Άμα πετύχεις την καλή λαβή, τότε βγάλε τον αντίπαλο σου νοκ αουτ.   Leave a comment

Άμα πετύχεις την καλή λαβή, τότε βγάλε τον αντίπαλο σου νοκ αουτ.

16/11/2012

4444

4444

4444

4444

I don’t have a notebook.

4444

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/41723-thema-biwsimothtas-gia-7000-ksenodoxeia

Αν και ο αριθμός των αφίξεων «ανθεί» μια εντελώς διαφορετική και «σκληρή» πραγματικότητα αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης στην εκδήλωση με θέμα «Re Thinking Greece -Ελληνικός Τουρισμός 2013-. Η αξιοποίηση των ερευνητικών εργαλείων για μια στοχευμένη στρατηγική Marketing» βάσει της οποίας είναι αμφίβολη η βιωσιμότητα 6 – 7.000 ξενοδοχείων.

Ειδικότερα ο κ. Τσακίρης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Εκπροσωπώντας τους 9.500 Έλληνες ξενοδόχους και ιδιοκτήτες camping, οφείλω να περιγράφω τα πράγματα όπως έχουν. Ούτε υπεραισιόδοξα ούτε απαισιόδοξα, απλά ρεαλιστικά αν και αυτό δεν είναι πολύ της μόδας. Το τουριστικό προϊόν έχει εξελιχθεί στη διεθνή αγορά σε commodity. Μπορεί η διεθνής τουριστική κίνηση να αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο, φέτος 5%, αλλά ο ανταγωνισμός σε διεθνές επίπεδο είναι ιδιαίτερα σκληρός.

Η ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων πρέπει να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο πριν από κάθε δημοσιονομική μας απόφαση για επιβολή φόρων, αυξήσεων και όποιων άλλων υποχρεώσεων επιβάλλονται στις τουριστικές επιχειρήσεις, να συνεκτιμούμε σε τι πεδίο και με ποιους όρους οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα αναγκασθούν να λειτουργήσουν.

Εάν αλόγιστα επιβαρύνονται διαρκώς με φόρους και υποχρεώσεις και σε συνδυασμό με τα διαχρονικά εγγενή μας προβλήματα, θα καταλήξουμε να έχουμε μια ευημερία του αριθμού αφίξεων τουριστών στη χώρα μας, σε ένα περιβάλλον πλήρους οικονομικής αναποτελεσματικότητας και συγχρόνως σε αμφιβολία τη βιωσιμότητα των 6 – 7.000 ξενοδοχείων μικρής και μεσαίας δυναμικότητας σε όλη τη χώρα».

Παράλληλα ο κ. Τσακίρης ξεκαθάρισε τη λανθασμένη εικόνα που μπορεί να έχουν κάποιοι για τον κλάδο αναφέροντας πως τα 16 – 17 εκατ. τουριστών που έρχονται στη χώρα μας δεν λύνουν αυτόματα τα προβλήματα καθώς οι τιμές που αναγκάζονται να πουλάνε το τουριστικό προϊόν στους ξένους είναι πολύ χαμηλές και ο εγχώριος τουρισμός έχει υποχωρήσει 70 – 80%.

Σχόλιο: Οι τοπικές κοινωνίες να γίνουν ποιο αυτόνομες. Σήμερα στον κόσμο του Διαδικτύου, μπορείς να παρακάμψεις εύκολα τους tour operator.

Η Σαντορίνη για παράδειγμα, μπορεί ως Σαντορίνη να κάνει ένα σωρό πράγματα για το νησί. Οι ίδιοι οι Σαντορινιοί μπορείτε να κάνετε μεγάλα πράγματα. Μην περιμένετε από την διαφθαρμένη Αθήνα να σας βοηθήσει.

Δες τε την στατιστική σας και θα βγάλετε αμέσως συμπεράσματα. Ακούστε τους επισκέπτες και αμέσως θα καταλάβετε τι έργα υποδομής πρέπει να κάνετε.

4444

4444

Απο τα καλά.

4444

4444

http://www.xrimanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=54:financial-frontpages&Itemid=121&id=41703

Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου, Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες» (εδώ τρελαινόμαστε)!

«Αν πληρώσουμε για την Ελλάδα, αυτό τελικά θα μας αποδειχθεί φθηνότερο», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Stuttgarter Zeitung» και προσθέτει ότι η Ρωσία και η Κίνα «ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στην Μεσόγειο».

«Πρέπει η Γερμανία να αναμειχθεί στην πολιτική των χωρών της νότιας Ευρώπης. Πρέπει να εξηγηθεί στους ανθρώπους εκεί ότι χωρίς ανταγωνισμό και προσπάθεια δεν θα λειτουργήσει τίποτε. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δέχονται παραγγελίες και δεν θα επιτύχουν ευημερία», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Βέβαια θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί να μην επιλέξουμε τη λύση που φοβάται ο κ. Μπέρνερ, αφού ο ίδιος εκτιμά ότι θα αποκομίζαμε μεγάλα κέρδη!

Δηλαδή μας λέει ότι οι πολιτικοί μας κρατούν δεμένους στο άρμα της Γερμανίας, “παρά φύσειν” ενώ δεν θα έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, παρά μόνο να αυτογδαρθούμε προς τέρψιν των Γερμανών “εταίρων” μας (προς το παρόν μάλλον για “εταίρες” μας βλέπουν).Κάποτε θα πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από το πολιτικό σύστημα για να μάθουμε τους λόγους που μας οδήγησαν σε συγκεκριμένες πολιτικές.

defencenet.gr

Σχόλιο: Οι Γερμανοί εκθέτουν τους Παπανδρέου, Παπαδημο, Βενιζελο, Σαμαρά. Και οι τρεις είναι ανθέλληνες και βαποράκια. Η Ελλάδα δε θα έπρεπε να βρίσκεται, εδώ που βρίσκεται.

Να βιώνει αυτή την καταστροφή.  Αν η Ελλάδα φύγει από την ζώνη του Ευρώ, δεν πρόκειται να χαθεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και το βαποράκι ο Σαμαράς, προσπαθεί να το κρύψει, μαζί με τους Νταβάδες.

4444

4444

Δυνατή εκπομπή. Παίζει παντού. 

Το Γερμανικό Ευρώ δεν είναι η λύση για την Ελλάδα.

4444

Όταν ο Πετρίδης λέει ότι σήμερα δεν βγαίνουν ίδιας ποιότητας album έχει δίκαιο.  

Βέβαια αυτοί οι τύποι ήταν τυχεροί. Έζησαν σε μια εποχή, που η μουσική ανακάλυπτε καινούριους δρόμους, μαζί με την τεχνολογία που εξελίσσονταν.

Η Τεχνολογία παίζει μεγάλο ρόλο στην Μουσική.

Υπάρχει ένα βασικό Μαθηματικό ερώτημα. Η Μουσική, είναι ένα κλειστό σύνολο, άρα πεπερασμένο ή ανοιχτό, άρα θα ακούσουμε και άλλα κορυφαία κομμάτια στο μέλλον.

4444

Όλοι γνωρίζεται ότι ήμουν υπέρ του Φραχτη στον Έβρο.

Ακούω σήμερα στον RealFm και στον Χατζηνικολάου, ότι έκανε μεγάλη δουλειά.

Αυτά για τους μαλακες που ήταν εναντίον του Φραχτη, κάτι παιδάκια της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φραχτης είναι ένα πρακτικό και σωστό μέτρο. Εξοικονομεί δυνάμεις και μειώνει την περιοχή έλεγχου. Άλλο να περνάς ένα ξεραμένο ποτάμι και άλλο μια θάλασσα που τον χειμώνα έχει κύματα.

Βέβαια ακόμα οι Αριστεροί πάσης φύσεως, δεν έχουν απαντήσει στο Βασικό Ερώτημα: Αν η Ελλάδα είναι ρατσιστική και φτωχή, γιατί όλοι αυτοί συνεχίζουν να έρχονται;

Μήπως τελικά δεν είμαστε, όσο σκληροί πρέπει να είμαστε; Δηλαδή όλα αυτά είναι ένας αριστερός μύθος, μια προπαγάνδα και η Ελλάδα παραμένει η καλύτερη χώρα στην περιοχή;

Γιατί συνεχίζουν να έρχονται οι λαθρομετανάστες; Μήπως τελικά δεν είμαστε αρκετά σκληροί;

4444

Εχτες είδα την εκπομπή του Νικόλα. Ήταν μια απόλαυση. Δυνατή εκπομπή. Τέτοιες δε βλέπουμε ούτε στο αποστειρωμένο MEGA (Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης κλπ), ούτε στον Alpha του Κοντομηνα, ούτε στην Κρατική ΕΡΤ και ΝΕΤ. Ούτε στον ΣΚΑΙ, του Γιάννη Αλαφούζο.

Την είδα την εκπομπή. Πολύ δυνατή και φυσικά έθεσε σοβαρά ζητήματα, ζητήματα ουσίας.

Το επίπεδο διαλόγου υψηλό, ο Χατζηνικολάου έδειξε ότι είναι από τους καλύτερους συντονιστές.

Προστάτευε και τους πολιτικούς που είχε καλεσμένους και το κοινό που έκανε ερωτήσεις, να εκφραστούν αιχμηρά μεν, αλλά μέσα στα όρια.

4444

Ο Φουχτελ δεν είναι Γερμανός Διπλωμάτης σε ελεύθερη χώρα. Είναι Γερμανική Δύναμη Κατοχής. Όποτε οι άλλοι έκαναν νόμιμη αντίσταση.

Καταλάβατε; Α;

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Έλληνα Πρέσβη στην Γερμανία και του Φουχτελ στην Ελλάδα.

Έχετε δει εσείς που στηρίζεται τον Φουχτελ, τον Έλληνα Πρέσβη να πηγαίνει στη Δημόσια Διοίκηση της Γερμανίας και να κάνει έλεγχο και μετά να λέει διάφορα; Το έχετε δει εσείς;

Εγκάθετοι δωσίλογοι. Ο Φουχτελ εκπροσωπεί Γερμανικές Δυνάμεις Κατοχής.

Οι Άλλοι έκαναν αντίσταση για να μην τους πατήσει στο λαιμό. Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα ή σου έχει σαλέψει;

Φουχτελ δώσε πρώτα το κατοχικό δάνειο και μετά βλέπουμε. Εγώ δεν είμαι πρεζάκιας.

4444

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4768022

Στη διαβεβαίωση ότι οι διαπραγματεύσεις ευρωζώνης και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο προχώρησε την Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ, ξεκαθαρίζοντας ότι το Ταμείο δεν θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ερώτηση εάν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ευρωζώνη και ΔΝΤ δεν έχουν καταγράψει πρόοδο και πως βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο Μάρεϊ ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ανέφερε ότι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επισπεύδει τις επισκέψεις της σε πόλεις της ΝΑ Ασίας, για να συμμετάσχει την ερχόμενη εβδομάδα στην κρίσιμη για το ελληνικό ζήτημα συνεδρίαση του Eurogroup.

«Αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο» τόνισε, προσθέτοντας πως το ΔΝΤ διεξάγει ενεργές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους επί του ελληνικού θέματος και παρέχει τεχνικές συμβουλές.

Ερωτηθείς για το εάν το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση αδιεξόδου, ο Μάρεϊ σημείωσε πως δεν γνωρίζει οποιαδήποτε απόφαση για αποχώρηση. «Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στο ελληνικό πρόγραμμα» ξεκαθάρισε.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε πως το ΔΝΤ επιδιώκει μια πραγματική λύση για την Ελλάδα και όχι μια «σύντομη» λύση και αποσαφήνισε κατηγορηματικά και επανειλημμένα πως ο στόχος για τη βιωσιμότητα του χρέους παραμένει στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

«Είναι προς το ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο συμφέρον η Ελλάδα να έχει βιώσιμο χρέος. Όλοι έχουν συμφέρον να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να θέσουν την Ελλάδα σε βιώσιμη οικονομική κατάσταση» τόνισε ο Μάρεϊ. Ο ίδιος προσέθεσε πως υπάρχουν πολλοί τεχνικοί τρόποι για να μειωθεί το χρέος και ότι τα τελικά δεδομένα για το χρέος θα δημοσιοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί η έκθεση βιωσιμότητας που συντάσσει η τρόικα.

«Το ΔΝΤ έκανε ότι μπορούσε από την πλευρά του και επέκτεινε τις ωριμάνσεις των ελληνικών δανείων» είπε το στέλεχος του Ταμείου ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν μπορούν να χορηγηθούν δάνεια με μηδενικό επιτόκιο προς την Ελλάδα από τον Οργανισμό, καθώς πρόκειται για πλούσια χώρα και όχι μια φτωχή οικονομία.

Για τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία είπε πως το ΔΝΤ παρακολουθεί τα γεγονότα, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνον στην λιτότητα αλλά και στις αναπτυξιακές πτυχές των προγραμμάτων που δημιουργούν ευκαιρίες για απασχόληση.

Σχόλιο: Το ΔΝΤ έστειλε το μήνυμα στους Γερμανούς. Δε θα αποχωρήσουμε από την Ελλάδα. Σαφές μήνυμα.

Έτσι και γίνουν εκλογές, οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής, θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Το Ελληνικό Χρέος πρέπει να κουρευτεί.

4444

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4768320

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης επανήλθε με νέες αιχμηρές δηλώσεις του σήμερα το πρωί μετά την προαναγγελία για ρύθμιση που θα ακυρώνει τις δυσμενείς μνημονιακές διατάξεις για τους δικηγόρους. «Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε» δήλωσε. Το θέμα Ρουπακιώτη να το χειριστεί η κυβέρνηση, ήταν το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ANT1 ο κ.Ρουπακιώτης τόνισε ότι αποδέχτηκε τη σύμβαση ως ανάγκη. «Δεν νιώθω, όμως, και την ανάγκη να κρατώ ένα θυμιατό και να γυρίζω γύρω-γύρω» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να βελτιώσουμε τη σύμβαση».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση και οι υπουργοί δεν έπεσαν αμαχητί. Έδωσαν σκληρή μάχη, αλλά τα μέτρα μας τα επέβαλαν. Γιατί ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε;».

Με πρότεινε ένα κόμμα που ο πρόεδρός του είναι φίλος μου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να αναπτύξω τις θέσεις μου, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας: «Εγώ δεν δένομαι σε καμία καρέκλα».

Ο κ.Ρουπακιώτης αρνήθηκε να απαντήσει εάν είχε επικοινωνία την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Σχόλιο: Ρεαλιστής ο Ρουπακιωτης. Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν. Φοβερή δήλωση. Δεν υπάρχει κυβέρνηση. Ο Σαμαράς είναι βαποράκι. Δεν ασκεί εξουσία.

Δεν υπάρχει κυβέρνηση. Υπάρχει ο Φουχτελ και οι άλλοι που επιβάλουν, μαζί με τους δωσίλογους συνεργάτες τους.

Η δήλωση Ρουπακιωτη είναι βόμβα. Θέλω εκλογές. Θέλω κάποιους που να λένε και μερικά όχι.

4444

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4768028

Την έντονη διαφωνία του με όσα επιτάσσει το Μνημόνιο 3 – το οποίο ωστόσο αποτελεί πλέον νόμο του κράτους – εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Μάλιστα μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τους Ευρωπαίους δανειστές μας, κάνοντας λόγο για επιβολή σκληρών όρων.

«Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα» είπε ενώ στρεφόμενος και κατά του υπουργείου Οικονομικών συμπλήρωσε:

«Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα και τον Κώδικα Δικηγόρων.

Παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συνέταξε το νέο Κώδικα Δικηγόρων διαφοροποιείται στα κεφάλαια που αναφέρονται στην παράσταση δικηγόρων κατά την υπογραφή συμβολαίων και στην έμμισθη σχέση δικηγόρων από εκείνα που ψηφίστηκαν πριν από λίγες μέρες στο πλαίσιο των νέων μέτρων (τρίτο Μνημόνιο), ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχεται τη διάσταση που δίδει η επιτροπή, έστω και αν είναι σε αντίθεση με τις όποιες επιταγές κι αν έχουν ήδη επιβληθεί».

Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή για όλες τις αγοραπωλησίες πάνω από 60.000 ευρώ για την Αττική και πάνω από 20.000 ευρώ για την επαρχία, πλην εκείνων των συμβολαίων που αφορούν χαριστικές δικαιοπραξίες (π.χ. δωρεές, γονική παροχή κ.λπ). Αντίθετα το μνημόνιο επιβάλλει κατάργηση υποχρεωτικότητας στην παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή.

Σε ό,τι αφορά τον πωλητή, η επιτροπή προτείνει την υποβολή έκθεσης τίτλων ιδιοκτησίας πριν υπογραφεί οποιοδήποτε συμβόλαιο. Ο Ρουπακιώτης, εξηγώντας τη σχετική διάταξη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής είπε: «Όπου δεν υπάρχει υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου υπάρχει κτηματολόγιο. Ασεβούν προς την αλήθεια όσοι λένε το αντίθετο».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της επιτροπής, δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας, υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική ακόμα και η έκθεση ενεργειακού επιθεωρητή για την αγοραπωλησία ακινήτου και αναρωτήθηκε: «Δεν θα υπάρχει παράσταση δικηγόρου όταν ο πωλητής καταβάλλει 100 ή 150.000 ευρώ;», αναρωτήθηκε και επισήμανε ότι ο προτεινόμενος Κώδικας έχει ως βάση τον αντίστοιχο Γερμανικό Κώδικα Δικηγόρων.

Κατά την παρουσίαση του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα, ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης των φυλακών Χανίων, λέγοντας «ντράπηκα, ντράπηκα», και τις χαρακτήρισε «ποντικότρυπα μια φυλακή με 25 κρεβάτια και 38 κρατούμενους».

Συνεύρευση κρατουμένων με συντρόφους

Σύμφωνα με τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα υπάρχει η δυνατότητα συνεύρεσης κρατουμένων με συζύγους ή συντρόφους, ενώ προβλέπεται για πρώτη φορά στην ελληνική νομοθεσία η χρήση και πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο Διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς λόγους.

Παράλληλα προστίθεται στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας η περίπτωση επιτυχούς αποφοίτησης από ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών.

Ήδη η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Σωφρονιστικό Κώδικα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας προσαρμόζει τη σχετική νομοθεσία στις σύγχρονες ανάγκες και εξελίξεις, προκειμένου να καταστεί αυτή πιο αποτελεσματική και εναρμονισμένη στο σύγχρονο κοινωνικό και σωφρονιστικό περιβάλλον.

Σχόλιο: Μας πάτησαν στο Λαιμό. Λέει και άλλα σημαντικά ο Ρουπακιωτης. Ότι ο νέος κώδικας είναι σύμφωνα με τον Γερμανικό Κώδικα των δικηγόρων. Η Ελληνική νομοθεσία γίνεται Γερμανική. Ο Φουχτελ δεν είναι κάτι απλό. Ψυχρός Γερμανός, δεν κάνει ατυχείς δηλώσεις.

Ο Ρουπακιωτης λέει τι γίνεται και πως γίνεται. Στην ουσία αυτό που λέει είναι το εξής απλό: δεν υπάρχει κυβέρνηση. Υπάρχουν δυνάμεις κατοχής και οι εντολοδόχοι τους.

Εγώ σας τα γράφω. Φυσικά κατά καιρούς έρχονται και οι επαληθευσεις από άτομα που υπηρετούν το απόλυτα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε τη χώρα.4444

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4767863

Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός ζευγαριού από τον γείτονά τους για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για μια ανακαίνιση στην καμινάδα του σπιτιού τους.
Το διπλό έγκλημα με θύματα ένα ανδρόγυνο ηλικίας 53 και 55 χρόνων έγινε χθες νωρίς το απόγευμα στους Παππαδάτες Αιτωλοακαρνανίας.

Δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας ο 62χρονος γείτονάς τους, που συνελήφθη λίγο αργότερα στη Γαβαλού Μεσολογγίου. Κατά τη σύλληψή του παρέδωσε στους αστυνομικούς το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει για τη δολοφονία του ζευγαριού.

Αφορμή φαίνεται ότι ήταν οι εργασίες ανακαίνισης στην καμινάδα του σπιτιού τους. Χθες το απόγευμα ο 62χρονος διαπληκτίστηκε με τα θύματά του και αφού πήγε σπίτι του γύρισε με ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο και τους πυροβόλησε από κοντινή απόσταση. Μετά το έγκλημα επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκε.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στους Παππαδάτες βρέθηκε και κατασχέθηκε άλλο ένα κυνηγετικό όπλο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

4444

Ο Γερμανός πρόξενος.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4768270

Ο 49χρονος Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Ομπερμαϊερ, που έχει σπουδάσει Γεωπονία, είναι διορισμένος στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας από το 1989.

Έπειτα από διετή προετοιμασία για διπλωματική σταδιοδρομία ανώτερης βαθμίδας, γίνεται εισηγητής στον τομέα Λατινικής Αμερικής του υπουργείου στη Βόννη, ενώ το 1992 διορίζεται αναπληρωτής πρέσβης στο Ανόι του Βιετνάμ, όπου παραμένει για δύο χρόνια.

Το 1994 επιστρέφει και πάλι στη Βόννη, όπου αναλαμβάνει εισηγητής στον τομέα της Νοτιοανατολικής Ασίας και τέσσερα χρόνια αργότερα αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή πρέσβη στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.

Από το 2001 έως το 2006 είναι εισηγητής στους τομείς Περιβάλλοντος και Ενεργειακής Πολιτικής στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο και στη συνέχεια αναλαμβάνει αναπληρωτής διευθύνων εισηγητής για θέματα γενικής πολιτικής της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Στη θέση αυτή παραμένει μέχρι τον Αύγουστο του 2010, οπότε αναλαμβάνει τη θέση του γενικού πρόξενου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλιο: Με βάση το βιογραφικό, το Βερολίνο έστειλε τον σωστό άνθρωπο, για τους Γερμανούς. Πολύ Λατινική Αμερική βλέπω και επίσης βλέπω και ενέργεια. Για να καταλάβετε.

Ο Μπόμπολας τρέχει να μαζέψει της ατυχείς δηλώσεις του Φουχτελ. Τρέξε Μπόμπολα, τρέξε.

4444

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4768332

Η υπό εξαφάνιση μεσαία τάξη της Ελλάδας είναι ένα από τα πέντε δημοφιλέστερα τηλεοπτικά ρεπορτάζ στο διαδικτυακό τόπο του CNN με εκατομμύρια επισκέψεις από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012, που αναρτήθηκε για πρώτη φορά. Νεόπτωχοι και άνεργοι στη θέση εργαζομένων και αστών συνθέτουν τον «κορμό» του ρεπορτάζ που ακολουθεί πρώην εργαζόμενους και ευκατάστατους έλληνες στο σημερινό τους αδιέξοδο της ανεργίας και της ανέχειας.   

Ο ανταποκριτής του CNN στην Αθήνα ακολουθεί, αρχικά, μία πρώην νοσοκόμα, που έχασε πριν από ένα χρόνο τον άνδρα της και τώρα ανεβαίνει τον Γολγοθά της ελληνικής κρίσης με 200 ευρώ επίδομα το μήνα.

Άδειο ψυγείο και ντουλάπια κουζίνας μαζί με την καθημερινή αγωνία για το τραπέζι και τα άδεια πιάτα των παιδιών συνθέτουν το σκηνικό της επταμελούς οικογένειας που δυσκολεύεται να επιβιώσει.

Όμως το σκηνικό είναι παρόμοιο και στους γείτονες καθώς οι περισσότεροι είναι άνεργοι και χωρίς κοινωνική ασφάλιση.

Προσωρινή λύση και καταφύγιο για τους νεόπτωχους της Αθήνας η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία.

Οργανώσεις, εκκλησία και μεμονωμένοι πολίτες βοηθούν καθημερινά προσφέροντας σχολικά είδη και ρούχα σε παιδιά, τρόφιμα σε χιλιάδες άπορες οικογένειες και άστεγους καθώς όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ η μεσαία τάξη στην Ελλάδα εξαφανίζεται.

Σχόλιο: Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, θα συμβούν και αλλού αν η μεσαία τάξη δεν προσέξει.

Όσο ποιο καλά είναι οι Εργαζόμενοι, τόσο καλύτερα θα είναι η μεσαία τάξη. Αυτή είναι οικονομική αρχή.

Και οι δυο τάξεις, καταπιέζονται από το 1% που θέλει όλο το χρήμα δικό του.

4444

15/11/2012

4444

Πόσο είναι το Μεροκάματο στη ζώνη της COSCO;

Σημαντική Ερώτηση. Θέλω να μάθω. Όλοι πρέπει να μάθουμε.

Το να δουλεύεις, αλλά στην ουσία είσαι φτωχός, χωρίς κανένα μέλλον, καλύτερα να μην γίνει η επένδυση.

Το κινέζικο μοντέλο είναι απεχθές. Η Κίνα δεν έχει δημοκρατία, οι εργάτες δεν έχουν δικαιώματα.

Το να παραχωρείς μια προβλήτα για να έχεις μέτρο σύγκρισης είναι αποδεκτό, όχι όμως ολόκληρο το Λιμάνι.

Αν είναι να δουλεύουμε ως σκλάβοι, απλά για να λέμε ότι δουλεύουμε, όχι. Υπάρχει και καλύτερος δρόμος. Σαφώς και υπάρχει.

4444

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=728134

* Στο 7,2% η ύφεση το γ’ τρίμηνο, με το ΑΕΠ στα 44,6 δισ., έναντι 43,4 δισ. το γ’ τρίμηνο του 2001

* Εκτροχιασμός κυβερνητικών υπολογισμών πριν καλά – καλά ψηφιστούν προϋπολογισμός και πακέτο μέτρων, αφού στηρίζονται σε λανθασμένα δεδομένα για την ύφεση

Σε εποχή δραχμής υποχώρησε το ΑΕΠ της χώρας.

Ό,τι μεγέθυνση είχε επιτύχει η οικονομία με το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006 και με τις “ουρές” του β’ πακέτου, εξανεμίσθηκε επί των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, με αποτέλεσμα σε σταθερές τιμές το ΑΕΠ να καταβαραθρωθεί (σε σταθερές τιμές 2005) στα 44,6 δισ. ευρώ το εφετινό γ’ τρίμηνο, λίγο πάνω από τα 43,4 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2001.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατέγραψε στο γ’ τρίμηνο μείωση κατά 7,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αυτό σημαίνει πως, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου 3 για ύφεση 6,5% εφέτος, θα πρέπει στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου ο ρυθμός της ύφεσης να επιβραδυνθεί απότομα και να μειωθεί στο 5,7%, το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει από το γ’ τρίμηνο του 2010, όταν δηλαδή ξεκίνησε πλήρως η εποχή του Μνημονίου, αφού έκτοτε η ύφεση σε όλα τα τρίμηνα κυμαινόταν από 6,3% έως 9%, με εξαίρεση το 4% που αναπάντεχα είχε παρουσιάσει το γ’ τρίμηνο του 2011. Κάτι που δεν είναι και εύκολο, καθώς, ανάμεσα στο πλήθος αρνητικών συνθηκών, ήλθε και η κωλυσιεργία των Βρυξελλών στην εκταμίευση της δόσης, κάτι που αποβαίνει και εις βάρος του όποιου σχεδιασμού μερικής έστω αποπληρωμής των οφειλομένων του Δημοσίου στους ιδιώτες. Χθες, πάντως, η Citigroup προέβλεψε ύφεση για ολόκληρο το 2012 7,25% στην Ελλάδα.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, στο -6,3% διατηρείται η μέτρηση για το β’ τρίμηνο, ενώ αναθεωρήθηκε ανοδικά η συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά το α’ τρίμηνο και συγκεκριμένα στο -6,7% από -6,5%.

Στο εννεάμηνο, η μείωση του ΑΕΠ διαμορφώνεται στο -6,7%, και ενώ η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2013 για ολόκληρο το 2012 κάνει λόγο για -6,5%.

Πάντως, ενώ αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία για το ΑΕΠ με βάση σταθερές τιμές 2005, σε τρέχουσες τιμές, η ύφεση διαμορφώνεται στο -8,1% το γ’ τρίμηνο του 2012, στο -7,2% για το β’ τρίμηνο και στο -6,3% για το α’ τρίμηνο του 2012.

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει πάντως ότι οι εκτιμήσεις βασίζονται σε προσωρινούς δείκτες και υπόκεινται σε αναθεώρηση για την παραγωγή των προσωρινών αποτελεσμάτων (7 Δεκεμβρίου 2012), όταν θα είναι διαθέσιμα επιπλέον στοιχεία.

Σχόλιο: Αυτό το κείμενο διαβασετο καλά νεοέλληνα, για να καταλάβεις τι μπαρούφες σου λέει ο Απατεώνας ο Σαμαράς και οι Βενιζέλος, Κουβελης και οι νταβάδες.

Κούρεμα εδώ και τώρα. Τέρμα οι Φουχτελ και οι άλλοι.

Ο Φουχτελ αναδιπλώθηκε, αλλά η δήλωση του, δεν ήταν τυχαία. Αυτός είναι ψυχρός Γερμανός. Υπολογίζει και μετρά.

2008, 2009, 2010, 2011, 2012, ύφεση. Ποτέ με την Δραχμή, δεν έγινε αυτό. Ποτέ.

Έπρεπε να έρθει ο Αρχιερέας της διαπλοκής, ο Σημίτης και  να μας βάλει στο Γερμανικό Ευρώ.  Τα γεγονότα μιλούν μόνα τους.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2012/11/h_15.html

Γράφει ο Γιώργος Χελάκης
(από το : sport-fm.gr)
Μια συνέντευξη πολλά αδιέξοδα! Ο Γιάννης Αλαφούζος τα είπε φωναχτά για να τα ακούσει ο ίδιος. Όσοι έφεραν τον Παναθηναϊκό σ΄ αυτή την κατάσταση σφυρίζουν τώρα αδιάφορα αφήνοντας έναν νεόκοπο…και άπειρο παράγοντα να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Ναι μόνος του μπήκε ο κ. Αλαφούζος στο τριπάκι της σωτηρίας του Παναθηναϊκού. Πρόβλημα του, που πίστεψε έρευνες εταιρειών με βάση τις οποίες ο κόσμος θα κατέθετε τον οβολό του. Στο σημείο αυτό η αποτυχία ήταν παταγώδης. Το ξέρει και ο ίδιος παρά την επιμονή του στο μοντέλο «λαϊκής βάσης» Λαϊκή βάση με επικεφαλής έναν εφοπλιστή και καναλάρχη ακούγεται σχήμα οξύμωρο. Κάτι έπρεπε να του πουν πάνω σ’ αυτό οι εταιρείες και οι επικοινωνιολόγοι που τον συμβουλεύουν. Πρόκειται για μια ασύμβατη σχέση που ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα μέτρησε στην απροθυμία του κόσμου να συμμετάσχει στο εγχείρημα.

Ωστόσο ο νέος διοικητικός ηγέτης του τριφυλλιού ούτε τότε ούτε τώρα είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα πληρώσει ο ίδιος για τα σπασμένα. Δεν ήρθε σαν επενδυτής. Σαν σωτήρας την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε και πέτυχε να σώσει την υπόθεση της Ευρώπης όταν οι άλλοι ήταν εξαφανισμένοι. 

Το σχέδιο για την χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού από τον κόσμο, αποτελεί παρελθόν. Καλύτερα από όλους το ξέρει ο ίδιος.

Στη συνέντευξη Τύπου είπε την αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός όπως τον ξέραμε, δεν υπάρχει. Θα διώξει ακριβούς παίκτες, θα περικόψει συμβόλαια όπου είναι δυνατό να και θα παίζει με νέα παιδιά. Απ’ αυτά που έχει μπόλικα στην Παιανία κι αυτά που θα βρει μέσα στη χρονιά. 

Την ώρα που ο Σαββίδης ετοιμάζει την αντεπίθεση κι ο Βιντιάδης με τον Χάρις ετοιμάζονται να επενδύσουν στην ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ενημερώνει τους οπαδούς του πως δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Ότι του χρόνου θα μοιάζει με τη φετινή ΑΕΚ.

Σε τέτοιες συνθήκες η κουβέντα για γήπεδο στο Βοτανικό είναι «νά’ χαμε να λέγαμε»… Ποιος θα βρει και θα βάλει λεφτά; Οι τράπεζες στις οποίες έχει απευθυνθεί για νέο δάνειο ο Γιάννης Αλαφούζος έχουν στα χέρια τους την παράταση ζωής του διασωληνωμένου Παναθηναϊκού. Η εγχείρηση “πέτυχε” ο ασθενής κινδυνεύει να μένει στα χέρια του χειρουργού…

Σχόλιο: Ο Αλαφούζος μπορεί να εξυγιάνει τον Παναθηναϊκό και να φτιάξει και ομάδα.

Ο Αλαφούζος είναι Ρεαλιστής, όποτε αυτό θα κάνει πολύ καλό στον Παναθηναϊκό και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσο για την ΑΕΚ σωστά και αυτή σκέπτεται την εξυγίανση. Είναι μοναδική ευκαιρία η οικονομική κρίση για εξυγίανση και να τεθεί σε καινούρια βάση το ποδόσφαιρο.

Πόσα χρέη έχει η ΑΕΚ που ετοιμάζεται να κάνει την αντεπίθεση;

Αντί να κάνει την αντεπίθεση η ΑΕΚ, να κάνει Γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ έχει γήπεδο.

Είναι δυνατόν να έχεις ομάδα χωρίς να έχεις γήπεδο; Αστειότητες.

4444

4444

Στο Πολυτεχνείο Υπήρχαν νεκροί. Ολόκληρο τανκ μπήκε μέσα και ένα σωρό αστυνομικοί, δε θα υπήρχαν νεκροί;

4444

http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2252811

Το μεγαλύτερο τέρμιναλ

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πειραιάς αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο κοντέινερ τέρμιναλ των Κινέζων στην Ευρώπη για το 2012, καθώς το τέρμιναλ της Νάπολη εμφανίζει αύξηση 21,7% έναντι 98,4% του Πειραιά, ενώ το αντίστοιχο της Αμβέρσας εμφανίζει μείωση 12,6% στο διακινούμενο φορτίο.

Κομβικό σημείο για την υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί η ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων στο Ικόνιο, αφού με τη λειτουργία της γραμμής απομειώνεται ριζικά ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων από τις 15 ημέρες στις 5 κατά μ.ό.

Σήμερα στην πλειοψηφία τους τα εμπορεύματα που έρχονται στον Πειραιά μεταφορτώνονται σε μικρότερα πλοία, τα οποία προσεγγίζουν μετά τα λιμάνια της Αμβέρσας, του Ρότερνταμ και του Αμβούργου και ακολούθως με τρένο ή φορτηγά μεταφέρονται στον τελικό προορισμός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συμφωνία αφορά στην μεταφορά 20.000 κοντέινερ της εταιρείας Hewlett Packard και αναμένεται να ακολουθήσει με τη Hundai.

Στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η συγκέντρωση εσόδων ύψους 200 εκατ. ευρώ το 2014 μόνο από τη συμφωνία με την COSCO, αφού σε πλήρη ανάπτυξη του δικτύου προβλέπεται η δρομολόγηση ακόμη και 20 εμπορικών τρένων την ημέρα, με 13-15 βαγόνια έκαστο.

Στον προγραμματισμό της εταιρείας είναι η έναρξη εμπορικών δρομολογίων με ένα τρένο την εβδομάδα από τον Ιανουάριο με σκοπό την αύξηση τους σταδιακά και έως το τέλος του 2013 σε 4-5 τρένα ημερησίως.

Τα τρένα θα μεταφέρουν τα εμπορεύματα στο Sopron, σημαντικό διευρωπαϊκό διαμετακομιστικό σιδηροδρομικό κέντρο στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα.

Η συγκεκριμένη εμπορική συμφωνία θα επιφέρει υπερδιπλασιασμό των εσόδων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις εμπορευματικές μεταφορές. Σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει από τις εμπορευματικές μεταφορές κύκλο εργασιών που φτάνει τα 24 εκατ. ευρώ. Αν η συμφωνία προβλέπει τη μεταφορά ενός ή δύο τρένων την ημέρα προς την Κεντρική Ευρώπη, αυτό θα οδηγούσε άμεσα σε διπλασιασμό του τζίρου της. Αν υπολογίσει κανείς ότι η δυναμικότητα του λιμανιού είναι 20 έως 40 τρένα την ημέρα ακόμα και αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετέφερε δέκα τρένα καθημερινά, τότε ο τζίρος ετησίως θα ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από μελέτες της διοίκησης της εταιρείας προκύπτει ότι αν η συμφωνία αναπτυχθεί, τότε θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας.

Βέβαιο είναι επίσης ότι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση θα συνδυαστεί με τη συμφωνία. Την ίδια ώρα στα 82,8 εκατ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των εσόδων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το επτάμηνο του 2012, σημειώνοντας άνοδο ύψους 5,77%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οφέλη

Η αναφερόμενη επιχειρηματική συνεργασία, πέραν του ότι θα καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστική την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εν όψη ιδιωτικοποίησης) σε διεθνείς οργανισμούς ή άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές εμπορευμάτων, ενδυναμώνει και την Cosco, αφού η μεταφορά κοντέινερ μέσω σιδηροδρομικών δικτύων θα μειώσει το χρόνο μεταφοράς από τη χώρα μας στην Κεντρική Ευρώπη κατά περίπου δέκα ημέρες. Κάτι τέτοιο θα αυξήσει σημαντικά τα μεγέθη τόσο του ΣΕΠ (διαχειρίζεται την προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά), αλλά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο ΣΕΠ θα συλλέγει το κοντέινερ και μόλις ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική γραμμή Ικονίου – Θριασίου, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη στο τέλος του ο έτους, θα χρησιμοποιεί κλειστά τρένα (block train) της TΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία -με τη σειρά της- θα μεταφέρει τα εμπορεύματα της HΡ προς την κεντρική Ευρώπη.

Η συμφωνία αφορά στη μεταφορά όλων των ειδών προϊόντα της HΡ όπως είναι υπολογιστές, laptops και εκτυπωτές, τα οποία κατασκευάζονται στην Ασία. H HP επέλεξε το λιμάνι του Πειραιά, καθώς μέχρι σήμερα τα προϊόντα της πήγαιναν στο λιμάνι του Ρότερνταμ, κάτι το οποίο κρίνεται ασύμφορο τόσο από οικονομικής άποψης όσο και επιχειρησιακής.

Το ΚΚΕ

Πάντως, με το άκουσμα της συμφωνίας ξεκίνησαν και οι πρώτες αντιδράσεις. Σχολιάζοντας η Κ.Ε. του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η ανάπτυξη που υπόσχεται ότι θα φέρει ο πρωθυπουργός είναι η ίδια με αυτήν που έφερε η Cosco στο λιμάνι, των μισθών πείνας και της εργασιακής κόλασης.

Τα λιμάνια και οι υποδομές μπορούν να υπηρετήσουν μια ανάπτυξη υπέρ των εργαζομένων μόνο αν ανήκουν μαζί με όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις στο λαό, σε μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, χωρίς τα δεσμά της Ε.Ε. και της πλουτοκρατίας».

ΦΑΝΗΣ ΖΩΗΣ – zois@naftemporiki.gr

Σχόλιο: Η Κίνηση του Κωστάκη του Καραμανλή να φέρει τους Κινέζους στο Λιμάνι του Πειραιά και να τους δώσει μια προβλήτα δικαιώνεται.

Επίσης δικαιώνονται οι Κινέζοι. Έπαιξαν το χαρτί της Ελλάδος και βλέπουν ότι πάνε καλά.

Η Ελληνική κοινωνία έχει ένα μέτρο σύγκρισης όσο αφορά την παραγωγή και το κόστος εργασίας.

Οι μισθοί πείνας που καταγγέλλει το ΚΚΕ είναι κάτι σοβαρό. Τι είδους ανάπτυξη θέλουμε για τους εργαζομένους.

Επίσης βλέπουν όσοι το αγνοούσαν ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Γιατί να πουληθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Χατζηδάκη; Δεν είναι κερδοφόρα;

Δεν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι; Οι νταβάδες που υπηρετείς σου λένε άλλα;

Νεοέλληνα οι άνθρωποι είναι απατεώνες. Λίγο σωστή διαχείριση να είχε η Ελλάδα, ποτέ δε θα έμπαινε στο μνημόνιο και σε όλα αυτά.

Αλλά προδότες. Πολλοί προδότες σε θέσεις εξουσίας. Δωσίλογοι.

Χρειαζόμαστε ικανούς ανθρώπους να μπορούν να διοικήσουν και να αγαπούν την χώρα. Τον Χατζιδάκι θα τον έδιωχνα. Όλους αυτούς. Άμα θέλεις ισχυρή Ελλάδα βάζεις ικανούς.

4444

http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2252934

Την πρόθεση της Ελαΐς-Unilever Hellas να παραμείνει στην Ελλάδα υπογράμμισε ο πρόεδρος της εταιρείας Σπύρος Δεσύλλας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου αποθήκευσης και διανομής τροφίμων στο Σχηματάρι.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 11 εκατ. ευρώ, με το οποίο ολοκληρώνεται το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στην Ελλάδα για την περίοδο 2008- 2012, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ.

«Για εμάς στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas δεν τέθηκε ποτέ το δίλημμα αν μένουμε ή φεύγουμε. Η ιστορικότητα και η συνέχεια του επενδυτικού μας προγράμματος το επιβεβαιώνει», δήλωσε ο κ. Δεσύλλας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι πυλώνας ανάπτυξης για τον όμιλο Unilever».

Ο σχεδιασμός του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας ξεκίνησε, σύμφωνα με τον κ. Δεσύλλα, πριν την έλευση της κρίσης και υλοποιήθηκε στο ακέραιο χωρίς να επηρεαστεί από την αρνητική οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών. Όπως είπε, το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία που εξακολουθεί να έχει η ελληνική αγορά για τον παγκόσμιο όμιλο.

Αφετηρία του προγράμματος των επενδύσεων αποτελεί η επιτυχής υλοποίηση της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της ΕΛΑΪΣ AE από την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas το 2008, την οποία ακολούθησαν μια σειρά επενδύσεων αναδιάρθρωσης των εργοστασίων της, καθώς και εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες επέκτασης του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου.

Το συνολικό εμβαδόν του κέντρου αποθήκευσης και διανομής στο Σχηματάρι είναι πάνω από 18.000 τ.μ. Από αυτά, περισσότερα από 15.500 τ.μ. καταλαμβάνει η αποθήκη, η οποία έχει συνολική χωρητικότητα πάνω από 15.300 παλετοθέσεις. Τα προϊόντα που φιλοξενούνται στις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καλύπτουν όλο το χαρτοφυλάκιο των τροφίμων της εταιρείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλιο: Η ΕΛΑΙΣ – Unilever μπορεί να είναι πολυεθνική εταιρεία, αλλά η παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια την έχουν κάνει Ελληνική.

Αυτό σημαίνει ότι ο Manager που βρίσκεται εκτός Ελλάδος και θα πάρει τις αποφάσεις, να προσέξει λίγο περισσότερο. Να μην βιαστεί δηλαδή.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1666827

Ύφεση για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο παρουσίασε το τρίτο τρίμηνο του 2012 η ιταλική οικονομία. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires, το ΑΕΠ της Ιταλίας υποχώρησε 2,4% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011 και 0,2% σε σχέση με το δεύτερο του 2012.

Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου, προέβλεπαν πτώση του ΑΕΠ 2,8% σε ετήσια βάση και 0,5% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

Η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε επίσης καθοδικά το ποσοστό συρρίκνωσης της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο στο 0,7% από 0,8%.

Σύμφωνα με την ίδια εάν η οικονομία σταθεροποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο η ύφεση για το σύνολο του 2012 θα διαμορφωθεί στο 2%.

Σχόλιο: Η Ιταλία το 2012 θα έχει ύφεση. Σφίγγει ο κλοιός και για την Ιταλία και τους Ιταλούς. Θα δούμε πολιτικά «λιντσαρίσματα». Να μην έχετε καμιά αμφιβολία.

Με 586 ευρώ δεν ζεις, δε κάνεις οικογένεια, δεν σπουδάζεις.

Η πρώτη συντονισμένη Γενική Απεργία σε Ισπανία, Πορτογαλία και αλλού, με σπίθα την κατάσταση στην Ελλάδα είναι γεγονός.

Το Γερμανικό Ευρώ θα σπάσει, έτσι όπως το πάνε οι Γερμανοί.

Η Γερμανία σα χώρα, δεν είναι τίποτα σπουδαίο στην Παγκόσμια σκηνή. Ο Φουχτελ το ξέρει αυτό. Ο Σόϊμπλε είναι θρασύς, όταν λέει στον Αμερικανό Γκαιντερ ότι δε θα μου πεις εμένα τι θα κάνω στην Ευρώπη.

Σόϊμπλε, μεγάλο θράσος. Στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα εκλογές Σόϊμπλε. Περίμενε κανένας ότι ο Κωστάκης ο Καραμανλής, θα έκανε εκλογές το 2009;

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/oikonomia/oikonomia/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8E%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-2012111479851/

Την τραγική αλήθεια ως προς το ποια είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας αποτυπώνει η πρόσφατη έρευνα Μισθολογικών Μεταβολών  2012 της Aon Hewitt για την Ελλάδα, που ολοκληρώθηκε με συμμετοχή 165 ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς.

Κι αυτή η αλήθεια είναι πως στη χώρα μας οι Έλληνες επιχειρηματίες αντί να βάλουν «πλάτη», είναι οι πρώτοι που μειώνουν τις αμοιβές των δοκιμαζόμενων από την ύφεση εργαζόμενων τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Απριλίου-Ιουλίου,  αποτελεί μέρος της ευρύτερης ετήσιας έρευνας Αμοιβών και Παροχών της Aon Hewitt για την Ελλάδα, η οποία παρέχει πλήρη ανάλυση του συνολικού πακέτου αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

«Το 2012 διαπιστώσαμε πως συνεχίζονται και επιδεινώνονται οι μειώσεις μισθών και αφορούν πλέον τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας» σύμφωνα με την κυρία Μαρία Σταυροπούλου, Υπεύθυνη του Τμήματος Αμοιβών και Παροχών της Aon Hewitt, η οποία υπογραμμίζει πως «οι μειώσεις μισθών παρατηρούνται κυρίως σε ελληνικές εταιρείες, ενώ οι πολυεθνικές στην πλειονότητά τους «πάγωσαν» τους μισθούς των εργαζομένων τους».

Η έρευνα καταγράφει την έντονη «βουτιά» των μισθών κατά 11,8% σε περίπου 29,4% του συνόλου των επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 40% των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, έχει ήδη εφαρμόσει μειώσεις και απολύσεις, ενώ μόνο το 9,1% των πολυεθνικών έχει προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, με το 17,9% να έχει περιορίσει το προσωπικό τους.

Οι εταιρείες που σε ποσοστό 26,5% πήγαν «κόντρα» στην κρίση και έδωσαν αυξήσεις, ανήκουν κυρίως στους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας, και στον φαρμακευτικό κλάδο. 

«Τα στοιχεία»,  τονίζει  η κ. Σταυροπούλου, «δείχνουν έντονα την κινητικότητα που χαρακτηρίζει το ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο, μια κινητικότητα η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί με τις συνεχείς αλλαγές στα εργασιακά».  «Παρ’ όλα αυτά», καταλήγει, «είναι αισιόδοξο το ότι κάποιες εταιρείες -παρά την κρίση- εξακολουθούν να επιβραβεύουν την υψηλή απόδοση των εργαζομένων τους».

Σχόλιο: Πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα. Καταλαβαίνεις πολλά.

4444

Ο Κιμάς κοπτεται παρουσία του πελάτη και ο καλός Χασάπης, ξέρει να καθαρίζει το κρέας από το λίπος. Ένα προς Τρία. Μπράβο Φουχτελ.

Με την Δραχμή βέβαια, αυτά δε τα είχαμε. Με την Δραχμή ήμασταν Large και δεν είχαμε κανέναν χασάπη Γερμανό στην Ελλάδα, να υπολογίζει αναλογίες.

Για σου Αρχιερέα της Διαπλοκής Σημίτη, Γερμανόφιλε. Γιατί ρε πουλούσες το Χρυσό;

Ο Λαμπράκης ο Κουνιστός ούρλιαζε μέσα από τον ΔΟΛ, τον πουλάμε γιατί έχουμε το Ευρώ.

Ο απόλυτος Έρωτας.

Ο απόλυτος έρωτας σε σημαδεύει στο Κορμί και στην Ψυχή, νεοέλληνα.

Γιατί έκανες τα swap Σημίτη, γερμανόφιλε Αρχιερέα;

Δεν χρειάζεται να σου πω τι λένε στο μέλλον για σένα.

Δεν βλεπω να γινεται καμια διαδηλωση προς την Γερμανική Πρεσβεια.

4444

Διαδηλωτές-μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αποδοκίμασαν τον πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κ.Wolfgang-Obermaier, εκσφενδονίζοντας εναντίων του μπουκάλια νερού και καφέδες, κατά την είσοδό του σήμερα στο συνεδριακό κέντρο “Ν.Γερμανός” όπου διεξάγεται η 3η συνέλευση του ελληνογερμανικού δικτύου Περιφερειών-Δήμων-Πολιτών, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας κ.Hans-Joakim Fuhtel, του υπουργού Εσωτερικών κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη κ.α.

Επίσης, όπως μεταδίδει το protothema.gr, επιτέθηκαν σε δύο μέλη της γερμανικής αποστολής, προτού απωθηθούν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης. Ωστόσο οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο και κατάφεραν να φτάσουν έως το χώρο του συνεδρίου.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών αναφέρθηκαν από το βήμα της εκδήλωσης τόσο ο ίδιος ο πρόξενος όσο και οι κ.Fucthel όσο και ο κ.Στυλιανίδης.

«Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, χαίρομαι που κάποιοι διαδηλωτές μου πήραν κάποια από τα χαρτιά μου και δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα», είπε ο κ.Obermaier μιλώντας στην συνέλευση και υποστήριξε πως παρεξηγήθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ.Fuchtel. «Ισως δημιουργήθηκε η παρεξήγηση, πως η ελληνογερμανική συνέλευση θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στην ελληνική αυτοδιοίκηση και από 3.0000 να γίνουν 1000.Ελπίζω να λύσουμε αυτές τις παρεξηγήσεις», ανέφερε.

Για το δικαίωμα των ανθρώπων στις δημοκρατίες να διαδηλώνουν μίλησε ο Γερμανός υφυπουργός. «Υπάρχουν ανθρώπινες τραγικές ιστορίες. Χρειάζεται κατανόηση. Υπάρχουν σοβαρές περικοπές. Προσωπικά πιστεύω ότι στο πλαίσιο της δημοκρατίας είναι δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν, όπως κάνουν τώρα έξω από αυτές τις πύλες. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν, γιατί αυτό είναι το δικαίωμα κάθε πολίτης μιας δημοκρατίας», σημείωσε.

Για πράξεις βίας που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά όρια και εκθέτουν την χώρα, έκανε λόγο ο κ. Στυλιανίδης.

Eίπε συγκεκριμένα: «Ολοι ευαισθητοποιούμαστε και αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε να μην χάσει κανείς την δουλειά του. Όλη η εθνική προσπάθεια γίνεται γι αυτό, για να μην χαθούν θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες. Αυτοί που πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες θα πρέπει να ξέρουν ότι κάθε πράξη βίας που ξεφεύγει από τα δημοκρατικά όρια εκθέτει την χώρα και βάζει σε κίνδυνο μια προσπάυθει8α για την οποία όλοι ματώνουμε. Είναι η προσπάθεια που γίνεται για να βρει η Ελλάδα τον βηματισμό της στην Ευρώπη που οραματιστήκαμε».

Αυτή την ώρα οι εργασίες της συνέλευσης διεξάγονται κανονικά με ομάδες διαδηλωτών να παραμένουν στους χώρους της ΔΕΘ υπό αστυνομική επιτήρηση.

Ο κ. Φούχτελ επισκέφθηκε χθες τη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ότι «για εργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα». Η συγκεκριμένη δήλωση είναι που άναψε τα αίματα με αποτέλεσμα τις σημερινές διαδηλώσεις.
Σχόλιο: Ο Φουχτελ Δελατολα δεν κάνει ατυχείς δηλώσεις. Είναι ψυχρός Γερμανός. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γερμανοί τελειοποίησαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο Φουχτελ τριγυρίζει και υπολογίζει.

Εγώ τον Θωδωρακη τον Κολοκοτρώνη δε τον καταδικάζω Στυλιανιδη των 25.000 ευρώ σε ένα ΣΚ στη Γαλλία.

Ο Φουχτελ με την δήλωση αυτή, καθόρισε την αναλόγια, Δελατολα, που είσαι μέσα σε όλα. Ενα προς Τρια.

Εγω δεν ειμαι τυχαιος. Ο Φουχτελ ξερει τι λεει.

4444

Σταμάτησε να κάνει ο Ντασκας εκπομπή στο Ραδιόφωνο; Το μεσημέρι δε τον ακούω. Για να δω το πρόγραμμα του Alpha.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1666705

Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, εντός του πρώτου τριμήνου του 2013, θα καθοριστεί ο νέος κατώτατος μισθός για όλους τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, χωρίς επιδόματα και με παγωμένες τις τριετίες, μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%. Το νέο μνημόνιο είναι πλέον και με τη βούλα νόμος του κράτους. Μάλιστα, η μείωση των αποζημιώσεων ισχύει από χθες, ενώ στην 13η Νοεμβρίου 2012, «παγώνουν» τα ποσά αποζημίωσης που δικαιούνται οι λεγόμενοι «παλαιοί» ασφαλισμένοι, που έχουν δηλαδή περισσότερα από 16 έτη εργασίας στον ίδιο εργοδότη.

Παράλληλα, απελευθερώνεται το ωράριο εργασίας του προσωπικού από το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ανοίγει ο δρόμος για 6ημερη εβδομαδιαία εργασία, στο πλαίσιο του 40ωρου, ενώ προβλέπεται και η μείωση της ανάπαυσης από 12 ώρες σε 11.

Το Μνημόνιο 3 προβλέπει τις εξής αλλαγές:

– Διαφοροποιείται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τα χρονικά όρια εργασίας των απασχολουμένων στα καταστήματα αυτά.

– Θεσπίζεται νέο σύστημα καθορισμού νόμιμου κατωτάτου μισθού υπαλλήλων και ημερομισθίου εργατοτεχνιτών, το οποίο τίθεται σε ισχύ την 1.4.2013.

– Εντός του πρώτου τριμήνου του 2013, με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου θα καθοριστεί η διαδικασία διαμόρφωσης νομοθετικώς καθορισμένου κατώτατου μισθού.

– Οι Εθνικές γενικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα καθορίζουν μόνον μη μισθολογικούς όρους εργασίας.

– Πέρα από τις «παγωμένες» τριετίες καμία άλλη προσαύξηση δεν περιλαμβάνεται στον νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό.

– Δίνεται η δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους του κλάδου των καταστημάτων, να καθορίζουν μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ακόμη και 6ημερη εργασία, χωρίς όμως να θίγεται η 40ωρη εβδομαδιαία απασχόληση που προβλέπεται ήδη από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της 14-2-1984 και αποτελεί το ανώτατο συμβατικό ωράριο των εργαζομένων της χώρας.

– Για κάθε περίοδο 24 ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 11 συνεχείς ώρες.

– Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, η κατάτμηση του χρόνου αδείας εντός του ημερολογιακού έτους σε δύο περιόδους, εξαιτίας ιδιαίτερα σοβαρής ή επείγουσας ανάγκης της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση η πρώτη περίοδος της αδείας δεν μπορεί να περιλαμβάνει λιγότερες των 6 εργασίμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας και των 5 εργασίμων ημερών επί πενθημέρου ή προκειμένου περί ανηλίκων των 12 εργασίμων ημερών.

Να σημειωθεί ότι, ειδικά για τον κατώτατο μισθό, στο τελικό νόμο υπάρχει μια μικρή προσθήκη, σύμφωνα με την οποία κάθε αναφορά της ισχύουσας νομοθεσίας, γενικά, στον κατώτατο μισθό, ή στο ελάχιστον ημερομίσθιο της ΕΓΣΣΕ αφορά στον νόμιμο νομοθετημένο κατώτατο μισθό.

Η αλλαγή που επιφέρει μια τέτοια μικρή προσθήκη, είναι μεγάλη. Και αυτό γιατί πάνω από όλες τις συμφωνίες και τις συμβάσεις, θα βρίσκεται ο νομοθετημένος από το δημόσιο κατώτατος μισθός, που βάσει του Μνημονίου 3 είναι 586 ευρώ.

Εάν για παράδειγμα η ΓΣΕΕ με εργοδοτικούς φορείς, για παράδειγμα τον ΣΕΒ υπογράψει σύμβαση για 700 ευρώ, αυτή δεν θα ισχύει για όλους αλλά μόνον για όσους έχουν υπογράψει τη Σύμβαση. Όλες οι υπόλοιπες συμβάσεις θα έχουν ως βάση αναφοράς αλλά και ως «δίχτυ ασφαλείας» τα 586 ευρώ.
Σχόλιο: Η ΕΡΤ προβάλει ένα πανόραμα για την Χούντα των Συνταγματαρχών. Όπου φυσικά υπήρχαν εργασιακά δικαιώματα.

Η Χούντα του Σαμαρά, του Παπαδημου και του Γιωργάκη, θα προβάλετε ως μια από τις χειρότερες στην Ελληνική Ιστορία.

Είναι στιγματισμένοι ως προδότες. Θα γίνουν ολόκληρες αναλύσεις για το πώς ο Σημίτης ο Αρχιερέας έβαλε την Ελλάδα στο Γερμανικό Ευρώ και κανείς δεν αντέδρασε.

Η Βία που βλέπουμε από το 2009 και μετά είναι κάτι το τρομερό. Κρατική Βία.

Οι αυτοκτονίες είναι μια μορφή βίας. Κρατικής βίας. Η εγκληματικότητα που αυξάνεται με την απαξίωση της Αστυνομίας, είναι μια μορφή κρατικής βίας.

Το κλείσιμο των Νοσοκομείων και ο θάνατος από έλλειψη ιατρικής φροντίδας, είναι μια μορφή Κρατικής Βίας.

Ο Φουχτελ και οι άλλοι που κυκλοφορούν επειδή μας δάνεισαν, είναι μια μορφή βίας.

Ο Δελατολας και η Μακρή που ουρλιάζουν, μείνετε ήρεμοι, είναι μια μορφή καθοδηγούμενης βίας. Μαζί με τον Μπογδανο. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είχαν Κάπους. Για να καθοδηγούν.

Στουρναρα, σήμερα είναι 15 Νοεμβρίου και αρχίζω και πεινώ. Αύριο που είναι 16 θα θέλω να φάω. Στο γράφω για να έχεις έτοιμο το τραπέζι.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1666863

Τις 25 καλύτερες επιχειρήσεις για να εργάζεται κάποιος, οι οποίες διακρίνονται στην ετήσια λίστα με τις καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην υφήλιο όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον(World’s Best Multinational Workplaces), ανακοίνωσε η εταιρεία έρευνας, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης Great Place to Work.

Μια εταιρεία για να είναι υποψήφια ένταξης σε αυτή τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε πέντε εθνικές λίστες Best Workplaces, να απασχολεί το λιγότερο 50 άτομα σε κάθε χώρα που διακρίνεται, να έχει 5.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, και τουλάχιστον το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

Το 2012 στην έρευνα Best Workplaces συμμετείχαν 5.671 εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο και το ερωτηματολόγιο της έρευνας το συμπλήρωσαν πάνω από 2,5 εκατ. εργαζόμενοι. Στη λίστα World’s Best Multinational Workplaces 2012 αντιπροσωπεύονται εταιρείες από 36 χώρες. Οι κλάδοι που δραστηριοποιούνται είναι κυρίως αυτοί της βιομηχανίας & παραγωγής με οκτώ εταιρείες (food, electronics, CPG) και της πληροφορικής με επτά εταιρείες.

World’s Best Multinational Workplaces 2012
1 SAS Institute
2 Google
3 NetApp
4 Kimberly Clark
5 Microsoft
6 Marriott
7 Federal Express Transportation
8 W. L. Gore & Associates
9 Diageo
10 Autodesk
11 Pepsico
12 Ernst & Young
13 Telefónica
14 Monsanto 1
5 Intel
16 National Instruments
17 General Mills
18 American Express
19 Accor Hospitality
20 McDonald´s
21 Cisco Information
22 Novo Nordisk
23 Quintiles
24 SC Johnson
25 Mars

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλιο: Αμφισβητώ την Λίστα.

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1666775

Της Nina Koeppen

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Επιβράδυνση εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν διευρύνθηκε κατά 0,2% στο τρίτο τρίμηνο, στο πλαίσιο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, ωστόσο χαμηλότερα από τα περυσινά επίπεδα. Στο δεύτερο τρίμηνο, το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 0,3% και κατά 0,5% στο πρώτο.

Η ανάπτυξη οδηγήθηκε για ακόμη μια φορά από τις εξαγωγές, ωστόσο οι οικονομολόγοι προειδοποιούν πως η αδύναμη δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, θα κάμψει την ανάπτυξη του τέταρτου τριμήνου. Η δραστηριότητα ενισχύθηκε από την εξωτερική ζήτηση, ενώ «υπάρχουν μικτά στοιχεία από την εγχώρια πλευρά», αναφέρει η στατιστική υπηρεσία.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως η Γερμανία δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από την ευρύτερη ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας. Οι γερμανικές μεταποιητικές παραγγελίες σημείωσαν πτώση το Σεπτέμβριο, εξαιτίας των αδύναμων παραγγελιών εντός της Ευρωζώνης.

Στο τρίτο τρίμηνο, τόσο η ιδιωτική όσο και η δημόσια κατανάλωση ενισχύθηκαν σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, καθώς και οι κατασκευαστικές επενδύσεις εμφάνισαν άνοδο. Αυτό αποζημιώνει τη μείωση των επενδύσεων σε μηχανήματα και εξοπλισμό και τη μείωση των αποθεμάτων.

Σε ετήσια βάση, το γερμανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε 0,9%, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 0,8%.

Η γερμανική κυβέρνηση τον Οκτώβριο έκοψε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη σε 1% το επόμενο έτος, από τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 1,6%. Για το τρέχον έτος, οι προσδοκίες ενισχύθηκαν ελαφρώς σε 0,8% από 0,7% προηγουμένως.

Συνολικά για την Ευρωζώνη, αναμένεται συρρίκνωση φέτος.

Σημειώνεται πως οι λεπτομέρειες για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου της Γερμανίας θα ανακοινωθούν στις 23 Νοεμβρίου.

© Dow Jones Newswires
Σχόλιο: Η Γερμανική Οικονομία αναπτύσσετε σε βάρος του νότου. Βέβαια η ανάπτυξη δεν είναι μεγάλη. Κάτω από 1%.

Αλλά εφόσον δεν είναι μηδέν, όπως στην Γαλλία, σημαίνει ότι υπάρχει κίνηση.

Σας το έχω γράψει αλλά δε το καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει Ευρώπη. Υπάρχει Γερμανική περιοχή. Να είστε ρεαλιστές.

Δεν ακούσατε τον Φουχτελ;

 

4444

Τα τσιράκια του Μνημονίου και οι ανθέλληνες νταβάδες, ανθέλληνες μέχρι το κόκαλο, έκαναν θέμα έναν συνδικαλιστή στο Δήμο Τρικάλων που εφάρμοσε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Η Γενική Συνέλευση εγκάθετε Μπογδανε, είναι καθολική. Οι εργαζόμενοι πηγαίνουν και ψηφίζουν και μετά αυτή εφαρμόζεται.

Ο συνδικαλιστής ήταν απόλυτα νόμιμος Τρεμη.

Αυτά περί ελευθερίας στην Απεργία και άρα Ελευθερίας στην Εργασία είναι προπαγανδιστικές βλακείες. Νομίζουν ότι όλοι είναι ηλίθιοι.

Από την στιγμή που υπάρχουν εκλεγμένα όργανα. Ο Δήμος Τρικάλων δεν είναι κανένας μεγάλος δήμος. Μπορεί όλοι να πάνε και να ψηφήσουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Πως λέει ο Σαμαράς,  Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη και Αλαφούζε: εμένα με ψήφησαν γι’αυτό είμαι πρωθυπουργός.

Εγώ δεν τον γουστάρω τον Σαμαρά και αυτά που κάνει, σύμφωνα με την λογική σας θα μπορούσα να τον καταργήσω. Δεν σε γουστάρουμε, δεν πληρώνουμε και κάνουμε ότι θέλουμε. Γιατί να πληρώνω διόδια στον Μπόμπολα; Και αν δε τα πληρώσω μου έρχεται χαρτί από το Κράτος; Και τα εξαπτέρυγα του.

Είμαι πρωθυπουργός λέει ο Απατεώνας Σαμαράς που αν γίνουν εκλογές, δεν είναι.

Αν εγώ του πω, σήκω και φύγε ρε απατεώνα, δεν έχεις σήμερα την πολιτική νομιμότητα.

Τι κάνει τότε ο Σαμαράς αγαπημένοι μου Νταβάδες; Φέρνει τα ΜΑΤ και την Κρατική Εξουσία, όπως δικαιοσύνη και άλλα παρακλάδια.

Εγώ σου λέει είμαι ο δικτάτωρ.

Ο Συνδικαλιστής είχε κάθε δικαίωμα να εφαρμόσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Καταλάβατε;

Υπουργέ μου κάνεις λάθος! Άκουσα χθες έναν προς απόλυση Δημόσιο Υπάλληλο στην εκπομπή της Εύας που ζει τον απόλυτο Έρωτα.

Υπουργός: Στα αρχιδια μου. Χα!Χα!Χα!

Και τα τσιράκια των Νταβάδων προς απολυμένους: να είστε ήρεμοι! να είστε ήρεμοι!

Ο απολυμένος: θα ενημερώσουμε τους πολίτες. Άρε Μαλακα, δεν ξέρεις να κάνεις διαπραγμάτευση.

Αυτό που έπρεπε να πει ο προς απόλυση Δημόσιος Υπάλληλος ήταν το εξής: Εμένα από ότι φαίνεται ότι θα με απολύσουν, αλλά εγώ θα ψηφήσω Χρυσή Αυγή για να γίνει κυβέρνηση και να τους γαμησει! Θα σου πω εγώ πως αλλάζουν ρώτα.

Προτιμώ να δώσω την ΔΕΠΑ στους Ρώσους και στον Πουτιν, παρά στον Βαρδινογιάννη ή σε κάποιον άλλο εγχώριο νταβά.

Τσιράκια Νταβάδων: Μα η Χρυσή Αυγή που θα ψηφήσετε είναι ρατσιστές.

Δημόσιος Υπάλληλος προς απόλυση: Στα αρχιδια μου.

Δελατολα, άμα πω ότι η Γυναίκα σου είναι πουτανα και πω και άλλα, θα μείνεις ήρεμος; Μη μας λες μαλακιες. Ο Φουχτελ γιατί κάνει δηλώσεις; Με ποιο δικαίωμα έρχεται στην Χώρα μου; Και περιοδεύει και κάνει διάφορα.

Σου είπα εγώ να μου δανείσεις Φουχτελ; Σου είπα εγώ Φουχτελ να με βάλεις στο Γερμανικό Ευρώ, με ψεύτικα στοιχεία;  

Είπα εγώ στην Ντοιτσε Μπανκ να κάνει τα swap του Σημίτη και του Γιαννου; Ε Φουχτελ; Εγώ Φουχτελ θέλω να μου πεις για την SIEMENS και πως τους λαδώνει για να παίρνει έργα και οι Γερμανικές κυβερνήσεις τους καλύπτουν.

Επίσης Φουχτελ, να μας πεις και για το κατοχικό δάνειο. Και πως όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε η Γερμανία να μην δώσει χρήματα στην Ελλάδα.

Εμένα πρέπει να συναντήσεις Φουχτελ.

Όχι! Εγώ δεν καταδικάζω τον Χο Τσι Μινχ, ούτε τον Κρομγουελ, ούτε τον Τζορτζ Ουάσιγκτον, ούτε τον Κάστρο, ούτε τον Μάο. Καλά έκαναν και χρησιμοποίησαν βία. Δικαιώθηκαν.

Αυτό έλειπε να καταδικάσω τον Κολοκοτρώνη που είπε: φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους.

Ο Φουχτελ μαχαιρώνει και οι άλλοι θα μείνουν ήρεμοι Δελατολα; που εισαι μεσα σε ολα! κανει και ριμα Καλαμιτσι!

14/11/2012

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%B1%CE%AF%CE%B3%CF%85%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF2-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%82

Ένταση στις σχέσεις Αιγύπτου-Ισραήλ μετά τις φονικές επιδρομές της ισραηλινής Αεροπορίας (πέντε άνθρωποι, εκτός του Νο2 της Χαμάς, Αχμέντ Αλ-Τζααμπάρι, που εκτέλεσαν με drone) με την ισλαμική κυβέρνηση της Αιγύπτου να απειλεί το Ισραήλ με την ανακοίνωση του κυβερνητικού κόμματος της Αιγύπτου PLJ ότι «Το Ισραήλ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει παγκοσμίως και κυρίως στην Αίγυπτο. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον οι Παλαιστίνιοι να είναι θύματα μιας ισραηλινής επίθεσης, όπως στο παρελθόν».

Ανάλογη δήλωση αποδοκιμασίας έγινε και από τον Αγύπτιο ΥΠΕΞ Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ είχε απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις στην σταθερότητα της περιοχής.Είναι η πρώτη απειλητική δήλωση από πλευράς Αιγύπτου μετά το 1973 που τελείωσε ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ.

Η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, ανακοίνωσε μάλιστα μέσω Twitter, “μια σειρά από επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας”, τονίζοντας ότι δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και μια χερσαία επίθεση στη Γάζα «εφόσον χρειαστεί».

Τρεις ταξιαρχίες, όπως έχουμε ήδη μεταδώσει, είναι έτοιμες να εισβάλουν στην Γάζα.

Αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές, ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε νωρίτερα ότι «μετά την εκτόξευση ρουκετών, τις τελευταίες ημέρες, εναντίον του Ισραήλ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου αποφάσισε να εγκρίνει μια επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γάζα», δηλαδή της Χαμάς, του Ισλαμικού Τζιχάντ και άλλων οργανώσεων.

Σε ανακοίνωσή του το ισραηλινό Γενικό Επιτελείο υποστηρίζει ότι έπληξε σημεία από τα οποία εκτοξεύονταν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούςεναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Ένας εκπρόσωπος του Στρατού είπε ότι στόχος ήταν οι τοποθεσίες απ’ όπου εκτοξεύονται ρουκέτες βεληνεκούς άνω των 40 χιλιομέτρων και υποστήριξε ότι η Αεροπορία κατάφερε “σημαντικό πλήγμα” στις αποθήκες πυρομαχικών της Χαμάς και άλλων ενόπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Πάντως από την Ουάσινγκτον, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί «στενά» τις εξελίξεις στη Γάζα και εξέφρασε την «αλληλεγγύη του» στο Ισραήλ το οποίο «έχει το δικαίωμα να αμύνεται απέναντι στην τρομοκρατία», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντισυνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν.

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας επισήμανε ότι οι ΗΠΑ «σέβονται το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα».

4444

http://www.valuebet.gr/

Και το αίσχος είναι χρήσιμο μας λέει στην ατάκα της η Γεωργία Βασιλειάδη αλλά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού πρέπει να βρούμε ποιο είναι το αίσχος που είναι απαραίτητο. Και όχι μόνο σέρνεται η ομάδα αλλά την ακούνε και από πάνω οι βάζελοι. Έφυγε ο Κόκκαλης από τον γαύρο και κατέρρευσε ο βάζελος. Αυτό γίνεται σήμερα, οι πράσινοι κατεδαφίζουν την κόκκινη παράγκα από τη μνήμη της ποδοσφαιρικής και όχι μόνο Ελλάδας. Και δεν  βγάζουν μόνο στον αφρό τον Σωκράτη αλλά και τον Βαρδινογιάννη. που μπορεί να δηλώνει χωρίς πρόβλημα ότι κόντρα στην παράγκα υπήρχε ομάδα ενώ σήμερα το πράσινο σκάφος βυθίζεται χωρίς καπετάνιο μέσα σε μια φουρτουνιασμένη πισίνα.

Μα πως γίνονται όλα αυτά αναρωτιέται  ο κάθε τίμιος βάζελος. Δηλαδή η Τότεναμ και η Λάτσιο χάρισαν τις ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ , και αν τις χάρισαν γιατί το έκαναν;

Μήπως για τους τζόγους μήπως γιατί απειλήθηκαν τα ταμεία του χορηγού ΟΠΑΠ ; Και αν δεν τις χάρισαν και ο βάζελος τις πήρε στα ίσα τότε ποιος πατάει το κουμπί και σέρνεται.

Θα πείτε ελπίδες πάντα υπάρχουν. Άλλωστε όταν η δεξιά του Καραμανλή  έβαλε τις ομάδες στο στοίχημα του Κόκκαλη έκανε κάτι πολύ απλό όχι επειδή το σκέφτηκε αλλά επειδή το διέταξαν οι λαοπρόβλητοι και δημοφιλείς ποδοσφαιρικοί παράγοντες oi πραγματικοί κυβερνήτες της μεταπολίτευσης. Η Νου Δου ,η σεμνή και ταπεινή καθιέρωσε τα πλέι οφ για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και την Ευρώπη.

Αν ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι έπρεπε να τερματίσει δεύτερος για να παίξει προκριματικά στο σεντόνι και τέταρτος για το Γιουρόπα Λιγκ  θα το έπαιζε τόσο άνετος νομίζετε.

Γιατί έβαλαν πλέι οφ θα ρωτήσετε.

Μα για να ελέγχουν τα πάντα με πρόφαση προστασία από  τα στημένα. Τώρα το πως έγινε πιο τίμιο το πρωτάθλημα και περισσότερο  ανταγωνιστικό κανένας δεν το κατάλαβε. Αντίθετα μόλις ήρθαν τα πλέι οφ της δεξιάς που τα εισηγήθηκαν οι πρασινοφρουροί  κατέρρευσε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Άρα το ελληνικό ποδόσφαιρο θυσιάστηκε για να ελέγχεται από το κράτος μπουκμεικερ και τους παράγοντες. 

Μπορεί όλα αυτά να είναι εκτός θέματος , γιατί όχι ,όλα γίνονται.  Να φταίει για όλα το βιασμός που έκανε η Ελλάδα στους Πορτογάλους μέσα στο σπίτι τους την 4η Ιουλίου του 2004 και ο Φερέιρα να βλέπει τον εαυτό του σαν έναν εκπρόσωπο  της σχολής Εουσέμπιο και να μην μπορεί να ξεπεράσει εκείνο τον βιασμό. Τι πιο φυσικό να μας πληρώνει με το ίδιο νόμισμα παίζοντας αντιποδόσφαιρο στιλ Ρεχάγκελ. Άβυσσος η ψυχή του ηττημένου-εκδικητή  , μπορεί να είναι έτσι, μπορεί να είναι και γιουβέτσι.

Και μέσα σε όλα βλέπουμε και διαβάζουμε ότι επιφανείς επιχειρηματίες που έχουν σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλουν να σώσουν τη χώρα. Δεν μας λένε πρώτα γιατί δεν έσωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο για να καταλάβουμε τα τι και τα πως. Δεν είναι εύλογο το ερώτημα; Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο στο οποίο απέτυχαν παταγωδώς να έρχονται και να δηλώνουν οτι μπορεί να βοηθήσουν αυτόν τον τόπο. Και το αίσχος χρειάζεται και η γραφικότητα χρειάζεται αλλά από την θεωρία στην πράξη μεσολαβεί πολύ συχνά το χάος και ας προσέξουν να μη χαθούν η μπερδευτούν μέσα στην απεραντοσύνη του.

ΥΓ Αμφιβάλει κανείς ότι οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες διαμόρφωσαν εξ ολοκλήρου  αδιέξοδα πρότυπα και  φτηνές αξίες στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης; Αν αμφιβάλει τότε δεν ανήκει στον κόσμο μας , και παραμένει στη γη επειδή απλώς έχασε το ούφο της γραμμής.

4444

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/738592/Article.aspx

Εύκρατο κλίμα φαίνεται ότι συναντά το εύλογο αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για συγχώνευση των τριών δόσεων που, ούτως ή άλλως, προέβλεπε για το 2012 το ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό το θέμα το έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα ο πρωθυπουργός, ο οποίος με κάθε ευκαιρία διαμηνύει ότι το διαπραγματεύεται «προσωπικά». Στόχος του, όπως είπε χθες από τις Βρυξέλλες, να κλείσει το συντομότερο δυνατό η εκκρεμότητα και να εισρεύσουν κονδύλια που θα επιτρέψουν στην οικονομία να αναπνεύσει.

Ωστόσο, η έγκριση από τους δανειστές μιας… mega εκταμίευσης ποσού 44 δισ. ευρώ δεν θα έρθει χωρίς νέους σκληρούς όρους και δικλίδες ασφαλείας από την πλευρά τους.

Σαφές δείγμα γραφής έδωσε το eurogroup με το ανακοινωθέν το οποίο εξέδωσε τη Δευτέρα: «Η Ελλάδα έχει εξελίξει και έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει νέα εργαλεία πριν από την επόμενη εκταμίευση, για την ενίσχυση της διακυβέρνησης του προγράμματος, που θα επιτρέψει την παραμονή του σε τροχιά, ιδίως μέσα από μηχανισμούς διόρθωσης για την περιφρούρηση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και της σημαντικής ενίσχυσης του υφιστάμενου λογαριασμού για την εξυπηρέτηση του χρέους».

Η πλευρά των δανειστών πίεσε αρχικά ώστε ο λογαριασμός στον οποίο θα κατατεθούν οι δόσεις να μην τηρείται στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό. Αυτό δείχνει να έχει αποφευχθεί. Όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τον κύκλο επαφών που είχε στις Βρυξέλλες, «ξεπεράστηκε το θέμα του ‘εξωτερικού’ λογαριασμού», ενώ υποστήριξε ότι οι απώλειες που θα έχει η Ελλάδα στο ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου (2014-2020) θα είναι μικρότερες απ’ ότι αρχικά αναμένονταν.

Ωστόσο, η Γερμανία, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και άλλων κρατών, συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση του απόλυτου ελέγχου διαχείρισης. Ο ίδιος ο Σόιμπλε που άνοιξε το θέμα της συγχώνευσης των τριών δόσεων του 2012 (44 δισ. ευρώ) ήταν ξεκάθαρος: «Είναι σημαντικό να έχουμε έναν αξιόπιστο μηχανισμό ώστε να διασφαλίζουμε πως ό,τι συμφωνείται υλοποιείται. Αυτό δεν είναι έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά απλώς ένα μάθημα που πήραμε τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορούμε να αντέξουμε κι άλλες συμφωνίες στις οποίες φτάνουμε μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις και δεν υλοποιούνται».

Ο ίδιος, οπαδός της ιδέας του εξωτερικού ελέγχου του ειδικού λογαριασμού, όπως προκύπτει από δημοσίευμα των Financial Times που αναδημοσίευσε το Euro2day.gr, έχει εισηγηθεί ακόμα και την υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών, ώστε αυτοί να διαχειρίζονται κρίσιμους τομείς, όπως η συγκέντρωση φόρων και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Tα παραπάνω μεταφράζονται σε πρώτη φάση σε ένα σύστημα «ελέγχου επίτευξης στόχων», το οποίο θα λειτουργεί κυριολεκτικά μήνα με τον μήνα. Οι δαπάνες και τα έσοδα θα παρακολουθούνται συνεχώς και αν υπάρχουν αποκλίσεις, που δεν οφείλονται στην ύφεση, θα λαμβάνονται αυτόματα διορθωτικά μέτρα στα δημοσιονομικά.

Περικοπές σε δαπάνες του Δημοσίου θα υπάρχουν και στις περιπτώσεις που δεν πιάνονται οι στόχοι στις αποκρατικοποιήσεις για να καλύπτεται το “κενό”. Αν υπάρξει υστέρηση στα έσοδα για δυο τρίμηνα, τότε θα αυξάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να καλυφθεί το 50% της απόκλισης.

Πρακτικά, δηλαδή, η ρήτρα απόκλισης από τον στόχο θα ενεργοποιείται αμέσως για να μην εκτροχιαστεί ξανά το πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά, ο ειδικός λογαριασμός θα αποπληρώνει με απόλυτη προτεραιότητα τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του χρέους. Για τον σκοπό αυτόν, μάλιστα, θα δίνεται και ένα μέρος από τις τυχόν υπερβάσεις στόχων (καλύτερα αποτελέσματα) που θα πετυχαίνει η κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα θα δοθούν για αποκατάσταση αδικιών…

Αδημονία στην Αθήνα, που «πνίγεται» για ρευστό

Εντούτοις, η χρόνια στέρηση της ελληνικής αγοράς από ρευστότητα δημιουργεί αδημονία για την έλευση της «ενισχυμένης δόσης» προκειμένου:

· Να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (περί τα 25 δισ. ευρώ).
· Να εξοφληθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Στον προϋπολογισμό αναφέρεται ότι για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν φέτος 3,5 δισ. και αντίστοιχο ποσό θα δοθεί το 2013.
· Να αποπληρωθούν οι έκτακτες εκδόσεις εντόκων που έγιναν για να μη μείνει από χρήματα το Δημόσιο και επιβάρυναν τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας ELA στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Εκτιμάται επιπρόσθετα ότι η καταβολή αυτού του ποσού θα παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην αύξηση της πραγματικής ρευστότητας, αλλά και στην τόνωση της ψυχολογίας της αγοράς. Θα είναι σαφές δείγμα επαναφοράς του ελληνικού προγράμματος σε «τάξη», αλλά και σήμα εμπιστοσύνης των δανειστών, προς όφελος της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, ό,τι αυτό σημαίνει για τις επενδύσεις και τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι παράλληλα να τρέξουν δράσεις του ΕΣΠΑ, με έμφαση αφενός στα μεγάλα έργα που έχουν μπλοκάρει και αφετέρου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασφυκτιούν από έλλειψη ρευστότητας.

Παραμένει το μεγάλο αγκάθι της βιωσιμότητας

Η υλοποίηση των παραπάνω, όμως, φαίνεται πως περνά από την εύρεση χρυσής τομής στη διαφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Είναι πλέον εμφανές ότι με πρωταγωνιστή τη Γερμανία βασική επιδίωξη είναι να βρεθεί μια εμβόλιμη… λύση που να ικανοποιεί το ΔΝΤ, αλλά να μεταθέτει οποιεσδήποτε σκέψεις για «κούρεμα» των επίσημων διακρατικών δανείων μεταγενέστερα, πιθανότατα μετά τις γερμανικές εκλογές του 2013. Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή θέση του Ζ.Κλ. Γιούνκερ ότι εξετάζει τη μετάθεση του χρονοδιαγράμματος για τη μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ από το 2020 στο 2022.

Από την άλλη πλευρά, το ΔΝΤ θέλει καθαρή λύση εδώ και τώρα. Η Κρ. Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την προσέγγιση των Ευρωπαίων. Όλα αυτά προκαλούν εκρηκτικό κλίμα, λίγες μόλις μέρες πριν από το ορόσημο της 20ής Νοεμβρίου, οπότε θα διεξαχθεί το επόμενο eurogroup.

* To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Σχόλιο: Όπως η Εύα ζει τον απόλυτο Ερώτα, έτσι και η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόϊμπλε, ζουν τον απόλυτο ερώτα τους με την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα χτυπήσει τατουάζ αγάπης σε όλο το κορμί της.

Απόλυτος Έρωτας σημαίνει απόλυτη διαχείριση.

«Για τον Σοιμπλε μπορούσα να κάνω τα πάντα… Ήμουν ερωτοχτυπημένη και τρελά παθιασμένη μαζί του. Ήμουν παρορμητική και αφελής γιατί ήμουν μικρή» δήλωσε η Ελλάδα, σε εκπρόσωπο του blog αποκλειστικά.

Να βάλουμε και έναν Πάριο, να κυλήσει όμορφα η βραδιά.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=187277&catID=8

«Για τον Tom μπορούσα να κάνω τα πάντα… Ήμουν ερωτοχτυπημένη και τρελά παθιασμένη μαζί του. Ήμουν παρορμητική και αφελής γιατί ήμουν μικρή», δήλωσε η Nicole Kidman στο περιοδικό «DU JOUR».

Η Χολιγουντιανή ηθοποιός μετά από 11 χρόνια χωρισμού με τον Tom Cruise μιλάει για τη σχέση τους και για τις πληγές που της είχε αφήσει. «Νόμιζα πως η ζωή μας ήταν τέλεια. Μου πήρε χρόνια για να “κλείσω” τις πληγές μου. Ήταν μεγάλο σοκ στον κόσμο μου, στην καρδιά μου! Ζούσαμε μέσα σε μια «φούσκα». Εξαρτιόμουν εγώ από εκείνον και εκείνος από έμενα» υποστήριξε η ηθοποιός.

Ενώ τόνισε πως τώρα είναι πολύ καλά με το νέο της σύζυγο Keith Urban και το μόνο που την ενώνει με τον Tom Cruise και θα την ενώνει για πάντα είναι τα παιδιά τους.

ΠΗΓΗ:gossip-tv.gr

Σχόλιο: Ζούσες κι εσύ τον απόλυτο Ερώτα.

Βέβαια μην είσαι αχάριστη. Η σχέση σου με τον Τομ Κρουζ, είχε και οφέλη.

4444

   http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=187179&catID=8Κάτι σοβαρό τρέχει με την Εύα Αντωνοπούλου. Η παρουσιάστρια του «Magazino Life» στον ΣΚΑΪ εδώ και περίπου δύο χρόνια ζει τον απόλυτο έρωτα.Και μπορεί η ίδια να τηρεί σιγήν ιχθύος για τα προσωπικά της, όμως σήμερα η «Espresso» αποκαλύπτει ποιος είναι ο γοητευτικός άντρας που της έχει κλέψει την καρδιά.Πρόκειται για τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης (ΕΤΟΑΑ) του δήμου Αθηναίων οικονομικά. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω κοινών γνωστών και από την πρώτη μέρα υπήρξε αμοιβαία έλξη μεταξύ τους.Ο Παναγιώτης εντυπωσιάστηκε από την εξωτερική εμφάνιση και την προσωπικότητα της Εύας, ενώ η παρουσιάστρια υπέκυψε στη γοητεία και το χιούμορ του.Έτσι λοιπόν δεν ήθελε και πολύ για να ταιριάξουν οι δυο τους. Το ζευγάρι, αν και είναι αρκετό καιρό μαζί, αποφεύγει τις κοσμικές εμφανίσεις, ενώ η Εύα Αντωνοπούλου, αν και πολιορκείται στενά προκειμένου να δώσει μια συνέντευξή της στην οποία θα αναφερθεί εκτενώς και στην προσωπική της ζωή, το αποφεύγει πολύ ευγενικά.Οι δυο τους προτιμούν τα Σαββατοκύριακα να πραγματοποιούν εκδρομές εκτός Αθηνών, ενώ αρκετές φορές δεν λένε «όχι» και σε ταξίδια στο εξωτερικό. Τους αρέσει να παρακολουθούν ταινίες, ενώ συχνάζουν σε εστιατόρια προτιμώντας εκείνα που κρατούν μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. Άλλωστε οι παπαράτσι δεν έχουν καταφέρει να τους απαθανατίσουν μαζί, αφού τόσο η Εύα όσο και ο Παναγιώτης είναι προσεκτικοί με τα αδιάκριτα φλας! Όσοι γνωρίζουν πάντως καλά το ζευγάρι κάνουν λόγω για μια σοβαρή σχέση που δεν θα αργήσει να το οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας!Πηγή: Espresso

Σχόλιο: Πως τα γράφει η Espresso. Τον απόλυτο Ερώτα! Όταν ο απόλυτος Έρωτας σου χτυπά την πόρτα, την ανοίγεις.

Ο απόλυτος έρωτας δηλαδή, είναι κάτι που σου σημαδεύει την ζωή.

Δηλαδή αυτή την στιγμή, ο απόλυτος έρωτας, χαράζει σημάδια στο κορμί και στην ψυχή της Εύας.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=186901&catID=7

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, σε συνέντευξή του στα «Κορίτσια για σπίτι», μίλησε για τον τρόπο που έχει επηρεαστεί από την κρίση, καθώς έχει έρθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μπορεί να υπογράφει έξι θεατρικές παραστάσεις, ωστόσο πληρώνεται με ποσοστά, πράγμα που σημαίνει ότι αν μια παράσταση δεν έχει επιτυχία, τότε και ο ίδιος δεν θα πληρωθεί: «Χρωστάω παντού όπως όλοι οι Έλληνες αλλά μου χρωστάνε και οι πάντες.» δήλωσε και συνέχισε: «Με πιάνει άγχος όταν δεν έχω να καλύψω τις υποχρεώσεις μου και προσπαθώ να πάρω χρήματα από αυτά που μου χρωστάνε προκειμένου να ανταπεξέλθω».

Πηγή:gossip

Σχόλιο: Ο Κυριακίδης περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα. Η κατάσταση αυτή δεν αφορά τους νταβατζηδες και τα βαποράκια. Αυτοί κονομανε και έχουν κονομήσει τεράστια ποσά. Άμα έχεις πάρει μίζα 10 εκατομμύρια ευρώ, έχεις πρόβλημα; Όχι.

Ο Κυριακίδης ζει από την δουλειά του, όχι από τις μίζες.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=187168&catID=2

Νέο αρνητικό υψηλό κατέγραψε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, αγγίζοντας, στο τέλος του Σεπτεμβρίου, τα 1.995,1 δισ. ευρώ. Η αύξηση, σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο, φτάνει τα 19,5 δισ. ευρώ.

Ο ιταλικός Τύπος τονίζει ότι «η άνοδος αυτή οφείλεται στις δαπάνες του δημοσίου, που παραμένουν στα ίδια επίπεδα, και στις πολιτικές αλληλεγγύης στο εσωτερικό της ευρωζώνης, με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης».

Η Τράπεζα της Ιταλίας, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι « η οικονομική κρίση προκαλεί την συρρίκνωση του τζίρου των επιχειρήσεων και, κατά συνέπεια, της φορολογητέας βάσης».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι φορολογικές εισπράξεις τον περασμένο Σεπτέμβριο έφτασαν τα 22,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011 δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μεταβολή, αλλά εάν υπολογίσει κανείς τους πρώτους εννέα μήνες του έτους και τους συγκρίνει με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σημειώνεται άνοδος του 2,6%.

Σχόλιο: Η λιτότητα τσακίζει κόκκαλα στην Ευρωζώνη. Το Γερμανικό Ευρώ τσακίζει τους πολίτες. Οι Γερμανοί έτσι όπως πάνε, θα χάσουν τα πάντα. Γιατί οι πολίτες θα «λιντσάρουν» πολιτικά, τα βαποράκια. Μετά θα τα δικάσουν.

4444

Μόνο ο Άκης έτρωγε; Σας το έγραψα πολλές φορές. Ο Σημίτης και οι άλλοι Πασοκοι ήταν παρθένες; Ήταν αγίες με φωτοστέφανο;

Μόνο ο Άκης πήρε μέρος στο πάρτι με τις μίζες; Οι άλλοι απλά έβλεπαν;

Σε ρωτώ ρε μαλακα που ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και τους δίνεις πολιτική κάλυψη. Από το 2011 το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να σβηστεί από το χάρτη.

4444

4444

http://www.toxwni.gr/2012/11/o-ellhnas-forologoumenos-plhronei-tous-trapezites/

Το κόστος του χρέους που θα αναληφθεί γιά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα το επωμισθεί ο Έλληνας φορολογούμενος, αλλά την κατοχή και διαχείριση των μετοχών θα την έχει το ΤΧΣ, χωρίς όμως να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα αυτό.

Γιατί δεν εκδίδονται μόνο κοινές μετοχές οι οποίες να δωθούν δωρεάν στους φορολογικά ενήμερους Έλληνες πολίτες, χωρίς την έκδοση πολύπλοκων και δυσνόητων και εν πολλοίς
ανούσιων cocos;

Για 16 μήνες οι κοινές αυτές μετοχές ας μην έχουν δικαίωμα ψήφου για την διευκόλυνση της διαχείρισης των τραπεζών από το ΤΧΣ/ESM/EFSF.

Έχει το σημερινό ΤΧΣ το βάρος και το κύρος που θα μας επέτρεπε να πιστεύουμε ότι μόνο του μπορεί να διαχειριστεί μιά τέτοια κρίσιμη κατάσταση;

Πηγή:olympia.gr

Σχόλιο: Σωστή η πρόταση.

4444

http://www.toxwni.gr/2012/11/kapsoni-sthn-troika-apo-ton-oli-ren-exire-tis-mones-ektos-mnhmoniou-metarruthmiseis/

Τρία χρόνια χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός στρατιές συμβούλων και τρόικες, για να έρθει σήμερα ο Όλι Ρεν και να πει τα καλύτερα για τις μοναδικές “ντόπιες” κινήσεις! Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (Σαλμάς) που την χαρακτήρισε μάλιστα από τις καλύτερες στην Ευρώπη και το ασφαλιστικό σύστημα που μεταρρυθμίστηκε επί Καραμανλή!

Απομένει το εύλογο ερώτημα: Γιατί πληρώσαμε τους φωστήρες του Παπανδρέου και της Τρόικας με κάποια εκατομμύρια αφού οι προτάσεις τους είναι ανάξιες λόγου ακόμα και από τους εταίρους;

Η πιο θετική τοποθέτηση για τα βήματα που έχουν γίνει από ελληνικής πλευράς ήρθε από τον επίτροπο Όλι Ρεν, ο οποίος, αφού έκανε και αυτός λόγο για «ουσιώδη πρόοδο προς την κατεύθυνση της εκταμίευσης της δόσης» -λέγοντας ότι τα λόγια συνοδεύτηκαν από αποφάσεις και πράξεις- έκανε αναλυτική αναφορά στα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά άλματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο Όλι Ρεν σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στην Ευρώπη, το ασφαλιστικό σύστημα είναι τώρα σταθερό και η προσαρμογή των μισθών βρίσκεται εντός των στόχων. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει το διαρθρωτικό της ισοζύγιο κατά 13% του ΑΕΠ από το 2010, πολύ καλύτερα από τους στόχους που είχαν τεθεί με το πρώτο Μνημόνιο.

Πηγή:olympia.gr

Σχόλιο: Ο Κωστάκης ο Καραμανλής Τσίμα. Τσίμα στις μεγάλες κλίμακες κάνω ότι γουστάρω!!!! Άμα θέλω Κωστάκη Καραμανλή…. Κωστάκη Καραμανλή θα πάρω. Και φυσικα θα στοιχηματίσω να βγάλω και κάνα φράγκο που είμαι άφραγκος.

Ο Κωστάκης ο Καραμανλής πριν παραδώσει την εξουσία στον Γιωργάκη, έψαχνε να βρει 25δις ευρώ. Τόσα χρειαζόταν για να κυλήσει η βραδιά, ομαλά.

25 δις! Τόσα χρειαζόταν η Ελλάδα το 2009 και αρχές 2010, με ένα σχετικό συμμάζεμα της οικονομίας, η βραδιά θα κυλούσε όμορφα.

Ο Γιωργάκης τίναξε το μαγαζί στον Αέρα.

Μπούκαραν μέσα, με τα αυτόματα και τα γάζωσαν όλα.  Μιλάμε για γιουρούσι γενίτσαρων με πράσινες βρακες.

Αυτό το 25. Νεοέλληνα εγώ δεν είμαι τυχαίος. Αυτά τα νούμερα, τα συγκεκριμένα νούμερα, που παίχτηκαν το 2008 live. Σφράγισαν την πορεία για μετά.

Τώρα που θα ξαναπαίξεις, να είσαι ποιο προσεκτικός.

Πες μου Σφακιανάκη, αν ξαναγυρίσω τον χρόνο πίσω, 2008,  θα κάνεις κάτι διαφορετικό;

Θα προσθέσεις ή θα αφαιρέσεις λεπτομέρειες;

Για την Ελλάδα ρε γαμωτο!!!! Όπως είπε και η Πατουλιδου όταν πήρε το χρυσό στην Ισπανική Βαρκελώνη, όταν η άλλη από την υπερένταση γκρεμοτσακίστηκε. Διότι αν δεν έπεφτε η άλλη…. Ξέρετε.

4444

http://www.toxwni.gr/2012/11/gia-tous-prothumous-pou-upegrapsan-ta-mnhmonia-kai-to-mesoprothemo/

Σκεφτήκαμε σε όλους αυτούς τους πρόθυμους… να τους θυμίσουμε τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz “Globalization and Its Discontents”, που κυκλοφόρησε το 2002.

Ο Stiglitz δεν είναι κάποιος τυχαίος ή γραφικός…

Ο Joseph Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank και έχει διατελέσει σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρώην πρωθυπουργού μας (του Γ.Α.Π).

Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;

“Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές.

Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό.

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.”

Για να δούμε…συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;
Από ότι φαίνεται μάλλον μπήκαμε στην τελική φάση υλοποίησης του σχεδίου ξεπουλήματος..Έχετε τώρα καμιά αμφιβολία για το ξεπούλημα ;;
Καταλάβατε γιατί μας βομβαρδίζουν με τις φήμες για την μη λήψη της κάθε δόσης;
Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας…και τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου απ το ευρώ;;Για να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα….

Καταλάβατε τι υπογράψατε όλοι εσείς οι 153…;;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/11/blog-post_2421.html

Πηγή:olympia.gr

Σχόλιο: Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβελης βαποράκια που πήραν την θέση των Παπαδημου Παπανδρέου, Καρατζαφερη. Βαποράκια.

 Τι δουλειά κάνεις; Είμαι βαποράκι.

4444

http://www.toxwni.gr/2012/11/soimple-polu-filodoxos-stochos-gia-biosimo-chreos-to-2020/

Πολύ φιλόδοξο χαρακτήρισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε τον στόχο να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας το 2020 και πρόσθεσε ότι οι πιστωτές πρέπει να επικεντρωθούν σε λύσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τη διαγραφή χρέους του επίσημου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ Ε.Ε. – ΔΝΤ για το πώς θα καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, με τους ευρωπαίους εταίρους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μετατεθεί κατά δύο χρόνια ο στόχος για μείωσή του στο 120% του ΑΕΠ. Η Κριστιν Λαγκάρντ ωστόσο δείχνει να επιμένει στη διατήρηση του στόχου για το 2020.

Επίσης, το ΔΝΤ ζητεί νέο κούρεμα από τον επίσημο τομέα, ενώ η Ε.Ε. φέρεται να εξετάζει άλλους τρόπους για τη μείωσή του, όπως η μείωση των επιτοκίων και η επέκταση της χρονικής περιόδου των δανείων.

Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως η Γαλλία και η Γερμανία προσπαθούν να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα έως τις 20 Νοεμβρίου, ώστε έως τα τέλη του μήνα να εκταμιευτεί η δόση.

«Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία επί της αρχής στις 20 Νοεμβρίου, έτσι ώστε να μπορούμε να την υποβάλουμε προς επικύρωση σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην εκταμίευση των κονδυλίων έως το τέλος αυτού του μήνα», ανέφερε.
naftemporiki.gr

Πηγή:olympia.gr

Σχόλιο: Μάθε να διαβάζεις αναγνώστη. Το Χρέος της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο. Ο Σόϊμπλε το λέει ξεκάθαρα. Φιλόδοξος ο στόχος για το 120% το 2020. Πολύ φιλόδοξος.

Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα;

Εγώ το μήνυμα το έχω στείλει. Κούρεμα εδώ και τώρα.

Ο Τσιπρας όταν λέει ότι το Ελληνικό Χρέος δεν είναι βιώσιμο, είναι ρεαλιστής.

Εγώ δεν είμαι πρεζακη Απατεώνα και βαποράκι Σαμαρά, βαλτη στον κωλο σου την δόση. Θέλω απεξάρτηση. Κατάλαβες;

Για την δόση δε θα ξεπουλήσουμε τα πάντα, βαποράκι.

4444

13/11/2012

4444

4444

4444

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1664173

Του Αιμίλιου Περδικάρη

«Κριτική εκ τους ασφαλούς» ή αναβίωση του εμφυλίου σημιτικών-παπανδρεϊκών; Και τι προεκτάσεις έχει η αντιπαράθεση Σημίτη-Παπανδρέου στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ;

Όπως και να’ χει, το timing της κυκλοφορίας του βιβλίου του Κ. Σημίτη ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα γεγονότων που κλυδωνίζουν το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Και αίσθηση προκαλεί ότι ο Γ. Παπανδρέου σήκωσε το γάντι και, μολονότι επέλεξε χαμηλούς τόνους, δεν άφησε αναπάντητους τους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού.

«Οι βασικές πολιτικές επιλογές (της κυβέρνησης Παπανδρέου) υιοθετήθηκαν τότε από πολλούς – το έχουν άραγε ξεχάσει; – που σήμερα επικρίνουν, αλλά και υιοθετήθηκαν σήμερα από πολλούς που βιώνουν τη δύσκολη πραγματικότητα συμμετέχοντας τώρα στην κυβέρνηση, ενώ πριν τις απέρριπταν χωρίς συζήτηση», είναι το απόσπασμα-κλειδί από την απάντηση του κ. Παπανδρέου.

Τι εννοεί, όμως, ως προς τον κ. Σημίτη;

Ότι την περίοδο ένταξης της χώρας στο Μνημόνιο, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν από τους υποστηρικτές της επιλογής της κυβέρνησης Παπανδρέου. Παράλληλα, κατηγορούσε πρώτος εκείνος τη Ν.Δ. για την (τότε) στάση της να πει «όχι» στα μέτρα, ενώ στήριζε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου μ’ αυτόν τον τρόπο απαντά – κατά τον ίδιο και τους συνεργάτες του – στους ισχυρισμούς του κ. Σημίτη περί «επιπολαιότητας» ή «πρόχειρης και κακής διαπραγμάτευσης».

Ποτέ δεν υπήρξαν «φίλοι»

Οι σχέσεις των δύο ανδρών, παρά το γεγονός ότι ο κ. Σημίτης έδωσε το περίφημο «δαχτυλίδι» στον κ. Παπανδρέου το Γενάρη του 2004, ποτέ δεν υπήρξαν θερμές, με αποκορύφωμα τη διαγραφή του κ. Σημίτη από το ΠΑΣΟΚ το 2008.

Έστω και από απόσταση, πάντως, ο κ. Σημίτης στήριξε την πρώτη περίοδο του Μνημονίου τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου. «Περισσότερο για να απαντήσει στην κριτική που αφορούσε την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ», λένε κάποιοι. Κάτι που ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρεί ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της Μεταπολίτευσης.

Γι’ αυτό ακριβώς και συνομιλητές του κ. Παπανδρέου στιγματίζουν τη στάση του κ. Σημίτη να «χτυπήσει» τώρα, με το βιβλίο του, αφού ο κ. Παπανδρέου έχει αποχωρήσει από το προσκήνιο, δικαιολογώντας έτσι τη φράση «κριτική εκ του ασφαλούς».

Από την άλλη πλευρά, συνομιλητές του κ. Σημίτη διαψεύδουν τυχόν σενάρια επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού στην ενεργό πολιτική σκηνή, αλλά τονίζουν με νόημα ότι παραμένει ενεργός παρατηρητής των εξελίξεων και συζητά με αρκετά στελέχη της Κεντροαριστεράς, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι, μάλιστα, τον συνδέουν με την κινητικότητα που υπάρχει και τα σενάρια δημιουργίας νέων πολιτικών πόλων – χωρίς, όμως, κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον για την ώρα.

Είναι, λοιπόν, απλώς μια… κολόνια που κρατάει χρόνια η αντιπαράθεσή τους; Ή κρύβει κάτι βαθύτερο, εν όψει της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού;

Σχόλιο: Ο Κώστας Σημίτης ευθύνεται για την είσοδο της Ελλάδος στο Γερμανικό Ευρώ. Σήμερα ξέρουμε πως έγινε αυτό. Με δόλο.

Οι Γερμανοί επέλεξαν να βάλουν την Ελλάδα στην ζώνη του Γερμανικού Ευρώ και όχι την Σουηδία. Για να δείτε τι βρώμικο παιχνίδι έπαιξαν οι Γερμανοί και τα πιόνια τους.

Ο Σημίτης διάλεξε το Γερμανικό Τραπέζι.

4444

4444

Ο Χατζηνικολάου πλέκει το εγκώμιο της Μπακογιάννη επειδή είπε ότι δεν ψηφίζει άλλα μέτρα και επειδή είπε στου Γερμανούς ότι βγάζουν πολλά λεφτά από την Ελλάδα.

Καταλάβατε τι είπε ο αστός και βολεμένος. Ξεπλένει στην ουσία την Μπακογιάννη. Μεγάλη αντίσταση η Μπακογιάννη αναγνώστη, τι να σου πω.

Αντίθετα ο δημοσιογράφος, κατέκρινε τις δηλώσεις του Παναγουλη, που είναι δηλώσεις ουσίας. Ότι την Ελλάδα την χρεοκόπησαν με δόλο και αυτοί πρέπει να δικαστούν.

Σε τι διαφέρει ο Χατζηνικολάου από τον Πρετεντέρη;

4444

Την πέμπτη ο Νικόλας θα κάνει εκπομπή με κοινό στο Enikos.gr Στις 21:00

Μου αρέσουν αυτές οι εκπομπές.

Μάλιστα επειδή ακούω και την εκπομπή, λέει: όποιος θέλει να συμμετάσχει να πάρει τηλέφωνο. Ακόμα δεν νιώθω έτοιμος να πάρω τηλέφωνο και να μιλήσω ζωντανά.

Όταν εμφανίζεσαι ζωντανά και επώνυμα, αυτά που λες πρέπει να είναι τεκμηριωμένα.

Δεν μπορείς να λες αστήρικτα πράγματα.

Αυτό που έχω να πω είναι το εξής: όσοι πάτε να είστε προετοιμασμένοι. Καλό είναι, τουλάχιστον μια ερώτηση, να την έχετε σκεφτεί καλά.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1663955

Της Δήμητρας Καδδά

Πιο πολλά μέτρα, πιο πολλές ρήτρες. Πίσω από την, κατ΄αρχήν θετική και με αρκετά εύσημα για την ελληνική προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, έκθεση της Κομισιόν κρύβονται και παγίδες αλλά και «χαντάκια».

Αυξάνονται τα πρόσθετα «αδιευκρίνιστα» μέτρα στα 6,4 δισ. ευρώ, ενώ ενσωματώνεται στο κείμενο του μνημονίου η δέσμευση για κλειστό λογαριασμό, για διοχέτευση μέρους των εσόδων για την αποπληρωμή του χρέους και για ρήτρα πρόσθετης περικοπής δαπανών για κάθε απόκλιση 2 τριμήνων στα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων.

Στην «ημιτελή» έκθεση αξιολόγησης του μνημονίου, το κείμενο της οποίας είδε χθες το φως της δημοσιότητας, γίνεται σαφές ότι τα δημοσιονομικά μέτρα της 4ετίας «αυγατίζουν» πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του προϋπολογισμού.

Απαιτούνται, αναφέρεται, πρόσθετα μέτρα 6,4 δισ. ευρώ που θα βρεθούν τον προσεχή Μάρτιο, με την νέα αξιολόγηση της τρόικας και θα τεθούν σε εφαρμογή το 2014-2016 και θα είναι πέραν όσων έχουν ήδη περιληφθεί στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ για το οποίο έγινε «μάχη» 5 μηνών προκειμένου να οριστικοποιηθεί «ματώνοντας» την κοινωνία και την αγορά με επώδυνες περικοπές δαπανών και νέους φόρους.

Στην ίδια έκθεση (η οποία όταν οριστικοποιηθεί θα περιλαμβάνει και το κρίσιμο κεφάλαιο των συστάσεων για τη καταβολή της δόσης αλλά και την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους) περιλαμβάνεται ως παράρτημα το νέο μνημόνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο προσωρινό κείμενό του έχει ενσωματωθεί ένα μέρος από το non paper του γερμανού υπουργού Οικονομικών που φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά αποσύρθηκε, αλλά και άλλες παρεμβάσεις οι οποίες είναι και δημοσιονομικά αλλά και πολιτειακά επώδυνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και χθες έγινε μάχη για να αποσυρθούν ή να λειανθούν οι όροι με αβέβαιο ακόμη αποτέλεσμα λόγω των ισχυρών γερμανικών (και άλλων) αντιστάσεων.

Στο κείμενο:

1. Γίνονται πιο σκληροί οι όροι εκταμίευσης των δόσεων. Δεν προκρίνεται σχέδιο λογαριασμού εκτός Ελλάδος αλλά στον ίδιο τον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην ΤτΕ εισάγεται μία ρήτρα. Θα δοθούν τα λεφτά για την εξυπηρέτηση του χρέους και για τις τράπεζες αλλά όχι για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της χώρας. Ορίζεται ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση ταυ χρέους. Θα τροφοδοτείται μάλιστα τμηματικά από το EFSF πριν ακριβώς από την «ωρίμανση» μιας υποχρέωσης της Ελλάδας.

2. Εισάγεται ρήτρα αναγκαστικής παραχώρησης του 30% των επιπλέον φορολογικών ή άλλων εσόδων (πχ από αποκρατικοποιήσεις) στην εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ τα υπόλοιπα θα μπορούν να οδεύσουν για παρεμβάσεις στήριξης της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

3. Προωθείται διάταξη και για την αυτόματη μείωση των τρεχουσών δαπανών για κάθε απόκλιση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων επί 2συνεχή τρίμηνα. Ο κανόνας είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς πλεονάσματος ίσο με το 50% της υστέρησης εσόδων αποκρατικοποιήσεων.

Και δημοσιονομική εποπτεία

Το προσωρινό κείμενο της έκθεσης προόδου της Κομισιόν εισάγει και  διορθωτικούς μηχανισμούς για να αποφευχθεί η εμφάνιση αποκλίσεων. Κάνει λόγο και για την εισαγωγή νέων αυτόματων κυρώσεων και διορθωτικών μηχανισμών σε περίπτωση ολίσθησης και για βελτίωση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της εποπτείας, καθώς και ασφαλή τακτική εξυπηρέτηση του χρέους.

Στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων ασκείται κριτική για τις καθυστερήσεις.  Τα αναμενόμενα έσοδα έχουν σημαντικά μειωθεί, αναφέρεται. Το σωρευτικό ποσό των εσόδων αναμένεται μέχρι το τέλος του 2013 να φτάσει αντί για τα 8,5 δισ. ευρώ σε λιγότερα από  4 δισ. ευρώ. Έως το τέλος του 2016 αντί για  24 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος του Μαρτίου τώρα η εκτίμηση είναι  λιγότερα από 11 δισ. ευρώ.  Λιγότερα έσοδα “συνεπάγεται αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης για το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής” αναφέρει η Κομισιόν δικαιολογώντας τις πιο μεγάλες ρήτρες.

Για το Μνημόνιο και την υλοποίησή του αναφέρεται ότι  “οι κίνδυνοι για το πρόγραμμα παραμένουν πολύ μεγάλοι”. Ειδική μνεία γίνεται για την “συνολική εφαρμογή της πολιτικής, δεδομένου ότι ο συνασπισμός που υποστηρίζει  την κυβέρνηση φαίνεται εύθραυστος και ορισμένα συστατικά του προγράμματος αντιμετωπίζουν πολιτική αντίσταση”.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι “οι επιπτώσεις στην αποδυνάμωση της οικονομίας της έντονης δημοσιονομικής εξυγίανσης το 2013 μπορεί να είναι ισχυρότερες από ό, τι προβλέπεται σήμερα” αλλά και ότι “σημαντικά δημοσιονομικά μέτρα είναι πιθανό να αμφισβητηθούν στα δικαστήρια” και τότε θα πρέπει  να καλυφθεί το  δημοσιονομικό κενό.

Γίνεται λόγος επίσης για κίνδυνο καθυστερήσεων στην ανάπτυξη, αλλά και “στην άρση της αντίστασης των κεκτημένων συμφερόντων”  και της επικρατούσας νοοτροπίας “των ισχυρών ομάδων πίεσης”.

Εκτιμάται όμως ότι αν αρθούν οι αβεβαιότητες πολιτικές και οικονομικές, υπάρξει ισχυρότερη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ανάκαμψη των επενδύσεων, πλήρη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων της Ε.Ε. καθώς και  υποστηρικτικός ρόλος του τραπεζικού τομέα τότε θα υπάρχει επιστροφή των ξένων κεφαλαίων και τα πράγματα μπορεί να πάνε καλύτερα από το αναμενόμενο.

Διαβάστε ακόμη:
Νέα μέτρα 6,4 δισ. ευρώ έως το 2016

Σχόλιο: Η δόση θα γίνει με χρησιμοποιημένη σύριγγα; Όλο και ποιο βαθιά στον «Κόσμο» της εξάρτησης και των εκβιασμών, σπρώχνουν τα βαποράκια και οι έμποροι “ναρκωτικών”, τους νεοέλληνες πρεζάκηδες.

4444

12/11/2012

4444

http://www.zougla.gr/kosmos/article/argentini-prosfevgi-kata-tis-katasxesis-istioforou-gia-kratika-xrei

Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Ναυτικού Δικαίου θα κάνει η Αργεντινή εναντίον της Γκάνας, με αφορμή το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο πλοίο της, που κρατείται από τις 2 Οκτωβρίου σε λιμάνι της αφρικανικής χώρας.

Όπως επισήμανε τη Δευτέρα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της αργεντίνικης διπλωματίας Έκτορ Τίμερμαν «…η κυβέρνηση της Γκάνας έχει διορία έως αύριο, Τρίτη 13η (Νοεμβρίου) για να λάβει ένα προσωρινό μέτρο και αποδεσμεύσει το σκάφος», ενώ προσέθεσε πως «εάν δεν το πράξει, η Αργεντινή θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο Ναυτικού Δικαίου να αποφασίσει να ληφθεί αυτό το μέτρο».

Το Διεθνές Δικαστήριο Ναυτικού Δικαίου, το οποίο εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας, είναι ένα ανεξάρτητο δικαστικό όργανο το οποίο δημιουργήθηκε από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θαλάσσης, με δικαιοδοσία να επιλύει διαφορές σχετικές με την εφαρμογή της Σύμβασης.

Αιτία για την δέσμευση του εκπαιδευτικού πλοίου Λιμπερτάδ είναι η αγωγή του επενδυτικού κεφαλαίου NML Capital Limited, με έδρα τον «φορολογικό παράδεισο» των Νήσων Κέιμαν, το οποίο αξιώνει 370 εκατ. δολάρια (283 εκατ. ευρώ) από την Αργεντινή, έπειτα από την άρνηση του Μπουένος Άιρες δύο φορές να ανταλλάξει τους τίτλους χρέους που κατέχει, το 2005 και το 2010.

Την περασμένη Πέμπτη, οι ναύτες που επιβαίνουν στο ιστιοφόρο Λιμπερτάδ προέταξαν τα όπλα τους προκειμένου να εμποδίσουν τις λιμενικές αρχές στο Τέμα της Γκάνας, κοντά στην Άκκρα, να αλλάξουν θέση στη φρεγάτα κατ’ εφαρμογή απόφασης της δικαιοσύνης της χώρας, που αφορούσε τη μετατόπισή του για να μην εμποδίζει τις εμπορικές διεργασίες καταλαμβάνοντας μία θέση στην προκυμαία.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Σχόλιο: Είμαι υπέρ της Αργεντινής. Η Γκάνα τώρα, τι θέλει και εμπλέκεται;

Δηλαδή για να καταλάβω, η Γκανα θα κάνει πόλεμο για να πάρει τοκογλυφικό χρήμα ένα αμοιβαίο κεφάλαιο γύπας;

Όταν διαβάζω έδρα Κέιμαν, καταλαβαίνω αμέσως.

4444

4444

http://news.yahoo.com/emerges-2nd-woman-petraeus-case-082653049.html

WASHINGTON (AP) — As questions swirl about the extramarital affair that led to the resignation of CIA Director David Petraeus, the retired general and his biographer, Paula Broadwell, have been quiet about details of their relationship. However, information has emerged about the woman who received the emails from Broadwell that led to the FBI’s discovery of Petraeus’ indiscretion.

A senior U.S. military official identified the second woman as Jill Kelley, 37, who lives in Tampa, Fla., and serves as an unpaid social liaison to MacDill Air Force Base in Tampa, where the military’s Central Command and Special Operations Command are located.

In a statement Sunday, Kelley and her husband, Scott, said: “We and our family have been friends with Gen. Petraeus and his family for over five years. We respect his and his family’s privacy and want the same for us and our three children.”

The military official who identified Kelley spoke on condition of anonymity because he was not authorized to publicly discuss the investigation. He said Kelley had received harassing emails from Broadwell, which led the FBI to examine her email account and eventually discover her relationship with Petraeus. The FBI contacted Petraeus and other intelligence officials, and Director of National Intelligence James Clapper asked Petraeus to resign.

A former associate of Petraeus confirmed the target of the emails was Kelley, but said there was no affair between the two, speaking on condition of anonymity to discuss the retired general’s private life. The associate, who has been in touch with Petraeus since his resignation, said Kelley and her husband were longtime friends of Petraeus and his wife, Holly.

Attempts to reach Kelley were not successful. Broadwell did not return phone calls or emails.

The Petraeus news caught much of Washington by surprise and members of Congress said Sunday they want to know more details about the FBI investigation that revealed the extramarital affair between Petraeus and his biographer. They questioned when the retired general popped up in the FBI inquiry, whether national security was compromised and why they weren’t told sooner.

“We received no advanced notice. It was like a lightning bolt,” Democratic Sen. Dianne Feinstein of California, who heads the Senate Intelligence Committee, said on “Fox News Sunday.”

Petraeus, 60, quit Friday after acknowledging an extramarital relationship. He has been married 38 years to Holly Petraeus, with whom he has two adult children, including a son who led an infantry platoon in Afghanistan as an Army lieutenant.

Broadwell, a 40-year-old graduate of the U.S. Military Academy and an Army Reserve officer, is married with two young sons.

Petraeus’ affair with Broadwell will be the subject of meetings Wednesday involving congressional intelligence committee leaders, FBI deputy director Sean Joyce and CIA deputy director Michael Morell.

Petraeus had been scheduled to appear before congressional committees on Thursday to testify about the Sept. 11 attack on the U.S. Consulate in Benghazi, Libya, that killed four Americans, including U.S. Ambassador Chris Stevens. Morell was expected to testify in place of Petraeus, and lawmakers said he should have the answers to their questions.

But Feinstein and others didn’t rule out the possibility that Congress will compel Petraeus to testify about Benghazi at a later date, even though he’s relinquished his job.

Clapper was told by the Justice Department of the Petraeus investigation at about 5 p.m. on Election Day, and then called Petraeus and urged him to resign, according to a senior U.S. intelligence official who spoke on condition of anonymity because he was not authorized to discuss the investigation publicly.

FBI officials said the congressional committees weren’t informed until Friday, one official said, because the matter started as a criminal investigation into harassing emails allegedly sent by Broadwell to Kelley.

Concerned that emails Petraeus exchanged with Broadwell raised the possibility of a security breach, the FBI brought the matter up with him directly, according to the official, who spoke on condition of anonymity because he was not authorized to publicly discuss the investigation.

Petraeus decided to quit, though he was breaking no laws by having an affair, officials said.

Staffers for Petraeus said Kelley and her husband were regular guests at events he held at Central Command headquarters.

A U.S. official said the coalition countries represented at Central Command gave Kelley an appreciation certificate on which she was referred to as an “honorary ambassador” to the coalition, but she has no official status and is not employed by the U.S. government.

The official, speaking on condition of anonymity because he wasn’t authorized to discuss the case publicly, said Kelley is known to drop the “honorary” part and refer to herself as an ambassador.

___

Associated Press writers Michele Salcedo, Pete Yost and Matthew Lee contributed to this report.

4444

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1663273

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:02

Το report της Τρόικας για την Ελλάδα εστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

Πλέον, μετά από αυτό, δημιουργούνται προϋποθέσεις για να υπάρξουν ανακοινώσεις πιθανώς και σήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο Juncker τόνισε ότι δεν αναμένεται κάποια οριστική απόφαση για την Ελλάδα σήμερα, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη διαδικασία που υλοποιεί τις δεσμεύσεις της βήμα προς βήμα.

Δήλωσε δε πως ο ίδιος θα ήθελε η επόμενη δόση για την Ελλάδα να εκταμιευθεί το συντομότερο δυνατό.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, ο Juncker τόνισε πως η έκθεση της Τρόικας “είναι θετική”.

Προσθέτει ακόμη ότι “οι υπουργοί έλαβαν την έκθεση την Κυριακή το βράδυ και ότι ο χαρακτήρας της έκθεσης είναι θετικός διότι οι Έλληνες πραγματικά έφεραν αποτελέσματα. Τώρα είναι σειρά μας να παρουσιάσουμε αποτελέσματα”, πρόσθεσε.

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Δεν υπάρχει ακόμη η τελική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα

Η τελική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα δήλωσε κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Marianne Kothe.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Kothe επισήμανε πως η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει τα πρώτα έγγραφα με τεχνικές λεπτομέρειες συμπληρώνοντας πως στο Eurogroup της Δευτέρας δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση καθώς πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας.

Η Kothe τόνισε πως η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο  με την έγκριση του προϋπολογισμού, ωστόσο πρέπει να απαντηθούν αρκετά ερωτήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση.

Νωρίτερα, το capital.gr σε δημοσίευμά του με τίτλο “Ώδινεν όρος και έτεκεν… επιμήκυνση” ανέφερε: Σε κατάσταση σύγχυσης και «τεχνικής» αμηχανίας για το πώς θα αντιμετωπισθεί το δημοσιονομικό κενό και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συζητείται σήμερα το απόγευμα στο Eurogroup το ελληνικό πρόβλημα. Και αυτό παρά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Προϋπολογισμού.

Σε «τεχνικό» επίπεδο οι προτάσεις από το Euroworking Group που θα τεθούν σε γνώση των υπουργών οικονομικών δεν έχουν τις απαραίτητες «πολιτικές» προϋποθέσεις για να αποσπάσουν μία τελική απόφαση, καθώς η διαφωνία μεταξύ Κομισιόν/ΕΚΤ και του ΔΝΤ όσο αφορά τόσο την μη βιωσιμότητα του χρέους όσο και τον τρόπο κάλυψης του δημοσιονομικού από την επιμήκυνση του προγράμματος παραμένουν ισχυρές και θα διατυπωθούν για άλλη μια φορά σήμερα.

Καλά ενημερωμένες διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι θα γίνει άλλη μια προσπάθεια σε «τεχνικό» επίπεδο για να γεφυρωθεί η διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στο διάστημα που απομένει μέχρι την Σύνοδο Κορυφής στις 22/11.

Χωρίς να αποκλείεται επίσης μία νέα απόπειρα πολιτικής λύσης στο μεταξύ, αν οι «διαμεσολαβητές» καταφέρουν να δώσουν μία ενδιάμεση «λύση» μέχρι να υπάρξουν προϋποθέσεις για την τελική αναμόρφωση του ελληνικού προγράμματος στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση σήμερα φαίνεται να υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες να επισημοποιηθεί αυτό που ήδη έχει γίνει στα χαρτιά, δηλαδή η επέκταση κατά μία διετία του προγράμματος.

Άλλωστε τόσο το Μεσοπρόθεσμο όσο και το προσχέδιο της έκθεσης αξιολόγησης που έχουν στα χέρια τους οι υπουργοί Οικονομικών έχει ενσωματωμένη την επιμήκυνση.

Παρόλα αυτά, ούτε και η επίσημη ανακοίνωση της επιμήκυνσης σήμερα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, καθώς παραμένει άλυτος ο γόρδιος δεσμός της βιωσιμότητας του χρέους και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού (δηλαδή τα παραπάνω κεφάλαια που θα χρειασθούν).

Εκείνο που έχει ήδη «λυθεί» σε τεχνικό επίπεδο είναι το «ΟΚ» για το δάνειο-γέφυρα που θα δώσει χρόνο στο Eurogroup να συζητήσει αν χρειασθεί το ελληνικό θέμα στις αρχές Δεκεμβρίου χωρίς να υπάρχει θέμα χρεοστασίου στην Αθήνα.

Όλα όμως δείχνουν ότι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα το χρονικό διάστημα στο οποίο η δόση του Ιουνίου (μαζί με τα υπόλοιπα του Μαρτίου) θα αρχίσει να εκταμιεύεται σταδιακά, έτσι ώστε να καλυφθεί το πρόβλημα στις τράπεζες (ανακεφαλαιοποίηση) και οι υποχρεώσεις από το δάνειο γέφυρα (bridge loan) που θα δρομολογηθεί άμεσα (μέσω εντόκων γραμματίων) για ένα μήνα.

Στην «λύση» αυτή φαίνεται να έχει παίξει σημαντικό ρόλο η αναγνώριση από πλευράς Merkel – Hollande του κινδύνου πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Αθήνα και… ακύρωσης όσων έχουν μεσολαβήσει στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαήμερο, αν δεν υπάρξουν αποφάσεις στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε ακόμα:
* Χαιρετίζει την ψήφιση του προϋπολογισμού εκπρόσωπος της Merkel

4444

4444

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Σατιρικές εκπομπές και μαθαίνουμε τι γίνεται Έτσι η Ελληνοφρενεια έπαιξε το απόσπασμα όπου ο Αντώνης ο Σαμαράς λέει από το βήμα της Βουλής, ότι κάνει επανάσταση.

Ο άνθρωπος δεν είναι απλώς απατεώνας, έχει διδακτορικό απατεωνιάς.

Θα κυνηγήσω ούρλιαζε τις επενδύσεις. Αφού πρώτα γαμησε τους εγχώριους επιχειρηματίες, μαζί με Παπαδημο, Βενιζέλο και Παπανδρέου.  

Αυτοί οι άνθρωποι δε κάνουν ούτε για κλητήρες.

Κατέστρεψαν την Ελληνική οικονομία και τώρα βγαίνουν και μιλούν για επανάσταση και θα φέρουν επενδύσεις.

Είναι καλύτερα να έχεις εγχώριους επενδυτές, παρά ξένους. Επενδυτές που ζουν στην Ελλάδα ή περνούν αρκετό καιρό.

Είναι προτιμότερο να βλέπεις Έλληνες να γίνονται επιχειρηματίες, αφού τους δώσεις το σωστό πλαίσιο, παρά να λες θα κυνηγήσω τις επενδύσεις εις τα ξένα.

Τυχοδιώκτης, Απατεώνας, άλλος ένας έλληνας πρωθυπουργός της πλάκας και της διαπλοκής.

4444

Στο παιχνίδι ΑΕΚ – Ολυμπιακού. Το πέναλτι του Ολυμπιακού ήταν και σωστά δόθηκε, όπως και το χέρι ήταν πέναλτι και λάθος που δε δόθηκε στην ΑΕΚ.

4444

4444

Στις εκλογές του Ιουνίου ψήφησα ΣΥΡΙΖΑ. Στις επόμενες δε θα ψηφήσω. Ο Αλέξης κάνει γαργάρα την υπόθεση της διαφθοράς.

Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, την χρεοκόπησαν. Και αυτοί που την χρεοκόπησαν έχουν όνομα και επίθετο. Αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα Αλέξη Τσιπρα δεν είναι πατριώτες, είχαν δόλο και εξυπηρετούσαν συμφέροντα. Εσύ στην Βουλή τα έκανες γαργάρα. Εγώ δεν πρόκειται να σε ψηφήσω.

Δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει μεγάλα ποσοστά.

Εγώ στις επόμενες εκλογές θα ψηφήσω κάτι ποιο ριζοσπαστικό.

Αυτό επιβάλει η Θεωρία Παιγνίων.

Κατάλαβες αμόρφωτε νεοέλληνα, άσχετα αν έχεις πτυχία, που καθυστερείς να πάρεις αποφάσεις.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς και μάλιστα της πολίτικης, είναι κριτήριο για να ψηφήσεις ένα κόμμα.

Δεν μπορείς να ψηφίζεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απορροφά, στελέχη του διαφθαρμένου και εγκληματικού ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιακουματος ψήφησε το Μνημόνιο 3 και λέει ότι είναι πατριώτης, ο ρουφιανος.

Όσοι ψήφησαν το Μνημόνιο 3 είναι προδότες Γιακουματο και το αίμα από τότε που τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να ψηφίζουν τα μνημόνια, ρέει άφθονο.

Ο Αλέξης ζητά εκλογές από μέσα του. Το παλικάρι, επενδύει στην στρατηγική του ώριμου φρούτου.

Εγώ το ξέρετε, σας το έχω γράψει, κάντε αλλαγές. Αλλάξτε τον Σαμαρά. Όσο ποιο γρήγορα το κάνετε, τόσο το καλύτερο.

Ο Σαμαράς δεν είναι τίποτα σπουδαίο, υπογραφές σε μνημόνια κατοχής, όλοι μπορούν να βάλουν. Το να γίνεις δωσίλογος, είναι ποιο εύκολο από το να κάνεις αντίσταση το 2009, 2010, 2011, 2012.

4444

Προτιμώ να φύγει ο Σαμαράς και να έρθει ο οποιοσδήποτε Χατζηνικολάου.

Ο Τσιπρας σαφώς και έχει καλύτερο σχέδιο από αυτό που έχει ο Σαμαράς.

Έχει σχέδιο ο Σαμαράς; Χατζηνικολάου; Πλάκα κάνεις;

Αλλαγή πολιτικής εξουσίας εδώ και τώρα.

Συμφωνώ με τον Παναγουλη, η δήλωση του είναι σωστή. Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, την χρεοκόπησαν. Συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Ο Παναγουλης είπε από τα ποιο σωστά πράγματα στην χθεσινή Βουλή.

Ο Χατζηνικολάου βέβαια, είναι αστός και βολεμένος, άσχετα με τις προστριβές, δε θα συμφωνήσει με την δήλωση του Παναγουλη.

Όμως η δήλωση του Παναγουλη, εκφράζει τον φτωχό έλληνα πολίτη.

Ο φτωχός Έλληνας πολίτης ψηφίζει Χρυσή Αυγή, για να συλλάβει και να δικάσει αυτούς που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και οδηγούν χιλιάδες νεοέλληνες στην αυτοκτονία και την ανέχεια.

Κοίταξε ο Χατζηνικολάου είναι στο ίδιο σύνολο με τον Πρετεντέρη. Αστοί είναι και οι δυο. Έχουν διαφορετική οπτική.

Στην δήλωση του Παναγουλη, που είναι μια δήλωση ουσίας και ο Χατζηνικολάου και ο Πρετεντέρης, έχουν την ίδια θέση. Την απορρίπτουν.

Αυτά που είπε ο Παναγουλης είναι ουσίας. Απόδοση δικαιοσύνης.

Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο.

Να παμε στην Δραχμή να δουμε το Φως. Αυτα που λενε οι διαφοροι Γερμανοι ειναι της πλακας.

Να φύγουμε από το Γερμανικό Ευρώ, να βρούμε το φως μας, αστέ και βολεμένε Χατζηνικολάου. Να μας πληρώσουν να φύγουμε.

Αυτά που λένε οι Γερμανοί έχουν μεγάλη πλάκα. Σε μένα γιατί δε τα λένε; Να έρθει ένας Γερμανός και να μου πει: σε πληρώνω να φύγεις από το Γερμανικό Ευρώ.

Θα του πω πούντα; Φερτα να φύγω. Βαλε και το κατοχικό δάνειο που μας χρωστάς και θα δούμε και τι άλλο υπάρχει, γιατί ο Σημίτης που μας έβαλε είναι Γερμανόφιλος. Δικός σας.

Με την Δραχμή είχαμε ένα επίπεδο, τώρα τι έχουμε;

4444

Στις 16 Νοεμβρίου θα πεινάσουμε. Έτσι έχει πει ο Στουρναρας. Περιμένω να έρθει η ημερομηνία.

11/11/2012

4444

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2251496

Οκτώ επενδυτικοί όμιλοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η προθεσμία για την υποβολή της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εξέπνευσε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Στη σχετική πρόσκληση, ανταποκρίθηκαν οι ακόλουθες εταιρείες και κοινοπραξίες:

– BC Partners

– Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%)

– Κοινοπραξία των εταιριών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%)

– Κοινοπραξία των εταιριών Intralot [INLr.AT]  Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%)

– Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international

– Third Point LLC

TPG Capital

– Triple Five World Group Properties Limited

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης μελετούν τις υποβληθείσες προτάσεις και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να υποβάλουν την εισήγησή τους προς το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας και την εμπιστοσύνη της στη χώρα, παρά τη δύσκολη συγκυρία. O αριθμός και η ποιότητα των επενδυτικών προτάσεων δείχνει εμπιστοσύνη στις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ιωάννης Εμίρης.

Σχόλιο: Ο ΟΠΑΠ είναι σίγουρη μπιζνα για τους σωστούς παίκτες.

Θα μπορούσα να πάω σε έναν πράκτορα του ΟΠΑΠ και να ανοίξω ένα λογαριασμό για το Διαδίκτυο. Όσες συναλλαγές έκανα την προμήθεια θα την έπαιρνε ο πράκτορας. Ο Πράκτορας επίσης θα με πλήρωνε αν ήθελα να εξαργυρώσω. Ούτε τράπεζες ούτε μπλεξίματα.

Εγώ ξέρω πως μπορεί ο ΟΠΑΠ να γίνει μια μηχανή χρήματος.

Εγώ δε θα τον πουλούσα τον ΟΠΑΠ. Αλλά εγώ δεν είμαι απατεώνας όπως ο Αντώνης Σαμαράς και τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Θέλω εκλογές. Θέλω να απολύσω τον Σαμαρά και τον Στουρναρα και τους υπόλοιπους.

4444

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/251670/oi-porfyrogennitoi-ergazomenoi-kai-oi-56-misthoi-efapax

Οι διορισμένοι εκτός των διαδικασιών ΑΣΕΠ , αλλά συγγενείς και φίλοι των περισσότερων πολιτικών στελεχών αντέδρασαν με εξαιρετική σφοδρότητα προς κάθε κατεύθυνση, βουλευτές, δημοσιογράφους στο άκουσμα της ρύθμισης που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών εξισώνοντάς τους με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημοσίου, ανοίγοντας έτσι την «πόρτα» στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου Κοινοβουλίου.

Βεβαίως και υπάρχουν υπάλληλοι στη Βουλή που εργάζονται σκληρά είναι όμως πάρα πολλοί κι εκείνοι που είναι «εξαφανισμένοι» ή αλλιώς αποσπασμένοι σε διάφορα κομματικά πόστα, ακόμα και σε εν αποστρατεία πολιτικούς, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Έθνος της Κυριακής το οποίο επιβεβαιώνει το άρθρο του newsbomb.gr για τα βασιλικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής.

Αυτοί λοιπόν που θα μπορούσαν να θεωρηθούν και golden boys του δημοσίου τομέα διεκδικούν τη διασφάλιση πολλών εκ των προνομίων τους παρ΄ότι έχουν ενταχθεί στο στενό δημόσιο τομέα – το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο.

Ποια είναι αυτά για τα οποία θα δώσουν μάχη για να τα διασφαλίσουν:

Πρώτο και καλύτερο το περιβόητο «αμετάθετο», μέχρι τώρα κανείς υπάλληλος της Βουλής δε μπορούσε να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου μόνο αν υπήρχε οικειοθελής μετάταξη. Το Μνημόνιο 3 υπαγορεύσει υποχρεωτικές μετατάξεις.

Το «μετέωρο» προνόμιο που αφορά στις υπερωρίες που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής όπου στους περισσότερους καταβάλλεται το μέγιστο του ποσού.

Οι υπάλληλοι μέχρι τώρα ελάμβαναν 60 ώρες υπερωριών όταν στο υπόλοιπο Δημόσιο οι υπερωρίες δεν ξεπερνούσαν τις 35 ώρες.

Το πιο βασικό ζήτημα αποτελεί το παχυλό και μάλιστα διπλό εφάπαξ που λαμβάνουν όταν αποχωρούν από την υπηρεσία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsbomb.gr εκτός από το εφάπαξ παίρνουν και ένα «ειδικό βοήθημα» από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής ( ΤΑΥΒ) που μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι.

Για παράδειγμα με 28 έτη προϋπηρεσίας ένας υπάλληλος της Βουλής θα λάβει βοήθημα 56 μισθούς όταν ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 35 χρόνια θα λάβει 36.500 ευρώ, όταν το αντίστοιχο εφάπαξ όσων έχουν μπάρμπα στη Κορώνη ξεπερνά τις 300.00 ευρώ!

Σχόλιο: Οι Υπάλληλοι της Βουλής, τα βύσματα δηλαδή. Έχουν προνόμια. Χρυσά προνόμια.

Θα αφήσουμε τα βύσματα, να έχουν τέτοια προνόμια;

Πρέπει να τους τσακίσουμε εργασιακά. Να τους κόψουμε τα προνόμια με το μαχαίρι.

Είναι δυνατόν ο Σερβιτόρος να παίρνει περισσότερα λεφτά από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ;

Τσακίστε τα βύσματα της Βουλής. Να αμείβονται όπως όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Αν δε θέλουν, να παραιτηθούν και να βρουν δουλειά στον Ιδιωτικό τομέα.

4444

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/250950/klitires-tis-voylis–poy-zoyn-san-vasiliades

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Με τσιρίδες, τσαμπουκάδες, κυνηγητό στους διαδρόμους της Βουλής και προπηλακισμούς δημοσιογράφων διαμαρτυρήθηκαν οι πραιτωριανοί του πολιτικού κατεστημένου στην ανάγκη να προσαρμοστούν στις νέες κοινωνικές συνθήκες που επιβάλλουν η κρίση και τα Μνημόνια, τα οποία υπογράφουν όσοι τους διόρισαν με ρουσφέτια.

Είτε το θέλουμε, είτε όχι στους υπαλλήλους της Βουλής αναφερόταν πρωτίστως ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος όταν είπε πως «μαζί τα φάγαμε» κι όχι στους λιμενεργάτες της Ελευσίνας ή στους αποθηκάριους της Μάνδρας που φτύνουν αίμα για το μεροκάματο.

Υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές κι άλλοι παράγοντες του πολιτικού συστήματος όλων των κομματικών αποχρώσεων έχουν εξυπηρετήσει τα διακεκριμένα ρουσφετάκια τους στη Βουλή.

Επισήμως δεν το παραδέχονται, ανεπισήμως όμως όλοι θέτουν το ρητορικό ερώτημα «και τι να κάνω που μου έφερε τόσους ψήφους». Η απάντηση είναι απλή: Αν έχεις, πλήρωσέ τους κύριε πολιτευτά μου από τον κορβανά του σπιτιού σου κι όχι από το Δημόσιο.

Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε στη Βουλή, ύστερα από όσα ανέφερε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος για συγγενείς και φίλους που διορίσθηκαν όπως-όπως στη Βουλή. Λίγο τα υπονοούμενα να ερευνήσουμε ποιοι κατάγονται από την Καρδίτσα, λίγο οι αιχμές για όσους μπήκαν από το παράθυρο κατά κόρον από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ήταν καλές αφορμές για έρευνα.

Λέγεται ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν διπλασιαστεί από το 2007, όταν έγινε πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Σιούφας. Ο διπλασιασμός έγινε με διακομματική συμφωνία και αφορά σε συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, αξιωματικών (κυρίως της Αστυνομίας) και ανώτατων δικαστικών. Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες για πρώην πολιτικούς και πρώην δημοσιογράφους (με κομματική ταυτότητα) που κάλυψαν υπηρεσιακές θέσεις στη Βουλή.

Πιο λίγα παίρνει ο Α/ΓΕΕΘΑ

Η μισθολογική βάση για κλητήρες, καθαριστές, σερβιτόρους και χαμηλό προσωπικό με απολυτήριο Λυκείου φθάνει στα 1.900 ευρώ καθαρά (σ.σ. όταν οι μεικτές αποδοχές του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται στα 1.883 ευρώ με το νέο μισθολόγιο!).

Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε πρόσθετες αμοιβές από υπερωρίες ή κυριακάτικη απασχόληση για να μην προκαλέσουμε μεγαλύτερο θυμό σε όσους διαβάζετε αυτό το κείμενο και δεν έχετε λεφτά ούτε για τα τσιγάρα της μέρας.

Με αυτό το δεδομένο όμως, φανταστείτε πώς διανέμονται τα 106 εκατομμύρια ευρώ που δαπανά η Βουλή των Ελλήνων για 1.350 υπαλλήλους (όπως λένε τα στοιχεία του 2010). Απ’ αυτούς υπολογίζεται ότι 1.200 προέρχονται από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι επιστημονικοί σύμβουλοι των βουλευτών.

Αξίζει να σας αναφέρουμε ότι δεν έχουν ασφάλιση ΙΚΑ διότι κατάφεραν να εξαιρέσουν τους εαυτούς τους με τρόπους σαν αυτούς που είδαμε χθες. Το είπαμε είναι πραιτωριανοί με πολιτικά και θέλουν να γίνουν πατρίκιοι.

Κρατηθείτε τώρα να δείτε τα προνόμια που θίγονται με την υπαγωγή των υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Συνιστάται σε κακοπληρωμένους (ή απλήρωτους) υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, σε ημιαπασχολούμενους (για 350 ευρώ το μήνα) και σε συνταξιούχους να είναι νηφάλιοι ή να πάρουν κανένα υπογλώσσιο, τώρα. Ακολουθεί hardcore και δεν έχει βρεθεί τρόπος να ανάψει ένδειξη με 3xxx στα δεξιά της οθόνης:

Κατά μέσο όρο ο μισθός ενός υπαλλήλου της Βουλής φθάνει στα 3.000 ευρώ με επιδόματα, πρόσθετα και άλλα τινά.

Παίρνουν 16 μισθούς!

Κάθε χρόνο οι υπάλληλοι της Βουλής δεν παίρνουν μόνο τον 13ο και τον 14ο μισθό για τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος θερινής αδείας (παρότι στον ιδιωτικό τομέα έχουν αρχίσει να ξεχνιούνται αυτά τα κοινωνικά προνόμια). Έπαιρναν ως φέτος άλλους δύο μισθούς, τον 15ο και τον 16ο, διότι προφανώς όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ήταν κορόιδα που δεν φίλησαν κατουρημένες ποδιές για μια τέτοια θέση και την κατέκτησαν εκείνοι.

Οι υπάλληλοι της Βουλής κόστισαν στο Ελληνικό Δημόσιο, συνεπώς στον φορολογούμενο που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, περί τα 16,9 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011 για να τσεπώσουν τον 15ο και τον 16ο μισθό! (σ.σ. οι φουκαράδες που κλαίνε στη ΔΟΥ Περάματος να μην τους κατασχέσουν το σπίτι με τους τσιμεντόλιθους δεν έχουν τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα;)

Χωρίς τους δύο πρόσθετους μισθούς οι μισθολογικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν πέσει κάτω από 50% αλλά εξακολουθούν να θεωρούνται παχυλές με τα δεδομένα της εποχής κι εφ’ όσον ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

Για το καλό του «πολιτικού κατεστημένου» το προεδρείο αποφάσισε να χαϊδέψει κι άλλο τους υπαλλήλους της Βουλής θεσπίζοντας το «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Με βερμπαλιστικές μπούρδες τούς δίνουν δηλαδή κάτω από το τραπέζι τον 15ο και τον 16ο μισθό μπας και κοροϊδέψουν την τρόικα. Ωστόσο κοροϊδεύουν και πάλι τον συνήθη ύποπτο, τον ευσυνείδητο πολίτη.

Εφ’ άπαξ σαν ρετιρέ στο Κολωνάκι

Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς! Υπολογίζεται ότι το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, λες κι είναι το «Λαχείο Συντακτών» που μοίραζε διαμερίσματα μια εποχή.

Θέλετε κι άλλο hardcore;

Τα διακόσια χιλιαρικάκια και κάτι από το πρώτο εφάπαξ δεν είναι αρκετά για να κάνουν τις ορντινάτσες των εθνοσωτήρων γι’ αυτό παίρνουν κι ένα δεύτερο από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων!

Παίρνουν επίσης και μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.

Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια.

Με απόφαση του προεδρείου της Βουλής, το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων έρχεται να διεκδικήσει το δικαίωμα όσων διορίστηκαν με ισχυρό βύσμα και ρουσφέτι στην κοινωνική καταξίωση. Όσες επιχειρήσεις ενοικιάζουν χώρους εντός της Βουλής δεν πληρώνουν στο Δημόσιο αλλά στο επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων! Άλλωστε παίρνουν ψίχουλα οι καημένοι. Δώστε βάση: το κυλικείο δίνει 24 χιλιάδες ευρώ ετησίως, το υποκατάστημα της Εθνικής 312 χιλιάδες ευρώ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία 48 χιλιάδες ευρώ, όπως και η «Ολυμπιακή». Η δικαιολογία είναι ότι αυτά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ρέουν σ’ αυτό το ταμείο πολυτελείας προκειμένου οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης! Καλό, ε;

Υπ’ όψιν ότι σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή προς προμηθευτές επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της διότι δεν τα βγάζουν πέρα.

Προκλητικές πολυτέλειες από το Δημόσιο

Οι αυλικοί του πολιτικού κατεστημένου δεν μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων γι’ αυτό και δημιούργησαν έναν τέτοιο μέσα στη Βουλή, ο οποίος είναι απολύτως δωρεάν και βλέπει μπροστά στον Εθνικό Κήπο. Κι επειδή αυξήθηκαν οι ανάγκες και ορισμένοι υπάλληλοι έχουν την ανάγκη χαλάρωσης από τον «εθνοσωτήριο» κάματό τους κοντοστέκονται για κανένα καφεδάκι στην Πλάκα ενώ θα πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο νεοκλασσικό μέγαρο που παραχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού για να γίνει και ο δεύτερος παιδικός σταθμός της Βουλής!

Ας μην ξεχνάμε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν δωρεάν το γυμναστήριο μέσα στη Βουλή, καθώς και το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από το μέγαρο μπροστά στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είναι όποιοι κι όποιοι να πάρουν τα λεωφορεία ή τον υπόγειο σιδηρόδρομο μαζί με άλλους θνητούς.

Κι αφού ο κλητήρας της Βουλής παίρνει περισσότερα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο) δεν είναι δυνατό να μην έχουν και κάποια παροχή από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν εξασφαλίσει λοιπόν να ψωνίζουν στα στρατιωτικά πρατήρια (πολυκαταστήματα) της Πολεμικής Αεροπορίας σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά. Τα Συγκροτήματα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται στη διάθεση των υπαλλήλων της Βουλής αφού μπορεί να συγκρίνονται ή και να είναι καλύτεροι από τους πιλότους και τους μηχανικούς των μαχητικών αεροσκαφών που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα – γράμματα για να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των Τούρκων στον εθνικό εναέριο χώρο και στο FIR Αθηνών.

Θέλετε το κερασάκι στην τούρτα;

Οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται μετεκλογικό επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε αναμέτρηση σύμφωνα με Νόμο που είχε θεσπίσει η πρώην πρόεδρος κ. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη. Μόλις έγιναν οι δεύτερες εκλογές του Ιουνίου οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων πήγαν στο γραφείο του τότε προέδρου κ. Βύρωνος Πολύδωρα απαιτώντας την έγκριση επιδόματος ύψους 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο (την ώρα που το Μνημόνιο κλείνει σπίτια). Ο κ. Πολύδωρας ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ κι ακολούθησαν διάφορες διαρροές που τον αφορούσαν. Τους διακρίνει η εχεμύθεια και η αίσθηση του καθήκοντος.

Δεν μιλάμε για δουλειά, αλλά για «σκυλίσια ζωή», το έχετε πάρει χαμπάρι. Ίσως κάποιοι που φωνάζουν περισσότερο είναι οι πιο βολεμένοι συγκριτικά με άλλους που δουλεύουν χωρίς σταματημό και μένουν με χαρτζιλίκι στην τσέπη. Να τους χαιρόμαστε μαζί μ’ εκείνους που τους διόρισαν! 

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/250950/klitires-tis-voylis–poy-zoyn-san-vasiliades#ixzz2BvHrQOXG

4444

4444

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/251679/o-papandreoy-ploytizei-apo-ti-ftoheia-tis-elladas

Τι κι αν η πολιτική του καριέρα πνέει τα λοίσθια…

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει για τα καλά ανοίξει τα φτερά του για μια… διεθνή καριέρα ως “ειδικός” επί των οικονομικών καταστροφών σε χώρες με πρόβλημα χρέους έναντι αδρών αμοιβών.

Μπορεί να είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την καταστροφή αλλά σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής έχει ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktail dinners μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι με συνολική αμοιβή που φτάνει το 1 εκατομμύριο δολάρια. Το γραφείο που τον εκπροσωπεί και κλείνει τις εμφανίσεις του αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αμοίβεται για κάθε ομιλία του περίπου 55.000 δολάρια, ότι προϊόντος του χρόνου το κασέ του μπορεί να αυξηθεί.

Και όλα αυτά καταλαμβάνοντας μια ελληνική βουλευτική έδρα περισσότερο ως.. κομπάρσος εισπράττοντας βεβαίως την βουλευτική αποζημίωση. Το πρακτορείο ενοικίασης διάσημων προσωπικοτήτων “The Harry Walker Agency” που τον έχει αναλάβει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει δεκάδες συνεργάτες, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου εξελίσσεται σε “βαρύ χαρτί” και οι ατζέντηδές του δεν προλαβαίνουν να κλείνουν ραντεβού.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της “καριέρας” του είναι μια ομιλία του στη Ζυρίχη στις 24 Σεπτεμβρίου με θέμα “Διδάγματα της Ευρωπαϊκής κρίσης και πώς θα επηρεάσει την  παγκόσμια οικονομία” για την οποία η συμφωνία προέβλεπε 55.000 δολάρια…

Και η Ελλάδα φτωχαίνει…
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/251679/o-papandreoy-ploytizei-apo-ti-ftoheia-tis-elladas#ixzz2BvCFBxOP

Σχόλιο: Ο Παπανδρέου κυβέρνησε την Ελλάδα 2,5 χρόνια και την οδήγησε στην Χρεοκοπία και στην ξένη κατοχή. Αφού τα έκανε όλα αυτά με το ΠΑΣΟΚ, αντί οι νεοέλληνες να θάψουν κυριολεκτικά το ΠΑΣΟΚ και πολλά από τα στελέχη του να τα δικάσουν για εγκλήματα κατά της χώρας, ο Γιωργάκης είναι βουλευτής.

Χίλιες φορές η Χρυσή Αυγή. Δε με νοιάζει αν είναι ρατσιστές. Όταν βλέπω τα στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τσατίζονται από την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ναι σκέπτομαι υπάρχει μια δικαιοσύνη.

Δεν γίνεται να έχουμε χρεοκοπήσει και ο Παπακωνσταντίνου να κυκλοφορεί ελεύθερος ή ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος και αρκετοί άλλοι. Να κρύβουν συνεχώς λίστες Lagarde.

Σωστά η Χρυσή Αυγή μίλησε μέσα στην Βουλή για Γουδί. Αυτό θέλουν όσοι τους ψηφίζουν. Δε γίνεται να κυκλοφορούν ελεύθεροι και τα θύματα τους να αυτοκτονούν για 300 ευρώ.

4444

http://news.yahoo.com/fbi-cia-face-questions-petraeus-affair-094914841–politics.html

WASHINGTON (AP) — The career of David Petraeus, the CIA director and a renowned military general, was derailed by allegedly vicious emails his paramour sent to another woman. Now the CIA, FBI and White House face questions from Congress about Petraeus’ love life and how his emails came under investigation.

Petraeus quit his post Friday after acknowledging an extramarital relationship.

He had been scheduled to appear before congressional intelligence committees on Thursday to testify on what the CIA knew, and what it told the White House, before, during and after the attacks that killed the U.S. ambassador and three other Americans in Benghazi on Sept. 11. His former deputy, Michael Morell, will now have to answer lawmakers’ questions about the Islamist militant attack on a U.S. Consulate and CIA base in Libya.

Morell, and FBI deputy director Sean Joyce, will also face tough questions the day before. Both are scheduled to meet with House intelligence committee chairman Mike Rogers, R-Mich., and ranking member Dutch Ruppersberger, D-Md., who want to know how the FBI investigation that led to Petraeus’ downfall came about, according to a senior congressional staffer who spoke anonymously because he was not authorized to discuss the investigation publicly.

Members of the Senate intelligence committee have similar questions, added another congressional aide. Also at question is when the White House was first made aware of the investigation.

Petraeus’ sudden departure made news before House and Senate intelligence committees were briefed, catching lawmakers who oversee the intelligence community off guard, officials said.

FBI officials have explained the committees weren’t informed, one official says, because the matter started as a criminal investigation into harassing emails sent by Paula Broadwell, a 40-year-old graduate of the U.S. Military Academy and an Army Reserve officer, to another woman.

The identity of the other woman and her connection with Broadwell were not immediately known, but that probe led agents to Broadwell’s email, which uncovered the relationship with Petraeus, a 60-year-old retired four-star general, according to an official who spoke to The Associated Press on Saturday.

Concerned that the emails he exchanged with Broadwell raised the possibility of a security breach, the FBI brought the matter up with Petraeus directly, according to the official, who spoke on condition of anonymity because he was not authorized to publicly discuss the investigation.

Petraeus decided to quit, though he was breaking no laws by having an affair, officials said.

“He decided he needed to come clean with the American people,” said Steve Boylan, a retired army officer and former Petraeus spokesman who talked with him Saturday.

In a phone call, Petraeus lamented the damage he’d done to his “wonderful family” and the hurt he’d caused his wife, Boylan said. Petraeus has been married for 38 years to Holly Petraeus.

“He screwed up, he knows he screwed up, now he’s got to try to get past this with his family and heal,” said Boylan.

Broadwell interviewed the general and his close associates intensively for more than a year to produce the best-selling biography, “All In: The Education of General David Petraeus,” which was written with Vernon Loeb, a Washington Post editor, and published in January.

The CIA did not comment on the identity of the woman with whom Petraeus was involved.

Broadwell is married with two young sons. She has not responded to multiple emails and phone messages. She’d planned to celebrate her 40th birthday in Washington this weekend, with many reporters invited. Her husband emailed guests to cancel the party.

CIA officers long had expressed concern about Broadwell’s unprecedented access to the director. She frequently visited the spy agency’s headquarters in Langley, Va., to meet Petraeus in his office, accompanied him on morning runs around the CIA grounds and often attended public functions as his guest, according to two former intelligence officials.

Petraeus’ staff when he was overseeing the war in Afghanistan similarly had been concerned about the time she spent with their boss.

In the preface to her book, Broadwell said she first met Petraeus in the spring of 2006 while she was a graduate student at the Kennedy School of Government at Harvard.

___

Associated Press writer Adam Goldman contributed to this report.

4444

http://www.newsnow.gr/article/268417/kampana-26-ekat-evro-apo-to-sdoe-sti-revekka-skaftoura.html

Την Δικαιοσύνη καλείται να αντιμετωπίσει η πρώην σύζυγος του Ιωάννη Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, που εμπλέκεται στο «Καρούζος Gate» καθώς απέκρυπτε συστηματικά τα έσοδά της από τον Όμιλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, η «γυναίκα που ξέρει πολλά» βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών του ΣΔΟΕ μαζί με το σύζυγό της για το κτηματομεσιτικό σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις του Ομίλου Καρούζου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η πρώην σύζυγος του Καρούζου εισέπραττε αμοιβές από την εταιρεία Karouzos Real Estate χωρίς να δηλώνει τα εισοδήματα αυτά στην εφορεία ούτε καν στις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).

Είναι χαρακτηριστική η κατάθεση του ποσού των 1.150.000 ευρώ που έγινε από έναν… οδηγό του Όμίλου Καρούζου την 1η Σεπτεμβρίου 2006 σε προσωπικό λογαριασμό της κυρίας Σκαφτούρα και της μητέρας της Μαρίας.

Γι’ αυτό το λόγο, δύο διαφορετικές ΔΟΥ (Γλυφάδας και ΙΓ’ Αθηνών) θα της κοινοποιήσουν τις επόμενες ημέρες πρόστιμα συνολικού ύψους 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη, καθώς η απόκρυψη ποσών άνω των 150.000 ευρώ είναι και ποινικό αδίκημα.

Πηγή: iefimerida

Σχόλιο: Η RealNews θα δικαιωθεί. Ιδίως αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πέσουν από την εξουσία. Διότι σήμερα υπάρχει συγκάλυψη και χρονοτριβή.

4444

4444

http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/251700/soimple-tha-voithisoyme-alla-me-toys-dikoys-mas-oroys

Κληθείς να απαντήσει στο εάν και πότε η Αθήνα, θα λάβει την επόμενη δόση του προγράμματος, ο Γερμανός Υπουργός «πέταξε το μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να απευθύνεται στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

«Κανείς στη ζώνη του ευρώ δεν είναι αντίθετος με την ιδέα της αποδοχής της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις», ξεκαθάρισε ο Σόιμπλε.

Ο επικεφαλής της γερμανικής οικονομίας δεν φάνηκε να επηρεάζεται από το γεγονός ότι η ελληνική Βουλή ενέκρινε την Τετάρτη τα νέα μέτρα, τα οποία άλλωστε ήταν προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης και επέμεινε στο ότι τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν από το τέλος του Ιουνίου.

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέρη γνώριζαν τις προθεσμίες για μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλοι στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να είναι υπό πίεση», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό η Τρόικα είναι απίθανο να παραδώσει την πλήρη έκθεση για την Ελλάδα, στο αυριανό Eurogroup, ενόσω συνεχίζεται η συζήτηση επί του ελληνικού προϋπολογισμού.

4444

http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/251579/den-toys-ftanoyn-ta-metra-tora-zitoyn-kai-lista-onomaton

«Τα νέα μέτρα λιτότητας απειλούν να διαλύσουν την ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι διεθνείς πιστωτές επιμένουν σκληρά: Τα δισεκατομμύρια της επόμενης δόσης θα αποδεσμευθούν μόνο όταν η Ελλάδα εγγυηθεί για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και παραδώσει την ονομαστική λίστα εκείνων που θα απομακρυνθούν», υποστηρίζει το περιοδικό Spiegel.

«Τα μέτρα λιτότητας λίγο έλειψε να μην περάσουν την Τετάρτη το βράδυ: οι βουλευτές του μικρότερου εταίρου της συγκυβέρνησης απείχαν εντελώς από την ψηφοφορία, ενώ έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ένας της ΝΔ ψήφισαν κατά των περικοπών και αποπέμφθηκαν από τα κόμματά τους λίγα μόλις λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Τώρα υπάρχουν φόβοι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα καταφέρει να επιβιώσει», αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

«Η Ελλάδα είναι απογοητευμένη από τους Ευρωπαίους εταίρους της και ειδικά από τη Γερμανία. Τα μέλη της συγκυβέρνησης θεωρούν πως έχουν κάνει αρκετά ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δις ευρώ», συνεχίζει ο δημοσιογράφος, τονίζοντας πως σύμφωνα και με πηγές του περιοδικού η απόφαση για την Αθήνα θα είναι θετική.

«Ωστόσο η επίσημη επιβεβαίωση εξακολουθεί να εκκρεμεί», επισημαίνει.

«Η Ελλάδα είχε εναποθέσει όλες της τις ελπίδες στη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα. Ωστόσο, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Πέμπτη, πως δεν θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Έπειτα, από αυτή την εξέλιξη, η Αθήνα ελπίζει τώρα στα όποια έσοδα καταφέρει να αντλήσει από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων που θα διεξαχθεί την Τρίτη», τονίζει ο συντάκτης.

«Η Τρόικα περιμένει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο τουλάχιστον 2000 υπάλληλοι. Ωστόσο, δεν αρκείται πλέον σε αριθμούς: θέλει ονόματα και επίθετα», σημειώνει χαρακτηριστικά το Spiegel, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον  υπουργό Αντώνη Μανιτάκη να διαψεύδει, από το βήμα της Βουλής, το δημοσίευμα του περιοδικού και να δηλώνει πως σε κάθε περίπτωση οι «τυφλές» απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι αντισυνταγματικές.

Διαβάστε επίσης:

«Στο περίμενε»… για την επόμενη δόση

Κρύος ιδρώτας στην κυβέρνηση μετά το «δούλεμα» των Βρυξελλών

Στουρνάρας: Η δόση θα εκταμιευθεί (vid)

Σχόλιο: Κι εγώ αν είχα απέναντι μου τον Απατεώνα τον Σαμαρά, την σιγανοπαπαδιά τον Κουβελη και την φούσκα τον Βαγγελα τον Βενιζέλο, θα ήθελα ονόματα και εγγυήσεις.

Μόνο οι μαλακες οι Νεοέλληνες δεν έχουν καταλάβει ότι ο Σαμαράς είναι απατεώνας.

4444

4444

Δημιουργήθηκε θέμα με το cd του Νταλάρα που προσφέρει η RealNEws. Εγώ Καλαμιτση σταμάτησα να ακούω Νταλάρα. Ο Νταλάρας πρέπει να έχει κάποιο κόστος.

Ο Καλαμιτσης βάζει το ερώτημα, η ιδεολογία του Καλλιτέχνη, είναι διαφορετική από το έργο του; Δηλαδή το έργο του Καλλιτέχνη είναι αυτόνομο.

Με βάσει το παραπάνω σκεπτικό, κακώς είναι απαγορευμένα τα έργα της Ρεφινσταλ. Ιδίως αυτό που έχει σχέση με την Ολυμπιάδα και την Αφρική.

Το ερώτημα για μένα είναι το εξής Καλαμιτση: η Realnews ξεπλένει τον Νταλάρα;

Το να μην αγοράσουν σήμερα οι πολίτες την RealNews λογω Νταλάρα, είναι πολιτική πράξη.

Όπως και το να μην βλέπεις τον Σουλεϊμάν στον Αντένα.

Αν ο Καλαμιτσης δει τις πωλησεις της RealNews πεσμένες λογω Νταγλαρά θα αλλάξει γνώμη, γιατί αν δεν αλλάξει, το μαγαζί θα κλείσει.

4444

Πόσο σπουδαίοι είναι οι Αρχαίοι Έλληνες;

Οι Φοίνικες επινόησαν το Αλφάβητο, όμως ήταν τελείως πρωτόγονο. Δυσχερές.

Οι Αρχαίοι Έλληνες το υιοθέτησαν και έφεραν την επανάσταση προσθέτοντας τα γραπτά σύμβολα και τα φωνήεντα.

Μέχρι τότε κανένα αλφάβητο δεν είχε φωνήεντα. Αυτό σήμαινε ότι μόνο ένας Φοίνικας ήξερε πώς να προφέρει γραπτές τις φοινικικές λέξεις. Ας δοκιμάσουμε σήμερα ένα ανάλογο παράδειγμα με τα τρία γράμματα ΚΣΤ.

Προφέρονται «κοστ», «καστ» ή «κιστ»; Φανταστείτε να είστε ξένος και να προσπαθείτε να διαβάσετε μια τέτοια γλώσσα.

Οι Έλληνες υιοθέτησαν το φοινικικό αλφάβητο και του πρόσθεσαν φωνήεντα. Αυτή η προσθήκη άλλαξε τελείως το αλφάβητο, το πήγε πολύ μπροστά.

Έχοντας πλέον ένα αλφάβητο με φωνήεντα, μπορούσαν να μεταγράφουν ξένες λέξεις, να γνωρίζουν πως προφέρονται και να ρωτούν τη σημασία τους.

Πιθανό να έφτιαξαν γλωσσάρια με ξένες λέξεις κι έτσι να μπόρεσαν να μάθουν ξένες γλώσσες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να γίνουν οι σημαντικότεροι έμποροι της Μεσογείου.

Οι Αρχαίοι Έλληνες πήραν πολλές πρωτόγονες ανακαλύψεις και έκαναν ασύλληπτες επαναστάσεις.

Στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. οι Έλληνες είχαν μάθει το πρόχειρο σύστημα μέτρησης, το μόνο πράγμα που μπόρεσε να τους διδάξει η Αίγυπτος και εκατό χρόνια αργότερα, βρίσκουμε να έχει εδραιωθεί στις ελληνικές πόλεις, σταθερά σε επιστημονικές βάσεις, η μελέτη των αριθμητικών και γεωμετρικών προόδων, η επιπεδομετρία και τα στοιχεία αρμονικών.

Τον επόμενο αιώνα βλέπουμε την ανάπτυξη της στερεομετρίας και της σφαιρικής γεωμετρίας, στις οποίες σύντομα προστεθήκαν και τμήματα του κώνου (η παραβολή, η έλλειψη, ο κύκλος).

4444

10/11/2012

4444

Είτε η Ελλάδα μείνει στο Ευρώ, είτε φύγει και πάει στην Δραχμή, θέλει ηγέτες. Πραγματικούς ηγέτες που θα εφαρμόσουν ένα σχέδιο με πειθαρχία και φυσικά θα είναι έντιμοι.

Το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, όπως και η ΝΔ δεν μπορούν να αποτελούν λύση. Είναι διαφθαρμένες και εγκληματικές οργανώσεις.

Είναι ποιο εγκληματίες από την Χρυσή Αυγή. Πόσοι έχουν αυτοκτονήσει; Πόσοι έχουν πεθάνει από άγχος και καρδιακά και εγκεφαλικά και άλλα πράγματα;

Η Ελληνική κοινωνία είναι μια συντηρητική κοινωνία, αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν ακόμα άτομα που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Εκλογές εδώ και τώρα. Αλλαγή.

Τι θα πει η δόση; Πρεζάκηδες είμαστε;

Αν είμαστε πρεζάκηδες να κάνουμε απεξάρτηση και μάλιστα «στεγνή», που είναι και η καλύτερη.

Είναι καλό που η Ελλάδα είναι στο Ευρώ!!!! Ένα Μεγάλο ψέμα, που έχει περάσει σε αμόρφωτους ανθρώπους. Γιατί είναι καλό; Επειδή η ανεργία έχει πάει στο Θεό;

Ένας παραλογισμός. Τι λένε τα δεδομένα νεοέλληνα; Αυτά να εξετάζεις. Εγώ είμαι άνεργος και ένα σωρό άνθρωποι γύρω μου υποφέρουν. Το Ευρώ δε μου κάνει καλό.

Θέλω μια οργανωμένη έξοδο. Οι Γερμανοί έχουν τελείως διαφορετικό κράτος από την Ελλάδα. Την Γερμανία και την Ελλάδα της χωρίζει το Χάος. Ο Σημίτης ο Αρχιερέας της διαπλοκής, έβαλε την Ελλάδα στην ευρωζώνη με ψεύτικα στοιχεία. Οι γενιές που έρχονται θα τον καταριούνται. Καταστροφή και μεγάλος πόνος.

Ο δρόμος του Γερμανικού Ευρώ, δεν τραβά. Θέλω μια οργανωμένη έξοδο.  

Έχω βαρεθεί να ακούω συνεχώς ότι δε φτάνουν τα λεφτά και δε φτάνουν τα λεφτά. Τα λεφτά φτάνουν, απλά είναι και οι τόκοι τον τοκογλύφων και οι μίζες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καταλάβατε;

Θέλω εκλογές. 

4444

Όσοι παίζεται στοίχημα σας έχω γράψει για την Γάτα την εφημερίδα. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί.

Έχω γραφτεί στον William Hill καιρός ήταν να δω κι εγώ τα καλά του διαδικτύου και θα γραφτώ και σε μια ακόμα εταιρεία.

Στοιχημάτισα στις προεδρικές εκλογές και μαθαίνω τα παιχνίδια.

Σήμερα αγόρασα την Γάτα και φυσικά έβγαλα χρήμα εισπράττοντας.

Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί και τους «χρησιμοποιώ» με μεγάλη επιτυχία.

4444

09/11/2012

4444

Οι φόροι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Πρέπει να ξέρεις που να επιβάλεις και πόσο.

Δεν μπορείς να ισοπεδώνεις.

Η φορολογία θέλει σκέψη. Από ποιους θα πάρεις και τι θα κάνεις τα χρήματα που θα πάρεις.

Υπάρχει ένας κανόνας που είναι αξιόπιστος 100%. Οι κλίμακες φορολογίας πρέπει να έχουν πολλές υποδιαιρέσεις. Μια δίκαιη κλίμακα εισοδήματος, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 κλιμάκια.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/11/2012_469296

Το γεγονός ότι Βερολίνο ανησυχεί για την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας δεν είναι κρυφό.

Το να ζητάει όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μελέτη για το ποιες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εφαρμόσει η Γαλλία για να ξανακερδίσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της, είναι τελείως διαφορετικό και αναμένεται να εκνευρίσει το Παρίσι.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ο κ. Σόιμπλε ζήτησε από τους πέντε ανεξάρτητους οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης, τους επονομαζόμενους και πέντε σοφούς, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να καταρτίσουν μελέτη για την γαλλική οικονομία.

Ο κ. Σοίμπλε έθεσε το ζήτημα της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και της γενικότερης κατάστασης της γαλλικής οικονομίας πριν λίγες ημέρες όταν συναντήθηκε με τους πέντε σοφούς. «Η ανησυχία αυξάνεται δεδομένης της έλλειψης δράσης από πλευράς της γαλλικής κυβέρνησης όσον αφορά αλλαγές στην αγορά εργασίας», δήλωσε στο Reuters ο κ. Λάρς Φέλντ, ένας εκ των ανεξάρτητων συμβούλων. Οι πέντε σοφοί κατέστησαν σαφές ότι το αίτημα του κ. Σόιμπλε δεν είναι επίσημο, ενώ το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει «ανεπίσημες συζητήσεις» του κ. Σόιμπλε. Οι πέντε σοφοί δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσει την προτροπή Σόιμπλε και, σύμφωνα με μια πηγή του Reuters, αν το κάνει πιθανότατα θα συντάξει τη μελέτη από κοινού με κάποιο γαλλικό ίδρυμα. Παρ’ όλα αυτά είναι σαφές ότι οι ανεξάρτητοι οικονομικοί σύμβουλοι ανησυχούν για την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για τη γερμανική οικονομία που παρουσίασαν την προηγούμενη Τετάρτη, οι πέντε σοφοί αναφέρουν ότι η συνεχιζόμενη στασιμότητα της γαλλικής οικονομίας αποτελεί πηγή ανησυχίας δεδομένων των υφεσιακών τάσεων που επικρατούν στην Ευρωζώνη και αμφιβάλουν κατά πόσο τα μέτρα λιτότητας που έχει ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση επαρκούν προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.

«Προς το παρόν το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν Ευρωζώνη δεν είναι πλέον η Ελλάδα, η Ισπανία ή η Ιταλία. Αντιθέτως, είναι η Γαλλία, διότι δεν έχει κάνει τίποτα προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της και μάλιστα κατευθύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση», λέει ο κ. Φελντ.

Σχόλιο: Μπαίνει στο στόχαστρο και η Γαλλία. Τα ποιο άγρια μέτρα βέβαια, τα έχει πάρει η Ελλάδα.

4444

Εχτες είχε ψύχρα, καθώς περπατούσα. Σήμερα ο καιρός στην Αθήνα βελτιώθηκε.

Ο Καιρός θα βελτιωθεί και στην Νέα Υόρκη όμως. Κρίμα να μην μπορώ να στοιχηματίσω.

4444

Ο Πουτιν έκλαψε, ο Obama έκλαψε, οι πολιτικοί που στηρίζω είναι ευαίσθητοι άνθρωποι.

Δε φοβούνται να κλάψουν. 

4444

Στις Αμερικανικές εκλογές του 2012, έχασε ο Romney ή οι Ρεπουμπλικάνοι και η ιδεολογική πλατφόρμα τους;

Η απάντηση είναι εύκολη: οι Ρεπουμπλικάνοι. Αντίθετα ο Romney κέρδισε.

Ξεκίνησε μια εκλογική μονομαχία με ποσοστά πολύ πίσω από τον Obama και τελικά έπαιξε στα «ισα». Βέβαια, χρειάστηκε να αλλάξει πολλές από τις θέσεις του.

4444

http://www.enikos.gr/international/95204,Stoys_dromoys_h_Argentinh.html

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν χθες το βράδυ στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και των άλλων μεγάλων πόλεων της Αργεντινής, στη μεγαλύτερη αντικυβερνητική κινητοποίηση της τελευταίας δεκαετίας για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, για τον καλπάζοντα πληθωρισμό, την αυξανόμενη εγκληματικότητα και τη διαφθορά.

Την ίδια ώρα Αργεντίνοι οργάνωσαν διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Τορόντο, το Μαΐάμι και το Λονδίνο.
Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ επανεξελέγη το 2011 με το 54% των ψήφων, όμως έκτοτε η δημοτικότητά της βαίνει φθίνουσα και βρίσκεται στο 30%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 12%, αλλά στην πραγματικότητα τοποθετείται στο 25% , σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Η ανάπτυξη, στο 8% μέχρι σήμερα, αναμένεται να πέσει τουλάχιστον στο 4% φέτος, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη και δεν δοθούν αξιόπιστα στοιχεία για τον πληθωρισμό μέχρι τον Δεκέμβριο, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Σχόλιο: Στην οικονομία η διαφάνεια είναι το Α και το Ω. Τα οικονομικά στοιχεία πρέπει να είναι τα πραγματικά, άντε να έχουν και μια απόκλιση 1%

Στην Αργεντινή όμως στο ζήτημα του πληθωρισμού, τα πράγματα είναι άθλια.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής πρέπει να δώσει τα πραγματικά στοιχεία.

Συμφωνώ με τους πολίτες που κατεβαίνουν στο δρόμο.

Στην οικονομία η διαφάνεια παίζει έναν από τους ποιο σημαντικούς ρόλους.

Όσο ποιο διαφανής είναι μια οικονομία, τόσο το καλύτερο για τους πολίτες της. Καταρχήν η διαφθορά είναι ελάχιστη. Μετά μπορείς να πάρεις σωστές αποφάσεις.

Αυτό το αίτημα που έχουν οι Αργεντινοί πολίτες για πραγματικά οικονομικά δεδομένα, είναι καθολικό σε όλες τις χώρες.

Είναι οικονομική αρχή.

4444

4444

Η πρώτη απόδοση για νίκη της Λάτσιο ήταν 1,57. Φυσικά και στοιχημάτισα. Μετά έγινε 1,61 οπότε ξαναστοιχηματισα.

4444

4444

Η Κρατική Τηλεόραση μπορεί να καλεί τον Άδωνη σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά όχι τον Τραγκα. Ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛ που ψηφίζει μνημόνια με τα δυο χέρια, δεν έχει πρόβλημα με τον Άδωνη που ζει και αναπνέει κάτω από την Γερμανική Σημαία.

Αν όμως πάει ο Τραγκας, βάζει την Καρολίνα να γράφει κείμενα.

Ο ΔΟΛ στην πρώτη κατοχή συνεργάστηκε με τους Γερμανούς κατακτητές, όποτε έχει την τεχνογνωσία.

4444

Το ποσό των 17,1 δισεκατομμυρίων ευρώ θα χρειαστεί να δανειστεί κατά το έτος 2013 η Γερμανία, σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη του προϋπολογισμού που συζητήθηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Το πόσο είναι κατά 1,7 δισ. μικρότερο από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί, χάρη στον θετικό ρυθμό ανάπτυξης και την αύξηση των φορολογικών εσόδων, η οποία αποδίδεται στα υψηλά επίπεδα απασχόλησης στην χώρα.

Με τα νέα δεδομένα, η Γερμανία θα καταφέρει να πετύχει τρία χρόνια νωρίτερα τον στόχο του ελλείμματος κάτω από το 0,35% του ΑΕΠ της, όπως ορίζεται και από το Σύνταγμά της.

Οι σοσιαλδημοκράτες ωστόσο έκαναν λόγο για “λογιστικά τρικ” τα οποία, όπως υποστήριξαν, εφάρμοσε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μεταφέρει έσοδα από αποκρατικοποιήσεις του 2012 στο επόμενο έτος.

Σχόλιο: 17,1 δις είναι πολύ μικρό ποσό. Αν είναι πραγματικό, η Γερμανία έχει τινάξει την μπάνκα στον αέρα, φυσικά σε βάρος των άλλων, όπως για παράδειγμα της Ελλάδος.

Μου άρχετε στο μυαλό κάτι που είπε ο Σαχτ, ο πρώτος κεντρικός τραπεζίτης του Χίτλερ: ποτέ δεν περίμενα ότι θα απέδιδαν οικονομικά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι σκλάβοι εργάτες.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6008.html

Μια ακόμα τριάρα στην Ευρώπη για τον Αλαφούζο…
fimotro

Πως να μην αναπολούν την οικογένεια Βαρδινογιάννη οι φίλαθλοι του ΠΑΟ; Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ. Δεν ενδιαφέρθηκε να βγάλει μετρητό, όπως… μερικοί άλλοι… Και το κυριότερο; Έφερε τίτλους στην Ελλάδα και διακρίσεις στην Ευρώπη. Το απερίγραπτο χάλι του Αλαφούζου που έχει το θράσος, παρά την κατάντια που οδήγησε την ομάδα του, να διαμαρτύρεται για διαιτησίες και…
εξωθεσμικούς παράγοντες(!), εξευτέλισε για μια ακόμα φορά την ιστορία των Πρασίνων. Με 3-0 έχασε ο ΠΑΟ από την Λάτσιο που έπαιζε με τα δεύτερα λόγω του ντέρμπι της Κυριακής με την Ρόμα! Η πλάκα με τον Αλαφούζο είναι ότι και του χρόνου για να μην δώσει ούτε ευρώ από την αποζημίωσή του, τον Φερέιρα θα κρατήσει στην ομάδα! Θα είναι όμως ο Αλαφούζος στον ΠΑΟ; Στοιχηματίζουμε ότι σε λίγες εβδομάδες θα την κάνει από τη διοίκηση της ομάδας με τρόπο. Λούης, δηλαδή…

Σχόλιο: Αν έβγαλε ή όχι ο Βαρδινογιάννης από τον Παναθηναϊκό αυτό δε το ξέρουμε. Δε το ξέρεις φίμωτρο πόσα και που κέρδισε ο Βαρδινογιάννης.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξαναπάει στην Οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αν θέλει ο Τζιγκερ, ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία και να τον ψηφήσουν οι μέτοχοι. Ο Παναθηναϊκός δεν ξαναγίνεται τσιφλίκι κανενός.

Ο Τζιγκερ είναι παναθηναϊκός. Δηλωμένος. Παθιάζεται με τον Παναθηναϊκό. Θα έρθει και η σειρά του. Για δεύτερη φορά. Την πρώτη δεν ήταν έτοιμος.

Το μέλημα του Παναθηναϊκού είναι για το 2012, να γίνει οικονομικά βιώσιμος. Τέρμα οι σωτήρες τσιφλικάδες.

Ο Αλαφούζος θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς. Τότε θα παρθούν αποφάσεις, αν έκανε καλή δουλειά ή όχι. Εκτός κι αν ο Παναθηναϊκός γίνει ακόμα χειρότερος.

08/11/2012

4444

Η σχέση Αμερικής – Ισραήλ να πω στον Νετανιαχου ότι δεν κινδυνεύει. Βασίζεται σε στρατηγικούς άξονες. Όπως και η σχέση που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό Κύπρου – Ισραήλ και Ελλάδος.

Αν η Νεοέλληνες έφευγαν από το Γερμανικό Ευρώ, αυτές οι σχέσεις θα γινόταν ακόμα ποιο ενεργές.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι νεοέλληνες μένουν στο Γερμανικό Ευρώ και δεν κάνουν την έξοδο.

Οι Γερμανοί έχουν πέσει με τα μούτρα στο χρυσορυχείο της Ελλάδος. Ο Γερμανόφιλος Σημίτης, ο ανθέλληνας, έκανε καλή δουλειά. Έβαλε την Ελλάδα στο μαντρί του Γερμανικού Ευρώ. Με ψεύτικα στοιχεία και με την βοήθεια του ΔΟΛ και του Μπόμπολα, τα έκρυψαν όλα από τους νεοέλληνες. Όλα και τώρα στηρίζουν Γερμανία.

ΔΟΛ και Μπόμπολας στηρίζουν μνημόνια και Σόιμπλε. Τα δίνουν όλα.

Βέβαια οι αυτοκτονίες είναι σε ημερήσια διάταξη. Πεθαίνοντας μέσα στο Γερμανικό Ευρώ.

Έχει πρόβλημα η παράταξη γράφει ο Μπόμπολας για το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε την Ελλάδα στα μνημόνια και την Γερμανική κατοχή.

Είναι ντροπή να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ από το 2011 και μετά. Ντροπή και αίσχος.

4444

http://www.capital.gr/home.htm

Του Charles Grant

Η οικονομία της Ρωσίας δεν τα πάει και άσχημα.

Χάρη στην υψηλή τιμή του πετρελαίου, η οικονομική ανάπτυξη είναι πιθανό να παραμείνει γύρω στο 4% για τα επόμενα χρόνια, ένα σεβαστό ποσοστό με βάση τα πρότυπα της Δυτικής Ευρώπης.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ηγέτες της Ρωσίας δεν φαίνεται να έχουν κάποιο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Ρωσικής οικονομίας, η οποία είναι ανησυχητικά μη ισορροπημένη.

Το πετρέλαιο και φυσικό αέριο παρέχουν τα μισά έσοδα της κυβέρνησης και σχεδόν το 70% των εσόδων από τις εξαγωγές.

Οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου παραμένουν σε σταθερά επίπεδα και υπάρχουν ελάχιστες νέες ευκαιρίες στην αγορά, οπότε ακόμα κι αν η τιμή του πετρελαίου παραμένει υψηλή, η Ρωσία οδεύει προς μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα τα επόμενα χρόνια.

Όμως, ο Vladimir Putin, ο οποίος διανύει την τρίτη θητεία του ως πρόεδρος, φαίνεται να είναι ανεπηρέαστος. Παρευρέθην πρόσφατα στη Λέσχη Valdai, δηλαδή μια ομάδα Ρώσων και ξένων think-tanker, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων που συναντούν τον Putin και άλλους Ρώσους ηγέτες μία φορά το χρόνο.

Η στάση του Putin έχει αλλάξει από αυτή που διατηρούσε πριν από έξι με επτά χρόνια, δηλαδή όταν άρχισα να παρευρίσκομαι σε αυτές τις συναντήσεις. Έχει γίνει χαλαρότερη, σε σημείο εφησυχασμού, φαίνεται να μη θεωρεί επείγουσα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ρωσία.

Ένας από τους συμμετέχοντες, ο πρώην Γερμανός υπουργός Άμυνας Volker Ruhe, έθεσε στον Putin ένα εύκολο ερώτημα: «Οι ιστορικοί θα πουν ότι κατά τις δύο πρώτες θητείες σας ως πρόεδρος, φέρατε σταθερότητα στη Ρωσία. Τι θα θέλατε να πουν για τρίτη θητεία σας;» ο Putin απάντησε ότι δεν τον ένοιαζε τι είπαν οι ιστορικοί και ότι είναι πραγματιστής. Ήταν ευτυχής επειδή τα προσωπικά εισοδήματα διπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, γιατί η Ρωσία είχε αποθεματικά σε ξένο συνάλλαγμα ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων και γιατί η δημογραφική παρακμή έχει σταματήσει. Δεν είχε να πει κάτι σχετικά με το όραμά του για το μέλλον της Ρωσίας ή για το ρόλο του στη διαμόρφωση αυτού του οράματος.

Όταν ρωτήθηκε εάν η μεταρρύθμιση των θεσμικών της οργάνων είναι σημαντική για τη Ρωσία, ο Putin απλώς μίλησε για ορισμένες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες βρίσκονται εν εξελίξει, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα είναι ένα αποτελεσματικό όργανο και πως οι φορολογικές αρχές έχουν βελτιωθεί.

Αναφορικά με τη φυγή λαμπρών επιστημόνων από τη Ρωσία, δεν έδειξε να συγκινείται: είπε ότι ήταν φυσιολογικό για τους ανθρώπους με δεξιότητες να μετακινούνται από τη μία χώρα στην άλλη, όπως ακριβώς κατέληξαν στις ΗΠΑ πολλοί Βρετανοί. Μας είπε ότι η Ρωσία έχει δελεάσει πολλούς ξένους ακαδημαϊκούς να περάσουν μεγάλες χρονικές περιόδους στα πανεπιστήμιά της προσφέροντάς τους υποτροφίες.

Ο Putin ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την οικονομική συνεργασία με την Κίνα, η οποία είναι πλέον η μεγαλύτερη εμπορική σύμμαχος της Ρωσίας και σύμφωνα με τον Putin τα έσοδα από το εμπόριο μεταξύ των δύο κρατών να φτάνουν τα 83,5 δισεκατομμύρια το χρόνο, σε σύγκριση 70 δισεκατομμύρια δολάρια της Γερμανίας.

Είπε πως και οι δύο πλευρές θέλουν το ύψος των εμπορικών τους συναλλαγών να φθάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. «Αυτό θα συμβεί, αφού είμαστε ευχαριστημένοι με το να αγοράζουμε περισσότερα κινεζικά προϊόντα και αυτοί ν’ αγοράζουν περισσότερο πετρέλαιο και στο μέλλον φυσικό αέριο». Το τελευταίο αυτό σημείο είναι συζητήσιμο: οι Κινέζοι φαίνονται απρόθυμοι να πληρώσουν το ποσό που απαιτεί η Ρωσία για το φυσικό της αέριο. Ο Putin πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, ότι το πρώτο εργοστάσιο που χτίστηκε από τη Ρωσία στην Κίνα λειτουργεί και ότι έπεται το χτίσιμο περισσοτέρων, καθώς και στους τομείς της αεροπορίας και της διαστημικής τεχνολογίας. Άλλοι Ρώσοι ηγέτες μας είπαν ότι αυξανόμενοι οικονομικοί δεσμοί με την Κίνα, καθώς και η συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών στον ΟΗΕ για το θέμα της Συρίας, δεν θα επεκταθεί στον τομέα της ασφάλειας (στο Πεκίνο κυκλοφορούν φήμες για την άρνηση από τους Κινέζους ηγέτες Ρωσικής πρότασης περί στενότερων στρατιωτικών σχέσεων στις αρχές της φετινής χρονιάς).

«Δε χρειάζεται να κινηθούμε ούτε προς την ανατολή, αλλά ούτε και προς τη δύση, βρισκόμαστε σε μια καλή θέση στο κέντρο της Ευρασίας,» υποστήριξε ένας ανώτερος βουλευτής. Οι Ρώσοι ηγέτες είναι υπερήφανοι για την αρχική επιτυχία της Τελωνειακής Ένωσης με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, η οποία έχει ενισχύσει το εμπόριο (κατά 40%, σύμφωνα με τον βουλευτή). Οι Ρώσοι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι η Τελωνειακή Ένωση είναι η αιτία κανονιστικού ανταγωνισμού μεταξύ Ρωσίας και Καζακστάν στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν επενδυτές. Ο ανταγωνισμός αυτός μπορεί να τους βοήθησε ν’ ανέβουν στην κλίμακα της επιχειρηματικότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας, με το Καζακστάν έχει ανέβει στην 47η θέση και τη Ρωσία στην 120η.

Η ρωσική οικονομία σίγουρα μπορεί να επωφεληθεί από την αύξηση του εμπορίου στο πλαίσιο της Τελωνειακής Ένωσης και με την Κίνα, αλλά αυτό από μόνο του δε θα επιφέρει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται. Οι φιλελεύθεροι της Ρωσίας βρίσκονται σε μια ζοφερή κατάσταση. Κατά την προηγούμενη επίσκεψή μου στη Μόσχα, η οποία έγινε τον περασμένο Μάρτιο, κάποιοι από αυτούς, τόσο εντός όσο και εκτός κυβέρνησης, ήταν αισιόδοξοι στην προοπτική της αλλαγής. Μετά τις διαδηλώσεις του χειμώνα, ο Putin φαίνεται να έχει καταλάβει πως η Ρωσία έχει ανάγκη πολιτικής μεταρρύθμισης. Ανακοίνωσε ότι οι περιφερειακοί κυβερνήτες θα εκλέγονται και ότι η εγγραφή των πολιτικών κομμάτων θα είναι ευκολότερη. Τώρα, όμως, το κράτος κινείται εναντίον των ηγετών της αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Λέσχης Valdai, απήχθη στο Κίεβο ο Leonid Razvozzhayev, ένας από τους αριστερούς πολιτικούς της αντιπολίτευσης και μεταφέρθηκε πίσω στη Μόσχα όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διάφορα εγκλήματα.

Υπάρχουν ακόμα πολλοί οικονομικοί φιλελευθεριστές σε θέσεις εξουσίας, είτε ως υπουργοί, είτε ως σύμβουλοι στο εσωτερικό της κυβέρνησης, είτε ως think-tankers στο εξωτερικό, οι οποίοι παρέχουν τις αναφορές για τους υπουργούς, αλλά βλέπουν ότι ο Putin κλίνει προς μια αυταρχικά, κρατικιστική κατεύθυνση και ότι η βελτίωση του κράτους δικαίου δεν βρίσκεται στις προτεραιότητές του. Γνωρίζουν πως όσο η δικαστική εξουσία εξακολουθεί να υπόκειται σε πιέσεις από το κράτος ή από ειδικά συμφέροντα, οι ξένοι θα το σκεφτούν πολύ προσεκτικά προτού επενδύσουν σε τομείς εκτός του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Μια ανώτερη μορφή του ρωσικού συστήματος συνόψισε την απελπισία των φιλελευθέρων: «Η Ρωσία χρειάζεται ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης, αυτό που ισχύει τώρα δεν είναι κατάλληλο για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις. Ο Putin ήταν ένας εξαιρετικός ηγέτης, όμως, η μοίρα της Ρωσίας εξαρτάται από το μυαλό ενός ανθρώπου και την ικανότητά του να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα».

Το «δίδυμο» σύστημα της κυβέρνησης, όταν ο πρωθυπουργός Putin μοιράζονταν την εξουσία με τον πρόεδρο Dmitri Medvedev, έχει αντικατασταθεί από αυτό που οι Ρώσοι αποκαλούν μια ακραία Vertikal της εξουσίας.

Παρά το γεγονός ότι οι προεδρικές εκλογές δεν διεξήχθησαν δίκαια, η νίκη του Putin αντανακλά τη λαϊκή βούληση και έχει ενισχύσει τη νομιμότητά του διορισμού του. Αυτό διευκόλυνε την συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια ενός ατόμου σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι ποτέ στο μετασταλινικό σοβιετικό σύστημα. Μόνος του αποφασίζει ο Πρόεδρος Putin την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας. Σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, ο Medvedev, πλέον στη θέση του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να έχει μια μικρή επιρροή στα θέματα της οικονομικής πολιτικής.

Όλοι στην κυβέρνηση υποκρίνονται πως υποστηρίζουν την ιδέα ότι η οικονομία θα πρέπει να εξισορροπήσει, έτσι ώστε να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο η βιομηχανία και οι υπηρεσίες, αλλά ουδείς φαίνεται να έχει κάποιο πειστικό σχέδιο για την επίτευξη του εν λόγω στόχου.

Ένας υπουργός παραδέχθηκε: «Δεν καταλαβαίνουμε πώς να σταματήσουμε την εξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αφού οι διαφορετικοί παίκτες έχουν και διαφορετικά συμφέροντα.»

Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό να μην επιθυμούν την εξισορρόπηση της οικονομίας οι σκληροπυρηνικοί στον τομέα της ασφάλειας και μερικές από τις φατρίες γύρω από τον Putin: κάτι τέτοιο θα περιόριζε το ενοίκιο το οποίο λαμβάνουν από τις βιομηχανίες φυσικών πόρων και θα πρέπει να συνοδεύεται από την ενίσχυση του κράτους δικαίου, η οποία θα περιόριζε την ελευθερία δράσης τους.

Η Λέσχη Valdai άκουσε δύο απόψεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε να εξισορροπηθεί η οικονομία: από πάνω προς τα κάτω και από κάτω προς τα πάνω. Κάποιες υψηλόβαθμες προσωπικότητες ισχυρίστηκαν απλά ότι το κράτος χρειάζεται να επενδύσει περισσότερο στις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας όπως το διάστημα, τις επιστήμες, τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τη νανοτεχνολογία και την πυρηνική ενέργεια. Ο Putin είπε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διασφαλίσει επιπλέον 60 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα επενδύει στις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας.

Η εκ των κάτω προς τα πάνω άποψη, η οποία είναι και πολύ πιο πιθανή, εξεφράσθη πολύ καλά από έναν εκ των συμβούλων του Putin: «Ο μόνος τρόπος για να εξισορροπηθεί η οικονομία είναι η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες ξένες επενδύσεις στους τομείς εκτός από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά».

Ένας κορυφαίος τραπεζίτης ήταν εξαιρετικά επικριτικός προς τη κυβέρνηση: «Η Ρωσία είναι ένας μεγάλος εξαγωγέας πετρελαίου και φυσικού αερίου, κατέχει και επιχειρηματικό ταλέντο και κεφάλαιο». Περιέγραψε την τελωνειακή διοίκηση ως «εντελώς διεφθαρμένη», διαμαρτυρήθηκε για την προεκλογική υπόσχεση του Putin για την αύξηση των μισθών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, η οποία έχει οδηγήσει στις αλυσιδωτές αυξήσεις μισθών σε όλους τους οικονομικούς τομείς. Πολλοί υπουργοί εξέφρασαν ανησυχίες για μείωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ένας εξ’ αυτών ανέφερε ότι οι μισθοί των Ρώσων είναι τώρα 2.5 φορές μεγαλύτεροι από αυτούς των Ουκρανών.

Ένας άλλος ανώτερος τραπεζίτης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δε διαθέτει μηχανισμό για την εφαρμογή των αποφάσεων, εκτός από το να φωνάζει στους ανθρώπους. Δήλωσε, επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένο όραμα και πως από την εγκατάλειψη του αξιώματος του υπουργού οικονομικών από τον German Graf το 2007 και μετά κάθε υπουργείο κάνει το δικό του.

Πριν από ένα χρόνο ο Alexei Kudrin, ένας φιλελεύερος, παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών, εν μέρει επειδή αντιπαθούσε τα σχέδια για μια μαζική αύξηση των δαπανών στον τομέα της άμυνας. Πολλοί Ρώσοι οικονομολόγοι συμφωνούν με τον Kudrin ότι η ώθηση αυτή θα βλάψει την οικονομία.

Στη δεκαετία που οδηγεί στο 2020 ο αμυντικός προϋπολογισμός αναμένεται να αυξηθεί κατά 23 τρισεκατομμύρια ρούβλια (δηλαδή πάνω από 700 δισεκατομμύρια δολάρια), δηλαδή το συνολικό κόστος των δαπανών για τις υποδομές, την υγεία, την εκπαίδευση, της Έρευνας και της Ανάπτυξης.

Το μερίδιο των δημοσίων δαπανών που δίνεται στην άμυνα, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Έκτακτου Ανάγκης αναμένεται να παραμείνει στο ποσοστό του 18% με 20% την περίοδο 2011 – 2015, αλλά το ποσοστό το οποίο δίνεται στην εκπαίδευση, την επιστήμη, την υγειονομική περίθαλψη, τη δικαιοσύνη και τον πολιτισμό πρόκειται να μειωθεί από το 8.3% στο 5.8%.

Ο Putin, προβλέψιμα, υπερασπίστηκε την συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων. «Βλέπουμε την αυξανόμενη άσκηση βίας στη διεθνή σκηνή και το γεγονός αυτό αναζωογονεί τις διεθνείς σχέσεις, για αυτό και ενισχύουμε την άμυνα και τις στρατιωτικές μας δυνατότητες». Επίσης, τόνισε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ρωσικών αμυντικών συστημάτων είναι παλιό και χρειάζεται αντικατάσταση.

Μέσα σε όλη την κατήφεια για τη Ρωσική οικονομία, μερικοί από τους πιο φιλελεύθερους υπουργούς μοιράζονται μια φωτεινότερη προοπτική. Μίλησαν για το επταετές σχέδιο για το ξεπούλημα μέρους κρατικών επιχειρήσεων που θα λήξει το 2019. Ο σκοπός του, όπως είπαν, δεν είναι μόνο να κάνει τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές, αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για τον προϋπολογισμό.

Οι φιλελεύθεροι αυτοί τόνισαν επίσης τα οφέλη της συμμετοχής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), η οποία θ’ αναγκάσει τις Ρωσικές βιομηχανίες να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικές, περισσότερο από την Κίνα από ό,τι από τη Δύση.

Ο ΠΟΕ θ’ αναγκάσει τη Ρωσία να μειώσει μέσο όρο των τιμολογίων της από 9.5% σε 6% μέχρι το 2015. Η ένταξη στον ΠΟΕ θα κάνει η κυβέρνηση, για να περιορίσει τις επιδοτήσεις σε ορισμένες βιομηχανίες, καθώς και στη γεωργία. «Θα πρέπει να μάθουμε πώς να εφαρμόζουμε την κυβερνητική υποστήριξη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παραβιάζουμε τους κανόνες» δήλωσε ένας ανώτερος υπουργός, ο οποίος προέβλεψε διαφορές στους τομείς των αυτοκινήτων και της γεωργίας.

Αλλά οι φιλελεύθεροι υπουργοί γνωρίζουν ότι η Ρωσία δεν μπορεί να εκσυγχρονίσει την οικονομία της σωστά χωρίς να σημειώσει πρόοδο στους τομείς του κράτους δικαίου και του εκδημοκρατισμού.

 «Έχουμε ένα δικαστικό σύστημα κι ένα σύνολο δημοκρατικών κανόνων τα οποία, αν και δεν είναι ιδανικά, λειτουργούν» είπε κάποιος από αυτούς. «Πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με αυτό, αλλά η πλειοψηφία αδιαφορεί, είναι εστιασμένοι στους μισθούς, τα παιδιά και τη στέγασή τους και όχι στο πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι ένα επιχείρημα για περισσότερη δημοκρατία».

Έχει σχεδόν σίγουρα δίκιο ότι λιγότερο από το ήμισυ του πληθυσμού ενδιαφέρεται για την πολιτική ελευθερία. Αυτή είναι η ρίζα της δύναμης του Putin και το γεγονός αυτό είναι ανησυχητικό για την οικονομία.

*Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο εδώ: http://www.cer.org.uk/insights/russia-needs-plan-modernising-its-economy

4444

Ο Μίμης Ανδρουλάκης εκτός ΠΑΣΟΚ, έγινε ανεξάρτητος. Αυτό είναι είδηση.

Αυτό που διακρίνει τον Μίμη Ανδρουλάκη, είναι η πολιτική του ευφυΐα.

Ο Μίμης πάντα ήξερε πότε να φύγει από έναν πολιτικό σχηματισμό.

4444

4444

http://anti-ntp.net/2012/11/60%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CF%87%CE%BF-%CE%B5/

«Δεν θα ξαναγυρίσω σπίτι γιατί αισθάνομαι άχρηστος. Δεν έχω να σας προσφέρω τίποτα» ήταν τα τελευταία λόγια που είπε στους συγγενείς του – Το πτώμα βρήκε σε δύσβατη περιοχή βοσκός…
Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε προχθές το απόγευμα (06-11-2012) ένας αλλοδαπός βοσκός, ο οποίος ψάχνοντας ζώα από το κοπάδι του σε ορεινή βραχώδη περιοχή της Γαλατινής, αντίκρισε έναν ανθρώπινο σκελετό σε προχωρημένη αποσύνθεση να κρέμεται από βράχο!
Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, ακολούθησε επιχείρηση περισυλλογής του αποσυντεθειμένου πτώματος για το οποίο διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε 60χρονο συνταξιούχο, που είχε εξαφανιστεί στις 29 Αυγούστου 2012. Από τότε ο εξαφανισθείς άνδρας αναζητούνταν, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική, καθώς σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, βρέθηκε κρεμασμένος με τη ζώνη του από βράχο.
Ο βοσκός ειδοποίησε το αφεντικό του, στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία σε συνεργασία με την πυροσβεστική άρχισε πολύωρη επιχείρηση για να προσεγγίσει στο απόμακρο και δυσπρόσιτο από το χωματόδρομο σημείο, όπου ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε απαγχονισμένος.
Άνδρες της πυροσβεστικής φωτίζοντας με φακούς, καθώς είχε στο μεταξύ σκοτεινιάσει, αφού περπάτησαν σχεδόν μισή ώρα, παρέλαβαν το πτώμα, το έβαλαν σε ειδικό φορείο και το κατέβασαν στο χωματόδρομο, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κοζάνης.
Στο σημείο βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του 60χρονου, όπως το κινητό του τηλέφωνο και το καπέλο που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισης, τα οποία αναγνώρισαν οι οικείοι του. Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο 60χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος και μάλιστα ήταν κρεμασμένος από το βράχο με τη ζώνη του.
Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Αυγούστου, ο 60χρονος πρώην οικοδόμος, έφυγε από το σπίτι του τις πρωινές ώρες, προκειμένου να πάει στο ΙΚΑ Σιάτιστας για τη σύνταξή του.

Εκεί ενημερώθηκε ότι «κόπηκε» η πενιχρή αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε, η οποία ήταν και ο μοναδικός οικονομικός πόρος για την οικογένειά του.
Μετά την εξέλιξη αυτή, μέσα στην απόγνωσή του, αποφάσισε να μην ξαναγυρίσει σπίτι και έφυγε σε άγνωστη κατεύθυνση.

Για τελευταία φορά τον είχαν δει κάτοικοι της περιοχής, την ίδια ημέρα στις 14.00 το μεσημέρι στο ΚΤΕΛ Σιάτιστας.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το κόψιμο της σύνταξης και η οικονομική ανέχεια ήταν ο καθοριστικός λόγος που τον ώθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την εξαφάνιση, τηλεφώνησε για τελευταία φορά στους δικούς του, στους οποίους διεμήνυσε ότι «δεν θα ξαναγυρίσει γιατί αισθάνεται άχρηστος, καθώς δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτα».

Πηγή: newsit.gr

4444

http://anti-ntp.net/2012/11/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF/

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο και, απ’ ότι φαίνεται το υπουργείο Οικονομικών δεν θα δείξει έλεος σε κανέναν οφειλέτη.

Ούτε σε έναν άνεργο με τρία παιδιά, ο οποίος χρωστά στο Δημόσιο το… υπέρογκο ποσό των 934,34 ευρώ.

Το υπουργείο έδωσε εντολή στην εφορία της Μυτιλήνης να κατάσχει την κατοικία του οφειλέτη, η οποία σημειώνεται ότι είναι η πρώτη.

Ωστόσο, ο  πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας απαγορεύεται για οφειλές προς τις τράπεζες και τους ιδιώτες, αλλά όχι προς το Δημόσιο.

Ο οφειλέτης, που κατοικεί σε χωριό της Λέσβου, αδυνατούσε να καταβάλει το αρχικό ποσό των 871,72 ευρώ, που αφορούσε μεταξύ άλλων δύο πρόστιμα του Λιμεναρχείου, το τέλος επιτηδεύματος και εισφορές προς την εφορία. Η συνολική οφειλή με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθε στα 934,34 ευρώ. Έτσι, λοιπόν, η εφορία κατάσχεσε το σπίτι, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στις 195.000 ευρώ, με τιμή προσφοράς τα 97.500 ευρώ και με τον πλειστηριασμό να αναμένεται το επόμενο διάστημα

sofokleousin.gr

4444

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/11/blog-post_7070.html

AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Αγαμέμνων, η Ελένη με τον Μενέλαο θα είχαν μεταναστεύσει μόνοι τους στη Τροια, λαντέρης και χορεύτρια.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Λεωνίδας, θα υπέγραφε Μνημόνιο με τους Πέρσες να δώσει “Γη και Υδωρ” και θα το πέρναγε από την Απέλλα ως ΤΑΙΠΕΔ.

AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ  Θεμιστοκλής, θα στήριζε την πρόταση Λυκίδη να έρθουν οι Ξένες Επενδύσεις του Μαρδόνιου στην Αθήνα.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Περικλής,
η Ακρόπολη θα ήταν Μέγαρο Μουσικής και ο Σωκράτης θα δούλευε σε ΕΟΖ με τον Πλάτωνα.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Κωνσταντίνος, θα έκανε διαπραγμάτευση με το Μωάμεθ Β’ και θα υπέγραφε την παράδοση της Πόλης σε “Οθωμανικό Δίκαιο”.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Ρήγας, θα ονειρευόταν μια Τραπεζική Ενωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την Ευρώπη…ποιος Μετερνιχ ;
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Κολοκοτρώνης, δε θα έκανε την Επανάσταση μέχρι να έχουμε πλεόνασμα και σωστές δημόσιες Υπηρεσίες.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Μακρυγιάννης, στις 3 του Σεπτέμβρη θα κατηγορούσε τους ξεσηκωμένους, σαν Αριστερούς που θέλουν τη Καταστροφή της Χώρας και των Νόμων.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Μεταξάς, θα υπέγραφε Μνημόνιο με τον Μουσολίνι…ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕ “ΝΑΙ” ! ! !
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Λοχαγός Κουτρίδης, θα έδινε το ύψωμα 731 στο EFSF και θα γλίτωνε το ΙΚΑ από τις συντάξεις αναπήρων και θανόντων.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Ζέρβας, θα πουλούσε τη γέφυρα Γοργοπόταμου στην Χρηματιστηριακή της αξία, στη Siemens.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Γρίβας Διγενής, θα έδινε την Κύπρο σε…”Αγγλικό Δίκαιο”
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Καραμανλής, η Κύπρος δεν θα ήταν μακριά, θα ήταν Αποκρατικοποιημένη ήδη στους Τούρκους, όπως τα λιμάνια του ΤΑΙΠΕΔ.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Σημίτης, ομοίως θα έδινε τα Ιμια στους Τουρκους για να γλιτώσει Μισθούς και Συντάξεις
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Βιβλιοπώλης, κι όχι έμπορος βιβλίων, μπορεί και να διάβαζε αυτά που πουλάει.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ “Αριστερός”, δεν θα στήριζε τους Τραπεζίτες και τους Εργολάβους από τη ΝΔ, αλλά από το Indymedia. Αλλες καρέκλες, ίδια μυαλά…
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Πατριώτης, δεν θα στήριζε πολιτικές που οδηγούν σε γενοκτονία τους ομοεθνείς τους, με αυτοκτονίες, φτώχεια, λιμό, μείωση γεννήσεων, μείωση γάμων και τέλος ξενιτιά ή ΕΟΖ με 6€/μέρα για όσους ζωντανούς.
netakias.com
ΤΕΛΟΣ
http://netakias.com/2012/11/08/patridemporas/

4444

4444

Οι πολίτες που διαδήλωσαν ειρηνικά και με βροχή, έχουν το σεβασμό μου.

4444

Αν η λίστα Lagarde δεν είναι επιχείρημα χοντρέ, τότε ποια είναι επιχειρήματα; Οι παπαριες που λες τόσα χρόνια στον Ελληνικό Λαό; Ε χοντρέ Βαγγελα Βενιζέλε;

Η οικονομία είναι πρακτική επιστήμη χοντρέ. Δυο και μισό χρόνια τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ είχαν την αυθεντική λίστα στα συρτάρια τους. Έσφαζαν και σφάζουν τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, όσους έχουν στεγαστικά δάνεια στην τράπεζα, ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν δις, δις ευρώ στους μεγαλομετόχους των τραπεζών και των καναλιών.

Αν είχα την εξουσία χοντρέ πολύ θα ήσασταν φυλακή, παρέα με τον Άκη.

4444

Ο Λιάγκας αναρωτιέται: φταίω εγώ; Απάντηση: Φταις. Δε σε άκουσα Λιάγκα να λες: Είναι ντροπή να ψηφίζει κάποιος από το 2012 και μετά το ΠΑΣΟΚ. Δε σε άκουσα να το λες. Αντίθετα μας είπες τι είπε ο Τσουκατος. Το βαποράκι της μίζας του ενός εκατομμυρίου.

Φταις Λιάγκα. Βέβαια δε φταις όσο ο χοντρός ο Βαγγελας ή ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, αλλά φταις.

Τον Παναθηναϊκό τον είπες Μπουρδελο, το ΠΑΣΟΚ για δε το λες ξεφτιλισμένο κόμμα;

Η Ανωνυμία Λιάγκα προστατεύει τους αδύναμους και τους Αιρετικούς. Λιάγκα. Βλαχαδερό του συστήματος.

Το ήξερες αναγνώστη ότι το βλαχαδερό είχε κάποια εποχή και σωματοφύλακα αστυνομικό; Βέβαια, για να καταλάβεις. Δεν ξέρω αν ήταν και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ.

Σύστημα ΠΑΣΟΚ ο Λιάγκας, γι’αυτό μας λέει για τον Τσουκατο. Ένα από τα βαποράκια των πράσινων μιζών.

4444

Άμα πετύχεις την καλή λαβή, τότε βγάλε τον αντίπαλο σου νοκ αουτ.

4444

4444

Τα μέτρα ψηφίστηκαν. Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας και Ψυχάρης έβγαλαν μεγάλο αναστεναγμό ανακούφισης. Ο Σάλας και ο Κωστόπουλος το ίδιο. Ο Αλαφούζος θα κάνει πάρτι.

Εγώ δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι θα ψηφιστούν. Σας το είχα γράψει. Οι άνθρωποι είναι σκληρόπετσοι. Ανάλγητοι. Γκάνγκστερ.

Έφεραν 300 σελίδες και ζήτησαν να διαβαστούν σε 72 ώρες και μετά να πάνε να ψηφήσουν!!!! Δηλαδή ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης πρόλαβε και τις διάβασε; Η Κεφαλογιάννη από το σοι του Βαρδινογιάννη, τις διάβασε; Πρόλαβε;

Μα τι μαλακιες λέω, τα βαποράκια εκτελούν τις εντολές των εμπορων ναρκωτικών. Δεν ερωτάνε. Έτσι ψηφίστηκε και το μνημόνιο Νο 3.

Ο Σκανδαλιδης είχε πλάκα, είπε ότι τα μέτρα, δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Οι άνθρωποι είναι καραγκιόζηδες.

Η μόνη λύση για να πέσει η κατοχική κυβέρνηση, είναι αυτό που είπε ο Φωτόπουλος. Καταλήψεις σε Υπουργεία και βασικές υπηρεσίες.

Οι δωσίλογοι, δεν έχουν πλέον κοινωνικό αντίκρισμα. Αν γίνουν εκλογές έχουν τελειώσει.

Βέβαια για τους επιχειρηματίες που ληστεύουν τους Έλληνες, θα χρειαστούν πολλά ακόμα.

Όταν ακούω τα παρών γελώ. Σιγανοπαπαδιά Κουβελη.

Τώρα που ξεσκεπάστηκες, που θα κρυφτείς; Μες στην συγκηβερνηση;

Η οικονομία έχει δείξει ένα πράγμα. Οι πολυεθνικές εταιρείες που θέλει να φέρει ο εγκάθετος Σαμαράς δεν φέρνουν ανάπτυξη. Δέστε τι γίνεται στην Αφρική και στην Ασία.

Οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε σκλάβους.

Το έχω γράψει: ρίξτε τους δωσίλογους.

Η οικονομία ανθίζει από τους ντόπιους επιχειρηματίες, όχι από τους ξένους.

Οι υπάλληλοι της Βουλής, έδειξαν σε όλα τα πρεζάκια του νεοέλληνες, πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Τράβηξαν το πιστολη και πυροβόλησαν. Έκαναν στάση εργασίας και ο Στουρναρας, ξέρετε αυτός που το παίζει σκληρός και οικονομολόγος, αυτός ο μαλακας δηλαδή, έφερε αμέσως τροπολογία και έκανε δεκτά τα αιτήματα των υπαλλήλων της Βουλής.

Κατάλαβες πρεζάκια νεοέλληνα, πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις;

Ξαναπαιξε το βίντεο να δεις,  τι έκαναν οι υπάλληλοι της Βουλής. Στάση εργασίας και σκληρή διαπραγμάτευση. Τι θα έκανε ο Στουρναρας και ο Σαμαράς; Τι θα έκανε η Μέρκελ αν το 2010 ο Γιωργάκης έκανε στάση πληρωμών; Ε; Είπες τίποτα Λιάγκα;

Καταλάβατε πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις;

Όσοι έχουν κάνει τα μεγάλα εγκλήματα στην Ελλάδα, κυκλοφορούν ελεύθεροι.

4444

Το τι ψέμα, είπε χτες ο σεσημασμένος απατεώνας Σαμαράς, δε λέγεται. Μα θα μου πεις, αυτά που λέει τα πιστεύει; Αυτά που λέει οι άλλοι θα τα πιστέψουν;

Κοίταξε να δεις αναγνώστη, ο Σαμαράς ως Βαποράκι της Μέρκελ, ξέρει ότι αυτή την στιγμή οι νεοέλληνες είναι πρεζάκηδες. Δεν είναι τυχαίο ότι όλο για την δόση μιλούσε.

Θα πάρουμε την δόση, θα πάρουμε την δόση, θα πάρουμε την δόση.

Ξέρει τι λέει το Βαποράκι. Θέλεις την δόση πρεζάκια νεοέλληνα;

Σαμαράς, ένα από τα καλύτερα βαποράκια της Μέρκελ. Μετά τον Γιωργάκη, τον Παπαδημο και ο Σαμαράς.

Το 2009 ήρθε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου με μια Γερμανική ένεση ηρωίνης και την χτύπησε στο μπράτσο του νεοέλληνα – ήταν το μεγάλο κόλπο με το έλλειμμα. Με το ζόρι τα Βαποράκια, έκαναν τον νεοέλληνα πρεζάκια. Και τώρα του λένε θέλεις την δόση; Θα πάρουμε την δόση! Θα πάρουμε την δόση, φωνάζει το βαποράκι ο Σαμαράς.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1659389

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην τραπεζικός στην Ελβετία Χρήστος Μπάγιος παραδέχθηκε την ενοχή του στην κατηγορία ότι συνέδραμε πολλούς Αμερικανούς να κρατήσουν αδήλωτα από τις φορολογικές αρχές της χώρας τους εκατ. δολάρια, ενώ ο δικαστής επεσήμανε πως ο ίδιος βοήθησε τις ανακριτικές αρχές σε μία ευρύτερη ομοσπονδιακή έρευνα στις ΗΠΑ για τη φοροδιαφυγή, η οποία έφερε σε δύσκολη θέση τις ελβετικές τράπεζες.

Ο 47χρονος Μπάγιος, πρώην στέλεχος των ελβετικών γιγάντων UBS AG και Credit Suisse Group AG, άλλαξε την προηγούμενη απόφασή του -προ μηνός- να δηλώσει ότι δεν είναι ένοχος ενώπιον του αμερικανικού δικαστηρίου στη Νότια Φλόριδα.

Η παραδοχή της ενοχής του ήταν πάντως αναμενόμενη, υπό το φως των νέων επαφών του με τη δικαιοσύνη, γεγονός που ώθησε πολλούς δικηγορικούς κύκλους να εικοτολογούν περί συνεργασίας του με τις αρχές κατά των φοροφυγάδων.

Ο Μπάγιος είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε πενταετή κάθειρξη και πρόστιμο 250.000 δολαρίων, και σήμερα ο δικαστής Κένεθ Μάρα του επέβαλε ποινή ίση με όση έχει εκτίσει, περιλαμβανομένων 37 ημερών κράτησης και 19 μηνών κατ΄ οίκον περιορισμού του στο Μαϊάμι. Ο συνήγορος του Μπάγιου, Μάθιου Μέντσελ, δήλωσε πως ο πελάτης του «είναι ανακουφισμένος».

Υπαινισσόμενος πως οι ελβετικές τράπεζες θα βρεθούν υπό μεγαλύτερη πίεση στο μέλλον, ο δικαστής υπογράμμισε ιδιαίτερα την «ουσιαστική» συμβολή του καταδικασθέντος στην ευρύτερη ομοσπονδιακή έρευνα που έχει διατάξει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για τις καθαυτό ελβετικές και τις ΄ελβετικού τύπου΄ τράπεζες (όσων τηρούν πολιτική απορρήτου για τους πελάτες τους).

Τουλάχιστον 11 τράπεζες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών και δεκάδες Ελβετοί και Αμερικανοί τραπεζικοί διώκονται για συνέργεια, ή προτροπή, σε φοροδιαφυγή.

Ο Μπάγιος εργάσθηκε στην UBS από το 1999 έως το 2005 και ήταν ανώτατο στέλεχος στην Credit Suisse όταν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 2011.

Αργότερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι συνέδραμε 150 Αμερικανούς προκειμένου να αποκρύψουν από τις φορολογικές αρχές έως και 500 εκατ. δολάρια όταν εργαζόταν στην UBS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Δύσκολα τα πράγματα για το Ελβετικό τραπεζικό απόρρητο. Εγώ δεν είμαι τυχαίος. Η Αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθεί το τραπεζικό απόρρητο.

Ποιο χρήμα είναι αυτό που αναζητά το Τραπεζικό Απόρρητο; Ο έντιμος Αμερικανός επιχειρηματίας, που δουλεύει σκληρά και θέλει στήριξη, δεν έχει μαύρο χρήμα.

Ποιος το έχει;

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6195.html

Ανοικτά στους άπορους και τους ανασφάλιστους θα είναι κάθε Τετάρτη τα νοσοκομεία, με απόφαση…των νοσοκομειακών γιατρών.

Οι ίδιοι μάλιστα εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στο «εισιτήριο» των 25 ευρώ για την εισαγωγή των ασθενών, το οποίο προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο.

«Μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν τις νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς» σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας.

«Επιδιώκουν» υποστήριξε, «να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ’ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια».

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι, αρχικά κάθε Τετάρτη, τα νοσοκομεία θα είναι ανοικτά σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες.

Σχόλιο: Μόνο διεστραμμένα μυαλά. Θα συμφωνήσω με τους Γιατρούς. Ο Σαμαράς, ο Βαγγελας ο Βενιζέλος, ο Κουβελης η σιγανοπαπαδιά, είναι διεστραμμένα μυαλά.

4444

Τα κανόνια νερού, σαφώς είναι πολύ καλύτερα από τα χημικά. Άσε που αχρηστεύονται και οι μολοτοφ.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2012/11/32_7.html

Η Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, ήταν μια δύσκολη ημέρα για τις εκδόσεις Λυμπέρη ο εκδότηςΑντώνης Λυμπέρης ανακοίνωσε στους εργαζομένους πως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει νέο τραπεζικό δάνειο για την… διάσωση της εταιρείας. Σήμερα Τετάρτη, με επιστολή τους προς τους εργαζόμενους ανακοινώνει το «τέλος της εταιρείας». Συγκεκριμένα ο κ. Λυμπέρης αναφέρει:

Αγαπητοί συνεργάτες,

«Με μεγάλη μου συντριβή σας ενημερώνω ότι μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και επιτυχημένης δραστηριότητας με ηγετική θέση στον χώρο των περιοδικών και του ραδιοφώνου, ο Όμιλος μας “Εκδόσεις Λυμπέρη” αναγκάζεται να τερματίσει τη λειτουργία του.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια παλέψαμε σκληρά, όλοι μαζί, εφαρμόζοντας μεγάλες περικοπές και μειώσεις στο κόστος της λειτουργίας μας σε όλα τα επίπεδα, με συνεχείς προσαρμογές στα νέα δεδομένα της αγοράς, η οποία ως γνωστόν, εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται σε “ελεύθερη πτώση”. Τους τελευταίους μήνες εκπονήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο βιωσιμότητας σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στο είδος εταιρία DELOITTE, το

οποίο παρουσίασα προσωπικά με τους συνεργάτες μου στις πιστώτριες Τράπεζες προκειμένου να πειστούν ότι είμαστε βιώσιμοι και να μας στηρίξουν ώστε να ξεπεράσουμε τον “κάβο”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία μας ακόμη και φέτος, στη χειρότερη χρονιά της όλων των εποχών, ακόμη και με μείωση του τζίρου από 93εκ το 2008 σε 30εκ το 2012, τη χρονιά που κλείνει, έχει θετικό EBITDA περισσότερο από 1εκ.!

“Είναι καλή η εταιρία και αξίζει να ζήσει” επέμενε καθ’ όλη τη διάρκεια των επαφών με τις τράπεζες η DELOITTE!

Όμως οι τράπεζες δεν ανταποκρίθηκαν θετικά σχεδόν σε κανένα από τα αιτήματά μας. Από το καλοκαίρι που υποβλήθηκαν οι προτάσεις μας δεν λάβαμε απαντήσεις, απλά περιορίστηκαν στο να μας δώσουν μερικές… ασπιρίνες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε αργό και βέβαιο θάνατο.

Τους προτείναμε ακόμη και μερική κεφαλαιοποίηση δανείων ώστε ο Όμιλος μας να αποφορτωθεί από κάποιο βάρος και να διευκολυνθεί η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, αλλά ούτε αυτό εισακούστηκε.

Το τραγικό μας λάθος, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων και ίσως γι αυτό μας “τιμώρησαν”, ήταν να πληρώσουμε τα τελευταία 3 χρόνια στις τράπεζες 14,5εκ. σε κεφάλαια και τόκους, όταν από όλα τα άλλα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, με σαφώς πολύ μεγαλύτερα χρέη και χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα από τα δικά μας, οι τράπεζες όχι μόνο δεν εισέπραξαν κεφάλαια και τόκους, αλλά τα ενίσχυσαν και με νέα πρόσθετη χρηματοδότηση!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που εργαστήκατε στον Όμιλο μας, αλλά και κάθε έναν ξεχωριστά για την αδιάκοπη προσφορά σας μέχρι και την τελευταία ημέρα εργασίας. Οι περικοπές που υποστήκατε στους μισθούς σας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν ακόμη και το 50%, δεν έχουν προηγούμενο σε καμία εταιρία στην Ελλάδα. Τους τελευταίους έξι μήνες δουλέψατε με τον ίδιο ζήλο παίρνοντας μόνο μισό μισθό κάθε μήνα, ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση των τραπεζών στο δίκαιο αίτημα μας. Εάν εφάρμοζαν όλες οι εταιρίες του Δημοσίου αντίστοιχες περικοπές, σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα Δημοσιονομικό πρόβλημα.

Όλη αυτή η προσπάθεια όμως δεν συγκίνησε κανέναν. Ούτε καν απάντηση δεν πήραμε από την πολιτική ηγεσία στην οποία απευθυνθήκαμε στην ύστατη προσπάθεια μας για να μην μείνουν οι 500 εργαζόμενοι μας στο δρόμο, μαζί με μερικές ίσως εκατοντάδες ακόμη από τις συνεργαζόμενες εταιρίες στο χώρο μας. Αν επρόκειτο για 50 έστω εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα θα είχε κλείσει το κέντρο της Αθήνας και η Βουλή για αρκετές ημέρες από τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις!

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους προμηθευτές μας και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες για την υπομονή τους και την πίστη τους στην εταιρία μας μέχρι και την τελευταία ημέρα. Αξίζει να σημειώσω ότι ακόμη και χθες που γνώριζαν τις εξελίξεις και τα γεγονότα αρνήθηκαν να σφραγίσουν έστω και μία επιταγή μας! Έτσι τελειώνουμε με την

πρωτοτυπία να μην έχει ο Όμιλος μας μέχρι και σήμερα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΤΑΓΗ!

Οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν πολύ δύσκολοι και παρά την αδυναμία μας να σας πληρώνουμε ολόκληρο το μισθό σταθήκατε δίπλα μου, στο πλευρό μου με την ίδια ελπίδα.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και για μας σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, σας ανακοινώνω ότι πέθανε. Πέθανε παίρνοντας μαζί της τους κόπους και τα όνειρα 32 ετών. Σταθήκαμε όλοι στο ύψος μας, παλέψαμε, επιμείναμε, προσπαθήσαμε. Δεν χάσαμε. Δεν ήταν μια μάχη, αλλά ένας άνισος ατέρμων, καταδικασμένος και προδομένος αγώνας ενάντια στην παράνοια και το παράλογο που διακατέχει πλέον τη χώρα μας.

Εξάντλησα όλα τα ανθρώπινα αποθέματα δύναμης και διαπραγμάτευσης και ένα πράγμα πλέον έχει νόημα να προσπαθήσω να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια όλων μας.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, θέλω να σας ευχαριστήσω για το πάθος σας για τη δουλειά μας αφού καταφέρατε να διατηρήσετε την ποιότητα στο ίδιο υψηλό επίπεδο ακόμη και στα τελευταία τεύχη των περιοδικών μας, γεγονός που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο.

Σας ευχαριστώ που δουλέψαμε μαζί.

Σας ευχαριστώ που δημιουργήσαμε τα καλύτερα περιοδικά σε κάθε τομέα. Σας ευχαριστώ για το Surf&Ski, τον Κόσμο του τένις, τον Κόσμο του Video, την Πλεύση, το Status, το Life & Style, το Εγώ, το 7Μέρες TV, το Τηλεκοντρόλ και για όλα τα περιοδικά που μαζί δημιουργήσαμε.

Σας ευχαριστώ για το 2board, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο περιοδικό αεροδρομίου το 2010.

Σας ευχαριστώ για τα Confidential Mykonos, Rodos και Thessaloniki.

Σας ευχαριστώ για τις καλύτερες εξαγορές και συμμαχίες.

Σας ευχαριστώ για τη ΔΕΣΜΗ και τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. Το Αθηνόραμα και τους 4Τροχούς.

Σας ευχαριστώ που μας εμπιστεύτηκαν οι ξένοι τα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη.

Σας ευχαριστώ για τη Vogue, το Glamour, το Lucky, το Conde Nast Traveller, το Hello! το Men’s Health, το Prevention, το Geo, το Auto Bild, το Focus και πολλά άλλα.

Σας ευχαριστώ για το Best Radio, τον Vfm και τον Εν Λευκώ.

Σας ευχαριστώ για τους άντρες και τις Γυναίκες της χρονιάς, για τα μοναδικά διεθνή τουρνουά τένις στην Ελλάδα STATUS ATHENS ΟΡΕΝ και VOGUE ATHENS OPEN, αλλά και για όλες τις εκδηλώσεις πολιτισμού που δημιουργήσαμε.

Σας ευχαριστώ και για όλους αυτούς τους θεσμούς που αγκαλιάσαμε, όπως τους Χρυσούς Σκούφους και τα Θεατρικά βραβεία ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ.

Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι άμεση προτεραιότητα μου είναι να εξασφαλιστείτε εσείς για τις οικονομικές εκκρεμότητες μας απέναντι σας. Έχω δώσει εντολή στους δικηγόρους της εταιρίας να είναι σε συνεχή επαφή με τους δικούς σας εκπροσώπους προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των υποχρεώσεων της εταιρίας προς εσάς στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου!»

Σχόλιο: Ο Λυμπερης καρφώνει τις Τράπεζες, (δηλαδή τα γνωστά πρόσωπα, οι μεγάλο μέτοχοι των τραπεζών είναι γνωστοί),  ότι σε άλλα έντυπα έδωσαν δάνεια, χωρίς να έχουν εισπράξει ούτε κεφάλαια ούτε τόκους. Κατάλαβες τι λέει νεοέλληνα ο Λυμπερης; Ο ΔΟΛ πως παίρνει δάνεια ρε Λυμπέρη και εσύ δεν μπορείς να πάρεις;

Το MEGA πως παίρνει;

4444

Your Way in the Second Law of Thermodynamics

Και αυτό, Το Πρόβλεψε η Βίβλος!

4444

Swiss Banking Secrecy Law

Το Ελβετικό Τραπεζικό Απόρρητο

20/10/2012

Το 1934 η Ελβετία ψήφησε το νόμο που καθιστούμε την παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου έγκλημα τιμωρούμενο με πρόστιμα και κάθειρξη.

Έτσι οι Ελβετοί ασφαλίζουν, ακόμα περισσότερο μια πολύ μεγάλη πηγή εσόδων για το κράτος τους. Μόνο που αυτή η πηγή εσόδων είναι κατάρα για τα άλλα κράτη και τους πολίτες τους.

Τα περισσότερα χρήματα, είναι μαύρα χρήματα. Δικτάτορες, μαφιόζοι, Πλούσιοι που θέλουν να κρύψουν τον πλούτο τους, πηγαίνουν στην αγκαλιά της Ελβετίας.

Αυτό το τραπεζικό απόρρητο προσφέρει στην Παγκόσμια Οικονομία αδιαφάνεια και την κάνει ποιο ασταθή.

Μίζες εκατομμυρίων σε οποιοδήποτε νόμισμα, μπορούν να βρουν μια τραπεζική θυρίδα ή ένα λογαριασμό, στην ζεστή, «φιλεύσπλαχνη» και γεμάτη διακριτικότητα Ελβετία.

Στην ουσία η Ελβετία δρα ως κλεπταποδόχος, διότι οι φοροφυγάδες είναι εγκληματίες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Swiss Secrecy Laws Had Nothing to Do With the Nazis.

 

France: 26η Οκτωβρίου 1932: Στις 04:10’ μμ της 26ης Οκτωβρίου 1932 απόσπασμα αστυνομικών πραγματοποίησε έφοδο σε μια κομψή κατοικία στα Ηλύσια Πεδία, όπου στεγαζόταν τα διακριτικά παρισινά γραφεία της ελβετικής Basler Handelsbank.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι οι πληροφορίες που τους είχε δώσει ένα στέλεχος από τα υψηλα κλιμάκια της Τράπεζας ήταν έγκυρες. Ήταν ένας πραγματικός θησαυρός για το Γαλλικό κράτος.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, αρκεί ένας άνθρωπος στην σωστή θέση, για να πάρει η Αστυνομία, μια λίστα, είτε χειρόγραφη, είτε σε usb ή cd ή κάποιο άλλο μέσο.

Η λίστα περιείχε 1300 φοροφυγάδες πελάτες της Ελβετικής τράπεζας.

Στο χώρο υποδοχής η αστυνομία βρήκε μια χούφτα ανθρώπους που όλοι μαζί είχαν πάνω τους πάνω από 200.000 γαλλικά φράγκα σε μετρητά.

Καθώς η Αστυνομία ερευνούσε την υπόθεση η λίστα έφτασε τα 2.000 άτομα και περιελάμβανε κάποια από τα πλουσιότερα και επιφανέστερα ονόματα στη Γαλλία.

Είναι απόλυτα σαφές ότι σε τέτοιες υποθέσεις ότι από μια αρχική λίστα, θα καταλήξεις σε πολλές λίστες, αν ψάξεις σωστά.

Σήμερα μάλιστα που κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν τεχνολογίες παρακολουθήσεις με τεράστιες δυνατότητες, δεν μπορεί κανένας πλούσιος άνθρωπος να κρυφτεί από το κράτος, ούτε φυσικά και τα λεφτά του. (Εκεί που έχω εγώ την εξουσία, κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Μαγκιές του στιλ ξέρεις ποιος είμαι εγώ ή ξέρεις τι καπνό φουμάρουμε εμείς, δε περνούν!!!! Η Αμερική να ξέρεις Ομπάμα είναι μεγάλο κράτος και στο μέλλον)

Στην Ελλάδα το πρόβλημα έχει λυθεί, φτιάχνοντας νόμους  που εμποδίζουν την έρευνα για την φοροδιαφυγή. Οι εγκληματικές οργανώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που την λυμαίνονται από το 1974 και ύστερα, έχουν φτιάξει ένα εχθρικό περιβάλλον για την δίωξη του μαύρου χρήματος. Τελευταίο περιστατικό η λίστα Lagarde, όπου ο Παπακωνσταντίνου και ο Βαγγελης Βενιζέλος και οι δυο ανώτατα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ, την κράτησαν κρυφή και δε την αξιοποίησαν.  Την ίδια ώρα που πετσόκοβαν μισθωτούς και συνταξιούχους με πρωτοφανή αγριότητα.

France 1932: Δυο εβδομάδες μετά την έφοδο, σε μια θυελλώδη συζήτηση στο κοινοβούλιο, ο Φαμπιέν Αλμπερτέν, βουλευτής των σοσιαλιστών που είχε εξασφαλίσει τη λίστα με τους πελάτες της τράπεζας, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των συναδέλφων του για «Ονόματα! Ονόματα! » προσφέροντας τους ένα πολιτικό στριπτίζ που περιελάμβανε κάμποσα ερεθιστικά μεζεδάκια.

Αποκάλυψε ότι στη λίστα βρισκόταν δυο επίσκοποι, καμιά δεκαριά στρατηγοί, ο γενικός ελεγκτής του στρατού, τρεις γερουσιαστές, κάποιοι πρώην υπουργοί, καθώς και κορυφαίοι βιομήχανοι, ανάμεσα τους η οικογένεια Πεζό, ο δεξιός ιδιοκτήτης της εφημερίδας Le Figaro και ο ιδιοκτήτης της ανταγωνιστικής της Le Matin.

Ο βουλευτής υπολόγιζε ότι η Γαλλία έχανε κάθε χρόνο τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό αστρονομικό εκείνη την Εποχή (1932).

Το σκάνδαλο ήταν μεγάλο. Ιδίως όταν η Γαλλική κυβέρνηση ετοίμαζε έναν προϋπολογισμό αυστηρής λιτότητας. Η κοινή γνώμη δεν έδειχνε καμία διάθεση συμβιβασμού ή κατανόησης των πλούσιων φοροφυγάδων. Ήταν φαρμακερή και απαιτούσε κάθαρση.

Η δίωξη όσων περιλαμβανόταν στη λίστα ανατέθηκε στους 38 τακτικούς ανακριτές του Παρισιού, ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή «με κάθε μέσο που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση».

Η Ελβετία απέρριψε κάθε γαλλικό αίτημα για συνεργασία.

«Δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση προς το συμφέρον μας να παράσχουμε σε Γάλλους λειτουργούς δικαστική συνεργασία» επισημαινόταν σε εμπιστευτικό επίσημο έγγραφο, «η οποία ενδέχεται να έχει ιδιαίτερα δυσάρεστο αντίκτυπο στους μεγάλους κύκλους εργασιών που εξασφαλίζουν στις τράπεζες μας οι καταθέσεις των αλλοδαπών».

Οι Ελβετοί δεν είναι χαζοί, ούτε η ηλίθιοι, ξέρουν πολύ καλά από παλιά, ότι η ευημερία τους στηρίζεται στο τραπεζικό απόρρητο και στην αντίσταση που προβάλουν σε αιτήματα δικαστικών λειτουργών, άλλων χωρών. Η ποιο συνηθισμένη αντίσταση είναι η κωλυσιεργία.

Το τραπεζικό απόρρητο είναι μια συνειδητή επιλογή της Ελβετίας, αυτοί το δημιούργησαν και το πλάσαραν στην παγκόσμια οικονομία.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα cd με λίστες που έδωσαν κάποιοι σε Γερμάνια, Γαλλία και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, είναι ένα θανάσιμο χτύπημα στην καρδιά του κτήνους της φοροδιαφυγής. Η λίστα του Ερβέ Φαλτσιανί ήταν ένα από αυτά τα χτυπήματα. Έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι κανένας φοροφυγάς δεν είναι ασφαλής. Η φοροδιαφυγή είναι πολύ μεγάλο έγκλημα, όποτε το να δίνεις ασυλία σε κάποιον που σου δίνει στοιχεία για τους εγκληματίες και την «οργάνωση» τους, είναι κάτι φυσιολογικό που εγκρίνει και η κοινωνία.

Ένα πράγμα που κατάλαβαν οι κυβερνήσεις είναι, ότι με τα cd μπορείς να βγάλεις περισσότερο χρήμα, από το να κάνεις συμφωνία με την Ελβετία ή άλλο φορολογικό παράδεισο.

Στην Ελλάδα βέβαια η υπόθεση έδειξε, ότι οι φοροφυγάδες εγκληματίες είναι ασφαλείς, διότι είναι αυτοί που κυβερνούν και ληστεύουν την χώρα. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, είχαν την λίστα Φαλτσιάνι (λίστα Lagarde) και την έθαψαν, δεν έκαναν τίποτα. Αυτό βέβαια εμένα δε μου προκαλεί έκπληξη και οι τρεις είναι στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ. Όταν δεις το ΠΑΣΟΚ ως εγκληματική οργάνωση, τότε αμέσως καταλαβαίνεις γιατί έδρασαν έτσι.

 

France 1932: Η Ελβετία δεν ήθελε να συνεργαστεί με τους Γάλλους δικαστικούς λειτουργούς, τότε οι Γάλλοι αποφάσισαν να κάνουν μια τολμηρή κίνηση και απόλυτα φυσιολογική, φυλάκισαν δυο στελέχη της Basler Handelsbank για μη συνεργασία, αυτό σήμαινε καμπανάκι στους Ελβετούς τραπεζίτες.

Τι θα γινόταν αν και άλλες χώρες έκαναν την ίδια κίνηση; Πολύ απλά η Ελβετία θα είχε τρομακτική πίεση και τελικά θα κατέρρεε το τραπεζικό απόρρητο.

Όταν αρχίζεις και φυλακίζεις, όλοι οι υπάλληλοι καταλαβαίνουν ότι το προσωπικό κόστος είναι υψηλό.

Οι Ελβετοί αντέδρασαν. Έβαλαν τα δικά τους ΜΜΕ να κάνουν επίθεση στην Γαλλία με άρθρα, τότε δεν υπήρχε τηλεόραση και διαδίκτυο.

Τα άρθρα έκαναν λόγο για την βία της Γαλλικής αστυνομίας, αλλά ούτε μια αναφορά για το κακούργημα της φοροδιαφυγής και της κλεπταποδοχής από την ελβετική τράπεζα.

Οι Ελβετοί έπαιζαν βρώμικα.

Η προπαγάνδα στο αποκορύφωμα της. Μίλησαν για εκστρατεία μίσους και άλλα φαιδρά, αλλά ποτέ δεν είπαν κουβέντα για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και της κλεπταποδοχής.

Το 1931 οι Ελβετοί αγρότες και εργάτες απαίτησαν μεγαλύτερο κρατικό έλεγχο στις τράπεζες. Αυτό θορύβησε τους τραπεζίτες και άσκησαν αφόρητη πίεση να θεσπιστεί καινούριος νόμος που θα μετέτρεπε την παραβίαση του ελβετικού τραπεζικού απόρρητου σε κακούργημα.

Το Φεβρουάριο του 1932 ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος έστειλε στην κυβέρνηση προσχέδιο νόμου το οποίο περιλάμβανε και την διάταξη που μετέτρεπε την παραβίαση του Ελβετικού τραπεζικού απόρρητου σε κακούργημα.

Το συμβάν που έγινε στην Γαλλία τον Οκτώβριο του 1932, επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Το προσχέδιο ήταν έτοιμο τον Φεβρουάριο του 1933, μόλις 18 ημέρες μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Οι Ελβετοί θα ψήφιζαν τον νόμο τους, άσχετα με το τι θα έκανε ο Χίτλερ. Έπρεπε να προστατέψουν τα συμφέροντα τους.   

Ο νόμος υιοθετήθηκε από την Ελβετία το 1934. Ήταν σχεδόν ίδιος με το προσχέδιο.

Για πρώτη φορά καθιστούσε την παραβίαση του ελβετικού τραπεζικού απορρήτου έγκλημα τιμωρούμενο με πρόστιμα και κάθειρξη.

Για την Ιστορία, ο Χίτλερ ψήφησε τον περίφημο νόμο για τη διατήρηση μη δεδηλωμένων στο Γ Ράιχ λογαριασμών το 1936. Όποιος έκρυβε χρήματα σε αδήλωτους λογαριασμούς και τον συλλάμβαναν, η ποινή ήταν θάνατος.

Με απλά λόγια, ο νόμος που ψήφησαν οι Ελβετοί το 1934, δεν έχει καμιά σχέση με τους Γερμανούς Εβραίους.

Posted November 8, 2012 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: