Οι πόλεις είναι πλέον τα σύγχρονα πολιτικά και οικονομικά κέντρα των χωρών και του πλανήτη.   Leave a comment

Οι πόλεις είναι πλέον τα σύγχρονα πολιτικά και οικονομικά κέντρα των χωρών και του πλανήτη.

10/06/2012

4444

http://www.tovima.gr/science/psychology-sociology/article/?aid=455116&h1=true

Λοννδίνο

Η εξουσία είναι εθιστική σαν ναρκωτικό και αυτό δεν είναι μια εν θερμώ «κατηγορία» των αγανακτισμένων ψηφοφόρων αλλά διαπίστωση επιστημονικών μελετών.

Οι αλλαγές που επιφέρει η άσκηση εξουσίας στον εγκέφαλο εξηγούνται διεξοδικά σε ένα βιβλίο από τον καθηγητή Ψυχολογίας του Trinity College του Δουβλίνου Ιαν Ρόμπερτσον. Η εικόνα που περιγράφει ο ειδικός προσφέρει ίσως μια πολύ λογική εξήγηση για αποφάσεις και συμπεριφορές πολιτικών ηγετών που ορισμένες φορές μας φαίνονται ότι βγαίνουν έξω από τα όρια της κοινής λογικής.

Ο κύκλος της τεστοστερόνης και της ντοπαμίνης

Η άσκηση της εξουσίας αλλάζει τον εγκέφαλο πυροδοτώντας την έκκριση τεστοστερόνης, εξηγεί ο καθηγητής σε άρθρο του στην εφημερίδα «Telegraph». Η τεστοστερόνη, και ιδιαίτερα ένα υποπροϊόν της, η 3-ανδροστενεδιόνη, προκαλούν εθισμό γιατί αυξάνουν τα επίπεδα ντοπαμίνης στο σύστημα της ανταμοιβής του εγκεφάλου και συγκεκριμένα σε μια περιοχή που ονομάζεται επικλινής πυρήνας.

Το σύστημα της ανταμοιβής, όπως αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια, είναι αυτό που μας κάνει ευάλωτους απέναντι στις περισσότερες εθιστικές συμπεριφορές. Σε αυτό επενεργούν επίσης τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, πυροδοτώντας έναν μηχανισμό ο οποίος προσφέρει άμεσα μεγάλη απόλαυση αλλά μακροπρόθεσμα οδηγεί στον εθισμό.

Μέσω διαφορετικής οδού, η εξουσία καταλήγει όπως έχουν δείξει οι μελέτες ακριβώς στο ίδιο αποτέλεσμα. Ο βαθμός του εθισμού και της αλλοίωσης της συμπεριφοράς που θα προκαλέσει φαίνεται, όπως εξηγεί ο ψυχολόγος, να είναι ζήτημα «δόσεων».

Κυριαρχία και υποταγή

Η κυριαρχία και η υποταγή είναι οι δυο όψεις – ή, αν θέλετε τα δυο απαραίτητα «συστατικά» – στην άσκηση της εξουσίας. Και τα δυο επενεργούν στα κυκλώματα της ανταμοιβής, με διαφορετικό τρόπο. Πειράματα σε μπαμπουίνους (από τους στενότερους συγγενείς του ανθρώπου) έχουν δείξει ότι τα ζώα που βρίσκονται στις κατώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας, και άρα σε θέση υποταγής, έχουν χαμηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης στις περιοχές της ανταμοιβής.

Μόλις όμως οι πίθηκοι προαχθούν σε ανώτερη βαθμίδα η αίσθηση της κυριαρχίας κάνει την εμφάνισή της αισθητή στον εγκέφαλο αυξάνοντας τη ντοπαμίνη. Γίνονται πιο επιθετικοί και σεξουαλικά δραστήριοι, κάτι το οποίο, όπως τονίζει ο κ. Ρόμπερτσον, συμβαίνει και στους ανθρώπους όταν αποκτούν εξουσία.

Η ντοπαμίνη βελτιώνει επίσης τη λειτουργία των μετωπιαίων λοβών, χαρίζοντας καλύτερες γνωσιακές λειτουργίες – εν ολίγοις ευστροφία και εξυπνάδα.

Εξίσου αισθητά, αλλά αντίστροφα, είναι τα αποτελέσματα της «πτώσης» στην ιεραχία. Η απώλεια της εξουσίας και το πέρασμα από μια θέση κυριαρχίας σε μια θέση υποταγής επιφέρει μείωση των επιπέδων ντοπαμίίνης, αύξηση του στρες και χειρότερες επιδόσεις στις γνωσιακές λειτουργίες.

Διαταραχή του νου και των συναισθημάτων

Η υπερβολική εξουσία ωστόσο – και η υπερβολική έκκριση ντοπαμίνης – ενέχει κινδύνους και αρνητικά αποτελέσματα επιφέροντας διαταραχή τόσο των γνωσιακών όσο και των συναισθηματικών λειτουργιών.

Όπως προειδοποιεί ο κ. Ρόμπερτσον, μπορεί να οδηγήσει σε χονδροειδώς λανθασμένες κρίσεις και αποφάσεις, άγνοια κινδύνου, εγωκεντρικότητα και έλλειψη οίκτου για τους άλλους.

Ευτυχώς για εμάς, επισημαίνει ο ειδικός, οι ασφαλιστικές δικλίδες ενός δημοκρατικού πολιτεύματος – όπως ο διαχωρισμός της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας ή η ελευθερία του Τύπου – συνήθως μετριάζουν την κατάσταση, θέτοντας τους πολιτικούς υπό έλεγχο και φέρνοντάς τους μερικές φορές σε θέση υποταγής.

Το βιβλίο του Ian Robertson με τίτλο «The Winner Effect: How Power Affects Your Brain» θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Bloomsbury.

4444

http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=461097

Ουάσινγκτον

Σε μια σπάνια συνεργασία ανάμεσα στους κατάσκοπους και τους αστρονόμους, μια από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δωρίζει στη NASA δύο καθηλωμένα διαστημικά τηλεσκόπια, τα οποία φαίνεται ότι ξεπερνούν σε δυνατότητες ακόμα και το ιστορικό τηλεσκόπιο Hubble.

Τα δύο τηλεσκόπια αναπτύχθηκαν για το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης (NRO), μια από τις 16 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ. Δεν τέθηκαν ποτέ σε τροχιά και περιμένουν εδώ και χρόνια σε αποθήκη της Νέας Υόρκης.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της NASA, και τα δύο όργανα φέρουν κύριο κάτοπτρο διαμέτρου 2,4 μέτρων, όσο και το Hubble. Επιπλέον, όμως, φέρουν κινούμενα δευτερεύοντα κάτοπτρα που αυξάνουν την ευκρίνεια των εικόνων, και επιπλέον έχουν μικρότερο βάρος.

Τα νέα τηλεσκόπια «είναι στην πραγματικότητα καλύτερα από το Hubble. Έχουν το ίδιο μέγεθος, αλλά το σχέδιο των οπτικών επιτρέπει την τοποθέτηση περισσότερων οργάνων στο πίσω μέρος» δήλωσε ο Ντέιβιντ Σπέργκελ, αστροφυσικός του Πανεπιστημίου Πρίνστον και πρόεδρος της επιτροπής αστρονομίας στην αμερικανική Εθνική Ακαδημία Επιστημών.

Δώρο με… περικοπές

Προς το παρόν, όμως, τα δύο τηλεσκόπια δεν διαθέτουν κάμερες και άλλα όργανα. «Ορισμένα εξαρτήματα αφαιρέθηκαν πριν από τη δωρεά στη NASA» δήλωσε η Λορέτα ΝτεΣίο, εκπρόσωπος του NRO.

Ποια εξαρτήματα ήταν αυτά; «Δεν μπορώ να σας το πω αυτό» απάντησε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της Washington Post, η ΝτεΣίο δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την απόφαση του NRO να ξεφορτωθεί τα τηλεσκόπια. «Δεν χρησίμευαν πλέον για τη συλλογή πληροφοριών» περιορίστηκε να δηλώσει.

Το σίγουρο είναι ότι η NASA θα χρειαστεί χρόνο και χρήμα για να τροποποιήσει τα νέα της τηλεσκόπια, τα οποία σχεδιάστηκαν να κοιτούν την επιφάνεια της Γης και όχι το εξώτερο διάστημα (λέγεται πάντως ότι αν τo Hubble ήταν στραμμένο στη Γη θα μπορούσε να διακρίνει μια δεκάρα στο έδαφος).

Σε αναζήτηση πόρων

Καιρός θα χρειαστεί εξάλλου και για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να τεθούν τα νέα όργανα σε τροχιά.

Αυτό, διευκρίνισε η NASA, δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το 2024 το νωρίτερο. Στο μεταξύ, όμως, το ιστορικό τηλεσκόπιο Hubble, το οποίο παραμένει σε τροχιά εδώ και 22 χρόνια, θα έχει πιθανώς πάψει να λειτουργεί.

Η NASA αντιμετωπίζει σήμερα σημαντικά προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς συνεχίζει να δαπανά μεγάλα κονδύλια για την ανάπτυξη του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb, το οποίο προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το 2018 με συνολικό κόστος που προσεγγίζει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αντίθεση με το Hubble, που βλέπει στο ορατό τμήμα του φάσματος, το James Webb θα λειτουργεί στην περιοχή του μέσου υπέρυθρου. Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες του θα μοιάζουν περισσότερο με εικόνες από θερμική κάμερα και δεν θα διαθέτουν τα εντυπωσιακά χρώματα που έχουμε συνηθίσει από το Hubble.

Αυτό σημαίνει ότι η απώλεια του Hubble θα αφήσει ένα σημαντικό κενό, το οποίο όμως θα μπορούσε να καλυφθεί την επόμενη δεκαετία με τη βοήθεια των κατασκόπων.

4444

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=461672

Παρίσι, Γαλλία

Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών διεξάγεται την Κυριακή στη Γαλλία με την κεντροαριστερά να θεωρείται ότι θα επικρατήσει και θα εδραιώσει την κυριαρχία της στην πολιτική σκηνή μετά και την εκλογή στην προεδρία του Φρανσουά Ολάντ.

Περίπου 46 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τους 577 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης.

Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 9:00 (ώρα Ελλάδας) και στις μεγάλες πόλεις θα κλείσουν στις 21:00.

Τα πρώτα δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι η συμμετοχή είναι ελαφρά μικρότερη από το 2007 και κινούνταν ως το μεσημέρι στο 21,06% του εκλογικού σώματος έναντι 22,57%.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 17 Ιουνίου με όσους ξεπεράσουν το 12,5% σε μία περιφέρεια. Πάντως, λίγοι υποψήφιοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν το 50% και να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή.

Με στοίχημα την απόλυτη πλειοψηφία 

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει εάν η κυβέρνηση Ολάντ θα μπορεί να κυβερνά χωρίς προσκόμματα από την Εθνοσυνέλευση καθώς επιδιώκει να επιτύχει την τόνωση της οικονομίας, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ευρώπη, την μείωση της ανεργίας, του ελλείμματος και του χρέους χωρίς την επιβολή μέτρων λιτότητας τύπου Ελλάδας.

Η Γερουσία ήδη ελέγχεται από την κεντροαριστερά.

Το κρισιμότερο για τους περισσότερους αναλυτές ερώτημα είναι δηλαδή εάν το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα καταφέρει να εξασφαλίσει τις 289 έδρες επί συνόλου 577 ή αν θα χρειαστεί μια συμμαχία με τους Πράσινους για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos οι Σοσιαλιστές σχεδόν ισοψηφούν με την Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του ηττημένου στις προεδρικές εκλογές Νικολά Σαρκοζί, αλλά μαζί με τους Πράσινους και το Αριστερό Μέτωπο θα συγκεντρώσουν από 292 ως 346 έδρες. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 46% των ψήφων στην επικράτεια.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, η επικεφαλής του οποίου Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε το απροσδόκητα υψηλό 17,9% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στα τέλη Απριλίου, θα καταλάβει έως και τρεις έδρες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και επιμέρους μάχες όπως αυτή της περιφέρειας του Καλέ όπου αναμετρώνται ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία Ζαν-Λικ Μελανσόν με την Μαρίν Λεπέν.

Η υποψήφια για την προεδρία το 2007 (και πρώην σύζυγος του Ολάντ), Σεγκολέν Ρουαγιάλ, διεκδικεί έδρα στη Λα Ροσέλ, στα δυτικά, απέναντι σε ‘αντάρτη’ από το Σοσιαλιστικό κόμμα που φέρεται να παραγκωνίστηκε για χάρη , γράφει το Reuters.

4444

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=461414

Ένα λειτουργικό ανθρώπινο ήπαρ από βλαστικά κύτταρα δημιούργησαν ιάπωνες ερευνητές γεννώντας ελπίδες για την «κατασκευή» οργάνων… εργαστηρίου τα οποία αναμένεται να λύσουν το παγκόσμιο πρόβλημα της έλλειψης μοσχευμάτων.

Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Γιοκοχάμα μεταμόσχευσαν ανθρώπινα κύτταρα iPS (induced pluripotent stem cells, κύτταρα με τις ιδιότητες των εμβρυϊκών βλαστικών τα οποία προκύπτουν από μετατροπή ενηλίκων κυττάρων) στο σώμα ενός ποντικού. Όπως προέκυψε τα κύτταρα δημιούργησαν ένα μικρό αλλά πλήρως λειτουργικό ήπαρ, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Yomiuri Shimbun».

Συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Χιντέκι Τανιγκούτσι μετέτρεψε τα κύτταρα iPS σε πρόδρομα κύτταρα του ήπατος. Στη συνέχεια τα κύτταρα αυτά μεταμοσχεύθηκαν στο κεφάλι του ποντικού καθώς οι ειδικοί ήθελαν να εκμεταλλευθούν την αυξημένη ροή αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή προκειμένου να αναπτυχθεί ταχύτερα το όργανο.

«Γέννηση» λειτουργικού ήπατος

Τα κύτταρα «γέννησαν» ένα ανθρώπινο ήπαρ με μέγεθος της τάξεως των 5 χιλιοστόμετρων το οποίο είχε την ικανότητα να παράγει πρωτεΐνες και να διασπά τα φάρμακα.

Το νέο επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο της τεχνητής δημιουργίας ανθρώπινων οργάνων η οποία αναμένεται να δώσει λύση στην παγκόσμια έλλειψη οργάνων για μεταμόσχευση.

Βέβαια σύμφωνα με τους ειδικούς, παρότι η νέα μελέτη ποτελεί μια σημαντική «γέφυρα» ανάμεσα στη βασική έρευνα και στην κλινική εφαρμογή της, υπάρχουν αρκετά εμπόδια προτού μεταφερθεί στην ιατρική πράξη.

Σημειώνεται ότι η νέα μελέτη αναμένεται να παρουσιαστεί σε συνέδριο την επόμενη εβδομάδα και προς το παρόν έχει κυκλοφορήσει μόνο μια περίληψή της. Ο επικεφαλής των ερευνητών αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις προτού ανακοινώσει επισήμως τα αποτελέσματα της ομάδας του.

4444

Η κάθε πραγματικότητα έχει τον δικό της ρεαλισμό που καθορίζεται από την βαρύτητα και την κλίμακα.

Η υπέρβαση είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Η Κβαντική μηχανική εισάγοντας την πιθανότητα του γεγονότος και της τελικής εικόνας, κάνει μια υπέρβαση.

Μπορείς να διαλέξεις μάλιστα όποια πραγματικότητα θέλεις. Υπό προϋποθέσεις.

Όταν κάνεις ανάλυση της Ιστορίας με βάση την Κβαντική Μηχανική σίγουρα βλέπεις πράγματα που οι άλλοι δε βλέπουν και φυσικά έχεις μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης.

Το 2008 για τους νεοέλληνες ήταν καθοριστικό.

4444

4444

4444

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63667766

Η δυνατότητα να πραγματοποιούν αγορές εύκολα και με ασφάλεια, χωρίς να κρατούν μετρητά στα χέρια τους, αποτελεί για τους Eλληνες καταναλωτές το βασικότερο πλεονέκτημα της χρεωστικής κάρτας, σύμφωνα με τη 12η έρευνα MasterCard Barometer.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, από τη MasterCard και τη Focus Bari -από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012- σχεδόν 6 στους 10 κατόχους χρεωστικής κάρτας την επιλέγουν συχνότερα για τις αγορές τους στα καταστήματα σε σχέση με τα μετρητά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές προτιμούν τη χρεωστική τους κάρτα για αγορές είναι το γεγονός πως δεν χρειάζεται να κρατούν μεγάλο ποσό μετρητών πάνω τους (70%).

«Πιο εύκολες»
Οι αγορές με χρήση χρεωστικής κάρτας θεωρούνται επίσης πιο εύκολες (28%) και πιο ασφαλείς (28%) από εκείνες που πραγματοποιούνται με μετρητά. Στα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα που τους προσφέρονται, οι καταναλωτές τοποθετούν επίσης την ταχύτητα των συναλλαγών (27%) αλλά και τη δυνατότητα ελέγχου των εξόδων (15%).

Οσοι χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες, φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί τα προνόμια που τους παρέχονται, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 60% επιλέγει χρεωστική αντί για μετρητά, αν όχι κάθε εβδομάδα, τουλάχιστον μία φορά στις 10-15 μέρες. Παράλληλα, ένα 25% των καταναλωτών τη χρησιμοποιεί τουλάχιστον 1-2 φορές τον μήνα (24%).

Παρ’ όλα αυτά, οι Ελληνες καταναλωτές στη συντριπτική τους πλειοψηφία (97%) εξακολουθούν να θεωρούν πως ο κύριος τρόπος χρήσης της χρεωστικής κάρτας αφορά την ανάληψη μετρητών από τα ATM, με ένα 13% των καταναλωτών να την προτιμά για αγορές σε καταστήματα ή στο Διαδίκτυο.

Οσον αφορά τις διαφοροποιήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, η έρευνα έδειξε ότι, ενώ και τα δύο φύλα χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα κατά βάση για ανάληψη μετρητών από τα ATM, οι άντρες είναι εκείνοι που φαίνεται να είναι λίγο πιο εξοικειωμένοι με τις αγορές στο Διαδίκτυο (8%).

Επιπλέον, τα άτομα νεότερης ηλικίας (18-34) δηλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό (11%) ότι επιλέγουν τη χρεωστική τους κάρτα για online αγορές.

4444

http://www.eta.com/index.php/company/contact-us

Θέλω να μάθω τι έγινε με την χρήση πιεζοηλεκτρικών υλικών στην άσφαλτο.

Το 2008 είχε ξεκινήσει η ιδέα.

Το διάβασα σε ανοιχτή πηγή. Σήμερα 2012 θα ήθελα να μάθω πόσο προχώρησε.

Η ιδέα σας είναι πολύ καλή. Αυτό να ξέρετε, ιδίως αν την έχετε εξελίξει. Γι’αυτο θέλω να μάθω.

Οι δρόμοι δεν είναι απλοί δρόμοι. Η Βρετανία μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο και να έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη.

4444

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10523&subid=2&pubid=129064732

Την άποψη ότι η ΑΕΚ πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν για να αποκτήσει ελπίδες σωτηρίας εξέφρασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, «παγώνοντας» ουσιαστικά όσους έτρεφαν ελπίδες περί επιστροφής του στα της ομάδας.

Ο «τίγρης» μίλησε στο περιθώριο του πάρτι της AEGEAN, έστω και αν αρχικά δεν ήθελε να ανοίξει συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους «κιτρινόμαυρους».

Πιέστηκε, όμως, από τους παρευρισκόμενους και τα όσα είπε κάλλιστα μπορούν και να εκληφθούν ως ένα ξέσπασμα για όσους έφεραν την ομάδα στην κατάσταση που βρίσκεται εδώ και καιρό.

«Εγώ με όλη αυτή την κατάσταση τα τελευταία χρόνια έκανα ό,τι μπορούσα και τους κάλεσα και τώρα να βρεθούμε όλοι μαζί και να προσπαθήσουμε να δώσουμε μία λύση, κάποιοι όμως δεν ήθελαν να ανταποκριθούν», ήταν τα πρώτα λόγια του Μελισσανίδη που συνέχισε, αναφερόμενος στην προ τετραετίας προσπάθειά του να βρεθεί λύση χωρίς και πάλι να υπάρξει αποτέλεσμα:

«Το 2008 όταν πάλι είχα προσπαθήσει, κάποιοι επίσης ήταν… φρου – φρου κι αρώματα!», είπε και ξέσπασε, προσθέτοντας:

«Εγώ λοιπόν με αυτή την κατάσταση τελείωσα. Είδατε σε τι κατάσταση έχει έρθει η ΑΕΚ; Ρωτάω: Για ποια οικονομική εξυγίανση μας μιλούσαν τότε; Με την ΑΕΚ να έχει 87 υπαλλήλους, όταν η Μπαρτσελόνα έχει 54; Γίνεται αυτό; Έχει κάποια λογική; Και καλούμαι τώρα εγώ ή κάποιος άλλος να καταστρέψουμε τις επιχειρήσεις μας για να σώσουμε την κατάσταση που δημιούργησαν κάποιοι άλλοι; Και απορώ με τον Παππά που συνέχισε να βάζει χρήματα στο τίποτα και τον βρίζουν και από πάνω».

Όσο για το μέλλον, η άποψη του πρώην μεγαλομετόχου της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ είναι ότι τα πάντα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή, με βασικό μέλημα την κατασκευή γηπέδου, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το ΟΑΚΑ ως το «Νταχάου» της ΑΕΚ.

«Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Μία νέα αρχή. Η ΑΕΚ χρειάζεται λευκή σελίδα. Έτσι όπως την έχουν καταντήσει πώς αλλιώς να σωθεί αυτή η ομάδα; Νέο ξεκίνημα, ενωμένοι και κυρίως με γήπεδο. Το γήπεδο είναι τα πάντα για την ΑΕΚ. Νέα αρχή, λευκή σελίδα και γήπεδο. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η ιστορία με το ΟΑΚΑ. Είναι το… Νταχάου της ΑΕΚ», είπε και παρότι του τέθηκε το ερώτημα, αρνήθηκε να σχολιάσει τις κινήσεις του Ντέμη Νικολαΐδη, αφού… «σας παρακαλώ πολύ, δεν θέλω να σχολιάσω οτιδήποτε σχετικά».

4444

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4728431

«Έχω δει ασθενέστερους Έλληνες να κλαίνε, δεν έχω δει κανέναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαίει», δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι «ίσως πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «εάν εγώ είχα ανάλογο πρόβλημα στο Λουξεμβούργο, θα είχα στραφεί σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις. Στην Ελλάδα αυτό έγινε σε ανεπαρκή βαθμό».

Ο επικεφαλής του Eurogroup απηύθυνε έκκληση για την ταχεία εξεύρεση λύσης στην ισπανική τραπεζική κρίση, εμμένοντας στο ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, έχει ένα γενικότερο πρόβλημα.

4444

Αντώνης Σαμαράς: Δραχμή σημαίνει θάνατος.

4444

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4728433

Εξακολουθούν να προκαλούν αντιδράσεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι ακραίες απόψεις του Ιφικράτη Αμυρά, που καλεί σε αντάρτικο πόλεων.

Η υποψήφια στην Α’ Αθήνας της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Κυριακής, τόνισε ότι εάν ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει δώσει συνέντευξη στον Ιφικράτη Αμυρά πρέπει να εξοβελιστεί από το κόμμα.

Ο ίδιος ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, σχολιάζοντας δημοσίευμα στην iefimerida.gr σχετικά με την συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιφικράτη Αμυρά πριν από έναν χρόνο, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τις απόψεις του κ. Αμυρά όταν έδωσε τη συνέντευξη.

Όπως αναφέρει ο κ. Κρανιδιώτης: «Προσκεκλημένος πέρυσι του ΔΗΚΚΙ TV ή άλλως ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ TV. Το στούντιο – κοτέτσι είναι μέσα στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Που να ξέρω ότι μετά από μήνες ο μελλοντικός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΚΚΙ θα “απασφάλιζε” και θα την έβλεπε… βιετκόνγκ! Σύντροφος του Αλέξη και της Ρένας είναι, όχι δικός μου».

Απαντώντας στις βολές του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι ο Αλέξης Τσίπρας όταν έδωσε συνέντευξη στον Ιφικράτη Αμυρά δεν γνώριζε τις απόψεις του.

Ο κ. Αμυράς αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μόλις οι απόψεις αυτές έγιναν γνωστές, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Όσον αφορά στη θέση που εκφράζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης περί εξόδου από το ευρώ, στη συνέντευξη που είχε δώσει εκείνος στον Ιφικράτη Αμυρά, η Φωτεινή Πιπιλή ζητά την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επισήμανε πως οι απόψεις Λαφαζάνη είναι μειοψηφία στο κόμμα και σημείωσε πως ο κ. Λαφαζάνης δεν θα τοποθετηθεί σε πρώτο ρόλο σε ότι αφορά τα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα.

4444

4444

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4728143

Οι δημιουργοί του κακόβουλου λογισμικού Flame, ενός «κυβερνοόπολου» που φαίνεται ότι σχεδιάστηκε για την υποκλοπή δεδομένων από το Ιράν και άλλες χώρες της μέσης Ανατολής, έστειλαν στο πρόγραμμα εντολή να αυτοκαταστραφεί χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω του, ανακοίνωσε η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων Symantec.

Σε άλλες εξελίξεις που αφορούν την ίδια υπόθεση, η Microsoft ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να κλείσει την κερκόπορτα των Windows, την οποία αξιοποιεί το Flame προκειμένου να πείθει τους ευπαθείς υπολογιστές ότι είναι γνήσιο λογισμικό της Microsoft.

Ακόμα η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ (ITU) ζήτησε από τις κυβερνήσεις να αναζητήσουν «ειρηνικές λύσεις» προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παγκόσμιου κυβερνοπολέμου.

Η υπόθεση Flame, πίσω από την οποία υπάρχουν υποψίες ότι κρύβεται το Ισραήλ, αποκαλύφθηκε όταν η ITU ζήτησε από εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών να αναγνωρίζουν έναν ιό που υπέκλεπτε ευαίσθητα δεδομένα από κρατικές υπηρεσίες.

Μετά τον εντοπισμό του σε υπολογιστές του Ιράν, του Ισραήλ, των Παλαιστινιακών Εδαφών και άλλων περιοχών στη Μέση Ανατολή, οι δημιουργοί του λογισμικού προσπαθούν τώρα να διαγράψουν τα ίχνη τους.

Η Symantec αντελήφθη ότι οι διακομιστές ελέγχου που έδιναν οδηγίες στο Flame για την υποκλοπή δεδομένων έστειλαν στο λογισμικό μια επείγουσα εντολή αυτοκαταστροφής. Η εντολή έγινε αντιληπτή επειδή η εταιρεία ασφάλειας μελετά συστήματα που μόλυνε επίτηδες, και επιπλέον έχει καταφέρει να αποκτήσει τον έλεγχο ορισμένων διακομιστών ελέγχου.

Η εντολή αυτοκτονίας «είναι σχεδιασμένη να αφαιρέσει πλήρως το Flame από τους μολυσμένους υπολογιστές» αναφέρει η Symantec. Με την εκτέλεση της εντολής διαγράφεται κάθε γραμμή κώδικα που σχετίζεται με το Flame και στη συνέχεια γεμίζει τις αντίστοιχες θέσεις της μνήμης με ακατάληπτα δεδομένα, προκειμένου να διαγράψει κάθε ίχνος μόλυνσης.

Αναλυτές ασφάλειας δηλώνουν βέβαιοι ότι το Flame, «το ισχυρότερο κυβερνοόπλο που έχει εμφανιστεί ως σήμερα» δημιουργήθηκε με τη βοήθεια κάποιας κυβέρνησης.

Λίγο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ανώτατοι αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν ότι θα ήταν  «θεμιτό» να χρησιμοποιήσει μια χώρα κυβερνοόπλα κατά του Ιράν, το οποίο φέρεται να επλήγη περισσότερο από την επίθεση.

Σύμφωνα με αναλυτές του Κέντρο Μαθηματικών και Πληροφορικής στο Άμστερνταμ, το Flame δημιουργούσε πλαστά ψηφιακά πιστοποιητικά, με τα οποία έπειθε το λειτουργικό σύστημα Windows ότι είναι γνήσια ενημέρωση του Windows Update.

Η τελειοποίηση αυτής της παραπλάνησης σίγουρα απαίτησε προηγμένες τεχνικές κρυπτογράφησης που δεν θα ήταν δυνατό να προέλθουν από ερασιτέχνες.

Η Microsoft διαβεβαιώνει τώρα ότι θα ενισχύσει την ασφάλεια του Windows Update ώστε να αποφευχθούν ανάλογες επιθέσεις στο μέλλον.

4444

4444

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4728432

Την ικανοποίηση τους για την συμφωνία διάσωσης των ισπανικών τραπεζών με την παρέμβαση της ευρωζώνης και την βοήθεια (αλλά όχι την χρηματοδότηση) του ΔΝΤ εκφράζουν διεθνείς παράγοντες. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρεις για τη συμφωνία.

Η ευρωζώνη, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, θα χορηγήσει έως και 100 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών. Το ακριβές ποσό θα ανακοινωθεί μετά τους ελέγχους (stress test) σε ισπανικές τράπεζες.

Η Μαδρίτη ζήτησε αρκετά χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση και επίσης ένα επιπλέον ποσό για ασφάλεια.

Η βοήθεια προς την Ισπανία θα είναι και η μόνη που θα δοθεί για τη χώρα εκτίμησε στο ARD o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το ποσό «είναι σε κάθε περίπτωση, κατά την άποψη της ισπανικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί εν τέλει να είναι απαραίτητο».

«Η Ισπανία», συνέχισε, «βρίσκεται γενικά σε καλό δρόμο» και πρόσθεσε ότι «έλαβε σημαντικά διαρθρωτικά μέτρα».

Η Γαλλία, από την πλευρά της και διά του υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, χαρακτηρίζει τη συμφωνία «πολύ ισχυρή ένδειξη αλληλεγγύης» σημειώνοντας ότι είχε «επιμείνει οι όροι να περιοριστούν αυστηρά στον τραπεζικό τομέα» της Ισπανίας και να μην περιλαμβάνουν πολιτικές λιτότητας.

«Όλο το Eurogroup ήταν πολύ συνεργάσιμο, η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα», διαβεβαίωσε ο Μοσκοβισί σε ερώτηση αν ορισμένες χώρες προέβαλαν κάποιες αντιστάσεις.

«Κάναμε την ανάλυση ότι η Ισπανία έχει κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν καρπούς και ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του ισπανικού τραπεζικού τομέα που είναι υγιές», κατέληξε.

Για μία «αξιόπιστη βοήθεια» προς τις ισπανικές τράπεζες έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας παράλληλα την μεγάλη ικανοποίηση της για τη δήλωση του Eurogroup.

Η βοήθεια, συνέχισε, προσφέρει ένα «αξιόπιστο τείχος προστασίας» στις πιο αδύναμες τράπεζες για να επισημάνει ακόμη ότι «το ΔΝΤ είναι σε ετοιμότητα, όσον αφορά την πρόσκληση των μελών του Eurogroup, για να υποστηρίξει την εφαρμογή και την επιτήρηση αυτής της χρηματοπιστωτικής βοήθειας μέσω τακτικών αναφορών».

Το σχέδιο είναι σύμφωνο με την αξιολόγηση του ΔΝΤ για τις ανάγκες των ισπανικών τραπεζών σε κεφάλαια και προσφέρει «την ασφάλεια ότι οι χρηματοπιστωτικές ανάγκες του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας θα καλυφθούν πλήρως».

Τα μέτρα είναι «σημαντικά βήματα για την υγεία της ισπανικής οικονομίας και είναι συγκεκριμένα βήματα στο δρόμο προς την χρηματοπιστωτική ένωση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανθεκτικότητα» της ευρωζώνης, επισημαίνει ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Η επιβεβαίωση της παροχής βοήθειας 10.000 δισεκατομμυρίων γεν (100 δισεκατομμύρια ευρώ) θα συμβάλλει σημαντικά στην σταθεροποίηση», τόνισε ο Ιάπωνας υπουργός, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση διεθνώς, αλλά και στο ευάλωτο τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας.

 4444

Ο Ιφικράτης Αμυρας είναι το καινούριο πρόσωπο.

Μετά τον Κασιδιάρη που μονοπώλησε την πολιτική επικαιρότητα, ήρθε ο Αμυρας για να μας δώσει μια άλλη οπτική της πραγματικότητας.

Πολύ γρήγορη αντίδραση, θα έλεγα το δόσιμο του βίντεο στην επικαιρότητα.

Αυτά που λέει ο άνθρωπος είναι ποιο επικίνδυνα από αυτά που έκανε ο Κασιδιάρης.

Μιλά για ένοπλη εξέγερση αφού ζούμε μέσα στην κατοχή. Μόνο που ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι οι εχθροί; Οι κατακτητές;

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει.

Οι παροιμίες δεν πιάνουν.

Από την άλλη η ΝΔ δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα.

Ο Αλέξης Τσιπρας αν δεν ελέγξει την κατάσταση θα χαθεί. Θα τον καταπιεί το κύμα.

Οι Ελληνες θέλουν ρεαλισμό.

Υπάρχει οργή στους Ελληνες πολίτες, ιδίως όταν κυκλοφορούν ελεύθεροι, Παπακωνσταντινου και άλλα φυντάνια.

Σε αυτές τις εκλογές που έρχονται θα συνεχίσει να υπάρχει ψήφος οργής.

Ο Τσιπρας έχει την ευκαιρία του, μένει να την αξιοποιήσει.

4444

http://www.newsnow.gr/article/122164/oikonomiki-enisxysi-ton-ftoxon-apo-tous-ellines-efoplistes.html

Στο πλευρό των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων θα βρεθεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιήσει άμεσα. Τα χρήματα θα δοθούν από… χορηγίες τις οποίες συγκεντρώνουν στην Ένωση.

«Η εφοπλιστική οικογένεια έχει προετοιμασθεί για να παρέμβει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην οφειλόμενη συμπαράσταση προς τις σκληρά δοκιμαζόμενες από την κρίση, πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και ατομικά και συλλογικά, με προσοχή, ευθύνη και με βαθύ όσο και ανιδιοτελές ανθρωπιστικό και πατριωτικό συναίσθημα.

Και βεβαίως αθόρυβα» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θ.Βενιάμης μιλώντας στο πλαίσιο των Ποσεδιωνίων 2012:

«Ήδη, στη διάθεση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, βρίσκεται το απαραίτητο κεφάλαιο από χορηγίες κυρίως, των συναδέλφων μας, αλλά και ανά τον Κόσμο συνεργατών τους. Για την διάθεση αυτού του κεφαλαίου καταρτίζουμε ειδικά προγράμματα μετά από επισταμένη έρευνα, που θα διασφαλίσουν την πιο αποδοτική αξιοποίησή του. Περισσότερα, για την προσπάθεια μας αυτή, σύντομα».

Όσο αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αλλά και η παγκόσμια ναυτιλία ο πρόεδρος της ΕΕΕ επεσήμανε:

«Η Ναυτιλία των Ελλήνων αντέχει και προοδεύει. Παρά τη δεινή κρίση που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον Πλανήτη και ιδιαίτερα την Ελλάδα, παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, συνδεδεμένη πάντα με την εθνική της βάση και με ένα στόλο από 3.325 πλοία συνολικής χωρητικότητας 227 εκατ. dwt και μέσης ηλικίας 10,5 έτη.

Ξέρετε τι έλεγαν οι παλαιοί συμπατριώτες μου Χιώτες καραβοκύρηδες; Ότι η θάλασσα αρρωσταίνει αλλά δεν πεθαίνει. Αυτό πιστεύουμε και εμείς που προσπαθούμε να συνεχίσουμε το έργο τους. Βέβαια οι καιροί έχουν αλλάξει. Άλλες οι συνθήκες στη θάλασσα τότε και άλλες σήμερα.

Πολλές φορές καλύτερες, αλλά και πολλές φορές δύσκολες και περίπλοκες που απαιτούν πίστη, τόλμη και σκληρή προσπάθεια. Η παγκοσμιοποίηση και οι συναφείς επιπτώσεις της, η καλπάζουσα ναυτική τεχνολογία, οι υπερβολές, όχι πάντοτε ανιδιοτελείς, με κεντρικά και περιφερειακά μέτρα που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των πλοίων, η χρηματοπιστωτική στενότητα, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην ναυλαγορά, αλλά και η μάστιγα της πειρατείας , αποτελούν κρίσιμες προκλήσεις για την ναυτιλία του 21ου αιώνα.»

Ειδικότερα για το πρόβλημα της πειρατείας, ο Πρόεδρος της ΕΕΕ τόνισε ότι καθημερινά προσλαμβάνει απειλητικές διαστάσεις. Και αυτό, γιατί απουσιάζει η ισχυρή πολιτική βούληση της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να την αντιμετωπίσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

«Πρόσφατα η ελληνική Πολιτεία μετά από αίτημα του εφοπλισμού, υιοθέτησε την αναγκαία νομοθεσία που επιτρέπει την χρησιμοποίηση προσοντούχων ιδιωτών ενόπλων φρουρών επί των πλοίων με ελληνική σημαία, σύμφωνα με τα πρότυπα των οδηγιών του ΙΜΟ και της νομοθεσίας άλλων κρατών. Όμως η χρησιμοποίηση ενόπλων φρουρών πρέπει να τονισθεί, δεν είναι πανάκεια. Δεν αποτελεί λύση του προβλήματος, αλλά μόνο συμπληρωματικό μέτρο για την προστασία ναυτικών, πλοίων και φορτίων».

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τον εφοπλισμό είναι αυτό της σωρείας των τεχνικών μέτρων που επιβάλλονται στη ναυτιλία, άλλοτε σε διεθνές επίπεδο και άλλοτε σε περιφερειακό, με έρεισμα τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα. Στο πλαίσιο των διεθνών πιέσεων για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία, δυστυχώς, η ναυτιλία έχει εντοπισθεί ως μια από τις πιθανές εύκολες πηγές εσόδων, όχι όμως σε αναλογία με το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των εκπομπών των πλοίων στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Είναι πάντως θετικό ότι ο αρμόδιος Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) υιοθέτησε πρώτος από όλους τους διεθνείς οργανισμούς νέους Κανονισμούς μέτρων μείωσης των εκπομπών CO2 από τα πλοία, αποδεικνύοντας ότι έχει τη δυναμική να συνεχίσει τον αποκλειστικό χειρισμό του θέματος.

«Σε εθνικό επίπεδο από το 2009 η ναυτιλία μας και παρά την συναλλαγματογόνο δυναμική της – ανάλογη κάθε φορά με την πορεία της ναυλαγοράς – και την εξασφάλιση θέσεων εργασίας μέσα και έξω από τα πλοία, στερήθηκε αναιτίως, την στήριξη του έμπειρου διοικητικού της φορέα» προσέθεσε ο Θ.Βενιάμης:

«Η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, χώρας με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους του Κόσμου και η απόσπαση από την στελέχωσή του, του Λιμενικού Σώματος, είχαν και έχουν ως αποτέλεσμα, την απορρύθμιση της διοίκησης, αλλά και την σύγχυση στην εφαρμογή της κατάλληλης πολιτικής για την στήριξη του έργου της και κυρίως, τη στενότερη σύνδεση πλοίου και εθνικής οικονομίας η οποία όπως είναι φυσικό δυσχεραίνεται σοβαρά» και συμπλήρωσε:

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ναυτική εκπαίδευση:

«Τον εφοπλισμό απασχολεί πάντα, ιδιαιτέρως όμως τον τελευταίο καιρό, ο εκσυγχρονισμός και η αναμόρφωση του όλου συστήματος της ναυτικής εκπαίδευσης, ώστε να αξιοποιηθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η αισθητή στροφή των νέων στην ναυτική σταδιοδρομία. Είναι ένα εγχείρημα που η οικονομική και κοινωνική συγκυρία διευκολύνουν την ευόδωσή του» και κατέληξε:

«Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει και το θαλάσσιο μεταφορικό έργο στο σύνολό του, οι Έλληνες εφοπλιστές πιστεύουν ότι θα ανταποκριθούν στη σωρεία και το μέγεθος των προκλήσεων και ότι η «επόμενη ημέρα» θα βρει την ναυτιλία που διαχειρίζονται και πάλι, στην παγκόσμια κορυφή».

aegeantimes.gr

Σχόλιο: Οι Ελληνες εφοπλιστές πρέπει να οργανωθούν καλύτερα. Ναι μεν έχουν πετύχει πολλά, αλλά εγώ σκέφτομαι ότι θα μπορούσαν να έχουν την διπλή δύναμη από όση έχουν σήμερα.

Καταρχήν δεν έχουν εξηγήσει επαρκώς στους Ελληνες πολίτες την συνεισφορά τους και το κυριότερο πως θα γίνει αυτή καλύτερη.

Ένα απλό και ρεαλιστικό παράδειγμα: Τα Ελληνικά λιμάνια πρέπει να έχουν σύνδεση με σιδηρόδρομο. Πρέπει να έχουν υποδομές.

Τα λιμάνια στα νησιά επίσης πρέπει να γίνουν σύγχρονα.

Τέτοιες κινήσεις δίνουν άλλη δυναμική στην Ελληνική ναυτιλία.

Η ασφάλεια των πλοίων μπορεί να δώσει επιπλέον εισόδημα στους Ελληνες επαγγελματίες και στο ελληνικό κράτος.

Αν όλα αυτά γίνουν οργανωμένα, μιλάμε για πολύ χρήμα.

Σας λείπει η τελική εικόνα.

Ο Τσιπρας δεν έχει ιδέα από ναυτιλία, ούτε και όσοι τον συμβουλεύουν.

Η Ναυτιλία στο σωστό πλαίσιο μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα.

Οι εφοπλιστές δεν έχουν μόνο πλοία, έχουν και χρήμα προς επένδυση.

Το δικό μου συμπέρασμα: δεν έχετε ιδέα για το πως μπορείτε να κάνετε επικερδείς μπίζνες.

4444

Ο Αλέξης Τσιπρας σίγουρα είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 12 συνιστώσες.

Για να τις δούμε επιγραμματικά.

1)ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.

2)ΔΗΚΚΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ).

3)ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ.

4)ΑΚΟΑ (ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ).

5)ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

6)ΔΕΑ (ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ).

7)ΚΕΔΑ (ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ).

8)ΚΟΚΚΙΝΟ.

9)ΚΟΕ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ).

10)ΡΟΖΑ.

11)ΑΠΟ (ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ).

12)2011

Ο απλός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει το πρόγραμμα του, θα ξέρει τι πρεσβεύουν οι συνιστώσες του; Άμεση Ρεαλιστική Απάντηση: Όχι.

Ο απλός ψηφοφόρος ξέρει τον Τσιπρα και άλλα 4 στελέχη το πολύ.

 4444

4444

08/06/2012

4444

Είμαι απόλυτα σίγουρος αναγνώστη ότι έχεις δει αμέτρητες φορές το βίντεο.

Ας κάνουμε μαζί μια ανάλυση. Καταρχήν ας μιλήσουμε για την Γεωγραφία του χώρου.

Διπλά στον εκρηκτικό Κασιδιάρη ο μαέστρος Παπαδάκης βάζει την εκρηκτική Καννελη. Ενώ ο ήσυχος Ακης Παυλόπουλος είναι από την άλλη μεριά.

Αν δίπλα στον Κασιδιάρη ήταν ο Παυλόπουλος και όχι η Κανέλλη το θεατρτικο θα είχε εξελιχτεί διαφορετικά.

Είναι γεγονός ότι ο Κασιδιάρης προκλήθηκε. Η Ρ. Δουρου έκανε την μοιραία ερώτηση σε προσωπικό επίπεδο με υπολογισμό, ενώ όλοι μιλούσαν για πολιτική. Η Δουρου έπαιξε σωστά το ρόλο της.

Ο Κασιδιάρης αντέδρασε με το νερό. Αυτό που δεν περίμενε ο Κασιδιάρης είναι το χτύπημα από την Κανέλλη. Εκεί τα έχασε και άρχισε να βαρά.

Ο Παπαδάκης δίνει μια ανεπανάληπτη παράσταση του Όχι. Ο Παυλόπουλος είναι κέρινο ομοίωμα.

Η Γεωμετρία των καλεσμένων προκάλεσε και επιτάχυνε το δρώμενο. Ο Παπαδάκης ενήργησε σωστά. Όλα ήταν υπό έλεγχο.

Αν ο Κασιδιάρης δε χτυπούσε την Κανέλλη, αλλά είχε αρκεστεί να την βρύσει, θα έβγαινε πλήρως νικητής. Το νερό είναι κάτι που η πολιτική των πάνελ το έχει ξαναδεί.

Αλλά προφανώς έχασε την ψυχραιμία του. Για κάποιον που έχει μαύρη ζώνη σε πολεμικές τέχνες όπως άκουσα τον Ματεση να λέει, δεν είναι επιτρεπτό.

Μαύρη ζώνη στις πολεμικές τέχνες σημαίνει, ότι έχεις κατακτήσει την υπομονή.

Οι πολίτες ψηφίζουν το μυαλό και όχι την ηλίθια ζωώδη δύναμη. Η πολιτική είναι σκληρό πεδίο αναμέτρησης. Όπως ο Αλέξης Τσιπρας αλλάζει, το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Μιχαλολιακος αν θέλει να ξαναδεί την Βουλή.

Η Χρυσή Αυγή σίγουρα οφειλη την ύπαρξη της στον Ρεαλισμό. Αυτό ενοχλεί το κατεστημένο.

4444

Ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε συναντήσεις με τους πρεσβευτές ευρωπαϊκών κρατών δηλώνει ορθά κοφτά πως το κόμμα της δεν στηρίζει με τίποτα και ποτέ το κίνημα “Δεν πληρώνω”;

Η Ρένα Δουρου, που ως γνωστόν είναι πολύ πιο σοβαρή από κάποιους συντρόφους της.

Από το περιοδικό PRESSing. Αυτής της εβδομάδας.

Η Ρένα Δουρου σίγουρα είναι ικανή, αν λάβουμε υπόψιν μας και τι έγινε στου Παπαδάκη.

4444

Μια συμβουλή θα δώσω στους κατοίκους της Παιανιας. Για να νιώθετε ποιο ασφαλείς πάρτε ένα σκυλί φύλακα.

Τα σκυλιά είναι πολύ καλοί φύλακες ιδίως αν είναι εκπαιδευμένα.

Εγώ αν έμενα σε μια τέτοια περιοχή, θα είχα σίγουρα ένα σκυλί φύλακα.

4444

Για την ασυνήθιστη αυτή τραπεζική τακτική απέναντι στην οικογένεια Τζοχατζοπουλου, αλλά κυρίως απέναντι στον φίλο και συνέταιρο του Μιχάλη Σάλλα, Γιώργο Σαχπατζιδη, δεν έχει απαντήσει η τράπεζα Πειραιώς, παρότι έχουμε ζητήσει εγγράφως να το κάνει.

Από το περιοδικό HOD DOC.

Μιχαλάκη Σάλλα, γιατί δεν απαντάς; Ε! Μιχαλάκη Σάλλα;

4444

Την περίοδο που Ακης Τζοχατζοπουλος καταλαβαίνει πως μάλλον δεν θα αποφύγει τη σύλληψη, απευθύνεται σε κάποιον που θεωρεί αρκετά ισχυρό για να τον βοηθήσει.

Στο ημερολόγιο του καταγράφεται ως Β.Β.

Από το HD.

4444

Τα αδικήματα του έχουν παραγραφεί, με εξαίρεση το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Στο ημερολόγιο του είναι εμφανής η αγωνία να τελειώσει εξωδικαστικά με την υπόθεση.

Μοναδικό του εμπόδιο απ’οτι φαίνεται είναι η ομάδα των εισαγγελέων που διενεργεί τις έρευνες υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένης Ραικου.

Είναι οι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου, Ελένη Σισκου και Ευγενία Κυβέλου.

Τα ονόματα τους αναφέρονται συνεχώς στο ημερολόγιο του Ακη, δίπλα σε καθόλου κολακευτικά σχόλια.

Το χειρότερο είναι πως ο Τζοχατζοπουλος καταγράφει στο ημερολόγιο πως, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των εισαγγελέων, έχει συνομιλητή τον ίδιο υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Από το περιοδικό HOT DOC.

Ο Άκης Τζοχατζόπουλος ήταν για χρόνια Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και φυσικά μας έκλεβε εκατομμύρια ευρώ. Το σπάσιμο του αποστήματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ, φέρνει στην επιφάνεια τους ληστές του ελληνικού πλούτου.

Όποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις επόμενες εκλογές, είναι ψυχρός εκτελεστής της Ελλάδος.

Οι τσογλανοι με την κομματική ασυλία πρέπει να πάνε φυλακή.

Ο Τζοχατζοπουλος δεν έκλεβε μόνος του.

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=14049&subid=2&pubid=112877905

Ένας από τους πρώτους υπολογιστές Apple, που κατασκευάστηκαν από τον ίδιο τον Στιβ Ουόζνιακ στο γκαράζ του πατρικού του Στιβ Τζομπς, ετοιμάζεται να βγει σύντομα σε δημοπρασία και η τιμή του αναμένεται να φτάσει τα 180.000 δολάρια.

Η ιστορική ηλεκτρονική συσκευή παρουσιάστηκε στο δημοπρατήριο Sotheby’s της Νέας Υόρκης, μεταξύ άλλων αντικειμένων, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα προς πώληση στις 15 Ιουνίου.

Οι χρήστες των σύγχρονων υπολογιστών είναι πιθανό να εκπλαγούν με την εμφάνιση του Apple 1, ο οποίος διατέθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1976 προς 666,66 δολάρια.

Πριν από την εμφάνιση του συγκεκριμένου υπολογιστή, οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν πακέτα που εμπεριείχαν τα τρανζίστορ και τσιπ για να συνθέσουν τους δικούς τους υπολογιστές, ο Apple 1 όμως ήταν ο πρώτος που κατασκευάστηκε με πλήρη βάση κυκλωμάτων. Πάραυτα, οι χρήστες θα έπρεπε να προμηθεύονται τις δικές τους θήκες, πληκτρολόγια, οθόνες και πηγές ενέργειας.

Στη δημοπρασία θα περιλαμβάνονται τα αρχικά εγχειρίδια καθώς και μια κασέτα διεπαφής, η οποία χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση προγραμμάτων και δεδομένων.

Μόλις 200 Apple 1 κατασκευάστηκαν, ενώ ο εν λόγω υπολογιστής είναι από τους ελάχιστους που λειτουργούν ακόμα.

Η Apple σταμάτησε την πώληση της συγκεκριμένης σειράς υπολογιστών τον Οκτώβριο του 1977, έξι μήνες μετά την διάθεση του κατά πολύ πιο σύγχρονου Apple II.

4444

4444

07/06/2012

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1522025

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι ο ισπανικός τραπεζικός τομέας χρειάζεται τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια, αναφέρει η ισπανική καθημερινή εφημερίδα ABC σήμερα, επικαλούμενη πηγές με γνώση του περιεχομένου της έκθεσης του ΔΝΤ που θα δημοσιευτεί την επόμενη Δευτέρα.

Το ΔΝΤ θα δημοσιεύσει δύο εκτιμήσεις με την μια να αξιολογεί την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση στην Ισπανία αλλά και ένα ακραίο σενάριο στο οποίο οι κεφαλαιακές ανάγκες θα μπορούσαν να φτάσουν τα 80 δισ. ευρώ, αναφέρει το ABC.

© Dow Jones Newswires

Σχόλιο: Αυτό που με ενοχλεί, είναι ότι όλοι φοράνε μάσκες και δε λένε τους πραγματικούς αριθμούς. Κανένας σκληρός σα τον Η. Κασιδιάρη δεν υπάρχει; να πει τους πραγματικούς αριθμούς και τα πραγματικά δεδομένα.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1522150

Ποσό μεγαλύτερο του μέγιστου στόχου της άντλησε στη σημερινή δημοπρασία ομολόγων διαφόρων λήξεων η ισπανική κυβέρνηση καταβάλλοντας, ωστόσο, υψηλότερα επιτόκια δανεισμού καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Ειδικότερα, η Ισπανία άντλησε συνολικά 2,074 δισ. Ευρώ, ενώ στόχος της ήταν να πουλήσει κρατικούς τίτλους ποσού από 1 έως και 2 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών άντλησε 638 εκατ. ευρώ από διετή ομόλογα λήξεως τον Οκτώβριο του 2014. Η μέση απόδοση ενισχύθηκε στο 4,335% έναντι 3,463% που ήταν στην αντίστοιχη δημοπρασία της 19ης Απριλίου, ενώ το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 3,3%. Ο βαθμός κάλυψης ήταν 4,26.

Παράλληλα, άντλησε επιπλέον 825 εκατ. Ευρώ από 4ετή ομόλογα λήξεως τον Οκτώβριο του 2016. Η μέση απόδοση αυξήθηκε στο 5,353% από 4,319% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία, ενώ το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 4,25%.

Τέλος, η Ισπανία εξασφάλισε άλλα 611 εκατ. ευρώ μέσω της πώλησης 10ετών ομολόγων λήξεως τον Ιανουάριο του 2023. Η μέση απόδοση ανήλθε στο 6,044% έναντι 5,743% της αντίστοιχης δημοπρασίας της 19ης Απριλίου, ενώ το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 5,85%. Ο βαθμός κάλυψης ήταν 3,29.

Πτωτικά κινήθηκε το ισπανικό spread μετά τη δημοπρασία υποχωρώντας κάτω από τις 500 μ.β. στις 486 μ.β. (-7 μ.β.).

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1521968

Του Matthew Philips

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες, με το αργό τύπου Brent να βυθίζεται στα 97 δολάρια το βαρέλι και το West Texas Intermediate να χτυπά τα 83 δολάρια.

Η εξήγηση είναι απλή: Από τον Μάρτιο, ο κόσμος έχει παράξει περισσότερο πετρέλαιο από ό,τι καταναλώνει, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Energy Intelligence Group. Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου έχει πτωτική πορεία από το τέλος του 2011, πέφτοντας στα 88,5 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα στα τέλη του Απριλίου, από 90,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στα τέλη Δεκεμβρίου 2011. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου αυξανόταν σταθερά για περισσότερο από ένα χρόνο, λόγω των νέων ευρημάτων και τεχνικών γεώτρησης στη Βόρεια Αμερική και μιας αύξησης κατά 10% της παραγωγής από τον OPEC κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Η τελευταία φορά που η προσφορά ξεπέρασε τη ζήτηση ήταν το 2006.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σήμερα είναι τα υψηλότερα από το 1990. Και όμως η ζήτησή για αυτά πλησιάζει σε χαμηλό 15-ετίας λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και της αυξημένης ενεργειακής αποδοτικότητας. «Η ποσότητα του πετρελαίου που χρειάζεται για να κινηθεί η οικονομία μειώνεται», λέει ο Fadel Gheit, αναλυτής ενέργειας στην Oppenheimer.

Οι μειώσεις των τιμών συνέπεσαν με μια απότομη ρευστοποίηση στα futures πετρελαίου κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου. Οι κερδοσκόποι περιόρισαν τις καθαρές θέσεις long -δηλαδή τα στοιχήματα ότι η τιμή θα ανέβει- στο ισοδύναμο των 136 εκατ. βαρελιών πετρελαίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010, σύμφωνα με την Commodity Futures Trading Commission. Αυτό ακολουθεί μια παρατεταμένη περίοδο κερδοσκοπικής αδηφαγίας. Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν απότομη άνοδο από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάρτιο -σε μία εξάμηνη κούρσα που τροφοδοτήθηκε από κερδοσκοπικές ανησυχίες σχετικά με τη διακοπή παροχής από το Ιράν.

Με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια να ρέουν μακριά από την αγορά πετρελαίου, η τιμή βρίσκεται πιο κοντά στο να αντανακλά τα θεμελιώδη προσφοράς-ζήτησης.

Και αυτό σημαίνει πως τα δύο συμβόλαια πετρελαίου με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στον κόσμο λογικά θα συνεχίσουν να βλέπουν την τιμή τους να υποχωρεί στη διάρκεια του καλοκαιριού, εκτιμούν αναλυτές.

Η Religare Capital Markets προβλέπει ότι η τιμή του αργού, τύπου brent θα έχει υποχωρήσει στα 90 δολάρια το βαρέλι έως το Σεπτέμβριο, ενώ όη τιμή του αργού, τύπου light sweet (West Texas Intermediate) θα έχει φτάσει στα 80 δολάρια.

Δεδομένου ότι η τιμή της βενζίνης καθορίζεται κατά τα 2/3 από την τιμή του πετρελαίου, είναι πιθανό να καταγραφεί μείωση των τιμών στα βενζινάδικα. Στα τέλη Μαΐου, η μέση τιμή ενός γαλονιού βενζίνης στις ΗΠΑ διαμορφωνόταν στα 3,66 δολάρια, 12 σεντς χαμηλότερα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Αυτό θα προσφέρει μερική ανακούφιση στους οδηγούς το καλοκαίρι. Το αν αυτό όμως συνεισφέρει αρκετά στη βελτίωση της ευημερίας των καταναλωτών και βοηθά στην τόνωση της οικονομίας, δεν είναι ξεκάθαρο.

Ο Philips είναι συνεργάτης συντάκτης του Bloomberg Businessweek.

Σχόλιο: Οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν ή ανεβαίνουν για να βγαίνει χρήμα.

Ανέβηκαν πάνω από τα 100 δολάρια και μετά έπεσαν. Τώρα κλείνουν τα σορτ ETF που ανοίχτηκαν πάνω από τα 100$.

4444

Η Trish δε φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει την πραγματικότητας της και να μου κάνει ένα notebook δώρο.

Η Βαρύτητα την κρατά χαμηλά.

4444

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1521973

Νύχτα τρόμου, από διαδοχικές εισβολές τριών κουκουλοφόρων σε σπίτια, που κατέληξε στον θάνατο ενός 43χρονου Αλβανού, απο την κυνηγετική καραμπίνα ενός 25χρονου, έζησε η Παιανία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η υπόθεση που θυμίζει θρίλερ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άρχισε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, όταν τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή. Δεν έφυγαν όμως απο τη γειτονιά, αλλά σε μικρή απόσταση εισέβαλαν και σε δεύτερο σπίτι. Εκεί χτύπησε ο συναγερμός και οι δράστες απείλησαν την ιδιοκτήτρια ζητώντας της να τον απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, όμως, ξύπνησαν οι δύο γιοι της ιδιοκτήτριας, 25 και 23 ετών και ήρθαν στα χέρια με τους ληστές, οι οποίοι τράπηκαν για μια ακόμα φορά σε φυγή. Κλήθηκε η αστυνομία, αλλά παρά τις έρευνες οι δράστες δεν εντοπίστηκαν.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, πιθανόν οι ίδιοι δράστες εισέβαλαν και σε τρίτο σπίτι στην γειτονιά, ένας κάτοικος όμως τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε στον αέρα με καραμπίνα. Οι ληστές τράπηκαν για μια ακόμα φορά σε φυγή. Ο 25χρονος γιος όμως της γυναίκας που απείλησαν στο προηγούμενο σπίτι, βγήκε στον δρόμο, είδε δύο άτομα να τρέχουν και τους καταδίωξε πυροβολώντας με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 43χρονο Αλβανό, ενώ ένας ακόμα ομοεθνής του συνελήφθη από αστυνομικούς και κρατείται. Ο 25χρονος Έλληνας παραδόθηκε και αυτός στην Αστυνομία.

Από την Ασφάλεια διενεργείται προανάκριση για να ξεκαθαριστεί πλήρως η υπόθεση. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει επανηλειμμένως εισβολές ληστών σε σπίτια, κάτι που έχει εξαγριώσει τους κατοίκους.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα (07.06.2012) τα ξημερώματα και ώρα 02.50 περίπου στην Παιανία, δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Λίγα λεπτά αργότερα, (03.00 περίπου) αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δεύτερη οικία σε κοντινό σημείο. Και σε αυτήν την περίπτωση οι ιδιοκτήτες της οικίας, αλλά και γείτονες τους αντελήφθησαν, ήρθαν σε συμπλοκή μαζί τους και τους ανάγκασαν να τραπούν σε φυγή.

Την 03.05 ώρα, ενημερώθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης και άμεσα στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με πέντε περιπολικά οχήματα, ενεργώντας εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις για χρονικό διάστημα άνω των 35 λεπτών, χωρίς ωστόσο να εντοπισθούν οι δράστες.

Την 03.50 ώρα, και ενώ λίγο πριν είχαν αποχωρήσει από το χώρο τα περιπολικά, οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν τρίτη οικία σε κοντινό σημείο με τις προηγούμενες οικίες. Έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και γείτονες της περιοχής που τους καταδίωξαν, με αποτέλεσμα ένας 24χρονος ιδιώτης, του οποίου την οικία οι δράστες είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν νωρίτερα, να πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο τον έναν από αυτούς (43χρονο υπήκοο Αλβανίας) και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο δεύτερος δράστης των διαρρήξεων, ένας 52χρονος Αλβανός, παραδόθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Επίσης συνελήφθη και ο 24χρονος ημεδαπός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 43χρονο αλλοδαπό.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής”.

4444

Οι Ράδιο Αρβύλα βιάστηκαν να πάνε διακοπές. Ο Αντένα πρέπει για το καλοκαίρι να έχει οπωσδήποτε μια σατυρική εκπομπή την εβδομάδα.

Το βίντεο πρέπει να πεκτει σε αργό τέμπο να το δούμε καλύτερα, αλλά και σε γρήγορο.

4444

Ο Η Κασιδιάρης έκανε μια πολύ μεγάλη χάρη στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Τους έκανε ήρωες με την πράξη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ θα περπατούν με άλλο τηλεοπτικό αέρα. Ο Καρατζαφερης επίσης βγαίνει κερδισμένος.

Αυτό που δεν λέει κανένας, είναι το εξής απλό: ότι η Χρυσή Αυγή δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ένα σκληρό κόμμα. Δεν αδειάζεις με ευχολόγια τον Αγ. Παντελεήμονα από δεκάδες λαθρομετανάστες.

Οι πολίτες ψηφίσαν την Χρυσή Αυγή γιατί τι θεωρούν σκληρή. Γιατί θέλουν να δώσουν ένα μάθημα στους πολιτικούς που χρεοκόπησαν τη χώρα. Αυτό μη το ξεχνάτε.

Ο Καρατζαφερης υπόγραψε το μνημόνιο μαζί με Σαμαρά – Παπανδρέου και τώρα θέλει πίσω τις ψήφους. Αφού έγινε προδότης, τώρα θέλει να ξαναγυρίσει.

Έχει μεγάλη πλάκα όσα λένε τα κόμματα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αύγης. Δε φταίτε εσείς, αυτοί σας παρέσυραν.

Μη ξεχνάτε ότι η εγκληματικότητα είναι στα ύψη. Σίγουρα ο Η. Κασιδιάρης είναι εγγύηση ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι σκληρή στο ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης.

Σήμερα έγινε και ένας φόνος στην Παιανία. Το ακούσατε; Ακούσατε και τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την αυτοδικία, στη γνωστή γραμμή του, είμαστε ανθέλληνες. Όλοι οι μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, θα τους δώσουμε και την υπηκοότητα και άλλα οφέλη που θα πάρουμε από τους νεοέλληνες επιβαρύνοντας τους οικονομικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φορά μάσκες, η Χρύση Αυγή όχι. Τι θα γίνει Τσιπρα με το ΝΑΤΟ;

Τώρα θα μου πεις γιατί τα συνδεεις όλα μαζί; Γιατί είμαι μεγάλος. Είμαι που λένε Master.

Λέει ο Δρίτσας: Σταθερή και αμετάκλητη παραμένει η στρατηγική μας θέση για την ανάγκη να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών αυτής της επιδίωξης. Πιστεύουμε όμως ότι οι διεθνείς εξελίξεις θα επιβεβαιώσουν την ορθότητα της θέσης μας.

Δριτσα είσαι μαλάκας. Η θέση σου είναι εντελώς λάθος.

Μη πεις νεοέλληνα ότι δε σε έχω προειδοποιήσει. Για όλα σε έχω προειδοποιήσει.

4444

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι ο Ολαντ ανακάλυψε τους Ελληνες Εβραίους το 2012, αλλά όχι τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες που δημιουργούν το πρόβλημα. Γιατί η Γαλλία δε βοηθά την Ελλάδα με τα σύνορα της; αντί Ολαντ να λες παπαριες σε ηλίθιους, γιατί δε κάνεις κάτι ουσιώδες;

Εγώ είμαι και πρακτικός άνθρωπος.

4444

4444

4444

Όσοι είναι για το Ψυχιατρείο να περάσουν.

4444

Ευτυχώς που το Σύμπαν ξέρει ότι είμαι εδώ και βαριέμαι και φροντίζει για την ψυχαγωγία μου.

Η Εύα έγραψε: Τα Διεθνή ΜΜΕ: Ξυλοδαρμός Βουλευτή σε απευθείας μετάδοση.

Πιστέ και έξυπνε Αναγνώστη αυτού του blog πρέπει να με παραδεχτής.

Η Τηλεόραση εδώ, δημιούργησε την πρωτογενή είδηση. Έγινε μέσα στο τηλεοπτικό στούντιο. Μια τηλεοπτική πρωτιά του Αντένα και του Παπαδάκη. Πόσο “χτύπησε” στα νούμερα της AGB;

4444

Ο φωτογράφος είχε δίκαιο; Άμεση Απάντηση: Όχι.

Ο φωτογράφος κατέληξε σε λάθος συμπέρασμα. Το μας χρησιμοποιείς, είναι λάθος συμπέρασμα και δείχνει αδυναμία διαχείρισης μιας πραγματικότητας που είναι λίγο απαιτητική.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν μια πολύ άσχημη διαχείριση.

Εγώ δεν είμαι τυχαίος. Νεοέλληνα, συνεχώς σου δίνονται ευκαιρίες να αποδείξεις ότι μπορείς να βελτιωθείς. Μη τις σπαταλάς.

4444

Voyager.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Περίμενε κανείς να διαρκέσει τόσο το ταξίδι του; που οφείλεται η επιτυχία του;

Σταμάτιος Κριμιζής: Όχι, δε το περιμέναμε. Η δυνατότητα να επισκεφθεί ένα διαστημόπλοιο και τους πέντε εξωτερικούς πλανήτες μας δίνεται εξαιτίας της ευθυγράμμισης των πλανητών που γίνεται κάθε 175 χρόνια.

Όταν έγιναν τα αρχικά σχέδια για το Voyager, ο προϋπολογισμός ήταν πολύ μεγάλος και ο Νίξον απέρριψε το πρόγραμμα.

Ξαναρχίσαμε λοιπόν, να κάνουμε ένα πρόγραμμα για τον Δια και τον Κρόνο με το μισό κόστος.

Ο Επιστημονικός του σύμβουλος του είπε ότι την τελευταία φορά που οι πλανήτες είχαν ανάλογη ευθυγράμμιση, στο οβάλ γραφείο καθόταν ο Τζορτζ Ουάσιγκτον και έχασε την ευκαιρία.

“Ενταξει προχωρηστε….” είπε ο Νίξον.

4444

Έχουμε του σωστούς ανθρώπους στη σωστή θέση. Αυτό κάνει την διαφορά.

4444

 05/06/2012

4444

4444

Το ζήτημα της ενοποίησης τίθεται επιτακτικά. Η ενοποίηση είναι πολιτικό θέμα. Είμαι ρεαλιστής. Από την αρχή το είχα επισημάνει.

4444

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κουμπαριά με τον Σπανό.

Ώστε όσοι είναι καρκινοπαθείς και δεν έχουν χρήματα θα πεθάνουν.

Στην Λετονία έτσι γίνεται. Το προσδόκιμο ζωής έχει πέσει. Οι άνθρωποι πεθαίνουν και το ΔΝΤ (IMF) ανοίγουν σαμπάνιες.

Δηλαδή Λαγκαρντ πρέπει να πεθάνουμε για σένα;

Πλάκα έχει. Βλέπω τον Αλέξη Τσιπρα να βγαίνει με πλήρη αυτοδυναμία

4444

 Ο Η/Υ πάλι έχει πρόβλημα. Η Λυση ειναι να εχεις 2 Η/Υ. Ειναι γνωστο οτι οι εφεδρειες κερδιζουν τον πολεμο.

4444

Ένα πράγμα που με βασάνιζε πάντα, είναι αν είμαι σοβαρός. Αυτή η πραγματικοτητα πως να το γράψω….. ένας φωτογράφος μου είπε μια στιγμή, χωρίς να με γνωρίζει εκεί το 2008 ή 2007 πριν συμβεί πάντως το συμβάν του αυγουστου, μου είπε έτσι απλά και άμεσα: μας χρησιμοποιείς.

Τον άνθρωπο δεν τον γνώριζα, πήγα να του δώσω φιλμ να τα εμφανίσει και να χρησιμοποιήσω την προσφορά του, να κάνω κασέτες βίντεο σε DVD. Έκανα μετατροπή ένα ντοκιμαντέρ για τον Απόστολο Παύλο. Μια μέρα λοιπόν έτσι στο άσχετο μου είπε: μας χρησιμοποιείς.

Ήταν άμεσος. Αυτό μου έκανε εντύπωση. Το πόσο επεμβαίνεις σε μια πραγματικότητα είναι πάντα ένα ζήτημα.

 4444

Η είδηση, η πληροφόρηση και η αποπληροφόρηση.

Ο μεγάλος όγκος μηνυμάτων και πληροφοριών που προωθούν τα ΜΜΕ, μπορεί να οδηγήσει σε αποπληροφόρηση.

1)Η πρωτογενής είδηση το 2000 ήταν δουλειά της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

2)Η δευτερογενής είδηση και η επεξεργασία έργο των εφημερίδων και περιοδικών.

3)Το τρίτο επίπεδο αφορούσε την πραγματική γνώση που είχε σχέση με το βιβλίο.

 Αυτά είναι τα τρία σκαλοπάτια. Στη συγκεκριμένη κλίμακα.

 Το 2012 αυτά έχουν αλλάξει. Στο πρώτο επίπεδο έχουμε πλέον το διαδίκτυο και την αμφίδρομη σχέση του με τα μέλη του. Οι αυτόπτες μάρτυρες μέσω twitter μπορούν να δώσουν πρώτοι την είδηση.

Το 2ο επίπεδο έχει αλλάξει. Επεξεργασία πλέον μπορεί να κάνει ο καθένας και να την δημοσιευση.

Το 3ο επίπεδο παραμένει σταθερό. Το βιβλίο είτε σε χαρτί, είτε σε ηλεκτρονική μορφή, είναι πηγή γνώσης και αντέχει. Αν και πλέον υπάρχουν και τα εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTube.

4444

4444

http://www.iefimerida.gr/news/20686/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%81-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82

Η ελληνικής καταγωγής Σταματίνα Ελίζαμπεθ Φέι, γνωστή ως Τίνα Φέι, είναι πρώτη στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς της αμερικανικής τηλεόρασης, μαζί με τη Λατίνα Εύα Λονγκόρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Τα έσοδα της 41χρονης σταρ άγγιξαν από το διάστημα Μάιος 2010 – Μάιος 2011 τα 13 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στη σειρά «30 Rock», στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η Τίνα, η οποία θεωρείται μια από τις καλύτερες κωμικούς της Αμερικής, έχει κερδίσει συνολικά 7 βραβεία ΕΜΜΥ για τη συμμετοχή της σε επιτυχημένες σειρές, όπως το «30 Rock» και το «Saturday night live».

Η Τίνα, που παντρεύτηκε σε Ορθόδοξη εκκλησία το 2001 και έχει δύο κόρες, τη Ζηνοβία και την Αθηνά, κατοικεί στη Νέα Υόρκη. Έχει γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό Vanity FAIR, ενώ το περιοδικό MAXIM την κατέταξε το 2002 στην 80η θέση των 100 πιο σέξι Αμερικανίδων. Την ίδια χρονιά ήταν 33η στη λίστα της εφημερίδας New York Post με τις 50 ισχυρότερες γυναίκες των ΗΠΑ, ενώ το όνομά της έχει φιγουράρει ουκ ολίγες φορές στις λίστες των περιοδικών ΤΙΜΕ και People ως μια από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

4444

4444

http://www.iefimerida.gr/news/54070/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82

 Αναστάτωση προκλήθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Χερσόνησο της Κρήτης, όταν μία παρέα Γερμανών τουριστών αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό που είχαν κάνει προφασιζόμενοι το… ελληνικό χρέος.

Όπως δημοσιεύει το flashnews.gr, η Γερμανοί κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και όταν ήρθε η ώρα να φύγουν αποφάσισαν να μην πληρώσουν αλλά να υποστηρίξουν κιόλας πως οι Έλληνες είναι αυτοί που τους χρωστούν.

Μετά από λογομαχίες το κλίμα έγινε «θερμό» στο μαγαζί, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μην ανεχθούν την συγκεκριμένη κατάσταση και οι Γερμανοί τουρίστες να φύγουν με αρκετούς μώλωπες.

Μετά από αυτή την αντίδραση των Γερμανών τα αίματα άναψαν και τελικά οι τουρίστες έφυγαν δαρμένοι από το μαγαζί.

4444

http://www.iefimerida.gr/news/11369/%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

«Φεουδαρχικοί Δημοκράτες» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού Spiegel που αναφέρεται στην απόλυτη κυριαρχία πολιτικών οικογενειών στην Ελλάδα και εξηγεί πως τρεις οικογένειες ευθύνονται για όλα τα δεινά της χώρας.

Αναφερόμενος στην έγκριση του πακέτου στήριξης για την Ελλάδα ο συντάκτης του άρθρου συμπληρώνει: «Όμως την Ελλάδα πιθανότατα δεν πρόκειται να τη σώσει. Διότι τις περασμένες δεκαετίες μια αριστοκρατία, της οποίας τον πυρήνα αποτελούσαν οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, ίδρυσε μια πελατειακή οικονομία ξοδεύοντας χρήματα που το κράτος δεν διέθετε.

Οι κεφαλές των οικογενειών προσέφεραν σε συγγενείς και φίλους πολυτέλειες και διόγκωσαν το δημόσιο τομέα δημιουργώντας ένα γραφειοκρατικό τέρας».

«Η στάση των παρατάξεων είχε περισσότερο να κάνει με ρουσφέτια παρά με πολιτική», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Οποιος ήταν σε θέση να χαρίζει δημόσιο χρήμα αγόραζε φίλους και ψηφοφόρους, που κατόπιν ήταν υπόχρεοι στο κόμμα – και συγχρόνως και στην οικογένεια, που ήταν στα πράγματα. Ετσι δημιουργήθηκε η φεουδαρχική δημοκρατία της Ελλάδας».

«Οι γενεές έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα ονόματα στην κορυφή παραμένουν τα ίδια – Καραμανλής, Παπανδρέου και ενδιάμεσα και Μητσοτάκης. Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ κάτι παρόμοιο».

«Και οι κομματικοί ηγέτες συνήθισαν το λαό τους να ζει πέραν των δυνατοτήτων του – και κυρίως να αρμέγει το κράτος. Συνέπεια, οι πλούσιοι φοροδιέφευγαν, οι φτωχοί ενίσχυαν τα εισοδήματά τους με παράνομη εργασία και οι δημόσιοι υπάλληλοι χρηματίζονταν. Τώρα ο Γ. Παπανδρέου καλείται να “μπαλώσει” όσα προκάλεσε μαζί με άλλους και ο πατέρας του».

Πηγή: enet.gr

Σχόλιο: Αν τον Άκη τον έλεγαν Ακη Παπανδρέου θα ήταν στον κορυδαλλό;

4444

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&pubid=112875836

Στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 1989 υποχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, με οδηγό τις τράπεζες που έκαναν βουτιά 9% καθώς η αγορά προεξοφλεί ότι από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα προκύψει σταθερή κυβέρνηση.

Ο γενικός δείκτης απώλεσε 5,1% κλείνοντας στις 476,36 μονάδες με τους κραδασμούς στην ισπανική οικονομία να επιβαρύνουν την εγχώρια ψυχολογία.

«Οι επενδυτές αποχωρούν από τις εγχώριες μετοχές και τις τράπεζες προεξοφλώντας πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές. Εκτιμούν ότι θα είναι δύσκολο να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση», σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Ακόμα και να υπάρξει συνεργασία κομμάτων για τη δημιουργία κυβέρνησης αυτή δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια», πρόσθεσε.

Οι τράπεζες κατέγραψαν απώλειες 9,1% μετά και τη μείωση σε Caa2 από B1 της μέγιστης βαθμίδας που μπορεί να τοποθετηθεί το αξιόχρεο των χρεογράφων της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Την ίδια στιγμή, έκθεση της Standard & Poor’s εκτιμά ότι οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ είναι μία στις τρείς, εντείνοντας την ήδη εύθραυστη ψυχολογία της αγοράς.

Η μετοχή της Εθνικής απώλεσε 8,5%, της Alpha 8,85% και της Eurobank 15,2%.

4444

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BF-142552585.html

Αλληλοκατηγορίες, μία ανήθικη πρόταση και ένα διαζύγιο είχε το μενού υπόθεσης που έφθασε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Η αντιδικία ενός ζευγαριού, που πλέον έχει χωρίσει έγκειται στο ότι, η πρώην σύζυγος κατά τη διάρκεια έκδοσης του διαζυγίου, συμπεριέλαβε και ανήθικη πρόταση που φέρεται να της έκανε ο πρώην σύζυγός της, ενώ ήταν παντρεμένοι.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο πρώην σύζυγός της τής πρότεινε ερωτικό τρίγωνο με τον αδερφό του, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, παρουσία, μάλιστα, δύο ακόμη ατόμων!

Η κοπέλα ισχυρίστηκε ότι αρνήθηκε την πρόταση, ενώ ο πρώην σύζυγος της έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία εκδικάστηκε από το δικαστήριο.

Η νεαρή κοπέλα δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από την πληρεξούσιο δικηγόρο της.

Εμφανίστηκε, όμως, ο 31χρονος πρώην σύζυγος, ο οποίος δε δίστασε να “στολίσει” την πρώην γυναίκα του, υποστηρίζοντας ότι άλλαζε εραστές με μεγάλη συχνότητα.

Ακόμη, αιτιολόγησε τα περί ερωτικού τριγώνου που ισχυρίστηκε, λέγοντας ότι ήθελε να τον συκοφαντήσει για να βγει το διαζύγιο υπέρ της!

Το δικαστήριο, πάντως, έκρινε αθώα την 26χρονη κοπέλα, αποδεχόμενο την πρόταση της Εισαγγελέως έδρας, σύμφωνα με την οποία θεωρήθηκε ότι η γυναίκα αναφέρθηκε σε πραγματικά γεγονότα και συμβάντα.

Το διαζύγιο έχει ήδη εκδοθεί, ωστόσο το πρώην ζευγάρι θα δισταυρώσει ξανά τα “ξίφη” του στις δικαστικές αίθουσες, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η κοπέλα, διεκδικώντας μεγάλη αποζημίωση, για κομπόδεμα που ισχυρίζεται πως είχε και εξαφανίστηκε.

4444

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2189291

Σε λάθη δεκαετιών της ελληνικής ελίτ αποδίδει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την κρίση στη χώρα μας, ενώ τονίζει ότι η ίδια η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει σε ό,τι αφορά την παραμονή η την έξοδό της από την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση υπήρξαν φειδωλές στις μεταρρυθμίσεις» ενώ σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, παρατηρεί πως «έχουμε να κάνουμε με αποτυχία της ελίτ, επί δεκαετίες». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι ο ελληνικός λαός «αναμφισβήτητα, υποφέρει», προσθέτοντας πάντως ότι «δεν υπάρχει όμως εύκολος δρόμος και δεν γίνονται πάντα όλα δίκαια». Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, κάνει λόγο για απόφαση της ίδιας της χώρας, ενώ εκφράζει την αντίθεσή του με τις εικασίες που κυκλοφορούν την ώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη τόσο για τις αγορές όσο και για την ίδια τη χώρα, αν και «ως τώρα δεν έχουν ποτέ επαληθευτεί τα μεγάλα σενάρια για την καταστροφή του κόσμου». Αναφορικά με το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης, π.χ. στην Ισπανία, ο Γερμανός υπουργός υποστηρίζει ότι η Μαδρίτη παίρνει όλες τις σωστές αποφάσεις, ενώ διευκρινίζει ότι «για μια τέτοια κρίση δεν υπάρχει πανάκεια, αν και είμαστε καλύτερα τοποθετημένοι από ό,τι πριν από δύο χρόνια».

Ερωτηθείς για τους κινδύνους που προέρχονται από την κατάσταση στην Ελλάδα, σημειώνει ότι «όταν κάποιος αντιμετωπίζει μια τέτοια εστία και δεν μπορεί να απομακρυνθεί, τότε αυτή διαρκώς αναζωπυρώνεται». «Οι Ισπανοί τα κάνουν όλα σωστά, όμως υφίστανται την πίεση των αγορών, εξαιτίας της κατάστασης στην Ελλάδα. Και αυτό ακριβώς πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουμε», συμπληρώνει.

Ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι λιτότητα και ανάπτυξη δεν αλληλοαναιρούνται και αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας δημοσιονομικής ένωσης, προκειμένου να φθάσουμε σε πραγματική ολοκλήρωση της Ευρωζώνης. Επαναλαμβάνει ακόμη ότι η ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν η κάθε χώρα ξεχωριστά καταστήσει την οικονομία της ανταγωνιστική.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν πρόκειται να αναλάβει επικεφαλής του Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε κάνει λόγο «για το λιγότερο ενδιαφέρον ζήτημα» και προτάσσει την ανάγκη ο πρόεδρος να βγάλει την Ευρωζώνη από την κρίση, ενώ τάσσεται κατά της πρότασης για μόνιμο επικεφαλής του Eurogroup. «Με αυτό τον τρόπο, θα γίνει κομμάτι του συστήματος των Βρυξελλών, ενώ ο πρόεδρος του Eurpogroup πρέπει να προέρχεται από τις εθνικές δημοσιονομικές πολιτικές», σημειώνει.

4444

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2189416

Την παρθενική του εμφάνιση στις σχολικές αίθουσες έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Raspberry Pi, ο «υπολογιστής των 25 δολαρίων», όπως είναι γνωστός, με τους μαθητές του κολεγίου Swallow Hill στο Leeds της Αγγλίας να γίνονται οι πρώτοι που ξεκίνησαν μαθήματα πληροφορικής χρησιμοποιώντας το εν λόγω μηχάνημα. Έτσι, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το όραμα του αγγλικού ιδρύματος Raspberry Pi Foundation, το οποίο θέλησε να δημιουργήσει ένα κομπιούτερ με τόσο χαμηλή τιμή, κυρίως για να μπορέσουν να εξοπλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο εκπαιδευτικά ιδρύματα, τόσο στον αναπτυγμένο όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Με σκοπό «να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό, αφού οι μαθητές δεν θα πειραματίζονται με τον υπολογιστή μόνο στο σχολείο, αλλά θα μπορούν να τον πάρουν και στο σπίτι τους», όπως δήλωσε ο Eben Upton, ιθύνων νους του Ιδρύματος, στο Business Weekly.

Με μέγεθος που δεν ξεπερνά μια πιστωτική κάρτα, ο Raspberry Pi συνδέεται σε οποιοδήποτε μόνιτορ ή τηλεόραση. Προσθέτοντας ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, και υπό την προϋπόθεση ότι στον χώρο που χρησιμοποιείται υπάρχει ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ, ο μαθητής θα μπορεί να «σερφάρει» στο διαδίκτυο, να γράφει κείμενα ή να βλέπει βίντεο ακόμη και υψηλής ευκρίνειας σε σάιτ όπως το YouTube. Χάρις στον επεξεργαστή των 700 MHz και τη μνήμη RAM των 256 MB, ο υπολογιστής έχει τη δυνατότητα να καλύψει και με το παραπάνω τις βασικές ανάγκες ενός παιδιού. Ενώ βασίζεται στο «ανοικτό» λειτουργικό σύστημα Linux, ώστε όλα τα προγράμματα που τον συνοδεύουν να είναι δωρεάν.

Στην πραγματικότητα, το μόνο παράπονο που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα για το κομπιούτερ είναι πως είναι… δυσεύρετο, καθώς το Ίδρυμα δεν είχε προβλέψει τον καταιγισμό από παραγγελίες που θα δεχόταν – υπολογίζεται πως, μέσα στις πρώτες ημέρες έναρξης της διάθεσής του, οι παραγγελίες από ιδιώτες και οργανισμούς ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια. Οι υπεύθυνοι του Raspberry Pi Foundation διαβεβαιώνουν ότι σε λίγο καιρό θα μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή του, ώστε να καλύψουν τη ζήτηση. Παράλληλα, ετοιμάζουν και τα πρώτα περιφερειακά για το μηχάνημα: πριν από λίγες ημέρες, αποκάλυψαν μία κάμερα που θα μπορεί να προστεθεί στον υπολογιστή, για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1519534

Η Ισπανία δήλωσε σήμερα ότι οι πιστωτικές αγορές είναι κλειστές για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Ο υπουργός Προϋπολογισμού Cristobal Montoro έστειλε δραματικό μήνυμα από ραδιοφωνική του συνέντευξη σχετικά με την επίδραση της τραπεζικής κρίσης της χώρας στον κυβερνητικό δανεισμό, τονίζοντας ότι με τα τρέχοντα επιτόκια, οι αγορές είναι ουσιαστικά κλειστές στην Ισπανία.

“Το risk premium μας λέει ότι η Ισπανία δεν έχει την πόρτα των αγορών ανοιχτή, μας λέει ότι ως χώρα έχουμε πρόβλημα πρόσβασης στις αγορές, όταν χρειαστεί να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας”, τόνισε ο ίδιος. 

Ακόμη, πρόσθεσε ότι  οι ισπανικές τράπεζες θα πρέπει να επανακεφαλαιοποιηθούν μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών, εγκαταλείποντας την προηγούμενη κυβερνητική γραμμή ότι η Ισπανία μπορεί να συγκεντρώσει κεφάλαια από μόνη της.

Τόνισε δε ότι μια συμφωνία για τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εγκριθεί ακόμη και πριν από τις συνόδους της ΕΕ που πρόκειται να διεξαχθούν στις επόμενες εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ισπανίας, αλλά ίσως χρειαστεί να δράσει πιο γρήγορα για να στηρίξει τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy αναμένεται να λάβει μέρος στη σύνοδο της 22ας Ιουνίου στη Ρώμη με τη Merkel και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ στις 28-29 Ιουνίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες. Η ισπανική οικονομία έχει συρρικνωθεί τα τελευταία δύο τρίμηνα και η ανεργία διαμορφώνεται στο 24,4% στους πρώτους τρεις μήνες του 2012, που είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά της ισπανικής κυβέρνησης έχουν ωθήσει το κόστος για τα CDS σε επίπεδο-ρεκόρ. Η Μαδρίτη έχει υποχρεωθεί να διασώσει την Bankia έναντι 19 δισ. ευρώ, καθώς ο τραπεζικός κλάδος της χώρας φλερτάρει με την κατάρεευση, ύστερα από μια τετραετή ανάπτυξη. Ερωτηθείς για τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της Banco Santander, Emilio Botin, ο οποίος δήλωσε ότι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της Ισπανίας αναμένεται να χρειαστεί περί τα 40 δισ. ευρώ προκειμένου να είναι βιώσιμος, ο Montoro τόνισε ότι οι ισπανικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν «τεράστια» ποσά βοήθειας.

Τα σχόλια του Montoro έρχονται μετά από τις δηλώσεις της Merkel τη Δευτέρα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να εξετάσουν το να βάλουν τις μεγάλες τράπεζες της ΕΕ υπό άμεση ευρωπαϊκή εποπτεία, ανοίγοντας το δρόμο για έναν περισσότερο συγκεντρωτικό έλεγχο του χρηματοπιστωτικού κλάδου της περιοχής. Η γερμανική πρόταση απηχεί μια παρόμοια έκκληση από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν φαίνεται να εγκρίνει τα περισσότερο φιλόδοξα σχέδια για την προστασία του τραπεζικού συστήματος της περιοχής μέσω της δημιουργίας της αποκαλούμενης «τραπεζικής ένωσης».

Με βάση αυτή την ιδέα, που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την επιτροπή, θα υπάρχει μια πανευρωπαϊκή  ασφάλεια καταθέσεων και άλλα χρηματοπιστωτικά εργαλεία. Επαναδιατυπώνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις από Ισπανούς αξιωματούχους, ο Montoro πρόσθεσε ότι ένα ευρύτερο σχέδιο διάσωσης για την Ισπανία, δεν αποτελεί επιλογή, δεδομένου του μεγέθους της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

«Η Ισπανία δεν μπορεί στα αλήθεια να διασωθεί, από τεχνικής πλευράς», πρόσθεσε ο Montoro.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1519382

Σκεφτείτε για ένα λεπτό το εξής: οι αποδόσεις των ομολόγων ΗΠΑ μακροπρόθεσμης διάρκειας βρίσκονται σε χαμηλά 220 ετών, λέει ο Barry Ritholtz. Ήταν το 1792 που 24 χρηματιστές συναντήθηκαν κάτω από έναν πλάτανο (buttonwood tree) στο Μανχάταν για να δώσουν τα χέρια (Συμφωνία Buttonwood) για αυτό που τελικά θα γινόταν το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Και που ο George Washington, ενώ δοκίμαζε τη νέα του οδοντοστοιχία, έθεσε το πρώτο προεδρικό βέτο του αμερικανικού έθνους. Και που η Γαλλία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά με επιτυχία τη γκιλοτίνα. Τα τελευταία αυτά 220 έτη σημαδεύτηκαν από τουλάχιστον τρεις χρηματοπιστωτικούς πανικούς, δυο υφέσεις, δύο παγκόσμιους πολέμους, πολλαπλές παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις, τη Μεγάλη Ύφεση αλλά και σπό το «Ποιος σκότωσε τον Τζέι-Αρ;».

Που πήγε όλη αυτή η ιστορία; Την περασμένη εβδομάδα η απόδοση του δεκαετούς διολίσθησε στο ιστορικό χαμηλό του 1,5309%. Από την πλευρά της η απόδοση των 30ετών ομολόγων υποχώρησε στο 2,6%, ήτοι οριακά υψηλότερα από το ιστορικό χαμηλό που καταγράφηκε εν τω μέσω της κρίσης του 2008. Προφανώς οι καιροί μας σκορπίζουν το τόσο φόβο και επιβάλλουν τόσο πολύ την ανάγκη ασφαλούς καταφυγίου που η αγορά κρατικών ομολόγων ρευστοποιεί την ιστορική μιζέρια της. Όπως έγραψε στο tweeter ο Dennis Berman της Wall Street Journal «Ακόμη και στην αρχαία Βαβυλώνα (4%), τη μεσαιωνική Ευρώπη (6%), την Αμερική του 1800 (4%), κανείς δεν πλήρωνε επιτόκιο 1,6% για χρήματα που θα κρατούσε μια δεκαετία.

Γιατί να δανείσει κάποιος στο Θείο Σαμ για τόσο μεγάλο διάστημα με τόσο μικρό αντάλλαγμα; Δεν είναι δα πως οι δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας είναι στα καλυτερά τους. Σίγουρα θα υπάρχει ένα τίμημα να πληρωθεί για την επική αυτή στήριξη νομισματικής πολιτικής -συν τρία επιπλέον έτη πολιτικής μηδενικών επιτοκίων, δύο γύρους ποσοτικής χαλάρωσης- και την αδυναμία της Ουάσινγκτον να ισοσκελίσει τα βιβλία της. Ωστόσο, η κοινή γνώμη λέει πως είμαστε λιγότερο καταραμένοι από τα ξαδέρφια μας στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, τόσο που η πείνα για αμερικανικό χρέος γίνεται ολοένα πιο λαίμαργη σε κάθε στροφή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

«Αν παρατηρήσεις την παγκόσμια αγορά, είμαστε το σούπερ μάρκετ της ασφάλειας, λέει ο William Larkin, διαχειριστής ομολόγων της Cabot Money Management. «Μιλάμε για υψηλά επίπεδα φόβου. Που εγείρεται κυρίως από την αυξανόμενη αβεβαιότητα στην Ευρώπη. Οι επενδυτές σκέφτονται «Μπορώ να αγοράσω τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου γιατί ξέρω πως θα πάρω πίσω τα χρήματά μου».

Συγκριτικά, ο δείκτης Standard & Poors 500 προσφέρει μερισματική απόδοση 2,18%. Αλλά και τι μ’αυτό; Οι εκροές από αμερικανικά funds μετοχών είναι η νέα μόδα -ειδικά για να χρηματοδοτήσουν τις πρόσθετες αγορές των ομολογιακών fund. Γράφει ο Randall Forsyth στο Barron’s: «Η νοοτροπία της εποχής οδηγεί τους επενδυτές μακριά από τα πάγια υψηλότερου κινδύνου -τα οποία είναι σχετικά φθηνά σύμφωνα με τις περισσότερες μετρήσεις αποτίμησης- και προς το ασφαλές καταφύγιο των κρατικών ομολόγων τα οποία, υπό κάθε συμβατική κλίμακα, δεν προσφέρουν καμία επενδυτική αξία προσφέροντας τις χαμηλότερες αποδόσεις ιστορία, πρωτοφανείς μάλιστα έξω από την Ιαπωνία.

Το να ισχυριστεί κάποιος ότι τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου είναι μια αγορά με “πολυκοσμία” είναι σαν να διαπιστώνει το προφανές. Πράγματι, οι αποδόσεις που φαινόταν απίστευτα χαμηλές μόλις λίγους μήνες πριν, κατάφεραν να διατηρήσουν την πτωτική τους τάση υποχωρώντας σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. Παρ’ολ’αυτά, δεν γίνεται να μην αναρωτηθεί κανείς εάν οι μακροπρόθεσμοι ομολογιακοί επενδυτές που αναγκαστικά αποδέχονται αρνητικές αποδόσεις μετά τον πληθωρισμό και τους φόρους αντιλαμβάνονται πραγματικά σε τι έχουν μπλέξει. Και πόσο δύσκολο θα ήταν να ξεμπλέξουν.

Σκεφτείτε ότι το 2007, πριν από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου ήταν κοντά στο 5,3% -κυμαίνονται κατά μέσο όρο σε επίπεδα κάτω από το 5% τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Η επένδυση στο δεκαετές ομόλογο σήμερα που βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά θα επιφέρει απώλεια 19%, έαν οι αποδόσεις ανέλθουν στο 5% έως το 2014. Και αυτό είναι που αποκαλούν επιτόκιο μηδενικού κινδύνου!

4444

4444

03/06/2012

Ο Βαγγελης Βενιζέλος είναι Αιγόκερος έχω διαβάσει.

Αυτοί που είναι Αιγόκεροι, είτε στο ζώδιο, είτε στον ωροσκόπο, έχουν την προδιάθεση, να είναι ποιο ρεαλιστές από τους άλλους.

Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν και να την διαχειριστούν.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Βαγγελης Βενιζέλος βρίσκονται στην γωνιά. Κυβέρνησαν πολλά χρόνια και η ευθύνη τους για την χρεοκοπία της χώρας είναι τεράστια.

Η περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου και της τωρινής συζύγου του Βίκυς, είναι άκρως προκλητική. Με λεφτά που έκλεψε ο Τσοχατζόπουλος ως υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκανε μπίζνες και ζούσε προκλητικά και όχι σοσιαλιστικά. Το ποιο προκλητικό είναι ότι ο Βαγγελης Βενιζέλος ήταν αυτός που έφτιαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο Άκης δεν είναι μόνος του. Υπάρχει ο Μαντελης, ο Τσουκατος και άλλοι. Δηλαδή ο “golgate” είναι άμεμπτος ή απλός έκρυψε καλύτερα τα χρήματα και δεν ήταν τόσο προκλητικός και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

Όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έμειναν εκτός πολιτικής δημοσιότητας από το 2004 και μετά, μάλλον είναι τυχερά γιατί οι νεότερη γενιά δε τους γνωρίζει. Ο Άκης όμως μας θυμίζει πολλά.

Ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ είναι ο δρόμος του Ρεαλισμού. Ο Βαγγελης Βενιζέλος πρέπει να είναι ρεαλιστής παντού και να φτιάξει μια πολύ καλά δομημένη πραγματικότητα με νέους ανθρώπους, όχι διαφθαρμένους και φθαρμένους.

Ο Ρεαλισμός είναι αυτός που θα κυριαρχήσει αυτή την περίοδο. Ο Ρεαλισμός εκθέτει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Ο Ρεαλισμός εκθέτει την τρόικα και τους Γερμανούς της Μερκελ. Αν η Τρόικα ήταν ποιο έξυπνη και οι Γερμανοί το ίδιο, δε θα φτάναμε ποτέ εδώ.  Σας το υπογράφω.

Από την αρχή έθεσα το θέμα την νομιμοποίησης. Ζήτησα εκλογές. Το 2010 έπρεπε να γίνουν εκλογές.

Η Τρόικα έπρεπε να διαπραγματευτεί με τον Ελληνικό Λαό και όχι με τον Παπανδρέου ή τους άλλους δωσίλογους. Αφού από την Αρχή ξέραμε, όσοι ήταν στα δωμάτια εξουσίας ή ήταν τρομερά έξυπνοι,  ότι το κόστος εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ είναι πάνω από 1 τρις ευρώ.

Εγώ σας τα έχω γράψει, εσείς δε διαβάζετε και είστε άχρηστοι, με βάσει τα δεδομένα.

Η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχτεί πολύ φυσιολογικά, πολύ ομαλά και να είμαστε πολύ καλά. Όμως όπως έχω γράψει επανειλημμένα, όλα είναι ζήτημα στρατηγικής.

Όσο ποιο ψηλά είσαι, τόσο ποιο πολύ μετρά η στρατηγική. Το ύψος να ξέρεται ότι έχει σχέση με την Βαρύτητα. Αν ο πλανήτης Γη είχε μεγαλύτερη βαρύτητα, το Έβερεστ θα είχε λιγότερο ύψος. Αυτό είναι Ρεαλισμός της Επιστήμης. Η Βαρύτητα επίσης έχει σχέση με την δημιουργία ζωής. Παίζει σημαντικό ρόλο στην δόμηση.

Ο Αλέξης Τσιπρας δεν είναι κάτι εξαιρετικό, όμως ο κόσμος έχει αγριέψει. Πάνω από 1.000.000 άνεργοι. Χιλιάδες εξαθλιωμένοι. Οι Εργασιακές σχέσεις στο μεσαίωνα, χωρίς όφελος μια και δεν έχει έρθει η ανάπτυξη. Οι νέοι βλέπουν να χάνεται το μέλλον τους. Το κόστος μόρφωσης έχει ανέβει απαγορευτικά.

Όταν εγώ ακούω τον Τσιπρα να λέει: θα καταργήσω τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, φυσικά και έχω ένα κίνητρο να τον ψηφήσω.

Ρεαλισμός. Αυτή η λέξη κυριαρχεί.

Ο Βαγγελης Βενιζέλος πρέπει να γίνει ρεαλιστής. Αυτό προϋποθέτει ότι θα κάνει σοβαρή αυτοκριτική, είτε φανερή, είτε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Σοβαρή αυτοκριτική, σημαίνει σκληρές αποφάσεις.

Οι πραγματικότητες ορίζονται από τον ρεαλισμό τον δικό σου και των άλλων.

Όταν ο Δριτσας ή κάποιο άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα ρισκάρει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος, έναντι της επιθετικής Τουρκίας, αυτό δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ρεαλιστής. Απλά πράγματα. Ρεαλιστές όμως δεν είναι και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της εξουσίας γιατί δε χτυπούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν κάνουν τέτοιες δηλώσεις.

Όταν ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν ανήκουμε στην Δύση, τι ακριβώς εννοεί; Εγώ είμαι ρεαλιστής και θέλω ξεκάθαρη απάντηση. Ο Τσιπρας δε θα το ξεπεράσει εύκολα. Θέλω καθαρή θέση. Ο Χατζηνικολάου πρέπει να ξαναθεσει την Ερώτηση στον Τσιπρα, αλλά και σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο αφορά το ΝΑΤΟ και που ανήκει η Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσιπρας είναι πάνω στο κύμα της αντίδρασης και λέει διάφορες βαρύγδουπες δηλώσεις. Πολλές είναι αμφίσημες. Δεν έχουν σοβαρά θεμέλια.

Εγώ, μπορώ να υποδομήσω τον Τσιπρα σε χρόνο dt, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω. Με τι θα ασχολούμαι όμως μετά; Μια και είμαι άνεργος.

Ο Σαμαράς έχει και αυτός πρόβλημα. Το τι γέλιο ρίχνω, δε λέγεται.

Ο Βαγγελης Βενιζέλος, έχει πρόβλημα κατεύθυνσης.

Το ΚΚΕ της Παπαρήγα ζει στο παρελθόν. Καμιά σχέση με το παρόν και το μέλλον.

Τις πραγματικότητες της ορίζεις κάθε μέρα. Τι σημαίνει αυτό; Η καθημερινότητα σου ορίζει σε μεγάλο βαθμό τις σωστές κατευθύνσεις. Δεν άκουσα για παράδειγμα κανέναν να μιλά συγκεκριμένα πως θα μειωθεί η γραφειοκρατία για τους Έλληνες εξαγωγείς. Θα μου πεις αυτό είναι προεκλογικό ζήτημα; Φυσικά. Δείχνει πόσο σοβαρός είσαι. Ότι γνωρίζεις πως λειτουργεί το κράτος. Ότι έχεις μιλήσει με τους σωστούς ανθρώπους. Ότι με λίγα λόγια έχεις εντοπίσεις τα προβλήματα.

Αν εγώ ήμουν δημοσιογράφος θα έκανα μια συζήτηση μόνο γι’αυτό το πρακτικό θέμα.

Ο Τσιπρας κατηγορεί τους Έλληνες εφοπλιστές, αντί να μας δώσει ένα σοβαρό πλαίσιο συνεργασίας. Οι Έλληνες εφοπλιστές δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια οικονομία, που είναι τρομερά ανταγωνιστική, το κόστος, είτε γραφειοκρατίας ή υποδομών ή των απεργιών, παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Τσιπρας όπως και οι προηγούμενοι δεν έχουν ιδέα από τέτοια ζητήματα. Φυσικά και οι Εφοπλιστές και οι άλλοι επιχειρηματίες, πρέπει να πληρώνουν φόρους κλπ, αλλά πρέπει να τους δώσεις για να πάρεις. Για να πάει ένα πλοίο στο νηολόγιο της Μάλτας χρειάζεται μια μέρα, στην Ελλάδα πάνω από 10 ημέρες.

Ρεαλισμός. Ζητείται Ρεαλισμός. Ακούω ένα σωρό αερολογίες και γενικότητες. Τι θα κάνει η Γερμανία και από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα για την μείωση της γραφειοκρατίας και ένα σωρό άλλα ζητήματα. Ρε μαλακές, η θεωρεία χωρίς πρακτική εφαρμογή είναι μια μπούρδα. Στην Φυσική οι θεωρίες πρέπει να αποδειχτούν πειραματικά.

Εσείς εδώ στην Ελλάδα όλο θεωρίες και από πράξη τίποτα.

Ζητείται ρεαλισμός.

Ο Μόνος ρεαλισμός που είδα είναι ο δικός μου, όταν έγραφα ότι θα χτυπήσω τον δικομματισμό και τον χτύπησα. Εγώ ήμουν ρεαλιστής. Έβαλα ένα πρόγραμμα σε βάθος χρόνου και το εξέλιξα. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, ήταν τόσο ρεαλιστικό ώστε επιτέλους μάθαμε πόσο θα κοστίσει μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ το 2012 και μετά. Πάνω από 1 τρις ευρώ. Κάτι που φυσικά σημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου έχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες όταν έβαζαν την Ελλάδα στο μνημόνιο με τους επαχθής όρους.

Εγώ είμαι ρεαλιστής. Αυτή η κρίση νεοέλληνα θα σε αναγκάσει να γίνεις ρεαλιστής. Αλλιώς θα πεθάνεις. Οι Καρκινοπαθείς δεν έχουν φάρμακα.

Στην 17η Ιουνίου καλείσαι να είσαι ρεαλιστής. Ο Ρεαλισμός καταργεί την κοινή λογική και σε βάζει στο πλαίσιο της επιστήμης και του επιχειρήματος με βάση την πραγματικότητα.

Το επόμενο ραντεβού στις 17 Ιουνίου θα δείξει πόσο έχεις αλλάξει.

Είναι τραγικό να αυτοκτονούν οι Άνθρωποι για οικονομικούς λόγους. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες και ρεαλισμός σημαίνει να αποδοθούν.

Είναι τραγικό να πιστεύεις νεοέλληνα, ότι μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκλεβε.

Όσοι γνωρίζουν ήρθε η ώρα να μιλήσουν. Είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα.

Υπάρχουν 600 δις ευρώ ελλήνων στις επικράτειες εχεμύθειας του εξωτερικού.

4444

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος. Στις πόλεις η πίεση είναι πάντα μεγαλύτερη για οργανωμένο κράτος διότι και η μάζα ανθρώπων είναι μεγαλύτερη.

Αν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνουν με την απογραφή του 2011 όπως είναι και το σωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πλεονέκτημα.

4444

Το 1967 ο καλά εκπαιδευμένος ισραηλινός στρατός πήρε την Ιερουσαλήμ από τον ιορδανικό στρατό μέσα σε 2 μέρες με σχετικά χαμηλό κόστος σε ζωές: 200 νεκροί. Οι ιορδανοί ήταν περίπου διπλάσιοι και οι ζημιές στην πόλη ήταν σχετικά λίγες.

Την επόμενη χρονιά οι Αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ένας καλά εκπαιδευόμενος στρατός θα μπορούσε να πετυχει υπέρ του ακόμα καλύτερη αναλογία απωλειών σε περίπτωση αστικής μάχης εάν δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να καταστρέψει την πόλη.

4444

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι;

Διότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και φύγει από το ΝΑΤΟ τότε νεοέλληνα θα σε βρουν πολύ άσχημες καταστάσεις με την Τουρκία απέναντι σου, που κοιτάζει και σωστά κάνει τα συμφέροντα της με ψυχρή λογική και όχι συναισθηματικά όπως ο Γλέζος και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσιπρας στο ζήτημα του ΝΑΤΟ, αν φύγει από την συμμαχία όπως λέει για παράδειγμα ο γραφικός Δριτσας ή άλλοι, δεν έχει καμία τύχη.

Εδώ μιλάμε για παιχνίδια εξουσίας και όχι για τραγουδάκια και άλλα τινά καφενείου. Θέλω καθαρή απάντηση Αλέξη Τσιπρα. Εγώ δεν είμαι τυχαίος και φυσικά δεν πρόκειται να αφήσω καμία διφορούμενη δήλωση.

Από την Ευρωζώνη η Ελλάδα μπορεί να φύγει χωρίς μεγάλο κόστος, από το ΝΑΤΟ πολύ δύσκολα. Αυτό καλά είναι να το ξέρετε πριν κάνετε δηλώσεις καφενείου.

Παίρνω λέει το ρίσκο είπε ο άλλος ο μαλακας του ΣΥΡΙΖΑ. Και το 1920 πήρατε το ρίσκο και το 1922 είχατε την καταστροφή. Και το 1974 είχατε καταστροφή. Αυτοί οι γελοίοι τύποι που βγαίνουν στην τηλεόραση και μιλούν σαν να έχουν από πίσω τους μεραρχίες και δις σε χρήμα, καλά θα κάνουν να κατέβουν από το καλάμι.

Γενικότητες αλλού. Εδώ μιλάμε συγκεκριμένα.

Αυτός είναι ο λόγος που είμαι υπέρ και της εκτέλεσης των έξη για την καταστροφή της Μικρας Ασίας το 1922 ή της ισόβιας καταδίκης για τους μαλακές τους χουντικούς για το έγκλημα της Κύπρου το 1974.

Η Γεωπολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Καταλάβατε παιδάκια; Για να διαμορφωθεί ένας χάρτης μπορεί να δουλεύεται από το Σύμπαν δεκαετίες.

Advertisements

Posted June 3, 2012 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: