Η συμφωνίες γίνονται για να σπάνε   Leave a comment

Η συμφωνίες γίνονται για να σπάνε

25/03/2013

4444

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

4444

Η Ιστορία είναι σκληρή υπόθεση. Το ζήτημα είναι να μην την ωραιοποιείς, όπως έκανε η Ρεπουση.

Ο Καραϊσκάκης δολοφονήθηκε. Πρέπει να το πεις, να το γράψεις. Και να πεις και ποιοι τον δολοφόνησαν.

Αυτά πρέπει να τα λες. Να τα σχολιάζεις.

“….. Στις αρχές του Απριλίου του 1827 προσήλθαν και οι διορισμένοι από την Συνέλευση της Τροιζήνας (Κυβέρνηση), “στόλαρχος πασών των ναυτικών δυνάμεων”, Κόχραν μαζί με τον Τσωρτς, “διευθυντή χερσαίων δυνάμεων” προκειμένου να συνδράμουν τον Αγώνα. Με τους δύο αυτούς ξένους ο Καραϊσκάκης βαθμιαία περιήλθε σε έριδες, τόσο για την τακτική του πολέμου, όσο και κατά την οργάνωση για την κατά μέτωπο επίθεση. Οι διορισμοί των ξένων εκείνων προσώπων υπήρξαν αναμφίβολα το μοιραίο σφάλμα που ανέτρεψε την έκβαση του Αγώνα. Και τούτο διότι προσπαθούσαν να εφαρμόσουν τακτικές οργανωμένου στρατού αγνοώντας τις τακτικές των Ελλήνων, την ψυχολογία τους, αλλά και τις μορφολογικές δυνατότητες της περιοχής, επιζητώντας την έξοδο με κατά μέτωπο επίθεση σε πεδιάδα, επειδή ακριβώς, δεν γνώριζαν το είδος αυτό του πολέμου που επιχειρούσαν μέχρι τότε οι Έλληνες. Έτσι η ανάμιξη αυτών στις πολεμικές ενέργειες με ταυτόχρονες διαταγές του ενός και του άλλου παρέλυσαν τις διαταγές του Καραϊσκάκη.

Αυτό οδήγησε τον Αρχιστράτηγο να επεμβαίνει προσωπικά μέχρι αυτοθυσίας σε όλες τις συμπλοκές, ακόμη και τις μικρότερες, ένα ακόμη μοιραίο σφάλμα των περιστάσεων εκείνων. Αυτό το αντελήφθη ο Κολοκοτρώνης ο οποίος και διαμήνυσε στον Καραϊσκάκη να αποφεύγει τις άσκοπες αψιμαχίες και ακροβολισμούς για να μη φονεύονται και οπλαρχηγοί τους οποίους “κυνηγά το βόλι“. Ο Κολοκοτρώνης του τόνιζε μάλιστα ότι είναι ανάγκη “να σώσει τον εαυτόν του για να σωθεί και η πατρίδα”…..”

Την Ιστορία την γράφουν τα πρόσωπα. Την ώρα που ο αρχιερέας της Διαπλοκής Σημίτης, έβαζε την Ελλάδα στην Γερμανική Eurozone, οι Γερμανοί απέρριπταν την Σουηδία.

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη από την Σουηδία!!!!

4444

http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5007799/nhsos-aney-thhsayrwn/

Είχα την τύχη να βρεθώ στην Ιρλανδία και την Ισλανδία όταν αυτές οι δύο νήσοι των θησαυρών ζούσαν ανάλογες στιγμές με αυτές που ζει τώρα η Κύπρος. Που πολύ τους μοιάζει.

Θυμίζω: Όταν η Κύπρος γινόταν δεκτή εν χορδαίς και οργάνοις στην ευρωζώνη, τη συνόδευαν άριστα πιστοποιητικά δημοσιονομικής υγείας.

Το δημόσιο χρέος της ήταν κάτω του 60% του ΑΕΠ της, οι προϋπολογισμοί πλεονασματικοί, οι ρυθμοί ανάπτυξης (έως και το 2011) υψηλοί, η ανεργία άγνωστη λέξη.

Όπως και η Ιρλανδία όταν τη χτύπησε ο κεραυνός της κρίσης. Όπως και η Ισλανδία. Ποιο ήταν το πρόβλημα στα νησιά των θησαυρών; Ότι είχαν έναν υπέρβαρο και λαίμαργο τραπεζικό τομέα, βουτηγμένο στην αμαρτία της απληστίας, εκτεθειμένο σε αλόγιστους κινδύνους.

Οκτώ φορές το ΑΕΠ της χώρας στην περίπτωση της Ιρλανδίας, δέκα φορές στην περίπτωση της Ισλανδίας, επτά φορές τώρα στην περίπτωση της Κύπρου.

Κι όταν η κρίση εκδικήθηκε (το 2008 στην περίπτωση της Ισλανδίας και της Ιρλανδίας, το 2012 στην περίπτωση της Κύπρου), τα κράτη αποδείχθηκαν πολύ μικρά και αδύναμα ώστε να σηκώσουν μόνα τους το βάρος της διάσωσης ενός υπερτροφικού τραπεζικού συστήματος.

Και τι έκαναν;

Η Ιρλανδία διέσωσε τις τράπεζες και τους μετόχους τους με δημόσιο χρήμα, με αποτέλεσμα να υπερχρεωθεί και να ανοίξει μια τεράστια μαύρη τρύπα στα υγιέστατα ως τότε δημόσια οικονομικά, επέβαλε τετραετή λιτότητα στον πληθυσμό, κατέφυγε στα δάνεια και την επιτήρηση της τρόικας, είδε την ανεργία (και τη νεανική μετανάστευση) να εκτοξεύεται,

αλλά χάρη στη δραστηριότητα των μεγάλων αμερικανικών πολυεθνικών κολοσσών που παράγουν και εξάγουν φάρμακα, υπολογιστές και σόφτγουερ, επωφελούμενοι από τη χαμηλή φορολογία, ισορρόπησε τα δημόσια λογιστικά, έστω και χωρίς θέσεις εργασίας, και πρόσφατα έδειξε ικανή να επιστρέψει στις αγορές.

Η Ισλανδία, πάλι, έκανε το ακριβώς αντίθετο. Άφησε τις τρεις μεγάλες τράπεζες και τους μετόχους τους να χρεοκοπήσουν, προστάτευσε τους καταθέτες, υποτίμησε δραματικά το νόμισμα, στροβιλίστηκε δύο χρόνια στην πιο σκοτεινή από τις αβύσσους, αλλά εν τέλει κατάφερε, ύστερα από τέσσερα και κάτι χρόνια, να ορθοποδήσει.

Και η Κύπρος;

Στην Κύπρο, λοιπόν, το Eurogroup είχε την ευφυΐα να προτείνει έναν συνδυασμό των δύο δρόμων.

Το κυπριακό κράτος να χρεωθεί για να «σώσει» τις δύο μεγάλες τράπεζες και να μπει στα βάσανα της λιτότητας και στον ζυγό της επιτήρησης – όπως η Ιρλανδία.

Αλλά, ταυτόχρονα, να οδηγήσει τις σωσμένες τράπεζες σε οιονεί χρεοκοπία μέσω του κουρέματος των καταθέσεων – όχι ακριβώς όπως η Ισλανδία, αλλά με τα ίδια αποτελέσματα και δίχως τα οφέλη. Τρελό; Απολύτως.

Σχόλιο: Η Κύπρος είδε την Ιρλανδία και την Ισλανδία να παθαίνουν αυτά που έπαθαν και ΔΕΝ πήρε τα μέτρα που έπρεπε. Αυτό είναι η Ύβρης που πληρώνει. Είχε όλο το χρόνο.

Το Σύμπαν πραγματικά τους έδωσε όλο το χρόνο να πάρουν μέτρα.

4444

Το Δολάριο είναι το κύριο αποθεματικό νόμισμα του Πλανήτη Γη από το 1945 και ύστερα. Ένας σοφός άνθρωπος με χρήματα, έχει τουλάχιστον το 40% της περιουσίας του, σε δολάρια.

Κατανοητό; Ή να το ξαναγράψω;

4444

http://www.tanea.gr/news/world/article/5008024/h-el-pais-apesyre-arthro-poy-synekrine-thn-merkel-me-ton-xitler/

Η ισπανική εφημερίδα El Pais απέσυρε την Κυριακή από τον ιστότοπό της ένα άρθρο πολύ επικριτικό έναντι της Γερμανίας και της Ανγκελας Μέρκελ, στο οποίο η καγκελάριος συγκρινόταν με τον Αδόλφο Χίτλερ και το οποίο προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο Twitter, όπου χρήστες εξέφρασαν τη λύπη τους για τους «ανάρμοστους ισχυρισμούς».

Στο άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην περιφερειακή, ανδαλουσιανή έκδοση της El Pais και στον ιστότοπό της, ο Χουάν Τόρες Λόπες, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, έγραφε πως «η Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη ήπειρο, αυτή τη φορά για να εξασφαλίσει έναν οικονομικό ζωτικό χώρο»

Η Μέρκελ μας τιμωρεί για να προστατεύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις της και τις τράπεζές της και επίσης για να ξεχαστεί από το εκλογικό σώμα της το επαίσχυντο μοντέλο εξαιτίας του οποίου το επίπεδο της φτώχειας στη χώρα της είναι το υψηλότερο των 20 τελευταίων ετών, το 25% των μισθωτών κερδίζουν λιγότερα από 9,15 ευρώ/ώρα ενώ ο μισός πληθυσμός δεν αντιπροσωπεύει παρά μόλις ένα άθλιο 1% του συνόλου του εθνικού πλούτου», συνέχιζε ο συντάκτης του άρθρου.

«Η ισπανική εφημερίδα απέσυρε από τον ιστότοπό της το άρθρο με τίτλο “Η Γερμανία εναντίον της Ευρώπης” που υπογραφόταν από τον Χουάν Τόρες Λόπες και δημοσιεύθηκε στην έκδοσή της στην Ανδαλουσία επειδή περιείχε ισχυρισμούς που η εφημερίδα θεωρεί ανάρμοστους», εξηγεί η εφημερίδα σε ανακοίνωση η οποία αντικατέστησε το άρθρο στον ιστότοπό της.

«Η εφημερίδα εκφράζει τη λύπη της που ένα λάθος στην επίβλεψη επέτρεψε τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Οι απόψεις που εκφράζονται από τον Τόρες Λόπες δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον συντάκτη τους», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Στο Twitter, χρήστες είχαν εκφράσει το σοκ και την αγανάκτησή τους πριν αποσυρθεί το άρθρο.

Η απόσυρση του άρθρου προκάλεσε επίσης αντιδράσεις στο Internet, καθώς ορισμένοι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για λογοκρισία.

Σχόλιο: Σαφώς και πρόκειται για λογοκρισία. Αν οι αριθμοί που επικαλείται ο Τόρες είναι σωστοί, πρόκειται για λογοκρισία.

Αγριεύουν τα πράγματα για τους Γερμανούς, παρόλο που οι εγκάθετοι κυνηγούν όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη.

Θέλω να φύγω από την Γερμανική Ευρωζώνη. Την πατήσαμε άγρια με το αντίβαρο που λέγεται Γαλλία. Κανένας από τον νότο, δε θα έμπαινε σε μια Γερμανική Eurozone.

4444

Αν υποθέσουμε ότι η Αμερική περνά μέσα από μια περίοδο Χάους, πως θα χρησιμοποιήσει την δύναμη του Χάους, ώστε να μεγαλώσει την δική της δύναμη με κατεύθυνση το Άπειρο;

Σας βάζω δύσκολα, αλλά τι να κάνω; Υπάρχουν σενάρια, Κόσμοι. Χρόνοι.

Το Χάος δεν είναι κάτι άσχημο, ούτε και το Άπειρο.

Προσωπικά τα προτιμώ.

Υποδομές όπως αυτές τις Formula1 είναι θετικές. Προσφέρουν δουλειές και χρήμα.

Ο Αθλητισμός, όταν γίνεται σωστά, έχει χρήμα.

Η πίστα που φτιάχτηκε στο Austin θα φέρει υπεραξίες, σε ότι γινόταν μέχρι τώρα. Καταρχήν, καλή δημοσιότητα.

Austin Texas Circuit

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19641.htm

“Συμφωνία με τον διάβολο” την οποία φοβούνται ακόμη και να την ανακοινώσουν.
Τα σενάρια κάνουν λόγο για κούρεμα 30% κάτι που σημαίνει ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες κινδυνεύουν να χάσουν σχεδόν τα μισά λεφτά τους. Στην ουσία το νησί κινδυνεύει να ανατιναχθεί εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Περιμένετε να δείτε την αντίδραση των Ρώσων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη βόμβα εξεράγη ήδη σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στα Πολεμίδια της Λεμεσού!
Όπως κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας, μετά την πρώτη έκρηξη, δύο άτομα με σιδερολοστο θρυμμάτισαν την κύρια είσοδο, εισηλθαν εντός του καταστήματος, και στη συνέχεια τοποθέτησαν μέσα στο αυτοσχέδια κροτίδα, η οποία ήταν τυλιγμένη με ταινία με εύφλεκτη ύλη.
Δημιουργήθηκε μικρή εστία φωτιάς η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική.

Τουλάχιστον €8 δισ. καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου θα τύχουν κουρέματος σε περίπτωση που προχωρήσει συμφωνία με το  Eurogroup και αυτή προνοεί ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου από τους καταθέτες της.
Στο τέλος Ιανουαρίου οι καταθέσεις στην Τρ. Κύπρου ήταν ύψους 18,2 δισ. ευρώ. Τραπεζίτες υπολογίζουν ότι από αυτές τις καταθέσεις γύρω στο 45%–50% είναι ασφαλισμένες κάτω των €100 χιλιάδων και οι υπόλοιπες θα τύχουν κουρέματος.
Υπολογίζεται επομένως πως για κάθε 10% θα δεσμεύονται κοντά στα 850 εκατ. ευρώ.
Κούρεμα 20% σημαίνει €1,7 δισ., 30% €2,5 δισ., 40% €3,4 δισ. και 50% €4,2 δισ.

Η συμφωνία η οποία έχει τη στήριξη όλων των μελών της Ευρωζώνης καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εξυγίανση της Λαϊκής και αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, με «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ το ποσοστό του οποίου όμως τελεί ακόμη υπό συζήτηση και θα καθοριστεί τις «επόμενες εβδομάδες», ενώ η Τρ. Κύπρου αναλαμβάνει το «βάρος» των 9 δισ. ευρώ της Λαϊκής από τον ELA.

Σε ό,τι αφορά τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα το Eurogroup κάνει έκκληση για την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ενώ με βάση τη συμφωνία ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου αναμένεται να φτάσει στον κοινοτικό μέσο όρο μέχρι το 2018, ενώ το Eurogroup προσβλέπει επίσης στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας σχετικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή

4444

Πόσες φορές ακούστηκε η λέξη Εκβιασμός στην διαπραγμάτευση μεταξύ Γερμανών και Κυπριών;

4444

Εχτες είδα την Εκπομπή του Τσίμα. Ακούστηκαν ορισμένα ενδιαφέροντα. Όπως ότι συνέχισαν να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα γιατί εκτιμούσαν ότι θα βγάλουν χρήματα. Τα αγόραζαν φτηνά και δεν πίστευαν ότι το PSI θα ήταν τόσο σκληρό για την Ελλάδα.

Υποτίμησαν τον Σόιμπλε που είναι αδίστακτος.

Η άσχημη θέση της Κύπρου βαραίνει κατά κύριο λόγο τους Κυπρίους.

Αυτό που δεν ακούω, είναι τι ρόλο έπαιξε ο Βγενοπουλος σε όλη αυτή την Ιστορία, αλλά και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Το 2010 η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο. Αυτό ήταν συναγερμός για όσους ασχολούνται με χρήμα και έχουν τράπεζες. Με την Ελλάδα έγιναν εγκλήματα από τους Γερμανούς.

Οι Κύπριοι ήταν ελαφρόμυαλοι. Από το 2010 μέχρι το 2013 –σήμερα, τι μέτρα πήραν για να προστατευτούν;

Αυτό που γίνεται στην Κύπρο, είναι μια καμπάνα που χτυπά για την Μάλτα. Δεν γνωρίζω πόσο στερεό είναι το τραπεζικό σύστημα στη Μάλτα, αλλά ξέρω ότι οι Γερμανοί είναι αδίστακτοι.

Όλα αυτά που γίνονται, δεν γίνονται ξαφνικά.

Η συμβουλή μου είναι ξεκάθαρη. Όσοι έχετε χρήματα πολλά, πάνω από 20.000 βγείτε από την Γερμανική Ευρωζώνη. Οι καμπάνες βαρούν δυνατά.

Από το 2010 και μετά η Ελλάδα έχει κατοχικές κυβερνήσεις. Τι περίμεναν οι Κύπριοι;

Στην Ελλάδα αποφασίζουν οι Γερμανοί γκαουλαιτερ δια μέσου των Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβελη. Σκληρό, αλλά έτσι είναι.

Αυτοί που πρέπει να πάρουν αποφάσεις, πρέπει να βλέπουν την σκληρή πραγματικότητα. Άσχετα αν θα βοηθήσουν κάποιους ή όχι, οφείλουν να γνωρίζουν και να μην πιάνονται στον ύπνο.

Όταν ακούω φράσεις: οι εταίροι μας και άλλα τέτοια με πιάνουν τα γέλια. Είναι δυνατόν μετά από όσα έγιναν στην Ελλάδα, να πιστεύει κάποιος στην αλληλεγγύη μέσα στην Γερμανική ένωση; Πρέπει να είναι ηλίθιος.

4444

Ο Αναστασιάδης είναι δοσίλογος σας το έγραψα. Σήμερα ξύπνησα και διαβάζω για την συμφωνία. Μεγαλοπρεπές Κούρεμα.

Αφού η Κύπρος ήταν να δεχτεί το πακέτο, γιατί ο Αναστασιάδης έκανε, όλες αυτές τις μαλακιες; Ο λόγος απλός. Λέγεται διαχείριση κοινής γνώμης.

Σαφώς υπήρξαν Κύπριοι στα δωμάτια εξουσίας που ήξεραν όλο το σχέδιο.

Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το Σχέδιο στην Κύπρο. Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν, όχι οι δοσίλογοι.

Εφαρμόστηκε ένα σχέδιο, ο Αναστασιάδης έπαιξε τέλεια το ρόλο του.

Ο Αναστασιάδης είναι από τους καλύτερους δοσίλογους. Έφτιαξε ολόκληρη ιστορία.

Στο επόμενο ταξίδι της η Μέρκελ, στο νησί της Αφροδίτης θα του δώσει το μετάλλιο του δοσιλογισμού.

Πότε θα ανοίξουν οι Κυπριακές τράπεζες; Θα δούμε. Όσοι βάλατε πολλά χρήματα, να προσέχατε. Να ρωτούσατε.

Εγώ πάντως όταν δούλευα, είπα στον φίλο που είχε την επιχείρηση, πήγαινε Αγγλία.

Ξεκάθαρα του το είπα. Με άκουσε και πήγε. Ελπίζω τα χρήματα του, να τα πήγε στην Αγγλία.

Η Αγγλία είναι στην Ευρώπη και έκτος Ευρωζώνης, με δικό της νόμισμα, έχει πολλά προτερήματα για κάποιον που ζει στην Ευρώπη.

Σε έναν άλλο φίλο του είπα και αυτόν να πάει τα χρήματα του σε ομόλογα Γερμανικού δημοσίου και στα νησιά Τζέρσεϊ.

Το συμπέρασμα αναγνώστη είναι το εξής: ένας άνθρωπος που έχει χρήματα, σαφώς και μπορεί να προφυλαχτεί από τους κακούς Γερμανούς και τις ηλίθιες ηγεσίες της Ευρωζώνης.

Εγώ θέλω να φύγω από την Γερμανική Ευρωζώνη, οι Γερμανοί είναι καταστροφικοί. Μακριά.

Η Συμβουλή που θα δώσω στους Κυπρίους, ρίξτε τον Αναστασιάδη και βάλτε κάποιον άλλο. Ο Αναστασιάδης σας «δούλεψε» πολύ άσχημα.

Οι Απατεώνες Χριστόφιας και Αναστασιάδης τρώνε τα λεφτά του κόσμου.

Σήμερα υπάρχουν κάποιοι, όσοι έχουν χρήματα στην Κύπρο των Απατεώνων προέδρων, που πάγωσαν. Πάνε τα λεφτουδάκια.

4444

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/765822/ArticleNewsWorld.aspx

Μόνο οι καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ και οι λοιπές τράπεζες πλην Λαϊκής και Κύπρου βγαίνουν ανέπαφοι από το σχέδιο λύσης για την Κύπρο που ενέκρινε ξημερώματα το Eurogroup.

Για τους υπόλοιπους το σχέδιο είναι «φωτιά» ή και καταστροφή. Τα μέτρα είναι πρωτοφανή και δεν απαιτούν πλέον έγκριση από την κυπριακή Βουλή, αφού τα σχετικά νομοσχέδια ψηφίστηκαν… προκαταβολικώς την περασμένη Παρασκευή.

Εκτιμάται όμως ότι θα έχουν ευρύτερες επιπτώσεις για την Ευρωζώνη καθώς υπάρχουν κόκκινες γραμμές που ξεπεράστηκαν, όπως η συμμετοχή των καταθετών αλλά και των κατόχων senior ομολόγων.

Στην ουσία ο πυρήνας του τραπεζικού τομέα της Κύπρου είτε διαλύεται, είτε «ανασυγκροτείται», με το κόστος να πληρώνουν οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες με πάνω από 100.000 ευρώ, γεγονός που θα οδηγήσει στην άμεση επιβολή σοβαροτάτων περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, γεγονός πρωτόγνωρο- και αυτό- στην σύντομη ιστορία της Ευρωζώνης.

Χαρακτηριστικό της αμηχανίας αλλά και του πρωτοφανούς του εγχειρήματος, το γεγονός ότι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής τρόικας, αλλά και της κυπριακής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση να μιλήσουν συγκεκριμένα, ούτε για το πότε θα ανοίξουν ξανά οι κυπριακές τράπεζες (ενδεχομένως να αποφασιστεί σήμερα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου έκανε λόγο για «λίγες μέρες») ούτε για το πόσο θα διαρκέσουν οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων (καθώς θα πάρει εβδομάδες ή και μήνες ώσπου να ξεπαγώσει μέρος των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου), ούτε όμως και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τις κυπριακές επιχειρήσεις και την οικονομία.

Επιπτώσεις που όπως φάνηκε και από την αμήχανη στάση του αρμόδιου Επιτρόπου Ολι Ρεν στη συνέντευξη Τύπου, θα είναι βραχυπρόθεσμα συντριπτικές, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε εκτίμηση για το «βάθος» της ύφεσης που θα υποστεί η Μεγαλόνησος.

Σε ότι αφορά την Λαϊκή, είναι πλέον σαφές ότι οδεύει σε εξαφάνιση μέσω διαχωρισμού σε «κακή τράπεζα» και σε «καλή» που σε δεύτερο χρόνο θα απορροφηθεί από την Τράπεζα Κύπρου. Οι απώλειες των μετόχων, των ομολογιούχων και των καταθετών άνω των 100.000 ευρώ, υπολογίζεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν ότι θα αγγίξουν το 100%, μέσα στα πλαίσια της διαδικασίας εκκαθάρισης, προκειμένου να εξοικονομηθούν 4,2 δισ. ευρώ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα χαθεί κι ένα μεγάλο μέρος των θέσεων εργασίας (γεγονός που παραδέχτηκαν ευρωπαίοι εκπρόσωποι, κι ότι θα δημιουργηθεί αναταραχή σε ιδιώτες κι επιχειρήσεις που την είχαν επιλέξει, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα Ταμεία Πρόνοιας που επίσης είχαν σημαντικές καταθέσεις (ο υπ. Οικονομικών κ. Σαρρής ανέφερε ότι θα μετατραπούν σε μετοχές).

Η Τράπεζα Κύπρου εκτός από τα καλά στοιχεία της Λαϊκής (καταθέσεις έως 100.000 ευρώ) θα αναλάβει και την χρηματοδότηση μέσω ELA της συγκεκριμένης τράπεζας, ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ. Η ίδια θα «ανασυγκροτηθεί», σύμφωνα με τη φρασεολογία του Eurogroup, που πρακτικά σημαίνει ότι θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση της με συμμετοχή των μετόχων, των ομολογιούχων και των μεγαλοκαταθετών, η οποίοι θα πάρουν ως αντάλλαγμα μετοχές.

Όπως παραδέχτηκε το Eurogroup πρόκειται για διαδικασία που θα κρατήσει εβδομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο είναι το ύψος της επιβάρυνσης για τους καταθέτες, διάστημα στο οποίο θα «παγώσουν» οι καταθέσεις αυτές, αλλά και μήνες προκειμένου να εφαρμοστεί.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χ. Στυλιανίδης, πάντως, υπογράμμισε ότι η αναγκαστική ανταλλαγή ανασφάλιστων καταθέσεων με μετοχές της Τρ. Κύπρου θα είναι κάτω από 30%, τονίζοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο το ποσοστό

Τα ανωτέρω συνεπάγονται ότι στην Κύπρο θα επιβληθούν με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών, σκληρά μέτρα περιορισμού στην διακίνηση κεφαλαίων, τα οποία έως τώρα είχαν αποφευχθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κρίσης και σύμφωνα με ξένους αναλυτές θέτουν πλέον εν αμφιβόλω την έννοια του κοινού νομίσματος «που έχει την ίδια αξία παντού».

Απόλυτη αμηχανία

Χαρακτηριστικό πάντως της κατάστασης που επικράτησε στην συνέντευξη ήταν και το γεγονός ότι κανένας από τους παριστάμενους δεν δέχτηκε να απαντήσει πόσα είναι τελικά τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την «ανασυγκρότηση» του κυπριακού τραπεζικού τομέα, έναντι των 5,8 δισ. που είχαν υπολογιστεί στο προηγούμενο Eurogroup.

Οι παριστάμενοι δήλωναν ότι τα 5,8 δισ. δεν χρησιμοποιούνται πια, ότι δεν γνωρίζουν το ακριβές νούμερο, κι ότι αυτή η λύση είναι καλύτερη από την προηγούμενη διότι «αντιμετωπίζει» το πρόβλημα στη ρίζα του, για να υποστηρίξουν στη συνέχεια ότι ήταν τελικά «η μόνη λύση» μετά την χειροτέρευση της κατάστασης που μεσολάβησε την περασμένη εβδομάδα. Η κα Λαγκάρντ πάντως είπε ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται ο κυπριακός τραπεζικός τομέας θα έχει περιοριστεί στο επίπεδο του ευρωπαϊκού μέσου όρου έως το 2018.

Αρκετές ήταν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το «λάθος» του προηγούμενου eurogroup να συναινέσει στο έμμεσο κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, γεγονός που ανάγκασε τον κ. Νταιζελμπλουμ να παραδεχτεί ότι «υπήρχαν τότε πολιτικοί περιορισμοί που μας έκαναν να στραφούμε σε εκείνη τη λύση», περιορισμοί που έπαψαν προφανώς να υφίστανται.

Νταιζελμπλουμ: Μέσα Απριλίου το MoU

Ο κ Νταιζελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι το πακέτο για την Κύπρο παραμένει στα 10 δισ. ευρώ. Υποστήριξε ότι το draft του Μνημονίου Κατανόησης (MoU) θα είναι έτοιμο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και συμπλήρωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία για την επιμήκυνση του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ.

Ολι Ρεν: Task Force για την “ανοικοδόμηση”

«Ηταν δύσκολη η διαδικασία καθώς την προηγούμενη εβδομάδα βρεθήκαμε σε μια κατάσταση που δεν υπήρχαν εύκολες επιλογές αλλά μόνο δύσκολες αποφάσεις. Το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για το λαό της Κύπρου και η Κομισιόν θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους πλέον αδύναμους. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μπαρόζο ετοιμάζει μια task force για την Κύπρο. Αυτή θα προσφέρει τεχνική βοήθεια στις αρχές με έμφαση σε προσπάθειες ανάκαμψης», τόνισε. «Πρέπει να χτιστεί η οικονομία της χώρας σε νέα βάση και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Αναφορικά με τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, ο Ολι Ρεν σημειώσει ότι η κυπριακή κυβέρνηση και η τρόικα θα δουλέψουν από κοινού για τα συγκεκριμένα μέτρα. Υποστήριξε ότι υπό αυστηρές προϋποθέσεις η νομοθεσία της ΕΕ επιτρέπει τη λήψη αυτών των μέτρων. Η Κομισιόν θα παρακολουθεί την εφαρμογή.

Σόιμπλε: Η συμφωνία δεν χρειάζεται επικύρωση από κυπριακή Βουλή

Η συμφωνία που σύνηψε η Κύπρος με τους διεθνείς πιστωτές δεν απαιτείται να επικυρωθεί από την κυπριακή βουλή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το deal στις Βρυξέλλες.

«Η Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί», είπε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους αφού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία.

«Πρόσθετη νομοθεσία θα ήταν αναγκαία μόνον εάν επιβαλλόταν φορολόγηση σε ανασφάλιστες καταθέσεις, αλλά όχι για την αναδιάρθρωση των εν λόγω τραπεζών», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στους όρους της συμφωνίας που ενέκρινε το Eurogroup νωρίτερα.

Λαγκάρντ: Εντός των επόμενων εβδομάδων η εισήγηση για συμμετοχή ΔΝΤ

Από την τελική συμφωνία με την τρόικα στην Κύπρο εξαρτάται η εισήγηση της Κριστίν Λαγκάρντ για συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στην κυπριακή βοήθεια, τόνισε η επικεφαλής του ταμείου, προσθέτοντας ότι η τελική εισήγηση θα είναι έτοιμη εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ειδικότερα, η επίσημη δήλωση της κ. Λαγκάρντ έχει ως εξής:

«Η συμφωνία για την Κύπρο παρέχει ένα βατό και αξιόπιστο σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών προκλήσεων στη χώρα.

Το σχέδιο επικεντρώνεται στις δυο μεγάλες προβληματικές τράπεζες και την προστασία των ασφαλισμένων καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες.

Αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος μέσω μιας ξεκάθαρης στρατηγικής που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και δεν επιβαρύνει υπερβολικά τους Κύπριους φορολογούμενους. Η συμφωνία αποτελεί τη βάση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, που είναι και το κλειδί για τη στήριξη της ανάπτυξης.
Πιστεύουμε ότι το σχέδιο παρέχει μια διατηρήσιμη και πλήρως χρηματοδοτούμενη λύση στα προβλήματα της Κύπρου και τη θέτει σε ένα μονοπάτι ανάκαμψης.

Τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ και της ΕΕ που βρίσκονται στην Κύπρο θα ολοκληρώσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου. Με βάση αυτό και την τελική συμφωνία με την τρόικα στην Κύπρο, εκτιμώ ότι θα καταθέσω την πρόταση στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για πιθανή οικονομική συμβολή εντός των επόμενων εβδομάδων”.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρέγκλιγκ του ESM σημείωσε ότι ο μηχανισμός θα ακολουθήσει τη συνήθη διαδικασία ώστε σε λίγες ημέρες να είναι έτοιμο να παρουσιάσει το πρόγραμμα χρηματοδότησης. Αναμένει τα πρώτα χρήματα να εισρεύσουν στην Λευκωσία στις αρχές Μαΐου.

Αναστασιάδης: Θα έχουμε ένα πρόγραμμα

Ικανοποίηση για τη συμφωνία δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. «Θα έχουμε ένα πρόγραμμα και αυτό είναι προς το συμφέρον του λαού της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως σύνολο», υπογράμμισε εξερχόμενος από τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Σαρρής: Θα έχουμε σημαντικές απώλειες

«Η συμφωνία δεν θα είναι χωρίς κόστος. Θα χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που κερδίσαμε για να κάνουμε μια νέα αρχή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Σαρρής. Αναγνώρισε ότι πολλοί από τους ξένους επενδυτές και καταθέτες είναι δυσαρεστημένοι «θα είναι ψέμα να μην παραδεχθούμε ότι θα έχουμε σημαντικές απώλειες», παραδέχθηκε.

4444

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=220164&catID=2

Η συμφωνία που σύνηψε η Κύπρος με τους διεθνείς πιστωτές δεν απαιτείται να επικυρωθεί από τη βουλή της νήσου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί», είπε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους αφού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία.

«Πρόσθετη νομοθεσία θα ήταν αναγκαία μόνον εάν επιβαλλόταν φορολόγηση σε ανασφάλιστες καταθέσεις, αλλά όχι για την αναδιάρθρωση των εν λόγω τραπεζών», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στους όρους της συμφωνίας που ενέκρινε το Eurogroup νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, νομικά η γερμανική κάτω βουλή δεν χρειάζεται να ψηφίσει σχετικά με την δανειακή σύμβαση σε αυτή τη φάση.

Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί μια ψηφοφορία εντός της εβδομάδας, εάν το θέλουν οι Γερμανοί βουλευτές. Δήλωσε πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την Μπούντεσταγκ.

Σχόλιο: Ο Σόιμπλε καταργεί και την Βουλή.

4444

24/03/2013

4444

BLOOMBERG CYPRUS EFFECT ON EURO 01 01 220313

4444

ISRAEL TURKEY ALON LIEL 01 230313

4444

RUSSIA PUTIN MERKEL 02 230313

4444

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%AD%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%B8%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B2%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BD%CF%84

Οι ΗΠΑ φαίνεται οτι “βλέπουν λίγο πιο μέρα από την μύτη τους” στο θέμα της Κύπρου και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν το ΔΝΤ να υπαναχωρήσει από τη σκληρή γραμμή του ως προς την κατάσχεση ποσοστού των καταθέσεων και να σπάσουν τον άξονα που έχουν δημιουργήσει με την Γερμανία.

Φυσικά οι ΗΠΑ έχουν αντιληφθεί πλήρως τον κίνδυνο ότι η απόφαση μπορεί να οδηγήσει εκτός ευρωζώνης την Κύπρο και από εκεί και πέρα να αλλάξουν όλα σε ότι αφορά τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Α.Μεσόγειο, αφού πλέον όντες εκτός ευρωζώνης, μπορούν να αναζητήσουν αλλού στήριξη και να δημιουργήσουν νέες συμμαχίες.

Σε ότι αφορά το δημοσίευμα είναι εντυπωσιακό ότι το σημείο που γράφει ότι «Οι Ευρωπαίοι πίστευαν ότι το νησί είχε εκλέξει έναν ακόμη Αντώνη Σαμαρά, ένθερμο υποστηρικτή της σκληρής διάσωσης που προβλέπει λιτότητα και θα κατάφερνε να πείσει ανώδυνα τους Κύπριους σε μια τέτοιες εξέλιξη σε ότι αφορά το κούρεμα των καταθέσεων».

Παράλληλα οι FT επικαλούνται πληροφορίες από αξιωματούχους της ευρωζώνης οι οποίοι παραδέχονται ότι πλέον αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο η Κύπρος να αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση, ενώ ηγέτες της Ε.Ε αναγνωρίζουν ανοιχτά ότι δεν έχουν ιδέα πού βρίσκεται η λύση αναφορικά με την Κύπρο!

Στο ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι  η Ρωσία είχε ξεκαθαρίσει σε Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών του G20 στη Μόσχα τον περασμένο μήνα  (λίγο πριν από το πρόσφατο Eurogroup) ότι δεν ενδιαφερόταν για την εξαγορά κυπριακών τραπεζών από τη στιγμή που δεν επετεύχθη συμφωνία της ρωσικής πλευράς με την Κύπρο για τον τερματικό σταθμό επεξεργασίας φυσικού αερίου στο Μαρί, εξέλιξη που έκανε την Μόσχα να θεωρήσει ότι παρά την σενή οικονομική και πολιτική σχέση με την Λευκωσία, η υπόθεση των κοιτασμάτων ήταν “καπαρωμένη” από τους δυτικούς. 

Επιπλέον αναφέρεται ότι λανθασμένη ανάγνωση της Κύπρου και των πολιτικών και κοινωνικών ισορροπιών στο νησί, καθώς και υποτίμηση των δεσμών μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών καταλογίζεται στους Ευρωπαίους αξιωματούχους 

«Στις Βρυξέλλες πίστευαν ότι ο Κύπριος ηγέτης δε θα έφερνε στη Βουλή νομοσχέδιο αν δεν ήταν βέβαιος ότι θα περάσει. Αλλά αυτό δεν συνέβη».

Σχόλιο: Η Κύπρος πρέπει να φύγει από την Γερμανική Ευρωζώνη. Ο Αναστασιάδης είναι δοσίλογος.

Η Ισλανδία είχε 2 χρόνια ύφεση και μετά ανάπτυξη. Υποτίμησε το νόμισμα της 50%. Στην Ελλάδα όπου κουμάντο κάνουν οι Γερμανοί και η Τρόικα, η Ελλάδα έχει ύφεση από το 2008 και η συνολική υποτίμηση μέχρι το 2013 αγγίζει το 50%.

Άρα μαλακα νεοέλληνα, ποιο είναι το συμπέρασμα;

Πρέπει να φύγεις από την Γερμανική Ευρωζώνη και να δικάσεις Παπανδρέου, Παπαδημο, Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβελη. Να τους δικάσεις.

Εγώ αυτό θέλω. Μετα να δικασεις τον Σημιτη.

Αν η Χρυσή Αυγή τους συλλάβει και τους δικάσει, εγώ θα την ψηφήσω. Κατάλαβες Λαζόπουλε;

4444

Berezovsky Boris

4444

Obama and Mis Israel

4444

Όλες οι Δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα πράγμα. Ότι οι Νεοέλληνες δε είναι όλοι χαζοί. Συνεχίζουν να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, που αντιστέκεται στην Τρόικα και στους Νταβατζηδες.

Ο Λαζόπουλος την βρίζει την Χρυσή Αυγή, τα συστημηκα κανάλια την βρίζουν και αυτοί. Όμως οι νεοέλληνες την ψηφίζουν.

Θέλω εκλογές για να κάνω την καταμέτρηση. Τα γιοσουφακια της Μέρκελ: Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβελης, δεν έχουν την πολιτική νομιμότητα να παίρνουν αποφάσεις.

4444

Ακούω τον Γιώργο Τραγκα να λέει συνεχώς ένα όνομα: Λίνα Αλεξίου. Του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφησε στο ΕΣΡ για να φάει πρόστιμο ο Τραγκας που κάνει αντίσταση.

Αλέξη Τσιπρα, έχεις θέμα με την Λίνα Αλεξίου.

4444

OAO Gazprom (GAZP.RS) has signed a deal to market liquefied natural gas (LNG) from the Tamar floating LNG project in Israel, the Russian gas giant said in a statement Tuesday.

Gazprom Marketing & Trading Switzerland signed heads of agreement for exclusive offtake from the Tamar project for 20 years with Levant LNG Marketing Corporation.

The state-controlled energy firm is increasing its involvement in LNG as demand for gas delivered by pipeline to Europe, its most lucrative market, declines. In recent years large amounts of natural gas have been discovered off Israel’s coast. The Tamar field contains around 9 trillion cubic feet of gas.

The Tamar LNG project, based on the Tamar and Dalit offshore fields, is scheduled for commissioning in 2017 and expected to produce 3 million metric tons of LNG per year.

Write to James Marson at james.marson@dowjones.com

Subscribe to WSJ: http://online.wsj.com?mod=djnwires

Copyright © 2013 Dow Jones Newswires

Read more: http://www.foxbusiness.com/news/2013/02/26/gazprom-signs-deal-to-market-israel-tamar-lng-project/#ixzz2OOJoABZb

Σχόλιο: Σωστή η κίνηση του Ισραήλ. Δίνει και στη Ρωσία ένα μερίδιο.

4444

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5007841/h-depa-kai-oi-isorropies/

Τα κέρδη της Gazprom έχουν κάνει βουτιά και οι Ρώσοι θεωρούν υπεύθυνη για την επίθεση τη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο παιχνίδι πιστεύουν οι Ρώσοι ότι παίζει και η Ελλάδα με την πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), την οποία διεκδικεί η Gazprom. Πηγές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει τη ΔΕΠΑ στην Gazprom ως τον μεγαλύτερο πλειοδότη, επειδή αυτό επιβάλλουν οι όροι του διαγωνισμού, αλλά και η τήρηση των πολιτικών ισορροπιών, προκειμένου να μη δυσαρεστηθεί ούτε η Μόσχα ούτε η Ουάσιγκτον. Κυρίως, όμως, επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Κομισιόν πιθανότατα δεν θα εγκρίνει το πρότζεκτ λόγω της αντιμονοπωλιακής έρευνας εις βάρος του ρωσικού γίγαντα και έτσι θα φύγει από τα χέρια της μια καυτή πολιτική «πατάτα».

Σχόλιο: Οι Γερμανοί θεωρούν την Ευρωζώνη δική τους υπόθεση. Έχει καταργηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλοι αυτοί που βρίσκονται στις Βρυξέλες είναι η μάσκα του Βερολίνου. Ο συλλογισμός των Ρώσων είναι σωστός. Για να δούμε τι θα γίνει.

Γι’αυτό η Ρωσία έπρεπε να βοηθήσει την Κύπρο.

Αλλά οι Ρώσοι είναι λίγο άτσαλοι! Η βοήθεια στην Κύπρο δε θα τους κόστιζε τίποτα, αλλά τα οφέλη θα ήταν τεράστια, άσχετα αν δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Δε θέλω να αναλύω περισσότερο τα σενάρια.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/03/2013_488983

Caritas: Αύξηση 30% του χάσματος πλουσίων- φτωχών στην Ισπανία

Κατά 30% αυξήθηκε το χάσμα πλουσίων-φτωχών διαρκούσης της κρίσης, κατά υπολογισμούς της Caritas.

Το εισοδηματικό χάσμα ανάμεσα στους πλουσιότερους και στους φτωχότερους αυξήθηκε κατά 30% διαρκούσης της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε η καθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas.

Το εισόδημα του φτωχότερου τμήματος του πληθυσμού της Ισπανίας μειώνεται με ρυθμό 5% σε ετήσια βάση από το 2006, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης. Πλέον, οι πλουσιότεροι Ισπανοί έχουν εισόδημα επταπλάσιο από το μέσο εισόδημα στη χώρα.

Περίπου το 21% των Ισπανών ζει πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας ή με ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο ορισμός της ανέχειας δεν βασίζεται μόνο στο εισόδημα αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως το χρονικό διάστημα που κάποιος ή κάποια αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας.

Το εισοδηματικό χάσμα στην Ισπανία είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά την ίδια οργάνωση.

Η Caritas αποδίδει την αύξηση της φτώχειας στην ανεργία —στο 26% σήμερα—, την μείωση των μισθών, τις περικοπές στα επιδόματα και τις αυξήσεις των φόρων.

Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Ισπανίας συρρικνώθηκε κατά 1,4% το 2012 και δεν αναμένεται να αναπτυχθεί ξανά πριν από τα τέλη του τρέχοντος έτους.

“Η ταχεία αύξηση της κοινωνικής ανισότητας αποκαλύπτει μια κοινωνία χωρίς συνοχή» σχολίασε ο γενικός γραμματέας της καθολικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, Σεμπάστιαν Μόρα.

Σχόλιο: Η Παραμονή στην Γερμανική Ευρωζώνη κοστίζει πολύ.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/03/2013_489432

Δημόσιο χρέος 2,5 δισ. ευρώ παρέλαβε ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ από έγκυρη κυβερνητική πηγή, ανέφερε στον Κύπριο πρόεδρο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, πριν από την δραματική συνεδρίαση του Εurogroup, που πήρε την απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Σύμφωνα με στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών το τρίτο τρίμηνο του 2012 το δημόσιο χρέος ήταν της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο κ. Αναστασιάδης, υπήρξε αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ.

Σχόλιο: Δηλαδή Χριστόφια «έφαγες» 1 δις ευρώ; Ενώ ήξερες τα χάλια της Κυπριακής Οικονομίας;

4444

23/03/2013

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/03/2013_489555

Ο Σι Τζινπίνγκ δηλώνει «πολύ ικανοποιημένος» από την επίσκεψή του στη Μόσχα

Δήλωσε πως «υπερέβη όλες τις προσδοκίες».

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα πως είναι «πολύ ικανοποιημένος» από την επίσκεψή του στη Ρωσία, η οποία «υπερέβη όλες τις προσδοκίες», και εγκωμίασε το ρόλο που διαδραματίζουν κατ’ αυτόν η Μόσχα και το Πεκίνο στη διασφάλιση της ειρήνης στον κόσμο.

“Η επίσκεψή μου πέτυχε το στόχο της. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν κατά πολύ όλες τις προσδοκίες μου», δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, στη διάρκεια συνάντησής του με τον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος», υπογράμμισε ο Σι.

Ο Κινέζος πρόεδρος, ο οποίος έφτασε στη Μόσχα χθες Παρασκευή μαζί με τη σύζυγό του Πενγκ Λίγουαν για μια επίσκεψη τριών ημερών, διευκρίνισε ότι επέλεξε τη Ρωσία για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό «για να υπογραμμίσει την ιδιαίτερη σημασία» των σινο-ρωσικών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα «νέα σημαντικά αποτελέσματα» που επιτεύχθηκαν στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, υπενθυμίζοντας πως συνήφθησαν περίπου τριάντα συμφωνίες, κυρίως στους τομείς του πετρελαίου και του αερίου.

“Όλο αυτό προσφέρει μια σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη των σχέσεών μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», υπογράμμισε.

Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τις δύο χώρες «να ενισχύσουν περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία τους στη διεθνή σκηνή (…) ώστε να διασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα» στον κόσμο.

Η Ρωσία, η μοναδική μεγάλη δύναμη που συνεχίζει να διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Συρία, και η Κίνα έχουν εμποδίσει ως τώρα όλα τα σχέδια απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Χθες Παρασκευή ο Σι Τζινπίνγκ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, επανέλαβε πως η Ρωσία και η Κίνα έχουν τις ίδιες απόψεις στα μεγάλα διεθνή ζητήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλιο: Την ίδια στιγμή που όλα αυτά γίνονται στην Κύπρο, ο Κινέζος πρωθυπουργός κάνει το πρώτο του ταξίδι στην Μόσχα.

Κάτι συμπτώσεις, καθόλου τυχαίες. Και ο Ομπάμα ταξίδεψε.

Όλες οι λεπτομέρειες είναι ενδιαφέρουσες.

 4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19600.htm

Οι ασφυκτικές γερμανικές πιέσεις για τη συρρίκνωση του «υπερδιογκωμένου» κυπριακού τραπεζικού τομέα, τον τερματισμό του «ξεπλύματος βρόμικου (ρωσικού) χρήματος» και την υιοθέτηση ενός νέου, λελογισμένου και «ηθικά αποδεκτού» οικονομικού μοντέλου από τη Μεγαλόνησο, παραπέμπει σε ένα παρελθόν, όχι και τόσο μακρινό, το οποίο η «ηθικώς άσπιλη» Γερμανία επιμένει να αγνοεί: αυτό της υπερέκθεσης των γερμανικών τραπεζών στα τοξικά, όπως αποδείχθηκε, ομόλογα της «ευρωπαϊκής περιφέρειας», αλλά και άλλα προϊόντα αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας- και τον τρόπο απεμπλοκής τους από αυτά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε άρθρο του με ημερομηνία 24 Μαΐου του 2012 και τίτλο «Ε, Γερμανία, έχεις κι εσύ ένα πακέτο διάσωσης» («Ηey Germany: You Got a Bailout Too»), το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, παρά τη ρητορική που επικράτησε περί «αμαρτωλού», «σπάταλου» ευρωπαϊκού Νότου και «ηθικού», «συνετού» Βορρά, αυτές που στηρίχθηκαν- και ουσιαστικώς διεσώθησαν- από τα πακέτα στήριξης που δόθηκαν στην «ευρωπαϊκή περιφέρεια» ήταν οι γερμανικές τράπεζες. Η έκθεση των τελευταίων σε τοξικά ομόλογα της συγκεκριμένης περιοχής, δεν ήταν μόνο υπερβολική: ξεπερνούσε τα συνολικά αποθεματικά τους, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η επιβίωσή τους.

Στα 545 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των Γερμανικών τραπεζών το 2009

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), έως τον Δεκέμβριο του 2009, οι γερμανικές τράπεζες είχαν σωρεύσει μελλοντικές απαιτήσεις πληρωμών σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία, ύψους 704 δισ. δολαρίων (545 δισ. ευρώ)- ποσό το οποίο υπερέβαινε το συνολικό τους κεφάλαιο.

«Με άλλα λόγια», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το Bloomberg, «δάνεισαν πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούσαν να διαθέσουν».

Η στήριξη των συγκεκριμένων χωρών μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, έδωσε ουσιαστικά τη δυνατότητα στη Γερμανία να «επαναπατρίσει» κεφάλαια τα οποία, σε περίπτωση κατάρρευσής τους, θα έχαναν οι ίδιες οι γερμανικές τράπεζες, οι οποίες θα έπρεπε ακολούθως να διασωθούν με χρήματα των γερμανών φορολογουμένων.

Πώς έγινε η στήριξη των γερμανικών τραπεζών

Σε αντίθεση με τη βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα, η στήριξη των γερμανικών τραπεζών έγινε αυτομάτως, στο πλαίσιο των δομών και των λειτουργιών της νομισματικής ένωσης.

Πώς έγινε αυτό; Όταν οι γερμανικές τράπεζες απέσυραν κεφάλαια από την Ελλάδα, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά τις εκροές με δάνεια που παραχώρησαν προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα συγκεκριμένα δάνεια ενεγράφησαν στον ισολογισμό της Bundesbank, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ως μελλοντικές απαιτήσεις κατά του υπολοίπου της ευρωζώνης. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός διευκόλυνε τις γερμανικές τράπεζες απαλλαγούν από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν.

Με ποιο τρόπο; Αντίθετα από τις απαιτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι απαιτήσεις της Bundesbank, καθιστούσαν τη Γερμανία εν μέρει μόνο υπεύθυνη γι’ αυτές. Με άλλα λόγια, αν η Ελλάδα, για παράδειγμα, κήρυσσε  χρεοκοπία, οι ζημίες θα μοιράζονταν από κοινού σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, αναλόγως με το μερίδιο που κατείχαν στην ΕΚΤ. Το μερίδιο της Γερμανίας θα ανερχόταν στο 28%. Εν ολίγοις, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά μία μεταφορά του κινδύνου που είχε καταγραφεί στους ισολογισμούς των γερμανικών τραπεζών στους φορολογουμένους όλης της ευρωζώνης.

Το πόσο ακριβώς επωφελήθηκε η Γερμανία είναι δύσκολο να υπολογιστεί. Ενδεικτικό ενδεχομένως δείκτη αποτελούν τα κεφάλαια που απέσυραν οι γερμανικές τράπεζες από άλλες χώρες της ευρωζώνης, από το ξέσπασμα της κρίσης. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, από το Δεκέμβριο του 2009, έως τα τέλη του 2011, οι τράπεζες της Γερμανίας απέσυραν μαζικά κεφάλαια ύψους 353 δισ. δολαρίων (273 δισ. ευρώ)…

Σε αντιδιαστολή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Bloomberg, το συνολικό ποσό των δανείων προς την Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης ανήλθε στα 340 δισ. ευρώ, εκ των οποίων, μόλις 15 δισ. ευρώ προέρχονται απευθείας από τη Γερμανία.

Το «αμαρτωλό» παρελθόν των γερμανικών τραπεζών…

Οι πρόσφατες «αμαρτίες» ωστόσο των γερμανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δεν αρχίζουν, ούτε τελειώνουν ενδεχομένως, στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Ξεκινούν από το σκάσιμο της αμερικανικής «φούσκας» των ενυπόθηκων δανείων, με την Deutsche Bank να εμπλέκεται άμεσα, πλασάροντας στους πελάτες της «τοξικά» προϊόντα, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στη Γερμανία, έχοντας πλήρη γνώση ότι οι τελευταίοι θα έχαναν χρήματα. Για τις συγκεκριμένες ενέργειες εξάλλου, η συγκεκριμένη τράπεζα καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας το 2011…

Αίσθηση είχε προκαλέσει εξάλλου η διαρροή στο γερμανικό Τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung  το 2009 απόρρητης έκθεσης του αρμόδιου εποπτικού φορά BaFin, σύμφωνα με την οποία το ύψος των τοξικών προϊόντων που κατείχαν οι γερμανικές τράπεζες ξεπερνούσε τα 800 δισ. ευρώ.

Ο μακρύς κατάλογος διάσωσης των γερμανικών τραπεζών…

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι τράπεζες της Γερμανίας που χρειάστηκαν ενίσχυση προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν δεν είναι λίγες.

Αναλυτικά: η Hypo Real Estate κατάφερε να διασωθεί χάρη στην «ενίσχυσή» της με κεφάλαια ύψους 100 δισ. ευρώ, ενώ το 2009 κρατικοποιήθηκε σε ποσοστό 90%, η Industriebank (IKB) διασώθηκε με κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ, οι γερμανικές περιφερειακές τράπεζες (Landesbank), όπως η Baden-Wurttemberg, η West και η Sanchen, έλαβαν 150 δισ. ευρώ, ενώ η Dresdner Bank, δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Γερμανίας, χρεοκόπησε και απορροφήθηκε από την Commerzbank, η οποία με τη σειρά της έλαβε ενίσχυση ύψους 100 δισ. ευρώ…

Πιο πρόσφατη ενδεχομένως πράξη στο σάγκα των σκανδάλων που σκιάζουν τον γερμανικό τραπεζικό τομέα αποτελεί η υπόθεση χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων euribor και libor, βασικός πρωταγωνιστής του οποίου είναι, μαζί με την Credit Swiss, την ελβετική UBS, τις βρετανικές Lloyds και Royal Bank of Scotland (οι οποίες έχουν εθνικοποιηθεί σε ποσοστό 40% και 80% αντίστοιχα), η γερμανική Deutsche Bank…

ΒΗΜΑ

Σχόλιο: Το Αγαπημένο Bloomberg δείχνει πόσο Κακόβουλος είναι ο Σόιμπλε. Σας το έχω γράψει: φύγετε από την Ευρωζώνη πριν σας σκοτώσουν οι Γερμανοί. Εγώ θέλω να φύγω.

Είμαι άνεργος και ανασφάλιστος και έχω και ένα δάνειο. Εκτός ευρωζώνης έχω ευκαιρίες και λεφτά.  

Όσοι ψηφίζετε δοσίλογους και τα κόμματα τους: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΕΙΜΑΡ και είστε άνεργοι και ανασφάλιστοι, είστε ηλίθιοι.

Οι Γερμανοί παίρνουν τα δικά μας χρήματα, για να σωθούν.

Η Ισλανδία άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, μετά από ένα χρόνο έχει ανάπτυξη. Τι άλλο να συζητήσω;

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19593.htm

Εγκύκλιος-σοκ του Ρωσικού ΥΠΕΞ στους πολίτες της Ρωσίας

-Πάρτε τα χρήματά σας από τις Ευρωπαικές Τράπεζες γιατί κινδυνεύετε να τα χάσετε

H αποκάλυψη έγινε από την τηλεόραση του ΡΙΚ στη διάρκεια εκπομπής πριν από λίγο. Για την ακρίβεια καλεσμένος στης εκπομπής έριξε την βόμβα στο στούντιο!

Σχόλιο: Αυτή η εγκύκλιος είναι σωστή. Ξερεις τι είναι να σου κουρευουν τις καταθεσεις; Όταν μάλιστα υπάρχουν ένα σωρό μέρη, που θα μπορούσες να έχεις τα χρήματα σου και να είσαι άνετος.

Εγώ σας το έγραψα μόλις έσκασε το θέμα. Δεν υπάρχει σιγουριά για τα χρήματα σας στην Eurozone.

Αν ο Σόιμπλε πει: κουρεύω τις καταθέσεις στην Ελλάδα, θα του πουν τίποτα τα γιοσουφακια: Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβελης;

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19601.htm

Ορισμένοι αναλυτές μιλούν για ένα τραγικό λάθος του Eurogroup στις 15/3, ανάλογο εκείνου που έκαναν στην Ντοβίλ η κα Μέρκελ και ο Σαρκοζί όταν συμφώνησαν ότι στην Ευρωζώνη το «κούρεμα» του κρατικού χρέους είναι μία «νόμιμη» και αποδεκτή υπόθεση. Για να ακολουθήσει με αρκετή καθυστέρηση το ελληνικό PSI με τα γνωστά αποτελέσματα στην Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά spreads…

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση του Εurogroup στις 15 Μαρτίου να αποδεχθεί και να συμφωνήσει σε «κούρεμα» των εγγυημένων καταθέσεων, ήτοι των καταθέσεων μέχρι 100 χιλ. ευρώ (με απόφαση όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων από το 2009), έχει πολύ βαθύτερες συνέπειες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές από εκείνη της Ντοβίλ.

Βέβαια και οι δύο μαζί κατάφεραν να ραγίσουν τους δύο ακρογωνιαίους λίθους πάνω στους οποίους οικοδομήθηκε η «φερεγγυότητα» του ευρώ: το αξιόχρεο του κρατικού χρέους και την εγγύηση των καταθέσεων. Ράγισε ανεπανόρθωτα η φερεγγυότητα εκείνη που επέτρεψε στο ευρώ να γίνει σε λιγότερο από δέκα χρόνια το δεύτερο μετά το δολάριο ισχυρότερο διεθνές αποθεματικό νόμισμα.

Και σ’ αυτό το «ράγισμα» η επανα-συγκόλληση δεν μπορεί να γίνει με μια δήλωση του τύπου «εμείς δεν το θέλαμε, ο κ. Αναστασιάδης το ζήτησε…» όπως ακούσαμε από υπεύθυνα γερμανικά και ολλανδικά πρόσωπα. 

Πολύ περισσότερο που η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των σκοπιμοτήτων που αυτή την στιγμή κυριαρχούν στην εσωτερική προεκλογική σκηνή της Γερμανίας.

Αξίζει να αναπαράγουμε εδώ σχόλια Γερμανών αναλυτών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η διαμόρφωση της απόφασης του Eurogroup της 15ης Μαρτίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων ήταν η απάντηση της κας Μέρκελ στον πολιτικό εκβιασμό του SPD. Να πως έχει η ιστορία.

Πριν από αρκετούς μήνες το φθινόπωρο του 2012 το Capital.gr είχε επισημάνει ότι στον προεκλογικό ανταγωνισμό της Γερμανίας το SPD είχε εντοπίσει την διαφαινόμενη κυπριακή κρίση σαν μια ευκαιρία για να επιτεθεί στην Μέρκελ και να την κατηγορήσει για αδιαφανή εύνοια προς την Ρωσία του Πούτιν.

Τότε δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία καθώς κανείς δεν μπορούσε να υποθέσει που θα κατέληγε η κυπριακή περιπέτεια, παρά το γεγονός ότι κάποια προειδοποιητικά μηνύματα είχαν αρχίσει να φτάνουν από τις αρχές Νοεμβρίου.

Το SPD με την ανάδειξη της νέας κυπριακής κυβέρνησης και την δρομολόγηση της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κατηγόρησε την κ. Μέρκελ ότι δεν πιέζει την κατάσταση στην Κύπρο λόγω του ότι εκεί έχουν τα λεφτά τους οι φίλοι της οι Ρώσοι, για να το πούμε απλοελληνικά…

Η κα Μέρκελ που έχει επίμονα κατηγορηθεί ότι διατηρεί αδιαφανείς σχέσεις με τους Ρώσους ολιγάρχες αλλά και την ομάδα Πούτιν σήκωσε αμέσως το γάντι μπροστά το εκλογικό της κοινό και απαίτησε «διαφάνεια» και ενεργοποίηση του “bail –in” των κυπριακών τραπεζών εις βάρος των Ρώσων καταθετών τους…

Υποστήριξε την απόφαση αυτή και επιπλέον αποδέχθηκε το «κούρεμα» να κατέβει κάτω από το όριο των 100 χιλ. ευρώ που αποτελεί το ελάχιστο μέγεθος εγγυημένων καταθέσεων. 

Το παράδοξο είναι ότι η πρόταση αυτή παρά τις αρχικές αντιρρήσεις έγινε αποδεκτή τόσο από την Κομισιόν όσο και από την ΕΚΤ,  παρά το ότι οι δύο αυτοί οργανισμοί τον Νοέμβριο του 2010 είχαν αρνηθεί να «κουρευτούν» οι senior ομολογιούχοι των ιρλανδικών τραπεζών για να μη δημιουργηθεί ρήγμα και πανικός στους καταθέτες/επενδυτές και ο πανικός αυτός περάσει στην υπόλοιπη ευρωζώνη. 

Τώρα όχι μόνο δέχθηκαν το «κούρεμα» των καταθέσεων σαν «λύση» αλλά ακόμα χειρότερα δέχθηκαν να επεκταθεί το «κάψιμο» ακόμα και στις  διασφαλισμένες – εγγυημένες καταθέσεις  μέχρι τα 100 χιλ. ευρώ. Ανεξάρτητα από το αν στην συνέχεια οι ηγήτορες του Εurogroup προσπάθησαν να αναιρέσουν το κούρεμα στις εγγυημένες καταθέσεις, το λάθος είχε γίνει. Δεν είχαν ακούσει καμία από τις προειδοποιήσεις της «αλεπούς» που ακούει στο όνομα Γιουνκέρ. 

Τώρα, όπως και να τελειώσει τις επόμενες ώρες ή μέρες το κυπριακό «καθαρτήριο», κάθε μισθωτός, συνταξιούχος, μικροαποταμιευτής στην Ευρωζώνη γνωρίζει ότι οι κυβερνήσεις στην περιοχή του Ευρω μπορεί ανά πάσα στιγμή να του απαλλοτριώσουν τους κόπους/αποταμιεύσεις μιας ζωής, για να σωθεί η τράπεζα που ο ίδιος είχε οδηγηθεί να τις καταθέσει…

Αυτό πολύ δύσκολα πλέον μπορεί να αλλάξει. Και όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Σχόλιο: Δηλαδή οι Κύπριοι και όλοι εμείς θα πληρώνουμε τους μαλακες τους Γερμανούς; Το έχω γράψει: θέλω να φύγω από την Γερμανική Ένωση. Εάν ψήφιζα κι εγώ στις Γερμανικές εκλογές θα έμενα. Αλλά αφού δεν ψηφίζω, άρα δεν έχω λόγο, θέλω να φύγω.

4444

Behati Prinsloo

4444

Το Ισραήλ τα βρήκε με την Τουρκία και διαβάζω κάτι αναλύσεις της πλάκας και γελώ. Εγώ τι γράφω, όχι αυτοί. Γιατί εγώ μετρώ στο Σύμπαν!!!!

Ο Άξονας Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδος είναι αυτοτελής και είναι ποιο σπουδαιος από την Τουρκία. Αυτή την στιγμή κάνω μια ιεράρχηση.

Μην πείτε ότι δε σας το έγραψα.

Μια και ο Ομπάμα πήγε στον τάφο του Χερτζ, αυτός ο τύπος είχε πει: ότι το Ισραήλ πρέπει να γίνει κράτος και όπως όλα τα κράτη, θα κάνει τα δικά του λάθη κλπ.

Οι Αμερικανοί, έχουν κάνει τραγικά λάθη, απλά οι άλλοι είναι τελείως αποκρουστικοί, όποτε συνήθως κερδίζουν.

Δυο κλασικές περιπτώσεις μου έρχονται στο μυαλό: το Βιετνάμ και η Κούβα.

Τον παράδεισο και την Κόλαση τους χωρίζει μια λεπτή γραμμή. Έτσι λέμε εμείς που ξέρουμε και περισσότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Χριστιανικό δόγμα για παράδειγμα, ο πιστός μπορεί να ζητήσει Έλεος, ακόμα και ένα δευτερόλεπτο πριν πεθάνει.

Εγώ δεν βλέπω να έχουν πολλά κοινά συμφέροντα το Ισραήλ με την Τουρκία. Ετσι λενε οι δικες μου αναλυσεις και καθως το σκεφτομαι, μου ερχετε να γελασω. 

4444

Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Πουτιν. Το άκουσες Μπίσμαρκ;

Το άκουσα Μιχαήλ, αλλά και ο Χίτλερ είχε υπογράψει σχέδιο μη επίθεσης με τον Στάλιν.

Που ακριβώς βρίσκεται η Μέρκελ;

4444

Η Ευρώπη των Γερμανών. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ένωση. Υπάρχει Γερμανική Ένωση.

Ο Σόιμπλε συνεδριάζει και καλεί τους άλλους, σα το Σαμαρά να του κάνουν παρέα.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχουν οι Βρυξέλες, τώρα πια. Όλοι πλέον ξέρουν ότι δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Μάσκες έπεσαν. Το ΟΧΙ της Κύπρου, έφερε κάτι πολύ δυνατό. Που έριξε τις μάσκες. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Τελείωσε.

Αυτά περί αλληλεγγύης και εταίρων, είναι νεκρά λόγια.

Τον Ολαντ τον είδατε πουθενά; Πολύ αναρωτιούνται πότε παραδόθηκε η Γαλλία. Μόλις βγήκε πρόεδρος ο Ολαντ ή μετά από μερικές εβδομάδες.

Η Γαλλία θυμίζει την Γαλλία του Βισύ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φτιάχτηκε από τους Αμερικανούς, τότε στα χρόνια του ψυχρού πολέμου και με την Γερμάνια στα 2/3 και σήμερα, αφού προηγήθηκε η ενοποίηση της Γερμανίας, συνειδητοποιήσαμε, ότι οι Γερμανοί την σκότωσαν χορηγώντας της δηλητήριο συστηματικά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα αντίβαρο στον ψυχρό πόλεμο. Αντί η Αμερική να φτιάξει ένα Οικονομικό ΝΑΤΟ, φτιάχτηκε η ΕΕ.

4444

Το Χριστόφια οι Κύπριοι έπρεπε να τον ρίξουν μετά την έκρηξη στο στρατόπεδο. Σας το έγραψα. Τότε φάνηκε πόσο άχρηστος ήταν ο Χριστόφιας. Σας το έγραψα.

Τον Αναστασιάδη σας έγραψα να μην τον ψηφήσετε. Σας το έγραψα.

4444

http://www.enikos.gr/economy/131058,Apokalyyeis_Kyprianoy_gia_ton_Anastasiad.html

Σε αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Πέμπτη προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού για αποκατάσταση της αλήθειας -όπως αναφέρει- σε σχέση με την ετοιμότητα ή όχι του προέδρου Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι είχε προτείνει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να απευθυνόταν με κατεπείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο Πούτιν, με την οποία να δήλωνε την ετοιμότητά του να μεταβεί στη Μόσχα την επομένη.

Σημειώνει περαιτέρω ότι, ενώ ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε αποδεχθεί την πρόταση, το βράδυ και προτού ναυαγήσουν οι συζητήσεις Σαρρή στη Μόσχα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε στείλει την επιστολή.

Μου απάντησε, αναφέρει ο κ. Κυπριανού, ότι είχε άλλες υποχρεώσεις και δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με την επιστολή.

Σχόλιο: Οι Κύπριοι ψήφησαν τον Αναστασιάδη τον γνωστό δοσίλογο. Χριστόφιας και Αναστασιάδης τα έκαναν σκατα και μάλιστα εσκεμμένα. Οι Κύπριοι τραβανε αυτά που τραβανε, γιατί ψήφησαν λάθος ανθρώπους.

Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να περιμένεις ότι ο Αναστασιάδης, θα σώσει την Κύπρο. Τι βοήθεια πρόσφερε ο Σαμαράς στην Κύπρο και τον ευχαριστείς, ρε μαλακα Αναστασιάδη;

Μιλάμε ότι γελώ πολύ. 25% το Κούρεμα Κύπριοι, έτσι ακούγεται.

Το Χριστόφια οι Κύπριοι έπρεπε να τον ρίξουν μετά την έκρηξη στο στρατόπεδο. Σας το έγραψα. Τότε φάνηκε πόσο άχρηστος ήταν ο Χριστόφιας. Σας το έγραψα.

Τον Αναστασιάδη σας έγραψα να μην τον ψηφήσετε. Σας το έγραψα.

Όταν καταλάβεις ότι έχεις κάνει λάθος, πρέπει να το διορθώνεις. Οι Κύπριοι δε ξέρουν να το διορθώνουν.

4444

http://www.enikos.gr/international/131063,Kypros-Makeleio_gia_ena_spiti.html

Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες και ένα πρόσωπο που υπέστη καρδιακή προσβολή από το σοκ, είναι ο απολογισμός μακελειού στο χωριό Κοφίνου στην επαρχία Λάρνακας.

Ελληνοκύπριος, ηλικίας 34 ετών, πυροβόλησε και σκότωσε έναν 54χρονο και τραυμάτισε σοβαρά άλλα τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον γιο του θύματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης πήγε σε τουρκοκυπριακή κατοικία, όπου βρισκόταν το θύμα μαζί με τον γιο του. Πυροβόλησε με καλασνίκοφ πατέρα και γιο, με αποτέλεσμα ο πατέρας να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ ο γιος τραυματίστηκε σοβαρά. Φέρει διαμπερές τραύμα στο στήθος και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Στη συνέχεια, ο δράστης πήγε σε υπεραγορά στην Κοφίνου. Ο ιδιοκτήτης της υπεραγοράς, τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να αφοπλίσει τον δράστη. Τα πυρά του δράστη, δέχθηκε και μια γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά. ‘Αλλος ένας άντρας- πελάτης της υπεραγοράς- υπέστη καρδιακό επεισόδιο, λόγω του σοκ.

Ο δράστης, άφησε το φονικό όπλο και καταζητείται. Σύμφωνα με την Αστυνομία αιτία του μακελειού είναι κτηματικές διαφορές.

Η τουρκοκυπριακή κατοικία, στην οποία βρισκόταν το θύμα, ανήκε στο παρελθόν στον παππού του δράστη, ο οποίος πέθανε και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στο θύμα. Ο άτυχος άνδρας και ο γιος του προέβαιναν σε επιδιορθώσεις στην κατοικία, όταν δέχθηκαν τους πυροβολισμούς.

Ο δράστης διεκδικούσε την κατοικία και θεωρούσε το θύμα υπεύθυνο για το ότι δεν του είχε παραχωρηθεί η κατοικία, από τον φορέα διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών. ‘Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής, γιατί ο δράστης μετέβη στη συνέχεια στην υπεραγορά.

Σχόλιο: Η Ένταση στην Κύπρο έχει χτυπήσει Κόκκινο. Η Τρόικα θα τους καταστρέψει. Όπως έκανε στην Ιρλανδία. Ξέρετε πόσοι Ιρλανδοί εγκατέλειψαν την χώρα τους; Αυτό θέλετε; Να γίνεται μετανάστες και να καταστραφείτε;

Η καλύτερη λύση για την Κύπρο και τις αδύναμες χώρες, είναι να εγκαταλείψουν την Γερμανική Ένωση.

4444

http://www.enikos.gr/economy/131064,Koyreyoyn_kai_tis_ispanikes_kata8eseis;.html

Η ιδέα του “κουρέματος” φέρεται να έχει γίνει ιδιαίτερα προσφιλής στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais, η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει συνεισφορά των “υγιών” τραπεζών, με κούρεμα των καταθέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες της El Pais. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται να επιβληθεί έκτακτη εισφορά τριών ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που υπάρχουν σε λογαριασμούς καταθέσεων.

Ο στόχος, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, είναι να μπουν περίπου 2 δισ. ευρώ στο Ταμείο Εγγύησης καταθέσεων, προκειμένου να βοηθηθούν περίπου 300.000 επενδυτές, που είχαν αγοράσει τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου και έχασαν τα χρήματά τους.

Η κυβέρνηση σπεύδει ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι οι μικρότερες τράπεζες θα εξαιρεθούν από την έκτακτη αυτή εισφορά.

Οι ισπανικές τράπεζες πούλησαν σύνθετα προϊόντα υψηλού επενδυτικού ρίσκου, αξίας 8 δισ. ευρώ και πολλοί από τους επενδυτές που τα αγόρασαν, χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό τις καταθέσεις τους, θεωρώντας ότι είναι τίτλοι χαμηλού ρίσκου.

«Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων θα ζητήσει από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προχωρήσουν σε μια έκτακτη συνεισφορά ύψους τριών ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που υπάρχουν σε λογαριασμούς καταθέσεων. Από αυτό, θα συγκεντρωθεί ένα ποσόν ύψους 2 δισ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας,  Λουίς Ντε Γκίντος.

4444

4444

4444

22/03/2013

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/kypros-%CE%B7%CF%80%CE%B1

Η αναμενόμενη, όπως έχει ήδη σημειώσει το defencenet.gr, αμερικανική κίνηση στην κυπριακή κρίση, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο της Γερμανίας προς την Κύπρο φαίνεται ότι εκδηλώθηκε:

Όπως μεταδίδει τα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Vesti.ru  το οποίο με τη σειρά του επικαλείται δημοσίευμα του ITAR-TASS ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόν Κέρι επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρή, λίγο μετά την επιστροφή του τελευταίου από την Μόσχα.

Σύμφωνα με  τα ρωσικά ΜΜΕ ο Κέρι γνωστοποίησε την αμερικανική πρόθεση για προσφορά βοήθειας στη διάσωση μιας από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φέρεται να προσέφερε οικονομική βοήθεια για την εξαγορά μιας εκ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας (Λαϊκής ή Κύπρου) με αντάλλαγμα όπως την παραχώρηση «διευκολύνσεων» στην εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες για την αμερικανική πρόταση ούτε και την έκταση των «διευκολύνσεων» που  ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Εάν δηλαδή αυτές περιλαμβάνουν το παρών οικόπεδο 12 ή άλλα που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη αλλά που περιέχουν σύμφωνα με αμερικανικές μελέτες ικανές ποσότητες φυσικού αερίου, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από αμερικανικές εταιρείες.

Οι ΗΠΑ θέλουν να προλάβουν ρωσική επέλαση στην Κύπρο σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και αναζήτησης άλλων γεωστρατηγικών συμμαχιών, μακριά από την Δύση.

Οι επόμενες 72 ώρες θα είναι ίσως οι πιο σημαντικές για την Κύπρο από το 1974, αλλά και για την ευρωζώνη από ίδρύσεως της…

Σχόλιο: Αν η Αμερική σας κάνει πρόταση, πάρτε την. Το Ισραήλ, είναι ο ποιο αξιόπιστος σύμμαχος της Κύπρου σήμερα, με βάση τα γεγονότα. Είναι η μόνη χώρα που δεν σας έκλεψε, αγαπητοί Κύπριοι.

Αν σας κάνουν πρόταση οι Αμερικανοί, πάρτε τηλέφωνο τους Ισραηλινούς και συζητήστε την.

Θέλετε να παίξω εγώ για σας; Να δείτε πως κερδίζεις;

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%E2%80%93-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%C2%AB%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82%C2%BB

«Μάθημα» στην Ελλάδα να γίνει η κυπριακή τραγωδία δήλωσε τοποθετούμενος δημόσια για το ζήτημα μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα  με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιτ Κάμερον ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι «Θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ελλάδα η κυπριακή κρίση και να προσέξουν ιδιαίτερα την κατάληξη του διαγωνισμού των εταιρειών ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα όπου η Ρωσία έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα», εννοώντας ότι τυχόν απόρριψη της ρωσικής πρότασης κατόπιν την πιέσεων της ΕΕ ή της τρόικα, θα προκαλέσει την ρωσική απόσυρση ενδιαφέροντος σε σειρά επενδυτικών σχεδίων. Αλλά και την μη επάνοδο της Ρωσίας αν καταρρεύσει η Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στην απόρριψη της ρωσικής πρότασης από την Κύπρο για την κατασκευή και διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Μαρί ένα έργο το οποίο αρνήθηκε να δώσει στη Ρωσία η προηγούμενη κυπριακή κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε σταθεί δίπλα στην Κύπρο και την είχε δανειοδοτήσει με 2,5 δισ. ευρώ για αν αποφύγει το πρώτο Μνημόβιο για τα δημοσιονομικά της.

Εν συνεχεία η Κύπρος αναζήτησε την λύση εντός της ΕΕ και όταν ήρθε η “απανταχούσα” από το Eurogroup, έτρεξε στην Μόσχα ο ίδιος υπουργός που είχε συναινέσει στην κατάσχεση μέρους των ρωσικών καταθέσεων, αλλά ήταν πλέον αργά!  κ

Στην Ελλάδα οι ρωσικές προτάσεις για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ είτε της Γκαζπρομ είτε της Σιντεζ είναι υπερπολλαπλάσιες από αυτές των ανταγωνιστών τους φτάνοντας μέχρι την περίπτωση της Σιτνεζ το 1,9 δισ. € και για τις δύο εταιρείες.

Σε περίπτωση που δεν καταλήξουν σε ρωσικές εταιρείες δηλαδή επαναληφθεί το σκηνικό με τον τερματικό σταθμό στο Μαρί είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα καταρρεύσει και φυσικά οι ρωσικές επενδύσεις για μια ακόμη φορά θα μείνουν άπιαστο όνειρο.

Σχόλιο: Γιατί η Λευκωσία και ο Χριστόφιας δεν έδωσαν το πράσινο φως στην Ρωσία;

Αν ο Χριστόφιας έδινε το έργο στη Ρωσία, τώρα η Κύπρος θα είχε καλύτερη τύχη;

Αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

4444

Οι Κύπριοι καλλιέργησαν μια ελπίδα για την Ρωσία. Η Ρωσία δεν βοήθησε τους Κυπρίους. Αυτό στη στρατηγική σκέψη μεταφράζεται, ότι είναι αναξιόπιστη.

Η Ρωσία μπορούσε να βοηθήσει τους Κυπρίους γιατί είχε συμφέροντα. Δε το έκανε όμως. Αυτό το είδαν και άλλοι.

Η Ρωσία δεν βοήθησε και τον Καντάφι. Δε ξέρω αν η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει το Σύρο σύμμαχο της Ασαντ.

Στην Ελλάδα πολύ έλεγαν, να δανειστούμε από την Ρωσία. Όμως οι κινήσεις της Ρωσίας, δεν εμπνέουν σιγουριά.

Σίγουρα όταν ο άλλος σε δανείζει, μεγάλα ποσά,  θέλει και κάποιο αντάλλαγμα.

Θα ήθελα πολύ να μάθω, τι ανταλλάγματα ζήτησαν οι Ρώσοι από τους Κύπριους.

Βέβαια οι Ρώσοι θα πουν, δεν ευθυνόμαστε εμείς για τα όσα γίνονται στην Κύπρο. Σωστό. Αλλά θα μπορούσες να τους βοηθήσεις και φυσικά να ζητήσεις ανταλλάγματα. Άλλωστε η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, βοηθούν με πολύ σκληρά ανταλλάγματα.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι ανταλλάγματα ζήτησαν οι Ρώσοι.

Θα ήθελα να μάθω όσες περισσότερες λεπτομέρειες γίνεται για το παιχνίδι που παίζεται στην Κύπρο. Συμπαθώ την Κύπρο. Είναι μια μικρή χώρα, σε μια δύσκολη περιοχή.

Η Κύπρος δεν πρόκειται να χαθεί. Σας το υπογράφω.

Να ξέρετε ότι αυτή την στιγμή τεστάρω αξιοπιστία.

Πριν κάνουμε το επόμενο βήμα στην Ευρύτερη Περιοχή, πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αξιόπιστοι.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BB%CE%B5%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC

o 10% του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα ήτοι 430 υποκαταστήματα και καταθέσεις άνω των 13 δισ. ευρώ, με υψηλή κερδοφορία “λεηλατούνται” από τους Έλληνες “αδελφούς” και η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Κυπρίων βουλευτών στο κανάλι “Σίγμα” ότι “Η Ελλάδα προσπαθεί να βγαλει κέρδος απο την κατάσταση! Αντί για 2 δισ. ευρώ μας αρπάζουν τις τράπεζες κατ’έντολήν της Γερμανίας για 250 εκατ.”

Θα εισπράξουν και “ζεστό” ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τον ELA (πέρα από όσα έχει εισπράξει μέχρι στιγμής η Πειραιώς για να σταθεί όρθια και να μην πτωχεύσει η ίδια!) και έτσι οι κυπριακές τράπζες χάνουν την πιο ανθούσα τραπεζική αγορά τους!

Το πιο φοβερό είναι ότι ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης φέρεται να … ευχαρίστησε τον Α.Σαμαρά που λειτούργησε ως “κουμπάρο” (και φανταζόμαστε και τα “παρανυφάκια” που θα πλουτίσουν από το deal) για να καταλήξει σε δύο ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες το “φιλέτο” των τραπεζών στην Κύπρο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Λευκωσία και ενημέρωσε τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Τις ίδιες ευχαριστίες θα μπορούσε να είχε απευθύνει και ο Ν. Σαμψών στον Δ. Ιωαννίδη το 1974, αλλά δεν πρόλαβε…

Βέβαια να πούμε ότι αυτό είναι θεωρητικό ακόμα, καθώς πρέπει να συναινέσουν και τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα, αφού οι εν Ελλάδι κυπριακές τάπεζες είναι υποκαταστήματα των κυπριακών και όχι ανεξάρτητα τραπεζικά ιδρύματα.

Που σημαίνει ότι τυχόν κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών (κάτι που εμείς αποκλείουμε 100% για διάφορους λόγους) θα μπορούσε να συμπαρασύρει και τις εδώ τράπεζες αντίθετα με ότι έλεγε ο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας. Η ουσία είναι ότι η Αθήνα λειτουργεί ως “μακρύ χέρι” του Βερολίνου….

Σχόλιο: Ο Σαμαράς είναι κατοχική κυβέρνηση. Δοσίλογος είναι. Αυτός θέλει να πάρει τις κυπριακές τράπεζες για ένα κομμάτι ψωμί. Φυσικά δοσίλογος ειναι και ο Αναστασιάδης.

4444

Για να παίξει ο Γεωπολιτικός ρόλος της Κύπρου αυτή την στιγμή, θα πρέπει η Κύπρος να βγει από την Eurozone και να ενταχτεί σε μια άλλη ζώνη. Έτσι παίζεται το παιχνίδι.

Αν οι Ρώσοι είπαν στους Κύπριους να φύγουν από την Ευρωζώνη και να ενταχτούν στην Ασιατική ζώνη, τότε θα έπρεπε να το σκεφτούν πολύ σοβαρά.

Αυτό που θέλω να γράψω, είναι ότι πρέπει να ξέρεις να παίζεις τα χαρτιά που έχεις στο χέρι σου.

Και να κάνεις και κινήσεις. Εδώ όμως φαίνεται ξεκάθαρα, ούτε ο Χριστόφιας, ούτε ο Αναστασιάδης, έκαναν κάποιο σχέδιο οργανωμένο. Αντίθετα προκύπτει με βάση δημοσιεύματα ότι είχαν συμφωνήσει με τον Σόιμπλε για το κούρεμα.

Αν κάνω λάθος κάπου, παρακαλώ να με διορθώσετε.

Οι Γερμανοί, απλά έπαιξαν το παιχνίδι κάνοντας πως αγνοούν την Γεωπολιτική σημασία της Κύπρου.

Η Μέρκελ έκανε μια δήλωση: Δεν πρόκειται το πρόβλημα της Κύπρου να χαλάσει τις σχέσεις Βερολίνου – Μόσχας. Ανάγκαστηκε να την κάνει αυτά την δήλωση. 

Ούτε οι Κύπριοι έπαιξαν σωστά, ούτε οι Γερμανοί έπαιξαν σωστά, ούτε οι Ρώσοι.

Οι Γερμανοί μέχρι στιγμής έχουν «τύχη». Αν ο Σαρκοζι δεν έπειθε την Μερκελ να σώσει την Ελλάδα, η Eurozone θα είχε διαλυθεί. Σήμερα ξέρουμε πόσο εκτεθειμένες ήταν οι Γερμανικές τράπεζες και άλλες στα Ελληνικά Ομολόγα. Ο Σαρκοζι έσωσε τους Γερμανούς.

4444

FOOTBALL ELLADA PAPADOPOULOS ABRAAM 01 210313

4444

CYPRUS GERMANY MISTIKES YPHRESIES 01 210313

4444

Συνεχώς έρχονται καινούρια δεδομένα για την Κύπρο. Το παιχνίδι είναι μεγάλο. Ένας στους δυο Γερμανούς ανησυχεί για τις καταθέσεις του.

Η Μέρκελ βγήκε και δήλωσε, ότι οι καταθέσεις στις Γερμανικές τράπεζες είναι σίγουρες. Αναγκάστηκε να κάνει αυτή την δήλωση.

Εάν οι καταθέσεις ήταν όντως σίγουρες, δε θα έκανε ποτέ τέτοια δήλωση.

Η Συμβουλή μου: Πουθενά στην Eurozone οι καταθέσεις δεν είναι σίγουρες. Πουθενά.

4444

http://www.skai.gr/news/world/article/227182/suggnomi-netaniahou-se-erdogan-gia-ton-stolisko-eleutherias-tis-gazas/

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της οποίας απολογήθηκε για τον θάνατο των ακτιβιστών που έχασαν τη ζωή τους το 2010, στο πλαίσιο επέμβασης ισραηλινών στρατιωτών σε σκάφη φιλανθρωπικού στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα.

Η επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων προκάλεσε τον θάνατο εννέα ακτιβιστών. Ανάμεσά στα θύματα βρίσκονταν οκτώ τούρκοι πολίτες.

Ο κ. Νετανιάχου φέρεται να εξέφρασε την λύπη του για την επέμβαση κατά του στολίσκου, προσφέροντας την καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο κ. Ερντογάν αποδέχθηκε τη συγγνώμη του κ. Νετανιάχου, ενδεχομένως δρομολογώντας την εξομάλυνση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ της Άγκυρας και Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με πηγή των New York Times, στη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών συμμετείχε από ένα σημείο κι έπειτα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν βαθύτατα τη σχέση τους με αμφότερες την Τουρκία και το Ισραήλ. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση θετικών σχέσεων μεταξύ τους, προκειμένου να προωθηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή», σχολίασε μετέπειτα, μέσω γραπτής δήλωσής του, ο κ. Ομπάμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου ο τούρκος ηγέτης προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ και του Ισραήλ όταν, κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ που οργανώθηκε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτήρισε τον Σιωνισμό ως «ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Σχόλιο: Ο Obama πίεσε το Ισραήλ να ζητήσει κάποιας μορφής συγγνώμη από την Τουρκία. Ελπίζω το Ισραήλ να πήρε κάποιο πολύ μεγάλο αντάλλαγμα. Ο Ερντογαν χαρακτήρισε τον Σιωνισμό, που δημιούργησε το Ισραήλ, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Επιμένει ο Ερντογαν σε αυτή την άποψη;

4444

TURKEY OCALAN ABDULLAH 01 01 210313

Αιώνες ακούμε τους Κούρδους να παρακαλάνε για ένα Κράτος. Αιώνες.

Εάν το θέλετε, θα σας το δώσουμε.

4444

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, η οποία προκειμένου να μη χάσει τη λαϊκή απήχηση του νεοεκλεγέντος προέδρου έδωσε στα πράγματα εκρηκτική τροπή, επιμένοντας στο κούρεμα και των ασφαλισμένων καταθέσεων, και υπερασπίσθηκε με το προεδρικό τηλεοπτικό διάγγελμα την «έλλειψη εναλλακτικών», βρίσκεται τώρα να υπαναχωρεί ατάκτως.

Η ίδια κυβέρνηση, που ως προσανατολισμό της έχει την ένταξη της Κύπρου στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», ήτοι τον προθάλαμο του ΝΑΤΟ, βρέθηκε να εκλιπαρεί επί τρεις ημέρες για ρωσική βοήθεια.

Αντί των τηλεδιασκέψεων του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής βρέθηκε σε πολυήμερη αποστολή απελπισίας στη Μόσχα ώσπου να αναγκαστεί να επιστρέψει άπρακτος στην Κύπρο, με άδεια χέρια, μετά το ΝΙΕΤ της Ρωσίας σε οποιαδήποτε βοήθεια που θα προκαλούσε ρήξη στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιστορική αναδίπλωση για την Κύπρο

Οι αποτυχημένοι αυτοί ελιγμοί έχουν ως αποτέλεσμα να οδηγείται σε ιστορική αναδίπλωση η Κύπρος καθώς φαίνεται ότι μετά από ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικα δέχεται ένα haircut 7%-8% για καταθέσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ για όλους, όπως αναφέρει και δημοσίευμα της γερμανικής Bild.

To Eurogroup ενδέχεται να συνεδριάσει για την Κύπρο μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες που εκπορεύονται από την πλευρά Σόιμπλε. Υπενθυμίζεται ότι την ετοιμότητά του να συζητήσει ένα νέο σχέδιο με την Κύπρο δήλωσε το Eurogroup μετά το πέρας της έκτακτης τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Πέμπτης.

Κούρεμα καταθέσεων μόνο άνω των 100.000 ευρώ

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τονίζουν τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ και δηλώνουν ότι αναμένουν τις προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης «τάχιστα».

Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι το Βερολίνο «δεν μπορεί να πει εκ των προτέρων» το εάν η Λευκωσία «θα παρουσιάσει αποτελέσματα». Είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν τo Eurogroup θα συνεδριάσει για το θέμα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τι μέλλει γενέσθαι – Ποιο είναι το νέο σχέδιο

Σε μία συνδυασμένη λύση για εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας (resolution) με δημιουργία «καλής» και «κακής» τράπεζας και «κουρέματος», προσανατολίζεται η κυβέρνηση με βάση τα δεδομένα που έχει ενώπιόν της αυτή τη στιγμή, με στόχο να εξέλθει από την κρίση μετά το «όχι» της Βουλής την περασμένη Τρίτη στην απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων και την αρνητική απάντηση της Μόσχας στις προτάσεις για εξαγορά τραπεζών και επένδυση στα ενεργειακά αποθέματα, αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα της Κύπρου «Φιλελεύθερος».

Η πρόταση για εξυγίανση της Λαϊκής διασφαλίζει για την ώρα, τουλάχιστον, τις θέσεις εργασίας και αποτρέπει το κλείσιμο -και πάλι μέχρι στιγμής- των καταστημάτων, καθώς ο κύκλος εργασιών δεν θα τερματιστεί με τη δημιουργία της «καλής» και «κακής» τράπεζας.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να κλείσει τη νέα συμφωνία με το Eurogroup σήμερα ή αύριο γιατί, όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από κυβερνητική πηγή, αυτή είναι η μόνη σωτηρία για τον τόπο.

Θυσιάζουν τη Λαϊκή για να σώσουν την Τράπεζα Κύπρου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η λύση που αφορά τη Λαϊκή είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή, καθώς πρέπει να προχωρήσει πάση θυσία προκειμένου να σωθεί η άλλη μεγάλη τράπεζα, η Τράπεζα Κύπρου, η οποία επίσης αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

Οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα ανέρχονται γύρω στα 7 δισ. και αυτή τη στιγμή η τράπεζα έχει πολύ λιγότερα -μόνο κάποια εκατομμύρια- για διασφαλίσεις. Οι καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ υπολογίζονται γύρω στις 304.000 ενώ άνω των 100.000 ευρώ γύρω στις 11.000.

Κυβερνητικοί κύκλοι πιστεύουν ακράδαντα ότι με τη συμφωνία που προτάσσεται, το λεγόμενο «Σχέδιο Β» της Λευκωσίας, ο τραπεζικός τομέας ναι μεν θα συρρικνωθεί, όμως οι ελπίδες παραμένουν για τη χώρα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, η οικονομία θα καταρρεύσει.

Παράλληλα, προτάσσεται και το επιχείρημα ότι με τη λύση για εξυγίανση («resolution»), οι καταθέτες είναι διασφαλισμένες, ενώ με την λύση της εκκαθάρισης («liquidation») κανείς δεν σώζεται και εναπόκειται στον εκκαθαριστή να αποφασίσει.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης δεν το θέλει η Γερμανία

Το κλίμα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν, φαίνεται να είναι θετικό και όλοι τώρα στρέφουν την προσοχή τους στην ολομέλεια της Βουλής που μετατέθηκε για αργότερα απόψε, για την κρίσιμη ψηφοφορία.

Για το ταμείο αλληλεγγύης, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει για την εθελοντική συνεισφορά και θα αγωνιστεί ώστε αυτό να συμπεριληφθεί στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία της μιλώντας σήμερα το πρωί στη γερμανική Βουλή.

Επίκειται συμφωνία για κούρεμα καταθέσεων

Πάντως κύκλοι αναφέρουν ότι το «κούρεμα που απέρριψε την περασμένη Τρίτη η Βουλή ήταν ως προς τα δεδομένα αυτής της στιγμής η καλύτερη λύση, ενώ για τα επιχειρήματα που ακούστηκαν για μεγάλη φυγή ρωσικών κεφαλαίων, η κυβέρνηση προτάσσει ότι πρέπει να σωθούν οι πολίτες της Κύπρου σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και όχι οι καταθέτες. Ούτως ή άλλως, αναφέρουν οι πληροφορίες, η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλά από αυτά τα κεφάλαια Ρώσων πολιτών δεν θα φύγουν ακριβώς γιατί αναζητούνται από τις ρωσικές αρχές.

Παλεύουν οι Κύπριοι να εξηγήσουν το ΝΙΕΤ της Μόσχας

Η Λευκωσία είχε ουσιαστικά ενώπιόν της δύο επιλογές, με πρώτη να αναληφθεί εξ ολοκλήρου η στήριξη της Κύπρου από τη Ρωσία και δεύτερη να στραφεί στο Eurogroup και την ΕΕ. Υπήρχε και μια τρίτη επιλογή για επιμήκυνση του δανείου της Μόσχας των 2,5 δισ. και ενίσχυση υπό τη μορφή επενδύσεων.

Η Λευκωσία δεν επιθυμεί διατάραξη των σχέσεών της με τη Μόσχα και την ίδια ώρα το Κρεμλίνο θέλει διατήρηση των δικών του σχέσεων με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ενώ βλέπει και τα δικά του συμφέροντα στην Τουρκία. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που επέβαλε την οδό της σιωπής από κυβερνητικής πλευράς ειδικότερα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 16ης Μαρτίου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται κυπριακά ΜΜΕ.

Οι Ρώσοι δεν σηκώνουν το τηλέφωνο

Από κυβερνητικής πλευράς έγινε προσπάθεια για τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ, ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Οι προσπάθειες δεν εγκαταλείφθηκαν και αναμένεται τηλεφωνική συνομιλία του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών με τον Ρώσο ομόλογό του εντός της βδομάδας, καθώς η Μόσχα φαίνεται να μην έχει κλείσει οριστικά την πόρτα στην πρόταση της Λευκωσίας για επιμήκυνση του δανείου ενώ ενδιαφέρον επιδεικνύεται και για τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου, καθώς θέλει πρωτίστως να παραμείνει στο παιγνίδι των τιμών. Εξάλλου, και η Κύπρος κάνει το παν για να διασώσει τη συμφωνία διπλής φορολογίας με την Ρωσία.

Επαφές έγιναν και προς την κατεύθυνση της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου με συνομιλίες με τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών, ενώ η Λευκωσία κινητοποίησε και την ομογένεια.
Πηγή: Σε άτακτη υπαναχώρηση οδηγείται η Κύπρος – Δέχεται τώρα και το κούρεμα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/96337#ixzz2OHeXwCa9

Σχόλιο: Οι κύπριοι ηγέτες δεν παίζουν καλά το παιχνίδι.

4444

Eρωτήσεις – προκλήσεις, αλλά και απαντήσεις με έντονη βεβαιότητα ανταλλάσσονται στο twitter μεταξύ του Γιάννη Βαρουφάκη και followers, με αφορμή την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περί κλειδώματος της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες και την αντίθετη άποψη του καθηγητή.

Το κοινό ρωτάει τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας «Εσύ δεν έλεγες πριν ένα χρόνο πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να σταματήσει να δίνει ρευστότητα στις τράπεζες; Τι έγινε τώρα;». Για να πάρει την απάντηση από τον Γιάννη Βαρουφάκη «Πάτε στοίχημα ότι ούτε τώρα θα σταματήσει; Και ότι απλώς πιέζει, μπλοφάροντας, την κυπριακή ηγεσία;»

Το θέμα απασχολεί έντονα και ο διάλογος συνεχίζεται με νέα ερώτηση: «Δέκα μέρες κλειστές τράπεζες (για αρχή) κ. Καθηγητά είναι κάπως χοντρή μπλόφα, θα συμφωνήσετε…» . Οπότε ο Γιάννης Βαρουφάκης επανέρχεται με σαφήνεια και επιμονή: «Χοντρή. Αλλά μπλόφα. Το θέμα είναι ότι θα το επιβεβαιώσουμε μόνο αν οι Κύπριοι δεν τα βρουν με την ΕΕ τη Δευτέρα».
Πηγή: Bαρουφάκης: Μπλοφάρει χοντρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/96219#ixzz2OHdb4iiH

Σχόλιο: Το παιχνίδι είναι πόκερ ή Black Jack Trish;

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19570.htm

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, μετά τις πρωτοφανείς και ύποπτες μεθοδεύσεις της διοίκησης Λουρόπουλου, που όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, μπορεί και να τινάξει στον αέρα την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού!

Την ίδια  στιγμή που η Κυβέρνηση, προχωρά κανονικά στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, φτάνοντας στο σημείο να τροποποιήσει μέχρι και όρο του διαγωνισμού μετά από αίτημα της Gazprom  (δείτε αναλυτικά εδώ) η διοίκηση Λουρόπουλου, προχωρά στην υπογραφή ακόμη μιας λεόντειας σύμβασης με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ, λίγες μέρες πριν τις δεσμευτικές προσφορές των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, υπονομεύοντας με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο την δεύτερη πιο σημαντική ιδιωτικοποίηση της κυβέρνησης Σαμαρά! 

Με μια πρωτοφανή για τα επιχειρηματικά ήθη πρακτική, και με σκοπιμότητες που σύντομα θα ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Λουρόπουλος και τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΠ, στέλνουν στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, μια σύμβαση”κομμένη και ραμμένη” στα μέτρα της ΙΝΤΡΑΛΟΤ– η οποία παραμένει και εκ των διεκδικητών του ΟΠΑΠ- πιέζοντας παράλληλα την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ (που είναι και βασικός μέτοχος του Οργανισμού) να την υπογράψει.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Lykavitos.gr, η απαράδεκτη μεθόδευση της διοίκησης του ΟΠΑΠ, έχει προκαλέσει την ΟΡΓΗ της Τρόικα, η οποία έχει διαμηνύσει τόσο προς την Κυβέρνηση όσο και προς την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, να ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ και υπογράψουν οποιαδήποτε σύμβαση με προμηθευτή πριν την επιτυχή ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Παράλληλα είναι προφανές πως τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΠ και προσωπικά ο πρόεδρος της επιχείρησης Λουρόπουλος, που συνυπόγραψαν την προς επικύρωση σύμβαση, βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με την βαριά κατηγορία της Κακουργηματικής Απιστίας!

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως κορυφαία εισαγγελική αρχή του τόπου βρίσκεται πολύ κοντά στο να ασκήσει διώξεις για τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στον ΟΠΑΠ, στο παρά πέντε της πλέον σημαντικής ιδιωτικοποίησης της Κυβέρνησης Σαμαρά.

H οποία εάν αποτύχει θα έχει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ Πολιτικές και Οικονομικές συνέπειες και για την Κυβέρνηση και για την Ελληνική κοινωνία.

 Μια κοινωνία που θα κληθεί  να καταβάλλει με νέα χαράτσια και εισφορές τα 700 εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχει προυπολογίσει το Ελληνικό Δημόσιο, ότι θα εισπράξει από την πώληση του ΟΠΑΠ.

Δείτε τι έγραψε για το θέμα και χθες ο Lykavitos.gr

Σχόλιο: Ο Διεφθαρμένος ΟΠΑΠ που κλέβει τους Έλληνες παίκτες με την μεγάλη γκανιότα, για να κάνει πλούσιους, κάτι τύπους σα τον Κόκκαλη. Έτσι βγαίνει το χρήμα. Όποιος πιστεύει ότι το πολύ χρήμα βγαίνει στην Ελλάδα δουλεύοντας είναι μαλακας.

Το ίδιο γίνεται και στα ορυχεία χρυσού στην Χαλκιδική.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19567.htm

Αυτό που δεν λένε τα εγχώρια παπαγαλάκια για το κούρεμα που αποφάσισε το Eurogroup, είναι πως ήταν σχεδόν αδύνατο να το δεχθούν οι Ρώσοι. “Άδικο, αντιεπαγγελματικό και επικίνδυνο” το χαρακτήρισε ο Πούτιν, ενώ στο ίδιο τέμπο κινούνται και οι δηλώσεις Μεντβέντεφ. Οι Ρώσοι όταν συνειδητοποίησαν ότι η απόφαση για το κούρεμα ήταν στην ουσία μια αρπαγή «δια της βίας» ρώσικων κεφαλαίων έγιναν έξαλλοι.

Μάλιστα για να καθησυχάσουν τους Ρώσους έσπευσε η μισή Κομισιόν στην Μόσχα. Το ΟΧΙ των Κυπρίων λειτούργησε πυροσβεστικά απέναντι στην μανία των Ρώσων, οι οποίοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στοχοποιούν πλέον ανοιχτά δύο ευρωπαικές πρωτεύουσες: To Bερολίνο και την Αθήνα.

Το δίδυμο Πούτιν- Μεντβέντεφ εκτιμά πως η εισήγηση για το κούρεμα ήταν προιόν που επεξεργάσθηκαν από κοινού τα επιτελεία των υπ. Οικονομικών Βερολίνου-Αθήνας μετά από παρότρυνση των Μέρκελ-Σαμαρά.

Η αφωνία του Μαξίμου είναι εύλογη μια και οι Ρώσοι εκτιμούν πως εδώ και στο Βερολίνο βρίσκονται οι εγκέφαλοι του σχεδίου.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την ανάφλεξη στις σχέσεις Μόσχας-Αθήνας με τους Ρώσους να υποψιάζονται πως η συμπαιγνία Μαξίμου-Καγκελαρίας έχει να κάνει και με τον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Ο ισχυρός άνδρας της Gazprom έφτασε εσπευσμένα στην Αθήνα μετά από πληροφόρηση ότι ο Σαμαράς και η Μέρκελ έχουν αποφασίσει να τινάξουν στον αέρα τους Ρώσους επενδυτές.  Το σχέδιο που υποψιάζονται οι Ρώσοι θέλει τον Σαμαρά να είναι κατ΄αρχήν θετικός στην προοπτική πώλησης στους Ρώσους αλλά την Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συννενόηση με την Μέρκελ, να τινάζει στον αέρα κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ψυχρός πόλεμος ανάμεσα στην Μόσχα και την Αθήνα με το δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα να αποτελεί κόκκινο πανί για τους Ρώσους!

Σχόλιο: Οι Ρώσοι δεν παίζουν καλά το παιχνίδια. Είναι προφανές. Αμέσως το βλέπεις. Και δεν κάνουν τις διορθωτικές κινήσεις.

Οι Ρώσοι αυτή την στιγμή μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη αν το θέλουν, με νόμιμο τρόπο και να βγουν και πολλαπλά κερδισμένοι.

Παρακολουθώ το ζήτημα όπως έγραψα και θέλω να δω πως θα κινηθούν οι παίκτες. Μικροί και μεγάλοι.

Εγώ αν ήμουν Κύπριος δε θα δεχόμουν τις λύσεις της Τρόικας. Είναι πολύ άσχημες λύσεις. Αφού θα ζήσω για κάποια χρονική περίοδο άσχημα, προτιμώ να το κάνω με απόλυτη κυριαρχία. Με δική μου ευθύνη.

Τι έχει προσφέρει η Τρόικα στους Νεοέλληνες;

Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ με Μαλακες, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή την Στιγμή, την Μεγάλη Στιγμή, το IMF, δίνει συγχαρητήρια στην Ισλανδία.

Καταλάβατε;

4444

Η Μάτολα σπάει τα ταμπού, δείχνει το δρόμο. Παίζει Μπραιαν Άνταμς.

4444

Eurozone PMI and GDP

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7679.html

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ !
Τα νομοσχέδια που καλείται να ψηφίσει σήμερα η κυπριακή βουλή και τα οποία αφορούν στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, είναι έτοιμα από τις 14 του Γενάρη, όπως μαρτυρούν οι ημερομηνίες που αναγράφονται στα έγγραφα…

Το νομοσχέδιο περί εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος, ετοιμάστηκε από τις 14 Ιανουαρίου και στάλθηκε στις 15 του ίδιου μήνα, αποκαλύπτει το κυπριακό Sigma Live.
Κατά τις ίδιες ημερομηνίες ετοιμάστηκε και το νομοσχέδιο σύστασης και λειτουργίας Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και εξυγίανσης Πιστωτικών και άλλων Ιδρυμάτων.
Πηγή : imerisia.gr

Σχόλιο: Αν το δημοσίευμα είναι πραγματικό, τότε κάποιοι κοροϊδεύουν τους Κύπριους πολίτες. Όπως έγινε και στην Ελλάδα. Χριστόφιας και Αναστασιάδης έγιναν ξευτίλες.

Το σκέπτομαι και με πιάνουν τα γέλια. Μιλάμε για κωμωδία.

Αυτοί θα φτιάξουν σοβαρό σχέδιο; Το έχω γράψει πολλές φορές, τα πρόσωπα γράφουν την ιστορία.

Είμαι πολύ σοβαρός τύπος, το πρώτο πράγμα που εξετάζω, είναι αν ο άλλος είναι σοβαρός. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές. Όχι μόνο στην Οικονομία, παντού.

Το δημοσίευμα πρέπει να απαντηθεί.

Με βάση τα δημοσιεύματα δικαιώνετε ο Σόιμπλε. Ο οποίος είπε ξεκάθαρα, ότι ο Χριστόφιας, αλλά και ο Αναστασιάδης είχαν συμφωνήσει σε όλα.

Οι Τράπεζες είναι κλειστές και προκαλούν τεχνητή κρίση, για να πιέσουν την καθημερινή ζωή των Κυπρίων πωλητών. Φυσικά κάποιοι Κύπριοι έβγαλαν τα λεφτά τους πριν από την Κρίση. Όπως έγινε και στην Ελλάδα.

4444

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6338.html

Του Πολ Κρούγκμαν

Αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβλέπει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τις επιπτώσεις της εξόδου που ενδεχομένως να οδηγήσουν στο τέλος του ευρώ.
Κείμενο του Πολ Κρούγκμαν στους New York Times με τίτλο «Eurodämmerung». Κάποιοι από εμάς το συζητούσαμε και να πως πιστεύουμε ότι θα τελειώσει το παιχνίδι:
1. Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα.

2. Οι μεγάλοι καταθέτες σε Ισπανία και Ιταλία αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από τις τράπεζες των δύο χωρών, μεταφέροντάς τα χρήματα στη Γερμανία

3α. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι οι τράπεζες να θέσουν όριο αναλήψεων και μεταφοράς χρημάτων
3β. Εναλλακτικά ή ακόμα και σε συνδυασμό με το «3α» αντλούνται μεγάλα ποσά από την ΕΚΤ με σκοπό να κρατηθούν εν ζωή οι υπό κατάρρευση τράπεζες.
4. Η Γερμανία θα πρέπει να επιλέξει. Ή θα πρέπει να δώσει τεράστιες εγγυήσεις για το ιταλικό και ισπανικό χρέος, αναθεωρώντας ριζικά την στρατηγική της, ώστε να κρατήσει χαμηλά το κόστος δανεισμού, αλλά ταυτόχρονα να αποδεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη ή…

5. Το τέλος του ευρώ.

Για την πληρεστερη ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτουμε επίκαιρο ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.

ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Συνεχίζονται οι εκτεταμένες αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ στην ελληνική κρίση, στο διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο και κυρίως στην απειλή για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τίτλο Τα βάρη της προσαρμογής. Οι Έλληνες στενάζουν κάτω από ένα ανισόρροπο πρόγραμμα, κάνει λόγο για τα περιθώρια βελτίωσης των όρων των συμφωνιών, καθώς, όπως επισημαίνεται, «το μνημόνιο προβλέπει ότι, σε περίπτωση ύφεσης πολύ σημαντικότερης από την αναμενόμενη, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί, σε διαπραγμάτευση με την τρόικα, να προσαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να παρατείνει τις υποχρεώσεις της χώρας πέρα από το 2014, για έναν χρόνο».
Διευκρινίζεται, πάντως, ότι με τον όρο «επαναδιαπραγμάτευση» οι Έλληνες έχουν στο μυαλό τους κάτι διαφορετικό από αυτό που αντιλαμβάνονται οι πιστωτές της χώρας.

Στη «Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο Παραμονή της Ελλάδας μόνο με ριζική ανασυγκρότηση στο οποίο εκτιμάται ότι «δεν είναι σοβαρή στάση το να χρησιμοποιούνται οι αρνητικοί ελληνικοί οικονομικοί δείκτες ως απόδειξη για το ότι το μοντέλο βοήθειας της Ευρωζώνης έχει αποτύχει», καθώς η Ελλάδα «δεν διαθέτει λειτουργούσα δημόσια διοίκηση, πάσχει από γραφειοκρατία, νοοτροπία ατιμωρησίας και φοροδιαφυγή, ενώ της λείπουν τα ανταγωνιστικά προϊόντα» και επομένως, θα χρειαστεί περισσότερα από 10- 15 χρόνια για να ανασυγκροτηθεί, ένα διάστημα το οποίο θα χαρακτηρίζεται από απώλεια της εργασίας για πολλούς Έλληνες, οικονομικά προβλήματα και φόβο για το μέλλον.

Στη Die Welt αναφέρεται ότι «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα στοίχιζε 86 δισ. ευρώ» στους Γερμανούς φορολογούμενους, ενώ μπορεί να υπερβεί και τα 100 δισ. ευρώ.

Ο οικονομολόγος της Dekabank Ούλριχ Κάτερ, δηλώνει στην εφημερίδα, ότι το κόστος από την αποχώρηση της Ελλάδας δεν θα είναι μικρό, αλλά δεν είναι αλήθεια ούτε και ο ισχυρισμός ότι η ευρωζώνη δεν μπορεί να το αντέξει, ενώ αυτή η εξέλιξη θα έχει και «πειθαρχική» επίδραση στα υπόλοιπα κράτη- μέλη.

Η Ηandelsblatt σε ανταπόκριση από την Αθήνα κάνει λόγο για έθνος υπό παράλυση, τονίζει ότι «το κράτος δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του, γιατί λείπουν τα χρήματα» και ότι «τα χρήματα στα ταμεία επαρκούν μόνο για δύο μήνες», ενώ σημειώνει ότι εάν σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση υπό κάποιον δικαστικό, δεν θα έχει πολιτική δύναμη και «θα είναι αβέβαιο εάν και από ποιον θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στις συνόδους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στη Stuttgarter Nachrichten επισημαίνεται ότι «ο πραγματικός εφιάλτης θα ξεκινήσει για τους Έλληνες τη στιγμή που θα βγουν από την ευρωζώνη» ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα κατευθύνεται εδώ και μήνες προς τον γκρεμό και, τώρα, μένουν μόνο μερικά εκατοστά από την καταστροφή και τη χρεοκοπία».
Ο αρθρογράφος καταλογίζει ευθύνες στην ελληνική πολιτική τάξη, η οποία, όπως λέει, «κάνει επίδειξη ανικανότητας και απροθυμίας να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτούς τους απειλητικούς για την ύπαρξή της καιρούς».

Στο περιοδικό Focus δημοσιεύεται άρθρο στο οποίο υποστηρίζεται η άποψη ότι «η Ελλάδα μπορεί πια να βγει από την ευρωζώνη χωρίς να απειλήσει το κοινό νόμισμα» και τονίζεται ότι «μετά τις εκλογές, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας υποψιάστηκαν ότι η χώρα αυτή συνεχίζει την πορεία της στην ευρωζώνη ως οδηγός- φάντασμα, ενώ στη Γερμανία, η οποία πρέπει να πληρώσει τη μερίδα του λέοντος για τις ελληνικές περιπετειούλες, εδραιώνεται η άποψη “Ε, άντε, βγείτε από την Ευρωζώνη!”».

Τέλος, στο περιοδικό Wirtschaftswoche επισημαίνεται ότι «ετοιμάζεται η έξοδος, καθώς οι εκλογές βύθισαν τη χώρα εντελώς στο χάος» και υπολογίζεται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα στοιχίσει στη Γερμανία περί τα 76,6 δισ. ευρώ, στο ΔΝΤ 21,7 δισ. ευρώ και συνολικά στις χώρες του ευρώ 275,9 δισ. ευρώ. 

4444

21/03/2013

4444

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1908.html

Ας δούμε κατ’ αρχάς τα στοιχεία:

 • Στο Λουξεμβούργο του κ. Γιούνκερ, προέδρου του Γιούρογκρουπ, ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν είναι 7 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας όπως στην Κύπρο, αλλά 20 φορές μεγαλύτερος…
 • Στην Ελβετία, το μέγεθος δύο μόνο τραπεζών, της UBS και της Credit Suisse, είναι σχεδόν 7 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ όλης της χώρας…
 • Στο Βέλγιο, δύο τράπεζες, η Dexia και η Fortis έχουν μέγεθος σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας…
 • Στη Βρετανία, τρεις τράπεζες, οι RBS, Barclays, HSBC, έχουν μέγεθος 4 φορές μεταλύτερο από…

το ΑΕΠ της χώρας…

 • Στη Γερμανία, μια μόνο τράπεζα, η Deutsche Bank, έχει μέγεθος που ανέρχεται σχεδόν στο ΑΕΠ όλης της χώρας…
 • Στη Γαλλία, μια μόνο τράπεζα, η BNP Paribas, έχει μέγεθος που ξεπερνά όλο το ΑΕΠ της χώρας…
 • Στην Ισπανία, μια μόνο τράπεζα, η Santander, έχει μέγεθος όσο και το ΑΕΠ της χώρας…
 • Σε Σουηδία και Ολλανδία το μέγεθος του τραπεζικού τομέα ξεπερνά κατά 3,5 φορές το ΑΕΠ των δύο χωρών…
 • Σύμφωνα με την «Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών» για το έτος 2010 το μέγεθος του χρηματοπιστωτικού τομέα όσον αφορά μόνο τους «άυλους τίτλους» ξεπέρασε τα 1.030 δισ. δολάρια, όταν την ίδια χρονιά το παγκόσμιο ΑΕΠ ήταν μόλις 62 δισ. δολάρια. Δηλαδή, ήταν μεγαλύτερος κατά 16 τουλάχιστον φορές…
 • Στην Αμερική, εν μέσω κρίσης, στο τρίτο τρίμηνο του 2009, το 80% της αύξησης των συνολικών κερδών προερχόταν από το χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος, όμως, αντιπροσωπεύει μόνο το 25% της αμερικανικής οικονομίας.
 • Στην Ευρώπη το 2007 – 2008, ενώ το σύνολο της οικονομίας παρουσίαζε ρυθμούς μεγέθυνσης 3%, οι τράπεζες εμφάνιζαν ρυθμούς επέκτασης των κερδοσκοπικών τους κεφαλαίων από 40% μέχρι και 80% το χρόνο. Ταυτόχρονα, ενώ το εθνικό προϊόν αύξανε με ετήσιο ρυθμό 4%, ο δανεισμός της οικονομίας αύξανε με ρυθμό ανώτερο του 8%.

Σχόλιο: Ο Σόιμπλε είναι κακόβουλος.

4444

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/03/blog-post_979.html

Φόρος καταθέσεων και στην Ισπανία!

Η “τάση” εξαπλώνεται, αφού δεν ενώθηκε ο ευρωπαϊκός νότος απέναντι στην επίθεση της ληστοσυμμορίας της Γερμανίας και των δορυφόρων της…
Όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα Expansion, ο Ισπανός υπουργός οικονομίας Κ. Μοντόρο δήλωσε χθες ότι θα επιβληθεί ένας χαμηλός φόρος στις καταθέσεις των ισπανικών τραπεζών.
Το ποσοστό του φόρου θα είναι κάπου μεταξύ του 0,1 και του 0,2% των καταθέσεων και αναμένεται να συγκεντρώσει ένα ποσό περί τα 1,5 με 3 δισ. ευρώ. Το τρέχον ύψος των ισπανικών καταθέσεων είναι περίπου 1,5 τρισ. και το μέτρο θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

4444

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Κύπρο, κατά μια μεγάλη σύμπτωση, ο Ομπάμα βρίσκεται στο Ισραήλ.

Στο μεταξύ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας βρίσκονται παρκαρισμένα 3 αμερικάνικα αεροπλάνα συμπληρωματικά της Airforce. Λέγεται ότι θα παραμείνουν εκεί και μετά την αναχώρηση του Ομπάμα από την Μέση Ανατολή.

Αν η Κύπρος φύγει από την Ευρωζώνη που μπορεί να πάει;

Μια λύση θα ήταν στο Οικονομικό ΝΑΤΟ που σκέπτονται να φτιάξουν οι Αμερικανοί.

4444

Η Κύπρος πρέπει να σκεφτεί αν θα μείνει ή θα φύγει από το Ευρώ.

Με δημοψήφισμα.

Το ζήτημα είναι το μέλλον. Σήμερα η κατάσταση είναι δύσκολη. Η Γερμανική Ευρωζώνη, δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη της Αλληλεγγύης. Είναι φανερό σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης.

Το μακροχρόνιο κόστος παραμονής στην Ευρωζώνη είναι τεράστιο. Η Ανεργία στα ύψη και θνησιμότητα.

Εγώ θέλω να φύγω από την Ευρωζώνη. Ξεκάθαρα πράγματα. Δεν συμφέρει οικονομικά.

Αν η Κύπρος δεν ήταν στην Ευρωζώνη, θα χρεοκοπούσε σήμερα; Αυτή είναι η βασική ερώτηση.

Παίζεις το σενάριο χωρίς η Κύπρος να είναι στην Γερμανική Ευρωζώνη και βλέπεις τι θα γινόταν. Συγκρίνεις τα κόστη και παίρνεις αποφάσεις.

Οι Βρετανοί Οικονομολόγοι σωστά το έγραψαν: ήταν λάθος η είσοδος της Κύπρου στην Ευρωζώνη.

Η Κύπρος θα ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όχι στην προβληματική Ευρωζώνη.

Ευρωζώνη σημαίνει Γερμανία – Βερολίνο. Τώρα το γνωρίζεται όλοι.

Εγώ θέλω να φύγω. Η Γερμανική κουλτούρα είναι πολύ βαριά.

Αν οι Κύπριοι θελήσουν να φύγουν από το Γερμανικό Ευρώ και οι Έλληνες πολίτες θα θέλουν να φύγουν και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί και άλλοι. Κανένας δε θέλει να είναι άνεργος και να τον εκβιάζουν.

Καταλάβατε ποιο είναι το θέμα με την Κύπρο;

Ο Ραχοι στην Ισπανία, είναι γιοσουφακη του Βερολίνου. Εκλέχτηκε λέγοντας ψέματα στους Ισπανούς. Στην Ιταλία είδατε τι έγινε και οι Γερμανοί αποκάλεσαν κλόουν τον Beppe Grillo και τον Μπερλουσκονι. Έχασαν την Ψυχραιμία τους.

Μην είστε χαζοί. Να βλέπετε το πραγματικό παιχνίδι.

Ο Beppe Grillo είπε: θα κάνω δημοψήφισμα και έχουν χεστει όλοι στο Βερολίνο.

Μια Γερμανία μόνο με τις χώρες του Βορά, είναι μια μικρή Γερμανία.

Το καταλάβατε; Αν μια έξοδος της Κύπρου γίνει, η κλώστη που θα ξηλωθεί το πουλόβερ του Γερμανικού Ευρώ;

Οι Κύπριοι, όπως και άλλες χώρες του νότου, έχουν κάνει λάθει και τα πληρώνουν, το μεγάλο πρόβλημα είναι, τα λάθη των Γερμανών. Οι Γερμανοί δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους και προσπαθούν να τα διαγράψουν ισοπεδώνοντας τους άλλους.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ανεχτούμε τους Γερμανούς και την λογική τους.

4444

BLOOMBERG CYPRUS TRISH 01 210313

4444

Abdullah Ocalan TURKEY 02 210313

4444

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1753805

Δημιουργεί η φορολόγηση των καταθετών των τραπεζών της Κύπρου ένα επικίνδυνο προηγούμενο; Ναι, δημιουργεί.

Αλλά το πραγματικό σκάνδαλο είναι το πώς η Ευρώπη επέτρεψε στις κυπριακές τράπεζες να περιέλθουν σε τόσο βαθιά προβληματική κατάσταση που δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος διάσωσης και η φορολόγηση των καταθέσεων κατέληξε να θεωρείται (από ορισμένους, τουλάχιστον), ως η λιγότερο κακή επιλογή.

Οι κυπριακές τράπεζες δέχτηκαν δισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών των Ρώσων ολιγαρχών που ανέπτυξαν επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα.

Και όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, έπρεπε να τοποθετήσουν κάπου όλο αυτό το χρήμα. Αναζητώντας ελκυστικές αποδόσεις, επένδυσαν μεγάλο μέρος των χρημάτων των καταθετών σε ελληνικά δάνεια και ομόλογα -και υπέστησαν ήττα όταν η ελληνική οικονομία ξέφυγε εκτός ελέγχου.

Οι κυπριακές τράπεζες επένδυσαν επίσης στο δημόσιο χρέος της ίδιας της Κύπρου, μία μοιραία επιλογή, αφού τυχόν απώλειες που θα επιβάλλονταν στους κατόχους κρατικού χρέους θα αφάνιζαν τις τράπεζες.

Όλα αυτά συνέβησαν υπό την επίβλεψη -πολύ χαλαρή, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων- της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Κύπρος συμμορφώθηκε φυσικά με τους νόμους περί τραπεζικού απόρρητου, ωστόσο σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Spiegel, Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πώς ότι φαίνεται στο χαρτί μπορεί να μην ισχύει στην πράξη.

Οι διεθνείς επενδυτές αισθάνονται ολοένα πιο σίγουροι ότι οι επενδύσεις τους προστατεύονται. Έτσι το χρήμα ρέει άφθονο.

Η ευημερία αυξάνεται. Κτίρια ανεγείρονται. Για μια στιγμή, όλα φαίνονται καλά. Αλλά η πειθαρχία παραμένει χαλαρή, η διαφθορά συνεχίζεται και οι επενδύσεις δεν αποδίδουν. Όταν ο πύργος από τραπουλόχαρτα καταρρέει, οι φοβισμένοι επενδυτές τρέχουν στις κυβερνήσεις να τους σώσουν. Όλοι βγαίνουν χαμένοι -οι φορολογούμενοι στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης, αλλά και οι απλοί πολίτες στις φτωχές, υπερχρεωμένες χώρες.

Ο φόρος καταθέσεων που επέβαλε η τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έχει σχεδιαστεί για να αναδιανείμει σε ένα βαθμό τον πόνο που προκάλεσαν τα προγράμματα διάσωσης που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν. Οι Γερμανοί, καχύποπτοι για το ότι μεγάλο μέρος του ρωσικού χρήματος στις κυπριακές τράπεζες είναι παράνομο, επέμειναν ότι οι καταθέτες έπρεπε να δεχτούν ένα «χτύπημα». Η Γερμανία είναι η πρώτη που ζητά από την Κύπρο να εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος ως προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας.

Η θετική πλευρά του φόρου είναι ότι θα μπορούσε να φέρει κάποια πειθαρχία στην τραπεζική -στερώντας από τις ξεχαρβαλωμένες τράπεζες την εύκολη πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια.

Το μειονέκτημα είναι ότι οι καταθέτες σε άλλες χώρες με οικονομικές δυσκολίες, ιδιαίτερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία μπορεί να φοβηθούν ότι ακολουθεί η σειρά τους και να πυροδοτήσουν μια φυγή κεφαλαίων που θα κατέστρεφε τα τραπεζικά τους συστήματα.

Τα στελέχη της τρόικας επιμένουν ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική.

Αν η τρόικα δεν είχε επιτρέψει στην Κύπρο να μπλεχτεί σε ένα τέτοιο χάος, δεν θα είχε τώρα ένα τέτοιο, διόλου αξιοζήλευτο, σύνολο επιλογών.

O Peter Coy είναι συντάκτης θεμάτων Οικονομίας του Bloomberg Businessweek.

Σχόλιο: Η Περίπτωση της Ιρλανδίας είναι μοναδική. Της Ελλάδος επίσης μοναδική. Της Κύπρου μοναδική και πάει λέγοντας.

Η Τρόικα είναι για τα μπάζα. Εγώ θα τους έδιωχνα και θα έφερνα πολύ καλύτερους.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1756033

Στο ποσό των 68 δισ. ευρώ ανερχόταν τον Φεβρουάριο το σύνολο των καταθέσεων, Κυπρίων και ξένων, στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Τα 20 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις ξένων, εκ των οποίων περίπου τα 18 δισ. ευρώ είναι οι ρωσικές καταθέσεις. Οι καταθέσεις των Κυπρίων ανέρχονταν στα 48 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, μείωση των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες δείχνουν τα στοιχεία της υπηρεσίας JCC που ελέγχει τις πιστωτικές κάρτες. Συγκεκριμένα προχθές αγοράστηκαν με εγχώριες κάρτες προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ μια εβδομάδα πριν οι αγορές ανήλθαν στα 5 εκατ. ευρώ (μείωση 22%).

Οι τράπεζες, οι οποίες θα μείνουν κλειστές μέχρι και την Τρίτη 26 Μαρτίου, παρέχουν μετρητά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και πληρωμής (ΑΤΜ) από 600 έως 1000 ευρώ ημερησίως. «Οι προσπάθειες είναι τα ΑΤΜ να λειτουργούν κανονικά και να ανεφοδιάζουν τον κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Μιχάλης Καμμάς.

Όσο οι τράπεζες είναι κλειστές το πρόβλημα στην αγορά εντείνεται. Αναφορικά με τα καύσιμα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου διαβεβαιώνει για επάρκεια και στα 280 πρατήρια, τα οποία λειτουργούν κανονικά. Ο κ. Στεφάνου ανέφερε στο ΡΙΚ ότι «οι πρατηριούχοι εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να πωλούν τοις μετρητοίς και να αποφεύγουν τις πιστώσεις». Ο Σύνδεσμος Υπεραγορών διαψεύδει πληροφορίες ότι υπάρχουν μέλη του που δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες.

Στον κλάδο του χονδρικού εμπορίου, οι προμηθευτές και οι λιανέμποροι διαπραγματεύονται κυρίως τοις μετρητοίς, ενώ αν η παρούσα κατάσταση συνεχιστεί, τότε αναμένεται ότι και στο λιανεμπόριο οι συναλλαγές θα γίνονται μόνο με μετρητά. Ο γενικός γραμματέας της Παγκύπριας Οργάνωσης Βιοτεχνών Επαγγελματιών (ΠΟΒΕΚ) Στέφανος Κουρσάρης δήλωσε ότι η ρευστότητα άρχισε να εξαφανίζεται και πρόσθεσε ότι απόψε θα συνέλθει η γραμματεία της Οργάνωσης για να εξετάσει την κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4444

Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τα χρήματα στις Τράπεζες της Κύπρου, όπως το έθεσε ο Καζακης σήμερα στην Εύα. Τι έγιναν τα χρήματα Χριστόφια;

Υπάρχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες.

Ο Σοιμπελ τα έκανε σκατα.

Οι Τράπεζες της Κύπρου όπως είπε και ο Καζακης στην Εύα, αποζημιώθηκαν για το Ελληνικό Κούρεμα.

Το Τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, σαφώς και πρέπει να περιοριστεί, αλλά όχι έτσι όπως το απαιτεί ο Σόιμπλε και με τον τρόπο και μέθοδο.

Ο Σόιμπλε φέρθηκε κακόβουλα, ύποπτα και ηλίθια. Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωζώνης. Δικό σου μέλος είναι. Και εσύ τι κάνεις; Το στραγγαλίζεις;

Απαράδεκτος.

Η Μέρκελ οφείλει να βρει βιώσιμη  και δίκαιη λύση για την Κύπρο και τα μέλη της Ευρωζώνης.

Αν η Μέρκελ είναι μια πραγματική Θεία, τότε θα βρει δίκαιη και βιώσιμη λύση.

4444

ISRAEL USA OBAMA AIONIA SYMAXIA 01 01 200313

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1756046

Εταιρεία νομικών συμβούλων, που εδράζεται στη Μάλτα και δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής επενδυτικών συμβουλών, αποστέλλει επιστολές σε Κύπριους πολίτες, ενημερώνοντας τους ότι μπορεί να τους βοηθήσει σε σχέση με επενδυτικές ευκαιρίες στη Μάλτα, σύμφωνα με δημοσίευμα του sigmalive.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται ότι «η Μάλτα είναι η μικρότερη αλλά μια από τις πιο επιτυχημένες οικονομίες στην ευρωζώνη».

Προστίθεται ότι «μια εξειδικευμένη ομάδα προσφέρει συμβουλές σχετικά με θέματα διεθνούς αναδιάρθρωσης, online gaming και ΦΠΑ».

Με σκοπό να δελεάσει τον επενδυτή-καταθέτη, η εν λόγω εταιρεία αναφέρει ότι «πρόκειται για μια χρυσή ευκαιρία για την εταιρεία σας να επενδύσει στην οικονομία μας», παρουσιάζοντας  τη Μάλτα ως «μια χώρα ισχυρή στον τομέα του τουρισμού, με σχετικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας και καλό ρυθμό ανάπτυξης».

Η επιστολή όπως τη δημοσιεύει το sigmalive:

Dear ………………..,

I am writing this email to introduce you to Cardona & Vassallo Advocates, one of Maltas leading law-firms based in Valletta.
C&V Advocates includes a number of leading lawyers and other consultants and advisors, who are there to assist you in all your needs relating to investment opportunities in Malta.
A specialized tax team offers advise on wide ranging issues such as international re-structuring, online gaming and Value added tax.

Moreover, C&V Advocates provides extensive services relating to:
• Company formation
• Competition Law
• Employment Regulations
• E-Gaming & Online Casinos
• Financial Services
• Intellectual Property Law
• Litigation
• Property Law
• Shipping and Yacht Registration
• Tax
• Trusts and wealth management

In addition, our affiliates an offer specialised advise relating to Website and Software Development and Marketing and Public Relations Opportunities in Malta.
Malta, with a population of more than 400,000 people, is the smallest and one of the most successful economies in the eurozone.
With its strong tourism and financial services sector, the archipelago has relatively low unemployment, a good growth rate and low government debt.
This may be a golden opportunity for your company to invest in our economy.
Should you wish to discuss further, or if you wish further information, please do not hesitate to reply to this email or contact us on info@cvadvocates.com.
We are there to help you with all your needs in our island.
Whilst looking forward to hearing from you,
With best regards,
Dr.

Σχόλιο: Αν κάποιος πάρει τα λεφτά του από την Κύπρο, καλύτερα να τα πάει στην Singapore και όχι στην Μάλτα, που είναι και αυτή χώρα της Eurozone.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/03/2013_488982

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρεται «σαν ταύρος σε υαλοπωλείο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στην διαχείριση του θέματος της Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι η ΕΕ «έχει κάνει όλα τα λάθη που μπορεί κανείς να κάνει» και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση «η οποία δεν θα διαταράσσει τις σχέσεις» της χώρας του με την ΕΕ.

Σε δηλώσεις του σε ξένους ανταποκριτές στην Μόσχα, οι οποίες μεταδίδονται από την ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Μεντβέντεφ επέρριψε στις Βρυξέλλες ευθύνες για τους χειρισμούς οι οποίοι, όπως υποστήριξε, «υπονόμευσαν την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος συνολικά, όχι μόνο της Κύπρου». Τόνισε μάλιστα ότι για την διάσωση της Κύπρου οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν «με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές», αντί, όπως είπε, να κρυβόμαστε πίσω από διατυπώσεις του τύπου «η Κύπρος πρέπει να συνομιλεί μόνο με την ΕΕ και με κανέναν άλλον».

Σχόλιο: Η Ρωσία να φανεί ποιο έξυπνη από την Σοβιετική Ένωση το 1974.

Η Ρωσία μπορεί να έρθει σε συμφωνία με την Κύπρο.

Εσείς τώρα σκέπτεστε τι γίνεται στο 2013, όμως η Ιστορία γράφεται διαφορετικά.

Το 2013 η Ρωσία έχει μια ευκαιρία. Μου αρεσει να πηγαινω στο Παρελθον, εδω 1974, να ερχομαι στο μελλον, 2013 και να πηγαινω στο Μελλον.

Η Ρωσία καλειτε να αποδειξει οτι εμαθε απο το παρελθον.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/03/2013_488904

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει αν μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία ενεργειακών ομίλων μπορεί να διαθέσει τα χρήματα που χρειάζεται η Κύπρος, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα δικαιώματα εκμετάλλευσης στα κυπριακά κοιτάσματα φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα στη Βιέννη ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Κρίστοφ Λάιτλ.

Κάτι για το οποίο καταβάλλουν άλλοι προσπάθειες, πιθανόν για παράδειγμα η ρωσική Gazprom, θα μπορούσε να το υλοποιήσει η ΕΕ, πετυχαίνοντας αφενός τη λύση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης της Κύπρου και αφετέρου μια περαιτέρω διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης. Αυτή η λύση θα πρέπει να εξεταστεί τάχιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λάιτλ.

Ο ίδιος υποστηρίζει τη συνέχιση εποικοδομητικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στην ΕΕ και την Κύπρο, θεωρώντας πως, ούτε μια χρεοκοπία και μια έξοδος της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης ούτε μια παρουσία ως φορολογικός παράδεισος στη Μεσόγειο είναι προς συμφέρον της Ευρώπης.

Ακόμη και αν μια κρατική χρεοκοπία της Κύπρου δεν σημαίνει κίνδυνο για την Ευρωζώνη, εξαιτίας του μικρού μεγέθους της χώρας, αυτή θα είχε ωστόσο έναν «πολύ αρνητικό συμβολισμό» με αβέβαιη έκβαση, κυρίως για τους ανθρώπους στην Κύπρο, τη στιγμή που η σταθερότητα στην Ευρώπη πρέπει να έχει προτεραιότητα, σημείωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Κατά τη γνώμη του, ακόμη και μετά την απόρριψη του πακέτου στήριξης από την κυπριακή Βουλή, δεν μπορεί να εξηγηθεί στους Ευρωπαίους φορολογουμένους γιατί πρέπει να διαθέσουν 17 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη ενός τραπεζικού συστήματος που έχει εκτροχιαστεί, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καταθέσεις δισεκατομμυριούχων, χωρίς η ίδια η Κύπρος να συνεισφέρει κάτι.

Σχόλιο: Η Αυστρία, ο λαγός της Γερμανίας μιλά ανοιχτα για το Φυσικό Αέριο.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/03/2013_488483

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι «όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους» πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, σε ένα μήνυμα προς τους εύπορους Ρώσους που καλούνται να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου.

“Οποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους, ή όπου ίσως ελέγχεται λιγότερο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο, όταν οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμες, είναι προφανές», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία.

Αλλά, εάν δεν κληθούν αυτοί να συμβάλουν, τότε «οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κύπρο … αυτό θα ήταν ανεύθυνο», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι «το κυπριακό οικονομικό μοντέλο», που βασίζεται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα το οποίο επί σειρά ετών προσέλκυσε ξένα κεφάλαια, «χρεοκοπεί».

Σχόλιο: Ο Σόιμπλε λέει βλακείες και το ξέρει.

4444

SINGAPORE MONEY 01 02 210313

4444

SINGAPORE FROM SPACE

4444

20/03/2013

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/e-mail-8.html

Ένα e- mail με το οποίο εταιρεία νομικής και φοροτεχνικής κάλυψης πρότεινε σε συγκεκριμένες εταιρείες να μεταφέρουν καταθέσεις σε τράπεζες της Μάλτας αποκαλύπτει σήμερα η … “Ελευθεροτυπία”.

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα έρχεται να ενισχύσει την έντονη φημολογία πως κάποιοι γνώριζαν τί επρόκειτο να συμβεί και πρόλαβαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Το μήνυμα που αποκαλύπτει σήμερα η “Ελευθεροτυπία”, φαίνεται ότι εστάλη στις 8 Μαρτίου με τον τίτλο «Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κυπριακών εταιρειών (και φυσικών προσώπων) σε μαλτέζικες τράπεζες . Με το e-mail, που είναι γραμμένο σε αγγλικά και ελληνικά, «συστήνεται ανεπιφύλακτα η πρακτική αυτή», δηλαδή το άνοιγμα λογαριασμών στην Μάλτα, «αν μη τι άλλο για να επιτύχουμε μεγαλύτερη διασπορά κινδύνου, ενισχύοντας παράλληλα εκ των πραγμάτων πρακτικά και την εμπιστευτικότητα ως προς το πού βρίσκονται τα χρηματικά διαθέσιμα μιας εταιρείας, καθώς μοιράζονται σε διαφορετικά μέρη».

Το ηλεκτρονικό μήνυμα κλείνει με το συμπέρασμα: «Το άνοιγμα επιπλέον λογαριασμών σε άλλη χώρα από τη χώρα σύστασης είναι (και ήταν για χρόνια τώρα) μια πρακτικά πολύτιμη τεχνική για διαχείριση μείωση των κινδύνων της φορολογικής σας διάρθρωσης. Πολύ περισσότερο σε εποχές οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας.» Μάλιστα σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι καλό είναι να μην βρίσκονται όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B5-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5

«Εάν ένας μεγάλος και άγνωστος μέχρι στιγμής μετεωρίτης βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, τότε η προσευχή είναι το μόνο που μπορεί να κάνουν οι ΗΠΑ και ο οποιοσδήποτε άλλος». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος (NASA) Charles Bolden μιλώντας στην επιστημονική επιτροπή ακροάσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου

Στην ίδια ακροαματική διαδικασία ο πρόεδρος της επιτροπής επιστημών του Κογκρέσου γερουσιαστής Lamar Smith δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ  τυχεροί ότι τα γεγονότα του περασμένου μηνός εξελίχθηκαν σε μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση και όχι σε μια καταστροφή», αναφερόμενος στα γεγονότα με την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία. Παράλληλα ο Αμερικανός γερουσιαστής κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να προσπαθήσουν να βρουν τι μπορεί να γίνει έτσι ώστε να προστατευτεί ο πλανήτης από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Ένα άλλο μέλος της επιτροπής ο γερουσιαστής Eddie Bernice Johnson δήλωσε σχετικά: «Και τα δύο γεγονότα (αυτά του αστεροειδή 2014 DA14 και του μετεωρίτη στη Ρωσία) καταδεικνύουν ότι ζούμε σε ένα ενεργό ηλιακό σύστημα με εν δυνάμει επικίνδυνα σώματα τα οποία περνούν από τη γειτονιά μας με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα».

Βέβαια σε αυτό που δεν αναφέρθηκε ο γερουσιαστής είναι για ποιοι λόγο αυτό συμβαίνει σήμερα.

Σχόλιο: Εγώ μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα από εσένα. Αλλά εσύ καλά θα κάνεις να προσευχηθείς. Όπως έχω γράψει: είμαστε φιλεύσπλαχνοι.

4444

Η Μέρκελ δε θα τα σπάσει με τον Πούτιν. Θα βάλει χαλινάρι στον Σόιμπλε.

Η Μέρκελ το σκέπτεται. Ο Σόιμπλε, μπορεί να την οδηγήσει στην Καταστροφή.  

Τι θα κάνει η Μέρκελ; Ύπαρχει τουλαχηστον ένας Γερμανος, που εχει την λυση που ψαχνει η Μέρκελ.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1

H Kύπρος είναι έτοιμη ακόμα και να φτάσει μέχρι και σε έξοδο από την ευρωζώνη τις επόμενες ώρες αν το Eurogroup και ειδικά η Γερμανία δεν δεχθούν την συμφωνία με την Ρωσική Ομοσπονδία για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν έλλειψη κεφαλαίων λόγω του ελληνικού “κουρέματος” των ομολόγων που βούλιαξε τα τραπεζικά ιδρύματα του νησιού….

Σχόλιο: Το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων, έφεραν την Κύπρο σε αυτή την θέση.

4444

Εγώ θέλω να φύγω από την Ευρωζώνη. Όταν ο Σόιμπλε και οι Γερμανοί λένε, η Ελλάδα είναι θωρακισμένη, από πού είναι θωρακισμένη; Από την Κύπρο;

Αυτοί την στιγμή που γράφω, οι Νεοέλληνες πεθαίνουν στην Γερμανική Ευρωζώνη. Γιατί να μείνω;

Ο Σαμαράς και ο Κουβελις και ο Βενιζέλος είναι ξεφτιλες. Το ξέρουν όλοι.

Δεν περνά άλλο η τρομοκρατία. Είμαστε άνεργοι και ανασφάλιστοι.

Οι επόμενες εκλογές θα είναι πολύ σκληρές.

Οι Γερμανοί δε ξέρω πως τα υπολογίζουν.

4444

EUR VS DOLLAR AND EUR VS YEN 01 200313

4444

BLOOMBERG EURO VS DOLLAR ONE MONTH cyprus 01 01 200313

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF-58-%CE%B4%CE%B9%CF%82

Κύπριος ανώτατος αξιωματούχος ανέφερε πως η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδια για την επιβολή περιορισμών στις εκροές κεφαλαίων από τη χώρα, επισημαίνοντας ότι αναμένεται απόφαση αργότερα την Τετάρτη για πόσο καιρό θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες.

Ο αξιωματούχος υποστήριξε, μιλώντας στο AP, ότι το εναλλακτικό σχέδιο για την άντληση 5,8 δισ. ευρώ έχει συγκροτηθεί και θα παρουσιαστεί στην τρόικα την Τετάρτη.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την άντληση κεφαλαίων από εγχώριες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιοδοτικών ταμείων και των θυγατρικών ξένων τραπεζών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το AP μια από τις εγχώριες πηγές ενδέχεται να είναι η Ορθόδοξη εκκλησία της Κύπρου.

Σχόλιο: Τα 5,8 δις ευρώ που ζητά η Τρόικα, οι Κύπριοι τα έχουν από εσωτερικό δανεισμό. Αλλά η Τρόικα διαβάζω ότι δε τα θέλει.

Ποιος είναι λοιπόν ο σκοπός της Βρωμερής Τρόικας; Να καταστρέψει την Κύπρο;

Να προλάβει να την καταστρέψει πριν κυλήσει ο χρόνος;

Η Κύπρος του 2014 θα βλέπει διαφορετικά το μέλλον και ποιο ελπιδοφόρα από το 2013.

Κάποιοι θα βγάλουν χρήματα τώρα και πολύ περισσότερα καθώς θα κυλά ο χρόνος.

Τα 17 δις ευρώ, σήμερα μπορεί να φαντάζουν πολλά, αλλά δεν είναι.

Δε θέλω να γράφω πολλά, ένα θα γράψω: όσοι είναι έξυπνοι θα πάνε ταμείο.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B4%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CF%89%CE%BD

Στρατιωτικός δορυφόρος σχεδιασμένος για εντοπισμό βαλλιστικών πυραύλων εκτοξεύτηκε από τις ΗΠΑ με πυραυλικό φορέα Atlas V.

Η εκτόξευση διατάχθηκε από το Πεντάγωνο ώστε να ενισχυθεί η ικανότητα εντοπισμού και έγκαιρης προειδοποίησης εισερχόμενων απειλών πυραύλων ICBM .

Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ αναπτύχθηκε σε απόρρητη θέση σε γεωστρατηγική τροχιά σε ύψος 22.300 μιλίων από την επιφάνεια της γης προφανώς προγραμματισμένος να επιτηρεί πιθανές τροχιές πυραύλων που προέρχονται από τη Β. Κορέα.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για δορυφόρο τύπου GEO-2  το οποίο αποτελεί τμήμα του συστήματος Space-Based Infrared System (SBIRS) που βασίζεται στον εντοπισμό υπέρυθρων για ανίχνευση πυραύλων ICBM από τη θερμότητα που εκπέμπει ο κινητήρας τους.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος δορυφόρος του συστήματος SBIRS GEO εκτοξεύτηκε το 2011 ενώ έχει ανακοινωθεί ότι η αμερικανική Αεροπορία (USAF) που έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο θα διαθέτει 6 δορυφόρους SIBRIS μέχρι το 2016.

Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται άμεσα με την εκδήλωση απειλών από τη Β Κορέα για προληπτικό πλήγμα εναντίον της Ουάσιγκτον με αποτέλεσμα να ενισχυθεί το σύστημα αντιβαλλιστικής άμυνας με 14 επιπλέον εκτοξευτές στην Αλάσκα και την Καλιφόρνια καθώς επίσης και την ενεργοποίηση επίγειου ραντάρ ιχνηλάτησης στην Ιαπωνία.

Η εκτόξευση του δορυφόρου SBIRS αποτελεί το διαστημικό βραχίονα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και φανερώνει την ετοιμότητα του Πενταγώνου να ενισχύει  την ικανότητα εντοπισμού πυραυλικών απειλών διατηρώντας εφεδρικά συστήματα έτοιμα για χρήση με την εκδήλωση μιας κρίσης όπως στη παρούσα φάση με τη Β. Κορέα.

Σχόλιο: Σωστή η κίνηση του Αμερικανικού Πενταγώνου. Περιμένω ολοκληρωμένο σχέδιο.

4444

CYPRUS EURO SOIBLE APOTHEMATIKO NOMISMA 01 01 190313

4444

Άκουσα σήμερα στου Τραγκα ότι η Τρόικα πήγε και είπε στους Κυπρίους, ότι πτώχευσαν. Μόλις το είπαν με έπιασαν τα γέλια.

Η Κύπρος όπως και το Ισραήλ, έχουν πολύ μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Δεν γίνεται να πτωχεύσει, επειδή το λέει η Τρόικα.

Την Ιστορία για τα Πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας την ξέρετε;

Οι Βρετανοί που ήταν στην μέση Ανατολή πολλά χρόνια, πριν από άλλους, είχαν κάνει μια έκθεση που έλεγε, ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει πετρέλαιο.

Πήγαν οι Αμερικανοί μετά και υπέγραψαν με τους Σαουδάραβες. Φυσικά η Σαουδική Αραβία έχει πετρέλαιο, οι Αμερικανοί ήταν σωστοί στις εκτιμήσεις τους και οι Βρετανοί τραβούσαν τα μαλλιά τους.

Έτσι παίζετε το παιχνίδι.

Από αυτή την Ιστορία κάποιοι θα βγάλουν πολύ χρήμα, τώρα και στο μέλλον και κάποιοι άλλοι, θα λένε αργότερα: τι μαλακιες κάναμε!

Αν πω σε κάποιον το 2013, ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει πετρέλαιο, θα με κοροϊδεύει. Το γραφώ και γελώ. Κι όμως οι Βρετανοί, έκαναν μια πολύ σοβαρή έκθεση, που έλεγε ότι δεν έχει.

4444

19/03/2013

4444

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Η πενιχρή υποστήριξη, όπως αναφέρει το Reuters, ουσιαστικά εξασφαλίζει την απόρριψη του μέτρου. «Αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο που συνέταξε η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Νταϊάνε Φαϊνστάιν έχει λιγότερες από 40 ψήφους», δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Γερουσιαστών Χάρι Ρέιντ.

Η Νταϊάνε Φαϊνστάιν, γερουσιαστής των Δημοκρατικών, δήλωσε ότι η πρότασή της περί ελέγχου της αγοράς ημιαυτόματων όπλων από πολίτες θα αποσυρθεί από το νομοσχέδιο περί ελέγχου της οπλοκατοχής το οποίο θα φτάσει στο Κογκρέσο. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα», δήλωσε η γερουσιαστής, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Ημιαυτόματο ήταν το όπλο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και στη σφαγή του Νιούταουν, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά.

Η απαγόρευση της αγοράς ημιαυτόματων όπλων από τους πολίτες αποτελεί τον έναν από τους τέσσερις βασικούς άξονες του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των όπλων. Τα υπόλοιπα τρία είναι ο έλεγχος του ποινικού και ψυχιατρικού ιστορικού όσων προτίθενται να αγοράσουν όπλο, οι σκληρότερες ποινές για το λαθρεμπόριο οπλισμού και η αύξηση των δαπανών για τη φρούρηση των σχολείων.

Σχόλιο: Να δούμε αν θα περάσουν τα υπόλοιπα μέτρα. Οι Γερουσιαστές πάντως που δεν υποστηρίζουν την πρόταση να μην τους δω να κλαίνε ή να εκφράζουν την λύπη τους στο επόμενο μακελειό. Διότι θα είναι συνένοχοι. Μάλιστα θα τους ρωτήσω.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19478.htm

Συναγερμός έχει σημάνει στο περιβάλλον ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως τώρα παραμένει ανέγγιχτο από την Δικαιοσύνη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου και κυρίως η πιθανότητα διαρροής ονομάτων. Το συγκεκριμένο στέλεχος, σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στον ΣΔΟΕ,  “κρύβεται” πίσω από υπεράκτια εταιρεία με καταθέσεις που αγγίζουν το 1 δις ευρώ, σπασμένες σε τρεις λογαριασμούς.

Στην Κύπρο έχουν την έδρα τους και πολλές άλλες εταιρείες Ελλήνων επιχειρηματιών, εκδοτών κλπ, οι οποίοι εμπλέκονται σε εμπόριο όπλων και όχι μόνο.

Ε, ρε τι έχουμε να δούμε…

Σχόλιο: 1 δις Ευρώ έχει Ιστορικό στέλεχος του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ.  Αυτό το ΠΑΣΟΚ, αποδείχτηκε πολύ μεγάλη μπιζνα. Ήταν και Σοσιαλιστικό.

Βλέπω κάτι γερόντια να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και σκέπτομαι πόσα μαύρα χρήματα να έχουν; Πόσες μίζες έχουν πάρει;

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19488.htm

Να σταματήσει εδώ και τώρα το πολιτικό θέατρο των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου. 

Να βγουν και να πουν ανοιχτά στους Έλληνες και Κύπριους πολίτες την αλήθεια. Άσχετα από τα σχέδια των Ευρωπαίων κορακιών, των Αμερικανών, των Ρώσων και των ξένων μυστικών υπηρεσιών, η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι οι Κύπριοι πρότειναν το κούρεμα των καταθέσεων με στόχο να αποφύγουν την παράδοση της χώρας τους στο Μνημόνιο.

Όχι, δεν είναι τόσο ηρωικό και πατριωτικό όσο ακούγεται. Τόσο ο Χριστόφιας όσο και ο Αναστασιάδης κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν το Μνημόνιο και ο πλέον σοβαρός λόγος δεν είναι τα δεινά και τα χαράτσια που περιμένουν τους Κύπριους πολίτες.

Είναι η λυσσαλέα προσπάθεια των κυπριακών κυβερνήσεων, σε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές, να κρατήσουν μακριά από τα έγκατα των τραπεζών της Κύπρου την περίφημη BlackRock και τους υπόλοιπους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Τρόικας.

Κι αυτό γιατί ανάμεσα στους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών βρίσκονται βαρύγδουπα ονόματα Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών, εκδοτών, δημοσιογράφων, στελεχών του δημοσίου κλπ, οι οποίοι έχουν παρκάρει ιλιγγιώδη ποσά από μίζες και μαύρο χρήμα στις κυπριακές τράπεζες. Σε περίπτωση που η Τρόικα μπει στην Κύπρο, οι τράπεζές της θα γίνουν φύλλο και φτερό και τα εγχώρια λαμόγια θα βρεθούν στο έλεος της Τρόικας. Ανάμεσα σ΄αυτά και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με το ένα δις.

Μπορεί να μας πει ο κ. Στουρνάρας, για παράδειγμα, που έφερε πίσω την λίστα Λαγκάρντ γιατί δεν ζητάει από την Κυπριακή Κεντρική Τράπεζα τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών που έχουν παρκάρει πάνω από 100.000 ευρώ στις τράπεζες της Κύπρου.

Γιατί ο ΣΔΟΕ δεν ζητάει από τον αντίστοιχο ΣΔΟΕ της Κύπρου να ελέγξει τα ονόματα των Eλλήνων μεγαλοκαταθετών στις κυπριακές τράπεζες;

Όπως όλα δείχνουν τα έγκατα των κυπριακών τραπεζών νιώθουν ήδη την καυτή ανάσα της Τρόικας.

Εκτός κι αν ο Αναστασιάδης αποφασίσει να πετσοκόψει κατά 50% τις καταθέσεις των μικροκαταθετών και με αντίστοιχο ποσό τα ταμεία Πρόνοιας στη Κύπρο για να γλιτώσουν οι Ρώσοι-τρέμουν το πολώνιο οι Κύπριοι κυβερνώντες-και οι Έλληνες μιζαδόροι.

Γι΄αυτό οι κυβερνήσεις της Κύπρου δεν θέλουν την Τρόικα! Δεν τους έπιασε ο πόνος για τους πολίτες κι αυτό θα το διαπιστώσετε σύντομα. Αυτό για το οποίο αγωνιούν είναι να μην βγουν οι βαρύγδουποι σκελετοί που κρύβουν στα έγκατά τους οι κυπριακές τράπεζες. Θα τα καταφέρουν;

Σχόλιο: Ιστορικό στέλεχος του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ έχει 1δις! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι βρωμερά κόμματα, σας το έχω γράψει. Όσο περισσότερο τα «χτυπάτε» πολιτικά, τόσο γρηγορότερα θα ξεβρομίσει η χώρα.

Είναι σαφές ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπονομεύουν την Ελλάδα. Αυτά τα Ιστορικα στελεχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα είδατε να έχουν οικονομικά προβλήματα; Τι νομίζετε, μόνο Άκης έκλεβε χρήματα;

 4444

BLOOMBERG AGENTS TO THE ANIMAL STARS 02 02 180313

4444

Peaceful Revolution

Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι υπηρεσίες όπως το FBI να προστατεύουν το Αμερικανικό Σύνταγμα και όσους το υπηρετούν και να μην δολοφονούνται.

4444

http://www.iefimerida.gr/news/95494/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AC%CE%BC-%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BD-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD

Τελικά, τα πιο ουσιώδη ερωτήματα περί ιστορίας δεν είναι αυτά που αφορούν το «τι πραγματικά συνέβη», αλλά το «ποιος ιστορεί», «ποιος αναλαμβάνει να τη γράψει», «τι θέλει γράφοντάς την», «ποιες δυνάμεις εργάζονται πίσω από αυτόν».

Αφορμή γι’ αυτές τις σκέψεις, τις οποίες σίγουρα έχουν κάνει οι περισσότεροι, τουλάχιστον όσοι προβληματίζονται για το πώς «συντάσσεται» και «προβάλλεται» η ιστορία μέσα στην καθημερινότητα από τα ΜΜΕ, υπήρξε ένα αξιόλογο, υποδειγματικά συντεταγμένο ιστολόγημα που υπέπεσε στην αντίληψη του υποφαινόμενου σχετικά με το ρόλο των τραπεζιτών στην υπόθεση της δολοφονίας του Αβραάμ Λίνκολν, θέμα ιδιαιτέρως δελεαστικό στους δικούς μας «τραπεζο-κρατούμενους» καιρούς στους οποίους ζούμε.

Το κείμενο, δημοσιευμένο στο http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=home, έχει ως εξής:

Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου: «Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου».

Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;

Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%. (!!)

Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.

Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μην τους πληρώνει τόκο.

Ή για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει, δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο, και ο οποίος και αυτός είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν. Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι.

Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα (ΝΑΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ) αλλά απόλυτα αληθινά πράγματα.

Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στο Κογκρέσο να εκδίδει χρήμα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει μεταφέρει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος και μάλιστα με επιτόκιο στο Federal Reserve το οποίο δεν είναι κρατικό αλλά ένα όργανο των μεγάλων τραπεζών που είναι και οι μέτοχοί του.

Έτσι λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τυπώνει στα πιεστήριά του το χρήμα που χρειάζεται η χώρα. Αμέσως μετά το δίνει στο Federal Reserve δηλαδή στους τραπεζίτες, το οποίο Federal Reserve το δανείζει πίσω στο αμερικανικό κράτος με τόκο (!!!)

Έτσι για να καταλάβετε: Μόνο ο τόκος που πληρώνουν οι ΗΠΑ στις τράπεζες του Federal Reserve για το αμερικανικό χρέος φθάνει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια!!!

Προσέξτε: Πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι 400 δισεκατομμύρια δολάρια τόκο στους τραπεζίτες για χρήματα που έχει τυπώσει το αμερικανικό κράτος και τα έχει δώσει δωρεάν στους τραπεζίτες (και οι οποίοι τους τα δανείζουν πίσω με τόκο) (!!!)

Βλέποντας ο Πρόεδρος Κένεντι αυτήν την εξόφθαλμη αδικία για τον αμερικανικό λαό, αποφασίζει το 1963 με το νόμο Νο:11110 να πάρει πίσω τις εξουσίες του Federal Reserve και να τυπώσει και διανείμει χρήμα το ίδιο το κράτος παρακάμπτοντας τους τραπεζίτες.

Τύπωσε δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία το αμερικανικό Δημόσιο δεν πλήρωνε κανένα τόκο στο Federal Reserve. Μάλιστα τα χαρτονομίσματα του Κένεντι έγραφαν επάνω UNITED STATES NOTE αντί του FEDERAL RESERVE NOTE που γράφεται πάντα.

Αυτά τα UNITED STATES NOTE χαρτονομίσματα αποτέλεσαν θανάσιμη απειλή για το Federal Reserve System και τους τραπεζίτες αφού τους αφαιρούσαν δισεκατομμύρια δολάρια τόκους. Πέντε (5) μήνες μετά το τύπωμα των άτοκων δολαρίων ο Πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε.

Μετά τη δολοφονία του Κένεντι κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να κάνει χρήση του νόμου Κένεντι παρ’ ότι ο νόμος αυτός ισχύει μέχρι σήμερα (!!).

Δηλαδή με το νόμο του Κένεντι θα μπορούσαν οι ΗΠΑ τα περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που τύπωσαν τα τελευταία 4 χρόνια να τα τύπωναν και να τα χρησιμοποιούσαν χωρίς καθόλου τόκο.

Αντίθετα όμως τα τύπωσαν, τα έδωσαν στο Federal Reserve (δηλαδή στους τραπεζίτες), για να τα δανειστούν στη συνέχεια με τόκο (!!!)

Και για όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ας μάθουν τι έλεγε ένας άλλος μεγάλος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Τόμας Τζέφερσον (από τους δημιουργούς του αμερικανικού θαύματος – του τότε, του αληθινού): «Εάν ποτέ στο μέλλον ο αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».

Και για την ιστορία: Οι δολοφόνοι και του Λίνκολν (John Wilkes Booth) και του Κένεντι (Lee Harvey Oswald) δολοφονήθηκαν και οι δυο πριν προλάβουν να δικαστούν.

Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: Έργο των τραπεζιτών η δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν; | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/95494#ixzz2NvhppmCJ

Σχόλιο: Ποιοι δολοφόνησαν τον Λίνκολν και τον Κενεντι; Σίγουρα οι τραπεζίτες είχαν πολύ ισχυρό κίνητρο. Φυσικά είχαν και χρήμα. Πολύ χρήμα.

Οι περισσότεροι τραπεζίτες είναι αδίστακτοι άνθρωποι.

Το FBI δεν μπόρεσε να προστατέψει τον Kennedy ή δεν ήθελε. Διακρίνω μια δυσλειτουργία στο FBI.

Ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής που θα παίξει ξανά αυτόν τον ρόλο που έπαιξε ο Lincoln και ο Kennedy, δεν θα επιτρέψουμε να δολοφονηθεί.

11110 FOUR (1) AND ONE ZERO

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1754059

Στην καταγγελία ότι συνεργάτες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και οικονομικοί παράγοντες της χώρας ήξεραν για το «κούρεμα» και απέσυραν έγκαιρα τις καταθέσεις τους, προχώρησε η εφημερίδα της Κύπρου «Φιλελεύθερος», όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα τελευταία 24ωρα δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες που φέρουν συνεργάτες του Ν. Αναστασιάδη να έχουν αποσύρει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τεράστια ποσά από κυπριακές τράπεζες και να τα έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό.

«Αυτοί οι άνθρωποι γνώριζαν ότι βρισκόταν στο τραπέζι το επικείμενο “κούρεμα” στις καταθέσεις και ότι οι Γερμανοί θα πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι υπήρχε ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να περάσει το “κούρεμα”» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Μάλιστα, καλεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζητήσει πληροφόρηση από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το ποιοι είναι εκείνοι που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα, τόσο για να διαπιστωθεί το βάσιμο των πληροφοριών, όσο και για να ενημερωθεί ο κόσμος.

Σχόλιο: Ο Αναστασιάδης ήξερε ότι θα γίνει Κούρεμα. Φυσικά και το ήξερε, άσχετα αν έλεγε εν ψυχρώ ψέματα για να γίνει πρόεδρος.

4444

Η δημοσκόπηση έρχεται έπειτα από νέα έρευνα που κατέδειξε ότι το κόστος του πολέμου έχει ξεπεράσει τα τέσσερα τρις. δολάρια.

Το Ινστιτούτο Gallup αποκάλυψε μια έρευνά του που διενεργήθηκε και καταγράφει ότι το 53% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ έκανα ν λάθος με την με την αποστολή στρατευμάτων για την ανατροπή του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσέιν.

Η δημοσκόπηση, που έγινε για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, στα τέλη του 2011, δείχνει ότι η αμερικανική κοινή γνώμη δεν έχει αλλάξει σημαντικά από το 2009.

Και τότε, όπως και τώρα, το 42% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν ήταν λάθος ο πόλεμος.

Αντίθετα με την εποχή της εισβολής, την άνοιξη του 2003, όταν η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σε ποσοστό 73% έκρινε ότι η επέμβαση στο Ιράκ δεν ήταν λάθος.

Πέντε χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, όταν οι απώλειες είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, η τάση είχε αντιστραφεί καθώς το 63% χαρακτήριζε «λάθος» τον πόλεμο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά στο διάστημα 7-10 Μαρτίου σε δείγμα 1.022 ενηλίκων.

Από όσους δήλωσαν ότι είναι Δημοκρατικοί, το 73% χαρακτήρισε τον πόλεμο λάθος ενώ το 22% εξακολουθεί να εγκρίνει την απόφαση που είχε λάβει ο τότε Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Τρεις στους δέκα Ρεπουμπλικάνους κρίνουν «λάθος» τον πόλεμο, όμως το 66% πιστεύει ότι η απόφαση ήταν σωστή.
Πηγή: Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς θεωρούν «λάθος» την επέμβαση στο Ιράκ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/95574#ixzz2NvgG8Sto

Σχόλιο: 4 τρις κόστισε ο Πόλεμος στο Ιράκ. Πολλά λεφτά. Η Αμερική πρέπει να κάνει ποιο οικονομικούς πόλεμους. Αυτό σημαίνει καλύτερη σχεδίαση και περισσότερη τεχνολογία.

Ο Πόλεμος στο Αφγανιστάν που συνεχίζεται ακόμα πόσο κοστίζει;

Αν η Αμερική κλείσει τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, που είναι πολυδάπανα, πολύ γρήγορα θα μειώσει το Δημόσιο Χρέος και το Έλλειμμα.

4444

http://capital.gr.msn.com/Article.aspx?id=1753846

Του Κώστα Ράπτη

“Αν το σχέδιο πετύχει στην Κύπρο, θα εφαρμοστεί και αλλού. Αν αποτύχει, κανείς δεν θα προλαβαίνει να ασχοληθεί με την Κύπρο…”. Αυτό εκμυστηρεύτηκε απελπισμένος Κύπριος αξιωματούχος στους Financial Times μετά τις αποφάσεις του Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ως εδώ, το σχέδιο δεν δείχνει να πετυχαίνει, καθώς οι αντιδράσεις στην Κύπρο εντείνονται και οι πολιτικές δυνάμεις σκληραίνουν τη θέση τους, με τη θετική ψήφο του ΔΗΚΟ στην αποψινή εξ αναβολής συνεδρίαση της Βουλής να γίνεται όλο και πιο αμφίβολη και τον επικεφαλής της “εσωκομματικής αντιπολίτευσης” Νικόλα Παπαδόπουλο να προτείνει “Σχέδιο Β΄” με κλείσιμο των τραπεζών για επαναδιαπραγμάτευση.

Είναι σε αυτό το πλαίσιο που Βερολίνο και Φραγκφούρτη ανταλλάσσουν ήδη κατηγορίες, με τον Wolfgang Schaeuble να υποστηρίζει ότι η επιβάρυνση των μικροκαταθετών αποτελούσε έμπνευση της Λευκωσίας, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, ώστε να κρατηθεί συγκριτικά χαμηλά ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης -και με τον Joerg Asmussen να απαντά ότι η ΕΚΤ παρείχε τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και δεν επέμενε σε ένα συγκεκριμένο σχήμα διάσωσης…

Από την πλευρά του το Eurogroup διαμήνυσε μετά την τηλεδιάσκεψή του το βράδυ της Δευτέρας ότι “εξακολουθεί” (σαν να ελήφθησαν από άλλο όργανο οι αποφάσεις του Σαββάτου…) “να είναι της γνώμης ότι οι μικροκαταθέτες πρέπει να τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης” και “επαναβεβαιώνει τη σημασία του να είναι πλήρως εγγυημένες οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ”.

Παρά την εμφανή υπαναχώρηση του Eurogroup, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Ακόμη και αν το σχέδιο διάσωσης εγκριθεί χωρίς πολιτικές αναταράξεις και χωρίς κανένα “κούρεμα” των εγγυημένων καταθέσεων, ένας ακόμη κρίκος εμπιστοσύνης (ο δεύτερος στη σειρά μετά την αμφισβήτηση της φερεγγυότητας των κρατών με το ελληνικό PSI) έχει αφαιρεθεί.

Η “επόμενη μέρα” της επαναλειτουργίας των κυπριακών τραπεζών (όποτε αυτή έλθει…) θα σημαδευτεί αναμφίβολα από φυγή καταθέσεων, αναδεικνύοντας το πρόβλημα ρευστότητας και καθιστώντας επείγουσα τη στήριξη από την ΕΚΤ.

Από την άλλη πλευρά, τυχόν προστασία των μικρών καταθέσεων βρίσκεται σε σχέση αντιστρόφως ανάλογη με την επιβάρυνση των μεγάλων (κυρίως Ρώσων) καταθετών, καθώς ο σχετικός συντελεστής θα μπορούσε να φτάσει το 15,2%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές και νομικές αντιδράσεις της Μόσχας.

Όλα αυτά ενώ οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες προϋποθέτουν για την επιτυχία του κυπριακού σχεδίου διάσωσης την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ προς τη Λευκωσία και προφανώς την αποτροπή μιας μαζικής φυγής ρωσικών κεφαλαίων.

Όμως το ότι το σχέδιο δεν εκτυλίσσεται κατά τα προβλεπόμενα, δε σημαίνει και ότι δεν υπάρχει σχέδιο.

Με τις αποφάσεις του Σαββάτου το Βερολίνο ξεμπερδεύει μια και καλή με την προοπτική ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης καταθέσεων στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης.

Επιπλέον, παύει να αποτελεί ταμπού στην ευρωπαϊκή συζήτηση, η δήμευση πλούτου για τις ανάγκες αναδιάρθρωσης του χρέους.

Να είναι τυχαίο ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο το Boston Consulting Group επεσήμανε ότι ελλείψει άλλων διαθέσιμων εργαλείων, η εύτακτη αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσε να καλυφθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες (πλην Ισπανίας, Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας) με ένα κούρεμα 11-30% των χρηματοπιστωτικών στοιχείων ενεργητικού επιχειρήσεων και νοικοκυριών;

Ή ότι μόλις την Παρασκευή η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο υπό τον τίτλο “Το παραμύθι των χωρών της κρίσης” υποστηρίζει ότι ειδικά στην ευρώ-περιφέρεια το ποσοστό του ιδιωτικού πλούτου προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στα κράτη και ότι λ.χ. μια φορολόγηση καταθέσεων κατά 15% θα έφερνε το χρέος της Ιταλίας κάτω από το 100% του ΑΕΠ;

Σχόλιο: Αν οι άνθρωποι έβλεπαν την Μέρκελ να βάζει φυλακή τους Τραπεζίτες, που προκάλεσαν την κρίση, δε θα είχε πρόβλημα για ένα κούρεμα.

Αλλά η Μέρκελ και οι άλλοι, έχουν δώσει ασυλία στους Τραπεζίτες. Οπότε σωστά αντιδρούν οι καταθέτες.

Βάλτε πρώτα βαθιά μέσα στην φυλακή τους Τραπεζίτες και μετά μπορείτε να ζητήσετε κούρεμα.

4444

http://www.capital.gr/newsTheme.asp?id=1753879

Η Κίνα έγινε ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας μεγάλων συμβατικών όπλων παγκοσμίως, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία για τις διεθνείς μεταβιβάσεις όπλων, όπως δημοσιεύονται από το Stockholm International  Peace Research Institute (SIPRI).

Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα είναι μεταξύ των πέντε πρώτων εξαγωγέων όπλων από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Συνολικά, ο όγκος των διεθνών μεταβιβάσεων μεγάλων συμβατικών όπλων αυξήθηκε κατά 17% στο διάστημα 2003-2007 και 2008-2012.

Οι πέντε μεγαλύτεροι προμηθευτές μεγάλων συμβατικών όπλων στη διάρκεια της πενταετίας 2008-2012 ήταν οι ΗΠΑ (με το 30% των παγκόσμιων εξαγωγών όπλων), η Ρωσία (26%), η Γερμανία (7%), η Γαλλία (6%) και η Κίνα (5%).

Είναι η πρώτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν στην πρώτη πεντάδα, τουλάχιστον από το 1950, που είναι το πρώτο έτος που το SIPRI ξεκίνησε να καταγράφει τα στοιχεία.

Η μετατόπιση της Κίνας στη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η πρώτη αλλαγή στη σύνθεση των πέντε μεγαλύτερων εξαγωγέων τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο όγκος των κινεζικών εξαγωγών των μεγάλων συμβατικών όπλων, αυξήθηκε κατά 162% στο διάστημα 2003-2007 καιι 2008-2012, και το μερίδιο του όγκου των διεθνών εξαγωγών όπλων αυξήθηκε 2%-5%.
«Η άνοδος της Κίνας αποδίδεται κυρίως στις μεγάλες αγορές όπλων από το Πακιστάν», δήλωσε ο Δρ. Paul Holtom, διευθυντής του τμήματος εξοπλιστικών προγραμμάτων του SIPRI.

«Ωστόσο, ένας αριθμός πρόσφατων συμφωνιών αποδεικνύει ότι η Κίνα καθιερώνεται ως ένας σημαντικός προμηθευτής όπλων προς έναν αυξημένο αριθμό σημαντικών κρατών.

Στην περίοδο 2008-2012 η Ασία και η Ωκεανία αντιστοιχούσαν περίπου στο ήμισυ (47%) των παγκόσμιων εισαγωγών μεγάλων συμβατικών όπλων.

Οι πέντε μεγαλύτεροι εισαγωγείς συμβατικών όπλων παγκοσμίως –Ινδία (12% των παγκόσμιων εισαγωγών), Κίνα (6%), Πακιστάν (5%), Νότια Κορέα (5%), και Σιγκαπούρη (4%) – ήταν όλες στην Ασία.

Πολλές χώρες στην Ασία και την Ωκεανία έχουν παραγγείλει τα τελευταία χρόνια ή έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους να αποκτήσουν οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα υποστήριξης, που θα τις δώσει τη δυνατότητα να προβάλλουν την ισχύ τους πέρα από τα εθνικά σύνορα.

Το περασμένο έτος, είδαμε κυρίως την παράδοση ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου από τη Ρωσία στην Ινδία και την έναρξη λειτουργίας του πρώτου αεροπλανοφόρου της Κίνας, Liaoning.

Άλλοι περιφερειακοί παίχτες επιδιώκουν να καθιερώσουν ή να ενισχύσουν τους στόλους των υποβρυχίων, συμπεριλαμβάνοντας αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας, οι οποίες επίσης απέκτησαν μεγαλύτερης επιφάνειας πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη. Αυτές οι εξελίξεις έρχονται σε μια εποχή που αυξάνονται οι εντάσεις σχετικά με τις εδαφικές διαφορές στις θάλασσες της ανατολικής και νότιας Κίνας.
Η λιτότητα πλήττει τις αγορές όπλων

Οι παραδόσεις σε ευρωπαϊκές χώρες υποχώρησαν κατά 20% στο διάστημα μεταξύ 2003-2007 και 2008-2012. Τα ευρωπαϊκά κράτη φαίνονται πρόθυμα να εγκαταλείψουν ή να μειώσουν τα σχέδιά τους για εισαγωγές όπλων. Στη διάρκεια του 2012 οι Ιταλία και Ολλανδία μείωσαν τις παραγγελίες για τα F-35 μαχητικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, ενώ οι Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία εγκατέλειψαν τα σχέδια για νέα  μαχητικά αεροσκάφη, έναντι μεταχειρισμένων.

Πολλά ευρωπαϊκά κράτη επιδιώκουν επίσης να εξάγουν τα νεοαποκτηθέντα μαχητικά αεροσκάφη που δεν μπορούν πλέον να συντηρούν. Για παράδειγμα, η Πορτογαλία αναζητά αγοραστές για το νέο στόλο των F-16 η Ισπανία ψάχνει τρόπους να πουλήσει τα Eurofighter Typhoons που εξαγόρασε προσφάτως.

«Με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, την αποχώρηση από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, μπορούμε να περιμένουμε ότι θα δούμε την Ευρώπη να προσπαθεί να εξάγει σημαντικό όγκο του πλεονασματικού στρατιωτικού εξοπλισμού», δήλωσε ο Mark Bromley, επικεφαλής ερευνητής του τμήματος εξοπλιστικών προγραμμάτων του SIPRI.

Άλλες αξιοσημείωτες εξελίξεις
Η Ρωσία αντιστοιχούσε στο 71% των εξαγωγών μεγάλων όπλων στη Συρία για το διάστημα 2008-2012 και συνέχισε να εξάγει όπλα και πυρομαχικά το 2012.

Τα αραβικά κράτη του Κόλπου αντιστοιχούσαν στο 7% των παγκόσμιων εισαγωγών όπλων στο διάστημα 2008-2012. Τα συστήματα πυραυλικής άμυνας ήταν ένα σημαντικό στοιχείο στις τελευταίες εξαγορές όπλων, με παραγγελίες το 2011-2012 για Patriot PAC-3 και THAAD, από τις ΗΠΑ.

Οι παραγγελίες οπλικών συστημάτων στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος επανεξοπλισμού της, συνεχίστηκε το 2012. Η Ρωσία αντιστοιχούσε στο 66% των πωλήσεων προς τη Βενεζουέλα, μετά ακολουθούσε η Ισπανία με 12% και η Κίνα με 12%.

Οι εισαγωγές από τις χώρες της Βορείου Αφρικής αυξήθηκαν κατά 350% στο διάστημα μεταξύ 2003-2007 και 2008-2012, αύξηση η οποία ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για τον διπλασιασμό (κατά 104%) των εισαγωγών από την Αφρική στο σύνολο.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: http://www.sipri.org/media/pressreleases/2013/ATlaunch

Σχόλιο: Η Αγορά όπλων αλλάζει. Τα κράτη ενδιαφέρονται για όπλα που μπορούν να «χτυπήσουν» έναν μακρινό αντίπαλο. Όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Φυσικά οι χώρες που έχουν πρόσβαση στο Διάστημα, έχουν μεγάλη διαφορά ισχύος από τους υπόλοιπους.

Στον 21ο αιώνα, το Διάστημα θα καθορίσει ποιος θα είναι το αφεντικό σε ένα πεδίο μάχης.

4444

18/03/2013

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5597.html

«Στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο. Τα στοιχεία προέρχονται από γαλλική εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες στην περιοχή και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων.

Οι εκτιμήσεις είναι πως πρόκειται για κοίτασμα 50 δισεκατομμυρίων βαρελιών». Την αποκάλυψη αυτή, που επαναλαμβάνει στο «ΚΑΡΦΙ» ο κ. Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την έχει αναλύσει εδώ και καιρό στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Φώσκολος βρίσκεται στον Καναδά, όπου είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Ιζηματογενούς Γεωλογίας της καναδικής κυβέρνησης και επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, του ζητήθηκε να συναντήσει στο Μαξίμου τον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον ενημερώσει για το μέγεθος των κοιτασμάτων στο ελληνικό υπέδαφος.

Ο κ. Φώσκολος μαζί με τον Ηλία Κονοφάγο και τον Νίκο Λυγερό ήταν οι συντάκτες μιας έκθεσης που αποτύπωνε με πολλές λεπτομέρειες τα κοιτάσματα και εκτιμούσε πως μόνο στο βυθό νότια της Κρήτης βρίσκεται «θαμμένος» μαύρος χρυσός και φυσικό αέριο, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 τρις. δολάρια.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή του Κατάκολου, το οποίο υπολογίζεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και για το πετρέλαιο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στην ίδια περιοχή, αλλά και για το τεράστιο κοίτασμα στην περιοχή του Καστελόριζου, το οποίο εκτιμάται στα 50 δισεκατομμύρια βαρέλια ή, μεταφρασμένο σε ποσό, ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ποσά ικανά να προκαλέσουν ίλιγγο σε κάθε κυβέρνηση και ισχυρές εντάσεις στην περιοχή. Το κοίτασμα του Καστελόριζου βρίσκεται στα όρια της περιοχής που ορίζεται από την ελληνική ΑΟΖ, αλλά διεκδικείται με ένταση και από την τουρκική πλευρά.

Συμφώνησαν πως… διαφωνούν για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στην ημίωρη συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ταγίπ Ερντογάν επετράπη μόνο η παρουσία ενός Έλληνα επιχειρηματία της Πόλης, που εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Οι δύο ηγέτες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν πως… διαφωνούν για το ποιος θα έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων. Η Άγκυρα δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο μια επανάληψη της ιστορίας της ΑΟΖ με την Κύπρο και, από την άλλη, στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί θιασώτες της κυπριακής πολιτικής και πιέζουν σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις των Γάλλων η Αθήνα να το κάνει όπως και η Λευκωσία.

Το «προξενιό» για τη συνάντηση των τριών επιστημόνων- ερευνητών με τον Αντώνη Σαμαρά το έκανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Λιβιεράτος, που γνώριζε από την πανεπιστημιακή κοινότητα το έργο του κ. Φώσκολου και πως δεν επρόκειτο για κάποιο… χθεσινό που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τον είχαν λοιδορήσει

Τα τελευταία 15 χρόνια ο κ. Φώσκολος ήταν ένας από τους ελάχιστους που φώναζε πως το ελληνικό υπέδαφος είναι γεμάτο πετρέλαιο και πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Οι διαπιστώσεις του, που γι’ αυτόν βασίζονταν σε επιστημονικές εργασίες, είχαν λοιδορηθεί αρκετές φορές από ανθρώπους που τύχαινε να κατέχουν κρίσιμα πολιτικά πόστα αλλά είχαν επιλέξει να «θάψουν» τις επιστημονικές φωνές για το αντίθετο.

Το 1996, με μια υπουργική απόφαση, δείγμα μοναδικής πολιτικής ανευθυνότητας, απαγορεύονταν διά νόμου οι έρευνες για την ύπαρξη ή μη πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 να συσταθεί ειδικό υφυπουργείο, με τον Γιάννη Μανιάτη επικεφαλής, για να παραδεχτεί επιτέλους η επίσημη πολιτεία πως υπάρχουν κοιτάσματα και θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε.

Η δικαίωση ήρθε από τους Νορβηγούς

Η δικαίωση για τον κ. Φώσκολο, αλλά και όσων επί τόσα χρόνια λοιδορήθηκαν ήρθε με την ολοκλήρωση των ερευνών του νορβηγικού πλοίου Nordicexplorer, τα επιστημονικά ευρήματα του οποίου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, όπως ανακοίνωσε ο Σβέρε Στράντερες, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PetroleumGeoServices(PGS).

Η εταιρεία PGSπλήρωσε από την τσέπη της 120 εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιήσει μια τεράστια έρευνα σε μια συνολική έκταση 12.431 χιλιομέτρων. Οι Νορβηγοί «όργωσαν» το Βόρειο Ιόνιο, τις περιοχές μεταξύ Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Κυθήρων, Κυπαρισσίας, Πύλου και τη Νότια Κρήτη.

Η ανάλυση στις φουσκάλες μεθανίου που αναδύονται στην περιοχή του Κατάκολου αποκάλυψε, σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, πως κάτω από τις τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου βρίσκονται εγκλωβισμένες ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου.

«Οι φυσαλίδες των αερίων που διαφεύγουν από τον πυθμένα της θάλασσας αποτελούνται από μεθάνιο κατά 80%-90% και από υδρόθειο σε μικρότερο ποσοστό, κάτι που σημάνει πως υπάρχει πετρέλαιο – και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, πολύ καλύτερης από αυτής των αραβικών χωρών».

«Να μην πουληθεί η ΔΕΠΑ»

«Η ύπαρξη των υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο είχε επιβεβαιωθεί με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων του Πρίνου, του φυσικού αερίου στα νότια της Θάσου, του φυσικού αερίου στην Επανομή και του πετρελαίου στο Κατάκολο, αλλά και των επιφανειακών εμφανίσεων στην Ήπειρο.

Παρόλα αυτά, η πολιτική επιλογή ήταν να μην αναζητήσουμε τα κοιτάσματα αυτά για χρόνια», υποστηρίζει ο κ. Φώσκολος.

Στον πρωθυπουργό μετέφερε και τις υποψίες του εξαιτίας ποιων επί τόσα χρόνια η Ελλάδα καθόταν πάνω σε ένα θησαυρό χωρίς να κάνει τίποτα. «Τώρα θα είναι έγκλημα να πουληθεί η ΔΕΠΑ στους Ρώσους, που με την ανακάλυψη των ελληνικών κοιτασμάτων βλέπουν πως μπορούν να χάσουν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης, γιατί με αυτά τα αποθέματα η Ελλάδα πια θα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη για δεκάδες χρόνια. Η ΔΕΠΑ μπορεί να γίνει η νέα GASPROMκαι ακόμη μεγαλύτερη», αποκαλύπτει ο άνθρωπος που συνέδεσε την επιστημονική δουλειά του με αυτό που σήμερα θεωρείται πια πραγματικότητα και όχι παιχνίδι φαντασίας.

Του Στέλιου Βραδέλη
www.tokarfi.gr

Σχόλιο: Το βρωμερό ΠΑΣΟΚ και η βρωμερή ΝΔ, τόσα χρόνια υπονόμευαν τον Ελληνισμό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όσο αφορά το Ελληνικό Πετρέλαιο, ήταν ένας χεστης. Ένας δειλός. Το ξέρετε ότι πήγε ο χεστης και υπέγραψε συμφωνία;

Ο άθλιος Γιωργάκης, δήλωνε δεν υπάρχει πετρέλαιο. Ο άθλιος ο Πάγκαλος, διέψευδε.

Άθλια και βρωμερά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όταν οι νεοέλληνες, έσπασαν κάτω από την πίεση των γεγονότων το Βρωμερό, το πρόστυχο δίπολο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και έρευνες έγιναν και αποτελέσματα είδαμε.

Τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι δειλοί γκάνγκστερ. Εκπροσωπούν αλλότρια συμφέροντα.

Ο Σημίτης εκπροσωπούσε τα Ελληνικά συμφέροντα;

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: όσο περισσότερα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πάνε φυλακή, τόσο ποιο γρήγορα νεοέλληνα θα ανασάνεις και θα δεις φως.

Έπρεπε να τρως με χρυσά κουτάλια και όχι να ζητιανεύεις.

Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου κυκλοφορεί ελεύθερος.

Όποιο κόμμα τους βάλει φυλακή, εγώ θα το ψηφήσω. Είναι ισχυρό κίνητρο.

Μαρκογιανακης που κάνει συγκάλυψη για την λίστα Lagarde.

Μιλά πολύ η Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ και έχει πρόβλημα ο Μαρκογιανακης. Είναι ευαίσθητος με τους μάρτυρες. Να μην τους πιέσουμε και κάνουν καμία αποκάλυψη.

Ο Μαρκογιανακης στέλεχος της βρωμερής ΝΔ δεν είναι. Συγκάλυψη θα κάνει, τι θα κάνει.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4504.html

Παρίσι: Διάχυτη είναι η ανησυχία στον γαλλικό Τύπο για τις εξελίξεις στην Κύπρο και την πρωτοφανή απόφαση της ΕΕ και του ΔΝΤ για «κούρεμα» των καταθέσεων. Οι Γάλλοι αναρωτιούνται εάν θα… πρέπει να ανησυχούν συνολικά οι Ευρωπαίοι καταθέτες και εάν το μέτρο αυτό θα μπορούσε να εφαρμοσθεί μελλοντικά και σε άλλες χώρες, μη εξαιρουμένης της Γαλλίας.

Οι φωτογραφίες που δείχνουν τις ουρές των Κυπρίων στα μηχανήματα ανάληψης, έχουν περάσει ακόμα και σε πρωτοσέλιδα.

«Η φορολογία πνίγει την αποταμίευση» είναι ο τίτλος της Liberation.

«Το σοκ και ο θυμός των Κυπρίων που υποχρεούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για τη σωτηρία της νήσου» γράφει η οικονομική Les Echos, μιλώντας για ένα «Ένα ωστικό ευρωπαϊκό κύμα».

«Το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου προκαλεί πανικό στους καταθέτες» σημειώνει από την πλευρά της η εφημερίδα Le Figaro, με φωτογραφίες στα μηχανήματα ανάληψης.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων βοήθειας που επιβάλλεται μια τέτοια φορολογία στις καταθέσεις. Είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Κύπρου, που είναι ένα χρηματοοικονομικό κέντρο ‘offshore’ με έναν τραπεζικό τομέα υπερβολικά μεγάλο σε σχέση με τις παραγωγικές δυνατότητές της» αναφέρει η Les Echos.

«Η απόφαση προκαλεί το θυμό των Κυπρίων και γεννάει πολεμική γύρω από την ασφάλεια των ευρωπαϊκών τραπεζικών καταθέσεων. Ορισμένοι οικονομολόγοι ουρλιάζουν για την ανευθυνότητα της Ευρώπης» σημειώνει η εφημερίδα.

Η Figaro με τη σειρά της εξηγεί ότι «αυτή η έκτακτη και άνευ προηγουμένου φορολογία δίνει τη δυνατότητα στην Ευρώπη και το ΔΝΤ, να μειώσουν τη βοήθεια στα 10 δις από 17 που εκτιμούσε ότι έχει ανάγκη η Κύπρος.

«Επέλεξα την λιγότερο επώδυνη λύση και αναλαμβάνω το πολιτικό κόστος» είναι η δήλωση του Κύπριου προέδρου Αναστασιάδη, που όμως «είχε υποσχεθεί ότι δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» λέει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι «η αυριανή ψηφοφορία στο κυπριακό Κοινοβούλιο είναι παρακινδυνευμένη».

«Με τη φορολόγηση των καταθέσεων οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών, στοχεύουν τους Ρώσους καταθέτες» υπογραμμίζει επίσης η Les Echos σε άρθρο που τιτλοφορεί: «Τιμωρείται η αδιαφάνεια των δεσμών με τη Ρωσία».

«Φορολογικός παράδεισος, κέντρο ξεπλύματος χρήματος, υπερτροφικός τραπεζικός τομέας, χαλαρές ρυθμίσεις», η Κύπρος ακούει όλες αυτές τις κατηγορίες σήμερα, λέει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Όσο καιρό ευημερούσε η Κύπρος στη σκιά της Ευρώπης κανείς δεν είχε αντίρρηση. Από τη στιγμή όμως που ζήτησε τη βοήθεια των εταίρων της στην Ευρωζώνη, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, έγινε άμεσα ύποπτη και κατηγορούμενη για το χειρότερο.

»Ο ρόλος της Ρωσίας που έχει ενεργό συμμετοχή στην κυπριακή οικονομία, συγκεντρώνει όλες τις υποψίες. Η χαμηλή φορολογία του 10% και ένα ελκυστικό νομικό πλαίσιο έχουν μετατρέψει την Κύπρο σε ένα ‘νόμιμο φορολογικό παράδεισο’ για τις ρωσικές εταιρείες και τους πλούσιους ιδιοκτήτες τους» επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.

«Οι Ρώσοι έχουν το 40% των 68 δις ευρώ των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες» έρχεται να συμπληρώσει επί του θέματος η Figaro, επισημαίνοντας πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων «οι Ρώσοι κινδυνεύουν να χάσουν γύρω στα 2 δις ευρώ».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι κατά τις διαπραγματεύσεις μέσα στην νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο η Μόσχα αποδέχθηκε έμμεσα την απόφαση, η εφημερίδα υπογραμμίζει: Τελικά για την Κύπρο «στους τρεις σωματοφύλακες της τρόικα προστέθηκε και ένας τέταρτος, η Ρωσία».

Η Liberation εκτιμά από την πλευρά της ότι η κρίση αυτή «θα επιτρέψει την εξυγίανση της χρηματιστηριακής φούσκας στη νήσο».

Η ευρωζώνη απαιτεί να μειωθεί ο κυπριακός τραπεζικός τομέας από το οκταπλάσιο του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 3,5 ευθυγραμμιζόμενος με τον μέσον όρο στην ΕΕ, αναφέρει.

Για τους Ευρωπαίους «η σκούπα αυτή στις τράπεζες είναι και κλοτσιά στη ‘φωλιά του βρώμικου χρήματος’. Παρά τις διαψεύσεις της Λευκωσίας, οι υποψίες παραμένουν για την Κύπρο, ότι δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προέλευση των ρωσικών καταθέσεων [25 δισ ευρώ]. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος της άρνησης του Βερολίνου να βοηθήσει τη Λευκωσία» καταλήγει...

Πηγή: news.in.gr

Σχόλιο: Βρώμικο χρήμα κυκλοφορεί σε όλη την ευρωζώνη και κάνει αλαξοκωλιες με υπερπόντιες πρώην αποικίες. Επίσης έχει στενές σχέσεις με αποικίες στην Αφρική.

Αυτά είναι γνωστά και συγκαλύπτονται.

4444

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/19464.htm

Στο… ταπεινό και… πάμφθηνο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στη Μεσσηνία βρίσκεται ο Κώστας Σημίτης μετά της συζύγου του και ενός ζευγαριού γερμανών.

Ο κ. Πάνος Πετρόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας, που επίσης διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο, όταν είδε να συνοδεύουν τον πρώην πρωθυπουργό δυο “φουσκωτοί” όπως ο ίδιος τους περιέγραψε, εξαγριώθηκε.

Πλησίασε τον κ. Σημίτη και με άκρως ειρωνική διάθεση, του ζήτησε το τηλέφωνο του Άκη Τσοχατζόπουλου! Τότε, οι αστυνομικοί της ασφάλειάς του, τον απομάκρυναν διακριτικά, ενώ ο Σημίτης, αποχώρησε με ένα ελαφρό μειδίαμα στα χείλη…

Έξαλλος ο κ. Πετρόπουλος, επικοινώνησε με το makeleio και μας μετέφερε το περιστατικό, ενώ στη συνέχεια (και ευλόγως) άρχισε να αναρωτιέται ποιος πληρώνει τη διαμονή της φρουράς του πρώην πρωθυπουργού.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το φθηνότερο δωμάτιο κοστίζει 180 ευρώ τη βραδυά..

www.makeleio.gr

http://olympia.gr

Σχόλιο: Ο Αρχιερέας της διαπλοκής. Ο Άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία,  κυκλοφορεί ελεύθερος. Όσοι θέλουν να βάλουν φυλακή τον Σημίτη, μπορούν να ψηφήσουν Χρυσή Αυγή. Είναι πολύ ισχυρό κίνητρο.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να βάλει ποτέ φυλακή τον Σημίτη. Θεωρούν ότι η διαφθορά και όλα αυτά είναι ασήμαντα.

Το ΚΚΕ έχει σχέση με τον Στάλιν, που σκότωσε περισσότερους από τον Χίτλερ. Απλά μαθήματα ιστορίας. Για να μη ξεχνάμε.

Τον Σημίτη, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΕΙΜΑΡ τον χαϊδεύουν. Τον προστατεύουν.

4444

EUR/USD

EUR/USD

4444

KATIDHS GIORGOS

KATIDHS GIORGOS

4444

Germany: Anna Amalia Library

Οι Γερμανοί όταν χάνουν την ισορροπία τους, προκαλούν την Ιστορία και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Φτιάχνουν ωραίες βιβλιοθήκες, όμως δημιούργησαν και την Κουλτούρα του Ναζισμού που υπηρέτησαν μεθοδικά, και έτσι έκαψαν χιλιάδες βιβλία.

Έχω δει πολλά Ντοκιμαντέρ για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και εκείνη την περίοδο. Σε ένα από αυτά ο Ιαν Κερσοου, ο κορυφαίος ιστορικός βάζει ένα ερώτημα. Οι Ιταλοί έδιωξαν τον Μουσολίνι από την εξουσία, όταν κατάλαβαν ότι όλα ήταν χαμένα. Οι Γερμανοί όμως, σε αντίθεση με τους Ιταλούς, συνέχισαν να υπηρετούν τον Χίτλερ.

Γιατί οι Γερμανοί δεν έδιωξαν τον Χίτλερ; Γιατί δεν έγιναν ποιο ευέλικτοι;

Η απάντηση βρίσκεται στην Γερμανική νοοτροπία.

Ξέρω περισσότερα για την Γερμανική κουλτούρα από όσα ένας Γερμανός.

Το μυστικό της υπόθεσης είναι, να βάλεις τους Γερμανούς στο σωστό δρόμο. Είναι λίγο δύσκολο. Δε πρέπει να βαριέσαι κλπ

Έχω δυο ξαδέλφια που ζουν στην Γερμανία. Ο ένας παντρεύτηκε Γερμανίδα «Δυτική», χώρισε. Ο άλλος παντρεύτηκε Γερμανίδα «Ανατολική», και είναι μια χαρά.

Ο Ραχαγκελ είναι Γερμανός. Ήρθε στην Ελλάδα, εφάρμοσε την Γερμανική νοοτροπία και έκανε την Εθνική Ελλάδος υπολογίσιμη ομάδα. Όχι όμως μόνο αυτό. Άφησε και βαριά κληρονομιά.

Μετά τον Γερμανό Ραχαγκελ, η ομάδα ξαναπήγε στο EURO, πήγε στο Μουντιάλ και συνεχίζει να πηγαίνει στα ραντεβού.

Το ποιο σημαντικό βέβαια, είναι το καλό που έκανε στους Έλληνες παίκτες. Τους έδωσε αυτοπεποίθηση. Τους άνοιξε τα φτερά. Σήμερα πολλοί έλληνες παίκτες παίζουν στο Εξωτερικό.

Ο Γερμανός Ραχαγκελ, άλλαξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί οι Έλληνες παράγοντες να είναι μαλακες, η Ελλάδα δεν έχει καμία επιτυχία σε επίπεδο συλλόγων, τόσα χρόνια, όμως οι Έλληνες παίκτες αξίζουν.

Ο Γερμανός Ραχαγκελ έβαλε στο κάδρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τους Έλληνες παίκτες.

Γερμανός ο Ραχαγκελ. Αν ο Σοιμπελ δεν είναι ο σωστός Γερμανός στην Οικονομία, που θα ήθελαν οι Έλληνες πολίτες, αυτό είναι «ατυχία».

Ένα πράγμα θα πω στην Μέρκελ και στους Γερμανούς.

Μετά την ήττα με την Φιλανδία, ο Ραχαγκελ διέλυσε τις κλίκες, αφού το έκανε, ο δρόμος ήταν ανοιχτός για την νίκη.

Οι Έλληνες είναι δύσκολοι. Οι Γερμανοί είναι δύσκολοι. Αν καταφέρεις να κάνεις τον συνδυασμό, έχεις ένα πραγματικό win win. Θέλεις όμως τους κατάλληλους ανθρώπους.

Το 2004 ήταν καλή χρονιά. Ο Ραχαγκελ μαζί με τους παίκτες του σήκωναν το Κύπελλο, αφού προηγούμενος ο Θεός είχε κατεβάσει ρολά στο παιχνίδι με την Τσεχία.

Ο Ραχαγκελ ήρθε στην Ελλάδα από «τύχη». Αυτοπροτάθηκε και οι Έλληνες είπαν το ναι.

Άμα θέλει το Σύμπαν, διαλέγει τον σωστό άνθρωπο, για την σωστή θέση. Κάπως έτσι γράφεται η Ιστορία.

Stuttgart Library

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1753314

Άλμα σημειώνουν τη Δευτέρα τα spreads της ευρωπαϊκής περιφέρειας στον απόηχο της απόφασης για κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων που, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, δημιουργεί «επικίνδυνο προηγούμενο» στην ευρωζώνη και εγείρει τον κίνδυνο ενός νέου επεισοδίου μετάδοσης της κρίσης στην περιοχή.

Η απόφαση για τους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών πυροδότησε φόβους για bank run και επιβολή αυτών των έκτακτων μέτρων και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που ενδεχομένως να χρειαστούν βοήθεια, φέρεται αν δήλωσε trader της αγοράς ομολόγων σε ξένο πρακτορείο. “Η κρίση επέστρεψε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι επενδυτές στρέφονται για άλλη μια φορά στην αναζήτηση ασφαλών επενδυτικών καταφυγίων οδηγώντας την απόδοση του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου bund σε χαμηλό του 2013, ενώ «φλερτάρει» με ιστορικά χαμηλά.

Αντίθετα, άλμα καταγράφουν τα spreads της περιφέρειας με το ελληνικό να ξεπερνά τις 1.000 μ.β., ενώ τα πενταετή CDS της Κύπρου εκτινάσσονται στις 768 μ.β., κατά 113 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Έντονα ανοδικά κινείται και το επιτόκιο των 10ετών κυπριακών ομολόγων στο 10,4%.

Σε αυτό το κλίμα, πάνω από τις 1.00 μ.β. ενισχύεται η απόδοση των 10εςτών ελληνικών ομολόγων, καταγράφοντας άνοδο ύψους 63 μ.β. Παρόμοια εικόνα και στα spreads Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας που διαμορφώνονται αντίστοιχα στις 477 μ.β. (+20 μ.β.), 363 μ.β. (+10 μ.β.) και 329 μ.β. (+9 μ.β.).
Σχόλιο: Οι Επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο και βάζουν τα χρήματα τους ξανά στα Γερμανικά ομόλογα. Οι Γερμανοί μαζεύουν ξανά το χαρτί και φυσικά τρίβουν τα χέρια τους. Η Γερμανική Ευρωζώνη τους αποδίδει τεράστια κέρδη.

Εγώ σας το έχω γράψει: θέλω να φύγω από την Γερμανική Ευρωζώνη. Δε θέλω να πεθάνω, επειδή έτσι γουστάρουν κάποιοι στο Βερολίνο για την Νότια Ευρωζώνη.

Εγώ δε θα έμπαινα ποτέ σε μια Γερμανική Ένωση. Δεν εμπιστεύομαι τους Γερμανούς. Τα σχέδια τους ιστορικά ήταν ολέθρια.

Εγώ αν ήμουν Πρόεδρος της Κύπρου, θα έφευγα από την Ευρωζώνη. Θα τους κουνούσα το μαντίλι.

Θα έλεγα στην Μέρκελ: θα φύγουν τα λεφτά από τις δικες μου Τράπεζες για να πάνε στις Γερμανικές; Άντε γεια σας.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1753158

Η πρόταση για το αμφιλεγόμενο σχέδιο φορολόγησης των καταθέσεων είναι ένα σημαντικό βήμα προς τον περιορισμό ή την απομάκρυνση της συστημικής στήριξης για τις πιστώτριες τράπεζες σε όλη την Ευρώπη, και ως εκ τούτου δεν είναι credit negative μόνο για τις κυπριακές πιστώτριες τράπεζες, αλλά και για όλες τις ευρωπαϊκές, τονίζει η Moody’s Investors.

«Η απόφαση να επιβληθούν ζημιές στους καταθέτες σηματοδοτεί την πρόθεση των φορέων χάραξης πολιτικής της ευρωζώνης να διακινδυνεύσει ευρύτερη αναταραχή στις αγορές προκειμένου να προωθήσει άλλους στόχους πολιτικής», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης σε report της.

Προσθέτει ακόμη ότι παρά τις δηλώσεις των φορέων χάραξης πολιτικής που υποβαθμίζουν το άνευ προηγουμένου της φύσης του, το μέτρο είναι σημαντικό και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις αξιολογήσεις των τραπεζών σε όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως αν και αυξάνει το ρίσκο της φυγής κεφαλαίων από τα τραπεζικά συστήματα των χωρών στην περιφέρεια της ευρωζώνης, η Moody’s τονίζει πως η συμφωνία αποτυπώνει την επιθυμία των φορέων χάραξης πολιτικής να αποφύγουν κρατικές χρεοκοπίες.

«Απομακρύνοντας το ρίσκο μιας αναδιάρθρωσης για την ώρα, η συμφωνία μειώνει το ρίσκο μετάδοσης για τις κρατικές πιστωτικές αγορές και υποστηρίζει τη βασική μας υπόθεση ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής στην ευρωζώνη θα δράσουν για να διατηρήσουν τη νομισματική ένωση στην τρέχουσα μορφή της, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα», τονίζει ο οίκος αξιολόγησης.

Barclays: «Δυσοίωνη» η απόφαση φορολόγησης των κυπριακών καταθέσεων

Η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών αποτελεί την πιο πρόσφατη διάβρωση της προστασίας των ομολογιούχων και ένα «δυσοίωνο» σημάδι για το πως αντιμετωπίζονται οι διασώσεις, αναφέρει η Barclays Plc.

«Η επιβολή φορολόγησης στους καταθέτες στην Κύπρο είναι μια πρακτική εξέλιξη που προάγει τη διάβρωση της προστασίας των ομολογιούχων στις ευρωπαϊκές τράπεζες», αναφέρει σε έκθεσή της η Barclays. Το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων και οι περιπτώσεις της SNS Reaal και της Anglo Irish δημιουργούν μια δυσοίωνη τάση.

Η άνευ προηγουμένου απόφαση του «bail-in» των καταθετών υπογραμμίζει την έλλειψη προόδου ενός πανευρωπαϊκού συστήματος προστασίας των καταθέσεων, σημειώνει η Barclays.

Σχόλιο: Από την στιγμή που θα κουρευτούν οι καταθέσεις σε ένα κράτος της Ευρωζώνης, αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Σύμφωνα με την αρχή της καθολικότητας.

Εκτός κι αν στην Ευρωζώνη έχει σταματήσει να ισχύει η αρχή της καθολικότητας και η Κύπρος δε θεωρείται κράτος μέλος της Ευρωζώνης, αλλά προτεκτοράτο.

Ισχύει ή δεν ισχύει η εγγύηση καταθέσεων για ποσά μέχρι 100.000 ευρώ; Σε όλη την Ευρωζώνη;

Η απόφαση για την Κύπρο δείχνει όχι.

Λυπάμαι αλλά αυτό είναι γεγονός με βάσει τις αποφάσεις που πήραν στο Eurogroup, αυτό σημαίνει αναγνώστη ότι πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις τις όποιες καταθέσεις έχεις.

4444

CYPRUS KOUREMA KATATHESEON OI XAMENOI TOKOI 01 01 170313

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1752001

ΜΑΔΡΙΤΗ – Οι τιμές κατοικιών στην Ισπανία υποχώρησαν με ρυθμό διψήφιου ποσοστού στο τέταρτο τρίμηνο, αν και ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, σε ένα σημάδι πως η κρίση στην αγορά ακινήτων της χώρας δεν έχει λήξει ακόμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ισπανικής στατιστικής υπηρεσίας INE, οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν κατά 12,8% στο τέταρτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, από μείωση κατά 15,2% στο τρίτο τρίμηνο.

Συνολικά το 2012, οι τιμές μειώθηκαν κατά 13,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση. Από το 2007, οι τιμές έχουν μειωθεί μόλις πάνω από 30%, σύμφωνα με τα στοιχεία της INE.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών διαμορφώθηκε στις 69,2 μονάδες στο τρίτο τρίμηνο, χαμηλότερα κατά 1,4% στο δεύτερο τρίμηνο.

© Dow Jones Newswires

Σχόλιο: Από το 2007 οι τιμές έπεσαν περίπου 30%. Έχει ακόμα δρόμο η πτώση. Η πτώση θα συνεχιστεί, με δραματικό τρόπο. Όταν μειώνονται οι αξίες των σπιτιών, καταρρέουν ολόκληρες κοινωνίες.

Βέβαια αν κάποιος σκέπτεται να αγοράσει σπίτι στην Ισπανία, είναι η κατάλληλη περίοδος.

Θα το αγοράσει σε προσιτή τιμή. Χωρίς καθόλου «αέρα».
4444

17/03/2013

4444

Μη ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα σας πάρει το σπίτι!!!! Αυτά έλεγαν οι νταβατζιδες, ο Μπουμπουκος και πολλοί άλλοι. Όσοι ψηφήσατε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΕΙΜΑΡ, είστε ηλίθιοι. Εντελώς ηλίθιοι. Όσοι έχετε δάνεια και τους ψηφήσατε, είστε κάτι παραπάνω από ηλίθιοι.

Αν ο Τσιπρας δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, ψηφήστε ΚΚΕ ή Ανεξάρτητους Έλληνες ή Χρυσή Αυγή. Το να ψηφίζεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΕΙΜΑΡ, είναι φρικτός και αργός θάνατος.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19443.htm

Όλοι πλέον συμφωνούν ότι ο υπουργός Οικονομικών Hank Paulson μπάλωσε πρόχειρα την κρίση της Lehman Brothers. Τουλάχιστον όμως είχε δικαιολογία. Σε κατάσταση πανικού λόγω της ταχύτητας της κατάρρευσης της Lehman, δεν είχε χρόνο για δεύτερες σκέψεις.

Συγκριτικά, η ομάδα των αξιωματούχων της ΕΕ -της οποίας ηγείται η Γερμανία- που σχεδίασαν την τραπεζική διάσωση της Κύπρου αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν έχουν δικαιολογία. Αν και είχαν χρόνια για να σκεφτούν τις επιλογές τους (τα προβλήματα της Κύπρου σχετίζονται στενά με αυτά της Ελλάδας και ήταν εδώ και καιρό σχεδόν το ίδιο εμφανή), επέλεξαν μια «λύση» που αντιστοιχεί πιθανότατα στην πιο ανεξήγητα ανεύθυνη απόφαση που έχει ληφθεί για την τραπεζική εποπτεία στον προηγμένο κόσμο από την δεκαετία του 1930.

Αποδυνάμωσαν έτσι – ενδεχομένως με καταστροφικό τρόπο- τον βασικό πυλώνα διατήρησης της σύγχρονης τραπεζικής. Αυτός ο πυλώνας είναι η ασφάλεια των καταθέσεων. Οι κοινοί καταθέτες που είχαν λάβει την ρητή διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ ήταν ασφαλείς, καλούνται τώρα να δεχθούν «κούρεμα». Αυτό εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια των καταθέσεων σε όλη την ΕΕ και ενθαρρύνει την φυγή καταθέσεων όχι μόνο στις πιο «οικονομικά προβληματικές» χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αλλά ακόμα και στην Ιταλία και τη Γαλλία.
Ελπίζουμε πως, με λίγη τύχη, οι ευρωπαίοι νομοθέτες θα λειτουργήσουν με επιθυμητό τρόπο αύριο (και αν οι σχολιαστές προβλέψουν το αντίθετο, θα είναι σαν να φωνάζουν ‘φωτιά’ μέσα σε ένα γεμάτο θέατρο). Όμως θα μπορούσαμε να στοιχηματίσουμε ότι η προχειρότητα της κυπριακής διάσωσης έχει εξασφαλίσει ότι η αγωνιώδης ασθένεια που ταλανίζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης εδώ και τέσσερα χρόνια, θα παραταθεί.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε απλά. Η απόλυτη πηγή της οικονομικής ασθένειας της Ευρώπης είναι η Γερμανία. Το γερμανικό χρηματοοικονομικό κατεστημένο ήταν συνένοχο από την αρχή στο «φούσκωμα» ορισμένων από τις «φούσκες» που έπληξαν τις χώρες.

Τώρα, όχι μόνο αποποιείται τον ρόλο της στα αίτια, αλλά, με το να επιβάλλει λιτότητα σε εθνικές κυβερνήσεις και με το να αρνείται να επιτρέψει μεγαλύτερο πληθωρισμό του ευρώ, απλά στρίβει το μαχαίρι στις πληγές αυτών των χωρών.

Είναι ήδη ξεκάθαρο πως, παρά το ότι η Ιαπωνία για καιρό διατηρούσε εξαιρετικά θερμές σχέσεις με τη Γερμανία (δεν το διαφημίζει καμιά από τις δυο πλευρές, είναι όμως γεγονός), οι αξιωματούχοι του Τόκιο πιέζουν τώρα τους γερμανούς εταίρους τους να χαλαρώσουν την πολιτική λιτότητας. Η πιο εμφανής απόδειξη αυτού, είναι η συνεχιζόμενη προσπάθεια της Ιαπωνίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες να υποτιμήσει το γεν. Αν και η υποτίμηση αποδίδεται γενικά στον πρωθυπουργό Shinzo Abe, ωστόσο στην πραγματικότητα η πολιτική προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών στο Τόκιο και ο βασικός χαμένος είναι η Γερμανία (που κέρδιζε μερίδιο έναντι της Ιαπωνίας σε πολλές αγορές αγαθών τα χρόνια που ήταν φθηνό το ευρώ).

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν τόσο εύκολα να γυρίσουν τις οικονομικές βίδες, εξακολουθούν όμως να αποτελούν μέρος της λύσης. Παρ’ όλες τις αδυναμίες του, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θεωρείται στο εξωτερικό ο πιο σεβαστός αμερικανός πρόεδρος εδώ και δεκαετίες. Πρέπει να μιλήσει στην καγκελάριο Μέρκελ –και να της μιλήσει ανοικτά. Ήρθε η ώρα να «δει» την μπλόφα της Μέρκελ.

Σχόλιο: Να σας θυμίσω μια δήλωση του Σοιμπελ για την υποτίμηση του Γεν.

4444

Έτσι και γίνει Bank Run, το Ευρώ τελείωσε. Γιατί όπως είπε και η Μέρκελ: Η Γερμανία δεν έχει τόσο χρήμα.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1753080

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούν ουσιαστικά τους πολίτες να προχωρήσουν σε μαζικές αναλήψεις σχολιάζει στο blog του στους New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman. Στο άρθρο του ο Krugman παραδέχεται πως δεν μπόρεσε να προβλέψει τις αποφάσεις του Eurogroup καθώς είχε στραμμένη την προσοχή του στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία .

Όπως επισημαίνει ο νομπελίστας οικονομολόγος η Κύπρος θεωρείται φορολογικός παράδεισος, ειδικά για τα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων επιχειρηματιών. Αυτό σημαίνει πως η χώρα έχει έναν υπερβολικά μεγάλο τραπεζικό κλάδο, όπως η Ισλανδία, και πως μία διάσωση χωρίς κούρεμα θα ήταν διάσωση όχι μόνο της Κύπρου αλλά και Ρώσων αμφιβόλου ακεραιότητας και ηθικής.

«Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο είναι ότι το κούρεμα δεν αφορά μόνο τις μεγάλες ξένες καταθέσεις.  Το κούρεμα των μικρών εγχώριων καταθέσεων είναι λίγο μικρότερο, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό. Είναι σαν οι Ευρωπαίοι κρατούν μια φωτεινή πινακίδα, που να γράφει στα ελληνικά και στα ιταλικά, “είναι καιρός να τρέξετε στις τράπεζες σας”.

Η αυριανή ημέρα και οι αμέσως επόμενες θα πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσες, καταλήγει στο σχόλιό του ο Krugman.

4444

Αυτό που έχω να πω στους Κύπριους είναι: θα σας σώσουμε, αλλά να ψηφίζετε ανθρώπους που να αγαπούν την Κύπρο.

Ρίξτε τον Αναστασιάδη και την λύση θα την βρείτε. Θα σας την γράψω, αν δεν την σκεφτείτε μόνοι σας.

Η κατάσταση φαίνεται τραγική αλλά δεν είναι. Αφού οι Γερμανοί θέλουν να παίξουν σκληρό πόκερ, παίξτε και εσείς.

Θέλετε να παίξω εγώ για σας; Αλλά πάλι θα στείλω τους Γερμανούς στον Κουβά!

Γαμωτο! Για μένα είναι πολύ εύκολο.

4444

Η Βασική τριάδα της Γάτας, πέρασε και την Κυριακή. Πάλι μοίρασε χρήμα η Γάτα.

Από προβλέψεις καλά τα πάει η Γάτα. Η ιστοσελίδα της δε δουλεύει.

Είμαι περίεργος να δω, πότε θα την φτιάξουν.

4444

Οι Γερμανοί δεν είναι Αμερικανοί. Είναι μικρομεσαίοι που έχασαν 2 παγκόσμιους πολέμους και μισούν.

Η Γερμανική Ελίτ εφαρμόζει ένα σχέδιο μετά την ενοποίηση το 1989.

Στην Ελλάδα έχουμε κατοχικές κυβερνήσεις. Όπως και στην Ισπανία και Πορτογαλία και αλλού. Που είναι διαφθαρμένες. Η Ισπανική κυβέρνηση είναι εξίσου διαφθαρμένη με την Ελληνική. Μίζες στην Ελβετία που γίνονται μισθοί πολιτικών.

Οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες τα γνωρίζουν.

Σε όλες αυτές τις αποφάσεις να ξέρετε παίρνουν μέρος και Μυστικές Υπηρεσίες.

Δεν υπάρχει Ευρωζώνη. Υπάρχει Γερμανική οικονομική ζώνη.

Τόσο απλό. Η Γαλλία είναι η Γαλλία του Βισύ. Σε αναλογίες.

Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ποτέ 100%.

Δε συμφέρει τις χώρες του Νότου, να είναι στην Γερμανική Ευρωζώνη.

Οι Γερμανοί αυτοί την στιγμή παίζουν το σκληρό Σενάριο και μαζεύουν ότι μπορούν.

Βλέπουν ότι με τις δωσίλογες κυβερνήσεις, ελέγχουν την κατάσταση.

Ο Σαμαράς βαρά προσοχές στους Γερμανούς που βρίσκονται εδώ.

Πως είναι οι κατοχικές κυβερνήσεις; Έτσι.

Αν κάποιος έχει άλλη άποψη, είναι γελασμένος.

Οι Έλληνες αξιωματικοί Τραγκα, ψηφίζουν ΝΔ, τι παραπονιούνται;

Πήγαν λέει και είδαν τον Σαμαρά! Όταν το άκουσα Τραγκα έβαλα τα γέλια.

ΝΔ δεν ψηφίζετε; Η ΝΔ σας γα….ι. Αυτοί που ψηφίζετε. Το ζήτημα είναι πολιτικό.

Ρίξτε την Κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα, ότι σας κόβουν το μισθό τα βαριέμαι.

Ρίξτε την Κυβέρνηση.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι Ελληνική. Αν εγώ αναλάβω εξουσία, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνω, είναι αυτό. Να κάνω την Τράπεζα της Ελλάδος Ελληνική. Βασικά θα εφαρμόσω το καταστατικό της FED με 4 αλλαγές.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19444.htm

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι το Βερολίνο θα είχε σεβαστεί τις εγγυημένες καταθέσεις των μικρότερων καταθετών αλλά η κυπριακή κυβέρνηση, η Κομισιόν και η ΕΚΤ ήταν κατά.

«Ήταν η θέση της γερμανικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι πρέπει να πάρουμε ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, από τους ιδιοκτήτες των τραπεζών και τους πιστωτές, αυτό σημαίνει τους επενδυτές», δήλωσε ο Wolfang Schaeuble στο δίκτυο ARD.

«Αλλά προφανώς θα είχαμε τηρήσει την εγγύηση καταθέσεων για τους λογαριασμούς μέχρι τα 100.000 ευρώ. Ωστόσο αυτοί που δεν ήθελαν ένα bail-in ήταν η κυπριακή κυβέρνηση, επίσης η Κομισιόν και η ΕΚΤ, αποφάσισαν αυτή τη λύση και τώρα θα πρέπει να την εξηγήσουν στον κυπριακό λαό».

Ο Schaeuble δήλωσε ότι το κυπριακό επιχειρηματικό μοντέλο, της προσέλκυσης κεφαλαίων με χαμηλή φορολογία και ευνοϊκό νομικό ρυθμιστικό πλαίσιο, είχε αποδειχθεί μη βιώσιμο. Αλλά ήταν «επιτακτική ανάγκη προς το συμφέρον της υπεράσπισης του κοινού μας νομίσματος», να προσφέρουμε βοήθεια στην Κύπρο.

Σχόλιο: Τι λέει ο Σοίμπελ. Ο Αναστασιάδης και ο Σαρρής ήταν υπέρ να κουρευτούν οι μικροκαταθετες. Ο Αναστασιάδης, που έχει κάνει Μάστερ στο δοσιλογισμό. Ο άνθρωπος θέλει να προδώσει.

Ο Αναστασιάδης, ήξερε πολύ καλά ότι θα γίνει κούρεμα. Σας έλεγε ψέματα, κύπριοι. Ρίξτε τον. Εγώ σας τα έγραψα. Μην τον ψηφίζετε.

Ψηφήσατε τον Αναστασιάδη. Βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και δήλωσε ότι τον στηρίζει. Αν είναι δυνατόν.

Η Μέρκελ πήγε στην Κύπρο για να στηρίξει τον Δωσίλογο Αναστασιάδη που το παίζει τώρα παρθένα.

Ρε μαλακες ψηφήσατε Αναστασιάδη;

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19408.htm

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” απεκάλυψε το οργισμένο τηλεφώνημα του Πούτιν στον Αναστασιάδη.

Λίγες ώρες αργότερα ο βουλευτής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Τραπεζών της Ρωσίας, Ανατόλι Αξάνοφ, θα δηλώσει στο πρακτορείο Ιντερφάξ:

“Η εμπιστοσύνη απέναντι στην Κύπρο, ως ασφαλές μέρος για τοποθέτηση χρημάτων, θα μειωθεί στο μηδέν”, δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ο Ανατόλι Αξάνοφ, βουλευτής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Τραπεζών της Ρωσίας.

Ο Αξάνοφ αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις ειδικών σύμφωνα με τους οποίους τα ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο ενδέχεται να αγγίζουν τα 20 δισ. δολάρια (περίπου 15,4 δισ. ευρώ).

Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes ωστόσο ανεβάζει σημαντικά το ποσό αυτό.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υπολόγιζε ότι τα κεφάλαια ρωσικών εταιρειών που είναι τοποθετημένα στην Κύπρο φτάνουν τα 14,6 δισ. ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν 9,2 δισ. ευρώ που έχουν καταθέσει οι ρωσικές τράπεζες στις κυπριακές.

Το Forbes επικαλείται επίσης τις εκτιμήσεις του οικονομικού τύπου με βάση τις οποίες οι καταθέσεις φυσικών προσώπων από τη Ρωσία στην Κύπρο κυμαίνονται από 8 μέχρι 35 δισ. ευρώ.

“Οι Ρώσοι έχασαν σε μια μέρα έως και 3,5 δισ. ευρώ” σημειώνει το περιοδικό στην ιστοσελίδα του. “Η είδηση της φορολόγησης σε ποσοστό έως και 10% στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών έσπειρε τον πανικό στους Ρώσους επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους”, προσθέτει το περιοδικό.

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” έγραψε το πρωί>

Ένα οργισμένο τηλεφώνημα από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε, νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πούτιν-σύμφωνα με πληροφορίες-είπε αυτολεξί στον Κύπριο πρόεδρο

-Καλύτερα να βάλεις την γερμανική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχεις καταλάβει πως με αυτή την απόφαση καταστρέφεις τη χώρα σου;

Πως θα υπάρξουν τράπεζες την Τρίτη; Ποιος θα τις εμπιστεύεται; Εάν προχωρήσετε σ΄αυτή την ενέργεια ξεχάστε μας…

Το τηλεφώνημα του Πούτιν αλλά και οι απειλές της Ρώσικης Μαφίας πάγωσαν τους Κυπρίους οι οποίοι ανέβαλαν τις αποφάσεις για αύριο Δευτέρα…Κόλαση, μείνετε συντονισμένοι.

Τα πάντα όλα και κυρίως η Ευρώπη, για μια ακόμη φορά βρίσκεται στη κοψη του ξυραφιού…

Σχόλιο: Οι Γερμανοί τα έβαλαν με τους Ρώσους. Οι Ρώσοι ποτέ δεν ήταν αυτό που λέμε διπλωμάτες. Ποτέ δεν έπαιζαν σωστά το γεωαστρατιγικο παιχνίδι.

Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να κάνουν μια συμφωνία με τον Χριστόφια και να τελειώσει η Ιστορία. Πολύ καλά για Κύπρο, Ρωσία και άλλους μη Ευρωπαίους.

Οι Γερμανοί τώρα τους χτύπησαν πολύ άγρια.

Το παιχνίδι ανοίγει.

4444

http://www.igata.gr/teleftaia-nea/teleftaia-stigmi/1448-telos-i-ethniki-omada-gia-ton-katidi

Μάλλον… τελείωσε, πριν καν αρχίσει, η καριέρα του Γιώργου Κατίδη στο ποδόσφαιρο.

Μετά την ομαδική κατακραυγή που ακολούθησε την απαράδεκτη ενέργειά του να χαιρετίσει φασιστικά κατά τον πανηγυρισμό του δεύτερου δικού του γκολ στο χθεσινοβραδυνό παιχνίδι με την Βέροια στο ΟΑΚΑ, ακολούθησε η άμεση αντίδραση της ΕΠΟ.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά από έκτακτο ΔΣ, αποφάσισε να τον αποβάλλει διά βίου από τις εθνικές ομάδες της χώρας (ήταν ήδη διεθνής με την Ελπίδων).

Παράλληλα, η ΠΑΕ ΑΕΚ τον κάλεσε σε απολογία την ερχόμενη Τρίτη και οι πληροφορίες λένε ότι θα τον τελειώσουν είτε με διακοπή συμβολαίου είτε με λύση συμβολαίου.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν κόμματα και θεσμοί, τα οποία (πλην της Χρυσής Αυγής) καταδικάζουν στο σύνολό τους την ενέργειά του.

Πιο σκληροί όλων, ωστόσο, ήταν οι οπαδοί της ΑΕΚ . Στην ανακοίνωσή της η “Ορίτζιναλ” λέει μεταξύ άλλων: “Το να χαιρετάς φασιστικά… ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!”

Είναι φανερό ότι ο παίκτης θεωρείται, πλέον, ξένο σώμα στην ΑΕΚ και, ταυτόχρονα, πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτός από άλλη ομάδα της Ελλάδος.

4444

Η Βασική τριάδα του Σαββάτου πέρασε και μοίρασε χρήμα. Η Γάτα πάλι μοίρασε Χρήμα.

Το πρόβλημα της Γάτας είναι η ιστοσελίδα της, που δεν λειτουργεί.

4444

16/03/2013

4444

http://taxalia.blogspot.com/2013/03/blog-post_9157.html

Βρε τι βρίσκει κάποιος όταν ψάχνει να βρει την αλήθεια για τον λόγο για τον οποίο η Ζωή του ΣΥΡΙΖΑ έχει προνομιακή μεταχείριση από το Αλαφουζέικο: ο μπαμπάς της, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΎ και των βάζελων, ήταν δικηγόρος στις υποθέσεις των Αλαφούζων για την υπόθεση … Ασπρονήσι! Νοήματα υψηλά ε;

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4401.html

Άγρια επίθεση από οκτώ άνδρες…
Μία 39χρονη τουρίστρια από την Ελβετία φέρεται να έχει βιασθεί ομαδικά από οκτώ Ινδούς, οι οποίοι επιτέθηκαν σε εκείνην και τον άνδρα της στην… κεντρική Πολιτεία Μάντια Πραντές, στην Ινδία.

Η επίθεση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πραγματοποιήθηκε σε χωριό κοντά στην πόλη Ντάτια, αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με τον τοπικό διοικητή, Κ.Σ. Σολάνκι.

Το ζευγάρι ταξίδευε με ποδήλατα από τη φημισμένη για τους ναούς της πόλη Όρτσχα προς την Σεόντα, όταν σταμάτησαν σε ένα παραθεριστικό κάμπινγκ κοντά στο χωριό για να διανυκτερεύσουν

Οκτώ άνδρες επιτέθηκαν στο ζευγάρι με ξύλινα ραβδιά, ξυλοκόπησαν τον άνδρα και βίασαν τη σύντροφό του, σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε ο σύζυγος, δήλωσε ο Σολάνκι.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της κοντινής πόλης Γκουάλιορ, όπου οι πρώτες εξετάσεις επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό της για βιασμό, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Ο Σολάνκι δήλωσε πως οκτώ άνδρες έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται, όμως η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να συλληφθούν όλοι οι δράστες.

Σχόλιο: Η κατάσταση με τους Βιασμούς, έχει ξεφύγει στην Ινδία.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3390.html

«Από τη ΝΔ έλεγαν πέρσι στους ψηφοφόρους να βγάλουν τα ευρώ στην Κύπρο μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για… την απόφαση του Eurogroup για τις κυπριακές τράπεζες, βάσει της οποίας θα υπάρχει πια εφάπαξ εισφορά στις τραπεζικές καταθέσεις στις τράπεζες της Κύπρου επί κυπριακού εδάφους…
kafeneio-gr.blogspot

Σχόλιο: Όσοι ψήφησαν την Βρωμερή ΝΔ είναι μαλακες και ηλίθιοι.

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/1_16.html

Στις 12 Φεβρουαρίου, πριν ακόμη εκλεγεί πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωνε πως δεν υπογράφει Μνημόνιο με… κούρεμα καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, συμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης, της κυπριακής εφημερίδας “Αλήθεια“, που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αναστασιάδης δεσμευόταν ότι δεν θα υπογράψει μνημόνιο που θα περιέχει πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων.

Αναλυτικά το δημοσίευμα στις 12/2/2013:

Αναστασιάδης: «Δεν υπογράφω Μνημόνιο με κούρεμα καταθέσεων»

Την δέσμευση του ότι δεν θα υπογράψει μνημόνιο που θα περιέχει πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων εξέφρασε «με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο» ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται να τεθεί τέρμα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Σε δηλώσεις του, στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεσμεύεται για αυτό τόσο απέναντι στους Κύπριους, όσο και στους ξένους επενδυτές, ενώ είπε ότι στέλνει ταυτόχρονα σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικό «ότι δεν πρόκειται ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων».

Η χώρα, είπε ο κ. Αναστασιάδης, βρίσκεται ενώπιον δυσβάσταχτων προβλημάτων αλλά και σημαντικών κινδύνων και πρόσθεσε ότι οι χθεσινές δηλώσεις μετά τη σύνοδο του Eurogroup, δημιούργησαν και δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα που επιτείνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να δράσουμε αμέσως, καθώς οι στιγμές είναι «σημαντικά κρίσιμες» και είπε ότι η πατρίδα χρειάζεται άμεσα ισχυρή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Μιας κυβέρνησης, που, είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος, θα δράσει τάχιστα, ώστε να αντιμετωπίσουμε την επιδεινούμενη κατάσταση και να δώσουμε τη μάχη για τη σωτηρία του τόπου.

4444

Έχει γραφτεί εδώ και πολύ καιρό οι Γερμανοί θέλουν το Ρώσικο Χρήμα.

Τι έχει κερδίσει η Κύπρος από το Ευρώ; Τι έχει κερδίσει η Ελλάδα; Στην ουσία τίποτα.

Ο Ευρωπαϊκός νότος έχει χάσει από το Ευρώ.

Η Κύπρος με την Λίρα δε θα είχε χρεοκοπήσει. Ούτε θα την εκβίαζαν. Θα μπορούσε να είναι στην Ευρωπαϊκή ένωση, αλλά όχι στην θανάσιμη Ευρωζώνη.

Το Ευρώ σκοτώνει. Σας το έχω γράψει πολλές φορές. Το Ευρώ σκοτώνει.

Εγώ θέλω να φύγω από το Ευρώ. Θέλω να ζήσω.

4444

http://www.newmoney.gr/article/5669/o-ekviasmos-soimple-lagkarnt-eite-apodeheste-tin-protasi-eite-ptoheyete

Ο εκβιασμός Σόιμπλε & Λαγκάρντ: “Είτε αποδέχεστε την πρόταση είτε πτωχεύετε”

Με δραματικούς τόνους περιγράφεται το 12ωρο που έζησε ο υπουργός Οικονομικός Μιχαήλ Σαρρής στο χθεσινοβραδινό Eurogroup που ξεκίνησε στις 5:30 μμ.

Η Κύπρος δέχτηκε ωμό εκβιασμό από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος είπε χωρίς περιστροφές ότι η Κύπρος δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο και ότι η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από ενδεχόμενη χρεοκοπία της.

Στο πλευρό του κ. Σόιμπλε τάχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ.  Λαγκάρντ, η Ολλανδία και Φινλανδία, αν και καμία χώρα -πλην της Ελλάδας- δεν στήριξε την Κύπρο.

Όπως μετέδωσε το Mega ο ελληνας υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε ατύπως τους δημοσιογράφους για το θρίλερ που εκτυλίχθηκε, λέγοντας πως υπήρξαν συνολικά τρεις προτάσεις από τους εταίρους.

Η πρώτη πρόταση, που προκάλεσε σοκ, περιλάμβανε τη «δήμευση» των κυπριακών καταθέσεων – όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας -, αφού ζητούσε έκτακτη εισφορά ύψους 40% για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Η πρώτη πρόταση ανάγκασε τον κ. Σαρρή να βγει από την αίθουσα, για να συζητήσει με τον κ. Αναστασιάδη και τελικά να την απορρίψει.

Η δεύτερη πρόταση ζητούσε εισφορά 12,5% για καταθέσεις άνω των 100.000, την οποία και πάλι απέρριψε η Κύπρος.

Τελικά, η συμφωνία έκλεισε στην τρίτη πρόταση για εφάπαξ εισφορά 6,75% για καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ και 9,90% για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Το κλίμα στην αίθουσα, όπως μεταφέρθηκε από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, ήταν «είτε αποδέχεστε την πρόταση, είτε πτωχεύετε».

Μάλιστα, μεταξύ των εταίρων κυριαρχούσε η αντίληψη ότι η Κύπρος αποτελεί ένα μεγάλο «πλυντήριο» εξαίτιας του μεγέθους του χρηματοπιστωτικού της τομέα.

4444

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/koy.html

Η απόφαση να κουρευτούν οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες είναι πρωτοφανής.
Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, την οποία δεν επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Citibank και τις άλλες αμερικανικές τράπεζες όταν κατέρρεαν το 2008, … ούτε και η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ στην Ιρλανδία που το πρόβλημα ήταν κυρίως τραπεζικό, στην Πορτογαλία, την Ισπανία κλπ.
Καταθέσεις ιδιωτών χάθηκαν μόνο στην περίπτωση της κατάρρευσης της Ισλανδίας και για αυτό το λόγο η Αγγλία έσυρε στα δικαστήρια την Ισλανδία.
Οι καταθέσεις είναι περιουσιακό στοιχείο, προστατεύεται από τη διεθνή νομοθεσία και, όπως κι αν το αποκαλέσουμε, εισφορά ή κούρεμα, πρόκειται ουσιαστικά για δήμευση περιουσιακών στοιχείων.
Οι  καταθέσεις υποτίθεται ότι έχουν διευρωπαϊκή και κρατική εγγύηση τουλάχιστον μέχρι ένα ποσό.  Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά επιβάλλεται κούρεμα 6,75%  σε ποσά έως 100.000 ευρώ και 9,9% για τα μεγαλύτερα ποσά. Που είναι λοιπόν το όριο της εγγύησης των καταθέσεων; Τι αξία έχουν οι εγγυήσεις των κρατών και της ΕΕ;
Το ό,τι θα δοθούν σε αντικατάσταση των χρημάτων που δημεύονται από το Κυπριακό Δημόσιο μετοχές των τραπεζών είναι ένα πυροτέχνημα.
Πηγή :  newmoney.gr

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19387.htm

Σαρωτική σε κλίμακα και άνευ προηγουμένου στα τρία χρόνια της κρίσης χαρακτηρίζουν οι Financial Times την απόφαση επιβολής κουρέματος στις κυπριακές καταθέσεις, παρά το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα ορισμένων, όπως ιδίως του ΔΝΤ, για πλήρους κλίμακας συμμετοχή στο πακέτο διάσωσης όλων των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

«Ακόμα και η Ιρλανδία, της οποίας ο τραπεζικός τομέας ήταν σχεδόν τόσο μεγάλος σε σχέση με την εθνική οικονομία όσο της Κύπρου, ποτέ δεν εξέτασε ένα τέτοιο μέτρο», σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα.

Τόσο οι Financial Times όσο και οι υπόλοιπες βρετανικές εφημερίδες στις πρώτες αντιδράσεις τους υπενθυμίζουν την ανησυχία που διατυπωνόταν ότι ενδεχόμενο κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων θα προκαλούσε πανικό σε άλλες τράπεζες της ευρωζώνης.

Ευρωπαίος αξιωματούχος εξάλλου δηλώνει στην οικονομική εφημερίδα ότι καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της τελικής συμφωνίας διαδραμάτισε ο Γιοργκ Άσμουσεν της ΕΚΤ.

Η ανάρτηση του Guardian στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μεταφέρει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters που φιλοξενεί δηλώσεις οργισμένων Κυπρίων πολιτών. Όπως σημειώνεται, την αρχική δυσπιστία έχει διαδεχθεί ο θυμός.

Οι Times κάνουν λόγο στο ρεπορτάζ τους για πανικόβλητη προσέλευση των Κυπρίων καταθετών στα συνεργατικά ταμεία, επισημαίνοντας ότι η απόφαση ελήφθη ενόψει ενός τριήμερου αργίας.

Οικονομικοί αναλυτές εξάλλου με σχόλιά τους επισημαίνουν ότι η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ένδειξη ότι οι πλουσιότερες χώρες της ευρωζώνης είναι πλέον πολύ πιο επιφυλακτικές ως προς το ύψος της συμμετοχής τους σε ανάλογες διασώσεις εταίρων και ότι ενισχύεται το στρατόπεδο εκείνων που τάσσονται υπέρ της επιφόρτισης των πιστωτών με το κόστος της διάσωσης. Αναφέρεται επίσης ότι οι αντιδράσεις θα ήταν σαφώς ηπιότερες αν από το μέτρο της επιβάρυνσης των καταθετών εξαιρούνταν οι μικροκαταθέτες.

Οι πρώτες αναλύσεις υπογραμμίζουν δε ότι κερδισμένοι των αποφάσεων είναι μεταξύ άλλων τα hedge funds, που το τελευταίο διάστημα έχουν ποντάρει στο κυπριακό κυβερνητικό χρέος.

Σχολιάζεται τέλος ότι οι αντιδράσεις πιστωτών και καταθετών σε άλλες χώρες της ευρωζώνης και ιδίως στην Ισπανία θα δείξουν κατά πόσο η φάση της οξείας κρίσης στη νομισματική ένωση έχει παρέλθει.

Σαβ 16 Μαρ 2013 | 16:53 | Share

4444

CYPRUS

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19373.htm

Mιλάμε για εθνικό διασυρμό στα όρια της εθνικής προδοσίας. Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου ο οποίος συνυπέγραψε την ληστεία των καταθέσων των Κυπρίων είχε συλληφθεί στα Κατεχόμενα σε  gay όργια και μάλιστα με ανήλικους-συμμετείχε και 15χρονος.

Πως είναι δυνατόν αυτός ο υπουργός που έχει διαπομπευθεί από την τουρκική αστυνομία και την τουρκική ΜΙΤοι οποίες είναι πολύ πιθανό να έχουν στην κατοχή τους ακόμη και video  από τις σεξουαλικό όργιο-να υπογράφει ένα από τα πιο φασιστικά μέτρα που έχουν υπάρξει σε καιρό ειρήνης σε δημοκρατική χώρα;

Με τι πρόσωπο να διαπραγματευθεί ο Σαρρής με τους Ευρωπαίους ομολόγους του; Πως θα σταθεί απέναντι στους Ρώσους; Στους Γερμανούς; Στους Τούρκους; Διαθέτει  αυτός ο άνθρωπος την προσωπικότητα να αγωνισθεί για την διάσωση της κυπριακής Οικονομίας η οποία είναι αλυσσοδεμένη με την ελληνική;

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο κ. Σαρρής είναι να παραιτηθεί εδώ και τώρα.

Υπάρχουν πολλοί gay υπουργοί σε ολόκληρο τον πλανήτη και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Το να έχεις όμως συμμετάσχει σε όργια με τουρκοκύπριους  στα Κατεχόμενα, να σε έχει διαπομπεύσει η τουρκική αστυνομία και να σε «κρατάνε» οι μυστικές υπηρεσίες των συνομιλητών σου, εξαιτίας ενός τέτοιου σκανδάλου, ξεπερνάει κάθε λογική και αγγίζει τα όρια των θεωριών συνομωσίας που έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται και θέλουν ισχυρούς Ευρωπαίους τραπεζίτες με τα ίδια πάθη να έχουν επιβάλλει την τοποθέτηση του Σαρρή στο υπ. Οικονομικών.

Το σκάνδαλο του Σαρρή συναγωνίζονται αυτό του άσχετου περί τα οικονομικά Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μας έβαλε στο Μνημόνιο και εμφανίζεται να κατάπιε κοτζάμ λίστα Λαγκάρντ για να προφυλάξει τις εξαδέλφες του.

Η Ιστορία καταγράφει το παρασκήνιο της εξαθλίωσης των λαών και της επιβολής των Μνημονίων με τα προσωπικά πάθη των πρωταγωνιστών της βίαιης φτωχοποίησης να έχουν καθοριστικό ρόλο.

Ιδού τα σχετικά ρεπορτάζ-ντοκουμέντα από την διαπόμπευση του Σαρρή από τις τουρκικές αρχές.

MIXΑΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ>ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΕ GAY ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!

Σχόλιο: Αυτόν έχετε για Υπουργό; Αν είναι δυνατόν.

4444

http://capital.gr.msn.com/Article.aspx?id=1752868

Δυσφορία στην Κύπρο για την απόφαση του Eurogroup

Εμβρόντητοι έμειναν σήμερα οι Κύπριοι μαθαίνοντας την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Αυτό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στα καταστήματα, στις καφετέριες και σε άλλους χώρους. «Μας έπιασαν στον ύπνο», έλεγαν πολλοί, αν και το «κούρεμα ορισμένοι το θεωρούσαν ως αναπόφευκτο.

Οι πολίτες νοιώθουν εξαπατημένοι και δυσφορούν, γιατί άλλες διαβεβαιώσεις είχε δώσει προεκλογικά, αλλά και στην ομιλία του στην Βουλή, στις 28 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης απέκλειαν κατηγορηματικά το «κούρεμα».

Την ίδια στάση τήρησε και ο σύμβουλος του προέδρου Αναστασιάδη, νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης. Ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατύς χαρακτήρισε την απόφαση ως «μια παταγώδη διαπραγματευτική αποτυχία. Οφείλει, είπε, ο υπουργός Οικονομικών να υποβάλει την παραίτηση του άμεσα ως «ένδειξη ελάχιστου σεβασμού προς τον κόσμο του οποίου δημεύονται σήμερα τα χρήματά του εξ αιτίας των κακών του χειρισμών». Ο κ. Πλατύς , μιλώντας σε ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να καταψηφίσουν την όποια σχετική πρόταση και να εξετάσουν όλα τα εναλακτικά σενάρια.

«Κούρεμα κάναμε και μόνοι μας και χωρίς τη “βοήθεια” των “φίλων” μας των ευρωπαίων», πρόσθεσε .

Σύμφωνα με άλλες απόψεις η απόφαση του «κουρέματος» των κυπριακών καταθέσεων αποτελεί παταγώδη αποτυχία και θα επιφέρει κοινωνικοοικονομικό όλεθρο στην Κύπρο. Εξάλλου, οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες. «Ο κόσμος έχει πλέον κάθε δικαίωμα να απαιτεί να πάνε φυλακή οι τραπεζίτες, που μας έφεραν ως εδώ», υποστήριζαν πολίτες με τους οποίους συνομίλησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι τράπεζες, αφού πτώχευσαν πρώτα τους Κυπρίους με τα δάνεια, που τους έδωσαν για να αγοράσουν ακίνητα, τώρα τιμωρούν και τους υπόλοιπους, που δεν έχουν αγοράσει ακίνητα και είχαν τα χρήματα τους κατατεθειμένα σε αυτές», σημείωσε ένας κύριος στην αγορά της Λευκωσίας. Όλοι φταίνε, παρατήρησε κάποια νεαρή κοπέλα , που υποστήριξε «είναι ένα ολόκληρο κατεστημένο που κυβερνά διαχρονικά την Κύπρο, πολιτικοί, τραπεζίτες, ποικοιλώνυμες ελίτ, τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα». Τώρα τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο απλός άνθρωπος, είπε και πρόσθεσε:

« Οι διαπλεκόμενοι έχουν μεταφέρει από καιρό τα χρήματα τους σε ασφαλή καταφύγια». Τέλος, σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας, που ανατέθηκε από την Κεντρική Τράπεζα στον οίκο Alvarez & Marsa, για να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχουν δόλος και υπαίτιοι στην αγορά ελληνικών ομολόγων από κυπριακές τράπεζες στη δευτερογενή αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Τον Μαλακα τον Αναστασιάδη δεν ψηφήσατε; Το πλήγμα είναι ισχυρό. Οι τραπεζίτες πρέπει να πάνε φυλακή. Όχι μόνο στην Κύπρο και στην Ιρλανδία,  στην Ισλανδία, στην Αμερική, στην Βρετανία και αλλού.

Κούρεμα μπορούν να κάνουν και μόνοι τους οι Κύπριοι, χωρίς τη βοήθεια της Μέρκελ και των άλλων. Αυτή την λύση την ξέρουν όλοι.  

4444

Η ιστοσελίδα της Γάτας έχει πλάκα. Μου λέει έγινε με επιτυχία η σύνδεση σας, αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ.

Από όσο γνωρίζω, σε όσες ιστοσελίδες έχω γραφτεί, όταν γίνεται η εγγραφή, σου στέλνουν και ένα email απαντητικό.

Η επιλογή για 10 ημέρες δωρεάν, είναι της πλάκας, γατονια. Μάλλον κοροϊδεύεται τον κόσμο.

Γενικά η ιστοσελίδα φαίνεται της πλάκας. Μπορεί να αγοράζω την εφημερίδα, αλλά η ιστοσελίδα φαίνεται της πλάκας.

Χώρια ότι δεν υπάρχει φόρμα επικοινωνίας.

4444

VATIKANO POPE ELECTIONS GREORG RATSINGER 03 01 160313

4444

15/03/2013

4444

Τα Βρώμικα Ψάρια.

Μαθητής Λιποθύμησε από την Πείνα.

Το ΕΣΡ συσκέπτεται για να του ρίξει πρόστιμο.

4444

Όπως γνωρίζεται, αγοράζω την εφημερίδα Γάτα. Τώρα η Γάτα είναι και στο διαδίκτυο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα.

Μετά από αρκετές προσπάθειες έγινε η συνδρομή για 10 ημέρες δωρεάν. Να δω πως λειτουργεί η ιστοσελίδα, αλλά δε μπορώ να κάνω σύνδεση.

Επιτυχής η εγγραφή, αδύνατη η σύνδεση!!!!

Γατονια κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/mega-mou_15.html

Είσαι το Α και το Ω μου…
Το MEGA άνοιξε και έκλεισε τη συνέντευξη του Σαμαρά στις Βρυξέλλες. Πρώτη ερώτηση από τη ρεπόρτερ – μουχρίτσα Σπυράκη και τελευταία από τον ανταποκριτή του καναλιού, Μανώλη Σπινθουράκη.
Για να μη φανεί δε ότι το MEGA κάνει δύο ερωτήσεις, ο Σπινθουράκης, κομπιάζοντας ελαφρώς, δήλωσε…

συντάκτης του ΒΗΜΑτος και του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Αλίμονο…

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7020.html

www.briefingnews.gr
Η πληροφορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και δε χωράει καμία αμφιβολία. Συνέβη πριν μερικές μέρες στον προαύλιο χώρο των φυλακών κατά την διάρκεια μεταφοράς των κρατουμένων.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ετοίμασαν από  το πρωί μια μικρή κλούβα προκειμένου να μεταφέρουν τις γυναίκες κρατούμενες στο αντρικό τμήμα προκειμένου να επισκεφτούν τους συζύγους ή για κάποιες τους συντρόφους τους. Για περισσότερα από δεκαπέντε λεπτά η Βίκυ Σταμάτη αρνιόταν να μπει στην ίδια κλούβα με τις υπόλοιπες κρατούμενες παρά τις παραινέσεις των υπαλλήλων. «Ξέρετε ποια είμαι εγώ; Δε μπαίνω με αυτές. Να με βάλετε μπροστά».

Όσα λεπτά συνέβαινε το σκηνικό οι κρατούμενες περίμεναν στην κλούβα και έχασαν χρόνο. Μέχρι τη στιγμή που μια αθίγγανη όχι απλά έκραξε άσχημα την Σταμάτη αλλά κινήθηκε απειλητικά εναντίον της μαζί με άλλες δύο κρατούμενες, όπως αποκαλύπτει το gossip-tv.gr.

Ευτυχώς που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι-έμπειροι γαρ απέτρεψαν τα χειρότερα. Τελικώς όλες μαζί οι κρατούμενες μπήκαν στην κλούβα και μεταφέρθηκαν απέναντι…Τώρα αν με ρωτάτε τι έγινε μέσα στην κλούβα…ένα έχω να πω. Το ξέρει καλύτερα απ όλους η ίδια η Σταμάτη!

Σχόλιο: Ποια είσαι μωρή; Μια υπάλληλος της ΔΕΗ ήσουν που παντρευτηκε τον Άκη του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ, που εκανε χρηματα με μιζες. Ποιά είσαι; 

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6721.html

 crimenet.gr
Με ένα γράμμα που έστειλε μέσα από τις φυλακές, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, περιγράφει με γλαφυρότητα τη ζωή του στα Διαβατά.
Επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος, υπογραμμίζει ότι είναι αβάσταχτο να βρίσκεται σε ένα κελί, καθώς υποστηρίζει ότι…
«δεν έχει καταχραστεί ούτε ένα ευρώ».

Κάνει μια αναδρομή σε όσα έργα έκανε τα χρόνια που ήταν δήμαρχος, αφήνει αιχμές κατά της Δικαιοσύνης και διερωτάται «Θεέ μου, γιατί τέτοια αδικία;».

Αναλυτικά το γράμμα:

«Τετάρτη 13/3/2013. Συμπλήρωσα 2 εβδομάδες στην φυλακή!

Είναι αλήθεια ή ψέματα; Για ποιο λόγο βρίσκομαι εδώ;

Πάντως όχι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης με την οποία δεν έχω καμία απολύτως σχέση και ως Δήμαρχος προχώρησα ακαριαία σε όλες τις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Σε 20 τετρ. μέτρα 10 άτομα! 10 κρεβάτια, 5 ντουλαπάκια, 2 τραπεζάκια, 4 σκαμπό, 1 ψυγειάκι, 30 τσάντες, παράθυρα ψηλά να μη βλέπεις τον ορίζοντα, μία τουαλέτα για 10 άτομα η οποία όμως είναι υπερυψωμένη και από το παράθυρό της βλέπεις τις εγκαταστάσεις της ESSO! Ξεκουράζεται το μάτι…

Ευτυχώς οι πάντες είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί!…

Με κοιτούν με σεβασμό. Με ρωτούν αν θέλω κάτι…

Στις 5 το πρωί περνά και το τραίνο.

Αναρωτιέμαι γιατί σφυρίζει όταν βρίσκεται στο ύψος της φυλακής; Θέλει να μας ξυπνήσει; Αφού δεν κοιμόμαστε…

Μήπως μας χαιρετά; Ίσως…

Ήταν η επιβράβευσή μου γιατί ποτέ στην ζωή μου δεν διανοήθηκα να καταχρασθώ ούτε 1€!
Αυτό άλλωστε είναι φανερό.

Όπως έλεγα με χιούμορ, «Είμαι από τους λίγους Θεσσαλονικείς που δεν έχω εξοχικό στην Χαλκιδική»! Και βέβαια μπουζούκια, καζίνο, προκλητική ζωή, βίλες στην Μύκονο ή την Σαντορίνη, διακοπές στην Καραϊβική ή τις Μαλδίβες ήταν άγνωστα σε μένα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλειά. Εργασιοθεραπεία. Ίσως μου είχε μείνει από τον Αθλητισμό…

Ήταν η επιβράβευσή μου για όσα έκανα για την πόλη μου την Θεσσαλονίκη και την Πατρίδα μου.

Ως Υπουργός Αθλητισμού παρέδωσα στους Θεσσαλονικείς 14 Κλειστά Γυμναστήρια, το Κολυμβητήριο της Νεάπολης, το «Σπίτι της Γυμναστικής» στην Μίκρα, ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Μίκρα και το Κορδελιό, ταρτάν σε Καλαμαριά και Νεάπολη, έργα στο Καυτζοντζόγλειο στάδιο, στα γήπεδα του ΑΡΗ, του ΠΑΟΚ, του ΗΡΑΚΛΗ, του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ κ.λ.π., το «παλατάκι» του ΠΑΟΚ και τόσα άλλα!…

Και βέβαια από οικονομικής πλευράς τα πάντα άψογα.

Ανταμοιβή μου το χειροκρότημα…

Ως Δήμαρχος επί 12 χρόνια παρέδωσα στους Θεσσαλονικείς 12 κτίρια για να μη επιβαρύνονται με ενοίκια 2 εκ. € τον χρόνο (Κτίριο Κοινωνικής Πολιτικής, Κτίριο Δημοτικής Αστυνομίας, Κτίριο Αθλητισμού, Κέντρο Πολιτισμού στην Τούμπα κ.λ.π., κ.λ.π.!

Και Κολυμβητήριο και Μηχανουργείο!

Και Δημαρχείο και παραλία!

Και αναπλάσεις σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες.

Και 50.000 νέα δένδρα.

Και 65 απορριμματοφόρα. Και τόσα άλλα…

Και βέβαια από οικονομικής πλευράς τα πάντα άψογα.

Ανταμοιβή μου το χειροκρότημα…

Και ξαφνικά βρίσκομαι έγκλειστος στα Διαβατά!

Αβάσταχτο! Είτε ήταν για μια μέρα, είτε για όλη μου την ζωή, για μένα είναι ακριβώς το ίδιο…

Το μόνο που με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει είναι η υστεροφημία μου. Και γι’ αυτό θα αγωνισθώ μέχρι τέλους για να αποδειχθεί όλη η αλήθεια.

Καθώς τα σκέφτομαι αυτά, το μυαλό μου γυρίζει 15 μέρες πίσω.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου διαβάζει την απόφαση.

Πριν τελειώσει τις πρώτες σελίδες της απόφασης είχα ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!

Θεέ μου, γιατί τέτοια ΑΔΙΚΙΑ;

Ποιος σκοπός εξυπηρετείται με τον ηθικό, κοινωνικό, πολιτικό και ίσως βιολογικό μου θάνατο;

Άκουγα όλους αυτούς τους μήνες για «δίκαια δίκη».

Άκουγα ότι καλύτερα να αθωωθούν 100 ένοχοι, παρά να πάει στην φυλακή ένας αθώος.

Άκουγα ότι το πρώτο που εξετάζεται είναι η αξιοπιστία αυτού που εκτοξεύει κατηγορίες προς όλες τις κατευθύνσεις και άλλα λέει στην μία κατάθεσή του και άλλα στην άλλη.

Άκουγα ότι ένοχος, ένοχο ου ποιεί.

Άκουγα από τους δικηγόρους για το περίφημο άρθρο 211Α του Ποινικού Κώδικα που λέει το ίδιο με διαφορετικά λόγια.

Που πήγαν όλα αυτά;

Ένα συγκρατούμενος μου έφερε ένα βιβλίο του Επίτιμου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ευάγγ. Κρουσταλάκη με τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ».

Διαβάζω στην σελ. 28: «Η οποιαδήποτε ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ πρέπει να βρίσκεται μακριά από τις σκέψεις της δικαστικής λειτουργίας. Μόνο η νομιμότητα ενδιαφέρει την δικαιοσύνη».

Τι ωραία που ακούγεται!…

Ακούω γύρω μου ροχαλητά.

Κάποιοι κοιμούνται. Η ώρα είναι 5 το πρωί. (Δικο μου σχόλιο: Δε τους ξύπνησε το τραίνο που σφυρίζει!)

Άραγε οι δικαστές μου κοιμούνται; Το εύχομαι.

Ο Σαξώνης κοιμάται; Ποιος ξέρει…

Ακούω το τραίνο. Έρχεται. Σφυρίζει!

Τώρα κατάλαβα. Εμένα χαιρετάει!

Μου δίνει θάρρος. Μου λέει ότι η αδικία είναι ολοφάνερη. Ότι κατά βάθος κανένας δεν πιστεύει ότι ο

Παπαγεωργόπουλος μπορεί να έχει παρανομήσει!

Σφύριξα σιγανά και εγώ. Το ευχαρίστησα…

Και έκλεισα τα μάτια…»

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS στις 19:12

Σχόλιο: Σωστά ο Δικαστής τον Έβαλε φυλακή. Περημένω και άλλα γράμματα.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=350585

Για 325 μέτρα η Ελλάδα στερείται ένα σημαντικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα. Πρόκειται για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο και κατά συνέπεια, με το λιμάνι του Μπουργκάς. Η εν λόγω σύνδεση παρακάμπτει τα στενά του Βοσπόρου, δίνοντας μία εναλλακτική λύση για τη μεταφορά κοντέινερ, από και προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η ολοκλήρωσή της αποκτά επιπρόσθετη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε φάση αποκρατικοποίησης βρίσκεται τόσο ο λιμένας Αλεξανδρούπολης όσο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για το λιμένα Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα για το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων έχει εκδηλωθεί πρώιμο ενδιαφέρον από ρωσικούς και κινεζικούς ομίλους, κάποιοι εκ των οποίων πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο.

Έπειτα από παλινωδίες ετών, αφού κανείς δεν ενδιαφερόταν για την ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, η ΕΡΓΟΣΕ ανακοίνωσε τη δημοπράτηση της σύνδεσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης με την κύρια γραμμή. Το έργο έχει προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ, με προθεσμία ολοκλήρωσης 12 ημερολογιακούς μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τα δύο λιμάνια υπάρχει εδώ και δεκαετίες και μάλιστα, το βουλγαρικό της τμήμα αναβαθμίζεται με κοινοτικά κονδύλια.

Ωστόσο, για 325 μέτρα η σύνδεση του δικτύου του ΟΣΕ με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν έχει ολοκληρωθεί. Πότε θα ολοκληρωθεί; Στο πιο αισιόδοξο σενάριο, το δεύτερο τρίμηνο του 2014!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο λιμενικοί οργανισμοί, του Μπουργκάς και της Αλεξανδρούπολης έχουν, επί της ουσίας, συμφωνήσει στην υλοποίηση της σύνδεσης, καταθέτοντας σχετική πρόταση για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής «Sea2Sea» που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Στόχος είναι να αναδείξουμε την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης ως χώρο διαμετακόμισης εμπορευμάτων και προϊόντων», τόνισε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης. Ταυτόχρονα, ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο, άμεσος στόχος της περιφέρειας είναι η διασύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό.

Σχόλιο: Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω, διότι τα στελέχη της Βρωμερής ΝΔ και του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ, δε θέλουν το καλό της Ελλάδος. Σκληρό αλλά έτσι είναι, όλα αυτά τα χρόνια, τόσο χρήμα που πήγε;

Τα κύρια λιμάνια της Ελλάδος πρέπει να συνδεθούν με το Σιδηροδρομικό Δίκτυο.

Όσες περισσότερες συνδέσεις, τόσο μεγαλύτερη η υπεραξία και ποιο πολλές οι θέσεις εργασίας.

Αυτά που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα τα ξέρει κάθε σοβαρός άνθρωπος και φυσικά μπορεί να τα κάνει.

Ο Στουρνάρας και όλοι σαν και αυτόν δεν είναι σοβαροί.

Όπως και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Σημίτης και πολλοί άλλοι, που κατέστρεψαν την χώρα.

4444

http://www.skai.gr/news/finance/article/226236/terastio-vima-tis-irlandias-pros-tin-exodo-apo-tin-krisi/

Ένα μεγάλο βήμα στην πορεία προς την επιστροφή της στις αγορές πραγματοποίησε την Τετάρτη η Ιρλανδία, η οποία κάλυψε σχεδόν το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών της έως τα τέλη του 2014, αντλώντας 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω δημοπρασίας 10ετών ομολόγων.

Ήταν η πρώτη έκδοση μακροπρόθεσμου χρέους από την πλευρά του Δουβλίνου από τα τέλη του 2010, οπότε η χώρα αποκλείστηκε από τις αγορές υπό το βάρος μίας μεγάλης τραπεζικής και δημοσιονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση χαιρέτησε τα αποτελέσματα της δημοπρασίας, με τον υπουργό Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, να δηλώνει πως η χώρα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην προσπάθειά της να εξέλθει από το πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας που έχει συνομολογήσει με τους πιστωτές της.

Όπως δήλωσε ο κ. Νούναν, το τελικό επιτόκιο για τα ιρλανδικά χρεόγραφα αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 4,15%, αισθητά μειωμένο από το 15%, όπου βρισκόταν στα μέσα του 2011.

Παρά ταύτα, μολονότι η σημερινή δημοπρασία καταδεικνύει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη που τρέφουν οι επενδυτές προς το αξιόχρεο της Ιρλανδίας, αυτό αναμένεται να προφέρει λιγοστή ανακούφιση στους πολίτες, καθώς το Δουβλίνο προσπαθεί να πετύχει τους αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους της Ε.Ε.

Η Ιρλανδία έχει μεν κατορθώσει να αποφύγει την ύφεση που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της ευρωζώνης, και αναμένει ένα ακόμα έτος ανάπτυξης το 2013, ωστόσο, η ανεργία παραμένει σταθερά άνω του 14%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ιδιαίτερα αδύναμος.

Σχόλιο: Η Ιρλανδία πρέπει να κάνει προσεκτικά βήματα. Να μην επιτρέψει άλλα τραπεζικά σκάνδαλα. Όχι άλλες εγγυήσεις για ιδιωτικές τράπεζες. Αυτό να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση.

Επίσης να μην γίνουν υπερβάσεις στο πλάνο του 2013.

4444

http://www.skai.gr/news/finance/article/226293/iif-treis-fores-sklirotero-to-elliniko-apo-to-irlandiko-programma-dimosionomiki-prosarmogis/

IIF: Τρεις φορές σκληρότερο το ελληνικό του ιρλανδικού προγράμματος

Τρεις φορές πιο σκληρό ήταν το πρόγραμμα δημοσιονομική προσαρμογής που επιβλήθηκε στην Ελλάδα σε σχέση με αυτό της Ιρλανδίας επισημαίνει σε έκθεση του το διεθνές χρηματοοικονομικό ινστιτούτο.

Τρεις φορές πιο σκληρό ήταν το πρόγραμμα δημοσιονομική προσαρμογής που επιβλήθηκε στην Ελλάδα σε σχέση με αυτό της Ιρλανδίας επισημαίνει σε έκθεση του το διεθνές χρηματοοικονομικό ινστιτούτο.

Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι η λιτότητα σκοτώνει την Ελλάδα…ενώ παραμένουν οι αμφιβολίες σχετικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η επιστροφή στις αγορές παραμένει πολύ μακριά.

Καταλήγει πως η Ελλάδα παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα πρέπει να εφαρμόσει για τη διετία 2013-2014 δημοσιονομικά μέτρα ίσα με το 7,4% του ΑΕΠ.

4444

4444

Eurostat: Η οικονομία της ευρωζώνης απέτυχε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας

Η στάσιμη οικονομία της ευρωζώνης απέτυχε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στα τέλη της περασμένης χρονιάς, παρά την αύξηση της δραστηριότητας κατά την διάρκεια των αγορών της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης που πασχίζουν να μειώσουν την ανεργία η οποία έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Η στάσιμη οικονομία της ευρωζώνης απέτυχε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στα τέλη της περασμένης χρονιάς, παρά την αύξηση της δραστηριότητας κατά την διάρκεια των αγορών της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης που πασχίζουν να μειώσουν την ανεργία η οποία έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Η απασχόληση στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 0,3% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2012 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο που ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας μειώθηκε, σύμφωνα με την Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημοσίευσε σχετικά στοιχεία σήμερα.

Η συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων ήταν πιο σαφής στην Ισπανία, όπου το ποσοστό των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 1,4% το τέταρτο τρίμηνο.
Μεταξύ των κυριότερων οικονομιών της ευρωζώνης, μόνο η Γερμανία μπόρεσε να καταγράψει θετικό πρόσημο στο ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει το χάσμα ανάμεσα στην μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες για μια διήμερη σύνοδο σήμερα και αύριο, επιδιώκοντας την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης—η οποία έχει αποτελματωθεί από τα τέλη του 2011.

Η ευρωπαϊκή οικονομία δεν αναμένεται να ανακάμψει πριν από το 2014 και περίπου 19 εκατ. άνθρωποι είναι άνεργοι στην ΕΕ, ή περίπου το 12% του ενεργού εργατικού δυναμικού.

Αρκετοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει το βασικό της επιτόκιο περαιτέρω, από το ιστορικό χαμηλό του 0,75%, μέσα στο 2013. Όμως το κόστος δανεισμού βρίσκεται ήδη σε ιστορικό χαμηλό και μια τέτοια κίνηση μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Η περαιτέρω αύξηση της ανεργίας βραχυπρόθεσμα και η μικρή μόνο μείωσή της από το 2014» αποτελούν «τροχοπέδη για την ανάπτυξη», σχολίασε η Μέρι Ντάιρον, οικονομολόγος στην Ernst & Young, σε έκθεση της εταιρείας για την προοπτική της οικονομίας της ευρωζώνης.

«Ακόμα κι αν υπάρξει ανάκαμψη ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας σε όλη την Ευρώπη θα παραμείνει επίμονα υψηλός. Περί τα τέλη του 2017 εκτιμάμε ότι το ποσοστό της ανεργίας θα βρίσκεται ακόμα πάνω από το 11%», πρόσθεσε η ίδια.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/226324/eurostat-i-oikonomia-tis-eurozonis-apetuhe-na-dimiourgisei-theseis-ergasias/#ixzz2NcOb9QTl
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

4444

4444

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε το ιταλικό δημόσιο χρέος τον Ιανουάριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ιταλίας.

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας στα τέλη του 2012 έφτασε τα 2,022 τρις. ευρώ, σύμφωνα με το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

Η νέα αυτή αύξηση —σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας— οφείλεται και στην συμμετοχή της Ρώμης στα προγράμματα οικονομικής βοήθειας προς τις ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Επίσης σήμερα οι εμπορικές ενώσεις ανακοίνωσαν γνωστό ότι τους πρώτους δυο μήνες του 2013 έκλεισαν ήδη 10.000 καταστήματα, ή κατά μέσον όρο 167 την ημέρα.

Η εμπορική ένωση Confesercenti από την πλευρά της έκανε γνωστό ότι ο ρυθμός δημιουργίας νέων εμπορικών επιχειρήσεων τις πρώτες 60 ημέρες του 2013 μειώθηκε κατά 50%, σε σχέση με το 2012.

Αν η τάση αυτή δεν μειωθεί, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν «εξαφανιστεί» τουλάχιστον 60.000 καταστήματα και 200.000 θέσεις εργασίας εμποροϋπαλλήλων και άλλων.

Η Ρώμη και το Τορίνο είναι οι πόλεις όπου τα καταστήματα κατεβάζουν πιο συχνά και οριστικά τα ρολά τους.

Άλλο ένα στοιχείο
που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ότι το ιταλικό δημόσιο συνεχίζει να οφείλει στις ιταλικές επιχειρήσεις —για εργολαβίες που τους ανέθεσε στο παρελθόν— περίπου 80 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι δήμοι της χώρας τέλος προγραμματίζουν πανιταλική διαδήλωση διαμαρτυρίας για την 21η Μαρτίου: ζητούν να μειωθούν, εν μέρει τουλάχιστον, οι αυστηροί περιορισμοί στις δαπάνες τους που δεν τους επιτρέπουν να καταβάλουν τις οφειλές τους στους επιχειρηματίες.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/226448/istoriko-rekor-gia-to-italiko-dimosio-hreos-/#ixzz2NcLe2mvi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλιο: Η Γερμανική Λιτότητα τσακίζει την Ιταλία, όπως φυσικά όλο τον Νότο.

Το Γερμανικό Ευρώ θα σας γαμης….ι Βλέπετε τι γίνεται στην Ελλάδα, αλλά και στην Πορτογαλία και την Ισπανία και αλλού.

4444

Καλή Σαρακοστή, Πεινασμένοι Νεοέλληνες

Καλή Σαρακοστή, Πεινασμένοι Νεοέλληνες

Μια παρατήρηση θα κάνω. Οι λεζάντες κάτω από τις εικόνες είναι πολύ γενικές, ενώ οι καλεσμένοι της Εύας κάνουν συγκεκριμένες καταγγελίες και διαπιστώσεις.

Η Τηλεόραση είναι εικόνα, ήχος, κείμενο και πλέον αναπαραγωγή στο διαδίκτυο.

Πρέπει να βελτιωθείς Εύα στο κείμενο κάτω από τις εικόνες.

Δεν μπορείς να κρατάς συνεχώς την ίδια λεζάντα.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=350754

Περίπου επτά εκατομμύρια tweets σχετικά με την εκλογή του νέου Πάπα αναρτήθηκαν χθες στο Twitter, σύμφωνα με εκτιμήσεις του εν λόγω κοινωνικού δικτύου, και το ρεκόρ ήταν τα 132.000 tweets ανά λεπτό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable με αντικείμενο τα social media.

Μέσα στις πρώτες δύο ώρες αφότου βγήκε λευκός καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό αναρτήθηκαν περίπου 4 εκατομμύρια tweets.

Ωστόσο επισημαίνει πως δεν πρόκειται για ρεκόρ αφού η επανεκλογή του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσε “καταιγίδα” από tweets που έφταναν τα 237.000 το λεπτό ενώ περίπου 20 εκατομμύρια αναρτήθηκαν τη βραδιά των εκλογών.

Επίσης, σύμφωνα με το Twitter, το 19% των χθεσινών tweets προέρχονται από την πατρίδα του Χόρχε Μπεργκόλιο την Αργεντινή ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προβάδισμα με 21% του συνόλου των μηνυμάτων.

4444

Το ΕΣΡ είναι η σύγχρονη λογοκρισία, στη σοφιστικέ χούντα, επέβαλε και άλλο πρόστιμο στον RealFM.

Παλιά πήγαινες στον Λογοκριτή και αυτός διάβαζε τα κείμενα και έκοβε και έραβε.

Σήμερα, που η Χούντα έχει εξελιχτεί, ακούνε την εκπομπή σου και σου βάζουν ένα πρόστιμο.

Τα μέλη του ΕΣΡ άκουσα δεν έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια!!!!

Σας το έχω γράψει, έχουμε Χούντα. Ποιο σοφιστικέ βέβαια.

Ο Hugo Chavez έκανε 5 δημοψηφίσματα κέρδισε τα 4, η Χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πόσα έχει κάνει;

Τα δημοψηφίσματα είναι στοιχειό της Δημοκρατίας.

Ένα έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 και τον υμνούν. Για να καταλάβετε τι πολιτικοί νάνοι κυβερνούν την Ελλάδα.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=350660

Μόρια νερού στο διάστημα σε απόσταση περίπου 12,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη γη ανίχνευσε η μεγαλύτερη διάταξη ραδιοτηλεσκοπίων στον κόσμο ALMA (Atacama Large Millimeter/Submillimeter Array), που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Βρίσκεται στην ανέφελη έρημο Ατακάμα της Χιλής, σε υψόμετρο άνω των 5 χμ στην οροσειρά των Άνδεων. Από στοιχεία που συνέλεξε συμπεραίνεται ότι οι πιο έντονες φάσεις εκρηκτικής δημιουργίας νέων άστρων στο σύμπαν έλαβαν χώρα περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι αστρονόμοι.

Με αφορμή τα εγκαίνια της ALMA, ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον Γιοακίν Βιέιρα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), ανακοίνωσε ότι μέσω των διασυνδεδεμένων ραδιοτηλεσκοπίων παρατήρησε ότι οι πιο έντονες φάσεις εκρηκτικής δημιουργίας νέων άστρων στο σύμπαν έλαβαν χώρα απρόσμενα πρόωρα. Έκανε λόγο για «οργασμό» γέννησης τουλάχιστον 1.000 άστρων ετησίως σε γαλαξίες που απέχουν πάνω από 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη γη (έναντι της δημιουργίας μόλις ενός άστρου τον χρόνο στον γαλαξία μας) .

Σε έναν από αυτούς τους «γαλαξίες-νήπια», που ήσαν ήδη λαμπροί όσο 40 τρισεκατομμύρια Ήλιοι, εντοπίστηκαν μόρια νερού.

Πρόκειται για την πιο μακρινή στο χωρόχρονο ανίχνευση νερού που έχει γίνει ποτέ.

Για να αντιληφθεί κανείς την μακρινή απόσταση του συγκεκριμένου γαλαξία από τη γη, ας αναλογιστεί ότι το φως του ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι του προς τον πλανήτη μας όταν ακόμα το σύμπαν είχε ηλικία μόνο ενός δισεκατομμυρίου ετών (τώρα έχει φτάσει τα 13,7 δισεκατομμύρια έτη).

Οι σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις έγιναν στα περιοδικά “Nature” και “Astrophysical Journal”.

Η κατασκευή και η πρωτοπορία της Alma

Η Alma απαρτίζεται από 66 ξεχωριστά, διασυνδεδεμένα ραδιοτηλεσκόπια, τα περισσότερα με διάμετρο 12 μέτρων.

Καταγράφει εικόνες τόσο λεπτομερείς, που μόνο ένα ενιαίο γιγάντιο τηλεσκόπιο διαμέτρου 16 χιλιομέτρων θα μπορούσε να δώσει.

Προς το παρόν, λειτουργούν οι 56 αντένες, ενώ και οι υπόλοιπες θα τεθούν σε λειτουργία έως το καλοκαίρι . Κάθε αντένα ζυγίζει ένα τόνο.

Για την κατασκευή της διάταξης Alma συνέβαλαν 19 χώρες.

Οι 15 χώρες-μέλη του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, κατέχουν το 37,5%, ενώ σημαντικά μερίδια κατέχουν και οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία.

Η κατασκευή διήρκεσε μία δεκαετία και κόστισε περίπου 1,4 δισ. δολάρια.

Τα στοιχεία που καταγράφει η ALMA επεξεργάζεται υπέρ -υπολογιστής ικανός για 17 πεντάκις εκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, ο οποίος στεγάζεται σε κτίριο που θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο στη γη (μετά από ένα κινεζικό σταθμό τρένων στο Θιβέτ).

Σχόλιο: Η υποδομή της ALMA είναι εντυπωσιακή. Ξεκίνησε την καριέρα του με μια σπουδαία ανακάλυψη για το νερό.

Τα Τηλεσκόπια έπαιξαν και θα παίζουν σπουδαίο ρόλο στην Ανθρώπινη επιστήμη.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=349465

Στις 15 Φεβρουαρίου, 9.20 τοπική ώρα, μια τεράστια πύρινη μπάλα διέσχισε τον ουρανό πάνω από την περιοχή Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας.

Έπειτα, ο μετεωρίτης αυτός εξερράγη, δημιουργώντας ένα κρουστικό κύμα, που τραυμάτισε πάνω από 1.000 ανθρώπους.

Το περιστατικό κατεγράφη από εκατοντάδες ερασιτεχνικές κάμερες, με τα βίντεο αυτά να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου.

Την επόμενη ημέρα, ο Στίβεν Γκινς, συντάκτης του μπλογκ Ogle Earth, σημείωσε πως οι κάμερες διαμόρφωσαν αυθόρμητα ένα χρήσιμο δίκτυο πληροφοριών, που έδωσε αρκετά στοιχεία έτσι ώστε να μπορέσουν να υπολογιστούν η τροχιά και η ταχύτητα του μετεωρίτη.

Ο Γκινς χρησιμοποίησε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις ερασιτεχνικές λήψεις, σε συνδυασμό με την υπηρεσία Google Earth, για να ανασυνθέσει τη διαδρομή του μετεωρίτη, καθώς αυτός εισέβαλε στην ατμόσφαιρα.

Τα αποτελέσματα των υπολογισμών του ταίριαξαν με εκείνα που συνέλεξε ο γεωστατικός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-9.

Ο Χόρχε Ζουλουάγκα και ο Ιγκνάσιο Φερίν του Πανεπιστημίου της Αντιόκια στο Μεντεγίν της Κολομβίας εφάρμοσαν την ίδια μέθοδο για να υπολογίσουν την αρχική τροχιά του μετεωρίτη γύρω από τον Ηλιο.

Καταγραφή

Τα βίντεο από τις κάμερες κυκλοφορίας έχουν ακριβείς τοποθεσίες και ώρες καταγραφής.

Η θέση της πρόσκρουσης του μετεωρίτη στο έδαφος είναι επίσης σημειωμένη από την τρύπα που άφησε στο στρώμα πάγου το οποίο καλύπτει τη λίμνη Τσεμπαρκούλ, 70 χιλιόμετρα δυτικά του Τσέλιαμπινσκ.

Μαζί με τις τροχιές που εμφανίζονται σε διάφορα βίντεο στο YouTube, η ομάδα αυτή χρησιμοποίησε απλή τριγωνομετρία για να υπολογίσει το ύψος, την ταχύτητα και τη θέση του μετεωρίτη όταν αυτός έπεσε στη Γη.

Ο υπολογισμός της τροχιάς του μετεωρίτη γύρω από τον Ήλιο είναι μια πιο περίπλοκη υπόθεση. Αυτή εξαρτάται από έξι κρίσιμους παράγοντες, οι οποίοι πρέπει να εκτιμηθούν από τα διαθέσιμα δεδομένα.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν να κάνουν με το σημείο που ο μετεωρίτης γίνεται αρκετά φωτεινός έτσι, ώστε να είναι ορατός στα βίντεο. Το μέγεθος του μετεωρίτη, το υψόμετρο και το αζιμούθιο σε εκείνο το σημείο, το γεωγραφικό πλάτος και μήκος της Γης στο έδαφος από κάτω και η ταχύτητα είναι οι κρίσιμοι αυτοί παράγοντες.

Υπολογισμοί

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο μετεωρίτης ξεκίνησε να γίνεται φωτεινός όταν βρέθηκε μεταξύ 32 και 47 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης», λένε οι Ζουλουάγκα και Φερίν, οι οποίοι υπολογίζουν την ταχύτητα μεταξύ 13 και 19 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Έπειτα υπολόγισαν την πιθανή τροχιά του, εισάγοντας αυτές τις τιμές σε ένα ειδικό λογισμικό που έχει αναπτύξει το Ναυτικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ, το λεγόμενο NOVAS.

Αυτό τους επέτρεψε να συμπεριλάβουν στις μετρήσεις τους την επίδραση της βαρύτητας της Σελήνης στην πορεία του μετεωρίτη, καθώς και άλλων οκτώ σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος που ενδέχεται να επηρέασαν την τροχιά του.

Το συμπέρασμά τους είναι πως ο συγκεκριμένος μετεωρίτης ανήκει σε μια οικογένεια αστεροειδών που ταξιδεύουν κοντά στην τροχιά περιφοράς της Γης και ονομάζονται «Απόλλων».

Είναι μια γνωστή οικογένεια αστεροειδών. Οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει πάνω από 240, που είναι μεγαλύτεροι από ένα χιλιόμετρο. Μικρότεροι μετεωρίτες που ταξιδεύουν δίπλα στη Γη είναι ακόμα πιο συνηθισμένοι.

Οι αστρονόμοι πιστεύουν πως υπάρχουν περίπου 80 εκατομμύρια τέτοιοι, αντίστοιχου μεγέθους με αυτόν που προσέκρουσε στη Ρωσία.

Σχόλιο: Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι μπόρεσαν να βρουν την πορεία του μετεωρίτη, από τις εικόνες που βρήκαν σε ερασιτεχνικές λήψεις.

4444

14/03/2013

4444

Woman in Black Natural Skin. Beatiful.

4444

NEW POPE: Jorge Mario Bergolio

NEW POPE: Jorge Mario Bergolio

4444

Ένα ιδιωτικό ΙΕΚ έφτιαξε το σχέδιο «Αθηνά» που θέλει να αλλάξει βίαια την Εκπαίδευση στην Ελλάδα! Το είπε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή της Πόπης Τσοπανίδου.

Ο Απατεώνας ο Σαμαράς, αυτός ο άθλιος, έχει χάσει κάθε μέτρο.

Ανάθεσε σε ένα γαμημένο ΙΕΚ να κάνει μεταρρύθμιση στη Δημόσια Εκπαίδευση!

Πόσοι από εσάς θα ψηφίζατε αυτόν τον Απατεώνα και την ΝΔ, αν προεκλογικά σας έλεγε, ότι θα έκανε ανάθεση σε ένα γαμημένο ΙΕΚ, να φτιάξει μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση;

Χρειάζονται εκλογές. Να απαλλαγούμε από τον γαμημένο τον Σαμαρά και την φάρα του.

Σας το έχω γράψει. Ρίξτε τους. Ρίξτε τους με κάθε τρόπο, για να ζήσετε. Τώρα πεθαίνετε.

Θέλω εκλογές, θέλω να τους ρίξω. Μιλώ όπως η Τρόικα σκληρά, ρίξτε τον Σαμαρά.

Δεν έχουν καμία, μα καμία πολιτική νομιμότητα, να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Ο Κεδικογλου είναι εκπρόσωπος Χούντας. Το ίδιο και ο Γκιουλεκας.

Μόλις πας να διαμαρτυρηθείς στέλνουν τα ΜΑΤ και σε βαρανε, ενώ θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές. Να ρωτήσουμε τους πολίτες, αν θέλουν να συνεχίσει να τους κυβερνά η Χούντα.

Ο Τσαβες έκανε πέντε δημοψηφίσματα ΣΕ 14 χρόνια. Εδω στην Ελλάδα τα τσογλάνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πόσα εχουν κάνει;

4444

Τα κανάλια μας έχουν ζαλίσει με την Τρόικα. Η Τρόικα ήρθε, η Τρόικα έφυγε. Χεστηκαμε για την Τρόικα. Ξέρουμε τι παιχνίδι παίζει.

Εδώ υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα και τα κανάλια των Νταβατζηδων μας έχουν ζαλίσει τον Που…..ο με το πότε έρχεται και πότε φεύγει η Τρόικα. Κι αν είδε τα γιουσουφακια της συγκυβέρνησης. Τους δωσίλογους.

Η πλάκα είναι κάθε φορά που βγαίνει ο Οικονομικός Εκτελεστής, ο Στουρνάρας, όλοι τρέχουν να πάρουν δήλωση. Απευθείας σύνδεση για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα ότι θα πει κάτι σημαντικό!

4444

Τσίμα στην υπόθεση της Ατιμωρησίας, να σταματήσεις να λες τις Μαλακιες από το δελτίο.

Ότι Τίποτα δε μπορεί να γίνει.

Ο Άτιμος ο Ραγκουσης και το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ σε χρόνο dt πήραν τις αρμοδιότητες από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για να μπορεί να κάνει ενστάσεις.

Κάποιες εφημερίδες το έκαναν θέμα, αλλά εγώ δε σε άκουσα Τσίμα να ωρύεσαι. Για ένα τόσο πολύ σημαντικό ζήτημα για την ατιμωρησία στην Ελλάδα.

Τσίμα ανήκεις στο σύστημα των Νταβατζηδων και όσα λες είναι κακόβουλα. Κανένας δε μπορεί να κάνει τίποτα. Τι λε ρε μαλακα;

Θέλεις εγώ σε 12 μήνες να σου δείξω τι μπορεί να γίνει; Βέβαια ίσως μερικά από τα αφεντικά σου να πάνε φυλακή. Επειδή θα προκύψουν δεδομένα.

Ο Βαγγελας ο Βενιζέλος έδωσε εκατομμύρια στην Proton Bank και μετά έκανε νόμο που τον αθώωνε αναδρομικά. Δεν γίνεται τίποτα Τσίμα;

Άντε χάσου  από εδώ.

Το έχω γράψει πολλές φορές. Η βρωμερή ΝΔ και το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ, δημιουργούν και προστατεύουν την διαφθορά και την Ατιμωρησία.

Τα στελέχη της είναι μαφιόζοι, γκάνγκστερ. Δε θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις.

4444

13/03/2013

4444

ierrisos greece

ierrisos greece

4444

4444

Ζωγραφίζει πάλι η Ματολα. Μην ξεχάσετε να παίξετε και το παιχνίδι, που ακόμα και οι ποιοι άτυχοι κερδίζεται κάποιο δώρο.

4444

Child Greece

Child Greece

4444

Champions League

Champions League

4444

Το σχέδιο Αθηνά για την παιδεία, είναι πρόχειρο και δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια έχουν καταστρέψει την παιδεία ακόμα δε το έχετε καταλάβει; Ψηφίζετε ανίκανους, αυτό είναι το παράλογο.

Στην Ελληνοφρενεια βγήκε ένας καθηγητής από το Μεσολόγγι και περιέγραψε τι γίνεται με το τμήμα της ανθοκομικής που είναι στο Μεσολόγγι 20 χρόνια.

Αποφάσισαν οι ανίκανοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να το μετακινήσουν στην Καλαμάτα ή στην Αμαλιάδα!

Το τμήμα με 20 χρόνια λειτουργίας και δημιουργίας, έχει υποδομές εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ανίκανοι λοιπόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτοί βρωμεροί λεχρίτες, αποφάσισαν να το μετακινήσουν!

Όποιος νεοέλληνας μαλακας πιστεύει ότι το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ και η βρωμερή ΝΔ θα φτιάξουν την Ελλάδα, είναι χαζοί.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19175.htm

Aναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου (που “έφυγε” νωρίς) για τις “χορηγίες” του ΟΠΑΠ για το 2012, αφού προσθέσουμε αυτές του Ιανουαρίου του 2013-όπως απεκάλυψε το οικονομικό ρεπορτάς της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Παράλληλα περιμένουμε να δούμε πότε ο κ. Πεπόνης θα κατέβει στο Περιστέρι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ>ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Ιδού γιατί το μηντιακό σύστημα όλου του ιδεολογικού φάσματος αντιστέκεται στην προοπτική πώλησης του ΟΠΑΠ. Τα ποσά των χορηγιών είναι ιλιγγιώδη και για κάποια ΜΜΕ που δεν τα ξέρει η μάνα τους προκαλούν ερωτηματικά. Αφήνουμε στη δημοσιογραφική πιάτσα να αξιολογήσει τα ΜΜΕ και τα λεφτά που λαμβάνουν από την ιερή αγελάδα.

Την αποκάλυψη είχε κάνει η Αριστέα Μπουγάτσου στην “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”>

Την ίδια στιγμή που κορυφώνονται οι ζυμώσεις των μνηστήρων για να βρουν τα κεφάλαια προκειμένου να διεκδικήσουν το 33%

του ΟΠΑΠ, ένας παρασκηνιακός πόλεμος μαίνεται στο περιθώριο με ζητούμενο λάφυρο χορηγίες, δωρεές, διαφημίσεις και ότι άλλο πλουσιοπάροχα παρείχε μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ, πρωτίστως σε φίλιες δυνάμεις.

Σήμερα, η «Ε» κάνει τα αποκαλυπτήρια των χορηγικών συμβάσεων (όχι διαφημίσεις) με πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων ουδέποτε άσκησαν κριτική στα έργα και τις ημέρες του οργανισμού, στα πεπραγμένα των διοικήσεων του, στις απ’ ευθείας συμβάσεις, που επί χρόνια ο οργανισμός συνάπτει με διάφορες εταιρείες και διάφορους προμηθευτές (από την Ιντραλότ μέχρι την Egon Zehnder, την Νευτοςοίί κλπ).
Τους τελευταίους μήνες του 201 1 η διοίκηση Σπανουδάκη φρόντισε να περάσει ομοφώνως βασικές χορηγικές συμβάσεις για το 2012. Από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 201 1 του ΟΠΑΠ εδόθη η ευκαιρία για Χορηγίες και σε διαδικτυακά μέσα, τα οποία φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί όχι με βάση κάποια κατάταξη τους, αλλά με βάση μια προτιμησιακή-επιλεκτική τακτική.
Η αναταραχή μεταξύ των άλλων οφείλεται και στο γεγονός ότι όλα τα κονδύλια πλην της διαφήμισης κόβονται στα μισά για το 2013, κάτι το οποίο φέρνει σε δυσκολότερη θέση τα μέσα.
Πρωταθλητές των χορηγιών (τα ποσά είναι άνευ ΦΠΑ) είναι η Nova sports με 7.500.000 ευρώ (ειδικό αθλητικό κανάλι), ο ANTENNA TV με 1 ΟΟΟ.ΟΟΟ ευρώ, ο όμιλος της «Καθημερινής»-ΣΚΑΪΤν-ΣΚΑΪ Ρ/skai.gr-Metropolis με 965.000 ευρώ, η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» με την ιστοσελίδα της (protothema.gr) με 650.000 ευρώ, η εφημερίδα «Real» και η ιστοσελίδα της (real.gr) με 500.000 ευρώ, ο όμιλος «Εθνος»-«Ημερησία» με 750.000 ευρώ, με τον οποίο ο ΟΠΑΠ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία, επειδή ο πρώτος παραβίασε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ διαφημίζοντας ανταγωνιστές του.
Καλοπληρωμένες χορηγίες έλαβαν μέχρι και κομματικές εφημερίδες, όπως είναι η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης», από 100.000 ευρώ εκάστη, η νεοπαγής «Δημοκρατία» 100.000 ευρώ, αλλά τις ξεπερνά όλες η εφημερίδα «Αποψη», η οποία έλαβε 120.000 ευρώ.
Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιχορηγούνται έντυπα του ειδικού τύπου του στοιχήματος.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι χορηγίες στην εφημερίδα 12X & 12ΧΜΠΟΥΚ με 203.252 ευρώ, στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ/ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ/ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με το ποσόν των 203.252 ευρώ.
Από τα ενημερωτικά sites το μεγαλύτερο ποσό χορηγίας κατευθύνεται στη zougla.gr, 150.000 ευρώ, ακολουθεί η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr με 121.951 ευρώ, το newsbeast.gr  με 100.000 ευρώ κ.λπ.
Εντύπωση προκαλεί η σταθερή επί χρόνια επιχορήγηση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, μέχρι πρότινος κομματικού καναλιού του ΛΑΟΣ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013>Ο ΟΠΑΠ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΙΣΜΑ

Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΙΩΑΝΝΟΥ

Την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, δέχεται πυρά από τους εργαζομένους στον οργανισμό και από αγνώστους που κυκλοφορούν ανώνυμες επιστολές στα γραφεία της εταιρείας, ο ίδιος σπεύδει να ικανοποιήσει αιτήματα μικρών και μεγαλύτερων εκδοτών για διαφημίσεις ή και χορηγικά προγράμματα από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2013.

Η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», πιστή στην παράδοση (δημοσίευσε πρόσφατα και παλαιότερα θέματα περί ΟΠΑΠ, είτε έπαιρνε είτε όχι διαφήμιση), αποκαλύπτει και σήμερα τις τελευταίες χορηγίες, που εγκρίθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Πρώτες στη λίστα των ετήσιων χορηγιών του ΟΠΑΠ εξακολουθούν να είναι εφημερίδες και ιστοσελίδες του Ομίλου Πήγασος, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα.

– Η εφημερίδα «Ημερησία» έλαβε μόνο για την έκδοση του Σαββάτου ποσό 100.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ) από τον ΟΠΑΠ.

Μάλιστα, εξασφάλισε τη χορηγία στις 17 Ιανουαρίου 2013 (συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ) – δηλαδή νωρίτερα από την ημέρα κατά την οποία ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας απείλησε ότι κλείνει την εφημερίδα.
Στο ίδιο Δ.Σ. ο ΟΠΑΠ ενέκρινε χορηγία 150.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ) και προς την εφημερίδα «Εθνος», του ιδίου ομίλου.
Λίγες ημέρες αργότερα (στις 30 Ιανουαρίου 2013) ο ΟΠΑΠ ενέκρινε άλλη μία χορηγία επίσης προς τον ίδιο όμιλο. Συμφώνησε για ποσό 100.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ κι αυτή) αυτή τη φορά προς την ιστοσελίδα e-go.gr (ανήκει στην Πήγασος Interactive, θυγατρική της Πήγασος Εκδοτικής). Σύνολο χορηγιών στον Ομιλο Πήγασος από τις αποφάσεις του Ιανουαρίου: 350.000 ευρώ.

Για την εφημερίδα «Δημοκρατία» κλήρωσε διπλό τζόκερ. Το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ ενέκρινε ποσό 150.000 ευρώ για την καθημερινή έκδοση και 75.000 ευρώ προς την «Κυριακάτικη Δημοκρατία». Σύνολο 225.000 ευρώ για να μην παραπονιέται… και γράφει ότι μόνο ο ΔΟΛ παίρνει χορηγίες.

– Στις 30 Ιανουαρίου 2013 είχε την τιμητική της η ιστοσελίδα pamesports.gr, που ανήκει στην εταιρεία Real Media Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε. Η ιστοσελίδα έλαβε ως χορηγία ποσό 60.000 ευρώ.

– Κι επειδή είπαν να μην αφήσουν κανένα παραπονεμένο, ποσό 50.000 ευρώ εγκρίθηκε και για την ιστοσελίδα http://www.scorer24.com, που ανήκει στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική Α.Ε.».

– Ενα μήνα νωρίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ είχε εγκρίνει χορηγία 100.000 ευρώ για μία καμπάνια με τίτλο «Οδική ασφάλεια».

(Συνεχίζεται…)

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19243.htm

Αύριο, Τρίτη (12.3.2013) θα δοθεί φόρος τιμής σε τρία εξαιρετικά παραδείγματα θάρρους, αυτοθυσίας και ανθρωπισμού σε εκδήλωση που διοργανώνουν η Πρεσβεία του Ισραήλ και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣ) στις 12.3.2013.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ, κ. Αριέ Μέκελ και ο Πρόεδρος του ΚΙΣ, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ θα απονείμουν τα μετάλλια και τον τίτλο του “Δικαίου των Εθνών” σε τρεις ακόμη Έλληνες Χριστιανούς οι οποίοι διέσωσαν διωκόμενους Εβραίους συμπατριώτες τους κατά την Γερμανική Κατοχή. Στην τελετή θα παραστεί και θα μιλήσει ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος 

Η Λέλα Καραγιάννη, η θρυλική γυναίκα της Αντίστασης, θα ανακηρυχθεί “Δίκαιη των Εθνών” για την διάσωση της οικογένειας του Σολομών Κοέν το 1944. 

Τον Απρίλιο του 1944, η Λέλα Καραγιάννη παρείχε στέγη στον Σόλομων Κοέν, την σύζυγό του Ρεγγίνα, και την μικρή τους κόρη Σέλλυ, παρότι οι Γερμανοί την υποψιάζονταν για αντιστασιακή δράση. 

Φρόντισε επίσης να μεταφερθεί η οικογένεια σε ασφαλές καταφύγιο όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο. 

Λίγο αργότερα οι Ναζί την συνέλαβαν και την εκτέλεσαν.

Ήταν λίγο πριν την απελευθέρωση της Αθήνας.

Ο Γιώργος και η Πολυμνία Θεοδωράκη θα τιμηθούν για την διάσωση της Μπεατρίς Ματαλόν. 

Τον Σεπτέμβριο του 1943 το ζεύγος Θεοδωράκη στην Αθήνα της Γερμανικής Κατοχής παρείχε στέγη στην Μπεατρίς παρότι είχαν μια κόρη δύο ετών και η Πολυμνία ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της.  Δεν πτοήθηκαν ακόμα όταν ένας Γερμανός χτύπησε την πόρτα τους.

Ο τίτλος του “Δικαίου των Εθνών” δίδεται από το Γιάντ Βασέμ, το ίδρυμα και μουσείο (photo) που δημιουργήθηκε από το Κράτος του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ για την διαιώνιση της μνήμης των έξι εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.  Απονέμεται σε άτομα που με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν διωκόμενους Εβραίους κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για να δοθεί η διάκριση απαιτείται διεξοδική έρευνα από το Γιάντ Βασέμ και έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ. Θεωρείται μια από τις υψηλότερες τιμές που μπορεί να δοθεί από την χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 300 Έλληνες “Δίκαιοι” έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Δαμασκηνός, ο πρώην Δήμαρχος Ζακύνθου Λουκάς Καρρέρ, οι μακαριστοί Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δημητριάδος, Χρυσόστομος και Ιωακείμ αντίστοιχα, καθώς και πολλοί άλλοι αφανείς ήρωες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο, ευγενική προσφορά του κινηματογραφικού παραγωγού Βασίλη Λουλέ και μουσική αναφορά με επιμέλεια της κυρίας Ραχήλ Μάτσα.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19276.htm

Επίθεση με χαρακτηρισμούς που θα μπορούσαν να είναι και αγοραίοι κάνει σήμερα η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Γράφει η «Αυγή»:

Οφείλουμε να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Γιατί μέχρι τώρα νομίζαμε ότι ο γνωστός δημοσιογράφος ταίριαζε γάντι με τη γνωστή παροιμία: Όλοι μιλούν για τ’ άρματα και ο Γιάννης για την πίτα. Αλλά από χθες αυτό αποδείχτηκε αναληθές. Ο Γιάννης έχει αρχές και αξίες που φεύγουν όχι μόνο πέρα από την πίτα, αλλά και πέρα από το ταψί μπορείς να πεις.

Και μας υποχρεώνει να κάνουμε την αυτοκριτική μας η υπεύθυνη και κατηγορηματική δήλωσή του στα έγκυρα “Νέα”: Ο γράφων θεωρεί ότι η συντεταγμένη ελευθερία, η πολιτική δημοκρατία και το κράτος δικαίου προέχουν όλων των πραγμάτων. Αποτελούν απόλυτη και θεμελιώδη συνθήκη κοινωνικής οργάνωσης. Συνεπώς τίποτα δεν μετράει πέρα ή έξω από αυτά -και εκπτώσεις δεν κάνουμε.

Μετά από αυτό, ένα μένει να πεις: Ρε Γιάννη, συγγνώμη. Δεν σε είδαμε στα νιάτα σου στα πεζοδρόμια της δημοκρατίας -μάλλον θα μελετούσες επί χούντας τη σχέση δημοκρατίας και πίτας κι εμείς σε παρεξηγήσαμε. Άσε που εν συνεχεία υποτιμήσαμε τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες σου για συντεταγμένη ελευθερία και κράτος δικαίου από τις επάλξεις του ΔΟΛ, από το μετερίζι του Mega, από τα μισθολόγια του Λαμπράκη, του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη.

Η δήλωσή σου, όμως, μαζί με τη δεδομένη αφοσίωσή σου στο έργο της τρόικας, στο έργο της κυβέρνησης, στο έργο του ΔΟΛ και στα έργα του Μπόμπολα, δίνει το μέτρο του λάθους μας. Και σου δίνει το ηθικό δικαίωμα όχι μόνο να κάνεις τρεις παράδες τον νεκρό Τσάβες, αλλά και τέσσερις παράδες μπορούμε να πούμε τους διάφορους θαυμαστές του -το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αχμαντινετζάντ, ακόμα και τον Τρίτο Ιμάμη, που “προέρχονται από μια κοινή αντιδημοκρατική μήτρα”.

Και φυσικά δεν κάνεις εκπτώσεις. Που πάει να πει ότι δεν μπορεί κανείς να υποστηρίζει ότι η φτώχεια δεν είναι δημοκρατία. Η νεοφιλελεύθερη ισοπέδωση εκατομμυρίων ανθρώπων δεν είναι δημοκρατία. Τα Μνημόνια δεν είναι δημοκρατία. Η διαπλοκή δεν είναι δημοκρατία. Ο Βεζύρης δεν είναι δημοκρατία. Και οι δημοκρατίες των Μνημονίων δεν φτάνουν ούτε στο νυχάκι τη δημοκρατία του Τσάβες. Να βγάζει δηλαδή γλώσσα ένας πρώην ή νυν υπάλληλος του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν νυν και αεί υπάλληλο του Βεζύρη -κι ακόμα χειρότερα στη Βεζυροπούλα…

Πηγή: Αήθης επίθεση της «Αυγής» στον Γιάννη Πρετεντέρη: Τον αποκαλεί βεζυροπούλα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/94651#ixzz2NLPwYi9S

4444

12/03/2013

4444

Yad Vashem

4444

Hot Jessica Biel

4444

Ο Michael Bloomberg κάνει το καθήκον του και αυτό μου αρέσει. Πολύ καλός δήμαρχος. Η απόφαση του είναι σωστή. Δύσκολη αφού θα συγκρουστεί με διάφορα λόμπι. Αλλά σωστή.

Η κακή διατροφή κοστίζει σε ποιότητα ζωής και σε χρήμα.

Αυτή η απόφαση του θα βρει μιμητές.

Όσο αφορά την βιομηχανία τροφίμων, θα βρει άλλους τρόπους να βγάλει χρήμα. Ποιο σωστούς.

4444

4444

4444

4444

Σήμερα έχει αγώνες Τσαμπιονς Λινγκ.

Στο παιχνίδι της Σάλκε με την Γαλατά Σαράι, η λογική λέει ότι οι Γερμανοί θα παίξουν για την νίκη, με σοβαρό πλάνο.

Αν η Γαλατά θέλει να περάσει στην επομένη φάση, τότε πρέπει να σκοράρει. Αλλιώς δεν έχει καμία τύχη.

Με βάση την Λογική, που θα στοιχηματίσουμε;

Με βάση την στατιστική και οι δυο ομάδες σκοράρουν πολύ εύκολα.

Το GG είναι μια λογική επιλογή. Αν και στα 2 τελευταία παιχνίδια η Γαλατά Σαράι δε σκόραρε. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ας αφήσουμε το GG.

Το καλύτερο είναι το over.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι δε θα λήξει 0 – 0. Πως λοιπόν θα βρούμε μια φόρμα στοιχήματος να το αξιοποιήσουμε;

4444

ASTRO PIAZZOLA

Η Ματολα σήμερα ζωγραφίζει. Ιδίως με τον Πιατσολα. Πήγε κάποιος και τον χαστούκισε τον Πιατσολα, διότι δεν ανέχτηκε που το πήγε λίγο ποιο πέρα. Το εξέλιξε δηλαδή Τανκγο.

Περπατούσε είπε η Ματολα ο Πιατσολα στο δρόμο και πήγε ένας άγνωστος και τον χαστούκισε.

Δυσκολεύτηκε η Αργεντινή να αγκαλιάσει τον Πιατσολα, είπε επίσης η πολύ καλή Ματολα.

4444

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Μιτσελ έγινε πρωταθλητής. Άρε Ελλαδαρα τι κάνεις!

4444

Take Five

Take Five

4444

Εχτες κάνοντας «ραδιοφωνικό ζάπινγκ» έπεσα στον Λιάγκα που διάβαζε μηνύματα ακροατών.

Κάποιοι του έγραφαν: όσοι έχουν κοντά μαλλιά, ανήκουν στη Χρυσή Αυγή.

Κάποιοι άλλοι του έγραφαν: όσοι δε τους αρέσει να συμμετέχουν σε παιχνίδια με σωματική βία, είναι αδελφές.

Μόλις τα άκουσα αυτά σκέφτηκα: Θεέ μου οι νεοέλληνες είναι τελείως ηλίθιοι. Γαμωτο και είμαστε και στο 2013. Τόσα χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης και δεν έπιασε τόπο.

Άρχισα να γελώ. Δε μου φαίνεται καθόλου παράλογο, που η Ελλάδα έχει Χρεοκοπήσει.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αδυνατεί να απολύσει τους Επιόρκους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Δε μου κάνει καθόλου εντύπωση που έχουν χρεοκοπήσει.

Πριν από την Οικονομική Χρεοκοπία, ήρθε η πνευματική και η κοινωνική.

Για ένα Ον σαν και εμένα που ασχολείται με πολύπλοκα ζητήματα, όταν τα διαβάζω αυτά, μου έρχεται στο μυαλό κάτι που είπε ο Κάκου Μιτσιο: η ανθρωπότητα είναι μια μυρμηγκοφωλιά στην άκρη ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας.  Γιατί οι εξωγήινοι να ασχοληθούν μαζί μας; Να ενδιαφερθούν να στείλουν ένα μήνυμα.

4444

USA SETI DRAKE EQUATION 01 05 120313

4444

11/03/2013

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19208.htm

Ένας αστεροειδής μεγέθους σχεδόν όσο ένα οικοδομικό τετράγωνο πέρασε, το Σάββατο, σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γη. Πρόκειται για το τελευταίο φαινόμενο από μια σειρά ουράνιων αντικειμένων που έχουν πλησιάσει τελευταία τον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου του αστεροειδούς ο οποίος διασπάστηκε πάνω από τη Ρωσία προκαλώντας τον τραυματισμό 1.500 ανθρώπων.
Ο αστεροειδής, ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις πριν από έξι μέρες, είχε μήκος 140 μέτρων και πέρασε σε απόσταση 950.000 χιλιομέτρων από τη Γη, στις 20:30 ώρα Γκρήνουιτς. Η απόσταση αυτή είναι περίπου ίση με δυόμισι φορές την απόσταση μέχρι το φεγγάρι, αν και αρκετά κοντά για τα δεδομένα του Σύμπαντος.
«Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για κάτι που ούτε καν γνωρίζαμε», δήλωσε ο πρόεδρος της αστρονομικής ομάδας Slooh Space Camera, κατά τη διάρκεια Διαδικτυακής εκπομπής που παρουσίαζε ζωντανές εικόνες του αστεροειδούς μέσω ενός τηλεσκοπίου που βρισκόταν στα Κανάρια Νησιά.

Κινούμενος με ταχύτητα περίπου 41.843 χιλιόμετρα την ώρα, ο αστεροειδής θα μπορούσε να εξαλείψει μια ολόκληρη πόλη εφόσον προσέκρουε πάνω στη Γη, δήλωσε μέλος της ομάδας Slooh. «Ένας από τους λόγους που πλέον παρατηρούμε όλο και περισσότερα τέτοια αντικείμενα είναι επειδή υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που κοιτάζουν», δήλωσε.
Στις 15 Φεβρουαρίου ένας αστεροειδής, μεγέθους περίπου όσο ένα μεγάλο λεωφορείο, κατάφερε να εισχωρήσει στην ατμόσφαιρα της Γης. Η δύναμη της έκρηξης που προκλήθηκε –και ισοδυναμεί με περίπου 440 χιλιάδες κιλοτόνους δυναμίτη- δημιούργησε ένα κρουστικό κύμα που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν κτίρια και τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Σχόλιο: Το Τρομακτικό είναι της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για κάτι που ούτε καν γνωρίζαμε. Αυτά που δεν γνωρίζεις είναι εκατομμύρια. Ζεις επειδή είμαστε φιλεύσπλαχνοι και θέλουμε να δει τι θα βγει από όλη αυτή την ιστορία!

Η Γη είναι μια κοτσουλιά στο Σύμπαν.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19221.htm

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του τέως προέδου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια αλλά και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Χώρας Πανίκου Δημητριάδη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι υπό το βάρος των απαιτήσεων της Τρόικα η επιστροφή στην Κυπριακή λίρα αποτελεί επιλογή, όπως μεταδίδει το ant1iwo.

Όπως αναφέρεται, σε δηλώσεις του μετά το τεσσαρακοστό τρίτο ετήσιο μνημόσυνο του τομεάρχη της ΕΟΚΑ και πρώην Υπουγού Εσωτερικών Πολύκαρπου Γιωρκάτζη ο προκαθήμενος της κυπριακής Εκκλησίας κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να είναι έτοιμος ακόμη και για αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ εάν η Τρόικα επιμένει να προβάλλει παράλογες απαιτήσεις.

Επίσης, σημειώνεται πως ο προκαθήμενος της εκκλησίας έστρεψε τα πυρά του κατά τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, του τέως Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη προτρέποντας τις διοικήσεις των τραπεζών να κινηθούν νομικά εναντίον τους σχετικά με τους όρους εντολής που συμφώνησαν με την Pimco.

Καταλήγοντας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι έγιναν λάθη από τις προηγούμενες διοικήσεις των Τραπεζών, αλλά όχι στο βαθμό που τα παρουσίαζε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Σχόλιο: Αν η Κύπρος πάει στην Κυπριακή Λίρα, σαφώς και θα βγει πολύ γρήγορα στην Ανάπτυξη. Αλλιώς την περιμένει ο καιάδας.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19188.htm

Αφιερωμένο στις προκλητικές εφημερίδες το κύριο άρθρο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας που υπογράφει ο εκδότης της “Ε” κ. Χάρης Οικονομόπουλος>

Όταν οι κυριακάτικες εφημερίδες προσφέρουν σε κάθε αναγνώστη, “δώρα” που υπερβαίνουν κατά πολύ το αντίτιμό τους κάτι περίεργο συμβαίνει.

Και το περίεργο γίνεται ύποπτο όταν οι επιχειρήσεις που τις εκδίδουν είναι χρεοκοπημένες.

Και το ύποπτο γίνεται παράνομο όταν, όχι μόνο υιοθετούνται πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και οι τράπεζες, που έχουν κλείσει τις στρόφιγγες για κάθε άλλοεξακολουθούν να δανείζουν τις χρεοκοπημένες εκδοτικές επιχειρήσεις.

Σε βάρος κάθε φορολογούμενου, μισθωτού, συνταξιούχου, επαγγελματία και επιχειρηματία, που φορολογείται βάναυσα για τη διάσωση των τραπεζών.

Το θέμα θα έπρεπε, εδώ και καιρό, να έχει απασχολήσει αυτεπάγγελτα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Εκτός και εάν η αποκάλυψη ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ συνιστά αδίκημα υπέρτερο από τα κατεπανάληψη διαπραττόμενα αυτά κακουργήματα.

Σχόλιο: Δε συμβαίνει τίποτα περίεργο. Οι δωσίλογοι – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΕΙΜΑΡ – δίνουν χρήμα σε εφημερίδες που κάνουν προπαγάνδα.

Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν για τους Καρκινοπαθείς, αλλά για τους νταβατζιδες υπάρχουν. Ο Κωστόπουλος της ALPHA BANK παίζει γερό παιχνίδι, όπως και ο Σάλας.

Αυτοί οι τραπεζίτες δεν έχουν σχέση με τον Έλληνα πολίτη που υποφέρει. Τσιφλικάδες είναι.

4444

Η Χούντα των Συνταγματαρχών και η χούντα που έχουμε τώρα, έχουν κάτι κοινό. Και στις δυο έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι Εργολάβοι. Σήμερα αυτοί οι Εργολάβοι έχουν μετεξελιχτεί.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ έβαλε στο κόλπο και αριστερούς. Ενώ στην Επταετία ήταν κατά κύριο λόγο δεξιοί.

Ένα άλλο κοινό επίσης είναι, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ακόμα βρίσκεται σε ισχύει.

Ζούμε σε χούντα. Αυτά που γίνονται στην Χαλκιδική με το παράνομο σχέδιο για επέκταση εξόρυξης ορυχείου Χρυσού, είναι ενδεικτικά. Συλλαμβάνουν μαθητές και τους ζητούν να ρουφιανεψουν τους γονείς τους!

Αυτά τα έκαναν οι Ναζί του Χίτλερ. Ο Δενδιας παραπονούταν γιατί κάποιοι τον αποκαλούν σκιχεντ. Να γιατί Δενδια σκιχεντ. Τόση κρατική βία.

Είμαι περίεργος να δω πότε οι Νεοέλληνες θα ρίξουν την Χούντα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ο Σαμαράς δεν έχει καμία απολύτως πολιτική νομιμότητα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Καμία. Είναι ένας δικτάτωρ.  

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/19091.htm

Όλα άρχισαν το 1924. Την ιδέα για τη δημιουργία μιας πρότυπης μονάδας εμφιάλωσης στην Αγριά, παράλληλα με τα ψυγεία, είχαν οι τότε ιδιοκτήτες αδελφοί Κοσμαδόπουλοι. Μετά από πρόσκλησή τους ένας Γερμανός μηχανικός που λεγόταν Otto, εγκαθίσταται στο Βόλο και δημιουργεί τη διάσημη συνταγή της λεμονάδας που μέχρι σήμερα παραμένει μυστική. Ας παρακολουθήσουμε όμως το ξεφύλλισμα της ενδιαφέρουσας αυτής ιστορίας έτσι όπως μας την αφηγείται ο κ. Παναγιώτης Μίλης, διευθυντής Μάρκετινγκ της ΕΨΑ:

Κύριε Μίλη, οι άνθρωποι της ΕΨΑ έχουν γράψει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία. Μπορείτε να απαριθμήσετε για λογαριασμό των αναγνωστών του Travel Times ορισμένους από τους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της πορείας;
Με τη δημιουργία της διάσημης συνταγής της λεμονάδας αρχίζει η παραγωγή. Με τη λειτουργία του εργοστασίου η ΕΨΑ παρέχει ρεύμα και σε όλη τη γύρω περιοχή.
Το 1936 ιδιοκτήτης της ΕΨΑ γίνεται η Εθνική Τράπεζα. Η εταιρεία επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις και μηχανήματα.
Η γυάλινη φιάλη με την μπίλια αντικαθίσταται από τη φιάλη με μηχανικό πώμα. Ένα χρόνο αργότερα η λεμονάδα ΕΨΑ κερδίζει το «Χρυσούν Βραβείον Ποιότητος» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Το 1940 ο Αριστείδης Αλεξανδρίδης, ένας απλός υπάλληλος της τράπεζας, δέχεται συγχαρητήρια: Η πρωτότυπη φιάλη που έχει σχεδιάσει από μεράκι για τη λεμονάδα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Μοντέρνα για την εποχή φόρμα, έντονος χαρακτήρας και ένας ανάγλυφος ρόμβος που δηλώνει ότι το προϊόν έχει βραβευθεί. Μια σημαντική καινοτομία είναι το νέο πώμα crown που καταργεί για πάντα το μηχανικό πώμα.
Το 1969, σαράντα πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της ΕΨΑ, η Εθνική Τράπεζα αποδέχεται την πρόταση των αδελφών Μοσκαχλαϊδη και Νίκου Τσαούτου και έτσι η ΕΨΑ έρχεται στα χέρια των σημερινών ιδιοκτητών της. Οι νέες επενδύσεις που γίνονται αυξάνουν την παραγωγή στις 30.000 φιάλες την ώρα.

Η ΕΨΑ από μια μικρή τοπική επιχείρηση κατέκτησε την ελληνική και σήμερα διεκδικεί τη θέση της και στην παγκόσμια αγορά. Ποιοι παράγοντες συνέβαλαν σε αυτό το  «ελληνικό θαύμα»;
Η ΕΨΑ είναι μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση. Η πορεία των 88 ετών έντονης παρουσίας, κυρίως στη Μαγνησία, «έδεσε» το προϊόν με την περιοχή. Ήταν γνωστή ως ένα τοπικό προϊόν, το οποίο έφερναν στην Αθήνα ως δώρο στους γνωστούς τους οι επισκέπτες του Πηλίου φορτώνοντας κασάκια μαζί με τις αποσκευές τους στο αυτοκίνητό τους.
Η διαφήμιση από στόμα σε στόμα ενίσχυσε το μύθο της ΕΨΑ. Η μυστική συνταγή του Γερμανού χημικού μηχανικού Otto που δημιούργησε τη λεμονάδα είναι ακόμη ικανή να «ηδονίσει» και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Με τη διεύρυνση της επικοινωνίας πανελλαδικά και την τοποθέτηση στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, ενισχύθηκε η εικόνα του «ανώτερου» ποιοτικά προϊόντος και δημιουργήθηκε η βάση για την εξάπλωση εκτός Θεσσαλίας.
Σήμερα η ΕΨΑ εξαντλείται από τα ράφια στα σούπερ μάρκετ και υπάρχει σε αρκετά σημεία πώλησης υψηλού πρεστίζ. Δημιουργούνται συνεχώς νέα σημεία πώλησης και έπεται συνέχεια.
Τα τελευταία χρόνια η ΕΨΑ εξάγεται και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως είναι η Αυστραλία, η Αμερική, η Κύπρος, η Γερμανία. Τα προϊόντα που κυρίως εξάγουμε είναι όλα τα προϊόντα στις συσκευασίες μη επιστρεφόμενης γυάλινης φιάλης. Έτσι λοιπόν ακόμη και οι ομογενείς μπορούν πια να απολαύσουν την ΕΨΑ τους όπου και αν βρίσκονται!

Πώς εμφανίζεται η πορεία της ΕΨΑ στην εγχώρια αγορά; Δώστε μας μια εικόνα για τα μερίδια αγοράς και τις σχέσεις με τις ανταγωνίστριες εταιρείες.
Παρά τις συνεχείς πτώσεις των μεριδίων και του όγκου της αγοράς λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, η εισαγωγή των νέων κωδικών έφερε άνοδο των πωλήσεων στην ΕΨΑ. Στην υπόλοιπη αγορά είναι χαρακτηριστική η αύξηση στα private labels και στα σημεία λιανικής hard discount. Αυτό είναι φαινόμενο το οποίο θα κρατήσει μερικά χρόνια ακόμη δίνοντας σαφές προβάδισμα στα χαμηλής τιμής προϊόντα και στις μάρκες ιδιωτικής ετικέτας των λιανοπωλητών.
Γενικά η αγορά των αναψυκτικών αντιμετωπίζει μείωση όγκου αλλά και αξίας περίπου 6% το πρώτο τρίμηνο του 2012 (πηγή IRI), αφού οι προσφορές από όλες τις εταιρείες είναι καθημερινό φαινόμενο, ως κυρίας μεθόδου διατήρησης μεριδίων.

Ti μερίδιο του τζίρου της επιχείρησης αναλογεί στις εξαγωγές;
Προς το παρόν οι εξαγωγές αποτελούν περίπου το 5% της συνολικής μας παραγωγής, αλλά πιστεύουμε ότι σταδιακά μπορούμε να φθάσουμε και το 10% ή το 15% των πωλήσεών μας να είναι εκτός Ελλάδας.

Ποιοι είναι οι κυριότεροι πελάτες σας στο εξωτερικό;
Στην Κύπρο έχουμε συνεργασία με την ΚΕΟ για τη διανομή της ΕΨΑ και στην Αυστραλία με την EPSA Australia. Στην Αμερική συνεργαζόμαστε με την Krinos Foods και την Atlantic Εξαγωγική.

Έχει κατά τη γνώμη σας ζημιώσει την εικόνα της εταιρείας σας στο εξωτερικό η σημερινή οικονομική συγκυρία της χώρας;
Η αλήθεια είναι ότι ειδικά σε περιόδους κρίσης η διέξοδος στις διεθνείς αγορές είναι σωτήρια για πολλές επιχειρήσεις. Οι πωλήσεις του εσωτερικού σε αυτές τις περιόδους αναπόφευκτα μειώνονται και αυτό αποτελεί ευκαιρία για μεγαλύτερη έμφαση στις αγορές του εξωτερικού. Ευτυχώς η φήμη της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό είναι σε πολύ καλό επίπεδο, οπότε έχουμε εξασφαλισμένο ένα βασικό πλεονέκτημα για να κατακτήσουμε και αυτή την αγορά. Εξυπακούεται ότι αυτό το πλεονέκτημα από μόνο του δεν είναι αρκετό να ενισχύσει τις εξαγωγές. Χρειάζεται αποδεδειγμένα καλή ποιότητα προϊόντων, στοχευμένη προώθηση αυτών και βέβαια λογικές τιμές.

Τα σημερινά οικονομικά δεδομένα αποτελούν πρόκληση για περισσότερα επιχειρηματικά ανοίγματα ή σημάδι για περισσότερη εσωστρέφεια και συντηρητική στρατηγική;
Σίγουρα οι μέρες που διανύουμε δεν είναι οι καλύτερες. Η κρίση δεν έχει αφήσει κανέναν αδιάφορο. Υπάρχει όμως και η θετική πλευρά: οι καταναλωτές αρχίζουν και ζητούν πιο επίμονα τα ελληνικά προϊόντα και αυτό είναι μια τάση που δείχνει να ανεβαίνει καθημερινά. Η ΕΨΑ συνεχίζει να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί, ακόμη και αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μέσα στο 2011 παρουσιάσαμε τα πρώτα ελληνικά βιολογικά αναψυκτικά, ενώ εφέτος παρουσιάσαμε πρώτοι τη σειρά λάιτ με φυσικό γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Δύο χρόνια νωρίτερα ολοκληρώθηκε μια σημαντική επένδυση στις εγκαταστάσεις μας στην Αγριά, που αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ, η οποία αφορούσε τον πλήρη εκσυγχρονισμό της γραμμής εμφιάλωσης. Εκτός από την αγορά της Ελλάδας, δίνουμε πολλή σημασία και στις αγορές του εξωτερικού στοχεύοντας σε αύξηση των εξαγωγών μας σε ακόμη περισσότερες χώρες. Παράλληλα προσπαθούμε να προσφέρουμε καλύτερες τιμές προς τους καταναλωτές, μέσω εκπτωτικών κουπονιών ή πολυσυσκευασιών, απορροφώντας σημαντικές αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και στις πρώτες ύλες. Πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και σχεδιάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Όλες οι οικονομικές κρίσεις κάποτε τελειώνουν. Ως ΕΨΑ θα παλέψουμε να βγούμε από αυτήν ακόμη πιο δυνατοί.

Τι θα συμβουλεύατε μια μικρή εταιρεία που κινείται στο χώρο της εστίασης και πλήττεται από την οικονομική κρίση;
Εμείς βλέποντας την κρίση να έρχεται κάναμε όλες εκείνες τις κινήσεις που θα μας έδιναν ευελιξία και βραχυχρόνια ευρωστία στο να αντιμετωπίσουμε πιθανόν πιο δύσκολες ημέρες. Αλλαγές στη δομή, έλεγχο του κόστους, δημιουργία συνθηκών που φέρνουν οικονομίες κλίμακας και τέλος επέκταση με νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης από τους καταναλωτές.

Εκτός από τη γνωστή πλέον λεμονάδα της ΕΨΑ, για ποιο από τα προϊόντα της παραγωγής σας «καμαρώνετε» περισσότερο;
Τα λάιτ αναψυκτικά με στέβια που κυκλοφορήσαμε εφέτος έκαναν τη διαφορά στη βιομηχανία τροφίμων συνεχίζοντας την καινοτομία των πρώτων βιολογικών αναψυκτικών της προηγούμενης χρονιάς. Εδώ και δύο χρόνια δουλεύαμε σε συνταγές με στέβια στο εργαστήριο, έτσι ώστε μόλις πήρε επίσημα άδεια για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τέλη του 2011, απλά κάναμε ετικέτες και βγήκαμε στην αγορά. Η αρχή έγινε τον Μάρτιο με τη λεμονάδα και την πορτοκαλάδα λάιτ στο νέο κουτί slim και στη συνέχεια τον Μάιο με τρεις γεύσεις τσάι λάιτ σε ΡΕΤ 500 ml (ΕΨΑ λάιτ τσάι με λεμόνι με 3 θερμίδες, ΕΨΑ λάιτ πράσινο τσάι με ρόδι και βύσσινο με 5 θερμίδες και ΕΨΑ λάιτ τσάι με ροδάκινο με 7 θερμίδες).

Δώστε μας μια εικόνα για την πορεία της εταιρείας το 2012
Η πορεία της ΕΨΑ για το 2012 είναι σημαντικά ανοδική. Δεν μπορούμε ακόμη να ανακοινώσουμε ακριβή οικονομικά μεγέθη, αλλά εκτιμούμε ότι η χρονιά θα κλείσει με μια αύξηση πωλήσεων της τάξης του 30%.

Πώς βλέπετε την πορεία της επιχείρησής σας το 2013;
Επενδύουμε διαρκώς στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης – ένα δείγμα της δουλειάς του φάνηκε φέτος με τα προϊόντα ΕΨΑ λάιτ με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Στα μελλοντικά σχέδιά μας είναι η περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας μας όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και σε πολλές χώρες στο εξωτερικό. Στη συνέχεια της καινοτομίας των bio και της στέβια, ετοιμάζουμε και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις για το κοντινό μέλλον.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Και εγώ σας ευχαριστώ.
http://www.statbank.gr/

Σχόλιο: Η ΕΨΑ επενδύει στα αναψυκτικά με Στεβια. Μια φυσική ουσία που υποκαθιστά  την ζάχαρη. Η Στεβια θα κυριαρχήσει. Ο Λόγος είναι απλός, η ζάχαρη προκαλεί προβλήματα υγείας.

Για την Στεβια σας έχω γράψει στο παρελθόν και πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι για επένδυση στην Ελλάδα και τους Έλληνες αγρότες.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά από μια Χημική ουσία που έφτιαξε ο άνθρωπος στο Εργαστήριο και άλλο από μια Φυσική ουσία. Η Φύση είναι καλύτερος χημικός.

4444

http://www.crime.gr/10283/articles/pakistan–moysoylmanoi-ekapsan-xristianik/article.aspx

Εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι έβαλαν φωτιά σε χριστιανική συνοικία στη Λαχόρη του Πακιστάν, επειδή οι φήμες ήθελαν έναν χριστιανό από τη συνοικία να προσβάλει δημόσια τον Προφήτη, όπως εξήγησε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς κάτοικος, όμως 12 αστυνομικοί στην προσπάθεια κατάσβεσης υπέστησαν επιφανειακά τραύματα. Η φωτιά που ξέσπασε στη συνοικία, προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε 150 περίπου κατοικίες

Την Παρασκευή, η πληροφορία ότι ένας χριστιανός προσέβαλε τον Μωάμεθ κινητοποίησε πλήθος μουσουλμάνων που συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του και ζήτησαν την τιμωρία του. Φοβούμενοι επεισόδια κάποιοι χριστιανοί έφυγαν από τη συνοικία μέσα στη νύχτα, αναφέρει χαρακτηριστικά το Associated Press. O άνδρας κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ σε περίπτωση που τεκμηριωθεί η καταγγελία της εξύβρισης του Μωάμεθ, ο 20χρονος κατηγορούμενος μπορεί να βρεθεί ενώπιον της θανατικής ποινής.

Πάντως, επίσκοπος στη Λαχόρη αναφέρει ότι πρόκειται για προσωπική αντιπαλότητα ενός χριστιανού και ενός μουσουλμάνου, με την υπόθεση της βλασφημίας να είναι απλώς πρόφαση. Το 2012 Πακιστανικό δικαστήριο είχε αθωώσει έφηβη χριστιανή που είχε κατηγορηθεί για ασέβεια προς το Κοράνι.

Σχόλιο: Αυτός ο άνθρωπος επειδή έβρισε τον Μωάμεθ, αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου. Το Ισλάμ δείχνει ακόμα μια φορά πόσο βάρβαρο είναι.

Αυτός ο άνθρωπος δικαιούται να ζητήσει πολιτικό άσυλο από κάποια χωρά που σέβεται τα Ανθρώπινα δικαιώματα.

Και μετά ο Ερνοτγαν σου λέει ότι το Ισλάμ είναι καλό πράγμα!!!!

Θέλουν να σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή έβρισε τον προφήτη. Μακριά από το Ισλάμ.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να διώξει 10.000 Πακιστανούς που ασπάζονται το Ισλάμ και να δώσει Πολιτικό Άσυλο σε αυτόν τον άνθρωπο που πραγματικά κινδυνεύει η ζωή του.

Δικαιώνεται και το economist, θυμάστε που το είχα γράψει, τότε που έγραψα και για τον Πάπα πριν παραιτηθεί; Το θυμάστε;

Do you remember?

Advertisements

Posted March 12, 2013 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: