Modus Ponendo Ponens => Modus Ponens =>Τρόπος που επιβεβαιώνει – Τρόπος του Θετειν.   Leave a comment

Modus Ponendo Ponens => Modus Ponens =>Τρόπος που επιβεβαιώνει – Τρόπος του Θετειν.

11/07/2012

4444

4444

Αν το ελληνικό πρωτάθλημα είχε δίκαιη διαιτησία ο Πανοπουλος της Ξάνθης, σίγουρα θα είχε κερδίσει ένα πρωτάθλημα!

Οι ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα, οι περισσότεροι είναι «παλτά». Όποτε για να κερδίσει ένα παιχνίδι μια «μεγάλη» ομάδα χρειάζεται βοήθεια.

4444

Η Εθνική Νέων στους 4. Τα στιγμιότυπα πιστεύω να τα είδατε. Μιλάμε για γκολαρες.

4444

Δεν υπάρχουν περιθώρια για εκπλήξεις σε ένα απλό σύστημα. Εάν γνωρίζουμε τις τιμές των χαρακτηριστικών μεταβλητών, εύκολα συνάγουμε συμπεράσματα για τις συνολικές ιδιότητες και τη συμπεριφορά του.

Τα απλά συστήματα περιλαμβάνουν μικρό αριθμό αλληλεπιδρώντων στοιχείων, μεταξύ των οποίων μπορεί να υφίστανται κύκλοι ανάδρασης, οι οποίοι ωστόσο είναι βραχείς.

4444

Τι είναι προτιμότερο: να στοιχηματίζεις σε ένα αριθμολαχιο όπως πχ το Τζοκερ; Ή να στοιχηματίσεις σε ένα ζωντανό γεγονός όπως οι ελληνικές εκλογές του Ιουνίου;

Εγώ προτιμώ τα ζωντανά γεγονότα.

4444

Πολύ πιστεύουν ότι είναι σε θέση να ψυχολογήσουν κάποιον ή νομίζουν ότι μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και μάλιστα να καθοδηγήσουν. Μερικές φορές αυτό δεν ισχύει. Στην Ελλάδα που υπάρχουν πολλοί φωστήρες τα λάθη είναι καθημερινά. Γι’αυτό νεοέλληνα είσαι και στην μπούκα. Δεν ξέρεις να ψυχολογείς.

4444

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι κοντά στο 0%, με τόσα χρόνια ύφεσης. Ο λόγος που δεν πέφτει είναι τα καρτέλ. Η Ελλάδα είναι η βασίλισσα των Καρτέλ με τις πλάτες φυσικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απλά πράγματα μαλακα νεοέλληνα.

4444

Η ΔΕΗ ήταν κερδοφόρα και οι διοικήσεις που διόρισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έκαναν σκατα, με το αζημίωτο. Μπορεί οι συνδικαλιστές να έκαναν τα δικά τους σκάνδαλα, αλλά τα πολλά λεφτά τα έφαγαν οι διοικήσεις. Αυτές ευθύνονται που η ΔΕΗ, έχει ακόμα παλιά εργοστάσια στην Πτολεμαΐδα κλπ.

Ρωτήστε κάποιον που να ξέρει πραγματικά και όχι τα παπαγαλάκια.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1555121

Τελικά ο “αγώνας” του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε…

Κλείνει μέσα στην εβδομάδα η Χαλυβουργία Ελλάδος μετά την περιπέτεια που την οδήγησαν οι αγωνιστές… συνδικαλιστές και την αδυναμία των εργαζομένων που διαφωνούσαν με την απεργία να  έχουν το δικαίωμα της εργασίας… 

Τα κωμικοτραγικά με τις σοβιετικού καθεστώτος ταυτότητες-άδειες εργασίας και τα άλλα γελοία συστήματα που εφάρμοζαν οι… αγωνιστές σπρώχνουν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους που βεβαίως και δεν πρόκειται να απασχοληθούν καθώς υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στον τομέα χαλυβουργίας και στους συναφείς κλάδους.

Μέσα στην εβδομάδα εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει  την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

* Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα.

* Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος. 

Οι εξελίξεις που είναι ήδη γνωστές στους εργαζόμενους και στους καταληψίες  του ομίλου καθώς και οι κινήσεις της Διοικήσεως όπως τις περιγράψαμε παραπάνω έχουν προκαλέσει έντονη οργή και έχουν ήδη  δημιουργήσει  “μέτωπο” αμύνης από τα  “επαναστατικά στρατόπεδα” ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χαλυβουργικός όμιλος Μάνεση  είχε, πριν από τον επί ένα χρόνο περίπου επιθετικό… αγώνα καταλήψεων  των συνδικαλιστών, συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυγίανσης του ομίλου και συντήρησης του μέσα στην κρίση με πολύπλευρες δραστηριότητες. 

Η εμπλοκή όμως του προγράμματος στην αντίδραση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ανέτρεψε τόσο την εφαρμογή του όσο και την παρακολούθηση της ευρύτερη στρατηγικής που εφαρμόζουν και οι άλλοι χαλυβουργικοί όμιλοι της χώρας για να αντιμετωπίσουν τις “επιθέσεις” στο κόστος παραγωγής από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος του κρατικού  μονοπωλίου  της  ΔΕΗ.
Σχόλιο: Το ΠΑΜΕ είναι εξωπραγματικό. Το ΚΚΕ είναι εξωπραγματικό. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από οικονομία, όταν πρόκειται για άλλους. Αντίθετα στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ γίνονται απολύσεις εργαζομένων και κανένας δεν μιλά ή κλείνουν επιχειρήσεις.

Η Χαλυβουργία θα μπορούσε να διατηρηθεί αν υπήρχε θέληση για πραγματικό διάλογο. Όπως γίνεται για παράδειγμα στην Γερμανία μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών.

Για να δούμε τι θα πει η «κοντή».

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1555082

Του William Boston

Βερολίνο (Dow Jones) – Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble προειδοποίησε ότι η δημιουργία περαιτέρω αβεβαιότητας στις αγορές για τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης, θα αποτελέσει κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

«Εάν έχουμε περαιτέρω αναστάτωση στην ευρωζώνη, θα είναι κίνδυνος για ολόκληρη την οικονομία», δήλωσε ο Schaeuble σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Ο Schaeuble απαντούσε σε ερώτημα σχετικά με την επίδραση της απόφασης την Τρίτη από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, να αναβάλει την απόφαση για τις νομικές προκλήσεις σχετικά με το μόνιμο ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, πιθανώς μέχρι το Φθινόπωρο. Το Δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει εάν ο ESΜ είναι συμβατός με τη γερμανική νομοθεσία.

Η επικύρωση του ESM έχει «παγώσει» μέχρι το δικαστήριο να αποφασίσει σχετικά με ένα αίτημα που ζητά από τις δικαστικές αρχές να μπλοκάρουν την έναρξη δραστηριοτήτων του ESM μέχρι να αποφασιστεί η νομιμότητα του μηχανισμού.

Η έλλειψη ξεκάθαρης απόφασης για τον ESM, πιθανότατα μέχρι το Φθινόπωρο, δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με τη βιωσιμότητα του τείχους προστασίας της ευρωζώνης έναντι της εξάπλωσης της μετάδοσης της κρίσης, αν και είναι αναμενόμενο πως το δικαστήριο θα αποφασίσει τελικά ότι ο ESM είναι συμβατός με τη γερμανική νομοθεσία.

Ο Schaeuble προειδοποίησε ότι «η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη» και ότι οι αγορές θέλουν να ξέρουν εάν η Ευρώπη είναι έτοιμη να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις στο αναγκαίο χρονικό πλαίσιο. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι βέβαιος πως η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τις σχετικά με τον ESM.

© Dow Jones Newswires

Σχόλιο: Δε σε ακούμε Σόϊμπλε; Μίλα ποιο δυνατά!

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1552062

Του Dan Beucke

Άλλο ένα καλοκαίρι, άλλη μία απογοήτευση από τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ. Οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν μόνο κατά 80.000 τον Ιούνιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε στο 8,2%. Ήταν ο δεύτερος διαδοχικός απογοητευτικός μήνας για την ανάπτυξη της απασχόλησης (οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν αύξηση των θέσεων απασχόλησης κατά 100.000). Πιο ανησυχητικό ακόμη είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η ανοιξιάτικη έκρηξη απασχόλησης εκτροχιάζεται.

Πολλά από τα βασικά μεγέθη του Ιουνίου παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα σε σχέση με το Μάιο: Το ποσοστό ανεργίας. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων στους 12,7 εκατ. Οι μακροχρόνια άνεργοι (περισσότερο από 27 εβδομάδες) στους 5,4 εκατομμύρια (41,9% του συνόλου των ανέργων).

Αλλά αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Τα στοιχεία του περασμένου μήνα, όπως έγινε ευρέως αποδεκτό, ήταν μια καταστροφή: προστέθηκαν μόνο 69.000 θέσεις εργασίας (έκτοτε αναθεωρήθηκε στις 77.000), που αποτελεί τη χαμηλότερη αύξηση σε διάστημα ενός έτους. Οι συνέπειες για τον πρόεδρο Barack Obama προφανώς δεν είναι θετικές. Οι ψηφοφόροι μπορεί να παρακολουθούν ή και να μην παρακολουθούν στενά τους αριθμούς σε μια εβδομάδα διακοπών, αλλά τέσσερις μόνο εκθέσεις πριν από τις εκλογές, οι πιθανότητες να πειστούν πως η οικονομία ανακτά τη δυναμική της είναι λίγες.

Οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας ενδεχομένως να αυξάνουν επίσης τις πιθανότητες η Federal Reserve να κινηθεί για να τονώσει περαιτέρω την οικονομία. Ο Bill Gross της Pimco και άλλοι έχουν ήδη κάνει λόγο για πιθανά νέα μέτρα στήριξης τον Αύγουστο.

Ακολουθούν πέντε βασικά σημεία που χρήζουν προσοχής από την τελευταία έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ:

Η μιζέρια στο σύνολο της απασχόλησης.
Η κατηγορία αυτή, γνωστή ως U-6 από τους οικονομολόγους, περιλαμβάνει τους ανέργους και τους υποαπασχολούμενους, όπως αυτούς που εργάζονται με μερική απασχόληση ακόμη και αν θα προτιμούσαν να απασχολούνται πλήρως αλλά και όσους έχουν εγκαταλείψει την αναζήτηση εργασίας. Το ποσοστό των ατόμων της κατηγορίας U-6 παραμένει αμετάβλητο λίγο κάτω από το 15% τους τελευταίους πέντε μήνες. Αυξήθηκε ελαφρά, στο 14,9% τον Ιούνιο. Αυτά δεν είναι καλά νέα. Οι καταναλωτές πρέπει να αισθάνονται σίγουροι έχοντας πλήρη απασχόληση, πριν αρχίσουν να ανοίγουν τα πορτοφόλια τους. Το ποσοστό U-6 έχει υποχωρήσει σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν διαμορφωνόταν στο 16,2%.

Οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Η πρόσφατη ιστορία δείχνει αξιοπρεπή ανάπτυξη της απασχόλησης στις επιχειρήσεις αλλά συρρίκνωση της απασχόλησης για την κυβέρνηση. Αυτή η τάση συνεχίζεται.Το σύνολο των θέσεων εργασίας στο δημόσιο μειώθηκε κατά λιγότερο από 1% τον Ιούνιο από το Μάιο, στις 21,9 εκατομμύρια. Τη μεγαλύτερη μείωση υπέστησαν οι θέσεις των δασκάλων. Οι τοπικές θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση μειώθηκαν κατά το εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 14.200. Δεν μπορεί να πει κανείς ωστόσο πως ο ιδιωτικός τομέας πήρε τη σκυτάλη. Πρόσθεσε μόλις 84.000 θέσεις εργασίας.

Κατασκευές. Η αγορά κατοικίας έχει επιδείξει σημάδια βελτίωσης, δημιουργώντας ελπίδες πως η μηχανή κατασκευής θέσεων εργασίας στον κλάδο πήρε και πάλι μπρος. Πήρε πράγματι σε ορισμένες περιοχές. Αλλά όχι σε εθνικό επίπεδο. Οι κατασκευαστές κατοικιών απασχόλησαν 5.900 λιγότερους εργαζομένους τον Ιούνιο, ή 556.000 συνολικά. Πριν από ένα χρόνο, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 561.200.

Η διάρκεια της ανεργίας. Η μέση διάρκεια της ανεργίας ακολουθούσε πτωτική τάση μετά το χειμώνα, για να ανακάμψει πάλι το Μάιο στις 39,7 εβδομάδες. Τον Ιούνιο, αυξήθηκε εκ νέου στις 39,9 εβδομάδες. Αυτό συγκρίνεται με τη μέση διάρκεια περίπου 17 εβδομάδων πριν από την ύφεση.

Το μέγεθος του εργατικού δυναμικού. Εάν ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται, τα νέα είναι κακά. Εάν όμως συγχρόνως αυξάνεται και το συνολικό εργατικό δυναμικό  -περιλαμβάνει όσους έχουν εργασία αλλά και όσους δεν έχουν αλλά θα ήθελαν να έχουν- σημαίνει πως άτομα που είχαν σταματήσει να ψάχνουν δουλειά, επέστρεψαν και πάλι στην αναζήτηση. Το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά 642.000 άτομα από τον Απρίλιο έως το Μάιο. Σημείωσε νέα αύξηση τον Ιούνιο, αλλά μόνο κατά 156.000.

Ο Beucke είναι Διευθυντής Ειδήσεων στο BusinessWeek.com.

4444

http://www.e-go.gr/tech/article.asp?catid=17289&subid=2&pubid=129093826

Πιο κάτω κι από την τιμή κόστους θα πουλάει η Google το Nexus 7 tablet σύμφωνα με τους υπολογισμούς της UBM Tech Insights.

Αρχικά ο επικεφαλής του Android Andy Rubin είχε δηλώσει ότι το Nexus 7 θα πωλείται στην τιμή κόστους όμως τελικά θα πωλείται ακόμα πιο κάτω.

Το μοντέλο των 8GB που θα διαθέσει η εταιρεία υπολογίζεται ότι έχει κόστος παραγωγής 184 δολάρια και θα πωλείται μόλις 15 δολάρια πιο ακριβά.

Μπορεί η Google να κερδίζει 15 δολάρια ανά συσκευή όμως σε αυτά τα λεφτά δεν υπολογίζονται τα κόστη της έρευνας, των συσκευασιών, των μεταφορικών και άλλα πάγια.

Η Google δίνει επιπλέον 15 δολάρια δώρο στο Google Play σε όσους αγοράσουν τη συσκευή της οπότε υπάρχει άλλο ένα κόστος που προστίθεται στην πώληση της συσκευής.

Η Google φαίνεται ότι έχει κάνει το παν για να προωθήσει τη νέα της συσκευή και να ανταγωνιστεί το iPad της Apple που είναι αρκετά πιο ακριβό.

Σχόλιο: Πολύ καλή η κίνηση της Google. Η αγορά χρειάζεται και φτηνά μοντέλα.

4444

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=466418

Αύξηση του ΦΠΑ στο 21% από 18%, μαζί με κόψιμο του φετινού δώρου Χριστουγέννων για δημόσιους υπαλλήλους, προανήγγειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ως πρώτο μέρος του πακέτου μέτρων για εξοικόμηση συνολικά 65 δισ. ευρώ σε διάρκεια δυόμισι χρόνων.

Με την ανεργία να βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό και την οικονομία να βρίσκεται σε τροχιά ύφεσης, η Μαδρίτη πρέπει να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2014 -έχοντας εξασφαλίσει παράταση ενός έτους από την ΕΕ.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός προανήγγειλε μεταξύ άλλων επίσης «επανεξέταση» των επιδομάτων ανεργίας -ενώ το Μάιο η ανεργία έφτασε το 24,6%- εκ βάθρων αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, μέσω της οποίας θα εξοικονομηθούν 3,5 δισ. ευρώ και αύξηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια.

«Κατανοώ ότι τα μέτρα αυτά πλήττουν τον καθένα» είπε ο Ραχόι μιλώντας την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο της χώρας, λέγοντας όμως πως πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση. «Οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο: Ο Ραχόι βάζει τους Ισπανούς στο δρόμο της Ελλάδος. Η κρίση δεν πλήττει όλους Ραχόι. Αυτό το ψέμα πρέπει να παψει να λέγεται.

Οι γνώστες νεοφιλελεύθερες βλακείες. Οι Ισπανοί είναι το ίδιο πρόβατα με τους νεοέλληνες;

Η Γερμανία πρέπει να φύγει από το Ευρώ. Οι Γερμανοί είναι το πρόβλημα.

4444

4444

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=466216

H αύξηση του όγκου πωλήσεων μέσω της επέκτασης σε νέες αγορές είναη βασική προτεραιότητα που έχει θέσει διοίκηση της εταιρείας Συστήματα Sunlight , ώστε μέχρι το τέλος του 2014 ο τζίρος της βιομηχανίας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή συσσωρευτών (μπαταριών) να διαμορφωθεί στα 150 εκατ ευρώ και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να προσεγγίσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Με επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ τα τελευταία οκτώ χρόνια στο εργοστάσιο στην Ξάνθη η εταιρεία έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της ελληνικής αγοράς και ακολουθώντας στρατηγική εξωστρέφειας έχει κατορθώσει να λανσάρει ένα αμιγώς ελληνικό brand, να έχει επιχειρηματική παρουσία σε 9 χώρες και οι εξαγωγές της να αντιπροσωπεύουν το 2011 το 80% του συνολικού τζίρου. Ενέργεια από τα προϊόντα της παίρνει το αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ιταλικά και γερμανικά υποβρύχια, ακόμη και το μουσείο της Ακρόπολης. Πρόσφατα η Sunlight κέρδισε νέα συμβόλαια σε Μαλαισία, Βραζιλία και Σιγκαπούρη.

Το 2011 οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 115 εκατ. ευρώ και τα ebitda έφτασαν τα 7,3 εκατ. ευρώ (+35%). Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Κ. Λαύκα το 2012 εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα προσεγγίσουν τα 120 εκατ. ευρώ και τα ebitda τα 10 εκατ. ευρώ. Η αύξηση θα προέλθει από την αύξηση του όγκου παραγωγής παρά το γεγονός ότι η τιμή του μολύβδου έχει υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με το 2011. Η εταιρεία είχε καθαρές ζημιές 2 εκατ. ευρώ το 2011 λόγω των υψηλών αποσβέσεων.

Το 1991 ο επιχειρηματίας κ. Π. Γερμανός εξαγόρασε αντί 300 εκατ. δραχμών τα πάγια του συγκροτήματος της Sunlight στο Νέο Ολβιο της Ξάνθης. Η εταιρεία μετά την κατάρρευση του συγκροτήματος Σκαλιστήρη στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε περάσει στον έλεγχο του Οργανισμου Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.

Ο κ. Γερμανός ήξερε από μπαταρίες και θεώρησε σκόπιμο να κάνει τότε το μεγάλο βήμα ώστε να εισέλθει στην παραγωγή συσσωρευτών. Ξεκίνησε με 28 εργαζόμενους και σήμερα ο όμιλος της Sunlight απασχολεί πάνω από 400 άτομα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλέον η Sunlight δεν παράγει «μικρές» μπαταρίες καθώς έχει αναλάβει παγκόσμιως διανομέας της Toshiba και έχει κλείσει τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής.

Σχόλιο: Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Θανάση Μαυρίδη που έγραψε στο κεφάλαιο 30/06/2012 ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα.  

10/07/2012

4444

4444

Αν ο Ελληνικός λαός με ψήφιζε και μου έδινε αυτοδυναμία, να είσαι σίγουρος Αντωνάκη Κομανετση Σαμαρά, ότι θα σε έχωνα στην φυλακή. Όπως και τον ΓΑΠ και τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο και πολλούς άλλους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Θα έφερνα το φως. Θα διέλυα το σκοτάδι που φέρνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και που εκπροσωπείς. Ένα σκοτάδι που χρεοκόπησε την χώρα. Δεν έκλεψε μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος Αντώνη Κομανετση Σαμαρά. Αυτή είναι μια απάντηση. Οι σωστοί άνθρωποι θα σας χώσουν φυλακή. Έχετε μεγάλο θράσος. Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι σωστοί άνθρωποι θα σας χώσουν φυλακή και θα κάνουν λογιστικό έλεγχο για το Δημόσιο Χρέος.

Alexis  ο πραγματικός.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63682600

Στυγερό έγκλημα σε βάρος 69χρονης γυναίκας σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Φιλοθέη.

Στυγερό έγκλημα σε βάρος 69χρονης γυναίκας σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Φιλοθέη. Την άτυχη γυναίκα βρήκε πεσμένη στο πάτωμα ο σύζυγός της μέσα στο σπίτι τους στην οδό Αγίας Φιλοθέης και κάλεσε ασθενοφόρο. Ο γιατρός που έσπευσε διαπίστωσε απλώς τον θάνατό της…

Όλα συνέβησαν, χθες, νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι το απόγευμα, γύρω στις 5.30. Πιθανολογείται πως οι άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι της κατοικίας και εκείνη άνοιξε μόνη της την πόρτα. Στη συνέχεια όμως, φαίνεται πως η γυναίκα προσπάθησε να αντιδράσει. Οι αδίστακτοι ληστές τότε τη χτύπησαν με αντικείμενο στο κεφάλι, πιθανότατα με λοστό. Οπως φαίνεται, τη χτύπησαν μέχρι θανάτου…

Αιμόφυρτη
Τη γυναίκα βρήκε με αίμα στο κεφάλι και μώλωπες σε ολόκληρο το σώμα ο σύζυγός της. Αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας της Φιλοθέης. Το ασθενοφόρο έφτασε με γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατό της.

Στις 7.10 το απόγευμα ο σύζυγος επικοινώνησε με την αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο. Ο ιατροδικαστής που κλήθηκε, αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε σχέση με το τι ακριβώς προκάλεσε τον θάνατο στη γυναίκα.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα βασανίστηκε, αφού τούφες από τα μαλλιά της βρέθηκαν ξεριζωμένες δίπλα στο σώμα της…

Το θύμα ήταν σύζυγος ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Πάρο. Παρόλο που στην περιοχή υπάρχει αρκετή αστυνόμευση και από ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, κανείς δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.

Σχόλιο: Αφήσαμε την Βία να ξεσπάσει και ο Σφακιανάκης μοιάζει ανήμπορος να κάνει κάτι σε μεγάλη κλίμακα. Όλα είναι τοπικά. Η βία έγινε άγρια. Η καθημερινή βία έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές. Την ξυλοκόπησαν άγρια, μέχρι θανάτου. Το 2012 είναι πολύ άγριο στην καθημερινή ζωή του νεοέλληνα. Δεν είναι όπως το ανέμελο καλοκαίρι του 2008.

Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή στο χάρτη και ο πλανήτης Γη είναι και αυτός μικρός.

4444

Στην Τουρκία γίνεται μεγάλος θόρυβος για την Anna Izmirli καμία σχέση με την Άννα της Ριανκουρ Τσοπανίδου. Πως σου ξέφυγε τέτοια θεματαρα;

Η Άννα η Σμυρνιά κρατά – ρούφηξε τον Τουρκικό Στρατό μέσα στην γλυκιά μαύρη ή ροζ τρύπα του μουν… της και της κωλαρ… της.

Η Γιαγιά μου ήταν από την Σμύρνη Ρεπουση και οι Τούρκοι το 22 σκότωσαν όλα τα αδέλφια της και τα 11.

Το Χωνί της Κυριακής έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Το μόνο άγνωστο στην υπόθεση είναι, που πήγαιναν όλες αυτές οι πληροφορίες.

Η Άννα η Σμυρνιά. Αξέχαστη θα τους μείνει! Άλλα κόλπα!

Η Καλή Μάνατζερ είναι ευλογία!

4444

Το ΔΝΤ πρότεινε στον Παπαδημο, στον Βενιζέλο και τον Σαμαρά τον Φεβρουάριο του 2012 επιμήκυνση του προγράμματος λιτότητας και αυτοί αρνήθηκαν.

Οι δωσίλογοι με τα λεφτά στις τράπεζες, αρνήθηκαν. Το IMF δικαιολόγησε πλήρως την πρόταση του. Διαβάστε τις λεπτομέρειες στην εφημερίδα Χωνί.

Μαλακα νεοέλληνα δεν έχεις κανένα άλλοθι που ψήφησες την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜ.ΑΡ.

Αν έβγαινε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έκανε αποδεκτή την επιμήκυνση που πρότεινε το ΔΝΤ.

Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβελης, προεκλογικά μιλούσαν για την επιμήκυνση που τους είχε προτείνει τον Φεβρουάριο το ΔΝΤ. Όσοι ψήφησαν αυτά τα καθάρματα είναι ψυχροί εγκληματίες της Ελλάδος.

4444

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο με την εκθαμβωτική Δωροθέα Μερκούρη!

Γιαννάκη Αλαφούζε είσαι πονηρούλης. Θα την αγοράσω την Καθημερινή. Φρόντισε να έχεις ενδιαφέροντα θέματα.

4444

Έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Βρετανίας σε Έλληνες μετανάστες στην περίπτωση που η χώρα μας αποχωρήσει από την ευρωζώνη και χρεοκοπήσει, δήλωσε προ ημερών ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντειβιντ Κάμερον.

Απαντώντας σε ερώτηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ο Κάμερον τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει ότι χρειάζεται για να προστατευσει την χώρα του από μαζική προσπάθεια Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών να εξασφαλίσουν εργασία μακριά από τις χρεοκοπημένες χώρες τους.

Αυτή η δήλωση του Κάμερον σε τι διαφέρει από τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής αναγνώστη; Δεν άκουσα καμία διαμαρτυρία, ούτε είδα καμία αποχώρηση. Αντίθετα η δήλωση ακούγεται λογική.

4444

Άλλο οι Αναρχικοί και άλλο οι αντιεξουσιαστες. Ο Αναρχισμός υπήρξε μαζικό κίνημα, ενώ οι αντιεξουσιαστες όχι. Άλλωστε οι αναρχικοί δεν είναι βίαιοι. Η μη βία κάνει περιττή την αστυνόμευση. Οικονόμου μην ρίχνεις λάσπη.

Οι Αναρχικοί είναι σαν τους Χριστιανούς, μόνο που στη θέση του Θεού έχουν βάλει τον Άνθρωπο και την καλοσύνη του.

4444

4444

http://www.newsnow.gr/article/152537/megalo-mpordelo-o-eopyy-tou-loverdou.html

Δεν πληρώνει, δεν δίνει φάρμακα στους ασφαλισμένους,ταλαιπωρεί τους αρρώστους, δεν συνταγογραφεί και τώρα δεν κλείνει και ραντεβού.

Εκτός λειτουργίας θα είναι σήμερα, ο τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 184 του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με  τους εκπροσώπους της διοίκησης, το σύστημα διαχείρισης – ζήτησης υπηρεσιών (184), μέσω του οποίου κλείνονται τα ραντεβού με τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, δεν θα λειτουργεί λόγω τεχνικών προβλημάτων από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση της βλάβης και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Σχόλιο: Απέτυχε και ο Λοβερδος. Το άλλο αστέρι του ΠΑΣΟΚ και της διαπλοκής.

Σήμερα οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κι ολας …

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1553366

Ζημιές 2 εκατ. δολαρίων κατέγραψε η βιομηχανία αλουμινίου Alcoa, λόγω της πτώσης των τιμών αλουμινίου και μις σειράς χρεώσεων.

Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η Alcoa, που παραδοσιακά ανοίγει τον “χορό” των αποτελεσμάτων τριμήνου, είχε κερδίσει 322 εκατ. δολαρίων.

Τα έσοδα της Alcoa υποχώρησαν 9%, στα 6 δισ. δολάρια στο β΄τρίμηνο. Εξαιρουμένων των έκτακτων επιβαρύνσεων, η Alcoa εμφανίζει κέρδη 6 σεντς ανά μετοχή. Αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης των 5 σεντς ανά μετοχή και έσοδα ύψους 5,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet Reserach.

Στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Ιουνίου, η Alcoa διαπίστωσε πως οι τιμές αλουμινίου υποχώρησαν 18% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και 4,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Για το 2012, η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για έλλειμμα στην παγκόσμια προσφορά αλουμινίου και αύξηση της ζήτησης κατά 7%, πλέον του 10% που καταγράφηκε το 2011.

Τη Δευτέρα η μετοχή της Alcoa έκλεισε στα 8,76 δολάρια.

Σχόλιο: Ποια είναι η γνώμη σου Trish για την Alcoa; Τα 8,76 $ είναι καλή τιμή για αγορά; Με τον DJ στα 12.736,29.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1553448

Την αξιολόγηση της Αυστρίας και την Ολλανδίας υποβάθμισε ο αμερικανικός οίκος Egan-Jones, δίνοντας συνέχεια σε μια σειρά υποβαθμίσεων χωρών της Ευρώπης.

Ειδικότερα, η Αυστρία υποβαθμίζεται σε “Α” από “Α+” προηγουμένως, ενώ η Ολλανδία σε “Α” από “ΑΑ-“. Οι αξιολογήσεις των δύο χωρών τίθενται σε “negative watch” για πιθανή νέα υποβάθμιση.

Ο Egan Jones σημειώνει στην έκθεσή του πως και η Αυστρία και η Ολλανδία συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες οικονομίες της Ευρώπης, ωστόσο θα αναγκαστούν να σηκώσουν στους ώμους τους τα βάρη άλλων χωρών της Ε.Ε.

“Οι χώρες του βορειότερου τμήματος της Ευρώπης θα απορροφήσουν το κόστος της παροχής στήριξης”, σημειώνει ο οίκος. “Επίσης, με την Ισπανία και πιθανότατα την Ιταλία να λαμβάνουν στήριξη από τους EFSF και ESM, οι δύο οικονομίες θα μετατραπούν από παρόχους σε χρήστες των κεφαλαίων.

Σχόλιο: Οι Ολλανδοί τι λένε;

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1550713

Της Karen Weise

Θαμμένη στην ετήσια μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ είναι μια αμφιλεγόμενη πρόταση για την επιδιόρθωση της στεγαστικής αγοράς. Η μελέτη, την οποία δημοσίευσε το ΔΝΤ στις 3 Ιουλίου, όταν πιθανότατα η προσοχή των περισσότερων Αμερικανών ήταν στραμμένη στα πυροτεχνήματα παρά στην οικονομία, δεν ήταν αισιόδοξη. Ανέφερε ότι η ανάκαμψη είναι υποτονική και ξεχώριζε τη στέγαση ως έναν τομέα όπου η κυβέρνηση Ομπάμα θα μπορούσε να προσφέρει μια χείρα βοηθείας. «Η ανάκαμψη θα μπορούσε επίσης να ενισχυθεί, εάν τα μέτρα πολιτικής που αποσκοπούν στην ταχύτερη επίλυση της στεγαστικής κρίσης αρχίσουν να αποδίδουν” γράφει το ΔΝΤ.

Ο Διεθνής Οργανισμός επιδοκιμάζει τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση Obama με στόχο να βοηθήσει στην επίλυση της στεγαστικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης συνδρομής στη μείωση του κεφαλαίου που οφείλουν οι λήπτες στεγαστικών δανείων, όταν η αξία των δανείων ξεπερνά αυτή της κατοικίας.

Το ΔΝΤ συνεχίζει με τρεις προτάσεις για τη στεγαστική αγορά.

Συστήνει στην κυβέρνηση να επιταχύνει δύο υφιστάμενα προγράμματα που αντικαθιστούν τις κατασχέσεις με ενοικιαστήρια και που ενθαρρύνουν την αναχρηματοδότηση με τα σημερινά χαμηλά επιτόκια.

Τίποτα αμφιλεγόμενο σε αυτή την πρόταση. Το ΔΝΤ όμως προχωρά σε μια πιο τολμηρή πρόταση, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής της νομοθεσίας τους για να επιτρέπουν στους δικαστές να τροποποιούν τα στεγαστικά δάνεια σε περίπτωση χρεοκοπίας ή πιο λαϊκά να τα «κουρεύουν».

Οι νόμοι που θεσπίστηκαν από το 1978 έχουν αφαιρέσει από τους δικαστές το δικαίωμα να τροποποιούν τους όρους της υποθήκης, αν και μπορούν να παρεμβαίνουν στους όρους άλλων διασφαλισμένων χρεών. Οι τραπεζίτες των στεγαστικών δανείων μισούν το «κούρεμα» καθώς, όπως υποστηρίζουν, προκαλεί ηθικό κίνδυνο παρέχοντας κίνητρα στους ιδιοκτήτες κατοικιών να κηρύξουν πτώχευση, ακόμη και όταν μπορούν να σηκώσουν ακόμη τα δάνειά τους. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ζήτησε από το Κογκρέσο να ξαναγράψει τους νόμους, υποστηρίζοντας ότι η παραχώρηση εξουσίας στους δικαστές να τροποποιούν τα στεγαστικά δάνεια θα ενθαρρύνει τις τράπεζες να αλλάξουν τα δάνεια από μόνες τους, μειώνοντας τον αριθμό των κατασχέσεων. Αυτό, ισχυρίζεται, θα ήταν καλύτερο για τους δανειολήπτες και τις τράπεζες –αλλά και για την οικονομία.

Το 2008, ο υποψήφιος τότε Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει  ότι τάσσεται υπέρ του «κουρέματος». Όταν όμως έγινε πρόεδρος οπισθοχώρησε από τη θέση του αυτή. Αντ’αυτού η κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει προγράμματα που παρέχουν κίνητρα στις τράπεζες να τροποποιούν τα δάνεια. Τα προγράμματα αυτά έχουν δεχθεί επικρίσεις για το γεγονός ότι προσφέρουν πολλά καρότα και όχι πολλά μαστίγια. “Το δικαίωμα τροποποίησης των δανείων, προς εξισορρόπηση των πραγμάτων σήμερα, θα ήταν καλή ιδέα,” εκτιμά ο Peter Swire, ο οποίος συντόνιζε την πολιτική χρηματοδότησης του στεγαστικού τομέα για λογαριασμό του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του προέδρου.

Ωστόσο, για την ώρα οι προτάσεις του ΔΝΤ μάλλον θα μπουν στο συρτάρι, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, όποτε μην περιμένετε να έρθει κούρεμα των δανείων σύντομα.

Η Weise είναι συντάκτρια του Bloomberg Businessweek.

4444

Ο Γιάννης Πετρίδης κάνει μια από τις καλύτερες εκπομπές στο ραδιόφωνο. Βέβαια μία ώρα είναι λίγη, αλλά τα καταφέρνει. Τέτοιου είδους εκπομπές σπάνια βρίσκεις στα ιδιωτικά ραδιόφωνα.

Υπάρχουν εξαιρέσεις, ο ΕνΛευκω κλπ, αλλά τα περισσότερα ραδιόφωνα παίζουν εύκολη μασημένη τροφή, συνεχώς. Φαγητό Σκουπίδι δηλαδή.

4444

08/07/2012

4444

4444

Το χωνί και σήμερα ασχολείται με τον Γιώργο Μπόμπολα. Γραφεί αρκετά. Η ιστορία γράφεται από πρόσωπα, σας το έχω ξαναπεί. Τις αποφάσεις τις παίρνουν πρόσωπα και τις επιβάλουν. Αυτά είναι γνωστά αν και αρκετοί σας παραμυθιάζουν με άλλα.

4444

Ο Βαγγελης Βενιζέλος είναι άχρηστος στα οικονομικά. Μιλά και λέει βλακείες ή καλύπτει σκάνδαλα.

Ο Βαρουφάκης του λέει κάτι πολύ καλό στο HOTDOC Ιουνίου. Αφού έδωσες εχέγγυα, εμπράγματες εγγυήσεις στους Φιλανδούς – 311 εκατομμύρια ως προκαταβολή από τα 925 – γιατί δε τους είπες να τα επενδύσουν στην Ελλάδα;

Ο Βαγγελας ο Βενιζέλος, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δε φτάνει που είναι άχρηστος, δε συμβουλεύεται και κανέναν σωστό. Θα μπορούσε ο Βενιζέλος να πει στους Φιλανδούς, διαλέξτε κάποια ακίνητα του Ελληνικού δημοσίου και με τις εγγυήσεις που σας δίνουμε αξιόπιστε τα. Απλά και νοικοκυρεμένα πράγματα.

Οι Φιλανδοί πήραν το ρευστό και ψάχνουν στην Βόρεια Αμερική να κάνουν επενδύσεις!!!! Πλάκα δεν έχει; Γιατί όχι στην Ευρώπη εταίροι;

Ο Βαρουφακης λέει ότι μπορούσαν οι Φιλανδοί να φτιάξουν έναν οίκο ευγηρίας σε κάποιο ελληνικό νησί για Φιλανδούς ηλικιωμένους που θα αποφεύγουν το κρύο της Φιλανδίας, αλλά θα δίνουν και ζωή στην Ελλάδα. Απλά και νοικοκυρεμένα.  

Σας το έχω γράψει πολλές φορές, η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση, βάλτε ικανούς και θα δείτε φως.

4444

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4736554

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Μάριο Μόντι εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη Φινλανδία και την Ολλανδία, τις οποίες -χωρίς να κατονομάσει- κατηγόρησε ότι ευθύνονται για την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού τόσο της Ιταλίας όσο και της Ισπανίας, καθώς υπονομεύουν την αξιοπιστία των αποφάσεων της Ευρωζώνης.

Για το λόγο αυτό απηύθυνε έκκληση να εφαρμοστούν «γρήγορα» οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου για την επίλυση της κρίσης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Eξ-αν-Προβάνς, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 28 και 29 Ιουνίου από τους ηγέτες της Ευρωζώνης θα γίνουν γρήγορα πράξη από το Eurogroup, το οποίο συνέρχεται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Μόντι, η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού οφείλεται κυρίως σε «ανάρμοστες δηλώσεις πολιτικών, βορείων χωρών μελών, που στόχο έχουν ή σε κάθε περίπτωση οδηγούν στη μείωση της αξιοπιστίας όσων το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα».

Ο Μάριο Μόντι εξέφρασε τη λύπη του για το ότι «μπορεί κανείς να καταστρέφει μονομερώς ότι χτίζεται από κοινού».

Την Κυριακή ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γάλλο πρωθυπουργό Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως οι απόψεις τους «συγκλίνουν», ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε υποβάθμιση στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις.

Χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Μάριο Μόντι, ο Γάλλος υπουργός τόνισε: «Οι θέσεις μας συγκλίνουν πολύ, έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης που τείνουν προς την ίδια κατεύθυνση».

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η γαλλο-γερμανική φιλία παραμένει θεμελιώδης.

Σχόλιο: Το Eurogroup στις 20 Ιουλίου είναι κρίσιμο διότι θα δούμε αν υπάρχει επιβεβαίωση των όσο συμφωνηθήκαν. Άλλη μια μάχη δηλαδή. Μόνο που αυτή τη φορά όλοι θα γνωρίζουν.

4444

Γαλλογερμανικος Αξονας vs Νεογερμανικος Αξονας.

4444

Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο εγκρίθηκε από την Βουλή της Καλιφόρνια με 21 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά: τη δημιουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής 209 χιλιομέτρων στο τμήμα που ενώνει το Λος Αντζελες με το Σαν Φρανσίσκο.

Πάνω σε αυτή τη γραμμή θα κυκλοφορεί το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στις ΗΠΑ με νέους σταθμούς σε σημεία αιχμής, αεροδρόμια κλπ.

Το συνολικό κόστος της γραμμής αγγίζει τα 68 δισ. δολάρια και η χρηματοδότηση του πρώτου αυτού τμήματος (2,6 δισ. δολάρια) θα γίνει με ομόλογα έργου.

Παράλληλα, η Καλιφόρνια θα λάβει άλλα 3,2 δισ. δολάρια από ομοσπονδιακά κονδύλια. Όπως αναφέρει το BBC, αυτό γίνεται εφικτό επειδή άλλες Πολιτείες δεν επιθυμούσαν να πάρουν τα χρήματα αυτά για να προχωρήσουν σε αντίστοιχο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, Τζέρι Μπράουν, είναι από τους πλέον ένθερμους οπαδούς του έργου, θεωρώντας ότι ανταποκρίνεται στις μελλοντικές οικονομικές και δημογραφικές ανάγκες της Πολιτείας.

Σημειώνεται ότι η Καλιφόρνια είναι η πολυπληθέστερη των Ηνωμένων Πολιτειών με σχεδόν 38 εκατομμύρια κατοίκους.

Αντίθετα, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες εκτιμούν ότι πρόκειται για σπατάλη χρημάτων, που η Καλιφόρνια έτσι κι αλλιώς δεν έχει να διαθέσει.

Σχόλιο: Πολύ καλή κίνηση. Το τρένο πρέπει να γίνει. Θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη.

4444

4444

http://www.sigmalive.com/lifestyle/people/504948

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά τους εγχώριους celebrities, που αναγκάζονται να πουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους, μιας και δεν μπορούν να τη συντηρήσουν.

Ο Λευτέρης Πανταζής, πουλά την αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ βίλα του, στο κέντρο της Βουλιαγμένης.

Ο ΛΕ-ΠΑ δεν βγαίνει οικονομικά, μιας και πρόκειται για μια υπερπολυτελή βίλα, χτισμένη σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της χώρας, με θέα στα μπαλκόνια που φτάνει μέχρι το Λαιμό, και άπειρες ανέσεις.

Πωλητήριο βάζει όμως και ο Γιάννης Κότσιρας στην πολυτελή του μονοκατοικία που βρίσκεται στην καλλιτεχνούπολη Ραφήνας, με την επισήμανση «κατάλληλο για πολυπληθείς οικογένειες ή για μουσικούς».

Η κατοικία έχει μοναδική θέα στον Ευβοϊκό, και πωλείται επιπλωμένη, στην τιμή των 650.000 ευρώ. Μάλιστα οι αγοραστές μπορούν να την «χτυπήσουν» και φθηνότερα, αλλά χωρίς τα έπιπλα.

Ένα σπίτι γεμάτο αναμνήσεις όμως, αναγκάζεται ν΄αποχωριστεί και ο Δημήτρης Πιατάς, που πουλά το νεοκλασικό του στον Λυκαβηττό, στην γειτονιά που μεγάλωσε, στην τιμή των 520.000 ευρώ.

Τέλος, θύμα της οικονομικής κρίσης είναι και ο Δημήτρης Πώρος. Ο φωτογράφος των διασήμων και top model, βγάζει προς πώληση το «black and white house» του όπως το αποκαλεί, προς 1.900.000 ευρώ, διακοσμημένο με το προσωπικό του γούστο.

4444

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/politiki/story/217005/hrysi-aygi-sekioyriti-gia-tin-prostasia-ton-politon

Συμβόλαιο συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης που θα αναλάβουν την περιφρούρηση υποβαθμισμένων περιοχών της πρωτεύουσας, όπου η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, υπογράφει η Χρυσή Αυγή.

Αν και, όπως αναφέρει ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, αρχική σκέψη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου ήταν η ίδρυση και λειτουργία εταιρείας σεκιούριτι με ευθύνη του κόμματος, τελικά ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατέληξαν στη λύση της μίσθωσης των ήδη υπαρχουσών εταιρειών ιδιωτικής φύλαξης!

«Προεκλογικά είχαμε υποσχεθεί πως θα διαθέσουμε για τη φύλαξη των περιοχών του κέντρου της Αθήνας χρήματα από την κρατική επιχορήγηση που θα λάβουμε. Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με τρεις ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, με τις οποίες θα συνεργαστούμε για να δώσουμε και πάλι το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης και όχι βέβαια της πλατείας Κολωνακίου, της Εκάλης και της Κηφισιάς, όπου έτσι κι αλλιώς περιπολούν εταιρείες που πληρώνονται από ιδιώτες», αναφέρει στην εφημερίδα ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι εταιρείες με τις οποίες θα συνεργαστεί θα περιπολούν και θα ενημερώνουν την Αστυνομία για κάθε ύποπτη κίνηση Να σημειωθεί ότι ήδη σε περιοχές των βορείων προαστίων περιπολούν ιδιωτικές εταιρείες που πληρώνονται από επιχειρηματίες ή εφοπλιστές, μόνιμους κατοίκους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόθεση της Χρυσής Αυγής να αναθέσει την ασφάλεια περιοχών του κέντρου σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης δημιουργεί «πονοκέφαλο» στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Χαρακτηριστική ήταν η προειδοποίηση του νέου υπουργού κ. Νίκου Δένδια κατά την ημέρα της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του: «Θέλω να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι η υποκατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας δεν προβλέπεται ούτε από το δικαιικό ούτε από το αξιακό μας δίκαιο. Γνωρίζετε ότι δεχόμαστε την ύψιστη πρόκληση της αμφισβήτησής μας από τη μια ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος και την απόπειρα υποκατάστασης από την αντίπερα ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος», δήλωσε με νόημα, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη Χρυσή Αυγή και τις προθέσεις της.

«Ο κ. Δένδιας έδωσε καλές εξετάσεις στην κυρία Ρεπούση και τη ΔΗΜ.ΑΡ. Πώς θα είναι καλός υπουργός Προστασίας του Πολίτη και των λαθρομεταναστών. Εμείς βοηθάμε τους Έλληνες συμπατριώτες μας. Τίποτα περισσότερο», σχολίασε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Σχόλιο: Δενδια αντί να λες βλακείες καλό θα ήταν να λύσεις το πρόβλημα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας  και μετά να μιλάς για νόμους που τους έχετε χ…σμένους. Η ατιμωρησία των πολιτικών της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι προκλητική όλα αυτά τα χρόνια.

Η Χρυσή Αυγή δεσμεύτηκε και κάνει πράξη την δέσμευση της. Απλά και νοικοκυρεμένα.

Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ να πάρει μικρότερο ποσοστό. Τον έχω βαρεθεί τον δενδια.

4444

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=466019

H «υπόθεση Barclays» έφερε στην επιφάνεια ένα ιδιότυπο τραπεζικό καρτέλ που φέρεται ότι «χειραγωγούσε» εδώ και χρόνια τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά διαμορφώνοντας το κόστος δανεισμού για τους ιδιώτες, τις επιχειρήσεις, αλλά και τα ίδια τα κράτη.

Ανέδειξε επίσης τη στενή σχέση αλληλεξάρτησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος με την πραγματική οικονομία, ενώ έθεσε για μία ακόμη φορά σε αμφισβήτηση τον μύθο της ελεύθερης και αυτορυθμιζόμενης αγοράς.

Το διατραπεζικό επιτόκιο Libor, για τον δανεισμό χρημάτων από μια τράπεζα στην άλλη, ώστε να υπάρχει μια κοινή τιμή αναφοράς στις συναλλαγές δανεισμού, καθορίζει στην ουσία το «εμπόριο του χρήματος». Οι επιπτώσεις είναι τεράστιες, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως κεφάλαια 360 τρισ. δολαρίων που είναι τοποθετημένα σε στεγαστικά δάνεια και τιτλοποιημένα προϊόντα χρησιμοποιούν ως δείκτη αναφοράς το εν λόγω επιτόκιο, όπως και πολλά προϊόντα στις προθεσμιακές αγορές εμπορευμάτων που αυξάνουν το συνολικό ποσό κεφαλαίων που καθορίζεται από το Libor στα 564 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος δείκτης, πέρα από τη διατραπεζική αγορά, καθορίζει εξάλλου τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, των επιχειρήσεων και των εταιρικών και κρατικών ομολόγων, επηρεάζοντας έτσι το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

Το μεγάλο κόλπο

Λίγο πριν από τις 11 π.μ. (ώρα Βρετανίας) λοιπόν, ορισμένοι traders από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου φέρεται πως δίνοντας συγκεκριμένες τιμές «χειραγωγούσαν» τα επιτόκια εσωτερικού δανεισμού των τραπεζών Libor και Euribor, καθορίζοντας με την τεχνητή αυξομείωσή τους το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Οι 18 κορυφαίες τράπεζες: Bank of America, Bank of Tokyo-Mitsubishi, Barclays Bank, BNP Paribas, Citibank, Credit Agricole CIB, Credit Suisse, Deutsche Bank AG, HSBC, JP Morgan Chase, Lloyds Banking Group, Rabobank, Royal Bank of Canada, Societe Generale, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, The Norinchukin Bank, The Royal Bank of Scotland Group, UBS AG, κάθε πρωί επηρέαζαν λοιπόν καταλυτικά τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς με στόχο, όπως λέγεται, από τη μία πλευρά το κέρδος αλλά και από την άλλη τον έλεγχο τους παγκόσμιου συστήματος με βάση την εκάστοτε οικονομική συγκυρία.

Από τις 18 αυτές τράπεζες αφαιρούνταν οι τέσσερις που έδιναν τις υψηλότερες τιμές και αντίστοιχα οι τέσσερις που έδιναν τις χαμηλότερες, ενώ η τιμή των διατραπεζικών επιτοκίων διαμορφωνόταν από τη μέση σταθμισμένη τιμή που έδιναν οι 10 εναπομείνασες τράπεζες. Οπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να είναι όλες οι τράπεζες στο «κόλπο», καθώς το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται συνήθως από τις ηγέτιδες τράπεζες (market leaders) της αγοράς, καθώς οι υπόλοιπες δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν.

Το κοινό… καλό

Οι παρεμβάσεις των τραπεζών αυτών στη διατραπεζική αγορά χωρίζονται σύμφωνα με στελέχη του Σίτι του Λονδίνου σε δύο περιόδους: Στην πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers εποχή όπου επικρατούσε η μεγάλη μόχλευση (επενδύσεις και με δανικά) στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μια περίοδος που συνέφερε τα επιτόκια να είναι υψηλότερα για να βγαίνουν περισσότερα κέρδη – ιδίως στις αγορές παραγώγων και στη μετά Lehman εποχή όπου η παγκόσμια κρίση αύξησε τους συστημικούς κινδύνους με αποτέλεσμα τα επιτόκια να πιέζονται τεχνικά προς τα κάτω ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Αν π.χ. αφηνόταν, όπως υποστηρίζεται, η διαμόρφωση των επιτοκίων χωρίς παρεμβάσεις στην ελεύθερη αγορά, τότε η οικονομική καταστροφή θα αποτελούσε μια πραγματικότητα.

«Σε ακραίες περιπτώσεις που κινδυνεύει όλο το σύστημα ίσως δεν είναι παράλογο να υπάρχει μια συνεννόηση σε πολύ υψηλό επίπεδο για το… κοινό καλό» ανέφεραν τραπεζικά στελέχη με γνώση των πρακτικών που αναπτύσσονται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ωστόσο ποιος μπορεί να αποκλείσει τη χειραγώγηση των τιμών και τις καλές ημέρες; Το Libor εξάλλου ποτέ δεν οργανώθηκε ως σωστή αγορά από την αρχή, κι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο συνεχίστηκε ανενόχλητα η χειραγώγηση σε τόσο μεγάλο βαθμό για τόσο μεγάλο διάστημα, δεδομένου, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, ότι η αποτίμησή του βασιζόταν σε ιδιωτικές αναφορές τιμών και όχι σε απτές συμφωνίες. Οι κατηγορίες δεν αφορούν μόνο τη χειραγώγηση του Libor, αλλά και του ευρωπαϊκού διατραπεζικού επιτοκίου Euribor, το οποίο πάντως διαμορφώνεται από τις τιμές που δίνουν 43 ευρωπαϊκές τράπεζες (μεταξύ των οποίων και η Εθνική) σε μια όμως αγορά με μικρότερο βάθος και σημασία.

Οπως έδειξαν πάντως τα e-mails που δημοσιοποίησε η Αρχή Τραπεζικών Υπηρεσιών (FSA) της Βρετανίας ορισμένοι traders της Barclays «δεν ανέφεραν τίμια τις τιμές» και ενεπλάκησαν σε συνεχή και επίμονη προσπάθεια να χειραγωγήσουν την αγορά Libor και μετά, με την ενθάρρυνση ανώτερων managers.

Αποζημιώσεις

Ορισμένοι στην αγορά δεν αποκλείουν το «Σκάνδαλο Barclays» να οδηγήσει σε μεγάλες νομικές διαμάχες των θιγομένων την ώρα που περίπου είκοσι κορυφαίες τράπεζες, με βάση εκτιμήσεις στελεχών του Σίτι του Λονδίνου, βρίσκονται στο μικροσκόπιο στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν εδώ και καιρό στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, οι διωκτικές αρχές κατά του οικονομικού εγκλήματος. H Barclays δεν αποτελεί εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η FSA, μεμονωμένη περίπτωση στην έρευνα των Αρχών για τις ύποπτες διατραπεζικές πρακτικές στα επιτόκια.

Οπως γίνεται σχεδόν πάντα ύστερα από ένα «ατύχημα» στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αποτρέψει μελλοντικές παρατυπίες. Στη Βρετανία, όπου το πολύκροτο σκάνδαλο Libor ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα, οι εποπτικές αρχές θέτουν επί τάπητος τους κανόνες διαμόρφωσης του διατραπεζικού επιτοκίου. Η Βρετανική Ενωση Τραπεζών ετοιμάζει τις δικές της προτάσεις.

Στις ΗΠΑ όμως οι εποπτικές αρχές κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία με την Barclays βάσει της οποίας η ίδια η τράπεζα θα αναλάβει να πείσει τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη διαφάνεια. Βάσει των όρων του συμβιβασμού με την αμερικανική Επιτροπή Trading Παραγώγων, η Barclays συμφώνησε σε ένα σχέδιο έξι σημείων βάσει του οποίου θα «ενθαρρυνθούν» οι παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς, όπως η Βρετανική Ενωση Τραπεζών, να βελτιώσουν τη διαδικασία διαμόρφωσης του διατραπεζικού επιτοκίου, να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη διαφάνεια και να θεσπίσουν αυστηρή μεθοδολογία.

Ωστόσο στην αγορά αμφισβητείται το κατά πόσο μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά η αρχιτεκτονική του συστήματος. Τα κράτη και οι τράπεζες βρίσκονται εξάλλου σε σχέση εξάρτησης. Είναι χαρακτηριστικό π.χ. ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να αναλάβουν την αναχρηματοδότηση των ομολόγων της ευρωζώνης συνολικού ύψους 3 τρισ. ευρώ που λήγουν μέσα στην επόμενη διετία.

Το μεγάλο κόπλο με το Libor

– 18 τράπεζες απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη διατραπεζική αγορά και καθορίζουν το επιτόκιο Libor.

– Πριν από τις 11 το πρωί traders από ορισμένες τράπεζες (όχι κατ’ ανάγκη όλες) μιλούσαν μεταξύ τους και έδιναν συγκεκριμένες τιμές ώστε να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν τα επιτόκια.

– Από τις 18 τράπεζες αφαιρούνταν οι 4 που έδιναν τις υψηλότερες τιμές και οι 4 που έδιναν τις χαμηλότερες. Η μέση τιμή διαμορφωνόταν από τις προσφορές των 10 «ενδιάμεσων» προσφορών.

– Το Libor είναι δείκτης αναφοράς για τις αποδόσεις κεφαλαίων 360 τρισ. δολαρίων που έχουν τοποθετηθεί σε στεγαστικά δάνεια και τιτλοποιημένα προϊόντα.

– Πιο δύσκολη η χειραγώγηση του Euribor καθώς στη διαμόρφωσή του συμμετέχουν 40 τράπεζες.

Η κάθαρση
Ερευνα για τραπεζική απάτη στην Bankia

Προφανώς, η κάθαρση πρέπει να αρχίσει από αλλού, από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τα άγραφα εγκλήματα των τραπεζιτών – χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ισλανδία, και τώρα η Ισπανία, όπου όπως προκύπτει και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας ήταν βουτηγμένα ως τον λαιμό στο σκάνδαλο της Bankia, της τράπεζας που προέκυψε από τη συγχώνευση επτά περιφερειακών ταμιευτηρίων, μεταξύ των οποίων η Caja Madrid και η Bancaja της Βαλένθιας, που είχαν ουσιαστικά πτωχεύσει εξαιτίας της έκθεσής τους στη «φούσκα» των ακινήτων.

Πράγματι, ισπανικό δικαστήριο ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες μεγάλη έρευνα για τραπεζική απάτη εις βάρος πρώην διευθυντικών στελεχών της Bankia, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου του Διοικητικού της Συμβουλίου Ροδρίγο Ράτο – του άλλοτε γενικού διευθυντή του ΔΝΤ και υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Αθνάρ!

Και οι ισπανοί Σοσιαλιστές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους: όχι μόνο γιατί πολλά στελέχη τους συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Bankia, αλλά και γιατί η κυβέρνηση Θαπατέρο ήταν εκείνη που προετοίμασε τη συγχώνευση των επτά τραπεζών που σχημάτισαν την «υπερτράπεζα» Bankia, και που έπεισε χιλιάδες μικρομετόχους να αγοράσουν μετοχές στην αρχική δημόσια προσφορά, τον Ιούλιο του 2011 – μετοχές που σήμερα δεν αξίζουν ούτε… πεσέτα.

Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκονται και οι ίδιες οι ρυθμιστικές αρχές, όπως και η ηγεσία της Τράπεζας της Ισπανίας. Και υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος: τα 23,5 δισ. ευρώ που απαιτήθηκαν για τη διάσωση της Bankia τον Μάιο ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά την Ισπανία να προσφύγει στην ΕΕ για τη διάσωση του τραπεζικού της συστήματος…

Στίγκλιτς κατά τραπεζών
Η θεωρία της «ασύμμετρης πληροφορίας»

Την πραγματική αλήθεια (και) γι’ αυτό το τραπεζικό μέγα-σκάνδαλο μας τη λέει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Κανείς από αυτούς (τους τραπεζίτες) δεν πήγε φυλακή. Εχουμε ένα νομικό σύστημα που δεν επιβάλλει τον σαφή καταλογισμό ευθυνών. Είναι ξεκάθαρο πως αυτοί οι τύποι δεν θα πληρώσουν για όσα έκαναν» δήλωσε οργισμένος στον βρετανικό «Independent».

Για τον Στίγκλιτς, όπως και για τους περισσότερους πραγματικά ανεξάρτητους οικονομολόγους, που δεν εξαρτώνται από τα διάφορα λόμπι, τα ινστιτούτα και τις «δεξαμενές σκέψης», οι αποκαλύψεις αυτές μόνο σοκ δεν προκαλούν: αντιθέτως, ο Στίγκλιτς έχει γράψει ήδη από τη δεκαετία του ’70 μια σειρά από προφητικά κείμενα, που περιγράφουν ακριβώς το πώς οι δήθεν «ελεύθερες αγορές» παύουν να είναι ελεύθερες και καταλήγουν να είναι επιβλαβείς για τις κοινωνίες, όταν ομάδες ανθρώπων – στην περίπτωσή μας τραπεζιτών – αποκτούν προνομιακή πρόσβαση σε πληροφορίες που παραμένουν κρυφές από το ευρύ κοινό.

Πρόκειται για τη γνωστή θεωρία της «ασύμμετρης πληροφορίας» (asymmetrical information), η οποία χάρισε το 2001 το βραβείο Νομπέλ Οικονομίας στον σημερινό καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Μια θεωρία που βέβαια ο Στίγκλιτς είχε ήδη επαληθεύσει στην πράξη έναν χρόνο πριν από τη βράβευσή του, το 2000, όταν παραιτήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρόλο της τελευταίας – και της προνομιούχου «συμμορίας των πέντε αστέρων», απαρτιζόμενης από ειδικούς, στην οποία και ο ίδιος ανήκε – στη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση της ΝΑ Ασίας, που σάρωσε δεκάδες οικονομίες, επεκτεινόμενη στην Ανατολική Ευρώπη και στη Νότια Αμερική.

Η ίδια ακριβώς προνομιακή πρόσβαση στην πληροφορία, μαζί φυσικά με τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας σε πολιτικό και νομικό επίπεδο, είναι που γέννησε και το σκάνδαλο της Barclay’s – σκάνδαλο που ο Στίγκλιτς αποκαλεί σήμερα «κλασικό παράδειγμα» των συνεπειών της «ασύμμετρης» θεωρίας του: όπως εξηγεί και στο νέο του βιβλίο «The Price of Inequality» (To τίμημα της ανισότητας), ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση πιο δίκαιων και πιο πλούσιων κοινωνιών είναι να διασπάσουμε το ουσιαστικό μονοπώλιο της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που έχει εξασφαλίσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας τις τελευταίες δεκαετίες, και ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Πώς θα πραγματοποιηθεί αυτή η ριζική αλλαγή; Κατά τον Στίγκλιτς, όπως και για εκατομμύρια έμμεσα ή άμεσα θύματά τους σε όλο τον κόσμο, ο καλύτερος τρόπος είναι να αρχίσουμε να στέλνουμε μερικούς τραπεζίτες στη φυλακή. Ο Μπαράκ Ομπάμα το υποσχέθηκε, αλλά δεν το έπραξε: η περίφημη μεταρρύθμισή του στη Wall Street αποδείχθηκε άσφαιρη, με τις μεγάλες τράπεζες και τις ηγεσίες τους να παραμένουν άθικτες, κόντρα στους νόμους του ίδιου του καπιταλισμού, και τον λογαριασμό της διάσωσής τους να μεταφέρεται στους δυστυχείς φορολογουμένους. Το ίδιο δυστυχώς ισχύει ως τώρα και για τη Βρετανία, αφού παρά τις αρχικές «αγριάδες», τα πρόστιμα και τις ψευδεπίγραφες, όπως αποδεικνύεται σήμερα, εθνικοποιήσεις του Γκόρντον Μπράουν, τα ηνία του Σίτι παρέμειναν σε ανθρώπους σαν τον Ντάιαμοντ.

Σχόλιο: Κατάλαβες μαλακα πως γίνονται οι μπίζνες; Οι νεοφιλελεύθεροι είναι απατεώνες, σας το έχω γράψει. Όλα αυτά τα τσιράκια που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ και λένε βλακείες, ένα δε θα σας πουν, πως γίνονται οι μπίζνες.

07/07/2012

4444

4444

Όσο ο πόλεμος στην Συρία είναι εσωτερικός, δηλαδή εμφύλιος, οι αντιφρονούντες μπορούν να κάνουν διαδηλώσεις και αντίσταση.

Αν η Συρία δεχτεί επίθεση από το εξωτερικό, τότε όλα αλλάζουν και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θα μπορεί να χτυπήσει στα ίσια και χωρίς έλεος τους αντιφρονούντες και να τους καθαρίσει σα το μήλο της Εδέμ!

Μπορεί να τους εξοντώσει σαν πέμπτη φάλαγγα που δρα με οδηγίες εχθρών της Συρίας.

Σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση από το εξωτερικό, η δράση θα κλιμακωθεί, διότι ο χρόνος θα κρίνει ποιος θα είναι και ο νικητής σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας.

Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας αυτό που γίνεται στην Συρία. Οι παίκτες χρησιμοποιούν τα όπλα που διαθέτουν. Βίντεο με ωμή βία για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κενής γνώμης κλπ.

Ο ΟΗΕ θα παίξει μεγάλο ρόλο. Αν γίνει επίθεση στην Συρία χωρίς έγκριση από τον ΟΗΕ, τότε αυτή θα είναι παράνομη. Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θα μπορεί να πει ότι δέχεται εισβολή. Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ παίζει καλύτερα το παιχνίδι από τον Κανταΐφι.

Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι εξουσίας.

Ποιος θα το περίμενε ότι το 1994 ο θάνατος θα έκοβε το νήμα του μεγαλύτερου και χαρισματικού αδελφού Μπαζίλ και την θέση θα έπαιρνε ο  Μπασάρ Αλ Άσαντ που ήθελε να γίνει οφθαλμίατρος; Όχι πάντως ηγέτης της Συρίας.

Σου το έχω γράψει πολλές φορές αναγνώστη ο θάνατος παίζει μεγάλο ρόλο.  Το περίμενε ποτέ ο Μπασαρ Αλ Άσαντ ότι θα γινόταν πρόεδρος της Συρίας;

Ο Μπασάρ έχει και έναν αδελφό, τον Μαχέρ διοικητή της προεδρικής φρουράς. Ανήκει στους Αλαουιτες που είναι το 12 % του πληθυσμού της Συρίας. Μιας Συρίας που έχει 23 εκατομμύρια πληθυσμό. Δηλαδή είναι μια μεγάλη χώρα.

Η Συρία είναι διαφορετική από την Λιβύη. Με 100.000 πηστα στρατεύματα ο Μπασάρ μπορεί άνετα να χτυπήσει τους αντιφρονούντες. Αν έχει περισσότερους ακόμα καλύτερα. Όλα είναι ζήτημα στρατηγικής και ψυχραιμίας. Για να δούμε τι θα δούμε.

4444

Αν είσαι άθεος και πιστεύεις ότι όλα εδώ πληρώνονται, τότε η ατιμωρησία είναι θανάσιμο αμάρτημα.

4444

Να πω στην Γιούτα Ουρπιλάινεν αν η Φιλανδία δεν φύγει από το ευρώ, τότε βούλωστο. Μου ζαλίσατε τα αρχιδ….

4444

Τέλος στην ηγεμονία του αίματος! Ζήτω ο Μάριο Μοντι! Ζήτω ο Ολαντ!

4444

Μνημόνιο 3 και έξοδος από το Ευρώ. Το βρόμικο παιχνίδι της Γερμανίας εις βάρος της Ελλάδας του Λάμπρου Καλαρρυτη στα Επίκαιρα του Λιβάνη.

4444

Πως η Γερμανία Υπερχρέωσε και χρεοκόπησε το ΝΟΤΟ για να σωθεί η ίδια από την κατάρρευση! Του Πάνου Παναγιωτου στα Επίκαιρα του Λιβάνη.

4444

http://www.express.gr/news/world/624703oz_20120707624703.php3

Η Κίνα απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ότι το Πεκίνο και η Μόσχα έχουν εμποδίσει την επίλυση της κρίσης στη Συρία, λέγοντας ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια να “συκοφαντηθεί” η Κίνα είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Η Κλίντον κάλεσε τους “πολέμιους” του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ που πραγματοποίησαν σύνοδο στο Παρίσι την Παρασκευή να κάνουν τη Ρωσία και την Κίνα να “πληρώσουν ένα τίμημα” επειδή τον βοήθησαν να κρατηθεί στην εξουσία στη Δαμασκό, δηλώσεις που ήταν από τις σκληρότερες της Ουάσινγκτον στους 16 μήνες της εξέγερσης στη Συρία.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιου Ουεϊμίν δήλωσε ότι τα σχόλια της Κλίντον ήταν “εντελώς απαράδεκτα”.
“Σχετικά με το πρόβλημα της Συρίας, η δίκαιη και εποικοδομητική στάση της Κίνας και η συμβολή της προς τις διπλωματικές προσπάθειες έχουν εξασφαλίσει την ευρεία κατανόηση και την υποστήριξη των ενδιαφερόμενων μερών στην διεθνή κοινότητα”, αναφέρει ο Λιου σε ανακοίνωση του στον δικτυακό τόπο του υπουργείου.
“Οι οποιεσδήποτε λέξεις και οι πράξεις που δυσφημούν την Κίνα και σπέρνουν διχόνοια μεταξύ της Κίνας και άλλων χωρών θα είναι μάταιες”, τόνισε.
Στις δηλώσεις της προς τη σύνοδο των Φίλων της Συρίας η Κλίντον τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα “είναι το κάθε έθνος που εκπροσωπείται εδώ άμεσα και επειγόντως να καταστήσει σαφές ότι η Ρωσία και η Κίνα θα πληρώσουν ένα τίμημα επειδή δεν αφήνουν να σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση της κρίσης στη χώρα αυτή”.
Χ.ΚΩ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

4444

http://www.sigmalive.com/news/international/504874

Ο κ. Ομπάμα είπε ότι τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που δείχνουν ότι η οικονομία δημιούργησε 80.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο ήταν “ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”, αλλά πρόσθεσε: “Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι”.

“Είναι ακόμη δύσκολα εκεί έξω”, είπε ο κ. Ομπάμα στη διάρκεια επίσκεψης του σε σχολείο στην Πολωνία.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο από τον Μάιο στο 8,2%, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας.

Ο ιδιωτικός τομέας αντιπροσωπεύει το σύνολο της ανάπτυξης θέσεων εργασίας, δημιουργώντας 84.000 θέσεις, ενώ ο δημόσιος τομέας δημιούργησε 4.000, συνεχίζοντας την τάση συρρίκνωσης του, καθώς οι Κυβερνήσεις περιόρισαν τους προϋπολογισμούς.

Τα στοιχεία έδειξαν μια απότομη επιβράδυνση σε προσλήψεις στις περισσότερες μεγάλες βιομηχανίες κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η οικονομία αγωνίζεται να κερδίσει τη δυναμική της λόγω των πιέσεων που δέχεται από την κρίση χρέους της Ευρώπης.

4444

Τι πιθανότητες έχει να συμβεί κάτι τέτοιο;

4444

4444

Η FIFA έλαβε μια ιστορική απόφαση. Βάζει την τεχνολογία στον έλεγχο της γραμμής της εστίας. Σημαντικό βήμα δικαιοσύνης. Θα δικαιωθεί η FIFA..

4444

Το ερώτημα με το πετρέλαιο είναι τι θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε ανοίξει 2 θέσεις, μια στα 93 δολάρια και μια στα 83$.

Θέλουμε να ανέβει και να πουλήσουμε τις θέσεις ή να πέσει και να ανοίξουμε περισσότερες; Αυτό είναι το ερώτημα.

OIL: 84,12$ – DJ:12.772,47 – EUR/USD:1,2287 – S&P 500:1.357,68

06/07/2012

4444

4444

Το πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα. Αυτά δήλωσε ο Στουρναρας στους Financial Times και παίζουν παντού.

Σκληρέ Στουραναρα, δεν περίμενες ούτε τον Σαμαρά να πάει στη Βουλή και να κάνει τις προγραμματικές.

Σωστός ο τίτλος της Αυγής: Τέλος η φούσκα της «επαναδιαπραγμάτευσης». Ο τίτλος τα λέει όλα. Είναι ρεαλιστικός. Άλλωστε η Λαγκαρντ το είχε προετοιμάσει: δεν έχω διάθεση να διαπραγματευτώ.

Όλα αυτά βέβαια κρύβουν μια αλήθεια. Μια μεγάλη αλήθεια. Ο Αντώνης ο Σαμαράς της ΝΔ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, έχουν υπογράψει τα μνημόνια και έχουν προσκυνήσει. Οι άνθρωποι είναι καμένα χαρτιά. Για να κάνεις διαπραγμάτευση μαλακα νεοέλληνα, έπρεπε να ψηφήσεις Τσιπρα ή Καμένο ή Χρυσή Αυγή ή ΚΚΕ. Απλά και ρεαλιστικά πράγματα.

Οι άλλοι βλέπουν τα αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου και σκέπτονται, καλά πάμε. Ξεκολιάστε τους νεοέλληνες. Απλά πράγματα.

Σκληρέ Στουρναρα, ούτε μια μέρα δεν άφησες στον απατεώνα τον Σαμαρά. Ρε συ, τι θα πει ο άλλος το απόγευμα; Θα τον λιώσουν.

4444

Κάθε μέρα έχουμε περιστατικά αυτοκτονίας. Σήμερα στην Καλλιθέα αυτοκτόνησε ένας άνεργος. Σας το έχω ξαναγράψει. Όσο αυτοί οι μαλακες αυτοκτονούν μόνοι τους, το σύστημα δεν έχει πρόβλημα. Όταν αρχίσουν να αυτοκτονούν ως καμικάζι, τότε θα γίνουν παγκόσμιο θέμα και θα βρεθούν λύσεις.

Στην Γερμανία είδατε τι έγινε. Πήγαν να του κάνουν έξωση και τελικά είχαμε πέντε νεκρούς και έγινε παγκόσμιο θέμα, αλλά το κυριότερο η Γερμανική Κοινωνία θα απαιτήσει να βρει λύσεις. Ενώ εδώ, πήγαν να του κάνουν έξωση και ο άλλος πήδηξε από το μπαλκόνι. Χωρίς να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή.

Στη Γερμανία η ζωή αξίζει πολλά, στην Ελλάδα όχι. Με βάση τα γεγονότα. Οι Γερμανοί πολίτες είναι σκληροί διαπραγματευτές.

4444

Τα χρέη έχουν ονοματεπώνυμο. Που πήγαν τα λεφτά;

Στη μαύρη τρύπα! Και τι είναι η μαύρη τρύπα;

Γιατί πρέπει ο νεοέλληνας ο μαλακας να πληρώνει και τα χρέη των ΠΑΕ; Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ. Κάποιοι γίνονται πλούσιοι σε βάρος σου νεοέλληνα μαλακα.

Χρωστάς! Πέφτεις! Στη Σκωτία η Ρειντζερς χρωστούσε και έπεσε κατηγορία. Καθαρές κουβέντες. Στη Σκωτία. Στην Ελλάδα μαλακα νεοέλληνα τι θα γίνει; Ζήτουλα.

Πρεζάκια. Πάλι ζητάς λεφτά από την Τρόικα μαλακα νεοέλληνα;

4444

Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρόεκυψε μια κυβέρνηση με 3 κόμματα. Το 4 είναι απαγορευμένο.

Αν η κυβέρνηση είχε 4 κόμματα η αποδοχή της θα ήταν πάνω από το 50%. Τώρα δεν είναι – 48,19%.

Το 4 ορίζει την μοίρα σου νεοέλληνα.

4444

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=699652

Δύο ακόμα συμπολίτες μας έβαλαν χθες τέλος στη ζωή τους σε Αθήνα και Καρδίτσα, προσθέτοντας δύο ακόμα ονόματα στη μακάβρια λίστα που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.

Ο πρώτος, ένας 44χρονος δικηγόρος, βούτηξε στο κενό από την ταράτσα τριώροφης πολυκατοικίας επί της οδού Απόλλωνος 11 στο Σύνταγμα χθες γύρω στις 12 το μεσημέρι. Δεν ήταν ένοικος της συγκεκριμένης πολυκατοικίας αλλά κάτοικος Πλάκας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Ο 44χρονος δικηγόρος ανέβηκε στην ταράτσα, έβγαλε το σακάκι του, άφησε τον χαρτοφύλακα του και έπεσε λίγα βήματα από την είσοδο ενός κουρείου. Αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται πως άκουσε τον αυτόχειρα να φωνάζει πριν πέσει: “βοήθεια, αυτοκτονώ”.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και έγινε η αναγνώριση από τους οικείους του.

Ο δεύτερος αυτόχειρας της χθεσινής ημέρας είναι ένας 55χρονος οινοποιός. Ο 55χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα και τον βρήκε αιμόφυρτο μέσα στο σπίτι ο γιος του.

Τα αίτια που οδήγησαν και τους δύο αυτόχειρες στην αυτοκτονία παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν φαίνεται να άφησαν πίσω τους σημειώματα.

4444

http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8356&subid=2&pubid=129089992

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χτες, μετά την καταδίκη τους από δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε ποινές κάθειρξης, τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του 26χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, που έπεσε νεκρός σε συμπλοκή, επί της λεωφόρου Λαυρίου, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ, στις 29 Μαρτίου 2007.

Το θύμα, που ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού, χτυπήθηκε στη διάρκεια συμπλοκής που χαρακτηρίστηκε ως «μάχη της Παιανίας» και είχε γίνει όταν συγκεντρώθηκαν οι οπαδοί των δύο ομάδων σε «ραντεβού θανάτου», με αφορμή αγώνα βόλεϊ γυναικών, στο γήπεδο της Παιανίας.

Η διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ήταν πολύμηνη και χθες κατέληξε σε καταδικαστική απόφαση για τους:

– Xρήστο Σακάτη, στον οποίο επεβλήθη ποινή κάθειρξης 16 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού λόγω της εξάρτησής του από ναρκωτικές ουσίες. Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό.

– Βασίλη Ρουμπέτη, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε αθωώσει από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας που αντιμετώπιζε αρχικά, αλλά βρέθηκε ξανά κατηγορούμενος ύστερα από έφεση υπέρ του νόμου στην αθωωτική απόφαση που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών.

-Nίκο Βαγιόπουλο, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε ποινή 10 ετών για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου.

– Βασίλη Ψυκάκο, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε μιλήσει για την αγριότητα με την οποία αφαιρέθηκε η ζωή του 26χρονου, ενώ είχε τονίσει ότι όσοι συμμετέχουν σε τέτοια γεγονότα δεν είναι φίλαθλοι, αλλά οπαδοί διαποτισμένοι με τη νοοτροπία «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας και πρέπει να εξοντωθεί».

Από την ποινή του Σακάτη θα αφαιρεθούν τα πέντε χρόνια τα οποία κρατείται ήδη, ενώ από εκείνη του Ρουμπέτη θα αφαιρεθούν οι 18 μήνες της προφυλάκισής του.

Οι Σακάτης, Ψυκάκος και Βαγιόπουλος θα οδηγηθούν απευθείας στις φυλακές, ενώ για τον Ρουμπέτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, διότι δεν παρευρέθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Σχόλιο: Είναι κρίμα να σκοτώνονται άνθρωποι με αφορμή τον αθλητισμό και άλλοι να καταστρέφουν την ζωή τους.

4444

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=46560

Tρεις άγνωστοι πυροβόλησαν και έριξαν χειροβομβίδα σε περιπολικό στη διασταύρωση των οδών Αγκύλης και Χατζημιχάλη στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Όπως έγινε γνωστό, στις 4:20 τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Αγκύλης και Λασσάνη, στην ίδια περιοχή, το πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού εντόπισε τρία άτομα τα οποία κρίθηκαν ύποπτα.

Και οι τρεις άγνωστοι κινούνταν πεζή, ενώ ο ένας μετέφερε ένα ποδήλατο.  Όταν οι δράστες αντελήφθησαν τους αστυνομικούς που τους πλησίασαν, τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη και λίγα μέτρα μακρύτερα τα άτομα αυτά άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών, ενώ έριξαν και μία χειροβομβίδα που εξερράγη.

Από τους πυροβολισμούς και την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα οχήματα και σε καταστήματα.

Τελικά οι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν και αναζητούνται. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει έναν κάλυκα από το σημείο.

Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» θα μπει το ποδήλατο που εγκατέλειψαν στο σημείο της επίθεσης οι άγνωστοι, προκειμένου να βρεθούν αποτυπώματα που μπορεί να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στα στοιχεία των δραστών.

Σχόλιο: Άκουσα κάποιον κάτοικο από το Νέο Κόσμο, να λέει στον ΣΚΑΙ το πρωί, δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε. Συρία γίναμε.

Λύση είναι μια, Χρυσή Αυγή. Μόνο αυτή έχει τα κότσια να κάνει επαναδιαπραγμάτευση με τους λαθρομετανάστες και την εγκληματικότητα.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63681034

Μοντελιστής με διακρίσεις στο παρελθόν, αλλά άνεργος και χωρίς παραγγελίες φέτος, ο 46χρονος ακινητοποίησε τους δείκτες του ρολογιού στις 12.33 και έβαλε τέλος στη ζωή του

«Ο Μάκης ήταν ανοιχτόκαρδος, πολύ καλό παιδί και εξαιρετικός στη δουλειά του. Τον τελευταίο καιρό βέβαια είχε αλλάξει κάπως. Είχε απομονωθεί και κλειστεί στον εαυτό του. Αλλά δεν το περίμενα ποτέ να αυτοκτονήσει».

Ο 52χρονος Ομηρος Δήμου από την Καλλιθέα ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως ο φίλος του, ο 46χρονος Μάκης, έγραψε χθες με τόσο τραγικό τρόπο τον επίλογο στη ζωή του. Τον βρήκε ο ίδιος λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κρεμασμένο μέσα στο σπίτι του, στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου έμενε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Λίγο νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει αναστατωμένη η σύντροφος του αυτόχειρα. Είχε πάρει ένα περίεργο μήνυμα στο κινητό της που, μεταξύ άλλων, έλεγε: «Δεν πάει άλλο, δεν αντέχω αυτή την κατάσταση. Συγνώμη…».

Μόλις πήρε το μήνυμά του τηλεφωνούσε επίμονα αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Φοβήθηκε μήπως ο Μάκης κάνει κάτι τρελό. Γι’ αυτό και τηλεφώνησε στον κ. Δήμου ο οποίος μένει στην ίδια πολυκατοικία με τον αυτόχειρα. Λίγο αργότερα τον βρήκαν μαζί μέσα στο σπίτι του απαγχονισμένο. Είχε ακινητοποιήσει με χαρτοταινία τους δείκτες του ρολογιού στις 12.33.

«Τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Είχε χάσει τη μόνιμη δουλειά που είχε ως εξωτερικός πωλητής σε εργοστάσιο στον Ταύρο και οι παραγγελίες για τον μοντελισμό είχαν ουσιαστικά σταματήσει», λέει ο κ. Δήμου.

Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο 46χρονος φέρεται να βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον Σύλλογο Μοντελιστών.

Ο αυτόχειρας ήταν διακεκριμένος μοντελιστής με αρκετά βραβεία στο χώρο του. «Παλιότερα οι παραγγελίες δεν σταματούσαν», λένε άνθρωποι από το φιλικό του περιβάλλον. Τον τελευταίο έναν χρόνο, όμως, φαίνεται πως τα έβγαζε δύσκολα πέρα.

Από ό,τι λένε οι κοντινοί του άνθρωποι, αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα και δεχόταν βοήθεια από τους οικείους του. Κάποιες σημαντικές παραγγελίες που είχε είχαν ακυρωθεί, ενώ τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες έψαχνε σαν τρελός -λένε φίλοι του- να βρει δουλειά, χωρίς αποτέλεσμα. Ολες οι πόρτες ήταν γι’ αυτόν, λόγω και της ηλικίας του, κλειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας καταγόταν από τον Πειραιά αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου νοίκιαζε ένα ισόγειο διαμέρισμα στην Καλλιθέα όπου έμενε μόνος του.

«Ηταν κλειστός χαρακτήρας. Ησυχος και πολύ καλό παιδί, αλλά μερικές φορές τον έπιαναν οι μοναξιές και κλεινόταν στον εαυτό του. Τον τελευταίο καιρό αυτό είχε επιδεινωθεί», λένε φίλοι του στη γειτονιά. Ανθρωποι που έκαναν στενή παρέα μαζί του τον τελευταίο καιρό έμαθαν μόλις χθες -σύμφωνα με πληροφορίες- πως ο αυτόχειρας ήταν δύο φορές παντρεμένος και χωρισμένος και είχε αποκτήσει ένα παιδί.

Η «ΔΙΑΘΗΚΗ» ΤΟΥ
Η γειτονιά έχασε τη μιλιά της

Τρία σημειώματα εν είδει διαθήκης άφησε ο 46χρονος μοντελιστής που αυτοκτόνησε χθες στην Καλλιθέα, τα οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων σε ποιους ανθρώπους αφήνει τα προσωπικά του αντικείμενα.

Τα σημειώματα απευθύνονταν στα πολύ κοντινά του πρόσωπα και σε αυτά ο αυτόχειρας ανέφερε τις τελευταίες του επιθυμίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μαζί με τα σημειώματα ο 46χρονος άφησε στο κρεβάτι του δύο φωτογραφίες στις οποίες κρατούσε μερικά από τα αγαπημένα του δημιουργήματα, τα καραβάκια που με τόση επιδεξιότητα και αγάπη κατασκεύαζε.

Χθες η γειτονιά του στην Καλλιθέα είχε… χάσει τη μιλιά της από την τραγική είδηση. Η ατμόσφαιρα βάρυνε ακόμα περισσότερο όταν εμφανίστηκαν οι γονείς και η μία αδερφή του.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63681007

Ο εισαγγελέας έπειτα από την 4ωρη απολογία του πρώην προέδρου της εταιρείας Ντιντιέ Λομπάρ διέταξε έρευνα σε βάρος του. Οι δικαστικές αρχές αναγνώρισαν ότι η στρατηγική της France Telecom την περίοδο 2008-2009 συνδέεται άμεσα με τις 40 αυτοκτονίες εργαζομένων και άλλες τόσες απόπειρες

Πιο κοντά στην… «εκδίκηση» από ποτέ βρίσκονται οι εργαζόμενοι της France Telecom που υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς την πρωτοφανή απόφαση της Δικαιοσύνης να διατάξει επίσημη έρευνα εις βάρος του πρώην προέδρου της πολυεθνικής τηλεπικοινωνιών, Ντιντιέ Λομπάρ, συνδέοντας τις διοικητικές του μεθόδους με το κύμα αυτοκτονιών στην εταιρεία το 2008 και το 2009.

Οπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας στον οποίο ο Λομπάρ -μαζί με άλλα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη- απολογήθηκε για τέσσερις ώρες, διέταξε επίσημη έρευνα εις βάρος του με την κατηγορία της «ηθικής παρενόχλησης» αναγνωρίζοντας έτσι πως η στρατηγική την οποία ακολούθησε η διεύθυνση της εταιρείας συνδέεται άμεσα με τις 40 αυτοκτονίες και ισάριθμες απόπειρες αυτοκτονιών που διέπραξαν εργαζόμενοι της εταιρείας μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Οπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ, είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος ?έστω και πρώην? οδηγείται στη Δικαιοσύνη γι’ αυτόν τον λόγο, μια εξέλιξη που δίνει νέες διαστάσεις στη διαμάχη που έχει φουντώσει ανάμεσα στην εργοδοσία και στα συνδικάτα περί ευθύνης των διοικήσεων για την ψυχολογική κατάρρευση των εργαζομένων, ακόμη και εκτός εργασιακού χώρου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η απολογία του Λομπάρ -ο οποίος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ- «επισπεύσθηκε» ύστερα από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του και στα γραφεία της εταιρείας.

Η απόφαση του εισαγγελέα έλαβε υπόψη το εξαιρετικά σκληρό πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας που είχε κληθεί να παρέμβει από το συνδικάτο των εργαζομένων όταν οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάστηκαν ανησυχητικά, το καλοκαίρι του 2009, με την πλειονότητα των αυτόχειρων να αφήνει πίσω της σημειώματα που έκαναν λόγω για «αβάσταχτη πίεση στη δουλειά».

Στην έκθεσή της, η Επιθεώρηση κατέληγε στο συμπέρασμα πως «η πολιτική αναδιάρθρωσης και διοίκησης της εταιρείας παρουσιάζει παθογένειες όπως ο εξαναγκασμός αλλαγής αντικειμένου εργασίας και η επιβολή στόχων που ήταν αδύνατον να επιτευχθούν από τους εργαζομένους», ενώ τόνιζε πως η επιχείρηση δεν δίσταζε «να αγνοεί τις προειδοποιήσεις των ιατρών».

Πρωταγωνιστής της «πολιτικής αναδιάρθρωσης» της εταιρείας δεν ήταν άλλος από τον τότε πρόεδρό της, τον Ντιντιέ Λομπάρ, ο οποίος στο διάστημα που κατείχε τη θέση (από το 2005 έως τις αρχές 2010) παρουσίασε και εφάρμοσε το λεγόμενο «σχέδιο NEXT» βάσει του οποίου το προσωπικό -το οποίο αγγίζει συνολικά τους 180.000 εργαζομένους με τους μισούς εξ αυτών εκτός Γαλλίας- έπρεπε να αυξήσει την απόδοσή του σημαντικά, να μειωθεί κατά 22.000 άτομα, ενώ περίπου 10.000 απασχολούμενοι έπρεπε να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας ώστε να «δώσουν τη θέση τους σε νεότερούς τους».

Παρά το γεγονός ότι οι αυτοκτονίες εργαζομένων άρχισαν να αυξάνονται από το 2008, ο Λομπάρ δεν έμοιαζε διατεθειμένος να χαλαρώσει την εφαρμογή του σχεδίου του, ενώ, όταν το φαινόμενο κορυφώθηκε το 2009 μονοπωλώντας πλέον τα πρωτοσέλιδα των εγχώριων ΜΜΕ… ο τότε πρόεδρος της εταιρείας υποβάθμισε το γεγονός μιλώντας για «μόδα αυτοκτονιών», κάτι που ήταν φυσικό να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη γαλλική κοινή γνώμη. Βέβαια, ο 70χρονος Λομπάρ -ο οποίος λίγους μήνες μετά τη δήλωση-σοκ που έκανε οδηγήθηκε σε παραίτηση- δεν είναι ο μόνος που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Μαζί του απολογείται ο πρώην διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Ολιβιέ Μπαρμπερό, ο πρώην νούμερο 2 της εταιρείας, Λουί Πιερ Βενς, αλλά και η ίδια η France Telecom. Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το συνδικάτο των εργαζομένων εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει την ύπαρξη «συλλογικής παρενόχλησης» και βάζει «έναν επικεφαλής βιομηχανίας ενώπιον των ευθυνών του».

ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ NEXT» ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ Ο ΛΟΜΠΑΡ ΑΠΟ ΤΟ 2005
Μαζικές απολύσεις, αιφνιδιαστικές μεταθέσεις και αφόρητη πίεση…

Η ανησυχία γύρω από τις συνθήκες εργασίας στη France Telecom πήρε εθνικές διαστάσεις στη Γαλλία, όταν το καλοκαίρι του 2009 τα ΜΜΕ μετέδιδαν κάθε εβδομάδα και από μία αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας κάποιου εργαζομένου της.

Τι συνέβαινε στην άλλοτε δημόσια επιχείρηση, στην οποία οι εργαζόμενοι δήλωναν κάποτε «υπερήφανοι» που ανήκαν στο δυναμικό της; Οπως επισημαίνουν αναλυτές, όλα ξεκίνησαν με την ιδιωτικοποίησή της το 1998, μετά την οποία το γαλλικό δημόσιο έμεινε με μόλις 27% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το 2002, οι μέτοχοι της εταιρείας βίωσαν το πρώτο τους… σοκ, αφού διαπιστώθηκε ότι τα χρέη της είχαν αγγίξει τα 72 δισ. ευρώ και έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξυγίανσή της. Ο τότε πρόεδρος Τιερί Μπρετόν κατάφερε να μειώσει το χρέος και να ξεκινήσει μια σχετικά «ήπια» προσαρμογή της εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην κινητή τηλεφωνία και την ψηφιακή εποχή.

Ομως, η άφιξη του Ντιντιέ Λομπάρ το 2005 στο τιμόνι της France Telecom σηματοδοτεί ένα «νέο κεφάλαιο». Η «προσαρμογή» στη νέα εποχή έπρεπε να γίνει «τάχιστα», ενώ το περιβόητο «σχέδιο Next», το οποίο παρουσίασε, έμελλε να οδηγήσει τη διεύθυνση και τους εργαζομένους (η πλειονότητα των οποίων δούλευε στην εταιρεία για πάνω από δύο δεκαετίες) σε μετωπική σύγκρουση.

Οι μαζικές απολύσεις, οι αιφνιδιαστικές μεταθέσεις από τη μία πόλη στην άλλη (ακόμη και από μία χώρα στην άλλη) χωρίς καμία προηγούμενη διαπραγμάτευση με τον εργαζόμενο, η ξαφνική αλλαγή αντικειμένου για ανθρώπους με εμπειρία δεκαετιών σε κάποιο συγκεκριμένο πόστο, η ολοένα και πιο έντονη λεκτική βία και η ταπεινωτική συμπεριφορά… δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Μετά τρία χρόνια «εφαρμογής» του σχεδίου, οι εργαζόμενοι άρχισαν να λυγίζουν ο ένας μετά τον άλλο. Οι εκρήξεις βίας, τα περιστατικά κλινικής κατάθλιψης και οι… αυτοκτονίες άρχισαν να πολλαπλασιάζονται.

Το φαινόμενο πήρε τέτοιες διαστάσεις που επί αρκετούς μήνες η France Telecom μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Ωστόσο, παρά τις δραματικές εκκλήσεις του συνδικάτου των εργαζομένων προς τη διοίκηση για χαλάρωση του προγράμματος, ο Λομπάρ εμφανιζόταν κάθετος και προκλητικός.

Χαρακτηριστικό της αντίληψής του για τις σχέσεις διοίκησης – εργαζομένων είναι το παράδειγμα του Γιονέλ Ντερβίν, υπεύθυνου τεχνικής συντήρησης, που εργαζόταν στην εταιρεία από το 1970.

Ο Ντερβίν προσπάθησε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας ένα μαχαίρι στην κοιλιά του την ώρα μίας σύσκεψης κατά την οποία τον πληροφόρησαν ότι τον απαλλάσσουν από τα καθήκοντά του… χωρίς όμως να τον απολύουν.

Το απίστευτο είναι πως… δεν υπήρξε ούτε ένα μέλος της διοίκησης που να πήρε τηλέφωνο τον Ντερβίν για να ρωτήσει για την υγεία του μετά το περιστατικό. Ο μοναδικός που ενδιαφέρθηκε για την τύχη του ήταν ο αντικαταστάτης του Λομπάρ, ο Στεφάν Ρισάρ, ο οποίος με το που ανέλαβε τη διεύθυνση πάγωσε το σχέδιο Next.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1550783

Ήταν από τα πρώτα σύγχρονα μουσικά πολυκαταστήματα της χώρας. Ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80, σταδιακά εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη εμπορική αλυσίδα πώλησης προϊόντων ψυχαγωγίας –από cd και dvd μέχρι videogames– με 12 καταστήματα σε όλη τη χώρα, ετήσιο τζίρο που στις καλές εποχές έφθανε τα 40 εκατ. ευρώ και μερίδιο που σε κάποιες περιόδους ξεπερνούσε το 50% της αγοράς.

Πλέον όλα τα καταστήματα της γνωστής στους μουσικόφιλους αλυσίδας Metropolis έχουν βάλει «λουκέτο», λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία τα οποία και την οδήγησαν στο κατώφλι του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Την περασμένη Δευτέρα έκλεισε και το τελευταίο εν λειτουργία κατάστημα, αυτό στη πλατεία Δούρου στο Χαλάνδρι, ενώ το κατάστημα της Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστό από τα τέλη Μαΐου. Ακολούθησε στα μέσα Ιουνίου αυτό στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens και νωρίτερα αυτά σε Κηφισιά, Ηράκλειο και Πανεπιστημίου. Συνολικά οι πόρτες έκλεισαν και στα 12 καταστήματα που διατηρούσε η αλυσίδα, ενώ σε αδιέξοδο βρίσκονται οι 220 εργαζόμενοί της.

Η Metropolis προ τριετίας πέρασε στον έλεγχο του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή από τους αρχικούς της ιδιοκτήτες, τους αδελφούς Τοπιντζή που ξεκινώντας το 1985 με το γνωστό κατάστημα επί της οδού Πανεπιστημίου προσπάθησαν να προσαρμόσουν στην Ελλάδα αντίστοιχα μοντέλα του εξωτερικού, όπως τα HMV και Virgin Megastores.

Τα τελευταία, μάλιστα, επεκτάθηκαν και στην Ελλάδα το 1996 υπό την σκέπη της Vivere Entertainment με επικεφαλής των Κ. Πηλαδάκη, δημιουργώντας προσωρινά ένα αντίπαλο επιχειρηματικό δέος με 13 καταστήματα σε όλη τη χώρα. Σχεδόν μια δεκαετία μετά έκλεισαν και αυτά, θύματα της κρίσης που χτύπησε τη μουσική βιομηχανία.

Σε αντιδιαστολή, τα Metropolis την εποχή εκείνη κατέγραφαν μια από της καλύτερες οικονομικά χρονιές τους, με το τζίρο στο τέλος του 2005 να αγγίζει τα 34 εκατ. ευρώ και την κερδοφορία να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1 εκατ. ευρώ. έκτοτε, όμως τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν υπό το βάρος του παράνομου downloading αλλά των «πειρατικών» cd.

Το 2006 οι πωλήσεις των καταστημάτων της αλυσίδας υποχωρούν στα 33 εκατ. ευρώ και ένα χρόνο αργότερα «βουλιάζουν» στα 22 εκατ. ευρώ, ενώ το 2008 κλείνει με πωλήσεις μόλις 18,4 εκατ. ευρώ. Παρά ταύτα, την περίοδο εκείνη η εταιρεία διατηρείται κερδοφόρος, με θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες και ισχνό τραπεζικό δανεισμό. Η καλή χρηματοοικονομική εικόνα οδηγεί την περίοδο εκείνη τον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας, προσβλέποντας σε άμεσες συνέργιες με το έτερο επενδυτικό του εγχείρημα, τον τηλεοπτικό – ραδιοφωνικό μουσικό όμιλο Mad.

Αν και έγιναν προσπάθειες ανανέωσης της αλυσίδας (ανακαίνιση του κεντρικού Metropolis, νέο κατάστημα “Metropolis powered by MAD” στο The Mall Athens) το εγχείρημα δεν απέδωσε, ούτε οι προσπάθειες περικοπής των λειτουργικών εξόδων έφεραν αποτελέσματα. Το 2009 κλείνει με ζημιές ύψους 979 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων ύψους 1,58 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ ο τζίρος υποχώρησε στα 14,9 εκατ. ευρώ. με την κατάσταση να επιδεινώνεται και τις ζημιές να διευρύνονται, σταδιακά η αλυσίδα συρρικνωνόταν. Ήδη σε πολλά από τα σημεία όπου στεγάζονταν τα καταστήματα της αλυσίδας οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει αιτήσεις έξωσης ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις οφειλές προς εργαζομένους, προμηθευτές και ταμεία.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: