12 Σεπτεμβρίου 2012.   Leave a comment

12 Σεπτεμβρίου 2012.

12/09/2012

4444

((13/09/2012)){Το γεγονός συνέβη 12/09/2012 και τα αποτελέσματα προβάλλονται 13/09/2012} Εγώ τώρα διευθετώ τον χρόνο. Τον κοντινό ορίζοντα μια και έχω κάνει εγγραφή.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1613143

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte κέρδισε οριακά τις εκλογές καθώς οι ψηφοφόροι έδωσαν με διαφορά δύο εδρών τη νίκη στα κόμματα που θεωρούνται φιλοευρωπαϊκά, κατευνάζοντας έτσι τις ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν οι ευρωσκεπτικιστικές σε μια χώρα που ανήκει στον πυρήνα της ευρωζώνης.

Έχοντας καταμετρηθεί το 96% των ψήφων, οι κεντροδεξιοί Φιλελεύθεροι του Mark Rutte έλαβαν 41 έδρες στη Βουλή των 150, δύο μόλις περισσότερες από το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα που έλαβε 39 θέσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που γνωστοποιήθηκαν σήμερα το πρωί.

“Κερδίσαμε την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία και για δεύτερη φορά γίναμε το μεγαλύτερο κόμμα στην Ολλανδία”, δήλωσε στους οπαδούς του κόμματος ο Rutte μετά από το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον ηγέτη των Εργατικών, Diederik Samsom για να παραδεχθεί την ήττα.

“Παλέψαμε σε αυτές τις εκλογές από σπίτι σε σπίτι, από δρόμο σε δρόμο, από πόλη σε πόλη, και είμαι υπερήφανος. Αύριο θα προχωρήσω στα πρώτα βήματα που οδηγούν στο σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου”.

Ο Rutte αρνήθηκε να σχολιάσει ποια κόμματα θα καλέσει να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού. Όπως σχολιάζει το Reuters, οι Φιλελεύθεροι και οι Εργατικοί εδώ και καιρό προσπαθούν να υποβαθμίσουν την πιθανότητα σχηματισμού μιας κυβέρνησης μεταξύ των δυο. Ωστόσο σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα νούμερα αποδεικνύουν ότι είναι η πιο πιθανή έκβαση.

Πολιτικός αναλυτής στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, σχολίασε ότι “είναι καταδικασμένοι να δουλέψουν μαζί ο ένας με τον άλλο. Αυτό αποδεικνύει ότι οι Ολλανδοί πολίτες θέλουν μια σταθερή κυβέρνηση”.

Οι αριστεροί Σοσιαλιστές, που είναι εναντίον της λιτότητας και των διασώσεων στην ευρωζώνη, τερμάτισαν τρίτοι χωρίς να έχουν κερδίσει καθόλου έδαφος, ενώ το ακροδεξιό και κατά των μεταναστών Κόμμα της Ελευθερίας, που προπαγάνδιζε υπέρ της εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ, υποχώρησε και βρίσκεται πολύ κοντά στο να χάσει εντελώς τις έδρες του.

Σχόλιο: Το μήνυμα των εκλογών θα διαβαστεί από πολλούς. Οι Ολλανδοί πολίτες λένε ναι στην διάσωση των χρεωμένων χωρών του Νότου, αλλά με σχέδιο, με σφαιρική λύση. Με προοπτική.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει, ότι η Τρόικα στην Ελλάδα έχει αποτύχει. Αυτή η λιτότητα έχει αποτύχει, χωρίς προοπτική, χωρίς σχέδιο, έχει αποτύχει.

Δε νομίζω ότι οι Ολλανδοί πολίτες θέλουν να δουν τους νεοέλληνες να πεθαίνουν από την φτώχεια και την εξαθλίωση. Γιατί αυτό δεν είναι Ευρώπη. Οι Ελλάδα έχει διαφθαρμένους πολιτικούς. Είναι κάτι που αρχίζουν και το καταλαβαίνουν.

http://www.skai.gr/news/world/article/212368/epikratisi-ton-filoeuropaikon-dunameon/

Υπέρ της φιλοευρωπαϊκής πορείας της χώρας ψήφισαν χθες οι Ολλανδοί πολίτες στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκαν οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, οι Φιλελεύθεροι του Ρούτε (VVD) εξασφαλίζουν 41 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου, το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία του κόμματος, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες (PvdA) του Ντίτερικ Σαμσόμ κέρδισαν 9 επιπλέον έδρες και φτάνουν πλέον τις 39 έδρες.

«Αύριο θα κάνω τα πρώτα βήματα για τον σχηματισμό μιας σταθερής νέας κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν και μετά θα εργαστώ για να βοηθήσουμε την Ολλανδία να εξέλθει από την ευρωπαϊκή κρίση», δήλωσε χθες το βράδυ ο νικητής των εκλογών Ρούτε. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Ολλανδία οδεύει προς έναν μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό Φιλελευθέρων και Σοσιαλδημοκρατών.

Οι Φιλελεύθεροι του Μ. Ρούτε θεωρούνται σθεναροί υποστηρικτές της πολιτικής Μέρκελ και τάσσονται υπέρ μίας αυστηρής πολιτικής λιτότητας. Οι Σοσιαλδημοκράτες από την πλευρά τους, επιμένουν στη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, όπως και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι θέσεις τους για την Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ο Μαρκ Ρούτε είχε απορρίψει το ενδεχόμενο και τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας όμως ότι μπορεί να διατεθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, εφόσον αυτό, «δεν κοστίσει επιπλέον χρήματα».

Υπέρ της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής είχε ταχθεί ανοιχτά ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ντίτερικ Σαμσόμ, λέγοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «τρέξει» η οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απροσδόκητα υψηλές απώλειες κατέγραψε το Κόμμα της Ελευθερίας του δεξιού λαϊκιστή Γκερντ Βίλντερς που στον προεκλογικό αγώνα είχε ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Ολλανδίας από την ΕΕ και το ευρώ. Το κόμμα του έχασε 9 έδρες και μετρά πλέον 15 έδρες, όσες εξασφάλισαν εκ νέου και οι Σοσιαλιστές.

Ιστορική ήττα υπέστησαν οι Χριστιανοδημοκράτες, ο μέχρι πρότινος εταίρος του Μ. Ρούτε στην κυβέρνηση μειοψηφίας που κέρδισε μόλις 13 από 21 έδρες στις τελευταίες εκλογές του 2010.

Σχόλιο: Και τα δυο κερδισμένα (VVD) & (PvdA)  κόμματα σε έδρες, είναι υπέρ μιας ποιο δίκαιης αντιμετώπισης της Ελλάδος. Αυτό είναι σοβαρό μήνυμα.
4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1609893

Του Peter Coy

Ξέρουμε ότι το λανσάρισμα του iPhone 5 είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά πόσο μεγάλη;

Ο αναλυτής Michael Feroli της JPMorgan Chase (JPM) εκτίμησε τη Δευτέρα ότι οι πωλήσεις της νέας συσκευής που αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα αυτό το μήνα, “θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσθέσουν” από 0,2% έως και 0,5% στο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ το τελευταίο τρίμηνο του έτους”.

Και να πως το υπολογίζει ο Feroli: Ας υποθέσουμε ότι οι πωλήσεις των iPhone της προηγούμενης γενιάς συνεχίζουν «με σταθερό ρυθμό», ενώ το νέο μοντέλο της Apple (AAPL) πουλά περίπου 8 εκατομμύρια συσκευές τους τρεις τελευταίους μήνες του 2012.

Ας υποθέσουμε ότι η μέση τιμή πώλησης για τα νέα μοντέλα είναι περίπου 600 δολάρια. (Ισχύει ότι οι καταναλωτές που αποκτούν το νέο τηλέφωνο στο πλαίσιο ενός τηλεφωνικού “πακέτου” πληρώνουν λιγότερα από την τιμή αγοράς, αλλά η πώληση προσμετράτε στα στοιχεία της κυβέρνησης για το τι θα είχε κοστίσει σε αυτόνομη βάση.)

Από τα 600 δολάρια, τα περίπου 200 δολάρια είναι το imported κόστος, αφήνοντας τα 400 δολάρια ως την αξία που καρπώνονται οι ΗΠΑ.

Πολλαπλασιάστε τα 400 δολάρια επί 8 εκατομμύρια και θα βρείτε το ποσό των 3,2 δισ. δολαρίων, το οποίο είναι αρκετό για να ενισχύσει τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας κατά το ένα τρίτο μιας ποσοστιαίας μονάδας.

Ο Feroli, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας για τις ΗΠΑ, αναμένει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα «τρέξει» με ρυθμό περίπου 2% στο δ τρίμηνο, και εκτιμά ότι το iPhone θα “περιορίσει τον κίνδυνο καθοδικής απόκλισης” της εν λόγω πρόβλεψης.

“Η εκτίμηση αυτή φαίνεται αρκετά αισιόδοξη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό,” γράφει ο Feroli σε ένα ερευνητικό σημείωμα με τίτλο “Μπορεί ένα μικρό τηλέφωνο να επηρεάσει το ΑΕΠ;”.

Αλλά συμπληρώνει ότι η πρόβλεψη ταιριάζει με το τι συνέβη με το iPhone 4S, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

“Οι συνολικές λιανικές πωλήσεις το μήνα αυτό ξεπέρασαν σημαντικά τις προσδοκίες», γράφει, και “οι online πωλήσεις, καθώς οι πωλήσεις υπολογιστών και λογισμικού… εμφάνισαν τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση που έχει καταγραφεί».

O Peter Coy είναι συντάκτης θεμάτων Οικονομίας του Bloomberg Businessweek.

4444

iPHONE 5

4444

http://papatzides.blogspot.gr/2012/09/x.html

Γιατρό χειρούργο που αξίωσε φακελάκι 2.500 ευρώ για να εγχειρίσει ασθενή έδειραν μέσα στο γραφείο του, στο Νοσοκομείο του Ρίου, μέλη της «Χρυσής Αυγής» που εκλήθησαν στο Νοσοκομείο από τους συγγενείς του ασθενούς!

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Αλλαγή», το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη πριν από τρεις μέρες και σχετική καταγγελία έγινε προφορικά τόσο στην Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ενοχλήθηκαν από την εκβιαστική συμπεριφορά του γιατρού. Ωστόσο, αντί ν’ αποταθούν στη Διοίκηση του Νοσοκομείου ή στην Αστυνομία προτίμησαν να «ενημερώσουν» την «Χρυσή Αυγή». Χρυσαυγίτες έφτασαν στο Νοσοκομείο, όρμησαν στο γραφείο του γιατρού και τον ξυλοκόπησαν, ενώ στη συνέχεια έφυγαν ανενόχλητοι από το Νοσοκομείο…

4444

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Καλλιτέχνες και τον δημοσιογράφο κύριο Καψή.

Ξέρετε εγώ αντιπαθώ τις μηνύσεις στον δημόσιο διάλογο.

Ο Βουλγαρακης τον θυμάστε τον άνθρωπο; Είχε κάνει κάτι παράνομο; Όχι. Και αυτός εταιρείες έκανε και όλοι έπεσαν να τον φάνε.

Αν ήμουν δημοσιογράφος εγώ θα τον καλούσα να σχολιάσει.

Τότε ο Βουλγαρακης δε το χειρίστηκε σωστά το ζήτημα. Αφού στην πράξη δεν ήταν ο μόνος.

Τώρα τι έγινε, μια εφημερίδα έδειξε στους απλούς πολίτες που δε ξέρουν πως αυτοί που βγάζουν χρήμα, πουλώντας του ευαισθησία, μπορούν να φορολογηθούν με νόμιμο τρόπο, λιγότερο.

Ο Μπονο και οι U2 πήγαν στην Ολλανδία για να γλυτώσουν την φορολόγηση από το Ιρλανδικό κράτος. Δε ξέρω αν είναι ακόμα.

Αυτοί που βγάζουν χρήμα, θέλουν συνήθως να έχουν και την λιγότερη φορολόγηση.

Είμαι εναντίον των μηνύσεων στο δημόσιο βίο.

Τι θα κερδίσει η Γαλάνη στην ουσία; Αφού ο Καψης παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη.

Όταν ήμουν Σεκιούριτι, πριν αρκετά χρόνια, έτυχε να πάω λόγο δουλειάς στο Ηρώδειο και εκεί είχα μια συζήτηση με μερικούς του χώρου της Μουσικής.

Μου είπαν το εξής: ο Νταλάρας είναι πολύ επαγγελματίας, προσέχει κάθε λεπτομέρεια στη δουλειά του, όμως ο Πανούσης, αν τον πάρεις τηλέφωνο και του πεις να έρθει να κάνει μια συναυλία αφιλοκερδώς να βάλει και τα μηχανήματα, έχεις τις μεγαλύτερες πιθανότητες, πάνω από 94%, να έρθει.

Οι άνθρωποι δεν είναι χαζοί, αργά ή γρήγορα καταλαβαίνουν.

4444

4444

4444

Δενδια θα κάνεις κάτι για το Καρτέλ που λυμαίνεται το πετρέλαιο και την Βενζίνη;

Ή να βάλω την Χρυσή Αυγή; Διότι δε γίνεται συνεχώς κάποιοι νταβατζηδες να κερδίζουν συνεχώς σε βάρος των απλών πωλητών. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα. Μπορείς άνετα να βρεις ποιοι είναι οι Νταβατζηδες.

Θέλω εκλογές. Να φύγει ο Δενδιας, να φύγει ο αρχιψευταρος ο Σαμαράς, να φύγει το διαφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, να φύγει ο Κουβελης να πάει στο Πακιστάν ή στο Αφγανιστάν που τον θέλουν για αρχηγό.

Θέλω εκλογές. Θέλω πραγματική δικαιοσύνη. Έχω δικαιώματα.

4444

Στην Αμερική όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι Μέτοχοι της FED.

Ρωτήστε και την Trish.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος.

Δενδια θα κάνεις κάτι, ή να βάλω την Χρυσή Αυγή; Μπας και μάθουμε τι γίνεται.

Θελω εκλογες. Θελω να δειξω την δυναμη μου ψηφηζοντας την Χρυση Αυγη για να μαθω τι γινεται.

Θέλω εκλογές. Θέλω να δείξω την δύναμη μου ψηφίζοντας την Χρυσή Αυγή για να μάθω τι γίνεται. Γιατί ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου κυκλοφορούν ελεύθεροι και ένα σωρό άλλοι.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4751344

Ενάμισι εκατομμύριο διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στη Βαρκελώνη για να απαιτήσουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας, κατηγορώντας την κεντρική κυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει την περιοχή αυτή της βόρειο-ανατολικής Ισπανίας στο φαύλο κύκλο της κρίσης.

«Ήταν ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι και όλα εξελίχθηκαν ειρηνικά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής καταλανικής  αστυνομίας.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/09/2012_460843

H αυστραλιανή κυβέρνηση επιβεβαίωσε δημοσιεύματα για Έλληνες που οδηγήθηκαν σε κέντρα κράτησης.

Επιβεβαίωσε το υπουργείο Μετανάστευσης δημοσιεύματα για Έλληνες που «δεν πείθουν» ότι είναι τουρίστες και οδηγούνται προσωρινά σε κέντρα κράτησης.

Το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου», σύμφωνα με το οποίο Έλληνες πολίτες (κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων) που θέλησαν να επισκεφθούν την Αυστραλία ως τουρίστες, οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» το υπουργείο Μετανάστευσης, μόνο από το διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης (όπου πάντως φθάνουν οι περισσότεροι Έλληνες) το οικονομικό έτος 2011-2012, δεν επετράπη η είσοδος σε 29 κατόχους ελληνικών διαβατηρίων έναντι μόλις τριών τον προηγούμενο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Το ίδιο αυστηρή είναι και με όσους δηλώνουν ότι έρχονται στη χώρα για τουρισμό.Όχι μόνο πρέπει να έχουν αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, αλλά και να δείχνουν ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα.

Έτσι όσοι δηλώνουν ότι έρχονται για τουρισμό στην Αυστραλία, αλλά, κατά την κρίση των ελεγκτών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της χώρας, «δεν πείθουν» για τις προθέσεις τους (δεν έχουν χρήματα, διεύθυνση διαμονής ή δηλώνουν ότι θα ψάξουν για εργασία κ.λπ.) στέλνονται αμέσως πίσω στη χώρα, απ’ όπου προέρχονται, με την πρώτη διαθέσιμη πτήση.

Και αν δεν υπάρχει πτήση οδηγούνται προσωρινά στα κέντρα κράτησης, όπου οδηγούνται και οι λαθρομετανάστες και μόλις βρεθεί διαθέσιμη πτήση στέλνονται πίσω στην Ελλάδα. Αυτή η τακτική ισχύει, φυσικά, για όλους τους επισκέπτες και όχι μόνο για τους Έλληνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

4444

ELECTION DAY 12/09/2012

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1610882

Επένδυση Ισραηλινών σε ελληνική εταιρεία τεχνολογίας.

Ύστερα από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις η εταιρία CEVA Inc, εισηγμένη στο χρηματιστήριο NASDAQ (NASDAQ:CEVA), προχώρησε σε συνεργασία με την Attica Ventures, σε σημαντική στρατηγική επένδυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στην Ελληνική εταιρία τεχνολογίας Antcor. Αξίζει να τονιστεί ότι με την επένδυση αυτή αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν άμεσα οι θέσεις εργασίας στην εταιρία.

Η Attica Ventures, με το υπό διαχείριση Zaitech Fund, αποτελεί από το 2006 βασικό μέτοχο της Antcor, εταιρία παραγωγής λογισμικού τηλεπικοινωνιακών δικτύων, έχοντας υποστηρίξει την εταιρία τεχνολογίας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της μέχρι σήμερα. Η εταιρία υιοθέτησε το 2011 ένα επιθετικό πρόγραμμα διεθνών στρατηγικών συνεργασιών, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας software baseband για το νέο πρότυπο WiFi 802.11ac. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και ύστερα από διερεύνηση της παγκόσμιας αγοράς επεξεργαστών, εστίασε στην προοπτική ανάπτυξης αυτής της νέας γενιάς WiFi πάνω στην τεχνολογική πλατφόρμα της CEVA.

Η εταιρία CEVA, Inc., εισηγμένη στο χρηματιστήριο NASDAQ από το 2002 και με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα $400 εκατ., αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο τεχνολογίας επεξεργαστών υπό μορφή αδειοδότησης (licensor of DSP Cores and Platform Solutions) στις αγορές της κινητής τηλεφωνίας, του digital home καθώς και των δικτύων. Για περισσότερα από 20 χρόνια, η CEVA προσφέρει αδειοδότηση (IP licensing) για ένα χαρτοφυλάκιο DSPs, πλατφορμών και λογισμικού ανάπτυξης τεχνολογίας επεξεργαστών σε κατασκευαστές τόσο επεξεργαστών όσο και εξοπλισμού OEM σε όλο τον κόσμο.

Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο Mountain View, California των Η.Π.Α., διαθέτοντας ειδικά κέντρα σχεδιασμού στο Ισραήλ και την Ιρλανδία καθώς και γραφεία πωλήσεων σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, την Ασία και τις Η.Π.Α. Η εταιρία διαθέτει μία πελατειακή βάση με περισσότερες από 200 εταιρίες και 300 συμφωνίες αδειοδότησης τεχνολογιών της, περιλαμβάνοντας πολλές από τις κορυφαίες εταιρίες επεξεργαστών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού παγκοσμίως, όπως Broadcom, Icom, Intel, Mediatek, NEC, NXP, Samsung, Sharp, Sony, Spreadtrum, ST Ericsson, Toshiba, VIA Telecom και Xincomm.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures κ. Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Θεωρούμε ότι η στρατηγική επένδυση και συνεργασία μας με τη CEVA αποτελεί μία σημαντική αναγνώριση κυρίως της μεθοδικής και αποτελεσματικής εργασίας των ιδρυτών και εργαζομένων της Antcor αλλά και της ορθής επενδυτικής μας επιλογής. Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, η σημαντική αυτή επένδυση της CEVA επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων που διακρίνονται από εξωστρέφεια, καινοτομία και αποτελεσματική διοίκηση».

Σχόλιο: Αυτό είναι καλό νέο. Διότι είμαι ίσως από τους λίγους που ξέρουν τι θέλουν και μπορούν να σταθμίσουν παρελθόν, παρών και μέλλων.

Οι Ισραηλινοί πρέπει να ψάξουν και να βρουν τους σωστούς ανθρώπους για συνεργασία.

Τέτοια νέα θέλω να ακούω. Καρφί δε μου καίγετε για την Τρόικα και τους υπόλοιπους ηλίθιους.

Κρατούν την Ελλάδα τεχνητά κάτω. Βέβαια και οι νεοέλληνες δείχνουν επιρρεπείς στην σχιζοφρένεια με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών.

4444

http://www.paron.gr/typologies/?p=22350

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα, εκπροσώπου Τύπου ΚΚΕ

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά, οφείλει να διερευνήσει και να πάρει δημόσια θέση για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη ότι αντιμετώπισε δολοφονική ενέδρα σε βάρος του.

Σχόλιο: Ο Δενδιας ασχολείται με την Χρυσή Αυγή. Το περιστατικό του Βαξεβάνη είναι πολύ σοβαρό.

4444

http://www.paron.gr/typologies/?p=22346

Ο  Αντώνης Λιάρος, ο Βασίλης Θωμόπουλος και ο Μανόλης Κοττάκης  είναι η νέα ομάδα δημοσιογράφων που ανεβαίνει στην ΕΡΤ για την τηλεόραση Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Λιάρος, θα έχει θέση ειδικού συμβούλου, ο Βασίλης Θωμόπουλος αναλαμβάνει τη διεύθυνση ειδήσεων(στη θέση του Στράτου Μπαλή) αποχωρώντας από τον Alpha 989  και ο Μανόλης Κοττάκης επιστρέφει με ενημερωτική εκπομπή. Επίσης στην ΕΡΤ ανεβαίνει ξανά ο Γιώργος Μπράμος, ως ειδικός σύμβουλος, ενώ με την ίδια ιδιότητα προσλαμβάνονται οι,  Μενέλαος Σεβαστάκης (ΕΡΑ), Σταύρος Οικονομόπουλος, Μιχάλης  Ευσταθίου. και Ματίνα Ρέτσα(επικοινωνία).

Στη θέση του γενικού διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών επιστρέφει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης , παράλληλα με τον Πέτρο Μάη , που αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση των οικονομικών υπηρεσιών στη θέση του Ε. Λουριδά.

Σχόλιο: Δεν έχει η ΕΡΤ δημοσιογράφους; Να βολέψουμε κι άλλους.

4444

http://citypress-gr.blogspot.com/2012/09/blog-post_4872.html

του Στέφανου Χίου

«Φωτιές και αντάρα» γύρω από το όνομα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή και της φερόμενης συμμετοχής του σε ΜΚΟ που έχει εισπράξει επιχορηγήσεις από τη ΔΕΗ (αν και ελέγχων την κρατική διαφθορά και την ίδια τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και τη διαφθορά και τις ρεμούλες μέσα στον… ευρύτερο δημόσιο τομέα) άναψε ερώτηση στη Βουλή της βουλευτίνας Μαρίνας Χρυσοβελώνη προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Η κ. Χρυσοβελώνη στις 16 Ιουλίου 2012 ισχυρίστηκε (χωρίς ακόμα να έχει δοθεί απάντηση ή τουλάχιστον να έχει επίσημα δημοσιοποιηθεί απάντηση από τον κ. Μανιτάκη) ότι ο κ. Ρακιντζής εμφανιζόταν «με επίσημα έγγραφα ως γενικός γραμματέας της ΜΚΟ ”Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας”, τα οποία ήδη από το 2008 έστελνε σε πιθανούς χρηματοδότες της παραπάνω ΜΚΟ με το λογότυπο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης». Η βουλευτίνα Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεκτείνεται σε πιο σοβαρά στοιχεία που δημιουργούν αίσθηση: «Οι επιστολές αυτές ετοιμάστηκαν, με εντολή του ΓΕΔΔ, από τη γραμματεία της δημόσιας αυτής υπηρεσίας και ταχυδρομήθηκαν ως ”κρατική αλληλογραφία” προκειμένου η ΜΚΟ να μην επιβαρυνθεί το κόστος αποστολής τους!».

Στην ερώτηση της βουλευτού επισημαίνεται ότι ένα ακόμη σοβαρότερο ζήτημα που ανακύπτει είναι η χρηματοδότηση της εν λόγω ΜΚΟ από τη ΔΕΗ με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1541/28-3-2008 έγγραφό της σε συνέχεια παρέμβασης του κ. Ρακιντζή. Εύλογα λοιπόν τίθενται ερωτήματα για την επικάλυψη της ελεγκτικής με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Ρακιντζή, αφού έπειτα από νέες καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συνδέθηκε η διεξαγωγή ελέγχου στα οικονομικά της ΔΕΗ από τον ΓΕΔΔ με το θέμα της παροχής (και στη συνέχεια διακοπής εκ μέρους της επιχείρησης) της χρηματοδότησης προς τη ΜΚΟ «Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας».

Η κ. Χρυσοβελώνη, που επιμένει μέχρι σήμερα να ζητά διευκρινίσεις γύρω από την πραγματική ιδιότητα του κ. Ρακιντζή, ο οποίος εμφανίζεται ως «ελεγχόμενος και ελέγχων», ζητά να μάθει:

1) Εάν έχει ερευνηθεί η υπόθεση της ΜΚΟ «Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας» σε σχέση με τη χρήση της υπηρεσιακής θέσης του ΓΕΔΔ προκειμένου να υποστηριχθεί γραμματειακά και οικονομικά η εν λόγω ΜΚΟ.
2) Εάν έχει ολοκληρωθεί κάποια έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εις βάρος του ΓΕΔΔ, οι οποίες έγιναν με αφορμή την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών της ΔΕΗ το έτος 2011.

Η απάντησή του
Στο εξαιρετικά σοβαρό θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης, που δύναται να έχει και ποινικές εξελίξεις (εάν δεν διασαφηνιστεί), απάντησε ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του: «Οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας» δεν είναι ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) αλλά ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο δεν επιχορηγήθηκε ποτέ από το ελληνικό Δημόσιο. Πήραμε κάποιες χορηγίες από την Εθνική Τράπεζα (σ.σ. η οποία έχει και κρατική συμμετοχή), από τον κ. Κωστόπουλο της Alpha bank και κάποια στιγμή το 2008 μια ανταποδοτική χορηγία από τη ΔΕΗ.

Φρονώ ότι όλη αυτή η ιστορία υποκινήθηκε από τον συνδικαλιστή Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ επειδή όπως θυμάστε οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έψαχναν τα χρήματα που δίνονταν στη ΓΕΝΟΠ του κ. Φωτόπουλου για ταξίδια κ.λπ. Τα 10.000 ευρώ που πήραμε το 2008 για οργάνωση διεθνούς συνεδρίου στο οποίο προβλήθηκε η ΔΕΗ», υποστηρίζει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο κ. Ρακιντζής, «αποτελεί συνήθη τακτική και έχει ξεκάθαρα ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Ουδέποτε άλλοτε πήραμε -ως φίλοι ενός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στο οποίο συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες διεθνούς αποδοχής- χρήματα από το Δημόσιο. Όλα τα άλλα που αναφέρονται είναι εκ του πονηρού και δημιουργούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους» θεωρεί ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

4444

http://citypress-gr.blogspot.com/2012/09/blog-post_6853.html

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλοδαπός ο δράστης της «ρατσιστικής επίθεσης» στην οδό Αναξαγόρα

GREEKALERT: ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ;;;;

θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΔΉΘΕΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ;;;

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ;

Πλήρης ανατροπή δεδομένων στο περιστατικό

Ένας αλλοδαπός φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας ενός 20χρονου Μαροκινού -και όχι Ιρακινού όπως είχε αναφερθεί- τον περασμένο Αύγουστο, στο κέντρο της Αθήνας και η οποία είχε αποδοθεί αρχικά σε ρατσιστική επίθεση!

Σύμφωνα με στοιχεία και μαρτυρίες που φέρεται να έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί ο 20χρονος δέχθηκε τα κτυπήματα ενός αλλοδαπού με ογκώδες αντικείμενο και ύστερα με ένα μαχαίρι, μετά από απόπειρα κλοπής…

Πλήρης ανατροπή σε όλα τα δεδομένα του περιστατικού που είχε προκαλέσει αίσθηση πριν από ένα μήνα με καταδικαστικές δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, που μιλούσαν για «ρατσιστικό μένος αγνώστων».

Ο 20χρονος τραυματίσθηκε θανάσιμα – το πρωί της 11ης Αυγούστου 2012 – στην οδό Αναξαγόρα ύστερα από συμπλοκή με αγνώστους.

Αρχικώς είχε αναφερθεί ότι ο 20χρονος ήταν Ιρακινής καταγωγής, όμως από νεώτερες έρευνες διαπιστώθηκε ότι κατάγεται από το Μαρόκο και είχε αλλοιώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Σε πρώτη φάση δόθηκε η εντύπωση ότι η δολοφονία του 20χρονου ήταν έργο ρατσιστών αφού συνδυάσθηκε με ένα περιστατικό που σημειώθηκε λίγη ώρα νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, με τον ξυλοδαρμό ενός Ρουμάνου μετανάστη από ομάδα μοτοσυκλετιστών με μαύρα ρούχα.

Λίγα μέτρα πιο κάτω ο νεαρός Ρουμάνος μόλις συνήλθε συνάντησε έναν Μαροκινό που ήταν φίλος και ομοεθνής του δολοφονηθέντα. Ο μετανάστης από την αφρικανική χώρα έδειξε στον Ρουμανο τον τραυματισμένο φίλο του που ήταν αιμόφυρτος πεσμένος στην οδό Αναξαγόρα. Ο Μαροκινός στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι οι μοτοσυκλετιστές που κτύπησαν τον Ρουμάνο, μαχαίρωσαν και τον φίλο του.

Ομως πλέον τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη έχουν μια διαφορετική εικόνα του περιστατικού και μιλούν για μια «εντελώς λάθος αρχική εκτίμηση». Διαπιστώθηκε ότι «ο ξυλοδαρμός του Ρουμάνου είναι απολύτως άσχετος με τον φόνο του Μαροκινού και επιπλέον ο δράστης της εγκληματικής ενέργειας στην οδό Αναξαγόρα είναι αλλοδαπός για τον οποίο συγκεντρώνονται επιβαρυντικά στοιχεία».

tovima.gr

Σχόλιο: Οι Αριστεροί διαλύουν την χώρα. Οι Αριστερές πορδες με τα ψεύτικα ιδεολογήματα ουρλιάζουν, αλλά πλέον ο ελληνικός λαός δε τους πιστεύει.

Ο Μαροκινός είχε αλλοιώσει τα στοιχεία της ταυτότητας του.

Η Ελλάδα ψυχασθενή νεοέλληνα έχει γίνει χαβούζα λαθρομεταναστών. Χαβούζα.

Ο Κουβελης ψυχασθενή νεοέλληνα σε δίνει στην ψύχρα στην Τρόικα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες τους λέει: γαμηστε τους.

Τρέμουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Που απαιτεί η Ελλάδα να γίνει κράτος. Με θεσμούς και ελέγχους.

4444

Η Ελλάδα νίκησε την Λιθουανία 2 -0.

Οι δηλώσεις του Νινι είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Στο εξωτερικό είπε υπάρχει ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα όχι.

Όταν οι Έλληνες πηγαίνουν στα πραγματικά αναπτυγμένα κράτη, βλέπουν τι σημαίνει οργάνωση και θεσμοί.

4444

Να καταργηθεί το κόμμα της Ρεπουση. Έχετε προσέξει τις δηλώσεις που κάνουν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ;

Με βάση αυτές τις δηλώσεις το Ελληνικό κράτος διαλύεται.

Το έχω ξαναγράψει. Η ΔΗΜΑΡ είναι επικίνδυνη. Κανονικά θα έπρεπε να έχει απαγορευτεί.

Νεοέλληνα σε σφάζουν, πάρτο χαμπάρι.

4444

http://www.enikos.gr/society/77906,H_apanthsh_toy_Giannh_Kotsira.html

Δείτε τι απαντά ο Γιάννης Κότσιρας στο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” (Δευτέρα 10.09.2012, με τίτλο “Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας”) για τις δηλώσεις του εισοδήματός του… 

“Με θλίψη διαπίστωσα ότι σε άρθρο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”  της 10ης Σεπτεμβρίου 2012, υπό τον γενικό τίτλο “ΦΑΚΕΛΛΟΣ” και υπότιτλο “ Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας,”, το οποίο στη συνέχεια αναρτήθηκε και κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, δημοσιεύονται φορολογικά στοιχεία διαφόρων τραγουδιστών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγομαι κι εγώ, για τα έτη 2008 και 2009.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται εσφαλμένα τα αναγραφόμενα στις ατομικές φορολογικές μου ποσά για τα οικονομικά έτη 2009, 2010 (χρήσεις 2008, 2009) και κυρίως αποσιωπάται, απολύτως, το γεγονός ότι έχω συστήσει από το έτος 2001  εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, η οποία διαχειρίζεται και εισπράττει τις αμοιβές και τα δικαιώματά μου από την όλη καλλιτεχνική μου δραστηριότητα. Η εταιρεία αυτή διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο, φορολογείται στην Ελλάδα και έχει πάντα εκπληρώσει με συνέπεια το σύνολο των φορολογικών της υποχρεώσεων. Εξάλλου, τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας είναι σε γνώση των φορολογικών αρχών.

Ο συνδυασμός της παράθεσης ανακριβών (θα ευχόμουν όχι σκοπίμως) στοιχείων και της ταυτόχρονης απόκρυψης άλλων, οδηγεί σε εξώφθαλμη διαστρέβλωση της αλήθειας και δημιουργεί την δυσφημιστική εντύπωση για μένα, της υποτιθέμενης προκλητικής φοροδιαφυγής, που έρχεται σε αντίθεση με την όλη παρουσία μου, καλλιτεχνική, πολιτική και κοινωνική.

Δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι το δημοσίευμα αναγορεύει σε μεμπτή την εκ μέρους των καλλιτεχνών άσκηση δραστηριότητας με εταιρική μορφή, η οποία μάλιστα σε σημερινό πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας χαρακτηρίζεται ως “Χρυσό κόλπο”, όταν αυτή προβλέπεται και ρυθμίζεται από την ελληνική νομοθεσία.

Η επιλεκτική αυτή στάση είναι, χωρίς αμφιβολία, στοχευμένη, αν αναλογισθεί κανείς το χρόνο και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες εκδηλώνεται.

Χωρίς αμφιβολία, τέτοια δημοσιεύματα, με αντικείμενο τους καλλιτέχνες, είναι πρόσφορα για να προσελκύουν την προσοχή, απομακρύνοντας την από τα υπαρκτά και ζωτικά προβλήματα της χώρας.

Επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μου, εναντίον οποιουδήποτε εμπλέκεται σε αυτή την προκλητική προσπάθεια σπίλωσης, δυσφήμισης και δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε αυτή την δήλωση”.

Σχόλιο: Αυτές οι εταιρείες Κότσιρα είναι ένα «κόλπο», μόνο που το κάνουν όλοι όσοι έχουν την δυνατότητα.

Ένας απλός εργαζόμενος, δεν μπορεί να κάνει εταιρεία και έτσι να δικαιολογήσει αμοιβές, αυτοκίνητο και περιουσία.

Σωστά όμως τα χώνεις στα ΝΕΑ διότι ο Ψυχάρης και υπόλοιποι εκδότες – καναλαρχες κάνουν χειρότερα, μαζί βέβαια και μαγαλοδημοσιογραφοι.

Ένας από τους λόγους που οι απλοί άνθρωποι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή.

11/09/2012

4444

Αληθεύει ότι οι δυο αλλοδαποί στην Μεταμόρφωση, που δέχτηκαν επίθεση και είχαν κουρείο, ήταν παράνομα στην Ελλάδα; Γι’αυτό και κρατούνται;

Διότι αν ήταν παράνομα το πράγμα περιπλέκεται.

Δεν μπορεί ο κάθε παράνομος να ανοίγει μαγαζί ή να γίνεται μικροέμπορος ή πλανόδιος.

Δενδια παραιτήσου, πάρε μαζί και τον ψεύτη Σαμαρά. Θέλω εκλογές.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/14042.htm

Nα μην ελπίζουμε ότι από τον διπλό μύλο Μνημόνιο-Υφεση και Τρόικα μπορούν να ξεφύγουν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι. ✖✖✖ Το λέω για όσους έχουν… απομείνει στον κλάδο, γιατί, σύμφωνα με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς, το 30% όσων δούλευαν στον «χώρο» το 2010, ας πούμε ότι είναι ήδη… ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. Το πού… τρέχα γύρευε, αν ενδιαφερθείς! ✖✖✖ Κι αν κάτι με αγριεύει, πέρα από το γεγονός ότι ο κλάδος συρρικνώνεται πιο γρήγορα και απ’ τις φωτογραφίες των τηλεστάρλετ στο Photoshop πριν δημοσιοποιηθούν, είναι η σιωπή και η άγνοια για το τι έχουν απογίνει οι συνάδελφοι από τα Μέσα που έκλεισαν… ✖✖✖ Ετσι ξαφνικά «χάνεσαι» για όλους, και επειδή έψαξα και μίλησα με κάνα δυο, μου είπαν ότι πιο πολύ κι από τα δραματικά οικονομικά τους τούς πείραξε ότι ξαφνικά βρέθηκαν στο «πουθενά»… Ολοι οι κρατούντες που τους έκαναν κωλοτούμπες δεν τους βγαίνουν πλέον στο τηλέφωνο ή τους αποφεύγουν με φανερά μη προσχηματικά προσχήματα. ✖✖✖ Εξ ου και πάνε και ανοίγουν τόσα BLOGS! Για να υπάρχουν, για να έχουν ένα σημείο αναφοράς, πέρα από το να έχουν και κάτι να κάνουν, να κουτσομπολεύουν και να κουτσομπολεύονται.
✖✖✖ Διότι, αν εξαιρέσεις κάποια μεγάλα SITES, το να βγάλει κανείς ακόμη και τα προς ΤΟ ΖΗΝ από ένα BLOG με… νόμιμες και θεμιτές -επαναλαμβάνω ΝΟΜΙΜΕΣ και ΘΕΜΙΤΕΣ- μεθόδους και διαδικασίες δεν είναι καθόλου εύκολο… Μην πω ότι είναι και ουτοπία, χώρια που… Χώρια που δεν είναι τυχαίο ότι τα διάφορα «προσωπικά» SITES και BLOGS έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος όσων διαφημιζομένων κυκλοφορούν στην αγορά, γιατί χτυπάνε την πόρτα κάπως «πιεστικά», για να το διατυπώσουμε πιο κομψά. ✖✖✖ «Ελα μωρέ, κόψε μου ένα ‘‘ταλιράκι’’ τον χρόνο, τι ψυχή έχει;»… Και ανάλογα με την ψυχή που έχει, ο ντεσπεράντο μπλόγκερ μαζεύει 10 ή και 20 «ταλιράκια», οπότε… για κάντε τον λογαριασμό.
✖✖✖ Επειδή δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις ποιοι και κατά πόσο το κάνουν σωστά (στο κάτω-κάτω, όλοι από τη διαφήμιση ζούμε) και ποιοι από… ενοχλητικά έως… «αλήτικα» καμιά φορά, νομίζω ότι ο απέραντος αυτός «χώρος» θα πρέπει κάπως να αυτορυθμιστεί. Γιατί αλλιώς με την πρώτη στραβή τύπου Μιχαλόπουλου, που τον έβαλαν μέσα για εκβιασμό, κινδυνεύουν να φάνε πόρτα όλοι μαζί. ✖✖✖ Το ζήτημα, όμως, πέρα από τα λεφτά, είναι ότι τα ηλεκτρονικά δίνουν στον άνεργο ή σε ομάδες δημοσιογράφων λόγο ύπαρξης, μια βάση αναφοράς για να υπάρχουν στο «σύστημα» ή σε ό,τι έχει απομείνει από αυτό.
✖✖✖ Διότι τελικά αποδεικνύεται ότι το ΜΕΣΟ κατά μεγάλο ποσοστό φτιάχνει το ΟΝΟΜΑ του δημοσιογράφου, και όχι ο δημοσιογράφος, που νομίζει ότι είναι και η «πρώτη φίρμα να ’ούμε»! ✖✖✖ Είναι λίγες οι περιπτώσεις δημοσιογράφων που κατάφεραν να είναι αυτό που λέμε… trademark (δεν το λέμε, αλλά το μάθατε) και σε μια μεγάλη εφημερίδα, και σε μια άλλη ΜΕΤΑ, αν και σήμερα πια, με τα Μέσα να έχουν πάρει την κατιούσα, ακόμα και τα πιο ηχηρά ονόματα δυσκολεύονται να βρουν δουλειά.
✖✖✖ Εξ ου και βλέπεις πρώην διευθυντάρες, με την αληθινή έννοια της λέξης, ή σούπερ TV σταρ να τρέχουν να βγουν στα παράθυρα της Κρατικής Τηλεόρασης, του MEGA, του ΑΝΤ1 ή και στην Τατιάνα στο STAR, έτσι ώστε να μη λησμονεί ο κόσμος την ύπαρξή τους και… πιο πολύ να τους θυμάται το σινάφι μπας και ξαναβγούν κάποια στιγμή στην επιφάνεια. ✖✖✖ Καλή επιτυχία σε κάθε νέα προσπάθεια, όπως και αυτή που ετοιμάζουν πρώην δημοσιογράφοι της «Ελευθεροτυπίας», που, αν σωστά, όπως μαθαίνω, σκοπεύουν να καλύψουν τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους φτάνει… ημερήσιο φύλλο! ✖✖✖ Πρέπει να βγάζουν και απογευματινό και βραδινό για να καλύψουν τις τόσες συνιστώσες, τους διαφωνούντες εντός και τους πέριξ, συν τα λαμόγια πρώην Πασοκάρες που τρέχουν να μεταμφιεστούν σε Συριζόπουλα!

Σχόλιο: Ο Αναστασιάδης δεν λέει κάτι που δε το ξέρω. Εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος, με την πληροφορία ασχολούμαι. Ξέρετε ή μπορεί και να μην ξέρετε Shannon, Καραθεοδωρη και άλλοι που δεν ήταν Δημοσιογράφοι.

4444

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/09/blog-post_336.html#more

Με εντολή Δ. Κατσικόπουλου αλλάζουν οι κλειδαριές στο γραφείο του.
Επειτα από καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠε ότι ο γιατρός που συνελήφθη και κατηγορείται για «φακελάκι» επέστρεψε στα καθήκοντά του και μάλιστα… προχώρησε και σε ιατρικές πράξεις, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος σήμερα έστειλε επιστολή στον Διοικητή του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» κ. Κοσμόπουλο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο κ. Κατσικόπουλος, με την επιστολή του δίνεται εντολή στον Διοικητή του νοσοκομείου να αλλάξει ακόμα και τις κλειδαριές του γραφείου του συγκεκριμένου καρδιολόγου, και τα κλειδιά να τα έχει μόνο αυτός.
Επίσης δίνεται εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ για το κατά πόσο ο κατηγορούμενος γιατρός προέβη σε ιατρικές πράξεις, κατά παράβαση της εντολής που έχει δοθεί για αναστολή άσκησης των καθηκόντων του.
Ολα τα στοιχεία της υπόθεσης, σύμφωνα με τον κ. Κατσικόπουλο, θα διαβιβαστούν και στον αρμόδιο Εισαγγελέα, για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.

patrastimes.gr

Σχόλιο: Οι πολίτες πάντα καταγγέλλουν Πάγκαλε, αλλά η διαφθαρμένη εξουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνήθως δε κάνει τίποτα. Επέστρεψε ο γιατρός που πήρε φακελάκι.

Μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί η χώρα δεν πάει μπροστά.

Οι Πασοκοι και οι Νεοδημοκράτες αναρωτιούνται γιατί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή.

Θέλω εκλογές για να γκρεμίσω την Συγκυβέρνηση του Ψεύτη Σαμαρά και να δω αν οι νεοέλληνες συνεχίζουν να είναι ψυχασθενείς.

4444

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/09/oxi.html

Ένα μεγαλοπρεπέστατο “Όχι” καθώς και άμεσο κλείσιμο της τηλεφωνικής επικοινωνίας εισέπραξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τον…
Νίκο Μιχαλολιάκο σε πρόταση συνεργασίας.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε την κομματική συνεργασία μέχρι της εκλογές και κοινή κάθοδο ζητώντας την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας για τον εαυτό του καθώς και θέσεις υπαλλήλων στη Βουλή για τα “έμπιστα” στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. και της Νεολαίας του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δε το συζήτησε και πολύ μιας και αρνήθηκε και έκλεισε την επικοινωνία τους.

Ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες επίσης αναφέρουν οτι το ίδιο είχε συμβεί τον Ιούλιο μεταξύ Καρατζαφέρη και Καμμένου.

diaforetikimatia.blogspot.gr

Σχόλιο: Ο Καρατζαφερης είναι σχεδον τελειωμενος. Η συγκηβερνηση του με τον ΓΑΠ και τον Σαμαρα είναι ταφοπλακα. Μαλιστα τωρα που ολοι γνωριζουν ότι η Ελλαδα θα μπορουσε να πετυχει καλυτερη διαπραγματευση το 2010, αντι να υπογραψει τα μνημονια.

Το 2010 η Ελλαδα θα μπορουσε να ζητησει ότι ηθελε.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=53807&Itemid=157

Στα δικαστήρια για τον σιδερένιο σταυρό που σχηματίστηκε μόνος του στα ερείπια στο σημείο της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, (γνωστό ως ‘Σημείο Μηδέν’ / ‘Ground Zero’), κατέφυγαν με αγωγή τους οι άθεοι της οργάνωσης ‘Αμερικάνοι Άθεοι’ οι οποίοι ισχυρίζονται ότι “έχουν υποστεί σοβαρές σωματικές και ψυχικές ασθένειες”, επειδή το θρησκευτικό σύμβολο τους κάνει να αισθάνονται “αποκλεισμένοι”.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης των άθεων είναι ο γεννημένος το 1966, Εβραίος επιχειρηματίας, David Silverman από την Μασαχουσέτη. Όπως λέει ο ίδιος, υπήρξε στα νιάτα του «ζηλωτής» της Ιουδαϊκής θρησκείας.

“Ανοησίες. Τα νομικά τους επιχειρήματα είναι παράλογα”, λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αμερικανικού Κέντρου για το Νόμο και τη Δικαιοσύνη (American Center for Law and Justice ή ACLJ), Jay Sekulow. Οι Αμερικάνοι άθεοι, είπε «προβάλουν κάποιους απίστευτους ισχυρισμούς».

«Εξάλλου», συνεχίζει ειρωνικά, δεν άκουσα ότι υπήρξε κύμα αυτοκτονιών ή ανεξέλεγκτος εμετός γύρω από το σταυρό του Ground Zero.

Η ομάδα των άθεων υποστηρίζει η τοποθέτηση του ύψους 17 ποδιών συμβόλου στο National September 11 Memorial και στο Μουσείο έχει κάνει κάποιους άθεους αφόρητα άρρωστους.

«Οι ενάγοντες, και ο καθένας ξεχωριστά, υποφέρουν, και θα συνεχίσουν να υποφέρουν τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, από την ύπαρξη του σταυρού», λέει η αγωγή κατά που υπογράφουν οι Αμερικάνοι άθεοι κατά της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ. “Πολλοί ενάγοντες έχουν υποστεί …. δυσπεψία, συμπτώματα κατάθλιψης, πονοκεφάλους, άγχος, και ψυχικό πόνο και αγωνία, γνωρίζοντας ότι τους κάνουν να αισθάνονται επίσημα αποκλεισμένοι από τις τάξεις των πολιτών που έχουν άμεσα πληγεί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. ”

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι ενάγοντες που «έχουν δει το σταυρό, είτε αυτοπροσώπως είτε στην τηλεόραση, έχουν υποστεί βλάβη».

Ο Sekulow αμφιβάλλει ότι οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, βρίσκοντας αρκετά παράξενο το γεγονός ότι μόνο μια επίλεκτη ομάδα μη-πιστών είναι επιρρεπείς σε μια τέτοια εξουθενωτική “ασθένεια”.

“Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι γελοίοι,” λέει ο ιδρυτής του ACLJ. “Και έτσι είναι και η αγωγή. Είναι θέμα ημερών, να καταθέσουμε Παρέμβαση υπερασπιζόμενοι αυτόν τον σταυρό του Ground Zero, ο οποίος αποτελείται από δύο τεμνόμενες δοκούς από χάλυβα που διασώθηκαν από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων στις 9/11. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να παροτρύνουμε το δικαστήριο να απορρίψει αυτή την λανθασμένη αγωγή, αλλά να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο δικαστήριο: ότι περισσότεροι από 100.000 Αμερικανοί στέκονται μαζί μας ζητώντας από το δικαστήριο να κρατήσει αυτό το ισχυρό Μνημείο στη θέση του. ”

Εάν το αίτημα των Αμερικάνων άθεων να αφαιρεθεί ο σταυρός δεν πετύχει, η οργάνωση έχει ήδη μια εναλλακτική λύση: κάτι άλλο πρέπει να ανεγερθεί δίπλα από το σταυρό.

Η οργάνωση των Αμερικάνων άθεων μηνύει πολλά άτομα και οργανισμούς για το σταυρό, συμπεριλαμβανομένων τον κυβερνήτη του New Jersey Chris Christie, τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg, το National September 11 Memorial and Museum (Μνημείο και Μουσείο), το World Trade Center Properties, την Εκκλησία του Παναγίου Ονόματος του Ιησού και τον ιερέα Brian Jordan, ο οποίος ευλόγησε το σταυρό.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης των άθεων David Silverman δείχνει πως αισθάνεται για τον Θεό της Βίβλου και εκείνους που πιστεύουν σ ‘Αυτόν.

“Ο σταυρός έχει γίνει ένα χριστιανικό σύμβολο”, δήλωσε ο Silverman. “Έχει ευλογηθεί από τους αποκαλούμενους άγιους ανθρώπους μερικές φορές, και παρουσιάζεται ως μια υπενθύμιση ότι ο Θεός, στην άπειρη δύναμη της καλοσύνης του, ο οποίος δεν μπήκε στον κόπο να σταματήσει τους μουσουλμάνους τρομοκράτες, ή να σταματήσει τη φωτιά, ή να κρατήσει ψηλά τα κτίρια για να σώσει 3.000 ανθρώπους από το να συνθλιβούν, φρόντισε ώστε να παραχωρήσει σε μας κάποια συντρίμμια που μοιάζουν με ένα σταυρό. Γελοίο».

Όχι μόνο χριστιανικές οργανώσεις, αλλά και άλλοι αντιδρούν στα επιχειρήματα των άθεων. Η National September 11 Memorial and Museum περιγράφει το σταυρό σε ένα έγγραφο που υποβλήθηκε στο δικαστήριο ως “σημαντικό και ουσιαστικό τεχνούργημα που περιλαμβάνει ένα βασικό συστατικό της επανάληψης της ιστορίας της 9/11, ειδικότερα, το ρόλο της πίστης στα γεγονότα της εποχής και, ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανάκαμψης. “

“Αυτό το απομεινάρι από χάλυβα έγινε σύμβολο της πνευματικής παρηγοριάς για χιλιάδες εργαζόμενους που δούλευαν στο σημείο μηδέν, καθώς και για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», είπε ο επικεφαλής του Μουσείου της 9/11.

Το ACLJ αναφέρει ότι τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς δήλωσαν ότι υποστηρίζουν το σταυρό στο Σημείο Μηδέν. Η χριστιανική νομική οργάνωση σημειώνει, επίσης, ότι ο σταυρός έχει ισχυρή υποστήριξη από την Anti-Defamation League.

Η οργάνωση του Silverman είχε επιτεθεί στο παρελθόν εναντίον της πόλης της Νέας Υόρκης για την ονομασία ενός δρόμου “Seven in Heaven” («Επτά στους Ουρανούς»), προς τιμήν των επτά πρώτων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στις 9/11, καθώς έβλεπε μια προκατειλημμένη σχέση μεταξύ του Χριστιανισμού και του ηρωισμού.

Μια άλλη οργάνωση άθεων, το λεγόμενο ‘Ίδρυμα για την Ελευθερία από τη Θρησκεία’ έκανε δεκαετή δικαστικό αγώνα για να αφαιρεθεί ένα Μνημείο – Σταυρός του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που ανεγέρθηκε το 1934 σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Καλιφόρνιας – γιατί «προσβάλει τους άθεους» που περπατούν κοντά σε αυτό. Το δικαστήριο διέταξε ο σταυρός να καλυφθεί και τελικά κλάπηκε, ενώ η δίκη συνεχιζόταν.

Πριν μήνες πριν σε μια στρατιωτική βάση, στο Camp Pendleton της Καλιφόρνια, ανάλογες οργανώσεις, όπως ο ‘Στρατιωτικός Σύνδεσμος Άθεων και Freethinkers’, ‘Οι Αμερικάνοι Ενωμένοι για το Διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους’ και το ‘Ίδρυμα για την Ελευθερία από τη Θρησκεία’ πίεζαν τους Αμερικανούς πεζοναύτες να αφαιρέσουν ένα σταυρό που υπήρχε στη βάση προς τιμήν των πεσόντων στρατιωτών,γιατί φανέρωνε την ύπαρξη προνομίων για τους χριστιανούς».

Ο Sekulow, καταγγέλλει ότι ο στρατός έχει γίνει τόσο «πολιτικά ορθός» που θα οικοδομήσει ένα παγανιστικό λατρευτικό κέντρο αξίας $ 80.000 για μάγισσες που θα έρχονται και θα έχουν πνευματιστικές συνεδρίες και ξόρκια προς χάριν τριών παγανιστών φοιτητών της Σχολής Ικάρων, αλλά την ίδια ώρα γκρεμίζει κάθε σταυρό όπου μπορεί, είτε είναι σε βάση στο Αφγανιστάν, είτε στο Camp Pendleton, είτε ένα άγαλμα του Ιησού που είναι πάνω στα βουνά της Μοντάνα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. “

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4444

http://www.enlefko.fm/

Ο ΕνΛευκο άλλαξε τον ισότοπο. Τους το είχα γράψει στο Live24 εδώ και πάνω από 20 μήνες. Τους είχα πει ότι η παλιά τους ιστοσελίδα δεν είναι καλή. Ήταν μη λειτουργική.

Έχετε πολλά να μάθετε.

Ακουω ΕνΛευκο.

Ακούω και Nitroradio και σε αυτούς έχω γράψει ότι μπορούν καλυτέρα. Στο Live24 φυσικά.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=53778&Itemid=160

Έβγαλαν στα… μανταλάκια ηχηρά ονόματα της νύχτας ενόψει των σκληρών μέτρων που έρχονται, αλλά μάλλον έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Τα πράγματα είναι απλά: δεν υπάρχει τίποτα παράνομο. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να μπορέσουν να μην πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί ή να πληρώσουν μικρότερο φόρο απ’ αυτόν που θα έπρεπε. Ποιος δε θα το εκμεταλλευόταν; Ας παραδεχτούμε την απάντηση: κανείς…

Το θέμα με τις αμοιβές των καλλιτεχνών, τα παχυλά νυχτοκάματα και τα ισχνά ποσά που δήλωσαν οι καλλιτέχνες ως φυσικά πρόσωπα προκάλεσε σάλο. Προκάλεσε επίσης αίσθηση για το χρονικό σημείο που βγήκε στο φως, την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα ξανά η τρόικα και ζήτησε απολύσεις και νέα μέτρα.

Τα… νυχτοκάματα της φτώχειας αποκάλυψε η εφημερίδα Τα Νέα, που σήμερα δίνει συνέχεια στο θέμα, παρουσιάζοντας το «χρυσό κόλπο» με τις ΕΠΕ που ιδρύουν οι καλλιτέχνες και μέσω αυτών γλιτώνουν φόρους. Αλλά το κάνουν νόμιμα. Το αν αυτό είναι και ηθικό, είναι άλλη (μεγάλη) κουβέντα…

Το «κόλπο» με τις ΕΠΕ

Επαγγελματίες με υψηλές αμοιβές, οι καλλιτέχνες, συστήνουν εταιρίες (ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες, ΕΠΕ ή ΑΕ) και σε αυτές περνούν τις δαπάνες τους, μειώνουν τα καθαρά κέρδη και το φόρο που πρέπει να πληρώσουν αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, που δίνουν συνέχεια στο θέμα.

Με τη σύσταση εταιρίας αποκτούν αυτοκίνητα, ακίνητα ή ακόμη και σκάφη αναψυχής στο όνομα της επιχείρησης και οποιαδήποτε δαπάνη αφορά αυτή την περιουσία, μειώνει τα καθαρά κέρδη της εταιρίας.

Αν ένας μισθωτός έχει εισόδημα 100.000€ και φορολογηθεί με βάση τη φορολογική κλίμακα, θα πληρώσει φόρο 31.400€. Η ΕΠΕ όμως που έχει καθαρά κέρδη 100.000€, θα πληρώσει 20% φόρο στο όνομα της εταιρίας και από το υπόλοιπο ποσό, τα 80.000€ δηλαδή, όποτε κι αν διανεμηθεί στους εταίρους, θα παρακρατηθεί άλλο ένα 25%.

Όμως για εκείνους που έχουν περάσει στο όνομα της εταιρίας όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, οι δαπάνες που αφαιρούνται από τα ακαθάριστα κέρδη της εταιρίας. Έτσι, συνεχίζει το δημοσίευμα, τα καθαρά κέρδη (που αν είναι 100.000€ μπορεί να έχουν προκύψει από ακαθάριστα κέρδη 1 εκατ. ευρώ) μπορούν να εμφανιστούν μειωμένα και ο τελικός φόρος να είναι κατά πολύ χαμηλότερος από εκείνος που θα καλούνταν να πληρώσει ένας μισθωτός.

Επίσης, δεν υπάρχουν έλεγχοι πόθεν έσχες. Από τη στιγμή που μια ΕΠΕ ή ανώνυμη εταιρία αγοράζει ένα περιουσιακό στοιχείο, δεν ελέγχεται το ποιος κατέβαλε το κεφάλαιο ή τι ποσό κατέβαλε στη σύσταση της εταιρίας ή στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου.

Αν κάποιος καλλιτέχνης έχει ετήσια καθαρά κέρδη 300.000€, θα πληρώσει φόρο 60.000€ στο όνομα της εταιρίας και οι υπόλοιπες 240.000€ μπορεί να αγοράσει ένα περιουσιακό στοιχείο και να αφαιρεί κάθε χρόνο από τα κέρδη το ποσό που αντιστοιχεί στην απόσβεσή του, σύμφωνα με τα Νέα. Έτσι μειώνεται σημαντικά ο φόρος που προβλέπει ο νόμος.

Όλα τα λεφτά λουλούδια…

Γνώστες της νύχτας υποστηρίζουν ότι τα νυχτοκάματα δε δηλώνονται ούτε στο τυπικό συμβόλαιο ούτε και σε άλλο επίσημο έγγραφο. Πρόκειται δηλαδή για συμφωνία κυρίων και τα χρήματα… μαύρα.

«Τούβλα» από 500€ βγαίνουν από νυχτερινά μαγαζιά και καταλήγουν πρώτα σε ένα θωρακισμένο δωμάτιο για να καταμετρηθούν από λογιστές και μετά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καλλιτεχνών. Δεν είναι εικόνα από τηλεοπτική σειρά, είναι εικόνα από την πραγματικότητα της αθηναϊκής νύχτας.

Πολλοί καλλιτέχνες παίρνουν ποσοστά όχι μόνο από τα λουλούδια αλλά και από τα δισκάκια από φελιζόλ! Παίρνουν επίσης ποσοστά από τη γκαρνταρόμπα του μαγαζιού, από τα διαφημιστικά στα τραπέζια ή ακόμη και από το αν θα φέρουν στο μαγαζί συλλόγους για χοροεσπερίδες, γράφουν Τα Νέα.

Όσο μεγαλύτερη «ζημιά» κάνει ο πελάτης, τόσο καλύτερα για όλους. Έστω ότι κάθε πιατάκι φελιζόλ κοστίζει 15€. Αν κάποιος ρίξει στο πρώτο όνομα του μαγαζιού 100 ή 200 δισκάκια, θα δώσει στο μαγαζί 1500-3000€. Χωρίς απόδειξη… Η συμφωνία έχει γίνει προφορικά με τον καλλιτέχνη και τα χρήματα από τα ποσοστά επί των λουλουδιών δε «φαίνονται» πουθενά!
Το 2008 καλλιτέχνης λέγεται πως είχε καταφέρει να εισπράττει το 80% επί των λουλουδιών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι καλλιτέχνες έχουν προσωπικούς μετρ (!) (τουλάχιστον έναν) για να κάνουν μια πρόχειρη καταμέτρηση των λουλουδιών και να μην τους κλέψει ο μαγαζάτορας στο ποσό!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο: Αυτά δεν είναι καινούρια. Σιγά τα μυστικά. Ψυχάρη είσαι αεριτζής. ΣΤρακατρούκες ρίχνει ο Σαμαράς και ο Βαγγελας και ο Κουβέλης, για να κρύψουν τα σκληρά μέτρα που παίρνουν λόγο ανικανότητας.

Αν εγώ είχα την εξουσία, όλοι αυτοί θα πλήρωναν φόρο μαλακα νεοέλληνα.

Η οικονομία είναι απλή υπόθεση. Αλλά έχει μια προϋπόθεση, αξιοκρατία.

Αν εγώ είχα την εξουσία μαλακα νεοέλληνα θα έτρωγες με χρυσά κουτάλια.  Αλλά είσαι ψυχασθενής ρε μαλακα νεοέλληνα, ψηφίζεις ακόμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και περιμένεις να σε σώσουν.

4444

Έχουν γεμίσει τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις με τσάτσους των αφεντικών, των νταβατζηδων.

Η Χρυσή Αυγή ενοχλεί. Ο λόγος που ενοχλεί είναι απλός. Δεν μπορεί να ελιχτεί από τους νταβατζηδες και έχουν βάλει τους τσάτσους σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου.

Τους ενοχλεί σφοδρά που οι έλληνες ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και όχι τον ψεύτη τον Σαμαρά ή τον Βαγγελα, που έχουν ψηφήσει τα μνημόνια και κάθε μέρα καταστρέφουν την χώρα.

Δεν με νοιάζει τι ήταν η Χρυσή Αυγή στο παρελθόν, έχει παραγράφει όπως γίνεται στην Ελληνική Βουλή, όπως έκανε ο Κωστάκης ο κουρασμένος με το Βατοπαιδι, Χαριτατο.

Αυτή την στιγμή που ο ψεύτης ο Σαμαράς και η συγκυβέρνηση του σφάζουν κυριολεκτικά τους νεοέλληνες, οι νεοέλληνες χρειάζονται σκληρούς πολιτικούς παίκτες. Είναι φυσιολογική αντίδραση.

Οι λαθρομετανάστες να πάνε να εγκληματήσουν στην χώρα τους, γιατί εγώ πρέπει να δεχτώ και την εισαγόμενη εγκληματικότητα; Χαριτατε. Πήγα εγώ σε άλλη χώρα να εγκληματήσω; Είδες τι γίνεται στην Αυστραλία; Στην Γερμανία που πηγαίνουν οι Έλληνες, στέλνουν βιογραφικά και έχουν όλα τα έγγραφα. Δεν πάνε έτσι.

Τα κράτη ακόμα έχουν σύνορα.

4444

4444

Μόλις άνοιξα το ραδιόφωνο και άκουσα τον Μανεση να λέει σε κάποιον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, δεν θέλετε να δείτε τον κακό μου εαυτό.

Ποιος είσαι ρε Μανεση; Δείξε μας και τον κακό σου εαυτό. Έχω βαρεθεί τους Δημοσιογράφους που έχουν υφακη.

Είπε ο Μανεσης: θα πάει η Χρυσή Αυγή να κάνει παρέμβαση και στο Καρτέλ των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας πετρελαίων; Δηλαδή παρέμβαση στον Βαρδινογιάννη, στον Μελησανιδη, στον Λάτση και σε ένα σωρό άλλους.

Ρε Μανεση που το παίζεις Μάγκας, αυτή την ερώτηση δε την κάνεις στην Χρυσή Αυγή, την κάνεις στην ΝΔ του Δένδια, Μητσοτάκη και του Χατζηδάκη και του ψεύτη του Σαμαρά που το παίζουν νομοταγείς πολίτες, την στιγμή που τα καρτέλ έχουν ξεσαλώσει. Την κάνεις στους διαφθαρμένους Πασοκους. Την κάνεις σε όσους κυβερνούν από το 1974.

Η Χρυσή Αυγή έκανε μια παρέμβαση. Νέο κόμμα είναι. Όταν αποκτήσει 20% θα κάνει παρέμβαση και στο Καρτέλ Πετρελαίου.

Οι άλλοι τόσα χρόνια τι έχουν κάνει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσιπρα που χτυπά τα στήθη του για τους Λαθρομετανάστες, γιατί δεν κάνει παρέμβαση για το καρτέλ του πετρελαίου; Τόσα χρόνια κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξέρει για τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τον Μελισανιση και τους υπόλοιπους.

Άντε να σας δω κουφάλες. Πορδες.

4444

4444

http://www.xrimanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=54:financial-frontpages&Itemid=121&id=39078

Με ένα περίεργο άρθρο η εφημερίδα Internationa Herald Tribune, ουσιαστικά στην “γραμμή” του Richard L. Morningstar, ειδικού απεσταλμένου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ενέργειας, ουσιαστικά επιχειρείται από αμερικανικής πλευράς να πιεστεί η ελληνοκυπριακή πλευρά να για προχωρήσει σε συνεκμετάλλευση η Κύπρος των κοιτασμάτων που έχει ανακαλύψει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο της εφημερίδας που διατηρεί στενές σχέσεις με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ (βασικά εκφράζει τις θέσεις του σε όλα τα ζητήματα):”Τι θα συμβεί αν η Τουρκία και το Ισραήλ, τα βρουν με κάποιο τρόπο και το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό του Mavi Marmara και μετα στείλει τους αγωγούς αερίου απευθείας στην Τουρκία; Πολύ απλά η Κύπρος δεν θα έχει πλέον τίποτα!”  

Έτσι αφού φιλότιμα στο όλο άρθρο περιγράφεται η Κύπρος ως “Επίκεντρο μιας νέας ρήξης για τον έλεγχο του σημαντικού φυσικού πλούτου, δηλαδή του φυσικού αερίου που βρέθηκε στα τέλη του περασμένου έτους” αναφέρει ότι ¨Οι Ελληνοκύπριοι θεωρούν ότι η υποθαλάσσια περιοχή που βρέθηκαν τα κοιτάσματα είναι για δικής τους εκμετάλλευση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής”! Άκου “θράσος” οι Ελληνοκύπριοι! “Θεωρούν ότι είναι δικά τους”!.

Και συνεχίζει γράφοντας ότι “Η Τουρκία έχει απειλήσει να στείλει το ναυτικό της”. Και για να μην υπάρξει κάποια αμφιβολία επισείοντας τους “κινδύνους” που υπάρχουν από μία “μονομαρή εκμετάλλευση το άρθρο αναφέρει ότι “Ακόμη και πριν το αέριο έχει αξιοποιηθεί, οι ανακαλύψεις έχουν δημιουργήσει κινδύνους, μεγάλους κινδύνους, καθώς και τεράστια νομικά ζητήματα” όπως δηλώνει ο Richard L. Morningstar. Που συμπληρώνει λέγοντας ότι “Τα θέματα αυτά υπερβαίνουν την Κύπρο, πάνε πέρα από το Ισραήλ και πάνε πέρα από την Ελλάδα – επηρεάζουν ολόκληρη την περιοχή”, είπε. Άρα μόνο εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε τα δικά ΣΑΣ κοιτάσματα”, μόνο αυτό δεν είπε!

Ο Mαικλ Λι, ανώτερος σύμβουλος στο Γερμανικό Ταμείο Marshall στις Βρυξέλλες ο οποίος ηγείται μελέτες σχετικά με την εξέυρεση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι “Ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε “ατυχήματα” και εχθροπραξίες, αλλά η ευρεία διπλωματική λογική λέει ότι η Τουρκία δεν θα ανεβάσει τις εντάσεις πάρα πολύ”.

Πάντως το δημοσίευμα επιβεβαιώνει ότι “Η Κύπρος βρίσκεται δίπλα στην Λεβαντινή Λεκάνη, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ θα κατέχει 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ή 35 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αρκετά για τον εφοδιασμό ολόκληρου του κόσμου με φυσικό αέριο για περίπου ένα χρόνο.

Η Noble έχει ανακοινώσει ευρήματα που ανέρχονται σε 35 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου με την πλειοψηφία στα ισραηλινά ύδατα και περίπου 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια στα ύδατα της Κύπρου.

Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Κύπρο θα μπορούσε να προσθέσουν ένα σημαντικό μέρος της ετήσιας παραγωγής της δηλαδή περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά την απειλή πολέμου από την Άγκυρα, 15 εταιρείες έκαναν προσφορές φέτος για εννέα επιπλέον οικόπεδα. Η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει τις εταιρείες ότι” σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε μελλοντικά έργα ενέργειας της Τουρκίας.” Επίσης, υποσχέθηκε να υποστηρίξει την “Βορεια Κύπρο” στις εδαφικές της διεκδικήσεις.

Η γεώτρηση έχει επίσης δημιουργήσει μια πικρή ρήξη μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Κάποτε ήταν ‘φίλοι’ αλλά μετά το περιστατικό στο Mavi Marmara όπου εννέα Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους το Ισραήλ μετατράπηκε σε περιφερειακό εταίρο της Κύπρου εν μέρει με στόχο την προστασία πεδία φυσικού αερίου τους.

Τον Μάιο, οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ εξαπλώθηκαν στους ουρανούς πάνω από την Κύπρο, όταν ο τουρκικός στρατός δήλωσε ότι μετά από εντολή μαχητικά αεροσκάφη ‘κυνήγησαν’ ένα ισραηλινό αεροπλάνο από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Κύπρου. Τον ίδιο μήνα, η κυπριακή κυβέρνηση αναγκάστηκε να αρνηθεί τουρκικές δηλώσεις ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να αναπτύξει 20.000 κομάντος στην Κύπρο για να προστατεύσει τους Ισραηλινούς που εργάζονται σε Ενεργειακά έργα.

Η Τουρκία επιμένει ότι η στρατιωτική παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο αποτελείται από τακτικές περιπολίες και ασκήσεις, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μια συμμαχία με το Ισραήλ θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει την Κύπρο να προστατεύσει εγκαταστάσεις που θα παράγουν και θα παραδίδουν υγροποιημένου φυσικό αέριο, (LNG) απευθείας προς την Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου, παρακάμπτοντας έτσι το Βορρά και την Τουρκία.

Αλλά οι εγκαταστάσεις για υγροποιημένο φυσικό αέριο θα κοστίσουν περίπου $ 10 δισ. ευρώ, κάτι που αποτελεί μια τεράστια πρόκληση δεδομένου  την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και την κακή πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, η οποία, τον Ιούνιο, έγινε το πέμπτο μέλος της ζώνης του ευρώ που ζήτησε βοήθεια από το ΔΝΤ”.

Προσέξατε τι απουσιάζει από την εξίσωση που επιιχειρεί να παρουσιάσει η εφημερίδα; Η Ρωσία! Η οποία προθυμότατα θα πλήρωνε αυτά τα 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να ελέγξει το συγκεκριμένο κοίτασμα και τον σταθμό υγροποίησης.

Και αυτό εννοούσε ο Richard L. Morningstar, όταν έλεγε ότι “το παιχνίδι υπερβαίνει κατά πολύ τους παίκτες της περιοχής, Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Τουρκία”. Ακριβώς για αυτό πρέπει η διαπραγμάτευση να είναι ανοικτή. Και όποιος δώσει τα περισσότερα, σε όλα τα πεδία, κερδίζει…

defencenet.gr

Σχόλιο: Τα «παιδάκια» της Ουάσιγκτον να μην ανακατεύονται σε αυτή την υπόθεση. Μη κοιτάτε τι θα έχει η Κύπρος, να κοιτάτε εσείς τι θα έχετε; Και το Ισραήλ να δείξει μεγαλύτερη σοφία.

Αν η Αμερική σταματήσει να είναι υπερδύναμη, οι Ισορροπίες θα αλλάξουν.

Δεν είναι καλό να πηγαίνεις κόντρα στο Σύμπαν.

Γιατί το Σύμπαν θα πει: άκου ο Richard L. Morningstar θα μας πει τι θα κάνουμε!

Εγώ δεν είμαι καθηγητής δεν διδάσκω ιστορία.

Θα πρότεινα όμως  στον Richard L. Morningstar να διαβάσει ιστορία, αν η τύχη είχε διαλέξει τους Γιαπωνέζους, σήμερα ο Κόσμος θα ήταν διαφορετικός.

Αν ο Στάλιν είχε δώσει την Πολώνια σε αντάλλαγμα για την Ελλάδα και έξοδο στη Μεσόγειο, ο Κόσμος θα ήταν διαφορετικός.

Η σχέση Κύπρος – Ελλάδος και Ισραήλ είναι στρατηγική και έτσι πρέπει να μείνει. Γιατί η τύχη είναι σα τις πεταλούδες.

Μη νομίσεις RichardL. Morningstarότι είσαι έξυπνος. Θα σου φανεί παράξενο, αλλά στο Σύμπαν υπάρχουν πολλοί που είναι εκατομμύρια έτη φωτός ποιο έξυπνοι!!!!

Ξέρουμε ότι η Κύπρος είναι μικρή και βασανισμένη χώρα, δε χρειάζεται να μας το γράψεις.

Αν όλα αυτά που ζούμε τώρα έχουν σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1940, ποιος είσαι εσύ RichardL. Morningstar που θα μας τα χαλάσεις;

Αν οι Γιαπωνέζοι είχαν μια καλύτερη επιφοίτηση πνεύματος, η επίθεση τους στο Περλ Χάρμπορ θα ήταν ποιο αποτελεσματική και η ναυμαχία στο Μίντγουεϊ θα ήταν νικηφόρα.

Όλα ήταν ζήτημα τύχης και επιφοίτησης πνεύματος. Δεν νομίζω να έχει κάποιος την παραμικρή αμφιβολία, ότι η Ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί αλλιώς.

Η Κούβα είναι ένα καλό παράδειγμα, όπως και το Βιετνάμ.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=53738&Itemid=85

Σε 14 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο γνωστός στην Λάρισα αντιεξουσιαστής με το ψευδώνυμο «Ρέγγας», ο οποίος χτες προέβη στην γενναία πράξη να ξεγυμνώσει ένα 11χρονο παιδάκι επειδή φορούσε μία μπλούζα με την ελληνική σημαία.

Το περιστατικό έγινε μπροστά από την Ιατρική σχολή της Λάρισας όπου ο γνωστός αναρχικός 35 χρονών, υποχρέωσε το παιδάκι ενός Λαρισαίου που πέρναγε από μπροστά του να βγάλει την μπλούζα επειδή είχε πάνω την Ελληνική Σημαία και τον ήλιο της Βεργίνας …

Κλαίγοντας και γυμνός 11χρονος έτρεξε στο σπίτι του και ειδοποίησε τους γονείς του ! Με την σειρά του ο πατέρας του μικρού ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία έσπευσε στην πλατεία ταχυδρομείου όπου συχνάζει ο αντιεξουσιαστής.

Κατά την σύλληψη του 35χρονου «κοινωνικού αγωνιστή» που δεν «φοβήθηκε» να τα βάλει με τον 11χρονο η Αστυνομία βρήκε στον σάκο του την μπλούζα του μικρού που την είχε κρατήσει ως λάφυρο!

Σήμερα στο δικαστήριο ο 35χρονος «κοινωνικός αγωνιστής» αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη απέναντι στο 11χρονο «θηρίο», ενώ σε ερώτηση του Εισαγγελέα γιατί ξεγύμνωσε το παιδί εκείνος απάντησε πως απλώς δεν ήθελα να φοράει την μπλούζα με την Ελληνική Σημαία!

Αυτό δυστυχώς είναι το λεγόμενο «άνθος» της κοινωνίας μας όπως ισχυρίζονται οι «κοινωνικοί αγωνιστές-επαναστάτες»  !

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4444

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=53733&Itemid=56

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτεθεί κατά του Ιράν μέσω ενός ηλεκτρομαγνητικού παλμού, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παράλυση του δικτύου μεταφορών και τηλεπικονωνιών.

Η ιστοσελίδα lemonade.fr αναφέρει ότι o αμερικανός ειδικός για ζητήματα άμυνας, Bill Gertz εξέφρασε στο συντηρητικό site «The Washington Free Beacon» τις ανησυχίες του για «την εκκίνηση μίας πυρηνικής επίθεσης από το Ισραήλ σε μεγάλο ύψος η οποία θα εξουδετερώσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του Ιράν.».

Ο αμερικανός συγγραφέας, Joe Tuzara, έγραψε στην εφημερίδα Israel National News ότι η γρήγορη ανάπτυξή πυρηνικών όπλων από το Ιράν θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια προληπτική ηλεκτρομαγνητική επίθεση του Ισραήλ. «Η έκρηξη δεν θα προκαλούσε ακτινοβολία στο έδαφος, αλλά η προμήθεια τροφής θα εξαφανιζόταν και οι τηλεπικοινωνίες θα ήταν αδύνατες, αυτό θα προκαλούσε μια οικονομική κατάρρευση.», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο Uzi Rubin που συνεργάζεται για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας για το Ισραήλ τονίζει, ότι η χρήση πυρηνικών όπλων δεν συζητείται και ότι μια ηλεκτρομαγνητική επίθεση μπορεί να προκληθεί και από το έδαφος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4444

http://www.xrimanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=54:financial-frontpages&Itemid=121&id=39176

Η Ρωσία συμφώνησε να δώσει στην Κύπρο το δάνειο των 5 δισ. ευρώ προκειμένου αλλά αυτό θα γίνει τυπικά σε δαβούλευση με το ΔΝΤ του οποίου η Ρωσία είναι μέλος και μάλιστα εσχάτως ισχυροποιημένο μετά την καταβολή 20 δισ. ευρώ στο ταμείο του Ταμείου!  

Mέχρι στιγμής o υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή δεν έχει καμμία ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη στο αίτημα για παροχή δανείου από τη Ρωσία προς την Κύπρο ύψους πέντε δισ. ευρώ, δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός.

Ο κ. Σιαρλή, σχολίαζε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο λήφθηκε απόφαση σε πολιτικό επίπεδο στη Μόσχα για παροχή του δανείου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η Μόσχα θα δώσει τα χρήματα σε διαβούλευση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Επίσης, ότι το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών παρέχει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που ζητούνται από τη Μόσχα.

Ο κ. Σιαρλή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να έχει υποβάλει προσχέδιο μνημονίου με τα μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν προκειμένου να παραχωρηθεί η βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης.
defencenet.gr

4444

http://www.enikos.gr/international/77284,Oi_Talimpan_to_xanaskeftontai.html

Οι Ταλιμπάν “είναι ανοιχτοί” σε μια γενική εκεχειρία όπως και σε μια πολιτική συμφωνία που θα επέτρεπε μια αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν έως το 2024, αναφέρει το βρετανικό ίδρυμα γεωπολιτικών μελετών Royal United Services Institute (RUSI) σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ωστόσο, οι Αφγανοί αντάρτες που τελούν υπό τις εντολές του μουλά Ομάρ, δεν θέλουν να διαπραγματευτούν με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι ή με την κυβέρνησή του την οποία θεωρούν διεφθαρμένη και αδύναμη, επισημαίνει η έκθεση.

Η μελέτη υπό τον τίτλο: “Ταλιμπάν: Προοπτικές συμφιλίωσης” παρουσιάζει συνεντεύξεις με τέσσερα στελέχη των Ταλιμπάν που μιλούν για τις δυνατότητες μιας συμφιλίωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Σούρα στην Κουέτα, το συμβούλιο των αρχηγών των Ταλιμπάν υπό τον Ομάρ, δεν θα αποδεχτεί την ερμηνεία του αφγανικού Συντάγματος στην παρούσα μορφή του καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με μια επανέκδοση.

Ωστόσο οι Ταλιμπάν εξετάζουν ευνοϊκά την προοπτική μιας αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης σταθεροποίησης που θα επιχειρεί στο Αφγανιστάν έως το 2024 στις πέντε στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στις περιοχές Κανταχάρ, Χεράτ, Τζαλαλαμπάντ, Μαζάρ-ε-Σαϊφ και Καμπούλ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλιο: Κανένας σοβαρός παίκτης δε θέλει να διαπραγματευτεί με τον Καρζάι. Αυτό είναι προφανές εδώ και χρόνια.

Ο Καρζαι δεν έχει προσφέρει τίποτα θετικό στο Αφγανιστάν.

Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία, φυσικά ούτε και ο Ομπαμα.

Αν όλα γίνουν σωστά θα είναι μια νίκη για το ίδιο το Αφγανιστάν.

Η συμφωνία πρέπει να είναι ρεαλιστική για όλους. Πάνω σε αυτή την βάση, θα συμφωνήσουν όλοι.

4444

http://www.enikos.gr/media/77095,Enas_Ellhnas_sef_sthn_Amerikh.html

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά 13 επεισόδια της εκπομπής ” The Cookin Odyssey” θα προβληθούν από το αμερικανικό δίκτυο PBS με παρουσιαστή τον Βασίλη Καλλίδη.

Όλα τα γυρίσματα θα γίνουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αλλά ο Έλληνας σεφ θα επισκεφθεί και τη Νέα Υόκη, ώστε να κάνει κάποια συμπληρωματικά γυρίσματα σε studio. Επί τη ευκαιρία θα εμφανιστεί σε δύο πρωινές εκπομπές και θα κάνει ένα mini food tour για την προώθηση της εκπομπής.

” Τα γυρίσματα της εκπομπής άρχισαν στα τέλη Ιουλίου. Ξεκινήσαμε από το Νομό Μαγνησίας, τη Θράκη, την Πελοπόνησσο, την Κρήτη και θα συνεχίσουμε με τη Μακεδονία και το Ιόνιο. Από τα τέλη Σεπτεμβίου θα επισκεθούμε ορεινές περιοχές προκειμένου να αναδείξουμε χειμερινούς προορισμούς…” εξηγεί ο Βασίλης Καλλίδης.

Τα 45λεπτα επεισόδια θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από τον Μαιο του 2013.

Πηγή: People θέμα

Σχόλιο: Εύχομαι επιτυχία στον πολύ συμπαθή μάγειρα. Σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει. Από μαγειρική σίγουρα ξέρει. Τόσο στο MEGA, όσο και στην Ελένη μας έδειξε «μαγειρικές» πολύ καλές και ελληνικές.

Οι περισσότερες εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση είναι πολύ καλές.

10/09/2012

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/14029.htm

Ασαφή παραμένουν ακόμη τα κίνητρα της τετραπλής δολοφονίας που σημειώθηκε στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα, με τις έρευνες της αστυνομίας να στρέφονται τώρα και στο επαγγελματικό περιβάλλον του 50χρονου Σαάντ αλ-Χίλι, ο οποίος εργαζόταν σε απόρρητο πρόγραμμα κατασκευής κατασκοπευτικών δορυφόρων για μία εταιρεία άμυνας.
Το σπίτι του αλ Χίλι στο βρετανικό Σάρεϊ ερευνήθηκε από αστυνομία με τη συνοδεία ομάδας πυροτεχνουργών εξαιτίας «ευρημάτων που προκαλούν ανησυχία» στις αρχές, ενώ τα γύρω σπίτια είχαν εκκενωθεί. Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι βρέθηκε στο σπίτι του θύματος.

Οι νέες αυτές πληροφορίες για το θύμα έχουν οδηγήσει τις Αρχές να ερευνήσουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του και της οικογένειάς του να συνδέεται με την δουλειά του, ενώ ετοιμάζονται να ανακρίνουν και τους συναδέλφους του.
Ωστόσο, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της οικογενειακής βεντέτας μεταξύ του αλ-Χίλι και του αδελφού του για χρήματα. Ο αδελφός του αλ-Χίλι έχει ήδη ανακριθεί αλλά έχει αρνηθεί πως υπήρχε οποιαδήποτε διαφωνία.

Σχόλιο: Αν εσείς ξέρατε ότι το θύμα εργαζόταν σε απόρρητο πρόγραμμα για δορυφόρους κατασκοπίας θα τον δολοφονούσατε;

Όποιος κάνει τις σωστές ερωτήσεις, είναι σίγουρο ότι θα βρει και τις σωστές απαντήσεις.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/14015.htm

Η Libération στέλνει τον κ. Louis Vuitton στον… αγύριστο…
Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για φορολόγηση που θα φτάνει το 75% στα πολύ ψηλά εισοδήματα.

Λύση για… να γλιτώσουν από το φόρο αυτό αναζητούν πολλοί Γάλλοι επιχειρηματίες, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του οίκου μόδας Louis Vuitton Μπερνάρ Αρνώ που εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει τη Γαλλία για να το πετύχει.

«Σήκω φύγε, πλούσιε μ…α!», είναι το μήνυμα που του στέλνει σήμερα η Libération από το πρωτοσέλιδό της, καθώς ο Αρνώ με περιουσία που ξεπερνά τα 30 δισεκατομμύρια λίρες, κατέθεσε πρόσφατα επίσημο αίτημα για να λάβει την βελγική υπηκοότητα.

Ο ίδιος πάντως επιχείρησε να εξηγήσει την κατάσταση με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει πως έχει κάνει αίτημα στην κυβέρνηση του Βελγίου για διπλή υπηκοότητα και πως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει τον ρόλο της Louis Vuitton στη γαλλική οικονομία.

Πάντως, ο Αρνώ δεν είναι ο μόνος που έχει καταθέσει τέτοιο αίτημα. Οι βελγικές Αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν άλλες 43.000 αιτήσεις.

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_32.html

newsbeast.gr

Σχόλιο: Η δικαίωση της Παπαρήγα και των Κουμουνιστών. Δικαίωση πέρα από κάθε αμφιβολία. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Είναι έτοιμο να φύγει ανά πάσα στιγμή.

Ο Louis Vuitton είναι Γάλλος μόνο όταν έχει συμφέρον. Όπως έκαναν πάντα οι περισσότεροι καπιταλιστές.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1609603

Των Christopher Emsden και Liam Moloney

Ρώμη (Dow Jones) – Η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στο β΄ τρίμηνο, καθώς το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,8% σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους και 2,6% έναντι του β΄ τριμήνου του 2011, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Istat.

Τα νέα στοιχεία αντικαθιστούν τις αρχικές εκτιμήσεις της Istat, που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Αυγούστου, και έκαναν λόγο για τριμηνιαία συρρίκνωση 0,7% και ετήσια 2,5%.

Ακόμη, τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις μέσες εκτιμήσεις οκτώ οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Συνολικά η εγχώρια κατανάλωση υποχώρησε 0,7% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες του έτους, ενώ οι ακαθάριστες σταθερές επενδύσεις υποχώρησαν 2,3% σύμφωνα με την Istat.

Σε ευρύτερη βάση, η ανάπτυξη συρρικνώθηκε με χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι στο παρελθόν, και οι δημόσιες δαπάνες είχαν ουδέτερη τριμηνιαία επίδραση, αλλά η συνεισφορά του διεθνούς εμπορίου ήταν κατακόρυφα χαμηλότερη σε σχέση με τα τρία προηγούμενα τρίμηνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Istat.

Το ιταλικό ΑΕΠ συρρικνώνεται από τον Ιούλιο του 2011.

Σε ετήσια βάση, μόνο ο αγροτικός κλάδος κατέγραψε άνοδο, ενώ ο βιομηχανικός σημείωσε πτώση 6%.

© Dow Jones Newswires
Σχόλιο: Η Ιταλία είναι σε ύφεση. Η Ύφεση από τα φιλάκια στον αέρα, πέρασε σε ποιο παθιάρικα και μεγαλύτερης διάρκειας.

11 μήνες ύφεσης η Ιταλική οικονομία.  Το τρίτο τρίμηνο θα είναι κρίσιμο. Θα περιλαμβάνει και πολιτικές εξελίξεις.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1609529

Είναι επίσης μία πραγματικότητα μάλλον απροσπέλαστη στoν εξωτερικό παρατηρητή, στον βαθμό που οι στατιστικές τις οποίες εκδίδει η αρμόδια κρατική υπηρεσία της Αργεντινής INDEC αμφισβητούνται ευρύτατα πλήττοντας το αίσθημα της εμπιστοσύνης.

Τα πολυσυζητημένα Argentine statistics αποβλέπουν στην υποβάθμιση του μεγαλύτερου προβλήματος της αργεντίνικης οικονομίας, ήτοι του καλπάζοντος πληθωρισμού, ο οποίος ανεπισήμως υπολογίζεται ότι «τρέχει» με 24%, ποσοστό υπερδιπλάσιο του επισήμως εκτιμώμενου.

Η απάντηση της κυβέρνησης στις πληθωριστικές πιέσεις είναι οι διαρκείς αυξήσεις στους μισθούς (ο κατώτατος θα διαμορφώνεται από τον ερχόμενο Φεβρουάριο στα 2.875 πέσος, ήτοι 621 δολάρια, από 2.300 πέσος στην παρούσα φάση) προκειμένου να διατηρηθεί το υφιστάμενο επίπεδο διαβίωσης.

Ήδη, η ανακοίνωση της INDEC στις 10 Αυγούστου ότι το επίσημο όριο φτώχειας για μία τετραμελή οικογένεια ορίζεται στα 688 πέσος μηνιαίως, προκάλεσε τη λαϊκή χλεύη, καθώς προϋποθέτει ότι ένα άτομο μπορεί να τραφεί επαρκώς με έξι πέσος (ήτοι 1,30 δολάρια στην επίσημη ισοτιμία) ημερησίως, όταν το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες σε σχετική του έρευνα υπολογίζει το αντίστοιχο ποσό στα 24 πέσος.

Είναι βέβαια αλήθεια ότι οι διεθνείς οργανισμοί και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ουδέποτε αντιμετώπισαν φιλικά τις επιλογές της κυβέρνησης της Christina Fernandes Kirchner οι οποίες υπήρξαν ετερόδοξες (αναδιάρθρωση χρέους, εμπορικοί και συναλλαγματικοί περιορισμοί, ενίσχυση του ρόλου του κράτους στην οικονομία). Κρισιμότερο όμως είναι το γεγονός, ότι, προτού συμπληρωθεί χρόνος από την επανεκλογή της προέδρου για μια δεύτερη θητεία, οι ίδιοι οι πολίτες της Αργεντινής εκφράζουν εντεινόμενη δυσφορία.

Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας Management & Fit η δημοτικότητα της 59χρονης περονίστριας προέδρου βυθίσθηκε στο 30% (έναντι 64,1% τον περσινό Σεπτέμβριο) εν μέσω δυσφορίας για το επίπεδο του πληθωρισμού και της ανεργίας (7,2% το δεύτερο τρίμηνοι του έτους), αλλά και της διαδεδομένης αντίληψης ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί.

Ακόμη περισσότερο: το 44,5% των ερωτηθέντων αποδίδει την οικονομική κατάσταση στις κυβερνητικές επιλογές και μόνο το 8% στην δυσμενή διεθνή συγκυρία. (Ούτως ή άλλως ταλανίζει τη διεθνή συζήτηση το ερώτημα, αν οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης που πέτυχε η Αργεντινή τα προηγούμενα εννέα χρόνια θα πρέπει να αποδοθούν στο ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον, πρωτίστως την έντονη κινεζική ζήτηση για αργεντίνικη σόγια, ή στην ανάκτηση της εγχώριας αγοράς, λόγω της επιλογής για αναδιάρθρωση του χρέους και απελευθέρωση της ισοτιμίας πέσο-δολαρίου).

Οι ενισχυμένοι περιορισμοί στην αγορά συναλλάγματος τους οποίους από τον περασμένο Οκτώβριο υιοθέτησε η κυβέρνηση Kirchner (επεκτείνοντας τους τον Ιούλιο και στις πιστωτικές κάρτες) αρχίζουν να θυμίζουν ολοένα και περισσότερο την κατάσταση πριν από την κατάρρευση του 2001, στον βαθμό που η συνεχιζόμενη εξυπηρέτηση του (εναπομείναντος) δημόσιου χρέους θέτει στην κεντρική τράπεζα απαιτήσεις διατήρησης ξένου συναλλάγματος, χωρίς καταφυγή σε νέο δανεισμό ή υποτίμηση.

Υπολογίζονται σε 6,7 δισ. δολάρια οι καταθέσεις σε ξένο νόμισμα οι οποίες εγκατέλειψαν το αργεντίνικο τραπεζικό σύστημα από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι τεθέντες περιορισμοί πλήττουν και το διεθνές εμπόριο της Αργεντινής.

Ήδη το Μεξικό έγινε η τέταρτη χώρα η οποία προσφεύγει εναντίον της Αργεντινής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου καταγγέλλοντας τους περιορισμούς στις εισαγωγές.

Ο υψηλός πληθωρισμός (σε συνδυασμό με την υποχώρηση της ζήτησης στην Βραζιλία, κύριο εμπορικό εταίρο της Αργεντινής) έχει πλήξει τόσο τις εξαγωγές όσο και τον τουρισμό, με αποτέλεσμα να ανοίγει και η ψαλίδα ανάμεσα στην επίσημη και την ανεπίσημη ισοτιμία πέσο-δολαρίου, καθιστώντας το κομπιουτεράκι-αριθμομηχανή αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του μέσου Αργεντίνου.
4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63709244

Η νεκροψία των τεσσάρων πτωμάτων που εντοπίστηκαν μετά την πρωτοφανή επίθεση στο Σεβελίν στις γαλλικές Άλπεις, επιβεβαίωσε ότι το κάθε θύμα πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Ανεσί.

“Οι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τραύματα από πολλές σφαίρες, όμως και οι τέσσερις δέχτηκαν από δυο σφαίρες στο κεφάλι ο καθένας”, δήλωσε ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μαγιό.

Στο μεταξύ στη Βρετανία ομάδα ανακριτών έφτασε σήμερα λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) στην κατοικία της οικογένειας Αλ Χίλι στο Κλέιγκειτ (νότιο Λονδίνο) και αναμεσά τους βρισκόταν “τουλάχιστον ένας Γάλλος αστυνομικός” σύμφωνα με πηγή που έχει πρόσβαση στην υπόθεση.

Πέντε αστυνομικοί, αναμεσά τους και ο συνταγματάρχης Μάρκ ντε Ταρλ, επικεφαλής του γραφείου ποινικών υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης της δικαστικής αστυνομίας, είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο για να διερευνήσουν για το φονικό της Σεβελίν.

Τρία μέλη μιας οικογένειας Βρετανών τουριστών και ένας διερχόμενος ποδηλάτης εκτελέστηκαν με πολλαπλούς πυροβολισμούς στις 5 Σεπτεμβρίου, στο Σεβελίν της Γαλλίας, σε δασική περιοχή.

Σχόλιο: Πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από κοντά ή από μακριά;

Είχα δει μια ταινία με έναν διάσημο γάλλο ηθοποιό που ήταν εκτελεστής για την Μαφία και είχε και ένα φυτό και αυτός είπε: όσο ποιο πεπειραμένος είναι κάποιος τόσο ποιο πολύ πλησιάζει το θύμα.

Οι Αστυνομικές υποθέσεις λύνονται, βάζοντας τα σωστά ερωτήματα και συλλέγοντας κάθε στοιχείο. Το 2012 χρησιμοποιείς και τα μαθηματικά.

Δεν λύνεις μια υπόθεση με τον εμπειρικό τρόπο. Υπάρχει η στατιστική και πολύ ακόμη επιστήμη.

Αυτός που έδωσε την Εντολή για την δολοφονία συμμετείχε στην πράξη της δολοφονίας;

Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να γυριστεί και ταινία.

Αν γυριστεί ταινία, πρέπει να αλλαχτεί η σύζυγος, πρέπει να γίνει Βρετανίδα και πρέπει να υπάρχει ο «κεντρικός» επιθεωρητής που αναλαμβάνει την υπόθεση.

Θα υπάρχει και ένας έμπιστος δημοσιογράφος, που η καριέρα του δεν πάει και τόσο καλά.

Ο αδελφός του θα μπορούσε να έχει μεγάλη περιουσία, ώστε να θεωρείτε ύποπτος και να μπορεί να έχει τα μέσα.

Αλλά ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Η υπόθεση λύνεται θέτοντας ερωτήματα.

4444

Η Εφημερίδα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι δε θα βάλει διαφημίσεις δικες της, στο σίριαλ του Αντένα με τον Σουλεϊμάν. Πολύ σωστή απόφαση.

Το ίδιο ανακοίνωσε και ο Χατζηνικολάου.

Ευτυχώς Κυριακού το σίριαλ είναι πάμφθηνο και έτσι δε θα έχεις μεγάλα έξοδα και θα καλύπτεις τηλεοπτικό χρόνο.

Όμως η αρνητική διαφήμιση για το Κανάλι θα είναι μεγάλη.

Αν η διαφήμιση πέσει στο 0, τότε είναι σίγουρο ότι ο Αντένα θα έχει ζημία. Εκτός κι αν σε χρηματοδοτούν Τούρκοι μέσω offshore και δε συμμαζεύεται.

Έχω την απορία να δω, για πόσο χρονικό διάστημα θα προβάλετε ο Σουλεϊμάν.

Αυτά τα σίριαλ υπάγονται στον Ποτιστικό πόλεμο.

Πως ο Κυριακού σκέφτηκε να αγοράσει το συγκεκριμένο σίριαλ; Τι είναι αυτό που μέτρησε;

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63709358

Κατάθεση έδωσε χθες σε αστυνομικούς στο Σάρεϊ ο Ζαΐντ αλ-Χίλι, ο αδερφός του Σαάντ αλ-Χίλι, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πέμπτη στις Γαλλικές ‘Αλπες μαζί με τρία ακόμα άτομα. Ο αδερφός του δολοφονηθέντος θα καταθέσει και σήμερα.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί που συνεργάζονται με γάλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι έφθασαν στη Βρετανία για την υπόθεση αυτή, προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν πράγματι τα δυο αδέλφια είχαν οικονομικές διαφορές, όπως έχει αναφερθεί και εάν αυτές οι διαφορές θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για ένα τέτοιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο Ζαΐντ αλ-Χίλι είχε αυτοβούλως παρουσιαστεί στην αστυνομία την επομένη του φονικού.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι η έρευνα στην κατοικία της οικογένειας αλ-Χίλι στο Κλέιγκέιτ, η οποία άρχισε χθες, θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, υπό την επίβλεψη Γάλλων αστυνομικών.

Ο Αλ-Χίλι, η σύζυγός του Ικμπάλ, μια ηλικιωμένη γυναίκα σουηδικής καταγωγής που επέβαινε στο αυτοκίνητο του ζεύγους και ένας Γάλλος ποδηλάτης, δολοφονήθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα στο Σεβαλίν. Καθένας τους δέχθηκε δυο σφαίρες στο κεφάλι.

Η μεγαλύτερη κόρη τους, η 7χρονη Ζαϊνάμπ, τραυματίσθηκε σοβαρά, αλλά επέζησε. Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Η μικρότερη κόρη, η 4χρονη Ζίνα, επέζησε, καθώς κρύφτηκε ανάμεσα στα πόδια της μητέρας της στο αυτοκίνητο όπου παρέμεινε επί οχτώ ώρες μέχρις ότου την εντοπίσουν σε κατάσταση σοκ οι αστυνομικοί.

‘Οπως έγινε γνωστό, η Ζίνα επιστρέφει σήμερα στη Βρετανία με το θείο και τη θεία της που είχαν μεταβεί στη Γαλλία για να την παραλάβουν.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63709271

«Η Άγκελα Μέρκελ θέλει, σε κάθε περίπτωση, να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο.

«Πρέπει να βρούμε μια λύση», φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος σε στενό κύκλο συνεργατών της- την περασμένη εβδομάδα- και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε στον κίνδυνο να προκληθεί «ντόμινο» στην ευρωζώνη, όπως συνέβη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008.

Μόνο η Γερμανία, σημειώνει το Spiegel, θα έπρεπε να «παραγράψει» 62 δισ. ευρώ, ενώ μεγάλο θα ήταν και το πολιτικό κόστος από μια ελληνική έξοδο.

Η γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε να σταθεροποιήσει, με μια κοινή ένωση χρέους, προβληματικές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, προσθέτει το περιοδικό, επικαλούμενο μαρτυρία συνεργάτη της Μέρκελ.

Επειδή η καγκελάριος δεν επιθυμεί να δοθεί στην Ελλάδα τρίτο πακέτο στήριξης, θα μπορούσαν- αναφέρει το γερμανικό περιοδικό- να είναι οι επόμενες δόσεις μεγαλύτερες από το προβλεπόμενο και οι μεταγενέστερες, μικρότερες.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63709436

Η γαλλική και η βρετανική αστυνομία συνέχισαν την έρευνά τους στο σπίτι της οικογένειας του Σάαντ αλ- Χίλι, του βρετανού, ιρακινής καταγωγής, οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, όπως και η σύζυγός του, μια μεγαλύτερη γυναίκα και ένας περαστικός ποδηλάτης, την Τετάρτη.

«Η Ζαϊνάμπ έχει βγει από το τεχνητό κώμα και είναι τώρα ήσυχη», δήλωσε στο Reuters ο εισαγγελέας Ερίκ Μαγιό.

Είπε πως ένας θείος και μία θεία της Ζαϊνάμπ, που υπέστη σοβαρά κατάγματα στο κρανίο κατά την επίθεση, βρίσκονται στο πλευρό της στο νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ.

Ο Μαγιό είπε πως η μικρότερη αδελφή της, η τετράχρονη Ζιίνα, που επιβίωσε σώα και αβλαβής από την επίθεση σε απομακρυσμένο δασικό δρόμο κοντά στο χωριό Σεβαλίν, έχει επιστρέψει στη Βρετανία.

Η αστυνομία ελπίζει πως η Ζαϊνάμπ θα τους δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους πυροβολισμούς.

Ο Μαγιό είπε πως μια οικογενειακή βεντέτα για χρήματα είναι ένα από τα πολλά κίνητρα που βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση για τους φόνους και πως ο αδελφός του Χίλι ανακρίθηκε επίσημα.

Ο αδελφός έχει αρνηθεί πως είχε οποιαδήποτε διαφωνία με τον Χίλι ο οποίος ζούσε στο Σάρεϊ, νότια του Λονδίνου.

Σχόλιο: Δολοφονήθηκαν με 2 σφαίρες στο κεφάλι. Αυτοί που συμμετείχαν στην οργάνωση της δολοφονίας, ήθελαν να είναι απολύτως σίγουροι ότι τα θύματα θα πεθάνουν.

Περιμένω να δω τι θα κάνουν η Γαλλική και η Βρετανική αστυνομία.

Βρέθηκαν ίχνη DNA; Στον ευρύτερο τόπο τους εγκλήματος.

Για να δούμε πόσο αποτελεσματικοί θα είναι οι Αστυνομικοί.

Το πρώτο ερώτημα: Πόσο δύσκολη είναι μια τέτοια δολοφονία;

Από το βαθμό δυσκολίας μπορείς να καταλάβεις πολλά.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63709342

Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, που επισκέφθηκαν την Αυστραλία ως τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης, πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος», τα οποία, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης.

Όπως είναι γνωστό, τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Αυστραλία είτε ως τουρίστες, είτε ως μετανάστες, είτε ως ομογενείς (κάτοχοι αυστραλιανών διαβατηρίων) που παλιννοστούν.

Η Αυστραλία εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Το ίδιο αυστηρή είναι και με όσους δηλώνουν ότι έρχονται στην χώρα για τουρισμό.

Όχι μόνο πρέπει να έχουν αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή αλλά και να δείχνουν ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα.

Έτσι, όσοι δηλώνουν ότι έρχονται για τουρισμό στην Αυστραλία, αλλά, κατά την κρίση των ελεγκτών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της χώρας «δεν πείθουν» για τις προθέσεις τους (δεν έχουν χρήματα, διεύθυνση διαμονής ή δηλώνουν ότι θα ψάξουν για εργασία κ.λπ.), στέλνονται αμέσως πίσω στην χώρα από όπου προέρχονται.

Εάν δεν υπάρχει πτήση οδηγούνται προσωρινά στα κέντρα κράτησης όπου οδηγούνται και οι λαθρομετανάστες.

Αυτή η τακτική ισχύει, φυσικά, για όλους τους επισκέπτες και όχι μόνο για τους Έλληνες. Και επειδή τελευταία, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, αυξήθηκε ο αριθμός Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, κάποιοι επισκέπτονται τη χώρα ως τουρίστες, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο της μετανάστευσης.

Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις οι αρχές είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς κρίνουν πως δεν πρόκειται πράγματι για τουρίστες και σκοπεύουν να μείνουν παράνομα στη χώρα, με αποτέλεσμα να τους στέλνουν πίσω.

«Θύματα» αυτής της τακτικής έχουν πέσει τελευταία αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι έκαναν σημαντικά έξοδα χωρίς να μπορέσουν να δουν την Αυστραλία.

Κάποιοι, μάλιστα, οδηγήθηκαν και σε κέντρα κράτησης μεταναστών. Εκτιμάται πως μόνο στη Μελβούρνη οδηγήθηκαν τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον 20 Έλληνες σε τέτοια κέντρα (Detention Centres).

πηγή: ΑΜΠΕ

4444

Τι λένε τα παπαγαλάκια από το πρωί. Ότι ο «πνευματικός» κόσμος εναντιώθηκε στην Χρυσή Αυγή.

Εναντιώθηκε στην Χρυσή Αυγή και όχι στο μνημόνιο που σφάζει τους νεοέλληνες. Οι Καρκινοπαθείς πηγαίνουν στην Τουρκία και στην Βουλγαρία για να βρουν φάρμακα, αλλά ο πνευματικός κόσμος αδιαφορεί.

Γενικά ο πνευματικός κόσμος αδιαφορεί για την διαφθορά, για την αναξιοκρατία, για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και σχεδόν για όλα. Όταν όμως πρόκειται για την Χρυσή Αυγή, που κάνει, αυτό που θα έπρεπε να κάνει το κράτος, ξυπναει.

Έχουν μεγάλη πλάκα.

Στην Αυστραλία που είναι οργανωμένο κράτος είδατε τι γίνεται, βάζουν τους νεοέλληνες σε κέντρα υποδοχής μεταναστών μέχρι να αποδείξουν ότι πήγαν στην Αυστραλία για τουρίστες και όχι για να βρουν δουλειά.

Χεστηκαν οι Αυστραλοί, Δενδια και Τσιπρα και Παπαρήγα για τα δικαιώματα του φτωχού νεοέλληνα μετανάστη. Εμείς σου λένε οι Αυστραλοί, σεβόμαστε το κράτος και τους πολίτες μας. Δεν είμαστε μαλακες σα τους νεοέλληνες.

Ένας από τον πνευματικό κόσμο της Ελλάδος πήγε κάτι να πει και του είπαν: πάρε τα αρχ….. μας. Η Αυστραλία είναι κράτος και όχι μπαξές !!!!

Θέλω εκλογές. Θέλω να στείλω στα τάρταρα τον Δενδια και τα υπόλοιπα ξόανα που διαλύουν το κράτος.

Θέλω να δείξω την δύναμη μου, ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή.

Τσιπρα που είναι η δυναμική σου;

Ο Ψεύτης ο Σαμαράς πέφτει, αλλά εσύ δεν ανεβαίνεις.

4444

4444

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1119.html

Υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος να πεις την αλήθεια όταν υπάρχουν πράγματα που σε μπερδεύουν ή που σε φοβίζουν. Να πεις τα γεγονότα. Στα γεγονότα συμπεριλαμβάνεται (δυστυχώς για κάποιους)…και η βεβαιότητα που αποκτάς ξαφνικά, όταν απέναντί σου υπάρχει κάποιος που αντιλαμβάνεσαι πως είναι αυτός που είναι εκεί για να σε σκοτώσει.
Στην δουλειά μου, λόγω της φύσης της κινδύνευσα αρκετές φορές. Δεν το δημοσιοποίησα ποτέ γιατί αυτό δεν αφορά τον κόσμο. Τον κόσμο τον αφορά η είδηση και όχι πώς την βγάζεις. Θεωρώ ανόητο κάποιος δημοσιογράφος να κάνει αυτορεπορτάζ με το πόσο κινδυνεύει. Είναι το ίδιο ανόητο με το να ακούς κάποιον εναερίτη της ΔΕΗ, την ώρα που περνάς κάτω από την κολώνα που είναι σκαρφαλωμένος να φωνάζει «κινδυνεύω, κινδυνεύω». Το λογικότερο είναι να τους πεις «κάνε καμιά άλλη δουλειά, ρε φίλε».

Οι λόγοι που δημοσιοποιώ για πρώτη φορά τι μου συνέβη, είναι γιατί δεν αφορά μόνο εμένα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από εμένα. Είναι η λειτουργία ενός παρακράτους που προσπαθεί να επιβληθεί ως νομοτελειακή λειτουργία της αγριότητας των ημερών.

Μέχρι που να πιστέψουμε πως πρέπει να κρυφτούμε στα σπίτια μας, να μην ακούμε και κυρίως να μην μιλάμε ακόμη και όταν βλέπουμε.
Όπως όλοι οι άνθρωποι, φοβάμαι. Μόνο οι βλάκες δεν φοβούνται. Και αυτό που φοβάμαι είναι πως αν την Κυριακή για καλή μου τύχη δεν έμενε από λάστιχο με τη μηχανή και δεν είχα ένα σκυλί που μ’ αγαπούσε πολύ, ίσως να μην ζούσα.

Ας πάμε στα πραγματικά γεγονότα.
Ζω σε ένα απομονωμένο σπίτι στην Άνοιξη με 3 σκυλιά.

Το πρωί του Σαββάτου τα σκυλιά άρχισαν να γαβγίζουν έντονα. Βγήκα στη βεράντα του σπιτιού και είδα ένα ζευγάρι (άντρας και γυναίκα) να κοιτάει το σπίτι. Τους ρώτησα από μακριά αν θέλουν κάτι. Γύρισαν χωρίς να πουν κουβέντα και έφυγαν.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η μηχανή με την οποία μετακινούμαι έπαθε λάστιχο. Δεν ήξερα την ώρα που έβριζα γι αυτή μου την ατυχία, πόσο τυχερός ήμουν. Άφησα την μηχανή σε ένα βουλκανιζατέρ που είχε όμως κλείσει στη γειτονιά. Το βράδυ πήγα με την παρέα μου σε ένα ουζερί που συχνάζω στη Δροσιά. Λίγες ώρες αφού συνέβησαν όλα, τρεις διαφορετικοί άνθρωποι με ενημέρωσαν πως το βράδυ εκείνο έξω από το ουζερί πέρασε αρκετές φορές μια μηχανή με αναβάτη κάποιον τύπο με μαύρο μπουφάν μηχανής, σκούρο κράνος και μεγάλο τσαντάκι στη μέση. Αυτοί που τον εντόπισαν ήταν μαγαζάτορες που φοβήθηκαν πως μπορεί αυτός ο τύπος να ήταν κάποιος ληστής. Την ώρα όμως που συνέβαινε αυτό, δεν το ήξερα.

Στη μιάμιση περίπου το βράδυ, έφυγα από το ουζερί με κάποιον φίλο ο οποίος προθυμοποιήθηκε να με πάει σπίτι. Λίγο πριν στρίψουμε για το στενό που βγάζει στο σπίτι μου, διακρίναμε δύο αυτοκίνητα να είναι παράλληλα στο δρόμο, στραμμένα προς την κατεύθυνσή μας μπλοκάροντας το πέρασμα. Ζήτησα από το φίλο μου να συνεχίσει αντί να στρίψει. Στρίψαμε από το επόμενο στενό αλλά δεν σταματήσαμε στο σπίτι. Συνεχίσαμε ώστε να βρεθούμε πίσω από τα αυτοκίνητα και να δούμε ποιοι ήταν αυτοί. Τα αυτοκίνητα όμως είχαν φύγει.
Πήγα λοιπόν στο σπίτι, αρκετά ανήσυχος για την ασυνήθιστη «κινητικότητα» στην περιοχή μου. Μπήκα στο σπίτι χωρίς να ανάψω φώτα και αφού πίστεψα ή μάλλον θέλησα να πιστέψω πως τίποτα δεν συμβαίνει, κοιμήθηκα.

Στις 04:40 τα ξημερώματα ένα από τα σκυλιά, άρχισε να γαυγίζει με μανία, αλλά να παραμένει έξω από την πόρτα αντί να κινηθεί μέσα στον κήπο μου. Βγήκα πολύ προσεκτικά στον κήπο φροντίζοντας να κινούμαι στα πιο σκοτεινά σημεία του. Ήταν μια τεράστια ανοησία που όμως μπορεί και να με έσωσε.

Φτάνοντας στη μέση του κήπου είδα αυτό που πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι μπορεί να συμβεί. Είναι αδύνατο όμως να το αντιμετωπίσεις όταν συμβαίνει. Ένας ψηλός άντρας ήταν στο πάνω μέρος του οικοπέδου. Εκτεθειμένος προς την μεριά του σπιτιού, αλλά καλά προστατευμένος από το βλέμμα αυτού που θα έμπαινε στο σπίτι. Ήταν καθισμένος στο παρτέρι, ακούνητος, στωικός σχεδόν, με την πλάτη ακουμπισμένη στον τοίχο της πόρτας.

Επέστρεψα προσεκτικά στο εσωτερικό τους σπιτιού και κάλεσα το 100. Στις 04:51, είπα στην τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης τι συμβαίνει ποιός είμαι, ποιά είναι η διεύθυνση και διευκρίνισα πως είχα οπτική επαφή με τον εισβολέα, ο οποίος όμως δεν με είχε δει.
Αμέσως μετά τηλεφώνησα στο γείτονά μου, του είπα τι συμβαίνει και του ζήτησα να είναι σε ετοιμότητα μέχρι να φτάσει η Αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα, άκουσα θόρυβο έξω από την πόρτα, κλαδιά να σπάνε και το σκυλί να γαβγίζει μανιασμένα. Δεν ήξερα αν κάποιοι αποχωρούν ή κάνουν επίθεση εναντίον μου.

Κατέβηκα στον κάτω όροφο για να μπορώ να φύγω αν χρειαστεί. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, δύο άτομα άρχισαν να τρέχουν μπροστά από το παράθυρο, κατευθυνόμενοι προς το κάτω μέρος του οικοπέδου. Σκαρφάλωσαν τα κάγκελα και έφυγαν από το σημείο ακριβώς που στεκόταν το ζευγάρι που παρακολουθούσε το σπίτι το προηγούμενο πρωί. Άνοιξα την πόρτα και δύο ακόμη άτομα πετάχτηκαν από τον κήπο ακολουθώντας τους προηγούμενους δύο.

Άρχισα να φωνάζω και οι γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια. Βγήκα από το σπίτι και συναντήθηκα μαζί τους στον δρόμο. Μετά από μερικά λεπτά ήρθε το 100 και αμέσως μετά ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Οι άντρες της Ασφάλειας μου είπαν πως επί αρκετή ώρα έψαχναν το σπίτι γιατί το Κέντρο τους είχε δώσει τον αριθμό 4, ενώ εγώ μένω στο 8 και βέβαια ανέφερα το 8 ως αριθμό του σπιτιού μου. Τα υπόλοιπα είχαν αρκετή αγωνία αλλά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Στις 7 πμ, όταν είχε ξημερώσει, βγήκα στον κήπο και άρχισα να φωτογραφίζω σπασμένα κλαδιά, πατήματα και να αναζητώ οποιοδήποτε στοιχείο. Έφτασα ως την είσοδο, όπου διέκρινα πως στο σημείο που στεκόταν ο εισβολέας που είχα δει, ένα μικρό παράθυρο του γείτονα ήταν ανοιχτό. Υπέθεσα πως όταν έφτασε η Αστυνομία μπήκε από εκεί στο διπλανό σπίτι γιατί δεν προλάβαινε να φύγει. Ξανακάλεσα την αστυνομία για να ερευνήσει το διπλανό σπίτι όπου μένει ένας άρρωστος ηλικιωμένος. Η αστυνομία έφτασε για δεύτερη φορά με μεγάλες δυνάμεις πια και ερεύνησε το σπίτι. Δεν βρήκε τίποτα. Τρία παράθυρα του σπιτιού ήταν ανοιχτά, αλλά όχι παραβιασμένα. Από τη σκόνη και τα σκουπίδια στις ράγες ανοίγματος φαινόταν ότι ήταν ανοιχτά επί μήνες.

Έδωσα κατάθεση για όλα αυτά στην Ασφάλεια. Λίγο πριν τελειώσω, ο διοικητής μου είπε πως μάλλον πρόκειται για διάρρηξη γιατί βρήκαν και έναν σπασμένο αφαλό κλειδαριάς. Του απάντησα πως τα παράθυρα του γείτονα ήταν ανοιχτά και δεν χρειαζόταν καμιά διάρρηξη.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου του είπα επίσης πως αν κάποιοι ήθελαν να με σκοτώσουν, δεν χρειαζόταν να δείξουν ότι σκοτώνουν έναν δημοσιογράφο, αλλά κάποιον που βρέθηκε τη λάθος στιγμή σε λάθος σημείο. Ένα άτυχο δηλαδή σε κάποια διάρρηξη.

Τις επόμενες ώρες μίλησα με αρκετούς ανθρώπους που χειρίζονται επιχειρησιακά θέματα ασφάλειας και τους οποίους γνωρίζω εξαιτίας της δουλειά μου.

Το σενάριο το οποίο θεωρούν ως δεδομένο είναι ένα. Το σπίτι ήταν υπό παρακολούθηση όπως και εγώ. Η ατυχία που είχα με την μηχανή, προφανώς μπέρδεψε τους δράστες, οι οποίοι περίμεναν να με δουν να φτάνω με τη μηχανή. Μπήκαν στην αυλή μου και το διπλανό οικόπεδο περιμένοντας να φτάσω. Ο εισβολέας πίσω από την εξώπορτα θα είχε τον πρώτο λόγο, ενώ θα με εγκλώβιζαν δύο από το διπλανό οικόπεδο και δύο από το κάτω μέρος του κήπου μου. Δεν ήξεραν πως ήμουν ήδη στο σπίτι και αιφνιδιάστηκαν.

Πρέπει να πω πως αυτό το σενάριο το πιστεύω αν και είναι το τελευταίο που θέλω να ισχύει. Δεν κάνει κανένας διάρρηξη στο διπλανό σπίτι, στρατοπεδεύοντας στο δικό μου. Ούτε έχει ακροβολισμένο ένα στρατό. Ούτε τοποθετεί κάποιον πίσω από την πόρτα που θα έμπαινα. Απέναντι από το σπίτι του γείτονά μου υπάρχουν 3 μισοτελειωμένες οικοδομές, ιδανικές για να ελέγχουν την περιοχή και την όποια επιχείρηση «διάρρηξης». Όπως και ένα άδειο οικόπεδο γεμάτο με χόρτα. Προτίμησαν όμως το σπίτι μου με τρία άγρια σκυλιά.
Πριν από 3 μέρες, ένας άνθρωπος που ζήτησε να με συναντήσει για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, φεύγοντας μου είπε «πρόσεχε γιατί μπορεί να σε φάνε και να σκηνοθετήσουν μια ληστεία ή μια διάρρηξη».

Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό συμβαίνει συχνά. «Άγνωστοι» ληστές μπορούν να πέσουν σε άτυχους μάρτυρες ή δημοσιογράφους. Επειδή έχουν συμβεί πολλά και το παρακράτος είναι εκτός από επικίνδυνο και μια γλίτσα που κολλάει παντού, στις 25 Μαΐου που είχε κάνει μία ακόμη προσπάθεια με την εμπροσθοφυλακή του, είχα γράψει ένα άρθρο για αυτό που μπορεί να συμβεί. Και δυστυχώς συνέβη, νομίζω. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ http://www.koutipandoras.gr/?p=20928
Η Αστυνομία μπορεί να ανακοινώσει ό,τι θέλει. Δεν με απασχολεί. Μια αστυνομία που στέλνει ένα στραπατσαρισμένο ασφαλίτικο σε λάθος αριθμό οδού, την ώρα που ξέρει ότι ένας δημοσιογράφος έχει δεχθεί εισβολή, δεν έχει αξιοπιστία σε τίποτα. Την δεύτερη φορά που κάλεσα το 100, μου είπαν να καλέσω το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Στεφάνου. Και από εκεί που ξαναείπαν να καλέσω το 100. Η δε, τηλεφωνήτρια όταν ξανακάλεσα αγανακτισμένος, με ρωτούσε διάφορα «κουφά» στοιχεία ταυτότητας (μέχρι και τι δουλειά κάνω) προκειμένου να δώσει εντολή για να ενεργήσουν. Όχι αυτή την Αστυνομία δεν την θεωρώ αξιόπιστη αν και θεωρώ πολλά από τα στελέχη της και τους αστυνομικούς της. Ακόμα και αν συλλάβουν «διαρρήκτες».

Να προσθέσω ένα ακόμη στοιχείο. Πριν ανακοινώσω οτιδήποτε, φροντίζοντας απλώς να συλλέξω όσο πιο πολλά στοιχεία μπορούσα, ένα από τα γνωστά blog παρακρατικής δράσης έκανε ανάρτηση για να ακυρώσει εκ των προτέρων την όποια δική μου ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ανάρτηση, γνωστός δημοσιογράφος παρουσιαστής, προσπαθούσε να πείσει γνωστό επιχειρηματία για τον οποίο κάνει ειδικές αποστολές για τα συμφέροντά του, πως δέχθηκε επίθεση. Η επίθεση μάλιστα, έλεγε δεν είχε καμιά επιβεβαίωση από την αστυνομία. Ακόμη και αν μία στις χίλιες πίστευα πως δεν έκαναν καμιά επίθεση εναντίον μου, το «δημοσίευμα» με πείθει. Όταν το παρακράτος τρέχει να προκαταβάλει την κοινή γνώμη, το έχεις χτυπήσει αλύπητα και έχει αρχίσει να φοβάται.
Ως επίλογο θέλω να σας γράψω ένα μήνυμα που μόλις ήρθε από τη φίλη μου τη Νικολέτα «Τι να πω, ζούμε Μεσαίωνα ενώ πιστεύουμε ότι έχουμε Δημοκρατία. Να προσέχεις και το ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος».
Το ξέρω και γι αυτό θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Δεν θα ζητήσω ούτε φρουρές ούτε όπλα. Συνεχίζω να πιστεύω πως χρειαζόμαστε απλώς αλήθειες.

ΥΓ Προς παπαγαλάκια: Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είσαστε πια οι πολύχρωμες πόρνες του συστήματος, αλλά αυτοί που το εκθέτουν. Το ψέμα σας είναι αυτό που απλώς αποδεικνύει την αλήθεια μου.

koutipandoras.gr

Αναρτήθηκε στις 9/10/2012 01:20:00 μ.μ.

Σχόλιο: Ο Κώστας Μπαξεβάνης είναι αυτό που λέμε Δημοσιογράφος. Κανονικός Δημοσιογράφος και όχι παπαγαλάκι.

Το τελευταίο τεύχος του Hotdog σίγουρα ενόχλησε πολλούς, αν προσθέσουμε και τα προηγούμενα, τότε σίγουρα κάποιοι ενοχλούνται σφοδρά.

Ενοχλούνται μάλιστα διότι είναι και αναξιόπιστοι. Όποτε δε μπορούν να τον κοντράρουν στα ισα, δημοσιογραφικά και έτσι το παρακράτος έστειλε 5 να τον κλέψουν.

5 άτομα! Πέρασαν το σπίτι του Μπαξεβάνη για τράπεζα ή για βίλα εκδοτών ή για βίλα κρατικοδίαιτων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Σωστός ο Ντασκας που έκανε και μια αφορά στην επίθεση.

Ο Κώστας Μπαξεβάνης είναι δημοσιογράφος και χρειαζόμαστε Δημοσιογράφους, για να μαθαίνουμε ποιοι είναι όλοι αυτοί που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και πως το έκαναν και εξακολουθούν να το κάνουν.

Ο Δημοσιογράφος πρέπει να αναζητά την αλήθεια.

Όπως σας έχω γράψει, για ζητήματα ασφαλείας, ο σκύλος, όταν μάλιστα είναι και εκπαιδευμένος μπορεί να σας σώσει την ζωή.

Χαίρομαι που ο Μπαξεβάνης είχε σκύλο.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3385.html

Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή το επτάχρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο πατέρας και η μητέρα της, μια μεσήλικη γυναίκα και ένας… διερχόμενος ποδηλάτης. 

Η Ζαινάμπ αλ Χιλί κατάφερε να βγει από το κώμα, παρότι είχε υποστεί βαρύ τραυματισμό από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ είχε δεχθεί και μια στον ώμο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Σεπτεμβρίου, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά της δέχθηκε εν ψυχρώ επίθεση σε έναν απομονωμένο δρόμο των Άλπεων.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν δεκαπέντε κάλυκες από αυτόματο όπλο.

Η βρετανική οικογένεια παραθέριζε σε μια κατασκήνωση του Σεντ-Ζοριόζ στις όχθες της λίμνης Ανεσί.

Η 4χρονη αδελφή της, που επιβίωσε σώα και αβλαβής, έχει επιστρέψει στη Βρετανία.

Σχόλιο: 15 σφαίρες. Είναι πολλές ή λίγες; Από την υπόθεση αυτή, δηλαδή αν είναι πολλές ή λίγες, βγαίνει ένα προφίλ για τους δράστες, πόσο επαγγελματίες είναι και πόσο «σπάταλοι».

09/09/2012

4444

4444

Ακούω έναν Δημοσιογράφο στο Ράδιο που το παίζει πολύ μάγκας, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι τσάτσοι.

Λέει λοιπόν αυτός: για σκεφτείτε να σας σταματήσει ένας πολίτης στο δρόμο και να σας κάνει έλεγχο αν έχετε την άδεια οδήγησης; Να μπει στο σπίτι σας να δει την φορολογική σας δήλωση….

Εγώ λέω ναι. Λέω ναι τσάτσε των αφεντικών.

Σκέψου να πάω στον Βαρδινογιάννη και τον Μπόμπολα και να τους ζητήσω να δω τα φορολογικά τους; Να πάω στον Κοπελούζο, στην Γιάννα και σε ένα σωρό άλλους και να ζητήσω φορολογικό έλεγχο;

Λέω ναι τσάτσε δημοσιογράφε στον Έλεγχο από πολίτες; Ένας λόγος που λέω ναι, είναι μαθηματικός. Δεν μπορείς να λαδώσεις 4 εκατομμύρια πολίτες που θα έλθουν για να σου κάνουν φορολογικό ή περιβαλλοντολογικό έλεγχο.

Εγώ μιλώ για βαριά επιστήμη, κάθομαι και ασχολούμαι με τους τσάτσους!!!! Άρε νεοέλληνα, αν εγώ είχα την εξουσία θα έτρωγες με χρυσά κουτάλια!!!!

Για σκέψου ένας αντιεξουσιαστης περιβαλλοντολόγος να πάει σε ένα δάσος και να ζητήσει άδεια για την αυθαίρετη βίλα που έχεις κτίσει; Για σκέψου Τσάτσε δημοσιογράφε;

Και αφού η βίλα σου θα είναι αυθαίρετη, θα μαζευτούν όλα τα αναρχοκουμουνια και θα κάνουν ότι δεν έκανε ο Λαλιώτης, θα την γκρεμίσουν, θα την κάνουν θερινή. Και έτσι κανένας δε θα χτίζει στα Ελληνικά δάση.

Σωστά η Χρυσή Αυγή, έκανε το αυτονόητο, έκανε έλεγχο, την στιγμή που ο Δενδιας και τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι μπορούν για να διαλύσουν το ελληνικό κράτος.

Οι άνθρωποι είναι τόσο τσάτσοι που τους καταρρίπτεις σε χρόνο dt.

Αν η Ελλάδα ήταν κράτος, η Χρυσή Αυγή, δε θα χρειαζόταν να κάνει ελέγχους. Απλά και πρακτικά πράγματα.

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να συνεχίσει αυτή την όσμωση με τα προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας.

Όσο αφορά τον Δενδια, να πάει να φάει παγωτό μαζί με τον ψεύτη Σαμαρά στο Σύνταγμα και να χαζέψει τις κρεμάλες με τους ένστολους.

Όσο αφορά το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, πέφτει. Και όλο πέφτει και σωστά πέφτει.

Οι πραγματικοί φασίστες ποιοι είναι;

Εχθες κουρεύτηκα. Αυτός που με κούρεψε και  έχει το μαγαζί είναι μετανάστης και έχει 20 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα. Στην γειτονιά μου κατοικούν μετανάστες. Δεν έχω προβλήματα. Ζούμε κανονικά και προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε ένα διαλυμένο και διαφθαρμένο κράτος.

Εγώ θέλω κράτος και το θέλω και για μένα και για τους μετανάστες που πρέπει να έχουν δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κακοποιούν την έννοια του κράτους σε σχέση με την Λαθρομετανάστευση και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες.

Σωστά η Χρυσή Αυγή προβαίνει σε πολιτικές πράξεις, άλλωστε οι Έλληνες πολίτες τους ψηφίζουν. Τυχαίο δε νομίζω.

Εγώ μπορώ να χειριστώ πολύ καλύτερα το ζήτημα της μετανάστευσης από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τους άλλους της πλάκας.

Αν η Χρυσή Αυγή πάρει 20% τι θα κάνουν οι τσάτσοι δημοσιογράφοι; Θα βγάλουν αφρούς από το στόμα; Ο Δενδιας δε το συζητώ θα κλαίει απαρηγόρητος, διότι μπορεί να είναι εκτός βουλής.

Η Χρυσή Αυγή έκανε έλεγχο για λαθρεμπόριο και παραεμπόριο. Το κράτος γιατί δεν κάνει;

Σημείωση: Μπορεί να βρίζω τους τσάτσους δημοσιογράφους, αλλά η ελευθερία του λόγου είναι ιερό δικαίωμα σε μια δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δε θα έφτιαχνα έναν νόμο όπως ο Βαγγελας του ΠΑΣΟΚ για να τους φιμώσω.

Αντίθετα, πάντα είμαι υπέρ της πολυφωνίας της κριτικής σκέψης και της πράξης που βελτιώνει την καθημερινή μας ζωή.

Εγώ να ξέρετε ακούω και διαβάζω τους πάντες. Αν κάποιος έχει να πει κάτι, για να το κρίνουμε, πρέπει να το πει.

4444

http://www.iefimerida.gr/news/66390/%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%83-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-media

Την παρέμβαση της Τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση για την είσπραξη ακόμη και μέσω κατασχέσεων των χρεών που έχουν τα ελληνικά ΜΜΕ προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ζητάει ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκος Σαλαβράκος με επείγουσα γραπτή του ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων που επισημαίνουν ότι ενώ η Τρόικα επιμένει σε λήψη μέτρων κατά των λαϊκών τάξεων, δεν προτείνει σχέδιο μέτρων κατά της φοροδιαφυγής η/και εισπράξεως βεβαιωμένων φόρων από επιχειρήσεις, προμηθευτές του Δημοσίου, ή ασκούσες δραστηριότητα κατά παραχώρηση δημοσίου αγαθού, στις οποίες εντάσσονται τα χρέη επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε που ανέρχονται σε ποσά πολλών εκατομμυρίων.

Και ζητάεινα πληρφοροηθεί σε τι ύψος προσδιορίζει το Ελληνικό δημόσιο και η Τρόικα τα χρέη των επιχειρήσεων ΜΜΕ καθώς και τι σχέδιο προτίθεται η Τρόικα να υποβάλλει στην Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση ρευστοποίηση των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς των άνω επιχειρήσεων και άλλων, που λειτουργούν κυρίως ως εργολάβοι του Δημοσίου και είναι προφανώς «ημέτεροι» των έκαστοτε Κυβερνήσεων στην Ελλάδα;
Πηγή: Ο ΛΑΟΣ ζητάει από την Τρόικα κατασχέσεις για τα χρέη των ελληνικών media | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/66390#ixzz25xNUpKFc

4444

http://www.iefimerida.gr/news/66103/%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-15-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB

Η ραδιοφωνική συζήτηση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου με τον νέο γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, σήμερα το πρωί, αφορούσε στα νέα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, αλλά εξετράπη και μετατράπηκε σε άγριο καβγά με βαρύτατες κατηγορίες για τα προσωπικά τους οικονομικά και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον real Fm ο κ. Χατζηνικολάου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το 1/3 του πληθυσμού έχει πρόβλημα επιβίωσης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης του απάντησε όλοι το έχουμε.

Χατζηνικολάου: Όχι εγώ δεν το έχω, ούτε εσείς το έχετε. Ο μισθός του βουλευτή είναι 6-7 το μήνα…

Κεφαλογιάννης: Εσείς μπορεί να μην το έχετε καθώς είστε ελεύθερος επαγγελματίας και βγάζετε 1,5 εκατομμύριο το χρόνο αλλά εγώ το έχω

Χατζηνικολάου: Δεν βγάζω 1,5 εκατομμύριο αφήστε τις προβοκάτσιες

Κεφαλογιάννης: Και δέκα να βγάζετε.

Χατζηνικολάου: Ψάξτε τη φορολογική μου δήλωσε να δείτε πόσα βγάζω. Όχι τέτοιες εξυπνάδες σε μένα. Αυτά τα κόλπα αλλού. Εγώ σας έκανα μια ερώτηση και εσείς μου ρίχνετε λάσπη. Ούτε στο 1/5 δεν ήταν οι αποδοχές μου από αυτά που είπατε. Είναι μεγάλη ντροπή αυτό που κάνατε.

Κεφαλογιάννης: Καθόλου ντροπή δεν είναι. Δεν είναι κακό να βγάζετε 1,5 εκατομμύριο και άλλοι βγάζουν.

Χατζηνικολάου: Εγώ όμως δεν βγάζω, οπότε το λέτε για να με λασπώσετε.

Κεφαλογιάννης: Εγώ μπήκα στην πολιτική με μεγάλη περιουσία με μηδέν δαπάνες και μηδέν χρέη. Σήμερα έχω 750.000 χρέη, γιατί πολιτεύομαι αξιοπρεπώς.

Χατζηνικολάου: Δεν είναι υποχρεωτική η πολιτική, αν δεν σας φτάνουν να πάτε να δουλέψετε.

Κεφαλογιάννης: Αυτό που θέλω να πω είναι το πρόβλημα των ελληνικών οικογενειών που έφτασαν να χρωστάνε και όχι αν εσείς βγάζετε 1,5 εκατομμύριο. Να βγάζετε και 30 και μπράβο σας.

Χατζηνικολάου: Άντε πάλι, ξανά η βρωμιά. Ξέρω τι κάνετε. Είμαι 30 χρόνια στο επάγγελμα και ξέρω πως στοχοποιείτε όποιους σας κάνουν κριτική.

Κεφαλογιάννης: Σας κάνω μια επίσημη πρόταση να πάμε σε ένα συμβολαιογράφο και να μεταβιβάσει ο ένας στον άλλο τα περιουσιακά του στοιχεία.

Χατζηνικολάου: Μα είναι σοβαρή η κουβέντα αυτή που κάνουμε;

Στην πορεία η συζήτηση επέστρεψε σε πιο ήρεμα νερά και ξαναγύρισε στα οικονομικά μέτρα.
Πηγή: Κεφαλογιάννης: Βγάζεις 1,5 εκατομμύριο το χρόνο -Χατζηνικολάου: Μη μου πετάς εμένα λάσπη [διάλογοι] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/66103#ixzz25xNpYy4I

Σχόλιο: Ο Κεφαλογιάννης σαφώς και προσπαθεί να εκβιάσει τον Χατζηνικολάου που του έκανε μια προφανή και σωστή ερώτηση. Το 1/3 του πληθυσμού έχει πρόβλημα επιβίωσης. Αντί ο Κεφαλογιάννης να απαντήσει, έκανε εκβιασμό.

Σας το έχω γράψει: ξεριζώστε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την πολιτική σκηνή. Οι άνθρωποι είναι γκάνγκστερ. Βγαίνει στον αέρα και εκβιάζει ωμα. Αντί να δώσει καθαρή απάντηση.

Δε το κάνει μόνο ο Κεφαλογιάννης, πολλοί το κάνουν.

Κεφαλογιάννη πήγαινε σε κάποιο ΜΜΕ που είναι μέτοχοι οι Βαρδινογιάννηδες, εκεί δε θα σου κάνουν δύσκολες ερωτήσεις. Σιγά την δύσκολη ερώτηση.

Τα διαπλεκόμενα κομματόσκυλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχουν ούτε τις προφανείς και λογικές ερωτήσεις.

Γι’αυτό ο κόσμος ψηφίζει Χρυσή Αυγή.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4750615

Οικονομικές διαφωνίες με αποτρόπαιο τέλος, κατασκοπικό θρίλερ ή μια ληστεία με τραγική τροπή;

Αμέτρητα παραμένουν τα ερωτηματικά που απασχολούν τις γαλλικές Αρχές στη μυστηριώδη υπόθεση της δολοφονίας τριών μελών της οικογένειας αλ Χίλι και ενός περαστικού ποδηλάτη σε περιφερειακό δρόμο, στην Άνω Σαβοΐα, στις Γαλλικές Άλπεις.

Μάρτυρες στη στυγερή εκτέλεση των γονιών και της γιαγιά τους ήταν τα δύο παιδιά της οικογένειας: η 7χρονη Ζάιναμπ, που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη και η 4χρονη Ζίνα, η οποία εντοπίστηκε από την Αστυνομία οκτώ ώρες μετά, κουλουριασμένη κάτω από τη φούστα της νεκρής μητέρας της.

Οικογενειακό έγκλημα; Ένας από τους υπόπτους της στυγερής δολοφονίας, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ανεσί Ερίκ Μαγιό, είναι ο αδελφός του 50χρονου Σάαντ αλ Χίλι καθώς φαίνεται να εξετάζεται η εκδοχή χρηματικής αντιδικίας μεταξύ των δύο έπειτα από βάσιμες πληροφορίες από την αγγλική Αστυνομία.

Ο Μαγιό επισήμανε πως «θα ανακριθεί εκτενώς» ο αδελφός του θύματος και ότι «όλες οι πληροφορίες θα ερευνηθούν σχολαστικά. Προειδοποίησε όμως πως απλώς εξετάζουν ένα ενδεχόμενο. Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος «πως μια οικονομική διαμάχη μπορεί να μετατραπεί σε τετραπλή δολοφονία», δήλωσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της οικονομικής διαμάχης βρίσκονται ακίνητα στη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία και στο Ιράκ. Ο αδελφός του δολοφονημένου που ζει με την οικογένειά του στο Κίνγκστον – απόν – Τέιμς, επικοινώνησε μόνος του με τις αγγλικές Αρχές προκειμένου να βοηθήσει την Αστυνομία να διαλευκάνει το έγκλημα.

Σε κατασκοπικό μυστήριο παραπέμπει δημοσίευμα της «Daily Mail», σύμφωνα με το οποίο ο Σάαντ αλ Χίλι βρισκόταν υπό παρακολούθηση το 2003 από τις ειδικές δυνάμεις (Special Branch).

Ο Φίλιπ Μέρφι, γείτονας της οικογένειας στο Κλεϊγκέιτ στο Σάρεϊ, δήλωσε πως η Αστυνομία τον είχε προσεγγίσει και του είχε ζητήσει να χρησιμοποιήσει το δρομάκι που οδηγούσε στο γκαράζ του για να παρακολουθήσουν το σπίτι του δολοφονημένου. «Νομίζω ότι ήταν από τις Ειδικές Δυνάμεις. Κάθονταν εκεί όλη μέρα και παρατηρούσαν το σπίτι. Όταν έφευγε ο Αλ Χίλι με το αυτοκίνητό του, τον ακολουθούσαν. Το όλο σκηνικό ήταν πολύ περίεργο και δεν είπα ποτέ τίποτα στην οικογένεια».

Η παρακολούθηση του ιρακινού μηχανικού φαίνεται να άρχισε τον Μάρτιο του 2003, όταν άρχισε η βρετανική και η αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ.

ΛΗΣΤΕΙΕΣ. Ένα τελευταίο σενάριο που φαίνεται να εξετάζεται είναι η πιθανότητα να έπεσε η οικογένεια θύμα πολύ άγριας συμμορίας ληστών αυτοκινήτων.

Κατά τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν αναφερθεί δύο περιπτώσεις αποτυχημένων ένοπλων ληστειών, με τους δράστες να επικεντρώνονται σε οχήματα με αγγλικές πινακίδες.

Γαλλικές αστυνομικές πηγές βέβαια θεωρούν το σενάριο αυτό απίθανο, καθώς θεωρούν πως τα όπλα που αναφέρθηκαν στις δύο ληστείες ήταν ψεύτικα.

Χθες διενεργήθηκε νεκροψία των θυμάτων στην Γκρενόμπλ. Εκατό ερευνητές της Αστυνομίας ασχολούνται με τη στυγερή δολοφονία της οικογένειας αλ Χίλι και του περαστικού ποδηλάτη.

Οι ντετέκτιβ που ερευνούν την υπόθεση έχουν παραδεχτεί ότι υπάρχουν πολλές θεωρίες και ελάχιστα απτά στοιχεία. Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των καλύκων, η οποία διενεργήθηκε χθες, αναμένεται να ρίξουν λίγο περισσότερο φως στην υπόθεση. Οι Αρχές ευελπιστούν ότι θα εξακριβωθεί το όπλο και ο αριθμός των εκτελεστών.

Η Αστυνομία αναζητά επίσης έναν «άνδρα με μαύρη μπλούζα», ο οποίος εθεάθη να οδηγεί ένα άσπρο Peugeot 4×4, που απομακρυνόταν από τον τόπο του εγκλήματος.

Σχόλιο: Οι Δολοφόνοι εκτέλεσης της πράξης, δεν είναι περισσότεροι από 4. Το συμπέρασμα μου είναι αυθαίρετο, τυχαίο, μένει να δω αν είναι και σωστό.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4750312

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα κίνητρα του δράστη της ειδεχθούς δολοφονίας που συγκλονίζει τη γαλλική και τη βρετανική κοινή γνώμη από την Τετάρτη το μεσημέρι. Η ειδυλλιακή εξοχή της Νότιας Γαλλίας διαταράχτηκε από την εκτέλεση μιας οικογένειας και ενός περαστικού ποδηλάτη.

Ο απολογισμός των τραγικών συμβάντων: τέσσερις νεκροί και μια 7χρονη τραυματίας.

Σοκ έχει προκαλέσει και η αποκάλυψη πως η γαλλική Αστυνομία έκανε οκτώ ώρες να αναζητήσει και να βρει τη μικρότερη κόρη του δολοφονημένου ζεύγους, η οποία είχε κρυφτεί τρομοκρατημένη ανάμεσα στη δολοφονημένη μητέρα της και τη γιαγιά της.

Ο θόρυβος της αναμμένης μηχανής ενός σταματημένου στέισον βάγκον προσείλκυσε την προσοχή ενός περαστικού ποδηλάτη, ο οποίος απολάμβανε τον μεσημεριανό φθινοπωρινό ήλιο σε ένα δασικό δρόμο κοντά στη λίμνη Ανεσί.

Καθώς πλησίασε το όχημα, ο βρετανός πρώην αξιωματικός της RAF είδε να ξεπροβάλλει μπροστά του ένα κοριτσάκι, έτοιμο να λιποθυμήσει, το οποίο περπατούσε τρέμωντας προς τη σταθμευμένη BMW. Ο ποδηλάτης αρχικά προσπάθησε να συνεφέρει τη μικρή, η οποία ήταν βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι. Στη συνέχεια, κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητο βρήκε παραπεταμένο ένα ποδήλατο, ενώ λίγα μέτρα παρακάτω εντόπισε το πτώμα του ποδηλάτη, τον οποίο αναγνώρισε ως τον άνδρα που τον είχε προσπεράσει πριν από μόλις μερικά λεπτά.

Ο βρετανός τουρίστας έσπασε το παράθυρο του τζιπ και μέσα στο όχημα βρήκε νεκρούς έναν άνδρα και δύο γυναίκες. Αυτή τη σκηνή περιέγραψε ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μαγιό, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι.

Η μυστηριώδης δολοφονία, που θα μπορούσε να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών καθώς τρία από τα τέσσερα θύματα της τραγωδίας εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στη Γαλλία αλλά και στη Βρετανία, όπου διέμενε η οικογένεια.

Οι γαλλικές Αρχές δεν έχουν αναγνωρίσει επισήμως τα θύματα. Σύμφωνα όμως με πηγές της Αστυνομίας, ο οδηγός της BMW είναι ο 50χρονος Σάαντ αλ Χίλι, βρετανός υπήκοος γεννημένος στη Βαγδάτη, ενώ οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο είναι η σύζυγός του Ικμπαλ και η 74χρονη πεθερά του, κάτοχος σουηδικού διαβατηρίου.

Η ταυτότητα του ποδηλάτη που βρέθηκε νεκρός λίγα μέτρα μακριά από το όχημα έχει επιβεβαιωθεί. Πρόκειται για τον 40χρονο γάλλο Σιλβιάν Μογιέ, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος διέμενε στη Γκρενόμπλ. Η 7χρονη κόρη του ζεύγους, Ζαϊνάμπ, έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο, βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι και με τραύμα από πυροβολισμό στον ώμο.

Ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των γαλλικών Αρχών έχει προκαλέσει το διάστημα των οκτώ ωρών που μεσολάβησε μέχρι να εντοπιστεί ζωντανή η 4χρονη Ζέινα, η μικρότερη κόρη του ζεύγους Αλ Χίλι, η οποία είχε κρυφτεί κάτω από τη φούστα της νεκρής μητέρας της.

Μάρτυρες δήλωσαν πως όταν έβγαζαν τη μικρή από το αυτοκίνητο, εμφανώς σοκαρισμένη άρχισε να αναζητά τους γονείς της. Σύμφωνα με τη γαλλική Αστυνομία η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι το κοριτσάκι παρέμεινε κρυμμένο και ακίνητο σε κατάσταση σοκ χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο γάλλος εισαγγελέας επισήμανε ότι η Αστυνομία δεν είχε λόγο να υποψιαστεί πως υπήρχε και άλλο παιδί. «Όταν αντιμετωπίζουμε ένα τόσο δύσκολο τόπο εγκλήματος, βασική προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι η αστυνομική έρευνα δεν διακυβεύεται». Οι χωροφύλακες που φύλασσαν τον χώρο είχαν διαταγές να μην ανοίξουν τις πόρτες του οχήματος μέχρι να καταφτάσουν οι εγκληματολόγοι, από φόβο να μην καταρρεύσουν τα παράθυρα, τα οποία ήταν διάτρητα από σφαίρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ.Υποψίες ότι ο δολοφόνος ήταν πληρωμένος εκτελεστής ήγειρε η αποκάλυψη πως ο ποδηλάτης, ο οδηγός και η μεγαλύτερη γυναίκα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι. Στη συνέντευξη Τύπου, ο εισαγγελέας απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εικασία για τους δράστες, ανακοινώνοντας μόνο πως ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε ο δολοφόνος ήταν «περίεργος». Επισήμανε επίσης πως βρέθηκαν 15 κάλυκες στον τόπο του εγκλήματος και ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ημιαυτόματο πιστόλι. «Δεν έχουμε καμία ιδέα γιατί δολοφονήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ήθελαν να τους σκοτώσουν», δήλωσε ο Μαγιό, καταδικάζοντας την «αγριότητα» αυτού του «ιδιαίτερα στυγερού εγκλήματος».

Σχόλιο: Το συμπέρασμα ότι ήθελαν σίγουρα να τους σκοτώσουν είναι σωστό.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα τέτοιο σκηνικό δολοφονίας, γίνεται είδηση και όσοι ήθελαν να τους δουν σκοτωμένους θα την διαβάσουν.

4444

http://www.iefimerida.gr/news/66910/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%AD%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-210-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%C2%AB%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1%C2%BB-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Tην περίοδο 2003-2009 Ελληνες συμπολίτες μας έβγαλαν παράνομα από τη χώρα 210 δις ευρώ αδήλωτα και αφορολόγητα, και κάποια ξαναμπήκαν αδήλωτα, όπως αποκάλυψε ο Ρέιμοντ Μπέικερ, επικεφαλής της οργάνωσης Παγκόσμια Οικονομική Ακεραιότητα, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Τα δεδομένα που χρησιμοποιεί η ΠΟΑ είναι ακριβώς τα ίδια με εκείνα που υποβάλλουν οι κυβερνήσεις των κρατών στο ΔΝΤ και είναι απολύτως έγκυρα. Σύμφωνα με τον κ. Μπέικερ οι υπολογισμοί της Οργάνωσης είναι άκρως συντηρητικοί και δεν περιλαμβάνουν εκτιμήσεις για χρήματα που μπορεί να έχουν μετακινηθεί παράνομα από τα σύνορα, όπως ισχύει για μεγάλο μέρος των εσόδων από ναρκωτικά και πορνεία. Αυτό σημαίνει ότι τα ποσά που έφυγαν «μαύρα» από τη χώρα μας μπορεί να είναι πολύ περισσότερα !

Σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο αποκαλύπτει ότι ένα από τα βασικά στοιχεία που παρακολουθούν οι οικονομολόγοι της Οργάνωσής του για να προσδιορίσουν τα μεγέθη των παράνομων εκροών είναι οι δηλώσεις που γίνονται για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βλέπουν, δηλαδή, τι δηλώνει η Ελλάδα ότι εξάγει προς την Γερμανία π.χ. και τι δηλώνει η Γερμανία ότι εξάγει προς την Ελλάδα. Αν τα στοιχεία που δίνονται από τις δύο χώρες έχουν διαφορές που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό τότε κάποιος μαγειρεύει τα τιμολόγια και έχουμε παράνομη εκροή χρήματος.

Ο κ. Μπέικερ υπολόγισε, επίσης, ότι από τα 210 δις ευρώ που έβγαλαν παράνομα οι Έλληνες στο εξωτερικό έφεραν πίσω μεγάλο μέρος των χρημάτων για να αγοράσουν φτηνά και να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους εν μέσω κρίσης, χωρίς να δηλώσουν τα χρήματα για να μη φορολογηθούν.

Βάσει των υπολογισμών της Οργάνωσης τη διετία 2010-2011 ξαναμπήκαν στην Ελλάδα «μαύρα» περίπου 160 δις ευρώ (!). Τα χρήματα αυτά δεν έχουν φανεί στην πραγματική οικονομία και δεν παράγουν χρήματα στο κράτος γιατί δεν φορολογούνται.

Ένα μέρος αυτών των χρημάτων καταλήγουν στην παραοικονομία αλλά ο κ. Μπέικερ δηλώνει ότι δεν έχει στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο τα κολοσσιαία αυτά ποσά ξαναμπήκαν στην Ελλάδα !

Ο κ. Μπέικερ αναγνωρίζει ότι ως ποσοστό του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και ακολουθούν η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον ευρωπαικό Νότο και πρόκειται για συστημικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αναφέρει.

Πηγή: Πώς έφυγαν τα 210 δις ευρώ «μαύρα» από την Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/66910#ixzz25wzsoEgU

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4750535

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δίκιο: οι εκλογές της ερχόμενης Τετάρτης στην Ολλανδία έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που θα εκδοθεί την ίδια ημέρα. Επιπλέον, η προεκλογική εκστρατεία στην Ολλανδία είναι πλούσια σε μαθήματα, τα οποία καλά θα έκαναν να μελετήσουν και οι έλληνες πολιτικοί.

1. Ο αντιευρωπαϊσμός μπορεί να είναι της μόδας, αλλά δεν φέρνει πάντα το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εμίλ Ρούμερ καταψήφισε στη Βουλή όλα τα ευρωπαϊκά σχέδια διάσωσης, κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ευρώπη και διακήρυξε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Κατάφερε έτσι να τρομάξει το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες – μαζί με αυτούς, όμως, τρόμαξε και τους μετριοπαθείς συμπατριώτες του. Κι αν μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες ονειρευόταν την πρωθυπουργία, σήμερα βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τον απερχόμενο πρωθυπουργό και τον ανερχόμενο αρχηγό του Εργατικού Κόμματος.

2. Η σοβαρότητα και η συνέπεια δεν αποτελούν «ξεπερασμένα» χαρακτηριστικά. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα. Σταθερά φιλοευρωπαϊστής, ο Εργατικός ηγέτης Ντίντερικ Σάμσομ επιβραβεύεται από τις δημοσκοπήσεις και κτυπά ακόμη και την πρώτη θέση. Καλά διαβασμένος, απέφυγε το μεγάλο λάθος στα ντιμπέιτ και κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο Ρούμερ, αντίθετα, μοιάζει να παρασύρθηκε από την αλαζονεία του.

3. Η ιδιωτική ζωή ενός υποψηφίου ενδιαφέρει πολύ, περισσότερο απ’ όσο νομίζει και ο ίδιος.

Ο Ρούμερ, ένας πρώην δάσκαλος, κέρδισε πόντους λέγοντας ότι καθυστέρησε να μπει στην πολιτική επειδή ήθελε να χαρεί τη γυναίκα του και να μεγαλώσει τις δύο του κόρες.

Ο Σάμσομ, ένας πρώην πυρηνικός φυσικός και ακτιβιστής της Greenpeace, κέρδισε ακόμη περισσότερους πόντους περιοδεύοντας στη χώρα με την οικογένειά του, διηγούμενος πώς απάτησε στο παρελθόν διάφορες συντρόφους του και μη διστάζοντας να παρουσιάσει δημοσίως ακόμη και την ανάπηρη κόρη του (πάσχει από δυσπλασία του δεξιού ημισφαιρίου).

Κάποτε το μεγαλύτερο προσόν του ήταν ότι κέρδιζε άνετα όλα τα τηλεοπτικά κουίζ, εξ ου και το παρατσούκλι του «Βασιλιάς των κουίζ». Σήμερα θεωρείται ένας αξιόπιστος πιθανός πρωθυπουργός.

4. Η οικονομική κρίση δεν ευνοεί πάντα τα άκρα. Η ολλανδική Ακροδεξιά, για παράδειγμα, έχει πληγεί από αυτήν (όπως και από τις εσωτερικές της έριδες). Βλέποντας να μικραίνει συνεχώς το μερίδιό του από την πίτα της εξουσίας, ο Γκέερτ Βίλντερς (που τόσο μας απασχόλησε στο παρελθόν) υιοθετεί έναν όλο και πιο ακραίο λόγο. Τώρα ζητεί την άμεση αποχώρηση της Ολλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση (κι ας κατευθύνεται εκεί το 80% των εξαγωγών της) και τον μηδενισμό της οικονομικής της συνεισφοράς στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Παγκόσμια Τράπεζα. Το κόμμα του εξακολουθεί να κατέχει βέβαια την τέταρτη θέση στις δημοσκοπήσεις. Δεν παίζει όμως πια ρυθμιστικό ρόλο. Οι Ολλανδοί – αντίθετα με τους Έλληνες – φαίνεται να αφήνουν πίσω τους το φλερτ με τα άκρα.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4750639

Αντικρουόμενα συναισθήματα προκαλεί η – διαδικτυακή – περιπέτεια μιας δασκάλας και δημοτικής συμβούλου της πόλης Λος Γιέμπενες, κοντά στο Τολέδο, στην Ισπανία. Η παράνομη διαρροή ενός προσωπικού της βίντεο στο διαδίκτυο έχει ξεσηκώσει ένα κύμα πουριτανισμού αλλά και ένα αλληλεγγύης

Η περιπέτεια της γυναίκας, της Ολβίδο Ορμίγος, ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου, όταν το βίντεο που είχε τραβήξει η ίδια με το κινητό τηλέφωνό της και προοριζόταν για τον σύζυγό της άρχισε να κυκλοφορεί μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Whatsapp.

Όπως υποστηρίζει, δεν ξέρει πώς κλάπηκε το βίντεο που την εικόνιζε σε πράξεις αυτοερωτισμού και ποιος το ανάρτησε στο Ίντερνετ όπου το είδαν χιλιάδες άνθρωποι.

Αντιμέτωπη με το σκάνδαλο, η Ορμίγος, που είναι και μητέρα δύο παιδιών, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο.

Μάλιστα την Πέμπτη, όταν επιχείρησε να πάει στο κτίριο όπου γινόταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πολλοί συντοπίτες της την υποδέχτηκαν με ακατονόμαστες φράσεις και ύβρεις ενώ δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ συνωθούνταν για μία της δήλωση.

Τα χυδαία σχόλια, ωστόσο, ευαισθητοποίησαν χιλιάδες Ισπανούς που έσπευσαν, μέσω του Twitter, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να πείσουν την Ορμίγος να παραμείνει στη θέση της.

«Μην παραιτηθείς για αυτό Ολβίδο. Ούτε να το σκέφτεσαι», έγραψε η Έλενα Βαλενθιάνο, η δεύτερη στην ιεραρχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ακόμη και η συντηρητική πρόεδρος της περιοχής της Μαδρίτης, Εσπεράνθα Αγκίρε, την στήριξε.

«Αισθάνομαι ότι έπεσα θύμα. Το έγκλημα δεν το διέπραξα εγώ, το βίντεο κυκλοφόρησε χωρίς τη συγκατάθεσή μου» είπε η Ορμίγος, που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης το βίντεο «ανέβασε» στο διαδίκτυο ένας 27χρονος ποδοσφαιριστής από το Τολέδο, ο οποίος ήδη συνελήφθη και ανακρίνεται από την ισπανική Αστυνομία!

Σχόλιο: Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το έγκλημα της γυναίκας; Αυτοϊκανοποιήθηκε και λοιπόν; Δεν έχει το δικαίωμα;

Η Ισπανία δεν έχει μόνο ύφεση στην Οικονομία, αλλά και στο Μυαλό.

08/09/2012

4444

http://www.crime.gr/2982/articles/italoi-kai-elvetoi–voithoyn-stis-ereynes/article.aspx

Κινητοποίηση της ελβετικής και της ιταλικής αστυνομίας  για να βοηθήσουν στις έρευνες για τη σύλληψη του ή των δραστών του φονικού στη Σεβαλίν, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Ανεσί σήμερα.

“Όλες οι γειτονικές χώρες κινητοποιήθηκαν. Η Ιταλία απέχει από την περιοχή μιάμιση ώρα, η Ελβετία μια ώρα. Οι ανακριτές ζήτησαν τη βοήθεια των γειτονικών χωρών” δήλωσε ο εισαγγελέας Ερικ Μαγιό στο τηλεοπτικό κανάλι I-Tele.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι ο ο αδερφός του πατέρα της οικογένειας θα ανακριθεί από τις βρετανικές  αρχές. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με άλλα άτομα του περιβάλλοντος των θυμάτων.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στις οικονομικές διαφορές που είχαν τα δύο αδέρφια.

Στο μεταξύ έρευνες θα γίνουν και στο σπίτι που διέμενε η οικογένεια στο Σάρεϊ. Γάλλοι ερευνητές αναμένεται να φτάσουν στη Βρετανία προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες.

Παράλληλα μέλη της οικογένειας που δολοφονήθηκε έχουν φτάσει στη Γαλλία κι θα συναντηθούν με το 4χρονο κοριτσάκι που γλίτωσε παραμένοντας κρυμμένο για 8 ώρες κάτω από τα πόδια της μητέρας τους.

Θα συνοδεύονται από κοινωνικό λειτουργό. Η συνάντησή τους με το κορίτσι ενδέχεται να καθυστερήσει λίγο ακόμα καθώς η μικρή είναι  ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Η αδελφή της μικρής, έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Η κατάστασή της εξακολουθεί να είναι κρίσιμη

Σχόλιο: Αυτά λέει το ρεπορτάζ. Οικονομικοί λόγοι. Ο δράστης/ες σίγουρα ήξεραν τα δρομολόγια του θύματος και το αυτοκίνητο του. Σίγουρα ήξεραν πολλές λεπτομέρειες.

Οικονομικές διαφορές. Δηλαδή για πόσα λεφτά μιλάμε; Και τι είδους λεφτά;

4444

4444

Ο Σαμαράς ο Κομανετση πήγε στην ΔΕΘ σαν κλέφτης. Πάνε οι παλιές εποχές.

Ο Σαμαράς είναι ψεύτης, όποτε και τι να πει; Και άλλα ψέματα; Καλύτερα σου λέει η σιωπή.

Σας το έχω γράψει. Ρίξτε τον Σαμαρά. Ρίξτε την γαμημένη την Ελίτ που σας χρεοκόπησε.

Ο Χάρος θερίζει.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/13913.htm

Η είδηση του  lykavitos.gr σύμφωνα με την οποία η Alpha Bank  έδωσε 20.000.000 δάνειο στον Σταύρο Ψυχάρη και η οποία δεν διαψεύσθηκε ακόμη προκάλεσε αίσθηση. Μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε και η σιωπή των ΜΜΕ για το θέμα.

Μόνο που αυτή η σιγή ασυρμάτου δίνει στην νέα δανειοδότηση του Ψυχάρη σχεδόν συνομωσιολογική διάσταση. Όσο πιο πυκνό το σκοτάδι, τόσο πιο ευρηματική η συνομωσιολογία. Το γεγονός ότι οι υπόλοιποι μηντιάρχες δεν έβγαλαν τσιμουδιά δεν θέλει εξήγηση: Περιμένουν κι εκείνοι με την σειρά τους να περάσουν από το παγκάρι των τραπεζών για νέα δάνεια στις ήδη πολυδανεισμένες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιχειρήσεις τους.

Η Εθνική Τράπεζα που είχε αρνηθεί αντίστοιχο δάνειο στον ΔΟΛ προκάλεσε τον πόλεμο Ψυχάρη-ΓΑΠ.

Να υποθέσουμε ότι στην περίπτωση της  Αlpha Bank, που είναι μια ιδιωτική τράπεζα, δεν χρειάσθηκε ο κ. Κωστόπουλος να λάβει οδηγίες από τον πρωθυπουργό.

Ούτε υπήρχε κάποια σχετική πολιτικη παρέμβαση όταν ο ισχυρός άνδρας της  Αlpha Bank  αθετούσε την συμφωνία με την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» επιταχύνοντας το κλείσιμο της εφημερίδας.

Σ΄αυτό το σημείο δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας τόσο στον Σταύρο, όσο και στους υπόλοιπους-μια χούφτα-μηντιάρχες οι οποίοι καταφέρνουν και εξασφαλίζουν ιλιγγιώδη δάνεια από τις τράπεζες σε μια τέτοια συγκυρία.

Οφείλουμε να αναγνωρίζουμε  τα προτερήματα των ισχυρών παικτών του χώρου και ταυτόχρονα να τους ευχηθούμε να είναι σιδερένιοι, σε βάθος δεκαετιών, ώστε να αποπληρώσουν τα χρέη τους και να αφήσουν τα μαγαζιά τους, χωρίς βάρη, στους οξυδερκείς διαδόχους τους.

Το τελευταίο είναι σχήμα λόγου καθότι οι ισχυροί των ΜΜΕ επιλέγουν τα στελέχη των μαγαζιών τους με κριτήριο πόσο πειθήνια όργανα είναι και όχι πόσο ικανοί στην δουλειά τους. Το κάνουν όλοι αυτό. Και οι παραδοσιακοί και οι  νεό-πλουτοι. Ευτυχώς έχουν –εκ φύσεως τιμωρία-την ατυχία τα πιο πολλά από τα παιδιά τους να είναι ανόητα και από χέρι οι καταστροφείς της πατρικής περιουσίας-βλέπε το επίτευγμα του ΓΑΠ με το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως όσο υπάρχουν οι συγκεκριμένοι  παίκτες στο γήπεδο, θα είναι οι απόλυτοι κυριάρχοι του παιγνιδιού.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι καμία Τρόικα, κανείς Τόμσεν και καμία Μέρκελ δεν μπορεί να τους νικήσει. Αν χρειασθεί θα μας οδηγήσουν στην δραχμή, οι ίδιοι όμως θα παραμένουν κυρίαρχοι του παιγνιδιού.

Πάρτε παράδειγμα αυτή την ξεφτίλα σειρά του ΑΝΤ1 με τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή. Και οι 300 της βουλής κάθησαν κότες λυράτες μπροστά στον Μίνωα Κυριακού. Τουμπεκί ακόμη και ο σκληροτράχηλος Κασιδιάρης. Όλοι έγιναν πεκινουά του σαλονιού και φυσικά η ντροπή είναι δική μας που τους εκλέγουμε.

Δύο ώρες είδε ο Σαμαράς στην Μουρούζη τον Κοντομηνά, το ίδιο προφανώς έκανε και με τους υπόλοιπους των αντιστοίχων κυβικών.

Ο Κοντομηνάς που σήκωσε πολύ σκόνη πρόσφατα με τον ΟΠΑΠ δεν μπορεί να ανεχθεί να τον αφήνουν στην απέξω. Οι μπίζνες πρέπει να μοιράζονται όσο γίνεται πιο “δίκαια” διαφορετικά θα αναγκασθούν οι αγαπημένοι μας διαπλεκόμενοι να καθαρίσουν ο ένας τον άλλο όπως το επιχείρησε ο Τζόε Ζάζα στο «Νονό» σηκώνοντας  ελικόπτερο με εκτελεστές που γάζωσαν την “αίθουσα συσκέψεων”.

Το γεγονός ότι οι διαπλεκόμενοι εξακολουθούν να είναι οι κυρίαρχοι του παιγνιδιού αποδεικνύεται καθημερινά από τις επιλογές των προσώπων με τις οποίες ο Σαμαράς επανδρώνει τα κρίσιμα πόστα.

Κανείς δεν περιμένει από τον καλαματιανό έφορο που τοποθέτησε ο Σαμαράς στον ΣΔΟΕ να μπουκάρει με τα κομάντα του στα μαγαζιά της διαπλοκής, όπως έκανε-και σωστά-με τον πρώην υπάλληλο του ΣΔΟΕ που έχει την θρυλική καφετέρια στην Ύδρα και η γυναίκα του τη έχει δει Μπουμπουλίνα.

Δεν περιμένουμε να ακουμπήσει κανείς Σαμαράς τον Μπόμπολα-ειδικά μετά το στραπάτσο του Μπαιρακτάρη.

Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κάνει ο Σαμαράς είναι να δώσει γρήγορα τα λεφτά που οφείλει στις κατασκευαστικές για να πάρουν ξανά μπροστά οι μπουλντόζες. Στην Πάρο για παράδειγμα την δουλειά των νέων αεροδιαδρόμων προυπολογισμού 23 εκατ. ευρώ, την πήρε κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη. Αυτούς ξέρουμε αυτούς εμπιστευόμαστε όπως λέει και η διαφήμιση. Ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης, ο Μπόμπολας, ο Κοντομηνάς, ο Αλαφούζος, ο Μυτιληναίος, ο Μελισσανίδης, ο Κοπελούζος, ο Καλογρίτσας και όλοι οι υπόλοιποι εντιμότατοι που μου διαφεύγουν,  πρέπει να είναι μέσα στο παιγνίδι γιατί δεκαετίες τώρα όλοι μας έχουμε διαπιστώσει ότι δεν είναι δυνατόν να είναι στην απέξω ακόμη και η ίδια η Παναγία να κυβερνήσει την Ελλάδα: O Μπόμπολας θα της στρώσει το δρόμο για την βίλα στην Αρχαία Ολυμπία, ο Κόκκαλης θα της στείλει την  Siemens  να αναλάβει τις οικοσυσκευές του σπιτιού, ο Βαρδής θα την προμηθεύει με πετρέλαιο, ο Αλαφούζος θα αναλάβει τον κήπο και την εκπαίδευση των σκύλων, ο Κοντομηνάς θα την κάνει βόλτες με το σκάφος για να γνωρίσει την Μενεγάκη και τον Ματέο, ο Κοπελούζος θα της γνωρίσει τον Πούτιν και ο Μελισσανίδης θα της κουβαλάει νερό με τα τάνκερ του από τις Παρθένες Νήσους για την πισίνα- pool boy θα είναι ο Άδωνης.

Συμπερασματικά, οφείλουμε να συμβιβασθούμε με τους αγαπημένους ήρωες της διαπλοκής και να θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι μόνο ο πανδαμάτωρ χρόνος-όπως όλους μας-μπορεί να τους νικήσει.

Ως τότε είναι λογικό τα βαριά ονόματα της διαπλοκής να στέλνουν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας για τσιγάρα και για τις δουλειές της οικονόμου.

Όσο για τους ξένους που θέλουν να κάνουν μπίζνες με την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά θα διαπιστώσουν, πως οι μπίζνες τους γίνονται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά σε συνεργασία με τους παπούδες της διαπλοκής και όχι με τα αμούστακα παιδάκια που παριστάνουν τους υπουργούς για να πηδήξουν καμιά γκόμινα…

Σχόλιο: Αυτή η Ελίτ σας κυβερνά. Την ώρα που οι συνταξιούχοι δεν έχουν φάρμακα και γίνονται περικοπές αδυσώπητες, κάποιοι περνούν ωραία.

Ακόμα και σε μια χρεοκοπημένη  χώρα όπως η Ελλάδα, πάντα υπάρχει χρήμα για τους νταβατζιδες.

Γιατί να γίνει ανακεφαλαίωση τραπεζών και οι τράπεζες να παραμείνουν στους παλιούς μετόχους; Δηλαδή ο Κωστόπουλος και κάθε Κωστόπουλος είναι μάγκας και εμείς οι μαλακες; Ο Ψυχάρης είναι μάγκας;

Έχω ένα μικρό δάνειο και θέλω να γίνει ανακαιφαλειοποιηση. Τον μαύρισα τον Σαμαρά τον κομανετση τον Ιούνιο και τον Μάιο. Στις επόμενες εκλογές θα φάει ξανά μαύρο. Ξανά οι διαφθαρμένοι. Οι Ψεύτες.

Ο Σαμαράς είναι ψεύτης και ο Μπάμπης στο ΣΚΑΙ είπε, όλοι ξέραμε ότι προεκλογικά λέει ψέματα. Έτσι είπε ο Μπάμπης, χωρίς ίχνος ντροπής. Οι άνθρωποι δεν ντρέπονται.

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9688.html

Μονοψήφια τα ποσοστά της εκπομπής Ευαγγελάτου. Σκέψεις Αλαφούζου για διακοπή της συνεργασίας με τον Ευαγγελάτο λένε πληροφορίες αν δεν…υπάρξει άνοδος της τηλεθέασης ως το τέλος του μήνα, στο πλαίσιο της εναρμόνισης του με το νέο πρόγραμμα του καναλιού του Φαλήρου. Παρα τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνετε από τον ίδιο άλλα και από τα site του, μιας και βλέπουμε καθημερινά αναρτήσεις και Video με την εκπομπή του, η εκπομπή συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης. Και μπορεί οι ηχηρές μεταγραφές που έγιναν στον ΣΚΑΙ να έχουν αποδώσει ,δεν συμβαίνει το ίδιο και με την συγκεκριμένη εκπομπή και την συγκεκριμένη μεταγραφή, αφού συνεχίζει τις πτήσεις κάτω του 10%.

Σχόλιο: Η εκπομπή δε τραβά. Τα νούμερα μιλουν από μόνα τους και η εκπομπή δεν είναι κάτι ποιοτικό για να πεις θα την κρατήσω. Κόψτε την.

Εγώ Αλαφούζε θα έβαζα στην θέση της μια οικονομική εκπομπή που θα μοιράζει χρήμα. Όχι σαν κι αυτές τις βλακείες που έχεις.

ETF, μετοχές, χρυσός, ασήμι, πετρέλαιο, επενδύστε και κερδίστε. Πραγματικό χρήμα.

Βαλε μια τέτοια εκπομπή να σπάσεις τα ταμεία.

Την σημαίνει η απόφαση που πήρε ο Ντράγκι σε πρακτικό επίπεδο για κάποιον που έχει δολάρια και Ευρώ; Ιστοτομίες.

Έλα Αλαφούζε ξέρω ότι είσαι έξυπνο παιδί.

Βαλε μια σωστή οικονομική εκπομπή. Μπάμπη το πετρέλαιο κάτω από τα 100$.

Τι θα γίνει με την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, πότε θα σταματήσουν να πέφτουν οι τιμές. Πρακτικά θέματα, όχι γενικότητες και αρλούμπες.

Τώρα που ανεβαίνει ο Χρυσός, είναι προσοδοφόρα η ανακύκλωση Η/Υ που περιέχουν χρυσό;

4444

http://www.crime.gr/2835/articles/epithesi-kapsi-se-kampoyraki–ton-apokales/article.aspx

Άναυδοι έμειναν όσοι ήταν παρόντες στο δικαστήριο για την υπόθεση του Ζαχόπουλου.

Εκεί βρέθηκε ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος του Mega, Μανώλης Καψής, και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποκάλεσε τον συνάδελφό του, Δημήτρη Καμπουράκη “μυθομανή” και “μυθοπλάστη”.

Μάλιστα, σε μία αποστροφή του λόγου δεν δίστασει να πει πως “όποιος τον γνωρίζει, καταλαβαίνει τι λέω”.

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3657.html

«Η Σαουδική Αραβία ρίχνει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες σε ισλαμικές ομάδες στα Βαλκάνια, ορισμένες εκ των οποίων σπέρνουν μίσος κατά της Δύσης και προετοιμάζουν μαχητές ως τζιχάντ στο Αφγανιστάν»Τα παραπάνω αναφέρει στη σημερινή της έκδοση (28.3.10) η εφημερίδα Sunday Times, με πληροφορίες που έλαβε από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Αξιωματούχοι των Σκοπίων επισημαίνουν ότι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός απειλεί να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια. Οι αυστηρά μουσουλμανικές ομάδες Wahhabi και Salafi οι οποίες χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία έρχονται σε καθημερινή σύγκρουση με τις παραδοσιακές μουσουλμανικές κοινότητες της περιοχής.
Οι Φονταμενταλιστές έχουν χρηματοδοτήσει την κατασκευή τζαμιών και μουσουλμανικών κέντρων και χρηματοδοτούν σε οπαδούς τους μέχρι 225 αγγλικές λίρες το μήνα. Τα χρήματα δίνονται με την προϋπόθεση να αφήσουν να αυξηθεί η γενειάδα τους και να πείσουν τις γυναίκες τους να φορούν μπούργκα ή πέπλο στο πρόσωπο, ένα έθιμο, σχεδόν, άγνωστο στην φιλελεύθερη παράδοση των Βαλκανίων.
Κυβερνητικές πηγές των Σκοπίων, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι παρακολουθούλησαν έως και 50 εθελοντές της Αλ Κάιντα, που προσλαμβάνονται για να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν.
Διαβαθμισμένα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στην ‘The Sunday Times’ αποκαλύπτουν ότι Σκοπιανοί υπάλληλοι διερευνούν μια σειρά ισλαμικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία και οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλη τη Βαλκανική και είναι ύποπτες για διάδοση του εξτρεμισμού και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έσοδα τα οποία διοχετεύονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Μία από αυτές τις οργανώσεις είναι η Διεθνής Οργάνωση Islamic Relief που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία και είναι στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Εθνών.
Η οργάνωση αυτή που λειτουργεί σε 32 χώρες, καλύπτεται με το πρόσχημα της παροχής αρωγής προς τα θύματα των φυσικών καταστροφών, στην εκτέλεση ανθρωπιστικών προγραμμάτων, για την υγεία, την εκπαίδευση.
Σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική πηγή των Σκοπίων, εκατοντάδες εκατομμύρια ‘ρίχτηκαν’ στην πΓΔΜ μόνο κατά την τελευταία δεκαετία και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία. Ο σκοπιανός επίσημος είπε χαρακτηριστικά: «Η κύρια εξαγωγή των Σαουδαράβων, όπως φαίνεται δεν είναι το πετρέλαιο αλλά η μουσουλμανική ιδεολογία».
Ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι, ηγετικό στέλεχος της ισλαμικής κοινότητας στην πΓΔΜ, είπε πως μια σειρά από Τζαμιά αρπάχθηκαν δια της βίας από τις ριζοσπαστικές μουσουλμανικές ομάδες. Ήδη, τέσσερα Τζαμιά, στην πόλη των Σκοπίων, δεν είναι πια υπό τον έλεγχο των επίσημων ισλαμικών αρχών. Οι νέοι Ιμάμηδες ισχυρίζονται ότι έχουν ‘αυθόρμητα’ εγκατασταθεί από τον ‘λαό’ τους.
«Οι λεγόμενες διδασκαλίες ‘Wahhabi’ είναι εντελώς ξένες προς τις παραδόσεις μας και την ουσία του Ισλάμ, η οποία είναι ανεκτική και χωρίς θρησκευτικούς αποκλεισμούς» θα δηλώσει ο Ρετζέπ.
Σε μερικά τζαμιά πιστοί διαδίδουν πως η πΓΔΜ, η οποία έστειλε 200 στρατιώτες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, έχει “παρασυρθεί” ώστε να υποστηρίζει μια σταυροφορία κατά του Ισλάμ, όπου στην αιχμή του δόρατος πρωτοστατούν η Βρετανία και η Αμερική. Οι Ριζοσπάστες ιμάμηδες δείχνουν στους πιστούς, πλάνα από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τα παλαιστινιακά εδάφη και ισχυρίζονται ότι η Δύση διεξαγάγει πόλεμο κατά του Ισλάμ.
Ο Ραχμάν, ένας 35χρονος οδηγός ταξί στην πόλη των Σκοπίων, είπε ότι σταμάτησε να πηγαίνει στο τζαμί της γειτονιάς του από τότε που εξαγοράστηκε από τους εξτρεμιστές. «Μετά το σεισμό της Αϊτής, ο νέος Ιμάμης, είπε ο Θεός θα τιμωρήσει τη Δύση για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ με νέες φυσικές καταστροφές» δήλωσε ο Ραχμάν.
Ο Bekir Halimi, είναι ένας ιμάμης που εκπαιδεύτηκε στη Συρία, ανήκει στη Bamiresia, μια ισλαμική φιλανθρωπική οργάνωση που φέρεται διασυνδεμένη με τρομοκρατικές οργανώσεις και με ξέπλυμα χρήματος. Η σκοπιανή αστυνομία εφόρμησε στα γραφεία της, αλλά δεν κατάφερε να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία.
Ο Halimi δήλωσε για τις κατηγορίες αυτές: “Έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε χρηματοδοτήσεις από κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις της Σαουδικής Αραβίας», αρνήθηκε, όμως, να κατονομάσει τις πηγές χρηματοδότησής του και είπε πως απορρίπτει οποιαδήποτε πρόταση για εγκληματική δραστηριότητα.
Ο Φατμίρ, στην πόλη των Σκοπίων, πρώην «Ντίσκ τζόκεϋ» δήλωσε πως έχει ενστερνιστεί το Salafism (σ.σ. πρόκειται για μια σχολή σκέψης του Salafi Μουσουλμάνων που υποστηρίζουν το βίαιο τζιχάντ)
Ο Φατμίρ είναι πατέρας δύο παιδιών, έχει αφήσει μεγάλη γενειάδα και υποχρέωσε τη σύζυγό του να φορέσει μπούργκα. Τώρα κάνει τον πωλητή βιβλίων ισλαμικής λογοτεχνίας. «Είναι το δικό μας Ισλάμ, του 21ου αιώνα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο: Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι η Σαουδική Αραβία προωθεί τον Ισλαμικό εξτρεμισμό με χρήμα. Επειδή έχει τα πετρέλαια προς το παρών είναι ασφαλής.

Δε θα έλεγα όχι στην διάλυση των Σκοπίων. Μετά έχει ο Θεός.

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7386.html

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οικονομολόγος μεγάλης συμβουλευτικής εταιρίας επενδύσεων, της Capital Economics.
Σύμφωνα με τον Ben May, το μνημόνιο θα καταρρεύσει, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαίοι, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δώσουν στην Ελλάδα χρήματα, χρόνο ή αν θα προχωρήσουν σε μείωση επιτοκίων.
Υποπτεύομαι ότι κάποιο αντίτιμο θα συμφωνηθεί στο τέλος αλλά αμφιβάλλω εάν θα εγγυάται τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ” είπε ο Μπεν Μέι. “Θα είναι λίγο σαν το τρενάκι του τρόμου”.
“Πιστεύω ότι στο τέλος αναπόφευκτα το μνημόνιο θα καταρρεύσει και δεν έχει καμία σημασία ποιος θα δώσει τη χαριστική βολή, η Ελλάδα ή οι εταίροι. Το θέμα είναι το πότε”!
Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στο Reuters, η φετινή ύφεση θα είναι ακόμα βαθύτερη από τους αρχικούς υπολογισμούς (4,5%-5% και οδεύει προς το 7%) και οι περικοπές των 13,5 δις που προωθεί η κυβέρνηση, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να αντισταθμιστεί ο αντίκτυπος από τη μείωση των εσόδων από φόρους.

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/8-1944.html

Λέλα Καραγιάννη.

Εκτελέσθηκε στις 8 Σεπτέμβρη του ΄44 μετά από βασανιστήρια στην οδό Μέρλιν, στο Δαφνί, μαζί με 72 Έλληνες και Ελληνίδες πατριώτες και…
πατριώτισσες.

«Τα παιδιά μου, εγώ τα γέννησα, δικά μου είναι, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι πρωτίστως ανήκουν στην πατρίδα μας.

Πρόσεξε καλά, και πάλι σου λέω ότι αυτά δεν ξέρουν τίποτα και άδικα θα τα σκοτώσεις».

4444

4444

07/09/2012

4444

4444

Την Χρυσή Αυγή θα την λατρέψετε.

Ξεριζώστε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτοί σας χρεοκόπησαν. Αυτοί σας σφάζουν.

Είναι απίστευτο ότι υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

Μιλάμε για ψυχασθενείς ή για μαύρο χρήμα.

Η Χρυσή Αυγή δείχνει το δρόμο όσο αφορά τις εξεταστικές για το μνημόνιο. Υπογράφει σε όλες. Έτσι πρέπει.

Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου κυκλοφορούν ελεύθεροι. Οι άνθρωποι ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν, όταν υπέγραφαν μνημόνια και παραχωρούσαν εθνική κυριαρχία και κάποιοι έβγαζαν εκατομμύρια ευρώ κέρδος.

Καμένε ατόνησες. Το καλοκαίρι φλεγόταν και εσύ πήγες διακοπές. Πολυήμερες.

4444

http://taxalia.blogspot.com/2012/09/blog-post_7994.html

Μετά την τεράστια επιτυχία του Εζέλ, ο ΑΝΤ1 βλέπει το νέο του σίριαλ “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής”, να πατώνει. Ήρθε τελευταίο και καταϊδρωμένο στις τηλεθεάσεις. Αναλυτικά:

Μοιραίος Έρωτας (Mega): 38,7% (21,4%)

Σιλά (Mega): 30,4% (23,8%)

Asi (ΑΝΤ1): 26,3% (13%)

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής (ΑΝΤ1): 17,4% (13,8%)

Ο Σουλειμάν δεν περπατάει μιας και απευθύνεται περισσότερο σε ανδρικό κοινό, αφού έχει ιστορικά στοιχεία και λιγότερες ερωτικές απιστίες, που είναι το δόλωμα για να βλέπουν οι γυναίκες σίριαλ.

Κι ο μπαρμπαΣουλεϊμάν, δεν έχει ίχνος από τη γοητεία του Κενάν Ιμιρζαλίογλου (“Εζελ”).

στις Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2012

4444

Πόσα τραγούδια του Φοίβου πιστεύετε ότι θα ακούγονται σε 10 χρόνια; Σε 20;

Ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας. Έφτιαξε τραγούδια που τραγουδήθηκαν, όμως η διάρκεια στο χρόνο, είναι άλλη υπόθεση.

Ο Φοίβος βέβαια το δήλωσε, ότι δε τον απασχολεί η υστεροφημία. Σωστός επαγγελματίας.

Σου λέει εγώ αυτή την μουσική κάνω, αυτή προωθώ.

Να μην έχει όμως απαιτήσεις όταν ο άλλος του λέει ότι εγώ θέλω να γίνω διάσημος και θέλω να βγάλω χρήματα, σχεδόν αμέσως.

Εμπορική μουσική φτιάχνεις για το χρήμα και την εφήμερη δόξα.

Ο Φοίβος αγάπα την δουλειά του. Άλλωστε αν δεν αγαπάς την δουλειά σου, δε φτάνεις εύκολα στην κορυφή. Αυτό ισχύει για όλες τις δουλειές. Νόμιμες ή παράνομες.

Ως υστεροφημία ο Φοίβος αφήνει την στάση ζωής του. Δηλαδή ένας άνθρωπος με δεκάδες εμπορικές επιτυχίες και όμως είναι μετρημένος, χωρίς εξάρσεις όπως κάνουν οι διάφορες διασημότητες.

Επίσης ο Φοίβος ως υστεροφημία θα αφήσει την αποτελεσματικότητα του. Ήταν αποτελεσματικός. Μπορεί να φτιάξει εμπορικές επιτυχίες. Όχι μια ούτε δυο, δεκάδες.

Μεγάλη υπόθεση να είσαι αποτελεσματικός σε αυτό που κάνεις.

Αν κάποιος από αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την μουσική, όπως κι αν ασχοληθούν, έχει πολλά να μάθει.

4444

06/09/2012

4444

4444

Εγώ δεν είμαι καθηγητής. Δεν διδάσκω. Και δε «ταξιδεύω» για την πλάκα μου.

4444

Αφιερωμένο στον Mario Draghi που αποφάσισε να ρίξει τα ντουβάρια.

4444

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=53003&Itemid=131

«Aτόπημα» και «προσβολή του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας» χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια ενδεχόμενη επίσημη άρνηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει ότι «μένουμε έκπληκτοι με την συγκεκριμένη εξέλιξη» και προσθέτει ότι «περιμένουμε βέβαια την επίσημη απάντηση του κ. Ρομπάι στην επίσημη πρόσκληση που του κάναμε».

Πάντως, ο Π. Σκουρλέτης τονίζει ότι «αν τελικά επιβεβαιωθεί η άρνηση τότε θα αποτελεί ατόπημα και προσβολή στον ελληνικό λαό και την δημοκρατία και φυσικά θα υπάρξει συγκεκριμένη και σκληρή τοποθέτηση».

Να σημειωθεί ότι η κ.Κάρλα Βαλτόρα, εκπρόσωπος του κ. Ρομπάι απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος του Ε.Σ. δεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα συναντήσει τον κ. Τσίπρα.

Σχόλιο: Γιατί ο Ρομπαι να σε συναντήσει Τσίπρα; Υπάρχει κανένας λόγος;

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1606567

Περισσότερους από 15.000 συνταξιούχους – φαντάσματα, στους οποίους καταβάλλοντας συντάξεις από τα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, αποκάλυψαν οι διαδικασίες απογραφής στις οποίες προχώρησαν το τελευταίο διάστημα τα ταμεία. Αν και εκτιμάται, ότι το όφελος για το σύστημα είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από αυτές τις περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν απογράφησαν, μόνο μερικές δεκάδες καταλήγουν στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα, δεν θεωρείται τυχαίο, ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση προχωρά σε αποφάσεις για σημαντικές περικοπές σε συντάξεις – επιδόματα, πληθαίνουν οι καταγγελίες από αρμόδιους για χιλιάδες συνταξιούχους μαϊμού, πεθαμένους που λαμβάνουν ακόμη σύνταξη και αρτιμελείς με επιδόματα αναπηρίας που «κατακρημνίζουν το ασφαλιστικό και βυθίζουν τα ταμεία στα ελλείμματα».

Κάθε φορά που επίκειται μια σημαντική μείωση στις συντάξεις των ζωντανών, ανακαλύπτουμε τις συντάξεις των πεθαμένων, λένε με νόημα οι ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης…

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως η κατάσταση με τους συνταξιούχους – φαντάσματα μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί.

Όπως δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι, το απαρχαιωμένο γραφειοκρατικό σύστημα λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, η έλλειψη μηχανισμών ελέγχων και διασταυρώσεων και κυρίως η έλλειψη πολιτικής βούλησης όσων πέρασαν από το κατώφλι του υπουργείου Εργασίας ήταν τελικά σύμμαχος των επιτήδειων που εντός κι εκτός συστήματος, εξαπατούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και λάμβαναν παράνομες συντάξεις.

Για παράδειγμα, από το 2011 βρίσκονται στα χέρια των διοικήσεων των ταμείων εκατοντάδες περιπτώσεις ασφαλισμένων στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία, ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, που γεννήθηκαν την πρώτη 10ετία του 20ου αιώνα (1900-1910) και διαπιστωμένα, βάσει δημοτολογίων ή αστυνομίας, είχαν πεθάνει, παρ’ ότι τα ταμεία εξακολουθούσαν να καταβάλλουν τη σύνταξή τους.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι περιπτώσεις αυτές, δεν χρειαζόταν καμία διασταύρωση στοιχείων από τη στιγμή που ο θάνατος ήταν πιστοποιημένος από δημόσια υπηρεσία και δεν απαιτείται οποιοσδήποτε έλεγχος.

Αρκούσε η διακοπή της σύνταξης, κάτι που έγινε λίγο αργότερα, με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου απογραφής των συνταξιούχων στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η παραπομπή των φακέλων στη δικαιοσύνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα παραπάνω στοιχεία διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 327 υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι που έχουν πεθάνει, λάμβαναν σύνταξη μέχρι το 2011.

Για παράδειγμα γυναίκα που γεννήθηκε στη Ν. Ιωνία Βόλου, λάμβανε σύνταξη, ενώ ήταν πεθαμένη, για 20 χρόνια. Άλλη περίπτωση, ασφαλισμένη στο ΙΚΑ είχε πεθάνει από το 1996 και έως το 2011 κάποιοι εξ ονόματός της, λάμβαναν τη σύνταξή της…

Εκείνο το διάστημα, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και στη συνέχεια Παπαδήμου επιδίδονταν σε περικοπές συντάξεων, κύριων και επικουρικών και ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωνε πως τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν εκατομμύρια ευρώ από τους συνταξιούχους – φαντάσματα και μαϊμού.

Όμως, όπως αποκαλύφθηκε εσχάτως, από τον νυν υπουργό Γιάννη Βρούτση, μόλις 13 υποθέσεις είχαν καταλήξει στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, μετά την απογραφή του 2011 και αφού δεν προσήλθαν να απογραφούν 7.500 δικαιούχοι, ανεστάλησαν οι συντάξεις τους.

Διασταύρωση στοιχείων με άλλες Κρατικές Υπηρεσίες έδειξε ότι περίπου 2.500 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων λάμβαναν συντάξεις…

Τα στοιχεία των θανόντων αυτών απεστάλησαν στα κατά τόπους υποκαταστήματα προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εισέπραξαν παράνομα τις συντάξεις και να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές.

Για όσες περιπτώσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και ταυτοποίησης, έχουν υποβληθεί μηνυτήριες αναφορές στους κατά τόπους Εισαγγελείς.

Έως σήμερα έχουν παραπεμφθεί 58 περιπτώσεις!

Από το ΙΚΑ διευκρινίζουν επίσης, ότι η υποβολή μηνυτήριων αναφορών προϋποθέτει τον εντοπισμό των προσώπων που εισέπραξαν παράνομα τις συντάξεις κατόπιν επικοινωνίας του ΙΚΑ με συναρμόδιους φορείς (Τράπεζες, Δήμους, Ληξιαρχεία κ.λπ.).

Το ΙΚΑ διενεργεί εκ νέου, φέτος απογραφή, η οποία ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στον ΟΓΑ, έχουν ήδη εντοπιστεί 1.014 περιπτώσεις μη απογραφέντων συνταξιούχων και το Ταμείο έχει καταθέσει τους φακέλους στη δικαιοσύνη, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσες από αυτές αφορούν σε πεθαμένους, τις συντάξεις των οποίων λαμβάνουν κάποιοι τρίτοι.

Όσον αφορά στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη έχουν πάρει περίπου 80 υποθέσεις, ενώ συνολικά υπάρχουν 150 περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έχουν απογραφεί.

Εχθές, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, περίπου 7.000 άτομα δεν απογράφησαν. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δίνει τη δυνατότητα σε όποιους από αυτούς, είναι ζωντανοί και απλώς αμέλησαν, να απογραφούν έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Από τις 24 Σεπτεμβρίου, για όσους δεν απογραφούν, η καταβολή των συντάξεων θα διακοπεί.

Και το ΓΛΚ επισημαίνει ότι όπου υπάρχουν ενδείξεις απάτης θα ακολουθηθεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη, ενώ θα ζητηθούν πίσω και τα ποσά που καταβλήθηκαν σε πεθαμένους…
Σχόλιο: Αν εγώ είχα την εξουσία και όχι οι κακόβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα είχα τελειώσει με τους μαϊμού συνταξιούχους σε χρόνο dt. Φυσικά συνταξιούχε θα περνούσες ζωή χαρισάμενη και δε θα έψαχνες να βρεις φάρμακα.

Αν μου έδινες την εξουσία. Αν ήσουν έξυπνος, αλλά δυστυχώς είσαι ηλίθιος.

Ένα σύνθημα στο τοίχο γράφει: οι λαοί έχουν τις ηγεσίες που τους αξίζουν. Εσύ νεοέλληνα είσαι ηλίθιος, όποτε έχεις από τους χειρότερες ηγεσίες.

Αν εγώ είχα την εξουσία, θα έτρωγες με χρυσά κουτάλια.

Εκεί που την έχω να είσαι σίγουρος ότι τρώνε με χρυσά κουτάλια!!!!

Η οικονομία δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Σιγά το δύσκολο, να κάνεις διασταύρωση στοιχείων και να δεις ποιοι σε κλέβουν.

4444

4444

05/09/2012

4444

Αν ήμουν στον Αμερικανικό Εμφύλιο – Μπορεί και να ήμουν !!!! – θα ήμουν με την Ένωση. Σε τέτοιες καταστάσεις διαλέγεις αμέσως στρατόπεδο γιατί ο χρόνος τρέχει.

Εγώ δεν είμαι καθηγητής, δε διδάσκω.

Από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό. Δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσουν οι νότιοι σε κανένα βασικό σενάριο. 

Δεν υπήρχε πιθανότητα. Όχι μηδέν; Δεν υπήρχε. Ξέρετε τι σημαίνει αυτή η πρόταση; Δεν έχετε ιδέα.

Κάποιοι πρέπει να συμμετάσχουν στον κύκλο που θα πάρει τις σκληρές αποφάσεις και θα πρέπει να είναι σίγουροι αυτές θα είναι σωστές.

Δεν αρκεί να πάρεις σκληρές αποφάσεις, πρέπει να είναι και σωστές. Αν δεν είναι σωστές καλύτερα να μην ανακατεύεσαι με τέτοια ζητήματα.

Κάπως έτσι φτιάχνονται τα Έθνη, με πολλά φυσικά αστάθμητα γεγονότα. 

Τα αναπάντεχα γεγονότα δημιουργούν τάσεις και κατευθύνσεις.

Δε σου αρέσει κάτι, βάζεις ένα αστάθμητο φυσικό γεγονός ή κάτι μεγάλης κλίμακας που εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι, ώστε η «αιτία» να διαχέεται. Να μην είναι τόσο φανερή.

Για παράδειγμα μια ομίχλη βοήθησε τον Τζορτζ Ουάσιγκτον. Τι μπορείς να πεις;

Είναι όμως αστάθμητο γεγονός.

4444

4444

http://taxalia.blogspot.com/2012/09/facebook.html

4444

four pictures

4444

http://newpost.gr/post/151411/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%EF%BF%BD-%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%95%EF%BF%BD-%EF%BF%BD-%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD/

Σύμφωνα με τη γερμανική Στατιστική Υπηρεσία φέτος ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 90%, αγγίζοντας τους 23.800.

Πρώτοι στη λίστα είναι οι γιατροί και ακολουθούν οι μηχανικοί, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Κάθε μέρα δύο γιατροί εγκαταλείπουν την Ελλάδα και κατευθύνονται σε Σουηδία, Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία. Οι Έλληνες γιατροί που μεταναστεύουν έχουν φτάσει τους 6.000 και αποτελούν τη δεύτερη εθνική ομάδα μετά τους
Αυστριακούς.

Οι μηχανικοί συχνά απορροφώνται και σε χώρες εκτός ΕΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κατάρ που προετοιμάζεται για το Μουντιάλ του 2022 και η τεχνογνωσία των Ελλήνων μηχανικών που είχαν εργαστεί για τους Ολυμπιακούς του 2004 φαίνεται πολύτιμη.

Σχόλιο: Οι Λαθρομετανάστες έρχονται Παπαρήγα και οι Έλληνες φεύγουν. Οι Έλληνες αριστεροί του Κω….υ, δε μπορούν να πάνε ως λαθρομετανάστες στην Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία ή σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Ελέγχονται και είναι φυσικά πτυχιούχοι και με εμπειρία στα εργασιακά.

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/96.html

Την 96η θέση στον κατάλογο της ανταγωνιστικότητας καταλαμβάνει η Ελλάδα επί συνόλου 144 χωρών, σύμφωνα με νεότερη έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα.

Πρώτη στην λίστα που δημοσιεύται σήμερα βρίσκεται η Ελβετία, ακολουθεί η Σιγκαπούρη και τρίτη έρχεται η Φινλανδία.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρά την κρίση χρέους, στις πρώτες δέκα θέσεις συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν χώρες της βόρειας και δυτικής Ευρώπης.
Την 4η θέση καταλαμβάνει η Σουηδία, την 5η η Ολλανδία, ενώ στην 6η παραμένει η Γερμανία. Ανοδο κατά δύο θέσεις σε σχέση για την Μεγάλη Βρετανία, η οποία βρέθηκε στην 8η θέση από την 10η θέση που ήταν την περσινή χρονιά.
Την ώρα που Σουηδία και Φινλανδία εναλλάχθηκαν στην 3η και 4η θέση, η Δανία υποχώρησε από την 8η στην 12η ενώ η Γαλλία από την 18η στην 21η. Αντίθετα η Αυστρία σκαρφάλωσε από την 19η στην 16η. Κατακόρυφη η πτώση αντίθετα στις χώρες της νότιας Ευρώπης.
Οι δέκα πιο ανταγωνιστικές χώρες
Ελβετία Σιγκαπούρη Φινλανδία Σουηδία Ολλανδία Γερμανία Ηνωμένες Πολιτείες Βρετανία Χονγκ Κονγκ Ιαπωνία

Σχόλιο: Η Τρόικα έχει αποτύχει. Σας το έχω γράψει, διώξτε τους. Διώξτε και τους μαφιόζους που την έφεραν.

Το Εργασιακό κόστος στην Ελλάδα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 30% κι όμως η Ελλάδα χάνει θέσεις ανταγωνισμού. Δεν φταίει το εργασιακό κόστος.

Διώξτε τους πριν σας πεθάνουν όλους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρέπει να ξεριζωθούν και να λογοδοτήσουν για το μεγάλο κακό. Κακόβουλοι. Κατασκευάζουν την διαφθορά.

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5504.html

Οικονομίες σαν την Ελλάδα δυσκολεύονται να ανταγωνισθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που υπογραμμίζει το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στη Γενεύη.
Η Ελλάδα υποχώρησε κατά έξι θέσεις, στην 96η, στην ετήσια Έκθεση για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα, που περιλαμβάνει 144 χώρες.
Μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης που έχασαν έδαφος περιλαμβάνεται η Γαλλία, η οποία εγκατέλειψε την ομάδα των 20 ανταγωνιστικότερων χωρών, υποχωρώντας στην 21η θέση από την 18η που κατείχε κατά τον περασμένο χρόνο και την 15η το 2010.
Άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχασαν έδαφος είναι το Βέλγιο, η Κύπρος και η Πορτογαλία, η οποία υποχώρησε κατά τέσσερις θέσεις στην 49η. Η Ισπανία διατήρησε την 36η θέση.
Η κρίση στις χώρες της νότιας Ευρώπης οδήγησε στην αύξηση του χάσματος, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται όλο και περισσότερο σε αποτελεσματικότερες οικονομικά ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που οργανώνει την ετήσια διάσκεψη του Νταβός.
Η Ελβετία είναι πρώτη στον κατάλογο της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας για τέταρτη συνεχή χρονιά, χάρη στις καινοτόμες επιχειρήσεις της και μία ισορροπημένη ως προς τα συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοτών πολιτική απασχόλησης.

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν πρώτη χώρα στον τομέα της καινοτομίας, το επίπεδο της συνολικής της ανταγωνιστικότητας υποχώρησε για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην 5η θέση, εξαιτίας του αδιεξόδου στη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την οικονομολόγο του WEF Μαργκαρέτα Ντρένιεκ Χανούζ, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διαθέτουν οικονομικό περιβάλλον “από τα αποτελεσματικότερα στον κόσμο”.
Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι δέκα ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες που βρίσκονταν στην κορυφή και τον περασμένο χρόνο: Ελβετία, Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Χονγκ Κονγκ και Ιαπωνία.
Η Κίνα διατηρεί τον τίτλο της αποτελεσματικότερης οικονομικά χώρας μεταξύ της ομάδας των αναδυομένων οικονομιών, αφήνοντας πίσω τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Ρωσία.
Το Μπουρούντι είναι η τελευταία χώρα στον κατάλογο ανταγωνιστικότητας.

Σχόλιο: Μετά την Ελλάδα η τρόικα να πάει και στο Μπουρούντι. Σίγουρα θα καταφέρει να το ανεβάσει μια θέση στην κλίμακα της ανταγωνιστικότητας. Να μας δείξουν τι αξίζουν οι αποτυχημένοι. Πάρτε μαζί σας και Δημοσιογράφους να μας ενημερώνουν. 

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8976.html

Το σουτιέν θεωρείται η καλύτερη πολιτική προσέγγιση γιατί:
1. Διαχωρίζει την αριστερά από την δεξιά!
2. Συγκρατεί τις μάζες!
3. Ξεσηκώνει το λαό!

Σχόλιο: Πολύ καλό.

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_876.html

του Γιάννη Χαραλαμπάκη
Πάνε σχεδόν τρία χρόνια από τότε, όπου ξεκίνησαν οι φήμες ότι κάτι είναι σάπιο σχετικά με τα ελληνικά δημόσια οικονομικά. Οι υπερβολές έχουν τεκμηριωθεί. Σπατάλες στις δαπάνες, αναποτελεσματικότητα και διεφθαρμένες πρακτικές έχουν επίσης τεκμηριωθεί και μονοπωλήσει τα νέα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ελληνικό κράτος χρειάζεται μία σημαντική μεταρρύθμιση, αναδιάρθρωση και αποκατάσταση, όχι μόνο στις μεθόδους και πρακτικές του, αλλά ωστόσο στην σκέψη του, το σχεδιασμό του και στην εκτέλεση των αποφάσεων. Παρόλα αυτά, όπως πρωταρχικά έχουμε γράψει ότι δεν μπορούμε να κατηγορούμε τα στεγαστικά δάνεια σε όσους δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στο δανεισμό – υψηλού ρίσκου στεγαστικά δάνεια (subprime mortgages) για την χρηματοπιστωτική κατάρρευση που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ το 2008, δεν μπορούμε παρομοίως να κατηγορούμε την Ελλάδα για την επερχόμενη κατάρρευση της Ε.Ε..
Στην περίπτωση της χρηματοπιστωτικής πτώσης του 2008, ο αριθμός των δανειοληπτών των υψηλού ρίσκου στεγαστικών δανείων αντιπροσώπευε ένα τόσο μικρό ποσοστό, ώστε να προκαλέσει την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το σύστημα κατέρρευσε εξαιτίας της τεράστιας αξίας των παραγώγων και των άλλων τοξικών περιουσιακών στοιχείων. Τα πρώτα υπέρβαιναν κατά πολύ τα 700 τρισ. δολάρια, ενώ η τιτλοποίηση των άνευ αξίας χαρτιών επιδείνωναν αυτό τον πύργο πίστωσης. Τα θεμέλια αυτού του πύργου σχεδιάστηκαν για μία κατασκευή 10 ορόφων, αλλά οι αρχιτέκτονες συνέχιζαν να προσθέτουν ορόφους στο οικοδόμημα.  Πριν από καιρό οι ένοικοι του ρετιρέ του 50ου ορόφου θαύμαζαν τη θέα, αγνοώντας την επικείμενη κατάρρευση όταν τους χτύπησε η πρώτη καταιγίδα! Αυτός ο πύργος πίστωσης ήταν καταδικασμένος για να καταρρεύσει – όπως θα γίνει ξανά. Ήταν και είναι ένα ατύχημα, που απλά περιμένει να συμβεί.
Ομοίως, οι τράπεζες της Ε.Ε. έχουν εγγυημένα περιουσιακά στοιχεία τα οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν αξίζουν ούτε το χαρτί εκτύπωσης τους. Επομένως, συγκέντρωσαν τις πιστωτικές επεκτάσεις σε χρεόγραφα «επενδυτικών βαθμών» και πούλησαν τα ομόλογα σε ανόητους, που σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να βρουν μεγαλύτερους ανόητους οι οποίοι θα αγόραζαν τα ομόλογα τους υπερτιμημένα. Το παιχνίδι των μουσικών καρεκλών έχει τώρα τελειώσει, και εάν δεν ήταν η Fed να προμηθεύσει την ΕΚΤ με ρευστότητα και με την τελευταία εκχύλιση μετρητών στις ευρωπαϊκές τράπεζες, το τραπεζικό σύστημα της Ε.Ε. θα είχε καταρρεύσει.  
Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία θα είχε καταρρεύσει, εάν η αμερικανική Fed δεν είχε διασώσει τις κύριες τράπεζες της το 2008. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο ότι όταν το χρηματοπιστωτικό σύστημα μίας αναπτυγμένης χώρας καταρρέει, τότε σύντομα καταρρέει και η χώρα μετά από αυτό. Αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα για τη Γερμανία, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής πτώσης του 2008, εάν η αμερικανική Fed δεν είχε παρέμβει.
Πρέπει να πούμε τα εξής:
Πρώτον, υπάρχουν 7 γερμανικά χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα που διασώθηκαν. Δεύτερον, ανάμεσα σε αυτά που διασώθηκαν βρίσκουμε ότι περιλαμβάνονται οι σημαντικότερες γερμανικές τράπεζες, όπως είναι η Deutsche Bank. Τρίτον, τα ποσά που δόθηκαν είναι σε κάθε περίπτωση μεγάλα. Τέταρτο, εάν η Fed δεν είχε διασώσει αυτά τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα, θα είχαν χρεοκοπήσει, που σημαίνει ότι η Γερμανία και συνολικά η περιφέρεια της Ε.Ε. θα είχαν πέσει σε μεγάλη ύφεση. Την τελευταία φορά τσέκαρα ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν μέλος της Ε.Ε., ούτε είχε την οποιαδήποτε θεσμική ευθύνη να διασώσει τη Γερμανία!
Ας δούμε τους πραγματικούς αριθμούς: η Dresdner έλαβε 123 δισ. δολάρια, η Bayerische 108 δισ. δολάρια, η West 78 δισ. δολάρια, η Deutsche Bank 77 δισ. δολάρια, η HSH 53 δισ. δολάρια, η Commerzbank 51 δισ. δολάρια, ενώ η Hypo πήρε 47 δισ. δολάρια, συνολικό ποσό 531 δισ. δολάρια.
Ήταν τα χρηματοοικονομικά των γερμανικών τραπεζών σε τάξη; Ήταν αυτές οι τράπεζες φερέγγυες; Θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει από το χρηματοπιστωτικό τσουνάμι χωρίς τη διάσωση από τις ΗΠΑ; Θα ήταν ζωντανές σήμερα, εάν εμείς στις ΗΠΑ δεν τις είχαμε διασώσει; Θα μπορούσαν να καυχιόνται σήμερα και να υπαγορεύουν τα θέλω τους στην Ε.Ε., χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ που τις κράτησε ζωντανές;
Η συνολική ιστορία της προσπάθειας να βρούμε τον απόλυτο αποδιοπομπαίο τράγο, ώστε να του φορτώσουμε την επερχόμενη κατάρρευση στην Ε.Ε. – εξαιτίας των χειρισμών και των πρακτικών των τραπεζών – μου θυμίζει τα λόγια του JoyBell:
«Η διαφορά ανάμεσα στο δικό μου σκοτάδι και το δικό σου σκοτάδι είναι ότι εγώ μπορώ να κοιτάξω τα δικά μου χάλια στο πρόσωπο και να αποδεχτώ την ύπαρξη τους, ενώ εσύ καλύπτεις τον καθρέφτη σου με ένα λευκό υφασμάτινο σεντόνι. Η διαφορά ανάμεσα στις αμαρτίες μου και στις αμαρτίες σου είναι ότι όταν εγώ κάνω μία αμαρτία ξέρω ότι αμαρταίνω, ενώ εσύ στην πραγματικότητα πέφτεις θύμα των δικών σου συνθετικών ψευδαισθήσεων. Είμαι μία σειρήνα, μία γοργόνα, ξέρω ότι είμαι όμορφος ενώ καβαλάω τα κύματα του ωκεανού και ξέρω ότι μπορώ να φάω σάρκα και οστά στον πάτο της θάλασσας. Εσύ είσαι μία λευκή μάγισσα, ένας μάγος. Τα ξόρκια σου είναι χειρισμοί και το καζάνι της κολάσεως, ενώ τυλίγεις τον εαυτό σου στα λευκά και φοράς μία ασημί περούκα».
(Ο Δρ. Γιάννης Χαραλαμπάκης είναι οικονομολόγος της BlackSummit FG)
24h.gr

4444

Real Woman

Real Woman

4444

Η Ελλάδα θα φύγει από το Ευρώ. Θα την βγάλουν οι ίδιοι οι νεοέλληνες.

Για μένα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η Συγκυβέρνηση των Δοσίλογων πρέπει να πέσει και να βγει μια αντιμνημονιακη.

Τα νέα εργασιακά μέτρα που διέρρευσαν γυρίζουν την Ελλάδα στον 18ο αιώνα. Αυτό κανένας σοβαρός και χωρίς ψυχικές διαταραχές δεν μπορεί να τα δεχτεί.

Αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια θα πρέπει να δικαστούν και για έναν ακόμη σοβαρό λόγο: απέκρυψαν σοβαρά οικονομικά στοιχεία. Από την δημοσιότητα. Η κυβέρνηση Καραμανλή και η κυβέρνηση Παπανδρέου, πρέπει να λογοδοτήσουν.

Οι Γερμανοί τα έκαναν σκατα. Δεν έχει κανένα νόημα να είσαι στο ευρώ.

Το κόστος στη ζωή σου, είναι τεράστιο. Δηλαδή μπορεί μέχρι και να πεθάνεις.

Αν η Ελλάδα φύγει μόνη της από το ευρώ, το ευρώ θα διαλυθεί πολύ γρήγορα.

Όσο κυβερνούν προδότες τύπου Σαμαρά ή Παπανδρέου, η Τρόικα μπορεί να παίρνει τα εργασιακά μέτρα που θέλει.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν καταστρέψει την χώρα. Δεν νομίζω ότι έχει κάποιος καμία αμφιβολία.

Αν εγώ είχα την εξουσία, τίποτα από όλα αυτά.

Οι νεοέλληνες έχασαν πολύτιμο χρόνο. Χώρια ότι είναι τελείως μαλακες. Αντί τον Ιούνιο να βγάλουν τον Τσιπρα ή τον Καμμενο, διαπραγματευτές σκληρούς,  έβγαλαν τον Σαμαρά κομανετση. Τώρα οι συνταξιούχοι φωνάζουν γιατί δεν έχουν φάρμακα. Γιατί τους κορόιδεψαν τα τσογλανια της ΝΔ με εγκάθετους βολεμένους δημοσιογράφους.

Η οικονομία δεν είναι τίποτα δύσκολο.

Να θυμάστε ότι την επιμήκυνση την είχε προσφέρει το ΔΝΤ στον Παπαδημο και αυτός αρνήθηκε. Την επιμήκυνση που τώρα για να την πάρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στήνουν τον Κω….ο των συνταξιούχων στον Σόιμπλε. Έτσι Μπάμπη;

4444

Άσε μας ρε Χατζηνικολάου που θα πεις μπράβο στον Στουρνάρα. Γιατί θα του πεις μπράβο; Επειδή ψέλλισε κάτι στον Σόιμπλε;

4444

Όσοι προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ να αρθεί η μονιμότητα τους. Είναι δίκαιο και αποδεκτό.

4444

Η Παπαδιά είχε Εραστή.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1604732

Σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης μέχρι τέλους του 2012 τίθεται, από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO ) η Ελλάδα, για «την πλήρη ανεπάρκεια που παρουσιάζει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων». 

Η έκθεση της Ομάδας των Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO ), που αναφέρεται διεξοδικά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, στον τομέα πάταξης της διαφθοράς, στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία, έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από τις 22 Ιουνίου 2012 και μέσω αυτής, γνωστοποιείται ότι:

Η Ελλάδα τίθεται (με βάση το άρθρο 32 του Κανονισμού της Επιτροπής) σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης μέχρι το τέλος του έτους, διάστημα κατά το οποίο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει υποβάλλουν έκθεση, σχετικά με την ενδεχόμενη πρόοδο που θα έχουν παρουσιάσει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς.

Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να μεταφράσουν στα ελληνικά, το εκ 52 σελίδων κείμενο του πορίσματος της GRECO και να του δώσουν ευρεία δημοσιότητα.

Στην έκθεση, η οποία αναφέρεται στο πολυπλόκαμο τέρας της διαφθοράς στην Ελλάδα και στα κενά και τις ελλείψεις που την υποθάλπουν, στηλιτεύεται το γεγονός ότι, οι ελληνικές αρχές εφάρμοσαν μόνον μία από τις 27 συστάσεις που είχε απευθύνει, προ διετίας, η GRECO, τόσον στον τομέα πάταξης της διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όσον και στον τομέα της διασφάλισης διαφάνειας στην χρηματοδότηση πολιτικών και πολιτικών κομμάτων.

“Ακόμα και αν αυτή, η σχεδόν παντελής έλλειψη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, μπορεί να είναι κατανοητή δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην Ελλάδα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι καμία πρόοδος δεν έχει καταγραφεί ούτε για τις λίγες προτάσεις που δεν θα απαιτούσαν, κατ ανάγκη, την αλλαγή του νόμου”, συμπεραίνει, χαρακτηριστικά η Επιτροπή.

Με την έκθεση της η Επιτροπή επισημαίνει ότι, παρά τις συστάσεις που υποβλήθηκαν προ διετίας, οι ελληνικές αρχές:

-Δεν κατήργησαν την προθεσμία παραγραφής που υπάρχει, για την άσκηση ποινικών διώξεων σε μέλη και πρώην μέλη των ελληνικών κυβερνήσεων, που κατηγορούνται για διαφθορά και δεν κατήργησαν τη νομική φόρμουλα που επιτρέπει την παύση της δίωξης πολιτικών για αδικήματα, με την αιτιολογία ότι η δίωξη αυτή ενδέχεται να διαταράξει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Όπως σημειώνεται, οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι η συμμόρφωση με τη σύσταση αυτή θα απαιτούσε μια αλλαγή στο Σύνταγμα, δεδομένου ότι οι διατάξεις σχετικά με την παραγραφή για τη δίωξη των μελών και πρώην μελών της κυβέρνησης προκύπτουν άμεσα από τις διατάξεις του, γεγονός που, όπως υποστήριξαν, δεν είναι δυνατόν να γίνει πριν από το 2013.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται ακόμη ο ισχυρισμός των ελληνικών αρχών ότι, σε απάντηση στην αυξανόμενη δημόσια αγανάκτηση, πολλοί εισαγγελείς έχουν προσπαθήσει να παρακάμψουν το εμπόδιο της ειδικής παραγραφής, κατηγορώντας πρώην υπουργούς για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ψευδείς δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων.

Η GRECO, ωστόσο, επιμένει ότι κι΄ αυτές οι πληροφορίες, αποδεικνύουν ότι η ειδική παραγραφή είναι ακόμα σε ισχύ και εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τη δίωξη των εν ενεργεία και πρώην μελών των ελληνικών κυβερνήσεων, για τα αδικήματα δωροδοκίας και διαφθοράς, όπως παραδέχονται και οι ίδιες οι ελληνικές αρχές.

– Δεν θεσμοθέτησαν ευρύτερα το αδίκημα της διαφθοράς για δικαστές, κατηγόρους και μέλη των εθνικών επιτροπών, ξένων και διεθνών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και για τις οποία δεν υπάρχει ποινικοποίηση του αδικήματος της διαφθοράς.

– Δεν διασφάλισαν, μέσω της νομοθεσίας, την διαφάνεια στη χρηματοδότηση πολιτικών, υποψηφίων βουλευτών και πολιτικών κομμάτων, όχι μόνον κατά τις προεκλογικές περιόδους αλλά γενικότερα.

Σ΄ αυτό το σημείο η Επιτροπή σημειώνει ότι, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην διαχείριση εσόδων-εξόδων των πολιτικών κομμάτων, σημειώνοντας ότι ακόμη και τα «κουπόνια» ενίσχυσης των κομμάτων πρέπει να είναι ονομαστικά και οι ενισχύσεις και οι πάσης φύσεως δωρεές να καταβάλλονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Σημειώνεται δε ότι, από τις 26 συστάσεις για την εξασφάλιση διαφάνειας στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων, που είχαν υποβληθεί τον Ιούλιο του 2010 και δεν εφαρμόσθηκαν από τις ελληνικές αρχές, οι 16 αφορούν την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για τον έλεγχο και τη διαφάνεια στις παντός είδους χρηματοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών στην Ελλάδα.

Από το περιεχόμενο του πορίσματος της GRECO προκύπτει ότι, οι ελληνικές αρχές στις απαντήσεις που έδωσαν, υποστηρίζουν ότι όλες οι σχετικές ρυθμίσεις, για την ποινικοποίηση της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, στον δημόσιο τομέα και σ΄ εκείνον που αφορά δραστηριότητες πρώην υπουργών, βουλευτών, δικαστών και ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης, περιλαμβάνονται σε σχετικό νομοσχέδιο που καταρτίζεται αλλά δεν έχει υποβληθεί, ακόμη, για συζήτηση και έγκριση στη Βουλή των Ελλήνων.

Στην έκθεση αξιολόγησης της Επιτροπής, ωστόσο, επισημαίνεται ότι, “η αναποτελεσματική εφαρμογή του νόμου, σε περιπτώσεις δίωξης και εκδίκασης εγκλημάτων διαφθοράς, οδηγεί σε μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη για ατιμωρησία και αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας στην Ελλάδα.”

Ανάμεσα στους λόγους που αναφέρονται στην έκθεση και συνδράμουν στην ατιμωρησία των υπευθύνων για εγκλήματα διαφθοράς, είναι η απουσία αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου στη δημόσια διοίκηση, η έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων, η ελλιπής οργάνωση των αρχών επιβολής του νόμου και η υπερβολική βραδύτητα της δικαιοσύνης.

Σχόλιο: Επιτέλους η Ευρώπη ξύπνησε. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι διαφθαρμένοι. Το δείχνουν όλες οι έρευνες, όλα τα ευρήματα. Κατασκευάζουν την Διαφθορά και πνίγουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Πως μπορεί να αναπτυχτεί μια χώρα όταν τα κόμματα εξουσίας είναι 100% διαφθαρμένα;

Νεοέλληνα μαλακα στο έχω γράψει πολλές φορές. Ξερίζωσε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μετά δίκασε τους και θα δεις φως. Δε φταίνε οι ξένοι. Το να φτιάξεις ένα σύνταγμα που καταπολεμά την διαφθορά, δεν είναι ζήτημα των ξένων, είναι εσωτερικό ζήτημα.

Η Ελλάδα έχει γίνει κληρονομική Δημοκρατία.

4444

http://gr.news.yahoo.com/%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-125600676.html

“Δεν μεγάλωσε η διαφθορά στο Δημόσιο, αλλά αποκαλύπτεται και, ενδεχομένως, τιμωρείται, καθώς αρχίζουν να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Είμαστε σε καλό δρόμο” ανέφερε, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεσή του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει για όσα δήλωσε ο κ. Ρακιντζής σχετικά με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων του.

“Γίνονται δύο βήματα μπρος κι ένα πίσω. Μου αφαίρεσαν τις αρμοδιότητες να κάνω ενστάσεις στις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων με το επιχείρημα ότι τα νέα συμβούλια θα συγκροτηθούν από δικαστές”.

“Παράδοξο. Και τι κάνετε;” ρώτησε ο κ. Παπούλιας.

“Το ζήτησα αλλά έχουν τόσα επείγοντα προβλήματα που δεν ασχολούνται με αυτά” απάντησε ο κ. Ρακιντζής.

Σχόλιο: Δεν έχουν χρόνο για να καταπολεμήσουν την διαφθορά. Την τροπολογία όμως την φτιάξατε. Βρήκατε χρόνο.

Αν ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης δεν έχει το δικαίωμα να κάνει 150 με 200 ενστάσεις το χρόνο, τότε ποιος πρέπει να το έχει;

Αν σκεφτούμε ότι κάθε χρόνο οι υποθέσεις υπερβαίνουν τις χίλιες, τότε καταλαβαίνεται ότι ο επιθεωρητής ασχολείται με τις μεγάλες υποθέσεις και αυτό δεν αρέσει.

Σας το έγραψα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι διαφθαρμένοι. Κατασκευάζουν την διαφθορά. Φτιάχνουν τους νόμους.

Πρέπει να ξεριζώστε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ από το πολιτικό σύστημα.

Αν δε το κάνετε τώρα που σας σφάζουν, πότε θα το κάνετε;

4444

http://mazi-ta-fagame.gr/v1/?p=2229

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Λεωνίδας Πολυμέρης
Αποκάλυψη σοκ: Συνολικά 460 δισ. δολάρια μαύρου χρήματος διακινήθηκε στην Ελλάδα
Ο Ράιμουντ Μπέικερ, πρόεδρος του αμερικανικού ινστιτούτου μελετών Global Financial Integrity μίλησε στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» και αποκάλυψε εκροές δισεκατομμυρίων μαύρου χρήματος από και προς την Ελλάδα.

Ο κ. Μπέικερ αποκάλυψε ότι μόνο μεταξύ 2003 και 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια παράνομου χρήματος που προερχόταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή. «Πρόκειται για τεράστια απώλεια για μια τόσο μικρή εθνική οικονομία» δηλώνει στο γερμανικό περιοδικό και προσθέτει ότι τα ποσά αυτά κατέληξαν σε φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο.

Σε αντιδιαστολή, μόλις σε μία διετία εισέρρευσαν παράνομα στην Ελλάδα 199 δισ. δολάρια. Συγκεκριμένα, για το 2010, σύμφωνα με τον κ. Μπέικερ εισέρρευσαν παράνομα στην Ελλάδα 90 δισ. δολάρια και το 2011 εισέρρευσαν 109 δισ. δολάρια.

«Οταν υπάρχει ύφεση, οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις δανείζονται δυσκολότερα, κι αυτό γίνεται αιτία προσέλκυσης παράνομου χρήματος, με το οποίο επιχειρείται να κλείσει αυτή η «τρύπα». Ετσι, μια τέτοια κρίση είναι ό,τι πρέπει για το ξέπλυμα χρήματος. Αγοράζουν ακίνητα φθηνά και ελπίζουν ότι σε 10 με 15 χρόνια θα αξίζουν περισσότερο. Γι’ αυτό οι παράνομοι επενδυτές έχουν μια περισσότερο μακροπρόθεσμη προοπτική από τους παραδοσιακούς επενδυτές» αναφέρει.

Στο ερώτημα του περιοδικού αν η Ελλάδα είναι η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης ο κ. Μπέικερ απαντά:

«Τα αριθμητικά στοιχεία πάντως δείχνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ελέγχει τις παράνομες εισροές χρήματος. Πριν από την κρίση η Ελλάδα είχε ήδη τη δεύτερη μεγαλύτερη παραοικονομία από τα 25 κράτη που μελέτησε ο ΟΟΣΑ. Μόνο το Μεξικό ήταν σε χειρότερη θέση» και προσθέτει ότι η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είχαν τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μεγαλύτερη παραοικονομία στην Ευρώπη.

Ο κ. Μπέικερ τονίζει ότι θα πρέπει κανείς να σταματήσει το παγκόσμιο παραοικονομικό σύστημα και προτείνει τον τρόπο:

«Στη δεκαετία του ’60 υπήρχαν σε όλο τον κόσμο τέσσερις ή πέντε φορολογικοί παράδεισοι. Σήμερα έχουν πολλαπλασιαστεί. Θα ήταν ήδη μια μεγάλη πρόοδος, αν κάθε χώρα έδινε οδηγίες στις τράπεζές τους να μην ανοίγουν κανένα λογαριασμό όσο παραμένει άγνωστος ο οικονομικά δικαιούχος».

Πηγή: Αποκάλυψη σοκ: Συνολικά 460 δισ. δολάρια μαύρου χρήματος διακινήθηκε στην Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/66000#ixzz25Nu9yXmc

Σχόλιο: Παπαρήγα διάβασε τι είπε αυτός ο άνθρωπος για να δεις πως πιάνεις τους φορολογικούς παραδείσους. Είσαι άσχετη από οικονομικά και προσπαθώ να σε βοηθήσω.

Αν οι τράπεζες δεν άνοιγαν κανέναν λογαριασμό, όσο ο δικαιούχος παραμένει άγνωστος, αυτό θα ήταν ένα σοβαρό χτύπημα στο μαύρο χρήμα.

Η οικονομία είναι εύκολη υπόθεση.

04/09/2012

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1601736

Του John Tozzi

Είναι προφανές: Οι πιο αδύναμες τράπεζες χορηγούν λιγότερα δάνεια σε επιχειρήσεις από τις πιο ισχυρές, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Federal Reserve Bank στο Σαν Φρανσίσκο. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό της μείωσης στα δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις που μπορεί να εντοπιστεί σε μια μειοψηφία τοπικών τραπεζών των ΗΠΑ, που περιορίζουν τα χορηγητικά τους διαθέσιμα.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, δηλαδή από την έλευση της οικονομικής κρίσης, η ποσότητα του χρήματος που οι τράπεζες χορηγούν ως δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις συρρικνώνεται διαρκώς.

Αυτό είναι πρόβλημα, γιατί ο δανεισμός των επιχειρήσεων θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η έκθεση της Fed του San Francisco αφήνει να εννοηθεί ότι το 2011, η μείωση του δανεισμού από τις πιο αδύναμες και μικρές τράπεζες επισκίασε τις αυξήσεις μεταξύ των ισχυρότερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Η συνολική πτώση για τους ασθενέστερους έλαμψε περισσότερο από την παρουσία τους», λέει η οικονομολόγος Elizabeth Laderman, η οποία συνέταξε την έκθεση. «Πράγματι τους τραβάνε όλους προς τα κάτω».

Η ομάδα αυτή των τραπεζών αντιστοιχεί στο ένα τρίτο περίπου των 5.453 τραπεζών με λιγότερο από 1 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που εξέτασε η Laderman. Οι τοπικές τράπεζες αυτού του μεγέθους παρέχουν περίπου το 41% των μικρών επιχειρηματικών δανείων. (Η μελέτη της δεν εξέτασε μεγαλύτερες τράπεζες.)

Η πτώση αυτή έρχεται παρά τα χρόνια της στήριξης προς τράπεζες από το κράτος, μέσα από το αρχικό σχέδιο διάσωσης TARP για το Ταμείο Χορηγήσεων προς Μικρές Επιχειρήσεις, που είχε σχεδιαστεί ειδικά για την ενίσχυση των δανείων προς τις μικρές επιχειρήσεις που χορηγούνται από τις τοπικές τράπεζες από τα χαμηλού κόστους κεφάλαιο του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών. Η έρευνα της Laderman δεν καταπιάνεται καθόλου με το αν οι προσπάθειες αυτές ήταν επιτυχείς. Αναφέρει, όμως, ότι «αυτό υποδεικνύει ότι ακόμα και αν η συγκεκριμένη πολιτική αποδείχτηκε χρήσιμη, δεν μπορούσε να αποτελέσει πανάκεια».

Τα τρέχοντα χορηγηθέντα δάνεια έως 1 εκατ. δολ. σήμερα ανέρχονται σε 607 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή κάτω από τη μέγιστη τιμή των 712 δισ. δολ. το 2008, σύμφωνα με μια ανάλυση της αμερικανικής Υπηρεσίας Μικρών Επιχειρήσεων. (Κανείς δεν παρακολουθεί το πραγματικό μέγεθος των εταιρειών που λαμβάνουν τα δάνεια, έτσι οι ρυθμιστικές αρχές χρησιμοποιούν το όριο του 1 εκατ. ευρώ ως δείκτη για τα δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις.)

Οικονομολόγοι, επιχειρηματίες και τραπεζίτες διαφωνούν σχετικά με το λόγο που τα δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις συνεχίζουν να συρρικνώνονται.

Οι τράπεζες τείνουν να το αποδίδουν στην απουσία ζήτησης. Λιγότερες υγιείς επιχειρήσεις επιθυμούν να θέλουν δάνειο επειδή οι πωλήσεις είναι ασθενικές. «Παρατηρείται ότι πολλά μέρη της χώρας μπήκαν πολύ βαθιά στην ύφεση και ακόμα δεν έχουν συνέλθει», λέει ο Paul Merski, επικεφαλής οικονομολόγος της Independent Community Bankers of America, η οποία εκπροσωπεί τις τοπικές τράπεζες. Οι τράπεζες σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Αριζόνα και η Φλόριντα μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν καλά δάνεια, σχολιάζει ο Merski. Μερικές φορές οι πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές δυσχεραίνουν τη χορήγηση δανείων, λέει, αν, για παράδειγμα, το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο δανείων μίας τράπεζας έχει πάρα πολλά εμπορικά στεγαστικά δάνεια.

Οι επιχειρήσεις, εν τω μεταξύ, ισχυρίζονται ότι η μείωση του δανεισμού αντανακλά ένα πρόβλημα προσφοράς που προκαλεί η άρνηση των τραπεζών να δανείζουν.

Η έκθεση της Laderman καταδεικνύει ότι οι ισχυρές τράπεζες χορήγησαν περισσότερα δάνεια το 2011, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι οι επιχειρήσεις θέλουν να δανειστούν.

Αυτό είναι σύμφωνο με άλλα στοιχεία της ανικανοποίητης ζήτησης για δάνεια. Ωστόσο, το πόσο καλά ο τραπεζικός τομέας μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση από τις μικρές επιχειρήσεις  μπορεί να εξαρτάται από τις ασθενέστερες μικρές τράπεζες που συρρικνώνουν τις χορηγήσεις τους εδώ και τέσσερα συναπτά έτη.

Ο Tozzi είναι δημοσιογράφος του Bloomberg Businessweek στη Νέα Υόρκη.

Σχόλιο: Η Αμερικανική οικονομία είναι το πρώτο θέμα στις Αμερικανικές εκλογές. Σας συνιστώ να διαβάσετε την έκθεση πολύ προσεκτικά.

Αν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να βρουν ρευστό, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Αναρωτιέσαι τι γίνεται; Που πάει όλο αυτό το χρήμα;

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δημιουργούν τις περισσότερες θέσεις εργασίας.

4444

TRUE WOMAN

4444

Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με οικονομικά site της πλάκας. Άχρηστες ειδήσεις.

Πόσα από αυτά τα site σας έχουν δώσει πραγματικό χρήμα;

Να σου πουν: αγόρασε τώρα και πούλα τότε.

Εγώ στο έχω γράψει και αν το έκανες έβγαλες χρήμα. Στο πετρέλαιο.

Τι νόημα έχει να διαβάσεις μια οικονομική είδηση αν δε μπορείς να την μεταφράσεις σε χρήμα; Ή να δεις αν έχει ακρίβεια πρόβλεψης;

Το να στήσω εγώ ένα οικονομικό site πραγματικά χρήσιμο δεν είναι δύσκολο!!!! Αλλά θα τους πετάξω όλους εκτός!!!! Μια και δεν μου αρέσουν τα μονοπώλια, ούτε τα καρτέλ δε το σκέπτομαι!!!!

Το πετρέλαιο συνεχίζει κάτω από τα 100$. Περιμένει τις Αμερικανικές εκλογές, τις Αμερικάνικες εκλογές Σία. 

Τα 100$ αποδεικνύονται πολύ ισχυρό όριο. Για να διασπαστεί χρειάζονται σοβαρά δεδομένα. Ότι δηλαδή έχουμε αλλαγή κατεύθυνσης σε κάποιο πεδίο, είτε οικονομικό, είτε γεωπολιτικό.  

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/13808.htm

Χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες αφού οι Πράσινοι θα εισπράξουν 2.1 εκατ. ευρώ από το μπόνους της UEFA για τη συμμετοχή στα play offs του Champions League.
Με τα χρήματα αυτά αναμένεται να κλείσουν κάποιες τρύπες που υπάρχουν, αφού ακολουθεί νέος έλεγχος από την UEFA.
Παράλληλα, η ΠΑΕ τρέχει και το θέμα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου η οποία ολοκληρώνεται στις 21 Σεπτεμβρίου. Το ποσό που απαιτείται είναι 6 εκατομμύρια ευρώ και ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να συμμετάσχει στην αύξηση με το ποσό που αναλογεί στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και ανέρχεται στα 3,1 εκατομμύρια.
Για τον λόγο αυτό, ο ιδρυτής του Σωματείου έχει συνεχείς επαφές με επιφανείς φίλους της ομάδας και μέσα στις επόμενες μέρες θα γνωρίζει τις προθέσεις τους αναφορικά με το ποσοστό που θα συμμετάσχουν.

Σχόλιο: Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν πρέπει να παρασύρεται. Να γίνει λίγο ψυχρός και μεθοδικός. Οι δύσκολες καταστάσεις θέλουν ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Ο πρώτος στόχος είναι, η οικονομική επιβίωση του Παναθηναϊκού.

Η κλήρωση στο UEFA δεν είναι κακή. Μπορούν να γίνουν ωραία παιχνίδια και οι φίλαθλοι να χαρούν ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός να προωθήσει έλληνες παίκτες.

Είδατε τι ομάδα έφτιαξε ο Μπάγιεβιτς στον Ατρόμητο;

Ο Ατρόμητος κέρδισε τον ΠΑΟΚ όπως έγραψα στο τετράδιο μου Εύα. Να σκεφτεί κανείς ότι πήρα και το πρόγραμμα του στοιχήματος για να βγάλω κανένα χρήμα, αλλά τελικά βαρέθηκα. Πρέπει να γίνω ποιο δραστήριος.

Το ότι ο Μπάγιεβιτς θα κέρδιζε φώναζε από μακριά.

Το μοιραίο λάθος του Τζιγκερ, ότι δεν πήρε τον Μπάγιεβιτς όταν μάλιστα το είχα γράψει στο blog.

Ο άσος έδινε απόδοση 2,25 και το Χι 3. Μπορούσες άνετα να το παίξεις 1Χ με διαφορετικό ποντάρισμα σε κάθε σημείο, γιατί έχουν διαφορετικές αποδόσεις.  

4444

Ο Μαρινακης με εντυπωσιάζει. Πουλά και αγοράζει παίκτες.

Όταν μια ομάδα πουλά και αγοράζει παίκτες αυτό δείχνει υγεία. Ότι η ομάδα μπορεί να ρολαρει.

Η κλήρωση champions league δεν άσχημη. Είναι ουδέτερη. Ο καλός Ολυμπιακός έχει μια θέση.

Να πω στον προπονητή του Ολυμπιακού, ότι αν γράψω κάτι στο blog μου για κάποιο παιχνίδι, καλό είναι να το διαβάσεις και να μην κάνεις το λάθος του Βαλβερδε.

Στην κορυφή δεν πηγαίνεις ποτέ έτσι απλά.

4444

http://www.lykavitos.gr/2012/09/blog-post_2700.html

Τέλος καλό, όλα καλά… λέει η σοφή ελληνική παροιμία, που έρχεται να επιβεβαιωθεί απόλυτα με το αίσιο τέλοςστην επιχειρηματική σχέση μεταξύ των βασικών μετόχων του ΔΟΛ, κ. Στ. Ψυχάρη και Β. Ρέστη!

Μετά λοιπόν τις διάφορες φάσεις που πέρασαν οι μεταξύ τους σχέσεις, οι κ. Ψυχάρης και Ρέστης συμφώνησαν απόλυτα στο «βελούδινο διαζύγιο» που από κοινού αποφάσισαν να πάρουν. Και όπως είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό, ο καθένας εξ αυτών θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του, αυτό που ξέρει χρόνια να κάνει με επιτυχία!

Υπό την έννοια αυτή, ο Στ. Ψυχάρης καθίσταται ο μόνος πλέον βασικός μέτοχος του ΔΟΛ και ο κ. Β. Ρέστης στρέφει ακόμη πιο ενεργά απ’ ό,τι πριν το ενδιαφέρον του στη ναυτιλία, όπου διαπρέπει διεθνώς, αλλά και σε πολύ συγκεκριμένες επενδύσεις, που εάν υλοποιηθούν θα βοηθήσουν σημαντικά την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας!

Επί του προκειμένου, τώρα, η συμφωνία Ψυχάρη – Ρέστη είναι γεγονός. Μάλιστα, άρχισε η υλοποίησή της, σύμφωνα με την οποία ο Στ. Ψυχάρης ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στον Β. Ρέστη τα χρήματα που ο τελευταίος τού είχε δανείσει προκειμένου να αγορασθούν οι μετοχές του Ιδρύματος Λαμπράκη.

Παράλληλα, ο Β. Ρέστης παραχωρεί στον κ. Στ. Ψυχάρη τις μετοχές του ΔΟΛ τις οποίες κατείχε λαμβάνοντας, ως ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΕΤΟΧΕΣ του Mega τις οποίες ο ΔΟΛ απέκτησε από τα ΑΔΙΑΘΕΤΑ της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου!

Με απλά λόγια, η συμφωνία επιτυγχάνεται με ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ μετοχών του ΔΟΛ με μετοχές του MEGA και η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα ο Στ. Ψυχάρης να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του ΔΟΛ και σε επίπεδο μετοχικής σύνθεσης, ενώ ο Β. Ρέστης να ανεβάσει ακόμη παραπάνω το ποσοστό του στον ΤΗΛΕΤΥΠΟ, σε επίπεδα που προσεγγίζουν το 10%!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Στ. Ψυχάρης θέλει να δώσει το βάρος στην ενίσχυση και υποστήριξη της ΕΝΤΥΠΗΣ δραστηριότητας του ομίλου και της ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗΣ του επέκτασης, ενώ είναι γνωστό ότι στα σχέδιά του είναι η ΕΞΟΔΟΣ από το Χρηματιστήριο.

Παράλληλα, ο κ. Β. Ρέστης προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του στο περιβάλλον των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα πρόκειται να ανακοινώσει σημαντικές ενέργειες που έχει αναλάβει τόσο στη ναυτιλία όσο και πέρα από αυτήν.

Η ΑΞΙΑ

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/13818.htm

Μου το είπανε και δεν μπορούσα να το πιστέψω!
Αληθεύει ότι ο Γρηγόρης Νιώτης θα λάβει στο τραπεζικό του λογαριασμό γύρω στα 200.000 ευρώ αποζημίωση από την Εθνική Τράπεζα, για όσο καιρό ήταν βουλευτής;
Και ήταν πολλά χρόνια στην Βουλή. Αφού θα έχει μαζέψει τόσα από την βουλευτική αποζημίωση ετών, αφού θα έχει λάβει επιπρόσθετα χρήματα από επιτροπές και υπουργεία, τώρα θα πάρει και τα 200.000 ευρώ από την Εθνική!
Μάλλον για να κλάψει το πόνο του που δεν είναι πια στην Βουλή…

Ο Τεκμηριωμένος
www.lykavitos.gr/2012/09/200000.html

Σχόλιο: Νεοέλληνα είσαι μαλακας στο έχω γράψει πολλές φορές. Άφησε τα μεγάλα λόγια που λένε οι μαλακες οι πολιτικοί σου. Κοίτα την προσωπική τους ζωή. Μόνο έτσι θα καταλάβεις ποιοι σου λένε ψέματα και ποιοι όχι.

Ο Νιωτης Πασοκ είναι; Ναι. Αυτοί έχουν δώσει άλλο νόημα στην κατασκευή της διαφθοράς.

Κατασκευάζεις τους νόμους για να είσαι διαφθαρμένος, αλλά νόμιμος!

Αυτούς ψηφίζεις, αυτοί σε χρεοκόπησαν.

03/08/2012

4444

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=52654&Itemid=160

«Παράδεισο» για ξέπλυμα χρήματος θεωρεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της οργάνωσης «Global Financial Integrity»! Σε συνέντευξή του, στο περιοδικό Der Spiegel, ο Χ.Μπέικερ αναφέρει ότι «μόνο μεταξύ 2003 και 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 207 δις ευρώ παράνομου χρήματος, που προερχόταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τεράστια απώλεια για μια τόσο μικρή εθνική οικονομία».

Στην ερώτηση για το αν Ελλάδα είναι η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης, ο κ. Μπέικερ απαντά: «τα αριθμητικά στοιχεία πάντως δείχνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ελέγχει τις παράνομες εισροές χρήματος. Πριν από την κρίση η Ελλάδα είχε ήδη τη δεύτερη μεγαλύτερη παραοικονομία από τα 25 κράτη που ερεύνησε ο ΟΟΣΑ. Μόνο το Μεξικό ήταν σε χειρότερη θέση».

Ωστόσο, η παραοικονομία βασιλεύει και στις υπόλοιπες χώρες των περίφημων PIGS. «Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είχαν τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μεγαλύτερη παραοικονομία στην Ευρώπη», λέει χαρακτηριστικά ο Μπέικερ.

Σχόλιο: Η Ελληνικές κυβερνήσεις, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι διαφθαρμένες. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος για παράδειγμα, πόσο μαύρο χρήμα έβγαλε έξω;

Οι άνθρωποι είναι γκάνγκστερ, μόνο οι μαλακες δε το έχουν καταλάβει. Κατασκεύασαν νόμους για να έχουν ασυλία και όποιος πάει να χτυπήσει σοβαρά την διαφθορά, τον βγάζουν έξω. Αν εγώ είχα την εξουσία από το 2009 μέχρι σήμερα θα είχα λύσει το πρόβλημα. Δε θα υπήρχαν μνημόνια και η Ελλάδα θα ήταν πρότυπο.

Φυσικά πολύ νταβατζηδες θα πήγαιναν φυλακή. Δε γίνεται αλλιώς.

Μόνο όταν ξεριζώσουν οι νεοέλληνες το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και βάλουν στη φυλακή και άλλους σα τον Άκη, θα δουν φως.

Γράφω συνεχώς τα ίδια, διότι οι νεοέλληνες δε καταλαβαίνουν. Η διαφθορά και οι διαφθαρμένοι πολιτικοί επιχειρηματίες είναι το βασικό πρόβλημα σας.

Κατασκεύασαν νόμο για να μπορούν να διορίζουν κόρες, γιους, φίλους και συγγενείς ως δημοσίους υπαλλήλους στην Βουλή.

Στην Παπαρήγα μη μιλάτε για την διαφθορά. Πιστεύει ότι μόνο ο Καπιταλισμός είναι διαφθαρμένος, ενώ για παράδειγμα η πρώην Σοβιετική Ένωση ήταν άσπιλος!

4444

Άκουσα τον Κεφαλογιάννη της ΝΔ στον Χατζηνικολάου στο ράδιο.

Καραγκιόζης. Η επιβεβαίωση ότι δεν αντέχουν. Ρίξτε τους πριν αφανίσουν τα πάντα.

Διαβάστε εφημερίδες που κάνουν αντιπολίτευση να μάθετε πόσα δωράκια εκατομμυρίων ευρώ κάνουν στους Νταβατζιδες την ώρα που σφάζουν συνταξιούχους και μισθωτούς.

Τι να μου πουν οι διαφθαρμένοι. Από την στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έβγαλαν εκτός τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, θα μου πουν εμένα ότι θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση. Μόνο οι χαζοί και όσοι τρώνε δημόσιο χρήμα τους πιστεύουν. Ρίξτε τους.

Οι Σαμαράδες έκαναν αγωγή στην Εφημερίδα Χωνί, με βάση τον Νόμο που κατασκεύασε ο Βενιζέλος, άλλος για τα μπάζα αυτος

4444

Σήμερα 3η του Σεπτέμβρη και έχει επέτειο ένα από τα ποιο διαφθαρμένα κόμματα στην Ελληνική πολιτική Ιστορία. Το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε πανεπιστήμιο στο πώς να κατασκευάσεις την διαφθορά.

Το να υπάρχουν απλοί Έλληνες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, είναι για ψυχιατρική ανάλυση.

01/09/2012

4444

4444

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2229412

Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας της Διεθνούς Διαφάνειας, καθώς και μία εντυπωσιακή μελέτη του Περουβιανού οικονομολόγου, Χερνάντο ντε Σότο, συμπεραίνουν ότι διαφθορά, παραοικονομία και γραφειοκρατία είναι σημαντικοί τροφοδότες της ανεργίας.

Παρά τις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί και παρά την ταχύτατη ανταλλαγή πληροφοριών, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το «μαύρο» και άρα παράνομο χρήμα που κυκλοφορεί παγκοσμίως, οδεύει αισίως προς τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, σε σύγκριση με τα 500 δισ. δολάρια που κατέγραφαν οι εκτιμήσεις το 1995, έχουμε τετραπλασιασμό μέσα σε 17 χρόνια -δηλαδή ρυθμό αύξησης κοντά στο 20% ετησίως. Το ερώτημα, έτσι που τίθεται, είναι τι ποσό θα είχαμε χωρίς τα μέτρα καταπολέμησης της «μαύρης οικονομίας» και του συναφούς με αυτήν οικονομικού εγκλήματος.

Οι Ιταλοί συνάδελφοι, Φαμπρίτσιο Κάλβι και Λέο Σίστι, οι οποίοι χρόνια τώρα ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα και έχουν συγγράψει σημαντικά βιβλία πάνω στο θέμα αυτό, είναι κατηγορηματικοί: «Η απίστευτη ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού τομέα και η είσοδος στις διεθνείς αγορές αναπτυσσομένων χωρών, όπως για παράδειγμα η Κίνα και η Ρωσία, έχουν ανεβάσει το θερμόμετρο του οικονομικού εγκλήματος στα ύψη. Επιπροσθέτως, στις μέρες μας είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πλέον στενές σχέσεις μεταξύ τρομοκρατίας και τοπικών μαφιόζικων οργανώσεων, με αποτέλεσμα η όλη κατάσταση να έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Από τη δική του σκοπιά, ο γνωστός και απειλούμενος με θάνατο από την μαφιόζικη οργάνωση Καμόρα στην Νάπολη, Ιταλός συγγραφέας, Ρομπέρτο Σαβιάνο, σε σπάνια συνέντευξή του σε σουηδική εφημερίδα, τονίζει ότι «…οι μαφιόζικες οργανώσεις, τα σαράντα τελευταία χρόνια, έχουν αποσυρθεί σε κάποιον βαθμό από το οργανωμένο έγκλημα. Το αφήνουν στα χέρια μικρομαφιόζων, τους οποίους και χρησιμοποιούν κάθε φορά που αυτό χρειάζεται. Σήμερα, παντού όπου το κράτος είναι ισχυρό και πανταχού παρόν, οι μαφιόζοι ελέγχουν -στο μέτρο που μπορούν- τις αρθρώσεις του, σε συνεργασία βεβαίως με διεφθαρμένους πολιτικούς.

Δημιουργείται έτσι ένα πολιτικοοικονομικό εξάμβλωμα που πλήττει την κοινωνία των πολιτών και την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα. Στη νότια Ιταλία, ένα μέρος της ανεργίας οφείλεται στη σκοτεινή αυτήν κατάσταση. Αφήνω που η μαφία στη Σικελία και τη Νάπολη ελέγχει και μέρος των οργανισμών απασχόλησης, κυρίως στα λιμάνια και τη δημόσια καθαριότητα…».

Πηγαίνοντας πιο μακριά, η Παγκόσμια Τράπεζα, στις τελευταίες εκθέσεις της τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι στις χώρες με υψηλούς δείκτες διαφθοράς είναι υψηλά και τα ποσοστά ανεργίας, διότι αφαιρείται πολύτιμο χρήμα από την επίσημη οικονομία. Έτσι, δεν γίνονται επενδύσεις και άρα δεν δημιουργούνται και οι ανάλογες θέσεις εργασίας. Την ίδια στιγμή, η απασχόληση στην παραοικονομία νοθεύει πλήρως και το εργασιακό περιβάλλον, το οποίο όμως αρκετοί το αποφεύγουν, λόγω εθισμού σε παραοικονομικές δραστηριότητες.

Στις χώρες, λοιπόν, αυτές δημιουργούνται και σοβαρά θεσμικά προβλήματα, τη φύση των οποίων, καθώς και τις επιπτώσεις τους περιγράφει ο Χερνάντο ντε Σότο, ο διεθνούς κύρους Περουβιανός οικονομολόγος και συγγραφέας. Στο βιβλίο του «Τα Μυστήρια του Κεφαλαίου», ο Χ. ντε Σότο, που παλαιότερα είχε γράψει το θαυμάσιο πόνημα για την παραοικονομία στη Λατινική Αμερική, θέτει δύο σημαντικά ερωτήματα: Γιατί, παρά την κατάρρευση του κομμουνισμού, πολλές οικονομίες δεν υιοθετούν τις λειτουργίες της αγοράς; Γιατί αρκετές αναδυόμενες οικονομίες δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τους καταπατητές γης και την παράνομη ιδιοκτησία;

Οι απαντήσεις του Περουβιανού οικονομολόγου στα ερωτήματα αυτά είναι αποκαλυπτικές, εντυπωσιακές και σχολαστικά τεκμηριωμένες. Ο Χ. ντε Σότο γράφει ότι στην Αίγυπτο, για να αγοράσει κανείς κρατική γη στην έρημο, πρέπει να περάσει από 77 γραφειοκρατικές διαδικασίες και να πάει σε 32 δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Όσο για το χρόνο που θα απαιτηθεί, προκειμένου να πάρει την άδεια, κυμαίνεται από πέντε έως δεκατέσσερα χρόνια. Το ίδιο άτομο, για να κατασκευάσει μόνιμες αρδευτικές εγκαταστάσεις στο κτήμα του, θα πρέπει να υποστεί κάπου 60 νέες γραφειοκρατικές δοκιμασίες διάρκειας έξι έως έντεκα χρόνων.

Στη Βραζιλία, αναφέρει ο Περουβιανός οικονομολόγος, η αγορά και εγκατάσταση σε δημόσια γη, απαιτεί 66 γραφειοκρατικές διαδικασίες, συνολικής διάρκειας τριών έως πέντε χρόνων.

Παρεμφερής είναι και η κατάσταση στο Περού, στην Αϊτή, αλλά και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις οποίες το κράτος αντιπροσωπεύει τις κύριες πηγές της διαφθοράς και της παραοικονομίας. Εξάλλου, αυτά τα δύο φαινόμενα αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, στο μέτρο που το ένα συντηρεί το άλλο.

«Όπως είναι φυσικό», γράφει ο Χ. ντε Σότο, «οι κυβερνητικοί περιορισμοί γίνονται το εφαλτήριο για σωρεία παραοικονομικών δραστηριοτήτων και οι πολίτες πιέζονται στην παράνομη συναλλαγή, η οποία απορρέει από τις κρατικές παρεμβάσεις.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφεύγονται, αν οι κάτοικοι των χωρών, στις οποίες αναφέρομαι, είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν νομίμως ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο και η κατάσταση αυτή αναπόφευκτα οδηγεί στη διαφθορά…».

Με άλλα λόγια, ο Χ. ντε Σότο συνδέει άμεσα την ανάπτυξη της διαφθοράς με τον περιορισμό των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, φαινόμενο που υπογραμμίζεται και από διεθνείς οργανισμούς.

Έτσι, σε εκθέσεις της γνωστής οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, επισημαίνεται ότι σε χώρες όπου δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες της λειτουργίας της αγοράς, αναπτύσσεται το οικονομικό έγκλημα σε όλες τις εκδοχές και τις προεκτάσεις. «Παρ’ όλα αυτά», τονίζει ο ντε Σότο στο βιβλίο του, «σήμερα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε ανάπτυξη».

Πέρα, όμως, από τις παραπάνω πτυχές της διαφθοράς που επισημαίνει ο Περουβιανός οικονομολόγος, στην έρευνά του κάνει λόγο και για τη σχέση της διαφθοράς με την ανεργία.

Εξηγεί έτσι ότι, στις πολύ διεφθαρμένες χώρες, οι επιχειρήσεις συνήθως αφαιρούν από την απασχόληση το κόστος της διαφθοράς -δηλαδή, τα ποσά που καταβάλλουν για να κάνουν «δουλειές» με τους ντόπιους γραφειοκράτες. Με άλλα λόγια, για να καλύψουν τις «απώλειες», είτε απολύουν προσωπικό είτε, φυσικά, δεν προσλαμβάνουν νέο, ακόμα κι όταν υπάρχει ανάγκη.

Υπολογίζεται έτσι ότι στην Αίγυπτο, εξ αυτού του λόγου, τα τρία τελευταία χρόνια της εξουσίας του Χόσνι Μουμπάρακ, περισσότεροι από 100.000 νέοι έχασαν τη δουλειά τους -γεγονός που φούσκωσε και το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος.

Στο Περού, και γενικά στη Λατινική Αμερική, η γραφειοκρατία και η διαφθορά αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα των νέων, με άμεση συνέπεια τη διόγκωση της ανεργίας. «Αν ο Μπιλ Γκέιτς βρισκόταν στη Λατινική Αμερική ή σε οποιαδήποτε άλλη γραφειοκρατική χώρα, η Microsoft δεν θα είχε υπάρξει», γράφει στο βιβλίο του «Τα Μυστήρια του Κεφαλαίου» ο Χ. ντε Σότο. Σίγουρα δεν γνωρίζει πολύ καλά τι λέει και γιατί.

Παρόμοιες σκέψεις και απόψεις ας τις λάβουμε, λοιπόν, κάποτε σοβαρά και στη χώρα μας -τώρα, που η οικονομία βυθίζεται και ο ιδιωτικός τομέας της κοινωνίας έχει ένα εκατομμύριο ανέργους.

Σχόλιο: Η έκθεση λέει τα προφανή. Στην Ελλάδα που έχουμε κληρονομική δημοκρατία η διαφθορά είναι σε τεράστια επίπεδα. Όπως φυσικά και η ανεργία.

4444

4444

4444

31/08/2012

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1601782

Σε επενδυτικό El Dorado και «μηχανή τυπώματος χρήματος» για τις κυρίαρχες εταιρείες του κλάδου διεθνώς αποδεικνύεται η βιομηχανία υπεράκτιων εξορύξεων υδρογονανθράκων σε μεγάλα και πολύ μεγάλα βάθη.

Σειρά επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων και Έλληνες, όπως ο Γιώργος Οικονόμου με την Ocean Rig και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με την Deep Sea Metro, παρακολουθούν τα πλωτά πλοία-τρυπάνια ή τις αυτοπροωθούμενες πλατφόρμες αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν αποκτήσει ή αναμένουν να τους παραδοθούν, να εξασφαλίζουν ολοένα και υψηλότερους ημερήσιους ναύλους.

Οδηγός της ανάπτυξης αυτής, η αυξημένη ζήτηση για νέα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, είτε πετρελαίου είτε φυσικού αερίου, από τις μεγάλες πετρελαϊκές αλλά και μικρότερους εθνικούς ενεργειακούς παίκτες στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ενεργειακή επάρκεια.

Με τα αποδεδειγμένα και εύκολα προσβάσιμα κοιτάσματα να είναι πεπερασμένα, η αναζήτηση στρέφεται ολοένα και πιο ανοικτά, ολοένα και πιο βαθιά.

Η τεχνολογία πλέον επιτρέπει -σε όποιον μπορεί να την αγοράσει- από τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες μέχρι ανακάλυψη, ανάπτυξη και παράδοση μονάδων “με το κλειδί στο χέρι”.

Αναλυτές και οικονομολόγοι από μεγάλους επενδυτικούς οίκους όπως η DVB Bank, η Deutsche Bank και πλήθος σκανδιναβικών τραπεζών που παρακολουθούν από κοντά την βιομηχανία αυτή -ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στις βόρειες βρετανικές ακτές, την Βόρεια Θάλασσα και την Νορβηγία- εκτιμούν ότι η μεγέθυνσή της είναι μεσοπρόθεσμα μονόδρομος.

Και η ζήτηση είναι τέτοια που δύσκολα μπορούν τα νέα πλοία που χτίζονται να την καλύψουν, πιέζοντας έτσι τους ναύλους.

Χαρακτηριστική της έντασης κεφαλαίου του συγκεκριμένου ναυτιλιακού κλάδου είναι το κόστος των πλοίων αυτών που είναι της τάξης των 600 εκατομμυρίων δολαρίων για το κάθε ένα.

Η Ελλάδα σύντομα θα χρειαστεί τις υπηρεσίες τέτοιων πλοίων και συγκεκριμένα οι παραχωρησιούχοι των υπεράκτιων οικοπέδων που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μετά την ολοκλήρωση των ερευνών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή δρομολογούνται σε περιοχές όπως το Ιόνιο και οι θάλασσες νοτίως της Κρήτης.

Παρά τη διάχυτη εφορία στον κλάδο η έκθεση της ειδικευμένης ερευνητικής και συμβουλευτικής εταιρείας της offshore βιομηχανίας Douglas-Westwood, “World Subsea Vessel Operations Market Forecast 2012-2016” προκαλεί αίσθηση καθώς υπολογίζει πως στην επόμενη πενταετία θα γίνουν δαπάνες ύψους 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον κλάδο καθώς ο κόσμος αναζητά πετρέλαιο και αέριο στους ωκεανούς. Τα ποσά αυτά είναι κατά 63% αυξημένα σε σχέση με την τελευταία πενταετία και αφορούν σκάφη που συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, από την εγκατάσταση των υποδομών έως την συντήρησή τους.

Η τάση προς τα βαθιά είναι εμφανής στις υπό ανάπτυξη χώρες και στα πολύ βαθιά στις ανεπτυγμένες, αναφέρει ο οίκος και ο ολοένα και μεγαλύτερος ανταγωνισμός για την εξασφάλιση του εξοπλισμού που εκμισθώνεται θα συντηρήσει τους ναύλους υψηλά.

Χαρακτηριστικά των ναύλων που επικρατούν στην αγορά για ένα τμήμα της βιομηχανίας, αυτό των drill ships, είναι το πρόσφατο deal αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην βιομηχανία υπεράκτιας εξόρυξης υδρογονανθράκων που ανακοίνωσε ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου για τρία από τα πλοία της συμφερόντων του Ocean Rig που θα τους εξασφαλίσουν απασχόληση για την επόμενη τριετία. Το ποσό των 2,2 δισ. αφορά τους ναύλους των πλοίων αυτών για την εργασία τους σε εκμεταλλεύσεις πετρελαϊκών.

Η Ocean Rig UDW αποτελεί θυγατρική της εισηγμένης στο Nasdaq, DryShips συμφερόντων Γ. Οικονόμου και ελέγχει -μαζί με τα υπό ναυπήγηση- 9 τέτοια drillships. Δύο τέτοια πλοία ελέγχει και η Deep Sea Metro του Θόδωρου Αγγελόπουλου που έχει συστήσει κοινοπραξία με την Νορβηγική Odfjell

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1602231

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το νομοθετικό πλαίσιο για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό κλάδο που θα περιλαμβάνει και τη σύσταση μιας κακής τράπεζας η οποία θα απορροφά τα τοξικά πάγια των τραπεζών.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Soraya Saenz de Santamaria δήλωσε ότι με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται επιδιώκεται η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος. Επισήμανε ταυτόχρονα ότι τα μέτρα των προηγούμενων ετών δεν κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος στην κρίση που ανάγκασε τη Μαδρίτη να αναλάβει τον έλεγχο της Bankia SA, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, και άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων.

“Πρέπει να επιδιορθώσουμε το χρηματοοικονομικό σύστημα ώστε οι τράπεζες να μπορούν και πάλι να δανείζουν”, δήλωσε η Saenz de Santamaria σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου. “Ο βασικός στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι να ξεκινήσει να ρέει ο δανεισμός στην οικονομία”.

Τα μέτρα εκπληρώνουν ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Ισπανία στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης των 100 δισ. ευρώ για τις τράπεζες της χώρας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η σύσταση μιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ή bad bank, η οποία θα αναλαμβάνει τα προβληματικά πάγια των τραπεζών.

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos διευκρίνισε ότι η bad bank θα έχει συσταθεί μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου ή τις αρχές του Δεκεμβρίου και θα έχει διάρκεια τα 10 με 15 χρόνια.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι τα προβληματικά πάγια από την αγορά των ακινήτων που θα απορροφούνται από την bad bank θα πρέπει να μεταβιβάζονται σε τιμές που θα επιτρέπουν στην οντότητα να καταγράψει κέρδη σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Όπως εξήγησε, η Τράπεζα της Ισπανίας θα καθορίζει τις τιμές για την απορρόφηση των παγίων αυτών στην bad bank.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει παράλληλα και νέες μειώσεις στους μισθούς των στελεχών σε τράπεζες που δέχτηκαν κυβερνητική βοήθεια, πρόσθεσε.

Σχόλιο: Η badbankείναι μια καλή λύση. Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες γίνονται υγιείς, αφού απαλλάσσονται από το κακά περιουσιακά στοιχεία και τους μένει μόνο το καλό κομμάτι. Αυτή είναι μια λύση που υποστήριξα από την αρχή της κρίσης. Στην Ιρλανδία δημιουργήθηκε bad bank.

Είναι μια καθαρή λύση, διότι στο τέλος ξέρεις πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα και πως θα το αντιμετωπίσεις και σε πόσο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνεις το έναυσμα για μια καινούρια αρχή.

Η Ισπανία έπρεπε να την κάνει από την αρχή. Όσες χώρες της ευρωζώνης έχουν πρόβλημα πρέπει να το κάνουν.

Οι καθαρές λύσεις είναι οι καλύτερες. Μετά από ένα χρονικό διάστημα που όλα κινούνται στο γκρίζο, πρέπει να περνά κανείς στις καθαρές λύσεις.

4444

Μετά το δημοσίευμα το πετρέλαιο αντέδρασε ανοδικά και αυτή τι στιγμή βρίσκεται στα 96,17$!!!!

Πάντως είναι κάτω από τα 100$.

Να αγοράσεις δηλαδή στα 95$ και να πουλήσεις στα 97$. Αυτές τις κινήσεις τις κάνεις μόνο στην spot αγορά.

Εμείς δεν παίζουμε ακόμα spot. Το έχω αποφασίσει και θα σας βάλω και στην spot να ανοίξετε κάποιες θέσεις, όταν οι πιθανότητες είναι καλές.

Η spot αγορά είναι κουραστική. Θέλει περισσότερη παρακολούθηση. Γιατί είναι βραχυχρόνια.

4444

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1598857

Να λοιπόν και κάποια καλά νέα: Την Τρίτη ο δείκτης Case-Shiller έδειξε ότι τον Ιούνιο οι τιμές των κατοικιών σε 20 πόλεις των ΗΠΑ ήταν υψηλότερες από ό,τι πριν ένα χρόνο, η πρώτη σε ετήσια βάση αύξηση μετά το 2010, όταν η φορολογική ελάφρυνση που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στους αγοραστές κατοικίας ενίσχυσε τις πωλήσεις.

«Η καλύτερη σύγκριση είναι ίσως ο Δεκέμβριος του 2006 –η τελευταία φορά που οι τιμές ήταν σε θετικό έδαφος χωρίς τις στρεβλώσεις που προκλήθηκαν από την τις φοροελαφρύνσεις», έγραψαν αναλυτές της Deutsche Bank (DB) σε ενημερωτικό σημείωμα το πρωί της Τρίτης.

Το ερώτημα είναι: Οι τιμές θα κρατηθούν ή θα αυξηθούν κιόλας περαιτέρω το φθινόπωρο; Ή θα ευθυγραμμιστούν με την πρόσφατη τάση της αγοράς που η CoreLogic (CLGX) αποκαλεί «σισύφεια κατηφόρα», σύμφωνα με την οποία οι μειώσεις των τιμών το δεύτερο εξάμηνο του έτους απαλείφουν τα όποια κέρδη.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι τιμές των κατοικιών συνήθως σκαρφαλώνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι οικογένειες ετοιμάζονται να μετακομίσουν και να τακτοποιηθούν πριν την έναρξη του σχολικού έτους και στη συνέχεια οριζοντιώνονται κατά τους τελευταίους μήνες, όπου υπάρχει πιο περιορισμένη δραστηριότητα. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι τιμές μειώνονται το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εν μέρει επειδή λιγότεροι ιδιοκτήτες πουλούν σπίτια ενώ οι κατασχέσεις σε χαμηλές τιμές καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Η CoreLogic επισημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που λειτουργούν θετικά και κόντρα στο σισύφειο πρόβλημα.

Ειδικότερα, οι αυξανόμενες τιμές κατοικιών έχουν μειώσει τον αριθμό των δανειοληπτών που χρωστούν περισσότερα από όσα αξίζει το σπίτι τους, πράγμα το οποίο καθιστούσε δύσκολη τη διάθεση στην αγορά «καθαρών» σπιτιών και αποτελούσε αποθαρρυντικό παράγοντα για πιθανούς αγοραστές που επιθυμούσαν να αλλάξουν σπίτι.

Όταν οι τιμές αυξάνονταν τα τελευταία χρόνια, καταπνίγονταν από τους πλειστηριασμούς. Οι φετινές κατασχέσεις παρουσιάζουν πτώση, επίσης.

Τον Ιούλιο, έγιναν 58.000 ολοκληρωμένες κατασχέσεις στις ΗΠΑ, ενώ πριν ένα χρόνο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 69.000, σύμφωνα με την CoreLogic. Η μείωση αποδίδεται στις τράπεζες που ακολουθούν «εναλλακτικές λύσεις», όπως οι άμεσες πωλήσεις, οι οποίες τείνουν να φέρνουν υψηλότερες τιμές από ό,τι οι πλειστηριασμοί μετά από κατασχέσεις. Επειδή είναι μάλλον απίθανο οι κατασχέσεις να κατακλύσουν και πάλι την αγορά, η CoreLogic πιστεύει ότι η ζήτηση θα είναι επαρκής για να καλύψει τυχόν αύξηση της προσφοράς, χωρίς να προσβάλλονται οι τιμές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιξοότητες. Η ανεργία εξακολουθεί να είναι σε υψηλά επίπεδα και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει καθοδική τάση. Επιπλέον, οι επενδυτές υπήρξαν ισχυρή κινητήριος δύναμη στην άνοδο των τιμών, όντας υπεύθυνοι για περισσότερο από το ένα τέταρτο του συνόλου των σπιτιών που αγοράστηκαν το Μάιο. Οι τιμές έχουν πλέον αυξηθεί τόσο πολύ που ορισμένοι απομακρύνονται, σύμφωνα με την έρευνα της Campbell με τίτλο Inside Mortgage Finance Housing Pulse Tracking Survey. Οι επενδυτές αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 22% των αγορών τον Ιούλιο, έχοντας έτσι πιο περιορισμένο ρόλο στην τόνωση των τιμών. Η πορεία της αγοράς θα εξαρτηθεί από το αν οι μέσοι καταναλωτές αναπληρώσουν τη μείωση της ζήτησης των επενδυτών. Αν οι κοινοί αγοραστές παρέμβουν και κρατήσουν τις τιμές, θα θα χρειαστεί να βρούμε έναν νέο ελληνικό μύθο για την περίπτωση. Αυτός του Σισύφου δεν θα ισχύει πλέον.

Η Weise είναι δημοσιογράφος του Bloomberg Businessweek.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1598827

Της Sheelah Kolhatkar

Την Τρίτη το απόγευμα, ο γνωστός διαχειριστής hedge fund John Paulson πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους αγχωμένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της μονάδας διαχείρισης πλούτου της Bank of America και τους πελάτες τους, προκειμένου να τους καθησυχάσει. Στο τέλος, όμως, η τηλεδιάσκεψη έγειρε περισσότερα ερωτήματα από ό, τι απαντήσεις.

Σύμφωνα με πρόσωπο που ενημερώθηκε για τη συνομιλία, ο Paulson συζήτησε διάφορα σενάρια για τις τιμές του χρυσού, του ευρώ και την οικονομία των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στις ανησυχητικές επιδόσεις του, που ήταν και ο λόγος που κλήθηκε σε τηλεδιάσκεψη.

Προς το τέλος, ο Paulson απάντησε στις ερωτήσεις των χρηματιστών, αλλά κανένας από αυτούς δεν ρώτησε τίποτα, ούτε καν κάτι αμφιλεγόμενο –τί είχε συμβεί, ας πούμε, με τα εκατομμύρια δολάρια των επενδυτών τους –αρκούμενοι αντίθετα σε διακριτικές γενικότητες σχετικά με τα μακροοικονομικά γεγονότα.

Η τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε εν μέρει λόγω της απόφασης της ιδιωτικής τράπεζας της Citigroup (C) να αποσύρει περίπου 410 εκατομμύρια δολάρια από τα δύο μεγαλύτερα funds του Paulson, το Advantage και το Advantage Plus, όπως μετέδωσε το Bloomberg News στις 23 Αυγούστου.

Συντονιστής ήταν ο επικεφαλής εναλλακτικών επενδύσεων της Merrill Lynch, μονάδας της Bank of America (BAC), ενώ δόθηκε αυστηρή εντολή στους χρηματιστές και επενδυτές που συμμετείχαν να τηρήσουν απόλυτη μυστικότητα για το τί ειπώθηκε. Δεν υπήρξε καμία αναφορά στο conference call για τη συρρίκνωση των επενδύσεων ενός πελάτη στα funds του Paulson.

Είναι μια δύσκολη κούρσα για τον Paulson, ο οποίος έγινε σούπερ σταρ στον κόσμο των hedge funds μετά τα δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισε για τον εαυτό του αλλά και για τους επενδυτές του στοιχηματίζοντας κόντρα στην αγορά των subprime δανείων το 2007.

Στη συνέχεια, το 2011, βρέθηκε απροετοίμαστος για τη μεταβλητότητα της αγοράς και τα Advantage και Plus Advantage έχασαν 36% και 52% αντίστοιχα.

Η απόδοση τους το 2012 παραμένει απογοητευτική, με τα funds να χάνουν 13% και 18% από τις αρχές του έτους.

Μερικά από τα μικρότερα funds του Paulson τα πηγαίνουν καλύτερα -ένα από τα funds συγχωνεύσεων του Paulson σημείωσε άνοδο 5,4% κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους.

Η Morgan Stanley Smith Barney (MS) απέστειλε υπόμνημα στους χρηματοοικονομικούς της συμβούλους τον Απρίλιο ανακοινώνοντας ότι δεν θα δέχεται πλέον τις επενδύσεις για τα funds του Paulson μέσω της επενδυτικής της πλατφόρμας HedgePremier.

Λόγω των ζημιών και των αποπληρωμών, τα υπό διαχείριση πάγια του Paulson έχουν πέσει από άνω των 30 δισ. δολαρίων στο αποκορύφωμά τους σε λιγότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Σαφώς και σκοντάψαμε πέρυσι», μου είπε σε συνέντευξη ο Paulson τον Ιούνιο. “Παραείχαμε αυτοπεποίθηση ως προς την κατεύθυνση της οικονομίας και πήραμε μεγάλο ρίσκο”. Μέχρι τώρα, αυτό ακούγεται ως μια συγκρατημένη περιγραφή.

Ο Kolhatkar είναι συντάκτης του Bloomberg BusinessWeek.

4444

http://newpost.gr/post/149429/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%A1%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1—%CE%A0%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%98%CE%AD%CE%BC%CE%B1–

Mε απολύτως φιλικό και συναινετικό τρόπο» χώρισαν οι δρόμοι του δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Οι λόγοι, όπως τους αναφέρει o ίδιος σε άρθρο του, δεν έχουν να κάνουν με προστριβές ή αντιπαραθέσεις.

Αλλά με το γεγονός, όπως λέει, ότι η ενασχόληση του με το σάιτ iefimerida.gr, το οποίο διαγράφει εδώ και ενάμιση χρόνο μια σημαντική πορεία στο χώρο του διαδικτύου, δεν του επιτρέπει πλέον να ανταποκριθεί χρονικά στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει. Ο Ράπτης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του Πρώτου Θέματος και, όπως αναφέρει, για αυτόν «τέλειωσε ένα συναρπαστικό ταξίδι οκτώ ετών που συνόδευσε την γέννηση της πιο πετυχημένης εφημερίδας της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα και την πορεία της ως την κορυφή όπου παραμένει μέχρι σήμερα».

Από την εφημερίδα της Αποστόλου Παύλου, στο Μαρούσι, αποχώρησε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις νέες εκδοτικές του δραστηριότητες. Θυμίζουμε ότι ο Κουρτάκης..
θα είναι εκδότης –διευθυντής στην καινούργια εβδομαδιαία εφημερίδα που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου με τον τίτλο «Παραπολιτικά» και η οποία θα έρθει να προστεθεί στα άλλα μέσα του ομίλου που στήνει ο δημοσιογράφος με την (οικονομική) βοήθεια γνωστού εφοπλιστή.
Πηγή: zoornalistas.blogspot.com

30/08/2012

4444

4444

Άκουσα τον Αντώνη Σαμαρά να λέει για το Λόμπι της Δραχμής.

Με έπιασαν τα γέλια. Ο Κομανετση σταθερός στην προπαγάνδα που χάραξαν και οι προηγούμενοι που εξαπάτησαν και παραπλάνησαν τον Ελληνικό Λαό.

Κομανετση Σαμαρά, εσύ κυβερνάς, το λόμπι του ευρώ. Εσύ κόβεις, μισθούς, συντάξεις, δώρα, φάρμακα, όχι το λόμπι της δραχμής.

Εσύ κάνεις κωλωτουμπες και την επαναδιαπραγμάτευση την κατάπιες όλη και προσπαθείς να την κάνεις επιμήκυνση.

Ο Σαμαράς ο Κομανετσι, δημιούργησε πάλι ένα δράκο για να φοβίσει τους νεοέλληνες, το λόμπι της δραχμής. Μόνο που αυτό που σκοτώνει τους Νεοέλληνες από το 2009, είναι το Λόμπι του Ευρώ.

Για μένα δεν τίθεται θέμα, αν η δραχμή σημαίνει ότι θα ζήσω, ψηφίζω δραχμή.

Με το Ευρώ, αν αρρωστήσω είμαι χαμένος. Δεν υπάρχουν φάρμακα, δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχει δουλειά. Ο Σαμαράς είναι γελοίος.

Να το ξαναγράψω: από το 2009 το Λόμπι του ευρώ κυβερνά και παίρνει τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα, όχι της Δραχμής.

Με την Δραχμή, οι Έλληνες ζούσαν καλύτερα και το κυριότερο ήξεραν τι τους γίνεται. Είχαν την μοίρα στα χέρια τους.

Ο Σαμαράς, όπως και ο Βενιζέλος και ο Γιωργάκης ποιο πριν, κατέστρεψαν την χώρα.

Αφού φυσικά παραπλάνησαν, είπαν ψέματα και μόλις πήραν την εξουσία έκαναν τα αντίθετα. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή έχει ανθρωπιστική κρίση στον τομέα της υγείας.

Και αυτή η συγκυβέρνηση πρέπει να πέσει. Αυτά τα μέτρα στάζουν αίμα. Δικό μας αίμα.

Ο Σαμαράς είναι βολεμένος. Είδατε τι έγραφε η εφημερίδα το χωνί.

4444

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου. 

 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr. /

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016!

Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η…

Σερβική Βουλή!

Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.

Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!

Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!

Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!

Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

Σχόλιο: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Κεντρική Τράπεζα. Ο Προβοπουλος είναι διοικητής μιας ιδιωτικής τράπεζας που έχει σφετεριστεί τον τίτλο.

4444

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/08/blog-post_9696.html

Σε θαλαμηγό Έλληνα επιχειρηματία-κάπου στο βόρειο Αιγαίο- με τον οποίο έκαναν πετυχημένες μπίζνες στα Βαλκάνια φιλοξενήθηκε για λίγες μέρες ο Τζορτζ Σόρος…

Ο ανήσυχος τζογαδόρος του χρήματος δεν έκρυβε την ανησυχία του για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτίμησε μάλιστα πως ο μόνος τρόπος για να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα είναι να στηθεί ένα σκηνικό πολέμου με πιο πρόσφορο εκείνο με το Ιράν. «Μόνο έτσι θα αλλάξει η ατζέντα και θα φύγει-έστω και για λίγο-η Οικονομία από την πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της αμερικανικής κοινής γνώμης, κάτι που ευνοεί τον Ρόμνευ…»
Ο Σόρος κάτω από τον καυτό ήλιο του Αιγαίου μιλούσε πολύ συχνά για τα αγαπημένο του θέμα που δεν είναι άλλο από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Ο Ντομινίκ είχε πει στον Γιώργο πως μ΄αυτό που πας να κάνεις θα καταστρέψεις το έθνος σου. Εκείνος δεν τον άκουσε. Ο Γιώργος (Παπανδρέου) είχε μπουχτίσει από την διαφθορά που υπήρχε στην Ελλάδα και πίστευε ότι με κάποιο τρόπο έπρεπε να συνετίσει τους Έλληνες. Διάλεξε τον πλέον επώδυνο. Όταν το συνειδητοποίησε ήταν πολύ αργά. Μπουχτισμένος με τους Έλληνες διηγούνταν ιστορίες εκβιασμών και διαφθοράς με πρωταγωνιστές δικούς σας αξιωματούχους.
Έλεγε για παράδειγμα πως όταν είχε επισκεφθεί την Κρήτη σαν πρωθυπουργός αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, τον πλησίασε μια ομάδα μαυροντυμένων κρητικών για τους οποίους αρχικά πίστευε ότι είναι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Κάποιος από αυτούς του είπε απειλητικά
-Αν πειράξεις τον τάδε-πρώην κυβερνητικό στέλεχος στο υπ. Εθνικής Άμυνας-θα κυνηγάμε εσένα και την οικογένειά σου ως τα δισέγγονά σου…
Αυτή η ιστορία είναι μία από τις πολλές που κούμπωναν σ΄αυτά που πιστεύει ο πρώην πρωθυπουργός για σας τους Έλληνες…»
Ο επιχειρηματίας τον άκουγε με προσοχή.
Άλλωστε ο Σόρος τον είχε βοηθήσει να καταφέρει ένα καίριο επικοινωνιακό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό. Μόνο που τώρα πλέον το κύριο μέλημά του ήταν η έλλειψη ρευστότητας που τον έκανε να κλονίζεται.
Προσπάθησε να πείσει τον συνομιλητή του να ενδιαφερθεί ξανά για μπίζνες στην Ελλάδα και μάλιστα για ένα τομέα φιλέτο που ενδιαφέρει σφόδρα τον επιχειρηματία μας. Ο Σόρος δεν έδειχνε ενδιαφέρον και άλλαζε την κουβέντα.
Αυτή την πίτα την ελέγχουν έτσι κι αλλιώς Αμερικανοί και Ισραηλινοί, δεν μπορείς να μπεις εύκολα λόγω της συνεργασίας σου με τους Γερμανούς αλλά παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω…
Τα λόγια του Σόρος ήχησαν κάπως παράξενα στ΄ αυτιά του συνομιλητή του μια και μαζί-τα δυο τους-έκαναν πριν λίγα χρόνια μπίζνες στα Βαλκάνια για χάρη των Γερμανών.
Ο δικός μας επέλεξε να μην μιλήσει. Ο Σόρος συνέχισε.
Θα σου πρότεινα να περιμένεις τις εξελίξεις και να φροντίσεις να ρίξεις ξανά γέφυρες στην οικογένεια Παπανδρέου. Η επιλογή σου να προσεγγίσεις τον Βενιζέλο είναι λάθος. Αν ο Ομπάμα χάσει τις εκλογές η Χίλαρυ θα επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Τότε μάλιστα ο Παπανδρέου θα ταξιδεύει χωρίς φόβο στην Αμερική και θα βρεθεί ξανά καβάλα στ΄άλογο. Κι αν θέλεις μπορώ να στοιχηματίσω μαζί σου, ότι κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια στη χώρα σας θα γίνει δημοψήφισμα για να εκτονωθεί η εκρηκτική κατάσταση που θάχει δημιουργηθεί από την οργή της κοινωνίας για τα μέτρα. Εσύ τουλάχιστον ξέρεις πολύ καλά πως όλα αυτά γίνονται για να μοιρασθεί ο φυσικός πλούτος της χώρας σου (ορυκτός, μέταλλα, κλπ) και οι μισθοί να γίνουν στην κυριολεξία μισθοί πείνας όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες με φυσικό πλούτο. Αυτή είναι η αλήθεια φίλε μου…Αλλά και πιο πολύ από την φτώχια θα πρέπει να σας τρομάζει το ασιατικό τσουνάμι μεταναστών που θα πέσουν σαν ακρίδες στην χώρα σου. Το «Δουβλίνο 2» θα είναι ευλογία μπροστά σ΄αυτά που έρχονται…Δεν μπορώ να φαντασθώ πως κάτω από αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να έχει απόδοση ο τζόγος. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να εμπλακείς στα πετρέλαια και στα τρόφιμα. Το νερό μην το ακουμπήσεις, το “χειρίζονται” οι Ισραηλινοί. Όσο για τα μήντια αυτά θα είναι η καταστροφή σου. Πρόκειται για μαύρη τρύπα ιδιαίτερα τώρα με την επέλαση του ίντερνετ. Φύγε όσο μακριά γίνεται…»
Το τελευταίο ακούστηκε σαν μαχαιριά στην καρδιά του Έλληνα επιχειρηματία.
Άρχισε να συνειδητοποιεί πως κινδυνεύει να πληρώσει ακριβά το πάθος για τα διάφορα «ψώνια».
Στο πολυτελές σκάφος του ένας από το πλήρωμα ήταν για μήνες απλήρωτος.
Την ώρα που το αφεντικό του συνομιλούσε με τον Σόρος εκείνος κατέγραφε την συνομιλία. Αυτή η συνομιλία την οποία «πούλησε» στον τωρινό μεγάλο αντίπαλο του επιχειρηματία-σπουδαίος νταβατζής επίσης-θα του άνοιγε την πόρτα για την επόμενη δουλειά.
Τώρα πλέον είναι μέρος του πληρώματος του ανταγωνιστή επιχειρηματία, αλλά ετούτος εδώ, που είναι γάτα με πέταλα, το πρώτο που έκανε ήταν να του πάρει το κινητό και να το ξεψαχνίσει πριν το αντικαταστήσει με ένα από τα πολλά «δικά» του…

Σχόλιο: Η ανάλυση του Σορος, αν είναι αυθεντικά όσα γράφονται, απλοϊκή. Ο Σορος δε λέει κάτι σημαντικό και βασικά αυτά που λέει δεν είναι κάτι που δεν συζητιέται ή κάποιος δε τα σκέπτεται.

Ο Σορος πιστεύει ότι θα γίνει ένα δημοψήφισμα και όλα θα τελειώσουν! Αφελής.

Ο Παπανδρέου είναι τελειωμένος από την Ελληνική πολιτική. Μάλιστα αυτά που λέει ο Σορος εκθέτουν τον Παπανδρέου. Δείχνουν άνθρωπο που δεν έχει κρίση και μυαλό. Οι νεοέλληνες είναι διαφθαρμένοι ενώ η οικογένεια Παπανδρέου όχι!

Αν ο Παπανδρέου ήθελε να καταπολεμήσει την διαφθορά μπορούσε πολύ εύκολα. Δεν ήθελε.

Όσο αφορά τα πετρέλαια είναι μεγάλη ιστορία.

Ένα πράγμα θα πω στο Σορος, μην εκπλαγείς αν οι νεοέλληνες πάνε στα άκρα.

Αυτή την στιγμή ένας ηγέτης με μυαλό παίρνει την εξουσία από τον κομανετση Σαμαρά άνετα. Αν γίνουν εκλογές τώρα, αυτοί είναι τελειωμένοι.

Οι νεοέλληνες είδη λατρεύουν την χρυσή αυγή. Που μοιράζει και τρόφιμα. Αν ο Μιχαλολιακος δεν προσέξει θα έχει την τύχη του Καρατζαφερη.

Όσο αφορά την Τηλεόραση, το μέλλον δεν είναι άσχημο. Όταν απόκτηση διαδραση θα γίνει χρήσιμη.

Θα αλλάξει ο δέκτης της τηλεόρασης. Αυτό δε το είπε ο Σορος το λέω εγώ. Η ψηφιακή τηλεόραση έχει τεράστιες δυνατότητες.

Αυτή η συζήτηση μου κέντρισε την περιέργεια. Φαίνεται ότι ο επιχειρηματίας είναι κορόιδο και δεν έχει πληρώσει και το πλήρωμα του σκάφους. Δε το πιστεύω ότι δεν έχει πληρώσει το πλήρωμα του.

Απλοϊκή η υποτιθέμενη ανάλυση του Σορος. Εγώ μπορώ να κάνω καλύτερη ανάλυση στον επιχειρηματία. Πολύ καλύτερη.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/08/a_29.html

Συμβολαιογράφος στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας αποφάσισε να επικυρώσει την πολιτική ένωση τριών ατόμων, ενός άνδρα και δύο γυναικών, εκτιμώντας ότι πρέπει να έχουν τα ίδια οικογενειακά δικαιώματα.

Η … απόφαση όμως έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ιδιαίτερα από θρησκευτικές κοινότητες, οι οποίες μιλούν για «παράλογη και παράνομη απόφαση».

Τα τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά, ζουν μαζί εδώ και τρία χρόνια και μοιράζονται όλα τα έξοδα του σπιτιού.

«Δεν υπάρχει καμία διάταξη στο οικογενειακό δίκαιο της χώρας που να απαγορεύει κάτι τέτοιο σε τρία άτομα» δήλωσε η συμβολαιογράφος.

Εκπρόσωπος των τριών ατόμων δήλωσε στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ότι επιθυμούν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους σε περίπτωση θανάτου ή διαζυγίου.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι διάφοροι οργανισμοί, θεσμοί, ιδιωτικές εταιρείες κλπ θα δεχθούν αυτής της μορφής την ένωση.

Η πολυγαμία επιτρέπεται στην Αυστραλία, για θρησκευτικούς λόγους, όπως επίσης και μεταξύ των Αβορίγινων.

Σχόλιο: Σημαντική απόφαση.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1361.html

Εξύβριζαν την οικογένειά του μερικοί Παναθηναϊκοί, αν και ήταν από τους ευεργέτες της ομάδας που και μεταγραφές έκανε, και τίτλους έφερε και στην Ευρώπη η ομάδα του ΠΑΟ έκανε μεγάλες πορείες με διακρίσεις και νίκες που έμειναν στην…ιστορία. Τώρα, όπως ένα πουλάκι κελάηδησε, κάθεται και το απολαμβάνει. Σε λίγους μήνες θα παρακαλάνε τον κ. Β. Βαρδινογιάννη να ξαναπάρει τον ΠΑΟ η οικογένειά του. Μέχρι τον Οκτώβριο λεμε εμείς. Βάζετε στοίχημα;

Σχόλιο: πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα.

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/08/5500.html

Μετά τον δικό μας Γιώργο Παπανδρέου που ετοιμάζεται για διαλέξεις στο εξωτερικό και ο Νικολά Σαρκοζί…φαίνεται ότι θα ακολουθήσει καριέρα «εισηγητή συνεδρίων».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Canard Enchaîné, η αμοιβή που έχει προτείνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley για να πραγματοποιεί διαλέξεις είναι πέρα από κάθε φαντασία. Η αμοιβή του, γράφει η εφημερίδα, θα ανέρχεται στα 250.000 ευρώ ανά ομιλία η οποία δεν θα ξεπερνά τα 45 λεπτά. «Αν διαιρεθεί το ποσό, ο Σαρκοζί θα λαμβάνει 5.555 ευρώ ανά λεπτό ομιλίας» διαπιστώνει ο συντάκτης.

Σχόλιο: Μη συγκρίνεις τον Σαρκοζί με τον Γιωργάκη.

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9566.html

Τέσσερις αμερικανοί στρατιωτικοί, σχεδίαζαν πραξικόπημα για την ανατροπή της αμερικανικής κυβέρνησης και τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα!…
Οι μόνιμοι στρατιώτες, σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση σε πάρκο, ανάληψη ελέγχου της βάσης Φορτ Στιούαρτ στην πολιτεία της Τζόρτζια, βομβιστικές εκρήξεις σε πολιτειακά και ομοσπονδιακά κτήρια και τη δολοφονία του Ομπάμα.
Οι τέσσερις στρατιώτες αποκαλούσαν την οργάνωσή με την χαρακτηριστική επωνυμία FEAR (αρκτικόλεξο του For Ever Enduring, Always Ready – “Πάντα Yπομένουμε, Πάντοτε Έτοιμοι”).
Στην κατοχή των συνωμοτών από τις τάξεις της Τρίτης Αυτοκινούμενης Μεραρχίας Πεζικού στη βάση Φορτ Στιούαρτ βρέθηκαν αποθηκευμένα όπλα και πυρομαχικά.
Για την αγορά του στρατιωτικού εξοπλισμού και των πολεμοφοδίων είχαν δαπανηθεί 87.000 δολάρια, ανέφερε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πολιτείας. Οι κατηγορούμενοι, όπως επισήμανε η εισαγγελία, δεν κρύβουν την οξεία απέχθειά τους προς τον Ομπάμα. Κατά τα λεγόμενά τους, ο Ομπάμα είναι “ένας έγχρωμος πρόεδρος με ξενικό όνομα, δεν έχει θέση στο Λευκό Οίκο”.
Η ομάδα έχει επίσης κατηγορηθεί για τη δολοφονία του αμερικανού στρατιώτη Μάικλ Ρορκ και της φίλης του Τίφανι Γιορκ, επειδή γνώριζαν για τα σχέδια της ομάδας και ο Ρορκ θεωρούνταν αναξιόπιστος. Στους τέσσερις στρατιώτες είχαν απαγγελθεί κατηγορίες από τον αμερικανικό στρατό, αλλά οι κατηγορίες εντέλει αποσύρθηκαν καθώς την υπόθεση ανέλαβε η πολιτική Δικαιοσύνη.
Ένας εξ αυτών παραδέχθηκε ότι είναι ένοχος για τη δολοφονία των Ρορκ και Γιορκ και για τη σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

Σχόλιο: Σοβαρό περιστατικό.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1600318

Ρωσική απόβαση δεκάδων επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και του κλάδου του real estate αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Χερσόνησο της Κρήτης καθώς οι ξένοι επιχειρηματίες, αντιλαμβανόμενοι τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τουριστικό κλάδο τόσο από πλευράς διακοπών και συνεδριακού τουρισμού όσο και σε επίπεδο επενδύσεων σε τουριστικά ακίνητα -και υπό την προοπτική των εξελίξεων στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων- επιδεικνύουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η αποστολή θα γίνει στα πλαίσια διοργάνωσης του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου και θα περιλάβει εκτός από μεμονωμένους επιχειρηματίες και μεγάλα ονόματα της ρωσικής οικονομίας όπως οι Ρώσοι tour operators ΤΕΖ Tour, Coral Travel, TUI Russia, Labirint, Pantheon, Yuzhnyj Krest, Solveks Tourne, Versa, η Ρωσική Ένωση της Τουριστικής Βιομηχανίας αλλά και άλλες ρωσικές ενώσεις του κλάδου.

Η επίσκεψη γίνεται την ώρα που ελληνικά κτηματομεσιτικά γραφεία από το καλοκαίρι αναφέρουν αυξημένο ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές που κοιτούν από οικόπεδα και σπίτια έως επιχειρήσεις.

Σε περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Κρήτη οι εκτιμήσεις θέλουν ποσοστό της τάξης των 30% όλων των συναλλαγών να περιλαμβάνουν Ρώσους.

Στη Κρήτη, εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι τουρίστες σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δαπάνησαν το 2011, 199 εκατομμύρια ευρώ 164,3% περισσότερα από ότι το 2009 και φέτος αναμένεται οι αφίξεις στο νησί από της Ρωσία να φτάσουν τις 280.000 από 240.000 πέρυσι.

Σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Ρώσοι δαπανούν σχεδόν 100 ευρώ την ημέρα και περισσότερα από1000 ευρώ για το σύνολο της παραμονής τους. Οι εκτιμήσεις για το 2012 μιλούν για περισσότερο από ένα εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες στο σύνολο των ελληνικών προορισμών.

Η εβδομάδα που έρχεται θα αποτελέσει μια άτυπη σύνοδο κορυφής των επιχειρηματιών του κλάδου των δύο χωρών και θα γίνει κάτω από την ομπρέλα του τουριστικού Forum. Εκτός από την ελίτ των tour operators αναμένονται και η ρωσική ένωση της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και άλλες ρωσικές ενώσεις του κλάδου και οργανισμοί τουριστικής προβολής από τη Ρωσία, έλληνες θεσμικοί παράγοντες, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες.

Στο περιθώριο του Forum αναμένεται να γίνουν και διμερείς επαφές σε κλειστές συναντήσεις επιχειρηματιών. Παρόν θα δώσουν και τα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης, η περιφέρεια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Ένωση Ξενοδόχων.

 

Σχόλιο: Την Κρήτη την έχω μέσα στην καρδιά μου. Αν οι Κρητικοί δείξουν πνεύμα συνεργασίας και μυαλό, δεν έχουν να φοβηθούν καμία οικονομική κρίση.

Θα ξαναγράψω κάτι που το έχω ξαναγράψει: να γίνει το Διεθνές αεροδρόμιο.

Δεν γίνεται να μην έχετε ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο που θα έχει και υψηλή αισθητική και θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας.

Μετά φτιάξτε το οδικό δίκτυο που θα περιλαμβάνει και ολοκληρωμένο δίκτυο για ποδήλατο. Ένα ποδηλάτης να μπορεί άνετα και με ασφάλεια να κάνει το γύρω της Κρήτης.

Επίσης εκσυγχρονίστε τις μαρίνες. Όλο το πακέτο.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει μεγάλο Γήπεδο του Γκολφ, αλλά η Κρήτη χρειάζεται ένα μεγάλο και πολύ καλό. Φτιάξτε το και μπορεί να μπει και στο διεθνές πρόγραμμα με τα τουρνουά.

Η Κρητική κουζίνα φημίζεται. Κάντε ότι και στην Βαρκελώνη. Τουρισμό φαγητού.

Αναπτύξτε τον Ιατρικό Τουρισμό.

Η Κρήτη χρειάζεται και δυο μεγάλα διεθνή φεστιβάλ. Ένα την άνοιξη και ένα το καλοκαίρι. Μουσική, χορός, θέατρο. Υπό την αιγίδα όχι του Κράτους, αλλά του ιδιωτικού τομέα. Το φεστιβάλ πρέπει να ενταχτεί στην οικονομία και την αισθητική του περιβάλλοντος. Εγώ δεν γράφω για αρπαχτες, αλλά για σοβαρή δουλειά με ανταποδοτικότητα.

Αν η οικονομία πάει καλά, ο ιδιωτικός τομέας, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις οφείλουν να δώσουν τα χρήματα.

Για τελευταίο θα ξαναγράψω, ότι κάνετε να το κάνετε προσέχοντας το περιβάλλον. Το περιβάλλον αναβαθμίζει την άξια των επενδύσεων. Κανένας δε θέλει να ζήσει ή να περάσει διακοπές σε υποβαθμισμένο περιβάλλον.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1597579

Η Samsung δεν ήταν η μόνη ασιατική κατασκευάστρια smartphones που πέρασε Μαύρη Δευτέρα. Η μετοχή της εταιρείας με έδρα την Suwon (Νότια Κορέα) υποχώρησε 7,5% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά τη απόφαση των ενόρκων που εξεδόθη στην Καλιφόρνια την Παρασκευή που υποχρεώνει τη Samsung να πληρώσει αποζημίωση άνω του 1 δισ. δολαρίων στην Apple (AAPL) για παραβίαση έξι διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Με την ήττα να θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα των άλλων παικτών Android να αντικρούσουν τους δικηγόρους από το Cupertino, η αγωνία τώρα εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του ασιατικού κόσμου των smartphones: Στο Χονγκ Κονγκ, για παράδειγμα, η τιμή της μετοχής της ZTE, της μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας κατασκευής smartphones στην Κίνα, είχε απώλειες 7,1%. Στην Ταϊβάν, οι μετοχές του ανταγωνιστή της Samsung, HTC (HTCKF) μετά το τέλος του δικού της δικαστικού αγώνα απέναντι της Apple με μήλον της έριδος και πάλι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ενώ έχει ήδη υποστεί απώλειες 47% φέτος, έχασε επιπλέον 2%. «Γενικά, φαίνεται ότι το στρατόπεδο των Androids χάνει τους πολέμους ευρεσιτεχνίας», λέει ο Dennis Chan, αναλυτής της Yuanta Securities στην Ταϊπέι.

Αλλά για ορισμένες κινεζικές κατασκευάστριες τηλεφώνων, μπορεί επίσης να υπάρξει ένα βραχύβιο παράθυρο ευκαιρίας στην απόφαση.

Η χρονική συγκυρία της επικράτησης της Apple είναι ιδιαίτερα προβληματική για τη Samsung (SSNGY) και άλλες εταιρείες του χώρου.

Η Apple σύντομα θα παρουσιάσει το iPhone 5, και η θριαμβευτική της νίκη επί της Samsung στις 24 Αυγούστου προσθέτει ένα τεράστιο βάρος αβεβαιότητας για τη Samsung και άλλους κατασκευαστές Android σε μια στιγμή που ήδη βρίσκονταν σε θέση άμυνας, καθώς η Apple πλάσαρε το πολυαναμενόμενο νέο της μοντέλο.

Οι εταιρείες αυτές ίσως πρέπει να επιστρέψουν και να δουν πόσα πρέπει να αλλάξουν στα κινητά τους τηλέφωνα ώστε να τα προστατεύσουν από τις συνέπειες της επιβολής του νόμου των ευρεσιτεχνιών. «Θα υπάρχει πλήρης απουσία σαφήνειας», λέει ο Kishore Suratkal, αναλυτής της Religare Capital Markets στο Χονγκ Κονγκ. «Δημιουργείται μεγάλο θέμα ενώ μπαίνουμε στην εποχή του iPhone 5», προσθέτει. «Απλά αναβάλλει τη δυνατότητά τους να εισάγουν στην αγορά νέα προϊόντα».

Η Samsung λέει ότι δεν παραιτείται από τον αγώνα της. Η εταιρεία θα ζητήσει από την αμερικανίδα δικαστή Lucy Koh να προσβάλει την ετυμηγορία. Αν δεν το κάνει, η κορεατική εταιρεία θα ασκήσει έφεση, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Samsung MiraJang στο Bloomberg News μέσω ενός e-mail. «Πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές και η αγορά θα πάρουν το μέρος εκείνων που βάζουν την καινοτομία πάνω από τα δικαστήρια και αυτό θα το αποδείξουμε πέρα πάσης αμφιβολίας», ανέφερε ένα memo που αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο blog της εταιρείας.

Ορισμένοι από τους αντιπάλους της Samsung είναι πιθανό να αισθανθούν μία ώθηση μετά το στραβοπάτημα του ανταγωνιστή τους. Ως επαλήθευση της εικασίας αυτής μεταξύ των Ασιατικών κατασκευαστριών smartphones έρχεται η άνοδος, έως σχεδόν 3%, στην τιμή της μετοχής της LG Electronics στο χρηματιστήριο της Σεούλ. Όπως η LG, κινεζικές εταιρείες όπως η ZTE και η ιδιωτικών συμφερόντων Huawei Technologies, που έχουν προσπαθήσει πολύ να χτυπήσουν την Apple και τη Samsung στην αγορά των ΗΠΑ μπορεί ξαφνικά να είναι σε θέση να αποσπάσουν ένα κομμάτι από το μερίδιο της Samsung. Αν το δικαστήριο εκδώσει απόφαση κατά της πώλησης ορισμένων τηλεφώνων της Samsung, «τότε φυσικά μερικοί καταναλωτές θα αγοράσουν smartphones από τους Κινέζους», λέει ο Leping Huang, αναλυτής στο Χονγκ Κονγκ της Nomura International (NMR).

Ένα πράγμα που θα μπορούσε να σώσει τους Κινέζους προς το παρόν είναι η επιθυμία της Apple να επικεντρωθεί σε μεγαλύτερες απειλές όπως ηSamsung και η HTC που την ανταγωνίζονται στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς, λέει η Cynthia Jinhong Meng, αναλύτρια της Jefferies Hong Kong. «Θα κυνηγήσουν άμεσα την ZTE και την Huawei; Δεν νομίζω. Παίζουν στα χαμηλά στρώματα της αγοράς -στην καλύτερη περίπτωση, στα μεσαία».

Καθώς ξεκινά η επόμενη φάση του πολέμου των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, οι Κινέζοι είναι πιθανό να έχουν ένα τελευταίο χαρτί για να παίξουν. Το να κυνηγήσει η Apple μία κορεάτικη εταιρεία σαν την Samsung ή μια ταϊβανέζικη εταιρεία όπως η HTC είναι ένα θέμα. Η Apple δεν χρειάζεται να ανησυχεί ιδιαίτερα μήπως χάσει το μερίδιό της στις αγορές καταγωγής τής Samsung ή της HTC, οι οποίες δεν είναι αρκετά μεγάλες ώστε να αποτρέψουν την αμερικανική εταιρεία από το να προβεί σε νομικές ενέργειες. Το να κυνηγήσει όμως μία εταιρεία από την Κίνα -τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Apple  είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα, σύμφωνα με τον Huang. «Αν κάνεις μήνυση σε κινεζική εταιρεία», λέει, «το πρόβλημα είναι ότι θα κινδυνέψεις να χάσεις μερίδιο στην Κίνα».

Οι κινεζικές εταιρείες δεν είναι ούτε αυτές ανυπεράσπιστες στις μάχες για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Τόσο η ZTE όσο και η Huawei έχουν τις δικές τους πατέντες για τέταρτης γενιάς τεχνολογία κινητών που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, δεδομένου ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται σε διαμάχες περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας πολλές φορές κάνουν τα προβλήματα να εξαφανιστούν ανταλλάσσοντας τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, λέει η Meng. Ωστόσο, τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να μην έχουν τόση μεγάλη σημασία για την Apple. Ναι, οι ένορκοι αποφάνθηκαν για αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων της Apple από τη Samsung, αλλά η ουσία της υπόθεσης δεν ήταν τα χρήματα, σχολιάζει. «Σκοπός της Apple δεν ήταν ποτέ τα λεφτά», λέει η Meng. «Ήθελε να σταματήσει τις καραβιές».

Ο Einhorn είναι περιφερειακός συντάκτης Ασίας για το γραφείο του Bloomberg Businessweek στο Χονγκ Κονγκ.

Σχόλιο: Αυτή η ιστορία δείχνει πόσο σημαντικό είναι μια εταιρεία να έχει τμήμα Έρευνας και να επενδύει στην γνώση.

Οι Εταιρείες που θέλουν να είναι στην παγκόσμια κορυφή, πρέπει να επενδύουν στην έρευνα. Σωστά η Apple προσέφυγε στα δικαστήρια. Αν η Samsungθέλει να πουλά Smartphone να επενδύσει στην έρευνα και στην καινοτομία.

Αυτό θα ωφελήσει και τους καταναλωτές αλλά και τους εργαζόμενους. Η Έρευνα απαιτεί υψηλή εξειδίκευση, δε μπορεί να έρχεται κάποιος και να σε αντιγράφει.

Το άρθρο είναι καλό, αλλά δεν καλύπτει όλες τις πτυχές.

Έχω βαρεθεί να ακούω για το κόστος εργασίας και πόσο φτηνό είναι στην Ασία σε σχέση με την Αμερική και την Ευρώπη. Ε λοιπόν εδώ έχουμε μια περίπτωση που το κόστος εργασίας δεν παίζει ρόλο, αλλά η Έρευνα και η Γνώση, που είναι εργασίες που απαιτούν υψηλή εξειδίκευση, άρα πληρώνονται και ποιο πολύ και δεν υπάρχει η πίεση από το φτηνό εργατικό δυναμικό της Ασίας.

Σωστά η Apple έκανε μήνυση.

Θέλετε Smartphone; Φτιάξτε τα, μη τα αντιγράφετε.

Την περίμενα αυτή την μήνυση. Η Αμερική δε θα παίξει το μέλλων της. Δε ξέρω πόση οικονομία ξέρουν διάφοροι που γράφουν και συμβουλεύουν, αλλά η Αμερική χρειάζεται καινούρια στρατηγική.

Κάτι δεν κάνετε σωστά και δεν έχω την ανάπτυξη 4% που θέλω.

29/08/2012

4444

4444

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2012 θα γίνουν εκλογές στην Ολλανδία. Όλοι οι πολίτες της ευρωζώνης θα περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα για πολλούς λόγους.

Η Ολλανδία είναι μια από τις χώρες της Ευρωζώνης με αξιολόγηση 3Α. Δηλαδή: ΑΑΑ.

Όμως το κυριότερο είναι, ότι η ύφεση χτύπησε και την πόρτα της Ολλανδίας.

Η ανεργία πάνω από 6% σταθερά.

Ψηφίστηκε ένα πακέτο λιτότητας 13 δις ευρώ. Οι Ολλανδοί πολίτες θέλουν το πακέτο να έχει χρονική διάρκεια 2 ετών και όχι ενός χρόνου. Να τους έρθει μαλακα, όχι όπως τους νεοέλληνες που τους ξεκόλιασαν.

Το 2012 η Ολλανδία θα έχει ύφεση 0,75% υπολογίζεται.

1 στα 4 στεγαστικά ισοδυναμεί με χρέος μεγαλύτερο από την αξία του αντίστοιχου ακινήτου.

Οι Ολλανδοί διαφέρουν από τους νεοέλληνες στο ότι ξέρουν ότι η Γερμανική συνταγή λιτότητας είναι για τα σκουπίδια. Το ξέρουν. Από την αρχή το ξέρουν. Άμα είσαι σοβαρός άνθρωπος βλέπεις τις προβλέψεις και τα στοιχεία και βγάζεις νόημα.

Η Ολλανδία βέβαια είναι οργανωμένο κράτος, αφού δεν χρειάζονται να έχουν συνεχώς κυβέρνηση. Έχουν υπηρεσιακή. Σε αντίθεση με την Ελλάδα που οι πολιτικοί νταβατζηδες και τα τσιράκια τους μας λένε συνεχώς πως θα κυβερνηθεί η χώρα χωρίς πολιτική ηγεσία.

Η Ολλανδία πως κυβερνάτε; Μαλακες; Το Βέλγιο;

4444

Η διαφθορά δεν προκύπτει, κατασκευάζεται. Στην Ελλάδα την κατασκεύασαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κληρονομική Δημοκρατία και Καρτέλ και μονοπώλια και ολιγαρχες.

Ο Βαγγελας που θέλει να μας σώσει, έφτιαξε – κατασκεύασε – το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Την ασυλία και την παραγραφή δηλαδή. Η δοτή κυβέρνηση Παπαδημου έφτιαξε –  κατασκεύασε –  τροποποίηση για να πετάξει εκτός τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης από τον έλεγχο της διαφθοράς.

Αυτοί ρε θα μας σώσουν; Αυτοί είναι γκάνγκστερ. Όλα για το προσωπικό συμφέρον. Στο κόλπο φυσικά και οι μεγαλοδημοσιογραφοι με τα ανερχόμενα τσιράκια τους που κατασκευάζουν ειδήσεις. Προπαγάνδα, παραπληροφόρηση.

Ο Τραγακης διόρισε συγγενείς του, ο Πολυδώρας το ίδιο, ο Πετσανλικος. Κατασκεύασαν ένα νόμο -2001  με αναδρομική ισχύει μέχρι το 1994 – και σου λένε ο νόμος!

Και βγαίνει ο Σαμαράς ο Κομανετση και σου λέει παραμύθια για δράκους που θα σε φάνε αν δεν ψηφήσεις τα κόμματα της ολιγαρχίας, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ρε νεοέλληνα μαλακα δεν έχεις την περιέργεια να δεις τι θα γίνει αν ψηφήσεις για κυβέρνηση κάτι άλλο; Αφού σε σφάζουν έτσι και αλλιώς, τι περιμένεις;

Νεοέλληνα η συμπεριφορά σου είναι παράλογη, σου συνιστώ να πας σε ψυχίατρο.

5 χρόνια σκληρής ύφεσης. Βιαγκρα έχει πάρει η ύφεση; Θα συνεχίσει και το 2013.

4444

http://www.skai.gr/news/world/article/211068/einai-auti-i-fotografia-pou-tha-athoosei-ton-asanz-/

Μια φωτογραφία – ντοκουμέντο με ένα από τα δυο υποτιθέμενα θύματα του Τζούλιαν Ασάνζ να κάνει παρέα μαζί του και να χαμογελά -δύο 24ωρα αφότου φέρεται να τη βίασε- περιήλθε στα χέρια των δημοσιογράφων της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail!

Το πρόσωπο της γυναίκας καλύπτεται με ψηφιακή επεξεργασία, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα χαμογελά πλατιά έχοντας παραδίπλα της τον ιδρυτή του WikiLeaks και βιαστή της…

Αν η υπόθεση τελικά φθάσει στα δικαστήρια, καθώς ο Ασάνζ παραμένει αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ο συνήγορός του θα επισημάνει ότι η επίμαχη φωτογραφία ουσιαστικά υπονομεύει την αξιοπιστία της κατάθεσης της 33χρονης (μια άλλη γυναίκα κατέθεσε ότι ο Αυστραλός την κακοποίησε σεξουαλικά).

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τη Daily Mail, στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter τη συγκεκριμένη ημέρα η γυναίκα σχολιάζει ότι «περνά μια βραδιά παρέα με ευχάριστους και έξυπνους ανθρώπους», μεταξύ των οποίων και ο Ασάνζ…

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν δυο χρόνια, στις 15 Αυγούστου του 2010, στο εστιατόριο Glenfiddich στη Στοκχόλμη, σε δείπνο του οποίου οικοδεσπότης ήταν ο Ρίκαρντ Φάλβινκε, ο ιδρυτής του Σουηδικού Κόμματος των Πειρατών (ΡΡ).

Ο Φάλβινκε δήλωσε ότι
σκοπός του δείπνου, που διήρκεσε τρεις ώρες, ήταν η υπογραφή ενός συμβολαίου μεταξύ του ΡΡ και του WikiLeaks ώστε ο ιστότοπος να χρησιμοποιεί τους σέρβερ του κόμματος.

Στο δείπνο ήταν και η αντιπρόεδρος του ΡΡ Άννα Τρόμπεργκ καθώς και ο επικεφαλής ΙΤ (τμήμα μηχανοργάνωσης) του κόμματος Ρίτσαρντ Όλσεν, που είχε φέρει μαζί του την αρραβωνιαστικιά του Σάρα Σάντμπεργκ.

Μετά την κατάθεση των κατηγοριών για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση, οι Φάλβινκε και Τρόμπεργκ έδωσαν αναλυτική κατάθεση στις αρχές, υποστηρίζοντας τον Ασάνζ. «Ο Τζούλιαν μιλούσε περισσότερο μαζί μου• ήταν η συνάντηση των επικεφαλής δυο οργανισμών, και ο καθένας μιλούσε με κάποιον άλλον. Ήταν ένα επαγγελματικό δείπνο» αναφέρει μεταξύ άλλων…

Ο Τζούλιαν μιλούσε περισσότερο μαζί μου• ήταν η συνάντηση των επικεφαλής δυο οργανισμών, ήταν ένα επαγγελματικό δείπνο

Αυτό που έκανε περισσότερο εντύπωση στον επικεφαλής του κόμματος των Σουηδών Πειρατών ήταν η στάση της γυναίκας που μετέπειτα κατηγόρησε τον ιδρυτή του WikiLeaks για βιασμό, καθώς κατά τη διάρκεια του δείπνου προσφέρθηκε εθελοντικά να γίνει εκπρόσωπος Τύπου του Ασάνζ.

O Φαλβίνκε δεν έδωσε πάντως περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς θα πρέπει να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει στη Δικαιοσύνη στο ενδεχόμενο που τελικά γίνει δίκη. Καθιστά όμως σαφές, ότι η μια από τις δυο γυναίκες που κατηγορεί τον Ασάνζ, δεν του έδωσε την εντύπωσε ότι είναι ένα θύμα που έχει υποστεί μια τραυματική σεξουαλική εμπειρία μόλις δύο ημέρες νωρίτερα…

«Μπορείτε να δείτε τα αντικειμενικά γεγονότα και να αντλήσετε ουσιαστικά συμπεράσματα (…) το γεγονός ότι εγώ και η Άννα Tρόμπεργκ έχουμε καταθέσει ως βασικοί μάρτυρες υπεράσπισης στην επικείμενη δίκη – αυτό πρέπει να σάς λεει πολλά».

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Αυστραλός έχει χαρακτηρίσει εαυτόν ως θύμα συνωμοσίας που έχουν εξυφάνει οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της δημοσιοποίησης από τον ιστότοπό του απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων και στοιχείων που έφεραν πολλάκις την Ουάσιγκτον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1261.html

Άλλη μια αυτοκτονία προκαλεί σοκ και θλίψη.
Η νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Πρέβεζα, εκεί όπου βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της μια γυναίκα…
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής και οι συγγενείς της ήταν αναστατωμένοι.
Σήμερα το μεσημέρι, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, μπήκε στο σπίτι της και βρέθηκαν μπροστά σε  ένα αποτρόπαιο θέαμα.
Αντίκρισαν την άτυχη γυναίκα νεκρή και απαγχονισμένη στο πατάρι του σπιτιού της.
Τα αίτια που οδήγησαν την άτυχη γυναίκα σε αυτή την πράξη, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

4444

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7072.html

Νεκρή βρέθηκε σήμερα, 29 Αυγούστου 2012, στην κατοικία της στον Οδό Δερβενίων 54 στα Εξάρχεια η εργαζόμενη του ΟΕΚ Κωνσταντίνα Σγάρτσου, ετών 42. Το χρονικό σημείο του θανάτου προσδιορίζεται ένα μήνα πριν δηλαδή την περίοδο που αποφασίστηκε βίαια και αναιτιολόγητα να αποσπασθεί στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ με την από 25.07.2012 απόφαση του Η. Κικίλια Διοικητή ΟΑΕΔ. Στην τελευταία συνομιλία της ανέφερε ότι θα αρνηθεί να εργαστεί στον ΟΑΕΔ και θα επιστρέψει στον ΟΕΚ. Έκτοτε δεν υπήρξαν σημάδια ζωής.

Τραγικά είναι πλέον τα αποτελέσματα της απάνθρωπης συμπεριφοράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της Διοίκησης του ΟΕΑΔ. Οι εργαζόμενη βίωσαν την βίαιη κατάργηση του ΟΕΚ, το φάσμα της απόλυσης, την απειλή και την συνεχή μετακίνηση σε διαφορετικό περιβάλλον, την υποτιμητική και αναξιοπρεπή συμπεριφορά, την απειλή αρπαγής των κτιρίων από το ΣΕΠΕ και την γενικότερη αβεβαιότητα.

4444

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/50_4601.html

Διευκρινιστική εγκύκλιο για την αντιµετώπιση των ζητηµάτων που ανακύπτουν σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων στα τιμολόγια της ΔΕΗ εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών.

Οι διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ αφορούν στις περιπτώσεις εκείνες που ο υπόχρεος δικαιούται απαλλαγής ή μειωμένου συντελεστή, την περίπτωση που δηλώνει αδυναμία να το καταβάλλει και επιθυμεί τον διαχωρισμό του από το τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά και την περίπτωση που αλλάζει πάροχο.

Αναλυτικότερα, το ΥΠΟΙΚ παρείχε διευκρινίσεις για τις παρακάτω περιπτώσεις:

“Α. Ο υπόχρεος δικαιούται πλήρους απαλλαγής.

Αν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγή, υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., σύµφωνα µε το υπόδειγµα 1 της ΠΟΛ.1056/2.3.2012 Α.Υ.Ο., προσκοµίζοντας και τα αναφερόµενα σε αυτή δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αµέσως στο πρόγραµµα του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. από τον υπόχρεο.

Β. Ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. µε µειωµένο συντελεστή.

Αν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. µε µειωµένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανεκκαθάρισης του τέλους µε µειωµένο συντελεστή, σύµφωνα µε το υπόδειγµα 1 της ΠΟΛ.1056/2.3.2012 Α.Υ.Ο. στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., προσκοµίζοντας και τα προβλεπόµενα δικαιολογητικά. Η ∆.Ο.Υ., εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση προβαίνει σε νέα εκκαθάριση. Στη συνέχεια ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες, όπως έχουν προκύψει µετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθµός διπλοτύπου στην εφαρµογή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ..

Γ. Ο υπόχρεος επιθυµεί την αποκοπή του ΕΕΤΗ∆Ε, από τον λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος ή δηλώνει αδυναµία καταβολής του.

Αν ο υπόχρεος επιθυµεί, οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο να αποκοπεί το ΕΕΤΗ∆Ε από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, προσέρχεται στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., υποβάλει το υπόδειγµα 6, καταβάλει την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του έτους 2012, καταχωρείται ο αριθµός διπλοτύπου στην εφαρµογή και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ..

Αν ο υπόχρεος δηλώνει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, προκειµένου να αποκοπεί το τέλος από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, απαιτείται η καταβολή ποσού τουλάχιστον 50,00€, ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ..

Σας υπενθυµίζουµε ότι ο αρµόδιος προϊστάµενος, µετά από αίτηση του φορολογουµένου, µπορεί (εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της περ. β του τελευταίου εδαφίου της παρ. 11 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011) να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόµενες δόσεις, είτε τον περιορισµό του ύψους του τέλους.

∆. Αλλαγή παρόχου

Σε περίπτωση αλλαγής προµηθευτή ηλεκτρικού ρεύµατος (παρόχου), καταβάλλεται στην αρµόδια ∆.Ο.Υ. η τρέχουσα και οι τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του ΕΕΤΗ∆Ε έτους 2012 και η ∆.Ο.Υ. χορηγεί άµεσα βεβαίωση για αλλαγή παρόχου σύµφωνα µε το υπόδειγµα 5 της ΠΟΛ.1056/2.3.2012 Α.Υ.Ο.. Το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ.. Εφόσον ο υπόχρεος δηλώσει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, απαιτείται η καταβολή ποσού τουλάχιστον 50,00€, ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., προκειµένου να χορηγηθεί η βεβαίωση αλλαγής παρόχου.

Ο ∆Ε∆∆ΗΕ θα ενηµερώνεται καθηµερινά µε ηλεκτρονικό τρόπο, για όλες τις ενέργειες που γίνονται από τις ∆.Ο.Υ. µέσω της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

Τέλος σας ενηµερώνουµε ότι, πληροφορίες για το χειρισµό του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 υπάρχουν και στην ηλεκτρονική εφαρµογή του ΕΕΤΗ∆Ε, η οποία είναι ανοικτή στις ∆.Ο.Υ.”.

Με άλλα λόγια οι υπόχρεοι του Ειδικού Τέλους Ακινήτων που επιθυµούν, οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο την αποκοπή του από το λογαριασµό της ΔΕΗ, υποβάλλουν αίτηση στην Εφορία τους, καταβάλλουν την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ.

Αν ο υπόχρεος δηλώνει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, προκειµένου να αποκοπεί το τέλος από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 50 ευρώ ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ.

econews.gr

Σχόλιο: Σήμερα πήγα στην ΔΟΥ και ο υπάλληλος μου είπε ότι δεν τους έχει πάει καμία εγκύκλιος. Εδώ διαβάζω την εγκύκλιο. Εγώ πάντως έκανα αίτηση άφησα και τα τηλέφωνα μου και θα πάω αύριο να πληρώσω μόνο το ρεύμα της ΔΕΗ.

Ο Υπάλληλος μου είπε με βάση τα δικαιολογητικά αν δεν έχει αλλάξει κάτι, δικαιούμαι απαλλαγή. Αλλά περιμένουμε μου είπε την εγκύκλιο.

4444

4444

28/08/2012

4444

Ώστε το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη είναι και γεωπολιτικό ζήτημα. Τώρα το ανακάλυψαν οι Γερμανοί; Ή τώρα το βγάζουν στην επιφάνεια;

Φοβούνται μην έρθουν οι Ρώσοι και ρίξουν χρήμα.

Αυτά νεοέλληνα για να καταλάβεις ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε ξεπούλησαν για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ο Πολύδωρας θέλει να διορίσει την κόρη του και ο Τραγακης τους συγγενείς του. Με βάση το νόμο που ψήφησαν αυτοί οι ίδιοι. Τώρα που υπάρχει κρίση που σφάζει νεοέλληνες στο πόδι, αυτοί και τα παιδιά τους θα είναι ασφαλή.

Από το 2008 ύφεση. Από το 2009 ύφεση και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η φοροδιαφυγή οργιάζει, γιατί δεν αφήνουν τους έντιμους νεοέλληνες να κάνουν τι δουλειά τους.

Τον Διωτη γιατι τον εδιωξες Σαμαρα Κομανετση; Δε σου εκανε; … τα χατυρια…

Μαλακα νεοελληνα εξακολουθει να σε κυβερνα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που σε χρεοκοπησαν. Η σχιζοφρενεια σου δεν εχει ωρια.

Να δωσω μια απαντηση για το ευρω. Αν είναι να πεθανω με το Ευρω και να ζησω με την Δραχμη, η επιλογη είναι δραχμη.

Εγω ξερω καλυτερους δρομους από τον Σαμαρα και τα υπολοιπα παιδακια του πολιτικου σωληνα.

5 χρονια υφεση. Οι ανθρωποι είναι ανικανοι για το γενικο καλο, δε το βλεπετε;

Καλα κανει ο Τσιπρας και κατηγορει την Συμορια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την SIEMENS. 

Τον Διωτη τον εδιωξαν τον Επιθεωρητη Δημοσιας Διοικησης τον εβγαλαν εκτος παιχνιδιου και κατά τα αλλα θα μας σωσουν! Πρεπει να εισαι εντελως ηληθιος ότι το παλιο και διεφθαρμενο καθεστως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα σωσει την Ελλαδα.

5 χρονια σκληρης υφεσης. Ανθρωποι πεθαινουν. Ο Σαμαρας εκανε ότι και ο Γιωργακης ειπε ψεματα για να βγει. Κανονικά πρέπει να ανακληθεί. Άλλα είπε άλλα κάνει. Δεν εχει την πολιτική νομιμότητα. Αυτά τα μέτρα είναι πολύ σκληρά για όσους δεν είναι προνομιούχοι. Δε μπορούμε να τα δεχτούμε.

Η Ιστορία είναι εδώ και ψάχνει να βρει Ηγέτες.

Ζήτω η Τρέλα των νεοελλήνων.

Από το μοιραίο 2008 μέχρι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε σκληρή ύφεση.

Ευτυχώς εγώ πήρα νωρίς τρελοχαρτο, γιατί τώρα θα έπρεπε να σταθώ στην ουρά, ενώ το 2008 πήγα με την άνεση μου. Κυριλέ.

Ακόμα η σκληρή ύφεση δεν έχει ακουμπήσει την Ολιγαρχία που κυβερνά την Ελλάδα. Τι θα γίνει αν η σκληρή ύφεση θέλει να χουφτώσει και την Ολιγαρχία;

Το 2013 λένε ότι θα έχουμε πάλι ύφεση. Δηλαδή θα πάμε στα 6 χρόνια.

Στην Νιγηρία Σαμαρά κομανετση, πήγαν κάποιοι υπουργοί φυλακή για τα σκάνδαλα με την SIEMENS, εδώ θα πάει κανείς; Έχετε χρεοκοπήσει την χώρα και μας λέτε ότι δεν έχετε ποινικές ευθύνες;

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1597248

Ο εσωτερικός διάλογος στη Γερμανία για το εάν και κατά πόσον η Ελλάδα πρέπει η όχι να παραμείνει στο ευρώ περιορίζεται στις οικονομικές διαστάσεις του ζητήματος, ενώ θα όφειλε να συμπεριλάβει και τους ευρύτερους γεωπολιτικούς κινδύνους μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα –της λεγόμενης “Grexit”–, ανέφεραν στελέχη του κόμματος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν ότι ορισμένα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού αμφιβάλλουν για το κατά πόσον θα ήταν σώφρον να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη και ίσως σηματοδοτήσουν μια πιο πραγματιστική προσέγγιση από μέρους του Βερολίνου, παρά την σκληρή ρητορική που έχει υιοθετηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η αποτυχία της κυβέρνησης της Ελλάδας να εκπληρώσει τους όρους του δανεισμού της βάσει του μνημονίου έχει εξοργίσει πολλούς Γερμανούς πολιτικούς και έχει οδηγήσει στελέχη της συμπολίτευσης να καλέσουν επανειλημμένα να υπάρξει έξοδος της χώρας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Όμως ο Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU στην Μπούντεσταγκ, είπε σήμερα ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε περαιτέρω αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ήδη ταραγμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Πιστεύω ότι πρέπει να διευρύνουμε τον διάλογο, πέραν των καθαυτό χρηματοπιστωτικών και οικονομικών διαστάσεων» του προβλήματος, ανέφερε ο Μάιστερ.

«Απλώς κοιτάξτε τον χάρτη και δείτε πού βρίσκεται η Ελλάδα», πρόσθεσε ο Μάιστερ, υπογραμμίζοντας την εγγύτητά της με την Μέση Ανατολή, όπου μαίνεται ο εμφύλιος στη Συρία, όπως επίσης και με ακόμη εύθραυστες περιοχές των Βαλκανίων.

Οι δηλώσεις του Μάιστερ απηχούν αυτές άλλου ενός εξέχοντος στελέχους της CDU, του Άρμιν Λάσετ, ο οποίος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς το Σαββατοκύριακο ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε σοβαρές, ανεπιθύμητες συνέπειες στη νότια Ευρώπη.

Η έξοδος θα προκαλούσε «αστάθεια σε μια χώρα-μέλος του NATO. Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει με δισεκατομμύρια την Ελλάδα σε ένα τέτοιο σενάριο», υποστήριξε ο Λάσετ. «Εδώ κρίνονται πολλά περισσότερα από απλώς το ερώτημα εάν η Ελλάδα εκπληρώνει ή όχι τα κριτήρια» του μνημονίου για τον δανεισμό της, πρόσθεσε.

Τόσο ο Λάσετ όσο και ο Μάιστερ επέμειναν ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα, όπου η ύφεση συνεχίζεται για πέμπτο χρόνο, οφείλει να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές και τις άλλες μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

Ωστόσο οι τοποθετήσεις τους αφήνουν να εννοηθεί ότι το Βερολίνο ενδεχομένως αποδειχτεί πιο ευέλικτο από ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι σε περίπτωση που η Αθήνα δεν κατορθώσει έγκαιρα να εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα, εκτιμά το Ρόιτερς.

Στην επίσκεψή του στο Βερολίνο την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από την Γερμανία και τους άλλους εταίρους της χώρας στην ευρωζώνη να δώσουν στην κυβέρνησή του περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, λόγω του βάθους της ύφεσης που αντιμετωπίζει, αν και η καγκελάριος Μέρκελ αντιμετώπισε μάλλον ψυχρά το αίτημα.

Η Μέρκελ επέμεινε πως δεν θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το πρόγραμμα της Ελλάδας πριν από την έκθεση της Τρόικας, τον Οκτώβριο.

Η καγκελάριος κάλεσε τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού να κατεβάσουν τους τόνους στις επικρίσεις τους προς την Ελλάδα. Παρ΄ όλ΄ αυτά, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ της CSU είπε ότι αναμένει η Ελλάδα να έχει εγκαταλείψει το ευρώ ως το 2013.

Αλλά αρκετοί παράγοντες στις χρηματαγορές μοιάζουν πλέον να διαφωνούν, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς, υπενθυμίζοντας ότι σε έρευνά του αυτόν τον μήνα 45 από τους 64 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν σχετικά απάντησαν πως αναμένουν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ τους επόμενους 12 μήνες τουλάχιστον, από 35 στους 64 σε προηγούμενη παρόμοια έρευνα τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_26/08/2012_493598

Το αναγκαίο κράτος και το περιττό κράτος

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας ο οποίος δεν θα αισθάνεται ικανοποιημένος από τη σύλληψη του δράστη της κακοποίησης και του βαρύτατου τραυματισμού ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού τον Ιούλιο στην Πάρο.

Το γεγονός συγκίνησε την κοινή γνώμη και ίσως ήταν το μόνο που μέσα στο καλοκαίρι διαπέρασε την αδιαφορία του κόσμου για την ειδησεογραφία. Δικαιολογημένη αντίδραση· διότι, εκτός από τον αποκρουστικό χαρακτήρα του εγκλήματος, ήταν και η αποκάλυψη της αποτρόπαιης μοίρας του θύματος, που τάραξε τη συναισθηματική γαλήνη την οποία αποζητούμε στις διακοπές μας.

Είναι εντελώς ανεξιχνίαστος ο ρόλος που είχε η τύχη στη συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε το κορίτσι αυτό να διασταυρωθεί με τον παρ’ ολίγον δολοφόνο του.

Αν, φερ’ ειπείν, κάτι είχε καθυστερήσει την αναχώρηση του θύματος για τη μοναχική βόλτα στην παραλία ή αν ένα τυχαίο περιστατικό είχε αποσπάσει την προσοχή του δράστη, μήπως τίποτε από ό,τι συνέβη δεν θα είχε συμβεί;

Το μυστήριο του τυχαίου, που από τη μια στιγμή στην άλλη σου διαλύει τη ζωή, είναι για όλους ανεξιχνίαστο. Νιώθουμε τελείως αδύναμοι μπροστά του και γι’ αυτό δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν κάπως οι συνθήκες της ζωής μας με εκείνες του θύματος ώστε να ταυτισθούμε μαζί του. Νιώθουμε ότι αυτό που λέμε απλά «άδικη μοίρα» μπορεί να επιφυλάσσεται για τον καθένα.

Το μόνο που έχουμε για να αντιτάξουμε στην άδικη μοίρα είναι η δικαιοσύνη των ανθρώπων. Γι’ αυτό η σύλληψη του δράστη (προϋπόθεση στοιχειώδης για την απόδοση δικαιοσύνης) προκάλεσε την ικανοποίηση και -γιατί όχι;- το αίσθημα της ευγνωμοσύνης σε όσους από εμάς παρακολουθήσαμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η επιτυχία της αστυνομίας ήταν αναμφισβήτητα μεγάλη, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο δράστης προερχόταν από το θολό κοινωνικό περιθώριο των λαθρομεταναστών και επίσης ότι δεν ανήκε στον τύπο του κακοποιού από τον οποίο θα περίμενε κανείς μια τέτοια κτηνωδία.

Η αστυνομία λοιπόν -ειδικότερα, το τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής- είχε να εξιχνιάσει το δυσκολότερο είδος περιστατικού: το ειδεχθές και τυχαίο.

Τα κατάφερε και όλοι χαρήκαμε, είπαμε τα «εύγε» μας και σύντομα θα ξεχάσουμε την επιτυχία της. Αυτή δεν είναι στο κάτω κάτω η δουλειά της αστυνομίας; Γι’ αυτό δεν τους πληρώνουμε; Σύμφωνοι, αλλά για να έχουμε μια εικόνα του τι ακριβώς πληρώνουμε, είπα να κάνω την προσπάθεια να μάθω πώς δούλεψε η αστυνομία για την εξιχνίαση του συγκεκριμένου εγκλήματος, τα αποτελέσματα της οποίας σας παρουσιάζω παρακάτω.

Μόλις το περιστατικό έγινε γνωστό, το αρμόδιο τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής αμέσως έστειλε επί τόπου κλιμάκιο πέντε στελεχών του. (Ο ένας είχε κανονίσει να φύγει την επομένη σε άδεια, αλλά το ξέχασε αμέσως.) Ο προγραμματισμός ήταν να μείνουν εκεί δύο ημέρες. Έμειναν έξι, δουλεύοντας από νωρίς το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Επέστρεψαν στην Αθήνα για να εκτιμήσουν την κατάσταση με τους ανωτέρους τους -και, κυρίως, για να πάρουν καθαρά ρούχα- και έφυγαν πάλι για άλλες έξι ημέρες.

Τι έκαναν εκεί: Καθώς στοιχεία στον τόπο τους εγκλήματος δεν υπήρχαν, λόγω της συρροής σχετικών και άσχετων όταν ανακαλύφθηκε το θύμα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν ανακρίσεις, των οποίων ο κύκλος σταδιακά στένευε, με σκοπό να εντοπίσουν τον πιθανό δράστη, τον τύπο του οποίου είχαν σχηματίσει σε γενικές γραμμές, βάσει των χαρακτηριστικών του εγκλήματος και της πείρας τους.

Κάθε φορά που ο κύκλος αυτός έφθανε στο κέντρο του και δεν είχε προκύψει κανένα στοιχείο από τις καταθέσεις, εκείνοι τον άνοιγαν πάλι από την αρχή: ξανά οι επισκέψεις στα ίδια πρόσωπα, ξανά οι ίδιες ερωτήσεις, ξανά και ξανά και ξανά.

Ήξεραν τι έκαναν, διότι οι μάρτυρες σπανίως μιλούν αμέσως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόσωπο-κλειδί, που αποκάλυψε την ταυτότητα του υπόπτου, παραδέχθηκε την ύπαρξη ενός παράνομα εργαζόμενου Πακιστανού, ο οποίος είχε αναχωρήσει εσπευσμένα για την Αθήνα, την τρίτη φορά που τον επισκέφθηκαν οι αστυνομικοί.

Ο εντοπισμός της ταυτότητας του υπόπτου και η εύρεση του DNA του ήταν αποτέλεσμα επίπονης προσπάθειας, αλλά δεν ήταν η λύση της υπόθεσης. Ήξεραν τον «ψύλλο» που έψαχναν, έπρεπε τώρα και να τον βρουν μέσα στα άχυρα. Ο ύποπτος είχε πετάξει το τηλέφωνό του και δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός του με αυτόν τον τρόπο. Όμως οι ατελείωτες ώρες ερευνών, στην Πάρο και την Αθήνα, είχαν δώσει στην αστυνομία την ταυτότητα δύο φίλων του, με τους οποίους ήταν σε επαφή αφότου είχε έλθει στην Ελλάδα.

Τα κινητά αυτών οδήγησαν τους αστυνομικούς στο σπίτι της Νέας Χαλκηδόνας. Όμως, η έφοδος σε αυτό τα ξημερώματα δεν ήταν εύκολη απόφαση: αν δεν έβρισκαν τον ύποπτο εκεί, το πιθανότερο είναι ότι οι φίλοι του με κάποιο τρόπο θα φρόντιζαν να τον ειδοποιήσουν και το δεύτερο στάδιο της έρευνας θα έπρεπε να ξεκινήσει πάλι από το μηδέν.

Το ρίσκο απέδωσε· για να αποδώσει όμως, βασίστηκε σε ατελείωτες εργατοώρες σκληρής δουλειάς, που έγινε με φιλότιμο, αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης. Για να εκτιμήσουμε τη σημασία αυτών των αρετών στη συγκεκριμένη δουλειά, αρκεί το στοιχείο ότι ο συλληφθείς δύο ημέρες αργότερα θα αναχωρούσε για το Πακιστάν.

Και τώρα -επειδή από εκεί ξεκινήσαμε- να σας πω τι πληρώνουμε για τη δουλειά αυτή.

Οι καθαρές αποδοχές των αστυνομικών που έπιασαν τον δράστη του εγκλήματος της Πάρου κυμαίνονται μεταξύ 850 και 1.050 ευρώ, αναλόγως βαθμού και χρόνου υπηρεσίας. Δεν ακούγεται παράλογο, όταν ένας κλειδούχος του ΟΣΕ είχε μηνιαίο μισθό 3.900 ευρώ, συν τις 2.900 των επιδομάτων;

Δεν είναι, επίσης, παράλογο οι οριζόντιες περικοπές να αφορούν εξίσου εκείνα τα στελέχη του Δημοσίου χάρη στα οποία το κράτος μπορεί ακόμη να προσφέρει στους πολίτες βασικά αγαθά, όπως η ασφάλεια, και τα άλλα που μισθοδοτούνται μόνον και μόνον επειδή η ύπαρξή τους δικαιολογεί ένα μοντέλο σοσιαλιστικής ανάπτυξης με δανεικά μέσω του κράτους;

Παραδείγματα όπως αυτό που ανέπτυξα σήμερα βρίσκουμε παντού στον δημόσιο τομέα. Παντού υπάρχουν δάσκαλοι, καθηγητές, αστυνομικοί, γιατροί, στρατιωτικοί, υπάλληλοι υπουργείων, διπλωμάτες κ.ά. που με το ήθος και τη φιλοτιμία τους κρατούν ακόμη τη χώρα όρθια. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί, που θα τους ονόμαζα το αναγκαίο κράτος, χάνονται μέσα σε έναν ωκεανό περιττού κράτους, που σαν το λίπος έχει εγκατασταθεί στον μυϊκό ιστό χωρίς τον οποίο ο οργανισμός της χώρας δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα αρχή, πρέπει να απαλλαγούμε από τη δήθεν δημοκρατική ιδεοληψία της ισοπέδωσης προς τα κάτω. Πρέπει, δηλαδή, να χωρίσουμε το αναγκαίο κράτος από το περιττό· και το μεν πρώτο να το ενισχύσουμε, το δε άλλο να κοιτάξουμε πώς θα απαλλαγούμε από αυτό. Η αξιολόγηση, με επιπτώσεις, είναι ο μοναδικός τρόπος.

Σχόλιο: Εγώ δεν πιστεύω στην Τύχη. Το έχω γράψει πολλές φορές.

Στην Πάρο η Ελληνική Αστυνομία, τον Αύγουστο είχε μεγάλη επιτυχία μια και έπιασε και έναν Ληστή – Τρομοκράτη. Μετά την υπόθεση με τον Πακιστανό.

Αν κάνεις ανάλυση με βάση την θεωρεία των παιγνίων, βλέπεις πολλά και ενδιαφέροντα. Βέβαια πρέπει να σου εξηγήσει και κάποιος, τι είναι αυτό που συμβαίνει. Δε θέλω να γράψω πολλά, είστε πρωτόγονοι.

Η Ελληνική Αστυνομία έπαιξε καλύτερα από όλους στο «παιχνίδι» της Πάρου. Αν και οι δράστες είχαν τις πρώτες κινήσεις και τον αιφνιδιασμό, η Ελληνική Αστυνομία τα κατάφερε.

Στο συγκεκριμένο «παιχνίδι» τους βαθμολόγησα με 10.

Όσο αφορά για το περιττό κράτος, συμφωνώ με τον Κασιματη, αλλά ξέχασε να αναφέρει τους Κρατικοδίαιτους Επιχειρηματίες. Ο υπάλληλος του ΟΣΕ παίρνει υπερβολικά πολύ χρήμα για την υπηρεσία που προσφέρει, αλλά και οι επιχειρηματίες που κάνουν δουλείες με το κράτος, βγάζουν εκατομμύρια για τα κακά έργα που προσφέρουν. Να μη γραφούμε μόνο για τους Εργαζόμενους, να γράφουμε για όλους τους περιττούς.

Κρατικοδίαιτοι Επιχειρηματίες, Ελεύθεροι επαγγελματίες, Καρτέλ, μονοπώλια, Ολιγαρχίες, Κληρονομική Δημοκρατία, μιλάμε για πολύ λίπος.

4444

http://www.enikos.gr/media/73374,Kai_fetos_Menoyme_Ellada.html

Η εκπομπή της ΝΕΤ, ”Μένουμε Ελλάδα”, θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας και τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Ο Γιώργος Αμυράς και η Ρένια Τσιτσιμπίκου, θα κρατήσουν συντροφιά στους τηλεθεατές και τη φετινή σεζόν, ωστόσο, θα συζητήσουν με τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης προκειμένου να ανανεώσουν τη σύμβασή τους, αφού, όπως ακούγεται, το δίδυμο αναμένεται να αξιοποιηθεί και σε άλλο concept.

Σχόλιο: Το μένουμε Ελλάδα, είναι καλή εκπομπή. Δείχνει Ελλάδα.

4444

http://www.enikos.gr/media/73312,O_Soyleiman_ston_ANT1.html

Ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» είναι μία τουρκική παραγωγή που πρόκειται να προκαλέσει αρκετά σχόλια, καθώς αναφέρεται στη ζωή και τη δράση του σουλτάνου Σουλεϊμάν Α’. Είναι μια δραματική σειρά εποχής, παραγωγής του 2011, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στον ΑΝΤ1 στις 3 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά το τουρκικό σίριαλ «Asi». Στο ρόλο του Σουλεϊμάν θα δούμε τον, δημοφιλή στο ελληνικό κοινό, Χαλίτ Εργκέντς, το οποίο γνωρίσαμε από τις «Χίλιες και μία νύχτες».

Στην Τουρκία προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2011 και κέρδισε αμέσως το τηλεοπτικό κοινό, ενώ ταυτόχρονα, αναδείχτηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές, αποσπώντας διακρίσεις όπως τέσσερα βραβεία Antalya Television, τα αντίστοιχα Emmy Awards. Η σειρά εκτυλίσσεται τον 16ο αιώνα και περιγράφει την ερωτική ιστορία της ορθόδοξης Αλεξάνδρα Λισόφσκα -μετέπειτα Χουρέμ- που συλλαμβάνεται από τους Τούρκους κατακτητές.

Πηγή: Real Life

Σχόλιο: Όπως έχω γράψει δε βλέπω Τουρκικά σίριαλ. Ο Αντένα θα προβάλει και το σίριαλ ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλόπρεπης. Φυσικά και δεν πρόκειται να δω αυτή την προπαγάνδα. Μιλάμε για προπαγάνδα και θα ευχαριστηθώ αν το δω να πατώνει στα νούμερα τηλεθέασης.

Δε ξέρω γιατί ο Κυριακού αποφάσισε να προβάλει ένα τέτοιο σίριαλ προπαγάνδας; Εκτός κι αν είναι Τούρκος ή υπάρχουν άλλα κίνητρα. Ο Κυριακού αποφάσισε να μας διδάξει και Τουρκική Ιστορία, φυσικά από την μεριά των Τούρκων, δηλαδή σκέτη προπαγάνδα.

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω. Οι καναλαρχες να πληρώνουν την τηλεοπτική συχνότητα που χρησιμοποιούν; Δεν είναι δωρεάν.

4444

Το παιχνίδι εξουσίας στη Συρία έχει αποκτήσει μια άγρια ομορφιά τον Αύγουστο.

Οι Αντάρτες κατέρριψαν ελικόπτερο του καθεστώτος. Αναβαθμίζονται στρατιωτικά.

Βέβαια οι νεκροί ακόμα δεν έφτασαν τους 30.000, όσους σκότωσε δηλαδή ο πατέρας του Ασαντ σε ένα σαββατοκύριακο.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1597630

Βήμα το βήμα η ΕΚΤ έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει μέσω δηλώσεων των στελεχών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της προθέσεις της ενόψει της 6ης Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται ότι θα ανακοινώσει το εύρος και τους όρους της νέας παρέμβασής της στην χρηματοπιστωτική κρίση και την κρίση κρατικού χρέους.

Οι αποφάσεις της χωρίς να αναφέρονται ευθέως σε περιπτώσεις όπως αυτή της Ελλάδας εντούτοις θα επηρεάσουν την εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης που βρίσκονται σε εξέλιξη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προτεραιότητα (πρώτη διασφάλιση) των τίτλων κρατικού χρέους που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες έναντι της διασφάλισης των ιδιωτών κατόχων κρατικού χρέους.

Το “νέο” αυτή την φορά το έδωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Joerg Asmussen, ένας από τους “Γερμανούς” του Συμβουλίου ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ θα ενεργοποιείται μόνο με την προϋπόθεση ότι η ενδιαφερόμενη χώρα θα έχει ζητήσει βοήθεια από το EFSF/ESM και θα έχει δεσμευθεί από MoU (δηλαδή “μνημονιακή” συμφωνία).

Με άλλα λόγια η βοήθεια από την ΕΚΤ θα δίνεται μόνο με πολιτικούς όρους πειθάρχησης της χώρας στην κεντρική γραμμή της διακυβερνητικής συμφωνίας άμεσης εφαρμογής μέτρων μείωσης ελλειμμάτων και χρέους.

Στην ουσία πρόκειται για ένα MoU παραχώρησης πολιτικής κυριαρχίας στα δημόσια οικονομικά στους κεντρικούς εποπτικούς θεσμούς της Ευρωζώνης (Κομισιόν και ΕΚΤ) χωρίς αυτό να περάσει από Συμβούλια αφού θα αποτελεί την “οικειοθελή” απόφαση της ενδιαφερόμενης χώρας.

Στο σημείο αυτό έχει άλλωστε εδραιωθεί η σιωπηρή συμφωνία Merkel – Draghi ενόψει η Σεπτεμβρίου και των αποφάσεων για μεγαλύτερη και ταχύτερη σύγκλιση στην Ευρωζώνη για πολιτική και οικονομική ενοποίηση.

Το ότι θα έχει πολιτική διάσταση η “γραμμή” παρέμβασης της ΕΚΤ στην επόμενη φάση φαίνεται και από το ότι οι τρεις επιτροπές (όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr) που έχουν δημιουργηθεί για να δουλέψουν γι΄ αυτό από τον Draghi στην Φρανκφούρτη, έχουν εντολή να παρουσιάσουν την βεντάλια των εναλλακτικών που έχει το ΔΣ και όχι “προτάσεις” για να υιοθετήσει το ΔΣ στις 6 Σεπτεμβρίου.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1598369

“Ματώνει η καρδιά, όταν βλέπει κανείς μειώσεις συντάξεων για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους” στην Ελλάδα, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας ΄Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης του προγράμματος “Διάλογος για το μέλλον της Γερμανίας”, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την συμπάθειά της προς τους Έλληνες που πλήττονται από τις περικοπές που επιβάλλει το πρόγραμμα λιτότητας και επισήμανε ότι “αυτό ισχύει ιδιαίτερα, διότι οι ευκατάστατοι είναι τόσο ευκίνητοι ώστε μπορούν χωρίς πρόβλημα να εγκαταλείψουν τη χώρα”.

Αναφορά στην ανάγκη να μην υποφέρουν πάντα οι αδύναμοι, αλλά και εκείνοι οι οποίοι “έχουν επωφεληθεί από την πατρίδα τους, χαίρονται που είναι Έλληνες, αλλά ίσως δεν έχουν κάνει τόσες πολλές θυσίες”, είχε κάνει η Καγκελάριος και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχόλιο: Αν υπουργός οικονομικών της Ελλάδος ήταν ο Σόιμπλε και όχι οι άσχετοι και διαπλεκομενοι υπουργοί που έχουν περάσει τόσα χρόνια, η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα θα είχε περιοριστή κάτω από 8%, το ίδιο και το παραεμπόριο.

Λάθος συμπεράσματα έβγαλες Μερκελ. Βαλε ικανούς ανθρώπους και θα δεις πως πιάνεται η φοροδιαφυγή. Ξέρεις πόσα εκατομμύρια έχουν δώσει οι Νεοέλληνες για να μηχανογραφηθεί το Υπουργείο Οικονομικών και τελικά το 2012 εξακολουθεί να είναι αμηχανοργανωτο; Δεκάδες. Τρώνε οι διαφθαρμένοι Πασοκοι και Νεοδημοκράτες.

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η κληρονομική δημοκρατία. Η ολιγαρχία. Ανίκανοι άνθρωποι έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί λόγο ονόματος και συγγένειας. Όχι γιατί ήταν αξιόπιστοι.

Φυσικά και ματώνει η ψύχη σου για τους συνταξιούχους που τους σφάζουν στην κυριολεξία. Όμως οι συνταξιούχοι τόσα χρόνια γιατί ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Τον Ιούνιο του 2012 γιατί ψήφησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να γίνουν αλλαγές ουσίας.

Αν εγώ είχα την εξουσία, θα είχα περιορίσει την φοροδιαφυγή αισθητά. Δεν είναι δύσκολο. Χώρια ότι υπάρχουν ένα σωρό αξιόπιστοι άνθρωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που μπορούν να βοηθήσουν και μάλιστα εθελοντικά.

Φυσικά πολλοί ολιγαρχες θα πήγαιναν φυλακή και θα έχαναν τα προνόμια τους.

Ειλικρινά έχω βαρεθεί την χαρτουρα του Δημοσίου Τομέα. Δεν πάει άλλο.

4444

Advertisements

Posted August 29, 2012 by bmplefour in Greek Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: