Τα πάθη των Συμφώνων   Leave a comment

Τα πάθη των Συμφώνων

08/02/2013

4444

Τελικά ο Δενδιας που όλο αυτό το διάστημα φώναζε ότι οι δράστες  δε βασανίστηκαν, αλλά οι μώλωπες έγιναν κατά την σύλληψη, είναι σωστός;

Ο Δενδιας παρουσίασε βίντεο φωτογραφίες και μάρτυρες σε καποιους.

Εγώ τα βίντεο δε τα είδα. Αλλά αν τα δείξει και φαίνετε καθαρά ότι όλα αυτά γίνονται στην σύλληψη, τότε θα έχει κερδίσει μια μεγάλη μάχη.

Οι Τρομοκράτες βέβαια ισχυρίζονται ότι βασανίστηκαν.

Μόνο αν δοθούν στην δημοσιότητα τα βίντεο ή τα δουν άνθρωποι που μπορούν να μας πουν τι γίνεται, θα δοθεί ένα τέλος και θα δούμε πέρα πάσης αμφιβολίας ποιος έχει δίκαιο.

Στην περίπτωση για παράδειγμα του Κύπριου Φοιτητή, όλοι είδαμε το βίντεο και βγάλαμε τα συμπεράσματα μας. Το βίντεο ήταν ξεκάθαρο.

4444

Το μεγάλο ερώτημα στον Χριστιανισμό είναι πάντα: Γιατί οι άνθρωποι σταύρωσαν τον Χριστό.

4444

4444

The First H Bomb (The Mike Bomb).

The MIKE Device

The first fusion bomb was tested by the United States in Operation Ivy on November 1, 1952, on Elugelab Island in the Enewatak Atoll of the Marshall Islands. Scientists had to work faster and harder in order the meet the short deadline to complete the weapon, but their work paid off when “Mike” was successfully completed on the target date. “Mike” used the Teller-Ulam configuration, liquid deuterium as its fusion fuel and a large fission weapon as its trigger. The device was strictly an experimental, prototype design and not a deliverable weapon: standing over 20 ft. high and weighing at least 140,000 lbs., with an additional 24,000 lbs. from its refrigeration equipment, it could not have been dropped from even the largest planes.

Its explosion yielded 10.4 megatons of energy-over 450 times the power of the bomb dropped onto Nagasaki-and obliterated Elugelab, leaving an underwater crater 6,240 ft. wide and 164 ft. deep where the island had once been.

Truman had initially tried to create a media blackout about the test-hoping it would not become an issue in the upcoming presidential election-but on January 7, 1953, Truman announced the development of the hydrogen bomb to the world as hints and speculations of it were already beginning to emerge in the press.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1726567

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Οι εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων από την Ασία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο «εκτοξεύθηκαν» κατά 29% και 31% αντίστοιχα στα υψηλότερα έως τώρα επίπεδα.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί σύμφωνα με τους ειδικούς ένδειξη ότι πολυεθνικοί όμιλοι ξεκινούν σταδιακά να διοχετεύουν μέσω Πειραιά τα προϊόντα τους στην Ευρώπη, αλλά και ότι ο ελληνικός μεταποιητικός και εμπορικός τομέας αυξάνει πάλι τα αποθέματά του.

Και οι δύο αυτές αιτιάσεις κρίνονται ως ιδιαίτερα θετικές αφού αποτελούν πρόδρομους δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας. Η τάση εφόσον όπως αναμένεται συνεχισθεί σημαίνει, κατ’ αρχήν, ότι οι υπεύθυνοι προμηθειών ελληνικών επιχειρήσεων εισάγουν πρώτες ύλες και μεταποιημένα προϊόντα υπό την προσδοκία αύξησης των πωλήσεών τους, εξηγεί επικεφαλής οικονομολόγος ελληνικής τράπεζας. Στοιχείο ενθαρρυντικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όμως η εγχώρια ζήτηση δεν είναι ακόμα τέτοια που να δικαιολογεί το σύνολο των εμπορευματοκιβωτίων που εκτελωνίστηκαν.

Ως εκ τούτου, εξηγούνται από το γεγονός ότι σταδιακά η χώρα αναδεικνύεται σε προτιμώμενο ευρωπαϊκό δρόμο των εξαγωγών της Ασίας. Σε αυτό άλλωστε παραπέμπουν και οι πρόσφατες συμφωνίες της Cosco με την Hewlett Packard όπως και οι συζητήσεις της λειτουργού των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά και με άλλες πολυεθνικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανεξάρτητης διεθνούς υπηρεσίας Container Trades Statistics που προέρχονται από τις ναυτιλιακές μεταφορικές (Liners) και όχι από τα λιμάνια, οι αυξήσεις των εισαγωγών από την Ασία ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και συνολικά κατά το τρίτο τρίμηνο της τάξης του25%. Συνολικά στο έτος διαμορφώθηκαν στα 153.000 teu (τυπικό μέγεθος εμπορευματοκιβωτίου ή container).

Ο αριθμός παραμένει ακόμα χαμηλός σε σχέση με τα άνω των 2,7εκατομμυρίων teu που πέρασαν transit από τους σταθμούς μεταφόρτωσης της Cosco(άνω των 2,1 εκατ. teu) και της ΟΛΠ (άνω των 600 χιλ. teu), των φορτίων δηλαδή που ανακατευθύνθηκαν σε άλλους προορισμούς χωρίς να εκτελωνιστούν και να εισαχθούν στην Ελλάδα.

Όμως ήδη μεγάλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η κινεζική Lenovo και νοτιοκορεάτες κατασκευαστές οικιακού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών ειδών, εξετάζουν την δια της Ελλάδος εξαγωγή των προϊόντων τους στην Ευρώπη.

Την ώρα που στον Πειραιά συμβαίνουν αυτά, οι εισαγωγές στην Ιταλία υποχώρησαν το 2012 κατά 20% και στην Ισπανία κατά 16% ενώ υποχώρηση είχε και η Γαλλία. Συνολικά οι εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων από την Ασία προς την Ευρώπη μειώθηκαν στο 2012 όμως η αύξηση των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα μαρτυρά αύξηση των μεριδίων του Πειραιά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εφόσον η σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού στο Ικόνιο ολοκληρωθεί και φτάσουν οι συρμοί από τους ΣΕΜΠΟ στο Θριάσιο, από εκεί θα είναι δυνατή η εξαγωγή μέσω του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου σε ολόκληρη την Ευρασία. Και με σημαντική εξοικονόμηση χρόνου καθώς, όπως αποκαλύφθηκε και από το σκεπτικό της συμφωνίας της HP, απαιτούνται έξι μέρες παραπάνω από ότι στον Πειραιά για να φτάσουν προϊόντα στην Αμβέρσα ή το Ρότερνταμ και ακόμα περισσότερες για το Αμβούργο.

Σε παρουσίαση ενώπιον κλειστού ακροατήριου πρόσφατα η διοίκηση της Cosco στην Ελλάδα άφησε να εννοηθεί πως βρίσκεται σε διαδικασία συνεννόησης με βαλκανικές και κέντρο-ευρωπαϊκές χώρες ώστε να παρακάμψει γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια και να περιορίσει έτσι ακόμα περισσότερο τους χρόνους που χρειάζονται τα containers για να φτάσουν στην καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου και συγκεκριμένα στις 3,5 ημέρες από τις 5,5 που χρειάζονται τώρα.

Σημειώνεται πως αυτές τις ημέρες σιδηροδρομικοί συρμοί πραγματοποιούν δοκιμαστικά δρομολόγια επί της νέας γραμμής που συνδέει το Θριάσιο με το Ικόνιο και η ολοκληρωμένη λειτουργία της εκτιμάται ότι θα είναι εφικτή εντός του επόμενου μήνα. Τα επίσημα εγκαίνια είναι πάντως προγραμματισμένα να γίνουν στις αρχές Ιουνίου από τον πρωθυπουργό.

Στον ΟΛΠ η Cosco λειτουργεί δύο προβλήτες (ο ένας υπό ανάπτυξη) και ο ΟΛΠ άλλον έναν. Το 2012 η Cosco διακίνησε μέσω Πειραιά προς την Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο 2,1 εκατ. teu έναντι 1,18 εκατ. teu το 2011, μια αύξηση της τάξης του 76%. Την ίδια από τον προβλήτα Ι του ΟΛΠ διακινήθηκαν 626 χιλ teu έναντι 491 χιλ. το 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 27,5%.

Σχόλιο: Το Χαρτί της Ελλάδος βγαίνει στην Κίνα. Και πώς να μην βγει. Η Ελλάδα και όχι η Τουρκία είναι το χαρτί που κερδίζει.

Οι Κινέζοι σε αντίθεση με τους Αμερικανούς που σύνδεσαν για κάποιο διάστημα την Ελλάδα και την Τουρκία, στην ουσία έκαναν ένα λάθος. Δε ξέρω αν είναι εσκεμμένο ή από αμέλεια; Διότι τα παιδάκια στην Ουάσιγκτον κάνουν πολλές μαλακιες.

Έπρεπε να γίνουν πολλά σε βάθος, για να αρχίσει να αλλάζει η αντίληψη και θα συνεχίσει να αλλάζει. Το ξέρω σας το εγγυώμαι.

Πολλά από αυτά που έγιναν ήταν «τυχαία». Εγώ φυσικά δεν πιστεύω στην τύχη.

4444

BLOOMBERG TRISH 02 01 070213

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1726575

Της Nina Koeppen

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – Ανοδικά κινήθηκαν το Δεκέμβριο οι γερμανικές εξαγωγές, οδηγώντας τον συνολικό όγκο εξαγωγών του 2012 σε νέο υψηλό – ρεκόρ ελαφρώς πάνω από το 1 τρισ. ευρώ (1,339 τρισ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας που είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.

Οι εμπορικές συναλλαγές της Γερμανίας ήταν ιδιαίτερα «ζωηρές» με χώρες εκτός Ευρώπης, όπως ΗΠΑ, Ασία και Λατινική Αμερική. Τα αποτελέσματα ωστόσο, υποδεικνύουν αδύναμες εξαγωγές προς τις γειτονικές χώρες της ευρωζώνης, παρότι τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα δείχνουν πως η ζήτηση στην ευρωζώνης έχει αρχίσει να ανακάμπτει.

Οι γερμανικές εξαγωγές ενισχύθηκαν το 2012 κατά 3,4% στα 1,097 τρις. ευρώ, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό, τη στιγμή που οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,7% στα 909,2 δις. ευρώ. Το γεγονός αυτό κατατάσσει την Γερμανία σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως, ενώ αναμένονται περαιτέρω κέρδη το τρέχον έτος. Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ενισχύθηκε το 2012 στα 188,1 δις. ευρώ, το δεύτερο μεγαλύτερο μέγεθος που έχει καταγράψει ποτέ.

Η Ένωση Γερμανών Εξαγωγέων και Εμπόρων Χονδρικής εκτιμά πως οι εξαγωγές θα αυξηθούν και άλλο το 2013, έως και 5% διαμορφούμενες πέριξ των 158 τρισ. ευρώ, ενώ αναμένουν αύξηση και στις εισαγωγές.

Οι γερμανικές εξαγωγές ανέκαμψαν το Δεκέμβριο, σημειώνοντας μηνιαία άνοδο 0,3% έναντι πτώσης 2,2 το Νοέμβριο, σύμφωνα πάντα με την στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας. Τα μηνιαία μεγέθη είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Σε ετήσια βάση ωστόσο η σύγκριση δεν είναι τόσο θετική, καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 6,9% σε σχέση με αυτές του Δεκεμβρίου του 2011. Στο μεταξύ, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,3% τον μήνα Δεκέμβριο και κατά 7,3% σε ετήσια βάση.

Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε στα 16,8 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο από το ανοδικά αναθεωρημένο πλεόνασμα των 15,6 δισ. ευρώ του Νοεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που το τοποθετούσαν στα 14,6 δισ. ευρώ.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 17,3 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για πλεόνασμα 18 δισ. ευρώ.

© Dow Jones Newswires

Σχόλιο: Οι Γερμανικές εξαγωγές πάνε καλά, γιατί το ευρώ είναι φτηνό σε σχέση με το 1,50 που ήταν.

Το Ευρώ έχει ωφελήσει την Γερμανία, όπως και η Ευρωζώνη.

Γι’αυτό και ο Μπερλουσκονι που μιλά για τα συμφέροντα της Ιταλίας τους ταρακουνά. Διότι η Λιρέτα ήταν ποιο φτηνή από το Ευρώ.

Σε αντίθεση με την Γερμανία, η Ιταλία υποφέρει.

Ο Μπερλουσκονι δεν είναι τραπεζίτης. Ιταλός επιχειρηματίας είναι.

Στην Ευρωζώνη σαφώς υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Ξεκάθαρες κουβέντες.
Ο Νότος είναι χαμένος.

Η Γερμανία τώρα που είναι φτηνό το Ευρώ, πούλησε εκτός ευρωζώνης, γιατί στον Ευρωπαϊκό νότο, δεσπόζει η Γερμανική Λιτότητα.

Οι Γερμανοί έφτιαξαν ένα σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Φυσικά και η έξοδος της Ελλάδας θα τους στοίχιζε εκατοντάδες δις ευρώ. Δις. Βέβαια έχουν δοσίλογους για να το αποτρέψουν αυτό.

Η Ελλάδα ήταν μια βόμβα υδρογόνου. Αυτές ξέρετε είναι μικρές, αλλά όταν σκάνε, δε μένει τίποτα όρθιο στην περιοχή.

Με απλά λόγια, οι νεοέλληνες θα μπορούσαν να πετυχουν καλύτερες συνθήκες ζωής και καλύτερες μεταρρυθμίσεις.

Αν η Ευρωζώνη είναι μια ομάδα συνεργασίας και αλληλεγγύης, το να βγάζει πολύ χρήμα ένα μέλος δεν είναι πρόβλημα, διότι το αναδιανέμει. Όποτε όλοι παίζουν για την ομάδα και κάνουν τις καλύτερες πάσες στους επιθετικούς. Όλα αυτά, αν η Ευρωζώνη είναι ομάδα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Εγώ σαν νεοέλληνας που υποφέρω, δεν βλέπω καμιά αλληλεγγύη. Σκληρό, αλλά αυτό βλέπω.

4444

WOMAN LISA ANN 02 02 080213

4444

Οι νεοέλληνες προτιμούν να χρεοκοπήσουν μέσα στο Γερμανικό Ευρώ, παρά να φύγουν και να πάνε στην Δραχμή και να ζήσουν.

Τα σκυλιά του λόμπι του ευρώ όπως ο κεδικογλου, ο γεωργιαδης κλπ, τρομοκρατούν τον κόσμο.

Σήμερα στον ηλεκτρικό ένας τύπος μιλούσε στο κινητό του και είπε ότι υπάρχει έλλειψη σε ένα φάρμακο για την καρδιά.

Μιλάμε οι νεοέλληνες ζουν την απόλυτη σχιζοφρένεια με φόβο.

Άμα είσαι χρεοκοπημένος τι νόημα έχει να είσαι μέσα στο Γερμανικό Ευρώ, που ευθύνεται που χρεοκόπησες.

Οι Ιταλοί ψηφίζουν τον Μπερλουσκονι, διότι είπε την μεγάλη αλήθεια: η ΕΚΤ να γίνει πραγματική τράπεζα και όχι φερέφωνο των Γερμανών.

Καταλάβατε;

Πριν πάτε στο Ευρώ, στη δραχμή ζούσατε ρε μαλακες και τέτοια εξαθλίωση δεν είχατε βιώσει.

Υπάρχει κάτι να συζητήσω με οικονομικούς Όρους;

Δε θα ξεχάσω εγώ τα οικονομικά, επειδή κάποιοι είναι διαπλεκομενοι και δοσίλογοι.

Ζούμε μια ανώμαλη κατάσταση. Δεν πατε καλά.

Εμένα μου αρέσει ο Καπιταλισμός, η σωστή εκδοχή του.

4444

Δε μας χεζεις ρε διαπλεκομενε μπομπολα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Ραγκουσης, η Κατσελη και ο Βαγγελας ο βουλιμικος για εξουσία κλπ, τα Παστάκια δηλαδή μας πήγαν στην Τρόικα και την χρεοκοπία και την εξαθλίωση. Έφτιαξαν την πρώτη κυβέρνηση Τσολακογλου.

Ο Κώστας ο Καραμανλής, έχει ιστορικές ευθύνες ότι δε σας έβαλε φυλακή για όλα όσα κάνατε μέχρι το 2004 και δεν έκανε την επανίδρυση.

Εγώ αυτό ήθελα από τον Καραμανλή. Να τελειώνω με τους διαπλεκομενους, Πασοκους και Νεοδημοκράτες. Ήθελα σύγχρονο κράτος.

Ο Καραμανλής έκανε εκλογές διαπλεκομενε μπομπολα για να πάρει μέτρα για την Οικονομία, την ώρα που ο Γιωργάκης και οι άλλοι Πασοκοι φώναζαν: Λεφτά υπάρχουν.

Αυτά τα έχει καταγράψει η Ιστορία.

Δυστυχώς ο Καραμανλής δε διάλεξε σωστούς συνεργάτες. Στην αρχή ήθελε κάτι να αλλάξει, αλλά ο χειρισμός του ήταν λάθος. Ο Βασικός μέτοχος ήταν λάθος. Δεν ήταν αυτή η λύση στο πρόβλημα.

Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να ξέρεις και την μέθοδο και τις λύσεις.

Πόσο αδύναμος και συμβιβαστικός ήταν ο Καραμανλής, φάνηκε το 2008. Δε το πέρασε το τεστ.

Σιγά μην έριξαν τον Καραμανλή οι Αμερικανοί. Μπορεί η Αμερική να είναι υπερδύναμη στον πλανήτη Γη, αλλά ο πλανήτης Γη, είναι μια κοτσουλιά στο Σύμπαν. Αυτά.

Το δομικό είναι: ότι κάποια όντα χρησιμοποίησαν τους Αμερικανούς, αν οι Αμερικανοί υποτίθεται ότι έριξαν τον Καραμανλή.

Ο Καραμανλής πάντως, έφυγε από την εξουσία, αφήνοντας στους Πασοκους μια διαχειρησημη οικονομία. Πολύ διαχειρησημη. Εσκεμμένα Παπανδρέου και άλλοι, έριξαν την Ελλάδα στα βράχια. Ένα απλό συμμάζεμα να έκανε στο Ελληνικό Δημόσιο, θα έβρισκε τα δις. Αλλά όταν ο Καραμανλής λέει: κάνω εκλογές για να πάρω μέτρα στην Οικονομία κι εσύ λες ότι λεφτά υπάρχουν, είναι φανερό ποιος είναι ο σκοπός σου.

Η Ιστορία δεν έχει μόνο έναν χρόνο. Δημιουργείς ή συμμετέχεις σε ένα γεγονός, τώρα, αλλά αυτό έχει πολλούς χρόνους. Έτσι να δώσω και κάτι ποιο βαθύ.

Όταν διαβάζω ιστορικά βιβλία, να ξέρετε ότι με τις περισσότερες αναλύσεις γελώ.

4444

4444

Βουλευτές αρνούνται να πάρουν αντίγραφο της Λίστας Lagarde.

Τρομερές εξελίξεις στην Χούντα της διαπλοκής.

4444

4444

http://www.enikos.gr/society/118998,Ellhnas_proedros_sth_Disneyland.html

Έλληνας πρόεδρος στη Disneyland

Διαβάστε στο www.ellines.com

Ο Γιώργος Καλογρίδης είναι Έλληνας επιχειρηματίας που μετά από 4 χρόνια στην προεδρία της Disneyland στην Καλιφόρνια, προήχθη σε Πρόεδρος του Walt Disney World Resort στην Φλόριντα. Ο κ. Καλογρίδης ξεκίνησε να εργάζεται στη Disney το 1971, ενώ ήταν ακόμα φοιτητής. Από σερβιτόρος σε ξενοδοχείο της Disney World, κατάφερε αυτή τη στιγμή να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο πολύτιμα στελέχη της εταιρίας.

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

www.ellines.com  – H Πρώτη Διαδικτυακή Χώρα στον Κόσμο

Σχόλιο: Η Trish είναι fun της Disneyland οπότε μπορεί να δούμε τον Καλογριδη στην εκπομπή.

4444

4444

http://www.enikos.gr/various/118990,Kalytera_anaklastika_me_to_mashma_tsixla.html

Το μάσημα της τσίχλας μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να έχει πιο γρήγορα ανακλαστικά! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Ραδιολογικών Επιστημών της Ιαπωνίας, η οποία ουσιαστικά συνδέει το μάσημα της τσίχλας με την αιμάτωση οκτώ περιοχών του εγκεφάλου.

Στην έρευνα εξετάστηκαν οι αντιδράσεις του εγκεφάλου εθελοντών που μασούσαν τσίχλα και όσων δεν μασούσαν, με μαγνητική τομογραφία. Συγχρόνως πατούσαν ένα κουμπί με τον δεξί ή αριστερό τους αντίχειρα ανάλογα με την κατεύθυνση που έπαιρναν βέλη που εμφανίζονταν σε μια οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο οι επιστήμονες μέτρησαν την ακρίβεια και το χρόνο αντίδρασης των εθελοντών.

Αυτοί που μασούσαν τσίχλα είχαν ταχύτερες αντιδράσεις σε σύγκριση με εκείνους που δεν μασούσαν, καθώς χρειάζονταν περίπου 493 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αντιδράσουν έναντι 545 χιλιοστών.

«Τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τα επίπεδα διέγερσης και εγρήγορσης του εγκεφάλου, μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση του ελέγχου των κινήσεων και των νοητικών επιδόσεων», υπογραμμίζουν οι επιστήμονες.

Πηγή: perierga.gr

4444

4444

http://www.enikos.gr/society/118986,Twra-_ELAS:_Yphrxe_symplokh_swma_me_swma.html

«Η ύπαρξη σωματικής πάλης αστυνομικών και ληστών στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος των δραστών, στην οδό Τρύφωνος στη Βέροια προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο τόπο και οι οποίοι ανάλογα με την οπτική γωνία που βρίσκονταν μιλούν για συμπλοκή σώμα με σώμα, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα».

Τάδε έφη ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Στάθης, ανακοινώνοντας νωρίτερα τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας που διενεργήθηκε για την κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στη Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, αντίσταση κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες. Ο τέταρτος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και δεν έφερε κακώσεις.

4444

07/02/2013

4444

CNN PRIME NUMBER 04 070213

4444

bet365 01 070213

4444

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/277588/vinteo-to-iran-espase-toys-kodikes-toy-amerikanikoy-drone

Το ασπρόμαυρο βίντεο φέρεται να έχει τραβηχτεί από ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RQ-170, ενώ την περιγραφή κάνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης.

«Το αεροσκάφος έχει πραγματοποιήσει πολλές επιχειρήσεις σε γειτονικές του Ιράν χώρες. Στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στο Πακιστάν, το αεροσκάφος καθοδήγησε πολλές από τις συγκρούσεις», αναφέρει.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το βίντεο. Για την υπόθεση το μόνο που έχει παραδεχτεί η αμερικανική πλευρά είναι ότι ένα drone είχε χαθεί τον Δεκέμβριο του 2011 και ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ζητήσει από την Τεχεράνη να το επιστρέψει.

Η δημοσίευση του βίντεο συμπίπτει με την αποκάλυψη μυστικής βάσης της CIA στη Σαουδική Αραβία, την οποία χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ για τις επιδρομές μη επανδρωμένων σκαφών.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύφθηκε μυστική βάση της CIA στη Σαουδική Αραβία

4444

Εχτες στην εκπομπή της Εύας, που ζει τον τέλειο έρωτα, είδα τον υποφαντη να πανηγυρίζει που έπεσε ο πληθωρισμός.

Ευτυχώς που ο δημοσιογράφος από το Capital του είπε αν μιλά για κόστος ζωής και αυτός προσγειώθηκε ανώμαλα και είπε όχι.

Αυτό που μετρά Υποφαντη, είναι το κόστος ζωής και όχι αν έπεσε ο πληθωρισμός.

Έτσι εκπομπή δε κάνεις Εύα. Χρειάζεσαι καλυτέρα πράγματα.

Ιδίως όταν την ιδία μέρα γίνεται χαμός με τα δωρεάν τρόφιμα και τους χιλιάδες νεοέλληνες να στέκονται στην ουρά και τα ζητούν.

Η πραγματικότητα γελοιοποιεί κάθε υποφαντη που πανηγυρίζει που έπεσε ο πληθωρισμός.

Δεν άντεξα να δω όλη την εκπομπή. Προτιμώ την σκληρή πραγματικότητα.

4444

Οι Ρώσοι δε ξέρουν να παίζουν την Κύπρο. Αυτό δείχνει η Ιστορία. Κανονικά θα έπρεπε να την βοηθήσουν οικονομικά. Τι θα κέρδιζαν; Πολλά και σε μακροχρόνιο επίπεδο.

Δε θέλω να τα γράψω.

Αντίθετα το Ισραήλ που και αυτό δεν ήξερε να παίζει την Κύπρο, με ένα «τυχαίο» γεγονός από το Σύμπαν, κατάλαβαν ότι η Κύπρος είναι καλός σύμμαχος.

Η Στρατηγική σκέψη είναι όλα τα λεφτά, στα ανώτερα επίπεδα.

Δύσκολα βρίσκεις Γκουρού Στρατηγικής σκέψης που να βλέπουν πίσω από χρονικές κουρτίνες. Πολύ δύσκολα, χώρια ότι πρέπει να τους δελεάσεις για να σου δείξουν έστω και ένα χιλιοστό. Εκτός και αν σε συμπαθούν, όποτε μπορούν να κουνήσουν το μικρό τους δαχτυλάκι.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%84%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BF%CE%B6-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1

Στις δέκα θα φτάσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις τα επόμενα τρία χρόνια στα έξι τεμάχια («2», «3», «9», «10», «11», «12») της κυπριακής ΑΟΖ με βάση τα ισάριθμα συμβόλαια που έχει… υπογράψει το Υπουργείο Εμπορίου με τις έξι εταιρείες και κοινοπραξίες που θα τα εκμεταλλευθούν.

Τα τελευταία δύο συμβόλαια για τα τεμάχια «10» και «11» υπογράφτηκαν την Τετάρτη από τον υπουργό Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη και τον αντιπρόεδρο της Total Μέσης Ανατολής, Αρνό Μπροϊάκ.

«Εδραιώνουμε στρατηγικές συμμαχίες με φίλες χώρες, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Νότιος Κορέα κι αν ληφθεί υπόψη και το τεμάχιο “12” τότε στις συμμαχίες αυτές προστίθενται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ», υπέδειξε αμέσως μετά τις υποφραφές ο Νεοκλής Συλικιώτης.

Από την πλευρά του ο Αρνό Μπροϊάκ ανέφερε ότι η Total θα προχωρήσει με δισδιάστατες σεισμογραφικές μελέτες για το «10» και σε τρισδιάστατες μελέτες για «11». Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι, όπως έγγραψε χθες ο «Φ», θα προχωρήσει πρώτα για γεώτρηση στο τεμάχιο «11» και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για πετρέλαιο.

«Η Total σκοπεύει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις τόσο για πετρέλαιο όσο και για φυσικό αέριο», είπε, προσθέτοντας όμως ότι είναι πολύ πρόωρο να λεχθεί πιο από τα δύο θα έχει προτεραιότητα. «Υπάρχουν δύο διαφορετικά σχέδια για τα δύο τεμάχια», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του γαλλικού κολοσσού.

Να σημειωθεί ότι υπεύθυνος της Total στη Κύπρο αναλαμβάνει ο Πιέρ Ολινγκέρ, μετά από θητεία σε σημαντικές θέσεις της εταιρείας σε Αφγανιστάν και Ιράν.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται αρμοδίως, το πριμ υπογραφής και για τα δύο τεμάχια ανέρχεται τελικά σε €24 εκατ., κάτι που δείχνει ότι οι Γάλλοι δεν ανέβασαν αισθητά το προσφερόμενο ποσό αυτό στις τελικές διαπραγματεύσεις.

Σχόλιο: Ο Τάσος Παπαδόπουλος ήταν μεγάλος ηγέτης. Το Σύμπαν ήθελε η Κύπρος να μπει σε καινούρια ρότα και έβαλε τον Τάσο να το κάνει. Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο. Τον στήριξα τον Τάσο και δε με διέψευσε. Ήταν συνεπής στο ιστορικό ραντεβού.

Όταν εγώ γράφω, ότι τα πρόσωπα παίζουν μεγάλο ρόλο, δε το γράφω τυχαία. Ξέρω τι γράφω. Ξέρω τα γεγονότα, ξέρω τα σενάρια κλπ.

Αλλάζεις τα πρόσωπα και το σενάριο αλλάζει. Εκεί που βάδιζες προς την καταστροφή, βαδίζεις προς την δόξα!

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7

Μέσα σε μία εβδομάδα, για δεύτερη φορά, η Ινδία προχώρησε στην υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας αναμένει πλέον ρυθμό ανάπτυξης 5% για την ετήσια χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου 2013. Την προηγούμενη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα είχε υποβαθμίσει την πρόβλεψή της σε 5,5% από 5,8%.

Η οικονομική ανάπτυξη στην Ινδία επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων με βασικότερο τη μεγάλη επιβράδυνση που έχει σημειωθεί στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

4444

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση για τους απλήρωτους ναυτεργάτες.

Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να παίρνουν θέση. Ετσι είναι η πολιτική.

Πώς να θεωρήσουμε την σιωπή;

4444

http://www.crime.gr/9208/articles/%C2%ABvomva%C2%BB-synergati-papakonstantinoy–%C2%ABden/article.aspx

Ο πρώτος άνθρωπος που πήρε στα χέρια του το cd με τη λίστα Λαγκάρντ από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, έφερε τα πάνω-κάτω στην προανακριτική επιτροπή.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ο άνθρωπος που του ανατέθηκε να βρει τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες, αποκάλυψε στην Προανακριτική Επιτροπή μετά από ένορκη κατάθεση ότι το CD που παρέλαβε ο ίδιος από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ήταν σε διαφορετική μορφή αρχείου από αυτό που παρέλαβε η Τριμελής Επιτροπή το 2012 στο Παρίσι από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.

Η κατάθεση του πρώην υπεύθυνου πληροφορικής και χρηματοοικονομικών του υπουργείου Οικονομικών, διαφέρει πολύ με την κατάθεση του άλλου στενού συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου Θεόδωρου Φλωράτου. Είναι ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο η κατάθεση αυτή να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Η αντίδραση της Βουλής ήταν άμεση, με την Επιτροπή να διακόπτει την συνεδρίασή της, προκειμένου να εξεταστούν από το χρηματοκιβώτιο στη Βουλή τα αρχεία που παρέλαβαν εκ νέου από τη Γαλλία και να συγκριθούν με αυτό που περιέγραψε ο κ. Αγγελόπουλος.

Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προεδρεύει εκείνη την ώρα της Προανακριτικής να λάβει ευθύς αμέσως η Επιτροπή το CD και να συγκρίνει ο μάρτυρας το CD του 2010 με αυτό του 2012 είναι ίδιο.

Η Επιτροπή χρειάστηκε πριν τα μεσάνυχτα να διακόψει για αρκετή ώρα τις εργασίες της και να αναζητήσει τη δεύτερη λίστα…

Επί περίπου μισή ώρα τα μέλη της επιτροπής έψαχναν τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουν το χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο είναι κλειδωμένη η λίστα.

Πήραν τη λίστα, την έβαλαν σε ένα φάκελο, υπέγραψαν όλα τα μέλη της επιτροπής το φάκελο και σήμερα θα κληθεί εκ νέου ο κ. Αγγελόπουλος.
Τι θα συμβεί σήμερα; Θα ανοίξουν τη λίστα μπροστά στον μάρτυρα και θα τον καλέσουν να κάνει σύγκριση…

Ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Αγγελόπουλου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»:

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ήταν αυτός ο οποίος με εντολή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εντόπισε τους 20 μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία. Όπως ο ίδιος κατέθεσε, μετέγραψε την λίστα σε υπολογιστή του υπουργείου, δημιούργησε φάκελο με τα 20 ονόματα και μετά, κατόπιν εντολής του κ. Παπακωνσταντίνου τον διέγραψε. Ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν αντέγραψε το αρχικό CD σε USB, ούτε του είχε ανατεθεί η φύλαξη του περίφημου stick από τον κύριο Παπακωνσταντίνου.

Σχόλιο: Ο Παπακωνσταντίνου ότι έκανε το έκανε εσκεμμένα. Διάβασα ότι το πρωτόκολλο το είχε πάρει σπίτι του.

4444

http://www.crime.gr/9236/articles/skotose-ta-dyo-paidia-kai-ti-mitera–mes/article.aspx

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην πολιτεία Ντένβερ των ΗΠΑ, όταν άγνωστος εισέβαλε σε σπίτι, πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα με τα δύο παιδιά. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται το τρίτο παιδί.

Τα πρώτα συμπεράσματα της αστυνομίας κάνουν λόγο για στοχευμένη επίθεση, καθώς οι πυροβολισμοί ήταν μόνο στο συγκεκριμένο σπίτι. Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ρόμπερτ Γουάιτ, είπε ότι οι αρχές ειδοποιήθηκαν στις 6.55 π.μ. και όταν μπήκαν στο σπίτι βρήκαν τα πτώματα της γυναίκας και των δυο παιδιών που ήταν κάτω των 10 ετών, καθώς και το τρίτο παιδί που ήταν τραυματισμένο και αυτήν την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας γειτόνισσας, της Ντέπι Μαρτίνεθ, δεν άκουσε πυροβολισμούς και δεν αντιλήφθηκε τίποτα μέχρι που άκουσε τις σειρήνες των περιπολικών. Επιπλέον, είπε ότι η οικογένεια μετακόμισε σε αυτό το σπίτι πριν από έξι μήνες και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στη γειτονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικούς μήνες πριν η κοινωνία του Ντένβερ είχε σοκαριστεί, όταν νεαρός άνδρας εισέβαλε σε κινηματογράφο στην πρεμιέρα της ταινίας Batman και γάζωσε με πολυβόλο 19 άτομα.

Σχόλιο: Η Κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν ακούτε τις πένθιμες καμπάνες;

Comment: The State has escaped. You can not hear the mournful bells?

4444

4444

4444

http://www.crime.gr/9239/articles/to-megalo-%C2%ABfagopoti%C2%BB-se-ypoyrgeia-kai-di/article.aspx

Το… πάρτι με δημόσιο χρήμα σε 1.180 σελίδες αποκάλυψε και πάλι η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010 την πρώτη… μνημονιακή χρονιά.

Σπάταλες, κακοδιαχείρηση, προσπάθεια διασπάθισης δημοσίου χρήματος, παρανομίες και οι ΟΤΑ πρωταθλητές σε όλα αυτά. Προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Συνεδρίου που παρέδωσε ο πρόεδρός του, Ιω. Καραβοκύρης στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στην έκθεση περιγράφεται πως παρά τα σκληρά μέτρα και το πρώτο μνημόνιο, κάποια μέλη της κρατικής μηχανής συνέχισαν να πίνουν στην… υγειά των κορόιδων.

Προμήθειες και απευθείας αναθέσεις, παράνομες προσλήψεις και αμοιβές, υπέρογκα ποσά για δώρα, κινητά ακόμα και πούρα…

Οι δήμοι είναι πρωταθλητές, αλλά και τα υπουργεία δεν υπολείπονται… Για την εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ήθελαν να δώσουν για πούρα 5.300¤, ενώ στο υπουργείο Πολιτισμού δεν εγκρίθηκε δαπάνη 36.800 ευρώ για κινητά τηλέφωνα από τις 17/11/2008 έως τις 16/09/2009. Οι δαπάνες αποδίδονταν στην πολιτική ηγεσία και ανώτατα διοικητικά στελέχη του υπουργείου.

Νησιωτικός δήμος σε μια επταετία εδωσε 256.000 ευρώ για δεξιώσεις και γιορτές, αναμνηστικά δώρα, έξοδα φιλοξενίας. Στον ίδιο δήμο, από το 2000 έως το 2005 έγιναν προσλήψεις εργατών για καθαρισμό αυλάκων και δημοτικών κτιρίων. Αξία 328.000 ευρώ και ανάμεσα στους προσληφθέντες ήταν και συγγενείς μελών του δημοτικού συμβουλίου…

Άλλος δήμος, αν και δε διαθέτει βενζινοκίνητα οχήματα, ζητούσε χρήματα για πολλά λίτρα βενζίνης.

Περιφερειακό ΤΕΕ ξόδεψε 23.100ευρώ για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

– Δυο δήμοι της Αττικής έδωσαν 16.800 ευρώ για αναμνηστικά δώρα για βράβευση μαθητών

Δήμος της Στερεάς Ελλάδας έδωσε 15.000ευρώ για έκδοση 1.240 βιβλίων σχετικά με την πολεοδομική εξέλιξη στην περιοχή

– 45.000¤ από νησιώτικο δήμο για παραγωγή ταινίας για την προβολή του

– 33.600¤ για χριστουγεννιάτικες παιδικές εκδηλώσεις ασφαλιστικού φορέα

– Έρευνα δήμου για θέματα που απασχολούν συνταξιούχους, αξία 12.000 ευρώ

Σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας (με αφορμή την εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό») δόθηκαν 22.400ευρώ για γεύματα (11.400ευρώ για 300 μερίδες φαγητού και προμήθεια κρεάτων)

– Στεφάνια για τις εθνικές εορτές κόστισαν 4.700ευρώ, ενώ κάρτες για Χριστούγεννα και Πάσχα 6.000¤

Το ελεγκτικό Συνέδριο κατάφερε να μπλοκάρει παράνομες δαπάνες ύψους 146,5 εκατ. ευρώ και την παράνομη εκταμίευση άλλων 13,5 εκατ. ευρώ.

Η κηδεία ενός τέως δημάρχου Γλυφάδας κόστισε 36.700 ευρώ, ενώ εκείνη ενός πρώην προέδρου τοπικού συμβουλίου στη Βόρεια Ελλάδα 5.400 ευρώ

– Τρεις δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα ήθελαν να δαπανήσουν 79.700 ευρώ για την αγορά τζιπ 4×4 για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους.

– Οι αρχές σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων ήθελαν να δώσουν 1,6 εκατ. ευρώ σε έργα ασφαλτόστρωσης, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» την ανάθεση άλλου έργου σε υπερεργολάβο κατά 100%

Στα Δωδεκάνησα, δήμος ήθελε να δώσει απευθείας σε εταιρία το έργο για την κατασκευή χλοοτάπητα. Αξία: 205.000 ευρώ!

– 3.900 ευρώ αποζημίωση σε δημοτικούς υπαλλήλους για μη λήψη άδειας (ενώ είχαν πάρει κανονικά) και αποζημίωση για υπερωρίες σε… συνταξιούχο!

– 8.200 ευρώ για μισθώσεις ΚΤΕΛ ώστε δημότες να μεταβούν στην Αθήνα για διαμαρτυρία κατά του Καλλικράτη

Σχόλιο: Αν ο Γιωργάκης Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου είχαν περιορίσει τις σπατάλες, η Ελλάδα δε θα πήγαινε ποτέ στο μνημόνιο και την Τρόικα.

Ακούω πολλούς, εσκεμμένα να κατηγορούν τον Κώστα Καραμανλή. Η αλήθεια είναι ότι ο Καραμανλή, δεν έκανε σωστή διαχείριση, όμως άφησε στον Γιωργάκη μεγάλα περιθώρια άσκησης οικονομικής πολιτικής.

Η σπατάλη του Δημόσιου ήταν τόσο μεγάλη, που αν την περιόριζες θα είχες λύσει το πρόβλημα σου. Οι Αριθμοί αυτό δείχνουν.

Εγώ θα σας κάνω μαθήματα οικονομίας;

Το ΠΑΣΟΚ εσκεμμένα μας πήγε στην Τρόικα. Εσκεμμένα. Δε το συζητώ.

Ο Γιωργάκης έπρεπε να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Καραμανλής. Επανίδρυση του Κράτους, αντί γιάυτο έκανε διάλυση του κράτους, εσκεμμένα.

4444

4444

4444

http://www.crime.gr/9250/articles/synelifthi-gia-to-ksifidio-tis-iliadas/article.aspx

Ο ηθοποιός Γιώργος Χριστοδούλου βρέθηκε στα κρατητήρια του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου κατηγορούμενος για… οπλοφορία!

Ο ηθοποιός πρόκειται να υποδυθεί τον Θησέα της παράστασης Ιλιάδα. Όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία, ο ηθοποιός υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ότι δεν οπλοφορεί, αλλά μεταφέρει ένα θεατρικό εξάρτημα από τις πρόβες της πολεμικής «Ιλιάδας».

Δεν τους έπεισε. Συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, κρατήθηκε μια βραδιά και χθες το μεσημέρι δικάστηκε στην Ευελπίδων. Ως μάρτυρες προσήλθαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί συνάδελφοί του που συμμετέχουν στην προετοιμασία της παράστασης. Κρίθηκε αθώος. «Δεν περίμενα ποτέ ότι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιώ στην πρόβα μου θα μπορούσε να θεωρηθεί όπλο και να μου δημιουργήσει τέτοιες περιπέτειες» δηλώνει στην «Ελευθεροτυπία» ο ηθοποιός.

«Αλλωστε την Ιλιάδα ανεβάζουμε. Στις πρόβες δουλεύουμε με όπλα. Μεγάλα σπαθιά, κοντάρια, λεπίδες. Τα χρησιμοποιούμε για τις πολεμικές χορογραφίες στο πλαίσιο του μαθήματος που κάνουμε με τον Κινέζο σαολίν. Αλίμονο αν έθετα σε κίνδυνο τους συναδέλφους ή τον εαυτό μου. Εδώ ακόμα κι ένα ποτήρι μπορεί να γίνει φονικό εργαλείο» προσθέτει ο νεαρός ηθοποιός.

Σχόλιο: Ο Όμηρος έγραψε ένα κατεξοχήν πολεμικό έπος, όπου το αίμα τρέχει ποτάμι.

Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν σκληρά καρύδια.

4444

Σας το έχω γράψει πολλές φορές. Η υπερφορολόγηση είναι έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος.

Υπάρχει λιτότητα και υπάρχει και υπερφορολόγηση.

Σας το έχω γράψει: ρίξτε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Διαγράψτε τους από τον πολιτικό χάρτη.

Είναι ζόμπι. Σας κυβερνούν από το 1974 και σας χρεοκόπησαν. Αυτοί θα σας σώσουν;

Να είστε έξυπνοι. Μην είστε χαζοί.

4444

4444

Να βάλω ένα θέμα φορολογίας. Φόρος που έχει συντελεστή πάνω από 50% είναι υπερφορολόγηση και είναι άδικος φόρος. Είναι αρνητικός φόρος.

Το όριο είναι το 50. Δηλαδή ο Ολαντ με το 75% έχει κάνει μια μεγάλη γκάφα. Το 75% δεν είναι φορολογία και δείχνει ότι η Γαλλική Οικονομία έχει πρόβλημα δομής.

Όταν διαβάζεις σωστά τους αριθμούς, τότε ευημερούν οι αριθμοί, αλλά και οι άνθρωποι.

Όταν δεν γίνεται αυτό, σημαίνει ότι υπάρχει λάθος.

4444

Στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση. Το Γερμανικό Ευρώ τους έχει σακατέψει. Έτσι και φύγει η Ελλάδα, θα φύγουν και άλλες χώρες του νότου. Το Γερμανικό Ευρώ και η Γερμανική Λιτότητα, τους έχει σακατέψει.

Πεθαίνουν άνθρωποι.

Με την δραχμή, ποτέ η Ελλάδα δεν είχε ζήσει τέτοια φαινόμενα. Ποτέ.

Το Λόμπι του Ευρώ, τρομοκρατεί τους νεοέλληνες πολίτες για να μην φύγουν.

Μιλάμε για τρομοκρατία όχι αστεία. Τα παιδάκια της Κοζάνης (που φαγαν και το ξύλο της Αρκούδας και συνελήφθηκαν) μπροστά τους, είναι αρνάκια.

Το Γερμανικό Ευρώ και η Γερμανική λιτότητα τους τσακίζει, έχει δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση και τρομοκρατούν τους πολίτες.

Όποιος περιγράφει την Αλήθεια διώκετε.

4444

4444

4444

10:46

Έμαθα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθαίρεσε τον εν Λογο Βουλευτή. Του Νάσου Θεοδωρίδη. Το άκουσα στο RealFM 

Εγώ τις αναρτήσεις τις έγραψα εχτες. Σήμερα τις δημοσιεύω. Κανονικά πρέπει να βάζω και ώρα για να τηρείτε το χρονοδιάγραμμα της ροής σε κλίμακα 24.

Μπράβο Τσιπρα, που έδρασες γρήγορα.

4444

10:30

Χατζηνικολάου να ξέρεις ότι σε παρακολουθούν. Γιατί σε παρακολουθούν; Γιατί είσαι από τους λίγους που περιγράφουν την πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Αυτά που λέει ο Τραγκας δεν είναι κάτι αισχρό. Περιγράφει μια ζοφερή πραγματικότητα.

Το όπλο που έχεις Χατζηνικολάου, είναι η δημοσιότητα. Δημοσιευσετα όλα.

Τα πρόστιμα και γιατί σου τα επέβαλαν.

Είναι κρίμα που ο RealFM δεν έχει πανελλαδική άδεια. Φυσικά δεν είναι τυχαίο, ότι είναι ο πρώτος σταθμός και με διαφορά.

Η Τρόικα και τα τσογλανια της, δε θα μας απαγορέψουν και τι θα ακούμε.

Αυτή η λογοκρισία μάλιστα, δικαιώνει πολλούς. Διότι η λογοκρισία μας λέει ότι η Ελλάδα έχει χούντα. Έχει σοφιστικέ χούντα.

Υπάρχουν πολλές μορφές χούντας. Το έχω ξαναγράψει.

4444

10:10

Οι Αμερικανοί έριξαν τον Καραμανλή, αυτά είναι τρίχες. Τρίχες κατσαρές.

Αν ο Καραμανλής με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε: ρε συ τι να κάνω, τώρα που έγινα πρωθυπουργός, θα του έλεγα. Δεν είναι τίποτα δύσκολο.

Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και στην Ελλάδα ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες και όχι οι Αμερικανοί.

Θα με ρίξουν λέει οι Αμερικανοί, τρίχες. Το άλλοθι.

Ξέρετε τι είναι το ρίξιμο; Αυτό που έκανε το τσογλανι ο Γκλύξμπουργκ στον Γεώργιο Παπανδρέου, που είχε την πλειοψηφία και δεν τον άφησε να ασκήσει τα καθήκοντα του. Εκεί στη δεκαετία του 60.

Οι Αμερικανοί θα ρίξουν τον Σαμαρά; Τρίχες. Οι Έλληνες πολίτες θα τον μαυρίσουν. Εγώ θα τον Μαυρίσω. Αυτό τι σημαίνει; Ότι με πλήρωσαν οι Αμερικανοί; Τρίχες για να έχουν άλλοθι.

Απατεώνας είναι ο Σαμαράς. Θα ήταν ποιο πιστευτό αν έλεγαν ότι Αμερικανοί και Γερμανοί, κρατούν τον Σαμαρά στην εξουσία γιατί είναι τσιράκι τους.

Αν ο Σαμαράς πάει σε εκλογές θα τον μαυρίσουν. Οι Αμερικανοί θα τον ρίξουν;

Εδώ ο Τραγκας λέει στο crash, ότι οι Αμερικανοί είπαν στον Τσιπρα, να μην ρίξει την Κυβέρνηση.

Αυτοί που διαβάζουν το blog θέλω να είναι έξυπνοι. Όχι μαλακες. Να μάθετε να διαβάζετε τις ειδήσεις και να τις συνδέετε με τα γεγονότα και τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο.

4444

00:30

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7964.html

http://www.tokarfi.gr/
Με συνεχόμενες αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης, πήρε θέση για την πρόσφατη επέτειο των Ιμίων, λέγοντας πως όταν έγινε η “παραχώρηση” των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, δεν περιελαμβάνονταν τα Ίμια, τα οποία κανονικά… ονομάζονται “Καρντάκ” και είναι πιο κοντά στην Τουρκία. Απίστευτη εντύπωση κάνει και το γεγονός ότι ανατρέπει τα γνωστά ιστορικά δεδομένα και λέει πως η κρίση ξεκίνησε από την ΕΛΛΑΔΑ, με στόχο την μετατροπή του Αιγαίου, από ΔΙΕΘΝΗ θάλασσα σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ.

Οι αναρτήσεις του Νάσου Θεοδωρίδη:

“Με αφορμή την επέτειο των “Ιμίων” (κατ εμε “Καρντάκ”, διότι η παραχωρηση Δωδεκανήσων απο Ιταλια προς Ελλάδα περιελάμβανε ΜΟΝΟ τις ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ προς αυτά βραχονησιδες, ενώ οι συγκεκριμενες ειναι ΣΑΦΩΣ πιο κοντά στην Τουρκία παρα στην Καλυμνο), αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης «εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», σύμφωνα με την οποία αθροίζονται ως τάχα ευρισκόμενοι στην ίδια όχθη οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, κατά σχηματική και αφελή αντιπαράθεση προς τους αντίστοιχους της Τουρκίας….Ομως κάτι τετοιο καταντάει γελοίο…”

“Για να μην ξανασυμβεί μια κρίση οπως τότε με τα Ίμια / Καρντακ, μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων που κοστίζουν ζωές και χρήμα, να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις για όλα τα ζητήματα ωστε να λυθουν οι διαφορές με συμβιβασμούς και αμοιβαίες υποχωρήσεις”

“Σα σήμερα, την κρίση στα Ιμια / Καρντάκ την ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, καθώς το πρόγραμμα «εποικισμού 10 βραχονησίδων» είχε αρχίσει να υλοποιείται από τα υπουργεία Αμυνας, Αιγαίου και Γεωργίας, προκειμένου να μετατρέψει το Αιγαιο από ΔΙΕΘΝΗ θαλασσα σε ελληνικη λιμνη….Θυμίζω ότι τη σημαια την τοποθέτησε ο εθνικιστής δήμαρχος Καλύμνου Διακομιχάλης, κολλητός του Αρσένη, συνοδεία του δημοσιογράφου Αργύρη Ντινόπουλου, σημερινού βουλευτη της Ν.Δ”

Σχόλιο: Τσιπρα έχεις μεγάλο πρόβλημα στο «μαγαζί» σου. Ο Σαμαράς διαβάζοντας αυτά που γράφουν μερικοί από τους βουλευτές σου, γελά από ικανοποίηση.

Δύσκολα θα πας στην εξουσία. Η Ελλάδα είναι κράτος όπως η Τουρκία και έχει Εθνική κυριαρχία.

Ξέρεις υπάρχει ο όρος απόκλιση. Σου συνιστώ να τον διαβάσεις. Αν μια άποψη αποκλίνει πολύ από την επίσημη γραμμή, τότε αυτός που την λέει ή θα την ανασκευάσει ή βρίσκεται εκτός κόμματος, γιατί απλούστατα, οι απόψεις του είναι τελείως διαφορετικές. Πρέπει να πάει δηλαδή σε άλλο κόμμα.

Όλα Τσιπρα έχουν επιστημονική εξήγηση. Όλα. Να μην έχεις καμιά αμφιβολία.

Ο όρος απόκλιση είναι πολύ σημαντικός και στην πολιτική.  

4444

06/02/2013

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/02/2_6.html

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά κάτω από δέκα ετών, σε νέο περιστατικό πυροβολισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτήν τη φορά στο Ντένβερ. Το μακελειό συνέβη σε ένα σπίτι που βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης.

Αξιωματικός της Αστυνομίας έχει ενημερώσει πως… ένα ακόμη παιδί έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως αναμεταδίδει το SkyNews. Οι αστυνομικοί είναι αυτοί που έχουν ενημερώσει πως μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις νεκροί, ακόμη ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το τρίτο άτομο είναι το παιδί που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ή αν υπάρχει και άλλος που χτυπήθηκε από τους πυροβολισμούς.

Επιπλέον, υπάρχουν μαρτυρίες πως το παιδί βγήκε με φορείο από το σπίτι που συνέβη το θλιβερό περιστατικό, ενώ έγινε γνωστό πως πρόκειται για ένα σπίτι το οποίο πωλήθηκε πρόσφατα. Αναμένεται ένταλμα από τους αστυνομικούς προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες στο σπίτι…
madata.gr

Coment: I want gun control.

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1724872

Σε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις του φορολογικού της συστήματος προχώρησε η Κίνα επιβάλλοντας μεγαλύτερους φόρους σε κρατικές επιχειρήσεις, μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων και πλουσίους, σε μια προσπάθεια συρρίκνωσης του χάσματος μεταξύ της μικρής elite και των εκατομμυρίων φτωχών πολιτών της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το σχέδιο πλήρους αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος πήρε την Τρίτη το «πράσινο φως» από το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δεσμεύσεις για προώθηση επιτοκιακής πολιτικής με βάση τους κανόνες της αγοράς, που θα εξασφαλίζει μεγαλύτερες αποδώσεις και ασφάλεια για τους καταθέτες.

Μία από τις βασικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, είναι η αύξηση της εισφοράς των κρατικών επιχειρήσεων κατά 5% επί των κερδών τους έως το 2015.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, οι σαρωτικές αλλαγές του φορολογικού συστήματος της Κίνας σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των μισθών και των αποδόσεων στις καταθέσεις, σηματοδοτούν μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης μέσω της ενίσχυσης της εγχώριας κατανάλωησς και αλλαγής της μέχρι πρότινος αποταμιευτικής πολιτικής.

«Το Κρατικό Συμβούλιο δεν αναφέρεται απλά στο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, αλλά σε ολόκληρη την οικονομία και στο πως το εισόδημα διανέμεται ανάμεσα στους διάφορους παίκτες – τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση», σχολίασε ο Andrew Batson, διευθυντής της of GK Dragonomics, εταιρείας οικονομικών συμβούλων στο Πεκίνο, ενώ πρόσθεσε «Πρόκειται για μια ολοκληρωτική αλλαγή της ροής χρήματος στην οικονομία της χώρας».

Μια από τις σημαντικότερες μεταβολές που θα επιφέρει το νέο φορολογικό της Κίνας είναι ότι θα καταστήσει πιο ευέλικτα τα επιτόκια, καθώς οι αποδόσεις στις καταθέσεις υπολείπονταν επί χρόνια του πληθωρισμού ωθώντας πολλούς καταθέτες σε κερδοσκοπικές επενδύσεις.

Παράλληλα, το νέο φορολογικό προβλέπει τη δημιουργία ενός «μακροπρόθεσμου μηχανισμού» που θα αυξήσει σταδιακά τα εισοδήματα των αγροτών, ενώ σε αυτό επαναλαμβάνεται η δέσμευση για ενίσχυση των εισοδημάτων των φτωχών.

Οι Κινέζοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του αναμορφωμένου φορολογικού συστήματος να βγάζουν περισσότερα χρήματα από επενδύσεις, καταθέσεις, ενοίκια, μετοχές και bonus, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και μεγάλο κύμα μετακινήσεων από την επαρχία στις πόλεις λόγω των καλύτερων κοινωνικών παροχών και μισθών.
Σχόλιο: Παρακολουθώ τους Κινέζους με αρκετό ενδιαφέρον. Εγώ ξέρω τις σωστές κατευθύνσεις. Μη ρωτάτε πως, απλά να ξέρετε ότι γνωρίζω.

Επειδή υπάρχει η Ελεύθερη Βούληση πρώτου επιπέδου, παρακολουθώ πως και ποιοι λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Όλες οι σωστά δομημένες κοινωνίες, έχουν δίκαιο φορολογικό σύστημα, που δίνει πολλές ευκαιρίες στους μη έχοντες.

4444

«… Ο μπάρμπα – Γκιναρντόν, ένας λεβεντόγερος γεμάτος χυμούς, ήταν πολύ ποιο μεγάλος από όσο φαινόταν: είχε γνωρίσει τον Σεναβάρ.

Άγριος ηθικολόγος, καταφερόταν με μένος ενάντια στις ανηθικότητες του νεοπαγανισμού χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο με απίθανες αισχρολογίες. Του άρεσε να μιλάει. Ο κύριος Σαριέτ τον άκουγε. Το αγαπημένο θέμα του ήταν το παρεκκλήσι των Αγγέλων στον Άγιο Σουλπίκιο, που οι τοιχογραφίες του είχαν αρχίσει να ξεφλουδάνε και που θα έπρεπε να φροντίσει ο ίδιος ο Θεός, γιατί μετά το Διαχωρισμό οι εκκλησίες ανήκαν μονάχα στο Θεό και κανείς δεν αναλάμβανε τις ποιο επείγουσες επισκευές.

Όσο για τον εαυτό του, ο μπάρμπα – Γκιναρντόν, δεν ήθελε αμοιβή.

-Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο πάτρωνας μου, έλεγε, και νιώθω μια ιδιαίτερη ευλάβεια για τους Αγίους Αγγέλους….»

La revolte des Anges by Anatole France 16/04/1844 – 12/10/1924

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1724769

Της Δήμητρας Καδδά

Εξαγωγική «άνοιξη» των ελληνικών επιχειρήσεων στα κράτη εκτός της ΕΕ δείχνουν τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου-ΟΠΕ. Κυβερνητικά στελέχη που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις κάνουν λόγο για αποδείξεις της ταχύτερης προσαρμογής της οικονομίας.

Εκφράζουν όμως και έναν φόβο: η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών εξαγωγών, επισημαίνουν, μπορεί να δεχθεί πλήγμα αν συνεχισθεί το «ράλι» του ευρώ, το οποίο δεν φαίνεται προς το παρόν, να ανακόπτεται από αλλαγή επιτοκιακής στάσης της ΕΚΤ.

Ο ΟΠΕ επεξεργάσθηκε για το 11μηνο του 2012 τα στοιχεία των εξαγωγών όμως τα συλλέγει η ΕΛΣΤΑΤ για τους 100 μεγαλύτερους «πελάτες» της Ελλάδας.

Συνολικά οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν κατά 6,7% συγκριτικά με το 2011.

Τα στοιχεία δείχνουν: πτώση των εξαγωγών στα κράτη της ευρωζώνης, αλλά και διψήφια αύξηση στις εμπορικές ροές προς την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Βρετανία, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Σερβία και άλλα κράτη.

«Η προσαρμογή της οικονομίας είναι ταχύτερη από αυτή που υποθέτουμε, παρά την τεράστια ύφεση του 2012 και αυτό φαίνεται στις εξαγωγικές επιδόσεις που δίδουν ελπίδα» αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας. Προσθέτει όμως ότι «η Ελλάδα στρέφεται όλο και περισσότερο σε κράτη εκτός ΕΕ και εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος καθώς αν συνεχίσει να ανεβαίνει το ευρώ μπορεί η προσπάθεια να εκτροχιαστεί».

Τα στοιχεία του ΟΠΕ δείχνουν ότι:

– Τα εξαγωγικά μερίδια της Ελλάδας στους παραδοσιακούς πελάτες της ανά την ΕΕ και ειδικά ανά την ευρωζώνη φθίνουν. Στην πρώτη ελληνικές εξαγωγές Ιταλία η μείωση είναι 7,2%, ενώ συρρίκνωση παρατηρείται στην Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Αυστρία, στην Φινλανδία, στην Κύπρο και σε πολλά κράτη – μέλη η άνοδος είναι οριακή τη στιγμή που οι συνολικές εξαγωγές αυξάνονται με 6,7% το 11μηνο του 2012.

– Αντιθέτως τα μερίδια προς μεγάλους πελάτες εκτός της ΕΕ ενισχύονται εντυπωσιακά: Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 33,6%, προς την Ρωσία κατά 20,8%, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά 65,4%, την Τουρκία κατά 20,9%, την Κίνα κατά 9,7% την Βοσνία-Ερζεγοβίνη κατά 329%, την Σερβία κατά 12,2%, τη Σλοβενία κατά 50%, τη Λιβύη κατά 313% και την Αίγυπτο κατά 22,6%.

Ποιοι κλάδοι αυξάνουν τις εξαγωγές τους

Σύμφωνα με την πρώτη μονοψήφια ανάλυση των εξαγωγών για το 11μηυνο του 2012, τρόφιμα που έκανε ο ΟΠΕ, ανεπεξέργαστα είδη και πρώτες ύλες «τράβηξαν» τις εξαγωγές. Στα τρόφιμα (που αποτελούν το 20% των εξαγωγών) η άνοδος έφτασε στο 9,2% ενώ στα ποτά και στο καπνό στο 13%. Κατά 60,9% αυξήθηκε η ζήτηση για πρώτες ύλες εκτός καυσίμων και κατά 12,5% για έλαια.

Αντιθέτως, μεγάλη ήταν η πτώση (-7,1%) στα βιομηχανικά είδη. Οριακή ήταν η άνοδος (1,7%) στα χημικά προϊόντα, αλλά μεγάλη ήταν η αύξηση (13,4%) στα μηχανήματα και στο υλικό μεταφορών.

*Δείτε δεξιά στη στήλη «Σχετικά Αρχεία» το αρχείο του ΟΠΕ με τις 100 πρώτες σε εξαγωγές χώρες

Σχόλιο: Η Ευρωζώνη και το Γερμανικό Ευρώ καταστρέφουν την Ελληνική Οικονομία. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Δυστυχώς το Λόμπι του Ευρώ, χρησιμοποίει τα ΜΑΤ και πληρωμένους δημοσιογράφους για να εκφοβίζουν τους πολίτες.

Είχα μια συζήτηση με τους γονείς μου, που είναι συνταξιούχοι και υποφέρουν και τους είπα: γιατί θέλετε το ευρώ; Αφού σας κάνει την ζωή δύσκολη;

Η μάνα μου είπε: η ζωή μας είναι δύσκολη, γιατί είσαι εσύ άνεργος.

Δηλαδή της λέω, όλοι αυτοί που κυβέρνησαν, τα έχουν κάνει όλα πολύ καλά και φταίμε εμείς οι άνεργοι, που δε βρίσκουμε δουλειά με 200 ή 300 ευρώ.

Αυτό δε το δέχομαι. Και προσπάθησα να της εξηγήσω. Η μάνα μου είναι απλή γυναίκα. Το πολύπλοκο είναι ξένο προς αυτούς.

Βέβαια όταν βλέπει τον Άκη, τσατίζεται, που δεν του έχουν δημεύσει ακόμα την περιουσία του. Αφού μας έκλεψε, γιατί δε του δημεύουν την περιουσία, σκέπτεται η μάνα μου απλά.

Οι γονείς μου σκέπτονται απλά. Όμως σκέπτονται απλά σε όλη την ακολουθία. Αντίθετα οι νταβατζηδες σκέπτονται απλά εκεί που τους συμφέρει και τα κάνουν πολύπλοκα εκεί που δε τους συμφέρει.

Αν ακολουθησω την απλή σκέψη των γονιών μου, σε όλη την ακολουθία, η Ελλάδα θα δει φως.

Εγώ θα βρω μια δουλειά με 200 ευρώ, αλλά ο Τσοχατζόπουλος θα πάει φυλακή και θα δημευτεί η περιουσία του. Επίσης δε θα είναι μόνο Τσοχατζόπουλος. Η απλή σκέψη των γονιών μου, σε όλη όμως την ακολουθία, ξεκαθαρίζει το πολιτικό και οικονομικό τοπίο.

Η απλή σκέψη των γονιών μου, φυσικά δε δέχεται έναν νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ένας τέτοιος νόμος στην απλή τους σκέψη, είναι έκτρωμα.

Κατάλαβες αναγνώστη;
Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση και τα πρόσωπα παίζουν μεγάλο ρόλο.

Τότε θα μου πεις γιατί τόσο σκοτάδι; Μα κυκλοφορεί Ελεύθερος ο ΓΑΠ και τόσοι άλλοι. Οι νεοέλληνες στις δημοσκοπήσεις θεωρούν τον Σαμαρά καταλληλότερο! Θα μπορούσα να γράψω και άλλα.

4444

CNN KILLING AMERICAN AL QAEDA MEMBERS 01 050213

4444

http://taxalia.blogspot.com/2013/02/blog-post_4875.html

οι Έλληνες το έβαλαν κυριολεκτικά στα πόδια, μετά τις άμεσες τουρκικές αντιδράσεις”.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πανηγυρίζει ο τουρκικός τύπος για το….ζήτημα της επιδίωξης της ελληνικής πλευράς να ανακηρύξει μονομερώς την ΑΟΖ, με πρωτοσέλιδα που αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες το «έβαλαν κυριολεκτικά στα πόδια» μετά τις άμεσες τουρκικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, (φυσικά όποιος θέλει τα πιστεύει), η άμεση και δυναμική τουρκική αντίδραση είχε σαν αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να κάνει πίσω και να εγκαταλείψει ουσιαστικά την υλοποίηση της πρόθεσης της να ανακηρύξει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, με τη επιδίωξη της άμεσης εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής

Οι τουρκικές εφημερίδες, Milliyet, Star, Akşam, Radikal, επικαλούνται για να στηρίξουν αυτές τις πληροφορίες τους και δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου και συγκεκριμένα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος. Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, σύμφωνα και με δημοσίευμα του κυπριακού Φιλελευθέρου, μετά από έντονες αντιδράσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς αλλά και της δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, κ Νταβούτογλου, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να υποχωρεί και να βάζει ουσιαστικά το μεγάλο αυτό ζήτημα της ανακήρυξης της ΑΟΖ, στο… «ψυγείο».

Το ζήτημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις γιατί έρχεται σε συνδυασμό με την πρόσφατα εκπεφρασμένη πρόθεση της Τουρκίας να αρχίσει το ταχύτερο δυνατό έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα σε περιοχές που βρίσκονται μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά καις εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Οι τουρκικές έρευνες, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, θα γίνουν με το νέο υπερσύχρονο ερευνητικό σεισμογραφικό σκάφος που αγόρασε η Τουρκία και το οποίο ονόμασαν χαρακτηριστικά, «Barbaros Hayrettin Paşa», στην μνήμη του γνωστού Τούρκου αιμοβόρου πειρατή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που λυμαίνονταν τις ακτές της Μεσογείου και έβαψε με αίμα Ελλήνων το πέρασμα του.

Αν πράγματι αληθεύουν όλα αυτά τότε γίνεται ξεκάθαρο ποιος ήταν ο απώτερος σκοπός της εσπευσμένης συνάντησης Σαμαρά – Ερντογάν στο Κατάρ και της στη συνέχεια νέας προγραμματισμένης συνάντησης που θα γίνει στην Άγκυρα στις 4 Μαρτίου.

Αλλά τι θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση που έχει ξεπουλήσει την εθνική κυριαρχία και προστατεύει τους προδότες που έριξαν την χώρα στον γκρεμό. Εμείς όμως θα τα δεχτούμε όλα αν αληθεύουν αυτά χωρίς καμία αντίδραση ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σχόλιο: Ώστε ο Σαμαράς ο Απατεώνας, που το έπαιζε μεγάλος πατριώτης και αντιστασιακός κάνει πίσω. Πλάκα έχει. Ο άνθρωπος κάνει προσωπικές μπίζνες, μαζί με τους άλλους. Όπως έκαναν και οι προηγούμενοι.

Εγώ θέλω εκλογές. Έχουν γίνει πολλά και θέλω εκλογές. Θέλω καταγραφή σε πραγματικό χρόνο. Θέλω να δω πόσοι νεοέλληνες εξακολουθούν να είναι ηλίθιοι.

Ο Σαμαράς ξεφουσκώνει.  Στις δημοσκοπήσεις βέβαια, τον 1200 και 2000 είναι ο τέλειος πρωθυπουργός, ο τέλειος άνδρας!!!! Μου θυμίζει τον Σημίτη, τον Γιωργάκη και πολλούς άλλους. Αν δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι ο Σαμαράς είναι απατεώνας με βάση όσα είπε προεκλογικά και έκανε, είσαι άξιος της μοίρας σου.

4444

http://noname-gr.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9283.html

Η αποστασιοποίησή της είχε ξεκινήσει λίγο μετά τον εγκλεισμό στον Κορυδαλλό
Τέλος στον πολύκροτο γάμο της, που ξεκίνησε με μία δεξίωση στο «George V» του Παρισιού και κατέληξε στο κελί του Κορυδαλλού, φέρεται να δίνει η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες δικαστικές πηγές.

Όπως αναφέρει η…εφημερίδα Παραπολιτικά,σε απολογητικό υπόμνημα που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, η κ. Σταμάτη γράφει ότι «είμαστε σε διάσταση με τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο», επιβεβαιώνοντας έτσι τις κακές σχέσεις των τελευταίων μηνών με τον άνθρωπο που της τα έδωσε όλα, αλλά και της τα πήρε όλα.

Η πληροφορία ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση διαζυγίου κατά του συζύγου της, κυκλοφορεί εδώ και ημέρες σε υψηλούς δικαστικούς κύκλους. Είναι μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα την αποστασιοποίηση της κ. Σταμάτη από τον πρώην υπουργό, θεωρώντας τον ουσιαστικά υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εκείνη σήμερα.

Μία αποστασιοποίηση που είχε ξεκινήσει λίγο μετά τον εγκλεισμό της στον Κορυδαλλό, όταν έγινε γνωστό ότι σχεδόν σε κάθε κοινή τους συνάντηση τον πίεζε επιτακτικά να κάνει τα πάντα ώστε να αποφυλακιστεί, κάτι που φυσικά δεν κατάφερε ποτέ ο πρώην υπουργός.

Σχόλιο: Όταν φεύγει η εξουσία, χάνονται τα μαγικά χαλιά. Χωρίς εξουσία ο Άκης τι είναι;

Ο Αληθινός λόγος που μπήκε ο Άκης στην φυλακή είναι ένας: να δει πόσο βαθιά τον αγαπά η Βίκυ.

4444

05/02/2013

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2394.html

Η δεύτερη αυτοκτονία στρατιώτη που υπηρετεί στον Έβρο σημειώθηκε μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Νεαρός στρατιώτης αυτοκτόνησε τα ξημερώματα στο 618 ΤΠΖ στον Έβρο. Ο στρατιώτης ενώ εκτελούσε τα… καθήκοντα σκοπού αυτοπυροβολήθηκε.

Μία ακόμη αυτοκτονία νεαρού άνδρα συνέβη, όμως σήμερα και εκτός στρατού.
Απαγχονισμένος βρέθηκε το πρωί ένας άνδρας 29 ετών στη συνοικία Τραγανό του Δήμου Πύργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τον άνδρα εντόπισε η θεία του σε μπαλκόνι διώροφης ακατοίκητης οικοδομής, σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι του.
Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ και ο αυτόχειρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου.
ΤΑ ΝΕΑ

4444

Μην πείτε πάντως ότι τα ρολόγια δεν λειτουργούν.

Ronald Aylmer Fisher: Ο Κατάλληλος άνθρωπος την σωστή στιγμή.

Τα δικά μου λειτουργούν.

4444

USA ALABAMA HOSTAGE LEE DYKES 01 01 030212

Μην πείτε πάντως ότι τα ρολόγια δεν λειτουργούν.

Τα δικα μου πάντως λειτουργούν και θα έλεγα Ναι, σε μια πρόσκληση να παρακολουθήσω την συγκεκριμένη ψηφοφορία στο Κογκρέσο.

http://edition.cnn.com/2013/02/05/us/alabama-child-hostage/index.html?hpt=us_c1

Midland City, Alabama (CNN) — The rescue of a kindergartner from the underground bunker where he had been held for almost a week was precipitated by concerns the kidnapper’s mental state was in sudden decline, a law enforcement source close to the investigation said Tuesday.

Authorities have said little publicly about the Monday rescue that killed 65-year-old Jimmy Lee Dykes and freed his 5-year-old captive just two days before the boy’s birthday.

But the law enforcement source said Dykes’ mental state deteriorated in the 24 hours before the Monday afternoon rescue, and experts from FBI units, including a crisis negotiation team, tactical intelligence officers and a behavioral sciences unit, determined he was in a downward psychological spiral.

The FBI’s hostage rescue team forced its way into the bunker and rescued the boy, the source said.

While authorities have not said whether Dykes killed himself or if the team that stormed the bunker shot him, the FBI is sending a “shooting review board” from Washington to look into the incident, FBI spokesman Jason Pack said Tuesday from Alabama.

Evidence teams are also at the site, waiting for bomb technicians to finish their work, which was set to resume Tuesday morning, Pack said.

Dale County Sheriff Wally Olson said Tuesday he could not release much information about the case.

“It’s still actually an ongoing investigation, and we still have a lot of work to do here,” he said.

The boy, identified by authorities only as Ethan, remained hospitalized Tuesday, according to Midland City Elementary School Principal Phillip Parker. There is no time frame for his release, Parker said.

Monday night, the boy’s uncle said he expected Ethan to remain in the hospital at least overnight.

FBI Special Agent in Charge Steve Richardson said Monday that Ethan was in a private area with heavy security.

“He is doing fine,” said Richardson, who had visited the boy. “He’s laughing, joking, playing, eating.”

What’s next for Ethan?

Relief that Ethan was safe was palpable, but many questions remain about what comes next for him.

How does a 5-year-old heal from this ordeal? How does a youngster go on after witnessing his bus driver shot to death, then being dragged to an underground bunker by a gun-toting stranger? How will he deal with what he experienced the six days he languished in that hole and what he saw during the explosive rescue Monday that killed his captor?

“It’s very hard to tell how he’s going to do,” said Louis Krouse, a psychiatrist at Chicago’s Rush Medical Center. “On the one hand, he might get right back to his routine and do absolutely fine. But on the other hand, the anxieties, the trauma, what we call an acute stress disorder, even post-traumatic stress symptoms, can occur.”

Support crucial for kids after trauma

The ordeal

Dykes boarded a Dale County school bus a week ago, demanding that the driver hand over two children, police said.

The driver, Charles Albert Poland Jr., refused, blocking access to the bus’s narrow aisle as at least 21 children escaped out of the back emergency door, authorities said.

The gunman killed Poland, then grabbed Ethan before barricading himself and the boy inside a nearby bunker he had built on his southeast Alabama land. In the ensuing days, officials said little about what was going on in the bunker or in their strategy, or what — if anything — Dykes wanted.

While authorities have not said how they communicated with Dykes, they have said they were frequently in touch with him.

At one point Monday, Olson told reporters that Dykes had “a story that’s important to him, although it’s very complex.”

Negotiations rapidly deteriorated, Olson said later. Dykes had also been observed holding a gun, according to authorities.

At 3:12 p.m. (4:12 ET), the FBI team went in.

One neighbor said he was outside when he was startled by the sound of an explosion.

“I heard a big boom and then … I believe I heard rifle shots,” said Bryon Martin, who owns a home near the bunker where Ethan had been held since last Tuesday.

It was a loud noise that “made me jump off the ground,” he said.

Authorities wouldn’t say whether the blast was set off as a diversionary tactic or whether Dykes had planted explosives around the bunker.

When the rescue was over, Dykes was dead and Ethan was unharmed.

Olson declined to say whether the boy saw his abductor die.

“He’s a very special child. He’s been through a lot, he’s endured a lot,” he said.

When terrible things happen: Helping children heal

The recovery

Someone who knows all too well what Ethan may go through is Katie Beers, who as a 10-year-old was held underground in a concrete bunker for two weeks by a New York man.

“I am ecstatic that Ethan has been retrieved safe and sound,” said Beers, who recently released a book about her abduction. “As for my ordeal, I just keep thinking about the effects of it: being deprived sunlight, nutritious food and human contact. And how much I wanted to have a nutritious meal, see my family.”

Beers says she still feels the effects of her kidnapping.

“The major issue that I have is control issues with my kids and finances,” she said. “I don’t like my kids being out of my sight for more than two seconds. And I think that that might get worse as they get older.”

Guiding children through grief and loss

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18324.htm

Mετά τον βαρύ τραυματισμό των νεαρών μοτοσικλετιστών στη Κρήτη ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών-ο αστυνομικός φέρεται να κλώτσησε τη μηχανή-και τα βασανιστήρια της Κοζάνης, ένα νέο περιστατικό με πρωταγωνιστές αστυνομικούς έρχεται να προστεθεί στη λίστα της εκτός νόμου συμπεριφοράς των οργάνων.

Αυτή τη φορά περιπολικό παρέσυρε και εγκατέλειψε 20χρονο κορίτσι στην περιχή του Κορυδαλλού!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newpost.gr μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια 20χρονη κοπέλα, που -βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων- παρασύρθηκε από περιπολικό στην Λεωφόρο Γρηγόρη Λαμπράκη, στον Κορυδαλλό, το μεσημέρι τη Παρασκευής.

Η οικογένεια και οι φίλοι της Πωλίνας Κελεμπεσιώτη, κάνουν έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι για το ατύχημα που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκάλεσε περιπολικό που παραβίασε το «κόκκινο» και στη συνέχεια την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο δρόμο.

IΔΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Την Παρασκευή 1/2/2013 το μεσημέρι, όπως αναφέρουν τα, δυστυχώς ελάχιστα δημοσιεύματα, η δική μας Πωλίνα Κελεμπεσιώτη έπεφτε σοβαρά τραυματισμένη στην λεωφόρο Γρηγόρη Λαμπράκη από διερχόμενο περιπολικό (με αριθμό κυκλοφορίας Ε.Α. 23542 στη Γρηγορίου Λαμπράκη 171 στον Κορυδαλλό) που φέρεται ότι παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη.

Η Πωλίνα πήγαινε στην πρόβα της Θεατρικής Ομάδας Εφήβων Κορυδαλλού. Βλέπετε το άλλο Σάββατο θα είχαν πρεμιέρα.
Δραστήριο μέλος εδώ και πέντε χρόνια το ζωντανό και ταλαντούχο αυτό κορίτσι δίνει την μάχη, με ελάχιστες δυστυχώς πιθανότητες, για να κρατηθεί στη ζωή.
Οι γονείς της, οι φίλοι της, τα μέλη της Ομάδας, αλλά και όλοι μας ζητάμε την βοήθεια σας στην αναζήτηση των μαρτύρων που βρέθηκαν μπροστά στο ατύχημα.

Αν κάποιος από εσάς μάθει ή γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει. Ας υπερασπιστεί με αλήθεια του την εικοσάχρονη Πωλίνα.

Σας ευχαριστούμε.

pr@korydallos.gr

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1453980

Σχόλιο: Δενδια οι «σερίφηδες» σου έχουν ξεφύγει. Γιατί δεν αφήνεις το καλό κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ να διοικήσει; Που είναι και επαγγελματίες;

Αν σβήσει το κερί της Πωλίνας, τι θα μας πεις Δενδια;

4444

https://www.youtube.com/watch?v=fIk4PmCsr2o

4444

BLOOMBERG PAUL KRUGMAN 03 01 040213

4444

Αν τα φορολογικά μέτρα, είχαν ως στόχο τα έσοδα, δε θα γινόταν υπερφορολόγηση.

Αφού οι αριθμοί το λένε ξεκάθαρα: τα έσοδα μειώθηκαν.

Παράδειγμα ο φόρος του Πετρελαίου.

Οι άνθρωποι κάνουν εσκεμμένα εγκλήματα. Μόνο που ο Δενδιας σφυρίζει αδιάφθορα.

4444

Ο Χατζηδάκης δήλωσε ότι θα κάνει δηλώσεις για όσα γράφει το UNFOLLOW στον Πρεπεντερη. Έτσι μου είπε μια «πηγή».

Ο Χατζηδάκης θα κάνει δηλώσεις και θα μας πει και γιατί δεν πέφτουν οι τιμές.

Στην εκπομπή θα συμμετέχουν ο Πρεπεντερης, ο Χατζηδάκης και ο Γιάννης Ντασκας.

4444

Στη ζωής μας έχουμε μεγάλη ανάγκη τα ζώα (δεν εννοούμε τους νεοέλληνες). Όλα, σχεδόν τα ζώα (δεν εννοούμε τους νεοέλληνες) μας ωφελούν…

Και τι δεν μας προσφέρουν όλα αυτά τα ζώα (δεν εννοούμε τους νεοέλληνες).

Τα μοσχαράκια για παράδειγμα μας δίνουν το ωφελιμότατο τους κρέας. Κάθε μέρα σφάζουμε χιλιάδες μοσχαράκια γάλακτος, για να φάμε το κρέας τους.

Τα αρνάκια με το τρυφερό τους κρεατάκι, μας δίνουν τη χαρά του φαγητού της Αναστάσεως. Μιλάμε ότι το Πάσχα, γίνεται η σφαγή των Αρνιών. Πολύ αίμα.

Πως λοιπόν να μη τα αγαπούμε και να μη τα περιποιούμαστε;

Όσοι δεν φροντίζουν και δεν αγαπούν τα ζώα (δεν εννοούμε τους νεοέλληνες), είναι απολίτιστοι άνθρωποι και πολύ αχάριστοι.

Αγαπώ πολύ τα ζώα (δεν εννοούμε τους νεοέλληνες) και με πιάνει το παράπονο ή κλαίω καμιά φορά, όταν βλέπω μεγάλους ανθρώπους να δέρνουν και να βασανίζουν τα αθώα και άδολα ζώα (δεν εννοούμε τους νεοέλληνες).

Αυτά που συνέχεια μας βοηθούν, μας ωφελούν, μας ευεργετούν και γι’ανταλαγμα θέλουν λίγη μόνο αγάπη και κατανόηση.

4444

04/02/2013

4444

http://www.crime.gr/9074/articles/-to–photoshop-tis-dimokratias/article.aspx

Κρατική πυγμή. Έπιασαν τους τρομοκράτες του Βελβεντού.

Κάτι σαν τους «τρομοκράτες» του… Βρούτση ένα πράμα…

Βαρύς οπλισμός. Σοβαρά αδικήματα. Σοβαρή υπόθεση.

Αντίσταση κατά τη σύλληψη θα πουν…

Αστυνομικά «κατακέφαλα» έως μελανιάσματος και… πιεστικά «στημένες» φωτογραφικές πόζες,

ερασιτεχνικά ρετουραρισμένες, για τις ανάγκες της αστυνομικής «αναζήτησης» πληροφοριών.

Αυτή η επιλεκτική έκδοση εισαγγελικών διατάξεων για τη δημοσιοποίηση στοιχείων κατηγορουμένων,

καθίσταται περισσότερο φασιστική και αντιδημοκρατική, απ’ ότι οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι μπορεί να έχουν λειτουργήσει.

Δεν μπορεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, να διαπομπεύει ύποπτο τρομοκράτη και οροθετική ιερόδουλο

και να μην κάνει το ίδιο σε ρατσιστή δολοφόνο Πακιστανού ποδηλάτη…

Σχόλιο: Δενδια τρέξε να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Δυστυχώς Δενδια, δεν πείθεις κανέναν. Βλέπεις τις φωτογραφίες και ανατριχιάζεις.

Μιλάμε για πολύ ξύλο.

4444

http://www.crime.gr/9130/articles/peiratis-sto-top-100-ton-efopliston/article.aspx

Ένας Σομαλός πειρατής εν ονόματι Garaad Muhammed φιγουράρει μεταξύ των 100 σπουδαιότερων ονομάτων στη ναυτιλία για το 2012, με κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η μοναδική ημερήσια ναυτιλιακή εφημερίδα του κόσμου, η Lloyd’s List, που δημοσιεύει τη σχετική λίστα η οποία καταδεικνύει την κορυφή της ναυτιλίας .

Η λίστα περιέχει κορυφαίες εταιρείες ναυτιλιακών μεταφορών όπως η Maersk και ονόματα με επιρροή όπως ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κίνας.
Ο Σομαλός πειρατής βρισκόταν σε πολύ υψηλότερη θέση, όμως υποχώρησε κατά 9 θέσεις επειδή πέρυσι πραγματοποίησε λιγότερες επιθέσεις με συνέπεια να μειωθούν τα κέρδη του.

Σχόλιο: Η πειρατεία είναι στην ουσία μπίζνες.

4444

WOMAN SPACE STARS 01 231212

4444

http://www.crime.gr/9139/articles/volos–syntaksioyxos-toy-ika-voytikse-sto-/article.aspx

Βουτιά θανάτου επέλεξε να κάνει συνταξιούχος το πρωί της Δευτέρας, από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΙΚΑ Βόλου, βάζοντας έτσι τέλος στη ζωή του.

Ο 63χρονος πήγε στο ΙΚΑ του Βόλου και χωρίς να αποταθεί σε κάποια υπηρεσία, ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου και βούτηξε στο κενό!

Σύμφωνα με το Thessalianews, ο αυτόχειρας λάμβανε αναπηρική σύνταξη, ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Σχόλιο: Και οι αυτοκτονίες συνεχίζονται αμείωτες. Μπορεί οι αδελφοί Σαμαρά να κάνουν μπίζνες, να δαγκώνουν όσο μπορούν, τώρα που είναι εξουσία, αλλά οι αυτοκτονίες των απλών νεοελλήνων αμείωτες ρε παιδί μου.

Ούτε ο Δενδιας με τα βλαχαδερά του δε μπορούν να τις σταματήσουν.

4444

4444

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές. Η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική. Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν.

Εκλογές. Βέβαια δε ξέρω αν αυτό είναι καλό για τις μπίζνες των αδελφών Σαμαρά.

4444

ELLADA TROMOKRATIA MHTERA 01 02 040213

4444

Είναι η Ελλάδα Ευρωπαϊκή χώρα; Γεωγραφικά είναι. Αλλά η κουλτούρα της, η νοοτροπία της, συνάδουν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο;

Αν κρίνω την αντιμετώπιση, όσο αφορά την οικονομία, όχι. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και η Ισπανία σαφώς και έχουν καλύτερη μεταχείριση.

Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με το πώς ο Δενδιας και τα βλαχαδερά του, αντιμετώπισαν τους 20χρονους τρομοκρατες.

Οι Αμερικανοί μπορεί να έχουν το Γκουαντάναμο, αλλά τους χτύπησε ο Μπι Λάντεν και είχαν 3.000 νεκρούς.

Αυτά τα βλαχαδερά, του Δενδια, συνάδουν με την Ευρωπαϊκή κουλτούρα και τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ;

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επαγγελματίες αστυνομικούς, με ευρωπαϊκή κουλτούρα. Δυστυχώς όταν ανακατεύονται τα βλαχαδερά, η κατάσταση γίνεται σκατα.

Με απλά λόγια, δε χρειαζόταν τα βασανιστήρια.

Μόλις κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες, αμέσως δόθηκαν πληροφορίες για το ποιοι είναι οι συλληφθέντες.

Η Τρομοκρατία προκύπτει από το κενό της δικαιοσύνης. Ιστορικά είναι τεκμηριωμένο σε όλα τα μήκη και πλάτη.

Τα βασανιστήρια δημιουργούν κενό στην Δικαιοσύνη.

4444

Ένας αόρατος ελεύθερος σκοπευτής, μπορεί να διαλύσει μια μεραρχία σε χρόνο dt.

USA KRIS KAIL SKOPEUTHS 04 01 040213

4444

Δε ξεχνούμε αυτό που έγινε στα Ίμια το 1996. Το περιστατικό δείχνει τι είναι ο Σημίτης, ο Πάγκαλος, ο Παπανδρέου και τα υπόλοιπα φιντάνια του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα νεοέλληνα ξέρεις ποιοι σε χρεοκόπησαν.

Στις επόμενες εκλογές θα ψηφήσεις ξανά ΠΑΣΟΚ; Επιστημονικά έχει νόημα. Θα μετρήσουμε πόσους ηλίθιους έχει η Ελλάδα.

4444

On January 31st, the latest –14th– issue of UNFOLLOW magazine hit the newsstands all over Greece. Among other reports, we published one on oil smuggling in Greece – specifically the practice of oil carrier companies to buy oil at reduced-tax rates and channel it back into the market at the normal price.

We also published two reports by the 7th Piraeus Customs Authority, with detailed findings on how two major oil companies engaged in this practice. One is ELPE (Hellenic Petroleum), where the principal shareholders are the Greek state and Spiros Latsis. The other is Aegean Oil, which is run by Dimitris Melissanidis – albeit without an official position, though his brother, Iakovos, holds a post on the board. Finally, in our report we pointed out that although Aegean Oil officials have been charged with smuggling and forgery, their trial has been postponed four times already, while the state attorneys were absent on all four occasions.

Aegean Oil is truly colossal. Among other things, it supplies the American navy, and one of its associated companies trades in the New York stock exchange. A new trial regarding the smuggling and forgery charges is set for February 12th. Media attention in Greece has been, unsurprisingly, non-existent.

ELPE is set to be fully privatized soon, according to the privatization program imposed on Greece by the troika. The front-runner to acquire state owned shares is Spiros Latsis. At the same time, Dimitris Melissanidis is poised to buy the also soon to be privatized OPAP, the state company that holds a monopoly on gambling.

A full translation of the report on oil smuggling in Greece is forthcoming here on Borderline Reports.

On the day following the publication of UNFOLLOW 14, February 1st, there was a phone call to the office of UNFOLLOW. The number was +30 210 4586000, the caller asked for reporter Lefteris Charalampopoulos, who has written the report, and identified himself as Dimitris Melissanidis.

Our reporter talked to the caller on speaker, with two other UNFOLLOW reporters also present. The man self-identified as Dimitris Melissanidis threatened the magazine with legal action, and our reporter replied that he should of course proceed as he sees fit.

Following that, despite our reporter’s best efforts to converse in a courteous manner, the caller threatened his life repeatedly. Of the 20 minute phonecall, about ten minutes were spent on threats to our reporter.

Part of what was said by the man self-identified as Dimitris Melissanidis, which was taken down by our reporter, follows:

“I could have you killed without having warned you. But I am a man and I’m gonna have you blown up in your sleep. I’ll have you killed, you, your wife, your children, everything you’ve got”.

When our reporter told the caller that he would alert the authorities, he replied:

“Screw you and the authorities. I don’t understand anything, I am Melissanidis. You will not be able to sleep. You will not be able to go out, I’ll be your nightmare. Fear of me will haunt you. They will come to your house and blow you up in your sleep. I am used to talking to big journalists. I looked you up and I will tear you down”.

When our reporter asked if by “big journalists” the caller meant those who play his game, the caller replied:

“I want you to tell me that with a gun to your head”.

An online search for the phone number that called our office returned:

AEGEAN OIL SA (Melissanidis Dimitrios) Oil Industry and Supply – Main Office.

According to phone company listings, the number is also registered with a number of associated companies, such as AEGEAN AGENCY, AEGEAN BUNKERING SERVICES, AEGEAN MARINE PETROLEUM, AEGEAN OIL, and AEGEAN SHIPPING MANAGEMENT – all based at the same address, 10 Akti Kondyli, Pireaus, 18545.

UNFOLLOW magazine issued a Press release last night, where points out the following:

“First, UNFOLLOW will not be shaken off its course.

Second, after the unprecedented threats on our reporter’s life, we declare that for anything that might from now on endanger the life of our reporter, any of our other reporters, or their families, we will hold the caller self-identified as Dimitris Melissanidis responsible.

Third, we call on the authorities to do their duty.

Fourth, we ask for the support of any journalist with a consciense.

Fifth, we call on Press Unions to take a public position on the event, and do what is necessary, so that journalism in Greece is not stifled.”

Σχόλιο: Δενδια η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Τι θα κάνεις;

4444

http://www.unfollow.gr.com/index.php/home/item/170-unfollow-14.html

Τα θέματα του UNFOLLOW 14, αναλυτικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η σοσιαλδημοκρατία», άρθρο του Αυγουστίνου Ζενάκου. Απέναντι στις κατηγορίες ότι επιδιώκει τη σοσιαλδημοκρατία ή ακόμη και ότι μετατρέπεται σε «νέο ΠΑΣΟΚ», το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να πλειοδοτήσει σε επαναστατικότητα. Αλλά πρέπει να πάψει να εκχωρεί την έννοια της «μεταρρύθμισης» στους αντιπάλους του.

«Τρομοκρατία, Αριστερά και στρατηγική της έντασης», άρθρο του Παναγιώτη Φραντζή. Μαρτυρούν κάποια «στρατηγική της έντασης» αλά ελληνικά οι πρόσφατες επιθέσεις ατομικής βίας; Ποιόν ωφελούν; Γιατί η κυβέρνηση επιτέθηκε στις καταλήψεις των αναρχικών; Και γιατί επιδιώκει να εμφανιστεί ως αμυνόμενη; Και ποια είναι η σχέση της νεοτρομοκρατίας με την Αριστερά;

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται», άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου. Αστυνομικές επιχειρήσεις για την «ανακατάληψη» των καταλήψεων. Περίεργα συγχρονισμένες «επιθέσεις με γκαζάκια». Καλάσνικοφ. Ύποπτες τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις. Αλήθεια, όμως, αυτοί οι ορκισμένοι εχθροί της βίας και της τρομοκρατίας, όταν η βία παίρνει τη μορφή της ναζιστικής τρομοκρατίας και της ρατσιστικής δολοφονίας, πού εξαφανίζονται;

«Μια χούντα θα μας(φε)σώσει», άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου. Ήταν σκληροί, σκότωσαν και μερικούς αλλά τουλάχιστον ήταν «αδιάφθοροι» και «πέθαναν στην ψάθα». Τέτοια χονδροειδή ψέματα ακούγονται όλο και συχνότερα για τα στελέχη της χούντας των συνταγματαρχών. Γιατί τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού δεν τα διαψεύδουν; Μήπως γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι με επιχειρηματίες και πολιτικούς που κυβερνούν ακόμα και σήμερα;

«Λίστα Λαγκάρντ: Η ελληνική σαπουνόπερα», άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. Στη χώρα όπου υπάρχουν μόνο σκάνδαλα αλλά όχι ένοχοι, τα ΜΜΕ ακολουθούν την πεπατημένη: Ταϊζουν τον πεινασμένο κόσμο με τόνους άχρηστων πληροφοριών τη στιγμή που οι ένοχοι πίνουν στην υγειά των κορόιδων.

«Πάλι συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας», άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου. Στην περίπτωση Νταλάρα βλέπουμε το αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει η ελληνική μουσική παραγωγή να συνεκφέρεται με μια σειρά άλλα αδιέξοδα, όπως αυτό μιας ολόκληρης κουλτούρας που έχει συνηθίσει να νοσταλγεί, σε αιώνια λούπα, τον εαυτό της και αυτό να το αναπαράγει ως στυλ.

Αλέκος Αλαβάνος: «Ποτέ άλλοτε δεν ήταν η κοινωνία τόσο έτοιμη να αλλάξει τόσα πολλά», συνέντευξη στον Αυγουστίνο Ζενάκο και στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, υποστηρίζει ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ έχει τροφοδοτήσει την κινδυνολογία για το ευρώ και έχει καθηλώσει τη δυνατότητα της κοινωνίας να έχει ανοικχτούς ορίζοντες, και οραματίζεται μια νέα πολιτική δύναμη που θα εκφραστεί στις επόμενες εκλογές.

«Η αφόρητη δυσοσμία των ιδιωτικών Ελληνικών Πετρελαίων», ρεπορτάζ του Λεωνίδα Βατικίωτη. Περίοπτη είναι η θέση που κατέχουν τα ΕΛΠΕ στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, όπως προκύπτει τόσο από το Μνημόνιο 3 όσο και από την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Η πώλησή τους προβλέπεται να γίνει στο δεύτεο τρίμηνο του 2013, ωστόσο από την ως τώρα λειτουργία τους έχει αποδειχτεί ότι η μετοχοποίησή τους και η συμμετοχή ιδιώτη στο μετοχικό τους κεφάλαιο -εν προκειμένω του Ομίλου Λάτση- κανένα όφελος δεν σήμανε ούτε για τα ΕΛΠΕ ούτε για το δημόσιο συμφέρον.

«Λαθρεμπόριο πετρελαίου: Ο νόμος της σιωπής», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. Απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ σημαίνει για το ελληνικό κράτος το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Όχι αυτό που κάνει την εμφάνισή του κάθε τόσο στα δελτία ειδήσεων αλλά το λαθρεμπόριο του ναυτιλιακού πετρελαίου για το οποίο δεν μιλάει κανείς. Ίσως επειδή γι’ αυτό το λαθρεμπόριο κατηγορούνται εταιρείες κολοσσοί και επιφανείς επιχειρηματίες, όπως τα ΕΛΠΕ, όπυ συμμετέχει ο Σπύρος Λάτσης, και η Aegean Oil, που διευθύνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης…

«Ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ: Τους Αμερικανούς τους ρώτησαν;», ρεπορτάζ του ειδικού συνεργάτη Κώστα Γυφτοδήμου. Η πώληση σε ιδιώτες των ελληνικών κρατικών εταιρειών φυσικού αερίου μετατρέπεται σε μια μεγάλη και επικίνδυνη σκεκιέρα με πολλούς παίκτες, τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς: Σε ωμή παρέμβαση προχώρησε η Ουάσινγκτον δηλώνοντας την ενόχλησή της για μια πιθανή πώληση των επιχειρήσεων σε ρωσικές εταιρείες.

«Χαλκιδική: Το ελληνικό ελντοράντο», ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου. Από τη μόλυνση του περιβάλλοντος ως τις αμφιλεγόμενες μεταβιβάσεις μεταλλείων, από τις μεθοδεύσεις του σημιτικού ΠΑΣΟΚ ως τις κυβερνήσεις της Ελλάδας της κρίσης και από τους ανθρώπους του Φ. Μπόμπολα ως τα «κομμούνια» του ΣΥΡΙΖΑ, η εξέταση της επένδυσης της Eldorado Gold στη Χαλκιδική δείχνει πως δεν θα οφελήσει καθόλου την Ελλάδα. Θα οφελήσει ωστόσο την εταιρεία με προσδοκώμενα κέρδη δεκατρία δισεκατομμύρια ευρώ.

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, έναν Μπόμπολα θα βρεις», ρεπορτάζ της Νέλλης Ψαρρού. Με εμπρησμό στις δύο εξοχικές κατοικίες του Φώτη Μπόμπολα στου Ασφένδου Χανίων ξεκίνησε το 2013 στα Σφακιά, και (οποία έκπληξη!) αυτό το γεγονός χρησιμοποιήθηκε άμεσα για τη συκοφάντηση του σημαντικότερου ίσως κινήματος αντίστασης στην Κρήτη, του Παγκρήτιου Δικτύου ενάντια στις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Οι συγγραφείς ως οργανικοί διανοούμενοι: Οι διαταραγμένες σχέσεις της λογοτεχνίας με τα εικαστικά», άρθρο του Θεόφιλου Τραμπούλη και της Έφης Γιαννοπούλου. Λογοτέχνες και εικαστικοί, ενώ για δεκαετίες συμπορεύτηκαν με κοινά προτάγματα και αισθητικές αναζητησεις, απομακρύνθηκαν την τελευταία 40ετία και το ένα πεδίο μοιάζει να αγνοεί το άλλο. Δύο διαφορετικοί τρόποι ανταπόκρισης στις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της περιόδου του ελληνικού εκσυγχρονισμού.

Σχόλιο: Αυτά που γράφει το unfollow δε θα τα διαβάσετε στο capital ή σε άλλα οικονομικά portal. Το ωραίο της υπόθεσης θα ήταν αν όλα μαζί τα ανεξάρτητα ΜΜΕ έκαναν τέτοιες αποκαλύψεις συγχρονισμένα, για 7 ημέρες.

Βέβαια ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο και θα γίνει μεγάλη αναπαραγωγή.

Την Ελλάδα την χρεοκόπησαν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Πολιτικοί και επιχειρηματίες και τα εξαπτέρυγα τους.

4444

4444

4444

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1723061

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Δεύτερη μεγάλη ανάπτυξη ανάλογη με αυτή της Dolphin Capital στο Πόρτο Χέλι δρομολογεί η NCH Capital, μετά την εξαγορά του τουριστικού ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα σε μια κίνηση που αποκαλύπτει το μοντέλο επένδυσης που επιλέγουν σε αυτή τη φάση για την Ελλάδα τα μεγάλα ξένα funds.

Με χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο, ο ισχυρός άνδρας της NCH George Rohr και ο εξ αγχιστείας συγγενής του και συνιδρυτής του fund Moris Tabacinic έχουν σχεδιάσει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τριπλή ανάπτυξη στα 490 στρέμματα της Κασσιόπης: την κατασκευή και λειτουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος, την ανάπτυξη συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών και την δημιουργία μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

Κυρίαρχο μοντέλο

Κτηματομεσιτικοί κύκλοι που γνωρίζουν τους σχεδιασμούς αυτούς εξηγούν πως το επενδυτικό σχέδιο έχει πολλές ομοιότητες με αυτό της Dolphin στο Πόρτο Χέλι αλλά και στην Τζιά, στην Τριόπετρα και αλλού.

Διαβλέπουν έτσι ότι το μείζον επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων στο ελληνικό τουριστικό real estate θα επικεντρωθεί σε τέτοιου τύπου αναπτύξεις και αναμένουν και άλλα τέτοια deals.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το αμερικανικό hedge fund Third Point του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Dan Loeb επένδυσε 50 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκτήσει στρατηγική συμμετοχή στην εισηγμένη στην εναλλακτική αγορα του Λονδίνου ΑΙΜ, Dolphin Capital που διαχειρίζεται ο Μίλτος Καμπουρίδης.

Οι «άλλες» επενδύσεις

Στην Κασσιόπη η ανάπτυξη που ξεκινά η NCH Capital έρχεται να προστεθεί στις επενδύσεις που έχει κάνει σε περισσότερες από 90 περιπτώσεις στην ανατολική Ευρώπη. Τα funds που ελέγχει η αμερικανική NCH Capital ελέγχουν ακίνητα τόσο εμπορικά όσο και οικιστικά μεταξύ άλλων σε Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία, Ρουμανία και Ουκρανία.

Πέραν των τουριστικών και οικιστών αναπτύξεων το επενδυτικό αυτό σχήμα που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 3,5 δις. δολαρίων έχει πάρει μεγάλες θέσεις και σε αγροτικές εκτάσεις αλλά και σε σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων.

Οι συνιδρυτές George Rohr και Moris Tabacinic υπήρξαν από του πρώτους δυτικούς επιχειρηματίες που ανοίχτηκαν στην ανατολική Ευρώπη και σήμερα θεωρούνται από τους μεγαλύτερους σε αυτή την περιφέρεια και συγκεκριμένα στους τομείς των εισηγμένων επιχειρήσεων διαχείρισης ακινήτων, του συμβατικού real estate αλλά και στις agribusiness όπως ονομάζονται οι μεγάλης κλίμακας γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις διεθνείς αγορές.

Συμμετοχές σε ρωσικές επιχειρήσεις

Έχοντας τοποθετηθεί από τα πρώτα χρόνια των ιδιωτικοποιήσεων σε χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης και ειδικά τη Ρωσία, κατέχει σήμερα συμμετοχές στο μετοχικό κεφάλαιο μεγάλων ρωσικών εταιρειών όπως οι τηλεπικοινωνιακές Northwest Telecom και CentreTelecom, εμπορικές όπως η Marienergo Retail και πολλές άλλες όπως οι Mostotrest, Power Company, Irkut Corporation, Uralsvyazinform, Magadanenergo, Kalina, MGTS, UAZ, Zavolzhskiy και Motor Plant.

Ο άνθρωπος κλειδί στα δυτικά βαλκάνια

Με πολύ καλές διασυνδέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, και με την αμερικανική αλλά και την ισραηλινή επενδυτική κοινότητα, η  NCH Capital έχει ξεχωριστή διοικητική μονάδα για τα δυτικά βαλκάνια όπου περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Επικεφαλής της εν λόγο μονάδας είναι ο Andi Ballta. Στέλεχος επί χρόνια της Israel Discount Bank of New York διαθέτει πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο των Τυράννων και MBA από το St. Thomas University του Μαϊάμι.

Το deal με το ΤΑΙΠΕΔ

Στο project της Κασσιόπης η NCH Capital συνεργάστηκε με τη δικηγορική εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι.

Χρηµατοοικονοµικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν η Eurobank EFG Equities. Η NCH Capital μετά την ανάδειξη της σε νικητή του διαγωνισμού αποκτά το 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της επιφάνειας του ακινήτου της Κασσιόπης για περίοδο 99 ετών.

Καταβάλλει  σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου, ποσό της τάξης των 100 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 23 εκατ. αφορούν στο «οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας, επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν στην πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στην μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από 6 χρόνια, ενώ σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο».

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη είναι 490 στρέμματα , εκ των οποίων άνω των 320 προβλέπεται να παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό ενώ στην υπόλοιπη έκταση, η NCH Capital  έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36 στρέμματα για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Η γη παραμένει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς η αξιοποίηση πραγματοποιήθηκε με το μοντέλο της επιφάνειας.

«Κατ΄ ουσία η NCH Capital καταβάλλει περί τα 255 χιλιάδες ευρώ ετήσιο μίσθωμα» σχολιάζει Έλληνας κτηματομεσίτης μιλώντας στο capital.gr, «με τη διαφορά ότι τα βάζει όλα μπροστά, και το δημόσιο αναμένεται να ωφεληθεί από την τουριστική ανάπτυξη που θα δώσει δουλείες τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσο και την τοπική οικονομία αλλά και τον θαλάσσιο τουρισμό», επισημαίνει.

Παράλληλα «εφόσον ακολουθηθεί η πρακτική χωρών όπως η Μεγάλη Βρετανία μπορεί σε μερικά χρόνια να ανανεώσει τη σύμβαση με το δημόσιο και να παρατείνει το σύμβαση καταβάλλοντας πρόσθετα κεφάλαια» συμπληρώνει.

Τα πρώτα βήματα του Rohr και του Tabacinic

Το ιστορικό των δύο βασικών μετόχων της NCH στις αγορές είναι μεγάλο.

Ο George Rohr άρχισε να επενδύει επιθετικά σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη αμέσως μετά από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Μαζί με τον συνεταίρο του Moris Tabacinic ίδρυσαν της NCH το 1993.

Ο Moris Tabacinic απόφοιτος του Worcester Polytechnic Institute, από το 1976 έως το 1991 ασχολήθηκε με επενδύσεις ακινήτων σε πολλές αναδυόμενες αγορές ενώ διαχειριζόταν και την οικογενειακή του επιχείρηση παραγωγής ενδυμάτων.

Το ενδιαφέρον του  Rohr στην περιφέρεια ξεκίνησε όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό της εταιρείας στο διαδίκτυο, ως αποτέλεσμα μιας επαγγελματικής επιδίωξης  στα ΜΜΕ στη Ρωσία το 1991. Ξεκίνησε την καριέρα του στο περιοδικό Newsweek το 1978 ως Director of Special Projects και αργότερα ίδρυσε, μια εκδοτική εταιρεία -που επικεντρώθηκε σε θεματολογία ιατρικού περιεχομένου- την οποία και πούλησε το 1986.

Στη συνέχεια απέκτησε άλλες δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληροφοριών, που μεταβιβάστηκαν επίσης με τη σειρά τους σε Αμερικανούς αγοραστές της βιομηχανίας. Απόφοιτος πτυχίου οικονομικών του Harvard κατέχει και MBA από το Harvard Business School.
Σχόλιο: Πουλήθηκε και η Κασσιόπη. Είδατε που ανησυχούσατε; Ποιοι ανησυχούσαν;

Ποιοι λένε τις Παπαριες στους Νεοέλληνες; Ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και άλλες μαλακιες. Εσκεμμένα τα λένε.

Ο Σαμαράς κάνει μπίζνες. Ο Σαμαράς κάνει μπίζνες, όχι οι νεοέλληνες, για να εξηγούμαστε. Άμα δε κάνει μπίζνες τώρα που είναι πρωθυπουργός, πότε θα κάνει;

Ο Σαμαράς είναι Πατριώτης, βέβαια, έχει και πιστοποιητικό!!!! Του το έδωσε ο Άδωνις.

Με αυτή την επένδυση το Αεροδρόμιο στην Κέρκυρα θα αναβαθμιστεί.

Θεωρώ την πώληση θετική. Έγινε στο σωστό χρόνο.

Αυτά που λένε διάφοροι νεοέλληνα, τα λένε για να σε φοβίσουν.

Μια συμβουλή θα δώσω: Μη πουλάτε αγροτική γη, για ψίχουλα. Ιδίως εκεί που φυτρώνουν βότανα και άλλα χόρτα.

Βέβαια ο Σαμαράς που κάνει μπίζνες, θα φορολογήσει και τα αγροτεμάχια.

Άμα δεν μπορείς να πληρώσεις το φόρο που σου βάζω, εγώ, ο Σαμαράς ο φορομπήχτης και απατεώνας του δε θα μπουν άλλα μέτρα, πούλησε το.

Ο Σαμαράς είναι πατριώτης, έχει υπογράψει μνημόνια, το λέει και ο Άδωνις που έχει υπογράψει όλα τα μνημόνια.

Ο Άδωνις έχει έφεση στο δοσιλογισμό. Τον απολαμβάνει.

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1722521

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η νομική πλευρά της συγχώνευσης της Alpha Bank με την Εμπορική, μετά την οριστική συμφωνία της ελληνικής τράπεζας με την Credit Agricole. Πλέον, με την επίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank, ο “γάμος” των δύο τραπεζών εισέρχεται στο τελικό του στάδιο, αυτό της σταδιακής ενοποίησης των λειτουργιών.

Η Alpha Bank εξαγοράζει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής ενώ η Credit Agricole συνεισφέρει καθαρή αξία ενεργητικού 2,7 δισ. ευρώ, με στοιχεία της 30 Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επιπλέον, μετά τη μεταφορά ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου ύψους USD 1,4 δισ. της Εμπορικής στην Crédit Agricole, δεν υφίσταται υπόλοιπο χρηματοδοτήσεως στο ενοποιημένο σχήμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Σε συνέχεια της συμφωνίας εξαγοράς της Εμπορικής Τραπέζης («Εμπορική») την 16 Οκτωβρίου 2012 από την Alpha Bank A.E. («Alpha Bank») μετά της Crédit Agricole S.A. («Crédit Agricole») και της λήψεως των οικείων κανονιστικών εγκρίσεων από τις Ελληνικές και Κυπριακές Κεντρικές Τράπεζες και Επιτροπές Ανταγωνισμού, το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής μεταβιβάσθηκε από την Crédit Agricole στην Alpha Bank.

Με την υπογραφή της Συμβάσεως Αγοράς Μετοχών και την προσαρμογή που προέκυψε από τη συναλλαγή, η Crédit Agricole ολοκλήρωσε την κεφαλαιακή ενίσχυση της Εμπορικής καταβάλλοντας συνολικά Ευρώ 2,9 δισ. και αγόρασε Ομόλογο εκδόσεως της Alpha Bank ύψους Ευρώ 150 εκατ. μετατρέψιμο σε μετοχές. Το τελευταίο αποτελεί άμεση επένδυση στην Alpha Bank, συνεισφέροντας στα εποπτικά της κεφάλαια επιπλέον του μεταφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

Η Alpha Bank και οι Μέτοχοί της επωφελούνται από ένα σημαντικό κεφαλαιακό απόθεμα και ευρίσκονται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της επικείμενης ανακεφαλαιοποιήσεως του τραπεζικού συστήματος. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κεφαλαιακή ενίσχυση από την Crédit Agricole πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η εξαγορά της Εμπορικής συνεισφέρει στην Alpha Bank Καθαρή Αξία Ενεργητικού Ευρώ 2,7 δισ., με στοιχεία της 30 Σεπτεμβρίου 2012, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται συνέργειες και άλλες πιθανές θετικές επιδράσεις όπως για παράδειγμα η αποτελεσματική διαχείριση του δανειακού χαρτοφυλακίου. Ταυτοχρόνως, το δανειακό χαρτοφυλάκιο με υψηλές καλύψεις της Εμπορικής αποτελεί τον κατάλληλο επιχειρηματικό συνδυασμό για την Alpha Bank. Επιπλέον, μετά τη μεταφορά ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου ύψους USD 1,4 δισ. της Εμπορικής στην Crédit Agricole, δεν υφίσταται υπόλοιπο χρηματοδοτήσεως στο ενοποιημένο σχήμα.

Ο Πρόεδρος της Alpha Bank, κύριος Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, δήλωσε:

«Η Alpha Bank αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα με τη συνένωση δύο Τραπεζών με μακρά παράδοση στον χώρο. Καθώς η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διαφαίνονται οι πρώτες ενδείξεις αναστροφής του δυσμενούς οικονομικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί, το ενιαίο σχήμα θα συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας καθώς και στην ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος. Η συγχώνευση αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για την Τράπεζα εν όψει της ανακεφαλαιοποιήσεώς της, στην οποία κύριο λόγο θα έχει η
στήριξη των Μετόχων μας.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, κύριος Δημήτριος Π. Μαντζούνης, δήλωσε:

«Η Alpha Bank εξαγόρασε την Εμπορική Τράπεζα πλήρως κεφαλαιοποιημένη με υψηλές καλύψεις στο δανειακό της χαρτοφυλάκιο. Η ανάληψη του λειτουργικού ελέγχου θα οδηγήσει στην έγκαιρη επίτευξη των σημαντικών οικονομιών κλίμακος που θα προκύψουν, κυρίως μέσω του εξορθολογισμού του ενιαίου Δικτύου και των τομέων δραστηριότητας καθώς και της ενοποιήσεως της διοικητικής δομής. Ο συνδυασμός των ανωτέρω με τις συνέργειες κόστους χρήματος και εσόδων που θα προκύψουν από το μειωμένο κόστος καταθέσεων καθώς και τη δυνατότητα για σταυροειδείς πωλήσεις στην ευρεία πελατειακή βάση της Εμπορικής Τραπέζης, θα αποφέρει αξία στους Μετόχους μας.»

Βασικά Στοιχεία της Συναλλαγής

Δημιουργία του δεύτερου σε μέγεθος χρηματοοικονομικού ομίλου στην Ελλάδα:

Η συναλλαγή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τοποθετεί την Alpha Bank σε πρωτεύουσα θέση με pro forma μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα περίπου 20% στις καταθέσεις και 24% στις χορηγήσεις.

Ταυτόχρονα, η εστίαση των δύο Τραπεζών στην επιχειρηματική πίστη καθιστά το ενοποιημένο σχήμα σημείο αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση: Με την απόκτηση της Εμπορικής, η Alpha Bank ενισχύει τα μεγέθη και την κεφαλαιακή της βάση και ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της επικείμενης ανακεφαλαιοποιήσεως του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους Ευρώ 2,9 δισ. από την Crédit Agricole πριν από το κλείσιμο της συναλλαγής, η εξαγορά της Εμπορικής συμβάλλει κατά Ευρώ 2,7 δισ. στην Καθαρή Αξία Ενεργητικού της Alpha Bank με στοιχεία της 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Δανειακό χαρτοφυλάκιο με υψηλές καλύψεις: Η Εμπορική συνεισφέρει στο νέο σχήμα ένα χαρτοφυλάκιο, όπου περίπου 22% των συνολικών χορηγήσεων καλύπτονται με προβλέψεις ύψους Ευρώ 4,8 δισ.

Επιπλέον, το υψηλών καλύψεων δανειακό χαρτοφυλάκιο της Εμπορικής αποτελεί τον κατάλληλο επιχειρηματικό συνδυασμό για την Alpha Bank καθώς ιστορικά, η Εμπορική είναι εστιασμένη σε τομείς όπου η Alpha Bank έχει ήδη ισχυρή παρουσία συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών δανείων προς τη βιομηχανία και τις κατασκευές, καθώς και της στεγαστικής πίστεως.

Δημιουργία σημαντικών υπεραξιών για τους Μετόχους: Η Alpha Bank αναμένει να επωφεληθεί από ετήσιες συνέργειες ύψους Ευρώ 200 εκατ., οι οποίες περιλαμβάνουν συνέργειες λειτουργικού κόστους ύψους Ευρώ 150 εκατ. και επιπλέον Ευρώ 50 εκατ. από συνέργειες κόστους χρηματοδοτήσεως και εσόδων. Οι συνέργειες αυτές αναμένεται να πραγματοποιηθούν πλήρως εντός τριών ετών από την ολοκλήρωση της συγχωνεύσεως.

– Συνέργειες λειτουργικού κόστους: Εκτιμώμενες συνέργειες σε πλήρη εξέλιξη ύψους Ευρώ 150 εκατ. προερχόμενες πρωτίστως από τον εξορθολογισμό του Δικτύου, την άρση των αλληλοκαλύψεων σε κεντρικές λειτουργίες και τον περιορισμό των αμοιβών τρίτων, καθώς και τον επανασχεδιασμό των επιχειρησιακών τομέων δραστηριοτήτων.

– Συνέργειες κόστους χρηματοδοτήσεως και εσόδων: Εκτιμώμενες συνέργειες σε πλήρη εξέλιξη ύψους Ευρώ 50 εκατ. ως αποτέλεσμα της προσαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής προθεσμιακών καταθέσεων της Εμπορικής σε αυτήν της Alpha  Bank. Επιπλέον, η αυξημένη εμπιστοσύνη της αγοράς στο ενιαίο σχήμα, θα οδηγήσει σε περαιτέρω δυνατότητα ανατιμολογήσεως με ταυτόχρονη αξιοποίηση ευκαιριών για σταυροειδείς πωλήσεις και ανάπτυξη πωλήσεων σε προϊόντα υψηλότερου περιθωρίου στο πελατολόγιο της Εμπορικής.

Πλεονεκτική διάρθρωση του ισολογισμού: Η Εμπορική έχει πολύ περιορισμένη χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα, η οποία μειώνει τη σχετική συμμετοχή τωνπροερχόμενων από τις Κεντρικές Τράπεζες κεφαλαίων στον Ισολογισμό του ενιαίου σχήματος.

Σύμβουλοι

Η J. Ρ. Morgan ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank. Νομικοί σύμβουλοι ήταν η Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP και η δικηγορική εταιρία Καραμανώλης και Συνεργάτες.”

Σχόλιο: Αυτό είναι μια θετική είδηση.

4444

Ο Διάλογος είναι Ελληνική λέξη.

4444

Το πετρέλαιο στα 97,30 δολάρια βλέπω σήμερα. Έχουμε μια θέση ανοιχτή στα 93 δολάρια, το θυμάστε;

Όλο αυτό το διάστημα, αφού κλείσαμε την πρώτη θέση με κέρδος και αφήσαμε την άλλη ανοιχτή για να υπάρχει είδατε την διακύμανση.

Το να βγάλεις χρήματα, είναι εύκολη υπόθεση. Μια καλή απόδοση 50% το χρόνο, δεν είναι τίποτα δύσκολο.

Για μένα είναι σα να «κλέβω εκκλησία» και εγώ δεν κλέβω, δίνω στην Εκκλησία.

4444

Δε θα βάλουμε καινούριους φόρους στα Ακίνητα, μη στεναχώριεστε, δεν είμαστε Κομμουνιστές. Άδωνις Γεωργιάδης. Φυσικά έχουν ξεσκίσει τα ακίνητα στους φορους.

Έχουν ξεσκίσει τους νεοέλληνες στους Φόρους. Μόνο η Αριστερά μιλά για λιγότερους φόρους στους απλούς πολίτες.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την τσόντα της ΔΗΜΑΡ μετά το 2011, είναι ποιο κομμουνιστές από τους κομμουνιστές στη φορολόγηση του απλού πολίτη.

Μάλιστα η προσήλωση τους στην ιδεολογία τους, είναι σταλινικού τύπου. Αφού συνεχίζουν να εφαρμόζουν μια λάθος οικονομική πολιτική σύμφωνα με το ΔΝΤ.

4444

02/02/2013

4444

4444

https://www.youtube.com/watch?v=oMvDw4giHsk

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18229.htm

Σε δήλωση-βόμβα, ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών την προστασία της Βουλής, προχώρησε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος. Πρόκειται για την εταιρεία «Academi», γνωστή ως «Blackwater», η οποία έχει αναλάβει αποστολές, μεταξύ άλλων στο Ιράκ.

Η αποκάλυψη του διπλωμάτη σε εφημερίδα του Καναδά, εγείρει ζητήματα μείζονος σημασίας που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την παραβίαση θεμελιωδών αρχών και Συντάγματος. Η κυβέρνηση καθίσταται υπόλογη και όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, εφόσον ισχύει, πρέπει να παραιτηθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

«Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρεία της “Blackwater”, προκειμένου να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία», φέρεται να δήλωσε ο κ. Χρυσανθόπουλος.

Διπλωμάτης καριέρας, με πολύ καλές επαφές στις ΗΠΑ, καθώς έχει διατελεί στις μόνιμες αντιπροσωπείες στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στις Βρυξέλλες, στο Τορόντο, στο Πεκίνο, ενώ διορίστηκε το 1993 ως πρώτο Έλληνας πρέσβης στην ανεξάρτητη Αρμενία.  

Η διαβόητη μισθοφορική εταιρεία «Blackwater» που μετονομάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας «Xe» (Ζε), και πρόσφατα σε «Academi» (οι συχνές αλλαγές ονομάτων γίνονται για να ξεχνάει ο κόσμος τις “παρατυπίες” ορισμένων οργανισμών) μπορεί να βρίσκεται σε ένα «κυκλώνα» αποκαλύψεων και νομικών περιπετειών και διώξεων, ωστόσο οι πράξεις της «ξεπλένονται» μέσω προστίμων και μάλιστα για παραβιάσεις του νόμου περί περιορισμών στις εξαγωγές που ισχύουν στις ΗΠΑ.

Πρόστιμο ύψους 42 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η γνωστή ως πρότινος «Blackwater Worldwide» – και από την ωμή δολοφονία 17 Ιρακινών πολιτών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης το Σεπτέμβριο του 2007 – σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν, την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν και την μη «εξουσιοδοτημένη» παροχή εκπαίδευσης σε στρατεύματα στο νότιο Σουδάν. Πέντε στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν διώξεις για παράνομο οπλισμό, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοι της διώκονται για τις δολοφονίες δυο Αφγανών στην Καμπούλ τον Μάιο του 2009.

Εντούτοις, το πρόστιμο δεν επιβάλλεται κατόπιν καταδίκης της εταιρείας αλλά μετά από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη «Academi» και νομικούς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίες κατέληξαν σε διακανονισμό με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποφύγει ποινική δίωξη και κατά αυτό τον τρόπο να μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε κυβερνητικούς διαγωνισμούς, όπως ανέφεραν σε παλαιότερο δημοσίευμα τους οι «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με την μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικού στρατού στον κόσμο, με ένα βεβαρημένο και πολύ αμαρτωλό παρελθόν, με τις διασυνδέσεις της να την αφήνουν αλώβητη ακόμα και από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ποιος μας εγγυάται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα συμπεριφερθούν στους Έλληνες πολίτες σαν να είναι…Ιρακινοί, και φυσικά ποιός θα αναλάβει την παραδειγματική τιμωρία τους μόλις “ξεφύγουν” εκ των καθηκόντων τους; Η ελληνική Δικαιοσύνη; Μήπως τους έχει υποσχεθεί και σχετική ασυλία η ελληνική κυβέρνηση;

Πώς ο πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης, του οποίου δική του αρμοδιότητα είναι η φύλαξη της Βουλής (υπάρχει αυτοδιοίκητο στην Βουλή και στο θέμα της ασφάλειας και φύλαξής της) έλαβε τέτοια απόφαση; Αν ο πρεσβευτής μας στον Καναδά δεν λέει την αλήθεια, σήμερα κι όλας πρέπει να τον διαψεύσει ο ίδιος ο Ε.Μεϊμαράκης.

Προφανώς η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής δεν αισθάνονται ασφαλείς από την φύλαξη που παρέχει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς όσο να’ναι οι πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι δεν αποτελούν ιδανικούς φύλακες αυτών που τους εξαθλιώνουν.

Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να βγουν να την πουν ευθέως και να κανονίσουμε κι εμείς οι πολίτες τι θα κάνουμε. Διότι αν η Βουλή προσλαμβάνει την Blackwater για φύλαξη οι πολίτες πρέπει να οχυρωθούν στα σπίτια τους και να οπλιστούν με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Πριν ακουγόνταν ως φήμη, τώρα όμως είναι δήλωση κρατικού λειτουργού. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα , που πρέπει άμεσα να διαλευκανθούν, γιατί στο τέλος θα επιβεβαιωθεί ο Πατροκοσμάς για άλλη μια φορά (το οποίο έχει γίνει κουραστικό από άποψη ακρίβειας) όταν είπε “με άλλους θα κοιμηθείτε, και με άλλους θα ξυπνήσετε”.

Γιατί ποιός μας εγγυάται, ότι τα καθήκοντα της εταιρείας αυτής σταματούν εδώ, στην Βουλή, και δεν θα επεκταθούν στους δρόμους, των ελληνικών πόλεων.

Ποιος, πλέον θα αμφιβάλει ότι η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό, για να αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε “ιδιωτικές” λύσεις,  γιατί τα ελληνικά στρατεύματα πολεμούν “υπέρ Πίστεως και Πατρίδος” ενώ αυτά της «Blackwater» («Academi») “υπέρ τσέπης και αγορών” και ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εντολή λάβουν θα την εκτελέσουν χωρίς ηθικούς φραγμούς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο: Ο Σαμαράς κάνει μπίζνες. Μπίζνες κάνει ο Σαμαράς. Πως το είπε ο Μιχαλολιακος της Χρυσής Αυγής; Αυτό το ψευτορωμεικο.

Για καλό και για κακό, σκέπτονται Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβελης, δεν προσλαμβάνουμε και σωματοφύλακες. Είδατε τι έγινε στην Αργεντινή. Με Ελικόπτερα φυγανε.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18266.htm

Καταγγελίες-σοκ για άγριο ξυλοδαρμό των συλληφθέντων μέσα στην ασφάλεια Κοζάνης έκανε ο πατέρας του 24χρονου Δ.Μ., επικαλούμενος τα όσα του είπε ο γιος του κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στη ΓΑΔΑ.

Όπως ανέφερε στη… zougla.gr, «τον μετέφεραν στην Ασφάλεια, τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, του έδεσαν τα χέρια πίσω με χειροπέδες, τον έβαλαν να γονατίσει φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και τον χτυπούσαν επί ώρες. Όχι για ανάκριση, αλλά για βασανιστήρια”.
Τον ρωτούσαν μόνο: “Πώς σε λένε; Από πού είσαι;”. Αυτός δεν μίλαγε, δεν τους έλεγε τίποτα, και τον γρονθοκοπούσαν στο κεφάλι επί ώρες. Κανονικό βασανιστήριο. Δεν έχει σχέση με την ανάκριση. Ο αστυνομικός που τον χτύπαγε, αυτός ο μάγκας, δεν τον ρώταγε τίποτα. Του έλεγε: “Ήρθατε εσείς οι μάγκες από την Αθήνα στους επαρχιώτες τους αστυνομικούς να κάνετε ληστεία; Τώρα θα σου δείξω!”».

Όσο αφορά του άλλους τρεις συλληφθέντες, αναφέρει ο πατέρας του Δ.Μ. ότι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τον γιο του, ενώ επισημαίνει ότι, σε συνομιλία που είχε με την μητέρα ενός εκ των υπόλοιπων κατηγορουμένων, εκείνη του αποκάλυψε ότι ο γιος της κατά την κακοποίησή του υπέστη εξάρθρωση ώμου.

«Ακόμα και τώρα, που πήγαμε να τον δούμε, το ένα του χέρι ήταν δεμένο με χειροπέδες. Μιλάμε για ένα παιδί 24 χρονών. Ζαλίζεται εδώ και τρεις ημέρες και δεν τον πάνε στο νοσοκομείο. Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αστυνομικούς να δικάζουν και να συμπεριφέρονται έτσι;», καταλήγει ο πατέρας.

crimenet.gr

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_81.html

Σχόλιο: Αυτοί που βασάνισαν τον νεαρό, αν είναι αλήθεια, είναι ηλίθιοι και πρέπει να τιμωρηθούν. Σήμερα με την τεχνολογία που έχει η Ελληνική Αστυνομία, μπορεί να βρει ποιος είσαι.

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα. Όποτε αν ζεις εδώ, μπορεί να σε βρει.

Αυτοί οι «σερίφηδες», έχουν βλάψει το καλό και επαγγελματικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Όποιος δεν είναι επαγγελματίας, δε κάνει για τέτοιες δουλειές.

Αυτοί που τον βασάνισαν πρέπει να τους δει και ψυχίατρος. Υπήρχε λόγος;

Τον έχεις πιάσει επ’αυτοφωρο και σε λίγο διάστημα θα βρεις και ποιος είναι.

Έχω βαρεθεί τα «βλαχαδερά».

4444

https://www.youtube.com/watch?v=zGxL2uNr7bk

Ένας λόγος που ακούω Πετρίδη στο κρατικό ραδιόφωνο είναι οτι μαθαίνεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, εκτός από την μουσική που ακούς.

Οι Andrew Sisters έχουν ελληνική καταγωγή.

Επίσης έμαθα γιατί ο Θεοδωράκης δεν πήρε Oscar.

4444

Διαβάζω στην Γάτα για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού τον Μίτσελ.

Ο Μαρινακης κινείτε γρήγορα. Πουλά και αγοράζει παίκτες, φέρνει καταξιωμένους προπονητές.

Ο Ολυμπιακός έχει δυο δύσκολα παιχνίδια με την Λεβαντε. Αν προκριθεί, η σεζόν, άσχετα με την συνέχεια θα είναι θετική για την Ευρώπη, τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά.

Διαβάζω στην Γάτα και για τον Παναθηναϊκό. Το κόστος της ομάδας το 2011 ήταν 28 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι τώρα ο Αλαφούζος το έχει μειώσει κατά 8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αλαφούζος θέλει να το πάει στα 10 εκατομμύρια με έσοδα 15, οπότε ο Παναθηναϊκός θα γίνει βιώσιμος και άνετος.

Ο χαρακτηρισμός που έδωσε ο Αλαφούζος για τον εαυτό του – Τροικανος – είναι ατυχής.

Οι Τροικανοι είναι χασάπηδες Αλαφούζε. Αποτυχημένοι χασάπηδες. Κάνουν τραγικά λάθη και ο μόνος λόγος που επιβιώνουν, είναι χάρη στους διαφθαρμένους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν κάνει την Ελλάδα ένα αυταρχικό καθεστώς.

Δε νομίζω ότι θέλεις να τους μοιάσεις.

Δε νομίζω ότι θέλεις να δώσεις μια εντολή σα και αυτή που έδωσε η συγκυβέρνηση στο ΕΣΡ, που είπε στα κανάλια να μην παίζουν εικόνες και βίντεο εξαθλίωσης των νεοελλήνων.

4444

Διάβασα μια συνέντευξη στο ΒΗΜΑ ή στον Επενδυτή, όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανός Αξιωματούχος έλεγε: γιατί η Αμερική να ενδιαφερθεί για την Ελλάδα.

Την διάβασα και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, με το ψέμα.

Όχι μόνο ασχολείσαι, αλλά ασχολείσαι και έντονα, παρασκηνιακά.

Τέτοια ψέματα δε πιάνουν το 2013.

Πριν λαλήσει τρεις, ήρθε η αλλαγή όρων στο Διαγωνισμό της ΔΕΠΑ για να μην την αγοράσουν οι Ρώσοι.

Πλάκα έχει. Να MH μπορώ να στοιχηματίσω στα Γεγονότα;

4444

http://www.enikos.gr/media/117397,To_FBI_sta_megala_magazia.html

Οι αμερικανικές αρχές διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με το αν δημοσιογραφικοί όμιλοι διευκόλυναν αθέμιτες συναλλαγές με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες, αποκαλύπτοντας πρόωρα ευαίσθητα για την αγορά κρατικά στοιχεία, αλλά αποφάσισαν να μην ασκήσουν διώξεις, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή.

Η έρευνα, την οποία αποκάλυψε η Wall Street Journal, αφορούσε στο αν ειδησεογραφικοί οργανισμοί χρησιμοποίησαν τα συστήματα ταχείας μετάδοσης πληροφοριών που διαθέτουν προκειμένου να παράσχουν σε επενδυτές πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν από την ώρα της επίσημης παρουσίασής τους, υποστήριξε η πηγή αυτή.

Μεταξύ των εταιριών που ελέγχθηκαν ήταν οι Bloomberg LP, Thomson Reuters Corp και Dow Jones & Co που ανήκει στη News Corp.

Σχόλιο: Γιατί δεν ασκήθηκαν διώξεις;  

4444

Μετά από τόσες μέρες και γεγονότα, γράφω από τον δικό μου Η/Υ. Το πρωί στο ταξί για το σπίτι μαζί με τα πράγματα, ευτυχώς ο ταξιτζής ήταν καλό άτομο και βοήθησε. Βέβαια 12 ευρώ η κούρσα, που τελικά έγιναν 11, μου φάνηκαν πολλά. Την προηγούμενη φορά είχα πληρώσει 10 ή 8 ευρώ. Οι Κρητικές βέβαια μαντινάδες μου έφτιαξαν την διάθεση.

4444

4444

http://www.enikos.gr/media/117481,To_2o_teyxos_toy_KOOL_magazine.html

Tο 2ο τεύχος του KOOL magazine

Το 1ο τεύχος του Kool, του πιο πλούσιου και διαδραστικού ελληνικού περιοδικού για tablet, κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να αποκτήσει το δικό του κοινό. Με 18.000 downloads μέχρι στιγμής, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κατέκτησε την πρώτη θέση των top charts στο ελληνικό app store.

Το 2ο τεύχος έρχεται ακόμα πιο δυναμικά, με περισσότερες εφαρμογές και εκπλήξεις. Στο «ζωντανό» εξώφυλλο και στο mini φιλμ που το συνοδεύει, πρωταγωνιστεί η Τόνια Σωτηροπούλου – η Ελληνίδα που βρέθηκε στο πλάι του 007 στο Skyfall. Στις επόμενες σελίδες, o Πάνος Μουζουράκης μοιράζεται on camera τα «βρώμικα» αστεία του, ο Χρήστος Βασιλόπουλος αφηγείται το αμερικάνικο όνειρο που ζει και «παίζει» στο mini video τους αγαπημένους του κακούς της μεγάλης οθόνης, και η Ρένα Δούρου ξαφνιάζει όταν παραδέχεται ότι γνωρίζει τα Manolo Blahnik. Η συναρπαστική ιστορία του Βαγγέλη Ρωχάμη ζωντανεύει ξανά, ενώ η περιπέτεια ενός Έλληνα μας ταξιδεύει στην κορυφή του κόσμου, στα Ιμαλάια με ένα εντυπωσιακό βίντεο και εικόνες που κόβουν την ανάσα.

Ακόμα, απόδραση στο Παρίσι, μόδα στα καφέ της πόλης, νυχτερινές προτάσεις με πολύ flirt, πώς να αποκτήσεις το στυλ του James Bond, και πολλά άλλα θέματα περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Πατήστε, σύρετε, κάντε περιστροφή και απολαύστε βίντεο, εικόνες, φωτογραφίες, μουσική, γραφικά και animation κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας στο αγαπημένο σας θέμα!

Κατεβάστε το App στο iPad ή στο Android Tablet σας και επιλέξτε τα τεύχη που επιθυμείτε εντελώς δωρεάν!

KOOL, το ελληνικό περιοδικό για iOS & Android Tablets. Όταν το ακουμπάς, ζει…

Σχόλιο: Ο Πέτρος την ξέρει την δουλειά. Μόνο που τώρα ξέρει ότι χρειάζεται και οικονομικές συμβουλές, ώστε να πάει καλά.

Τον Συμπαθώ τον Πέτρο.

4444

Αφού η Τουρκία απειλεί με πόλεμο, αναρωτιέμαι πότε θα πέσει το επόμενο Τουρκικό Αεροπλάνο;

Στοιχηματίστε Κύριοι και Κυρίες.

4444

Τα πρωτοσέλιδα που διαλέγω να δημοσιεύσω, έχουν τουλάχιστον ένα κριτήριο.

Απευθύνονται σε ανθρώπους που άσκησαν εξουσία και τους έχουν βγάλει στην «σκηνή».

Δε μου αρέσουν οι Γενικότητες.

Το πρωτοσέλιδο πρέπει να είναι συγκεκριμένο. Είτε σε πρόσωπα, είτε σε τοποθεσίες και δράσεις.

Οι Αγρότες κάνουν μπλόκα, την στιγμή που οργιάζουν οι παρανομίες. Τοξικά φυτοφάρμακα γράφει η Αυριανή. Τι κάνουν οι Αγρότες γι’αυτό το σημαντικό ζήτημα;

Το να είσαι αγρότης και να βγάζεις χρήμα, σημαίνει ότι είσαι έξυπνος άνθρωπος.

Οι Υπουργοί Γεωργίας θεωρώ ότι είναι άθλιοι. Πρώτα με τις εσκεμμένες επιδοτήσεις και τα δάνεια και τώρα με τις παρανομίες. Τοξικά Φυτοφάρμακα και νοθείες προϊόντων.

Άθλιοι είναι και οι συνδικαλιστές, που είναι κρατικοδίαιτοι, σε μια παγκόσμια οικονομία.

Αν ασχοληθώ, εγώ με τον Αγροτικό Τομέα, η Ελλάδα θα γίνει Υπερδύναμη.

Όπως είπε και ο Μέγας Αλέξανδρος κάπου στην Ινδία, στους Μακεδόνες: ήσασταν βοσκοί και ο πατέρας μου σας πήρε – ο Φίλιππος – και σας έκανε κοσμοκράτορες.

Ξυπνήστε. Απαλλαγείτε από τους νάνους πολιτικούς. Αργείτε να αλλάξετε χαρτιά.

Δεν κερδίζεις έτσι.

Το ΠΑΡΟΝ γράφει τι Είπαν οι Αμερικανοί στον Τσιπρα. Ο Τσιπρας τι απάντησε;

Εγώ θα απαντούσα: αν η Τουρκία θέλει πόλεμο, θα τον έχει κι εσείς πρέπει να διαλέξετε στρατόπεδο.

Ο Τσιπρας με αυτά τα ταξίδια κατάλαβε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι χωρίς ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, δεν σε υπολογίζουν οι Γείτονες.

Αυτά περί αδελφοσύνης των Λαών, στα παιχνίδια Εξουσίας είναι της πλάκας, όταν ο γείτονας σου – η Τουρκία – εδώ και δεκαετίες διεκδικεί έδαφος σου.

Αν οι Ρώσοι χάσουν την ΔΕΠΑ, πρέπει να φερθούν σκληρά στον Σαμαρά. Ο Σαμαράς είναι ξευτίλας. Διαβάζω ότι άλλαξε τους Όρους διαγωνισμού. Γιατί να το κάνει; Για την Ελλάδα πάντως δε το έκανε.

Αλλάζει ο Απατεώνας ο Σαμαράς του Όρους για την ΔΕΠΑ και έχεις τους Αμερικανούς να δίνουν συνεντεύξεις ότι δεν ασχολούμαστε με την Ελλάδα, γιατί ασχολείσαι όμως; Και μάλιστα έντονα.

Ο Σαμαράς είναι απατεώνας, παιδί του κομματικού σωλήνα, αλλά οι νεοέλληνες είναι μαλακες. Δηλαδή για να καταλάβω, όλοι αυτοί που λένε στις δημοσκοπήσεις ότι ψηφίζουν Σαμαρά, έχουν χρήμα να πληρώσουν τα χαράτσια; Εγώ επειδή δεν έχω λεφτά, δεν ψηφίζω Σαμαρά. Δεν είμαι τρελός.

Οι Ρώσοι πρέπει να φερθούν σκληρά στον Σαμαρά, γιατί παίζει προσωπικό παιχνίδι. Σας το έχω γράψει πολλές φορές: Τα πρόσωπα γράφουν Ιστορία.

Αν γίνει δημοψήφισμα για το που θέλουν οι νεοέλληνες να πάει η ΔΕΠΑ, δε νομίζω ότι κανένας θα είχε αντίρρηση να πάει στους Ρώσους, αν αυτοί πληρώνουν καλύτερα και έχουν κάλο σχέδιο.

Καταλάβατε; Πλάκα έχει. Προσωπικό παιχνίδι κάνει, όπως έκανε ο ΓΑΠ και ο Βαγγελας Βενιζέλος.

Την περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, πότε θα την δημεύσουμε; Όπου πάω και σταθώ, δεν υπάρχει νεοέλληνας που να μην απαιτεί την δήμευση της περιουσίας του Άκη. Το αίτημα είναι καθολικό. Αν κάνω δημοψήφισμα ξέρω από τώρα το αποτέλεσμα.

Στο ποδόσφαιρο σε ένα παιχνίδι, ο προπονητής μπορεί να κάνει τρεις αλλαγές στην διάρκεια ενός αγώνα. Ο Σαμαράς μπήκε στο γήπεδο άλλα δεν τραβά. Πρέπει να γίνει αλλαγή. Τι Το συζητάτε;

Ο Τσιπρας καλό είναι να πάει και στο Ισραήλ. Αφού άρχισε τα ταξίδια και συζητά με όσους μπορεί και θέλει να δείξει ότι είναι μεγάλος παίκτης και θέτει σκληρά ερωτήματα. Το Ισραήλ είναι σύμμαχος της Ελλάδος. Στο Ισραήλ ο Τσιπρας θα μάθει πολλά. Αν κάνει το ταξίδι, που πρέπει να το κάνει.

4444

Το Σαμαρεικο κάνει μπίζνες γράφει το ΧΩΝΙ. Ο Σαμαράς δήλωσε σε συνέντευξη του, ότι δεν έχει οικονομικό πρόβλημα. Γι’αυτό που τώρα είναι πρωθυπουργός και χαρατσώνει τους νεοέλληνες και επειδή ξέρει ότι δε θα ξαναγίνει κάνει μπίζνες μαζί με τον αδελφό.

Το ΧΩΝΙ τα χώνει άγρια.

Πατριώτης ο Σαμαράς!!!! Του γλυκού νερού. Κάντε εκλογές να τον ξεφορτωθείτε, πριν σας δαγκώσει πολύ άγρια. Ρίξτε τον. Μη το σκέπτεστε καν.

4444

4444

4444

4444

4444

01/02/2013

4444

http://www.cymascope.com/index.html

http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=495784&h1=true

Λονδίνο

Πώς θα ήταν η μουσική αν μπορούσαμε να τη δούμε;

Η απορία αυτή λύθηκε – και μάλιστα με φαντασμαγορικό τρόπο – χάρη σε ένα νέο επιστημονικό «εργαλείο» που απεικονίζει τα κύματα των ήχων στην επιφάνεια του νερού.

Κάθε νότα – ακόμη και κάθε ανθρώπινος φθόγγος – φαίνεται να έχει το δικό της, μοναδικό αποτύπωμα, μια ξεχωριστή «υπογραφή».

Το εντυπωσιακό είναι δε ότι σε πρόσφατα πειράματα φάνηκε ότι τα δελφίνια είναι σε θέση να αναγνωρίζουν λέξεις με βάση αυτές τις «υπογραφές», χρησιμοποιώντας τες κατά κάποιον τρόπο σαν ένα «αλφάβητο» άγνωστο – τουλάχιστον προς το παρόν – στους ανθρώπους.

Νότες και κύματα

Το CymaScope (σε ελεύθερη μετάφραση «κυματοσκόπιο») καταγράφει τις δονήσεις που παράγει κάθε μεμονωμένος ήχος στην επιφάνεια απεσταγμένου νερού. Όπως δείχνουν οι εικόνες, εξ αιτίας της υψηλής τάσης της υδάτινης επιφάνειας, οι δονήσεις που προκαλούν οι αρμονικές ενός ήχου αφήνουν ένα απολύτως ορατό «σημάδι». Ο κάθε ήχος φαίνεται να έχει ένα ξεχωριστό αποτύπωμα που τον χαρακτηρίζει και – όπως οι νιφάδες του χιονιού –αποδεικνύεται ότι κανένας δεν είναι πανομοιότυπος με τον άλλο.

Πρόσφατα το CymaScope χρησιμοποιήθηκε για να οπτικοποιήσει για πρώτη φορά τις νότες ενός πιάνου, κατόπιν παραγγελίας του νεοζηλανδού καλλιτέχνη Σάνον Νόβακ.

Εχει επίσης καταγράψει σε εικόνες τον ήχο φωνηέντων που απαγγέλλει η ανθρώπινη φωνή αλλά και μουσικά κομμάτια, όπως το «κλασικό» πλέον «Welcome to the machine» των Pink Floyd που μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

Οι έρευνες για τη δημιουργία του CymaScope ξεκίνησαν το 2002. Αρχικά οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια μεμβράνη από PVC και στη συνέχεια μια μεμβράνη από latex, το νερό όμως αποδείχθηκε τελικά το ιδανικό μέσο οπτικοποίησης. Το αποτέλεσμα ήταν εικόνες αντάξιες ενός φαντασμαγορικού καλειδοσκοπίου, οι οποίες αποδεικνύουν ότι εκτός από ακουστικό, ο ήχος μπορεί επίσης να προσφέρει πλούσιο οπτικό θέαμα.

«Αν τα μάτια μας μπορούσαν να δουν τη μουσική δεν θα βλέπαμε κύματα, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά όμορφες ολογραφικές φυσαλίδες με λαμπυριστά σχέδια σαν από καλειδοσκόπιο στην επιφάνειά τους. Το CymaScope μάς επιτρέπει να δούμε αυτή την ως τώρα κρυμμένη ομορφιά» γράφουν στην επίσημη ιστοσελίδα του νέου εργαλείου οι δημιουργοί του, Τζον Στιούαρτ Ριντ και Ερικ Λάνσον.

Μιλώντας με τα δελφίνια

Εκτός από τη μουσική το CymaScope έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για επιστημονικές έρευνες, από τη Σεισμογραφία ως τη Βιολογία. Μια από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του ήταν η συμβολή του σε μια μελέτη που υποδηλώνει ότι τα δελφίνια έχουν μια δική τους γλώσσα με την οποία επικοινωνούν μεταξύ τους.

Το σόναρ των δελφινιών χρησιμεύει σαν ένα είδος συμπληρωματικού ματιού – τα κητώδη μπορούν να «δουν» μέσω αυτού σαν σε υπερηχογράφημα και επίσης μπορούν να μεταδώσουν το ένα στο άλλο μια ηχητική εικόνα – όπως π.χ. ενός ενδεχόμενου θηρευτή. Ο Τζακ Κάσεβιτς, ερευνητής με έδρα το Μαϊάμι, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το CymaScope για να αποκρυπτογραφήσει τους ήχους που παράγουν τα δελφίνια.

Ο ερευνητής κατέγραψε τους ήχους που παρήγαγε ένα δελφίνι  όταν «έβλεπε» διάφορα αντικείμενα – π.χ. έναν κύβο από πλαστικό, μια φουσκωτή πάπια ή μια γλάστρα. Υστερα μετέτρεψε τους ήχους αυτούς σε εικόνες και τις πρόβαλε ξανά στο δελφίνι χωρίς ηχητική συνοδεία. Όπως είδε, το έξυπνο θηλαστικό μπόρεσε βλέποντάς τες  να αναγνωρίσει τα αντικείμενα που αντιστοιχούσαν σε αυτές με ακρίβεια 86%.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό, ο κ. Κάσεβιτς πρόβαλε στη συνέχεια τις ίδιες εικόνες σε ένα άλλο δελφίνι, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το πείραμα: και αυτό αναγνώρισε τα αντικείμενα με την ίδια ακρίβεια, υποδηλώνοντας ότι οι ήχοι λειτουργούν σαν λέξεις σε μια γλώσσα που τα κητώδη χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Το μεγαλόπνοο σχέδιο του ερευνητή, υπό τον τίτλο SpeakDolphin, είναι να αποκρυπτογραφήσει αυτή τη γλώσσα και να χρησιμοποιήσει τις εικόνες για να ανοίξει έστω και μια στοιχειώδη συνομιλία μαζί τους.

Σχόλιο: Πολύ σοβαρή ανακάλυψη. Άνοιξε μια μεγάλη πόρτα.

Γιάννη Πετρίδη η μουσική έχει ακόμα μέλλον. Εκπληκτικό μέλλον.

Ματολα πρέπει να γίνεις ποιο δημιουργική. Το Σύμπαν παίζει μουσική 24 ώρες το 24ωρο.

4444

Ουάσινγκτον

Όπλα λέιζερ με αρκετά μικρό όγκο και βάρος ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν σε μαχητικά αεροπλάνα προγραμματίζεται να αρχίσουν να δοκιμάζονται στις ΗΠΑ το 2014.

Προσπάθειες ετών

Ο αμερικανικός στρατός πειραματίζεται εδώ και χρόνια με όπλα «κατευθυνόμενης ενέργειας», όπως το αμυντικό λέιζερ του πολεμικού ναυτικού, το λέιζερ ελεύθερων ηλεκτρονίων, καθώς και το γνωστότερο Αερομεταφερόμενο Λέιζερ, ένα σύστημα που καταλάμβανε ένα ολόκληρο Boeing-747 αλλά τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα αυτών των συστημάτων, τα οποία καταναλώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας, είναι το υψηλό βάρος τους και οι διαστάσεις τους. Το Πεντάγωνο ελπίζει τώρα να αναπτύξει μια συσκευή ισχύος 150 kilowatt δέκα φορές μικρότερη και ελαφρύτερη από προηγούμενα συστήματα παρόμοιας ισχύος.

Το νέο λέιζερ θα αναπτυχθεί για λογαριασμό της DARPA, της διαβόητης Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας, στο πλαίσιο του προγράμματος Λέιζερ Υψηλής Ενέργειας Στερεάς Κατάστασης. Η εταιρεία που εξασφάλισε το συμβόλαιο τον Ιανουάριο είναι η General Atomics-Aeronautical Systems.

Αρχικά για αμυντική χρήση

Το όπλο προορίζεται να έχει κυρίως αμυντική χρήση στην εξουδετέρωση άλλων αεροσκαφών και εισερχόμενων πυραύλων, αργότερα όμως θα μπορούσε να δοκιμαστεί και κατά επίγειων στόχων.

Στην ανάπτυξη του λέιζερ συμμετέχει εξάλλου όχι μόνο η αεροπορία αλλά και το πολεμικό ναυτικό, που ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το όπλο στα αεροσκάφη του.

Στις δοκιμές που προγραμματίζονται για τα τέλη του 2014 το λέιζερ θα βρίσκεται σε πλοίο και θα επιχειρήσει να καταστρέψει πλωτούς στόχους.

Σχόλιο: Η Τεχνολογία Λέιζερ θα φέρει επανάσταση. 

Ένα Λέιζερ μπορεί να κάνει χειρουργικά χτυπήματα.

4444

Χιούστον

H NASA ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα τεράστιο «αετό» που θα πετάξει στο Διάστημα το 2014. Πρόκειται για ένα ιστίο που θα κινείται με την ηλιακή ενέργεια και στόχος της NASA είναι να διαπιστώσει αν είναι εφικτή αλλά και αποτελεσματική η χρήση της ως προωθητικός μηχανισμός σε διαστημικά σκάφη.Το Sunjammer, όταν η κατασκευή του ολοκληρωθεί, θα είναι ένα ιστίο 38 μέτρων με επιφάνεια 1.208 τ.μ. Παρά το μέγεθός του το ιστίο θα έχει βάρος μόλις 32 κιλά. Στόχος της αποστολής είναι να καταφέρει να καλύψει με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας απόσταση τριών εκατομμυρίων χλμ. Το ιστίο θα αποτελείται από μια βελτιωμένη εκδοχή του μονωτικού υλικού Kapton που χρησιμοποιείται κυρίως σε αντικείμενα ή εξαρτήματα που χρειάζονται θερμική προστασία. Στο Sunjammer θα είναι τοποθετημένη μια κάμερα που θα καταγράφει κάθε στιγμή του ταξιδιού του.

Σχόλιο: Σωστό το πείραμα.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4786198

Γιατί επιτέθηκε ο Χίτλερ στο Στάλινγκραντ; Γιατί υποτίμησε τον Κόκκινο Στρατό και – ακόμη χειρότερα – τον ρωσικό χειμώνα; Είναι αλήθεια ότι ο Στάλιν είχε κλειστεί τις πρώτες ημέρες της επίθεσης στην ντάτσα του, σε κατάσταση πανικού, ανίκανος ακόμη και να στείλει ένα μήνυμα εμψύχωσης στους Ρώσους που έβλεπαν το Στάλινγκραντ να ισοπεδώνεται από τη Λουφτβάφε και λίγο αργότερα τις γερμανικές δυνάμεις να διαλύουν τις ρωσικές γραμμές άμυνας;
Το ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί με απόλυτη ασφάλεια είναι μόνο το πρώτο. Ο Χίτλερ ήθελε να καταλάβει την πόλη του Στάλιν για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας ήταν ότι ήθελε να ανοίξει τον δρόμο προς τις πετρελαιοφόρες πηγές του Καυκάσου. Ο δεύτερος – κι εξίσου σημαντικός – ήταν ότι ήθελε να ταπεινώσει τον σοβιετικό ηγέτη.
Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Ο στόχος του έμεινε ανεκπλήρωτος. Οπως σημειώνει στους «Τάιμς» ο ιστορικός Αντονι Μπίβορ, πριν από ακριβώς 70 χρόνια ο σκελετωμένος από τις κακουχίες στρατάρχης Φρίντριχ Πάουλους, που υπέφερε από δυσεντερία και ένα νευρικό τικ, έβγαινε από το υπόγειο ενός κτιρίου του κατεστραμμένου Στάλινγκραντ με τη συνοδεία σοβιετικών αξιωματικών. Η αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας του είχε εξοργίσει τον Χίτλερ καθώς και η αποτυχία του να υπερασπιστεί τον μύθο των Θερμοπυλών που είχε χτίσει με τόση επιμέλεια ο Γιόζεφ Γκέμπελς. Η Εκτη Στρατιά, ο μεγαλύτερος στρατιωτικός σχηματισμός της Βέρμαχτ, είχε αποδεκατιστεί παρά την υπόσχεση του Χίτλερ στον Πάουλους ότι με μια τέτοια δύναμη στα χέρια του θα μπορούσε να «εφορμήσει στα ουράνια».
Η ήττα στο Στάλινγκραντ, επισημαίνει ο βρετανός ιστορικός και συγγραφέας μιας τριλογίας για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της νέμεσης. Σηματοδοτεί το ψυχολογικό και στρατιωτικό σημείο καμπής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το γεωπολιτικό σημείο καμπής τοποθετείται στον Δεκέμβριο του 1941 με την είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο και την απώθηση των γερμανικών δυνάμεων έξω από τη Μόσχα.
Μια σειρά από συμμαχικές αποτυχίες το 1942, όμως, έδειχναν να διατηρείται μια σχετική ισορροπία δυνάμεων. Θα έπρεπε να έρθει το φθινόπωρο η ήττα του Ρόμελ στο Ελ Αλαμέιν και τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς η ήττα των Ναζί στο Στάλινγκραντ για να γίνει εμφανές ότι οι δυνάμεις του Αξονα άρχιζαν να χάνουν το παιχνίδι. Η ισχυρή στρατιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα σκληρά διδάγματα που είχαν λάβει από τις συγκρούσεις οι βρετανικές, οι σοβιετικές και οι αμερικανικές δυνάμεις έδιναν στους Συμμάχους το δικαίωμα να ελπίζουν στην τελική νίκη.
Την ώρα που οι γερμανοί στρατιώτες προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το Στάλινγκραντ κουτσαίνοντας από τα κρυοπαγήματα, ένας σοβιετικός συνταγματάρχης ούρλιαζε δείχνοντάς τους την κατεστραμμένη του πόλη: «Ετσι θα μοιάζει σε λίγο καιρό το Βερολίνο». Ο Κόκκινος Στρατός είχε αποδείξει επιτέλους ότι μπορούσε να πετύχει περιφανείς νίκες προκαλώντας πανικό στο γερμανικό Γενικό Επιτελείο. Το χάος των υποχωρήσεων του 1941 και ο φόβος των αξιωματικών ότι θα μπορούσαν να συλληφθούν και να εκτελεστούν από τη μυστική Αστυνομία του Μπερία είχαν υποχωρήσει. Η νίκη επί του «φασιστικού τέρατος» φαινόταν τώρα σίγουρη στα μάτια τους και ήξεραν ότι το ίδιο σκέφτονταν και οι Γερμανοί.
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. Η νίκη είχε αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο. Για τις αντιστασιακές οργανώσεις στις υπό γερμανική κατοχή χώρες της Ευρώπης ήταν μια γερή ένεση ηθικού. Το σοβιετικό κύρος εκτοξεύθηκε στα ύψη, τα κομμουνιστικά κόμματα ενισχύθηκαν και μαζί με αυτά η φιλοδοξία τους να μετατρέψουν την απελευθέρωση σε επανάσταση. Ο «καταστροφικός ηγέτης» που ήταν ο Στάλιν το 1941 μετατράπηκε σε έναν δεξιοτέχνη της πολιτικής και της στρατιωτικής τέχνης. Η νίκη στο Στάλινγκραντ του έδωσε μια θέση ανάμεσα στον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον Φράνκλιν Ρούζβελτ στη διαμόρφωση του μεταπολεμικού κόσμου. Στη διάσκεψη της Τεχεράνης τον Νοέμβριο του 1943 ο Στάλιν μπορούσε επιτέλους να υποδείξει τη στρατηγική που θα ακολουθούσαν οι συμμαχικές δυνάμεις έως το τέλος του πολέμου. Το σκηνικό για έναν άλλον πόλεμο, τον Ψυχρό, είχε ήδη στηθεί.5
μήνες διήρκεσε η μάχη του Στάλινγκραντ2
εκατ. στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο πεδίο της μάχης900
ρώσοι βετεράνοι είναι σήμερα ζωντανοί
100
χιλιάδες γερμανοί στρατιώτες κρατήθηκαν αιχμάλωτοι στο Στάλινγκραντ.27
χιλιάδες
πέθαναν μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη σύλληψή τους5
χιλιάδες
επέστρεψαν ζωντανοί στη Γερμανία μετά την απελευθέρωσή τους το 1955

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4786177

Η Ρωσία γιορτάζει αυριο με πλήθος εκδηλώσεων την 70ή επέτειο από το τέλος της Μάχης του Στάλινγκραντ, μία από τις πλέον αιματηρές συγκρούσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που διήρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες και σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τη ναζιστική μηχανή θανάτου.

Αν και αποδεκατισμένος, ο μεγάλος νικητής ήταν ο Κόκκινος Στρατός. Και το πρόσωπο που ενσάρκωνε κατεξοχήν εκείνη τη νίκη ήταν ο Στάλιν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δημοτικό συμβούλιο του Βόλγκογκραντ αποφάσισε να πάρει και πάλι το όνομα που διατηρούσε έως το 1961 η ιστορική πόλη. Η Πόλη του Βόλγα, σύμβολο της λήθης του σταλινικού τρόμου, έγινε και πάλι Πόλη του Στάλιν στη μνήμη εκείνης της αποφασιστικής μάχης. Αυτή η αμφιλεγόμενη μετονομασία, όμως, έριξε την πρώτη σκιά στην επέτειο. Οι Αρχές του Βόλγκογκραντ δέχθηκαν επικρίσεις όχι μόνο από μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά ακόμη και από τον Συνήγορο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας. «Η απόφαση συνιστά προσβολή στη μνήμη των θυμάτων», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Λούκιν. Το Κρεμλίνο προτίμησε τη σιωπή. Μίλησαν όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές εκείνης της μάχης, ρώσοι στρατιώτες που έδωσαν σκληρές μάχες σώμα με σώμα σε μια παγωμένη κόλαση. Σήμερα βρίσκονται κοντά στο βιολογικό τους τέλος. Οι μαρτυρίες τους είναι το ντοκουμέντο των τελευταίων επιζώντων.Είναι πιθανότατα η τελευταία συνάντηση γερμανών και ρώσων βετεράνων. Οι Γερμανοί ήρθαν στο ραντεβού με πολιτικά ρούχα, ο Σιδηρούς Σταυρός ασφαλώς άφαντος. Οι Ρώσοι, αντίθετα, έφθασαν με τα μετάλλιά τους στο πέτο.
«Ενας από τους γερμανούς αξιωματικούς που είχαμε συλλάβει μ’ έφτυσε στο πρόσωπο και με αποκάλεσε στα γερμανικά “καταραμένο γουρούνι”» θυμάται ο Μιχαήλ Κιρίλοφ, που στη Μάχη του Στάλινγκραντ ήταν μόλις 17 χρόνων. «Επειτα απ’ όλα όσα είχαν κάνει στο Στάλινγκράντ μου, δεν μπόρεσα να το ανεχτώ αυτό. Τον έφτυσα κι εγώ – αλλά με το όπλο μου…».
ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ. Ο 17χρονος στρατιώτης ήξερε ότι θα μπορούσε να περάσει από στρατοδικείο για την εκτέλεση του γερμανού αξιωματικού. «Είχα ενεργήσει ενάντια στις διαταγές του Στάλιν να μην πυροβολούμε τους αιχμαλώτους» λέει. Η οργή, όμως, ήταν πολύ μεγάλη. Ηταν το φυσικό αποτέλεσμα ενός ολέθρου που άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς. Ομαδικοί τάφοι ανοίχτηκαν κατά δεκάδες στην πόλη. Ακόμη και σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εργασίες για την κατασκευή ενός δρόμου ή μιας γέφυρας χωρίς να βρεθούν σκελετοί ή στρατιωτικά κράνη.
Η επική μάχη ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1942 με βομβαρδισμό του Στάλινγκραντ από τη Λουφτβάφε και ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1943 με μάχες σώμα με σώμα. Την ημέρα εκείνη ο στρατάρχης Φρίντριχ Πάουλους υποχρεωνόταν σε ταπεινωτική παράδοση. Το γεγονός είχε τεράστιο αντίκτυπο και στις δύο χώρες. Για τους Γερμανούς ήταν η στιγμή να καταλάβουν ότι είχε έρθει η ώρα να πληρώσουν για τις αμαρτίες τους.
Κάποιοι συγγενείς σήμερα ψάχνουν τα ίχνη των προγόνων τους. Είναι αγνοούμενοι ή έχουν πεθάνει; Αφησαν την τελευταία τους πνοή στο πεδίο της μάχης ή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης; Πέθαναν από την πείνα ή εκτελέστηκαν;
Οπως σημειώνουν οι βρετανικοί «Τάιμς», οι Γερμανοί είναι στοιχειωμένοι από τα Χριστούγεννα του 1942: το πολικό ψύχος, τις εν ψυχρώ εκτελέσεις, τις φήμες για κρούσματα κανιβαλισμού. Από την άλλη πλευρά, η Μάχη του Στάλινγκραντ για τους Ρώσους είναι το σύμβολο ηρωισμού και καρτερίας. Και ακόμη, το σύμβολο εθνικής ανύψωσης που για να επιτευχθεί χρειάστηκε η θυσία αμέτρητων ανθρώπων.
Πολλοί Ρώσοι σήμερα θέλουν να αλλάξει ονομασία το Βόλγκογκραντ, η πόλη του Βόλγα, και να ξαναγίνει Στάλινγκραντ, η πόλη του Στάλιν. Οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί για το σχετικό αίτημα φτάνουν τις 50.000. Δεν σκέφτονται όμως όλοι με αυτόν τον τρόπο. Στα 90 του ο Μπόρις Μπουρντένκο που θα παρελάσει αύριο με τη στολή του βετεράνου δηλώνει ότι η επέτειος πρέπει να είναι ημέρα περίσκεψης. Ο πόλεμος δεν είναι δόξα αλλά τρόμος. «Από την πρώτη ώς την τελευταία ημέρα της μάχης ήμουν τρομοκρατημένος» ομολογεί. «Ημασταν παιδιά όταν μας επιστράτευσαν. Δεν είχα ούτε ένα κορίτσι και δεν είχα ξυριστεί ούτε μια φορά πριν τελειώσει ο πόλεμος». Γιος δασκάλων, από έφεδρος έγινε σύντομα επικεφαλής διμοιρίας. Στην κορυφαία φάση της μάχης, ο μέσος όρος επιβίωσης στην πρώτη γραμμή του μετώπου ήταν μόλις μερικές ώρες. «Εάν σκότωσα κανέναν; Δεν ξέρω. Ο διοικητής μάς έλεγε “πυρ”, εμείς πυροβολούσαμε, αλλά δεν ξέρω εάν σκότωσα κανέναν» αναφέρει.
Ο 87χρονος Μιχαήλ Κιρίλοφ, από την άλλη, δείχνει στον απεσταλμένο των «Τάιμς» τα παλιά του τραύματα και θυμάται τον πρώτο του αντίπαλο που έπεσε νεκρός από τις δικές του σφαίρες. «Συνήθως δεν ήξερες ποιος πυροβολούσε ποιον. Αλλά εγώ κατάφερα να πετύχω τον φασίστα που με πυροβόλησε. Ημασταν πολύ κοντά».
Στους ήρωες του Κόκκινου Στρατού είναι και η χορωδός Ζόγια Κορνίκοβα. Η 85χρονη γυναίκα εμψύχωνε τους στρατιώτες από το ραδιόφωνο και αύριο θα τραγουδήσει το επικό άσμα «Δόξα στα χρόνια που ήταν τόσο σπουδαία» με τη συνοδεία της χορωδίας του Στρατού. «Ημασταν πενήντα γυναίκες τότε. Σήμερα έχουμε απομείνει δώδεκα και οι έξι είναι πάνω από 90».
Τα γεγονότα της 31ης Ιανουαρίου του 1943 έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη του Πιοτρ Αλκχούτοφ. Ο 89χρονος βετεράνος ήταν από τους πρώτους που εισέβαλαν στο υπόγειο του κτιρίου όπου ο Φρίντριχ Πάουλους ανακοίνωσε την παράδοση των γερμανικών δυνάμεων και ένας από τις λίγες δεκάδες επιζώντων από ένα τάγμα 5.500 ανδρών. Ηταν επίσης ένας από τους φρουρούς του γερμανού στρατάρχη. «Είναι 200 μέρες και νύχτες που δεν μπορείς να ξεχάσεις ποτέ. Ακόμη βλέπω μπροστά μου εκείνες τις σκηνές. Αυτές οι εικόνες δεν σε αφήνουν ποτέ». Ο φρουρός του Πάουλους θα παρακολουθήσει στις αυριανές εκδηλώσεις μια αναπαράσταση της σύλληψης του γερμανού στρατάρχη. Είναι ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν το Βόλγκογκραντ να ξαναγίνει Στάλινγκραντ: «Πολεμήσαμε για να σώσουμε το Στάλινγκραντ και έτσι θα πρέπει να λέγεται η πόλη. Ζητάμε δημοψήφισμα» είναι το αίτημα που διατυπώνει στον απεσταλμένο της εφημερίδας «Ιντιπέντεντ».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πολλοί από τους βετεράνους έχουν θετική γνώμη για τον Στάλιν. Αυτό που βλέπουν στον «πατερούλη» της Σοβιετικής Ενωσης είναι μια στρατιωτική ιδιοφυΐα, τον ηγέτη που έσωσε τη χώρα τους από τη ναζιστική επέλαση.
Η πρώτη συνάντηση του Πιοτρ Αλκχούτοφ με τους γερμανούς αντιπάλους του μετά το πεδίο της μάχης ήταν το 1985. Τη χρονιά εκείνη, μια ομάδα ρώσων βετεράνων είχε επισκεφθεί το Αννόβερο, γενέθλια πόλη του Φρίντριχ Πάουλους. Η συνάντηση δεν ήταν εύκολη. «Ηταν φοβερό. Εμείς στεκόμασταν στη μια πλευρά της αίθουσας και οι εκείνοι κάθονταν στην άλλη. Κανένας δεν ήθελε να μιλήσει, μόνο κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον με καχυποψία. Ομως κάποιος έσπασε τη σιωπή κι αρχίσαμε να μιλάμε όλοι. Στο τέλος όλα ήταν εντάξει» διηγείται.
Στο Βόλγκογκραντ σήμερα υπάρχει κοινό ρωσογερμανικό νεκροταφείο. Καμιά φορά το επισκέπτονται βετεράνοι του γερμανικού στρατού ή συγγενείς θυμάτων. Στις αυριανές εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και μια συμφωνική ορχήστρα από τη Γερμανία. «Για πολύ καιρό δεν θέλαμε να έρχονται στην πόλη μας Γερμανοί» παραδέχεται ένας άλλος ρώσος βετεράνος. «Τελικά, όμως, καταλαβαίνεις ότι έχουν αλλάξει από τότε. Και ότι πρέπει να είμαστε φίλοι».

Οι σταθμοί
17 Ιουλίου 1942

Η Λουφτβάφε αρχίζει να βομβαρδίζει το Στάλινγκραντ και τα πλοία εφοδιασμού της πόλης στον ποταμό Βόλγα. Μεγάλο μέρος της πόλης μετατρέπεται σε ερείπια
23 Αυγούστου
Γερμανικά τεθωρακισμένα προσεγγίζουν την πόλη από τη βόρεια πλευρά της ενώ ο ρωσικός Στρατός επιχειρεί να αναδιοργανωθεί
13 Σεπτεμβρίου
Οι Γερμανοί εξαπολύουν μεγάλης κλίμακας επίθεση. Οι ρωσικές γραμμές άμυνας σπάνε συνεχώς
19 Νοεμβρίου
Ο Κόκκινος Στρατός αντιδρά επιχειρώντας να περικυκλώσει τις γερμανικές δυνάμεις στην πόλη. Οι Γερμανοί αρχίζουν να πληρώνουν υψηλό τίμημα στον ρωσικό χειμώνα
23 Νοεμβρίου
290.000 γερμανοί στρατιώτες παγιδεύονται στην πόλη, αποκομμένοι από τις προμήθειες.
12 Δεκεμβρίου
Ο ρώσος στρατηγός Γκεόργκι Ζούκοφ υποχρεώνει τις γερμανικές δυνάμεις σε οπισθοχώρηση
31 Ιανουαρίου 1943
Οι περισσότεροι γερμανοί στρατιώτες παραδίδονται, ενώ κάποιες μονάδες συνεχίζουν να μάχονται έως τις 2 Φεβρουαρίου. Η επίσημη παράδοση γίνεται από τον στρατάρχη Φρίντριχ Πάουλους

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4785920

Ταμπουρωμένος στο σπίτι του, περικυκλωμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, βρίσκεται ο 65χρονος άνδρας που είχε εισβάλει χθες ένοπλος σε σχολικό στην Αλαμπάμα κι αφού σκότωσε τον οδηγό έπιασε όμηρο έναν πεντάχρονο.

Ο 65χρονος -υπόθεση του οποίου επρόκειτο να εκδικαστεί την προηγούμενη ημέρα- πιθανότατα δεν έχει συγγενική σχέση με το μικρό αγόρι, και φαίνεται ότι ήθελε απλά να τον χρησιμοποιήσει ως ομήρο.

Οι αστυνομικοί μαζί με άνδρες του στρατού έχουν περικυκλώσει το σπίτι του 65χρονου και πιστεύουν ότι ο ένοπλος βρίσκεται σε υπόγειο καταφύγιο.

Comment:  Οι ψυχασθενείς που ξεσπούν σκοτώνοντας παιδιά, είναι στην ημερήσια διάταξη στην Αμερική.

Ήρθε η ώρα για περιορισμό των όπλων. Ιδίως των πολεμικών. Οι Αμερικανοί πρέπει να δράσουν λογικά.

Δε γίνεται να σκοτώνουν αθώα παιδιά και να πληγώνουν παιδικές ψυχές.

4444

«Στην Ελληνική αγορά – εσωτερική – η λειτουργία της τυποποίησης είναι σχεδόν ανύπαρκτη, η συσκευασία από υποτυπώδης έως κακή, ενώ υπάρχει και νοθεία προϊόντων». Χρίστος Καμενιδης στον Επενδυτή.

Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων.

Σερβίροντας τον κόπο του Παραγωγού.

Οι Έλληνες αγρότες πρέπει να γίνουν επιχειρηματίες.

4444

Μαύρη κυλόττα φορούσε η παρουσιάστρια.

Γιατί όχι άλλο χρώμα.

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4786849

«Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης», υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ο πρόεδρος της χώρας Ολαφουρ Γκρίμσον. «Επιδιώξαμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη και παράλληλα να αλλάξουμε τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Ο δεύτερος λόγος της επιτυχίας είναι ότι δεν τηρήσαμε τις δυτικές συνταγές για την αντιμετώπιση της κρίσης», είπε.

Η Ισλανδία ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και η κατάσταση της οικονομίας της, τότε, ήταν χειρότερη και από εκείνη της Ελλάδας.

Σήμερα, όμως, η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, καθώς η οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η ανεργία μειώνεται.

«Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν»

«Κατ’ αρχήν διαπιστώσαμε νωρίς πως δεν πρόκειται μόνο για μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, αλλά για μια βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση. Και αυτό μας οδήγησε σε μεταρρυθμίσεις στα εν λόγω πεδία», είπε στη συνέντευξή του ο κ. Γκρίμσον.

Η Ισλανδία δεν έκανε τίποτε για να διασώσεις τια τράπεζές της, όπως τονίζει ο κ. Γκρίμσον, εξηγώντας τους λόγους:

«Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Διερωτήθηκα πολλές φορές γιατί να αντιμετωπίζουμε τις τράπεζες σαν να είναι οι Αγιοι Τόποι της οικονομίας. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις τράπεζες από άλλες επιχειρήσεις; Οι τράπεζες είναι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όταν διαπράττουν μεγάλα λάθη θα πρέπει να χρεοκοπούν. Σε διαφορετική περίπτωση τους δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούν να παίρνουν μεγάλα ρίσκα χωρίς ευθύνη. Δεν γίνεται όταν έχουν επιτυχία να σημειώνουν μεγάλα κέρδη και όταν αποτυγχάνουν να καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει τον λογαριασμό».

«Στηρίξαμε το κράτος πρόνοιας»

Ο κ. Γκρίμσον δεν κρύβει ακόμα ότι επικρίθηκε έντονα η ισλανδική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον ισλανδικό δρόμο.

Ακόμη και σήμερα πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ισλανδία τα κατάφερε επειδή απλά είχε το δικό της νόμισμα και δεν ήταν μέλος της ευρωζώνης.

«Φυσικά και βοήθησε πολύ το γεγονός ότι είχαμε το δικό μας νόμισμα. Προχωρήσαμε στην υποτίμηση της κορώνας και αυτό ήταν σημαντικό», σημείωσε ο ιΙσλανδός πρόεδρος.

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «όλες οι άλλες κινήσεις που κάναμε δεν είχαν σχέση με την υποτίμηση. Στηρίξαμε το σύστημα πρόνοιας. Δώσαμε τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και φτιάξαμε άλλες. Αυτά θα τα κάναμε ακόμη και εάν ήμασταν μέλος της ευρωζώνης», συμπλήρωσε.

Σχόλιο: Σου συνιστώ να διαβάσεις πολλές φορές αυτό το κείμενο. Στον Καπιταλισμό όποια εταιρεία κάνει λάθη, χρεοκοπεί. Δε τις σώζει το κράτος.

Η Ισλανδία δείχνει το σωστό παράδειγμα.

4444

Σταδιακά όλο και περισσότεροι αγρότες λειτουργούν ως επιχειρηματίες, κάνοντας τις καλλιεργητικές τους επιλογές όχι με βάση την … παράδοση, αλλά με βάση τις τάσεις που προκύπτουν από τη συστηματική παρακολούθηση των δεδομένων στις διεθνείς (αλλά και την εγχώρια) αγορά.

Η Εμπορία κτηνοτροφικών φυτών «έχει ψωμί», ολοένα και περισσότεροι στρέφονται στην καλλιέργεια σιτηρών, χειμερινών και εαρινών, αλλά και των υπόλοιπων  κτηνοτροφικών φυτών όπως είναι ο βίκος κλπ.

Σύμφωνα με την Copa – Copeca η παγκόσμια παράγωγη σιτηρών για το 2012 – 2013 θα κινηθεί στο επίπεδο 1.761 εκατ. τόνους.

Ελάχιστο 5ετιας. ΑΓΡΟTERRA Επενδυτής/ Ιανουάριος.

Τα σιτηρά λοιπόν θα έχουν καλές τιμές.

Οι Αγρότες πρέπει να γίνουν επιχειρηματίες. Οι επιδοτήσεις που τους έδωσαν εσκεμμένα οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους κατέστρεψαν.

Η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος. Μπορεί να βγάλει πολλά είδη. Όπως για παράδειγμα το Κίτρο.

4444

http://www.ert.gr/eidiseis/greece/politiki/item/139547-dimosies-na-einai-oi-synedriaseis-tis-proanakritikis-zitei-o-markogiannakis#.UQvp8mf2ZgY

Δημόσιες ζητά να γίνουν οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

4444

Ο Μαχάτμα Γκάντι ήταν ομοφυλόφιλος. Ο Λιάγκας αναρωτήθηκε γιατί εκείνη την ημέρα επέλεξε η Ινδική Κυβέρνηση να το ανακοινώσει.

Ο Λιάγκας το παίζει προοδευτικός. Αν Λιάγκα ήσουν πραγματικά προοδευτικός, δε θα είχες τέτοια απορία. Είσαι βλαχαδερό.

Σωστά η Ινδία έκανε την ανακοίνωση. Αν ο Γκάντι ήταν γκέι, οι ινδοί δικαιούνται να το μάθουν. Αφού υπάρχουν και γράμματα.

4444

Η τελευταία επανδρωμένη αποστολή του ανθρώπου στη Σελήνη έγινε 11/12/1972.

4444

Meet Spain’s New Boss

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=495961

Η εφημερίδα El Pais αποκάλυψε τα «μυστικά βιβλία» του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας στα οποία, όπως υποστηρίζει, καταγράφονταν για περίπου 20 χρόνια παράνομες «δωρεές» επιχειρήσεων προς τα μαύρα ταμεία του κόμματος. Πρόκειται για έναν χορό εκατομμυρίων ευρώ, με τις μίζες και τη διαφθορά να «αγγίζουν», κατά την εφημερίδα, υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά και τον ίδιο τον νυν πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.
Τα έγγραφα προέρχονται από το αρχείο του πρώην αρχιταμία του Λαϊκού Κόμματος, του Λουίς Μπάρθενας. Αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός δαιδαλώδους παράνομου μηχανισμού, μέσω του οποίου διοχετεύονταν «χορηγίες» από εταιρείες, ως επί το πλείστον κατασκευαστικές, τόσο στο κόμμα όσο και σε φυσικά πρόσωπα. Τα προφανή πολιτικά ανταλλάγματα, τονίζει η El Pais, πρέπει να διερευνηθούν από την ισπανική Δικαιοσύνη.
Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την δημόσια χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, αλλά μόνο με τις ιδιωτικές δωρεές γνωστών επιχειρηματιών και των επιχειρήσεών τους. Αφορούν στην περίοδο μεταξύ 1990 και 2008, με εξαίρεση τέσσερα έτη ( 1993, 1994, 1995 και 1996 ) και περιλαμβάνουν ημερομηνίες, συγκεκριμένα ονόματα καταθετών και ακριβή ποσά.
Ο Ραχόι αρχίζει να εμφανίζεται στις εγγραφές το 1997 με εξαμηνιαίες πληρωμές που εκτείνονται μέχρι και το 2008 (κατά σύμπτωση, την ίδια περίοδο που ο στενότατος συνεργάτης του, ο Μπάρθενας, διορίστηκε ταμίας του κόμματος) κι αντιστοιχούν σε 2.100.000 πεσέτες, οι οποίες από το 2002 γίνονται το ισοδύναμό τους σε ευρώ (δηλαδή 12.600 ευρώ ανά εξάμηνο ή 6.300 ευρώ ανά τρίμηνο), χωρίς ποτέ να μεταβάλλεται το ετήσιο ποσό των 25.200 ευρώ.
Ο Ραχόι δηλαδή πληρωνόταν επί 11 συναπτά έτη με το ποσό αυτό, που προερχόταν εξολοκλήρου από χορηγίες.  Επίσης, κάποιες πληρωμές των πρώτων μηνών του 1990 και δύο μηνών του 1997 φέρουν τα αρχικά «J.M.» (δηλαδή «Χ.Μ.»), που η εφημερίδα θεωρεί πως είναι σαφής αναφορά στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Χοσέ Μαρία Αθνάρ.
Ανάμεσα σε αυτούς που φέρεται να εχουν προβεί σε «γενναίες» χορηγίες όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Αλφόνσο Γκαρθία Ποζουέλο, ιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας Constructora Hispánica, το μέλος του Λαϊκού Κόμματος με καταγωγή από τη Βαλένθια, Χουάν Κοτίνο καθώς και ο Πάμπλο Κρέσπο, το «δεξί χέρι» του ισπανού επιχειρηματία Φρανσίσκο Κορέα, κεντρικού προσώπου στο σκάνδαλο Gürtel.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας εμπλέκονται επίσης ονόματα διευθυντών και προέδρων κατασκευαστικών εταιρειών όπως ο Μανουέλ Σεσίλια της κατασκευαστικής Sacyr Vallehermoso, ο Χουάν Μιγκέλ Βιγιάρ Μιρ της κατασκευαστικής OHL (Obrascón Huarte Lain) και ο Μπαλδομέρο Φαλκόνες, διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής Fomento de Construcciones y Contratas, γνωστής κι ως FCC Construcción. Πριν λίγο καιρό, ειχε συλληφθεί με κατηγορίες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος και ο Χεράρδο Ντίαθ Φεράν, πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργοδοτών της Ισπανίας (CEOE), επειδή αποδείχτηκε πως είχε κάνει μια ανώνυμη δωρεά στη δεξαμενή σκέψης του Λαϊκού Κόμματος, την FAES (Fundacion para el Análisis y los Estudios Sociales).
Πώς γινόταν η πληρωμή των «εισφορών»; Σύμφωνα με τα κρυφά λογιστικά βιβλία του Μπάρθενας, ένα μέρος των «ευγενικών χορηγιών» έμπαιναν σε έναν λογαριασμό που είχε ανοιχτεί, ειδικά γι’ αυτό το σκοπό, στην ισπανική τράπεζα Banco de Vitoria (που το 2003 αγοράστηκε από την Banesto ή Banco Español de Crédito). Όπως σημειώνει η El Pais, «αυτό που ενοχοποιεί το Λαϊκό Κόμμα είναι το γεγονός πως αρνιόταν πεισματικά να εμφανίσει όλο το ποσό που λάμβανε ετησίως από τις εισφορές αυτές, παρουσιάζοντας στον συγκεκριμένο λογαριασμό τραπέζης μονάχα το χρηματικό ποσό που το συνέφερε».
Όλοι οι εμφανιζόμενοι ως κρυφοί χορηγοί της ισπανικής Δεξιάς επί δεκαετίες, άμεσα ή μέσω εκπροσώπων τους, αρνούνται ότι έχουν πραγματοποιήσει ποτέ δωρεές προς το Λαϊκό Κόμμα.
Το ίδιο το κόμμα επιμένει ότι οι πληρωμές του στα στελέχη του ήταν πάντοτε νόμιμες, με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει τίποτε παράνομο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του μάλιστα, «το κόμμα έχει ήδη ζητήσει να γίνει έλεγχος στους λογαριασμούς του». Γεγονός είναι πάντως ότι η ισπανική Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή ελέγχει μία άλλη πλευρά του ίδιου σκανδάλου: τα «μαύρα» 22 εκατ. ευρώ που είχε «παρκάρει» ο αρχιταμίας Μπάρθενας σε προσωπικό του λογαριασμό σε τράπεζα της Ελβετίας.

4444

29/01/2013

4444

http://www.sigmalive.com/news/politics/27763

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η δεύτερη τηλεμαχία με το Νίκο Αναστασιάδη να εμφανίζεται νικητής σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Sigma. O κ. Αναστασιάδης συγκέντρωσε 43.3%, ο κ. Μαλάς 18.2%, ο κ. Λιλλήκας 18.2 ενώ ο “κανένας” συγκέντρωσε 20.3%. Την παράσταση πάντως έκλεψε το βιβλίο του Γιώργου Λιλλήκα, το παρελθόν του Κυπριακού και των τοποθετήσεων των υποψηφίων, ενώ πολλές αναφορές έγιναν στον Τάσσο Παπαδόπουλο και τη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ.

Το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του στην παρελθοντολογία γύρω από την εποχή του δημοψηφίσματος και το σχέδιο Ανάν, χωρίς σαφείς τοποθετήσεις ως προς τη μελλοντική διαχείριση και προώθηση του εθνικού μας ζητήματος, με στόχο την εξεύρεση λύσης.

Ταυτόχρονα, ανέδειξε την πλήρη διάσταση απόψεων, που υπάρχουν αναφορικά με τις προσεγγίσεις στο Κυπριακό, καθώς και το πόσο δύσκολη είναι η επίτευξη ενότητας, ενώ δημιούργησε περαιτέρω σύγχυση ανάμεσα στον λαό.

Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, που διενήργησε το «Σίγμα», αναφορικά με το ντιμπέιτ για το Κυπριακό, σύμφωνα με το οποίο ποσοστό 20,3% των πολιτών δεν πείσθηκαν από κανέναν υποψήφιο.

Σχόλιο: Ο Αναστασιάδης είναι καθαρός δοσίλογος. Ήταν φανατικός του σχεδίου Ανάν. Είναι φανατικός του μνημονίου. Οι Κύπριοι αν τον ψηφήσουν, θα κάνουν ακόμα ένα τραγικό λάθος.

Χρειάζεστε κάποιον που να λέει ΟΧΙ όπως ο Τάσος Παπαδόπουλος και όχι κάποιον που λέει ναι, σα τον Αναστασιάδη.

4444

Μεταξύ των Σκοπίων από την μια και των Αλβανών από την άλλη, διεξάγετε ένας υπόγειος πόλεμος.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα, να διαλυθούν τα Σκόπια, αυτοί οι βρωμεροί κλέφτες της Ιστορίας.  

Η Μακεδονία είναι Ελληνική, όπως και ο Μέγας Αλέξανδρος.

4444

Στο Κουρδιστάν που ελέγχει η Τουρκία, πολεμούν 300.000 Τούρκοι στρατιώτες 5.000 χιλιάδες κούρδους αντάρτες.

Οι Κούρδοι αντάρτες έχουν την στήριξη, του Κουρδικού Πληθυσμού.

Οι Κούρδοι είναι 23.000.000 ψυχές. Δικαιούνται κράτος και αυτή η περίοδος είναι η δική τους μεγάλη ιστορική ευκαιρία.

Ο Αμπντουλαχ Οτσαλαν που βρίσκεται στις Τουρκικές φυλακές και άρα υποχείριο των Τούρκων, δεν έχει καθαρό μυαλό. Ο «Απο» δεν μπορεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις.

Βέβαια, αυτόν έχουν οι Τούρκοι, αυτόν χρησιμοποιούν, όμως πλέον  άλλες γενιές κρατούν τα ηνία.

Η σύλληψη του «Απο» έδειξε στους Κούρδους και στον υπόλοιπο κόσμο, ότι το κουρδικό κίνημα, δεν στηρίζεται στον «Απο».

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/01/2013_481018

Ο αριθμός των τουριστών στον πλανήτη ξεπέρασε για πρώτη φορά, το 2012, το όριο του ενός δισεκατομμυρίου, καταγράφοντας αύξηση 4% σε ένα χρόνο, παρά το γενικευμένο κλίμα της «οικονομικής αστάθειας», ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO).

Για το 2013, η ανοδική τάση αναμένεται να διατηρηθεί με «ρυθμό ελαφρά μικρότερο, με τις αφίξεις των τουριστών να αυξάνονται κατά 3 με 4%», πρόσθεσε ο οργανισμός αυτός των Ηνωμένων Εθνών, που εδρεύει στη Μαδρίτη.

Επίσης, πιο μακροπρόθεσμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προβλέπει «αύξηση των τουριστών κατά 3,8% κατά μέσο όρο ετησίως από το 2010 έως το 2020», και στη συνέχεια, 1,8 δισεκατομμύριο τουρίστες το 2030.

“Για πρώτη φορά περάσαμε το δισεκατομμύριο των τουριστών σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πάνω από 1,035 δισεκατομμύριο. Συνολικά 39 εκατομμύρια τουρίστες περισσότεροι σε σχέση με το 2011», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του Τάλεμπ Ριφάι παρουσιάζοντας τα ετήσια στοιχεία στον Τύπο.

“Το 2012 ήταν μια χρονιά συνεχούς οικονομικής αστάθειας σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην ευρωζώνη», όπου αρκετές χώρες προσέφυγαν στην ευρωπαϊκή βοήθεια, εξήγησε ο Ριφάι.

“Ωστόσο ο διεθνής τουρισμός διατήρησε την ανοδική του τάση» έπειτα από το 2009, «τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 60 χρόνων», όπως ο ίδιος την είχε χαρακτηρίσει.

Μετά την πτώση του κατά 3,9% το 2009, ο αριθμός των τουριστών στον κόσμο αυξήθηκε κατά 6,6% το 2010 και κατά 5% το 2011.

Ο τουρισμός στις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού αυξήθηκε κατά 7% με συνολικά 233 εκατομμύρια αφίξεις, με τη νοτιοανατολική Ασία να έχει προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Στην Αφρική ο τουρισμός αυξήθηκε κατά 6% με 52 εκατομμύρια αφίξεις, κυρίως στο βορρά της μαύρης ηπείρου.

Στην αμερικανική ήπειρο η αύξηση ήταν 4% με 162 εκατομμύρια τουρίστες.

Ο αριθμός των τουριστών στην Ευρώπη αυξήθηκε έως 3% σε 535 εκατομμύρια αφίξεις, ένα «πολύ θετικό» αποτέλεσμα δεδομένης της κρίσης του ευρώ, αναφέρει ο UNWTO, διευκρινίζοντας ότι οι προορισμοί στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη ήταν οι πιο δημοφιλείς.

Η τουριστική κίνηση στη Μέση Ανατολή μειώθηκε κατά 5%, με σχεδόν 53 εκατομμύρια αφίξεις, μείωση μικρότερη σε σχέση με το 2011, όταν το ποσοστό των αφίξεων είχε μειωθεί κατά 7%.

Όπως το 2012, η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αναμένεται να προσελκύσει τους περισσότερους τουρίστες και φέτος (+5% και +6% αντίστοιχα, σύμφωνα με τις προβλέψεις), ακολουθεί η Αφρική (από +4% έως +6%), η αμερικανική ήπειρος (από +3% έως +4%) και η Ευρώπη (+2% με +3%). Αντίθετα η Μέση Ανατολή που πλήττεται από συγκρούσεις και εντάσεις όπως στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο, η τουριστική δραστηριότητα μπορεί να κυμανθεί από 0 έως +5%.

Σχόλιο: Η Ελλάδα αν είναι σωστή, θα βγάλει πολύ χρήμα από τον Τουρισμό. Άλλωστε τα Τουριστικά μέρη της Ελλάδος, δεν χτυπήθηκαν τόσο σκληρά από την οικονομική κρίση.

Νησιά όπως η Ρόδος ή η Σαντορίνη, έχουν λιγότερες οδύνες από την κρίση.

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι το σωστό πλαίσιο.

Δηλαδή έξυπνους ανθρώπους να το φτιάξουν.

4444

http://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/?aid=253625

Η Αντωνία Καλλιμούκου καλεσμένη στο πρώτο «Όλα μπάχαλο» αυτής της εβδομάδας, το βράδυ της Δευτέρας θυμήθηκε την πρώτη φορά που έκανε έρωτα και πώς αντέδρασε η μητέρα της, όταν επέστρεψε στο σπίτι της.

Η συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη στην εκπομπή «Ελένη» αποκάλυψε πως είχε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή για πρώτη φορά στην ηλικία των 18 ετών περίπου και μάλιστα μετά το «συμβάν» ήταν πάρα πολύ αγχωμένη, επειδή πίστευε πως θα φαινόταν για κάποιο λόγο και θα το καταλάβαινε η μητέρα της.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, μάλιστα, η Αντωνία Καλλιμούκου παραδέχτηκε πως η αγαπημένη της ώρα για να κάνει σεξ είναι το μεσημέρι και όχι το βράδυ!

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/01/2013_481051

Πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ ολιγόλεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί. Ο κ. Εντοργάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση. Στη συνάντηση των δύο συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την περιοχή.

Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται στις 19:00 να συναντήθει με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι (Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani) και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

Την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, ο έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ενώ αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίντα Αλ Θάνι. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ.

4444

Είναι σύμπτωση που κάθε φορά που πάνε Έλληνες στο Κατάρ συναντούν και Τούρκους;

Ο γελοίος Στουρναρας, είπε: δεν έχω πρόβλημα να με αγοράσουν οι Τούρκοι.

Υποθέτω Στουρναρα ότι και να σου πουν να χορέψεις τον χορό της κοιλιάς, πάλι δε θα έχεις πρόβλημα. Ίσως γι’αυτό καταστρέφουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Οι άνθρωποι είναι γελιοι. Δε τους έχω καμία εμπιστοσύνη.

Όταν ακούω ότι πάνε στο εξωτερικό να βρουν και να φέρουν επενδύσεις με πιάνουν τα γέλια. Οι άνθρωποι δεν είναι σοβαροί. Δε ξέρουν από οικονομία.

4444

http://www.902.gr/eidisi/diethni/6859/oi-analosimoi-349-aytoktonies-amerikanon-stratioton-mesa-sto-2012

Ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που αυτοκτόνησαν το 2012 έφτασε τους 349, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ και ξεπέρασε αυτούς που σκοτώθηκαν στα πολεμικά πεδία, που έφτασαν τους 295. Ο αριθμός των αυτοκτονιών για το 2011 ήταν 301.

Συγκεκριμένα, στο Στρατό Ξηράς καταγράφηκαν 182 περιστατικά, στους Πεζοναύτες 48, στο Πολεμικό Ναυτικό 60 περιστατικά και στην Αεροπορία 59. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό από το 2001 που το Πεντάγωνο καταγράφει πιο αναλυτικά τέτοια περιστατικά.

Οι ΗΠΑ έχουν ανοιχτά μέτωπα σε όλον τον κόσμο.  Στις αυτοκτονίες οδηγούνται οι στρατιώτες εξαιτίας των …..

4444

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κάτι πολύ σοβαρό. Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες αντέχουν.

Πρέπει να γίνουν εκλογές για να καταγραφούν τα δεδομένα και οι ζυμώσεις.

Εκλογές. Θέλω εκλογές.

4444

Η έκθεση Μπλανσαρ δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσιπρα.

Η έκθεση Μπλανσαρ λέει ότι οι προβλέψεις για τις επιπτώσεις της λιτότητας ήταν λάθος.

Το IMF γράφει ιστορία. Η Ελλάδα δεν είναι κάτι απλό, σας το έγραψα.

Το IMF από την αρχή άλλωστε ζήτησε σοβαρό κούρεμα, για να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό Χρέος.

Ο Τσιπρας δικαιώνεται, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.

Δυστυχώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έσφαξαν χιλιάδες Μισθωτούς, Συνταξιούχους και ανέργους.

Ο Κουβελης τι ρολό βαρά; Αριστερός πάντως δεν είναι.

Ένα διαβολικό λάθος από το IMF και όλοι οι μνημονιακοι βγήκαν εκτεθειμένοι.

Ο Σόϊμπλε που είναι Γερμανός και σκληρός δεν ίδρωσε το αυτί του.

Οι νεοέλληνες έχουν παραφρονήσει.

Πρέπει να γίνουν εκλογές και να σταματήσει η τρέλα του μνημονίου που κατευθύνετε από τις Ελλαδικές Ελίτ, για να πλήξουν κάθε δικαίωμα στον εργασιακό τομέα.

4444

Η Κρίση του Χρέους από μόνη της δε μπορεί να θέση την χώρα εκτός τροχιάς ευρώ.

Αντίθετα η έλλειψη ρευστότητας είναι ικανή να προκαλέσει την έξοδο.

Δημήτρης Μάρδας. Περιοδικό Επίκαιρα 23/01/13.

Αυτό που λέει ο Μαρδας το ξέρουν όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι.

4444

Η ζωή χωρίς κράτος είναι «άσχημη, βίαιη και σύντομη».

Τομ Χομπς.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την πρόταση.

Την συγκεκριμένη πρόταση την αφιερώνω και στην κοινωνιολόγο που συνάντησα το 2008 και μου έκανε μια ερώτηση.

Ο Κόσμος έχει δομές. Ο Κόσμος έχει πηγές ενέργειας.

Το ΧΑΟΣ είναι ένα υπερευαίσθητο λειτουργικό σύστημα. Δοκιμάζει και δημιουργεί καινούριες δομές.

Ο Σκοπός του ΧΑΟΥΣ είναι οι βιώσιμες δομές. Ο Πλανήτης ΓΗ για παράδειγμα αποδείχτηκε φιλόξενος για την ανάπτυξη νοήμονος Ζωής.

Βιώσιμες και ανθεκτικές δομές.

Αυτό στην ανθρώπινη πραγματικότητα μπορεί να σημαίνει, ότι μερικές φορές ένα κράτος ή ένα πολίτευμα πρέπει να διαλυθεί και να φτιαχτεί ξανά από την αρχή.

Για παράδειγμα, Γερμάνια, Ρωσία, Κίνα, Αίγυπτος, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, κλπ.

4444

Ο Καναδάς σήμερα αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη από τις οκτώ ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη.

Ρόμπερτ Πεκ:  Εφημερίδα Επενδυτής 26/01/13

Ο Επιθεωρητής Μπέκκας θα πιει ένα τσίπουρο γι’αυτό.

Θυμάμαι ότι είχα βάλει και μια φωτογραφία με αερόστατο.

Σε κάποιο από τα παλιά blogs.

4444

Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια επιτέλους διαγράφουν τους αιώνιους φοιτητές.

Ζούμε ιστορικές στιγμές.

Φυσικά και είναι κάτι πολύ καλό.

Οι αιώνιοι φοιτητές είναι στρέβλωση. Τους δημιούργησαν οι κομματικές νεολαίες.

Η Ελλάδα αργά και βασανιστικά ενσωματώνεται στην Δυτική Ευρώπη.

Άντε να δούμε και την αξιολόγηση και των καθηγητών όπως γίνεται στην Αμερική.

Αξιολόγηση και Αξιοκρατία, οι λέξεις κλειδιά για την Ελληνική Κρίση.

4444

25/01/2013

4444

Η είδηση έπαιξε στο μεσημεριανό δελτίο της ΝΕΤ, της Αλεξάνδρας. Στο MEGA δεν έπαιξε. 

Ο Πρέσβης του Ισραήλ το είπε ξεκάθαρα: ειδικοί από το Ισραήλ του είπαν, ότι η Ελλάδα έχει πολύ Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο. Όχι μόνο στην περιοχή της Κρήτης.

Το Ισραήλ είναι σοβαρός σύμμαχος της Ελλάδας. Αυτή η δήλωση αξίζει δις δολάρια. 

Για ποια χρεωκοπία μιλάμε; Για σκεφτείτε; νεοέλληνες.

Παπακωνσταντινου, Παπανδρέου, Παπαδημος, Βενιζέλος, σωστά παραπέμπονται. Θυμάστε τον Παπανδρέου που είχε αμφιβολίες και τον Πάγκαλο; Θυμάστε;

Έβαλαν την Ελλάδα εσκεμμένα στην χρεωκοπία.

Η Δήλωση του Πρέσβη έχει βαρύνουσα σημασία και βασικά έγινε για τους απλούς νεοέλληνες. Είναι δήλωση ουσίας. Πραγματικής βοήθειας.

Η Σύμπλευση Ελλάδος, Ισραήλ, Κύπρου, είναι μεγάλη παραγωγή. Μιλάμε για δις δολάρια. 

Εγώ ασχολουμε με μεγάλες παραγωγές.

Η Αμερική κέρδισε τα μέγιστα βοηθώντας το Ισραήλ. Ολοκληρωμένη απάντηση αργότερα, μια και είμαι εκτός. Απάντηση, γιατί διάβασα για κάτι διατριβές ανυπόστατες. 

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=338386

Η Κύπρος δίνει το «πράσινο φως» για την αδειοδότηση της ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας Eni-Kogas για την εξερεύνηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε τρία οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη στο Reuters.

«Είναι πολύ σημαντικό. Προχωρούμε με την ανάπτυξη των αποθεμάτων μας», δήλωσε ο κ. Συλικιώτης προσθέτοντας πως η τελετή υπογραφής έχει προγραμματισθεί για σήμερα Πέμπτη.

Τα τρία οικόπεδα εκτιμάται ότι κρύβουν περισσότερα από 20 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Εκτός απροόπτου, θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες υπογραφές με τον γαλλικό κολοσσό Total για τα οικόπεδα 10 και 11.

Η Κύπρος, η οποία ανακοίνωσε τα πρώτα ευρήματα φυσικού αερίου το Δεκέμβριο του 2011, ελπίζει ότι οι προοπτικές για σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου, θα είναι προς όφελος της οικονομίας. «Υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ύπαρξης αερίου, και πιθανώς πετρελαίου, στην περιοχή», δήλωσε ο Ν. Σικιλιώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο προχωρούν ικανοποιητικά ξεχωριστές συνομιλίες με την Total Franche, η οποία έχει επίσης καταθέσει προσφορά για μια άδεια σε άλλη περιοχή.

Επίσης τόνισε ότι με την υπογραφή θωρακίζεται πολιτικά η αξιοποίηση των κοιτασμάτων από την Κυπριακή Δημοκρατία με την εμπλοκή μεγάλων πολυεθνικών κολοσσών στα θέματα ενέργειας.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=338471

Με επίθεση απείλησε η Βόρεια Κορέα τη Σεούλ, σε περίπτωση που συμφωνήσει με τις νέες κυρώσεις εναντίον της, που ψηφίστηκαν αυτήν την εβδομάδα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι κυρώσεις σημαίνουν κήρυξη πολέμου εναντίον μας», τόνισε η Πιονγκγιάνγκ, απευθυνόμενη στη Νότια Κορέα. «Αν οι προδότες του καθεστώτος ανδρείκελου της Νότιας Κορέας συμμετάσχουν άμεσα στις λεγόμενες κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών θα ληφθούν σοβαρά φυσικά αντίμετρα», πρόσθεσε η βορειοκορεατική Επιτροπή Επανένωσης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ωθούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, και με τη σύμφωνη γνώμη ακόμη και της Κίνας, ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ εξαιτίας της εκτόξευσης πυραύλου στις 12 Δεκεμβρίου.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας αντέδρασε αμέσως και επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα τις πυρηνικές φιλοδοξίες του και την πρόθεσή του να συνεχίσει τις πυρηνικές δοκιμές της. Την Πέμπτη, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή πυραύλου πιο μεγάλου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA στην Πιονγκγιάνγκ, η εκτόξευση των πυραύλων θα απευθύνεται στον «εχθρό» της χώρας, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει άλλες δύο πυρηνικές δοκιμές, το 2006 και το 2009.

Πηγή: Reuters

Σχόλιο: Η Βόρεια Κορέα κάνοντας τέτοιες δηλώσεις δείχνει ότι δεν είναι σοβαρή. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η απομόνωση δεν είναι καλό πράγμα. 

Μπορεί σίγουρα να επιτεθεί, αλλά τα αντίποινα θα είναι πολύ σκληρά. Όποτε δε συμφέρει κανέναν. 

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=338690

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα την παράταση του μέτρου της μηνιαίας βοήθειας ύψους 400-450 ευρώ προς τους μακροχρόνια ανέργους που έχουν ξεπεράσει πλέον το όριο της χορήγησης επιδόματος ανεργίας, για όσο διάστημα το ποσοστό της ανεργίας παραμένει άνω του 20%.

Το μέτρο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2011 κι έκτοτε η ισχύς του ανανεώνεται κάθε εξάμηνο. «Το σχέδιο Prepara, με την χορήγηση 400, ή 450 ευρώ για τους δικαιούχους με παιδιά ή με οικογενειακά βάρη διατηρείται» και θα παραμείνει σε ισχύ «συνεχώς και για όσο το ποσοστό της ανεργίας παραμένει άνω του 20%», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των «δραματικών συνεπειών» που έχει προκαλέσει η ανεργία, η οποία στα τέλη του 2012 έφθασε στο 26,02% του ενεργού πληθυσμού -ποσοστό που ανέρχεται στο 55% για τους νέους- ενώ παράλληλα η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ύφεση μετά την εφαρμογή του προγράμματος δραστικής λιτότητας.

Ο γενικός γραμματέας των CCOO, μίας από τις μεγαλύτερες εργατικές ενώσεις της χώρας, Ιγνάθιο Φερνάντεθ Τόσο, ζήτησε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα και άνθρωποι που έως σήμερα εξαιρούνταν, μεταξύ αυτών και πολλοί νέοι. Επίσης επέκρινε το όριο του 20% της ανεργίας για την πιθανότητα αναθεώρησης της βοήθειας αυτής, κρίνοντας πως «είναι τόσο υψηλό, που αυτό δεν σημαίνει ακριβώς τίποτε».

Τον Αύγουστο είχε αποφασισθεί η βοήθεια των 400-450 ευρώ να δοθεί σε ανέργους «που έχουν τουλάχιστον δύο μέλη της οικογένειας υπό την προστασία τους, επιπλέον της συζύγου, ή του/της συντρόφου τους». Όσοι είχαν στο στενό οικογενειακό τους κύκλο έναν συγγενή που κερδίζει περισσότερα από 481 ευρώ (το 75% του κατώτατου μισθού) δεν θεωρούνται δικαιούχοι.

Το βοήθημα αυτό αποτελεί το μόνο έσοδο για πλείστες οικογένειες στην Ισπανία, όπου ο αριθμός των νοικοκυριών που όλα τους τα μέλη είναι άνεργα έφθανε τα 1.833.700 στα τέλη του 2012, δηλαδή το ένα στα δέκα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλιο: Σωστό το μέτρο αυτό. Στην περίπτωση της Ισπανίας το 20 θα λειτουργήσει ευεργετικά. 

4444

23/01/2013

4444

Κάθε φορά που πηγαίνω στον ΟΑΕΔ να ανανεώσω την κάρτα μου, βλέπω στο ίδιο γεωμετρικό σημείο τον ίδιο ζητιάνο. Βαθιές ρυτίδες. Χαλασμένα δόντια, πράσινα μάτια μέσα στο πρόσωπο χωμένα.

Ακούει ραδιόφωνο με το χέρι απλωμένο και την πινακίδα γύρω από το λαιμό του: πεινάω, διψάω, έχω αρρώστιες.

Σταμάτησα μπροστά του, τον κοίταξα ίσια στα μάτια, τον πονεσα.

Ποιος είσαι; φώναξε.

Έβγαλα ένα δελτίο Τζόκερ.

Εγώ δεν πιστεύω στην τύχη. Συμπλήρωσε το δελτίο και εγώ θα το στείλω. Αν κερδίσεις, θα μοιραστούμε τα χρήματα.

Είμαστε όλοι παιδιά της Νέας Υόρκης, να τι είμαστε είπε ο ζητιάνος.

Είναι η πόλη, που βλέπεις ένα πρόσωπο στο τρένο και ξέρεις πως δεν πρόκειται να το ξαναδείς.

Συμπλήρωσε το Τζόκερ και μου το έδωσε.

Αν κερδίσουμε να είσαι σίγουρος ότι θα με ξαναδείς του είπα.

Will wait.

Φράουλες και αίμα.

1948 και 1920. Όλα είναι μια εγκυμοσύνη.

Δεν ήμουν πάντα ζητιάνος.

Η αναπνοή του βρομούσε. Πήρα το Τζόκερ, έκανα βήματα πίσω, σήκωσα το χέρι και έφυγα.

Columbia University. Ο Ζητιάνος έβαλε το χέρι στην τσέπη του και βρήκε την πρόσκληση. Βρήκε επίσης αεροπορικά εισιτήρια και χρήματα και βίζα.

4444

Η Γεωστρατηγική αντίληψη της Γερμανίας για κυριαρχία στην Ευρώπη και ο ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας ως αντίπαλο Δέος. 

Αν υπήρχε αντίπαλο οικονομικό στρατόπεδο, τότε είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Η Γερμανία μετέφερε τον πόλεμο σε οικονομικό επίπεδο. Τους έπιασε όλους στον ύπνο.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η ΕΟΚ έγινε με διαμελισμένη Γερμανία. Αυτή είναι πολύ σοβαρή λεπτομέρεια. 

Η Γαλλία σε καμιά περίπτωση δεν είναι ισοδύναμη της Γερμανίας. Αυτό δείχνει η πρόσφατη ιστορία. 

Είναι καλύτερη από την Ιταλία και την Αυστροουγγαρία.

Τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο είχαμε τον άξονα: Γερμανία – Αυστροουγγαρία. Έχασε.

Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είχαμε τον άξονα: Γερμανία – Ιταλία. Έχασε. 

Τώρα έχουμε τον άξονα: Γερμανία – Γαλλία. 

4444

Έμαθα να συνομιλώ με το Θεό.

Πόση ανακούφιση μου δίνει η πρωινή προσευχή. Στο εικονοστάσι γονατιστός. Ησυχία απλώνεται παντού. Ο Χριστός με ακούει. Και πολλές φορές μου δίνει ότι ζητώ. Νιώθω την άπειρη αγάπη του.

Copyright: by Theodoros Conteos: 500 Εκθέσεις για όλο το Δημοτικό.

Thessalonici – Greece 1971. All rights reserved.

4444

Κάποιοι θέλουν να κάνουν τους Νεοέλληνες Κινέζους σε όλα τα άσχημα επίπεδα.

4444

Πολύ μου αρέσει να κάθομαι στο δωμάτιο με το τζάκι και να βλέπω πως σπιθίζουν τα αναμμένα ξύλα. Η φλόγα τρεμοπαίζει, η γατούλα ροχαλίζει κι εμείς μαζεμένοι γύρω να συζητούμε στο μισοσκόταδο για την αιθαλομίχλη. Στουρναρα σε ευχαριστούμαι.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7079.html

«Οι Έλληνες, πλέον, έχουν γονατίσει» δήλωσε ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, τονίζοντας ότι αυτό, ακριβώς, θα συνέβαινε και στην Ιταλία, χωρίς την κυβέρνησή του.

Αναφερόμενος στην κρίση που … πλήττει την Ελλάδα, ο Μόντι είπε ότι στην Αθήνα ο κόσμος καίει δέντρα και έπιπλα για να ζεσταθεί και η ατμοσφαιρική ρύπανση θυμίζει εκείνη του Λονδίνου, πριν έξι δεκαετίες, ενώ όσον αφορά στους οικονομικούς δείκτες της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι «από το 2009 μέχρι το 2012 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20%, η ανεργία των νέων έφτασε το 57% και οι μισθοί υπέστησαν περικοπές του 32%».

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην εκπομπή Ballarò, του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού «Rai Tre», ο Μάριο Μόντι εξήγησε ότι αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός πρόκειται να δραστηριοποιηθεί άμεσα για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών κατά 50%, όπως και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κερδίσει θα του βγάλω το καπέλο, αλλά τις καταστροφικές συνέπειες θα τις υποστούμε εμείς οι Ιτταλοί» υπογράμμισε, επίσης, ο κ. Μόντι, σύμφωνα με τον οποίο «η χώρα του δεν θα πρέπει να εγκρίνει, φέτος, νέα, έκτακτα οικονομικά μέτρα, διότι ο στόχος της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού μπορεί και να μην επιτευχθεί απόλυτα, όταν η όλη οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται».

Τέλος, ο κ. Μόντι επανήλθε στον παραλληλισμό της Ιταλίας με την Ελλάδα, ρωτώντας με νόημα τον παρουσιαστή της εκπομπής: «Μετά από τόσες θυσίες που κάναμε, για να μην φτάσουμε στο σημείο της Ελλάδας, θα αφήνατε την πατρίδα μας στα χέρια του Μπερλουσκόνι, της Λέγκα ή και της Αριστεράς;».

Σχόλιο: Ο Μόντι δεν ειναι κανενας τυχαιος, ειναι σεβαστος τεχνοκρατης. Τα μνημονια και η Τροικα με την βοηθεια φυσικα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατεστρεψαν την ελλαδα.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=337910

Νικητής των βουλευτικών εκλογών της Τετάρτης στο Ισραήλ αναδείχθηκε ο συνασπισμός του Μπενιαμίν Νετανιάχου όμως η μεγάλη έκπληξη ήλθε από το νέο κόμμα «Γες Ατίντ» (Υπάρχει Μέλλον), που αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα στη χώρα εκλέγοντας 19 βουλευτές.

Στην πρώτη ομιλία του μετά τη νίκη, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η πρώτη πρόκληση ήταν και παραμένει να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

«Η κυβέρνηση που θα οικοδομήσουμε θα πρέπει να βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές. Πρώτα από όλα, στη στρατιωτική δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι. Η πρώτη πρόκληση ήταν και παραμένει να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με  όσα ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή, μετά την καταμέτρηση του 99,5% των ψηφοδελτίων, το κοινό ψηφοδέλτιο του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου και του κόμματος Ισραελ Μπεϊτέινου του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, λαμβάνει 31 έδρες, από τις 42 που κατείχε στην απερχόμενη Κνεσέτ (Βουλή).
Τη μεγάλη έκπληξη όμως έκανε το νεοσυσταθέν κεντρώο κόμμα «Γες Ατίντ» (Υπάρχει Μέλλον), που αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα στη χώρα εκλέγοντας 19 βουλευτές, αφήνοντας πίσω το Εργατικό Κόμμα με 15 θέσεις.
Ανάμεσα στα άλλα κόμματα που θεωρούνται σύμμαχοι του Νετανιάχου, η Εβραϊκή Εστία, το εθνικιστικό θρησκευτικό κόμμα που εκπροσωπεί του εποίκους υπό τον Ναφτάλι Μπένετ, εκλέγει 11 βουλευτές, το υπερορθόδοξο κόμμα των σεφαρδιτών «Σας» αποσπά 11 έδρες και των ασκενάζι «Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά» 7 έδρες.
Το νέο κεντρώο «Κίνημα» (ΧαΤνούχα) της πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι λαμβάνει 6 έδρες, το αριστερό Μέρετζ επίσης 6 έδρες, τα αραβικά κόμματα 12 έδρες και το Καντίμα 2 έδρες.
Έτσι, ο δεξιός συνασπισμός και ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς αποσπούν ίσο αριθμό εδρών στο κοινοβούλιο -60 έδρες ο καθένας.
Ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος, ο Νετανιάχου, παρά τη χαμηλή του επίδοση, αναμένεται να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες.
Ο 63χρονος Νετανιάχου, που θα βρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού για τρίτη φορά, κάλεσε ήδη τον επικεφαλής του «Γες Ατίντ», Γιάιρ Λάπιντ, ώστε να του εξηγήσει την πρόθεσή του να σχηματίσει την ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση. Σύμφωνα με σχολιαστή του στρατιωτικού ραδιοφώνου του Ισραήλ, ο Νετανιάχου, από τα αποτελέσματα πλέον, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προσφέρει στον Γιάιρ Λάπιντ ένα από τα τρία κύρια υπουργεία. Το Άμυνας, το Εξωτερικών ή το Οικονομικών.
Σχόλιο: Η κοινωνία του Ισραήλ φαίνεται ώριμη. Αυτή η ισορροπία μας λέει κάτι σημαντικό, ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1941.html

H διαφθορά είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ, επικαλούμενος έρευνες που αναδεικνύουν την σχεδόν καθολική δυσφορία των πολιτών στην Ε.Ε. για φαινόμενα αυτής της φύσης. Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση…του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Γιάγκλαντ τόνισε ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα 3/4 των πολιτών της Ε.Ε. βλέπουν τη διαφθορά ως βασικό πρόβλημα στη χώρα τους και το 50% αισθάνεται ότι το επίπεδο της διαφθοράς έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

 «Τη βρίσκουμε σε όλες τις χώρες», σημείωσε ο γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης.
«Για παράδειγμα, στη Φιλανδία δικάζονται διευθυντές μεγάλης βιομηχανίας εξοπλισμών για υποθέσεις διαφθοράς σε διάφορες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σε μία από τις χώρες αυτές, τη Σλοβενία η κυβέρνηση κινδυνεύει να καταρρεύσει μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς», που δείχνει εμπλοκή του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σε σκάνδαλα δωροδοκίας, επισήμανε.
Καταλήγοντας, ο κ. Γιάγκλαντ και τόνισε ότι η συζήτηση για τη διαφθορά είναι αναγκαία τώρα, καθώς οι άνθρωποι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο κράτος δικαίου.
Σχόλιο: Τουλάχιστον εκεί που δεν υπάρχει το άρθρο 86 και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, όπως στην Ελλάδα δικάζονται. 

4444

Είμαι εναντίον της τρομοκρατίας.

Είμαι επίσης εναντίον και της ηλιθιότητας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Αν οι τρομοκράτες ήθελαν αίμα στο αυθαίρετο Mall δε θα τηλεφωνούσαν για να γίνει εκκένωση.

Αυτό είναι το γεγονός. Η διαστρέβλωση της αλήθειας, είναι αμαρτία. Οι δημοσιογράφοι στα κανάλια έχουν αναλάβει εργολαβία την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Οι νεκροί λόγω μνημονίων είναι πολλοί και πρέπει να σκεπαστούν.

Οι ηλίθιες πράξεις των τρομοκρατών δίνουν ένα καλό θέμα για να σκεπαστεί το μνημόνιο. Η τρομοκρατία βολεύει την συγκυβέρνηση.

Ο Δενδιας σωστά σηκώνει το θέμα και του δίνει πελώριες διαστάσεις, για να καλύψει τις παρενέργειες του μνημονίου.

Θέλει να δημιουργήσει συμψηφισμό. Αυτά είναι γνωστά κόλπα στην πολιτική.

Βέβαια το ζήτημα δεν είναι ο Δενδιας αλλά ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει καθαρό λόγο.

Ο Δενδιας σωστά βάζει ένα φρένο στις καταλήψεις δημοσιών κτηρίων. 

Η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την βίλα της Αμαλίας, δεν ήταν σωστή, να το πω ποιο ηποια. Τα δημόσια κτήρια ανήκουν στο Κράτος.

Η πολιτική είναι δύσκολο άθλημα. Από την θέση του Σαμαρά και του Δενδια, οι κινήσεις τους είναι σωστές, αρκεί να μην γίνουν υπερβολικές.

Φαίνεται ώμος ότι τα στελέχη της ΝΔ έπεσαν στην παγίδα της υπερβολής  Μονο έτσι εξηγείται η επίθεση στον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς  Ευαγ. Διαμαντόπουλο και το αισχρό βίντεο που έδωσαν στα παπαγαλάκια δημοσιογράφους,

Αν ήμουν Διαμαντόπουλος θα απαιτούσα να μου ζητήσουν συγνώμη.

“… Ελλατε να μετασχηματίσουμε τη βια και την οργή σε πολιτικό κίνημα ….” Η ΝΔ την πάτησε. Η υπερβολή και ηλιθιότητα γύρισαν μπούμερανγκ.

Με βάση όσα έχω διαβάσει σε ανοιχτές πηγές, μόνο τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής είναι σοβαρά και αποφεύγουν τις υπερβολές. Το να είσαι σοβαρός, όταν πρέπει πάντα αποδίδει.

4444

21/01/2012

4444

Όλα γίνονται γρήγορα σε ένα σπίτι που έχει τάξη. Παροιμία. Από τον τόμο. 

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/01/2013_479555

Ο Γάλλος πρώην υπουργός Εσωτερικών Σάρλ Πασκουά καταδικάστηκε σήμερα σε διετή φυλάκιση με αναστολή για μια περίπτωση υπεξαίρεσης που σχετίζεται με ένα σχέδιο για την οικοδόμηση ενός καλλιτεχνικού ιδρύματος.

Ποινικό δικαστήριο των Βερσαλλιών, στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, του επέβαλε επίσης και πρόστιμο 150.000 ευρώ και διετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Ένας άλλος πρώην υπουργός, ο Αντρέ Σαντινί, επίσης καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή, πρόστιμο 200.000 ευρώ και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Οι δύο άνδρες διώχθηκαν ως πρώην επικεφαλής του μικτού σωματείου του Ιλ Σεν Ζερμέν (SMISG), ενός ιδρύματος που επρόκειτο να οικοδομήσει ένα μουσείο, σε αντάλλαγμα για μια δωρεά 192 έργων τέχνης από τον συλλέκτη Ζαν Αμόν. Αυτό το μουσείο δεν οικοδομήθηκε ποτέ.

Σε αυτή την υπόθεση της υπεξαίρεσης, η Δικαιοσύνη κατηγόρησε τους πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης για υπερτιμολόγηση δαπανών και έκδοση πλαστών τιμολογίων.

Ο συλλέκτης έργων τέχνης Ζαν Αμόν καταδικάστηκε σε ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή, και πρόστιμο 200.000 ευρώ, και του απαγορεύτηκε η διαχείριση εμπορικής επιχείρησης για περίοδο πέντε ετών.

Και μια περίεργη σύμπτωση του ημερολογίου των δικαστηρίων: Ο 85χρονος Πασκουά, εμφανίζεται από σήμερα σε δικαστήριο του Παρισιού για την γαλλική πτυχή των υπεξαιρέσεων από το πρόγραμμα του ΟΗΕ στο Ιράκ «πετρέλαιο έναντι τροφίμων», και έτσι δεν ήταν παρών στις Βερσαλλίες για να ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Σχόλιο: Οι Γάλλοι είναι σοβαροί άνθρωποι και όχι ξέκωλα όπως οι νεοέλληνες. Ούτε άρθρο 86, ούτε νόμος περί ευθύνης υπουργών. Έκλεψες θα δικαστείς από δικαστήριο κανονικά. 

Αυτούς δε τους κυβέρνησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

4444

http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23735&subid=2&pubid=63769750

Δυνατότητα επιδότησης -όχι μέσω κάποιου χρηματοδοτικού προγράμματος στην Ελλάδα- αλλά με την επίσημη βούλα της βαυαρικής κυβέρνησης μπορούν να έχουν ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν επί γερμανικού εδάφους.

Συγκεκριμένα, πρόσκληση σε ξένες -μεταξύ των οποίων και ελληνικές- μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτύξουν δραστηριότητα στη Νυρεμβέργη και στο γειτονικό Φιρτ απευθύνουν οι δύο μεγαλουπόλεις της Βαυαρίας, προσφέροντας ένα ελκυστικό πακέτο «γερμανικής» επιδότησης για τους τρεις πρώτους μήνες. Στόχος της πρωτοβουλίας -που είναι μοναδική σε ολόκληρη τη Γερμανία- είναι να προσελκύσει νέες επιχειρήσεις στην περιοχή και να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας.

Αυτό που ουσιαστικά προσφέρει η βαυαρική κυβέρνηση στο όνομα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας απευθυνόμενη στον επιχειρηματικό κόσμο αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, είναι η επέκταση σε μια νέα αγορά με σχεδόν μηδενικό οικονομικό ρίσκο.

Η βοήθεια που παρέχεται στις ξένες επιχειρήσεις είναι ουσιαστικά η υλικοτεχνική υποδομή και η τεχνογνωσία που απαιτούνται για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Χάριν της επιδότησης που φτάνει τα 10.500 ευρώ για τρεις μήνες, το ρίσκο ουσιαστικά ελαχιστοποιείται.

Το NFFX προσφέρει επιπλωμένα γραφεία πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, σε ελάχιστη απόσταση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και λίγα λεπτά από το αεροδρόμιο. Τα γραφεία είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φαξ και εκτυπωτές λέιζερ, ενώ διαθέτουν τηλεφωνική σύνδεση και Ιντερνετ. Στις επιδοτούμενες παροχές συμπεριλαμβάνεται το ενοίκιο, οι υπηρεσίες γραφείου και οι συμβουλές για κάθε είδους απορία σχετικά με την ίδρυση της επιχείρησης.

Σχόλιο: Οι Γερμανοί κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. 

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4783213

Ενας 15χρονος συνελήφθη στην πολιτεία του Νέο Μεξικό κατηγορούμενος ότι πυροβόλησε και σκότωσε πέντε άτομα, δύο ενήλικες και τρία παιδιά. Οι σοροί των θυμάτων εντοπίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε κατοικία στο Αλμπουκέρκι και είχαν όλοι πυροβοληθεί πολλές φορές. 
Στην κατοικία βρέθηκαν πολλά όπλα, ανάμεσά τους ένα ημιαυτόματο όπλο παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται στον αμερικανικό στρατό.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του εγκλήματος, ούτε έχει διευκρινιστεί επί του παρόντος εάν ο ανήλικος δράστης είχε κάποια συγγενική σχέση με τα θύματα και ποια ήταν αυτή.

Νεκροί από τις σφαίρες του 15χρονου έπεσαν ένας άνδρας, μία γυναίκα, τα δύο παιδιά της και άλλο ένα παιδί που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί.

Το νέο περιστατικό σημειώνεται ενώ έχει «ανάψει» η δημόσια αντιπαράθεση σχετικά με τους περιορισμούς στην οπλοκατοχή.

Την Κυριακή υπέρμαχοι της οπλοκατοχής διαδήλωσαν ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες κόντρα στο αυστηρότερο πλαίσιο που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Στη σκιά της τραγωδίας στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, ο Ομπάμα προώθησε άμεσα και σαρωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οπλοκατοχής -ειδικά σε ό,τι αφορά τα στρατιωτικού τύπου όπλα που κυκλοφορούν πολλές φορές σχεδόν ανεξέλεγκτα.

Τα μέτρα, ένα μείγμα προεδρικών διαταγμάτων και προτάσεων νομοθεσίας που θα πρέπει να εγκριθούν από το Κογκρέσο, ανακοινώθηκαν σχεδόν ένα μήνα μετά τη σφαγή στο σχολείο του Κονέκτικατ, περιστατικό που σόκαρε την κοινή γνώμη και άνοιξε ξανά τη συζήτηση γι’ αυτό το κοινωνικά και πολιτικά αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Σχόλιο: Τα μέτρα πρέπει να εγκριθούν.

4444

http://www.bet.com/news/politics/2013/01/20/obama-takes-oath-in-white-house-ceremony.html

It’s official. Barack Obama is now embarking on his second term as president. Accompanied by his family, he was sworn in by Chief Justice John Roberts in a small private ceremony in the White House Blue Room. The event will be followed by a reception hosted by the president and Vice President Joe Biden.

Obama was sworn in on Sunday to comply with the Jan. 20 date mandated by the U.S. Constitution. He is the seventh president-elect to have his swearing-in fall on a Sunday. Obama and Biden will also be sworn in during a public ceremony on Monday, which is Martin Luther King Jr. Day.

It also was the second time that Roberts has sworn in Obama at the White House. After stumbling over the words of the oath in 2008, he re-administered it in the Map Room the following day. After the public event, the nation’s first African-American president will be just the second commander-in-chief to have been sworn in four times.

Biden was sworn in by Supreme Court Justice Sonia Sotomayor Sunday morning at the U.S. Naval Observatory, the vice president’s official residence.

All of the pomp and pageantry will take place on Jan. 21, when approximately 600,000 to 800,000 people are expected to pack the nation’s capital. The festivities will be on a smaller scale in recognition of a still struggling economy, but will still be rather grand.

Beyoncé Knowles, American Idol winner Kelly Clarkson and veteran musician James Taylor will, respectively, sing the national anthem, “My Country ‘Tis of Thee” and “America the Beautiful” at the inauguration ceremony.

After the public ceremony, the Obamas and Bidens will attend a traditional luncheon hosted by congressional lawmakers inside the Capitol. There also will be a parade that includes a 90-piece U.S. Air Force Band, 142 horses and groups and organizations from around the nation.

Later, approximately 40,000 people are expected to dance the night away at two inaugural balls held at the Washington Convention Center. The inauguration festivities will end Tuesday morning with a prayer service attended by Obama and Biden at the National Cathedral.

BET Politics – Your source for the latest news, photos and videos illuminating key issues and personalities in African-American political life, plus commentary from some of our liveliest voices. Click here to subscribeto our newsletter.

(Photo: REUTERS/Larry Downing)

http://seaki.wordpress.com/2012/09/07/michelle-obama-inaugural-evening-2013-evening-gown-design/

4444

-Παρακαλώ μια πολυθρόνα, διέταξε ήσυχα ο Βολάντ και την ιδια στιγμή, άγνωστο πως και από που, μια πολυθρόνα εμφανίστηκε στη σκηνή, όπου κάθισε ο μάγος.

Πες μου, αγαπητέ Φαγκότ, ρώτησε ο Βολάντ τον Καρό Κλόουν που είχε φαίνεται και άλλη ονομασία εκτός από το “Κοροβιόφ”, βρίσκεις ότι έχει αλλάξει πολύ ο κόσμος της Αθήνας;

Ο μάγος κοίταξε το σιωπηλό κοινό που είχε μείνει κατάπληκτο από την εμφάνιση της πολυθρόνας από το κενό.

-Μάλιστα,μεσίρ, απάντησε χαμηλόφωνα ο Φαγκότ – Κοροβιόφ.

-Έχεις δίκαιο. Οι κατικοι της πόλης έχουν αλλάξει σημαντικά, εξωτερικά βέβαια, όπως και η ίδια η πόλη θα έλεγα…

Φυσικά όχι μόνο στο ντύσιμο, αλλά τώρα εμφανίστηκαν αυτά τα …. πως τα λένε …

-Στικακια; ή στρινγκακια;

4444

everybody needs a best friend – song

4444

Πολλές φορές ξεφυλλίζω έναν τόμο που έχω στην βιβλιοθήκη μου.

500 εκθέσεις για όλο το δημοτικό. Εκδοτικός οίκος Θεοδώρου Κοντεου, 1971.

Τον θεωρώ εκπληκτικό. Ένα παράδειγμα θεματολογίας.

Γράψτε μια Έκθεση με θέμα: Η Ιστορία μιας άδειας κονσέρβας.

Ο Τόμος έχει πολλά θέματα και πρακτικές συμβουλές για να γράψεις έκθεση.

4444

4444

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4783428

«Δεν θα προσποιηθώ. Μετά από όλα τα συναισθήματα που μου προκάλεσε αυτή η εκλογική αναμέτρηση, η ήττα πονάει ακόμα περισσότερο» είπε η γερμανίδα Καγκελάριος μετά τη βραδιά θρίλερ που έδωσε τη νίκη -κατά μία μόνο έδρα- σε SPD και Πράσινους στις εκλογές της Κάτω Σαξωνίας. 

«Είμαστε όλοι λυπημένοι σήμερα. Λυπημένοι επειδή δεν τα καταφέραμε», είπε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Το αποτέλεσμα ενισχύει την κυριαρχία της αντιπολίτευσης στην ομοσπονδιακή Άνω Βουλή, ενώ προκαλεί ανησυχίες στη Μέρκελ, η οποία βλέπει ότι η δημοτικότητά της έχει όρια.

Οι Χριστιανοδημοκράτες ήρθαν πρώτοι, όπως αναμενόταν, ωστόσο, το 36% που πήραν, δεν φτάνει για να κρατήσουν το κρατίδιο. 

To SPD έλαβε ποσοστό 32,6% και οι Πράσινοι 13,7%. Οι Φιλελεύθεροι «γλίτωσαν» με 9,9% -εκτός έμειναν η Linke και οι Πειρατές.

Σχόλιο; Οι Πράσινοι έχουν ενισχυθεί πολύ. Η Μερκελ συνεχίζει να υπερέχει αλλά οι Πράσινοι έχουν ενισχυθεί. 

Αυτές οι εκλογές δείχνουν ξεκάθαρα μηνύματα. Δεν αρκεί σε ένα σύνολο ένας να είναι καλός, πρέπει όλοι να είναι. Πραγματικό θρίλερ. Να χάνεις με μια έδρα.

Η Μερκελ έχει όρια. Όρια το ιερό δισκοπότηρο της επιστήμης.

4444

19/01/2012

4444

Πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτο Brookings για την ανισότητα των εισοδημάτων στις ΗΠΑ έδειξε ότι η αύξηση στη ζήτηση, κλειδί για την ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, θα παραμείνει ισχνή αν η αναδιανομή του εισοδήματος συνεχίσει να επιδεινώνεται.

Jose Antonio Ocampo

Αυτά που λέει η έρευνα τα έχω γράψει εδώ και καιρό. Οι πλούσιοι δεν ξοδεύουν. Δε ρίχνουν χρήμα στην οικονομία. Αντίθετα συσσωρεύουν.  

4444

Ο παραγωγός συνήθως δεν αναφέρεται, όμως είναι το «μυαλό» σε μια ταινία. Στο ΙΕΚ που είχα πάει έτυχε να μου προτείνουν να γίνω και αμέσως με έπιασε πονοκέφαλος. Πολύ τρέξιμο. Ευτυχώς υπήρχαν μερικοί πολύ καλοί συνεργάτες και φρόντισαν.

Ο Παραγωγός ρισκάρει περισσότερο από όλους και συνήθως μένει άγνωστος.

Ο Dino Laurentiis αξίζει σεβασμό.

http://www.biography.com/people/dino-de-laurentiis-271667

From horror to art house, Dino De Laurentiis produced a wide variety of films during his 60-year career. He produced the Oscar-winning best foreign films La Strada and Nights of Cambria, both directed by Federico Fellini. He also produced such films as Serpico, King Kong (1976) and Dune. In 2000, he received the Irving G. Thalberg Memorial Award in recognition of his life’s work.

Producer. Born on August 8, 1919, in Torre Annunciata, Italy. From horror to art house, Dino De Laurentiis has produced a variety of films during his more than six-decade long career. He produced the Oscar-winning best foreign films, Federico Fellini‘s La Strada and Nights of Cabiria. The son of a pasta maker, he went to Rome to study at the Centro Sperimentale di Cinematografia while in his teens. De Laurentiis then began gaining hands-on experience in film. Taking on nearly very task involved in filmmaking, he was a prop handler, an extra, an actor, and an assistant director.

At the age of 20, De Laurentiis produced his first picture, Troppo tardi t’ho conosciuta (1939). This was soon followed by L’amore canta (1941), but his work was soon affected by World War II. He scored his first international success with Riso amaro in 1949. It was later released in the United States as Bitter Rice. The drama starred Silvana Mangano as a beautiful peasant woman who works in the rice fields and gets tangled up in a difficult situation. Love blossomed between Di Laurentiis and Mangano, and the couple married that same year. They became a super couple in the Italian film world.

Ιn the early 1950s, De Laurentiis joined forces with another legendary Italian filmmaker, Carlo Ponti (who also the husband of screen siren Sophia Loren). They established the Ponti-De Laurentiis production company and made several notable films together. Two of their most critically acclaimed projects were La Strada (1954) starring Anthony Quinn and The Nights of Cambria (1956), both of which won the Academy Award for Best Foreign Film and were directed by Federico Fellini.

The pair also created elaborate film epics, such as Ulysses (1954), which starred Kirk Douglas and Silvana Mangano. The film tackled the ancient saga about the sailor Ulysses and his journey home after the Trojan War, which was written by the Greek poet Homer. De Laurentiis and Ponti also produced an adaptation of the classic Russian novel War and Peace (1956) by Leo Tolstoy. Audrey Hepburn, Henry Fonda, and Mel Ferrer played the lead roles in the film, which earned an Academy Award nomination for its director King Vidor.

……….

In the early 1970s, De Laurentiis moved to the United States. During this decade, he worked on a lot of suspense and action films while still supporting a number of more artistic endeavors. De Laurentiis served as executive producer on Sidney Lumet’s gritty drama, Serpico (1973), which starred Al Pacino as a cop who stands up against police corruption. Helping bring several of Charles Bronson’s action films to the big screen, he worked on such films as The Valachi Papers (1972). De Laurentiis reteamed with Fellini on Casanova (1977) and worked with Ingmar Bergman on The Serpent’s Egg (1977). One of his most ambitious projects of the time was remaking the 1933 classic action adventure film, King Kong (1976) with Jessica Lange. Lange played the object of affection for the enormous ape, a role that made Fay Wray famous in the original. The response to the remake was decidedly mixed.

Returning to science fiction, De Laurentiis produced several adaptations in the early 1980s. In 1980, the modern take of the classic hero, Flash Gordon, made to the big screen, but was not a box office success. A few years later Dune (1984), the first film version of the popular science fiction series by Frank Herbert, was released. Directed by David Lynch, the big budget fantastical tale failed to make much of an impression on moviegoers.

4444

… Και η άκρη από το ψωμί φαινόταν γυμνή.

Γουίλιαμ Φόκνερ: Η Βουή και το Πάθος.

4444

4444

Μετά την εξίσωση Πετρελαίου Θέρμανσης και Κίνησης τα έσοδα στα ταμεία του κράτους αντί να αυξηθούν μειώθηκαν.

Νεοέλληνα, οι υπουργοί οικονομικών που έχεις είναι όλοι ηλίθιοι. Η οικονομία είναι μετρήσιμη επιστήμη.

Το να κόβεις μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, το ξέρουν όλοι να το κάνουν.

Ο Στουρναρας, όπως και οι προηγούμενοι είναι τέταρτης κατηγορίας οικονομολόγοι. Δε πρόκειται να σε αφήσουν να ζήσεις.

Τα προβλήματα από την αλματώδη αύξηση στην τιμή πετρελαίου έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Τι γίνεται με τα δέντρα που κόβονται παράνομα; 20 χρόνια θέλει ένα δέντρο για να μεγαλώσει. Ο Στουρναρας είναι ένας ηλίθιος που ζει το όνειρο του, όπως και οι προηγούμενοι, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου κλπ.

Με τα προβλήματα υγείας που προκαλεί η αιθαλομίχλη τι γίνεται; Αυτά δεν επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες;

4444

Τα φυτά μεταναστεύουν. Είναι αλήθεια και μάλιστα τεκμηριωμένη.

4444

Τα άσπρα προβατάκια βόσκουν αμέριμνα στις πράσινες πλαγιές.

4444

Οι Αντιεξουσιαστες δεν έχουν πολλά κοινά με την αριστερά που είναι ενταγμένη σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο. Οι αντιεξουσιαστες λένε να μη ψηφίζουν οι πολίτες. Αυτά είναι παρωχημένα εργαλεία.

Οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν και να ψηφίζουν. Να είναι ενεργοί και όχι παθητικοί.

4444

4444

Το άρθρο 86 και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μας λέει κάτι πολύ ξεκάθαρα: Οι νεοέλληνες είναι ξεκωλα. Όποτε τα επιπλέον μέτρα σε δις ευρώ που ζητά η Τρόικα, είναι σίγουρο ότι θα τα χωρέσει ο κωλος τους.

Η ψηφοφορία ήταν απόλυτα ελεγχόμενη από τον Σαμαρά. Ένας Σαμαράς που εμφανίστηκε μόνο για να ψηφήσει, αφού έλεγχε την ψηφοφορία από τα παρασκήνια και ο Βαγγελας έπαιζε πολύ καλά το ρόλο του.

Όμως οι Έλληνες πολίτες από ότι έχω καταλάβει θεωρούν ότι και οι τέσσερεις (four) έπρεπε να παραπεμφθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσιπρας έπαιξαν καλά, αλλά χρειάζονται περισσότερα.

Η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έπαιξαν πολύ καλά.

Μάλιστα ότι έκαναν κοινή πρόταση δείχνει μεγάλη ωριμότητα.

Ποτέ δε συμφωνείς σε όλα με κάποιον. Όταν όμως μπορείς να διαπραγματευτείς και να φτιάξεις μια πλατφόρμα τουλάχιστον σε ένα κοινό ζήτημα, αυτό δείχνει ωριμότητα. Αυτό δείχνει ότι σωστά τους ψηφίζει ο Κόσμος.

Η αντιπολίτευση δεν χειρίστηκε σωστά τις παραπομπές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει καλύτερο σχέδιο και μεγαλύτερη συνεννόηση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

4444

4444

Μερικές φορές νιώθω πως είμαι ένα απίστευτο τίποτα. Ανώνυμος.

Έτσι ένιωσαν πολύ νεοέλληνες παρακολουθώντας την βουλή. Κανονικά θα έπρεπε να παραπεμφθούν και οι τέσσερεις ή να υπάρξει μια ποιο δυνατή σύγκρουση.

Η πολιτική είναι για δυνατούς και σκληρούς χαρακτήρες, που είναι αρκετά έξυπνοι να μάθουν.

Πολύ καλός ο Καπερναρος που θύμισε από τι Βουλή πως στο Πακιστάν που δεν υπάρχει άρθρο 86 και νόμος περί ευθύνης υπουργών, η δικαιοσύνη διώκει και πρώην πρωθυπουργούς.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κρύβονται πίσω από την ασυλία του άρθρου 86 και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Όπως και ο Άκης. Η Ελληνική βουλή είναι ένα ξεκωλω. Το ξέρουν όλοι.

Όλα έγιναν για να υπάρξει συγκάλυψη.

Η ψηφοφορία ήταν φανερή και ελεγχόμενη.

4444

Advertisements

Posted January 19, 2013 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: