Νεκρός διαδηλωτής. Ακόμα ένας. Σε μια μεγάλη διαδήλωση.   Leave a comment

 

Νεκρός διαδηλωτής. Ακόμα ένας. Σε μια μεγάλη διαδήλωση.

Οι δυνάμεις κατοχής θέλουν αίμα. Η Καρδιακή ανακοπή είναι πολύ βολική.

28/10/2012

4444

Στην Συρία γίνεται κανονικός πόλεμος. Οι απλοί πολίτες που διαδήλωναν, έχουν εξαφανιστεί εδώ και μήνες και την θέση τους έχουν πάρει διάφοροι μουτζαχεντιν.

Το επεισόδιο με τα Συριακά αεροπλάνα και την Τουρκία του Ερντογαν που τα προσγείωσε με την βία για να κάνει έλεγχο, είχε μεγάλη πλάκα. Γελοιοποιήθηκε η κατάσταση.

Είπαμε γίνεται πόλεμος, όχι θεατρο.

Αυτός ο πόλεμος καταστρέφει τα «σωθικά» της Συρίας. Τις υποδομές.

Θα συνεχιστεί ο πόλεμος. Πρέπει να έχουμε φτάσει στους 30.000 νεκρούς.

4444

4444

Τα δάνεια είναι μια μορφή ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Παίρνεις ένα δάνειο, δίνεις σιγά σιγά τη δόση και έτσι ξεπλένεις το μαύρο χρήμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω πολύ δύσκολα, όσα στελέχη από τις εγκληματικές οργανώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λένε ότι έχουν δάνεια.

Μπορείς να μας λες ότι έχεις δάνεια, αλλά πόσο μαύρο χρήμα έχεις;

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9596.html

Για ένα προϊόν «εκτεταμένης πλαστογραφίας» κάνει λόγο ο δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας αναφερόμενος στην εμπλοκή του ονόματός του στην «λίστα Λαγκάρντ».

Ο δημοσιογράφος σχετικά με την λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας, έγραψε μέσω του …προσωπικού του προφίλ στο Facebook:

«Επειδή διάβασα την «Λίστα Λαγκάρντ» και είδα το όνομα μου στον αριθμό “εννιακόσια πενήντα τόσο” κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι όλη αυτή η ιστορία, δεν είναι μόνο προϊόν υποκλοπής όπως αποφάσισαν τα γαλλικά και ιταλικά δικαστήρια, αλλά είναι ένα προϊόν , συρραφής ονομάτων και ενδεχομένως εκτεταμένης πλαστογραφίας. Κυρίως όμως είναι αναξιόπιστη. Και εξηγούμαι: (για να μην τρελαθούμε κιόλας)…

Στη δεκαετία του ’90, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, ξεκίνησα ως καταθέτης -αποταμιευτής στη τράπεζα Midland Αθηνών. Η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε από την HSBC λίγο αργότερα. Το 2000-2001, δηλαδή πριν από περίπου 12 χρόνια(!) εγώ έπαψα να είμαι καταθέτης και πελάτης αυτής της τράπεζας.

Τώρα λοιπόν ξαφνικά, ανακαλύπτω, ότι το 2012(!) είναι το όνομα μου μέσα σε μία «Λίστα» η οποία έκανε το γύρω των υπηρεσιών του κράτους, σε cd και στικάκια…

Και αναρωτιέμαι: Πόσοι σ’ αυτή τη «Λίστα» είναι πρώην πελάτες όπως εγώ; Πόσοι και από ποιους είναι “σφηνωμένοι”; Και πόσων τα ονόματα έχουν “συρραφεί” προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες, πολιτικής και ηθικής σπίλωσης;…

Άλλωστε, περνάμε τα όρια του γελοίου, όταν στη λίστα αναφέρεται και το όνομα αποβιώσαντος πολιτικού…

Έχω αρχίσει μάλιστα να πιστεύω, ότι αυτό το θέμα κινήθηκε σκόπιμα απ’ έξω και για επικοινωνιακούς λόγους στο εσωτερικό της Ελλάδος. Και δεν αναφέρομαι στον περιοδικό που την δημοσιεύει.

Πρόκειται για μία ιστορία που οι αποδέκτες της, ήξεραν εξ’ αρχής ότι δεν αποτελεί επίσημο απόσπασμα από κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό αρχείο. Γιατί η λίστα Φαλτσιανι, δεν είχε μόνο έλληνες. Επομένως θα μπορούσε κάποιος να πάρει και ονόματα από τον … Χρυσό Οδηγό(!), πριν παραδώσει CD ή στικάκι. Εδώ, αναφέρονται πρώην πελάτες προ δεκαετιών(!) αλλά και αποβιώσαντες(!)….

Ξέρω ότι ενοχλώ ΠΟΛΥ και ΠΟΛΛΟΥΣ τη τελευταία 3ετία….
Τους είναι δύσκολο να πιστέψουν, ότι ένας δημοσιογράφος-εκδότης- παραγωγός και επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ- όπως η αφεντιά μου- μιλάει πολύ…».
iefimerida.gr

Σχόλιο: Ξέρουμε ότι ο Γιώργος Τραγκας έχει λεφτά. Επίσης ξέρουμε ότι μετέχει στο πολιτικό παιχνίδι. Όσο αφορά την λίστα, γιατί ο Βαξεβανης να γράψει κάτι που είναι πλαστό;

Που θα αμφισβητηθεί εύκολα;

Ξέρουμε ότι η Ελλάδα, το πολιτικό της σύστημα είναι διαφθαρμένο, το ίδιο και οι δημοσιογράφοι.

Εμένα δε με ξενίζει που το όνομα του Τραγκα είναι στην λίστα, το ζήτημα είναι ποιοι άλλοι είναι; Άλλωστε ο Τραγκας εδώ και χρόνια λέει, έχω βγάλει χρήματα.

Το ζήτημα είναι οι άλλοι, οι μουλωχτοί. Αυτοί που δε λένε πολλά και κρύβονται στην σκιά σαν τις κατσαρίδες. Που είναι πάντα μέσα στα όρια και προσέχουν πολύ.

Να πω στον Τραγκα ότι μπορεί να λένε οι Γάλλοι και οι Ιταλοί ότι είναι προϊόν υποκλοπής, όμως την χρησιμοποίησαν για να βγάλουν χρήμα.

Όποτε βρες άλλο επιχείρημα. Ξέρεις πόσα εκατομμύρια έβγαλαν Γάλλοι και Ιταλοί από την λίστα Τραγκα; Σαφώς και το ξέρεις.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/blog-post_881.html

Προαναγγελία- από την ΕΛ.ΑΣ και την εισαγγελία- σύλληψης! 
Και μάλιστα, στα πλαίσια του αυτοφώρου!…
Βαθιά νυχτωμένη η ΕΛΑΣ αλλά και η εισαγγελία, μετά από σχεδόν ένα 24ωρο, ανακοινώνει πως ψάχνει για να συλλάβει τον Κ. Βαξεβάνη, εκδότη του περιοδικου HOT DOC.
Προαναγγελία σύλληψης στα πλαισια του αυτοφωρου, είναι μάλλον πολύ πρωτότυπή.
Η… δε άλλη πρωτοτυπία είναι ότι στο δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναγνωρίζεται (!!!) πως τα ονόματα που δημοσιοποιεί ο κύριος Βαξεβάνης είναι πράγματι της λίστας Λαγκαρντ!…

4444

Ο Κασιδιάρης πολύ δυνατός στην Βουλή για την υπόθεση της λίστας Lagarde και το cd του αρλεκίνου Παπακωνσταντίνου. Έτσι δυνατά. Μη λοιπαστε τα λαμόγια. 

Δε ξέρει το κράτος πως αντιμετωπίζονται οι εγκληματικές οργανώσεις; Ρωτά ο Κασιδιάρης από το βήμα της Ελληνικής βουλής.

Επιτέλους κάποιος μιλά όπως πρέπει.

Την Χρυσή Αυγή την ψήφησε ο Ελληνικός Λαός. Έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους. Ξέρετε τις εγκληματικές οργανώσεις που φθίνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ο Μιχαλολιακος έχει χέρια καθαρά.

4444

4444

4444

Οι Εισαγγελικές αρχές διώκουν τον Βαξεβάνη από μόνες τους, γιατί δημοσίευσε ονόματα από το cd της Lagarde ή λίστα Lagarde.

Με πιάνουν τα γέλια, διότι, ο Παπακωνσταντίνου ο κύριος υπαίτιος κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ λέει συνεχώς ψέματα, άσχετα αν μετά βγαίνει στο φως η αλήθεια.

Τόση βρωμιά παντού. Χρυσή Αυγή για να δούμε φως.

Ο Βαξεβανης δημοσίευσε και αμέσως η βρωμιάρα Ελίτ να κάνει την δίωξη.

Εγώ δε θα έκανα καμία δίωξη στον Βαξεβάνη, γιατί θα είχα δώσει την λίστα στην δημοσιότητα εδώ και μήνες και όχι να ακούω τον Διωτη και τον Καπελερη να το παίζουν αρλεκίνοι. Όχι μου έδωσε, όχι δεν μου έδωσε εντολή. Καπελερης και Διωτης στελέχη του βαθύ ΠΑΣΟΚ. Πρασινοφρουροί δηλαδή. Αλλιώς δεν αναλαμβάνεις τέτοιες θέσεις.

Γουρούνια. Τους λέω γουρούνια, γιατί στα γουρούνια αρέσει να κυλίονται στην λάσπη.

Χρυσή Αυγή για να σπάσουν τα Βρώμικα Σπυριά, να φύγει το πύο και να καθαρίσει το σώμα της Ελλάδος.

Τώρα που πέφτει η εγκληματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ θα μάθουμε πολλά.

Άκη μίλα. Ο χρόνος είναι εναντίον σου. Άκου την κόρη σου.

Γιατί να διασύρεσαι μόνο εσύ ρε Άκη; Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πέφτουν, κανένας από τους νέους δε θέλει να έχει σχέση με τους παλιούς και τα σκάνδαλα. Μάλιστα η κάθαρση στα «παλιά» κρέατα είναι πολιτικά βολική σε στιγμές άγριας λιτότητας.

Έτσι και γίνουν εκλογές η ΝΔ πέφτει και το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός απαιτεί γι’αυτό ψηφίζει Χρυσή Αυγή και Μιχαλολιακο που έχει καθαρά χέρια.

Ο Λόγος της Χρυσής Αυγής, είναι ποιο επίκαιρος από ποτέ.

4444

http://www.zougla.gr/apopseis/article/i-dioksi-tou-dimosiografou

Οι αυτεπάγγελτες διώξεις κατά δημοσιογράφων -αναφέρομαι στην περίπτωση Βαξεβάνη- δίνουν τον τόνο του πανικού της εξουσίας, όποια κι εάν είναι η αιτία που τις προκαλεί.

Πιθανώς η παρέμβασή μου για το συγκεκριμένο άτομο, του οποίου η εμπάθεια υπερέχει κατά την ταπεινή μου γνώμη των δημοσιογραφικών του κατορθωμάτων, να εμπεριέχει και το στοιχείο της έκπληξης. Η μετριότητά μου, ωστόσο, δεν θα πάψει ποτέ να υποστηρίζει ότι από τον φιμωμένο δημοσιογράφο είναι προτιμότερος ο πλέον ανίκανος.

Δεν γνωρίζω την πηγή των στοιχείων που δημοσιοποίησε ή τη μεθοδολογία κι ούτε με αφορά. Εκείνο που ενδιαφέρει εμένα και φυσικά κατά μείζονα λόγο την κοινή γνώμη είναι η έντιμη διαχείριση των εγγράφων που περιήλθαν στην κατοχή του.

Επειδή, μάλιστα, ο εν λόγω κύριος επικοινώνησε με τον δικηγόρο μου απειλώντας με αγωγές και μηνύσεις για τη δημοσιοποίηση του επίμαχου θέματος από την ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr – από πότε, άραγε, αποτελεί αδίκημα η αναδημοσίευση ειδήσεων όταν αναφέρεται η πηγή;- θεωρώ πως έχω υποχρέωση να θυμίσω στους διώκτες του ότι επέλεξαν τον χειρότερο τρόπο για να επιβεβαιώσουν εκείνο που ο ελληνικός λαός υποψιάζεται.

Ότι, δηλαδή, κάτι σοβαρό συνέβη με τα ονόματα που περιέχονται στην πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ.

Ο δημοσιογράφος έχει μοναδικό εντολέα τον πολίτη και κανέναν άλλον. Δικαιούται με οποιονδήποτε τρόπο να συλλέγει πληροφορίες, προκειμένου να εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, και δεν μπορεί να διώκεται για αυτό.

Εάν όντως -και οι διωκτικές αρχές είναι οι μόνες που μπορούν να γνωρίζουν- τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι γνήσια, χωρίς να έχουν τεχνηέντως απομονωθεί ή αλλοιωθεί κάποια από αυτά, τότε η δίωξη θα έχει τυπικό μόνον χαρακτήρα.

Εάν πάλι τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα και δόθηκαν στη δημοσιότητα με μοναδικό σκοπό τον εντυπωσιασμό και το κέρδος, το θέμα παίρνει άλλη διάσταση.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση, οι Αρχές επικαλούνται την προστασία προσωπικών δεδομένων και δεν καταλαβαίνω, την ώρα που η ζωή των Ελλήνων πολιτών έχει απαξιωθεί εις το έπακρον, τι νόημα έχει η προστασία των προσωπικών δεδομένων εύπορων συμπατριωτών μας, όταν οι υπόλοιποι οδηγούνται στην αυτοκτονία.

Εκεί που φτάσαμε, είναι επιτακτικό να χυθεί άπλετο φως και κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί με διώξεις και τυπολατρίες.

Θεωρώ χρέος μου να συμπαρασταθώ στον δημοσιογράφο και να υπενθυμίσω στους διώκτες του ότι η κηδεμονευόμενη δημοσιογραφία στην Ελλάδα ανήκει σε ένα παρελθόν το οποίο σύντομα θα αποτελεί μόνον θλιβερή ανάμνηση.

Αργά ή γρήγορα, η πραγματική λίστα θα γίνει κτήμα των Ελλήνων πολιτών, παρά τις κυπατζήδικες μεθόδους παραπληροφόρησης και εκφοβισμού…

4444

27/10/2012

4444

Η σύμβουλος του χειρίστηκε το cd. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μάθουμε τι έγινε, εκτός και αν οι δωσίλογοι κάνουν κανένα κόλπο.

Αυτή η σύμβουλος τι το έκανε το cd; Το έκρυψε; Σε ποιον το έδωσε;

Καλέστε την να μιλήσει.

Στην Ιταλία καταδικάστηκε ο Μπερλουσκονι, το μάθατε Έλληνες δικαστές. Πρώην πρωθυπουργός.

Αυτοί οι Ιταλοί οι δικαστές, έχουν μεγάλα Αρχ….α.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Παπαδημος, δεν είχε καμία σχέση με τον Μοντι.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/15349.htm

Μας ξενύχτησε χθες βράδι ο μπαγάσας ο Στέφανος Χίος με το φοβερό “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” του στο EXTRA 3. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας μ΄αυτά που βλέπαμε και μ΄αυτά που ακούγαμε. Λέγαμε πως είναι δυνατόν; Συνέβησαν όλα αυτά. Κι ο Χίος συνέχιζε ασταμάτητος και δώστου φωτογραφίες. Σε μια από αυτές, στην κηδεία του Ατίλιο της θρυλικής φιγούρας της “Θύρας 7”, εμφανίζονται ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης-γαύροι αμφότεροι.

Και καθώς έπεφταν στην οθόνη οι ιστορικές φωτογραφίες, ο παρουσιαστής θυμήθηκε ότι στις πρώτες συγεντρώσεις της ΠΟ.ΛΑΝ, του κόμματος που ίδρυσε ο Σαμαράς έδιναν τον παρών ο εξαφανισμένος Χρήστος Καραβέλας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens και χειριστής των μαύρων ταμείων της εταιρείας καθώς και η σύζυγός του Μάρθα. Στη συνέχεια ο Χίος αναφέρθηκε στην “οικογενειακή συγκατοίκηση” του σημερινού πρωθυπουργού με τον Χριστοφοράκο στην οδό Πεντέλης 32. Η εκπομπή του Χίου αποκάλυπτε πως ο επίσης εξαφανισθείς Μιχ. Χριστοφοράκος διέμεινε- ως ενοικιαστής- στο σπίτι του κουνιάδου του Αντώνη Σαμαρά Διονύση Κρητικού. Για την συγκεκριμένη γειτονιά θα γράψει ο Στέφανος Χίος στην ιστοσελίδα του>

ΤΟ ΚΟΥΝΙΑΔΑΚΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

“Δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο ο Αντώνης ο Σαμαράς . Ούτε με τη Siemens. Που πριν πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι Γερμανοί σε αλληλογραφία που σας έχουμε αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν, πίεζε τον Μητσοτάκουλα(άλλο καλό παιδί αυτός)ότι εαν δεν μας δώσετε τη δουλειά με την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, θα σας ρίξουμε.

Η συνέχεια ήταν πιο βολική για τον πρόεδρο της ΠΟΛΑΝ. Έριξε(για τα Σκόπια υποτίθεται)την κυβέρνηση, χρηματοδοτούσε μόνος του το νέο κόμμα μέχρι τη διάλυση του, ζούσε άνετα (από που άραγε τόσο καιρό) και ξαφνικά με το που έγινε κυβέρνηση είπε να κλείσει μαζί με τον Στουρνάρα την νέα συμφωνία με τα παλιά αφεντικά. Πάλι οι Γερμανοί μπροστά μας που αρχίζουν και παίρνουν δουλειές σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Όλα αυτά θα ήταν ένα πρώτης τάξης παραμυθάκι, εάν δεν υπήρχαν κάποιες σημαντικές (ή ασήμαντες) λεπτομέρειες.

Σε ποιο σπίτι (βίλα για την ακρίβεια) διέμενε ο θείος Μιχάλης ο ναζιστής, τον καιρό που παντοδύναμος, μίζωνε πολιτικούς για να κάνει η μητέρα εταιρεία τις δουλειές;

Μα στη βίλα του κουνιάδου του Αντώνη. Του κυρίου Διονύση Κρητικού. Ναι, του αδερφού της συζύγου του, ο οποίος έχει το 15% της οικογενειακής εταιρείας ΚΥΚΝΟΣ.

Και το ενοίκιο; Υπήρχε ενοίκιο; Και βέβαια υπήρχε. Το οποίο πλήρωνε η …Siemens. Δηλαδή ο κύριος Κρητικός-κουνιάδος του πρωθυπουργού- είναι απόλυτα νόμιμος, πιστεύουμε. Δηλαδή εάν ζητηθούν παραστατικά μισθωτηρίου και τιμολογία, θεωρητικά όλα είναι νόμιμα. Και καλυμμένα.

Pentelis str.32 ο κύριος M. Hristoforakos, στο σπίτι του κουνιάδου και Pentelis str.32a ο κ. E. Sekeris , ο μπατζανάκης του…κυρίου Σαμαρά, ο οποίος εργάζεται σε επιτελική θέση στη…Siemens και με το περιβόητο e-mail ενημέρωνε τον νυν πρωθυπουργό ότι παρότι ξέρει πολλά για την Siemens, θα κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Το θέμα είναι ότι όντως ο κ. Σέκερης φέρθηκε ως κύριος στην οικογένεια του, στη δουλειά του και στον κύριο πρωθυπουργό αλλά απ’οσα μαθαίνουμε ο κ. πρωθυπουργός(άφιλο τον αποκαλούν οι μελλοθάνατοι φίλοι του), τον θυσίασε ως “Ιφιγένεια” για να πετύχει(λένε οι κατήγοροι του).

Και στην πίσω πλευρά η βίλα του κουνιάδου που διέμενε ο θείος Μιχάλης, γειτνίαζε με τον… Κυριάκο Μητσοτάκη. Μα είναι δυνατόν;

Και ο Σαμαρας που μπαινοβγαινε στα χρόνια της πολιτικής του ερήμου δεν τον γνώριζε ….Τον Μιχάλη, μας ενημερώνουν φίλοι του ιστολογίου.

Κάποιος ιστορικός οφείλει να ξαναγράψει την ιστορία, Αντώνη. Δεν νομίζεις;”

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως αυτές τις μέρες γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας για τους όρους του νέου Μνημονίου…

Σχόλιο: Εγώ σας το έχω γράψει. Ρίξτε τον Σαμαρά. Επίσης σας το έχω γράψει: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματικές οργανώσεις. Ληστεύουν την Ελλάδα, φτιάχνουν προσωπικές περιουσίες, στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό να σπουδάσουν.

Όλα αυτά, είναι πολύ σοβαροί λόγοι για να ψηφήσει κάποιος Χρυσή Αυγή. Όταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και οι άλλοι του συστήματος, που ληστεύει την Ελλάδα βγάζουν σπυριά με την Χρυσή Αυγή, θα ψηφήσουμε Χρυσή Αυγή. Να γίνει πρώτο κόμμα.

Τα χέρια του Μιχαλολιακου είναι καθαρά.

Στην Ιταλία είδατε τι έγινε; Καταδικάστηκε ο Μπερλουσκονη και εδώ δεν καλούν τον Αρχιερέα της διαπλοκής τον Κώστα Σημίτη, τα λαμογια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν σωτήρες.

Ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όταν τα δεδομένα που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας είναι φωτιά. Φωτιά για τον ρόλο που έπαιξαν στην κατοχή της Ελλάδος από τους Γερμανούς.

Χρυσή Αυγή που παίζει και σκληρό Ροκ.

4444

Καλαμιτση, όσοι έχουν κλέψει, και έχουν βάλει μπάζες σε Ελβετικές τράπεζες και αλλού, αντέχουν.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν.

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/15350.htm

O δημοσιογράφος Λεωνίδας Σακλαμπάνης συνεχίζει τις αποκαλύψεις του για τα όργια προσλήψεων-συνήθως κομματικών μετριοτήτων στην ΕΡΤ.
Σε νέο του άρθρο με τίτλο “Ο καλοπληρωμένος στρατός των ημετέρων στην ΕΡΤ” γράφει ανάμεσα στ΄άλλα>

Συνεχίζοντας την έρευνα για τα χιλιάρικα που «σφυρίζουν» πάνω από τα κεφάλια των 300 συμβασιούχων της ΕΡΤ που αγωνιούν για ένα μισθό, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας λίστα με 28 προσλήψεις (από τις 21 Αυγούστου μέχρι και τις 17 Σεπτέμβρη) συνολικού μηνιαίου κόστους 89.994 ευρώ μεικτών αποδοχών χωρίς τα δώρα. Δηλαδή, 995.928 ευρώ μεικτές αποδοχές, χωρίς τα δώρα, για την τηλεοπτική σεζόν που διανύουμε!
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες των προσλήψεων αποδεικνύουν πως οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα δεν έχουν απαγορευτεί λόγω της καθυστερημένης εκταμίευσης της δόσης, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται. Αντιθέτως, «λεφτά υπάρχουν» και για τη Ν.Δ., αρκεί να εισρέουν στα πορτοφόλια των ημετέρων την ώρα που τα νέα μέτρα των περικοπών και των απολύσεων οριστικοποιούνται από τους Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη και η ανάγκη της χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι επιτακτική.

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” πιστεύει πως ο τελευταίος που ευθύνεται για την χυδαιότητα των προσλήψεων-και άλλες κρυφές μπίζνες στην ΕΡΤ- είναι ο Σίμος Κεδίκογλου.

Η ΕΡΤ είναι εικόνα και ομοίωση των Σαμαρά, Κουβέλη, Βενιζέλου και των αυλικών τους που επιμελούνται τις πρόστυχες προσλήψεις την ώρα που κόβουν 30 ευρώ από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

19 στελέχη με 50 χιλιάδες ευρώ

Διαβάζοντας τη λίστα που αποκαλύπτει σήμερα ο Δρόμος της Αριστεράς (διαθέτουμε τα πλήρη στοιχεία, αλλά δημοσιεύουμε τα αρχικά των ονομάτων) παρατηρεί κάποιος πως μόνο 19 στελέχη σε θέσεις όπως γραμματείς, συνεργάτες, ειδικοί σύμβουλοι και προσωπικό ειδικών θέσεων κοστίζουν το μήνα σχεδόν 50.000 ευρώ μεικτά, χωρίς τα δώρα!
Πιο συγκεκριμένα: Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης, Αιμίλιος Λιάτσος, έχει τρεις ιδιαιτέρες γραμματείς συνολικού κόστους 6.000 ευρώ μεικτά χωρίς τα δώρα. Τις Π.Γ. και Β.Α. με πρόσληψη από τις 17/9 ενώ η Α.Λ. υπέγραψε πρόσληψη την 1/10.

Ίδια -αν και λίγο πιο φθηνή- η κατάσταση και για τη στελέχωση του γραφείου του κ. Πέτρου Μάη, γενικού διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Τρεις οι ιδιαιτέρες γραμματείς και εδώ, με συνολικό κόστος μεικτών αποδοχών τις 4.950 ευρώ χωρίς τα δώρα. Οι Ι.Π. και Π.Μ. υπέγραψαν την πρόσληψή τους στις 17/9 με αποδοχές 1.944 και 1.350 ευρώ μεικτά αντίστοιχα, ενώ η Ε.Α. κατέφθασε στο ραδιομέγαρο στις 24/9 με μισθό 1.700 ευρώ μεικτά, πάντα χωρίς τα δώρα.

Στις 9.500 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το κόστος της… γραμματειακής υποστήριξης του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, κ. Νίκου Σίμου. Μόνο ο διευθυντής του Γραφείου του (Μ.Κ.) κοστίζει 3.500 ευρώ μεικτά, ενώ με 2.000 ευρώ αμείβονται η κάθε μία από τις τρεις γραμματείς του κ. Σίμου.

Στις 15.500 ευρώ ανέρχεται το κόστος 5 ειδικών συμβούλων εκ των οποίων η μία χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας.
Ο Χ.Στ., ειδικός λογιστικός σύμβουλος θα απολαμβάνει τα 4.000 ευρώ μεικτά, χωρίς τα δώρα, τουλάχιστον μέχρι τις 9 Αυγούστου. Ο Γ. Μπρ. ειδικός σύμβουλος Ψυχαγωγικού και Πολιτιστικού Προγράμματος τα 3.500 ευρώ μεικτά. Ο Μ.Ε. ειδικός σύμβουλος Πληροφορικής, αμείβεται από τις 17/9 με 3.000 ευρώ το μήνα όσα και ο Μ.Ρ., ειδικός σύμβουλος Επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, στη 10η θέση της λίστας, συναντάμε τη Γ.Π. ως «ειδική σύμβουλο» και μισθό 2.000 ευρώ μεικτά, πάντα χωρίς τα δώρα.
«Μόλις» 14.000 ευρώ μεικτά το μήνα χωρίς τα δώρα κοστίζουν οι υπηρεσίες τεσσάρων προσλήψεων «Ειδικών Θεμάτων». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι 3 από τους 4 έχουν ακριβώς το ίδιο αντικείμενο εργασίας: «Υπεύθυνος Διοίκησης Έργου με αντικείμενο οργάνωση-προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών», ίδιο ύψος αποδοχών, 3.500 ευρώ μεικτά το μήνα χωρίς τα δώρα και ίδια ημερομηνία σύμβασης (21/8/2012-20/8/2013). Αυτό θα πει αξιοκρατία! Ο 4ος της… παρέας Μ.Κ. με αντικείμενο «Οργάνωση-προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών ΕΡΤ» προσελήφθη στις 17/9/2012 και θα αμείβεται επίσης με 3.500 ευρώ μεικτά το μήνα.

Ειδικές θέσεις… χρυσάφι
Στις 11.500 ευρώ το μήνα ανέρχεται το κόστος τριών προσλήψεων «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» με διάρκεια ενός έτος (21/8/2012-20/8/2013) για την «Οργάνωση, προετοιμασία και παραγωγής τηλεοπτικής κάλυψης σημαντικών γεγονότων πολιτικής αλλά και πολιτιστικής σημασίας». Πιο συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης Β.Βλ. προσλήφθηκε με αμοιβή τις 4.000 ευρώ μεικτά χωρίς τα δώρα όσα και ο Γ.Ντ., ενώ στις 3.500 ευρώ η Χ.Αρμ. με αντικείμενο εργασίας «Οργάνωση, προετοιμασία και παραγωγή τηλεοπτικής κάλυψης γεγονότων πολιτικής σημασίας, εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας». Το ίδιο… μηνιάτικο εξασφάλισαν και οι Ειδικοί Σύμβουλοι Στ.Ο. (σε θέματα ραδιοφωνίας), Α.Λ. (προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών) και ο Μ.Σ. (Προσωπικό Ειδικών Θεμάτων με αντικείμενο το συντονισμό για την κάλυψη όλου του αθλητικού ραδιοφωνικού υλικού κ.ά.).

Τα… ευτράπελα
Η μάχη των βυσμάτων, των ημετέρων και των δικών τους παιδιών ήταν -και εξακολουθεί να είναι- ιδιαίτερα σκληρή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μερικά από τα ευτράπελα που παρουσιάζει η λίστα των προσλήψεων. Έτσι εντοπίζουμε τον αναπληρωτή διευθυντή Ειδήσεων Ε.Μπ. να κοστολογείται με περισσότερα χρήματα (4.000 ευρώ) από όσα ο διευθυντής Ειδήσεων (3.500 ευρώ)! Δηλαδή, όσα και ο Γ.Α. με πρόσληψη Ειδικών Θέσεων και καθήκοντα «Συντονιστή των ραδιοφωνικών προγραμμάτων NET FM και ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

Σχόλιο: Όσοι διαβάζουν το blog είναι ενήμεροι. Σας το έχω γράψει να μην πιστεύεται απατεώνες σα τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και άλλα στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά και οι προσλήψεις συνεχίζονται. Εσείς τις νομίζατε; Ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Όσοι ψηφήσατε τους εγκληματίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και είστε στην απέξω, είστε μεγάλοι μαλακες.

Είστε σοβαροί; Θα σας σώσει ο Σαμαράς; Βγείτε από το Γερμανικό Ευρώ, σας το έχω γράψει.

Υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ!!!! Χωρίς να έχουν όμως κλέψει φράγκα. Σχιζοφρένεια. Να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ χωρίς να είσαι βολεμένος 100%, είναι μαλακια.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/15352.htm

Για τις υπόγειες διαδρομές «μαύρου χρήματος» του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος αναφέρει στο ημερολόγιό του και ονόματα δημοσιογράφων έχει ήδη χυθεί αρκετό μελάνι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας οι ταυτότητες των εκπροσώπων των ΜΜΕ που είχαν κομβικό ρόλο στις μίζες του πρών υπουργού Άμυνας.
Το μείζον αυτό ζήτημα επανέρχεται σήμερα, με ένα νέο περιστατικό που σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες στο κελί του Άκη στον Κορυδαλλό και το οποίο περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο στα «Νέα».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται ο Ακης παρακολουθούσε ένα βράδυ στην τηλεόραση ένα τοκ σόου. Και εκεί που άκουγε τους ομιλητές ήρεμος, ξαφνικά άλλαξε «χρώμα» και κυριολεκτικά άρχισε να ωρύεται.

Όχι, ο πρώην υπουργός δεν άκουσε να τον κατηγορεί κάποιο πολιτικό πρόσωπο.

Στο πάνελ της εκπομπής, μετείχε και ένας δημοσιογράφος, «φίλος» του Άκη, ο οποίος φέρεται να έχει ευεργετηθεί υπέρ του δέοντος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο δημοσιογράφος είχε συστήσει την εποχή της παντοδυναμίας του Ακη, εταιρεία με την οποία έκανε – και αυτός- προμήθειες εξοπλισμών για τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Οι ύβρεις που εκτόξευσε ο Ακης, ακούγοντάς τον να τον καταγγέλλει ως μία από τις αιτίες της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, δεν περιγράφονται. Μάρτυρες αναφέρουν πως οι φωνές του πρώην υπουργού ακούστηκαν σε όλο τον Κορυδαλλό.

Και μπορεί, το θέμα να έχει εξαντληθεί από τα μέσα ενημέρωσης, όμως μήπως, ήρθε η ώρα, o πρώην υπουργός να δώσει επισήμως στοιχεία και ονόματα στις εισαγγελικές αρχές;
http://newpost.gr/post/163760/eksallos-o-akis-me-ton-dimosiografo-synetairo-toy-/

Σχόλιο: Άκη μίλα. Άκουσε την κόρη σου. Είναι η καλύτερη στρατηγική. Πες στους Έλληνες που δόθηκαν οι μίζες. Γράψε την ιστορία στο φινάλε. Έχεις την δυνατότητα.

4444

26/10/2012

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1650509

Του David Roman

ΜΑΔΡΙΤΗ – Η ανεργία στην Ισπανία συνέχισε την ανοδική της πορεία και στο τρίτο τρίμηνο και ανήλθε σε νέο ιστορικό υψηλό πάνω από το 25%, καθώς η τέταρτη οικονομία της Ευρωζώνης διατηρήθηκε σε ύφεση.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας για το τρίτο τρίμηνο ανήλθε στο 25,02% από το 24,63% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Η Ισπανία αντιμετωπίζει τις ισχυρές περικοπές δαπανών από την κυβέρνηση καθώς επιδιώκεται η συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από το πάνω από 9% του ΑΕΠ πέρυσι.

Σημειώνεται πως το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη.

© Dow Jones Newswires

Σχόλιο: Ο Ευρωπαϊκός νότος βράζει. Ο Χρόνος τελειώνει για τους Γερμανούς. Η συμβουλή μου στους Ισπανούς είναι ξεκάθαρη, ρίξτε την κυβέρνηση Ραχόι.

4444

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1650471

Αρκετοί ομογενείς περιλαμβάνονται στις χιλιάδες επενδυτών της Βικτώριας, που κινδυνεύουν να χάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, μετά την κατάρρευση της χρηματοδοτικής εταιρείας Banksia Financial Group.

Ειδικότερα, περίπου 3.000 επενδυτές σε οκτώ πόλεις και χωριά της περιφερειακής Βικτώριας, περιμένουν εναγωνίως τις διαπιστώσεις των ελεγκτών από τον ενδελεχή έλεγχο των λογιστικών βιβλίων της συγκεκριμένης εταιρείας, τα χρέη της οποίας ανέρχονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε 660 εκατομμύρια δολάρια.

Κάτοικος του Kyabram δήλωσε ότι «όλο σχεδόν το χωριό βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, αφού πολλοί φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματα, που επένδυσαν για τα γεράματά τους. Θρηνούν, βλέποντας να χάνονται οι οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής».

Αναφέρονται περιπτώσεις ατόμων που εμπιστεύθηκαν στην εταιρεία όλες τους τις αποταμιεύσεις και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη να βρεθούν στο δρόμο.

Η Banksia, σημειώνει ο ιερωμένος της εκκλησίας των Βαπτιστών, στο ίδιο χωριό, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της περιοχής και κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. «Σήμερα, και η εκκλησία κινδυνεύει να χάσει όλες της τις καταθέσεις».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία λειτουργούσε ως εναλλακτική των τραπεζών και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1650487

Άλλες εννέα τράπεζες έλαβαν κλητεύσεις στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενη χειραγώγηση των επιτοκίων αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγή με γνώση της έρευνας.

Η έρευνα διενεργείται από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman και τον εισαγγελέα του Κονέκτικατ,  George Jepsen και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενέργειες επιβολής που σχετίζονται με παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και απάτη.

Οι κλητεύσεις εκδόθηκαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών κλητεύσεων στη συγκεκριμένη υπόθεση στις 16. Οι τράπεζες που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών περιλαμβάνουν  τα περισσότερα μέλη του πάνελ που βοηθά για να διαμορφωθεί το διατραπεζικό επιτόκιο Libor.

Οι τελευταίες ενέργειες είναι μέρος μιας παγκόσμιας έρευνας στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από δέκα ρυθμιστικές και δικαστικές αρχές σε τρεις ηπείρους.

Οι εννέα τράπεζες που έλαβαν κλητεύσεις τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο είναι οι: Bank of America Corp., Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ, Credit Suisse Group AG, Lloyds Banking Group PLC, Rabobank Groep NV, Royal Bank of Canada, Societe Generale, Norinchukin Bank and West LB AG, αναφέρει η WSJ επικαλούμενη άτομο με γνώση της έρευνας.

Το ίδιο άτομο επιβεβαίωσε ότι άλλες επτά τράπεζες έχουν λάβει κλητεύσεις στο πλαίσιο της έρευνας.

Σχόλιο: Μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο και πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1650219

Του Peter Coy

Μπορούν οι ΗΠΑ να γλιτώσουν να «προσβληθούν» από τη σταθερά επιδεινούμενη οικονομική «ίωση» της Ευρώπης;

Σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Οκτωβρίου η βρετανική συμβουλευτική Capital Economics απαντά πως «ναι».

«Αναμένουμε ότι η Ευρωζώνη θα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση το επόμενο έτος, αλλά ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν σταθερά να αναπτύσσονται», γράφει ο Andrew Kenningham, αναλυτής παγκόσμιας οικονομίας.

Η Capital Economics προβλέπει ειδικότερα ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ θα αυξηθεί 2% το 2013, ενώ της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί 2,5%.

Συνήθως η αμερικανική και ευρωπαϊκή οικονομία διαγράφουν παράλληλη πορεία, επειδή επηρεάζονται από τις ίδιες δυνάμεις, όπως τα σκαμπανεβάσματα της τιμής του πετρελαίου.

Αυτή τη φορά όμως, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τοπικό οικονομικό σοκ και που δεν έχει χτυπήσει τις ΗΠΑ, σημειώνει ο Kenningham.

Επίσης, η κρίση της ευρωζώνης εξελίχθηκε αργά, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές εταιρείες να προλάβουν να λάβουν προστατευτικά μέτρα.

Η οικονομία των ΗΠΑ έχει σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο από ό, τι η Ευρώπη ως προς το χειρισμό “της κληρονομιάς που άφησε η κρίση του 2008,” γράφει ο Kenningham, επικαλούμενος ειδικότερα τη μείωση του χρέους των νοικοκυριών, την ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Άλλος παράγοντας υπέρ της Αμερικής, στον οποίο δεν αναφέρεται ο Kenningham, είναι πως οι ΗΠΑ είναι λιγότερο εξαρτημένες από τις εξαγωγές από ό, τι οι χώρες της Ευρωζώνης.

Έτσι, ακόμη και αν οι αμερικανικές εξαγωγές προς την Ευρώπη μειώθηκαν σημαντικά λόγω της συρρίκνωσης της ζήτησης, δεν θα προκληθεί μεγάλο πλήγμα στη συνολική οικονομική παραγωγή των ΗΠΑ.

Το βασικό συμπέρασμα του Kenningham είναι: «Αμφιβάλλουμε πως ακόμη και μία βαθιά ύφεση στην Ευρώπη, θα ήταν αρκετή για να αφανίσει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας».

Ο Coy είναι συντάκτης θεμάτων Οικονομίας του Bloomberg Businessweek.

Σχόλιο: Οι Αμερικανοί δεν είναι Γερμανοί. Νεοέλληνα που άφησες την σίγουρη δραχμή και πήγες στο Γερμανικό Ευρώ.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1650766

Η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε με ισχυρότερο ρυθμό το γ΄ τρίμηνο στις ΗΠΑ καθώς οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους, οι ομοσπονδιακές κυβερνητικές δαπάνες ενισχύθηκαν και βελτιώθηκε η στεγαστική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,0% το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 1,8% σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires

Το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 1,3% το β΄ τρίμηνο.

Η ενίσχυση του ΑΕΠ οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι πραγματικές προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο 2,0% σε σύγκριση με μόλις 1,5% το β΄ τρίμηνο.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικές δαπάνες είχαν θετική συμβολή στο ΑΕΠ για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών. Οι συνολικές ομοσπονδιακές κυβερνητικές δαπάνες σημείωσαν άλμα 9,6% από πτώση 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα η βελτίωση της στεγαστικής αγοράς συνέβαλε στην αύξηση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 14,4%.
Σχόλιο: Η οικονομική πολιτική του Ομπάμα αποδίδει. Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να τον ξαναψηφίσουν.

Ο Ομπάμα είναι καλός πρόεδρος. Δικαιούται μια δεύτερη θητεία.

4444

Του Hans Kundnani

Πριν από δύο βράδια πήγα σε μια ομιλία ενός Αμερικανού αναλυτή εξωτερικής πολιτικής, του Walter Russel Mead, ο οποίος έθεσε ένα συγκλονιστικό ζήτημα, ότι ο 21ος αιώνας θα είναι άλλος ένας «αμερικανικός αιώνας».

Υποστήριξε ότι υπήρχαν πέντε λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ βρίσκονται σωστά τοποθετημένοι για τον αιώνα που έρχεται.

Πρώτον, υπάρχει τώρα μια πραγματική προοπτική ενεργειακής ανεξαρτησίας και χαμηλών ενεργειακών τιμών, που θα δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

Δεύτερον, ως μια δύναμη του Ειρηνικού με καλούς γείτονες, οι ΗΠΑ έχουν μια πλεονεκτική γεωπολιτική θέση.

Τρίτον, οι ΗΠΑ είναι σε καλή δημογραφική θέση σε σχέση με άλλες αναπτυγμένες χώρες.

Τέταρτον, οι ΗΠΑ είναι μοναδικά προσαρμόσιμοι και ως εκ τούτου «προχωρά στο μέλλον ταχύτερα από άλλες χώρες».

Πέμπτον, άλλες δυνάμεις που κάποιοι θεωρούν ότι σφετερίζονται τις ΗΠΑ, όπως η Κίνα, έχουν τεράστια προβλήματα από μόνες τους.

Η αισιοδοξία του Mead για το αμερικανικό μέλλον ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακή καθώς ήρθε την ημέρα μετά από τη διεξαγωγή του τρίτου debate μεταξύ του Barack Obama και του Mitt Romney.

Πολλοί Ευρωπαίοι σχολιαστές έχουν δει το debate, το οποίο επικεντρώθηκε στην εξωτερική πολιτική, ως μια απεικόνιση της πραγματικότητας της αμερικανικής παρακμής.

Ο Carne Ross, ένας πρώην Βρετανός διπλωμάτης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι «αυτό το debate θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις στιγμές όπου ομολογείται σιωπηρά πως οι ΗΠΑ είναι μια μικρότερη δύναμη».

Ο αρθρογράφος του Guardian, Jonathan Freedland, συμφώνησε με τον Ross. Γράφοντας για το New York Review of Books, δήλωσε πως το debate εμφάνισε «μια Αμερική της οποίας ο κόσμος σιγά-σιγά συρρικνώνεται». Ήταν, όπως και ο τίτλος του άρθρου, «η νύχτα που η Αμερική ξέχασε τον κόσμο».

Είναι αλήθεια ότι οι ορίζοντες της συζήτησης ήταν μάλλον περιορισμένοι.

Ο Obama και ο Romney επικεντρώθηκαν σε μια χούφτα χωρών, και πάνω από όλα αυτές της Μέσης Ανατολής (ιδιαίτερα το Ιράν) και η Κίνα (για την οποία ο Obama εκφράστηκε εντυπωσιακά ως «αντίπαλος»).

Η Ευρώπη αναφέρθηκε μόλις μία φορά (και το Ηνωμένο Βασίλειο δύο). Ακόμη και όταν μίλησαν για τη Μέση Ανατολή και την Κίνα, οι δύο υποψήφιοι φέρονταν να έχουν εσωτερικές εκλογές περιφέρειες στο μυαλό τους. «Αυτό δεν ήταν στ αλήθεια ένα debate για την εξωτερική πολιτική ή τις διεθνείς υποθέσεις», έγραψε η πρώην επικεφαλής του σχεδιασμού πολιτικής του State Department, Anne-Marie Slaughter. «Ήταν η προβολή του αμερικανικού εκλογικού χάρτη πάνω στον κόσμο». Αλλά έτσι δεν ήταν πάντα οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές; Σχεδόν πάντα επικεντρώνονται στην οικονομία και ο υπόλοιπος κόσμος εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, εξ ου και η έμφαση στη Μέση Ανατολή και την Κίνα πριν από λίγα βράδια.

Είναι επίσης αλήθεια ότι ο τόνος του debate ήταν κάπως αμυντικός. Ο Ross δεν μπορούσε να βοηθηθεί από την έλλειψη φιλοδοξίας και φαντασίας των δύο υποψηφίων: η επιθετική ρητορική της προώθησης της δημοκρατίας που κυριάρχησε στην εποχή του Bush, φαίνεται να έχει αντικατασταθεί από αυτό που ο Ross αποκάλεσε «λιτότητα, άμυνα και επιφυλακτικότητα». Ο Obama είχε ήδη ξεκινήσει εκστρατεία κατά του νεοσυντηρητισμού και ιδιαίτερα κατά του πολέμου στο Ιράκ, το 2004. Το βράδυ του debate ο Romney ήταν επίσης εξαιρετικά «ήσυχος» και συζήτησε αρκετή ώρα για την ειρήνη. Αλλά είναι αυτό το νέο ύφος, που προφανώς κάποιος σαν τον Freedland θα χαιρέτιζε, πραγματικό στοιχείο της αμερικανικής παρακμής. Δεν το νομίζω. Συμφωνώ με τον Joe Nyle ότι αν και η αμερικανική δύναμη υποχωρεί σε σχετικούς όρους, όπως άλλες δυνάμεις όπως η άνοδος της Κίνας, δεν είναι σε απόλυτη παρακμή.

Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει, όπως υποστηρίζει ο συνάδερφός μου Justin Vaisse σε εξαιρετική του ανάλυση, είναι ότι οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μια περισσότερο εσωστρεφή και ίσως και μια φάση απομονωτισμού (αν και ο Mead υποστηρίζει ότι η θεωρούμενη απειλή της Κίνας, θα το περιορίσει αυτό).

Συγκεκριμένα, μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ, γίνονται όλο και πιο απρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη.

Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει ο Vaisse, υπήρχαν φωνές στο debate του 1972 προς τον George McGovern, με την προτροπή «Γύρνα σπίτι, Αμερική». Ασφαλώς αυτή η μετά από το Βιετνάμ εσωστρέφεια συνεχίστηκε και στη δεκαετία του 80 από τον Reagan.

Έτσι, αυτός ο ιστορικός παραλληλισμός υποδηλώνει ότι το  debate ήταν απόδειξη όχι τόσο για την μακροπρόθεσμη αμερικανική πτώση, αλλά ως μια ιδιαίτερη στιγμή σε έναν κύκλο αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που κυμαίνεται στα όρια του παρεμβατισμού και του απομονωτισμού.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1650986

Η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να κάνει η χώρα, φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ  W. Schaeuble, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF που προδημοσιεύτηκε σήμερα.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα να προετοιμάζεται για την χορήγηση πίστωσης χρόνου στην Ελλάδα για την εφαρμογή του δημοσιονομικού της προγράμματος, οι αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της, παραμένουν.

«Αυτές οι αμφιβολίες πρέπει να ξεκαθαριστούν στο μέλλον», φέρεται να τόνισε ο κ. Schaeuble, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει δριμεία κριτική στους Έλληνες πολιτικούς που ρίχνουν την ευθύνη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στους ξένους εταίρους.

«Αν οι Έλληνες πολιτικοί πείθουν τον λαό ότι η ευθύνη για τα προβλήματα της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή την Γερμανία, είναι ανεύθυνοι δημαγωγοί. Η ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα βαραίνει μόνο την ίδια την Ελλάδα και τους πολιτικούς της», φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1650489

Πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Κύπρου, φαίνεται να ζητά η Μόσχα για να παραχωρήσει το δάνειο, το οποίο από το περασμένο καλοκαίρι έχει ζητήσει η Λευκωσία.

Το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Σημερινή», έθεσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής, Καινοτόμου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Δούμα, Μιχαήλ Γεμελιάνοφ, ο οποίος συναντήθηκε χθες στην Μόσχα με τον υποψήφιο πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γεμελιάνοφ είπε στον κ. Λιλλήκα: «θα θέλαμε να δούμε μιαν αμοιβαία, απαντητική πολιτική έναντι της Ρωσίας και ειδικότερα των επενδύσεών μας, οι οποίες θα πρέπει να χαιρετίζονται στην Κύπρο και στον τομέα της ενέργειας».

Ο Ρώσος βουλευτής εξήγησε ότι οι σχετικές αποφάσεις με τη χορήγηση δανείου λαμβάνονται από το υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια η υπόθεση πάει στην Κρατική Δούμα, η οποία αποφασίζει αν θα τις επικυρώσει ή όχι.

«Θα συμβάλουμε, ώστε το δάνειο να είναι ρωσικό, γιατί είναι κατανοητό ότι το ρωσικό δάνειο είναι πιο ευνοϊκό από εκείνο του ΔΝΤ, γιατί δεν θέτουμε κάποιους οικονομικούς όρους για την παραχώρησή του, δεν ορίζουμε κάποια συγκεκριμένη πολιτική, όπως συμβαίνει τώρα με την Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε πως το ΔΝΤ ακολουθεί εξαιρετικά μονομερή πολιτική έναντι της Ελλάδας.

Καθαρό κέρδος €800 δισ. υπολογίζει η Κύπρος από το φυσικό αέριο!

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, εκτιμά ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ ανέρχονται σε συνολικά 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Μόνο στο τεμάχιο 12, δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Κασίνης, τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και, όπως σημείωσε, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 χρόνια.

Η συνολική αξία του τεμαχίου 12 υπολογίζεται σε 350 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το καθαρό κέρδος μόνο για το συγκεκριμένο τεμάχιο, αν αφαιρεθεί το κόστος ανόρυξης και εκμετάλλευσης, ανέρχεται στα 86 δισεκατομμύρια.

Η συνολική αξία των τεμαχίων στην κυπριακή ΑΟΖ ανέρχεται σε δύο τρισεκατομμύρια ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το καθαρό κέρδος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 800 δισεκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κασίνη.

Και οι δύο εκτιμήσεις αφορούν μόνον το φυσικό αέριο.

Ο ίδιος διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι στα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ υπάρχει και πετρέλαιο. «Θα γίνει» πρόσθεσε «γεώτρηση σε βάθος επτά χιλιομέτρων και θα διαφανεί πόσο πετρέλαιο υπάρχει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4444

4444

4444

 Παναθηναϊκός Τοτεναμ 1 – 1.

Μια συμμετρία με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μονπελιέ, είναι ότι όπως Ολυμπιακός έτσι και ο Παναθηναϊκός, βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Βέβαια στην περίπτωση του Παναθηναϊκού για να γίνει αυτό, είδαμε ένα ασύλληπτο αυτογκόλ από τον Σεϊταρίδη.

4444

4444

4444

4444

25/10/2012

4444

Την δημοσκόπηση της MARC την είδατε. Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή.

Οι Νεοέλληνες μετά την σφαγή που τους κάνουν από το 2009 και ύστερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αντιδρούν.

Θέλω εκλογές εδώ και τώρα. Εκλογές με κάθε αφορμή και αιτία.

Δεν γίνεται ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ να παίρνουν αποφάσεις τόσο κρίσιμες, χωρίς να έχουν την πολιτική νομιμοποίηση. Δεν γίνεται.

Καταργούν τις ΔΟΥ, αλλά δεν έχουν επεκτείνει την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όταν καταργείς τις ΔΟΥ, αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης έχει βρει άλλο τρόπο να κάνει τις δοσοληψίες του, χωρίς ταλαιπωρία. Διότι αν είναι να ταλαιπώρησε, επειδή κάποιοι που το παίζουν σωτήρες είναι μαλακές και ανίκανοι, ίσως και βάλτοι, να λείπει.

Θέλω εκλογές. Θέλω να απολύσω τον απατεώνα τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.

Ο Γερμανός ο Σουλτς τα είπε αυτά πριν από την δημοσκόπηση. Εγώ τα κρατώ τα ντοκουμέντα και σας τα δίνω. Βέβαια δεν μπορώ να σας τα δώσω όλα, διότι εδώ μιλάμε για Κβαντική Φυσική.

Θα μου πεις τι είναι αυτό, αυτό αναγνώστη είναι εξισώσεις που μας λένε, ότι η κοινή λογική είναι μια μαλακια, που λένε οι αγράμματοι ημιμαθείς. Ο κόσμος είναι πολύπλοκος και για όλα υπάρχει εξήγηση. Φυσικά υπάρχουν και λύσεις.

4444

Ο Γιώργος Τραγκας ανήκει στον Γιώργο Τραγκα και προωθεί τον Γιώργο Τραγκα. Απλά πράγματα. Ο χώρος των ΜΜΕ είναι πολύ σκληρός.

Όπως έλεγε και ο Κακαουνακης: ο καλύτερος από εμάς έχει σκοτώσει την μάνα του. Ο αείμνηστος Κακαουνακης τα έλεγε, που είχε φάει την δημοσιογραφία με το κουτάλι. Ήξερε δηλαδή όλες τις βρωμιές και το παιχνίδι χειραγώγησης της κοινής γνώμης που παίζεται.

Τον συμπαθώ τον Γιώργο Τραγκα, διότι σε σχέση με τους εκδότες – επιχειρηματίες, είναι μικρό ψάρι και ένα χρονικό διάστημα είχε υποστεί διώξεις γι’αυτά που έλεγε.

4444

Ο Γιάννης Στουρναρας σαφώς και είναι πολύ καλύτερος από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Βαγγελη Βενιζέλο, ως υπουργός των οικονομικών μιας κατοχικής κυβέρνησης.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/15323.htm

Όταν βγήκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η είδηση για το ταξίδι του κ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ ανέφερε απλά ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Ινστιτούτου Brookings  για να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η περίπτωση της Ελλάδας και ο ρόλος των ΗΠΑ». Κάποιοι συμπλήρωναν ότι με την ευκαιρία ο πρόεδρος θα συναντηθεί με την κόρη του η οποία σπουδάζει στο Georgetown μαζί με τον γιο του Κώστα Σκανδαλίδη.

Αίφνης σήμερα διαβάζουμε πως ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.
Επίσης θα έχει επαφές με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Λαέλ Μπρέιναρντ και τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Κρίστοφερ Σμαρτ.

Ένα σχεδόν ιδιωτικό ταξίδι μέσα σε 24 ώρες μετατρέπεται σε επίσημο και γίνεται ενδιαφέρον για πολλές αναγνώσεις.

Στο πλάνο των συναντήσεων του κ. Βενιζέλου με τα στελέχη του ΙΜF δεν προβλέπεται συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ κάτι που θα έδινε ειδικό βάρος στο ταξίδι του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Και η μη συνάντηση όμως έχει το βάρος της!

Η άρνηση της κ. Λαγκάρντ να δει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και έναν από τους 3 της συγκυβέρνησης δεν είναι άσχετη από τους χειρισμούς του-όσο και του Παπακωνσταντίνου-στην υπόθεση της περίφημης λίστας που η ίδια η σημερινή επικεφαλής του ταμείου απέστειλε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κι εκείνος την έχασε λες και επρόκειτο για κλειδιά του σπιτιού του.

Προφανώς η Λαγκάρντ δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστούς τους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών. Κι αν εκείνη εκδηλώνει με αυτό τον τρόπο την απαξίωσή της δεν θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και τα υπόλοιπα στελέχη του Ταμείου μια και η υπόθεση τους αφορά κατα κάποιο τρόπο. Τι εννοούμε; Όταν το Ταμείο έχει δώσει ήδη 40 δις στην Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι αρμόδιοι Έλληνες υπουργοί έχουν χάσει το  CD  με τους 2.000 Έλληνες φοροφυγάδες. Πρόκειται για δικαιολογίες που δεν τολμούσε να εκστομίσει ούτε κλεφτρόνι στο Ντιτρόιτ μπροστά στον σερίφη που το έκανε τσακωτό σε ώρα δράσης. Ο λόγος λοιπόν που τόσο τα στελέχη του ΔΝΤ, όσο και τα χαμηλόβαθμα του αμερικανικού υπ. Οικονομικών απαίτησαν  από τον κ. Βενιζέλο να συναντηθεί μαζί τους είναι για να τον “ανακρίνουν”! Κι όχι μόνο για την ξεφτίλα με την λίστα Λαγκάρντ αλλά και για τα κολλητιλίκια της συγκυβέρνησης των 3 φραπεδιάρηδων με τους Γερμανούς. Το ταξίδι αυτό του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τόσο ιδιωτικό όσο εκείνος θα ήθελε, ούτε τόσο αναψυχής. Εκτός αν εννοούμε την αναψυχή που θα προσφέρει στους δασκαλεμένους Αμερικανούς αξιωματούχους καθώς θα τον υποβάλουν στο μαρτύριο των ερωτήσεων…

Σχόλιο: Ο Χοντρός ο Βενιζέλος είναι διαπλεκομενος μέχρι τον λαιμό. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να τον ζορίσει, για την λίστα Lagarde, αλλά ο πρόεδρος της επιτροπής τον προστάτευε. Θέλω εκλογές εδώ και τώρα για να πάνε πολλά λαμόγια στο σπίτι τους και να στριμώξουμε λίγο την διαφθορά.

Για την λίστα Lagarde πρέπει να λογοδοτήσουν τα διεφθαρμένα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τους ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Ρωτήστε έναν φυσιολογικό δικαστή και θα σας πει, ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Δεν εξαφανίζεται έτσι ένα τέτοιο cd. Το εξαφάνισαν.

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1650108

Μόνον το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πολιτών στη Γαλλία είναι ικανοποιημένο με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το οποίο είναι και το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το υψηλό ποσοστό των ανέργων, προκύπτει από τη σημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinion Way, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Figaro.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένο με τον πρόεδρο Ολάντ, όμως ποσοστό 64% δήλωσε “δυσαρεστημένο” με τα πεπραγμένα του στο προεδρικό μέγαρο, όπου και εγκαταστάθηκε φέτος τον Μάιο. 

Η δημοφιλία του προέδρου Ολάντ τελευταία φθίνει με σταθερό ρυθμό, την ώρα που οι Γάλλοι ανησυχούν ολοένα περισσότερο με την κατάσταση στο εγγύς μέλλον της εθνικής τους οικονομίας, το ΑΕΠ της οποίας φθάνει τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο, υπήρχε 50% θετικών κρίσεων για τον πρόεδρο Ολάντ, που μετατράπηκε σε 41% τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου. Αμέσως μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα, καταγράφηκε δημοσκοπικά η δημοφιλία του Ολάντ σε ποσοστό 55%.

Οι Γάλλοι παραπονούνται για την αύξηση των φόρων τους και για την υψηλή ανεργία, προκύπτει από την σημερινή δημοσκόπηση, και το 47% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι “το τελευταίο 6μηνο, επιδεινώθηκαν οι όροι στην καθημερινή ζωή τους”.

Στο μεταξύ η γαλλική κυβέρνηση προχωρεί με την εξοικονόμηση 30 δισ.ευρώ στο πλαίσιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Κατά βάση, θα αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων, ο ΦΠΑ, αλλά και θα φορολογηθούν αυστηρότερα τα υψηλότερα εισοδήμάτα των φυσικών προσώπων. Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα συυρικνωθεί κατά την κυβέρνηση της Γαλλίας και μέσω της συρρίκνωσης κοινωνικού χαρακτήρα δαπανών για την “οικονομική χρήση 2013”.

Ανησυχία προκαλεί, στο μεταξύ, στο οικονομικό επιτελείο το γεγονός ότι η ανάπτυξη είναι μηδενική κατά το τελευταίο 9μηνο, μαζί με το ότι το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο ζενίθ της 13ετίας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Ολάντ δήλωσε ότι η τάση στην αγορά εργασίας πιθανότατα θα αντιστραφεί “περί τα τέλη του 2013”–δήλωση που συσχετίστηκε με την φθίνουσα πορεία του ποσοστού δημοτικότητάς του.

Η σημερινή δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 1.002 Γάλλων το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Το ποσοστό του Ολάντ φθίνει. Φθίνει πολύ γρήγορα και ο Τσιπρας θα αποδειχτεί προφήτης, όταν τον αποκάλεσε Ολαντρεου της Γαλλίας.

Αν στην Γαλλία γίνουν αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, θα γίνει επανάσταση. Το ξέρουν αυτό.

Εγώ το μήνυμα μου το έχω στείλει ξεκάθαρα στους Γερμανούς, ο χρόνος σας τελειώνει και θα πάτε στον κουβά.

Όσοι διαβάζετε το blog το ξέρετε. Στην Γαλλία των εκατομμυρίων ανθρώπων, οι επαναστάσεις είναι εύκολες.

Εγώ δεν είμαι τυχαίος, ένα κόμμα βλέπω σε λάθος σημείο της πρότασης και έχω καταλάβει όλη την ιστορία!!!!

4444

4444

Δεν είμαι εγώ γι’αυτον τον πλανήτη
Νίκο Καζαντζάκη δεν μπορείς να λες στον Χριστό που βρίσκετε πάνω στο Σταυρό, φύγε από τον Σταυρό και ελα!
Ο Χριστος ανεστησε ανθρωπους, εκανε θαυματα αδιανοητα.
Να κατέβει από το Σταυρό να κάνει τι, να παει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά; Καλα χαζός είσαι ρε Καζαντζάκη;
Ο Χριστός είναι ένα ον που δεν μπορεί να περιοριστεί στην πραγματικότητα σου και αυτός είναι ο λόγος που δεν έρχεται σε σαρκική επαφή με άνθρωπο
Για σκέψου το λίγο Καζαντζάκη; Μιλάμε ότι ανάστησε νεκρούς; Λάζαρε βγες έξω και ο νεκρός βγήκε έξω, κι εσύ τι του λες; κατέβα από το Σταυρό να πας να γίνεις καλός οικογενειάρχης!!!!
Δεν κάνω γι’αυτο τον πλανήτη Τρελενομαι!!!! Ευτυχως εχω παρει χαρτι!!!! Απο το Αιγινιτειο.
Τον Μπαγάσα τον Καζαντζάκη, τον συμπαθώ, αλλά ρε μεγάλε τι μας λες; Τι ακριβώς μας λες;
Τι τον πέρασες τον Χριστό; Καζαντζάκη σκέφτομαι αυτά που έγραψες και γελώ. Να ξέρεις όμως ότι σε συμπαθούμε και θα γράψω και το γιατί. Θα κάνω εγγραφή στο blog, γιατί σε συμπαθούμε.
Σε συμπαθούμε γιατί άμα σου δώσουμε μια Μηχανή του Χρόνου (time travel), ξέρουμε ακριβώς που θα πας. Στην εποχή του Χριστού, ώστε να δικαιώσεις τον Χριστό που λέει: «Αλλά τα δικά σας μάτια είναι ευτυχή διότι βλέπουν, και τα αυτιά σας διότι ακούν. Αλήθεια σας λέγω, ότι πολλοί προφηται και δίκαιοι άνθρωποι επιθύμησαν να ιδουν εκείνα, που βλέπετε σεις και δεν τα είδαν και να ακούσουν εκείνα, που ακούτε σεις και δεν τα άκουσαν.» απο το κατα Ματθαιόν. 

Καζαντζάκη σε συμπαθούμε ρε μπαγάσα. Ξέρουμε τον πόθο της ψυχής σου.

Εγώ Καζαντζάκη δεν είμαι τυχαίος, ούτε είμαι κανένας αγράμματος παπάς, αν και δεν έχω κανένα πτυχίο γήινου πανεπιστήμιου. Επίσης δεν είμαι καθηγητής, δεν διδάσκω.

Καζαντζάκη παντρεύτηκες την γυναίκα με την οποία συζούσες, μετά από 20 χρόνια.

4444

Στον Καζαντζακη.

4444

4444

http://www.enikos.gr/international/91139,Den_xanavgainei_sthn_arena_o_Silvio.html

«Δεν θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός, αλλά παραμένω στο πλευρό των νέων που πρέπει να παίξουν και να βάλουν γκολ», δήλωσε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ιδρυτής του κόμματος Λαός της Ελευθερίας.

 «Εξ αιτίας της λατρείας μου στην Ιταλία μπορεί να έκανα, τρέλες ή και σοφά πράγματα. Πριν από δεκαοκτώ χρόνια κατέβηκα στην (πολιτική) αρένα, μια τρέλα από την οποία δεν έλειπαν και στοιχεία σωφροσύνης. Τώρα προτιμώ να κάνω ένα βήμα πίσω, εξαιτίας των ίδιων λόγων, της ίδιας αγάπης που και τότε λειτούργησε ως κίνητρο», δήλωσε ο Καβαλιέρε.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός κατέληξε, παρατηρώντας ότι διαθέτει ακόμη κρίση και πως αυτό που του αρμόζει τώρα είναι να δίνει συμβουλές στη νεότερη ηγεσία με διακριτικότητα.

Ο μεγιστάνας του Τύπου έκανε εξάλλου γνωστό ότι την 16η Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροδεξιάς.

Οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα καταδεικνύουν ότι το κόμμα Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει μόλις 15% ως 17% των προθέσεων ψήφου των Ιταλών εκλογέων.

Σχόλιο: Ο Σωτήρης Δανεζης ήξερε εδώ και μήνες ότι ο Μπερλουσκονι δε θα ξαναθεσει υποψηφιότητα.

Πως το ήξερε; του είχα στείλει εγώ ένα email κανονικά με όλα τα στοιχεία μου, κάνοντας ένα σχολιασμό για την εκπομπή του Εμπόλεμη Ζώνη, που ένα επεισόδιο της είχε θέμα τον αγαπητό Σιλβιο Μπερλουσκονι, που ήταν ομολογώ, πιστός στο Ιστορικό του ραντεβού.

Οι συνεπείς άνθρωποι με τα Ιστορικά ραντεβού, μου αρέσουν. Σου στέλνω χαιρετίσματα Σιλβιο.

Όταν στέλνω – σπάνια – email με όλα τα στοιχεία μου, είμαι πάντα «κυριλέ». Δε βρίζω.

4444

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1648286

Το γερμανικό κοινοβούλιο πιθανότατα θα περνούσε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα εάν ήταν αναγκαίο, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, αναφέρει το πρακτορείο.

Ο Schaeuble αναφέρει πάντως ότι δεν επιθυμεί να κάνει εικασίες για το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα μέχρι να είναι έτοιμη η αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

“Αλλά σε περίπτωση αμφιβολίας, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να φοβόμαστε”, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα. “Για την αντιπολίτευση, θα είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να δείξει αν θέλει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της”.

Αν και το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ζητήσει πιο σταθερή υποστήριξη για την Ελλάδα, οι αναλυτές αμφιβάλουν για το αν ο κεντροδεξιός συνασπισμός της καγκελαρίου Angela Merkel μπορεί να συγκεντρώσει αρκετούς βουλευτές για να εγκρίνει και νέα βοήθεια προς την Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί ψήφους από την αντιπολίτευση, αναφέρει το Dow Jones Newswires.
Σχόλιο: Σόιμπλε εγώ το μήνυμα το έχω στείλει ξεκάθαρα και χαίρομαι που οι Γερμανοί προσαρμόζονται διότι ο χρόνος σας τελειώνει.

Το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Τις μαλακιες που λέει ο Στουρναρας τις έχω κάνει σερβιέτες και τις μοιράζω σε όσες κυρίες δεν έχουν, λόγο άγριας επιβολής λιτότητας.

4444

24/10/2012

4444

Ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας την Μονπελιε  2 – 1. Μεγάλη νίκη.

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι συμμετρικά.

Έχουν δηλαδή κάποια συμμετρία.

Στο προηγούμενο παιχνίδι για παραδειγμα ο Ολυμπιακός έχασε από την Αρσεναλ 3 -1 και ο Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1 – 1

3 -1 ίσον 4 και 1 -1 ίσον 2 υπάρχει συμμετρία στο σκορ.

Με βάση όλα αυτά, μπορείτε να βρείτε το ακριβές σκορ στο Παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Τοτεναμ;

4444

Στην Αμερική οι Ρεπουμπλικάνοι, άρχισαν τα βρώμικα κόλπα.

Ο Ομπάμα πρέπει να τους αντιμετωπίσει επιθετικά.

Στην λάσπη πετάς λάσπη. Ομως το κανεις εξυπνα. 

4444

Ώστε αυτοί που κυβέρνησαν από το 2009 στην Κυβέρνηση του Γιωργάκη ήξεραν ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει. Αυτό είναι δήλωση προδοσίας. Εθνικής προδοσίας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση σας το έχω γράψει.

Αφού ήξεραν, έπρεπε να κάνουν εκλογές και να πουν στους Έλληνες την αλήθεια και όχι μαλακιες.

Ποτέ δεν είπαν την αλήθεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μόνο η Χρυσή η Αυγή λέει την αλήθεια και ας είναι και ρατσιστική. Τουλάχιστον δεν λένε ψέματα.

Σου λένε εμείς τους μετανάστες τους θεωρούμε υπάνθρωπους. Δε σου λένε άλλα, όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και μόλις πάρουν την εξουσία: γαμηστε τους.

Διότι από το 1974 και ύστερα ζούμε σε μια δικτατορία άλλου τύπου. Δε χρειάζονται τα τανκς για να σε ελέγξουν.

4444

Παπακωνσταντίνου άσε τα σάπια. Σε ποιον έδωσες το cd;

Όχι απλά το έδωσα για φύλαξη, σε ποιον; Σε μένα το έδωσες; με πήρες τηλέφωνο και μου είπες έχω ένα cd όλο φωτιά. 

Αυτός που το πήρε για να το φυλαξει είχε όνομα. Όχι απλά το έδωσα … αυτά αλλού.

Πες μας το όνομα γιατί αλλιώς θα φανεί συγκάλυψη με δόλο, ιδίως όταν δηλώνετε ότι ξέρατε ότι το πρόγραμμα λιτότητας είναι λάθος.

Όχι το έχασα το cd, το περίφημο cd με τους φοροφυγάδες.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1648772

Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να επεκτείνεται με ήπιους ρυθμούς επανέλαβε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής και ψήφισε υπέρ της διατήρησης των μέτρων στήριξης που αναμένεται να βοηθήσουν την αγορά εργασίας να ανακάμψει.

Οι αξιωματούχοι της Fed διαπίστωσαν βελτίωση στις δαπάνες των νοικοκυριών αλλά και τη στεγαστική αγορά, αλλά ενημέρωσαν ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της τράπεζας θα συνεχιστεί ενώ εμμένει στο σχέδιό της να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν τουλάχιστον έως τα μέσα του 2015.

Η Fed επέκτεινε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων το Σεπτέμβριο και η επόμενη μεγάλη αξιολόγηση της πορείας του αναμένεται να γίνει στην τελευταία συνεδρίαση του έτους στις 11-12 Δεκεμβρίου. Οι υπέθυνοι χάραξης πολιτικής συλλέγουν ακόμη πληροφορίες για το αν τα προγράμματά τους είναι αποτελεσματικά.

Η νομισματική αρχή επανέλαβε πως η οικονομία συνέχισε να ανακάμπτει “με μέτριο ρυθμό”, σημειώνοντας πως η δαπάνη των νοικοκυριών “ανέβασε ταχύτητα, ενώ η ανάπτυξη των επιχειρηματικών επενδύσεων επιβραδύνθηκε”. 

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, τα στελέχη της Fed διαπίστωσαν πρόσφατα μια μικρή επιτάχυνση που αντανακλά τις υψηλότερες τιμές ενέργειας. Οι μακροπρόθεσμες πληθωριστικές προσδοκίες ωστόσο παραμένουν σταθερές.

Το εύρος διακύμανσης του παρεμβατικού επιτοκίου της Fed παρέμεινε σταθερό στο 0%-0,25%.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1647925

Των Carol Matlack και Maud van Gaal

Όταν o Wilco Drijver αγόρασε ένα διαμέρισμα στην αναπτυσσόμενη συνοικία του De Pijp στο Άμστερνταμ το 2008, η τράπεζα του χορήγησε δάνειο ύψους 209.000 ευρώ. Το ποσό αυτό υπερέβαινε την τιμή αγοράς του διαμερίσματός κατά 24.000 ευρώ, χρήματα που ο Drijver αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για την ανακαίνιση του χώρου κάνοντας τη σκέψη ότι θα ήταν καλή επένδυση.

Είχε υπολογίσει λάθος.

Όταν έβαλε το διαμέρισμα προς πώληση πριν από πέντε μήνες, μεσίτες του είπαν ότι μπορεί να πιάσει μόνο έως 189.000 ευρώ. Ακόμη και σε αυτή την τιμή, στον ίδιο δεν θα έμενε τίποτα.

Και επειδή το δάνειο είχε τέτοια μορφή ώστε πρώτα να εξοφλούνται οι τόκοι, ο Drijver εξακολουθεί να χρωστά ολόκληρο το κεφάλαιο των 209.000 ευρώ στην τράπεζα. Αν ήξερε τι θα συνέβαινε, ο 32χρονος ελεύθερος επαγγελματίας λέει ότι τότε «δεν θα είχε αγοράσει το σπίτι».

Ιδιοκτήτες σπιτιών όπως ο Drijver αποτελούν μέρος μιας ανησυχητικής “μαύρης τρύπας” της οικονομίας που συνήθως συστήνεται ως μία από τις πιο ισχυρότερες της Ευρώπης.

Και ενώ οι Ολλανδοί διδάσκουν στους νότιους γείτονές τους θεωρίες λιτότητας, την ίδια στιγμή είναι ο λαός με το υψηλότερο ποσοστό ενυπόθηκων δανείων στην Ευρώπη.

Ο ολλανδικός δανεισμός, που τροφοδοτείται από γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις και ιδιαίτερα ελαστικές διαδικασίες έγκρισης χορηγήσεων, φτάνει πλέον το 107% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας, υπερδιπλάσιο δηλαδή του ευρωπαϊκού μέσου όρου που βρίσκεται στο 50%.

“Είναι ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα της ολλανδικής πολιτικής”, λέει ο Rick van der Ploeg, καθηγητής οικονομολόγος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και πρώην υπουργός. «Η κυβέρνηση έχει ενθαρρύνει την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία».

Κανείς δεν ανησυχούσε πολύ για αυτή την κατάσταση όσο οι τιμές των κατοικιών συνέχιζαν να αυξάνονται, όπως έκαναν για πάνω από δύο δεκαετίες μέχρι το 2008. Έκτοτε, όμως, έχουν υποχωρήσει 16%, οδηγώντας σχεδόν το ένα τέταρτο των ενυπόθηκων δανείων σε καθυστέρηση.

Η Royal BAM, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της χώρας, αναμένει η κάθοδος να συνεχιστεί για άλλα 2 ή 3 χρόνια, σημειώνοντας συνολική πτώση έως και 30%.

Ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να συγκριθεί με την κατάρρευση της στεγαστικής αγοράς της Ισπανίας.

Ένα τέτοιο φορτίο χρέους βάζει ήδη περιορισμούς στην οικονομία. Υπερχρεωμένα νοικοκυριά έχουν ήδη περικόψει τις καταναλωτικές τους δαπάνες, συμβάλλοντας στην ώθηση της χώρας προς την ύφεση. Το ολλανδικό ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί 0,5% φέτος, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη της βόρειας Ευρώπης. «Το εξαιρετικά μεγάλο χρέος από ενυπόθηκα δάνεια είναι μεταξύ των μεγαλύτερων αδυναμιών της ολλανδικής οικονομίας», είπε ο Klaas Knot, επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, σε ομιλία του στις 15 Οκτωβρίου.

Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα θα περιορίσει κάποιες από τις πιο ριψοκίνδυνες πρακτικές δανεισμού, όπως τα δάνεια με αποπληρωμή πρώτα των τόκων και τα δάνεια που το ύψος τους υπερβαίνει την τιμή αγοράς του ακινήτου.

Μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας, που σχηματίζεται μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα μπορούσε να κάνει κινήσεις από το νέο έτος για τον περιορισμό των εκπτώσεων των τόκων των στεγαστικών δανείων. Βεβαίως, κάτι τέτοιο μπορεί να πιέσει ακόμα πιο χαμηλά τις ήδη πληγείσες αγοραπωλησίες στη στεγαστική αγορά, που παρουσιάζουν πτώση 50% από το 2008.

«Ο κόσμος διστάζει να αγοράσει λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης, η αγοραστική δύναμη μειώνεται και η ανεργία ανεβαίνει», σχολιάζει ο Laurien van der Oest που είναι μεσίτης στην πόλη Almere.

Μέχρι τώρα οι Ολλανδοί δανειολήπτες δεν έχουν περιέλθει σε δεινή θέση. Το ποσοστό κατασχέσεων είναι κάτω από 1%. Η ανεργία, αν και αυξάνεται, παραμένει στο ήπιο 5,2%, ενώ τα περισσότερα νοικοκυριά διατηρούν σημαντικές αποταμιεύσεις.

Ακόμη κι έτσι, οι ολλανδικές τράπεζες εμφανίζουν έναν από τους υψηλότερους λόγους δανείων προς καταθέσεις στην Ευρώπη, με συνολικό χρηματοδοτικό έλλειμμα άνω των 622 δισ. δολαρίων. Το ενυπόθηκο χρέος “είναι ένα από τα βασικά προβλήματα των τραπεζών μας”, λέει η Anneloes van Ulden, ειδική επί θεμάτων του στεγαστικού κλάδου της Ένωσης Ολλανδών Τραπεζιτών. “Υπάρχει ισχυρή επιθυμία να μειωθεί το χρέος”.

Την ίδια επιθυμία μοιράζεται και ο Drijver. Αλλά είναι ευγνώμων που δεν αποδέχτηκε την αρχική προσφορά της τράπεζας για δάνειο ύψους 250.000 ευρώ για την αγορά ενός διαμερίσματος αξίας 185.000 ευρώ. “Θα πρέπει να ευχαριστήσω τους γονείς μου για αυτό”, λέει. “Με έμαθαν να μην αγοράζω περισσότερα από όσα χρειάζομαι”.

H Matlack είναι ανταποκρίτρια στο Παρίσι του Bloomberg Businessweek. Ο Van Gaal είναι ανταποκριτής του Bloomberg News στο Άμστερνταμ, αρμόδιος για οικονομικές ειδήσεις.

Σχόλιο: Το άρθρο είναι ήπιο. Είμαι περιέργως να δω τι θα κάνουν οι Ολλανδοί που φωνάζουν για λιτότητα στην Ελλάδα;

Αν οι Ολλανδοί είχαν βοηθήσει την Ελλάδα στην αρχή της κρίσης, σαφώς και θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για όλους.

Τώρα κάποιοι τους χτυπούν την πόρτα.

4444

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1648622

Μήνυση κατά της Bank Of America υπέβαλε το δημόσιο των ΗΠΑ εκ μέρους των Fannie Mae και Freddie Mac ζητώντας αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, σύμφωνα με τη μήνυση η BofA παρουσίασε εσφαλμένα στοιχεία για την ποιότητα των δανείων που χορηγήθηκαν την περίοδο 2007 -09.

Σημειώνεται πως οι κρατικές Fannie Mae και Freddie Mac δεν δανείζουν απευθείας σε καταναλωτές αλλά αγοράζουν ενυπόθηκα δάνεια από τράπεζες τα οποία τιτλοποιούν πωλώντας τα εν συνεχεία σε επενδυτές.

Η μετοχή της Bank of America, που έχει κερδίσει 70% από τις αρχές του έτους, διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στα 9,35 δολάρια με πτώση 0,16%.

Σχόλιο: Είδες τι γίνεται στην Αμερική μαλακα νεοέλληνα;

4444

Ο Πάγκαλος είπε κάτι απόλυτα σωστό στα τόσα που λέει. Σαφώς και υπάρχει διάκριση σε ένα Δημοκρατικό καθεστώς, ανάμεσα στην Ιδεολογία που γράφεται και στην πράξη.

Η πράξη σημαίνει ότι έχεις περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές και δεν έχεις καμία αμφιβολία. Σε ορισμένα ζητήματα αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Γι’αυτό και το πολίτευμα της Δημοκρατίας είναι το καλύτερο. Σου δίνει πολλές ευκαιρίες να αναθεωρήσεις.

4444

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1646903

Το Βερολίνο δε θα συμφωνήσει σε μια βοήθεια προς την Ελλάδα που θα ταράξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

Αντίθετα, πρόσθεσε ο ίδιος, η Γερμανία θα στηρίξει μόνο τις χώρες εκείνες που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη μιας τέτοιας βοήθειας.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» από τη μείωση των κρατικών χρεών, τόνισε ο κ. Schaeuble.

Ο ίδιος περιέγραψε την κατάσταση στην Ελλάδα ως «μη υγιή» και πως αναμένει την έκθεση της τρόικας για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Η γερμανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μη δώσει την έγκρισή της σε μια λύση που θα κριθεί ως μη βιώσιμη από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Στο τελευταίο πρόγραμμα της Ελλάδας εισάγαμε μηχανισμούς, πρέπει να ενδυναμώσουμε αυτούς τους μηχανισμούς με την έννοια των μηχανισμών ελέγχου, ενδεχομένως και αυτόματων σταθεροποιητών», σημείωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ο, τι χρειαστεί στην Ευρώπη για να διατηρήσουμε την αξιοπιστία του ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Schaeuble σε συνέδριο στο Βερολίνο.

Σχόλιο: Αυτά που λέει ο Wolfgang Schaeuble είναι τρίχες. Ο χρόνος τελειώνει για τους Γερμανούς. Η λιτότητα κάνει τους πολίτες να σκεφτούν καλύτερα αν τους αρέσει το Γερμανικό Ευρώ.

Με την δραχμή η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Ελλήνων περνούσαν καλύτερα. Περνούσα καλύτερα. Γιατί να μείνω στο Γερμανικό Ευρώ;

4444

23/10/2012

4444

http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1647601

Με βουτιά 2,2% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουλίου στο αρνητικό κλίμα που διαμόρφωσαν σήμερα τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα και η νέα υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε 1,98 δολ.  για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 86,67 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο υποχώρησε μέχρι τα 85,69 δολ. το βαρέλι στα χαμηλά της ημέρας.

Τα αδύναμα εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ έχουν αναζωπυρώσει την ανησυχία για την πορεία της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας επαναφέροντας τις πιέσεις στο αργό.

Πρόσφατα βιομηχανικοί κολοσσοί όπως η Caterpillar και η DuPont αναθεώρησαν καθοδικά τις προβλέψεις τους επικαλούμενοι το αδύναμο παγκόσμιο περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για την πορεία της μεταποίησης απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ειδικότερα, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού σημείωσε βουτιά τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο -7 από 4 το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve Bank of Richmond.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1647558

Εξι νέες σκληρές ρήτρες αιρεσιμότητας φέρονται να ζητούν οι Γερμανοί από την ελληνική κυβέρνηση όπως προκύπτει από έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ.  Οι έξι ρήτρες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον περίφημο ειδικό λογαριασμό, καθώς και την μέση θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής και αυτόματης περικοπής δαπανών για κάθε απόκλιση στον προϋπολογισμό, την κατάθεση μέρους των εισπράξεων από φόρους (προτείνει το ΦΠΑ για την αποπληρωμή του χρέους) αλλά και αυξημένη «εξωτερική επιτροπεία».

Το έγγραφο  έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ καθώς θεώρησε ότι «κάποιοι αμφισβητούν πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσε ζήτημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης δεσμευμένου λογαριασμού κλπ».

Ειδικότερα, στο σημείωμα με τίτλο “Ενισχυμένη Διακυβέρνηση και Μηχανισμοί Ελέγχου” γίνεται λόγος για ειδικό λογαριασμό ο οποίος θα βρίσκεται υπό διεθνή διαχείριση, ενώ σημειώνεται ότι οι αποκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος θα πρέπει να εξισορροπούνται μέσω εσωτερικών προσαρμογών. Περιγράφονται επίσης οι προαπαιτούμενες δράσεις πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης:

* Για το θέμα του ειδικού λογαριασμού που θα τελεί υπό εξωτερική διαχείριση, αναφέρεται ότι “ο λογαριασμός που υιοθετήθηκε από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ενισχύεται για να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια του προγράμματος χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και εξασφαλίζεται συστήνοντας διεθνή διαχείριση (από την ΕΚΤ για παράδειγμα)”.

“Όπως συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο, το χρέος θα εξυπηρετείται από τον ειδικό λογαριασμό. Οι δόσεις του EFSF και του ΔΝΤ μετά την υλοποίηση των συμφωνημένων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων θα κατευθύνονται απευθείας στον ειδικό λογαριασμό και η ελληνική συμβολή στην εξυπηρέτηση του χρέους όπως ορίζεται στο Μνημόνιο Κατανόησης θα πληρώνονται επίσης στον ειδικό λογαριασμό”.

* Σημειώνεται επίσης ότι ένα μέρος των εσόδων (όπως μέρος των εσόδων από τον ΦΠΑ) από τον όγκο του πρωτογενούς πλεονάσματος της χώρας θα μπορεί να μεταφέρεται κάθε μήνα στον ειδικό λογαριασμό.

* Σε περίπτωση μη επίτευξης του απαιτούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος θα εξισορροπείται με τη μείωση των πρωτογενών δαπανών ή την αύξηση των πρωτογενών εσόδων. Στο ενδεχόμενο και νέων κενών στο διάστημα του προγράμματος η Ελλάδα θα καλύψει την τρύπα με ίδια μέσα

* Στο έγγραφο γίνεται επίσης λόγος για αυτόματες περικοπές δαπανών σε περίπτωση ταμειακών ελλειμμάτων.

* Σημειώνεται επίσης ότι προκειμένου να ενισχυθεί η αποδοχή του προγράμματος στην Ελλάδα τα μέτρα για τον έλεγχο της επιβολής θα πρέπει να συμπληρωθούν με μέτρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

* «Εξωτερική εποπτεία του δημόσιου δανεισμού. Ένα εξωτερικό όργανο όπως η ΕΕ ή η Κομισιόν θα πρέπει να εγκρίνει εγγράφως κάθε πρόσθετο δάνειο.

* Συμπληρωματική εξωτερική βοήθεια στους τομείς, μεταξύ άλλων, της συλλογής φόρων, της μείωσης της διαφθοράς, των αναπτυξιακών στρατηγικών, της χρήσης των διαρθρωτικών ταμείων, της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά. τα οποία εκτιμάται πως θα ενδυναμώσουν περαιτέρω την εφαρμογή του προγράμματος.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1646775

Τη διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ-Ευρωζώνης για το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αναλύει ο Jacob Funk Kirkegaard, ερευνητής του Peterson Institute for International Economics, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι το Grexit συγκεντρώνει πλέον πολύ λίγες πιθανότητες.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Μαριόλη

Πως αξιολογείτε την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα; Επηρέασε το κλίμα αναφορικά με το ενδεχόμενο Grexit;

Ναι, πιστεύω ότι επηρεάζει το κλίμα. Εκτιμώ πως οι εικασίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι υπερβολικές.

Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα απίθανο ενδεχόμενο και η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ ενισχύει αυτή την πεποίθηση. Αυτό συμβαίνει γιατί αν εξετάσουμε την προεκλογική καμπάνια την οποία η Μέρκελ για πολλούς έχει ήδη ξεκινήσει, θα δούμε ότι στηρίζεται σε μία πλατφόρμα υπέρ της Ευρώπης. Μία πλατφόρμα που στέλνει στο εκλογικό σώμα της Γερμανίας το εξής μήνυμα: Θα προσφέρουμε στήριξη με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό των χωρών. Και όταν η γενική πλατφόρμα για την Ευρώπη είναι “αλληλεγγύη με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις”, δεν πρόκειται να αλλάξει κατεύθυνση και να ωθήσει την Ελλάδα σε έξοδο.

Αυτό όμως δεν αφαιρεί την ανάγκη να συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα για τη συνέχιση του προγράμματος, σημαίνει ωστόσο ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να αναλάβει μία πολύ επιθετική στάση για το πρόγραμμα και είναι λογικό. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μία, κατά κάποιο τρόπο, λιγότερη προσοχή στα κάθετα μέτρα λιτότητας και θα επικεντρωθούν περισσότερο στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Συμπερασματικά η επίσκεψή της ήταν μία καλή είδηση.

Πόσο πιθανή θεωρείτε μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους; Είναι η ελληνική περίπτωση μοναδική;

Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση, όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους. Νομίζω ότι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν δείξει πράγματα. Ιδίως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν ανακτήσει εν μέρει την ικανότητα πρόσβασης στις αγορές.

Εκτιμώ ότι και οι δύο αυτές χώρες θα βγουν από την κρίση χωρίς να υπάρξει ανάγκη να “κουρευτεί” το χρέος τους.

Υπό αυτή την έννοια, η ελληνική αναδιάρθρωση χρέους θα είναι μοναδική. Πιστεύω επίσης ότι τελικά θα χρειαστεί μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και θα είναι μία αναδιάρθρωση που θα αφορά τα ομόλογα του “επίσημου τομέα”, όχι όμως το χρέος του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, υπό την έννοια ότι θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση ή αλλαγή των όρων του χρέους που έχει η Ευρωζώνη.

Πιστεύω επίσης ότι η αναγκαιότητα μίας νέας αναδιάρθρωσης είναι γνωστή στις τάξεις της Ευρωζώνης, όμως κανείς δεν θέλει να μιλήσει για το θέμα αυτό. Είναι προφανώς πολιτικοί οι λόγοι.

Ποια θα είναι η μορφή της;

Δεν θα αφορά τα δάνεια του ΔΝΤ και τα ομόλογα της ΕΚΤ. Παρ΄ όλα αυτά, το πρόβλημα είναι ότι η ΕΚΤ μπορεί να πουλήσει στη σημερινή αξία τα ομόλογα που κατέχει στον EFSF ή τον ESM, και μετά μπορεί να γίνει ανταλλαγή τους. Συνεπώς το κατά πόσο εμπλέκεται η ΕΚΤ είναι προς συζήτηση. Είναι όμως σαφές ότι η ΕΚΤ δεν θα υποστεί απομείωση των διαθεσίμων της. Όσο για τον ιδιωτικό τομέα, νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του, γιατί μία τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε νόημα. Νομίζω λοιπόν ότι η αγορά φτάνει και αυτή στο συγκεκριμένο συμπέρασμα καθώς βλέπουμε ισχυρή ανάκαμψη των ελληνικών ομολόγων από τα υπερβολικά χαμηλά επίπεδα που είχαν φτάσει. Οπότε σταδιακά η αγορά το αποδέχεται.

Που βλέπετε να καταλήγει η διαφωνία ΔΝΤ-Γερμανίας;

Η βασική διαφωνία ΔΝΤ-Ευρωζώνης εκτιμώ ότι είναι το χρονικό σημείο στο οποίο θα γίνει το νέο κούρεμα.

Από τη μία το ΔΝΤ έχει ορισμένους κανόνες βάσει των οποίων κινείται και για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση πρέπει το χρέος να είναι βιώσιμο.

Έτσι λοιπόν, το ΔΝΤ θέλει να γίνει αναδιάρθρωση άμεσα.

Την ίδια ώρα, η Ευρωζώνη, κυρίως η Γερμανία αλλά όχι μόνο αυτή, δεν θέλουν να γίνει τώρα αλλά σε μία στιγμή στο μέλλον όταν, θα έλεγα μετά τις γερμανικές εκλογές, αλλά και μετά από μία περίοδο κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα έχει εφαρμόσει πιο συνολικά τις απαιτήσεις της Τρόικας. Γιατί αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως το ελληνικό χρέος που κατέχει η Ευρωζώνη είναι διακρατικό χρέος, που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να το κάνουν ότι θέλουν καθώς δεν δεσμεύονται από κάποια δεσμευτική σύμβαση, με μερική εξαίρεση τους κανόνες του ΔΝΤ. Το ερώτημα είναι: “έχει το ΔΝΤ την υπομονή και θα δεχτεί αυτά που του λέει η Ευρωζώνη;”. Όπως το “κοιτάξτε μη ανησυχείτε, θα διασφαλίσουμε ότι τα νούμερα της Ελλάδας… θα βγουν μακροπρόθεσμα”. Έτσι κάποια στιγμή που θα είναι πολιτικά πιο βολική για όλους στην Ευρωζώνη – δηλαδή μετά τις γερμανικές εκλογές και μετά από μία περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση θα έχει εφαρμόσει το πρόγραμμα πιο σωστά με αποτέλεσμα να έχει γίνει πιο αξιόπιστη – τότε θα το κάνουν. Θα έλεγα ότι αυτό θα γίνει τέλη του 2013 ή στις αρχές του 2014. Το ερώτημα είναι όμως αν θα περιμένει το ΔΝΤ.

Εκτιμώ ακόμη ότι τα μέλη του ΔΝΤ θα το δεχτούν γιατί οι ΗΠΑ και οι μεγάλες αναδυόμενες αγορές δεν έχουν κανένα όφελος να προωθήσουν μία ακόμη κρίση αυτή τη στιγμή. Είναι λοιπόν θέμα χρονικής συγκυρίας και προετοιμασίας του κατάλληλου πολιτικού κλίματος στην Ευρώπη για να γίνει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού όμως η ελληνική κυβέρνηση έχει καλή αξιολόγηση από την Τρόικα. Τότε πράγματα που σήμερα είναι απίθανα θα γίνουν πολύ απλά.

Γιατί πιστεύετε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες;

Πρώτον, το να βγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι πολύ δύσκολο και γι΄ αυτό είναι απίθανο. Δεύτερον, νομίζω ότι η πλειονότητα των Ελλήνων, και νομίζω καλά κάνουν, θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι παρά τη συνεχιζόμενη κρίση και τα μέτρα λιτότητας δεν θα υπάρχει μεγάλο τόσο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που θα ζητήσει έξοδο από την Ευρωζώνη. Δεν μπορώ εύκολα να φανταστώ την ελληνική κυβέρνηση να απαιτεί την έξοδο. Αν δεν γίνει αυτό, τότε κανείς δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να σταματήσουν τη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να μην μπορούν να δανειστούν από την ΕΚΤ.

Αν σκεφτούμε όμως τι σημαίνει αυτό δεν οδηγεί σε έξοδο. Σημαίνει ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα γίνει πολύ χειρότερη από σήμερα. Θα μπορούσε ωστόσο η Ελλάδα να γίνει σαν το Μαυροβούνιο, όπου χρησιμοποιούν το ευρώ αλλά οι τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις της ΕΚΤ. Και να ξέρετε ότι αυτή θα είναι μία πολύ χειρότερη και οικονομικά οδυνηρή κατάσταση από αυτήν που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Πολλοί συνδέουν την ευρωπαϊκή κρίση με τις αμερικανικές εκλογές. Μπορεί το αποτέλεσμα των εκλογών να επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη;

Νομίζω ότι συνδέονται υπό την έννοια ότι η κυβέρνηση Ομπάμα επιθυμούσε τους τελευταίους μήνες να ηρεμήσουν τα πράγματα στην Ευρωζώνη, ώστε να μην υπάρχουν άλλα αρνητικά σοκ που μπορούν να επηρεάσουν την αμερικανική οικονομία άρα και τις εκλογές. Έδωσαν λοιπόν μεγάλη προσοχή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, έως που βγήκε ο Μάριο Ντράγκι και ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι η ΕΚΤ θα παίξει ρόλο πυροσβέστη. Από εκείνη τη στιγμή, οι αγορές είναι αρκετά ήρεμες. Δεν είναι τυχαίο ότι η αξιολόγηση της Τρόικας καθυστερεί γιατί όλοι, ή τουλάχιστον οι μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης αλλά και οι ΗΠΑ, δεν έχουν συμφέρον να δημοσιευτεί η αξιολόγηση πριν τις αμερικανικές εκλογές. Απλά γιατί κανείς δεν θέλει πριν τις εκλογές να υπάρξει νέα αστάθεια στις αγορές. Υπό αυτή την έννοια, οι εκλογές στις ΗΠΑ παίζουν ρόλο λόγω της χρονικής τους στιγμής. Από την άλλη μεριά δεν είναι σαφές αν θα έχει μεγάλη διαφορά, βασικά νομίζω ότι δεν θα έχει μεγάλη διαφορά ποιος θα κερδίσει. Και αυτό γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ τον Ομπάμα να πιέζει το ΔΝΤ να φύγει από την Ελλάδα ή την Ευρώπη. Και ο Ρόμνεϊ να εκλεγεί, μία από τις βασικές του προτεραιότητες θα είναι να λυθεί η κρίση στην Ευρώπη.

Πιστεύετε ότι η Ισπανία θα ζητήσει τελικά βοήθεια και πως θα επηρεάσει μία τέτοια εξέλιξη την κρίση;

Το πιθανότερο κατά τη γνώμη μου είναι ότι η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια, όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Ισπανία. Και αυτό γιατί συμβαίνουν δύο πράγματα. Πρώτον, οι αγορές δεν πιέζουν πολύ την Ισπανία και αυτό μου προκαλεί έκπληξη, από τη στιγμή που ανακοίνωσε το OMT η ΕΚΤ, συνεπώς η ισπανική κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Αυτό σημαίνει ότι η ισπανική κυβέρνηση “κρατάει” και περιμένει να ανακοινώσει μέτρα, λιτότητας, ή μεταρρυθμίσεις για να μην τεθούν επιπλέον όροι όταν ζητήσει βοήθεια. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα κοινοβούλια δεν θα αλλάξουν πάλι γνώμη για τις προϋποθέσεις του προγράμματος, όπως συνέβη με την Ελλάδα όταν το γερμανικό κοινοβούλιο άλλαξε τους όρους, αφού είχε συναφθεί συμφωνία.

Αυτό που θέλει η Γερμανία είναι να υπάρξει μία ψηφοφορία για ένα πακέτο συμφωνιών. Της Ελλάδας, όταν δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Τρόικας, της Κύπρου – όταν ζητήσει βοήθεια – και της Ισπανίας. Είναι ένας ακόμη λόγος που καθυστερεί το αίτημα της Ισπανίας… για να υπάρξει μόνο μία ψηφοφορία. Δεν αλλάζει όμως το γεγονός ότι είναι πολύ πιθανό να ζητήσει βοήθεια η Ισπανία, πιθανότατα, στα τέλη Νοεμβρίου, ή στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σχόλιο: Το μήνυμα που έχω στείλει είναι ένα: θέλω κούρεμα στο Ελληνικό χρέος. Μόνο με ένα μεγάλο κούρεμα θα γίνει βιώσιμο.
Οι νεοέλληνες θα φύγουν από το Γερμανικό Ευρώ και αυτός ο αναλυτής, όταν γίνει αυτό, θα είναι άλλος ένας μαλακας.

Γιατί ο νεοέλληνας να μείνει στο Γερμανικό ευρώ; Για να πεθάνει; Εγώ δε θέλω να πεθάνω για το Γερμανικό Ευρώ.

Επίσης ανέχτηκα για πολύ καιρό τους μαλακες Αυστριακούς και Φιλανδούς και τους υπόλοιπους. Την Ελλάδα την έβαλε στην Eurozoneο Γερμανόφιλος αρχιερέας της διαπλοκής Σημίτης. Με ψεύτικα στοιχεία περί ισχυρής οικονομίας και άλλα τέτοια παραμύθια.

Δε θέλω να μείνω στο Γερμανικό Ευρώ. Θέλω να ζήσω.

Αυτοί οι αναλυτές τρομοκρατούν συγκαλυμμένα. Σου λένε γιατί να φύγεις από το ευρώ; Δε σου λένε πόσοι πέθαναν σήμερα; Πόσοι είναι οι άνεργοι και πολλά άλλα.

Οι Έλληνες δέχονται μια φοβερή τρομοκρατία από τους μηχανισμούς της Eurozone.

Αυτός είναι ένας λόγος που ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή. Όταν σε τρομοκρατούν άθλια υποκείμενα της Eurozone όπως ο Στουρναρας και ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι, πρέπει να αντιδράσεις.

 4444

Το MEGA αναβάθμισε την ιστοσελίδα του.

Όμως διαγράφει πολύ γρήγορα τα δελτία ειδήσεων του. Δεν έχει αρχείο ούτε μιας ημέρας. Αυτό είναι λάθος.

Τι θα γίνει αν εγώ θέλω να δω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της προηγούμενης ημέρας; Πρέπει να υπάρχει.

Τα ελληνικά κανάλια αναβαθμίζονται στο διαδίκτυο και ο ανταγωνισμός μεγαλώνει. Το επόμενο βήμα η διαδραση.

Υπάρχουν προγράμματα που σου δίνουν την δυνατότητα να παρακολουθείς ταυτόχρονα δυο και τρία κανάλια. Αυτό κάνει ακόμα ποιο ενδιαφέρον το διαδίκτυο.

Μη ξεχνάτε ότι αυτό που μετρά στην εποχή μας, όπου υπάρχει κατακλυσμός πληροφορίας, είναι η αναπαραγωγή. Όσες περισσότερες φορές αναχαραχτεί μια είδηση και από μια συγκεκριμένη πηγή, τόσο ποιο δυνατή η πηγή.

22/10/2012

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3268.html

Όλη η αλήθεια για το τέλος ακινήτων που δεν πλήρωσε ο ΣΚΑΪ στη ΔΕΗ και ο τρόπος με τον οποίο μεθόδευσε να έχει μηδενικό λογαριασμό.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ
newspaper@parapolitika.gr

«Είμαι καρκινοπαθής και μου κόβουν το ρεύμα. Θέλω να πεθάνω με… αξιοπρέπεια». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε έναν 55χρονο από τη Θεσσαλονίκη, τη συγκλονιστική μαρτυρία του οποίου παρακολούθησε καθηλωμένο το Πανελλήνιο από τον τηλεοπτικό του δέκτη σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Βέβαια, ο 55χρονος δεν είναι η μοναδική περίπτωση συμπολίτη μας που λόγω του «χαρατσιού» έχει οδηγηθεί στην απελπισία.

Από την άλλη, ο τηλεοπτικός σταθμός που φιλοξένησε τη συγκεκριμένη μαρτυρία είναι από τις λίγες περιπτώσεις –αν όχι η μοναδική– επιχειρήσεων που δεν πληρώνουν καθόλου «χαράτσι»!

Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, φαίνεται πως και σε αυτήν την περίπτωση, την ώρα που χιλιάδες Ελληνες πολίτες ασφυκτιούν, το νομικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί ευνοεί συγκεκριμένους επιχειρηματίες, απαλλάσσοντάς τους από τον δυσβάστακτο φόρο.

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα καυτά στοιχεία που αποδεικνύουν το ψέμα του κ. Αλαφούζου, όπως προκύπτει από τον λογαριασμό ρεύματος για το κτίριο που στεγάζονται ο ΣΚΑΪ και η «Καθημερινή» και για το οποίο έχει εξασφαλιστεί απαλλαγή.

Ταυτόχρονα, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ξετυλίγουν το κουβάρι του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιρίου, καλώντας τους υπευθύνους της ΔΕΗ και του υπουργείου Οικονομικών να απαντήσουν πώς διά μαγείας εξαφανίστηκε ο φόρος, όταν εδώ και δύο χρόνια είναι το πλέον βαρύ φορτίο στις πλάτες χιλιάδων Ελλήνων.

Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή. Την επομένη ημέρα από την επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη που πραγματοποίησε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων, ο πρόεδρός της, Νίκος Φωτόπουλος, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για «ένα σκάνδαλο απέναντι στον φτωχό λαό». Ο κ. Φωτόπουλος υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες που δεν έχουν πληρώσει καθόλου το ΕΕΤΗΔΕ, το γνωστό «χαράτσι» της ΔΕΗ, ενώ άλλες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από συγκεκριμένη τροπολογία και το ποσό που εντέλει κλήθηκαν να πληρώσουν είναι μειωμένο έως και 60%. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, μία από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληρώσει καθόλου ΕΕΤΗΔΕ είναι και ο ΣΚΑΪ.

Η αντίδραση από τον τηλεοπτικό σταθμό έρχεται σχεδόν αμέσως και σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η εταιρεία «Ειδήσεις Ντοτ κομ» είναι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης, οπότε δεν οφείλει την καταβολή του τέλους. Η ΓΕΝΟΠ ανταπαντά θέτοντας πέντε ερωτήματα, με κυριότερο το αν η εταιρεία «Ειδήσεις Ντοτ κομ» γνωρίζει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου από τον οποίο ενοικιάζει και εκπέμπει ο σταθμός. Ο λογαριασμός που φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του ΣΚΑΪ περί μη υποχρέωσης καταβολής του «χαρατσιού» και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου στην Εθνάρχου Μακαρίου. Ο λογαριασμός αφορά περίοδο κατανάλωσης από 01/07/2012 έως και 01/08/2012. Η διεύθυνση είναι Εθν. Μακαρίου 23, στο Νέο Φάληρο, δηλαδή το κτίριο που στεγάζει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εφημερίδα «Καθημερινή».

«Χαράτσι» δεν υπάρχει πουθενά, όπως επίσης δεν έχει υπολογιστεί το τέλος ακίνητης περιουσίας. Οντως, βέβαια, ο λογαριασμός δεν αφορά την εταιρεία «Ειδήσεις Ντοτ Κομ», αλλά την ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. Μόνο που εδώ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ είναι ο κ. Θεμιστοκλής Αλαφούζος, αδερφός του προέδρου του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος στην επίσημη ανακοίνωση του σταθμού που μιλά για ψεύδη και συκοφαντίες ξέχασε να αναφέρει αυτήν τη μικρή λεπτομέρεια, καθώς και για ποιον λόγο έχει πλήρη απαλλαγή από το τέλος ακινήτων, αφού ο σταθμός δεν είναι ιστορικό ή αρχαιολογικό μνημείο, ευκτήριος οίκος, ναός ή μονή… Οπως, επίσης, ξέχασε το γεγονός ότι στην ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ κύριος μέτοχος, με ποσοστό 100%, είναι η εταιρεία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε., στην οποία ο κ. Γιάννης Αλαφούζος είναι αντιπρόεδρος, ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ.

Αλλωστε, όπως προκύπτει και από την απλή ανάγνωση του καταστατικού της εταιρείας, τα έσοδα της ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ προέρχονται από τα ενοίκια που εισπράττει ως εκμισθωτής από τα γραφεία που μισθώνει σε άλλες εταιρείες και από την τιμολόγηση των κοινοχρήστων δαπανών που αφορούν το κτίριο που έχει στην κατοχή της.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. «Η εταιρία ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΩΝ, με διακριτικό τίτλο “ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ”, ιδρύθηκε το 1959 (ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 315/21.07.1959 ΤΑΕ & ΕΠΕ) και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών με αριθμό 542/02/Β/86/253. Εδρα της εταιρίας είναι ο Δήμος Πειραιά (Εθνάρχου Μακαρίου & Δημητρίου Φαληρέως 2, Νέο Φάληρο)». Σύμφωνα με το καταστατικό της, σκοπός της εταιρείας είναι οι οικοδομικές και κατασκευαστικές εργασίες γενικώς και η εκτέλεση τεχνικών έργων πάσης φύσεως. Στην εταιρεία εργάζονται δύο άτομα, ενώ η λογιστική αξία των ακινήτων και κτιρίων που έχει στην κατοχή της υπολογίζεται σε 11.993.613,04 ευρώ. Η ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ είναι θυγατρική της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε. και διοικείται από 4μελές Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Θεμιστοκλή Αλαφούζο, αντιπρόεδρο τον κ. Βασίλειο Διαμαντόπουλο και μέλη τους κ.κ. Ιωάννη Σιγάλα και Χρήστο Αγραφιώτη. Σωστά, λοιπόν, ο ΣΚΑΪ είναι ενοικιαστής και δεν υποχρεούται να καταβάλει «χαράτσι», υποχρεούται όμως ο κ. Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του ακινήτου…

«Κύριε Αλαφούζο, σταματήστε να κάνετε τον εισαγγελέα»

Φωτιά και λάβρα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εναντίον του ομίλου του ΣΚΑΪ και των ανακοινώσεων για το τέλος ακινήτων.
Μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε: «Οι κύριοι αυτοί, έναν χρόνο τώρα, δεν πληρώνουν “χαράτσι”. Εάν είναι διαφορετικά, ας μας δείξουν τους λογαριασμούς που έχουν πληρώσει. Κατά τα άλλα, ξέρουν να κουνούν το δάχτυλο στους άλλους. Πρέπει κάποιος να τους πει ότι για να κουνάς το δάχτυλο πρέπει να είσαι εσύ εντάξει. Ας μην παίρνουν το ύφος του εισαγγελέα και να σταματήσουν να ρίχνουν στην κρεατομηχανή του κιμά εδώ και 2,5 χρόνια όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται σε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές…». «Παίζουμε την κολοκυθιά μου φαίνεται. Ο ΣΚΑΪ είναι σε ένα κτίριο, εκπέμπει από συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο δεν πληρώνει “χαράτσι”.

Μπορούν να μας πουν σε ποιον ανήκει ο ΣΚΑΪ και σε ποιον ανήκει το κτίριο; Κοροϊδευόμαστε; Να ξέρουν ότι εμάς δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν, πάντως, αφού υπάρχουν στοιχεία που πιστοποιούν τους ισχυρισμούς». Και εξηγεί, καταλήγοντας: «Ο λογαριασμός έρχεται στην ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ, που ανήκει 100% στην “Καθημερινή”, ιδιοκτησίας Θεμιστοκλή Αλαφούζου. Ο ΣΚΑΪ πού ανήκει; Τα τελευταία 2,5 χρόνια κάνει μαύρη προπαγάνδα, πλύση εγκεφάλου, θα έλεγα, υπέρ του Μνημονίου. Ξαναλέω ότι έχει πάρει εργολαβία το χτύπημα και τη σπίλωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Τους λέω, λοιπόν, ότι για να κρίνεις τους άλλους πρέπει να είσαι εντάξει. Οι κύριοι αυτοί δεν είναι εντάξει. Εναν χρόνο τώρα δεν πλήρωναν “χαράτσι” και έκαναν το παπί…».

Πώς κατάφερε να πάρει απαλλαγή από το ΤΑΠ

Τα ερωτήματα, βέβαια, που προκύπτουν ύστερα από όλα αυτά είναι πολλά και ποικίλα, με κυριότερα –και ως ώρας αναπάντητα– το γιατί, το πώς και με ποια αιτιολογία το κτίριο στην Εθνάρχου Μακαρίου δεν φαίνεται να υποχρεούται στην καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ για το 2012. Οπως, όμως, προκύπτει από τον λογαριασμό, δεν υπάρχει και το τέλος ακίνητης περιουσίας, από τη στιγμή που όλοι οι συντελεστές παραμένουν μηδενικοί. Σύμφωνα με τον 2130/93, το τέλος συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ με δόσεις ίσες προς τον αριθμό των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, οπότε θα έπρεπε να αναγράφεται στον λογαριασμό και η ανάλογη δόση.

Η μόνη εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι ότι το κτίριο απολαμβάνει κάποιου είδους απαλλαγή, μόνο που στο άρθρο 24, παράγραφος 7, του νόμου όπου και αναφέρονται οι απαλλαγές δεν γίνεται αναφορά σε κτίρια Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Το θέμα απασχολεί ήδη και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς από τις 27 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει σε σχετική της ερώτηση-επιστολή προς τον δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, αφού περιήλθε σε γνώση της συγκεκριμένη καταγγελία για την απαλλαγή του κτιρίου από την καταβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας (βάσει του οποίου υπολογίζεται το ΕΕΤΗΔΕ), ζητά να μάθει σε ποια κατηγορία, βάσει νόμου, εμπίπτει το συγκεκριμένο ακίνητο.

Η ίδια η ΔΕΗ, πάντως, νίπτει τα χείρας της και «δείχνει» τους δήμους, αλλά και την κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία ψήφισε τον σχετικό νόμο, ως υπευθύνους για την όλη κατάσταση. Σε ανακοίνωσή της, μάλιστα, αναφέρει ότι τα στοιχεία που αφορούν επιφάνειες, τιμές ζώνης και παλαιότητα ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων (ακόμα και στις περιπτώσεις μηδενισμού των τιμών με χορήγηση απαλλαγών για ακίνητα) καθορίζονται αποκλειστικά από τους δήμους και, στη συνέχεια, παρέχονται στον διαχειριστή δικτύου, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος του ΕΕΤΗΔΕ. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον νόμο, τα ποσά του τέλους που εισπράττει η ΔΕΗ αποδίδονται στους δήμους, οι οποίοι οφείλουν να τηρούν καταστάσεις για τα κτίρια που υποχρεούνται στην καταβολή και βρίσκονται εντός της διοικητικής τους περιφέρειας.
parapolitika.gr

Σχόλιο: Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψω, οι εγκληματικές οργανώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιουργούν και προστατεύουν την διαφθορά. Απλά πράγματα μαλακα νεοέλληνα. Διότι είσαι μαλακας αν ψηφίζεις ή πιστεύεις αυτούς τους απατεώνες.

Όταν εμένα μου λέει κάποιος ότι ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, σκέπτομαι που είναι μπλεγμένος.

Εγώ δεν πλήρωσα το Χαράτσι του Βαγγελα του Βενιζέλου, του γνωστού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ και μου ήρθε ειδοποίηση ότι θα μου κόψουν το ρεύμα.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/reuters.html

Σε δραματικό τόνο περιγράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters την επανεμφάνιση ασθενειών στην χώρα μας την περίοδο της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς την ως άλλη μία απειλή ανάμεσα σε αυτές που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.
«Εκεί που φαίνεται ότι…τα πράγματα δε θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα για την Ελλάδα, η εξαντλημένη και καταχρεωμένη χώρα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια νέα απειλή: τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια» αναφέρει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να μεταδώσει στον άνθρωπο εξωτικές/τροπικές λοιμώξεις, όπως είναι η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο ιός chikungunya και ο δάγκειος πυρετός, σε περιοχές της Νότιας Ευρώπης που έχει αλλάξει το κλίμα και η ζέστη διαρκεί περισσότερο».

«Ήδη η ελονοσία, μια ασθένεια που εξαλείφθηκε από την Ελλάδα το 1974, δεν επέστρεψε απλώς μέσα από τους τουρίστες και τους μετανάστες – όπως συμβαίνει εδώ καιρό σε καιρό στην υπόλοιπη Ευρώπη – αλλά μεταδίδεται από άτομο σε άτομο εντός των ελληνικών συνόρων», σημειώνει το Reuters, τονίζοντας πως «ο αριθμός των νεκρών φέτος από ιό του Δυτικού Νείλου, μια ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια Culex modestus, ανήλθε στους 16 στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία της 11ης Οκτωβρίου».

«Σημάδι των καιρών ότι “Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, μια παγκόσμια ιατρική φιλανθρωπική ομάδα που συνήθως συνδέεται με την πάλη να σώσει τις ζωές των μωρών στην υποσαχάρια Αφρική, εργάζεται τώρα με πλήρη απασχόληση σε περιοχές της νοτίου Ελλάδας», τονίζεται ενώ σχολιάζεται εκτενώς η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα.

«Σε μια χώρα που την επισκέπτονται 16 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως και όπου τα μέτρα λιτότητας πλήττουν έως και το 30% του πληθυσμού που αγωνίζεται για πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, είναι αναγκαίο τα μολυσματικά δαγκώματα από τα κουνούπια να μειωθούν στο ελάχιστο», αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters.
iefimerida.gr

Σχόλιο: Οι Λαθρομετανάστες αποτελούν εστία μόλυνσης. Έρχονται μεταφέροντας ένα σωρό ασθένειες. Αυτό σημαίνει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για το σύστημα υγείας και την κοινωνία. Δυστυχώς οι Αριστεροί ξέρουν να λένε μόνο μεγάλα λόγια.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/42.html

www.magnesianews.gr
Κρεμασμένος στο σπίτι που διέμενε, βρέθηκε, στις 11 σήμερα το πρωί, ένας 42χρονος, Βολιώτης, που, για άγνωστους λόγους, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του, με καλώδιο από την πόρτα του μπάνιου, δώματος που είχε νοικιάσει τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με…διασταυρωμένες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας, βρέθηκε κρεμασμένος στο δώμα πολυκατοικίας, επί των οδών Αναλήψεως – Κουντουριώτου, στο Βόλο, ενώ δεν άφησε σημείωμα για τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημά του.

Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες, ο 42χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και, πριν την αυτοκτονία, μιλούσε με το κινητό του τηλέφωνο στην αδελφή του, που μένει εκτός Βόλου. Κάποια στιγμή, άρχισε να της λέει φράσεις χωρίς νόημα και η αδελφή του ξεκίνησε να έρθει στο Βόλο, προκειμένου να τον πάει στον ψυχίατρο.

Ξαφνικά, ο 42χρονος, φέρεται ότι άφησε το κινητό του τηλέφωνο στο ψυγείο και αρχικά, έκανε μια αποτυχημένη απόπειρα στο κρεβάτι με τη χρήση καλωδίου. Φαίνεται όπως ότι δεν τα κατάφερε και, στη συνέχεια, αφού ξήλωσε το καλώδιο του ψυγείου, το ένωσε με ένα άλλο καλώδιο και μπήγε στο μπάνιο, όπου «σφήνωσε» στο φις της πρίζας στο πάνω μέρος από το άνοιγμα της πόρτας, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε βρόγχο.

Στη συνέχεια ο άτυχος 42χρονος, που παλιότερα εργαζόταν ως συμβασιούχος, στο Δήμο Βόλου και ήταν άνεργος, αφού η σύμβαση δεν ανανεώθηκε, πέρασε το βρόγχο στο λαιμό του και κρεμάστηκε με το βάρος του σώματός του, καθώς το ύψος της πόρτας ήταν μικρό.
Τον άτυχο άνδρα βρήκε η αδελφή του, που άνοιξε το δώμα της πολυκατοικίας, το οποίο ο αυτόχειρας είχε ενοικιάσει προ μερικών ημερών.

Η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ έγινε γνωστό, ότι το θύμα δεν έπαιρνε φάρμακα για να ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/94-2011.html

Στο 9,4% του ΑΕΠ έφτασε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2011 ενώ το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 170,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τη … δεύτερη επικαιροποίηση των στοιχείων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Στην ευρωζώνη το έλλειμμα μειώθηκε από 6,2% το 2010 σε 4,1% το 2011 και στους «27» από 6,5% σε 4,4%.

Όπως αναφέρει ακόμη η Eurostat το δημόσιο χρέος στους «17» του ευρώ αυξήθηκε από 85,4% του ΑΕΠ σε 87,3% και στους «27» αυξήθηκε από 80% σε 82,5%.

Το 2011 το χαμηλότερο έλλειμμα παρατηρήθηκε στο Λουξεμβούργο με 0,3% και ακολουθούν η Φινλανδία με 0,6% και η Γερμανία με 0,8%, ενώ η Ουγγαρία (+4,3%), η Εσθονία (+1,1%) και η Σουηδία (+0,4%) ήταν τα τρία μόνα κράτη που παρουσίασαν πλεονάσματα.

Συνολικά 17 κράτη μέλη παρουσίασαν επιδόσεις που υπερβαίνουν την τιμή αναφοράς του 3% που έχει θεσπίσει η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία (9,4%) εμφανίζουν το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα στους «27» μετά την Ιρλανδία (13,4%).

Σε ότι αφορά το δημόσιο χρέος, τις καλύτερες επιδόσεις για το 2011 παρουσίασαν η Εσθονία με 6,1% και η Βουλγαρία με 16,3%, ενώ η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό με 170,6% και ακολουθούν η Ιταλία με 120,7% και η Πορτογαλία με 108,1%..

4444

4444

Οι θέσεις εργασίας μπορούν να χωριστούν με βάση Γεωγραφικά κριτήρια.

Υπάρχουν οι θέσεις που δημιουργούνται και μένουν στην ίδια γεωγραφική περιοχή και αυτές που μετακινούνται.

Από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα.

Έτσι υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες στην Κλίμακα.

Α)Σε Τοπικό επίπεδο θέσεις εργασίας.

Β)Σε Εθνικό επίπεδο θέσεις εργασίας.

Γ)Σε Παγκόσμιο – πολυεθνικό επίπεδο θέσεις εργασίας.

Η κάθε Γεωγραφική περιοχή έχει τους δικούς της Εργασιακούς νόμους και τις δικες της υποδομές.

Έχει επίσης και το δικό της βάθος.

Σημείωση νο 1: Η Γεωγραφία στα ανώτερα επίπεδα σκέψης είναι Γεωμετρία χώρου. Αλλά να μη σας μπερδεύω με αφηρημένες έννοιες.

Με μια πολύ γρήγορη ματιά θα συμβούλευα τις Κυβερνήσεις να επενδύσουν στα δίκτυα.

Κλασικό παράδειγμα τα Ηλεκτρικά δίκτυα. Οι επενδύσεις στα ηλεκτρικά δίκτυα, δημιουργούν δουλειές που μένουν στην ίδια περιοχή και δεν φεύγουν.

Τα ηλεκτρικά δίκτυα επίσης δημιουργούν υπεραξίες.

Επειδή οι επενδύσεις στα ηλεκτρικά δίκτυα είναι πολλών δις, δύσκολα οι ιδιώτες συμμετέχουν, έτσι αυτή η δραστηριότητα έχει σχέση με το κράτος.

Τα καλά δίκτυα κοστίζουν, αλλά προσφέρουν μακροχρόνια τεχνολογικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ιδίως σε επίπεδο κρατών. Η Αμερική οφείλει, μια και το χρήμα όπως λέει και η Trish είναι φτηνό, να επενδύσει σε δίκτυα.

Σε επίπεδο στρατηγικής σκέψης εμένα μου φαίνονται πολύ εύκολα και η τεκμηρίωση, εφόσον έχεις και τα δεδομένα, είναι εύκολη υπόθεση. Βέβαια εγώ είμαι διαφορετικός!!!!

Μπορεί η Αμερική να κάνει τα βήματα μπροστά;

Ένας άλλος τομέας είναι η Ενέργεια. Κλασικό παράδειγμα η Πυρηνική Ενέργεια.

Στην Ιαπωνία, έγινε ένα μεγάλο πυρηνικό ατύχημα, γιατί οι Γιαπωνέζοι αποδείχτηκαν ανάξιοι και ανίκανοι να διαχειριστούν σωστά την πυρηνική τεχνολογία.

Τώρα ψάχνουν άλλους τρόπους να τροφοδοτήσουν την οικονομία τους με ενέργεια. Αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους, αυτή την χρονική περίοδο.

Τα δίκτυα ενέργειας δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας και μεγάλες υπεραξίες.

FaceBook!!! Τι είναι το FaceBook; Στην ουσία ένα δίκτυο, όπως και το twitter. Η Αμερική επένδυσε στην τεχνολογία και στα δίκτυα. Έτσι αυτή την στιγμή η Αμερικανικές εταιρείες κυριαρχούν σε παγκόσμιο επίπεδο και δημιουργούν θέσεις εργασίας και κουλτούρα.

4444

4444

21/10/2012

4444

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=480425

Αντίθετα με τις μέχρι πρότινος ανακοινώσεις, το γερμανικό υπουργείο οικονομικών προετοιμάζει υπό την καθοδήγηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ένα πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα δανειστεί χρήματα από τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, προκειμένου να επαναγοράσει δικά της ομόλογα στην τρέχουσα τιμή στην αγορά, η οποία κατά μέσον όρο κυμαίνεται στο 25% της αρχικής αξίας τους.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με κάθε δανειζόμενο ευρώ θα μπορούσε να αποσυρθεί από την αγορά χρέος 4 ευρώ. Το γερμανικό υπουργείο οικονομικών υπολογίζει ότι με 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα μειωνόταν το ελληνικό χρέος κατά 40 δισ. ευρώ.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αναμένεται η διεξαγωγή συνομιλιών με τους επενδυτές, προκειμένου αυτοί να δεχτούν πράγματι ικανοποίηση του ¼ των απαιτήσεών τους. Όπως ελπίζει το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, μετά από αυτή την επιχείρηση η Ελλάδα θα ήταν σχεδόν σε θέση να βγει και να δανειστεί η ίδια χρήματα στις αγορές.

Σχόλιο: Όσοι διαβάζεται το blog ξέρεται ότι έχω στείλει σαφές μήνυμα: θέλω διαγραφεί ελληνικού χρέους.

Οι Γερμανοί θέλουν να το κάνουν με το δικό τους τρόπο. Κανένα πρόβλημα.

Άλλωστε την επαναγορά ομολόγων την είχα προτείνει στο παρελθόν.

Είναι μάλιστα μια πολύ καλή λύση, αφού δεν παρακάμπτει τις αγορές.

4444

4444

4444

http://www.e-marketdeals.gr/?p=20703

Ανακοινώθηκε η κατάληξη σε συμφωνία της Alpha Bank με την Credit Agricole (CA) για την περιέλευση στην πρώτη της Εμπορικής Τράπεζας, θυγατρικής της δεύτερης. Οι δύο πλευρές τελούσαν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας είχαν εκδηλώσει με προσφορές τους και οι τράπεζες Εθνική και Eurobank, αλλά στο αποκλειστικό στάδιο των διαπραγματεύσεων προκρίθηκε από τον γαλλικό όμιλο η Alpha Bank.

H Credit Agricole, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχει υπογράψει συμφωνητικό για την πώληση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank. Η συμφωνία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Credit Agricole στις 15 Οκτωβρίου 2012. Η Credit Agricole και η Alpha Bank στοχεύουν στην ολοκλήρωση της πώλησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012, υπό την αίρεση της λήψης εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της συναλλαγής έχουν ήδη εγκριθεί από την Alpha Bank και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Credit Agricole πωλεί το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank έναντι ενός ευρώ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πριν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Credit Agricole θα αυξήσει την ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής στα 2,85 δισ. ευρώ, έχοντας ήδη καταβάλει 2,3 δις. ευρώ τον Ιούλιο του 2012. Επιπρόσθετα, θα εγγραφεί για ομόλογα αξίας 150 εκατ. ευρώ εκδόσεως Alpha Bank μετατρέψιμα, υπό προϋποθέσεις και έπειτα από πρωτοβουλία της Credit Agricole, σε μετοχές της Alpha Bank.

4444

http://www.e-marketdeals.gr/?p=20023

“Στόχος της κοινοπραξίας SI  είναι όχι να κρατήσει στάσιμη τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, αλλά να την πάει πολλά βήματα μπροστά”, δήλωσε ο Νίκος Νιάκαρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Simos Food Croup, ο οποίος -ως γνωστόν- συμμετέχει στην εν λόγω κοινοπραξία, στην οποία περιήλθε προσφάτως το πλειοψηφικό ποσοστό της ηπειρώτικης βιομηχανίας γαλακτοκομικών.

“Θέλουμε να την αναπτύξουμε και ο στόχος μας ειναι με την βοήθεια και των κτηνοτρόφων να κάνουμε το σήμα Δωδώνη παγκοσμίως γνωστό.

Μολονότι το σήμα Δωδώνη ταυτίζεται με υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα, αυτό δεν είναι ευρύτατα γνωστό και αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε.

Προετοιμάζουμε ένα δυνατό πλασάρισμα της εταιρείας στο εξωτερικό με πρώτο σταθμό τη Ρωσία των 140 εκατ. ανθρώπων. Οι οποίοι, αν και γνωρίζουν το σήμα Δωδώνη, πολλοί από αυτούς δεν είχαν την ευκαιρία να το γευτούν, καθώς η παρουσία του είναι περιορισμένη.

Η κοινοπραξία έχει ξεκινήσει επαφές με τους κτηνοτρόφους – προμηθευτές της Δωδώνης, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη πολιτική ανάπτυξης της εταιρείας που τόσα πολλά σημαίνει για την Ελλάδα και κυρίως για τον κόσμο της Ηπείρου.”

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Σχόλιο: Οι Ρώσοι ήρθαν στην Ελλάδα και μάλιστα είναι στο σχήμα που έχει αγοράσει μια από τις καλύτερες εταιρίες της Ελλάδος.

Μένει να δούμε πως θα διαχειριστούν το σήμα και τα προϊόντα της Δωδώνης.

Η εταιρεία ήταν κερδοφόρα πριν πουληθεί.

Η αγορά της Ρωσίας είναι τεράστια και σίγουρα μπορεί να απορροφήσει όλα τα προϊόντα της Δωδώνης. 

Μοναδική ευκαιρία για τους επενδυτές, όχι μόνο οικονομική, πολυδιάστατη. Μπορούν να αναπτύξουν όλο τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Μη ξεχνάτε ότι η Ελληνική Φέτα είναι προστατευόμενο προϊόν.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/big.html

…και ο Λάκης Γαβαλάς τον «Σάχη της Κατερίνης»…
Στον μικρόκοσμο του Κορυδαλλού, οι «εκλεκτοί» διάσημοι κρατούμενοι, που έχουν στήσει το δικό τους περιβάλλον στα κελιά της VIP πτέρυγας και όχι μόνο εξακολουθούν στην πλειονότητα τους να παραμένουν «κολλημένοι» στο πρώην ένδοξο παρελθόν τους.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το πιο ενδιαφέρον από … τα «δίδυμα» που έχουν προκύψει αναγκαστικά στην 6η πτέρυγα των φυλακών αφορά στη συγκατοίκηση του Γιάννη Σμπώκου που βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία του ταμία στις μίζες του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Μάκη Ψωμιάδη, γνωστού και με τα παρατσούκλια «Μάκαρος» και «big Μακ» λόγω της σωματοδομής του.

Οι δυο τους μοιράζονται το μεγαλύτερο κελί όλων των φυλακών που έχει ακόμη και δικό του προαύλιο. Μαζί τους διαμένουν ο γιος του Μάκη, Σταύρος Ψωμιάδης,επίσης προφυλακισμένος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων αλλά και ο αρχιμάγειρας των φυλακών, κάτι που σημαίνει ότι έχουν -εκτός των άλλων- και καλύτερο φαγητό.

Βέβαια οι σχέσεις Ψωμιάδη και Σμπώκου είναι μάλλον τυπικές καθώς ο καθένας από τους δύο ακολουθεί το δικό του καθημερινό πρόγραμμα. Ο Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας εγκατεστημένος στο αρχιφυλακείο και μοιράζεται μαζί με τους δεσμοφύλακες σπαρταριστές ιστορίες έχοντας πάντα μαζί του τον γιο του. Παραγγέλνει ελληνικό καφέ μόνο από το καφενείο της φυλακής και ενίοτε τον επιστρέφει ως… απαράδεκτο.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Σμπώκος, τελευταία άφιξη στο… resort του Κορυδαλλού, προσπαθεί ακόμη να καταλάβει τι του συνέβη. Όλη την ημέρα ασχολείται με την υπερασπιστική του γραμμή και μιλάει με τους επτά δικηγόρους του, ένας εκ των οποίων είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Το δεύτερο «καυτό» δίδυμο των φυλακών είναι ο γνωστός επιχειρηματίας της μόδας Λάκης Γαβαλάς ο οποίος συγκατοικεί πλέον με τον αποκαλούμενο και «Σάχη της Κατερίνης», επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, επίσης προφυλακισμένο για τις μίζες του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Και στην περίπτωση αυτή οι σχέσεις είναι μάλλον τυπικές, αλλά πάντως ευγενικές. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ασχολείται κυρίως με την εκκλησία των φυλακών, ενώ ο Λάκης Γαβαλάς με τη γυμναστική, ενώ δεν διστάζει να συζητήσει και με τη διευθύντρια των φυλακών για το στυλ και τις ενδυματολογικές της επιλογές.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6899.html

Κι όμως αποκάλεσε “τέρας” την Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιμένει η Γκολεμά.
Ενοχλήθηκε, ήθελε να φύγει ο Δελλατόλας…
Επανέκαμψε δριμύτερη η Γκολεμά. Με αποδείξεις! Ναι η Σταη αποκάλεσε “τέρας” τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Γιατί με βάζεις να κανω ρεπορτάζ? “Αφού το ξέρεις και από άλλες φορές, ΘA χάσεις!”, της λέει χαιρέκακα η Γκολεμα.
Οι αποδείξεις ειναι… ένα απόσπασμα από την εισήγηση του διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ, Βασίλη Θωμοπουλου.
Γράφει: “Τη Δευτέρα 1η και τη Τριτη 2/10, η συμπεριφορά της παρουσιάστριας του κεντρικου δελτίου ξεπέρασε κάθε όριο.
Λίγο πριν βγει στο δελτίο αποκάλεσε “τερας” μια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που γνώριζε ότι την ακούνε τόσο στο στούντιο όσο και στο κοντρόλ.
Μάλιστα, ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας, που την άκουσε να  ειρωνευται την συγκεκριμένη πολιτικό, σηκώθηκε να φύγει.
Τον συγκράτησα και του ζήτησα να παραμείνει.
Της ζήτησα να σταματήσει επιτέλους τα σχόλια κατά πάντων την ώρα των ειδήσεων. Αντί άλλης απάντησης, μου είπε οτι στο κοντρόλ θέλει τη Νικόλ Λειβαδάρη”.

Σημεία και τέρατα…

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/t-17.html

“Αν φύγουν τα …γουρούνια (PIGS) της Ευρώπης τότε ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα απέραντο χοιροστάσιο”…
Επιτέλους, αποκαλύπτεται και με συγκεκριμένους αριθμούς γιατί αυτή η ξαφνική αγάπη της καγκελαρίου Μέρκελ πρς την Ελλάδα. Η, κατ’ εντολήν του Ιδρύματος Bertelsmann, έρευνα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών PROGNOS, είναι … αποκαλυπτική.

Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε μόνον στη Γερμανία 64 δις σε χαμένα δάνεια και απώλεια 73 δις από οικονομική ανάπτυξη, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση 3% του ΑΕΠ της.

Όμως η συνέχεια είναι πιο αποκαλυπτική και συνάμα δραματική για την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Εάν αποχωρούσε η Πορτογαλία, οι γερμανικές απώλειες θα ήταν 324 δις ευρώ, οι ΗΠΑ θα έχαναν 365 δις, η Κίνα 275 δις και στο επίπεδο της παγκόσμιας ανάπτυξης οι απώλειες θα ήταν 2,4 τρις ευρώ.

Αν αποχωρούσε και η Ισπανία, τότε η κυρία Μέρκελ θα έπρεπε να εξηγήσει στους Γερμανούς πολίτες γιατί η χώρα τους, σε επτά χρόνια (2013-2020), θα χάσει 1.116 δις ευρώ (850 δις μείωση του ΑΕΠ και 266 δις από πιστώσεις). Οι ΗΠΑ θα έχαναν 1,2 τρις από το ΑΕΠ τους, και συνολικά οι 42 χώρες που εξετάστηκαν στη μελέτη -και αντιστοιχούν στο 90% της παγκόσμιας οικονομίας- θα είχαν απώλειες 7,9 τρις ευρώ!

Και εκεί που η Γερμανία καταβυθίζεται και ο πλανήτης εξαερώνεται είναι αν από την ευρωζώνη αποχωρούσε και μια τέταρτη χώρα του Νότου, η Ιταλία. Η Γερμανία θα έχανε 2.155 δις (1.7 τρις μείωση του ΑΕΠ και 455 δις απώλεια σε πιστώσεις) και θα είχε επιπλέον 1.000.000 ανέργους σε δύο μόλις χρόνια!

Το συνολικό κόστος, για την παγκόσμια οικονομία, από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας θα ήταν 17,2 τρις ευρώ!!! Ο μεγάλος χαμένος θα ήταν πάντως όχι η Γερμανία, αλλά η Γαλλία και θα ακολουθούσαν ΗΠΑ, Κίνα και Γερμανία.

Γνωρίζοντας πλέον, με χαρτί και μολύβι, το κόστος αποχώρησης των χωρών του Νότου της Ευρώπης από το ευρώ, μπορούμε να εξηγήσουμε αφενός τη συμπαράσταση του Φρανσουά Ολάντ στους Μόντι, Ραχόϊ, Κοέλιου και Σαμαρά και αφετέρου τη στροφή της Μέρκελ. «Είναι πολλά τα λεφτά Αγγέλα» θα είπαν στη Γερμανίδα καγκελάριο, με μια φωνή, ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Χου Ζιντάο και ο Φρανσουά Ολάντ.

Η έρευνα του PROGNOS αποδεικνύει ότι τυχόν μεμονωμένος εκβιασμός της Ελλάδας δεν θα ήταν αποτελεσματικός. Μπορεί το κόστος των υπολοίπων να ήταν μεγαλύτερο από τα δάνεια που μας παρέχουν, όμως θα ήταν καταστροφικές οι επιπτώσεις και για την Ελλάδα. Σε επτά χρόνια (2013-2020) θα χάναμε 164 δις από το ΑΕΠ, το οποίο στο κατά κεφαλήν εισόδημα σημαίνει 14.300 ευρώ!!!

Ένα κοινό μέτωπο όμως των χωρών του Νότου είναι και παρά είναι αποτελεσματικό. Αν φύγουν τα …γουρούνια (PIGS) της Ευρώπης τότε ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα απέραντο χοιροστάσιο. Θα χαθεί το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ!!!

Η νέα Μεγάλη Ύφεση θα οδηγήσει σε εξεγέρσεις, επαναστάσεις και πιθανότατα σε έναν, ολέθριο για τον πλανήτη,Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τον οποίον οι ευθύνες θα αποδοθούν κατά μείζονα λόγο και πάλι στη Γερμανία.

Τρεις παγκόσμιοι πόλεμοι, με βασικό υπαίτιο τον ίδιο, τη Γερμανία, πάει πολύ. Ο συνασπισμός των Νοτίων της ευρωζώνης μπορεί να τον αποτρέψει. Είναι το μόνο ανάχωμα στην επέλαση των Τευτόνων. Χρέος τους είναι να επιμείνουν στο Κοινό Μέτωπο και να το διευρύνουν….
Φελνίκος

Σχόλιο: Με το 4 τεσσερα – Four δεν παιζεις.

4444

http://www.iefimerida.gr/news/72924/%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%89-%CE%B5%CF%83%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9

Καλεσμένη στην εκπομπή της Τσέλσι Χάντλερ η 31χρονη τραγουδίστρια Κριστίνα Αγκιλέρα παραδέχθηκε ότι δεν της αρέσει καθόλου μα καθόλου να φορά… εσώρουχα.

«Μου αρέσει να νιώθω ελεύθερη κάθε στιγμή. Ετσι είμαι εγώ. Αυτό μου δίνει δύναμη», εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια.

Η Αγκιλέρα η οποία εμφανίστηκε στην εκπομπή φορώντας μόνο μια μπλούζα και το… καλσόν της, εκτός από την αποστροφή της για τα εσώρουχα ενημέρωσε το κοινό και για το γεγονός ότι δεν της αρέσουν καθόλου τα παντελόνια. Και αυτά την… καταπιέζουν.
Πηγή: Η Κριστίνα Αγκιλέρα αποκαλύπτει πως δεν φορά εσώρουχα – Την… καταπιέζουν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/72924#ixzz29tUZXz21

4444

http://www.iefimerida.gr/news/72945/%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%81%CE%AC%CF%8A%CF%87%CE%B5%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%87-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CF%86%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BE%CE%AE%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD

Θυελλώδες είναι το παρασκήνιο γύρω από τη τροπολογία, με την οποία ξηλώθηκαν εν μια νυκτί όλοι οι επικεφαλής των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών χωρίς καν να αξιολογηθούν, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία των συμβολαίων αποδοτικότητας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη τροπολογία που έχει ανάψει “φωτιές”, ενημερώθηκε ακόμα και ο Χόστ Ράιχενμπαχ, μέσω του εντεταλμένου του στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος συνέταξε αμέσως αναφορά, όταν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις.

Η Ομάδα Κρούσης, όπως άλλωστε και η Τρόικα, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη δομή και λειτουργία των ελεγκτικών υπηρεσιών, θεωρώντας ότι θα πρέπει να κοπεί άπαξ δια παντός ο ομφάλιος λώρος με τους κομματικούς μηχανισμούς, εξ ου και η Μνημονιακή υποχρέωση για τη τοποθέτηση μόνιμου Γενικού Γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από το έντονο θόρυβο που προκάλεσε στους κόλπους των εφοριακών η αιφνιδιαστική κίνηση του υπουργείου, στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είχε φέρει τη σχετική διαδικασία των συμβολαίων αποδοτικότητας, ανέφεραν ότι η τροπολογία Μαυραγάνη κατατέθηκε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα έχοντας προηγηθεί η γνωστοποίηση της σχετικής ένστασης.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, αντί να ξηλωθούν οι έφοροι πριν καν αξιολογηθούν, θα μπορούσε να συντομεύσει ο χρόνος αξιολόγησης τους, από τον έναν χρόνο που προβλεπόταν ακόμα και στους τρεις μήνες.
Πηγή: Δυσφορία Ράιχενμπαχ για το αιφνίδιο ξήλωμα όλων των εφόρων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/72945#ixzz29tVrFoJu

4444

http://www.iefimerida.gr/news/72740/%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-alpha-bank-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85

«Προχωρούμε στη δημιουργία μίας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου, η οποία θα παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή», τονίζει ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος.

Σε επιστολή που απέστειλε στους εργαζομένους της Alpha Bank ο κ. Κωστόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας της εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας, από την Credit Agricole, χθες το πρωί στο Παρίσι, τονίζει πως με την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, «δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Ελλάδα, με σύνολο ενεργητικού περί τα 80 δισ. ευρώ και συντελείται ένα σημαντικό βήμα προς τον εξορθολογισμό του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας».

«Με την απόκτηση της Εμπορικής Τραπέζης, η Τράπεζα ενισχύει τα μεγέθη και την κεφαλαιακή της βάση και ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεως του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στη μακρόχρονη ιστορία της, η Τράπεζα πρωταγωνίστησε στις τραπεζικές εξελίξεις της χώρας, έχοντας αποδείξει ότι αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις. Η απόκτηση και η εν συνεχεία ενσωμάτωση της Εμπορικής Τραπέζης στην Alpha Bank θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά και κερδοφορία», καταλήγει στην επιστολή ο Γιάννης Κωστόπουλος.
Πηγή: Κωστόπουλος (Alpha Bank): Προχωρούμε στη δημιουργία μιας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/72740#ixzz29tWrvD2j

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100014_21/10/2012_499413

Όταν επισκέφθηκε τη Σκωτία, ο αρθρογράφος των Finacial Times, Γκίντεον Ράχμαν, αντίκρισε μια αφίσα που εκθείαζε τη Γλασκώβη ως πόλη που «έχει το γεωγραφικό μήκος του Σμολένσκ και το ταμπεραμέντο της Βαρκελώνης».

Ήταν μια ένδειξη των θερμών συναισθημάτων που τρέφουν οι Σκωτσέζοι για τους Καταλανούς, οι οποίοι διεκδικούν την απόσχιση από το ισπανικό κράτος.

«Σε μια επιδεικτική απόδοση τιμής στην Καταλωνία», γράφει ο Ράχμαν, «οι Σκωτσέζοι ανέθεσαν σε έναν αρχιτέκτονα της Βαρκελώνης, τον Ενρινκ Μιράλες, να τους σχεδιάσει το καινούργιο κτίριο της τοπικής Βουλής».

Σε δύο χρόνια, το κτίριο αυτό μπορεί να στεγάζει την εθνική Βουλή ενός ανεξάρτητου κράτους. Την περασμένη Δευτέρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο τοπικός πρωθυπουργός της Σκωτίας Αλεξ Σάλμοντ υπέγραψαν τη «Συμφωνία του Εδιμβούργου». Σε αντίθεση με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος αρνείται να αναγνωρίσει στους Καταλανούς το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης -κάτι που έχει δημιουργήσει σχεδόν εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης- ο Κάμερον επέλεξε να σεβαστεί μέχρι κεραίας τους δημοκρατικούς κανόνες. Το φθινόπωρο του 2014 θα διεξαχθεί δημοψήφισμα, όπου οι Σκωτσέζοι θα κληθούν να αποφανθούν αν επιθυμούν να τερματίσουν ένα «γάμο» με ιστορία 305 χρόνων.

Προφανώς, ο Κάμερον πιστεύει ότι θα κερδίσει τη μάχη κι έχει καλούς λόγους γι’ αυτό. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι υποστηρικτές του Ηνωμένου Βασιλείου πλειοψηφούν έναντι των οπαδών της απόσχισης, αν και η διαφορά εμφανίζει τεράστιες αποκλίσεις – από 20% σε μία δημοσκόπηση, μέχρι μόλις 2% σε μια άλλη. Ωστόσο, το ρίσκο που ανέλαβε ο Κάμερον δεν είναι αμελητέο. Το στρατόπεδο της απόσχισης ενισχύει τα ποσοστά του από μήνα σε μήνα και μέσα σε δύο χρόνια τα πάντα μπορεί να συμβούν. Πολύ περισσότερο που απέναντι στον Κάμερον βρίσκεται, κατά γενική ομολογία, ένας από τους ευφυέστερους πολιτικούς της Βρετανίας.

Μαχητικός συνδικαλιστής του φοιτητικού κινήματος, ο Αλεξ Σάλμοντ υπήρξε ηγετικό στέλεχος της «Ομάδας 79», αριστερής πτέρυγας του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), που οραματιζόταν μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική Σκωτία. Για μια περίοδο βρέθηκε, μαζί με ολόκληρη την «Ομάδα 79», εκτός κόμματος. Κάποτε χαρακτήρισε τη διαχείριση των πετρελαίων της Βόρειας Θάλασσας από την κυβέρνηση του Λονδίνου ως «τη μεγαλύτερη πράξη διεθνούς πειρατείας μετά την κλοπή του χρυσού των Ινκας από τον ισπανικό στόλο». Την ίδια εποχή αποκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο της Μάργκαρετ Θάτσερ «κατοχική κυβέρνηση».

Είναι αλήθεια ότι ο 57χρονος Σάλμοντ, που κυβερνάει τη Σκωτία από το 2007, είναι πολύ διαφορετικός από τον νεαρό ακτιβιστή.

Το όραμά του δεν θυμίζει πια κάτι σαν Κούβα της Βόρειας Θάλασσας, αλλά μια σκωτσέζικη εκδοχή της σκανδιναβικής σοσιαλδημοκρατίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο Σάλμοντ και το SNP δεν έχουν πολλά κοινά σημεία με τη συντηρητική «αυτονομία των πλουσίων», τύπου βελγικής Φλάνδρας και ιταλικής Λομβαρδίας, από πολλές απόψεις μάλιστα βρίσκεται στον αντίποδά τους.

Σύμφωνα με το SNP -με το οποίο συμπορεύονται προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις όπως οι Σκωτσέζοι Πράσινοι και προσωπικότητες όπως ο Σον Κόνερι- μια ανεξάρτητη Σκωτία θα φύγει από το ΝΑΤΟ, θα διώξει τα βρετανικά πυρηνικά όπλα από το έδαφός της, θα εφαρμόσει προοδευτική φορολογία, κατάργηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια και γενικά αριστερή πολιτική αναδιανομής του πλούτου.

Βασικό στήριγμά της θα είναι τα έσοδα από τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας, επί των οποίων διεκδικεί το 81%.

Με άλλα λόγια, το ρεύμα της σκωτσέζικης αυτονομίας δεν θρέφεται κυρίως από παλαιομοδίτικες αναφορές σε ζητήματα «εθνικής ταυτότητας», όσο από ρεαλιστικές προσδοκίες για μια πιο δίκαιη οικονομική και κοινωνική τάξη πραγμάτων.

Είναι οι πολιτικές σκληρής λιτότητας του Λονδίνου που ωθούν τους Σκωτσέζους να αναζητήσουν λύσεις στο πλαίσιο της δικής τους εθνικής κοινότητας, σε απ’ ευθείας σύνδεση με την Ευρώπη.

Άλλωστε ο ευρωσκεπτικισμός είναι κατ’ εξοχήν αγγλικής και όχι σκωτσέζικης προέλευσης – κάτι που χαρίζει στον Σάλμοντ συμπάθειες και στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το 60% των Άγγλων επιθυμεί την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. έναντι 50% των Σκωτσέζων.

Είναι αλήθεια ότι οι οικονομικοί, αμυντικοί και πολιτιστικοί δεσμοί της Σκωτίας με την υπόλοιπη Βρετανία είναι πολύ ισχυροί και ότι το κόστος ενδεχόμενου διαζυγίου μπορεί να επιβαρύνει κυρίως το Εδιμβούργο.

Η Σκωτία αντιστοιχεί μόλις σε 5,2 εκατομμύρια κατοίκους, σε συνολικό πληθυσμό 62 εκατομμυρίων, και εισπράττει από το Λονδίνο περισσότερα από όσα προσφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πιθανό ότι, ακόμη κι αν δεν πετύχει πλήρη ανεξαρτησία, ο Αλεξ Σάλμοντ θα διαπραγματευθεί από καλύτερες θέσεις μια πολύ προχωρημένη αυτονομία.

Ήδη, οι Φιλελεύθεροι, κυβερνητικοί εταίροι του Κάμερον, προτείνουν την κατάργηση της Ιδρυτικής Πράξης του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μετατροπή της Βρετανίας σε ομόσπονδο κράτος.

Σχόλιο: Σωστός ο Κάμερον που σεβάστηκε τους δημοκρατικούς κανόνες.

Οι Σκωτσέζοι πρέπει να σκεφτούν καλύτερα στο θέμα της λιτότητας. Διότι η Ευρωπαϊκή δεν είναι καλύτερη από τη Αγγλική. Θα έλεγα να ακολουθεισουν το δικό τους δρόμο.

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/news/economy_1KathiLev&xml/&aspKath/economy&fdate=21/10/2012

Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη οι υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές

Τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή (59%) για τα φυσικά πρόσωπα παγκοσμίως διατηρεί το μικρό νησί της Καραϊβικής Αρούμπα.

Ακολουθούν χώρες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη όπως η Σουηδία (56,6%), η Δανία (55,4%), η Ολλανδία (55%), η Αυστρία (50%) και το Βέλγιο (50%).

Στον αντίποδα οι βαλκανικές χώρες, έχουν ορισμένους από τους χαμηλότερους συντελεστές.

Στα Σκόπια ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής είναι μόλις 10%, στη Σερβία 15%, στη Σλοβακία 19% και στην Αλβανία 10%.

Σχόλιο: Αυτό που μετρά για να γίνει ένα κράτος επιτυχημένο όπως η Σουηδία και η Δανία, δεν είναι οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, αλλά το πλαίσιο.

Σας το έχω γράψει αρκετές φορές, όσοι διαβάζετε το blog το γνωρίζεται. Αυτό που μετρά είναι το πλαίσιο, η δομή, το σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο.

Μην ακούτε τα παπαγαλάκια τύπου «Μπάμπη» που λένε την μια βλακεία πίσω από την άλλη.

Καταπολέμηση της διαφθοράς, δίκαιο φορολογικό πλαίσιο, σταθερές καταστάσεις, αυτά ζητούν οι επιχειρηματίες. Όχι καραγκιόζηδες και θεατρίνους.

Οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να πληρώσουν για όλα αυτά.

Δυστυχώς στην Ελλάδα κυβερνούν εγκληματικές οργανώσεις. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματικές οργανώσεις.

Έσοδα 350 εκατ. ευρώ έγιναν «καπνός» το 2011

Μεγάλη αύξηση σημειώνει το παραεμπόριο τσιγάρων.

Δεδομένου ότι το 2011 οι φόροι από τα καπνικά προϊόντα ανέρχονταν περίπου στα 3,9 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου στο 8% των εσόδων της χώρας, το πρόβλημα του λαθρεμπορίου τσιγάρων έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της «Παπαστράτος», οι απώλειες των κρατικών εσόδων πέρυσι ξεπέρασαν τα 350 εκατ. ευρώ.

Σχόλιο: Οι Νεοέλληνες μαλακες πολιτικοί τύπου «Σαμαρά», «Παπαδημου», «Παπακωνσταντίνου»,  πίστεψαν ότι αυξάνοντας τους φόρους θα έχουν και περισσότερα έσοδα, χωρίς μάλιστα να έχουν περιορίσει την παραοικονομία.

Αυτοι οι ανθρωποι δεν κανουν, εγω θα τους ειχα διωξει ολους. Θα τους ειχα ξηλωσει. Ανικανοι για να διευθηνουν και φερουν το σωστο αποτελεσμα.

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_100023_21/10/2012_499346

Του Paul Krugman / The New York Times

​​Ο Μιτ Ρόμνεϊ μιλάει πολύ για την απασχόληση. Διαθέτει όμως κάποιο σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας;

Μπορεί κανείς να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του προέδρου Ομπάμα – η ανάκαμψη από μια σοβαρή χρηματοπιστωτική κρίση είναι πάντοτε δύσκολη, ιδίως όταν η αντιπολίτευση κάνει ό,τι μπορεί για να μπλοκάρει τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρότεινε ο Ομπάμα.

Η κατάσταση σίγουρα βελτιώθηκε στη διάρκεια του περασμένου χρόνου. Παρ’ όλα αυτά η ανεργία παραμένει σε υψηλό επίπεδο και ένας υποψήφιος που διαθέτει ένα πραγματικό σχέδιο για τη βελτίωση της κατάστασης θα ενίσχυε τις πιθανότητες που έχει να εκλεγεί. Όμως, όπως αποδεικνύεται, ο κ. Ρόμνεϊ δεν διαθέτει σχέδιο. Απλώς υποκρίνεται ότι διαθέτει. Δεν εννοώ ότι διαφωνώ με τη φιλοσοφία του περί οικονομίας. Διαφωνώ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Εννοώ ότι οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας ψεύδονται όταν ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία που παραθέτουν βγάζουν νόημα, ενώ δεν βγάζουν, και όταν ισχυρίζονται ότι οι θέσεις του υποστηρίζονται από ανεξάρτητους ερευνητές, ενώ αυτό δεν συμβαίνει. Το σχέδιο του κ. Ρόμνεϊ για την απασχόληση αποτελείται από πέντε σημεία, αλλά δεν έχει λεπτομέρειες.

Γενικότερα ο κ. Ρόμνεϊ προτείνει την επιστροφή στην οικονομική πολιτική Μπους: φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους και περιορισμό της προστασίας του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον κ. Ρόμνεϊ έτσι θα δημιουργηθούν 12 εκατ. θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Από πού προκύπτει αυτός ο αριθμός;

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας παραθέτουν τρεις έρευνες που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν τις εκτιμήσεις Ρόμνεϊ. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό δεν ισχύει.

Σύμφωνα με την πρώτη έρευνα, ίσως δημιουργηθούν δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ εάν η Κίνα σταματήσει να καταπατά τις αμερικανικές πατέντες.

Κάτι τέτοιο θα ήταν ωραίο, ωστόσο, ο κ. Ρόμνεϊ δεν έχει προτείνει το παραμικρό επ’ αυτού.

Σύμφωνα με τη δεύτερη έρευνα, η ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα θα μπορούσε να προσθέσει τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο αυτή η εξέλιξη οφείλεται στην εφαρμογή της πολιτικής που ήδη ασκείται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του σχεδίου Ρόμνεϊ.

Τέλος, σύμφωνα με την τρίτη έρευνα, η εφαρμογή του φορολογικού σχεδίου του κ. Ρόμνεϊ θα οδηγήσει (αβάσιμα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) σε μεγάλη αύξηση του αριθμού των Αμερικανών που θα επιθυμούν να εργαστούν. Ωστόσο, ήδη οι Αμερικανοί που επιθυμούν να εργαστούν είναι εκατομμύρια περισσότεροι από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Η έρευνα είναι άσχετη με τις αιτιάσεις Ρόμνεϊ. Οπότε, οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Ρόμνεϊ ψεύδονται.

Τι πιστεύουν, όμως, στην πραγματικότητα οι οικονομικοί σύμβουλοι του κ. Ρόμνεϊ;

Η καλύτερη υπόθεση που μπορώ να κάνω είναι ότι πιστεύουν στο παραμύθι της εμπιστοσύνης, ότι δηλαδή η νίκη του υποψηφίου τους θα οδηγήσει σε μια έκρηξη της απασχόλησης χωρίς να είναι αναγκαία οποιαδήποτε πραγματική αλλαγή στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Ρόμνεϊ στην περιβόητη εκδήλωση όπου αναφέρθηκε περιφρονητικά στο 47% των Αμερικανών, είχε δηλώσει ότι θα ενισχύσει την οικονομία απλώς αν εκλεγεί πρόεδρος, «χωρίς στην πραγματικότητα να κάνω οτιδήποτε».

Όμως οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας δεν τολμούν να παραδεχτούν ανοιχτά ότι αυτό είναι το σχέδιο Ρόμνεϊ για την απασχόληση διότι φοβούνται ότι οι ψηφοφόροι θα το θεωρήσουν (ορθώς) γελοίο.

Σχόλιο: Ο Paul Krugman μας λέει κάτι που είπε ο Ρομνει στο περίφημο εκείνο δείπνο και που είναι πολύ σημαντικό, αλλά πολλοί λίγοι το κατάλαβαν.

Είναι τρομερό και σίγουρα γελοίο. Η Αμερικανική οικονομία θα βελτιωθεί μόνο και μόνο επειδή θα εκλέγει πρόεδρος ο Ρομνει! Ποιος είσαι βρε μεγάλε; Ο Χριστός; Ή κάποιος άλλος που κουνά το δάχτυλο και ανθίζουν τα δέντρα και φυτρώνει καλαμπόκι;

20/10/2012

4444

4444

Το Ελβετικό Τραπεζικό Απόρρητο.

Το 1934 η Ελβετία ψήφησε το νόμο που καθιστούμε την παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου έγκλημα τιμωρούμενο με πρόστιμα και κάθειρξη.

Έτσι οι Ελβετοί ασφαλίζουν, ακόμα περισσότερο μια πολύ μεγάλη πηγή εσόδων για το κράτος τους. Μόνο που αυτή η πηγή εσόδων είναι κατάρα για τα άλλα κράτη και τους πολίτες τους.

Τα περισσότερα χρήματα, είναι μαύρα χρήματα. Δικτάτορες, μαφιόζοι, Πλούσιοι που θέλουν να κρύψουν τον πλούτο τους, πηγαίνουν στην αγκαλιά της Ελβετίας.

Αυτό το τραπεζικό απόρρητο προσφέρει στην Παγκόσμια Οικονομία αδιαφάνεια και την κάνει ποιο ασταθή.

Μίζες εκατομμυρίων σε οποιοδήποτε νόμισμα, μπορούν να βρουν μια τραπεζική θυρίδα ή ένα λογαριασμό, στην ζεστή, «φιλεύσπλαχνη» και γεμάτη διακριτικότητα Ελβετία.

Στην ουσία η Ελβετία δρα ως κλεπταποδόχος, διότι οι φοροφυγάδες είναι εγκληματίες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Swiss Secrecy Laws Had Nothing to Do With the Nazis.

 France 1932: Στις 04:10’ μμ της 26ης Οκτωβρίου 1932 απόσπασμα αστυνομικών πραγματοποίησε έφοδο σε μια κομψή κατοικία στα Ηλύσια Πεδία, όπου στεγαζόταν τα διακριτικά παρισινά γραφεία της ελβετικής Basler Handelsbank.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι οι πληροφορίες που τους είχε δώσει ένα στέλεχος από τα υψηλα κλιμάκια της Τράπεζας ήταν έγκυρες. Ήταν ένας πραγματικός θησαυρός για το Γαλλικό κράτος.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, αρκεί ένας άνθρωπος στην σωστή θέση, για να πάρει η Αστυνομία, μια λίστα, είτε χειρόγραφη, είτε σε usb ή cd ή κάποιο άλλο μέσο.

Η λίστα περιείχε 1300 φοροφυγάδες πελάτες της Ελβετικής τράπεζας.

Στο χώρο υποδοχής η αστυνομία βρήκε μια χούφτα ανθρώπους που όλοι μαζί είχαν πάνω τους πάνω από 200.000 γαλλικά φράγκα σε μετρητά.

Καθώς η Αστυνομία ερευνούσε την υπόθεση η λίστα έφτασε τα 2.000 άτομα και περιελάμβανε κάποια από τα πλουσιότερα και επιφανέστερα ονόματα στη Γαλλία.

Είναι απόλυτα σαφές ότι σε τέτοιες υποθέσεις ότι από μια αρχική λίστα, θα καταλήξεις σε πολλές λίστες, αν ψάξεις σωστά.

Σήμερα μάλιστα που κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν τεχνολογίες παρακολουθήσεις με τεράστιες δυνατότητες, δεν μπορεί κανένας πλούσιος άνθρωπος να κρυφτεί από το κράτος, ούτε φυσικά και τα λεφτά του. . (Εκεί που έχω εγώ την εξουσία, κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Μαγκιές του στιλ ξέρεις ποιος είμαι εγώ ή ξέρεις τι καπνό φουμάρουμε εμείς, δε περνούν!!!! Η Αμερική να ξέρεις Ομπάμα είναι μεγάλο κράτος και στο μέλλον)

Στην Ελλάδα το πρόβλημα έχει λυθεί, φτιάχνοντας νόμους  που εμποδίζουν την έρευνα για την φοροδιαφυγή. Οι εγκληματικές οργανώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που την λυμαίνονται από το 1974 και ύστερα, έχουν φτιάξει ένα εχθρικό περιβάλλον για την δίωξη του μαύρου χρήματος. Τελευταίο περιστατικό η λίστα Lagarde, όπου ο Παπακωνσταντίνου και ο Βαγγελης Βενιζέλος και οι δυο ανώτατα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ, την κράτησαν κρυφή και δε την αξιοποίησαν.  Την ίδια ώρα που πετσόκοβαν μισθωτούς και συνταξιούχους με πρωτοφανή αγριότητα.

France 1932: Δυο εβδομάδες μετά την έφοδο, σε μια θυελλώδη συζήτηση στο κοινοβούλιο, ο Φαμπιέν Αλμπερτέν, βουλευτής των σοσιαλιστών που είχε εξασφαλίσει τη λίστα με τους πελάτες της τράπεζας, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των συναδέλφων του για «Ονόματα! Ονόματα! » προσφέροντας τους ένα πολιτικό στριπτίζ που περιελάμβανε κάμποσα ερεθιστικά μεζεδάκια.

Αποκάλυψε ότι στη λίστα βρισκόταν δυο επίσκοποι, καμιά δεκαριά στρατηγοί, ο γενικός ελεγκτής του στρατού, τρεις γερουσιαστές, κάποιοι πρώην υπουργοί, καθώς και κορυφαίοι βιομήχανοι, ανάμεσα τους η οικογένεια Πεζό, ο δεξιός ιδιοκτήτης της εφημερίδας Le Figaro και ο ιδιοκτήτης της ανταγωνιστικής της Le Matin.

Ο βουλευτής υπολόγιζε ότι η Γαλλία έχανε κάθε χρόνο τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό αστρονομικό εκείνη την Εποχή (1932).

4444

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4692.html

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΝΙΚΗΤΕΑΣ

Η πληροφορία προφανώς προέρχεται από αξιόπιστη πηγή. Ο Ν. Νικητέας στα “Παραπολιτικά” (δεν τον ήθελαν στο Θέμα και τώρα τρώνε τις σούπες που τους πασάρουν δεξιά και αριστερά) αποκαλύπτει ότι ο Α. Δελλατόλας ετοιμάζει… καθημερινό φύλλο που θα στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Που τα βρήκε τα λεφτά; Ένα τέτοιο εγχείρημα θέλει κεφάλαιο εκατομμυρίων ευρώ. Εάν ο Α. Δελλατόλας διέθετε κάτι τέτοιο θα το είχε ρίξει στο Ποντίκι. Θετικό το βήμα να ανοίγουν εφημερίδες σε περίοδο κρίσης, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε μερικά ερωτήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί κονδύλια για την έκδοση εφημερίδων;

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/15163.htm

Νέο ημερήσιο φύλλο, που θα κινείται στον χώρο της Αριστεράς, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τον εκδότη Αντώνη Δελλατόλα.
Η νέα εφημερίδα θα απασχολεί περίπου 50 δημοσιογράφους, με το μεγαλύτερο ποσοστό τους να προέρχεται από την Ελευθεροτυπία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά από τα ονόματα που σηματοδοτούσαν την εφημερίδα του Κίτσου Τεγόπουλου, θα βρίσκονται στο νέο φύλλο.

Η φιλοδοξία είναι να εκδοθεί μια εφημερίδα διαφορετική από τις υπάρχουσες, που θα κάνει focus στα μεγάλα γεγονότα στην Ελλάδα και τον κόσμο και θα κινείται «πίσω και μετά την είδηση». Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική, η νέα εφημερίδα θα επιχειρήσει να είναι παρεμβατική σε όλα τα μεγάλα θέματα.

Ο σχεδιασμός της, θα θυμίζει κάπως τη γαλλική Liberation, χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να μιλήσει για αντιγραφή.

Ο Α. Δελλατόλας είναι ο εκδότης της ιστορικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι».
http://newpost.gr/

4444

http://www.lykavitos.gr/2012/10/blog-post_8101.html

Σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως για τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα στα εκδοτικά συγκροτήματα και τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, προκαλώντας αναγκαστικά και παράπλευρες απώλειες. 

Αφορμή για τις εχθροπραξίες ήταν τα κουπόνια για τη βενζίνη και η διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη μιας παλιάς υπόθεσης.

Βέβαια, οι αιτίες του πολέμου εντοπίζονται στη φτώχεια, που έχει φέρει άλλοτε πανίσχυρα συγκροτήματα στα πρόθυρα χρεοκοπίας και στις μεγάλες δουλειές με τις αποκρατικοποιήσεις, στις οποίες οι άφραγκοι πλέον νταβατζήδες έχουν εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους προκειμένου να διασωθούν.

Σχόλιο: Δηλαδή ο Βαρδινογιάννης και ο Μπόμπολας για να γράψω μόνο δυο ονόματα εκδοτών, είναι άφραγκοι και κοντά στην χρεοκοπία;

Τι λες ρε Λυκαβηττέ; Το γράφω γιατί λες ότι είσαι το πρώτο blog.

Ο Βαρδινογιάννης τελείωσε μια επένδυση στην Motor Oil την σωστή στιγμή και τώρα θα έλεγα είναι άνετος.

Το πετρέλαιο και η ενέργεια έχουν χρήμα.

Για δες καλύτερα τα νούμερα Λυκαβηττέ.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/15182.htm

Το πλέον σύντομο ανέκδοτο στην Ελλάδα λέγεται «Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Η απραξία της έχει προκαλέσει αναστάτωση και στις οικονομικές επιστήμες, αφού η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου συμβαίνει το ανεξήγητο: Οι μισθοί ισοπεδώνονται, η ζήτηση συρρικνώνεται και οι τιμές των προϊόντων καλπάζουν.

Μήπως θα έπρεπε η «Επιτροπή Ανταγωνισμού» να μετονομασθεί σε «Επιτροπή Διατήρησης Καρτέλ»;

Γιατί τα μονοπώλια αλωνίζουν και τσακίζουν ό,τι απέμεινε από το εισόδημα των εργαζομένων και των νεόπτωχων. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το γάλα, που αφορά σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Με το κόλπο του λεγόμενου φρέσκου γάλακτος χειραγωγούν την αγορά, με αποτέλεσμα οι βιομηχανίες γάλακτος και οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ να θησαυρίζουν. 

Η «Επιτροπή Ανταγωνισμού» κάνει ότι δεν βλέπει το πρόβλημα και, για τα προσχήματα, ασχολήθηκε μόνο με τη διανομή του βρεφικού γάλακτος που αφορά στο 0,5% του πληθυσμού και είναι αδιάφορη για τα καρτέλ. Βέβαια, δεν έχει ευθύνη μόνο η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αισχροκέρδεια στο γάλα, είναι και διάφοροι πολιτικοί που θυσιάζουν το συμφέρον του κόσμου προκειμένου να διαιωνίσουν το πελατειακό σύστημα.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι χαρακτηριστική η περίπτωση Θεσσαλού υπουργού που αρνείται κάθε παρέμβαση η οποία θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της αγοράς του γάλατος, γιατί η εκλογική του περιφέρεια έχει πολλούς παραγωγούς και μεγάλη βιομηχανία που δραστηριοποιείται στον επίμαχο τομέα.

Να δούμε πότε θα τελειώσει αυτό το γιγαντιαίο σκάνδαλο που εξυπηρετεί τους βιομηχάνους αλλά εξαθλιώνει καθημερινά τον κόσμο, γιατί το γάλα δεν είναι πολυτέλεια αλλά καθημερινή ανάγκη.

ΥΓ.: Δικαιολογημένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν ασχολείται με το επίμαχο θέμα. Προτεραιότητα έχει η αγορά κτιρίου για μεταστέγαση των υπηρεσιών της!

http://www.lykavitos.gr/2012/10/blog-post_2496.html

Σχόλιο: Όποιος θέλει να σταματήσουν τα Καρτέλ να αλωνίζουν, δεν ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τόσο απλό. Αυτό πρέπει να γράφεται σε κάθε άρθρο.

Την επιτροπή ανταγωνισμού την Ελέγχει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο συγγραφέας του άρθρου βρίζει την επιτροπή ανταγωνισμού, αλλά δε λέει ποιος φταίει. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να είσαι χαζός για να περιμένεις από κάποιον σα τον Χατζηδάκη να χτυπήσει τα καρτέλ.

4444

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1642128

Του Drake Bennett

Δεν είναι όλες οι όψεις της ανεργίας ίδιες -υπάρχουν καλύτερες και χειρότερες συνθήκες να βρίσκεται κανείς χωρίς δουλειά.

Η χειρότερη περίπτωση είναι να είσαι μακροχρόνια άνεργος.

Όπως έχει δείξει μια σειρά οικονομικών μελετών, όσο περισσότερο καιρό παραμένει ένα άτομο στο «δόκανο» της ανεργίας, τόσο δυσκολότερη γίνεται η εύρεση εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες του καθίστανται ξεπερασμένες.

Σε πολλές άλλες, οι επιχειρήσεις διστάζουν να προσλάβουν ανθρώπους που έχουν μείνει αρκετό καιρό εκτός της αγοράς απασχόλησης, θεωρώντας τους «ελαττωματικά προϊόντα».

Η ανεργία είναι μειονέκτημα. Η μακροχρόνια ανεργία είναι καταδίκη.

Υπάρχουν 6,7 εκατομμύρια Αμερικανοί που δεν προσμετρώνται επίσημα στο εργατικό δυναμικό της χώρας αλλά δηλώνουν ότι επιθυμούν να εργαστούν, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών της Εργασίας (BLS). Η επανένταξη του «αόρατου» εργατικού δυναμικού στην οικονομία είναι ένα τεράστιο και δύσκολο εγχείρημα.

Σήμερα, το συνολικό ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ ακολουθεί πτωτική τροχιά, αλλά ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων παραμένει κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα: στα τέλη του 2009, το ποσοστό των ανέργων που ήδη αναζητούσαν εργασία για περισσότερο από έξι μήνες ξεπέρασε το 40%, ένα επίπεδο που το BLS δεν είχε ξαναδεί στα 60 χρόνια που παρακολουθεί το μέγεθος της ανεργίας.

Το ποσοστό παραμένει έκτοτε σταθερά πάνω από το 40%.

Τα στατιστικά στοιχεία γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά στην περίπτωση εκείνων που έχουν μείνει έξω από την αγορά εργασίας για περισσότερες από 99 εβδομάδες –το χρονικό διάστημα μετά το οποίο, στις περισσότερες πολιτείες σταματά η καταβολή επιδόματος ανεργίας.

Τον Ιανουάριο του 2009 είχαν καταμετρηθεί 467.000 άτομα που είχαν υπερβεί τις 99 εβδομάδες. Τον περασμένο μήνα ο αριθμός αυτός άγγιζε τους 1,8 εκατομμύρια.

Όσοι έχουν σταματήσει να αναζητούν εργασία δεν υπολογίζονται ως εργατικό δυναμικό

Οι ερευνητές γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα για αυτή την κατηγορία ανέργων: τι κάνουν για να συντηρήσουν τον εαυτό τους μετά τη λήξη του επιδόματος ανεργίας, ή κατά πόσο στρέφονται σε άλλα ομοσπονδιακά προγράμματα, όπως τα επιδόματα αναπηρίας ή αν γίνονται μέρος της παραοικονομίας.

Η έλλειψη στοιχείων οφείλεται εν μέρει στο γεγονός πως  η μακροχρόνια ανεργία ήταν σπάνιο φαινόμενο στις ΗΠΑ.

Στη Δυτική Ευρώπη, όπου οι μισθοί είναι λιγότερο ευέλικτοι και είναι πιο δύσκολο να απολύσεις εργαζόμενους, οι εργοδότες είναι περισσότερο προσεκτικοί στο θέμα των προσλήψεων.

Η πιο laissez-faire αμερικανική οικονομία αντίθετα, τείνει να απολύει εργαζομένους μαζικά κάθε φορά που η ύφεση της χτυπά την πόρτα, αλλά τους αποκαθιστά όταν στη συνέχεια ανακάμπτει. Λόγω της αδυναμίας της τρέχουσας ανάκαμψης, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη.

Η αύξηση των μακροχρόνια ανέργων είναι το πιο οδυνηρό σύμπτωμα μίας οικονομίας που ζει υπό το κράτος του φόβου.

Ενώ ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι, σε ό,τι αφορά τη μακροχρόνια ανεργία, οι ΗΠΑ θα καταλήξουν τελικά να φτάσουν τα επίπεδα της Ευρώπης, ο φόβος που επικρατεί είναι ότι μόλις η οικονομία τελικά αρχίσει να ξαναπαίρνει τα πάνω της, εκατομμύρια αρτιμελών και ικανών προς εργασία Αμερικανών θα έχουν αποκοπεί οριστικά από το εργατικό δυναμικό και εξαιρεθεί από την ανάκαμψη.

Για τους ίδιους η εξέλιξη αυτή θα ήταν δραματική, θα επέφερε ωστόσο και άλλες ευρύτερες επιπτώσεις. Κανείς δεν έχει υπολογίσει το ακριβές κόστος όλης αυτής της απολεσθείσας εργασίας, ή την πρόσθετη επιβάρυνση για τα κρατικά προγράμματα, όπως το Medicaid, το Medicare, τα κουπόνια σίτισης και την κοινωνική πρόνοια, καθώς θα κληθούν να υποστηρίξουν ένα ολόκληρο υποσύνολο του πληθυσμού που έχει χαρακτηριστεί ως μη δυνάμενο να απασχοληθεί.

Οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι το εν λόγω κόστος είναι πράγματι πολύ υψηλό. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κόστος της παρατεταμένης ανεργίας και της μη απασχόλησης από τότε που ξεκίνησε η τελευταία ύφεση είναι τεράστιο», λέει ο Robert Valletta, οικονομικός αναλυτής της Federal Reserve Bank στο Σαν Φρανσίσκο.

Είναι ένα κόστος που όλοι μας θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε.

 Σχόλιο: Ευτυχώς στις Δημοκρατίες οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα. Η Αμερική δεν είναι Κίνα.

Όπως το Αμερικανικό κράτος φρόντισε τους Τραπεζίτες που προκάλεσαν την οικονομική κρίση, έτσι θα φροντίσει και τους μακροχρόνια ανέργους.

4444

19/10/2012

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1644445

Ποιοι υπήρξαν οι κερδισμένοι από τη μεγάλη διεθνή κρίση που ξέσπασε το 2008; Η ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού “Foreign Policy” αφιερώνει στο ερώτημα αυτό έναν εκτενή φάκελο, στο πλαίσιο του οποίου ξεχωρίζει ο ισχυρισμός του ερευνητή και δημοσιογράφου Τζόσουα Κίτινγκ πως επτά αναδυόμενες οικονομίες υπήρξαν τα πλέον επιτυχημένα παραδείγματα υπέρβασης της κρίσης. Παρά το διαδεδομένο κλισέ, σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται η Ινδία και η Κίνα…

Πολώνια
Τους πολωνούς δύσκολα θα μπορούσε να τους συμπεριλάβει κανείς στους τυχερούς της γηραιάς ηπείρου, καθώς εργάζονται κατά μέσο όρο ετησίως 500 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς για το ένα πέμπτο των εισοδημάτων τους.

Κι όμως, η πολωνική οικονομία υπήρξε η μόνη στην Ευρώπη που δεν συρρικνώθηκε το 2009, χειρότερη χρονιά της κρίσης, ενώ συνολικά την περίοδο 2008-201 1 η Πολωνία αναπτύχθηκε κατά 15,8%.

Η σώφρων νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, το χαμηλό επίπεδο δημόσιου χρέους και η μεγάλη εσωτερική αγορά, που μειώνει την εξάρτηση από τις διακυμάνσεις της ζήτησης στο εξωτερικό, θεωρούνται τα μυστικά αυτού του πολωνικού μίνι θαύματος.

 

Σχόλιο δικό μου: Η Πολωνία νεοέλληνα έχει δικό της νόμισμα, δε φοβάται.

Νότιος Κορέα
Όταν, το 2009, όλοι περιέκοπταν, η κυβέρνηση του Λι Μιουνγκ-μπακ αύξανε τις δημόσιες δαπάνες για έρευνα και τεχνολογία από το ήδη υψηλό 3,4% ΄ στο 5% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα η Νότιος Κορέα να αποτελέσει την πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που εξήλθε της ύφεσης.

Το εισόδημα των νοικοκυριών κινείται ανοδικά εδώ και 11 τρίμηνα, ενώ τον Σεπτέμβριο ο οίκος Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Η έμφαση στην καινοτομία, οι γενναιόδωρες επιδοτήσεις και η διατήρηση της ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος σε χαμηλά επίπεδα έχουν εξασφαλίσει σε βιομηχανικούς I γίγαντες, όπως οι Samsung, Kia και Hyundai, ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς διεθνώς.

Ωστόσο, η χαμηλή ιδιωτική κατανάλωση και η υπερχρέωση των νοικοκυριών αποτελούν αδύνατα σημεία.

Σχόλιο δικό μου: Η Κορέα έχει και αυτή δικό της νόμισμα, έτσι μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Σαμαρά κομανετσι το ακούς;
Καναδάς
Την 1η Ιουλίου, ημέρα της εθνικής εορτής του Καναδά, ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο μέσος Καναδός είναι, πλέον, πλουσιότερος, για πρώτη φορά στα χρονικά, από τον μέσο Αμερικανό. Μετά την περίοδο των «ισχνών αγελάδων», προ εικοσαετίας, ο Καναδάς όχι μόνο έβαλε τάξη στα δημοσιονομικά του, αλλά και κρατήθηκε έξω από τον χορό της απορρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με αποτέλεσμα η κρίση του 2008 να βρει τον τραπεζικό τομέα λιγότερο εκτεθειμένο και το Δημόσιο περισσότερο ικανό να ακολουθήσει τονωτικές πολιτικές χαλάρωσης.

Οι Καναδοί είδαν το διαθέσιμο εισόδημά τους να αυξάνεται κατά 15% την προηγούμενη δεκαετία, ενώ η έμφαση στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα 3 από τις 10 πόλεις του κόσμου με την καλύτερη ποιότητα ζωής, κατά τον «Economist», να βρίσκονται στον Καναδά.

Ωστόσο, η εξάρτηση της καναδικής οικονομίας από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων και η εκτόξευση της τιμής των ακινήτων αποτελούν ανησυχητικά σημάδια.

 

Σχόλιο δικό μου: Και ο Καναδάς έχει δικό του νόμισμα. Επίσης η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά ανήκει στο Κράτος και όχι όπως στην Ελλάδα που δε ξέρουμε που ανήκει και τι εξυπηρετεί, νεοέλληνα μαλακα.

Μεξικό
Η τραγωδία του χαώδους «πολέμου κατά των ναρκωτικών», που στοίχισε 50.000 ζωές τα τελευταία έξι χρόνια, επισκιάζει το γεγονός ότι το Μεξικό σημείωσε πέρυσι ρυθμούς ανάπτυξης ανώτερους και από της Βραζιλίας, ενώ η μετανάστευση Μεξικανών προς τις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι το 2012 θα μηδενιστεί ή και θα αντιστραφεί.

Το 2010 δημιουργήθηκαν 700.000 νέες θέσεις εργασίας στο Μεξικό, το οποίο διεκδικεί επαξίως από την Κίνα τη θέση του δεύτερου σημαντικότερου εμπορικού εταίρου των ΗΠΑ (μετά τον Καναδά).

Το χαμηλό χρέος και ο χαμηλός πληθωρισμός λειτουργούν ευνοϊκά.

Σουηδία
Η Σουηδία βίωσε τη δική της στεγαστική και τραπεζική κρίση το 1992, οπότε οι εξελίξεις των τελευταίων ετών δεν την αιφνιδίασαν.

Με δημόσιο χρέος (38% του ΑΕΠ) μπροστά στο οποίο η Γερμανία (με 80%) φαντάζει παράδειγμα δημοσιονομικής ασυδοσίας, η Σουηδία μπόρεσε να διατηρήσει τις υψηλές κοινωνικές δαπάνες της, όσο και αν η επίσης υψηλή φορολογία της βρίσκεται, συγκριτικά, σε υποχώρηση.

Το 201 1 η σουηδική οικονομία ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη (μετά την εσθονική), ενώ η κορώνα διαρκώς ανατιμάται έναντι του ευρώ, το οποίο οι Σουηδοί σωφρόνως απέφυγαν να υιοθετήσουν.

Σχόλιο δικό μου: Οι Γερμανοί έκριναν την Σουηδία ανέτοιμη να μπει στο ευρώ, αλλά την Ελλάδα έτοιμη, για να δείτε τι βρώμικα παιχνίδια παίζονται από αρχιερείς όπως ο Σημίτης.
Ινδονησία
Πάνω απ΄ όλα η αυτοπεποίθηση: οι Ινδονήσιοι πιστεύουν, σε ποσοστό 80%, ότι η χώρα τους προορίζεται να γίνει παγκόσμια δύναμη και τον Ιούλιο ξεπέρασαν σε καταναλωτική εμπιστοσύνη τους Ινδούς.

Σε όλη την περίοδο της κρίσης, η Ινδονησία διατήρησε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4,5% και πέρυσι κατέγραψε τον δεύτερο υψηλότερο (μετά την Κίνα) ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ μεταξύ των χωρών της G-20.

Οι επιδόσεις αυτές καθορίζονται κυρίως από τις εξαγωγές πρώτων υλών (άνθρακας, ψευδάργυρος κ.ο.κ.), αλλά και από την ενίσχυση της κατανάλωσης των εγχώριων μεσοστρωμάτων.

Λ.χ., οι αγορές αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 1 5% πέρυσι και η Nissan επενδύει 400 εκατ. δολάρια για να διπλασιάσει την αυτοκινητοπαραγωγή της στην Ινδονησία.

Συνολικά, οι ξένες επενδύσεις αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τρίτο του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2012, ενώ το δημογραφικό προφίλ της Ινδονησίας (τέταρτης πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, με 250 εκατομμύρια κατοίκους) δημιουργεί την ίδια ευνοϊκή αναλογία εργαζομένων προς εξαρτημένα πρόσωπα που την προηγούμενη δεκαετία τροφοδότησε την ανάπτυξη της Κίνας και της Ινδίας.

Σχόλιο δικό μου: Σε χώρες όπως η Ινδονήσια κοιτάζουμε απαραίτητα το κατά κεφαλήν εισόδημα.
Τουρκία
Πρωτίστως οικονομικές και όχι, όπως νομίζουμε, πολιτικές ήταν οι εξελίξεις οι οποίες κατεξοχήν μεταμόρφωσαν την Τουρκία την περασμένη δεκαετία, οπότε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Χάρη στις ενέργειες της κυβέρνησης Ερντογάν για την πάταξη της διαφθοράς και την απελευθέρωση του ρυθμιστικού πλαισίου των επενδύσεων, η Τουρκία αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο αυτοκινητοπαραγωγό της Ευρώπης (με εργοστάσια των Honda, Renault, Toyota και Ford) και ηγέτιδα δύναμη στη φαρμακοβιομηχανία.

Τα μεσανατολικά ανοίγματα έχουν καταστήσει Ιράν, Ιράκ, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία εξίσου σημαντικούς με τη Γερμανία εμπορικούς εταίρους.

Ωστόσο, η άνοδος του πληθωρισμού παραμονεύει απειλητικά, ενώ η έλλειψη ενδιάμεσων αγαθών σημαίνει ότι η αύξηση της τουρκικής βιομηχανικής παραγωγής οδηγεί, εντέλει, σε διόγκωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Σχόλιο δικό μου: Η Τουρκία έχει δικό της νόμισμα. Αυτό της επιτρέπει να είναι ανταγωνιστική. Μια επιστροφή της Ελλάδος στην δραχμή θα ήταν πλήγμα γι’αυτην.

Επίσης έχει μεγάλο πληθυσμό, αυτό σημαίνει εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Συνολικό σχόλιο: Όλες οι χώρες που βλέπουμε να έχουν ανάπτυξη, έχουν δικό τους νόμισμα.

Αυτό δείχνει, πόσο σημαντικό είναι το νόμισμα.
Η Ελλάδα έχασε από την είσοδο της στο Ευρώ. Στην ουσία δεν κέρδισε τίποτα. Δούλεψε για τους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φύγει από το Ευρώ.

Ευτυχώς που αρκετοί νεοέλληνες αρχίζουν και το καταλαβαίνουν.

Αντί να παρακαλάς νεοέλληνα για την Πρέζα – την δόση – κάνε απεξάρτηση και βγες από το ευρώ. Το Βαποράκι τον Σαμαρά και τα τσιράκια τον Βενιζέλο, Κουβελη στειλτους στον αποτεφρωτήρα.

4444

19/10/2012 – 25 – BLACK MONDAY 1987

http://www.capital.gr/News.asp?id=1644711

Λίγες είναι οι στιγμές που μένουν αποτυπωμένες φωτογραφικά στον μυαλό μας. Για να αποτυπωθεί κάτι μόνιμα στην μνήμη του εγκεφάλου μας, θα πρέπει να είναι κάποιο συνταρακτικό γεγονός. Μεγάλη θλίψη, μεγάλη αγάπη η κάποιο παγκόσμιο γεγονός.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν θυμάμαι που ήμουν και τι έκανα. Δεν ξέρω αν μπορώ να το πω αυτό για πολλές άλλες στιγμές της δεκαετίας του 80. ‘Οδηγούσα στο Long Island Expressway στην Νέα Υόρκη και πήγαινα στο πανεπιστήμιο για να παρακολουθήσω κάποιο μάθημα.

Καθώς λοιπόν άκουγα μουσική στο ραδιόφωνο, διακόπτεται η εκπομπή με έκτακτη είδηση την μεγάλη πτώση στις Αμερικανικές αγορές. Εκείνη η μέρα ήταν Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, 1987. Άκουγα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι εκτός από φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Electrical Engineering), ήμουν ταυτόχρονα και εκπαιδευόμενος χρηματιστής εκείνη την εποχή.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν, ο δείκτης Dow Jones έχασε 22,61%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση μιας μέρας στην ιστορία των Αμερικανικών αγορών. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, το Hong Kong έπεσε 45%, Αυστραλία 41%, Αγγλία 26% και η Νέα Ζηλανδία 60%. 

Εγώ όμως δεν έβλεπα ανησυχία. Ήμουν σχεδόν 2 χρόνια στις ΗΠΑ και έβλεπα τα πράγματα αρκετά θετικά. Έβλεπα μια χώρα όπου τα πράγματα δούλευαν, δουλειές υπήρχαν (ποτέ δεν έμεινα άνεργος) και λεφτά υπήρχαν. Δεν έβγαζα βέβαια πολλά, αλλά τα έβγαζα πέρα για να επιβιώσω (μην έχοντας οικογενειακή οικονομική υποστήριξη).

Και προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο δείκτης Dow Jones για το έτος 1987 έκλεισε με θετικό πρόσημο. Άνοιξε στις 2 Ιανουαρίου στις 1.897 μονάδες και έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου στις 1.938 μονάδες.

Δυστυχώς ουδέποτε είχα παρόμοιο αίσθημα ασφάλειας μετά από κάθε πτώση του Γενικού Δείκτη της Αθήνας. Μετά από κάθε μεγάλη πτώση, από το 1995 και μετά (χρονιά που επαναπατρίστηκα), με έπιανε κρύος ιδρώτας μετά από κάθε βουτιά του ΓΔ και αναρωτιόμουν τι ήθελε να μας πει η αγορά.

Ακόμα και σήμερα, εξακολουθώ και έχω αυτό το αίσθημα ανασφάλειας (όπως όλοι μας). Διότι πέραν του ότι δεν βλέπω το πως θα βγει η Ελλάδα από την τωρινή οικονομική κατάσταση, υπάρχει και το ερώτημα κατά πόσο μπορούμε να πάμε μπροστά και να δούμε πραγματική αύξηση του βιοτικού μας επιπέδου, ακόμα και όταν τελειώσει η δημοσιονομική προσαρμογή και ακόμα και να υποθέσουμε ότι το χρέος μας θα είναι βιώσιμο αύριο το πρωί.

Και ενώ από το 1987 ο Dow Jones έχει ανέβει περίπου 8-9 φορές, ο ΓΔ έχει γυρίσει πίσω στα επίπεδα της δεκαετίας του ‘90.

Η Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 1987 ήταν μόνο μια μέρα και έχει αποτυπωθεί φωτογραφικά στο μυαλό μου. Τι άραγε θα θυμόμαστε όλοι μας, από αυτά τα συνταραχτικά χρόνια που όλοι έχουμε περάσει; Θα μείνουν στην μνήμη μας και μάλιστα φωτογραφικά; Θα βάλουμε μυαλό για να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας; Ή θα τα ξεχάσουμε όλα και κανένα πάθημα δεν θα γίνει μάθημα;

Το μέλλον θα δείξει…

Σχόλιο: Η «Μαύρη Δευτέρα» είναι μια μέρα που ένας μεγάλος παίκτης μπορεί να ρεφαρει όσα έχασε όλες τις υπόλοιπες ημέρες. Πουλάς την Παρασκευή και μετά σορταρεις. Βγάζεις μεγάλο χρήμα.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1644157

Στη Βρετανία, η απασχόληση αυξάνεται -ακόμη και παρά το γεγονός ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώνεται. Κανείς δεν είναι σίγουρος τι συμπέρασμα να βγάλει από αυτό. Ούτε καν η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία περιέγραψε το φαινόμενο στην τελευταία της τριμηνιαία έκθεση ως «παζλ παραγωγικότητας.” 

Είναι πράγματι παζλ επειδή η απασχόληση συνήθως συρρικνώνεται ότι η οικονομική παραγωγή μειώνεται. Μάλιστα ορισμένες φορές η απασχόληση συρρικνώνεται ακόμη και εάν η οικονομία επεκτείνεται, όπως συνέβη κατά τα πρώτα στάδια της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ. Η λογική εξήγηση είναι ότι οι εργαζόμενοι γίνονται όλο και λιγότερο παραγωγικοί. Το ερώτημα είναι: γιατί;

Το μυστήριο συνεχίστηκε στις 17 Οκτωβρίου, όταν η βρετανική στατιστική υπηρεσία κατέγραψε μια απρόσμενη πτώση στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, σε συνδυασμό με ένα ρεκόρ στις καταστάσεις μισθοδοσίας. Η βελτίωση στην αγορά εργασίας, ενώ είναι ενθαρρυντική, “κάνει το λεγόμενο παζλ της παραγωγικότητας ακόμα πιο δύσκολο”, δήλωσε στο Bloomberg ο Nida Ali, οικονομολόγος του Ernst & Young ITEM Club του Λονδίνου, δήλωσε στο Bloomberg.

Οι οικονομολόγοι έχουν μια σειρά από θεωρίες για το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο. Μία εξήγηση είναι ότι οι προσλήψεις ενισχύθηκαν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων που έλαβαν χώρα στο το καλοκαίρι στο Λονδίνο. Ενώ σίγουρα έπαιξε κάποιο ρόλο, ο παράγοντας αυτός δεν δικαιολογεί το μέγεθος και τη διάρκεια του φαινομένου. (Εξάλλου, αν η συμβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν τόσο σημαντική για τις θέσεις εργασίας, θα έπρεπε να είχαν δώσει ώθηση και στην οικονομική ανάπτυξη)

Μια άλλη θεωρία είναι ότι η παραγωγή της οικονομίας δεν εκτιμάται σωστά και στην πραγματικότητα αυξάνεται . Όμως, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία εκτιμά πως θα χρειάζονταν απίστευτα μεγάλες αναθεωρήσεις του ΑΕΠ για να λύσουν το παζλ.

Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της αύξησης της απασχόλησης παρατηρείται στην αυτοαπασχόληση και στην εργασία μερικής απασχόλησης, δύο κατηγορίες που συχνά συμπίπτουν.

Αυτές δίνουν ώθηση στη συνολική απασχόληση, χωρίς να ενισχύουν σημαντικά το προϊόν της οικονομίας. Για παράδειγμα, ένα άτομο που έχασε μια θέση εργασίας και δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να καταμετρηθεί ως απασχολούμενος, χωρίς να δουλεύει πολύ.

Αν και είναι ωραίο να βλέπεις να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, δεν είναι καλό για το βιοτικό επίπεδο, όταν χρειάζεται περισσότερη εργασία για να παραχθεί λιγότερη παραγωγή.

Το παζλ της παραγωγικότητας είναι λιγότερο παράδοξο, όταν κάποιος βλέπει πιο μακριά, όπως η οικονομολόγος της Barclays Capital BlerinaUruci. Πρώτα απ ΄όλα, σημειώνει η αναλύτρια, παρά το γεγονός ότι η ανεργία μειώνεται, παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Και ενώ η μερική απασχόληση έχει αυξηθεί, ο αριθμός των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση έχει υποχωρήσει κατά 355.000 από το 2007. «Πιστεύουμε ότι με την οικονομία να παραμένει αδύναμη και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών υποτονική, οι υποκείμενες συνθήκες δεν είναι ώριμες για μια σημαντική βελτίωση στην αγορά εργασίας στο εγγύς μέλλον», γράφει η Uruci.

Ο Coy είναι συντάκτης θεμάτων Οικονομίας του BusinessWeek του Bloomberg.

Σχόλιο: Δεν υπάρχει κανένα παράδοξο.

4444

http://www.capital.gr/newsTheme.asp?id=1643657

Η Ιρλανδία και η Νεβάδα μοιράζονται διάφορα σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως αποτυπώνονται στο εικονίδιο. 

Έχουν παρόμοιους πληθυσμούς (2,7-4,5 εκατομμύρια) και παρόμοια επίπεδα ΑΕΠ (120-200 δισ. δολαρίων).

Η πιο σημαντική ομοιότητα ωστόσο, είναι ότι και οι δύο γνώρισαν μια εξαιρετική άνθιση της αγοράς ακινήτων, και στη συνέχεια κατέρρευσαν.

Το αποτέλεσμα από τον ίδιο κύκλο ανάπτυξης-κατάρρευσης της πραγματικής οικονομίας, μπορεί να παρατηρήσει κανείς στο ποσοστό της ανεργίας, όπου ακολουθήθηκε ένα σχεδόν πανομοιότυπο μοντέλο, όπως φαίνεται στο εικονίδιο 1.

Ωστόσο, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των δύο: όταν η άνθιση έγινε κατάρρευση, η Νεβάδα δεν υπέστη κάποια τοπική οικονομική κρίση και η κυβέρνηση δε χρειάστηκε να διασωθεί. Η βασική διαφορά μεταξύ της Νεβάδα και της Ιρλανδίας είναι ότι τα τραπεζικά προβλήματα στις ΗΠΑ διευθετούνται σε ομοσπονδιακό επίπεδο (οι ΗΠΑ είναι μια τραπεζική ένωση), ενώ στην ευρωζώνη, η ευθύνη για τις τραπεζικές απώλειες παραμένει εθνική.

Οι τοπικές τράπεζες της Νεβάδα κατέγραψαν τεράστιες απώλειες (όπως και στην Ιρλανδία) και πολλές από αυτές κήρυξαν πτώχευση, αλλά αυτό δεν οδήγησε σε καμία διαταραχή του τοπικού τραπεζικού συστήματος, καθώς αυτές οι τράπεζες περιήλθαν στον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) οι οποίες κάλυψαν τις ζημιές και μετέφεραν τις δραστηριότητες σε άλλες, ισχυρότερες τράπεζες.

Στην περίοδο 2008-2009, η FDIC έκλεισε 11 τράπεζες που είχαν έδρα στην πολιτεία της Νεβάδα, με assets μεγαλύτερα των 40 δισ. δολαρίων (περίπου το 30% του κρατικού προϋπολογισμού). Οι απώλειες για τον FDIC από αυτές τις δραστηριότητες διάσωσης/αναδιάρθρωσης, ανήλθαν σε περίπου 4 δισ. δολάρια.

Άλλες απώλειες φορτώθηκαν σε ομοσπονδιακό επίπεδο όταν κάτοικοι της Νεβάδα δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια. Οι δύο ομοσπονδιακοί θεσμοί που αναχρηματοδοτούν τις υποθήκες, έχουν χάσει περί τα 8 δισ. δολάρια από το 2008. Οι ομοσπονδιακοί θεσμοί της αμερικανικής τραπεζικής ένωσης επομένως, παρείχαν στη Νεβάδα ένα «σοκ» απορρόφησης περίπου 10% του ΑΕΠ, όχι με τη μορφή δανείων, αλλά με τη μορφή μιας (εκ των υστέρων) μεταφοράς καθώς οι ζημιές αυτού του μεγέθους «φορτώνονται» σε ομοσπονδιακό επίπεδο.  (Αντί αυτής της μεταβίβασης, θα μπορούσε κανείς να ρυθμίσει τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται από τις τράπεζες στη Νεβάδα πριν από την κατάρρευση. Αλλά είναι πιθανό να έχουν μια τάξη μεγέθους μικρότερη).

Ασφαλώς, ένα μεγάλο μέρος της τραπεζικής δραστηριότητας στη Νεβάδα διεξαγόταν (και συνεχίζει ακόμη) από ξένους ομίλους, δηλαδή από τράπεζες που δεν είναι κρατικές, οι οποίες απλώς ενέγραψαν τις ζημιές από τις δραστηριότητες της Νεβάδα στα βιβλία τους, και θα μπορούσαν να τις εξισορροπήσουν έναντι κερδών που εμφάνισαν οπουδήποτε αλλού.

Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μια ενοποιημένη τραπεζική αγορά μπορεί να παρέχει ασφάλιση έναντι τοπικών χρηματοπιστωτικών σοκ.

Θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει ως μια «ιδιωτική τραπεζική ένωση» (ή μια πραγματικά ενοποιημένη τραπεζική αγορά).  Είναι αδύνατο να εκτιμηθεί το μέγεθος της πρόσθετης αυτής απορρόφησης των σοκ, αλλά οι ζημιές που απορροφούνται από τις ξένες τράπεζες θα μπορούσαν πολύ καλά να είναι τόσο μεγάλες όσο αυτές που καλύφθηκαν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Στην Ευρώπη, αυτή η «ιδιωτική» τραπεζική ένωση επίσης δεν υπάρχει. Μόνο οι χώρες της Βαλτικής, των οποίων οι τράπεζες ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από ξένες, ωφελήθηκαν από μια παρόμοια προστασία έναντι των ζημιών που παρασχέθηκε από τις σκανδιναβικές έδρες των τοπικών τραπεζών τους. Αντίθετα, το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού στον κλάδο του real estate στην Ιρλανδία (και την Ισπανία), διευρύνθηκε από τις τοπικές τράπεζες έτσι οι περισσότερες από τις ζημιές παρέμειναν και τοπικές (χωρίς κανέναν ομοσπονδιακό οργανισμό να παρέχει ασφάλιση).

Η σύγκριση μεταξύ της Νεβάδα και της Ιρλανδίας, αποδεικνύει έτσι πολύ καλά την ικανότητα απορρόφησης σοκ από ένα ενοποιημένο τραπεζικό σύστημα και μια τραπεζική ένωση. Για τη Νεβάδα, η τραπεζική ένωση οδήγησε σε μεταβίβαση αξίας υψηλότερη του 10%, πιθανώς μέχρι το 20% του ΑΕΠ της. Η Νεβάδα είναι ομολογουμένως ένα ακραίο παράδειγμα της τραπεζικής άνθισης και κατάρρευσης. Παρόλα αυτά, το παράδειγμα αναδεικνύει τη γενική παρατήρηση ότι μια ένωση τραπεζών μπορεί να παράσχει μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης σοκ από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να παρασχεθεί από οποιαδήποτε «δημοσιονομική ικανότητα», όπως αυτή που μελετάται τώρα για την ευρωζώνη.
4444

http://taxalia.blogspot.com/2012/10/blog-post_5901.html

Στο… ψυγείο η έρευνα για τους συνεργούς του Σαξώνη!

– Αποκάλυψη- βόμβα στη δίκη για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

– Μάθαμε επιτέλους γιατί δεν διώκονται έως τώρα οι συνεργοί του Σαξώνη σε ΔΟΥ και Ταμεία!

– Ερωτήματα προκύπτουν όμως και για την Αν. Τσεμπερά που είναι επιθεωρήτρια της Θ’ Δ.Ο.Υ.

Στο… ψυγείο έχει μπει εδώ και τέσσερα χρόνια η έρευνα για να εντοπιστούν οι συνεργοί του Σαξώνη στην Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, η συμμετοχή των οποίων τουλάχιστον στο σβήσιμο των ιχνών του Σαξώνη, έχει πλήρως στοιχειοθετηθεί, σύμφωνα με..την Επιθεωρήτρια του Υπουργείου Οικονομικών Αναστασία Τσεμπερά, που έκανε τον βασικό έλεγχο σε όλα τα κομμάτια της υπεξαίρεσης.

Αποτέλεσμα αυτής της… αταξίας είναι να μην έχει καν ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον όσων βοηθούσαν τον Σαξώνη να κλέβει το ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και να καλύπτει τα ίχνη του.

Οι συνεργοί σε ΔΟΥ και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, σύμφωνα με την έρευνα, φρόντιζαν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των αρμοδίων υπαλλήλων, αφού ποτέ η Εφορία ούτε κανένα Ασφαλιστικό Ταμείο δεν ειδοποίησαν ότι ο Δήμος τους χρωστάει λεφτά. Αντίθετα, του έδιναν και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα!

Αυτό προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, που συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας μάλιστα αφέθηκαν ευθείες αιχμές για τις ευθύνες της ίδιας της κ. Τσεμπερά στη διερεύνηση των ευθυνών προσώπων που έδρασαν στο πλευρό του καταχραστή και πλαστογράφου Σαξώνη, αν και βρίσκονται εκτός Δήμου Θεσσαλονίκης. Το θέμα άνοιξε και μάλιστα επιτακτικά ο συνήγορος Σωτήρης Καπετανόπουλος, που υπερασπίζεται τον τέως αντιδήμαρχο Αν. Γερογιάννη. Όταν εξέταζε τη βασική μάρτυρα διερωτήθηκε εάν στο εδώλιο θα έπρεπε να κάθονται κι άλλα πρόσωπα, με το δεδομένο ότι με κάποιον… μαγικό τρόπο ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατόρθωνε να παίρνει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ενώ χρωστούσε τα χρήματα τα οποία έκλεβε ο Σαξώνης!

Είναι βέβαιο, πως εάν δεν υπήρχε αυτό το τετραετές… ψυγείο, τότε σήμερα θα είχαμε ενώπιον μας και άλλους κατηγορούμενους…

Όπως επίσης και οι εντυπώσεις της κοινής γνώμης θα ήταν οι σωστές, δηλαδή πολύ διαφορετικές από τις σημερινές… Γιατί είναι πολύ διαφορετικό να υπάρχουν ειδήσεις μόνο για ό,τι αφορά το Δήμο Θεσσαλονίκης (την απαγγελία κατηγοριών, τις προφυλακίσεις, τις καταθέσεις κλπ) από ότι να μαθαίναμε ταυτόχρονα τι γίνεται παράλληλα με τις ευθύνες των εμπλεκόμενων εφοριακών και υπαλλήλων των ασφαλιστικών Ταμείων…

Ο Διάλογος στο Δικαστήριο

Ο διάλογος, ήταν ο εξής:

– (Καπετανόπουλος): Πότε διαπιστώσατε ότι η Θ’ Δ.Ο.Υ. έδιδε φορολογική ενημερότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, κατά τα έτη 2005, 2006, 2007 ενώ δεν της είχαν κατατεθεί από το Δήμο για τα χρόνια αυτά συγκεντρωτικές μισθοδοτικές καταστάσεις, οι γνωστές “Ε-7”;

– (Τσεμπερά): Το αντελήφθην αμέσως με την έναρξη της προκαταρκτικής, δηλαδή το Μάρτιο του 2008 και τότε το κατήγγειλα στον εισαγγελέα.

– (Καπετανόπουλος): Πότε σας κατέθεσε ο Σαξώνης ότι με την ανάληψη της Δημαρχίας το 1999 από τη Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, ο Γενικός Γραμματεας κατηγορούμενος κ. Λεμούσιας κάλεσε αυτόν (τον Σαξώνη) και του υπέδειξε να πηγαίνει στην Θ’ ΔΟΥ και στην ΤΥΔΚΥ, διότι εκεί υπήρχαν συνεργοί του και θα μπορούσαν έτσι να υλοποιήσουν την σε βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης υπεξαίρεση;

– (Τσεμπερά): Νωρίς, την άνοιξη του 2008 και το κατήγγειλα αμέσως στον κ. Εισαγγελέα.

– (Καπετανόπουλος): Πότε σας κατέθεσε ο Σαώνης ότι ελέγχοντες από πλευράς της Θ’ ΔΟΥ εφοριακοί, αντί να ελέγχουν τους υπαλλήλους του Δήμου, έπιναν ούζα μαζί με τους ελεγχόμενους υπαλλήλους;

– (Τσεμπερά): Την Άνοιξη του 2008 και το κατήγγειλα στον Εισαγγελέα.

– (Καπετανόπουλος): Τι μορφή είχαν οι καταγγελίες αυτές;

– (Τσεμπερά): Ενημέρωνα συνεχώς τον Εισαγγελέα προφορικά και γραπτά. Για όλα τα παραπάνω τον είχα ενημερώσει και προφορικά και με έγγραφα αμέσως την άνοιξη του 2008.

– (Καπετανόπουλος): Πότε αρχίσατε να ερευνάτε την ευθύνη εφοριακών της Θ’ ΔΟΥ;

– (Τσεμπερά): Εντολή πήρα από τον κ. Εισαγγελέα τον Ιούνιο του 2009 και τότε ξεκίνησα.

– (Καπετανόπουλος): Θέλετε να πείτε ότι ο εισαγγελέας είχε “ξεχάσει στο συρτάρι του” επί 15 μήνες τέτοιας βαρύνουσας σημασίας καταγγελίες;

– (Τσεμπερά): Δεν είπα τέτοιο πράγμα.

Από την κατάθεση αυτή συνάγεται αβίαστα ότι επί 15 μήνες κανείς δεν ερεύνησε ένα σημαντικό κομμάτι της υπεξαίρεσης, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η έρευνα, αν και με μεγάλη καθυστέρηση ανατέθηκε και πάλι στην Αναστασία Τσεμπερά, που ήδη είχε επιφορτισθεί με την αρχική έρευνα. Συνεπώς, ήταν κάτι τέτοιο εντελώς βέβαιο ότι η προδικασία θα καθυστερούσε σημαντικά! Αφού η κ. Τσεμπερά θα… έπιανε τον έλεγχο της ΔΟΥ μόλις τελείωνε με το Δήμο Θεσσαλονίκης, είναι φυσικό επόμενο να μην γίνεται τίποτε επί 15 μήνες! Ωστόσο, κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ανατεθεί σε άλλους επιθεωρητές και φυσικά εάν έτρεχε παράλληλα σήμερα θα είχαμε κι άλλους κατηγορουμένους…

Το άλλο ζήτημα που επίσης αβίαστα προκύπτει από την κατάθεση αυτή είναι εάν όντως η κ. Τσεμπερά ενημέρωσε τον εισαγγελέα. Ο κ. Καπετανόπουλος, κατά την εξέταση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως ένας εισαγγελέας θα μπορούσε να κρατά ένα τόσο σοβαρό θέμα στο… “συρτάρι”, υπαινίχθηκε ανοιχτά ότι δεν υπήρξε έγκαιρα ενημέρωση από την επιθεωρήτρια!

Μάλιστα, προχώρησε πολύ περισσότερο και ζήτησε από την κ. Τσεμπερά να επιδείξει αντίγραφα των ενημερωτικών εγγράφων που έστειλε στον εισαγγελέα.

Παρεμβαίνοντας ο έτερος συνήγορος Δημ. Τσάκος σημείωσε ότι δικονομικά είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να μην υπάρχουν αυτά τα έγγραφα στη Δικογραφία.

Η κ. Τσεμπερά, αν και κλήθηκε από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου να προσκομίσει τα έγγραφα, αν και της δόθηκε περιθώριο δύο ημερών, δεν τα προσκόμισε έως την Δευτέρα, οπότε ολοκλήρωσε την κατάθεσή της…

ΧΕΝ

Σχόλιο: Πόσοι επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι εμπλέκονται στο Σκάνδαλο Σαξωνη; Όλοι αυτοί πρέπει να βρεθούν και φυσικά εκτός των άλλων να απολυθούν.

Οι επίορκοι υπάλληλοι δεν μόνο 1000 είναι χιλιάδες. Τουλάχιστον 15.000 χιλιάδες αν ψάξεις και δεν κάνεις τα στραβά μάτια στην διαφθορά.

Αν εγώ αναλάβω την εξουσία, η Ελλάδα θα γίνει πραγματικό κράτος.

4444

Για να ρεφαρεις με μια κίνηση, όσα έχασες ποιο πριν ή να ρεφαρεις σε μια νύχτα όσα έχασες όλες τις υπόλοιπες, σημαίνει ένα πράγμα, ότι είσαι μεγάλος παίκτης και τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν έχει όρια. Σημαίνει ότι ο χρόνος με βάση τα γεγονότα είναι πυκνός.

Θέλεις κι άλλα; Στο χριστιανικό δόγμα, ακόμα και ένα δευτερόλεπτο πριν πεθάνεις, έτσι και ζητήσεις έλεος και μετανιώσεις πραγματικά, πας στον Παράδεισο!

Ένα δευτερόλεπτο για να διαγράψεις κάθε αμαρτία όλης της προηγούμενης ζωής σου! Και ο Χριστιανικός Θεός θα το δεχτεί.

Παίζει ο Θεός ζάρια, αναγνώστη;

4444

4444

Είναι αστείο οι μίζες της SIEMENS στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ λέει ο χοντρός.

Χυδαιότητα είναι και η λίστα Lagarde χοντρέ;

Τσατίστηκε ο χοντρός. Έτσι χοντρέ, χτύπα το χέρι στο τραπέζι.

Γιατί είμαστε στην πολιτική αναρωτιέται ο χοντρός;

Όλοι ξέρουμε γιατί είστε στην πολιτική χοντρέ. Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος το ξέρει.

Μόνο Άκης έπαιρνε μίζες χοντρέ; Ο Σημίτης και οι άλλοι ήταν παρθένες;

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σβηστεί. Αυτοί χρεοκόπησαν την χώρα μαζί με την ΝΔ. Κυβερνούν από το 1974. Ντοκουμέντα.

4444

4444

18/10/2012

4444

4444

Ακούω ότι οι μικροεπιχειρηματίες δε θα κόβουν αποδείξεις. Αυτό δε το δέχομαι.

Με βάσει αυτό το σκεπτικό οι πολίτες τι πρέπει να γίνουν, κλέφτες;

Η λύση είναι μια ρίξτε τους δωσίλογους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβελη και βγείτε από το Γερμανικό Ευρώ. Το Γερμανικό κρεματόριο.

Τι φοβάστε ρε; Τον Τραγκα, τον Πρεπεντερη, τον Μπάμπη, και όλους αυτούς που σας φέρνουν την καταστροφή;

Όσοι διαβάζουν το blog ξέρουν πολύ καλά, ότι η ξαφνική αγάπη των Γερμανών και των βόρειων για την Ελλάδα, άρχισε όταν έγραψα ότι η Ελλάδα θα βγει από το Ευρώ και ότι θέλω κούρεμα του Ελληνικού χρέους, γιατί δεν είναι βιώσιμο.

Εγώ δεν είμαι δοσίλογος. Ξέρω πόσο δυνατό χαρτί είναι η Ελλάδα. Ξέρω και να το παίξω.

Ξαφνικά και η δόση θα δοθεί και οι Έλληνες έκαναν μεγάλες θυσίες. Έχει μεγάλη πλάκα.

Τον Σουρναρα σε φυσιολογικές συνθήκες, τον στέλνω για να μου πάρει εσώρουχα!!!!

Ο Στουρναρας, ο Παπαδημος, ο Παπακωνσταντίνου και ένα σωρό άλλοι, που πουλούν παραμύθια, ότι διαπραγματεύονται σκληρά.

Δωσίλογοι που εξυπηρετούν ξένα και προσωπικά συμφέροντα.

Τι φοβάσαι ρε μαλακα νεοέλληνα; Πες μου και μένα.

Κρατούν στα συρτάρια τους τις λίστες με όσους φοροδιαφεύγουν, μιλάμε για δις ευρώ, έχουν το θράσος να βγαίνουν και να λένε, θα σώσουν την Ελλάδα! Για μια ακόμα φορά από το 2009.

Ρίξτε τους με όποιο τρόπο μπορείτε. Ο Σαμαράς άλλα έλεγε προεκλογικά. Τα θυμάστε;

Ρίξτε τον.

Το μήνυμα που στέλνει το blog είναι σαφές, θέλω μεγάλο κούρεμα χρέους και μεγάλη ελάφρυνση. Αλλιώς η Ελλάδα φεύγει από το Ευρώ.

Οι Μητσοτάκηδες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, θα σας βγάλουν από την χώρα;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι η διαφθορά. Μόνο Άκης Τσοχατζόπουλος έπαιρνε μίζες εκατομμυρίων Ευρώ; Ο Σημίτης και οι άλλοι ήταν παρθένες της διαπλοκής;

Μη τρελαθούμε.

Γι’αυτό Παπακωνσταντίνου και Βαγγελης Βενιζέλος κρατούν στα συρτάρια λίστες όπως αυτή της Lagarde ή δεν αξιοποιούν τις καταγγελίες και τα στοιχεία.

Είναι διαφθαρμένοι. Έχουν φάει εκατομμύρια ευρώ και δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Δεν ακούσατε τον Σπηλιωτόπουλο; Στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης της ΝΔ.

Το Ελληνικό Χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό πρέπει να γράφει η έκθεση της Τρόικα. Να κάνουν και μια σωστή πρόβλεψη γιατί μέχρι τώρα έχουν γίνει ρόμπες.

Τα ΜΑΤ ρίχνουν πολλά χημικά. Πολλά και καρκινογόνα χημικά.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63726207

«Υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος λέει ο Παναγιώταρος στη συνέντευξή του», δίνοντας στoν συντάκτη του άρθρου την ευκαιρία να σημειώσει ειρωνικά ότι εάν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε το κατάστημα που διατηρεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα γνωρίσει στιγμές τεράστιας εμπορικής επιτυχίας δεδομένου ότι πουλά είδη καμουφλάζ, αστυνομικά γάντια, μάσκες προσώπου και μπλουζάκια ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού, ενώ στους τοίχους του είναι ανηρτημένα πόστερ που υμνούν τον τελευταίο εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδας.

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη –ακόμη και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους– να δώσει μια μάχη: έναν νέο τύπο εμφυλίου.

Από τη μία πλευρά βρίσκονται εθνικιστές όπως εμείς και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να μείνει όπως ήταν. Και από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι παράνομοι μετανάστες, αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα πολλές φορές».

Υπενθυμίζοντας ότι τα σχόλια αυτά δεν προέρχονται από κάποιον περιθωριακό τύπο αλλά από ένα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, το άρθρο που συνοδεύει τη συνέντευξη κάνει εκτενή αναφορά στα επεισόδια του Corpus Christi, κατά τη διάρκεια των οποίων ο «κ. Παναγιώταρος κατεγράφη να βρίζει με ρατσιστικές και ομοφοβικές φράσεις τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές της παράστασης που είχαν λουφάξει μέσα στο θέατρο».

Το άρθρο επισημαίνει την αδράνεια της αστυνομίας που παρακολουθύσε εμφανώς «ανυποψίαστη» τα διαδραματιζόμενα ενώ σημειώνει και την αποτροπή της σύλληψης ενός διαδηλωτή από τον βουλευτή της Χ.Α Χρήστο Παππά.

Φιλοξενεί δε δηλώσεις του σκηνοθέτη της παράστασης που καταγγέλλει ότι η μητέρα του δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα: «Θα σου στείλουμε το γιο σου κομματάκια μέσα σ΄ ένα κουτί».

Σε σχέση με τα επεισόδια της Ραφήνας ο Κ. Παναγιώταρος ερωτάται:

Πως συμβιβάζεται ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να διατηρεί ένστολες ομάδες που αναλαμβάνουν δια της βίας να επιβάλουν το νόμο ελέγχοντας έγγραφα και αναποδογυρίζοντας πάγκους;

Ο κ. βουλευτής εξηγεί:

«Με ένα περιστατικό που ήταν παρούσα η κάμερα το πρόβλημα λύθηκε. Οι παράνομοι μετανάστες εξαφανίστηκαν από τις υπαίθριες αγορές της Ελλάδας.

Μερικές σπρωξιές έπεσαν και λίγο ξύλο, τίποτα υπερβολικό και ιδιαίτερο. Τώρα με το που πέφτει ένα τηλέφωνο ότι έρχεται η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται αμέσως και η Αστυνομία.

Αυτό σημαίνει ότι το brand name της Χρυσής Αυγής είναι πολύ αποτελεσματικό. (…)

Είναι σαν μόδα. Ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι τώρα εξαιρετικά δημοφιλής και όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να τον ακολουθεί. Το brand name μας είναι συνώνυμο της τάξης, του νόμου και της αποτελεσματικότητας.

Ερωτηθείς δε αν όλα αυτά συνεπάγονται φόβο και για τους νόμιμους μετανάστες ο Παναγιώταρος απαντά: «Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Ούτε ένας».

Την ανάγκασαν να γδυθεί απειλώντας την με τη Χρυσή Αυγή
Από το βρετανικό δίκτυο δεν ξεφεύγουν βεβαίως ούτε οι καταγγελίες για προνομιακή σχέση μεταξύ ΕΛΑΣ και Χρυσής Αυγής. Φιλοξενούνται μάλιστα οι μαρτυρίες δύο πρόσφατα συλληφθέντων διαδηλωτών που υπό τον όρο της ανωνυμίας υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί τους εκφόβιζαν απειλώντας ότι θα στείλουν τις φωτογραφίες τους στην Χρυσή Αυγή.

Η γυναίκα εκ των συλληφθέντων προσθέτει μάλιστα ότι οι αστυνομικοί την ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα της μπροστά στους υπόλοιπους:

«Οι άνδρες της ομάδας Δέλτα που κατέφθασαν, συμπεριλαμβανομένου του αξιωματικού τους, μιλούσαν για τη Χρυσή Αυγή σαν να είναι αδέρφια. Επαινούσαν τον Χίτλερ λέγοντας ότι ήταν καλύτερος από τον Στάλιν.

Ο ίδιος ο Παναγιώταρος φαίνεται να απολαμβάνει την κατάσταση:
«Νομίζω πως απ’ ό,τι λένε το 50% με 60% -ίσως και περισσότερο- των αστυνομικών είναι πλέον μαζί μας. Και κάθε μέρα αυξάνονται».

Πολλοί άλλωστε από τους πελάτες του καταστήματός του, σημειώνεται στο άρθρο, είναι αστυνομικοί . Και αυτοί δεν αγοράζουν μόνο τα εξαρτήματα των στολών τους αλλά και παραστρατιωτικά παραφερνάλια από το σχετικό τμήμα του καταστήματος όπου μπορεί κανείς να δει αστυνομικού ενδιαφέροντος t shirts δίπλα σε μπλουζάκια γεμάτα θαυμασμό για νεοναζιστικές ομάδες τύπου Combat 18 και Chelsea Headhunters.

Θα είμαστε πρώτο κόμμα σε λίγα χρόνια
Στον περιφραγμένο -από φράκτες και εύσωμους συναδέλφους του με μαύρες μπλούζες – κήπο έξω από το κατάστημά του, όπως σχολιάζει το BBC, ο Παναγιώταρος δίνει ένα ακόμη στίγμα απόψεων: «Η Χρυσή Αυγή είναι σε πόλεμο με το πολιτικό σύστημα και εκείνους που το αντιπροσωπεύουν, εγχώριους και διεθνείς τραπεζίτες, είμαστε σε πόλεμο με αυτούς τους εισβολείς μετανάστες».

«Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, εμείς θα κερδίσουμε τις μεθεπόμενες. Δεν είναι όνειρο ότι μέσα σε ένα , δύο ή τρία χρόνια θα είμαστε πρώτο κόμμα», καταλήγει ο Παναγιώταρος οδηγώντας τον συντάκτη να σχολιάσει ότι το κοινωνικό και πολιτικό αποτέλεσμα του προγράμματος λιτότητας ΕΕ – ΔΝΤ και της κατάρρευσης της παραδοσιακής πολιτικής στην Ελλάδα μοιάζει με καταστροφή για την ελληνική Δημοκρατία.

Σχόλιο: Άσχετα τι λέει ο Μπόμπολας των μεταλλείων του Χρυσού και των διοδίων. Η συνέντευξη είναι πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη.

Βάζει πολύ δυνατά ερωτήματα και σκιαγραφεί μια πραγματική δυναμική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση λέει ο Παναγιωταρος, με μεγάλη άνεση και μετά θα γίνουμε εμείς. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν εξοφλήσει ως κόμματα.

Αν αυτή την στιγμή γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.

Η συνέντευξη είναι πολύ δυνατή και λέει αλήθειες. Άσχετα αν τα ΜΜΕ θέλουν την αλλοιώσουν ή να την κατακρίνουν.

4444

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/244509/nekros-67hronos-poy-ypesti-anakopi-sto-syllalitirio

Ο άτυχος άνδρας υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ο 67χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας ήταν άνεργος ναυτεργάτης. Ξαφνικά, λίγο μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Ωστόσο, κανείς δεν φανταζόταν όταν στο σημείο αυτό θα άφηνε την τελευταία του πνοή.

4444

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/244439/ehase-to-pistoli-toy-o-triantafyllopoylos-oploforoyn-kai-oi-i-5

Αν το είχε χάσει Αξιωματικός θα τον είχε κρεμασμένο στο μανταλάκι ο κύριος Μάκης !

Θύμα κλοπής έπεσε στην Θεσσαλονίκη ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλοςπου βρέθηκε στην πόλη με αφορμή την νεκρώσιμη ακολουθία στην Μητρόπολη και την κηδεία του διάσημου καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου, που εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε ηλικιά 76 ετών. (Όσοι έχουν μνήμη, θα θυμούνται ότι ο πάλαι ποτέ γνωστός δημοσιογράφος είχε διαπομπεύσει παλαιότερα τον εκλιπόντα, είχε όμως το θράσος να παραστεί στην κηδεία του…).

Μετά την κηδεία ο Τριανταφυλλόπουλος γευμάτισε σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Προξένου Κορομηλά. Κάποια στιγμή, βγήκε στο δρόμο για να καπνίσει το πούρο του (αφού στο εστιατόριο απαγορεύεται), ως γνήσιος εκπρόσωπος του μέσου Έλληνα. Δύο ώρες μετά αντιλήφθηκε ότι το μαύρο τσαντάκι τύπου μπανάνα με τα προσωπικά του αντικείμενα είχε κάνει φτερά.

Κινητοποιήθηκαν οι πάντες μέσα κι έξω από το χώρο του εστιατορίου, έψαξαν τους διπλανούς κάδους σκουπιδιών ερευνήθηκαν κοντινές κάμερες τραπεζών μήπως κατέγραψαν κάποια κίνηση αλλά δεν υπήρξε ίχνος από το τσαντάκι. Το τσαντάκι περιείχε πολύτιμα έγγραφα, κάρτες τραπεζών αλλά και το περίστροφό του. Τις απογευματινές ώρες ο πάλαι ποτέ γνωστός δημοσιογράφος μετέβη στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου -σύμφωνα με πληροφορίες- στην Αριστοτέλους κι έκανε την σχετική καταγγελία.

Η προσωπική ασφάλεια του κ. Τριανταφυλλόπουλου ερεύνησε όλα τα σημεία όπου κινήθηκε ο δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη, χωρίς αποτέλεσμα.

Μήπως, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος οφείλει να αντιμετωπίζει με λιγότερη ανευθυνότητα ζητήματα όπως το όπλο που κουβαλάει παντού μαζί του;

4444

44444

4444

http://taxalia.blogspot.com/2012/10/31.html

Στα γενέθλια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη… Αν μη τι άλλο η Ιστορία μας απέδειξε πριν από 31 χρόνια πόσο προχωρημένη αίσθηση του χιούμορ είχε, όταν στην επέτειο των γενεθλίων
του μετέπειτα πρωθυπουργού και Επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην εξουσία ερχόταν το ΠΑΣΟΚ. Του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η 18η Οκτωβρίου του 1981, είναι μια ημερομηνία σταθμός για την εθνική διαδρομή της Ελλάδας, τουλάχιστον από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και μετά.

Ήταν η στιγμή που, οι μη προνομιούχοι θεωρούσαν ότι άνοιγαν παράθυρο ευκαιρίας σε μια καλύτερη ζωή. Σε μια καλύτερη Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου άλλωστε, που ήρθε σαν θύελλα στην εξουσία το 1981, είχε προλάβει να υποσχεθεί… στους πάντες τα πάντα. Από τότε, μόνο που όλοι σχεδόν είχαν πιστέψει τον γιο του Γεωργίου Παπανδρέου, και μέχρι και σήμερα δυσκολεύονται να παραδεχτούν πόσο έσφαλαν.

4444

http://directnews.gr/economy/19129-sth-voulh-to-skandalo-me-ta-3-4-ekat-euro-tou-g-provopoulou.html

Στη Βουλή θα συζητηθεί το μεγάλο σκάνδαλο με τα 3,4 εκατ. ευρώ που έλαβε ως αποζημίωση από…την Τράπεζα Πειραιώς το 2008, ο νυν διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος.

Σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών – με αφορμή αποκαλυπτικό δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters (διαβάστε εδώ) – o ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα αυτό αποτελεί πρόκληση στον χειμαζόμενο, από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ελληνικό λαό.

Στην ερώτηση του ο Ν. Νικολόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έλαβε αποζημίωση 3,4 εκ. ευρώ. Ο κ. Προβόπουλος χωρίς καν να απολυθεί, πήρε αποζημίωση από την Τράπεζα την οποία εργαζόταν, γιατί η Κυβέρνηση τον διόρισε σε θέση με αποδοχές 20.000 ευρώ!»

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, όπως τονίζει μεταξύ άλλων: «Το παραπάνω θέμα δεν θα είχε δημόσιο ενδιαφέρον, εάν από το 2008 έως σήμερα οι τράπεζες δεν είχαν λάβει διαδοχικά πακέτα στήριξης σε ρευστό και κρατικές εγγυήσεις οι οποίες επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο.

Συγκεκριμένα με τον Ν.3723/2008 δόθηκαν στις τράπεζες 15 δισ. ευρώ ενώ επί κυβερνήσεων  Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, με Υπουργούς Οικονομικών τους Γ. Παπακωσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο, με τους νόμους 3845/2010, 3672/2010, 3695/2011, 4031/2011 κλπ, έχουν διοχετευθεί στις Τράπεζες περίπου 140 δισ. ευρώ, ενώ επίκειται προσεχώς η λήψη από αυτές με τη μορφή ρευστού συνολικού ποσού πάνω από 25 δις ευρώ από την επόμενη δόση του δανείου της χώρας.

Σε πόσα μηνιάτικα και σε πόσες ζωές του μέσου φορολογούμενου Έλληνα αντιστοιχούν η αποζημίωση, ο μισθός ή στα πριμ του κ. Προβόπουλου; Εύκολο. Φτάνει να διαιρέσει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος -της  εποχής της Τρόικα- το μηνιάτικο του με τις μηνιαίες αποδοχές και τις αποζημιώσεις του πανεπιστημιακού δασκάλου κ. Προβόπουλου.

Το ίδιο ας κάνουν και οι χιλιάδες κάτοχοι διδακτορικών ή καθηγητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ -οι έχοντες τα ίδια τυπικά προσόντα- με διαιρέτη το δικό τους «μισθό ρετιρέ», όπως τον αποκαλεί η συνομοταξία των μεταρρυθμιστών αυτής της παρέας με την νεοταξική αντίληψη».

Ο συντονιστής του ΚΙ.ΧΡ.Α. Νίκος Νικολόπουλος στην συνέχεια ζητά από τους Α. Σαμαρά, Γ. Στουρνάρα  και Αντ. Ρουπακιώτη να προσέλθουν στην Βουλή και να απαντήσουν μέσω αυτής στους Έλληνες φορολογούμενους:

– Που ευρίσκονται κατατεθειμένα αυτά τα χρήματα της αποζημίωσης;
– Σε Τράπεζα της Ελλάδος ή του εξωτερικού και σε ποια;
– Ο Κρατικός Επίτροπος στην Τράπεζα πως ενέκρινε την αμοιβή αυτή; Θα αναζητηθούν οι ευθύνες του;
– Το Συμβούλιο Εποπτείας των Τραπεζών στο οποίο μετέχει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, πώς ενέκρινε αυτή την αμοιβή;
– Συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος στο Συμβούλιο Εποπτείας Τραπεζών όταν ενέκρινε την δική του αμοιβή;
– Ο σημερινός Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτείας Τραπεζών, θα ενέκρινε αυτή την αμοιβή σήμερα για οποιονδήποτε άλλο; Εάν όχι πώς δέχτηκε λοιπόν να λάβει ο ίδιος αυτή την αμοιβή, όταν οι τράπεζες ουσιαστικά «αιμοδοτούνται» από τα δανεικά του Ελληνικού Δημοσίου και τον Έλληνα φορολογούμενο εδώ και πέντε χρόνια;
– Η Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να κουρέψει αναδρομικά εφάπαξ ακόμη και αν είναι ύψους 40.000 ευρώ και που αντιστοιχούν στον εργασιακό μόχθο 30 – 40 χρόνων, θα κάνει το ανάλογο και για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;
– Θα του ζητήσει να επιστρέψει την αποζημίωση;
– Θα επιστρέψει αυτή την αμοιβή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα;
– Έχει ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δηλώσει την αποζημίωση ύψους 3.4 εκ ευρώ στην αρμόδια φορολογική αρχή;
– Σε ποιο κωδικό της φορολογικής του δήλωσης;
– Δηλώθηκε ως εισόδημα ή ως κάτι άλλο ;
– Φορολογήθηκε με βάση την κλίμακα ή κατά διαφορετικό τρόπο;
– Ποιο το ύψος του φόρου ο οποίος κατεβλήθη και βάσει ποιας διάταξης νόμου;
– Τέλος, θα ελέγξει ο Υπουργός Οικονομικών εάν συννόμως η αμοιβή αυτή δηλώθηκε και φορολογήθηκε;
– Θα καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών το ελεγκτικό πόρισμα της αρμόδιας εφορίας;».

Ολόκληρο το δημοσίευμα του Reuters σε μετάφραση αποκαλύπτει:
By Stephen Grey and Nikolas Leontopoulos

Oct 11 (Reuters) – Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πληρώθηκε αποζημίωση 3,4 εκατ. Ευρώ όταν άφησε το πρώην αφεντικό του, μια μεγάλη Τράπεζα της οποίας τώρα ρυθμίζει την τύχη, αποκαλύπτουν έγγραφα που έχει στα χέρια του το Reuters.

Ο Γιώργος Προβόπουλος έλαβε το ποσό όταν παραιτήθηκε ως αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς για να γίνει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και μέλος του Συμβουλίου των Κεντρικών Τραπεζών το 2008.
Το μέγεθος της αποζημίωσης, άγνωστο μέχρι σήμερα στους περισσότερους έλληνες, αναμένεται να προκαλέσει αντιπαράθεση, αφού μετά τους φόρους ισοδυναμεί σε 2,8 εκατομμύρια Ευρώ.

Ως διοικητής της κεντρικής Τράπεζας, ο Προβόπουλος, τώρα 62 χρονών, έπαιξε ρόλο-κλειδί στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που έχει λάβει δισεκατομμύρια δολάρια σε Ευρώ από την ΕΚΤ και έχει πάρει σειρά για άλλα 50 δις νέου κεφαλαίου από τα χρήματα που προορίζονται για τη διάσωση της χώρας από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος αντιμετωπίζει σκληρή κριτική για την πρόσφατη διάσωση της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας, που η αριστερή αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως «κλοπή του αιώνα». Σε εκείνη τη συμφωνία, οι αρχές αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα δάνεια της ΑΤΕ που δεν αποδίδουν σε μια «κακή» τράπεζα και να παραδώσουν το υπόλοιπο κεφάλαιό της στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η Τράπεζα της Ελλάδος υποστηρίζει ότι ο Προβόπουλος δεν αντιμετώπισε σύγκρουση συμφερόντων λόγω της αποζημίωσής του και είχε πλήρως ενημερώσει τις αρχές για το ποσό.

Όταν το Reuters έστειλε ένα ερωτηματολόγιο όμως στον κ. Προβόπουλο, η Τράπεζα της Ελλάδος απάντησε: “σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο που βρίσκεται σε εφαρμογή, ο Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε το ποσό της αποζημίωσης  σε όλες τις φορολογικές και δικαστικές αρχές της χώρας.»

Σε επιστολή προς το Πρακτορείο, ο Dr Βασίλειος Κοτσοβήλης, νομικός διευθυντής της Τράπεζας συμπλήρωσε: «Η αποζημίωση που είχε συμφωνηθεί πολύ νωρίτερα και κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες (προ κρίσης) δεν ήταν αυθαίρετης φύσης ούτε υπερβολική».

Ο Κοτσοβήλης δήλωσε πως σχετικές αναφορές έχουν δημοσιοποιηθεί στον Τύπο και τα μπλογκς της περιόδου εκείνης. Εντούτοις, το Reuters ήταν αδύνατο να βρει αναφορές για την πληρωμή παρά τις εκτεταμένες αναζητήσεις σε ελληνικά και αγγλικά.

Η Πειραιώς που μηνύει το Reuters σχετικά με παλαιότερη δημοσίευση για την τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής: “Καθώς έπονται νομικές διαδικασίες,… θεωρούμε ακατάλληλο να σχολιάσουμε με λεπτομέρειες.»

Και προσθέτει: «Δεν χρειάζεται φυσικά να επαναλάβουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς τηρεί πλήρως τους κανόνες και κανονισμούς του ελληνικού τραπεζικού τομέα.»

Έγκριση από το Συμβούλιο

Ο Προβόπουλος, πρώην Διοικητής και της Εμπορικής Τράπεζας, της 5ης μεγαλύτερης εν Ελλάδι, προσελήφθη στην Τράπεζα Πειραιώς στις 18 Οκτωβρίου 2006. Ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ελάμβανε ως μισθό καθαρό από φόρους περί τα 580,000 Ευρώ, συν έξοδα και μπόνους.

Στις 22 Μαΐου, 2008 παραιτήθηκε από την Πειραιώς, μετά από 19 μήνες υπηρεσίας. Τα έγγραφα του Reuters δείχνουν ότι μια μέρα πριν αφήσει την Πειραιώς, εγκρίθηκε αποζημίωση του ύψους των 2.775.000 Ευρώ, επιπλέον του μισθού των 325,704 Ευρώ για τους 5 μήνες εργασίας του τον χρόνο εκείνο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαίωσε ότι, το ποσό της αποζημίωσης ήταν 3.46 εκ. Ευρώ προ φόρων και πληρώθηκε εκείνον το μήνα στον Προβόπουλο. Συνολικά κάλυπτε τις πληρωμές περισσοτέρων από 2 εκατομμύρια Ευρώ για κάθε χρόνο υπηρεσίας.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, εμφανίστηκε σε συνεδρίαση των μετόχων της Πειραιώς την 30η Απριλίου 2009, που αποφάσιζε την έγκριση της πληρωμής. Αν και τέτοιες συνεδριάσεις συνήθως είναι ανοιχτές στον Τύπο, κανείς δεν φαίνεται να πρόσεξε την πληρωμή.

Η Λούκα Κατσέλη, πρώην ΥΠΟΙΚ και τώρα καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν από εκείνους που δε γνώριζαν για την αποζημίωση, παρά την πολιτική θέση που κατείχε εκείνο τον καιρό. Όταν ερωτήθηκε σχετικά αυτή την εβδομάδα απάντησε: «Δεν είχα πρότερη γνώση για την αποζημίωση του κ. Προβόπουλου.»

Ο Γιώργος Γεωργούλης, μέλος του συνδικαλιστικού φορέα ΕΣΕΤΠ της Πειραιώς δεν είχε επίσης ενημερωθεί: «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως από την Τράπεζα να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές υψηλά ισταμένων υπαλλήλων και μελών του διοικητικού Συμβουλίου και πάντοτε αρνείτο να μας τις δώσει,» είπε.

Το μέγεθος της πληρωμής του Προβόπουλου είναι φανερό ότι διαφέρει όταν τοποθετείται απέναντι στις πληρωμές των άλλων διευθυντών που έφυγαν από την Πειραιώς. Ένας άλλος αντιπρόεδρος, ο Θεόδωρος Πανταλάκης που βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο ανταμοιβής με τον Προβόπουλο και έφυγε το Δεκέμβρη του 2009, κι αφού είχε εργασθεί από το 2004, έλαβε ως αποζημίωση 470,000 Ευρώ, σύμφωνα με τα πρακτικά των μετόχων, συγκεντρώνοντας λιγότερα από 100,000 Ευρώ για κάθε χρόνο υπηρεσίας.

Σε αντιπαράθεση, η αποζημίωση του Προβόπουλου ήταν τρεις φορές η ετήσια αποζημίωσή του μετά τους φόρους, σύμφωνα με την ΤτΕ.

Ο Πανταλάκης δήλωσε στο Reuters ότι όλες οι πληρωμές προς το πρόσωπό του έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της εκάστοτε μετοχικής συνέλευσης. Κι η αποζημίωσή του μπορεί να ήταν μικρότερη λόγω της πιστωτικής κρίσης την εποχή της αναχώρησής του. Είπε χαρακτηριστικά για την περίπτωση του Προβόπουλου: «Δεν το βρίσκω παράξενο και δε θυμάμαι να έγινε κάτι παράτυπο.»

Ο Μιχάλης Τσολακίδης, ένας άλλος πρώην αντιπρόεδρος και βοηθός διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς, έφυγε από την Τράπεζα το 2007 μετά από 7 χρόνια υπηρεσίας. Η Πειραιώς δεν έχει αρχεία που δείχνουν ότι αποζημίωσε τον Τσολακίδη εκείνο το χρόνο, όμως ο ίδιος υποστηρίζει ότι έλαβε μια πληρωμή ίση με δύο χρόνια μισθών. Δεν σχολίασε περαιτέρω.

Ο Εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε: Η ανταμοιβή του υψηλόβαθμου προσωπικού έχει καθιερωθεί και εγκρίνεται από όλες τις σχετικές επιχειρησιακές επιτροπές και σώματα, σε πλήρη συμμόρφωση με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κανονισμούς και κατάλληλα καταγραφεί ως έχει στην οικονομική δήλωση της Τράπεζας.

Σε απάντηση σε ερωτήματα του Reuters, η Τράπεζα της Ελλάδος ανέφερε ότι αναλυτικές απαντήσεις έχουν δοθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και άλλες σχετικές αρχές.

Το θέμα ξεκίνησε μέσα στο Κοινοβούλιο το 2009 καθώς είχαν κυκλοφορήσει φήμες σε πολιτικούς και τραπεζικούς κύκλους σχετικά με μία μεγάλη επενδυτική απώλεια που έπληξε τον Προβόπουλο μερικούς μήνες αφότου έφυγε από την Πειραιώς.

Το Σεπτέμβριο του 2007, εκείνος και άλλα υψηλά στελέχη της Πειραιώς είχαν τραβήξει δάνεια από την Τράπεζα για να αγοράσουν μετοχές σε rights issues. Σύμφωνα με έναν πρώην στέλεχος της Πειραιώς, από όλους ζητήθηκε να συμμετάσχουν όταν ο Μιχάλης Σάλλας ανακοίνωσε ότι θα αύξανε το μετοχικό κεφάλαιο κατά 1.35 δις ευρώ και θα τύπωνε περίπου 67εκ. νέων μετοχών. «Καθένας τους έλαβε ένα γράμμα που έλεγε κάτι σαν: Εδώ είναι το μερίδιο των μετοχών σου. Το δάνειό σου έχει προέγκριση. Υπόγραψε εδώ!» λέει το πρώην στέλεχος.

Η Τράπεζα της Ελλάδας επιτρέπει στις Τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την συμμετοχή των υπαλλήλων τους σε rights issues. Η Πειραιώς απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω λόγω νομικών υποθέσεων που εκκρεμούν κατά του Reuters.

Το Μάιο, η Πειραιώς ανακοίνωσε ότι μήνυσε το Reuters σχετικά με προηγούμενη αναφορά του για δραστηριότητες εταιρειών του Σάλλα, ζητώντας 50 εκατομμύρια αποζημίωση. Το Reuters στηρίζει την αξιοπιστία αυτής της αναφοράς.

“Μια σημαντική απώλεια “

Σύμφωνα με τα αρχεία του Χρηματιστηρίου, στις 17 Σεπτεμβρίου 2007 ο Προβόπουλος έφερε 212,911 μετοχές στην πειραιώς, έχοντας αγοράσει τα δικαιώματα για να συμμετάσχει στην προσφορά μια εβδομάδα νωρίτερα. Για να καλύψει το κόστος, ο Προβόπουλος πήρε δάνειο από την Πειραιώς για 5,024,812 Ευρώ, σύμφωνα με τη δήλωσή του.

Έφερε ακόμη 23,250 μετοχές στις 28 Δεκεμβρίου του 2007, με ένα share option σχήμα.

Αφότου έφυγε από την Πειραιώς, ο Προβόπουλος κράτησε τις μετοχές του για 3 μήνες, ενώ ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και επέβλεπε όλο το Τραπεζικό Σύστημα. Είχε ενημερώσει τους νομικούς συμβούλους του και του είχαν πει ότι η ιδιοκτησία του συγκεκριμένου portfolio  δεν επηρέαζε με κανένα τρόπο τη νομιμότητα των καθηκόντων του, όπως είπε εκπρόσωπός του στο Κοινοβούλιο.

Ο Προβόπουλος πούλησε τις μετοχές τον Οκτώβριο του 2008 μετά την κατάρρευση της  Lehmann Brothers. Συγκέντρωσε 2,449,256 Ευρώ – πολύ λιγότερα από το δάνειο που χρωστούσε στην Πειραιώς.

Οι φήμες σχετικά με το χρέος του Προβόπουλου στον πρώην εργοδότη του, έκαναν τον Μιχάλη Καρχιμάκη, τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να θέσει ερωτήματα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Προβόπουλος απάντησε με επίσημη δήλωση του διευθυντή του γραφείου του.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Προβόπουλος είχε μεγάλες απώλειες από τις μετοχές του στην Πειραιώς και πλήρωνε πίσω το ποσό με τα έσοδα από την πώληση μεριδίων συν μια επιταγή των 2,1 εκατομμυρίων Ευρώ. Καμία αναφορά δεν έγινε βέβαια στο γεγονός ότι ο Προβόπουλος είχε λάβει αποζημίωση 3.4 εκατομμυρίων Ευρώ από την Πειραιώς.

Δεν υπήρχε κάποια νομική υποχρέωση για τον Προβόπουλο να δηλώσει την αποζημίωσή του στο Κοινοβούλιο ενώ και η ΤτΕ δήλωσε ότι δεν αναφέρθηκε το ποσό επειδή ο βουλευτής που έκανε την ερώτηση περιόρισε τις απορίες του στην πώληση των μετοχών της Πειραιώς.

Αλλά ο Καρχιμάκης, είπε στο Reuters ότι, κατά τη γνώμη του, ο Προβόπουλος είχε ηθική υποχρέωση να αποκαλύψει την πληρωμή του και να ξεκαθαρίσει τα κεφάλαια και τις πηγές τους. «Είμαστε σε μια περίοδο που η διαφάνεια για τα δημόσια πρόσωπα είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ άλλοτε» είπε.

Ο μισθός του Προβόπουλου ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν δημοσιοποιείται. Αλλά η ΤτΕ υποστήριξε ότι έχει μειωθεί κατά 50% απ’ όταν προσελήφθη, καθώς αποδέχθηκε δύο φορές τις περικοπές της κυβέρνησης. Ο Προβόπουλος τώρα λαμβάνει ένα μισθό μετά φόρων – του ύψους των 7,615 Ευρώ το μήνα για 14 μήνες το χρόνο.

Τον Αύγουστο υπερασπίσθηκε την εξαγορά της Αγροτικής από την Πειραιώς στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις κατηγορίες του Reuters για το Σάλλα, ο Προβόπουλος ήταν απορριπτικός.

Είπε ότι τα στοιχεία αναφέρονταν  “σε απομονωμένα επεισόδια, ενδείξεις που παρουσιάζονταν ως αποδείξεις και επιλογές λημμάτων από ειδικούς και όχι που έφθαναν σε αυθαίρετα συμπεράσματα όπως το ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα υποφέρει από κακή επιχειρησιακή διαχείριση και από τον ανεπαρκή έλεγχό του. «Αν αυτό αλήθευε» είπε τότε ο Προβόπουλος «δεν θα είχε μείνει όρθια καμία τράπεζα στη χώρα.»

4444

http://directnews.gr/world/19131-h-apple-exase-thn-agogh-kata-ths-samsung-sth-vretania.html

Η Apple έχασε την έφεση κατά απόφασης της βρετανικής δικαιοσύνης…ότι η Samsung δεν παραβίασε τα πνευματικά της δικαιώματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου είχε αρχικά αποφανθεί τον Ιούλιο, ότι η εμφάνιση των υπολογιστών Galaxy Tab της Samsung δεν ήταν πολύ παρόμοια με τα κατοχυρωμένα σχέδια του iPad.

Το δικαστήριο είχε υποχρεώσει την Apple να δημοσιεύσει την απόφαση στην ιστοσελίδα της, για να “διορθώσει την επιζήμια εντύπωση” ότι η Samsung κάνει απομιμήσεις.

Το εφετείο αποφάσισε να μην ανατρέψει την απόφαση υπέρ της Samsung, επικαλούμενο αντίστοιχη απόφαση των γερμανικών δικαστηρίων.

Σχόλιο: Η μάχη της τεχνολογίας συνεχίζεται στα δικαστήρια.

4444

http://directnews.gr/health/19135-telos-sthn-talaiporia-ton-asthenon-vazei-farmako-kata-tou-diavhth.html

Η ανάγκη για απλούστευση της θεραπευτικής αγωγής στους διαβητικούς ασθενείς είναι…περισσότερο από προφανής. Πρόκειται για ασθενείς που καθημερινά ταλαιπωρούνται με τρυπήματα είτε για λήψη αίματος είτε για να κάνουν ενέσεις προκειμένου να ρυθμίσουν το σάκχαρο τους .

Έτσι, η είδηση που μας έρχεται από το πρόσφατο 48ο συνέδριο της EASD ( Ευρωπαϊκή Εταιρεία Μελέτης Διαβήτη ) στις 5 Οκτωβρίου 2012 για τη χορήγηση μόνο μια φορά το χρόνο ενός φαρμάκου που το έχουμε χορηγήσει σε διαβητικούς ασθενείς στην Ελλάδα με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα αποτελεί πραγματική ανακούφιση .

Πρόκειται για μια ουσία , την εξενατίδη , που χορηγείται με συνεχή υποδόρια έγχυση σε περιπτώσεις διαβητικών τύπου ΙΙ , μέσω ενός συστήματος χορήγησης mini-pump. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο αυτό, παρατεταμένη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης με πολύ καλή ανοχή από τους ασθενείς.

Η ουσία αυτή ανήκει σε μια νέα κατηγορία φαρμάκων που μιμούνται τη δράση των φυσικών ορμονών ρύθμισης του σακχάρου οι οποίες εκκρίνονται απο το πεπτικό σύστημα. Έχει μεγάλη σημασία η σωστή και ακριβής δόση και για αυτό το νέο σύστημα χορήγησης (μίνι -αντλία, που δεν ξεπερνά σε μέγεθος ένα σπίρτο) που την διασφαλίζει είναι τόσο σημαντικό.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, όπως αναφέρει το iatropedia.gr, εξασφαλίζει τη σταθερότητα των πρωτεϊνών που χορηγούνται στη θερμοκρασία του σώματος για μεγάλο διάστημα ενός έτους, κάτι που θα εθεωρείτο αδιανόητο πριν λίγο καιρό.

Μέσα σε 24 η 48 ώρες διαπιστώνεται η ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης. Η συμμόρφωση του ασθενούς που σε τέτοια νοσήματα όπως ο διαβήτης είναι ζητούμενο πρώτης γραμμής, εδώ είναι εξασφαλισμένη.

Η φάση 3 των κλινικών μελετών ξεκινά μέσα στο 2013 και μάλιστα τον Ιανουάριο κάτι πολύ σημαντικό, προκειμένου να διατεθεί σύντομα στους πάσχοντες.

Η μείωση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1C που είναι ο πιο αξιόπιστος δείκτης απόδοσης της αντιδιαβητικής θεραπείας ήταν της τάξεως του 1% , δηλ. ανώτερη από τη χορήγηση της ίδιας ουσίας σε διπλή ημερήσια δόση, μέσα στις πρώτες 12 εβδομάδες της θεραπείας .

4444

Advertisements

Posted October 18, 2012 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: