BE:T κάνω πρόβλεψη όπως ο Θαλής ο Μιλήσιος.   Leave a comment

BE:T κάνω πρόβλεψη όπως ο Θαλής ο Μιλήσιος.

10/03/2013

4444

Εδώ και αρκετούς μήνες στοιχηματίζω. Ποιο επιστημονικά, κάνω προβλέψεις και ανάλογα κάνω κινήσεις.

Είτε στοιχηματίζεις σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, είτε παίζεις FOREX, είτε είσαι επιχειρηματίας και σκέπτεσαι ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Βενεζουέλα, η λογική, οι αλγόριθμοι είναι ίδιοι.

Οι περισσότεροι από εσάς δεν κρατάτε στατιστικά στοιχεία.

Η επανάσταση που έφερε η Στατιστική, είναι η αξιολόγηση της πρόβλεψης, οριζόντια και κάθετα. Στο χρόνο και στο ευρως των γεγονότων που επαληθεύονται ταυτόχρονα.

Με βάση την στατιστική, μπορείς να αξιολογήσεις, αυτός που σου λέει μια πρόβλεψη, αν θα επαληθευτεί ή όχι.

Στην πρόβλεψη, στο στοίχημα, υπάρχουν κανόνες.

Εγώ δεν πρόκειται να γράψω τις βλακείες που γράφουν οι περισσότεροι.

1) Πόσο συχνά επαληθεύεται αυτός που σας προτείνει μια πρόβλεψη; 1 στις 3; 1 στις 4; 1 στις 7; 1 στις 10;

Αυτό είναι το ποιο απλό στατιστικό που μπορείς να κρατήσεις.

Συνήθως αυτοί που κάνουν προβλέψεις, δεν γράφουν το βαθμό επαλήθευσης τους, γιατί οι περισσότεροι είναι τσαρλατάνοι.

Η επαλήθευση έχει σχέση και με την απόδοση. Η απόδοση καθορίζει τα όρια της επαλήθευσης. Αν δηλαδή η απόδοση είναι 13, τότε αυτός που κάνει την πρόβλεψη μπορεί να κάνει μέχρι 12 λάθος προβλέψεις συνεχόμενες. Αν η 13 είναι σωστή, τότε παίρνουμε πίσω ότι έχουμε στοιχηματίσει, πάντα ισόποσα.

Σε πόσο βάθος χρόνου γίνεται η Επαλήθευση, παίζει μεγάλο ρόλο στους αλγόριθμους που χρησιμοποιούμαι για να πάμε στο Ταμείο.

2) Πόσα γεγονότα περιλαμβάνει η πρόβλεψη; Πόσα γεγονότα επαληθεύει ταυτόχρονα. 1 γεγονός; 2; 3; 4; 8;

Όσα περισσότερα γεγονότα επαληθεύονται ταυτόχρονα, τόσο ποιο δύσκολη είναι η πρόβλεψη.

Εδώ εξετάζουμε τον βαθμό δυσκολίας. Είναι ποιο εύκολο να βρεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα για να κάνεις μια σωστή πρόβλεψη και πολύ ποιο δύσκολο τρεις.

Φυσικά οι τρεις αγώνες δίνουν μεγαλύτερη απόδοση, εφόσον είσαι σωστός.

Ο Βαθμός δυσκολίας, έχει σχέση με τον κλάδο της επιστήμης: η διαχείρισης του Λάθους.

3)Επίπεδα πρόβλεψης. Όταν στοιχημάτισα στις Αμερικανικές εκλογές στον Ομπάμα, ότι θα νικήσει ο Ομπάμα, αυτή ήταν η πρώτη και κύρια πρόβλεψη – κατεύθυνση. Το πρώτο επίπεδο. Όμως για να γίνει ο Ομπάμα πρόεδρος, έπρεπε να κερδίσει πολιτείες κλειδιά.

Έτσι στοιχημάτισα σε νίκη στο Ohio και σε άλλες πολιτείες.

Η νίκη του Ομπάμα – βασική κατεύθυνση – έδινε απόδοση τον Νοέμβριο 28%. Η νίκη στο Ohio 50%. Αυτό σημαίνει ότι ποντάροντας στα δεύτερα και τρίτα επίπεδα, μεγάλωσα τα κέρδη μου.

Όλα αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Η κεντρική πρόβλεψη, έχει μαζί της ένα σύνολο από δευτερεύουσες προβλέψεις. Αν τις εκμεταλλευτείς, κερδίζεις πολλά χρήματα.

Η άνοδος του DJ σημαίνει ότι κάποιες εταιρείες ή κάποιοι επιμέρους κλάδοι απέδωσαν πολύ από την αρχή της κρίσης. Αυτό σημαίνει ότι αν έπαιζες ETF όπως το ProShares Ultra Dow30 (DDM)NYSEArca αλλά και το ETF Direxion Daily Financial Bull 3X Shares (FAS), τα κέρδη σου θα ήταν πολύ μεγάλα.

Αυτό δηλαδή που σας λέω, είναι να εκμεταλλευτείτε πλήρως μια σωστή πρόβλεψη οριζόντια και κάθετα.

4)Είναι το παιχνίδι – κατάσταση, δίκαιο; Αυτή η ερώτηση είναι βασική και τίθεται πάντα. Η απάντηση που δίνεις, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο που θα στοιχηματίσεις.

Όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στα όρια, έχουν παραθυράκια όπου η Ελεύθερη Βούληση παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Τούρκος διαιτητής έβγαλε κόκκινη κάρτα στο δεύτερο ημίχρονο και άφησε την Μάντσεστερ Γιουναιτεντ με 10 παίκτες σε ένα κρίσιμο σημείο. Αποτέλεσμα η Ρεαλ νίκησε.

Ο ορισμός του Τούρκου διαιτητή δεν ήταν «τυχαίος». Είναι ένας διαιτητής που με βάση τα στατιστικά, βγάζει εύκολα κόκκινες κάρτες. Επίσης με βάσει τις προσωπικές του επιλογές, συμπαθεί τις ισπανικές ομάδες.

Στην εν λόγο περίπτωση, κάποιος άλλος θα έβγαζε κίτρινη και όχι απευθείας κόκκινη.

Αν έβγαζε κίτρινη ο Τούρκος και όχι Κόκκινη, θα του έλεγε κάποιος ότι η απόφαση του, είναι άδικη και λάθος;

Η απόφαση για το συγκεκριμένο γεγονός είναι στο όριο και ο Διαιτητής αποφασίζει όπως θέλει. Όμως και ο διαιτητής είναι άνθρωπος και έχει προτιμήσεις.

Αυτή που στοιχημάτισαν ότι η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ θα προκριθεί, πήγαν στον κουβά.

Πόσοι από αυτούς ήξεραν το προφίλ του διαιτητή;

Δίκαιο παιχνίδι σημαίνει, ότι όλοι οι παίκτες έχουν τις ίδιες πληροφορίες.

Δίκαιο παιχνίδι σημαίνει και άλλα πράγματα, αλλά ας μείνουμε σε αυτό.

5)Η Τεχνολογία. Η κάθε εποχή έχει την δική της τεχνολογία. Σήμερα κυριαρχούν οι Η/Υ και το διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες που θέλουν να πάνε στο ταμείο, πρέπει να χρησιμοποιήσουν την υφιστάμενη τεχνολογία.

Η Τεχνολογία παίζει ρόλο, στην Ανάλυση της πληροφορίας.

Η Κβαντική Φυσική, έβαλε την Στατιστική και το ερώτημα τι είναι πληροφορία, σε άλλη διάσταση.

Η τεχνολογία σε βοηθά να κάνεις συνδυασμούς και να τρέξεις σενάρια. Ο Πασκάλ θα είχε μείνει έκθαμβος.

Η χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου, σου δίνει τις καλύτερες προσφορές για να στοιχηματίσεις σε ένα γεγονός. Ο ΟΠΑΠ έχει πολύ μεγάλη γκανιότα και πολύ λίγα γεγονότα.

Πολιτικά γεγονότα δεν έχει ο ΟΠΑΠ Για παράδειγμα. Ο ΟΠΑΠ έχει νταβατζιδες. Ο τρόπος που λειτουργεί ο ΟΠΑΠ είναι σκάνδαλο.

Ο ΟΠΑΠ μέσω τις διαφήμισης μοιράζει πολύ χρήμα σε κανάλια στην Ελλάδα, που στην ουσία είναι χρεοκοπημένα. Η αγορά στοιχήματος στην Ελλάδα είναι στρεβλή.

6)Το πλήθος των επιλογών. Είναι διαφορετικό να διαλέξεις τρεις αγώνες ποδοσφαίρου από ένα σύνολο 10 και διαφορετικό από ένα σύνολο 100.

Στο κουπόνι που υπάρχουν 100 αγώνες, έχεις μεγαλύτερη ευκολία να κάνεις την επιλογή.

Όσο ποιο μεγάλο το σύνολο και όσο καλύτερη η τεχνολογία, τόσο ποιο εύκολα τα πράγματα. Τα μεγάλα σύνολα για να τα διαχειριστείς, θέλεις τεχνολογία.

7)Ο Χρόνος στο μέλλον που θα γίνει η επαλήθευση. Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ; Πριν από χρόνια είχα γράψει ότι το 2008 ο πρόεδρος θα είναι Γυναίκα. Έπεσα έξω. Ο Ομπάμα ανέτρεψε τα προγνωστικά και νίκησε την Χιλαρι που μέχρι να αρχίσει η προεκλογική κούρσα, προηγούταν στις Δημοσκοπήσεις.

Ο Χρόνος παίζει μεγάλο ρόλο. Άλλο πράγμα να κάνεις πρόβλεψη την ημέρα των εκλογών και άλλο να κάνεις πρόβλεψη 4 χρόνια ποιο πριν.

Όσο ποιο πολύ επεκτείνεται ο χρόνος, τόσο ποιο δύσκολη η πρόβλεψη.

Ο Ομπάμα ήταν ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν κέρδιζε η Χιλαρι θα ήταν η πρώτη γυναίκα. Το ποιο ασφαλές θα ήταν να ποντάρω στους Δημοκρατικούς.

Βέβαια εκείνη η πρόβλεψη, είχε μια σκοπιμότητα.

Όσο ποιο μεγάλος ο μελλοντικός χρόνος εκπλήρωσης, τόσο μεγαλύτερες οι αποδόσεις, λόγο αβεβαιότητας. Θα μπορούσα να στοιχηματίσω και στους δυο ταυτόχρονα, Ομπάμα και Χιλαρι. Αφού οι αποδόσεις είναι πάνω από 2.

Το 2000 είχα σίγουρο τον Μπους. Έπρεπε να γίνει ο πόλεμος στο Ιράκ.

8)Εσκεμμένη πρόβλεψη που χάνει. Ο κανόνας νούμερο 8 αφορά τους πολύ προχωρημένους. Κάνεις μια πρόβλεψη την οποία όμως ξέρεις ότι θα την χάσεις.

Ας υποθέσουμε, ότι στοιχηματίζεις σε κάποιον που κινείτε με ταχύτητα. Κάθε φορά στοιχηματίζεις ότι θα κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και αυτός ανταποκρίνεται και έτσι κερδίζεις. Τι γίνεται όμως όταν φτάσεις κοντά στο Όριο του Αϊνστάιν που είναι η ταχύτητα του φωτός; Θέλεις αυτή σου η πρόβλεψη να κερδίσει ή θέλεις να χάσεις;

Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα. Σε αυτή την χρονολογία – 2013, είναι θεωρητικό.

4444

IMF: Θα στοιχηματίζατε στις προβλέψεις του ΔΝΤ (IMF);
Εγώ όχι.

4444

FOOTBALL OLYMPIAKOS STATISTICS 02 110313

4444

Advertisements

Posted March 10, 2013 by bmplefour in Bet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: