USA POWER: 1945 –   Leave a comment

USA POWER: 1945 –

15/10/2012

Από το 1945 (τέλος δευτέρου παγκοσμίου πολέμου),  μέχρι σήμερα, η USA είναι ταυτόχρονα η μεγαλύτερη οικονομική, στρατιωτική και νομισματική δύναμη στον πλανήτη Γη.

Το νόμισμα τους το δολάριο να είναι το νούμερο ένα αποθεματικό νόμισμα, αυτό στο οποίο αποτιμώνται όλα τα βασικά εμπορεύματα διεθνώς και αυτό στο οποίο γίνονται όλες οι συναλλαγές στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Πετρέλαιο, αγροτικά εμπορεύματα, πολύτιμα μέταλλα και βιομηχανικά μέταλλα αποτιμώνται σε δολάριο και προϋποθέτουν τη χρήση του προκειμένου να διεξαχθεί το διεθνές εμπόριο.

Η δημιουργία του Γερμανικού Ευρώ, πήγε να κοντράρει αυτή την κυριαρχία, αλλά η κρίση που ξεκίνησε το 2008, έδειξε πόσο αδύναμο και ευάλωτο είναι.

Μια έξοδος της Ελλάδος από το Ευρώ, θα βάλει την οριστική ταφόπλακα.

Αντίθετα η Κίνα έπαιξε καλύτερα.

Η παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου έκανε τη δεύτερη, σήμερα, μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την Κίνα, να συνδέσει το νόμισμα της με αυτό, ακλουθώντας μια πολιτική η οποία βρίσκεται στην καρδιά ενός νομισματικού πολέμου μεταξύ των δυο χωρών, ενός πολέμου που μαίνεται με αυξανόμενη ένταση εδώ και χρόνια.

Η οικονομία της Κίνας είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της USA, με ρυθμούς ανάπτυξης θεαματικούς και με ένα μέγεθος που συνεχώς μεγαλώνει και με καλύτερη στρατηγική σκέψη, μετά την επίσκεψη του Νίξον σε πολύ γρήγορο χρόνο, εκτόπισε από την κορυφή τόσο την ΕΕ, όσο και την Ιαπωνία.

Η νομισματική σύνδεση του Κινέζικου νομίσματος με το δολάριο, απαγορεύει στην USA εκμεταλλευτεί τα νομισματικά της όπλα, ώστε να γίνει ποιο ανταγωνιστική απέναντι της.

Σε αντίθεση δε με την Ιαπωνία και την ΕΕ, η Κίνα γίνεται και στρατιωτική δύναμη.

Όσο αφορά το κριτήριο του πληθυσμού ( μεταμόρφωση σε εσωτερική αγορά ), είναι μεγάλη δύναμη.

Όταν η USA προωθούν τη Χρηματιστηριακή υποτίμηση του δολαρίου, μειώνοντας την αξία του έναντι του ευρώ, της στερλίνας, του γεν και των υπολοίπων μη συνδεδεμένων με αυτό νομισμάτων, είναι σα να κάνουν στα αμερικανικά προϊόντα εκπτώσεις και ανατιμήσεις στα διεθνή, με αποτέλεσμα να αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής οικονομίας και να μειώνουν αυτή του υπόλοιπου κόσμου.

Η Κίνα όμως, που δεν επιτρέπει την ελεύθερη διακύμανση του δικού της νομίσματος, αποφεύγει τις άσχημες επιπτώσεις.

Την Τρίτη έχουμε το 2ο ντιμπειτ. Η Κίνα και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η Αμερική, θα παίξουν αρκετά.

4444

4444

4444

16/10/2012

4444

Το 1861 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν (Abraham Lincoln) ζήτησε από τις μεγάλες τράπεζες της Νέας Υόρκης και της Ευρώπης δάνεια προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του εμφυλίου πολέμου, αλλά και να προβεί σε μεγάλες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Η απάντηση των τραπεζών ήταν πως τα δάνεια μπορούσαν να δοθούν με επιτόκια μεταξύ 24% και 36%.

Θεωρώντας τα επιτόκια αυτά απαγορευτικά αλλά και μην έχοντας τη δυνατότητα να πληρώσει τις υποχρεώσεις του κράτους, ο πρόεδρος Lincoln είδε τη χώρα του να φτάνει ένα βήμα πριν από την καταστροφή.

Το κράτος δεν μπορούσε να εκδώσει δικό του νόμισμα για να πληρώσει τις ανάγκες του, καθώς η αρμοδιότητα της έκδοσης του χρήματος είχε ανατεθεί στους τραπεζίτες.

Η διαπίστωση ότι οι τραπεζίτες, ελέγχοντας το χρήμα, έλεγχαν την ίδια τη μοίρα του κράτους έκανε τον Lincoln να θελήσει να επανακτήσει τον έλεγχο της παραγωγής και έκδοσης του χρήματος.

Για το λόγο αυτό προχώρησε στη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας που προετοίμαζε την έκδοση εθνικού νομίσματος με την «υποστήριξη του λαού».

Στην ομιλία του πριν από την ψήφιση του ειδικού νόμου ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Όταν θα έχουμε αποκτήσει το χρήμα του Συντάγματος όλες οι άλλες μεταρρυθμίσεις θα είναι δυνατές αλλά, μέχρι αυτό να συμβεί, καμία άλλη μεταρρύθμιση δε θα είναι δυνατή».

Ο νόμος ψηφίστηκε και ο Lincoln επέτυχε την αναδιοργάνωση του νομισματικού συστήματος των ΗΠΑ, αποκόπτοντας το από τους τραπεζίτες και εκδίδοντας το νόμισμα greenback”.

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ο Ομπάμα έχει δηλώσει στην αρχή της πρώτης του θητείας, ότι πρότυπο του ήταν ο Lincoln, που στην ουσία έκανε μια πράσινη επανάσταση.

Η Αμερική πρέπει να κάνει μια πράσινη επανάσταση. Όμως πως θα την κάνει, όταν η Κίνα κρατά το νόμισμα της χαμηλά και έτσι χτυπά τις Αμερικανικές εταιρείες που έχουν δραστηριότητα στην Αμερική και στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Ζητείτε λύση. Οικονομική, τεχνολογική, πάντως μια λύση.

Η θέση του Αμερικανού πρόεδρου απευθύνετε σε ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να κάνουν πραγματικές επαναστάσεις. Έχουν τα προσόντα. Η Αμερικανική ιστορία δείχνει ξεκάθαρα, ότι όταν οι Αμερικανοί πρόεδροι είναι άνθρωποι με μυαλό, η Αμερική πάει μπροστά.

Διότι ξέρουν να ξεχωρίζουν τα συμφέροντα της Αμερικής, από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο Lincoln κατάλαβε ότι τα συμφέροντα της USA είναι διαφορετικά από αυτά των τραπεζιτών και ανέλαβε δράση. Αυτό είναι σημαντικό.

Εμένα με ενδιαφέρει η Αμερική και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα. Ευτυχώς το Αμερικανικό κράτος, σήμερα έχει πολλές υπηρεσίες που μπορούν να δώσουν σωστή πληροφόρηση σε έναν πρόεδρο που δεν είναι χαζός.

Πάνω στο “greenback” αναγραφόταν «Χαρτονόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών» και όχι «Χαρτονόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας ΗΠΑ».

Στην Ζώνη του γερμανικού Ευρώ, οι Γερμανοί έχουν το δικαίωμα να «κόβουν» χρήμα. Σωστά ο Μπερλουσκονι είπε: η Ευρωπαϊκή Τράπεζα να κάνει το καθήκον της για τις χώρες του νότου ή η Γερμανία να φύγει από το Ευρώ.

Η νομισματική αποδέσμευση της USA από τον έλεγχο των τραπεζών προκάλεσε σοκ και οργή στην Ευρώπη, ιδιαίτερα καθώς το νέο νόμισμα λειτούργησε με επιτυχία, παρά τις προειδοποιήσεις για το αντίθετο από τις τράπεζες, τις μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις και τα ΜΜΕ της εποχής.

Εγώ δεν γνωρίζω καλά αγγλικά όποτε δεν έχω και μεγάλη πρόσβαση, στα ντοκιμαντέρ για τον Αμερικανικό Εμφύλιο πόλεμο συνήθως δεν αναφέρουν αυτή την σημαντική ενέργεια του Lincoln.

Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε στο Λονδίνο είναι δημοσίευμα της εποχής από τους London Times, οι οποίοι έγραψαν σχετικά: «Αν αυτό το σκάνδαλο της οικονομικής πολιτικής, που έχει τη ρίζα του στη Δημοκρατία της Βορείου Αμερικής κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στη χώρα αυτή, συνεχιστεί και μετατραπεί σε μόνιμη κατάσταση, τότε η κυβέρνηση θα τυπώνει τα δικά της χρήματα χωρίς κόστος. Θα πληρώσει τα χρέη της και θα καταλήξει να είναι χωρίς χρέος. Θα φτάσει σε ένα σημείο ευημερίας χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των πολιτισμένων κυβερνήσεων του κόσμου. Οι ευφυέστεροι άνθρωποι και όλος ο πλούτος θα μετακομίσουν στη Βόρειο Αμερική.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να καταστραφεί ή θα καταστρέψει κάθε μοναρχία του κόσμου.

Όπως βλέπεις αναγνώστη στην οικονομία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι Αμερικανοί είχαν την σύνεση να ψηφήσουν ανθρώπους για το αξίωμα του πρόεδρου, που υπηρέτησαν το Αμερικανικό Έθνος.

Ο Lincoln βέβαια δολοφονήθηκε στις 14 Απριλίου 1865. Δεν είχε αρκετή προστασία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αποκλειστική αρμοδιότητα της παραγωγής και έκδοσης του χρήματος να επιστραφεί και πάλι στους κεντρικούς τραπεζίτες.

Οι Αμερικανοί επενδυτές ανησυχούν που η Κίνα είναι down! Εγώ δεν ανησυχώ. Υπάρχει βέβαια μια διαφορά: εγώ ενδιαφέρομαι για το Αμερικανικό Έθνος, αυτοί – οι αμερικανοί επενδυτές – ενδιαφέρονται για τα λεφτά τους. Υπάρχει τεράστιο χάσμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος για παράδειγμα μπορεί να ζητήσει βοήθεια και από το μέλλον.

Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ενώ χιλιάδες αμερικανοί πέθαιναν, υπήρχαν αμερικανικές εταιρείες που έκαναν μπίζνες με τους ΝΑΖΙ. Μιλάμε για τερατώδες σκάνδαλο.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1639837

Από τον Joshua Green

O Joe Biden κυριάρχησε στο debate των υποψήφιων Αμερικανών αντιπροέδρων της προηγούμενης Πέμπτης, με φωνές, παλικαρισμούς, γκριμάτσες, γέλια -πολλή γκρίνια- καθόλη τη διάρκεια των 90 λεπτών. Ήταν ο κλασικός φωνακλάς που ενοχλεί στα πάρτι. Το αν η στρατηγική του ήταν νικηφόρος και αποτελεσματική ή αντίθετα ενοχλητική και κουραστική για κάποιον, πιθανότατα έχει να κάνει με το αν αυτός ο κάποιος στηρίζει τους Δημοκρατικούς ή τους Ρεπουμπλικάνους.

Σκέφτηκα ότι και οι δύο υποψήφιοι κατάφεραν να κάνουν αυτό που χρειαζόταν. Ο Biden χρειαζόταν να σταματήσει την “αιμορραγία” μετά την απογοητευτική εμφάνιση του προέδρου Obama στο πρώτο debate με τον Romney και φάνηκε σαν να είχε πιει πολλά τονωτικά ροφήματα για να διασφαλίσει ότι θα φαίνεται δυναμικός και παθιασμένος. Η ενέργεια αυτή και η προθυμία του Biden να αντιμετωπίσει επιθετικά τον Paul Ryan για το “47%” που σχεδιάζει να περικόψει από το πρόγραμμα Medicare, και την ασάφεια του γύρω από το πώς θα πληρωνόταν ο “λογαριασμός” των φοροαπαλλαγών που εξαγγέλουν οι Ρεπουμπλικανοί και ποιον θα ωφελήσουν, ήταν “βέλη” που έπρεπε να είχε “εκτοξεύσει” ο Obama, αλλά δεν το έκανε. Δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι Δημοκρατικοί δεν ανακουφίστηκαν και δεν πήραν τα πάνω τους.

Ο Ryan από την πλευρά του χρειαζόταν να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι ένας ικανός αντιπρόεδρος και το κατάφερε. Ήταν εύστροφος, κατανοητός, σπινθηροβόλος και όχι έξω από τα νερά του στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής που κυριάρχησε στη συζήτηση. (Η πραγματική δυσκολία του Ryan στο θέμα αυτό ήταν ότι τα σχέδιά του ιδίου και του Romney στο Ιράν και το Αφγανιστάν δεν διαφέρουν σημαντικά από τα σχέδια του Obama, γεγονός που δυσκόλεψε την προσπάθειά του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον αντίπαλό του.)

Η διαφορά ηλικίας μεταξύ των δύο υποψηφίων ήταν εντυπωσιακή. Ενίοτε ο Ryan έμοιαζε με νευρικό φοιτητή που ήταν έτοιμος να δώσει συνέντευξη για την υποτροφία Rhodes. Αλλά υποψιάζομαι πως οι συνεχείς διακοπές του Biden, τις οποίες ο Ryan υπέμεινε στωικά, δημιούργησαν συμπάθεια για το πρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου και απέσπασαν την προσοχή από την αποτελεσματικότητα του Biden σε ένα debate που κατά τα άλλα ανέδειξε νικητή τον αντιπρόεδρο.

Στο βαθμό που το debate των αντιπροέδρων θα έχει αντίκτυπο στον εκλογικό αγώνα -αν και δεν νομίζω ότι θα έχει- η διαφορά θα είναι αισθητή περισσότερο σε πιο αναποφάσιστες πολιτείες όπως το Οχάιο και η Φλόριντα και θα επικεντρωθεί στο ρόλο της κυβέρνησης.

Ο Biden έκανε κάτι που δεν είχα ξαναδει: Υπερασπίστηκε σθεναρά τα πακέτα στήριξης. Επίσης, διατύπωσε πολύ καλύτερα από τον Obama τί είναι αυτό που διακυβεύεται στις διαφωνίες των δύο κομμάτων για το πρόγραμμα Medicare, την κοινωνική ασφάλιση, καθώς και τη φορολογική πολιτική. Και μέσα σε όλη την παραφορά, έθεσε μια ερώτηση που νομίζω ήταν πολύ εύστοχη και που πολλοί ψηφοφόροι θα έχουν κατά νου όταν πάνε στις κάλπες: “Ποιον από τους δύο εμπιστεύεστε;” Όσα κι αν κατάφερε ο Romney στο debate, αυτό δεν είναι ένα ερώτημα που μπορεί να αισθάνεται βέβαιος ότι θα του εξασφαλίσει ψήφους.

4444

4444

Βιβλιογραφία: Το ταγκό των Αγορών & το μεγάλο κόλπο – Πάνος Παναγιώτου.

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

Ένα 20 για τον Ομπάμα.

Ο συντονιστής του ντιμπειτ είναι πάντα μια σημαντική λεπτομέρεια.

Η Candy Crowley είναι αντικειμενική.

Ο Mitt Romney έκανε λάθος. Λάθος που τον εκθέτει. Υποτίθεται ότι γνωρίζει τι συμβαίνει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που μάλιστα το «σήκωσε» και ψηλά στην προεκλογική καμπάνια.

Ήρθα να καταμαρτυρήσω την αλήθεια είπε ο Χριστός στον Πιλάτο.

Και ποια είναι η Αλήθεια είπε ο Πιλάτος.

Στην περίπτωση του Mitt Romney η αλήθεια είναι ένα ψέμα. Έπρεπε να ξέρει τα ακριβή γεγονότα, για το θάνατο του Αμερικανού Πρέσβη.

Πρέπει να είσαι αξιόπιστος. 

Μου θύμισε πρακτικές Μερντοχ.

4444

http://businessetc.thejournal.ie/panama-wants-to-use-the-euro-636604-Oct2012/

THE PRESIDENT of Panama has revealed that his country wants to use the euro as its legal tender – despite being over 5,000 miles away from Berlin.

President Ricardo Martinelli has told reporters in Germany that he raised the prospect of having the euro as legal tender during a conversation with Germany’s chancellor Angela Merkel.

“Panama is a country where the currency in free circulation is the American dollar,” Martinelli told reporters.

Euronews quotes him as saying: “I told the chancellor we are looking for mechanisms for the euro to become another currency of legal tender and for the euro to be accepted in the Panamanian market.”

Panama already has its own currency – the balboa – the value of which is pegged 1-to-1 against the US dollar. Because of this fixed rate, the US dollar has always been accepted as legal tender.

This means the domestic central bank does not need to worry about monetary policy, but also means the policies implemented by the US’s federal reserve could be inappropriate to the economic conditions in Panama.

The country’s economy is one of the fastest-growing in the world – Reuters reports that GDP grew by 10.6 per cent last year, largely as a result of an aggressive expansion in government construction, including expanding the Panama Canal.

Panama would not be the first country outside the eurozone itself to use the currency: the Vatican, San Marino and Monaco have used the currency since its inception, as the euro replaced currencies to which their own were pegged (the Vatican lira, Sammarinese lira and the Monegasque franc).

The currency is also used in Andorra – which has never had an official currency – and in both Kosovo and Montenegro.

Those two countries were part of the former Yugoslavia, but preferred to use the German Deutschmark rather than the Yugoslav dinar for local political reasons. They both therefore adopted the euro in 2002, ahead of each become

The euro is also used as a currency in some French overseas territories.

Σχόλιο: Ο Παναμάς έχει σωστή σκέψη. Αν έχεις την δυνατότητα να κυκλοφορήσεις 2 νομίσματα με διεθνή κυκλοφορία, φυσικά αυτό είναι πολύ καλό. Προσφέρει πολλά οφέλη στους πολίτες και φυσικά τους προστατεύει από κινδύνους.

4444

http://www.cretalive.gr/new/115446/economy/Theloun_to_euro_ston…_Panama

Ο Παναμάς θα ήθελε να εισάγει το… ευρώ ως νόμιμο νόμισμα, στο πλευρό του ήδη χρησιμοποιούμενου αμερικανικού δολαρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ρικάρντο Μαρτινέλι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

«Στον Παναμά, το νόμισμα [που βρίσκεται] σε ελεύθερη κυκλοφορία είναι το αμερικανικό δολάριο, και είπα στην καγκελάριο ότι επιζητούμε τρόπους προκειμένου το ευρώ να γίνει ένα ακόμα νόμισμα νόμιμης κυκλοφορίας και να γίνεται δεκτό στην αγορά του Παναμά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτινέλι.

Ο ηγέτης του Παναμά δεν προσέφερε λεπτομέρειες για την ενδεχόμενη εισαγωγή του ευρωπαϊκού νομίσματος στη χώρα του, ωστόσο εξέφρασε την «απόλυτη αυτοπεποίθησή» του στη γερμανική και την Ευρωπαϊκή οικονομία, προσθέτοντας πως αναμένει σύντομα την επίλυση της κρίσης που πλήττει την ευρωζώνη.

Ο Παναμάς, που βρίσκεται σε απόσταση μονάχα… 10.000 χιλιομέτρων από την ηπειρωτική Ευρώπη, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Λατινικής Αμερικής, καταγράφοντας ανάπτυξη της τάξης του 10,6% το 2011, κυρίως χάρη σε μεγάλες επενδύσεις στο χώρο των υποδομών, συμπεριλαμβανομένου του διευρυνόμενου Καναλιού του Παναμά, μίας εκ των βασικών πηγών εσόδων για τη χώρα.

4444

http://www.cretalive.gr/new/85021/economy/Mas_proteinei_to…dolario_anti_gia_to_euro_kai_ti_drachmi

Θεωρώντας αναπόφευκτη την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, καθηγήτρια του τεχνολογικού ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης προτείνει, με ανάρτησή της στους Financial Times, την υιοοθέτηση του δολαρίου έναντι του ευρώ από τη χώρα μας.

Γράφει στο άρθρο της η Pelly Periasamy, της Επιχειρηματικής Σχολής Nanyang του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης:

«Η αναπόφευκτη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα απαιτήσει την εφαρμογή ενός δικού της νομισματικού συστήματος. Αλλά η επαναφορά της δραχμής θα απαιτήσει επίσης εσωτερικό σχεδιασμό και εξωτερική βοήθεια, εάν μάλιστα δεν συνοδευτεί από καλούς χειρισμούς μπορεί να επιδεινώσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Η δραχμή δεν θα δώσει στην Ελλάδα τον απαιτούμενο «χώρο» για να λύσει τα προβλήματά της σαν ανεξάρτητο έθνος.

Εάν αντικαθιστούσε ωστόσο τη δραχμή με το δολάριο ως ενδιάμεσο νόμισμα, η Ελλάδα θα είχε ‘χώρο να αναπνεύσει’ και να ξανακτίσει το νομισματικό της σύστημα (…) Το δολάριο παραμένει το κυρίαρχο νόμισμα παγκοσμίως παρά την εξασθάνησή του την τελευταία δεκαετία», προσθέτει η καθηγήτρια που θεωρεί ότι ο συνδυασμός δολαριοποίησης με ελεύθερη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ήδη επιτρέπει σε πολλές χώρες να σχεδιάζουν τις δημοσιονομικές τους πολιτικές έχοντας ταυτόχρονα την προστασία ενός ισχυρού νομίσματος.

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να υιοθετήσει τη δολαριοποίηση ως ενδιάμεση λύση όταν φύγει από την ευρωζώνη. Υιοθετώντας το δολάριο η Ελλάδα θα είναι ικανή να εκμεταλλευτεί και τη δύναμή του (παγκόσμιο στάτους) αλλά και την αδυναμία του (χαμηλότερη αξία του).

Κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν η Ελλάδα αποκτήσει χρηματοικονομική σταθερότητα, η χώρα μπορεί να εισαγάγει το δικό της νόμισμα για να ασκήσει περισσότερο έλεγχο στα οικονομικά της πράγματα ή και να επανενωθεί με την Ευρωπαίκή Ενωση, ούσα ισχυρότερη ως μέλος».

Σχόλιο: Αν η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ και υιοθετήσει το δολάριο σε ελεύθερη διακύμανση, φυσικά και θα έχει πολύ μεγάλα οφέλη.

Καταρχήν το δολάριο είναι πολύ ποιο φτηνό από το ευρώ. Αμέσως τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες θα γίνουν πολύ φτηνά και άρα ανταγωνιστικά.

Αν το κάνει, για τα επόμενα 4 χρόνια θα πάρει μια βαθιά ανάσα. Χώρια ότι θα μπορούν να την βοηθήσουν καλύτερα.

Οι Γερμανοί είναι πολύ δογματικοί, η Γερμανική κουλτούρα είναι της τιμωρίας, ενώ η Αμερικανική, είναι της δημιουργίας και τις ισορροπίας.

Η Ελλάδα μπορεί να φύγει άνετα από το Κρεματόριο του Ευρώ και  επιτέλους να αναπνεύσει.

Η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ακριβό Ευρώ, να πάει στο φτηνό δολάριο και με την άνεση της, σε 12 με 24 μήνες να φτιάξει την νέα δραχμή.

Σε αυτή την διαδικασία δε θέλω δωσίλογους σα τον Λουκά Παπαδημο, Προβοπουλου και άλλους με σεσημασμένη δράση εναντίον της Ελλάδος.

Νεοέλληνα μπορώ να σε βγάλω από την Γερμανική Κόλαση, αλλά απαιτώ οι δοσίλογοι να συλληφθουν και να δικαστούν. Το έγκλημα είναι μεγάλο.

4444

4444

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/10/new-york-times-cosco_17.html

Από τότε που πήρε τον έλεγχο μέρους του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά, η κινεζική εταιρεία Cosco είδε τη διακίνηση φορτίων να διπλασιάζεται μέσα σε μόλις ένα χρόνο, τη στιγμή που η υπό μαρασμό ελληνική «πλευρά» αντιμετωπίζει τους Κινέζους γείτονές της με… σκεπτικισμό, αναφέρουν σε πρόσφατο δημοσίευμά τους οι New York Times.

Ως αποτέλεσμα συμφωνίας που επετεύχθη το 2010, «ρίχνοντας» στα στραγγισμένα κρατικά ταμεία 500 εκατομμύρια ευρώ, η Cosco ουσιαστικά «νοίκιασε» το μισό λιμάνι του Πειραιά, μετατρέποντάς το μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε κερδοφόρο επιχείρηση. Ο μαρασμός, υπό τον οποίο τελούσε άλλοτε το λιμάνι, όσο βρισκόταν σε ελληνικά χέρια, έδωσε τη θέση του στην υπερπαραγωγικότητα.

Το άλλο μισό εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τη διαχείριση του ελληνικού κράτους, δέσμιο του παγιωμένου εργασιακού καθεστώτος και των σχετικά υψηλών μισθών που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν επιβαρύνει την ανάπτυξη της χώρας.

«Εδώ, όλοι γνωρίζουν καλά πως πρέπει να εργάζεσαι σκληρά», δηλώνει Κινέζος υπάλληλος της Cosco στον Πειραιά, προσθέτοντας πως η Ελλάδα έχει να μάθει πολλά από εταιρείες σαν την κινεζική:

«Οι Κινέζοι θέλουν να κερδίσουν χρήματα μέσα από τη δουλειά… Από το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου κι έπειτα, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι επεδίωξαν έναν άνετο και προστατευμένο τρόπο ζωής… Ήθελαν μία καλή ζωή, περισσότερες διακοπές και λιγότερη δουλειά… Ξόδευαν το χρήμα πριν καν το αποκτήσουν. Γι’ αυτό και τώρα είναι πνιγμένοι στα χρέη».

Η ολοκληρωτική αναμόρφωση που η Cosco έχει επιβάλλει στο λιμάνι του Πειραιά είναι κατά πολλούς αυτό ακριβώς που οφείλει να επιδιώξει η Ελλάδα, αν θέλει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της, να βάλει ένα τέλος στη διαρκή ύφεση, να μειώσει το τραγικό ποσοστό ανεργίας και να πάψει να εξαρτάται τα επόμενα χρόνια από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι με την ελληνική κυβέρνηση να αναμετράται με ανυπέρβλητα ελλείμματα, μοναδική ίσως λύση να είναι η εξέταση του ενδεχόμενου να ενοικιάσσει ή ακόμη και να πουλήσει το υπόλοιπο λιμάνι στον κινεζικό κολοσσό.
iefimerida.gr

Σχόλιο: Σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να πουλήσει το υπόλοιπο λιμάνι στους Κινέζους. Οι κινέζοι δεν είναι εργάτες, είναι σκλάβοι.

Αυτά που λέει ο Κινέζος είναι τρίχες. Γι’αυτό η Κίνα κρατά χαμηλά το νόμισμα της και κάνει άλλα πολλά βρώμικα κόλπα; 

Το λιμάνι που διαχειρίζεται η Ελληνική πλευρά, αύξησε τις αποδόσεις του. Μένει βέβαια πολλά να κάνει και με τον καιρό θα τα κάνει.

Η Κίνα μας δείχνει ότι ο Καπιταλισμός και οι νεοφιλελεύθεροι, ταιριάζουν γάντι με τις δικτατορίες και όλα αυτά που λένε ελεύθερες αγορές για ελεύθερους ανθρώπους είναι τρίχες.

Στις Δημοκρατίες υπάρχουν Ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι η διαφθορά.

17/10/2012

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/15107.htm

Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις πιο ανόητες ιδέες που κάνανε κάποιους εκατομμυριούχους!

Ας ξεκινήσουμε!

1) Million Dollar Homepage
Πουλούσε 1 εκατομμύριο pixels (τα πούλησε όλα) για $1 το καθένα. Ο διαφημιστής ερχόταν και αγόραζε όσα πίξελ ήθελε για να αναρτήσει τη διαφήμισή του, μέχρι που τα πίξελς εξαντλήθηκαν κάνοντας έτσι τον Alex Tew εκατομμυριούχο! Επειδή η ιδέα ήταν πολύ “προχωρημένη”, προσέλκυε πολύ κόσμο κι έτσι ο διαφημιστής είχε φυσικά κι αυτός όφελος, γι’ αυτό αγόραζε πίξελς αναρτώντας έτσι τη διαφήμισή του…

2) PickyDomains
Πιστεύετε ότι θα πλήρωνε κόσμος κάποιους άλλους για να σκεφτούν κάποιο καλό domain για την ιστοσελίδα τους; Κι όμως!!! Αυτή η ιδέα έκανε τον ιδιοκτήτη του pickydomains εκατομμυριούχο μιας και είχε τεράστεια ανταπόκριση!

Σχόλιο: Εύκολο. Λογικό. Προβλεψημο.

3) Doggles
Μία ακόμη σούπερ ανόητη ιδέα, που έκανε τον ιδιοκτήτη της εκατομμυριούχο μέσω internet! Κατασκευάζαν γυαλιά ηλίου για σκυλιά και τα πουλούσαν online! Έγινε απλά… χαμός!

4) AntennaBalls
Δείτε τι σκαρφίστηκε ο Jason Wall και τα κονόμησε κι αυτός! Τα λεγόμενα Antenna balls, τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία μπαλίτσα που αναπαριστά κάποια φιγούρα, η οποία τοποθετείται στην άκρη μιας κεραίας! Αυτά πουλούσε!

5) FitDeck
Πιστέυετε πως αν δημιουργούσατε μια τράπουλα με αναπαράσταση για το πως να κάνετε διάφορες ασκήσεις γυμναστικής σωστά, θα γινόσασταν πλούσιοι; Αποκλείεται φυσικά! Κι όμως!! 2 τύποι το κάνανε και… χτύπησαν φλέβα χρυσού!

Σχόλιο: Λογικό. Ευκολο. Προβελψημο.

6) PositivesDating.Com
Εσείς θα πληρώνατε για να βγαίνατε ένα ραντεβουδάκι με κάποιο άτομο που έχει Έιτζ; Κάποιοι πιστέψαν ότι κάποιοι θα πληρώναν και όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και έκανε τους ιδικτήτες του positivesdating εκατομμυριούχους!

Σχόλιο. Προβλεψημο.

7) Designer Diaper Bags

Αυτό φυσικά ήταν αναμενόμενο να γίνει τεράστεια επιτυχία! Αν το σκεφτόταν ο καθένας, μα φυσικά και θα γινόταν πλούσιος! :p Μία ακόμη ηλίθια ιδέα: έφτιαχνε τσαντούλες για πάμπερς, ώστε οι μανάδες όταν βγαίνουν έξω, να μην τις κουβαλάνε μέσα στην τσάντα τους και πάθουν τίποτα… Μεγάλη ευκολία ρε παιδί μου, God Bless Designer Diaper Bags.

8) SantaMail
Εδώ είμαστε! Βρείτε μια διεύθυνση από τον Βόρειο Πόλο – Αλάσκα, προσποιηθείτε ότι είστε ο Άγιος Βασίλης και χρεώστε τους γονείς $10 για να στείλετε ένα γράμμα σαν να είστε ο Άγιος Βασίλης, στο παιδί τους!!! Αυτό λοιπόν έκανε και ο εξυπνάκιας Byron Reese και έγινε εκατομμυριούχος!

Σχόλιο: Ευκολο προβλεψημο.

9) Lucky Wishbone Co.

Φτιάχνουν πλαστικά – ψεύτικα κόκκαλα που τα κρατάς και κάνεις μια ευχή (γιάντες). Η ευχή φυσικά… “πραγματοποιείται”! Τέτοια πράγματα ξεκινήσανε να πουλάνε και φυσικά, τι πιο λογικό, τα κονομήσανε τρελά!
Προσοχή στις απομιμήσεις! Η ευχή μπορεί να μην πραγματοποιηθεί!

ΠΗΓΗ: coolweb.gr

Σχόλιο: Οι περισσοτερες ιδεες ειναι προβλεψημες. Απλα οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι χαζοι!!!  Το εχω τσεκαρει.

Η λειτουργία έχει σχέση με την δομή. Σας έχω δώσει μια ιδέα για την δομή στα ταξίδια στο χρόνο.

Αν μπορείς να σκεφτείς την δομή μια πραγματικότητας τότε μπορείς να βρεις τι θα δουλέψει. Βέβαια παίζει ρόλο και η χρονολογία. Δεν παρουσιάζεις μια πολύ προηγμένη τεχνολογία στο ευρύ κοινό, σε μια χρονολογία που δεν είναι ώριμη.

Η Steve Jobs ήξερε πολύ καλά τα μυστικά της δομής. Αυτή ήταν η μεγαλοφυΐα του. Να συνδυάζει και να ξανασχεδιάζει.

4444

http://www.piperies.gr/posts/oi-peirates-einai-oi-kalyteroi-pelates-tis-moysikis-biomixanias

Μία μελέτη με τον τίτλο Copy Culture Survey, έρχεται να καταρρίψει το ισχυρότερο επιχείρημα της βιομηχανίας θεάματος που μάχεται με τέτοια σθεναρότητα την “πειρατεία”.

Το επιχείρημα των lobbyists κατά της πειρατείας λέει πολύ απλά: «όσο κατεβάζουν οι άνθρωποι μουσική και ταινίες πειρατικά, τόσο πλήττονται όλοι όσοι συνέβαλαν στην δημιουργία του υλικού αυτού», δηλαδή έχουν απώλεια μερικών εκατομμυρίων δολαρίων. Ακούγεται λογικό.

Το αποτέλεσμα της τηλεφωνικής έρευνας σε ΗΠΑ και Γερμανία, όμως, που διεξήγαγε η οργάνωση American Assembly που σχετίζεται άμεσα με το Πανεπιστήμιο Columbia, έδειξε κάτι τρομερά ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι που μοιράζονται περισσότερο μουσική μέσω P2P (ναι, αυτοί οι πειρατές), είναι παράλληλα και οι καλύτεροι πελάτες της μουσικής βιομηχανίας, καθώς αγοράζουν κατά 30% περισσότερη μουσική από τους «νόμιμους» μουσικόφιλους.

Όσοι διαμοιράζονται περισσότερο μουσική μέσω P2P, διαθέτουν και μεγαλύτερες συλλογές. Άρα, είναι πιο φανατικοί μουσικόφιλοι. Απ’ ότι αποδεικνύει η μελέτη, είναι οι άνθρωποι που «κατεβάζουν πολύ», ακούν πολύ και αγοράζουν πολύ.

Το πιο ενδιαφέρον που εμφανίζεται, όμως, από την έρευνα της American Assembly είναι ότι, το μεγαλύτερο μέρος των συλλογών για τους χρήστες, προέρχεται από αντιγραφές που κάνουν από φίλους και οικογένεια.

Έτσι, μάλλον η βιομηχανία θεάματος θα πρέπει να δώσει προσοχή στην offline πειρατεία, αντί να προσπαθεί να βάλει συρματοπλέγματα στο internet. Ή, ακόμα καλύτερα, να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και να συνειδητοποιήσει πως ο μόνος τρόπος για να κάνουν επιτυχία οι καλλιτέχνες που εκπροσωπεί, είναι η δουλειά τους να «μοιράζεται» από στόμα σε στόμα. Τα αυτονόητα δηλαδή.

Advertisements

Posted October 16, 2012 by bmplefour in USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: