Η Γερμανική Ανωμαλία και πως αυτή προσδιορίζεται από άτομα και ομάδες.   Leave a comment

Η Γερμανική Ανωμαλία και πως αυτή προσδιορίζεται από άτομα και ομάδες.

26/07/2012

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/oikonomia/oikonomia/%CE%A0%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-90-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-citi-2012072669070/

Κίνδυνο διάχυσης της κρίσης στην Ευρωζώνη βλέπει η αμερικανική τράπεζα     . ,,,,,,,

Απαισιόδοξη για την έκβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη παραμένει η αμερικανική τράπεζα Citi, θεωρώντας πιθανή κατά 90% την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα στους επόμενους 12 με 18 μήνες, όπως και πλήρη προσφυγή Ισπανίας και Ιταλίας στους μηχανισμούς στήριξης.

Σε σημείωμά τους, οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν πως οι εξελίξεις στην κρίση στην Ευρωζώνη τα επόμενα χρόνια «θα είναι ένα μείγμα εξόδου από το νόμισμα Ελλάδα, σημαντικής έκτασης αναδιάρθρωσης κρατικού και τραπεζικού χρέους Πορτογαλία, Ιρλανδία και, τελικά, ίσως Ιταλία, Ισπανία και Κύπρος με περιορισμένη μόνο κοινή ανάληψη δημοσιονομικού βάρους».

Νωρίτερα, η τράπεζα τοποθετούσε την πιθανότητα ελληνικής εξόδου μεταξύ 50% και 75%. Στο σημείωμά τους, όπως μεταδίδει το , οι αναλυτές εκτιμούν πως η ελληνική έξοδος σε συνδυασμό με την αδύναμη οικονομία στην περιφέρεια της Ευρωζώνης θα πυροδοτήσει νέο κύμα υποβαθμίσεων στα επόμενα τρία τρίμηνα.

Σχόλιο: Το 90% είναι πολύ μεγαλύτερο από το 80% που έγραψα εγώ.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63690007

Ακριβότερη θα είναι για τη Γερμανία η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, απ’ ό,τι η έξοδός της, σε περίπτωση χρεοκοπίας, εκτιμά το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Frankfurter Neue Presse», το διακεκριμένο γερμανικό ινστιτούτο υπολογίζει στα 89 δισ. ευρώ τις απώλειες της Γερμανίας σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει αδυναμία πληρωμών εντός Ευρωζώνης και στα 82 δισεκατομμύρια σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει και τεθεί έκτος της ΟΝΕ.

Σε αυτά τα ποσά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί από τα δύο πακέτα στήριξης, η αγορά ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης, οι απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος επί των ελληνικών τραπεζών, αλλά όχι οι απώλειες των γερμανικών τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων ιδιωτών πιστωτών, δηλαδή, διευκρινίζεται, αυτή είναι η ελάχιστη εκτίμηση.

Σχόλιο: Αυτή η ανάλυση δεν είναι σωστή.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63689853

Τέλος δεν έχουν οι αυτοκτονίες στην Κρήτη. Αυτή τη φορά σειρά είχε ένας 56χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος χθες το απόγευμα έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του, σε πάροδο της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών, έχει αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει τέλος στη ζωή του.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι σε αυτό κάνει λόγο και για οικονομικά προβλήματα.

Ο 56χρονος ήταν μόνος στο σπίτι. Ο θάνατός του έχει σκορπίσει θλίψη στην οικογένεια και τους φίλους του.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63690027

Εγκωμιαστικά σχόλια δημοσιεύουν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες για το πνεύμα οικονομίας που διέπει την ‘Αγγελα Μέρκελ, επειδή η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε χθες στο μουσικό φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, με το ίδιο φόρεμα που είχε φορέσει πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Μέρκελ, η οποία δε χάνει ποτέ αυτό το αφιερωμένο στις όπερες του Βάγκνερ ραντεβού, εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της Γιοακίμ Ζάουερ με ένα μπλε φόρεμα, το οποίο είχε ξαναφορέσει στο Μπαϊρόιτ πριν από τέσσερα χρόνια, συνδυάζοντάς το με μια μικρή ασορτί τσάντα, ενώ το 2008 κρατούσε μαύρο τσαντάκι.

Η εφημερίδα Berliner Zeitung επισημαίνει ότι η ‘Αγγελα Μέρκελ επέλεξε να ξαναβάλει το φόρεμα που είχε φορέσει το 2008, “χρονιά της κρίσης”, ενώ η Frankfurter Runschau τονίζει: “Είναι καιροί για οικονομία, για όλο τον κόσμο”.

Το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοσή του τονίζει ότι η καγκελάριος “με την επίσημη αυτή εμφάνισή της έκανε πράξη όλα αυτά που διακηρύσσει στη διεθνή σκηνή: το πνεύμα της οικονομίας, την ταπεινότητα”. Το περιοδικό επισημαίνει ωστόσο την…έλλειψη γούστου, καθώς μπορούσε κανείς να διακρίνει καθαρά τα μπεζ καλτσάκια που φορούσε η Μέρκελ μέσα από τα παπούτσια της.

Σύμφωνα με το Der Spiegel η καγκελάριος “θα μπορούσε να είναι πιο προσεκτική στην επίσημη αυτή εμφάνισή της, όσον αφορά τα πόδια της”.

Πριν από λίγες μέρες, οι ενδυματολογικές επιλογές της Μέρκελ, είχαν απασχολήσει ξανά, με αφορμή μια χρωματική παλέτα που συνέθεσε γραφίστρια από την Ολλανδία, με τα δεκάδες παραπλήσια σακάκια τα οποία έχει φορέσει η Μέρκελ στις επίσημες εμφανίσεις της και που αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει μονότονες επιλογές, αλλά τελικά μάλλον δεν κάνει και τόση οικονομία.

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/oikonomia/oikonomia/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-2012072669064/

Ιστορικό χαμηλό επιτόκιο για να δανειστεί κεφάλαια για 30 χρόνια κατέβαλε η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, δύο μόλις ημέρες μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της κορυφαίας οικονομίας της Ευρώπης από τους Moody’s σε «αρνητικές».

Η απόδοση ή το επιτόκιο επιστροφής, κατά τη δημοπρασία γερμανικού χρέους διάρκειας 30 ετών, υποχώρησε στο επίπεδο ρεκόρ του 2,17%, αναφέρει σε ανακοίνωση η Bundesbank, η οποία διοργάνωσε την πώληση.

Στην τελευταία δημοπρασία 30ετών γερμανικών ομολόγων τον Απρίλιο, η Γερμανία κατέβαλε μέσο επιτόκιο 2,41%. Η ζήτηση ήταν επίσης ισχυρή.  Η Bundesbank αναφέρει ότι έλαβε συνολικές προσφορές αξίας 3,37 δισ. ευρώ.

Παραχωρήθηκαν γύρω στα 2,32 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η λεγόμενη αναλογία προσφοράς προς κάλυψη ανήλθε στο 1,5, με 678 εκατομμύρια ευρώ να προορίζονται για σκοπούς αγορών, σημειώνει στην ανακοίνωση η γερμανική κεντρική τράπεζα.

4444

4444

Στην σύγχρονη εποχή, εάν είσαι επαγγελματίας αθλητής και θέλεις να έχεις πρώτες θέσεις, είναι σίγουρο ότι θα πάρεις αναβολικά. Ο λόγος είναι απλός. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει όρια.

Εγώ θα επέτρεπα τα αναβολικά και θα έκανα έτσι το παιχνίδι δίκαιο. Σήμερα οι ισχυρές χώρες έχουν μηχανισμούς που αποφεύγουν τους ελέγχους και φυσικά τα αναβολικά βρίσκονται σχεδόν πάντα ένα βήμα ποιο μπροστά.

Αυτά που γράφω τα ξέρουν όλοι στον Αθλητισμό. Τρανό παράδειγμα η Πρώην Ανατολική Γερμανία.

Η Δόξα είναι μεγάλη, το Χρήμα είναι πολύ και όλα τα βρώμικα κόλπα επιτρέπονται. Υπάρχει και μια ψευδαίσθηση νομιμότητας για να πιστέψει ο καημένος ο θεατής, ότι βλέπει αθλήματα με ψηλά ιδεώδη. Πλάκα έχει. Χώρια τα σκάνδαλα χρηματισμού για τους παράγοντες του αθλητισμού, όσο αφορά τις αναθέσεις εκδηλώσεων.

Υπάρχουν πολλοί καθηγητές που συμφωνούν μαζί μου, όσο αφορά τα αναβολικά: να επιτραπούν.

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-07-25-21-57-28-2012072569055/

Πριν λίγες μέρες, το Levy Economics Instistute, ένα ίδρυμα μετακεϋνσιανού προσανατολισμού, εξέδωσε ανακοίνωση με τον προκλητικό τίτλο ‘Το Προπατορικό Αμάρτημα της Ευρωζώνης’ που φέρει τις υπογραφές του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Randall Wray (http://www.levyinstitute.org/pubs/pn_12_08.pdf). Η ανακοίνωση θέτει ακριβώς το ερώτημα για το ποιοι οικονομολόγοι προέβλεψαν πρώτοι τα δομικά προβλήματα του ευρώ κι απαντά αναφέροντας πέντε ονόματα με αποσπάσματα από τα κείμενά τους: 

• Η Stephanie Bell, που από το 2002 προειδοποιούσε πως «οι προοπτικές σταθερότητας στην Ευρωζώνη ήταν περιορισμένες».

• Ο Warren Mosler, που το 2001 έγραφε ότι η ιστορία και η λογική υπαγορεύουν ότι το ευάλωτο στον πιστωτικό κίνδυνο σύστημα των 12 κρατών-μελών του ευρώ και το τραπεζικό τους σύστημα θα δοκιμαστούν. «Τα βέλη της αγοράς θα προκαλέσουν μια αρχικά περιορισμένη κρίση ρευστότητας που θα μολύνει άμεσα και θα παγώσει πολύ γρήγορα το συνολικό σύστημα πληρωμών της Ευρωζώνης. Μόνο η αναπόφευκτη και επί του παρόντος απαγορευμένη άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορέσει να φέρει την ανάσταση του συστήματος».

• Ο Mathew Forstater, που το 1999 επέμενε στο πρόβλημα ότι στην ΟΝΕ «οι δυνάμεις της αγοράς μπορούν να ζητήσουν την άσκηση κυκλικής δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ύφεση ενισχύοντας τις υφεσιακές δυνάμεις».

• Ο Randall Wray, που το 1998 είχε επισημάνει ότι η υπό δημιουργία Ευρωζώνη θα μοιάζει πολύ με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το ότι θα λειτουργεί με μια ομοσπονδιακή τράπεζα σαν τη FED αλλά θα έχει μόνο εθνικά υπουργεία οικονομικών των κρατών μελών της. Το αποτέλεσμα, είχε πει, θα είναι ότι κάθε κράτος μέλος θα πρέπει να εφαρμόζει τη δημοσιονομική του πολιτική σε ξένο νόμισμα, και η κρατική χρηματοδότηση της οικονομίας με δημόσιο έλλειμμα θα απαιτεί δανεισμό σε αυτό το ξένο νόμισμα σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις των ιδιωτικών αγορών.

• Ο Wynne Goodley, που κατά το Levy Institute είναι ο νικητής οικονομολόγος, αυτός που πρώτος, από το 1997 ήδη, έκανε ζοφερές προβλέψεις για την Ευρωζώνη οι οποίες  επαληθεύονται με βάναυσο τρόπο σήμερα: «Ο κίνδυνος είναι ότι οι περιορισμοί του προϋπολογισμού στους οποίους τα κράτη δεσμεύονται ατομικά ενέχει αποπληθωριστικές τάσεις που θα κλειδώσουν την Ευρώπη σαν σύνολο σε ύφεση και θα της στερήσουν τη δυνατότητα να την ξεπεράσει», είχε γράψει τότε.

Ο Wynne Godley είχε προειδοποιήσει μάλιστα για το υφεσιακό σπιράλ θανάτου στο οποίο θα έμπαινε μια χώρα σε περίπτωση ύφεσης αν εγκατέλειπε τη δυνατότητα να εκδίδει το δικό της νόμισμα, όπως έκαναν τα κράτη του ευρώ. Ένα σπιράλ θανάτου που θα καταδίκαζε τον πληθυσμό σε ανεργία και φτώχεια και θα είχε ως μόνη διέξοδο για τους ανθρώπους τη μετανάστευση:

«Τι θα συμβεί αν μια ολόκληρη χώρα – μια εν δυνάμει περιοχή σε μια πλήρως ολοκληρωμένη ένωση – υποστεί μια διαρθρωτική ύφεση;

Όσο αυτή η χώρα αποτελεί ανεξάρτητο κράτος έχει τη δυνατότητα να υποτιμήσει το νόμισμά της. Στη συνέχεια μπορεί να συνεχίσει την οικονομική της δραστηριότητά επιτυχώς με πλήρη απασχόληση αν υποθέσουμε ότι ο κόσμος δεχτεί τις απαραίτητες μειώσεις στα πραγματικά του εισοδήματα.

Σε μια οικονομική και νομισματική ένωση όμως, αυτή η δυνατότητα εμφανώς χάνεται και οι προοπτικές της χώρας επιβαρύνονται σοβαρά, εκτός κι αν υπάρξουν σοβαροί ομοσπονδιακοί δημοσιονομικοί διακανονισμοί που θα αναλάβουν να εκπληρώσουν έναν αναδιανεμητικό ρόλο.

Όπως αναγνωρίστηκε σαφώς στην έκθεση MacDougall που δημοσιεύτηκε το 1977, αυτό είναι μια εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση για να εγκαταλείψει κανείς την επιλογή της υποτίμησης του νομίσματος.

Ορισμένοι συγγραφείς όπως ο Samual Brittan και ο Douglas Hague ισχυρίζονται σοβαρά ότι η ΟΝΕ, καταργώντας το πρόβλημα του ισοζυγίου πληρωμών στην παρούσα μορφή του, καταργεί στα αλήθεια το πρόβλημα, όπου υπάρχει, της επίμονης αδυναμίας για επιτυχή ανταγωνισμό στις παγκόσμιες αγορές.

Αλλά όπως έδειξε ο καθηγητής Martin Feldstein σε ένα σπουδαίο άρθρο του στον Economist, το επιχείρημά τους είναι επικίνδυνα λανθασμένο. Αν μια χώρα ή μια περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να υποτιμήσει το νόμισμά της και δεν επωφελείται από ένα σύστημα δημοσιονομικών μεταβιβάσεων, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταματήσει μια διαδικασία σωρευτικής και ακραίας ύφεσης η οποία θα οδηγήσει στο τέλος στη μετανάστευση ως το μόνο εναλλακτικό δρόμο στη φτώχεια ή την πείνα.

Διάκειμαι θετικά απέναντι στις θέσεις εκείνων – όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ – που αντιμέτωποι με την απώλεια της κυριαρχίας, θέλουν να κατέβουν από το τρένο της ΟΝΕ.

Διάκειμαι επίσης θετικά προς όλους εκείνους που αναζητούν την ολοκλήρωση υπό την εποπτεία κάποιου τύπου δημοσιονομικού ομοσπονδιακού καθεστώτος με ένα ομοσπονδιακό προϋπολογισμό πολύ μεγαλύτερο από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά θεωρώ απόλυτη απάτη τη θέση εκείνων που στοχεύουν σήμερα στην οικονομική και νομισματική ένωση δίχως τη δημιουργία νέων πολιτικών θεσμών – πέρα από μια νέα κεντρική τράπεζα – και που σηκώνουν τα χέρια τους με τρόμο μόλις ακούσουν την λέξη ‘ομοσπονδία’ η ‘ομοσπονδιοποίηση’.

Αυτή είναι όμως η θέση που υιοθετούν οι περισσότεροι από όσους  συμμετέχουν στη δημόσια συζήτηση για το ευρώ». (http://www.lrb.co.uk/v14/n19/wynne-godley/maastricht-and-all-that).

Μαριάννα Τόλια

Σχόλιο: Πολύ καλό το δημοσίευμα και αποκαλυπτικό. Το ζήτημα όπως ξέρουν όλοι, είναι πολιτικό. Η Μερκελ τσακίζει τους Έλληνες και οι Γερμανοί ψηφοφόροι την αποθεώνουν. Αν όμως ψήφιζαν και οι Έλληνες στις Γερμανικές εκλογές, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για όλους.

Ο Σοιμπλε ο διώκτης της φοροδιαφυγής, θα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φτωχούς και μικρομεσαίους και μεσαίους νεοέλληνες. Η Ελλάδα θα ήταν παράδεισος επενδύσεων.

Ο Έλληνας εργαζόμενος δε διαφέρει σε τίποτα, όσο αφορά τα οικονομικά, με τον Γερμανό εργαζόμενο. Η Μερκελ θα έπαιρνε υψηλή βαθμολογία και στην Ελλάδα. Μην έχετε καμία αμφιβολία.

Τι ζητούν οι νεοέλληνες όλα αυτά τα χρόνια; Ένα σοβαρό κράτος, όπως το Γερμανικό ή το Γαλλικό κλπ. Το πολιτικό σύστημα μαζί με την Ελίτ οικονομική, πολιτισμική, τους κοροϊδεύουν.

Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου έλεγε λεφτά υπάρχουν και μετά τους πήγε στο μνημόνιο. Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς τους είπε για επαναδιαπραγμάτευση και την κάταπιε όλη, βαθύ λαρύγγι ο Σαμαράς.

Ο Κωστάκης ο Καραμανλής, τους είπε για επανίδρυση του κράτους και σύγκρουση με τους νταβατζηδες και δεν έκανε τίποτα.

Κανένας από αυτούς δεν τα έβαλε με την διαφθορά. Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος. Ο λόγος είναι απλός και δείχνει τον Άκη. Όλοι τους είναι κλέφτες. Πολιτικάντηδες.

Ο Σημίτης ο Αρχιερέας της διαπλοκής έβαλε την Ελλάδα στο Ευρώ, με πλαστά στοιχεία, την ίδια ώρα που τα πρωτοπαλίκαρα του Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης μας έλεγαν για ισχυρή οικονομία.

Μην ξεχνάτε ότι όλοι αυτοί έφτιαξαν νόμο που τους δίνει ασυλία από εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος. Για να καταλάβετε.

Είναι απίστευτο ότι όλοι αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Στην 17η Ιουνίου οι νεοέλληνες έπρεπε να ψηφήσουν ΣΥΡΙΖΑ, Καμένο, Χρυσή Αυγή και όχι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ, να γίνει ένα ξεκαθάρισμα, μια αναταραχή, να σπάσουν μερικοί καθρέπτες. Να σταματήσουν να τους κοροϊδεύουν.

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/h-groupon—–2012072569053/

Οι αδίστακτες πρακτικές του εκπτωτικού κολοσσού στραγγαλίζουν τα περιθώρια επιβίωσης των αμερικανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

To εστιατόριο Back Alley Waffles στο κέντρο της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ έχει κλείσει τις πόρτες του μετά από μόλις τρεις μήνες λειτουργίας – κατηγορεί μια συμφωνία που έκανε με την εκπτωτική ιστοσελίδα Groupon, που τελικά πήγε από το κακό στο χειρότερο και οδήγησε στην καταστροφή. Για να καλύψει τις απώλειές, το Back Alley Waffles λέει ότι σήμερα χρεώνει 450 δολάρια για κάθε βάφλα και αυτό μόνο με ραντεβού!!

«Λόγω των συγκλονιστικών επιχειρηματικών πρακτικών της ύβρεως που είναι γνωστή ωςGroupon- που περιφρονείται ακόμα και από τα σχεδόν ανύπαρκτα πρότυπα της σύγχρονης επιχείρησης – δεν μπορούμε πλέον να πουλάμε βάφλες για 8 δολάρια και να πληρώνουμε, για παράδειγμα, τους υπαλλήλους μας με μισθούς ικανούς να τους βοηθήσουν να επιβιώσουν», δήλωσε στην ιστοσελίδα του το εστιατόριο.

Το Back Alley Waffles παραπονέθηκε ότι η Groupon δεν τους κατέβαλε άμεσα τα χρήματα που τους όφειλε. Αντ ‘αυτού, η ιστοσελίδα ανέφερε, μετά από περισσότερο από ένα μήνα, η Groupon έστειλε την πρώτη από τις τρεις πληρωμές που χρωστούσε με επιταγές, ακόμη και καθώς «η μεγάλη αύξηση των πελατών» ανάγκαζε το Back Alley Waffles να πληρώνει πρόσθετες προμήθειες και προσωπικό άμεσα.

«Αυτό το μέρος είναι έτοιμο να εκραγεί. Κάνουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ βάφλα,» έγραφε ένας κριτικός του Yelp στις αρχές Ιουνίου. Το κύριο πρόβλημα που αναφέρεται στα σχόλια: στο εστιατόριο μερικές φορές ξέμενε από βάφλες.

Οι ιδιοκτήτες του Back Alley Waffles δεν είναι οι μόνοι που εκφράζουν δυσαρέσκεια με την εμπειρία τους με την Groupon. Η Jessie Burke, ιδιοκτήτης του Posies Cafe στο Όρεγκον, έγραψε τον Σεπτέμβριο του 2010 ότι η χρήση του Groupon ήταν «η χειρότερη απόφαση που έχω πάρει ως ιδιοκτήτης επιχείρησης μέχρι σήμερα.» Είπε ότι η συμφωνία με την Groupon της κόστισε περίπου $ 10.000, προκάλεσε τεράστιες ουρές, και δεν οδήγησε σε νέους τακτικούς πελάτες.

Η Groupon υποστήριξε ότι οι προσφορές στην ιστοσελίδα της δεν ήταν η αιτία που έκλεισε το  Back Alley Waffles. «Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, μόνο 132 κουπόνια, ή το 18% έχουν εξαργυρωθεί από τότε που το Back Alley Waffles έτρεξε την προσφορά του πριν από δύο μήνες, και ο κ. Νέλσον έχει λάβει τα 2/3 του μεριδίου του μέχρι σήμερα», δήλωσε η Julie Mossler, εκπρόσωπος της Groupon. «Ποτέ δε μας αρέσει να μαθαίνουμε ότι μια τοπική επιχείρηση αποφάσισε να κλείσει,» πρόσθεσε η Mossler, «αλλά απλά μαθηματικά δείχνουν ότι η Groupon δεν ήταν η αιτία.»

Μόνο το 44 τοις εκατό των καθημερινών προσφορών για εστιατόρια και μπαρ είναι κερδοφόρα για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Rice που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα.

Και η Groupon η ίδια έχει πρόβλημα. Η τιμή της μετοχής της έφτασε σε ιστορικό χαμηλό στις 11 Ιουλίου. Στο τέλος της Δευτέρας, οι μετοχές της Groupon έφθαναν στα 7,38 δολάρια ανά μετοχή: 63 τοις εκατό κάτω από την τιμή του IPO της.

Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή η Groupon χρησιμοποιούσε αμφισβητούμενες λογιστικές πρακτικές: μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα έσοδα που ανακοίνωνε η Groupon περιελάμβαναν και τα χρήματα που οφείλονταν στους επιχειρηματίες σαν να ήταν δικά της.

Σήμερα, μετά από όλα αυτά οι προοπτικές κερδοφορίας Groupon είναι σίγουρα λιγότερο ρόδινες.

Σχόλιο: η Groupon δεν παίζει έντιμα και αυτό θα αρχίσει να φαίνεται. Αν είχα μετοχές της, θα τις έκανα μήνυση για τα λογιστικά κόλπα. Στην οικονομία η Διαφάνεια είναι το Α και το Ω.

4444

http://www.capital.gr/home.htm

http://propelfuels.com/

Της Karen E. Klein

Ο Matt Horton επιχειρεί να λύσει ένα πρόβλημα που καθιστά τα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων μη ελκυστικά για τους επίδοξους αγοραστές: την απουσία βολικών σημείων για ανεφοδιασμό. 

Το Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Propel Fuels άνοιξε το πρώτο πρατήριο στις ΗΠΑ, όπου οι οδηγοί αυτοκινήτων μπορούν να αντλήσουν βενζίνη, αιθανόλη και βιοντίζελ, οι οδηγοί μηχανής μπορούν να κάνουν service με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και οι περαστικοί μπορούν να βρουν τα ωράρια των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Με τη στήριξη περισσότερων από 19 εκατ. δολαρίων σε κεφάλαια εκκίνησης και σχεδόν 12 εκατ. δολαρίων σε επιδοτήσεις από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και την Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια, η νέα επιχείρηση των 23 εργαζομένων έλαβε τον προηγούμενο μήνα επιπλέον 10,1 εκατ. δολάρια από την Επιτροπή για να βοηθήσει να φτιαχτούν άλλα 100 παρόμοια πρατήρια στην πολιτεία τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με τις αντλίες της εναλλακτικών καυσίμων εγκατεστημένες σε καμιά εικοσαριά άλλους σταθμούς, η Propel θέτει τα θεμέλια για αυτό που ο 37-χρονος Horton ονομάζει «αργό, αλλά συναρπαστικό» μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ.

Παρά την αυξημένη συνειδητοποίηση του κόσμου σε ό,τι αφορά τα οφέλη τους, μόλις τα 3.100 από τα περίπου 160.000 πρατήρια σε ολόκληρη τη χώρα πωλούν εναλλακτικά καύσιμα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

«Τα πρατήρια βενζίνης δεν θέλουν να έχουν έναν ανταγωνιστή στα πόδια τους, όμως ο κλάδος των εναλλακτικών καυσίμων εξαρτάται από το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του, αφού είναι ο μόνος δρόμος προς την αγορά», λέει ο Geoff Cooper, αντιπρόεδρος έρευνας και ανάλυσης της Renewable Fuels Association. «Σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα δεις έναν λιανοπωλητή να θέτει μια αντλία βενζίνης εκτός λειτουργίας και να την αντικαθιστά με ένα προϊόν που ανταγωνίζεται τη βενζίνη. 

Η τετράχρονη Propel, η οποία σύμφωνα με τον Horton συγκέντρωσε πέρυσι έσοδα άνω των 10 εκατ. δολαρίων και σημειώνει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 300% από το 2010, απομακρύνει αυτό το εμπόδιο, πουλώντας απευθείας στους οδηγούς.

Χρησιμοποιεί την εμπειρία της για να προωθεί το πρωτοποριακό μοντέλο σε όλη την Καλιφόρνια και λογισμικό που κατασκεύασε για να επιλέγει τοποθεσίες.

Το νέο πρατήριο, κοντά στο Άναχαϊμ, είναι “ένα από τα δέκα κορυφαία σημεία εμπορίου εναλλακτικών καυσίμων (στην Καλιφόρνια), με βάση τα δημογραφικά στοιχεία των πελατών, τον αριθμό των οχημάτων και την κίνηση,” λέει ο Horton. “Σε αυτήν την επιχείρηση, το όχημα θεωρείται το παν. Μπορείς να έχετε όλες τις υποδομές του κόσμου, αλλά αν δεν υπάρχουν τριγύρω οχήματα που να τις χρησιμοποιούν, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαφορά».

Η Propel παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα εναλλακτικά καύσιμα στα πρατήριά της, δεδομένου ότι οι μελέτες έχουν δείξει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των οδηγών αυτοκινήτων ευέλικτων καυσίμων δεν συνειδητοποιούν ότι τα οχήματά τους μπορούν να τρέξουν και με κάτι άλλο εκτός από βενζίνη.

Και ενθαρρύνει τους πελάτες να ενταχθούν σε ένα σύστημα παρακολούθησης των διοξειδίων του άνθρακα που εκπέμπουν. Μπορούν στη συνέχεια να μπουν στην ιστοσελίδα της Propel και να εντοπίσουν αναφορές που εμπλουτίζονται διαρκώς με νέα στοιχεία για τα οφέλη που αντλούν όταν αποφεύγουν τα εισαγόμενα καύσιμα.

Η Propel είναι «μια αξιόλογη εταιρεία, σαν ένα Apple Store της αγοράς εναλλακτικής ενέργειας», λέει ο Jim Lane, συντάκτης και εκδότης του BiofuelsDigest, μίας καθημερινής online έκδοσης. «Έχουμε αυτά τα μετασχηματιστικά προϊόντα καυσίμων που πωλούνται ως εμπορεύματα, όπως πωλούνταν αντίστοιχα και οι υπολογιστές. Αλλά η Apple (AAPL) έδειξε πραγματικά ότι αν αρχίσουμε να εστιάζουμε στο ζητούμενο της εμπειρίας πελάτη μπορούμε να αλλάξουμε τη γνώμη των ανθρώπων και να τους κάνουμε να σκέφτονται κάτι με έναν εντελώς νέο τρόπο». Το να είσαι ο πρώτος στην αγορά περιέχει έναν αυξημένο κίνδυνο, παραδέχεται ο Lane. «Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που το δοκιμάζουν αυτό. Αλλά από την άλλη πλευρά, 10 χρόνια πριν τους αποκαλούσαν τρελούς στο Cupertino». 

Ο Horton είναι ένας περιβαλλοντολόγος που στον ελεύθερο του χρόνο σκαρφαλώνει σε βράχια αλλά και στις γιγάντιες καλιφορνέζικες σεκόγιες, δηλώνει ωστόσο και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα πραγματιστής. “Πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη των επιχειρήσεων και του Αμερικανού καταναλωτή να προωθήσουν την αλλαγή. Μια εταιρεία όπως η Propel μας οδηγεί σε μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση, αντί να στηρίζεται σε κανονιστικές ρυθμίσεις και κυβερνητικές εντολές.

Το 2006, ήταν ένας venture capitalist που εργαζόταν σε ένα γραφείο της Silicon Valley της εταιρείας @Ventures με έδρα τη Βοστώνη, όταν χωρίς να το έχει ζητήσει περιήλθε στα χέρια του το επιχειρηματικό σχέδιο των ιδρυτών της εταιρείας Propel από το Σιάτλ.

Ο ίδιος και η ομάδα του στην @Ventures αφιέρωσαν ένα χρόνο κάνοντας μικροαλλαγές στο σχέδιο, το οποίο αρχικά εστίαζε στην πώληση πλούσιου μείγματος βιοντίζελ και επανατοποθετούσε την εταιρεία ως μια εναλλακτική πλατφόρμα που μπορούσε να προσφέρει πολλαπλές επιλογές καυσίμων. Η @Ventures συμμετείχε με την ομάδα των θεσμικών επενδυτών στην πρώτη επενδυτική κίνηση της Propel ύψους 4,75 εκατ. δολαρίων τον Αύγουστο του 2007. Ο Horton ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος το 2009. 

Η Propel μετέφερε την έδρα της από το Σιάτλ το 2008 και ο Horton λέει ότι θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα-ορόσημο της Καλιφόρνια  του 2007 για μείωση της χρήσης άνθρακα στα καύσιμα (Low Carbon Fuel Standard).

Το πρόγραμμα που έχει στόχο τη μείωση της συνεισφοράς του άνθρακα στα καύσιμα κατά 10% έως το 2020, υπόκειται σήμερα σε νομικές προκλήσεις. Ο Horton λέει πως η εταιρεία του έχει καταθέσει επιστολές υποστήριξης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, αλλά δεν έχει βασίσει τα χρηματοοικονομικά της μοντέλα στο πρόγραμμα. «Η Καλιφόρνια έχει το μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων ευέλικτων καυσίμων και είναι σχεδόν νεκρή όσον αφορά τον αριθμό των πρατηρίων που εξυπηρετούν τέτοια οχήματα», λέει. 

Ο Horton παρακολουθεί στενά τις πωλήσεις οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο ή ηλεκτρισμό και εξετάζει την προσθήκη αντλιών φυσικού αερίου και φορτιστών μπαταρίας στο μέλλον, όταν οι δύο αγορές θα έχουν ωριμάσει.

“Η ενεργειακή βιομηχανία είναι έτοιμη για την επανάσταση», λέει, σημειώνοντας ότι ήδη 10.000 άτομα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα παρακολούθησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Propel. Χρησιμοποιούν καθαρότερα καύσιμα που κοστίζουν λιγότερο από την παραδοσιακή βενζίνη, λέει ο Horton. «Προσπαθούμε να μην ζητάμε από τον κόσμο να πληρώνει περισσότερα για να κάνει το σωστό.”

Σχόλιο: Αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο. Έχει μετοχές η Propel; 

Η Αμερική κινείτε. Πολύ ευχάριστο.

4444

http://edition.cnn.com/2012/07/25/world/europe/greece-athlete-apology/index.html?hpt=isp_c2

(CNN) — Athlete Paraskevi Papachristou has been expelled from Greece’s Olympic team for posting an offensive comment about African immigrants on Twitter, a team spokeswoman said Wednesday.

“With so many Africans in Greece, the mosquitoes from the West Nile will at least be eating some homemade food,” Papachristou said on Twitter.

The Hellenic Olympic Committee ruled Papachristou, a triple jumper, would be barred from participating in the London Olympics that begin Friday.

“She made a mistake but it was serious,” the spokesman said. “It was unforgivable.”

Is the Olympics worth more than Google?

Papachristou apologized for making the remarks about African immigrants but her medal hopes were gone.

“I would like to express my heartfelt apologies for the unfortunate and tasteless joke I published on my personal Twitter account,” she wrote on Facebook.

“I am very sorry and ashamed for the negative responses I triggered, since I never wanted to offend anyone, or to encroach human rights.

“My dream is connected to the Olympic Games and I could not possibly participate if I did not respect their values. Therefore, I could never believe in discrimination between human beings and races.”

Papachristou’s Twitter post drew public criticism and calls for her to be suspended from the Greek Olympic team.

Two of the three parties forming Greece’s coalition government also issued statements on the matter.

The Democratic Left said that “this racist humor and ‘jokes’ that affect human lives are not tolerated by Greek society, (and) they cannot flourish in Greek athletics.”

The socialist PASOK party said “matters that are to do with the human status should not be treated lightly by anyone and especially from the members of the sports community, who are symbols to young people.”

Greek media reported that Papachristou has in the past posted comments about the extreme right wing Golden Dawn party.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1569409

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε ότι το πρόγραμμα δεν θα πετύχει στην Ελλάδα, δηλώνει στην εφημερίδα “The New York Times” ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και σήμερα μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Πειραιώς.

“Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή πως αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν είχαμε ούτε ένα επιτυχές παράδειγμα”, σημειώνει ο κ. Ρουμελιώτης σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι καθώς η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμα της για να βοηθήσει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της όπως ενθαρρύνονται να κάνουν άλλες χώρες που εντάσσονται σε προγράμματα του ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή αναφέρει ότι η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακο της στην ελληνική οικονομία.

“Το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα – και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη – είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων”, δηλώνει ο κ. Ρουμελιώτης.

Αν και η Αθήνα απέτυχε οικτρά στο συγκεκριμένο μέτωπο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας, αναφέρει.

Σχόλιο: Κοίτα κάτι πλάκες. Γνώριζαν λέει ότι θα αποτύχει! Και γιατί το εφαρμόσατε; Οι άνθρωποι δεν πάνε καλά. Στην Ελλάδα πολλοί πηδανε από τις βεράντες στο κενό και αυτοκτονούν, κάθε μέρα διαδραματίζονται δράματα αβάσταχτου πόνου και εσείς εφαρμόζετε κάτι που ξέρατε ότι δε θα πετυχει;

Αφού το ομολογήσατε, κάτι είναι και αυτό, τι θα κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση;

Πραγματικά έχω μείνει άναυδος. Πως είναι δυνατόν να έχετε θέσεις ευθύνης και να κάνετε τόσο επιπόλαια πράγματα;

4444

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/389245/edekahronos-dieluse-ta-metra-asfaleias-sto-madsester/

Επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο για τη Ρώμη χωρίς ούτε ένα έγγραφο!

Οι αρχές του αεροδρομίου του Μάντσεστερ ξεκίνησαν έρευνα για να διαπιστώσουν πώς κατάφερε ένα 11χρονο αγόρι να περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας, χωρίς να έχει ούτε διαβατήριο, ούτε εισιτήριο, και να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Ρώμη.

Ο Λίαμ Κόρκοραν πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα από τους ανιχνευτές μετάλλων και αναμίχθηκε με τα μέλη μιας οικογένειας που επιβιβάστηκε, την Τρίτη, στο αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους Jet2.com, σύμφωνα με την εφημερίδα Manchester Evening News.

Κανείς από το προσωπικό του αεροδρομίου, ούτε όμως και οι υπάλληλοι της εταιρείας, αντιλήφθηκαν ότι ο μικρός δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του αεροπλάνου κατάλαβαν στη μέση της πτήσης ότι το παιδί ταξίδευε μόνο του και ενημέρωσαν τις αεροσυνοδούς.

Ο Λίαμ παρέμεινε μέσα στο αεροπλάνο όταν αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και επέστρεψε στη συνέχεια στο Μάντσεστερ, όπου τον περίμενε η μητέρα του.

“Αυτή η εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση εξετάζεται από τους υπευθύνους του αεροδρομίου και της εταιρείας. Είναι σαφές ότι τα έγγραφα δεν εξετάστηκαν σωστά στον έλεγχο ασφαλείας και κατά την επιβίβαση”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για τους άλλους επιβάτες ή για το αεροπλάνο.

Πολλοί υπάλληλοι του αεροδρομίου και της εταιρείας τέθηκαν σε αργία.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται σε μια περίοδο που τα μέτρα ασφαλείας στα βρετανικά αεροδρόμια έχουν ενισχυθεί καθώς αναμένονται στη χώρα δύο εκατομμύρια επισκέπτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι Αγώνες ξεκινούν επισήμως την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν στις 12 Αυγούστου.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1569539

Η αμερικανική κυβέρνηση κατάφερε να καταγράψει σήμερα και νέο ιστορικό χαμηλό στο κόστος δανεισμού της με την απόδοση σε ομόλογα διάρκειας πέντε ετών να διαμορφώνεται στο 0,584%, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο που αναγκάστηκε ποτέ να πληρώσει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε τίτλους ωρίμανσης πέντε ετών κάτι που αντανακλά την στροφή των επενδυτών προς επενδύσεις που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια καθώς κλιμακώνονται και πάλι οι αναταράξεις από την ευρωπαϊκή κρίση.

Σχόλιο: Το δολάριο είναι ασφαλές καταφύγιο. Η Αμερική είναι υπερδύναμη και παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Με δολάρια μπορείς να αγοράσεις ένα σωρό προϊόντα και υπηρεσίες.

Μπορείς να πας να ζήσεις στην Αμερική.

4444

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=212966

Πολυτελείς κατοικίες στην Ελβετία των οποίων οι τιμές ξεκινούν από 1.000.000 ελβετικά φράγκα και αγγίζουν τα 20.000.000 φαίνεται που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν όσοι προνομιούχοι Ελληνες διαθέτουν το ανάλογο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με τον μεσίτη των vip Ρόμπερτ Φερφέκι.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle, ο Φερφέκι ιδρυτής της εταιρίας VIPS που προσφέρει υπηρεσίες σε ευκατάστατους ανθρώπους, δέχεται σχεδόν καθημερινά κλήσεις από Ελληνες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ακίνητα στην Ζυρίχη, τη Λουκέρνη και άλλες πόλεις της Ελβετίας και προτίθενται να προσφέρουν σημαντικά χρηματικά ποσά.

«Αν η Ελβετία δεν είχε τόσο αυστηρούς νόμους που δυσκολεύουν τους ξένους να αγοράσουν, είμαι σίγουρος ότι θα είχα πουλήσει όλα τα σπίτια μέσα σε μία εβδομάδα», δήλωσε ο Φερφέκι και συμπλήρωσε ότι ανάμεσα στους Ελληνες είναι και πολλοί Γερμανοί και Βρετανοί επίδοξοι αγοραστές.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του μάλιστα ο μεσίτης των διασήμων, είχε πει ότι η οικονομική κρίση έχει σπρώξει Ευρωπαίους, εκ των οποίων πολλοί Ελληνες, και Ρώσους στην αγορά ακινήτων για να «θωρακιστούν στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας στην Ευρωζώνη και να εκμεταλλευθούν τη σταθερότητα της Ελβετίας», ώστε είτε να μετακομίσουν στη χώρα είτε να προχωρήσουν σε ενοικίαση των ακινήτων.

«Αυτό βέβαια που ωθεί τους ανθρώπους να έρθει στην Ελβετία δεν είναι μόνο η χαμηλή φορολογία αλλά και η ποιότητα ζωής αλλά και η τήρηση των νόμων. Δεν έχουν ανάγκη από μεγάλη ομάδα σωματοφυλάκων και μπορούν να βγαίνουν για αγορές στην πόλη χωρίς να αναγνωρίζονται από κανέναν», τόνισε.

Την ίδια ώρα μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται πως δείχνουν Ελληνες επενδυτές για ακίνητα στην Τουρκία, τη Βουλγαρία, ενώ το Λονδίνο παραμένει σταθερό στις προτιμήσεις των επενδυτών της κρίσης.

4444

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=212949

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τήνου πλέει αυτή την ώρα η τουρκική φρεγάτα “Gokova”. H τουρκική φρεγάτα σε λίγη ώρα αναμένεται να περάσει το Στενό του Καφηρέα και παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης.

Η φρεγάτα “Gokova” από το πρωί της Τετάρτης έχει περιπλεύσει σχεδόν το μισό Αιγαίο! Ο προκλητικός πλους του τουρκικού πολεμικού, που βρισκόταν στην ανατολική Μεσόγειο, ξεκίνησε το πρωί από την περιοχή μεταξύ της νήσου Kάσου και της Κρήτης. Στη συνέχεια το “Gokova” κινήθηκε βόρεια της Κρήτης με δυτική πορεία, πέρασε ανάμεσα στη Φολέγανδρο και στη Μήλο, συνέχισε την πορεία της προς Τήνο και Μύκονο όπου έπλεε περίπου στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. Αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Κάβο Ντόρο.

Η κίνηση της Άγκυρας  να αποστείλει ένα πολεμικό πλοίο πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές των νησιών του Αιγαίου σε μια περίοδο που θεωρείται η καρδιά της τουριστικής περιόδου, δημιουργεί προβληματισμό στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Είναι περιττό να αναφερθεί ότι με τον προκλητικό διάπλου του Αιγαίου, οι Τούρκοι παραβιάζουν το μορατόριουμ για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σχόλιο: Αυτή η βόλτα της Τουρκικής φρεγάτας είναι αφιερωμένη στον Κουβελη, την Παπαρηγα και τον Τσιπρα, που νομίζουν ότι οι Τούρκοι έχουν μπέσα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάνει αυτά που κάνει η τουρκική φρεγάτα, αν οι Τούρκοι ήταν καλοί γείτονες.

Αν οι Τούρκοι ήξεραν ότι η Ελλάδα θα αντιδρούσε όπως η Συρία ή το Ισραήλ σε καμία περίπτωση δε θα έστελναν την φρεγάτα. Αν ήξεραν δηλαδή ότι η Ελλάδα θα την βύθιζε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Η Ελλάδα δικαιούται να βυθίσει μια τουρκική φρεγάτα που παραβιάζει τα χωρικά ύδατα σε περίοδο μάλιστα Τουριστικής Περιόδου.

Από τον πολύ προβληματισμό, οι νεοέλληνες πολιτικοί έχουν γίνει προβληματικοί.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/12812.htm

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω κάνει η κυβέρνηση κι εκεί που λέμε δόξα το Θεό, αρχίζουμε να φωνάζουμε βόηθα Παναγία.

Κι αυτό το λέμε διότι ενώ άρχισε να πνέει ένας κάποιος άνεμος αισιοδοξίας με την απόφαση για τη Χαλυβουργία και τη σθεναρή στάση του κ. Σαμαρά σε άλλα ζητήματα, ξαφνικά μας ήρθε…ταμπλάς μόλις ακούσαμε τα ονόματα της νέας διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Πρόεδρος ο Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ που έφυγε κακήν κακώς ως αποτυχημένος και διευθύνων σύμβουλος κάποιος… Εμίρης, κορυφαίο στέλεχος της Alpha Bank. Για τον πρώτο έχουμε γράψει πολλά και έχουμε πει περισσότερα, για το δεύτερο δεν τον ξέρουμε αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής:

1.      Είπαμε αμάν για να φύγει ο Μητρόπουλος που ήταν κορυφαίο στέλεχος της Eurobank και τώρα φορτωνόμαστε έναν ακόμη τραπεζικό; Πόσο διαφανής είναι μια τέτοια επιλογή και γιατί θα πρέπει –ακόμη κι αν είναι καθ’ όλα κύριος και άξιος- να λογοδοτεί η κυβέρνηση για ένα από τα… δεξιά χέρια του κ. Γ. Κωστόπουλου;

2.      Ελπίζουμε στην κυβέρνηση να έχουν χιούμορ και να διάλεξαν τον Γιάννη Εμίρη εξαιτίας του… επωνύμου του. Δηλαδή, σου λένε στην κυβέρνηση, αν οι εμίρηδες του Κατάρ έρθουν να συνομιλήσουν με έναν… ισάξιό τους Εμίρη, μπορεί να φέρουν και λεφτά. Υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Αφού δεν έρχονται οι εμίρηδες με επενδύσεις, ας βάλουμε έναν… Εμίρη να ξεγελάσουμε τον κόσμο.

Σχόλιο: Ο Τάκης Αθανασόπουλος απέτυχε στην ΔΕΗ.

4444

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_5748.html

“Συναγερμός” σήμανε πριν από λίγη ώρα όταν κλήθηκε το ΕΚΑΒ σε μία περίπτωση πτώσης- από μεγάλο ύψος- στο κενό ενός ανθρώπου, για άγνωστο λόγο και κάτω από…αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην περιοχή της λεωφόρου 62 Μαρτύρων κοντά σε γνωστό πολυκατάστημα, στο Ηράκλειο.
Η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ εξετάζεται αν πρόκειται για ατύχημα ή για απόπειρα αυτοκτονίας ή και για κάτι άλλο.

cretalive.gr

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/07/2_24.html

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»!..

Σχόλιο: Αυτό έγραψε η Παπαχρηστου στο twitter της και έγινε αμέσως θέμα. Μετά από τρεις ημέρες!!!! τόσο γρήγορα. 

Υπάρχουν και χειρότερα. Από ότι άκουσα στο ΣΚΑΙ το μήνυμα ήταν γραμμένο εδώ και τρεις ημέρες, όποτε υπάρχει ένα ερώτημα. Δεν είπε κάποιος στην αθλήτρια, την πρώτη μέρα να το κατεβάσει γιατί ακούγεται κάπως ρατσιστικό;

http://fimotro.blogspot.gr/2012/07/blog-post_251.html

Αθήνα, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012.
Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.
Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση
Βούλα Παπαχρήστου

4444

25/07/2011

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=48777&Itemid=162

Οι Financial Times ”πυροβολούν” το ΔΝΤ γράφοντας πως ”ενώ το ευρώ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, το Ταμείο, κατά τα δύο τελευταία χρόνια, προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις και λειτουργεί αντιδραστικά σε μία ύστατη προσπάθεια να το σώσει”.
Διαβάστε όλο το άρθρο:

”Δεν θέλω να βιαστώ σε πρώιμα συμπεράσματα, αλλά αυτή την στιγμή φαίνεται απίθανο ότι η επίσημη θεσμική απάντηση στην κρίση της ευρωζώνης θα αποτελέσει μοντέλο για τις μελλοντικές κυβερνήσεις.

Ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δέχθηκε έντονη δόση περιφρόνησης την προηγούμενη εβδομάδα όταν κοινοποιήθηκε από το CNN η επιστολή παραίτησης του Peter Doyle, βετεράνου του Ταμείου, ο οποίος κατηγόρησε τον οργανισμό ότι απέτυχε να προειδοποιήσει για την κρίση λόγω επίμονης φιλο-ευρωπαϊκής προκατάληψης και «αναλυτικής αποστροφής κινδύνου».

Το ΔΝΤ όχι μόνο δεν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εγκαίρως, αλλά η νέα αναταραχή στην Ισπανία και οι αυξανόμενες πιθανότητες για ένα νέο καθολικό πακέτο στήριξης καθιστούν ορθή την κατηγορία ότι η εμπλοκή του στα πακέτα στήριξης για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία έχει επιδεινώσει τη δυνατότητά του να μιλά με ειλικρίνεια στο κοινό ως προς την ευρωζώνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ έχει αποκρύψει την ανησυχία του για χώρες όπου τα προγράμματα στήριξης εμφανώς αποτυγχάνουν. Το πιο διάσημο παράδειγμα ήταν η καταστροφική χρηματοδότηση της Αργεντινής, πριν από την χρεοκοπία της χώρας το 2001.

Η διστακτικότητά του ΔΝΤ να δεχθεί τις ευθύνες για την επίσπευση της κρίσης το ενθαρρύνει να κρατήσει ανοιχτή την στρόφιγγα των κεφαλαίων ακόμη κι αν το τίμημα είναι η μακροπρόθεσμη ζημία στη νομιμότητά του. Επιπλέον, υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ των χωρών-μετόχων του ΔΝΤ που είναι πολιτικοί σύμμαχοί ή πιστωτές των δανειζομένων κυβερνήσεων.

Για παράδειγμα, μετά την χρεοκοπία της Αργεντινής το 2001, μία ομάδα κυβερνήσεων που είναι μέτοχοι του ΔΝΤ, υπό την καθοδήγηση της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας πίεσαν την διοίκηση του Ταμείου να ξεκινήσει πάλι την χρηματοδότηση της χώρας, παρά την οργή ορισμένων στελεχών του Ταμείου.

Θεωρητικά υπάρχει μία σαφής οργανωτική διαφοροποίηση ανάμεσα στα στελέχη του ΔΝΤ και τη διοίκησή του – όπου συμπεριλαμβάνεται και η γενική διευθύντρια Christine Lagarde – από την μία πλευρά και το εκτελεστικό συμβούλιο των χωρών μετόχων από την άλλη. Πρακτικά όμως, η κουλτούρα της ομοφωνίας συχνά διαρρέει κατά μήκος αυτής της διαχωριστικής γραμμής.

Οι περισσότερες ψηφοφορίες του συμβουλίου είναι ομόφωνες και η διοίκηση δεν προτείνει μία πορεία δράσης εάν δεν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι το συμβούλιο θα την στηρίξει. Κατά συνέπεια, συνειδητά ή όχι, η ανάλυση όλη του θεσμού καταλήγει να είναι ένα παιχνίδι εκ του ασφαλούς.

Στην περίπτωση της ευρωζώνης, η δυναμική για θεσμική υπεραισιοδοξία είναι ακόμη μεγαλύτερη και όχι μόνο επειδή του συμβούλιο κυριαρχείται δυσανάλογα από τους Ευρωπαίους. Το Ταμείο είναι ο μικρότερος εταίρος στην χρηματοδότηση των πακέτων στήριξης της ευρωζώνης και εάν τραβήξει την πρίζα, τότε θα προκαλέσει την οργή των συναδέλφων του στην τρόικα – την ΕΕ και την ΕΚΤ – όπως επίσης και της δανειζόμενης χώρας.

Είναι γεγονός ότι το ΔΝΤ άρχισε από τον περασμένο χρόνο να ρίχνει περισσότερο το βάρος του στο θέμα της ελληνικής στήριξης, επιμένοντας σε πιο ρεαλιστικές προβλέψεις ανάπτυξης και σε ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, πιέζοντας παράλληλα για περισσότερα ευρωπαϊκά κεφάλαια στήριξης και/ή μεγάλο κούρεμα για τους ιδιώτες επενδυτές.

Σε γενικές γραμμές όμως, δύσκολα αποστασιοποιείται κανείς από το συμπέρασμα του κ. Doyle ότι «το δεύτερο μεγαλύτερο αποθεματικό νόμισμα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και πως το Ταμείο, κατά τα δύο τελευταία χρόνια, προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις και λειτουργεί αντιδραστικά σε μία ύστατη προσπάθεια να το σώσει».

Η Ισπανία είναι μία καλή ευκαιρία για το ΔΝΤ να βρει μία νέα στρατηγική για την κρίση της Ευρώπης, που θα περιλαμβάνει λιγότερα «γλυκαντικά» για τις κυβερνήσεις και περισσότερες δυσάρεστες αλήθειες για τις τράπεζες. Δεδομένου ότι η ευρωζώνη στο σύνολό της δεν έχει περιορισμούς στην χρηματοδότησή της από το εξωτερικό και δεν χρειάζεται ξένο νόμισμα, ήταν εξαρχής αμφισβητήσιμο κατά πόσο χρειαζόταν τα κεφάλαια του ΔΝΤ.

Όπως η Ιρλανδία, έτσι και η Ισπανία έχει πρωτίστως τραπεζικό πρόβλημα και όχι πρόβλημα κρατικού χρέους και χρειάζεται κεφάλαια άμεσα για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της. Τα κεφάλαια του ΔΝΤ όμως, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν για αυτό τον σκοπό.

Ως έχουν τα πράγματα, μία από τις μέτριες πρόσφατες επιτυχίες του ΔΝΤ στο να πει την αλήθεια ήταν το προηγούμενο φθινόπωρο, όταν προειδοποίησε δημοσίως ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστούν πολύ περισσότερα κεφάλαια. Η προειδοποίηση αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα.

Σε αυτή τη φάση, η ευρωζώνη χρειάζεται πολύ λιγότερο έξωθεν χρηματοδότηση και περισσότερο μία οργάνωση με την τεχνική ικανότητα και δυνατότητα να επισημάνει τις δυσάρεστες πραγματικότητες.

Εάν η Ισπανία ζητήσει πακέτο καθολικής στήριξης, το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό στην απόφασή του να συμμετάσχει σε μία χρηματοδότηση όπου θα αναγκαστεί να καταπιέσει τους προβληματισμούς του στο όνομα της ενότητας”.

[Πηγή: Euro2day]

4444

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=48775&Itemid=161

Ποιος είδε την υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους και δεν την φοβήθηκε. Σύμφωνα με Κυπριακά ΜΜΕ, χθες υπήρξε σκληρή κόντρα της με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου!

Όταν η Κύπρια υπουργός Εργασίας ζήτησε να μιλήσουν για μέτρα αύξησης των εσόδων του δημόσιου, αλλά όχι για περικοπές σε μισθούς, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε ότι στις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης υπήρξαν περικοπές κατά 25%.

Τότε σε έντονο ύφος η κα Χαραλάμπους απάντησε: «Γι΄ αυτό και γεμίσαμε με μετανάστες από τη χώρα σας»!

Την Παρασκευή θα γίνει ο δεύτερος γύρος συναντήσεων…. Το επεισόδιο προσπάθησε να υποβαθμίσει ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή. Ειπε, ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ αλλά αντίθετα με την τρόικα ανταλλάσσονται απόψεις και δεν γίνεται καυγάς.

“Λέω ξανά ότι με την τρόικα αναζητούμε τους τρόπους με τους οποίους θα ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και δεν κάνουμε καυγά με κανέναν”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο: Το ΔΝΤ όχι μόνο στις Ανατολικές χώρες, αλλά και στην Ιρλανδία και αλλού δημιουργεί μετανάστες. Τι θα γίνει όμως αν αυτοί οι μετανάστες βρουν κλειστά σύνορα από άλλες χώρες; Η απάντηση είναι εύκολη, κοινωνική έκρηξη. Το ΔΝΤ και οι τράπεζες θα καταργηθούν όπως είναι σήμερα και θα προκύψουν καινούρια εργαλεία και νόμοι. Φυσικά θα διαγραφούν και τα χρέη.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=48788&Itemid=137

«Εάν ανακαλύψουμε ότι μεταφέρονται συριακά χημικά όπλα στη Χεζμπολάχ, θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν στο ισραηλινό ραδιόφωνο. Επανέλαβε ότι μια τέτοια ενέργεια συνιστά «αιτία πολέμου, μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να την περάσει κανείς, ένα μήνυμα που έχουμε στείλει προς τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς, τον ΟΗΕ και τη Ρωσία».

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μπένι Γκάντς δήλωσε από την πλευρά του χθες ότι το συριακό καθεστώς ελέγχει το οπλοστάσιό του. «Οι Σύροι αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουν τα όπλα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, τα όπλα δεν έχουν ακόμα περάσει σε επικίνδυνα χέρια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί», επεσήμανε ο ισραηλινός στρατηγός.

Ο Λίμπερμαν επεχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία της χθεσινής απόρριψης από την Ε.Ε. του ισραηλινού αιτήματος να συμπεριληφθεί η Χεζμπολάχ στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. «Μια τέτοια απόφαση από τους 27 χρειάζεται μια συναίνεση που δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μια ημέρα, σε μια πρώτη συνάντηση. Ομως εξασφαλίσαμε ευρεία υποστήριξη από τους Ευρωπαίους», τόνισε ο Λίμπερμαν στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες.

4444

4444

Οι Γερμανοί φοβήθηκαν τον Σαμαρά, ας γελάσω.  Οι Γερμανοί φοβήθηκαν αυτά που έγραψα. Εγώ μπορώ να βγάλω την Ελλάδα από το Ευρώ. Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι.

Εγώ δεν είμαι Σαμαράς. Ούτε κανένας από τους ηλίθιους που έχετε.

Τα τσιράκια σας στην Ελλάδα έχουν πλάκα.

Η πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη αγγίζει το 80%.

Αυτή την διαπίστωση δεν την κάνει ο Αντώνης ο Κομανετση ο Σαμαράς, εγώ την κάνω.

Γιατί η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη όταν συμφέρει τους Γερμανούς και όχι όταν συμφέρει την ίδια; Ο μόνος λόγος είναι ο πόνος. Περισσότερη τιμωρία στους νεοέλληνες για το 2008.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1568373

Του Peter Coy

Μήπως η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται μία υπόθεση φιλανθρωπίας;

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ο οποίος έχει τη συνήθεια να εμφανίζεται εκεί όπου ξεσπούν τραγωδίες και καλεί τον υπόλοιπο κόσμο να παράσχει βοήθεια. Η ελληνική τραγωδία έχει προκληθεί από οικονομικά αίτια και όχι από κάποια πυρκαγιά ή πλημμύρα, ωστόσο οι κακουχίες είναι εξίσου πραγματικές και επώδυνες.
Δεν είναι και πολλά αυτά που θα μπορούσε να κάνει ο πρώην πρόεδρος για την Ελλάδα, έστω και αν είναι παντρεμένος με την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Το μόνο που μπορούσε ήταν να τείνει ευήκοον και συμπονετικό ου στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε ότι πέντε χρόνια ύφεσης «φέρνουν πίσω πικρές μνήμες της Μεγάλης Ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες». Ο Σαμαράς είπε στον Κλίντον: «Αυτό είναι ακριβώς βιώνουμε εδώ στην Ελλάδα. Είναι η δική μας εκδοχή της Μεγάλης Ύφεσης».

Αφορμή για την επίσκεψη Κλίντον ήταν η δημιουργία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, μιας οργάνωσης που συστάθηκε από μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και Έλληνες της παγκόσμιας διασποράς. Ένας από τους ιδρυτές της πρωτοβουλίας είναι οAndrewLiveris, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος τηςDowChemical (DOW) που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και έχει ελληνικές ρίζες παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στην Αυστραλία.

Όπως και η επίσκεψη του Κλίντον, η Ελληνική Πρωτοβουλία διαπνέεται από το ίδιο πνεύμα που υποκινεί μία αποστολή διάσωσης. Σύμφωνα με το Greek Reporter, o Liveris εξέδωσε την εξής εναρκτήρια δήλωση: «Συνδυάζοντας τη διάθεση στήριξης και την τεχνογνωσία της παγκόσμιας Διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας– Όλοι Μαζί –

Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα παρέχει άμεση και ζωτική υποστήριξη για την εξασφάλιση της ευημερίας των υφιστάμενων αλλά και των νέων επιχειρήσεων, και κυρίως, για την ενθάρρυνση της διαρκούς εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων που θα παράσχουν μια βιώσιμη βάση για το μέλλον της χώρας».

O Coy είναι οικονομικός συντάκτης του Bloomberg Businessweek.

4444

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1567555

O Κλάδος των Κινητών Τηλεπικοινωνιών συνεχίζει να πλήττεται από υπερφορολόγηση, χωρίς όμως η συγκεκριμένη πρακτική να ενισχύει τα δημόσια έσοδα, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ICAP για την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

Η φορολογία του κλάδου στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε απόλυτα μεγέθη, η χώρα μας καταλαμβάνει την 1η θέση στον κόσμο ως προς το συνολικό φόρο που επιβάλλεται στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με 37-48% αθροιστικές επιβαρύνσεις (ΦΠΑ 23% και ειδικό τέλος 12-20%). Σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το συνολικό ποσοστό φόρου δεν ξεπερνάει το 25%.

Αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών είναι η σταθερή μείωση την τελευταία τριετία των δημοσίων εσόδων από την κινητή τηλεφωνία. Αναλυτικά, τα δημόσια έσοδα μειώθηκαν το 2011 κατά 12,6%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε €232 εκ., το 2010 κατά 3,2% (€62 εκ.) και το 2009 κατά 1,1% (€52 εκ). Σύμφωνα με εκτιμήσεις της μελέτης, το 2012 τα δημόσια έσοδα αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω, κατά 13,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών αποτελεί πρότυπο φορολογικής συνέπειας και είναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της Ελληνικής Οικονομίας, συνεισφέροντας, μόνο για το 2011, €1.612 εκ. σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (€972 εκ. οι εταιρείες Κινητής και €640 εκ. η υπόλοιπη αλυσίδα, πχ προμηθευτές των παρόχων και έμποροι συσκευών). Ειδικά για το 2011, στα παραπάνω ποσά θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος χορήγησης των αδειών χρήσης του φάσματος, ύψους €380 εκ.

Μείωση των φόρων για ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο περιορισμός της φορολογίας του κλάδου μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, και κατ’ επέκταση στην ανάκαμψη της Οικονομίας:

• Εξαίρεση από το ειδικό τέλος των συνδέσεων που προσφέρουν και όγκο δεδομένων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο τουλάχιστον 50Mb θα οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων από €141 εκ. το 2011, σε €224 εκ. το 2013.

• Μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 20% θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δημόσιων εσόδων κατά €4 εκ., λαμβάνοντας υπόψη και τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην ευρύτερη οικονομία.

• Μείωση του ειδικού τέλους κατά 10% θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δημόσιων εσόδων κατά €0,8 εκ. Λαμβάνοντας υπόψη και τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην υπόλοιπη οικονομία, το βέλτιστο επίπεδο του ειδικού τέλους για τα δημόσια έσοδα ανέρχεται σε 50% χαμηλότερα από ό,τι σήμερα με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 29 εκ.

• Κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ πάνω στο ειδικό τέλος θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δημόσιων εσόδων κατά €0,4 εκ. Συνυπολογίζοντας τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην υπόλοιπη οικονομία, η αύξηση ξεπερνά τα 17 εκ.

Σχόλιο: η Υπερφορολογηση πάντα μειώνει τα έσοδα. Όπου εφαρμόζεται. Μόνο βλαμμένοι και ηλίθιοι την εφαρμόζουν. Εσκεμμένα την εφαρμόζουν οι κακόβουλοι.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1567294

ΔΟΥΒΛΙΝΟ – Η ιρλανδική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πρώην προέδρου της Anglo Irish Bank, Sean FitzPatrick, στο πλαίσιο των ερευνών για οικονομικές ατασθαλίες στην χρεοκοπημένη τράπεζα, μετέδωσε το κρατικό RTE Radio.

Τη Δευτέρα, οι ιρλανδικές αρχές συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο πρώην ανώτερα στελέχη – William McAteer και Pat Whelan – σύμφωνα με τις οποίες επέτρεψαν να δοθούν κεφάλαια σε πρόσωπα που κατονομάζονται για την αγορά μετοχών της τράπεζας τη στιγμή που η τελευταία όδευε προς κατάρρευση τον Ιούλιο του 2008.

Ο FitzPatrick είχε συλληφθεί για να αφεθεί ελεύθερος δύο χρόνια πριν κατά τη διάρκεια των ερευνών στην πλέον κρατική τράπεζα η διάσωση της οποίας στοίχισε στους Ιρλανδούς φορολογούμενους σχεδόν 30 δισ. ευρώ.

© Dow Jones Newswires

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1567880

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στον Άντι Κόλσον, πρώην σύμβουλο Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, όπως και σε άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην “βασίλισσα” των ταμπλόιντ και προστατευόμενη του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, στο πλαίσιο της υπόθεσης με τις παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές που είχαν γίνει από την εφημερίδα του News of the World.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες σε 8 από τους 13 υπόπτους στο πλαίσιο του πολιτικο-δημοσιογραφικού σκανδάλου με τις τηλεφωνικές υποκλοπές από δημοσιογράφους της ταμπλόιντ του Μέρντοκ, λόγω “επαρκών αποδεικτικών στοιχείων” για την εμπλοκή τους.

 “Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητη η άσκηση δίωξης για το δημόσιο συμφέρον όσον αφορά καθέναν από αυτούς τους οκτώ υπόπτους”, προσθέτει η εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην ανακοίνωσή της.

Επτά από αυτούς είναι πρώην υπεύθυνοι και δημοσιογράφοι της Νιουζ οφ δι Ουόρλντ: δύο διευθυντικά στελέχη, η Ρεμπέκα Μπρουκς και ο Άντι Κόλσον, ο πρώην επικεφαλής του ρεπορτάζ Νέβιλ Θέρλμπεκ, τρία άλλα πρώην στελέχη της ταμπλόιντ και ένας δημοσιογράφος.

Ο όγδοος είναι ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Γκλεν Μάλκερ, ο οποίος είχε ήδη φυλακιστεί για έξι μήνες για παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές το 2007.

Αυτοί κατηγορούνται για “την υποκλοπή επικοινωνιών” με παράνομο τρόπο σε βάρος περίπου 600 θυμάτων, σύμφωνα με την εισαγγελία. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται διασημότητες, όπως οι ηθοποιοί Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ, Τζουντ Λο και Σιένα Μίλερ, το πρώην μέλος των Μπιτλς, Πολ Μακάρτνεϊ, ο ποδοσφαιριστής Γουέιν Ρούνεϊ, αλλά και πολιτικοί.

Το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές ανάγκασε τον Μέρντοκ τον Ιούλιο του 2011 να κλείσει την εφημερίδα του.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1565897

Του Nick Leiber

Με στόχο την κατάρτιση της τέταρτης ετήσιας λίστας μας με τους πιο υποσχόμενους κοινωνικούς επιχειρηματίες, ζητήσαμε κατ’ αρχάς από τους αναγνώστες να υποβάλουν τις προτάσεις τους και καταλήξαμε τελικά σε 25 κερδοσκοπικές κοινωνικές επιχειρήσεις. Στη συνέχεια ζητήσαμε από τους αναγνώστες να ψηφίσουν την αγαπημένη τους. Τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 7.500 αναγνώστες ψήφισαν για αυτό το σκοπό. Ακολουθούν οι πέντε κορυφαίες επιλογές τους:

1. H The Paradigm Project, η οποία πουλά ενεργειακές σόμπες καθαρής καύσης, ξύλου ή κάρβουνου με φούρνο στην Κένυα και τη Γουατεμάλα, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, με ποσοστό 15,8%. Ο συνιδρυτής Gregory Spencer λέει πως η εταιρεία του Colorado Springs ελπίζει να πουλήσει 5 εκατομμύρια έως το 2020. Οι ελεγκτές των Ηνωμένων Εθνών καταγράφουν το ύψος άνθρακα που εξοικονομείται από τις σόμπες. Η Paragigm πουλά τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων που της αποδίδουν οι ελεγκτές.

2. Πουλώντας τα πλεονάζοντα αγαθά των σχολείων και των δημόσιων οργανισμών στο  Ebay (EBAY), η InterSchola μετατρέπει τα ανεπιθύμητα πάγια σε χρήμα. Η επιχείρηση του Σαν Φρανσίσκο κρατά το 35% περίπου της αμοιβής. Το σχολείο ή ο οργανισμός λαμβάνει τα υπόλοιπα -περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία οκτώ χρόνια- «για αντικείμενα που προηγουμένως πλήρωναν για να μεταφέρουν ως σκουπίδια”, λέει η ιδρυτής και πρόεδρος Melissa Rich. Συγκέντρωσε το 12,6% των ψήφων.

3. H Sseko Designs βοηθά φτωχές γυναίκες στην Ουγκάντα με ακαδημαϊκή προοπτική να κερδίσουν χρήματα για να πληρώσουν για το πανεπιστήμιο. Η επιχείρηση του Πόρτλαντ του Όρεγκον διδάσκει στις συμμετέχουσες πώς να ράβουν. Αφού εργαστούν για χρονικό διάστημα εννέα μηνών στο εργοστάσιό της στην πρωτεύουσα της Καμπάλα, φεύγουν με αρκετά χρήματα για να παρακολουθήσουν το πρώτο έτος της σχολής, σύμφωνα με την ιδρυτή Liz Forkin Bohannon. H Sseko απέσπασε το 8% των ψήφων.

4. Τα κτίρια αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της κατανάλωσης ενέργειας στις ΗΠΑ, αλλά σχετικά λίγα ανακαινίζονται για να γίνουν πιο αποδοτικά ενεργειακά. “Το πρόβλημα είναι σήμερα πως απαιτείται μια εξαιρετικά χειροκίνητη διαδικασία” ώστε να βρεθεί δυνητική εξοικονόμηση ενέργειας σε υφιστάμενα οικοδομήματα, λέει ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Retroficiency , Bennett Fisher. Η εταιρεία της Βοστώνης, η οποία έλαβε το 6,2% των ψήφων, κατασκευάζει λογισμικό που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, συλλέγοντας δεδομένα.

5. Η InVenture βοηθά τους μικρούς δανειολήπτες να παρακολουθούν τα έσοδα και τις δαπάνες τους και να ενημερώνουν τις τράπεζές τους μέσω μηνυμάτων κειμένου. Αυτό βοηθά τις τράπεζες να αναπτύξουν πιστωτικά προφίλ και να διαχειρίζονται τους κινδύνους. Με την πάροδο του χρόνου, οι οφειλέτες αποκτούν πρόσβαση σε καλύτερους όρους δανεισμού, καθώς πληρούν τα κριτήρια λέει ο ιδρυτής Shivani Siroya. Η εταιρεία της Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια πήρε το 6% των ψήφων.

Ο Leiber είναι συντάκτης θεμάτων που αφορούν μικρές επιχειρήσεις του Businessweek.com, συντάκτης της στήλης Enterpreneurs για το Bloomberg.com, ενώ καλύπτει θέματα μικρών επιχειρήσεων και για το Bloomberg BusinessWeek

4444

http://www.spiegel.de/international/world/china-expands-karakoram-highway-to-pakistan-a-844282.html

The road roller struggles up the mountain, tar steaming in the heat. Several Chinese and Pakistani workers stand there, leaning on their shovels and observing how their boss, Mr. Li, operates the yellow machine. A few meters on, he stops and jumps out on the unpaved side of the road, directly before a chasm about 1,000-meters (3,300-feet) deep. Seemingly unfazed by the elevation, he nods to his workers and calls out: “That’s how it’s done. Any questions?”

Whether its high-rises, ports or streets, China is building — worldwide and on a grand scale. The expansion of the famed Karakoram Highway from China to Pakistan, a part of the Silk Road trade routes, is just one of China’s massive construction projects and an example of Beijing’s strategy for the future — investing a lot and giving generously in exchange for long-term benefits.

The almost 1,300-kilometer (800-mile) long path, which runs from Kashgar in western China’s Uighur Autonomous Region almost to the Pakistani capital Islamabad, is set to be transformed from a dusty, bumpy road into a modern mountain highway. The section on the Chinese side is already finished. “For Beijing, it’s about being able to export more goods to Pakistan, through the ports of Karachi and around the world,” says China expert Fazal ur-Rehman of the Institute of Strategic Studies in Islamabad. Plans also include a future pipeline that runs along the Karakoram Highway, allowing China to bring in Iranian gas.

But government circles in India, China’s rival in Asia, are concerned that after the expansion China will also be able to transport tanks and other heavy military equipment to the Indian Ocean. After all, China already showed its aggressive potential when it marched into Tibet in 1950, and a few years later when it occupied other parts of the region.

Heavy Security

Engineer Li is still standing by the precipice near the town of Karimabad in the Hunza Valley. Below rushes the Hunza River, which joins the Indus River further south. “We Chinese are always suspected of having bad intentions,” says Li, and laughs. “Doesn’t that say more about those who make such insinuations than us?”

He’s surrounded by Pakistani police, armed with machine guns, who keep watch over the Chinese laborers wherever they work. Under no circumstance can one of them be attacked or kidnapped, which could prompt the Chinese to stop the project over security concerns. Even photos of the Chinese are not allowed.

Li says that the highway is about getting a “reliable connection” between China and Pakistan, a road that’s passable year-round and could even handle trucks with 40-foot containers. Currently, the Karakoram Highway is closed in the winter because snow plows don’t work on the uneven surface. And in many places trucks with 20-foot containers still have trouble negotiating the curves.

With spectacular views of giant peaks such as Nanga Parbat and K2, the route for the highest highway in the world was blasted through the mountains during the 1960s and 1970s. Before that, the area was only traversed on dirt tracks by people on donkeys.

The road passes through the Karakoram, the Hindu Kush, the Himalayas, and long stretches of the Indus River. Along the way there are more than a hundred bridges. Policemen or military personnel also stand watch at these points along the way to ensure that no one takes pictures — the bridges are considered strategically important targets and, as a result, they rarely show up on maps.

An Expensive Gift

The first incarnation of the enormous project was also a gift from the Chinese to their southern neighbor Pakistan. Beijing financed the project and it was implemented under the Chinese supervision of some 15,000 Pakistani workers, mostly soldiers, and up to 20,000 Chinese workers. According to official figures, more than 800 Pakistanis and 82 Chinese were killed, though there were probably even more unreported Chinese victims among the dead. Many died during blasts and others plunged to their deaths in deep gorges.

Despite being called a “highway,” the road — which reaches its highest point of 4,700 meters at the Khunjerab Pass on the border between China and Pakistan — has mostly been gravel up until now. In the past 15 years, some sections have been paved, but they’ve remained only one lane wide, places where trucks push past each other at dizzying heights.

The current plans for uninterrupted pavement and widening the road to two, or in some places even four lanes, are yet another gift from China to Pakistan. The expansion will cost about $400 million, which is being financed by the Chinese government through state banks. “When we are done, the journey from the border to Islamabad will last only 20 instead of 30 hours,” says Li.

Originally that was to be achieved by 2013 at the latest, but then came a violent landslide north of Karimabad. The crumbling mountain buried many villages and created an artificial lake that put some 22 kilometers of road under water. “Anyone who wants to cross from Pakistan to China or vice versa by land must change here on a boat,” says Li, adding that there are no other routes and even cargo must be loaded onto boats.

A Monument to Chinese Policy

The Chinese have summarily decided to drill a tunnel to bypass the newly created Attabad Lake, now a tourist attraction. “It will now take another few years,” says Li.

Undeterred by the challenge, the Chinese hauled in heavy equipment. And where bricks were needed to protect the road with walls against landslides or falling rocks, brickworks were swiftly built on site. “Where protective walls were of no use, we built a tunnel,” says Li.

Kilometer by kilometer, a monument to Chinese foreign economic policy is being erected. Beijing doesn’t worry about the short-term rates of return for its building projects abroad, but on the long-term trade options that they open up instead. The country is also interested in gaining allies with its generous help. In many countries besides Pakistan, Chinese engineers are working on key infrastructure projects. And often the Chinese are also investing in exactly the places from which the West has long since retreated — such as many African countries rich in natural resources.

The Pakistanis are amazed by the knowledge of the Chinese and are learning from their building practices. But one section of the freshly paved road had to be torn up because the Pakistani workers simply spread it on the flat rolled gravel. Li says that he had to teach them that a road surface must consist of several layers, especially in regions where temperatures can get as low as minues 40 degrees Celsius (minus 40 degrees Fahrenheit) in the winter and up to 40 degrees (104 degrees) in the summer.

24/07/2012

4444

Και ξαφνικά σήμερα μετά το μεσημέρι ένα μπαράζ για την Ελλάδα και το Ευρώ. Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το Ευρώ.

Να πω στους Γερμανούς ότι δεν σας ακούω. Φωνάξτε ποιο δυνατά.  Εμένα δε με λένε Αντωνάκη Σαμαρά.

Μου άρεσε πως ο Σαμαράς κατάπιε την διαπραγμάτευση.

Η τούμπα ήταν αντάξια μιας κομανετση. Θα διαπραγματευτούμε από θέση ισχύος φώναξε ο Αντωνάκης ο κομανετση Σαμαράς. Ευλύγιστος άνθρωπος. Μόνο που προεκλογικά, εξαπάτησε τους νεοέλληνες.

Όποιος ήθελε να διαπραγματευτεί με την Τρόικα ψήφησε Τσιπρα, Καμένο και άλλους, όχι Σαμαρά ή Βενιζέλο ή Κουβέλη.

4444

Έτσι λέει ορίστηκε τότε η διαδικασία! Λένε οι δικηγόροι.

ε!Ε! Ήρθε η ώρα να καταργηθεί. Τι θα πει άρση δικαστικής απόφασης με τον δικηγόρο παρών και στο δικαστήριο, όταν έχεις εξοφλήσει το Δάνειο σου, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Γιατί να πληρώνω νταβατζιδικα λεφτά; Δικηγόρε είσαι Νταβατζης;

Πρέπει να έρθει η Τρόικα για να καταργηθούν οι Νταβατζηδες; Έτσι φαίνεται.

Το 1900 η Ελλάδα δεν είχε αυτοκίνητα, ούτε τηλεόραση, σύμφωνα με τους Νταβατζηδες δικηγόρους, δε θα έπρεπε να φτιάξουμε δρόμους, αφού έτσι είχε οριστεί τότε. Η έννοια της εξέλιξης δηλαδή, σταμάτησε. Δεν υπάρχει εξέλιξη, μένουμε στο τότε. Γιατί; Γιατί κάποιοι κονομανε εύκολα και γρήγορα.

4444

Η Ελλάδα έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο και πολλά άλλα. Τα έχω γράψει από πολύ παλιά. Υπάρχουν και οι μελέτες και τα ντοκουμέντα.

Οι δωσίλογοι όμως που ψηφίζεται για να σας κυβερνούν, απλά δεν κάνουν. Δεν κάνουν.

Είδατε πόσο γρήγορα έκαναν γαργάρα την επαναδιαπραγμάτευση;

Όσοι ψηφήσατε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ είστε ψυχροί εκτελεστές της Ελλάδος.

4444

4444

http://olympia.gr/2012/07/24/wsj-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%83%CF%84%CE%B1-13-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%AC/

Βοήθεια 13 δις ευρώ εκτιμάται ότι θα χρειαστεί, τελικά, η Κύπρος, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Αυτό το ποσό είναι αρκετά υψηλότερο από τις τελευταίας εκτίμησης της κυβέρνησης πριν από δυο εβδομάδες, που τοποθετούσαν τη διάσωση πέριξ των 10-12 δις ευρώ.

Από αυτά τα 13 δις, περίπου τα 9 δισ. ευρώ θα πάνε για τις τράπεζες και τα υπόλοιπα 4 δις για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης.

Αυτό το θέμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συζήτησαν χθες, κλιμάκιο της τρόικα με την κυβέρνηση, όπως ανέφερε κύπριος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Η προσοχή θα είναι στον τραπεζικό τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. «Βασικός στόχος των συναντήσεων είναι η περαιτέρω συζήτηση διαφόρων ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αποτίμησης των μακροοικονομικών τάσεων, των προοπτικών των δημόσιων οικονομικών και των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοοικονομικού κλάδου».

Οι συναντήσεις με την τρόικα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι συζητήσεις με τη Μόσχα για το δάνειο των 5 δις. Ήδη, επιτροπή της Κύπρου βρίσκεται στη Ρωσία για να καθορίσει τους όρους του δανείου, που όπως λένε, θα δώσει στη Λευκωσία μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ για το δάνειο από την ΕΕ.

Σχόλιο: Αυτοί οι γαμημένοι τραπεζίτες κατέστρεψαν τους ανθρώπους. Όλα τα λεφτά πάνε στις τράπεζες και στα χρέη που δημιούργησαν. Θα πάει κανένας γαμημένος τραπεζίτης φυλακή; Θα υπάρξει δικαιοσύνη; Διότι δεν μπορεί να έρχεται ο άλλος και να σου λέει θα σου κόψω τον μισθό ή την σύνταξη ή τα κοινωνικά επιδόματα και οι γαμημένοι οι τραπεζίτες να την περνούν φίνα. Θα πάει κανένας φυλακή, τι θα γίνει; Εδώ μιλάμε για εγκλήματα όχι αστεία.

4444

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/colpo-grosso_23.html

Απίστευτες και εξαιρετικά επικίνδυνες ανοησίες λέγονται σχετικά με το γενικό ξεπούλημα (αποκρατικοποιήσεις, όπως θέλει να τις ονομάζει η κυβέρνηση) και την μείωση του χρέους. Πρώτος έκανε την αρχή ο περίλαμπρος αυτός νους της οικονομολογικής διαστροφής, κ. Στουρνάρας, που για δυστυχία μας βρέθηκε… υπουργός: Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε συγκροτημένες ενέργειες για την προσέλκυση επενδυτών είπε ο κ. Στουρνάρας στις προγραμματικές της κυβέρνησης και τόνισε ότι «στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και τόνωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα η θεσμοθέτηση της δυνατότητας του ΤΑΙΠΕΔ να δέχεται ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως τίμημα για τις αποκρατικοποιήσεις».

Όπως διευκρίνιζαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο καθώς η αγορά ακινήτων του δημοσίου θα γίνεται με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στην ονομαστική τους αξία και ουσιαστικά το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορεί να εξοφλεί δημόσιο χρέος, δεδομένου ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις μειώνουν το χρέος.

Το πράγμα είναι απλό: Τα φιλαράκια του κ. Στουρνάρα και οι ληστοσυμμορίτες που βρίσκονται πίσω από την σημερινή κυβέρνηση δεν έχουν παρά να προμηθευτούν ελληνικά ομόλογα από την δευτερογενή αγορά αξίας γύρω στα 20 σεντς στο ευρώ και έπειτα να έρθουν να «αγοράσουν» τα τιμαλφή της δημόσιας περιουσίας στην ονομαστική αξία των ομολόγων. Με άλλα λόγια αγοράζεις ένα χαρτί έναντι 20 ευρώ και το κράτος σου εγγυάται ότι θα το δεχτεί σε αξία 100 ευρώ αν προτίθεσαι να συμμετάσχεις στις αποκρατικοποιήσεις. Μόνο ληστοσυμμορίτης θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοια κομπίνα.

Από την άλλη είχαμε τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, του γνωστού ομίλου, να προτείνει τα εξής: «Είναι αληθές ότι οι τιμές όλων των assets στην Ελλάδα είναι σοβαρά υποτιμημένες λόγω της κατάστασης. Είναι όμως επίσης αληθές, ότι και οι τιμές τον ομολόγων στη Δευτερογενή Αγορά είναι επίσης σφοδρά υποτιμημένες (15-20c το Ευρώ). Εάν η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών έπειθαν τον Έλληνα πολίτη, ότι πουλώντας (σε σημερινές τιμές) €20δις Ελληνικών assets και μπορούσαμε με τον τρόπο αυτό να ακυρώσουμε Χρέος €100δις, η ιδέα των ιδιωτικοποιήσεων θα είχε πολύ μεγαλύτερη κοινωνική υποστήριξη. Βεβαίως το εγχείρημα αυτό θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο (εν όψει και της ακύρωσης των €106δις ιδιωτικού χρέους που έχει προηγηθεί από το PSI). Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί πολύ αποτελεσματικά ο ΟΔΔΗΧ και με την υποστήριξη της κυβέρνησης να «βρει» και να ακυρώσει €100δις Ελληνικού Χρέους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι οι Ευρωπαίοι (όχι το IMF), υπό αυτές τις συνθήκες, θα αποδέχονταν οπωσδήποτε τα €50δις της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών να κατευθυνθούν κατ’ ευθείαν στο Τραπεζικό Σύστημα και όχι μέσω του Δημόσιου Χρέους. Τέλος σε ένα τέτοιο περιβάλλον συνολικής Ελληνικής «τακτοποίησης», νομίζω και η ECB θα αποδεχόταν το «κούρεμα» και των δικών της Ομολόγων, nominal value €40-45δις συνολικά. Εν κατακλείδι, θα  μπορούσε να ήταν δυνατόν, άμεσες ιδιωτικοποιήσεις €20δις να: 1) σβήσουν χρέος €100δις, 2) να «οδηγήσουν» τα €50δις του κόστους της Τραπεζικής Ανακεφαλαιοποίησης εκτός Δημοσίου Χρέους και 3) να αφαιρέσουν περίπου €25δις από το χρέος μέσω του κουρέματος (και) των Ομολόγων της ECB. Σύνολο μείωσης χρέους €175δις (με τίμημα πώληση κρατικής περιουσίας €20δις).»

Με άλλα λόγια ο καλός επιχειρηματίας μας λέει ότι μπορούμε να μειώσουμε το δημόσιο χρέος – με τόσα πολλά «θα» και «ίσως» που καταντά ανοησία η όλη ιστορία – αν πουλήσουμε τα τιμαλφή του δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού. Εγώ θα πρότεινα στον κ. Μυτιληναίο μια άλλη ωραία ιδέα. Αντί να κάνει προτάσεις με ενέχυρο την περιουσία του δημοσίου, γιατί δεν επιχειρεί να κάνει το ίδιο με καταβολή από ίδια κέρδη και κεφάλαια. Γιατί ο κ. Μυτιληναίος δεν ηγείται μιας προσπάθειας να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα 20 δις ευρώ από ιδιώτες επιχειρηματίες, ομίλους και τράπεζες προκειμένου να αγορασθούν τα ελληνικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά και να καταστραφούν ώστε να απομειωθεί το δημόσιο χρέος της χώρας κατά 100 δις ευρώ; Put your money where your mouth is κ. Μυτιληναίε… όπως θα λέγανε και οι αγγλοσάξονες.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, για να είμαστε ευγενείς, να βγαίνει ένας από τους πιο σκανδαλωδώς ευνοημένους επιχειρηματίες της χώρας, ένας από εκείνους που στηρίζουν εδώ και δεκαετίες το καθεστώς της κυβερνητικής ληστοκρατίας προς ίδιον όφελος, να κάνει «προτάσεις» με την περιουσία του ελληνικού λαού. Βάλε στον ντορβά πρώτα την δική σου περιουσία κ. Μυτιληναίε που κατά 90% οφείλεται στην από κάθε άποψη απαράδεκτη κρατική εύνοια και το επίσημο καθεστώς ασυδοσίας που σου εξασφαλίζουν επί δεκαετίες οι πολιτικοί σου φίλοι και έπειτα να έχεις το θράσος να μιλάς για την δημόσια περιουσία. Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν, κ. Μυτιληναίε…

Αλλιώς δεν είσαστε τίποτε άλλο εκτός απ’ αυτό που ήσασταν πάντα, μια επιχειρηματική ύαινα που καραδοκεί την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ανάγκη και το αδιέξοδο μιας ολόκληρης χώρας. Τώρα, σαν τυπικό πτωματοφάγο αρπακτικό, μυριστήκατε λεία με τις αποκρατικοποιήσεις, με το γενικό ξεπούλημα και καίγεστε για μερίδιο. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Αν πραγματικά ενδιαφερόσασταν να μειωθεί το χρέος που η δική σας οικονομική και πολιτική τάξη δημιούργησε, τότε θα φροντίζατε να βρεθούν αυτά τα 20 δις ευρώ από τους ομοίους σας. Μην μου πείτε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν αυτά τα 20 δις ευρώ από ιδιωτικές πηγές; Ας δούμε τον επίσημο πίνακα της Τραπέζης της Ελλάδος για το Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών Δείτε τι γίνεται την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2012.

Σχόλιο: Αυτό που προτείνει ο Στουρναρας είναι άθλιο, διότι ο Στουρναρας θα ξεπουλήσει την Δημόσια Περιουσία.

Αν οι τιμές που θα πουλήσει το Ελληνικό Δημόσιο είναι πριν από την κρίση του 2008, το πράγμα αλλάζει. Όμως ο Στουρναρας είναι εκτελεστής του μνημονίου, δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει σε τιμές πριν την κρίση του 2008.

Αναγνώστη κοίταξε, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ είναι εκτελεστές του μνημονίου, μη περιμένεις να σε σώσουν. Από το 2009 μέχρι σήμερα καταστρέφουν.

Ο Στουρναρας τρέμει την τρόικα, είναι δυνατόν να σε σώσει; Ή να πιστεύεις κάτι τέτοιο;

4444

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/bild.html

Τα συνεχόμενα προπαγανδιστικά δημοσιεύματα της BILD εναντίον της χώρας μας κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη εφημερίδα σφυροκοπεί την Ελλάδα επανειλημμένως με αρνητικά σχόλια, δυσφημώντας την επί σειρά ετών…

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κριτική αυτή δεν είναι αθώα ή χωρίς κίνητρο καθώς αποδεικνύεται ότι η Bild έχει οικονομικά συμφέροντα απέναντι στον ελληνικό τουρισμό.

Για την ακρίβεια, ο Γερμανικός όμιλος Axel Springer στο οποίο ανήκει η Bild κατέχει το 10% της Dogan Yayin Holding η οποία εκτός απο τον τομέα των ΜΜΕ (εκδίδει τη Hurriyet, την Fanatik, τη Milliyet κ.α), ασχολείται και με τον τουρισμό, εκμεταλλευόμενη μαρίνες και ξενοδοχεία στα Τουρκικά παράλια.

Ωστόσο, οι δεσμοί των δύο εταιρικών κολοσσών δε σταματούν εδώ. Ο διευθυντής της Bild, Κάι Ντικμαν μετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της Γερμανικής εφημερίδας Hurriyet, ενω στο παρελθόν υπήρχε και σχέδιο αύξησης του γερμανικού ποσοστού σε 25%, το οποίο όμως εγκαταλείφθηκε όταν επιβλήθηκε πρόστιμο 1,7 δισ ευρώ στον τουρκικό όμιλο για φοροδιαφυγή.

Σχόλιο: Οι Γερμανοί είναι ανταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας. Η Ελλάδα έπρεπε να μείνει με την Αμερική, που ήθελε μια ισχυρή Ελλάδα στα Βαλκάνια. Θυμάστε τις δηλώσεις του Κλίντον στον Ανδρέα Παπανδρέου;

Άρε Σημίτη κατέστρεψες την χώρα και κυκλοφορείς ελεύθερος.

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2012/07/24/%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%8C%CF%80/

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας ανακοίνωσε χθες ότι θα κάνει χρήση χημικών όπλων σε περίπτωση που θα δεχθεί ξένη επίθεση, αλλά ποτέ εναντίον των πολιτών της, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την ύπαρξη χημικού οπλοστασίου και προκαλώντας την μήνι της διεθνούς κοινότητας. Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Δαμασκό να μη διανοηθεί καν κάτι τέτοιο και οι Ευρωπαίοι έκαναν λόγο για «τερατώδη» και «απαράδεκτη» απειλή. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Jihad Makdissi είπε ότι τα χημικά όπλα φυλάσσονται από τον Συριακό Στρατό, ο οποίος ουδέποτε θα κάνει χρήση τους, «μέσα στη Συρία». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση ξένης επίθεσης, «οι στρατηγοί θα αποφασίσουν πότε και πώς θα τα χρησιμοποιήσουν». Οπως και το Ισραήλ, η Συρία δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη για τα Χημικά Οπλα (CWC), η οποία απαγορεύει την ανάπτυξη, παραγωγή, αποθήκευση και χρήση τέτοιου είδους όπλων.

4444

http://olympia.gr/2012/07/23/%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1/#more-173675

Η εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών αναπτύσσει την αντίληψη και την οπτική ικανότητα των μικρών παιδιών.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Έλληνες επιστήμονες μετά από τριετή πειραματική έρευνα. Η τριετής πιλοτική πειραματική έρευνα του ψυχιάτρου Ι.Κ. Τσέγκου και των κλινικών ψυχολόγων Δ. Βεκιάρη και Θ. Παπαδάκη, απέδειξε ότι με τη μάθηση μιας γλώσσας όπως η Αρχαία Ελληνική μπορούν να  αναπτυχθούν και άλλες ικανότητες εκτός από τις λεκτικές, καθώς το παιδί θα πρέπει να συγκεντρωθεί αρκετά λόγω του πολυτονικού συστήματος.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Έλληνες επιστήμονες μετά από τριετή πειραματική έρευνα’

Μάλιστα, όπως τονίζουν, τα Αρχαία Ελληνικά ίσως θα μπορέσουν να αποτρέψουν ακόμη και την εμφάνιση της δυσλεξίας. Ειδικότερα, στο δείγμα της έρευνας φάνηκε ότι η εκμάθησητων Αρχαίων Ελληνικών επιδρά θετικά στις οπτικοαντιληπτικές ικανότητες και λειτουργίες των παιδιών ηλικίας 6-9 ετών και τις αναπτύσσει με επιταχυνόμενο ρυθμό.
Tο αποτέλεσμα αυτό συνδέεται με τον τύπο του ερεθίσματος (περισσότερα οπτικά σημεία, όπως τόνοι και πνεύματα). Το υποκείμενο εξασκείται σε ένα περισσότερο σύνθετο οπτικό ερέθισμα και έτσι φαίνεται να ωριμάζουν ταχύτερα οι αντιληπτικές και οι οπτικές λειτουργίες.
Ελπίζουμε την έρευνα αυτή να την διάβασαν και πρώην υπουργοί Παιδείας που συζητούσαν -και μάλιστα έντονα- την κατάργηση της Αρχαίας Ελληνικής από τα σχολεία..
Παιδεία…αρχαία ελληνική υπόθεση

Είναι αλήθεια ότι η Παιδεία, όπως και κάθε θεσμός, είναι μια ζωντανή πραγματικότητα, η οποία συνεχώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις και ανάγκες κάθε εποχής. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται από τις πληροφορίες και τα στοιχεία για την παιδεία από την αρχαιότητα έως σήμερα. Η σημαντικότερη διαπίστωση είναι ότι η ελληνική παιδεία άρχισε ως ιδιωτική στην αρχαιότητα και στη συνέχει έγινε δημόσια, χωρίς, φυσικά, να απουσιάσει και το ιδιωτικό σχολείο, τουλάχιστον στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σήμερα, σα να θέλει να κλείσει ο κύκλος αυτός προωθείται η αναθεώρηση του Συντάγματος για να επιτραπεί η λειτουργία και ιδιωτικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, με τις γνωστές αντιδράσεις που κυριαρχούν τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στη Βουλή.

Από τον Όμηρο
Τις πρώτες πληροφορίες για την παιδεία στην αρχαία Ελλάδα, μας τις δίνει η μυθολογία, με την αναφορά της στο σχολείο του Κενταύρου Χείρωνα, στο Πήλιο. Ο Όμηρος, μετά, είναι μια βασική πηγή για την παιδεία στην Ελλάδα πριν από τους ιστορικούς χρόνους. Είχε ως πρότυπο τους θεούς και τους ήρωες, με προσωποποίηση όλων των αρετών. Η εκπαίδευση και αγωγή των νέων γίνεται με την ιδιωτική πρωτοβουλία και με τα ιδανικά της Πολιτείας (θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια). Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη σωματική αγωγή και στον αθλητισμό γενικά (άλμα, πάλη, ακοντισμός, αρματοδρομία κ.ά.)

Το αθηναϊκό σύστημα

Το αθηναϊκό σύστημα αποβλέπει στην σωματική και πνευματική ανάπτυξη. Η αντίληψη του μέτρου, φανερώνεται από τη μαρτυρία του Θουκυδίδη: ο Αθηναίος ήταν προσωπικότητα συνδυασμένη με ικανότητες, στρατηγού, δικαστή, νομοθέτη, καλλιτέχνη και αθλητή. Μετά τα 7 χρόνια, τα κορίτσια ασχολούνται με τα οικιακά, ενώ τα αγόρια καθοδηγούνται από τον παιδαγωγό και από το σχολείο, που είναι ιδιωτικό. Η εκπαίδευση, ως τα 13 χρόνια, είναι υποχρεωτική και περιλαμβάνει 2 κύκλους. Έτσι, ως τα 9 τους χρόνια, τα παιδιά γυμνάζονται στο χορό, τη μουσική, το τόξο, το ακόντιο κ.ά. Από το 10ο χρόνο και πάνω μαθαίνουν ανάγνωση, γραφή και αριθμητική. Από τα μαθήματα αυτά, όσα αφορούσαν τη σωματική τους άσκηση, γίνονταν στην παλαίστρα και το γυμνάσιο (γυμναστήριο), ενώ αυτά που αφορούσαν τη θεωρητική τους μόρφωση γίνονταν στα διδασκαλεία. Εκτός όμως από τα σχολεία αυτά, υπήρχαν και ιδρύματα για τη μέση εκπαίδευση των μαθητών από το 13ο-18ο χρόνο της ηλικίας τους. Σ’ αυτά διδάσκονταν πολεμικές ασκήσεις, αριθμητική, γεωμετρία, αστρονομία, μουσική, γυμναστική. Η μέση εκπαίδευση προοριζόταν για τα παιδιά των πλούσιων.

Σπαρτιατικό σύστημα

Εντελώς αντίθετος ήταν ο τρόπος ανατροφής των παιδιών στη Σπάρτη. Ο Ξενοφώντας και ο Πλούταρχος παρέχουν με ακρίβεια πληροφορίες για το σύστημα της σπαρτιάτικης αγωγής. Η αγωγή είναι στρατιωτική και ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να δώσει στο κράτος άξιους πολεμιστές. Έτσι συνέπεια ήταν το ότι τα ανάπηρα παιδιά τα έριχναν στον Καιάδα. Τα παιδιά της Σπάρτης ήταν οργανωμένα σε στρατιωτικές ομάδες, με παιδευτικό ρόλο όπως συνέβαινε, εξάλλου, στην Κρήτη και στις περιοχές, όπου κατοικούσαν δωρικές φυλές.
Από την ηλικία των 7 ετών την ανατροφή των παιδιών αναλάμβανε η Πολιτεία με τους παιδονόμους, που είχαν την επίβλεψη των νέων, τους δίδασκαν λίγα γράμματα και μουσική, τους σκληραγωγούσαν τιμωρώντας και μαστιγώνοντας.
Συνήθιζαν οι νέοι να περπατούν ξυπόλυτοι, να κοιμούνται πάνω σε καλάμια και να είναι λιτοδίαιτοι. Η αυστηρή πειθαρχία και η τυφλή υποταγή στους ανώτερους ήταν τα βασικότερα καθήκοντα της νεολαίας. Στα κορίτσια είχαν αφήσει μεγάλες ελευθερίες. Μαζί με τα αγόρια, γυμνάζονταν κι αυτά.
Η αγωγή αυτή, που εφαρμοζόταν στα παιδιά μέχρι και ηλικίας 20 ετών, παρεχόταν σε κρατικά ιδρύματα υπό την εποπτεία των Εφόρων και μακριά από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Το πρόγραμμα της αγωγής στους έφηβους περιλάμβανε την εξάσκησή τους στη μουσική και σε διάφορα αγωνίσματα. Επίσης τους δίδασκαν να είναι υπερήφανοι, ορμητικοί και σύντομοι στην ομιλία τους (“λακωνίζειν» ή λακωνισμός). Από τα 20 ως τα 30 τους χρόνια, η αγωγή των νέων ήταν αποκλειστικά στρατιωτική.

Αλεξανδρινή εποχή

Όταν η Αλεξάνδρεια τον 3ο αιώνα μ.Χ. γίνεται η πρωτεύουσα του Ελληνισμού, έχουμε τη διαμόρφωση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η ιδέα τους αποδίδεται στο Δημήτριο το Φαληρέα. Με τις υποδείξεις του, ο Πτολεμαίος ο Α’ ίδρυσε μια πραγματική Πανεπιστημιούπολη με το Μουσείο (ίδρυμα αφιερωμένο στις Μούσες) και τη Βιβλιοθήκη της.
Υπήρχαν αίθουσες παραδόσεων, εργαστήρια ανατομίας, αστεροσκοπείο, ζωολογικός και βοτανικός κήπος.

Η Βιβλιοθήκη των Πτολεμαίων ήταν η πλουσιότερη μέσα στον αρχαίο κόσμο με 700.000 τόμους. Επιστήμονες από διάφορα μέρη προσκλήθηκαν στα ιδρύματα αυτά για επιστημονικές έρευνες αμειβόμενοι με πλούσιες δωρεές από το βασιλικό ταμείο.

Σ’ αυτά συγκεντρώθηκαν με φροντίδα και διασώθηκαν οι θησαυροί του ελληνικού πνεύματος. Τέτοιες ανώτατες οργανωμένες σχολές ιδρύθηκαν ακόμη στην Πέργαμο, Αντιόχεια και Ρόδο.
Ο Άτταλος μάλιστα, θέλοντας να ξεπεράσει τους Πτολεμαίους, ίδρυσε στην Πέργαμο, Βιβλιοθήκη, Μουσείο, με περίφημη Ιατρική Σχολή (Γαληνός). Στην αρχαία Ελλάδα δε διατυπώθηκε μορφή νόμου για την καθιέρωση της παιδείας ως υποχρεωτικής, και τούτο γιατί η Παιδεία ήταν αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας. Στην εποχή των Πτολεμαίων θεσπίστηκε η επιχορήγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 pinakioΜάθε παιδί μου…Αρχαία

Για την αναμετάδοση L1

4444

http://taxalia.blogspot.com/2012/07/blog-post_3746.html

Προφανώς για λόγους γοήτρου, καθώς τον τελευταίο καιρό το γόητρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχει τρωθεί σε μεγάλο βαθμό και η Τουρκία δέχεται αλλεπάλληλα «χαστούκια», οι Τούρκοι τώρα ισχυρίζονται ότι η ομάδα των Κομάντος των Ίμια είναι εν ζωή και ότι κάνει δεν έχει σκοτωθεί παραδίδοντας και… «μαθήματα» ενημέρωσης.

Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική και καταπέλτης για τους Τούρκους. Οι ίδιοι έχουν μεταδώσει και έχουν ομολογήσει τον…θάνατο των κομάντος που είχαν πάρει μέρος στην επιχείρηση κατάληψης της δεύτερης βραχονησίδας των Ίμια, στην μεγάλη κρίση του 1996 που είχε φέρει τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου. Ο ίδιος ο αρχηγός αυτής της ομάδας των Κομάντο, όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι Τούρκοι, δολοφονήθηκε επτά χρόνια μετά την κρίση των Ίμια με πολύ «περίεργο» τρόπο μέσα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Συγκριμένα σύμφωνα με τον ίδιο τον τουρκικό τύπο όπως τον παραθέτουμε, (πρωτοσέλιδο Σαμπάχ), τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 7/5/2003, βρέθηκε νεκρός σε κεντρικό μέρος της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος αξιωματικός των καταδρομών, Ζεκί Σεν, ο οποίος ήταν ένα από τους πρωταγωνιστές στην γνωστή επιχείρηση κατάληψης της δεύτερης νήσου των Ιμια, το 1996, μια επιχείρηση που είχε φέρει τότε την Ελλάδα και την Τουρκία στο χείλος του πολέμου.

Ο Ζεκί Σεν, 34 χρονών, γύρω στις 03.30 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ βρίσκονταν έξω από το κατάστημα McDonald’s, στην κεντρική πλατειά Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, δέχτηκε επίθεση από τρεις νεαρούς που χαρακτηρίστηκαν σαν… ναρκομανείς. Οι νεαροί τον επιτέθηκαν με μαχαίρια και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ο Τούρκος αξιωματικός γιόρτασε την προηγούμενη τα γενέθλια του και για τον λόγο αυτό είχε ξενυχτήσει και είχε πάει εκείνη την ώρα στην πλατεία Ταξίμ όπου δέχτηκε και την επίθεση. Το επεισόδιο ξεκίνησε, όπως υποστήριξε ο τουρκικός τύπος, όταν οι τρεις νεαροί πλησίασαν τον Τούρκο κομάντο και του ζήτησαν τσιγάρα. Ο Ζεκί Σεν όμως βλέποντας τους τρεις νέους φαίνεται πως κάτι είχε υποψιαστεί και αρνήθηκε να τους δώσει τσιγάρα. Επακολούθησε λογομαχία μεταξύ του Ζεκί και των τριών νεαρών. Τότε ο ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και τον μαχαίρωσε ενώ το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δυο. Ο Ζεκί τραυματισμένος άσχημα κατάφερε και πήγε στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της πλατειάς Ταξίμ. Εκεί οι γιατροί κατάλαβαν την κρίσιμη κατάσταση του γιατί οι μαχαιριές ήταν προς την πλευρά της καρδιάς. Παρά όμως τις απεγνωσμένες προσπάθειες τους δεν κατάφεραν τελικά να τον σώσουν και μετά από λίγη ώρα ο Τούρκος λοχαγός των Κομάντο, Ζεκί Σεν, που είχε πάρει μέρος και μάλιστα είχε διακριθεί, όπως αναφέρεται, στην επιχείρηση κατάληψης της δεύτερης νησίδας των Ίμια, ξεψύχησε.

Ο περίεργος θάνατος του Ζεκί Σεν, καθώς πολλοί αναρωτηθήκαν πως δεν μπόρεσε ένας παλαίμαχος κομάντος να εξουδετερώσει τρεις ναρκομανείς, είχε πάρει ξεχωριστή διάσταση, γιατί έρχεται να προστεθεί σε εκείνο το πολύ «περίεργο» επεισόδιο που είχε γίνει μετά την κρίση των Ίμια.

Συγκεκριμένα, πάλι σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου, στις 13 Νοεμβρίου του 1996, λίγους μήνες δηλαδή μετά την κρίση των Ίμια, ένας αριθμός Τούρκων κομάντος που είχε πάρει μέρος σε εκείνη την επιχείρηση, είχε βρει τον θάνατο όταν το ελικόπτερο που επέβαιναν έπεσε στην περιοχή της Μαρμαριδας, από «άγνωστη» μέχρι σήμερα αιτία. Οι Τούρκοι κομάντος, που σκοτώθηκαν τότε στο «περίεργο» αυτό ατύχημα, σύντροφοι του Ζεκί Σεν στην επιχείρηση των Ίμια, ήταν οι : Kadir Şener, Selçuk Esedoğlu, Ahmet Sezgin και Tevfik Özdemir.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σχόλιο: Αν οι Τούρκοι Κομάντος ζουν, δεν έχουν παρά να εμφανιστούν στην Τηλεόραση. Με χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι είναι αυτοί.

4444

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_2449.html

Μπορεί οι έλληνες επιχειρηματίες συχνά πυκνά να διαμαρτύρονται για το γραφειοκρατικό και δυσκίνητο κράτος, και να κάνουν λόγο για… μια πολιτεία εχθρική προς τον επιχειρηματία, όμως και οι ίδιοι δεν πάνε πίσω.
Τα όσα αποκαλύπτει τοXanthiPress.gr αναφορικά με τη Χαρτοποιία Θράκης είναι χαρακτηριστικά. Πριν από λίγο καιρό η Χαρτοποιία Θράκης εκχώρησε τα εμπορικά δικαιώματα της Diana σε θυγατρική εταιρία στη Βουλγαρία.

Μάλιστα σύμφωνα, με το XanthiPress.gr η παραχώρηση της άδειας χρήσης του σήματος Diana στη θυγατρική BELOVO στη Βουλγαρία έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 2 Δεκεμβρίου, ελάχιστα πριν καταθέσει αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Πιο απλά η επιχείρηση έλαβε από το κράτος επιδοτήσεις μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων και μετέφερε την παραγωγή των προϊόντων στη Βουλγαρία.

Την ίδια ώρα που η ιδιοκτησία της επιχείρησης ισχυρίζονταν απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει το εργοστάσιο της Ξάνθης σε λειτουργία, ενώ παράλληλα κατηγορούσε την Ελληνική Πολιτεία ότι δεν του συμψηφίζει τις οφειλές που έχει.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο διάστημα συζητήθηκε και εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το φωτοβολταϊκό πάρκο που σχεδιάζει στις εκτάσεις ιδιοκτησίας της Χαρτοποιίας, τις οποίες εκμίσθωσε στους γιούς του με συμβόλαια 20 ετών.

Σχόλιο: Τους έλληνες επιχειρηματίες τους ξέρουμε. Οι περισσότεροι είναι κουμάσια. Δεν πληρώνουν φόρους και όλο παραπονιούνται.

Η ευθύνη το πώς η χώρα έφτασε στην Χρεοκοπία μοιράζεται αναλογικά.

4444

http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9865.html

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.

Αντικείμενο της επίκαιρης ερώτησης αποτελεί το πρόβλημα που προέκυψε με τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου του Παλατιού των Ιπποτών στη Ρόδο και τον κίνδυνο ο χώρος αυτός να μην είναι ανοικτός για τους χιλιάδες επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν στο νησί, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Στο κείμενο της ερώτησης, η Μίκα Ιατρίδη, αναδεικνύει τόσο την έλλειψη σε προσωπικό, όσο και το γεγονός ότι η καταβολή των υπερωριών από τα τουριστικά γραφεία που πρακτορεύουν τα κρουαζιερόπλοια δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Καταλήγοντας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, επισημαίνει ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα απαιτείται η εξεύρεση άμεσης και μόνιμης λύσης και ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν θα ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία της ΚΥΑ – η οποία είχε υπογραφεί πριν τις εκλογές – για την εξεύρεση νόμιμου τρόπου καταβολής των υπερωριών στους εργαζομένους και αν θα προχωρήσει, έστω και τώρα, στο σχεδιασμό μόνιμων λύσεων, ώστε οι αρχαιολογικοί χώροι στη Ρόδο, αλλά και σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, να λειτουργούν με πλήρες ή και διευρυμένο ωράριο, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τουριστών.

Με την κατάθεση της ερώτησης η Μίκα Ιατρίδη τόνισε τα εξής: «Είναι απαράδεκτο, η κυβέρνηση ενός κόμματος, που έλεγε ότι ήταν έτοιμο να κυβερνήσει, να μην μπορεί να δώσει αξιόπιστη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και ειδικά στη Ρόδο, σε ένα νησί που παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων των τουριστών και στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων. Από τη μια, οι υποστηρικτές του Μνημονίου πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις και, από την άλλη, βάζουν οι ίδιοι τις βόμβες στα θεμέλια του τουρισμού, σαμποτάροντας με την πολιτική τους κάθε προσπάθεια που γίνεται για να αυξηθεί το εισόδημα που προέρχεται από την τουριστική μας βιομηχανία και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις γειτονικές μας χώρες. Εύχομαι, ειλικρινά, στην επικείμενη συζήτηση της ερώτησης στη Βουλή, ο Υπουργός να δώσει λύση στο πρόβλημα».

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Σε άμεσο κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου του Παλατιού των Ιπποτών στη Ρόδο».

Τη στιγμή που η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας και ο τουρισμός αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για το κράτος και την οικονομία μας, οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι δεν λειτουργούν με διευρυμένο, θερινό ωράριο.

το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ στη Ρόδο, με πιο πρόσφατη περίπτωση τον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιού των Ιπποτών, ο οποίος υπολειτουργεί, τόσο λόγω ελλείψεως του προσωπικού, όσο και από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την καταβολή των υπερωριών στους αρχαιοφύλακες.

Μέχρι τώρα, οι υπερωρίες καταβάλλονταν από τους τουριστικούς πράκτορες των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν στη Ρόδο, προκειμένου να παραμένουν ανοικτοί οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως του Παλατιού των Ιπποτών, με δεδομένο, για παράδειγμα, ότι, μόνο για τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, επισκέπτονται το νησί 3000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Όμως, επειδή η καταβολή των υπερωριών από τα τουριστικά πρακτορεία της Ρόδου και όχι από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Επειδή, είχε υπογραφεί αντίστοιχη ΚΥΑ από τους Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών, κ. Γερουλάνο και κ. Σαχινίδη αντίστοιχα, λίγο πριν τις εκλογές, με αντικείμενο το νόμιμο τρόπο καταβολής της υπερωριακής εργασίας, αλλά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Επειδή, λύσεις αξιέπαινες, όπως η απόφαση των αρχαιοφυλάκων να δουλέψουν υπερωριακά και τα ποσά που θα καταβάλλουν τα τουριστικά πρακτορεία να διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», δεν είναι μόνιμου χαρακτήρα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Θα ολοκληρωθεί άμεσα η υπογραφή της αντίστοιχης ΚΥΑ και η ολοκλήρωση της διαδικασία από την τωρινή ηγεσία του Υπουργείου για την εξεύρεση νόμιμου τρόπου καταβολής των υπερωριών στους εργαζομένους;

Θα προχωρήσει, έστω και τώρα, στο σχεδιασμό μόνιμων λύσεων, ώστε οι αρχαιολογικοί χώροι στη Ρόδο, αλλά και σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, να λειτουργούν με πλήρες ή και διευρυμένο ωράριο και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τουριστών;

Σχόλιο: Οι υπάλληλοι πρέπει να δουλεύουν με βάση τις ανάγκες των τουριστών. Φυσικά πρέπει να πληρώνονται.

Θα το ξαναγράψω, την τουριστική σεζόν οι Αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να είναι ανοιχτοί 6 ημέρες από τις 7 και να λειτουργούν από την Ανατολή του Ηλίου, μέχρι την Δύση.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθούν λύσεις που να είναι λειτουργικές.

Ότι δεν βγάζει το κόστος, κλείνει.

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1200.html

Από το http://www.aftodioikisi.gr.

Π. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ 8,5 ΕΚΑΤ. € ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ.

Site που ο σχεδιασμός και η κατασκευή του θα κοστίσουν 1,3 εκατ. ευρώ (!!!) και η φιλοξενία του…μόλις 77 χιλ. ευρώ, δημιουργία σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter κλπ) με κόστος μισό εκατ. ευρώ (!!!), δημιουργία logo τουριστικής προβολής μόνο 170 χιλ. ευρώ (!!!),* αλλά και επικαιροποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου στην τιμή… προσφοράς των 426 χιλ. ευρώ (!!!): Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνει σε εννέα, παραχωμένες κάπου στη μέση, από τις πάνω από 800 σελίδες του το Master Plan της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής που θα κοστίσει συνολικά πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ (8.538.843 ευρώ)!!!
Η συγκεκριμένη σκανδαλώδης σύμβαση για το έργο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Αττικής» που έχει υπογράψει από την 1/2/2012 ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με την εταιρεία «McCann Erickson Διαφημιστική ΑΕΕ» (Α.Π. 14287/1/2/2012) για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής και έρχεται προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (ξεκινά στις 3 το μεσημέρι) ξεπερνά κάθε φαντασία ακόμη και για παλαιότερες περιόδους παχεών αγελάδων. Πόσο μάλλον σήμερα που ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών και της Αττικής ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και αναζητά ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια.
Τα πέντε θανάσιμα αμαρτήματα:
-Τα 663.090 ευρώ (815.110 ευρώ με ΦΠΑ) που θα «σκάσει» ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός για να σχεδιάσει διαδικτυακή πύλη για την τουριστική της προβολή και τα άλλα 390.500 (480.315 με ΦΠΑ)(ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΦΠΑ: 1.295.425!!!!) για να την κατασκευάσει την ώρα που θα μπορούσε να το κάνει με μηδέν κόστος, χρησιμοποιώντας τους τεχνικούς και webdesigners της Περιφέρειας, και όταν στην ελεύθερη αγορά μια τέτοια δράση κοστίζει το πολύ 10-15.000 ευρώ.
-Λίγο… λιγότερο θα κοστίσουν, εξάλλου, στην Περιφέρεια Αττικής και τους πολίτες της οι… δωρεάν υπηρεσίες που παρέχονται μέσω Ίντερνετ, όπως το Facebook, το YouTube, το Flickr, και γενικότερα η παρουσία της περιφέρειας για την τουριστική της προβολή στα «social media»: 463.500 ευρώ (570.105 ευρώ με ΦΠΑ).
-Επιπλέον; Τα 138.842,98 (170.776 με ΦΠΑ), που θα δώσει η Περιφέρεια Αττικής για τη δημιουργία τουριστικού logo (!!!!),
-Αλλά καιτα 77.000 ευρώ (94.710 ευρώ με ΦΠΑ) που θα πληρώσει για τη φιλοξενία της διαδικτυακής πύλης σε… πραγματικούς σέρβερ (!!!), την ώρα που η ακριβότερη «φιλοξενία» μπορεί να στοιχίσει το πολύ 1000 με 2000 ευρώ το χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ελεύθερη αγορά, και για παράδειγμα, στο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό φορέα της χώρας μας, τον ΟΤΕ, η… φιλοξενία της ιστοσελίδας με συνδρομή ISDN 128 K κοστίζει το μήνα… 70,28 ευρώ (χωρίς τις συμπληρωματικές υπηρεσίες). Με λίγα λόγια, αν πολλαπλασιάσουμε τους μήνες (περίπου 30) μέχρι την ολοκλήρωση του ΟΠΕΕΣ (τέλος 2015), θα δούμε ότι θα κοστίσει στην Περιφέρεια Αττικής… 2.108,4 ευρώ και όχι… 77.000 ευρώ!!!

Το… 77.000 ευρώ δε «βγαίνει» ακόμα και αν αγοράσει κάποιος τις πρόσθετες υπηρεσίες που ανέρχονται συνολικά στα 197,27 ευρώ (Χ30 μήνες = 5.198,1 ευρώ).
-Μάλιστα, το Ολοκληρωμένο Περιφερειακό Επιχειρησιακό και Επικοινωνιακό Σχέδιο (ΟΠΕΕΣ – Master Plan) είναι τόσο…Ολοκληρωμένο που για την επικαιροποίησή του προβλέπονται 347.107,44 ευρω (426.942,15 με ΦΠΑ)!!!!

Εκτός προθεσμίας, και όμως… σφυρίζει αδιάφορα
Πέραν των ουσιαστικών λόγων που η συγκεκριμένη σύμβαση δεν μπορεί να προχωρήσει υπάρχουν και τυπικοί: Συγκεκριμένα, παρά το ότι η Διακήρυξη και η σύμβαση προβλέπουν πως η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει να έχει υποβάλει μέσα σε δύο μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας (1/2/12) ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα (marketing plan, ανάλυση εσωτερικού & εξωτερικού περιβάλλοντος, μείγμα προωθητικών μέσων κ.λπ.) για το ΟΠΕΕΣ, η εταιρεία έδωσε την όλη τεχνική μελέτη στην Περιφέρεια Αττικής με καθυστέρηση πέντε μηνών. Ο, δε, περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός φαίνεται πως δεν ενοχλείται από το γεγονός, δεν ακυρώνει τη σύμβαση, και μάλιστα -προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα- θα την «περάσει», όπως προαναφέρθηκε, στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.
Πρώτα η υπογραφή της σύμβασης με ιδιώτη,μετά η έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο
Και ο λόγος; Για να… μπει το νερό στο αυλάκι, και να αρχίσει να «κυλά» το ΟΠΕΕΣ και η σύμβαση με την «McCann Erickson Διαφημιστική ΑΕΕ», ο Γ. Σγουρός είναι υποχρεωμένος να το «περάσει» από το περιφερειακό συμβούλιο**, προκειμένου να πει το «ναι» το υπουργείο Τουρισμό και να αρχίσει η υλοποίησή του.
Τι προβλέπει το ΟΠΠΕΣ
Οι προωθητικές και επικοινωνιακές ενέργειες του έργου (η δράση «αναπτύσσεται» και στα ελληνικά και στα αγγλικά), όπως αναφέρονταν στη Διακήρυξη του διαγωνισμού για την εξεύρεση αναδόχου και αναλύονται στον ΟΠΕΕΣ, είναι οι παρακάτω και κοστίζουν (οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ) στην περιφέρεια και κατ’ επέκταση στον έλληνα φορολογούμενο:

  • Δημιουργία Περιφερειακής Τουριστικής Ταυτότητας (λογότυπο, σλόγκαν, μότο κ.λπ.): 138.842,98 ευρώ
  • Δημιουργία και παραγωγή προωθητικού υλικού (τουριστικό έντυπο, γενικό έντυπο περιφέρειας, θεματικά έντυπα με τα νησιά, αφίσες, post cards, λεύκωμα, usb sticks, press kits δημοσιογράφων κ.λπ.): 694.214,88 ευρώ.
  • Δημιουργία και διαχείριση ηλεκτρονικού περιεχομένου (κατασκευή διαδικτυακής πύλης, υποστήριξη και φιλοξενία της, web banners, smartphones applications, «κανάλι» στο YouTube, facebook, twitter, flickr, istagram, printerest, δώρα για διαγωνισμούς στα «social media» κ.λπ.): 1.943.802 ευρώ.
  • Καταχωρήσεις σε ελληνικά και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Internet campaign – banners, Τύπος εξωτερικού, 1.450 σποτ στο «Travel Channel»): 1.735.537 ευρώ.
  • Παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (84 τηλεοπτικά σποτ σε έξι γλώσσες, 10.000 CD ROM/DVD κ.λπ.): 694.215 ευρώ.
  • Προσκλήσεις δημοσιογράφων, επαγγελματιών του Τουρισμού και συγκρότηση «Δικτύου Φίλων της Περιφέρειας» (συγγραφή δελτίων Τύπου, κειμένων στα ΜΜΕ, προσκλήσεις ξένων δημοσιογράφων «Φίλων της Περιφέρειας», προβολή της συμμετοχής της περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις, media monitoring και ηλεκτρονική έρευνα ικανοποίησης δημοσιογράφων και tours operators, ενημέρωση και ανάπτυξη «σχέσεων» με τουριστικά πρακτορεία και αποστολή ενημερωτικού υλικού, media training, crisis manual, radian 6 κ.λπ.): 347,107 ευρώ.
  • Οργάνωση συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό (branding περιπτέρου, ενοικίαση χώρου, έξοδα εκθέσεων, έξοδα διοργανωτή, διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, δημιουργικά υλικά κ.λπ.): 1.041.322,31.
  • Σε αυτά προστίθεται και η Κατάρτιση και Επικαιροποίηση του ΟΠΕΕΣ: 347,107,44 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΝΑ ΥΠΟΕΡΓΟ, ΕΔΩ.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη Πράξη, η τουριστική προβολή της Αττικής, εντάχθηκε στο Ε.Π. «Αττική 2007-2013» με την 4006/9.7.2009 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, με τελικό δικαιούχο τη Διεύθυνση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής και προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ. Το, δε, πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015 έχοντας κύριο στόχο την προβολή της Περιφέρειας σε διεθνές επίπεδο, «ως εξαιρετικού τουριστικού brand» και την ανάδειξη των θετικών στοιχείων των περιοχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής (π.χ.. Αθήνα, νησιά Αργοσαρωνικού, Πειραιάς κ.λπ.).

* H aftodioikisi.gr προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τη δημιουργία των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, την εκπαίδευση των υπαλλήλων της περιφέρειας για τη λειτουργία τους αλλά και την επικαιροποίηση του Μaster Plan και με κάτω από 10.000 ευρώ τη σχεδιάση και κατασκευή site τουριστικής προβολής της Αττικής, τη φιλοξενία του και το logo τουριστικής προβολής.
** Το προβλέπει το άρθρο 30 του Ν. 3498/2006, σύμφωνα με το οποίο προγράμματα και γενικά ενέργειες που αφορούν στην τουριστική προβολή και διαφήμιση της χώρας ή περιοχών αυτής στο εσωτερικό και εξωτερικό, τα οποία καταρτίζονται ή υλοποιούνται από οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικά του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανεξάρτητα από την πηγή της χρηματοδότησης, πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργείου. Πριν, όμως, από αυτό, σύμφωνα με την 15566/23.11.2011 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, θα πρέπει να έχουν το «ΟΚ» από το περιφερειακό ή δημοτικό συμβούλιο.

Σχόλιο: Κάποιος να τους πει ότι είναι σκανδαλαρα. Ποινικές ευθύνες υπάρχουν. Δεν γίνεται οι Ιστοσελίδες που γίνονται για το Δημόσιο να στοιχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι άνθρωποι ξέρουν από τεχνολογία, δε τα χάφτουν. Θα πάει κανένας φυλακή;

Διότι τις συντάξεις και τους μισθούς ξέρετε να τους κόβετε και να λέτε αρλούμπες. Το αφορολόγητο ξέρεται να το πηγαίνετε στις 5.000 ευρώ. Κλέφτες και πολιτικάντηδες.

Όταν όλοι γνωρίζουν το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδος: την διαφθορά και την ατιμωρησία. Φυλακή θα πάει κανείς;

Πόσο στοιχίζει να φτιάξεις ένα πολύ καλό site; Λιγότερα από 100.000 ευρώ. Και μιλάμε να δουλεύουν οι καλύτεροι και να σου κάνουν παπάδες. Κάποιοι κλέβουν.

4444

http://www.xrimanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=54:financial-frontpages&Itemid=121&id=36343

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το περιοδικό Stern σχετικά με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τις υπόγειες συμφωνίες Σημίτη – Σρέντερ.Στην τελευταία έκδοσή του το γερμανικό περιοδικό Stern αποκαλύπτει τα κρυφά παρασκήνια της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ.Bλέπετε τα χρόνια περάσανε και τώρα δε μας πειράζει να τα μάθετε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα έγγραφα που φέρνει στο φώς, το 2000 η Γερμανική κυβέρνηση γνώριζε πολύ καλά οτι η Ελλάδα δεν πληρούσε τους όρους ένταξης.Η Γερμανική Κυβέρνηση διέθετε σειρά αρνητικών εισηγήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, με προειδοποιήσεις για το μεγάλο αναλογικά εμπορικό έλλειμμα, τη μεγάλη εξάρτηση από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Σημείωναν δε ότι η χώρα δεν ήταν έτοιμη για το «σοκ της εισόδου στην Ευρωζώνη». Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη παραποιούσε όλα τα σχετικά οικονομικά στοιχεία (σε αγαστή συνεργασία με την Golman Sachs).

Παρ’ όλα αυτά ο τότε Καγκελάριος Σρέντερ και η κυβέρνησή του αγνόησαν όλες τις προειδοποιήσεις και επιπλέον, καθησύχαζαν τους πάντες, λέγοντας οτι η Ελλάδα πληρεί τους όρους ένταξης.
– Το ερώτημα φυσικά είναι γιατί ο Σρέντερ έκανε τα στραβά μάτια και τελικά επιτάχυνε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ;

Την απάντηση δίνει το περιοδικό Stern.

Σημίτης και Σρέντερ είχαν κάνει μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι: Ο Σρέντερ θα έκανε τα στραβά μάτια και θα έβαζε τελικά την Ελλάδα στο ευρώ και σε αντάλλαγμα ο Σημίτης υποσχέθηκε οτι η Ελλάδα θα παραιτούνταν από οποιοδήποτε δικαίωμα άσκησης βέτο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που άλλωστε επιθυμούσε διακαώς η Γερμανική κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια, ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας ξεπούλησε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα διπλωματικά όπλα της χώρας για την πολιτική του επιβίωση.

Πηγή: defencenet.gr

Σχόλιο: Ο Σημίτης ο αρχιερέας της διαπλοκής, που νόθευσε τις εκλογές του 2000 κυκλοφορεί ελεύθερος.

Όταν η Ελλάδα θα βγει από το Ευρώ, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος; Αυτός και οι δικοί του, έχουν προκαλέσει πολύ πόνο στην χώρα.

4444

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/37880-les-echos-ta-tria-basika-lathh-twn-eyrwpaiwn-apenanti-sthn-ellada

Με τον τίτλο «Τρία ευρωπαϊκά λάθη» η οικονομική εφημερίδα Les Echos φιλοξενεί άρθρο γνώμης ομάδας τραπεζιτών και οικονομολόγων που υπογράφουν ως «Διογένης». Στο άρθρο υπογραμμίζονται τα λάθη των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ εξακολουθεί να είναι μια σημαντική πιθανότητα, ενώ οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων που είναι απαραίτητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας «θα έχουν φύγει για αλλού».

Εισαγωγικά γίνεται αναφορά στο PSI, με την επισήμανση ότι οδήγησε την Ευρώπη σε πρωτόγνωρες και μη ελέγξιμες καταστάσεις, αφού η περίπτωση της Ελλάδας δεν ήταν συγκρίσιμη με την πρότερη εμπειρία της Αργεντινής, η οποία είχε κλειστό τραπεζικό σύστημα.

Εξηγούν ότι με το ευρώ τα ευρωπαϊκά κράτη δημιούργησαν ένα ανοικτό σύστημα με ελεύθερη διακίνηση του χρήματος. Έτσι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν χωρίς πρόβλημα να μεταφέρουν τα χρήματα των πελατών τους στις αγγλοσαξονικές τράπεζες, για παράδειγμα, στις οποίες δεν είναι δυνατόν να απαγορευθεί η συναλλαγματική τους μετατροπή σε λίρες ή δολάρια.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η «απεθνικοποίηση» των ελληνικών αποταμιεύσεων, αφού με το να ανήκουν στην ΕΕ δεν είναι δυνατόν να τεθεί σε λειτουργία έλεγχος των εμβασμάτων ειδικά για τους Έλληνες.

Εάν συνεχίσουμε με την ίδια λογική, λέει η ομάδα «Διογένης», πριν προλάβουμε να κάνουμε οτιδήποτε, το μόνο που θα έχει απομείνει στην Ευρώπη θα είναι τα χρέη της Ελλάδας και της Ισπανίας. Τα χρήματα θα έχουν φύγει για αλλού, τη στιγμή μάλιστα που είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση των οικονομιών.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κάνει λάθη, τουλάχιστον τρεις φορές:

– Πρώτο λάθος η παραβίαση του σύμφωνου αλληλεγγύης, με τη δικαιολογία ότι οι Έλληνες είπαν ψέματα.
– Δεύτερο, η λήψη κάθε φορά μέτρων, ανεπαρκών και υψηλού κόστους, που προκάλεσαν τη δυσφορία του λαού, χωρίς να δώσουν λύσεις.
– Τρίτο, η ολιγωρία και οι χρονικές καθυστερήσεις που επέτρεψαν στους πλούσιους Έλληνες, αλλά και στους Ισπανούς τελικά, να πάρουν τα μέτρα τους ώστε να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Συνεχίζοντας με αυτή τη λογική, δεν απομένουν παρά δύο επιλογές για τους Ευρωπαίους σε σχέση με την Ελλάδα: ή να μην κάνουν τίποτα, ή ν’ αποφασίσουν την έξοδό της από το ευρώ.

Σε αυτήν την περίπτωση, εκτιμά η ομάδα «Διογένης», οι μεγάλοι νικητές θα είναι το δολάριο και η αμερικάνικη οικονομία που έχει τόσο ανάγκη από ρευστότητα για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων της. Μαζί της κερδισμένες θα βγουν και οι αγγλοσαξονικές τράπεζες, που στο μεταξύ θα έχουν εισπράξει τις προμήθειές τους.

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ο σκληρός ανταγωνισμός, η νίκη ανήκει σε αυτούς που αποδεικνύουν την ικανότητά τους να κινηθούν, να αποφασίσουν και να δράσουν απέναντι σε μια Ευρώπη πετρωμένη στον εγωισμό και στις διαιρέσεις της, καταλήγει το άρθρο.

4444

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/37881-sto-1233-toy-aep-ektokseythke-to-dhmosio-xreos-ths-italias

Στο 123,3% του ΑΕΠ εκτοξεύτηκε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Σύμφωνα με την Εurostat, πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησαν οι στατιστικές καταγραφές της ΕΕ.

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου στο μεταξύ υπέστη απώλειες περίπου 5%, ενώ η διαφορά απόδοσης των ομολόγων του ιταλικού και γερμανικού δημοσίου άγγιξε τις 528 μονάδες φάσεις. «Βρισκόμαστε σε αστρονομικά επίπεδα», αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, στην Ρώμη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στο μεταξύ από την Ρωσία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, δήλωσε πριν από λίγο ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη», και επισήμανε πως «πρέπει να προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στην πραγματική οικονομία».

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1566166

Κοντά σε συλλήψεις traders για την υπόθεση χειραγώγησης του LIBOR βρίσκονται οι αρχές των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες ευρωπαϊκές πηγές, οι ομοσπονδιακοί κατήγοροι στις ΗΠΑ έχουν έρθει σε επαφή με δικηγόρους που εκπροσωπούν ορισμένους εκ των υπόπτων για να τους ενημερώσουν σχετικά με τις κατηγορίες και την επικείμενη σύλληψη των πελατών τους.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι επαφές αυτές δεν είναι ασυνήθιστες σε υποθέσεις που η έρευνα έχει μεγάλη διάρκεια καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα στους υπόπτους να συνεργαστούν .

«Οι ατομικές διώξεις δεν έχουν επίδραση στις κινήσεις των ρυθμιστικών αρχών κατά των τραπεζών,» δήλωσε μία εκ των πηγών. «Ωστόσο οι τράπεζες ελπίζουν πως οι αρχές τουλάχιστον θα δουν πως το σκάνδαλο οφείλεται κυρίως σε ατομικές συμπεριφορές μίας ομάδας traders,» συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το Reuters περισσότεροι από 12 νυν και πρώην υπάλληλοι μεγάλων τραπεζών, όπως των Barclays Plc, UBS και Citigroup, είναι υπό έρευνα.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ελβετική τράπεζα Credit Suisse με ανακοίνωσή της σήμερα επισήμανε ότι στη φάση αυτή “δεν εμπλέκεται” στο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor, ούτε των Euribor και Tibor (Ιαπωνία), που διαμορφώνονται με βάση το πρώτο. Πρόσθεσε ότι επί “δύο χρόνια συνεργάζεται με τους ερευνητές”, ενώ υποσχέθηκε “να συνεχίσει να το πράττει”.

Advertisements

Posted July 24, 2012 by bmplefour in Greek Economy, Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: