Τα ήσυχα νερά μπορεί να κρύβουν καρχαρίες…. it was quite dark, but it suddenly became as bright as if it was day,”   Leave a comment

Τα ήσυχα νερά μπορεί να κρύβουν καρχαρίες.

21/02/2013

4444

Την Ελλάδα από την ευρωζώνη, θα την βγάλουν οι νεοέλληνες. Να το θυμάστε αυτό.

Όταν αποφασίσουν ότι είναι καλύτερα εκτός Γερμανικού Ευρώ.

Εγώ θέλω να φύγω. Δε θέλω να πεθάνω για το Γερμανικό Ευρώ, ψάχνοντας φάρμακα ή φαγητό ή μέρος να μείνω ή κάτι άλλο, όπως κάνουν δεκάδες άλλοι νεοέλληνες.

Εγώ θέλω κράτος, όχι φιλανθρωπίες από τους νταβατζηδες που χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

4444

BLOOMBERG VENEZUELA TRISH GALAZIO DAXTILIDI 01 02 200212

4444

BULGARIA ECONOMY MISTHOI 01 02 210213

http://www.skai.gr/news/world/article/224283/oi-anekplirotes-prosdokies-ton-voulgaron/

Είχαν προηγηθεί μαζικές κινητοποιήσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών στη Σόφια αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Σε συμπλοκές με την αστυνομία τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι ενώ ένας νεαρός αυτοπυρπολήθηκε στη Βάρνα.

Οι οργισμένες διαμαρτυρίες των πολιτών στράφηκαν κυρίως εναντίον της κατακόρυφης αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέσα σε έναν χρόνο η τιμή του ρεύματος διπλασιάστηκε με αποτέλεσμα να γίνει για πολλούς Βούλγαρους σχεδόν είδος πολυτελείας.
Παρά το ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα πάντως, η παραίτηση Μπορίσοφ ήταν αιφνίδια, σημειώνει ο Μάρκο Άρντ, από το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ στη Σόφια:

«Η παραίτηση προκάλεσε έκπληξη στους περισσότερους αναλυτές καθώς ήρθε απροσδόκητα γρήγορα. Εάν συγκρίνουμε τις διαδηλώσεις στη Βουλγαρία με αντίστοιχες στην Ελλάδα ή την Ισπανία θα λέγαμε ότι οι εκεί κυβερνήσεις έχουν μεγαλύτερες αντοχές σε σχέση με τη Βουλγαρία.

Και στο παρελθόν ο Μπορίσοφ αντιδρούσε πάντα με ιδιαίτερη ευαισθησία σε κινητοποιήσεις και τώρα με την παραίτησή του θέλει προφανώς να αποφύγει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των διαδηλώσεων, που εν μέρει είχαν βίαιη κατάληξη. Παράλληλα θέλει φυσικά να διατηρήσει το κύρος του, ήταν πάντα πολύ δημοφιλής με ισχυρή παρουσία στα μίντια. Πάντα έλεγε ότι έχει την παραίτησή του στο σακάκι σε περίπτωση που δεν τον θέλουν πλέον οι πολίτες ως πρωθυπουργό».

Τα αίτια της κυβερνητικής κρίσης
Η κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ ήταν η πρώτη που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ το 2007 και η πρώτη μετά από 16 χρόνια που παραιτείται.

Όπως σημειώνει ο Μάρκο Άρντ ωστόσο, η τιμή του ρεύματος ήταν απλώς η αφορμή των διαδηλώσεων και της κυβερνητικής κρίσης που ακολούθησε.

Η πραγματική αιτία είναι οι μη ανεκπλήρωτες προσδοκίες των πολιτών για ευημερία και ανάπτυξη. Με μέσο μισθό που δεν ξεπερνά τα 360 ευρώ το μήνα, η Βουλγαρία παραμένει μια από τις φτωχότερες χώρες της ΕΕ, παρά τη δημοσιονομική σταθερότητα:
«Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Βουλγαρία εκπληρώνει όλα τα κριτήρια του Μάαστριχτ χωρίς κανένα πρόβλημα, είναι μάλιστα στην πρώτη ή δεύτερη θέση. Αυτό είναι αξιέπαινο, εντούτοις η σταθερότητά αυτή έγινε σε βάρος της κοινωνικής πολιτικής.

Μαζί με τη Ρουμανία είναι οι φτωχότερες χώρες της ΕΕ, ενώ αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι συνταξιούχοι.

Οι συντάξεις κυμαίνονται μεταξύ 50 και 100 ευρώ και με αυτά τα χρήματα δεν μπορείς να ζήσεις ούτε στη Βουλγαρία.
Και τα υπόλοιπα εισοδήματα είναι πολύ χαμηλά, ενώ οι αυξήσεις των τελευταίων ετών ήταν σχεδόν μηδενικές, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 4 %.

Η ανεργία βρίσκεται στο 12 %.

Σε αυτά τα συμφραζόμενα οι διαδηλώσεις δεν προκαλούν έκπληξη, αν και ήταν αυθόρμητες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν διαφαίνεται να υποκινήθηκαν από κάποιο κόμμα. Οι ίδιοι οι διαδηλωτές λένε ότι είναι υπερκομματικοί και αυτό δείχνει τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στα πολιτικά κόμματα και την πολιτική τάξη της χώρας».

Δεν αναμένεται καμία ουσιαστική αλλαγή

Ο Μπ. Μπορίσοφ εξήγησε ότι παραιτείται λόγω των περιστατικών βίας που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. «Δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια κυβέρνηση όταν η αστυνομία συγκρούεται με διαδηλωτές», όπως είπε.

Τι όμως μπορεί να αλλάξει μετά τις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το νωρίτερο στα τέλη Απριλίου; «Καταρχήν μετά την παραίτηση θα επέλθει και πάλι ηρεμία και οι διαδηλώσεις θα περιοριστούν», εκτιμά ο Μάρκο Άρντ. «Ωστόσο γενικά, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι μετά από αυτή την παραίτηση. Το ερώτημα είναι ποιες προοπτικές, ποιες δυνατότητες θα έχει η επόμενη κυβέρνηση. Γεγονός είναι ότι δεν μπορεί να κάνει μαγικά. Εγώ προσωπικά είχα την εντύπωση ότι η Βουλγαρία βρίσκεται σε καλό δρόμο, σημειώνει μεν αργή πρόοδος, αλλά υπάρχει πρόοδος. Η νέα κυβέρνηση σίγουρα δεν θα μπορέσει να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω λοιπόν ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει μια βαριά αποστολή καθώς δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες που έχουν συνήθως οι πολίτες από μια νέα διακυβέρνηση».

ARD / DW / Κώστας Συμεωνίδης

Σχόλιο: Ο Μπορισοφ επέτυχε να ικανοποιήσει τους Αριθμούς των Οικονομικών, αλλά οι Βούλγαροι πολίτες πεθαίνουν. Δεν μπορούν να ζήσουν. Αυτό δεν είναι οικονομία.

Αυτό δεν είναι σωστή διακυβέρνηση. Γιατί οι Βούλγαροι είναι σε αυτή την κατάσταση;

Ο λόγος είναι, ότι κάπου ο Μπορισοφ δεν τα έκανε σωστά.

Η Τιμή ρεύματος αυξήθηκε 100%. Το ρεύμα πουλήθηκε σε ιδιωτικές εταιρείες και φυσικά οι ιδιώτες θέλουν κέρδος, ιδίως αν είναι μονοπώλια.

Στην Βουλγαρία υπάρχει Ανεργία 12%. Απίστευτο. Κυριολεκτικά απίστευτο. Με τέτοιους μισθούς πείνας.

Θεωρώ την παραίτηση Μπορισοφ σωστή πολιτική απόφαση.

Πιστεύω επίσης ότι η Βουλγαρία πρέπει να φτιάξει το Πυρηνικό Εργοστάσιο. Θα της δώσει αυτονομία ρεύματος για πολλά χρόνια.  Άλλωστε οι Βούλγαροι, έχουν την εμπειρία.

Κακώς επίσης ο Μπορισοφ είπε όχι στον Αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, που θα έφερνε επιπλέον έσοδα στην Βουλγαρική οικονομία, χωρίς να πειράξει το φυσικό περιβάλλον. Μια επένδυση με σεβασμό, στο ανεκτίμητο φυσικό περιβάλλον.

Ο Μπορισοφ δηλαδή στην ουσία δεν ωφέλησε την Βουλγαρία. Θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα.

4444

http://www.skai.gr/news/finance/article/224272/sto-sfuri-26000-vgikan-akinita-to-2012/

Σε πλειστηριασμό βγήκαν 26.000 ακίνητα το 2012, παρά το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας έως 200.000 ευρώ από τους πλειστηριασμούς.

Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο έχει αποτρέψει την εκτίναξη των πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία η αδυναμία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχει οδηγήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες πάνω από το 20% του δανειακού τους χαρτοφυλακίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 οι πλειστηριασμοί μειώθηκαν στις 44.000 από 52.000 το 2009 για να περιοριστούν τελικά στις 26.000 το 2012.

Αντίστοιχη εικόνα μείωσης προκύπτει και στις αιτήσεις πτώχευσης που υποβάλλονται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις ή από πιστωτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός τους μειώθηκε το 2012 στις 720 από 800 το 2008 και 2.280 το 2006.

Η διατήρηση του προστατευτικού καθεστώτος πέραν του 2013 για τα ακίνητα της πρώτης κατοικίας θεωρείται αμφίβολη στο βαθμό που η τρόικα έχει θέση ήδη το ένα της κατάργησης της σχετικής διάταξης. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη θεσμοθέτηση ευνοϊκής διάταξης που θα προβλέπει το πάγωμα της δόσης του στεγαστικού δανείου και την καταβολή μόνο τόκων για δύο χρόνια με δυνατότητα επανεξέτασης για άλλα δύο επίσης.

4444

http://www.skai.gr/news/world/article/224292/kupros-paremvasi-arhiepiskopou-kuprou-uper-anastasiadi/

Κύπρος: Παρέμβαση αρχιεπισκόπου Κύπρου υπέρ Αναστασιάδη.

Τη στήριξη της κυπριακής εκκλησιάς στην υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη εξέφρασε δημοσίως ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. «Η εκκλησιά δε μπορεί να έχει κλειστό το στόμα της», τόνισε.

Σε δημόσια παρέμβαση υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη προέβη εν μέσω των κυπριακών προεδρικών εκλογών ο αρχιεπίσκοπος της Μεγαλονήσου Χρυσόστομος. Όπως ανέφερε, στηρίζει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη και θα τού συμπαρασταθεί και μετεκλογικά, χαρακτηρίζοντας την εκλογή του στην προεδρία ως «δεδομένη.»

«Όλες οι δυνάμεις πρέπει να τον στηρίξουν. Εμείς ως εκκλησιά θα συμπαρασταθούμε και μετεκλογικά στο Νίκο Αναστασιαδη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέτρεψε τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να υπερψηφίσουν το Νίκο Αναστασιαδη, υποδεικνύοντας ότι χρειάζονται όλοι στην υπηρεσία της πατρίδας.  «Απευθύνω έκκληση στους ΔΗΚΟικούς να ψηφίσουν. Να δουν τα προβλήματα. Η διάσπαση ζημιώνει τον τόπο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κληθείς να απαντήσει αν πιστεύει ότι θα κατηγορηθεί για παρέμβαση στην πολιτική ζωή, δήλωσε ότι η κυπριακή εκκλησιά χρειάζεται να εκφράζει ευθαρσώς τη θέση της.

«Αν είχαμε ομαλό πολιτικό βίο η εκκλησιά θα ήταν φρόνιμο να περιοριστεί. Έχουμε το εθνικό θέμα. Η εκκλησιά δε μπορεί να έχει κλειστό το στόμα της», τόνισε.

Σχόλιο: Η Κυπριακή Εκκλησία στηρίζει Αναστασιάδη. Πιστεύουν δηλαδή οι παπάδες ότι ο Αναστασιάδης – του σχεδίου Ανάν –  είναι ο ικανός, για να βγάλει την Κύπρο από την δύσκολη στιγμή.

Το παιχνίδι στην Κύπρο χοντραίνει. Για να βγει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, να βγει το Ευρωπαϊκό κόμμα να στηρίξει τον Αναστασιάδη, ξέρετε Κύπριοι τι σημαίνει αυτό;

Ο Αναστασιάδης είδη σας έχει ξεπουλήσει. Έχει πει δηλαδή ναι σε όλα.

Ευτυχώς δεν κάνατε το μεγάλο λάθος την πρώτη Κυριακή. Αν η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι συνασπιστούν, μπορούν να κερδίσουν στις επόμενες εκλογές των Αναστασιάδη.
4444

20/02/2013

4444

Επέστρεψε το Κατάρ ακούω από το μεσημέρι και γίνονται διάφορα σχόλια και εγώ γελώ.

Το Κατάρ κάνει μπίζνες και στις μπίζνες, έρχεσαι, φεύγεις, ξαναέρχεσαι και έτσι γίνεται το παιχνίδι μέχρι να πέσουν οι υπογραφές για κάποιο έργο.

Το Ελληνικό, είναι φιλέτο.

Το Κατάρ μπορεί να έφυγε, αλλά οι Ισραηλινοί έχουν σταθερό ενδιαφέρον για την αξία του Ελληνικού.

Εγώ εμπιστεύομαι τους Ισραηλινούς. Αν κάνουν καλή προσφορά και έχουν καλό σχέδιο, θα τους προτιμούσα. Είναι εγγύηση.

4444

Ελλάδα και Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία για τον Τουρισμό! Είναι απίστευτο. Μετά από τόσα χρόνια, δεκαετίες συνεργασίας, η Ελλάδα και η Γαλλία υπογραφούν συμφωνία για τον Τουρισμό το 2013!

Με όποιον σοβαρό οικονομολόγο μιλήσω αυτή την στιγμή θα γελά.

Τόσα χρόνια τι ακριβώς κάνατε; Η Ελλάδα είναι βασικός Τουριστικός προορισμός, όπως η Γαλλία και η Ισπανία και η Ιταλία.

Είστε παντελώς ανοργάνωτοι. Δε ξέρετε να κάνετε μεγάλες μπίζνες μέχρι στιγμής.

Βέβαια πάντα λέω την παροιμία: κάλιο αργά παρά πότε.

Ελπίζω, ότι οι χώρες που είναι φιλικές στην Ελλάδα και την στηρίζουν, επιτέλους να ξεμπλοκάρουν και να κάνουν Μπίζνες.

Είμαι πολύ σκληρός παίκτης και θέλω βιώσιμες μπίζνες. Όχι αρπαχτες. Ποτέ δεν ήμουν της αρπαχτης.

Θέλω οργάνωση, θέλω σύστημα, θέλω να ξέρω τι θα γίνει σε 5 χρόνια, σε 10 χρόνια.

 

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1734994

Η Πορτογαλία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να της δώσει περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσει τους καθορισμένους στόχους της σε ό,τι αφορά την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκάσπαρ.

Ο Γκάσπαρ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση αναμένει η οικονομία της Πορτογαλίας θα συρρικνωθεί κατά 2% φέτος, με ρυθμό δηλαδή διπλάσιο από την προηγούμενη πρόβλεψή της.

Το 2012 το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Πορτογαλίας συρρικνώθηκε κατά 3,2%.

Είναι «λογικό να υποθέσουμε» ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει να δοθεί στην Πορτογαλία περισσότερος χρόνος, είπε ο Γκάσπαρ στη βουλή, εκτιμώντας ότι η παράταση θα φθάσει πιθανώς το ένα ακόμη έτος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που είχαν συνάψει μια δανειακή σύμβαση ύψους 78 δισεκ. ευρώ με την Πορτογαλία το 2011, ήδη χαλάρωσαν τους στόχους της Λισαβόνας για το έλλειμμα, δίνοντάς της άλλον ένα χρόνο το Σεπτέμβριο του 2012.

Η Πορτογαλία σήμερα στοχεύει να μειώσει το έλλειμμά της στο 4,5% του ΑΕΠ της φέτος.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως αναμένει τα τελικά στοιχεία θα δείξουν ότι το έλλειμμα παρέμεινε κάτω από το 5% το 2012.

Στόχος είναι η Λισαβόνα να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% το 2014.

Η πορτογαλική κυβέρνηση εξάλλου συγκέντρωσε 1,5 δισεκ. ευρώ σε μια πώληση χρεογράφων νωρίτερα σήμερα.

Τα έντοκα γραμμάτια διάρκειας ενός έτους διατέθηκαν με επιτόκιο 1,277%, μειωμένο από εκείνο της προηγούμενης δημοπρασίας (1,6%). Πάντως η απόδοση των τρίμηνων γραμματίων αυξήθηκε ελαφρά.

Η Πορτογαλία άρχισε μια σταδιακή πλήρη επιστροφή στις αγορές δανεισμού από τον Ιανουάριο, διαθέτοντας μακροπρόθεσμα ομόλογα. Οι αγορές έχουν καλωσορίσει τις πολιτικές λιτότητας τις οποίες εφαρμόζει η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Πέδρου Πάσους Κουέλιου.

Ο Γκάσπαρ απέδωσε την επί το δυσμενέστερο μεταβολή των κυβερνητικών προβλέψεων για την ανάπτυξη της οικονομίας φέτος στη χειρότερη του αναμενομένου πορεία της Πορτογαλίας το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Η πορτογαλική κυβέρνηση αναμένει ότι θα καταγραφεί ανάπτυξη το δεύτερο φετινό εξάμηνο και αυτή να συνεχιστεί, αν και με βραδύ ρυθμό, το 2014.

Παρ΄ όλ΄ αυτά ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως ίσως αποδειχτεί απαραίτητο να ληφθούν και νέα μέτρα, ύψους ίσου με το 0,5% του ΑΕΠ, μετά την επόμενη περιοδική εκτίμηση από την αποστολή της τρόικας, που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι Πορτογάλοι ήδη υπέστησαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις φόρων των τελευταίων δεκαετιών φέτος, πράγμα που αναμένεται να πλήξει την καταναλωτική ζήτηση, ενώ η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό, λίγο κάτω από το 17%, κι αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Η Πορτογαλία έκλεισε με ύφεση το 2012. 3,2% ήταν η ύφεση. Ήταν σοβαρή. Το 2013 προβλέπουν ότι θα κλείσει και αυτό με ύφεση περίπου στο 2% αν και αυτή δεν αναθεωρηθεί.

Το πρόγραμμα λιτότητας έχει τσακίσει την Ευρωζώνη και φέρνει τους πολίτες σε δύσκολη θέση. Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται είναι εκρηκτικές.

Δεστε τι γίνεται στην Ισπανία.

Η μόνη λύση είναι, να βγει νικητής στις Εκλογές της Ιταλίας ο Μπερλουσκονι.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση από το 2008. Η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα της Γαλλίας, μετά την Ισπανία και την Ιταλία.

Κύριοι αν δεν πάρετε μέτρα ανάπτυξης θα έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Κάθε μέρα βλέπω στην τηλεόραση εικόνες διαδηλωτών και ανέργων και ένα σωρό άλλων ανθρώπων που διαμαρτύρονται. Όσο κι αν θέλουν να τις καλύψουν οι δημοσιογράφοι τους συστήματος, το πρόβλημα συνεχώς μεγαλώνει.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1734978

Ο μέσος μισθός θα αυξηθεί φέτος στην Ινδία κατά 10,3%, παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας αυτής είναι ο βραδύτερος των τελευταίων δέκα ετών, σύμφωνα με τις προβλέψεις ενός ανεξάρτητου ομίλου, ειδικευμένου σε θέμα ανθρωπίνων πόρων, που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Στην Ινδία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου Aeon Hewitt, οι ετήσιες αυξήσεις στους μισθούς κυμαίνονταν περί το 15% πριν γενικευθεί η οικονομική κρίση διεθνώς το 2008-προηγουμένως, η ινδική οικονομία κατέγραφε σταθερά ετήσια ανάπτυξη με ρυθμό που έφτανε το 10% του ΑΕΠ της.

Κατά την σχετική μελέτη της Aeon Hewitt, στην γειτονική Κίνα, τον άλλο οικονομικό γίγαντα της Ασίας, θα δοθούν φέτος μισθολογικές αυξήσεις 9,3%.

Ο Σάντιπ Τσόντρι, σύμβουλος επιχειρήσεων που εργάζεται στον όμιλο, σημειώνει ότι φέτος καταγράφεται “βελτίωση της πίστης” στις τάξεις των ηγετικών στελεχών των εταιρειών στην Ινδία.

Σε Φιλιππίνες και Μαλαισία οι μισθολογικές αυξήσεις φέτος θα είναι 7,2% στο Χονγκ Κονγκ, όμως, θα συμπιεστούν στο 4,8%. Εξάλλου, στην Αυστραλία αυτές δεν θα ξεπεράσουν το 4,2% εν σχέσει με πέρυσι, ενώ εκτιμάται ότι θα φθάσουν στο 4,7% στη Σιγκαπούρη.

Ουραγός θα είναι η Ιαπωνία, όπου το ύψος των φετινών μισθολογικών αυξήσεων θα είναι 2,4%, πάντοτε σύμφωνα με την Aeon Hewitt.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Μισθολογικές αυξήσεις. Αυτά είναι ωραία νέα.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=211923&catID=4

Η βουλγαρική κυβέρνηση παραιτήθηκε μετά τις πανεθνικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και της υψηλής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.
«Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί της θητείας της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία», τόνισε απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο ο βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς»

«Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοινώνοντας, σήμερα, ενώπιον του βουλγαρικού κοινοβουλίου την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Οι Βούλγαροι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν, σήμερα, επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ, όταν ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε, αίφνης, ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να παραιτηθεί μαζικά γύρω στο μεσημέρι.

«Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της Σόφιας, που έγινε χθες το θεάτρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.

«Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ και πρόσθεσε: “Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια”.

Υπενθυμίζεται ότι, οι μαζικές διαδηλώσεις της τελευταίας περιόδου στη Σόφια και τις άλλες βουλγαρικές πόλεις είχαν ως εφαλτήριο τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στο φτωχότερο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι οι διαδηλωτές που, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ζητούσαν την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του GERB.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Κοίτα να δεις ο Μπορίσοφ. Αρχίζω και τον συμπαθώ. Αυτό που έκανε είναι δημοκρατικό. Κάτι τέτοιο πρέπει να κάνει ο Σαμαράς, αλλά και ο Ραχοι. Στην Βουλγαρία κάνουν επίσης δημοψηφίσματα. Πιστεύω ότι αν η Βουλγαρία συνεχίσει σε αυτό τον Δημοκρατικό ρυθμό, θα δει φως.

Πιστεύω επίσης ότι οι στενές σχέσεις Ελλάδος – Βουλγαρίας θα βοηθήσουν και τις δυο χώρες σε όλα τα επίπεδα.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=211935&catID=4

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμβουλεύει τους πολίτες να αγοράσουν για την αυτοπροστασία τους ένα όπλο, όχι όμως επιθετικό τουφέκι, αλλά κυνηγετικό όπλο.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος στηρίζει τις προτάσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον έλεγχο των όπλων, έδωσε την παραπάνω συμβουλή για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών στη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης χθες Τρίτη στο Facebook.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος διαθέτει και ο ίδιος δύο κυνηγετικά όπλα που, όπως λέει, φυλάσσει σε κλειδωμένο ντουλάπι στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, τόπο καταγωγής του, και έχει δώσει σαφείς οδηγίες στη σύζυγό του Τζιλ πώς να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που δεχτεί εισβολή αγνώστου στο σπίτι.

“Κατοικούμε σε μία περιοχή δασώδη και απομονωμένη. Είπα, Τζιλ, αν υπάρξει ποτέ πρόβλημα, απλά βγες από το μπαλκόνι εδώ…όπλισε αυτό το κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε δύο φορές έξω από το σπίτι. Σου υπόσχομαι ότι όποιος κι αν πάει να μπει (στο σπίτι) δεν θα το κάνει. Δεν χρειάζεσαι AR-15 (επιθετικό τουφέκι). Είναι δυσκολότερο να στοχεύσεις. Είναι δυσκολότερο στη χρήση και ουσιαστικά δεν χρειάζεσαι 30 σφαίρες για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου”, είπε ο Μπάιντεν και πρότεινε: “αγόρασε ένα κυνηγετικό”.

Ο Μπάιντεν, γνωστός για την εξιστόρηση μεγάλων προσωπικών ιστοριών στις δημόσιες εμφανίσεις του, προωθεί το σχέδιο του Ομπάμα για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας ύστερα από την πολύνεκρη επίθεση τον Δεκέμβριο σε σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ.

Σχόλιο: Θα συμφωνήσω με τον Μπάιντεν. Ένα κυνηγητικό όπλο, με 5 φυσίγγια στη θαλάμη, είναι αρκετό για να σε προστατευσει. Αν νιώθεις ανασφάλεια μπορείς να αγοράσεις 2 κυνηγητικά όπλα, ένα κουτί με 100 φυσίγγια και να τα φυλάς σε ασφαλές μέρος. Μπορείς επίσης να έχεις και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Θα κάνεις και μερικά μαθήματα σκοποβολής και αυτό είναι.

Όπλα πολεμικού τύπου, πρέπει να έχει η Αστυνομία, που θα έρθει να σε σώσει.

Αν γίνει gun control, οι θανατηφόρες επιθέσεις θα ελαττωθούν.

4444

BLOOMBERG HERBALIFE THE WAR 01 190213

4444

Ιστορική χειραψία.

4444

CNN CHINA HACKING ALLEGATIONS 05 05 190213

4444

19/02/2013

4444

BLOOMBERG HERBALIFE PYRAMID SCHEME 01 02 150213

4444

http://www.ramnousia.com/2013/02/poso-einai-o-katotatos-misthos-ston-kosmo.html#.USOBM2ccWnk

Μετά το σάλο από τα σενάρια περί νέας μείωσης του κατώτατου μισθού, δείτε τι ισχύει διεθνώς με τον κατώτατο μισθό! Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Στις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης, την πρωτοκαθεδρία την έχει το Λουξεμβούργο (βεβαίως-βεβαίως) με 1.758 ευρώ μικτές απολαβές, δηλαδή περίπου 1.640 καθαρά. Στο γειτονικό (του Λουξεμβούργου) Βέλγιο, το ποσό κατεβαίνει κατά τι, δηλαδή στα 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η …Ιρλανδία (ναι,ναι, αυτή των μνημονίων όπως εμείς!) στα 1.462 ευρώ μηνιαίως! Ακολουθεί κατα πόδας η Ολλανδία με 1.429 ευρώ και λίγο πιο κάτω, η Γαλλία με 1.365 ευρώ!

Απίστευτα νούμερα ε;

Και μη μου πείτε για…ακριβό κόστος ζωής εκεί, γιατί το γάλα στην Ολλανδία για παράδειγμα, έχει 0.65 σέντς το λίτρο (!), ενώ στο Βέλγιο στα 0.73 σέντς!
Τα ενοίκια των σπιτιών κυμαίνονται περίπου μεταξύ 350 και 600 ευρώ, ενώ το μέσο κόστος ζωής για έναν 25άρη που φεύγει απο το σπίτι του είναι περίπου στα 1000 ευρώ (ενοίκια, κοινοχρηστα, είδη πρώτης ανάγκης!)

Αν δε πάμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δηλαδή στις ΗΠΑ, εκεί έχει πέσει πολύ βαρύς ο πέλεκυς! Εκεί όπου το κοινωνικό κράτος είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ο κατώτατος μισθός βρίσκεται στα 869 δολλάρια, αρκετά πιο χαμηλά απο τον μέσο όρο της Ε.Ε. (Λέτε γι αυτό να έχουν λυσσάξει εκεί στο ΔΝΤ με τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και θέλουν να μας κάνουν…ίσα κι όμοια με δαύτους;)

Η…βασίλισσα (ακόμη) του κατώτατου μισθού σε ύψος, δεν είναι άλλη απο την …Αυστραλία, όπου ο πρώτος μισθός για έναν δάσκαλο π.χ. σε δημοτικό σχολείο, ξεκινάει απο τα 45.000 δολλάρια το χρόνο, ήγουν …3.500 δολλάρια Αυστραλίας, δηλαδή το …απίστευτο νούμερο των 2,720.34 ευρώ, ενώ ο πρώτος μισθός ενός κατώτερου, ανειδίκευτου δηλαδή εργάτη, είναι κατά τι …μικρότερος του πρωτοδιοριζόμενου δασκάλου, δηλαδή κινείται στα 18 δολλάρια την ώρα καθαρά με 8ωρη απασχόληση και πενθήμερο, ήγουν 2.880 δολλάρια ζεστά-ζεστά στο χεράκι, που σε ευρώ μεταφράζονται σε …2.280 ευρουλάκια!

Τι έγινε; Σπάσατε τον υπολογιστή; Κακώς αγαπητοί μου, πάρα πολύ κακώς! Τα κεφάλια αυτών που ψηφίζετε τόσα χρόνια, αυτών που σας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο θα πρεπε να σπάσετε, αντί να κάθεστε στους καναπέδες σας και να περιμένετε το…μοιραίο!

Ελεος πια δηλαδή!

Σχόλιο: Την άποψη μου την έχω γράψει. Η συγκυβέρνηση της Βρωμερής ΝΔ, του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ και της σιγανοπαπαδιάς ΔΗΜΑΡ, πρέπει να πέσει. Οι άνθρωποι είναι λωποδύτες και όλο ψέματα λένε. Άσε που ο Βαγγελας θα έπρεπε να διώκεται.

Είναι δυνατόν αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα να συνεχίσουν να κυβερνούν;

4444

Ο Αναστασιάδης περίμενε ότι θα βγει από την Πρώτη Κυριακή, αλλά δεν βγήκε. Οι Κύπριοι έδειξαν μια σύνεση.

Αν η αντιπολίτευση συσπειρωθεί, θα κερδίσει τον Αναστασιάδη. Το ζήτημα είναι αν θέλει.

Όλα είναι ζήτημα συμφωνίας. Σε μια μελλοντική κυβέρνηση, δηλαδή πως θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες και τα πόστα. Μια κυβέρνηση με συμμετοχή των ανεξάρτητων, θα είναι σαφώς και ποιο αξιόπιστη.

Να γράψω επίσης ότι δεν υπάρχουν ουδέτεροι. Ακόμα και μια δήλωση ουδετερότητας λειτουργεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου.

4444

http://www.periodista.gr/index.php/greece/item/2098-%CE%B2%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1

Όσοι έχουν γνωρίσει τον Γιάννη Στουρνάρα από κοντά συμφωνούν στο εξής: «Δεν τον λες ευφυή και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί ποτέ να διαχειριστεί πληροφορίες και αναλύσεις πέραν από εκείνες που του υποδεικνύουν. Επίσης ενώ έχει κάνει καλές σπουδές στα οικονομικά, δεν διαθέτει αυτό που λέμε οικονομική σκέψη».

Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρότι δείχνει να μισεί θανάσιμα τον δημόσιο τομέα, θα μπορούσε να λάβει το βραβείο του «Δημοσίου Υπαλλήλου της 30ετίας». Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο τεχνοκράτης και αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη, τοποθετείται εδώ και περίπου 30 χρόνια μόνο σε δημόσιες θέσεις από τις οποίες λαμβάνει παχυλούς μισθούς. Τόσο παχυλούς, ώστε μπορεί να διαμένει σε έπαυλη στην Κηφισιά, αλλά και να διαθέτει πολυτελέστατη βίλα στη Σύρο, δίπλα ακριβώς από τη βίλα του κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου.

Και μπορεί ο Γιάννης Στουρνάρας να έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις, σε όλες του τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία και όχι μόνο, μπορεί να φέρει τεράστιες ευθύνες μαζί με τον Κώστα Σημίτη για το γεγονός ότι η Ελλάδα εντάχθηκε ανέτοιμη στην Οικονομική Νομισματική Ένωση, με αποτέλεσμα σήμερα η χώρα να απειλείται με την απόλυτη καταστροφή, αλλά πάντοτε φρόντιζε να κάνει σωστή διαχείριση της δικής του οικονομικής κατάστασης. Εξάλλου, πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι ή πόσοι καθηγητές πανεπιστημίου, όπως είναι ο ίδιος, μπορούν και ζουν με πολυτελέστατο τρόπο, μπορούν και τρώνε σούσι και μπορούν ενώ φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, αφού νωρίτερα συμβουλεύουν τις κόρες τους να μην αγοράσουν σπίτι στο εξωτερικό, αλλά να περιμένουν ενδεχομένως να πέσουν κι άλλο οι τιμές.

Όμως, δεν μένει σε αυτά ο «Τσάρος» της ελληνικής οικονομίας. Ο άνθρωπος που αμφισβήτησε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού, ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι πολλές οικογένειες έχουν μείνει χωρίς θέρμανση αυτόν τον χειμώνα, ο εκτελεστής του σχεδίου αρπαγής των ιδιόκτητων οικημάτων από εδώ και πέρα, αρθρώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και μάλιστα με τρόπο προκλητικό, πολιτικό λόγο. Το βέβαιο είναι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αποτελεί μοναδική περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου: Επαύλεις, υψηλές γνωριμίες, κουμπαριές, σούσι, αποταμιεύσεις και πολυτελής ζωή.

Μια ζωή στο δημόσιο

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει μακρά παρουσία στο ελληνικό δημόσιο. Την περίοδο 1986-1989 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών για θέματα δημοσίων επιχειρήσεων και εισοδηματικής πολιτικής. Το γεγονός ότι το 1989 το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές, δεν επέφερε ουσιαστικά μεγάλες μεταβολές στη σχέση του με τον δημόσιο τομέα, αφού με απόφαση του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Δημήτρη Χαλικιά, τοποθετήθηκε σύμβουλος σε θέματα νομισματικής πολιτικής. Με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1993, ένα χρόνο μόλις μετά, το 1994 ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε το πόστο του προέδρου του ΣΟΕ, του βασικού συμβούλου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη θέση του ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τη δεκαετία του 1970 είχε φοιτητή τον Γιάννη Στουρνάρα, κατηύθυνε, από το 1994 έως το 2001 την προσπάθεια ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η οποία έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε η χώρα οδηγήθηκε στην καταστροφή. Φυσικά έβαλε το χεράκι του και ο Γιάννης Στουρνάρας αφού επί μία επταετία εκπροσωπούσε το υπουργείο στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπότε ο κάθε ένας μπορεί να καταλάβει, ποια είναι η μεγάλη ευθύνη του Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, η οποία σήμερα συνεπάγεται την καταστροφή ενός ολόκληρου λαού.

Η «καταστροφή» της Εμπορικής

Ο Γιάννης Στουρνάρας, αφού έγινε κουμπάρος με τον Γιάννο Παπαντωνίου, έβαλε ως στόχο να γίνει μέλος του «κύκλου» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Όλη αυτή η παρέα, ενέταξε προφανώς για λογαριασμό των γερμανικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, την χώρα μας στην ευρωζώνη. Πρόκειται για μία διαδικασία, την οποία πληρώνει πολύ ακριβά σήμερα ο ελληνικός λαός. Ο Κώστας Σημίτης εκτίμησε πολύ την προσήλωση του Γιάννη Στουρνάρα προς το πρόσωπό του και τελικά τον διόρισε στην Εμπορική Τράπεζα. Για να αντιληφθεί κανείς το … μέγεθος των ικανοτήτων του σημερινού υπουργού Οικονομικών πρέπει να γνωρίζει το εξής: Ενώ παρέλαβε την δεύτερη σε μέγεθος ελληνική τράπεζα, όταν αποχώρησε από τη θέση του Προέδρου η Εμπορική βρέθηκε στα πρόθυρα της καταστροφής, με αποτέλεσμα να πουληθεί στην γαλλική Credit Agricole. Ακόμη και σήμερα πολλοί διερωτώνται αν ο Γιάννης Στουρνάρας εκτέλεσε συνειδητά κάποιο σχέδιο καταστροφής της εμπορικής τράπεζας. Το χειρότερο είναι ότι οι ίδιοι υποψιάζονται ότι την τύχη της Εμπορικής θα έχει και η Ελλάδα.

Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Η «φούσκα του χρηματιστηρίου» φέρει την υπογραφή της διακυβέρνησης Σημίτη. Πρόσφατα ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή Νικήτας Κακλαμάνης υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός για τον Γιάννη Στουρνάρα θυμίζοντάς τον ρόλο που είχε διαδραματίσει την περίοδο που τη χώρα κυβερνούσε ο Κώστας Σημίτης: «Πρόχειρα στο μυαλό μου έχω τουλάχιστον 30 σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Ελλάδα από το 1996 έως το 2004, με πιο χαρακτηριστικά δύο. Το “μαγείρεμα” των στοιχείων για να μπούμε στο ευρώ και το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Αν κάποιοι λοιπόν έχουν επιλεκτική μνήμη, ο ελληνικός λαός δεν έχει. Θυμάται και πολύ καλά μάλιστα». Ποιος θυμάται; Μα ο Γιάννης Στουρνάρας φυσικά, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Παπαντωνίου είναι εκλεκτά μέλη της παρέας της Σύρου. Εξάλλου ο Γιάννης Στουρνάρας υπήρξε και συνεργάτης της χρηματιστηριακής «Κάππα» για την οποία ακούστηκαν και γράφτηκαν ουκ ολίγα αναφορικά με την περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας.

Ακόμη, όμως, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει μια ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2003, όπου μπορεί ο κάθε ένας να διαβάσει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας και η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας «διέθεσαν ολόκληρο σχεδόν το τίμημα από την πώληση της Ιονικής (270 δισ.) για την κάλυψη των ζημιών από τις χρηματιστηριακές πράξεις και μείωσαν τα ίδια κεφάλαια κατά 700 εκ. ευρώ». Νωρίτερα σε άλλη ανακοίνωση με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2004 αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Διέθεσαν ολόκληρο σχεδόν το τίμημα από την πώληση της Ιονικής (270 δισ.) για την κάλυψη των ζημιών από τις χρηματιστηριακές πράξεις και μείωσαν τα ίδια κεφάλαια κατά 700 εκ. ευρώ». Τον Απρίλιο του 2000 και ενώ η κρίση του χρηματιστηρίου είχε ξεσπάσει ήδη από το 1999 ο Γιάννης Στουρνάρας, υποτίθεται ότι είχε κινητοποιήσει τους αμυντικούς μηχανισμούς του κράτους με στόχο να επιτευχθεί η συγκράτηση της πτώσης του χρηματιστηρίου. Κάποιοι τον είχαν κατηγορήσει για χειραγώγηση.

Η παρέα της Σύρου

Στη Σύρο, όπου διατηρεί την εξοχική του βίλα (όπως εξάλλου ο κάθε δημόσιος υπάλληλος) ο Γιάννης Στουρνάρας ήρθε σε απευθείας επαφή με τον γαλλικό παράγοντα, ο οποίος μέχρι σήμερα στέκεται στο πλευρό του. Δίπλα στις βίλες των Παπαντωνίου και Στουρνάρα στην περιοχή τρία Λαγκόνια του νησιού, βρίσκεται άλλη μια βίλα, εκείνη της Κλοντίν Ριπέρ, πρώην συζύγου του γάλλου πρεσβευτή στην Αθήνα, Ζαν-Μορίς Ριπέρ. Καλεσμένοι της ήταν το 2010 ο Φρανσουά Ολάντ και η Βαλερί Τριερβελέρ, το σημερινό προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, και την παρέα ένωσε στο σπίτι του ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας «είδε μπροστά» τότε και έκανε αυτό που έχει μάθει να κάνει καλύτερα: Κόλλησε σαν τσιμπούρι στην παρέα των Γάλλων, τους οποίους άρχισε στη συνέχεια να συναντά και στην Αθήνα. Άνθρωποι, οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, υποστηρίζουν ότι η διαχρονική επαφή που έχει με τους τους Γάλλους διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη στρατηγική που ακολούθησε ως διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα το ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα να περάσει στα χέρια της γαλλικής Credit Agricole. Από τότε τον συνοδεύει ένα παρατσούκλι: Κοπερφιλντ. Για ποιο λόγο; Διότι έχει τη μοναδική, μαγική ικανότητα να εξαφανίζει τράπεζες. Κάπως έτσι λένε σήμερα, ότι αν παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας θα εξαφανίσει και μια χώρα, την Ελλάδα.

Οι δουλειές της συζύγου

Όλες οι σύζυγοι των δημοσίων υπαλλήλων μπορούν να κάνουν «χρυσές δουλειές»; Μάλλον όχι. Όμως, η περίπτωση της οικογένειας Στουρνάρα είναι ξεχωριστή. Ανaδημοσιεύουμε όσα έγραφε το newsbomb.gr, το οποίο είχε στηριχθεί στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» πριν από λίγο καιρό:

«Πολυεθνικοί κολοσσοί στο χώρο του φαρμάκου οι χορηγοί της Λίνας Νικολοπούλου. Τα ιατρικά συνέδρια και οι συζητήσεις για την επιμέλεια ιατρικών εκδόσεων. Σίγουρα πολλοί θα απορούν τι σχέση μπορεί να έχει η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών με τον χώρο των φαρμάκων και ακόμη περισσότερο πώς οι υψηλές γνωριμίες του συζύγου της αποτέλεσαν το χρήσιμο “εργαλείο” της… Η κ Λίνα Νικολοπούλου λοιπόν είναι όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Παραπολιτικά” γενική διευθύντρια της εταιρείας Mindwork Business Solutions (που εδρεύει στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στην Κηφισιά) και στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της βρίσκεται η διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων και συζητήσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και η επιμέλεια σχετικών εκδόσεων. Η ίδια έχει σπουδάσει Βιολογία και μάλιστα είχε φύγει για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο από τότε διατηρούσε σχέση. Και μην νομίζετε ότι η Mindwork Business Solutions είναι μια μικρή εταιρεία η οποία απλά επιβιώνει στο χώρο αλλά πρόκειται για έναν πραγματικό κολοσσό! Μεταξύ άλλων δουλεύει συστηματικά για την προώθηση, αλλά και τη γενικότερη οργάνωση των εκδηλώσεων του “Forum για την Υγεία και τις πολιτικές Υγείας” ενώ ασχολείται καθημερινά και με τη διαχείριση της ιστοσελίδας του. Κάθε χρόνο μάλιστα πραγματοποιούνται δύο συναντήσεις, στις οποίες συμμετέχουν πολιτικοί ερευνητές, ακαδημαϊκοί επιστήμονες του υγειονομικού συστήματος καθώς και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και μεγάλων ασφαλιστικών οργανισμών και επιχειρήσεων του υγειονομικού τομέα. Εκτός από τα οικονομικά της χώρας ο υπουργός φαίνεται πως… πονοκεφαλιάζει και για τις δουλειές της γυναίκας του εν μέσω κρίσης».

Ο άνθρωπος που δεν έκανε καμία σωστή εκτίμηση

Τον περασμένο Οκτώβριο το Periodista υπενθύμιζε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένα πρόσωπο, η παρουσία του οποίου στο υπουργείο Οικονομικών μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί στον ελληνικό λαό.

Ορίστε τι γράφαμε στις 11 Οκτωβρίου 2012:

Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση τα οικονομικά ζητήματα και πρέπει να είναι ανήσυχος διότι στη θέση του “Τσάρου” της Οικονομίας βρίσκεται το αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη, Γιάννης Στουρνάρας. Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένας άνθρωπος ειδικών αποστολών. Διότι είναι προφανές ότι αν η χώρα είχε, μία κυβέρνηση, η οποία θα σχηματιζόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα ήταν αδύνατον ένας πρωθυπουργός να εμπιστευόταν σε ένα πρόσωπο το οποίο έχει πέσει τόσο έξω στις εκτιμήσεις του. Κι, όμως, στην Ελλάδα του 2012, μπορεί και χειρίζεται τις οικονομικές υποθέσεις ένας τεχνοκράτης σαν τον Γιάννη Στουρνάρα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί πως ο πρωθυπουργός ενός … κυρίαρχου κράτους εμπιστεύθηκε τον Γιάννη Στουρνάρα για μία τόσο κρίσιμη θέση. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Θα υπενθυμίσουμε αρχικά το περιεχόμενο της συνέντευξης, την οποία είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα “Τα Νέα” τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν σημείωνε ότι η κρίση τελειώνει και ότι η ανεργία θα κορυφωθεί στο 9,5%-9,8%.

Το ότι έπεσε έξω στις προβλέψεις του, δεν χρειάζεται να αναλυθεί περισσότερο. Άλλωστε το αποδεικνύει το γεγονός ότι στη συνέχεια έγινε … υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, μίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού, η οποία για να σχηματιστεί συμμάχησαν όλα τα κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, τα οποία απομυζούν τη χώρα μας και οδηγούν σε κοινωνική γενοκτονία τον ελληνικό λαό. Στην Ελλάδα του 2012, όπου η κυβέρνηση ξεπουλά τα πάντα, δεν χρειάζεται να έχει κανείς επάρκεια οικονομικών, ώστε να γίνει υπουργός των Οικονομικών υποθέσεων. Αρκεί να ταυτίζεται με τις θέσεις του Βερολίνου και να έχει κάνει καλές παρέες στο παρελθόν. Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2009, ο Γιάννης Στουρνάρας μιλούσε για το θέμα της ανεργίας υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαίο μέτρο η επιδότηση των επιχειρηματιών. Καλό είναι να θυμηθεί κανείς τι εντόπιζε ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ο σημερινός υπουργός Οικονομικών: “Την έλλειψη κατανόησης της σοβαρότητας των συνεπειών βασικών προβλημάτων από το κοινό, ώστε να γίνουν αποδεκτές οι απαραίτητες λύσεις”(!!!).

Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστήριζε ότι ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να συναινεί στην καταστροφική για τον ίδιο πολιτική. Ταυτόχρονα, πλήρως ευθυγραμμισμένος, με τα γερμανοτραφή εγχώρια συστήματα, τα οποία απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος, πριν προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωνε “η πιο ρηξικέλευθη πρόταση για την οικονομία σχετίζεται με την επίτευξη συναίνεσης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση του σταυρού προτίμησης”. Και δεν είναι μόνο τα όσα είχε δηλώσει στην εφημερίδα “Τα Νέα”. Αργότερα στις 23 Ιουλίου του 2011 σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Mega Channel, σε ερώτηση για το πότε “βλέπει” ότι η χώρα θα γυρίσει στην ανάπτυξη, είχε απαντήσει το εξής αξιομνημόνευτο: “μέσα στον επόμενο χρόνο”, δηλαδή στο έτος 2012, δηλαδή στο έτος που διανύουμε. Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, χωρίς ν είναι αναγκαίο να προσφύγει σε κάποια μαζική πληροφόρησης, μόνο σε τροχιά ανάπτυξης δεν έχει τεθεί η χώρα.

Ο κύκλος της Οξφόρδης

Την ιστορία την γράφουν οι παρέες , υποστηρίζουν κάποιοι. Στην περίπτωση του Γιάννη Στουρνάρα αυτό «ταιριάζει γάντι». Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ένα αφιέρωμα του «Βήματος» στον σημερινό υπουργό Οικονομικών:

«Η ακαδημαϊκή ζωή του στην Οξφόρδη ήταν μια άλλη μάχη. Ο κύριος ανταγωνιστής του στην άμιλλα της σχολής ήταν ο Τσαρλς Κόλινς, σήμερα υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, με τον οποίο διατηρεί στενή επαφή. Τα χρόνια της Οξφόρδης διαμόρφωσαν τον Στουρνάρα και ήταν καθοριστικά για τη μετέπειτα πορεία του. Στο φημισμένο βρετανικό πανεπιστήμιο βρέθηκε μαζί με τη σύντροφό του από τα φοιτητικά χρόνια στην Αθήνα, τη Λίνα Νικολοπούλου. Εκείνος έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στα Οικονομικά, εκείνη διδακτορικό στη Βιολογία.

Μόλις το ΠαΣοΚ θεσμοθέτησε τον πολιτικό γάμο, το 1981, κατέβηκαν στο Λονδίνο, μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι, «με ένα νοικιασμένο Renault που χάλασε στον δρόμο», και παντρεύτηκαν στο προξενείο. Γύρισαν με oτοστόπ. Σήμερα έχουν δύο κόρες, τη Μυρτώ και τη Νεφέλη. Στην Οξφόρδη ο Στουρνάρας συνδέθηκε με μέλη της ελληνικής κοινότητας του πανεπιστημίου. Εκεί δίδασκε ήδη ο Λουκάς Τσούκαλης (σήμερα καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ), ο οποίος έχει τελειώσει το διδακτορικό του σε ηλικία μόλις 25 ετών. Συνομήλικος, συμφοιτητής και συγκάτοικος του Στουρνάρα στην εστία ήταν ο Γιώργος Ζανιάς, πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ενώ ο «μικρός της παρέας» ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο καθηγητής Οικονομικών και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ίδια εποχή τις προπτυχιακές σπουδές του σε έναν κύκλο σπουδών μοναδικό στην Οξφόρδη: Πολιτική Επιστήμη, Φιλοσοφία και Οικονομικά.

“Ημασταν όλοι προοδευτικά παιδιά” θυμάται ο Τσούκαλης. «Μιλάγαμε συνέχεια πολιτικά. Ως λίγο μεγαλύτερος, είχα ίσως μια πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση. Οι άλλοι ήταν πιο ριζοσπαστικοί. Κουβαλούσαν μια επαναστατικότητα που είχε έρθει από τα αμφιθέατρα των ελληνικών πανεπιστημίων. Η ιδεολογία της παρέας ήταν από σοσιαλδημοκρατία και πέρα προς τα Αριστερά και ο Στουρνάρας είχε το πρόβλημα πώς θα προσαρμόσει τις αριστερές ιδέες με τα παραδοσιακά οικονομικά». Η παρέα της Οξφόρδης ήταν πολυσυλλεκτική. Στις συζητήσεις συμμετείχε με τα δικά της επιχειρήματα και η Ελένη Λουρή, σήμερα υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έκανε από το 1982 το διδακτορικό της στο φημισμένο πανεπιστήμιο».

Ας μην ξεχνάμε ότι στο ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο χειρίζεται όλους τους φακέλους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ξεχωριστή θέση έχει ο Αλέξης Παπαχελάς, με τον οποίο ο Γιάννης Στουρνάρας συνδέεται με ισχυρή φιλία. Εξάλλου η εφημερίδα «Καθημερινή» ταυτίζεται με τις απόψεις του κυρίου Στουρνάρα και τον έχει στηρίξει πάρα πολύ.

Πάντως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εξής: Όλα τα πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται παραπάνω κατείχαν θέσεις σε τράπεζες. Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή.

Ο ταλαντούχος κύριος Στουρνάρας

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δρόμος της Αριστεράς”, η οποία πριν από καιρό έγραφε τα ακόλουθα: 

Η τοποθέτηση του κ. Ι. Στουρνάρα, ως υπουργού Οικονομίας, στην τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.-ΔΗΜΑΡ αποτελεί την επιβράβευση της συνεπούς εξυπηρέτησης πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων από το συγκεκριμένο στέλεχος. Ενώ, όμως, είναι γνωστά και έχουν σχολιασθεί, ας δούμε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά «επιτεύγματά» του:

1. Ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων στην κυβέρνηση Σημίτη αποδέχθηκε το κλείδωμα της ισοτιμίας μετατροπής της δραχμής σε ευρώ σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που προέκυπταν από την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, εξυπηρετώντας τα γερμανικά (κυρίως) εμπορικά συμφέροντα.

2. Ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ (δεξαμενή «σκέψης» του ΣΕΒ) υπερθεμάτισε για την υλοποίηση των μνημονίων, επιμένοντας ιδιαίτερα στις ιδιωτικοποιήσεις (δηλαδή, στο ξεπούλημα σε ντόπια και ξένα συμφέροντα της δημόσιας περιουσίας) και στο «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων» (δηλαδή, στην απορρύθμιση και τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων στους συγκεκριμένους κλάδους), δημοσιεύοντας μελέτη που «εκτιμούσε» ότι με το «άνοιγμα» θα επιτυγχανόταν αύξηση του ΑΕΠ κατά 13% σε 5 χρόνια. Μια μελέτη που προκάλεσε θυμηδία ακόμη και μεταξύ των υπερασπιστών των μνημονίων.

Υπάρχει, όμως, μια «επιτυχία» του κ. Ι. Στουρνάρα που δεν προβλήθηκε όσο της άξιζε, ούτε όταν πραγματοποιήθηκε, ούτε και σήμερα. Η επιτυχία αυτή αφορά την περίοδο που ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Εμπορική Τράπεζα (2000-2004). Το 1999 η Εμπορική τράπεζα πούλησε το μερίδιό της στην Ιονική Τράπεζα (αγοράστρια η Alpha Bank) έναντι του ποσού των 226 δισεκατομμυρίων δρχ. (περίπου 663 εκατ. ευρώ), παρά την αντίθεση των διεθνών συμβούλων (που είχε η ίδια προσλάβει) και πρότειναν τη συγχώνευση των δύο τραπεζών και τη δημιουργία μιας τράπεζας ισοδύναμης της Εθνικής. Η τότε διοίκηση της Εμπορικής είχε ετοιμάσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο που θα χρηματοδοτείτο από το τίμημα πώλησης της Ιονικής και θα ισχυροποιούσε σημαντικά την τράπεζα.

Όμως ο κ. Ι. Στουρνάρας είχε άλλα σχέδια. Όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς των χρήσεων 2000 και 2001, τα κεφάλαια της τράπεζας που είχαν επενδυθεί σε μετοχές εισηγμένων εταιριών στο ΧΑ αυξήθηκαν από 109,2 δισ. δρχ. (320,6 εκατ. ευρώ) το 1999 σε 195,2 δισ. δρχ. (572,8 εκατ. ευρώ) το 2000 και σε 200,4 δισ. δρχ. (588,1 εκατ. ευρώ) το 2001. Είναι, άραγε, «σύμπτωση» ότι το 2000 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, οριακά, τις εκλογές με κύριο επιχείρημα την άνοδο του Χρηματιστηρίου; Η ζημιά θα αποκαλυφθεί το 2002 με τη ψήφιση του Ν. 2992/2002 που έδωσε τη δυνατότητα στις εισηγμένες να αποτιμούν τα χαρτοφυλάκιά τους στις τρέχουσες τιμές αγοράς και όχι, όπως γινόταν μέχρι τότε, στις τιμές κτήσης. Στον ισολογισμό της χρήσης 2002, η αποτίμηση των μετοχών έχει καταρρεύσει σε 216,4 εκατ. ευρώ (73,7 δισ. δρχ.), δηλαδή μειώθηκε κατά 63%. Όπως αναφέρουν στις παρατηρήσεις τους οι ορκωτοί ελεγκτές της τράπεζας, «ποσό 542,40 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκαν απ’ ευθείας σε μείωση του λογ/σμού «Ειδ. Αφορολ. Αποθ.

Από Χρεόγραφα» που περιλαμβάνεται στο λογαριασμό Ιδίων Κεφαλαίων «Αποθεματικά». Δηλαδή, μέσα σε δύο χρόνια, η διοίκηση του κ. Ι. Στουρνάρα «απώλεσε» στο ΧΑΑ το 82% του τιμήματος που εισέπραξε από την πώληση της Ιονικής τράπεζας, με αποτέλεσμα τη μείωση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας από 2 δισ. ευρώ το 2001 σε 1,3 δισ. ευρώ το 2002. Ατυχείς επιχειρηματικές κινήσεις; Όχι ακριβώς. Κατά την ίδια χρήση η διοίκηση Στουρνάρα θα επιλέξει να μην αναπροσαρμόσει την αξία των ιδιόκτητων παγίων της τράπεζας (Ν. 3091/2002) ώστε να μετριάσει τη μείωση των ιδίων κεφαλαίων. Τα μειωμένα ίδια κεφάλαια της τράπεζας θα «διευκολύνουν» την είσοδο της Credit Agricole στο μετοχικό της κεφάλαιο, με αποτέλεσμα τη σταδιακή απαξίωση της Εμπορικής τράπεζας (στην οποία θα πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια ο πολύς κ. Γ. Προβόπουλος).

Η κατασπατάληση της δημόσιας περιουσίας, η διευκόλυνση εξαγοράς της Εμπορικής τράπεζας από το ξένο κεφάλαιο ή η εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων αποτέλεσαν τα κριτήρια για την ανάληψη της θέσης του υπουργού Οικονομίας από τον κ. Ι. Στουρνάρα;

4444

http://www.ramnousia.com/2013/02/afou-mporei-o-bogdanos-mporoume-oloi.html#.USN6lWccWnl

Σάλο έχει προκαλέσει στα social media αλλά και ανάμεσα στους κριτικούς η ποιητική συλλογή του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Ακολουθεί το ποίημα “διαθήκη” από την συλλογή “ΟΝ” και μια επιλογή σχολίων από το Facebook, ένα απόσπασμα από την κριτική του Θωμά Τσαλαπάτη για την εφημερίδα “Εποχή”, και βίντεο από το YouTube όπου παρουσιάζουν ερασιτεχνική απαγγελία ποιημάτων του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Σχόλιο: Ο Καθένας μπορεί να γράψει ποίηση.

4444

http://www.periodista.gr/index.php/greece/item/2055-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9

Ανοίγοντας ένα λεξικό και ανατρέχοντας στον όρο τεχνοκράτης βλέπουμε ότι έτσι αποκαλούμε αυτό το στέλεχος του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα με ανώτατη κατάρτιση και εμπειρία σε συγκεκριμένο τεχνικό τομέα. Ο συγκεκριμένος συνηθίζεται να ασκεί το λειτούργημά του με βάση τη μελέτη κυρίως των αντικειμενικών δεδομένων και των οικονομικών μηχανισμών χωρίς να λαμβάνεται και τόσο υπόψη ο ανθρώπινος παράγοντας.

Μάλιστα. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται για κάτι καλό εφόσον δε λαμβάνει τον παράγοντα άνθρωπο μέσα στους υπολογισμούς του. Ο τεχνοκράτης βέβαια είναι και αυτός άνθρωπος. Θεωρητικά τουλάχιστον έτσι είναι. Στη σημερινή Ελλάδα των μνημονίων και της ανθρωπιστικής καταστροφής κάνουν πάρτι τέτοιου είδους ανθρωποειδή. Έχουν υποκαταστήσει πλήρως την πολιτική και έχουν τεθεί μπροστάρηδες στην προσπάθεια «εξυγίανσης» της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο. Σε ένα πρώτο σχόλιο θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν και αυτοί δικαίωμα να έχουν άποψη. Τεχνοκρατία δεν έχουμε άλλωστε; Ναι, έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη ότι και να είναι και σε οποιοδήποτε είδος του ζωικού βασιλείου και να ανήκει. Όλα βέβαια έχουν ένα όριο, ένα ταβάνι, θα λέγαμε. Αυτοί οι απίθανοι τύποι με κάτι πτυχία όχι και τόσο αναγνωρίσιμα ή αν το θέλετε αγνώστου προελεύσεως ή ακόμα και αγνώστου τρόπου κτήσης τους έχουν ξεχυθεί στην ελληνική επικράτεια και αλαλάζουν για τον σπουδαίο ιδιωτικό τομέα (της Ελλάδας πάντα για να μη ξεχνιόμαστε) που είναι τόσο «παραγωγικός» και στενάζει κάτω από τον ζυγό του αδίστακτου δημόσιου τομέα, ο οποίος και είναι «τροχοπέδη» στην προσπάθεια για την «ανάκαμψη» και την «ανάπτυξη».

Στην Ελλάδα (πάντα για αυτή μιλάμε) έχει συμβεί το εξής απίθανο. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν ποτέ δουλέψει σε οτιδήποτε ιδιωτικό. Όσοι από αυτούς έχουν δουλέψει έχουν απολυθεί σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς αποζημίωση. Άσχετο αν από τα στόματά τους βγαίνουν κάτι άναρθρες κραυγές που λένε (αν καταλαβαίνουμε καλά) το ποιοι είναι αυτοί και ποια η διαδρομή τους και ποια τα ένσημά τους. Οι κύριοι αυτοί δεν έχουν ποτέ ακούσει από την αγορά που τόσο υπηρετούν την μια και μοναδική λέξη «προσλαμβάνεσαι». Έχουν μάθει μόνο στο «διορίζεσαι». Μια ζωή διορισμένοι. Την λέξη μεροκάματο ούτε ως «φοιτητές» δεν την έχουν ακούσει. Το αστείο της όλης υπόθεσης και κουβέντας γίνεται όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο αλλά γιατί αυτοί οι τύποι θέλουν να κάνουν «μεταρρυθμίσεις». Προφανώς με αυτή τη λέξη να εννοούν το «βόλεμα» της νέας φουρνιάς φίλων, γνωστών και συγγενών που αλλού; Στο Δημόσιο που με τόση χάρη υβρίζουν.

Τον θυμόμαστε τον περίφημο Δούκα που είχε βγει πριν λίγες μέρες και είχε προτείνει σε ένα «μανιφέστο» της ντροπής να πηγαίνουν οι άνεργοι στις επιχειρήσεις των φίλων του και να εργάζονται δωρεάν; Αυτόν που είχε «ξεχάσει» να δηλώσει στη φορολογική του δήλωση ένα εκατομμύριο ευρώ σε καταθέσεις μιλάμε. Ο ίδιος τύπος είναι.

Τον άλλο τον τσεκουροφόρο που θέλει να δημευτούν οι πρώτες κατοικίες των Ελλήνων πολιτών;

Τους άλλους τους περίεργους που είναι στις λίστες Lagarde και δεκάδες άλλες και είναι σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι της εξουσίας; Για αυτούς μιλάμε, οι οποίοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό να ξεκινήσει το φοροκυνηγητό στους μικροοφειλέτες και να αφήσουν απέξω τη λίστα με τους 1.700 που χρωστούν 35 δισεκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο.

Η μόνη σχέση που έχουν όλοι αυτοί οι τεχνοκράτες με τον ιδιωτικό τομέα είναι ότι γνωρίζουν πολύ καλά την οικονομική ολιγαρχία που λυμαίνεται τον παραγόμενο πλούτο του ελληνικού λαού εδώ και αρκετές δεκαετίες. Όλοι αυτοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Είναι γεγονός. Προχθές βγήκε άλλος ένας τέτοιος που είναι λέει Γ.Γ του ΥΠΟΙΚ. Ναι, καλά καταλάβατε του Υπουργείου του κυρίου Στουρνάρα. Τι είπε λοιπόν αυτός ο κύριος Μέργος; Ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλός και θα πρέπει να τον επανεξετάσουμε αν θέλουμε να μπούμε σε «αναπτυξιακή» τροχιά. Απίθανος. Ο συγκεκριμένος βέβαια είναι τριπλοθεσίτης του Δημοσίου τομέα. Όχι τίποτε άλλο αλλά να μη ξεχνιόμαστε.

Αλήθεια αυτός δεν εντάσσεται στο Ενιαίο Μισθολόγιο; Μήπως να του κάνουμε τη χάρη, να τον ακούσουμε και να του δώσουμε τον βασικό μισθό για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι; Το κακό δεν είναι οι απόψεις τέτοιων απίθανων τύπων. Το κακό είναι ότι αυτοί πληρώνονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και το ακόμα χειρότερο ότι δεν απολύονται ποτέ. Τουναντίον. Φροντίζουν να διορίζουν σε αυτό το «κακό» Δημόσιο όσο περισσότερους δικούς τους μπορούν. Τα ίδια δε συμβαίνουν και στη δημόσια τηλεόραση; Απολύονται 300 συμβασιούχοι τη στιγμή που προσλαμβάνονται κατά εκατοντάδες διάφοροι «ειδικοί» σύμβουλοι με μπούτια…μισθούς των 3.500 ευρώ. Αστείο δεν ακούγεται;

Στη σημερινή Ελλάδα όπου σύμφωνα με τα νέα στοιχεία έρευνας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ 3,9 εκατομμύρια συμπολιτών μας βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, υπάρχει μια δράκα οικογενειών που στο σπίτι τους μπαίνει συνολικό εισόδημα είκοσι και τριάντα χιλιάδων ευρώ τον μήνα!!! Όλα αυτά τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός έστω και αν δεν του τα λένε τα κανάλια της διαπλοκής από τα βραδινά τους δελτία. Υπάρχει και το διαδίκτυο αλλά υπάρχουν και οι ίδιες, οι δικές τους ομολογίες. Οι αποκαλύψεις παίρνουν καθημερινά τη μορφή χιονοστιβάδας. Τίποτε δε μπορεί πια να μείνει κρυφό. Κι όμως. Εξακολουθούμε να μην προβάλλουμε καμιά οργανωμένη αντίσταση μπροστά στη λαίλαπα που μας εξαθλιώνει. Ας γίνουμε λιγάκι κυνικοί και ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πειστική εξήγηση. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας. Δεν εξηγείται αλλιώς. Η πλειονότητα των Ελλήνων τόσα χρόνια περίμενε να βολευτεί είτε στο Δημόσιο είτε τα τελευταία χρόνια σε καλές θέσεις του ιδιωτικού τομέα πάντα με την παρέμβαση κάποιου βουλευτή ή υπουργού ή πολιτευτή. Αυτή είναι μια πικρή αλήθεια. Ναι, είμαστε ένοχοι. Ίσως για αυτόν τον λόγο πήγαν και ψήφισαν τη συγκεκριμένη τρικομματική. Ήξεραν ότι αυτοί θα κυβερνήσουν. Η επιλογή ήταν συνειδητή έστω και αν δεν το παραδεχόμαστε. Οι περισσότεροι με αυτή τη λογική ψήφιζαν τόσα χρόνια. Με τη λογική της πελατείας. Έτσι ψήφισαν και στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Με την ελπίδα ότι δε θα τους πειράξουν άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις και ότι κάποια στιγμή έστω και αν τα ξεπουλήσουμε όλα η κρίση θα τελειώσει.

Άλλοι πάλι έχοντας χάσει κάθε άλλη ελπίδα και καταλαβαίνοντας ότι το πολιτικό σύστημα που έφτιαξαν τα δύο κόμματα που μας έφτασαν ως εδώ δεν πρόκειται να κάνει άλλους διορισμούς προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Μισό περίπου εκατομμύριο από δαύτους ψήφισαν τους νεοναζί για να τιμωρήσουν αυτούς που δε θα τους διόριζαν πια. Πολλοί λένε ότι αυτοί δεν είναι φασίστες. Εμείς ρωτάμε. Πότε έπαψαν να είναι; Το ότι κρύβονταν επιμελώς τόσα χρόνια και ιδίως στη Δεξιά δεν παύει να τους κάνει φασίστες. Αυτές ήταν οι απόψεις τους. Χουντικοί, φιλοχουντικοί, βασιλόφρονες, εθνικιστές, νεοναζί. Αυτούς προσπάθησε να διαλύσει ο Κώστας Καραμανλής επιβάλλοντας το 2000 την στροφή προς την λεγόμενη Κεντροδεξιά του «μεσαίου χώρου» και αφήνοντας πίσω αυτά τα κατάλοιπα που μόλυναν την ΝΔ. Εις μάτην. Το κακό έγινε και δε γυρίζει πίσω. Μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας ξέχασε τους νόμους της ζούγκλας μέσα σε μια καπιταλιστική και όχι μόνο κρίση. Πάντα το μεγάλο ψάρι επιβιώνει τρώγοντας το μικρό. Νόμος χωρίς εξαίρεση. Οι τελευταίες εικόνες των απλωμένων χεριών στο κέντρο της Αθήνας που έκαναν τον γύρο του κόσμου πρόσφατα δεν ήταν οι τελευταίες. Ήταν μόνο η αρχή.

Τέτοιες εικόνες και ακόμα χειρότερες θα αρχίσουν σύντομα να κάνουν όλο και συχνότερα την εμφάνισή τους. Έγκλημα χωρίς τιμωρία δεν υπάρχει. Πάντα υπάρχει η τιμωρία έστω και αργά. Ίσως οι τεχνοκράτες και τα λιμά του καπιταλισμού τιμωρηθούν τελευταία αλλά ένα είναι το σίγουρο. Όπως πάντα συνέβαινε στην Ιστορία, αρκετά εκατομμύρια συνανθρώπων μας θα έχουμε εξοντωθεί μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση τέτοια που παρόμοια ίσως δεν έχουμε γνωρίσει ξανά. Δε μιλάμε μόνο για τη χώρα μας. Είπαμε. Εμείς είμαστε το πειραματόζωο. Αν αυτή η κατάσταση δεν ανακοπεί τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Για ένα είμαστε σίγουροι. Όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν αυτήν την επάρατη και καταστροφική κυβέρνηση θα είναι οι πρώτοι που θα χάσουν τα σπίτια τους, τις όποιες λιγοστές καταθέσεις τους και οι πρώτοι που θα σταθούν μπροστά στις ουρές των συσσιτίων απλώνοντας τα χέρια. Μπορεί να πάρουν και τους υπόλοιπους μαζί στην άβυσσο. Ναι, είναι πιθανό. Εξαιρετικά πιθανό.

Οι υπόλοιποι, όσοι και αν είναι, θα έχουν αγωνιστεί έχοντας πάντα στο μυαλό τους στίχους του Καβάφη: «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς. Μην την εξευτελίζεις»…

4444

Καλή η προσπάθεια.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18617.htm

«Ένα από τα εκπληκτικά πράγματα στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις είναι η ανθεκτικότητά τους παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και το Ισραήλ» δηλώνει ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Άριε Μέκελ. Ο κ. Μέκελ μιλάει για όλα: Για τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ στην παρούσα συγκυρία, για τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, για την κρίση στη Συρία, για το ισραηλινό επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά και για το ενδιαφέρον Ισραηλινών εταιρειών για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και για τις πρόσφατες εκλογές στο Ισραήλ.

 Κύριε Πρέσβη, σε ποιο σημείο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ;

Από τότε μια ανήλθε στην εξουσία η νέα ελληνική κυβέρνηση τον Ιούνιο, έχουν συνεχισθεί οι υψηλόβαθμες πολιτικές επαφές. Ο Πρόεδρος Σιμόν Πέρες πραγματοποίησε μια άκρως επιτυχημένη επίσκεψη στην Αθήνα τον Αύγουστο. Οι Έλληνες Υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού επισκέφθηκαν το Ισραήλ. Στον αμυντικό τομέα, υπάρχουν εντατικότερες επαφές μεταξύ των αρχών άμυνας που περιλαμβάνων κοινές ασκήσεις μεταξύ των Πολεμικών Αεροποριών και των Πολεμικών Ναυτικών μας. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, επισκέφθηκε το Ισραήλ τον Δεκέμβριο.

Στον τουρισμό, 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2012. Μεγάλη ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε αυτό τον μήνα στη Διεθνή Έκθεση Μεσογειακού Τουρισμού (IMTM) στο Τελ Αβίβ με επικεφαλής την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας. Στο πεδίο της οικονομίας, μεγάλες Ισραηλινές εταιρείες συμμετέχουν στους κύριους ελληνικούς διαγωνισμούς για τις αποκρατικοποιήσεις. Το Ελληνο – Ισραηλινό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ισραηλο – Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχουν υπογράφει συμφωνίες συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). Συνεχίζονται οι υψηλόβαθμες διαβουλεύσεις Ελλάδας – Ισραήλ για συνεργασία σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων όπως είναι η ενέργεια, η αφαλάτωση, η τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ. Ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου αργότερα φέτος.

Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια το Ισραήλ έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται σε μια σειρά από τομείς, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και η Άμυνα, με την Ελλάδα και την Κύπρο. Πόσο σταθερή μπορεί να είναι η προοπτική αυτής της συνεργασίας, από την πλευρά του Ισραήλ, με δύο χώρες οι οποίες βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα της σφοδρής κρίσης χρέους της ευρωζώνης και έχουν προσφύγει σε μηχανισμούς στήριξης;

Ένα από τα εκπληκτικά πράγματα στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις είναι η ανθεκτικότητά τους παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και το Ισραήλ. Συνεχίζουν να βελτιώνονται ακόμα και με την οικονομική κρίση και έπειτα από δύο εκλογές στην Ελλάδα και εκλογές στο Ισραήλ. Αυτό αναμφίβολα υπογραμμίζει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων μας. Οι σχέσεις του Ισραήλ με την Κύπρο συνεχίζουν να βελτιώνονται σε όλους τους τομείς.

Η ανατολική Μεσόγειος, μετά τις «Αραβική Άνοιξη», έχει εισέλθει σε μία φάση αναδιατάξεων και ρευστότητας. Σήμερα με τη Συρία να έχει βυθιστεί στη δίνη του εμφυλίου, την Αίγυπτο να συγκλονίζεται από ταραχές και την Τουρκία να αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την προοπτική ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πόσο μεγάλη σημασία έχει για τη σταθερότητα στην περιοχή ένας στρατηγικού χαρακτήρα άξονας Ελλάδας – Ισραήλ.

Μια βασική παράμετρος στην ανάπτυξη του συνεταιρισμού μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου είναι η προώθηση της σταθερότητας. Οι εξελίξεις στην περιοχή μας υποδεικνύουν την σημασία της συνεργασίας μεταξύ δημοκρατιών που μοιράζονται κοινές αξίες και συμφέροντα. Μας ενδιαφέρει η ενίσχυση των τριμερών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου. Μαζί, αυτές οι τρεις χώρες μπορούν να εξελιχθούν σε περιφερειακή δύναμη. 

Η Αθήνα επεξεργάζεται τις δυνατότητες που έχει ώστε να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αν το πράξει, ποιες είναι οι πιθανότητες να μετατραπεί η Ελλάδα σε κέντρο μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη;

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να εξελιχθεί η Ελλάδα σε κέντρο μεταφοράς των μεγάλων ποσοτήτων του αερίου μας προς την Ευρώπη σε μια τριγωνική συνεργασία με την Κύπρο. Επιπρόσθετα, αρκετές Ισραηλινές εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον μέσω επίσημων διαύλων για να πραγματοποιήσουν έρευνες για φυσικό αέριο στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Υπάρχει ενδιαφέρον από ισραηλινής πλευράς για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων; Έχει εκδηλωθεί εμπράκτως ενδιαφέρον; Οι Ισραηλινές εταιρείες είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στην Ελλάδα και αν ναι σε ποιους τομείς;

Γνωστές Ισραηλινές εταιρίες συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για αρκετά μεγάλα έργα όπως είναι το Ελληνικό, κλπ. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρων Ισραηλινών επιχειρηματιών για επενδύσεις σε αρκετούς τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η ενέργεια, κα.

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Συρία και για απειλές του Ιράν προς το Ισραήλ . Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το μέλλον της συριακής κρίσης, πως αντιμετωπίζει το Ισραήλ την κρίση στη Συρία και πόσο καθοριστικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμά της για τη Μέση Ανατολή, ειδικά αν υπάρξει κάποια αντίδραση από ιρανικής πλευράς;

Η σύγκρουση στη Συρία είναι επικίνδυνη για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος είναι η βαρβαρότητα στην Συρία με πάνω από 60.000 νεκρούς. Περιφερειακές δυνάμεις όπως είναι το Ιράν και άλλες έχουν εμπλακεί στην σύγκρουση. Εκτός από το βάρβαρο καθεστώς του Προέδρου Άσαντ, έχουν αναδυθεί και ανησυχητικά στοιχεία Τζιχαντιστών. Υπάρχει ο κίνδυνος διάχυσης της σύγκρουσης στα ισραηλινά σύνορα στο Βορρά για να μην αναφερθούμε στο τρομερό πρόβλημα των προσφύγων σε γειτονικές χώρες όπως είναι η Τουρκία. Επιπλέον, η Συρία κατέχει μεγάλο οπλοστάσιο χημικών και βιολογικών όπλων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να πέσουν στα χέρια εξτρεμιστών. Ως η μόνη πραγματική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ ελπίζει για το καλύτερο και θα πάρει κάθε απαραίτητο μέτρο για να προστατέψει τους πολίτες του.

Τι σηματοδοτούν οι εκλογές στο Ισραήλ και η άνοδος του κόμματος Yesh Atid του δημοσιογράφου Yair Lapid; Θα συνεχίσει την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα η νέα Ισραηλινή κυβέρνηση;

Οι εκλογές στο Ισραήλ ενδεχομένως σηματοδοτούν την άνοδο μιας νέας γενιάς πολιτικών και κομμάτων στη χώρα. Οι Ισραηλινοί έδειξαν ότι ενδιαφέρονται εξίσου για κοινωνικά θέματα όσο και για την εξωτερική πολιτική. Η νέα Ισραηλινή Κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Νετανιάχου και των εταίρων του θα κληθεί να αντιμετωπίσει κύρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όπως είναι το Ιράν, η Ισραηλο – Παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία και τα μεγάλα προβλήματα στη Μέση Ανατολή. Θα επιδιώξει να δυναμώσει τις υπάρχουσες συμμαχίες με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και να οικοδομήσει καινούργιες στην περιοχή μας και πέρα απ’ αυτήν. Σαφώς και θα συνεχίσει την ανάπτυξη των στρατηγικών σχέσεων με την Ελλάδα. Προσβλέπουμε στην συνέχιση της συνεργασίας μας με τους Έλληνες φίλους μας.”

periodista.gr

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18642.htm

3 διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αναλάβει να προστατέψουν την εκδήλωση της  Εurovision που μεταδίδει ζωντανά το χαζοκάναλο ΕΤ1 από την Ιερά Οδό. Τι είχε συμβεί; Απλήρωτοι εργαζόμενοι του Ανδρέα Κουρή (Metropolis κλπ) είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το σκυλάδικο που φιλοξενούσε το event και φώναζαν συνθήματα.
Ο Νίκος Δένδιας έδρασε ακαριαία. Μάλιστα ειδοποίησε και καμιά 30ανταριά διμοιρίες ακόμη να είναι σε επαγρύπνηση.
Άκου εκεί εργαζόμενοι να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους!
Που ακούστηκε αυτό;

Στο μεταξύ μέσα στην αίθουσα η Δέσποινα Βανδή έκανε φιλότιμες προσπάθειες να κουνήσει το πάνω χείλος της το οποίο είχε “παγώσει” από το botox και με δυσκολία ανοιγόκλεινε το στόμα της.
Τώρα όσο για τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες μακράν το καλύτερο γαύγισμα από την Αγγελική Ηλιάδη που με τις πλαστικές έγινε φτυστή η Δέσποινα Βανδή.
Γειασάν τον Νίκο Δένδια που είναι πολύ alcohol-free αγόρι…

Σχόλιο: Ο Δενδιας είναι καλό παιδί. Βάζει τα ΜΑΤ να βαρούν τους εργαζόμενους!!!!

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18652.htm

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωράνε οι διεργασίες των οικονομικών επιτελείων Μπόμπολα και Ψυχάρη για την εξαγορά του «Πήγασου» από τον ΔΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος ανακοίνωσε την εξαγορά μέσα από το editorial του την περασμένη Κυριακή  δείχνει πανευτυχής για το μεγάλο deal.

Mάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» αναζητεί μάνατζερ από την ελεύθερη αγορά για να αναλάβει επικεφαλής του νέου Ομίλου. Βλέπει κόσμο –τεχνοκράτες-ανάμεσα στους οποίους και ονόματα έκπληξη από την ελεύθερη αγορά.

Για την ώρα η πλευρά Μπόμπολα είναι αυτή που βρίσκεται σε δεινή θέση μια και θεωρεί ότι έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από ανταγωνιστές επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν πρόσβαση στη Τρόικα!

Σχόλιο: Ο Μπόμπολας γιατί βρίσκεται σε δεινή θέση; Δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει δουλειές με το κράτος στην Ελλάδα.

Αντίθετα ο ΔΟΛ, έχει βλάψει την Ελλάδα διαχρονικά.

Μεταξύ Μπόμπολα και ΔΟΛ, προτιμώ Μπόμπολα.

Στους Έλληνες επιχειρηματίες, που πολλοί τους λένε και νταβατζιδες. Υπάρχει ένας διαχωρισμός. Λεπτός, αλλά υπάρχει.

Το πρόβλημα της Ελλάδος ήταν πάντα το πλαίσιο. Δεν υπάρχει δηλαδή ένα πλαίσιο που να μπορεί να κινηθεί ένας επιχειρηματίας άνετα.

Δεστε για παράδειγμα τις άδειες στα ΜΜΕ. Ο Μητσοτάκης, ένας διαπλεκομενος άνθρωπος, αντί να κάνει ένα καθαρό πλαίσιο, τι έφτιαξε; Ένα διαπλεκομενο.

Σωστά τον Έριξαν τον Μητσοτάκη.

Την άποψη μου την έχω γράψει. Ελεύθερη αγορά. Έχει ο άλλος χρήμα και θέλει να φτιάξει πανελλαδικό κανάλι, ελεύθερα. Όχι περιορισμούς.

Θα του νοικιάζει το κράτος την συχνότητα και αυτό είναι. Καθαρά πράγματα. Όχι καρτέλ. Όχι γκέτο.

Οι πολιτικοί που καταγγέλλουν τους νταβατζιδες είναι εξίσου νταβατζιδες. Αυτό να μην το ξεχνάς αναγνώστη.

Ευτυχώς σήμερα υπάρχει το διαδίκτυο και έχουν σπάσει τα στεγανά.

Ο καθένας μπορεί να κάνει ιστοσελίδα. Το 2008 ήταν μετρημένες στα δάχτυλα οι επίσημες ιστοσελίδες, ενώ σήμερα είναι δεκάδες.

Την Ελλάδα την ταλαιπωρούν τα καρτέλ. Πολιτικά, Οικονομικά και Πολιτιστικά.

Ο Μπόμπολας τι φοβάται; Αφού έχει τον Δενδια στο τσεπάκι. Το καλό παιδί πήγε μάλιστα και στην Χαλκιδική και συνέλαβε και έναν ηθικό αυτουργό.

4444

4444

4444

http://www.enikos.gr/politics/121769,Adeiase_ton_Diwth_h_synergaths_toy.html

Διέψευσε όσα είχε υποστηρίξει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, στην κατάθεσή του στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» η συνεργάτης του Γαλάτεια Μανέ.

Ο Ιωάννης Διώτης κατέθεσε ότι η συνεργάτης του είχε βοηθήσει στην αντιγραφή αλλά και στη διαγραφή του περιβόητου usb, όμως η κυρία Μανέ, στην συμπληρωματική της κατάθεση διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε συμμετοχή.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι εγώ κατ’ αρχήν ουδέποτε διέγραψα οιοδήποτε usb και επίσης ουδέποτε είδα να γίνεται ενώπιον μου τέτοια διαγραφή. Δεν θυμάμαι αν ζήτησε να ενημερωθεί από μένα για το  πως γίνεται η διαγραφή», ανέφερε στην κατάθεσή της η Γαλάτεια Μανέ, σύμφωνα με τη ΝΕΤ.

Σχόλιο: Η υπόθεση της λίστας Lagarde είναι μια υπόθεση του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ. Ψέμα στο ψέμα. Αυτοί οι άνθρωποι χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Έτσι κυβέρνησαν και κυβερνούν.

Ο Διωτης τι είναι; Βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι.

4444

Σήμερα ήρθε άλλος ένας Γάλλος πρόεδρος στην Ελλάδα. Ο Ολαντ. Η Γαλλία είναι σταθερά σύμμαχος της Ελλάδος.

Θυμήθηκα τον Ντε Γκολ που ήρθε και εγγυήθηκε τα σύνορα της Ελλάδος.

Από στρατιωτικής άποψης Ελλάδα και Γαλλία τα πάνε καλά.

Η Αγορά οπλικών συστημάτων από την Γαλλία, ποτέ δεν είχε να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Οι νεοέλληνες το θεωρούσαν κάτι φυσιολογικό. Εγώ το θεωρώ φυσιολογικό.

Αυτή η καλή σχέση όμως, πρέπει να προχωρήσει και στον Οικονομικό τομέα.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα, γιατί οι Γάλλοι δεν έκαναν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Σε όλα τα πεδία. Οι Γαλλικές τράπεζες αγόραζαν ομόλογα, αλλά το ζήτημα είναι να γίνουν επενδύσεις. Τα ομόλογα είναι Έμμεσα.

Αν είσαι φίλος της Ελλάδος, δεν πρέπει να κάνεις και οικονομικές μπίζνες;

Αυτό το πρόβλημα το έχω εντοπίσει και στο Ισραήλ.

Χώρες φιλικές στην Ελλάδα, έμπρακτα, αδυνατούν να κάνουν μπίζνες. Αδυνατούν να επενδύσουν και φυσικά να βγουν κέρδη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να δημιουργηθούν υπεραξίες.

Χαίρομαι που η Γαλλία δανείζει Δυο φρεγάτες για να κάνει έρευνες στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ. Αυτή η κίνηση έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι το blog μου, το διαβάζουν κάποιοι που βρίσκονται σε δωμάτια εξουσίας. Πολύ Μεγάλης εξουσίας.

4444

Άκουσα εχτες να λένε, ότι ο Δενδιας συνέλαβε κάποιον για Ηθικό Αυτουργό. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Ιδίως όταν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί που οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο.

Δενδια αυτό το Ηθικός αυτουργός να το προσέξεις, ιδίως μετά την γκάφα με το ρόλοι και τους βασανισμούς. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το αίμα που χύνεται στην Ελληνική κοινωνία με το μνημόνιο.

Την άποψη μου την έχω γράψει: αν πάρω την εξουσία, πολλά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα δικαστούν και θα σαπίσουν στην φυλακή!!!!

Τα εγκλήματα δεν μπορώ να τα αφήσω έτσι.

4444

4444

http://www.enikos.gr/society/121872,SOK-Apagxonisthke_mhtera_3_paidiwn.html

Απαγχονισμένη βρέθηκε χθες το απόγευμα, 35χρονη γυναίκα  στο σπίτι της στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα τριών παιδιών και υπήκοος Αλβανίας. Ο σύζυγος της, αλβανικής καταγωγής, κατέθεσε στην αστυνομία ότι μόλις επέστρεψε από τη δουλειά του, βρήκε τη γυναίκα του απαγχονισμένη.

Τα αίτια, διερευνώνται από τις αστυνομικές Αρχές, καθώς δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα της ίδιας που να διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους αυτοκτόνησε. Η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Πηγή: lesvospost.com

Σχόλιο: Όταν μια μητέρα απαγχονίζεται, αυτό είναι πάντα τραγικό. Μια τραγωδία.

4444

4444

Κοπέρνικος.

Αστρονόμος και μαθηματικός, ο άνθρωπος που έβγαλε τη Γη από το κέντρο του σύμπαντος και στη θέση της τοποθέτησε τον Ήλιο! Γεννήθηκε σαν σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, το 1473 και γι’ αυτό η Google του αφιέρωσε το σημερινό doodle!

Γιος εύπορου εμπόρου, γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1473 στο Τορούν της Πολωνίας, και πέρασε μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του στο Φρόμπορκ της Βάρμιας, όπου και πέθανε στις 24 Μαΐου 1543.

Ήταν μαθηματικός, οικονομολόγος, πολιτικός, διπλωμάτης, στρατιωτικός και αστονόμος. Το τελευταίο, ήταν το… χόμπι του!

Το 1491 ο Κοπέρνικος εγγράφεται στο περίφημο Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας, όπου σπουδάζει Ιατρική, Θεολογία, Μαθηματικά και Αστρονομία. Η τελευταία όμως, τον συναρπάζει. Πέντε χρόνια μετά, ταξιδεύει στην Ιταλία για να σπουδάσει Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Ο θείος του επίσκοπος Λουκά Βατζενρόντε, που είχε αναλάβει την ανατροφή του Νικόλαου και των αδερφών του από την ημέρα που πέθανε ο πατέρας τους (1483), ήθελε να τον δει επίσκοπο. Όμως στη Φερράρα, ο νεαρός Κοπέρνικος γνώρισε τον αστρονόμο Ντομένικο Νοβάρα ντα Φερράρα και γίνεται μαθητής και βοηθός του.

Το 1497 ο Νικόλαος διορίζεται από το θείο του ως ιερέας στον Καθεδρικό Ναό του Φρόμπορκ στην Πολωνία. Πριν όμως γυρίσει στην πατρίδα του, ο Κοπέρνικος πήγε στη Ρώμη, όπου παρατήρησε μία έκλειψη Σελήνης και έδωσε τις πρώτες του διαλέξεις πάνω σε διάφορα μαθηματικά και αστρονομικά ζητήματα. Το 1503 παίρνει το διδακτορικό του στο Κανονικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Φερράρα. Φαίνεται ότι τότε ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τις θεωρίες των αρχαίων περί κινήσεως της Γης, και απέκτησε τις πρώτες αμφιβολίες για το ότι η Γη ήταν ακίνητη στο κέντρο του Σύμπαντος.

Επιστρέφοντας στην Πολωνία, έγινε μέλος της κυβερνήσης της Βάρμιας, ενώ σαν γιατρός, είχε για πελάτες τους πλουσιότερους ανθρώπους της πρωτεύουσας. Όμως έχανε πολλές ώρες με το να εξετάζει δωρεάν τους φτωχούς. Και στον ελεύθερο χρόνο του, μελετούσε αστρονομία που ήταν η προτίμησή του.

1514 κυκλοφόρησε μεταξύ των φίλων του το Commentariolus («Μικρή Ερμηνευτική Πραγματεία»), εξασέλιδο χειρόγραφο κείμενο με τις ιδέες του για το Ηλιοκεντρικό Σύστημα που πρέπει να γράφτηκε μεταξύ 1507 και 1514.

Λίγο πριν το θάνατό του ο Κοπέρνικος εξέδωσε το βιβλίο του «De Revolutionibus Orbium Coelestium Libri VI» («Έξι Βιβλία για τις Περιστροφές των Ουρανίων Σφαιρών»), το οποίο αποτέλεσε τη βάση για την εξέλιξη της σύγχρονης Αστρονομίας.

Υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία, την άποψη δηλαδή ότι η Γη και τα άλλα σώματα του Ηλιακού Συστήματος περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο, σε αντίθεση με την τότε επίσημη γεωκεντρική θεωρία, που ήθελε τη Γη ακίνητη και κέντρο του κόσμου.

Άνοιξε έτσι το δρόμο για τους αστρονόμους της επόμενης γενιάς, ειδικά τον Γιοχάνες Κέπλερ αλλά και την Επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα.

Το «De Revolutionibus Orbium Coelestium Libri VI», το μεγαλύτερο έργο του Κοπέρνικου, παραδόθηκε στα χέρια του λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με το θρύλο, ένας ιππότης έτρεξε πάνω σε γρήγορο άλογο και παρέδωσε το πρώτο τυπωμένο αντίτυπο του βιβλίου στα χέρια του Κοπέρνικου λίγες ώρες πριν πεθάνει, στις 24 Μαΐου 1543.

Ο Κοπέρνικος τάφηκε στον Καθεδρικό Ναό του Φρόμπορκ. Αρκετοί είχαν ερευνήσει μάταια για τη σωρό του, όταν στις 3 Νοεμβρίου 2005 ανακοινώθηκε πως λίγους μήνες πριν (τον Αύγουστο) είχε ανακαλυφθεί το κρανίο του. Το επιβεβαίωσαν και οι γενετικές έρευνες.

Στις 22 Μαΐου 2010, πέντε ολόκληρους αιώνες μετά το θάνατό του, ο Κοπέρνικος κηδεύτηκε με τιμές ήρωα στον καθεδρικό ναό του Φρόμπορκ στην Πολωνία.

Σχόλιο: Ο Κοπέρνικος αυτό που υποστηρίζει, είναι ότι η Γη δεν είναι κάτι το μοναδικό, αλλά υπάρχουν πολλοί πλανήτες όπως η Γη, στο Σύμπαν. Είναι η προέκταση της θεωρίας του. Με την επικράτηση του Χριστιανισμού στη Δύση και την εμφάνιση του Μεσαίωνα, οι άνθρωποι στην Ευρώπη, θεωρούσαν την Γη ως το κέντρο του Σύμπαντος.

Ο Κοπέρνικος το άλλαξε αυτό. Η Γη ήταν απλώς ένας άλλος πλανήτης.

Η επιστήμη θα δείξει πόσο μοναδική είναι η Γη. Αυτό ακόμα δεν έχει αποδειχτεί. Στην ουσία τον 20ο αιώνα με την ανακάλυψη των πρώτων εξωπλανητων και φυσικά τον 21ο αιώνα με τα τηλεσκόπια στο διάστημα, αρχίζουμε να εξερευνούμε πόσο μοναδική είναι η Γη.

Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε ένας πλανήτης ακριβώς όπως η Γη. Βρέθηκαν κάποιοι που τις μοιάζουν ή μπορούν να της μοιάσουν. Ακριβές αντίγραφο δεν βρέθηκε. Όμως είμαστε στην Αρχή.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι η χρονική στιγμή που ο Κοπέρνικος δημοσίευσε το Επαναστατικό του Έργο. Ένα χρόνο πριν πεθάνει.

Ο λόγος είναι απλός. Η επικρατούσα ηθική τάξη, θα τον τιμωρούσε αν το δημοσίευε νωρίτερα και η προσωπική του ζωή θα την άσχημη. Έτσι προτίμησε να το κάνει στο τέλος της ζωής του.

Η αιρετική άποψη διώκεται, γι’αυτό και η ανωνυμία είναι απαραίτητη να υπάρχει.

4444

18/02/2012

4444

Άκουσα στις ειδήσεις του MEGA, στην Χαλκιδική βρίσκεται ο Δενδιας. Εσύ που πίστευες ότι θα είναι αναγνώστη; Ο Δενδιας το καλό παιδί.

Κρίμα να μην μπορώ να στοιχηματίσω ποιος θα κερδίσει.

Ποια πλευρά έχει τα περισσότερα όπλα και την καλύτερη θέση. 

4444

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=752413

«… Δοκιμιογράφος, ποιητής, αρθρογράφος, συγγραφέας πολλών μελετών και επιπλέον εκδότης (“Στοχαστής”), είναι από τους πρώτους που, σε καιρούς δύσκολους, εξέδωσε στη χώρα μας το γκραμσιανό έργο. Στην Ελλάδα της κρίσης ο Αντόνιο Γκράμσι επανέρχεται στο προσκήνιο και ο Λουκάς Αξελός εξακολουθεί να διαδίδει τον στοχασμό του. Με αφορμή την αυριανή παρουσίαση του βιβλίου του Γκράμσι “Για την αλήθεια ή για το να λέμε την αλήθεια στην πολιτική” του Αντόνιο Γκράμσι, και του δικού του “Ξαναδιαβάζοντας τον Γκράμσι” ο Λουκάς Αξελός μας μιλάει για τις ιδέες και το έργο του Ιταλού στοχαστή και τη συνομιλία τους με τον σημερινό κρισιακό μας κόσμο.

* Γιατί να ξαναδιαβάσουμε τον Γκράμσι;

Δεν είναι τόσο εύκολη η απάντηση. Μπορούμε και να μην τον διαβάσουμε ή να κάνουμε μια άλλη επιλογή. Για όσους όμως εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τα κοινά, ο Γκράμσι σηματοδοτεί μια άλλου τύπου ανάγνωση, ιδιαζόντως διαφορετική από τη συνήθη, βαθιά γνωσιολογική, με έντονη ιστορικότητα, ευρηματικότητα, κριτική θεώρηση των πραγμάτων, ανατρεπτικότητα, χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Ε, λοιπόν, αυτά δεν είναι λίγα για να τον ξαναδιαβάσουμε…..».

Σχόλιο: Αυτό που πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε αναγνώστη, είναι ότι ο Γκραμσι δολοφονήθηκε. Ο λόγος απλός. Είχε την δυναμική για να εκλεγεί πρωθυπουργός της Ιταλίας. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν τον χαρισματικό Γκραμσι, ήταν να τον δολοφονήσουν.

Όπως έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: τα πρόσωπα παίζουν σπουδαίο ρόλο.

Όπως έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: τα πρόσωπα παίζουν σπουδαίο ρόλο.

Μην ακούτε της Παπαρήγα και άλλους, που λένε δεν είναι ζήτημα προσώπων. Κατά κύριο λόγο, είναι ζήτημα προσώπων.

4444

Στις 20 Φεβρουαρίου γίνεται 24ωρη Απεργία. Εγώ την γνώμη μου την έχω γράψει.

Δεν πιστεύω στις 24ωρες Απεργίες. Τις θεωρώ ηλίθιες.

Ή κάνεις μακροχρόνια Απεργία να πέσει η Κυβέρνηση και να πας σε εκλογές ή δε κάνεις.

Η 24ωρη Απεργία είναι της πλάκας και συνιστά ταλαιπωρία και ανικανότητα πολιτικής στρατηγικής για την νίκη.

Πιστεύω ότι οι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν να ψηφίζουν και να το κάνουν σωστά.

Μετά από 3 ή 4 χρόνια διακυβέρνησης, ξέρεις αν ο άλλος είναι ικανός ή όχι. Αν σου είπε την αλήθεια.

Εγώ το 2009 ψήφησα τον Γιωργάκη, αλλά το 2012 όχι. Είχα γρήγορα αντανακλαστικά. Ούτε φυσικά το 2012 ψήφησα ΝΔ.

Αν οι νεοέλληνες ψήφιζαν, όπως ψήφησα εγώ, τώρα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα.

4444

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=752945

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/02/2013

Η αγωγή κατά της “Αυγής”, με την οποία ζητούν 300.000 ευρώ, συνιστά ρεβανσισμό από πλευράς Σαμαρά ενάντια στις αντίθετες απόψεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλ. εκπομπή “Λαβύρινθος” της ΕΤ3, στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως, με την κίνηση αυτή, επιδιώκουν να κλείσουν την “Αυγή”, επειδή εξέπεμψε μια μεγάλη αλήθεια: Μια συχνότητα που δόθηκε στο ΚΚΕ για να εκπέμπει τον λόγο της Αριστεράς, προσπαθούν να την μετατρέψουν σε συχνότητα της κυβέρνησης.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση Σαμαρά επιδιώκει να φτιάξει “νέα τζάκια”. Η στρατηγική αυτή περνάει μέσα από τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, επεσήμανε, ενώ υπογράμμισε πως και η δημόσια τηλεόραση εντάσσεται στη στρατηγική αυτή του ασφυκτικού ελέγχου της πληροφόρησης και της ενημέρωσης.

Σχόλιο: Ο Σαμαράς θέλει να φτιάξει νέα Τζάκια.

4444

Η Εύη Φραγκακη χώρισε, άκουσα σήμερα σε πρωιναδικο. Κάνοντας ζάπινγκ. Δεν είδα όλο το ρεπορτάζ. Απλά μου κάνει εντυπώσει.

Η Εύη απλά επιβεβαιώνει την στατιστική, ότι οι άνθρωποι παντρεύονται ανθρώπους που γνωρίζουν στους ευρύτερους χώρους εργασίας.

Το Τυχαίο, είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό στις ανθρώπινες σχέσεις.

4444

Τραγκα ο δικτάτορας Ιωαννίδης ήταν ένα άχρηστο υποκείμενο που βρέθηκε με εξουσία. Όλοι οι Συνταγματάρχες.

Την δεκαετία του 60 δυο άνθρωποι έβλεπαν καθαρά. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Τραγκα μη μου λες εμένα για την Ιστορία, εγώ την γράφω την Ιστορία. Στοιχηματίζω στην Ιστορία και πηγαίνω ταμείο για είσπραξη. Κατάλαβες.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφυγε στο Παρίσι, αφήνοντας το πολιτικό πεδίο ελεύθερο στον Γεώργιο Παπανδρέου που ερχόταν για να κάνει μια αλλαγή.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου πήρε πάνω από 50%.

Πήγε την Μεραρχία στην Κύπρο και ήταν έτοιμος να κάνει πολλά καλά στην Ελλάδα.

Αλλά ο άτιμος ο Γκλύξμπουργκ και οι σχιζοφρενείς Συνταγματάρχες, αυτοί οι άθλιοι τον Έριξαν και η Ελλάδα, δεν μπόρεσε να κάνει μια θετική αλλαγή.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο γέρος της Δημοκρατίας, τη δεκαετία του 60, ήταν πολύ καλός. Είχε αποκτήσει την ποιότητα και το βάθος, να πάει την Ελλάδα μπροστά.

Δυστυχώς τρισάθλια υποκείμενα, τον ανέτρεψαν.

Η Ιστορία φυσικά τιμώρησε τους Νεοέλληνες. Σιγά μη τους άφηνε.

Τραγκα εμένα μη μου λες για Ιστορία, εγώ στοιχηματίζω στην Ιστορία και εισπράττω.

Εγώ ξέρω να κάνω πολλαπλή αξιολόγηση.

Να μη ξεχνάμε τι άθλιο ρόλο έπαιξε ο ΔΟΛ, όταν έβαζε τρικλοποδιές στον Γέρο της Δημοκρατίας. Ο ΔΟΛ έβλαψε την Ελλάδα.

Ο Ιωαννίδης ήταν ο ποιο σχιζοφρενής από τους συνταγματάρχες.

4444

Αν η Ουάσιγκτον θέλει να βάλει την Ελλάδα στο τραπέζι της, θα πρέπει να φερθεί σκληρά. Ο Σαμαράς είναι απατεώνας και λωποδύτης. Κάνει προσωπικές μπίζνες. Αυτό σημαίνει ότι είναι αναλώσιμος. Αν πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κανένας άνεργος ή απλός πολίτης δε θα στεναχωρηθεί, αντίθετα θα πάνε να ψηφήσουν με καινούριο αέρα.

Έχουν γίνει τόσες ζυμώσεις στην Ελληνική κοινωνία, που πρέπει να γίνουν εκλογές.

Ο Σαμαράς δεν έχει την πολιτική νομιμότητα. Όπως δεν την είχε και ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου και όταν έγιναν ξανά εκλογές, το βρωμερό ΠΑΣΟΚ γκρεμίστηκε.

Δυο είναι τα βασικά σενάρια: 1) οι νεοέλληνες θα συνεχίσουν να είναι σχιζοφρενείς και θα ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οπότε η ιστορία θα τους τελειώσει 2) Θα την δουν αλλιώς και θα σωθούν.

Ο Σαμαράς δεν είναι Τάσος Παπαδόπουλος, που είχε μια ποιότητα.

4444

Η Εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ είχε δημοσιεύσει πως ο Μπόμπολας αγόρασε τα μεταλλεία Χρυσού από το ΠΑΣΟΚ για ένα κομμάτι ψωμί. Μετά πούλησε ένα ποσοστό σε ξένους και έβγαλε κέρδος εκατομμύρια ευρώ και τώρα ετοιμάζεται και για συνέχεια.

Σήμερα τα φερέφωνα των Νταβατζιδων μας κάνουν ενδελεχή προπαγάνδα. Άκουγα το πρωί τον Χατζηνικολάου να μας διαβάζει το κατεβατό του Ψυχάρη και των ΝΕΩΝ. Μετά από κάποιο διάστημα άλλαξα συχνότητα. Αν είναι να ακούω τον Ψυχάρη πάω στον ΒΗΜΑFM.

Η εμπειρία της Κερατέας μας έδειξε ξεκάθαρα, ότι αν οι απλοί πολίτες θέλουν να δουν προκοπή, μόνο η δυναμική αντίδραση θα τους βοηθήσει.

Ο Μπόμπολας έχει χρήμα, έχει Μέσα ενημέρωσης, έχει άλλους διαπλεκομενους νταβατζηδες και φυσικά έχει και την Αστυνομία και την δικαιοσύνη. Οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζουν τους νόμους που θέλει η διαπλοκή. Όποτε σε πάει και στην δικαιοσύνη.

Κατάλαβες Μαλακα νεοέλληνα. Αν δε καταλάβεις, η ιστορία θα σε τελειώσει. 10 εκατομμύρια είναι ψίχουλα για την Ιστορία.

Ο Βοριδης δηλαδή αυτό το υποκείμενο με το Τσεκούρι, έφτιαξε νόμους άδικους, αλλά σου λέει νόμος. Είναι ο νόμος. Δε σου λέει ότι είναι άδικος ο νόμος.

Αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κάνουν προσωπικές μπίζνες, βγάζουν παραδάκι με διάφορους τρόπους.

Είδατε τι έκαναν τα ΜΑΤ στην Κερατέα, με πόσο μίσος χτυπούσαν απλούς ανθρώπους.

Τα ΜΑΤ είναι των Νταβατζιδων, απορώ γιατί εμείς οι απλοί πολίτες τα πληρώνουμε.

Ο Μισθωτός και ο Συνταξιούχος, γιατί πληρώνουν τα ΜΑΤ; Για να τους βαρανε με μίσος;

Η «επένδυση» στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, είναι άκυρη. Πρέπει να ακυρωθεί. Γίνεται για να βγάλουν φράγκα, συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Αν είναι να έρθουν τέτοιες επενδύσεις στην Ελλάδα, να μην έρθουν ποτέ.

Αυτές δεν είναι επενδύσεις.

Έχει πλάκα να ακούω τον Χατζηνικολάου να διαβάζει Ψυχάρη που υμνεί τον Μπόμπολα με πάθος.

Και ο Χατζηνικολάου παίζει το παιχνίδι του. Έξυπνος, σου λέει αυτούς που είναι ενάντια στο μνημόνιο, θα τους κάνω πελάτες μου.

Βέβαια όταν πάει να γίνει μια σύγκρουση με το κατεστημένο, κάνει πίσω. Όχι παιδιά λέει, δεν πρέπει και άλλα τέτοια ωραία. Παιχνίδι Δημοσίων σχέσεων.

Σήμερα πάντως το ΕΣΡ που άκουγε τον Χατζηνικολάου να διαβάζει Ψυχάρη με πάθος, αγαλλίασε. Ο Λασκαρίδης χαμογέλασε πονηρά.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής πρέπει να αντισταθούν όπως οι κάτοικοι της Κερατέας. Μόνο έτσι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε, όπου να ναι, θα μπει αν δεν έχει μπει, στο Βρακι τον Νταβατζηδων.

Ο Χατζηνικολάου είναι έξυπνος, το παραδάκι να βγαίνει, χωρίς όμως να προκαλούμε και σοβαρές αναταραχές στο σύστημα, στο όποιο είμαστε μέλη.

Δεν υπάρχουν έγκυροι δημοσιογράφοι, σας το έχω γράψει. Απλά ο ΣΚΑΙ είναι κάργα μνημονιακός, είναι υπέρ των δοσίλογων και εγώ δεν μπορώ να τον ακούσω.

Τα περισσότερα ραδιόφωνα σε ποιους ανήκουν; Δεν είναι σαν τις εφημερίδες που υπάρχει ποικιλία.

2000 συγκεκριμένοι άνθρωποι χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Τα πράγματα είναι απλά.

Το εκλογικό σύστημα επίσης με το οποίο ψηφίζουμε είναι άδικο. 50 βουλευτές μπόνους; Με ρώτησε εμένα με δημοψήφισμα τι εκλογικό σύστημα θέλω; Όχι.

Δεν έχουν την πολιτική νομιμότητα, απλά έχουν περισσότερα όπλα.

Οι νεοέλληνες ή θα σταματήσουν να είναι σχιζοφρενείς ή θα συνεχίσουν προς τον θάνατο. Παιδιά λιποθυμούν, ένα σωρό οικογένειες ζουν σε κρύα διαμερίσματα.

Η Εύα είχε ένα πολύ καλό ρεπορτάζ. Ο κρύος αέρας στο Διαμέρισμα, είναι χειρότερος από το τσιγάρο. Η υγεία δηλαδή επιβαρύνεται.

Στην Ελλάδα έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Όλοι αυτοί ή θα δουν την αλήθεια ή θα χαθούν, όπως γίνεται σήμερα, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Αν ο Χειμώνας ήταν Κρύος, θα είχαμε μια τραγωδία. Ο Επόμενος Χειμώνας θα δούμε πως θα είναι.

Ο Βοριδης με το Τσεκούρι, πήγε στον Καρατζαφερη, τρουπωσε, έγινε βουλευτής, μετά βρήκε την ευκαιρία και μεταπήδησε στην ΝΔ και ξανάγινε βουλευτής. Προσωπικές μπίζνες κάνουν οι άνθρωποι. Να βγαίνει το παραδάκι. Την Ελλάδα την έχουν χεσμενη.

Αυτοί που διαβάζουν το δικό μου blog θέλω να είναι έξυπνοι άνθρωποι.

Ο Βοριδης ως Βοριδης είναι επιτυχημένος. Με τσεκούρια κυκλοφορούσε και τώρα είναι κυριλέ, και έχει γίνει και υπουργός και τον καλούν όλα τα ΜΜΕ των νταβατζηδων και περνά πολύ καλά.

Εσύ νεοέλληνα, πεθαίνεις και παγώνεις και δεν έχεις να φας και σε θεωρούν όλοι μαλακα. Κατάλαβες; Εσύ δεν έχεις παραδάκι. Ο Βοριδης έχει παραδάκι, το ίδιο και ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι.

Σε έχω προειδοποιήσει νεοέλληνα, η Ιστορία τιμωρεί την Ύβρη. Μην πεις ότι δε το πήρες το μήνυμα, δε θα το δεχτώ.

4444

17/02/2013

4444

BLOOMBERG CHINESE HACKERS SPY ON YOU 01 02 150213

4444

Κύπρος.

Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Αναστασιάδη να προηγείται είναι φτιαχτές. Για να δημιουργήσουν κλίμα.

Οι Κύπριοι να προσέξουν νοθείες.

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/02/15/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AD/

Φορέας κοινής δράσης για την ελληνο-ισραηλινή συμμαχία, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Kογκρέσο των ΗΠΑ.

Η δημιουργία και οι σκοποί του ελληνο-ισραηλινού Caucus ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κογκρέσο στις 13 Φεβρουαρίου.

Με την επωνυμία «Congressional Hellenic-Israel Alliance» (CHIA) και υπό τη συμπροεδρία των βουλευτών Gus Bilirakis, ομογενή Ρεπουμπλικάνου από την Φλόριντα και Ted Deutch, Δημοκρατικού επίσης από την Φλόριντα, στο ελληνο-ισραηλινό Caucus συμμετέχουν ήδη ισχυρά μέλη και από τα δύο κόμματα, ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνεται.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, πέραν των συμμετεχόντων βουλευτών στο ελληνο-ισραηλινό Caucus, οι πρέσβεις της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, καθώς και ηγετικά στελέχη της ελληνικής και ισραηλινής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, τόνισε ότι «η δημιουργία του CHIA αντικατοπτρίζει την εντεινόμενη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου. Έχοντας υπόψη τις ιστορικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή, η συνεργασία αυτή» όπως είπε «χωρίς να στρέφεται εναντίον κανενός, στοχεύει στην εδραίωση της σταθερότητας και στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλει στην εμπέδωση κλίματος ειρήνης και ασφάλειας, προωθώντας ευρύτερα το πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας». Ο Χρ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε και στις δυνατότητες που εμφανίζονται ιδιαίτερα στους τομείς ενέργειας και τουρισμού. Τέλος, ο Έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «το συνεργατικό αυτό σχήμα των μελών του Κογκρέσου αποτελεί απτό αποτέλεσμα των εξαίρετων σχέσεων μεταξύ της ελληνικής και ισραηλινής διασποράς, αλλά δίνει και το έναυσμα για περαιτέρω ενδυνάμωσή τους» αναφερόμενος στη «διαρκώς διευρυνόμενη συνεργασία» μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Σχόλιο: Η Συμμαχία Ελλάδος – Ισραήλ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Αλλά δε σας βλέπω ζωηρούς. Δε σας βλέπω ζωηρούς στον Οικονομικό τομέα.

Μετά τον στρατιωτικό, πρέπει να έρθει και ο Οικονομικός.

Εγώ κάνω παραγωγές Κολοσσιαίες, με μεγάλα πακέτα που περιλαμβάνουν και του πουλιού το γάλα!!!!

Μεγάλα πακέτα σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν κοιτάζουμε τις λεπτομέρειες και τον φτωχό άνθρωπο. Αντίθετα, μεγάλα πακέτα σημαίνει, ότι όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Όλα μόνος μου πρέπει να τα κάνω!!!!

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18551.htm

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία σχετικά με επικείμενο μεγάλο deal στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Κι όλοι αναφέρονται σε έντονες διεργασίες μεταξύ της οικογένειας Μπόμπολα με τον Σταύρο Ψυχάρη με την πρώτη πλευρά να σχεδιάζει την πώληση του ομίλου Πήγασος και τον δεύτερο να είναι ο αγοραστής.

Αν ήταν οποιεσδήποτε επιχειρήσεις που συζητούν για εξαγορές ή συγχωνεύσεις, δε θα μας ενδιέφερε περισσότερο απ’ ότι μια καλή επιχειρηματική είδηση. Ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με τις δύο βασικές συνιστώσες της διαπλοκής στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οπότε μια επικείμενη συμφωνία των δύο πλευρών έχει και έντονο πολιτικό χρώμα. Και θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα και την κυβέρνηση, διότι καλό είναι το facebook και το twitter ωστόσο τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να παίζουν μεγάλο ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Αν δεν είναι ψεύτικες οι ειδήσεις, τότε σύντομα θα κλείσει η συμφωνία για την εξαγορά από τον ΔΟΛ του Πήγασου, όχι για συγχώνευση, αλλά για εξαγορά, έχει μεγάλο σημασία το τελευταίο. Κι αν γίνει κάτι τέτοιο γεννώνται ορισμένα πολύ κρίσιμα ερωτήματα:

1.      Πώς ο ΔΟΛ θα αγοράσει τον Πήγασο; Με τι χρήματα όταν είναι γνωστή η δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται; Να θυμίσουμε μόνο ότι πριν μερικά χρόνια ο Μπόμπολας είχε κλείσει συμφωνία με τη Γιάννα Αγγελοπούλου για την πώληση του ομίλου έναντι 300 εκατ. ευρώ. Αν και σήμερα δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά, ακόμη και το 1/3 να ισχύει, από πού θα βρει ο Σταύρος Ψυχάρης τόσα πολλά χρήματα για να κάνει την εξαγορά όταν στην κυριολεξία «φτύνει αίμα» για να κλείσει τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίζει;

2.      Τι θα γίνει μετά την εξαγορά, όταν ο νέος όμιλος θα έχει τρεις καθημερινές εφημερίδες (Τα Νέα, το Έθνος, την οικονομική Ημερησία) και δύο Κυριακάτικες (Βήμα και Έθνος της Κυριακής). Επίσης, μια αθλητική (Goal), δύο ραδιόφωνα (Βήμα ΦΜ, Σέντρα), site και portal όπως tanea,vima, ethnos, imerisia,in, e-go κ.λπ; Και φυσικά οι δύο μεγαλομέτοχοι έχουν από κοινού και το Mega. Τι θα γίνουν όλα αυτά; Θα κλείσουν, θα μείνουν, οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι;

3.      Γιατί πουλάει ο Μπόμπολας; Έγιναν βαρίδι τα media τα οποία του έδωσαν τόσες και τόσες δουλειές στα κατασκευαστικά; Και πώς θα πιέζει στο μέλλον για να παίρνει δουλειές;

4.      Μπροστάρης στις συζητήσεις είναι ο Φώτης Μπόμπολας. Ρώτησε τον πατέρα του για την πώληση των εφημερίδων ή κάνει πλέον ο ίδιος κουμάντο και οι παρατρεχάμενοί τους, τεχνοκράτες της Μεταμόρφωσης;

5.      Το σχέδιο εκβιασμού με κλείσιμο της εφημερίδας και οι απολύσεις στην Ημερησία είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου για πώληση του ομίλου «καθαρό» και με τα λιγότερα έξοδα;

6.      Αυτός ο παντοδύναμος ευρύτερος όμιλος που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση ΔΟΛ-Πήγασου, πώς θα παίξει πολιτικά; Τι σχεδιάζουν να κάνουν και ποια είναι η στάση της κυβέρνησης και των πολιτικών στα σενάρια που εξυφαίνονται; Γιατί μη μου πείτε ότι δεν έχει λόγο η πολιτική όταν ακόμη ταΐζει τους κρατικοδίαιτους εκδότες με διαφημίσεις;

Πολλά είναι τα ερωτήματα αλλά το μεγαλύτερο είναι το πρώτο. Πώς θα βρεθούν τόσα χρήματα για να εξαγοράσει μια υπερχρεωμένη επιχείρηση μία άλλη;

http://www.antinews.gr/2013/02/15/204367/#more-204367

4444

4444

Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ανακηρύξει την ΑΟΖ.

Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ανακηρύξει την ΑΟΖ. Είναι δέσμευση και του Σαμαρά.

Ο Σαμαράς δεν κάνει για να παίξει παιχνίδια μεγάλου βεληνεκούς. Η λύση είναι απλή.

Τι είπαν οι Αμερικανοί στον Τσιπρα;

Μπορείτε να κάνετε γεωτρήσεις στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Κάντε γεωτρήσεις στο Ιόνιο και την Κρήτη και στην Θάσο.

Την Τουρκία μη την φοβάστε. Όταν ανακηρύξετε την ΑΟΖ να βάλετε καύσιμα στα αεροπλάνα και να την κάνετε. Θα γίνει μια σπουδαία αερομαχία και θα τελειώνουμε.

Το παιχνίδι βέβαια είναι λίγο πολύπλοκο. Διότι η Ελλάδα αυτή την στιγμή ανήκει στην Ευρωζώνη.

Υπάρχουν πολλά Σενάρια. Εγώ θα σας γράψω ένα που κερδίζει σίγουρα, αλλά θα τσατίσει την Ουάσιγκτον.

Ας πούμε ότι η Αθήνα κάνει την ΑΟΖ και η Τουρκία κάνει θερμό επεισόδιο. Οι Έλληνες πάνε να πολεμήσουν και τους βοηθούν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία, τότε κερδίζουν.

Δε χρειάζεται να τους βοηθήσουν φανερά.

Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης, αν κερδίσει, κερδίζουν όλοι της Ευρωζώνης.

Και μάλιστα η Ευρωζώνη κερδίζει σε πολλαπλό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι το κέρδος είναι πολύ, μα πάρα πολύ και απλώνεται. Οι Έλληνες θα είναι ευχαριστημένοι και δε θα φύγουν από το ευρώ. Πετρέλαιο και φυσικό αέριο και κυριαρχία απόλυτη στο Αιγαίο θα τους φέρει έσοδα. Πράγμα που θα ωφελήσει και τους βόρειους φορολογουμένους, χώρια ότι θα μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερα στην Ευρωζώνη.

Αυτό είναι ένα σενάριο που κερδίζει 100%.

Τώρα που είμαι άνεργος, σκέπτομαι ότι θα μου άρεσε να φτιάχνω τέτοια σενάρια και να τα υλοποιώ. Με φτιάχνουν!!!!

Για σκαφτείτε την Μέρκελ να λέει στο Βερολίνο ότι τώρα που η Ελλάδα μπορεί να κάνει γεωτρήσεις, η Ευρωζώνη θα γίνει ενεργειακά αυτόνομη και ότι η Ελλάδα θα συνεισφέρει χρήματα στον Προϋπολογισμό των Βρυξελών; 50% θα πάρει η Μέρκελ στις εκλογές.

Είναι σενάριο που κερδίζει, καταλάβατε. Είναι όλο το πακέτο.

Η Ελλάδα είναι χαρτί που κερδίζει, μη πείτε ότι δε σας το έχω γράψει.

Η Ουάσιγκτον πρέπει να σταθμίσει καλύτερα τον ρόλο της Ελλάδος και πόσο αυτή αξίζει.

Η Ελλάδα αξίζει, όχι η Τουρκία.

4444

Στην Ελλάδα των Νταβατζιδων και των δοσίλογων δεν γίνονται δημοψηφίσματα. Τα καθάρματα αποφεύγουν τα δημοψηφίσματα.

Στην Βουλγαρία πριν από λίγο καιρό έκαναν δημοψήφισμα για την Πυρηνική Ενέργεια.

Στην Ελλάδα που βγαίνουν τα καθάρματα και ουρλιάζουν είμαστε δημοκρατία, πόσα δημοψηφίσματα έχουν γίνει;

Της πουτσας δημοκρατία είστε. Βρωμιάρηδες. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ευνούχισαν τους νεοέλληνες. Τους στέρησαν κάθε ουσιώδες δημοκρατικό δικαίωμα.

Βέβαια κάποιο καθικη θα μου πει: ναι αλλά αυτοί μας ψηφίζουν. Συνεχώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18597.htm

“Σήκω και φύγε τώρα αμέσως γελοίο υποκείμενο”…
“Πόρτα” από συγγενείς εκλιπόντος έφαγε βουλευτής Αχαΐας! Αυτή τη φορά η σκηνή της αποπομπής του εκτυλίχθηκε σε κηδεία, όπου εμφανίστηκε προκειμένου να… υποβάλλει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος..
Μάλιστα για να φτάσει πιο άνετα στους συγγενείς επιστρατεύτηκε ο νεωκόρος του ναού ο οποίος με περίσσιες …τιμές τον οδήγησε ενώπιον των συγγενών.
Εκεί όμως για τον Αχαιό βουλευτή άρχισαν τα δύσκολα, καθώς στη θέα του, ένας από τους ανιψιούς του εκλιπόντος σηκώθηκε και του ζήτησε να σηκωθεί να φύγει αμέσως για να μην γίνουν τα χειρότερα.
Συγκεκριμένα ο ανιψιός του εκλιπόντος ακούστηκε να του λέει «Σήκω και φύγε τώρα αμέσως γελοίο υποκείμενο. Πρέπει να ντρέπεσαι που ‘χες τα μούτρα να εμφανιστείς εδώ πέρα.» Πληροφορίες λένε πως η αδελφή του αποθανόντος εάν ο βουλευτής έκανε ένα βήμα παραπάνω θα τον χαστούκιζε!!!
Η αντίδραση δεν ήταν τυχαία καθώς με την οικογένεια, ο αχαιός βουλευτής, είχε κάποιες διαφορές ακόμη και μέσω της δικαιοσύνης. Προφανώς ο αχαιός πολιτικός δεν πίστευε ότι συγγενείς του εκλιπόντος… θα του επιτίθονταν στην κηδεία κι έτσι αποφάσισε να παραστεί! Να όμως που η εξέλιξη δεν ήταν τόσο ευχάριστη για τον ίδιο.
http://nonews-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1952.html

4444

Όταν στοιχηματίζω μου αρέσει να γράφω ιστορία. Στη βασική τριάδα της Γάτας ήταν το παιχνίδι της Μπεσικτας. Στην έδρα της. Έφερε Χ. Αντίθετα η ΓαλαταΣαραι έφερε 2 και απομακρύνθηκε και άλλο από την δεύτερη Μπεσικτας.

Σωστά η Γάτα είχε το παιχνίδι. Το παιχνίδι της Αρσεναλς ήταν αδιάφορο ιστορικά.

Όταν στοιχηματίζετε και χάνετε, να αξίζει τον κόπο. Μη στοιχηματίζετε σε αδιάφορα παιχνίδια.

Πρέπει να βρω μια εταιρεία να στοιχηματίσω στις Γερμανικές Εκλογές.

4444

16/02/2013

4444

USA OBAMA WIN FOUR MORE YEARS 02 02 071112

4444

Αυτό που μετρά στις συμπτώσεις να πω στην NASA είναι η πιθανότητα.

Άλλο πράγμα να γίνει μια σύμπτωση που έχει πιθανότητα 1 προς 1000 και άλλο να έχει πιθανότητα 1 προς 1,000,000 ή 1 προς 1,000,000,000 κλπ

4444

Έβλεπα την καυτή εκπομπή της Εύας με το Ροζ σακάκι και το γαλάζιο εφαρμοστό τζιν, και εκεί άκουσα τον Σταγκο και ανατρίχιασα. Ο Σταγκος στην γνωστή τακτική φέρτε μου ένα σχέδιο.

Εγώ Σταγκο θα σου φέρω ένα σχέδιο. Καταρχήν η κρίση είναι πολιτική, όχι οικονομική.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βρωμάνε από μακριά. Πες μου Σταγκο πόσα στελέχη έβαλες φυλακή; Μόνο ο Άκης έκλεβε Σταγκο; Του Δήμευσες την περιουσία του Άκη; Να πάρεις μερικά εκατομμύρια να «ζεσταθείς»; Ξέρεις πόσο ζημίωσε μόνο ο Άκης το Ελληνικό Δημόσιο;

Σε μένα μαλακιες δε θα λέτε.

Το πόσο βρωμερά κόμματα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται από τους νόμους που παίρνουν. Απογύμνωσαν τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης από κάθε εξουσία ποινής.

Δε σε άκουσα Σταγκο, να πιάνεις κανένα βρωμερό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να του λες: γιατί ρε τσόγλανε κάνεις άσφαιρο τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης;

Το θεωρώ μείζον ζήτημα, γιατί το Βέλγιο που δεν είχε κυβέρνηση για δυο χρόνια, λειτουργούσε καλύτερα από την Ελλάδα που είχε. Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα;

Εμένα μαλακιες δε θα μου λέτε.

Σταγκο η Ελλάδα χρεοκόπησε από συγκεκριμένους ανθρώπους, με ονόματα και διευθύνσεις κι εσείς τα ΜΜΕ των νταβατζηδων, που τρώτε και εσείς, τα κάνετε γαργάρα.

Συντηρείτε τα βρωμερά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον μαλακα τον νεοέλληνα.

Χρήμα, ο κόσμος είναι γεμάτος Χρήμα Σταγκε, αλλά θέλει να έχεις και ένα σωστό πλαίσιο.

Στην Ελλάδα κάθε μέρα βγαίνει και ένα σκάνδαλο διαφθοράς. Στο ΙΚΑ, στις Πολεοδομίες, στους Γιατρούς κλπ

Αν τα βρωμερά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δε πάνε φυλακή φως δεν βλέπω.

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να πάει ποτέ σε μνημόνιο τέτοιου τύπου και θα έπρεπε να έχει είδη βγει.

Το γράφω νεοέλληνα, για να καταλάβεις πόσο μαλακας είσαι και πόσο ανίκανοι και βρωμεροί είναι αυτοί που σε κυβερνούν.

Το σύστημα λέει, ποιο σύστημα; Αυτοί που κυβερνούν και ασκούν εξουσία είναι συγκεκριμένοι.

4444

Στην ΓΑΔΑ χαρδαβελα ρίχνουν και σφαλιάρες. Οπότε τι είναι να σε ρωτά 1 ώρα η Κωνσταντοπούλου; Τίποτα.

Ο άθλιος Παπακωνσταντίνου μιλούσε για 2 – 2,5 δις ευρώ και το ΣΔΟΕ μιλά για 4 δις.

Εγώ θα έδινα το ελεύθερο στην Κωνσταντοπουλου, να ρωτά για 4 ώρες. Εγώ θα τις έλεγα, δε δέχομαι απάντηση δε θυμάμαι.

4444

Έρχεται λέει ο Ολαντ και δε θα συναντήσει τον Τσιπρα και χαστηκε η φοράδα στο αλώνι.

Η Ελλάδα είναι χώρα υπό κατοχή, γιατί να συναντήσει τον Τσιπρα ο Ολαντ;

Θα συναντήσει τους δωσίλογους, αυτούς που του κάνουν την δουλειά. Απλά πράγματα.

Θα συναντήσει τον Βαγγελα τον Βενιζέλο, που κανονικά θα έπρεπε να διώκετε, θα συναντήσει με απλά λόγια την συγκυβέρνηση, την τρίτη κατοχική.

Άμα τους λες δοσίλογους τσατίζονται, αλλά δοσίλογοι είναι. Σκληρό αλλά πραγματικό.

4444

Γίνεται της Δημοσκόπησης. Η αλήθεια είναι αναγνώστη, ότι εγώ μπορώ να κάνω Δημοσκόπηση και να βγάλω Καταλληλότερο τον Μιχαλολιακο και πρώτο κόμμα την Χρυσή Αυγή και να πάθουν όλοι κωλουμπρα ή να γελάσουν.

Γενικά στις Δημοσκοπήσεις, βγάζεις ότι θέλεις.

Αν εγώ έκανα δημοσκόπηση, θα έβγαζα τον Αντώνη τον Σαμαρά ως καταλληλότερο με ποσοστό 80%, γιατί έτσι γουστάρω.

Δεν αγοράζω εφημερίδες λόγο δημοσκοπήσεων.

Εγώ εδώ και καιρό θέλω εκλογές. Την πραγματική δημοσκόπηση.

4444

Σε μία εποχή όπου μισθοί, συντάξεις και επιδόματα κόβονται αδιακρίτως και χωρίς κανένα κριτήριο προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους.

Είναι ακόμα ένα σύμπτωμα της κακής λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων των δημόσιων οργανισμών που, λόγω της απροθυμίας των δικαστικών να συμμετάσχουν και της στελέχωσής τους από δημόσιους υπαλλήλους, δείχνουν εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά στην απόδοση ευθυνών σε επίορκους υπαλλήλους. Εν τω μεταξύ, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι «γιατί έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για την οριστική παύση των μισθών τους;»

Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε, και για ό, τι με αφορά θα εισηγηθώ την οριστική παύση τους, γιατί τέτοιες πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν θέλουμε να νομίζει κανείς ότι χαριζόμαστε σε συναδέλφους“, λέει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Αθήνας και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ιδρύματος «Βαγγέλης Θεοδωρίδης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, κανονικά λαμβάνουν τη σύνταξή τους και οι δύο κατηγορούμενες που είχαν αποχωρήσει από την υπηρεσία. Όπως λέει στέλεχος του ΙΚΑ, «η σύνταξη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει η χορήγησή της γι’ αυτόν τον λόγο».

Διαβάστε επίσης:

Αυτές έκλεβαν το ΙΚΑ!

Πού πήγαν τα κλεμμένα από το ΙΚΑ Καλλιθέας
Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/280473/i-symmoria-toy-ika-kallitheas-plironetai-kai-piso-apo-ta-kagkela#ixzz2L42TcElH

Σχόλιο: Σταγκο για σένα το βάζω.

4444

http://www.newsbomb.gr/gossip/story/280481/tzimis-panoysis-to-provlima-tis-horas-mas-tha-lythei-me-via-kai-aima

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να φτιάξουν τα δόντια τους και θα φτιάξουν τη χώρα;» σχολίασε ο γνωστός τραγουδιστής.

Ο Τζίμης Πανούσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Για την Αριστερά: «Συναναστρέφομαι κάτι ΔΗΜΑΡ, κάτι τέτοια. Από μικρό παιδί είχα αυτό το πρόβλημα …Αυτό είναι το καρκίνωμα του ελληνισμού. Η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όλη αυτή η συστημική Αριστερά. Και η ΔΗΜΑΡ, ΔΕΙΜΑΡ γράφεται, Δεν είμαι Αριστερός.»

Για το ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν μπόρεσε να κρατήσει ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Ντροπή. Αντί να ανοίξει τώρα το Σπίτι του Λαού να κάνει παιδικούς σταθμούς, το έχει μαυσωλείο. Το σπίτι του Λαού είναι ένα μεγάλο αυθαίρετο, χτισμένο πάνω στον Ποδονίφτη και δεν τολμάει κανείς να το πειράξει. Και πλημμυρίζει γιατί ο θεός εκδικείται, αν και δεν υπάρχει σε αυτές τις περιοχές.

Εγώ είμαι της γενιάς του Χημείου και έχω τραβήξει πολλά από την ΚΝΕ, τα ΚΝΑΤ τα λεγόμενα. Τα περιμέναμε να αντιδράσουν τώρα, μετά το χαστούκι του Κασιδιάρη αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Αν είχε χτυπήσει την κ. Κανέλλη ένας αντιεξουσιαστής, την επόμενη ημέρα θα είχαν καεί τα Εξάρχεια.
Εγώ αν είχα εμπορικό κέντρο, θα έκανα άγαλμα στην Αλέκα Παπαρήγα. Έχει καταστρέψει όλο το εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Κάνουν κάτι εθιμοτυπικές απεργίες χωρίς λόγο ταλαιπωρώντας και κλείνοντας μαγαζιά, χωρίς να επιτυγχάνεται τίποτα. Χρειάζονται άγριες απεργίες. Αν απεργήσεις 12 ημέρες έχει παραλύσει το κράτος».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να φτιάξουν τα δόντια τους και θα φτιάξουν τη χώρα; Έχουμε μια πολιτική χούντα που είναι ριζωμένη βαθιά από όλα τα κόμματα και της αριστεράς κυρίως. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα, είναι μεγάλη παγίδα και θα το δείτε όταν θα έρθει στην εξουσία. Τους έβλεπα προεκλογικά και το 80% δεν έχει δόντια. Αν δεν μπορείς να φτιάξεις τα δόντια σου, πώς θα φτιάξεις τη χώρα; Κατεβάζουν το μουστάκι για να μην φαίνονται τα δόντια που δεν υπάρχουν. Ο φερετζές του ξεδοντιάρη. Ντροπή»!

Ο Τζίμης Πανούσης δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη και την σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

«Το κράτος αυτό πρέπει να ξεριζωθεί εκ θεμελίων. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με βία και αίμα, δεν υπάρχει εναλλακτική. Ξέρεις τι είναι να είσαι άνεργος; Να ξυπνάς το πρωί και να μην έχεις πού να πας; Εγώ αν ήμουν άνεργος και δεν είχα να δώσω γάλα στο παιδί μου δεν θα αυτοκτονούσα. Θα κατέβαινα κάτω, θα αγκάλιαζα δέκα γουρούνια και θα φεύγαμε όλοι μαζί. Η, κατέβα κάτσε μόνος σου στο Σύνταγμα. Ακίνητος! Δύο εκατομμύρια κόσμος να κατέβει στο Σύνταγμα και να καθίσει ακίνητος μέσα σε δύο μέρες θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Θα είχαμε τελειώσει με αυτούς τους αλήτες. Και το μετά; Το μετά να χτιστεί με απλούς, τίμιους ανθρώπους όπως αυτοί που συνάντησα στο νοσοκομείο. Λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, να κάνουμε δημοψηφίσματα από τα προποτζίδικα, από το ίντερνετ, απλά πράγματα. Ας μη γίνει λαϊκή δημοκρατία, ας γίνει μια αστική δημοκρατία που να μην είναι χυδαία, που να μην εξευτελίζει τον άνθρωπο» σχολίασε ο γνωστός τραγουδιστής.

Read more: http://www.newsbomb.gr/gossip/story/280481/tzimis-panoysis-to-provlima-tis-horas-mas-tha-lythei-me-via-kai-aima#ixzz2L43cTagD

Σχόλιο: Ο Τζιμακος είναι ένας άνδρας που φορά κολάν.

4444

15/02/2013

4444

NASA RUSSIA ASTEROEIDHS 01 01 080213

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%BD%CE%AC%CE%BC-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%82

Δύο ρωσικά υποβρύχια τύπου kilo διασχίζουν τα σκοτεινά νερά της βόρειας Θάλασσας έχοντας αποπλεύσει από το Καλίνινγκραντ κατευθυνόμενα προς το Βιετνάμ όπου και θα παραδοθούν αργότερα μέσα στο χρόνο. Ινδοί τεχνικοί βρίσκονται ήδη εκεί για να βοηθήσουν τους Βιετναμέζους στην εκπαίδευσή τους στα νέα αυτά υποβρύχια.

Λίγο πιο νότια στις Φιλιππίνες η Αεροπορία της χώρας ολοκληρώνει τις εργασίες για την υποδοχή μαχητικών αεροσκαφών δύναμης Μοίρας που αγόρασε από τη Νότια Κορέα ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να παραλάβει τρία Α/Υ ελικόπτερα που αγόρασε από την Ιταλία.

Όλη η Ν.Α. Ασία βρίσκεται σήμερα σε μια περίοδο «εξοπλιστικού παροξυσμού» προσπαθώντας τα μικρότερα έθνη να παρουσιάσουν μια δύναμη αποτροπής στη συνεχιζόμενη αύξηση της κινεζικής στρατιωτικής δύναμης και ισχύος.

«Υπάρχει σίγουρα μια ισχυρή διεθνή συνιστώσα σε αυτές τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ασία» επισημαίνει ο Richard Bitzinger στην εφημερίδα South China Morning Post. Ο Bitzinger ο οποίος εργάζεται για το S. Rajaratnam School of International Studies στην Σιγκαπούρη παρακολουθεί στενά την αμυντική αγορά στην Ν.Α. Ασία: «Η περιοχή είναι μια πολύ μεγάλη αμυντική αγορά συκγρινόμενη με άλλα μέρη του πλανήτη ακόμη και με τη Μέση Ανατολή. Δεν υπάρχει κανένα είδος περιορισμού πιθανών πωλητών αλλά ούτε και έλλειμμα υποψήφιων αγοραστών» σχολιάζει για την κατάσταση και προσθέτει:

«Και σε αυτές τις δουλειές δεν θέλεις να εξαρτάσαι από ένα και μόνο αποκλειστικά προμηθευτή και αυτό εξηγεί την πολυσχιδή αυτή αγορά. Οι τιμές βέβαια είναι ένας άλλος παράγοντας».

Το Βιετνάμ πάντα προσπαθούσε να διαφοροποιεί τις πηγές εξοπλισμού του τώρα που προσπαθεί να δημιουργήσει ξανά τον κάποτε φοβερό Στρατό του, αποφεύγοντας διεθνείς συμμαχίες και εξαρτήσεις από ένα και μόνο προμηθευτή.

Έτσι το Ανόι κοιτά προς την πλευρά της Μόσχας ως προμηθευτή των ενόπλων του δυνάμεων αγοράζοντας ρωσικές φρεγάτες, μαχητικά Sukhoi και υποβρύχια Kilo. Το ίδιο όμως κάνει και με την Ινδία ενδιαφερόμενο για βλήματα κατά σκαφών επιφανείας (Brahmos) ενώ συζητά και με τη Γαλλία για την αγορά σκαφών επιφανείας και ραντάρ, την ίδια ώρα που επιχειρεί να φτιάξει  λόμπι στην Ουάσιγκτον για την άρση περιορισμών πώλησης όπλων, μια  «κληρονομιά» από τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Σημαντικό στέλεχος αμυντικής εταιρείας στις ΗΠΑ είχε πει πως υπάρχουν μεγάλο περιθώριο για σύναψη συμβολαίων με το Βιετνάμ αλλά το State Depertment αντιδρά λέγοντας πως θα περιμένουν βελτιώσεις πρώτα στα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα αυτή.

Για τις Φιλιππίνες όμως η είσοδος αυτή στην διεθνή αγορά οπλικών συστημάτων είναι κάτι το νέο και ένας παράγοντας που έχει αιφνιδιάσει τους αναλυτές. Χρόνια, δεκαετίες παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ οι ηγέτες της χώρας πάντα απέρριπταν τις αμερικανικές παραινέσεις για εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των μικρών ενόπλων τους δυνάμεων βασιζόμενοι πάντα στις παραχωρήσεις αμερικανικού υλικού από τα αποθέματα.

Ο σημερινός όμως πρόεδρος της χώρας Benigno Aquino είναι αποφασισμένος να προχωρήσει πέρα από τη μέχρι τώρα αυτή παγιωμένη αντίληψη με αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας μετά από απραξία ετών.

Η πρόσφατη συμφωνία ύψους 443 εκατ. $ για να αγοράσει από τη Νότια Κορέα μαχητικά FA-50 Golden Eagle θα προσδώσει στις Φιλιππίνες την πρώτη ουσιαστικά Μοίρα ικανή να πραγματοποιεί επιχειρήσεις αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους ύστερα από δύο δεκαετίες τουλάχιστον. Τα αεροσκάφη αυτά άλλωστε είναι και ιδανικές πλατφόρμες εκπαίδευσης για τα μαχητικά F-16 τα οποία εξίσου εξετάζονται από τις Φιλιππίνες.

Δεν είναι όμως μόνο τα μαχητικά αυτά αεροσκάφη. Η Μανίλα πρόσφατα προχώρησε στην αγορά 10 σκαφών ακτοφυλακής από την Ιαπωνία ενώ συζητά και άλλες χώρες για την αγορά περιπολικών ανοικτής θαλάσσης. Η πρώτη επίσκεψη άλλωστε μιας πολεμικής Μοίρας σκαφών του ρωσικού Ναυτικού στις Φιλιππίνες το 2012 την πρώτη ύστερα από 96 χρόνια- δεν ήταν μια χαμένη υπόθεση, υποστηρίζουν οι αμυντικοί αναλυτές.

Όπως επισημαίνει ο Bitzinger για αυτές τις χώρες «το απίστευτο όμως δεν είναι ότι αγοράζουν από πολλές χώρες διαφοροποιώντας τις πηγές τους, το απίστευτο είναι ότι αγοράζουν γενικώς»!

Και η ιστορία των εξοπλισμών δεν σταματά εκεί: Η Ινδονησία η μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα της Ν.Α, Ασίας είναι ενεργή επίσης παραγγέλνοντας υποβρύχια από την Νότια Κορέα, πυραύλους κατά σκαφών επιφανείας από την Κίνα,. Μαχητικά Su-30MK από την Ρωσία και F-16 από τις ΗΠΑ!

Όπως παρατηρεί ο Bitzinger ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ινδονησίας έχει αυξηθεί κατά 200% την περασμένη δεκαετία φτάνοντας το 6 δισ. $ το 2010 ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που δαπανούν οι χώρες της περιοχής για εξοπλισμούς κατά 50%

Και η τάση αυτή όπως ο αναλυτής από την Σιγκαπούρη, αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο. Το Βιετνάμ, η  Ινδονησία αλλά και το πλούσιο σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων Μπrουνέι θα δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για την άμυνα με την Ινδονησία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση από το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της στην περιοχή την Σιγκαπούρη.

Επίσημα βέβαια οι εξοπλισμοί των χωρών αυτών δεν κοιτούν προς την πλευρά της Κίνας.  Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων την προηγούμενη εβδομάδα «οι εξοπλισμοί μας αυτοί είχαν αποφασιστεί πολύ πιο πριν από το επεισόδιο με την Κίνα, δεν στρέφονται κατά καμίας χώρας, είναι υποχρέωσή μας να εκσυγχρονίσουμε τις ένοπλές δυνάμεις μας».

Δεδομένης της διακοίνωσης της Κίνας για τις εννέα γραμμές (nine-dash line) περιοχές στην νότια Θάλασσα της Κίνας που έχει θέσει κυριαρχικές διεκδικήσεις, χώρες όπως η Σιγκαπούρη άλλα και η Ινδονησία κοιτούν και παρατηρούν κάπως νευρικά.

«Κανένας από εμάς ξεχωριστά δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει την Κίνα στρατιωτικά», είχε πει Βιετναμέζος πρώην υπουργός Άμυνας «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα είδος στρατηγικής αποτροπής που θα τους κάνει να σκεφτούν για πολύ πριν εξαπολύσουν κάποιου είδους στρατιωτική επιχείρηση έστω και της μικρότερης κλίμακας για να εδραιώσουν τις διεκδικήσεις τους.  Αυτό είναι που κάνουμε… όπως και να υπενθυμίζουμε στην Κίνα από καιρού εις καιρόν ότι είμαστε έτοιμοι για να υπερσιτιστούμε τα δικαιώματά μας στην περιοχή».

Ο Βιετναμέζος υφυπουργός Άμυνας αντιστράτηγος Nguyen Chi Vinh, έχει ήδη δηλώσει και σε ευθεία προειδοποίηση προς την Κίνα, «ότι οποιοδήποτε μέρος επιχειρήσει κλιμάκωση της διαμάχης δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθούμε τα διαδραματιζόμενα»

Αν και το Βιετνάμ βρίσκεται από άποψη ετοιμότητας σε μια τέτοια θέση το ίδιο δεν μπορεί να λεχθεί και με τις Φιλιππίνες οι οποίες έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους σε ότι αφορά τις δικές τους ένοπλες δυνάμεις. Στη δημιουργία μιας τέτοιας αποτρεπτικής κατάστασης οι χώρες της περιοχής προσπαθούν να κάνουν ότι κάνει η Κίνα στις ΗΠΑ.

Μέσω της απειλής χρήσης των λεγόμενων μη-συμμετρικών όπλων όπως τα υποβρύχια και οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι ακόμη και ο μεγαλύτερος εχθρός μπορεί να το ξανασκεφτεί, όπως ελπίζει και η Κίνα με τις ΗΠΑ σε ενδεχόμενη διαμάχη είτε γύρω από την Ταιβάν είτε γύρω από τα senkaku με την Ιαπωνία.

Βέβαια η ουσία είναι ότι η Κίνα είναι ο μεγάλος αντίπαλος.

Χώρες όπως το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και το Μπρουνέι έχουν διαφορές με την Κίνα και την χάραξη των ΑΟΖ στην περιοχή τη στιγμή που κινεζικά πολεμικά σκάφη περιπολούν στα στενά του Scarborough καιο των νησιών Spratly που οι Φιλιππίνες αλλά και άλλες χώρες θεωρούν πως έχουν δικαιώματα.

Όλα δείχνουν πως το σκηνικό στην περιοχή θερμαίνεται διαρκώς και βασική αιτία είναι μια ενεργειακά «πεινασμένη» Κίνα η οποία αναζητά παντού πλουτοπαραγωγικές πηγές. Και φυσικά πάνω στην αναζήτηση αυτή υπάρχουν και αντιδράσεις.

Πάντως τα νέα αυτά είναι καλά για το χώρο των αμυντικών βιομηχανιών. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει στέλεχος αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας: «Τον τελευταίο χρόνο ή κάπου εκεί έχω παρατηρήσει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των συναδέλφων μου που δουλεύουν στην περιοχή να γίνονται μεγαλύτερα το ίδιο και τα πούρα τους. Είναι ωραίο να δουλεύεις για μια βιομηχανία που αναπτύσσεται διαρκώς»!

Πηγή SCMP

Σχόλιο: Η Αμερική δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη. Με βάση όσα διαβάζω, δε σας βλέπω κινητικούς, ενώ θα έπρεπε.

Ο Ειρηνικός ωκεανός πρέπει να σας ενδιαφέρει. Δε ξέρω τι σκέπτεστε, αλλά δε σας βλέπω ζωηρούς.

4444

Όσοι παίξατε στο στοίχημα το 2 – 3 γκολ στο παιχνίδι Λεβαντε – Ολυμπιακός πήγατε ταμείο.

Το παιχνίδι έλιξε  3 – 0.

Ο Ολυμπιακός έφαγε γκολ πολύ νωρίς. Ο διαιτητής τον αδίκησε κατάφορα. Ο Γερμανός διαιτητής δε τον σεβάστηκε καθόλου. Ο Γερμανός τον βρήκε και τον ξευτίλισε.

Ο Ολυμπιακός, αν ο Γερμανός διαιτητής τον έπαιζε 50 – 50, το σκορ θα ήταν διαφορετικό.

Σας το λέω εγώ που σας είπα να παίξετε πριν τον αγώνα το 2 – 3 γκολ.

Πριν το γεγονός έκανα την πρόβλεψη, επαληθευτικε και τώρα μπορώ να σχολιάσω άνετα.

Αυτοί που κάνουν πρόβλεψη και σε στέλνουν στο ταμείο να εισπράξεις, είναι και οι ποιο ικανοί να σχολιάσουν. Οι υπόλοιποι θα σου πουν μαλακιες.

Ο Ολυμπιακός έχει κενά σαν ομάδα και το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό.

Τον Αστέρα Τρίπολης τον νίκησε με γκολ του Μητρογλου στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ ο Αστέρας έπαιζε με 10 παίκτες.

Η Λεβαντε είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό. Χωρίς την βοήθεια του Γερμανού διαιτητή, πιστεύεται ότι η Λεβαντε θα έβαζε 3 γκολ; Η απάντηση είναι, όχι.

Πολύ παίκτες του Ολυμπιακού, πιστεύουν ότι το Γιουροπα Λινγκ, είναι εύκολη διοργάνωση. Κάνουν λάθος.

Ο Μιτσελ έχει δουλειά να κάνει.

Ο Ολυμπιακός είχε δυο δοκάρια. Με απλά λόγια, θα μπορούσε άνετα να βάλει ένα γκολ.

Ο Άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης έσπασε. Που ήταν φαβορί και πολλοί ίσως τον έπαιξαν στάνταρ.

Στο Στοίχημα, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Μη ξεγελιέστε.

4444

Όπως έχω γράψει εδώ και μήνες: σωστά ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Λεωφόρο.

Μέχρι ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει δικό του γήπεδο. Η Λεωφόρος είναι μια χαρά.

Συμφέρει από όλες τις απόψεις. Από τις ποιο σωστές αποφάσεις του Αλαφούζου.

Πρώτα ο Παναθηναϊκός θα φτιάξει το Γήπεδο, να το δούμε και μετά θα φύγει από την Λεωφόρο.

Εγώ τα αεριτζίδικα πράγματα που γίνονται στην Ελλάδα, ποτέ μου δε τα κατάλαβα.

Η Εταιρεία Λαϊκής βάσης που έγινε ο Παναθηναϊκός, μόλις μπει το νερό στο αυλάκι θα δείτε πόσο θα ωφελήσει.

4444

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε καινούριο αφεντικό Σαββίδης. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και αυτός ένα καινούριο γήπεδο. Είτε στην Τούμπα, είτε αλλού.

Το Γήπεδο φέρνει άμεσο χρήμα στα ταμεία.

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1731481

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:13

Περίπου 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας μετεωρίτης πέρασε πάνω από μια περιοχή της κεντρικής Ρωσίας και φλεγόμενα κομμάτια του συνετρίβησαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα παράθυρα να θρυμματιστούν, να αρχίσουν να ηχούν συναγερμοί και πολίτες να πανικοβληθούν.

Κάτοικοι που πήγαιναν στις δουλειές τους στην Τσελιάμπινσκ είπαν ότι άκουσαν έναν ήχο που έμοιαζε με έκρηξη, είδαν ένα λαμπρό φως και ένιωσαν να τους χτυπάει ένα ωστικό κύμα, όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στη βιομηχανική πόλη, 1.500 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Ο μετεωρίτης, αφήνοντας μια μεγάλη ουρά λευκής σκόνης στον ουρανό που ήταν ορατή από απόσταση 200 χλμ. στην Γεκατερίνμπουργκ, προκάλεσε μια ΄βροχή΄ βράχων.

Οι αρχές στην Τσελιάμπινσκ ανέφεραν ότι περίπου 400 άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια, στην πλειονότητά τους με ελαφρά τραύματα από γυαλιά που έσπασαν.

«Οδηγούσα προς την δουλειά, ήταν πολύ σκοτεινά, αλλά ξαφνικά υπήρξε τόσο εκτυφλωτικό φως σαν να ήταν ημέρα», δήλωσε ο Βίκτορ Προκόφιεβ, 36 ετών, κάτοικος της Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια Όρη.

«Ένιωσα σαν να με τύφλωσαν τα φώτα αυτοκινήτων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πανικόβλητοι και σοκαρισμένοι κάτοικοι της περιοχής των Ουραλίων φαντάστηκαν τα πάντα το πρωί–από το ότι σημειώθηκε πτώση αεροσκάφους, ως ότι ήλθε το τέλος του κόσμου, από το έντονο λευκό φως και τους βίαιους ήχους που έμοιαζαν με εκρήξεις. «Ήμουν στο σπίτι. Είδα μια αστραπή φωτός. Βγήκα στο μπαλκόνι κι είδα ένα ίχνος, σαν αυτό ενός αεροσκάφους, αλλά πολύ πιο μεγάλο. Η πρώτη εντύπωση [που σχημάτισε] ήταν ότι είχε πέσει ένα αεροσκάφος», είπε ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Βέστι που έχει έδρα στην Τσελιάμπινσκ, ο Ντμίτρι Τούρκιν.

Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επρόκειτο να υποδεχθεί αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών από τα κράτη-μέλη της Ομάδας των 20 (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών παγκοσμίως, αλλά και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημερώθηκαν για την κατάσταση.

Τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων είπε ότι η βροχή μετεωριτών ίσως συνδέεται με έναν μετεωρίτη μεγέθους πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων που επρόκειτο να περάσει πολύ κοντά στη Γη, σε απόσταση 27.520 χλμ., αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Ένας πολύ ισχυρός ήχος, που έμοιαζε με αυτόν μιας έκρηξης, ακούστηκε στις 09:20 τοπική ώρα (07:20, ώρα Ελλάδας), και το ωστικό κύμα έγινε αισθητό σε πολυκατοικίες στο κέντρο της βιομηχανικής πόλης.

«Στεκόμουν σε μια στάση λεωφορείου, έβλεπα την κοπέλα μου που έφευγε», είπε ο Αντρέι, ένας κάτοικος της πόλης που δεν έδωσε το επώνυμό του. «Μετά είδα μια λάμψη και ένα ίχνος καπνού στον ουρανό κι ένιωσα ένα ωστικό κύμα που έσπασε παράθυρα». Ένας τοίχος υπέστη ζημιές σε ένα εργοστάσιο ψευδάργυρου αλλά δεν υπάρχει καμιά απειλή για το περιβάλλον, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του εργοστασίου.

Μια άλλη κάτοικος της πόλης, η Βαλεντίνα Νικολάγεβα, εκπαιδευτικός, είπε πως μια λάμψη «φώτισε όλες τις τάξεις» μονομιάς, ότι το ίχνος του μετεωρίτη ήταν «δέκα φορές πιο μεγάλο» από ό,τι θα ήταν αυτό ενός αεροσκάφους, κι ότι νόμιζε πως «αυτό είναι το τέλος του κόσμου», σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Lifenews.

Τέτοιου είδους συμβάντα είναι σπάνια. Ένας μετεωρίτης πιστεύεται ότι είχε προκαλέσει καταστροφές σε μια έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Σιβηρία το 1908, θρυμματίζοντας παράθυρα σε κατοικίες ως και 200 χλμ. από το σημείο της πτώσης του.

Οι δημοτικές αρχές της Τσελιάμπινσκ κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων ανάγκης, όπως το να πάρουν τα παιδιά τους από νηπιαγωγεία και σχολεία.

Μια έκρηξη ακούστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε ύψος 10.000 μέτρων, γεγονός που φαίνεται ότι συνέβη τη στιγμή που ο μετεωρίτης εισήλθε στην γήινη ατμόσφαιρα.

Η υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ, η NASA, ανέφερε ότι ένας αστεροειδής γνωστός ως 2012 DA14, διαμέτρου 46 μέτρων, επρόκειτο να περάσει πιο κοντά από τη Γη αφότου άρχισαν να τον παρακολουθούν πριν από 15 χρόνια.

Διάφορα βίντεο του συμβάντος που τράβηξαν αυτόπτες αναρτήθηκαν από το πρωί στο Διαδίκτυο, ενώ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες, μαρτυρίες κι εντυπώσεις πολιτών της περιοχής. Ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε απεικονίζει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος με την πορεία τους να δείχνει ότι θα συντριβούν στο έδαφος. Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται ήχοι που μοιάζουν με εκρήξεις.

Ένας μετεωρίτης «διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσελιάμπινσκ», ανέφερε νωρίτερα το τοπικό παράρτημα του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4444

http://www.iefimerida.gr/news/90777/%CE%B2%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CF%88%CE%B1%CF%87%CE%BD%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BD%CF%84

Eπανέρχεται στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ ο Κώστας Βαξεβάνης, υποστηρίζοντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εναγωνίως ήθελε να βρει το όνομα του Παπανδρέου μέσα στη λίστα.

Με νέο κείμενό του στην ηλεκτρονική έκδοση του Κουτιού της Πανδώρας, ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει πως είναι είναι αδύνατο κάποιος άλλος εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χειρίστηκε το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου «σερφάροντας» στη λίστα. Υπογραμμίζει πως ο χρήστης το υπολογιστή άνοιγε διαδοχικά τους φακέλους που έγραφαν Παπανδρέου. Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Ο Βενιζέλος έψαχνε απεγνωσμένα το όνομα Παπανδρέου στη λίστα. Τον Ιούλιο του 2011 και όχι τον Αύγουστο φέρεται ότι πήρε τη λίστα στα χέρια του ο Βαγγέλης Βενιζέλος, σύμφωνα με την λογική απόρροια των στοιχείων που υπάρχουν στην πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για την λίστας.

Σύμφωνα με τη έκθεση λοιπόν, ένα χρήστης με την ονομασία «Windows User» είναι αυτός ο οποίος σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους άνοιξε τα αρχεία της λίστας.

Η πρώτη φορά που αυτός ο χρήστης ανοίγει το αρχείο Λαγκάρντ βλέποντας 24 ονόματα, είναι τα ξημερώματα της 3οης Σεπτεμβρίου του 2010 από τις 00:028:53 έως 00:54:10.

Όπως προκύπτει από την κατάθεσης της συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Χρύσας Χατζή στην προανακριτική επιτροπή η λίστα έφτασε αργά το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου του 2010 στο γραφείο του Υπουργού. Συνεπώς, ο υπολογιστής που πρώτος ανοίγει τη λίστα τα ξημερώματα της 30ης δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν του υπουργικού γραφείου στο οποίο πρώτα ανοίχθηκε η λίστα.

Ο ίδιος χρήστης Windows User, δηλαδή το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου, φαίνεται να ανοίγει 7 λογιστικά φύλλα της λίστας την 1η Ιουλίου του 2011, από 7:46:31 έως 8:05:27. Συνεπώς το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου ανοίγει εκείνη την ημέρα τη λίστα. Υπουργός τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι πήρε τη λίστα αρχές Αυγούστου, δηλαδή ένα μήνα αργότερα και χωρίς να την έχει ανοίξει ποτέ.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο χρήστης Windows User , δηλαδή ο χειριστής του υπουργικού υπολογιστή, αναζητάει εναγωνίως το όνομα Παπανδρέου στη λίστα. Συγκεκριμένα, στις 7:46:31 ανοίγει την καρτέλα ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Στις 7:47:06 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Στις 7:47:17 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ. Στις 7:47:25 ανοίγει την καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. Στις 7:47:31 ξανανοίγει καρτέλα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Στη συνέχεια από το υπουργικό κομπιούτερ αναζητούνται στη λίστα οι καταθέσεις του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΤΣΟΥ στις 7:49:08. Πρόκειται για κάτοικο Θεσσαλονίκης. Και στις 8:05:27 ανοίγει την καρτέλα της γιατρού ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΗ.

Είναι αδύνατο κάποιος άλλος εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χειρίστηκε το κομπιούτερ του υπουργικού γραφείου «σερφάροντας» στη λίστα. Στην περίπτωση που αυτό που λογικά συνάγεται αποδειχθεί ότι ισχύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει πει ψέματα για το πότε παρέλαβε τη λίστα, έχει πει ψέματα για το αν την είδε και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου, η παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή.»

Πηγή: Βαξεβάνης: Ο Βενιζέλος έψαχνε απεγνωσμένα τον Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/90777#ixzz2KxsOBEN0

Σχόλιο: Αυτά που γίνονται με την λίστα Lagarde που προσπαθούν οι εμπλεκόμενοι του βρωμερού ΠΑΣΟΚ να το παίξουν παρθένες, είναι για γέλια. Οι αναγνώστες του blog θέλω να είναι έξυπνοι. Φυσικά Σαμαράς – Κουβελης, συγκαλύπτουν τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. Η εξουσία έχει χρήμα για μάσα και για μπάζες.

Προσωπικές μπίζνες κάνει ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι, οπότε τα πάντα για να μην πέσει η συγκυβέρνηση και χαθεί η κουτάλα.

4444

http://news.yahoo.com/possible-meteor-shower-reported-eastern-russia-052833588.html

Meteorite hits central Russia, 400 hurt

YEKATERINBURG/CHELYABINSK, Russia (Reuters) – About 400 people were injured when a meteorite shot across the sky in central Russia on Friday sending fireballs crashing to Earth, smashing windows and setting off car alarms.

Residents on their way to work in Chelyabinsk heard what sounded like an explosion, saw a bright light and then felt a shockwave, according to a Reuters correspondent in the industrial city 1,500 km (950 miles) east of Moscow.

The meteorite raced across the horizon, leaving a long white trail in its wake which could be seen as far as 200 km (125 miles) away in Yekaterinburg. Car alarms went off, windows shattered and mobile phones worked only intermittently.

Chelyabinsk city authorities said about 400 people sought medical help, mainly for light injuries caused by flying glass.

“I was driving to work, it was quite dark, but it suddenly became as bright as if it was day,” said Viktor Prokofiev, 36, a resident of Yekaterinburg in the Urals Mountains.

“I felt like I was blinded by headlights,” he said.

No fatalities were reported but President Vladimir Putin, who was due to host Finance Ministry officials from the Group of 20 nations in Moscow, and Prime Minister Dmitry Medvedev were informed.

A local ministry official said the meteor shower may have been connected with an asteroid the size of an Olympic swimming pool that was due to pass Earth at a distance of 27,520 km (17,100 miles) but this could not be confirmed.

Windows were shattered on Chelyabinsk’s central Lenin Street and some of the frames of shop fronts buckled.

A loud noise, resembling an explosion, rang out at around 9.20 a.m. (0520 GMT). The shockwave could be felt in apartment buildings in the industrial city’s centre.

“I was standing at a bus stop, seeing off my girlfriend,” said Andrei, a local resident who did not give his second name. “Then there was a flash and I saw a trail of smoke across the sky and felt a shockwave that smashed windows.”

A wall was damaged at the Chelyabinsk Zinc Plant but there was no environmental threat, a plant spokeswoman said.

Such incidents are rare. A meteorite is thought to have devastated an area of more than 2,000 sq km (1,250 miles) in Siberia in 1908, smashing windows as far as 200 km (125 miles) from the point of impact.

The Emergencies Ministry described Friday’s events as a “meteor shower in the form of fireballs” and said background radiation levels were normal. It urged residents not to panic.

Chelyabinsk city authorities urged people to stay indoors unless they needed to pick up their children from schools and kindergartens. They said a blast had been heard at an altitude of 10,000 meters (32,800 feet), apparently signaling it occurred when the meteorite entered Earth’s atmosphere.

The U.S. space agency NASA has said an asteroid known as 2012 DA14, about 46 meters in diameter, would have an encounter with Earth closer than any asteroid since scientists began routinely monitoring them about 15 years ago.

Television, weather and communications satellites fly about 500 miles higher. The moon is 14 times farther away.

(Writing by Alexei Anishchuk, Editing by Timothy Heritage and Janet Lawrence)

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_12/02/2013_510942

Ηγέτιδα στο παγκόσμιο εμπόριο η Κίνα το 2012, στη δεύτερη θέση οι ΗΠΑ

Bloomberg

Στην πρώτη εμπορική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο αναδείχθηκε η Κίνα το 2012 καθώς το σύνολο των εμπορικών της συναλλαγών με το εξωτερικό υπερέβη το αντίστοιχο των ΗΠΑ.

Διέψευσε, έτσι, την HSBC Holdings που προέβλεψε πέρυσι πως η Κίνα θα εξετόπιζε τις ΗΠΑ από την πρώτη θέση στο παγκόσμιο εμπόριο το 2016.

Σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής υπηρεσίας διαχείρισης τελωνείων, το άθροισμα των εισαγωγών και των εξαγωγών του ασιατικού οικονομικού γίγαντα έφθασε το 2012 στα 3,877 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ το αντίστοιχο της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο ήταν 3,82 τρις. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Όπως, όμως, επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές αλλά και η Παγκόσμια Τράπεζα δίνοντας έμφαση στη σημασία αυτής της διαφοράς, την ίδια στιγμή η αμερικανική οικονομία είναι σχεδόν διπλάσια εκείνης της Κίνας.

Το 2011 το αμερικανικό ΑΕΠ έφθασε τα 15 τρις. δολάρια ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα το κινεζικό ΑΕΠ ήταν 7,3 τρις. δολάρια.

Τη σημασία αυτών των διαφορών επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, όπως ο Νίκολας Λάρντι του Διεθνούς Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Peterson, που τονίζει πως «μια οικονομία η οποία δεν είναι παρά ένα τμήμα της αμερικανικής οικονομίας έχει μεγαλύτερο όγκο εμπορικών συναλλαγών».

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η υπεροχή της Κίνας στο εμπόριο δεν οφείλεται στο υποτιμημένο γουάν και την έκρηξη των κινεζικών εξαγωγών που αυτό προκαλεί καθώς από το 2007 οι εισαγωγές της Κίνας αυξάνονται πολύ ταχύτερα από τις εξαγωγές.

Η αυξανόμενη εμπορική επιρροή της Κίνας εγκυμονεί ανατροπές για τις περιφερειακές εμπορικές σχέσεις καθώς η χώρα αναδεικνύεται σε σημαντικότερο εμπορικό εταίρο πολλών χωρών.

Για παράδειγμα, ο Τζιμ Ο’ Νιλ της Goldman Sachs εκτιμά πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Κίνα ενδέχεται να είναι διπλάσιες από εκείνες προς τη Γαλλία στα τέλη της δεκαετίας.

Πρόκειται για τον οικονομολόγο της Goldman Sachs που ενέταξε στην ίδια κατηγορία τις ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες Βραζιλίας, Ρωσίας, Κίνας και Ινδίας αποδίδοντάς τους τον χαρακτηρισμό BRIC. Μιλώντας στο Bloomberg, ο εν λόγω οικονομολόγος θεωρεί πως αν συνεχίσει ο ίδιος ρυθμός αύξησης εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας, η χώρα θα έχει αναπτύξει πολύ πιο εκτεταμένο διμερές εμπόριο με πολλές ευρωπαϊκές χώρες από εκείνο που θα έχουν οι ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ τους.

Η Κίνα έγινε πρώτη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο το 2009 ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν την πρώτη θέση παγκοσμίως σε εισαγωγές.

Το 2012 οι εισαγωγές των ΗΠΑ έφθασαν στα 2,28 τρις. δολάρια ενώ της Κίνας ήταν 1,82 τρις. δολάρια.

Όπως, πάντως, επισημαίνει ο Εσουάρ Πρασάντ, πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Cornell, «η Κίνα κατέχει μεν την πρώτη θέση παγκοσμίως σε κατανάλωση ενέργειας, έχει τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά διαθέσιμα στον κόσμο αλλά ένα σημαντικό μερίδιο των εμπορικών της συναλλαγών προέρχεται από την εισαγωγή πρώτων υλών και τμημάτων προϊόντων που συναρμολογούνται σε τελικά προϊόντα για να επανεξαχθούν».

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ από τις συναλλαγές της με την Κίνα, το οποίο κορυφώθηκε το περασμένο έτος, παραμένει σημείο αιχμής στις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Οι ΗΠΑ είχαν αναδειχθεί ως εξέχουσα εμπορική δύναμη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οπότε και έθεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία του παγκόσμιου εμπορίου και της αρχιτεκτονικής της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της Κίνας, τον περασμένο μήνα ήταν μικρότερη από τις εκτιμήσεις με τις εξαγωγές να καταγράφουν αύξηση 25% σε ετήσια βάση και τις εισαγωγές κατά 28,8%.

Σχόλιο: Αυτό άρθρο μας λέει ένα πράγμα για την Ελλάδα και άλλες χώρες όπως η Ιταλία του Μπερλουσκονι. Ότι χωρίς το Γερμανικό Ευρώ, οι εξαγωγές θα είχαν απογειωθεί προς την Κίνα.

Η Γερμανία που είναι η μόνη που δεν έχει πρόβλημα με το Ευρώ, αφού είναι στην ουσία καλύτερο από το Μάρκο, βλέπει τις εξαγωγές της να αυξάνονται και την δύναμη της να μεγαλώνει.

Οι Γερμανοί παίζουν σωστά το παιχνίδι της Ευρωζώνης για τα δικά τους συμφέροντα.  Οι νεοέλληνες και οι Ιταλοί και οι άλλοι ευρωπαίοι του Νότου δε το παίζουν.

Όσο αφορά την Αμερική και το ποιος είναι Παγκόσμια δύναμη, όπως σας έχω πει, χρειάζονται 4 βασικοί δείκτες για να δεις καθαρά.

Το μέγεθος του ΑΕΠ είναι ένας βασικός δείκτης. Ένας από τους 4.

Η Αμερική πρέπει να κάνει μπίζνες και με άλλα κράτη, όπως το Βιετνάμ, η Ινδία, η Ινδονήσια κλπ.

Πριν την Κίνα, ήταν η Ιαπωνία που έκανε το μεγαλύτερο εμπόριο με την Αμερική.

Νομίζω ότι το Βιετνάμ, είναι πολύ φτηνό. Το ίδιο και το Μεξικό.

4444

14/02/2013

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_14/02/2013_483056

Οι σπατάλες του Γ. Παπανδρέου

Του Αθανασιου Έλλις

Το ξέσπασμα της γενικής γραμματέως της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οποία κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης για σπατάλες και πολυτελή διαβίωση, έφερε στη μνήμη τις υπερβολές του πρώην πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του, υπερβολές που στη σημερινή επώδυνη περίοδο περικοπών και ορθολογισμού των δημοσίων οικονομικών αποτελούν όχι μόνον παράδειγμα προς αποφυγήν, αλλά και υπενθύμιση μιας εκ των πολλών αιτιών που συνετέλεσαν στη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας.

«Πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα; Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μιαν απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές», τόνισε η νεαρή Ισπανίδα στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που διεξήχθη στο Κασκάις της Πορτογαλίας. Κατήγγειλε δε τους σοσιαλιστές ηγέτες για πομπώδεις διακηρύξεις, αυτοπροβολή από τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά αδυναμία εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα των πολιτών, και ζήτησε «να μη μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε». Εκανε έκκληση να υπάρξει μια νέα τάξη πολιτικών, ενώ προκάλεσε αμηχανία στα στελέχη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και στον Ελληνα πρόεδρό τους όταν ζήτησε διαφάνεια στα οικονομικά της οργάνωσης.

Η απάντηση που επιχείρησε να δώσει ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν απλώς ατυχής. Άγγιξε τα όρια της κοροϊδίας: «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι «εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας». Η τοποθέτησή του εξοργίζει κάθε καλόπιστο παρατηρητή της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Ο κ. Παπανδρέου είτε πιστεύει ότι κάποιοι –το ελληνικό κράτος, το ΠΑΣΟΚ, η Σοσιαλιστική Διεθνής– οφείλουν να του εξασφαλίζουν πολυτελή διαβίωση, είτε δεν γνωρίζει πώς ζουν οι απλοί άνθρωποι και θεωρεί ότι είναι ένας από αυτούς. Πιθανώς, δε, να ισχύουν και τα δύο.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στην πρωθυπουργία, αλλά και, κυρίως, της πολυετούς παρουσίας του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Παπανδρέου δεν σεβάσθηκε προϋπολογισμούς. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του λάτρευαν τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τις πολυτελείς σουίτες και τα υπερσύγχρονα γυμναστήρια, όπως και τα ακριβά εστιατόρια.

Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις όπου επειδή προφανώς το ελληνικό κράτος είχε τεράστια πλεονάσματα –«λεφτά υπάρχουν»– τα οποία οι υπεύθυνοι δεν ήξεραν πού να διοχετεύσουν, έκλειναν περισσότερα πανάκριβα δωμάτια ξενοδοχείων από αυτά που χρειάζονταν, με αποτέλεσμα να χρεώνονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, και κατ’ επέκτασιν του ελληνικού κράτους, έξοδα για δωμάτια που παρέμεναν άδεια.

Ο κ. Παπανδρέου, που σίγουρα δεν έδωσε «μάχη στους δρόμους», είναι, δυστυχώς, το κατ’ εξοχήν παράδειγμα ενός ηγέτη που δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα, ενός πρωθυπουργού που ενώ η χώρα του βίωνε δραματικές καταστάσεις, αυτός ταξίδευε στον… Άγιο Δομίνικο για να προεδρεύσει της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η αλόγιστη σπατάλη δεν ήταν, φυσικά, αποκλειστικό «προνόμιο» του Γιώργου Παπανδρέου. Οι περισσότεροι κορυφαίοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., όπως και άλλων κομμάτων όταν τους δινόταν η ευκαιρία, ξόδευαν το δημόσιο χρήμα σαν να ήταν προσωπική τους περιουσία. Η ασυδοσία προσέβαλε τους πολίτες και έπληξε την οικονομία.

Η σεμνότητα και η χρηστή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών στην καθημερινή διαβίωση πρέπει να αποτελούν, και θα αποτελούν πλέον, ένα από τα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες θα επιλέγουν τους πολιτικούς.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18536.htm

Σε άλλη μια επίδειξη της αντιμετώπισης που επιφυλάσσει η Ελλάδα προς την τεχνολογία και την ανάπτυξη μέσω αυτής (περιληπτικά: αυτά τα μηχανάκια είναι του διαόλου), συνελήφθη προχθές και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών στη Μυτιλήνη ο Χρήστος Βαλασέλλης, δημιουργός της εφαρμογής ραδιοφωνικού αυτοματισμού Jazler.

Ο Βαλασέλλης βρισκόταν στη διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης ενός καινούριου project με το όνομα Jayzee, το οποίο θα εξυπηρετούσε την ανέξοδη μετάδοση high definition video μέσω υπολογιστή. Ο δημιουργός σχεδίαζε να παρουσιάσει το λογισμικό στην έκθεση NAB στο Λας Βέγκας τον Απρίλιο, και εκτελούσε δοκιμές σε μια άδεια τηλεοπτική συχνότητα, μέσω του οικίσκου εκπομπής της “Τηλεόρασης Μυτιλήνης”, που του παραχώρησε για αυτό το σκοπό ο ιδιοκτήτης, Μανώλης Γιαννακέλος. Μετά από μια ανώνυμη καταγγελία, οδηγήθηκαν και οι δύο στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού.

Ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τεχνολογική ανάπτυξη, το κράτος τους αντιμετωπίζει σαν ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου,” δήλωσε ο Βαλασέλλης στο Lesvos Report. [Με το Jayzee] θα μπορούσαν νέα ψηφιακά κανάλια να μεταδώσουν πρόγραμμα high definition στο ένα 1/50 του κόστους. Με λίγα λόγια, το project που δούλευα είχε σαν στόχο να δώσει τη δυνατότητα να βγάλει κάποιος ροή τηλεοπτικού καναλιού από ένα απλό υπολογιστή. Συνεχίζω την έρευνα, δεν σταματώ. Απλά όλες αυτές οι εξελίξεις με πηγαίνουν πίσω. Είχα σκοπό να παρουσιάσω τη δουλειά μου σε έκθεση νέων τεχνολογιών τον Απρίλιο στο Λας Βέγκας.

Η δίκη θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά το κωμικοτραγικό της κατάστασης, και το τι λέει για τη σχέση της χώρας μας με την τεχνολογία, δεν μπορεί να αγνοηθεί εύκολα…

Σχόλιο: Το κράτος, δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί σας συνέλαβαν. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρωμάνε από μακριά.

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/02/14/%CE%BF-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%87-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%84%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB/#more-41779

Η ιστορία έχει όλα τα συστατικά ενός καλού κατασκοπευτικού θρίλερ: ένας ανώνυμος άνδρας, ο οποίος συνδέεται με τη Μοσάντ, κρατείται υπό συνθήκες απόλυτης απομόνωσης σε πτέρυγα φυλακής υψίστης ασφαλείας που είχε χτιστεί ειδικά για τον δολοφόνο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν.

Μια αυτοκτονία -ή μήπως μια δολοφονία;- που ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε.

Μια άνωθεν εντολή «φίμωσης» που απέτρεψε τους δημοσιογράφους στο Ισραήλ ακόμα και από το να παραδεχτούν ότι έχουν «φιμωθεί». Και ένα κωδικό όνομα που ανταγωνίζεται αυτό του 007: Φυλακισμένος Χ. Οι πρώτες αναφορές σχετικά με τον θάνατο του Φυλακισμένου Χ διέρρευσαν το 2010, τόσο στο Ισραήλ όσο και στις ΗΠΑ, όταν ένας μπλόγκερ αναγώρισε στο πρόσωπο του μυστηριώδη άνδρα έναν πρώην στρατηγό του Ιράν. Οι υπηρεσίες λογοκρισίας της ισραηλινής κυβέρνησης ευθύς αμέσως υποχρέωσαν μια ειδησεογραφικού περιεχομένου σελίδα να αφαιρέσει δύο άρθρα που σχετίζονταν με τον Φυλακισμένο Χ. Την Πέμπτη, έπειτα από εκπομπή της αυστραλιανής τηλεόρασης, κατά την οποία αποκαλύφθηκε ότι ο Φυλακισμένος Χ ήταν ένας Αυστραλός πατέρας δύο παιδιών που έγινε Ισραηλινός κατάσκοπος, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε εκτάκτως σε συνάντηση τους αρχισυντάκτες όλων των μεγάλων μέσων ενημέρωσης της χώρας προκειμένου να τους υπενθυμίσει πως υπάρχει δικαστική εντολή που απαγορεύει ρητά την οποιαδήποτε δημοσίευση σχετικά με την υπόθεση. Την ώρα που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, παραμένει άγνωστο τι ακριβώς διέπραξε ο Φυλακισμένος Χ ώστε να τύχει τέτοιας σκληρής τιμωρίας. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, πάντως, είναι ότι το νέο μιντιακό τοπίο καθιστά το σύστημα λογοκρισίας που καθιερώθηκε τη δεκαετία του ’50 απελπιστικά διάτρητο. Το αυστραλιανό ρεπορτάζ διαδόθηκε αστραπιαία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας οργισμένες αντιδράσεις από πλευράς της ισραηλινής αντιπολίτευσης στην Κνεσέτ.

Τελικά, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε χθες το πρωί μερική άρση της λογοκρισίας γύρω από την υπόθεση. Σύμφωνα, λοιπόν, με την εκπομπή «Ξένος Ανταποκριτής» του αυστραλιανού τηλεοπτικού δικτύου ABC News, ο Φυλακισμένος Χ γεννήθηκε ως Μπεν Ζίγκερ, αλλά άλλαξε το όνομά του σε Μπεν Αλόν όταν μετακόμισε στο Ισραήλ προ δεκαετίας. Ο Ζίγκερ, που ήταν παντρεμένος με Ισραηλινή με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά, πέθανε σε ηλικία 34 ετών. Κατά το ABC, ο Ζίγκερ στρατολογήθηκε από τη Μοσάντ στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του, παρά το γεγονός ότι παρακολουθείτο με ηλεκτρονικά μέσα επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

Καθημερινή

4444

Η εκπομπή της Εύας γίνεται καυτή. Όσο πλησιάζει στην Ουσία της πραγματικότητας θα γίνεται καυτή.

Εχτες είχαμε παρέμβαση του κ Σαλμα και σήμερα έκανε παρέμβαση η πρόεδρος της ομοσπονδίας Καρκινοπαθών κ Περσεφόνη Μήττα.

Η κ Μηττα ήταν καταπέλτης.

Η τηλεόραση έχει πολλά μυστικά Εύα. Πολλά κόλπα. Κάτι σα το Κάμα Σουτρα και το Ερωτικό Τάο μαζί. Μια και είναι εικόνα και ήχος και αλληλεπίδραση μαζί.

Μου άρεσε το θέμα με την επιληψία, αν και η Τσελιου δε το παρουσίασε σωστά. Ήθελε περισσότερη δουλειά. Η επιληψία δεν είναι επιλήψιμη, σωστό. Αυτή η προκατάληψη, είναι φρυχτή. Έχω δει άνθρωπο να τον πιάνει κρίση επιληψίας σε δημόσιο χώρο. Αυτό που σκέφτηκα, μαζί και με άλλους που ήταν εκεί στο δημόσιο χώρο, ήταν πως βοηθάς έναν τέτοιο άνθρωπο. Απλή σκέψη.

Η Εύα αγαπά τους τηλεθεατές της και σήμερα του Αγίου Βαλεντίνου έδειξε ξανά ένα θέμα που της ζήτησαν: τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και τι γίνεται. Σημαντικό θέμα.

Το σίγουρο είναι ότι η εκπομπή της Εύας μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Το ζήτημα είναι η Εύα τι θέλει και κατά επέκταση ο Αλαφούζος που έχει το σταθμό.

Εγώ πάντως είμαι παγκόσμιος παίκτης. Η Ελλάδα είναι καλό χαρτί και εύκολη περίπτωση.

4444

Σήμερα ο Ολυμπιακός παίζει στη Λεβαντε. Διαβάζω την Γάτα η οποία προτείνει το 2 – 3 γκολ. Θα συμφωνήσω με την Γάτα.

Αν ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη επίθεση και ισορροπήσει στην Άμυνα, τότε μπορούν άνετα να μπουν 2 – 3 γκολ και να πάρει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Το πρώτο ημίχρονο πιστεύω ότι θα είναι αναγνωριστικό. Η Λεβαντε και ο Ολυμπιακός ανήκουν στο ίδιο επίπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι θα παίξουν ρόλο οι προσωπικότητες των παικτών και αν βρεθούν σε καλή μέρα.

Εγώ θα τον έπαιζα και διπλό τον Ολυμπιακό, αν ήξερα ότι είναι σε καλή μέρα.

Ο Μιτσελ είναι καλός προπονητής. Δε διστάζει να κάνει αλλαγές αν κάτι δε του βγαίνει.

Το καλύτερο είναι να παίξετε το Λεβαντε – Ολυμπιακός ζωντανά.

Τον Ολυμπιακό θα τον δείξει ο Αντένα.

4444

Διαβάζω στην Γάτα ότι ο Αλαφούζος ενδιαφέρεται για τον Σάκη Τσιωλη. Είναι καλή επιλογή. Είναι Έλληνας, άρα ξέρει την πραγματικότητα. Έφτιαξε τον Αστέρα Τρίπολης ομάδα αν και έχει χαμηλό μπατζετ.

Βέβαια ο Τσιωλης στην Τρίπολη είναι το αφεντικό στην ομάδα και σωστά είναι, αφού είναι ο προπονητής.

Ο Τσιωλης πιστεύω ότι θα το σκεφτεί σοβαρά, αφού τελειώσει η σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, περισσότερο κόσμο και ιστορία και αν ο Αλαφούζος του δώσει ότι του δίνει και ο Αστέρας Τρίπολης, θα δεχτεί.

Διαβάζω στην Γάτα ότι για τον Τσιωλη είναι ανεξήγητο που ο Παναθηναϊκός παίζει στα περισσότερα παιχνίδια κακό ποδόσφαιρο. Δηλαδή ο άνθρωπος πιστεύει, ότι και αυτοί οι παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός, δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

Κάτι θα ξέρει ο προπονητής που έφτιαξε τον Αστέρα Τρίπολης επιτυχημένη ομάδα.

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Παίκτες, προπονητής, προάγοντες πρέπει να συνεργαστούν.

Ο Αλαφούζος έχει δύσκολο έργο, αλλά θα τα καταφέρει.

Διαβάζω πάλι στη Γάτα: στον Παναθηναϊκό όλα τα στραβά και τα ανάποδα, όπως λέει και ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, ξεκινούν από τα αποδυτήρια.

4444

http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2640:2013-02-12-06-45-03&catid=34:middle-east&Itemid=60

Μάθετε από το Ισραήλ

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 09:44

YNET 1.2.2013
Του Talal Salman
*

Λιβανέζος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η ‘πολιτική χωνευτηριού’ του Ισραήλ το κατέστησε το ισχυρότερο κράτος στη Μέση Ανατολή

Βηρυτός – Υποθέτω ότι πολλοί άνθρωποι σε όλον τον Αραβικό κόσμο έμειναν κολλημένοι στην τηλεόρασή τους παρακολουθώντας τα αποτελέσματα των Ισραηλινών εκλογών και την ανάλυση της “δημοκρατικής διαδικασίας” που ακολουθήθηκε. Κατά τη γνώμη μου, το γεγονός υπογράμμισε τη θλιβερή κατάσταση των Αραβικών χωρών σε σχέση με τις “Εβραϊκές εθνικές ομάδες” που συγκεντρώθηκαν απ’ όλον τον κόσμο για να δημιουργήσουν ένα Εβραϊκό κράτος στην Παλαιστινιακή γη.

Πράγματι, το Ισραήλ είναι ένα κράτος εχθρικό προς εμάς. Είναι επίσης ρατσιστικό – στην πορεία, τις αρχές και την πολιτική δομή του. Ωστόσο, το Ισραήλ προκαλεί το Αραβικό έθνος καθώς μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι η “μόνη δημοκρατική χώρα” στην περιοχή. Σε κάποιο βαθμό, η δημοκρατία του Ισραήλ αντισταθμίζει τα ελαττώματά του, την επιθετική του φύση και τα εγκλήματα που διαπράττει σε εδάφη που ανήκουν στους Παλαιστίνιους, τη Συρία, τον Λίβανο και την Αίγυπτο (καθώς η Αίγυπτος εμποδίζεται ν’ ασκήσει την κυριαρχία της στο Σινά).

Η Αραβική πολιτική ελίτ παρακολούθησε σίγουρα με μεγάλο ενδιαφέρον τη μετάδοση των εκλογών στο “εχθρικό κράτος” και θα ήθελα να πιστεύω ότι οι εκλογές απέδειξαν σε ορισμένα από τα μέλη της ότι είναι πιο ρατσιστές από τα πολιτικά κόμματα στο Ισραήλ.

Κι αυτό επειδή, σε αντίθεση με τον Λίβανο, το κράτος του Ισραήλ κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ισχυρό, φιλελεύθερο κράτος που προωθεί μια πολιτική χωνευτηριού για τους Εβραίους που ήρθαν εκεί από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Οι Εβραίοι αυτοί ενώθηκαν κάτω από την Ισραηλινή υπηκοότητα – που είναι ρατσιστική προς τους Παλαιστίνιους – κι έχτισαν μια ισχυρή κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά, η πολιτική ελίτ του Λιβάνου έκανε το αντίθετο – διαιρέθηκε και κατακερματίστηκε. Η κοινωνία μας έχει μετατραπεί σε μια συρραφή κοινωνιών που βρίσκονται σε κατάσταση σύγκρουσης μεταξύ τους καθώς η εθνικότητα εμποδίζει την προώθηση μιας ενιαίας ιθαγένειας.

Πάρτε για παράδειγμα τις συναντήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων αναφορικά με τον εκλογικό νόμο στη χώρα. Το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων είναι αρκετό για να καταστρέψει ό, τι ενώνει τον λαό του Λιβάνου. Ακυρώνουν την έννοια του Λιβανέζου πολίτη και τον μετατρέπουν σ’ έναν “υπήκοο” που ανήκει στην τάδε ή τη δείνα εθνική ομάδα.

Η πολιτική ελίτ του Λιβάνου δεν είναι υπεύθυνη μόνο γι’ αυτόν τον κατακερματισμό αλλά και για τη διαίρεση της κοινωνίας σε τάξεις και ομάδες – και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ακραία με κάθε εκλογική κούρσα. Με τον τρόπο αυτό, ο Καθολικός γίνεται διαφορετικός από τον Μαρωνίτη, ο Ορθόδοξος Άραβας Λιβανέζος από τον Ορθόδοξο Αρμένιο, ο Δρούζος από τον Αλαουίτη και ούτω καθεξής.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν πολίτες στον Λίβανο. Υπάρχουν, μάλλον, υπήκοοι που ανήκουν σε διάφορες εθνικές ομάδες. Αυτή η κατάσταση πραγμάτων μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε μίσος στις καρδιές των ανθρώπων που ανήκουν στο ίδιο έθνος και την ίδια πατρίδα. Με άλλα λόγια, οι δημοκρατικές εκλογές στον Λίβανο έχουν γίνει ένα εργαλείο που έχει προωθήσει την ακύρωση της πατρίδας και της Λιβανικής ενότητας.

Αυτή η κατάσταση επικρατεί και σε άλλες Αραβικές χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους. Όπως και στον Λίβανο, αυτοί οι πόλεμοι συμβαίνουν επειδή οι “ηγέτες” και τα “αιώνια καθεστώτα” των χωρών αυτών αδυνατούν να κατανοήσουν ότι είναι καθήκον τους να προστατεύουν την ιδέα ενός αστικού κράτους πριν μιλήσουν για πρόοδο και εξουσία.

Έτσι, ενώ εμείς καταστρέφουμε την επιχείρηση πολιτικής ενότητας, ο Ισραηλινός εχθρός μας έχει δημιουργήσει την ισχυρότερη χώρα στην περιοχή μας – μια χώρα που έχει νικήσει τη βούληση ολόκληρου του Αραβικού έθνους – από ομάδες ανθρώπων οι οποίοι ήταν πολίτες άλλων χωρών.

Η πολιτική ελίτ του Λιβάνου μπορεί είτε να αισθανθεί ντροπή μπροστά στο Ισραηλινό μοντέλο ενότητας είτε να συνεχίσει να καυχιέται ότι κατάφερε να υπονομεύσει την ενότητα του Λιβανικού έθνους και να παραβιάσει το δικαίωμά του σ’ ένα κράτος όλων των πολιτών του.

*Ο Talal Salman είναι αρχισυντάκτης στη Λιβανική εφημερίδα As-Safir. Το άρθρο του μεταφράστηκε στα Εβραϊκά στα πλαίσια ενός εγχειρήματος που ξεκίνησε το Ινστιτούτο Van Leer της Ιερουσαλήμ και το I`lam Media Center για τους Άραβες Παλαιστίνιους στο Ισραήλ.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4339848,00.html

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/oikonomia/oikonomia/%CE%8E%CF%86%CE%B5%CF%83%CE%B7-6-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%84%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-2012-2013021488579/

Στο σύνολο του 2012, το ΑΕΠ υποχώρησε σε απόλυτα μεγέθη στα 166,403 δισ. ευρώ.     Associated Press 2010 The Associated Press All Rights Reserved
,,,,, . . ,,

Στο 6% διαμορφώθηκε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σε απόλυτα μεγέθη, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 40,625 δισ. ευρώ. Στο σύνολο του 2012, το ΑΕΠ υποχώρησε στα 166,403 δισ. ευρώ.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η συρρίκνωση της οκονομικής δραστηριότητας παράμεινε σε όλα τα τρίμηνα πάνω από 6%.

Συγκεκριμένα, το α΄τρίμηνο το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6,7%, το δεύτερο τρίμηνο κατά 6,4% και το τρίτο κατά 6,7%.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ αυτών των τριμήνων έχει αναθεωρηθεί με βάση τα πιο πρόσφατα
στοιχεία των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης, καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις των
βραχυχρόνιων δεικτών.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1730436

Μείωση 6,0% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατά το 4ο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2011, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. 

Στο 6,5% “κλείδωσε” η ύφεση για το σύνολο του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ συρρικνώθηκε το γ΄ τρίμηνο 6,7% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το β΄ τρίμηνο καταγράφηκε συρρίκνωση 6,4% ως προς το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και το α΄ τρίμηνο 6,7%.

Νέο ρεκόρ για την ανεργία, στο 27% το Νοέμβριο

Σε 27,0% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2012 έναντι 20,8% το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.642.102 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.350.181 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.339.982 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 265.584 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 6,8%) και κατά 30.144 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,8%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 323.808 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 31,5%) και κατά 20.255 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (αύξηση 1,5%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 19.577 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,6%) και κατά 2.683 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,1%).

Το ποσοστό ανεργίας στους νέους (15-24 ετών) έφτασε το 61,7% το Νοέμβριο του 2012 από 50,1% το Νοέμβριο του 2011.

4444

http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2639:2013-02-12-06-41-29&catid=35:jewdaism&Itemid=59

Η Ευρώπη χάνει τη μνήμη της

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 09:40

YNET 27.1.2013
Του Riccardo Dugulin
*

Η Ημέρα Μνήμης είναι εντελώς αποσυνδεδεμένη από αυτό που οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες αισθάνονται πραγματικά για το Ολοκαύτωμα

Έχει γίνει συνήθεια να σηματοδοτούμε την 27η Ιανουαρίου ως την παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στα έξι εκατομμύρια αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος. Οι Ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες φιλοξενούν κάθε χρόνο μια σειρά από εκδηλώσεις που στόχο έχουν ν’ αναδείξουν τη μνήμη των φοβερών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν μεταξύ του 1939 και 1945. Μία μέρα, μόνο μία μέρα, φαίνεται να είναι αρκετή προκειμένου οι νεότερες γενιές να μην ανησυχούν για την πιο σκοτεινή ώρα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Επιπλέον, μία μέρα φαίνεται να είναι αρκετή προκειμένου οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη σε μουσεία και χώρους μνήμης βρίσκοντας παρηγοριά στην κοινωνικά αποδεκτή ιδέα ότι εκείνοι που διέπραξαν τις σφαγές αυτές ήταν ξένοι προς τη συνολική νοοτροπία των αντίστοιχων κοινωνιών τους. Ταυτόχρονα, μία μέρα είναι σίγουρα περισσότερη από το χρόνο που θ’ αφιερώσει κάθε δάσκαλος ή καθηγητής παρουσιάζοντας στους μαθητές του αυτά που πραγματικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια των έξι αυτών χρόνων οπότε ο κοινωνικός ιστός μιας ηπείρου σάπισε μπροστά σ’ ένα δολοφονικό κύμα μίσους.

Αυτή η Ημέρα Μνήμης φαίνεται ιδιαίτερα αποσυνδεδεμένη από εκείνο που οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες αισθάνονται πραγματικά για το Ολοκαύτωμα (Shoah). Περίπου το 90% των Πολωνών Εβραίων εξοντώθηκε. Το 95% των Εβραίων της Λευκορωσίας εξοντώθηκε. Οι Γάλλοι μάζευαν Εβραιόπουλα που σημαδεύονταν μ’ ένα κίτρινο αστέρι του Δαυίδ και στέλνονταν στα στρατόπεδα του θανάτου από Γάλλους αξιωματούχους. Τα Ρουμανικά τρένα του θανάτου και η τελική φρίκη του Auschwitz και του Buchenwald είναι όλα γεγονότα που φαντάζουν σήμερα ως ένα άπιαστο παρελθόν. Για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνονται πάντα οι αδιάφοροι ή εθελοτυφλούντες πολίτες καθώς οι πολιτικοί παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην υποβάθμιση του ρόλου που πρέπει να έχει το Ολοκαύτωμα στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Για παράδειγμα, η Γαλλία έχει καθαγιάσει την έννοια της “αντίστασης” που επέδειξε και η οποία διαγράφει κάθε ευθύνη των Γάλλων πολιτών για την απέλαση χιλιάδων αθώων Εβραίων στα ανατολικά κέντρα θανάτου.

Ενώ η Raffle du Vel’d’Hiv’ υπήρξε μια αμιγώς Γαλλική πρωτοβουλία που διαχειρίστηκαν Γάλλοι αξιωματούχοι, είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας ν’ ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα στις 27 Ιανουαρίου, προτιμώντας να υπογραμμίσει τον ρόλο που διαδραμάτισε το μικρό τμήμα του πληθυσμού που ξεσηκώθηκε για να καταπολεμήσει την εξωφρενική κυριαρχία του τρόμου που κατέλαβε την Ευρωπαϊκή ψυχή εκείνα τα χρόνια.

Το ίδιο ισχύει και για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, το επίκεντρο του Ολοκαυτώματος και το πεδίο δράσης των κομάντο Einsatz. Στην αυτό-ανάλυση που ακολούθησε κι εξακολουθεί να επηρεάζει τον μετα-Σοβιετικό κόσμο, η βιομηχανική εξόντωση έξι εκατομμυρίων Εβραίων δεν ταιριάζει σε μια επίσημη συζήτηση εθνικής αυτο-θυσίας. Έτσι, η ανάμνηση του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ένα απαραίτητο βήμα για να τηρηθούν τα προσχήματα όπως γινόταν τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και με τους Γερμανούς Καγκελαρίους, πολλοί εκ των οποίων προστάτευαν πρώην ναζί εγκληματίες πραγματοποιώντας παράλληλα επισκέψεις στο Εβραϊκό κράτος του Ισραήλ.

Πολιτικοποίηση της ιστορίας

Η Ευρωπαϊκή, είτε πρόκειται για Δυτική είτε για Ανατολική, αμνησία και αποστασιοποίηση από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος οφείλεται σε δύο σημαντικούς παράγοντες.

Από τη μία πλευρά, αυτές οι εκδηλώσεις έχουν ευλογηθεί από την επίσημη διαβούλευση κι έχουν ενσωματωθεί νόμιμα στο διεθνές ημερολόγιο. Παρόλο που αυτό φαίνεται ένα θετικό σημείο, ωστόσο, συλλαμβάνει μια περίεργη πραγματικότητα: Οι εκδηλώσεις πρέπει να προστατεύονται από το νόμο. Αν όχι, το Ολοκαύτωμα μπορεί σιγά-σιγά να ξεχαστεί από κοινωνίες που δεν φαίνεται πλέον να ενοχλούνται από το βάρος της ενοχής – μιας ενοχής που δεν βαραίνει πλέον τους ώμους των σημερινών γενεών αλλά έχει εδραιωθεί ως θέμα του πολιτιστικού σχετικισμού που αποδέχεται τον αντισημιτισμό ως μέρος μιας συζήτησης που δεν πρέπει να καταγγέλλεται απερίφραστα.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει κανείς ν’ αντιμετωπίσει μια γενική έλλειψη θάρρους από mainstream αριστερές οργανώσεις. Λόγω της λιγότερο ή περισσότερο έντονης αντίθεσής τους προς το Ισραήλ και του ‘μοδάτου’ τρόπου με τον οποίο υποστηρίζουν την ιδέα ενός κράτους για τους Παλαιστινίους, η ανοικτή ανάμνηση του Ολοκαυτώματος που διαπράχθηκε στην Ευρώπη από Ευρωπαίους δείχνει όλο και περισσότερο πολιτικά ευαίσθητη. Η “ναι μεν αλλά” νοοτροπία που επιχειρεί να σχετικοποιήσει το χειρότερο έγκλημα που διαπράχθηκε από ανθρώπινα όντα, σιγά-σιγά καταλαμβάνει τον Ευρωπαϊκό κοινωνικό διάλογο.

Καθώς οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες χάνουν τη μνήμη τους, η στάση των κυρίαρχων τάξεων και των νεότερων γενιών όσον αφορά στο Ολοκαύτωμα πρέπει να παρακολουθείται στενά. Η πολιτικοποίηση της ιστορίας για να ικανοποιηθούν ορισμένοι κλάδοι του πληθυσμού είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.

Η πολιτισμική κρίση που σάρωσε ολόκληρη την Ευρώπη και οδήγησε στην καταστροφή έξι εκατομμυρίων Εβραίων πρέπει να μείνει στη μνήμη γι’ αυτό που ήταν: Μια Ευρωπαϊκή πράξη, σε επίπεδο ηπείρου, που ‘επιτράπηκε’ να συμβεί απ’ όλα τα τμήματα των τοπικών κοινωνιών.

Σε μια περίοδο πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και ηθικών κρίσεων, ο εορτασμός της 27ης Ιανουαρίου πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο σύγχρονος εξτρεμισμός και το εξελισσόμενο πρόσωπο του αντισημιτισμού. Μόνο τότε η φράση “ποτέ ξανά” θ’ αποκτήσει πραγματικά το σύγχρονο νόημά της.

Για ν’ αποτραπεί η εξάπλωση μιας νοοτροπίας θανάτου, πρέπει να ληφθούν μέτρα από κοινωνικές ομάδες και καλοπροαίρετα άτομα έτσι ώστε η Ημέρα Μνήμης να μην περιοριστεί απλά σε μια πολιτική πράξη.

*Ο Riccardo Dugulin είναι κάτοχος πτυχίου Μάστερ από τη Σχολή Διεθνών Υποθέσεων του Παρισιού (Sciences Po) και ειδικεύεται στη διεθνή ασφάλεια. Σήμερα εργάζεται στο Παρίσι σε μια εταιρεία για την υγεία και την ασφάλεια. Έχει εργαστεί για μια σειρά από κορυφαίες δεξαμενές σκέψης στην Ουάσιγκτον, το Ντουμπάι και τη Βηρυτό. Προσωπική ιστοσελίδα: www.riccardodugulin.com

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4337109,00.html

4444

SKAKI STATISTIKH 01 01 140213

4444

http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2645:suha-arafat——-arafat&catid=34:middle-east&Itemid=60

Suha Arafat: Προσπάθησα εκατοντάδες φορές να χωρίσω τον Arafat   

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 11:19

Ynet 10.2.2013
Η επί 14 χρόνια σύζυγος του πρώην Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Yasser Arafat χαρακτηρίζει ‘μεγάλο λάθος’ τον γάμο μαζί του κι αποκαλύπτει ότι προσπάθησε επανειλημμένα να τον αφήσει αλλά εκείνος την εμπόδιζε.

Εννέα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Yasser Arafat και η χήρα του αποκάλυψε ότι προσπάθησε εκατοντάδες φορές να τον χωρίσει αλλά εκείνος την εμπόδιζε να το πράξει.

“Αγαπούσα τον Arafat αλλά ο γάμος μαζί του ήταν ένα μεγάλο λάθος από την πλευρά μου”, δήλωσε η Suha Arafat στην Τουρκική εφημερίδα Sabah.

“Ξέρω ότι υπήρχαν πολλές γυναίκες που ήθελαν να παντρευτούν τον Arafat. Ωστόσο, ήταν η δική μου μοίρα”, τόνισε η 49χρονη Suha η οποία παντρεύτηκε τον Arafat το 1990 όταν εκείνη ήταν 27 χρονών κι εκείνος 61.

“Ήμουν αρραβωνιασμένη μ’ έναν Γάλλο δικηγόρο και μετά γνώρισα τον Arafat. Τον παντρεύτηκα κρυφά στην Τυνησία, δεν φόρεσα καν νυφικό τότε. Η μητέρα μου ήταν εναντίον του γάμου και αργότερα κατάλαβα γιατί. Αν ήξερα πόσα θα υπέφερα, δεν υπήρχε περίπτωση να τον είχα παντρευτεί. Πράγματι, ήταν μεγάλος ηγέτης αλλά εγώ ένιωθα μοναξιά”, πρόσθεσε η Suha.

Αποκάλυψε ότι στα 14 χρόνια του έγγαμου βίου τους, μέχρι τον θάνατό του το 2004, προσπάθησε επανειλημμένα να τον αφήσει – αλλά μάταια. “Προσπάθησα να τον εγκαταλείψω εκατοντάδες φορές αλλά δεν μ’ άφηνε”.

“Όλοι γνωρίζουν ότι δεν μου επέτρεπε να φύγω. Ειδικά όσοι ήταν στη δούλεψή του ξέρουν πολύ καλά πως ήταν τα πράγματα”, πρόσθεσε.

Παράλληλα με την παραδοχή της για το γάμο της με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, η Suha μίλησε και για τις φήμες γύρω από το πρόσωπό της.

“Ναι, λυπάμαι. Ακόμη κι όταν ήταν μαζί μου, ήμουν αναγκασμένη να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Υπέφερα από τα κουτσομπολιά εναντίον μου, ακόμη και η σύζυγος του Τσαουσέσκου μου είχε πει κάποτε σε συνομιλία που είχαμε ότι δεν μοιάζω σε τίποτα με αυτά που γράφονται για μένα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης”.

Χαρακτήρισε τον εαυτό της ως έναν “αδύναμο κρίκο” και υποστήριξε ότι ο πόλεμος του συζύγου της με το Ισραήλ ήταν που οδήγησε στα κουτσομπολιά.

“Τα κουτσομπολιά ουσιαστικά ξεκίνησαν εξαιτίας της εξέγερσης (ιντιφάντα) εναντίον του Ισραήλ. Ο Yasser μαχόταν ενάντια στο ισχυρότερο λόμπι, τα ισχυρότερα μέσα ενημέρωσης και το ισχυρότερο έθνος, με άλλα λόγια το Ισραήλ. Ήμουν ο πιο αδύναμος κρίκος”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Suha υπερασπίστηκε τον εαυτό της απέναντι στους ισχυρισμούς περί διαφθοράς κι επιβεβαίωσε ότι λαμβάνει σύνταξη από την Παλαιστινιακή Αρχή. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί καταθέσεως εκατομμυρίων δολαρίων στον τραπεζικό λογαριασμό της.

“Λαμβάνω χρήματα από την Παλαιστινιακή Αρχή, 10.000 ευρώ τον μήνα αλλά αυτό δεν είναι ένα μυστικό, είναι τεκμηριωμένο”, τόνισε.

Παρόλ’ αυτά, η Suha νοσταλγεί τον άντρα της.

Ακόμη κι αν η ζωή με τον Παλαιστίνιο ηγέτη ήταν δύσκολη, σχολίασε, “η ζωή μου χωρίς αυτόν είναι δυσκολότερη”. Αποκάλυψε ότι, από τότε που εκείνος πέθανε, έχει λάβει δεκάδες προτάσεις γάμου αλλά δεν δέχθηκε καμία. “Αυτός είναι ο ήρωας μου”, κατέληξε. 

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4343078,00.html

4444

4444

4444

http://www.enikos.gr/international/120549,Aytoktonhse_praktoras_ths_Mosant.html

Αίσθηση έχει προκαλέσει διεθνώς η υπόθεση του αυστραλιανής καταγωγής κατασκόπου της Ισραηλινής Μοσάντ, ο οποίος αυτοκτόνησε ενώ κρατείτο υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του Ισραήλ το 2010.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αυστραλιανής τηλεόρασης, ο μέχρι πρότινος γνωστός ως “Φυλακισμένος Χ” είναι ο Μπεν Ζίγκερ από τη Μελβούρνη. Ο Ζίγκερ στρατολογήθηκε από τη Μοσάντ το 2000. 

Πηγή: Η Καθημερινή

4444

Την άποψη μου για τα Υδροπλάνα την έχω γράψει εδώ και χρόνια. Η Ελλάδα έπρεπε να έχει Υδροπλάνα. Είναι μια εύκολη και αξιόπιστη λύση.

4444

4444

http://www.enikos.gr/politics/120451,Aplhrwtoi_toy_PASOK:Den_8a_kanete_synedr.html

Απλήρωτοι του ΠΑΣΟΚ:Δεν θα κάνετε συνέδριο στα πτώματα μας

«Δεν θα κάνετε συνέδριο πάνω στα πτώματά μας», αναφέρουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ, και θέτουν το ερώτημα: «ξέρουν στη Σοσιαλιστική Διεθνή ότι οι εργαζόμενοι στο κόμμα του Προέδρου της είναι απλήρωτοι ένα χρόνο;»

Οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ «ξαναχτυπούν» και γράφουν στο blog που διατηρούν:

“Χαιρετίζοντας την παρέμβαση της συναγωνίστριας από την Ισπανία προς στους 5άστερους  της  «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» πολύ θα θέλαμε να ξέραμε την αντίδραση της όχι μόνο τη δική της αλλά και των υπολοίπων ηγετών όταν μάθαιναν ότι οι υπάλληλοι στο κόμμα του Προέδρου της Γ. Παπανδρέου, στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή, είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο!!!!.

Ποια λοιπόν η αξιοπιστία όλων αυτών των ηγετών?

Πώς να λάβει ο κόσμος ως ειλικρινή  λοιπόν την ευαισθησία που εξέπεμψαν προς το σύνολο των εργαζομένων της Ευρώπης (που υποτίθεται ότι ως «Σοσιαλιστές» έχουν), όταν φέρονται έτσι στους δικούς τους εργαζόμενους, στο ΠΑΣΟΚ, κόμμα που προέρχεται ο Πρόεδρος τους?

Η μέρες κυλούν προς το συνέδριο, και πέρα από διαρροές ότι πριν την διεξαγωγή του θα λήξη το ζήτημα μας, διαρροές στα τηλέφωνα αλλά και στα ΜΜΕ, εμείς δεν έχουμε καμία άλλη τέτοια ένδειξη.

Η προσπάθειες μας είναι να λάβουν γνώσει η συνάδελφοι αλλά και οι ηγεσίες των Σοσιαλδημοκρατικών Κομμάτων στην Ευρώπη, και σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε σε καλό δρόμο”.

Προειδοποιούμε, καταλήγουν:

“ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!!”

Σχόλιο: Οι φήμες λένε ότι ο Ολαντ που έρχεται, ένας λόγος είναι και αυτός, να πληρώσει τους υπάλληλους του ΠΑΣΟΚ.

Σε ένδειξη σοσιαλιστικής αλληλεγγύης.

4444

4444

Ο Γεωργιάδης κατήγγειλε από την Βουλή ότι ο Κασιδιάρης δεν πηγαίνει στα τηλεοπτικά πάνελ! Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει. Είναι τρελός;

Πήγε στη Βουλή να καταγγείλει τον Κασιδιάρη που δεν εμφανίζεται στην τηλεόραση.

Ο Κασιδιάρης βέβαια είπε, ότι δε τον καλούν.

4444

4444

Η ΕΥΑΘ απατεώνα Σαμαρά δεν πουλιέται. Το νερό είναι αγαθό. Πρέπει να γίνει μάχη να μην περάσει. Πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο. Άλλωστε η διεθνής πρακτική δείχνει ότι οι ιδιώτες κάνουν χειρότερη δουλειά.

Ο Σαμαράς είναι απατεώνας. Θα πουλήσει την ΕΥΑΘ, αν είναι δυνατόν;

Και να την πουλήσει ο Απατεώνας Σαμαρας, όταν θα τον διώξουμε θα ξαναγίνει κρατική. Να μην έχετε αμφιβολία. Το νερό είναι αγαθό. Δεν πουλιέται.

Όσο αφορά τα χρήματα που θα δώσετε, θα τα χάσετε. Απλά πράγματα.

Μην πείτε ότι δε σας προειδοποίησαν.

4444

4444

Οι δημοσιογράφοι των Νταβατζηδων άρχισαν να γαυγίζουν: Αθώος ο Βαγγελας ο Βενιζέλος και εμένα με έπιασαν τα γέλια.

Από την Αρχή της υπόθεσης σας έγραψα ότι ο Παπακωνσταντίνου, εσκεμμένα έχασε το αρχικό cd. Ο λόγος είναι απλώς, χωρίς cd δε ξέρουμε πόσες αντιγραφές σε στικακια ή άλλα μέσα έχουμε.

Ο Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να αντιγράψει το cd χίλιες φορές, εσύ αναγνώστη το γνωρίζεις; Όχι.

Όσοι διαβάζετε το blog, να είστε έξυπνοι.

Οι συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου ακούσατε ή διαβάσατε τι απαντήσεις δίνουν; Δε θυμάμαι, δε γνωρίζω και άλλα τέτοια φαιδρά. Βέβαια είναι τυχεροί, γιατί τους κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή και όχι στην ΓΑΔΑ.

Η όλη η δουλειά ήταν εσκεμμένη και προσχεδιασμένη. Ο Βενιζέλος φυσικά και ήταν ενήμερος. Γιατί; Απλούστατα, ήταν σε θέση να γνωρίζει.

Η λίστα Lagarde ήταν σημαντικό στοιχείο για να μην την δει, με όποια μέθοδο ήθελε.

Βενιζέλο ξέρουμε τι είσαι, όποτε τα παραμύθια αλλού.

Έχετε δει κάτι ταινίες που το θύμα παρακαλά τον αρχιμαφιόζο να μη το σκοτώσει; Τότε αυτός δείχνει ευσπλαχνία και λέει: εγώ δε πρόκειται να σε σκοτώσω, το θύμα χαίρεται, αλλά το σκοτώνει ο υπαρχηγός. Καταλάβατε;

Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να δεις ένα στικακη;

Όσοι διαβάζετε το blog να είστε έξυπνοι. Η ζωή είναι απλή.

4444

13/02/2013

4444

Την άποψη μου για τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου την έχω γράψει εδώ και καιρό. Χρόνια.

Όσο περισσότεροι αγωγοί, τόσο το καλύτερα για όλους.

Όσες περισσότερες πηγές ενέργειας, τόσο το καλύτερο.

Βέβαια δεν πρέπει να μη ξεχνάτε, ότι οι αγωγοί πρέπει να συμφέρουν και δεύτερον, πρέπει να γεμίζουν.

Η άποψη μου είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Πρέπει να υπάρχει πληθώρα επιλογών.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει και ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη σε κάποια χρονική στιγμή. 

Η Ελλάδα είναι η ποιο σταθερή χώρα των Βαλκανίων και η ποιο ευρωπαϊκή.

Έχει βέβαια μεγάλα προβλήματα λόγο πολιτικής κρίσης, αλλά είναι σταθερή.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά πολιτική.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18477.htm

Στα αυτιά του μόνιμου εκπροσώπου της Τρόικα στην Αθήνα κυρίου Μπομπ Τρα έφτασε η είδηση για το ραντεβού που είχε την Πέμπτη ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ κύριος Σταύρος Ψυχάρης στο γραφείο του. Ο γνωστός εκδότης θα υποδέχονταν γνωστό δικηγόρο της Αθήνας συγγενικό πρόσωπο του οποίου διετέλεσε υπουργός επί Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο δικηγόρος συνόδευε στο γραφείο του εκδότη τον εισαγγελέα κύριο Κανελλόπουλο, της γνωστής οικογενείας δικαστικών και δικηγόρων. Μάλιστα, ένας από τα τέσσερα αδέρφια, ο κύριος Θανάσης Κανελλόπουλος είναι γνωστός για τη θητεία του στην ΕΠΑΕ. Αντικείμενο του ραντεβού των τριών ήταν η διαδοχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρίου Ιωάννη Τέντε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος διατηρεί ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου, είναι ο διαμεσολαβητής για μια συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον κύριο Κανελλόπουλο. Η είδηση της συνάντησης, όπως αποκαλύψαμε, έφτασε στα αυτιά της Τρόικας η οποία θεωρεί -και το έχει δείξει άλλωστε με τις γνωστές επισκέψεις στην Ευελπίδων- ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει αρκετά αδύνατα σημεία, ανασταλτικά για το έργο της και ότι σε καμία περίπτωση οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι η αντικατάσταση ενός τόσο κρίσιμου στελέχους της δικαιοσύνης να γίνει δίχως τη δική τους έγκριση. Τόσο η υποψηφιότητα του κυρίου Κανελλόπουλου για τη διαδοχή του κυρίου Ιωάννη Τέντε όσο και των υπολοίπων υποψηφίων θα περάσουν από το μάτι της τροϊκανής βελόνας.

Σχόλιο: Αν ο Ψυχάρης συζητά για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Τεντε, του Εισαγγελέα, πιστεύεις εσύ βλάκα νεοέλληνα, ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα βάλει χέρι σε αυτούς που χρεοκόπησαν την Ελλάδα; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρωμάνε από μακριά.

Και ποιος είναι ο Κανελλόπουλος, που θα έχει άποψη για τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Δικαστικοί και Δικηγόροι είναι το σοι Κανελλόπουλου.

Η Ελλάδα δεν είναι κράτος, είναι τσιφλίκι.

Το Βέλγιο για 2 χρόνια δεν είχε κυβέρνηση και όμως, ήταν πρώτο σε άμεσες ξένες επενδύσεις. Κατάλαβες βλάκα νεοέλληνα;

Ο Ψυχάρης και ο Κανελλόπουλος συζητανε για τον διάδοχο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η Ελλάδα είναι τσιφλίκι.

4444

Παρακολούθησα τις καταγγελίες του Άδωνη για τον Τσιπρα και έχω να πω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει με στοιχεία.

Επιβάλλεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει καλύτερη οργάνωση.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18492.htm

Αποκαλύψεις-βόμβες από την εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και την δημοσιογράφο Βάσω Παλαιού για τους non stop διορισμούς στο Δημόσιο της συζύγου του Βρούτση και της κόρης του περίφημου Μέργου, Βαρβάρας Μέργου.
Ο Μέργος θεωρεί ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός.
Δείτε λοιπόν πως βολεύουν τα μέλη της οικογένειάς τους οι μακελάρηδες του ελληνικού λαού>

Βασικά μέλη της παρούσας κυβέρνησης, οι οποίοι μόλις πριν από λίγα 24ωρα «πέρασαν» μία ακόμα δέσμη δυσβάσταχτων μέτρων για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, αποδεικνύουν ότι για τα του οίκου τους έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί ότι σύζυγος κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος πήρε μαζί με την τρόικα σκληρές αποφάσεις, διορίστηκε σε ανώνυμη εταιρία ως έμμισθη δικηγόρος όταν ο άνδρας της ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επίμαχης εταιρίας!

Ο λόγος για κυρία Θεοδώρα Βαγενά, τη σύζυγο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία κατέχει τη θέση της έμμισθης δικηγόρου στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης από το 2004.

Το θέμα αυτό έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος κάλεσε σε εξηγήσεις τη σύζυγο του υπουργού. Και αυτή μπορεί να είναι η πιο κραυγαλέα, αλλά δεν είναι η μόνη περίπτωση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους του δικηγορικού σώματος της πρωτεύουσας και την παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ.

Έτσι, και οι αλλεπάλληλοι διορισμοί της κυρίας Βαρβάρας Μέργου, κόρης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γεώργου Μέργου, αλλά και ο ασυμβίβαστος διορισμός της δικηγόρου Μάρθας Καββαθά, συμβούλου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσαν επίσης την παρέμβαση του κ. Αδαμόπουλου. 

Τα εξώδικα

Οι τρεις κυρίες, μέλη της δικηγορικής κοινότητας της πρωτεύουσας, κλήθηκαν από τον κ. Αδαμόπουλο σε εξηγήσεις μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο, μόνο η κυρία Καββαθά προσήλθε, έδωσε εξηγήσεις για μία ώρα και έλαβε προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα. Οι άλλες δύο κυρίες «απάντησαν» με εξώδικα στην κλήση του προέδρου του μεγαλύτερου επαγγελματικού συλλόγου της χώρας. Κύκλοι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, εάν οι δύο αρνηθούν να δώσουν εξηγήσεις, τότε ο κ. Αδαμόπουλος μπορεί να τις παραπέμψει για απείθεια στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί στις αρχές της εβδομάδας -και συγκεκριμένα αύριο-, με τον πρόεδρο του ΔΣΑ να δίνει μία ακόμα ευκαιρία στις δικηγόρους να δώσουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο εξώδικο που απέστειλε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας αποδίδει το γεγονός της μη εμφάνισής της στο μικρό χρονικό περιθώριο που της δόθηκε, επικαλείται ανυπέρβλητο κώλυμα και ζητά να πληροφορηθεί τους λόγους που καλείται από τον κ. Αδαμόπουλο για εξηγήσεις. Παράλληλα, απέστειλε στον πρόεδρο του ΔΣΑ και την έμμισθη σύμβασή της με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Το γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στους συναδέλφους της ήταν ότι η σύζυγος του κ. Βρούτση διορίστηκε στην ανώνυμη αυτή εταιρία, που έχει το χαρακτήρα νομικού προσώπου, όταν ο άνδρας της ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της επίμαχης εταιρίας.

Ο υψηλός μισθός της Θεοδώρας Βαγενά (επί οκτώ χρόνια) και οι εισφορές που δεν είχαν κατατεθεί

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ιδρύθηκε το 1985 και λειτουργεί με τη μορφή της ανώνυμης εταιρίας. Ανήκει στον κοινωνικό τομέα της οικονομίας, διοικείται από ενδεκαμελές αιρετό διοικητικό συμβούλιο και έχει μετόχους φορείς της Αυτοδιοίκησης, το Ελληνικό Δημόσιο και φορείς του κοινωνικού τομέα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η ΕΕΤΑΑ έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σε φορείς της Αυτοδιοίκησης καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του κοινωνικού τομέα. Επιπλέον, για την επίτευξη του σκοπού της συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό δικτύων και συνεργασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Θεοδώρα Βαγενά-Βρούτση διορίστηκε ως έμμισθη δικηγόρος στην εταιρία στις 3 Μαΐου 2004 με μια αρκετά υψηλή μηνιαία αμοιβή, που ακόμη και σήμερα (οκτώ χρόνια μετά!) κάποιοι τη θεωρούν προκλητική – πολύ περισσότερο καθώς σφαγιάζονται διαρκώς οι μισθοί και οι αποδοχές εκατομμυρίων εργαζομένων. Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των συναδέλφων της, ο νυν υπουργός Εργασίας ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου (!) και πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ από το 2004 μέχρι και το 2007. Η κυρία Βαγενά εξακολουθεί από το 2004 μέχρι και σήμερα να βρίσκεται στην εταιρία με την ιδιότητα της έμμισθης δικηγόρου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν τη σύμβαση την προσκόμισε στον ΔΣΑ μόνο μετά την κλήση της για εξηγήσεις, ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχε καταβάλει το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών που της αναλογούσε στον ασφαλιστικό φορέα των δικηγόρων.

Το ασυμβίβαστο των δύο θέσεων

Το κατώφλι του Δικηγορικού Συλλόγου για να δώσει εξηγήσεις για τις δύο ασυμβίβαστες μεταξύ τους θέσεις που κατέχει πέρασε προ ημερών η δικηγόρος Μάρθα Καββαθά. Η νομικός έλαβε προθεσμία προκειμένου να καταθέσει σχετικό υπόμνημα στον κ. Αδαμόπουλο. Το γεγονός ότι η η κυρία Καββαθά κατέχει δύο ασυμβίβαστες μεταξύ τους έμμισθες θέσεις προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του ΔΣΑ, οι οποίες οδήγησαν και στην κλήση της για εξηγήσεις. Ο λόγος που κλήθηκε η κυρία Καββαθά ήταν ότι ενώ είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική αρχή) και επομένως υπάρχει κώλυμα να κατέχει και άλλη δεύτερη έμμισθη θέση, εκείνη διορίστηκε σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ειδικότερα η δικηγόρος προσελήφθη από τις 30 Ιουλίου 2012 στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Οικονομικών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Οι διαδοχικές τοποθετήσεις

Η κυρία Βαρβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και πανεπιστημιακού Γεώργιου Μέργου, κλήθηκε επίσης από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο για εξηγήσεις. Ο λόγος είναι ότι από το 2006 και μετά κατάφερε να διορίζεται διαδοχικά σε δημόσιους οργανισμούς και στη συνέχεια να εγκαταλείπει τις θέσεις για να πάει σε άλλες, καλύτερες! Η παρέμβαση του κ. Αδαμόπουλου ήρθε έπειτα από καταγγελίες μελών της δικηγορικής κοινότητας της πρωτεύουσας, οι οποίοι γνωστοποίησαν στον πρόεδρο του ΔΣΑ τη συμπεριφορά της δικηγόρου. Ενδεικτικά, το 2006 διορίστηκε στον Οργανισμό Κεντρικής Λαχαναγοράς και στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΟΛΠ, ενώ την τελευταία στιγμή «απετράπη» ο διορισμός της στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Πλέον έχει πάρει τον δρόμο διορισμού σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα. Η ίδια, πάντως, φέρεται να αρνείται όσα της καταλογίζονται και μένει πλέον η απόφαση του προέδρου του ΔΣΑ σχετικά με τη συμπεριφορά της δικηγόρου.

Βάσω Παλαιού

Σχόλιο: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρωμάνε. Σας το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: αυτοί σας χρεοκόπησαν. Αυτά τα ανθρωπάκια που λένε σε όλα ναι και δε ξέρουν να φτιάξουν κανένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης για την χώρα, εδώ και χρόνια. Το μόνο που ξέρουν είναι να διορίζουν κόρες, γιους, συζύγους, συγγενείς πρώτα από όλα, και μετά να βγάζουν χρήμα από το κράτος.

Διώξτε τους με τις κλωτσιές. Σας κυβερνούν από το 1974. Είναι σκέτη τρέλα να ψηφίζετε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όσο ψηφίζετε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχετε μέλλον. Τα καλύτερα μυαλά και όσοι μπορούν φεύγουν από το γκέτο που δημιούργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Νεοέλληνα είσαι σχιζοφρενής. Δε πας καλά.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/02/39.html

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ…
Σχεδόν 3.900.000 Έλληνες βρίσκονται πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας το 2012 από 3.100.000 άτομα το 2011, υπογραμμίζει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στη μηνιαία έκδοση “Ενημέρωση”.
Όπως αναφέρει, στην Ελλάδα, το φορολογικό…σύστημα αποτελεί τον πλέον άδικο μηχανισμό ανισοκατανομής του εισοδήματος σε βάρος της μισθωτής εργασίας και σε όφελος των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων του πληθυσμού.
Από την άποψη αυτή είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 6,5 δις ευρώ, 47,9% (2009), 6,9 δις ευρώ, 52,6% (2010), 7,1 δις ευρώ, 55,5% (2011), ενώ οι επιχειρήσεις κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 4,7 δις ευρώ, 35,1% (2009), 4,1 δις ευρώ, 30,7% (2010), 3,6 δις ευρώ, 28,7% (2011).
Η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα, υπογραμμίζει, αυξήθηκε στο 35,6% των μικτών αμοιβών το 2011 από 34,3% το 2000, την στιγμή που ο μέσος όρος στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ υποχώρησε στο 31,7% το 2011 από 33,3% το 2000.
Υψηλότερη κατά 12% σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ελλάδα είναι η επιβάρυνση στον μισθό του παντρεμένου εργαζόμενου με δύο παιδιά, καθώς διαμορφώνεται στο 37,8% το 2011 από 35,3% το 2000, την στιγμή όπου ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ υποχώρησε το 2011 στο 25,4% από 27,5% το 2000.

Σχόλιο: Το έγραψα και θα το ξαναγράψω πετάξτε τους με τις κλωτσιές στην φυλακή.

Υπάρχουν Εργαζόμενοι που ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Σχιζοφρένεια.

Όσοι υπέγραψαν τα μνημόνια, βγαίνουν όλο θράσος και δηλώνουν υπερήφανοι.

Είναι σχιζοφρένεια να ψηφίζεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τρέλα.

Νεοέλληνα δεν πηγαίνεις καλά.

4444

Παιχνίδια Αγάπης. Μια και είναι αύριο του Αγίου Βαλεντίνου.

Διαβάζω στα Επίκαιρα τεύχος 170, το ενδιαφέρον αυτό άρθρο.

Παιχνίδια Αγάπης: Η νέα μόδα που ξεφύτρωσε στην Ιαπωνία και κατακτά το γυναικείο κόσμο.

Τους προσφέρουν ρομαντισμό και περιπέτεια, δυο στοιχεία που φαίνεται να λείπουν από την καθημερινότητα τους.

Οι προγραμματιστές επιτέλους συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να απευθυνθούν και στις γυναίκες για να διευρύνουν την αγορά τους, αντί να εστιάζουν αποκλειστικά στους άνδρες.

Η απήχηση των παιχνιδιών αποδεικνύει ότι υπήρχε τεράστιο κενό.

Σε αυτά τα παιχνίδια, η ηρωίδα είναι η γυναίκα που αγοράζει το παιχνίδι.

Τα παιχνίδια έχουν μεγάλη επιτυχία γιατί δίνουν στις γυναίκες αυτό που επιθυμούν: τον τέλειο άνδρα….

Τα παιχνίδια αυτά οι περισσότερες γυναίκες τα παίζουν στο κινητό τους.

Τα smartphones έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο.

Κάθε λαός έχει τα δικά του ιδανικά και τις δικες του ιδιαιτερότητες.

Η Αμερικανική έκδοση των παιχνιδιών αυτών έχει ηρωίδες πολύ ποιο δυναμικές. Οι γυναίκες στις ΗΠΑ διαφέρουν. Ζουν μόνες τους από μικρή ηλικία, σπουδάζουν και εργάζονται σκληρά.

Επιθυμούν το σενάριο να είναι ποιο ρεαλιστικό.

Δε θέλουν πολλά παραμύθια.

Δε περιμένουν έναν αρχηγό κράτους να τους ερωτευτεί. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ανδρικοί χαρακτήρες είναι ποιο καθημερινοί και προσιτοί….

Όλο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο Περιοδικό Επίκαιρα.

4444

Ο Θεός δεν παίζει ζάρια, γι’αυτό μπορεί να φτιάξει μια εταιρεία στοιχημάτων που θα παίζουν «τύποι» σαν και εμένα που δεν πιστεύουν στην τύχη.

4444

Όπως είπε και ένας καλεσμένος της Εύας, το Βλεγιο είναι πρώτο σε άμεσες ξένες επενδύσεις και ο κατώτατος μισθός είναι 1500 ευρώ.

Τέτοια κάνει Εύα και με φτιάχνει.

Ο καλεσμένος της είπε, ένας οικονομικός αναλυτής ήταν, δε σημείωσα το όνομα του, αλλά ήρθε με ολόκληρο χαρτί με αριθμούς, ότι χώρες όπως το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, με κατώτατο μισθό πάνω από 1000 ευρώ έχουν μεγάλη προτίμηση από τους επενδυτές.

Μάλιστα το Βέλγιο, είχε 2 χρόνια να κάνει κυβέρνηση.

Εκεί, από ότι κατάλαβες Νεοέλληνα, απατεώνες σα το Σαμαρά και τον Βενιζέλο και τον ΓΑΠ και τους άλλους, Στουρναρα, Παπαδημο, Προβοπουλο, Σημίτη, κλπ φιντάνια δε φτουρούν.

Οι άνθρωποι έχουν δομές και οι Εισαγγελείς κύριε Διωτη, δεν περιμένουν έναν άθλιο σαν τον Παπακωνσταντίνου να τους δώσει εντολή.

Σε αυτές τις χώρες δεν υπάρχουν νόμοι Περί Ευθύνης Υπουργών.

Εσύ που διαβάζεις το blog μου θέλω να είσαι έξυπνος, όχι χαζός.

Αυτά που κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, μπορεί να τα κάνει και ένας χαζός.

Τι κάνουν; Πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Και ένας χαζός μπορεί να το κάνει. Χωρίς μάλιστα να παίρνει και μίζες. Στοιχίζει και ποιο φτηνά δηλαδή.

Οι Επενδυτές προτιμούν οργανωμένα κράτη και όχι φτηνό εργατικό δυναμικό.

Οι Γερμανοί είναι εχθροί της Ελλάδος. Αυτό δείχνουν τα γεγονότα. Η σκληρή αλήθεια. Όσο αφορά την συγκυβέρνηση είναι δοσίλογοι. Συνέχεια της πρώτης κατοχικής κυβέρνησης.

Αυτή είναι η αλήθεια. Σκληρή αλλά η αλήθεια.

4444

BLOOMBERG US EXPORTS AS OF GDP 01 01 060213

4444

Ελλάδα: το έλλειμμα για το 2012 8,1%.

Το 2011 ήταν 10,9%.

Την έχουν τσακίσει την Ελλάδα οι Γερμανοί.

Στην κατοχή οι μαυραγορίτες τύπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, φώναζαν βάστα Ρομελ.

4444

BLOOMBERG ANTI MICROBIAL GLASS COMING 03 070213

4444

Η Φιλανθρωπία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις κρατικές δομές.

Το κράτος μπορεί να φτιάξει υποδομές που μπορούν να βοηθήσουν χιλιάδες πολίτες. Οι κλίμακες δηλαδή είναι μεγάλες.

Η Φιλανθρωπία είναι επικουρική, αν και τις περισσότερες φορές λειτουργεί ως άλλοθι, ιδίως σε κράτη όπως η Ελλάδα, όπου η διαφθορά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βασιλεύουν.

4444

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1729337

Στα θέματα που τον βοήθησαν να επανεκλεγεί επέστρεψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους παρουσιάζοντας ένα μίγμα νέων και παλιών προτάσεων για την τόνωση της οικονομίας και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Για το θέμα που μονοπωλεί την πολιτική ατζέντα στην Ουάσινγκτον, τον περιορισμό των ελλειμμάτων και τη μείωση του ομοσπονδιακού χρέους, ο Ομπάμα επανέλαβε ότι στηρίζει μια ισορροπημένη προσέγγιση που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.

Προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι οι αυτόματες περικοπές δαπανών που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάπτυξη, ακυρώνοντας σημαντικές εγχώριες πρωτοβουλίες.

Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε την έκκληση του προς το Κογκρέσο να περάσει ένα μικρότερο πακέτο που θα περιλαμβάνει περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων. Το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε θα πρέπει να είναι ισορροπημένο, σημείωσε.

“Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους ηλικιωμένους και τις εργαζόμενες οικογένειες να επωμίζονται όλο το βάρος της μείωσης του ελλείμματος, ενώ δεν ζητάμε κάτι περισσότερο από τους πλουσιότερους και τους πιο ισχυρούς”, δήλωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πάντως ότι θα υποστηρίξει κάποιες “ήπιες μεταρρυθμίσεις” σε προγράμματα υγείας και πρόνοιας όπως το Medicare όσο συμβάλουν στη χρηματοδότηση τους και οι υγιείς Αμερικανοί.

Πρότεινε επίσης την αύξηση του ελάχιστου μισθού στα 9 δολ. την ώρα από 7,25 δολ. που είναι σήμερα, ενώ παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για να γίνει η προσχολική εκπαίδευση πιο διαθέσιμη σε οικογένειες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Επαναδιατύπωσε ταυτόχρονα κάποιες προτάσεις για επενδύσεις σε υποδομές – οι οποίες ωστόσο έχουν συναντήσει την αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο – όπως επενδύσεις 50 δισ. δολ. σε αυτοκινητόδρομους και γέφυρες, επισημαίνοντας ότι οι δαπάνες αυτές δεν θα οδηγήσουν σε αύξηση του ελλείμματος.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα εργαστεί στην κατεύθυνση μιας συνολικής συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια στιγμή επανέλαβε την έκκληση του για την αναμόρφωση του φορολογικού κώδικα, υπογραμμίζοντας ότι η εποχή αυτή προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία για την επίτευξη του μακροπρόθεσμου αυτού στόχου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στα ξεσπάσματα βίας που έχουν κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες Αμερικανούς το τελευταία διάστημα υπογραμμίζοντας ότι το Κογκρέσο πρέπει να περάσει πιο αυστηρή νομοθεσία για τον έλεγχο των όπλων.

Κάλεσε το Κογκρέσο να κινηθεί με ταχύτητα στο συγκεκριμένο θέμα και απαγορεύοντας τα επιθετικά όπλα και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας και υποχρεώνοντας τους πωλητές να διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους.

Σχόλιο: Το έξυπνο κράτος προϋποθέτει καλύτερη εκπαίδευση για όσους δεν έχουν τα χρήματα να πάνε σε ιδιωτικά σχολεία.

Η επένδυση στην εκπαίδευση, πάντα πιάνει τόπο.

Καλύτερη εκπαίδευση για τους μη προνομιούχους. Για όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και τελειώνουν την θητεία τους.
4444

Όχι Εμείς, ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς κάνει προσωπικές μπίζνες.

Εγώ θα έκανα δημοψήφισμα, να δω τι αξιολόγηση θα έκαναν οι πολίτες.

Ο Σαμαράς κάνει προσωπικές μπίζνες. Αυτό να μη το ξεχνάτε. Όπως ο Άκης και άλλοι.

Δε θα λες εμείς. Ο Σαμαράς θα λες και η συγκυβέρνηση.

4444

4444

Η Εύα δεν αμάρτησε κύριε Σαλμα. Όμως σας έκανε πολύ καλό που βγήκατε στην εκπομπή της. Μια εκπομπή που από τότε που έκανα την παρατήρηση βελτιώθηκε. Πήγε ποιο κοντά στην Ουσία.

4444

ELLADA antonis rota samaras ask 01 01 081012

4444

http://www.enikos.gr/society/120269,Agorazoyn_prox8esino_ywmi_%28!%29.html

Σε κατάσταση πλήρους απελπισίας έχει περιέλθει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Ξάνθης το οποίο αδυνατεί να αγοράσει ψωμί.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, αρκετοί πολίτες ζητούν από τους φούρνους της περιοχής να αγοράσουν, καταβάλλοντας χαμηλότερο τίμημα, χθεσινό και προχθεσινό ψωμί.

Το φαινόμενο αυτό, όπως εξηγεί ο πρόεδρος των αρτοποιών Ξάνθης Παναγιώτης Αμπεριάδης, παρουσιάστηκε εντόνως πριν από περίπου έναν χρόνο ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε έξαρση. «Καθημερινά έρχονται συμπολίτες μας και ζητούν να αγοράσουν χθεσινό και προχθεσινό ψωμί ώστε να το πληρώσουν φθηνότερα» εξηγεί ο κ.Αμπεριάδης, ενώ παράλληλα τονίζει πως «δεν αρκούνται μόνο σε αυτό.

“Δεν είναι λίγοι αυτοί, κυρίως τα χαμηλότερα στρώματα, που ζητούν τσουβάλια ολόκληρα με μπαγιάτικα ψωμιά πολλών ημερών με το πρόσχημα ότι θέλουν να τα δώσουν στα ζώα τους, τα οποία ωστόσο τα παίρνουν, τα βρέχουν, τα κάνουν παξιμάδια και τα τρώνε», λέει ο ίδιος.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχόλιο: Ψηφήσατε ΝΔ; Ψηφήσατε ΠΑΣΟΚ; Ψηφήσατε τους αλήτες και τους απατεώνες; Θα τρώτε μπαγιάτικο ψωμί.

Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα; Τα τσογλανια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βγαίνουν και λένε, είμαστε περήφανοι που ψηφήσαμε το μνημόνιο.

Έχουν το θράσος οι απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου και λένε, κάναμε σωστά που ψηφήσαμε το μνημόνιο.

Ο Λοβέρδος που έκανε και κίνηση με ποσοστά νικοτίνης. Αυτό το άθλιο υποκείμενο. Έκανα σωστά λέει ο Λοβέρδος.

Ο Λοβέρδος βέβαια, δεν τρώει μπαγιάτικο ψωμί. Έχει κάνει μπάζες σα τον Άκη. Όλοι αυτοί έχουν κάνει μπάζες.

Αλαφούζε βαλε τον Μπάμπη να βγαίνει στο ΣΚΑΙ κάθε 30 λεπτά να κάνει εκλύσεις φιλανθρωπίας για μπαγιάτικο ψωμί. Δείξε τη δύναμη σου ΣΚΑΙ, υπερασπιστή του μνημονίου.

Το Λόμπι του ευρώ φοβερίζει: έτσι και βγεις από το Γερμανικό Ευρώ, δε θα έχεις ούτε μπαγιάτικο ψωμί!

Οι νεοέλληνες Λοβερδε αναζητούν το μέλλον τους ως μετανάστες σε άλλη χώρα. Κατάλαβες άθλιε;

4444

12/02/2013

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/02/10/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8D%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF/

Δεν έχει προηγούμενο στα ιστορικά χρονικά της ΕΥΠ, υψηλόβαθμο στέλεχός της να αποκαλύπτει, απολογούμενο ενώπιον του Δ’ Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την Τρίτη το μεσημέρι για τα αδικήματα (απάτη και πλαστογραφία) που κατηγορήθηκε και για τα οποία αθωώθηκε τελικά, ότι είχε πέσει σε δυσμένεια από την κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν αρνήθηκε να ενδώσει σε πιέσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων για την ακύρωση συγκεκριμένων έργων και επιχειρήσεων (όπως για το γνωστό GIS με το ρωσικής προέλευσης λογισμικό, υπόθεση που πρόσφατα ασχολήθηκε ο «Επενδυτής»), όταν επίσης αρνήθηκε να εκτελέσει συγκεκριμένες παράνομες εντολές και κυρίως όταν (παρ’ ότι ο ίδιος συνδικαλιστής, φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ) σταμάτησε, όταν την ανακάλυψε, την διαρροή άκρως απορρήτων εγγράφων της υπηρεσίας του, που απευθύνονταν προσωπικά στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σε υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον ίδιο τον πρόεδρό της, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο ίδιος, κατονόμασε στο δικαστήριο το ανώτατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο αναφερόμαστε, γεννώντας εύλογα το ερώτημα αν ο εισαγγελέας της έδρας θα διαβιβάσει πλέον τα πρακτικά της δίκης για περαιτέρω διερεύνηση στη Βουλή, καθώς γίνονται αναφορές και στους πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΥΠ εκείνη την περίοδο.

Το όλο θέμα προσλαμβάνει άλλη διάσταση, καθώς επίσης έχουν προηγηθεί οι αποκαλύψεις των τηλεγραφημάτων (wikileaks) περί διαρροών απορρήτων πληροφοριών προς ξένους παράγοντες, χωρίς να έχει δοθεί καμία πειστική απάντηση από την πλευρά των κυβερνώντων, πολύ –δε- περισσότερο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή την εβδομάδα κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία ζητά εξηγήσεις για την «εξομολόγηση» του τότε πρέσβη των ΗΠΑ Τσαρλς Ράις, ότι ελπίζει σε διαρροές πληροφοριών από δυσαρεστημένους ΠΑΣΟΚους υπαλλήλους της ΕΥΠ, οι οποίοι είναι «επιρρεπείς» σε διαρροές…

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, λόγω της υπηρεσιακής του ανάμιξης στην δημιουργία δικτύου συλλογής πληροφοριών στο εξωτερικό (υπόθεση λειτουργίας κολεγίου).

Τόσο η εισαγγελέας της έδρας, όσο και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, έπειτα από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, έκριναν ότι δεν προέκυψαν σε κανένα στάδιο της δικαστικής διερεύνησης στοιχεία ικανά να θεμελιώσουν τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν ως προϊσταμένου στη Διεύθυνση Κατασκοπίας.

Στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι η επίμαχη επιχειρησιακή δράση με την εμπλοκή του κολεγίου, αφορούσε νόμιμη εκπαιδευτική δομή, ότι οι σπουδές που παρείχε αναγνωρίστηκαν από κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα χωρών της Ε.Ε. και δεν είχε μάλιστα καμία σχέση με το οίκημα ασφαλείας, που διατηρούσε η ΕΥΠ στην περιοχή. Μάλιστα, κανένα στέλεχος της υπηρεσίας δεν ήταν μέλος του εταιρικού – ιδιοκτησιακού του σχήματος.

Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν ανώτατα και ανώτερα, πρώην και νυν στελέχη της ΕΥΠ, όπως –μεταξύ άλλων- οι Ι. Κοραντής (πρώην διοικητής) και Π. Αλυφαντής (πρώην υποδιοικητής).

Όλοι οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο κατηγορούμενος διώχθηκε από την τότε κυβέρνηση, επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε εντολές επιζήμιες για τη χώρα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες αντιθέτως στον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκα και στον πολιτικό του προϊστάμενο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι –όπως ειπώθηκε στη δίκη, με αναφορές και στα περίφημα τηλεγραφήματα των πρέσβεων των ΗΠΑ στην Αθήνα- ασπάζονταν ό,τι τους υπαγόρευε η αμερικανική πρεσβεία και δίωκαν με ανυπόστατες και γελοίες κατηγορίες όσους υπαλλήλους δεν ήταν επιθυμητοί στους ίδιους!

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Γεώργιος Παπατσώρης, ο οποίος χειρίζεται υποθέσεις και άλλων στελεχών της ΕΥΠ με ανοικτές δικαστικές υποθέσεις, δήλωσε ότι οι κατηγορίες κατά στελεχών που δεν συνεργάστηκαν με την προηγούμενη διοίκηση, καταρρίπτονται η μία πίσω από την άλλη και ότι όλα τα στελέχη της ΕΥΠ, τα οποία διώκονται αδίκως και με αστείες κατηγορίες, θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποκάλυψη της αλήθειας και προκειμένου να φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους υπεύθυνους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται…

Μανώλης Σταυρακάκης

Επενδυτής (08.02.2013)

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θέμα: «Παρέμβαση ξένων εξωθεσμικών παραγόντων στην ΕΥΠ»
Έχει αποκαλυφθεί στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι σε ενημερωτικό τηλεγράφημά του προς την υπηρεσία του στην Ουάσιγκτον, που αποκάλυψαν τα Wikileaks, ο πρώην αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα κ. Charls P. Ries ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ελπίζει σε διαρροές δυσαρεστημένων ΠΑΣΟΚων υπαλλήλων της Ε.Υ.Π., αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι: «…είναι επιρρεπείς σε διαρροές».
Επειδή αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν Έλληνες υπάλληλοι της Ε.Υ.Π. που είναι επιρρεπείς σε διαρροές προς ξένους παράγοντες
Επειδή θεωρώ το φαινόμενο της προσπάθειας προσηλυτισμού υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. και άρα προσπάθεια γνώσης Άκρως Απορρήτων θεμάτων της Υπηρεσίας από αναρμόδιους, φαινόμενο παράνομο, απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τόσο της Υπηρεσίας όσο και του προσωπικού της
Επειδή το θέμα άπτεται της Εθνικής μας Ασφάλειας
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί
1. Ποιος ο ρόλος ξένων εξωθεσμικών παραγόντων στην όλη υπόθεση;
2. Έχει γίνει κάποια έρευνα από την Υπηρεσία ή από την Εισαγγελία για τα αναφερόμενα στα τηλεγραφήματα των αμερικανών πρέσβεων που αποκάλυψαν τα Wikileaks και αν ναι ποια είναι τα αποτελέσματά της;
3. Ποιες πρωτοβουλίες αναπτύξατε τόσο εσείς όσο και ο Διοικητής της Υπηρεσίας προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον και προκειμένου η Ε.Υ.Π. να υπηρετεί την αποστολή της που είναι η συλλογή πληροφοριών για την Ασφάλεια της χώρας;
Η ερωτούσα Βουλευτής
Σταυρούλα Ξουλίδου
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Σχόλιο: Μεγάλο θέμα. Μιλάμε το ΠΑΣΟΚ βρωμάει, από πολύ μακριά. Υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Σχιζοφρένεια.

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/02/12/%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF/

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα την προαναγγελθείσα τρίτη υπόγεια πυρηνική δοκιμή της ιστορίας της, η ισχύς της οποίας ήταν «μεγαλύτερη των προηγούμενων» δοκιμών. Συγκεκριμένα, στις 04.57 (ώρα Ελλάδας) το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) κατέγραψε σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 1 χιλιομέτρου, στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι δύο προηγούμενες πυρηνικές δοκιμές -το 2006 και το 2009. Η δόνηση χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς «ασυνήθης», καθότι η περιοχή δεν είναι σεισμογενής, εγείροντας τις ανησυχίες για νέα πυρηνική δοκιμή από τη Β. Κορέα.

Τελικά, η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε ότι έγινε πυρηνική δοκιμή, διά συμβούλου του προέδρου της χώρας, και λίγο αργότερα και η Πιόνγκγιανγκ ανακοίνωσε την «επιτυχή πυρηνική δοκιμή», η οποία διενεργήθηκε «σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας» και «χωρίς επιπτώσεις στον περιβάλλοντα χώρο». Σύμφωνα με αναλυτές, η ισχύς της πυρηνικής βόμβας είναι μεγαλύτερη των 6 ή 7 kT των δύο προηγούμενων δοκιμών. Τον προηγούμενο μήνα η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή, ως αντίποινα στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν μετά την εκτόξευση πυραύλου στις 12 Δεκεμβρίου 2012.

Σχόλιο: Η Βόρεια Κορέα είναι Πυρηνική Δύναμη πλέον. Έχει και πυραύλους. Τα πυρηνικά όμως δε τρώγονται. Και επίσης οι γείτονες τους και οι σύμμαχοι τους, έχουν και αυτοί πυρηνικά.

Η Βόρεια Κορέα κάνει λάθος, αν νομίζει ότι μπορεί να εκβιάσει τους άλλους. Αντίθετα αυτή η στάση της, θα πυροδοτήσει κούρσα εξοπλισμών.

4444

http://www.enikos.gr/international/119816,Stoixhmatizoyn_gia_ton_neo_Papa.html

Στοιχηματίζουν για τον νέο Πάπα

Ο νέος Πάπας της Ρώμης πιθανώς να εκλεγεί από το κονκλάβιο των Καρδιναλίων ήδη πριν το Καθολικό Πάσχα, που φέτος είναι στις 31 Μαρτίου. Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

Εν τω μεταξύ, οι πράκτορες στοιχημάτων έχουν ήδη παρουσιάσει τον κατάλογο των υποψηφίων για τον παπικό θρόνο. Θεωρούν επικρατέστερο τον 64χρονο Αφρικανό Καρδινάλιο Πίτερ Κόντβο Απιάχα Τάρκσον από την Γκάνα.

Τα στοιχήματα για την εκλογή του έχουν συντελεστή 9 – 4.

Τον Τάρκσον ακολουθεί ο 68χρονος Καναδός Καρδινάλιος Μαρκ Ουέλετ, οι πιθανότητες του υπολογίζονται σε 5 – 2. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο 80χρονος Καρδινάλιος Φράνσις Αρίνζε από τη Νιγηρία. Τα στοιχήματα για την εκλογή του έχουν συντελεστή 3 προς 1.

ΠΗΓΗ:ruvr.ru

Σχόλιο: Πρέπει να βρω μια εταιρεία να στοιχηματίζω σε γεγονότα και εκτός ποδοσφαίρου.

Η εταιρεία που παίζω τώρα, έχει μόνο ποδόσφαιρο.

Έπαιζα στην William Hill, αλλά όταν οι Νταβατζηδες του ΟΠΑΠ, έβγαλαν κάποιο νόμο δε ξέρω ακριβώς και  μου είπαν ότι δε γίνεται να συνεχίσουμε  για την χώρα σου.

Έχω σιχαθεί τους Νταβατζηδες. 2000 Νταβατζιδες χρεοκόπησαν την Ελλάδα και μας κρατούν μέσα στο Γκέτο.

2000 γαμημένοι νταβατζηδες. Με ονόματα και διευθύνσεις και τα λεφτά στο εξωτερικό.

Και σου λέει ο άλλος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τους έχω σιχαθεί. Αν νεοέλληνα δεν βάλεις φυλακή αυτούς τους 2000 νταβατζηδες, η Ιστορία θα σε λιώσει.

Θα ακούς το εξαπτέρυγο τον Μπάμπη να σου λέει, ότι αυτοί που μοιράζουν τρόφιμα ξευτελίζουν την Ελλάδα.

Στις Αμερικανικές Εκλογές στοιχημάτισα στην William Hill. Φυσικά πηγα στο ταμείο για είσπραξη. Θέλω και να τους γαμησω και να πληρωθώ.

Αδιάβαστο θα τον στείλω τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο που τρέμει μην πάει φυλακή.

4444

BLOOMBERG DOLLAR VS YEN 02 02 110213

4444

http://www.enikos.gr/international/119829,Kykloforoyn_plasta_1_tris_eyrw__.html

Κυκλοφορούν πλαστά 1 τρισ. ευρώ  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, το ευρώ είναι το «αγαπημένο» νόμισμα των παραχαρακτών καθώς πέρυσι κατασχέθηκαν και αποσύρθηκαν περί τα 284.000 πλαστά χαρτονομίσματα, παρουσιάζοντας αύξηση 17% από το 2011. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κομισιόν, πέρυσι κυκλοφόρησαν συνολικά 531.000 πλαστά χαρτονομίσματα στην Ευρωζώνη.

Τα περισσότερα εξ αυτών είναι χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ.

Το νόμισμα των 2 ευρώ είναι το «αγαπημένο» κέρμα των παραχαρακτών.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι η ονομαστική αξία των πλαστών χαρτονομισμάτων και κερμάτων του ευρώ που κυκλοφορούν στις αγορές ολόκληρου του πλανήτη φτάνει τα 929 δισ. ευρώ.

«Ένα νόμισμα που μοιράζονται 17 χώρες και 330 εκατ. άνθρωποι είναι ένας ελκυστικός στόχος για τους εγκληματίες», εξήγησε ο αρμόδιος για τη Φορολόγηση, τα Τελωνεία και την Καταπολέμηση της Απάτης επίτροπος της ΕΕ Αλγκιρντας Σεμέτα.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Σχόλιο: Η Ελλάδα και γενικά οι νεοέλληνες μπορούν να τυπώσουν πλαστά Ευρώ και να τρελάνουν την Μέρκελ και τους Γερμανούς.

Αυτοί θα βάζουν φόρο και εσείς θα τυπώνεται και θα πληρώνετε. Θα έχει πολύ γέλιο.

Οι Γερμανοί το έκαναν αυτό στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο με την Λίρα Αγγλίας. Υπάρχει και ταινία: Οι Παραχαράκτες. Δείτε την. Γιατί η Ελλάδα σήμερα μοιάζει σα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

4444

ELLADA ALEKA PAPARHGA MEGA 01 01 110213

Όσο αυξάνονται οι φόροι πάνω από ένα όριο και στους ίδιους πολίτες, τότε μειώνονται τα έσοδα.

4444

Επείγουσα ανακοίνωση προς όλους τους Αθηναίους: Κυκλοφορεί ανάμεσα μας, FUN του Κώστα Σημίτη και παρακολουθεί την εκπομπή του Γιώργου Τραγκα στο RealFM και όταν αυτός προσβάλει την προσωπικότητα του Αρχιερέα της Διαπλοκής Σημίτη, τον καρφώνει ανώνυμα στον Λασκαρίδη, αυτόν τον γίγαντα της Δημοκρατίας και των θεσμών και πρόεδρο του ΕΣΡ.

Ο Λασκαρίδης, μόλις πάρει την ανώνυμη καταγγελία, επειδή είναι ευαίσθητος πολύ, αμέσως στέλνει το πρόστιμο στον RealFM και τον Χατζηνικολάου.

Ο Λασκαρίδης με απλά λόγια, θέλει να φιμώσει τον RealFM. Καταλάβατε τι κάνει ο Λασκαρίδης; Να Γιατί τον κρατούν;

Έδωσε κανένα πρόστιμο ο Λασκαρίδης στον Μπάμπη ή στον Πορτοσαλτε; Όχι, αυτοί είναι καλά παιδιά. Υπέρ του μνημονίου και σε συμμαζεύετε.

«Αυτοί που μοιράζουν τρόφιμα είναι στημένοι να εξευτελίσουν την χώρα …» το είπε ο Μπάμπης στο ραδιόφωνο και το διάβασα στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ.

Ανώνυμες Φήμες, λένε ότι μόλις το άκουσε ο Λασκαρίδης, πήδηξε από την χαρά του και ένα από τα πρόστιμα που εισέπραξε από τον RealFM εξαιτίας του Γιώργου Τραγκα, το έστειλε στον Μπάμπη. Δε τα λέω εγώ αυτά, ανώνυμες φήμες. Μπορεί να είναι και ψέματα δηλαδή. Μάλλον να γράψω καλύτερα ανώνυμοι κύκλοι. Έτσι δε γράφουν οι δημοσιογράφοι;

Να εξηγούμαστε.

Ρε σεις γιατί μοιράζετε τρόφιμα και εξευτελίζετε την Ελλάδα; 

Γιατί δε τους αφήνετε να πεθάνουν από την πείνα; Δεν ειστε σκληροί σα τον Σαμαρά και τα εξαπτερυγα του. 

Ο λόγος που ο Σημίτης έχει αστυνομική προστασία, είναι αυτός ο ανώνυμος Fun που προβαίνει σε πράξεις ακραίας λατρείας. Ο Σημίτης για τον ανώνυμο αυτό Fun είναι κάτι σα θεός. Εγώ αν είχα ΜΜΕ θα έψαχνα να βρω τον Fun του Σημίτη και θα του έπαιρνα συνέντευξη.

Θα τον ρωτούσα: πόσο πολύ λατρεύεις τον Σημίτη;

4444

Οι νεοέλληνες υπουργοί των οικονομικών είναι της πλάκας και διαπλεκομενα ανθρωπάκια.

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει πλεόνασμα γιατί έχει κάνει στάση πληρωμών στους προμηθευτές εδώ και μήνες και έχει πετσοκόψει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Το πλεόνασμα δηλαδή, δεν προήρθε επειδή αυτοί έκαναν έξυπνες και δομικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος.

Το πλεόνασμα τους προήρθε από την ληστεία των μισθωτών, συνταξιούχων και εργατικής και μεσαίας τάξης.

Οι άνθρωποι είναι γελοίοι. Δεν μπορούν να σταθούν οικονομικά.

Σταικουρα διάβασα στην εφημερίδα παραπολιτικά, ότι διόρισες την γυναίκα σου στην Βουλή, αληθεύει; Το ρωτώ, γιατί αν το έκανες, δείχνει ότι έχεις μυαλό. Τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Σαμαράς είναι απατεώνας, ο Βενιζέλος το ίδιο, ο Κουβελης δεξιά σιγανοπαπαδιά. Σας το έγραψα: διώξτε τους.

Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος. Αυτό προσπαθούν να το θάψουν. Κι όμως είναι μια παραδοχή κορυφαία.

Όταν κάποιος παραδέχεται ότι έκανε λάθος, δείχνει ότι δεν είναι τόσο γκαου. Αν μάλιστα διορθώσει και το λάθος, τότε δείχνει ότι είναι έξυπνος.

Η ζωή είναι απλή.

Οι επίορκοι υπάλληλοι, αφού το βρωμερό ΠΑΣΟΚ πέταξε εκτός τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το βρωμερό ΠΑΣΟΚ, ναι το έκανε και αυτό, πηγαίνουν στη δουλειά τους άνετοι και ωραίοι, χωρίς να συμβαίνει τίποτα.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα σας βγάλουν από την κρίση μαζί με την τσόντα τον Κουβελη; Είστε ηλίθιοι αν το πιστεύεται και άξιοι της μοίρας σας. Αυτή η Ύβρη προς την Ιστορία, θα σας συνθλίψει.

Τον ΔΝΤ βέβαια μπορεί να παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος, για να έχει και ένα άλλοθι. Τόσο αίμα χύνεται. Βέβαια οι Ψυχροί Γερμανοί, δε τους νοιάζει.

4444

Οι επαίτες με τα γαλόνια πήγαν και είδαν τον απατεώνα τον Σαμαρά.

Σκοπός είναι να τον διώξετε, όχι να τον δείτε. Αυτό σημαίνει ότι οι επαίτες με γαλόνια, δεν έχουν βάλει μυαλό. Οπότε σωστά είναι επαίτες.

4444

4444

11/02/2013

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6831.html

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Αλαχαμπάντ στην Ινδία, όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι σιδηροδρομικές Αρχές ανακοίνωσαν την τελευταία στιγμή πως ένα…τρένο το οποίο περίμεναν εκατοντάδες ταξιδιώτες θα αναχωρούσε από διαφορετική αποβάθρα από αυτήν που είχε αρχικά ορισθεί, με συνέπεια οι επιβάτες να σπεύσουν μαζικά προς τη νέα πλατφόρμα.

Ακόμα 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, ενώ, όπως μεταδίδει το Associated Press, τουλάχιστον 23 από τους νεκρούς ήταν γυναίκες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αστυνομικοί έσπευσαν να σταματήσουν τον όχλο, ανακόπτοντας την πορεία του πάνω σε μία πεζογέφυρα, δίνοντας συνέχεια στον πανικό. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, το ποδοπάτημα είχε ήδη ξεκινήσει προτού το πλήθος φθάσει στην γέφυρα.

Το τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα καθώς πολλοί ταξιδιώτες επέστρεφαν από το Κουμπ Μέλα, τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των ινδουιστών. Στην εφετινή τελετή, κατά την οποία οι πιστοί πλένονται στα νερά όπου ενώνονται οι ποταμοί Γάγγης, Γιαμούνα και Σαρασγάτι, συνέρευσαν περίπου 30 εκατομμύρια προσκυνητές…

Σχόλιο: Η Ινδία που μαστίζεται από διαφθορά, έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

Η κοινωνία της είναι αναχρονιστική. Όμως είμαι αισιόδοξος, άσχετα αν οι αλλαγές γεννηθούν με μεγάλη δυσκολία.

Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση, είναι η οικογενειοκρατία στην πολιτική.

Όπου υπάρχει διαφθορά, οι πολίτες υποφέρουν.

4444

«… Η πίστη έχει κι αυτή τις μεταπτώσεις της. Στο παλιό καθεστώς, ο λαός ήταν θρήσκος. Οι αριστοκράτες και οι μορφωμένοι αστοί, όχι.

Κατά την Πρώτη αυτοκρατορία, ο στρατός σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας ήταν εξαιρετικά ανευλαβής.

Σήμερα ο λαός δεν πιστεύει σε τίποτα.

Οι αστοί θέλουν να πιστεύουν και καμιά φορά το καταφέρνουν όπως οι κύριοι Μάρκος και Ρενέ. Ανέθετα ο αδελφός τους Γκαεταν, ο ευγενής γαιοκτήμονας, δε το κατάφερε καθόλου.

Ήταν αγνωστικιστής όπως λέει συνήθως ο κόσμος για να μη χρησιμοποιήσει το βλεδυρό όρο του ελεύθερου στοχαστή.

Κι εκείνος επέμενε να δηλώνει αγνωστικιστής σε πείσμα της καθωσπρέπει συμπεριφοράς που επιβάλει να το κρατάμε κρυφό…»

La revolte des Anges by Anatole France 16/04/1844 – 12/10/1924

4444

woman cross   05 01 031112

4444

WOMAN CROSS 01 01 080213

4444

10/02/2013

4444

Η Ριτσα δε μας είπε τίποτε για την ταμπακιέρα. Για το ρόλοι και την συνέντευξη που έδωσαν οι αστυνομικοί.

Αντίθετα μας είπε για σκούφους και άλλα ανούσια ή που αφορούν μόνο τις διωκτικές αρχές. Στην ουσία δεν μπήκε.

Η Αστυνομία θα κάνει την δουλειά της. Αργά ή γρήγορα θα πιάσει και άλλους. Όμως το βασικό ερώτημα είναι ένα: η Ελλάδα είναι δημοκρατία;

Τα βασανιστήρια είναι βαριά υπόθεση. Δημιουργούν κενό στην Δικαιοσύνη, που δημιουργεί κενό στην Κοινωνία και στην Δημοκρατία.

Ο Δενδιας κατηγορεί την Χρυσή Αυγή και το παίζει Δημοκράτης. Είναι όμως;

Η απάντηση είναι όχι.

Ο Δενδιας θέλει πολύ να ξεπεράσει τα βασανιστήρια, αλλά τα στοιχεία, τα γεγονότα είναι εδώ.

Εγώ θέλω επαγγελματίες. Ο Δενδιας και οι δικοί του δεν είναι, δε μου κάνουν.

Τα βασανιστήρια δημιουργούν αρνητική ενέργεια και δε θέλω αρνητική ενέργεια.

Η Ελλάδα χρειάζεται επαγγελματίες και όχι βλαχαδερά.

Αν μπορούν να βασανίσουν αυτούς, γιατί να μη μπορούν να βασανίσουν και εσένα; Τον οποιοδήποτε;

Επαγγελματίες. Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα.

Ευτυχώς υπάρχει και το διαδίκτυο και μπορούμε να δούμε την ουσία και να την σχολιάσουμε.

4444

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/media/exase_th_maxh_gia_th_zwh_h_dhmosiografos_aristea_mpoygatsoy.2123001.html

Έφυγε στα 49 της χρόνια η δημοσιογράφος που τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” Αριστέα Μπουγάτσου.

Παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε η Αριστέα Μπουγάτσου, τελικά δεν τα κατάφερε. Απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής χτυπημένη από την επάρατο νόσο.

Ήταν βασική πρωταγωνίστρια της επανέκδοσης της Ελευθεροτυπίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ.

Εργάστηκε στον Επενδυτή, στην Καθημερινή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τα τελευταία χρόνια στην Ελευθεροτυπία.

Άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Σχόλιο: 49 χρονών πολύ νέα. Θα λείψει από την Δημοσιογραφία και την Ελλάδα. 

4444

4444

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/diapseudoyn_to_dendia_oi_astynomikoi_dieythyntes.2123098.html

Διαψεύδουν ουσιαστικά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη οι τοπικοί αστυνομικοί διευθυντές, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τις συλλήψεις.

Κατέστησαν σαφές ότι οι δράστες ουσιαστικά παραδόθηκαν, πως η επιχείρηση έληξε αναίμακτα και χωρίς τραυματισμούς και ότι οι αστυνομικοί δεν ήξεραν ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε όμηρος, άρα διαψεύδουν και τον ισχυρισμό ότι η υποτιθέμενη συμπλοκή έγινε για την απελευθέρωσή του.

Επιπλέον, δεν αναφέρονται σε συμπλοκή, όπως υποστήριξε ο κ. Δένδιας, αλλά σε “εξουδετέρωση”.

Τέλος δηλώνουν ευχαριστημένοι που η επιχείρηση είχε αίσιο αποτέλεσμα χωρίς τραυματισμό αστυνομικού ή πολίτη.

Σχόλιο: Δενδια σε βγάζουν έκθετο. Παραδόθηκαν λέει. Δενδια σε βλέπω να παραιτησε. Διότι εδώ σε βγάζουν ψεύτη.

Δενδια πρέπει να δώσεις σαφείς απαντήσεις.

Η ΕΔΕ του Δημοσίου Δενδια είναι για κλάματα και το ξέρεις. Συνήθως αθωώνουν. Οπότε δεν υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απαντήσεις και ίσως να ετοιμάζεις και την παραίτηση σου.

Παραδόθηκαν είπαν. Συνελήφθησαν αναίμακτα. Το άκουσες Δενδια; Σε μια Δημοκρατία θα είχες παραιτηθεί.

4444

4444

4444

http://news247.gr/eidiseis/politiki/anepafes_oi_diples_kai_triples_syntakseis_voyleytwn_kai_dhmarxwn.2122671.html?utm_source=news247home&utm_medium=impnews&utm_content=tab4&utm_campaign=HW

Δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου η διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4093/12 και προβλέπει τη μείωση των συντάξεων των βουλευτών και τοπικών αρχόντων και δεν αναμένεται να εφαρμοστεί πριν το τέλος Μαρτίου, τη στιγμή που περισσότεροι από δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι έχουν δεχθεί “γενναίες” μειώσεις στις συντάξεις τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Τύπου της Κυριακής“, εκτός αυτού οι περικοπές στις συντάξεις των βουλευτών και δημάρχων θα υπολογιστούν διαφορετικά από τις μειώσεις που έγιναν στους άλλους συνταξιούχους.

Η διάταξη που αναφέρεται στην παράγραφο Θ του μοναδικού άρθρου του ν. 4093/12 και η οποία δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει ότι οι καταβαλλόμενες κατά την 1η Ιανουαρίου 2013 κανονιζόμενες συντάξεις των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων των ΟΤΑ Ά και ‘Β βαθμού, που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα  κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%.

Το ποσοστό  μείωσης ανέρχεται στο 30%, εάν τα ανωτέρω πρόσωπα λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη, συμπεριλαμβανομένης και της βουλευτικής ή της χορηγίας.

Η διάταξη ορίζει, ότι ένας πρώην δήμαρχος ή βουλευτής που παίρνει δύο συντάξεις, μία βουλευτική, έστω 3.000 ευρώ και μία εξ επαγγέλματος, έστω 1.800 ευρώ, η βουλευτική ή δημαρχιακή σύνταξη θα κοπεί κατά 20% και θα πέσει στις 2.400 ευρώ.

Εάν υπάρχουν συνολικά τρεις κύριες συντάξεις, τότε η βουλευτική κόβεται κατά 30% και από 3.000 ευρώ θα έπρεπε να πέσει στα 2.100 ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Η μείωση αυτή ωστόσο δεν έγινε και δεν αναμένεται να γίνει ούτε στη σύνταξη του Μαρτίου, αφού πλέον προγραμματίζεται να γίνει στη σύνταξη Απριλίου, που θα πληρωθεί στο τέλος Μαρτίου.

Κατ’ επέκταση, από τη στιγμή που δεν έχει γίνει αυτή η μείωση, δεν μπορούν να προχωρήσουν και οι άλλες μειώσεις, δηλαδή η μείωση του ΛΑΦΚΑ και η νέα μείωση κατά 5% – 20%, καθώς όπως προβλέπει η διάταξη, οι επόμενες μειώσεις του Μνημονίου θα υπολογιστούν αφού πρώτα γίνει η περικοπή 20% ή 30%.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο λόγος για τον οποίον δεν έχει γίνει η μείωση, είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να στείλουν και να συγκεντρώσουν τα μητρώα των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτική, δημάρχου, νομάρχη και κοινοτάρχη, ταυτόχρονα με δεύτερη ή τρίτη σύνταξη.

Σχόλιο: Το 2013 υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν 2 και 3 συντάξεις; Υπάρχουν. Πρώην βουλευτές και δήμαρχοι. Καταλάβατε. Από τους άλλους ξέρουν να κόβουν, τις δικες τους, όχι.

4444

Αν οι Κύπριοι ψηφήσουν Αναστασιάδη, είναι άξιοι της μοίρας τους. Μπορεί ο Χριστόφιας να τα έκανε σκατα επειδή καβάλησε το καλάμι, αλλά Αναστασιάδης δεν είναι.

Είναι δυνατόν να ψηφήσετε Αναστασιάδη και να πιστεύεται ότι θα έχετε μοίρα στον Ήλιο;

Τον άνθρωπο που έλεγε ναι στο σχέδιο Ανάν, δηλαδή στην εξαφάνιση της Κύπρου;

Μιλάμε για δοσίλογο. Διαβάστε το ΧΩΝΙ να δείτε τι έλεγε και τι υποσχόταν.

Έχετε καθήκον απέναντι στα παιδιά σας να τον τιμωρήσετε για όσα υπόσχεται κάτω από το τραπέζι και πίσω από κλειστές πόρτες.

4444

4444

http://www.enikos.gr/media/119370,Exase_th_maxh_me_to_8anato_h_Aristea_Mpo.html

Έχασε τη μάχη με το θάνατο, η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου. Η δημοσιογράφος έπασχε από την επάρατη νόσο και βρισκόταν στο νοσοκομείο. Χθες στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, άφησε την τελευταία της πνοή.

Σχόλιο: Από τις πολύ καλές παρουσίες στην Δημοσιογραφία. Θα λείψει η Μπουγατσου, που ήταν μαχητική και σίγουρα αγαπούσε την Ελλάδα.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18417.htm

To ρολόι τοίχου διαψεύδει την ελληνική αστυνομία.

Μέγα πολιτικό θέμα εγείρεται με τη δημοσίευση των φωτογραφιών των 4 συλληφθέντων από την ελληνική αστυνομία.

Αφού πρώτα σας θυμίσουμε ότι για το photoshop στις πρώτες φωτογραφίες ο κ. Δένδιας είχε πει ότι χρησιμοποιήθηκε για να τους κάνει αναγνωρίσιμους (προφανώς τους είχαν κάνει αγνώριστους από το ξύλο), προσέξτε τι αποδεικνύεται σ’ αυτή τη δεύτερη σειρά των φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία.

Πριν σας παραθέσουμε το επίμαχο απόσπασμα από το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ, να σας θυμίσουμε το εξής.  ο λόγος της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών είναι για να πείσουν τον κόσμο ότι τα χτυπήματα στα πρόσωπα των 4 συλληφθέντων έγιναν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Άρα, το κρίσιμο στοιχείο είναι η ώρα λήψης των φωτογραφιών. Αυτό μας λέει η ελληνική αστυνομία. Ότι ορίστε. αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 13.30 το μεσημέρι. Και τα χτυπήματα τα είχαν. Άρα, δεν τους χτυπήσαμε μετά στο τμήμα.

Αφού κρατάμε αυτό το δεδομένο, ας διαβάσουμε τι λέει το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ.
Η σύλληψη έλαβε χώρα περί την 12:50 ώρα περίπου στην οδό Τρύφωνος στο κέντρο της Βέροιας.
Οι δράστες προσήχθησαν στη Διεύθυνση περί την 13:00-13:05 ώρα.
Φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέφωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30 ώρα. (Αρχείο1 & Αρχείο 2)
Το Τ.Α. Βέροιας προσπάθησε ανεπιτυχώς αρχικά να αποστείλει τις φωτογραφίες στην Δ.Α.Ε.Ε.Β. την 13:30 ώρα μέσω του υπηρεσιακού e-mail.
Οι φωτογραφίες απεστάλησαν τελικά στη Δ.Α.Ε.Ε.Β. μέσω πάλι του υπηρεσιακού e-mail περί την 13:45 ώρα

Άρα, η ΕΛΑΣ επίσημα μας ενημερώνει ότι οι φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα τραβήχτηκαν στις 13.30 το μεσημέρι.

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ 8.25 ;;;;;

Στη φωτογραφία του Δημήτρη Μπουρζούκου, το ρολόι τοίχου που φαίνεται στο βάθος αποδεικνύει τι ώρα είναι ακριβώς. όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία. Είναι 8 και 25 πρώτα λεπτά.

Άρα, αυτή η φωτογραφία που δείχνει το πρόσωπο του συλληφθέντος γεμάτο χτυπήματα  δεν τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την άφιξη του συλληφθέντος στο τμήμα (όπως ισχυρίζεται επίσημα η ελληνική αστυνομία) αλλά αρκετές ώρες μετά ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!  

Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι και οι φωτογραφίες (με το photoshop) δόθηκαν στη δημοσιότητα το επόμενο απόγευμα. Άρα έχουν μεσολαβήσει αρκετές ώρες από τη σύλληψη. Και όμως τα σημάδια στο πρόσωπο είναι εμφανέστατα.  

Πρέπει ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ να απαντήσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ να απαντήσει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τι θα μας πουν; Ότι ήταν σταματημένο το ρολόι τοίχου της αστυνομίας;

Περιμένουμε να το ακούσουμε και αυτό!

Το ΧΩΝΙ

http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/1205-kirie-dendia-apantiste-mas-tora

Σαβ 09 Φεβ 2013 | 00:30 | Share

Σχόλιο: Πολύ γουστάρω γρήγορα αντανακλαστικά. Εχτες έγραψα για τις φωτογραφίες και τα βίντεο του Δενδια και τώρα η άλλη πλευρά βρήκε το ρολόι στον τοίχο. Και γαμω τις λεπτομέρειες.

Δενδια είμαι περίεργος αν θα αποκρούσεις η θα φας το γκολακι.

Περιμένω να δω στο δελτίο της Ριτσας την απάντηση!

RITSA BIZOGLI 02 100213

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18434.htm

Η Τουρκία θα αποπληρώσει και το τελευταίο ποσό του χρέους της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το Μάιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Recep Tayyip Erdogan. «Πληρώνουμε και πληρώνουμε εδώ και καιρό… αυτή τη στιγμή το χρέος μας ανέρχεται στα 860 εκατ. δολάρια (643 εκατ. ευρώ). Όταν αποπληρώσουμε και το τελευταίο μέρος του χρέους, το Μάιο, θα έχουμε μηδενίσει το χρεός», δήλωσε μιλώντας σε τηλεοπτικό μέσο.

Η κυβέρνηση του κόμματος του Erdogan, Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη, ανέλαβε χρέος 23,5 δισ. δολάρια προς το ΔΝΤ όταν ήρθε στην εξουσία το 2002.

Η αποπληρωμή του χρέους θα σημάνει μια «νέα εποχή» για την Τουρκία, όπου οι φόροι θα προορίζονται στη διεύρυνση των εθνικών υποδομών, από τη στιγμή που θα μηδενιστεί το χρέος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Mehmet Simsek, αναφέρει το πρακτορείο Anatolia.

«Έχουμε κατά κάποιο τρόπο συμφωνίες-δανεισμού με το ΔΝΤ από το 1958. Η Τουρκία τώρα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, όπου δεν θα έχει κανένα πρόγραμμα και θα έχει καθαρίσει πλήρως το χρέος της», πρόσθεσε ο Simsek.

Συνολικά τις τελευταίες δεκαετίες, οι τουρκικές κυβερνήσεις έχουν υπογράψει 19 συμφωνίες με το Ταμείο, που αντιστοιχούν σε περίπου 50 δισ. δολάρια, για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες.

Το 2008 η Άγκυρα ολοκλήρωσε την τελευταία συμφωνία με το ΔΝΤ, και αρνήθηκε νέα βοήθεια το 2010, μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με το Ταμείο. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου η τουρκική οικονομία βίωσε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη, παρά την οικονομική κρίση παγκοσμίως, παρουσιάζοντας ρυθμούς ανάπτυξης 8,9% το 2010 και 8,5% το 2011.

Από τότε ωστόσο η οικονομία της έχει επιβραδύνει σημαντικά το ρυθμό ανάπτυξής της, με την κυβέρνηση να προβλέπει ανάπτυξη 5% για το 2014 και το 2015, κάνοντας λόγο για μια «ομαλή προσγείωση».

http://www.capital.gr/News.asp?id=1727278

Σχόλιο: Όταν μιλάτε για τον Erdogan να μην ξεχνάτε ότι είναι «Κεντροαριστερός» εθνικιστής ME θρησκευτικες καταβολες και εμονες και ότι έχει χώσει στη φυλακή δεκάδες στρατηγούς που στην ουσία ευθύνονται για τα προηγούμενα χρέη της Τουρκίας.

Σε αναλόγια με την Ελλάδα, ο Ερντογαν έβαλε φυλακή δεκάδες στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κατάλαβες εσύ που διαβάζεις το blog και είσαι έξυπνος;

Διότι τα χρέη στην Ελλάδα τα δημιούργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ποιος τα δημιούργησε;

Άρα πρέπει να πάνε φυλακή νεοέλληνα μαλακα.

Σήμερα άκουσα στον Καλαμιτση – RealFM – ότι μπορεί ο Άκης λόγο 18μηνου να βγει από τον κορυδαλλό. Ανατρίχιασα. Μιλάμε ότι αν συμβεί, η δικαιοσύνη και οι πολιτικοί της νταβατζιδες θα είναι ξευτίλες.

Μιχαλολιακος και χρυσή αυγή. Πολύ θα ήθελα η Χρυσή Αυγή να βάλει φυλακή τον Βαγγελα τον Βενιζέλο με νόμιμο και καθαρό τρόπο.

Όχι με τις αηδίες της βουλής, αλλά όπως γίνεται σε κάθε σύγχρονο δυτικό κράτος.

Μαρκογιανακη αν δεν μπορείς φύγε. Μη μας τα ζαλίζεις με την συγκάλυψη. Πήγαινε να φας και άσε την Ζωή να κάνει την δουλειά της.

Οι Πολίτες ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλει να δει πολιτικούς να πηγαίνουν φυλακή.

4444

BET365 PAOK 01 100213

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18387.htm

Το όνομα του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, ενέπλεξε στην κατάθεσή του ο δημοσιογράφος κ. Ι. Ντάσκας αναφορικά με την ανάληψη από μέρους του, ως ποινικολόγου, της υπεράσπισης  εφοριακού της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

Πρόκειται για υπόθεση κυκλώματος εφοριακών της συμπρωτεύουσας οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για απόδοση ΦΠΑ σε εταιρεία – «φάντασμα» με την επωνυμία «ΑΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΣΟΛΩΝ».

Μάλιστα τα ονόματα δυο υψηλόβαθμων εφοριακών υπαλλήλων του κυκλώματος, «φιγουράρουν» στην λίστα Λαγκάρντ. Αλλά όπως δηλώνει ο κ. Μαρκογιαννάκης, η πελάτης του όχι μόνον δεν ανήκε στο εν λόγω παράνομο κύκλωμα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε «κατοχύρωσε την υπηρεσία».

Ωστόσο, για την εμπλεκόμενη υπάρχουν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις και τρεις αθωωτικές ενώ συνολικά βαρύνεται για 19 υποθέσεις, μια για κάθε υπογραφή που έβαζε στα σχετικά έγγραφα.

Το θέμα της πάντως εκκρεμεί στο Εφετείο, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο κ. Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας ότι ανέλαβε την υπεράσπισή της πριν τέσσερις μήνες ενώ ακόμη δεν παρέστη σε καμία δίκη.

Όπως τόνισε, εξάλλου, «ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», επισημαίνοντας ότι «είναι ρατσισμός να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να έχει δικηγόρο, διότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας». «Όταν μάλιστα διαγνώσεις ότι κάποιος είναι θύμα, κάνεις ό,τι μπορείς», ανέφερε, δηλώνοντας βέβαιος ότι η πελάτης του «θα καθαρίσει».

Αρνήθηκε δε οποιαδήποτε συνάφεια της εμπλοκής του ως δικηγόρου στην εν λόγω υπόθεση με το γεγονός ότι δυο μέλη του κυκλώματος είναι στην λίστα Λαγκάρντ, την οποία και διερευνά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18385.htm

Συμφωνία με την πολυεθνική καπνοβιομηχανία Philip Morris για την απορρόφηση του 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών στην επόμενη τριετία, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, κατά την ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε ότι η συμφωνία οριστικοποιήθηκε χθες, αν και διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της επόμενης εβδομάδας, με την έλευση, στην Ελλάδα, του προέδρου της μητρικής.

Αναφερόμενος γενικότερα στις προοπτικές της ελληνικής γεωργίας και οικονομίας, ο κ.Τσαυτάρης επισήμανε ότι «στην Ελλάδα δεν ταιριάζει η γεωργία χαμηλού κόστους, αλλά η γεωργία ποιότητας, που σέβεται το περιβάλλον και την αειφορία [και παράγει αντίστοιχα προϊόντα]».

«Αυτά τα γεωργικά προϊόντα ζητά ο κόσμος. Η οικουμένη συνωμοτεί υπέρ της ανάπτυξης μιας τέτοιας γεωργίας στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσαυτάρης και πρόσθεσε ότι η χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιήσει τα τρία νέα σήματα ποιότητας, που θα εισάγει η ΕΕ, για τα παραδοσιακά προϊόντα, τα προϊόντα της ορεινής οικονομίας και της νησιωτικής παραγωγής.

«Οι επιδοτήσεις είναι εργαλείο πολιτικής, κακώς έγιναν αυτοσκοπός», πρόσθεσε, δίνοντας το στίγμα του νέου μοντέλου, που πρέπει να ισχύσει για την ελληνική γεωργία.

Ο υπουργός επισήμανε, τέλος, ότι δεδομένου ότι η ζήτηση για τρόφιμα αναμένεται να διπλασιαστεί παγκοσμίως τα επόμενα 15 χρόνια και να τριπλασιαστεί στα επόμενα 50, στόχος της Ευρώπης δεν είναι πλέον μόνο η ασφάλεια των τροφίμων (food safety), αλλά και η αυτάρκεια (food security).

«H Ελλάδα μπορεί να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιώντας το πλούσιο ελληνικό γενετικό υλικό (‘’το 50% της καινοτομίας στη γεωργία αφορά τους σπόρους, οπότε αντιλαμβάνεσθε τη σημασία της ελληνικής βιοποικιλότητας’’), την παράδοση και τα αποτελέσματα της έρευνας», κατέληξε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλιο: Όταν ήμουν Σεκιούριτι έτυχε να έχω και παρτίδες με την Παπαστρατος.

Η Παπαστρατος πολύ καλή Εταιρεία. Αξίζει να δουλεύεις.

Όταν την αγόρασε η Philip Morris, μου είπαν: οι φίλοι σου οι Εβραίοι αγόρασαν την εταιρεία. Εγώ απλά χαμογέλασα.

Τώρα που η Ελλάδα έχει κρίση, αυτοί οι φίλοι, βοηθούν τον ελληνικό γεωργικό τομέα.

Η ζωή είναι απλή.

Από όσα γράφω στο blog να ξέρετε ότι δεν κερδίζω τίποτα.

4444

4444

Ο Χαρδαβελας λέει, δε μετανιώνω που έλεγα ότι ήμουν υπέρ του πρώτου μνημονίου.

Η θέση σου αυτή είναι λάθος Χαρδαβελα. Ιστορικά αποδείχτηκε λάθος.

Όπως είπε και ο Πυθαγόρας: η μετανιώνεις για κάτι ή όχι.

Ο Χαρδαβελας στην ουσία με το δε μετανιώνω, δικαιώνει τον Γιωργάκη που μας πήγε στην Τρόικα και την χρεοκοπία.

Αυτά έχουν αποδειχτεί και καταγράφει.

Το να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος, είναι δύσκολο πράγμα σε μια Ελλάδα που η Ελίτ – πολιτική, επιχειρηματική, δημοσιογραφική – αρέσκετε να κάνει κολωτουμπες.

Στην ΓΑΔΑ που με πήγαν το 2008 συνάντησα έναν ποιο μεγάλο από τον Σφακιανάκη και ο άνθρωπος μου το είπε: καλά δεν έχεις δει δημοσιογράφους να κάνουν κωλωτουμπες;

Η ΕΛ.ΑΣ έχει καλούς και ικανούς και επαγγελματίες, το πρόβλημα είναι σας το έχω γράψει, ή πολιτική ηγεσία.

Με βάση εκείνη την επίσκεψη, όσους συνάντησα τους βαθμολόγησα με καλό βαθμό. Τους είδα επαγγελματίες και μου άρεσε αυτό. Σήμερα είμαστε στο 2013 και οι επιτυχίες που έχουν, φυσικά με δικαιώνουν.

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, είναι επαγγελματίες με αξιοκρατικά κριτήρια.

Στην Αρχαία Ελλάδα, υπήρχε αξιοκρατία. Ήταν τόσο ισχυρές οι αντίρροπες δυνάμεις, που αν δεν ήσουν άξιος, δε μπορούσες να σταθείς.

Έτσι νομιζεται πηγε ο Αλεξανδρος στην Ινδία; Κανοντας ρουσφετια;

Ο Αδωνης μιλα για την Αρχαια Ελλαδα και κατι αλλοι και με κανουν και γελω. Στην Αρχαια Ελλαδα δε θα μπορουσαν να σταθουν.

4444

09/02/2013

4444

Η πεταλουδα παίζει μεγάλο ρόλο στο Χάος και στο Άπειρο. Το αναφέρω γιατί δε θέλω παρεξηγήσεις.

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_09/02/2013_510770

Ο τουρισμός, πόλος έλξης για ξένα επενδυτικά σχήματα

Toυ Σταθη Κουσουνη

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από ξένα επιχειρηματικά σχήματα να επενδύσουν σε προγράμματα αποκρατικοποιήσεων που αφορούν άμεσα τον τουρισμό, αλλά και δημόσιες υποδομές στον βαθμό που αυτές εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως για λιμάνια, αεροδρόμια και μαρίνες.

Αυτό διαπιστώνει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης, επισημαίνοντας ότι τέτοια σχήματα έχουν εμφανιστεί τελευταία και εκπροσωπούν κεφάλαια από την Αγγλία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη.

Παράλληλα, προσθέτει, ένα επενδυτικό σχήμα από τη Ρωσία με κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ ενδιαφέρθηκε πρόσφατα για την αγορά ξενοδοχείων.

Ενδιαφέρον, όμως, καταγράφεται και για την ανάληψη της διαχείρισης ξενοδοχείων από ξένες αλυσίδες.

Η ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων Barcelo Beach Resort που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 150 ξενοδοχεία έρχεται για πρώτη φορά φέτος στη χώρα μας με την ανάληψη από την 1η Μαΐου της διαχείρισης της μονάδας 5 αστέρων Hydra Beach που βρίσκεται σε απόσταση 7 χλμ. από την Ερμιόνη.

Παρουσία θα έχει από φέτος στη χώρα μας και η Γερμανική Λέσχη Διακοπών Aldiana, λειτουργώντας από την 1η Μαΐου ξενοδοχείο δυναμικότητας 412 κλινών στην περιοχή Μόχλος στον Αγιο Νικόλαο.

Τόσο η Barcelo όσο και η Aldiana επιθυμούν την περαιτέρω επέκτασή τους στη χώρα μας. Πάντως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος για τον ελληνικό προορισμό. Ο πρόεδρος του ΞΕΕ επισημαίνει ότι μεγάλο πρόβλημα, μεταξύ άλλων, παραμένει η πορεία των μεγεθών της Αθήνας. Επικαλούμενος στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, Αθηνών και Αργοσαρωνικού αναφέρει ότι έχουν κλείσει την τελευταία τριετία 41 ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, εξέλιξη που έχει οδηγήσει στη μείωση κατά 25% του δυναμικού των ξενοδοχειακών κλινών της Αθήνας. Πάνω σε αυτό, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει τις συζητήσεις για τη μείωση των τελών του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος με την ανανέωση της σχετικής σύμβασης, γιατί είναι η μόνη άμεσης απόδοσης παρέμβαση που μπορεί να γίνει, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας από πλευράς ευνομίας και ευταξίας.

Σχόλιο: Ο Τουρισμός θα βγάζει πάντα χρήμα για όσους είναι σοβαροί Και όταν μιλώ για χρήμα, εννοώ πολύ χρήμα δεκάδες εκατομμύρια και δις

Τώρα τσατίστηκα λίγο. Οι Ισπανοί αντί να κάνουν παιχνίδι σε Ισπανία Ιταλία και Ελλάδα και να βγάλουν χρήμα με ουρά και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, κάθονται δε ξέρω τι κάνουν.

Άλλο πράγμα είναι να βλέπεις ένα κομμάτι της εικόνας και άλλο όλη την εικόνα.

Μια κρουαζιέρα που θα έχει Ισπανία, Ιταλία Ελλάδα. Μια κρουαζιέρα να γουστάρει ο άλλος. Να ξεχάσει τι θα πει δουλειά. Με απλά λόγια να περάσει καλά για 30 ή 40 μέρες. Ο άλλος βγαίνει στην σύνταξη και παίρνει μπόνους, σου λέει να μη κάνω μια κρουαζιέρα; Να τη θυμάμαι;

Όλο το Πακέτο. Καταλάβατε μάγκες. Όλο το πακέτο.

Αυτή είναι στρατηγική σκέψη. Εγώ θα σας τα γράφω πως βγαίνει το χρήμα σε πολύ μεγάλη κλίμακα;

Αεροδρόμια, Παραλίες, Λιμάνια, φυσικό περιβάλλον και ένα σωρό άλλα πράγματα, όταν παίζεις με «όλο το πακέτο» αναβαθμίζονται και δημιουργούνται μεγάλες υπεραξίες και θέσεις εργασίας.

Εγώ κάνω μεγάλες παράγωγες.

Βάζεις και τις Κουζίνες μέσα, έλα να γνωρίσεις μεσογειακή διατροφή και δώστου.

Αξέχαστες μέρες και νύχτες.

Δες και τα μνημεία πολιτισμού, πρώτης τάξεως έχουμε.

Με απλά λόγια, έχεις φτιάξει ένα πακέτο best seller.

Αν και εγώ δεν πηγαίνω στα Μπουζούκια, τον Τουρίστα θα τον πήγαινα. Για μια νύχτα θα του έλεγα είσαι βασιλιάς.

Αυτές τις 30 ή 40 μέρες οι άνθρωποι θα τις θυμόνταν για όλη τους τη ζωή. Είσαι ή δεν είσαι «γκουρού» της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας με βαθύτερο νόημα.

Έχεις πακέτα για όλους. Εσύ τι θέλεις διαλογισμό; Κανένα πρόβλημα. Και για σένα έχουμε.

4444

4444

http://www.enikos.gr/economy/119214,Skandalo-Agorazan_2_fores_ylika_gia_toys.html

Σκάνδαλο-Αγόραζαν 2 φορές υλικά για τους Ολυμπιακούς

«Στην Ολυμπιάδα του 2004, με έβαλαν να υπογράψω προϋπολογισμό για την αγορά υλικών που τα είχαμε ήδη από χορηγίες», είπε στην εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρης Πολλάλη, στον Real fm, o Κώστας Τουρναδίτης, competition manager εκείνη την εποχή, στο άθλημα του πεντάθλου.

Όπως είπε ο κ.  Τουρναδίτης, δεν υπέγραψε τον συγκεκριμένο προυπολογισμό και μετά εξεδιώχθη και ο ίδιος και οι αθλητές που στη συνέχεια προπονούσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Σχόλιο: Στην ολυμπιάδα του 2004 έφαγαν δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ολυμπιάδα έδειξε ότι η ηγεσία πολίτικη και επιχειρηματική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ήταν μεγάλοι κλέφτες και ανίκανοι για το γενικό καλό.

Είναι ντροπή απέναντι στην Ιστορία, να υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελληνική Κοινωνία συνθλίβεται. Τέτοια ύβρη δεν μπορεί να την δεχτεί η Ιστορία.

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CF%80%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82

Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες των τεσσάρων ληστών-τρομοκρατών αμέσως μετά την πάλη που προηγήθηκε της σύλληψής τους στο Βελβενδό Κοζάνης, αλλά πραγματικά εντυπωσιάζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι είναι απόδειξη ψευδολογίας από την κυβέρνηση το γεγονός ότι “Δεν τραματίστηκε κανείς από τους αστυνομικούς” (ενώ τραυματίστηκε, αλλά αυτό είναι το ολιγότερο). Πρώτη φορά εγκαλεί την αστυνομία γιατί δεν είχε θύματα…

Πρόκειται για φωτογραφίες των κρατουμένων πριν την επεξεργασία τους για τις ανάγκες της αναγνώρισής τους.

Να σημειώσουμε ότι οι ντόπιοι αστυνομικοί που κατάφεραν και τους συνέλαβαν αγνοούσαν ότι είχαν καταγάγει μια μεγάλη επιτυχία κατά “ειδικών εγκληματιών” – όπως χαρακτηρίζονται οι τρομοκράτες από την αστυνομία – και θεωρούσαν ότι πρόκειται για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Αρχικά, μάλιστα, λόγω των ΑΚ-47 πίστεψαν ότι ήταν Αλβανοί ληστές. Ώρες μετά και αφού είχε γίνει αποστολή των στοιχείων τους στην Αθήνα, έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο περί τρομοκρατών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφήθηκαν με κινητό τηλέφωνο και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ύπαρξη σωματικής πάλης αστυνομικών και ληστών στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος των δραστών στην οδό Τρύφωνος στη Βέροια προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο τόπο και οι οποίοι, ανάλογα με την οπτική γωνία που βρίσκονταν, μιλούν για συμπλοκή σώμα με σώμα, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα».

Αμέσως έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγορεί για “πολιτικό τυχοδιωκτισμό και απρέπεια” την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά:

» Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί, ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;

Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε καλά, ερωτά ο ΣΥΡΙΖΑ τους αστυνομικούς γιατί είχαν το θράσος να μην τραυματιστούν από τους τρομοκράτες! Πραγματικά πρωτότυπη προσέγγιση!

Και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ:

» Οι καταθέσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα;

» Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛΑΣ, όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι, υποδιευθυντής της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί;».

Προφανώς στο Μνημόνιο σταματά η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ξένων που έχουν καταλάβει την χώρα. Έχει δηλαδή επιλεκτική ξενολατρία…

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμα επίδειξη αμετροέπειας, επιμένει να θεωρεί με το ζόρι «βασανιστές» τους Έλληνες αστυνομικούς και να μην έχει το κουράγιο να παραδεχθεί τουλάχιστον το λάθος του, να εξάγει συμπεράσματα πριν την διεξαγωγή έρευνας, τα ευρήματα της οποίας τον διέψευσαν.

Απάντηση 1η: Από συστάσεως ελληνικού κράτους ο πειθαρχικός έλεγχος όσων υπηρετούν στο Δημόσιο τομέα διεξάγεται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Και δεν προβλέπεται βέβαια να διεξάγεται η έρευνα από τις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση 2η: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ή παριστάνει ότι αγνοεί ότι τραυματίσθηκε αστυνομικός κατά την επιχείρηση σύλληψης. Αγνοεί επίσης ότι για τον ίδιο λόγο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων!

Απάντηση 3η: Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν έχουν συνταχθεί ακόμη, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία αρνήθηκαν να παραλάβουν τις σχετικές παραγγελίες για εξέτασή τους από ιατροδικαστή. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της προδικαστικής ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κληθούν αυτεπαγγέλτως σε ιατροδικαστική εξέταση.

Απάντηση 4η: Με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε όλοι να πάθουμε «Διεθνή Αμνησία» (έτσι αποκαλεί την Διεθνή Αμνηστία το κόμμα του κ. Τσίπρα στην ανακοίνωσή του!). Δεν έχουμε πάθει αμνησία πάντως όταν δεν θυμόμαστε, εδώ και μία εβδομάδα, να έχει εκδοθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει την τρομοκρατική δράση των ληστών της Κοζάνης… »

Σχόλιο: Το βασικό ερώτημα για μένα είναι αυτό που είπαν κάποιοι συγγενείς: ότι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ βασάνισε τους ληστές και τρομοκράτες μετά την σύλληψη. Με βάση όσα έγραψαν: τους έβαλαν κουκούλες και τους βαρούσαν για 4 ώρες.

Αυτό διάβασαν όλοι και είδαν τις φωτογραφίες και είπαν, άρα έγιναν βασανιστήρια.

Αν όλο αυτό το ξύλο έπεσε στην διάρκεια της συμπλοκής, κάποιος είπε ψέματα;

Ο Δενδιας με βάση και τις φωτογραφίες και βίντεο από την συμπλοκή, συμμαζεύει τα πράγματα και εκθέτει όσους λένε το αντίθετο.

Εγώ περιμένω να διαβάσω διευκρινήσεις από αυτούς που μίλησαν για κουκούλες και ξύλο για 4 ώρες.

Τα βασανιστήρια είναι άσχημο πράγμα και όσοι καταγγέλλουν πρέπει να είναι σίγουροι και να έχουν στοιχεία. Η κάθε περίπτωση διαφέρει.

Να το ξαναγράψω: άλλο έπεσε το ξύλο στη σύλληψη και άλλο τους βασάνισαν για 4 ώρες μετά την σύλληψη.

Το ζήτημα είναι να βρούμε τι έγινε Τα βασανιστήρια είναι άσχημο πράγμα.

Ο Δενδιας παρουσίασε φωτογραφίες και βίντεο η άλλη πλευρά τι παρουσιάζει;

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82

Η πλέον στρατιωτικοποιημένη περιοχή του πλανήτη φαίνεται ότι βρίσκεται σε νέα φάση έντασης καθώς σήμερα τα στρατεύματα της Ν Κορέας έλαβαν διαταγή να ανταποδώσουν πυρά εφόσον δεχτούν πρώτοι επίθεση από τη Β Κορέα στη νεκρή ζώνη (DMZ) που χωρίζει τις δύο χώρες.

Το επίπεδο ετοιμότητας είναι εδώ και αρκετές εβδομάδες ανεβασμένο καθώς η Β Κορέα είχε απειλήσει για αντίποινα αν δεχτεί εκείνη επίθεση ενώ οι μνήμες παραμένουν νωπές από το επεισόδιο βομβαρδισμού  νήσου της Ν Κορέας στη μεθόριο από πυρά του πυροβολικού της Β. Κορέας.

Οι νέοι κανόνες εμπλοκής που έλαβαν τα νοτιοκορετικά στρατεύματα αποσκοπούν ακριβώς σε άμεση αντίδραση σε περίπτωση που επαναληφθεί το συμβάν.

Ανώτερος αξιωματικός του  Στρατού της Ν. Κορέας δήλωσε στο Reuters ότι θα υπάρξει άμεση απάντηση σε οποιαδήποτε πρόκληση. Και αυτό ισχύει για κάθε στρατιώτη της Ν Κορέας.

 Διαταγή του επιτελείου της Ν. Κορέας αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ανταποδώστε τα πυρά … μέχρι ο αντίπαλος να παραδοθεί»!

Φυσικά μια τέτοια διατύπωση σε επίσημη διαταγή δεν αφήνει αμφιβολίες για την αποφασιστικότητα της Ν Κορέας να επιβληθεί σε μια πολεμική ΄σύραξή με τη Πιονγκγιάνγκ.

Σχόλιο: Πολλά παιχνίδια παίζονται στον Ερανικό. Η Αμερική πρέπει να σταθεί στο ύψος της.

4444

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100015_09/02/2013_510700

Ανεκόπη το κύμα λαθρομετανάστευσης, μειώθηκαν οι ζημιές στα τουρκικά χωράφια

Του Σταυρου Τζιμα

Ήταν περασμένα μεσάνυχτα και έβρεχε καταρρακτωδώς, όταν από το ποτάμι ακούστηκαν κραυγές που καλούσαν, στην αγγλική γλώσσα, σε βοήθεια. Οι συνοριοφύλακες που περιπολούσαν εκείνη την ώρα στην πλημμυρισμένη όχθη του Εβρου, στο ύψος του χωριού Μάνδρα Διδυμοτείχου, φώτισαν με ειδικούς προβολείς το σημείο απ’ όπου ακούγονταν οι εκκλήσεις και είδαν ανθρώπους κρεμασμένους στα δέντρα να φωνάζουν και να χειρονομούν.

Με κίνδυνο να παρασυρθούν και οι ίδιοι από τα ορμητικά νερά, τους βοήθησαν να κατέβουν και να βγουν στην στεριά. Περισυνέλεξαν εννιά άτομα. Ο δέκατος, ένα εντεκάχρονο αγόρι είχε χαθεί στα σκοτεινά νερά…

Όπως είπαν στους αστυνομικούς, οι Τούρκοι δουλέμποροι τους έβαλαν σε μια πλαστική βάρκα και τους έσπρωξαν στη φουσκωμένη κοίτη του ποταμού για να κωπηλατήσουν μόνοι τους και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Η βάρκα όμως έσκασε, καθώς προσέκρουε σε αιχμηρές καλαμιές και για να μην παρασυρθούν από το φουσκωμένο ποτάμι, ανέβηκαν στα δέντρα.

Επεισόδια σαν και αυτό -έγινε πρόσφατα- ήταν παλαιότερα καθημερινό φαινόμενο, τώρα όμως καταγράφονται όλο και πιο αραιά στη μεθόριο του Έβρου. Η επιχείρηση αναχαίτισης των ροών λαθρομεταναστών από τα έως πρόσφατα «χάρτινα τείχη» -για τα κυκλώματα δουλεμπόρων- χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, με την επωνυμία «ΑΣΠΙΔΑ», που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Αύγουστο, φαίνεται να αποδίδει.

Μόνο 45 συλλήψεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τον Ιούλιο του 2012, πριν δηλαδή τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός, στην περιοχή της Ορεστιάδας είχαν γίνει 6.000 συλλήψεις, τον Ιανουάριο του 2013 έγιναν μόνο 45. Η παρουσία του πολυσυζητημένου σιδερένιου φράχτη σε μήκος 12,5 χιλιομέτρων, στο σημείο δηλαδή όπου υπάρχουν χερσαία σύνορα με την Τουρκία, έκλεισε οριστικά τον σημαντικότερο, τα τελευταία χρόνια, δρόμο διέλευσης των λαθρομεταναστών.

«Δεν περνάει ούτε μύγα από την περιοχή που προστατεύει ο φράχτης» λέει στην «Κ» ο περιφερειακός διευθυντής της ΕΛ.ΑΣ. ταξίαρχος κ. Γιώργος Σαλαμάγκας, τονίζοντας πως «ο Έβρος άλλαξε σελίδα στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης».

Μέρα – νύχτα οι θερμικές κάμερες που είναι τοποθετημένες στους πυλώνες σαρώνουν τη συνοριογραμμή, μεταδίδοντας σε πραγματικό χρόνο την εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας, οχήματα της οποίας περιπολούν πίσω από τα διπλά αγκαθωτά συρματοπλέγματα.

Διπλή ανακούφιση

«Αισθανόμαστε ανακούφιση, ο φράχτης λειτουργεί αποτρεπτικά, τα αποτελέσματα είναι θετικά», τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Εβρου κ. Γωγώ Νικολάου. Ανακουφισμένοι αισθάνονται όμως και οι… Τούρκοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αγγλόφωνης Hurriyet Daily News, αγρότες, κάτοικοι των χωριών Karaagac και Bosnakoy, που βρίσκονται κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δηλώνουν ευχαριστημένοι θεωρώντας ότι τα χωριά τους θα πάψουν να αποτελούν πλέον σημεία διέλευσης μεγάλων ομάδων μεταναστών.

«Για μας είναι καλά τα νέα για τον φράχτη δεδομένου ότι αυτό ίσως αποθαρρύνει τους μετανάστες οι οποίοι καταπατούν τα χωράφια μας προκαλώντας ζημιές χιλιάδων λιρών. Κάθε βράδυ 20-30 άτομα περνούν τα σύνορα μέσω του χωριού μας, προκαλώντας καταστροφές στις καλλιέργειες. Και σαν να μην αρκεί αυτό, η περιοχή μας είχε αρχίσει να αποκτά κακή φήμη», φέρονται να είπαν.

Καθοριστική η άνοιξη

Η κατασκευή του φράχτη απελευθέρωσε σημαντικές δυνάμεις της αστυνομίας, όχι μόνο σε έμψυχο υλικό (περίπου 2.000 αστυνομικοί ήταν ανεπτυγμένοι κατά μήκος των συνόρων), αλλά και σε τεχνικό εξοπλισμό που διατέθηκε προς ενίσχυση της όχθης του Έβρου από το Διδυμότειχο έως και χαμηλά στο Δέλτα.

«Η μάχη μεταφέρθηκε πλέον στο ποτάμι και πρέπει να πω ότι πάμε καλά», δηλώνει με δόση αισιοδοξίας ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Η λειτουργία του φράχτη και η άγρυπνη παρουσία των δυνάμεών μας στο υπόλοιπο τμήμα των συνόρων εκπέμπουν μήνυμα στα κυκλώματα, αλλά και στις πηγές των μεταναστευτικών ροών ότι ο Έβρος είναι πλέον αδιάβατος», προσθέτει.

Μένει βεβαίως να επιβεβαιωθεί η αισιοδοξία του στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. και αυτό θα φανεί από την άνοιξη, όταν τα νερά της κοίτης του Έβρου θα αρχίσουν να υποχωρούν και, όπως παραδέχεται ο κ. Σαλαμάγκας, το Δέλτα του Έβρου είναι μια δαιδαλώδης και δύσκολη περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, ο σιδερένιος φράχτης, που τόσο αμφισβητήθηκε από διάφορες πλευρές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς την σκοπιμότητα αλλά και την αποτελεσματικότητά του, μοιάζει να αναδεικνύεται σε ισχυρό όπλο της άμυνας των αρχών στη μάχη για την αναχαίτιση του λαθρομεταναστευτικού ρεύματος σε μια περιοχή που παραδοσιακά αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου Αφροασιατών λαθρομεταναστών στη Γηραιά Ηπειρο. Το εάν οι ροές αυξηθούν στη θάλασσα του Αιγαίου είναι μια άλλη υπόθεση…

Σχόλιο: Αυτοί που αμφισβητούσαν τον Φραχτη, το έκαναν εσκεμμένα και με δόλο. Καθαρές κουβέντες.

Στήριξα από την αρχή την κατασκευή του φράκτη. Κάθε λογικός άνθρωπος θα έφτιαχνε το φράκτη, εφόσον θέλει να σταματήσει την παράνομη ροη ανθρώπων από τα σύνορα του.

Τα κράτη έχουν σύνορα. Η Ελλάδα είναι κράτος και άρα έχει και αυτή σύνορα, όχι μόνο η Τουρκία και άλλοι γείτονες.

Τα πράγματα να ξέρεις αναγνώστη είναι απλά σε αρκετές περιπτώσεις.

4444

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_09/02/2013_510704

Η Αίγινα θα αποκτήσει νερό

«Πράσινο φως» για να συνδεθεί με την ΕΥΔΑΠ, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού.

Του Γιωργου Λιαλιου

Ένα έργο πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα πήρε το «πράσινο φως» για τη δημοπράτησή του.

Πρόκειται για τη σύνδεση της Αίγινας μέσω υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης με την ΕΥΔΑΠ, έργο που θα λύσει οριστικά το οξύτατο πρόβλημα του νησιού. Η Αίγινα θα είναι το δεύτερο νησί στη χώρα, μετά τη Σαλαμίνα, που θα συνδεθεί με ηπειρωτικό δίκτυο ύδρευσης. Αλλά θα είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που θα ποντιστεί τόσο μεγάλος σε μήκος -περίπου 14 χιλιόμετρα – υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης.

Η απόφαση να προχωρήσει το έργο υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη στις αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα λοιπόν με την τεχνική προμελέτη, η Αίγινα (περιοχή Λεόντι) θα υδροδοτηθεί από τη δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ που βρίσκεται στην περιοχή Περάνη Σαλαμίνας, με την οποία θα συνδεθεί μέσω υποθαλάσσιου αγωγού.

Ο αγωγός θα έχει μήκος 13.920 μέτρων, μέγεθος πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, ο οποίος θα ποντιστεί σε βάθη έως και 90 μέτρων. Το έργο θα πρέπει να προβλέπει και τη δυνατότητα μελλοντικής σύνδεσης με το Αγκίστρι.

«Το έργο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και αυξημένες δυσκολίες, καθώς έχει μοναδικά χαρακτηριστικά για τον ελληνικό χώρο και επιδέχεται ειδικούς χειρισμούς κατασκευής», αναφέρει η απόφαση. Γι’ αυτό και η πολιτεία πρέπει να βρει εναλλακτικές λύσεις για σειρά ζητημάτων, όπως τον τρόπο σύνδεσης των σωλήνων, και προστασία του από εξωτερικά πλήγματα.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 23,8 εκατομμύρια ευρώ και θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. «Όταν γίνει ο αγωγός θα αλλάξει η ζωή μας», σχολιάζει στην «Κ» ο δήμαρχος Αίγινας Σάκης Σακκιώτης. «Ελπίζουμε ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει γίνει, το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου». Η ετήσια κατανάλωση της Αίγινας είναι σήμερα 1,7 εκατ. κυβικά νερού, ποσότητα βέβαια που θα αυξηθεί.

Θα είναι η δεύτερη φορά στη χώρα μας που ένα νησί συνδέεται με το δίκτυο ύδρευσης της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το πρώτο ήταν η Σαλαμίνα (μέσω της οποίας η Αίγινα θα συνδεθεί με την ΕΥΔΑΠ): το νησί συνδέεται εδώ και 20 έτη με δύο υποθαλάσσιους αγωγούς από την περιοχή Μπατσί με την περιοχή του κτήματος Ευταξία στη Νέα Πέραμο. Επιπλέον, σήμερα δοκιμάζεται η λειτουργία ενός τρίτου, δίδυμου υποθαλάσσιου αγωγού που διασχίζει τον δίαυλο της Φανερωμένης. Όμως, οι δύο πρώτοι αγωγοί έχουν μήκος 2,5 χλμ. και οι νέοι δίδυμοι αγωγοί μόλις 700 μέτρων, οπότε ο αγωγός ύδρευσης της Αίγινας θα είναι ο πρώτος του είδους του στην Ελλάδα με τόσο μεγάλο μήκος.

Σχόλιο: Αυτό το έργο υποδομής πρέπει να γίνει. Είναι πολύ θετικό. Είναι ένα έργο υποδομής που ανεβάζει αμέσως την Αξία της Αίγινας, αλλά και την αξία της ΕΥΔΑΠ.

Και εδώ μιλάμε για μια λογική απόφαση. Είναι προφανές.

4444

4444

«Πρωτιά» στην ανακύκλωση των μπαταριών κατέκτησε η χώρα μας

Της Ιωαννας Φωτιαδη

Απρόσμενη «πρωτιά» για τη χώρα μας, αυτή τη φορά από τον τομέα της ανακύκλωσης.

Τη χρονιά που μόλις πέρασε, στην Ελλάδα η συλλογή μπαταριών ξεπέρασε τους 681 τόνους (περίπου 27,5 εκατομμύρια μπαταρίες), με αποτέλεσμα το ποσοστό συλλογής σε σχέση με το σύνολο των μπαταριών που διακινούνται στην Ελλάδα να φθάσει το 36%.

«Το ποσοστό αυτό μάς φέρνει μπροστά ακόμα και από παραδοσιακά ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Αγγλία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία, η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά και από κράτη όπως η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία, όπου το εν λόγω σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί περισσότερα χρόνια», επισημαίνει με έμφαση ο κ. Ηλίας Ορδόλης, γενικός διευθυντής της ΑΦΗΣ Α.Ε.

Η αρχή από το 2005

Υπενθυμίζουμε ότι η τοποθέτηση των ειδικών «στηλών» για τη συλλογή των προς ανακύκλωση μπαταριών ξεκίνησε στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2005 σε σούπερ μάρκετ, σχολεία, δήμους, εμπορικά καταστήματα, στρατιωτικές μονάδες κ.ά.

Έως σήμερα, ειδικοί κάδοι βρίσκονται σε 13.800 σχολεία, σε 9.600 δημόσιους φορείς, σε 13.800 εμπορικά καταστήματα και 13.900 επιχειρήσεις.

«Ξεπεράσαμε πλέον τους 58.600 κάδους σε όλους ανεξαιρέτως τους νομούς της Ελλάδας, αριθμός που ξεπερνάει κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και μας φέρνει σε απόλυτα νούμερα στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία και μακράν της τρίτης Γαλλίας (30.000 κάδοι)», προσθέτει ο κ. Ορδόλης.

Σχετική ευρωπαϊκή οδηγία καλούσε τα κράτη-μέλη να συλλέξουν το 25% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μέχρι το 2012, «στόχος που η Ελλάδα υπερκάλυψε 4 χρόνια νωρίτερα, από το 2008», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΑΦΗΣ.

Αύξηση 22% σημειώθηκε και στη συλλογή λαμπτήρων το 2012. Στην αίσια αυτή έκβαση συνετέλεσε τόσο η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών όσο και η αύξηση των σημείων συλλογής χρησιμοποιημένων λαμπτήρων, με την επέκταση του δικτύου από τον αρμόδιο φορέα, την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., που τοποθέτησε 629 επιπλέον μέσα συλλογής σε όλη την Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα 2.788 σημεία συλλογής.

Σημειώνεται ότι χρονιά-σταθμός στην πορεία της όλης διαδικασίας υπήρξε το 2008, όταν η εν λόγω εταιρεία, που δραστηριοποιείται και στην ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών, ξεπέρασε τους εθνικούς στόχους των 44.000 τόνων, έχοντας συλλέξει 47.000 τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Μέσα στο 2009, η συλλογή παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση με 66.000 τόνους. «Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει τα 3 τελευταία χρόνια πτώση στον κλάδο των λευκών συσκευών, εφόσον τα νοικοκυριά δεν έχουν την αγοραστική δύναμη να αντικαταστήσουν τις παλιές οικιακές συσκευές τους», υπογραμμίζει εκ μέρους της εταιρείας η κ. Νατάσσα Βορηά. Παρ’ όλα αυτά, και οι ηλεκτρικές μικροσυσκευές που συνελέγησαν το 2012 ήταν κατά 36% περισσότερες από το 2011.

Η προσπάθεια, βέβαια, δεν σταματάει εδώ, μια που ο πήχυς πλέον συνεχώς ανεβαίνει. «Οι εθνικοί στόχοι περιλαμβάνουν τη χωριστή συλλογή 4 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού κατά μέσο όρο ανά κάτοικο και ανά έτος», διευκρινίζει η κ. Βορηά. «Εως το 2019 οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε στην κοινοτική οδηγία για τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα, που κάνει λόγο για ανακύκλωση του 65% του μέσου βάρους των συσκευών».

Οι ηλεκτρικές συσκευές

Ο δρόμος για την ορθή διαχείριση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών είναι μακρύς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, δρα περιβαλλοντολόγο Φίλιππο Κυρκίτσο. «Είμαστε ακόμα στο 5%», αναφέρει με έμφαση, «δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο ΕΟΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) ακόμα δεν έχει στελεχωθεί». «Στον τομέα των μπαταριών έχει γίνει ομολογουμένως εξαιρετική δουλειά», διευκρινίζει. Σε αυτό συνετέλεσε τόσο η ευσυνειδησία στην επέκταση του συστήματος και η ενημέρωση όσο και η ίδια η πρώτη ύλη. «Η μπαταρία είναι ένα προϊόν που εύκολα φυλάσσεται, αλλά και μεταφέρεται σε ένα από τα σημεία συλλογής», διευκρινίζει ο δρ Κυρκίτσος, «ενώ ήταν εξαρχής κατανοητό ότι περιέχει βαρέα μέταλλα και τοξικά, τα οποία δεν πρέπει να αναμειγνύονται με τα υπόλοιπα απορρίμματα». Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τους λαμπτήρες, που είναι εύθραυστοι και μεγαλύτεροι σε μέγεθος. Ωστόσο, η αναγκαιότητα ανακύκλωσής τους είναι εξίσου μεγάλη. Αν μια λάμπα φθορισμού σπάσει, ο υδράργυρος δεν μπορεί να ανακτηθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία, γιατί διασκορπίζεται στο περιβάλλον. Και οι ηλεκτρικές συσκευές, η συλλογή των οποίων γίνεται με τη συμβολή των δήμων, οδηγούνται σε αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας για να αποσυναρμολογηθούν και να ανακτηθούν τα αξιοποιήσιμα υλικά τους.

Σχόλιο: Έχω σταματήσει να πετώ μπαταριές. Όπου κι αν πάω βλέπω αυτές τις στήλες και έτσι τις ρίχνω εκεί μέσα.

Οι νεοέλληνες δηλαδή δείχνουν ένα πράγμα. Όταν μια κατάσταση δεν περιορίζεται μόνο στην Ελίτ, δεν γίνεται «γκέτο», αλλά απλώνεται, τότε ναι επιτυχαίνει.

Αυτό έχουν δείξει όλες οι δράσεις που έχουν αυτή την στρατηγική. Οι νεοέλληνες μπορούν να πετυχουν, όταν έχουν σωστή ηγεσία.

Γι’αυτό και πάντα γράφω, τους απατεώνες πολιτικούς όπως ο Άκης, πρέπει να τους βάζετε φυλακή για να ξεβρομίζει ο χώρος. Να μπαίνει οξυγόνο.

Η τιμωρία δεν είναι να μην το ψηφήσεις και να πάει στο σπίτι του, η τιμωρία είναι να τον στείλεις φυλακή για κάποιο χρονικό διάστημα και να δημεύσεις την περιουσία που έκανε από τις μίζες.

Απλά και λογικά πράγματα.

4444

Advertisements

Posted February 9, 2013 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: