Για να ξεγελάσεις έναν εχθρό, να υποκρίνεσαι πως τον φοβάσαι.   Leave a comment

Για να ξεγελάσεις έναν εχθρό, να υποκρίνεσαι πως τον φοβάσαι.

08/12/2012

4444

RUSSIA ATIA MEDVEDEV DMITRY 01 08 081212

4444

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF-2020-183843150.html

Σχεδόν 200 κράτη επέκτειναν σήμερα την ισχύ του Πρωτοκόλλου του Κιότο για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών έως το 2020, αποτρέποντας μια νέα αποτυχία στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΗΕ για δύο δεκαετίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιτύχει ακόμη τον στόχο τους να σταματήσει η αύξηση των παγκόσμιων εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η οκταετής επέκταση πέραν του 2012 του αποδυναμωμένου αυτού σχεδίου του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη το διατηρεί ζωντανό ως το μόνο νομικά δεσμευτικό σχέδιο για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού.

Ωστόσο η απόφαση αυτή υπονομεύτηκε από την αποχώρηση της Ρωσίας, της Ιαπωνίας και του Καναδά, οπότε αυτοί που το συνυπογράφουν αναλογούν τώρα μόνον στο 15% των παγκοσμίων εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

“Σας ευχαριστώ όλους για την καλή θέληση και την σκληρή εργασία για να προχωρήσει η διαδικασία”, δήλωσε ο προεδρεύων της διάσκεψης του ΟΗΕ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κατάρ Αμπντάλα μπιν Χαμάντ αλ Ατίγια στο τέλος των μαραθώνιων συνομιλιών στην Ντόχα.

Ο εκπρόσωπος της Μόσχας Όλεγκ Σαμάνοφ δήλωσε ότι η Ρωσία, μαζί με την Λευκορωσία και την Ουκρανία, αντιτίθενται στην απόφαση για την επέκταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο πέραν του 2012. Η Ρωσία ήθελε λιγότερο αυστηρά όρια όσον αφορά τη χρήση του “θερμού αέρα”, όπως είναι γνωστό το πλεόνασμα που υπάρχει βάσει του Πρωτοκόλλου του Κιότο στις ποσοστώσεις των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο για τον CO2 αντιστοιχεί σε 13 δισεκατομμύρια τόννους.

Πολλές χώρες, κυρίως αναπτυσσόμενες, ανησυχούν για τη χρήση αυτών των πιστώσεων “θερμού αέρα”, επιχειρηματολογώντας ότι θα επιτρέψουν τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μόνον στα χαρτιά.

Εξάλλου ένα σύνολο αποφάσεων που ελήφθησαν στη διάσκεψη στην Ντόχα αναβάλει επίσης έως το 2013 την συζήτηση για τα αιτήματα των αναπτυσσόμενων χωρών για περισσότερα χρήματα ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Όλες οι πλευρές δηλώνουν ότι οι αποφάσεις της Ντόχα υπολείπονται κατά πολύ από τους στόχους που είχαν θέσει οι επιστήμονες για αποφασιστικότερη δράση που θα βοηθούσε να αποτραπούν περισσότεροι καύσωνες, αμμοθύελλες, πλημμύρες, ξηρασίες και μεγαλύτερη άνοδος της στάθμης της θάλασσας.

Η νέα συμφωνία για επέκταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο για 8 χρόνια θα εφαρμοστεί από το 2013, διευκρίνισε ο αλ Ατίγια. Το Πρωτόκολλο του Κιότο υποχρέωνε περίπου 35 βιομηχανικές χώρες να μειώσουν την εκπομπή των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά μέσο όρο τουλάχιστον 5,2% κάτω από τα επίπεδα του 1990 την περίοδο 2008-2012.

Οι ΗΠΑ δεν το επικύρωσαν ποτέ και οι κύριοι υποστηρικτές του είναι η ΕΕ και η Αυστραλία.

Φέτος οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να αυξηθούν κατά 2,6% και είναι περισσότερο από 50% υψηλότερες από ό,τι ήταν το 1990. Η πρόσφατη αύξηση προέρχεται κυρίως από τις αναδυόμενες οικονομίες, των οποίων ηγούνται η Κίνα και η Ινδία.

Η διάρκειας δύο εβδομάδων διάσκεψη του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα του Κατάρ προγραμματιζόταν να ολοκληρωθεί χθες, αλλά οι συνομιλίες συνεχίστηκαν ως σήμερα.

4444

http://www.enikos.gr/media/102887,Afierwma_sto_dhmofhfisma.html

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο από το Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, που καθόρισε το πολιτειακό καθεστώς της χώρας, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο.

Σχόλιο: Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου είναι μια κορυφαία πολιτική πράξη.

Αυτή η πράξη ωφέλησε την Ελλάδα. Να μην έχετε αμφιβολίες. Ήταν μια σωστή πράξη.

Το πρόβλημα είναι, ότι στην Ελλάδα δε γίνονται συχνά δημοψηφίσματα.

Πρόσφατη μεγάλη αυθαιρεσία, η απόφαση του Γιωργάκη του Παπανδρέου να βάλει την Ελλάδα στο μνημόνιο. Αυτή η απόφαση, έπρεπε να γίνει με δημοψήφισμα.

Το blog είναι υπέρ των δημοψηφισμάτων. Είμαι ποιο έξυπνος από τον Γιωργάκης Παπανδρέου και λοιπά παιδιά πολιτικών και θέλω να έχω άποψη και να την εκφράζω μέσω δημοψηφίσματος.

Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν πολιτικό.

 4444

4444

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/744168/ArticleFTgr.aspx

Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν από πρώην στελέχη της Deutsche Bank ως προς την αποτίμηση παραγώγων κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης είναι δυσνόητες και περίπλοκες. Είναι όμως, σημαντικές.

Τρεις πρώην εργαζόμενοι της τράπεζας υποστηρίζουν ότι στους ισολογισμούς αποκρύπτεται ζημία έως 12 δισ. δολ. σε θέσεις παραγώγων. Δηλώνουν ότι εάν είχε αποκαλυφθεί η πραγματική εικόνα, τότε η τράπεζα θα χρειαζόταν νέα κεφάλαια και θα έχριζε κρατικής στήριξης.

Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι τράπεζες αποτυπώνουν τις ζημίες τους. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει περιοριστεί η ευχέρεια που είχαν οι τράπεζες στον τρόπο αποτύπωσης αυτών των δεδομένων. Οι περισσότεροι τίτλοι από trading – όπως τα πολύπλοκα παράγωγα μεταξύ των οποίων και τα «leveraged super-senior» που βρίσκονται στην καρδιά της διαμάχης με την Deutsche Bank – πρέπει πλέον να αποτυπώνονται σε τιμές αγοράς (mark-to-market). Έτσι όμως, περιορίστηκε η δυνατότητα των τραπεζών να χειραγωγούν τους ισολογισμούς τους. Υποστηρίζεται ότι η προσέγγιση της Deutsche Bank έφερε στην επιφάνεια τα αδύναμα σημεία αυτής της αρχής.

Όπως συμβαίνει με πολλούς παράγοντες της αγοράς στον κλάδο των παραγώγων, η τράπεζα βρέθηκε στο μέσο δύο ροών πληρωμών hedge. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πως στις δύο θέσεις δεν αντικατοπρίζονταν τα ίδια ποσά. Η Deutsche κατά συνέπεια, αντιμετώπιζε ιδιαίτερο κίνδυνο να καταγράψει μεγάλες ζημίες σε κάποιο από αυτά τα trades. Αντί όμως, να αποτυπώσει αυτό το κενό που δημιουργήθηκε εν μέσω κρίσης, κατηγορείται ότι το απέκρυψε.

4444

4444

http://www.euro2day.gr/specials/topics/135/articles/744118/Article.aspx

Από την Αίγυπτο μέχρι τη Συρία και την Ιορδανία, τα απομεινάρια της μεταοθωμανικής Μέσης Ανατολής παλεύουν για την… αρμοδιότητα εν μέσω του αυξανόμενου κύματος ισλαμισμού στην περιοχή. Είτε νασερικά, είτε μοναρχικά, τα μοντέλα που χαρακτήριζαν αυτήν την περιοχή τον τελευταίο αιώνα ή αλλάζουν σημαντικά ή τείνουν να εξαφανιστούν.

Στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι επέμεινε δημοσίως στις θέσεις του, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. Δεν προσέφερε καμία παραχώρηση, ανακοίνωσε όμως ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αντιπάλους του το Σάββατο, προκειμένου να επιτευχθεί κάποια συμφωνία.

Αν και επιφανειακά φαίνεται πως ο Μόρσι είναι ο απόλυτος διαιτητής σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κρίσης που έχει ξεσπάσει για το Αιγυπτιακό Σύνταγμα, τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας φαίνεται πως έδειξαν πολύ περισσότερο το πόσο αναγκαίος είναι ο στρατός για το κράτος, παρά την εξουσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο στρατός δεν κινήθηκε για ημέρες και περίμενε μέχρι να κλιμακωθούν οι ταραχές στο προεδρικό παλάτι για να στείλει τη Ρεπουμπλικανική Φρουρά την Πέμπτη να αποκαταστήσει την τάξη.

Σχεδιάζοντας προσεκτικά τη χρονική στιγμή της παρέμβασής του, ο στρατός έδειξε ότι η σημαντική δύναμη που έχει η Μουσουλμανική Αδελφότητα στους δρόμους δεν μπορεί να συγκριθεί με την ισχύ που χρειάζεται ώστε να τεθούν υπό έλεγχο οι δρόμοι.

 Σχόλιο: ο ρόλος του Στρατού είναι σημαντικός. Στην ουσία εγγυάται το σύνταγμα σε μια Δημοκρατική Αίγυπτο. Ο Μόρσι, έδειξε ότι θέλει να γίνει Φαραώ.

4444

Το 2008 έδειξε ένα πράγμα: ότι η Ελίτ που κυβερνά αυτή την χώρα είναι μαλακες. Εγώ δεν πηγαίνω σε κρατητήρια.

Επειδή είναι μαλακες, η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την θέση, ενώ είναι μαγαζί γωνία.

4444

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/diethnoi/diethnoi/%CE%97-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9F%CF%85%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD-%C2%AB%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5%C2%BB-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%82-2012120782424/

Σε ισχύ τέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η ελεύθερη χρήση μαριχουάνας από ενήλικες στην Ουάσινγκτον, την πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που προχωρά σε απελευθέρωση του τοπίου.

Μερικές εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Σιάτλ κάνοντας… χρήση της ελευθερίας που τους δίνει ο νόμος -αν και ουσιαστικά παρανόμησαν, καθώς η χρήση μαριχουάνας απαγορεύεται σε δημόσια θέα.

Η αστυνομία κράτησε διακριτική απόσταση, δείχνοντας πως η πολιτεία θα χρειαστεί κάποιο καιρό για να κατασταλάξει στο πώς θα εφαρμόζεται πρακτικά το νέο πλαίσιο.

Οι συγκεντρωμένοι «γιόρτασαν» την απελευθέρωση κάτω από το Space Needle στο κέντρο του Σιάτλ.

Η εισαγγελία είχε προχωρήσει σε αυστηρή προειδοποίηση ότι χρήση μαριχουάνας σε δημόσια θέα δεν θα γίνει ανεκτή και θα τιμωρείται με πρόστιμο 100 δολαρίων -αν και η αστυνομία, όπως ανέφερε, είχε διαταγές να περιορίσει την επέμβασή της στη συγκέντρωση.

Ανάλογη νομοθεσία τίθεται σε ισχύ στις 5 Ιανουαρίου και στο Κολοράντο -οι δύο πολιτείες είχαν εγκρίνει την απελευθέρωση για προσωπική μη ιατρική χρήση με δημοψηφίσματα την ίδια ημέρα των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον είναι πλέον νόμιμο να κατέχει κανείς μέχρι 28,5 γραμμάρια (μια ουγγιά) κάνναβης εφόσον είναι 21 ετών και άνω. Παράνομη παραμένει η χρήση σε δημόσια θέα, η κατοχή από ανήλικους και η οδήγηση υπό την επήρειά της (ανάλογα με το αλκοόλ).

Οι αρχές εξάλλου δεν πρόκειται να νομοθετήσουν πριν από ένα χρόνο ούτε σχετικά με την καλλιέργεια ούτε σχετικά με την πώληση της κάνναβης, η οποία αναμένεται ότι θα αποτελέσει επιπλέον μια νέα πηγή φορολογικών εσόδων. Έτσι, η πώληση παραμένει επί της ουσίας απαγορευμένη προς το παρόν.

Σχόλιο: Η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται στην πώληση. Εκεί είναι και το χρήμα.

4444

RUSSIA SOUTH STREAM 03 01 081212

4444

http://www.enikos.gr/international/103134,8a_einai_ypoyhfios_o_Mperloyskoni.html

Θα είναι υποψήφιος ο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει για πέμπτη φορά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Ιταλίας και ότι το κόμμα του, ο Λαός της Ελευθερίας (PDL), θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

«Επιστρέφω με λύπη στη δημόσια ζωή», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TGCOM24, το οποίο του ανήκει.

«Και πάλι το κάνω από αίσθημα ευθύνης», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία δύο ημέρες αφού το PDL απέσυρε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

Σχόλιο: Ο Σιλβιο Μπερλουσκονι θα είναι ξανά υποψήφιος. Μόνο που αυτές οι εκλογές θα είναι διαφορετικές. Με βάση όσα ακούω, ο Μπερλουσκονι θα είναι ο Αριστερός και οι Αριστεροί θα είναι υπέρ του μνημονίου και του Γερμανικού Ευρώ και της λιτότητας.

Σφυροκόπησε τους Σιλβιο. Αυτές οι εκλογές στην Ιταλία, θα μας δείξουν πολλά.

Σφυροκόπησε τους υποκριτές της Αριστεράς.

4444

Δεν νομίζω Μπεν Γκουριον ότι δικαιώθηκε η τύπισσα.

4444

Ο Γεωργίου έχει καβαλήσει το καλάμι. Γεωργίου όσοι κατά καιρούς σε ακούν, δε σε ακούν γιατί απαραίτητα συμφωνούν μαζί σου.

Εγώ παλιά δεν άκουγα Γεωργίου, τώρα στο RealFm ακούω.

Ο Γεωργίου την έπεσε στον Θαναηλακη. Είπε καλό παιδί, αλλά δε ξέρει από ποδόσφαιρο.

Όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο κάνει προβλέψεις.

Ο Θαναηλακης κάνει προβλέψεις στο «Βαλε Στοίχημα» το περιοδικό.

Παράδειγμα: Γιουνγκ Μποις – ΑΝΖΙ 2, ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΣΤΕΑΟΥΑ 1, ΓΚΕΝΚ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ Χ, ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΡΟΥΜΠΙΝ 2.

Όταν κάποιος κάνει προβλέψεις, μπορείς να τον αξιολογήσεις και φυσικά να πει ότι γνωρίζει από ποδόσφαιρο.

Εσύ Γεωργίου που κάνεις προβλέψεις;

4444

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/42486-bgazoyn-sto-sfyri-dyo-ypobryxia-typoy-papanikolhs

Πρόταση για πώληση των δύο από τα τρία υποβρύχια τύπου 214 που περιμένουν στον Σκαραμαγκά την ολοκλήρωσή τους και παράδοσή τους στο Πολεμικό Ναυτικό, φέρεται να προτείνει ο συντονιστής για την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία Νίκος Αναστασόπουλος, ώστε “να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά”.

Η πληροφορία προκύπτει από δημοσίευμα της Καθημερινής και όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει τεράστιο ζήτημα στο Πολεμικό Ναυτικό το οποίο είναι προφανές ότι ΘΕΛΕΙ τα υποβρύχια!

Όπως φαίνεται όμως κανείς δεν το έχει ρωτήσει αν μπορεί να αποδεχτεί τη λύση να πουληθούν τα δύο 214!

Τα επιχειρήματα που προβάλουν στους υπουργούς Ανάπτυξης και Άμυνας ο συντονιστής και το επιτελείο του είναι σαθρά:

•”με την πώληση θα μικρύνει ένα έτσι κι αλλιώς φιλόδοξο πρόγραμμα”, λένε και για να στηρίξουν το “επιχείρημα” λένε ότι “η Τουρκία έχει 6 υποβρύχια και το Ισραήλ 8”. Η σύγκριση με τα υποβρύχια του Ισραήλ προφανώς δείχνει το μέγεθος της άγνοιας όσων κάνουν τέτοιου είδους συγκρίσεις! Όσο για την σύγκριση με τη Τουρκία να ενημερώσουμε το επιτελείο του κ.Αναστασόπουλου ότι η Άγκυρα έχει ήδη παραγγείλει ΕΞΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ 214 από τη Γερμανία.

onalert.gr

Σχόλιο: Για την υπόθεση των Υποβρυχίων κάποιοι πρέπει να πάνε πολύ βαθιά στην φυλακή. Οι δωσίλογοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβελης, είναι τόσο δωσίλογοι που τους κάνουν προτάσεις για ξεπούλημα στο κάθε τι.

Καθάρματα που σκοτώνουν τους νεοέλληνες και την Ελλάδα.

Ο Σαμαράς ο αδίστακτος απατεώνας, έκανε δήλωση, ότι οι σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδος είναι σε καινούρια εποχή. Φυσικά, ούτε στον ύπνο τους οι Γερμανοί δε έπαιρναν όσα πήραν.

Οι Έλληνες δωσίλογοι από το 2009 και μετά είναι πολύ καλύτεροι από τους δωσίλογους του 1941 – 1944. Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου είναι πολύ καλύτερος δωσίλογος από τον Τσολακογλου. Κάντε την σύγκριση και θα δείτε. Όταν ο Γιωργάκης παρέδιδε την Ελλάδα και τους Νεοέλληνες στους Γερμανούς, η διαπραγματευτική ισχύει της Ελλάδος ήταν πολύ ισχυρή. Στη λίστα με τους δωσίλογους, ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου παίρνει 10.

4444

Ο Παπαντωνίου αν θέλει πραγματικά να νιώσει ασφαλής, να πάει να μείνει στον Κορυδαλλό με τον Άκη. Αν ο Παπαντωνίου πήγαινε εθελοντικά στον Κορυδαλλό, αυτή η κίνηση θα ξάφνιαζε τους πάντες. Θα ήταν ένα Χάπενινγκ εκπληκτικό.

Θα μου πει ο αναγνώστης γίνεται; Φυσικά γίνεται. Οι Άστεγοι πως πάνε την νύχτα στα νοσοκομεία ή στα ψυχιατρεία. Έτσι και ο Παπαντωνίου θα πάει στην φυλακή του Κορυδαλλού για μεγαλύτερη ασφάλεια.

4444

07/12/2012

4444

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2261904

Συνολικά 146.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 7,7%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008.

Τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Απασχόλησης ξεπέρασαν τις προσδοκίες των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση των μισθολογίων μόλις κατά 80.000 και διατήρηση του ποσοστού ανεργίας στο 7,9%.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο τυφώνας «Σάντι» δεν είχε μεγάλο αντίκτυπο στις προσλήψεις και την απασχόληση τον προηγούμενο μήνα.

Πάντως, τα αντίστοιχα στοιχεία για τον Οκτώβριο και τον Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω. Οι νέες θέσεις εργασίας για τον Οκτώβριο αναθεωρήθηκαν σε 138.000 από 171.000 και για τον Σεπτέμβριο σε 132.000 από 148.000.

Σχόλιο: Η Αμερικανική Οικονομία βαδίζει σε σωστό δρόμο.

4444

Από το 2008 ακούω συνέχεια τα Καθάρματα του Γερμανικού Ευρώ να λένε: αν δε πετυχουμε θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα ποιο επώδυνα και συνεχώς παίρνουν μέτρα επώδυνα.

Έλεος με τα καθάρματα του Γερμανικού Ευρώ.

Ήρθε και ο Μαλακας ο Ρουμπίνι να μας πει ότι αν η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ θα έχει πρόβλημα με την Τουρκία. Ποιος σε έβαλε Ρουμπίνι; Μιλάμε ότι οι άνθρωποι τρέμουν. Αυτό δείχνει πόσο ισχυρή ήταν η διαπραγματευτική θέση της το 2010.

Τα καθάρματα σε λίγο θα πουν ότι άμα φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ, θα χτυπήσει μετεωρίτης την Γη και θα την κομματιάσει.

Εγώ Ρουμπίνι θέλω να ζήσω και δε μασώ. Ξέρεις δεν είσαι ο μόνος που πρόβλεψε την κρίση του 2008. Σε μένα δε φτουράς. Υπάρχουν και καλύτεροι από εσένα Ρουμπίνι.

4444

http://sport.gr.msn.com/article.aspx?cp-documentid=252354099

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε γνωστό ξαφνικά ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αλλά σίγουρα κανένας δεν φαντάστηκε τα όσα ακολούθησαν!

Δεν είναι ευχάριστα αυτά που έχω να πω σήμερα. Από το 1987 που ανέλαβε η οικογένειά μου το μπάσκετ του Παναθηναϊκού μέχρι το 2002 τη διαχείριση της ομάδας την είχε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Εκτοτε την ανέλαβε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Μετά ψάξαμε να βρούμε κάποιους αγοραστές. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατό και λόγω της αγάπης μου για την ομάδα βγήκα μπροστά για να κρατήσω το σύλλογο. Οταν ζήτησα από τους συνεργάτες του Θανάση Γιαννακόπουλου να πάρω στα χέρια μου τα οικονομικά στοιχεία με κοροϊδεψαν οικτρά το καλοκαίρι. Πήρα στα χέρια μου την κανονική εικόνα μόλις σήμερα.

Πολλοί ρωτούσατε γιατί έφυγε ο Ομπράντοβιτς. Ο Ζοτς λοιπόν έφυγε γιατί ο Θανάσης Γιαννακόπουλος του χρωστούσε πάρα πολλούς μισθούς και κάτι τέτοιο συνέβαινε και με αθλητές , ήταν πρώτα λόγια που είπε βουρκωμένος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Για να συμπληρώσει πως: Για όλα υπάρχουν αποδείξεις. Αποδείξεις, όχι ενδείξεις. Λυπάμαι που λέω κάτι τέτοιο. Δεν έχω την δυνατότητα να καλύψω τις τρύπες. Ήθελα να κρατήσω ψηλά τον Παναθηναϊκό. Πολλοί από εσάς μου έχετε κάνει ανελέητο πόλεμο. Φίλαθλοι με έχουν κατηγορήσει . Όποιος αγαπαέι όμως, κρατάει το στόμα του κλειστό γι αυτούς που αγαπάει. Δεν ανέχομαι την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα. Δεν μπορώ να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Οσο και αν το θέλω οι μετοχές είναι ήδη στη διάθεση του οποιουδήποτε. Τις κάνω και δώρο στον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο ή σε όποιον Παναθηναϊκό θέλει. Αλλιώς αν δεν βρεθεί κάποιος θα τις επιτρέψω στον ερασιτέχνη εκεί όπου ανήκουν. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο .

Στο τέλος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε δακρυσμένος από την αίθουσα.

Σχόλιο: Τραγικό.

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1683904

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Μπορεί η οικονομική αστυνομία να προχώρησε σε 8 συλλήψεις και να καταζητεί ακόμη 4 άτομα, για λαθρεμπόριο -μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και συγκεκριμένη εκπρόσωπος εταιρείας που εισάγει αντλίες που έχουν εντοπιστεί κατ΄ επανάληψη να μην είναι ακριβείς και να μην μπορούν να σφραγιστούν επαρκώς- ωστόσο τα πρατήρια των συλληφθέντων συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό, η αγορά συνολικά έχει αντιμετωπίσει το θέμα με πολύ θετικές προσδοκίες και πρατηριούχοι λένε ότι επιτέλους έγινε μια κίνηση που οδηγεί στην πιθανή εξυγίανση του κλάδου, αφού οι συλληφθέντες ήταν πασίγνωστοι στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» για τη δράση τους εδώ και πολλά χρόνια.

Απλά ουδείς τολμούσε να τους ακουμπήσει. «Φοβόντουσαν τα πιστόλια» αναφέρει στο Capital.gr πηγή της αγοράς που κάνει λόγο για πρακτικές οργανωμένου εγκλήματος που ακολουθούνται στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: σε συγκεκριμένο πρατήριο είχε πάει στο παρελθόν για έλεγχο η υπηρεσία μετρολογίας, ωστόσο ο έλεγχος δεν έγινε ποτέ, καθώς μπράβοι προειδοποίησαν τους ελεγκτές ότι από το μέρος αυτό «δεν περνάτε».

Τα πρατήρια που πιάστηκαν με μηχανισμούς κλοπής είναι κατά κύριο λόγο ΑΠ –Ανεξάρτητα Πρατήρια και όχι πρατήρια που συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες. Σύμφωνα με ενδεικτική λίστα που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr μόνο δύο από τους συλληφθέντες έχουν υπό τον έλεγχό τους συνολικά 12 πρατήρια (5 είναι ΑΠ). 

Τα πρατήρια αυτά παραμένουν ανοιχτά παρόλο που πιάστηκαν με μηχανάκια στις αντλίες. Σύμφωνα με τις διατάξεις του αγορανομικού κώδικα πρέπει τα πρατήρια που πιάνονται με μηχανάκια να κλείνουν και οι αντλίες να κατάσχονται ως ψευδή όργανα μέτρησης.

Ωστόσο, τα εν λόγω πρατήρια παραμένουν ανοιχτά καθώς η αρμοδιότητα για να μπει λουκέτο ανήκει στις Νομαρχίες/Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής από τις οποίες και έχουν λάβει την άδεια λειτουργίας τους. Και φυσικά δεν υπάρχει ο απαραίτητος συντονισμός μεταξύ των νομαρχιών αλλά και της Οικονομικής Αστυνομίας. (Πιθανότατα βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει εσωτερικός και οικονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές και στις υπηρεσίες αυτές των νομαρχιών, υπό την ομπρέλα των οποίων λειτουργούν τα καθ’ έξιν παρανομούντα πρατήρια).

Συνεπώς χρειάζεται άμεσα συντονισμός της Οικονομικής Αστυνομίας με τις Νομαρχίες κάτι που βεβαίως δεν έχει γίνει ακόμα. Ένας ακόμη λόγος που οι αρχές δυσκολεύονται ή βρίσκουν πρόσχημα ώστε να μην κλείσουν τα πρατήρια είναι ότι ενδέχεται οι επιχειρήσεις να είναι σε όνομα άλλου διαχειριστή από τον συλληφθέντα. Ωστόσο, εάν για το Capital.gr είναι εξαιρετικά εύκολο να βρει τη λίστα των πρατηρίων που ελέγχουν οι παρανομούντες, τότε είναι απορίας άξιον, γιατί δεν μπορεί να κάνουν το ίδιο και οι υπηρεσίες των νομαρχιών. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει άμεσος έλεγχος από την Νομαρχία σε όλα τα πρατήρια με τα οποία είχαν έστω και έμμεσες σχέσεις, οι συλληφθέντες.

Τιμές

Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις τιμές, οι οποίες ξαφνικά εμφανίζονται ανατιμημένες. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες πρατήρια που μέχρι προ ημερών είχαν εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ξαφνικά να εμφανίζουν τεράστιες ανατιμήσεις. Ενδεικτικά συγκεκριμένο πρατήριο που ελέγχεται από συλληφθέντα σε περιοχή που «στοχοποιήθηκε από τους ελέγχους (με συνολικά 5 πρατήρια υπό των έλεγχο συλληφθέντων για λαθρεμπόριο), τη Δευτέρα είχε τιμή 1,618. Δεδομένου ότι οι τιμές είναι πτωτικές τις ημέρες αυτές, θα έπρεπε να είχε χθες τιμή 1,613. Αντίθετα εμφάνισε τιμή 1,637. Αυτό πιθανολογείται ότι συμβαίνει επειδή έχει γίνει η κινητοποίηση των αρχών και οι λαθρέμποροι –έστω και προσωρινά (;)– έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους.

Σχόλιο: Κανένας λέει δε τους ακουμπούσε, ενώ όλοι τους ήξεραν.

4444

ITALY SILVIO BERLUSCONI 05 05 061212

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1684021

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ύφεση 6,9%, μείωση επενδύσεων 19,5% το γ’ τρίμηνο αλλά και πτώση της τάξης του 8,8% στις επενδύσεις το εξεταζόμενο διάστημα.

Το ΑΕΠ το γ’ τριμήνου σε τρέχουσες τιμές διαμορφώθηκε σε 51,5 δισ. ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2005 ( τότε ήταν στα 50,9 δισ. ευρώ)

Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (στοιχεία μηνός Σεπτεμβρίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών 3oυ τριμήνου).

Ειδικότερα, η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 8,8% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2011.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 19,5% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2011.

Πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ παρουσίασε το εμπορικό ισοζύγιο, αντισταθμίζοντας μερικώς τη μείωση του ΑΕΠ.

Μείωση κατά 4,5% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2011 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 0,5% και οι εξαγωγές υπηρεσιών κατά 7,1 %.

Μείωση κατά 20,9% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2011 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 22,4% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 14,9%.
Σχόλιο: 2008 Ύφεση! 2009 Ύφεση!! 2010 Ύφεση!!! 2011 Ύφεση!!!! 2012 Ύφεση!!!!!
Τα καθάρματα του Γερμανικού Ευρώ σκοτώνουν εν ψυχρώ. Θερίζουν κατά ριπας. Με την δραχμή ποτέ δεν είχαμε 5 χρόνια στη σειρά ύφεση.

Τα καθάρματα Παπανδρέου, Παπαδημος, Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβελης.

Εγώ θέλω να ζήσω και δεν είμαι ζητιάνος. Ο μόνος τρόπος είναι να φύγω από το Γερμανικό Ευρώ.

Τα καθάρματα του Γερμανικού Ευρώ, παρέδωσαν την χώρα στους κατακτητές.

Ανθέλληνες όσοι ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο Απατεώνας ο Σαμαράς βγαίνει και μιλά. Ο αδίστακτος απατεώνας.

4444

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Europa Leag με ψηλά το κεφάλι. Δεν είχε αρκετή τύχη.

Η πρόκριση δεν κρίθηκε στο παιχνίδι με την Τοτεναμ.

4444

4444

Γίνεται μεγάλος ντόρος για το καινούριο φορολογικό. Άλλο ένα. Την γνώμη μου την έχω γράψει: ρίξτε την συγκυβέρνηση. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να σας βγάλουν από την κρίση. Είναι δωσίλογοι, είναι καθάρματα και σκέπτονται μόνο τον εαυτούλη τους.

Η Οικονομία είναι απλή υπόθεση. Οι νόμοι πρέπει να είναι απλοί και κατανοητοί.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβερνούν από το 1974. Αυτοί θα σας σώσουν;

Εγώ μέσα σε 12 μήνες θα σας φτιάξω ένα φορολογικό που θα είναι δίκαιο και αποτελεσματικό. Βέβαια θα βάλω φυλακή, πολλά στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Έτσι και αναθέσω σε 10 εισαγγελείς να ψάξουν και τους δώσω πλήρη υποστήριξη, θα μπουν πολλά στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φυλακή.

Όσο αφορά τις επενδύσεις, με ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό θα γίνει πάρτι στην Ελλάδα. Καταρχήν θα επενδύσουν οι Έλληνες. Όλοι αυτοί που σήμερα είναι μικροί και θέλουν να μεγαλώσουν και δε τους βοηθά κανείς.

Σας το έγραψα: Ρίξτε τους, Διώξτε τους, Φυλακίστε τους. Σας χρεοκόπησαν κάνοντας πλιάτσικο. Τα αποτυχημένα στελέχη τους, αυτά που δεν έγιναν βουλευτές, τα κάνουν διοικητές στις ΔΕΚΟ, τους βάζουν στα Υπουργεία. Έτσι δεν πας μπροστά.

Δημοσιογράφοι του συστήματος, παίρνουν συνεντεύξεις από δωσίλογους των κυβερνήσεων και τους κάνουν ερωτήσεις χάδια.

Δεν ακούω πλέον τέτοιες συνεντεύξεις. Δεν έχουν νόημα. Χώρια ότι οι έγκυροι δημοσιογράφοι είναι λίγοι και όσοι ενοχλούν το σύστημα, οι νταβατζηδες που έχουν ΜΜΕ τους διώχνουν. Πάρε Παπαχελα, πάρε Τελογλου, πάρε Θεοδωράκη, πάρε Χατζηνικολάου, όλοι μέσα στα όρια. Έτσι όμως δεν αλλάζεις.

Την διαφθορά την δημιουργούν και την συγκαλύπτουν οι εγκληματικές οργανώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πως περιμένετε η Ελλάδα να την πολεμήσει; Αφού αυτοί που κυβερνούν είναι οι αρχιερείς της Διαφθοράς.

Πριν πει ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου ότι η Ελλάδα είναι μια διαφθαρμένη χώρα, έπρεπε να πει, ότι εγώ είμαι διαφθαρμένος.

4444

06/12/2012

4444

FOOTBALL SAXTAR GIOUBENTOUS SPASIMO X 01 061212

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/16560.htm

Αναγκασμένοι να κλείσουν την πρόσβαση των Ελλήνων παικτών στις ιστοσελίδες τους είναι από σήμερα οι ισχυρότεροι όμιλοι της αγοράς Διαδικτυακού Στοιχηματισμού, καθώς απειλούνται με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Με σοβαρές διοικητικές κυρώσεις και υψηλά πρόστιμα απειλούνται και όσοι διαφημίζουν τις σχετικές υπηρεσίες, αλλά και οι εταιρείες παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο που δεν έχουν κόψει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες των μη «αδειοδοτημένων» εταιρειών στοιχηματισμού.

Η εφαρμογή του περυσινού νόμου για τα τυχερά παιχνίδια, που επιτρέπει τη λειτουργία στην ελληνική αγορά μόνο 24 εταιρειών οι οποίες είχαν καταθέσει σχετικές αιτήσεις στο υπουργείο Οικονομικών τον Δεκέμβριο του 2011, έχει ήδη οδηγήσει στην έξοδο μεγάλους «παίκτες» όπως η William Hill (ο μεγαλύτερος όμιλος στοιχηματισμού της Βρετανίας) και η Betfair, ενώ τον ίδιο δρόμο παίρνουν και οι υπόλοιποι.

Ο νόμος προέβλεπε πως οι εταιρείες που επιθυμούσαν να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους έπρεπε να καταθέσουν σχετική αίτηση και να καταβάλουν κάποιο ποσό ανάλογα με τον τζίρο τους.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρούσε σε διαδικασία αδειοδότησης, η οποία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Οι ισχυροί όμιλοι υποστηρίζουν πως δεν κατέθεσαν αιτήσειςγιατί ήταν ασαφές το ποσό που θα πλήρωναν στο ελληνικό δημόσιο και τονίζουν πως οι περισσότεροι από όσους προχώρησαν τις σχετικές διαδικασίες έχουν μηδενικό τζίρο.

Παρά τις παρεμβάσεις των εταιρειών και των ενώσεων που τις εκπροσωπούν στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση ήταν ανένδοτη και προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου. Ειδικά σε μια περίοδο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η πώληση του ΟΠΑΠ, δεν επιθυμούσε να ανακατέψει την τράπουλα.

Όπως και η διοίκηση της Betfair, έτσι και η πλευρά της William Hill υποστηρίζει πως «υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με τη νομιμότητα και τη δυνατότητα επιβολής των συγκεκριμένων μέτρων».

Όμως, προτίμησε να φύγει γιατί οι ισχυροί του χώρου δε θέλουν μπλέξουν στα δικαστήρια σε μια περίοδο που διεκδικούν αντίστοιχες άδειες σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δυστυχώς, η αγορά δεν έχει εναλλακτική λύση από την έναρξη δικαστικών προσφυγών τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και στα ελληνικά δικαστήρια», αναφέρει στην επιστολή του ο επικεφαλής της RGA (της ομοσπονδίας που εκπροσωπεί τους ισχυρότερους ομίλους) Clive Hawkswood προς τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Ευγ. Γιαννακόπουλο.

Προς το παρόν, οι εταιρείες κρατούν χαμηλούς τόνους και η RGA έχει αναλάβει να βγάλει το φίδι από την τρύπα, όπως δείχνουν και οι απανωτές προσφυγές στις Βρυξέλλες.

Οι 24 εταιρείες που μπορούν να λειτουργούν νόμιμα από σήμερα είναι:

1. CASH POINT (MALTA) LIMITED
2. PADDY POWER P.I.C.
3. KINGMAKER LIMITED
4. SPORTING ODOS LIMITED
5. REBELS GAMINE LTD
6. ON LINE AMUSEMENT SOLUTIONS LIMITED
7. SILVER LINK LIMITED
8. LUCKY STREAM LIMITED
9. DIAMOND LINK LIMITED
10. PERSONAL EXCHANGE INTERNATIONAL LIMITED C30759
11. YEZ GAMING LTD
12. AS IMG KASIINOD
13. GLB GmbH
14. MERIDIAN GAMING LIMITED 
15. STS SPORTWETTEN GmbH
16. ELDORADO SPORTWETTEN GmbH
17. MAGIC SERVICES LIMITED
18. ON LINE AMUSEMENT SOLUTIONS NV
19. LOVE 2 CELEBRATE EΠE
20. LOGFLEX EΠΕ
21. DOMS CARS EΠΕ
22. DOMS HOLDINGS EΠΕ
23. Β2Β GAMING SERVICES MALTA LIMITED
24. GAMBLING MALTA LIMITED

http://www.lykavitos.gr/2012/12/24_5.html
http://www.24betgr.com

Σχόλιο: Εγώ πάντως θα βρω εταιρεία ακόμα κι αν πάω στο Φεγγάρι ή στον Άρη ή κάπου αλλού στο Διάστημα. Αυτοί οι νταβατζήδες που θα κρυφτούν; Στον μεσαίωνα εγώ δεν ξαναγυρίζω. Η Ελλάδα είναι έρμαιο των Νταβατζιδων πάσης φύσεως.

Εγώ με γκανιότες θανάτου από νταβατζιδες δεν ξαναπαίζω και αν τους στείλω κανένα μετεωρίτη θα ψάχνουν μέρος να κρυφτούν τα καθάρματα που χρεοκόπησαν την χώρα.

Ο ΟΠΑΠ δίνει χρήματα σε νταβατζηδες και γεμίζει τα στόματα δημοσιογράφων με λεφτά και κλέβει από τους απλούς παίκτες όπως εγώ. Αυτά νταβατζηδες και κλεφτρόνια δημοσιογράφοι ξεχάστε τα.

Όλοι είναι καταγεγραμμένοι. Όλα τα κλεφτρόνια οι δημοσιογράφοι που είναι μπουκωμένοι με το χρήμα του ΟΠΑΠ, που κλέβει με την γκανιότα του, απλούς παίκτες όπως εγώ.

Εγώ αυτή την δικτατορία δε τη γουστάρω.

Εγώ ξέρω πως χρεοκόπησε η Ελλάδα και ξέρω και ποιοι την χρεοκόπησαν και δεν έχω κανένα δισταγμό, να στείλω στην φυλακή 1000 και 2000 νταβατζηδες.

4444

GERMANY ANGELA MERKEL CDU 01 01 041212

4444

http://www.bankingnews.gr/%CE%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/item/69198-hsbc-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%AD%CF%80%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-18-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CE%BB-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF

Στο ποσό των 1,8 δισ. δολαρίων αναμένεται να ανέλθει το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην τράπεζα HSBC, για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η τράπεζα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές, ώστε να καταλήξει σε διακανονισμό για τις κατηγορίες, με την εικόνα της τράπεζας να έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το αποτέλεσμα του διακανονισμού ανάμεσα στις αρχές και τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, ενδεχομένως  θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο πιθανός συμβιβασμός, ο οποίος βρίσκεται υπό επεξεργασία εδώ και μήνες, προκύπτει ως ένα τεστ στο κατά πόσο οι αρχές των ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, ώστε να αποτρέψει ανάλογες ενέργειες στο μέλοον.
Εκπρόσωπος της HSBC, σχολίασε ότι η τράπεζα συνεργάζεται με τις αρχές και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Η φύση τους είναι εμπιστευτική, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σχόλιο: Ξέρετε πόσοι νεοέλληνες συνεργάζονται με την HSBC;

4444

http://www.bankingnews.gr/%CE%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/item/69209-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%AC%CE%BB%CE%BC%CE%B1-39-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8E%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82

Κατά 3,9% αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, κυρίως λόγο της αυξημένες εξωτερικής ζήτησης, με τα στοιχεία να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο μόλις κατά 0,9%.

Ειδικότερα, οι εγχώριες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,4%, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψαν άλμα 6,7%.

Σχόλιο: Το φτηνό Γερμανικό Ευρώ κάνει καλό στις Γερμανικές εξαγωγές. Η ισοτιμία του Γερμανικού Ευρώ με τις βασικές και ανταγωνιστικές ισοτιμίες έχει υποχωρήσει. Με το δολάριο ήταν κάτω από 1,30 την περισσότερη χρονική περίοδο.

Το Γερμανικό Ευρώ βέβαια σκοτώνει τους ευρωπαίους στο Νότο, που πρέπει να το εγκαταλείψουν ή να πεθάνουν. Εγώ θέλω να φύγω, να ζήσω.

Η οικονομία είναι πρακτική και απλή επιστήμη.

4444

http://www.bankingnews.gr/%CE%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/item/69199-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-01-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%80-%CE%B3%CE%84-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%85

Συρρίκνωση της τάξεως του 0,1% κατέγραψε το ΑΕΠ γ΄τριμήνου στην περιοχή της ευρωζώνης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η ευρωζώνη διανύει τη δεύτερη φάση ύφεσης από το 2009.

Στο β΄τρίμηνο, το ΑΕΠ είχε επίσης συρρικνωθεί κατά 0,1%. Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ κατέγραψε συρρίκνωση 0,6%, επίσης επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.
Σχόλιο: Η Ευρωζώνη είναι σε ύφεση. Οι πολίτες είναι σε εξαθλίωση. Η γερμανική συνταγή, σκοτώνει.

4444

http://213.229.101.100/Bankingnews-questions-and-answers?start=17600

Πέμπτη 21 Ιουν 2012 – 03:36 DN IP: XXX.65.221.189

Τι να τα κάνουμε τα σπίτια…

Nικηφόρος Μαλεβίτηςmalevitis@reporter.gr Η Eurostat ανακοίνωσε ότι το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε στο 82% του κοινοτικού μέσου όρου. Υπενθυμίζεται ότι προ κρίσης είχε πλησιάσει το 95%. Η μεγαλύτερη «καταστροφή κεφαλαίου» (για να χρησιμοποιήσω τους όρους της Αλέκας) όμως δεν εντοπίζεται στη μείωση του ατομικού μας εισοδήματος, αλλά στη μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας.

Όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης στον κόσμο, καθώς ξεπερνάει οριακά το 80%. Το φαινόμενο δεν οφείλεται μόνο στα – καθ’ όλα σεβαστά – στοιχεία της κουλτούρας μας («να έχω ένα σπίτι στο χωριό» ή «να μην πουλήσω το πατρικό μου»). Υπάρχει και ένας άλλος πιο σημαντικός λόγος: η πλήρης τσιμεντοποίηση της Αθήνας συνέπεσε με την έναρξη της εποχής του πληθωρισμού και των υποτιμήσεων. Πριν τριάντα χρόνια λοιπόν, δεν είχε κανένα νόημα να έχεις τα λεφτά σου στην τράπεζα, σε μετρητά, ή σε επενδύσεις που τις έτρωγε ο πληθωρισμός. Οπότε, ο κόσμος αγόραζε γη, ή σπίτια.

Από το τέλος της δεκαετίας του 1990 και κυρίως με το ευρώ, ο πληθωρισμός υποχώρησε, αλλά μας έμεινε ο φόβος του. Το να μένεις στο νοίκι θεωρείτο σχεδόν ντροπή. «Να βάλω ένα κεραμείδι πάνω από το κεφάλι μου», ή «η γη δεν χάνει την αξία της», λέγαμε, σαν να ζούσαμε ακόμη στο  ’80 και αγοράζαμε σαν μανιακοί. Έλα όμως που η γη χάνει την αξία της! Συγκεκριμένα, οι τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει έως και 50% λόγω της κρίσης. Όπερ σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τους έχουν γίνει πολύ-πολύ φτωχότεροι. Θα μου πείτε δεν το νιώθουν στην τσέπη τους άμεσα, όπως όσοι χάνουν τη δουλειά τους. Κι όμως το νιώθουν. Πρώτον, γιατί αν βρεθούν σε δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή, στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να «σκοτώσουν» το ακίνητό τους, στη χειρότερη δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με αυτό, γιατί η αγορά είναι τελείως νεκρή. Τα στεγαστικά που βρίσκονται στο κόκκινο αυξάνονται, τα δεύτερο-τρίτα διαμερίσματα που μαζεύμαμε μένουν ξενοίκιαστα, οι φόροι τρέχουν. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είναι παγιδευμένοι σε τέσσερις τοίχους (ή σε τέσσερα στρέμματα) που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν.

Αντιθέτως, στη Γερμανία για παράδειγμα δεν υπάρχει η κουλτούρα της ιδιοκατοίκησης. Εν μέρει λόγω κομουνισμού στην Ανατολική πλευρά της χώρας και εν μέρει επειδή εδώ και πολλές δεκαετίες δεν έχουν πληθωρισμό, η Γερμανική κουλτούρα υπαγορεύει να μαζεύεις τα λεφτά σου και να τα έχεις σε καταθετικό λογαριασμό. Όταν λοιπόν ζητάμε από τους Γερμανούς να κόψει χρήμα η ΕΚΤ, ή να αγοράσει ομόλογα της Ισπανίας ο EFSF, δεν είναι μόνο ότι τους ζητάμε να χρεωθεί το κράτος τους. Επειδή το ευρώ θα υποτιμηθεί σε σχέση με το δολάριο και ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, οι καταθέσεις τους, η μοναδική τους περιουσία δηλαδή αφού δεν έχουν ακίνητα, θα χάσουν την αξία τους. Τους ζητάμε με άλλα λόγια να επιλέξουν συνειδητά να γίνουν φτωχότεροι. Οπότε, καταλαβαίνετε τη ρίζα του αδιεξόδου.

Μία λύση θα ήταν να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις Ευρωπαίων σε εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα (ακόμη και στην Αθήνα, όχι μόνο στα νησιά). Με 120.000 ευρώ σήμερα, δηλαδή τζάμπα για έναν Βέλγο, αγοράζει κανείς αξιοπρεπέστατο δυάρι στο Φάληρο, η παραλία του οποίου είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε «παραλία» της Βόρειας Θάλασσας. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί τα μεσιτικά γραφεία των Βρυξελλών διαφημίζουν κατοικίες στην Ίμπιζα και όχι στο Πόρτο Ράφτη, ή τον Άλιμο. Αν ιδιωτικός τομέας και κράτος στην Ελλάδα συντονίζονταν για να προωθήσουν τη χώρα μας ως «Φλόριντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και χρήματα θα φέρναμε και τα υπεράριθμα σπίτια μας θα ξεφορτωνόμασταν και θα ανακόπταμε την καταστροφή της αξίας της ακίνητης περιουσίας μας.

Αλλά τι λέω, εδώ βλέπουμε Ολλανδούς τουρίστες στο δρόμο και τους πλακώνουμε στο ξύλο, ενώ η εικόνα που μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, κάνει την Αθήνα να μοιάζει, όχι με Φλόριντα, αλλά με Καμπούλ…

4444

05/12/2012

4444

Η βόμβα στα γραφεία της Χρυσής αυγής δεν είδα να ενόχλησε και πολύ κάποια «δημοκρατικά» κόμματα. Ίσως μάλιστα, πίσω από τις κλειστές πόρτες, να χάρηκαν κι ολας.

Στην Ελλάδα της Τρόικας και της ολιγαρχίας υπάρχει πρόβλημα. Η Χρυσή Αυγή είναι από τα λίγα κόμματα που είναι αντιμνημονιακό καθαρά και δεν κάνει ευχολόγια όπως ο Τσιπρας που λέει στον Σαμαρά: θα σε κρίνει η Ιστορία!!!!

Η Χρυσή Αυγή είναι το κόμμα που κανονικά θα έπρεπε να ψηφήσουν οι νεοέλληνες στις επόμενες εκλογές και να το κάνουν κυβέρνηση. Να «πηδήξουν» δηλαδή τον Τσιπρα, που γίνεται ένας απατεώνας τύπου Σαμαρά και να πάνε κατευθείαν στην σοβαρή λύση.

Ο Τσιπρας δεν πρόκειται να συγκρουστεί με την Τρόικα.

ΤΟ γράφω για να μην έχετε αυταπάτες.

Οι νεοέλληνες είναι καθυστερημένοι.

4444

http://gr.news.yahoo.com/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%B8-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-144300292.html

1,47 δισ. ευρώ επτά διεθνείς ομίλους εταιριών που κατασκευάζουν τηλεοράσεις και οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατηγορώντας τις για σύσταση καρτέλ.

Πρόκειται για δύο καρτέλ διεθνών ομίλων τηλεοράσεων που χειραγωγούσαν τις τιμές σε βασικά εξαρτήματα τηλεοράσεων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 50% ως 70% της τελικής τιμής των προϊόντων. Τα δύο καρτέλ δρούσαν παγκοσμίως για περίπου 10 χρόνια από το 1996 ως και το 2006.

Οι επτά διεθνείς όμιλοι που συμμετείχαν σε ένα ή και στα δύο καρτέλ είναι η Chunghwa, η LG Electronics, η Philips και η Samsung SDI, Panasonic, Toshiba, MTPD (σήμερα θυγατρική της Panasonic) και Technicolor (πρώην Thomson).

Στην εταιρεία Chunghwa που κατήγγειλε το καρτέλ δεν επιβλήθηκε πρόστιμο, όπως προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία, ενώ σε κάποιες άλλες επιβλήθηκε μειωμένο πρόστιμο, επειδή συνεργάστηκαν στην έρευνα που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα μεγαλύτερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στην LG Electronics και στη Philips.

“Τέτοιου είδους καρτέλ συνιστούν τη χειρότερη μορφή αντι-ανταγωνιστικής συμπεριφοράς που απαγορεύεται αυστηρά από εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Αυτή η παράνομη συμπεριφορά έβλαψε όχι μόνο τους κατασκευαστές τηλεοράσεων και υπολογιστών στον ΕΟΧ, αλλά και τους ευρωπαίους καταναλωτές για περίπου δέκα χρόνια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτουν το σύνολο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Σχόλιο: 10 χρόνια δρούσαν ως καρτέλ. Έβγαλαν χρήμα με ουρά.

4444

http://gr.news.yahoo.com/%CE%BF%CE%B9-50-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-124309789.html

Τέλος στη ζωή της έβαλε μια γυναίκα που έπασχε από μια σπάνια ψυχοσωματική πάθηση, που της προκαλούσε συνεχή, ανεξέλεγκτη σεξουαλική διέγερση.

Η Γκρέτσεν Μόλανεν, 39 ετών, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η γυναίκα υπέφερε από τη διαταραχή του διαρκούς ερεθισμού των γεννητικών οργάνων (PGAD) για περισσότερο από μια δεκαετία. Τις περισσότερες φορές έβρισκε «ανακούφιση» στον αυνανισμό, που μπορεί να διαρκούσε και ώρες. Κάποιες φορές, οι οργασμοί έφταναν τους 50 την ημέρα.

Η 39χρονη είχε μια σχέση, όμως με το σύντροφό της έκανε σεξ μόνο γύρω στις τέσσερις φορές το χρόνο, επειδή μετά τη σεξουαλική πράξη υπέφερε επί ώρες.

Επίσης, λόγω της πάθησης δεν μπορούσε να εργαστεί κανονικά, ενώ οι αιτήσεις της για επίδομα αναπηρίας απορρίφθηκαν δύο φορές.

Η πάθηση αυτή καταγράφηκε πρώτη φορά το 2001 και δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για τον αριθμό των γυναικών που υποφέρουν.

Σχόλιο: Η Γυναίκα σαφώς και δικαιούταν να έχει πάρει επίδομα.

4444

ELLADA XRYSH AYGH BOMBA 01 01 041212

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1681931

Του Κώστα Ράπτη

“Λέγαμε πάντοτε στους αρμόδιους ότι το θέμα αυτό είναι για εμάς στρατηγικής σημασίας και δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε με τις κυρώσεις. Με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσουμε και στο μέλλον”. Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Tayyip Erdogan κατέστησε σαφές ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να σταματήσει την αγορά φυσικού αερίου από το Ιράν έναντι χρυσού – δοσοληψία η οποία κινδυνεύει να βάλει την Τουρκία στο στόχαστρο του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε (με την… σοβιετικού Τύπου πλειοψηφία που καταγράφεται συνήθως στο Σώμα αυτό επί θεμάτων ενδιαφέροντος του φιλο-ισραηλινού λόμπι, εν προκειμένω 94-0) τροπολογία του Robert Menendez και άλλων γερουσιαστών, στο νομοσχέδιο των αμυντικών δαπανών, με την οποία προβλέπονται περιορισμοί στις συναλλαγές με την Ισλαμική Δημοκρατία στον ναυτιλιακό τομέα και στις αγοραπωλησίες λογισμικού, αλουμινίου, μεταλλουργικού άνθρακα αλλά και πολυτίμων μετάλλων.

Το τελευταίο στοιχείο αναφέρεται ευθέως στη μεγαλύτερη έως τώρα “μαύρη τρύπα” στο εμπάργκο έναντι του Ιράν, το οποίο, όντας αποκλεισμένο από το διεθνές σύστημα πληρωμών Swift, διοχετεύει το φυσικό του αέριο στην Τουρκία έναντι τουρκικών λιρών, με τις οποίες, ελλείψει άλλης χρησιμότητάς τους στη διεθνή αγορά, αγοράζεται τουρκικός χρυσός.

Εάν η τροπολογία αυτή εγκριθεί ως έχει και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα αποτελεί τον τρίτο γύρο κυρώσεων εις βάρος του Ιράν μέσα σε έναν χρόνο. Ωστόσο, η κυβέρνηση Obama διαμηνύει διακριτικά (μολονότι ο ίδιος ο πρόεδρος έχει με εκτελεστικό διάταγμα εξασφαλίσει από το καλοκαίρι την δυνατότητα να προβαίνει σε κυρώσεις σαν αυτές που προβλέπει η επίμαχη πρωτοβουλία), ότι δεν θεωρεί την εν λόγω κίνηση “παραγωγική”. Αποτελεί άλλωστε κοινό μυστικό (οι New York Times έγραψαν σχετικά ήδη από την προεκλογική περίοδο και η υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton το δήλωσε ευθέως σε ομιλία της στο Ινστιτούτο Brookings στις 30 Νοεμβρίου) ότι οι ΗΠΑ προσανατολίζονται για πρώτη φορά και σε διμερείς συνομιλίες με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, πέρα από το πολυμερές πλαίσιο “5+1”.

Μένει να ερμηνευθεί αν η πρωτοβουλία της Γερουσίας αποβλέπει, όπερ και το πιθανότερο, στο σαμποτάρισμα της αναμενόμενης προσέγγισης Ουάσιγκτον-Τεχεράνης, ή αντιθέτως στην “υποστήριξή” της με το κατάλληλο συστατικό απειλής.

Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα παρενέργεια αφορά, όπως κατέδειξαν οι δηλώσεις Εrdogan (που αποκλίνουν από τα πιο καθησυχαστικά προς τις ΗΠΑ μηνύματα υπουργών του την προηγούμενη εβδομάδα), τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, η οποία προορίζεται να ξεπεράσει εντός της δεκαετίας την Βρετανία σε κατανάλωση ενέργειας, καλύπτει με εισαγωγές από το Ιράν το 18% των αναγκών της σε φυσικό αέριο και το 51% των αναγκών της σε πετρέλαιο.

Το Ιράν αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή της Τουρκίας σε υδρογονάνθρακες (μετά τη Ρωσία), ενώ η Τουρκία αποτελεί τον αγοραστή του 90% των ιρανικών εξαγωγών φυσικού αερίου (περίπου 10 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως).

Οι πωλήσεις τουρκικού χρυσού έχουν γνωρίσει αλματώδη αύξηση μετά τον Μάρτιο, λόγω της σκλήρυνσης των κυρώσεων εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μολονότι το Ιράν συνήθως δεν εμφανίζεται ως άμεσος αγοραστής, παρά αξιοποιούνται ενδιάμεσοι προορισμοί, όπως το Ντουμπάι και η Ελβετία.

Η αξία των εξαγωγών τουρκικού χρυσού εκτινάχθηκε στα 2 δισ. δολάρια τον Αύγουστο (ήτοι 14πλασιάσθηκε σε ετήσια βάση) και διατηρήθηκε στα 1,3 δισ. τον Σεπτέμβριο και τα 1,2 δισ. τον Οκτώβριο (όση δηλαδή ήταν η συνολική αξία των εξαγωγών του 2011).

Πέραν της γεωπολιτικής της σημασίας, η υπόθεση αυτή φωτίζει αποκαλυπτικά και το “θαύμα” του περιορισμού του τουρκικού ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών από το 10% στο 7,5% του ΑΕΠ – όταν οι εξαγωγές χρυσού αντιπροσωπεύουν έως και 2,2%.

Αλλά επ΄ αυτού, πολλοί παίκτες της διεθνούς σκηνής, συμπεριλαμβανομένων και των οίκων αξιολόγησης εμφανίζονται πρόθυμοι να κάνουν τα στραβά μάτια…

Σχόλιο: Η Τουρκία αγοράζει φτηνό πετρέλαιο και φυσικό αέριο από το Ιράν. Αντίθετα η Ελλάδα που το έχει ανάγκη δε το κάνει.

Μένει να δούμε, τι θα δούμε.

44444ELLADA SYRIZA TSIPRAS 01 01 031212

FOOTBALL OLYMPIAKOS ARSENAL 01 041212

Για να ξεγελάσεις έναν εχθρό, να υποκρίνεσαι πως τον φοβάσαι.

05/12/2012

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1681893

Το μεγαλύτερο ποσοστό διαφθοράς από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με έναν παγκόσμιο δείκτη της οργάνωσης Διεθνούς Διαφάνειας, ευρισκόμενη μάλιστα χαμηλότερα από την πρώην κομμουνιστική Βουλγαρία, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Ο δείκτης για τη διαφθορά δημοσιεύθηκε σήμερα, και εμφανίζει ότι και άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ιταλία, εμφανίζουν υψηλά ποσοστά διαφθοράς, υψηλότερα μάλιστα από αυτά της Ρουμανίας.

Στην ετήσιά έκθεσή της η οργάνωση Διεθνούς Διαφάνειας, καλεί τις ευρωπαϊκές και άλλες κυβερνήσεις να προσπαθήσουν περισσότερο να καταπολεμήσουν τη διαφθορά, σε τομείς όπως οι δημόσιοι διαγωνισμοί, η χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και η φοροδιαφυγή.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να αποτελέσουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την ΕΕ, να απαιτήσει περισσότερες πληροφορίες και δικαιοδοσία από τα κράτη-μέλη της», αναφέρει η αναλυτής της Διεθνούς Διαφάνειας, Jana Mittermaier.

Στο δείκτης, ο οποίος αυτή τη χρονιά περιλαμβάνει 176 χώρες, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 94η θέση (από την 80η θέση το 2011), χαμηλότερα από «νεότερες» δημοκρατίες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, η Ιταλία βρίσκεται στην 72η θέση, μόλις μπροστά από τη Βουλγαρία (75η θέση) και πίσω από την Ρουμανία (66η θέση).

Η Πορτογαλία βρίσκεται στην 33η θέση και η Ιρλανδία στην 25η θέση, ενώ στην κορυφή του δείκτη διαφάνειας βρίσκονται οι Νέα Ζηλανδία, Δανία και Φινλανδία, ως οι λιγότερο διεφθαρμένες χώρες, ενώ οι Σομαλία, Βόρεια Κορέα και Αφγανιστάν μοιράζονται την τελευταία θέση.

Μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 19η θέση (από την 24η το 2011), η Γερμανία στη 13η θέση (από τη 14η το 2011), οι Ιαπωνία και Βρετανία μοιράζονται την 17η θέση και η Γαλλία βρίσκεται στην 22η θέση (από 25η το 2011).

Η Κίνα βρίσκεται στην 80η θέση από την 75η το 2011, η Ρωσία στην 133η θέση (από 143η το προηγούμενο έτος).

Σχόλιο: Η σκληρή τρόικα που μαχαιρώνει τους νεοέλληνες από το 2010 και μετά, δεν έκανε κάτι για την διαφθορά. Δεν την χτύπησε. Μιλάμε ότι η Τρόικα απέτυχε.

Η διαφθορά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος.

Η Αμερική πρέπει να βρεθεί κάτω από 15. Αν η ΗΠΑ βρεθούν κάτω από την 15η  θέση, αυτό θα σημαίνει πολύ χρήμα.

4444

Ο Αλέξης Τσιπρας έκανε το κόλπο γκρόσο. Έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν όλους τους Πασοκους και την έπεσε στον Λαφαζανη.

Το γιουχάισμα στο Λαφαζανι ήταν στημένο από το μπλοκ Τσιπρα. Στο μέλλον θα υπάρξουν και διαγραφές να ξέρεται.

Ο Τσιπρας με τους Πασοκους, διαβόλισε τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα έγινε δημοφιλής στην ελληνική κοινωνία που οι περισσότεροι νεοέλληνες είναι αγράμματοι, δεν ξέρουν να κρίνουν.

Έτσι λοιπόν, κάνει την κωλοτουμπα. Αν ακούσετε τι λέει ο Τσιπρας σήμερα και τις έλεγε πριν από 12 ή 15 μήνες, θα πάθετε πλάκα. Σήμερα είναι μνημονιακός.

Εγώ δεν μπορώ να ψηφήσω Τσιπρα, θέλω κάτι που να είναι αντιμνημονιακό. Δεν μπορώ να ανεχτώ την σφαγή.

Ο Αλέξης θέλει την εξουσία και άρχισε να συμπεριφέρεται όπως ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς. Άρχισε να γίνεται απατεώνας. Ο Αλέξης άρχισε να γίνεται απατεώνας.

Βλέπω τον Αλέξη να κάνει κυβέρνηση με Σαμαρά.

4444

04/12/2012

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1680934

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Την πιο επίσημη μέχρι στιγμής συζήτηση στις διεθνείς αγορές για τα αποθέματα υδρογονανθράκων που ενέχεται να ελέγχει η Ελλάδα ανοίγει η Deutsche Bank, η οποία υπό την επιφύλαξη ότι οι διαθέσιμες γεωλογικές μελέτες θα αποδειχθούν αληθινές, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος- και εξετάζει τους «κανόνες εμπλοκής» των ξένων επενδυτών στην εκμετάλλευσή τους. 

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα επισημαίνει πως τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 και εάν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες γεωλογικές εκτιμήσεις, μελέτες και αναγωγές Ελλήνων και ξένων επιστημόνων τότε η αξία τους προσεγγίζει πράγματι τα 430 δισ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν τις δραστηριότητες αυτές, υπολογίζει πως το 50% ήτοι περί τα 214 δια. ευρώ αποτελούν το καθαρό όφελος για τα δημόσια ταμεία.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ και αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020. Και αυτό διότι όπως επισημαίνει συνήθως χρειάζονται 8 με 10 έτη για να αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση να παράγει χρηματοροές.

Η Deutsche Bank -που διατηρεί σαφέστατα απόσταση από την ακρίβεια των εκτιμήσεων για τα κοιτάσματα εωσότου όπως αναφέρει ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών- προχωρά ούτως ή άλλως στην αποτίμηση της σημασίας τους σε σχέση με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά και την διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας.

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα εκτιμά πως για την ώρα δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι βελτιώνεται αλλά αυτό αλλάζει σαφέστατα από την ώρα που τα κοιτάσματα θα αποδειχθούν και ακόμα περισσότερο από την χρονική στιγμή που θα μπουν στην παραγωγή οπότε και θα κάνουν πολύ πιο διαχειρίσιμα τα δανειακά βάρη.

Για το πολιτικό κλίμα και τις επιπτώσεις που θα έχει η ανάδειξη της Ελλάδας στην 15η μεγαλύτερη κάτοχο κοιτασμάτων φυσικού αέριου στον κόσμο -εάν οι παραπάνω εκτιμήσεις αποδειχθούν κοντα στην πραγματικότητα- αναφέρει πως μπορεί να ενθαρρύνει φυγόκεντρες από την ευρωπαϊκή προοπτική προσεγγίσεις (σ.σ.: «go it alone strategies»).

Με το φυσικό αέριο όμως και τους υδρογονάνθρακες εν γένει να διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές σε δολάρια και τις εταιρείες ερευνών πετρελαίου και αερίου «συνηθισμένες να λειτουργούν σε καθεστώτα που χαρακτηρίζονται από αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα» κρίνει περιορισμένο το επενδυτικό ρίσκο.

Προσθέτει δε πως η αποκλιμάκωση του εργατικού κόστους και οι καθοδικές πιέσεις και σε άλλα κόστη στην ελληνική οικονομία ενδέχεται να προσφέρουν βελτιωμένα λειτουργικά περιθώρια στις εταιρείες που θα αποφασίσουν να επενδύσουν.

Η ύπαρξη καθαρού φορολογικού πλαισίου θεωρείται επίσης ως αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση των μεγάλων εταιρειών όπως και ο τρόπος που εγγράφονται λογιστικά οι αποσβέσεις των επενδύσεων. Επισημαίνεται όμως πως η τελευταία νομοθετική ρύθμιση για τους υδρογονάνθρακες είναι πρόσφατη και έλαβε χώρα το 2011.
Ως ρίσκο αντιμετωπίζεται πάντως η προοπτική ενός ατυχήματος που θα οδηγούσε σε redenomination στην Ελλάδα (μια “πολιτικά ορθή” διατύπωση για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ) αφού όπως αναφέρει η χρηματοδότηση για τόσο μεγάλα project αναγκαστικά θα προέλθει από πηγές εκτός Ελλάδας . Και σε αυτή την περίπτωση όμως θεωρεί πως η διαχείριση του ρίσκου έιναι εφικτή όπως για παράδειγμα με ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Πέραν όλων αυτών η Ελλάδα όντας μία από τις ευρωπαϊκές οικονομίες με τους μεγαλύτερους λογαριασμούς εισαγωγών ενέργειας, αποδεδειγμένα αποθέματα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελλάδα αφού το2011, οι εισαγωγές ενέργειας (συνολικά, δηλαδή, τα ορυκτά καύσιμα, τα λιπαντικά και τα συναφή προϊόντα) ανήλθαν στα 11 δισ. ευρώ ή κοντά στο 5% του ΑΕΠ, προσθέτει.

Η γερμανική τράπεζα κάνει δε και ειδική μνεία στο γεγονός ότι οι γεωλόγοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν την ύπαρξη και σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα επιπροσθέτως αυτών του φυσικού αέριου. Διευκρινίζεται ότι οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου.

Η Deutsche προχωρά όμως παρακάτω και αντλώντας πρακτικές από παραδείγματα στην ιστορία της διεθνούς οικονομίας, υπαινίσσεται ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η δέσμευση ενός ποσοστού των όποιων μελλοντικών εσόδων από τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σε ένα ειδικό εθνικό ταμείο.

Το ταμείο αυτό θα μπορούσε να παρακρατεί ένα ποσοστό της τάξης του 30%των δημοσίων εσόδων από το αέριο για να διαχειρίζεται και να εξισορροπεί βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις στις τιμές και να επενδύει σε δραστηριότητες εκτός του ενεργειακού τομέα που να ενισχύουν την οικονομία μακροπρόθεσμα.

Ο συντάκτης της έκθεσης της Deutsche Bank, Mark Wall, υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής τράπεζας στα γραφεία της στο Λονδίνο (Director), επισημαίνει όμως και τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας από την ευφορία που μπορεί να προκαλέσουν ιδιαίτερα υποσχόμενα ευρήματα.

Πρόκειται -όπως εξηγεί στην έκθεση που δημοσίευσε τις ημέρες που το Εuro Working Group προετοίμαζε το έδαφος για τις τελευταίες αποφάσεις για τη χώρα- για το σύνδρομο του λεγόμενου «Dutch Disease».

Σύνδρομο το οποίο αναφέρεται στην ανακάλυψη των κοιτασμάτων αερίου της Ολλανδίας το 1959, η οποία συνοδεύτηκε από εισροές ξένου συναλλάγματος που κράτησαν την ανταγωνιστικότητα της υπόλοιπης οικονομίας χαμηλά.

«Υπάρχει η άποψη πως σε ένα περιβάλλον αδύναμων μακροοικονομικών θεμελιωδών μεγεθών και φτωχής δημοσιονομικής διαχείρισης οι επιδόσεις πλούσιων σε φυσικούς πόρους οικονομιών υστερούν των ομολόγων τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχόλιο: Καταλάβατε; Οι Γερμανοί ήρθαν για να λεηλατήσουν. Ο Μπάμπης ο κατάπτυστος δημοσιογράφος, για φτύσιμο, όπως και άλλοι, θυμάστε τι έλεγε; Αν πάμε στην Δραχμή θα έρθουν να μας αγοράσουν. Τώρα Μπάμπη τι κάνουν;

Το Έθνος του Μπόμπολα είχε ένα άρθρο για το πώς οι ξένοι μέσω της τρόικας έρχονται στην Ελλάδα και αγοράζουν τα καλύτερα για ψυχούλα.

Αν η Ελλάδα πάει στη Δραχμή, θα αποκτήσει και Εθνική κυριαρχία και θα πει στον Σόϊμπλε άντε και γαμησου. Αν κάνει και λογιστικό έλεγχο και άλλα πολλά. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα θα έχουν οι δωσίλογοι.

Νεοέλληνα στο έγραψα: ρίξε τους δωσίλογους. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβελης, καθάρματα, όπως και ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου και ο Παπαδημος και ο Σημίτης.

Καθάρματα. Στις 16 Νοεμβρίου θα πτωχεύαμε, έτσι είπε το κάθαρμα ο Στουρναρας και ο Απατεώνας ο Σαμαράς. Φορολογούν τα παιδιά, τα τέρατα. Οι δωσίλογοι. Οι Γενίτσαροι.

Μιλάμε για κανονική τραγωδία.

Αρνούμαι να ζήσω έτσι. Αυτή την σχιζοφρένεια, να πεθαίνουν μες στο Γερμανικό Ευρώ, αρνούμαι να την δεχτώ. Η ζωή είναι δώρο.

Στον Γεωργίου πήρε ένας ακροατής και είπε τον Σαμαρά Απατεώνα. Σωστά τον είπε.

Η πλάκα είναι ότι μετά μίλησε κάποιος και είπε, γιατί τον λέει Απατεώνα;

Καλά δεν ακούς τι λέει ο Σαμαράς και δε βλέπεις τι κάνει; Όχι μόνο είναι απατεώνας είναι και κάθαρμα.

Το τι κάνουν οι Γερμανοί Άρπαγες, εγώ μπορεί να μην κυκλοφορώ αλλά το ξέρω. Όλοι οι άρπαγες, θέλουν να αρπάξουν.

Κατάλαβες πρεζάκια νεοέλληνα; Σε κανανε πρεζάκια, τα βαποράκια.  Βαποράκια που δεν έχουν πατρίδα και τους νοιάζει μόνο η πάρτη τους.

Ο Τραγκας φώναζε σήμερα δε θα έχεις ούτε μπομπότα! Τι λες ρε Τραγκα;

Τι ακούω, όλοι για φτύσιμο. Αυτοί που βρίσκονται στα κέντρα εξουσίας αυτή την περίοδο. Έχω δει προδότες, αλλά τόσους πολλούς, είναι σπάνια στιγμή.

Ρίξτε το σίχαμα Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβελη.

Οι Γερμανοί σκοτώνουν και τα αρπάζουν όλα. Η βρεφική θνησιμότητα πήγε στην δεκαετία του 50.

Γερμανικό Ευρώ ή ο Θάνατος σας.

Ο Μεταξάς είπε το μεγάλο ΟΧΙ. Αυτός έκανε το σωστό για την πατρίδα του και το Λαό του. Όχι ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου ή ο Παπαδημος ή ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς.

Γερμανοί Τοκογλύφοι. Δανείζουν με τόκο, χάρτινα ευρώ και παίρνουν αντικείμενα αξίας.

Γερμανικό Ευρώ ή πετρέλαιο; Φυσικά πετρέλαιο.

Ο Σόιμπλε μπορεί να πει αύριο στην Κεντρική Τράπεζα κόψτε Ευρώ. Κόψτε χαρτάκια. Να δώσουμε στους μαλακες νεοέλληνες. Θα ρωτήσει κανέναν;

Σε μένα; Δε φτούρα.

Όταν το κάθαρμα σας έλεγε ότι θα χρεοκοπήσουμε, εγώ σας έγραψα δε τρέχει τίποτα. Εγώ μάλιστα έγραψα στο Σόιμπλε, αν έχεις αρχιδια μη δίνεις τη δόση. Όταν το έγραψα μάλιστα αυτό ένιωσα και μια πολύ άσχημη «ενέργεια». Κάποιους ενόχλησε πολύ. Ένιωσα το ενεργειακό κύμα.

Την έδωσε την δόση και Ψηφίστηκε στο Γερμανικό κοινοβούλιο. Εσείς πιστεύατε ότι η Γερμανική Ελίτ, θα έχανε το κελεπούρι της Ελλάδος; Ρε μαλακα νεοέλληνα;

Εγώ να ξέρετε τα καταγράφω όλα. Και εγώ αποφασίζω πότε κλείνουν οι Λογαριασμοί.

Εγώ δεν είμαι καθηγητής, δεν διδάσκω.

Η βρεφική θνησιμότητα γύρισε πίσω στην δεκαετία του 50. Τέρατα. Μιλάμε για τέρατα.

4444

FOOTBALL OLYMPIAKOS 01 031212

4444

Αντί να βγάζεται νεοέλληνες που διαπρέπουν στο Εξωτερικό, να βγάζεται νταβατζηδες που διαπρέπουν στο εσωτερικό. Εκεί σας θέλω.

4444

BLOOMBERG HEFNER PLAYBOY 02 02 041212

4444

http://www.enikos.gr/politics/102077,Binteo-O_Kasidiarhs_gia_thn_ekrhxh.html

Έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο. Όπως δήλωσε και ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, «γύρω στις 4 τα χαράματα τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και από την ισχύ της έκρηξης δημιουργήθηκε μεγάλος κρατήρας».

Σχόλιο: Έχω μια μεγάλη απορία, ποια κόμματα θα καταδικάσουν την βομβιστική επίθεση. Που αν κρίνω από την ένταση είναι μεγάλη.

Όλες οι βομβιστικές επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα είναι πολιτικές ενέργειες.

ELLADA XRYSH AYGH EKRHKSH BOMBAS 01 02 041212

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/dioksi-gia-kakourgimata-ston-8emo-anastasiadi

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και φοροδιαφυγή, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εις βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη.

Είχε προηγηθεί παραγγελία του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα κ. Σπύρου Μουζακίτη, ο οποίος διενήργησε την ποινική προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης των «μαύρων» πέντε εκατομμυρίων ευρώ τα οποία κατατέθηκαν τον Ιούλιο του 2007 στην τράπεζα B.N.P Paribas.

Η αντίστροφη μέτρηση για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του εκδότη -η οποία αυτομάτως έβαλε τέλος σε μια πολύχρονη εισαγγελική διερεύνηση των «μαύρων» εκατομμυρίων- ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου του 2012, όταν ολοκληρώθηκε ο φορολογικός έλεγχος από την ΙΓ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών.

Από εκεί προέκυψε ότι ο εκδότης δεν μπορεί να δικαιολογήσει 3.956.821 ευρώ από τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

Έτσι, λοιπόν, οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν εναντίον του δίωξη-φωτιά για:

Α) φοροδιαφυγή «συνισταμένη στην υποβολή ανακριβούς δηλώσεως φορολογίας εισοδήματος κατά το οικονομικό έτος 2008 με αναλογούντα φόρο 1.631.655 ευρώ που αντιστοιχεί σε μη δηλωθέν εισόδημα ποσού 3.956.821 ευρώ και

Β) νομιμοποίηση εσόδων εγκληματικής δραστηριότητας κατ’ επάγγελμα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Πλέον, ο Θέμος Αναστασιάδης καλείται να απολογηθεί ενώπιον του τακτικού ανακριτή, ενώ υπενθυμίζεται ότι εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδικασθεί η υπόθεσή του και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό του ποσού που πρέπει να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο.

Τα πορίσματα του ΣΔΟΕ

«Όπλο» των εισαγγελικών Αρχών για την περίπτωση του εκδότη αποτέλεσαν οι πορισματικές αναφορές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), από τις οποίες προέκυπτε ότι ο Θέμος Αναστασιάδης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει μεγάλο μέρος του ποσού που είχε καταθέσει στις τράπεζες. Στην αναφορά που συνετάχθη στις 13 Μαΐου του 2011 από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ και απεστάλη στις εισαγγελικές Αρχές επισημαίνεται ότι ο εκδότης αδυνατεί να «δικαιολογήσει» την ύπαρξη 3.360.540,95 ευρώ από τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Οι ελεγκτές της υπηρεσίας στην αναφορά τους τονίζουν ότι από τον έλεγχο που διεξήγαγαν προέκυψε πως το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό δεν δικαιολογείται ως διαθέσιμο κεφάλαιο από τα φορολογηθέντα εισοδήματά του και ζητούν από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. να πράξει αναλόγως, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

Αφορμή για την έναρξη της έρευνας στάθηκαν δύο καταθέσεις μετρητών που έκανε ο δημοσιογράφος στο κατάστημα της τράπεζας B.N.P. Paribas στο Κολωνάκι, στις 20 και 23 Ιουλίου του 2007.

Συγκεκριμένα, στις 20 Ιουλίου του 2007, ο εκδότης πραγματοποίησε κατάθεση μετρητών ύψους 2.486.000 ευρώ σε λογαριασμό που διατηρούσε στην εν λόγω τράπεζα, ενώ κατέθεσε άλλα 2.487.500 ευρώ (σε λογαριασμό που άνοιξε την ίδια ημέρα), τα οποία λόγω του προχωρημένου της ώρας κατατέθηκαν στις 23 Ιουλίου. Δηλαδή, συνολικά κατέθεσε 4.973.500 ευρώ.

Ως αιτιολογία των καταθέσεων αυτών, ο δημοσιογράφος ανέφερε την πώληση μετοχών του της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη.

Από την «έρευνα», όμως, που πραγματοποίησε στον Τύπο η ανωτέρω τράπεζα δεν επιβεβαιώθηκε η πώληση της εφημερίδας στον γνωστό εφοπλιστή. Αντίθετα, σύμφωνα με την αναφορά της Δίωξης, βρέθηκαν αντιφατικά δημοσιεύματα, τα οποία δημιούργησαν αμφιβολίες στους υπευθύνους της τράπεζας σχετικά με την προέλευση των χρηματικών ποσών που κατατέθηκαν.

Η Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της τράπεζας, θεωρώντας τις συναλλαγές ασυνήθεις ή ύποπτες, απέστειλε στις 2 Αυγούστου του 2007 στην «Εθνική Αρχή Καταπολέμησης Της Νομιμοποίησης Εσόδων Από Εγκληματικές Δραστηριότητες» αναφορά, γνωστοποιώντας της τις εν λόγω συναλλαγές.

Εκτός όμως από τις καταθέσεις, ο εκδότης κατευθυνόμενος προς τη Γαλλία κατελήφθη στις 29 Οκτωβρίου του 2007 στο Τελωνείο γαλλο-ελβετικών συνόρων, από αρμόδιους υπαλλήλους των τελωνειακών Αρχών της Vallard, να κατέχει τρεις επιταγές συνολικής αξίας περίπου 1.100.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ σε μετρητά. Πιο συγκεκριμένα, είχε στην κατοχή του τρεις επιταγές ποσού 760.000 ευρώ, 158.000 δολαρίων και 185.000 λιρών Αγγλίας καθώς και 3.800 ευρώ μετρητά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο γνωστός δημοσιογράφος εντοπίστηκε στα γαλλο-ελβετικά σύνορα δύο μήνες πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Χρήστου Ζαχόπουλου. Υπόθεση στην οποία -όπως προέκυψε- εμπλεκόταν, καθώς εμφανίστηκε ως ο «κομιστής» ενός DVD στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τηλεφωνική καταγγελία

Την 1η Νοεμβρίου του 2007, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Αθηνών δέχθηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία διενεργήθηκαν ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές από τον δημοσιογράφο και συγκεκριμένα διακίνηση μετρητών ύψους άνω των 3.000.000 ευρώ.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η έρευνα. Στο πλαίσιο αυτής, η υπηρεσία απέστειλε έγγραφα στις τράπεζες, ζητώντας την κίνηση όλων των λογαριασμών του δημοσιογράφου καθώς και των υπεράκτιων εταιρειών SEA CHIEF COMPANY L.T.D., FRANEL TRADING LIMITED, BLUE DREAM SHIPPING COMPANY, EUROSOUTH LIMITED και TURNBERRY L.T.D., που από τη μέχρι τότε έρευνα προέκυπτε ότι σχετίζονταν μαζί του.

Από τις απαντήσεις των τραπεζών διαπιστώθηκε ότι ο εκδότης διατηρούσε λογαριασμούς στις περισσότερες τράπεζες της χώρας. Όσον αφορά ειδικά στον λογαριασμό που ανοίχτηκε στην τράπεζα B.N.P. Paribas στις 23 Ιουλίου του 2007, προκειμένου να κατατεθεί το επίμαχο ποσό των 2.487.500 ευρώ, αυτός έκλεισε περίπου έναν μήνα αργότερα, με τη μεταφορά του υπολοίπου του σε λογαριασμό ο οποίος ανήκει σε offshore εταιρεία, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε προηγηθεί ανάληψη μετρητών από τον δημοσιογράφο 1.000.000 ευρώ στις 31 Ιουλίου του 2008.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ζήτησε από τη Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των πέντε τελευταίων ετών του εκδότη και εν συνεχεία τον κάλεσε να προσέλθει στην υπηρεσία για παροχή εξηγήσεων. Πρόσκληση, όμως, την οποία αρνήθηκε.

4444

ISRAEL NTENAXIOU EPIMENEI STIS THESEIS TOU 02 02 041212

4444

Όταν δημιουργήθηκε η κρίση στην Ελλάδα, έγραψα όπως και αρκετοί άλλοι, ότι η επαναγορά ομολόγων θα είναι μια καλή λύση. Τότε το 2010.

Αν η Ευρωζώνη είχε υιοθετήσει την πρόταση, από το 2010 μέχρι σήμερα, θα είχε όλο το χρόνο να κάνει επαναγορά ομόλογων στη δευτερογενή αγορά και σε συμφέρουσες τιμές. Αν το έκανε θα δημιουργούσε και μια ευστάθεια.

Δε το έκαναν όμως. Είναι προφανές, ότι οι Γερμανοί θέλουν να διαλύσουν την Ευρωζώνη και να δημιουργήσουν μια Γερμανική ζώνη. Αυτό βλέπουμε να γίνεται.

Οι Γερμανοί είναι μέσα στο σώμα της Ευρωζώνης και τρώνε τα σωθικά της, για να δημιουργήσουν μια Γερμανική Ζώνη, όπως τη θέλουν. Άσχετα αν αυτό σημαίνει θάνατο.

Οι νεοέλληνες το έχω γράψει, για να ζήσουν πρέπει να φύγουν από το ευρώ. Εγώ θέλω να ζήσω, θέλω να φύγω από το Ευρώ.

Ούτε τυχαίος είμαι, ούτε χαζός.

4444

4444

Το Χρέος για να είναι βιώσιμο, πρέπει να είναι κάτω από 100%.

Η Ιαπωνία είναι ειδική περίπτωση, διότι το χρέος της, το χρωστά στους Ιάπωνες πολίτες και όχι στις Διεθνείς αγορές. Κάνει εσωτερικό δανεισμό και όχι εξωτερικό.

Καταλάβατε;

Στην Περίπτωση της Ελλάδος, χρειάζεται Κούρεμα. Είτε φανερό, είτε κρυφό.

ELLADA REALNEWS GYNAIKA PAPANTONIOU 01 011211

4444

Ο Γεωργίου δίνει το βήμα στον κόσμο να μιλά. Σωστά κάνει. Γι’αυτό τον ακούνε στο ράδιο.

Εγώ τον ακούω, διότι θέλω να μάθω τι σκέπτονται και οι άλλοι. Κάτι φυσιολογικό δηλαδή.

Αν σκεφτούμε ότι οι πολίτες, δε μιλούν  εύκολα στο ράδιο. Στο RealFM γενικά υπάρχει βήμα. Ίσως γι’αυτό το ΕΣΡ τους βάζει πρόστιμα.

4444

03/12/2012

4444

ELLADA XREOS EPANAGORA OMOLOGON 03 241112

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_02/12/2012_503705

Με μοντέλο Εκουαδόρ η επαναγορά ομολόγων

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, το Eurogroup θα αξιολογήσει
το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Του Σωτηρη Nικα

Με το μοντέλο του Εκουαδόρ θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα, τις σχετικές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοικτό έως την Παρασκευή. Κάτι που σημαίνει ότι ολόκληρη την εβδομάδα θα εκτυλιχθεί μία σειρά σεναρίων για το τι θα γίνει, πώς θα γίνει, ποιοι θα συμμετέχουν, ποιοι όχι και πόσα ομόλογα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επαναγορών.

Ουσιαστικά αποτελέσματα, όμως, θα υπάρξουν την τελευταία στιγμή. Και αυτό, γιατί όπως εξηγείται αρμοδίως και με αρκετά γλαφυρό τρόπο, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ κάθονται σε ένα τραπέζι πόκερ και έχουν απέναντί τους, τους ιδιώτες πιστωτές (ξένες τράπεζες, hedge funds κ. ά.).

Αφού ξεδιπλώσουν όλες οι πλευρές τις αρετές τους στην τέχνη της… παραπλάνησης, την Παρασκευή αναμένεται να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους.

Πάντως, το μοντέλο που ακολουθήθηκε στο Εκουαδόρ και αναμένεται να είναι το «πρότυπο» και για την ελληνική περίπτωση, προβλέπει ότι το Δημόσιο θα ορίσει μία κατώτατη τιμή στην οποία θα είναι βέβαιο ότι όσοι θελήσουν να πωλήσουν τα ελληνικά ομόλογα, θα αποζημιωθούν. Από εκεί και πάνω, δεν θα υπάρχει καμία αντίστοιχη εγγύηση.

Στις 10 Δεκεμβρίου, αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup -με τη συμμετοχή του ΔΝΤ- για να αξιολογήσει τις προσφορές που θα έχουν κατατεθεί. Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά έως τις 13 Δεκεμβρίου το αργότερο θα έχει εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ, ενώ σε ό, τι αφορά την ολοκλήρωση των επαναγορών δεν αποκλείεται να γίνει λίγο αργότερα ή ακόμα και να ανοίξει ξανά για μία ή δύο μέρες το βιβλίο προσφορών.

Πέραν αυτών, όμως, επικρατεί σύγχυση σχετικά με το πώς θα εκτυλιχθεί το όλο project. Αποκορύφωμα της σύγχυσης αυτής ήταν η διοχέτευση της πληροφορίας, αργά την Παρασκευή, ότι αντί για 30 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων, η Ευρωζώνη θέλει να επαναγοραστούν 40 δισ. Κάτι που δεν επιβεβαιωνόταν από την ελληνική πλευρά.

Επίσης, κανείς δεν μπορούσε να δηλώσει με σιγουριά από πού θα προέλθουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να γίνουν οι επαναγορές. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της σύγχυσης που επικρατεί τόσο εντός συνόρων, όσο και εκτός, κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε στην «Κ» ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν ορισμένοι στην Ευρώπη που θεωρούν ότι οι επαναγορές ελληνικών ομολόγων θα χρηματοδοτηθούν από τα 10,6 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθούν (καλώς εχόντων των πραγμάτων) στις 13 Δεκεμβρίου και αφορούν τις ανάγκες χρηματοδότησης του προϋπολογισμού.

Πάντως, τα κεφάλαια θα προέλθουν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF), αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό με ποιο ακριβώς τρόπο. Άγνωστο, φυσικά, είναι και το επίπεδο της τιμής στην οποία θα πραγματοποιηθεί η επαναγορά των ομολόγων.

Το Εurogroup αποφάσισε ότι η τιμή θα πρέπει να μην ξεπερνά εκείνη της 23ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, αυτό αφήνει ανοικτό ένα μεγάλο εύρος για την οριστική τιμή της ανταλλαγής. Μάλιστα, αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σε συνεργασία με το ελληνικό επιτελείο έβαλαν πολλή σκέψη για να καταλήξουν σε μία τόσο αόριστη διατύπωση στο ανακοινωθέν του Eurogroup σχετικά με την τιμή που θα γίνουν οι επαναγορές. Οι τεχνικές αυτές λεπτομέρειες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό (αν όχι εξ ολοκλήρου) από τη μέθοδο με την οποία θα γίνει η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.

Δύσκολο εγχείρημα

Όλα αυτά, παραμένουν άγνωστα για δύο κυρίως λόγους:

1. Γιατί το εγχείρημα είναι δύσκολο τεχνικά να υλοποιηθεί και με πολλές παραμέτρους. Και γίνεται πολύ πιο δύσκολο όταν πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 15 μέρες.

2. Σε μεγάλο βαθμό η σύγχυση αυτή «διευκολύνει» την Ελλάδα που πρέπει να φέρει εις πέρας το έργο της επαναγοράς ομολόγων. Όσο οι πληροφορίες που υπάρχουν γύρω από τους όρους είναι συγκεχυμένες, τόσο ευνοϊκότερο είναι το περιβάλλον για το ελληνικό επιτελείο, ώστε να διαπιστώσει τις πραγματικές προθέσεις των υποψήφιων επενδυτών. Εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, τότε δεν θα χαρακτηριστεί αποτυχημένη η δημοπρασία επαναγορών οδηγώντας σε νέο γύρω διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους.

4444

CNN GUN CONTROL 01 031212

4444

Ο Γεωργίου που είναι γάτα με πέταλα. Τον ακούς από μακριά. Όπως τότε που μιλούσε για τον Ραχαγκελ. Και τον Ραχαγκελ εγώ τον έφερα Γεωργίου και η Εθνική Ελλάδος μπήκε σε μια σειρά.

Μου αρέσει να σηκώνω κύπελλα Γεωργίου.

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, είναι δευτεραντζες. Καμία σχέση με το πώς γράφετε η ιστορία.

Να μην έχω κόρη να την στείλω στο Κολέγιο. Να συνομιλήσω και εγώ με ανθρώπους του Κολεγίου που είναι κωλος και βρακι με τους Βαρδινογιάννηδες.

Τυχερέ Γεωργίου.

4444

Δεν υπάρχει εταιρεία στοιχημάτων στον πλανήτη Γη, που να με καλύπτει.

BET WILLIAM HIL ROULETA KATHISTERHSH SIRIKNOSH 01 031212

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2260296

Η συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας συνεχίστηκε για 16ο συνεχή μήνα στην Ευρωζώνη, με μικρότερο ωστόσο ρυθμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Markit.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) ανήλθε στις 46,2 μονάδες τον Νοέμβριο, έναντι 45,4 μονάδων τον Οκτώβριο, με τον ρυθμό συρρίκνωσης να υποχωρεί στα χαμηλά οκτώ μηνών.

Ωστόσο, ο δείκτης παραμένει κάτω των 50 μονάδων, το οποίο σημαίνει ότι η μεταποιητική δραστηριότητα εξακολουθεί να συρρικνώνεται, αν και ο ρυθμός συρρίκνωσης υποχώρησε στη δραστηριότητα στα εργοστάσια, στις νέες παραγγελίες και στην παραγωγή.

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας στην Ευρωζώνη παραμένει μακρινή. «Το γεγονός ότι η μεταποίηση εξακολουθεί να υποχωρεί με έντονο ρυθμό σημαίνει ότι η ύφεση στην περιοχή θα επιδεινωθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους», σχολιάζει ο Κρις Ουίλιαμσον, κορυφαίο στέλεχος της Markit.

4444

ELLADA LOBERDOS DIAGRAFH APO PASOK 01 02 031212

4444

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2260329

Κωδικοποιημένη επιστολή στην οποία ο Ναπολέων ανακοινώνει την πρόθεσή του να καταστρέψει το Κρεμλίνο, πουλήθηκε στην τιμή των 187.500 ευρώ, ενώ το ποσό ρεκόρ των 375.000 ευρώ δόθηκε για ένα χειρόγραφο, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Φοντενεμπλό, κοντά στο Παρίσι.

Εκτιμώμενη μεταξύ 10.000 και 15.000 ευρώ, η κωδικοποιημένη επιστολή προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των διεθνών συλλεκτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλοί Ρώσοι, αλλά τελικά αγοράστηκε από το Μουσείο επιστολών και χειρογράφων στο Παρίσι.

«Θα ανατινάξω το Κρεμλίνο στις 22 στις τρεις το πρωί», έγραφε ο Ναπολέων σε αυτή την πλήρως κωδικοποιημένη επιστολή της 20ης Οκτωβρίου του 1812, ενώ βρισκόταν στην ύπαιθρο χώρα της Ρωσίας.

Η επιστολή που φέρει την υπογραφή «nap» και απευθυνόταν προς τον Υπουργό Εξωτερικών Σχέσεων Ιγκ Μπερνάρ Μαρέ, γράφτηκε όταν ο αυτοκράτορας εγκατέλειπε τη Μόσχα σε ερείπια για να στρατοπεδεύσει στα περίχωρά της.

Η διαταγή του Ναπολέοντα για την καταστροφή του Κρεμλίνου τελικά θα εκτελεστεί από τον στρατάρχη Μορτιέ, ο οποίος θα ανατινάξει τους πύργους του παλατιού, οι οποίοι όμως γρήγορα θα ανακατασκευαστούν όπως ακριβώς ήταν στην αρχική τους μορφή. Η επιστολή πωλήθηκε μαζί με την αποκρυπτογράφησή της.

Τιμή – ρεκόρ

Ένα άλλο έγγραφο, το τελευταίο χειρόγραφο που βρισκόταν ακόμα στα χέρια ιδιωτών, και είχε υπαγορευτεί από τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα τον 1ο στην Αγία Ελένη, πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ. Εκτιμώμενο μεταξύ 60.000 και 80.000 ευρώ, αγοράστηκε στο ποσό ρεκόρ των 375.000 ευρώ από το ίδιο μουσείο των γραμμάτων και των χειρογράφων. «Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ για ένα χειρόγραφο του Ναπολέοντα», σχολίασε ο οίκος δημοπρασιών Osenat.

Το χειρόγραφο, που προέρχεται από τα αρχεία του στρατηγού της Αυτοκρατορίας Ανρί Γκασιέν Μπερτράν περιλαμβάνει κυρίως ένα «δοκίμιο για οχυρωματικά έργα κατά την εκστρατεία». Υπαγορεύτηκε και σχολιάστηκε όταν ο έκπτωτος αυτοκράτορας ήταν εξόριστος στην Αγία Ελένη, και αποτελείται από περισσότερες από 310 εικονογραφημένες σελίδες και 44 σχέδια.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1680387

Αύξηση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων τριών ετών, σημείωσαν τον Οκτώβριο οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν 1,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 872,14 δισ. δολ..

Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,5%.

Σχόλιο: Η Αμερικανική οικονομία βαδίζει στο σωστό μονοπάτι. Τα τέσσερα χρόνια του Ομπάμα, θα κάνουν πολύ καλό, αν σκεφτούμε ότι θα υπάρξει μεγάλη αναταραχή.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1680155

Της Δήμητρας Καδδά

Έρχονται 10 νέες προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να ληφθούν πριν τις 13 Δεκεμβρίου και άλλα 9 μέτρα για τον υπόλοιπο Δεκέμβριο. Συνολικά τριάντα συνολικά νέα μέτρα προβλέπει  η πρόταση απόφασης του Eurogroup για τη δόση με ημερομηνία 30/11.

Απαιτεί διορθωτικά δημοσιονομικά μέτρα τώρα, αλλά και στο μέλλον αν δεν διασφαλίζονται οι στόχοι. Δεσμεύει την κυβέρνηση για νέο μεσοπρόθεσμο την Άνοιξη και για  δημοσιονομικούς κανόνες «αυτόματης διόρθωσης».

Τοποθετεί  για τον Δεκέμβριο τη ψήφιση του φορολογικού και φέρνει μία σειρά από παρεμβάσεις σε ιδιωτικοποιήσεις, φάρμακο, υγεία, φοροδιαφυγή και έλεγχο δαπανών.

Σύμφωνα με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «Απόφαση του Συμβουλίου» Οικονομικών υποθέσεων για την τροποποίηση του Μνημονίου και την έγκριση της δόσης, πρέπει να γίνουν 10 προπαιτούμενες δράσεις, 9 επιπλέον παρεμβάσεις  μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ συνολικά προβλέπονται 30 νέες παρεμβάσεις έως τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Ecofin είναι ουσιαστικά η περίληψη του μνημονίου. Στο κείμενο που υπογράφουν οι υπουργοί περιλαμβάνονται μόνο τα μέτρα που έχουν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο και όχι για παράδειγμα απελευθέρωση επαγγελμάτων ή ζητήματα παιδείας.  Ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες αλλαγές έως την τελική απόφαση με βάση αιτήματα των κρατών μελών.

Πιάσαμε και με το παραπάνω 2 δημοσιονομικούς στόχους

Στην πρόταση απόφασης οι υπουργοί Οικονομικών παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε πιο μεγάλη πρόοδο από αυτή που χρειαζόταν σε δυο βασικούς δημοσιονομικούς δείκτες. Παρ΄ όλα αυτά, ζητούν και άλλα μέτρα:

* Το 2012 το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να φθάσει στα  13,4 δισ. ευρώ, έναντι οροφής  14,8 δισ. ευρώ  που προβλέπει η προηγούμενη Απόφαση του Συμβουλίου (τον Μάρτιο του 2012).

* Στο διαρθρωτικό έλλειμμα (έλλειμμα προσαρμοσμένο στην πορεία του ΑΕΠ) ενώ ο στόχος ήταν να μειωθεί τουλάχιστο 10% την περίοδο  2009-2012  εκτιμάται ότι έχει ήδη  μειωθεί κατά 13,9% του ΑΕΠ, από 14,7%  το 2009 σε περίπου 1,5% του ΑΕΠ το 2012.

Η απόφαση θα επικυρώνει την 2ετή παράταση έως το 2016,  που θεωρείται επιβεβλημένη καθώς μετά την “σημαντική επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών αντανακλά τις πολιτικές αβεβαιότητες κατά τη διάρκεια των διπλών εκλογών,  την αποδυνάμωση της εξωτερικής ζήτησης, καθώς και τις επιπτώσεις των καθυστερήσεων στην υλοποίηση του προγράμματος”. Εκτιμάται επίσης ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα αρχίσει να μειώνεται από το 2014 και μετά για να φτάσει κάτω από 160% του ΑΕΠ το 2016.

Προαπαιτούμενες δράσεις

Αναφέρεται ότι η «Ελλάδα θα  πρέπει να έχει υιοθετήσει τα ακόλουθα μέτρα χωρίς καθυστέρηση και το αργότερο έως (σε παρένθεση σημειώνεται ότι ως περιθώριο ορίζεται η ημερομηνία έκδοσης της απόφαση δηλαδή λογικά έως τις 13 Δεκεμβρίου):

1. “Προϋπολογισμός για το 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα  (ΜΠΔΣ) που εκτείνεται έως το 2016, καθώς και τα μέτρα που περιγράφονται στο παράρτημα Ι του παρόντος  και τη σχετική νομοθεσία για την εφαρμογή τους”. Σημειώνεται ότι στο παράτημα αναφέρονται συγκεκριμένα ποσά ανά έτος στα πεδία περικοπών δαπανών και αύξησης φόρων. «Το  ΜΠΔΣ θα επεξεργαστεί τα μόνιμα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης τα οποία εξασφαλίζουν ότι τα ανώτατα όρια ελλείμματος για το 2012-2016, όπως καθορίζονται με την παρούσα απόφαση δεν υπερβληθούν και ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ τίθεται σε σταθερά πτωτική πορεία».

2. Παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στο Κοινοβούλιο και δημοσίευση εξαμηνιαίας ανάλυσης του Σχεδίου Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων.

3. Μεταφορά στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ  της πλήρους και άμεσης κυριότητας (μετοχών ή δικαιωμάτων παραχώρησης) της Εγνατίας Οδού και των περιφερειακών λιμένων της Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου και Ραφήνας.

4. Εξασφάλιση ότι τα αρμόδια υπουργεία και άλλοι φορείς θα παρέχουν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας πλήρη πρόσβαση  για την απογραφή όλων των ακινήτων.

5. Τροποποίηση ή κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων των ΔΕΚΟ  (ΔΕΗ, αρχές ΟΛΠ και ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, κλπ.) που αποκλίνουν από το καθεστώς των ιδιωτικών εταιρειών και που θέτουν οποιοδήποτε περιορισμό στα δικαιώματα ψήφου των ιδιωτών μετόχων.

6. Νομοθεσία για τον καθορισμό του ρόλου και των προσόντων του Γενικού Γραμματέα Εσόδων και  ο Υπουργός Οικονομικών να αναθέσει την δυνατότητα λήψης αποφάσεων στον Γενικό Γραμματέα.

7. Τοποθέτηση έμπειρων ελεγκτών στον φορολογικό έλεγχο ώστε να γίνουν  πλήρως λειτουργικές μονάδες όπως αυτή των  μεγάλων  φορολογούμενων (100 ελεγκτές),  ίδρυση μονάδας για άτομα με μεγάλη περιουσία και για αυτοαπασχολουμένους με υψηλά εισοδήματα (στελέχωση με  50 έμπειρους ελεγκτές άμεσα υπόλογους στον γενικό γραμματέα.

8. Η απόφαση  για την ενίσχυση της δημοσιονομικής διαχείρισης να εφαρμοστεί. Μνημόνια να υπογραφούν και μεταξύ υπουργείων και  διαχειριστών των εποπτευόμενων φορέων. Πλαίσιο για την διόρθωση των μεταβιβάσεων από την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αποκλίσεων από τους στόχους εντός του έτους και, ενδεχομένως, και τα επόμενα χρόνια. Να ορίζει ρητά ότι τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων θα καταβάλλονται απευθείας σε χωριστό λογαριασμό. Να ορίζει ότι θα υπάρχουν αυτόματες περικοπές δαπανών όταν οι στόχοι χάνονται,  εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι καθυστερήσεις δεν αυξάνονται.

9. Σύνολο μέτρων για τη βελτίωση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης του ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ αυτών  «εξορθολογισμός του πακέτου παροχών»,  αύξηση της συμμετοχής στο κόστος για την υγειονομική περίθαλψη που παρέχεται από ιδιώτες,  αναθεώρηση των τελών για τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων και για τις φυσιοθεραπείες,  προοδευτική αύξηση των  εισφορών που καταβάλλονται από ΟΓΑ σε αυτές  του EOΠΠΥ.

10.  Μέτρα που συνδέονται με την φαρμακευτική δαπάνη:  Νομοθεσία για τον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών που ενεργοποιεί έκτακτης ανάγκης μέτρα (συμπεριλαμβανομένων π.χ. μείωσης των τιμών), αν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιτυγχάνεται ο στόχος. Υπουργική απόφαση, θέτοντας το νέο   όριο για το 2013  στα 2,4 δισ. ευρώ για εξωτερικούς ασθενείς. Ενημέρωση της λίστας φαρμάκων και επικαιροποίησή του 2 φορές τον χρόνο τουλάχιστο.

Τα μέτρα έως το τέλος του Δεκεμβρίου

«Η Ελλάδα θεσπίζει τα ακόλουθα μέτρα μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2012» αναφέρει η απόφαση:

1. Φορολογική μεταρρύθμιση στο  εισόδημα φυσικών και νομικών προσώπων «που στοχεύει στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την εξάλειψη απαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων».

2. Την αναγκαία πρωτογενή και δευτερογενή νομοθεσία για να διασφαλιστεί  η ταχεία εφαρμογή του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων.

3. Δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τις εταιρείες ύδρευσης.

4. Μέτρα για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, την εισαγωγή αξιολογήσεων επίδοσης,  βελτίωση της χρήσης των τεχνικών αξιολόγησης του κινδύνου και  τη θέσπιση και την ενίσχυση ειδικών μονάδων διαχείρισης του χρέους.

5. Εκπόνηση και δημοσίευση ενός σχεδίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε προμηθευτές και των επιστροφών φόρων.

6. Ολοκλήρωση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης στα επικουρικά ταμεία  και ενοποίηση όλων των υπαρχόντων.

7. Νομοθεσία που να επεκτείνει την εφαρμογή της έκπτωσης 5% στις φαρμακευτικές εταιρείες (που υπάρχει για τις νοσοκομειακές τιμές) σε όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε φαρμακεία.

8. Η αύξηση του μεριδίου των γενόσημων φαρμάκων να φτάσει το 35%.

9. Εγκατάσταση εσωτερικών ελεγκτών σε όλα τα νοσοκομεία και την υιοθέτηση των μητρώων ανάληψης υποχρεώσεων.

Τα μέτρα του 2013

Η Ελλάδα θεσπίζει τα ακόλουθα μέτρα μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2013:

1. Προεδρικό Διάταγμα για την προσαρμογή των τιμών τελικού χρήστη για χαμηλής τάσης πελάτες.

2. «Επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης για δεσμευτικά επί  3 χρόνια ανώτατα όρια δαπανών για τους υποτομείς της γενικής κυβέρνησης».

3. Σχέδια για Στελέχωση υπουργείων.

4. Δημιουργία μίας πολύ πιο αυτόνομης φορολογικής διοίκησης. Καθορισμός βαθμού αυτονομίας, πλαισίου διακυβέρνησης, λογοδοσίας, νομικών εξουσιών του ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης και αρχική στελέχωση του οργανισμού.

5. Να εκδώσει και να δημοσιεύσει μια νέα πλήρη πολιτική καταπολέμησης της διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένων ειδικών διατάξεων για την φορολογική και τελωνειακή διοίκηση.

6. Να λειτουργεί  η διαδικασία αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών για να ευθυγραμμιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς, υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου.

7. Μεταφορά σαράντα νέων ακινήτων  (περιουσιακά στοιχεία 2 και 3).

«Η Ελλάδα θεσπίζει τα ακόλουθα μέτρα μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2013»:

1. Διασφαλίζει την επίτευξη του στόχου των 2.000 φορολογικών ελέγχων.
2. Θεσπίζει ένα νέο κώδικα  φορολογικών διαδικασιών.
3. Εξασφαλίζει ότι όλες οι κεντρικές αρχές προμηθειών χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις για όλους τους διαγωνισμούς- διαδικασίες.

«Η Ελλάδα θεσπίζει τα ακόλουθα μέτρα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013»:

«Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει την απαραίτητη νομοθεσία με στόχο την καθιέρωση ενός διαρθρωτικού δημοσιονομικού κανόνα με ένα αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης».

* Δείτε στη δεξιά στήλη “Σχετικά Αρχεία” το κείμενο του σχεδίου απόφασης του Eurogroup για τη δόση (στα αγγλικά)

Σχόλιο: Ο Απατεώνας ο Σαμαράς, ο Στουρναρας, ο Κουβελης η σιγανοπαπαδιά, ο Βαγγελας ο Βενιζέλος και αρκετοί άλλοι. Δωσίλογοι χωρίς μπέσα. Ξεπουλούν την χώρα. Τα δίνουν όλα στην Γερμανική Κατοχή. Σκοτώνουν εν ψυχρώ. Η παιδική θνησιμότητα γύρισε στη δεκαετία του 50.

Όχι άλλα μέτρα λένε συνεχώς οι προδότες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και συνεχώς μπηγουν το μαχαίρι στη πληγή. Νεοέλληνα φύγε από το Γερμανικό Ευρώ για να σωθείς. Απαλλάξου από τα Τέρατα.

45% φορολογία για εισόδημα πάνω από 26.000 ευρώ. Τρέλα!!!! Οι άνθρωποι έχουν σαλτάρει. Τα δίνουν όλα στην Γερμανική κατοχική εποπτεία. Όλα. Όλο τον πλούτο.

Μιλάμε δωσίλογοι. Η Χρυσή Αυγή, ευτυχώς υπάρχει και είναι το μόνο κόμμα που τους κάνει να ανατριχιάζουν. Γιατί τους μιλά σκληρά, όπως πρέπει κάποιος να τους μιλήσει.

4444

http://www.enikos.gr/society/101752,Aytoktonhse_39xronos_.html

Εφιάλτης δίχως τέλος έχουν πλέον γίνει οι αυτοκτονίες, αλλά και οι απόπειρες του να δώσουν τέλος στη ζωή τους απελπισμένοι συνάνθρωποι μας.

Η μακάβρια λίστα των σχετικών περιστατικών, στην Κρήτη  κάθε μέρα που περνάει γίνεται συνεχώς και μεγαλύτερη.

Σε αυτή τη μακάβρια λίστα ήρθαν να προστεθούν δύο νέα περιστατικά το ένα στα Χανιά και το άλλο στο Ηράκλειο.

Το περιστατικό στα Χανιά σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Παλαιόχωρας, όταν σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένας 39χρονος άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή καθώς αυτοπυροβολήθηκε.

Ο σοβαρά τραυματισμένος άνδρας βρέθηκε από τον αδελφό του και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Πηγή: flashnews.gr

Σχόλιο: Μόνο τους καμικάζι συμπαθώ, όχι τους άλλους αυτόχειρες. Η Ζωή είναι δώρο.

Αντί να αυτοκτονήσεις εσύ, πήγαινε στην Χρυσή Αυγή. Κάνε αυτούς να αυτοκτονήσουν.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_373.html

«Τα θέματα του ευρώ να διευθετούνται εντός ευρωζώνης» ζητεί ο Κριστιάν Νοϊέρ…
Το Λονδίνο θα πρέπει να σταματήσει πλέον να είναι το κύριο οικονομικό κέντρο του ευρώ, προκειμένου η ζώνη του ευρώ να έχει τον…«έλεγχο» των οικονομικών διεργασιών της περιοχής, δήλωσε σε συνέντευξη Tύπου που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας.

Ο Κριστιάν Νοϊέρ είπε ότι «δεν είναι λογικό» να επιτρέπεται στη Βρετανία να είναι ο offshore οικονομικός κόμβος της ζώνης του ευρώ.

«Τα θέματα του ευρώ θα πρέπει να διευθετούνται εντός της ευρωζώνης. Είναι κάτι που συνδέεται άμεσα με την ικανότητα της Κεντρικής Τράπεζας για την παροχή ρευστότητας και την εξασφάλιση της εποπτείας του δικού της νομίσματος», δήλωσε ο Νοϊέρ στους «Financial Times», κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ασία.

Τα σχόλια του Νοϊέρ, ο οποίος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι πιθανό να δημιουργήσουν «σενάρια συνωμοσίας» ότι η ευρωζώνη στοχεύει στο να πάψει το Λονδίνο να αποτελεί το χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης…

Σχόλιο: Αυτή είναι η δήλωση της Εβδομάδας. Είναι πολύ βαριά δήλωση, για όσους γνωρίζουν από χρήμα.

Για να δούμε την εξέλιξη.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/11.html

Έντεκα ελεγκτές εφοριακοί και οι σύζυγοί τους φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικά ποσά άνω των 2,2 εκατ. ευρώ χωρίς να τα έχουν δηλώσει, κατά τη διετία 2009-2010. Η πλειοψηφία των εμβασμάτων έγινε σε τράπεζες της Κύπρου.

Σύμφωνα με… δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα η αποκάλυψη αυτή προέκυψε από τη διασταύρωση στοιχείων που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Οι υποθέσεις αυτές σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω ενέργειες σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο.

Προϊστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές στο στόχαστρο

Από τις έρευνες που έχουν γίνει ως τώρα φαίνεται ότι 33 προϊστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές από διάφορα κέντρα έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ και συνολικά έχουν κάνει «φτερά» σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά περίπου 8 εκατ. ευρώ και άλλοι τα έστειλαν οι ίδιοι και τα δήλωσαν, άλλοι όχι.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει εμβαστεί σε τράπεζα του εξωτερικού με συνδικαιούχο ελεγκτή εφοριακό και δεν έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες αφορά ποσό 550.000 ευρώ. Ηδη οι αρμόδιες αρχές έχουν στείλει τα στοιχεία και τα ονόματα στον εισαγελέα Εφετών και ζητούν τις περαιτέρω ενέργειές του.

Και 5 ελεγκτές εφοριακοί με καταθέσεις

Μικρότερα ποσά από 100.000 ως 200.000 ευρώ φέρεται να έστειλαν στο εξωτερικό και άλλοι 5 ελεγκτές εφοριακοί χωρίς να τα δηλώσουν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, όταν στην Ελλάδα γινόταν γνωστό ότι θα προσφύγουμε στον Μηχανισμό Στήριξης και πολλοί καταθέτες φυγάδευαν τα χρήματά τους.

Τα περισσότερα από τα εμβάσματα έφυγαν σε τράπεζες της Κύπρου ενώ μόνο δύο εμβάσματα 200.000 ευρώ και 100.000 ευρώ κατατέθηκαν σε ελβετική και γερμανική τράπεζα.

Πάνω από 4.000 εφοριακοί στο στόχαστρο

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων πάνω από 4.000 εφοριακοί βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Σειρά θα πάρουν και οι υπάλληλοι πολεοδομιών το αμέσως επόμενο διάστημα που υπάγονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φτάνουν τους 3.500.

Σχόλιο: Οι εγκληματικές οργανώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατάργησαν τις αρμοδιότητες του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Του έκοψαν τις ενστάσεις. Γιατί το έκαναν; Μα για να συγκαλύψουν την διαφθορά που δημιουργούν. 

Υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μετά λένε γιατί δε πέφτουν οι τιμές.

4444

Γεωργίου πήγαινε στην γωνία αν δεις αν έρχομαι. Μιλά λέει με ανθρώπους του «κολεγίου» και του είπαν για τον Τζιγκερ. Καλό παπαγαλάκι είσαι Γεωργίου. Προσπαθείς να φτιάξεις κλίμα.

Ο Παναθηναϊκός δηλαδή δεν μπορεί χωρίς τους Νταβατζηδες τους Βαρδινογιάννηδες, έτσι Γεωργίου; Να μη ξεχάσω ότι ο Βαρδής είναι ο «πνευματικός πατέρας» του Χατζηνικολάου, του μαγαζιού που δουλεύεις δηλαδή.

Αν «εγώ» έφερα τον Αλαφούζο στον Παναθηναϊκό, για να τον εξυγιάνω, σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρ, δε νομίζω ότι οι Βαρδινογιανησες θα έρθουν στον ΠΑΟ. Κατάλαβες Γεωργίου; Εγώ γράφω ιστορία. Θέλω Ευρωπαϊκά στάνταρ στη διοίκηση.

Αν δε ο Μαρινακης τον οποίο συμπαθώ και στηρίζω στον Ολυμπιακό, τα βρουν σε ένα επίπεδο. Τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αλλάξει σελίδα.

Ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη θα μας δείξει τι μπορεί να κάνει από το καλοκαίρι.

Θέλω να κάνω το Ελληνικό ποδόσφαιρο ποιο ανταγωνιστικό και ποιο δίκαιο, γιατί αυτό φέρνει χρήμα. Πολύ χρήμα. Δεν αντέχω την μιζέρια του μυαλού.

Ο Αλαφούζος καλά το πάει. Θα φτιάξει και γήπεδο 35.000 θέσεων. Αυτό σημαίνει μεγάλη ανάσα για τον σύλλογο. Σίγουρη επένδυση το γήπεδο του ΠΑΟ.

Από το Καραϊσκάκη που έφτιαξε ο Ολυμπιακός, βγήκε χαμένος οικονομικά; Απάντηση: Όχι.

Μια ομάδα πρέπει να έχει δικό της γήπεδο, ιδίως όταν έχει φιλάθλους. Ο Παναθηναϊκός έχει, ο Ολυμπιακός έχει, ο ΠΑΟΚ έχει, ο ΑΡΗΣ έχει, η ΑΕΚ έχει.

Το γήπεδο φέρνει χρήμα. Εγώ θα σας τα λέω;

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3782.html

Mιά ανάρτηση η οποία ίσως προδιαγράφει την αποχώρηση του από τα «ΝΕΑ» έκανε πριν από λίγο στο twitter o εκπαιδευτικός αναλυτής, Χρήστος Κάτσικας.

Διαβάστε τι έγραψε:

Δεν τους αντέχω πλέον στα ΝΕΑ. Σιχαίνονται αυτά που γράφω, σιχαίνομαι αυτά που… γράφουν. Γυρίζω την πλάτη μου. Κανένας συμβιβασμός. ΤΕΛΟΣ.

Στα πρωτοσέλιδα και στις ειδήσεις των 8 μιλάνε οι αοιδοί της υποταγής. Πασχίζουν να κλείσουν το μέλλον στα υπόγεια. Φτου ξελευτερίαααααα.

parapolitika.gr

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/34.html

Κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 31% του πληθυσμού της Ελλάδας, το δε 21% ζει με πενιχρό εισόδημα, ακόμα και μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με… στοιχεία της Eurostat για το 2011, που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Σύμφωνα με τη Eurostat, άτομα κοντά στο όριο της φτώχειας θεωρούνται εκείνα που ζουν σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω του 60% του εθνικού μέσου διαθέσιμου εισοδήματος (μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το 2011, στην Ελλάδα ζούσαν 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ή το 31% του πληθυσμού. Το 2010, το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα ήταν 27,7% και το 2008 28,1%.

Στην ΕΕ, 119,6 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας ή το 24,2% του πληθυσμού, έναντι 23,4% το 2010 και 23,5% το 2008.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (49%), στη Ρουμανία και τη Λετονία (40%), στη Λιθουανία (33%) και στην Ουγγαρία και την Ελλάδα (31%). Τα χαμηλότερα σημειώθηκαν στη Τσεχία (15%), στην Ολλανδία και τη Σουηδία (16%) και στο Λουξεμβούργο και την Αυστρία (17%).

Εξάλλου, το 17% του πληθυσμού της ΕΕ ζούσε με πενιχρό εισόδημα, μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού με πενιχρό εισόδημα καταγράφηκαν στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ισπανία (22%) και στην Ελλάδα (21%).

Αντιθέτως, τα χαμηλότερα σημειώθηκαν στην Τσεχία (10%), στην Ολλανδία (11%), στην Αυστρία, τη Δανία και τη Σλοβακία (13%).

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά, το 2011 ανήλθε σε 15,2%, έναντι 8,8% στην ΕΕ. Ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στην ΕΕ, ξεκινώντας από 1% στο Λουξεμβούργο και τη Σουηδία και φτάνοντας στο 44% στη Βουλγαρία και στο 31% στη Λετονία.

Σημειώνεται ότι άτομα που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά υλικά αγαθά θεωρούνται εκείνα τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τέσσερα από τα ακόλουθα εννέα αγαθά: 1) ενοίκιο ή εξόφληση δανείου 2) θέρμανση 3) απρόοπτα έξοδα 4) διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες 5) διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα 6) αυτοκίνητο 7) πλυντήριο ρούχων 8) έγχρωμη τηλεόραση 9) τηλέφωνο.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που ζούσε σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας, ανήλθε σε 11,8% το 2011, έναντι 10% στην ΕΕ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η μείωση των ποσοστών του πληθυσμού της ΕΕ που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας, αποτελεί στόχο-κλειδί της Στρατηγικής για την Ευρώπη 2020.

in.gr

Σχόλιο: Ακόμα νεοέλληνα Θέλεις να μείνεις στο Γερμανικό Ευρώ; Το 31% κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Χρυσή Αυγή άνετα μπορεί να πάρει το 31%.

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Ανθέλληνες όσοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

4444

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8768.html

Ρεπορτάζ : Ελευθερία Αρλαπάνου
(από την Ημερησία)
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονταν έως αργά χθες το απόγευμα οι διεργασίες, ώστε σήμερα, πριν το άνοιγμα της αγοράς, να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση συμμετοχής προς τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων ονομαστικής αξίας… περίπου 62 δισ. ευρώ, στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους. Με τη δημοσιοποίηση των όρων, σήμερα, ξεκινά η διαδικασία του βιβλίου προσφορών που αναμένεται να παραμείνει ανοικτό για πέντε ημέρες.

Το μεγάλο στοίχημα για Αθήνα και Eurogroup, το οποίο ενημερώνεται σήμερα από τον Γ. Στουρνάρα για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και τις τελευταίες εκτιμήσεις της Αθήνας, είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα να είναι τέτοια που θα διασφαλίσει το… “μαγικό αριθμό”: Δηλαδή η επαναγορά τίτλων να εκτελεστεί με όγκο και σε τιμές που θα καταστήσουν εφικτή την καθαρή μείωση του ελληνικού χρέους κατά τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει, χωρίς περιπλοκές η συμφωνία της 26ης Νοεμβρίου. Σήμερα, εκτός απροόπτου, ανοίγει το βιβλίο προσφορών για τους ιδιώτες, κυρίως ελληνικές, ξένες τράπεζες και hedge funds, που καλούνται να πουλήσουν στο ελληνικό δημόσιο, τους τίτλους που διακρατούν, σε τιμές που, ενδεικτικά, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις τιμές κλεισίματος της 23ης Νοεμβρίου.

20 σειρές τίτλων 
Ωστόσο, το εύρος των τιμών στις οποίες θα γίνει τελικά η τιμολόγηση, αφού ολοκληρωθούν οι προσφορές, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σύνθετο πεδίο, αφού μιλάμε για 20 διαφορετικές σειρές ομολόγων και πολλές επενδυτικές ομάδες, μεταξύ αυτών και μεγάλος αριθμός hedge funds, που ανεξάρτητοι αναλυτές υπολογίζουν ότι διακρατούν περί τα 20 – 25 δισ. ευρώ.

Το Δημόσιο εκτιμάται πως θα έχει στη διάθεση του περίπου 10,2 δισ. ευρώ για να επαναγοράσει χρέος που θα πρέπει να είναι ονομαστικής αξίας τουλάχιστον 35 δισ. ευρώ, ώστε να προκύψει τελικά καθαρό όφελος 20 – 22 δισ. ευρώ. Πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν ανέφεραν πως στόχος είναι η επαναγορά ομολόγων τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις:

1. Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να παραμείνει ανοικτό πέντε ημέρες, ώστε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να υπάρχει οριστική εικόνα για το ύψος των προσφορών που εκδηλώθηκαν και το εύρος των τιμών. Σε κάθε περίπτωση τα πάντα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 12 Δεκεμβρίου, καθώς στις 13 Δεκεμβρίου, με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα, το Eurogroup πρέπει να αποφασίσει για την επόμενη δόση, συνεκτιμώντας το αποτέλεσμα του προγράμματος επαναγορών.

2. Κυρίαρχη εκτίμηση στην αγορά ήταν πως θα πρόκειται για μια διαδικασία, αντίστροφη εκείνης της κοινοπρακτικής έκδοσης, πιθανότατα με τον καθορισμό μιας κατώτατης τιμής, στην οποία θα παρέχονται εγγυήσεις πως θα πληρωθεί. Επειδή τα ομόλογα στα οποία στοχεύει το πρόγραμμα λήγουν σε διαφορετικές περιόδους, από το 2023 έως και το 2042 το εύρος των τιμών αναμένεται να κυμανθεί, ενώ εντέχνως το Eurogroup άφησε να διαφανεί με την απόφαση του μόνον ένα ενδεικτικό εύρος τιμής, εκείνο των τιμών κλεισίματος της 23ης Νοεμβρίου, δηλαδή από 25,147 έως 34,41.

3. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής προσφορών, την οποία θα «τρέξει» ο ΟΔΔΗΧ με συμβούλους τη Deutsche Bank και τη Morgan Stanley, το αποτέλεσμα θα αποτιμηθεί από το Eurogroup και το ΔΝΤ. Οι επαναγορές χρέους αποτελούν τη ναυαρχίδα της συμφωνίας της 26ης Νοεμβρίου, αφού αυτές θα πρέπει να καλύψουν τουλάχιστον τα μισά περίπου από τα 40 δισ. ευρώ που είναι το ποσό που συμφωνήθηκε να περικοπεί το ελληνικό χρέος το 2020. Ήδη το ΔΝΤ συναρτά ευθέως την καταβολή του μεριδίου του στην επόμενη δόση από την επιτυχία της επαναγοράς, αφού εάν αυτή δεν είναι επιτυχής θα πρέπει να επανεξεταστούν οι άλλες παράμετροι της συμφωνίας και να εξευρευθούν μέτρα για τη μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ, το 2020 που είναι πλέον ο κοινός τόπος Ε.Ε. και ΔΝΤ στην παρούσα φάση.

4. Ενδεικτικές της σημασίας του προγράμματος είναι δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της Ε.Ε. την Παρασκευή: Εάν οι προσδοκίες δεν επαληθευθούν, πολλά θα εξαρτηθούν από το εύρος της απόκλισης. Εάν αυτό είναι μικρό, προσωπικά δεν θα ανησυχούσα. Εάν είναι μεγάλο, τα πράγματα θα είναι δύσκολα και θα πρέπει να επανεξετάσουμε την κατάσταση, έλεγε. Εκτιμούσε πάντως πως το πρόγραμμα θα αποδειχθεί επιτυχές σημειώνοντας πως αναμένει τη συμμετοχή όλων των ελληνικών τραπεζών.

Κύπρος
Επί τάπητος θα τεθεί σήμερα στο Eurogroup και το θέμα της Κύπρου, αν και δεν πρέπει να αναμένεται κάποια οριστική απόφαση, σύμφωνα με το Reuters. Το Eurogroup αναμένεται να εξετάσει προσχέδιο Μνημονίου για την Κύπρο.

Ωστόσο, για να ληφθούν τελικές αποφάσεις πρέπει να υπάρξουν ακριβή στοιχεία για τα κεφάλαια που θα απαιτήσουν οι κυπριακές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους, τα οποία δεν αναμένεται να είναι έτοιμα πριν από το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης.

Η Κύπρος έχει κάνει προκαταρκτικά σχέδια για να λάβει περίπου 10 δισ. ευρώ ώστε να χρηματοδοτήσει τις τράπεζές της, σύμφωνα με δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας την Παρασκευή. Επιπλέον 7,5 δισ. εκτιμάται πως θα απαιτηθούν για να καλυφθούν άλλες δημοσιονομικές ανάγκες, όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα.

Σχόλιο: Γιατί γίνεται η επαναγορά ομολόγων τώρα και με αυτή την διαδικασία; Εύκολη απάντηση. Για να βγάλουν κάποιοι ιδιώτες χρήμα. Πολύ χρήμα.

Η υπόθεση είναι οικονομικό σκάνδαλο. Η επαναγορά ομολόγων δεν γίνεται έτσι αναγνώστη. Κάποιοι ιδιώτες με πρόσβαση και σχέση αμοιβαίας συνεργασίας, με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, θα βγάλουν πολύ χρήμα, σε βάρος των απλών πολιτών της Ευρωζώνης που Τους γαμανε κανονικά με προγράμματα λιτότητας.

Βγείτε από το Γερμανικό Ευρώ για να σωθείτε.

4444

BET WILLIAM HILL PAO 05 05 021212

4444

http://www.skai.gr/news/finance/article/218645/me-grammatia-efsf-axias-10-dis-i-epanagora-omologon-eos-401-to-timima/

Έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας του μηχανισμού EFSF, η συνολική αξία των οποίων «δεν αναμένεται να υπερβεί» τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, θα προσφέρει το ελληνικό δημόσιο ως αντάλλαγμα προκειμένου να δελεάσει τους ιδιώτες πιστωτές του να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Η πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα λήξει στις την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, 19:00 ώρα Ελλάδος. Ως ημερομηνία διακανονισμών έχει οριστεί η 17η Δεκεμβρίου.

Η διαχείριση της διαδικασίας επαναγοράς έχει ανατεθεί στη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Morgan Stanley.

Στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων μπορούν να συμμετάσχουν οι ιδιώτες κάτοχοι 20 διαφορετικών σειρών ελληνικών ομολόγων, η ημερομηνία λήξης των οποίων κυμαίνεται μεταξύ της 24ης Φεβρουαρίου του 2023 και της 24ης Φεβρουαρίου του 2042.

Το αντίτιμο που φέρεται διατεθειμένο να καταβάλει το ελληνικό δημόσιο στο πλαίσιο της επαναγοράς κυμαίνεται μεταξύ του 30,2% – 38,1% (ελάχιστο τίμημα) και του 32,2% – 40,1% (μέγιστο τίμημα) της ονομαστικής αξίας των ομολόγων. Οι υψηλότερες τιμές αφορούν τους τίτλους που ωριμάζουν κατά τη δεκαετία του 2020, ενώ τα χρεόγραφα που λήγουν εντός των δεκαετιών 2030 και 2040 απολαμβάνουν χαμηλότερα αντίτιμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η Ελλάδα διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να καθορίσει το συνολικό ποσό και το αντίτιμο που θα καταβάλει για την κάθε σειρά ομολόγων που θα προσπαθήσει να επαναγοράσει από τα χέρια ιδιωτών πιστωτών.

Η συνολική αξία των ομολόγων που εμπίπτουν στο πρόγραμμα επαναγοράς ανέρχεται περίπου σε 63 δισεκατομμύρια ευρώ (κατά μέσο όρο περίπου 3 δισ. ανά σειρά τίτλων).

Για ολόκληρη την ανακοίνωση-πρόσκληση του ΟΔΔΗΧ δείτε εδώ.

Τι είναι το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων;

Το πρόγραμμα επαναγοράς χρεογράφων συνιστά ουσιαστικά μία «φθηνή απόσυρση» του υποτιμημένου ελληνικού χρέους που διακατέχεται από ιδιώτες ομολογιούχους. Το κέρδος της Αθήνας θα επέλθει από το γεγονός ότι οι τίτλοι που θα «αποσυρθούν» διατίθενται στη δευτερογενή αγορά σε τιμές που είναι σημαντικά χαμηλότερες από την ονομαστική αξία τους.

Όπως προείπαμε, η Αθήνα έχει θέσει ως στόχους το 30,2% – 38,1% (ελάχιστο τίμημα) και το 32,2% – 40,1% (μέγιστο τίμημα) της ονομαστικής αξίας των ομολόγων.

Η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, το σχέδιο του Eurogroup προβλέπει πως το χρέος θα καταπέσει στο 124% του ΑΕΠ το 2020, δηλαδή 20 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το 144% που προβλεπόταν διαφορετικά.

Από αυτές τις 20 εκατοστιαίες μονάδες, οι 11 αναμένεται να προέλθουν από τις επαναφορές ομολόγων.

Ποιοι ιδιώτες κατέχουν τα ελληνικά ομόλογα;

Ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία διακατέχουν ομόλογα συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή κατάτι λιγότερο από το 50% του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών έπειτα από το PSI.

Περίπου 20 δισ. βρίσκονται στα χέρι κερδοσκοπικών Hedge Funds. Σημειώνεται πως ορισμένα επιθετικά Hedge Funds δεν αποκλείεται να επιδιώξουν ένα πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο από αυτό που προσφέρει η Αθήνα, εκμεταλλευόμενα την ασφάλεια που τους παρέχει το νομικό καθεστώς των νέων ομολόγων που εκδόθηκαν κατά το PSI.

Υπενθυμίζεται πως τα ομόλογα που προέκυψαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής-απομείωσης του ελληνικού χρέους διέπονται από το αγγλικό κι όχι το ελληνικό δίκαιο, παρέχοντας μεγάλή ασφάλεια κατά του ενδεχόμενου ενός νέου «κουρέματος».

4444

BRITAIN ARXAIA ELLHNIKA DIDASKALIA 01 191112

4444

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_29/11/2012_472242

Υλικό απ’ τη Σελήνη για τρισδιάστατους εκτυπωτές

Στο μέλλον, οι βράχοι από τη Σελήνη θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρισδιάστατους εκτυπωτές για την κατασκευή εργαλείων και ανταλλακτικών, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν, μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή, μικρά αντικείμενα από λιωμένο σεληνιακό βράχο.

Όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσίευσε και το BBC, η τεχνική θα μπορούσε να βοηθήσει μελλοντικές αποστολές στο δορυφόρο της Γης. Ο λόγος είναι ότι θα ελαχιστοποιούνταν τα αντικείμενα που πρέπει να πάρουν μαζί τους ξεκινώντας το διαστημικό ταξίδι. Τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να τα κατασκευάσουν στη Σελήνη, αξιοποιώντας τους βράχους της.

Ωστόσο, ο αντίλογος είναι ότι ο εκτυπωτής θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ακριβής στην κατασκευή αντικειμένων και ανταλλακτικών, καθώς, χωρίς αυτά, οι αποστολές δεν θα έχουν παρά ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.

Το πείραμα για τη δημιουργία αντικειμένων από σεληνιακούς βράχους ξεκίνησε το 2010 με πρωτοβουλία της NASA. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ζήτησε από ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Ουάσινγκτον Στέιτ να εξετάσει εάν είναι δυνατόν να κατασκευαστούν ανταλλακτικά από βράχους που προέρχονται από αποστολές στη Σελήνη, όπως οι αμερικανικές Απόλλο και οι σοβειτικές Λούνα.

Στους ερευνητές διατέθηκε μια προσομοίωση σεληνιακού βράχου, η οποία περιείχε πυρίτιο, αλουμίνιο, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Ο λόγος που δεν τους διατέθηκε «αυθεντικό» σεληνιακό υλικό είναι ότι στις ΗΠΑ οι βράχοι που έχουν καταφτάσει μέσω διαστημικών αποστολών ή μέσω πτώσεων μετεωριτών θεωρούνται «εθνικός θησαυρός».

Έπειτα από δύο χρόνια ερευνών, οι επιστήμονες πέτυχαν το στόχο τους. «Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά τώρα είναι πραγματικά δυνατό», δήλωσε ο καθηγητής Αμίτ Μπαντιοπαντιάι, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

4444

ELLADA XRYSH AYGH BAGGELAS BENIZELOS 02 02 021212

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-11-29-21-38-44-2012112981519/

Όταν ο Cipriano Castro, ένα τρομακτικός μουστακαλής από τις Άνδεις, κατέλαβε την εξουσία στη Βενεζουέλα το 1899 και δήλωσε στάση πληρωμών για τα εξωτερικά χρέη της κυβέρνησης, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις ήξεραν πώς να αντιδράσουν: έστειλαν πολεμικά πλοία, τα οποία βομβάρδισαν και απέκλεισαν τη χώρα έως ότου επιτευχθεί ένας συμβιβασμός.

Η επιβολή των δικαιωμάτων των πιστωτών σε κρατικές αναδιαρθρώσεις χρέους έχει γίνει λιγότερο βίαιη. Τα πολεμικά πλοία έγιναν πλέον ένα απαράδεκτο μέσο συλλογής χρεών. Για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα, οι κυβερνήσεις είχαν σε μεγάλο βαθμό οδηγηθεί σε μια μορφή χρεκοπίας κατά καιρούς με ένα βαθμό ατιμωρησίας, αν και όχι χωρίς πόνο.

Ωστόσο, μια απόφαση την περασμένη εβδομάδα από δικαστήριο της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να ωθήσει το εκκρεμές προς τη μεριά των πιστωτών. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση μάλλον θα καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, η απόφαση διαβρώνει δυνητικά την ικανότητα των χωρών να απορρίπτουν πιστωτές – και θα μπορούσε να ενθαρρύνει τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου, που είναι γνωστά για τις επιθετικές τακτικές τους, να μηνύουν απείθαρχες κυβερνήσεις.

Η εν λόγω υπόθεση είναι μια μακροχρόνια νομική μάχη μεταξύ της Αργεντινής και πολλών από τα λεγόμενα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν με το 93 τοις εκατό των πιστωτών που συμφώνησαν με την αναδιάρθρωση που ακολούθησε την χρεοκοπία της χώρας το 2001. Τα δικαστήρια των ΗΠΑ κατέληξαν με απροσδόκητα σκληρό τρόπο κατά της Αργεντινής, προκαλώντας κλυδωνισμούς στις αγορές και οδηγώντας διαχειριστές κεφαλαίων, δικηγόρους και αναλυτές σε φρενίτιδα.

«Αυτό θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει την έννοια του δημόσιου χρέους», λέει ο Hans Humes της Greylock Capital Management, που ειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές. Ο κ. Humes συν-προήδρευσε της επιτροπής των ομολογιούχων της Αργεντινής και κάθισε στην επιτροπή πιστωτών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσης του τρέχοντος έτους.

«Τα δικαιώματα των πιστωτών έχουν απογυμνωθεί μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό μπορεί να μας φέρει πίσω», λέει. Η Elliott Associates, ο κύριος ενάγων των hedge funds, διοικείται από τον Paul Singer, δισεκατομμυριούχο από τις ΗΠΑ, έχει κάνει την απόσπαση κεφαλαίων από χώρες σε στάση πληρωμών το σήμα κατατεθέν της. Η Elliott αναμφισβήτητα κέρδισε την υπόθεση της Αργεντινής μέσω ερμηνείας μιας λατινικής φράσης: pari passu. Αυτό σημαίνει «επί ίσοις όροις» ή «σε ίση βήμα» και είναι μια σεβάσμια νομική ρήτρα σε ομόλογα και δάνεια.

Στις εταιρικές πτωχεύσεις, οι pari passu πιστωτές κατατάσσονται ισότιμα στην ουρά όταν οι εταιρείες διαλύονται, τα περιουσιακά στοιχεία τους πωλούνται και το αντίτιμο καταβάλεται στους δανειστές. Παρά το γεγονός ότι οι χώρες δεν οδηγούνται πραγματικά σε πτώχευση, η ρήτρα από καιρό εμφανίζεται σε κρατικά ομόλογα και δάνεια, ακόμη κι αν οι δικηγόροι διαφωνούν με το νόημα και τη σημασία της ρήτρας, λέει ο Mitu Gulati, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Duke και πρώην δικηγόρος στους Cleary Gottlieb, δικηγόρους της Αργεντινής.

Elliott και Aurelius Capital, ο συν-ενάγων, που ιδρύθηκε από έναν πρώην trader της Elliott, υποστήριξαν με επιτυχία ότι η pari passu ρήτρα σε ανεξόφλητα ομόλογα τους σήμαινε ότι η Αργεντινή δεν μπορούσε να συνεχίσει να τους αγνοεί, ενώ πλήρωνε τους κατόχους που δέχτηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Αλλά ο δικαστής Thomas Griesa προχώρησε πέρα από την απόφαση υπέρ των hedge funds.  Οι δικηγόροι λένε ότι άνοιξε νέους δρόμους στον τρόπο με τον οποίο ο όρος μπορεί να ερμηνευθεί, και στον βαθμό που οι πιστωτές μπορούν να διεκδικήσουν αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους έναντι  χωρών που κηρύσσουν στάση πληρωμών.

Οι δανειστές μπορούν να κερδίσουν νομικές υποθέσεις κατά των χωρών, αλλά το να λάβουν αποζημίωση είναι πιο περίπλοκο. Τα περισσότερα δημόσια περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό προστατεύεται από ασυλία. Οι ενάγοντες συνήθως προσπαθούν να δημιουργήσουν νομικές ενοχλήσεις που οι χώρες αναγκάζονται τελικά να τους καταβάλουν τα ποσά.

Αλλά αυτή η στρατηγική αναμονής εξαρτάται από την υπομονή και την οικονομική ευρωστία των παικτών. Η Αργεντινή, για παράδειγμα, σε μεγάλο βαθμό έχει αγνοήσει τους πιστωτές της για σχεδόν μια δεκαετία. Η Elliott έχει αποδειχθεί επίμονος αντίπαλος, και κατέσχεσε ακόμα και ένα εκπαιδευτικό πλοίο την Αργεντινής, τον Οκτώβριο, όταν προσέδεσε στην Γκάνα. Όμως, παρά την ισχυρή της θέληση, η Elliot δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να λάβει ούτε ένα πέσο από το Μπουένος Άιρες.

Αντίθετα, ο δικαστής Griesa έχει στηρίξει την απόφασή του περαιτέρω και με ένα αιχμηρό όρο που μπορεί να ενισχύσει τα hedge funds στην αναμέτρηση τους με την Αργεντινή. Η διαταγή απαγορεύει σε τρίτους την «αυτουργία και τη συνέργεια» σε κάθε μορφή παράβαση της εντολής του.

Αυτό στόχευε κατά κύριο λόγο στην Bank of New York Mellon, που έχει αναλάβει τις πληρωμές της Αργεντινής στους πιστωτές  της. Αν δεν παρέμβει το εφετείο, η Αργεντινή πρέπει να πληρώσει στην Elliott και τους άλλους ενάγοντες περισσότερα από $ 1,3 δισ. μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου – η BNY Mellon θα παραβιάσει την εντολή, εάν μεταφέρει τακτικές πληρωμές προς τους δανειστές της Αργεντινής κατά την ίδια ημερομηνία.

Η BNY Mellon είναι απίθανο να αψηφήσει το δικαστήριο, έτσι αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι αν η Αργεντινή πληρώσει τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια θα μπορούσε να αθετήσει τα διεθνή χρέη της για μια ακόμη φορά. Οι δικηγόροι λένε ότι ο δικαστής Griesa δεν αφήνει πολλά περιθώρια για προσφυγή, αν και η Αργεντινή και οι κάτοχοι των ομολόγων της έχουν ήδη καταθέσει προσφυγές έκτακτης ανάγκης. Το ίδιο ισχύει και για μέλη του συστήματος πληρωμών – το λεγόμενο κυκλοφορικό σύστημα της οικονομίας – συμπεριλαμβανομένων και οργανισμών όπως το Euroclear.

Αυτό έχει εκτεταμένες συνέπειες, λέει η Anna Gelpern, καθηγητής νομικής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Georgetown και, παλαιότερα, του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και των Cleary Gottlieb.

Σε μια παρόμοια περίπτωση, το 2004, η New York Federal Reserve υποστήριξε ότι οι μέθοδοι των hedge funds «εκπροσωπούν την τρομοκρατία των πληρωμών και των συστημάτων διακανονισμού ». Το Euroclear λέει ότι παρακολουθεί την υπόθεση «στενά», αλλά «δεν προτίθεται να παραβιάσει την εντολή του δικαστηρίου των ΗΠΑ».

Οι ‘αναδιαρθρωμένοι’ ομολογιούχοι της Αργεντινής αντέδρασαν με οργή, και έχουν προσλάβει τον David Boies, τον γνωστό δικηγόρο ο οποίος εκπροσώπησε τον Αλ Γκορ στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις αποφάσεις των  προεδρικών εκλογών του 2000. Κατά περίεργη σύμπτωση, ο δικηγόρος της Elliott είναι ο Ted Olson, ο πρώην δικηγόρος ο οποίος εκπροσώπησε τον Τζορτζ Μπους στην περίπτωση εκείνη.

Με σκοπό να αποτρέψουν την εντολή, οι δικηγόροι των ομολογιούχων επέδωσαν «μνησικακία» στο δικαστή Griesa εναντίον της Αργεντινής και υποστήριξαν ότι όλο αυτό θα μπορούσε να βλάψει τις εξωτερικές σχέσεις.

Ο Whitney Debevoise, συνεργάτης στην Arnold & Porter και πρώην εκτελεστικός διευθυντής των ΗΠΑ στην Παγκόσμια Τράπεζα, υποστηρίζει ότι αυτή η ερμηνεία του δικαστηρίου του όρου pari passu θα μπορούσε να οδηγήσει σε προκλήσεις όσον αφορά την ειδική θέση που απολαμβάνουν οι πολυεθνικοί οργανισμοί, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε περιπτώσεις αναδιαρθρώσης χρέους.

Αυτή η «αρχαιότητα» είναι μια μακροχρόνια συνήθεια που δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί. Πράγματι, ακόμη και η Elliott δήλωσε ότι «ποτέ οι εμπορικοί πιστωτές δεν ήταν ούτε μπορούσαν να είναι επί ίσοις όροις με τους πολυεθνικούς οργανισμούς».

Ο Thomas Laryea, συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο SNR Denton, και πρώην βοηθός γενικός σύμβουλος του ΔΝΤ, υποστηρίζει ότι η προστασία του επίσημου κλάδου δεν αλλάζει από το επιχείρημα pari passu, και λέει ότι «το δικαστήριο προσπάθησε να αποφευχθεί μια μεγαλύτερη διαμάχη» .

Η διατύπωση των pari passu ρητρών διαφέρει από σύμβαση σε σύμβαση. Τα ομόλογα της Αργεντινής υπόσχονταν ίση αμοιβή, όχι μόνο ίση κατάταξη. Αυτό σαφώς παραβιάζεται από τη νομοθεσία της Αργεντινής, που στην ουσία απαγορεύει τις πληρωμές σε όσους αρνούνται την αναδιάρθρωση. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν βάσισε τις αποφάσεις του στο νόμο αυτό, η παραβίαση έγινε πολύ πιο εμφανής. Οι δικηγόροι λένε ότι άλλες pari passu περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο δύσκολο να υποστηριχθούν.

Το πείσμα της Αργεντινής την καθιστά ως μια ακραία περίπτωση στην ιστορία των κρατικών αναδιαρθρώσεων. Οι περισσότερες χώρες αργά ή γρήγορα θα εξοφλήσουν τους ‘αντιφρονούντες’ πιστωτές και οι αναδιαρθρώσεις πάνε σχετικά ομαλά, παρά την παρουσία των αρπακτικών, λέει ο Charles Blitzer, πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ. Η Ελλάδα, για παράδειγμα, αναδιάρθωσε τα μεγαλύτερα τοπικά χρέη της, αλλά επέλεξε να καταβάλει τα διεθνή ομόλογα στο σύνολό τους για να αποφευχθεί η δαπανηρή και αποσταθεροποιητική δικαστική διαμάχη που θα ακολουθούσε.

Τα δικαστήρια των ΗΠΑ προβάλουν επίσης το επιχείρημα ότι η ευρεία ερμηνεία του pari passu δεν θα είναι επιζήμια για τις μελλοντικές αναδιαρθρώσεις , επισημαίνοντας ότι από το 2005 η συντριπτική πλειοψηφία της νομολογίας της Νέας Υόρκης περί ομολόγων έχει συμπεριλάβει ρήτρες συλλογικής δράσης. Αυτές επιτρέπουν μια ορισμένη πλειοψηφία των ομολογιούχων να αναγκάσει σε όσους αντιστέκονται να συμμετάσχουν σε μια συμφωνημένη διευθέτηση.

Πάνω απ ‘όλα, η ιστορία με την Αργεντινή δεν έχει τελειώσει. Το εφετείο δεν έχει ακόμη αποφανθεί αν τρίτοι και πληρωμές ομολογιούχων μπορούν να στρατολογηθούν βίαια από το δικαστή Griesa για να ασκηθεί πίεση στην Αργεντινή.

Η Αργεντινή έχει δεσμευτεί να ασκήσει έφεση μέχρι και στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, εάν είναι απαραίτητο. Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα κρατικής  αναδιάρθρωσης συμφωνούν ότι η υπόθεση θα έχει αναπόφευκτα επιπτώσεις.

Οι ρήτρες συλλογικής δράσης, για παράδειγμα, δεν είναι πανάκεια, διότι σε μεγάλο βαθμό ισχύουν μόνο για μεμονωμένα ομόλογα και όχι για το συνολικό βάρος του χρέους μιας χώρας.

Η Anne Krueger, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ και επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σήμερα καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, υποστηρίζει ότι η υπόθεση «αντιπροσωπεύει σαφώς μια διάβρωση της ασυλίας», που θα αποθρασύνει τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια στο μέλλον.

Κάθε κυβέρνηση την οποία αφορούν οι επιπτώσεις της υπόθεσης μπορεί να τροποποιήσει ή να αφαιρέσει τις pari passu ρήτρες στο μέλλον ή να αποφύγει τη συνολική δικαιοδοσία της Νέας Υόρκης – ίσως υπέρ του Λονδίνου, όπου τα δικαστήρια θα μπορούσαν να επιλέξουν να αγνοήσουν το δικαστικό προηγούμενο των ΗΠΑ.

Μια παρενέργεια μπορεί να είναι η ενθάρρυνση των hedge funds. Όμως, παρά την κριτική εναντίον τους, οι ειδικοί επί το πλείστον συμφωνούν ότι τα προβλήματα που προκαλούν υπερκαλύπτονται από τα οφέλη που αποφέρουν: εταιρείες όπως η Elliott είναι οι «κακοί μπάτσοι» των αγορών κρατικών ομολόγων.

«Αναρωτιέμαι γιατί άλλα κράτη δεν συμμαχούν εναντίον της Αργεντινής και να απαιτήσουν να σταματήσει όλο αυτό, γιατί θα τους καταστρέψει όλους», λέει ένας έμπειρος ειδικός κρατικών αναδιαρθρώσεων. «Έχω διεξάγει κρατικές αναδιαρθρώσεις για 30 χρόνια και οι χώρες γενικά έβγαιναν κερδισμένες. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τώρα».

Σχόλιο: Είμαι υπέρ της Αργεντινής. Τα hedgefundsαυτού του είδους είναι τρομοκρατικές οργανώσεις. Να βρουν άλλους τρόπους, ποιο παραγωγικούς να βγάλουν χρήμα και όχι να τρομοκρατούν χώρες με πλάτες της Αμερικανικής ολιγαρχίας. Είμαι υπέρ της Αργεντινής και να μη φοβάται.

Η Ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα θα έπρεπε να κάνουν μια κίνηση υπέρ της Αργεντινής. Το ίδιο και η Πορτογαλία και η Ισπανία και άλλες χώρες.

4444

Advertisements

Posted December 3, 2012 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: