Άσε τα κοιμισμένα σκυλιά να ροχαλίζουν, εκτός αν κρατάς ένα λιοντάρι με λουρί.   Leave a comment

Άσε τα κοιμισμένα σκυλιά να ροχαλίζουν, εκτός αν κρατάς ένα λιοντάρι με λουρί.

08/03/2013

4444

Σύμφωνα με όσα άκουσα στο MEGA, τα τελευταία λόγια του Hugo Chaves, Νίκο Καζαντζάκη ήταν τα εξής: Δε θέλω να πεθάνω… σας παρακαλώ… μη με αφήσετε να πεθάνω…

VENEZOUELA HUGO CHAVEZ DIE DOKIMASIA 01 080313

4444

Στις 10 το βράδυ στις 10 Μαρτίου, 10 νταν, όχι του καράτε, 10 νταν στην ώρα. Τίτο πουεντε.

Αφού το λέει η Ματολα, σίγουρα θα περάσετε καλά.

Τίτο πουεντε. 10 Νταν!

4444

Δεν τολμούν να διώξουν τα Λαμογια. Το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ, η Βρωμερή ΝΔ και η τσόντα ΔΕΙΜΑΡ, δεν τολμούν να διώξουν τα Λαμογια. Τους Επιόρκους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Σκέψου αναγνώστη, τους έπιασαν να κλέβουν και δε τους έχουν διώξει! Σε ποιο ευρωπαϊκό κράτος γίνεται αυτό;

Θα γινόταν αυτό στο Βέλγιο που δεν είχε κυβέρνηση τα 2 τελευταία χρόνια; Όχι.

Εκεί κάτι τύπους σα τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβελη, τους έχουν για τα μπάζα. Για καρπαζιές. Πολιτικοί Γ διαλογής.

Δε διώχνουν τα Λαμογια. Τους Επιόρκους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Έπρεπε να έρθει η Τρόικα για να τους πιέσει.

Μας Κυβερνούν Καθάρματα.

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_07/03/2013_513393

Το 65% των Ιταλών δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες

Περισσότερες από δύο στις τρεις ιταλικές οικογένειες ή το 65% του συνόλου θεωρούν ότι το εισόδημά τους δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες, όπως προκύπτει από έρευνα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ιταλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

Το αντίστοιχο ποσοστό το 1990 δεν ξεπερνούσε το 40%.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας, η οικονομική κρίση πλήττει εντονότερα όσους πολίτες ζουν σε κατοικίες που ενοικιάζουν, είναι εργάτες ή άνεργοι, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης.

Η κατανάλωση τον Ιανουάριο σημείωσε κάμψη κατά 2,4%, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 η μείωση έφτασε το 0,9%, ανέφερε παράλληλα σήμερα ο εμπορικός σύλλογος Confcommercio. Πρόκειται για μείωση στα επίπεδα του 2004, σύμφωνα με τον ίδιο φορέα.

Η μείωση της κατανάλωσης, σύμφωνα με την εμπορική αυτή ένωση, πρόκειται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του 2013, που θεωρείται «μία ακόμη ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά».

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης, η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Terna ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2012 η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μειώθηκε κατά 8,1%. Η κάμψη θεωρείται μια ακόμη σαφής ένδειξη της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές οικογένειες.

Σχόλιο: Εγώ θέλω να φύγω από την Ευρωζώνη. Αυτό που έφτιαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξελίχτηκε σε ένα τέρας, ένα βαμπίρ, που μου πίνει το αίμα. Θέλω να φύγω από την Ευρωζώνη τουλάχιστον να ζήσω. Γιατί τώρα πεθαίνω.

Εγώ δεν είμαι πλούσιος σα τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και τον Κουβελι, ούτε έχω δουλειά. Ανασφάλιστος και άνεργος είμαι.

Συνιστώ στους Ιταλούς να φύγουν από το Γερμανικό Ευρώ.

Η πρώτη χώρα που θα φύγει, δε θα είναι και η μοναδική.  

Αν ήμουν παιδί ή συγγενής του Πάγκαλου, τώρα θα ήμουν διορισμένος, αλλά δεν είμαι.

Μας κυνηγά το τέρας που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κάπως πρέπει να σωθούμε.

4444

Έχω πολύ καιρό να φάω κρέας. Όποτε σκέφτηκα να αγοράσω της Creta Farm. Τώρα με το Σκάνδαλο των Αλόγων με τα αναβολικά, ελπίζω οι Ελληνικές εταιρείες που είναι σοβαρές να το εκμεταλλευτούν.

Έκανα τρία τοστ με βραστή γαλόπουλα.

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_07/03/2013_513387

Η εμμονή στη λιτότητα και η δικαίωση των… χίπηδων

Του Paul Krugman / The New York Times

Απέχουμε μόλις λίγες εβδομάδες από μια επέτειο που υποπτεύομαι ότι οι περισσότεροι στην Ουάσιγκτον δεν θέλουν να θυμούνται: της έναρξης του πολέμου στο Ιράκ.

Αυτό που θυμάμαι έντονα από την εποχή εκείνη είναι ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για διαφωνία ή αντιρρήσεις.

Αν έλεγες ότι η κυβέρνηση Μπους κατασκεύαζε λόγους που θα δικαιολογούσαν την επέμβαση ή ότι οι κίνδυνοι και το κόστος ενός πολέμου εκεί ήταν τεράστια, όλοι σε θεωρούσαν άσχετο και ανεύθυνο. Δεν είχαν σημασία τα επιχειρήματά σου. Αν ήσουν αντίθετος στον πόλεμο, ήσουν απλώς ένα «χίπης». Είναι δε αξιοσημείωτο ότι αυτή η θεώρηση δεν άλλαξε, ακόμη και όταν όλα όσα είχαν προβλέψει οι επικριτές της επέμβασης έγιναν πραγματικότητα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την τελευταία τριετία είχαμε μια παρόμοια αντιμετώπιση προς εκείνους οι οποίοι είχαν αντιρρήσεις στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Πριν από τον πόλεμο στο Ιράκ, εθεωρείτο σωστή η επέμβαση στη χώρα ως αντίδραση σε μια τρομοκρατική επίθεση. Εδώ και μία τριετία, ορθόδοξη στάση θεωρείται ο εναγκαλισμός της δημοσιονομικής λιτότητας ως αντίδραση στην οικονομική κρίση, που ήταν αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης και της απληστίας των τραπεζιτών.

Σήμερα, όπως και προ δεκαετίας σχεδόν, οι ορθόδοξες αυτές θέσεις εμφανίζονται αλύγιστες ενώπιον οποιασδήποτε άλλης λογικής εξήγησης ή επιχειρήματος, όσο δυνατή ή δυνατό και αν είναι. Σήμερα, όπως και τότε, οι ηγέτες της επικρατούσας άποψης συνεχίζουν να θεωρούνται αξιόπιστοι, παρότι αποδείχθηκαν ότι είχαν λάθος σε όλα. Αντιθέτως, οι επικριτές της θεωρούνται «βλαμμένοι χίπηδες», παρότι οι εκτιμήσεις τους βγήκαν σωστές στην πράξη – για τα επιτόκια, για τον πληθωρισμό, για τις επιπτώσεις της λιτότητας.

Ιδού λοιπόν το ερώτημά μου. Θα κάνει τώρα τη διαφορά το γεγονός ότι ο Μπεν Μπερνάνκι μπήκε στις γραμμές των… χίπηδων;

Στις αρχές της εβδομάδας, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έκανε δηλώσεις που θα έπρεπε να προσέξουν οι πάντες στην Ουάσιγκτον. Αν και δεν άλλαξε ουσιαστικά τις θέσεις του, ούτε είπε κάτι εξαιρετικά διαφορετικό απ’ ό,τι υποστηρίζουν τα υπόλοιπα στελέχη της Fed, ο επικεφαλής της μίλησε πιο ξεκάθαρα και με περισσότερο πάθος από ποτέ λέγοντας σε απλή γλώσσα ότι η εμμονή με τα ελλείμματα και τον έλεγχό τους αποτελεί φρικτό λάθος.

Πρώτον, είπε, η εικόνα του προϋπολογισμού δεν είναι τόσο άσχημη, ακόμη και αν τη δούμε μεσοπρόθεσμα. «Τα ομόλογα του κράτους που έχει στα χέρια του το κοινό, ακόμη και αυτά που έχει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα στην κατοχή της, αναμένεται να μην υπερβούν σε αξία το 75% του ΑΕΠ για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δεκαετίας», είπε. Συνέχισε για να τονίσει ότι, δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας, αυτή τη στιγμή το κράτος δαπανά πολύ λίγα και όχι υπερβολικά πολλά.

«Ένα σημαντικό μέρος των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και αφορούν σε βραχυπρόθεσμες αλλαγές του προϋπολογισμού μπορεί να δημιουργήσει ούριο άνεμο για την οικονομική ανάκαμψη», σημείωσε. Τέλος, ο κ. Μπερνάνκι τόνισε ότι η λιτότητα, όταν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο ακόμη και με καθαρά δημοσιονομικούς όρους. «Πέραν του ότι μπορεί να έχει επιπτώσεις στην απασχόληση και στο εισόδημα, μια ανάκαμψη με πιο αργούς ρυθμούς μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε μικρότερη μείωση του δημοσίου ελλείμματος βραχυπρόθεσμα», είπε.

Εν κατακλείδι, τώρα είναι η ώρα της αναθεώρησης μιας λανθασμένης στάσης, την οποία η πλειονότητα έχει ασπαστεί και δεν τολμά να αμφισβητήσει…

Σχόλιο: Συμφωνώ με τον Γκρουμαν. Αυτός που κάνει προβλέψεις και δικαιώνεται, είναι αυτός που έχει δίκαιο και αυτός που λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου.

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν δίνει εξουσία σε ανίκανους να προβλέψουν, εκτός και αν είναι τρελός ή έχει κάποιο μεγάλο συμφέρον.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C-45-%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου που ανακοινώθηκε το μεσημέρι από την ΕΛ.ΣΤΑΤ, είναι ενδεικτικός της πρωτοφανούς καθίζησης της ζήτησης και λιγότερο της υγείας του ανταγωνισμού.
Χαρακτηριστικό της έλλειψης χρημάτων του Έλληνα καταναλωτή είναι ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 0,1% από το 0,2% τον προηγούμενο μήνα, δηλ. στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1968!
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή ανέβηκε, αντίθετα, στο 0,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο που ήταν στο 0%.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/o%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί στις ΗΠΑ οι λεγόμενες αυτόματες περικοπές δαπανών ύψους 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμα οι επιπτώσεις τους δεν έχουν γίνει ιδιαίτερα αισθητές. Πολλοί αμερικανοί όμως ανησυχούν αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα voanews.com  .

Οι περικοπές αρχίζουν να μπαίνουν σε εφαρμογή σε υπηρεσίες του δημόσιου. Ήδη πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ενημερωθεί ότι θα περικοπεί κατά 2 μέρες το μήνα η εργασία τους και ο μισθός τους. Ο Γκάρι Περούσε είναι ένας από τους 40 χιλιάδες εργαζόμενους στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας που θα δουλεύουν με μειωμένο ωράριο.  «Αυτό σημαίνει» λέει ο Περούσε «ότι μάλλον θα καθυστερήσω την πληρωμή για το σπίτι μου, θα μειώσω τις αγορές στο σουπερμάρκετ και αν σκεφτεί κανείς ότι αυξάνεται η τιμή της βενζίνης, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα»

Ανάλογες προκλήσεις αντιμετωπίσουν και όσοι εργάζονται για την ασφάλεια των συνόρων, οι επιθεωρητές τροφίμων, αλλά και οι δάσκαλοι.  Μάλιστα  περικόπτονται 10.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας για δάσκαλους. Ήδη στα αεροδρόμια της Άτλαντα, του Σικάγο και του Λος Άντζελες εμφανίζονται μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις. Οι περικοπές στην ασφάλεια των αεροδρομίων ανέρχονται στα 323 εκατομμύρια δολάρια.

Ο οικονομολόγος Σκοτ Κόλεντερ πιστεύει ότι είναι άσχημη στιγμή για περικοπές.  «Χωρίς τις επιχειρήσεις να ξοδεύουν λεφτά» επισημαίνει, «χωρίς τους καταναλωτές να ξοδεύουν, χωρίς εμπορική κίνηση, η μείωση των κυβερνητικών παροχών θα βλάψει σοβαρά την οικονομία».

Οικονομολόγοι υπολογίζουν ότι οι περικοπές ισοδυναμούν με το 0,5% του Ακαθαρίστου Εγχώριου Προϊόντος των ΗΠΑ.

Αυτό θα οδηγήσει σε αναθεώρηση των υπολογισμών για το ρυθμό ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μέρι λέει:  «Όλα εξαρτώνται από το πόσο επιθετικά θα εφαρμοστούν οι περικοπές. Θα επηρεαστεί η διεθνής ανάπτυξη».

Αναλυτές λένε ότι οι περικοπές θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στις μεταφορές και θα μειωθεί η ζήτηση στις ΗΠΑ για εισαγόμενα προϊόντα. Ο οικονομολόγος Τσαρλς Κόνιγκσμπεργκ επισημαίνει ότι η κρίση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

«Είναι μία κατάσταση απ’ την οποία όλοι  βγαίνουν χαμένοι», τονίζει.

Οι Ρεπουμπλικανοί όμως διαφωνούν. Η βουλευτής Μάρσα Μπλάκμπερν από το Τεννεσί επικροτεί τις περικοπές.  «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κάνεις τόσους βουλευτές και τον αμερικανικό λαό» αναφέρει η Μπλάκμπερν «να συνειδητοποιούν ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός είναι πολύ μεγάλος, πολύ βραδυκίνητος, ελέγχει πολύ τη ζωή μας»

Υπάρχουν όμως πολλοί που στηρίζονται στο κρατικό μηχανισμό και τις παροχές του.  Σε δύσκολη θέση θα βρεθούν οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων που βασίζονται σε διάφορα κοινωνικά προγράμματα τα οποία επηρεάζονται. Όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα Head Start που παρέχει περίθαλψη, διατροφή, και επιδοτεί παιδικούς σταθμούς. Το πρόγραμμα μειώθηκε κατά 406 εκατομμύρια δολάρια που σημαίνει ότι 70.000 παιδιά θα χάσουν αυτές τις αναγκαίες παροχές.

Πάντως παρά την εφαρμογή των αυτομάτων περικοπών ο Πρόεδρος Ομπάμα εξακολουθεί να παραμένει διαλλακτικός. «Αν το Κογκρέσο συνέρθει, σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα, σε τρεις μήνες, υπάρχουν περιθώρια για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας», τονίζει ο αμερικανός Πρόεδρος.

Οι επιπτώσεις των αυτομάτων περικοπών θα φανούν σιγά σιγά και θα είναι διαφορετικές για τον κάθε αμερικανό. Θα εξαρτώνται από το πού μένει, πού εργάζεται, αν εργάζεται και σε ποιό οικονομικό στρώμα ανήκει.

Σχόλιο: Οι Ρεπουμπλικάνοι απειλούν την Αμερικανική ανάπτυξη. Να πω στην Μάρσα Μπλάκμπερν ότι αυτό δεν είναι οικονομικό επιχείρημα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ποτέ δεν επέδειξαν ευστροφία στα Οικονομικά. Αυτό είναι γεγονός. Δείτε τα στοιχεία. Ο Χουβερ έμεινε στην Ιστορία ως οικονομικά άσχετος και καταστροφικός. Μπροστά στο Ρούσβελτ είναι νάνος. Αυτό είναι γεγονός, με βάση τα δεδομένα.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7

Πλούσιες επιχορηγήσεις λαμβάνει η Μ.Κ.Ο της βουλευτού Ρεπούση Μαρία, η οποία προφανώς αγνοεί την ρακένδυτη κατάσταση των πολιτών, και συνεχίζει να τους προκαλείμέσω της “κότας με ατα χρυσά αυγά” το Δημόσιο που την χρηματοδοτεί. Δηλαδή οι ίδιοι οι εξαθλιωμένοι πολίτες.

Συνωστισμός κρατικών επιχορηγήσεων για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Ρεπούση
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ρεπούση, εκτός της προσπάθειας για διαστρέβλωση της ιστορίας (συνωστισμός στη Σμύρνη κλπ), ηγείται και της ΜΚΟ Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», με έδρα την Αθήνα.

Δημοσιεύματα του Τύπου όπως και στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» κάνουν λόγο για έναν χορό κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε υψηλούς μισθούς αργόμισθων στελεχών της εν λόγω ΜΚΟ, με υπερκοστολογήσεις διαφημιστικών φυλλαδίων, ιστοσελίδων, διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ. Όλα αυτά συνθέτουν το ανεξέλεγκτο «πάρτυ» της ΜΚΟ της Ρεπούση, ένα πάρτυ το οποίο γίνεται στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου που βλέπει καθημερινά το εισόδημά του να μειώνεται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μόνο για το έτος 2011, το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» επιχορηγήθηκε και μοιράστηκε το ποσό της τάξεως των 3.800.000 ευρώ, για πρόγραμμα που υλοποίησε, από την Γενική Γραμματεία Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών. Για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα» μοιράστηκε 294.872 ευρώ, για ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με το trafficking γυναικών υπηκόων τρίτων χωρών μοιράστηκε 200.000 ευρώ. Ως εταίρος στο πρόγραμμα συνΑΝΑΠΤΥΞΗ μοιράστηκε το ποσό των 720.763 ευρώ. Για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007-2013» έλαβε  15% από το ύψος της επιχορήγησης που ανερχόταν στα 380.000 ευρώ, και όπως φαίνεται, δεν υπάρχει τέλος στο όργιο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

4444

http://www.enikos.gr/international/126790,O_Tzon_Mprenan_neos_epikefalhs_ths_CIA.html

Ο Τζον Μπρέναν νέος επικεφαλής της CIA

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε χθες τον διορισμό του Τζον Μπρέναν, ως τον επόμενο διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η Γερουσία ενέκρινε με 63 ψήφους υπέρ, έναντι 34 κατά, το διορισμό του Μπρέναν, ξεπερνώντας την προσπάθεια του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ραντ Πολ, να επιβραδύνει την τοποθέτηση του συμβούλου σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Λευκού Οίκου, ως τον επόμενο επικεφαλής της CIA.

Ο Πολ ο οποίος πέρασε σχεδόν 13 ώρες μιλώντας στη Γερουσία την Τετάρτη, ήταν οργισμένος με την απροθυμία των αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα, να δηλώσουν ότι οι «στοχευμένες δολοφονίες» αμερικανών πολιτών σε αμερικανικό έδαφος ήταν αντισυνταγματικές.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

4444

Άκουγα σήμερα στο Life, ένα σοβαρό άνθρωπο, να λέει, ότι ο Δενδιας έστειλε 7 διμοιρίες ΜΑΤ στην Ιερισσό για να κάνουν προσαγωγές υπόπτων.

Μιλάμε δηλαδή ο Αυταρχισμός έχει ξεπεράσει τα όρια. Δίκαια αποκαλούν τον Δενδια σκιχεντ. Ο άνθρωπος ξέρει να εφαρμόζει πρακτικές.

Όλα τα μεγάλα αστέρια του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ έχουν σχέση με ορυχεία χρυσού στις Σκουριές. Τσοχατζόπουλος, Σημίτης, Παχτας, Παπακωνσταντίνου, Μπόμπολας κλπ.

Μια γυναίκα φώναζε στους Άνδρες των ΜΑΤ: εσείς δεν έχετε μάνες;

Αυτή η ένταση που εξαπλώνεται στην συνείδηση των Πολιτών, δε είναι κάτι καλό.

4444

Οι Τραπεζίτες της κακιάς ώρας, συγκαλύπτουν τα συνετερακια τους. Για ποιους Τραπεζίτες μιλάμε; Δεν είναι πολλοί, γύρω στους δέκα. Τα ονόματα να δοθούν στους Πολίτες. Ο Σάλας που το παίζει πατριώτης; Στην Εθνική ποιοι είναι; Ονόματα.

Η Ελλάδα έχει ληστές για να την διοικούν. Αυτό που έφτιαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξελίχτηκε σε τέρας που τρέφεται με το αίμα των Ελλήνων.

Αυτοί που διοικούν την Ελλάδα είναι Βαμπίρ. Ο Κωστόπουλος της ALPHA, πόσα θαλασσοδάνεια έχει δώσει;

Ομερτα οι μαφιόζοι.

4444

4444

07/03/2013

4444

FOREX EUR USD 01 070313

4444

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6578.html

ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ…

Πόνεσε τον Γ. Φιλιππάκη, ιδιοκτήτη των εφημερίδων “Δημοκρατία” και “Espresso” το ρεπορτάζ μας για τον ΟΠΑΠ (εδώ) ο οποίος μέσω του μετόχου των εταιρειών που ανήκουν οι δυο εφημερίδες Δ. Μαρή χρηματοδοτεί το παράνομο στοίχημα. Πόνεσε και σήμερα η Espresso μας αφιερώνει δυο ολόκληρες σελίδες με δεοντολογικές συμβουλές και νουθεσίες! Ποιός; Η Εspresso που κάθε μέρα δέχεται και από μια αγωγή και το ποινικό μητρώο των διευθυντών της παραπέμπει… εγκυκλοπαίδεια! Εν πάση περιπτώση.

Το… Fimotro όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει τις αποκαλύψεις για τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος, αλλά θα αναγκάσει τον εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα για τη κακοδιαχείριση χρημάτων που ανήκουν στους φορολογούμενους. Ο ΟΠΑΠ δεν είναι μαγαζάκι του Φιλιππάκη και του Μαρή. Ο ΟΠΑΠ είναι μαγαζί και μάλιστα γωνία όλων των πολιτών.
Σε λίγο πλουσιότερο από χθες ρεπορτάζ. Tην Espresso τη διαβάζουν περίπου 20.000 αναγνώστες την ημέρα. Το Fimotro 250.000!..

Fimotro

4444

ΙΕΡIΣΣΟΣ

ΙΕΡΙΣΣΟΣ

Η Ελληνική Αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση, που λέει ότι δε θα χτυπούσε ποτέ Έλληνες Πολίτες. Συμφωνώ μαζί τους.

Όμως ο Δενδιας θα χτυπούσε. Ο Δενδιας παίρνει εντολές από ανθελληνικά κέντρα.

Δωσίλογοι δεν είναι; Αν τους πεις δωσίλογους ενοχλούνται. Τα γεγονότα όμως μιλούν από μόνα τους.

Ο Σημίτης κυκλοφορεί ελεύθερος. Έδωσαν την Χαλκιδική για 11 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δενδιας ο σκιχεντ θα χτυπούσε Έλληνες πολίτες και κτυπάει. Το έχει αποδείξει. Αυτός είναι και ο λόγος που στον ανασχηματισμό που θα γίνει, είναι αμετακίνητος.

Αυτά τα έχουμε δει στην Κερατέα.

Συλλαμβάνουν και ανήλικα παιδιά. Οι άνδρες των ΜΑΤ δεν αποτελούν σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι κάτι σαν τους Γερμανοτσολιαδες.

Τους λέει ο Δενδιας βαράτε, βαρανε.

Ο Δενδιας μιλά με τον Μπόμπολα και λοιπούς, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Ο Σαμαράς είναι απατεώνας. Η Ελλάδα είναι γκέτο, χούντα. Όχι βέβαια χούντα όπως ήταν οι Συνταγματάρχες, ποιο σοφιστικέ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Στις Σκουριές, όπως και στην Κερατέα τους ξέφυγε.

Ο Σαμαράς μιλά συνεχώς για επενδύσεις, αλλά οι επενδύσεις που φέρνει, είναι όλες διαπλεκομενες και με μίζες. Άντε να υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις.

Έτσι γίνεται πλιάτσικο και όχι αποκρατικοποιήσεις. Δεν είναι όλοι χαζοί.

Είναι δυνατόν να εμπιστευτώ τους Απατεώνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Με τίποτα.

Η λέξη «Μπάτσος» ακούγεται όλο και ποιο συχνά σε σχέση με την λέξη Αστυνομικός.

Από την μια μεριά έχεις την ομάδα Δέλτα που καταπολεμά το έγκλημα στον δρόμο και από την άλλη έχεις τα ΜΑΤ που χτυπούν αλύπητα παιδιά και ηλικιωμένους μαζί με τους ενήλικους.

Όσοι από εσάς αναρωτιέστε πως βγαίνει το Χρήμα στην Ελλάδα, πάρτε μια ιδέα από τις Σκουριές και τα ορυχεία που έγιναν δώρο σε νταβατζηδες. Φυσικά με το αζημίωτο για τους πολιτικούς που τα δώρισαν.

Όσοι από εσάς πιστεύεται ότι για να γίνεις στην Ελλάδα πλούσιος, πρέπει να δουλεύεις και άλλες αηδίες που λένε οι παπάδες, είστε ηλίθιοι.

Το παιχνίδι των επενδύσεων στην Ελλάδα είναι πολύ βρώμικο, εξαιτίας των πολιτικών που θέλουν μίζες. Η υπόθεση Ζήμενς το έδειξε ξεκάθαρα.

Όταν η Ζήμενς λαδώνει τον Σημίτη, τον Τσουκατο, τον Μαντελη και άλλους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά έχει απαιτήσεις που φτάνουν σε βαθμό ασυδοσίας.

Δουλειά που χτυπούσε η Ζήμενς στην Ελλάδα, δεν την έπαιρνε κανένας άλλος. Αφού λάδωνε.

Εγώ δεν κατηγορώ την Ζήμενς που λάδωνε, εταιρεία είναι και θέλει δουλειές και κέρδη.

Αν εμένα με ρωτούσε η Ζήμενς πως θα πάρω δουλειές στην Ελλάδα; Θα τους έλεγα λάδωσε τους, είναι διαφθαρμένοι.

Σε διεφθαρμένα καθεστώτα, όπως είναι η Ελλάδα, αυτή η πρακτική είναι κοινή.

Βέβαια στην Νιγηρία έβαλαν υπουργούς στην φυλακή, η Ελλάδα είναι ποιο διαφθαρμένη από την Νιγηρία.

Το καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το έχουν μετατρέψει στο ποιο διεφθαρμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έφτιαχναν νόμους για την Ζήμενς, ώστε να την κάνουν νόμιμη. Έφτιαχναν τους νόμους και μετά έλεγαν: σύμφωνα με τον νόμο. Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα;

Όσοι διαβάζεται το blog θέλω να είστε έξυπνοι.

Να μη μασάτε από τσεκουράτους όπως ο Βοριδης που ουρλιάζει ο νόμος! Ποιος νόμος; Αυτός που φτιάξατε εσείς και είναι ανήθικος.

Όσο περισσότερο χτυπάτε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόσο ποιο γρήγορα θα ξεβρομίσει η Ελλάδα.

Υπάρχει κανένας νεοέλληνας μαλακας που να πιστεύει, ότι ο Παπαγεωργοπουλος θα έμπαινε στη φυλακή αν η ΝΔ έπαιρνε 40%;

Όσο περισσότερο χτυπάτε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τόσο ποιο εύκολα θα ξεβρομίσει η Ελλάδα.

4444

06/03/2013

4444

4444

SOLAR POWERED LIGHT

http://www.yoursolarlink.com/blog/two-billion-people-live-without-electricity-is-a-solar-powered-light-bulb-a-solution-to-the-problem/

Two Billion People Live Without Electricity. Is a Solar-Powered Light Bulb a Solution to the Problem?

Solar-powered lights are nothing new, but the inventor hopes this one could improve the lives of people in developing countries, who have no electricity but plenty of sunshine. The bulb has a battery that gets charged by the sun. A one-day charge will power it for about two hours at night. “It’s replacing kerosene lanterns that are very polluting and dangerous around the world,” says Steve Katsaros, founder of Nokero. The name Nokero is short for “no kerosene.” They are usually used in sets of 2 or more. One light is used for 2 hours until the rechargeable battery is used up. Then, the next light is turned on until that one is used up. And so on.

Nokero bulbs were invented just 8 months ago in the shop of Katsaros’ Park Hill neighborhood garage. The first solar-powered bulb looked like a regular light bulb – the same shape and size as the ones in your home, so you could actually screw it into a standard fitting.

Four band-aid size solar panels decorate the outside of the bulb. Each panel helps charge one battery which powers 5 small LED lights.

The battery should last at least 2 years, according to the manufacturer.

What distinguishes Nokero, claims Katsaros, is that the battery is not just rechargeable but replaceable. Plus, the entire unit is affordable.

His wholesale solar powered bulbs cost $6.
Nokero’s target market is developing countries like India and Pakistan, plus western Africa. Katsaros says he’s already shipped thousands of samples to 50 different countries.

4444

The Revelation of Solar powered Light. Steve Katsaros

http://edition.cnn.com/2011/TECH/innovation/08/14/solar.light.bulbs/index.html

Denver (CNN) — It started with such a simple concept: A solar light bulb that charges up during the day and lights the night when the sun sets.

Inventor Steve Katsaros perfected his design in June 2010, and four days later he had a patent in hand.

He knew it was a good product, but he didn’t know what to do with it.

“It wasn’t until after we created it that we asked ourselves, ‘How do we market this,'” Katsaros says. “And we learned that the largest market was the developing world.”

As Katsaros began researching markets in developing countries, he began to realize that his solar light bulb could potentially make a huge impact on the 1.4 billion people around the world who don’t have access to an electrical grid.

Many use fuel lamps that burn kerosene, which is costly, dirty and can also be unhealthy.

He dubbed his company Nokero — short for “No Kerosene” — and set out to get his bulbs into as many hands a possible in the developing world.

First, Katsaros had to answer a key question that would determine how he would have the strongest impact: should his company be nonprofit, or for-profit?

Katsaros found inspiration from the 2008 book by Paul Polak, “Out of Poverty.”

Polak, who has worked in developing nations for 30 years, believes that the charity model of aid used by nonprofit organizations doesn’t work — despite its good intentions.

CEO Richard Branson: Treat charity like a business

The best way to help people, according to Polak, is to treat them as consumers. If you can sell to them, he says, you can help them.

“In the beginning I was a nut case and nobody paid attention,” Polak says. “The consensus was 30 years ago that this is what caused poverty, and to be involved in business was outrageous and evil.”

Today, that is starting to change, he says. But that doesn’t mean that nongovernmental organizations have rolled out the red carpet for Polak’s ideas.

“Many NGOs say it’s making money on the back of the poor, but I love to make money on the back of the poor,” Polak says.

“You can feel really good about yourself giving stuff away … but if you are going to sell things to people, you need to have respect for them because no one is going to buy something if you have contempt for them.”

He says market forces will ensure that the right products get into the marketplace and ultimately lead to empowering people in developing countries to be better able to fend for themselves.

“If you have a village that’s used to the dole, it’s very hard to get them off of the dole,” Polak says. “We have to face the fact that conventional development aid has failed.

“It just doesn’t work.”

After interviewing more than 3,000 families who live on $3 a day or less, Polak concluded that they know best how to care for their families.

They will respond to a free market that presents them with products that will fit their needs, he says.

“They are stubborn creative survival entrepreneurs,” Polak says. “They make life and death decisions about how to spend their meager income. They are used to investing their money very wisely.”

In 1981 he founded International Development Enterprises. Though the company itself is a nonprofit, it uses a model called “social entrepreneurship,” which utilizes capitalist principles to assist people in the developing world.

Social entrepreneurship surges on U.S. college campuses

So often, he says, large aid organizations simply don’t understand what people need.

Polack points to the example of a product called the Play Pump. It seems like a great idea: A children’s merry-go-round operates as a water pump. As children play on it, it pumps water into a holding tank.

In 2006, the United States invested more than $16 million in a massive effort to install Play Pumps across sub-Saharan Africa. Four years later, 4,000 Play Pumps had been installed.

But according to a UNICEF report the Play Pumps haven’t worked as promised.

At $14,000 each they are expensive. And the children grew bored of the hard work of “playing” on the merry-go-rounds, forcing women in the village to operate the pumps. In addition, the pumps proved to be unreliable, and when they break they require expert technicians to repair them, according to UNICEF.

Polak says this is exactly the wrong approach because the people living in the villages were not given an opportunity to choose whether these pumps would work in their communities.

“They’re not going to spend their money on it if it doesn’t make sense,” Polak says. “The problem with a lot of these things using the charity model is that they get these things foisted on them.”

Polak’s nonprofit markets a pump of its own, which costs about $8 to make and sells for $25. Polak says a small family farmer who buys a pump can increase his annual income by $100.

He says they have sold 1.5 million in Bangladesh alone and have created thousands of jobs in turn.

“We have 3,000 (villages) dealers making an income and 3,000 well drillers making an income, and 75 workshops making the pumps making an income,” Polak says.

Bangladesh’s ‘banker to the poor’ defends strategy

And that is one of the key tenets of the social entrepreneurship model. It helps create more jobs and a network of dealers and distributors that can then be utilized to sell more products and ultimitely build a more robust economy in developing countries.

That’s a model Katsaros hopes to replicate with his solar light bulbs.

“This is something I personally believe in, to create smaller entrepreneurs around the globe,” he says. “It’s a business model I really love and believe in.”

So far, Nokero has mostly sold large orders to nonprofits and foreign governments, who sometimes give away the bulbs for humanitarian reasons. They aim to expand and build the business through social entrepreneurship.

In Kenya and Tanzania they sell what they call “business in a box kits,” 144 bulbs along with displays and fliers.

Would-be entrepreneurs can go village-to-village selling the bulbs and establishing a network of customers.

In the future, Katsaros hope to use this budding network to distribute new solar products to further help people who live away from the power grid.

Being a for-profit company also allows Katsaros to keep working on new ideas without being tempted to move to a high paying corporate job.

“Yeah, we could cash out at some point, but there’s really no reason for that,” he says. “We have a healthy company, we have good people working, and we’re improving the lives of a lot of people already. We’re happy.”

The Revelation of Solar powered Light.

Όταν άκουσα την είδηση στο ραδιόφωνο, λυπήθηκα. Σκέφτηκα ότι η συγκυβέρνηση πηγαίνει την Ελλάδα ακόμα ποιο κάτω.

Ένα παιδάκι πήγε και έκλεψε κεριά από την εκκλησία γιατί η ΔΕΗ τους έκοψε το Ρεύμα και δεν μπορούσε να διαβάσει, όπως το παιδάκι στη Φωτογραφία, που χάρη στον Steve Katsaros και την Nokero έχει φως για να διαβάζει.

Μου αρέσουν οι επαναστάσεις, όμως οι καλές επαναστάσεις, αυτές που δημιουργούν θετικές αξίες.

Εφόσον η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση Αφρικής, χρειάζεται δραστικές λύσεις.

Την Αφρική την συμπαθώ και θέλω περισσότερες ευκαιρίες για τους κατοίκους της.

Όπως σας έγραψα αγόρασα ένα ηλιακό φωτιστικό κήπου για να δω πόσο ρεύμα δίνει. Αλλά τελικά ψάχνοντας, γιατί ξέρω ότι ήρθε η ώρα της επανάστασης, βρήκα τον Steve Katsaro. Υποθέτω από το επίθετο ότι είναι ελληνικής καταγωγής. Θα αγοράσω μια λάμπα του. Γιατί να πληρώνω την ΔΕΗ, γιατί να μην έχω αυτονομία; Η Ελλάδα έχει τόσο Ήλιο.

Όσοι διαβάζετε το blog ξέρετε ότι ασχολούμαι πολύ με την ενέργεια. Ξέρω πολλά δηλαδή. Ασχολούμαι με όλα τα είδη Ενέργειας. Μου αρέσει το 28.

4444

4444

Ο Hugo Chaves υπήρξε καταλύτης για την Λατινική Αμερική, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Έδειξε ότι οι φτωχοί άνθρωποι μπορούν να ψηφήσουν κάποιον, που να τους εκπροσωπεί.

Ο Chaves έφυγε, ξέροντας ένα πράγμα πολύ καλά: ότι αγαπήθηκε. Αγαπήθηκε με πάθος, από τους φτωχούς ανθρώπους.

Η διακυβέρνηση του, θα μπορούσε να είναι ποιο αποτελεσματική στο μονοπατι που τράβηξε. 

Την ημέρα που πέθανε, οι άνθρωποι θα την θυμούνται για πολλούς λόγους.

HUGO CHAVES VENEZOUELA

4444

4444

VENEZOUELA HUGO CHAVES DIE 01 0406 01 060313

4444

4444

FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE MANCHESTER UNITED VS REAL MADRID 04 04 060313

4444

05/03/2013

4444

BLOOMBERG VENEZUELA HUGO CHAVES DIED 01 02 050313

4444

Όσοι στοιχηματίσατε στο Goal πήγατε ταμείο. Ο Δαιμόνιος Μουρινιο τα έκανε όλα! Έβαλε αυτογκόλ και έβαλε και 2 κανονικά γκολ.

Μουρινιο είσαι τρελός ρε φίλε. Τα έκανες όλα! Φανταστικό.

You are crazy man!! I Like!

Ο Φέργκιουσον έκανε την πρόβλεψη και ο Μουρινιο την επαλήθευση! Γουστάρω πολύ τέτοια σκηνικά.

4444

Αγόρασα την Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για να τεστάρω την ΟΜΑΔΑ στο στοίχημα, διότι η διαφήμιση έλεγε, ότι είναι πολύ καλοί.

Ξεφυλλίζοντας λοιπόν την ΟΜΑΔΑ βρήκα μια τριάδα που την προτείνει ο [Σίγουρος] και την έπαιξα. Και στην Γάτα παίζω την βασική της τριάδα.

Καταρχήν να γράψω για μια ακόμα φορά, στο στοίχημα μου αρέσουν οι καθαρές επιλογές. Δηλαδή προτιμώ μια καθαρή τριάδα, από το να διαβάσω 8 ή 10 παιχνίδια που προτείνει ο άλλος.

Στην καθαρή τριάδα μπορείς να κάνεις εύκολα αξιολόγηση. Αν δηλαδή ο άλλος «το έχει» το χάρισμα ή όχι.

Οι περισσότεροι που γράφουν στο στοίχημα σου βγάζουν 8 με 10 παιχνίδια και σου λένε διάλεξε. Όχι. Αυτά είναι για τους ηλίθιους.

Οι ντόμπροι και σταράτοι σου λένε: πάρε μια τριάδα, πάρε μια τετράδα, πάρε ένα μονό, δε σε μπερδεύουν.

Μια τριάδα την πιάνεις ποιο δύσκολα από ένα μονό παιχνίδι. Αλλά αν έχεις το «χάρισμα» να κάνεις συνδυασμούς, τότε δεν έχεις πρόβλημα.

Επίσης παίζει ρόλο κάθε πότε έχεις σωστή πρόβλεψη.

Για να δούμε τι θα δούμε.

Υπήρχε κάποιος που έδινε 4 παιχνίδια. Τον τέσταρα για 13 φορές. Τετράδα δεν έπιασε ποτέ. Αυτός είναι αποτυχημένος. Εγώ βέβαια λεφτά δεν έχασα γιατί σκέπτομαι περίπλοκα. Αλλά τον σταμάτησα προς το παρόν.

Επίσης άλλο πράγμα να κάνεις πρόβλεψη σε όλες τις μέρες του κουπονιού και άλλο κάθε μέρα χωριστά.

4444

http://news.gr.msn.com/science/%C2%AB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1%C2%BB-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%82-1

«Ιατρικό θαύμα» χαρακτηρίζουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης το επίτευγμα Έλληνα γιατρού της Μελβούρνης.

Ο ομογενής νευροχειρούργος του Παιδικού Νοσοκομείου Monash της Μελβούρνης, Χρήστος Ξένος, εφαρμόζοντας μία επαναστατική μέθοδο κατάφερε να αφαιρέσει όγκο, μεγέθους όσο μία ποδοσφαιρική μπάλα από το κεφάλι του 14 μόλις μηνών Ivan Joe Leo και να χαρίσει στο νεαρό αγοράκι το δικαίωμα στη ζωή.

Το επιστημονικό αυτό επίτευγμα του ομογενή νευροχειρούργου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι προσέφερε όλες τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Ο εφιάλτης της Τζόσελιν Σάρι, από την Παπούα-Νέα Γουϊνέα, άρχισε πριν από περίπου 18 μήνες. Ήταν μόλις τριών μηνών ο Ivan Joe όταν η μητέρα του, νοσοκόμα στο επάγγελμα, άρχισε να βλέπει ένα εξόγκωμα στο κεφάλι του μωρού της το οποίο μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Μέσα σε έξι μήνες από τότε, το εξόγκωμα είχε πλέον φτάσει το μέγεθος μιας μπάλας του τένις και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα υποχωρούσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξένος στο «Νέο Κόσμο», το θέαμα που αντίκρισε όταν είδε για πρώτη φορά τον Ivan, ήταν πρωτόγνωρο. «Ο μικρός Ivan όντως φαινόταν να έχει δύο κεφάλια», είπε.  Η διάγνωση του ομογενή νευροχειρούργου για το τι μπορεί να προκάλεσε τον όγκο ήταν ότι ο μικρός ανέπτυξε κρανιακή εγκεφαλοκήλη λόγω κατάγματος στο κρανίο του κατά τη διάρκεια του τοκετού.

«Προκειμένου να σωθεί το παιδί, που χειροτέρευε ώρα με την ώρα, έπρεπε, αρχικά, να αφαιρέσουμε το υγρό από τον όγκο» λέει ο κ. Ξένος, ο οποίος στην κυριολεξία άνοιξε το κρανίο του παιδιού και «φύτεψε» σωληνάκι με ειδική βαλβίδα στον εγκέφαλο του παιδιού, το οποίο κατέληγε στο στομάχι του παιδιού, προκειμένου το υγρό του όγκου να αποβληθεί από τον οργανισμό του μικρού. «Για πάνω από έξι εβδομάδες το κεφάλι του Ivan έμοιαζε περισσότερο με κρατήρα ηφαιστείου» μας λέει ο κ. Ξένος.

Αυτές, όμως, οι έξι εβδομάδες στάθηκαν αρκετές για να αρχίσει η μερική ανάρρωσή του. Ο όγκος «στέγνωσε» και εξαφανίστηκε. Ήταν φανερό, πλέον, ότι ο εγκέφαλος του Ivan άρχισε να λειτουργεί κανονικά καθώς ο μόλις 19 μηνών νεαρούλης άρχισε να μιλά για πρώτη φορά, να κουνά τα χεράκια και τα ποδαράκια του και να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που δεχόταν.

Η δουλειά του χαρισματικού ομογενή νευροχειρούργου δεν σταμάτησε όμως εδώ. Σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρούργο, Charles Baillieu, και ομάδα τεσσάρων ακόμα χειρούργων, κατάφεραν να κλείσουν τον «ανοικτό» εγκέφαλο του παιδιού και να χτίσουν πάλι τα οστά του κρανίου του με οστικά μοσχεύματα, από άλλα σημεία του κρανίου του παιδιού.

Οκτώ ώρες και πάνω από 50 βιοδιασπώμενες βίδες και πλάκες χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν οι δύο επιστήμονες προκειμένου να συναρμολογήσουν το κρανίο του μικρού Ivan και όπως μας λέει ο κ. Ξένος, με τον καιρό όλα τα οστικά κενά που υπάρχουν στο κρανίο του Ivan θα κλείσουν.

Σήμερα ο Ivan έχει αρχίσει να μπουσουλάει, μιλά και εξελίσσεται σε ένα άτακτο δίχρονο αγοράκι προς μεγάλη έκπληξη και ευχαρίστηση των γονιών του και, σίγουρα, του δρ Χρήστου Ξένου.

Σχόλιο: Όταν διαβάζω ή ακούω την λέξη Αφιλοκερδώς, μου έρχεται στο μυαλό ο Νταλάρας.

4444

Ο Ψυχάρης λένε διάφοροι, συνέβαλε στην πτώση του Γιωργάκη του Παπανδρέου. Όταν όλοι οι έλληνες πολίτες κατάλαβαν πόσο γελοίος είναι ο Γιωργάκης, φυσικά και ήθελαν να τον αλλάξουν.

Ο Γιωργάκης βέβαια είχα γαντζωθεί από την καρέκλα. Αν δούλευε σε εταιρεία, πχ στην Groupon, το αφεντικό θα του έλεγε απολύεσαι, στους 15 μήνες, αλλά στην Ελλάδα το σύστημα βοηθά τους πολιτικούς, ακόμα και τους ανίκανους.

Ο Ψυχάρης έπαιξε το παιχνίδι του, για προσωπικούς λόγους.

Ο Γιωργάκης έπρεπε να φύγει και τωρα πρεπει να τον δει η Δικαιοσυνη.

4444

http://news.gr.msn.com/political/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE

«Τεράστιο έγκλημα που επεκτείνεται από τη Χαλκιδική στη Θράκη και ιδιαίτερα στο νομό Έβρου», χαρακτήρισε, κατά τη συνάντηση που είχε με φορείς των περιοχών αυτών, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τις εξελίξεις που σημειώνονται στο θέμα των επενδύσεων από εταιρείες εξόρυξης χρυσού, στη βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος συναντήθηκε στη Βουλή, με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Άρη Γιαννακίδη, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους Δημήτρη Χαρίτου, Χρήστο Τρέλη και με μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Αγώνα Θράκης κατά του χρυσού, στους οποίους εξέφρασε τη στήριξη του κόμματός του.

Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις προσπάθειές τους εντός του Κοινοβουλίου, ενώ «θα βρισκόμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας που ενωμένη αρνείται την καταστροφή του τόπου της».

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το θέμα της εξόρυξης χρυσού και -σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες- «η περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα επιφέρει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η λειτουργία των μεταλλείων».

Ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση υποστήριξε ότι «οι χρυσοθήρες, εκτός από τα καταστήματα αγοράς χρυσού από τον ελληνικό λαό, ποντάροντας στην κρίση, άρχισαν να προσφέρουν δήθεν επενδύσεις, οι οποίες το μόνο που θα αφήσουν στην ελληνική γη είναι κυάνιο, αρσενικό και μια εγκαταλελειμμένη περιοχή που δεν θα μπορεί ούτε να καλλιεργηθεί, αλλά ούτε να αξιοποιηθεί τουριστικά».

Σχόλιο: Ο Αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη καταργήθηκε επειδή θα έκανε ζημιά στο περιβάλλον, έτσι ισχυρίστηκε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου. Τα Ορυχεία Χρυσού που είναι ακόμα ποιο επικίνδυνα για το Περιβάλλον, δεν πρέπει να καταργηθούν;

Στην Χαλκιδική είναι ο Μπόμπολας με τον Παχτα. Για να καταλάβετε την διαπλοκή και το μέγεθος της.

Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου στην Χαλκιδική δεν είχε πρόβλημα περιβάλλοντος. Ο Μπόμπολας του εγγυήθηκε, δεν υπάρχει πρόβλημα, ήρθε και ο Παχτας και το γλυκό έδεσε. Φυσικά ο Σαμαράς, άλλο γιουσουφακι αυτό, έβγαλε και ανακοίνωση, για να ξέρει ο Γιώργος Μπόμπολας ότι το έργο θα γίνει.

Ο Σαμαράς ο Απατεώνας ήταν κατηγορηματικός στην ανακοίνωση, εγώ το έργο θα το φτιάξω Μπόμπολα και λοιποί διαπλεκομενοι.

Έτσι βγαίνει το Χρήμα. Πως νομίζετε ότι βγαίνει; Δουλεύοντας; Δούλεψε ποτέ ο Σαμαράς ο Απατεώνας ή ο Γιωργάκης;

Όχι σε ρωτώ μαλακα νεοέλληνα. Στο Βέλγιο δεν είχα κυβέρνηση για 2 χρόνια και βρίσκονται σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα. Τι άλλο να γράψω.

Για να διώξουν τους επιόρκους Δημοσίους Υπαλλήλους, πρέπει να ανακατευτεί το γραφείο του Πρωθυπουργού!!!! Γιατί ρε μαλακες; Αυτά πρέπει να γίνονται αυτόματα, χωρίς καμία ανάμειξη κανενός μαλακα Σαμαρά ή Παπανδρέου ή άλλου που το παίζει πρωθυπουργός.

Απλά και λογικά πράγματα.

Βλέπω τον Σαμαρά να το παίζει πρωθυπουργός και γελώ.

4444

Στην Ιταλία οι Ιταλοί Νταβατζηδες θέλουν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, χωρίς δημοψήφισμα. Να τον κάνουν πλειοψηφικό.

Μπερσανι γιατί δεν συνεργάζεσαι με τον Μπερλουσκονι; Ο Μπερλουσκονι είναι ποιο κοντά σε σένα.

Ο Μπερσανι είναι αριστερός του Σαλονιού, στιλ Κουβελη, όποτε δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να συνεργαστεί με τον Μπερλουσκονι.

Την άποψη μου την έχω γράψει. Ο Εκλογικός νόμος σε μια Δημοκρατία πρέπει να αλλάζει με δημοψήφισμα.  Οι πολίτες θα αποφασίζουν και όχι οι διαφθαρμένοι πολιτικοί.

Η κρίση στην Ιταλία είναι τεχνική.

Τα δημοψηφίσματα είναι δικλίδες ασφαλείας σε ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γίνονται σε πολλές χώρες.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία. Ζούμε σε Γκέτο. 

Τις περισσότερες φορές δεν βρίσκεται λύση γιατί οι πολιτικοί παίζουν τα δικά τους προσωπικά παιχνίδια. Αυτό οι αναγνώστες αυτού του blog θέλω να το ξέρουν και να μη μασάνε.

4444

FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE MANTSESTER GUNAITEND  VS REAL MADRIT 01 050313

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19015.htm

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα. Η πεποίθησή τους αυτή έχει ενισχυθεί τελευταία από την αδυναμία της κυβέρνησης να περάσει από την Βουλή τροπολογία που να επιτρέπει στους υποψήφιους αγοραστές να έχουν γνώση όλων των συμβάσεων των υπό εξαγορά εταιρειών. Κάποιος είχε πει παλιότερα ότι πιο ισχυρά και από τα κόμματα είναι στην Βουλή τα επιχειρηματικά λόμπι!

Εκτός, δηλαδή, από τα γνωστά κόμματα που έχουν ψηφίσει οι Έλληνες, υπάρχουν και μυστικές αδελφότητες που περιλαμβάνουν μέλη από όλο το πολιτικό φάσμα. Μπορεί δύο βουλευτές να είναι στο ίδιο κόμμα, αλλά να βρίσκονται σε διαφορετική «επιχειρηματική αδελφότητα».

Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι τους έχει αντιληφθεί πλέον ο λαός. Όταν ένα ολόκληρο κόμμα πυροβολεί την επιχειρηματικότητα όπου βρεθεί και ταυτόχρονα  «σκίζεται» για να αναπτύξει τις δραστηριότητές του ένας και μόνο επιχειρηματίας, τότε δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Ωστόσο, η ιστορία με την περίφημη τροπολογία που θα διασφαλίζει την διαφάνεια στις ιδιωτικοποιήσεις ξεπερνά κάθε σενάριο που έχει γραφτεί μέχρι σήμερα. Τι έχει συμβεί; Λίγο πριν οι υποψήφιοι αγοραστές καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την ΔΕΠΑ και τον ΟΠΑΠ, αναζητήθηκαν σημαντικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες, έτσι ώστε να εκτιμηθεί το πώς ακριβώς επηρεάζουν την μελλοντική εξέλιξη των εργασιών των εταιρειών.

Εύλογη η απαίτηση. Πέρα από το γεγονός ότι είναι μία συνηθισμένη διαδικασία (το ασυνήθιστο είναι να αγοράζει κανείς γουρούνι στο σακί), αποτελεί και μια πράξη απονομής δικαιοσύνης, υπό την έννοια ότι υπάρχουν συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς που έχουν γνώση των συμβάσεων! Η Ιντραλοτ στον ΟΠΑΠ γνωρίζει τι ακριβώς έχει υπογράψει με τον Οργανισμό και κατά συνέπεια μπορεί να εκτιμήσει με απόλυτη ασφάλεια μέχρι ποιο ποσό μπορεί να φτάσει η προσφορά της. Το ίδιο ισχύει και με την Gazprom στην ΔΕΠΑ.

Το περίεργο, λοιπόν, δεν είναι να υπάρχει ίση πληροφόρηση για όλους τους υποψήφιους αγοραστές που έχει κριθεί ότι είναι σε θέση να καταθέσουν προσφορά. Το περίεργο είναι ότι η σχετική τροπολογία συναντά απίστευτη αντίσταση στη Βουλή. Τόση δεν είχε συναντήσει ούτε καν το μνημόνιο!

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και μπορεί να προκαλέσει δικαστικές εμπλοκές στο μέλλον. Για παράδειγμα, εκείνος που θα χάσει τον διαγωνισμό μπορεί να καταφύγει στα Δικαστήρια ζητώντας την ακύρωσή του και επικαλούμενος τον διαβλητό του χαρακτήρα.

Αρχικά η τροπολογία αποσύρθηκε επειδή βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ισχυρίστηκαν ότι θιγόντουσαν και ευαίσθητα θέματα για την ασφάλεια της χώρας.

Η τροπολογία αποσύρθηκε και επέστρεψε με τις απαραίτητες διορθώσεις. Αλλά και πάλι δεν ψηφίστηκε. Διότι, λέει, ήταν μέσα σε άλλο νομοσχέδιο. Και πάλι αποσύρθηκε. Μην έχετε αμφιβολία. Η ανθρώπινη ευρηματικότητα είναι ανεξάντλητη. Την επόμενη φορά κάτι άλλο μπορούν να επικαλεστούν. Η ουσία είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν να αλλάξει το σημερινό status δια μέσου των αποκρατικοποιήσεων. Κατηγορούν τους άλλους για διαπλοκή, αλλά οι ίδιοι είναι βαθιά βουτηγμένοι στην λάσπη.

Η συνολική διαχείριση των αποκρατικοποιήσεων είναι προβληματική. Από την αρχή μέχρι σήμερα. Και εξακολουθεί να είναι. Αν λειτουργούσε το team των Αθανασόπουλου και Εμίρη με έναν στοιχειώδη επαγγελματισμό, όλα αυτά θα τα είχαν προβλέψει. Στο σημείο αυτό θα αναρωτηθεί κανείς πως αξιοποιήθηκαν οι συμβουλές των 20 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ των εξειδικευμένων συμβούλων, τα οποία έχει ήδη πληρώσει ο οργανισμός. ‘Ω σύμβουλοι!

Πάμε τώρα στα πολιτικά θέματα! Στον ΟΠΑΠ υπάρχει σοβαρό θέμα με την Ιντραλότ. Είναι μία ελληνική εταιρεία που έχει δικαίωμα να συνεχίσει να έχει έσοδα από τον ΟΠΑΠ. Υπό την προϋπόθεση ότι θα εξακολουθήσει να είναι τουλάχιστον ισάξια από τους ανταγωνιστές της και να έχει ανταγωνιστικές τιμές.

Το θέμα αυτό, όμως, ήταν πολιτικό και απαιτούσε μία πολιτική λύση. Νωρίτερα και όχι τώρα στην ώρα του διαγωνισμού. Το να εκτίθενται τώρα βουλευτές και ολόκληρα κόμματα  βάζοντας τρικλοποδιά στην τροπολογία δεν είναι κάτι που τιμά τον οποιονδήποτε…

Στην περίπτωση της ΔΕΠΑ υπάρχει κάτι πιο σοβαρό από αυτό που λένε και ξαναλένε για το ακριβό τίμημα. Ότι θα δώσουν, δηλαδή, την ΔΕΠΑ σε όποιον δώσει τα περισσότερα. Κι αυτό το πιο σοβαρό είναι η τιμή του Φυσικού Αερίου. Αν οι Ρώσοι δώσουν 3 δισεκατομμύρια για την ΔΕΠΑ και εισπράξουν 3 δισεκατομμύρια περισσότερα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, λόγω της διαφοράς της τιμής του φυσικού αερίου, εμείς θα έχουμε κάνει μία τρύπα στο νερό και οι Ρώσοι θα έχουν κερδίσει τον πρώτο λαχνό του λαχείου! Κι εδώ, όμως, χρειαζότανε μία πολιτική απόφαση, την οποία και πάλι δεν πήραμε. Λένε ότι αν περάσει η τροπολογία οι Ρώσοι μπορούν ακόμη και να κόψουν την παροχή Φυσικού Αερίου. Μία χαρά! Κι ακόμη δεν έχουν στα χέρια τους την ΔΕΠΑ. Φανταστείτε στο μέλλον να την έχουν…

Θανάσης Μαυρίδης

Σχόλιο: Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται των Νταβατζιδων και των ευνούχων. Προσωπικές μπίζνες κάνουν. Παίρνουν τις μίζες και κάνουν προσωπικές μπίζνες. Τον Έλληνα πολίτη του γκέτο που λέγεται Ελλάδα τον έχουν χασμένο.

Ο Κόκκαλης είναι διαπλεκομενος, το ξέρουν όλες οι πέτρες του πλανήτη.

Η Ελλάδα δεν είναι ευρωπαϊκό κράτος.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για πάταξη της διαπλοκής.

Μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσιπρα στο βρακι του Κόκκαλη.

Νταβατζηδες και ευνούχοι κάνουν κουμάντο στο γκέτο που λέγεται Ελλάδα.

Κρίμα στους 2 φοιτητές που πέθαναν στην Λάρισα. Κρίμα. Δεν τους άξιζε τέτοιος θάνατος.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19031.htm

Όπως σωστά παρατηρεί το iefimerida το “Έθνος” του Μπόμπολα σιγοντάρει τον Μιχ. Καρχιμάκη στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Ψυχάρη για το περίφημο δάνειο του ΔΟΛ που του αρνήθηκε η Εθνική Τράπεζα. Οι ρουκέτες Καρχιμάκη εκτοξεύθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων “Αρίων”-photo.
Οι παρ΄ολίγο συμμέτοχοι στο μηντιακό ντιλ της χρονιάς (εξαγορά ΠΗΓΑΣΟΥ με λεφτά συγκεκριμένης τράπεζας), έγιναν από δυο χωριά χωριάτες παρότι είναι συνέταιροι στο εγκεφαλικό Mega.

Γράφει το σημερινό “Έθνος”>
Ενώπιον 350 στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο «Αρίων» το βράδυ του Σαββάτου, μετά το Συνέδριο στο ΣΕΦ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης ξεκινούσε την ομιλία του με έμφαση στο πώς συνέβη η «ανατροπή» του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Από μικροφώνου ο «αντικανονικός γραμματέας σε ένα κανονικό Συνέδριο», όπως αυτοχαρακτηρίστηκε, όχι τυχαία, από το βήμα του Συνεδρίου νωρίτερα, μίλησε για την «εποχή» της «ανατροπής» και επιχείρησε να την αποδώσει εν πολλοίς στη σύγκρουση του τότε πρωθυπουργού με ΜΜΕ, τράπεζες και τη Δικαιοσύνη.

Μ. Καρχιμάκης

Μάλιστα θέλησε να μεταφέρει «εικόνα» από «διαλόγους» που είχαν -κατά τον Μ. Καρχιμάκη- και είχαν φτάσει στ’ αυτιά του. «Ένας τραπεζίτης ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό αν συμφωνεί να δώσει δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Σταύρο Ψυχάρη. Ο κ. Παπανδρέου ρώτησε με τη σειρά του: ”Θα το έδινες σε οποιονδήποτε απλό πολίτη;”.

Και όταν αυτός του απάντησε αρνητικά, ο κ. Παπανδρέου του είπε: ”Τότε δεν θα το δώσεις ούτε σ’ αυτόν”», είπε -όπως αποκάλυψαν γνωστές ιστοσελίδες του Διαδικτύου- ο κ. Καρχιμάκης. Μετέφερε δε στους συνδαιτυμόνες, χωρίς να προσκομίσει στοιχεία, και την επόμενη «εικόνα» που είχε αποκτήσει για την αντίδραση του κ. Ψυχάρη από την «πηγή» του: «Εγώ θα τον ρίξω τον Παπανδρέου και θα τον στείλω στο Ειδικό Δικαστήριο».

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19033.htm

50.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΑΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΜΕΤΡΗΤΗ ΤΟΥ MEGA!!!
Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Παραπολιτικά”  (εκδότης Γιάννης Κουρτάκης) με το έγγραφο – ντοκουμέντο της ΔΕΔΔΗΕ για το Mega το οποίο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μηχανικών της ∆ΕΗ που μελέτησαν τον μέσο όρο κατανάλωσης την τελευταία οκταετία, τα χαμένα ποσά από το Mega Channel φτάνουν περίπου τα 50.000 ευρώ τον χρόνο, αφού… για κάθε kW που κατέγραφε ο μετρητής η πραγματική κατανάλωση ήταν 4,8 φορές περισσότερη!

Ένα από τα μεγαλύτερα «φέσια» όμως στη ∆ΕΗ προέρχεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που αποκάλυψε η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», από την εταιρεία «Τηλέτυπος», στην οποία ανήκει το Mega Channel.

Ο μετρητής του καναλιού στο πάρκο κεραιών του Υμηττού ήταν πειραγμένος, ώστε να καταγράφεται πολύ λιγότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνεται και συγκεκριμένα 12 kW αντί για 58 kW ανά ώρα. Ενδεικτικά, η αντίστοιχη ωριαία κατανάλωση ρεύματος που έχει καταγραφεί για τον ANT1 είναι 77,5 kW και για το Κontra 30,5 kW. Στο έγγραφο του Τομέα Τεχνικών Εργασιών ∆ικτύου της ∆ιεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής προς την Περιοχή Αθήνας της ∆ΕΗ, με τίτλο «Εκτακτος έλεγχος στον ∆.Π.: 1252127/ Τηλέτυπος/ MEGA» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σας γνωρίζουμε ότι στις 12/12/12 συνεργείο μας πραγματοποίησε έλεγχο στη μετρική διάταξη του παραπάνω αναφερόμενου πελάτη, που βρίσκεται στην κορυφή του Υμηττού, όπου διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε κομμένο το καλώδιο έντασης προς τον μετρητή της Τ φάσης στην μπουάτ. Επίσης, ο Μ/Σ της S φάσης ήταν σπασμένος και δεν λειτουργούσε. Με κατανάλωση 58 kW, o μετρητής κατέγραφε 12 kW. Ο μετρητής και ο Μ/Σ αλλάχτηκε παρουσία της Περιοχής. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».
Οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ότι η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθείται από το Mega τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2004, οπότε υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία στο σύστημα «Ερμής».
Φοβερά πράγματα. Μήπως ήρθε η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας;

Υποσημείωση Κουρδιστού Πορτοκαλιού>Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας ο Πέτρος Μπούτος έστελνε τις νύχτες γυμνή στο πάρκο των κεραιών του Υμηττού την Μαίρη Συναντσάκη  με αποτέλεσμα ο μετρητής να τα παίζει και να χάνει το μέτρημα!

http://www.fimotro.blogspot.gr/2013/03/ga.html

4444

04/03/2013

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-8-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%BA%CE%B7

Ξεκίνησαν να επιβάλλονται ποινές στον Άκη Τσοχατζόπουλο, αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξης. Παράλληλα του επέβαλε πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο πρώην υπουργός θα οδηγηθεί ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού για να εκτίσει την ποινή του.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλου και μάλιστα ζήτησε την ενοχή του πρώην υπουργού, ο οποίος απαντούσε στις ερωτήσεις σαν να βρισκόταν στα έδρανα της Βουλής. Μάλιστα οι περισσότερες απαντήσεις είχαν ένα αλαζονικό ύφος, δείχνοντας πως ο πρώην υπουργός είναι αμετανόητος.

Σε λίγη ώρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για ψευδές πόθεν έσχες.

Η δίκη ξεκίνησε με κόντρα εισαγγελέα – Τσοχατζόπουλου

Με ένταση ξεκίνησε η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, με τον πρώην υπουργό να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το αδίκημα της υποβολής ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες την τριετία 2006-09 και να προκαλεί τον εκνευρισμό του εισαγγελέα.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ξεκίνησε να αγορεύει μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου για την υπόθεση του πόθεν έσχες έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη και ταυτόχρονο το άλλο έδινε τον τόνο. Οι κινήσεις αυτές έκαναν έξω φρενών τον εισαγγελέα, ο οποίος τον διέκοψε και του είπε:

«Παρακαλώ βγάλτε το χέρι από την τσέπη. Δείξτε λίγο σεβασμό στον χώρο». Ο πρώην υπουργός όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε αμέσως «ο σεβασμός δεν φαίνεται από το αν έχεις το χέρι στην τσέπη».

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις του εισαγγελέα όπου σημειώθηκαν, όπως αναφέρει το enikos.gr:

Εισαγγελέας: Για δικονομικούς λόγους, όχι το χέρι στη τσέπη. Μήπως μπορεί ο κατηγορούμενος να βγάλει το χέρι απο τη τσέπη;

Τσοχατζόπουλος: Λυπάμαι, αυτό είναι έλλειψη σεβασμού. Με ενοχλεί αυτή η παρέμβασή σας. Δεν καταλαβαίνω το λόγο.

Προεδρεύων: Δεν εισασταν τόσα χρόνια βουλευτής; Δεν σας αφορούσε ο νόμος;

Τσοχατζόπουλος: Κι επειδή; Έχουμε συνεργάτες, λογιστές.

Προεδρεύων: Εσείς δηλώνετε.

Τσοχατζόπουλος: Ναι αλλά αυτή ήταν η πρακτική. Αυτή είναι η αλήθεια.

Προεδρεύων: Σας κάλεσαν από τη Βουλή και αρνηθήκατε.

Τσοχατζόπουλος: Οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις ναι έτσι. Πήγα κατόπιν καλέσματος και τους είπα ότι εφαρμόζω αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει λόγος που το 2010 έγινα θέμα. Τόσο ο Βαλυράκης όσο και ο Αργύρης συζητούσαν, λόγω εξεταστική,ς την κίνηση των λογαριασμών. Στη συνέχεια ζητούσαν λογαριασμούς παλαιότερων ετών και μάλιστα έφτασαν να μου ζητήσουν απο το 1981. Ήταν πολύ δύσκολη διαδικασία… Δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο. Όλη η διαδικασία ήταν η πίστη μου ότι 30 χρόνια έκανα το ίδιο. Δεν είχα τίποτα να κρύψω. Αυτοί οι κύριοι ήθελαν να με εμπλέξουν με τη δικαιοσύνη. Γιατί δεν τους έβγαιναν οι άλλες υποθέσεις που είχαν στα χέρια τους. Η πρακτική έλεγε ότι έπρεπε να καλέσουν τους συνεργάτες μου ή εμένα. Δεν το έκαναν.

Τον Ιούνιο του 2010 τους τα πήγα όλα. Δεν αγόρασαν τριώροφο, αλλά διαμέρισμα σε τριώροφο. Έγινε μια καμπάνια επίθεσης εναντίον μου. Στήθηκε ένα στόρυ που συνεχίζεται εώς σήμερα. Ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens ενώ δεν είχα καμία σχέση. Η επιτροπή δεν είχε βρει τίποτα. Μπήκα τελευταίος στο πόρισμα. Μπήκα με εντολή του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε γραμμή, εντολή άνωθεν. Αυτή η εντολή δόθηκε και στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη και στους δημοσιογράφους. Δεν υπάρχει κακουργηματική συνέπεια αν δεν δηλώσεις εγκαίρως.

Βεβαίως πρέπει να υπάρχει το πόθεν έσχες. Το έχουμε ανάγκη όλοι. Για διαφάνεια. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχε για χρόνια διαφάνεια. Ζούσαμε πάνω σ´ ένα ψεύδος. Ο,τι ήθελε έλεγε ο καθένας. Η δήλωση καθε βουλευτή, καθε υπουργού είναι επιβεβλημένη.

Η αλήθεια και η πραγματικότητα που σας παρουσίασαν δείχνει ότι δεν υπήρχε δόλος. Το θέμα χρησιμοποιήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους. Το ακίνητο το αγόρασα μαζί με τη γυναίκα μου. Είναι οικογενειακό. Είναι το σπίτι μας. Είναι στο όνομά της γιατί υπέγραψε για το δάνειο. Εμένα δεν μου έδιναν λόγω ηλικίας.

Προεδρεύων: Έχει εισοδήματα εκείνη να πληρώνει τις δόσεις;

Τσοχατζόπουλος: Όχι, υπέγραψε γιατί ήταν νεότερη. Δεν μου έδιναν δάνειο 25ετίας λόγω ηλικίας.

Εισαγγελέας: Από που το αγοράσετε;

Τσοχατζόπουλος: Απο την αμερικανική εταιρία Nobilis.

Προεδρεύων: Που αγόρασε απο ποιον;

Τσοχατζόπουλος: Που να ξέρω; Απο την Torcaso.

Εισαγγελέας: Η διατύπωση του νομού είναι σαφέστατη. Δεν σας απασχόλησε να κοιτάξετε το νόμο όταν αγοράσετε το ακίνητο;

Τσοχατζόπουλος: Κάναμε μεγάλη συζήτηση με τη γυναίκα μου για να το αγοράσουμε. Υποθήκη, δάνειο, μια σειρά απο ενέργειες. Αυτά ήταν τα βασικά. Δεν σκέφτηκα το νομό. Εγώ ήμουν χρόνια υπουργός. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με τα προσωπικά μου θέματα. Ο νόμος είναι σωστός. Αλλά άμα δεν τον ξέρεις;

Εισαγγελέας: Το 2003 ήσασταν βουλευτής. Συμμετείχατε στη διαμόρφωση των διατάξεων.

Τσοχατζόπουλος: Βεβαίως, έχω υπογράψει κιόλας. Γιατί η βουλή παρέπεμψε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη; Τους τα έδωσα όλα. Ηθελαν να συνδέσουν την υπόθεσή μου με τη δικαιοσύνη αν και είχαν τα στοιχεία απο τον Ιούνιο του 2010.

Εισαγγελέας: Γιατί είχατε ανακρίβειες στις καταθέσεις σας;

Τσοχατζόπουλος: Δεν είχα καμία πρόθεση να αποκρύψω ο,τιδήποτε. Αυτό είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου επί 28 χρόνια. Να το κάνει μάλιστα το τελευταίο έτος που ήταν υπόχρεο να καταθέσει πόθεν έσχες; Δεν είχα καμία πρόθεση να καλύψω τίποτα. Υπήρχε μια αμέλεια. Ομολογώ ότι δεν ήξερα το νόμο του 2003. Για ακίνητο που αγοράστηκε το 2010 να το δήλωναν το 2009; Μάντισσα ήμουν; Και η λογίστριά μου, Ευφροσύνη Λαμπρόπουλου, πίστευε το ίδιο. Όταν το μάθαμε τα δώσαμε. Με ένα μήνα καθυστέρηση. Όσον αφορά στις καταθέσεις, στο πόθεν έσχες έχουμε μια πρόβλεψη στο περίπου για τις καταθέσεις.

Την ενοχή του πρώην υπουργού πρότεινε ο εισαγγελέας

«Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου είναι η πλάνη. Πίστευε ότι δεν είχε υποχρέωση. Αυτός ο ισχυρισμός καταρρίπτεται από σειρά γεγονότων. Η διατύπωση του νόμου είναι σαφέστατη. Άλλωστε το επόμενο έτος δεν υποχρεούνταν να κάνει δήλωση πόθεν έσχες. Το ακίνητο της Κομνα Τρακα δηλώθηκε όταν αποκτήθηκε. Το 2004. Πολλά δε από τα χρηματικά ποσά δεν δηλώνονταν. Οι αξιόποινες πράξεις έχουν τελεστεί από τον κατηγορούμενο. Οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις. Να κηρυχθεί ένοχος».

Αυτό σημαίνει πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει τη μεγίστη των ποινών, δηλαδή 10 χρόνια κάθειρξη.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Παγορόπουλος και Κοτσαλής επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη-Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.

Σχόλιο: Ρε Τσοχατζόπουλε, τόσους λογιστές και δικηγόρους είχες, δεν σου είπε κανένας για τον νόμο; Σωστός ο Πρόεδρος.

Αν Τσοχατζόπουλε ήσουν κάποιος φτωχός που δεν έχει πρόσβαση σε δικηγόρους και λογιστές, ο πρόεδρος θα το δεχόταν, αλλά όλοι εσείς, ξέρατε τους νόμους και συμβούλους είχατε.

Το 2005 σε αθώωσε ο Βαγγελης ο Βενιζέλος, με το έτσι θέλω. Τότε το βρωμερό ΠΑΣΟΚ και η βρωμερή ΝΔ, έπαιρναν εκλογικά  ποσοστά τεράστια. Κυβερνούσαν. Σήμερα όχι.

Αυτό άλλαξε νεοέλληνα. Γι’αυτό και ο Τσοχατζόπουλος πάει στη φυλακή.

Όσο ποιο σκληρά χτυπάς το βρωμερό ΠΑΣΟΚ και τη βρωμερή ΝΔ, τόσο ξεβρομίζει η χώρα.

4444

4444

4444

Η Τουρκία που το 2007 έβαζε φωτιές και έκαιγε την Πελοπόννησο. Ρε νεοέλληνα, πόσο μαλακας είσαι; Δεν ήταν ο στρατηγός άνεμος Πολύδωρα, τούρκοι πράκτορες ήταν.

Πότε θα βρεις έναν ηγέτη με αρχιδια;

Ρίξτε τον Σαμαρά και τους άλλους τους γελοίους, Βενιζέλο, Κουβελι.

Η Τουρκία αυτή την στιγμή που γράφω, είναι σε δύσκολη κατάσταση. 

Τα φαινόμενα ξεγελούν. Οι Σκαπανείς το ξέρουν αυτό. Ιδιως οσοι γνωριζουν και Προβολική Γεωμετρία.

Δεν μπορείς να κάνεις επίσημη επίσκεψη σε κάποιον που αμφισβητεί τα σύνορα σου.

Πόσες φορές θα το γράψω.

Η Ελλάδα δεν έχει Πετρέλαιο γάβγιζε ο Γιωργάκης και ο Πάγκαλος και άλλοι βρωμεροί του ψευτορωμεικου.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8C-250-300-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-11-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82

Απαίτηση  σοκ, για νέα μείωση στον κατώτατο μισθό των άνεργων νεαρής ηλικίας που θα απασχολούνται με μειωμένο ωράριο, έβαλαν στο τραπέζι του υπουργείου Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον Κ. Χατζηδάκη.

Οι πολυεθνικές έθεσαν θέμα μείωσης του μισθού στα επίπεδα των 250-300 ευρώ για τους… νέους ώστε να βελτιωθεί, όπως είπαν, η ανταγωνιστικότητα και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη εφημερίδα «Βήμα» το ζήτημα του κατώτατου ημερομισθίου στην Ελλάδα έθεσαν την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και συμμετείχαν σε αυτήν όλες οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και ανακοίνωσαν πρόσφατα επέκταση των δραστηριοτήτων τους.

«Θα επεκτεινόμασταν και άλλο, αν η Ελλάδα ήταν φιλικότερη προς τις επενδύσεις» είπαν με μία φωνή και οι 11 μάνατζερ, ζητώντας κυρίως περιορισμό της γραφειοκρατίας, μείωση του κόστους ενέργειας και απλοποίηση των διαδικασιών για παραγωγικές δραστηριότητες.

Εκεί όμως που οι μάνατζερ αιφνιδίασαν την κυβέρνηση ήταν όταν έθεσαν ζήτημα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα των νέων ανέργων.

«Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου. Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα χρήματα, για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα» πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.

«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. I will pass it through» απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, εννοώντας ότι θα το διαβιβάσει στον υπουργό Εργασίας, για να ξεφύγει από την πίεση.

«Δηλαδή για τι επίπεδα μισθών μιλάτε;» ρώτησε ένας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση.

«Θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε από 250 ως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα» συμφώνησαν οι οκτώ από τους 11 εκπροσώπους των πολυεθνικών, με επικεφαλής στη μακρά συζήτηση που έγινε τους μάνατζερ των εταιρειών Barilla, Bic Violex και Nestle.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Nestle κ. Raymond Franke έθεσε και ένα άλλο ζήτημα, από αυτά που η κυβέρνηση αρνείται να αγγίξει και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν συζητεί.

«Πρέπει να μειωθεί η περίοδος της προμήνυσης (σ.σ.: της προειδοποίησης για να απολυθεί ένας υπάλληλος για να του καταβληθεί μικρότερη αποζημίωση). Είναι απαγορευτική» σημείωσε, αλλά στο ζήτημα αυτό δεν αναφέρθηκε κάποιος άλλος.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα επίπεδα των μισθών δεν μπορούν να πέσουν άλλο» έσπευσε να υπενθυμίσει κάποια στιγμή ο κ. Χατζηδάκης, όμως οι εκπρόσωποι των εταιρειών επέμειναν και έδειξαν αποφασισμένοι να πιέσουν και άλλο. «Η ελληνική αγορά πεθαίνει. Τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δεν έπεσαν. Κι εμείς πρέπει να ανταγωνιστούμε τα κόστη της Ανατολής. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφθείτε, για να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας, και μάλιστα τους νέους. Ειδικά τώρα που ακούμε ολοένα και συχνότερα “μια δουλειά θέλω, ό,τι να ‘ναι και όσο να ‘ναι”»…

**Bέβαια κάποιοι προειδοποιούσαν για τα επερχόμενα από το 2010 ακόμη.Και δυστυχώς …δικαιώνονται.

Σχόλιο: Τέτοιες επενδύσεις που βασίζονται στον κατώτατο μισθό, δε τις θέλουμε. Νεοέλληνα ρίξε τον Σαμαρά να τελειώνουμε. Η βρωμερή ΝΔ και το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ σε κυβερνούν ακόμα. Αυτοί που σε χρεοκόπησαν.

Αυτές δεν είναι δουλειές είναι σκλαβιά και μόλις σταματήσεις να είσαι νέος, εκεί γύρω στα 40, οι πολυεθνικές θα σε απολύσουν. Με 250 Ευρώ μισθό, δεν μπορείς να δημιουργήσεις τίποτα. Εκτός κι αν είσαι παιδί του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Κουβελι και των άλλων νταβατζηδων του γκέτου.

Ρίξτε τους. Πολύ αργείς νεοέλληνα. Σε αυτές τις καταστάσεις πρέπει να είσαι γρήγορος. Διαχείριση ρίσκου δεν έχεις κάνει;

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B5-%CE%B8%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BF%CE%B6-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF-%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC

Χαρακτήρισε “Τούρκους” και “ομοεθνείς” του τους μουσουλμάνους της Δ.Θράκης κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης, είπε ότι η περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και πάνω απ’όλα έστειλε τον τουρκικό στόλο σε ασκήσεις στο Αιγαίο κατά παράβαση κάθε διπλωματικού “σαβουάρ βιβρ” και όλα αυτά σήμερα, ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Και τι του απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Σαμαράς; «Η σημερινή μέρα, είναι μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις”.

Κατ’αυτό τον τρόπο o A.Σαμαράς ουσιαστικά αποδέχθηκε αυτό που είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ότι «Οι ομοεθνείς μας στη δυτική Θράκη και οι Ρωμιοί πολίτες μας στην Κωνσταντινούπολη θα είναι μια γέφυρα φιλίας. Οσο οι συνθήκες διαβίωσης τους θα είναι καλές αυτή η γέφυρα θα ισχυροποιείται».

Αυτό ακούγεται ως έμμεση απειλή, παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και καπέλωμα συλλήβδην των Ελλήνων μουσουλμάνων της Δ.Θράκης κατά παράβαση των συνθηκών της Λωζάνης ή μας φαίνεται;

Και βέβαια ο Α.Σαμαράς με την τοποθέτησή του περί ¨καλής ημέρας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποδέχεται de facto και αυτά που είπε από το πρωί σήμερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν περί “υφαλοκρηπίδας”, “βόρειας και νότιας Κύπρου” κλπ

Μάλιστα ο Α.Σαμαράς σημείωσε ότι «Η συνεργασία αγγίζει την καθημερινότητα. Χτίζουμε εμπιστοσύνη, δημιουργούμε αμοιβαία συμφέρονται και φέρνουμε τους πολίτες πιο κοντά”.

Μα, αν συνεχίσει έτσι, στα βήματα του Γιώργου Παπανδρέου, σίγουρα οι πολίτες των δύο χωρών θα έρθουν “πιο κοντά”. Όσο κοντά έχουν έρθει οι εγκλωβισμένοι Κύπριοι στα Κατεχόμενα με τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής. Πιο κοντά δεν γίνεται…

Σχόλιο: Τι να πει ο Αντωνάκης το γιοσουφακι. Ο Αντωνάκης είναι Ψευτόμαγκας για τα καφενεία. Προσωπικές μπίζνες κάνει ο Άνθρωπος.

Είναι δυνατόν να πηγαίνεις επίσκεψη, την ώρα που η Τουρκία σε αμφισβητεί;

Βέβαια τα σκυλιά του Αντωνάκη στα ΜΜΕ έχουν αρχίσει και γαβγίζουν. Προπαγάνδα για να μας πείσουν ότι ο Αντωνάκης ο απατεώνας, έκανε άλλη μια μεγάλη κίνηση.

Ρίξτε τον Αντωνάκη, πολύ τον κρατήσατε. Ξεφορτωθείτε τον.

4444

EARTH FROM SPACE 02 030313 EARTH VOYAGER 2 FROM PLUTO 01 030313

4444

Στην Πολύπαθη Βουλγαρία, που όλο γι’αυτή μιλούν οι νταβατζιδες της Ελλάδος, μόλις έπεσε ο Μπορισοφ ο νταβατζης πρωθυπουργός, έπεσε και η τιμή του ρεύματος κατά 8%.

Απλά πράγματα νεοέλληνα μαλακα. Τον Σαμαρά μαλακα νεοέλληνα πότε θα τον ρίξεις;

4444

ÊÏÉÍÇ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁÍÔÙÍÇ ÓÁÌÁÑÁ, ÔÏÕ ÅÕÁÃÃÅËÏÕ ÂÅÍÉÆÅËÏÕ ÊÁÉ ÔÏÕ ÖÙÔÇ ÊÏÕÂÅËÇ ÌÅ ÔÏÍ ÕÐÇÑÅÓÉÁÊÏ ÕÐÏÕÑÃÏ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÃÅÙÑÃÉÏ ÆÁÍÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÂÁÓÉËÇ ÑÁÐÁÍÏ(ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

4444

03/03/2013

4444

4444

4444

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18954.htm

Μια περίεργη υπόθεση με τα χρήματα των πυροπλήκτων της Ηλείας βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο μετά την απόφαση της ανακρίτριας για επανεξέταση.

Από τον Αύγουστο του 2007, όταν ξέσπασαν οι πολύνεκρες καταστροφικές πυρκαγιές στο νομό, ακόμη υπάρχουν αδιάθετα πολλά εκατομμύρια ευρώ από τις προσφορές των πολιτών προς ανακούφιση των πυροπλήκτων. Ένα πολύ μπερδεμένο ιστορικό ακολουθεί τα χρήματα αυτά, που έφτασαν σήμερα να είναι υπό την… ομηρεία των μνημονίων και της τρόικα. 

Η κατάργηση του Ταμείου Πυροπλήκτων

Μια από τις πρώτες αποφάσεις της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν η κατάργηση του Ταμείου Αρωγής Πυροπλήκτων.

Μέχρι τότε του ταμείου ηγείτο ο Πέτρος Μολυβιάτης, η θητεία του οποίου κατά κοινή ομολογία ήταν άψογη.

Με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, το ταμείο καταργήθηκε και τα εναπομείναντα χρήματα «πέρασαν» στον προϋπολογισμό του Κράτους.

Ταυτόχρονα σταμάτησε και η ροή χρηματοδοτήσεων προς την Ηλεία, οδηγώντας σε απελπισία τους κατοίκους που περίμεναν τα χρήματα αυτά για να συνεχίσουν την ανάπλαση της περιοχής και των περιουσιών τους. Ως υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου δέχτηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις από βουλευτές για τα χρήματα αυτά, ήταν όμως κοινός τόπος μεταξύ των αντιπολιτευόμενων ότι δεν έπαιρναν σαφείς απαντήσεις.

Η μήνυση «άνοιξε» τις κάνουλες

Στις 14 Οκτωβρίου 2011 ο βουλευτής ΝΔ Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Λίγες εβδομάδες αργότερα άρχισε και πάλι η ροή προς τους δικαούχους» λέει στο newpost ο βουλευτής, ο οποίος επισημαίνει ότι «εκτός από τη ροή των χρημάτων προς την Ηλεία, άρχισε και η ροή των απαντήσεων στη Βουλή.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε πια αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος και απάντησε στις ερωτήσεις μας».

Έτσι στις αρχές του 2012 έγινε γνωστό ότι τα χρήματα που πέρασαν από το Ταμείο προς τον προϋπολογιμό ήταν 130 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διαχειριζόταν η διεύθυνση 24 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Έγινε επίσης γνωστό ότι εντός του 2011 δεν μπορούσε να εκταμιευτεί ούτε σεντς από το ποσό αυτό, καθώς ο προϋπολογισμός ήταν ελλειμματικός και βάσει των μνημονίων οι δαπάνες του Κράτους έπρεπε να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Ταυτόχρονα η ανακριτική αρχή συνέχιζε το έργο της καλώντας όλα τα μέλη του πρώην Δ.Σ του Ταμείου Αρωγής Πυροπλήκτων αλλά και όλους όσοι είχαν ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ηλείας από το 2007 εως και το 2011.

Επανεξέταση της υπόθεσης

Πριν από ένα μήνα περίπου, κι ενώ η Βουλή «έβραζε» με προτάσεις και ψηφοφορίες για προανακριτικές επιτροπές, η ανακρίτρια ζήτησε πίσω το φάκελο, προκειμένου να λάβει συμπληρωματικές καταθέσεις.

«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχουν δει οι αρχές και για ποιο λόγο επανεξετάζουν την υπόθεση. Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ ο ίδιος περίμενα να έχει μπει στο αρχείο», λέει στο newpost ο Γιώργος Κοντογιάννης. Πάντως αυτή τη στιγμή το ποσό που έχει απομείνει από τα χρήματα του πρώην Ταμείου Αρωγής Πυροπλήκτων είναι περίπου 83 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί με τα χρήματα αυτά, παραμένουν και τα ερωτήματα:

-Ποια ανάγκη οδήγησε στην κατάργηση του Ταμείου και στην ένταξη των χρημάτων στον κρατικό προϋπολογισμό; Όταν μάλιστα πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από προσφορές πολιτών με απολύτως συγκεκριμένο προϋπολογισμό;

-Τι ακριβώς ερευνούν οι ανακριτικές αρχές και η υπόθεση ανοίγει εκ νέου; Οι πληροφορίες του newpost επιμένουν ότι οι έρευνες της ανακρίτριας περιορίζονται στην Αττική και δεν επανεξετάζονται στοιχεία ή μαρτυρίες από το νομό Ηλείας.

-Γιατί, από το 2007 έως και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι χρηματοδοτήσεις των έργων;

Πώς γίνεται, έξι χρόνια μετά, να υπάρχουν ακόμη δικαιούχοι που δεν έχουν πληρωθεί, ή έργα και δομές που δεν έχουν καν ξεκινήσει;

Για παράδειγμα, πως ενώ η πολύπαθη Αρτέμιδα αναγεννήθηκε από τις στάχτες της με τη βοήθεια των ιδιωτών και με την προσφορά της οικογένειας Βαρδινογιάννη μέσα σε ένα χειμώνα, ο οδικός άξονας που τη συνδέει με τη Ζαχάρω και για την κατασκευή του οποίου θα δούλευαν συνεργεία της περιφέρειας, της νομαρχίας, του δήμου, δεν υπάρχει ούτε ως επί χάρτου σχεδιασμός;
http://newpost.gr/

Σχόλιο: Το θέμα των πυρόπληκτων είναι σοβαρό. Οι άνθρωποι δεν έδωσαν τα χρηματα στον άθλιο Παπακωνσταντίνου, αλλά στους Πυρόπληκτους.

Όταν οι άνθρωποι έδιναν τα χρήματα στους Πυρόπληκτους δεν υπήρχαν μνημόνια και τα χρήματα είναι ιδιωτικές δωρεές. Δηλαδή το κράτος δεν πρέπει να έχει λόγο.

Το θεωρώ μεγάλο σκάνδαλο.

Τα χρήματα δοθήκαν για συγκεκριμένο σκοπό και όχι για τα άθλια παιχνίδια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Αν ο άθλιος Παπακωνσταντίνου ήθελε λεφτά, μπορούσε να βρει στη λίστα Lagarde και στις άλλες λίστες.

Για τι δωρεά που έκανε ο Βαρδινογιάννης στους Πυρόπληκτους, θα μνημονεύεται.

Δεν αρκεί να πεις: θα κάνω μια δωρεά, η δωρεά που κάνεις, πρέπει να φέρνει από αποτέλεσμα. Τέτοιου είδους δωρεές μου αρέσουν, όπως αυτή του Βαρδινογιάννη και γι’αυτό την αναφέρω. Είχε αποτέλεσμα. Πρέπει να μπορείς να αξιολογήσεις.

Τα χρήματα που έδωσε τότε ο Βαρδινογιάννης για τους πυρόπληκτους, εύχομαι να τα έχει βγάλει πολλαπλάσια. Γιατί έκανε σωστή χρήση του Τάλαντου.

Επίσης πιστεύω ότι οι καλές πράξεις πρέπει να αναφέρονται (όχι με λαϊκισμό), για να υπάρχει ισορροπία στις ζυγαριές της ζωής.

Οι ζυγαριές σε ένα ευαίσθητο Σύμπαν παίζουν μεγάλο ρόλο.

Τα λεφτά αυτά δεν ανήκουν στην γαμημένη την Τρόικα.

4444

02/03/2013

4444

ELLADA EFHMERIDA XRHMATHSTHRIO PEIRAIAS KARAMANLHS 01 020312

4444

4444

4444

Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν έτσι, φυσικά και θλίβεσαι. Νέοι άνθρωποι. Είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους. Δε τους άξιζε αυτός ο θάνατος.

Να ξέρετε ότι υπάρχουν ευθύνες. Την Ελλάδα την έφεραν σε αυτή την κατάσταση συγκεκριμένοι άνθρωποι. 

4444

ELLADA LARISA TRAGODIA 2 NEKROI FOITHTES 01 020313

4444

01/03/2013

4444

http://www.paraskhnio.gr/2013/03/01/pii-ta-pernoun-chontra-apo-ta-kartel-stin-politiki-ke-sti-dikeosini/

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ H τρόικα είναι μισητή στους πολίτες γιατί την έχουν συνδέσει-και σωστά- με δεινά και αδικίες σε βάρος φτωχών και αδύναμων πολιτών.

Εν πολλοίς η τρόικα αδιαφορεί για το μίσος των πολιτών και ενδιαφέρεται για το πως εκείνοι που εκπροσωπεί θα κερδίσουν περισσότερα στην Ελλάδα. Στη λογική αυτή κινείται και το ρεπορτάζ του πασίγνωστου περιοδικού “ΣΠΗΓΚΕΛ” το οποίο καταλογίζει στη Μέρκελ υπερβολική προσήλωση στο κέρδος των γερμανικών πολυεθνικών και συμφερόντων στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη χωρίς να υπολογίζει τι θα συμβεί με τις λαϊκές εκρήξεις στο μέλλον. Η Ιταλία της Μαφία είναι ένα παράδειγμα. Εκεί η Μαφία βοηθά και εκμεταλλεύεται τη σχέση της με τους πολιτικούς και μαζί τους έχει σχηματίσει ένα πολύπλοκο και πολυεπίπεδο καρτέλ. Αυτό είναι ο στόχος των Ευρωπαίων και στη λογική αυτή έγινε και η δήλωση περί “κλόουν” με στόχο και τον Μπερλουσκόνι, πρωτεργάτη του σχηματισμού των καρτέλ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται τώρα ξανά για χρηματισμό γερουσιαστή, ενώ ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι δίκες για χρηματισμό μέσω δικηγόρων και δικαστών που χειρίζονταν υποθέσεις τόσο της δικής του οικονομικής μηχανής,όσο και αντιπάλων συμφερόντων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η τρόικα στην Ελλάδα σχηματίζει φάκελο για την αντίστοιχη λειτουργία των καρτέλ. Η τρόικα δεν νοιάζεται τόσο για την κερδοσκοπία των καρτέλ αλλά για την αποτυχία δικών της στόχων εξαιτίας της λειτουργίας των καρτέλ. Ψάχνοντας λοιπόν έχει συγκεντρώσει στοιχεία για ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ πολιτικών και ΔΙΚΑΣΤΩΝ μέσω των καρτέλ.

Ο χρηματισμός στους πολιτικούς είναι πολιτικό χρήμα με τη στήριξη και στους δικαστές είναι κυρίως μέσω της πρόσληψης συγγενικών τους προσώπων είτε ως στελεχών, είτε ως δικηγόρων.

Σε πρόσφατη δίκη για καρτέλ το δικαστήριο συνεδρίαζε κατά διαστήματα και στην αίθουσα έπρεπε να είναι μόνο οι διάδικοι. Είχαν προσέξει όμως ότι ένας ψηλός με ξυρισμένο σχεδόν κεφάλι σε κάθε συνεδρίαση έδινε παρουσία. Τον αναζήτησαν φωτογραφικά και διαπίστωσαν ότι είναι δικηγόρος και μέλος Δ.Σ. σε εταιρεία που έχει κατηγορηθεί για καρτέλ και ήταν άσχετος με τη συγκεκριμένη δίκη. Γιατί όμως ήταν σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση εντός και στην πόρτα της αίθουσας; Το μυστήριο λύθηκε όταν εθεάθη σε διάλειμμα να πίνει καφέ σε κάπως απομονωμένο χώρο με ένα εκ των δικηγόρων του άλλου καρτέλ και κάποιος τους άκουσε να μιλούν για τη συγκεκριμένη δίκη.

Τι κοινό έχουν οι δυο δικηγόροι; Είναι παιδιά πασίγνωστων δικαστικών λειτουργών! Περιττό να σημειώσει κανείς ότι κερδίζουν όλες τις δίκες εν ριπή οφθαλμού.

Αυτός ο τομέας απασχολεί τώρα την τρόικα. Όχι για την ηθική του διάσταση αλλά γιατί τα καρτέλ πίνουν μεν αίμα από το λαό αλλά εμποδίζουν και την τρόικα να γεμίσει το δικό της ποτήρι από το ίδιο …αίμα!

Όσα ζούμε τώρα με τη λίστα Λαγκάρντ θα τα ζήσουμε προσεχώς με τη λίστα των καρτέλ. Ιδιαίτερα όταν θα ανοίξουν οι λογαριασμοί των αμοιβών που δίνουν τα καρτέλ στους “συνεργάτες”… Πηγή: www.paraskhnio.gr

Σχόλιο: Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος τον Καρτέλ Εύα. Την επόμενη φορά που θα έχεις απορίες να καλέσεις και τον Κύριο Ντασκα.

Οι τιμές στην Ελλάδα δεν πέφτουν λόγο Καρτέλ. Είναι πολύ εύκολο να βρεις ποιοι είναι τα καρτέλ, εφόσον είσαι η Τρόικα.

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα – γκέτο. Αν θες να μάθεις ποιοι έχουν το χρήμα και πως το βγάζουν, μπορείς να το βρεις. Η Τρόικα μπορεί να το βρει.

Την διαφθορά στην Ελλάδα την δημιουργούν και την προστατεύουν τα κόμματα εξουσίας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Την δημιουργούν μέσω νομοθεσίας και συγκεκριμένων ανθρώπων.

4444

Από την μια έχουμε την Φίρμα τον Παπαγεωργοπουλο, που ζητά από την ΝΔ – το κόμμα του – να φτιάξει επιτροπή από νομικούς για να διερευνήσουν την περίπτωση του, μας ενημερώνει μάλιστα ότι γράφει από ένα κελί 4,5 τετραγωνικών μέτρων και την ίδια στιγμή παθαίνεις σοκ από την Τραγωδία με τους Φοιτητές στη Λάρισα που «σκότωσε» ο Στουρναρας και η Βρωμερή ΝΔ του Σαμαρά και το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ του Βαγγελα με τα μέτρα για το Πετρέλαιο Θέρμανσης.

Παπαγεωργοπουλε, που είναι τα λεφτά ρε; Που είναι τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ;

Στις σκουριές τα έθαψες για να μην τα βρούμε;

4444

ITALY BEPPE GRILO FIVE STAR MOVEMENT 01 010313

4444

http://taxalia.blogspot.com/2013/03/blog-post_7606.html

Η τροπολογία που αποσύρθηκε για μια ακόμα φορά χθες, που προβλέπει τη δυνατότητα των συμμετεχόντων στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ να λάβουν γνώση των απόρρητων συμβάσεων που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ, θα απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE).

Η τροπολογία θέτει το σοβαρό πρόβλημα διαφάνειας στην εξέλιξη της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, λόγω των εμποδίων που μπαίνουν στην πρόσβαση των ενδιαφερομένων που έχουν προκριθεί, να εξετάσουν όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, μέσω της διαδικασίας της “αίθουσας πληροφοριών” (data room) που τους παρέχει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης , με αφορμή την απόσυρση σχετικής τροπολογίας από την ελληνική Βουλή, απευθύνει το ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας, η εφαρμογή του οποίου παρακολουθείται από την ΕΕ. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής δήλωσε σχετικά:

«Χωρίς πλήρη και έγκαιρη πρόσβαση των ενδιαφερομένων σε όλα τα οικονομικά στοιχεία του ΟΠΑΠ, δεν μπορεί να διαμορφωθεί η βέλτιστη τιμή για τον διαγωνισμό αυτό και δημιουργείται έτσι ένα πολύ σοβαρό θέμα διαφάνειας σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις.»

Αναλυτικά στην ερώτηση του Θ. Σκυλακάκη, αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Ελληνικό Τύπο σχετικά με την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, “τα σχήματα που έχουν προκριθεί στη δεύτερη φάση έχουν κληθεί να προχωρήσουν σε έλεγχο της εταιρείας μέσω διαδικασίας αίθουσας πληροφοριών (data room).

Καθώς, όπως αποδείχθηκε, στους ενδιαφερόμενους δεν δόθηκε το σύνολο των στοιχείων αναφορικά με κρίσιμες συμβάσεις που έχει υπογράψει ο Οργανισμός, όπως για παράδειγμα αυτή για την ανάληψη των Κρατικών Λαχείων…, διατυπώθηκαν προς το ΤΑΙΠΕΔ έντονες αντιδράσεις.”

Η κυβέρνηση απέσυρε τελικά σχετική τροπολογία η οποία θα “παρείχε στο ΤΑΙΠΕΔ τη δυνατότητα , να αξιώνει από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των άλλων εταιρειών των οποίων είναι μέτοχος στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, «όλες εν γένει τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των απορρήτων, που αφορούν στο νομικό πρόσωπο και τη δραστηριότητα των εταιρειών αυτών, αποκλειστικά και μόνον προς εξυπηρέτηση του νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου των εταιρειών, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης».”

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Επιτροπή παρακολουθεί την πρόοδο στην εφαρμογή των εν λόγω πολιτικών κατά την τακτική εξέταση που διενεργείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας, ότι τα σχετικά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δημόσιου χρέους που αφορά πλέον κατά κύριο λόγο τον επίσημο τομέα και ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συνεχίζεται χωρίς τη πρόσβαση των ενδιαφερομένων στα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία, θεωρεί η Επιτροπή ότι μπορεί να γίνει σωστά η αποτίμηση και να βελτιστοποιηθεί συνεπώς η τιμή του ΟΠΑΠ, χωρίς πρόσβαση των ενδιαφερομένων στα σχετικά στοιχεία;

Σχόλιο: Ο ΟΠΑΠ είναι αμαρτωλός. Έχει δώσει πολύ χρήμα σε πολλούς. Όταν ακούω ΟΠΑΠ μου έρχονται στο μυαλό Νταβατζηδες και μεγάλη γκανιότα.

4444

BLOOMBERG HERBALIFE ICAHN GETS TWO SEATS 01 02 280213

4444

FOOTBALL OLYMPIAKOS OMADA NEON 02 010313

4444

http://newpost.gr/post/194478/prokatarktiki-ereyna-gia-to-daneio-toy-MEGA/

Στο Mega Channel «μπαίνει» ο Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε προ ολίγου τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εγκρίθηκε η χορήγηση του ομολογιακού δανείου-μαμούθ 98 εκατ. ευρώ, στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, Τηλέτυπος.

Ο κ. Πεπόνης βασίστηκε σε δημοσιεύματα που αφορούσαν τον υπέρογκο δανεισμό της επιχείρησης, πράξη που ανακοινώθηκε στις 3 Ιανουαρίου της εφετινής χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι στα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι «το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας.

Το ομολογιακό δάνειο χαρακτηρίζεται από παράγοντες της αγοράς σαν «φιλί σωτηρίας» για το Mega που ταλανιζόταν από την έλλειψη ρευστότητας».

Η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή του στις 7 Ιανουαρίου στο ΕΣΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το MEGA για «απαράδεκτη στάση», υποστηρίζοντας πως δεν μετέδωσε την ανακοίνωση του κόμματος για τις ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ στο δελτίο ειδήσεων λίγες μέρες πριν, απειλώντας το κανάλι ότι θα λογοδοτήσει στο ΕΣΡ. Αφορμή, βεβαίως, στάθηκε και το δάνειο του καναλιού.

«Η αντίδραση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA ήταν άμεση» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μεταγενέστερη ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι το ΕΣΡ καλεί το MEGA εντός δύο ημερών να δώσει εξηγήσεις.

Εδώ θα διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΡ.

Ο μεγαλομέτοιχοι του «μεγάλου καναλιού», είχαν απαντήσει στις διαμαρτυρίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω των εφημερίδων τους, «Τα Νέα» και «Εθνος».

Αναλυτικά το κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στα «Νέα»:

«Ενοχλητικό» σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του Mega πήρε ως αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασχοληθεί με τραπεζικό δάνειο που εξασφάλισε προσφάτως το κανάλι.

Η Κουμουνδούρου υιοθετεί εμμέσως πλην σαφώς την εκδοχή διαφόρων μπλογκ ότι το δάνειο είναι 98 εκατ. ευρώ.

Αν με ρωτούσε θα μάθαινε την αλήθεια.

Το Mega πήρε δάνειο 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά μπήκαν στο ταμείο του τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. κρατήθηκε από τις (πέντε) τράπεζες ως προμήθεια. Προκειμένου να εξασφαλίσει το δάνειο ο σταθμός έχει δώσει εγγυήσεις των περιουσιακών του στοιχείων ύψους 140 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες.

Εικάζω ότι κάποιοι μπέρδεψαν το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ με τα δάνεια ύψους 88 εκατ. ευρώ που έχει λάβει το Mega την τελευταία 20ετία και τα οποία εξυπηρετεί κανονικά. Η δεν ξέρουν από απλή αριθμητική ή σκοπίμως το 10 το έκαναν 98…».

Τη δική της απάντηση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε με ολοσέλιδο κείμενο στην εφημερίδα «Έθνος» και η οικογένεια Μπόμπολα.
Ακολουθεί το κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στο «Έθνος»:

«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ με μια πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη και τις αξίες της κοινωνίας μας στοχοποίηση βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» και η οικογένεια Μπόμπολα.

ΜΕ ΤΡΟΠΟ που δεν συνάδει με τους βασικούς δημοκρατικούς κανόνες επιχειρούνται με ανεύθυνες και επικίνδυνες μεθοδεύσεις η στοχοποίηση της ενημέρωσης, η ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και η υπονόμευση επιχειρήσεων, οι οποίες, παρά τις αντίξοες συνθήκες, παραμένουν ζωντανές, διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια ανακοίνωση που προδίδει διάθεση όχι μόνο χειραγώγησης, αλλά εξαφάνισης δημοσιογράφων και ΜΜΕ, δεν στοχοποιεί μόνο τον «ΠΗΓΑΣΟ» και το MEGA αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο κεντρικός σχολιαστής του σταθμού, Γιάννης Πρετεντέρης.

«Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA» τιτλοφορείται η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2013, η οποία αναφέρει:

«…Ο κ. Πρετεντέρης απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα. Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα…».
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Γ. Πρετεντέρη επειδή απλώς διαφωνεί με τις απόψεις και εκτιμήσεις του, ξεχνώντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός που τον φιλοξενεί κρίνονται από τον μοναδικό κριτή τους, το τηλεοπτικό κοινό και την κοινή γνώμη.

Σε ευνομούμενες και δημοκρατικές πολιτείες το δικαίωμα έκφρασης γνώμης είναι σεβαστό και προστατευόμενο. Οι εξαιρέσεις παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε τριτοκοσμικές δικτατορίες, των οποίων δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι νοσταλγοί κάποιοι εξ αυτών που εξαπολύουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Γνωρίζει άραγε (σ.σ.: ο κ. Πρετεντέρης) αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται, μεταξύ πολλών άλλων, και ο “βασικός μέτοχος” του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς κι αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;»…

Το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ανυπομονεί από τώρα να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και τους κρατικούς θεσμούς, αναπαράγοντας μια απολύτως επικίνδυνη αντίληψη στην άσκηση πολιτικής. Σπεύδει έτσι να εκδώσει πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς να περιμένει καν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και όλες τις υπόλοιπες κρατικές αρχές να διερευνήσουν, να αποφανθούν και εντέλει να καταλογίσουν τις όποιες ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Σύντομα διά της νομίμου οδού θα λάβουν πεντακάθαρες και αποστομωτικές απαντήσεις.

Η στοχοποίηση της οικογένειας Μπόμπολα για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί μια πρωτοφανή μεθόδευση, καθώς, εάν και εφόσον απαιτηθεί, είναι αυτονόητο ότι θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις. Στις αρμόδιες αρχές όμως και όχι στα λαϊκά δικαστήρια που επιχειρείται να στηθούν. Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, εσκεμμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπά ότι δεν αποτελεί «έγκλημα» η διατήρηση λογαριασμών στο εξωτερικό, καθώς αυτό το ψέμα εξυπηρετεί τη γενικευμένη δημιουργία «ενόχων».

«Ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι η “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.” σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ;» είναι το έτερο ερώτημα που απευθύνει δημοσίως το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον δημοσιογράφο.

Με ακόμη μία διαστρέβλωση της πραγματικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στραφεί και εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕGΑ, επειδή προφανώς δεν του είναι αρεστός, για την αντικειμενικότητά του και την απήχηση που βρίσκει η ψύχραιμη φωνή του.

Θλιβερό δείγμα λαϊκισμού είναι αυτό που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του MEGA, με την ανακύκλωση της είδησης του δανείου των υποτιθέμενων… 98 εκατομμυρίων ευρώ. Η απλή ανάγνωση της ανακοίνωσης της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» δίνει πλήρεις εξηγήσεις:

«Η “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.” δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνο 8,5 εκατομμύρια – με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια, απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ».

Είναι θλιβερό, γιατί το κόμμα που δηλώνει έτοιμο να κυβερνήσει εσκεμμένα χρησιμοποιεί το ψεύδος για να συκοφαντήσει και να παραπλανήσει, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει εφήμερα πολιτικά οφέλη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» και η οικογένεια Μπόμπολα συκοφαντούνται και στοχοποιούνται.
Ισως λόγω ηλικίας ορισμένοι δεν ενθυμούνται τι συνέβη όταν το βρετανικό περιοδικό «Economist» επεχείρησε στα πρώτα βήματα της επιχείρησης, τη δεκαετία του ’80, να τη στοχοποιήσει. Η υπόθεση κατέληξε με την καταδίκη του περιοδικού και την υποχρέωσή του σε καταβολή αποζημιώσεων.

Αργότερα, το 2004, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, με το εφεύρημα του «βασικού μετόχου», θεώρησε ότι θα μπορούσε να φιμώσει δημοσιογραφικά τα ΜΜΕ του ομίλου μας και να εξοντώσει επιχειρηματικά την οικογένεια Μπόμπολα. Η κατάληξη ήταν να δικαιωθούμε από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η κατασκευή «στόχων» από σκοτεινά επιτελεία συνήθως αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που θέλουν να κρύψουν τις θέσεις τους και τους πραγματικούς στόχους τους. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις υποκύπτουν σε αυτόν τον πειρασμό.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ», χωρίς διάθεση αντιδικίας με κανέναν, δεν είναι πρόθυμη να αποδεχθεί αυτόν τον ρόλο και θα συνεχίσει να δίνει από κάθε μέσο τη μάχη της ενημέρωσης.

Η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ» και η οικογένεια Μπόμπολα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα, ούτε υπέκυψαν σε εκφοβισμούς και απειλές.

Από όπου κι αν προέρχονται…».

MEGA: Το δάνειο φτάνει τα 10 εκατ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, μέσω της Όλγας Τρέμη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, διέψευσε το γεγονός ότι ο σταθμός πήρε δάνειο 98 εκατ., επισημαίνοντας ότι οι πέντε τράπεζες έδωσαν το ποσό των 10 εκατ. από τα οποία μόνο τα 8,5 δόθηκαν στο σταθμό.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η εταιρεία «Τηλέτυπος» για να πάρει το δάνειο υποθήκευσε περιουσιακά στοιχεία 140 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά σχετική ανακοίνωση:

«Η Τηλέτυπος ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατ. ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δάνειο (από 5 τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον 8,5 εκατ. ευρώ- με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες μάλιστα για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατ. ευρώ, απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί πως του δανείου, προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 10 εκατ. ευρώ».

Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Τηλέτυπος Α.Ε. φέρεται να έχει γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές του ΧΑ ότι έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ.

– See more at: http://newpost.gr/post/194478/prokatarktiki-ereyna-gia-to-daneio-toy-MEGA/#sthash.5xR5bdOd.dpuf

4444

4444

ELLADA COSCO HELWLETT PACKARD 03 01 010313

http://kourdistoportocali.com/articles/18942.htm

Ο κάπτεν Fu Cheng Qiu είναι πιθανότατα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Ελλάδα. Το αφεντικό της Cosco στον Πειραιά «τρέχει» το λιμάνι με ρυθμούς ανάπτυξης μακράν υπερδιπλάσιους της κινεζικής ανάπτυξης. Και αυτό πριν καν ξεκινήσει να δουλεύει τον τρίτο προβλήτα που η Piraeus Container Terminal (PCT), όπως ονομάζεται η θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα, έχει στα σκαριά. Ο κάπτεν Fu ετοιμάζεται τώρα να κάνει μια προσφορά για ολόκληρο τον Πειραιά, που η κυβέρνηση δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί.

Χτες έφτασε… το τραίνο, η σιδηροδρομική δηλαδή διασύνδεση των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων με το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκτυο. Και ο Fu μπορεί έτσι πλέον να ποντάρει, με τη σιγουριά που του δίνουν συμφωνίες όπως αυτή με τη Hewlett Packard (διότι υπάρχουν και άλλες στα σκαριά), σε ραγδαία ανάπτυξη και των εισαγωγών από την Ασία με προορισμό την Ευρώπη.

Ακόμα και αν τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβαινε περιμένει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ότι το 2013 ο ΣΕΜΠΟ ΙΙ, ο πρώτος από τους δύο προβλήτες που λειτουργεί, θα αυξήσει τη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στα 2,4 με 2,6 εκατομμύρια TEU από 2,1 εκατομμύρια το 2012. Ρυθμός ανάπτυξης δηλαδή της τάξης του 23%.

Να σημειωθεί πως το 2012 η Cosco διακίνησε μέσω Πειραιά προς την Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο 2,1 εκατ. teu έναντι 1,18 εκατ. teu το 2011, μια αύξηση της τάξης του 76%.

Όμως, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Capital.gr ο Τάσος Βαμβακίδης, αναπληρωτής εμπορικός διευθυντής της Piraeus Container Terminal, ο προβλήτας ΙΙΙ που έχει επίσης αναλάβει με τη σύμβαση παραχώρησης να αναπτύξει και να λειτουργήσει η θυγατρική της Cosco, θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει πολύ σύντομα και σίγουρα εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2013. Μια επένδυση, η ανάπτυξη των δυο ΣΕΜΠΟ, της τάξης των 300 εκατομμύριων ευρώ.

Βρίσκεται δηλαδή πολύ κοντά στο να πετύχει αυτό που ο Fu Cheng Qiu έχει χαρακτηρίσει προ καιρού «ένα προκλητικό αλλά επιτεύξιμο εγχείρημα, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της ναυτιλιακής κοινότητας ώστε να στραφεί στον Πειραιά και να αυξηθεί η δυναμικότητα του τερματικού στο μέγιστο όγκο των 3,7 εκατομμυρίων TEU».

Τα οφέλη από μια τέτοια εξέλιξη είναι σημαντικά μεγαλύτερα ακόμα και από τα 500 εκατομμύρια ευρώ που κατέβαλε η Cosco στο ελληνικό δημόσιο το 2009 για να πάρει το μισό λιμάνι.

Και αυτό, διότι η σαρωτική υπέρβαση των στόχων της σύμβασης παραχώρησης φέρνει πρόσθετα έσοδα στην κινεζική εταιρεία, αλλά και πρόσθετα φορολογικά έσοδα και ποσοστά από τα κέρδη στα ταμεία του ελληνικού κράτους, βασικού μετόχου του ΟΛΠ. Αναβαθμίζει δε ανυπερθέτως το διεθνές γεωοικονομικό εκτόπισμα της χώρας.

Έτσι χτες στα εγκαίνια της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει πλέον το Ικόνιο με ολόκληρη την Ευρώπη ο Fu Cheng Qiu έμοιαζε σίγουρα με τον πιο χαρούμενο άνθρωπο στην Ελλάδα.

Και γιατί όχι; Ανάπτυξη, κερδοφορία, προσοχή από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο και πάνω από όλα στο κέντρο ενός success story διεθνούς βεληνεκούς.

Λίγοι όμως είναι εκείνοι που έχουν αντιληφθεί αυτό το οποίο ετοιμάζεται να κάνει τώρα και ας το έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εταιρείας: «Είμαι σίγουρος ότι θα μετατρέψω την εταιρεία σε κορυφαίο εμπορευματικό κέντρο στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πως θα το κάνει αυτό; Καλά πληροφορημένες πηγές, όχι από την πλευρά της PCT, οι οποίες είναι όμως σε θέση να γνωρίζουν σχεδιασμούς τόσο δικούς της όσο και των ανταγωνιστών της, αλλά και της κυβέρνησης, αποκαλύπτουν στο Capital.gr πως η κινεζική εταιρεία είναι έτοιμη να αναβιώσει και να επανακαταθέσει την πρότασή της για την απόκτηση ολόκληρου του Πειραιά.

Ήτοι, κατ’ ουσίαν, τον ΣΕΜΠΟ Ι, που τώρα ελέγχει και διαχειρίζεται απευθείας ο ΟΛΠ, το car terminal που διαχειρίζεται επίσης ο ΟΛΠ (και με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης), και τον σταθμό της κρουαζιέρας. Να πάρει δηλαδή όλες τις μεγάλες παραχωρήσεις που αφορούν στον Πειραιά ταυτόχρονα και να δεσμευτεί και για επενδύσεις που θα χρειαστούν για την ανάπτυξή τους.

«Το τίμημα για μια τέτοια κίνηση υπολογίζεται ότι μπορεί να έχει τάξη μεγέθους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Πρόκειται ασφαλώς για κεφάλαια, που εφόσον πράγματι προσφερθούν, η κυβέρνηση θα είναι πολύ δύσκολο να τα αρνηθεί με δεδομένη την πίεση για «γρήγορες» και ουσιαστικές νίκες στις αποκρατικοποιήσεις αλλά και το επιτυχημένο αποδεδειγμένα ιστορικό του μοντέλου συνεργασίας με την Cosco.

Δύσκολο θα είναι επίσης να αποφευχθούν αντιδράσεις από ξένα συμφέροντα που ενδεχομένως να μην βλέπουν με καλό μάτι ούτε την γιγάντωση του Πειραιά ούτε την ενίσχυση του ρόλου του Πεκίνου.
Πηγή:www.capital.gr

Σχόλιο: Σε καμία περίπτωση ο Πειραιάς δε θα πουληθεί ολόκληρος στην Cosco. Οι εργασιακές συνθήκες είναι του μεσαίωνα και επισης θα χαθουν όλα τα οφελη.

H Cosco έχει την πρόσβαση που πρέπει. Ούτε λιγότερη ούτε περισσότερη.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η Βρωμερή ΝΔ και το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούν την χώρα από το 1974, περίμεναν την Cosco για να συνδέσουν με σιδηρόδρομο το λιμάνι. Να φτιάξουν δηλαδή 17 χιλιόμετρα.

Όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα Λιμάνια πρέπει να έχουν σύνδεση με το σιδηρόδρομο.

4444

TURKEY USA ERDOGAN 01 010313

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/284331/salos-me-tis-diloseis-erntogan-gia-to-sionismo

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατά την ομιλία του στο 5ο Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών που οργάνωσε στη Βιέννη ο ΟΗΕ για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στις θρησκείες και τους λαούς δήλωσε: «Όπως και στην περίπτωση του σιωνισμού, του αντισημιτισμού και του φασισμού, είναι πλέον αναπόφευκτο να θεωρήσουμε την ισλαμοφοβία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν είπε πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ άκουσε την ομιλία του Ερντογάν μέσω αυτόματης μετάφρασης. «Αν τα σχόλια για τον σιωνισμό έχουν μεταφραστεί σωστά, τότε δεν είναι μόνο λανθασμένα, αλλά αντιβαίνουν στις αρχές που πρεσβεύει η Συμμαχία των Πολιτισμών», υπογράμμισε.

«Ο ΓΓ θεωρεί ατυχή τα σχόλια αυτά που είναι επιβλαβή και προκαλούν διχόνοια και μάλιστα στη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε ως θέμα την υπεύθυνη ηγεσία», επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τον Τούρκο ομόλογό του για «σκοτεινές και αναληθείς» δηλώσεις.

Επίσης, ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε τη δήλωση αυτή του Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την προσβλητική.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18950.htm

Σύμφωνα με πληροφορίες του crimenet.gr, νέος Αττικάρχης τοποθετείται ο Υποστράτηγος Σαλαμούρας, Διοικητής της Ασφάλειας αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Γεωργατζής και στη θέση του τοποθετείται, μετά την προαγωγή του σε Ταξίαρχο, ο Σφακιανάκης, διατηρώντας τη θέση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

http://www.crimenet.gr/

Σχόλιο: Ο Σφακιανάκης έγινε ταξίαρχος. Ο Βαθμός ανοίγει περισσότερες πόρτες και ορισμένα προβλήματα λύνονται ποιο εύκολα.

Η ουσία είναι να λύνονται τα προβλήματα.

4444

28/02/2013

4444

http://www.bloomberg.com/tv/

Αν κάποιοι θεωρούν τα όσα συμβαίνουν στη Χαλκιδική «ειδική περίπτωση» για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν έχουν παρά να δουν τι συμβαίνει στην Κέρκυρα, σε ένα από τα νησιά που, για δεκαετίες, αποτέλεσε την αιχμή του ελληνικού τουρισμού. Το δημαρχιακό συμβούλιο του Δήμου, πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί φορείς αλλά και το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων αντιτίθενται στην μεταβίβαση και παραχώρηση (μέσω διεθνούς διαγωνισμού που ολοκλήρωσε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) έκτασης 490 στρεμμάτων στη βόρεια Κέρκυρα, προκειμένου να υλοποιηθεί τουριστική επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ από την εταιρεία NCH Capital.  

Ήδη προσέφυγαν – δις – στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο να εμποδίσουν την επένδυση που θα υλοποιηθεί στην περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης. Ζητούν να ακυρωθεί η πράξη που εξέδωσε το 2012 η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία η συγκεκριμένη έκταση μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ. Στην προσφυγή αναφέρουν πως στην εν λόγω έκταση περιλαμβάνονται τμήματα που δεν ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου (δάση, αιγιαλός κλπ) και γι΄ αυτό το λόγο η μεταβίβαση είναι παράνομη. Επίσης, υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος λόγω κινδύνου αλλοίωσης ευαίσθητων περιβαλλοντικά χαρακτηριστικών του ακινήτου.

Την αντίθεσή τους στην πρώτη ουσιαστικά παραχώρηση δημόσιας γης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ εξέφρασαν πολιτικές παρατάξεις και εκπρόσωποί τους: ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας έκανε λόγο για “καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας και απόλυτο ξεπούλημα προς 46 ευρώ το τετραγωνικό”, το ΚΚΕ προειδοποίησε πως “η συγκεκριμένη επένδυση  θα πλήξει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής και θα τις οδηγήσει σε κλείσιμο”. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν πως “το όφελος στην αγορά εργασίας, μπορεί να θεαθεί θετικά μόνο από όσους ονειρεύονται την ανάπτυξη με όρους της δεκαετίας του ΄70”, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε ερώτηση στην οποία, μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως “ο «επενδυτής» που θα επιλεγεί θα μπορεί να κατασκευάσει ό,τι θεωρεί ότι θα εξυπηρετεί, μέσα στην αρπαχτή της επένδυσής του, τις ανάγκες των πελατών του”. Ερώτηση, όμως κατέθεσε και η (πρώην ανεξάρτητη) νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου, στην οποία αναφέρει πως η εμπορική αξία των ακινήτων  στην ευρύτερη περιοχή είναι σαφώς μεγαλύτερη έως και πολλαπλάσια.

Άγνοια

Τι, λοιπόν, συμβαίνει στη Κασσιόπη; Γιατί Τοπική Αυτοδιοίκηση, βουλευτές και κόμματα αντιτίθενται σε μια τουριστική επένδυση, σε ένα νησί που γνώρισε τα οφέλη του τουρισμού ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και «ζει» από αυτόν; Μήπως οι τοπικοί άρχοντες αφουγκράστηκαν και ασπάστηκαν την αντίθεση της κοινωνίας, η οποία, αίφνης, αποστρέφεται τα ευρώ και το συνάλλαγμα που κάθε καλοκαίρι αφήνει ο τουρισμός στο νησί και αποφάσισε να επιστρέψει στις εποχές της ελαιοπαραγωγής που εγκαταλείφθηκε για τα room to let;

Μάλλον όχι.

Δυστυχώς, διαπιστώνεται πως η πλειονότητα των κατοίκων δεν γνωρίζει παρά μόνο σε αδρές γραμμές για την υπόθεση Ερημίτης. Και όσοι γνωρίζουν, μεταφέρουν την εσκεμμένα λανθασμένη πληροφόρηση που διάφορες παρατάξεις και συμφέροντα παρέχουν. Για παράδειγμα, γίνεται λόγος πως η έκταση των 490 στρεμμάτων στην Κασσιόπη παραχωρείται στην NCH Capital προς 23 εκατομμυρίων ευρώ, ή αλλιώς για 46 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για εκατό χρόνια.

Εσκεμμένα, δεν αναφέρεται πως το σύνολο της επένδυσης είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ , εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν στο οικολογικό αντάλλαγµα για την απόκτηση του δικαιώµατος της επιφάνειας. Επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν στη πιθανή συµµετοχή  του ΤΑΙΠΕ∆ στην µελλοντική υπεραξία του ακινήτου µετά από 6 χρόνια, ενώ ο επενδυτής έχει δεσμευτεί για επένδυση 75 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του ακινήτου. Το πιο σημαντικό: από τα 490 στρέμματα, τα 320 στρέμματα βάσει της συμφωνίας θα παραµείνουν προσβάσιµα στο ευρύ κοινό. Δηλαδή ο επενδυτής έχει το δικαίωµα να αξιοποιήσει περίπου 36 στρέμματα για ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η γη παραµένει στην κυριότητα του Ελληνικού ∆ηµοσίου, καθώς η αξιοποίηση θα πραγµατοποιηθεί µε τον θεσµό της επιφάνειας. Και βέβαια, επαναλαμβάνεται, δεν πρόκειται για πώληση, αλλά για εκχώρηση της επιφάνειας της έκτασης.

Άγνοια υπάρχει και για το αντικείμενο της επένδυσης, κάτι που εντείνει τη σύγχυση. Ας διαβάσουν, λοιπόν στην “Στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου αξιοποίησης ακινήτου περιοχής Ερημίτη Κασσιόπης Ν. Κέρκυρας” που έδωσε στη δημοσιότητα το ΤΑΙΠΕΔ πως η λύση που επιλέγεται αφορά στην ανέγερση κυρίως παραθεριστικών κατοικιών και ξενοδοχείου του οποίου, όμως, η δόμηση δεν θα υπερβαίνει το 20% της συνολικής δόμησης του ακινήτου. Η λύση αυτή που επιλέχθηκε έναντι ανέγερσης ξενοδοχειακού συγκροτήματος με ένα ποσοστό τουριστικών καταλυμάτων και πετυχαίνει μικρότερο συντελεστή δόμησης, παρουσιάζει δηλαδή τη μικρότερη πυκνότητα κατοίκησης  και άρα επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον. Επιπλέον, με την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, δημιουργείται σχέση μονιμότητας και αλληλεπίδρασης των παραθεριστών με την περιοχή, άρα καταρρίπτεται και το επιχείρημα πως τα τοπικά εμπορικά καταστήματα, οι χώροι εστίασης και αναψυχής και γενικότερα η τοπική κοινωνία δεν ωφελείται.

Όσο για τα επιχειρήματα περί του οικοσυστήματος που υιοθετούνται, ας αξιολογηθούν από τους ειδικούς. Οι γνωρίζοντες δεν μπορούν παρά να συμφωνήσουν με όσα αναφέρονται στην περιβαλλοντολογική μελέτη, η οποία περιγράφει την  η έκταση ως πλήρως αναξιοποίητη. “Οι παραλίες είναι προσβάσιμες μόνο από μονοπάτια, τα οποία είναι σχετικά δύσβατα ή από την πλευρά της θάλασσας,  με τουριστικά σκάφη.  Εξάλλου, οι παραλίες και η λίμνη δίνουν την αίσθηση εγκατάλειψης,  αφού είναι εμφανή τα απορρίμματα που κυρίως εκβράζονται εκεί από τη θάλασσα. Η πυκνή βλάστηση που καλύπτει τον χώρο έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο ωριμότητας που καθίσταται άμεσα ευάλωτη σε κινδύνους δασικών πυρκαγιών.  ∆εν υπάρχει σήμερα κανένας σχεδιασμός για αποτροπή του κινδύνου αυτού,  ούτε σε ότι αφορά προληπτικά μέτρα  (π.χ.  αντιπυρικές λωρίδες),  ούτε σε μέτρα διαχείρισης της βλάστησης για μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς”, καταλήγοντας πως “τμήματα στην βόρεια πλευρά του ακινήτου έχουν ήδη εκτεθεί σε καταπατήσεις”.

Ερωτήματα

Παραβλέποντας πως στο στάδιο υλοποίησης αλλά και μετά θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, η πραγματικότητα είναι πως υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης δύσκολα δεν θα έχει άμεσα οφέλη, τόσο σε επίπεδο προβολής, όσο και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι πως το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Κέρκυρα έχει χάσει έδαφος, σε αντίθεση με άλλες περιφέρειες ή νησιά, όπως για παράδειγμα η Ρόδος όπου συντονισμένα δήμος, ξενοδόχοι, επιμελητήρια κάθε χρόνο προμοτάρουν το νησί σε όλη την Ευρώπη.

Αντίθετα, είναι πολύ πρόσφατη η προβολή ενός άκρως προσβλητικού reality show στο Channel 4 για τον Κάβο, που μόνον ως θετική δεν αξιολογήθηκε.

Το πως η Κέρκυρα έφθασε, από ένα νησί που κάποτε αποτελούσε τόπο διακοπών του διεθνούς jet set, να θεωρείται ένας φθηνός προορισμός για τους χαμηλόμισθους Ευρωπαίους και τουριστικά να συντηρείται σήμερα από την κρουαζιέρα, αποτελεί αντικείμενο διαφορετικής συζήτησης.

Ας την ξεκινήσουν οι αρμόδιοι. Η απουσία μιας κρίσιμης μάζας σύγχρονων και πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, ίσως να δίνει την απάντηση. Μια, όμως, επένδυση όπως αυτή που σχεδιάζεται στην Κασσιόπη, δεν θα άλλαζε την εικόνα;

Πριν βιαστεί κανείς να απαντήσει, ας ρωτήσει τους Μεσσήνιους αν ωφελήθηκαν τουριστικά, αν η γη τους πήρε αξία μετά την επένδυση της οικογένειας Κωσταντακόπουλου για την δημιουργία του Costa Navarino στην Πύλο ή για τις υπεραιωνόβιες ελιές που μεταφέρθηκαν μία – μία και ξαναφυτεύτηκαν στην περιοχή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Υπάρχουν, όμως, και άλλα ερωτήματα, αναφορικά με την αντίθεση διαφόρων στην αξιοποίηση του Ερημίτη. Στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στο κομμάτι από την Κασσιόπη έως την Κουλούρα, υπάρχουν εκατοντάδες πολυτελείς βίλες οι οποίες κάθε χρόνο ενοικιάζονται μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο ή μέσω άλλων οδών που είναι αμφίβολο κατά πόσον αποδίδουν έστω και ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Φυσικά και οι κάτοχοί τους έχουν κάθε λόγο να εναντιώνονται σε μια επένδυση η οποία αφορά την κατασκευή, πώληση ή μίσθωση παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή.

Το κυριότερο, όμως ερώτημα αφορά το ρόλο που έχουν οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην απόφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης να αντιταχθεί σε μια τουριστική επένδυση, σε ένα νησί που εξαρτάται από τον τουρισμό.

Εντελώς τυχαία, βέβαια, δεν έγινε καμία προσπάθεια των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης να αναζητήσουν μια κοινή γραμμή πλεύσης με τον μελλοντικό επενδυτή προκειμένου να υπάρξουν κοινές ωφέλειες.

Για παράδειγμα να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και μετά την περίοδο της κατασκευής. Αυτό, βέβαια, απαιτεί κάποιον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τον οποίο δεν φημίζονται οι εκλεγμένοι άρχοντες.

Οι οποίοι, παρεμπίπτοντως, ασπάζονται τα επιχειρήματα να δημιουργηθεί περιβαλλοντολογικό πάρκο στην περιοχή: ας βρουν πρώτα ποιος θα το χρηματοδοτήσει και συντηρήσει. Μήπως ο δήμος, ένας από τους πλέον επιβαρυμένους οικονομικά στη χώρα;

Ποιούς, όμως, θα ωφελήσουν τελικά οι μαύρες σημαίες (μόνιμο αξεσουάρ των αντιδρώντων) που θα συνοδεύουν τις κινητοποιήσεις μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία της μονάδας;

Το πιθανότερο, θα πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα αφιλόξενο μέρος για επενδύσεις και ότι με διάφορες προφάσεις ένα κομμάτι της κοινωνίας στην πραγματικότητα πολεμά για να μην αλλάξει τίποτα από όσα μας έφεραν έως εδώ.
nikos.chrissikopoulos@capital.gr

Σχόλιο: Η επένδυση πρέπει να γίνει και συμφέρει στην Κέρκυρα και τους ανθρώπους εκεί.

Αυτοί που κάνουν την επένδυση είναι σοβαροί. Δυστυχώς οι κομματάρχες της Κέρκυρας δε ξέρουν να κάνουν θετικά πράγματα για τον τόπο τους.

Μια σοβαρή επένδυση όπως αυτή θα ανεβάσει την αξία του νησιού. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι δε τη θέλουν. Οι αεριτζήδες.

Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνει. Αν ήμουν δήμαρχος, θα συναντούσα τους επενδυτές για να γίνει ακόμα καλύτερη η επένδυση. Ποιο αποδοτική.

Χαίρομαι που διάβασα, ότι στη Ρόδο οι άνθρωποι είναι ανοιχτόμυαλοι.

Όταν οι Δήμαρχοι δεν είναι κλέφτες και απατεώνες μπορούν να κάνουν πολλά.

Η Χαλκιδική είναι ειδική περίπτωση και δεν έχει καμία σχέση με την Κέρκυρα και κακώς ο αρθρογράφος συνδέει τις δυο περιπτώσεις. Πολύ κακώς και είναι ύποπτο.

Καμία απολύτως σχέση η μια επένδυση με την άλλη, πως συνδέθηκαν στο μυαλό του δημοσιογράφου, μένει να μας το γράψει.

4444

SIA KOSIONI ROZ high way 05 01 270213

4444

SPACE MOON THE NATURALE SATTELITE OF EARTH 01 280213

4444

4444

ELLADA MEGA THE KILLING 01 01 270213

Αυτή η Δανεζα Αστυνομικός μου αρέσει πολύ. Έχει μυαλό και διαίσθηση. 

Η σειρά πολύ καλή, αν και βρήκα μερικές αδυναμίες δόμησης.

Επίσης η τακτική του Mega, να προβάλει την σειρά σε καθημερινή βάση, σωστή.

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_469.html

Η σύζυγος του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει ποιόν εννοούσε ο σύζυγός της όταν είπε «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις»
Κάθε ευθύνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης του καταδικασθέντος συζύγου της Βασίλη Παπαγεωργόπουλου αρνήθηκε ησύζυγός του Ελένη, χαρακτηρίζοντας την έρευνα που εντόπισε ένα εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ως «κατάπτυστη».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κυρία Παπαγεωργοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η έρευνα που βρήκε ένα εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του συζύγου μου ήταν κατάπτυστη» προσθέτοντας εμφατικά πως «εγώ ως οδοντίατρος θα έκανα καλύτερη. Απολύτως νόμιμα ήταν τα χρήματα. Στα 12 χρόνια δημαρχίας του δηλώσαμε 2.14 εκατ. ευρώ επίσημα».

«Έπεσε θύμα, ο σύζυγός μου είναι διαμάντι, ο τιμιότερος άνθρωπος» συνέχισε η Ελένη Παπαγεωργοπούλου εξηγώντας πως «βρισκόμαστε σε τραγική θέση. Δεν συμμετείχε καθόλου σε όσα γίνονταν, δεν ήταν η δουλειά του, δεν έφτανε τίποτε από αυτά τα χαρτιά στο δήμαρχο ούτε υπέγραφε ποτέ τίποτε».

Για τις δηλώσεις του τότε ταμία του Δήμου Παναγιώτη Σαξώνη ότι έδινε χρήματα στον γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και αυτός τα έδινε στον τότε δήμαρχο, η Ελένη Παπαγεωργοπούλου δήλωσε ότι «ο Σαξώνης μπορεί να λέει ό,τι θέλει δεν έχει φέρει ούτε έναν μάρτυρα ούτε τους έχει δει κανείς μαζί».

Πρόσθεσε ότι όλοι οι ισολογισμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης ήταν πλήρως τακτοποιημένοι και πέρασαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναγνωρίζοντας ότι πιθανώς πέρασαν με πλαστά έγγραφα.

Η κυρία Παπαγεωργοπούλου, λίγες ώρες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του πρώην δημάρχου, μίλησε και στην τηλεόραση του Alpha, όπου εμφανώς ταραγμένη είπε πως «είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε ύστερα από 40 χρόνια», περιγράφοντας, παράλληλα, τις πρώτες στιγμές του κ. Παπαγεωργόπουλου στη φυλακή: «Θα βρίσκεται στο κελί των φυλακών Διαβατών μαζί με άλλους 9 έγκλειστους», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Παπαγεωργοπούλου χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την κατάθεση του Γιάννη Μπουτάρη στο Δικαστήριο, ενώ ερωτηθείσα ποιους εννοούσε ο σύζυγός της στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας λέγοντας «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» είπε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση Μπουτάρη»…

Σχόλιο: Καλή γυναίκα έχεις Παπαγεργοπουλε. Σε στηρίζει, όχι όπως η Βίκυ του Άκη. Που μόλις μπήκε φυλακή την είδε αλλιώς.

4444

Ο Ναπολιτάνο πήγε στην Γερμανία και φυσικά θα συναντηθεί με την Μέρκελ και θα μιλήσουν για τις Ιταλικές πολιτικές εξελίξεις.

Τυχαίο; Εγώ πάντως δεν πιστεύω στην Τύχη.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1410.html

Καθόλου τυχαία η εμμονή του πρώην Αμερικανού διπλωμάτη να ακυρώνει κάθε ελληνικό σχέδιο για τα ενεργειακά…
Σε «πλασιέ» ενεργειακών λύσεων που εντελώς τυχαία πάντοτε αποβαίνουν σε βάρος των ελληνικών γεωστρατηγικών συμφερόντων έχει αναδειχθεί ο πρώην… αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα.

Ήδη από την εποχή που υπηρετούσε στο State Department, ο κ. Μπράιζα, στα πλαίσια και της πολιτικής των ΗΠΑ που ήθελε την αποδυνάμωση της ενεργειακής παρουσίας της Ρωσίας στην Ευρώπη, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να ακυρώσει την ελληνορωσική συμφωνία μεταξύ Καραμανλή –Πούτιν.

Αξέχαστες έχουν μείνει οι άκομψες (chic) παρεμβάσεις του προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία «πλήρωσε» φυσικά την ανυπακοή της, αφού αναγκάστηκε λόγω των «ασύμμετρων απειλών» (σ.σ. ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ παραδέχθηκε την εμπλοκή πρακτόρων της χώρας του στις φωτιές του 2007) και της ξαφνικής και έντονης έκρηξη της βιομηχανίας σκανδάλων να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Η συμφωνία για τον South Stream «πάγωσε» τελικά επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, γεγονός που ικανοποίησε τους εντολείς του κ. Μπράιζα και για αρκετά μεγάλο διάστημα τον «απάλλαξαν από τα καθήκοντα» του σε ότι αφορά το μπλοκάρισμα της Ελλάδας στην «κούρσα των αγωγών».

Ωστόσο, πριν από τρεις ημέρες και υπό τη νέα του πλέον ιδιότητα –αυτή του διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Αμυντικών Μελετών (ICDS)- ο κ. Μπράιζα «ξαναχτύπησε».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια «Athens Energy Forum 2013» ο κ. Μπράιζα αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο να καταλήξει η ΔΕΠΑ σε ρωσικά «χέρια», πρότεινε τη μεταφορά του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κύπρο και το Ισραήλ προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας και «ακύρωσε» τη συμμετοχή της Ελλάδας στην κατασκευή του αγωγού TAP, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν θα επιλέξει τελικά τον αγωγό Nabucco για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ προς την Ευρώπη.

Η εμπλοκή του κ. Μπράιζα στα δύο αυτά περιστατικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι τυχαία και ότι οφείλεται στο γεγονός πως οι απόψεις του στα ενεργειακά είναι απλά αντίθετες με τα ελληνικά συμφέροντα. Ωστόσο, η σχέση του τόσο με τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, όσο και με τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα, καθιστά σαφές ότι οι αναφορές του πρώην Αμερικανού διπλωμάτη μόνο τυχαίες δεν είναι.

Τη σχέση του Μπράιζα με τον Σόρος είχε αποκαλύψει το 2008 ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού Εργατικού Κόμματος της Γεωργίας Σάλβα Νατελασβίλι.

Ο Νατελασβίλι είχε κατηγορήσει τότε τον Γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι ότι είναι μια μαριονέτα του Σόρος.

Επίσης, υποστήριζε ότι ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί υποθέσεων Ευρώπης – Ευρασίας Μάθιου Μπράιζα είναι υποστηρικτικός πυλώνας του Σόρος στην περιοχή και ζητούσε την απόσυρσή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χαρακτηρισμοί του Νατελασβίλι δεν ήταν αβάσιμοι, αφού είναι γνωστό πια ότι το δίκτυο του Τζορτζ Σόρος διατηρεί στενές σχέσεις με το καθεστώς Σαακασβίλι και μάλιστα είχε χρηματοδοτήσει και μια σειρά από μεθοδευμένες «δημοκρατικές εξεγέρσεις», όπως π.χ. την «Επανάσταση των Ρόδων» στην Ατζαρία, που στόχο είχαν να αποδυναμώσουν τις αυτόνομες περιοχές της Γεωργίας προς όφελος των συμφερόντων του μεγαλοεπενδυτή.

Όσον αφορά στις σχέσεις του κ. Μπράιζα με την Τουρκία, μετά την αποχώρηση του από το διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ προσελήφθη σε υψηλόβαθμη θέση στην τουρκική εταιρεία υδρογοναθράκων Turcas Petrol, η οποία διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα με την κρατική SOCAR.

Ενώ και το International Centre for Defense Studies, το think tank, του οποίου προΐσταται προωθεί τις στρατηγικές θέσεις της Τουρκίας.

Τέλος, η τουρκικής καταγωγής σύζυγος του Ζεινό Μπαράν, η οποία σημειωτέον τον Μάρτιο του 2007 είχε γράψει στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιούσε την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας (!!!) συμμετέχει και εκείνη σε τουρκική δεξαμενή σκέψης ως ειδική σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρασία.

Τα στοιχεία αυτά καθιστούν προφανές ότι κ. Μπράιζα δεν είναι κάποιος αυτόκλητος «εκτελεστής» που απλά τυχαίνει κάθε φορά που η Ελλάδα προσπαθεί να μπει στο παιχνίδι των αγωγών εκείνος να εμφανίζεται και να ακυρώνει τα σχέδια της. Είναι ξεκάθαρα ένας εντολοδόχος, ο οποίος υπακούει μεν σε δύο διαφορετικά αφεντικά, που έχουν όμως δε έναν κοινό στόχο: να αποκλείσουν την Ελλάδα από τον ενεργειακό χάρτη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα.

Ο μεν Σόρος γιατί θέλει να «βάλει χέρι» στην ελληνική γη και κυρίως στον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Οι δε Τούρκοι γιατί πολύ απλά θέλουν να αποδυναμώσουν τη θέση της χώρας ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να «ικανοποιήσουν» τις ορέξεις τους, είτε αυτές αφορούν το Αιγαίο, είτε τη Θράκη, είτε όπου όλου αποφασίσουν ότι θέλουν να επεκταθούν…

newsbomb.gr

Σχόλιο: Η Ελλάδα είναι χαρτί που κερδίζει. Δεν ξέρω αν ο Σορος έχει τρις δολάρια για να πληρώσει στους Αμερικανούς πολίτες. Τα συμφέροντα του Σορος, δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της Αμερικής και των πολιτών της, πάντα.
Μας χαλαει τα σχέδια η εμμονή του με την Τουρκία. Και επειδή είναι πολύ σοβαρά σχέδια, σας λέω ότι παίζονται τρις εις τη ν.

Εγώ όπως ξέρεται αργά ή γρήγορα πηγαίνω στο ταμείο και εισπράττω. Μη πείτε ότι δε σας το έγραψα.

Μου έχετε ζαλίσει τα αρχιδια με την Τουρκία.

Θα ρωτήσω την CIA του 2030 να μου πει πόσα λεφτά έχει ο Σορος. Αν έχει να μας δώσει τα τρις!!!!

Τα ισχυρά γεωμετρικά σημεία, δε μπορείς να τα ρίξεις, χωρις να πληρωσεις το τιμημα, που ειναι παντα δυσθεωρητο. 

Εγώ αυτή την στιγμή έχω τραβήξει έναν γεωμετρικό άξονα, Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, ο οποίος είναι μέσα στον σωστό χρόνο. Απο το 1980 δουλευετε αυτος ο αξονας, με ενα σωρο ασταθμητα γεγονοτα, ωστε να υλοποιηθει.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2398.html

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου με δήλωσή της η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.
«Δεν έχω ιδέα», ήταν η απάντηση της κυρίας Σκοπούλη σε ερώτηση για το…επίδομα τοκετού, που κόβεται και πρόσθεσε: «Άλλοι το έχουν αποφασίσει, δεν είμαι ενημερωμένη, ειλικρινά σας λέω. Δεν γνωρίζω τίποτα».
Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν επικοινωνούν στο υπουργείο Υγείας, η κυρία Σκοπούλη επεσήμανε:
«Σαφώς ο καθένας έχει τις αρμοδιότητες του και στα περισσότερα πράγματα και να επικοινωνούμε, επικοινωνούμε εικονικά».

4444

Λυκουρεντζε στέλεχος της Βρωμερής ΝΔ που είσαι; Θέλω απάντηση.

Η Ελβετία είναι ποιο φτηνή από εμάς;

Λυκουρεντζε στέλεχος της Βρωμερής ΝΔ βγες και απάντησε. Αμέσως.

4444

Τις καινούριες τις εκθέσεις όσο αφορά το φορολογικό σύστημα τις διαβάσατε. Το συμπέρασμα το ίδιο. Όπως αυτό που σας γράφω εδώ και χρόνια.

Υπάρχει πρόβλημα πολιτικής ηγεσίας. Με απλά λόγια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι.

Το ΣΔΟΕ, όπως και οι άλλες φορολογικές διευθύνσεις πρέπει να γίνουν ανεξάρτητες και όχι ο κάθε μαλακας υπουργός να παίρνει τηλέφωνο και να παρεμβαίνει.

Η βρωμερή ΝΔ και το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ, τέτοιο σύστημα είχαν φτιάξει Πάγκαλε.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν προχωρεί τίποτα στην Ελλάδα.

Μόνο όταν γίνουν ανεξάρτητες αρχές και με εξουσία, θα δει φως η Ελλάδα.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ευνουχίσει τους Δημοσίους Υπαλλήλους, για να τους πηδανε.

Τους βάζουν στο Δημόσιο, αλλά δε τους δίνουν καμία εξουσία.

Το Βέλγιο που έχει αρχιδατους Δημοσίους Υπαλλήλους, χωρίς κυβέρνηση για μήνες ολόκληρους, βρίσκεται σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα, όπου ο Απατεώνας, ο Λωποδύτης, ο Σαμαράς, δουλεύει 18 ώρες.

Ο Σαμαράς όταν λέει ότι δουλεύει, εννοεί ότι κάνει προσωπικές μπίζνες και κονόμες.

Τώρα που είμαι πρωθυπουργός να αρπάξω, να βγάλω χρήμα στο εξωτερικό, να το κρύψω και όλα αυτά, που κάνουν εδώ και χρόνια η βρωμερή ΝΔ και το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ.

Αυτά είναι γνωστά. Πως απέκτησε περιουσία ο Άκης;

Θυμήθηκα και τον Μητσοτάκη με τα Αρχαία.

Γ διαλογής είναι όλοι τους, γι’αυτό και έφτιαξαν την Ελλάδα Γκέτο. Οι έξυπνοι σου λέει θα φύγουν, χαζοί είναι να μείνουν, όποτε εμείς και τα παιδιά μας θα είμαστε οι άρχοντες του γκέτου.

Ο Μητσοτάκης κονόμησε, μας έδωσε και την κόρη του, μας έδωσε και τον γιο του. Μίλησε γι’αυτά ο Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του; Δε νομίζω.

Εσείς που διαβάζεται το δικό μου το blog, θέλω να είστε έξυπνοι, όχι μαλακες.

4444

Ο Παπαγεργωπουλος είναι διαφθαρμένος και ψυχρός. Χωρίς ίχνος τύψεων, δηλώνει αθώος. Ενώ θα έπρεπε να ντρέπεται και να δηλώσει ενοχή.

Οι εκλογική πτώση της βρωμερής ΝΔ και του Βρομερού ΠΑΣΟΚ, είχε ως αποτέλεσμα η δικαιοσύνη να πάρει περισσότερο οξυγόνο.

Επίσης η Αλλαγή Δημάρχου έκανε πολύ καλό.

Οι μαλακες οι Θεσσαλονικείς ψήφιζαν χρόνια ΝΔ και τους δημάρχους της.

Τα στελέχη της βρωμερής ΝΔ είναι διαφθαρμένα.

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πολιτικό. Δεν γίνεται αυτοί οι αλήτες, αυτοί οι απατεώνες του ποινικού δικαίου, να κυβερνούν. Μαζί με τους Οικονομικούς Νταβάδες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά τα χρόνια, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε Γκέτο.

Έπαθε Σοκ ο Παπαγεωργοπουλος. Αυτός που χρωστά 5.000 ευρώ και τον πάνε στην Φυλακή, αυτός δεν παθαίνει Σοκ;

Εμείς οι απλοί πολίτες δεν παθαίνουμε Σοκ;

Μέσα κουφάλα. Να μας δώσεις και τα λεφτά ρε. Τα εκατομμύρια.

Όσο οι νεοέλληνες τσακίζουν την Βρωμερή ΝΔ και το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ, τόσα περισσότερα Λαμογια θα πηγαίνουν φυλακή.

Μπράβο στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου που πήρε την απόφαση.

4444

THE LASTA TAMPTETION OF CHRIST - LAZAROS 01 280213

4444

27/02/2013

4444

4444

SATELLITE Figure II 10 Satellites 01 02 270213

4444

ELLADA TSIPRAS SAMARAS KONTRA 01 270213

4444

USA IRAN OSCAR MICHELL OBAMA ARGO 02 02 260213

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=213863&catID=11

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε το δικαστήριο τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, δια παραλείψεως, ενώ έκρινε ένοχο τον Μ. Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.

Τα αδικήματα αυτά είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, ο Μ. Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.

Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, κατ’ εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία.
Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.

Ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Χαλντούπης πρότεινε να αναγνωριστούν σε όλους ελαφρυντικά. Ειδικότερα, για τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια, αλλά και για τους δύο πρώην διευθυντές, ζήτησε να δοθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ για τον Π. Σαξώνη αυτό της καλής συμπεριφοράς που επέδειξε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, αλλά και τη συνδρομή που παρείχε στις Αρχές κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Εφόσον το δικαστήριο χορηγήσει ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους θα “σπάσουν” τα ισόβια δεσμά.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε και θα επανέλθει σε λίγη ώρα προκειμένου να ανακοινώσει τις τελικές ποινές.

Το σκεπτικό της απόφασης

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κακουργιοδικείου και κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέπτυξε διεξοδικά, επί σχεδόν μιάμιση ώρα, το σκεπτικό της απόφασης επί της ενοχής ή μη των συνολικά 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση.

“Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ. Λεμούσιας αναζητούσε μία ‘πηγή’ χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί κατ’ εξακολούθηση και για αόριστο χρόνο χρήματα για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης ‘Αναγέννηση’, της οποίας ηγείτο ο Β. Παπαγεωργόπουλος. O γενικός γραμματέας έκαμψε τις αντιρρήσεις που είχε ο ταμίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι στον Δήμο ασκεί διοίκηση αυτός. Γνώστης όλων των σχεδιασμών ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Παρέμενε στο παρασκήνιο, προσποιούμενος άγνοια. Ο δήμαρχος άφησε την εκτέλεση του σχεδιασμού στον γενικό γραμματέα. Έτσι, έβαλαν μπροστά τη ‘μηχανή’ της υπεξαίρεσης. Η διανομή του μερίσματος γινόταν μεταξύ τους. Ύστερα, ζήτησε ο Σαξώνης ένα ποσοστό 10% από τα υπεξαιρεθέντα ποσά” τόνισε ο πρόεδρος, ανακοινώνοντας την απόφαση.

“Οι σχέσεις τους δεν διερράγησαν ούτε όταν βγήκαν στη δημοσιότητα υποθέσεις που βάρυναν τον Μ. Λεμούσια. Αυτό σημαίνει ότι είχαν ένα δυνατό μυστικό που τους κρατούσε αλληλέγγυους” πρόσθεσε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή, ο Μ. Λεμούσιας απευθύνθηκε στο δικαστήριο λέγοντας – μεταξύ άλλων: “Χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη”.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος της υπεξαίρεσης ξεπερνάει τα 17,9 εκατ. ευρώ. “Το χρήματα που έλαβε ο Π. Σαξώνης από το 1999 έως και το 2008 ήταν 21.156.794 ευρώ, οπότε το ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτό το ποσό. Υπεξαίρεσε συνολικά 17.962.336 ευρώ. Λάμβανε τα χρήματα αυτά άφθονα και απροβλημάτιστα. Μία εντολή του δημάρχου αρκούσε να κλείσει η ‘στρόφιγγα’ των μετρητών. Εντύπωση προκαλεί η ιλιγγιώδης αύξηση των μετρητών που έπαιρνε ο Π. Σαξώνης μετά το 1999, που – κατά μέσο όρο – υπεξαίρεσε το 84,88% των μετρητών που αναλάμβανε” σημείωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μετατρέποντας το υπεξαιρεθέν ποσό από ευρώ σε δραχμές. “Αντιστοιχεί σε 6,1 δισ. δραχμές. Πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί ένας καθηγητής για να βγάλει αυτά τα χρήματα;” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον Π. Σαξώνη είπε ότι τα πλαστά παραστατικά που προσκόμιζε για να καλύψει την υπεξαίρεση ήταν κακότεχνα και εξόφθαλμα πλαστά. “Ήταν ασύδοτος και είχε ασυλία” τόνισε ο πρόεδρος, ενώ για τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας είπε ότι “παρείχαν ηθελημένα συνδρομή και άφθονα μετρητά, γνωρίζοντας ότι δεν θα πληρώσει ο Σαξώνης”.

Αναφορικά με τους αντιδημάρχους Οικονομικών, ο πρόεδρος είπε ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη στην εγκληματική δραστηριότητα του Σαξώνη. “Ούτε μπορούσαν να το αντιληφθούν ούτε περιήλθε στην κατοχή τους μέρος των χρημάτων από την υπεξαίρεση” σημείωσε.

Σχόλιο: Σωστό το σκεπτικό του Δικαστή. Ο Παπαγεωργοπουλος ήξερε. Χωρίς αυτόν δε θα γινόταν μια τόσο μεγάλη υπεξαίρεση και για τόσο χρονικό διάστημα.

4444

26/02/2013

4444

SIA KOSIONH BLUE horse meat scandal 01 02 260213

4444

Ο Μπερλουσκονι τους σφυροκόπησε Τσίμα; Τσίμα πήγαινε στην γωνία να δεις αν έρχομαι. Πάλι ο Τσημας όπως και όλοι αυτοί, πέφτουν από τα σύννεφα.

Ο Beppe Grillo ήταν το κρυφό χαρτί.

Τους τα πήρα όλα. Ο Μπερσάνι το φυσά και δεν κρυώνει!  

Σφυροκόπησε τους Μπερλουσκονι! Το θυμάστε;

Εγώ γράφω ιστορία. Αλλά είμαι πολύ τσατισμένος με τους Έλληνες Νταβτζηδες, γιατί δεν μπορώ να στοιχηματίσω, επειδή έκαναν ένα νόμο.

Είμαι σε γκέτο. Σκέπτομαι να ζητήσω πολιτικό άσυλο. Οι νταβατζηδες που χρεοκόπησαν την χώρα, έχουν κάνει την χώρα γκέτο.

Τα παίρνω στο Κρανίο που δεν μπορώ να στοιχηματίσω σε πολιτικά γεγονότα και άλλα γεγονότα όπως τα Oscar. Χάνω χρήμα.

Σε αυτό το blog γράφεται Ιστορία.

Θέλω να στοιχηματίσω και στις Γερμανικές Εκλογές, τι θα γίνει δηλαδή με τον ηλίθιο τον ΟΠΑΠ και τους νταβατζηδες;

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στην Ελλάδα; Το έχω ξαναγράψει: υπάρχουν Καρτέλ και μονοπώλια. Με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΔΕΙΜΑΡ οι τιμές δεν πέφτουν.

Ο Κατώτατος Μισθός στην Ελλάδα πιστεύω ότι πρέπει να πάει στα 100 ευρώ. Γιατί; Γιατί μπορούμε να το κάνουμε. Δεν υπάρχει καμία αντίσταση και όλοι ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Επίσης μπορούμε να απολύσουμε 200 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, το είπε και ο Μητσοτάκης για απολύσεις στο δημόσιο και τον χειροκροτούσαν.

4444

BLOOMBERG MONTI 01 02 250213

4444

EGYPT BALOON DEATH 18 01 02 260213

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18829.htm

Η Ιταλία είναι μια χώρα με βαριά βιομηχανία, η τρίτη πιο ισχυρή της Ευρώπης, της οποίας οι πολίτες λατρεύουν το στυλ και την αισθητική. Δεν έχουν λοιπόν καμία σχέση με τους δουλοπρεπείς κακομούτσουνους Έλληνες.
Οι Ιταλοί λοιπόν ανέστησαν μια μούμια-τον Μπερλουσκόνι-και είπαν στην Μέρκελ “και τώρα πάρε τα αρχίδια μας…”.
Ακόμη και έναν κωμικό έβγαλαν στη σέντρα και τον ψήφισαν για να γελοιοποιήσουν την πολιτική λιτότητας της Μέρκελ και του Μόντι.
Όπως έχουν τα πράγματα πλέον οι Γερμανοί είναι αναγκασμένοι η να κόψουν χρήμα (ευρώπουλα)- όπως κάνουν οι Αμερικάνοι με το δολλάριο- η να αποχαιρετήσουν το ευρώ.
Όσο για μας τους κακομούτσουνους περιμένουμε να αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ να μας κυβερνήσει ξανά!
(Ο Τσίπρας πλέον είναι εκτός συναγωνσμού)

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18840.htm

Με τη δύναμη που μόνο το Διαδίκτυο μπορεί να χαρίσει και κεφαλαιοποιώντας την οργή των Ιταλών για την πολιτική λιτότητας του Μάριο Μόντι και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, ο Γενοβέζος κωμικός Μπέπε Γκρίλο κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα κίνημα με τέτοια απήχηση στη νεολαία που όλοι μιλούν σήμερα για το «φαινόμενο Γκρίλο».
Ο 64χρονος ιδρυτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων (MS5) με τον πόλεμό του εναντίον της διαφθοράς και τη ρητορική του για άμεση δημοκρατία μετέτρεψε κάτι που ξεκίνησε ως ένα επιτυχημένο μπλογκ στο τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό κίνημα της Ιταλίας (απέσπασε το 1/4 των ψήφων).
Λαϊκισμός, χοντροκομμένα αστεία, πολιτική τύπου «one man show» είναι τα χαρακτηριστικά του που κάνουν πολλούς να αποδίδουν στον Γκρίλο το προσωνύμιο «Γκριλοσκόνι». Ακόμη, η άνοδός του από το μηδέν, εκμεταλλευόμενος το απόλυτο μέσο μαζικής επικοινωνίας της εποχής μας, το Διαδίκτυο, θυμίζει τη σαρωτική είσοδο του Μπερλουσκόνι στα πολιτικά πράγματα το 1994, όταν και εκείνος είχε πάρει με το μέρος του το νούμερο ένα -και, βέβαια, λιγότερο δημοκρατικό- μέσο της εποχής του, δημιουργώντας σχεδόν μονοπώλιο στην ιδιωτική τηλεόραση. Ωστόσο οι μεγάλες διαφορές του «φαινομένου Γκρίλο» είναι ο κόσμος που συσπειρώνεται γύρω από το κίνημά του -πολλοί νέοι Ιταλοί και άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου- αλλά και το προφίλ των υποψηφίων του, σε μεγάλο βαθμό γυναίκες γύρω στα 30, μια επανάσταση για την ιταλική πολιτική σκηνή.

Ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα του «εκλέγεσθαι», καθώς οι κανονισμοί του κόμματός του το απαγορεύουν για άτομα που έχουν καταδικαστεί (ο Γκρίλο καταδικάστηκε το 1980 για ανθρωποκτονία σε τροχαίο δυστύχημα).
Μεταξύ των Ιταλών πολιτικών είναι ο πιο ενεργός χρήστης του Διαδικτύου και τα άτομα που τον ακολουθούν στο Twitter αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, όμως οι οπαδοί του τον στήριξαν και εκτός ψηφιακού κόσμου, αφού τις προεκλογικές του ομιλίες παρακολουθούσαν περίπου 100.000 άτομα.
Ελάχιστα γνωστός τότε στην πατρίδα του, ο κωμικός, ο οποίος έχει και πτυχίο λογιστή, οργάνωσε τον Σεπτέμβριο του 2007 την πρώτη V-Day, που παραπέμπει στην ιταλική βρισιά «vaffanculo», την οποία περίπου δύο εκατομμύρια άτομα ανά την Ιταλία αφιέρωσαν εκείνη τη μέρα στους Ιταλούς πολιτικούς.

Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε το διαδικτυακό μπλογκ «MS5», με λαϊκιστική χροιά, μέσω του οποίου συσπείρωσε πρώτα τους «φανς» του και στη συνέχεια έναν μεγάλο αριθμό πολιτών, τους οποίους ένωνε η οργή για το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τη διαφθορά.
Στην προεκλογική του καμπάνια ο Γκρίλο υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, άμεση δημοκρατία, μείωση των αποδοχών των πολιτικών, δύο βουλευτικές θητείες το ανώτατο για κάθε πολιτικό και επίδομα ανεργίας 1.000 ευρώ για τρία χρόνια.

Σχόλιο: Grillo and Berlusconi is winner. Οι Δημοσκοπήσεις πήγαν περίπατο. Αυτό που μετρά πάντα είναι η πραγματική δημοσκόπηση. Οι εκλογές.

4444

Αν εγώ ήμουν Τρόικα, θα έθετα συνεχώς το θέμα των απολύσεων, του κατωτάτου μισθού και ότι άλλο γουστάρω.

Ποιον έχω απέναντι μου; Γιουσουφακια. Τον Στουρναρα, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον ΓΑΠ, τον Παπαδημο, τον Παπακωνσταντίνου, τον Κουβελη.

Όλοι γιοσουφακια. Όλοι πολιτικοί Γ διαλογής.

Οπότε η Τρόικα γιατί να μη θέτει ότι θέμα γουστάρει;

Όσοι διαβάζεται το blog θέλω να είστε έξυπνοι, όχι μαλακες. Ο Στουρναρας στην ουσία είναι ένας δημόσιος υπάλληλος. Όλο σε δημόσιες θέσεις είναι.

Ο διαπλεκομενος Μητσοτάκης μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου του για την Αξιοκρατία; Όχι. Του είναι άγνωστη λέξη. Όλη η Μούργα.

Η κυβέρνηση του σωστά έπεσε.

Ο λόγος που η Ελλάδα δεν είχε πρόβλημα με το Δημόσιο Χρέος είναι ότι είχε την Δραχμή. Είχε Εθνικό νόμισμα. Αυτό λένε οι σοβαροί οικονομολόγοι.

Ο Μητσοτάκης ήταν αστείος, αλλά είχε την δραχμή και μπορούσε να κάνει οικονομική πολιτική. Ενώ τώρα με το Ευρώ, βιώνουμε μια τραγωδία.

Τα οικονομικά επιχειρήματα του Μητσοτάκη είναι αστεία.

Δυο πράγματα είναι σημαντικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

1) Ότι δεν έβαλε φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αν το έκανε, θα έκανε μια επανάσταση.

2) Πόσο γρήγορα εξαφανίστηκε μόλις ο Κριστοφερ είπε: σε 6 μήνες έφυγες.

Εξαφανίστηκε αυτός που το παίζει γίγαντας της πολιτικής!!!! Σφύριξα και έληξες όπως λέει και το τραγούδι !!!!

Τρίτης διαλογής είναι οι πολιτικοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

Με πιάνουν τα γέλια, όταν κατά καιρούς κάνω κάποια ανάλυση.

Τρίτης διαλογής είναι και ο Σημίτης κλπ

Δεν άκουσα τον Μητσοτάκη να μιλά για αξιοκρατία και ισονομία και πως αυτά εφαρμόζονται. Επιμένω γιατί είναι πολύ σημαντικές λέξεις και αυτές χρησιμοποιούν οι ηγέτες πρώτης διαλογής.

Αν εμένα με καλούσαν σε ένα κράτος και μου έλεγαν «φτιάξε» μας, θα ξεκινούσα από την αξιοκρατία και την ισονομία. Το πρώτο πράγμα.

 

4444

25/02/2013

4444

BLOOMBERG EURO 01 250213

4444

http://newpost.gr/post/194151/viontizel-apo-tiganelaia-stin-tripoli/

Ο δήμος Τρίπολης οργανώνεται και προχωρά στην παραγωγή βιοντίζελ από τηγανέλαια μέσω ειδικής επεξεργασίας, που θα χρησιμοποιήσει ως καύσιμη ύλη, για τα οχήματά του, με στόχο τη μείωση των δαπανών του.

Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έδωσε το «πράσινο φως» με ομόφωνη απόφασή του, να προχωρήσει ο δήμος στον εξοπλισμό για την παραγωγή καυσίμου που θα καλύπτει τις ανάγκες του, ενώ έμμεσα ενθαρρύνει τους αγρότες της περιοχής στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών που θα χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Κατσαφάνα, στόχος του δήμου πέραν της υποχρέωσης προς την Κοινοτική Οδηγία (2003/30/ΕC), είναι η συμβολή στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, αλλά και της μείωσης των εκπομπών CO2, ενώ «βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η εγκατάσταση συγκεκριμένης μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής βιοντίζελ που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα οχήματα του δήμου μειώνοντας κατά το ήμισυ την αξία των καυσίμων».

Ο κ. Κατσαφάνας σημείωσε, ότι από έρευνα που έχει διενεργηθεί στην περιοχή των διοικητικών ορίων του δήμου Τρίπολης, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα παραγωγής περίπου 70.000 λίτρων από τηγανέλαια ετησίως, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης απροσδιόριστης ποσότητας από τους μαθητές των σχολείων, ενώ εξετάζεται από τη δημοτική αρχή η δυνατότητα παραγωγής βιοντίζελ από την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών.

Υπογράμμισε, ότι η κατανάλωση πετρελαίου από τον στόλο των οχημάτων του δήμου Τρίπολης ανέρχεται περίπου στα 65.000 λίτρα ετησίως και η προοπτική μετεστερεοποίησης των φυτικών και ζωικών λιπών και ελαίων μπορεί να καλύψει, τόσο τις ανάγκες των οχημάτων κίνησης, όσο και μέρος της κατανάλωσης πετρελαίου στους καυστήρες των σχολείων.

Σχόλιο: Αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση. Είμαι υπερ. Τέτοιες δράσεις αλλάζουν την κατάσταση σε μια περιοχή προς το καλύτερο. Η Τεχνολογία υπάρχει.

4444

Ο Μπόμπολας στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, Μπόμπολας στα ορυχεία της Χαλκιδικής. Όποια πέτρα και να σηκώσεις τον Μπόμπολα βρίσκεις και μερικούς ακόμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι η διαφθορά που δημιουργούν οι πολιτικοί Γ διαλογής. 

Άνθρωποι σα τον Μητσοτάκη, τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, τον Σαμαρά, στηρίζονται σε νταβατζηδες. Η οικονομική κρίση δεν είναι για όλους.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας φόρτωσε το Σοι του. Πόσα χρόνια ήταν βουλευτής ο αδελφός του ο Αχιλλέας; Πόσο χρήμα μας έφαγε;

4444

Τα δάνεια είναι μεγάλο θέμα. Έχω δάνειο. Θέλω να κουρευτεί. 

4444

Η Μείωση συντάξεων είναι άλλο ένα μεγάλο θέμα. Επίσης μεγάλο ζήτημα είναι, ότι οι άνθρωποι του Παπακωνσταντίνου βρίσκονται σε πόστα.

4444

Τον Κώστα Μητσοτάκη τον βαθμολογώ με 3. Υπήρξε ένας διαπλεκομενος πολιτικός.

Όπως και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μας φόρτωσε το σοι του.

Νεοέλληνα μην είσαι μαλακας.

Οι άνθρωποι είναι για τα μπάζα και κάνουν προσωπικές μπίζνες.

ΤΟ μήνυμα από την Ιταλία είναι ξεκάθαρο: Τέρμα οι επαγγελματίες πολιτικοί όπως ο Κώστας Μητσοτάκης.

Για τα μπάζα είναι και ο Μητσοτάκης και ότι εκπροσωπεί. Την SIEMENS την κάλεσες στην παρουσίαση του βιβλίου σου Μητσοτάκη;

Εγώ θα πήγαινα με μαύρες σακούλες στον Μητσοτάκη, να μου δώσει κανένα φράγκο. Πλούσιος είναι.

Όπως είπε και ο Κριστοφερ: θα πέσει η κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί είναι Γ διαλογής πολιτικοί. Ο Κριστοφερ έδωσε μια φάπα στον Μητσοτάκη και του είπε ήρθε η ώρα να φύγεις και έφυγε. Απλά πράγματα.

Γ  διαλογής είναι οι άνθρωποι. Δεν είναι τίποτα αξιόλογο.

4444

USA CIA 02 02 250213

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πει η CIA, πόσοι Αμερικανοί, έχουν λεφτά σε φορολογικούς παραδείσους, μια και μιλάμε για χρήμα που πρέπει να φορολογηθεί.

4444

THE LAST TEMPTATION OF CHRIST LAZAROS 01 01 250213

THE LAST TEMPTATION OF CHRIST 01 04 221212

Το blog συμπαθεί τον Καζαντζάκη, γιατί θέλει να μάθει.

Ο Καζαντζάκης έχει μια καθαρή ειλικρίνεια. Θέλει να μάθει. Θέλει να ρωτήσει.

Ο Καζαντζάκης θα ήταν πολύ καλός ως Θωμάς.

Λυπάμαι που ο Καζαντζάκης δεν πήρε νόμπελ λογοτεχνίας. Όχι ότι τον ένοιαζε, αλλά θα ήταν τιμή για τον θεσμό.

4444

Διαβάζω στη Γάτα της Κυριακής: Ο Αλαφούζος βρήκε λεφτά!

Ο Αλαφούζος σίγουρα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια.

Όταν ο Παναθηναϊκός πάει και στην Λεωφόρο, θα αυξηθούν και τα έσοδα του.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πρέπει είναι ελεύθερη. Οι καινούριοι επενδυτές πρέπει να αντιμετωπίζονται ισόνομα.

Αν ένας παλιός μέτοχος δε θέλει να βάλει χρήματα, δικαίωμα του.

Η μετοχική σύνθεση, πρέπει να αντανακλά την εισροή χρημάτων.

4444

Στις Σκουριές, στη Χαλκιδική, το Κράτος ΝΔ_ΠΑΣΟΚ_ΔΕΙΜΑΡ δίνει ρεσιτάλ καταστολής.

4444

Εχτες την Κυριακή, για να μην παίξουν τα κανάλια των Νταβατζηδων τι γινόταν στις Σκουριές στην Χαλκιδική με τα ορυχεία χρυσού, έβαλαν ως πρώτο θέμα την απόδραση του Βλαστού. Και δωστου ο Δενδιας και το παρακράτος, από εδώ ο Βλαστός, από εκεί ο Βλαστός. Πρώτο Θέμα. Οι νεοέλληνες κινδυνεύουν από τον Βλαστό και όχι από τους δωσίλογους της ΝΔ_ΠΑΣΟΚ_ΔΕΙΜΑΡ.

Ο Βλαστός και η δράση του, είναι το μεγαλύτερο θέμα των Ελλήνων πολιτών.

Εγώ έκλεισα την τηλεόραση.

Η ΕΛ.ΑΣ τον έπιασε. Είχε την πληροφορία εδώ και πολλές μέρες. Φέρθηκαν επαγγελματικά.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί να είναι πρώτο θέμα και μάλιστα τόσα λεπτά.

Εδώ υπάρχουν άλλα ποιο σοβαρά ζητήματα.

Τα κανάλια των Νταβατζηδων δεν μπορείς να τα δεις. Συνεχώς την ίδια προπαγάνδα. Η ίδια κασέτα, το ίδιο CD, το ίδιο dvd, το ίδιο usb.

Οι εκπομπές οι οποίες αναφέρονται στην ουσία είναι ελάχιστες.

Στην ΕΡΤ ξοδεύουν ένα σωρό χρήμα για ηλίθιες εκπομπές. Ανούσιες.

Ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο και το ραδιόφωνο.

Το να δέχεσαι τέτοια επίθεση από το κατεστημένο και να ψηφίζεις ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δείχνει Υγεία. Ότι δηλαδή δεν μπόρεσαν να κάνουν το μυαλό σου πουρέ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τους ενοχλεί. Τους ενοχλεί πολύ.

4444

24/02/2013

4444

http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8384&subid=2&pubid=129307084

Ο χρόνος του τελειώνει. Ο ίδιος το γνωρίζει. Απλά δεν θέλει να το παραδεχτεί. Ίσως γι’ αυτό ευθύνεται η γαλλική υπερηφάνεια του Αρσέν Βενγκέρ. Ισως ο προπονητικός του εγωισμός, ο οποίος δεν μπορεί να ανεχτεί μία ακόμη χρονιά (η 8η συνεχόμενη) δίχως έναν τίτλο.

Η εικόνα του στον πάγκο έχει διαφοροποιηθεί. Πέρσι ήταν διαρκώς εκνευρισμένος, ενώ φέτος συνεχώς απογοητευμένος. Μία, τρόπον τινά, μορφή μελαγχολίας. Περασμένων μεγαλείων ή αδυναμίας δημιουργίας νέων; Μπορεί και τα δύο.

Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός της Αρσεναλ (και) από το Τσάμπιονς Λιγκ, σημαίνει πως ακόμη μία χρονιά θα μείνει «στεγνή» από τίτλους. Και τα αστεία περί της άδειας τροπαιοθήκης, η οποία θέλει ξεσκόνισμα, θα πληθαίνουν.

Ο Βενγκέρ αισθάνεται πίεση εδώ και μερικά χρόνια. Ο κόσμος εξακολουθεί να μιλάει για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αλλά μάλλον το κάνει περισσότερο από συνήθεια και όχι από ενθουσιασμό. Μόλις το παιχνίδι με την Μπάγερν ολοκληρώθηκε, ο Αλσατός ξέχασε ακόμη και τους τρόπους του. Η τυπική χειραψία με τον αντίπαλο προπονητή, Γιούπ Χάινκες δεν έγινε καν. Πήγε στα αποδυτήρια, όπου έμεινε για 25 λεπτά μόνος, κάνοντας πολλές σκέψεις.

Οι αποδόσεις
Οι στοιχηματικές εταιρείες επιμένουν πως τα παιχνίδια του στον πάγκο της Αρσεναλ είναι ελάχιστα. Ίσως γι’ αυτό η William Hill οργάνωσε μία μικρή… φάρσα. Εμποτισμένη από μπόλικο βρετανικό χιούμορ. Επιστράτευσε έναν σωσία του, του φόρεσε ένα μπουφάν της ομάδας και τον φωτογράφησε έξω από ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας! Στα χέρια του κρατούσε και μία έκδοση της αγγλικής εφημερίδας «Daily Mail», η οποία είχε τον τίτλο: «Δίχως δουλειά»! Όλα αυτά για να διαφημιστούν οι μειωμένες, κατά 50%, αποδόσεις για το ενδεχόμενο απόλυσής του.

Οι εταιρείες δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Προεξοφλούν και τον διάδοχό του. Αν… μαντέψατε τον Ζοσέ Μουρίνιο, τότε μπορείτε να «εξαργυρώσετε» τα κέρδη σας. Το κίνημα μοιάζει περισσότερο με «σταυροφορία». Να φύγει ο Βενγκέρ και να έρθει ο Μουρίνιο. Ακόμη και αν στα δημοσιογραφικά κείμενα, τονίζεται πως το προφίλ του Πορτογάλου δεν ταιριάζει με εκείνο της Αρσεναλ. Ίσως είναι ο καιρός για κάτι πιο επιθετικό. Περισσότερο αλαζονικό. Με τον «Μου» να έχει ένα εχέγγυο: τουλάχιστον έναν τίτλο κάθε χρόνο από το 2005 και έπειτα. Χρονολογία, πλέον, ιστορική για τους Λονδρέζους, αφού τότε κατέκτησαν το τελευταίο… ασημικό τους. Εκείνο το Κύπελλο Αγγλίας, όταν ακόμη οι τελικοί παίζονταν στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ.

Οι δημοσκοπήσεις
Η μανία του κόσμου για την αποπομπή του, εκφέρεται με κάθε τρόπο. Με φωνές, με πανό, με αυτοκόλλητα. Όλα στο ίδιο… μοτίβο: ΦΥΓΕ! Όχι απαραίτητα όλοι. Υπάρχουν και αυτοί που επιμένουν. Σε δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν στο Διαδίκτυο, άπαντες συμφώνησαν πως… διαφωνούν. Σε αυτήν της «Daily Mirror», το 54% θέλει να αποχωρήσει. Σε εκείνη της «Sun», με δείγμα 10.000 ψήφων, το 46% απαιτεί να αποχωρήσει. Ισορροπία απόλυτη.

Όπως και να έχει, στο πλευρό των διαφωνούντων φιλάθλων βρίσκονται και άλλοι, με διαφορετική ιδιότητα. Τελευταίος προστέθηκε στη μεγάλη λίστα ο Πολ Μέρσον, θρύλος της ομάδας. Η γνώμη του μετράει… διπλά. Ύστερα από τον αποκλεισμό και από το φετινό Κύπελλο, από την Μπλάκμπερν, ο Μέρσον εξήγησε πως η επιλογή της 11άδας από τον Βενγκέρ (σ.σ.: άφησε εκτός αποστολής πολλούς βασικούς) ήταν προσβλητική προς τον κόσμο. Κάποιοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολούνται χρόνια με το ρεπορτάζ της Αρσεναλ, αμφισβητούν ακόμη και τις αρχηγικές του ικανότητες! Αλλά και τη διαχείριση των κρίσεων. Με τα τελευταία χρόνια να είναι αρκετές στην ομάδα του Λονδίνου.

Υπάρχει και ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο. Από το ξεκίνημα της σεζόν στην Αγγλία έχουν αποχωρήσει το 40% των προπονητών. Επίδοση-ρεκόρ την τελευταία πενταετία, για τους συνήθως φειδωλούς, σε αυτά τα ζητήματα, Άγγλους.

Έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο
Υστέρα από 16 χρόνια σχέσης ο έρωτας έγινε… γκρίνια

Αν κάποιος θελήσει να μιλήσει για την… κατάρα του «Εμιρεϊτς» δεν θα έχει άδικο. Βλέπετε, η Άρσεναλ μπορεί να έχει δικό της γήπεδο. Να διαθέτει -και να τον επιδεικνύει με καμάρι- έναν απίστευτο οικονομικό ισολογισμό. Όμως στον τομέα που πραγματικά ενδιαφέρονται οι φίλαθλοι, είναι χαμένη. Και ο Βενγκέρ τα πιστώνεται όλα αυτά. Τα καλά και τα άσχημα. Σε μία σχέση 16 ετών, γιατί τόσα συμπληρώνει στην Άρσεναλ, είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή οι δύο πλευρές θα… παραγνωριστούν. Θα βαρεθούν η μία την άλλην. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από ένα παντρεμένο, για τα ίδια χρόνια, ζευγάρι.

Η τελευταία «αναλαμπή» της σχέσης τους ήταν εκείνος ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2006, στο Παρίσι. Πλέον, μοιάζει με έναν «Μόμπι Ντικ», που κυνηγάει ο Αλσατός. Τη μυθική «φάλαινα», την οποία δεν μπορεί να πιάσει. Και αυτό μάλλον θα αποτελέσει και την καταστροφή του.

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο Βενγκέρ υποστήριξε πως «ζούμε στη δημοκρατία των ειδικών». Προσπαθώντας να αποκρούσει όλες τις «επιθέσεις» που δέχεται από κάθε λογής «ειδικό».

Δεν έχουν όλοι τους άδικο. Ειδικά όσοι υποστηρίζουν πως η περσινή 4η θέση, δεν έπρεπε να παρομοιαστεί από τον 63χρονο προπονητή με την κατάκτηση ενός τίτλου.

Εκτός από τον Ζοσέ Μουρίνιο, μία ντουζίνα προπονητών, άνεργων και μη, είναι υποψήφιοι για να γίνουν Βενγκέρ στη θέση του… Βενγκέρ. Ο Ντέιβιντ Μόγες της Εβερτον είναι η επόμενη λύση. Ακολουθεί ο Κάρλο Αντσελότι, της Παρί Σεν Ζερμέν και ο Μίκαελ Λάουντρουπ της Σουόνσι.

Σχόλιο: Οι φίλαθλοι θέλουν τίτλους. Μια ομάδα χωρίς φιλάθλους, δεν βγάζει χρήματα. Δεν είναι εμπορική. Από το 2005 μέχρι σήμερα, χωρίς κανέναν τίτλο, χωρίς καμιά χαρά, είναι δύσκολο.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=213124&catID=4

Στις πρώτες του δηλώσεις του, ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δάκρυσε απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί στα γραφεία του ΔΗ.ΣΥ.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι θα τηρήσει μέχρι κεραίας τις προεκλογικές του εξαγγελίες, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ που στηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, είναι ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, ο κ. Αναστασιάδης έλαβε 236.965 ψήφους και ποσοστό 57.48%. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς εξασφάλισε 175.267 ψήφους, ποσοστό 42.52%. Η αποχή ανήλθε στο 18,42%.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον συνεχάρη για την εκλογή του

Το προφίλ του νέου Κύπριου προέδρου

Τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο συνεχάρη και δημόσια ο αντίπαλος του, Στ. Μαλάς, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά τιμητικό για τον ίδιο το αποτέλεσμα. Τον κ. Αναστασιάδη συνεχάρη τηλεφωνικώς και ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Σχόλιο: Ο Αναστασιάδης είναι ο 7ος Κύπριος πρόεδρος, χωρίς όμως να κάνει τεράστια νίκη.

Αν έπαιρνε πάνω από 60%, θα μπορούσε να βγει και να δηλώσει ότι έκανε θρίαμβο.

Το 57,48% είναι ένα φυσιολογικό ποσοστό, αν αναλογιστούμε ότι ο Χριστόφιας τα έκανε σκατα.

Οι Κύπριοι έκαναν την επιλογή τους.

Ο Αναστασιάδης δεν είχε δύσκολη καμπάνια. Δεν τον χτύπησε κανένας σκληρά.  

Αντίθετα είχε βοήθειες. Η Μέρκελ πήγε να τον στηρίξει. Η Κυπριακή εκκλησία τον στήριξε.

Ελπίζω να είναι καλύτερος από τον Χριστόφια και όχι χειρότερος.

4444

https://www.youtube.com/watch?v=Vppbdf-qtGU

4444

4444

Το ποτάμι της οργής.

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/fox-news-%CE%B5-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Επιτέλους κάποιοι ακόμα και στις ΗΠΑ αντέδρασαν στα καραγκιοζιλίκια της “διδασκαλίας” του Γιώργου Παπανδρέου στα διάφορα Πανεπιστήμια όπου περιφέρεται για να διδάξει πως … πτώχευσε την ελλάδα: To αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ένα άρθρο για την επιλογή του School of International and Public Affairs, του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, να φέρει τον Γιώργο Παπανδρέου να διδάξει για την οικονομική κρίση.

«Ελληνική Τραγωδία, καθώς καλείται ο Παπανδρέου να διδάξει πως να διαχειριστείς μια κρίση!» είναι ο τίτλος με την υποσημείωση «Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να διευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή».

O δημοσιογράφος του FOX διερωτάται, πώς κάλεσαν να διδάξει τον άνθρωπο που κυβερνούσε την χώρα όταν αυτή τσακίστηκε στα βράχια και πως από όλα τα πράγματα, τον επέλεξαν να διδάξει για διαχείριση κρίσης!

Δύο ειδικοί απο το Competitive Enterprise Institute με τον έναν να δηλώνει οτι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου αλλα και ο ίδιος «συμμετείχε άμεσα στην δημιουργία όλων των προβλήματων που έχει η Ελλάδα σήμερα», ενώ ο δεύτερος επισημαίνει οτι δεν εχει ιδέα για το τι πρόκειται να διδάξει ο Παπανδρέου, «αλλά ένα πράγμα που δεν θα πρέπει να διδάξει, είναι το πώς να διευθύνεις μια οικονομία».

Ιδού ολόκληρο το δημοσίευμα του FOX News:

“O Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός που ήταν στο τιμόνι της Ελλάδας όταν τσακίστηκε πάνω στα βράχια της δημοσιονομικής καταστροφής, βρήκε μια δουλειά, να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όλα τα πράγματα, το πώς να διαχειρίζεσαι μια οικονομική κρίση.

Το Ivy League School το ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα «ζωντανό εργαστήριο» για τις βασικές προκλήσεις της παγκόσμιας δημόσιας πολιτικής. Ο Παπανδρέου, ο οποίος ηγήθηκε της Ελλάδας από τον Οκτώβριο 2009 έως το Νοέμβριο του 2011, διδάσκει ένα μάθημα σχετικά με την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση και θα δώσει μια διάλεξη την Τετάρτη με θέμα «Bailouts and Ballots: Οι Νέες Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και την υπόθεση της Ευρώπης».

Φέρνοντας τον άνθρωπο που κυβερνούσε την Ελλάδα, όταν η οικονομία της συνετρίβει – και στη συνέχεια πήγε ικετεύοντας για διασώσεις – ορισμένοι άρχισαν να επικρίνουν εκ των υστέρων το σχολείο του Μανχάταν.

Πολύ πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Παπανδρέου, του οποίου ο πατέρας και ο παππούς ήταν επίσης πρωθυπουργοί, υπήρξε επίσης κορυφαίος ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος του οποίου οι πολιτικές οδήγησαν σε μετάσταση τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι οι φοιτητές θα λάβουν γνώση από πρώτο χέρι, από κάποιον που ήταν μέσα στην κατάσταση», δήλωσε ο Matthew Melchiorre, ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων στο Competitive Enterprise Institute. «Αλλά πρέπει επίσης να λάβουν υπόψιν τους το γεγονός ότι το κόμμα του, είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός υπερβολικού κράτους , κάτι που έγινε πρόβλημα από το 1981. Οι μη βιώσιμες υποσχέσεις του κόμματός του προς τον ελληνικό λαο, έχουν τώρα επιπτώσεις. Και αυτός συμμετείχε άμεσα στην δημιουργία όλων των προβλήματων που έχει η Ελλάδα σήμερα».

Για το Κολούμπια, ο κ. Παπανδρέου είναι περισσότερο ένα τρόπαιο παρά ένας καθηγητής, σύμφωνα με τον Desmond Lachman από το American Enterprise Institute. Στην πραγματικότητα, είπε ο Lachman, θα έχει μάλλον περισσότερα προσόντα για να διδάξει τι δεν πρέπει να κάνουν.

«Δεν έχω καμία ιδέα για το τι πρόκειται να διδάξει ο Παπανδρέου», δήλωσε ο Lachman. «Αλλά ένα πράγμα που δεν θα πρέπει να διδάξει, είναι το πώς να διευθύνεις μια οικονομία. Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να διευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή»

Το μεγαλύτερο λάθος του Παπανδρέου, είπε ο Lachman, ήταν ότι απέτυχε να αναγνωρίσει ότι το χρέος- μαμούθ της Ελλάδας, δεν ήταν βιώσιμο.

Αντί να εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να βάλει τα δημοσιονομικά του έθνους του σε τάξη, ο κ. Παπανδρέου συνέχισε τις ίδιες πολιτικές μέχρι που η βόμβα του χρέους της Ελλάδας, έγινε πρόβλημα ολόκληρης της ΕΕ. Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Παπανδρέου ενέδωσε στον απαιτήσεις της ΕΕ για τα μέτρα λιτότητας που τώρα τον καθιστούν εξαιρετικά αντιδημοφιλή.

Οι υπερασπιστές του Παπανδρέου λένε ότι έχει όλα τα προσόντα για να συζητήσει για τις δημοσιονομικές και πολιτικές προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, ένας σύμβουλος του Παπανδρέου, στο γραφείο του στην Αθήνα, δήλωσε στο FoxNews.com, ότι ο Παπανδρέου εισήγαγε πολλές μεταρρυθμίσεις (σ.σ.: Χα!) κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των πελατειακών σχέσεων (patronage) (σ.σ.: Χα, χα!) και την έλλειψη διαφάνειας στις χρηματοπιστωτικές υποθέσεις στην Ελλάδα.

«Όσον αφορά την κριτική στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όταν ο κ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός το 2010, ανακάλυψε ότι η Ελλάδα είχε το πραγματικό έλλειμμα στο 15,4% του ΑΕΠ και όχι στο 6,4% , όπως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δηλώσει», ισχυρίστηκε ο κ. Παπαδημητρίου. «Είναι αλήθεια ότι τα μέτρα λιτότητας που ο Παπανδρέου αναγκάστηκε να εισαγάγει για να μειωθεί το έλλειμμα δεν τον έκαναν δημοφιλή. Κόβοντας μισθούς και συντάξεις ένας πολιτικός, δεν θα γίνει ποτέ δημοφιλής.

Σήμερα η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, ακολουθεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα, με εκείνο που εισήγαγε ο Παπανδρέου».

Ο Παπανδρέου συμμετέχει σε ένα ρόστερ διεθνών ηγετών, οι οποίοι έχουν λάβει διορισμούς εκπαιδευτικών στο SIPA, συμπεριλαμβανομένων της πρώην πρόεδρου της Ιρλανδίας Mary Robinson, του πρώην πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Gordon Bajnai και του πρώην γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Kofi Annan.

«Είναι ένα μεγάλο προνόμιο να καλωσορίσουμε τον Γιώργο Παπανδρέου στην κοινότητά μας» είπε σε σχετική δήλωση ο Πρύτανης του School of International and Public Affairs, Robert Lieberman .

«Η Ελλάδα σήμερα είναι ένα ζωντανό εργαστήριο για μερικές από τις βασικές προκλήσεις των παγκόσμιων δημόσιων πολιτικών προκλήσεων της εποχής μας – συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής πολιτικής, της κοινωνικής πολιτικής, και περισσότερων ακόμη και ξέρω ότι οι φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό μας, ανυπομονούν να μάθουν σχετικά με τη λήψη αποφάσεων, στο υψηλότερο επίπεδο»”.

Σχόλιο: Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να πει σε όσους Αμερικανούς που είναι ανυποψίαστοι, πως κατέστρεψε την Ελλάδα.

Όλα είναι καταγεγραμμένα. Σε δημόσιες πηγές. Υπάρχουν και Αμερικάνοι που ξέρουν τι έγινε.

4444

Κρεσέντο διοίκησης που παραπέμπει σε καθεστώτα τύπου Αμίν Νταντά από τον αχυράνθρωπο του Παπανδρέου και του Κουβέλη, που (μαζί με τον Μπουτάρη) λυμαίνονται τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Αυτό που έκανε ο Καμίνης δείχνει ακριβώς την ηθική και την εντιμότητα που εισήγαγε στην δημόσια διοίκηση το σύντομο αλλά καταστροφικό καθεστώς Παπανδρέου που οι αυτουργοί του παραμένουν ακόμα ατιμώρητοι.

Ο κύριος Καμίνης λοιπόν, όπως αποκαλύπτει και το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, χωρίς να έχει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ως άλλος Ντούτσε, ανακοίνωσε προχθές ότι έχει υπογράψει …μνημόνιο συνεργασίας με 4 ΜΚΟ από τον περασμένο Απρίλη! Μιλάμε για αθλιότητα άνευ προηγουμένου, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το κόστος ξεπερνά το 1 εκ. Ευρώ!

Ενδεικτικό είναι ότι μία εκ των ΜΚΟ αποτελεί …οικογενειακή επιχείρηση, με μέλη – συγγενείς μεταξύ τους ενώ η αμοιβή του προέδρου για το προηγούμενο έτος ξεπέρασε τα 80,000 Ευρώ!

Απαιτείται η παρέμβαση του υπουργού εσωτερικών αλλά και του αρμόδιου εισαγγελέα για να σταματήσει επιτέλους αυτή η φαρσοκωμωδία την οποία επέβαλλαν στην πρωτεύουσα (αλλά και την συμπρωτεύουσα) τα απολιθώματα της διαφθοράς μαζί με τους βαρώνους της διαπλοκής. Έλεος πια!

Σχόλιο: Δικά σου είναι τα λεφτά Καμίνη; Ο εισαγγελέας πρέπει να επέμβει και οι Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να ζητήσουν εξηγήσεις.

Σε εποχή μεγάλης κρίσης, πως μοιράζεις έτσι Δημόσιο Χρήμα; Χωρίς να ενημερώσεις;

Πληρώνω Δημοτικά Τέλη και τα πληρώνω για να πιάνουν τόπο και όχι για να γίνονται κάποιοι πλούσιοι.

Απαιτώ εξηγήσεις. . Όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι διαφθαρμένη στην Ελλάδα.

Προβλέπω σκηνές Ροκ με την υπόθεση, αν οι εξηγήσεις δεν είναι πειστικές.

Θα δούμε την Δευτέρα τι εξηγήσεις θα δώσει ο Καμίνης.

4444

4444

Τρίτη αναθεώρηση μέσα σε 10 μήνες γράφει η εφημερίδα. Οι άνθρωποι είναι τραγικοί. Αν δούλευαν σε εταιρεία με αντικείμενο τις επενδύσεις, θα τους είχαν διώξει.

Όλο λάθος προβλέψεις κάνουν. Εγώ θα τους είχα απολύσει.

Θα τους έλεγα: πηγαίνετε να μάθετε οικονομικά και μετά Έλατε. Έχουμε χάσει δις από τις ηλίθιες προβλέψεις σας.

Το κούρεμα του Χρέους που ζητά το ΔΝΤ, είναι κάτι που το ζητώ εδώ και χρόνια.

4444

Νεοέλληνα έχεις τόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που θα έπρεπε εσύ να πηγαίνεις στο Κατάρ και να κάνεις επενδύσεις και όχι αυτοί να έρχονται σε σένα.

Φυσικά το Κατάρ έχει ένα ΜΕΓαλο πλεονέκτημα. Δεν έχει τη Βρωμερή ΝΔ και το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ.

Ξέρεις πόσο μεγάλο πλεονέκτημα είναι, να μην έχεις στην εξουσία τους αλήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Αυτοί οι αλήτες δε θα είχαν καμιά ελπίδα να κυβερνήσουν σε καμία προηγμένη χώρα.

Βέβαια νεοέλληνα έχεις και εσύ μεγάλες ευθύνες. Εξακολουθείς να ψηφίζεις τη Βρωμερή ΝΔ και το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ, ενώ ξέρεις πλέον ότι είναι λωποδύτες και απατεώνες και θα έπρεπε να είναι στη φυλακή.

Αυτή την Ύβρη, η ιστορία δε την συγχωρεί. Να δούμε τι θα κάνεις στις επομενες εκλογες και πως θα ριξεις την ΝΔ_ΠΑΣΟΚ_ΔΕΙΜΑΡ. 

4444

Το 1918 είναι μια καλή ημερομηνία να γεννηθεί κάποιος, για να δει πως αρχίζει ο ψυχρός πόλεμος.

Το 1968 είναι μια καλή ημερομηνία για να γεννηθεί κάποιος, για να δει πως τελειώνει ο ψυχρός πόλεμος. Όλες τις λεπτομέρειες και φυσικά την μετάβαση στη διάδοχη κατάσταση.

4444

Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι τρομερό. Αντί να τους απολύσουν, τους δίνουν πρόωρη σύνταξη!

Αυτό δεν είναι οικονομικό συμμάζεμα. Είναι μια άθλια πρακτική που την πληρώνει η Ελληνική Οικονομία και φυσικά οι έντιμοι πολίτες.

Με αυτή την πρακτική βουλιάζουν τα ταμεία.

Δεν είπαμε οι πρόωρες συντάξεις κομμένες;

Όποιος πιστεύει ότι αυτοί ενδιαφέρονται για τους Έλληνες πολίτες, είναι γελασμένος.

4444

23/02/2013

4444

http://taxalia.blogspot.com/2013/02/blog-post_9827.html#more

Ποιό είναι το σκάνδαλο με τα μεταλλεία στη Χαλκιδική;

Μια ακόμη άποψη, παρουσιάζει σήμερα το taxalia

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του σκανδάλου το οποίο ΟΛΟΙ αποκρύπτουν επιμελώς συνοψίζουμε το ιστορικό του:

1). Το ελληνικό κράτος, το 2003, παραχώρησε, αντί πινακίου φακής (11 εκατομμύρια ευρώ), τα μεταλλευτικά δικαιώματα 317.000 στρεμμάτων της Βόρειας Χαλκιδικής στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold. Περιοχή πλουσιότατη σε χρυσό, άργυρο, μόλυβδο, χαλκό και άλλα μέταλλα. 

2). Σε αυτήν την περιοχή περιλαμβάνονται και οι Σκουριές με τα κοιτάσματα χρυσού-χαλκού, με τις εγκαταστάσεις δύο προϋπαρχόντων ορυχείων και 310 σπίτια στο Στρατώνι: Σήμερα εκτιμάται ότι μόνο οι Σκουριές αξίζουν 12 δισεκατομμύρια δολάρια… 

3). Τέλος, η «ανάπτυξη» από αυτήν την πολυεθνική κατοχή της περιοχής και την κακουργηματική λεηλασία της από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», συνίσταται σε τούτα: – Ολοσχερής καταστροφή του Περιβάλλοντος, με τις συνακόλουθες μολυσματικές παρενέργειες για τους κατοίκους της περιοχής..

η συνέχεια στο http://mikromesea.blogspot.gr/2013/02/blog-post_23.html

— Επί 27 χρόνια (τέτοια είναι η αποικιοκρατική σύμβαση), μαζί με την καταστροφή του αρχέγονου δάσους της Χαλκιδικής, θα γίνεται η εξόρυξη χρυσού που θα φεύγει έξω, δίχως να αφήνει κανένα κέρδος για τη χώρα μας, ούτε τα δικαιώματα εξόρυξης!!!
Αυτό το καθεστώς της βάρβαρης αποικιοκρατίας έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής. Χρόνια τώρα αγωνίζονται και ούτε τους ακούει κανείς. Ούτε η φωνή τους βγαίνει προς τα έξω, μια και τα ΜΜΕ ελέγχονται από τις κατοχικές δυνάμεις…

Σε τέτοιες σκληρές κατοχικές καταστάσεις, καταστάσεις σκότους και καταστροφής μιας νέας αποικιοκρατίας, δεν έχουν κανένα αποτελέσματα οι ειρηνόφιλες κινητοποιήσεις…
Μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας αρχίζουν να δημιουργούνται και να ωριμάζουν θηλακες επαναστατικού αντάρτικου, όπως ακριβώς στην περίοδο της γερμανικής κατοχής…
Στις Σκουριές, μπορεί να έχουμε μια πρώτη εκδήλωση τέτοιων αντάρτικων.
Γι αυτό έχει δημιουργηθεί και τέτοια αμηχανία, αλλά και πανικός σε όλο το ξενοφερτο κατεστημένο. Γιατι το «αντάρτικο» μπορεί να ξαπλωθεί, με ρυθμούς επιδημίας σε όλη την Ελλάδα.
ΟΤΑΝ οι ξενοφερτες δυνάμεις αυτής της χωρας σε δολοφονούν καθημερινά, γεννουν και τις αντάρτικες μορφές επαναστατικού αγώνα, σε μια πρώτη φάση.
Ιδωμεν…

Σχόλιο: Το βρωμερό ΠΑΣΟΚ πούλησε τα μεταλλευτικά δικαιώματα. Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και ο Μπόμπολας.

Βγαίνει ο Απατεώνας, ο λωποδύτης ο Σαμαράς και μιλά για τρομοκράτες. Ποιοι είναι οι τρομοκράτες Σαμαρά; Γιατί δεν λες όλη την αλήθεια;

Βέβαια ο Σαμαράς Απατεώνας είναι, γιατί να πει την αλήθεια. Απατεώνες είναι και πουλούν για προσωπικό συμφέρον.

Σε όλες τις διεθνείς λίστες φοροφυγάδων υπάρχουν Έλληνες, αλλά τις κρύβουν.

Τρομοκράτες είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα κανάλια των νταβατζιδων.

Συμπαραστέκομαι στους Κατοίκους της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ισονομία, υπάρχει Χούντα.

Ο Αγώνας που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι στις Σκουριές είναι δίκαιος.

4444

Εάν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έπεφταν εκλογικά, δε θα πήγαινε ποτέ ο Παπακωνσταντίνου, αυτός ο άθλιος σε εξεταστική. Θα τον κάλυπταν τελείως, όπως καλύπτουν τον άθλιο Βαγγελα Βενιζέλο και τον ΓΑΠ και άλλους.

Θέλετε δικαιοσύνη; Μαυρίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απλά πράγματα.

4444

Σχόλιο: Για 11 εκατομμύρια ευρώ, πούλησε το βρωμερό ΠΑΣΟΚ 40 δις ευρώ, το χρυσό στη Χαλκιδική.

Και βγαίνει ο Απατεώνας Σαμαράς, της Βρωμερής ΝΔ, τον άλλο πόλο της Διαπλοκής και των νταβατζιδων, ότι θα κάνει τα πάντα, για να γίνει η επένδυση.

Νεοέλληνα, γιατί ψηφίζεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Ο Χρυσός της Χαλκιδικής είναι σκανδαλαρα και πρέπει να ακυρωθεί.

Ο Απατεώνας ο Σαμαράς μας κυβερνά με 50 βουλευτές μπόνους. Οι αλήτες. Έκαναν δημοψήφισμα για τι εκλογικό νόμο θέλουμε; Οι αλήτες.

Δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό τον Τόπο δικαιοσύνη, με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/02/media-markt.html

Τέλος έβαλε στη ζωή του ο ιδιοκτήτης του γερμανικού κολοσσού Media Markt, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.
O 89χρονος δισεκατομμυριούχος Γερμανός…Otto Beisheim έπασχε από μια ανίατη ασθένεια και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του στο σπίτι του στη Βαυαρία.
Ο επιχειρηματίας ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας και υπήρξε μέλος της προσωπικής φρουράς του Αδόλφου Χίτλερ, ενώ αργότερα απέκτησε της ελβετική υπηκοότητα προκειμένου να πληρώνει λιγότερους φόρους.
Δεν έχει κληρονόμους και η περιουσία του θα διανεμηθεί σε ιδρύματα.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18730.htm

Οι συμβουλές πριν του παραδώσει τα…κλειδιά του κόμματος

Ένα άγνωστο παρασκήνιο φέρνουν σήμερα στο φως τα parapolitika.gr. Λίγα χρόνια πριν ο Κώστας Καραμανλής αναλάβει πρόεδρος της ΝΔ,στο συνέδριο του 1997, ο Εθνάρχης είχε καλέσει τον ανιψιό του στο σπίτι του στην Πολιτεία, για να του μιλήσει και να του δώσει κάποιες συμβουλές.

Τότε του είπε πως επειδή σε λίγα χρόνια θα αναλάβει την ηγεσία του κομματος, πρέπει να ξέρει κάποια πράγματα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Εθνάρχης τον συμβούλεψε να ακολουθήσει πολιτική φιλίας με την γείτονα χώρα, να βρει κάποιον Τούρκο ηγέτη αξιόπιστο και καλό συνομιλητή και τέλος να μην κάνει εθνικές υποχωρήσεις.

Ο νεαρός τότε Κώστας Καραμανλής, σημείωσε τα λεγόμενα του θείου του, σε μία χαρτοπετσέτα, την έβαλε στην τσέπη και έφυγε.

Λίγα χρόνια μετά, εν έτει 1997, εξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος της ΝΔ. Το 2002 ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές και βγήκε πρωθυπουργός, αλλά δεν άσκησε τα καθήκοντα του επειδή ήταν Ισλαμιστής. Τότε βρήκε την ευκαρία ο Καραμανλής και τον πήρε τηλέφωνο για να του εκφράσει την συμπαράσταση του, κάτι που ο Ερντογάν, όπως φάνηκε στην συνέχεια, εκτίμησε δεόντως.

Αργότερα με την συνταγματική αναθεώρηση, ο Ερντογάν αναλαμβάνει πρωθυπουργός και καλεί τον Κώστα Καραμανλή στο συνέδριο του κόμματος του. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδέχεται την πρόσκληση και αρχίζει να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες που είχε γράψει αρκετά χρόνια πριν στην χαρτοπετσέτα, με τις συμβουλές του θείου του.

Πηγαίνει στην Άγκυρα στο συνέδριο του Ερντογάν και μιλά στους οπαδούς του τουρκικού κόμματος, κάνοντας ευθέως ένα γερό άνοιγμα φιλίας. Είναι ο πρώτος Έλληνας ηγέτης που λέει δημόσια ότι υποστηρίζει την Ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας. Το πλήθος τον αποθεώνει. 

Μπροστά στο ίδιο κοινό, εφαρμόζει την δεύτερη συμβουλή του θείου του. Κάνει λόγο για την ελληνική ιστορία και την τουρκική και λέει πως ο κάθε λαός έχει κάθε δικαίωμα να παρουσιάζει την ιστορία του όπως την βλέπει και την νιώθει αυτός. Δεν κάνει εκπτώσεις.

Λίγα χρόνια μετά έρχεται η κουμπαριά με τον Ερντογάν, επισφραγίζοντας την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού με την Τουρκία.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/556639/I-mystiki-synantisi-toy-Ethnarchi-me-ton-Kosta-Karamanli-prin-gnei-Proedros-tis-ND.aspx

Σχόλιο: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ένας ηγέτης με άριστα το 10 στο 6.

Δεν είναι Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι συμβουλές που έδωσε στον Κώστα Καραμανλή είναι λάθος. Η Τακτική που ακολουθησε όσο αφορά τα Ελληνοτουρκικά είναι λάθος.

Ο Καραμανλής ιστορικά θα μείνει, επειδή έκανε νόμιμη την Αριστερά και έκανε το δημοψήφισμα για το πολίτευμα. Από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν έχει ξαναγίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα.  Η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα έμπαινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει κανένας καμία αμφιβολία;

Το «εθνάρχης» δε μου αρέσει και στο τέλος θα καταργηθεί.

Τον ανιψιό του τον Βαθμολογώ με 3. Τον Σημίτη με 3. Τον ΓΑΠ με 1.

Τον Ανδρέα Παπανδρέου με 5.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18733.htm

Όσο κάποιοι περιμένουν ένα θαύμα να τονώσει την ελληνική οικονομία, υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που κάνουν θαύματα.
Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς το γεγονός ότι η ελληνική μπίρα Fix προχώρησε σε συμφωνία εξαγωγών στην μακρινή Κίνα;

Μια συμφωνία που από ό,τι πληροφορούμαστε προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Με την κινεζική αντιπροσωπεία να βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα, να επισκέπτεται το ζυθοποιείο της Fix και να οριστικοποιεί το πλάνο διείσδυσης της ιστορικότερης ελληνικής μάρκας στην αχανή αγορά της Κίνας.
Την ώρα λοιπόν που έννοιες όπως «εξωστρέφεια» και «ελληνική επιχειρηματικότητα» ακούγονται κινέζικα για κάποιους στην Ελλάδα, μια ομάδα επιχειρηματιών αποδεικνύει πως το όραμα της ανάπτυξης είναι εφικτό, αρκεί να έχει την κατάλληλη μαγιά: σοβαρότητα, διορατικότητα και αγάπη για το αντικείμενο.
Το βάρος τώρα πέφτει στους Κινέζους που θα πρέπει να μάθουν πώς να λένε «Φιξ» και «ελληνική» στη γλώσσα τους.
Έννοιες που για εμάς, εδώ και 150 χρόνια είναι ταυτισμένες.

Σχόλιο: Μου αρέσουν αυτές οι ειδήσεις. Δείχνουν δυναμισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που τις αναπαράγω. Εύχομαι και άλλοι επιχειρηματίες να δείξουν δυναμισμό.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/18736.htm

Tο ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Κois Αssociated Αrchitects σχεδιάσε το εκπληκτικό ζαχαροπλαστείο – δημιούργημα του Στελιού Παρλιάρου “Γλυκιές Αλχημείες”.

To  ζαχαροπλαστείο «Γλυκές Αλχημείες» του  Στέλιου Παρλιάρου στην Κηφισιά κέρδισε το πρώτο βραβείο για το καλύτερο design καταστήματος στον κόσμο στα T+L DesignAwards 2013 στην Νέα Υόρκη.

Τα σχέδια  του ζαχαροπλαστείου  «Γλυκές Αλχημείες» οφείλονται στο ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Κois Αssociated Αrchitects. Το μαγαζί σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στα τέλη του 2011.

Η φιλοσοφία του design περιστρέφεται γύρω από το μυστήριο και την δημιουργία μιας μυστηριακής ατμόσφαιρας. Ο στόχος ήταν να αποδομήσουν την τυπολογία των συνηθισμένων ζαχαροπλαστείων και να διαμορφώσουν το πνεύμα του μέρους, «place loci». Το αποτέλεσμα δεν είναι μια απλή  αναπαράσταση ενός μυστικιστικού περιβάλλοντος, αλλά η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που διαποτίζει το χώρο και το μετατρέπει σε ένα υπαρκτό τόπο με πολύ δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.

Τα T+L Design Awards περιλαμβάνουν δέκα κατηγορίεςκαι λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο.

Το design αξιολογήθηκε από διεθνή επιτροπή κριτών,ειδικοί στους τομείς τους, συμπεριλαμβανομένων τωνAlexandra Champalimaud, Amy Fine Collins, DeborahBerke, John Robshaw, Stephen Doyle, Rebecca Minkoffκαι Marcus Samuelsson.

Το ίδιο βραβείο είχε δοθεί τα προηγούμενα χρόνια σε εξέχουσες προσωπικότητες στον τομέα της αρχιτεκτονικής και του design  (Herzog andDe Meuron, SANAA, David Chipperfield, JacquesGarcia and Toyo Ito).

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ελληνική σχεδίαση εσωτερικού χώρου έχει λάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία όπου διαγωνίζονται καταστήματα από όλο τον κόσμο, τοποθετώντας την ανάμεσα στις καλύτερεςκαι πιο διάσημες διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων του πλανήτη.

http://www.enikolopoulou.gr/gr/blog/irenesfavourite/pagkosmio-vraveio-parliaros-khfisia.asp

4444

4444

http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2632:2013-02-07-08-09-01&catid=35:jewdaism&Itemid=59

‘Η Ελβετία απέλασε Εβραίους παρότι γνώριζε το σχέδιο των Ναζί’

Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2013 11:08

JTA 28.1.2013

Ο Γερμανόφωνος σταθμός SRF αποκαλύπτει ότι η Ελβετική κυβέρνηση γνώριζε για την Τελική Λύση το 1942 αλλά εξακολουθούσε ν’ απελαύνει τους αιτούμενους άσυλο.

Έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από Ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό αφήνουν να εννοηθεί ότι, ήδη από το 1942, η Ελβετική κυβέρνηση γνώριζε για το Ναζιστικό πρόγραμμα εξόντωσης των Εβραίων – νωρίτερα από ό, τι πιστευόταν στο παρελθόν.

Είδηση που μεταδόθηκε από τον Γερμανόφωνο σταθμό SRF την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για το σχέδιο εξόντωσης του Γερμανού ηγέτη Αδόλφου Χίτλερ και την ύπαρξη των Γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης ήδη από το 1942, χρονιά που η Γερμανία αποφάσισε την επονομαζόμενη “τελική λύση” για τους Εβραίους.

Η Ελβετία, η οποία ήταν ουδέτερη καθ’ όλον τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σκλήρυνε τη στάση της τη χρονιά εκείνη αποφασίζοντας την ομαδική απέλαση προς την κατεχόμενη Ευρώπη ξένων προσφύγων, παρότι αυτό έθετε τις ζωές τους σε άμεσο κίνδυνο.

Η εκπομπή προβλήθηκε λίγες ώρες μετά την ομιλία του Ελβετού Προέδρου Ueli Maurer που περιέγραφε την Ελβετία ως “γη ελευθερίας και δικαιοσύνης” κατά τη διάρκεια μιας “σκοτεινής εποχής, χάρη σε μια γενιά γενναίων ανδρών και γυναικών”.

Τη Δευτέρα, τρεις Ελβετικές Εβραϊκές οργανώσεις καταδίκασαν τα λόγια του Maurer ως “μια απλοϊκή και αποκλειστικά θετική” παρουσίαση που “κρύβει την αδυναμία και τα λάθη” των Ελβετικών αρχών που ασχολούνταν με τους πρόσφυγες. Οι οργανώσεις – CICAD, FSCI και PJLS – επισήμαναν ότι τα προβλήματα καταγράφηκαν στην τελική έκθεση της εξεταστικής επιτροπής Bergier του 2002.

Οι πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν την Κυριακή βρίσκονται σε εκατοντάδες επιστολές, τηλεγραφήματα και λεπτομερείς αναφορές που συγκεντρώνονταν από Ελβετούς διπλωμάτες και αποστέλλονταν στο ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως ανέφερε ο SRF, η κυβέρνηση λάμβανε επίσης πληροφορίες για τις δραστηριότητες των Ναζί μέσω φωτογραφιών.

“Μπορούμε ν’ αποδείξουμε ότι οι πληροφορίες για τις δολοφονίες Εβραίων ήταν γνωστές στη Βέρνη ήδη από τον Μάιο του 1942”, δήλωσε στον SRF ο Sascha Zala, διευθυντής της Ελβετικής Υπηρεσίας Διπλωματικών Εγγράφων.

Σύμφωνα με τον σταθμό, τα αδημοσίευτα ως τώρα έγγραφα παρελήφθησαν από τον Eduard von Steiger, Ομοσπονδιακό Υπουργό δικαιοσύνης και αστυνομίας.

Σύμφωνα με το μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ, πέραν των 30.000 Εβραίων προσφύγων που μπήκαν νόμιμα στην Ελβετία κατά τη διάρκεια του πολέμου, αρκετές χιλιάδες άλλοι είχαν καταφέρει να μπουν παράνομα.

http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=301302

Σχόλιο: Και η Ελβετία ήξερε και οι Σύμμαχοι γνώριζαν. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν μια επιχείρηση τεράστιας κλίμακας, δεν μπορούσε να κρυφτεί. Όλα αυτά τα τρένα, δεν μπορούσαν να κρυφτούν.

4444

http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2658:2013-02-19-11-25-49&catid=67:2010-09-12-08-54-44&Itemid=75

Σε νέο ρεκόρ φτάνουν οι επισκέψεις Ισραηλινών στην Ελλάδα  

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2013 14:24

YNET 13.2.2013

Του Danny Sadeh

Περίπου 400,000 Ισραηλινοί τουρίστες ταξίδεψαν το 2012 στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με την Ελληνίδα Υπουργό Τουρισμού φέτος αναμένεται περαιτέρω αύξηση του αριθμού αυτού.

Περίπου 400,000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέφτηκαν πέρσι την Ελλάδα ενώ, όπως επισήμανε την περασμένη εβδομάδα στην Yedioth Ahronoth η Υπουργός Τουρισμού της χώρας Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αριθμός των τουριστών αναμένεται φέτος να σημειώσει περαιτέρω αύξηση.

Η κα Κεφαλογιάννη αφίχθη με μεγάλη αντιπροσωπεία στο Ισραήλ προκειμένου να μετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Μεσογειακού Τουρισμού (IMTM) που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την Υπουργό, το 2012 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για τον Ισραηλινό τουρισμό στην Ελλάδα και αυτό για διάφορους λόγους – εκτός από το μποϊκοτάζ στην Τουρκία.

“Πολλοί Ισραηλινοί έχουν ρίζες στην Ελλάδα και το ευρύ κοινό θεωρεί ότι ξοδεύει άξια τα λεφτά του στη χώρα μας με ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της περιοχής. Την περασμένη χρονιά δεχτήκαμε 16 εκατομμύρια τουρίστες.

“Έχουμε αναπτύξει τον αθλητικό και τον θρησκευτικό τουρισμό και τώρα αναπτύσσουμε και τον ιατρικό τουρισμό”, πρόσθεσε.

Η κα Κεφαλογιάννη παρατήρησε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής για τους τουρίστες. “Ακόμη κι όταν γίνονταν παθιασμένες διαμαρτυρίες στη χώρα, ούτε ένας τουρίστας δεν έπαθε κακό επειδή οι Έλληνες καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για την οικονομία μας”.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4343838,00.html

Σχόλιο: Το Ισραήλ και η Ελλάδα μπορούν να κάνουν πολλά στο θέμα του Τουρισμού.

4444

http://www.nytimes.com/2013/02/19/technology/chinas-army-is-seen-as-tied-to-hacking-against-us.html?partner=rss&emc=rss&smid=tw-nytimes&_r=0

On the outskirts of Shanghai, in a run-down neighborhood dominated by a 12-story white office tower, sits a People’s Liberation Army base for China’s growing corps of cyberwarriors.

The building off Datong Road, surrounded by restaurants, massage parlors and a wine importer, is the headquarters of P.L.A. Unit 61398.

A growing body of digital forensic evidence — confirmed by American intelligence officials who say they have tapped into the activity of the army unit for years — leaves little doubt that an overwhelming percentage of the attacks on American corporations, organizations and government agencies originate in and around the white tower.

An unusually detailed 60-page study, to be released Tuesday by Mandiant, an American computer security firm, tracks for the first time individual members of the most sophisticated of the Chinese hacking groups — known to many of its victims in the United States as “Comment Crew” or “Shanghai Group” — to the doorstep of the military unit’s headquarters. The firm was not able to place the hackers inside the 12-story building, but makes a case there is no other plausible explanation for why so many attacks come out of one comparatively small area.

“Either they are coming from inside Unit 61398,” said Kevin Mandia, the founder and chief executive of Mandiant, in an interview last week, “or the people who run the most-controlled, most-monitored Internet networks in the world are clueless about thousands of people generating attacks from this one neighborhood.”

Other security firms that have tracked “Comment Crew” say they also believe the group is state-sponsored, and a recent classified National Intelligence Estimate, issued as a consensus document for all 16 of the United States intelligence agencies, makes a strong case that many of these hacking groups are either run by army officers or are contractors working for commands like Unit 61398, according to officials with knowledge of its classified content.

Mandiant provided an advance copy of its report to The New York Times, saying it hoped to “bring visibility to the issues addressed in the report.” Times reporters then tested the conclusions with other experts, both inside and outside government, who have examined links between the hacking groups and the army (Mandiant was hired by The New York Times Company to investigate a sophisticated Chinese-origin attack on its news operations, but concluded it was not the work of Comment Crew, but another Chinese group. The firm is not currently working for the Times Company but it is in discussions about a business relationship.)

While Comment Crew has drained terabytes of data from companies like Coca-Cola, increasingly its focus is on companies involved in the critical infrastructure of the United States — its electrical power grid, gas lines and waterworks. According to the security researchers, one target was a company with remote access to more than 60 percent of oil and gas pipelines in North America. The unit was also among those that attacked the computer security firm RSA, whose computer codes protect confidential corporate and government databases.

Contacted Monday, officials at the Chinese embassy in Washington again insisted that their government does not engage in computer hacking, and that such activity is illegal. They describe China itself as a victim of computer hacking, and point out, accurately, that there are many hacking groups inside the United States. But in recent years the Chinese attacks have grown significantly, security researchers say. Mandiant has detected more than 140 Comment Crew intrusions since 2006. American intelligence agencies and private security firms that track many of the 20 or so other Chinese groups every day say those groups appear to be contractors with links to the unit.

And the Chinese Ministry of Foreign Affairs said Tuesday that the allegations were ‘‘unprofessional.’’

‘‘Making unfounded accusations based on preliminary results is both irresponsible and unprofessional, and is not helpful for the resolution of the relevant problem,’’ said Hong Lei, a ministry spokesman. ‘‘China resolutely opposes hacking actions and has established relevant  laws and regulations and taken strict law enforcement measures to defend against online hacking activities.’’

4444

http://www.bloomberg.com/news/2013-02-19/martin-zweig-stock-author-who-predicted-87-market-crash-dies.html

Martin Zweig, Who Predicted 1987 Market Crash, Dies at 70

Martin E. Zweig, who predicted the 1987 stock market crash and whose newsletters influenced U.S. investors for a quarter century, has died. He was 70.

He died yesterday, according to Zweig-DiMenna Associates LLC, his New York-based firm. No cause of death was given.

Zweig wrote “Martin Zweig’s Winning on Wall Street,” his book first published in 1986, and stock-picking newsletters such as the Zweig Forecast for 26 years, helping start his career in hedge funds and philanthropy. He co-founded Zweig-DiMenna Partners in 1984 and, according to the New York Times, bought a 16-room apartment at Manhattan’s Pierre hotel in 1999 for $21.5 million. He also had a residence in Fisher Island, Florida.

“I was on the road show with Marty for the Zweig Fund in 1986 and he was like a rock star,” Gene Glaser, a business partner with Zweig from 1989 to 1999, said today in an interview. “People would wait around to get his autograph and ask him questions about the market.”

Zweig began his career in the 1970s writing investment newsletters, which became the Zweig Forecast, published from 1971 to 1997, the company said in a statement through Business Wire. In 1984, Zweig and Joe DiMenna founded Zweig-DiMenna Partners, their first long-short hedge fund, followed by the Zweig Fund in 1986 and the Zweig Total Return Fund in 1988.

Predicting Crash

A regular guest on the PBS television show “Wall Street Week With Louis Rukeyser,” Zweig is credited with developing the technical analysis tool known as the put-call ratio, according to his firm. The indicator plots bearish versus bullish options as a way of determining investor sentiment.

Zweig’s best-known call came during Rukeyser’s program on Oct. 16, 1987, when he predicted stocks were poised for a “vicious” decline reminiscent of the crash of 1929. The Dow Jones Industrial Average plunged 508 points, or a record 23 percent, in the next session, now known as Black Monday.

“I haven’t been looking for a bear market per se, really, in my own mind I’m looking for a crash,” Zweig said in the PBS interview. “I only look for a brief decline, but a vicious one.” The Dow declined 23 percent in October 1987 and climbed 2.3 percent that year, according to data compiled by Bloomberg.

Zweig bought bearish options and advised readers of the Zweig Forecast to do the same prior to the 1987 crash. The strategy generated an 8.7 percent profit for the month and helped push his picks up 50 percent in 2007, according to a profile published on the website of his alma mater, the University of Pennsylvania’s Wharton School.

Dow Theory

“He was a pioneer in technical analysis,” said Richard Russell, editor of the Dow Theory Letters newsletter, in a telephone interview. Zweig was a “terrible worrier,” said Russell, who took over Zweig’s investment advisory service.

Dow Theory, which stems from observations made by Wall Street Journal founder Charles Dow during the late 1800s, holds that moves by the transportation average must be “confirmed” by the industrial measure, and vice versa, to be sustained.

A patron of The Wharton School, who helped fund its Locust Walk lobby, Zweig played poker and collected pop-culture items, according to the 2007 profile. He owned the sequined dress Marilyn Monroe wore when she sang “Happy Birthday” to President John F. Kennedy and a baseball jersey worn by Brooklyn Dodger star Jackie Robinson in 1947, it said.

Cleveland Native

Martin Edward Zweig was born on July 2, 1942, in Cleveland. His father died when he was 9, and the family moved to Florida a year later following his mother’s remarriage, Zweig wrote in “Martin Zweig’s Winning on Wall Street.” His interest in the stock market began at 13, when he received a gift of six shares of General Motors Co. from an uncle.

Zweig graduated from Wharton in 1964 with a B.A. in economics. He later received an MBA from the University of Miami and a Ph.D. in finance from Michigan State University in East Lansing, Michigan.

“Marty became a mentor and close friend shortly after he hired me in 1977 while I was still in college,” DiMenna said in the statement. “He was a wonderful, kind and generous person and I will always be grateful for the opportunity to have been his friend and partner. Marty was one of a kind.”

He is survived by his wife Barbara and sons Zack and Alex.

To contact the reporter on this story: Tomoko Yamazaki in Singapore at tyamazaki@bloomberg.net

To contact the editor responsible for this story: Andreea Papuc at apapuc1@bloomberg.net.

4444

Ο επόμενος πρόεδρος της Κύπρου πρέπει να έχει την ποιότητα του Τάσου Παπαδόπουλου, ώστε να συμμαζέψει τα σκατα του Χριστοφιά.

Ο Χριστοφιάς έχει πολύ μεγάλη ευθύνη.

Οι Κύπριοι καλούνται να ψηφήσουν κάποιον, που να πιστεύει στην Κύπρο. Αυτό είναι το βασικό κριτήριο. Εγώ έτσι θα ψήφιζα.

Τα πρόσωπα παίζουν μεγάλο ρόλο. Σας το έχω γράψει.

4444

Ποιο παιχνίδι σου αρέσει;

Α)Υπάρχουν ένα σωρό παιχνίδια. Το καθένα έχει το δικό του τρόπο και τη δική του χαρά.

Β)Από όλα τα παιχνίδια μου αρέσει…. Ανάφερε το.

Πως είναι το παιχνίδι; Πως παίζεται; Που παίζεται;

Είναι ομαδικό ή ατομικό;

Τι χαρά δοκιμάζεις παίζοντας αυτό το παιχνίδι;

Χαίρεσαι όταν νικάς και λυπάσαι όταν χάνεις;  

Πως συμπεριφέρεσαι στη διάρκεια του παιχνιδιού;

Αν νικήσεις προκαλείς τους αντιπάλους σου;

Γ)Θα ήθελες να παίζεις συνέχεια;

Τι άλλο εκτός από το παιχνίδι σου χρειάζεται;

4444

22/02/2013

4444

BLOOMBERG TRISH CITIGROUP MICHAEL 01 01 220213

Στα 42 δολάρια η μετοχή της Citi, πολύ καλά. Έχω βγάλει χρήμα από την citi. Ένα μικρό κεφάλαιο που είχα με έναν φίλο, είχαμε και μετοχές τις citi. Πήραμε και μέρισμα και προμέρισμα και πουλήσαμε με κέρδος και ξαναγοράσαμε.

Να πω στην citi, που είναι επαγγελματίες και μου άρεσε αυτό, σε μένα έπρεπε να στείλετε τα φυλλάδια για τον ποιο Manager θέλουμε. Θα μου πεις ο λογαριασμός στο όνομα του φίλου ήταν. Δεν έχει σημασία, έπρεπε να παρακάμψετε το εμπόδιο και να στείλετε σε μένα τις ερωτήσεις για το ποιος είναι ο καλύτερος Manager.

Τώρα ψάχνω τον επόμενο άνθρωπο που θα επενδύσω μαζί του και δε θα φοβάται να βγάλει πολύ χρήμα και να ανέβει στην κορυφή.

4444

bet365 MILAN BARCELONA 01 200213

4444

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μη ανταγωνιστικό λόγο διαιτησίας.

Αυτό το βλέπει ο κάθε σοβαρός άνθρωπος.

4444

Πως συμπεριφέρεσαι στη διάρκεια του παιχνιδιού;

Αν νικήσεις προκαλείς τους αντιπάλους σου;

4444

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στο europa league 2012 στον γύρο των 16 κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Εκεί ο Ολυμπιακός έδειξε την μεγάλη αδυναμία του στην Άμυνα.

Κάτι που φάνηκε και στην επανάληψη.

Αν ο Ζαρντιμ ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό;

Advertisements

Posted February 22, 2013 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: