Αν είσαι το αμόνι κάνε υπομονή, αν είσαι το σφυρί χτύπα.   Leave a comment

Αν είσαι το αμόνι κάνε υπομονή, αν είσαι το σφυρί χτύπα.

16/01/2013

4444

http://www.eglimatikotita.gr/2013/01/45.html

Ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, ποσά εισοδημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφώνων και φορολογικά στοιχεία εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος σε εταιρία στα Εξάρχεια που δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας.

Ο 45χρονος ιδιοκτήτης της συνελήφθη.
Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με ύπαρξη εταιρείας η οποία εμπορεύεται παράνομα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.
Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε την έδρα της εταιρείας, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της. Από την επιτόπια έρευνα στα γραφεία της εταιρείας, εντοπίστηκαν, σε τρεις (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες καταχωρήσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφωνικών συνδέσεων, ποσά εισοδημάτων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. Α.Φ.Μ.), για τα οποία η εταιρεία δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Κατασχέθηκαν, τρείς εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας 13.200 GB, οι οποίοι θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Σημειώνεται ότι στη διερεύνηση της υπόθεσης και στις σχετικές έρευνες συμμετείχε ανώτατο στέλεχος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ο 45χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των προσωπικών δεδομένων, καθώς επίσης η προέλευση αλλά και η περαιτέρω διαχείριση – διάθεση τους.

4444

4444

4444

http://www.eglimatikotita.gr/2013/01/blog-post_3437.html

Η ιταλική Fatto Quotidiano (113.000 φύλλα ημερησίως) γράφει στις 13 Ιανουαρίου του 2013, άρθρο του Φραντζέσκο Ντε Πάλο:

«…Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , Σταύρος Παπασταύρου εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ ως καταθέτης αλλά και ως συνδιαχειριστής κεφαλαίου 550 εκ. δολαρίων. Ο Παπασταύρου ελέγχεται για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για το σκάνδαλο Ζίμενς όμως παραμένει στη θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου.
Παρά τις δηλώσεις Σαμαρά για «ποτήρι μισογεμάτο» και για «τέρμα στην ατιμωρησία» οι μισθοί και συντάξεις εξακολουθούν να κόβονται και παραμένει στο απυρόβλητο ο άνθρωπος που βγήκε από τις σκιές και λέγεται Παπασταύρου. Ο Σταύρος Παπασταύρου θεωρείται «άνθρωπος ειδικών αποστολών» και έχει αναφερθεί ότι μεθόδευσε επενδύσεις της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε Ελληνικά ομόλογα και σε φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό (Ελβετία) κατά την υποτίμηση της δραχμής το 1998.
Ο Παπασταύρου της λίστας φοροφυγάδων συνοδεύει άθικτος τον Έλληνα πρωθυπουργό και φωτογραφίζεται με ηγέτες. Είναι στενός συνεργάτης του Σάμπυ Μιωνί και συγκαλύπτουν την κατάθεση των 550 εκ. δολαρίων της Μαρίας Παντελή με τη γνωστή αναφορά στο όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Πρώην υπάλληλος Ελβετικής τράπεζας δήλωσε ότι τα ποσά είναι ξέπλυμα βρώμικου πολιτικού χρήματος αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης υπερασπίστηκε δημόσια τον Σταύρο Παπασταύρου…», καταλήγει το άρθρο της Fatto Quotidiano.
spspero

4444

4444

http://www.eglimatikotita.gr/2013/01/blog-post_836.html

Ας αφήσουμε τις φαμφάρες των «πολυσπουδασμένων» νεολαιίστικων στελεχών στα πολυδιαπλεκόμενα διεθνή «εκπαιδευτήρια» τύπου GOLEGE που μας κυβερνάνε και να επανέλθουμε στην Ελληνική πραγματικότητα…!!!


Ακούτε «σύντροφοι», σοφοί εργατοπατέρες , δραστήριοι, εκπαιδευτοί, ενεργειακοί, πολεοδόμοι, και λοιπά κυβερνητικά στελέχη…!!!
Αν δεν ξυπνήσουμε άμεσα και να επανέλθουμε σωστά και οργανωμένα στις πλουτοπαραγωγικές αξίες της χώρας μας είναι θέμα χρόνου ο Ελληνικός λαός να πεινάσει, και…..
μάλιστα πολύ σύντομα…!!!
Οι αλλοδαποί και κυρίως οι Αλβανοί είναι αυτοί που κάνουν τα τελευταία χρόνια αγορές στη χώρα μας και μάλιστα αγορές τέτοιες που σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να μας ταΐζουν…!!!
Αγοράζουν χωράφια, χτίζουν σπίτια, αγοράζουν τρακτέρ και καλλιεργούν τη Γή τους, και όχι μόνο…!!!
Εκτός αυτού έχουν γκετοποιήσει στην Αθήνα την αγορά εργασίας και χρησιμοποιούν κάθε μέσο ώστε σε πολλές απλές λαϊκές εργασίες ελέγχουν ακόμα και το σύστημα που διοικεί…!!!
Παραδείγματα, προχτές ήρθε ο Θανάσης (Ελληνικό όνομα)στο εξοχικό και με ρώτησε αν θέλω να μου οργώσει το κτήμα επειδή αγόρασε τρακτέρ, έχει αγοράσει και κτήμα 30 στρέμματα και καλλιεργεί ελιές, κλαδεύει και αμπέλια, κλαδεύει ελιές, καθαρίζει χωράφια και θέλει να αγοράσει και του διπλανού του επειδή έχει οικονομικά προβλήματα 50 στρέμματα κτήμα 50.000ευρώ…!!!
Η Σύλβια (Αλβανίδα που ζει και εργάζεται στην Αθήνα) εργάζεται ταυτόχρονα σε τρις δουλειές σαν καθαρίστρια σε συνεργείο και συγκεντρώνει, από καθαρίστρια στη βουλή 880 ευρώ καθαρά ( οι καθαρίστριες στη βουλή τι κάνουν κ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΕ), καθαρίστρια σε γραφεία υπουργείου και παίρνει 600 ευρώ το μήνα, και σε τρις τράπεζες και παίρνει 3Χ200=600 ευρώ, δηλαδή συνολικά η Σύλβια συγκεντρώνει 2.080 ευρώ το μήνα καθαρά, έχει αγοράσει σπίτι 120m2 στο Παγκράτι (με μετρητά) και ετοιμάζεται τώρα που όλα είναι τσάμπα να αγοράσει κι άλλο…!!!
Η Σύλβια ρωτήθηκε από μία Ελληνίδα καθαρίστρια αν μπορεί να βρει και σε αυτή κάτι επιπλέον και της απάντησε «αδύνατον είμαστε οργανωμένη ομάδα και παίρνουμε μόνο Αλβανίδεςς»…!!!
Αλβανίδα σε γνωστή αλυσίδα φαγάδικου στην Ομόνοια, διαπόμπεψε διευθυντή καταστήματος και παίρνοντας την θέση του, προσέλαβε μόνο Αλβανίδες 11 τον αριθμό, στη συνέχεια τοποθέτησε με τον ίδιο τρόπο και σε άλλο υποκατάστημα της αλυσίδας δική της υπεύθυνη και προσέλαβε άλλες 9 αλβανίδες, όταν ρωτήθηκε η υπεύθυνη προσωπικού της αλυσίδας, απάντησε ωμά, «εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου, δεν μ ενδιαφέρει με ποιόν τρόπο», είναι θέμα χρόνου να κινδυνέψει και η δική της θέση…!!!
Και πολλοί από αυτούς σχεδόν 1.000.000 δεν πληρώνουν φόρους, για υγεία, για παιδεία, για ασφάλεια κλπ ….!!!!
Έρημε Έλληνα..!!! τι σου έμελε να πάθεις από τα κολεγιόπαιδα και τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ που σε κυβερνούν…!!!
Κατάλαβε κάτι, με 5 πρόβατα,20 κότες και 5 στρέμματα χωράφι δεν έχεις κανέναν ανάγκη…!!!
Κάνε αυτούς να τρέχουν στους σκουπιδοτενεκέδες …!!! Πούλα τους ένα κιλό λάδι 50 ευρώ, ένα λίτρο γάλα 30 ευρώ, ένα κιλό τυρί 100 ευρώ, ένα κιλό κρέας 200 ευρώ…… κλπ….
Ξύπνα τώρα που υπάρχει λίγος χρόνος ακόμα…!!!

Π.Α. / THOUREIOS
http://aorata-gegonota.blogspot.gr

4444

15/01/2012

4444

Όλοι άκουσαν με ενδιαφέρον αυτή τη διασκεδαστική ιστορία και μόλις τελείωσε ο Μπεγκεμότ ξεφώνησαν με μια φωνή:

-Ψέματα!

-Και το ποιο ενδιαφέρον σ’αυτό το ψέμα, είπε ο Βολάντ είναι ότι εδώ, όλα, από την πρώτη ως την τελευταία λέξη, είναι ψέματα.

-Α, έτσι, λοιπόν; Ψέματα, ε; Τσίριξε ο γάτος, κι όλοι νόμισαν πως θα αρχίσει να διαμαρτύρεται, αλλά εκείνος χαμήλωσε τη φωνή του και είπε: η ιστορία θα μας κρίνει.

4444

Η Σεριλ Σαντεμπεργκ μαζί με τον Μαρκ Ζακερμπεργκ συνιστούν ένα δυναμικό δίδυμο.

Και οι δυο προσλαμβάνουν έξυπνους ανθρώπους – ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας ή όχι – και τους βοηθούν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους εντος του Facebook.

Από τον ΕΠΕΝΔΥΤΗ 12/01/2013

Εάν ισχύει το κείμενο, τότε πρόκειται για μια επαναστατική τακτική. Γιατί όταν προσλαμβάνεις ανθρώπους με ταλέντο και τους δίνεις την δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, μέσα σε ένα καλό πλαίσιο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι θα σου λύσουν τα προβλήματα που έχεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα σου βρουν καινούριους τομείς να επεκταθείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ξεπεράσεις τους ανταγωνιστές σου.

Είμαι σίγουρος ότι το facebook θα βγάλει πολλά κέρδη, αν έχει τέτοια στρατηγική.

4444

Η επέτειος των 100 ετών από το 1914 μας θυμίζει απογοητευτικά ότι, ενώ οι εκλογές έρχονται και παρέρχονται, είναι οι πόλεμοι αυτοί που αλλάζουν, ποιο αποφασιστικά τον ρου της Ιστορίας.

Nial Ferguson.

Ο Πόλεμος είναι μια δυναμική κατάσταση. Ο πόλεμος στο Ιράκ που ξεκίνησε το 2003 ο W και η πτώση του Σαντατ έφερε την Αραβική άνοιξη και ακόμα η κατάσταση εξελίσσεται.

Ο πόλεμος του 2003 εξελίσσετε σε διάφορες μορφές και περιοχές.

Τώρα βλέπουμε την Συρία και το Κουρδικό Κράτος και μερικά ακόμα θέματα.

Για την κατάσταση στην Συρία δεν βιάζομαι. Χειμώνες είναι ακόμα.

4444

4444

Για μένα κύριο θέμα είναι η λίστα Lagarde. Μια λίστα μαχαιριά για την Ελληνική Δημοκρατία, από την στιγμή που πάει να γίνει συγκάλυψη.

Στην λίστα Lagarde υπάρχουν πολλά ύποπτα ονόματα. Είναι φυσικό ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ να θέλουν να την συγκαλύψουν με κάθε τρόπο. Παίζονται δις ευρώ.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει για την διαφθαρμένη Ελίτ που χρεοκόπησε την χώρα, αν αρχίσει να ξηλώνεται το κουβάρι.

Στην Ισπανία εκτός από τα 6 δις ευρώ και βαλε, που εισέπραξαν, πήγε στην φυλακή και ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες.

Εγώ δεν πρόκειται να τσιμπήσω και να αλλάξω θέμα.

Η λίστα έχει την ουσία και το χρήμα της διαπλοκής.

Σήμερα βλέποντας την εκπομπή της Τσοπανίδου κάποιος καλεσμένος είπε κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Γιατί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Σφακιανάκης δεν εξέτασε το usb;

Σωστή η απορία. Εγώ δεν δέχομαι καμία δικαιολογία, εγώ θα καλούσα τον Σφακιανάκη να κάνει μια εξέταση. Όταν ψάχνεις μια υπόθεση βαρβάτη κάνεις φύλο και φτερό κάθε στοιχείο.

Η υπόθεση ξεκίνησε με ένα usb του Βαγγελα και μέχρι τώρα βρήκαμε 2 – 3. Και ο ποιο ηλίθιος καταλαβαίνει ότι όλοι αυτοί είδαν την λίστα και φυσικά είχαν και συζητήσεις.

08/07/2011 Διωτης, Βενιζελος, Παπανδρέου βρέθηκαν στον ίδιο χώρο για να συζητήσουν για φορολογικά θέματα. Αυτά που λένε, ότι ψάχναμε ο ένας τον άλλο και δε τον βρίσκαμε, είναι τις πλάκας.

Παπακωνσταντίνου, Διωτης, Βενιζελος, Παπανδρέου, Παπαδημος, Σαχινιδης, Πλασκοβίτης, Μπανιος, Μπικας, Χαλαστανης, HSBC. Αυτή είναι η πρώτη χορωδία.

Υπήρχε δόλος και κίνητρο να χαθεί το πρωτότυπο cd.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει συγκάλυψη μιας υπόθεσης.

18 δις ευρώ, μέχρι τώρα τα οφέλη από την χρησιμοποίηση από την λίστα lagarde για τις σοβαρές χώρες. Η Ελλάδα είναι κράτος μπουρδελο, γιατί οι νεοέλληνες το ζήτησαν ψηφίζοντας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

4444

4444

Τα πιστεύω της Αριστεράς δεν ταυτίζονται με τα πιστεύω των αντιεξουσιαστων, που είναι συνεχώς χαμένοι και δεν ξέρουν να διεκδικούν τίποτα ουσιαστικό.

Το καινούριο φορολογικό, έχει τρομοκρατήσει πολλούς ανθρώπους.

Η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ θέλουν να ποιούν όλο το αίμα των μισθωτών, συνταξιούχων.

4444

12/01/2013

4444

http://edition.cnn.com/2013/01/11/justice/california-school-shooting-teachers/index.html?hpt=us_c1

(CNN) — The teacher stood in the classroom, face-to-face with his 16-year-old student, who was holding a shotgun.

Ryan Heber, 40, talked to the teen, trying to persuade him to end an armed assault in which one student had already been shot.

Heber had no idea whether the student — whose pockets were filled with ammunition — would put the gun down or pull the trigger.

Campus supervisor Kim Fields helped distract the teen, allowing other students in the classroom to escape, while Heber talked to him, according to CNN affiliate KGET.

Eventually, the teen let go of the gun, and police took him into custody.

That was how police described the frightening situation Thursday at Taft Union High School, about 30 miles outside Bakersfield, California.

“To stand there and face someone that has a shotgun, who’s already discharged it and shot a student, speaks volumes for these two young men and what they may have prevented,” Kern County Sheriff Donny Youngblood said Thursday.

Heber, however, hates the term hero. He told CNN Friday that he doesn’t want to be labeled anything except “teacher.”

Classes were canceled for Friday, the school website said, and on-campus counseling was being made available for students in the morning…..

Σχόλιο: Ένας ανήλικος ξανά με όπλο. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα όπλα. I want gun control.

4444

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είπε στον Ροτσα να μην χρησιμοποιήσει τον Μπουσον. Αυτός τον χρησιμοποίησε και ο ΠΑΟ έχασε από τον Λεβαδειακο. Απόδοση στο στοίχημα 6.

Πολύ χρήμα.

Ο Αλαφούζος με γρήγορα αντανακλαστικά έδιωξε τον Ροτσα από προπονητή της μεγάλης ομάδας.

Το ερώτημα είναι, γιατί ο Ροτσα παράκουσε την διοίκηση; Το φυσιολογικό θα ήταν να την ακούσει.

Ο Αλαφούζος πήρε καινούριο προπονητή και γύρισε ξανά στις νίκες.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει ικανός να φέρει την εξυγίανση στον Παναθηναϊκό.

Μιλούσα με έναν ξάδελφο μου για το στοίχημα και τον ΠΑΟΚ και του είπα: τα μαθηματικά και η φυσική δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο. Την επόμενη ημέρα ο ΠΑΟΚ με δικαίωσε και ήταν συνεπής στο ραντεβού του. Μάλιστα νίκησε τον Πανθρακικο βάζοντας 4 γκολ.

Αφού είμαι εκτός και χωρίς notebook δε στοιχηματίζω. Παρακολουθώ βέβαια τα δρώμενα.

Δεν έχω βρει κάτι που να με διευκολύνει.

Χρειάζομαι ένα notebook ή να φύγω γρήγορα.

4444

Είδα την εκπομπή του Παπακωνσταντίνου στην Έλλη Σταη.

Η Έλλη συμπεριφέρθηκε ως στοργική μητέρα.

Ο Παπακωνσταντίνου έκανε μια ανακεφαλαίωση των επιχειρημάτων του.

Αν η Σταη δεν ήταν στοργική μητέρα, θα μπορούσε να του πει: εδώ που ήρθες θα τα ξεράσεις όλα, καλό μου παιδί!!!!

Σωστή η επιλογή του Ομπαμα για την CIA.

Η συγκάλυψη για την λίστα lagarde συνεχίζεται από την ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Είναι προφανές, από τα σκυλιά που έχουν βγει στην τηλεόραση και γαβγίζουν. Είδα την Βουλτεψη και τον Ντινοπουλο. Ο Ντινοπουλος είχε και μια φωτογραφία και χαζογελούσε στην Τσοπανίδου.

Δεν έχουν επιχειρήματα για την καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος.

Ενώ η Ελλάδα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την αξιοποίηση της λίστας Lagarde, τα κράτη που την αξιοποίησαν, έχουν εισπράξει 18 δις ευρώ – εκμπομπη Ερευνα του Τσίμα -Μιχελακη και όχι 7,5δις όπως είπες στην Τσοπανίδου. Η προπαγάνδα οργιάζει από τα στελέχη της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Η Ελληνική Βουλή, που είναι μπουρδελο, δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του Εισαγγελέα. Να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος, σήμερα. Εγώ αυτό θα έκανα. Θα καλούσα μια συνέλευση και θα ζητούσα ονομαστική ψηφοφορία. Άλλωστε το Σύνταγμα το έχουν κάνει κωλόχαρτο η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Θα καταργούσα σε μια μέρα άρθρο 86 και Νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Εγώ αυτό θα το έκανα έτσι απλά. Τους γόρδιους δεσμούς μερικές φορές τους λύνεις και με το σπαθί, όπως έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος.

4444

Άκουσα τον Σαμαρά να εύχεται στους Κυπρίους να τα καταφέρουν όπως η Ελλάδα και ανατρίχιασα. Φύγε δαίμονα από μπροστά μου σκέφτηκα.

Δε θέλω να δω στην Κύπρο παιδάκια να λιποθυμούν από ασιτία.

Δε θέλω να ακούσω ότι άνθρωποι μένουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Οπως στην Ελλάδα. 

Οι νεοέλληνες αυτή την περίοδο παλεύουν με δαίμονες, που συνεχώς τους λένε: είμαστε οι σωτήρες. Δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές έχουν σώσει την ελληνική κοινωνία, σπρώχνοντας την προς την κόλαση.

4444

4444

Έβλεπα την πολύ καλή εκπομπή ECO NEWS στο ΣΚΑΙ και θέλω να πω στην παρουσιάστρια ότι το κράτος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Το νέφος της αιθάλης το δημιούργησε η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ Αυτοί κυβερνούν.

Μάλιστα ο Στουρναρας ήταν κατηγορηματικός για το φόρο πετρελαίου.

Οι άνθρωποι είναι ψυχροί εκτελεστές. Προτιμούν να δουν τους νεοέλληνες να πεθαίνουν.

Το Κράτος δεν είναι αφηρημένη έννοια, κάποιοι με όνομα και διεύθυνση παίρνουν αποφάσεις.

Το νέφος της Αιθάλης αυτοί το δημιούργησαν.

4444

4444

Ο Καβάφης…  είναι Παγκόσμιος

Ο Παλαμάς όχι. Όχι! Όχι! Όχι! (Στιλ Παπαδάκη)

Ποιος θυμάται τον Παλαμά;

Ποιος τον Απαγγέλει;

Ο Καβάφης… είναι Παγκόσμιος

Ποιος θυμάται τον Παλαμά εκτός Ελλάδος;

Τα φτερά του Καβάφη σκέπασαν τον ήλιο του Παλαμά.

Ψεύτης Ήλιος

Δε χρειάζεται πολύ πλύσιμο

Καμ’ το ένα νερό και φθανει

Ο Καβάφης… είναι Παγκόσμιος

Τον ξέρει και ο Ρουμελιώτης τον Αλεξανδρινό

Κ.Π. Καβάφης

Η μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.χ.

Τόσο επίκαιρος ο Ήλιος του Καβάφη.

4444

03/01/2012

4444

«…Όταν θυσιάζεται ένας Θεός, δε νιώθω κανέναν θαυμασμό, αφού μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε δοκιμασία και πόνο, και κανέναν φόβο για το υπαρξιακό του τέλος, αφού ξέρει εκ των προτέρων ότι θα αναστηθεί.

Όταν όμως θυσιάζεται ένας άνθρωπος για πανανθρώπινες αξίες και ξέρει ότι μετά τον θάνατο του θα απουσιάζει για πάντα από τη ζωή, αυτή η θυσία για μένα είναι η κορυφαία τραγική στιγμή.

Προτιμώ τον Χριστό ως άνθρωπο, γιατί έτσι γίνεται ακόμα ποιο συγκλονιστικός στη συνείδηση μου …».

Ο Ζωγράφος Άγγελος σε συνέντευξη του στην ΑΞΙΑ 29/12/2012.

4444

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/01/2013_476756

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί τη ρωσική υπηκοότητα στον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος απείλησε πρόσφατα να επιστρέψει το γαλλικό του διαβατήριο διαμαρτυρόμενος για την αύξηση της φορολογίας επί των πλούσιων Γάλλων.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί τη ρωσική υπηκοότητα στον Γάλλο Ζεράρ Ντεπαρντιέ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σταρ του γαλλικού σινεμά, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η φορολόγηση με συντελεστή 75% των πλουσιότερων γάλλων φορολογουμένων, δεν αλλάζει την απόφασή του να εγκατασταθεί στο Βέλγιο.

Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προωθήσει τα μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης των ατόμων με ετήσιο εισόδημα ενός εκατομμυρίου ευρώ και άνω και κατά τρόπο ώστε να μην προσκρούει στην απόφαση περί αντισυνταγματικότητας.

Ο πρόεδρος Πούτιν είχε ανακοινώσει στο τέλος του έτους ότι είναι έτοιμος να παραχωρήσει άδεια παραμονής ή ρωσικό διαβατήριο στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, εάν το επιθυμεί. «Αν ο Ζεράρ το θέλει πραγματικά, διευθετείται, και με θετικό τρόπο», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο γάλλος ηθοποιός, ηλικίας 64 ετών, είχε ανακοινώσει πριν ότι επιθυμεί να επιστρέψει το γαλλικό του διαβατήριο και ότι θα επιδιώξει να λάβει βελγική υπηκοότητα. Παρευρίσκεται συχνά σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στη Ρωσία και σε άλλες εκδηλώσεις με διασημότητες της χώρας.

Η εγκατάσταση του Ντεπαρντιέ στο χωριό Νεσέν του Βελγίου, που βρίσκεται κοντά στα γαλλικά σύνορα, γνωστό από τη μετεγκατάσταση εκεί πλούσιων Γάλλων για φορολογικούς λόγους, προκάλεσε έντονη πολεμική στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

4444

Το ελληνικό σύνταγμα το έχουν κάνει κωλόχαρτο. Ρωτήστε και την Τρόικα. Πόσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έχουν γίνει για να περάσουν τα μέτρα;

Το άρθρο 86 του Συντάγματος δεν υπάρχει, το κάλυψαν τα σκατα. Τόσα σκατα που το αποσύνθεσαν. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι αλήθεια.

Ξέρω ότι στεναχωρω τους δικηγόρους και τους Συνταγματολόγους, αλλά τα σκατα αποσύνθεσαν το άρθρο 86.

Δε τίθεται ζήτημα παραγραφής για κανένα έγκλημα για την λίστα lagarde και άλλα αδικήματα.

4444

Είμαι περίεργος να δω τι μαστίγιο έκανε δώρο ο Αι Βασίλης στην Τρόικα. Αν κρίνω από της αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα μπορεί να σου προκαλεί και ηλεκτροσόκ.

4444

Η λίστα Lagarde είναι και καραμπινάτη παραβίαση καθήκοντος. Σε άλλη εγγραφή σας έχω γράψει πόσα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδισαν οι άλλες χώρες που την παρέλαβαν και την αξιοποίησαν. Την αξιοποίησαν σε χρόνο dt.

Νεοέλληνα όπως έχω γράψει επανειλημμένα είσαι μαλακας. Περιμένεις από τα βρωμερά και ελεεινά  κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να πατάξουν την διαφορά και την φοροδιαφυγή.  Πρέπει να είσαι ηλίθιος. Στο έγραψα: εξαφάνισε τους.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι, πως την ώρα που ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος μαχαίρωναν εν ψυχρώ τους νεοέλληνες, με χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και έκοβαν επιδόματα και συντάξεις, είχαν την λίστα Lagarde και την έκρυβαν.

Έκαναν συγκάλυψη σε βαθμό κακουργήματος.

Η Ισπανία εισέπραξε πάνω από 6 δις ευρώ. Τα έχω γράψει αναλυτικά.

Επειδή δεν είμαι ηλίθιος, φυσικά και θέλω να δικαστούν Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος.

Το διάγγελμα του Σαμαρά δε το αντέχω. Ο άνθρωπος είναι ξεπερασμένος από τα γεγονότα.

Δεν αντέχω ούτε το διάγγελμα του κολογερου που κατοικεί στο προεδρικό μέγαρο και το παίζει μεγάλος αντιστασιακός. Δεν ξέρω αν πήγε στο γάμο του Χαλακ. Τους συνδέουν τα δανεικά στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Θέλω εκλογές. Θέλω να τελειώνω με τους απατεώνες. Θέλω φρέσκο αέρα.

Οι Δημοσκοπήσεις του Ελεύθερου Τύπου ήταν ένα μικρό δωράκι στον Σαμαρά για να του ανέβει το ηθικό. Αφού το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δυνατό, τι έκαναν οι αθεόφοβοι; Τον έβαλαν να προηγείται στα όρια του στατιστικού λάθους! Τα βλέπω και γελώ. Βέβαια σου λένε εμείς δε θέλουμε εσένα που είσαι έξυπνος, θέλουμε τους μαλακες που δεν καταλαβαίνουν.

4444

Η Βόρεια Κορέα θέλει να κάνει μια προσέγγιση με την Νότια Κορέα.

Αυτό είναι θετικό.

Αυτό που θέλω εγώ, είναι μια προσέγγιση βήμα βήμα.

Χωρίς να υπάρξουν αναταραχές που θα διαλύσουν το πλαίσιο.

Μια Κορέα σε μορφή ένωσης θα είναι ισχυρός παίκτης στην Περιοχή.

Βέβαια ο Βοράς από μια τέτοια ένωση έχει να κερδίσει τα περισσότερα. Το Βιοτικό του επίπεδο είναι πολύ χαμηλό.

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να μιμηθεί την Κίνα και να εισάγει έναν Κρατικό Καπιταλισμό. Αυτό θα την ωφελήσει τα μέγιστα.

4444

Οι ανακοινώσεις που βγάζει ο Παπακωνσταντίνου είναι άσφαιρες, όπως είναι οι ανακοινώσεις που βγάζει ο Άκης.

4444

Μετά από χρόνια είπα στους γονείς μου ότι δεν πιστεύω στην Τύχη. Κάθε χρόνο μου λεγανε: να έχεις μια καλή τύχη. Φέτος την πρωτοχρονιά τους είπα ότι δεν πιστεύω στην Τύχη. Ποτέ μου δεν πίστεψα. Το να εύχεσαι σε μένα καλή τύχη είναι ανούσιο.

4444

4444

-Κάθαρμα.

Ο οδηγός του φορτηγού με κακία στο πρόσωπο έβαλε μπρος στη μηχανή. Δίπλα του ένας αμαξάς χτύπησε με το μαστίγιο στα καπούλια το άλογο φωνάζοντας:

-Στο ψυχιατρείο!

Τριγύρω βούιζε το πλήθος, σχολιάζοντας το απίθανο συμβάν. Κοντολογίς, επρόκειτο για ένα αηδιαστικό, βρωμερό, προκλητικό, ελεεινό σκάνδαλο, που έληξε μόνον όταν το φορτηγό απομακρύνθηκε από την πύλη Γκριμπογιεντοφ….

-Τον έσπρωξε;

-Τι πάει να πει «τον έσπρωξε»; Αναφώνησε ο Ιβάν, θυμώνοντας που δεν εννοούσαν να το καταλάβουν.

Αυτός δεν είχε ανάγκη να τον σπρώξει.

Μπορεί  να σου σκαρώσει τέτοια καμώματα που να μην ξέρεις από πού θα σου έρθει.

Γνώριζε από πριν πως ο Μπερλιοζ θα έπεφτε κάτω από το τραμ!

-Είδε κανένας άλλος εκτός από εσάς τον εμπειρογνώμονα;

-Αυτό είναι το κακό. Μόνον εγώ  κι ο Μπερλιοζ τον είδαμε.

Από το βιβλίο: Ο μαιτρ και η Μαργαρίτα του Μιχαήλ Μπουλγκακοφ.

4444

4444

31/12/2012

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4778725

Ηταν βραβευμένη με Νομπέλ Ιατρικής, ισόβιο μέλος της ιταλικής Γερουσίας και 103 ετών. Η Ρίτα Λέβι Μονταλτσίνι, που είχε πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο,άφησε χθες την τελευταία της πνοή. Η ιταλίδα επιστήμονας που τιμήθηκε με το Νομπέλ το 1986 για τις ανακαλύψεις της σχετικά με την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων, είχε περάσει μεγάλο μέρος του επαγγελματικού της βίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στα χρόνια του φασισμού, λόγω της εβραϊκής της καταγωγής, είχε αποκλειστεί από την πανεπιστημιακή έρευνα και είχε αποφασίσει να συνεχίσει τα πειράματα στην κουζίνα του σπιτιού της. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, ακόμη και τα τελευταία χρόνια ανέπτυσσε αδιάκοπη επιστημονική δράση και κοινωνική δραστηριότητα – από τη συγγραφή βιβλίων έως την επιστημονική μελέτη και τη δημιουργία ιδρύματος για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των γυναικών. «Το θέμα είναι να διατηρεί πάντα, κανείς, ζωντανά τα ενδιαφέροντά του. Ολοι όσοι μπορέσαμε να μορφωθούμε, πρέπει να εκτιμούμε πάντα την τεράστια τύχη που είχαμε», είχε πει σε μια από τις συνεντεύξεις της.

4444

Στην Αίγυπτο οι Ισλαμιστές θέλουν να κάνουν την δική τους δικτατορία. Είναι λυπηρό για τους πολίτες της Αιγύπτου να τους κλέβουν τον αγώνα.

Το Δημοψήφισμα είναι άκυρο, από την στιγμή που η προσέλευση είναι κάτω από 50%.

Πρέπει να ξαναγίνει.

4444

Πολύ δυνατό το Crash.  Δένει με την επικαιρότητα.

4444

Ο Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος στο Διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ μέχρι το 2004, όταν η Γερμανική SIEMENS το αυτί και το μάτι των μυστικών υπηρεσιών της χώρας προέλευσης της εταιρείας, έκανε μπίζνες.

Ο Παπακωνσταντίνου είναι παιδί του αρχιερέα της διαπλοκής και των Γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα, Σημίτη.

Δεστε τις λεπτομέρειες και θα καταλάβετε πολλά.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

4444

4444

Οι εφημερίδες περιέγραψαν το περιστατικό με λεπτομέρειες: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πετάχτηκε στην ΝέαΥόρκη και στην Αμερική με το ιδιωτικό αεροσκάφος της Ελληνικής Κυβέρνησης. Μαζί του είχε και τον μικρό του γιο. Η εξουσία έχει πολυτέλειες.

Αυτό το άθλιο υποκείμενο που λέγεται Παπακωνσταντίνου πέρασε ένα σαφές μήνυμα στο γιο του: το κράτος είμαστε εμείς.

Το είδατε πως μίλησε ο άθλιος στην βουλή; Χάθηκε ή λίστα, δε ξέρω τι έγινε, σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς ρε μαλακα;

Σε ποιον τα πουλάς αυτά; Το στικακι το παρέδωσε στο γραφείο του. Δηλαδή άθλιε, πήγες στο ξύλινο γραφείο ή στην ντουλάπα και είπες: Ντουλάπα σου παραδίδω το στικακι;

Ε; μαλακα Παπακωνσταντίνου; Σε αυτή την χώρα δεν είναι όλοι χαζοί.

Γιατί λέει ο Παπακωνσταντίνου συμμετείχε στην αλλοίωση της λίστας;

Γιατί ο Άκης κρατούσε ημερολόγιο με τις παρανομίες που έκανε;

Γιατί ο Λαυρεντιαδης έμεινε στην Ελλάδα και  δεν έφυγε όπως ο Χρηστοφορακος;

Η απάντηση είναι απλή, γιατί πίστευαν, γιατί τους είχαν υποσχεθεί πολιτική κάλυψη από  ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και είχαν και τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Τώρα που καταρρέουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ποιος θα τους δώσει πολιτική κάλυψη;

Τώρα που η κοινή γνώμη είναι εξαγριωμένη και ρωτά, πότε το Ελληνικό κράτος θα δημεύσει την περιουσία του Άκη; ποιος θα τους δώσει πολιτική κάλυψη;

Η κοινή γνώμη απαιτεί, ο Παπακωνσταντίνου να πάει φυλακή.

Ο Παπακωνσταντίνου δεν έκανε μόνος του την αλλοίωση της λίστας, είχε συνεργούς.

Περιμένουμε να μιλήσει, ποιος άλλος ήταν μαζί του. Ποιος ήξερε.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Βαγγελας ο χοντρός τον διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Βαγγελας ήξερε, το ίδιο και αρκετοί ακόμα.

Όσοι διαβάζεται το blog  να μην είστε χαζοί.

Η Κωνσταντοπούλου δικαιώνεται από την σκληρές ερωτήσεις που έκανε στον Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο.

Η Κωνσταντοπούλου, όπως έγραψα, να ζητήσει πλήρη περιγραφή πως έγιναν οι πράξεις.

Από την αρχή, εδώ και μήνες έγραψα, πως θέλω να γίνει η διαδικασία.

Δεν μπορεί να λέει ο Παπακωνσταντίνου παρέδωσα το στικακι στο γραφείο μου, σε ποιον υπάλληλο σου το έδωσες; Ένα τόσο σοβαρό θέμα δε το χειρίζεσαι έτσι, άσχετα τι ψευτιές λέει ο Παπακωνσταντίνου. Θέλουμε τα πρόσωπα και τις διαδρομές.

Το έχασα είπε ο μαλακας και νόμισε ότι εγώ τον πίστεψα.

Θυμάστε την δολοφονία του Σεριανοπουλου, που υπήρξαν κάποιοι που κατηγόρησαν τον Ρήγα; Ήμουν ο μόνος που έγραψα, ότι είναι αθώος. Από το μικρό μου διαμέρισμα και χωρίς να έχω σχέσεις με ανθρώπους, το να ξέρω ποιος είναι τι, ένα πράγμα σημαίνει, ότι αυτή η πραγματικότητα, είναι πολύ μικρή για μένα.

4444

4444

Πήγα να κάνω μια μεταβίβαση και μου είπε η συμβολαιογράφος ότι πρέπει να πληρώσω παράβολα υπέρ τρίτων.

Περίμενα στην τράπεζα για να πληρώσω παράβολα για τους νταβατζηδες. Για το ταμείο τους. Τι δουλειά έχουν αυτοί, στη δική μου μεταβίβαση;

Υπέρ λέει το ταμείο νομικών και δεν ξέρω και ποιον άλλων.

Τι κωλοκρατος είναι αυτό; Μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν ακούω να λένε ότι η Ελλάδα είναι κράτος. Κωλοκρατος είναι. Έτσι το έφτιαξαν άθλια υποκείμενα σα το Σημίτη, τους Παπανδρέου και τους Καραμανλήδες και άλλους.

Κλασικό παράδειγμα ο Παπακωνσταντίνου.

Βάζω κακό βαθμό στην Τρόικα. Φόροι υπέρ τρίτων; Τι είναι αυτά ρε;

Το επάγγελμα του συμβολαιογράφου είναι κλειστό.

Κακό βαθμό βάζω στη Τρόικα.

Ζήτησα 200.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που είναι;

Κακό βαθμό η τρόικα.

Αν αυτό το κωλοκρατος δεν γίνει κράτος, να πάει σε διάλυση, να το ξαναφτιάξουμε.

Οι νεοέλληνες έχουν ακόμα πολύ λίπος. Αν το μαστίγιο που έχετε δε σας φτάνει, να πάρετε μεγαλύτερο.

Εγώ είμαι απλώς πολίτης εδώ, δεν είμαι Μπόμπολας ή Βαρδινογιάννης ή Κοπελουζος να μου κάνουν τεμενάδες άθλια ανθρωπάκια και να μη στήνομαι στην ουρά.

Μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Ή θα γίνει κράτος ή θα το διαλύσουμε.

Έχουμε καλύτερους από τον Αντωνάκη των απατεώνα ή τον Βαγγελα ή άλλους.

4444

29/12/2012

4444

4444

Trust: the social virtues and the creation of prosperity.

4444

4444

Η θεωρία παιγνίων και η μελέτη συστημάτων Ηθικής.

4444

4444

Είναι σωστό να πει κάποιος ψέματα για να προστατέψει έναν αθώο;

4444

4444

Σώζοντας το Σύνταγμα από τους Δικηγόρους: Πως η νομική εκπαίδευση και τα νομικά περιοδικά διαστρέφουν το Συνταγματικό νόημα.

4444

4444

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα ζόμπι. Ο Παπακωνσταντίνου είναι δικό τους παιδί. Είναι παιδί του αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη.

Ο Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να ελιχτεί ρίχνοντας βάρη στον Βαγγελη Βενιζέλο. Σε αυτό έχει δίκαιο. Η Λίστα παραδόθηκε στην Κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου, του γνωστού δοσίλογου. Το βρωμερό ΠΑΣΟΚ, την έθαψε. Σε αυτό συμμετείχε και ο Βαγγελας Βενιζέλος.

Βλέπω ειδήσεις και με πιάνουν τα γέλια. Τα βρωμερά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι σε θέση να κάνουν καμία εξυγίανση. Συγκάλυψη προσπαθούν να κάνουν ελέγχοντας την διαδικασία. Όποιος πιστεύει, ότι μόνο ο Άκης ή ο Παπακωνσταντίνου εμπλέκονται, είναι ηλίθιος.

Το άρθρο 86 πρέπει να καταργηθεί.

4444

4444

Το καλύτερο ψέμα που βοήθησε σημαντικά μια χώρα να αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων υπέρ της, ήταν οι ψευτιές του Μπίσμαρκ που εξώθησαν τη Γαλλία να μπει σε πόλεμο με την Πρωσία το 1870.

Η Πρωσία κέρδισε μια αποφασιστική νίκη που οδήγησε στη δημιουργία μιας ισχυρής Γερμανίας στην καρδιά της Ευρώπης.

Από το βιβλίο: Η Αλήθεια για το ψέμα στη Διεθνή Πολιτική.

Σχόλιο: Αυτά που κέρδισε ο Μπίσμαρκ, οι μετέπειτα Γερμανοί τα έχασαν. Τα πρόσωπα παίζουν μεγάλο ρόλο στην Ιστορία.

Ένας μεγάλος ηγέτης, μπορεί να κάνει την διαφορά σε μια σύγκρουση.

Πολλοί βέβαια πλασάρουν μετριότητες ως μεγάλους ηγέτες και με πιάνουν τα γέλια.

Μεγάλος ηγέτης ήταν για παράδειγμα ο FDR.

4444

4444

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρά ότι υπάρχει ισχυρή τάση στην Αμερικανική κοινωνία για gun control.

Είμαι εκτός, όποτε η πρόσβαση μου σε Η/Υ δύσκολη.

Η Trish δε μου έκανε δώρο ένα notebook. Αδυνατεί να παίξει τον ιστορικό της ρόλο. Είναι εγκλωβισμένη στις διαστάσεις της τηλεοπτικής εικόνας.

Ας έρθουμε στην ουσία. Η Αμερική είναι μεγάλη χώρα. Στηρίχτηκε σε ανθρώπους με χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Το Αμερικανικό Σύνταγμα επιτρέπει στους υγιείς πνευματικά Αμερικανούς πολίτες να έχουν όπλα. Όχι στους ψυχασθενείς ή σε όσους έχουν διαταραγμένη προσωπικότητα.

Η National Rifle Association πουλά όπλα και σε ψυχασθενείς. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Ένας ανήλικος είναι ώριμος να έχει στην κατοχή του πολεμικό αυτόματο όπλο; Η απάντηση είναι όχι.

Ένα από τα τελευταία περιστατικά: άνδρας έβαλε φωτιά στο σπίτι του, κάλεσε την πυροσβεστική και μόλις αυτοί πήγαν, άρχισε να τους πυροβολεί. Μιλάμε για παράνοια. Οι πυροσβέστες δε θα ξέρουν, αν αυτός που τους καλεί να σβήσουν την φωτιά είναι πνευματικά υγιείς άνθρωπος ή διαταραγμένος και τους περιμένει με αυτόματο πολεμικό όπλο. Έτσι δεν μπορείς να πας μπροστά ως κοινωνία.

Τι θα κάνει η NRF; Θα βάλει πριν από τους πυροσβέστες αστυνομικούς που θα εξετάζουν αν το πεδίο είναι ελεύθερο; Η λογική της NRF είναι παρανοϊκή.

4444

24/12/2012

4444

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/12/22_23.html

Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές σχηματίζουν «ουρά» για μία θέση στις εστίες όλης της χωρας, ένας «φοιτητής» διέμενε ανενόχλητος για 22 ολόκληρα χρόνια μέσα δωμάτιο της φοιτητικής εστίας του πανεπιστημίου Πατρών!…
Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η ζήτηση για στέγαση στις φοιτητικές εστίες αυξήθηκε δραματικά -έως 19,9% στα πανεπιστήμια και έως 29,01% στα ΤΕΙ της χώρας – σε σύγκριση με τα, προ κρίσης, επίπεδα, με συνέπεια πολλοί φοιτητές να μένουν εκτός.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ημερησία, ορισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν ενοίκιο για ένα δωμάτιο εστίας σε «συμφοιτητές» τους αφού, δυστυχώς, το φαινόμενο της υπενοικίασης δωματίων σε εστίες από φοιτητές είναι υπαρκτό. Πέρυσι, η πρώτη χρονιά που άρχισε το μεγάλο ξεκαθάρισμα στις φοιτητικές εστίες, περίπου 1.050 «αιώνιοι» φοιτητές εγκατέλειψαν τις εστίες.

Σχόλιο: Οι Αιώνιοι φοιτητές είναι μιάσματα. Πρέπει να τελειώνουμε με τους αιώνιους φοιτητές.

4444

Το MEGA συγκέντρωσε τρόφιμα, ο ΣΚΑΙ συγκεντρώνει και άλλοι, αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι στα σκατα. Βαθιά μέσα στα σκατα.

Η λύση δεν είναι οι φιλανθρωπίες που οργανώνουν οι γνωστοί νταβατζηδες.

Η λύση λέγεται σωστά δομημένο κράτος. Σε αυτό το κράτος, αυτοί οι νταβατζηδες δεν εχουν θέση. Απλά πράγματα.

Η Έρευνα που έγινε για τους Αστέγους, έδειξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα τους είναι η υγιεινή. Να μπορούν δηλαδή να κάνουν και Κανά μπάνιο. Καλό το μακαρόνι, αλλά το μπάνιο απαιτεί σοβαρό κράτος. Και η Ελλάδα δεν είναι. Το μπάνιο που θέλει ο άστεγος, καταργεί την φιλανθρωπία των νταβατζηδων.

Θα διαλύσουμε το Κράτος για να γίνουμε φιλάνθρωποι του κολου;

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8099.html

Αφού το πήραν απόφαση να φτιάξουν κόμμα, ψάχνουν τώρα για αρχηγό.
Τα πρώην στελέχη των “Ανεξάρτητων”, στις μεταξύ τους συζητήσεις (στις οποίες εσχάτως συμμετέχει και ο … διαγραφείς από τη ΝΔ, Νικος Σταυρογιάννης, ενώ υπάρχει ανοικτός δίαυλος και με τον έτερο προσφάτως διαγραφέντα, Γιώργο Κασαπίδη), αναζητούν το καταλληλότερο πρόσωπο για να ηγηθεί του νέου σχηματισμού.
Μπορεί ο Κώστας Μαρκόπουλος να είναι, σ’ αυτή την φάση, το πρώτο βιολί στις σχετικές διαδικασίες, ωστόσο αναλύονται όλα τα ενδεχόμενα.
Μάλιστα, έχουν τεθεί επί τάπητος ακόμη και ονόματα εκτός πολιτικής…

πηγη parapolitika.gr

Σχόλιο: Βάλτε μικρή αγγελία.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3879.html

“O επονομαζόμενος και «Χοντρός» δεν λέει κουβέντα για το πως εξεδιώχθη από τον ΔΟΛ όταν θέλησε να γίνει Ψυχάρης στη θέση του Ψυχάρη. Δεν λέει τίποτε για τους ανθρώπους που παρολίγον να καταστρέψει” …

«Ο,τι έχω κάνει στο «Βήμα της Κυριακής» και στον ΔΟΛ το οφείλω σε Αυτόν που με επέλεξε και στους άλλους που δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί. Δεν πιστεύω στους…παντοδύναμους ανθρώπους. Πιστεύω στους δημιουργικούς… Αν δεν υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι να πιστεύουν σε ένα κοινό όραμα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα»
Aποκαλυπτικός ο Θανάσης Λάλας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα. Βέβαια ο επονομαζόμενος και «Χοντρός» δεν λέει κουβέντα για το πως εξεδιώχθη από τον ΔΟΛ όταν θέλησε να γίνει Ψυχάρης στη θέση του Ψυχάρη. Δεν λέει τίποτε για τους ανθρώπους που παρολίγον να καταστρέψει όταν προσπάθησε να μοιραστεί μαζί τους το… όραμά του. Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι ματαιόδοξοι και «ψώνια» που πράγματι… μοιράστηκαν το όραμά του, «φτιάχτηκαν» στο πλευρό του αλλά αμέσως μετά εξαφανίστηκαν μαζί του.
Βέβαια ο ίδιος είχε κάνει την μπάζα του μέσω του real estate (που είχε σαν χόμπι) αν και όπως λέει..στον χώρο των ΜΜΕ μόνο αυτός και ο Κωστόπουλος δανείστηκαν για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα βάζοντας ό,τι ακίνητο είχαν και δεν είχαν σε υποθήκη, χάνοντας τα πάντα…
Ο Λάλας ό,τι κι αν έκανε μετά την εκπαραθύρωσή του από τον Ψυχάρη, απέτυχε ή ήταν ανάξιο λόγου. Εκτός ίσως από κάτι «καραγκιοζάκια» και διάφορα άλλα «έργα τέχνης» που έφτιαξε και στα οποία διοχέτευσε την δημιουργικότητά του. Ο «χομπίστας» Λάλας μόλις έφυγε από τη σκέπη του ΔΟΛ έφαγε τα μούτρα του και τόριξε στις εκθέσεις ζωγραφικής. Κι ας ήταν πανδημιουργικός όπως λέει…

Υ.Γ Ο πάλαι ποτέ «Χοντρός» έχει ρέψει (έχασε τo 2/3 από τα κιλά που είχε) κι αυτό χάρις στον Ψυχάρη που τον έδιωξε. Κι αυτό γιατί έτσι κατάλαβε, λέει, τα απανωτά λάθη του και πήρε την απόφαση πως πριν πεθάνει θα ξανάβλεπε στον καθρέφτη τον εαυτό του αδύνατο, απαλλαγμένο από το τεράστιο βάρος του…
– διαβάστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Θανάση Λάλα
zoornalistas.blogspot.gr

Σχόλιο: Ψυχάρη έχεις σκεφτεί να ανοίξεις σχολή αδυνατίσματος;

4444

Το είπε Έλληνας επιστήμων. Στην ερώτηση: Γιατί η Ελλάδα δεν αξιοποίησε τα Ελληνικά Πετρέλαια και το Φυσικό αέριο; Η απάντηση είναι καταπέλτης: Γιατί οι πέντε οικογένειες που κάνουν εισαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου δε το ήθελαν.

Ποιοι είναι αυτοί: Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Κοπελουζος και μερικοί άλλοι. Έτσι απλά.

Δικτατορία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και μετά. Φυσικά με χορηγούς οικογένειες που πλουτήσαν σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Αφού κλέψεις και ληστέψεις το Ελληνικό Κράτος, κάνε και εσύ μια φιλανθρωπία. Μπορείς.

Ο Λαυρεντιαδης ήταν χορηγός στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το ξέρετε; Το Λαμπρακησταν του είπε: καμιά χορηγία δε θα δώσεις;

Εκτός από τον Λαυρεντιαδη, μεγάλος χορηγός στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ήταν άλλος ένας απατεώνας. Ο Ψωμιαδης της Ασπίς. Το ξέρετε.

Και αυτός τα έσταξε στο Λαμπρακησταν. Εκείνη την εποχή ήταν πανίσχυρο.

Τώρα βγαίνουν άλλα φιντάνια.

4444

Βλέπω τον Πάγκαλο στην Τσοπανίδου και γελώ. Προπαγάνδα χωρίς όρια.

Την λίστα Lagarde Πάγκαλε παραδόθηκε στην κυβέρνηση του Γιωργάκη του Παπανδρέου που ήσουν αντιπρόεδρος και την έθαψε. Κατάλαβες χοντρέ;

Όσο αφορά τον Άκη, τον καλύψατε μέχρι εκεί που δεν πάει. Απλά άλλαξε το πολιτικό σκηνικό και χάσετε.

Αν το ΠΑΣΟΚ εξαφανιστεί και άλλοι Πασοκοι θα πάνε φυλακή.

Αυτοί χρεοκόπησαν την χώρα, μαζί με την ΝΔ.

Υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

Ο Πάγκαλος είπε και αυτό που λένε όλοι οι κλέφτες, τα πρόσωπα δεν παίζουν ρόλο.

Όλοι κλέφτες αυτό λένε και προπαγανδίζουν, για να διώξουν τις ευθύνες. Γνωστό το κόλπο Πάγκαλε.

Τα ίδια και τα ίδια λέει ο άνθρωπος. Ο Παγκαλος κυβέρνησε και τώρα βγαίνει σα την αθώα περιστερά. Πάγκαλε κυβέρνησες. Έχεις ευθύνες. Το ΠΑΣΟΚ είναι βρωμερό κόμμα.

Τα στελέχη του δημιούργησαν, θεσμοθέτησαν την διαφθορά.

Εγώ θέλω εκλογές εδώ και τώρα, για να ζήσω. Με τους διαφθαρμένους και ανήθικους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέλλον δεν υπάρχει.

Υπάρχουν τόσο αξιόλογοι άνθρωποι, όλο τους ίδιους προβάλουν τα κανάλια των νταβατζηδων. Τα ίδια πάνελ.

Τσοπανίδου καλύτερα να μιλήσεις με τον μαινόμενο  Πάγκαλο, παρά με τον Τσιρωνι που κάθε χρόνο λέει ότι έριξε τις τιμές.

4444

Ευτυχώς η χαζή Ανίτα, μοιράζει θερμοσίφωνες και οι νεοέλληνες έχουν ένα αποκούμπι.

Εκεί που έβλεπα και άκουγα για τους θερμοσίφωνες και τις σκούπες, πήρε και ο Μιχαλακης από τα Χανιά και ξενέρωσα.

Η Ανίτα μοιράζει Θερμοσίφωνες και τα κονομά. Καλύτερα από το Dancing του Αντένα που δε μοιράζει τίποτα.

Με ξενέρωσε ο Μιχάλακης από τα Χανιά και άλλαξα κανάλι.

4444

23/12/2012

4444

Η Βασική Τριάδα της Γάτας σήμερα πέρασε. Η Γάτα μοιράζει χρήμα.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/17010.htm

Αν ο Σαμαράς είναι ο Άνδρας της Χρονιάς, η Σούλα του ομώνυμου οίκου εποχής είναι η γυναίκα της χρονιάς για ολόκληρο τον πλανήτη. Η Σούλα πέτυχε να μετατρέψει ένα μπουρδέλο σε οργανωμένη και μάλιστα κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία έχει την δυνατότητα να πρoσφέρει χορηγίες και να έχει διακριτική φιλανθρωπική δράση.

Σε αντίθεση ο Σαμαράς είναι ο επικεφαλής ενός χρεοκοπημένου κράτους-μπουρδέλου το οποίο ζει χάρη στα δάνεια της Τρόικας. Είναι τόσο μπουρδέλο αυτό το κράτος που δίνει την δυνατότητα στους δανειστές να το χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωο για την φτωχοποίηση των λαών. Ο Σαμαράς για την συμβολή του στην μετατροπή των πολιτών σε πειραματόζωα, αμείβεται με το βραβείο του Άνδρα της Χρονιάς από τα γερμανικά ΜΜΕ. Ποια πολύτιμη προσφορά του πρωθυπουργού Σαμαρά επιβραβεύουν οι δανειστές μας;

Μα ακριβώς το γεγονός ότι ο Σαμαράς, παρέα με τους 2 άλλους πρεφαδόρους, κάνουν ότι μπορούν να διατηρήσουν το κράτος μπουρδέλο κρατώντας κλειστά τα επαγγέλματα, ανέγγιχτους τους δημοσίους υπαλλήλους-κομματική πελατεία τους και κρατικές τις αμαρτωλές επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ-πιστεύει κανείς ότι θα ιδιωτικοποιηθούν, ότι ο Σαμαράς θα πάει κόντρα στην αγαπημένη του διαπλοκή που τον στηρίζει με τα πληρωμένα πιστόλια των ΜΜΕ; Γι αυτές τις “μεταρρυθμίσεις” του χυδαίου κομματικού παρακράτους ο Σαμαράς δέχεται την επιβράβευση της γερμανικής διαπλοκής-τίποτε λιγότερο.

Από την άλλη πλευρά η εντιμότητα και η ηθική της Σούλας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με τις ανύπαρκτες αντίστοιχες των πλουσιόπαιδων της Βουλής, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταχωνιάσουν ακόμη και την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Η Σούλα θέλησε να μοιρασθεί μέρος των κερδών της με τους μαθητές  ενός σχολείου της Πάτρας και αίφνης το εκπαιδευτικό-πολιτικό σύστημα που έβλεπε πρώην υπουργούς παιδείας να δίνουν “δουλειές” σε συζύγους προσεβλήθη.

Ο πολιτικός κόσμος προσεβλήθη από την πρωτοβουλία της Σούλας, την ίδια στιγμή που η ξιπασμένη συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί την ΔΕΗ σαν μπράβο-εισπράκτορα της ναπολιτάνικης μαφίας. Αυτό δεν προσβάλει την ηθική και την αξιοπρέπειά τους! Το γεγονός ότι θα πεθάνουν από το κρύο οι φτωχοί και αδύναμοι συμπολίτες τους δεν τους προσβάλει, η χορηγία της Σούλας τους έκανε να κοκκινίσουν-πόσο ξεφτίλες είστε, ρε;

Σχόλιο: Η Σούλα είναι ένα πρόσωπο του 2012. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Οικονομικά είναι επιτυχημένη και κάνει και φιλανθρωπίες.

Προτιμώ να δεχτώ την φιλανθρωπία της Σούλας, παρά ενός «Νταβατζη» διαπλεκομενου.

4444

https://www.youtube.com/watch?v=1lI30Qw69AQ

4444

Ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι πρόσωπο του 2012. Αναμφισβήτητα.

Τον Πέτρο τον συμπαθώ. Η ζωή του έχει γίνει πολύ ενδιαφέρουσα και έχει μπει σε καινούριες βάσεις.

Η εκπομπή του πάει καλά. Ορισμένες συνεντεύξεις είναι best. Αυτή με τον Σειρηνάκη είναι πολύ καλή. Έχει φυσικά και άλλες.

Ο Πέτρος χρεοκόπησε και του ήρθε ο Ουρανός στο κεφάλι, όμως πρέπει να επιβίωση. Έτσι τα έβαλε κάτω και προσπαθεί να επιβιώσει. Η στάση είναι θετική.

Άκουσα να λένε: χρωστά και η Ελλάδα χρωστά,  η Ελλάδα να μιμηθεί τον Πέτρο.

Καταλάβατε την ουσία; Ο Πέτρος έκανε άσχημη οικονομική διαχείριση, το ίδιο και η Ελλάδα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει προσόντα και ταλέντα. Το ίδιο και η Ελλάδα.

Οι πιθανότητες να συναντηθώ με τον Κωστόπουλο είναι μικρές, αν και είναι υδροχόος και ζούμε στην ίδια πόλη.

Αν τον συναντήσω θα του εξηγήσω τα μακροοικονομικά δεδομένα σε χρονικές προβολές.

4444

Αφού εκατομμύρια άνθρωποι, πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25/12, γιατί να μην πιστεύουν οι άλλοι, ότι ο κόσμος θα καταστραφεί με βάσει το ημερολόγιο των Μάγια στις 21/12/2012;

Καταλάβατε;

Όπως και να έχει το πράγμα, σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και θα σας δώσω μια καλή ευχή: να είστε ποιο καλά προετοιμασμένοι, ώστε να αξιολογείτε ποιο σωστά τις προτάσεις των πολιτικών και των τεχνοκρατών που σας προτείνουν διάφορα.

4444

22/12/2012

4444

Είδα ξανά τον Τελευταίο Πειρασμό του Μάρτιν Σκοτσέζε που βασίστηκε στο βιβλίο του Καζαντζάκη.

Τον Καζαντζάκη τον συμπαθώ, αλλά δε τα ξέρεις καλά τα πράγματα Καζαντζάκη.

Η Δυαδική φύση του Χριστού, είναι σα την δυαδική φύση του φωτός.

Σου δίνω ένα απλό παράδειγμα. Τώρα θα μου πεις Κβαντική Φυσική, ναι Καζαντζάκη.

Εγώ Καζαντζάκη δεν είμαι παπάς, ούτε είμαι καθηγητής.

Διάβασες Καζαντζάκη, αυτό είναι αλήθεια, αλλά δε μπόρεσες ούτε να νιώσεις, ούτε να ερμηνεύσεις.

Ο Θεός είναι πολύπλοκο ζήτημα.

Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Στις 25 Δεκεμβρίου, δε γεννήθηκε ο Χριστός. 1/365

Αυτή η σύλληψη, έγινε από παρανοϊκά μυαλά. Η Σύλληψη του γεγονότος, ότι στις 25 γεννήθηκε ο Χριστός.

Πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης.

Αντίθετα ξέρουμε ακριβώς πότε πέθανε ο Χριστός και πως.

Ο Χριστός αφήνει την ημερομηνία γέννησης του ανοιχτή.

4444

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5243.html

Ο λεγόμενος «φράχτης του Εβρου» ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, ενώ η κατασκευή της τεχνητής τάφρου, που αποτελεί ένα οχυρωματικό «εργαλείο» ανάσχεσης στη μεθόριο, συνεχίζεται.

Πρόκειται για δύο έργα που έχουν επικριθεί επανειλημμένα τόσο από κυβερνητικούς παράγοντες όσο και από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας…
Ο φράχτης εξυπηρετεί ανάγκες ανάσχεσης της εισόδου των λαθρομεταναστών, αλλά δεν αφορά το σύνολο της μεθορίου με την Τουρκία, που εκτείνεται σε μήκος περίπου 160 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για ένα τεχνητό εμπόδιο 10.365 μέτρων, το οποίο καλύπτει ένα χερσαίο κομμάτι των συνόρων, από τον μεθοριακό σταθμό Καστανιών μέχρι τον ποταμό Εβρο νοτιότερα.
Στην περιοχή αυτή η συνοριακή γραμμή της Ελλάδας με την Τουρκία δεν είναι το ποτάμι αλλά βρίσκεται δυτικότερα. Ετσι οι λαθρομετανάστες μέχρι τώρα είχαν τη δυνατότητα να περνούν τον Εβρο χωρίς το εμπόδιο των ελληνικών αρχών, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ποταμού βρίσκεται μέσα στο έδαφος της Τουρκίας. Στη συνέχεια εισέρχονταν στην Ελλάδα από τα πολλά περάσματα της χερσαίας αυτής περιοχής, που διαθέτει σε πολλά σημεία και πυκνή βλάστηση, με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές να αδυνατούν να ελέγξουν αποτελεσματικά τις μετακινήσεις.

Σχόλιο: Το Χερσαίο κομμάτι οι Τούρκοι το κατέλαβαν το 1974.

Ο Φραχτης έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.

Έπρεπε η Χρυσή Αυγή να γίνει κόμμα και να μπει στη Βουλή, ώστε να φοβηθούν οι δωσίλογοι και να πάρουν μέτρα.

Για τον Φραχτη, από την αρχή ήμουν υπερ. Ο Φραχτης αμέσως έκοψε το μεγάλο κύμα από τον Έβρο.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/16909.htm

Μπορεί οι Έλληνες να γίνονται όλο και φτωχότεροι όμως το ελληνικό πρόβλημα συνεχίζει να μοιράζει τρελά κέρδη στους κερδοσκόπους. Το παράδειγμα του hedge fund «Third Point» που αποκόμισε το αστρονομικό ποσό των 500 εκατ.δολαρίων από την διαδικασία επαναγοράς ελληνικού χρέους γίνεται πρώτο θέμα στην σημερινή έντυπη έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Financial Times.
 
Εκείνος, από τους γνωστότερους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως και η εταιρεία του ένα από τα γνωστότερα hedge funds του κόσμου.

Πρόκειται για τον πολύ καλό «παίκτη» Dan Loeb και το hedge fund Third Point.

Ήδη, εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, το Third Point είναι κατά 500 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερο κι αυτό επειδή -σύμφωνα με τους Financial Times– πόνταρε στη μη αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, και… κέρδισε το παραπάνω ποσό.

Σκοπός της διαδικασίας επαναγοράς ελληνικών ομολόγων ήταν η απομείωση του ελληνικού χρέους αφού προϋπόθεση της τρόικας για την αποδέσμευση της δόσης των 34,3 δισ.ευρώ ήταν να θεωρηθεί ότι το ελληνικό χρέος τείνει να γίνει βιώσιμο.

Το Third Point συμμετείχε στην επαναγορά, πιστεύοντας στη «σωτηρία» της Ελλάδας, με αποτέλεσμα μία άνευ προηγουμένου κερδοσκοπία και ενώ άλλα hedge funds της παγκόσμιας σκηνής έχουν υποστεί βαριά «ήττα» από την κρίσης στην Ευρωζώνη.

Όπως γράφουν οι Financial Times, η Third Point είναι το μεγαλύτερο hedge fund που διατηρεί ελληνικά ομόλογα.

Η ελληνική κυβέρνηση αντάλλαξε τα ομόλογά της έναντι 34 λεπτών, στο ένα τρίτο της ονομαστικής αξίας τους, ενώ ο Νταν Λεμπ τα είχε αγοράσει προς μόλις 17 λεπτά (τον περασμένο Ιούλιο βάσει της τιμής) και τόσο απλά σε μερικούς μήνες διπλασίασε τα κέρδη του.

Η εταιρία αποφάσισε να διατηρήσει τα ομόλογα που είχε αγοράσει το καλοκαίρι γιατί ο Λεμπ πίστευε πως η τιμή τους θα αυξανόταν το 2013.
Σύμφωνα με τους Financial Times, εκπρόσωπος της Third Point, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 10 δισεκατομμυρίων ευρών, αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.

Η εταιρία του Λεμπ άρχισε να αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στις αρχές του 2012 και αφού είχε κερδίσει από το πορτογαλικό χρέος

Ως εταιρεία, αν και αμερικανική, μπήκε με φόρα στην ευρωπαϊκή οικονομική αρένα, έπειτα από τα κέρδη που αποκόμισε από τις επενδύσεις της σε πορτογαλικά ομόλογα, στις αρχές του τρέχοντος έτους, γράφουν οι Financial Times.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν πλάι στον 51χρονο ιδιοκτήτη του Third Point, Dan Loeb, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο επιτυχημένους hedge fund managers στις ΗΠΑ, προβλέπουν ότι το έδαφος θα παραμείνει πρόσφορο για το hedge fund που διοικούν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι το ενδιαφέρον τους προς την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς.

Μάλιστα, οι Financial Times σημειώνουν πως οι άνθρωποι του Loeb είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Αθήνα, ώστε να μαθαίνουν πράγματα από πρώτο χέρι και να είναι σε θέση να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για τις επενδύσεις τους στο μέλλον.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενδιαφερθούν για εκ νέου επαναγορά ελληνικών ομολόγων εντός του 2013.

Στο ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρεται ότι οι αναλυτές της Third Point έχουν διατηρήσει στενές επαφές με Έλληνες πολιτικούς και συμβούλους και βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Σχόλιο: Η Ελλάδα μοιράζει χρήμα, εκτός από τους νεοέλληνες. Οι νεοέλληνες είναι οι μαλακες της υπόθεσης. Όλοι βγάζουν χρήμα, εκτός από αυτούς. Άμα ψηφίζεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μαλακας είσαι. Όποτε μην παραπονιέσαι.

Πίσω από τα γεγονότα, να ψάχνεται πάντα τα πρόσωπα. Άκουσε κανένα ραδιόφωνο από αυτά που έχουν οι νταβατζηδες, να μάθεις πόσο φιλάνθρωποι είναι.

Εχουν καλα τσιρακια.

Πόσα εκατομμύρια ευρώ πλήρωσες ως δάνεια για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών νεοέλληνα μαλακα; Πόσα.

Είσαι μαλακας. Με τα δικά σου τα λεφτά, κάνουν φιλανθρωπίες και σου πουλούν παραμύθια.

Ευτυχώς με το διαδίκτυο δεν ακούω πολλά μαλακισμενα τσιράκια του Ελληνικού Ραδιοφώνου. Οι άνθρωποι πληρώνονται για να κάνουν πλύση εγκεφάλου.

4444

Πολύ θα σας πουν για τα γεγονότα του 2012. Αναμφισβήτητα ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου: Mohammed Morsi.

Πίσω από τα γεγονότα, να ψάχνεται πάντα τα πρόσωπα.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/16965.htm

Κι όμως η ατμόσφαιρα μυρίζει παντού Σημίτη. Από την εποχή που ο ανερμάτιστος ΓΑΠ είχε εμπιστευθεί την Οκονομία σε ένα αμούστακο μαθητή του Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου,  ως σήμερα με πρωθυπουργό τον Αντώνη Αντενάουερ Σαμαρά.

Τα ίδια σκοτεινά πρόσωπα της διαπλοκής πρωταγωνιστούν στην πολιτική, την μηντιακή, την επιχειρηματική, ακόμη και την αθλητική ζωή του τόπου.

Ο Σημίτης και οι άνθρωποί του βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, ενώ ο ίδιος είναι ο πνευματικός πατέρας του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου στο οποίο πολύ σύντομα θα προσχωρήσει ο Γιώργος Φλωρίδης-που δεν τόλμησε να κάνει το δικό του βήμα-και ο Γιάννης Στουρνάρας όταν πολύ σύντομα η συγκυβέρνηση Σαμαρά θα αποτελεί ένα ντροπιαστικό παρελθόν εξαθλίωσης.

Είναι ο τέως πρωθυπουργός και ο αδελφός του Σπύρος Σημίτης που συνέβαλαν στο να εξιλεωθεί η αντιμνημονιακή ρητορική του Αντώνη Σαμαρά και ο Έλληνας πρωθυπουργός να γίνει το αγαπημένο και υπάκουο παιδί της Άνγκελα Μέρκελ.

Είναι ο κατ΄εξοχήν άνθρωπος των Γερμανών στην Ελλάδα, τον οποίο εξανάγκασαν οι Αμερικανοί να τους ευχαριστήσει από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου για το γεγονός ότι αποφύγαμε τον πόλεμο με τους Τούρκους στα Ίμια.

Ο Κώστας Σημίτης, πρωτομάστορας του παρασκηνίου και της διαπλοκής-ο Καραμανλής τον είχε πει Αρχιερέα-είναι πάντα εδώ και σε πολλές περιπτώσεις κυβερνά μέσω των παλαιών συνεργατών του και στην ουσία συνδιαμορφώνει εντέχνως την ατζέντα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά το πως μοιράζεται η τράπουλα από το Μέγαρο Μαξίμου θα διπιστώσετε ότι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που ήταν οι κερδισμένοι της διακυβέρνησης Σημίτη, είναι και σήμερα οι εκλεκτοί του Σαμαρά και των δανειστών μας.

Οι τελευταίοι αρκούνται στο πετσόκομα μισθών και συντάξεων και περιέργως δεν πιέζουν ούτε για μεταρρυθμίσεις, ούτε για αποκρατικοποιήσεις.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνστατίνου ήταν αυτός που επέλεξε -όπως έχουμε ξαναγράψει -το μαρτύριο ενός ολόκληρου λαού για να διασώσει το κρατικοδίαιτο παρακράτος των δικών τους παιδιών:

Ένα βράδι σε σπίτι της Φιλοθέης, ο Μπομπ Τρά-της Τρόικα θα εξομολογηθεί: -Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν». Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν». Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση…Αυτό να κάνουμε…» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Aκριβώς αυτό κάνουν-φτωχοποιούν συνειδητά τον ελληνικό λαό.  Σήμερα το διαπιστώνουμε όλοι μας…

Σχόλιο: Ο Σημίτης είναι αρχιερέας της διαπλοκής. Θα φάει καλά και ο Λοβέρδος.

Αυτοί είναι τελειωμένοι. Ξέρουμε ποιος είναι ο Λοβέρδος και τι έχει κάνει στον Ελληνικό Λαό.

Ο Σημίτης έχει κερδίσει τον τίτλο του Αρχιερέα της Διαπλοκής, με το σπαθί του. Αυτό είναι βραβείο. Όχι αυτό που δίνουν οι Γερμανοί.

Το Λαμπρακισταν φώναζε το 2003: πουλάμε τον Ελληνικό Χρυσό, γιατί δε τον χρειαζόμαστε, αφού έχουμε το Ευρώ. Αυτά και άλλα πολλά έκανε ο Λαμπράκης με τον Σημίτη στους Έλληνες πολίτες.

Αν αυτοί είναι οι φίλοι σου νεοέλληνα, τότε καλύτερα με τους εχθρούς σου.

4444

Οι Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί, πόσοι είναι; 20; 30; Σε πόσους νταβατζηδες ανήκουν; Σε 4; Σε 5; Έτσι για να ξέρετε ποιοι είναι οι Μαλακες του ραδιοφώνου και πόσο ανεξάρτητο είναι.

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/16983.htm

Στις αρχές Οκτωβρίου 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στο Βερολίνο προκειμένου να παραλάβει το σημαντικό βραβείο «Quadriga», για την προσπάθειά του «να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του κράτους».

Μεταξύ των προηγούμενων βραβευθέντων ήταν οι Γκορμπατσόφ, Κολ, Σρέντερ κ.α.

Την ίδια μέρα ο αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του για τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:

Κατακεραύνωνε την κυβέρνηση το Μνημόνιο, επικαλούμενος την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που το…απέφυγαν: «Φτάσαμε στο Μνημόνιο…Όταν άλλες κυβερνήσεις – όπως της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας – με προβλήματα αντίστοιχα προς τα δικά μας και νούμερα κάποιες φορές χειρότερα από τα δικά μας, κατάφεραν μόλις πριν λίγες μέρες να δανειστούν από τις αγορές, αλλά απέφυγαν να υπογράψουν «Μνημόνια»…. Μόνο η δική μας κυβέρνηση έδεσε χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό».

Έλεγε ότι χρήματα μπορούσε να δανειστεί η Ελλάδα και χωρίς Μνημόνιο, επικαλούμενος και πάλι την Ιρλανδία και την Πορτογαλία: «Μας ρώτησαν «πού θα βρίσκαμε τα λεφτά για να δανειστεί η Ελλάδα», αν δεν υπέγραφε το Μνημόνιο. Τους απαντήσαμε ότι οι αγορές μας έδιναν από τον Ιανουάριο ως τις αρχές Μαρτίου τα χρήματα που μας έλειπαν για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της χρονιάς. Αλλά δεν τα πήρε η κυβέρνηση! … Και τώρα ήλθε η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, σε συνθήκες αντίστοιχες ή χειρότερες από τις δικές μας και βγήκαν και δανείστηκαν. Με υψηλό επιτόκιο ασφαλώς. Αλλά Μνημόνιο δεν υπέγραψαν!»

Μιλούσε – για άλλη μία φορά – για «άλλο μείγμα πολιτικής» που θα μηδένιζε το έλλειμμα σε 1-1,5 χρόνο, χωρίς κόπο: «Εμείς προτείναμε άλλο μίγμα πολιτικής. Που καταφέρνει μέσα σε 18 μήνες, ό,τι εκείνοι δεν καταφέρνουν ποτέ. Γι’ αυτό ακριβώς: γιατί είναι άλλο μίγμα πολιτικής. Γιατί δεν μειώνει το έλλειμμα από τη μία πλευρά για να το αυξάνει από την άλλη. Δεν ανατροφοδοτεί συνεχώς το έλλειμμα, όπως κάνει τώρα το ΜνημόνιοΤο δικό μας Σχέδιο, όμως, προβλέπει άλλο μίγμα πολιτικής. Αυτό που καταπολεμά ταυτόχρονα με το έλλειμμα και την ύφεση. Που δεν ανατροφοδοτεί συνεχώς το έλλειμμα. Και γι’ αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό. Και γι’ αυτό οι θυσίες θα πιάνουν τόπο».

Υποσχόταν δραστική μείωση φορολογίας και αποκατάσταση συντάξεων: «Στη Θεσσαλονίκη πριν δύο εβδομάδες, εξηγήσαμε ποιες είναι οι μεγάλες αναπτυξιακές τομές: Είναι η δραστική μείωση της φορολογίας. Το Μνημόνιο κάνει ακριβώς το αντίθετο: Συντρίβει την οικονομία με συνεχείς φορο-επιδρομές. Γι’ αυτό και πρέπει να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα…Δεν πρόκειται να υποσχεθώ τίποτε που η χώρα δεν αντέχει… Θα πείσουμε τους δανειστές μας ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς…Θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των 700 ευρώ. Κι έχουμε προσδιορίσει από πού θα κόψουμε σπατάλες για να ακυρώσουμε αυτή την απαράδεκτη αδικία».

Και ειρωνευόταν τον Γ. Παπανδρέου για την βράβευσή του: «Η Γερμανία βράβευσε τον Πρωθυπουργό για την «ειλικρίνειά» του! Πολύ σύντομα θα τον «ανταμείψει» και ο Ελληνικός λαός. Για την «ειλικρίνειά» του ασφαλώς. Βεβαίως! Ιδιαίτερα για εκείνο το «λεφτά υπάρχουν»…»

Και ιδού πώς ήρθαν τελικά τα πράγματα: Τελικά, όντως ο ελληνικός λαός στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 στήριξε τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η Ιρλανδία μπήκε στο Μνημόνιο γιατί, όπως η Ελλάδα, δεν είχε άλλη επιλογή. Η Πορτογαλία, το ίδιο. Η Κύπρος, το ίδιο. Ο Α. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, μιλώντας για «άλλο μείγμα», «επαναδιαπραγμάτευση» και ισοδύναμα 18,4 δισ. Αφού έγινε πρωθυπουργός, πάει και το “άλλο μείγμα”, πάνε και τα ισοδύναμα. Και σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt παρουσιάζει τον Α. Σαμαρά ως “πολιτικό της χρονιάς” για το 2012, σημειώνοντας πως στις δύσκολες στιγμές «αντελήφθη τι απαιτούσε το συμφέρον της χώρας του και ανταποκρίθηκε στην πρόκληση». Δηλαδή, επειδή έγινε θερμός υποστηρικτής του Προγράμματος που πριν απέρριπτε κατηγορηματικά…
http://www.smartpost.gr
Σχόλιο: Οι Γερμανοί δεν είναι χαζοί. Είσαι δωσίλογος; Εξυπηρετείς τα δικά μας συμφέροντα; Πάρε μια κορδέλα για βραβείο συν τα υπόλοιπα.

Διότι αν δε το έχεις καταλάβει μαλακα νεοέλληνα, ούτε ο Γιωργάκης Παπανδρέου και οι συγγενείς του έχουν οικονομικό πρόβλημα, ούτε ο Αντωνάκης ο Σαμαράς και οι συγγενείς του.

Το παιχνίδι είναι γνωστό. Μόνο αν είσαι ινδιάνος τσιμπάς στα Γερμανικά καθρεφτάκια.

4444

CNN ADAM LAZNA SHOOTING NRA KILLING 02 211212

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/16981.htm

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν πλήθη εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ σε πολλές πόλεις της Αργεντινής, ξυπνώντας μνήμες από την καταστροφική οικονομική κρίση 11 χρόνια πριν.
Οι λεηλασίες σούπερ μάρκετ άρχισαν την Πέμπτη στο χειμερινό θέρετρο Μπαριλότσε της Παταγονίας. Πολίτες εισέβαλαν σε ένα κατάστημα Chango Mas (Walmart) και έφυγαν με τηλεοράσεις LCD και άλλα προϊόντα.
Αντίστοιχα επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στην κεντρική πόλη Ροσάριο, όπου σκοτώθηκαν δύο άτομα και άλλα δύο τραυματίστηκαν βαριά. Λεηλασίες σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές στην επαρχία του Μπουένος Άιρες,

Με αντλίες νερού και δακρυγόνα απάντησαν οι Αρχές, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε την ανάπτυξη 400 χωροφυλάκων στην Μπαριλότσε, πόλη 50.000 κατοίκων, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Χιλή.
Η αναταραχή αποτελεί πλήγμα για την εικόνα της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες, η οποία συχνά αντιπαραβάλλει την παρούσα οικονομική σταθερότητα με την κρίση του 2011/2002 που βύθισε εκατομμύρια πολίτες στη φτώχεια και πυροδότησε κύμα λεηλασιών σε αναζήτηση τροφής στα σούπερ μάρκετ της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
«Αυτά είναι μεμονωμένα επεισόδια και δεν έχουμε δει ανθρώπους να κλέβουν φαγητό. Κλέβουν τηλεοράσεις» δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, επιρρίπτοντας την αναταραχή σε αντιπολιτευόμενα εργατικά συνδικάτα. Εκατοντάδες άτομα έχουν συλληφθεί σε όλη τη χώρα.

Σχόλιο: Φυσικά και υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ένα καρότσι γεμάτο τρόφιμα και σε ένα καρότσι γεμάτο οθόνες LCD.

4444

ELLADA LAMPRAKHS 01 211212

4444

http://press-gr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4235.html

Κόκκινος συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας όταν από υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα ενημερώθηκαν ότι εντοπίστηκε χαρτονόμισμα από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον  Ιανουαρίου 2009 στο Καβούρι.
Συγκεκριμένα, βρέθηκε χαρτονόμισμα των 200 ευρώ το οποίο είναι προσημειωμένο μέρος των λύτρων που είχαν δοθεί και άγγιζαν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Αμέσως στο σημείο έφτασαν άνδρες της αστυνομίας που είχαν συνομιλία με τον έμπορο που κατέθεσε τα λεφτά στην τράπεζα. Άμεσα διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου με την απαγωγή όμως το προσημειωμένο χαρτονόμισμα κατασχέθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν ασύλληπτα άτομα που εμπλέκονται με την απαγωγή και έχουν βρει καταφύγιο στην ευρύτερη περιοχή, αν και το συγκεκριμένο σενάριο δεν είναι το επικρατέστερο για την αστυνομία που θεωρεί ότι είναι τυχαίο γεγονός.
Μέχρι σήμερα στη Δικαιοσύνη έχουν οδηγηθεί 20 άτομα από τους οποίους ένοχοι έχουν κριθεί οι 18. Παρά την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για το πού βρίσκονται τα χρήματα.

Σχόλιο: Αν η Αστυνομία συλλάβει αυτούς που διακινούν το χρήμα, θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Αυτοί που έχουν το χρήμα είναι προφανές ότι πρέπει να πάνε στο εξωτερικό για να το ξεπλύνουν.

4444

21/12/2012

4444

Μετά τον Μεγάλο διανοούμενο Γιωργάκη Παπανδρέου το Βερολίνο και οι Γερμανοί, βράβευσαν και τον αταλάντευτο Αντωνάκη Σαμαρά.

Η είδηση παίζει σε όλα τα κανάλια των διαπλεκομενων ΜΜΕ, ως κάτι σπουδαίο.

Εγώ μόλις την διάβασα έβαλα τα γέλια. Το παιχνίδι είναι γνωστό.

Αυτά τα βραβεία είναι της πλάκας, Τα δίνουν στους δωσίλογους με το κιλό.

Έχεις καμιά αμφιβολία αναγνώστη;

Αν έχεις αμφιβολία, δες τους Αφρικανούς δικτάτορες. Τίγκα στο χρυσό παράσημο.

4444

BLOOMBERG TRISH TAXES 01 201212

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-12-20-22-16-52-2012122083884/

Για να καταλάβουμε τον Ben Μπερνάνκι, πρέπει να ξεχάσουμε την εικόνα του συνηθισμένου  59-χρόνου: την ελεγχόμενη γενειάδα, τα βαρετά πουκάμισα, το φθαρμένο κουρασμένο βλέμμα.

Αντ ‘αυτού, ψάξτε για έναν πρόσφατα απόφοιτο πανεπιστημίου ο οποίος ατενίζει από τις σελίδες της επετηρίδας του Χάρβαρντ του 1975. Σε αντίθεση με τους άλλους νέους άνδρες που απεικονίζονται στο πλευρό του, ο κ. Μπερνάνκι δεν έχει γραβάτα και σακάκι. Έχει πουκάμισο, μακριά μαλλιά και ένα τεράστιο, επαναστατικά τσιγκελωτό μουστάκι.

Το μουστάκι μπορεί να έφυγε, αλλά ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παραμένει ένας επαναστάτης – και ο κόσμος είναι σε καλύτερη θέση για αυτό το λόγο.

Ο Mario Draghi, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει ήδη στεφθεί άνθρωπος της χρονιάς από τους Financial Times. Αλλά ο κ. Μπερνάνκ ήταν πολύ κοντά.

Το γεγονός ότι μερικές φορές διαπομπεύτηκε υπογραμμίζει το σθένος του.

Το πρώτο στοίχημα του κ. Μπερνάνκι ως πρόεδρος της Fed ήταν να εισφέρει $ 1.5 τρις στις παγωμένες χρηματοπιστωτικές αγορές στα τέλη του 2008. Εκ των υστέρων, αυτός ο δανεισμός έσχατης ανάγκης μοιάζει απλή κίνηση: η Fed απέτρεψε μια κατάρρευση τύπου 1930 και έβγαλε και κέρδος.

Το δεύτερο στοίχημα του κ. Μπερνάνκι ήταν να οδηγήσει το πραγματικό επιτόκιο της Fed κάτω από το μηδέν με την αγορά μακροπρόθεσμων τίτλων. Και πάλι, αυτό προκάλεσε σάλο: η ποσοτική χαλάρωση της Fed δεν θα προκαλούσε πληθωρισμό;

O Newt Gingrich, ο πρώην Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος, αποκάλεσε τον κ. Μπερνάνκι «τον πιο επικίνδυνο, πληθωριστικό πρόεδρο της Fed στην ιστορία».

Τώρα, ο κ. Μπερνάνκι έχει ξεκινήσει ένα τρίτο στοίχημα. Σε ότι αφορά την επόμενη φάση αγοράς ομολόγων της Fed, ο ίδιος δεν αρκείται απλά σε μία δέσμευση για αγορά ενός συγκεκριμένου ποσού για μια συγκεκριμένη περίοδο. Αντ ‘αυτού, ο ίδιος τόνισε ότι η Fed θα αγοράει όσα ομόλογα απαιτούνται, για την επίτευξη των στόχων της. Δεν υπάρχει όριο και χωρίς όριο δεν υπάρχει χρονική διάρκεια.

Η ποσοτική χαλάρωση δεν έχει πλέον ποσόν.

Αυτή η ‘επανάσταση’ μας θυμίζει τη δεκαετία του 1990, όταν η προηγούμενη εμμονή με την προσφορά χρήματος αντικαταστάθηκε (σιωπηρά στις ΗΠΑ, ρητά σε άλλες προηγμένες οικονομίες) από ένα πληθωριστικό στόχο. Τότε και τώρα, η εστίαση σε δείκτες που να μαρτυρούν τις πληθωριστικές πιέσεις – η ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί στην οικονομία, ή η ποσότητα των ομολόγων στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας – δίνει τη θέση της σε μια εστίαση στο αποτέλεσμα για το οποίο νοιάζονται πραγματικά οι φορείς χάραξης πολιτικής, τη μη-πληθωριστική ανάπτυξη.

Αυτός είναι απλή λογική για πολλούς. Γιατί να κοιτάμε τους δείκτες, όταν μπορούμε να παρακαλουθούμε το πραγματικό γεγονός;

Αλλά η αληθινή ιδιοφυΐα του είναι ότι χτίζει ένα αυτόματο σταθεροποιητή στην οικονομία. Εάν η Fed καθορίζει πόσα ομόλογα θα αγοράσει μηνιαία, μια ξαφνική επιβράδυνση δεν θα αλλάξει αυτά που οι πολίτες αναμένουν από τη νομισματική πολιτική? Οι επενδυτές και οι καταναλωτές θα αντιδράσουν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης με μείωση των δαπανών, δημιουργώντας ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας.

Αλλά αυτό είναι μόνο το μισό της πρόσφατης αλλαγής του κ. Μπερνάνκι. Κατά τη μετακίνηση του κέντρου βάρους από το μέγεθος του ισολογισμού της Fed στην επίτευξη των στόχων της για την οικονομία, ο ίδιος εξήγησε ότι οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν μείωση της ανεργίας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει προσωρινά υψηλότερο πληθωρισμό.

Αυτό είναι πραγματικά ριζοσπαστικό: για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, οι ηγέτες της Fed είχαν αποφύγει κάθε τέτοια δήλωση.

Μακροπρόθεσμα, οι κεντρικές τράπεζες προσδιορίζουν το επίπεδο του πληθωρισμού, ενώ η μακροχρόνια απασχόληση καθορίζεται από την ευελιξία της αγοράς εργασίας και άλλους διαρθρωτικούς παράγοντες.

Στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του, ο κ. Μπερνάνκι συνέβαλε στην ομοφωνία υπέρ της στόχευσης του πληθωρισμού. Είναι πάντα ο στόχος που θα πρέπει να επιδιωχθεί με ευελιξία, έλεγε, πράγμα που σημαίνει ότι οι προσωρινές αποκλίσεις μπορεί να είναι αποδεκτές. Ωστόσο, αυτό που αποτελούσε υποσημείωση είναι πια επικεφαλίδα. Δηλώνοντας ανοιχτός σε μια προσωρινή ραγδαία αύξηση των τιμών, στοιχηματίζει ότι οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό είναι στέρεες, σε βαθμό που οι μισθολογικές διεκδικήσεις παραμένουν μέτριες και ο πληθωριστικός κίνδυνος είναι μακριά.

Η Janet Yellen, αντιπρόεδρος της Fed, έχει διερευνήσει πόσο πιο χαλαρή θα πρέπει να είναι η πολιτική της Fed κάτω από αυτές τις υποθέσεις. Η απάντηση είναι: πολύ.

Υπάρχουν όμως και σαφείς κίνδυνοι. Η Fed ‘τζογάρει’ με τις προσδοκίες σχετικά με τις τιμές, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν αβάσιμες. Ελπίζει ότι οι πολιτικές τόνωσης βραχυπρόθεσμα δεν θα πρέπει να συγχέονται με την απώλεια θέλησης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού μακροπρόθεσμα.

Όμως, η Fed αντιμετωπίζει μια οικονομία στην οποία 5 εκατ. Αμερικανοί ήταν άνεργοι για έξι μήνες ή περισσότερο. Οι κίνδυνοι της αδράνειας υπερτερούν των κινδύνων της δράσης. Ο κ. Μπερνάνκι έχει επαναστατήσει εναντίον μιας νομισματικής συναίνεσης στην οποία ο ίδιος συνέβαλε. Αλλά αυτός είναι ένας επαναστάτης με αιτία.

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1694386

Των Ainsley Thomson και Jason Douglas

ΛΟΝΔΙΝΟ – Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε λιγότερο απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί το γ΄ τρίμηνο και αναμένεται να συρρικνωθεί το δ΄ τρίμηνο, ενώ οι κυβερνητικές προσπάθειες να χαλιναγωγηθεί το επίμονο έλλειμμα του προϋπολογισμού βγήκαν ακόμα περισσότερο εκτός πορείας όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σε μια μαζική ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων, η βρετανική στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε καθοδικά τη μέτρηση του ΑΠΕ για το γ΄ τρίμηνο στο 0,9% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο από την προηγούμενη μέτρηση του 1,0%.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο κλάδος των υπηρεσιών, που καταλαμβάνει τα τρία τέταρτα του βρετανικού ΑΕΠ, αναπτύχθηκε 0,1% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο. Σε ετήσια βάση αναπτύχθηκε 2,0%.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον την αναφορά για τον κλάδο των υπηρεσιών για στοιχεία σχετικά με το αν η βρετανική οικονομία θα καταφέρει να κρατηθεί στο μονοπάτι της ανάκαμψης που ξεκίνησε το γ΄ τρίμηνο ή θα διολισθήσει και πάλι σε ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Η βρετανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα –η προτιμητέα μέτρηση της κυβέρνησης για το έλλειμμα– ήταν  17,5 δισ. λίρες ($28,43 δισ.) το Νοέμβριο. Αυτό ήταν κατά 1,2 δισ. λίρες υψηλότερο από το ποσό που δανείστηκε η κυβέρνηση το Νοέμβριο του 2011. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τις παρεμβάσεις για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Τα σημερινά στοιχεία για τον καθαρό δανεισμό ήταν υψηλότερα του αναμενόμενου, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires να τοποθετούν τον δανεισμό της κυβέρνησης στα 17 δισ. λίρες το Νοέμβριο.

© Dow Jones Newswires

Σχόλιο: Αν δε το έχετε καταλάβει, εκτός ευρωζώνης γίνεται πάρτι ανάπτυξης. Πάντως δεν επικρατεί Γερμανική μιζέρια.

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1694487

Ο όγκος του παγκόσμιου εμπορίου αυξήθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο, ένδειξη ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ενισχύεται.

Στη μηνιαία του έκθεση, το ολλανδικό γραφείο για την Ανάλυση της Οικονομικής Πολιτικής γνωστό ως CPB, ανακοίνωσε ότι ο όγκος του εμπορίου αυξήθηκε 0,4%, έχοντας ενισχυθεί 0,7% το Σεπτέμβριο.

Το CPB είχε προηγουμένως υπολογίσει ότι ο όγκος είχε αυξηθεί 0,8% το Σεπτέμβριο.

Το CPB ανακοίνωσε ότι η αύξηση των όγκων προήλθε από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Οι εισαγωγές “στις αναδυόμενες οικονομίες συνέχισαν να αναπτύσσονται με ταχύτητα, ενώ οι εισαγωγές στις ανεπτυγμένες οικονομίες συνολικά δεν σημείωσαν μεταβολές”, ανακοίνωσε το CPB. “Η ανάπτυξη των εξαγωγών στις αναδυόμενες οικονομίες ήταν κοντά στο μακροπρόθεσμο μέσο όρο αλλά στις ανεπτυγμένες οικονομίες οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν”.

Οι φορείς χάραξης πολιτικής –και αυτό περιλαμβάνει έναν αριθμό κεντρικών τραπεζών μεταξύ άλλων – παρακολουθούν στενά τα στοιχεία του CPB καθώς παρέχουν αρχικές ενδείξεις για την πορεία του παγκόσμιο εμπορίου.

Τα στοιχεία για την πορεία του εμπορίου τον Οκτώβριο είναι συμβατά με άλλους δείκτες για την οικονομική δραστηριότητα οι οποίοι δείχνουν ανάκαμψη της δραστηριότητας στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αντίθεση με την Ευρωζώνη η οποία φαίνεται να συρρικνώνεται και πάλι το δ΄ τρίμηνο.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν ότι το συνδυασμένο ΑΕΠ της Ομάδας των Είκοσι μεγαλύτερων οικονομικών (G-20) επεκτάθηκε κατά 0,6% το τρίτο τρίμηνο, μια μικρή επιτάχυνση από την επέκταση του 0,5% που είχε καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο.

Υπήρχαν ωστόσο μεγάλες διαφορές στην εικόνα των εθνικών οικονομικών, με τις αναπτυσσόμενες οικονομίες να συνεχίζουν να αναπτύσσονται πολύ πιο ισχυρά απ’  ό,τι οι ανεπτυγμένες οικονομίες. Τα στοιχεία από το εμπόριο δείχνουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το δ΄ τρίμηνο.

Το CPB ανακοίνωσε ότι οι εισαγωγές στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας αυξήθηκαν κατά 3,1%, ενώ οι εισαγωγές στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη αυξήθηκαν 3,6%, οι εισαγωγές στη Λατινική Αμερική αυξήθηκαν 1,6% και οι εισαγωγές στη Μέση Ανατολή και την Αφρική αυξήθηκαν 2,3%.

Αντίθετα, οι εισαγωγές στις ΗΠΑ μειώθηκαν 2,8% και οι εισαγωγές στην Ιαπωνία σημείωσαν βουτιά 9,6%.

© Dow Jones Newswires
Σχόλιο: Ενώ οι Γερμανοί και η Μέρκελ γαμ….ν τους νότιους ευρωπαίους με την Λιτότητα, η Ασία και η Αμερική τα πάνε πολύ καλά.

Αν η Ελλάδα είχε φύγει από το Γερμανικό Ευρώ, τώρα μιλάμε θα κάλπαζε με ανάπτυξη πάνω από 4%.

Δεν γίνεται να πεθάνουμε για τους Γερμανούς και το μίζερο όραμα τους.

Εγώ θέλω να φύγω από Γερμανικό Ευρώ. Θέλω να ζήσω.

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1694569

Ανέκαμψαν το Νοέμβριο οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ αυξήθηκε και το προσωπικό εισόδημα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν 0,4% το Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη αύξηση 0,3%.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία έδειξαν αύξηση 0,6% στο προσωπικό εισόδημα που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα εννέα μηνών. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση 0,4%.

Ο δείκτης αποταμίευσης αυξήθηκε στο 3,6% του διαθέσιμου εισοδήματος από 3,4% τον Οκτώβριο.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμητέος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό – αυξήθηκε 1,4% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο. Χωρίς να περιλαμβάνονται οι κλάδοι των τροφίμων και της ενέργειας ο δείκτης αυξήθηκε 1,5%.

Σχόλιο: Όταν αυξάνεται το προσωπικό εισόδημα, αυτή είναι πάντα μια θετική εξέλιξη. Όταν συνοδεύεται και από αύξηση δαπανών, τότε έχουμε «διπλό». Αυτά τα διπλά πληρώνουν πολύ καλά.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα καταστρέψουν την Αμερική. Είναι τελείως λάθος.

4444

CNN MAYAN APOCALYPSE 01 201212

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1694217

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Φαίνεται ότι τα 2.000 βαρέλια την ημέρα, που ισοδυναμούν με εξοικονόμηση πάνω από 70 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, από συνάλλαγμα που θα έβγαινε έξω από τη χώρα για αγορά αργού πετρελαίου, είναι μια αμελητέα ποσότητα για το ελληνικό δημόσιο.

Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του κράτους απέναντι στην– όντως μικρή, πλην πολύτιμη – υφιστάμενη ελληνική παραγωγή πετρελαίου, στον Πρίνο, η οποία όχι απλά έχει θετική συνεισφορά στο ισοζύγιο πληρωμών, αλλά συντηρεί μια ολόκληρη πόλη, διατηρώντας θέσεις εργασίας για πάνω από 350 εργαζόμενους στην περιοχή της Καβάλας, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Χθες η εταιρεία, μετά από αναμονή που ξεπερνά τον ένα χρόνο, ανακοίνωσε ότι οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ήδη ανακοινωμένη και εγκεκριμένη από το αρμόδιο υπουργείο εναρμόνιση της παλιάς σύμβασης του Πρίνου με την καινούρια νομοθεσία για τα πετρέλαια, οδηγούν άμεσα σε αναστολή του συνόλου των εργασιών της στον Πρίνο.

Λεπτομέρεια με τη δική της σημασία: η εναρμόνιση βρίσκεται σε εκκρεμότητα από πέρυσι, έχει ανακοινωθεί επισήμως από τα χείλη δύο αρμόδιων υπουργών, έχει κοινοποιηθεί στον τύπο με επίσημο δελτίο τύπου από τις αρχές Νοεμβρίου, και ακόμη δεν έχει περάσει από τη βουλή.

Φυσικά το μήνυμα που στέλνει με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό δημόσιο, στους επενδυτές που θέλει να προσελκύσει στην πολλά υποσχόμενη, πλην απαιτητική αγορά πετρελαίου, μόνο θετικό δεν είναι.

Τι ακριβώς είναι εκείνο που ζητάει η εταιρεία διαμαρτυρόμενη ότι η κρατική αβελτηρία, επί της ουσίας την ωθεί σε αναστολή των εργασιών στις παραχωρήσεις του Πρίνου και της Ν. Καβάλας;

Όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου από το ΥΠΕΚΑ και ανακοίνωνε την υπογραφή της τροποιητικής σύμβασης για την εκμετάλλευση στο Θρακικό Πέλαγος, η εναρμόνιση της σύμβασης, θα αποφέρει σημαντικά οφέλη καθώς μεταξύ άλλων αυξάνει τα έσοδα που αποκομίζει το δημόσιο από την παραχώρηση (φορολογία, συν royalties).

Παράλληλα όπως ανέφερε το ίδιο το ΥΠΕΚΑ στην ανακοίνωσή του, διασφαλίζεται η επιχειρησιακή συνέχεια για την πλήρη και ορθή εκμετάλλευση των υφιστάμενων αποθεμάτων και των νέων κοιτασμάτων, διατηρούνται οι 380 θέσεις εργασίας (300 άμεσες 80 σε υπεργολάβους), αίρονται τα εμπόδια για νέες επενδύσεις και αποφεύγεται η δημιουργία ειδικού καθεστώτος για το μοναδικό ανάδοχο αδειών έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη χώρα.

Το βασικό ζητούμενο φυσικά για την Energean και τη θυγατρική της Καβάλα Oil, που είναι οι παραχωρησιούχοι, είναι ότι με την τροποποιητική σύμβαση ρυθμίζεται το θέμα της χρονικής ισχύος των παρατάσεων των αδειών εκμετάλλευσης με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς και τη διεθνή πρακτική (25ετία).

Μέσω της επέκτασης της σύμβασης υπάρχει η χρονική εξασφάλιση, που απαιτείται ώστε να ξεκινήσει η εταιρεία το νέο επενδυτικό της πρόγραμμα που θα της επιτρέψει να συνεχίσει και να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου.

Καθώς λοιπόν το κοίτασμα του Πρίνου είναι ώριμο, απαιτούνται συνεχείς επενδύσεις και εντοπισμοί νέων στόχων, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η παραγωγή και να συνεχίσει η εταιρεία τη λειτουργία της.

Η ίδια η Energean έχει δεσμευτεί επισήμως για την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 40 εκατ. δολαρίων το 2013 και 100 εκατ. δολαρίων το 2014 που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εγκατάσταση μιας νέας θαλάσσιας πλατφόρμας σε απόσταση 4,5 χιλιομέτρων από την πλατφόρμα του Πρίνου για την κάθετη γεώτρηση του κοιτάσματος Ε και τη δημιουργία αγωγών για τη μεταφορά του πετρελαίου.

Προοπτική

Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει είναι ποια είναι τα δεδομένα γύρω από τον Πρίνο και εάν υπάρχει προοπτική στην περιοχή;

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της παραχωρησιούχου εταιρείας μόνο τα πιστοποιημένα αποθέματα που υπάρχουν σήμερα στην περιοχή του Πρίνου φτάνουν τα 19 εκατ. βαρέλια. Το πετρέλαιο αυτό δε βρίσκεται σε κάποια μελέτη, έχει ήδη εντοπιστεί και πιστοποιηθεί και χρειάζεται να γίνει μια επένδυση ώστε να βγει στην επιφάνεια.

Εκτός από τα βεβαιωμένα αποθέματα, στη λεκάνη του Πρίνου, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι υπάρχουν ακόμη ανεκμετάλλευτα σημαντικά κοιτάσματα.

Μελέτη της εταιρείας Petrenel κάνει λόγο για δυνητικούς και ενδεχόμενους πόρους ύψους 603,1 εκατ. βαρελιών εκτιμώντας ότι τα απολήψιμα αποθέματα φτάνουν τα 95 εκατ. βαρέλια.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή της χθες η Energean έκανε λόγο για ακατανόητη καθυστέρηση και εμπαιγμό του επενδυτή και των εργαζομένων και ενώ έχουν ήδη χαθεί άλλοι 12 πολύτιμοι μήνες σε συζητήσεις, δεσμεύσεις και ανακοινώσεις.

Προ ημερών στη διάρκεια του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας είχε δηλώσει ότι μετά από επενδύσεις 200 εκατ. δολαρίων που έχουν ήδη υλοποιηθεί και 19 εκατ. βαρέλια πιστοποιημένα αποθέματα, ο Πρίνος όχι μόνο δεν πέθανε αλλά έχει πολλή ζωή μπροστά του. Φαίνεται όμως ότι το ελληνικό δημόσιο έχει αντίθετη για τη μοναδική ενεργή πετρελαϊκή επένδυση στη χώρα…

Σχόλιο: Αν ο Τσιπρας ήταν πρωθυπουργός θα είχε δώσει το πράσινο φως στην εταιρεία. Αλλά ο Αντωνάκης και ο Βενιζέλος και ο Κουβελης είναι δωσίλογοι. Καθαρά δωσίλογοι.

Σας το έχω γράψει ξεκάθαρα: ρίξτε τους.

Είναι δυνατόν να ψηφίζετε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Είναι δυνατόν να είστε τόσο μαλακες;

Εδώ η εταιρεία θέλει να κάνει επενδύσεις και ο Σαμαράς ο Απατεώνας τις ψάχνει στο Βερολίνο με τον Φουχτελ και τις άλλες δυνάμεις κατοχής.

Αν την Εταιρεία την είχε ο Βαρδινογιάννης ή Κοπελουζος ή ο Μπόμπολας, θα υπήρχε τόση καθυστέρηση;

Στους Νταβατζηδες συνήθως δε καθυστερούν, μάλιστα κάνουν και προμοσιον – παρουσίαση δηλαδή.

Την Ελλάδα την χρεοκόπησαν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Με ονόματα και διευθύνσεις.

4444

20/12/2012

4444

BLOOMBERG NYSE EURONEXT 02 201212

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/16928.htm

Με ένα πρωτοφανές σε ύφος και περιεχόμενο εξώδικο σημείωμα, δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, που συνεργάζεται με την Sportingbet απειλεί τον Lykavitos.gr για χθεσινό δημοσίευμα, που αφορούσε την διαφημιστική της προβολή στην ιστοσελίδα in.gr του Συγκροτήματος Λαμπράκη!

Τι εξώδικο της Sportingbet δημοσιεύεται στο τέλος της ανάρτησης.

Εμείς από την πλευρά μας, ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα:

Το χθεσινό μας δημοσίευμα , δεν αφορούσε την Spotingbet αλλά τον ΔΟΛ και τον ΟΠΑΠ.
Ο οποίος ΔΟΛ, ενώ είχε συνάψει διαφημιστική συμφωνία-μαμούθ με τον ΟΠΑΠ, ύψους 800.000 ευρώ, σε μέσο ενημέρωσης της εταιρείας του (www.in.gr) προβάλλει ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ με την ΟΠΑΠ ΑΕ, Γραφείο Στοιχημάτων.

Και είναι πραγματικά απορίας άξιον, πως ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ο ΟΠΑΠ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ σε μια άκρως ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ κίνηση του συγκροτήματος του Σταύρου Ψυχάρη. 

Και συνεχίζει την υλοποίηση μιας συμφωνίας με τον ΔΟΛ, η οποία μέσω της προβολής ανταγωνιστικής εταιρείας ΕΙΝΑΙ αντικειμενικά ΒΛΑΠΤΙΚΗ για τα συμφέροντα του Οργανισμού και των Μετόχων του.
Είναι προφανές πως για αυτό ΟΦΕΙΛΟΥΝ να απολογηθούν στην κοινή γνώμη και τους μετόχους της εταιρείας, ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ κ. Λουρόπουλος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ, που έβαλαν την υπογραφή τους στην χορηγία των 800.000 ευρώ προς τον ΔΟΛ.
Πάμε τώρα στην Sportingbet.

Εμείς δεν επιθυμούμε να ασχοληθούμε περαιτέρω με την εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Οντόνι.
Εάν πάντως κύριοι επιμένετε, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από αύριο μια δημοσιογραφική έρευνα με πρώτο και βασικό ερώτημα προς την Επιτροπή Παιγνίων και προσωπικά στον κ. Γιαννακόπουλο, εάν η “Sportingbet Odds Limited”, για να πάρει την (προσωρινή) άδεια λειτουργίας βάση του νόμου 4002/2011, κατέβαλε ως όφειλε το 30% εφάπαξ του φόρου για τις προ της νομιμοποίησης χρήσης της (δύο έτη).

Ή εάν η “Sportingbet Odds Limited» της οικογένειας συμφερόντων του Ομίλου Οντόνι, μας «προέκυψε» τελευταία, με στόχο όπως έχει αναφερθεί σε σειρά δημοσιευμάτων του τύπου, να μην καταβληθεί η ΕΦΑΠΑΞ φορολογία του 30% των κερδών της, για τα δύο τελευταία χρόνια προ του 2011.

Αφού η Sportingbet μέχρι το 2011, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Ελλάδα, και δεν κατέβαλε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ φόρο, ενώ είχε ΚΕΡΔΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ!

Αλλά το θέμα μας, επαναλαμβάνουμε δεν είναι η Sportingbet, αλλά συμφωνία ΔΟΛ και ΟΠΑΠ.

Εάν βεβαίως η Sportingbet επιθυμεί να «συνεχίσουμε», ο Lykavitos δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα!

Ακολουθεί το εξώδικο της Sportingbet, και στην συνέχεια η ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ανάρτηση μας:

Σκάνδαλο! Ενώ ο ΔΟΛ πήρε 800.000 ευρώ «χαριστικά» από τον ΟΠΑΠ, το in.gr διαφημίζει ημι-παράνομη εταιρεία Στοιχημάτων!

Μείζον θέμα (και με ποινικές προεκτάσεις) για την διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και προσωπικά για τον πρόεδρο της κ. Λουρόπουλο, αποτελεί η θρασύτητα με την οποία η ηλεκτρονική σελίδα www.in.gr του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη διαφημίζει ημι-παράνομη (στην Ελλάδα) ιδιωτική εταιρεία Στοιχημάτων! Όταν την ίδια στιγμή  ο ΔΟΛ πήρε πρόσφατα από τον ΟΠΑΠ 800.000 ευρώ (!) για διαφημιστική προβολή του Οργανισμού!

Ο Lykavitos.gr σας αποκαλύπτει σήμερα, δύο “print screen” (φωτογραφικά στιγμιότυπα) από την πρώτη σελίδα του in.gr και την αθλητική ενότητα της εν λόγω ιστοσελίδας, με ημερομηνία 18/12 και ώρα 14:30, στην οποία προβάλλονται-διαφημίζονται, εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού, η οποία είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ ανταγωνιστική με την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Και είναι γνωστό, σε όλη την αγορά, πως το πρώτο πράγμα που ΑΠΑΙΤΕΙ ο ΟΠΑΠ όταν συνάπτει μια συμφωνία με ένα μέσο ενημέρωσης είναι να μην ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ανταγωνιστικές (όσο και παράνομες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία) εταιρείες.

Μετά και την σημερινή μας αποκάλυψη , είναι προφανές πως ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος κ, Λουρόπουλος, τα μέλη του ΔΣ που υπέγραψαν την χορηγία στον ΔΟΛ αλλά και το τμήμα Μάρκετινγκ του οργανισμού φέρουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, για τον τρόπο με το οποίο διαχειρίζονται τα διαφημιστικά κονδύλια της εταιρείας.

Ενώ επίσης  πιθανό,  κάποιος ΑΠΛΟΣ μέτοχος της ΟΠΑΠ ΑΕ, να προσφύγει και στην Δικαιοσύνη, κατά του Προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ και κατά παντός άλλου υπευθύνου του Οργανισμού  αφού με τέτοιου τύπου χορηγία, βλάπτονται ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ τα συμφέροντα του, ως μετόχου του ΟΠΑΠ

Θα επανέλθουμε…

To θέμα της χορηγίας ΔΟΛ, το αποκάλυψε  η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στην ηλεκτρονική της σελίδαwww.paraskhnio.gr.

Ακολουθεί το  ρεπορτάζ του thepressproject, για την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ χορηγία του ΟΠΑΠ στον κ. Ψυχάρη:

http://www.thepressproject.gr

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος (διορίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την τρικομματική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά), όταν ερωτάται για τις προωθητικές ενέργειες, τις διαφημίσεις/χορηγίες που κάνει ο οργανισμός, διαμηνύει κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση: «από εδώ και πέρα θα δίνουμε λιγότερα, αλλά θα ζητάμε περισσότερα».Πράγματι, ο ΟΠΑΠ, που παραμένει από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους στην Ελλάδα, έχει μειώσει τις δαπάνες για τους παραπάνω σκοπούς.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υλοποιεί αντίστοιχα προγράμματα. Το αντίθετο, μάλιστα. Αρκεί ένα τέτοιο αίτημα από κάποιο εκδοτικό συγκρότημα και αυτόματα τίθεται προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο. Εάν το θέμα της χορηγίας δεν έχει αναλυθεί και εγκριθεί από τα αρμόδια τμήματα του ΟΠΑΠ, δεν πειράζει. Αυτό μπορεί να γίνει αργότερα.

Το ThePressProject.gr παρουσιάζει τα ντοκουμέντα της γενναιόδωρης χορηγίας που χαρακτηρίστηκε «δώρο» και άλλα πολλά από μερίδα του Τύπου, που έδωσε ο ΟΠΑΠ στο εκδοτικό συγκρότημα του ΔΟΛ. Το περίεργο δεν είναι τόσο η χορηγία, όσο το ότι το διοικητικό συμβούλιο πρώτα αποδέχθηκε το αίτημα του προμηθευτή και μετά το έστειλε για ανάλυση και έγκριση στα αρμόδια τμήματα.

Και κάτι ακόμα: Λόγω αυτού του πήγαινε-έλα και της αρχικής βιασύνης χρειάστηκε να γίνουν δύο διοικητικά συμβούλια για την τελική έγκριση του προγράμματος. Το δεύτερο δ.σ. έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2012, δηλαδή 27 ημέρες μετά το πρώτο (2 Νοεμβρίου 2012), με αποτέλεσμα πρώτα να κυκλοφορήσει η Επετειακή Εκδοση (4 Νοεμβρίου 2012) –με αφορμή την οποία δόθηκε η χορηγία– και μετά να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειές της.

Στο τέλος, και σύμφωνα με το έγγραφο του δ.σ. του ΟΠΑΠ το ποσό της χορηγίας 800.000 (χωρίς τον ΦΠΑ), «έσπασε» στα τρία:

400.000 ευρώ στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
200.000 ευρώ στα ΝΕΑ και
200.000 στο «ΤΟ ΒΗΜΑ on line”.

Από εδώ και πέρα όσοι θέλουν αντίστοιχα προγράμματα μπορούν να αποστέλλουν τα αιτήματά τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ και να εύχονται να τα υπογράψει ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, που έμαθε τη δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε δηλώσει και στη διακήρυξή μας ότι ούτε θέλουμε ούτε δεχόμαστε διαφήμιση/χορηγίες από εταιρείες που ελέγχονται από το ελληνικό Δημόσιο, όπως είναι ο ΟΠΑΠ. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
http://www.lykavitos.gr/2012/12/sportingbetgr-lykavitosgr.html

Σχόλιο: Ο ΟΠΑΠ έχει μεγάλη γκανιότα στο στοίχημα, κλέβει τους απλούς παίκτες, αλλά χρήματα για να σκορπά έχει.

Όπως σας έχω γράψει, για έναν ικανό Μάνατζερ, ο ΟΠΑΠ είναι σίγουρη μπιζνα.

4444

ELLADA TSIPRAS BRAZIL KOUREMA XREOUS 01 201212

4444

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/12/blog-post_3602.html

Μα είναι δυνατόν; Λάθος θα έγινε…

Οι αμερικανικές αρχές έβαλαν πρόστιμα στη γερμανική Ασφαλιστική Allianz επειδή την έπιασε να ..λαδώνει!

Το πρόστιμο είναι ύψους $12,3 εκατ., με τη γερμανική εταιρία να μην το αρνείται.

Έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απεκάλυψε ότι η θυγατρική της Allianz στην Ινδονήσια κατέβαλλε πάνω από $650.000 σε αξιωματούχος με στόχο να κερδίσει 295 ασφαλιστικές συμβάσεις για σχέδια της κυβέρνησης.

I.
The Securities and Exchange Commission (“Commission”) deems it appropriate that cease-and-desist proceedings be, and hereby are, instituted pursuant to Section 21C of the Securities Exchange Act of 1934 (“Exchange Act”), against Allianz SE (“Allianz” or “Respondent”).
Summary
1. These proceedings arise out of violations of the books and records and internal controls provisions of the Foreign Corrupt Practices Act (“FCPA”) by Allianz SE (“Allianz” or the “Company”), through its Indonesian majority-owned subsidiary, PT Asuransi Allianz Utama (“Utama”). Between 2001 and 2008, Utama managers made improper payments to employees of state-owned entities in Indonesia in order to obtain and retain business. Allianz learned of the improper payments from two complaints made several years apart. The first complaint was submitted in 2005 alleging significant misconduct, including unsupported payments to agents. A subsequent audit of Utama’s accounting records uncovered that managers at Utama were using “special purpose accounts” to make illicit payments, many to government officials, in order to secure business in Indonesia. Despite the audit, the conduct continued. The second complaint was lodged in 2009 to Allianz’s external auditors and alleged that Allianz created illicit off-the-books accounts. In response, Allianz began an internal investigation. The Commission staff opened an investigation in April 2010 after receiving an anonymous complaint of possible FCPA violations. The investigation determined that from at least 2001 through December 2008, the Utama managers, with the assistance of others in the Indonesian office, made payments to employees of state-owned entities in Indonesia to procure or retain insurance contracts related to large government projects in Indonesia. As a result of improper payments of approximately $650,626 to agents and employees of state-owned entities and others, Allianz realized $5,315,649 in profits.
2. The payments were improperly recorded as legitimate transaction costs, thereby causing Allianz’s books and records to be inaccurate. Allianz failed to devise and maintain a system of internal controls sufficient to provide reasonable assurances to detect and prevent such payments……
Accordingly, it is hereby ORDERED that:
A. Pursuant to Section 21C of the Exchange Act, Respondent Allianz cease and desist from committing or causing any violations and any future violations of Sections 13(b)(2)(A) and 13(b)(2)(B) of the Exchange Act;
B. Respondent shall, within 30 days of the entry of this Order, pay to the United States Treasury disgorgement of $5,315,649, prejudgment interest of $1,765,125 and a civil money penalty of $5,315,649. If timely payment of disgorgement and prejudgment interest is not made, additional interest shall accrue pursuant to SEC Rule of Practice 600. If payment of a civil penalty is not timely made, additional interest shall accrue pursuant to 31 U.S.C. § 3717. Payment must be made in one of the following ways:
(1) Respondent may transmit payment electronically to the Commission, which will provide detailed ACH transfer/Fedwire instructions upon request;5
(2) Respondent may make direct payment from a bank account via Pay.gov through the SEC website at http://www.sec.gov/about/offices/ofm.htm; or
(3) Respondent may pay by certified check, bank cashier’s check, or United States postal money order, made payable to the Securities and Exchange Commission and hand-delivered or mailed to:….

Εγώ θα πήγαινα στην Γερμανική Πρεσβεία και θα τους ζητούσα να σχολιάσουν την είδηση!!!!

4444

4444

4444

http://olympia.gr/2012/12/02/%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD/

Ο άνθρωπος του οποίου η σύζυγος ελέγχεται από τον ΣΔΟΕ λόγω των κολοσσιαίων καταθέσεων που βρέθηκαν στην λίστα Λαγκάρντ και φέρονται να είναι δικές της, απόλαυσε βασιλικές διακοπές στην Μύκονο όπως αποκαλύπτει σήμερα η “Δημοκρατία”.
Εξ’ ίσου αποκαλυπτική όμως είναι και η αποκάλυψη Βασιλακου στην Real news, ότι η συμφωνία του Γιάννου για τα υποβρύχια, ήταν χειρότερη και από αυτή του Άκη!
Προκαλεί εντύπωση όμως, πως τόσο ο κύριος Παπαντωνίου όσο και ο κύριος Στουρνάρας, εκλεκτά στελέχη του Σημιτισμού, βρέθηκαν με πολυτελέστατες, γειτονικές βίλες στην
Σύρο.
Ο κύριος Παπαντωνίου όμως εξακολουθεί να γειτονεύει με τον κύριο Στουρνάρα και όχι τον σύντροφο του Άκη, ενώ ο κύριος Στουρνάρας, εξακολουθεί να κυβερνά την χώρα. Χωρίς όμως τον κύριο Παπαντωνίου ή τον κύριο Χριστοφοράκο τον οποίον είχε χρίσει επίτιμο μέλος του ΙΟΒΕ. Τουλάχιστον επίσημα…

Σχόλιο: Ο εγκάθετος Στουρναρας περιφέρετε και κάνει διάφορα άσχημα. Σας το έχω ξαναγράψει όμως. Να κοιτάζεται την προσωπική ζωή και το παρελθόν. Ο Στουρναρας δεν είναι τίποτα εξαιρετικό. Ούτε και ο Παπαντωνίου είναι. Μόλις διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν δυσκολίες με τα λεφτά που έχουν αποκτήσει.

Αν εγώ πάρω την εξουσία, θα τους διαλύσω. Θα βρω από πού βρήκαν όλα τα λεφτά που έχουν, επίσης θα βρω και που τα έχουν. 

Αυτό που τους σώζει, είναι ότι οι νεοέλληνες είναι κυριολεκτικά μαλακες και συνεχίζουν να ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που φυσικά συγκαλύπτουν. Η υπόθεση είναι απλή.

Σας το έχω γράψει πολλές φορές. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιουργούν και συγκαλύπτουν την διαφθορά.

4444

BLOOMBERG USA ADAM LANZA SHOOTING GUNS USED 01 01 191212

4444

http://www.euro2day.gr/specials/topics/135/articles/746829/Article.aspx

Προχθές το Euro2day.gr έφερε στο προσκήνιο τον αμφιλεγόμενο ρόλο του κ. Σπύρου Μαρτσέκη (φωτ.), πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή της KPMG, στην υπόθεση Proton, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε ευθύνη για την κατάρτιση πορισμάτων της KPMG , που κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι 4 εταιρίες που ελάμβαναν μεγάλα δάνεια από την τράπεζα, δεν είχαν «στενούς δεσμούς» με την Alapis του κ. Λαυρεντιάδη.

Σημειώσαμε δε ότι ο κ. Μαρτσέκης είναι κουμπάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και δανειολήπτης της Proton, όπως επίσης και ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν από την KPMG γίνονταν με «πελάτη» την τράπεζα, αλλά κατ’ ουσίαν κατόπιν αιτήματος και για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ως γνωστόν, τελικά αποκαλύφθηκε ότι οι εταιρίες αυτές (Rovinvest SA, Ballis Ηome Care SA, Novo Atreus SA και Εξέλιξη Α.Ε.) ήταν απόλυτα συνδεδεμένες με τα συμφέροντα Λαυρεντιάδη, στο πλαίσιο του πολύκροτου σκανδάλου, για το οποίο έχουν ήδη υπάρξει πολυάριθμες προσαγωγές και προφυλακίσεις.

Σε απάντηση αυτών των αποκαλύψεων ο κ. Mαρτσέκης εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της πολύ γνωστής εταιρίας δημοσίων σχέσεων V+O, με την οποία υποστηρίζει ότι δημοσιεύματα πλήττουν την προσωπική και επαγγελματική διαδρομή του

Παραδέχεται ότι είναι κουμπάρος του κ. Λαυρεντιάδη (κάτι ουδόλως μεμπτό αφ’ εαυτού) αλλά και δανειολήπτης της Proton (σημειώνοντας ότι εξυπηρετεί το δάνειο, πράγμα που ουδόλως αμφισβήτησε το Euro2day.gr), ενώ ισχυρίζεται ότι:

1. Ουδέποτε υπήρξε εργαζόμενος στην KPMG Ελεγκτές Α.Ε. παρά μόνον της KPMG Σύμβουλοι Α.Ε., «η οποία και αποτελεί ξεχωριστό νομικό πρόσωπο».
2. Ουδέποτε υπέγραψε την έκθεση της KPMG προς την Τράπεζα της Ελλάδος κι ότι δεν συμμετείχε σε ελέγχους «των εταιριών Alapis και Proton», ούτε είχε γνώση αυτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Συμπληρώνει δε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο (να συμμετέχει σε ελέγχους) καθώς δεν είναι πιστοποιημένος ορκωτός ελεγκτής και δεν του επιτρέπεται να διενεργεί ελέγχους εταιριών.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια είναι η ακριβής νομική σχέση μεταξύ των διαφορετικών νομικών προσώπων που απαρτίζουν την KPMG, ούτε και αν δικαιούται ή όχι ο κ. Μαρτσέκης να ελέγχει ο ίδιος εταιρίες χωρίς πιστοποίηση ορκωτού ελεγκτή.

Αυτό που γνωρίζουμε όμως, πέραν πάσης αμφιβολίας, διότι έχουμε το έγγραφο στα χέρια μας (επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη), είναι ότι προκειμένου να αναλάβει το έργο η KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε. κατέθεσε προσφορά προς την Proton Bank, με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου του 2011, υπό τον τίτλο «Πρόταση για την παροχή ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών κατόπιν αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος».

Στο εδάφιο περί της «Ομάδας Έργου» που θα προσφέρει τις υπηρεσίες, αναφέρεται αυτολεξεί ότι «ο κ. Σπύρος Μαρτσέκης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της KPMG, θα επωμιστεί την ευθύνη για την ποιότητα των παραδοτέων».

Υποθέτουμε ότι η αναφορά σε ευθύνη για την ποιότητα των παραδοτέων δεν αφορά ούτε το… χαρτί ούτε και το μελάνι των πορισμάτων που παρέδωσε η KPMG, αλλά την ουσία όσων έγραφαν. Και τον καθιστά υπεύθυνο (χωρίς αυτό να αναιρεί την ευθύνη και όσων άλλων συμμετείχαν στην κατάρτιση των πορισμάτων), είτε εργαζόταν τυπικά στο συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο είτε όχι.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι ο ίδιος ο κ. Μαρτσέκης στην ανακοίνωσή του δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να δικαιολογήσει τους ελέγχους και τα πορίσματα της KPMG στην οποία εργάστηκε ως πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος, απλώς σπεύδει να ισχυριστεί ότι δεν είχε καμία σχέση, ούτε και γνώση!

***To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

 

divani (18:44 – 20/12/12)

Στην υπόθεση Proton, τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία γνώριζε επακριβώς τι συνέβαινε στην Proton και δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες (όπως το παρατήρησε και ο @1234)

Ανδρέας Πλιάνος (17:06 – 20/12/12)

@ Giorgos Soultanidis

Λυπάμαι που το λέω, αλλά γράφετε ανοησίες. Είναι πρόδηλο ότι η σελίδα που δημοσιεύει το Euro2day.gr είναι σελίδα απο την προσφορά της KPMG προς την Proton, κι ότι αναφέρεται στα πρόσωπα που ανέλαβαν το συγκεκριμένο έργο. Δεν χρειάζεται το υπόλοιπο κείμενο για να το καταλάβετε αυτό.

Είναι επίσης πρόδηλο ότι ο κ. Μαρτσέκης που δήλωνε ότι δούλευε για την KPMG τάδε και όχι για την KPMG Ελεγκτές αναφέρεται ως υπεύθυνος για τα παραδοτέα (το αποτέλεσμα του έργου) στην προσφορά. Ενω ο ίδιος στην ανακοίνωση του έλεγε ότι δεν είχε καμμία γνώση.

Είναι επίσης πρόδηλο σε όποιον έχει στοιχειώδη αντίληψη και γνώση ότι ως κουμπάρος του Λαυρεντιάδη και δανειολήπτης της Proton με ευνοικούς όρους είχε σύγκρουση συμφερόντων να συμμετέχει σε ένα έργο που αφορούσε τον κουμπάρο του και την τράπεζα που τον δανειοδότησε.

Κι ότι τα πορίσματα της KPMG ότι δήθεν οι εταιρίες που αναφέρονται δεν ειχαν στενή σχέση με το Λαυρεντιάδη, ήταν για τα μπάζα.

Τι δεν έχετε καταλάβει και γράφετε ιστορίες για αγρίους;

Είμαι χρόνια αναγνώστης του Εuro2day.gr και όσες αποκαλύψεις έκανε αυτά τα χρόνια ήταν απολύτως γνήσιες.

George Dion (16:54 – 20/12/12)

Ελπίζω μόνο το mediako παιχνίδι να μην το γνωρίζεται μέσω της V+O…

Giorgos Soultanidis (15:41 – 20/12/12)

@1234 το γεγονός ότι γνωρίζετε τον κο Μαρτσέκη προσωπικά, δουλέψατε για την KPMG και PROTON και θεωρητικά με τον τρόπο σας θέλετε να μας ενημερώσετε ότι δεν έχετε την καλύτερη άποψη (γλιτώσατε γράφετε στην παρένθεση) αμφισβητείται από την ανωνυμία σας και δείχνει εμπάθεια και από εσάς. Θα θυμάστε βέβαια εσείς που “γλιτώσατε” ότι κάποτε πληρωνόσασταν από αυτές και τώρα τις εκθέτετε δημοσίως. Ας δοθούν πρώτα οι ευθύνες αλλού (Τράπεζα Ελλάδος ) και μετά σε συγκεκριμένα πρόσωπα

@George Dion Tο συγκεκριμένο έγγραφο το διάβασα αλλά τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά το mediako παιχνίδι και η κοινή λογική μου λέει ότι απλά το συγκεκριμένο είναι ένα απόσπασμα προσφοράς και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει όλη την αλήθεια από ένα απόσπασμα σε έγγραφο εμπιστευτικότητας.

Προς ενημέρωση και των δύο, δεν έχω καμμία σχέση με τον τραπεζικό-οικονομικό χώρο απλά δεν μου αρέσει το παιχνίδι της λασπολογίας ΓΕΝΙΚΑ.

1234 (15:01 – 20/12/12)

Το άρθρο σας κε Παπανικολάου είναι υπέροχο και παρακαλώ συνεχίστε να κάνετε την δουλειά σας τόσο σωστά γιατί η υπόθεση αυτή βρωμάει και βρωμάει πολύ. Δεν δείχνει καμία εμμονή στα παραπάνω πρόσωπα, ο κος Παπανικολάου απλά κάνει την δουλειά του ως σωστός επαγγελματίας και εξαιρετικός δημοσιογράφος .

Κε Σουλτανίδη, για την ενημέρωσή σας και για να μην δυσπιστείτε σε αυτά που διαβάζετε, σας λέω ότι τον κο Μαρτσέκη τον γνωρίζω προσωπικά, καθώς επίσης γνωρίζω από μέσα και τις εταιρείες KPMG καθώς και Proton στις οποίες δούλευα κάποτε (ευτυχώς από την τελευταία είχα ήδη φύγει από καιρό πριν ‘περάσει’ στον Λαυρεντιάδη, και έτσι γλύτωσα!!)…Η υπόθεση αυτή έχει πολύ παρασκήνιο.. Οι ευθύνες της ΚPMG καθώς ενδεχομένως και του κου Μαρτσέκη είναι τεράστιες στο θέμα.

. για να μην πω για τις ευθύνες της τράπεζας της Ελλάδος!!!! Για την ενημέρωσή σας κε Σουλτανίδη σας λέω ότι αυτή την στιγμή υπάρχει πρώην στέλεχος της Proton που κατά την κρίσιμη περίοδο δούλευε στην Proton ως υπεύθυνος στις χορηγήσεις της τράπεζας και ενέκρινε τα ύποπτα δάνεια , ο οποίος τώρα έχει προσληφθεί από την KPMG και μάλιστα έχει και τον ρόλο του μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση!!!!!!!!!!!!! Εχω την αίσθηση ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε πολύ περισσότερους από αυτούς που έχουν ήδη αποδοθεί!!!

George Dion (14:55 – 20/12/12)

@Giorgos Soultanidis

Προφανώς δεν διαβάσατε το αναρτημένο έγγραφο ή δεν θέλετε να το διαβάσετε ή δεν ξέρετε τίποτα για την ιστορία της Proton…Αλλά τα ίδια έλεγαν μερικοί όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο του Λαυρεντιάδη…ότι όλα γίνονται από εμπάθεια προς το προσωπό του και την επιτυχία του.

Giorgos Soultanidis (14:06 – 20/12/12)

Αν και θεωρώ το euro2day πολύ αξιόπιστο site, η εμμονή και η εμπάθεια που δείχνετε για το συγκεκριμένο πρόσωπο τις τελευταίες ημέρες χωρίς να έχει κάνει κάτι εμφανώς μεμπτό (όλοι μας την προηγούμενη δεκαετία θα χρησιμοποιούσαμε κάποια καλή γνωριμία μας είτε για να πάρουμε καλύτερους όρους σε ένα δάνειο είτε για να φέρουμε πελάτη στην εταιρία μας) με κάνει να αμφισβητώ τα όσα γράφετε. Aν όντως αποδειχθεί έτσι σε λίγο χρονικό διάστημα θα σας ευχαριστήσει προσωπικά ο κος Μαρτσέκης, η Alvarez and Marsal και η KPMG για τη διαφήμιση που τους κάνετε.

Μάνος (10:27 – 20/12/12)

Ελέγχω, ελέγχεις, ελέγχει?

Kώστας (10:27 – 20/12/12)

Έχει πολύ ουρά το θέμα της Proton. Aναρωτιέμαι επίσης με τι κριτήρια θα ελεγχθούν οι κυπριακές τράπεζες…

4444

SOUTH KOREA WOMAN PRESIDENT 01 01 201212 (2)

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1693284

Του Γιάννη Αγγέλη

Πρωτοφανής βελτίωση σημειώνεται από χθες στις τιμές των ελληνικών ομολόγων, η οποία τροφοδοτήθηκε από την μεγάλη αναβάθμιση που ανακοίνωσε η S&P και η απόφαση της ΕΚΤ να ξαναβάλει σε ενέργεια την αποδοχή τους, ως εγγυήσεις για δανεισμό από τις ελληνικές τράπεζες με επιτόκιο χαμηλότερο από 1%.

Οι τιμές, όπως σημειώνουν τα διεθνή πρακτορεία, έχει πάει σε επίπεδα που πρέπει να γυρίσουμε στον Μάρτιο του 2011 για να τα συναντήσουμε καθώς το spread έχει πέσει οριακά κάτω από τα 1000 bp και οι τιμές τους έχουν ξεπεράσει τα 50 σεντς ανά ευρώ.

Οι ανοδικές τάσεις αναμένεται να συνεχισθούν και την επόμενη περίοδο καθώς τα διαθέσιμα ομόλογα είναι πλέον πολύ λίγα στις αγορές και η ζήτησή τους μεγάλη.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς το πολύ μικρό βάθος της αγοράς επιτρέπει με μικρά ποσά μεγάλες μεταβολές στις τιμές.

Το γεγονός μάλιστα ότι τα Hedge Funds εξακολουθούν να είναι κάτοχοι μεγάλου μέρους των ομολόγων μετά την επαναγορά τους επιτρέπει πιο εύκολους και αποτελεσματικούς χειρισμούς…

Το κλίμα συνολικά όμως όπως παρατηρούν στην αγορά κεφαλαίων έχει βελτιωθεί σημαντικά και η βελτίωση αυτή αντανακλάται και στα ομόλογα των άλλων οικονομιών της περιφέρειας της ευρωζώνης, παρά την πολιτική αστάθεια στην γειτονική Ιταλία.

Οι επιπτώσεις από το “κλίμα” αναμένεται ότι θα επηρεάσουν και την χρηματιστηριακή αγορά θετικά τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Βασικό στοιχείο που τροφοδοτεί κεντρικά της τάση αυτή, είναι η βεβαιότητα που έχει διαχυθεί πλέον στις αγορές κεφαλαίου ότι αφού η Ευρωζώνη αποφάσισε να κρατήσει αυτή την στάση (ακύρωση του ενδεχόμενου grexit) για μία μικρή οικονομία όπως η ελληνική, είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση και με τις μεγαλύτερες οικονομίες όπως η ισπανική και η ιταλική, η έξοδος των οποίων από το ευρώ θα είχε πολύ μεγαλύτερες συνέπειες…

Η “λογική” αυτή φαίνεται να επιστρέφει τώρα και να επηρεάζει με ένα δεύτερο κύμα θετικών προβλέψεων και την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες παραμένουν ανησυχητικές όσο αφορά το βάθος της ύφεσης και τις συνέπειές της στην κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα. Το επόμενο βήμα όπως αναφέρεται από παράγοντες της αγοράς κεφαλαίων είναι η αναβάθμιση και από τους άλλους οίκους αξιολόγησης και η επέκταση αυτής της αναβάθμισης στις ελληνικές τράπεζες οι οποίες μπαίνουν τώρα στον νέο κύκλο ανακεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο: Τα Ελληνικά ομόλογα ανεβαίνουν, αλλά τα έχουν άλλοι. Άλλοι τα χαίρονται μαλακα νεοέλληνα.

Στο έχω γράψει: Οι Γερμανοί έχουν παίξει πολύ βρώμικο παιχνίδι. Εγώ θέλω να φύγω από το γερμανικό Ευρώ. Θέλω να ζήσω, τόσο απλό.

4444

ELLADA XRHMATHSTHRIO ATHINON 01 201212

Πρέπει να διαλέξετε τι θέλετε: Χρηματιστήριο ή Καζίνο; Εγώ σας λέω να διαλέξετε Χρηματιστήριο. Το Χρηματιστήριο έχει κανόνες και διαφάνεια.

4444

Η Ελληνοφρενεια στο ζήτημα του Ιστορικού Ονόματος της Μακεδονίας, είναι άσχετοι και επικίνδυνοι. Παίζουν το παιχνίδι του Γκρουεφσκι.

Η λύση του ονόματος με βάση το Ιστορικό δίκαιο, ναι θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Οι κουμουνιστές όμως, πάντα ήταν κακοί μαθητές στην εξωτερική πολιτική.

Θα περίμενε κανένας ότι θα μάθαιναν κάτι, αλλά αποδεικνύεται πως όχι.

Να πει καποιος στον ανιστορτητο Αποστολη, ότι ο Γκρουεφσκι εχει αλλητρωτικα σχεδια.

Ο Γκρουεφσκι είναι πρακτικός άνθρωπος και δεν κάνει συνέδρια για να ασκήσει αυτοκριτική γιατί δε τραβαει το μαγαζί.

Το πόσο χαζοί υπάρχουν στο Ελληνικό ραδιόφωνο δε λέγεται.

4444

BLOOMBERG MOON 01 01 191212

4444

Όπως σας έχω γράψει, δεν υπάρχουν έγκυροι δημοσιογράφοι.

Οι αναγνώστες του blog να μη κάνουν τέτοια λάθη.

Απλά ακούμε τι λένε.

Όταν λες αυτός είναι έγκυρος, αμέσως τον κάνεις πλυντήριο.

Κατάλαβες αναγνώστη;

Για να καταλάβεις αυτό που λέω, χρησιμοποίησε το στοίχημα.

Εγκυρότητα σημαίνει αξιοπιστία. Σημαίνει σωστή πρόβλεψη για τον απλό παίκτη.

Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω ότι στην Ελλάδα, υπάρχουν έγκυροι δημοσιογράφοι και γενικά στον πλανήτη. Αυτό μου δίνει τεράστια ελευθερία, να στοιχηματίζω και να κερδίζω.

Τώρα άκουσα τον Ρουπακιωτη στον Χατζηνικολάου και σκέφτηκα, ότι εγώ και αυτός ζούμε σε άλλη χώρα, αν και κατοικούμε στην Ελλάδα!

Σωστά ο Τραγκας το φωνάζει από την εκπομπή του: Οι Εφημερίδες είναι επιχειρήσεις, απηχούν την φωνή της εργοδοσίας και αποσκοπούν στο έσοδο. Όχι μόνο οι εφημερίδες και το ραδιόφωνο και η τηλεόραση και το διαδίκτυο.

4444

19/12/2012

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της ισπανικής El Pais, η Γερμανία, σε συνεργασία με τις τράπεζες της, ενισχύει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον των χωρών του Νότου, με στόχο τη λεηλασία τους.

Ειδικότερα, η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία στους «εταίρους» της, δημιουργεί μεγάλα πλεονεκτήματα στην ίδια, επειδή τη βοηθάει να περιορίσει τα τεράστια ελλείμματα της  γεγονός που επιτυγχάνεται με την «υπόγεια» ενίσχυση της κερδοσκοπίας εκ μέρους της, όσον αφορά τα δημόσια χρέη των χωρών του Νότου, με αποτέλεσμα τα δικά της επιτόκια δανεισμού να είναι μηδενικά αναφέρει το antikry.com .

Οι συγγραφείς του άρθρου, σύμφωνα με το Sofokleous10.gr, αφού αναφέρονται στον καπιταλισμό-καζίνο, ο οποίος θεωρούν πως δημιουργήθηκε από την «απορρύθμιση» και την πλήρη απελευθέρωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, «τεκμηριώνουν» την ύπαρξη ενός ιδιωτικού χρηματιστηρίου, με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο – ενός χρηματιστηρίου, το οποίο ευρίσκεται στα χέρια του «χρηματοπιστωτικού καρτέλ», αποτελούμενου από έξι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και έξι ευρωπαϊκές (τράπεζες που αφού χρεοκόπησαν, υπεξαιρώντας τεράστια ποσά, διασώθηκαν από τις κυβερνήσεις των χωρών τους, εις βάρος των φορολογουμένων πολιτών).

Η Γερμανία κατηγορείται ότι, «ενισχύει τα στοιχήματα των κερδοσκόπων εναντίον των χωρών του Νότου».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ο ρόλος της Goldman Sachs στην απόκρυφη χρεών της Ελλάδας, πριν την είσοδο της στην Ευρωζώνη – όπου ενοχοποιείται ότι, μαζί με τη Deutsche Bank, χρησιμοποίησε την εσωτερική της πληροφόρηση για να στοιχηματίσει στην έκτοτε προγραμματισμένη, μελλοντική κατάρρευση της Ελλάδας.

Σύμφωνα τώρα με τη γερμανική εποπτική αρχή (BAFIN), το 2009 ευρίσκονταν στην κατοχή γερμανικών τραπεζών «τοξικά» χρεόγραφα αξίας 800 δις €.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να τιμωρήσει τους ενόχους τραπεζίτες για τις κερδοσκοπικές τους «ατασθαλίες» (Hypo Real Estate, IKB, WLB, Commerzbank ), προτίμησε, σε συνεργασία με τις χρεοκοπημένες ουσιαστικά τράπεζες της, να στρέψει έντεχνα την προσοχή των αγορών μακριά από την ίδια, στις χώρες του Νότου  με απώτερο στόχο τον εξευτελισμό, τη λεηλασία και την κατάληψη του.

Περαιτέρω, πάντοτε κατά την El Pais, η Γερμανία τοποθετείται εναντίον της ενίσχυσης των ισπανικών τραπεζών – αποκρύπτει όμως το ότι, η Deutsche Bank έλαβε το 2008 περί τα 20 δις $ από την Fed, με επιτόκιο μόλις 0,01%!

Την ίδια στιγμή η Γερμανία κερδίζει από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της Ισπανίας, ως εξής:

(α) «Παράγει» αρνητικές ειδήσεις, όταν η Ισπανία απευθύνεται στις αγορές για το δανεισμό της, με αποτέλεσμα να αυξάνονται δυσανάλογα τα επιτόκια και να προβληματίζεται/εκβιάζεται η ισπανική κυβέρνηση.

(β) Απαιτεί την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ισπανικών εταιρειών του δημοσίου (αεροδρόμια, τυχερά παιχνίδια κλπ.), έτσι ώστε αυτές οι εταιρείες να οδηγηθούν στα χέρια των χωρών του Βορά, σε εξευτελιστικές τιμές.

(γ) Δημιουργεί προϋποθέσεις «πιστωτικής ασφυξίας» στην αγορά, οπότε καταρρέουν οι μετοχές των πολυεθνικών ισπανικών επιχειρήσεων (Telefonica, Iberdrola, Repsol, Gas natural κλπ.) – με στόχο την πάμφθηνη εξαγορά τους από τις γερμανικές και άλλες πολυεθνικές.

(δ) Ενισχύει τον «χρηματοπιστωτικό πανικό» στην Ισπανία, ο οποίος οδηγεί στη μαζική εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες και στη γενικότερη έξοδο κεφαλαίων από τη χώρα, με προορισμό το Βορά.

Μόνο τους πρώτους 8 μήνες του 2012 έφυγαν από τη χώρα 330 δις € τα οποία, μαζί με αυτά που εγκατέλειψαν την Ιταλία και την Ελλάδα, κατευθύνθηκαν σε τράπεζες της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

Οι συγγραφείς αναφέρονται στο σκάνδαλο Libor και επικρίνουν την παθητικότητα της Κομισιόν, ειδικά όσον αφορά τις ενορχηστρωμένες κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας από το τραπεζικό καρτέλ  το οποίο συνεχίζει να δρα από το χρηματιστηριακό καζίνο του Λονδίνου, με την ενίσχυση του αμερικανικού «λόμπι» (εταιρείες αξιολόγησης, ΜΜΕ κλπ.).

Επικρίνουν επίσης το σκοτεινό ρόλο της γερμανικής κεντρικής τράπεζας στην όλη διαδικασία  η οποία, σε συνεργασία με τις εμπορικές υπερτράπεζες (με την ΕΚΤ επίσης), λεηλατεί το Νότο, μεταφέροντας πολλά δις € στο Βορά.

Τέλος ισχυρίζονται ότι ο στόχος της Γερμανίας είναι, μέχρι τις εκλογές του 2013, να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια του Νότου στην επικράτεια της  με τη βοήθεια της «ύπουλης» πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει στις δειλές κυβερνήσεις εκείνων των κρατών, τα οποία έχουν συνθηκολογήσει, αποδεχόμενα την ηγεμονία της.

Σχόλιο: Καταλάβατε τι Βρώμικο Ρόλο παίζουν οι Γερμανοί και πόσο δίκαιο έχει ο Μπερλουσκονι που ζητά από τους Γερμανούς να φύγουν;

Οι Γερμανοί παίζουν πολύ βρώμικα. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας τελείωσε.

Μόνο οι Βλάκες και οι προδότες πιστεύουν, ότι ο Φουχτελ ήρθε για να βοηθήσει την Ελλάδα.

Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το Γερμανικό Ευρώ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβελης, σκοτώνουν εν ψυχρώ με την Λιτότητα που επιβάλουν κατά εντολή της Τρόικας.

Εγώ το έχω γράψει, θέλω να φύγω από το Γερμανικό ευρώ, πριν οι δωσίλογοι μας σκοτώσουν όλους.

Ο Παπαχελας είναι τσιράκι. Εγώ όταν ακούω οι έγκριτοι δημοσιογράφοι, με πιάνουν τα γέλια. Δεν υπάρχουν έγκριτοι Δημοσιογράφοι. Απλά ακούς τι έχουν να πουν.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/16884.htm

Το άρθρο του Spiegel μας δείχνει… πού πάνε τα κλεμμένα των Ελλήνων αλλά και των Ισπανών:

Πλούσιοι νοτιοευρωπαίοι φοβούνται για τις αποταμιεύσεις τους – και ανακαλύπτουν ασφαλείς επενδυτικές ευκαιρίες στην Γερμανία. Αγοράζουν μεγαλειώδη ακίνητα στις μεγαλουπόλεις, πολλές φορές πληρώνουν σε μετρητά – ειδικά στο Βερολίνο, οι μεσίτες έχουν βρει την τύχη τους.

«Οι Έλληνες αγοράζουν μόνο από ιδιώτες», γράφει μια αγγελία ενός μεσίτη κοντά στο Αμβούργο εδώ και πολλές πολλές εβδομάδες.

Μια «άμεση και διακριτική μεταχείριση» είναι εγγυημένη, αναζητούνται στρέμματα γης, σπίτια και διαμερίσματα ως επενδύσεις.

Σε άλλη αγγελία γράφει άλλος μεσίτης ότι μπορεί να βοηθήσει αν οι επενδυτές θέλουν να «προστατεύσουν τα χρήματά τους από την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε και άλλους μαφιόζους».

Ο τόνος μπορεί να μην είναι ο πλέον εκλεπτυσμένος, αλλά δείχνει το εξής: οι Γερμανοί μεσίτες έχουν βρει αυτήν την εποχή πραγματικά την τύχη τους. Όχι μόνον οι Γερμανοί επενδύουν ανηλεώς σε ακίνητα από τον φόβο, μήπως χάσουν τις περιουσίες τους στην κρίση του Ευρώ, αλλά και νοτιοευρωπαίοι αγοράζουν μαζικά τον δήθεν ασφαλή «χρυσό σε σκυρόδεμα».

Αυτό είναι ιδιαιτέρως σαφές στο Βερολίνο. Εδώ και καιρό, η ζήτηση για ακίνητα έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Από την αρχή της κρίσης έχουν εισέλθει όλο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές στην αγορά, πολλοί από αυτούς εξ Ισπανίας και εκ της μαστιζόμενης Ιταλίας.

Ένα τρίτο των αγοραστών τουλάχιστον προέρχεται από το εξωτερικό, μας δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος μεγάλης μεσιτικής εταιρείας. Σχεδόν όλοι, σε αντίθεση με τους Γερμανούς, πληρώνουν σε μετρητά.

Άλλη εταιρεία ειδικεύεται στους Ισπανούς, άλλη στους Έλληνες και Ιταλούς.

Ακόμα και μια διαδικτυακή μεσιτική σελίδα, το Ιmmobilienscout24, σημειώνει μιαν εξαιρετικά σαφή αύξηση αιτημάτων αγοράς συγκεκριμένα από Έλληνες.

Η αυξανόμενη ζήτηση είναι αισθητή. «Έρχονται π.χ. αγοραστές από την Πολωνία και ακουμπούν τα μετρητά της αγοράς στο τραπέζι», λέει ένας εκνευρισμένος ενδιαφερόμενος.

Ο ανταγωνισμός από τους ξένους είναι ισχυρός, ειδικά στις νεανικές περιοχές του Kreuzberg, Mitte ή Prenzlauer Berg. «Και συχνά τους αντιμετωπίζουν οι μεσίτες με συμβουλές όπως «Μην ρωτάτε τόσες πολλές λεπτομέρειες, ούτε οι άλλοι το κάνουν». Μερικοί αγοράζουν σπίτια χωρίς καν να τα δουν.

«Είμαστε διεθνώς μαζί με την Ελβετία συχνά η τελευταία σανίδα σωτηρίας» – έτσι επεξηγεί το όψιμο ενδιαφέρον για τη Γερμανία ο αναλυτής Thomas Beyerle από το Immobilienverband IVG.

Έλληνες και Ισπανοί θέλουν να εξασφαλίσουν τις περιουσίες τους. «Αγοράζουν την υπόσχεση της σταθερότητας και κατά συνέπεια είναι συχνά πρόθυμοι να δεχθούν υψηλότερες τιμές.»

Πίεση στα ενοίκια

Αυτό δεν ανεβάζει τις τιμές μόνο για τους Γερμανούς αγοραστές ακινήτων. «Μεσοπρόθεσμα δεν θα είναι καλό και για τα ενοίκια», προβλέπει ο Ulrich Ropertz από την Ένωση Γερμανικών Ενοικιαστών. Ειδικά στο Βερολίνο έχουν ανεβεί οι τιμές πολύ απότομα – τουλάχιστον κατά το ένα πέμπτο για τα νέα συμβόλαια στα τελευταία πέντε χρόνια.

Αξιοσημείωτη είναι επιρροή των ξένων επενδυτών, σύμφωνα με τον αναλυτή της IVG κ. Beyerle, όχι μόνο στο Βερολίνο, αλλά και στο Αμβούργο, το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη.

Σε αντίθεση με την πρόσφατη ζήτηση ακινήτων του 2004, δεν ενδιαφέρονται τόσο για ένα ειδυλλιακό εξοχικό στην εξοχή – στην μεγάλη πόλη, οι αγοραστές νιώθουν απλά πιο ασφαλείς, θεωρούν πολύ πιο εύκολο το να απαλλαγούν από τα σπίτια τους και πάλι αργότερα σε καλές τιμές, να τα ρευστοποιήσουν εκ νέου.

Το μεγαλύτερο ατού του Βερολίνου δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αποτελεί την πρωτεύουσα της χώρας. «Το Βερολίνο έχει, συγκρινόμενο με άλλες γερμανικές αλλά και ευρωπαϊκές πόλεις, χαμηλότερο κόστος ζωής και χαμηλότερες τιμές», λέει ο Mingazzini.

Παρά την αύξηση των τιμών τον τελευταίο καιρό, βρίσκει κανείς εδώ διαμερίσματα και κατοικίες ακόμα και σε καλές περιοχές με τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο 1400 έως 1500 ευρώ. «Αυτό είναι αδιανόητο σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Μπολόνια και το Μιλάνο».

Η όψιμη ζήτηση κατοικιών δεν αφορά μόνο πολυτελείς κατοικίες ή lofts, και όχι μόνο στις «καλές περιοχές» όπως το Prenzlauer Berg, αλλά και διαμερίσματα της «μεσαίας τάξης».

Δεν είναι μόνο οι εύποροι Έλληνες που αγοράζουν στο Βερολίνο, αλλά και πολλοί (σ.σ. Έλληνες) πατέρες που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα διαμέρισμα στα παιδιά τους που φοιτούν στο Βερολίνο…

Απόδοση: Σωτήρης Μητραλέξης

Σχόλιο: Τα κλεμμένα. Την Ελλάδα την χρεοκόπησαν σας το έχω ξαναγράψει.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1692357

Άμστερνταμ (Dow Jones) – Το έλλειμμα του ολλανδικού προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 3,3% του ΑΕΠ το 2013, ανακοίνωσε το ολλανδικό οικονομικό ινστιτούτο Centraal Plan Bureau (CPB) σήμερα. Για το 2012, αναμένεται έλλειμμα 3,8% του ΑΕΠ.

Το Σεπτέμβριο, το CPB ανέμενε έλλειμμα 2,7% το 2013. Οι προοπτικές έχουν επιδεινωθεί έκτοτε, εξαιτίας των χαμηλότερων προσδοκιών για το ΑΕΠ και επομένως, των χαμηλότερων φορολογικών εσόδων.

Το ολλανδικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί 1% το 2012, εκτιμά το CPB. Στο γ΄ τρίμηνο, εμφάνισε επίσης συρρίκνωση 1% ενώ για το δ΄ τρίμηνο δεν αναμένεται ανάπτυξη. Το 2013 εκτιμάται ότι θα σημειωθεί συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,5%, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Η ανεργία στην Ολλανδία θα σημειώσει άνοδο στο 6% το 2013, όπως προβλέπει το ινστιτούτο.

© Dow Jones Newswires

Σχόλιο: Άσχημα τα νέα για τους Ολλανδούς. Άνοδος της Ανεργίας.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1692357

Άμστερνταμ (Dow Jones) – Το έλλειμμα του ολλανδικού προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 3,3% του ΑΕΠ το 2013, ανακοίνωσε το ολλανδικό οικονομικό ινστιτούτο Centraal Plan Bureau (CPB) σήμερα. Για το 2012, αναμένεται έλλειμμα 3,8% του ΑΕΠ.

Το Σεπτέμβριο, το CPB ανέμενε έλλειμμα 2,7% το 2013. Οι προοπτικές έχουν επιδεινωθεί έκτοτε, εξαιτίας των χαμηλότερων προσδοκιών για το ΑΕΠ και επομένως, των χαμηλότερων φορολογικών εσόδων.

Το ολλανδικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί 1% το 2012, εκτιμά το CPB. Στο γ΄ τρίμηνο, εμφάνισε επίσης συρρίκνωση 1% ενώ για το δ΄ τρίμηνο δεν αναμένεται ανάπτυξη. Το 2013 εκτιμάται ότι θα σημειωθεί συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,5%, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Η ανεργία στην Ολλανδία θα σημειώσει άνοδο στο 6% το 2013, όπως προβλέπει το ινστιτούτο.

© Dow Jones Newswires

Σχόλιο: Άσχημα τα νέα για τους Ολλανδούς. Άνοδος της Ανεργίας.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/16912.htm

Όχι ο Λιάτσος δεν είναι ένας απλά «αξιολύπητος»  που υπό τον φόβο της ποινικής καταδίκης και της δυσβάστακτης χρηματικής αποζημείωσης ζήτησε δημόσια συγνώμη για τα αίσχη που διέπραξε, όταν ως νεόκοπος εκδότης  έριχνε οχετό από ψεύδη…

στον Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του. Το έκανε κατά παραγγελία για να πλήξει τον περασμένο Απρίλη την αξιοπιστία ενός ανερχόμενου πολιτικού κινήματος. Και αυτό τα «χαλκεία των υπαλλήλων του κ. Σαμαρά …» το διέπραξαν ελαφρά τη καρδία. Τα ανταλλάγματα εξάλλου φάνηκαν αμέσως μετά, όταν η καταχρεωμένη εβδομαδιαία εφημερίδα [Παρασκευή+13] του Λίατσου έβαλε λουκέτο, ενώ στον ίδιο του … αναγνωρίστηκαν οι «υπηρεσίες του» και τον έκαναν διευθυντή ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Το … μενού της βρώμικης εκστρατείας  παριελάμβανε προεκλογικά και εμένα όταν με απανωτά πρωτοσέλιδα ο «Ελεύθερος Τύπος» των Αμυρά, Μπενέκου κτλ, χρησιμοποιώντας παρακρατικούς μηχανισμούς υπόδικων  ΚΥΠατζίδων, επιχείρησαν  να με εντάξουν ως επαγγελματία δημοσιογράφο στα «μαύρα ταμεία» αυτής της υπηρεσίας.
Εγώ όμως δυστυχώς για τους Αμυρά, Μπενέκο κτλ δεν είμαι πρόεδρος κόμματος και δεν έχω τόσο μεγάλη καρδιά για να μπορέσω να τους συγχωρέσω. Ήμουν ένας απλός υποψήφιος Βουλευτής του Πάνου Καμμένου στα Γιάννενα και η ψυχή μου δεν  θα μπορέσει να ησυχάσει αν δεν τους σύρω σ’ όλα τα στάδια της  ποινικής και αστικής δικαιοσύνης. Μέχρι το τέλος …

http://www.fimotro.blogspot.gr/2012/12/x.html

Σχόλιο: Σκληρός ο Χήτος. Τώρα θα μου πεις, οι εκδότες έχουν χρήμα.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1692631

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τη συμμετοχή του στην General Motors στους επόμενους 12-15 μήνες, κλείνοντας ένα ακόμη κεφάλαιο της χρηματοπιστωτικής διάσωσης.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα εξαγοράσει 200 εκατ. δικές της κοινές μετοχές από το υπουργείο Οικονομικών έναντι 27,50 δολαρίων τη μία μέχρι το τέλος αυτού του έτους, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Οι υπόλοιπες 300,1 εκατ. μετοχές θα πουληθούν «μέσω διαφόρων μέσων με τάξη», τον επόμενο χρόνο ή στους επόμενους 15 μήνες.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου επισήμανε ότι η επαναγορά των μετοχών από την GM τοποθετεί τη συμμετοχή του υπουργείο σε λιγότερο από το 19%, από το 26,5% που είναι σήμερα.

«Η κίνησή μας να βγούμε από την επένδυσή μας στην GM στους επόμενους 12-15 μήνες, είναι συμβατή με τους στόχους μας για απόσυρση του προγράμματος TARP όσο πιο γρήγορα είναι αυτό εφικτό, και την ίδια στιγμή να προστατευτούν τα συμφέροντα των φορολογούμενων», δήλωσε ο Timothy Massad.

Οι φορολογούμενοι έχουν επενδύσει περί τα 50 δισ. δολάρια στην GM μέσω του TARP. Η κυβέρνηση πούλησε μέρος της συμμετοχής της στην GM σε δημόσια εγγραφή στα τέλη του 2010.

Μέχρι τώρα το υπουργείο εμφανιζόταν απρόθυμο να πουλήσει τις εναπομείνασες μετοχές καθώς θα εμφάνιζε ζημιές στην αρχική της επένδυση. Μια υπηρεσία εκτίμησε ότι το υπουργείο θα έπρεπε να πουλήσει τις μετοχές της GM στα 52,39 δολάρια την μία για να μην εμφανίζει ζημιές.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι μαζί με την αγορά των μετοχών από τη GM που ανακοινώθηκε σήμερα, έχει ανακτήσει περισσότερα από 28,7 δισ. δολάρια της επένδυσής του.

Σχόλιο: Η διάσωση της GM ήταν κερδοφόρα; Να υπολογιστεί όχι μόνο το ποσό που έδωσε άμεσα το Αμερικανικό δημόσιο, αλλά τα πάντα. Όπως ο κύκλος δραστηριότητας όλων όσων έχουν σχέση με την GM. Οι προμηθευτές, οι Εργαζόμενοι και τι θα γινόταν αν είχαν απολυθεί, οι φόροι που πληρώνονται από παράπλευρες δραστηριότητες κλπ.

Πολύ θα ήθελα να δω έναν τέτοιο υπολογισμό.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1692280

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Με τρενάκι του τρόμου προσομοιάζει η συμπεριφορά του δείκτη βαρόμετρου των ναυλαγορών Baltic Dry Index ο οποίος για 5η συνεχόμενη χρονιά εμφανίζει μεγάλες απώλειες αλλά και έντονες διακυμάνσεις.

Από την αρχή του έτους έως σήμερα ο δείκτης που παρακολουθεί τους ημερήσιους ναύλους για την μεταφορά εμπορευμάτων με ποντοπόρα φορτηγά πλοία εμφανίζει απώλειες της τάξης του 55,93% ενώ στο 12μηνο η πτώση του είναι της τάξης του 59,43%.

Έχοντας υποχωρήσει δύο φορές το 2012 κοντά στα ιστορικά χαμηλά των 650 μονάδων και ανακάμπτοντας και τις δύο φορές προς τα επίπεδα των1100 μονάδων κινείται σήμερα περί τις 766 μονάδες.

Από το υψηλό των 11793 μονάδων όμως το καλοκαίρι του 2008, πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers η πτώση του είναι της τάξης του 93%.

Η ραγδαία αυτή απαξίωση έχει συμπαρασύρει και διατηρεί χαμηλά και τις τιμές των πλοίων στη δευτερογενή αγορά αλλά και τις τιμές για τα νεότευκτα στα ναυπηγεία, πολλά εκ των οποίων έφτασαν να δουλεύουν ακόμα και κάτω από το κόστος τους προκειμένου να συντηρηθούν εν λειτουργία.
Η μεγάλη αυτή υποχώρηση έχει, βέβαια, πλήξει και τις χρηματοδότριες τράπεζες που βλέπουν τις χορηγήσεις τους συχνά να αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και τις εξασφαλίσεις που έχουν λάβει, δηλαδή τα πλοία, να μην καλύπτουν ούτε το ήμισυ του χορηγηθέντος κεφαλαίου.

Σε αυτό το περιβάλλον εκατοντάδες ποντοπόρα, κυρίως containerships, παραμένουν δεμένα καθώς δεν υπάρχουν δουλειές που να εξασφαλίσουν ναύλους για όλα ακόμα σε περιπτώσεις που επιλέχθηκε να κλείσουν δουλειές ακόμα και σε επίπεδα κάτω του κόστους λειτουργίας τους.

Πολύ περισσότερα ποντοπόρα παλαιότερων ετών έχουν πάρει φέτος το δρόμο για τα διαλυτήρια πλοίων προκειμένου να επιστρέψουν στις αγορές ως πρώτη ύλη για χάλυβα. Η διαδικασία αυτή, του scraping, εφόσον συνεχιστεί, αναμένεται να βοηθήσει στην επαναφορά της ισορροπίας μεταξύ της προσφερόμενης μεταφορικής δυναμικότητας και της ζήτησης για μεταφορά εμπορευμάτων.

Ανισορροπία που προήλθε από το κύμα παραγγελιών πριν το 2008, και όχι μόνον, πολλές εκ των οποίων έπεσαν στο νερό τα τελευταία λίγα χρόνια και ενόσω η παγκόσμια οικονομία και το εμπόριο είχαν εξασθενίσει δραματικά στον απόηχο της κρίσης.

Έτσι ένα πολύ μεγάλο φορτηγό Capesize που κέρδιζε το 2010 κατά μέσο όρο 30,5 χιλιάδες δολάρια την ημέρα, είδε τα έσοδα του να μειώνονται το2011 στα 18 χιλιάδες και φέτος στα 8,5 χιλιάδες δολάρια.

Ανάλογες πτώσεις σημείωσαν και τα ημερήσια έσοδα για τα Panamax από τις 20,2 χιλιάδες το 2010 στα 8,5 χιλιάδες φέτος αλλά και τα μικρότερα Supramax και Handysize.

Καλύτερη σχετικά είναι η εικόνα από τα τάνκερ.

Τα πολύ μεγάλα δεξαμενόπλοια VLCC και Aframax εμφανίζουν κατά μέσο όρο φέτος υψηλότερου ημερήσιους ναύλους.

Στα 20,2 χιλιάδες δολάρια τα VLCC και αυτό εξαιτίας της πολύ μεγάλης πτώσης τους, στα 16,8 χιλιάδες πέρυσι.

Το 2010 όμως βρίσκονταν στα 37 χιλιάδες δολάρια ημερησίως.

Τα Aframax κέρδιζαν φέτος κατά μέσο όρο 14,7χιλιάδες από 13,5 χιλ. πέρυσι και 19,8 χιλ το 2010.

Όλοι οι άλλοι τύποι δεξαμενόπλοιων έχουν λίγα να επιδείξουν.

Από την εικόνα αυτή εξαιρούνται κλάδοι όπως τα δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και τα drill ships καθώς οι ανάγκες της διεθνούς ενεργειακής αγοράς και ο περιορισμένος αριθμός των πλοίων που απαρτίζουν το παγκόσμιο αυτό στόλο έχουν συντηρήσει σε υψηλά επίπεδα τα ημερήσια έσοδά τους.

Οι προοπτικές για το 2013 δεν δείχνουν να είναι σημαντικά βελτιωμένες αν και όπως αναφέρουν οι αναλυτές στο πρώτο εξάμηνο θα υπάρξουν οι ενδείξεις για το εάν τελικά η αγορά μπορεί να γυρίσει σε διατηρήσιμη μεσοπρόθεσμα ανοδική πορεία. Και αυτό διότι πέραν του overcapacity θα πρέπει να υπάρξει και σημαντική ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου.

Ο Γιάννης Κοτζιάς του ναυλομεσιτικού οίκου Cotzias Intermodal επισημαίνει πάντως ότι μέσα στο 2013 κρύβεται και η επενδυτική ευκαιρία για asset plays. Αγοραπωλησίες δηλαδή ποντοπόρος με στόχο την αποκομιδή κέρδους. Και αυτό διότι οι αξίες των πλοίων ενδέχεται να έχουν δει τα χαμηλά τους και οι διαθέτοντες ρευστότητα να μπορέσουν να αποκτήσουν ποιοτικό τονάζ σε χαμηλά επίπεδα και να εγγράψουν υπεραξίες πουλώντας το σε υψηλότερα όταν η αγορά ανακάμψει.

Σχόλιο: Διαβάζοντας αυτό το άρθρο αμέσως καταλαβαίνεις, ότι εκεί που δεν υπάρχει υπερπροσφορά, τα πράγματα είναι καλυτέρα.

Αυτό σημαίνει ότι το κτίσιμο ενός στόλου είναι δύσκολη υπόθεση.

Θέλει ανάλυση.

4444

http://taxalia.blogspot.com/2012/12/40_18.html

Ο Μαροκινός χρωστούσε πολλά ενοίκια κι όταν ο συνταξιούχος τον πίεσε να τα πληρώσει, τον έσφαξε και τον πέταξε στα σκουπίδια

Ένοικος ενός εκ των διαμερισμάτων που κατείχε ο…79χρονος συνταξιούχος καθηγητής φέρεται να είναι ο δράστης τού εγκλήματος με θύμα τον ηλικιωμένο άντρα που αποκαλύφθηκε το πρωί στις 40 Εκκλησιές της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για αλλοδαπό  από το Μαρόκο, που διαφεύγει τη σύλληψη και ζούσε το τελευταίο διάστημα σε διαμέρισμα των 40 Εκκλησιών, ιδιοκτησίας του δολοφονηθέντος πρώην εκπαιδευτικού Μέσης Εκπαίδευσης.

Το κίνητρο της δολοφονίας εκτιμάται ότι ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν οι δύο άντρες, καθώς, ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται να χρωστούσε αρκετά μισθώματα στον ηλικιωμένο άντρα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 79χρονος επισκέφθηκε τον αλλοδαπό άντρα προκειμένου να του ζητήσει τα χρήματα. Κατά τη συνάντηση αυτή ο δράστης, έπειτα από λογομαχία, δολοφόνησε, με αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής τρόπο, τον συνταξιούχο.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης κράτησε αρκετές ώρες το πτώμα στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, πριν αποφασίσει να το τυλίξει με σακούλες και κουβέρτα και να το πετάξει σε κάδο ανακύκλωσης, επί της οδού Σκεπαστού, όπου εντοπίστηκε το πρωί από δημοτικούς υπαλλήλους της Καθαριότητας.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τις αρχές με βάση γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Τα ίχνη του άτυχου συνταξιούχου είχαν χαθεί την περασμένη Τρίτη και δύο μέρες αργότερα συγγενικό του πρόσωπο δήλωσε την εξαφάνισή του στις αστυνομικές αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι διωκτικές αρχές στράφηκαν στον κύκλο των ενοικιαστών των διαμερισμάτων που κατείχε το θύμα, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, κι έγιναν προσαγωγές υπόπτων στην Ασφάλεια.

Σχόλιο: Η Αστυνομία έκανε καλή δουλειά. Ο Ηλικιωμένος αντί να πάει στον Μαροκινό, έπρεπε να πάει στο ΚΚΕ, στη ΔΗΜΑΡ ή στο ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει τα ενοίκια. Αυτοί δε λένε ναι σε όλα, όσο αφορά τους μετανάστες;

4444

http://taxalia.blogspot.com/2012/12/blog-post_4053.html

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, ερωτηθείς αν υιοθετεί τις απόψεις Γαϊτάνη, αντί να μιλήσει για τη βουλευτή (που ψηφίστηκε από 10.601 Θεσσαλονικείς στις τελευταίες εκλογές, για όσους δεν το ξέρουν),  μίλησε για
«άσφαιρο αντιπερισπασμό της ΝΔ που αποσκοπεί στη δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων» και που «δεν πείθει κανέναν», ενώ, αντί να καταδικάσει την κ.Γαϊτάνη, καταδίκασε τον Σαμαρά, κατονομάζοντάς τον ως υπέυθυνο του προβλήματος με τα Σκόπια, λέγοντας  “Άλλωστε, δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Ο κ. Σαμαράς είναι εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που έχει βαριές ευθύνες για την περιπέτεια γύρω από την ονομασία της FYROM».

«Αλήθεια η θέση του κ. Σαμαρά ποια είναι σήμερα;» διερωτάται ο κ. Σκουρλέτης.

Αυτό που κανείς σχεδόν δεν κατάλαβε είναι, το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί υπεύθυνο τον Σαμαρά, για “την περιπέτεια (!) γύρω από την ονομασία της FYROM”.

Η θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η πεμπτουσία του Σκοπιανού προβλήματος, αλλά δεν θα την ξαναπούμε, γιατί έχουμε εξηγήσει χιλιάδες φορές που ακριβώς βρίσκεται η αδυναμία της ελληνικής πλευράς, που διαφαίνεται από τη δήλωση του (παντελώς άσχετου με το θέμα) Σκουρλέτη.

Μόνο οι αναγνώστες του taxalia, ξέρουν τι ήθελε να πεί ο Σκουρλέτης και πόσο τερατώδες είναι αυτό που υπονοεί !!! Αυτό όμως αφορά μόνο τους γνώστες του θέματος και όχι τον πολύ κόσμο, που νοιάζεται μόνο για τον χαβαλέ και την επιφάνεια των ειδήσεων.

Σχόλιο: Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ βάζουν υποψηφιότητα πολλά φυντάνια. Πριν ψηφήσετε ρωτήστε.

Πόσοι από αυτούς που ψήφησαν την Γαιτανη εγκρίνουν που είπε τα Σκόπια Μακεδονία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα με τα Εθνικά Θέματα. Δεν πείθει.

4444

4444

http://taxalia.blogspot.com/2012/12/blog-post_8657.html

Ρε τι τραβάνε οι πολιτικοί ! Πού είναι εκείνες οι καλές εποχές, που έμπαιναν οι πρασινοφρουροί με τα μούσια  στη δημόσια υπηρεσία και καθόταν όλοι σούζα !

Με ακαθαρσίες «περιέλουσαν» άγνωστοι το αυτοκίνητο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ…Χρήστου Αηδόνη. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή στο Γέρακα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως εκεί όπου βρισκόταν παρκαρισμένο το ΙΧ του πρώην υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι άγνωστοι κάλυψαν το όχημα με λύματα βόθρου ενώ για το συμβάν, σύμφωνα με το πόρταλ zwpallini.gr, ενημερώθηκε μέχρι και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σχόλιο: Ο Τσατσος ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική. Δεν έχει κανένα λόγο η Αντιτρομοκρατική. Το ΠΑΣΟΚ είναι διαφθαρμένο κόμμα και αν γίνουν εκλογές θα φάει και άλλο στραπάτσο.

Θέλουμε εκλογές.

4444

CNN INSTAGRAM 01 181212

4444

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/12/blog-post_2581.html

Αναρωτιέστε ακόμα γιατί τον κρατούν στην θέση του ετερόκλητες πολιτικές ηγεσίες; Υπάρχει ακόμα “τραπεζικό απόρρητο” όταν όλες οι τράπεζες είναι ανοιχτές από το χρήμα των φορολογουμένων; Και πως στ’ αλήθεια χρησιμοποιείται αυτό το “απόρρητο” από αυτούς που “γνωρίζουν”;

«Η διαβίβαση στοιχείων για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων (δάνεια, οφειλές κτλ) επιτρέπεται μόνο προς τις ειδικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής», διευκρινίζει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως αναφέρεται σε απαντητικό έγγραφο της ΤτΕ,
με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (Ν. 3601/2007 και οι διατάξεις περί υπηρεσιακού και επαγγελματικού απορρήτου), «τα στοιχεία που τυχόν περιέρχονται σε γνώση τόσο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και των ειδικών εκκαθαριστών και τα οποία αφορούν δάνεια προς συγκεκριμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν χορηγηθεί από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν αδειοδοτηθεί και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, καλύπτονται από τις ως άνω διατάξεις περί απορρήτου».
Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι εισάγεται εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα, η οποία όμως «δεν εφαρμόζεται για πληροφορίες και στοιχεία ζητούμενα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφού επιτρέπει τη διαβίβαση εποπτικών στοιχείων από την ΤτΕ μόνο προς τις ειδικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, κατά τη σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής άσκηση των καθηκόντων τους».
Αναφορικά με τον δανεισμό των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα η ΤτΕ αναφέρει ότι στα δάνεια που μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς περιλαμβάνονται και τα δάνεια που είχε χορηγήσει η ΑΤΕ προς πολιτικά κόμματα.
Στοιχεία για την επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων απέστειλε στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με αυτά, η επιχορήγηση των δικαιούχων πολιτικών κομμάτων για το τρέχον έτος ανέρχεται σε 45.150.000 ευρώ, για το 2013 σε 21.827.000 ευρώ και για το 2014 σε 19.978.000 ευρώ.
olympia.gr

Σχόλιο: Τι λες ρε Μαλακα Προβοπουλε; Πας καλά; Αν εγώ Προβοπουλε πάρω την εξουσία, πας φυλακή. Γκαραντί. Όσο κυβερνούν οι προδότες, οι δωσίλογοι είσαι εντάξει.

Φυσικά η Ελλάδα δεν έχει Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε ο Προβοπουλος εκπροσωπεί την Ελλάδα. Το έχουν πει δεκάδες Έλληνες και Φιλέλληνες οικονομολόγοι.

Το αναφέρω για να μην κοροϊδευόμαστε.

Θα φτιάξω κάτι θεσμικά πλαίσια, δε την γλιτώνετε. Αν ο Βενιζέλος είναι Συνταγματολόγος μια φορά, εμείς είμαστε χίλιες.

4444

Ο Αιμίλιος Λιάτσος ζητά συγγνώμη από τον Καμμενο για το συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας του Παρασκευή και 13.

Θέλω εκλογές εδω και τώρα για να τους «Λιώσω». Τους δωσίλογους. Τα τομάρια.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντέχουν. Παρά την επίθεση που δέχονται. Ο Καμμενος αλλα και τα αλλα στελεχη, όπως ο Καρπεναρος εχουν δωσει δειγματα γραφης.

Θα φύγει δηλαδή ο Μανώλης και θα διαλυθεί το κόμμα; Αυτά δε γίνονται Αντωνάκη Σαμαρά.

4444

USA ADAM LANZA SHOOTING OPLA AGORA 01 161212

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1692254

Tου Νίκου Χρυσικόπουλου

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την απόφαση της οικογένειας Φιλίππου να μεταφέρουν την έδρα της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο με στόχο «την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής δομής προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του ομίλου», η γαλακτοβιομηχανία κατάφερε να συγκεντρώσει μέσω placement 250 εκατ. δολάρια, μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί για την επέκταση και ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας της στις ΗΠΑ.

Η FAGE International SA, νεοσυσταθείσα εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, που ελέγχεται από τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου και πλέον μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου καθώς και η αμερικανική της θυγατρική FAGE USA ανακοίνωσαν πως οι δύο εταιρείες ολοκλήρωσαν placement τίτλων υψηλής εξασφάλισης και ωρίμανσης 2020, συνολικής ονομαστικής αξίας 250 εκατ. δολαρίων.

Οι εκδότριες εταιρείες προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τα καθαρά έσοδα από την πώληση των πρόσθετων τίτλων για την αποπληρωμή όλων των υφιστάμενων τίτλων ωρίμανσης 2015 και κουπονιού 7,5%, για την πληρωμή άλλων χρεών, σε κεφαλαιουχικές δαπάνες και άλλους εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της μονάδας παραγωγής του ομίλου ΦΑΓΕ στις ΗΠΑ.

Στόχος είναι ο τετραπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας που διαθέτει η FAGE USA στο βιομηχανικό πάρκο του Johnstown, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, και ο διπλασιασμός των εγκαταστάσεων, επένδυση που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 120 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η ΦΑΓΕ αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό στις ΗΠΑ από την τουρκικών συμφερόντων Chobani του Χαμντί Ουλουκάγια για την κυριαρχία στην αγορά του «ελληνικού γιαουρτιού».

Ο Τούρκος επιχειρηματίας έπειτα από την εξαγορά μιας μονάδας της Kraft Foods κατέφερε να διεισδύσει στην συγκεκριμένη αγορά εκτοπίζοντας από την πρωτοκαθεδρία την ΦΑΓΕ, η οποία κινήθηκε δικαστικά για να προασπίσουν το δικαίωμα χρήσης της λέξης «ελληνικό γιαούρτι» και τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα.

Η νέα επένδυση της γαλακτοβιομηχανίας στο εξωτερικό αποτελεί επακόλουθο της ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό σε σχέση με αυτές στην Ελλάδα. Εδώ και σημαντικό διάστημα, οι διεθνείς πωλήσεις ως ποσοστό του συνολικού τζίρου του ομίλου (στο 9μηνο του 2012 οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12%, στα 324 εκατ. ευρώ) αυξάνονταν διαρκώς.

Αντίθετα, στην εγχώρια αγορά οι πωλήσεις της ΦΑΓΕ βρίσκονται σε διαρκή πτώση και στο εννεάμηνο του 2012 ήταν μειωμένες κατά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, ενώ σε όγκο υποχώρησαν κατά 25,8%.

Υπολογίζεται πως στην ελληνική αγορά ο όμιλος πραγματοποιεί μόνο το 40,5% του όγκου πωλήσεων και το 31,6% της αξίας τους.

Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ το εννεάμηνο κατέγραψε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 40% σε όγκο και 43,6% σε αξία. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μειώσεις άνω των 200 θέσεων εργασίας τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ανάλογες κινήσεις είχαν γίνει και στην ΕΒΓΑ.

Σχόλιο: Διαβάζοντας το άρθρο τρία  κύρια συμπεράσματα βγάζεις. Πρώτο Συμπέρασμα τα Ελληνικά Προϊόντα, όπως το γιαούρτι είναι άκρως ανταγωνιστικά, ως διατροφικά προϊόντα στην Παγκόσμια αγορά. Όποτε να πω στους Νεοέλληνες επιχειρηματίες «ανοιχτείτε».

Εδώ υπάρχουν ξένοι που πλασάρουν τα προϊόντα τους ως Ελληνικά και βγάζουν χρήμα.

Το δεύτερο Συμπέρασμα είναι ότι οι Έλληνες Νταβατζηδες, πολιτικοί και επιχειρηματίες, πνίγουν την Ελλάδα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν καταστρέψει την χώρα.

Η ΦΑΓΕ έπρεπε να μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα για να έχεις την έδρα σου, ως εταιρεία;

Το Τρίτο συμπέρασμα είναι, πόσο σημαντικό είναι τα Ελληνικά προϊόντα να έχουν την σήμανση ΠΟΕ – Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Είναι πολύτιμο εργαλείο.  

Είναι κρίμα η Ελλάδα να εξουσιάζεται από τα Λαμογια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κρίμα.

Το ότι υπάρχουν νεοέλληνες που ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το θεωρώ άσχημο δείκτη.

4444

18/12/2012

4444

Το ελληνικό ραδιόφωνο είναι γεμάτο μαλακες. Δεν είναι μόνο οι εκφωνητές είναι και αυτοί που τους δίνουν εντολές.

Αυτό που έχω να τους πω είναι: δε μετράται. Το ότι είστε σε μια τέτοια θέση, σε μένα δε λέει τίποτα.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4776255

Τον περασμένο Ιανουάριο οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ρώτησαν 83 εξέχοντες οικονομολόγους αν πίστευαν ότι το ευρώ θα έβγαζε τη χρονιά λίγο-πολύ αλώβητο.

Μόνο 43 απάντησαν θετικά. Κι όμως, το ευρώ επέζησε. Την ίδια περίοδο, και για το εξάμηνο που ακολούθησε, διάχυτη ήταν η εντύπωση σε όλο τον κόσμο ότι οι ημέρες της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν μετρημένες. Ομως η Ελλάδα άντεξε στις πιέσεις και την περασμένη εβδομάδα έλαβε ένα καινούργιο δάνειο, γεγονός που της έδωσε μια ανάσα, τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Είναι αλήθεια ότι τα εσωτερικά προβλήματα στη χώρα μας είναι μεγάλα. Είναι επίσης αλήθεια ότι το πρόβλημα της Ισπανίας δεν έχει λυθεί. Από μία άποψη, όμως, τα χειρότερα για την ευρωζώνη έχουν περάσει.

Το περίεργο είναι ότι αυτή η αλλαγή κλίματος δεν αποδίδεται τόσο σε συγκεκριμένες πράξεις όσο σε ψυχολογικούς παράγοντες.

Δύο είναι οι άνθρωποι που μέτρησαν. Ο ένας είναι ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, που τον περασμένο Ιούλιο δήλωσε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εξασφαλίσει την επιβίωση του ευρώ. Δύο μήνες αργότερα, ενίσχυσε αυτή τη δέσμευσή του με μια νέα πολιτική απεριόριστης αγοράς ομολόγων στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ο άλλος είναι η Καγκελάριος Μέρκελ, που το καλοκαίρι αποφάσισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει με κάθε κόστος στο ευρώ. Οχι επειδή ξαφνικά αγάπησε τη χώρα μας ή τον Πρωθυπουργό της, που τόσο την είχε πικράνει στο παρελθόν. Αλλά επειδή έκρινε ότι ένα «ατύχημα» θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επανεκλογή της. Οπως και να ‘χει, οι 40 «εξέχοντες» οικονομολόγοι διαψεύστηκαν.

Οι σοβαρές αποφάσεις μετατίθενται τώρα για το… 2014.

Αυτό έγινε φανερό στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας, όπου οι γνωστές διαφωνίες μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου έστειλαν στις καλένδες τα σχέδια του Βαν Ρόμπαϊ και του Μπαρόζο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενοποίησης. «Αναρωτιέμαι πώς οι δύο αυτοί κύριοι θα απολαύσουν τα Χριστούγεννα», σχολίασε ο Αντριου Νταφ, ευρωβουλευτής από το κόμμα των βρετανών Φιλελευθέρων. Υπερβολές. Ο πρώτος θα γράψει ένα χαϊκού και ο δεύτερος έχει αποδείξει ότι δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες. Μπορούν άλλωστε πάντα να ασχοληθούν με το φλέγον ζήτημα της τραπεζικής εποπτείας, που είναι και σοβαρό και πολύπλοκο.

Το μεγάλο γεγονός της χρονιάς που τελειώνει ήταν η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλίας.

Οκτώ μήνες μετά, ο Ολάντ είναι ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος στην Ε’ Δημοκρατία και συσσωρεύει τη μία ήττα μετά την άλλη, τόσο στο εσωτερικό (με σημαντικότερη τη συνθηκολόγησή του με τον Λακσμί Μιτάλ) όσο και στο εξωτερικό (με τελευταία την υποχώρησή του απέναντι στη Μέρκελ στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης).

Το μεγάλο γεγονός της χρονιάς που έρχεται θα είναι χωρίς αμφιβολία οι γερμανικές εκλογές. Η Μέρκελ μοιάζει σήμερα κυρίαρχη, η επιμονή της όμως στη λιτότητα μπορεί να της γυρίσει μπούμεραγκ.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4776202

Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν 93 ανθρώπους με την κατηγορίας της διασποράς φημών περί «επικείμενου» τέλους του κόσμου. Παράλληλα, ένας άνδρας συνελήφθη, επειδή ξυλοκόπησε 23 παιδιά σε δημοτικό σχολείο, υπό «την ψυχολογική επήρεια» των προβλέψεων αυτών, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι 93 άνθρωποι από επτά κινεζικές επαρχίες, μεταξύ των οποίων είναι μέλη του παραθρησκευτικού δόγματος του «Παντοδύναμου Θεού», συνελήφθησαν διότι «μοίραζαν φυλλάδια για την Αποκάλυψη και διέσπειραν φήμες», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων. «Αυτά τα μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης πρόσφατα ενστερνίστηκαν την προφητεία των Μάγιας και προμηνύουν ότι ο ήλιος δεν θα λάμπει και το ηλεκτρικό δίκτυο δεν θα λειτουργεί για τρεις ημέρες, αρχής γενομένης από τις 21 Δεκεμβρίου» μεταδίδει το πρακτορείο, επικαλούμενο το γραφείο δημόσιας ασφάλειας της Ζινίνγκ, πρωτεύουσας της νοτιοανατολικής επαρχίας Τσινγκχάι.

Η Κίνα έχει εξαπολύσει μία εκστρατεία για την πάταξη του δόγματος του «Παντοδύναμου Θεού», το οποίο από την πλευρά του έχει κηρύξει «αποφασιστική μάχη» κατά του «Κόκκινου Δράκου» του ΚΚΚ.

Σε ξεχωριστό του τηλεγράφημα το Νέα Κίνα μεταδίδει πως η αστυνομία στην επαρχία Χενάν συνέλαβε έναν άνδρα, ονόματι Μιν Γιονγκτζούν, γιατί ξυλοκόπησε με μαστίγιο 23 μαθητές δημοτικού και μία γυναίκα, η κατοικία της οποίας βρισκόταν κοντά στο σχολείο.

«Οι προκαταρκτικές έρευνες της αστυνομίας διαπίστωσαν πως ο Μιν, χρόνια επιληπτικός, βρισκόταν υπό τη σοβαρή ψυχολογική επίδραση της φημολογίας για το επικείμενο τέλος του κόσμου» προσθέτει το πρακτορείο.

Ο Μιν συνελήφθη με την κατηγορία των υποψιών για την υπονόμευση της δημόσιας τάξης, υπογραμμίζει το Νέα Κίνα.

Σχόλιο: Όποιος πιστεύει ότι στις 21 Δεκεμβρίου θα έρθει το τέλος του κόσμου, είναι χαζός.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4776394

Αμερικανός δικαστής καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών τον χάκερ που είχε εισχωρήσει στις διευθύνσεις email αρκετών σταρ του Χόλιγουντ – ανάμεσά τους η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον, τις γυμνές φωτογραφίες της οποίας ανήρτησε στη συνέχεια στο Ιντερνετ.

Ο Κρίστοφερ Τσάνεϊ, 36 ετών, καταδικάσθηκε επίσης στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 76.000 δολαρίων στις Σκάρλετ Γιόχανσον, Κριστίνα Αγκιλέρα και Ρενέ Ολσταντ, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στα δεκάδες πρόσωπα των οποίων παραβιάσθηκαν οι διευθύνσεις.

Παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επέτρεψαν στον Τσάνεϊ να αποκτήσει πρόσβαση στις διευθύνσεις των περίπου 50 θυμάτων του και να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες «πολύ προσωπικού χαρακτήρα», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την πρόσβαση σε σε δεκάδες προσωπικές φωτογραφίες, τις οποίες στην συνέχεια ανήρτησε στο Ιντερνετ, όπου όλος ο κόσμος μπορούσε να δει.

«Η υπόθεση υπενθυμίζει ότι η εγκληματικότητα στο Ιντερνετ είναι μία πραγματική απειλή για όλους τους Αμερικανούς. Ολοι πρέπει να προσέχουν τις προσωπικές πληροφορίες που διοχετεύονται στο Ιντερνετ», πρόσθεσε η κατηγορούσα αρχή.

Ο Κρίστοφερ Τσάνεϊ συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2011 απο το FBI, έπειτα από έρευνα 11 μηνών. Είχε παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα περισότερων από 50 ηθοποιών και τραγουδιστριών, όπως η Μίλα Κούνις, η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Σκάρλετ
Γιόχανσον.

Σχόλιο: Η απόφαση είναι σωστή.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4776287

Ο Λιονέλ Μέσι είναι γνωστός για τις ξεχωριστές του ικανότητες στο γήπεδο. Τώρα ο Αργεντινός που θεωρείται μακράν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, προκαλεί αντιδράσεις με τα λόγια του, καθώς για πρώτη φορά εμπλέκεται σε μια πολιτική κόντρα για τη γλώσσα που ίσως παίξει ρόλο στη διάλυση της Ισπανίας.

Ο σταρ της Μπαρτσελόνα έσπευσε να υπερασπιστεί τη διδασκαλία της καταλανικής γλώσσας στα σχολεία. «Οσο περισσότερες γλώσσες διδάσκεται ένα παιδί τόσο το καλύτερο γι’ αυτό», δήλωσε ο Μέσι την ώρα που το θέμα των καταλανικών έχει γίνει σημείο σύγκρουσης της Βαρκελώνης και της τοπικής κυβέρνησης της Καταλωνίας με τη Μαδρίτη.

Η καταλανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής το 2014 – την ίδια χρονιά που ανάλογο δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στη Σκωτία.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Μαδρίτης κατέθεσε νομοσχέδιο που θα δίνει στους γονείς την ευκαιρία να ζητούν να διδάσκονται τα παιδιά τους περισσότερα ισπανικά στα σχολεία. Σύμφωνα με αυτό, οι γονείς που επιθυμούν να διδάσκονται τα παιδιά τους μαθήματα στα ισπανικά μπορούν να απαιτούν από τις τοπικές κυβερνήσεις να γίνεται η διδασκαλία αυτή σε κρατικά σχολεία ή σε ιδιωτικά μαθήματα που θα πληρώνουν οι Αρχές.

Στην Ισπανία ομιλούνται αρκετές τοπικές γλώσσες και μάλιστα κάποιες θεωρούνται ημιεπίσημες.

Στην Καταλωνία, η πολιτική της «γλωσσικής απορρόφησης» σημαίνει ότι όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα καταλανικά, εκτός από δύο ώρες ισπανικών την εβδομάδα.

Οι καταλανοί εθνικιστές έχουν κατηγορήσει το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα ότι προσπαθεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω στην εποχή της δικτατορίας του στρατηγού Φράνκο, όταν τα καταλανικά και τα βασκικά είχαν απαγορευθεί. «Μεγάλωσα και σπούδασα στα καταλανικά.

Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα με αυτό», είπε ο Μέσι μιλώντας στα ισπανικά και επανέλαβε ότι για τα παιδιά είναι καλύτερο να μιλούν περισσότερες γλώσσες. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έχει περάσει τη μισή ζωή του στη Βαρκελώνη αφού εντάχθηκε στο νεανικό πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα από τα 13. Αλλά και ο συμπαίκτης του Μέσι και μέλος της εθνικής ομάδας της Ισπανίας Τσάβι Χερνάντεζ πήρε θέση για το φλέγον αυτό ζήτημα: «Μου φαίνεται κακό η κυβέρνηση να μας προτρέπει να μη μιλάμε καταλανικά», είπε. «Είναι δικαίωμά μας και θα ήθελα η Μαδρίτη να σεβαστεί τη γλώσσα και τη φιλοσοφία μας». Ο επίσης παίκτης της Μπαρτσελόνα Αντρες Ινιέστα που προέρχεται από την Καστίγια-λα-Μάντσα πρόσθεσε: «Εχω γεννηθεί αλλού και είμαι περήφανος που έχω ζήσει τόσα χρόνια στην Καταλωνία και αισθάνομαι Καταλανός».

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1691368

Του Κώστα Ράπτη

Columbine, Virginia Tech, Tucson, Aurora: οι τραγωδίες έρχονταν και παρέρχονταν, ωστόσο τίποτε δεν έμοιαζε ικανό να κλονίσει την εμμονή των Αμερικανών με την οπλοκατοχή.

Μέσα σε 30 χρόνια οι ΗΠΑ έχουν συγκλονισθεί από 62 περιπτώσεις τέτοιων μαζικών δολοφονιών, ενώ η χρήση των όπλων υπολογίζεται ότι στοιχίζει περίπου 30 ζωές ημερησίως – σαν να επαναλαμβάνεται διάσπαρτα το μακελειό του Newtown την κάθε μέρα που περνά.

Σίγουρα όλα αυτά έχουν σχέσεις με ιδιαίτερα “πολιτισμικά” χαρακτηριστικά. Παρά τον εξωραϊσμό της “μικρής αμερικανικής πόλης” η αμερικανική κοινωνία είναι παραδοσιακά περισσότερο ανταγωνιστική και εξατομικευμένη, έτσι ώστε το άτομο να μπορεί πιο εύκολα να βιώσει το σύνολο γύρω του ως εχθρικό.

Το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας είναι σαφώς μικρότερο απ’ ό,τι π.χ. στην ηπειρωτική Ευρώπη, αν αναλογιστούμε ότι οι ΗΠΑ ποτέ δεν απέκτησαν πλήρες σύστημα υγείας.

Είναι, τέλος, μια κοινωνία που σωρεύει εκρηκτικά ψυχολογικά υλικά: από τη γενικευμένη ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς μέχρι τους χιλιάδες βετεράνους παλαιότερων και πρόσφατων πολέμων με σύνδρομο μετατραυματικού στρες (και γνώση των όπλων).

Ωστόσο, εκρηκτικές αντιφάσεις, ψυχολογικά προβλήματα ή κουλτούρα βίας υπάρχουν και σε άλλες χώρες, χωρίς ο αριθμός των θυμάτων να είναι ο ίδιος.

Την ίδια μέρα με την τραγωδία στο Newtown σημειώθηκε μια αντίστοιχη επίθεση σε δημοτικό σχολείο στην Κίνα: ο ψυχασθενής δράστης ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, τραυματίζοντας 22 μαθητές.

Στο Κονέτικατ, όμως, Adam Lanza επιτέθηκε οπλισμένος με δύο πιστόλια και ένα ημιαυτόματο τυφέκιο εφόδου αγορασμένο νόμιμα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 26μαθητές και εργαζομένους.

Πάνω από 75%των όπλων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε μαζικούς φόνους στις ΗΠΑ είχαν αποκτηθεί νόμιμα.
Παρ’ όλα τα επαναλαμβανόμενα βίαια περιστατικά με νόμιμα αποκτηθέντα όπλα, στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα εύκολο να προμηθευτεί κανείς ένα πραγματικό οπλοστάσιο.

Κληρονομιά της ιστορικής διαμόρφωσης των ΗΠΑ, της frontier mentality των αποίκων που εγκαθίστανται σε εχθρικό περιβάλλον, καθώς και της παραδοσιακής δυσπιστίας απέναντι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η μαζική οπλοκατοχή τροφοδοτεί έναν ατελείωτο φαύλο κύκλο βίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν περίπου 182 εκατομμύρια όπλα, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών με χρήση πυροβόλου όπλου είναι 3 μεγαλύτερο από τη Γαλλία, 14 φορές μεγαλύτερο από την Ιρλανδία και 250 φορές μεγαλύτερο από την Αυστραλία.

Ακόμη χειρότερα, η οπλοκατοχή έχει γίνει βασική πλευρά μιας συντηρητικής πολιτικής και κοινωνικής ταυτότητας.

Στις 3τελευταίες δεκαετίες το Ρεπουμπλικανικό κόμμα επένδυσε σε μία εκδοχή νεοσυντηρητισμού, τμήμα της οποίας ήταν και η ενθάρρυνση της οπλοκατοχής – με την σφραγίδα επικύρωσης και σχετικών αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η αμερικανική εκδοχή “νόμου και τάξης” δεν περιλαμβάνει μόνο την ενίσχυση της αστυνομίας, αλλά και τη λογική ότι η οικογενειακή εστία πρέπει να είναι και “οικογενειακό φρούριο”.

Η NRA, η ένωση των κατόχων όπλων, εξελίχτηκε σε ένα πανίσχυρο πολιτικό μηχανισμό, ικανό να επηρεάζει εκλογικές μάχες και μπόρεσε να ανακόψει τις προσπάθειες περιορισμού της οπλοκατοχής, (σε ορισμένες πολιτείες μάλιστα η δυνατότητα των Αμερικανών να φέρουν όπλα διευρύνθηκε).

Εάν αναλογιστούμε ότι το νόμιμο εμπόριο όπλων στις ΗΠΑ είναι μια τεράστια επιχείρηση, καθώς πωλούνται πάνω 10 εκατομμύρια όπλα το χρόνο, αντιλαμβανόμαστε και γιατί αναπαράγεται μια ολόκληρη κουλτούρα όπλων, που διεισδύει και σε νέες ομάδες, όπως οι γυναίκες (σαν τη συλλέκτρια όπλων μητέρα του αυτόχειρα θύτη στο Κονέτικατ).

Την επαύριον της τραγωδίας στο Newtown, για άλλη μια φορά φούντωσε η συζήτηση για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Για πρώτη φορά το λόμπι των όπλων εμφανίζεται αμυνόμενο: η NRA εξαφάνισε τη σελίδα της στο Facebook, ενώ οι 31 γερουσιαστές που πρωτοστατούν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων οπλοκατοχής έκριναν σκόπιμο να αποφύγουν τα media.

Στην συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία του την Αμερική ο Barack Obama εγκατέλειψε την χαρακτηριστική του “αντι-πολωτική” συγκράτηση, καλώντας σε έναν εθνικό διάλογο στον οποίο ήδη οι πιο γνωστοί υπερασπιστές της οπλοκατοχής από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών(συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία) δήλωσαν έτοιμοι να προσέλθουν.

Ο Obamaέχει μια μεγάλη ευκαιρία να πολιτικοποιήσει το θέμα επανορίζοντας τις σχέσεις Λευκού Οίκου, Κογκρέσου, λόμπι και κοινής γνώμης. Θα το τολμήσει;

Σχόλιο: Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι πλέον η πλειοψηφία στην Αμερική.

Η Αμερική μπορεί να κάνει ένα controlgunχωρίς να πληγούν οι πωλησεις όπλων και χωρίς αυτοί που θέλουν να αποκτήσουν όπλα, να έχουν πρόβλημα.

Τα στατιστικά στοιχεία είναι απόλυτα διαφωτιστικά.

Ανήλικοι που έχουν πρόσβαση σε όπλα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται να μπορείς να αγοράσεις ποιο εύκολα ένα αυτόματο όπλο από ένα κουτί μπύρας.

4444

BLOOMBERG USA ADAM LAZNA SHOOTING DICKS STOPS GUN SALES 02 181212

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1691330

Του Roben Farzad

Η μετοχή της Apple έχει πάρει την κατιούσα.

Τον Σεπτέμβριο έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 705 δολαρίων. Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Δευτέρας όμως, πέρασε προς στιγμήν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων.

Υπάρχει ένας τουλάχιστον αναλυτής που προβλέπει ότι η κατρακύλα δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Από τον Ιανουάριο, ο Edward Zabitsky της καναδικής ACI Research προειδοποιεί ότι η μετοχή της Apple οδεύει προς τα 270 δολάρια ανά μετοχή.

Και πλέον “βλέπει” πως η τιμή της θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο σε 12 μήνες.

Ο Zabitsky, ο οποίος κατατάσσεται από την StarMine ως ο κορυφαίος stockpicker των κλάδων ημιαγωγών και ημιεξοπλισμού εξηγεί πως η απαισιόδοξη οπτική του για την Apple στηρίζεται στον αυξημένο ανταγωνισμό, τη μειούμενη ελκυστικότητα της εμπειρίας του App Store αλλά και την αμφισβήτηση γύρω από το μάνατζμεντ και την ικανότητα της διοίκησης της Apple να συνεχίζει να καινοτομεί περισσότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατο του ιδρυτή Steve Jobs. Ιδού τα επιχειρήματά του:

Ο ανταγωνισμός από τη Microsoft

Η Microsoft (MSFT) συνεχίζει να κάνει προσπάθειές για να αναθερμάνει τη σχέση της με τους καταναλωτές και να διατηρήσει την κυριαρχία της στον κλάδο των επιχειρήσεων. Τα βασικά της προϊόντα, όπως τα Office, Skype / Lync, Xbox και Skydrive καθίστανται προσβάσιμα από διάφορες πλατφόρμες. Η στρατηγική της Microsoft είναι να επεκτείνει την κυριαρχία της από τους τομείς του λογισμικού για επιχειρήσεις,  των desktop και των notebook στις ταμπλέτες και τα τηλέφωνα.

Ο ανταγωνισμός από τη Samsung

Η Samsung (005930) είναι ο ηγέτης των smartphone. Το Galaxy S II και το Galaxy Nexus επέτρεψαν στην Samsung να αρπάξει μερίδιο αγοράς από άλλους πωλητές λειτουργικού συστήματος Android.

Τώρα τα Galaxy S ΙΙΙ και Galaxy Note II απειλούν την κυριαρχία της Apple στις συσκευές προηγμένης τεχνολογίας.

Η Samsung έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια GS3s και 5 εκατομμύρια G-Note 2s. Τα τηλέφωνα αυτά έχουν ηγετική θέση στις μεγάλες οθόνες για προβολή βίντεο. Το interface του G-Note είναι ίσως η μεγαλύτερη αναβάθμιση της Samsung σε επίπεδο User Interface μέχρι σήμερα. Το GS3 δημιουργεί σοβαρό ανταγωνισμό για το iPhone.

Εφαρμογές Web vs App Store

Η εξάπλωση των δικτύων 4G επιταχύνεται, ενώ οι αναβαθμίσεις του ίντερνετ επιτρέπουν στο Facebook (FB), την Amazon (AMZN), την Netflix (NFLX) και το You Tube να έχουν τον έλεγχο της παρουσίας τους στα κινητά τηλέφωνα.

Χρησιμοποιούν εφαρμογές Web, για να αποφύγουν το App Store και οι καταναλωτές αρχίζουν να το προσέχουν.

Το γεγονός ότι οι δυσαρεστημένοι με τους χάρτες της Apple πελάτες του iPhone 5 μπορούν εύκολα να επιστρέψουν στην χρήση των χαρτών της Google (GOOG) δείχνει ότι ο σύνδεσμος της Apple με τον καταναλωτή -και την ικανότητά της να παράγει υψηλά περιθώρια κέρδους- εξασθενεί.

Ηγεσία

Η διχόνοια εντός της διοίκησης στο Cupertino, όπως κατέστη εμφανής από την πρόσφατη αποπομπή του Scott Forstall, του επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple είναι άλλος ένας λόγος ανησυχίας.

Η Apple, υποστηρίζει ο Zabitsky, πρέπει να «ενοποιήσει περισσότερο τις ομάδες διαχείρησης των Mac και των  iOS.

Πάνω και πέρα από την ικανότητά του να καινοτομεί, ο Steve Jobs ήταν μια ενωτική δύναμη που μπορούσε να προκαλέσει τον καθέναν να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό». Ο αναλυτής θεωρεί πως το φιάσκο με τους χάρτες της Apple δεν θα είχε συμβεί υπό την ηγεσία του Steve Jobs.

Σχόλιο: Ο Steve jobs έχει πεθάνει. Τώρα κοιτάζουμε τους διαδόχους.

4444

ITALY BERLUSCONI 02 171212

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1691777

Στο ζήτημα της ανάθεσης του ελέγχου των κυπριακών τραπεζών στον οίκο Alvarez & Μarsal και στις σχέσεις που διατηρεί με τον κ. Λ. Λαυρεντιάδη ο κ. Σπύρος Μαρτσέκης, διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής του οίκου (Alvarez & Marsal Greece), αναφέρεται με σημερινό του δημοσίευμα το NewsIt Κύπρου.

Το ζήτημα έφερε στην επιφάνεια με δήλωσή του ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Κυριάκος Χατζηγιάννης, λέγοντας ότι «ένας από τους ερευνητές βρισκόταν και βρίσκεται στον κύκλο γνωστού συντελεστή της καταστροφής του τραπεζικού συστήματος», χωρίς να κατονομάζει ωστόσο τον κ. Μαρτσέκη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Alvarez & Μarsal έσπευσε να διευκρινίσει, κάνοντας ευθέως αναφορά στον κ. Μαρτσέκη, ότι ο τελευταίος «δεν συμμετέχει σε υπηρεσίες που παρέχει ο οίκος σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, ρυθμιστικές αρχές ή κράτη της ΕΕ». Προσθέτοντας ότι «ο κ. Μαρτσέκης δεν συμμετέχει σε θέματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο της Κύπρο».

Ο κ. Μαρτσέκης, όπως αναφέρει ο NewsIt Κύπρου, είναι κουμπάρος του κ. Λ. Λαυρεντιάδη, ενώ από τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της KPMG παρείχε «ελεγκτικές υπηρεσίες» στην Proton, η οποία είχε αναθέσει στην KPMG να διερευνήσει αν υπάρχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των δανείων της φαρμακευτικής Alapis κι αν είναι εύλογες οι αξίες των εταιρειών που είχαν εξαγοραστεί από τον επιχειρηματία.

Όπως αναφέρει το NewsΙt, η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από τον τότε Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της KPMG Σπύρο Μαρτσέκη οποίος στην πολυσέλιδη έκθεση, που υποβάλλει στις 25 Φεβρουαρίου 2011, «τεκμηριώνει» ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι εταιρείες δεν έχουν στενό δεσμό μεταξύ τους, λειτουργούν άψογα και μόνον προσωρινό εμπορικό δεσμό έχουν και επιπλέον μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι σε έγγραφο της ΤτΕ με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου 2011 γίνεται λόγος για προσωπικό δάνειο ύψους 319.000 ευρώ το οποίο χορηγήθηκε στον κ. Μαρτσέκη από την Proton Bank, ένα δάνειο που χορηγήθηκε «λόγω των στενών σχέσεων που διατηρεί με τον κ. Λαυρεντιάδη, καθότι ο τελευταίος έχει βαπτίσει το παιδί του κ. Μαρτσέκη».

Για τους ευνοϊκούς όρους του συγκεκριμένου δανείου, σκοπός του οποίου ήταν γενικότερα η κάλυψη προσωπικών, καταναλωτικών και επενδυτικών αναγκών του κ. Μαρτσέκη, έχει γίνει γνωστό ότι προέβλεπαν α) κεφαλαιοποίηση τόκων (ετήσιο εκτοκισμό) για τα 2 πρώτα έτη, β) πληρωμή μόνο τόκων (μηνιαίο εκτοκισμό) για τον 3ο και 4ο χρόνο και γ) αποπληρωμή κεφαλαίου & τόκων από τον 5ο -10ο χρόνο σε μηνιαίες δόσεις.

Μοναδική εξασφάλιση του δανείου αποτέλεσε το ενέχυρο επί προθεσμιακής κατάθεσης 50.000 ευρώ, ενώ ο διευθυντής Private Banking της Proton σημείωνε τότε ότι «δεν υπάρχει ακίνητη περιουσία στην ιδιοκτησία του οφειλέτη. Συνιστάται πρόβλεψη για πιθανή ζημιά σε ποσοστό 60% επί του ακαλύπτου υπολοίπου, ήτοι ποσού €161 χιλ.».
Σχόλιο: Οι ελεγκτικές εταιρείες είναι διαφθαρμένες όπως σας έχω γράψει. Από την μια μεριά ελέγχουν και από την άλλη σου δίνουν συμβουλές να βγάλεις χρήμα. Δηλαδή έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα.

Με απλά λόγια, της διαπλοκής το κάγκελο.

Εγώ όταν ακούω ότι πάνε αυτές οι εταιρείες, φωνάζω: Α! καλά. Πεταει ο Γάιδαρος; Άμα θέλεις, τον κάνουμε να πεταει!

Ο σκοπός των εταιρειών αυτών είναι το κέρδος. Σε ελέγχουν, αλλά σου δίνουν ταυτόχρονα και συμβουλές για το πώς θα βγάλεις χρήμα.

Αν εγώ είχα την εξουσία, θα τους έλεγα ή θα κάνετε μόνο ελέγχους ή θα δίνεται επενδυτικές συμβουλές. Και τα δυο ΜΑΖΊ, αποκλείεται.

Διαβάζεις το πλαίσιο και αμέσως καταλαβαίνεις, αν οι διαδικασίες είναι καθαρές.

Οι καθαροί άνθρωποι φτιάχνουν καθαρά πλαίσια νόμου. Οι αναγνώστες μου θέλω να είναι έξυπνοι.

Αν οι Ελεγκτικές εταιρείες ήταν έντιμες, θα ζητούσαν, θα ασκούσαν αφόρητη πίεση, να αλλάξει το πλαίσιο. Αν το έκαναν φυσικά και το πλαίσιο θα άλλαζε.

Με το που θα δεις ένα νομικό πλαίσιο, καταλαβαίνεις αμέσως αν έχουμε μια έντιμη κατάσταση ή όχι.

Σε ορισμένα ζητήματα, πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός.

Το ζήτημα του ελεγχου είναι το Α και το Ω στην οικονομία. Οι έλεγχοι πρέπει να είναι φερέγγυοι.

Εμένα δεν μου αρκεί, όταν μια εταιρεία λέει ότι ελέγχτηκε. Θέλω περισσότερα πειστήρια.

4444

AFRICA XEIROPOIHTH MODA 01 181112

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1691763

Το Ιράν δεν πιστεύει ότι πλησιάζει η πτώση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και της κυβέρνησής του, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν. Σε ερώτηση που του υπεβλήθη στη Μόσχα, όπου βρίσκεται, σχετικά με τις δηλώσεις δυτικών ότι ο Άσαντ και η κυβέρνησή του μπορεί σύντομα να εκδιωχθούν από την εξουσία, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε στο Ρόιτερς μέσω διερμηνέα: “Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με αυτό.

Ο συριακός στρατός και η κρατική μηχανή λειτουργούν ομαλά”. Όπως και η Ρωσία, το Ιράν είναι ένας από τους αφοσιωμένους συμμάχους του Σύρου προέδρου Άσαντ κατά την εξέγερση διάρκειας 21 μηνών εναντίον του. Ο Ιρανός αξιωματούχος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία άλλαξε θέση όσον αφορά την Συρία, παρά τα σχόλια υψηλόβαθμου Ρώσου διπλωμάτη την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος δεν απέκλεισε μια νίκη των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στον πρόεδρο Άσαντ.

“Κατά τις συνομιλίες μας με τους Ρώσους εταίρους μας, διαπιστώσαμε ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην ρωσική θέση όσον αφορά τη Συρία”, δήλωσε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σχόλιο: έχει δρόμο ακόμα η υπόθεση. Είναι και χειμώνας. Την άνοιξη θα είναι σαφώς καλύτερα για προβλέψεις.

Μόνο αν τον εγκαταλείψει ο Στρατός, θα πέσει ο Ασαντ αυτή την εποχή.

4444

USA ADAM LANZA SHOOTING BLOOMBERG MICHAEL 01 01 181212

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1691577

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Τη δραματικότερη έως τώρα πρόβλεψη για την ανεργία στην Ελλάδα έκανε το γερμανικό Κέντρο Προγνώσεων του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW) με έδρα το Κίελο, στα πλαίσια της χειμερινής έκθεσης προγνώσεων του που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα το IfW, που αποτελεί ίσως τον κορυφαίο φορέα μακροοικονομικών εκτιμήσεων στη Γερμανία (σ΄ αυτόν βασίζονται οι εξαμηνιαίες προβλέψεις του ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας) προβλέπει ανεργία 24,5% φέτος, 29,3% το 2013 και 31% το 2014.

Εξαιρετικής σημασίας είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με τους συντάκτες αυτής της έκθεσης, οι προβλέψεις για την ανεργία γίνονται με τη μέθοδο του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (International Labour Organization)!

Πρόκειται για τις χειρότερες ως τώρα προβλέψεις για την ανεργία που γίνονται από ανεξάρτητο οικονομικό ινστιτούτο στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, μόνο το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει κάνει πρόσφατα εφάμιλλες προβλέψεις (34% το 2013).

Αντίθετα, η έκθεση για το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κομισιόν προβλέπει ανεργία 23,6% φέτος, 24% το 2012 και 22,2% το 2014.

Πρόκειται για τεράστια απόκλιση των προβλέψεων μεταξύ της Κομισιόν και του γερμανικού IfW σ΄ ο,τι αφορά την εξέλιξη της ανεργίας τα επόμενα δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Ενώ η Κομισιόν προβλέπει χαμηλή σχετικά ανεργία φέτος, σταθεροποίηση του ποσοστού της ανεργίας το 2013 και αποκλιμάκωση το 2014, το γερμανικό IfW  προβλέπει νέα εκτίναξη το 2013 (αντίστοιχη σχεδόν με εκείνη που έγινε μεταξύ 2011-2012) και παραπέρα αύξηση το 2014. Μ΄ αυτό το ρυθμό, η Ελλάδα από τον επόμενο χρόνο θα γίνει η πρωταθλήτρια της ανεργίας στην Ευρώπη, παίρνοντας την πρώτη θέση από την Ισπανία, σύμφωνα με τον ίδιο φορέα.

Το εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η χειρότερη -σε σχέση με εκείνη της Κομισιόν- πρόβλεψη του γερμανικού IfW για την ανεργία βασίζεται στην ίδια  πρόβλεψη για την ύφεση τα επόμενα χρόνια με εξαίρεση, όμως, το 2014.

Το ΙfW προβλέπει ύφεση 6% φέτος, 4% το 2013 -όπως βασικά και η Κομισιόν- αλλά ύφεση 1% και το 2014.

Αντίθετα η Κομισιόν προβλέπει “ανάπτυξη” 0,6% το 2014.

Σύμφωνα με κορυφαίο Έλληνα οικονομικό εμπειρογνώμονα με τον οποίο μίλησε το capital, η πρόβλεψη για ύφεση το 2014, αλλά και την νέα εκτίναξη της ανεργίας κρύβει… υποψίες για βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση το 2013.

Η διαφορά των δύο προβλέψεων για το ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ ανέρχεται στις 1,6 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή είναι εξαιρετικά σημαντική για την επίτευξη ή μη του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό από το 2013 και έπειτα…

Η επαλήθευση μιας τέτοιας πρόβλεψης για την ανεργία θα είχε, επίσης, εκ νέου δραματικές συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς κάθε επιπλέον ποσοστιαία μονάδα ανεργίας οδηγεί, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Εργασίας, σε μείωση τουλάχιστον 250 εκ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές…

Σχόλιο: Θα δούμε στην πράξη ποιος έχει δίκαιο. Ποιος κάνει σωστές προβλέψεις.

4444

CNN JAPAN ELECTION SHINZO 01 01 171212

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1691776

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά, καθώς ο Ε. Βενιζέλος είπε «ναι» στην πρόταση για συμπόρευση με την ΔΗΜΑΡ (χωρίς όρους και προαπαιτούμενα).

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ανέθεσε ήδη στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννη Μανιάτη και τον αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστο Δερβένη, τις συζητήσεις με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη για τις κινήσεις και την διαμόρφωση του περιεχομένου και του πλαισίου λειτουργίας του forum διαλόγου για την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία.

Η αντίστοιχη πρόταση από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ (την οποία επεξεργάζονται οι Νίκος Μπίστης και Θεόδωρος Μαργαρίτης) επίσης καλωσορίζει το ενδεχόμενο συμπόρευσης της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία για την συγκρότηση του forum διαλόγου ξεκίνησε από τις 6 κινήσεις του μεταρρυθμιστικού και σοσιαλδημοκρατικού χώρου οι οποίες κινούνται στις παρυφές των 2 κομμάτων.
Σχόλιο: Αυτό είναι πολιτική είδηση. Σαφώς και ένα ενιαίο σχήμα ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, έχει καλύτερη τύχη στις επόμενες εκλογές. Άλλωστε πλέον και η ΔΗΜΑΡ έχει κυβερνήσει.

4444

USA NASA MOON 01 01 181212

4444

17/12/2012

4444

Διαβάζω ότι ο Ομπάμα έχει πρόβλημα με την πολιτική όσο αφορά την οπλοκατοχή και πως πρέπει αυτή να εφαρμόζεται Ο Ομπάμα θα κάνει δημοψήφισμα. Οι Αμερικανοί πολίτες θα αποφασίσουν. Τα δικά τους παιδιά σκοτώνονται.

Δε θα πάει σε κανένα κογκρέσο σε καμιά βουλή, δε θα πάρει καμιά απόφαση. Απλά θα κάνει δημοψήφισμα. Οι Αμερικανοί πολίτες θα αποφασίσουν τι θέλουν.

4444

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/12/nancy-lanza.html

“Χειροτερεύει, φοβάμαι ότι τον χάνω”, εκμυστηρεύτηκε σε φίλο της, η μητέρα του 20χρονου Adam Lanza, λίγες ημέρες πριν το δολοφονικό του ξέσπασμα, που στοίχισε τη ζωή και στην ίδια.

Η Nancy Lanza, λίγες ημέρες πριν το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ, είχε βγει για ποτό με έναν φίλο της, ο οποίος μίλησε στην Daily Mail, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ………
δημοσιευόταν το όνομά του.
Όπως αποκάλυψε, προτιμούσε να μιλά για τον μεγαλύτερο γιο της, τον 24χρονo Ryan, ενώ το χάσμα μεταξύ της ίδιας και του Adam μεγάλωνε.
“Κοίταξε το ποτήρι της και μου είπε… Δεν ξέρω, Ανησυχώ, νομίζω ότι τον χάνω. Χειροτερεύει και δεν μπορώ να τον πλησιάσω”, είπε ο άνδρας, που  γνώριζε, ότι ο Adam είχε την τάση να αυτοτραυματίζεται.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που η Nancy του εκμυστηρευόταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τον μικρότερο γιο της.
“Μου είχε ξαναπεί, ότι έκαιγε τον εαυτό του με αναπτήρα, στα χέρια, τους αστραγάλους. Ήταν περίεργο, ποτέ δεν μου μιλούσε για εκείνον. Κυρίως μιλούσε για το μεγαλύτερο παιδί της. Γνώριζα, ότι είχε και τον Adam, αλλά δεν άκουγα γι’ αυτόν σχεδόν ποτέ”, πρόσθεσε.
“Έμοιαζε αφηρημένη. Κοιτούσε κάτω… στο ποτήρι της και μιλούσε παράξενα, αργά. Την ρώτησα, εάν είχε πρόθεση να κάνει κάτι, για να τον βοηθήσει και μου είπε ‘ναι’. Για τη Nancy, που ήταν πάντα χαμογελαστή, αυτή η συζήτηση ήταν εντελώς έξω από τον χαρακτήρα της”, είπε ο φίλος της.
Η συζήτησή τους διακόπηκε, όταν χτύπησε το τηλέφωνό του. Όταν τελείωσε τη συνομιλία του, η κουβέντα τους στράφηκε αλλού…

Έμαθε να χρησιμοποιεί αυτόματο όπλο στα 9 του
Λίγες ώρες μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η είδηση, το φως της δημοσιότητας είδαν πολλές πληροφορίες για τη ζωή και την προσωπικότητα τόσο της ίδιας της Nancy Lanza, που δέχθηκε πολλές σφαίρες στο κεφάλι από τον 20χρονο, όσο και για τον ίδιο.
Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό ότι η 54χρονη ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων, με κλίση στη σκοποβολή.
Δικά της ήταν άλλωστε τα τρία όπλα και οι εκατοντάδες σφαίρες, που ο Adam πήρε από το σπίτι και χρησιμοποίησε στη “σφαγή” των 27 θυμάτων του, στο δημοτικό σχολείο του Newtown.
Στο πλαίσιο των αποκαλύψεων, έγινε ακόμη γνωστό, ότι είχε μάθει να χρησιμοποιεί αυτόματο όπλο σε ηλικία μόλις 9 ετών, με την καθοδήγηση της μητέρας του.
Όπως είπε πάντως ο φίλος της, “ήταν πολύ υπεύθυνη όσον αφορά στη χρήση των όπλων. Ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη, να μάθει τα παιδιά της να χρησιμοποιούν με σύνεση τα όπλα”.

Σχόλιο: Η μάνα είναι εξίσου υπεύθυνη με τον Γιο για το μακελειό. Αφού ήξερε ότι το παιδί της καίει με αναπτήρα τα χέρια και τους αστραγάλους του, γιατί δε τον πήγε σε κάποιον ειδικό να τον βοηθήσει;

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Αυτός ο άνθρωπος σκότωσε γιατί είχε πρόσβαση στα όπλα. Η Μητέρα του, δεν προφύλαξε τον ίδιο και την Αμερικανική κοινωνία.

Η συμπεριφορά της μητέρας δείχνει ανευθυνότητα.

Ένας ανεύθυνος άνθρωπος, δεν μπορεί να έχει όπλα και μάλιστα πυροβόλα, στρατιωτικά όπλα. Σε τι ευθύνονται τα άλλα παιδάκια;

4444

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_185.html

Το ενδιαφέρον ισχυρών ομίλων είναι δεδομένο, καθώς η χώρα, σύμφωνα με παράγοντες του χώρου, είναι ο πιο hot προορισμός για cruise, mega yachts αλλά και ιστιοπλοϊκά σκάφη.
Ήδη, στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν περάσει έπειτα από μελέτη τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για  17 μαρίνες…, με σχετικά καλές υποδομές, που μπορούν άμεσα να φιλοξενήσουν επισκέπτες.  Είναι οι πιο μεγάλες, Ρόδος, Κως, Μυτιλήνη, Νησιά Ιονίου, Αγ. Νικόλαος Κρήτη, Μύκονος κτλ., όπου οι απαιτούμενες εργασίες βελτίωσης είναι σχετικά περιορισμένες και άρα διασφαλίζεται άμεση κι επικερδής δραστηριότητα για τον αγοραστή.

Σχόλιο: Αυτά είναι γνωστά.

4444

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/12/payroll.html

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης οδηγήθηκε, σήμερα, μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα και αφού εξήντλησε μεγάλο μέρος των νομικών μέσων που έχουν οι κατηγορούμενοι στο δικαιικό μας σύστημα,στις φυλακές του Κορυδαλλού, στην αποκαλούμενη VIP πτέρυγα όπου κρατούνται υπόδικοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι… διάσημοι προφυλακισμένοι.

Οι κατηγορίες οι οποίες του καταλογίζονται -για τα δάνεια μαϊμού της Proton Bank, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ- είναι βαρύτατες καθώς είναι όλες σε βαθμό κακουργήματος και μία ενδεχόμενη καταδίκη του επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Κι όμως, δεν τελειώνει εδώ το σίριαλ Λαυρεντιάδη σε σχέση με τη Δικαιοσύνη. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ακόμη παράμετροι που θα διατηρήσουν -επί μακρόν- αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το πρόσωπο του άλλοτε πανίσχυρου επιχειρηματία.

Οι προσπάθειες που θα καταβάλλει επικαλούμενος κυρίως προβλήματα υγείας για να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Η έρευνα για την υπόθεση της Νεοχημικής όπου και γι’ αυτήν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, αναμένεται να του απαγγελθούν και νέες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα μετά και τις μηνυτήριες αναφορές 7 τραπεζών.

Οι λίστες με ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων που, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής, βρέθηκαν ανάμεσα στα δεκάδες έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν στο σπίτι του στα σύνορα Βάρης – Βουλιαγμένης.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης από την πρώτη στιγμή που η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Ζερβάκη διέταξε τη σύλληψή του, πριν καν απολογηθεί, με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό όπου ακόμη σε διάφορους λογαριασμούς ανά τον κόσμο διατηρεί καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, άρχισε να επικαλείται προβλήματα υγείας. Αρχικά, το γνωστό χρόνιο πρόβλημα της νεανικής ρευματοειδούς αρθρίτιδας που τον ταλαιπωρεί. Στη συνέχεια προβλήματα καρδιαγγειακά και ψυχολογικά.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι μόνον μέσα από την συνεχή επίκληση τέτοιων ισχυρισμών θα μπορούσε τελικά να έχει μια μικρή ελπίδα ο κ. Λαυρεντιάδης να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους που στην περίπτωσή του φυσικά θα είναι εξαιρετικά αυστηροί.

Η αρχική πώληση της οικογενειακής επιχείρησης Νεοχημική στο πανίσχυρο πολυεθνικό Carlyle Group έναντι του μυθώδους ποσού των 700 εκατομμυρίων ευρώ και η σχεδόν υποχρεωτική επαναγορά της επιχείρησης από τον ίδιο, έχει δημιουργήσει ένα μπλεγμένο κουβάρι που επίσης βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Αρχικά, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι το iefimerida.gr, είχε κατατεθεί κοινή μηνυτήρια αναφορά από 7 τραπεζικούς ομίλους τόσο κατά του κ. Λαυρεντιάδη και πέντε ακόμη στελεχών της Νεοχημικής. Τους κατηγορούν για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, χειραγώγηση των μετοχών της Νεοχημικής που από τα 4 ευρώ έφτασαν στα 19 ευρώ, εσωτερική πληροφόρηση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οπως είναι γνωστό οι τράπεζες αυτές είχαν δώσει δάνειο 500 εκατομμυρίων ευρώ στο Carlyle Group, χρηματοδοτώντας την εξαγορά της Νεοχημικής. Μετά την υποχρεωτική επαναγορά της από τον όμιλο Λαυρεντιάδη, ο επιχειρηματίας ανέλαβε και τη εξόφληση του δανείου η οποία όμως ουδέποτε έγινε.

Οι δικαστικές αρχές ερευνώντας την υπόθεση καταλήγουν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι και σε αυτή την περίπτωση δημιουργήθηκε ένα πλέγμα εταιρειών και συμφερόντων προκειμένου να χαθούν τα ίχνη της πραγματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν καταλήξει σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, από την Ελβετία και τη Μεγάλη Βρετανία έως τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ, μέσω off shore εταιρειών με έδρα τις Παρθένους Νήσους.

Ο κ. Λαυρεντιάδης ο οποίος προφανώς δεν περίμενε ότι θα συλληφθεί, τουλάχιστον έτσι διαβεβαιώνουν άτομα του στενού του περιβάλλοντος, είχε στο σπίτι του τα αποδεικτικά στοιχεία από καταθέσεις σε εκατοντάδες τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό -είτε σε έντυπη μορφή, είτε μέσα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που επίσης κατασχέθηκαν. Αυτά προφανώς θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο καθώς αναμένεται να αποκαλύψουν που βρίσκονται πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ή έστω που κατέληξαν.

Παράλληλα όμως, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, βρέθηκαν και επίσης κατασχέθηκαν έγγραφα στα οποία αναφέρονται τα ονόματα πολλών πολιτικών, εκδοτών και δημοσιογράφων στα οποία έχουν καταλήξει τα τελευταία χρόνια σημαντικά ποσά παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καμία εμφανή σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Λαυρεντιάδη.

Οπως επίσης αναφέρεται σε άλλο σημείο του σχετικού δημοσιεύματος: «Από το φρούριο της Βάρης εξακολουθούσαν να περνάνε μεγαλοσχήμονες, όπως πρώην υπουργοί και των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και της ευρύτερης αριστεράς, παράγοντες κομματικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι, μεσαίοι εκδότες κ.λπ. Κάποιοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν κάνουν επίσης λόγο για μακρύ κατάλογο pay roll, δήθεν αποκαλυπτικών και τιμητών σ τηλεοπτικά στούντιο και αλλού. Σε έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν έχουν αφεθεί «ίχνη» διαπλοκής λένε όσοι γνωρίζουν».

Αναρτήθηκε από Kafeneio™ + στις 12/17/2012 06:50:00 μ.μ.

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε…

Μην ξεχνάτε ότι στο ΔΣ της τράπεζας ήταν ο Νικολάκης Παπανδρέου και κάποιος Μπακατσέλος που είναι ο πρώτος ξάδελφος της γυναίκας του Βενιζέλου.

Και έπαιζε χρηματιστήριο με την χρηματιστηριακή του Βάρσου, πού όλος τυχαίως είναι ο σύζυγος της Αλεξίας Μητσοτάκη.

Τελικά όποια πέτρα και αν σήκωσης Παπανδρέου και ακόμα περισσότερο ο Νίκολάκης είναι από κάτω.

Θα δούμε φυλακή ποτέ κανέναν από αυτή την οικογένεια ?????????????????????

17 Δεκεμβρίου 2012 7:50 μ.μ.

# ΔΙΟΓΕΝΗΣ # είπε…

Χα χα χα !!!
Ποιο “δικαιικό μας σύστημα” ρε φιλε!!!
Αυτο ειναι βρωμερο συστημα όχι δικαιϊκο συστημα.
Ειναι συστημα υπερ του εγκληματια και εναντιον του νομοταγους πολιτη.
Δεν εγινε τυχαια η Ελλαδα εγκληματικος παραδεισος.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ

17 Δεκεμβρίου 2012 8:34 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Σήκω Άκη, ήλθαν επισκέψεις
(και στα …δικά σας οι ελεύθεροι)

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος.

17 Δεκεμβρίου 2012 8:34 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/hova-makedonija.html

Σκληρά απαντά η ΝΔ
Για προκλητικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το Σκοπιανό κάνει λόγο η ΝΔ. Non paper της Συγγρού αναφέρει ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για μία ακόμα φορά, προκαλούν, αποκαλώντας δημόσια τα Σκόπια, «Μακεδονία».

«Υιοθετούν,δηλαδή, ανιστόρητες θέσεις σε βάρος της χώρας μας. Στηρίζουν ουσιαστικά την προπαγάνδα και τα σχέδια των Σκοπιανών. Γίνονται σύμμαχοί τους», τονίζουν από την Συγγρού.

Η ΝΔ επισυνάπτει συνέντευξη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννας Γαϊτάνη στην εφημερίδα Hova Makedonija των Σκοπίων, αλλά και άρθρο της εφημερίδας «Αυγή».

«Στις 20 Νοεμβρίου 2012, λίγο πριν ασχοληθεί το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε με το αίτημα των Σκοπίων να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρίς λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας τους, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιωάννα Γαϊτάνη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Nova Makedonija των Σκοπίων, που δημοσιεύτηκε κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Το ζήτημα της ονομασίας είναι προκάλυμμα για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη Μακεδονία», ανάμεσα στα άλλα, δήλωνε:

“Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία».

“Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνον στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν όλα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν”», σημειώνεται στο non paper της ΝΔ.

Η ΝΔ στο non paper επικαλείται και άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 2.12.2012, στην εφημερίδα «Αυγή», στο οποίο, ο αρθρογράφος της, Θόδωρος Παρασκευόπουλος, χαρακτηρίζει το πρόβλημα της Ελλάδος με τα Σκόπια «εθνικιστικό και παράλογο καβγά για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»

«Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό…Δυστυχώς γι’ αυτούς, το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ρητά ότι η επίλυση της διαφοράς μας με τα Σκόπια για την ονομασία τους με αμοιβαίο αποδεκτό τρόπο, είναι προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», επισημαίνει η ΝΔ…
parapolitika.gr

Σχόλιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα έχει πρόβλημα. Θα έρθουν σίγουρα διαγραφές. Δε μπορεί ο κάθε ή η κάθε να βγαίνει και να προβοκάρει την Ελλάδα. Ας πάνε στα Σκόπια να θέσουν υποψηφιότητα.

Το έχω ξαναγράψει: είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/reuters_17.html

Εκτενές δημοσίευμα για το «τρίγωνο της εξουσίας» στην Ελλάδα δημοσίευσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αναφερόμενο στις στενές σχέσεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης με επιχειρηματικά συμφέροντα που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση.
Συγκρούσεις…συμφερόντων, διαπλοκή και διαφθορά.
Ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Βαρδινογιάννης και ο Αλαφούζος. Οι εξαιρέσεις από το χαράτσι της ΔΕΗ, οι κρατικές διαφημίσεις, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι εκβιασμοί, τα Eurofighters, η …εξόρυξη στις Σκουριές, η αποπομπή Μπιρμπίλη. Τι ωραίο πλιάτσικο!

Το άρθρο του Reuters με τίτλο «Το τρίγωνο της εξουσίας στην Ελλάδα» ξεκινάει με αναφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ, δεν πλήρωσαν καθόλου το ειδικό τέλος ακινήτων ή πλήρωσαν λιγότερο από όσο τους αναλογούσε.

Η αποκάλυψη στη χώρα μας έγινε από τον συνδικαλιστή, Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος ανέφερε στο Reuters: «Ήταν ένα δώρο για τα πραγματικά αφεντικά, για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της χώρας. Οι πλούσιοι δεν πληρώνουν, ακόμη και αυτή τη στιγμή». «Η είδηση δεν καλύφθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης … επειδή οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης ήταν μεταξύ εκείνων που ευνοούνται», συμπλήρωσε ο κ. Φωτόπουλος.

Το συγκεκριμένο γεγονός αναδεικνύει, κατά το Reuters, τις συνδέσεις κάποιων πολιτικών με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ισχυρούς ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα εμπόδιο για την σωτηρία της οικονομίας στην Ελλάδα.

Το πρακτορείο απευθύνθηκε σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εκ των οποίων κάποιοι αρνήθηκαν ότι ασκούν τέτοιες πρακτικές αναζητώντας να ευνοηθούν, ενώ άλλοι δεν απάντησαν στις ερωτήσεις.

Το Reuters κάνει αναφορά και στη γνωστή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «στην Ελλάδα η πραγματική δύναμη είναι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών, τα μέλη του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και των διεφθαρμένων μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτό είναι το τρίγωνο της αμαρτίας».

Παρακάτω, φιλοξενεί και δήλωση του Πάνου Καμμένου: «Τα μέσα ενημέρωσης ελέγχουν την κατάσταση και το κράτος ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης. Είναι μια εικόνα ενός αμοιβαίου εκβιασμού…»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου ρίχνει την ευθύνη στα αρχεία της ΔΕΗ, λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμία διάκριση υπέρ συγκεκριμένων ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ ο Σίμος Κεδίκογλου απαντά ότι τυχόν λάθη θα διορθώνονται.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ, το Reuters αναφέρεται στη στρεβλή άνοδο των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, παραλληλίζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα με την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, τονίζοντας ωστόσο ότι στην Ελλάδα η κατάσταση είναι χειρότερη.

«Η αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτικών και των μέσων ενημέρωσης είναι κοινή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στην Ιταλία, όπου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν και πρωθυπουργός και επικεφαλής του ομίλου μέσων ενημέρωσης, και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης, όπως ο Ρούπερτ Μέρντοχ, πρόεδρος της News Corp, είχαν διαδοχικές επαφές με τους πρωθυπουργούς», αναφέρει το Reuters.

Στη συνέχεια το πρακτορείο κάνει λόγο για την άναρχη ανάπτυξη των ΜΜΕ στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980, σημειώνοντας ότι τα ΜΜΕ λειτουργούν χωρίς την κατάλληλη άδεια με την κάλυψη των κυβερνήσεων.

Επίσης, τονίζεται ότι υπάρχουν δυσανάλογα πολλά ΜΜΕ σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας. «Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη της ΕΕ για τα ΜΜΕ, το 2009 η Ελλάδα είχε 39 ημερήσιες εφημερίδες εθνικής εμβέλειας, 23 κυριακάτικες και 14 εβδομαδιαία περιοδικά. Η Ελλάδα έχει περισσότερους τίτλους εφημερίδων από ό, τι η Γερμανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Η χώρα έχει επίσης 9 εθνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, 6 από τους οποίους ανήκουν σε ιδιώτες, αλλά και πολλούς ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Έγγραφο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα του 2006, που ήρθε στο φως από το Wikileaks, αναφέρει «Πώς μπορεί όλα αυτά τα μέσα ενημέρωσης να λειτουργούν επικερδώς; Δεν το κάνουν. Οι ιδιοκτήτες τους παρότι χαίρονται με οποιαδήποτε έσοδα από τις πωλήσεις, χρησιμοποιούν τα μέσα τους για να ασκήσουν πολιτική και οικονομική επιρροή».

«Οι περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα ουσιαστικά περιμένουν να πάρουν χρήματα από το κράτος», δήλωσε στο Reuters ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Μιλώντας στο πρακτορείο, ο Γιάννης Αλαφούζος σημειώνει ότι «ορισμένα ΜΜΕ αποτελούν ουσιαστικά γραφεία τύπου συγκεκριμένων επιχειρήσεων».

«Ο Αλαφούζος, του οποίου ο πλούτος προέρχεται από τη ναυτιλία, δήλωσε ότι η οικογένειά του είναι προσεκτική ώστε να μην εξαρτάται από συναλλαγές με την κυβέρνηση. Ωστόσο, οι επικριτές του λένε ότι ο ΣΚΑΪ ήταν μεταξύ των εταιρειών που βρέθηκαν να μην πληρώνουν το χαράτσι – ο ΣΚΑΪ επικαλείται τη γραφειοκρατία για αυτήν την παράλειψη – και ότι τα κέρδη από τα ΜΜΕ που κατέχει οφείλονται στην κρατική διαφήμιση», σημειώνει το Reuters.

Οικογενειακές σχέσεις

Το Reuters συνεχίζει το ρεπορτάζ με το MEGA Channel. Το πρακτορείο αναφέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα, οι ιδιοκτήτες του οποίου είναι ηγέτες ή έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με άλλους τομείς της οικονομίας.

(Από εδώ και κάτω μεταφράζεται αυτούσιο το κείμενο του ρεπορτάζ)

«Μεγαλύτερη συμμετοχή στον τηλεοπτικό σταθμό έχουν μέλη της οικογένειας του Γιώργου Μπόμπολα. Ένας από τους γιους του, ο Φώτης, είναι διευθυντής της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. Ένας άλλος γιος του, ο Λεωνίδας, είναι διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μια γιγαντιαίας κατασκευαστικής εταιρείας που ιδρύθηκε από τον πατέρα του και έχει συνάψει συμβάσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ με το κράτος. Ο Λεωνίδας δεν έχει κανένα μερίδιο στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Η οικογένεια Μπόμπολα ελέγχει επίσης το «Έθνος», μία δημοφιλή καθημερινή και κυριακάτικη εφημερίδα, καθώς και άλλα έντυπα μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες. Βλέποντας τα μεγάλα, γκρι κεντρικά γραφεία της εκδοτικής εταιρίας τους στο Χαλάνδρι, ενός βόρειου προάστιου της Αθήνας, η έκταση των συμφερόντων της οικογένειας είναι προφανής.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένας δρόμος-δαχτυλίδι που χτίστηκε από μια διεθνή κοινοπραξία στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Παράλληλα σε αυτόν το δρόμο βρίσκεται μια νέα σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στο αεροδρόμιο, η οποία επίσης κατασκευάστηκε με τη συμμετοχή της οικογένειας Μπόμπολα.

Ο Γιώργος Μπόμπολας αρχικά δεν απαντούσε σε ερωτήματα σχετικά με τα συμφέροντα της οικογένειάς του. Αντ’ αυτού, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» δημοσίευε πολλά άρθρα τις ημέρες που το Reuters του έστελνε τις ερωτήσεις. Ένα από τα άρθρα ισχυριζόταν ότι το Reuters «συνεχίζει να στοχοποιεί τη χώρα μας, την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα». Ένα άλλο περιγράφει το Reuters ως «πέμπτη φάλαγγα» για την τρόικα.

Μετά από συνεχιζόμενα αιτήματα του Reuters, ο Μπόμπολας έστειλε μία επιστολή, η οποία ανέφερε: «Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανήκουν σε εταιρείες στις οποίες συμμετέχω για την προώθηση των συμφερόντων της μητρικής εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, … Η εφημερίδα «Έθνος» ποτέ δεν χρησιμοποίησε την επιρροή της ούτε ζήτησε χάρη από τους κυβερνώντες προς όφελος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο Μπόμπολας ισχυρίστηκε ότι οι πρώην πρωθυπουργοί θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι ποτέ δεν έχει ζητήσει κάτι προς όφελός του και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η σοβαρή κριτική που κάνει το Έθνος στην κυβέρνηση και τους πολιτικούς, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως εμπόδιο και όχι ως βοήθεια για τα συμφέροντα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σε γραπτή δήλωση της, η κατασκευαστική εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ σημείωσε ότι θυγατρικές εταιρείες της συμμετέχουν και σε ιδιωτικές και σε δημόσιες συμβάσεις και σε ό,τι αφορά τις τελευταίες συμμετέχει αποκλειστικά μέσω διεθνών ανοικτών διαγωνισμών, σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.»

Συνιδιοκτήτες στο MEGA CHANNEL είναι επίσης η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη, που είναι κυρίαρχη στον τομέα του πετρελαίου και της ναυτιλίας και ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος ελέγχει την εταιρεία ΔΟΛ.

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, γιος του Βαρδή, βρίσκεται στη διοίκηση του MEGA Channel, ενώ η οικογένεια κατέχει επίσης ένα μικρότερο σταθμό που ονομάζεται Star Channel. Η οικογένεια είναι επίσης ο κύριος μέτοχος της Motor Oil Hellas, μία από τις δύο ελληνικές εταιρείες διύλισης.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μια εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε: «Οι περισσότερες από τις εταιρείες μας έχουν έδρα στο εξωτερικό . Η παραγωγή και οι πωλήσεις της Motor Oil Hellas, της μεγαλύτερης επένδυσής μας στην Ελλάδα, έχουν 70% εξαγωγικό προσανατολισμό… Καμία από τις εταιρείες μας δε βασίζεται σε κυβερνητικά συμβόλαια».

Ο Ψυχάρης, του οποίου η εταιρεία ΔΟΛ εκδίδει εφημερίδες και έχει κρατικές συμβάσεις για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τα ταξίδια, είναι πρόεδρος του MEGA Channel.

Το 2006 μήνυσε δύο δημοσιογράφους-ερευνητές που ισχυρίστηκαν σε ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα ότι είχε ασκήσει πιέσεις για την πώληση των Eurofighters στην Ελλάδα και είχε χρησιμοποιήσει εφημερίδες του για να προωθήσει τα πλεονεκτήματα από μια συμφωνία. Ο Ψυχάρης αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Τρία χρόνια αργότερα, μετά από μια ακροαματική διαδικασία, η μήνυσή του απορρίφθηκε.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των δημοσιογράφων, ωστόσο δέχθηκε ότι η εφημερίδα του Ψυχάρη είχε αγωνιστεί για να κλείσει η συμφωνία με τα Eurofighter. Μία προσφυγή εκκρεμεί ακόμη. Ο Ψυχάρης δεν απάντησε σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με την υπόθεση.

Στα τέλη Νοεμβρίου, μία από τις εφημερίδες του κατηγόρησε τον Απόστολο Κακλαμάνη όταν αυτός είπε ότι έχουν περάσει οι εποχές που οι ολιγάρχες διορίζαν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Κάποιες μέρες μετά, η εφημερίδα «Το Βήμα», εφημερίδα που ελέγχεται από τον Ψυχάρη, είχε ένα άρθρο που αναφερόταν στα συγκεκριμένα σχόλια και υποσχόταν να κάνει δήθεν ενοχλητικές αποκαλύψεις για τον Κακλαμάνη.

Ο Ψυχάρης δεν απάντησε ούτε σε ερωτήσεις σχετικά με τις επενδύσεις του στα μέσα ενημέρωσης ούτε για τα ευρύτερα συμφέροντά του.

Οι επικριτές των σχέσεων μεταξύ των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων αναφέρουν, επίσης, την περίπτωση ενός ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική, Βόρεια Ελλάδα. Τα ορυχεία πουλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση το 2003, σε μια νεοσυσταθείσα Ελληνική μεταλλευτική εταιρεία.

Λίγο αργότερα, η κατασκευαστική εταιρεία στην οποία μετέχει η οικογένεια Μπόμπολα απέκτησε ένα μερίδιο σε αυτό.

Οι κάτοικοι της περιοχής που είναι αντίθετοι στο παραπάνω σχέδιο, αγωνίστηκαν σθεναρά εναντίον της άδειας για το έργο εξόρυξης, υποστηρίζοντας ότι θα βλάψει το περιβάλλον. Ο Τόλης Παπαγεωργίου, ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα διαμαρτυρίας του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, ισχυρίστηκε ότι οι εφημερίδες που ελέγχονται από την οικογένεια Μπόμπολα παρέλειψαν να αναφέρουν τις μεγάλες διαδηλώσεις που αντιτίθενται στο ορυχείο και διέσυραν την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία μπλόκαρε την άδεια για αυτό.

«Λίγες μέρες αφότου έγινε υπουργός 2009, έγινε ο στόχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ελέγχονται από τον Μπόμπολα, επειδή αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια στην εταιρεία εξόρυξης», ισχυρίστηκε ο κ. Παπαγεωργίου.

Λίγο μετά το διορισμό της Μπιρμπίλη το 2009, οι εφημερίδες που ανήκουν στην οικογένεια Μπόμπολα τη βάφτισαν «Πράσινη Τίνα» και επέκριναν την απόδοσή της. Ρεπορτάζ έγραφαν ότι μπλοκάρει την ανάπτυξη. Τα άρθρα δεν ανέφεραν ότι οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων είχαν συμφέρον στο ορυχείο ή το εμπόριο των κατασκευών.

Στην επιστολή του προς το Reuters, ο Μπόμπολας δήλωσε ότι στηρίζει τα εθνικής κλίμακας μεγάλα έργα, που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και βοηθούν τη χώρα να ανακάμψει από την οικονομική κρίση.

Η Μπιρμπίλη, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει αυτό το άρθρο, έμεινε εκτός κυβέρνησης τον Ιούνιο του 2011. Στη συνέχεια, η άδεια για τη λειτουργία του ορυχείου χορηγήθηκε. Μετά την έκδοσή της άδειας, η κατασκευαστική εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σύμφωνα με τους ετήσιους λογαριασμούς της, είχε ένα κέρδος ύψους 261 εκατομμυρίων ευρώ εν μέρει από το ξεπούλημα και εν μέρει από την επανεκτίμηση της συμμετοχής της σε μια καναδική εταιρεία που είχε αγοράσει το 95% του ορυχείου.

Ο πρώην βοηθός του έλληνα πρωθυπουργού εκείνης της εποχής δήλωσε ότι η αποπομπή της Μπιρμπίλη δε σχετιζόταν με αυτήν την υπόθεση. Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος που ενέκρινε την άδεια, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι «η απόφαση ελήφθη αποκλειστικά και μόνο με βάση την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων», η οποία ήταν θετική για το ορυχείο.

Στην επιστολή του προς το Reuters, ο Μπόμπολας δήλωσε ότι η μόνη σύνδεση της οικογένειάς του με το ορυχείο είναι η έμμεση συμμετοχή του γιου του με λιγότερο από 1%».

Οι διπλοκαπελάδες

Στα ΜΜΕ, πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων μπορεί να προκύψουν ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα. Η ένωση των δημοσιογράφων, ΕΣΗΕΑ, έχει μια λίστα με μέλη της που εργάζονται για την κυβέρνηση, για παράδειγμα σε γραφεία τύπου. Δεκάδες φορούν ένα δεύτερο καπέλο ως δημοσιογράφοι σε εφημερίδα την ίδια στιγμή.

Οι κανόνες της ΕΣΗΕΑ απαγορεύουν στα μέλη της να κάνουν αυτές τις εργασίες ταυτόχρονα. Σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει εκείνους που παραβιάζουν τον κανόνα, η ένωση έλαβε μία λίστα δημοσιογράφων που εργάζονταν παράλληλα και για την κυβέρνηση το 2005. Η λίστα αυτή δε δημοσιεύθηκε ποτέ.

Κάποιοι από αυτούς που κατονομάζονταν στον κατάλογο παραπονέθηκαν. Έλληνες αξιωματούχοι έκριναν ότι η δημοσίευση του καταλόγου θα παραβίαζε την ιδιωτική ζωή. Ήταν μια απόφαση που ο Δημήτρης Τρίμης, ο πρόεδρος της Ένωσης, ονομάζει μια σοβαρή ήττα.

«Υπάρχει ένα τρίγωνο από πολιτικές δυνάμεις, οικονομικές δυνάμεις και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και κανείς δεν μπορεί να πει ποιος έχει το πάνω χέρι», δήλωσε στο Reuters. «Ξεκινά από την κορυφή μεταξύ του υπουργού και του εκδότη και περνάει στο γραφείο Τύπου και τον δημοσιογράφο. Είναι μια πυραμίδα».

Ένα παράδειγμα, είπε, ήταν ένα τηλεοπτικό στούντιο που δημιουργήθηκε το 2007 από το Υπουργείο Γεωργίας για την προώθηση των δραστηριοτήτων του. Παρά το γεγονός ότι περίπου 50 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών δημοσιογράφων, είχαν προσληφθεί, μόνο λίγοι είχαν κάτι να κάνουν, είπε. «Προσλήφθηκαν πολλοί παραπάνω από όσους χρειάζονταν και ήταν σαφές ότι ήταν γλάστρες», δήλωσε ο Τρίμης.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι το στούντιο ποτέ δεν προσέλαβε δημοσιογράφους πλήρους απασχόλησης και ότι έκλεισε το 2009.

Το Reuters έχει εντοπίσει τουλάχιστον εννέα δημοσιογράφους, που εργάζονται στα γραφεία τύπου χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επίσης γράφουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου σε μεγάλο βαθμό έχουν παραλείψει να αναφέρουν την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Στους «διπλό καπελάδες» βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Κασιμάτης, οικονομικός δημοσιογράφος σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο οποίος επίσης εργάζεται ως επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (CMC), που είναι βασικός οικονομικός ρυθμιστής των εισηγμένων εταιρειών. Το Reuters δεν μπόρεσε να βρει άρθρα από τον Κασιμάτη, ο οποίος γράφει για τις επιχειρήσεις, αλλά όχι για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο Κασιμάτης είπε: «Δεν πρόκειται για σύγκρουση συμφερόντων. Η ΕΣΗΕΑ επιτρέπει στα μέλη της να εργάζονται σε γραφεία τύπου με την προϋπόθεση ότι δεν καλύπτουν για ποιος εργάζονται. Και ποτέ δεν γράφω για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς..».

Σε ένα e-mail προς το πρακτορείο Reuters, ο Κώστας Μποτόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σημειώνει ότι οι δύο δουλειές του Κασιμάτη είναι συμβατές.

Μία άλλη δημοσιογράφος, χωρίς να πρόκειται για άμεση σύγκρουση συμφερόντων, ακόμα έχει μεταξύ των συναδέλφων της το παρατσούκλι Φως-Νερό-Τηλέφωνο επειδή εργαζόταν τόσο για την εφημερίδα «Το Βήμα» όσο και για τρεις δημόσιες εταιρείες κοινής ωφελείας.

Η Ιωάννα Μάνδρου, η οποία τώρα εργάζεται για την Καθημερινή και το ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε ότι είχε εργαστεί στο γραφείο Τύπου του ΟΤΕ, μια κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, και εν συντομία ως σύμβουλος σε μια εταιρεία ύδρευσης. Είπε ότι δεν είχε εργαστεί για εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.

«Στο Βήμα ήμουν μία δημοσιογράφος που καλύπτει δικαστικές υποθέσεις και αυτό δεν είχε καμία σχέση με τη δουλειά μου στον ΟΤΕ. Και όταν λέω ότι έχω δουλέψει για τον ΟΤΕ, κυριολεκτικά σημαίνει ότι δούλευα», είπε. «Μπορώ να σας πω ότι περίπου το 95% των ατόμων που απασχολούνται σε παρόμοιες θέσεις εργασίας δεν κάνουν τίποτα».

Επίσης, είπε ότι είναι σύνηθες για τους πολιτικούς να κανονίζουν τέτοιες δουλειές ως χάρες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι τα μέλη του συνδικάτου των δημοσιογράφων «έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε κρατικές επιχειρήσεις και ως υπεύθυνοι τύπου, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και υπό τον όρο ότι δεν έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα».

***

(Ακολουθεί απόδοση της συνέχειας του ρεπορτάζ)

Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ του Reuters αναφέρεται στη γνωστή δήλωση Καραμανλή στο Μπαΐρακτάρη περί νταβατζήδων και σημειώνει ότι δεν έγινε ποτέ καμία σημαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της διαπλοκής.

Πρώην υπουργός που μίλησε στο Reuters ανέφερε ότι ένας ιδιοκτήτης ΜΜΕ του είχε ζητήσει να σταματήσει μία δικαστική έρευνα που τον αφορούσε, ενώ σε άλλη περίπτωση ένας εκδότης εφημερίδας που χρωστούσε 1 εκατομμύριο ευρώ σε μία κρατική εταιρία, επικοινώνησε μαζί του για να του διαγράψει το χρέος. Όπως είπε ο πρώην υπουργός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αφού αρνήθηκε να διαγράψει το χρέος, έβλεπε συνέχεια το όνομά του σε αρνητικά ρεπορτάζ για τον ίδιο στην εφημερίδα του εκδότη.

Το Reuters σημειώνει ότι η διαπλοκή των ΜΜΕ αντανακλάται και στους Δείκτες Διαφθοράς, ενώ υποστηρίζει ότι ακόμη και χωρίς τη νομοθεσία το τοπίο στα ΜΜΕ, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλάζει, καθώς οι οικονομικές πιέσεις εντείνονται, η διαφήμιση έχει συρρικνωθεί και εταιρείες μέσων ενημέρωσης έχουν δηλώσει χρέη ύψους άνω των 2 δις. ευρώ.

Τέλος, το πρακτορείο αναφέρεται στην έντονη αντίδραση του «Έθνους» και του «Βήματος» μετά το αίτημα της τρόικα να υπάρξουν επίτροποι στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών που θα έχουν τον τελευταία λόγο στην έγκριση των μεγάλων δανείων, συμπεριλαμβανομένου και των ΜΜΕ. «Η Ελλάδα δεν είναι αποικία», είχε γράψει ο Ψυχάρης σε πρωτοσέλιδο άρθρο στο Βήμα.
Πηγή left.gr

Σχόλιο: Σας συνιστώ να διαβάσετε πολλές φορές το άρθρο. Αν το συνδυάσετε και με άλλα άρθρα και καταστάσεις θα καταλάβετε γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε. Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στην Ελλάδα και πολλά άλλα.

Οι Νταβατζηδες μεγάλοι και μικροί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα είναι 2000. Που έφαγαν τον πλούτο.

http://uk.reuters.com/article/2012/12/17/us-greece-media-idUKBRE8BG0CF20121217

A nexus of media, business and politics lies behind the country’s crisis, say critics.

By Stephen Grey and Dina Kyriakidou

(Reuters) – In late 2011 the Greek finance minister made an impassioned plea for help to rescue his country from financial ruin.

FREE GUIDES AND REPORTS FROM DIANOMI

ADVERTISEMENT

CFD Trading

5 CFD Trading Mistakes that Spell Disaster

Download Free Guide

“We need a national collective effort: all of us have to carry the burden together,” announced Evangelos Venizelos, who has since become leader of the socialist party PASOK. “We need something that will be fair and socially acceptable.”

It was meant to be a call to arms; it ended up highlighting a key weakness in Greece‘s attempts to reform.

Venizelos’ idea was a new tax on property, levied via electricity bills to make it hard to dodge. The public were furious and the press echoed the outrage, labeling the tax ‘haratsi’ after a hated levy the Ottomans once imposed on Greeks. The name stuck and George Papandreou, then prime minister, felt compelled to plead with voters: “Let’s all lose something so that we don’t lose everything.”

But not everyone would lose under the tax. Two months ago an electricity industry insider revealed that some of the biggest businesses in the land, including media groups, were paying less than half the full rate, or not paying the tax at all. Nikos Fotopoulos, a union leader at power company PPC, claimed they had been given exemptions.

“It was a gift to the real bosses, the real owners of the country,” he said. “The rich don’t pay, even at this time.”

This time the media made little fuss. “The news was not covered by the media … because media owners were among those favored,” Fotopoulos said later. Leading daily newspapers in Athens either did not mention or downplayed his claims, a review by Reuters found.

To many observers the episode illustrates the interplay between politics, big business and powerful media owners. The interwoven interests of these sectors, though not necessarily illegal or improper, are seen as an obstacle to Greece’s attempts to rescue its economy. They are, say critics, partly to blame for the current crisis and for hindering reform.

Leading media owners contacted by Reuters denied exerting any improper influence or seeking favors, or did not respond to questions.

But given the international impact of Greece’s crisis, concerns now extend beyond the country. A source in the troika of lenders keeping Greece afloat – the European Union, International Money Fund and European Central Bank – said: “The system is extremely incestuous. The vested interests are resisting reforms needed to make the economy competitive.”

Opposite sides of the Greek political spectrum speak about the subject in colorful terms. “In Greece the real power is with the owners of banks, the members of the corrupt political system and the corrupt mass media. This is the triangle of sin,” said Alexis Tsipras, leader of Syriza, the main opposition.

Panos Kamenos, leader of the right-wing Independent Greeks party, said: “The Greek media is under the control of people who depend on the state. The media control the state and the state controls the media. It’s a picture of mutual blackmail.”

Others are more measured. Asked about the haratsi tax, Venizelos acknowledged there were some “blatant cases of paying less tax or none at all”, but blamed this on poor records held by the state-run electricity company. “In no way was there any discrimination in favor of specific property owners,” he said.

Simos Kedikoglou, a government spokesman, said officials were monitoring the property tax and any errors would be rectified.

Previous efforts to curb potential conflicts of interest – in particular relating to the media – have had little effect, according to a European Commission report on media freedom and independence, published in December 2011. It said Greek media policy “has remained highly centralized in the hands of the government of the day,” and that it “has been thoroughly influenced, albeit in opaque and informal ways, by powerful economic and business interests who have sought to gain power, profit, or both.”

RISE OF PRIVATE MEDIA

Interplay between politicians and the media is common in many European countries, notably in Italy where Silvio Berlusconi was both prime minister and head of a media group, and in the UK, where media owners such as Rupert Murdoch, chairman of News Corp, have had contacts with successive prime ministers.

But critics say such connections are particularly significant in Greece because the state plays a large role in the economy, and because of the way media has developed there.

Private radio stations and TV channels emerged only in the 1980s, after decades of state media control. As businessmen hurried into the fray, regulation was haphazard. Successive governments let broadcasters operate without proper licenses, according to the 2011 EU report on Greek media. This semi-regulated approach led to Greece having a large number of media outlets for its population of 11 million.

In 2009 the country had 39 national daily newspapers, 23 national Sunday papers and 14 national weekly papers, according to an earlier EU study of media. Per capita, Greece has far more national newspaper titles than, say, Germany or the UK. The country also has nine national TV stations, six of them privately owned, and numerous private radio stations.

A 2006 cable from the U.S. Embassy in Athens, obtained by Wikileaks, noted: “How can all these media outlets operate profitably? They don’t. They are subsidized by their owners who, while they would welcome any income from media sales, use the media primarily to exercise political and economic influence.”

At the same time, much of the economy outside the shipping industry depends on state contracts or licenses.

“Most companies in Greece are essentially waiting to get money from the state,” said Theodoros Roussopoulos, a former government press minister. “Greece is officially capitalist, but in effect socialist.”

Media owner Ioannis Alafouzos told Reuters that some of the media “are in effect press offices for business groups.” Alafouzos, whose family owns SKAI TV, Greece’s fifth largest station, and Kathimerini, a leading newspaper, added: “It’s developed into a completely unhealthy situation. The purpose of media has been largely to execute specific tasks for their owners.”

Alafouzos, whose wealth comes from shipping, said his family had been careful not to depend on government dealings. His critics say that SKAI was among the companies found to be paying no haratsi tax – an omission SKAI says was caused by local bureaucracy – and that his media interests benefit from state advertising. Alafouzos described the latter as a minimal proportion of his media interests’ revenue.

FAMILY CONNECTIONS

One nexus of interwoven interests is MEGA Channel, Greece’s biggest TV station, which is co-owned by businessmen who are leaders in, or have strong connections to, other sectors of the economy.

The biggest collective stake in the TV station is owned by members of the family of George Bobolas. One of his sons, Fotios, is a director of Teletypos, the channel’s holding company. Another son, Leonidas, is chief executive and a major shareholder of Ellaktor, a construction giant founded by his father that has participated in multi-billion euro contracts with the state. Leonidas has no stake in Teletypos.

The Bobolas family also controls Ethnos, a popular daily and Sunday newspaper, other print media and websites. From the large, grey headquarters of their publishing company in Halandri, a northern suburb of Athens, the extent of the family interests is evident. Nearby is the Athens ring-road, built by an international consortium that included Ellaktor. Alongside the road is a new railway line to the airport, also built with Bobolas involvement.

George Bobolas did not initially respond to questions about his family’s various interests. Instead, his newspaper Ethnos published several articles in the days after Reuters submitted questions to him. One alleged that Reuters “continues, it seems, to target our country, the Greek economy and entrepreneurship.” Another described Reuters as a “fifth column” for the troika and alleged that Athens was being flooded by foreigners out to “undertake the demolition of public figures according to Anglo-Saxon practices.”

After a further request from Reuters, Bobolas said in a letter: “I have never used the media owned by companies in which I participate, for the promotion of interests of the holding company Ellaktor S.A. … Newspaper Ethnos has never used influence or asked any favors from rulers, for the benefit of Ellaktor.”

Bobolas said former prime ministers could verify he had never asked for any favors and added: “One could say that Ethnos’ severe judgment on governmental actions and politicians in general, could be considered as obstacle and not help to Ellaktor’s corporate interests”.

In a written statement, construction firm Ellaktor said its subsidiaries engage in both private and public contracts, and that it pursues public contracts “by participating exclusively in open international tenders, in accordance with Greek and European legislation.”

Other figures involved in MEGA Channel include the family of Vardis Vardinoyannis, who is prominent in oil and shipping, and Stavros Psycharis, who controls the DOL media company.

George Vardinoyannis, son of Vardis, serves on MEGA Channel’s board, and the family also owns a smaller station called Star Channel. The family is also the major shareholder in Motor Oil Hellas, one of two Greek refinery operators.

In an email, a spokeswoman for the family said: “Most of our companies are based abroad or have an international exposure. The production and sales of Motor Oil Hellas refinery, our biggest investment in Greece, are consistently 70 percent export oriented … None of our companies rely in any way on government contracts or business.”

Psycharis, whose company DOL publishes leading newspapers and has won state contracts in education, culture, travel, and printing, is MEGA Channel’s chairman.

In 2006, he sued two investigative journalists who alleged on a radio program that he lobbied for the sale of Eurofighters to Greece and had used his newspapers to promote the merits of a deal. Psycharis denied the allegations. Three years later, after a court hearing, his case was dismissed.

The court rejected one claim by the journalists, but accepted that Psycharis’ newspaper had campaigned for the Eurofighter deal. An appeal is pending. Psycharis did not respond to questions about the case.

In late November one of his newspapers chastised Apostolos Kaklamanis, a former speaker of the Greek parliament, who had told PASOK lawmakers that the era when oligarchs “appointed the party leader” had passed. Days after Kaklamanis spoke out, To Vima, a leading newspaper controlled by Psycharis, ran an article referring to his comments and promising to make allegedly embarrassing revelations about Kaklamanis.

Psycharis did not respond to questions about his media holdings or his wider interests.

Critics of links between media and business also cite the case of a gold mine project in Halkidiki, northern Greece. The mines were sold by the Greek government in 2003 to a newly-formed Greek mining company. Soon afterwards the construction firm in which the Bobolas family has an interest acquired a stake in it.

Local opponents campaigned vigorously against a license for the mining project being granted, claiming it would harm the environment. Tolis Papageorgiou, a leading figure in the protest group Hellenic Mining Watch, alleged that newspapers controlled by the Bobolas family failed to report large demonstrations opposing the mine and vilified an environment minister, Tina Birbili, who blocked a license for it.

“Just days into her new job in 2009 she became the target of media controlled by Bobolas because she refused to issue a license to the mining company,” Papageorgiou alleged.

Soon after Birbili’s appointment in 2009, newspapers owned by the Bobolas family christened her “Green Tina” and criticized her performance. Reports said she was blocking many kinds of development. The articles did not mention that the newspapers’ owners had a family interest in the mine or the construction trade.

In his letter to Reuters, Bobolas said that Ethnos strongly supports large-scale projects that create employment and help the country recover from its economic crisis.

Birbili, who declined to comment for this article, was sacked in June 2011; a license to operate the mine was subsequently granted. After it was issued, construction firm Ellaktor, according to its annual accounts, booked a profit of 261 million euros from partly selling off and partly revaluing its stake in a Canadian company that had by that time bought 95 percent of the mine.

A former aide to the Greek prime minister of the time said Birbili’s sacking was not related to the mine. The former environment minister who authorized the license, George Papaconstantinou, said “the decision was made solely on the basis the environmental impact study”, which had been positive about the mine.

In his letter to Reuters, Bobolas said the only remaining connection his family has with the mine is his son’s indirect stake of less than one percent.

TWO HATS

In the media, potential conflicts of interest can arise even at low levels. Tucked away inside the headquarters of the Athens union of journalists, ESHEA, is a list of its members who work for the government, for example in press offices; dozens wear a second hat as newspaper journalists at the same time.

The union’s rules ban its members from working for bodies they cover as journalists. In an effort to unmask those breaching that rule, the union obtained a list of government-employed journalists in 2005. But it was never published.

Some of those named on the list complained; Greek officials judged that publishing the list would violate personal privacy. It was a decision that Dimitris Trimis, the union president, calls a serious defeat.

“There is a triangle of political powers, economic powers and media owners, and nobody can tell who has the upper hand,” he told Reuters, sitting under the dusty portraits of his predecessors. “It starts from the top, between the minister and the publisher, and it trickles down to the press office and the journalist. It’s a pyramid.”

One example, he said, was a TV studio set up in 2007 by the Agriculture Ministry to promote its activities. Although about 50 people, including political journalists, were hired, only a few had anything much to do, he said. “Many more than would be needed were hired and it was clear it was a perk,” Trimis said.

A spokesman for the ministry said the studio never employed full-time staff and that it closed in 2009.

Reuters has identified at least nine press officers for financial institutions who also write in the media, which has largely failed to report the need for the nation’s financial system to be reformed. The “double hatters” include Alexandros Kasimatis, a financial journalist at a Sunday newspaper, who also works as head of public relations for the Capital Markets Commission (CMC), a key financial regulator of listed companies. Reuters could find no articles by Kasimatis, who writes about companies but not the CMC, in which he declared his CMC role.

Kasimatis said: “It is not a conflict of interest. The Athens Journalists’ Union allows members to work at press offices provided they don’t cover who they work for. And I never write about the CMC.”

In an email to Reuters, Costas Botopoulos, chairman of the CMC, said Kasimatis’ two jobs were compatible.

Another journalist, who did not face direct conflicts of interest, was still nicknamed Ms Light-Water-Telephone by fellow journalists because she was said to work both for To Vima newspaper and three public utility companies. Ioanna Mandrou, who now works for Kathimerini and SKAI TV, confirmed she had worked in the press office of OTE, a state telecoms company, and briefly as a consultant to a state water company. She said she had not worked for an electricity company.

“In To Vima I was a reporter covering judicial affairs and that had nothing to do with my work in OTE. And when I say I ‘worked’ for OTE, I literally mean I worked,” she said. “I can tell you that around 95 percent of the people employed in similar jobs do nothing.”

She said it was common for politicians to arrange such jobs as favors.

Kedikoglou, the government spokesman, said members of the journalists’ union “have the right to work in state companies and as press officers under certain conditions and providing that they do not have conflicting interests.”

PROSPECTS FOR CHANGE

Over wine and kebabs on a cool October evening in 2004, then prime minister Costas Karamanlis declared war on powerful forces in Greek society.

“We will not let five pimps and five vested interests manipulate our political life,” he told conservative lawmakers invited for dinner at Bairaktaris taverna in Athens, according to people present at the meeting. He did not specify who he was referring to.

Karamanlis’ subsequent efforts to restrict access to state contracts by media owners were met with full-frontal attacks from the press. But in the end, defeat came from the European Commission: in 2005, it said Karamanlis’ plans violated EU competition rules, forcing him to scrap them.

Since then, no significant attempt has been made to tackle the interweaving of interests. Politicians who clash with media owners risk a bad press, according to one senior Greek politician who spoke to Reuters about his experiences when he was a minister in a former government. In one instance, he said, a media owner asked him to help stop a judicial investigation into the media owner’s affairs. And, in another, a newspaper publisher who owed a million euros to a state-owned company contacted him seeking a deal to escape the debt.

“He said ‘I will put an advert for the state-owned company every day in the paper to settle it.’ He expected me to call the company and make a deal. I refused to intervene,” said the ex-minister, who spoke on condition of anonymity. He said he was subsequently the subject of negative reports in the publisher’s paper.

The persistence of potential conflicts of interest is reflected in the latest Corruption Perceptions Index compiled by the campaign group Transparency International (TI). It ranked Greece 94th – 14 places lower than in 2011 and the lowest ranking of any euro zone country – and the group’s Greek branch concluded “there are significant structural issues with the executive, the media and the business sector.”

Kedikoglou, the government spokesman, said ministers now want to “normalize” broadcasting. The government intends to reform the regime of “provisional licenses” and bring in “legislation that will permanently set the rules applying to the television market,” he said.

Even without legislation, the landscape is changing. By 2013 Greece’s economy will have dwindled by a quarter in five years. Financial pressures have intensified. Advertising has shrunk and a Reuters study of recently-published accounts shows the top 18 Athens-based media companies have declared debts totaling more than 2 billion euros.

At the same time the international lenders keeping Greece afloat want real reform in exchange for their billions. They are, for example, demanding that trustees appointed by the troika sit on bank boards and have the final say in approving major loans, including those to media organizations.

The newspapers Ethnos and To Vima reacted to that proposal with scathing editorials. “Greece is not a colony,” wrote Psycharis in a front page article in To Vima. “I address those who think that what the Third Reich failed to do will now be achieved by Europe’s money peddlers.”

(Additional reporting by Nikolas Leontopoulos and Costas Pitas; Editing by Richard Woods and Simon Robinson)

Advertisements

Posted December 18, 2012 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: