρκοζί είναι ποιο έξυπνος από τον Βαλβέρδε. Γιατί γνωρίζει πως να εκμεταλλευτεί κάτι που θα γράψω.

Μέχρι το 70 δεν υπήρχε η Μεταλίστ στο γήπεδο. Οι επιθετικοί του Ολυμπιακού, μετά το πρώτο γκολ έγινα εγωιστές και δεν μπόρεσαν να βάλουν και δεύτερο στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό. Μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο. Πρέπει να μελετηθεί από όσους ασχολούνται με Κβαντικά παράδοξα και χωροχρόνο.
Πόσο επηρέασε η εγγραφή μου: Βαλβέρδε κάνε την πρώτη σου αλλαγή στο 70’. Μην έχεις ενδοιασμούς;

Εγγραφή με αστέρια, όχι αστεία. Άμεση παρέμβαση.
Πόσο επηρέασε ο παρατηρητής την εξέλιξη του γεγονότος; Ζωντανά παραδείγματα.

Είναι ο Πλανήτης Γη, το εργαστήριο μας; Τι λες εσύ παιδί μου; Όσοι από εσάς θέλετε να αποκτήσετε πτυχίο, που θα φέρει την υπογραφή μου και θα σας ανοίξει όλες τις πόρτες, θα πρέπει να παρακολουθείτε τα εργαστήρια. Στο δικό μου μάθημα, στο δικό μας Πανεπιστήμιο, δε ρωτάμε ποιοι είστε, ούτε τι υπόβαθρο έχετε.
Εδώ θα φανούν οι άξιοι. Όποιος μπορεί εδώ είμαστε.
Ο Βαλβέρδε ήταν άμοιρος και άβουλος;

Μέχρι το 70’ δεν υπήρχε η Μεταλίστ. Στο 70’ είχε το δοκάρι της και έστειλε ένα πρώτο μήνυμα. Αν ο Βαλβερδε έκανε την αλλαγή στο 70’ δεν θα υπήρχε δοκάρι και όλη η συριακή γραμμή γεγονότων σε αυτό το σύμπαν, θα είχε αλλάξει.

Μέχρι το 70’ ο Βαλβέρδε έκανε 2 αναγκαστικές αλλαγές. Του έμενε μια εθελοντική αλλαγή!!!! Έκσταση!!!! Ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο πως γράφετε η ιστορία.
Ο Βαλβέρδε δεν έκανε την αλλαγή γιατί κάτι περίμενε. Τελικά την έκανε στο 87’!!!! Έριξε τον Ντιογκο!!!! Για γέλια. Από το 70’ μέχρι το 90’ είναι 20 λεπτά και προηγείστε με 2 γκολ.
Ο Ντιογκο τι είναι; το σουπερ όπλο;

Θα μπορούσα βέβαια να κάνω διαφορετική παρέμβαση και όχι τόσο άμεση. Αλλά η Trish δεν φορούσε κάτι που να γράφει ιστορία και δεν έβλεπα και κάτι στην Ελληνική τηλεόραση που να με εξιτάρει, ώστε να το τραβήξω μια φωτογραφία και να την ανεβάσω. ‘Έτσι έγραψα στον Βαλβέρδε: Κάνε την αλλαγή στο 70’.

Παίζουν ρόλο τα πρόσωπα στο Γράψιμο της Ιστορίας φυσικά. Τα πρόσωπα αποφασίζουν. Οι παρατηρητές μπορεί να διαμορφώσουν το πλαίσιο, αλλά τα πρόσωπα θα αποφασίσουν.

Μαρινάκη μην τα παρατάς, εγώ εδώ θα είμαι. Ελπίζω να λύσω και τα προβλήματα υγείας. Αυτά είναι μαθήματα. Η πορεία του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή. Η χρονιά ήταν πετυχημένη.

Την επόμενη φορά Μαρινάκη στείλε μου μια πρόσκληση να έρθω στο Γήπεδο με την καμερα μου. Σε αυτή την περίπτωση πάλι θα άλλαζαν τα δεδομένα. Η εγγραφή θα ήταν διαφορετική. Η πρόσκληση θα με είχε εξηταρει!!!! Αλλά αυτό που θα με είχε εξηταρει ποιο πολύ, ήταν ότι με την κάμερα θα κατέγραφα το γεγονός.

Και ο Ολάν όμως είναι έξυπνος. Βασικά δε θέλω να ανακατευτώ στην Γαλλική ζωή.

Το πρώτο γκόλ της Μεταλιστ μπήκε στο 81′.  Βαλβέρδε έπρεπε να κάνεις την αλλαγή στο 70′. Ελεύθερη Βούληση. Η Ελεύθερη Βούληση είναι πολυπλοκο ζήτημα.

4444
http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8747&subid=2&pubid=128985344

Το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού τελείωσε με τον πιο εφιαλτικό τρόπο… Οι «ερυθρόλευκοι», σε ένα παιχνίδι όπου για 55 λεπτά ήταν οι απόλυτα κυρίαρχοι, πλήρωσαν τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του πρώτου (κυρίως) ημιχρόνου, τους τραυματισμούς των Ιμπαγάσα και Μανιάτη, αλλά και την ολική καθίζηση από το 70΄ και μετά και ηττήθηκαν με 2-1 από τους Ουκρανούς, ολοκληρώνοντας το όμορφο φετινό τους ταξίδι στα γήπεδα της Ευρώπης.
Κι όμως, η έναρξη του αγώνα και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν προανήγγελλαν αυτή την κατάληξη για τους πρωταθλητές.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι αφηνιασμένος, σαν να ήθελε αυτός να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα, και καθήλωσε τη Μεταλίστ στα καρέ της. Μόλις στο 4′ ο Μιραλάς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των Ουκρανών, στο 10′ ο Φουστέρ είδε το γυριστό σουτ να περνάει ελάχιστα άουτ, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι και ήταν ηλίου φαεινότερον πως ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουν οι Πειραιώτες.
Κάτι που έγινε στο 14΄, όταν ο Χολέμπας «χόρεψε» τους προσωπικούς του αντιπάλους, έκανε τη σέντρα και ο Μαρκάνο με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.
Παρά το γκολ οι πρωταθλητές δεν έριξαν ταχύτητα, και με δημιουργούς τους Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ και Φουστέρ συνέχισαν το «σφυροκόπημα» της Μεταλίστ.
Στο 16′ ο Τζιμπούρ, σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ντιζλιένκοβιτς, άνοιξε το κοντρόλ και έστειλε την μπάλα πάνω στον Σέρβο πορτιέρο, στο 21′ ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των Ουκρανών, ενώ στο 28′ ο Φουστέρ από καλή θέση πλάσαρε άστοχα.
Ο,τι δεν μπορούσαν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» λίγο έλειψε να το πετύχει ο Γκουέγε, αλλά στην ασυνεννοησία με τον τερματοφύλακά του είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.
Την ίδια ώρα η Μεταλίστ, με εξαίρεση τον δραστήριο Τάισον (είχε μια ευκαιρία να σκοράρει στο 11′, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Μέγιερι), παρέμεινε ακίνδυνη επιθετικά, δεν είχε χώρο να αναπτύξει την ταχύτητά της και δεν μπορούσε να φτάσει στα καρέ του Ολυμπιακού.
Ομως στο 45′ ο Ιμπαγάσα αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο και στο 58′ τον ακολούθησε και ο Μανιάτης για τον ίδιο λόγο.
Οι αλλαγές
Δύο αναγκαστικές αλλαγές που χάλασαν την καλή αγωνιστική εικόνα των «ερυθρολεύκων», αφού πλέον δεν ήταν τα αφεντικά στον χώρο του κέντρου, έχασαν τον ρυθμό τους και έδωσαν την ευκαιρία στη Μεταλίστ να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 63′ ο Μέγιερι απέκρουσε το σουτ του Τάισον, ενώ στο 71′ ο Μπλάνκο είχε σουτ στο δεξί δοκάρι του Ούγγρου πορτιέρο (είχε προηγηθεί φάουλ στον Τοροσίδη), ενώ στο 77′ η Μεταλίστ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μοντέστο.
Ο Ντέβιτς ανέλαβε την εκτέλεσή του και προσπάθησε να σκάψει την μπάλα, αλλά ο Μέγιερι δεν ξεγελάστηκε και την μπλόκαρε.
Το γήπεδο πήρε «φωτιά», αλλά αντί αυτή η φάση να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν κλεισμένοι στα καρέ τους και η Μεταλίστ συνέχισε να παλεύει για το θαύμα, μέχρι που το πέτυχε.
Στο 81′ ο Μέγιερι έκανε κακή εκτίμηση στην μπαλιά του Τάισον και ο Βιγιάγκρα με προβολή ισοφάρισε (1-1).
Ενα γκολ που φόβισε ακόμα περισσότερο τους Πειραιώτες και έτσι στο 86′, έπειτα από κόρνερ του Σόσα, ο Τζιμπούρ και ο Μέγιερι έμειναν κολλημένοι στη θέση τους και ο Ντέβιτς από κοντά πέτυχε το τελικό 2-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ από δικά τους λάθη και σίγουρα ο τρόπος που συνέβη δεν άξιζε για τη φετινή παρουσία τους εκτός συνόρων.
Ο κόσμος, πάντως, παρά τις προκλήσεις των Ουκρανών, στάθηκε στο ύψος του και μετά τη λήξη του αγώνα ζήτησε από τους παίχτες νίκη στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Ι. ΛΑΒΔΑΣ
jlavdas@pegasus.gr

15/03/2012

4444

Η αμερικάνικη οικονομία θα πάει σε ανάπτυξη 4%, ακόμα κι αν χρειαστεί να την τροφοδοτήσουμε με καινουριους φυσικούς πόρους (καινούρια κοιτάσματα) και τεχνολογία.

4444

Το γράφημα είναι καθαρό. Οι Δημοκρατικοί μειώνουν το Έλλειμμα.

4444

Nicole Kidman. Amazing Woman.

4444

Αυτό είναι τραγούδι. Είμαι ανεβασμέμος, στα σύνεφα πετάω! Είμαι ο Σούπερμαν!!!!

Σήμερα η ΚαΦκα έκανε Ιntroducing. Oxi ston Antipa. Oxi. Alla kai auti anebasmeni thn akousa.

Όπως πήγα με ταχύτητα και άκουσα το introducing μόλις τελείωσε, έφυγα πάλι με ταχύτητα.

4444

Βαλβέρδε εκεί στο 70 να κάνεις την πρώτη αλλαγή. Το γράφω για να μην έχεις ενδιασμούς.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63630723

Σάλο έχει προκαλέσει διεθνώς, αλλά και αίσθηση στους κύκλους της Γουόλ Στριτ και του Σίτι του Λονδίνου η επιστολή-φωτιά κατά της Goldman Sachs του διευθυντικού στελέχους του περιβόητου επενδυτικού τραπεζικού κολοσσού, Γκρεγκ Σμιθ, με την οποία υπέβαλε την παραίτησή του ύστερα από 12 χρόνια εργασίας για την εταιρεία.
Το πλήγμα για τη φήμη και τη δημόσια εικόνα της Goldman Sachs θεωρείται ισχυρό και ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις από πελάτες της τράπεζας, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Σμιθ, σε εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των στελεχών πολλές φορές αναφέρονται ως «μαριονέτες»!
Ο λόγος της αποχώρησης του υπεύθυνου για τα τραπεζικά παράγωγα της Goldman στην Ευρώπη και η λήξη της συνεργασίας του με την πανίσχυρη τράπεζα, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Σμιθ στην επιστολή του, είναι ότι η εταιρεία έχει πλέον «χρεοκοπήσει ηθικά».
Στην επιστολή ο Σμιθ περιγράφει συγκεκριμένες καταστάσεις στον εταιρικό μικρόκοσμο των μεγαλοστελεχών της Goldman, που τον έκαναν να «αηδιάσει» με τη συγκεκριμένη κουλτούρα της εργασίας που έχει διαποτίσει την εταιρεία.
Οπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Σμιθ: «Μου προκαλεί αηδία πόσο ασυγκίνητα οι άνθρωποι της τράπεζας συζητούν για το πώς καταληστεύουν τους πελάτες τους. Μόνο τους τελευταίους 12 μήνες είδα πέντε διευθυντικά στελέχη να αναφέρονται στους πελάτες τους με τον όρο «μαριονέτες»».
Επιπλέον ο Σμιθ αναφέρει ότι τα νέα αφεντικά της Goldman Sachs, ο Λόιντ Μπλανκφέιν και ο πρόεδρος Γκάρι Κον, έχουν αλλάξει πλήρως την κουλτούρα της εργασίας της εταιρείας και την έχουν κάνει «τοξική» και πλέον ο ταχύτερος δρόμος για να πάρει προαγωγή κάποιος είναι να πείσει τους πελάτες να αγοράσουν μετοχές ή προϊόντα τα οποία «προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε, αφού δεν θεωρούνται ικανά να προσφέρουν μεγάλο κέρδος μελλοντικά».
Η στρατηγική
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα, εάν βγάζεις πολλά λεφτά για την εταιρεία (και δεν είσαι ακόμα δολοφόνος με τσεκούρι), θα πάρεις προαγωγή σε θέση με επιρροή». Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η στρατηγική που ακολουθεί η Goldman, «να προσπαθεί να πείσει του πελάτες της να ανταλλάξουν οτιδήποτε φέρνει μεγαλύτερο κέρδος στην ίδια», ονομάζεται μεταξύ των στελεχών «κυνήγι ελεφάντων».
Ο ίδιος ο Σμιθ στην επιστολή του λέει ότι η επιτυχία της εταιρείας ήταν αποτέλεσμα των προηγούμενων στρατηγικών που ακολουθούσαν οι διοικήσεις, οι οποίες όπως αναφέρει είχαν ως κέντρο τους τον πελάτη και όχι την ίδια την εταιρεία.
Μάλιστα οι προβλέψεις του για το μέλλον της Goldman Sachs είναι μάλλον δυσοίωνες, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός επιστήμονας για να καταλάβεις ότι οι νέοι οικονομικοί αναλυτές που κάθονται ήσυχοι στη γωνία του δωματίου και ακούν για «μαριονέτες», «βγάλσιμο ματιών» και «πληρωμή τώρα» δεν θα γίνουν ακριβώς υποδείγματα πολιτών».
Η Goldman απάντησε: «Σε μια εταιρεία του μεγέθους της Goldman δεν προκαλεί έκπληξη ότι κάποιοι ίσως αισθάνονται θυμωμένοι».

Σχόλιο: Σημιτάκο το άκουσες; χρεοκόπησε η αγαπημένη σου Goldman Sachs. Ο Σημιτάκος και αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος.

Πω! πω τι χτυπήματα είναι αυτά! Το SWAP Σημιτάκο πανηγυρίζει.  Αδίστακτοι. Χρεοκοπημένοι Ηθικά. Με απλά λόγια, εξαπτέρυγα του Εωσφώρου!!!! Τα πάντα όλα για το χρήμα. Άρε Εωσφωρε, έχεις γεμησει τα δύχτια σου με ψυχές. Ολοκληρα καλαθια. Αποθήκες.

Αν ο Σημιτάκος δεν είχε “κερδίσει” τις εκλογές του 2000, η Ελλάδα μπορεί και να μην έμπαινε στο Ευρώ ή να καθυστερούσε ή να έμπαινε με διαφορετικούς όρους.
Καταλάβατε τώρα γιατί έπρεπε να κερδίσει τις εκλογές του 2000, όπου ψήφισαν λαθρομετανάστες; Θυμάμαι κάτι ρεπορτάζ του ζούγκλα του Μάκη. Αυτά τα ρεπορτάζ είναι συλλεκτικά πλέον.

4444
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100009_15/03/2012_475857

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τέλος εποχής για την έντυπη έκδοση της διασημότερης εγκυκλοπαίδειας όλων των εποχών. Η Εncyclopaedia Britannica, έπειτα από 244 χρόνια συνέχων εκδόσεων, θα κυκλοφορεί αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή προκειμένου να κατακτήσει τα νέα ψηφιακά μέσα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή κατά την οποία εντείνεται ο ανταγωνισμός από τις διαδικτυακές εκδόσεις όπως η wikipedia.
Η εταιρεία, το όνομα της οποίας αποτέλεσε συνώνυμο της γνώσης ήδη από την πρώτη έκδοσή της το 1768, αρχικά πουλούσε τα πολύτιμα βιβλία της με αντιπροσώπους που επισκέπτονταν τα σπιτικά πόρτα πόρτα.

Σήμερα, το 85% των πωλήσεων γίνεται μέσω Διαδικτύου. Ωστόσο, η εταιρεία θα συνεχίσει την πώληση των ήδη τυπωμένων τόμων (περίπου τέσσερις χιλιάδες σειρές) μέχρι να εξαντληθούν. Οπως λέει κι ο Χορζέ Κάουζ, πρόεδρος της εταιρείας, οι πωλήσεις της έντυπης έκδοσης τα τελευταία χρόνια ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτες. «Γνωρίζαμε ότι αυτή η στιγμή θα ερχόταν».
Δεν είναι η μόνη
Η Encyclopaedia Britannica δεν είναι η μόνη που αποφασίζει να διατηρήσει μόνο ψηφιακή παρουσία. Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, εφημερίδες, περιοδικά, αλλά και εκδότες βιβλίων, ενισχύουν τη διαδικτυακή τους παρουσία καθώς όλο και περισσότεροι αναγνώστες επιλέγουν να προσεγγίσουν τα «προϊόντα» τους μέσω των «ηλεκτρονικών αναγνωστών» αλλά και άλλων συσκευών υψηλής τεχνολογίας, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα και οι υπολογιστές-ταμπλέτες.
Ωστόσο, δεν ήταν αποκλειστικά οικονομικά τα κριτήρια που έκαναν την Britannica να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, καθώς οι διευκολύνσεις που δίνει η τεχνολογία στην ψηφιακή έκδοση είναι πάρα πολλές.
Παραδείγματος χάριν, είναι δυνατή η διαρκής και ανέξοδη ανανέωση του περιεχομένου.

Αντίθετα, η έντυπη έκδοση από τη στιγμή που θα τυπωνόταν είχε ήδη παλιώσει.

Σήμερα το περιεχόμενο μπορεί να ανανεώνεται διαρκώς. Επιπροσθέτως, οι περισσότεροι χρήστες της εγκυκλοπαίδειας έλεγαν ότι προτιμούσαν την ηλεκτρονική έκδοση από την έντυπη.
Μέσα από το chat
«Κάθε μήνα καταφέρνουμε να απαντήσουμε σε χιλιάδες ερωτήματα μέσα από το chat, το τηλέφωνο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ. ο. κ. Και το κάνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα», εξηγεί ο Ρίτσαρντ Ρέις-Γκάβιλαν, βιβλιοθηκάριος της δημόσιας βιβλιοθήκης του Μπρούκλιν. Σε πολλές περιπτώσεις η αναζήτηση κάποιας λέξης-κλειδιού είναι πολύ ταχύτερη σε κάποια διαδικτυακή πηγή παρά στον πίνακα περιεχομένων της Britannica, όπου θα βρούμε τον τόμο για να συνεχίσουμε το ψάξιμο. Η εταιρεία Encyclopaedia Britannica τα τελευταία χρόνια ασχολείται κατά κύριο λόγο με τη δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού.

4444
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100022_15/03/2012_475877

Διεφθαρμένος μηχανισμός, που προβλέπει μίζα 2% έως 4% επί του ποσού της επιδότησης, λειτουργεί στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτεται από τους ισχυρισμούς στην «Κ» του κ. Αριστείδη Μάρκου, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Αργολίδα, ο οποίος κατήγγειλε εκβιασμό από υπαλλήλους του τμήματος Ιδιωτικών Επενδύσεων. Μάλιστα, ακόμη 20 επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα εκβιασμού από υπαλλήλους της ίδιας υπηρεσίας αναμένεται να καταθέσουν στοιχεία στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Οσο για τον κ. Μάρκου, υποστηρίζει ότι ήδη από το 2006, ένα χρόνο μετά την αίτηση υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο, υπάλληλοι, όχι του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά του Οικονομικών, είχαν ζητήσει ποσό άνω των 700.000 ευρώ προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο εγκεκριμένο ποσοστό επί της επένδυσής του.

Τρεις ή τέσσερις από τους υπαλλήλους με τους οποίους ο καταγγέλλων είχε τότε έρθει σε επαφή, έχουν συνταξιοδοτηθεί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι, ενώ το κόστος της επένδυσής του για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας ξεπερνούσε τα 27 εκατ. ευρώ, η αρμόδια υπηρεσία του υπ. Οικονομικών είχε εγκρίνει επιδότηση 9 εκατ. ευρώ, ποσό χαμηλότερο από αυτό που δικαιούνταν. «Μας έλεγαν ότι αποτελεί πάγια τακτική να πληρώνεται το 4% της επιδότησης στους υπαλλήλους», λέει ο κ. Μάρκου. «Αρνηθήκαμε», συνεχίζει «και κάναμε ένσταση ζητώντας να αυξηθεί το εγκεκριμένο ποσό».

Προσθέτει όμως ότι, ενώ η επιδότηση αυξήθηκε από τα 9 στα 13 εκατ., τα χρήματα ουδέποτε εκταμιεύθηκαν. Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες τον παρέπεμψαν στο ΣΔΟΕ για να ελεγχθεί η γνησιότητα των τιμολογίων, που εμφάνιζαν το κόστος της επένδυσης να ξεπερνά τα 27 εκατ. ευρώ. Αρχές Μαρτίου και ενώ το εγκεκριμένο ποσό είχε, στο μεταξύ, μειωθεί στα 4,7 εκατ. ευρώ, ο κ. Μάρκου απευθύνθηκε εκ νέου στο τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπ. Ανάπτυξης (ανέλαβε την ευθύνη εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου) και ενημερώθηκε ότι ο φάκελός του βρισκόταν στα χέρια των δύο 60χρονων υπαλλήλων.
Στην πρώτη τους συνάντηση, οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται να απαίτησαν 4% επί του ποσού για να προχωρήσουν στην άμεση εκταμίευσή του. Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι δέχθηκαν αντιπρότασή του για μίζα ίση με το 2,5% (125.000 ευρώ) επί του εγκεκριμένου ποσού και συμφώνησαν να συναντηθούν στον Κεραμεικό για την τελική συναλλαγή, όπου και συνελήφθησαν.
Για την υπόθεση, ο κ. Μάρκου ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει τον πρώην υπουργό κ. Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος χθες εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτή επιβεβαιώνει ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση, καθώς και ότι ο κ. Μάρκου άφησε υπονοούμενα για όσα συνέβαιναν στο υπουργείο: «Παρουσία και των υπηρεσιακών παραγόντων, του ζήτησα να γίνει συγκεκριμένος, για να κινήσουμε έννομες διαδικασίες. Κάτι που όμως δεν έκανε». Σήμερα, ο κ. Μάρκου κατόπιν πρόσκλησης θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Θ. Μωραΐτη.

4444
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100001_15/03/2012_475878

Με τις υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο και πρωταγωνιστές επίορκους λειτουργούς να αποτελούν το 90% των εισαγγελικών ερευνών, η εφαρμογή του νόμου για την άμεση εκκαθάριση των σχετικών υποθέσεων αποτελεί αναγκαιότητα για την τιμωρία όσων βλάπτουν το Δημόσιο, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια ευρώ.

Και ενώ η νομοθεσία που επιβάλλει συντομότατες προθεσμίες για την ανάκριση αλλά και την παραπομπή σε δίκη των επίορκων κρατικών λειτουργών έχει ψηφιστεί -και ισχύει- από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2011, εντούτοις, ώς σήμερα, δεν έχει τύχει εφαρμογής.
Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου και φθάνουν σε ανακριτικό στάδιο εκατοντάδες δικογραφίες διαφθοράς, δεν έχει κινηθεί παρά μόνον σε μία περίπτωση ο νόμος -πρόκειται για τον 4022- για την άμεση διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, προκειμένου οι υπαίτιοι να παραπέμπονται σύντομα σε δίκη και να τιμωρούνται εφόσον κριθούν ένοχοι.
Οι προθεσμίες, σύμφωνα με τον νόμο, για την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς είναι ασφυκτικές, δεν τηρούνται όμως, καθώς οι υπεύθυνοι των δικαστικών αρχών δεν αναθέτουν σε ένα δικαστή αποκλειστικά τις υποθέσεις διαφθοράς για να τις «τρέξει», επικαλούμενοι ελλείψεις στη στελέχωση των δικαστηρίων με κύριο επιχείρημα ότι δεν διαθέτουν δικαστές για να εφαρμόσουν τις διατάξεις της ειδικής αυτής νομοθεσίας.
Το αποτέλεσμα είναι πως έξι μήνες μετά την έναρξη της ισχύος του νόμου, που προβλήθηκε ως λύση προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα με δίκες και καταδίκες για τους επίορκους που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, καμία υπόθεση διαφθοράς δεν έχει δικαστικά εκκαθαριστεί.
Μοναδική εξαίρεση
Η μοναδική περίπτωση στην οποία εφαρμόστηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας ο νόμος αυτός είναι εκείνη με κατηγορούμενο τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρη, η οποία ήδη έχει ανατεθεί σε πρόεδρο πρωτοδικών με χρονικό ορίζοντα μέσα σε ένα τετράμηνο να έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση, όπως προβλέπει ο νόμος.
Δεκάδες άλλες όμως σοβαρές υποθέσεις επίορκων δημοσίων λειτουργών λιμνάζουν για μήνες ή και για χρόνια σε ανακριτικά γραφεία, ενώ οι σχετικές δίκες τελικά γίνονται όταν οι υπάλληλοι πια έχουν συνταξιοδοτηθεί και η αξία της όποιας ποινικής τους τιμωρίας έχει χάσει προ πολλού το νόημά της.

4444

4444
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63630919

Μια απέραντη θλίψη διαπερνά τα άρθρα των βελγικών αλλά και των ελβετικών μέσων.
«Κατάσταση σοκ» είναι ο τίτλος της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», ενώ η «Dernière Heure» γράφει: «Το Βέλγιο θρηνεί τα παιδιά του» και αφιερώνει 14 σελίδες στο τρομακτικό δυστύχημα. Για «Εθνικό Πένθος» κάνει λόγο και η «Libre Belgique».
Οι εφημερίδες της Φλαμανδίας, από όπου και κατάγονται οι μαθητές που επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο, έχουν πολυσέλιδα αφιερώματα στην τραγωδία, με την «De Morgen» να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει ικανοποιητική απάντηση στην ερώτηση: γιατί στο δικό μου παιδί;».

Θρήνος και στις σελίδες του ελβετικού Τύπου.
“‘Έπρεπε να επιστρέψουν στα σπίτια τους χθες, αλλά αντ΄ αυτού οι οικογένειές τους ήλθαν στην Ελβετία. Για να παραλάβουν ένα τραυματισμένο παιδί, να ξενυχτήσουν πάνω από ένα νεκρό παιδί ή για ν’ αναγνωρίσουν το πτώμα του”, γράφει η ελβετική εφημερίδα «Le Matin», ενώ η «Blick» δημοσιεύει ένα κείμενο σε σχήμα σταυρού με άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο.
“Κανένας τίτλος δεν μπορεί να εκφράσει τον πόνο των θυμάτων και των οικογενειών τους”, γράφει η εφημερίδα. “Η 13η Μαρτίου,( ημέρα κατά την οποία σημειώθηκε το δυστύχημα), είναι μια μαύρη ημέρα για την ιστορία της χώρας μας”, τονίζει η ελβετική ταμπλόιντ.

Ο ελβετικός Τύπος διερωτάται παράλληλα και για τα κενά ασφαλείας στη σήραγγα, στο τοίχωμα της οποίας προσέκρουσε το λεωφορείο.

“Πρέπει να οριστεί μια χαμηλότερη ταχύτητα για τα βαρέα οχήματα ή να τροποποιηθούν οι κανόνες ασφαλείας;”, διερωτάται η εφημερίδα Le Temps.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικών Δικτύων, την οποία επικαλείται η Le Temps, στη σήραγγα της Σιερ, όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν και η οποία κατασκευάστηκε το 1999, τηρούνται οι πιο σύγχρονοι κανόνες ασφαλείας όσον αφορά τον εξαερισμό, την ασφάλεια, τη σηματοδότηση και την ενεργειακή τροφοδοσία.

Η εφημερίδα Tages-Anzeiger της Ζυρίχης κάνει λόγο για την ύπαρξη των πλευρικών πάρκινγκ ασφαλείας στις σήραγγες αυτές, τα κάθετα τοιχώματα των οποίων αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο σε περίπτωση σύγκρουσης.

“Εξαιτίας αυτού του τοιχώματος συνέβη η μετωπική αυτή σύγκρουση”, γράφει η εφημερίδα και υπογραμμίζει ότι αυτό το είδος της κατασκευής είναι σύνηθες στις ελβετικές σήραγγες.  

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες αποκλείουν την υπερβολική ταχύτητα ως ένα πιθανό αίτιο για την μετωπική σύγκρουση, αφού σύμφωνα με τα ρεπορτάζ το λεωφορείο κινούνταν με 50-70 χλμ/ώρα, δηλαδή με ταχύτητα μικρότερη των 100 χλμ/ώρα που είναι και το ανώτερο επιτρεπτό όριο εντός της σήραγγας.

Εν τω μεταξύ, ο Βέλγος υπουργός Υγείας δήλωσε χθες ότι και οι 24 μικροί μαθητές που έχουν τραυματιστεί έχουν αναγνωριστεί. Δυστυχώς όμως, η κατάσταστη της υγείας τριών εκ των παιδιών που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Λοζάνης, παραμένει κρίσιμη.

Δυο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Hercules του βελγικού στρατού τέθηκαν στη διάθεση της κυβέρνησης για τον επαναπατρισμό, ίσως και εντός της ημέρας, των σορών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Σχόλιο: Να πω στους Ελβετούς, ότι τα πάρκινγκ στις σήραγγες δε τα κατασκευάζεις έτσι. Είστε λάθος. Μία μικρή βοήθεια, λόγο Καποδίστρια. Ο σχεδιασμός είναι τελείως λάθος. Για σκεφτείτε το; Τα μέτρα προστασίας είναι για να σε προστατεύουν από λάθη, όχι να κάνουν την κατάσταση χειρότερη.
Είστε παντελώς πρωτόγονοι σε συστήματα διαχείρισης λάθους.

4444
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63630713

Το χειρότερο δυστύχημα από το 1982 στην Ελβετία.
Πιθανότερη αιτία το ανθρώπινο λάθος.

Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα με τους 22 νεκρούς μαθητές είναι το χειρότερο που έχει σημειωθεί στην Ελβετία μετά το 1982, οπότε 39 Γερμανοί τουρίστες είχαν σκοτωθεί σε μετωπική λεωφορείου με… τρένο.

Οσο για τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας, αυτά παραμένουν άγνωστα.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν υπήρξε κάποιο θέμα τεχνικής βλάβης.
Η βελγική εταιρεία στην οποία ανήκει το πούλμαν φέρεται να είχε «εξαιρετική φήμη».

Οι δύο οδηγοί (οι οποίοι να σημειωθεί πως έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα) είχαν ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το λεωφορείο είχε περάσει προσφάτως (προ πενταμήνου) από τεχνικό έλεγχο, ενώ στο δυστύχημα είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν ενεπλάκη κανένα άλλο όχημα.

Ως εκ τούτου, αυτό που απομένει ως πιθανή αιτία είναι το ανθρώπινο λάθος, ενώ «ευθύνες» θα μπορούσαν να αποδοθούν ενδεχομένως και στο οδόστρωμα. Αλλωστε, τα βουνά της Ελβετίας έχουν ξαναζήσει πολύνεκρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα με λεωφορεία.
Πίσω στο Βέλγιο ωστόσο ο θρήνος δεν έχει προηγούμενο, ειδικά στα σχολεία των 23 θυμάτων, των 22 μαθητών και τους ενός δασκάλου που έχασαν τη ζωή τους.
Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης: μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Ελληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Σχόλιο: Η Νεκροψία του οδηγού θα δείξει πολλά πράγματα. Την περιμένω. 

Όπως περιμένω και λίστες με τους Έλληνες πολιτικούς που έχουν χρήμα στις Ελβετικές τράπεζες. Κάντε καμία διαρροή σε κανέναν χάκερ. Κάνει καλό στην ψυχή!!!!

Να συμβουλευσω και τους Γερμανούς: μη συγκρούεστε με τρένα γιατί θα σας πατήσουν!!!!

4444

14/03/2012

4444

4444

4444

Αυτό είναι το πρώτο θέμα για σενα νεοέλληνα. Πως στήθηκε το σχέδιο “εκτέλεσης” της ελληνικής οικονομίας από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και άλλους.
Τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στην δημοσιότητα, είναι συντριπτικά. Οι “εκτελεστές” έδρασαν βάση σχεδίου.
Αυτοί δεν εξυπηρετούσαν τα Ελληνικά συμφέροντα. Όταν εξυπηρετείς τα Ελληνικά συμφέροντα δε τα κάνεις αυτά.

4444
http://www.pro.com.gr/el/article/92/35134/%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85

Ατυχείς χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Γ.Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού και του Γ.Παπανδρέου περί ενδεχόμενου προσφυγής στο ΔΝΤ ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, καταθέτωντας στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα του 2009.

Όπως είπε: «Ενώ είχαμε βγάλει μια πολύ επιτυχημένη έκδοση ομολόγων δεκατίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι αν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία θα πάμε στο ΔΝΤ. Οι αγορές φρίκαραν» σημείωσε, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ανέφερε: «Εκεί που είχαν αρχίσει να μαζεύονται τα spreads, ξαφνικά πληροφορουμαι ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε αναθεώρηση στοιχείων και μου ήρθε ταμπλάς».

Ειδικότερα, κατά την κατάθεσή του στη Βουλή, ο κ. Χριστοδουλου ανέφερε ότι το βασικό στοιχείο αποκλεισμού της Ελλάδας απ’ το δανεισμό το 2010, δεν ήταν άλλο από τις συνεχόμενες επανεκτιμήσεις του ύψους του ελλείμματος του 2009, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το καλοκαίρι του 2010.
Την κατάσταση επιδείνωσαν ιδιαίτερα, «ατυχείς» δηλώσεις του Γ.Παπακωνσταντίνου και του Γ.Παπανδρέου, ωστόσο η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων ήταν αναπόφευκτη υπό την πίεση της Eurostat, ύστερα από την εξάντληση των χρονικών περιθωρίων που είχαν δοθεί στην Ελλάδα να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της στοιχεία, όπως είπε ο κ. Χριστοδούλου.
«Μετά την πρώτη, δεύτερη αναθεώρηση, ήταν σαφές πως θα χτυπούσαμε τοίχο» σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου.
«Έχοντας δουλέψει με τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Ζανιά (σ.σ. πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων), δεν νομίζω πως ήταν η δική τους αυτούσια βούληση να αναθεωρήσουν από μόνοι τους τους αριθμούς. Υπήρχε μία στενή παρακολούθηση από την Eurostat, η οποία ακολουθούσε και κομμάτια τα οποία εφάπτονταν και του δικού μου χώρου όσον αφορά το μέγεθος του χρέους, την αποτίμηση των κρυμμένων πράξεων παραγώγων, όπως το χρέος που είχαμε φτιάξει υπό τη μορφή swap με τη Goldman Sachs. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν ο τότε υπουργός είχε την πολυτέλεια να το αποφύγει αυτό ή όχι».

Σχόλιο: Ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου κυκλοφορύν ελεύθεροι. Σφακιανάκη πότε θα τους συλλάβεις;
Αν πάρουμε εμείς την εξουσία και όχι ο Αντώνης ο Κομανέτσι, το ένταλμα σύλληψης θα εκδοθεί σε χρόνο dt.

Νεοέλληνα αν έχεις μυαλό και κρίση πρέπει να μαυρίσεις στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ ΑΕ και την ΝΔ ΑΕ του Αντώνη του κομανετσι. Των δοσίλογων που σε οδήγησαν με σχέδιο, με δόλο, στην χρεοκοπία και στην σφαγή. Εγκληματίες. Αδίστακτοι εγκληματίες.  Κυκλοφορούν Ελεύθεροι.
Μέλη της συμμορίας είναι ακόμα υπουργοί και παίρνουν αποφάσεις και βγάζουν χρήμα.
Πότε θα κάνει ξαστεριά νεοέλληνα;

4444

4444
http://www.newpost.gr/post/112643/%CE%9F-%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CE%94%CE%94%CE%97%CE%A7-%C2%AB%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B5%C2%BB-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5-/

Μετά τις απίστευτες καταγγελίες του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου την Τρίτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009 κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σήμερα το ανώτατο στέλεχος του υπ. Οικονομικών τα… μαζεύει. Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλει «επιλεκτική διοχέτευση» τμημάτων της κατάθεσής του και «παρερμηνεία» των όσων είπε ενώπιον της εξεταστικής και ζητά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Βουλής. Εν τω μεταξύ, το πρωί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε τηλεοπτική του συνέντευξη υπεραμύνθηκε των χειρισμών του και τόνισε: «Η χώρα δεν μπήκε στο Μνημόνιο λόγω δηλώσεων, αλλά λόγω ψεμάτων. Οι αβλεψίες και η απόκρυψη στοιχείων οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο».

Στην χθεσινή κατάθεσή – βόμβα ο Πέτρος Χριστοδούλου ανέφερε: «Ενώ είχαμε βγάλει μια πολύ επιτυχημένη έκδοση ομολόγων δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι αν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία θα πάμε στο ΔΝΤ. Οι αγορές φρίκαραν», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του σημείωσε: «Εκεί που είχαν αρχίσει να μαζεύονται τα spreads, ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε αναθεώρηση στοιχείων και μου ήρθε ταμπλάς».

«Εμένα να δείτε τι ταμπλάς μου ήρθε» δήλωσε το πρωί ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε το έλλειμμα όπου ήθελε, αλλά εκεί που ήταν πραγματικά.

Σήμερα όμως ο κ. Χριστοδούλου «μαζεύει» τα όσα κατέθεσε χθες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπήρχε σαφής πίεση από κάποια μέλη της Επιτροπής να μετατρέψουν τα όσα ειλικρινώς κατέθεσα σε “κατηγορίες” σε βάρος του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Προσήλθα χθες (Τρίτη) στην Εξέταση Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να καταθέσω και να απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που μου τέθηκαν. Η ουσία της κατάθεσής μου αφορούσε στην αποτύπωση του ελλείμματος του 2009, για την οποία εξήγησα διεξοδικά ότι το ύψος του νέου δανεισμού κάθε έτους δεν μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το ύψος του ελλείμματος που ανακοινώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δημοσίως, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Eurostat.

Εξήγησα, ότι από την επαγγελματική μου πείρα, αλλά και από την εμπειρία μου ως Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, “δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τις αγορές”.

Υπήρχε σαφής πίεση από κάποια μέλη της Επιτροπής να μετατρέψουν τα όσα ειλικρινώς κατέθεσα σε “κατηγορίες” σε βάρος του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου. Η πίεση κατέστη σαφής και από τον τρόπο με τον οποίο επιλεκτικά διοχετεύθηκαν και ερμηνεύτηκαν σημεία της κατάθεσής μου.

Τέλος, και έχοντας επίγνωση της ζημιάς που μπορεί να προκληθεί στα συμφέροντα της χώρας, από την επιλεκτική αναφορά στα όσα κατέθεσα, αλλά και της στρεβλής εικόνας που ενδεχομένως μπορεί να διαμορφώσει η κοινή γνώμη, θα ζητήσω και εγγράφως από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής να δημοσιοποιηθούν αυτούσια τα πρακτικά από την κατάθεσή μου».

Σχόλιο: Κατανοητή η αναδίπλωση του Χριστοδούλου. Προσπαθεί να αμυνθεί απέναντι στην συμμορία του ΓΑΠ κλπ. Αυτά που έπρεπε να πει, ένα μέρος τα είπε.
Μέλη της συμμορίας είναι ακόμα στην εξουσία και έχουν και πολύ χρήμα. Έχουν βγάλει χρήμα και το έχουν φυγαδεύσει. Αυτά τα κόλπα είναι γνωστά.

4444
http://www.newpost.gr/post/112589/%C2%AB%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%86%CE%B9%CE%AC%C2%BB-%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-spreads/

Για σειρά ατυχών δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας της πρώην κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την οικονομία, φέρεται να έκανε λόγο καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Πέτρος Χριστοδύλου, στρέφοντας κυρίως τα βέλη του κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Καταθέτοντας στην εξεταστική ο κ. Χριστοδούλου έβαλλε κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι ήταν ατυχής η δήλωση του πρώην Υπουργού περί «τιτανικού».

Ακόμα διατύπωσε την άποψη πως ενώ τον Απρίλιο του 2010 τα σπρεντς φαινόταν να είχαν “μαλακώσει” και άρα η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές, η πολιτική ηγεσία επέλεξε να δημοσιεύσει τα αναθεωρημένα στοιχεία τα οποια εμφάνιζαν αύξηση στο έλλειμμα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο δανεισμός.

«Ήταν το τελευταίο πράγμα που θέλαμε. Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ καυτηρίασε και το ρόλο που έπαιξαν οι αναφορές της πολιτικής ηγεσίας στο ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ. «Οι αγορές ενώ άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κ.λπ, ξαφνικά έλεγαν «καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο IMF; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;». Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται» δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Σχόλιο: Φρίκαραν τις αγορές. Τις τρέλαναν. Ο Γιωργακης και ο Γιώργος φρικαραν τις αγορές. Φοβέρα πράγματα. Τους τρέλανε ο ψυχακιας. Ο ψυχακιας που χωρίς χαρτί από το Αιγινήτειο, φρίκαρε τις αγορές και κυκλοφορεί ελεύθερος. Βγάζει λόγους και το παίζει παράγων της ΠΑΣΟΚ ΑΕ.
Ο Βαγγελας Βενιζέλος άλλος δωσίλογος και μέλος της συμμορίας, του υποσχέθηκε ασυλία.
Βαγγελα, έπρεπε να τον ρίξεις τον ΓΑΠ και να πας σε εκλογές. Είσαι συνεργός βαγγέλα.

4444

Everything’s Coming Up Roses

You don’t believe me. Why?

4444
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63630459

Μια 12χρονη μαθήτρια η οποία γλίτωσε από το τρομακτικό δυστύχημα στην Ελβετία, που οδήγησε στον θάνατο 28 ανθρώπους- μεταξύ των οποίων 22 μικροί μαθητές- είναι η πρώτη που μιλώντας με τον πατέρα της στο τηλέφωνο, διηγήθηκε τι ακριβώς συνέβη την στιγμή της πρόσκρουσης του λεωφορείου στη μια πλευρά του τούνελ, ενώ την δική της μαρτυρία καταθέτει και μια γυναίκα που πέρασε από το σημείο, λίγα δευτερόλεπτα μετά.

«Ήταν σκοτάδι, άκουσα ένα δυνατό θόρυβο.

Όλες οι θέσεις τινάχτηκαν στον αέρα, βρέθηκα στριμωγμένη ανάμεσα σε δυο καθίσματα» λέει ταραγμένη η μικρή που έχει σπάσει δυο πόδια και ένα χέρι.

Ο πατέρας της έχει μεταβεί στην Ελβετία με δικό του μέσο, ενώ οργανώνεται παράλληλα η άφιξη των οικογενειών των θυμάτων. Οι συγγενείς σπεύδουν από το Βέλγιο στην Ελβετία σε κατάσταση σοκ, αφού πολλοί εξ αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί αν το παιδί τους είναι ζωντανό ή αν συγκαταλέγεται στους νεκρούς.
Μια ακόμη μαρτυρία προέρχεται από την Μαριέλ, κάτοικο Ελβετίας, η οποία δουλεύει ως νυχτοφύλακας και την ώρα του δυστηχήματος περνούσε από το τούνελ για να πάει στην δουλειά της. Η Μαριέλ, μητέρα δυο παιδιών, είδε το μοιραίο λεωφορείο λίγα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα : «Το λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς…

Δεν είχε φτάσει ακόμη κανείς, ούτε αστυνομικός, ούτε πυροσβέστης.

Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα παρά να καλέσω βοήθεια» λέει σοκαρισμένη η γυναίκα.
Σύμφωνα με την αστυνομία στις 21.15 (τοπική ώρα) λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 52 Βέλγους (Φλαμανδούς), προσέκρουσε στον τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε, καθώς επέστρεφε από εκδρομή για σκι.
Αφού πέρασε την πεδιάδα, ο οδηγός του λεωφορείου πήρε τον αυτοκινητόδρομο A9 με κατεύθυνση Σιόν-Λωζάνη. Δύο χιλιόμετρα μετά και για άγνωστο λόγο- αφού όπως φαίνεται στο ατύχημα δεν εμπλέκεται άλλο όχημα- προσέκρουσε στο κράσπεδο και στη συνέχεια έπεσε με μεγάλη δύναμη επάνω στο τσιμεντένιο τοίχωμα της σήραγγας.

Σχόλιο: Το μεγάλο ερώτημα είναι πως συνέβη αυτή η τραγωδία.

4444

4444
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=131233&catID=11
«Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο που συγκλονίσθηκε από την είδηση του τροχαίου δυστυχήματος στην Ελβετία και ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τον τόπο της τραγωδίας.
Είκοσι οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους 22 παιδιά, σκοτώθηκαν χθες το βράδυ σε τραγικό δυστύχημα στην Σιερ στο καντόνι του Βαλέ στη νότια Ελβετία , ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για το μεγαλύτερο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη ποτέ στην Ελβετία.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 52 άτομα και κατευθυνόταν προς τη Σιον, προσέκρουσε στις 21.15 τοπική ώρα στο τοίχωμα σήραγγας ανάμεσα στην ανατολική και τη δυτική έξοδο της Σιέρ.
Οι μαθητές προέρχονταν ως επί το πλείστο από καθολικό σχολείο του προαστίου Χέβερλη της πόλης Λέβεν στην περιοχή του Βλάαμς-Μπραμπάντ και οι υπόλοιποι από αντίστοιχο σχολείο του Λιμπουρχ.
Αφού πέρασε την πεδιάδα, ο οδηγός του λεωφορείου πήρε τον αυτοκινητόδρομο A9 με κατεύθυνση Σιόν-Λωζάνη.
Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δύο χιλιόμετρα μετά και για άγνωστο λόγο προσέκρουσε στο κράσπεδο και στη συνέχεια έπεσε με όλη του τη φόρα επάνω στο τσιμεντένιο τοίχωμα της σήραγγας.

Η μετωπική σύγκρουση ήταν εξαιρετικά σφοδρή. Το μπροστινό μέρος του λεωφορείου καταστράφηκε παγιδεύοντας πολλούς από τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε για την κυκλοφορία. Πολλοί από τους επιβαίνοντες χρειάσθηκε να απεγκλωβιστούν.

Ο απολογισμός είναι εξαιρετικά βαρύς: 22 παιδιά νεκρά και 6 ενήλικες. Είκοσι τέσσερα παιδιά έχουν τραυματισθεί .
«Αυτή η τραγωδία θα συγκλονίσει το Βέλγιο…Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να χωνέψει κανείς το μέγεθος του δυστυχήματος…προς τον παρόν επικεντρώνομαι στα πρακτικά θέματα. Τα συναισθήματα θα έλθουν μετά όταν θα συναντήσουμε τις οικογένειες», δήλωσε ο Βέλγος πρεσβευτής που έφθασε αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του καντονίου Βαλέ, Ζαν-Πιερ Ντελάρζ, «όλοι όσοι βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος σοκαρίστηκαν από ό,τι είδαν».
Δύο αεροσκάφη του βελγικού στρατού θα μεταφέρουν τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στην Ελβετία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ, ενώ ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης θα βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ, από όπου θα απογειωθούν τα δύο αεροσκάφη.

«Ο σκοπός είναι να συνοδεύσουν τις οικογένειες που θέλουν τα μεταβούν στην Ελβετία», είπε.
Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης συστάθηκαν επίσης για να είναι παρούσες στα δύο σχολεία για τους γονείς, για τους μαθητές και για τους καθηγητές.

«Είμαι άφωνος, τρομερά ταραγμένος, τρομερά συγκινημένος. Σκεπτόμαστε όλοι σαν γονείς, κάνουμε αυτήν την τρομακτική σκέψη για τους ανθρώπους που δεν θα δουν τα παιδιά τους να επιστρέφουν σήμερα . Χθες, χαίρονταν που θα τα έβλεπαν, αλλά δεν θα τα δουν», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Μεταφορών, Μελχιόρ Βατελέ.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=131271&catID=4

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στην Ελβετία.

“Θα ήθελα ως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου προς τους βέλγους φίλους μας…Φανταζόμαστε τις οικογένειες , την οδύνη τους…δεν υπάρχει φοβερότερη τραγωδία…φυσικά, οι γαλλικές αρχές θα σταθούν στο πλευρό των βελγικών αρχών για να τις βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειασθεί”, δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί.

Στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Μεταφορών του Βελγίου Μελχιόρ Βατελέ δήλωσε ότι η εταιρία στην οποία ανήκε το λεωφορείο έχει “εξαιρετική φήμη”.

“Η εταιρεία Toptours, με έδρα το Ααρσοτ, έχει εξαιρετική φήμη και πάντοτε τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTBF.

Οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, είχαν φθάσει την προηγούμενη ημέρα στην Ελβετία και κατά συνέπεια “τα όρια του χρόνου οδήγησης είχαν τηρηθεί”, δήλωσε ο βέλγος υπουργός διευκρινίζοντας ότι το λεωφορείο είχε τεθεί στην κυκλοφορία το 2002.

Στο Εβερλεε, κοντά στη Λουβέν, μία από τις δύο πόλεις από τις οποίες προέρχονται τα θύματα, η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά, δήλωσε ανταποκριτής του RTBF, τη στιγμή μάλιστα που οι ταυτότητες των νεκρών δεν έχουν γίνει γνωστές στο σύνολό τους.

Το καθολικό σχολείο Sint-Lambertus υποδέχεται τις οικογένειες των θυμάτων και οι μαθητές κατευθύνονται προς τις αίθουσες άλλου εκπαιδευτηρίου.

Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα στην Ελβετία, ανάμεσά τους 22 δωδεκάχρονοι μαθητές.

4444

13/03/2012

4444

4444

Ο ΑΒ πρέπει να έχει κάποια με τον Σαρκοζί. Σήμερα που το γκάλοπ έβγαλε τον Σαρκοζί πρώτο, έπαιξε ενδιαφέρον τραγούδια.


Αν εγώ αναλάβω την προεκλογική καμπάνια αλλά και το πρόγραμμα του Σαρκοζι, αυτός θα κάνει περίπατο. Αλλά αυτό θα είναι ωμή επέμβαση στην πραγματικότητα σας. Αυτά όμως είναι επικίνδυνα. Ούτε τον DSK βοήθησα. Δεν τον προειδοποίησα, αν και θα μπορούσα!!!!

Αυτό που έχω να προτείνω στον ΑΒ είναι γιατί δε μου κάνετε μια πρόταση για να δουλέψω; Αφού θέλετε να έχετε μια σχέση μαζί μου.

Ο Σαρκοζί είναι πάντως έξυπνος. Το ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης, απασχολεί πολύ σοβαρά πολλούς ανθρώπους. Είναι μείζον ζήτημα. 

Αυτός που είναι πλούσιος και βολεμένος δεν έχει πρόβλημα. Αλλά οι υπόλοιποι;

Πάντως και τα δύο ΑΒ που πηγαίνω, πολύ εξυπηρετικοί οι υπάλληλοι.

Να πω στον Σαρκοζί ότι την δεύτερη θητεία μπορεί να την κάνει στο μέλλον.

4444

http://finance.yahoo.com/news/fed-says-top-banks-fared-203609452.html

By Jonathan Stempel

(Reuters) – The majority of the largest banks passed the Federal Reserve’s annual stress test, the central bank said on Tuesday, while also allowing JPMorgan Chase & Co, Wells Fargo, U.S. Bancorp and others to raise dividends or buy back stock.

The Fed said 15 of the 19 largest U.S. banks would have satisfactory capital buffers, even if they suffered a financial shock that would see unemployment hit 13 percent and housing prices drop 21 percent.

The regulator said Citigroup, Ally Financial and SunTrust fared worst under that hypothetical financial shock, with Tier 1 common capital ratios of 4.9 percent, 4.4 percent, and 4.8 percent respectively.

MetLife, the largest life insurer in the United States, failed the stress tests on the basis of its risk-based capital ratio. At a 6 percent minimum, it was lower than any of the other banks examined.

The bank holding companies that came out top were Bank of New York Mellon with a Tier 1 common capital ratio of 13.1 percent under the hypothetical financial shock, State Street Corp with 12.5 percent and American Express with 10.8 percent.

The Fed is using the stress tests to give the markets a window into the health of the U.S. bank industry. It also uses the results of the exams to determine whether banks can withstand great financial turmoil and still have enough of a capital cushion.

Based on that determination, the Fed gives a thumbs up or thumbs down on dividends and stock repurchases.

“The test wasn’t designed to create failures but to promote confidence in the system and to help the stronger guys to return capital,” said Anton Schutz, financial services mutual fund manager for Mendon Capital in Rochester, New York.

The Fed gave JPMorgan permission to raise its quarterly dividend by a nickel to 30 cents and buy back as much as $12 billion of stock this year.

Wells Fargo was allowed to increase its quarterly cash dividend rate to 22 cents, while U.S. Bancorp got permission for a 56 percent increase in its dividend to 78 cents.

(Reporting by Jonathan Stempel in New York; Writing by Karey Wutkowski; Editing by Tim Dobbyn)

4444

4444
Έβλεπα ειδήσεις και άκουσα και είδα τον Γιουνγκερ να λέει ότι έχει πρόβλημα με τα νεφρά του.
Τουλάχιστον έχεις ιατρική κάλυψη.
Τι να πω κι εγώ που δεν έχω;

Ο Βαγγελας ο Βενιζέλος μας πετσόκοψε. Μας κατακρεούργησε, ο Βαγγελας ο Βενιζέλος με τα χαράτσια.

12/03/2012

4444
Στο ΠΑΣΟΚ έγιναν όλα όπως σας τα έχω γράψει. Στο εξάμηνο γίνονται εκλογές για ανάδειξη νέου αρχηγού. Το ζήτημα του Καταστατικού έπαιξε ρόλο. Και αυτό σας το έγραψα.

Ο Παπουτσής δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις υπογραφές που ήθελε, το ίδιο και ο Τζουμάκας.
Ο Χρισοχοοιδης ξεφούσκωσε ως αρχηγός κόμματος. Δεν έθεσε καν υποψηφιότητα.
Ο Λοβέρδος αποδείχτηκε πολύ καλός λαγός.

Όσο αφορά τις ομιλίες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μόνο σχιζοφρενείς τις ακούν δωρεάν. Ο Γεωργάκης ξεπέρασε κάθε όριο σχιζοφρένειας. Δεν τον άκουσα. Είχα εξοργιστεί. Κανέναν δεν άκουσα.
Εδώ μιλάμε χρεοκόπησαν την χώρα, δε τιμωρήθηκε κανένας, έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ κέρδος και μας μιλάνε ότι όλα είναι καλά και ότι καταλαβαίνουν τον δικό μου πόνο, που είμαι άνεργος και χωρίς ιατρική κάλυψη και με προβλήματα υγείας.
Αυτοί με νιώθουν, έτσι είπαν τα πράσινα Σοσιαλιστικά καθάρματα.
Και ο Πρόεδρος της Συρίας μέλος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής είναι ή ήταν.

4444
Ο Αντώνης ο Κομανετσι είπε στην Καλαμάτα, ότι θέλει αυτοδυναμία και με έπιασαν τα γέλια.
Αυτοδύναμες κυβερνήσεις στην Ελλάδα, σημαίνει: ατιμωρησία, διαφθορά χωρίς όρια, ανηθικότητα χωρίς όρια.
Τα σκάνδαλα και οι μίζες ήταν το κάτι άλλο.
Ο Αντωνης ο Κομανετση ζητα αυτοδυναμία. Μονο σχιζοφρενης θα τον ψηφησει.
Εγω ούτε ΝΔ ΑΕ, ουτε ΠΑΣΟΚ ΑΕ, ψηφηζω στις επομενες εκλογές.
Ευχαρηστω τον Μπομπολα είπε καποιος ομηλητης στην εκδηλωση που μηλησε και ο Αντωνης ο Κομανετση. Τι ακουμε!!!! Εχουν ξεπερασει τα όρια.

4444

Οι απλήρωτοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ είναι ευγνώμονες στον Δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιαννη, γιατί από το Αποκαλυπτικό Δελτίο, τον Δεκέμβρη ανάδειξε το θεμα.
Αυτό είναι δημοσιογραφία. Μια δημοσιογραφία που έχει σχέσει με την πραγματικότητα.
Εγώ αναρωτιέμαι, οι Πασοκοι, τόσα χρόνια στην εξουσία έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ κέρδος, δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους;
Ρε σεις, φέρτε κανένα φράγκο από την Ελβετία και από αλλού, πληρώστε τους Υπαλλήλους, διότι η κατάσταση θα ξεφύγει.

4444
Ακούω δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Οι Νεοέλληνες θέλουν να μείνουν στο Ευρώ.
Όποτε Σοιμπλε, έχεις πράσινο φως να τους Γαμη……..ς. Κανονικά.
Οι Νεοέλληνες νομίζουν ότι όλα είναι φιέστες ΠΑΣΟΚ ΑΕ και ΝΔ ΑΕ.

4444

Αν έχεις τετραμελή οικογένεια, τα 10 κιλά πατάτας τα έχεις καταναλώσει σε 15 ημέρες.
Επειδή η πατάτα είναι άμυλο, τρως τα φαγητά πατάτας χωρίς ψωμί. Δηλαδή με σωστή διατροφή, κάνεις και οικονομία.
Στο Νευροκοπι έχει κρύο. Οι πατάτες είναι σαν να είναι στην κατάψυξη. Με μηδέν και κάτω από το μηδέν θερμοκρασίες.
Οι Μεσάζοντες έχουν σκυλιάσει.
Το κίνημα της πατάτας πρέπει να οργανωθεί καλύτερα. Αυτή είναι η φυσιολογική ροή.
Καλές πατάτες έχει και η Τρίπολη.

4444
Σας το έχω γράψει πολλές φορές, το ζήτημα είναι η διαχείριση του λάθους.
Τα συστήματα που έχουν κίνηση, δημιουργούν και λάθη. Αυτό που μετρά, είναι τι κάνεις για να το διορθώσεις.

Έχετε κάνει το λάθος και ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ ΑΕ και ΝΔ ΑΕ, οκ, στις επόμενες εκλογές ψηφίστε κάτι άλλο. Έχετε την δυνατότητα επέμβασης.
Που είναι το πρόβλημα σας; Εγώ ψήφησα ΝΔ ΑΕ, ψήφησα ΠΑΣΟΚ ΑΕ και σε αυτές τις Εθνικές Εκλογές θα ψηφίσω κάτι διαφορετικό. Καταλάβατε;

4444
Άκουσα στο ραδιόφωνο, ότι τον Νταλάρα τον φιλά μια διμοιρία των ΜΑΤ. Αν είναι δυνατόν.
Ο Νταλάρας έχει χεστει στο χρήμα, όλα αυτά τα χρόνια, αυτόν φιλάτε; Ας βάλει ιδιωτική ασφάλεια.
Εδώ η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα ύψη και αυτοί φυλάνε τον Νταλάρα.
Οι Φασίστες της ΠΑΣΟΚ ΑΕ και ΝΔ ΑΕ που ζητούν και αυτοδυναμία για να κλέβουν καλύτερα.

4444

Η Κρήτη χρειάζεται ένα μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο.

4444
http://olympia.gr/2012/03/11/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81/#more-134406

Μια ώρα αρχύτερα θέλουν να ξαποστείλουν τους απόμαχους του μόχθου και της δουλειάς, τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και η τρόικα.
Μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής καταγγέλλουν ότι η εισαγωγή και η χορήγηση φθηνών γενοσήμων φαρμάκων από τις χώρες του τρίτου κόσμου αναμένεται να προκαλέσειμαζικούς θανάτους γερόντων και σε μείωση του προσδοκίμου ορίου ζωής κατά 5 έως 7 χρόνια.

Στην τελευταία έκδοση του “CIA World Factbook” αναφέρεται ότι ο συνολικός μέσος όρος ζωής σήμερα είναι τα 79,4 έτη, το οποίο αντιστοιχεί σε 76,85 έτη για τους άνδρες και 82,06 για τις γυναίκες.
Με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει να απαλλαγεί από τους γέροντες, τους ασθενείς και τους συνταξιούχους σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Γερμανών, τότε τα όρια προσδόκιμης ζωής θα πέσουν στα 69 έτη γα τους άνδρες και στα 75 για τις γυναίκες.

Ήδη από την ενδεχόμενη μείωση του προσδοκίμου ζωής από 5 έως 7 έτη, εκτιμάται ότι θαεξοικονομηθούν 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Και προσέξτε· αυτά θα προκύψουν μόνο από τις μειώσεις των συντάξεων, τη χορήγηση των φαρμάκων μαϊμού και την υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών.
Ειδικά για τη φαρμακευτική δαπάνη, οι διεθνείς μελέτες συνδέουν άμεσα το προσδόκιμο ζωής με την κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη.
Αν δηλαδή η κατά κεφαλή δαπάνη περιορισθεί στα 23 ευρώ μηνιαίως, τότε ο πληθυσμός της Ελλάδας θα ζει το πολύ ως τα 75 έτη (σ.σ. όπως φαίνεται και λίγο παραπάνω). Σε μια τέτοια περίπτωση, η χώρα μας δεν θα μπορεί να συγκριθεί με καμμιά άλλη ευρωπαϊκή, στις οποίες το προσδόκιμο ξεπερνά τα 80 έτη.
Κι αν λάβουμε υπ’όψιν μας ότι από τη μια υπάρχει υπογεννητικότητα και από την άλλη, ορισμένοι θέλουν να «καταδικάσουν»τους ηλικιωμένους στον «καιάδα»των φθηνών και αναποτελεσματικών non label γεννόσημων, τι μένει; Ίσως μια Ελλάδα, χωρίς Έλληνες…
Οι πιο επιφυλακτικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πληθυσμός θα μειωθεί κατά 7%!
Ο κ. Κ. Λουράντος.
Όσον αφορά στις νομοθετικές αλχημείες που ακολουθήθηκαν, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος επισημαίνει ότι «το μόνο κριτήριο που υπήρχε δεν ήταν η διόρθωση των κακώς κειμένων αλλά μια στενή λογιστική αντίληψη εξοικονόμησης πόρων, από τα εύκολα».
Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει μέρμνα στα νοσοκομεία λ.χ. για τα ενέσιμα αντικαρκινικά φάρμακα.
Όπως εξηγεί ο κ. Λουράντος, για ένα θεραπευτικό μείγμα πιθανώς να χρησιμοποιηθούν μόνο 10 ml από ένα σκεύασμα 250ml και το υπόλοιπο να πεταχθεί, μαζί με χιλιάδες ευρώ που κοστίζει.
Είναι πλέον σαφές. Οι μάσκες πέφτουν. Με έναν ύπουλο και δόλιο τρόπο το οικονομικό «ράιχσταγκ» αποτελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες τις μεγαλύτερες γενιές των Ελλήνων επιβάλλοντας τη φρενήρη πολιτική των φθηνών, ανεξέλεγκτων και επικίνδυνων γενόσημων φαρμάκων από τις υπανάπτυκτες χώρες.
Θα ξεπαστρέψουν τα γερόντια, θα πέσουν οι δαπάνες για τις συντάξεις, τα ηλικιακά όρια βρίσκονται ήδη στα ανώτατα επίπεδα και θα βάλουν χέρι σε σπίτια και οικόπεδα. Μετά κάποιοι εξακολουθούν να λένε ότι σώζουν την χώρα και διάφορα τέτοια έξυπνα.
Αν αυτό δεν είναι Γενοκτονία και έγκλημα εις βάρος ενός λαού, τότε τι είναι;
newsbomb.gr

Σχόλιο: Υπάρχουν κάποιοι που ακόμα είναι ΝΔ ΑΕ και ΠΑΣΟΚ ΑΕ και πιστεύουν τα παπαγαλάκια μεγαλοδημοσιογραφους και πάνε να ακούσουν τον Νταλάρα.
Στις επόμενες εκλογές, μαύρο σε ΝΔ ΑΕ και ΠΑΣΟΚ ΑΕ.
Αν πάρουμε εμείς την εξουσία θα τους δικάσουμε και θα τους φυλακίσουμε. Θα δημευσουμε και την περιουσία τους.

4444
http://www.zoornalistas.blogspot.com/2012/03/blog-post_09.html

Ποιός υπουργός είχε διορίσει όλους τους δημοσιογράφους που «κάλυπταν» το υπουργείο του;

Aπό πρώτο χέρι γνωρίζουν και ο Παντελής Καψής και ο Γιάννης Μιχελάκης τις «δύσκολες σχέσεις» της πολιτικής εξουσίας με τα Μέσα Ενημέρωσης και σε αυτές αναφέρθηκαν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ χθες βράδυ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής (επί χρόνια διευθυντής στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ του συγκροτήματος Λαμπράκη) και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης (στρατευμένο στέλεχος επί μακρόν και διευθυντής σε τηλεόραση κι εφημεριδες) εύκολα μετεπήδησαν από τα Μέσα στην Πολιτική και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό… Σαν έτοιμοι από καιρό!
Ηταν λοιπόν οι πλέον κατάλληλοι να μιλήσουν στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα;»

Ο Καψής (με την πείρα του στα ΜΜΕ αλλά -πλέον- και στην πολιτική) είπε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τρόπους να παρεμβαίνει στα Μέσα Ενημέρωσης μέσω θεσμικού, οικονομικού και διοικητικού ελέγχου. «Στην χώρα μας υπάρχει θεσμική αυθαιρεσία, αφού οι περισσότεροι..σταθμοί λειτουργούν με προσωρινές άδειες που ανανεώνονται. Αυτή η θεσμική αυθαιρεσία δίνει μεγάλες δυνατότητες σε μία κυβέρνηση που θα θελήσει να τις εκμεταλλευτεί. Έχει όμως κι άλλες δυνατότητες επηρεασμού μία κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα, διορίζοντας δημοσιογράφους σε κρατικές θέσεις» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο Καψής, έκανε αναφορά σε υπουργό που είχε διορίσει όλους τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το υπουργείο του.

Από την πλευρά του ο άλλος έμπειρος, ο Μιχελάκης, είπε ότι οι δημόσιες μορφές εξουσίας προσπαθούν πάντα να επηρεάσουν τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στον Κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων που όπως είπε «λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας αλλά και ως «οδηγός» για αξιοπρεπή άσκηση του λειτουργήματός τους».
Και εύλογα, ακούγοντάς τον, αναρωτήθηκε κάποιος: Αραγε δεν είναι αντιδεοντολογικό ένας δημοσιογράφος έτσι ξαφνικά(;) να παρατάει το «λειτούργημά» του, τη δημοσιογραφία δηλαδή, για να ασχοληθεί με την πολιτική υπηρετώντας ένα κόμμα; Μήπως άραγε εξαργυρώνει κάτι; Και αυτό σίγουρα δεν είναι το ότι ήταν αμερόληπτος και τήρησε την δεοντολογία… Posted by zoornalistas at Παρασκευή, Μάρτιος 09, 2012

Σχόλιο: Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι ιερόδουλες της εργοδοσίας. Αυτή είναι η δουλειά τους. Αυτά είναι γνωστά. Ιδίως σε αυταρχικά καθεστώτα, όπως είναι η Ελλάδα και άλλες χώρες που η χειραγώγηση παίζει σημαντικό ρόλο.

4444
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_578.html

Χρυσές δουλειές έχει ανοίξει ένας Ελληνας επιχειρηματίας από την Κύμη στο Μίτο της Ιαπωνίας, ο οποίος εδώ και δέκα χρόνια προσπαθεί να συστήσει σε όλο…και περισσότερους Ιάπωνες τα παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής μάνας-γης.

Ο λόγος για τον κ. Θανάση Φραγκή και την επιχείρησή του με την άκρως ελληνική ονομασία «Nostimia», στην οποία τα ελληνικά είδη, όπως φέτα, γιαούρτι, ελιές, ελαιόλαδο, μέλι και κρασιά, δεν λείπουν ποτέ από τα ράφια της.

Γεννήθηκε στην Κύμη αλλά για παραπάνω από είκοσι χρόνια έζησε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ασχολήθηκε με τον τουρισμό ως ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου, καθώς και με τις εισαγωγές αυτοκινήτων. Εκεί έμελλε να γνωρίσει την Ιαπωνέζα σύζυγό του, όπου μαζί πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν τη Γηραιά Αλβιόνα για την Απω Ανατολή με στόχο ένα καλύτερο κοινό μέλλον.

«Ελληνας εγώ, Ιαπωνέζα εκείνη, δεν μας ταίριαζε πια η Μεγάλη Βρετανία και έπρεπε να φύγουμε. Ετσι, καλύτερη λύση για εκείνη την εποχή ήταν η Ιαπωνία» αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής» ο κ. Φραγκής, ο οποίος το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις εγκαταστάθηκε στην πόλη Μίτο, εκατό χιλιόμετρα βόρεια από το Τόκιο, ήταν μια σωστή έρευνα αγοράς που θα τον βοηθούσε να καταλήξει στην επόμενη επαγγελματική κίνησή του.

«Δύο χρόνια ψάχναμε το τι θα ασχοληθούμε. Είχαν περάσει πολλά από το μυαλό μας πριν καταλήξουμε στα τρόφιμα. Μόλις όμως το αποφασίσαμε, θεωρήσαμε ότι η πιο σωστή κίνηση ήταν να φέρουμε στην ιαπωνική αγορά ελληνικά προϊόντα».

Φέτα από τον Βόλο, ελιές από την Καλαμάτα

Για τον λόγο αυτόν μάλιστα ο κ. Φραγκής ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να βρει τους καλύτερους παραγωγούς, ώστε να μπορέσει να έχει μαζί τους μια άψογη συνεργασία, την οποία με τους περισσότερους κρατά μέχρι και σήμερα.

«Τα προϊόντα μας είναι από τη Νότια και τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Εύβοια, τον Βόλο. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να έχουμε μια σωστή συνεργασία με επαγγελματίες ανθρώπους που θα είναι υπερήφανοι για το προϊόν που παράγουν. Θεωρώ λοιπόν ότι συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους και έτσι φέρνουμε στην Ιαπωνία την ελίτ των προϊόντων μας».

Οπως εξηγεί ο κ. Θανάσης Φραγκής, τα ελληνικά είδη αρέσουν πολύ στους Ιάπωνες πελάτες του, καθώς οι γεύσεις τους είναι κοντά σε αυτές που για χρόνια έχουν συνηθίσει. «Εχουμε κοντινές γεύσεις με την ιαπωνική κουζίνα. Δεν χρησιμοποιούν πολλά καρυκεύματα όπως και εμείς, αν εξαιρέσουμε βεβαίως κάποιες γεύσεις που μας έχουν έρθει από την Ανατολή. Και εκείνοι όπως κι εμείς χρησιμοποιούν αρωματικά φυτά. Ενα τέτοιο στην Ελλάδα είναι η ρίγανη».

Μεσογειακή διατροφή vs ιαπωνικής

Ολα τα προϊόντα στο «Nostimia» παρουσιάζουν μιαν ανοδική πορεία στις πωλήσεις τους. «Είμαστε εισαγωγείς και χονδρέμποροι. Δεν πουλάμε λιανική παρά μόνο μέσα από την ιστοσελίδα μας. Τα προϊόντα μας βρίσκονται σε μαγαζιά, εστιατόρια, ξενοδοχεία. Εμείς προσπαθούμε να τα προωθούμε ώστε να τα γνωρίσουν και να τα εμπιστευτούν όσο γίνεται περισσότεροι επαγγελματίες».

Επίσης, μέσα από την ιστοσελίδα Nostimia.com ο κ. Φραγκής ενημερώνει για διάφορα θέματα τους επισκέπτες της, με βασικότερο την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. «Η μεσογειακή διατροφή είναι φυσικά η κρητική διατροφή. Προσπαθώ λοιπόν να τους πείσω ότι η δίαιτά μας είναι άκρως υγιεινή, με αποτέλεσμα όποιος την ακολουθεί να του χαρίζει μακροζωία, όπως το ίδιο υποστηρίζουν και οι Ιάπωνες για τη δική τους. Εμείς έχουμε σαν βάση στη διατροφή μας το ελαιόλαδο, εκείνοι το ψάρι και τα μανιτάρια, που αγαπάνε πάρα πολύ.

Επίσης, μέσα από την ιστοσελίδα μας, που είναι στα κινεζικά και τα αγγλικά, δεχόμαστε από πολλούς Ιάπωνες απευθείας παραγγελίες για τα σπίτια τους. Τους αρέσει η φέτα, ενώ ενθουσιάζονται και με το λάδι μας».

Πολύτιμη η αρωγή της συζύγου του. 

Στην επιχείρηση σημαντικό ρόλο παίζει και η σύζυγος του κ. Φραγκή, η οποία έχει γίνει το δεξί του χέρι. «Χωρίς εκείνη δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα εδώ μόνος μου. Είναι σημαντική η βοήθειά της, γιατί εκείνη γνωρίζει καλύτερα τη νοοτροπία εδώ. Εγώ ελάχιστα μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους, ενώ έχω πάντα εκείνη στο πλευρό μου που αναλαμβάνει τα πάντα. Η γραφή τους είναι δύσκολη, όπως γνωρίζουμε». Σημαντική είναι η βοήθεια που παρέχουν στον Ελληνα επιχειρηματία ο Ελληνας πρεσβευτής και ο εμπορικός μας ακόλουθος.

«Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους αυτούς που μας συμπαραστέκονται με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Βρισκόμαστε όλοι μακριά από την πατρίδα μας και προσπαθούμε να είμαστε ενωμένοι. Χωρίς να είμαστε στην Ελλάδα, κατανοούμε το πρόβλημα της πατρίδας και των Ελλήνων. Είναι κρίμα για τη χώρας μας να συζητιέται με τόσο αρνητικό τρόπο παγκοσμίως. Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει. Πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και όλα θα πάνε μια χαρά».

presscopy.blogspot.com
Αναρτήθηκε στις 3/11/2012 09:54:00 μμ

4444
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_3083.html

Η Ελλάδα ζήτησε από την Φινλανδία να μην δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη διμερή τους συμφωνία… στο θέμα παροχής εγγυήσεων!

Ο λόγος; Να προστατευθούν οι ελληνικές τράπεζες που είχαν άμεση συμμετοχή!

Το θέμα προέκυψε όταν το κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών” ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να δώσει στη δημοσιότητα της λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων, ειδάλλως απείλησε να φέρει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του η βουλευτής του κόμματος Pirkko Ruohonen-Lerner επικαλείται την άποψη του καθηγητή νομικής Olli Maenpaa ο οποίος θεωρεί πως η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μην δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι αντίθετη στους κανονισμούς.

Από τη μεριά του το υπουργείο Οικονομικών απαντά πως οι ενέργειες του είναι νόμιμες και πως οι λεπτομέρειες κρατήθηκαν μυστικές έπειτα από αίτημα της Ελλάδας ώστε να προστατευθούν οι ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα την υπέγραφε.

Το θέμα θα το σχολιάσει ο κ. Βενιζέλος; Τι κρύβει η συμφωνία και γιατί καλύπτει και πάλι τις ιδιωτικές τράπεζες της Ελλάδας;

Posted March 12, 2012 by bmplefour in Greek Media

Leave a comment