Die IN Bangladesh   Leave a comment

Die IN Bangladesh

22/05/2013

4444

BANGLADESH DIE 01 01 220513

4444

http://olympia.gr/2013/05/22/%CE%B7-%CE%B6%CE%AD%CE%B6%CE%B1-%CE%B6%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD/#more-274744

Της Ζέζας Ζήκου

Απελπισία. Η πρόταση του πρωθυπουργού προς την ηγεσία της νέας Κίνας για επενδύσεις σε ακίνητα αξίας μόλις άνω των 250.000 ευρώ, σε αντάλλαγμα τη χορήγηση άδειας παραμονής στους Κινέζους αγοραστές για μια 5ετία, δικαίως πυροδότησε κύμα ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας. Η αγορά κατοικίας της Ελλάδας περιλαμβάνει ακριβά και υψηλής κατασκευής ακίνητα, ενώ τα 250.000 ευρώ αφορούν μικρομεσαίου επιπέδου κατοικίες. Εκτός και αν η κυβέρνηση προβλέπει η «φούσκα» των ακινήτων να πάρει διαστάσεις καταστροφής, παρασύροντας στον κατήφορο και τα ακριβά ακίνητα. Αρκεί να σας φέρω το εξής παράδειγμα. Το 2011 η Ουγγαρία για να αντιμετωπίσει τη δεινή κρίση προσκάλεσε τους Ρώσους να αγοράσουν ακίνητα, όμως το μίνιμουμ της αξίας το έθεσε στις 500.000 ευρώ. Λέτε, η μνημονιακή Ελλάς να προβλέπεται να ξεπέσει σε χαμηλότερα επίπεδα από την οικονομία της Ουγγαρίας;

Δράμα. Ο ενεργειακός πόλεμος στην περίπτωση της αποκρατικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, μαίνεται. Η γραμμή της τρόικας «όλα σε ξένους» σκοντάφτει εδώ και πολύ καιρό στην απαίτηση Βρυξελλών-Βερολίνου να μη δοθεί η ΔΕΠΑ σε Ρώσους, για να μην αυξηθεί η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο. Ομως άλλοι ξένοι υποψήφιοι αγοραστές δεν υπάρχουν πέραν της κρατικής εταιρείας αερίου του Αζερμπαϊτζαν, ενώ από ελληνικής πλευρά υπάρχει το κοινοπρακτικό σχήμα Βαρδινογιάννη/Motor Oil -Μυτιληναίου, που προσφέρει πολύ λιγότερα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες στο Μπακού με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ και στις συνομιλίες που είχαν επικράτησαν τα ενεργειακά θέματα, αλλά χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Το Αζερμπαϊτζάν πιέζει για να πάρει η εταιρεία του Socar τη ΔΕΣΦΑ, η οποία παρουσιάζει σημαντική κερδοφορία, πάνω από 100 εκατ. ευρώ το 2012 και διαθέτει ισχυρή επιχειρηματική προοπτική, προκειμένου να επιλέξει τον ΤΑΡ για τη διοχέτευση φυσικού αερίου, μέσω Ελλάδας, στην Ευρώπη. Στην κατεύθυνση αυτή ενεργοποιείται και η αμερικανική πλευρά, τα συμφέροντα της οποίας συνδέονται με αυτά των Αζέρων.

Αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα σχετικά με την πώληση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ και το μεγάλο οικονομικό, ενεργειακό και γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή. Ουσιαστικά οι Ρώσοι πάνε και έρχονται… και μπαινοβγαίνουν στο παιχνίδι που μάλλον… δεν είχαν βγει ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ έχουν μείνει πέντε σχήματα, εκ των οποίων οι δύο εταιρείες είναι ρωσικές, Gazprom και Sintez, η Socar από το Αζερμπαϊτζάν και οι δύο ελληνικής η M&M Gas (Motor Oil και Μυτιληναίος) και το group PPF – ΓΕΚ. Εχουμε πολλά επεισόδια να δούμε στον εν εξελίξει ενεργειακό πόλεμο. Πάντως, αυτό που φαίνεται είναι η προσπάθεια Σαμαρά να εξισορροπήσει σε λεπτό σκοινί, παρά το γεγονός ότι πομπωδώς δηλώνει πως το έργο κατασκευής του αγωγού TAP είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και δική του διπλωματική επιτυχία… Μακάρι.

Τα σχέδια για αγωγούς φυσικού αερίου είναι τόσο πολλά, ώστε είναι αμφίβολο εάν επαρκούν τα υφιστάμενα κοιτάσματα. Π.χ. το περιβόητο αζερικό κοίτασμα Σαχ Ντενίζ, λέγεται ότι με ρωσική παρέμβαση θα τροφοδοτήσει τον αγωγό South Stream, εις βάρος των άλλων αγωγών. Αλλά το κοίτασμα αυτό το διεκδικεί ο αγωγός φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) για να το μεταφέρει από το Αζερμπαϊτζάν προς την ευρωπαϊκή αγορά από το 2017-2018, την κατασκευή του οποίου υπέγραψαν Ελλάδα – Αλβανία – Ιταλία. Ομως, υπάρχει και ο ανταγωνιστής του, ο αγωγός Nabucco West που κατασκευάζεται από την Τουρκία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία με τη συμμετοχή της γερμανικής RWE, ο οποίος από το Ερζερούμ θα καταλήγει, μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας, επίσης στον αυστριακό τερματικό του Μπάουμγκαρτεν. Η επιλογή, λοιπόν, θα γίνει τον Ιούνιο από το Αζερμπαϊτζάν, «προστατευόμενη» της Τουρκίας χώρα, που εμφανίζεται επισήμως «αναποφάσιστο».

Οι φανφάρες, λοιπόν, για την τριμερή συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας – Ιταλίας για την κατασκευή του TAP, απλώς καλλιεργούν ελπίδες. Η κοινοπραξία του ΤΑΡ αποτελείται από τη νορβηγική Statoil, την ελβετική Axpo και τη γερμανική Ε.ΟΝ Ruhrgas, και την κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαϊτζάν την απαρτίζουν η βρετανική ΒΡ, η γαλλική Total, η νορβηγική Statoil και η αζερική Socar.

Από την Καθημερινή

4444

http://olympia.gr/2013/05/22/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84/

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΗΛΘΕ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ… ΙΔΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ;

Σε φυλάκιση τριών ετών, το ένα χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε η βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην περιφέρεια της Μασσαλίας, Σιλβί Αντριέ, καθώς κρίθηκε ένοχη για υπόθεση διαφθοράς.

Η καταδίκη σε φυλάκιση χωρίς αναστολή, σπάνια ποινή για πολιτικό αξιωματούχο, επιβλήθηκε μαζί με πρόστιμο 100.000 ευρώ και πέντε χρόνια μη εκλεξιμότητας.

Η Αντριέ, 51 ετών, είχε παρουσιαστεί στο δικαστήριο ανάμεσα σε 20 κατηγορούμενους με κατηγορίες υπεξαίρεσης τουλάχιστον 700.000 ευρώ, τη δεκαετία του 2000, για σκοπούς εκλογικής πελατείας από επιδοτήσεις στα πολιτικά κόμματα.

Η έρευνα άρχισε στα μέσα του 2007 μετά την ειδοποίηση προς τη δικαιοσύνη ενός οργάνου κατά της διαφθοράς του υπουργείου Οικονομικών για ύποπτη ροή κεφαλαίων σε λογαριασμούς εταιριών της Μασσαλίας.

Οι εταιρίες-φαντάσματα όπως αποδείχτηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ιδρύθηκαν για να μισθοδοτούν πρόσωπα που βοηθούσαν την Αντριέ στην προεκλογική της εκστρατεία στη βόρεια Μασσαλία.

Τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς την υποστήριξη του σοσιαλιστικού κόμματος, η Αντριέ επανεξελέγη βουλευτής στο δεύτερο γύρο, αντιμετωπίζοντας υποψήφιο του Εθνικού Μετώπου.

Σχόλιο: Στην Γαλλία δεν υπάρχουν τύποι σα το Μαρκογιαννακη που το παίζουν. Κατάλαβες νεοέλληνα. Δεν υπάρχουν άθλια υποκείμενα που στήνουν ολόκληρες θεατρικές παραστάσεις σε επιτροπές στην Βουλή. Δεν υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που προστατεύει τα τσογλανια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι Αλήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα και όχι σε επιτροπές που συγκαλύπτουν.

Σωστά ο Μιχαλολιακος αποκάλεσε την σημερινή δημοκρατία μπανανια.

Η Δημοκρατία μας είπε ο Μιχαλολιακος είναι μπανανια, στον Τραγκα. Φυσικά τα γεγονότα τον επιβεβαιώνουν. Η καθημερινή ζωή τον επιβεβαιώνει.

4444

USA TORNADO OKLAHOMA 16 MINUTES 01 01 220513

4444

http://olympia.gr/2013/05/22/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%AD%CE%BD%CE%BF/

Πριν από λίγο, στο Ορλάντο, πράκτορας του FBI πυροβόλησε και σκότωσε τσετσένο που είχε σχέσεις με τους τρομοκράτες της Βοστώνης. Το περίεργο είναι πως ο συγκεκριμένος ήταν ήδη στα χέρια του FBI και ανακρινόταν για τις σχέσεις του με τον νεκρό συμπατριώτη του, δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Άλλος ένας τσετσένος, φίλος του νεκρού, δήλωσε πως τους ανέκριναν μαζί πράκτορες του FBI, αλλά στην συνέχεια πήραν μαζί τους τον μετέπειτα δολοφονημένο για “περεταιρω ανάκριση”. “Θα τον έφερναν πίσω σε λίγη ώρα, έτσι τουλάχιστον μου είπαν”.

Η δολοφονία αυτή αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στο βαρύ κατηγορητήριο κατά Κλίντον – Ομπάμα, μετά και την φυγάδευση του Σαουδάραβα υπόπτου από την ίδια την κυβέρνηση.

Σχόλιο: Το FBI έχει γίνει αφερέγγυο ή αν δεν έγινε, προς τα εκεί πάει. Οι Αμερικανοί πολίτες δικαιούνται καλύτερη ζωή. Σε όλα τα επίπεδα.

Κατηγορείται την Ελλάδα, που αυτή την εποχή έχει τα χάλια της, αλλά δυο σχολεία στην περιοχή που χτύπησε ο Tornado, δεν είχαν καταφύγια. Πως θα σωθούν τα παιδιά;

Η Αμερική είναι ξέφραγο αμπέλι.

Είδα και την Sandy που χτύπησε την Νέα Υόρκη και εκεί δημιουργήθηκε πρόβλημα, αν και η διαχείριση ήταν καλύτερη.

Πρέπει να αναδιοργανώσετε το κράτος. Οι Ρεπουμπλικάνοι τι έχουν να πουν; Που το μόνο που ξέρουν να λένε είναι: κόψτε κονδύλια, δώστε στους πλουσίους.

4444

21/05/2013

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BC-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%89%CE%BD

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση, που τη σφαγή στη Σμύρνη το 1922 τη θεώρησε ως αποτέλεσμα συνωστισμού στην προκυμαία, αποχώρησε χθες από τη Βουλή όταν αποφασίσθηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Έσπευσε μάλιστα η ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη που συγκυβερνά με τη Ν.Δ. να καλύψει τη βουλευτή της εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πώς η μη παρουσία της στη Βουλή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οφείλεται σε «πρακτικούς λόγους»…

Φυσικά υπάρχει θέμα με τη συγκεκριμένη βουλευτή, αφού με βάση το “αμαρτωλό” βιβλίο της περί “συνωστισμού” των Ελλήνων στην Σμύρνη, δείχνει ότι γενικός νιώθει ένα “σφίξιμο” στο να αναγνωρίζει τις γενοκτονίες κατά ελληνικών πληθυσμών.

Αλήθεια το “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο τι προβλέπει περί “αλλοίωσης ιστορικών γεγονότων”; Η μήπως  θα το γράψουν ονομαστικά μεσα, ότι θα τιμωρούνται μόνο όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, δεν ασπάζονται τον Στάλιν, και δεν θεωρούν τον Μάο έναν “υπέροχο” άνθρωπο. Μήπως το αναφέρουν ρητώς ότι μπορείς να προσβάλλεις οτιδήποτε εθνικό (ελληνικό), αλλά μην τολμήσεις και πιάσεις στο στόμα σου τα υπερεθνικά νεοταξίτικα κέντρα εξουσίας; Μήπως αυτός είναι ο σκοπός του εκτρωματικού νομοσχεδίου; Γιατί δεν βλέπουμε την κ.Ρεπούση να “ιδρώνει” το αυτί της.

Το νομοσχέδιο αυτό για να έχει μια κάποια “νομιμοποίηση” θα πρέπει να χτυπάει εξίσου και τον ρατσισμό της διεθνιστικής Αριστεράς (υπάρχουν και πατριώτες αριστεροί που σίγουρα τους ανησυχεί το νομοσχέδιο αυτό ως προσπάθεια φίμωσης, και καταστολής των αντανακλαστικών όλων των πατριωτών στην εισβολή αλλοδαπών που δέχεται η χώρα), που είναι εναντίον οτιδήποτε Ελληνικού.

Το ερώτημα είναι γιατί η κ. Ρεπούση δεν βγαίνει να πει ευθέως την αποψή της για τη Γενοκτονία των Ποντίων και ας αποφασίσει μετά η κοινή γνώμη αν θα συνταχθεί μαζί της ή με τους εθνικιστές…

Σχόλιο: Ρε Κουβελι, αριστερέ του κωλου, που φωνάζεις για τις σφαγές των Γερμανών, αλλά την Ρεπουση την καλύπτεις. Τους πόντιους δε τους έσφαξαν Κουβελη; Αριστερέ του Κωλου. Οι σφαγές είναι ίδιες.

Τα ιστορικά δεδομένα δε τα παραποιείς, γιατί η Ιστορία είναι σκληρή υπόθεση.

Αν μια σφαγή δε σου αρέσει, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έγινε.

Τι ανθρωπάκια είναι αυτά; Τι πλάκας είναι. Αυτοί που τους ψηφίζουν είναι ακόμα ποιο μαλακες και ανθέλληνες.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-al-qusayr-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CF%87%CE%BF%CE%BC%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CF%89%CE%BD

Μετά την κατάληψη της στρατηγικής πόλης al-Qusayr, η οποία έλεγχε τον κύριο δρόμο προς το Λίβανο, αλλά και την προηγούμενη κατάληψη της πόλης Χιρμπέτ Γαζάλεχ από το συριακό στρατό, σημείου κλειδιού για τον ανεφοδιασμό των ανταρτών από τα ιορδανικά σύνορα, οι ισλαμιστές έχουν πλέον αποκοπεί από τις βασικότερες πηγές ανεφοδιασμού τους σε άντρες και εφόδια, και η “τανάλια” που στήνεται γύρω τους από το καθεστώς Άσαντ, τη Χεζμπολάχ, αλλά και τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, ετοιμάζεται να κλείσει.

Έτσι εξηγείται και η οργισμένη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την επικράτηση του συριακού στρατού ότι ο Άσαντ προκαλεί την εχθρότητα μεταξύ των εθνοτήτων στη Συρία, προκαλώντας την κοινή λογική, αφού είναι γνωστό ότι οι σαλαφιστές εισβολείς που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, σκοτώνουν οποιονδήποτε συναντούν μπροστά τους και δεν ζει με το νόμο της σαρία!

Ακόμα και στο Ισραήλ παραδέχονται ότι το τέλος των ανταρτών πλησιάζει, θεωρούν ότι οι ήττες τους ήταν αποφασιστικές, και στρατηγικής σημασιας, ενώ μέσω του Debka διαρρέουν ότι οι αντάρτες έχουν πλέον εγκαταλειφθεί, στην τύχη τους από τους πάτρονές τους ΗΠΑ, Τουρκία, και Σαουδική Αραβία.

Στο Ισραήλ βέβαια ανησυχούν για τα γραπτά ενός εκδότη προσκείμενου στην Χεζμπολάχ, του Ibrahim al-Amin, της εφημερίδας Al Akhbar, και φίλου του Μπασάρ Άσαντ.

“Το σχοινί είναι τεντωμένο, και βρίσκεται στα όριά του. Όλοι και από τις δύο πλευρές (Ισραήλ από τη μια, Συρία-Χεζμπολάχ από την άλλη) χρειάζεται μόνο να λυγίσουν με το δάχτυλο και το σχοινί θα σπάσει, και η μεγάλη σύγκρουση θα ξεκινήσει. Αυτό δεν είναι απειλή, υπερβολή, η εκτίμηση. Έτσι είναι η κατάσταση στα βόρεια σύνορα του εχθρού (Ισραήλ). Τώρα, σημαίνει σήμερα, σημαίνει αυτή τη στιγμή”

Αμέσως μετά από αυτό το άρθρο είχαμε εκ νέου πολεμικό συμβάν στα υψώματα του Γκολάν.Στρατιώτες του Ισραήλ άνοιξαν πυρ στη διάρκεια της νύχτας, απαντώντας στα πυρά από τη Συρία εναντίον ισραηλινών δυνάμεων στα υψίπεδα του Γκολάν.

«Στη διάρκεια της νύχτας στρατιωτική περίπολος ήταν ο στόχος πυρών από τα συριακά σύνορα στα υψίπεδα του Γκολάν. Δεν υπήρξαν τραυματίες. Το όχημα υπέστη ζημιές. Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά με ακρίβεια», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός ανησυχεί για τα πρόσφατα επεισόδια στα βόρεια σύνορα της χώρας και κατήγγειλε τα γεγονότα αυτά στις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι ό Άσαντ έχει επιτρέψει κατόπιν προτροπής και του Ιράν την προώθηση της Χεζμπολάχ στα υψώματα του Γκολάν σε έναν ιδιότυπο πόλεμο φθοράς έναντι των Ισραηλινών.

Στο Ισραήλ η Μοσάντ πιστεύει ότι το άρθρο κατόπιν εντολής των Hassan Nasrallah του αρχηγού της Χεζμπολάχ, και του ίδιου του Μπασάρ Άσαντ.

Πιστεύουν ότι είναι ένα είδος απειλής ότι μετά τη λήξη του “εμφυλίου” (αποκρουση εισβολής στην πραγματικότητα), Συρία και Χεζμπολάχ θα στραφούν σε μια ολική αντιπαράθεση με το Ισραήλ. Αυτό εκτιμάμε ότι δεν είναι ιδιάιτερα πιθανό, η Συρία θα έχει πολλές πληγές να επουλώσει μετά την καταστροφή που τής έφεραν, και ο συριακός στρατός πολλές απώλεις εμψυχου, και άψυχου υλικού να αναπληρώσει.

Η Συρία θα πρέπει να περάσει μια περίοδο ομαλοποίησης, και ρεαλιστικά ένας πόλεμος με το Ισραήλ θα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο να διεξαχθεί με την Συρία στα “καλά” της, πόσο μάλλον σε αυτή την συγκυρία. Το μήνυμα περισσότερο είχε ως σκοπό την προειδοποίηση στο Ισραήλ “να μείνετε έξω από τα πόδια μας”, και την αποτροπή νέων αεροπορικών επιδρομών, και οι έμπειροι αναλυτές του προφανώς και το κατανοούν.

Στο Ισραήλ έχουν συνειδητοποιήσει, το μέγεθος της νίκης των συριακών στρατευμάτων, και της Χεζμπολάχ (η οποία είχε μεγάλες απώλειες με 50 νεκρούς, και αρκετους βαριά τραυματισμένους), και αναγνωρίζουν τον πρωταρχικό ρόλο της οργάνωσης στην πού ηχηρή ηττα των ισλαμιστών ανταρτών. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή της Χεζμπολάχ στην νικηφόρα πολιορκία της πόλεως, με πάνω από 1000 μαχητές. Η συνδρομή της αποδείχθηκε καταλυτική, καθ’οτι οι μαχητές της είναι πολύ εμπειροι και άριστα εκπαιδευμένοι στις αστικές συγκρούσεις, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί συντομότατα πιθανώς στην Χομς.

Με τη νίκη του Άσαντ στην πόλη Αλ Κουσαΐρ «κόπηκε» ο βασικός άξονας επικοινωνίας και μεταφοράς αγαθών των αντικαθεστωτικών με τους βασικούς χρηματοδότες τους, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι θέσεις των αντικαθεστωτικών στην πόλη Χομς γίνονται ολοένα και περισσότερο ευάλωτες, καθώς ο Συριακός στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο των μεγάλων αυτοκινητόδρομων που ενώνουν τη Δαμασκό με τη Χομς και το Χαλέπι.

Στο Ισραήλ πλέον είναι σίγουροι ότι η Δύση έχει εγκαταλέιψει τους ισλαμιστές εισβολείς, για δύο πολύ σοβαρούς λογους.

Οι κτηνωδίες τους καταγεγραμμένες σε βίντεο έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα των πολιτών στη Δύση, και προχωρούν στην απλή σκέψη “Εάν οι μαχητές της “ελευθερίας” είναι τέτοια κτήνη, πόσο κακός μπορεί να είναι ο Μπασάρ Άσαντ”.

Ο δεύτερος λόγος είναι, η αποφασιστική άρνηση της Ρωσίας η οποία δεν θα επιτρέψει, κατά δήλωση της ρωσικής στρατιωτικής ηγείας (άρα με απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν) καμμία επέμβαση στη συριακή επικράτεια.

Οπότε η μοίρα των εισβολέων μισθοφόρων είναι προδιαγεγραμμένη.

Κατά τις εκτιμήσεις των Ισραηλινών, Χεζμπολάχ – κυβερνητικά στρατεύματα θα στραφούν στην Ανατολή, με επόμενο στόχο την Χόμς και τα περίχωρα, ήδη ο Άσαντ ανέπτυξε την 14η Μεραρχία, και μονάδες Α/Κ πυροβολικού, εν αναμονή της συνδυαστικής επίθεσης.

Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε “Πλησιάζει η ώρα του μακελειού” δείχνοντας ότι οι φανατικοί σαλαφιστές εισβολείς γνωρίζουν ήδη το επερχόμενο τέλος τους.

Σχόλιο: Το τι θα κάνει το Ισραήλ, δε θα το υπαγορέψει ο Hassan Nasrallah.  Προς το παρών κοιτάζω το στοίχημα που έχω βάλει στην Paddypower για τη Συρία. Λήγει τον Ιούλιο. Μετά θα δω τι στοιχήματα υπάρχουν και τι αποδόσεις και θα δω.

Αν μια επέμβαση του Ισραήλ, κάτω φυσικά υπό ορισμένες συνθήκες, δίνει απόδοση 2, άρα και λεφτά, μπορεί να στοιχηματίσω.

Φυσικά ξέρετε ότι μου αρέσει να πηγαίνω στο ταμείο.

Ας έρθει ο Ιούλιος και βλέπουμε.

4444

http://olympia.gr/2013/05/21/%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BF-%CF%83%CF%8E%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD-%CF%83%CF%89%CE%B8%CE%AE%CF%84%CF%89/

Βουλευτές και πρώην Υπουργοί θέλουν να είναι υποψήφιοι με τη Ν.Δ για να επιβιώσουν πολιτικά.

Η δημοσκοπική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει κύμα πανικού σε Βουλευτές και πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που αγωνιούν για την προσωπική πολιτική τους επιβίωση.

Η αβέβαια έκβαση του φλερτ με τη ΔΗΜΑΡ και η τάση διαρκούς υποχώρησης που δείχνει το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να καταγράφεται ανάμεσα στο 4 έως 5%, έχει οδηγήσει πολλούς σε δεύτερες σκέψεις προκειμένου να μπορέσουν να επανεκλεγούν στην επόμενη Βουλή.

Το σενάριο τρόμου φέρνει το ΠΑΣΟΚ να περνάει με μεγάλη δυσκολία το όριο του 3% ενώ το καλύτερο σενάριο προβλέπει 10 με 12 βουλευτές στην επόμενη Βουλή. Σε περιοχές, που το ΠΑΣΟΚ , παραδοσιακά κυριαρχούσε, τώρα κινδυνεύει να μην βγάλει Βουλευτή.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι περιφέρειες Ηρακλείου, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Λέσβου, Λάρισας, Αχαΐας,  Αττικής.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να συζητούν πολύ σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να έχουν πιθανότητες να είναι στην επόμενη Βουλή.

Αρκετούς θα τους βόλευε να ίδρυε μία νέα παράταξη ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Κόμμα, που θα στέγαζε πολιτικά όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα τους ήταν πιο εύκολο να προσχωρήσουν σε ένα τέτοιο σχήμα, χωρίς να προκληθούν μεγάλες πολιτικές αναταράξεις και να θεωρηθεί ως κίνηση πολιτικής συναλλαγής και καιροσκοπισμού η πράξη τους.

Φαίνεται όμως ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της προσωπικής πολιτικής επιβίωσης είναι πολύ ισχυρό για ορισμένους και έχει κάμψει δισταγμούς και αντιστάσεις.

Σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους , βουλευτές που τυγχάνει να είναι και πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ”νεκρό” το κόμμα τους και εκτιμούν ότι οι επόμενες εκλογές θα αποτελέσουν μία τυπική ληξιαρχική πράξη θανάτου. Οι ίδιοι θεωρούν θνησιγενές το σενάριο προσέγγισης και συμπόρευσης με τη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι μία τέτοια συνεργασία δεν έχει τύχη, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα συγκέντρωνε ένα 7 έως 8 %, που μεταφράζεται σε 20-22 έδρες που θα μοιράζονταν ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb πολλοί είναι αυτοί που έχουν ρίξει γέφυρες προς το Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας να διερευνήσουν το έδαφος μιας εκλογικής συνεργασίας.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σιωπά τον τελευταίο καιρό και αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στα εσωκομματικά αλλά και στην προοπτική του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα όμως αναφέρεται με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

Μεταξύ αυτών που βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο μιας εκλογικής τους συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που δεν έχει αναστραφεί θεαματικά η εικόνα του ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος του 2013, είναι η κ. Χριστοφιλοπούλου (Βουλευτής Αττικής), ο κ. Σηφουνάκης (Βουλευτής Λέσβου) και ο κ. Δ. Κρεμαστινός (Βουλευτής Δωδεκανήσου).

Στο νομό Δωδεκανήσου, με τα σημερινά δεδομένα αλλά και τις μετρήσεις, είναι απίθανο να κερδίσει έδρα το ΠΑΣΟΚ.

Το Μαξίμου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και τηρεί στάση αναμονής. Στελέχη όμως που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό φέρονται να συζητούν με πρώην υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκουν συμπόρευση προκειμένου να έχουν πιθανότητες να βρίσκονται και στην επόμενη Βουλή.

πηγή: newsbomb.gr

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1799968

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών για φοροδιαφυγή πολλών δισεκατομμυρίων μπαίνει η Apple, καθώς σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας η εταιρεία έχει ιδρύσει offshore νομικά πρόσωπα που της επέτρεψαν να πληρώνει χαμηλότερους ή και καθόλου εταιρικούς φόρους -σε οποιαδήποτε χώρα- για μεγάλο μέρος των εσόδων που εισπράττει υπεράκτια.

Οι θυγατρικές του τεχνολογικού κολοσσού στο εξωτερικό δηλώνουν κάτοικοι του πουθενά, σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης η οποία θα συζητηθεί σήμερα στο πλαίσιο της κατάθεσης του CEO, Τim Cook.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης έρευνας των φορολογικών πρακτικών της Apple από την αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας, με επικεφαλής τους Carl Levin και John McCain. Ο πρώτος μάλιστα χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «H Apple αναζητούσε το ιερό δισκοπότηρο της φοροδιαφυγής».

Από όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο, η Apple έχει εκμεταλλευτεί τεχνικές λεπτομέρειες της ιρλανδικής και της αμερικανικής φορολογικής νομοθεσίας προκειμένου να αποφύγει δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους, αναφέρουν οι αρχές οι οποίες στην έρευνά τους διαπιστώνουν πως «η Apple δεν τηρεί κατά γράμμα το νόμο».

Η Apple κατέθεσε τη Δευτέρα ότι πληρώνει ένα «έκτακτο» ποσό φόρων -6 δισ. δολάρια το 2012- και ότι στις ΗΠΑ επιβαρύνθηκε με πραγματικό φορολογικό συντελεστή 30,5% το 2012. Η εταιρεία απηύθυνε έκκληση στο Κογκρέσο να τροποποιήσει το φορολογικό σύστημα το οποίο, όπως ισχυρίζεται, «τιμωρεί» τις επιχειρήσεις που φέρνουν πίσω στις ΗΠΑ τα κέρδη τους στο εξωτερικό.

Η Apple διατηρεί εδώ και καιρό ως έδρα των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία, την Αφρική, την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, το Cork της Ιρλανδίας, όπου κατόπιν ειδικής συμφωνίας, επιβαρύνεται τα τελευταία χρόνια με φορολογικό συντελεστή 2% ή και λιγότερο, ανέφερε η εταιρεία.

Σχόλιο: Όπου βλέπεις offshore εταιρείες να εμπλέκονται, σίγουρα υπάρχει φοροδιαφυγή. Σίγουρα γίνονται ύποπτα πράγματα. Με απλά λόγια, όπου βλέπεις offshore στέλνεις τους ελεγκτές να ψάξουν.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1799840

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας είναι το ένα δέκατο από τα 61 δισ. δολάρια που έχουν ανακοινωθεί επισήμως, αφού ληφθούν υπόψη και οι πλαστές συναλλαγές που χρησιμοποιήθηκαν για να συγκαλύψουν τη ροή «ζεστού χρήματος», αναφέρει η Bank of America Corp.

Το πραγματικό πλεόνασμα διαμορφώνεται κάπου στα 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Lu Ting, τον επικεφαλής της Greater China της BoFA στο Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί σε διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου, από τη μέρα που η χώρα ανακοίνωσε έλλειμμα 10,8 δισ. δολάρια το 2004.

Οι υπολογισμοί του Lu υποδηλώνουν ότι το πλεόνασμα συρρικνώθηκε αντί να τριπλασιάζεται σε σχέση με το περασμένο έτος, μια ένδειξη ότι η παγκόσμια ζήτηση περιορίζεται παρά αυξάνεται για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Οι εκτιμήσεις της Bank of America υπογραμμίζουν το μέγεθος των πιθανών αποκλίσεων στα στοιχεία για το εμπόριο, τα οποία αμφισβητούνται από τους αναλυτές για τέσσερις μήνες, και δημιουργούν περαιτέρω σκεπτικισμό σχετικά με τα κινεζικά στατιστικά στοιχεία, από αυτά για το ΑΕΠ μέχρι και για τις θέσεις εργασίας.

«Η ανάπτυξη είναι αδύναμη τώρα στην Κίνα, η υπερεκτιμημένη ανάπτυξη των εξαγωγών σημαίνει ότι η πραγματική ανάπτυξη είναι ελαφρώς χαμηλότερη», δηλώνει ο Shben Jianguang, επικεφαλής οικονομολόγος της Mizuho Securities για την Ασία.

«Αναμένουμε μια αρκετά μεγάλη πτώση στην αύξηση των εξαγωγών στους επόμενους μήνες, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αποκαλούμενες εισροές «ζεστού χρήματος», δήλωσε.

Σχόλιο: Αν τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι σωστά, τότε και τα συμπεράσματα θα βγουν λάθος, αν ερμηνευτούν χωρίς σκεπτικισμό.

4444

Μιχαλολιάκος στον Τράγκα στον ΣΚΑΙ: Εγκληματίας Πολέμου ο Χίτλερ.

Μιχαλολιάκος στον Τράγκα στον ΣΚΑΙ: Εγκληματίας Πολέμου ο Χίτλερ.

4444

ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ

4444

ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ

4444

CNN US LOTTERY JACKPOT 01 04 200513

4444

20/05/2013

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=75754

Την πρώτη απονήωση με τη βοήθεια καταπέλτη από το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush CVN 77 πραγματοποίησε το πρωτότυπο επίδειξης του μη επανδρωμένου αεροχήματος μάχης (UCAS-D: Unmanned Combat Air System – Demonstrator) X-47B.

Η απονήωση του X-47B έγινε την Τρίτη 14 Μαΐου και τοπική ώρα 11.18 π.μ., καθώς το αεροπλανοφόρο έπλεε ανοικτά των ακτών της Βιρτζίνια. Το αερόχημα πραγματοποίησε αρκετές προγραμματισμένες χαμηλές διελεύσεις και προσεγγίσεις στο αεροπλανοφόρο και στη συνέχεια προσγειώθηκε στη ναυτική αεροπορική βάση (NAS: Naval Air Station) Patuxent River στο Μέριλαντ μετά από πτήση συνολικής διάρκειας 65 λεπτών.

Πριν την απονήωση το αερόχημα υπεβλήθη σε δοκιμές για τη διαπίστωση της δυνατότητα του να επιχειρεί στο πολύ απαιτητικό και περιορισμένο περιβάλλον ενός αεροπλανοφόρου (κινήσεις επί του καταστρώματος πτήσης, μετακίνηση από το κατάστρωμα προς το υπόστεγο και αντίστροφα με τη χρήση των ανελκυστήρων, στάθμευση, κ.λπ.).

Όμως η απονήωση και η πτήση ήταν σημαντική και για έναν ακόμη λόγο.

Επιδείχθηκε στην πράξη η δυνατότητα ναυτιλίας ακριβείας του X-47B μέσα στον περιορισμένο ελεγχόμενο εναέριο χώρο πέριξ του αεροπλανοφόρου και το κυριότερο η ομαλή και αδιατάρακτη μεταβίβαση του ελέγχου του αεροχήματος από έναν «χειριστή αποστολής» που επέβαινε στο αεροπλανοφόρου σε άλλον που βρισκόταν στο Κέντρο Ελέγχου Δοκιμών Αποστολής (MTCC: Mission Test Control Center) στη ναυτική αεροπορική βάση Patuxent River για την προσγείωση του.

Περιττό να τονιστεί ότι οι επιχειρησιακές προεκτάσεις αυτών των δύο δεδομένων είναι δραματικές. Στην πρώτη περίπτωση το μη επανδρωμένο αερόχημα αποδείχθηκε ότι μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως στην αεροπορική πτέρυγα του αεροπλανοφόρου ακολουθώντας τις τυπικές διαδικασίες που ακολουθούν και τα επανδρωμένα αεροσκάφη. Στη δεύτερη περίπτωση αποδείχθηκε ότι είναι δυνατή η απρόσκοπτη μεταβίβαση του ελέγχου σε πολλαπλά κέντρα ελέγχου χωρίς να διακινδυνεύεται η ασφάλεια και η ακρίβεια της πτήσης.

Τις επόμενες εβδομάδες οι δοκιμές θα συνεχιστούν με πολλαπλές διελεύσεις και προσεγγίσεις στο αεροπλανοφόρο και θα ολοκληρωθούν με την προσγείωση του X-47B με τη χρήση συρματόσχοινου ανάσχεσης (όπως ακριβώς γίνεται και με τα επανδρωμένα αεροσκάφη).

Ο αντιναύαρχος David Buss, διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων του Ναυτικού των ΗΠΑ ήταν διθυραμβικός σχολιάζοντας το γεγονός: «σήμερα είδαμε μία μικρή αλλά σημαντική ψηφίδα της μελλοντικής εικόνας του Ναυτικού μας καθώς αρχίζουμε την ενσωμάτωση μη επανδρωμένων συστημάτων στο πιο περίπλοκο επιχειρησιακό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα: το κατάστρωμα πτήσεων ενός πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου».

Χωρίς υπερβολή η απονήωση του X-47B θα αποδειχθεί το ίδιο σημαντική με την πρώτη απονήωση αεροσκάφους από αεροπλανοφόρο που έγινε το 1911, περίπου 100 χρόνια πριν.

Η ολοκλήρωση των μη επανδρωμένων αεροχημάτων στα αεροπλανοφόρα θα αλλάξει δραματικά τη μορφή και το επιχειρησιακό έργο της Ναυτικής Αεροπορίας προσδίδοντας νέες δυνατότητες που αυτή τη στιγμή καλά-καλά δεν μπορούν να περιγραφούν.

4444

Αεροπλάνα πέφτουν. Αερόστατα πέφτουν. Διαχειριστή να μη το ξεφτιλίσουμε!!!!

Θα καταρρεύσει η πραγματικότητα.

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=76105

Σε ρεσιτάλ και διαγωνισμό μπουρδολογίας έχουν εμπλακεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, με την κάθε συνιστώσα να λέει… τον καημό της, διατυπώνοντας κάθε λογής παρανοϊκές και εκτός πραγματικότητας θέσεις, αποδεικνύοντας ορθή τη θέση του «defence-point.gr», ότι ακόμα κι αν πάρει στα χέρια την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας, θα είναι αδύνατο να κυβερνήσει και πως επείγει το ξεκαθάρισμα του ιδεολογικού στίγματος του κόμματος.

Μπορεί αυτό να μην είναι εύκολο, όμως θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι σκέφτονται στην Κουμουνδούρου, ότι εάν πιάσεις στα χέρια σου την εξουσία όντας φορέας περίεργων ιδεοληπτικών και εκτός πραγματικότητας πεποιθήσεων για σοβαρά θέματα όπως αυτό της άμυνας, οι εκπλήξεις σε προσγειώνουν απότομα και ανώμαλα…

Να θυμίσουμε το φιάσκο του Κώστα Σημίτη που είχε γράψει βιβλίο ζητώντας αμοιβαία μείωση των αμυντικών δαπανών και διάφορα άλλα παρόμοια που έχουν αξία μόνο για εσωτερική κατανάλωση, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί απότομα με την κρίση στα Ίμια και τις «γκρίζες ζώνες» που μας προέκυψαν και διέθεσε το μεγαλύτερο κονδύλι στην ελληνική Ιστορία για εξοπλισμούς, η διαχείριση του οποίου ακόμα μας ταλαιπωρεί, ενώ το αποτέλεσμα είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με την επένδυση τόσο σε αμυντικό όσο και σε βιομηχανικό επίπεδο.

Τούτων λεχθέντων, αφόρητοι λαϊκισμοί του είδους «ένας γιατρός είναι πολυτιμότερος από ένα ακόμα F-16» στο Καστελόριζο, που χρεώνεται ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του κόμματος, Θοδωρής Δρίτσας (μετριοπαθής και ανοιχτός στη συζήτηση άνθρωπος κατά τα άλλα) όχι μόνο είναι προσβλητικοί για την κοινή λογική, αλλά δημιουργούν κι ένα επικίνδυνο προηγούμενο, το οποίο πιθανότατα οι «φίλοι και σύμμαχοι» ήδη σχεδιάζουν πως θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν όταν έρθει η ώρα, όπως έγινε και με την εκπληκτική ετοιμότητά τους στα Ίμια… (Δείτε: http://www.avgi.gr/article/312426/-enas-giatros-sto-kastelorizo-kaluteros-apo-ena-f16-)

Κατά συνέπεια, είναι και επικίνδυνο και αντιπαραγωγικό να επιχειρείται ο κατευνασμός «συνιστωσών» με τέτοιες δηλώσεις (δεν μπορεί να τα λέει στα σοβαρά), που όμως θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσουν σε περιπέτειες, τις οποίες και λόγω απειρίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα είναι σε θέση να διαχειριστούν… Ας το σκεφτούν προσεκτικά.

Σχόλιο: Ο εν λόγο κύριος λέει συχνά μπούρδες. Δίνει την εντύπωση ότι δεν κατανοεί τον πολύ σκληρό κόσμο των εθνικών θεμάτων και της ασφάλειας. Με λόγια δε σταματάς κανέναν πόλεμο και καμία σφαγή. Οι διαδηλώσεις και οι συναυλίες είναι για τον ηλίθιο κοσμάκη. Η Τουρκία ποτέ δεν έκρυψε τις εχθρικές της προθέσεις, είτε με Ερντογαν, είτε με τους Στρατηγούς. Αυτό όποιος δε το καταλαβαίνει είναι ηλίθιος και δεν κάνει για υπεύθυνος σε θέματα ασφαλείας για ένα κράτος.

Ο Εν λόγο κύριος δεν κάνει για υπεύθυνος σε θέματα άμυνας. Να αναλάβει τα θέματα παιδείας.

Τσιπρα, δύσκολα σε βλέπω να παίρνεις μεγάλο ποσοστό, με τέτοιους τύπους.

4444

4444

1. West Virginia
> Pct. of working age population with benefits: 9.0%
> Pct. with recurring neck and back pain: 39.0% (the highest)
> 2011 labor force participation rate: 54.1% (the lowest)
> 2011 unemployment rate: 7.8% (23rd lowest)

No state had a higher percentage of working age people receiving SSDI benefits than West Virginia. In addition, the benefits received from by the federal government were more generous compared to most states. The average monthly benefit of more than $1,140 in 2011 was the 10th highest of all states. Almost 21% of recipients received monthly benefits of at least $1,600, a higher percentage than all but three states. Like most states on this list, West Virginia is among the less-educated states in the country. Just 18.5% of the adult population had a bachelor’s degree, the lowest percentage of all states. Also, few residents in the state had jobs. Just 54.1% of residents were considered part of the labor force in 2011, by far the lowest percentage of any state in the nation.
Read more: States with the Most Americans on Disability – 24/7 Wall St. http://247wallst.com/2013/05/20/states-with-the-most-americans-on-disability/#ixzz2TqkFxvw4

Σχόλιο: Έχεις να μου πεις κάτι Bloomberg; Περί μόρφωσης και πόσο αναγκαία είναι αυτή;

Η εκπαίδευση στην Αμερική είναι πανάκριβη.

4444

Israel Navy: Protector

http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2761:2013-04-30-06-36-37&catid=34:middle-east&Itemid=60

Γνωρίστε το νεότερο μέλος του Ισραηλινού Ναυτικού: Το τηλεκατευθυνόμενο όχημα Protector που ανήκει στην πρωτοποριακή γενιά των μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας.

Ενώ τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των εναέριων εχθροπραξιών, στη θάλασσα η επανάσταση είναι ακόμη στα σπάργανα.

Το Protector είναι εξοπλισμένο μ’ ένα σύστημα οπλισμού καθώς κι ένα σύστημα που επιτρέπει την επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο μέρα και νύχτα. Μπορεί να λειτουργεί με τηλεχειρισμό από μια αίθουσα ελέγχου στην ξηρά και να διενεργεί αποστολές περιπολίας και προστασίας στη θάλασσα χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Όπως και άλλα μη επανδρωμένα οχήματα που ανήκουν στις Ισραηλινές Δυνάμεις, το Protector κατασκευάστηκε από την Ισραηλινή εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας Rafael (Rafael Προηγμένα Συστήματα Άμυνας).

Η συνεργασία μεταξύ της Rafael και του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε το 2008. Τα πρώτα σκάφη Protector αγοραστήκαν τον Δεκέμβριο του 2008 για πολλά εκατομμύρια shekels το καθένα. Το Protector κρίθηκε επιχειρησιακό πριν από έναν χρόνο μετά από μια περίοδο αφομοίωσης, μια σειρά πειραμάτων κι έναν γύρο βελτιώσεων.

“Πήραμε τα σκάφη προκειμένου να εκτελούμε χτυπήματα ακριβείας που ενδεχομένως να θέτουν σε κίνδυνο τους στρατιώτες”, λέει ο λοχαγός M, διοικητής της ναυτικής μονάδας που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του Protector.

“Το Protector λύνει προβλήματα, γλυτώνει από αγγαρείες, δεν βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και μπορεί να πλησιάσει αρκετά κοντά σε ακτές κι επικίνδυνα όπλα – είναι σχεδόν αόρατο”.

Το Protector, το οποίο μπορεί να παραμείνει στη θάλασσα για μερικές μέρες, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια απειλών στη νότια παράκτια λωρίδα που τελεί υπό Ισραηλινή εποπτεία και ο χειρισμός του έγινε από τη βάση της Ashdod. Όσοι το λειτούργησαν λένε ότι έχει μεγάλη δυνατότητα ελιγμών για ένα σκάφος επιφανείας και μπορεί, για παράδειγμα, να εκτελέσει επί τόπου μια απότομη στροφή 90 μοιρών.

Το Protector έχει μήκος 9.1 μέτρα και πλάτος 3.2. Μπορεί ν’ αναπτύξει ταχύτητα 30 κόμβων (περίπου 55 χιλιόμετρα την ώρα) και είναι εξοπλισμένο με σύστημα GPS και ηλεκτρικές πυξίδες καθώς κι ένα σύστημα ηχείων για δημόσιες ανακοινώσεις.

Το Protector ελέγχεται από δύο παράλληλα κανάλια. Το ένα ελέγχει τα συστήματα επιτήρησης και οπλισμού και το άλλο τα συστήματα πλεύσης και πλοήγησης. Καθώς ελέγχεται εξ ολοκλήρου με τηλεχειρισμό, μπορεί ν’ αποκτήσει μια εικόνα 360 μοιρών γύρω από το πλοίο. Διαθέτει επίσης ένα σταθεροποιημένο οπλικό σύστημα που μπορεί ν’ αντισταθμίσει την κίνηση των κυμάτων. Μία από τις πιο εντυπωσιακές δυνατότητες του συστήματος είναι η ικανότητά του να κλειδώνει σ’ ένα στόχο και να παρακολουθεί τις κινήσεις του στη θάλασσα σε πραγματικό χρόνο. Η επικοινωνία με το Protector, και ιδιαίτερα με το οπλικό του σύστημα, γίνεται μέσω ραδιοκυμάτων.

Το ναυτικό πιστεύει ότι, σταδιακά, τα μη επανδρωμένα οχήματα θ’ αντικαταστήσουν τους στρατιώτες στις επικίνδυνες αποστολές. 

4444

ELLADA ANNA ZOHROU TAIPED 01 01 20 190513

4444

Αν μια Τράπεζα την πάρεις φτηνά και αυτή έχει δώσει δάνεια, όπως στεγαστικά, αυτός που θα την αγοράσει, στην ουσία αποκτά τζάμπα μια ακίνητη περιούσια.

Ο αλήτης ο Σαμαράς, μαζί με τον Πάστορα Κουβελη και το βρωμερό ΠΑΣΟΚ, διαλύουν την Ελλάδα.

Όποιος είναι άνεργος και δεν έχει χρήματα ή δουλεύει σα σκλάβος και ψηφίζει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, είναι μαλακας και ανθέλληνας.

Φυσικά οι περισσότεροι που ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι πλούσιοι. Με καταθέσεις στο εξωτερικό, θυρίδες, στο σπίτι. Έχουν χρήμα.

Εγώ που είμαι άνεργος και δεν έχω λεφτά, δε τους ψηφίζω.

Όταν ο άλλος μου λέει ψηφίζω ΝΔ, σκέπτομαι ότι έχει λεφτά.

Όταν μου λέει ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, σκέπτομαι πόσες μίζες έχει πάρει.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%86%CE%AC%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CF%89%CE%BD

“Φάμπρικα” δημιουργίας πλαστών εγγράφων αποκάλυψε κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, λύνοντάς μας έτσι για πολλοστή φορά την απορία στο πως κατά την διάρκεια της επιχείρησης Ξένιος Ζευς στις χιλιάδες προσαγωγές αλλοδαπών, η συντριπτική τους πλειοψηφία διέθετε νόμιμα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Πολλοί δε εξ’αυτών διέθεταν διαβατήρια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οπότε αυτόματα γινόντουσαν “νόμιμοι”.

Διαβάζοντας το ενημερωτικό δελτίο του ΣΔΟΕ θα δείτε πως 38χρονος Σουδανός είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση “νομιμοποίησης” αλλοδαπών, ο τζίρος αυτών των κυκλωμάτων είναι τεράστιος.

Μήπως αυτή η σύλληψη θα πρέπει να υποχρεώσει την Αστυνομία κατά την διάρκεια των ελέγχων του Ξένιου Διός, να μην δέχονται αμέσως ως νόμιμα τα έγγραφα που τους παρουσιάζουν οι αλλοδαποί; Δεν γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο να γεμίσαμε με 2000000 ξένους όλων των εθνικοτήτων, και το 95% να είναι νόμιμο.

Επί της ουσίας παράνομοι πιάνονται όσοι, δεν πρόλαβαν να “φτιάξουν” τα χαρτιά τους.

Σχόλιο: Αφού έχουν νόμιμα έγγραφα, γιατί δε φεύγουν από την Ελλάδα Τσιπρα και άλλοι αριστεροί του κωλου; Που λέτε ότι οι λαθρομετανάστες έρχονται για να φύγουν.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%8C

Τοπικός εκπρόσωπος του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου NTV, δήλωσε ότι ένας τουρίστας σκοτώθηκε και 24 τραυματίσθηκαν τη Δευτέρα στην Καππαδοκία της κεντρικής Τουρκίας από την πτώση του αερόστατου που τους μετέφερε.

“Δυστυχώς ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 24 τραυματίσθηκαν ελαφρά”, δήλωσε στο NTV ο Χασάν Ινβέρ, δήμαρχος της Νεβσεχίρ, του μεγαλύτερου δήμου της Καππαδοκίας, μια περιοχή στην οποία οι τουρίστες πραγματοποιούν συχνά περιηγήσεις με αερόστατα.

Το αερόστατο είχε απογειωθεί γύρω στις 06:00 τοπική ώρα από το Γκιόρεμε της κεντρικής Καππαδοκίας. Στη συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα άλλο αερόστατο, σε ύψος περίπου 300 μέτρων, κοντά στο χωριό Ορταχισάρ.

Ο τουρισμός αυτού του τύπου έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην Καππαδοκία.

Στα τέλη του 2012 υπήρχαν 20 εταιρείες αυτού του είδους με συνολικά 140 αερόστατα και περίπου 1.400 εργαζομένους. Δέκα χρόνια νωρίτερα, οι εταιρείες ήσαν έξι και τα αερόστατα 31. 

Το δυστύχημα στην Καππαδοκία σημειώνεται δυο μήνες έπειτα από ανάλογο συμβάν στο Λούξορ της Αιγύπτου στις 26 Φεβρουαρίου, όταν από την έκρηξη αερόστατου σκοτώθηκαν 19 τουρίστες.

Σχόλιο: Τα αερόστατα είναι πολύ καλά, αλλά χρειάζονται σοβαρές εταιρείες.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%C2%AB%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B6%CE%AF%C2%BB

Η πρώτη αντίδραση ενός υψηλά ιστάμενου ευρωπαίου αξιωματούχου στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Πέμπτη ο Φρανσουά Ολάντ, ήταν αυτή: «Παριστάνει τον Σαρκοζί».

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε πράγματι μια παλιά ιδέα των προκατόχων του, που ο Νικολά Σαρκοζί μάταια προσπάθησε να επιβάλει στη διάρκεια της κρίσης του χρέους: Τη συγκρότηση μιας οικονομικής κυβέρνησης της ευρωζώνης, της οποίας θα ηγείται ένας πρόεδρος πλήρους απασχόλησης.

Η κυβέρνηση αυτή θα είναι υπεύθυνη για την εναρμόνιση της δημοσιονομικής και της κοινωνικής πολιτικής και θα συντονίζει τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόζει κάθε μέλος της νομισματικής ένωσης. Για τον Φρανσουά Ολάντ, με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η εμβάθυνση της ευρωζώνης, για να δημιουργηθεί μέσα στην επόμενη διετία μια ενισχυμένη πολιτική ένωση.

Η ιδέα μιας τέτοιας κυβέρνησης δεν είναι από μόνη της τόσο επαναστατική, σημειώνει ο Φιλίπ Ρικάρ στη Μοντ. Τα θεμέλια έχουν άλλωστε ήδη τεθεί: Το Γιούρογκρουπ συνεδριάζει μια φορά τον μήνα, σε επίπεδο υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύνοδοι κορυφής διοργανώνονται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, υπό την αιγίδα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως φάνηκε όμως στην περίπτωση της Κύπρου, το Γιούρογκρουπ δεν μπορεί συχνά να λειτουργήσει αποτελεσματικά λόγω της σύγκρουσης ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο, αλλά και του ανταγωνισμού μεταξύ της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κατά γενική ομολογία, η επιβίωση της ευρωζώνης εξαρτάται από την πραγματική εμβάθυνσή της, ώστε να ενισχυθεί η σύγκλιση και η πειθαρχία των μελών της.

Ο «οδικός χάρτης» είναι πλούσιος, αλλά δεν συναντά τη συναίνεση όλων. Η δημοσιονομική και κοινωνική εναρμόνιση, για παράδειγμα, είναι ένα μεγάλο αγκάθι. Ο καθένας υπερασπίζεται την εθνική του κυριαρχία και το μοντέλο του σε αυτούς τους τομείς.

Οι Γάλλοι θα ήθελαν επίσης να μιλήσουν και για την ισοτιμία του ευρώ, κάτι που για τους Γερμανούς είναι «κόκκινο πανί». Οι τελευταίοι θέλουν να εξασφαλίσουν κυρίως ότι τυχόν αποχώρηση μιας χώρας από την ευρωζώνη δεν θα απειλήσει το σύνολο.

Πέρα από την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, υπάρχει αντιπαράθεση και για τη διοίκηση της ευρωζώνης. Αν και ο Ολάντ δεν το είπε, οι Γάλλοι ηγέτες ήθελαν ανέκαθεν η κυβέρνηση της ευρωζώνης να ισχυροποιεί την εξουσία των κρατών, ώστε να αντισταθμίζεται η εξουσία τόσο της ΕΚΤ όσο και της Κομισιόν.

Ιδιαίτερα για την τελευταία, οι Γάλλοι αμφισβητούν το δικαίωμά της να ελέγχει την εθνική πολιτική.

Ο επίτροπος για την εσωτερική αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, όπως και ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ζητά εδώ και δύο χρόνια τη δημιουργία θέσης ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θα διαχειριστεί προσεχώς και την έκδοση ευρωομολόγων.

Η προσέγγιση αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι συμφιλιώνει τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η πρώτη θέλει τη συγκρότηση μιας οικονομικής κυβέρνησης που θα τη συνδιαχειρίζονται τα κράτη. Η δεύτερη θέλει την Κομισιόν σε θέση διαιτητή ανάμεσα στις πρωτεύουσες, ώστε να ελέγχει καλύτερα τον σεβασμό των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται.

Ένα άλλο εμπόδιο είναι η σχέση ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης κι εκείνες που δεν είναι μέλη της. Εκτός από τη Βρετανία, που φαίνεται να θέλει να πάρει οριστικά τις αποστάσεις της από τη νομισματική ένωση, τα υποψήφια μέλη δεν θέλουν μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων.

Και κάνουν τα πάντα για να επωφεληθούν από τις προσπάθειες ενοποίησης που καταβάλλει η νομισματική ένωση. Έχουν άλλωστε υπογράψει, και επικυρώσει, το δημοσιονομικό σύμφωνο με στόχο την ενίσχυση της συλλογικής πειθαρχίας.

Οι χώρες αυτές δεν θέλουν να αφήσουν τα μέλη της ευρωζώνης να οργανωθούν μόνα τους. Και αυτό αποτελεί μια πρόκληση για τον μελλοντικό επικεφαλής της οικονομικής κυβέρνησης, όποιες κι αν είναι οι εξουσίες του σε μια Ευρώπη που αρχίζει να βγαίνει από τέσσερα χρόνια υπαρξιακής κρίσης.

Σχόλιο: Ο Ολαντ παριστάνει τον Σαρκοζι. Αυτό είναι πολύ άσχημο για τον Ολαντ. Ο Σαρκοζι βέβαια χαμογελά. Στην Γαλλία θα γίνουν πολλά.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3321.html

Οι μαθητές που έχουν μάλλον μέτριες επιδόσεις στο σχολείο θα ήταν καλύτερα να γίνουν υδραυλικοί και να…αφήσουν το κολέγιο, πρότεινε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Όπως εξήγησε στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του, αυτό θα ήταν καλύτερο για όσους έχουν μέτριες επιδόσεις.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσουν το χρόνο τους, θα έχουν εξαρχής ένα καλό εισόδημα και δεν θα μπλέξουν με πανάκριβα δίδακτρα ή φοιτητικά δάνεια, τα οποία εξάλλου θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ξεπληρώσουν.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα, όπως είπε, είναι η δουλειά τους δεν επηρεάζεται από το outsourcing ή από τους υπολογιστές.

Επικαλέστηκε δε και έρευνες που υποστηρίζουν ότι οι υδραυλικοί ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία με καλύτερους μισθούς και λιγότερο χρέος από τους αποφοίτους πανεπιστημίων.

Η New York Daily News παραθέτει από την πλευρά της τις απόψεις ειδικού στη χρηματοδότηση των σπουδών που δικαιώνει εν μέρει τον Μπλούμπεργκ.

Όπως λέει δεν χρειάζεται ο καθένας να πάει σε καλό πανεπιστήμιο για να βρει καλή δουλειά, αλλά από την άλλη, οι σπουδές ακόμα και σε ένα μεσαίο ίδρυμα μπορούν μακροπρόθεσμα να βελτιώσουν τις οικονομικές προοπτικές ενός ατόμου…

in.gr

Σχόλιο: Τα στοιχεία λένε, ότι όσοι τελειώνουν κολέγιο, είτε ακριβό, είτε μεσαίο, βρίσκουν ποιο εύκολα δουλειά και παίρνουν καλύτερα λεφτά στην διαδρομή της ζωής τους.

Η Εκπαίδευση στην Αμερική είναι πανάκριβη και αυτό είναι πολύ άσχημο.

Δηλαδή στο κολέγιο θα πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν χρήματα;

Και αυτοί που έχουν χρήματα, αλλά έχουν μέτριες επιδόσεις, θα γίνουν και αυτοί υδραυλικοί; Ή θα τους προστατέψει το σύστημα;

Τίθεται ζήτημα ισονομίας. Η άποψη του Bloomberg είναι ελιτίστικη, έτσι όπως την θέτει.

Η Αμερική γεννήθηκε δημοκρατία και η γνώση και η παιδεία είναι δύναμη.

Η εκπαίδευση στην Αμερική είναι πανάκριβη και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Το να γίνει κάποιος υδραυλικός δεν είναι πρόβλημα. Αν όμως πάει στο κολέγιο και γίνει και υδραυλικός, μπορεί σε λίγο χρονικό διάστημα να φτιάξει εταιρεία, να προχωρήσει καλύτερα.

Ο Bloomberg δεν κατάφερε να μειώσει την ανεργία στην Νέα Υόρκη. Επίσης η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη άστεγους.

Ως Δήμαρχος δεν είναι κακός, αλλά δεν είναι και πολύ καλός. Πήρε ορισμένες πολύ καλές και σημαντικές αποφάσεις, που θα τον θυμούνται, όπως για τα αναψυκτικά και για τον έλεγχο των όπλων.

4444

BLOOMBERG TRISH PINK GIANNA 01 25 170513

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21149.htm

«Ένας ξένος αργά ένα απόγευμα σ΄ ένα χωριό του ορεινού Μυλοπόταμου, κάθεται στο καφενείο του χωριού και παραγγέλνει μια ρακή. Την ώρα που του σερβίρουν τη ρακή ρωτάει τον ιδιοκτήτη του καφενείου:

«Έχει εδώ κοντά κανένα ξενοδοχείο, να μείνω για ένα βράδυ;» Πριν απαντήσει ο ιδιοκτήτης, ένας θαμώνας του καφενείου λέει:

«Όχι παλληκάρι, δεν έχει ξενοδοχεία επαέ κοντά και θα βραδιάσει όπου να’ναι, αλλά μπορείς να μείνεις μαζί μας. Έλα σπίτι μου που έχει μαγειρέψει η γυναίκα μου πιλάφι με ρίφι να γλύφεις τα δάκτυλά σου».

Πάει λοιπόν στο σπίτι του, όπου ήταν μαζεμένη όλη η οικογένεια. Άντρες, γυναίκες, κοπέλια, παππούς, ξαδέρφια. Κάθονται στο τραπέζι με τον ξένο άνθρωπο ανάμεσα τους, όπως συνηθίζουν στις φιλοξενίες τους. Του βάζουν μπροστά του ένα πιάτο ζεστό ρύζι με στάκα, κι ένα ακόμη με βραστό κρέας.

Τρώει και του άρεσε πάρα πολύ. Λέει, σε λίγο: «Μπορώ να έχω ακόμη λίγο απ΄ αυτό το ρύζι;»

«Και βέβαια». Του βάζουν άλλο ένα πιάτο ρύζι και μόλις το τρώει ρωτάει πάλι: «Μου αρέσει πολύ αυτό το ρύζι με στάκα αντι βούτυρο, να φάω λίγο ακόμη;»

Και η νοικοκυρά του σπιτιού απαντά: «Καλά παλληκάρι μου, να σου βάλω ρύζι, αλλά φάε και λίγο κρέας γιατί το ρύζι το πληρώνουμε…»

Η παραπάνω ιστορία, που σε παραλλαγές συναντά συχνά ο επισκέπτης της Κρήτης, είναι ενδεικτική της φιλόξενης διάθεσης των κατοίκων του νησιού του Μίνωα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι προ ημερών ο δημοφιλής ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ δήλωσε ότι: “έχω γυρίσει ολόκληρο τον πλανήτη και δεν έχω δει φιλοξενία σαν την κρητική”.

Η φιλόξενη αυτή διάθεση έχει πάρει τη θέση της στα δύο καλοσκηνοθετημένα βίντεο με τίτλο “Incredible Memory” και “Incredible Hospitality” που προβάλλονται στα κοινωνικά δίκτυα και τα οποία κλέβουν τις εντυπώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα δύο spot οφείλουν ενδεχομένως μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους και στο γεγονός ότι την επιμέλειά τους ανέλαβε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο σκηνοθέτης της δημοφιλούς σειράς “Το νησί”.

Πρόκειται για δύο παραγωγές που δημιούργησε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας για την καλύτερη δυνατή και ενιαία τουριστική προβολή του νησιού μέσα από την τουριστική καμπάνια «Απίστευτη Κρήτη: Εκπληκτικά δική σας!»

«Με το βίντεο Incredible Hospitaliy, που έχει γυριστεί σε πορτοκαλεώνες στη Δυτική Κρήτη, επιθυμούμε να αναδείξουμε την κρητική φιλοξενία.

Επίσης, με το βίντεο “Incredible Memory”, πρόθεσή μας είναι να προβάλλουμε την παγκόσμια διάσταση του μινωικού και κρητικού πολιτισμού. Η φιλοξενία και ο παγκόσμιος χαρακτήρας του κρητικού πολιτισμού είναι τα δύο δυνατά στοιχεία της Κρήτης. Επίσης, επιθυμούσαμε αναδείξουμε την κρητική διατροφή» σημειώνει στο capital.gr ο Νίκος Ραπτάκης, Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης.

Δείτε τα βίντεο

Incredible Hospitality
http://www.youtube.com/watch?v=A40iNV_e7DU&feature=player_embedded

Το σενάριο

Εικόνα

Βρισκόμαστε σε γκαλερί. Στο πλάνο μας ένας άντρας (Γερμανός, γύρω στα 40) κατευθύνεται με απόλυτη προσοχή σε έναν πίνακα όπου πρωταγωνιστεί μια πορτοκαλιά.

Ο άντρας είναι προσηλωμένος στον πίνακα. Μοιάζει υπνωτισμένος και σιγά-σιγά σηκώνει το χέρι του για να πιάσει τον πίνακα. Λίγο πριν τον αγγίξει περνάμε σε άλλο περιβάλλον.

Μετάβαση

Τώρα, βρισκόμαστε σε επαρχιακό δρόμο της Κρήτης. Την οθόνη μας την «πλημμυρίζει» ένας πανέμορφος πορτοκαλεώνας. Ο ίδιος άντρας που πρωταγωνιστούσε στην γκαλερί θαυμάζει τον πλούσιο πορτοκαλεώνα.

Μόλις ο Γερμανός πρωταγωνιστής μας απλώνει το χέρι του για να κόψει το πορτοκάλι ξεπροβάλλει από τις πορτοκαλιές ένας άντρας, γύρω στα 45. Είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κοιτάζει ανέκφραστος έως και αυστηρά τον επισκέπτη. Φυσικά, ο Γερμανός επισκέπτης μόλις τον είδε «πάγωσε». Στη συνέχεια ο Κρητικός πλησιάζει τον επισκέπτη και του κάνει νόημα να τον ακολουθήσουν. Διστακτικά ο τουρίστας τον ακολουθεί.

Τώρα, τους βλέπουμε σε αυλή σπιτιού όπου η γυναίκα του Κρητικού έχει στρώσει το τραπέζι και κερνάει τον Γερμανό. Όλοι τους είναι χαμογελαστοί και απολαμβάνουν τα εδέσματα.

Τη στιγμή που ήταν έτοιμος να φύγει του δίνει ο Κρητικός 2 τσάντες πορτοκάλια.

Με φόντο τους πορτοκαλεώνες, το κρητικό σπίτι και τους πρωταγωνιστές μας να χαμογελάνε διαβάζουμε super: Incredible Hospitality!

Επιστροφή στη γκαλερί

Ο άντρας «ξυπνάει» και διαπιστώνει ότι το χέρι του είναι ακόμα απλωμένο και αγγίζει τον πίνακα. Ο φύλακας της γκαλερί του κάνει αυστηρά νόημα να μην αγγίζει τον πίνακα.

Incredible Memories
http://www.youtube.com/watch?v=4iOOVeq9MEs

Το σενάριο

Βρισκόμαστε μέσα σε κινέζικο εστιατόριο σε μια Ευρωπαϊκή πόλη λίγο πριν έρθουν οι πρώτοι πελάτες.

Μία καλοντυμένη Κινέζα (μαιτρ), με τον κατάλογο των κρατήσεων στα χέρια της κοιτάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες , διορθώνοντας τις πετσέτες που είναι καλλιτεχνικά στημένες πάνω στα πιάτα.

Μια όμορφη, μελαχρινή γυναίκα με περίτεχνο χτένισμα (μοιάζει με Μινωίτισσα) εισέρχεται στον χώρο. Η μαιτρ την παρατηρεί κοκαλωμένη, με έκπληξη.

Η πελάτισσα την πλησιάζει περιμένοντας να της υποδείξει που θα καθίσει, αλλά η μαιτρ συνεχίζει να την κοιτάζει αποσβολωμένη.

Η πελάτισσα αμήχανη ξεροβήχει και η μαιτρ σαν να βγαίνει από λήθαργο την οδηγεί στο τραπέζι που θα κάτσει.

Η καρέκλα στην οποία κάθεται η όμορφη πελάτισσα μοιάζει αρκετά με τον θρόνο της Κνωσού.

Η μαιτρ τώρα ακόμα πιο εντυπωσιασμένη, βγάζει από την τσέπη της το κινητό της και τραβάει φωτογραφίες την γυναίκα.

Η γυναίκα αμήχανη κοιτάζει δεξιά και αριστερά απορημένη.

Ακούμε φωνή ξεναγού να λέει ότι η Μινωική Κρήτη αποτελεί το πρώτο εγγράμματο πολιτισμό της Ευρώπης και την έναρξη της ευρωπαϊκής καταγεγραμμένης ιστορίας.

Η κινέζα τραβάει 3 διαδοχικές φωτογραφίες και αιχμαλωτίζει την γυναίκα σε 3 διαφορετικές πόζες και προφίλ. Με ειδικό εφέ βλέπουμε στην οθόνη μας (σαν από το κινητό της Κινέζας) και τις 3 πόζες την μια δίπλα στην άλλη.

Μετάβαση

Βλέπουμε την τοιχογραφία με τις τρεις Μινωίτισσες της Κνωσού. Συνεχίζουμε να ακούμε την φωνή της ξεναγού που μιλά για την τοιχογραφία.

Ο φακός κάνει zoom out για να αποκαλύψει την Κινέζα μαιτρ που βρίσκεται μπροστά από το έκθεμα στο Μουσείο της Κνωσού και να το φωτογραφίζει με το κινητό της εντυπωσιασμένη.

Με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και την πρωταγωνίστριά μας διαβάζουμε τίτλο: Incredible history!

Επιστροφή στο κινέζικο εστιατόριο

Η μαιτρ δείχνει στην πελάτισσα τις φωτογραφίες από το κινητό της. Χαμογελούν και οι δυο.

Ήχος:

Ακούμε κινέζικη μουσική.

Στη συνέχεια ακούμε φωτογραφικές μηχανές και ομιλίες επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο.

Τέλος, μπαίνει χαρακτηριστικό μουσικό θέμα.

Τι αναφέρει η Περιφέρεια Κρήτης σε ανακοίνωσή της

“Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας για την καλύτερη δυνατή και ενιαία τουριστική προβολή της Κρήτης μέσα από την τουριστική καμπάνια «Απίστευτη Κρήτη: Εκπληκτικά δική σας!» (Incredible Crete: Surprisingly yours!) δημιούργησε δυο νέα βίντεο που προβάλλουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την φιλοξενία και τις αρετές κάθε Κρητικού. Τα δύο βίντεο “Incredible History” & “Incredible Hospitality” , που έχουν την υπογραφή του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, βασισμένα στην πολιτιστική κληρονομιά και την φιλοξενία των ανθρώπων της Κρήτης , φιλοδοξούν να κερδίσουν την καρδιά κάθε επισκέπτη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ήδη τα δυο spot άρχισαν να προβάλλονται διεθνώς από τα social media, την ιστοσελίδα της Περιφέρειας αλλά και το κορυφαίο κανάλι Travel channel, ‘μαγνητίζοντας’ το διεθνές ενδιαφέρον.

Ο μινωικός πολιτισμός, ο πρώτος μεγάλος πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη, γεννήθηκε και ήκμασε στην Κρήτη και όλα τα σημαντικά ευρήματα του που βρίσκονται στο νησί αποτελούν πόλο έλξης αλλά και πηγή υπερηφάνειας. Η φιλοξενία και η γενναιοδωρία του κρητικού λαού δεν μπορούν να μην αποτελέσουν ένα από τους σημαντικούς λόγους για τον οποίο κάποιος όχι μόνο θα επισκεφθεί τον τόπο μας αλλά θα δημιουργήσει στενούς δεσμούς με το νησί μας.

Η Περιφέρεια Κρήτης σταθερή στο όραμα της : « Μια ενιαία Κρήτη, νησί πρότυπο και πόλος έλξης για τουρισμό και επενδύσεις», χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους με τη βοήθεια της τεχνολογίας για την προβολή και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας. Αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της, τις καλές πρακτικές και τις πρωτοποριακές ιδέες. Συνεργάζεται με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και διεκδικεί την θέση που της αναλογεί στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Τα δύο spot αυτά είναι ένα «εισιτήριο» για ένα ταξίδι στην Ελλάδα και την Κρήτη που προσφέρει η Περιφέρεια Κρήτης. Η ομορφιά του τόπου μας, η ιστορία και ο πολιτισμός μας αποτελούν τη δύναμη μας σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε. Το χαμόγελο, η φιλοξενία και η ζεστασιά της καρδιάς μας είναι ανεξάντλητα και παραμένουν ζωντανά. Η Περιφέρεια Κρήτης καλεί ξένους και Έλληνες από κάθε σημείο του πλανήτη να έλθει και να τα νιώσει από κοντά. Οι αξίες και τα ήθη μας αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για όλους μας. Να κάνουμε χαρούμενους όλους τους Έλληνες αλλά και να νιώσει κάθε επισκέπτης άνετος και ασφαλής!

Το incrediblecrete.gr

Η τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης «IncredibleCrete.gr», διακρίθηκε και βραβεύτηκε στην τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης (Ε.Β.Γ.Ε) 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση την Κυριακή 14 Απριλίου στην Αθήνα είναι βασικό συστατικό στοιχείο της καμπάνιας «Απίστευτη Κρήτη, Εκπληκτικά Δική σας» (Incredible Crete, Surprisingly Yours) καθώς και τα κανάλια YouTube και Vimeo, όπου και προβάλλονται τα spots που δημιούργησε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης. Η καμπάνια συμπληρώνεται από τα κοινωνικά δίκτυα της Περιφέρειας για τον τουρισμό στο Facebook και στο Twitter τα οποία αποτελούν και βασικό πυλώνα της προβολής του νησιού”.

Πηγή:www.capital.gr

19/05/2013

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3321.html

Οι μαθητές που έχουν μάλλον μέτριες επιδόσεις στο σχολείο θα ήταν καλύτερα να γίνουν υδραυλικοί και να…αφήσουν το κολέγιο, πρότεινε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Όπως εξήγησε στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του, αυτό θα ήταν καλύτερο για όσους έχουν μέτριες επιδόσεις.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσουν το χρόνο τους, θα έχουν εξαρχής ένα καλό εισόδημα και δεν θα μπλέξουν με πανάκριβα δίδακτρα ή φοιτητικά δάνεια, τα οποία εξάλλου θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ξεπληρώσουν.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα, όπως είπε, είναι η δουλειά τους δεν επηρεάζεται από το outsourcing ή από τους υπολογιστές.

Επικαλέστηκε δε και έρευνες που υποστηρίζουν ότι οι υδραυλικοί ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία με καλύτερους μισθούς και λιγότερο χρέος από τους αποφοίτους πανεπιστημίων.

Η New York Daily News παραθέτει από την πλευρά της τις απόψεις ειδικού στη χρηματοδότηση των σπουδών που δικαιώνει εν μέρει τον Μπλούμπεργκ.

Όπως λέει δεν χρειάζεται ο καθένας να πάει σε καλό πανεπιστήμιο για να βρει καλή δουλειά, αλλά από την άλλη, οι σπουδές ακόμα και σε ένα μεσαίο ίδρυμα μπορούν μακροπρόθεσμα να βελτιώσουν τις οικονομικές προοπτικές ενός ατόμου…

in.gr

Σχόλιο: Τα στοιχεία λένε, ότι όσοι τελειώνουν κολέγιο, είτε ακριβό, είτε μεσαίο, βρίσκουν ποιο εύκολα δουλειά και παίρνουν καλύτερα λεφτά στην διαδρομή της ζωής τους.

Η Εκπαίδευση στην Αμερική είναι πανάκριβη και αυτό είναι πολύ άσχημο.

Δηλαδή στο κολέγιο θα πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν χρήματα;

Και αυτοί που έχουν χρήματα, αλλά έχουν μέτριες επιδόσεις, θα γίνουν και αυτοί υδραυλικοί; Ή θα τους προστατέψει το σύστημα;

Τίθεται ζήτημα ισονομίας. Η άποψη του Bloomberg είναι ελιτίστικη, έτσι όπως την θέτει.

Η Αμερική γεννήθηκε δημοκρατία και η γνώση και η παιδεία είναι δύναμη.

Η εκπαίδευση στην Αμερική είναι πανάκριβη και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Το να γίνει κάποιος υδραυλικός δεν είναι πρόβλημα. Αν όμως πάει στο κολέγιο και γίνει και υδραυλικός, μπορεί σε λίγο χρονικό διάστημα να φτιάξει εταιρεία, να προχωρήσει καλύτερα.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21149.htm

«Ένας ξένος αργά ένα απόγευμα σ΄ ένα χωριό του ορεινού Μυλοπόταμου, κάθεται στο καφενείο του χωριού και παραγγέλνει μια ρακή. Την ώρα που του σερβίρουν τη ρακή ρωτάει τον ιδιοκτήτη του καφενείου:

«Έχει εδώ κοντά κανένα ξενοδοχείο, να μείνω για ένα βράδυ;» Πριν απαντήσει ο ιδιοκτήτης, ένας θαμώνας του καφενείου λέει:

«Όχι παλληκάρι, δεν έχει ξενοδοχεία επαέ κοντά και θα βραδιάσει όπου να’ναι, αλλά μπορείς να μείνεις μαζί μας. Έλα σπίτι μου που έχει μαγειρέψει η γυναίκα μου πιλάφι με ρίφι να γλύφεις τα δάκτυλά σου».

Πάει λοιπόν στο σπίτι του, όπου ήταν μαζεμένη όλη η οικογένεια. Άντρες, γυναίκες, κοπέλια, παππούς, ξαδέρφια. Κάθονται στο τραπέζι με τον ξένο άνθρωπο ανάμεσα τους, όπως συνηθίζουν στις φιλοξενίες τους. Του βάζουν μπροστά του ένα πιάτο ζεστό ρύζι με στάκα, κι ένα ακόμη με βραστό κρέας.

Τρώει και του άρεσε πάρα πολύ. Λέει, σε λίγο: «Μπορώ να έχω ακόμη λίγο απ΄ αυτό το ρύζι;»

«Και βέβαια». Του βάζουν άλλο ένα πιάτο ρύζι και μόλις το τρώει ρωτάει πάλι: «Μου αρέσει πολύ αυτό το ρύζι με στάκα αντι βούτυρο, να φάω λίγο ακόμη;»

Και η νοικοκυρά του σπιτιού απαντά: «Καλά παλληκάρι μου, να σου βάλω ρύζι, αλλά φάε και λίγο κρέας γιατί το ρύζι το πληρώνουμε…»

Η παραπάνω ιστορία, που σε παραλλαγές συναντά συχνά ο επισκέπτης της Κρήτης, είναι ενδεικτική της φιλόξενης διάθεσης των κατοίκων του νησιού του Μίνωα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι προ ημερών ο δημοφιλής ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ δήλωσε ότι: “έχω γυρίσει ολόκληρο τον πλανήτη και δεν έχω δει φιλοξενία σαν την κρητική”.

Η φιλόξενη αυτή διάθεση έχει πάρει τη θέση της στα δύο καλοσκηνοθετημένα βίντεο με τίτλο “Incredible Memory” και “Incredible Hospitality” που προβάλλονται στα κοινωνικά δίκτυα και τα οποία κλέβουν τις εντυπώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα δύο spot οφείλουν ενδεχομένως μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους και στο γεγονός ότι την επιμέλειά τους ανέλαβε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο σκηνοθέτης της δημοφιλούς σειράς “Το νησί”.

Πρόκειται για δύο παραγωγές που δημιούργησε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας για την καλύτερη δυνατή και ενιαία τουριστική προβολή του νησιού μέσα από την τουριστική καμπάνια «Απίστευτη Κρήτη: Εκπληκτικά δική σας!»

«Με το βίντεο Incredible Hospitaliy, που έχει γυριστεί σε πορτοκαλεώνες στη Δυτική Κρήτη, επιθυμούμε να αναδείξουμε την κρητική φιλοξενία.

Επίσης, με το βίντεο “Incredible Memory”, πρόθεσή μας είναι να προβάλλουμε την παγκόσμια διάσταση του μινωικού και κρητικού πολιτισμού. Η φιλοξενία και ο παγκόσμιος χαρακτήρας του κρητικού πολιτισμού είναι τα δύο δυνατά στοιχεία της Κρήτης. Επίσης, επιθυμούσαμε αναδείξουμε την κρητική διατροφή» σημειώνει στο capital.gr ο Νίκος Ραπτάκης, Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης.

Δείτε τα βίντεο

Incredible Hospitality
http://www.youtube.com/watch?v=A40iNV_e7DU&feature=player_embedded

Το σενάριο

Εικόνα

Βρισκόμαστε σε γκαλερί. Στο πλάνο μας ένας άντρας (Γερμανός, γύρω στα 40) κατευθύνεται με απόλυτη προσοχή σε έναν πίνακα όπου πρωταγωνιστεί μια πορτοκαλιά.

Ο άντρας είναι προσηλωμένος στον πίνακα. Μοιάζει υπνωτισμένος και σιγά-σιγά σηκώνει το χέρι του για να πιάσει τον πίνακα. Λίγο πριν τον αγγίξει περνάμε σε άλλο περιβάλλον.

Μετάβαση

Τώρα, βρισκόμαστε σε επαρχιακό δρόμο της Κρήτης. Την οθόνη μας την «πλημμυρίζει» ένας πανέμορφος πορτοκαλεώνας. Ο ίδιος άντρας που πρωταγωνιστούσε στην γκαλερί θαυμάζει τον πλούσιο πορτοκαλεώνα.

Μόλις ο Γερμανός πρωταγωνιστής μας απλώνει το χέρι του για να κόψει το πορτοκάλι ξεπροβάλλει από τις πορτοκαλιές ένας άντρας, γύρω στα 45. Είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κοιτάζει ανέκφραστος έως και αυστηρά τον επισκέπτη. Φυσικά, ο Γερμανός επισκέπτης μόλις τον είδε «πάγωσε». Στη συνέχεια ο Κρητικός πλησιάζει τον επισκέπτη και του κάνει νόημα να τον ακολουθήσουν. Διστακτικά ο τουρίστας τον ακολουθεί.

Τώρα, τους βλέπουμε σε αυλή σπιτιού όπου η γυναίκα του Κρητικού έχει στρώσει το τραπέζι και κερνάει τον Γερμανό. Όλοι τους είναι χαμογελαστοί και απολαμβάνουν τα εδέσματα.

Τη στιγμή που ήταν έτοιμος να φύγει του δίνει ο Κρητικός 2 τσάντες πορτοκάλια.

Με φόντο τους πορτοκαλεώνες, το κρητικό σπίτι και τους πρωταγωνιστές μας να χαμογελάνε διαβάζουμε super: Incredible Hospitality!

Επιστροφή στη γκαλερί

Ο άντρας «ξυπνάει» και διαπιστώνει ότι το χέρι του είναι ακόμα απλωμένο και αγγίζει τον πίνακα. Ο φύλακας της γκαλερί του κάνει αυστηρά νόημα να μην αγγίζει τον πίνακα.

Incredible Memories
http://www.youtube.com/watch?v=4iOOVeq9MEs

Το σενάριο

Βρισκόμαστε μέσα σε κινέζικο εστιατόριο σε μια Ευρωπαϊκή πόλη λίγο πριν έρθουν οι πρώτοι πελάτες.

Μία καλοντυμένη Κινέζα (μαιτρ), με τον κατάλογο των κρατήσεων στα χέρια της κοιτάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες , διορθώνοντας τις πετσέτες που είναι καλλιτεχνικά στημένες πάνω στα πιάτα.

Μια όμορφη, μελαχρινή γυναίκα με περίτεχνο χτένισμα (μοιάζει με Μινωίτισσα) εισέρχεται στον χώρο. Η μαιτρ την παρατηρεί κοκαλωμένη, με έκπληξη.

Η πελάτισσα την πλησιάζει περιμένοντας να της υποδείξει που θα καθίσει, αλλά η μαιτρ συνεχίζει να την κοιτάζει αποσβολωμένη.

Η πελάτισσα αμήχανη ξεροβήχει και η μαιτρ σαν να βγαίνει από λήθαργο την οδηγεί στο τραπέζι που θα κάτσει.

Η καρέκλα στην οποία κάθεται η όμορφη πελάτισσα μοιάζει αρκετά με τον θρόνο της Κνωσού.

Η μαιτρ τώρα ακόμα πιο εντυπωσιασμένη, βγάζει από την τσέπη της το κινητό της και τραβάει φωτογραφίες την γυναίκα.

Η γυναίκα αμήχανη κοιτάζει δεξιά και αριστερά απορημένη.

Ακούμε φωνή ξεναγού να λέει ότι η Μινωική Κρήτη αποτελεί το πρώτο εγγράμματο πολιτισμό της Ευρώπης και την έναρξη της ευρωπαϊκής καταγεγραμμένης ιστορίας.

Η κινέζα τραβάει 3 διαδοχικές φωτογραφίες και αιχμαλωτίζει την γυναίκα σε 3 διαφορετικές πόζες και προφίλ. Με ειδικό εφέ βλέπουμε στην οθόνη μας (σαν από το κινητό της Κινέζας) και τις 3 πόζες την μια δίπλα στην άλλη.

Μετάβαση

Βλέπουμε την τοιχογραφία με τις τρεις Μινωίτισσες της Κνωσού. Συνεχίζουμε να ακούμε την φωνή της ξεναγού που μιλά για την τοιχογραφία.

Ο φακός κάνει zoom out για να αποκαλύψει την Κινέζα μαιτρ που βρίσκεται μπροστά από το έκθεμα στο Μουσείο της Κνωσού και να το φωτογραφίζει με το κινητό της εντυπωσιασμένη.

Με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και την πρωταγωνίστριά μας διαβάζουμε τίτλο: Incredible history!

Επιστροφή στο κινέζικο εστιατόριο

Η μαιτρ δείχνει στην πελάτισσα τις φωτογραφίες από το κινητό της. Χαμογελούν και οι δυο.

Ήχος:

Ακούμε κινέζικη μουσική.

Στη συνέχεια ακούμε φωτογραφικές μηχανές και ομιλίες επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο.

Τέλος, μπαίνει χαρακτηριστικό μουσικό θέμα.

Τι αναφέρει η Περιφέρεια Κρήτης σε ανακοίνωσή της

“Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας για την καλύτερη δυνατή και ενιαία τουριστική προβολή της Κρήτης μέσα από την τουριστική καμπάνια «Απίστευτη Κρήτη: Εκπληκτικά δική σας!» (Incredible Crete: Surprisingly yours!) δημιούργησε δυο νέα βίντεο που προβάλλουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την φιλοξενία και τις αρετές κάθε Κρητικού. Τα δύο βίντεο “Incredible History” & “Incredible Hospitality” , που έχουν την υπογραφή του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, βασισμένα στην πολιτιστική κληρονομιά και την φιλοξενία των ανθρώπων της Κρήτης , φιλοδοξούν να κερδίσουν την καρδιά κάθε επισκέπτη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ήδη τα δυο spot άρχισαν να προβάλλονται διεθνώς από τα social media, την ιστοσελίδα της Περιφέρειας αλλά και το κορυφαίο κανάλι Travel channel, ‘μαγνητίζοντας’ το διεθνές ενδιαφέρον.

Ο μινωικός πολιτισμός, ο πρώτος μεγάλος πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη, γεννήθηκε και ήκμασε στην Κρήτη και όλα τα σημαντικά ευρήματα του που βρίσκονται στο νησί αποτελούν πόλο έλξης αλλά και πηγή υπερηφάνειας. Η φιλοξενία και η γενναιοδωρία του κρητικού λαού δεν μπορούν να μην αποτελέσουν ένα από τους σημαντικούς λόγους για τον οποίο κάποιος όχι μόνο θα επισκεφθεί τον τόπο μας αλλά θα δημιουργήσει στενούς δεσμούς με το νησί μας.

Η Περιφέρεια Κρήτης σταθερή στο όραμα της : « Μια ενιαία Κρήτη, νησί πρότυπο και πόλος έλξης για τουρισμό και επενδύσεις», χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους με τη βοήθεια της τεχνολογίας για την προβολή και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας. Αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της, τις καλές πρακτικές και τις πρωτοποριακές ιδέες. Συνεργάζεται με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και διεκδικεί την θέση που της αναλογεί στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Τα δύο spot αυτά είναι ένα «εισιτήριο» για ένα ταξίδι στην Ελλάδα και την Κρήτη που προσφέρει η Περιφέρεια Κρήτης. Η ομορφιά του τόπου μας, η ιστορία και ο πολιτισμός μας αποτελούν τη δύναμη μας σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε. Το χαμόγελο, η φιλοξενία και η ζεστασιά της καρδιάς μας είναι ανεξάντλητα και παραμένουν ζωντανά. Η Περιφέρεια Κρήτης καλεί ξένους και Έλληνες από κάθε σημείο του πλανήτη να έλθει και να τα νιώσει από κοντά. Οι αξίες και τα ήθη μας αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για όλους μας. Να κάνουμε χαρούμενους όλους τους Έλληνες αλλά και να νιώσει κάθε επισκέπτης άνετος και ασφαλής!

Το incrediblecrete.gr

Η τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης «IncredibleCrete.gr», διακρίθηκε και βραβεύτηκε στην τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης (Ε.Β.Γ.Ε) 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση την Κυριακή 14 Απριλίου στην Αθήνα είναι βασικό συστατικό στοιχείο της καμπάνιας «Απίστευτη Κρήτη, Εκπληκτικά Δική σας» (Incredible Crete, Surprisingly Yours) καθώς και τα κανάλια YouTube και Vimeo, όπου και προβάλλονται τα spots που δημιούργησε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης. Η καμπάνια συμπληρώνεται από τα κοινωνικά δίκτυα της Περιφέρειας για τον τουρισμό στο Facebook και στο Twitter τα οποία αποτελούν και βασικό πυλώνα της προβολής του νησιού”.

Πηγή:www.capital.gr

4444

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τα Γιάννενα με 1 – 0. Ο άσος του ΠΑΣΟΚ ήταν στο 1,40. Όποιος τον έπαιξε, τον έχασε.

Η κατηφόρα του ΠΑΟΚ ξεκίνησε μετά την αποπομπή του Γκαρσία. Άσχετα, αν ο Γκαρσία έπαιζε ή όχι, έδινε στον ΠΑΟΚ μια ώθηση. Τον ήθελαν οι οπαδοί. Τον έδιωξε ο Δωνης με τον Σαββίδη και μετά ο Σαββίδης έδιωξε και τον Δωνη, αφού δε κατάφερε να πάει στον τελικό κυπέλου.

4444

http://news247.gr/eidiseis/politiki/xrysh_aygh_to_xail_xitler_to_fwnaze_o_thiasos_toy_syriza_-_nomizoyn_oti_h_voylh_einai_delfinario.2258798.html

Δεν σταματούν οι ανακοινώσεις των κομμάτων για το περιστατικό με τα “χάιλ Χίτλερ” στη Βουλή, με τη Χρυσή Αυγή να επιρρίπτει ευθύνες στον Γιάννη Δραγασάκη.

“Όλα τα διεφθαρμένα κόμματα του συστήματος, δεξιά και αριστερά, ενώθηκαν και πάλι κατά της Χρυσής Αυγής, γιατί εμείς είμαστε η μόνη φωνή της Αλήθειας, η μόνη φωνή των Ελλήνων μέσα στη βουλή.

Μας πολεμούν όλοι, άρα πάμε καλά. Την απόλυτη ευθύνη για τα χθεσινά γεγονότα φέρει ο Δραγασάκης. Δε λειτούργησε ως πρόεδρος της βουλής, αλλά ως κομματόσκυλο του Σύριζα.

Γελοιοποιήθηκε παρακαλώντας διαρκώς τον φρούραρχο, ο οποίος ασφαλώς αδιαφόρησε, γιατί οποιαδήποτε παρέμβαση αστυνομίας κατά βουλευτή είναι αντισυνταγματική.

Κανένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν απεβλήθη. Αποχωρήσαμε αρνούμενοι να συμμετέχουμε στις αθλιότητες των συριζαίων.

Το “Χάιλ Χίτλερ” το φώναζε ο θίασος του Σύριζα με πρωταγωνιστή τον Πάντζα που νομίζει ότι η βουλή είναι δελφινάριο”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

4444

http://news247.gr/eidiseis/politiki/orgh_glezoy_kata_tsipra_gia_th_dialysh_twn_synistwswn.2259535.html

Σκληρή κριτική ασκούν ο Μανώλης Γλέζος και άλλοι τέσσερις επικεφαλής συνιστωσών κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να εξαγγείλει διάλυση των Συνιστωσών και να επιβάλλει ενιαία λίστα στην εκλογή των οργάνων του κόμματος.

“Η ενέργεια αυτή είναι και άτοπη και από πλευράς τύπου και ουσίας” τονίζεται στην ανακοίνωση-φωτιά. “Ως προς τον τύπο γιατί έγινε χωρίς καμία έγκριση από συλλογικά όργανα κι ενώ εκκρεμούν οι συνεδριάσεις, κι ως προς την ουσία γιατί προβάλλονται θέσεις που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταβάλουν εξελίξεις”, επισημαίνεται.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ακόμα ο Γιάννης Θεωνάς (ΚΕΔΑ), Στ. Καράμπελας (ΕΔΗΚ), Π. Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) και Π. Σχίζας (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά).

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, “αν και αυτές τις εξαγγελίες έκανε ο Αλέξης Τσίπρας επικαλούμενος εντολές από 1.600.000 ψηφοφόρους, προωθεί ιδέες και θέσεις που πλήττουν την συνοχή και την ίδια την Δημοκρατία και τον πλουραλισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να κάνουμε γιορταστικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουμε την 21 η Μαίου 2001 που συγκροτήθηκε το Φόρουμ, το οποίο οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια αυτή ιστορική μέρα, προς τέρψην της τρικοματικής κυβέρνησης και του αξιοθρήνητου εκπροσώπου της ο πρόεδρος εξαγγέλλει τη διάλυση των συνιστωσών και του ενωτικού εγχειρήματος”.

Ο Μανώλης Γλέζος που είναι επικεφαλής στο Επικρατείας του κόμματος και των “Ενεργών Πολιτών” και οι άλλες τέσσερις συνιστώσες ζητούν την “απόρριψη των απαράδεκτων απόψεων που επιβάλλονται άνωθεν” και προτείνει να ισχύσουν οι διαφορετικές λίστες και απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων και κάθε συνιστώσα να μετέχει στο κόμμα σε ένα μεικτό σχήμα.

Αναμένεται η αντίδραση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

4444

Σήμερα είναι η ημέρα μνήμης της Σφαγής των Ποντίων, από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Οι Σφαγές πρέπει να καταδικάζονται και να αναγνωρίζονται.

4444

ELLADA XRYSH AUGH EPISODIA STH BOULH 01 01 190513

4444

18/05/2013

4444

CHINA: FOXCONN

http://www.zougla.gr/kosmos/article/kina-tris-aftoktonies-se-ergostasio-tis-foxcon

Τρεις εργαζόμενοι σ’ ένα εργοστάσιο της εταιρείας Foxconn στην Κίνα έβαλαν τέλος στη ζωή τους μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες πηδώντας στο κενό, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και μια οργάνωση υπεράσπισης των κινέζων εργατών, η οποία αναρωτιέται για τις αιτίες αυτών των αυτοκτονιών.

Οι τρεις αυτόχειρες απασχολούνταν στο ίδιο εργοστάσιο αυτής της πρώτης στον κόσμο ταϊβανέζικης εταιρείας εξαρτημάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο Ζενγκζού, στο κέντρο της χώρας.

Ο πρώτος, ένας άνδρας 24 ετών, πήδηξε από το παράθυρο του κοιτώνα του στις 24 Απριλίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα μια 23χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της αφού πήδηξε από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας της, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Την περασμένη Τρίτη, ένας παντρεμένος άνδρας περίπου 30 ετών έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τη σκεπή του 5ου ορόφου ενός κτιρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Οι αιτίες αυτών των αυτοκτονιών δεν είναι σαφείς» σχολίασε με σημερινή ανακοίνωσή του το Κινεζικό Παρατηρητήριο Εργασίας, μια οργάνωση η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

«Ενδέχεται να συνδέονται με μια πολιτική, βάσει της οποίας οι εργάτες απειλούνται με απόλυση αν μιλούν για το χώρο εργασίας τους» συνεχίζει αυτή η ΜΚΟ.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Σχόλιο: Οι εργασιακές συνθήκες στην Κίνα είναι τρομερές. Έχουμε ακούσει και για την Cosco στον Πειραιά. Σαμαρά τι ακριβώς επενδύσεις θα φέρεις; Η Ελλάδα δεν είναι υποανάπτυκτη. Δεν είναι σκλάβοι οι Νεοέλληνες.

Και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι ηλίθια. Φωνάζει και δεν κάνει ένα σωστό απολογισμό. Να βάλει τα νούμερα κάτω και να μας πει για κάθε περιβόητη επένδυση, πόσα θα κερδίσει η Ελληνική κοινωνία.

4444

i ROBOT

http://www.zougla.gr/kosmos/article/stratiotika-rompot-sto-world-cup-tis-vrazilias

Για να βεβαιωθεί ότι θα διεξαχθούν όλα ομαλά -τουλάχιστον στον τομέα της ασφάλειας- στο World Cup του 2014 στη Βραζιλία, η FIFA αποφάσισε να χρησιμοποιήσει υψηλή τεχνολογία, επιστρατεύοντας στρατιωτικά ρομπότ στον τομέα της ασφάλειας.

Η i-Robot ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει τη Βραζιλία με 30 PackBot, ρομπότ που έχουν χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ αλλά και μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Τα ρομπότ, τα οποία θα διαθέτουν κάμερες και δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων, θα συνεργαστούν με τους χιλιάδες στρατιώτες που θα περιπολούν στις 12 πόλεις όπου θα φιλοξενηθούν αγώνες.

4444

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/eklepsan-terastia-posotita-apo-ladi-ke-tsipouro

Ένας άνδρας 41 ετών από την Αλβανία μαζί με συνεργό εισέβαλε στην αποθήκη 42χρονου στην Ποτίδαια Χαλκιδικής και του έκλεψε τεράστια ποσότητα λαδιού.

Αναλυτικά, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος μαζί με έναν ακόμη άγνωστο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, πρωινές ώρες της 12.05.2013, αφού παραβίασαν την είσοδο της αποθήκης ενός 42χρονου, εισήλθαν σε αυτή και αφαίρεσαν 662 λίτρα ελαιόλαδο καθώς και 2 νταμιτζάνες τσίπουρο, τα οποία φόρτωσαν στο αυτοκίνητο του 41χρονου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερόμενου, ο οποίος δε συνελήφθη, θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Πηγή: seleo.gr

Σχόλιο: Η εγκληματικότητα έχει ανέβει στα ύψη. Πλέον κλέβουν και πράγματα που παλιά σπάνια άκουγες. Οι μετανάστες έφεραν νέα ήθη και έθιμα στην εγκληματικότητα. Αυτό κανένας αριστερός δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, διότι είναι τεκμηριωμένο.

Τα επιχειρήματα των αριστερών είναι της πλάκας όσο αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης. Αν κάποιος σοβαρός ασχοληθεί πραγματικά και κάνει την σωστή ανάλυση στους αριθμούς, οι αριστεροί δε μπορούν να σταθούν.

Φυσικά μιλάμε για το πρόβλημα της μετανάστευσης και όχι για τον μετανάστη, που συνήθως είναι θύμα σκληρής εκμετάλλευσης.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι είναι κομπλεξικοί με το ζήτημα της Μετανάστευσης. Αριστεροί και δεξιοί.

4444

ARGO: ESCAPE FROM IRAN

ARGO: ESCAPE FROM IRAN

4444

Το Ποντίκι του Δελατολα (09/05/13), κάνει μνια γιατί τα ΜΜΕ της Γαλλίας και της Γερμανίας λένε ότι οι Έλληνες έχουν λεφτά και ότι υπάρχει μια εικονική πραγματικότητα.

Η απάντηση βρίσκεται Δελατολα στις εκλογές του 2012. Το κύριο σύνθημα του Σαμαρά και της ΝΔ ήταν ένα: μην ψηφήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν έρθει στην εξουσία, θα σας πάρει τα λεφτά. Το θυμάστε;

Εγώ δεν έχω λεφτά και έτσι δεν ψήφησα ΝΔ και τον Σαμαρά, ούτε το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.

Αν ήμουν ξένος και βρισκόμουν στις εκλογές του 2012, θα κατέληγα στο συμπέρασμα, ότι οι νεοέλληνες ψηφίζουν Σαμαρά και τα κόμματα του μνημονίου γιατί έχουν λεφτά και φοβούνται τον Τσιπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν βγουν, θα τους τα πάρουν.

Κατάλαβες Δελατολα; Οι άνθρωποι στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Όσοι δεν έχουν χρήματα, όπως εγώ, δεν ψηφίζουν ΝΔ και Σαμαρά. Ούτε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Αν είσαι άνεργος και δεν έχεις χρήματα, γιατί να ψηφήσεις την ΝΔ και τον Σαμαρά και τον Στουρναρα και το ΠΑΣΟΚ με τις μίζες και την ΔΗΜΑΡ;

Στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ και ο Σαμαράς φαίνεται να μην έχουν φθορά. Αυτό σημαίνει ότι οι Νεοέλληνες έχουν λεφτά. Η κρίσιμη μάζα της κοινωνίας.

Εγώ πάντως δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις και θέλω εκλογές. Θέλω να δω αν οι νεοέλληνες έχουν πράγματι λεφτά.

Διότι ο Σαμαράς είναι απατεώνας θα μου πει κάποιος και άλλα τους είπε και άλλα κάνει.

Όμως η βασική ουσία της υπόθεσης, που στηρίζεται στο βασικό σύνθημα των εκλογών του 2012, παραμένει.

Μην ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ και Τσιπρα, γιατί αν βγουν θα σας πάρουν τα λεφτά. Άρα οι νεοέλληνες έχουν λεφτά. Η κρίσιμη μάζα, κολυμπά στο χρήμα. Καταθέσεις σε θυρίδες. Σε μπαούλα, σε φορολογικούς παραδείσους.

Αυτό που λένε τα ξένα ΜΜΕ δεν είναι αστήρικτο.

Μη ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ και Τσιπρα, γιατί αν βγουν θα σας πάρουν τα λεφτά, κύριο σύνθημα της ΝΔ και του Σαμαρά στις εκλογές του 2012.

Σωστά η Monde και η Figaro μιλούν για εικονική πραγματικότητα.

Θυμάστε τον Γεωργιάδη που φώναζε: εγώ δεν είμαι Κομουνιστής και δεν βάζω φόρους στα ακίνητα και κάτι παρομοια; Τώρα θα βάλουν φόρο και στα αγροτεμάχια.

Είναι δυνατόν στις δημοσκοπήσεις, να υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν την ΝΔ και τον Σαμαρά;

Εγώ θέλω εκλογές και όπως έχω γράψει, όσο ποιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα.

Μην ξεχνάς αναγνώστη νεοέλληνα, ότι εγώ στοιχηματίζω και πηγαίνω στο ταμείο και εισπράττω. Βέβαια στοιχηματίζω ένα ευρώ, με ενδιαφέρει περισσότερο η ουσία. Η επιβεβαίωση της αλήθειας.

4444

Εχτες ο Μάκης στο Extra με καθήλωσε. Φοβερές αποκαλύψεις. Τον Μάκη τον στηρίζω διότι είναι από τους λίγους που δεν ξεχνά να αναφέρει τον επαίσχυντο νόμο περί τύπου, που έφτιαξε ο Βενιζέλος. Αυτός ο άθλιος που θέλει να λέγεται και δημοκράτης.

Οι κρυφές κάμερες για το δημόσιο συμφέρον, επιτρέπονται στην Αγγλία και την Ιταλία και αλλού. Δηλαδή στην Αγγλία και στην Ιταλία, είναι λιγότερο δημοκράτες από την Ελλάδα;

Άθλια υποκείμενα, που μιλούν για δημοκρατία, ενώ με τους νόμους που ψηφίζουν, δείχνουν πόσο φασίστες είναι.

Αυτός που αγαπά την Δημοκρατία φτιάχνει σωστούς νόμους και προωθεί την διαφάνεια.

Οι κρυφές κάμερες απαγορεύτηκαν στην Ελλάδα, για να μη βγουν τα άπλυτα στην φόρα και πόσο βρωμιάρηδες είναι οι πολιτικοί σε όλες τις βαθμίδες. Όχι όλοι οι πολιτικοί, η πλειοψηφία.

4444

Για να σπάσει το 1,35 της Ντόρτμουντ, έπρεπε να δεχτεί Κόκκινη κάρτα.

Ενδιαφέρον.

4444

17/05/2013

4444

ARGO: ESCAPE FROM IRAN

ARGO: ESCAPE FROM IRAN

4444

4444

PRINCESS JULIANA AIRPORT

4444

BLOOMBERG TRISH PRESIDENT MAGAZINE KOLAZ 01 23 150513

4444

For those who do not have to travel by air this summer — don’t. The number of seats filled will hit near-record levels. Airports will be crowed, in many cases where temperatures are high. The lines will be longer. And flight delays will be more likely than at any time in memory.

According to trade group Airlines for America, the economic recovery has helped the airline industry, but:

… more people will fly this summer than a year ago, and a record number of passengers will fly internationally. A4A said it expects U.S. airlines will carry close to 209 million passengers globally from June through August, an increase of 1 percent from the same period in 2012. The system-wide summer estimate includes 27 million international passengers, a record number for U.S. airlines.

This marks the largest summer volume for U.S. airlines since 2008, when more than 210 million traveled. The all-time high was summer 2007, when more than 217 million people took to the skies on U.S. airlines.  A4A further noted that the busiest travel days are expected to be Thursdays and Fridays between the middle of June and the first week of August.
Read more: Brace for Record Air Traffic in U.S. This Summer – 24/7 Wall St. http://247wallst.com/2013/05/17/brace-for-record-air-traffic-in-u-s-this-summer/#ixzz2TYC4Q6vp

4444

EUROZONE nintza 01 01 170513

4444

Καλά μιλάμε οι Έλληνες έχουν σαλτάρει. Άκουγα την Ελληνοφρενεια και βγήκε ο γιατρός και είπε: αν πιστεύεις ότι ο Χρηστός Αναστήθηκε, αι γαμησου!!!!

Μιλάμε ότι ο συγκεκριμένος θα παίζει το Άγιο Πάσχα. Από του χρόνου.

4444

Ο Μιστερ Αλέξης. Χειροκροτήστε γιδια. Η Ελληνική Βουλή, που υπέγραψε τα μνημόνια είναι μια ξευτιλισμένη βουλή.

Η Ελληνική βουλή που ψηφίζει ολόκληρα μνημόνια σε ένα άρθρο, είναι μια ξευτιλισμένη βουλή.

Χειροκροτήστε γιδια! Έγραψε.

4444

BLOOMBERG THE REAL BRAZIL MONDELEZ 01 03 01 160513

4444

Ο Γιωργάκης ζήτησε άδεια, άδεια ξανά από την Βουλή. Τι ξευτίλες είστε όσοι ψηφήσατε ΠΑΣΟΚ.

Μιλάμε ότι είστε πραγματικοί ξευτίλες. Χώρια ότι κάνετε τεράστιο κακό στην Ελλάδα.

Αυτά βλέπουν οι ξένοι και σου λένε, το μνημόνιο είναι ελαφρύ.

Κι εγώ σε αυτό το συμπέρασμα θα κατέληγα.

Ο Γιωργάκης ζήτησε ξανά άδεια! Τι ξευτίλες είναι οι Πασοκοι. Αν ο Βενιζέλος διαγράψει τον Γιωργάκη, θα σπάσουμε μεγάλη πλάκα.

Ο Γιωργάκης είναι πολιτικά νεκρός. Δεν έχει καμία απήχηση στην Ελληνική κοινωνία, πλην του κλόουν.

4444

Είναι ξευτίλας, ο Αλέξης Τσίπρας; 

Ο Ολιβερ Στόουν πάντως, είπε ότι είναι μεγάλη ελπίδα για την Ευρώπη.

4444

Το Χαράτσι είναι εδώ. Δεν πήγε με τον Σαμαρά στην Κίνα ή όπου άλλου.
Και εσύ λαέ Μαλακισμενε, μη ξεχάσεις να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Η Δόση που θα δώσουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ, θα πάει όλη σε πληρωμές ομολόγων. Με απλά λόγια, μας δίνουν λεφτά που δεν περνούμε ποτέ, αλλά μας χρεώνουν.
Καταλάβατε;
Και συ λαέ Μαλακισμενε μη Ξεχνάς να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Θυμάστε αυτό το άθλιο Υποκείμενο τον Στουρναρα, που έλεγε ότι αν δεν πάρουμε την δόση τον Νοέμβριο, θα πεινάσουμε;
Η δόση δεν ήρθε τον Νοέμβριο και εμείς δεν πεινάσαμε. Τα χρήματα των δόσεων, δεν έρχονται στην Ελληνική Οικονομία.

4444

Ο Κινέζος είπε στον Σαμαρά για την γραφειοκρατία και αυτός του είπε για Fast Track και ο Κινέζος κατάλαβε, ότι η Ελλάδα είναι υποανάπτυκτη χώρα, με αλήτες πολιτικούς, όπως ο Σαμαράς.

Οι επενδύσεις δεν έρχονται με Fast Track, έρχονται με το σωστό πλαίσιο, που εγγυάται, ότι όλοι θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, όπως γίνεται σε όλα τα σοβαρά κράτη.

Οι Αλήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δε θέλουν να καταργήσουν την γραφειοκρατία, διότι βγάζουν προσωπικό χρήμα.

Έτσι έχουμε για παράδειγμα το Βέλγιο που δεν έχει κυβέρνηση για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά οι επενδύσεις είναι τεράστιες και από την άλλη έχουμε την Ελλάδα, που την κυβερνούν αλήτες και γκάνγκστερ και οι επενδύσεις είναι πενιχρές.

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα, γίνονται για να βγάλουν χρήμα, αυτοί που κυβερνούν. Έτσι η Ηochtief, ήρθε και υπέγραψε μια σύμβαση αποικιοκρατίας για την εκμετάλλευση του Ελευθέριος Βενιζέλου. Το βρωμερό ΠΑΣΟΚ, τέτοια σύμβαση έφτιαξε.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση. 2000 νταβατζηδες.

Όταν ο Άκης του βρωμερού ΠΑΣΟΚ, φωνάζει αθώος και ότι δεν πήρε μίζες, τον χώνεις ποιο βαθιά στην Φυλακή. Έτσι καθαρίζεις την πολιτική από τα καθάρματα.

Στο Βέλγιο, όπως και στην Γαλλία δεν υπάρχει νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ούτε γελοίοι όπως ο Μαρκογιανακης.

Πήγε ο Εισαγγελέας στον Σαρκοζι ή Σαρκοζι πήγε στον Εισαγγελέα. Δεν έβαλαν έναν γελοίο σα το Μαρκογιανακη πρόεδρο επιτροπής. Ο Εισαγγελέας άσκησε τα καθήκοντα του, όπως σε κάθε πολίτη.

Οι άνθρωποι δεν είναι πολιτικοί, είναι ξευτίλες. Ξευτίλας είναι και ο νεοέλληνας που τους ψηφίζει.

4444

http://olympia.gr/2013/05/17/%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B7/

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ…

Τι έχουμε λοιπόν; Οι Έλληνες τραπεζίτες των μεγάλων ντηλ, στην ουσία “εξαφάνισαν” δάνεια 7,7 δις Ευρώ κατά την εξαγορά των Κυπριακών τραπεζών. Και το ερώτημα είναι ένα και συγκεκριμένο: Πόσα από αυτά τα δάνεια είχαν συναφθεί με Ελληνικές τράπεζες, Έλληνες τραπεζίτες, συγγενικά τους πρόσωπα ή “πρόσωπα… πολιτικού ενδιαφέροντος”; όσον αφορά το ποιός πληρώνει τον μάρμαρο, το γνωρίζετε ήδη. Ο Ελληνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ζημίες της τάξης των 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ καταγράφηκαν από την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής ο Διοικητικής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης.

«Τα δάνεια των τραπεζών στην Ελλάδα, ύψους 23,9 δισ. ευρώ, πωλήθηκαν για 16,2 δισεκατομμύρια. Προέκυψε δηλαδή ζημιά 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου επεσήμανε ότι ενώ το ποσό του απαιτούμενου κεφαλαίου «υπολογίστηκε στο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς κατέβαλε μόνο 0,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου υπεγράφη η συμφωνία για την μεταβίβαση των υποκαταστημάτων της υπό αναδιάρθρωση Τράπεζας Κύπρου, της υπό εκκαθάριση Λαϊκής Τράπεζας, και της Ελληνικής που βρίσκονται στη χώρα μας στην Τράπεζα Πειραιώς. (Πληροφορίες από ΣΚΑΪ – ΑΠΕ)

Σχόλιο: Σάλα έχεις να πεις κάτι; Φυσικά και πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο.

4444

Το Ελληνικό μνημόνιο ήταν το χειρότερο από τα τρία που εφαρμόστηκαν. Τα άλλα δυο ήταν σε Ιρλανδία και Πορτογαλία.
Και συ Λαέ μαλακισμενε μη ξεχνάς να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Είναι προφανές ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν έκαναν καμία διαπραγμάτευση.
Όσο αφορά την Επιστράτευση, που εφαρμόζουν οι Κυβερνήσεις του μνημονίου, είναι πρακτική πραξικοπήματος. Έχουν καταλύσει το Σύνταγμα. Η Ελλάδα έχει κατοχή σε ποιο σοφιστικέ εκδοχή.

4444

16/05/2013

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113043629

Οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου, υποστηρίζει ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή
αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο
ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει
ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά
κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.
Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ.
Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα
τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες
δεκαετίες»
και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το
παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα
ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».
Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε
εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες.
«Το υψηλό χρέος δεν
είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης
εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση
της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη
της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις
Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου
και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την
Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και
η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το
άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον
των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και
των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.
Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το
παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον
έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης
και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των
χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από
μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.
Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης.

Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί
εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους
ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς
υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου,
στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα
η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ
ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και
συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου
και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κάνεις
δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα
αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο
τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την
Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα
αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το
ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να
εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με
εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.
Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς
επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα
πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».
Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος
Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει
ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της
Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, “δεν
έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη” και ο υφυπουργός Γιάννης
Μανιάτης τόνιζε, “δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία” και τώρα μια
έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους
υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να
ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα
κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι
Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να
υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός
υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται
για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ
υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά
προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην
Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ,
Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της
Goldman Sachs. «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής
οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το
πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την
εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού
τιμήματος», επισημαίνει.
Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που
εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα
προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το
αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο
Μπρούνινγκ. «Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο
απύθμενο. Η φτώχεια των απλών ανθρώπων είναι δραματική και όχι αντάξια μιας
χώρας στον πυρήνα της πλούσιας Ευρώπης. Ακόμη και ο Έλληνας πρωθυπουργός το
δηλώνει καθαρά: η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με την Γερμανία την
περίοδο της Βαϊμάρης»,
υπογραμμίζει και αναφέρει ότι έχει ο ίδιος επισκεφτεί
την Ελλάδα και έχει δει την δράση της Χρυσής Αυγής. «Αυτά είναι άσχημα πράγματα
που δεν τα έχω δει ούτε στο Γ’ Ράιχ», προσθέτει, ενώ στο βιβλίο του γράφει
σχετικά: «Οι Έλληνες όχι μόνο επινόησαν την Δημοκρατία, αλλά την αγαπούν ακόμη
και σήμερα. Για αυτό και είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί ειδικά σε
αυτή τη χώρα συμβαίνει μια τόσο δραματική εξέλιξη στο αντιδημοκρατικό πολιτικό
άκρο».
Απορρίπτει πάντως τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ
προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη στην Ευρώπη. «Αντιθέτως, το ευρώ έχει
εξελιχθεί σε εχθρό της Ευρώπης», καταλήγει και προτείνει την διατήρησή του,
αλλά και την παράλληλη κυκλοφορία των εθνικών νομισμάτων, η αξία των οποίων θα
διαμορφώνεται ελεύθερα έναντι του ευρώ, μαζί με την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού
Ταμείου Υποδομών, το οποίο θα συμμετέχει σε όλα τα ενεργειακά σχέδια των
μεγάλων εταιρειών, με στόχο τις επενδύσεις και την ενεργειακή αλλαγή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Οι Γερμανία πάντα είχε έξυπνους ανθρώπους. Σε όλες τις εποχές. Το ζήτημα είναι ότι συνήθως επικρατούν οι ηλίθιοι. Έτσι οι Γερμανοί χάνουν. Την πρόταση που έκαναν οι Κύπριοι στον Σόιμπλε, ήταν πολύ καλή. Αλλά αυτός δεν είχε το μυαλό. Μετά οι Γερμανοί αναρωτιούνται γιατί πάνε στον κουβά.

Αυτό που έχω να γράψω εγώ είναι: υπάρχει ακόμα χρόνος και χρήμα για να ξεφύγει η Ευρωζώνη από την ύφεση. Οι Γερμανοί πρέπει να αφήσουν τους έξυπνους Γερμανούς να αποφασίσουν και όχι τους ηλίθιους.

Μπορεί να υπάρξει «τάξη» και ανάπτυξη ταυτόχρονα. Η μείωση του ΦΠΑ εστίασης, δεν επηρεάζει την τάξη στα δημοσιονομικά της Ελλάδος. Αντίθετα ασκεί μεγαλύτερη πίεση στα Ελληνικά κόμματα και τους πολιτικούς να γίνουν ποιο σοβαροί στη διαχείριση.

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η διαφθορά που δημιουργεί γραφειοκρατία και άλλα παρατράγουδα.

Το Ελληνικό κράτος και οι ευρωπαίοι εταίροι, θα πρέπει να φτιάξουν ένα αξιόπιστο φορολογικό σύστημα και δικαστικό σύστημα.

Από το 2010 έχουν έρθει στην Ελλάδα ένα σωρό Ευρωπαίοι τεχνοκράτες. Το ερώτημα είναι: γιατί εγώ ο απλός Έλληνας, δεν έχω ένα απλό, δίκαιο και αξιόπιστο φορολογικό σύστημα;

Η μείωση του ΦΠΑ εστίασης, θα φέρει πολύ χρήμα, γιατί από το 2010, δεν έχει φτιαχτεί ένα αξιόπιστο φορολογικό σύστημα;

Οι Γερμανοί πρέπει να σκεφτούν λογικά και να σταματήσουν τις μαλακιες. Εδώ υπάρχει πολύ χρήμα, για όλους στην Ευρωζώνη.

Απλά πρέπει να ηρεμήσετε και να σκεφτείτε λογικά. Από το 2010 εκτός από την εξαθλίωση των εργαζομένων, δεν έχετε κάνει τίποτα σοβαρό.

4444

BLOOMBERG EMBRAER_S KC_390 TRISH 01 05 150513

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1797026

Νέο ρεκόρ σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης το Μάρτιο καθώς οι εξαγωγές κατέγραψαν και νέα άνοδο, ενώ οι εισαγωγές συνέχισαν να υποχωρούν.

Ειδικότερα, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης ανήλθε σε 22,9 δισ. ευρώ το Μάρτιο σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό. Ένα χρόνο νωρίτερα η Ευρωζώνη είχε εμφανίσει πλεόνασμα 6,9 δισ. ευρώ, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2012 στα 13,8 δισ. ευρώ.

Σε προσαρμοσμένη βάση οι εξαγωγές αυξήθηκαν 2,8% το Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 1,0%, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Η πρώτη εκτίμηση της Eurostat για την Ε.Ε. των 27 έδειξε ότι το εμπορικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 15,8 δισ. ευρώ από έλλειμμα 8,2 δισ. ευρώ το Μάρτιο του 2012. Το Φεβρουάριο είχε καταγραφεί πλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ.

Στο 1,2% ο πληθωρισμός

Εξάλλου, πτώση για τέταρτο διαδοχικό μήνα σημείωσε τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,2% από 1,7% το Μάρτιο φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2010. Τον Απρίλιο του 2012 ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 2,6%. Σε σχέση με το Μάρτιο οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν πτώση 0,1%.

Στην Ε.Ε. των 27 ο ετήσιος πληθωρισμός σημείωσε πτώση στο 1,4% από 1,9%.

Ο χαμηλότερος ετήσιος πληθωρισμός σημειώθηκε στην Ελλάδα (-0,6%), στη Λετονία (-0,4%) και στη Σουηδία (0%) ενώ ο υψηλότερος στη Ρουμανία (4,4%), στην Εσθονία (3,4%0 και στην Ολλανδία (2,8%).

Σχόλιο: Η Ευρωζώνη έχει πλεόνασμα και ύφεση. Αυτό είναι ανισορροπία στην κατανομή. Δεν είναι αρμονικό.

4444

Τι ακούω στην εκπομπή του Κωτρωτσου. Η ηγεσία της ΟΛΜΕ, έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια, τους καθηγητές και τις τοπικές ενώσεις καθηγητών. Φοβερές καταγγελίες.

Αυτοί οι συνδικαλιστές που είναι στην κορυφή, δεν είναι συνδικαλιστές. Εξυπηρετούν συμφέροντα. Καταρχήν προσωπικά. Πόσοι συνδικαλιστές έγιναν βουλευτές και υπουργοί;

Επίσης ακούω πως δουλεύουν στην Cosco. Έχουν καταργηθεί τα εργασιακά δικαιώματα. Η Cosco λέει, έχει ιδιωτική κινέζικη αστυνομία.

Αυτός που τα λέει αυτά, σωστά αναρωτιέται: ποιες επενδύσεις; Έξυπνος ο ακροατής.

Οι Γερμανοί στο Αεροδρόμιο, πόσο ωφέλησαν το ελληνικό κράτος; Τα έβαλε κάποιος κάτω με χαρτί και μολύβι, να μας πει, τι έχει κερδίσει η Ελλάδα, από την «επένδυση» στο Ελευθέριος Βενιζέλος;

Η βρωμερή ΝΔ και το βρωμερό ΠΑΣΟΚ, έκαναν έργα για να βγάλουν χρήμα οι ίδιοι, όχι για να ωφελήσουν την Ελλάδα. Η σύμβαση για το Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν αποικιοκρατική. Αυτό σημαίνει, ότι δεν ήταν επένδυση.

Όπου ακούτε, ότι η σύμβαση είναι αποικιοκρατική, δεν μιλάμε για επένδυση.

Για να κάνεις σωστές επενδύσεις, ωφέλιμες, πρώτα φτιάχνεις το πλαίσιο. Που είναι ίδιο για όλους. Καταργείς την γραφειοκρατία και επιβάλεις διαφάνεια. Αυτά βέβαια σημαίνουν, ότι βρωμερά τρωκτικά όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, θα βρίσκονται στη φυλακή από νωρίς.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1797592

Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε ότι επενδύει 15 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 11,6 εκατομμύρια ευρώ, για την κατασκευή ενός υπερ-υπολογιστή, ο οποίος θα χρησιμοποιεί κβαντική φυσική προκειμένου να λειτουργεί 3.600 φορές γρηγορότερα από τους συμβατικούς υπολογιστές.

Ο νέος υπερ-υπολογιστής θα τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις της NASA στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος συμμετέχει και αυτή από κοινού με την Google στο όλο εγχείρημα.

Ο νέος υπερ-υπολογιστής θα διαθέτει διπλό επεξεργαστή D-Wave.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα μπορεί να λύσει εξαιρετικά δύσκολα μαθηματικά προβλήματα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Το πείραμα της Google και της NASA με την κατασκευή του νέου υπερ-υπολογιστή αποσκοπεί κυρίως στην πρόοδο της έρευνας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Με λίγα λόγια, η ικανότητα ενός υπερ-υπολογιστή να λειτουργεί 3.600 φορές πιο γρήγορα από τους αντίστοιχους συμβατικούς, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πολύ πιθανόν να του επιτρέψει να δέχεται ανθρώπινες φωνητικές εντολές και να δίνει απαντήσεις σε πολυσύνθετα ερωτήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Αυτό είναι καλό νέο για την Αμερική. Η τεχνολογία έχει ανάγκη τους υπέρ – υπολογιστές. Η κάθε εποχή, έχει την τεχνολογία της. Χωρίς αυτή δε μπορείς να προχωρήσεις. Αν είχα χρήματα θα συμμετείχα.

4444

CINEMA THE GREAT GATSBY NOVEL FOR SCOTT FITZGERALD_S 01 04 150513

Scott Fitzgerald’s novel : The Great Gatsby
Ο Gatsby σε κάποιο σημείο λέει στον ξάδελφο, ότι το πρωτάθλημα του Μπέιζμπολ ήταν φτιαγμένο. Ο ξάδελφος, μοιάζει τοσο αφελής αλλά είναι τίμιος.
Ο Χαρακτήρας του Gatsby μπορεί να φαίνεται απλοϊκός, αλλά δεν είναι.
Ο Gatsby είναι ένας προφητικός χαρακτήρας για αυτό που θα έρθει το 1929 και θα χτυπήσει την Αμερική.
O Scott Fitzgerald έγραψε ένα αριστούργημα.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1796945

Ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Πεκίνο επικεφαλής μεγάλης πολιτικής και επιχειρηματικής ομάδας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από τον «κινεζικό δράκο» καταπλέει αύριο Παρασκευή στο λιμάνι του Πειραιά το φορτηγό πλοίο Zhenhua 24 με πέντε από τις πιο σύγχρονες γερανογέφυρες στον κόσμο.

Σε μια εξέλιξη που οι συνειρμοί τους οποίους προκαλεί για τις δυνατότητες των Κινέζων είναι αναπόφευκτοι, η Cosco φέρνει, νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο, πέντε Super Post Panamax γερανογέφυρες. Ο εξοπλισμός αυτός προορίζεται για τον προβλήτα III που κατασκεύασε η ίδια σε χρόνο ρεκόρ με βάση βέβαια τη συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο στα πλαίσια της μεταξύ τους σύμβασης.

Οι θηριώδους μεγέθους γερανοί αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων μπορουν σε χρόνο ρεκόρ να εκφορτώνουν τα εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρουν τα μεγαλύτερα πλοία, τύπου Super Post Panamax αυξάνοντας περαιτέρω τη δυναμικότητα που διαθέτει πλέον ο, υπό αξιοποίηση, ΟΛΠ.

Οι γερανογέφυρες είχαν φορτωθεί στο πλοίο στην Σαγκάη και ταξίδεψαν έως την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα. Με την τοποθέτηση τους Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά θα έχει συνολικά περί τις 30 υπερσύγχρονες γερανογέφυρες που βελτιώνουν σημαντικά την παραγωγικότητα και την ικανότητα διαχείρισης φορτίων.

Πολύ πριν λήξουν οι καταληκτικές ημερομηνίες στα χρονοδιαγράμματα, η υλοποίηση των επενδύσεων και των σχεδιασμών της θυγατρικής της Cosco, ΣΕΠ Α.Ε. αναβαθμίζει τον Πειραιά σε κυρίαρχο εμπορικό λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου και τον επανεντάσσει στις υψηλότερες θέσεις των σχετικών διεθνών κατατάξεων αξιολόγησης.

Σε δύο χρόνια από σήμερα με τις νέες επενδύσεις της Cosco στον Σ.ΕΜΠΟ ΙΙΙ του ΟΛΠ τα διακινούμενα εμπορευματοκιβώτια υπολογίζεται σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, της Cosco και της Εθνικής Τράπεζας να αγγίξουν τα 4,7εκατομμύρια από 3 περίπου εκατομμύρια το 2012 εκτοξεύοντας τον Πειραιά σημαντικά υψηλότερα από το λιμάνι της Βαλένθια που βρίσκεται τώρα στην πρώτη θέση της Μεσογείου με 4,2 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια ετησίως σύμφωνα με στοιχεία της Containerization International.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου,στην τρίτη η Αλτζεσίρα της Ισπανίας και στην τέταρτη το τουρκικό Αμπαρλί. Ο Πειραιάς καταλαμβάνει τώρα την 10η θέση.

Σχόλιο: Οι Κινέζοι στοιχηματίζουν στην Ελλάδα και κερδίζουν.

4444

Διαβάζω στα blog ότι το Βερολίνο έδωσε εντολή να μειωθεί ο ΦΠΑ εστίασης. Αν αυτό είναι αληθινό, είναι πραγματικά μια πολύ καλή είδηση, που έρχεται από την Γερμανία.

Το να είναι ο ΦΠΑ εστίασης στο 23% σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, είναι οικονομικά παράλογο.

4444

Το παρακάτω κείμενο, είναι σχόλιο που διάβασα στο Capital.gr και μου άρεσε και το ξαναδημοσιεύω:

Πεπραγμένα κυβέρνησης Σαμαρά:
Πώληση μαρίνων : τσέκ
Πώληση οπαπ : τσεκ
Πώληση ατε : τσεκ
Πώληση σκουριών : τσεκ
Αναδιάρθρωση δημοσίου : θα δούμε
Άνοιγμα επαγγελμάτων : απο δευτέρα
Φορολογικό : τον αύγουστο που’ναι παχιές οι μύγες.
Ανεργία : δε βιαζόμαστε
Διαφθορά: ποιά διαφθορά;
Γραφειοκρατεία : νταντά κακό παιδί.

Η πολιτική λύση του σαμαρά ήταν ότι χειρότερο: διαιωνίζει τις αδυναμίες χωρίς να προφυλάσσει ούτε καν τα άτομα γιατί ασχολείται με το σύμπτωμα και όχι με το αίτιο. Aυτά τα προβλήματα θα τα βρούμε μπροστά μας και θα μας ξανα-τριλοποδίσουν αν δεν λυθούν. Δε γίνεται ανάπτυξη με παλιά εργαλεία (δημόσιο και παραγωγική διαδικασία) Είναι βέβαιο ότι ακόμα και αν έρθουν οι περίφημοι επενδυτές, θα ξαναφύγουν για τους ίδιους λόγους που έφυγαν και οι προηγούμενοι, πρόκτερ και γκάμπλ, πιρέλι, κοκ

Μεγάλο σφάλμα που θα πληρώσουμε πολύ σύντομα.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1796938

Εκατό νέες θέσεις εργασίας για κάθε εκατό νέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής σε μαρίνες κατά το εμπειρικό προηγούμενο της Βαρκελώνης θα επιδιώξει η χώρα να εξασφαλίσει στα πλαίσια των διαγωνισμών για τη παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της των 46 τουριστικών λιμένων που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το ΤΑΙΠΕΔ.

Και ενώ η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για την πρώτη ομάδα των μαρίνων Αλίμου, Νέας Επιδαύρου, Ύδρας και Πόρου ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη ολόκληρη η ευρωπαϊκή βιομηχανία θαλάσσιου τουρισμού παρακολουθεί τις εξελίξεις από τον Αθήνα όπου και θα διεξαχθεί έως τα τέλη του μήνα 200 Έλληνες το Posidonia Sea Tourism Forum.

Σε αυτό το πλαίσιο αίσθηση για το πόσο πίσω βρίσκεται η Ελλάδα στον θαλάσσιο τουρισμό με δεδομένες τις δυνατότητές της προκαλούν τα πρώτα στοιχεία από το forum. Και αυτό διότι τα δυνητικά έσοδα και τα οικονομικά οφέλη από τον τομέα του yachting είναι εντυπωσιακά.

Η Ελλάδα, με παροιμιωδώς μεγάλη ακτογραμμή, πληθώρα νησιωτικών προορισμών και μεγάλη σε διάρκεια καλοκαιρινή περίοδο, είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές yachting.

Το ισπανικό μοντέλο

Στην Καταλονία, για παράδειγμα, κάθε νέα θέση εργασίας σε μια μαρίνα δημιουργεί αντίστοιχα εννιά θέσεις εργασίας στην αντίστοιχη τοπική οικονομία.

Στη Βαρκελώνη ειδικότερα, για κάθε 100 νέες θέσεις σκαφών σε μαρίνες δημιουργούνται 4,4 νέες θέσεις εργασίας στη μαρίνα και 100 θέσεις εργασίας σε υποστηρικτικούς για το yachting κλάδους της τοπικής οικονομίας» σύμφωνα με τον Oscar Siches, Διευθυντή και συνιδιοκτήτη των μαρίνων Pantalan del Mediterraneo και Moll Vell στη Μαγιόρκα και μέλος του ICOMIA Marinas Group.

«Σύμφωνα με μια μελέτη της Ισπανικής Ένωσης Τουριστικών Λιμένων, κάθε τουρίστας που ξοδεύει€100 σε μία μαρίνα, ξοδεύει επιπλέον €450 στην τοπική οικονομία» επισημαίνει ο Siches.

«Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί ότι ένας απλός τουρίστας ξοδεύει€59,50 ανά ημέρα στις Βαλεαρίδες νήσους, ενώ ένας “yachting” τουρίστας ξοδεύει αντίστοιχα €111,50 ανά ημέρα».

Τα μεγάλα λάθη

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μέχρι σήμερα έχουν χωροθετηθεί 153 μαρίνες και στην πραγματικότητα λειτουργούν αξιοπρεπώς σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές λιγότερες από 25.

Με βάση στοιχεία του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη η Ελλάδα ελλιμενίζει μόνον 9.000σκάφη.

Όπως έχει αποκαλύψει ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ν. Γράτσος χιλιάδες έχουν φύγει τα τελευταία έτη εξαιτίας της φορολογικής πολιτική που επέβαλε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Έχουν δε μετασταθμεύσει στην Τουρκία. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης παραδέχτηκε προ ημερών δημόσια ότι «έχουμε τον χαμηλότερο μέσο όρο θέσεων ελλιμενισμού ανά χιλιόμετρο».

Ζητούμενο 13 χιλ. θέσεις εργασίας

Επιχειρείται έτσι λοιπόν να αλλάξει αυτή η κατάσταση κάτι που εάν γίνει επιτυχώς και με βάση τον αριθμό των αναξιοποίητων ελληνικών μαρίνων και το παράδειγμα της Βαρκελώνης τότε μπορεί να δούμε τη δημιουργία τουλάχιστον13 χιλιάδων επιπλέον θέσεων απασχόλησης γύρω από το Yachting.

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του τουριστικού λιμένα του Αλίμου, μαζί με τους αντίστοιχους της Ύδρας, του Πόρου και της Νέας Επιδαύρου που είναι σε εξέλιξη είναι η πρώτη . από τις έξι διαγωνιστικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος. Έπονται άμεσα πέντε διαγωνισμοί για την παραχώρηση των τουριστικών λιμένων της Πύλου, της Χίου, της Αρετσούς, τμήμα του λιμένα του Λαυρίου και του Αργοστολίου.

Το σχέδιο «Νηρηίδες»

Η αξιοποίησή τους γίνεται με βάση το σχέδιο «Νηρηίδες» που προβλέπει συνολικά την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση 46 τουριστικών λιμένων με καταληκτικό ορόσημο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας το 2015.

Οι «Νηρηίδες» βασίζονται καταρχήν στην ομαδοποιημένη αξιοποίηση (Clusters) -που αποτελούνται από μία βασική μαρίνα που λειτουργεί ως βασικός κόμβος και από αριθμό δορυφορικών λιμένων-αλλά και στη στοχευμένη αξιοποίηση μεμονωμένων λιμένων, όπως για παράδειγμα η αναβάθμιση κάποιων σε μαρίνες για mega yachts. Εδώ υποψηφιότητα έχουν οι μαρίνες Λαυρίου, Μυκόνου και Αργοστολίου.

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ «πλέει» τριγύρω μας

«Με έξι εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, η Μεσόγειος αποτελεί τη δεύτερη δημοφιλέστερη περιοχή κρουαζιέρας παγκοσμίως, καθώς και έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς yachting για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, καθιστώντας το θαλάσσιο τουρισμό ένα σημαντικό όχημα οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Project Director των Εκθέσεων Ποσειδώνια.

«Το ανατολικό τμήμα της περιοχής, που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κροατία, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και όλες τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, προσελκύει επί του παρόντος το ένα τρίτο του συνολικού όγκου κρουαζιέρων που πραγματοποιούνται στη Μεσόγειο, με τουλάχιστον2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως – ή 9,2 εκατομμύρια επισκέψεις σε λιμάνια.

Σε οικονομικούς όρους, κάθε επίσκεψη σε λιμάνι αποφέρει κατά μέσο όρο €99ανά επιβάτη, εκ των οποίων το 80% μεταβιβάζεται στην ευρύτερη τοπική οικονομία και το 20% στο λιμάνι.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι κρουαζιέρες ωφελούν άμεσα τις τοπικές οικονομίες των προορισμών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, με έσοδα που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών των μελών των πληρωμάτων», πρόσθεσε.

Με την ευκαιρία του forum για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Αθήνα βρίσκονται αυτές τις μέρες ή καταφτάνουν, στελέχη των Royal Caribbean Cruise Line, Carnival Corporation, TUI Cruises, Costa Cruises, Celebrity Cruises, Silversea Cruises, Seabourn Cruise Line, Paul Gauguin Cruises, Louis Cruises, MYBA – The Worldwide Yachting Association, ICOMIA Marinas Group, Fraser Yachts Worldwide, D-Marin Marinas Group, MDL Marinas Group, The Superyacht Cup και ο Οργανισμός Λιμένων.

Σχόλιο: Τις Ελληνικές Μαρίνες θα ήθελα να τις πάρουν Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Ισραηλινοί, όχι Τούρκοι.

Ναι δε το κρύβω, έχω τις προτιμήσεις μου και φυσικά έχω και επιχειρήματα. Δυνατά επιχειρήματα, που δομικά είναι πολύ στέρεα.

Η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, αν τις Μαρίνες τις πάρουν ευρωπαίοι, το χρήμα και οι θέσεις εργασίας θα πάνε όλα στην Ευρωζώνη. Δηλαδή θα υπάρξει ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα, όσο και συνολικά.

Ας υποθέσουμε ότι οι Ισπανοί παίρνουν δυο τρεις Μαρίνες. Όφελος θα έχει η Ελλάδα και η Ισπανία και αν το πάμε ποιο μακριά και η ΕΚΤ και η Γερμανοί κλπ 

Η Ελλάδα είναι δυνατό χαρτί, αλλά πρέπει να ξέρεις να το παίξεις.

Το Ισραήλ είναι σύμμαχος της Ελλάδος και θα είναι πολύ καλό, οι σχέσεις να αποκτήσουν και μεγάλο οικονομικό βάθος. Οι Ισραηλινοί ξέρουν από θαλάσσιο τουρισμό. Μπορούν να βοηθήσουν.

Πριν από πολύ καιρό σε ένα καφέ έτυχε να συνομιλήσω μια έναν άνδρα και μια γυναίκα, που ήθελαν να αναλάβουν μια Μαρίνα και να την εκσυγχρονίσουν. Ελπίζω να το επέτυχαν. Σε εκείνη την τυχαία συζήτηση, τους είχα κάνει μια μικρή ανάλυση, ότι η Ελλάδα στην ουσία δεν έχει Μαρίνες σύγχρονες.

Φυσικά τις Μαρίνες μπορούν να τις διεκδικήσουν και Έλληνες νέοι επιχειρηματίες, είτε μόνοι τους, είτε με συνεργασία.

4444

HELEN MIRREN - ALMA HITCHCOCK

HELEN MIRREN – ALMA HITCHCOCK

4444

15/05/2013

4444

BLOOMBERG BRIC GDP GROWTH 01 02 140513

4444

BLOOMBERG THE REAL BRAZIL GENERAL MOTORS BUILD 01 01 150413

4444

FOOTBALL ASTERAS TRIPOLHS DIOKSH 01 01 140513

4444

ESCAPE FROM IRAN

ARGO: ESCAPE FROM IRAN

4444

14/05/2013

4444

ELLADA SAMARAS PSEMATA 01 01 140513

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21007.htm

Γιος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με ιστορικό επώνυμο ακούγεται ότι είναι ο τύπος που άνοιξε πρακτορείο σε χλιδάτο σημείο της Γλυφάδας κοντά σε ήδη υπάρχον!
Το προκλητικό ρουσφέτι απεκάλυψε ο Βηματοδότης και τώρα όλοι ψάχνονται να μάθουν το όνομα του βουλευτή με τις άκρες στην συγκυβέρνηση!

Αυτό κι αν είναι ρουσφέτι… Έμαθα ότι στη Γλυφάδα άνοιξε ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ, αλλά πώς άνοιξε; Παραβιάζοντας σχεδόν κάθε κανονισμό, αφού είναι πολύ κοντά σε άλλο πρακτορείο που ήδη λειτουργεί. Μου είπαν ότι για να γίνει τέτοιο πράγμα θέλει μεγάλο μέσο. Και όντως υπάρχει, αφού το πρακτορείο φέρεται να είναι στο όνομα υιού μεγαλοστελέχους της αντιπολίτευσης.

Σχόλιο: Θέλουμε το όνομα του Βουλευτή και του Γιου. Καυτό ρεπορτάζ, ιδίως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσιπρας μας λένε για τιμιότητα και άλλα φύκια. Εγώ στις επόμενες εκλογές δε θα σε ψηφήσω Τσιπρα. Δε με πείθεις. Φυσικά δεν πρόκειται να ψηφήσω ούτε την βρωμερή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

4444

http://edition.cnn.com/2013/05/14/world/europe/russia-u-s–spy-claims/index.html?hpt=ieu_c2

Moscow (CNN)Russia’s FSB counterintelligence agency said Tuesday it had briefly detained a suspected member of the CIA who was trying to recruit a staff member of one of the Russian special services.

The man has been handed over to the U.S. Embassy in Moscow, following formal protocol, the FSB said.

A photograph of the man’s ID card released by the FSB identifies him as Ryan Fogle, third secretary of the U.S. Embassy in Moscow.

Another image released by the FSB shows what it says are his belongings, including wigs, a knife and dark glasses.

The embassy did not have an immediate comment but said it would issue a statement later Tuesday.

The Russian Foreign Ministry said it had summoned U.S. Ambassador to Moscow Michael McFaul for an explanation.

It’s not the first time in recent years that Russia and the United States have traded claims about alleged agents.

In 2010, the two nations carried out a “spy swap” in Vienna, Austria.

The United States exchanged 10 Russian agents who’d been expelled from the United States for intelligence gathering for four individuals who’d been incarcerated in Russia.

4444

Me, i don't believe in luck.

Me, i don’t believe in luck, Mrs Reagan.
g For gravity.
You know how much math needed to meet two people?
In 1913 in Vienna was Hitler, Stalin, Tito and Freud.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1793946

Του Βασίλη Παζόπουλου

Sell in May and go away, (πούλησε τον Μάιο και φύγε μακριά) είναι από τα αγαπημένα ρητά που κυριαρχούν μεταξύ των χρηματιστών. Όχι άδικα, αν δούμε την πορεία των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών, που όσο και αν ακούγεται παράξενο, εμφανίζουν μια εποχικότητα στην πορεία τους.

Ιστορικά, το καλύτερο εξάμηνο για τις μετοχές είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου. 

Αν υποθέσουμε πως ξεκίνησε ένας επενδυτής να αγοράζει τον Οκτώβρη του 1950 τον σημαντικότερο αμερικάνικο δείκτη S&P 500, πούλησε στο τέλος του Απρίλη του 1951, και έκανε το ίδιο κάθε χρόνο, θα είχε κερδίσει 1.764 πόντους μέχρι σήμερα. 

Αντίθετα, αν όλα αυτά τα χρόνια αγόραζε μόνο από το Μάιο και ρευστοποιούσε τον Οκτώβριο, θα έχανε 200 πόντους!

Φαίνεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Μήπως τελικά είναι εύκολο να κάνουμε χρήματα στο χρηματιστήριο ακολουθώντας πολύ απλές επενδυτικές συνταγές;

Τα τελευταία χρόνια στην Wall Street

Επειδή το 1950 είναι μακριά και πιθανόν τόσο μακρινά ιστορικά στοιχεία δεν έχουν μεγάλη βαρύτητα στην σημερινή εποχή, ας δούμε τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν στον S&P 500.

Τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από το 2000, την αρχή της χιλιετίας, είχαμε επανάληψη του φαινομένου. Στο «καλό» εξάμηνο έχουμε κέρδος 665 πόντων με 10 κερδισμένες περιόδους και μόλις 3 με απώλειες. Από την άλλη, στο «κακό» εξάμηνο, έχουμε 7 κερδισμένες περιόδους έναντι 6 χαμένων και αρνητική συνολική απόδοση 550 πόντων!

Ανάλογες αποδόσεις είχαμε για όλους τους σημαντικότερους αμερικάνικους χρηματιστηριακούς δείκτες. Ενδεικτικά, ο Nasdaq 100, από την κορυφή του 2000 που έσκασε η φούσκα των μεγάλων προσδοκιών για τις εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, αν αγοράζαμε μόνο στο «καλό» εξάμηνο δεν θα είχαμε παρά μια μικρή απώλεια των 91 μονάδων, σε σχέση με τις 794 που θα είχαμε χάσει στο «κακό» εξάμηνο.

Τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στον κόσμο

Δεν ισχύει μόνο στην Wall Street η εποχικότητα. Το παράξενο είναι πως ισχύει σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου. Ο πίνακας παρακάτω έχει τους αντιπροσωπευτικότερους δείκτες από τα 10 μεγαλύτερα χρηματιστήρια του πλανήτη, ξεκινώντας τον υπολογισμό μας από τον Ιανουάριο του 2000.

Αν εξαιρέσουμε την Αυστραλία και το Χονγκ Κογκ, σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες, ο κυριότερος χρηματιστηριακός τους δείκτης έχει υποστεί απώλειες την δεύτερη περίοδο που περιγράφουμε, ενώ αντίθετα στην πρώτη περίοδο σημειώνουν σημαντικά κέρδη!

Εποχικότητα με βάση τις εκλογές

Άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι πως η μετεκλογική περίοδος, όπως αυτή που διανύουμε, είναι συνήθως η πιο αδύναμη του τετραετούς κύκλου προεδρικών εκλογών των  ΗΠΑ.

Από το 1833, την επόμενη χρονιά από τις προεδρικές εκλογές, έχουμε ένα μέσο όρο κέρδους 2% (20 κερδισμένες χρονιές και 24 με απώλειες). Αντίθετα τις προεκλογικές χρονιές, έχουμε μέσο όρο κέρδους 10,4% (34 κερδισμένες χρονιές και 11 με απώλειες).

Οικονομικά δεδομένα

Δύο είναι τα καθοριστικά σημαία που θα κρίνουν την συνέχιση της ανοδικής πορείας της Wall Street, που δίνει τον ρυθμό και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια.

Πρώτα έχουμε τα εταιρικά αποτελέσματα. Οι αναλυτές εκτιμούν πως τα κέρδη των 500 εταιριών που αποτελούν τον κυριότερο δείκτη S&P, θα είναι σχεδόν 12% παραπάνω από ό,τι η περσινή χρονιά. Αυτό σημαίνει πως αν ο S&P 500 κινηθεί με p/e 15, δηλαδή στον ιστορικό μέσο όρο του, ο δείκτης θα πλησιάσει τις 1900 μονάδες το 2014.

Ας μην ξεχνάμε πως εκτός από αυξημένα κέρδη, οι περισσότερες εταιρίες έχουν πολύ μεγάλη ρευστότητα που σημαίνει ότι μπορούν να υπερβούν ευκολότερα τυχόν δυσκολίες.

Δεύτερον, οι κινήσεις των σημαντικότερων Κεντρικών Τραπεζών, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης της Fed που διοχετεύει κοντά στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στην αγορά, είναι γνωστή εδώ και καιρό. Ο νέος Ιάπωνας κεντρικός τραπεζίτης, στο ίδιο πνεύμα, δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τον ισολογισμό του οργανισμού που ηγείται, σε μόλις 2 χρόνια.

Η μοναδική παραφωνία είναι η ΕΕ, όπου η γερμανική ηγεσία ακολουθεί αντίθετη λογική, αν και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν δείχνει να συμμερίζεται με θέρμη τις απόψεις της.

Από τον Νοέμβριο του 2012, έχουμε ήδη άνοδο σχεδόν 11% του S&P 500. Λογικό είναι να υποθέσουμε πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστο. Αυτό δεν σημαίνει να πουλήσουμε ότι μετοχή υπάρχει στο χαρτοφυλάκιο μας. Μια καλή ιδέα είναι να κατοχυρώσουμε κάποια κέρδη, μειώνοντας το ρίσκο. Επιπλέον, θα έχουμε το πλεονέκτημα πως με αυξημένη ρευστότητα, θα έχουμε τις κεραίες μας ανοικτές για την επόμενη επενδυτική ευκαιρία.

Συμπέρασμα

Με βάση τα ιστορικά δεδομένα, το εξάμηνο μεταξύ Μάη και Οκτώβρη, είναι πραγματικά είναι το χειρότερο. Οι μετεκλογικές χρονιές, όπως φέτος, είναι πιο ευάλωτες στην διόρθωση. 

Κάθε χρονιά, κάθε οικονομία, κάθε εταιρία, έχει τις ιδιαιτερότητες της που θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας. Όμως είναι ανεύθυνο να αγνοήσουμε εντελώς, στατιστικά δεδομένα δεκαετιών.

Από την άλλη, μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό. Κάτι που είναι στατιστικά πιθανότερο, δεν σημαίνει πως είναι και σίγουρο πως θα γίνει. Απλά σημαίνει όμως πως θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Εξάλλου, ακόμα και στις πιο ανοδικές τάσεις, οι διορθώσεις είναι αναπόφευκτες.

* Ο κ. Βασίλης Παζόπουλος  είναι οικονομικός αναλυτής με ειδικότητα στις αμερικάνικες μετοχές, ιδρυτικό μέλος του GreekTrader.gr

Σχόλιο: Το άρθρο είναι πολύ καλό, αλλά του λείπουν πολλά στοιχεία. Του λείπει καταρχήν η σειριακή συχνότητα.

Η συριακή συχνότητα, σου προσδιορίζει ακόμα ποιο καλά, πόσο κοντά είναι η διόρθωση.

4444

http://www.lifo.gr/team/readersdigest/38272?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Πηγαίνοντας αρκετά συχνά στη Μανωλάδα για να βρεθώ δίπλα στους πρόσφυγες εργάτες γης και να σταθώ αλληλέγγυος μαζί τους , βρέθηκα και σε ένα άλλο πλήθος προβλημάτων – καταστάσεων που συντηρούνται – απορρέουν εξαιτίας του βασικού προβλήματος.

Την Κυριακή 28/04 , κατά την διάρκεια της πορείας από τη Μανωλάδα μέχρι το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας (4klm περίπου) είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς πρόσφυγες – εργάτες γης.

Κάποια στιγμή ρωτάω έναν μπαγκλαντεσιανό συνοδοιπόρο – ”Ρε φίλε , εσείς εδώ , που γαμάτε , υπάρχουν γυναίκες που τις πληρώνεται για να πάτε μαζί τους; ” Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: – ”Υπάρχουν σπίτια , τα περισσότερα μέσα στα χωράφια , που έχουν γυναίκες και με 20 ευρώ πάμε”.

Τον ρώτησα αν οι γυναίκες είναι ελληνίδες ή ξένες και μου απάντησε ότι υπάρχουν από όλο τον κόσμο ακόμα και ”chinese girls” όπως μου είπε χαρακτηριστικά ! Τον ρώτησα για το ποιος έχει τα σπίτια και τις γυναίκες και μου είπε ότι τα έχουν έλληνες , αλλά πολύ σπάνια πάνε οι ίδιοι και στο πόδι τους αφήνουν ρουμάνους και βούλγαρους ”γύφτους” !

Στην ερώτησή μου σε τι κατάσταση είναι οι γυναίκες μου απάντησε ότι δεν είναι όμορφες και ότι τις έχουν κλεισμένες – κλειδωμένες σε δωμάτια και ότι δεν βγαίνουν ποτέ έξω. Μου είπε ότι δεν μιλούν ποτέ και ότι δεν λένε ούτε όνομα , ούτε ψευδώνυμο. Είπε ακόμα ότι τα σπίτια δουλεύουν μέρα – νύχτα , όλες τις μέρες.

Την κουβέντα αυτή (με τις ίδιες διαπιστώσεις ) την έκανα και με άλλους πρόσφυγες και τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες. Αυτό που ήταν όμως το διαφορετικό , ήταν ότι μου έδειξε προς το μέρος που ήταν ένα από τα σπίτια αυτά ”να εκεί , μετά το ποτάμι , κανένα μισάωρο περπατώντας ” μου είπε. Ξέρω από κουβέντες με τους πρόσφυγες , ότι οι καταυλισμοί τους είναι γεμάτοι από χαφιέδες – καρφιά και της αστυνομίας και των αφεντικών τους.

Και ρωτώ , είναι ποτέ δυνατόν να μη γνωρίζουν , αυτό που εγώ έμαθα με μια απλή ερώτηση ; Και αν γνωρίζουν , τι κάνουν ; Το trafficking γυναικών είναι μεγάλη και πλούσια μπίζνα παγκοσμίως βέβαια , αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από ανήθικο είναι ΚΑΙ παράνομο. Δεν έχω δει όμως , ούτε έχω ακούσει , καμιά καταδικαστική απόφαση , σε κανένα δικαστήριο , ούτε κανένα ΜΜΕ (μεγάλο ή μικρό ) να ασχολούνται καθόλου μα καθόλου με αυτό θέμα.

Δίπλα μας υπάρχει και κινείται ένας παράλληλος κόσμος – υπόκοσμος που με την ενοχή , για να μην πω με τις πλάτες του συστήματος , βγάζει χρήμα , διακινεί σκλάβους – σκλάβες , ναρκωτικά , εκμεταλλεύεται κορμιά και ψυχές, πλουτίζει και με αυτόν τον βρώμικο πλούτο καταφέρνει και μας εξουσιάζει.

Υ.Γ. 1. Τα νόμιμα ”σπίτια” στην περιοχή είναι 4 – 5 και σύμφωνα με το νόμο επιτρέπεται να δουλεύουν σε αυτά μέχρι 2 γυναίκες (σε αυτά προφανώς θα υπάρχει καλύτερο ”υλικό” και άρα θα τα επισκέπτονται μόνο οι ντόπιοι).

Υ.Γ. 2. Στην ερώτησή μου σε άλλον πρόσφυγα , τι κάνουν όταν δεν έχουν λεφτά , μου μίλησε για βιασμούς των μικρότερων και πιο αδύναμων συμπατριωτών τους ή άλλων εθνοτήτων.

Υ.Γ. 3. Τα κέρδη της επιχείρησης – επένδυσης του trafficking στην περιοχή της Μανωλάδας είναι τεράστια , αν αναλογιστεί κανείς τους 8000 μουσουλμάνους άνδρες , ηλικίας από 15 έως 45 ετών (σίγουρη πελατεία – μονοπώλιο).

Υ.Γ. 4. Θα ήθελα να σκεφτείτε λίγο και το ότι οι ντόπιοι αναπαράγουν την κοινωνική δομή και τις συνήθειες της κοινότητάς τους και στους πληθυσμούς των προσφύγων – σκλάβων. Άρα αυτά που παρακολουθούμε δεν είναι παρά η αντανάκλαση αυτών που συμβαίνουν εδώ. Πηγή: www.lifo.gr

4444

13/05/2013

4444

BASKETBALL FINAL 4 OLYMPIAKOS VS REAL MADRID SCOR 01 02 130513

4444

WOMAN BIKINI 01 01 300413

4444

THE KISS

THE KISS

4444

APPLE MONEY 731784 01 09 130513

4444

ShutDown

ShutDown

4444

Σκληροί Κακοποιοί αλωνίζουν στην χώρα. Σωστός ο τίτλος.
Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβελης είναι σκληροί κακοποιοί. Με χειροβομβίδες και πιστόλια ληστεύουν τον κοσμάκη.
Φυλακή δε πάνε, τους καλύπτει η σχετική νομοθεσία.
Ο Δενδιας στέλνει τα ΜΑΤ στα δάση.
Σκληροί κακοποιοί αλωνίζουν στην χώρα. Πολύ εύστοχος τίτλος.

4444

PRINCES JULIANA AIRPORT

PRINCES JULIANA AIRPORT

4444

4444

Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στην παραλία της Γλυφάδας. Μια ψηλόλιγνη, άγνωστη φιγούρα καθόταν και παρακολουθούσε την κορούλα του να παίζει στην άμμο.

Κανείς δεν έδινε σημασία μέχρι που πλησίασε ο Βασίλης Σπανούλης. Αρκετά κεφάλια γύρισαν. Με απορία. Ποιος είναι αυτός που μιλάει με τον «Kill Bill;». Ελάχιστοι έδωσαν τη σωστή απάντηση που ήταν «ο Γιώργος Μπαρτζώκας».

Λίγους μήνες αργότερα εκείνη η άγνωστη φιγούρα συστήθηκε στο ευρύ κοινό. Ο άνθρωπος που άκουγε με τόσο προσοχή ο Σπανούλης ήταν πια ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Εκείνος που ανέλαβε το δύσκολο έργο να αναλάβει τους εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης και μάλιστα διαδεχόμενος τον μεγάλο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Θέλει κότσια να βάλεις τον εαυτό σου σε αυτή τη διαδικασία.

Η αμφισβήτηση και ο Mr. Bean

Ο Μπαρτζώκας έχει. Και πολλά μάλιστα. Τον βοήθησαν να αντέξει όταν ο πάντα υπερβολικός στις κρίσεις του Τύπος τον παρουσίαζε ως Mr. Bean και το ανέκαθεν καχύποπτο σε ό,τι νέο (πόσω μάλλον κι ελληνικό) φίλαθλο κοινό ζητούσε την απομάκρυνσή του από τον πάγκο στις πρώτες στραβές. Είχε πολλές από δαύτες ο φετινός Ολυμπιακός. Τις ξεπέρασε, όμως.

Πλέον κανείς δεν αμφιβάλλει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει και πολύ μεγάλες δυνατότητες. Η προετοιμασία του για το φάιναλ 4 και το κοουτσάρισμά του ήταν ανώτατου επιπέδου.

Νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην άμυνα και διέλυσε τη Ρεάλ στην επίθεση. Δύο διαφορετικοί αγώνες, δύο διαφορετικές ομάδες, δύο διαφορετικά είδη μπάσκετ. Ένας προπονητής. Με οξυδέρκεια. Θράσος. Και είπαμε με κότσια. Να βγάλει τον Σπανούλη και να βάλει τον Κατσίβελη. Ο,τι χρειαστεί για να κερδίσει. Το κατάφερε. Η ιστορία θα τον μνημονεύει για πάντα ως τον πρώτο Έλληνα προπονητή που σήκωσε την Ευρωλίγκα. Το δοκίμασε έξι φορές, με τρεις διαφορετικές ομάδες ο Ιωαννίδης. Άλλες δύο φορές ο Γιαννάκης. Ο Κιουμουρτζόγλου. Ο Πολίτης. Και τελικά το πήρε ο Μπαρτζώκας.

Εξίσου ανώτατου επιπέδου ήταν και η στάση του μετά την κατάκτηση. Παρά την αμφισβήτηση και την άδικα σκληρή κριτική, ο Μπαρτζώκας δεν παρουσίασε δείγμα ρεβανσισμού. Τη στιγμή που όλος ο κόσμος ήταν στα πόδια του και αρκετοί δάγκωναν τη γλώσσα τους, εκείνος παρέμεινε αναπάντεχα, αξιοζήλευτα ταπεινός. «Ήταν η τύχη του ατζαμή», είπε. «Βρέθηκα την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη ομάδα και δεν χρειάστηκε να κάνω πολλά», συμπλήρωσε.

Η στάση του υποστήριζε πλήρως τα λεγόμενά του. Δεν ήταν faux. Χαμογελαστός, πανευτυχής, αλλά αφανής ακόμα και στην επιτυχία. Στην άκρη για να πανηγυρίσουν οι παίκτες. Στην άκρη για να μιλήσουν «οι πιο σημαντικοί απ’ όλους μας», οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Στην άκρη για να γευτεί την επιτυχία με το δικό του τρόπο, δίχως μεγάλα λόγια, γεμάτος ρεαλισμό

Τι περισσότερο χρειάζεται να πει κανείς, άλλωστε, όταν το χαμόγελό του είναι τόσο εκφραστικό;

Από φύλακας γηπέδου, πρωταθλητής Ευρώπης

Ακόμα και η μεγαλύτερη επιτυχία, όμως, κρύβει πόνο. Του Μπαρτζώκα είναι στα γόνατα. Τον πρόδωσαν νωρίς, δεν τον άφησαν να παίξει το μπάσκετ που τόσο αγαπούσε. Σταμάτησε νωρίς ως παίκτης του Αμαρουσίου. Δεν μπορούσε, όμως, να αφήσει την πορτοκαλί μπάλα. Το σαράκι του έγινε η προπονητική. Άρχισε από τα πολύ χαμηλά. Από τα τοπικά. Με Πεύκη, Βριλήσσια, Κηφισιά. Ταυτόχρονα ο αστικός μύθος τον ήθελε να δουλεύει και ως φύλακας – διαχειριστής στο δεύτερο σπίτι του, το κλειστό γήπεδο του Αμαρουσίου. Μέχρι που ανέλαβε βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη και μαζί έφτιαξαν εκείνη την εκπληκτική ομάδα των Βορείων Προαστίων. Με τον Σπανούλη αρχηγό…

Η καθιέρωση ήρθε σιγά, σιγά. Ολύμπια Λάρισας, ξανά Μαρούσι ως πρώτος προπονητής, Πανιώνιος, Ολυμπιακός. Μικρός είναι άλλωστε.

Μόλις 48 ετών και είναι ήδη πρωταθλητής Ευρώπης.

Δεινός αναλυτής του διεθνούς ποδοσφαίρου

Όσοι τον ξέρουν στοιχηματίζουν πως η επιτυχία δεν πρόκειται να τον αλλάξει, να αλλοιώσει αυτόν τον χαμηλών τόνων, χαρακτήρα, ούτε να διαφοροποιήσει σε τίποτα τη ρουτίνα του. Πάλι θα βλέπει μπάσκετ μέχρι να μην αντέχει άλλο. Και όταν θα παθαίνει – σπάνια – overdose θα βλέπει διεθνές ποδόσφαιρο. Κυρίως την αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι φίλοι του λένε πως οι αναλύσεις του για το ποδόσφαιρο και τις τακτικές των κορυφαίων ομάδων δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες μπασκετικές.

Λέτε να βιάστηκαν να προσλάβουν τον Μόγιες εκεί στο Ολντ Τράφορντ;
Πηγή: Γιώργος Μπαρτζώκας: Από… φύλακας στο κλειστό Αμαρουσίου, στην κορυφή της Ευρώπης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/104901#ixzz2TB41ZPng

4444

http://newpost.gr/post/215212/kastoria-ayksithikan-kata-20-oi-poliseis-goynarikon/

Με πωλήσεις ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώθηκε η 38η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς.
Οι πωλήσεις φέτος ήταν αυξημένες κατά 20%, ενώ κατά τις τρεις πρώτες ήμερες πουλήθηκαν 889 παλτά, ημίπαλτα, ζακέτες και μπουφάν, εξήχθησαν 100 είδη γουνοποιίας, ενώ η εξαγωγή των δερμάτων ξεπέρασε τα 2.600 κομμάτια, αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ο «Προφήτης Ηλίας» Ηρακλής Καλλισθένης. Την Έκθεση επισκέφτηκαν περίπου 1.300 εμπορικοί επισκέπτες από 38 χώρες, καθώς και άλλα 6.000 άτομα.

«Η φετινή επιτυχία μάς δημιουργεί την υποχρέωση ώστε η επόμενη Έκθεση να είναι ακόμη καλύτερη χωρίς τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν φέτος, λόγω κυρίως της ηλεκτροδότησης μιας και η ΔΕΗ δεν βοήθησε καθόλου» είπε ο κ. Καλλισθένης, εκφράζοντας το παράπονο ότι «οι φορείς της πόλης δεν βοήθησαν την Έκθεση και ότι όλα όσα έγιναν, έγιναν μόνο από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς».

Σχόλιο: 20% αύξηση πωλήσεων, είναι πολύ καλή αύξηση. Αν κάθε χρόνο γίνεται αύξηση 20%, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον, αν και δεν ασχολούμαι. Με καλή οργάνωση, όλα είναι ποιο εύκολα.

Να κοιτάξετε και τα στατιστικά δεδομένα.

4444

ELENI CHRONA

ELENI XRONA

4444

ELLADA EKPEDEYTIKOI EPISTRATEYSH 01 04 130513

Οι Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ που οι περισσότεροι είναι κομματόσκυλα. Το ήξεραν ότι η συγκυβέρνηση, θα έφερνε το νόμο στις εξετάσεις. Άρα, δεν έχουν στρατηγική σκέψη.

Το έργο έχει παιχτεί πολλές φορές.

Οι συνδικαλιστές έχουν μεγάλες ευθύνες για την αυθαιρεσία της συγκυβέρνησης.

4444

12/05/2013

4444

USA

4444

Η Ελλάδα έχει χούντα Κωτρωτσε. Θέλω εκλογές.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2960.html#more

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επί 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από… μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.

Όπως καταγράφεται στο ιστολόγιο arxaia-ellinika σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.

Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!
Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος. Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.

Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).

Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνας ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.

Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!

Οι κολώνες -τέλος- με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει!…

Σχόλιο: Τα λόγια είναι περιττά! α! α! Όταν γίνονται σεισμοί και δεν πέφτει.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/300000_12.html#more

Θα ήταν μια καλή ιδέα, αν οι 300.000 ευρώ που ξαφνικά βρήκε ο Γεώργιος Κουρής να καταθέσει ως εγγύηση, για να αποφυλακιστεί τόσο αυτός όσο και ο γιόκας του, να πήγαιναν από το χρηματοκιβώτιο της… Δικαιοσύνης, στους απλήρωτους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Αυριανή», οι οποίοι έχουν παραμείνει απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2010.

Το μόνο που ισχυριζόταν διαρκώς ο εκδότης της εφημερίδας, ήταν ότι δεν έχει χρήματα. Λίγο έλειψε να μας πει να τον δανείσουμε κιόλας.

Και η πολιτεία, θα πρέπει να θεσπίσει νόμους και διατάξεις, ώστε να διασφαλίζονται και οι εργαζόμενοι. Οσάκις παραπεμφθεί εργοδότης που οφείλει σε εργαζόμενους, για οποιοδήποτε αδίκημα και προφυλακίζεται, σε περίπτωση που καταβάλει εγγύηση για την αποφυλάκισή του, να πληρώνει το διπλάσιο, ώστε να λαμβάνουν μέρος των οφειλομένων και οι απλήρωτοι εργαζόμενοί του.

Έτσι, πολλοί από τους τζαμπατζήδες εργοδότες θα σκεφθούν πολύ σοβαρά πριν αφήσουν και πάλι απλήρωτους τους εργαζόμενους σε αυτούς…

financialcrimesnews.blogspot.gr

Σχόλιο: Συμφωνώ απόλυτα. Τα λεφτά της εγγύησης να πάνε στους απλήρωτους εργαζόμενους.

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_12/05/2013_520121

Τα hedge funds τώρα «επενδύουν» στο υπερχρεωμένο Ντιτρόιτ

Reuters

Έχοντας εξαντλήσει τη σφαίρα των υπό πτώχευση επιχειρήσεων, από τις οποίες άντλησαν μυθικά κέρδη τις περασμένες δύο δεκαετίες, τα hedge funds στρέφονται σε ένα νέο χώρο προς άγραν μεγάλων κερδών: τις υπερχρεωμένες αρχές πόλεων και περιφερειών της Αμερικής.

Το μεγαλύτερο δέλεαρ αποτελεί, πάντως, το χρέος του Ντιτρόιτ, του οποίου τα ταμεία έχουν προ πολλού στερέψει από ρευστό. Αυτά τα hedge funds, τα γνωστά και ως «vultures», ενίοτε αποθαρρύνονται, βέβαια, και από τους περιορισμούς οικονομικής και πολιτικής φύσης των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι οποίες είναι αναγκασμένες να πληρώνουν για την αστυνόμευση και την αποκομιδή των σκουπιδιών και δεν μπορούν να εξωθηθούν σε ρευστοποίηση. Παρά τους κινδύνους αυτούς, όμως, ορισμένα funds τοποθετούν ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε τοπικές αρχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα ρευστότητας.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του fund Monarch Alternative Capital που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώχευση της βιομηχανίας Hostess Brands Inc. και μαζί με διάφορα άλλα funds τοποθέτησε περισσότερα από 600 εκατ. δολ. σε ομόλογα της περιφέρειας Τζέφερσον στην Αλαμπάμα. Καμία άλλη περιφέρεια, πάντως, δεν προσελκύει τόσο το ενδιαφέρον όσο το Ντιτρόιτ.

Με μακροπρόθεσμο χρέος ύψους 8,6 δισ. δολ., η περίπτωση του Ντιτρόιτ είναι συγκρίσιμη με τις υπό πτώχευση μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό αποτελεί μείζον πλεονέκτημα για τα μεγάλα hedge funds καθώς το μεγάλο χρέος του τα διευκολύνει να αποσπάσουν μεγάλο όγκο ομολόγων διευρύνοντας, έτσι, τις δυνατότητες κέρδους, περιορίζοντας το κόστος για έρευνα και συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά και προσφέροντάς τους μεγάλη μόχλευση στις συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους τους.

Το Ντιτρόιτ υπήρξε, άλλοτε, όχι μόνον η πέμπτη σε μέγεθος πόλη της Αμερικής, αλλά και ένα επιτυχημένο βιομηχανικό κέντρο. Τώρα, όμως, ο πληθυσμός του έχει συρρικνωθεί από 1,8 εκατ. άτομα σε μόλις 700.000 άτομα, το 1/3 των οποίων ζει σε συνθήκες ένδειας, ενώ έχουν καταρρεύσει βασικές παροχές και υπηρεσίες όπως οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους.

Από τον Μάρτιο ο κυβερνήτης του Μίσιγκαν έχει αναθέσει τη διαχείριση των οικονομικών της πόλης σε ειδικούς επί πτωχεύσεων επιχειρήσεων. Ακόμη κι αν οι αρχές της πόλης δεν προσφύγουν στη νομοθεσία περί πτωχεύσεων, το χρέος του Ντιτρόιτ μάλλον θα αναδιαρθρωθεί, δίνοντας έτσι στα hedge funds μια ευκαιρία για μεγάλα κέρδη.

Οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι αλλά και ειδικοί επί θεμάτων αναδιάρθρωσης χρέους που συνεργάζονται με τα funds έχουν χωθεί μέσα στα έγγραφα και πηγαινοέρχονται στο Ντιτρόιτ στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν και να διασφαλίσουν μια κερδοφόρα επένδυση. «Όλοι αναζητούν τρόπους να διεισδύσουν στο Ντιτρόιτ, είναι κάτι καινούργιο και μοναδικό» τονίζει ο Μάρτι Κοπάζ, που ίδρυσε την Brant Point Advisors που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για αναδιαρθρώσεις σε κοινοτικές αρχές.

Σχόλιο: Άλλο ένα παράδειγμα που το Χρέος, στην ουσία είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κέρδος, για κάποιους. Βέβαια ο Καπιταλισμός, έτσι φαίνεται πολύ άσχημος. Το 1/3 ζει σε κατάσταση αφόρητης φτώχειας και ο πληθυσμός μειώνεται. Αυτό το 1/3 πήγε να ψηφήσει;

Γιατί το Ντιτρόιτ συσσώρευσε τόσο μεγάλα χρέη;

4444

BASKETBALL LONDON FINAL 4 OLYMPIAKOS VS REAL MADRID 01 120513

4444

Στο eBay πουλούν Αρχαία αντικείμενα και το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ελέγξει αν είναι νόμιμα ή προέρχονται από αρχαιοκαπηλία. Το άκουσα στο ραδιόφωνο του ALPHA.

Η τιμή ήταν στα 50.000 και μέχρι να λήξει η δημοπρασία σίγουρα θα ανέβει.

Αυτοί που ήταν υπουργοί πολιτισμού, οι περισσότεροι ήταν μαλακες και ανίκανοι.

Το υπουργείο πολιτισμού από την διαχείριση του Ελληνικού Πολιτισμού, Αρχαίου και σύγχρονου,  θα έπρεπε να έχει έσοδα δις ευρώ. Δις. Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα;

Και συ λαέ μαλακησμενε μην ξεχάσεις να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

4444

4444

4444

Αγόρασα το περιοδικό και το διάβασα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Όταν μια ομάδα της ΕΥΠ στήνει μια επιχείρηση δολοφονίας του πρωθυπουργού, φυσικά και υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα.
Τα επίκαιρα την πάτησαν πολύ άγρια.
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα και η εμπλοκή του blog fimotro και τι ρόλο παίζει. Αυτό δεν είναι blog τελικά. Κάτι άλλο είναι.

4444

Το Βρωμερό και τρισάθλιο ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε, αφού πρώτα χρεοκόπησε την Χώρα και την πρόδωσε στην Τρόικα.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εξαφανιστεί πολιτικά και πολλά στελέχη του να πάνε φυλακή. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Μεγάλες ποινικές ευθύνες.
Και συ Λαέ Μαλακισμενε, μην ξεχάσεις να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Ο Άκης, το πράσινο λαμογιο, δηλώνει αθώος. Δεν έκλεψα!!!! Δεν έπαιρνα μίζες!!!!
Ο Γιωργάκης που πληρώνεται αδρά, από τον Μαλακισμενο ελληνικό λαό, κάνει ταξιδάκια αναψυχής. Διαβάζω ότι είναι στο Las Vegas.
Στις προηγούμενες εκλογές πόσοι Μαλακισμενοι νεοέλληνες ψήφησαν το ΠΑΣΟΚ;

4444

Ο Χατζηδάκης είναι ένα άθλιο υποκείμενο. Σιγά μη καταλάβαινε τι παζάρι έκανε η hochtief.
50.000.000 ευρώ, χάρισαν οι πατριώτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Hochtief διαβάζω.
Και συ Λαέ Μαλακισμενε, μην ξεχάσεις να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

4444

4444

Η Θεοφανία Παπαδοπούλου κέρδισε μια επιταγή των 10.000 ευρώ, της RealNews.

Διαζευγμένη Μάνα. Ήταν κάτι ανέλπιστο είπε.

Οι κληρώσεις όταν είναι δίκαιες, παίζουν μεγάλο ρόλο.

4444

FINAL 4 OLYMPIAKOS

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό μπάσκετ και δίκαια βρίσκεται στον Τελικό.

Ελπίζω και εύχομαι να κάνει άλλο ένα πολύ καλό παιχνίδι και να σηκώσει το κύπελλο. Με την αξία του.

LONDON: FINAL 4 OLYMPIAKOS

4444

http://www.naftemporiki.gr/story/650523

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν  το Σάββατο το βράδυ στο Τελ Αβίβ και σε αρκετές άλλες πόλεις διαμαρτυρόμενοι κατά του προϋπολογισμού λιτότητας που σύντομα θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιαΐρ Λάπιντ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ και αρκετές εκατοντάδες στην Ιερουσαλήμ, τη Χάιφα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς και στις μικρότερες πόλεις, Μοντίν, Ρισόν Λετζιόν και Ασχόντ.

«Πρέπει να τα πάρετε από τους μεγιστάνες, όχι από εμάς» ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα που ακούστηκαν στις διαδηλώσεις.

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός περιλαμβάνει αύξηση των φόρων και του ΦΠΑ και ταυτόχρονες περικοπές στις κρατικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι διαδηλωτές είχαν στο «στόχαστρο» τον Γιαΐρ Λάπιντ, τον λαϊκιστική αριστερό, ουσιαστικό νικητή των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, ο οποίος προεκλογικά εμφανίστηκε ως ο υπέρμαχος της μεσαίας τάξης, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά, όταν ανέλαβε την εξουσία στο υπουργείο Οικονομικών, πρότεινε έναν σφιχτό προϋπολογισμό στην συντηρητική κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τους διαδηλωτές για τον κίνδυνο κατάρρευσης της ισραηλινής οικονομίας, η οποία μέχρι σήμερα, είναι σχετικά ανέγγιχτη από την παγκόσμια κρίση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Σχόλιο: Δίκαιη φορολογία. Ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει να κάνει δίκαιη φορολογία.

4444

Και συ Λαέ Μαλακισμενε μην ξεχάσεις να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Μη το ξεχάσεις.
Η Ελλάδα έχει οικονομική κρίση που τσακίζει κόκαλα, αλλά οι τιμές δεν πέφτουν.
Και συ Λαέ μαλακισμενε, μη ξεχνάς να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος των Καρτέλ και των μονοπωλίων. Οι νταβατζηδες τρίβουν τα χέρια τους.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/20808.htm

Η Ελλάδα θα είχε σήμερα ξεπεράσει την κρίση, εάν την άνοιξη του 2010 είχε χρεοκοπήσει και αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, υποστηρίζει ο γερμανός οικονομολόγος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt» και τάσσεται υπέρ μιας ανοιχτής νομισματικής ένωσης, από την οποία τα κράτη θα μπορούν να αποχωρήσουν προσωρινά και να αναζητήσουν μεταβατική βοήθεια με σχέδια τύπου «Μάρσαλ».

«Οι πέτρες που πετούν εναντίον μας θα γίνονται μεγαλύτερες όσο συνεχίζεται η σημερινή πολιτική», δηλώνει ο κ. Ζιν, αναφερόμενος στις ευθύνες που αποδίδονται στην Γερμανία για την σημερινή κατάσταση στις υπερχρεωμένες χώρες και προσθέτει: «Ήταν μεγάλο λάθος να παραβιάσουμε την Συνθήκη του Μάαστριχτ και να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με δημόσια δάνεια που αναλογούν εν τω μεταξύ στο 160% του ΑΕΠ και τα οποία δεν θα εξυπηρετηθούν ποτέ. 

Αυτό βοήθησε τις δικές μας και τις γαλλικές τράπεζες και κάποιους πλούσιους στην Ελλάδα, αλλά για τον λαό σήμανε μόνο ανεργία και γενικότερη δυσκολία. Η Ελλάδα θα είχε βγει τώρα από την κρίση, εάν την άνοιξη του 2010 είχε πτωχεύσει και είχε αποχωρήσει από το ευρώ. Θα είχε σε μεγάλο βαθμό απελευθερωθεί από το χρέος της και θα είχε, με μια υποτιμημένη δραχμή, ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Η ανεργία των νέων σίγουρα δεν θα ήταν στο 60% που είναι σήμερα».

Εκτιμά μάλιστα ότι αυτό που επιτρέπει σήμερα η Γερμανία να συμβαίνει στην Ελλάδα είναι «μια καταστροφή για τους ανθρώπους εκεί» και επισημαίνει ότι ο κόσμος θεωρεί υπεύθυνους τους Γερμανούς, παρότι δίνουν τα περισσότερα χρήματα. «Αυτή η πολιτική μας κάνει φτωχότερους και ταυτόχρονα μας παρουσιάζουν όλο και περισσότερο με σβάστικες», δηλώνει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί ότι, «εάν αυξηθούν οι δυσκολίες στις μεγάλες χώρες, δεν θα μπορούμε έτσι κι αλλιώς να συνεχίσουμε την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, λόγω έλλειψης κεφαλαίων».

Ο κ. Ζιν οραματίζεται, όπως λέει, «μια ανοιχτή νομισματική ένωση, από την οποία θα μπορεί κανείς να αποχωρήσει προσωρινά, εάν δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και θα μπορεί να βασιστεί στην μεταβατική βοήθεια της διεθνούς κοινότητας». Κάνει λόγο για σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα μετά την έξοδό της, το οποίο, επισημαίνει, θα μπορούσε να αναλάβει μόνη της η Γερμανία. «Αυτό θα ήταν καλύτερο και φθηνότερο από το να μοιράζονται όλα αυτά τα χρήματα μέσω συλλογικών θεσμών διάσωσης όπως η ΕΚΤ, στους οποίους σχεδόν δεν έχουμε λόγο, αλλά πληρώνουμε τα περισσότερα και στο τέλος είμαστε παρα ταύτα οι κακοί», προσθέτει.

Ο διακεκριμένος γερμανός καθηγητής εμφανίζεται πάντως πεπεισμένος ότι «η Γερμανία μπορεί να υπάρξει και χωρίς το ευρώ» και χαρακτηρίζει υπερβολικά «τα σενάρια τρόμου που περιγράφονται σχετικώς με το ενδεχόμενο εξόδου, κυρίως δε σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο για την εξαγωγική βιομηχανία της χώρας». Τάσσεται πάντως κατά του ενδεχομένου εξόδου της Γερμανίας από την Ευρωζώνη για πολιτικούς λόγους, καθώς, όπως λέει, «το κοινό νόμισμα αποτελεί κεντρικό σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», αλλά καταλήγει και πάλι στην κεντρική του άποψη ότι «αν όμως μια χώρα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση με το ευρώ επειδή δεν είναι πλέον ανταγωνιστική, τότε πρέπει να αποχωρεί μόνη της και η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει κρατάει τεχνητά τέτοιες χώρες στο ευρώ εμποδίζει με αύξηση των δανείων, τα οποία δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
CAPITAL

4444

11/05/2013

4444

Αστέρας Τρίπολης :1 – 3: Ολυμπιακός

Αυτό που έγινε στον Τελικό Κυπέλου είναι ντροπή.

Τα σκατα της Παράγκας σε ζωντανή μετάδοση.

Αναρωτιέμαι από όλους αυτούς τους τίτλους του Ολυμπιακού, πόσοι είναι πέτσινοι;

Η υπόθεση έχει μεγάλη πλάκα, διότι βλέποντας το πρώτο ημίχρονο είπα σε έναν συγγενή μου: μη βιάζεσαι, ο Ολυμπιακός έχει την παράγκα της διαιτησίας, πως νομίζεις κερδίζει σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια. Φυσικά επιβεβαιώθηκα. Η στατιστική επιβεβαιώθηκε.

Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ο Μανιάτης κάνει καθαρό και σκόπιμο χέρι. Είναι κόκκινη και πέναλτι. Η παράγκα δε το δίνει.

Τα σκατα της παράγκας νιώθουν τόσο μεγάλη σιγουριά, που το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού, προήρθε από ανύπαρκτο πέναλτι.

Ο Μαρινακης ήταν στο γήπεδο και ήθελαν να τον ευχαριστήσουν. Έτσι του έδειξαν τι μπορούν να κάνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τις πράξεις τους αυτές, του έστειλαν το μήνυμα: κερδίζουμε ότι και αν γίνει. Οι διαιτητές μας είναι ψυχροί εγκληματίες. Σφυρίζουν ότι γουστάρουν και όποτε γουστάρουν.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Το ποδόσφαιρο μου αρέσει. Βλέπω ποδόσφαιρο, στοιχηματίζω στο ποδόσφαιρο, κερδίζω και πηγαίνω ταμείο. Όταν ένα παιχνίδι, το κλέβει η μια ομάδα μέσω διαιτητή, το βλέπω ξεκάθαρα. Κατατάσσω δε την ομάδα στις βρώμικες. Όποτε όταν στοιχηματίζω, το λαμβάνω υπόψη μου.

4444

10/05/2013

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/20863.htm

Το να έχει επιστρατευθεί ένα σύστημα“επικοινωνιακής αθώωσης” τους Τσοχατζόπουλου στα ΜΜΕ είναι αυτονόητο. Δακρύσαμε από την συγκίνηση για το γεγονός ότι ο Άκης δεν μπορούσε να μιλήσει με τη Βίκυ στη διάρκεια του Πάσχα, συγκινηθήκαμε που η Βίκυ του έφτιαχνε το πουκάμισο και ζήτησε αμέσως νερό για λογαριασμό τον Άκη. Ένα σκασμό παπαγαλάκια έχουν επιστρατευθεί, με το αζημίωτο, να μας πείσουν πόσο άδικες είναι οι κατηγορίες που βαρύνουν τους ώμους  των 18 κατηγορουμένων της συγκεκριμένης συμμορίας με τους ακριβοπληρωμένους δικηγόρους.
Το να έρχεται όμως ο Μπόμπολας με το Mega αρωγός στην επικοινωνιακή προσπάθεια να συγκινηθεί η κοινή γνώμη για τα αρπακτικά που δεν άφησαν μίζα για μίζα στα εξοπλιστικά πάει πολύ.
Πάνω από 5 λεπτά υποστήκαμε  την Σοφία Φασουλάκη και τους δικηγόρους των κατηγορουμένων σε μια προσπάθεια να πέσουν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι. Κι αν ο Μπόμπολας έχει τους λόγους του, ο Βαρδινογιάννης τι θέση παίρνει γι΄αυτή την επικοινωνιακή, υπερ των κατηγορουμένων, προπαγάνδα;
Να σημειώσουμε ότι τα προσχήματα κράτησε, προς τιμή του, ο Πρετεντέρης που μίλησε για συμμορία και λιγότερο η Όλγα Τρέμη οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο Τσοχατζόπουλος επιχειρεί να πολιτικοποιήσει τη δίκη.
Έχουμε να δούμε πολλά σ΄αυτό το τηλεσήριαλ. Είναι και κάτι περίεργες offshore που δένουν με δεσμούς αίματος τους μέσα και τους έξω…

4444

http://crimesonair.blogspot.gr/

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Μπαγκλαντές, 33 και 25 ετών, οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο ομοεθνείς τους στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας

Ο 33χρονος δράστης, ως επικεφαλής ομάδας εργατών, μαζί με τον 25χρονο και δύο ακόμα αλλοδαπούς που αναζητούνται, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τους δυο ομοεθνείς τους, όταν εκείνοι τους ζήτησαν δεδουλευμένα από καλλιέργειες φράουλας

Ο συλληφθείς 33χρονος οικειοποιήθηκε ποσό 12.000 ευρώ, που είχε παραλάβει από ιδιοκτήτες καλλιεργειών της περιοχής και προορίζονταν για την πληρωμή των εργατών

Συνελήφθησαν σήμερα (10.05.2013) νωρίς το πρωί, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, (2) αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 33 και 25 ετών, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμα αλλοδαπούς συνεργούς τους, που αναζητούνται, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο ομοεθνείς τους, όταν εκείνοι τους ζήτησαν δεδουλευμένα από καλλιέργειες φράουλας στην περιοχή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίσταση, αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και της οπλοχρησίας.

Πιο αναλυτικά, χθες (09.05.2013) αργά το βράδυ, οι δυο συλληφθέντες μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς τους, μετέβησαν σε παραπήγματα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου διαπληκτίστηκαν με τους δύο ομοεθνείς τους, με αφορμή τη μη καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων, από εργασίες σε καλλιέργειες φράουλας.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και ενώ οι τρεις υπόλοιποι δράστες ακινητοποίησαν τους δυο παθόντες, ο 33χρονος δράστης τους τραυμάτισε, κάνοντας χρήση μαχαιριού .

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος δράστης εργάζεται ως επικεφαλής ομάδας εργατών, σε καλλιέργειες φράουλας της περιοχής και είχε οικειοποιηθεί το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, που είχε παραλάβει από ημεδαπούς ιδιοκτήτες των καλλιεργειών για να αποπληρώσει δεδουλευμένα εργατών.

4444

Ο Σωκράτης κάνει δωρεές με δικά μας λεφτά. Έτσι είναι αυτά. Παίρνεις κρατικές συμβάσεις, παχυλές και μετά κάνεις τις δωρεές.  Κατάλαβες μαλακα νεοέλληνα; Ωραία χώρα η Ελλάδα.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/177.html

Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε εκ νέου στην Πορτογαλία το πρώτο τρίμηνο του 2013 φθάνοντας σε επίπεδο-ρεκόρ, σε ένα ποσοστό 17,7% καθώς η χώρα, η οποία έχει συνάψει δανειακή σύμβαση με την Τρόικα, εφαρμόζει σε αντάλλαγμα … για τον δανεισμό της ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE), ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν απασχόληση έφθασε τους 952.000, αυξήθηκε δηλαδή κατά 16,2% μέσα σε ένα χρόνο (132.900 επιπλέον άνεργοι).

Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 4,4 εκατομμύρια πρόσωπα, επί συνολικού πληθυσμού περίπου 10,5 εκατομμυρίων.

Για το 2013, η κυβέρνηση έχει προβλέψει ποσοστό ανεργίας κατ’ ανώτατο 18,2%.

Αναμένει να φθάσει έως και το 18,5% το 2014, αφού πρόσφατα η δεξιά κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο μεσοπρόθεσμο πακέτο μέτρων λιτότητας, που περιλαμβάνει ιδίως ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τουλάχιστον 30.000 δημοσίων λειτουργών, επί συνόλου περίπου 700.000.

Η νέα άνοδος του ποσοστού της ανεργίας, που βρισκόταν στο 15,7% την περασμένη χρονιά, σημειώνεται ενώ το πρόγραμμα λιτότητας συνέβαλε στη συρρίκνωση της πορτογαλικής οικονομίας. Το 2012 ο ρυθμός της συρρίκνωσης του πορτογαλικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) έφθασε το 3,2%, ενώ το 2013 αναμένεται να είναι στο 2,3%.

Η ανεργία στο ηλικιακό φάσμα των άνω των 45 αυξήθηκε κατά 19,9% σε ετήσια βάση και κατά 7,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το INE.

Επίσης η ανεργία μεταξύ των νέων 25 ως 34 ετών αυξήθηκε κατά 19,8% σε ετήσια βάση και κατά 4% σε τριμηνιαία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλιο: Η Γερμανική λιτότητα τους έχει τσακίσει. Όπως και στην Ελλάδα. 

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/300000.html

Τουλάχιστον ένα στα τέσσερα μέλη μιας ιρλανδικής οικογένειας έχει πάρει το δρόμο της ξενιτιάς τα περασμένα δύο χρόνια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας της Ιρλανδίας για τη μετανάστευση.

Ειδικότερα τα…τελευταία τέσσερα εκτιμάται ότι περίπου 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ιρλανδία. Εξ αυτών οι τέσσερις στους δέκα είναι ηλικίας μεταξύ 15 με 24 ετών.

Την ίδια ώρα οι μισοί που έχουν ηλικία 18-24 ετών σκέφτονται να μεταναστεύσουν ενώ το ίδιο σκέφτεται και για τέσσερις στους δέκα μεταξύ 25 και 34 ετών. Στο ηλικιακό φάσμα 35-54 ετών ένας στους τέσσερις εξετάζει την προοπτική να φύγει στο εξωτερικό.

Η έκθεση η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερες από 50 οργανώσεις νεολαίας στην Ιρλανδία και καλεί την κυβέρνηση να αναπτύξει πολιτική για τους ιρλανδούς μετανάστες θα δημοσιευτεί από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας της χώρας.

Πηγή: BBC

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4829.html

Συνιστώσες και ποσοστώσεις τέλος… 
Σαφή και αυστηρή προειδοποίηση προς τις Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν να αυτοδιαλυθούν απηύθυνε σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.
Ο…κ. Βίτσας με τον τρόπο αυτό ανέδειξε το σημαντικό εσωτερικό πολιτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει του ιδρυτικού του συνεδρίου που θα το μετεξελίξει και επισήμως σε ενιαίο κόμμα και θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα real ο κ. Βίτσας ήταν κάτι περισσότερο από σαφής: «Στο νέο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα υπάρχουν ρεύματα, τάσεις, απόψεις, όχι όμως κάθετες δομήσεις που λειτουργούν ως κόμμα μέσα στο κόμμα», είπε, δίνοντας έτσι μία πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, σε ακόμη εντονότερους τόνους, ξεκαθάρισε ένα ακόμη φλέγον ζήτημα: «Οι συνιστώσες δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μετά και την Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη είναι ενιαίος φορέας, άρα όλοι οι οικονομικοί πόροι του ανήκουν και τους διαθέτει για τους σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Τελεία».

Τέλος, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της ηγετικής ομάδας στην πρόταση να υπάρξει ποσόστωση για συμμετοχή των συνιστωσών στη νέα ΚΠΕ που θα εκλεγεί από το συνέδριο, ξεκαθαρίζοντας πως η εκλογή του προέδρου γίνεται από το συνέδριο «στη βάση σαφώς καθορισμένων ευθυνών και αρμοδιοτήτων», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως «τα έχει καταφέρει άριστα και θα συνεχίσει».

Ζυμώσεις και για την ιδεολογική πλατφόρμα

Παράλληλα όπως καταγράφεται και στην ιστοσελίδα της Αυγής «καθημερινώς συνεδριάζουν πλέον τα όργανα και οι Επιτροπές Θέσεων και Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ενόψει της Κ.Ε. μία εβδομάδα μετά, αλλά και, κυρίως, του ιδρυτικού συνεδρίου τον Ιούλιο.

Η Επιτροπή (Θέσεων) θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, όπως και η συντονιστική γραμματεία επίσης στις αρχές της εβδομάδας. Στόχος, τα κείμενα να πάρουν την τελική τους μορφή εγκαίρως πριν την επερχόμενη Κ.Ε.

Στη χθεσινή, πάντως, συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προϊδέασε για την κατάθεση εναλλακτικού κειμένου, πιθανώς τη Δευτέρα, με διαφορετικές από το βασικό κείμενο απόψεις στα θέματα του νομίσματος, της εν γένει παρουσίας της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αλλά και στο ζήτημα του χρέους.

Σύμφωνα δε με τις έως τώρα πληροφορίες, το κείμενο Θέσεων θα προτάσσει την ακύρωση των Μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, παράλληλα με την επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, ενώ θα “στοιχίζεται” πίσω από την Ιδρυτική Διακήρυξη στο θέμα του νομίσματος. Κομβική, επίσης, χαρακτηρίζεται η αναφορά για την ανάγκη “δημιουργίας ευρύτατου και μαχητικού πολιτικού ρεύματος δημοκρατικής ανατροπής” για τα σενάρια της επόμενης ημέρας»…

Σχόλιο: Ο Τσιπρας και η ομάδα του θα πάρουν το χρήμα. Φτάσαμε και στο χρήμα. 

4444

Athens from space

4444

4444

http://gr.news.yahoo.com/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%B6%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D–065035940.html

Οι γυναίκες που είναι και μάνες δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Εκτός από την κανονική τους δουλειά επωμίζονται και το βάρος της φροντίδας των παιδιών και του σπιτιού. Πόσο, όμως, θα πληρωνόταν μια μάνα για όλες αυτές τις δουλειές;

Αμερικανική εταιρεία υπολογίζει κάθε χρόνο την αμοιβή που θα έπαιρνε μια μάνα αν πληρωνόταν για 14 βασικές δουλειές του σπιτιού. Για τον υπολογισμό του ποσού λαμβάνονται υπόψη οι τιμές που ισχύουν στην ελεύθερη αγορά.

Βάσει λοιπόν του υπολογισμού του Ιnsure.com ο ετήσιος μισθός μιας μάνας φέτος θα ανερχόταν σε 59.862 δολάρια, από 60.182 δολάρια το 2012 και 61.436 δολάρια το 2011.

Αναλυτικά, οι δουλειές του σπιτιού, η ωριαία και η ετήσια αμοιβή τους έχουν ως εξής:

 • Μαγείρεμα 14 ώρες την εβδομάδα, 52 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 9.03 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 6.570,20 δολάρια.
 • Οδήγημα, 9 ώρες την εβδομάδα, 52 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 13.85 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 6.481,80 δολάρια.
 • Βοήθεια στο διάβασμα των παιδιών 10 ώρες την εβδομάδα, 40 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 18,23 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 7.290 δολάρια .
 • Ντάντεμα παιδιών, 40 ώρες την εβδομάδα, 52 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 9,65 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 20.072 δολάρια .
 • Νοσηλευτικές… υπηρεσίες, 2 ώρες την εβδομάδα, 12 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 18,25 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 438 δολάρια .
 • Δουλειές σπιτιού, 10 ώρες την εβδομάδα, 52 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 9,88 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 5.135 δολάρια.
 • Οργάνωση πάρτι, 8 ώρες την εβδομάδα, 8 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 20,60 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 1.318,4 δολάρια.
 • Οργάνωση καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, 40 ώρες την εβδομάδα, 12 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 16.05 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 7.704 δολάρια.
 • Στυλιστικές συμβουλές, 0,5 ώρα την εβδομάδα, 52 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 11,70 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 304,2 δολάρια.
 • Σκάλισμα, 1 ώρα την εβδομάδα, 52 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 11,38 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 591,5 δολάρια.
 • Διακόσμηση σπιτιού, 5 ώρες την εβδομάδα, 8 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 21,38 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 855 δολάρια.
 • Ερευνα για το τι μπορεί να σχεδιάζουν τα παιδιά, 5 ώρες την εβδομάδα, 8 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 21,2 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 848 δολάρια.

4444

http://gr.news.yahoo.com/t%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%AD%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%8C%CF%86%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B1-101006350.html

Η «κούπα του Πυθαγόρα» ή αλλιώς «δίκαιη κούπα» που κατασκεύασε ο Σάμιος φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής είχε ως στόχο την υπόδειξη και την τήρηση του μέτρου, «μέτρον άριστον».

Η «δίκαιη κούπα», η οποία χρονολογείται περίπου από τον 6ο αιώνα π.Χ., είναι ένα αριστούργημα της υδραυλικής τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και ένα μέσο διδαχής. Πέρα από τον περιορισμό της κατανάλωσης κρασιού μέσα από ένα «έξυπνο ποτήρι», ο Πυθαγόρας ήθελε να διδάξει στους μαθητές του την εγκράτεια και την τήρηση του μέτρου. Όταν ξεπερνιέται το μέτρο πρόκειται για «ύβρις», η οποία έχει ως αποτέλεσμα την τιμωρία, «τίσις». Όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να απολαμβάνουν με μέτρο όσα τους παρέχονται δίχως να επιζητούν εναγωνίως περισσότερα.

Πώς λειτουργεί: Στο εσωτερικό της υπάρχει χαραγμένη μία γραμμή, η οποία οριοθετεί την ποσότητα του κρασιού. Αν ο χρήστης δεν υπερβεί την γραμμή, τότε μπορεί να απολαύσει το «ποτό» του. Ωστόσο, αρκεί μία παραπάνω σταγόνα για να ξεπεράσει τα όριο της γραμμής και τότε η κούπα να αδειάσει, χύνοντας όλο το κρασί από τη βάση της.

Ο μηχανισμός της: Στο κέντρο της κούπας υπάρχει μία στήλη που είναι τοποθετημένη πάνω από έναν σωλήνα που οδηγεί στο κάτω μέρος της. Όσο γεμίζει η κούπα, παράλληλα η στάθμη του κρασιού ανεβαίνει και στο εσωτερικό της κεντρικής στήλης. Από τη στιγμή που το υγρό δεν ξεπερνά την οριοθετημένη γραμμή δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Μόλις, όμως το υγρό υπερβεί τη γραμμή, τότε τα μόριά του παρασύρουν το ένα το άλλο, έχοντας ως αποτέλεσμα το άδειασμα της κούπας.

Η κατασκευή του Πυθαγόρα ακολουθεί το νόμο που ανέπτυξε ο Pascal αιώνες αργότερα για τα συγκοινωνούντα δοχεία.

4444

http://gr.news.yahoo.com/b%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82–%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B7-morgan-stanley-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1—114530859.html

Η Morgan Stanley προτείνει στους πελάτες της να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα και η Ελλάς γιορτάζει. Ανοήτως, δυστυχώς, γράφει ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης στο protagon.

Tο άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη με τίτλο «Η αβάσταχτη γοητεία των ομολόγων»:

Η Morgan Stanley προτείνει στους πελάτες της να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα και η Ελλάς γιορτάζει. Ανοήτως, δυστυχώς

Γιατί ανοήτως; Επειδή η συμβουλή της Morgan Stanley έχει λογική βάση μεν αλλά, παράλληλα, είναι καθ΄ όλα συμβατή με την πρόβλεψη ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να βουλιάζει, εντείνοντας περισσότερο την κοινωνική καθίζηση. Να το πω διαφορετικά: Αν εργαζόμουν για τη Morgan Stanley, την ίδια συμβουλή θα έδινα στους πελάτες της (δηλαδή, να εντάξουν και κάποια ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, για τρεις ή τέσσερις μήνες). Κι αυτό παρά τις μελανές μου προβλέψεις τόσο για την ελληνική όσο και για την Ευρωζωνική, εν γένει, οικονομία.

Το εύλογο ερώτημα που θα μου θέσετε είναι το εξής: Η αυξημένη ζήτηση ομολόγων ενός κράτους, του οποίου τα ομόλογα μέχρι πρότινος δεν ήθελε κανείς, δεν σημαίνει και αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών σε αυτό το κράτος; Δεν σημαίνει ότι απομακρύνεται η περίπτωση κι άλλης πτώχευσης; Δυστυχέστατα στην περίπτωση της χώρας μας η αύξηση της ζήτησης των ομολόγων του δημοσίου δεν σημαίνει τίποτα τέτοιο. Μακάρι να σήμαινε κάτι τέτοιο!

Καταρχάς, να θυμηθούμε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει εκδώσει ομόλογα από το περσινό PSI – τότε που εξέδωσε νέα ομόλογα (αγγλικού δικαίου) με τα οποία αντικατέστησε, με πολύ μικρότερη ονομαστική αξία, τα παλαιότερα ομόλογα που κουρεύτηκαν.

Από την Άνοιξη του 2012, όταν εκδόθηκαν αυτά τα νέα ομόλογα, μέχρι τον Δεκέμβριο, δεν τα ήθελε κανείς και η εμπορική αξία τους δεν ξεπέρναγε το 30% της ονομαστικής τους αξίας, καθώς όλοι γνώριζαν ότι θα κουρευτούν κι αυτά λόγω της μη βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους. Όπερ και εγένετο τον Δεκέμβριο υπό τον ευφημισμό της «επαναγοράς χρέους».

Από τότε, μετά το δεύτερο de facto κούρεμα, έχουν μείνει σε ιδιωτικά χέρια ελάχιστα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου – βασικά στα χέρια κάποιων hedge funds και άλλων ταμείων που τα κρατάνε ως κερδοσκοπικά εργαλεία στην βάση της (σωστής) πρόβλεψης ότι το συντριπτικό ποσοστό του ελληνικού δημόσιου χρέους έχει πλέον μεταφερθεί από τον ιδιωτικό τομέα στην τρόικα, η οποία θα επωμιστεί το τρίτο ελληνικό «κούρεμα».

Εν κατακλείδι, η πορεία των τιμών των ελληνικών ομολόγων (όσων λίγων έχουν απομείνει στους ιδιώτες) δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πορεία του ελληνικού χρέους. Έτσι, οι αγορές έχουν κάθε λόγο από την μία να κρίνουν ότι τα εναπομείναντα ελληνικά ομόλογα αποτελούν μια καλή αγορά (δεδομένων μάλιστα των χαμηλών τιμών τους) ενώ από την άλλη, την ίδια ακριβώς στιγμή, κατανοούν ότι το ελληνικό δημόσιο θα ξανα-πτωχεύσει (με νέα αναδιάρθρωση του χρέους του, το οποίο θα πλήξει, αυτή τη φορά, τους ευρωπαίους φορολογούμενους) και ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας θα συνεχίσει να φθίνει (ιδίως εν όψει της παταγωδώς αποτυχημένης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών).

Θα με ρωτήσετε: Γιατί όμως θα συμβούλευα, όπως πράττει η Morgan Stanley, τους πελάτες μου (αν είχα τέτοιους!) να αποκτήσουν (για λίγους μήνες) ελληνικά ομόλογα ακόμα κι αν έχω δίκιο ότι η πορεία τους δεν σχετίζεται άμεσα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας; Ο λόγος είναι διττός:

Πρώτον, επειδή είναι σχεδόν απίθανο το Eurogroup να κάτσει να ασχοληθεί με ένα νέο κούρεμα αυτών των λίγων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που παραμένουν σε ιδιωτικά χέρια. Θα ήταν «πολύ κακό για το τίποτα». Θα σήμαινε σύγκρουση με αρπαχτικά hedge funds για να επιτευχθεί μια ανεπαίσθητη αλάφρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Ακόμα, οι «αγορές» νιώθουν πολύ πιο σίγουρες κρατώντας στο χαρτοφυλάκιό τους ομόλογα πτωχευμένων κρατών-μελών της Ευρωζώνης μετά το Νέο Κυπριακό – μετά την απόφαση του Eurogroup να κουρευτούν οι καταθέτες και να μην αγγιχτούν οι ομολογιούχοι.

Δεύτερον, η συντονισμένη ποσοτική χαλάρωση στις ΗΠΑ, Βρετανία, Σουηδία, Ελβετία και Ιαπωνία, μαζί με τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ στα (ουσιαστικά) μηδενικά επίπεδα των υπόλοιπων Κεντρικών Τραπεζών, έχει δημιουργήσει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό: Τεράστια ρευστότητα (παραχθείσα από τις Κεντρικές Τράπεζες) και «εξευτελιστικά» επιτόκια. Έτσι, οι επενδυτές αγοράζουν οτιδήποτε «χαρτί» (π.χ. ελληνικά ομόλογα, junk bonds) βρουν που να τους αποδίδει ένα σοβαρό επιτόκιο – ή που να νομίζουν ότι κάποιοι άλλοι σαν αυτούς θα αγοράσουν σήμερα ή αύριο. Μέσα σε αυτή την ξέφρενη αγοραστική τους μανία, αγοράζουν και τα εναπομείναντα ελληνικά ομόλογα.

Το φαινόμενο της «αναβάθμισης των σκουπιδιών», την ώρα που η πραγματική οικονομία καταβαραθρώνεται, δεν αφορά βέβαια μόνο την Ελλάδα και τα ομόλογά μας. Είναι παγκόσμιο.

Να πώς το περιέγραψε πριν μερικές μέρες ο Albert Edwards, αναλυτής της Societe General: «Η μεθυστική δύναμη της Ποσοτικής Χαλάρωσης (σημ. αναφέρεται στη νομισματική επέκταση εκ μέρους των Κεντρικών Τραπεζών, πλην της ΕΚΤ) έχει ναρκώσει τους επενδυτές και τους έχει καταστήσει υποχείρια ενός οργίου τροφοδοτούμενου από το καύσιμο της ρευστότητας. Θα επαναλάβω της σκέψεις μου του 2007… Αυτό το σκεπτικό ρευστότητας δεν είναι τίποτα άλλο παρά «ψέματα, ασυναρτησίες, βλακείες, ακαθαρσίες και απόλυτες ανοησίες»… Η εξελισσόμενη ύφεση, ακολουθούμενη από γενικευμένο αποπληθωρισμό, θα οδηγήσει τελικά στην απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών με αποτέλεσμα οι Κεντρικές Τράπεζες να μην καταφέρουν να σταματήσουν την επανάληψη μιας κρίσης αποπληθωρισμού ιαπωνικού τύπου. Παράλληλα, οι αγορές θα συμπεριφέρονται με ενθουσιασμό, όπως και στην Ιαπωνία.»

Συμπερασματικά, όσοι ψάχνουν απεγνωσμένα για σημάδια ανάκαμψης, για το πολυπόθητο φως στο τούνελ, είναι φυσικό να χαρούν με τη συμβουλή της Morgan Stanley και την αύξηση της τιμής των ελληνικών ομολόγων. Η τραγωδία όμως είναι ότι η χαρά τους είναι καταδικασμένη να μετατραπεί σε απόγνωση όταν συνειδητοποιήσουν ότι βασίζεται σε παρανόηση της πραγματικότητας. Η αναβάθμιση των σκουπιδιών όχι μόνο δεν σηματοδοτεί ύφεση της Κρίσης αλλά οφείλεται στο βάθεμα της Ύφεσης. Δυστυχώς.

4444

http://olympia.gr/2013/05/10/%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%86%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD-%CE%BB%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%88%CE%B1%CE%BD/

Η Deutche Bank είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλιάτσικο, όπως και στις χώρες της Αφρικής! Και εδώ αναρωτιόμαστε εάν το μνημόνιο ήταν “λάθος” ή αν μας έκαναν “πειραματόζωα”! Όχι, απλώς είμαστε ΖΩΑ που δεν καταλάβαμε ότι δεν είμασταν ειδική περίπτωση, αλλά ιθαγενείς που ψηφίσαμε φυλάρχους – αχυρανθρώπους των τοκογλύφων. Καλά ξυπνητούρια.

Μείζον παγκόσμιο σκάνδαλο που άπτεται της αποτίμησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τη διάρκεια αποκρατικοποιήσεων…και πώλησης κρατικής περιουσίας αναδεικνύεται με αφορμή έρευνα του Κόφι Ανάν για την πώληση σε εξευτελιστικές τιμές των κοιτασμάτων χρυσού του Κονγκό.

Από την έρευνα προκύπτει εμπλοκή μεγάλων τραπεζών της Deutsche Bank και της Morgan Stanley καθώς και διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Αναλυτές και παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η υπόθεση αυτή είναι μια μόνο παρωνυχίδα της τεράστιας υπόθεσης υποτιμητικής κερδοσκοπίας που παίζεται εις βάρος των χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση και αναγκάζονται να πουλήσουν και να παραχωρήσουν εθνικό πλούτο και επιχειρήσεις προκειμένου να ανασάνουν.

Η έκθεση-κόλαφος για τον πρόεδρο της χώρας, καθώς και την τεραστίων διαστάσεων Eurasia Natural Resources Corp. που είναι εισηγμένη στο βρετανικό χρηματιστήριο, μπορεί να αποτελέσει βάση για ελέγχους και σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σίγουρα κατοχυρώνεται ως κακό προηγούμενο για τις εταιρίες εξόρυξης.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, πρόκειται για κοινό μυστικό, από τον καιρό των “ματωμένων” διαμαντιών της Αφρικής και του εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε. Η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που περιγράφεται στην έκθεση-καταπέλτη του Κόφι Ανάν. Οι σύγχρονοι “χρυσοθήρες” επιστρατεύουν μέσα και πρακτικές που ξεπερνούν ακόμα και τα τραπεζικά καρτέλ, ενώ η διαφθορά των κρατικών λειτουργών, ακόμα και σε αναπτυγμένες χώρες, έχει αποδειχθεί ότι διευρύνεται κατά την εκμετάλλευση κοιτασμάτων από ιδιωτικές εταιρίες.

Σύμφωνα με αντίγραφο της έκθεσης που έχουν στην κατοχή τους οι Financial Times το Κογκό έχει ζημιωθεί περί τα 1,4 δισ.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, η ENRC αγόρασε υποτιμημένα στοιχεία και δραστηριότητες με γνωματεύσεις και αποτιμήσεις της κυβέρνησης και μεγάλων τραπεζών που έδρασαν ως σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων. Εν συνεχεία σε μικρό χρονικό διάστημα τα πουλούσε σε υπερπολλαπλάσια αξία αποκομίζοντας κέρδη και επιτυγχάνοντας τεράστιες αποδώσεις κεφαλαίων που ξεπερνούν το 500%(!).

Υπό το νέο πρίσμα που θέτει η έρευνα του Κόφι Ανάν και τις διευρυμένες δραστηριότητες των εταιριών καθώς και την παραδοχή ότι οι ίδιες πρακτικές και τρόπος δράσεις ακολουθείται διεθνώς, παράγοντες της Κομισιόν ανοίγουν τη συζήτηση για επανέλεγχο των κρατικών συμβάσεων και παραχωρήσεων κοιτασμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, η Κομισιόν έχει στα χέρια της στοιχεία που είναι ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη αντίστοιχων περιπτώσεων και σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση εντός της Ευρωζώνης. Το θέμα έχει άλλωστε τμηματικά τεθεί κατ’ επανάληψη, χωρίς όμως να δοθεί έκταση, λόγω του ισχυρού πολιτικού lobbying από τις εταιρίες εξόρυξης.

Πληροφορίες από Directnews.gr – Sofokleousin.gr

Σχόλιο: Αφού τους κλέβουν, μετά κάνουν συναυλίες και γκαλά για να μαζέψουν κανένα ψίχουλο για να βοηθήσουν την Αφρική.

Όσες φιλανθρωπικές συναυλίες και αν γίνουν 1,4 δις ευρώ δεν μαζεύουν για το Κονγκό. 

4444

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-144436723.html

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με πρόεδρο το Μανώλη Φουκαράκη, έκανε δεκτή την προσφυγή των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή, που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για χρέη από μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ, ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και αντικατέστησε την κράτηση τους με αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

Το βούλευμα επιβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ στο Γιώργο Κουρή και 100.000 ευρώ στον Ανδρέα Κουρή, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στους δυο.

Οι συνήγοροί των δυο κ.κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Θέμης Σοφός δήλωσαν ότι «η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική για τη δικαιοσύνη καθώς διόρθωσε τα λάθη που έκαναν εκείνοι που τους προφυλάκισαν».

Η απόφαση των δικαστών του Συμβουλίου ελήφθη παρά την αρνητική εισήγηση του Εισαγγελέα που είχε προτείνει να παραμείνουν οι δυο κατηγορούμενοι στη φυλακή.

Σχόλιο: Με βάση τις εγγυήσεις που βλέπω ότι πληρώνονται, χρήμα υπάρχει. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι εγγυήσεις έχουν πληρωθεί στα δικαστήρια μετά το 2010. Θα βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα για το ποιοι έχουν χρήμα. 

4444

http://olympia.gr/2013/05/10/%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CF%84/

ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΑΣΤΗ”! ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 2007! “Μπλόφα” τα περί ταξιδίων, για να κρύψουν το πραγματικό έγκλημα.

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ “ΜΩΑΜΕΘ” ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Εάν δεν πάει τώρα, αποδέχεται την ενοχή του και θα πάει ως κατηγορούμενος.

Ο Παπανδρέου απειλούσε με προσφυγή στην δικαιοσύνη για τις “διαρροές” περί μαύρης τρύπας στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα οι ίδιοι οι σύντροφοι του τον προκαλούν! “Κάνε την απειλή σου πράξη! Πήγαινε στην δικαιοσύνη για να έλθει να ελέγξει την μαύρη τρύπα που άφησες”!

Μείζον θέμα με την μαύρη τρύπα 2004 – 2007 και τα εξαφανισμένα βιβλία. Που ξόδευε τα λεφτά του Ελληνικού λαού ο Παπανδρέου το “βρώμικο” 2007;

Θα τολμήσει να κάνει την απειλή του πραγματικότητα; Θα πρέπει να αιτιολογήσει τόσο την εξαφάνιση των βιβλίων μέχρι το 2007, αλλά και το απλό ερώτημα: Που πήγαν τα λεφτά του Ελληνικού λαού κύριε Παπανδρέου;

Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος να τον υποστηρίξει. Όσο και αν ο Βενιζέλος προσπαθεί τώρα να αντιμετωπίσει το θέμα “εσωκομματικά”, η παρέμβαση της δικαιοσύνης είναι θέμα ημερών.

Προξενεί εντύπωση η αφωνία της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, την στιγμή που πετσοκόβονται ακόμα και οι βασικές συντάξεις για να εξοικονομηθούν ψίχουλα. Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα, θα είχε συνθλιβεί κάθε εμπλεκόμενος. Εδώ φαίνεται πως υπάρχει μία ιδιότυπη ομερτά. Αν δεν σπάσει θεσμικά, δυστυχώς θα γκρεμιστεί μαζί με το πολιτικό σύστημα.

Σχόλιο: Ο Μεγάλος Στοχαστής έχει πρόβλημα. Που πήγαν τα λεφτά. Λεφτά Υπάρχουν, αλλά που πήγαν ; Τα λεφτά που δανείστηκε το βρωμερό ΠΑΣΟΚ που πήγαν; Ποιοι έγιναν πλούσιοι και με λογαριασμούς σε υπεράκτιες και ακίνητα.

Διαλύστε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ για να τους δείτε να πηγαίνουν φυλακή. Θέλω εκλογές.

Και συ λαέ Μαλακισμενε μη ξεχάσεις να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔηΜΑΡ.

 4444

09/05/2013

4444

Εδώ και αρκετό καιρό είμαι εκτός. Όποτε χωρίς notebook δύσκολα τα πράγματα.  

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1323.html

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Α. ΛΙΑΡΟ 

Το ερώτημα έθεσε ο ίδιος ο Ν. Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στονReal fm πριν από μερικά λεπτά : “Πως γίνεται ο έμμισθος σύμβουλος της ΕΡΤΑντώνης Λιάρος που πληρώνεται με 3.500 ευρώ το μήνα, να εμφανίζεται ως… εκπρόσωπος κόμματος (ΠΑΣΟΚ) σε πολιτικές συζητήσεις άλλου καναλιού και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ;”, ρώτησε ο δημοσιογράφος τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Για να δούμε. Θα πάρει απάντηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Σχόλιο: Αν κάθε τέτοια σωστή ερώτηση έβρισκε απάντηση που να στέκει δομικά και να είναι ωφέλιμη, η Ελλάδα δε θα χρεοκοπούσε. 

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/h-visa-europe.html

Στο 24% του ΑΕΠ ή σε 43,2 δισ. ευρώ ανέρχεται το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα και κινείται και το 2012 πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης…

Τα στοιχεία της Visa Europe δείχνουν ότι η…παραοικονομία ανθίσταται στη χώρα, παρά τις προσπάθειες καταπολέμησης των πηγών της, της αδήλωτης εργασίας και της φοροδιαφυγής.

Είναι ενδεικτικό ότι, παρά την κατακρήμνιση της οικοδομικής δραστηριότητας που είναι από τα βασικά πεδία της παραοικονομίας, η μείωσή της είναι οριακή από το 24,3% του ΑΕΠ το 2011.
Η ύφεση, πάντως, είναι αυτή που τροφοδοτεί περαιτέρω την παραοικονομία, όπως επισημαίνεται στη μελέτη της Visa Εurope και άρα, το έδαφος είναι τα τελευταία χρόνια πρόσφορο στην Ελλάδα, η οποία κινείται στο επίπεδο χωρών της ανατολικής Ευρώπης, ενώ η υπόλοιπη νότια Ευρώπη βρίσκεται χαμηλότερα, με την Ιταλία στο 21% του ΑΕΠ και την Ισπανία και την Πορτογαλία στο 19%.
Στην Ευρώπη, το αντίστοιχο μέγεθος της παραοικονομίας ανέρχεται στα 2,1 τρισ. ευρώ, ενώ μόνο για τις χώρες της Ε.Ε.-27 είναι 1,9 τρισ. ευρώ, το 18,9% του συνολικού ΑΕΠ για το 2012. Πρόκειται για χαμηλό επίπεδο δεκαετίας και αποκλιμακώνεται περαιτέρω το 2013, στα 2,15 τρισ. ευρώ, το 18,5% του ΑΕΠ, ενώ για την Ελλάδα στο τρέχον έτος, αναμένεται μικρή μείωση στα 23,6 δισ. ευρώ και το 23,6% του ΑΕΠ.
Καταπολέμηση μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών
Κρίσιμος παράγοντας για την καταπολέμηση της παραοικονομίας, η οποία στηρίζεται στη χρήση μετρητών είναι η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Visa Europe για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, Νίκος Καμπανόπουλος, υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στον αριθμό των καταναλωτών που πραγματοποιούν online αγορές και στο μέγεθος της παραοικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο 2010-2012 ο αριθμός των online καταναλωτών αυξήθηκε κατά 8% και η παραοικονομία μειώθηκε κατά 1,4% του ΑΕΠ.
Ο κ. Καμπανόπουλος τονίζει ότι, καθώς υπάρχει κοινή αντίληψη ότι τα μετρητά τροφοδοτούν την παραοικονομία, αναμένεται αύξηση των πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην αντικατάσταση των μετρητών με ηλεκτρονικές πληρωμές, καθώς όπως εκτιμάται, το 10% της παραοικονομίας, 200 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη, θα μπορούσε να εκλείψει μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών.

4444

Τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για το Κυπριακό, φωνάζει ο Ολι Ρεν!!!!
Έχουμε και τον Αναστασιάδη για πρόεδρο!!!!
Εγώ Κύπριοι σας προειδοποίησα. Σαφώς και είμαι με το ΑΚΕΛ που προτείνει συντονισμένη έξοδο από το Γερμανικό Ευρώ.
Οι Γερμανοί είναι losers. Αν είχαν σωστή στρατηγική σκέψη, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

4444

Και εσύ λαέ Μαλακισμενε μη ξεχάσεις να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Όταν ακούω τον Χατζηδάκη να μιλά για ανταγωνισμό γελώ. Δεν μπορούν οι άχρηστοι και οι μιζαδόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να φτιάξουν ένα σωστό φορολογικό σύστημα. Τι να συζητήσουμε, για ποια αξιοπιστία.
Σας το έχω ξαναγράψει: μαυρίστε τους.

4444

Οι Οκτώ λύσεις για την μείωση του Δημόσιου χρέους.

1. Αύξηση φόρων.

2. Μείωση δαπανών.

3. Ενίσχυση της ανάπτυξης.

4. Μείωση των επιτοκίων.

5. Άνοδος του πληθωρισμού.

6. Εξωτερική στήριξη.

7 Αθέτηση των υποχρεώσεων.

8. Πόλεμος. 

4444

07/05/2013

4444

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους, ο Ναπολέων χρηματοδοτούσε τους πολέμους του, χωρίς δανεισμό.

Τον Φεβρουάριο του 1800, εισάγει το Βρετανικό μοντέλο δημιουργώντας την Τράπεζα της Γαλλίας, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος από το 1802.

Ο Βοναπάρτης χρηματοδοτεί τις εκστρατείες του μόνο με λάφυρα, τα οποία φυλάσσει στο «ταμείο του στρατού» , γεγονός που του επιτρέπει να γνωρίζει την «οικονομική απόδοση» της κάθε νίκης του.

Πράγματι όλες οι συνθήκες που υπογράφει προβλέπουν τη διάθεση στρατευμάτων και πόρων από τους ηττημένους. Τον Απρίλιο του 1803, δημιουργεί το χρυσό φράγκο, το λεγόμενο «ζέρμιναλ».

Επιπρόσθετα, με διάταγμα της Γερουσίας της 30ης Ιανουαρίου του 1810 θεσπίζεται μια έκτακτη περιουσία του στέμματος , «η οποία αποτελείται από τις περιούσιες και τα αγαθά, κινητά ή ακίνητα, που ο αυτοκράτορας, ασκώντας το δικαίωμα ειρήνης και πολέμου, αποκτά με κατακτήσεις ή συνθήκες».

Η περιουσία αυτή βρίσκεται αποκλειστικά στη διάθεση του αυτοκράτορα.

Το δημόσιο χρέος της αυτοκρατορίας παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα: λιγότερο από 1,75 δις το 1813, περίπου στο 20% του ΑΕΠ.

Αντιθέτως, οι Άγγλο – Πρώσοι κλπ καλύπτουν τις δαπάνες τους, όπως και στο παρελθόν, με δανεικά.

Από το βιβλίο Δημόσιο Χρέος: η τελευταία ευκαιρία.

Σχόλιο: Ο Ναπολέων ήταν μεγαλοφυΐα. Γιατί έχασε; Γιατί δεν πειθάρχησε στο δικό του σχέδιο, όταν έκανε την εισβολή στην Ρωσία.

Η Αμερικανική ηγεσία πρέπει να κάνει μια ανάλυση για τους πολέμους που έκανε.

Ο Πόλεμος δεν είναι μια απλή υπόθεση.

4444

http://newpost.gr/post/213851/sok-apo-tin-aytoktonia-stratiotikou-sti-ritsona/

Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός υπολογαχού, για οικονομικούς λόγους όπως αναφέρουν μέχρι στιγμής οι πληροφορίες.
Ο υπολοχαγός είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της απόφασής του.

Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας.

Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του.

Πηγή: enstoloi.gr

Σχόλιο: Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Ψαριανό ένα εξαπτέρυγο του Πάστορα Κουβελη. 

4444

http://newpost.gr/post/213677/tesseris-aytoktonies-stin-kriti-70xronos-evale-terma-sti-zoi-toy/

Έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο λόγος για έναν 70χρονο στο δήμο Ακρωτηρίου Χανίων ο οποίος σήμερα νωρίς το πρωί για άγνωστους λόγους αποφάσισε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Το συμβάν αυτό αποτελεί την τέταρτη αυτοκτονία στο νησί της Κρήτης  με τις τρεις από αυτές να έρχονται από το Νομό Χανίων.

Η κοινωνία του νησιού  παρακολουθεί με ανοικτό το στόμα τις δυσάρεστες εξελίξεις και τις αιματοβαμμένες γιορτές του Πάσχα που σημαδεύτηκαν από ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί.

Πηγή: prismanews.gr

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7154.html

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε η διάσημη Ελληνίδα ποιήτρια, Κική Δημουλά, κατά την παρουσία της σε εκδήλωση των Atenistas στην Κυψέλη.
Η Αννα Δαμιανίδη στη στήλη της «Τρίτη Ματιά» στην…
«Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα της ποιήτρια η οποία φέρεται να δήλωσε στην εκδήλωση ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκει να καθίσει στην πλατεία, ενώ προσθέτει ότι φοβάται να βγει από το σπίτι της γιατί κλέβουν.

Την κατηγορεί για ξενοφοβία και ρατσισμό, ενώ ασκεί σκληρή κριτική και στους Μένη Κουμανταρέα και Μενέλαο Καραμαγγιώλη οι οποίοι προσπάθησαν να προστατεύσουν την Κική Δημουλά αναφέροντας ότι « Στην Κυψέλη μένουν κυρίως οικογενειάρχες που προσπαθούν να ενσωματωθούν».

Η Κική Δημουλά είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης, έχει εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές και πεζά κείμενα και έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

Βραβεία:

1964, Eύφημη μνεία από την Ομάδα των Δώδεκα, για την ποιητική συλλογή Eπί τα ίχνη.
1972, Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης, για την ποιητική συλλογή Το λίγο του κόσμου.
1989, Α΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης, για την ποιητική συλλογή Χαίρε ποτέ.
1997, Βραβείο Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, για την ποιητική συλλογή Η εφηβεία της λήθης.
2001, Αριστείο των Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου της.
2009, Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας (Prix Européen de Littérature), για το σύνολο του έργου της.
2010, Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, για το σύνολο του έργου της.
iefimerida.gr

Σχόλιο: Αυτό που λέει η Κική Δημουλά είναι μια πραγματικότητα. Όποιος περιγράφει την πραγματικότητα είναι ρατσιστής ή ρεαλιστής; Μάλλον ρεαλιστής. Οι αριστεροί της πλάκας έχουν σοβαρό πρόβλημα με την καθημερινότητα και τα προβλήματα της.

Η Κική Δημουλά καμία σχέση με ρατσισμό. Απλά η γυναίκα ζει, το πρόβλημα. Αυτό περιέγραψε. 

4444

Υπάρχουν Ποινικές ευθύνες για την Αμαρτωλή Σύμβαση του Ελευθέριος Βενιζέλος.

http://olympia.gr/2013/05/07/%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B7-hochtief/

ΔΕΝ ΗΤΑΝ “ΜΑΚΕΤΟ”, ΑΛΛΑ ΠΑΚΕΤΟ!
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ SIEMENS! ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!
Υπάρχει επίσης και αποθετική ζημιά αφού λόγω των εξωφρενικών χρεώσεων, κατάντησαν ένα αεροδρόμιο γεωπολιτικής αξίας σε… τοπικής εξυπηρέτησης!

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την πώληση του μεριδίου της γερμανικής Hochtief στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο αγόρασε η θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments). Όμως είναι απορίας άξιον, πως μια εταιρία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα, μπορεί να προβαίνει σε πώληση της περιουσίας της στην ίδια χώρα. Μήπως τηρούνται δύο μέτρα και 
δύο σταθμά;

Ας τα πάρουμε από την αρχή: Η Hochtief, χρωστά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της iTabloid, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση λέει πως το ίδιο ποσό φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και έτσι αν είναι, η Hochtief είναι μακράν ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί εδώ το Δημόσιο δεν κινείται όπως κινείται με ΟΛΕΣ τις ελληνικές εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα. Γιατί προβαίνει σε συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών, γιατί φυλακίζει ανθρώπους που χρωστούν στο Δημόσιο μικρότερα ποσά, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα, αλλά της επιτρέπεται να βάλει και έσοδα από το ταμείο της από την περιουσία για την οποία χρωστά στο Δημόσιο!

Την ίδια στιγμή, η Γερμανική εταιρεία δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν βάσει των τότε αξιών, το ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!

Αυτό, προφανώς, αν είναι έτσι, παραβιάζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος που κάνει λόγο για ισότητα. Αλλά αυτά, σε μια χώρα που το Σύνταγμα έχει τσαλαπατηθεί κατά το συμφέρον που κρίνουν οι κυβερνώντες, είναι ψιλά γράμματα. Το ερώτημα τώρα, είναι αν τα χρέη αυτά χαρίζονται στη γερμανική εταιρία. Ο συλλογισμός είναι απλός και δεν χρειάζεται να είναι κανείς… Αϊνστάιν για να τον ακολουθήσει: Εάν η γερμανική εταιρία – μεγαλοφειλέτης αποχωρήσει από όλες τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα χωρίς να πληρώσει τους φόρους που οφείλει, γιατί να επιστρέψει και να το κάνει, όταν πλέον δεν θα έχει καμία υποχρέωση; Και, αν συμβεί κάτι τέτοιο ποιος θα πάρει την ευθύνη;

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις ως προς το τι θα γίνει με τους φόρους που οφείλει η Hochtief – μιας και δεν πρόκειται για αμελητέο ποσό. Και οφείλει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για ό,τι μέλλει γεννέσθαι. Αν πρόκειται για επιτυχία, για επικερδή κίνηση για το ελληνικό Δημόσιο, να την καρπωθεί πολιτικά, αν πρόκειται για αποτυχία, για επιζήμια κίνηση, να την χρεωθεί. Γιατί όχι και κυριολεκτικά;
Όπως επίσης οφείλει να απολογηθεί -κυρίως η συμμορία Σημίτη- για την αποθετική ζημιά της χώρας, που λόγων των εξωφρενικών χρεώσεων της Γερμανικής εταιρείας κατάντησε ένα αεροδρομικό γεωπολιτικής σημασίας σε… τοπικό αεροδρόμιο για την εξυπηρέτηση των Αθηνών και των περιοχών που κάλυπτε το άθλιο μονοπώλιο απαγόρευσης λειτουργίας άλλου αεροδρομιου σε απόσταση 150 χλμ!

Στα υπόλοιπα τώρα, η πώληση του μεριδίου της Hochtief θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2013

H απόφαση της Hochtief να προχωρησει στην κίνηση αυτή αλλάζει τα δεδομένα για την αποκρατικοποίηση του Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως ανακοινώθηκε, η Hochtief προχωρά στην πώληση της εταιρικής μονάδας των αεροδρομίων της, στην οποία περιλαμβάνεται και το μερίδιο της στο «Ελ. Βενιζέλος», σε θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments), έναντι 1,1 δισ. ευρώ.

Η Hochtief AirPort έχει συμμετοχές στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Βουδαπέστης, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου, του Σίδνεϋ και των Τιράνων.

Η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, εάν χρειαστεί, καθώς και σε άλλες εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.

«Η συναλλαγή είναι αποτέλεσμα μίας πολύ ανταγωνιστικής διαγωνιστικής διαδικασίας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief, Μαρσελίνο Φερνάντεθ Βέρντες, ο οποίος συμπλήρωσε ότι το τίμημα που θα εισπραχθεί, θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους και την επένδυση σε υποδομές.

«Η HOCHTIEF AirPort περνάει στα χέρια ενός μακροπρόθεσμου και αξιόπιστου επενδυτή, που θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αεροπορική δραστηριότητα με ένα υπεύθυνο τρόπο. Επίσης, επιτύχαμε τον στόχο μας να προσφέρουμε μία προοπτική στους εργαζομένους», τόνισε με τη σειρά του ο οικονομικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Hochtief, Πήτερ Σάσενφελντ.

Σχόλιο: Σαμαράς, Βενζιελος και ο Πάστορας Κουβελης είναι μεγάλοι αλήτες.

Όταν ακούω τον Χατζηδάκη να μιλά για ανταγωνισμό, γελώ πολύ δυνατά.

Οι άνθρωποι είναι αλήτες. 

Πόσοι είδατε την εκπομπή του Τραγκα στο ΣΚΑΙ για την Hochtief; Όσοι την είδαν  θα άκουσαν τους καλεσμένους να λένε για την σκανδαλώδη σύμβαση.

Δεν πρέπει κάποιοι να πάνε φυλακή;

Υπάρχουν ποινικές ευθύνες. 

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4322.html

Παράταση ενός έτους ζητεί η Ολλανδία από τους ευρωπαίους εταίρους της προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% επί του ΑΕΠ.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας…και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα επιτύχει τον στόχο για το έλλειμμα εντός του 2013, αλλά θα τον πετύχει μέσα στο 2014.
«Δεν θα τα καταφέρουμε φέτος, παρά τις μαζικές μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές δαπανών που δρομολογούμε», δήλωσε ο ολλανδός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι «θα κάνουμε ακόμη περισσότερα προκειμένου να επανέλθουμε σε τροχιά το 2014».
Πηγή : naftemporiki.gr

Σχόλιο: Αν η Ολλανδία που το παίζει σκληρή, ζητά ένα χρόνο παράταση, αυτό που έκαναν στην Ελλάδα, δείχνει πόσο αλήτες είναι. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Σωστά το ΑΚΕΛ προτείνει να βγει η Κύπρος από την Ευρωζώνη. 

4444

http://olympia.gr/2013/05/07/%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BF%CE%B6-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD/#more-271180

Να κυματίσει η τουρκική σημαία απαιτούν οι επενδυτές της γείτονος για τις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Καλαμάτας και της Μυτιλήνης, ενώ πολύ σύντομα δεν αποκλείεται η ημισέληνος και το αστέρι των Τούρκων να «σηκωθούν» και στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο Φερίτ Σαχένκ, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία
με προσωπική περιουσία πάνω από 2,6 δισ. δολάρια, ως μεγαλομέτοχος στις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Καλαμάτας θεωρεί πολύ φυσικό να τις μετατρέψει σε τουρκολίμανα, με την ελληνική κυβέρνηση χαρακτηριστικά απούσα!

Την ίδια ώρα η D-Marine Investments Holding B.V., θυγατρική του πανίσχυρου τουρκικού ομίλου Dogus, που ήδη κατέχει το 51% των μετοχών της ελληνικής εταιρίας MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη και το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου, είναι μεταξύ των «13» που πέρασαν στη β’ φάση για τη διεκδίκηση του τουριστικού συγκροτήματος Αστέρας στον Λαιμό Βουλιαγμένης.

Δεδομένου ότι από τον περασμένο Μάιο η τουρκική Setur, μέλος του τουρκικού ομίλου Koc Group, από κοινού με την εταιρία Folli-Follie Group του Δημήτρη Κουτσολιούτσου ανέλαβε τη διαχείριση του λιμένα Λέσβου, η τουρκική σημαία με την ημισέληνο ενδεχομένως να κυματίσει και στη Μυτιλήνη.

Και το νεοοθωμανικό όραμα της Τουρκίας να επιβληθεί ως ηγέτιδα δύναμη στην ευρύτερη περιοχή, εκμεταλλευόμενη τη μειονεκτική οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, δεν σταματά εδώ. Σημειώνεται ότι μεγάλο ενδιαφέρον για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών έχει εκδηλωθεί από τους Τούρκους και για τη μαρίνα πολυτελείας της Μυκόνου, την οποία το ΤΑΙΠΕΔ έχει επίσης βγάλει προς πώληση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πώληση της μαρίνας του Αλίμου, πακέτο με τα τουριστικά αγκυροβόλια του Πόρου, της Υδρας, της Επιδαύρου και των Μεθάνων.

Με το δεύτερο πακέτο ακολουθεί η μαρίνα Γλυφάδας, που πλαισιώνεται από εκείνες της Σερίφου, της Πάρου, της Νάξου και της Ανδρου. Με το τρίτο πακέτο, που αφορά την Κρήτη, οι μαρίνες του Ρεθύμνου και του Αγίου Νικολάου, με το τέταρτο πακέτο των Δωδεκανήσων, το Μανδράκι της Ρόδου και της Κω, με το πέμπτο πακέτο μαρίνες σε Ζάκυνθο και Κατάκολο, με το έκτο της Πάτρας κ.λπ. Εξαιρούνται από τα πακέτα οι μαρίνες της Μυκόνου και Αργοστολίου, οι οποίες προορίζονται να μετατραπούν σε πολυτελείς μαρίνες για τη φιλοξενία mega – yachts.

Δυστυχώς, το ενδιαφέρον των Ελλήνων επενδυτών για «φιλέτα» και λιγότερο «φιλέτα» είναι περιορισμένο. Απλώς περιορίζονται σε κάποιο συμπληρωματικό ρόλο σε περιφερειακά λιμάνια και μαρίνες.

Από την Δημοκρατία

Σχόλιο: Οι Τούρκοι πρέπει να αποκλειστούν από τις Μαρίνες. Το σχέδιο τους είναι προφανές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κυματίσει Τουρκική σημαία.

Μεγάλος Αλήτης ο Σαμαράς, που το παίζει και πατριώτης. Χρυσή Αυγή για να βάλουμε φυλακή τους Αλήτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ. 

4444

Η Ιαπωνία θέλει να δημιουργήσει πληθωρισμό 2%. Αυτό είναι πολύ καλό και σωστό. Το εγκρίνω.

4444

04/05/2013

4444

Έρχεται η κόλαση. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, εξαπτέρυγα του Εωσφόρου!!!!
Στόχος τα ακίνητα.

4444

Εύχομαι στους Χριστιανούς Ορθόδοξους καλή Ανάσταση. Στους Καθολικούς τους εύχομαι καλή Ανάσταση αναδρομικά. Μια και η δική τους Ανάσταση προηγήθηκε. 

4444

http://www.axiaplus.gr/article/35787/synedriash-gia-ton-kathforo-twn-kykloforiwn/

Αμέσως μετά τις γιορτές πρόκειται να συνεδριάσουν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων εφημερίδων με αποκλειστικό θέμα τη συνεχιζόμενη κυκλοφοριακή κατρακύλα που έχει καταστήσει προβληματικές όλες τις εφημερίδες. Το πρόβλημα της πτώσης των κυκλοφοριών έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε όλα τα μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, που προσανατολίζονται πλέον σε περικοπές ένθετων και βεβαίως δραστική μείωση του προσωπικού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκδοτικών κύκλων, αν συνεχιστεί ο κατήφορος των κυκλοφοριών και το επόμενο τετράμηνο, τότε θα πρέπει να γίνουν μαζικές απολύσεις, που θα φτάσουν σε ορισμένα συγκροτήματα το 30% του προσωπικού που εργάζεται σήμερα. Η τραγική κατάσταση στον χώρο του Τύπου έχει σχέση και με την απροθυμία των τραπεζιτών να δανείζουν εκδοτικές επιχειρήσεις τις οποίες πλέον θεωρούν ως ήδη προβληματικές.

4444

http://www.axiaplus.gr/article/35973/eixe-problepsei-to-thanato-ths/

Ανατριχιαστικές και άκρως σοκαριστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται τη δημοσιότητα μετά το θάνατο της αστρολόγου Νατάσας Λιβάνη η οποία βρήκε τραγικό θάνατο όταν ο σύντροφός της την χτύπησε με το αυτοκίνητο μετά από μια έντονη διαμάχη που είχαν.

Όπως όλα δείχνουν ότι η γνωστή αστρολόγος γνώριζε πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο θα πεθάνει ενώ μόνο ως μια απλή σύμπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόβλεψη που είχε κάνει για αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η ίδια προειδοποιούσε γράφοντας στο προσωπικό της blog ότι μπορεί να συμβούν δυστυχήματα! Μάλιστα συμβούλευε τους αναγνώστες να αποφύγουν τις συναντήσεις με το σύντροφό τουςδιότι μπορεί να είναι ψυχρός και απόμακρος και να δημιουργηθούν διαφωνίες.

Ακόμα πιο ανατριχιαστική και σοκαριστική είναι η μαρτυρία του δημοσιογράφου Γ. Σφακιανάκη, ο οποίος υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή «Μίλα» ότι η ίδια η αστρολόγος γνώριζε τον τρόπο που θα πεθάνει ήδη εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Πριν τέσσερα χρόνια είχαμε μια συζήτηση και την είχα ρωτήσει αν μπορεί να μου πει πότε θα πεθάνω. Μετά την ρώτησα αν έχει δει στον αστρολογικό της χάρτη πότε θα πεθάνει εκείνη και μου είπε «Εγώ Γιώργο θα πεθάνω από αυτοκίνητο». 

4444

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=276316

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν την επανεμφάνισή τους σε διόδια σε όλη την Ελλάδα μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς. Μέλη και οπαδοί το κόμματος μοίραζαν από νωρίς το πρωί στα διόδια της Ελευσίνας, της Τρίπολης, των Μαλγάρων, του Πολυμύλου Κοζάνης, στα διόδια στις Αφίδνες, φυλλάδια με τις θέσεις του κόμματος για το Μνημόνιο και την οικονομία.
Στα διόδια της Ελευσίνας μάλιστα μέλη της Χρυσής Αυγής άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων και επέτρεψαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κόμματος, η ενέργειά τους αυτή «προκάλεσε κυριολεκτικά πανδαιμόνιο από τα κορναρίσματα και τα χειροκροτήματα».

«Η κίνηση αυτή είχε συμβολικό χαρακτήρα: δεν μπορεί ένας λαός που κυριολεκτικά πένεται, να συνεχίζει να πληρώνει εκατομμύρια για δρόμους που το αντίτιμό τους έχει εξοφληθεί στο δεκαπλάσιο», γράφει στην ιστοσελίδα του το κόμμα.

Δείτε το επίμαχο βίντεο

4444

03/05/2013

4444

OPAP profit

Ο Σαμαράς είναι μεγάλος αλήτης. Πούλησε τον ΟΠΑΠ και βγήκε και πανηγυρίζει. Το ΟΠΑΠ που έχει το μονοπώλιο. Που ένας σωστός Manager άνετα φτάνει τα 700εκατομμυρια ευρώ  κέρδη τη χρονιά. Μεγάλος Αλήτης ο Σαμαράς. Κόκκαλης – Μελισανιδης, ο ένας νταβατζης από τα παλιά και ο άλλος εξελίσσεται σε νέο, τα βρήκαν, βρήκαν και τον αλήτη τον Σαμαρά και πήραν τον ΟΠΑΠ.

Και εσύ λαέ μαλακισμενε, μην ξεχνάς στις επόμενες εκλογές να ψηφήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

4444

Άκουσα στις ειδήσεις ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει δημοψήφισμα, για την ΕΥΑΘ. Να ψηφήσουν δηλαδή οι πολίτες αν πρέπει να πουληθεί ή όχι. Συμφωνώ απόλυτα. Το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα για τους νταβατζιδες.

Ο Σαμαράς και η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι γκάνγκστερ. Κανονικές εγκληματικές οργανώσεις.

Το Νερό πρέπει να μείνει σε δημόσιο έλεγχο.

Ο άθλιος Σαμαράς, το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι να πουλά κερδοφόρες εταιρείες του Δημόσιου Τομέα. Δηλαδή ότι ποιο εύκολο.

Η ΕΥΑΘ όπως και κάθε εταιρεία ύδρευσης είναι κερδοφόρα. Θα σταματήσουν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν το νερό; Όχι βέβαια.

4444

Ο Κασιδιάρης ρώτησε τον Βερύκιο πόσες βίλες έχει; Πόσα λεφτά έχει;

Ο Καμινης έκανε ένα πραξικόπημα.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να δώσει τρόφιμα όπου θέλει, σε δημόσια πλατεία. Αυτή την εντολή πήρε βέβαια ο Καμινης και έτσι έδρασε.

Από την μεριά του ο Καμινης, σωστά έδρασε. Έτσι είναι η πολιτική.

Ποια είναι η αντίδραση της Χρυσής Αυγής;

Θέλω πολύ να δω την πολιτική τους στρατηγική σκέψη.

Ο Καμινης μπορεί να προσπεραστεί εύκολα.

4444

02/05/2013

4444

BLOOMBERG US DEBT HOLDERS 01 01 04 240413

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/h.html

Μια δήλωση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού ότι για τις αυτοκτονίες δεν φταίει η οικονομική κρίση αλλά ο τζόγος ή ο έρωτας έδωσε την αφορμή στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή να τον κάνει «φέτες».

«Δεν είναι το… οικονομικό, το μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν οφείλεται, δηλαδή, η αλματώδης αύξηση των αυτοκτονιών σε οικονομικούς λόγους. Αλλοι αυτοκτονούν επειδή τα έχασαν τα λεφτά τους στο καζίνο κι άλλοι από ερωτική απογοήτευση» ήταν δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού.

Γράφει σε άρθρο της η Αυγή, με τίτλο Ο Δόκτωρ Ψαριανός και ημερομηνία την Τετάρτη, 1η Μαΐου:

Απ’ όσα συμβαίνουν διεθνώς, περισσότερο με ανησυχεί η προϊούσα κατάπτωση των μεγάλων πανεπιστημίων. Διαβάζω, επί παραδείγματι, ότι τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Στάνφορντ διεξήγαγαν έρευνα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των κατοίκων της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, πόσες ώρες δουλειάς, πόσοι επιστήμονες, πόσα εργαστήρια, πόσα λεφτά πεταμένα, ενώ θα μπορούσαν απλώς να ρωτήσουν τον δόκτορα Γρηγόρη Ψαριανό και να μάθουν ότι για όλα φταίει ο έρωτας.

Σύμφωνα με την υποτιθέμενη έρευνα, η κρίση και η λιτότητα έριξαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε κατάθλιψη και έστειλαν άλλες δέκα χιλιάδες στον θάνατο δι’ αυτοκτονίας.

Τι λέτε, ρε σκιτζήδες, ρε κομπογιαννίτες, ρε Καματεροί. Πρετεντέρη δεν βλέπετε, ρε; Αν βλέπατε, θα γνωρίζατε τη θεωρία του δόκτορος Ψαριανού ότι για τις αυτοκτονίες φταίει η ερωτική απογοήτευση και όλα τα άλλα είναι λαϊκισμοί της λιποδερματομυϊκής μάζας που περιβάλει την απόληξη του παχέος εντέρου. Το αποκαλύπτει άλλωστε και η έρευνά σας: Στη Βρετανία οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 10.000, που σημαίνει ότι οι πονηροί οι Άγγλοι φεύγουν μαζικά από τα σπίτια τους για να ξενοκοιμηθούν. Ρωτήστε και τον δόκτορα Ψαριανό.

Για την Ελλάδα, οι Οξφόρδες και τα Στάνφορντ λένε ότι εκτός από τα άλλα, κατάθλιψη, αυτοκτονίες, καρδιοαγγειακά, η λιτότητα έγινε αιτία να αυξηθούν τα κρούσματα του AIDS κατά 200% και να επανεμφανιστεί μετά από δεκαετίες η ελονοσία. Κι όλα τούτα, επειδή κόψανε, λέει, τα κονδύλια της υγείας και των αεροψεκασμών. Βλακείες! Δεν φταίνε τα κονδύλια, βρε, φταίει ο έρωτας. Τα κρούσματα του AIDS αυξήθηκαν επειδή οι Έλληνες είμαστε λαός ερωτικός και τα κουνούπια μάς τσιμπάνε επειδή είμαστε λάγνοι και γλυκοαίματοι. Ρωτήστε και τον δόκτορα Ψαριανό.

Ρωτήστε τον δόκτορα Ψαριανό, για να σας πει ότι ο εβδομηντάχρονος πρόεδρος των μικρομεσαίων της Μαγνησίας που βρέθηκε το Σάββατο απαγχονισμένος στο σπίτι του έπεσε προφανώς θύμα ερωτικής απογοήτευσης. Θα τον έφαγε τον άνθρωπο καμιά σκορδόπιστη Βολιώτισσα κι όχι τα χρέη και το άγχος της ζωής, όπως ισχυρίζονται οι υπερασπιστές των κατώτερων ενστίκτων. Ο αυτόχειρας ήταν και πρόεδρος των περιπτερούχων και, όπως μάθαμε χθες, μέσα σε τρία χρόνια σβήστηκαν από προσώπου γης 6.000 περίπτερα, μαζί με τις οικογένειες που ζούσαν από αυτά. Τούτο όμως είναι παντελώς άσχετο με την υπόθεση, ρωτήστε και τον δόκτορα Ψαριανό.

Η Οξφόρδη και το Στάνφορντ ενδιαφέρονται για τη ζωή των Ελλήνων περισσότερο απ’ όσο ενδιαφέρεται ο αριστερός βουλευτής Γρηγόριος Ψαριανός. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, δεν πρόκειται απλώς για έναν απολύτως κυνικό και συναισθηματικά απονεκρωμένο άνθρωπο, πρόκειται για ένα σύστημα εξουσίας αποφασισμένο να φέρει σε πέρας την αποστολή του, ακόμη κι αν χρειαστεί να πατήσει επί πτωμάτων. Των δικών μας πτωμάτων…
iefimerida.gr

Σχόλιο: Η ΔΗΜΑΡ όπως και ο Ψαριανός, δεν ανήκουν στον αριστερό χώρο.

4444

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί άνετα να κυβερνήσει με την ΝΔ. Ο Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός με την στήριξη του Σαμαρά.

Ο Σαμαράς λέει στον Τσιπρα: θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός; Κανένα πρόβλημα. Γίνεται λοιπόν πρωθυπουργός και έρχεται η Τρόικα, τι θα κάνει ο Τσίπρας και η ομάδα του;

Τα ζητήματα που θέτω, είναι πρακτικά.

Η λύση για τους νεοέλληνες, πρέπει να λύνει τα καθημερινά τους προβλήματα. Με αερολογίες, δουλεία δε γίνεται. Ιδίως αν πρέπει να κερδίσεις συνεχόμενα στοιχήματα.

Φυσικά οι γρήγορες αλλαγές είναι κάτι καλό, στην παρούσα κατάσταση. Ο Σαμαράς πρέπει να φύγει. Είναι μεγάλος απατεώνας και ψεύτης.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να εξαφανιστούν. Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές.

4444

CNN USA CHINESE WORKERS 03 01 281012

4444

Τα ΕΛΠΕ είναι κερδοφόρα επιχείρηση. Αν ξέρεις να τα δουλέψεις, θα βγάλεις πολύ χρήμα. Ακούω εδώ και πολύ καιρό, ότι ο Σπύρος Λάτσης θέλει να φύγει. Αυτό θα είναι λάθος. Τώρα μάλιστα που μπορεί να βρει και στρατηγικό συνεργάτη. Αφού το Ελληνικό Κράτος σκέπτεται να πουλήσει το ποσοστό του.
Τα ΕΛΠΕ, έχουν μια πολύ σοβαρή υποδομή.

4444

Ο Μελισσανιδης πήρε τον ΟΠΑΠ, αφού τα βρήκε με τον Κόκκαλη.
Ο απατεώνας Σαμαράς πανηγυρίζει. Πούλησα τον ΟΠΑΠ και εγώ γελώ. Ο απατεώνας πανηγυρίζει για να πείσει τους μαλακες νεοέλληνες. Ο ΟΠΑΠ είναι μια κότα με χρυσά αυγά. Αυτό το ξέρουν οι νταβατζηδες.
Σταματήστε να ψηφίζετε τους Απατεώνες της ΝΔ, αν έχετε μυαλό.

4444

Και εσύ Λαέ Μαλακισμενε, μην ξεχάσεις να ψηφήσεις ΠΑΣΟΚ. Να τους δώσεις και άλλα λεφτά για να περνούν ζάχαρη. Ενώ εσύ πηδάς από τα μπαλκόνια. Ο Άκης και η Βίκυ, του ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν πολιτικοί κρατούμενοι, με δικηγόρο τον Κουγια. Πόσα λεφτά χρεώνεις τον Άκη Κουγια; Θα μου πεις ο Άκης έχει.
Και εσύ Λαέ Μαλακισμενε, μην ξεχάσεις να ψηφήσεις ΠΑΣΟΚ.

4444

Είναι σοβαροί άνθρωποι αυτοί; Σας ρωτώ; Έφτιαξαν έναν νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός. Και τι γίνεται με όσους πλήρωσαν; Με όσους έχασαν χρόνο και πήγαν να κάνουν ρυθμίσεις; Εγώ σας το έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό: είναι για τα μπάζα. Σταματήστε να ψηφίζετε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Καταστρέφουν την Ελλάδα.

4444

Σωστός ο Ραινχεμπαχ. Οι Γερμανοί διαδηλώνουν με μέθοδο και δεν διαδηλώνουν κάθε μέρα, αλλά όταν έχουν κάποιο στόχο. Τα Γερμανικά συνδικάτα, είναι πολύ καλά οργανωμένα και έχουν ρεαλισμό. Η Γερμανική κοινωνική κουλτούρα, έχει ορισμένα στοιχεία πολύ θετικά και δυστυχώς μερικά πολύ άσχημα.
Τα Γερμανικά συνδικάτα είναι στην θετική κουλτούρα. Είναι πολύ καλά οργανωμένα. Καμία σχέση με τα ελληνικά.

4444

Η Bayern νίκησε την Barcelona με 3-0. Έγινε δηλαδή η επιβεβαίωση της στατιστικής, όπως σας έγραψα, δύσκολα οι δυο ομάδες φέρνουν ισοπαλία. Όσοι εκμεταλλευτήκατε αυτό το στατιστικό, πήγατε ταμείο.

Εγώ πήγα στο ταμείο. Πριν τον αγώνα ο Άσος της Barcelona ήταν περίπου 183, στο Live πήγε πάνω από 2,30.

Μπορούσε δηλαδή κάποιος να παίξει και στην Barcelona και στην Bayer.

Να διορθώσει το πρώτο στοίχημα. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω πάντα, να παίζεται Live.

Στο Live μπορείς να διορθώσεις το αρχικό σου στοίχημα.

Εγώ όταν στοιχημάτισα στο Live, η νίκη της Bayern έδινε 3.

Τα μαθηματικά και η Φυσική σας στέλνουν στον Παράδεισο.

4444

01/05/2013

4444

http://newpost.gr/post/212603/stin-koinopraksia-toy-melissanidi-kai-episima-o-opap/

Δεκτή έγινε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων η προσφορά της Emma Delta για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή πώληση του ΟΠΑΠ, η οποία θα φέρει πολλαπλά οφέλη για το δημόσιο.

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας. Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο. Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποδέχτηκε τη βελτιωμένη πρόταση ύψους 652 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η ελληνοτσεχική κοινοπραξία. Αρχικά η κοινοπραξία είχε προσφέρει το ποσό των 610 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια αύξησε την προσφορά της στα 622 εκατ. ευρώ ωστόσο μετά τη βελτίωση του τιμήματος που ζήτησε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το οριστικό τίμημα φαίνεται να κλείνει στα 652 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο επενδυτικό σχήμα Emma Delta, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Emma Delta Management LtD, κύριοι μέτοχοι είναι οι Jiri Smejc (66,7%) και ο όμιλος Μελισσανίδη (33,3%) ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στο σχήμα συμμετέχει και η ιταλική Lottomatica.

ΤΑΙΠΕΔ: Υποδειγματικός και με απόλυτη διαφάνεια ο διαγωνισμός για τον ΟΠΑΠ

Καθ’ όλα υποδειγματικός με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια πραγματοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τον ΟΠΑΠ σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην ανακοίνωσή του το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τονίζει πως η κοινοπραξία EMMA DELTA, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωμένο, κατά 30 εκ. ευρώ (καταβλητέο σε δόσεις), τίμημα για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ, διαμορφώνοντας έτσι την προσφορά της στα 652 εκ. ευρώ.

«Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 712 εκ. ευρώ και αποτελείται από τα 652 εκ. ευρώ πλέον τα μερίσματα της χρήσης του 2012, ύψους 60 εκ. ευρώ, που θα εισπραχθούν από το Ελληνικό Δημόσιο. Το τίμημα αυτό, αντιστοιχεί σε 18,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη της χρήσης του 2013. Τονίζεται ότι εάν δεν ιδιωτικοποιείτο ο ΟΠΑΠ, το Δημόσιο θα εισέπραττε μέρισμα (για τη χρήση του 2013) ύψους μόνο 13 εκ. ευρώ, ενώ για τη δεκαετία θα εισέπραττε μόλις 360 εκ. ευρώ, δηλαδή το 50% περίπου του ποσού που εισπράττει με την αποκρατικοποίηση.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2013 και μετά, το κράτος επέβαλε συμπληρωματική φορολογία 30% επί των μικτών κερδών, που εκτιμάται ότι θα του αποφέρει έσοδα ύψους 6,3 δις. ευρώ στην δεκαετία (μειώνοντας κατά το ίδιο ποσό και την κερδοφορία του ΟΠΑΠ). Στην εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον και να επιτύχει υψηλό προσφερόμενο τίμημα.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση πώλησης μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές του, που θα φέρουν ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο, απορροφώντας δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους» αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σχόλιο: Η εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ δικαιώνεται. Προσωπικά έχω διαλέξει μοντέλο για το στοίχημα. Είμαι εναντίον των μονοπωλίων. Θέλω πρόσβαση σε πολλές εταιρείες και ανταγωνισμό. Ο ΟΠΑΠ είναι προϊστορικός και αναχρονιστικός. Η γκανιότα του δε, σκοτώνει. Διαπλοκή.  Η Ελλαδα ειναι ο παραδεισος τον Καρτέλ.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/20666.htm

Τέλος στη ζωή του έδωσε 55χρονος δικηγόρος το πρωί στον Πειραιά, πέφτοντας απο τον πέμπτο όροφο του γραφείου του στον οδό Παλαιολόγου 5. Πρόκειται για τον Κώστα Ρεσβάνη, γνωστό δικηγόρο του Πειραιά, ο οποίος το 2008 εξελέγη αντιπρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου.
Η αστυνομία έφθασε στο σημείο συνοδεία ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 55χρονος ήταν κλινικά νεκρός.
Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας έχει ήδη αποκλειστεί, ενώ πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι το θύμα είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και στο παρελθόν, προβάλλοντας τότε ως εξήγηση για τον αυτοτραυματισμό του, ότι προσπαθούσε να καθαρίσει το όπλο του.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, ο Κώστας Ρεσβάνης γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1958 στον Πειραιά και διετέλεσε Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις Νομικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (PARIS VIII-Vincennes) παράλληλα με σπουδές Πολιτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Στην Ελλάδα διήθυνε ένα από τα παλαιότερα Δικηγορικά Γραφεία του Πειραιά που είναι συνέχεια των οικογενειακών γραφείων των γονέων του Σταύρου Ρεσβάνη και Ελένης Παπακαλιατάκη, επίσης Δικηγόρων.
Έζησε πάντοτε σε οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον που απαρτίζεται, κατά κανόνα, από Νομικούς, Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους και Δικαστικούς.

Σχόλιο: Αν αυτοκτονούν και επιτυχημένοι δικηγόροι, τότε η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως.

4444

Καλαμουκη άσε τον Συγγραφέα ελεύθερο να εκφραστεί. Λέει ο Συγγραφέας: σκέφτηκα να πάω να τους μιλήσω και ο Καλαμουκης του απαντά: όχι γιατί να πας;

Τι είναι αυτοί ρε. Τα κομματόσκυλα, όπου κι αν βρίσκονται, ότι θέση κι αν έχουν, θέλουν την πολιτική ζύμωση να την πατρονάρουν. Να πάρουν όλο το οξυγόνο.

Ωραίος ο λόγος του συγγραφέα. Ήρεμος και με άποψη. Και με επιχειρήματα. Σύγχρονος.

Ο Καλαμουκης ΚΚΕ. Η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα.

4444

4444

4444

Σήμερα έχουμε το παιχνίδι Μπαρτσελονα – Μπαγιερν. Όλα θα εξαρτηθούν, όχι τόσο από τον Μέσι, αλλά από τους άλλους παίκτες της Μπαρτσα.

Για να βάλει 4 γκολ η Μπαρτσελονα, θα πρέπει εκτός από τον Μέση και άλλος ένας να βάλει.

Ένα από τα ιδανικά σενάρια πρόκρισης είναι, το πρώτο γκολ να το βάλει κάποιος εκτός του Μεσι και το δεύτερο γκολ να το βάλει ο Μεσι. Αυτό θα βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Διότι η απειλή δε θα είναι μόνο ο Μέσι.

04/08/2009 είχε νικήσει με 4-0 η Μπαρτσελονα την Μπαγιερν για τελευταία φορά, με αυτό το σκορ.

Με βάση την Στατιστική, οι δυο ομάδες δε φέρνουν εύκολα ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στα 6 τελευταία παιχνίδια έχουν μόνο μια ισοπαλία. 

Φυσικά οι Γερμανοί, δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι.

Με βαση τα δεδομενα της Στατιστικης, μπορω να παιξω 1 ευρω στην νικη της Μπαρτσελονας και 0,30 λεπτα στην νικη της Μπαγερν. Αν νικησει η Μπαρτσελονα κερδιζω συνολικα 40,77% αποδοση και 0,53 λεπτα. Αν κερδισει η Μπαγιερν χανω μονο 0,10 λεπτα ή  -7,,69% Η πρωτη επιλογη ειναι η νικη της Μπαρτσελονας, δευτερη επιλογη η νικη της Μπαγερν.

Οι Γερμανοί θέλουν να πάνε στον Τελικό. Όποτε θα παίξουν με τακτική, ανάλογα και με την πίεση της Μπαρτσελονα. Το 4-0 τους δίνει μια άνεση ακόμα και για ελεγχόμενο επιθετικό παιχνίδι. Οι Γερμανοί είναι έμπειροι παίκτες.

Αν η Μπαγερν βάλει ένα γκολ, η υπόθεση πρόκριση έχει τελειώσει. Είναι ένα απόλυτα λογικό ρίσκο, η αναζήτηση αυτού του γκολ, από την μπαγιερν.

4444

Εχτες η Real Madrid δεν κατάφερε να βάλει  3 γκολ και να κάνει το Over. Το παιχνίδι έλλειξε 2-0 υπέρ της Real Madrid, αλλά η Dortmund πηγαίνει στον τελικό. Ο Mourinho θα πει ότι είχε μια αξιοπρεπή συμμετοχή.

Το 4-1 του πρώτου παιχνιδιού, στάθηκε ανυπέρβλητο.

Η Πρόταση μου είναι, να στοιχηματίσετε Live.

4444

Η ζωή θέτει πρακτικά θέματα.

Πόσο αποτιμάται ένα ακίνητο σε καιρούς κρίσης;

«Με την οικονομική κρίση πρόσφατες εκτιμήσεις ακινήτων στην Ευρώπη αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αναξιόπιστες και οι αξίες που πρόεκυψαν στην πραγματική αγορά μειώνονται συνεχώς. Και αυτό οδήγησε στην αμφισβήτηση των υφιστάμενων εκτιμητικών μεθόδων…»

«Σε περιόδους οικονομικής άνθησης, οι επενδυτές και οι τραπεζίτες σπάνια αμφισβητούν τις εκτιμήσεις που λαμβάνουν. Τώρα οι εκτιμητές δέχονται αιτιάσεις από τους πελάτες τους για αδεξιότητα…»

Φυσικά και υπάρχει πρόβλημα. Όταν ο άλλος τοποθετεί τα χρήματα του σε ένα ακίνητο και αυτό χάνει το 50% της αξίας του ή και περισσότερο , φυσικά και υπάρχει πρόβλημα εκτίμησης.

Διότι τι είναι η εκτίμηση;

Όταν κάποιος κάνει μια εκτίμηση, πρέπει να ενσωματώνει και τον χρόνο. Με απλά λόγια, το ακίνητο αξίζει σήμερα, τόσα χρήματα, αύριο δε ξέρουμε πόσο θα αξίζει.

Όποιος κάνει εκτιμήσεις για χρονική διάρκεια πάνω από 12 μήνες, τότε αναλαμβάνει και την ευθύνη.

Αν εγώ αγοράσω ένα ακίνητο σήμερα και μετά από 12 μήνες θέλω να το πουλήσω, θέλω να πάρω περίπου τα ίδια χρήματα.

Δεν μπορεί κάποιος να λέει: αγόρασε το ακίνητο και σε 5 χρόνια θα βγάλεις 50% κέρδος ή ότι είναι σίγουρη επένδυση.

Όταν κάποιος κάνει μια εκτίμηση και πληρώνεται γι’αυτην, θα πρέπει να υπάρχει και ρήτρα, να πληρώνει, όταν κάνει λάθος.

4444

CNN HALA GORANI GIGA HURRICANE 01 30 010513

4444

Σήμερα είναι πρωτομαγιά. Αυτή η πρωτομαγιά είναι μουντή. Αυτό είναι καλό. Ξηλώνεται όλο το σύστημα που χρεοκόπησε την Ελλάδα. Ο Συνδικαλισμός στην Ελλάδα ήταν πάντα κομματικός. Αυτό σημαίνει ότι εκπροσωπεί τα κόμματα και όχι τους εργαζόμενους.

Εγώ προσωπικά αντιπαθώ τις άσκοπες απεργίες και τις άσκοπες ενέργειες.

Οι Έλληνες συνδικαλιστές είναι παράδειγμα προς αποφυγή.  

Μου αρέσει η κάθε ενέργεια να έχει αποτέλεσμα. Για να έχει νόημα. Επίσης το αποτέλεσμα, πρέπει να στέκει δομικά.

Δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι που είναι παράλογο. Διότι θα καταρεύση.

Το ΚΚΕ πόσες απεργίες κάνει κάθε χρόνο; Δεκάδες. Ποιο είναι το αποτέλεσμα για την κοινωνία; Μηδέν.

Το ζήτημα είναι το αποτέλεσμα, όχι να κάνεις απεργίες και κοινοιτοποιησεις. 

Η άσκηση πολιτικής, δεν είναι κάτι αφηρημένο, όπως νομίζουν οι απλοί άνθρωποι.

4444

30/04/2013

4444

USA ECONOMY SP500 01 01 300413

4444

4444

4444

Όλοι αθώοι. Η δικαστική απόφαση έχει μεγάλη πλάκα. Από αυτή την ιστορία πρέπει να κρατήσουμε, ότι ο Αθώος Ζαχοπουλος πήδηξε από το μπαλκόνι και η Αθώα Τσεκου περιέφερε το CD με την τσόντα που είδαν πολλοί και πολλές στο σκοτεινό παρασκήνιο της εξουσίας.
Το Πρώτο Θέμα, του κομιστή, δημοσίευσε επίμαχες εικόνες με τσιμπούκια.
Αθώοι όλοι. Οι Έλληνες δικαστές, είναι σαν τους Έλληνες διαιτητές.
Ευτυχώς η Τρόικα ήρθε μετά το 2010, αλλιώς θα ξέραμε ότι ο Τομσον, είναι ένας από τους ένοχους!
Το Cd είδε και η Ο!

4444

Και συ λαέ Μαλακισμενε, μην ξεχάσεις να ψηφήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ!
ΓΑΠ: Βαγγέλη πες μου, πως τα 30,000 Ευρώ που κόστισε το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα για 8 άτομα έγιναν 200,000 στον τύπο;
Το TAXIS βγήκε εκτός λειτουργίας. Τόσα λεφτά σε τόσους νταβατζηδες και δεν έχουμε TAXIS.

4444

29/04/2013

4444

4444

Άκουγα την εκπομπή του Κωτρωτσου και τέθηκε πολλές φορές το ερώτημα, γιατί ο Κόσμος δεν πάει στο Σύνταγμα. Όταν το άκουσα γέλασα.

Μιλούν σα το ΚΚΕ που κάνει συνεχώς απεργίες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Οι πολίτες θέλουν να βλέπουν αποτελέσματα.

Ας θυμηθούμε τι έγινε την προηγούμενη φορά που πήγε ο Κόσμος στο Σύνταγμα, ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Σας το γράφω στα ισα: δε ξέρετε από πολιτική.

Σήμερα είδα και κάτι πολύ ενδιαφέρον στις ειδήσεις. Στην Θεσσαλονίκη ο δήμος θέλει να κάνει δημοψήφισμα για την Εταιρεία Ύδρευσης. Αν πρέπει να πουληθεί σε ιδιώτες ή όχι.

Εγώ την άποψη μου την έχω εκφράσει. Όχι πώληση σε ιδιώτες.

Αν γίνει το δημοψήφισμα θεσσαλονικείς να πατέ να ψηφήσετε. Το θέμα σας αφορά.

Το νερό είναι αγαθό.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/20645.htm

Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στο στρατόπεδο των «καραμανλικών» από το κτύπημα που δέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής από τον Γιάννη Στουρνάρα με τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά.

Το γεγονός ότι στο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε πανηγυρικά η τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, υπάρχει αναφορά περί διψήφιου ελλείμματος το 2009, πριν τις εκλογές, αποτελεί πολεμική κίνηση που εξόργισε τους «καραμανλικούς». Η επιλογή να υπάρξει γραπτή επισήμανση στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου, πυροδοτεί αντιδράσεις στο παρασκήνιο και ενισχύει το κλίμα καχυποψίας μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου.

Μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πολλά λέγονταν για την οικονομική πολιτική του Κ. Καραμανλή από το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο. Ειδικά ο νυν υπουργός Οικονομικών, πιστός υποστηρικτής του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, αρκετές φορές έχει μιλήσει επικριτικά για την οικονομική πολιτική της ΝΔ την περίοδο 2004-2009.

Αυτή η στάση του έχει εξοργίζει πολλές φορές στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, αλλά η κίνηση να συμπεριληφθεί στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου η συγκεκριμένη αναφορά, συνιστά για τους καραμανλικούς, τη μέγιστη πρόκληση. Και γι αυτό, διότι επισημοποιήθηκε σε κείμενο ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας και μάλιστα σε εισηγητική έκθεση που ψήφισαν οι νεοδημοκράτες βουλευτές.

“Το σημαντικότερο επίτευγμα των τελευταίων τριών ετών είναι η πρωτοφανής για αναπτυγμένη χώρα δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε σε ένα περιβάλλον βαθιάς ύφεσης. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από το 15,6% το 2009 έπεφτε σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια και το 2012 μειώθηκε σε όρους καθαρής δημοσιονομικής επίδοσης στο 6%” αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που άναψε φωτιές. Το γεγονός ότι η καραμανλική πτέρυγα μιλούσε για έλλειμμα στο 6% και έρχεται η διακυβέρνηση Σαμαρά να τονίσει με τον πιο επίσημο τρόπο το 15,6% συνιστά αιτία πολέμου και κανείς δεν ξέρει το βαθμό που θα επηρεαστούν, οι τυπικές, σχέσεις Σαμαρά- Καραμανλή.

Ιωάννης Μαρτέλλος

NEWPOST

Σχόλιο: Το έλλειμμα δε το πήγε ο Καραμανλής στο 15,6%. Αυτό είναι ανακρίβεια και δεν πρέπει να γράφετε. Βέβαια ο Στουρνάρας είναι δωσίλογος και ΠΑΣΟΚ και σαφώς τον συμφέρει να γράψει ότι το Έλλειμμα πήγε στο 15,6%.

Όλοι όμως γνωρίζουμε τι βρώμικο παιχνίδι παίχτηκε το 2009 με τα στατιστικά. Αυτά τα στατιστικά επικαλέστηκε ο Γιωργάκης για να μας πάει στο μνημόνιο.

Εγώ αμφισβητώ το 15,6% του 2009.

Ο Σαμαράς κτυπάει τον Καραμανλή για να τον φθείρει πολιτικά. Έχει ευθύνες ο Καραμανλής, αλλά τα μνημόνια τα υπογράφει και με τα δυο τα χέρια ο Σαμαράς.

Ο Σαμαράς είναι απατεώνας και το ξέρει. Ο Σαμαράς έτσι και εμφανιστεί σοβαρός άνθρωπος στον ορίζοντα, είναι τελειωμένος. Τον έχει ρίξει δηλαδή.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CF%86%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CF%87%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B6%CE%AC%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%C2%AB%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD%C2%BB-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1

Μυστική χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι λάμβανε ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ωστόσο έκανε λόγο για μικρά ποσά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν νομίμως.
 
  Ο πρόεδρος της χώρας της Κεντρικής Ασίας προχώρησε στην σχετική παραδοχή μετά από ρεπορτάζ των Τάιμς της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το οποίο η CIA έστελνε βαλίτσες γεμάτες «ρευστό» απευθείας στο γραφείο του κ. Καρζάι σε τακτική βάση.
 
  Στο ρεπορτάζ γίνεται συγκεκριμένα λόγος για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια τα οποία διοχετεύονταν «μυστικά» στο προεδρικό γραφείο.

Ο κ. Καρζάι σημείωσε ότι επρόκειτο για χρήματα τα οποία διοχετεύονταν σε προγράμματα βοήθειας για ασθενείς.

«Χρησιμοποιήθηκαν για διάφορους σκοπούς: λειτουργικούς, βοήθειας προς τραυματίες και ασθενείς, για ενοίκια και άλλους παρεμφερείς τομείς. Ήταν σημαντική βοήθεια και την εκτιμούμε», σημειώνεται στη δήλωση του κ. Καρζάι.

Πρόσθεσε δε ότι τα χρήματα κατετίθεντο στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Αφγανιστάν, το οποίο αποτελεί τμήμα του προεδρικού γραφείου της χώρας.

Στο ρεπορτάζ των Τάιμς της Νέας Υόρκης γινόταν λόγος για πάκους αμερικανικών δολαρίων, τα οποία σε βαλίτσες, τσάντες ώμου, ακόμη και σε πλαστικές σακούλες αφήνονταν κάθε μήνα στο γραφείο του προέδρου του Αφγανιστάν.

Πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα είναι ο Χαλίλ Ρομάν, προσωπάρχης του κ. Καρζάι από το 2002 έως το 2005, ο οποίος έκανε λόγο για  «χρήματα – φάντασμα».

Το 2010, ο κ. Καρζάι είχε αρνηθεί ότι το γραφείο του λάμβανε «μαύρο» χρήμα από το Ιράν, επιμένοντας ότι επρόκειτο για μια «διαφανή διαδικασία».

Σχόλιο: Το ζητούμενο δεν είναι αν η CIA έδωσε χρήματα στον Καρζαι, αλλά αν αυτά έπιασαν τόπο. Αν ήταν χρήσιμα και δεν πήγαν στην διαφθορά.

Συνήθως τα χρήματα πάνε σε διαφθαρμένους και δεν έχουν ουσιαστική συνεισφορά.

Το στοίχημα για το Αφγανιστάν είναι, τι θα γίνει, όταν αποχωρήσει το ΝΑΤΟ.

Εμένα πάντως ο Καρζαι δε μου γεμίζει το μάτι, για μεγάλος αρχηγός.

4444

4444

Hala Gorani and GDP Growth

Hala Gorani and GDP Growth

4444

Αυτοί που ψήφιζαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του 2012, είχαν στεγαστικό δάνειο;
Ούτε τα συμφέροντα τους, δε ξέρουν να υποστηρίζουν οι νεοέλληνες.
Θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα σας πάρει τα λεφτά, φώναζε ο Γεωργιάδης και ο Βοριδης και πολλοί ακόμα της ΝΔ.

4444

Ένας λόγος που χρεοκόπησε η Χώρα, είναι οι διαπλεκόμενοι νταβατζηδες.
Τα ίδια ονόματα σχεδόν σε όλες τις μπίζνες με Δημόσιο Χρήμα ή Καρτέλ ή μονοπώλια.
Νταβατζηδες σημαίνει, φωτογραφικές διατάξεις. Μαύρο χρήμα σε πολιτικούς.
Απευθείας αναθέσεις.Ατιμωρησία. Πολύπλοκοι νόμοι για αποθαρρύνσεις υγιών ανταγωνιστών.
Ο ΟΠΑΠ είναι κλασική περίπτωση Δημόσιας επιχείρησης που ταΐζει νταβατζηδες.
Εκατομμύρια ευρώ σε διαφημίσεις και δημοσιογράφους. Η γκανιότα όμως του ΟΠΑΠ τσακίζει κόκαλα.
Η αγορά του στοιχήματος, ιδίως στο διαδίκτυο, πρέπει να ανοίξει. Τέρμα στα μονοπώλια των νταβατζηδων.
Όταν ακούω τον Χατζηδάκη ή τον Σαμαρά, να μιλά στους βλάκες εργαζόμενους για ανταγωνισμό και βλέπω και τους νταβατζηδες, γελώ. Γελώ με δυνατό γέλιο.

4444

The American Dream

The American Dream

4444

Die in Bangladesh

Die in Bangladesh

http://news.gr.msn.com/world/%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5

Χιλιάδες εργάτες στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας στο Μπαγκλαντές εγκατέλειψαν τις βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων στις οποίες εργάζονταν και κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας τη θανατική ποινή για τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που κατέρρευσε την Τετάρτη στα περίχωρα της Ντάκα προκαλώντας τον θάνατο σε περισσότερους από 381 ανθρώπους.

Οι υπεύθυνοι των 4.500 βιοτεχνιών ετοίμων ενδυμάτων της χώρας κήρυξαν το Σαββατοκύριακο αργία, ελπίζοντας πως θα κατευνάσουν την οργή των εργαζόμενων εξαιτίας της κατάρρευσης του παράνομου κτιρίου Ράνα Πλάζα. Όμως η αστυνομία και τα εργατικά συνδικάτα ανακοίνωσαν σήμερα πως χιλιάδες εργάτες από την βιομηχανική ζώνη της Ασούλια, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, διαδηλώνουν στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον Μπαντρούλ Αλάμ, διοικητή της τοπικής αστυνομίας, 15.000 άνθρωποι διαδηλώνουν. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Private Independent μετέδωσε πως οι διαδηλωτές στην διαδρομή που ακολούθησαν πυρπόλησαν αυτοκίνητα και η αστυνομία απάντησε με σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα.

“Απέκλεισαν τους δρόμους φωνάζοντας ‘κρεμάστε τον Ράνα’ τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος συνελήφθη χθες Κυριακή στα σύνορα με την Ινδία”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η τραγωδία στην περιοχή Σαβάρ είναι η χειρότερη στην βιομηχανική ιστορία του Μπαγκλαντές, που στηρίζει σημαντικό μέρος της οικονομίας του στην κατασκευή ετοίμων ενδυμάτων.

Το δυστύχημα αναζωπύρωσε την πολεμική για τις συνθήκες εργασίας στον τομέα αυτό, στον οποίο εργάζονται κυρίως γυναίκες με μηνιαίο μισθό μικρότερο των 40 δολαρίων.

Τον Νοέμβριο του 2012, πυρκαγιά σε κλωστοϋφαντουργία που προμήθευε την αμερικανική εταιρία Walmart στοίχισε τη ζωή σε 111 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των εργατών στο εργοστάσιο, οι υπεύθυνοι τους είπαν να παραμείνουν στις θέσεις τους γιατί πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας για πυρκαγιά.

Σχόλιο: Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει η θανατική καταδίκη. Ο θάνατος του Ράνα, θα είναι ένα χτύπημα στο Μαμωνά.

Συμφωνώ με αυτούς που ζητούν την θανατική καταδίκη. Να μπει ένα μέτρο στην ασυδοσία. 

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι πολυεθνικές εταιρείες όπως η Walmart που το παίζουν αρκετές φορές φιλεύσπλαχνες και κοινωνικά ευαίσθητες, δίνουν την παραγωγή τους σε εταιρείες και χώρες που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα εργασίας.

Οι πολυεθνικές εταιρείες είναι υπεύθυνες για το που και πως παράγονται τα προϊόντα τους.

Οι πολίτες του Bangladesh πρέπει να είναι το ίδιο σκληροί όπως οι manager της Walmart και να ζητήσουν την καταδίκη του Ραμα, στην εσχάτη των ποινών.

Advertisements

Posted April 29, 2013 by bmplefour in Bangladesh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: