4 Βασικοί Τύποι: Άχρηστοι και Τεμπέληδες – Έξυπνοι και Τεμπέληδες – Άχρηστοι και φιλόδοξοι – Έξυπνοι και Φιλόδοξοι.   Leave a comment

4 Βασικοί Τύποι: Άχρηστοι και Τεμπέληδες – Έξυπνοι και Τεμπέληδες – Άχρηστοι και φιλόδοξοι – Έξυπνοι και Φιλόδοξοι.

10/06/2013

4444

ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944

Δίστομο

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%80-%CF%84%CE%B9%CE%B6-nsa-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CF%8D-%CE%BB%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B3%CE%B3%CE%B9

Η Guardian δημοσιεύει το όνομα και την φωτογραφία ενός 29χρονου τεχνικού, Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην εργαζόμενου στη CIA ως την πηγή για τις διαρροές, σχετικά με τις υποκλοπές τηλεφώνων κα διαδικτυακών επαφών στο εσωτερικό των ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, από την NSA! \

Μάλιστα πηγές από την εφημερίδα αναφέρουν ότι έχουν στην διάθεσή τους τις χώρες στις οποίες γίνονται οι περισσότερες υποκλοπές από την NSA και η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις!

Άλλωστε και το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του 2004-2008 (τουλάχιστον μέχρι τότε…) ήταν εμπλεκόμενα στελέχη της NSA που εργάζονται στην πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποίοι φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση

“Δεν έχω πρόθεση να κρυφτώ επειδή δεν έκανα τίποτα κακό”, λέει σε δημοσίευμα στον Guardian ο 29χρονος βασικό στέλεχος για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων Prism της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA).

Ο Σνόουντεν είναι πρώην τεχνικός της CIA και νυν εργαζόμενος της Booz Allen Hamilton, εργολάβος της αμερικανικής κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας.

Απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα της NSA τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως εργαζόμενος διαφόρων εργολάβων, όπως η Booz Allen και η Dell.

Έπειτα από αρκετές ημέρες συνεντεύξεων, ο Guardian, η εφημερίδα που έφερε στο φως το πρόγραμμα παρακολούθησης, αποκαλύπτει την ταυτότητα του Σνόουντεν με δική του επιθυμία.

“Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψω σπίτι μου” λέει ο 29χρονος, ο οποίος κρύβεται εδώ και τρεις εβδομάδες σε ξενοδοχείο του Χονγκ Κονγκ.

Ο Σνόουντεν συνέλεξε τα απόρρητα δεδομένα ενώ εργαζόταν στα γραφεία της NSA στη Χαβάη, όπου κατοικούσε το τελευταίο διάστημα μαζί με τη σύντροφό του.

Αναφέρει ότι είχε “μια πολύ άνετη ζωή”, με μισθό γύρω στα 200.000 δολάρια το χρόνο, σπίτι στη Χαβάη και μια σταθερή καριέρα.

Aλλά είχε τύψεις γιατί μερικές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακoλουθούνται από την NSA.

“Είμαι διατεθειμένος να τα θυσιάσω όλα αυτά επειδή δεν μπορούσα να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου επιτρέποντας στην αμερικανική κυβέρνηση να καταστρέψει την ιδιωτικότητα, τη διαδικτυακή ελευθερία και τις βασικές ελευθερίες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο”.

“Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα… Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουν και λένε καταγράφονται. Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό”, είπε στην εφημερίδα Guardian, η οποία δημοσίευσε βίντεο με τη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της

“Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα. Με αυτή την ικανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων επικοινωνιών αυτόματα είναι σε στόχευση. Αν ήθελα να δω τα email σας ή το τηλέφωνο της συζύγου σας, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω τις παρακολουθήσεις. Μπορώ να αποκτήσω “εισιτήριο” για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης, τα αρχεία τηλεφώνου, τις πιστωτικές κάρτες”., είπε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο πληροφοριοδότης δηλώνει ωστόσο ότι φοβάται για την αντίδραση των μυστικών υπηρεσιών και ελπίζει, χωρίς να είναι βέβαιος, ότι θα του δοθεί άσυλο σε κάποια χώρα που δεν φοβάται τις αμερικανικές αντιδράσεις, πιθανώς στην Ισλανδία.

Οι αποκαλύψεις έριξαν φως σε δύο διαδοχικά μυστικά προγράμματα του Οργανισμού Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Το ένα αφορά τη συγκέντρωση από το 2006 στοιχείων των τηλεφωνικών κλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες από την εταιρεία Verizon, και πιθανώς και άλλους τηλεπικοινωνιακούς φορείς, και το άλλο με την ονομασία PRISM, έχει ως στόχο να παρεμποδίσει τις επικοινωνίες εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω διαδικτύου σε εννέα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Hi5, το Yahoo! κλπ

Το πρόγραμμα PRISM υποτίθεται ότι είναι «νόμιμο» και είχε συζητηθεί στο Κογκρέσο όπου και πρόσφατα έλαβε εκ νέου άδεια.

Κατά την NSA το PRISM δεν ήταν ένα μυστικό πρόγραμμα, αλλά «ένα εσωτερικό σύστημα πληροφορικής, το οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση» και επιτρέπεται στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με το νόμο περί Εποπτείας Πληροφοριών, ενώ σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών, «ήταν ευρέως γνωστό και είχε συζητηθεί δημοσίως από την στιγμή της εφαρμογής του το 2008».

Το πρόγραμμα PRISM υποτίθεται ότι δεν αφορά πολίτες των ΗΠΑ ή κάποιους που διαβιούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά όλους τους άλλους εκτός ΗΠΑ. Προφανώς αυτό είναι που αφορά και την Ελλάδα.

Ο Σνόουντεν πριν από τρεις εβδομάδες, αντέγραψε τα απόρρητα έγγραφα της NSA στο γραφείο του στη Χαβάη, και είπε στον προϊστάμενο του ότι χρειάζεται «μια με δυο εβδομάδες άδεια» γιατί έχει ανάγκη να κάνει μια θεραπεία σχετικά με προβλήματα επιληψίας που τον ταλαιπωρούσαν, ανέφερε ο Guardian. Στις 20 Μαΐου μετέβη στο Χονγκ Κονγκ, και είπε ότι πήγε εκεί διότι θεωρεί ότι υπάρχει ένα «πνεύμα δέσμευσης υπέρ των ελευθεριών της έκφρασης και στο δικαίωμα της πολιτικής διαφωνίας».

Πάντως μέσα σε λίγα από τη στιγμή που έγινε γνωστό το όνομα του από τον Guardian, ο Έντουαρντ Σνόουντεν μετατράπηκε σε έναν λαϊκό ήρωα. Σε ένα «αριστερό» αμερικανικό blog γράφτηκε χαρακτηριστικά. «Είναι κρίμα που ο Έντουαρντ Σνόουντεν δεν θα είναι 36 ετών στις 20 του Γενάρη του 2017, αλλιώς θα έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα και να τον ψηφίσουν για τον επόμενο πρόεδρό μας».

Ο Guardian δημοσίευσε αποκαλύψεις αυτή την εβδομάδα ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών παρακολουθούν ηλεκτρονικά δεδομένα σχετικά με τις τηλεφωνικές κλήσεις από την εταιρεία Verizon, αλλά και διαδικτυακά δεδομένα από μεγάλες εταιρείες όπως η Google και το Facebook.

Η αποκάλυψη των μυστικών προγραμμάτων προκάλεσε εκτεταμένη συζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό για την μεγάλη προσβασιμότητα στα διάφορα ηλεκτρονικά και διαδυκτιακά προγράμματα που έχει αποκτήσει η NSA, την τελευταία δεκαετία. Πάντως αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η εν λόγω μυστική υπηρεσία λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου.

Στο μεταξύ, τη δίωξη του Σνόουντεν ζητά ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Πίτερ Κίνγκ.

Αν έκανε, στην πραγματικότητα τη διαρροή των δεδομένων της NSA, η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει την δίωξη του στο μέγιστο βαθμό του νόμου», ανέφερε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής καλώντας την Ουάσινγκτον να ζητήσει την άμεση έκδοσή του από το εξωτερικό.

Ο Σνόουντεν ωστόσο έχει διαφύγει και κρύβεται στο Χονγκ Κονγκ, ενώ δεν έχει την πρόθεση να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και «προτίθεται να ζητήσει άσυλο από όλες τις χώρες που πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου και αντιδρούν στην θυματοποίηση της ιδιωτικής ζωής».

Οι υποκλοπές στην Ελλάδα από την NSA, όπως είχαν αποκαλύψει στις 2 Φεβρουαρίου 2006, με κοινή συνέντευξή Τύπου που έδωσαν οι τότε υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Αν. Παπαληγούρας, αντίστοιχα γίνονταν μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην εταιρία Vodafone και με τη χρήση 16 καρτοκινητών «σκιών», τα οποία κατέγραφαν τις συνομιλίες.

Σχόλιο: Η Αμερική γεννήθηκε Δημοκρατία. Οι Αμερικανοί θεωρούν δικαίωμα τους να μηλουν ελεύθερα και να εκφράζονται και να μην κινδυνεύουν.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έκανε κάτι που του υπαγόρευε η συνείδηση του. Σωστά έπραξε.

Η Αμερική δεν είναι Κίνα ή Ρωσία.

Θα ξαναγράψω κάτι που έχω ξαναγράψει πολλές φορές. Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ασφάλεια. Μην έχετε αυταπάτες.

Ένα κράτος όπως η Αμερική η Κίνα η Ρωσία, έχουν τα εργαλεία να σπάσουν κώδικες στο διαδίκτυο.

4444

I WANT GUN CONTROL.

Κάποιοι Γερουσιαστές ανταλλάσουν τις αθώες ψυχές αμερικανών παιδιών και νέων, για προσωπικά οφέλη.

Είσαι στην βιβλιοθήκη και διαβάζεις και ξαφνικά μπαίνει μέσα κάποιος με ένα ημιαυτόματο και σε πυροβολεί.

Οι απλοί αμερικανοί δεν είναι ασφαλείς. Μπορεί να πεθάνεις στα καλά καθούμενα.

Κάποιοι γερουσιαστές, ανταλλάσουν τον θάνατο σου για προσωπικά οφέλη Αμερικανέ πολίτη.

I WANT GUN CONTROL.

http://news.yahoo.com/gun-control-advocates-mark-6-months-since-shooting-080130866.html

WASHINGTON (AP) — Six months after the Sandy Hook Elementary School shooting, some of the victims’ families are heading to Capitol Hill to remind lawmakers they are painfully waiting for action, while some of the president’s allies are asking him to do more without any new prospects of legislation to toughen gun laws.

The lobbying visit Tuesday and Wednesday is one of several observances gun control proponents are planning for the half-year anniversary of the Dec. 14 massacre of 20 first graders and six staff in Newtown, Conn. The Sandy Hook families and other activists are keeping pressure on lawmakers to expand background purchases for firearm sales, despite Senate rejection of the measure in April and no indication votes have shifted.

Nicole Hockley, who lost 6-year-old Dylan at Sandy Hook, said their family’s pain has only gotten worse as time goes by without the younger of their two sons at home. She says the fight for new laws, which they’ve also taken to several states, has left them emotionally exhausted, but they won’t give up “no matter how long it takes.”

“It is very disappointing that six months have passed, and although we are making progress in individual states, we aren’t making progress on the federal level when it comes to background checks when an overwhelming number of Americans support it,” she said in a telephone interview.

Gun control advocates also are anticipating further action from President Barack Obama, who said he would do everything he could to stem gun violence even without Congress.

The Center for American Progress, a Washington think tank with close ties to the White House, is asking Obama to issue a dozen more executive actions they say are within his power to reduce gun crimes. The group has been pushing those measures in meetings with the White House, where point man Vice President Joe Biden declared in an email to supporters Friday, “This fight is far from over.”

Obama issued 23 executive actions in the aftermath of Sandy Hook and hasn’t ruled out doing more. His aides say he isn’t planning to announce any new initiatives or hold a gun-related event this week but will likely acknowledge the anniversary.

Arkadi Gerney, a senior fellow at the Center for American Progress, said their recommendations build on Obama’s earlier actions with more specific measures to vigorously prosecute gun crimes. The center’s suggestions include a system to alert local police when felons attempt to buy guns, allowing firearms dealers to run the same background checks on their own employees as they do for customers, penalizing states that don’t provide mental health data to the background check system and confiscating firearms from domestic abusers.

Gerney said one recommendation grew out of the Boston bombing case, after the suspects reportedly scratched off the serial number on a handgun used in a firefight with police to prevent tracking. He says Obama’s Justice Department could require manufacturers to place a second serial number inside the barrel or another hidden location.

“What you want is a whole series of laws that makes it harder for dangerous people to get guns and holds them accountable when they do get guns,” Gerney said. “Most are about enforcing the laws that already are on the books and that’s something the NRA and the gun lobby has said it supports.”

But the National Rifle Association, which has successfully helped block any new guns laws, says it sees no further need for executive action. “The problem we have is lack of enforcement and lack of prosecution,” said NRA spokesman Andrew Arulanandam.

Mark Glaze, director of Mayors Against Illegal Guns, said there’s plenty more that the president can do to stem gun violence. But he argued the most meaningful difference has to come from Congress passing a law to make the background checks that are currently required for sales in stores to apply to online and gun show purchases.

Glaze said his group is trying to pressure senators who voted against background-check legislation in April with television ads and a summer bus tour kicking off in Newtown on Friday, the six-month anniversary date, that is scheduled to travel to 25 states. Also, several groups are holding an event in front of the Capitol Thursday.

Democratic Senate aides said it was unlikely Senate Majority Leader Harry Reid, D-Nev., would force a new vote on the background-check legislation unless he had the 60 votes needed to win or, at the very least, had more votes than previously.

Sen. Richard Blumenthal, D-Conn., said Friday that he hopes another vote will come yet this year and that the families’ presence will help move it up on the agenda. Asked if he and other proponents have started collecting the additional votes they need, Blumenthal said, “I can’t point to a senator who has reversed positions. But certainly my conversations indicate that they’re thinking long and hard.”

One aide suggested that senators would be likely to announce their decisions to switch together rather than doing it one at a time.

As they did in a lobbying trip this spring, the Sandy Hook families are trying to meet with lawmakers who have yet to commit to supporting background checks, but this time they also will meet with members of the House who have yet to vote on gun legislation.

“It might not be right now, but it will happen eventually,” Hockely said. “It’s not a matter of if, it’s a question of when. We know Americans support this.”

Other Sandy Hook families that plan to go on this week’s lobbying trip are Mark Barden, father of Daniel; Nelba Marquez Greene and Jimmy Greene, parents of Ana; Neil Heslin, father of Jesse; Francine and David Wheeler, parents of Ben; and Bill Sherlach, whose wife, Mary, was the school psychologist.

___

Follow Nedra Pickler on Twitter at https://twitter.com/nedrapickler and Alan Fram at https://twitter.com/asfram

4444

09/06/2013

4444

Ο Βαρδής από τότε που έκανε εκείνη την δωρεά στους πυροπυκλητους, τον είδα με θετική ματιά. Ήταν δωρεά με όλο το πακέτο. Όχι μισά πράγματα.

Έφτιαξε όλα τα σπίτια του χωριού, μεγάλη υπόθεση.

Επίσης βλέπω και το ίδρυμα Νιάρχου με θετική ματιά. Και αυτοί κάνουν δωρεές όλο το πακέτο.

Θα μου πεις τώρα εσύ αναγνώστη, παρακολουθείς τις δωρεές; Δε τα παρακολουθώ, το Σύμπαν τα παρακολουθεί και μου τα φέρνει μπροστά μου. Εγώ να ξέρεις βαριέμαι.

Σε κάποια εφημερίδα, σε κάποιο περιοδικό, θα πει κάποιος καμία κουβέντα.

Στο διαδίκτυο. Όποτε μου ανεβάζουν το ενδιαφέρον.

Είμαι τις άποψης, ότι οι καλές πράξεις πρέπει να διαδίδονται.

Επίσης είμαι τις άποψης, ότι όποιος ωφελείται, να πίνει και ένα ποτήρι νερό, στο όνομα του ευεργέτη του.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21688.htm

Oι Βαρδινογιάννηδες δεν κρύβουν την εκτίμησή τους για το πρόσωπο και την επάρκεια του Γιάννη Πρετεντέρη. Τον θεωρούν ως το καλύτερο χαρτί του mega tou Μπόμπολα.

Από την άλλη ο Πρετεντέρης γνωρίζει πως σε περίπτωση που επέλθει ολοκληρωτική ρήξη και ο Βαρδής φύγει από το Mega, η δημοσιογραφική του ανεξαρτησία θα πάει περίπατο. Το διαπιστώνει άλλωστε και ο ίδιος αυτές τις μέρες που αναγκάζεται να υπερασπισθεί το νομοθετικό έκτρωμα του Στουρνάρα-αυτό το νέο πολυεργαλείο φορολόγησης για τα ακίνητα-χωρίς καν να το διαβάσει.

Κι αυτό γιατί το δίδυμο Στουρνάρα-Θεοχάρη (αντιλαλούν οι φυλακές, τ΄Ανάπλι κι ο Γεντί Κουλές) εξέδωσε μια χαριστική εγκύκλιο για μεγαλόσχημους φοροφυγάδες- φωτογραφική για την εγχώρια διαπλοκή.

Ο Πρετεντέρης λοιπόν γνωρίζει πως αν φύγει ο Βαρδής, η οδηγία του οποίου είναι «το καρπούζι να μοιράζεται στα ίσα», εννοώντας την αντικειμενική ενημέρωση, θα αναγκασθεί ο ίδιος στα γεράματα να υπερασπίζεται τον κάθε τυχάρπαστο πολιτικάντη σε βάρος της καριέρας του.

Η πρόταση των Βαρδινογιάννηδων θα καθιστά τον Πρετεντέρη τον απόλυτο άρχοντα στον δημοσιογραφικό Όμιλο Βαρδινογιάννη και υπό αυτή την έννοια θα είναι αρκούντως δελεαστική.

Η έλευση του Πρετεντέρη στο  STAR θα είναι το επόμενο χτύπημα των Βαρδινογιάννηδων στο δίδυμο Ψυχάρη-Μπόμπολα στην περίπτωση που οι τελευταίοι συνεχίσουν τις εχθροπραξίες!

Σχόλιο: Ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει μυαλό, άσχετα πως το χρησιμοποίει.

4444

Γυναίκες με λεφτά και μυαλό είναι άριστος συνδυασμός.
Όποτε έχει τύχει να συνεργαστώ με γυναίκες που έχουν μυαλό, πέρασα καλά.
Οι Γυναίκες είναι αναγκασμένες να δουλέψουν ποιο σκληρά από τους άντρες.
Διότι το σύστημα είναι ανδροκρατούμενο.
Ο Βαρδής είναι large τύπος.
Ομερτα για τα λεφτά. Για να ανοίξουν οι Λογαριασμοί και να πάνε φυλακή οι πολιτικοί που εμπλέκονται, κυβέρνηση πρέπει να γίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ή η Χρυσή Αυγή. Αυτό λένε τα δεδομένα.
Ξέρετε τι είναι 2 χρόνια; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν πρόκειται να ωφελήσουν την Ελλάδα.
Βάζουν κάθε είδους χαράτσια, δημιουργούν χρέη μέσω της φορολογίας στους απλούς πολίτες, αλλά αυτούς που εμπλέκονται σε μαύρο χρήμα και μίζες και πολιτικές μπίζνες κλπ δε τους αγγίζουν. Ξέρετε πόσες λίστες με ονόματα υπάρχουν;
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τους προστατεύουν.
Ξέρετε τι είναι 2 χρόνια;

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21714.htm

Το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέλεξε η Lufthansa για να παρουσιάσει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο σε μήκος αεροσκάφος του κόσμου, το B747-8, τη «Βασίλισσα των Αιθέρων», καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά, δηλώνοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς ελληνο-γερμανικούς δεσμούς.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, στις 18 Ιουνίου η καινούρια ναυαρχίδα της Lufthansa, το B747-8, θα εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο φέροντας για πρώτη φορά τα χρώματα της Lufthansa. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την εταιρία Boeing και το μεγαλύτερο σε μήκος – σε παραγωγή- επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ολοκαίνουριο και θα φθάσει στον Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών για την πρώτη- εναρκτήρια- προσγείωσή του, πριν την έναρξη των τακτικών πτήσεών του, συμπληρώνοντας τον υφιστάμενο στόλο των αεροσκαφών B747-8 που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τη Lufthansa σε μακρινά δρομολόγια.
Το B747-8 είναι μια αναβαθμισμένη και μεγαλύτερου μήκους εκδοχή του κλασικού, θρυλικού 747. Η ευρύχωρη καμπίνα του έχει χωρητικότητα 358 επιβατών, συγκριτικά με την κλασική χωρητικότητα 467 επιβατών του Boeing, με 8 θέσεις First Class, 92 θέσεις Business Class και 258 Economy Class.

4444

BLOOMBERG SAY YOU LOVE HIM WITH 01 01 090613

4444

08/04/2013

4444

Μηνιαίο Ωροσκόπιο (Ιούνιος 2013) Υδροχόος (20/1-19/2)

Γενικές: Από την αρχή του μήνα θα ξεκινήσεις με την τακτοποίηση των οικογενειακών σου υποθέσεων και την εξομάλυνση των σχέσεων σου. Θα αρχίσεις να βλέπεις κάποιες καταστάσεις ποιο ξεκάθαρα και θα θέλεις να πάρεις αποφάσεις για να αλλάξουν πολλά πράγματα στην ζωή σου. Η Πανσέληνος στις 23 στον Αιγόκερω σου δίνει μεγάλη ενεργητικότητα και δυναμισμό, ώστε να ξεπεράσεις πολλά προβλήματα που έχεις. Ο Ερμής από τις 26 θα είναι ανάδρομος οπότε πρόσεχε την επικοινωνία με τον περίγυρο σου και σε θέματα που θέλεις να ξεκινήσεις. Μέχρι τέλος του μήνα φρόντισε να μην βγεις καθόλου από το πρόγραμμα σου και είναι σίγουρο ότι αυτά που έχεις βάλει στο μυαλό σου θα μπορέσεις να τα πετύχεις με πολύ επιτυχία.

Αισθηματικές Η σχέση σου θα πάει καλά σε γενικές γραμμές. Μπορεί ο Ερμής να είναι ανάδρομος και να υπάρχει μια μικρή ασυνεννοησία με το ταίρι σου αλλά με την σταθερότητα που έχεις θα μπορέσεις να ξεπεράσεις οποιοδήποτε πρόβλημα σου παρουσιαστεί. Από τις 28 που η Αφροδίτη θα μπει στον Λέοντα τα πράγματα θα είναι ιδανικά για την σχέση σου. Ο ερωτισμός σου και η γοητεία που θα έχεις θα κάνουν το ταίρι σου να περνάει πολύ καλά μαζί σου. Θα μπορέσεις να μιλήσεις για την πορεία της σχέσης ή την επισημοποίηση της. Μέχρι το τέλος του μήνα θα περάσεις πολύ καλά και όπως θέλεις αφού το σύμπαν αυτό τον μήνα για άλλη μια φορά είναι με το μέρος σου. Εσύ που ακόμη κρατάς την μοναξιά από το χέρι έφτασε ο καιρός να την αποχωριστείς γιατί σε περιμένει καινούργια γνωριμία.

Επαγγελματικές – Οικονομικές: Στην δουλειά σου οι καταστάσεις θα είναι πολύ καλές Θα έχεις δυναμισμό και ενεργητικότητα για να μπορέσεις να ξεπεράσεις κάποια μικρά προβλήματα. Απόφυγε να νευριάζεις αν βλέπεις ότι μερικές φορές οι συνεργάτες σου δεν θα μπορούν να καταλάβουν αυτό που τους λες. Προς το τέλος του μήνα μπορείς να κάνεις συζητήσεις και να έχεις επαφές που θα σε οδηγήσουν σε μεγάλη επαγγελματική άνοδο. Τα οικονομικά σου είναι σε καλό επίπεδο αλλά θα πρέπει να προσέξεις από τις πρώτες μέρες του μήνα να μην κάνεις καθόλου έξοδα γιατί πολύ εύκολα θα βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού. Θα έχεις πολύ καλές ιδέες για να αυξήσεις τα έσοδα σου και θα έχεις μεγάλη ενεργητικότητα για να τακτοποιήσεις κάποιες υποχρεώσεις που έχεις και σε αγχώνουν μέχρι τώρα. Μέχρι τέλος του μήνα θα δεις ότι τα οικονομικά σου θα κινούνται σε πολύ καλό δρόμο.

4444

ELLADA AYTOKTONIA MHTERAS 01 01 080613

4444

I Want Gun Control.

http://www.nbclosangeles.com/news/local/Santa-Monica-College-Gunman-Shooting-210614151.html?_osource=SocialFlowTwt_LABrand

A gunman went on a shooting rampage Friday in Santa Monica, Calif., killing four people and injuring several others before police killed him in a gun battle on a community college campus, authorities said.

At least one person remained hospitalized in critical condition. In addition, some people remained unaccounted for Friday night, said Santa Monica police Sgt. Richard Lewis. Authorities did not release the name of the suspect or the victims Friday night.

The rampage left a bloody, mile-long trail through Santa Monica, beginning at a burning home and ending at Santa Monica College and lasting little more than 10 minutes, authorities said.

It apparently began about 11:52 a.m., when police and firefighters received reports of gunshots and a burning house at 2036 Yorkshire Avenue (map of the rampage). Firefighters would later arrive to discover two bodies inside of the charred house.

Neighbor Jerry Cunningham-Rathner said she heard gunshots and ran out of her home to see a man in front of the burning house across the street.

Two cars slowed to a stop, and the gunman walked over to them, indicating a blue Mazda hatchback should pull over. He motioned to the second car to keep driving, Cunningham-Rathner said.

“He looked official, like a SWAT team guy, dressed in black with his belt full of ammo,” Cunningham-Rathner said. “You could smell the gunshots.”

When the driver of the second car hesitated, the gunman fired two to three shots point blank into her car, Cunningham-Rathner said. Authorities said a woman from that scene was hospitalized.

Cunningham-Rathner ran into her home to call 911. When she came back outside, the gunman had gotten into the blue Mazda’s passenger seat and the female driver was pulling away in an apparent carjacking.

The gunman, using an AR-15 semiautomatic assault rifle, fired on people in a series of “random encounters” that proceeded along Pico Boulevard, Santa Monica Police Chief Jacqueline Seabrooks said in a Friday afternoon news conference.

He fired at a public bus, wounding several people. He shot at a red SUV that crashed, killing the Driver and leaving the passenger with critical injuries.

Bus passenger and student Marta Fagerstroem told NBC4 she was studying as the bus, pictured below, traveling along Pico Boulevard when a gunman opened fire on the transit vehicle. The gunman came out of the passenger side of a car “with a big rifle,” she said.

Fagerstroem said she saw a woman bleeding from her head.

The Santa Monica Big Blue Bus had several visible bullet holes. There were reports of injuries involving bus passengers, said CHP Officer Kerri Rivas, a department spokeswoman.

Santa Monica police officers caught up with the gunman near the Santa Monica College campus. They exchanged gunfire, and the gunman fled onto the Santa Monica College campus, Seabrooks said.

The gunman shot at several people on campus and fired on students inside the campus library.

The number of victims had changed multiple times over the course of a quickly developing breaking news story with a mile-wide crime scene. The most recent number is four victims and the suspect, for a total of five dead, Lewis said in an 8:30 p.m. news conference.

Before the revision, police had said six people plus the gunman had died in the shooting spree. Lewis said fluctuating details were due, in part, to the fact that police were citing witness accounts, instead of body counts.

Santa Monica police joined campus police and engaged the gunman inside the library, Seabrooks said.

During the battle, officers shot the gunman. They carried him out to a sidewalk, where he died, Lewis said. The suspect was wearing tactical gear, but not full body armor.

Photos of the gunman’s body were posted to social media Friday afternoon.

Authorities cautioned that the incidents were not directly related to the community college. They said the school just happened to be where the shootings ended.

“This is not a school shooting,” said Al Vasquez, chief of the Santa Monica College Police Department. “This began off-campus and it was unfortunate that the suspect chose SMC to continue his crimes.”

The gunman had not been identified Friday night, but was described as a white male aged 25 to 30 and clad all in black, Seabrooks said.

Earlier Friday, Dr. Marshall T. Morgan, a spokesman for Ronald Reagan UCLA Medical Center, said one gunshot victim had died at the hospital. Two other victims transported to the medical center remain hospitalized — one in critical condition, the other with “minor injuries,” Morgan said.

Meanwhile late Friday afternoon, in the nearby 3500 block of Centinela Avenue, Los Angeles police had shut down an intersection and had a broad response in an investigation that LAPD officials said could be related to the Santa Monica incidents.

A man was taken into custody on campus earlier in the day. He was questioned and released after police determined he had a “valid reason” for being at the school, Lewis said.

Santa Monica College was set to remain closed through the weekend as authorities investigated the shootings. Counseling services will be available at the college’s Bundy campus Saturday and Sunday. They’ll be available on Santa Monica College’s main campus starting Monday.

Santa Monica High School’s graduation set for Friday evening will go on as scheduled, a student told NBC4. Lockdowns at 10 other campuses were also lifted.

The shooting spree happened just blocks from the site of a fundraiser attended by President Barack Obama. Air Force One departed LAX at about 2:30 p.m.

“We are aware of the incident and it is not impacting the visit. It’s a local police matter at this point,” said Secret Service spokesman Edwin M. Donovan.

4444

I Want Gun Control.

Πόσο κοστίζει μια αθώα ανθρώπινη ζωή; Οι Γερουσιαστές που είναι αντίθετοι στον έλεγχο των όπλων, είναι ηθικοί αυτουργοί στις δολοφονίες.

Ο έλεγχος των όπλων, θα σώσει ζωές και θα κάνει την ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

I Want Gun Control.

http://edition.cnn.com/2013/06/08/us/california-college-gunman/index.html?hpt=us_c2

Santa Monica, California (CNN) — The gunman’s rampage began at a home in this beachfront city, where two were found dead inside. Then he carjacked a woman and fired at a public bus. It all ended when police shot him dead at Santa Monica College as students studied for finals, a mile from the house.

His blood trail, however, left four people dead Friday in Santa Monica, which abuts Los Angeles and is renowned for its liberal openness.

A law enforcement source with knowledge of the investigation told CNN on Saturday that the gunman had suffered mental health issues. A couple of years ago, he was hospitalized for treatment after allegedly talking about harming someone, according to the official.

It’s not clear whether the state government or his family committed him for treatment or whether he committed himself. It’s also unclear under what circumstances he was released.

Authorities have found no link to domestic or international terror, the official added.

The gunman has been identified, but his name won’t be released until authorities reach his family members, who are believed to be outside the United States, city Police Chief Jacqueline Seabrooks said Saturday.

The gunman and a family member had been enrolled in the college as recently as 2010. The gunman, 23, would have turned 24 on Saturday, Seabrooks said.

Police had contact with the gunman in 2006, but because he was a juvenile then, authorities couldn’t release further information Saturday, Seabrooks said.

One of the four persons killed in Friday’s shooting rampage was shot outside the library of Santa Monica College, college Police Chief Albert Vasquez said.

Another victim shot dead was identified as Carlos Navarro Franco, 68, who resided in one of Los Angeles’ west neighborhoods near Santa Monica, authorities said. He was the driver of an SUV who was gunned down on the campus, police said.

Franco was driving his daughter to the college, where she’s a student, to retrieve academic materials for her planned transfer to California State University at Dominguez Hills, said Alfred Creollo, a relative who lives in the same building as the family.

The daughter, 25, was shot and is now on life support in the hospital, Creollo said. The father was a Santa Monica College groundskeeper for 30 years but wasn’t working the day of the shooting, Creollo said.

“He was a dedicated husband, dedicated to his family, he was a good person,” Creollo said of Franco. “We lived here together for 30 years. It was just a devastating blow to hear what happened to him.”

The three other victims have not yet been identified.

The two-year college remained closed Saturday as police combed the crime scene for clues to the rampage, which began shortly before noon at an acquaintance’s house in one of Santa Monica’s breezy neighborhoods.

The gunman, shot by police, died of multiple gunshot wounds, the Santa Monica police chief said.

Investigators are still trying to determine the motive in the shootings that left five people wounded, Seabrooks told reporters Saturday. A woman is in grave condition and her prognosis is not good, Seabrooks said.

The gunman had addresses connected to the house where the rampage began and to a residence in Los Angeles’ Palms neighborhood, Seabrooks said.

The shooting spree at several locations in Santa Monica lasted 13 minutes, though the house was apparently set afire before the shooting began, police said.

Given that gunman was wearing a ballistic vest and heavily armed, “I would say it’s premeditated,” said Seabrooks.

Dressed in black and toting an assault-style rifle, the man’s apparently random gunfire became the nation’s latest disturbing killing spree, ending with his death in the college library and leaving this tourist beachfront city reeling with shock.

A neighbor’s account

Jerry Cunningham stepped onto her porch when she heard the shots. She saw the gunman firing at a neighboring house, which was also on fire.

The neighborhood, regarded as working class, sits beside Interstate 10 — “the last affordable area in Santa Monica,” with houses under $1 million, said nearby resident Carmen Franco, 47, who’s not related to the killed victim. “Nobody can afford to buy now here in Santa Monica,” where houses are easily seven figures, she added. The area’s only trailer park is on the other side of the highway.

Investigators believe the gunman knew the dead people in the house, but police were unsure of the connection. The fire began in the front room of the 1,000-square-foot house, and the two bodies were found in a back room, Fire Chief Scott Ferguson said. No accelerant was found, he added.

Cunningham then observed the gunman force at gunpoint a woman to stop her car.

Another car approached. The gunman waved it by, Cunningham said. That driver, also a woman, hesitated for just a moment, and the gunman “fired three shots directly into her and the car,” Cunningham said.

The motorist was wounded in the shoulder, she said. That driver was hospitalized and is in stable condition, authorities said.

The gunman then got into the first car and forced the woman to drive off with him, police said.

During their ride, 911 calls poured in, keeping police on the gunman’s path, said Sgt. Richard Lewis, a spokesman for the Santa Monica police.

As the car headed toward the campus of the community college, where 30,000 students are registered, he opened fire on a passing bus, slightly wounding three people, Lewis said.

He was carrying an “AR-15 style rifle,” pistols and “more clips for the rifle,” Lewis said.

Police have described the shooter as a 25- to 30-year-old man who was dressed in black and wearing a tactical vest.

As the car pulled onto the campus, the man fired into Franco’s red SUV, killing him and critically wounding his passenger, police said. Franco’s vehicle crashed after the shooting, Lewis said.

The gunman then abandoned the hijacked vehicle — leaving the driver unhurt — and fled on foot, shooting at police, Lewis said.

On campus

College employee Joe Orcutt saw the firefight between the man and officers and took off running, but ran the wrong way and found himself facing the gunman.

“He looked over at me, and I looked at him,” Orcutt said. “He just panned his gun and trained it on me, and I just jumped behind the building and he shot at me.”

The gunman was “very calm, not running around.” He was just “looking around for targets very casually,” he said.

“He just looked like he was standing there posing for the cover of an ammo magazine or something. It was bizarre.”

Inside a classroom

Jasmine Franco, 22, was in a classroom at Santa Monica College — next to the library — waiting for her English class to start at noon on Thursday. Little did she know that the gunman began his rampage at a house near to where she and her mother, Carmen, live.

Jasmine Franco’s friend had left the room to fill his water bottle and she was sitting alone when she first became aware something was wrong. “You could hear rumbling, a lot of rumbling, it sounded like an earthquake or something,” she said, referring to the sounds of gunfire mixed with the footfalls of people running.

But her 11 classmates and the teacher appeared oblivious, and continued their banter until her friend burst back in. “His whole face was red and his veins were coming out of his neck, he was trying to calm himself,” Franco said.

“I’m entirely serious,” she said he told them. “There’s a shooter on campus.”

He told the class he had heard a gun unload. “He said it just sprayed and unloaded tons of rounds.”

Not knowing what to do, “We just sat there.”

The teacher left the classroom to see what he could learn and, moments later, ran back inside. “He says, ‘They just unloaded a magazine.’ He said there was a lot of bullets.”

At that moment, the door to the hallway locked shut — automatically — with a click, she said. Outside the classroom, she could see dozens of people fleeing on the cement. “We could see people running with their backpacks,” Franco said. “No screaming, just running. We could just hear feet and running.”

Inside the library

As the killer ran, he fatally shot a woman, then burst into the campus library, said Santa Monica Police Chief Jacqueline Seabrooks.

Another woman — who asked not to be identified — said she was in the building when she heard a gunshot. She took off.

In a hallway, she saw a dark-haired man in black combat boots who she initially thought was a police officer, but quickly realized was the shooter. The man was walking quietly and casually.

She and a colleague ran; gunshots rang out.

Priscilla Morales said that, when she and her friends looked out a library window and saw people running, they grabbed their belongings and prepared to leave, too, but didn’t get far. “As we open the door, we hear three gunshots,” she said.

So they closed the door and hid.

“I was so scared and thought literally I was going to die,” she said.

“Drop it!” she heard police say, then heard gunshots and a man’s screams.

The officers had shot the gunman, Lewis said.

Police said that, with the exception of his first two victims in the off-campus house, all of the other victims appear to have been chosen at random.

“My heart goes out to the families of the victims of these tragic shootings in Santa Monica, and I am praying for the recovery of those who were injured,” said U.S. Sen. Barbara Boxer, D-California.

At the time of the shootings, President Barack Obama was in Santa Monica for a fundraiser a 10-minute drive from the campus, CNN affiliate KCAL/KCBS reported. His schedule was not affected.

Back in the classroom

Franco’s classroom ended up waiting three hours before police arrived.

During that time, some students followed events on Twitter, but the reports of people being shot and a house burned down seemed unconnected and far-fetched. “Everything’s hearsay,” Franco said. “People tell you one thing, but you have no clue what’s happening. You just don’t know anything. The best thing to do is not worry about it. Sit down.”

People kept opening the classroom door, which infuriated Franco. “You’re not supposed to open the door,” she said. “I’m just like, ‘No, we’re not going to do that.'”

Though they could see police from classroom windows, “no one came to check on us” for more than two hours, she said.

Tan-uniformed officers with big guns finally arrived and escorted students out with their hands on their heads for security — “like inmates,” Franco said. Officers shouted “Go! Go! Go!”

But at least the class was safe.

Franco called her mother, who also drove home some classmates whose cars were inaccessible behind yellow police tape.

“I went home and fell asleep,” Franco said.

4444

07/06/2013

4444

«Οι Έλληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή. Οι επενδυτές, όμως, θα περιμένουν τόσο πολύ;», διερωτάται αρθρογράφος του Blοomberg, που εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο η συγκρατημένη αισιοδοξία για την ανάρρωση του Ελληνα ασθενή είναι αρκετή για να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές.

Ο Μάθιου Κλάιν κάνει λόγο για μια καταστροφή που «καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει, από την εποχή της Μεγάλης Υφεσης» και αναρωτιέται αν όντως η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη στροφή.

«Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, ποντάροντας σε ένα «Greekovery» (ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας) που θα δώσει τη θέση του στο διαβόητο «Grexit»;», γράφει χαρακτηριστικά.

Η ανάλυσή του περί καταστροφής βασίζεται, βεβαίως, στους αμείλικτους αριθμούς. «Αυτή μπορεί να μην φαίνεται η καλύτερη στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η οικονομία έχει συρρικνωθεί πάνω από 1/5 από το 2008 και αν οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Bloomberg δεν κάνουν λάθος, θα δούμε συγκεντρωτικά μια πτώση της τάξης του 25% σε μια περίοδο επτά ετών».

O αρθρογράφος επισημαίνει, πάντως, ότι ναι μεν υπάρχει η ελπίδα για αντιμετώπιση των «διαρθρωτικών ανισορροπιών» από την ελληνική κυβέρνηση και για μεγαλύτερη «ευλυγισία» στην αγορά εργασίας, ωστόσο τονίζει το καυτό ερώτημα. «Πώς θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί μια τέτοια επένδυση, πώς θα γίνει η προσέλκυση κεφαλαίων από επιχειρήσεις;». Ο Μάθιου Κλάιν επικαλείται και την εκτίμηση του Διευθυντή Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank Μιχάλη Μασουράκη, ότι «όλες οι βελτιώσεις του κόσμου δεν θα βοηθήσουν αν δεν επιστρέψει η ρευστότητα».

«Ο Ντανιέλ Αντονούτσι, οικονομολόγος στη Morgan Stanley», αναφέρεται στο άρθρο, «πιστεύει ότι η Ελλάδα θα σημειώσει ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό περίπου 2,8% αρχής γενομένης από το 2015 και θα συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι».

«Αυτή η πρόβλεψη υπονοεί ότι το ελληνικό ΑΕΠ δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2007 παρά στα τέλη της δεκαετίας του 2020. Αν η ΕΚΤ και ο ”πυρήνας” της ευρωζώνης με επικεφαλής τη Γερμανία, δεν δράσουν αποφασιστικά, οι Έλληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή. Αλλά (το ερώτημα είναι) οι επενδυτές θα περιμένουν τόσο πολύ;», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ καταγγέλλει την ΕΕ για την παρατεταμένη κρίση στην Ελλάδα

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αντιλαμβάνεται πλήρως -αλλά δεν μπορεί να μιλήσει ανοικτά- μία βαθύτερη και πιο σοβαρή αδυναμία της Ευρωζώνης, που αφορά στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, αναφέρει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Σάιμον Τζόνσον (το 2007 και το 2008) σε άρθρο του στο πρακτορείο Bloomberg με αφορμή την έκθεσή του με την αυτοκριτική για το πρώτο ελληνικό μνημόνιο.

Το άρθρο έχει τίτλο: «Η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα κάνει λάθος. Η ΕΕ τα έκανε ακόμη χειρότερα» και σημειώνει ότι είναι σωστή η κριτική που διατύπωσε το ΔΝΤ ότι η ΕΕ καθυστέρησε πολύ τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα και την απόφαση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Το άρθρο εστιάζει στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, η οποία απειλεί, όπως αναφέρει, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την περιφέρεια της Ευρώπης.

Ο κ. Τζόνσον σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες λειτουργούν με πολύ μικρό μετοχικό κεφάλαιο, με αποτέλεσμα να έχουν πολύ μικρή δυνατότητα απορρόφησης ζημιών. Οι Ευρωπαίοι, προσθέτει ο αρθρογράφος, ζουν με τον φόβο ότι θα έχουν μια δική τους στιγμή, αντίστοιχη με αυτή της Lehman Brothers. Για το λόγο αυτό, συνεχίζει, όταν προτάθηκε για πρώτη φορά η σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οικονομική ελίτ της Ευρωζώνης αντέδρασε ενωμένη.

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι αξιωματούχοι ήταν μεταξύ εκείνων που ανησυχούσαν περισσότερο από το τι θα συνέβαινε, αν η Ελλάδα χρεοκοπούσε ή προχωρούσε σε μία συντεταγμένη αναδιάρθρωση.

Ακόμη και οι χειρότερες αμερικανικές τράπεζες, ισχυρίζεται ο κ. Τζόνσον, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Η Deutsche Bank, η BNP Paribas και η Credit Agricole συνήθως λειτουργούν με ένα μετοχικό κεφάλαιο μεταξύ 50 δισ. δολάρια και 100 δισ. δολάρια, ενώ έχουν ισολογισμούς πάνω από 2,5 τρις. δολάρια. Η διαχείριση του κινδύνου είναι κακή σε αυτές τις τράπεζες και από τις εποπτικές τους αρχές» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Τζόνσον σημειώνει ότι στην έκθεσή του για την Ελλάδα το ΔΝΤ εμποδίζεται να πει όλη την αλήθεια, λόγω της μεγάλης συμμετοχής των ευρωπαϊκών χωρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου. «Είναι η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση που πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνες για την ένταση της ύφεσης στην Ελλάδα – και τον υπερβολικό βαθμό ταλαιπωρίας που επιβλήθηκε στους ευάλωτους πολίτες σε όλη την περιφέρεια της Ευρωζώνης. Πολλά είναι τα λόγια για αλληλεγγύη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αποφάσεις για τη μακροοικονομική πολιτική καθοδηγήθηκαν από μία μη σοφή προσέγγιση όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα» σημειώνει ο Τζόνσον.
Πηγή: Bloomberg: Καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει τέτοια καταστροφή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/109411#ixzz2VYeEyWMH

Σχόλιο: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη. Να δικάσει τους προδότες και να φτιάξει επιτέλους ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Εγώ στις επόμενες εκλογές δεν πρόκειται να ψηφήσω κόμμα που έχει πάρε δώσε με την Τρόικα.

Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει και το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις.

Ο Σαμαράς δεν μπορεί. Είναι σκυλάκι.

Η Ελλάδα σε 4 χρόνια μπορεί να γίνει τοπική υπερδύναμη.

4444

4444

Είδα τον ημιτελικό ανάμεσα στον Nadal και τον Τζοκοβιτς. Εξαιρετικό παιχνίδι.

Επειδή υπάρχουν και χαζοί, τον ημιτελικό τον είδα στην τηλεόραση. Στην ΕΡΤ.

4444

Παίρνουν αρκετοί να απολογηθούν γιατί ψήφησαν Χρυσή Αυγή στην Εληνοφρενεια! Πλάκα έχει. Τι είναι η Ελληνοφρενεια;

Σατυρική εκπομπή είναι. Δεν έχουν πολιτική σκέψη.

Στην Σάτιρα είναι πολύ καλοί, αλλά στην πολιτική σκέψη παίρνουν κάτω από την βάση.

Ο Αριστερός Κουβελης μόλις είδε τα καλά της εξουσίας, άφησε στην άκρη κάθε αριστερό.

Η Εξουσία είναι πρακτικό ζήτημα. Δεν είναι κάτι αφηρημένο.

Οι Αριστεροί βραχυκυκλώνουν στα πρακτικά ζητήματα.

Η θέση του ΚΚΕ για την διαφθορά, είναι ότι αυτή παράγεται από τον Καπιταλισμό. Ενώ στην Σοβιετική Ένωση δεν υπήρχε διαφθορά!!!!

Οι άνθρωποι είναι για τα μπάζα.

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1812446

Την Κυριακή 9 Ιουνίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την αυτοδιάλυσή του και την ενσωμάτωσή του στον εναίο ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιεί το ιδρυτικό του συνέδριο από 10-14 Ιουλίου.

Την εισήγηση προς την ΚΕ θα κάνει ο Γραμματέας Δ. Βίτσας , ενώ τις εργασίες θα κλείσει ο πρόεδρος του κόμματος Α. Τσίπρας. H KΕ θα αποφασίσει επίσης τη σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου που αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση της ΚΕ.

Η πορεία του Συνασπισμού είναι μιά μικρή ιστορία μεστής πολιτικής δράσης που χαρακτηρίστηκε από περιόδους μεγάλων πολιτικών και ιδεολογικών εντάσεων και σημάδεψε την πορεία ενός μεγάλου τμήματος της Αριστεράς στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ο Συνασπισμός που αναμένεται να αυτοδιαλυθεί την Κυριακή, έχει την αφετηρία του στην ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 με την συνεργασία του ΚΚΕ με την ΕΑΡ και την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές.

Λίγο αργότερα το 1991, το ΚΚΕ, με γραμματέα την Α. Παπαρήγα αποχώρησε και οι δυνάμεις της τότε ανανεωτικής αριστεράς, με τις δυνάμεις που αποχώρησαν από το ΚΚΕ, συγκρότησαν το νέο κόμμα που πήρε επίσημα τον χαρακτήρα ενιαίου κόμματος στο ιδρυτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από 26-28 Ιουνίου 1992, το οποίο εξέλεξε πρόεδρο την Μαρία Δαμανάκη.

Στην πολιτική απόφαση που είχε υιοθετηθεί τότε τονίζονταν ότι «ο ΣΥΝ συγκροτείται από δυνάμεις που προέρχονται από όλες τις γενιές και απ΄ όλα τα ιστορικά ρεύματα του εργατικού και αριστερού κινήματος: Το κομμουνιστικό κίνημα, το σοσιαλιστικό και σοσιαλδημοκρατικό, την κεντροαριστερά, δυνάμεις με παράδοση στους δημοκρατικούς αγώνες στην πατρίδα μας», που στην πολιτική του ουσία επαναλαμβάνεται και στην διακήρυξη του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΕ

Την Κυριακή, 21 χρόνια αργότερα, αρκετά από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΝ, γίνονται και ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μαζί τους είναι και μία νέα γενιά στελεχών που δεν έχουν ζήσει την παρανομία, ούτε καν την δικτατορία της περιόδου 1967-1974, αλλά είναι μία γενιά νέων αριστερών που φιλοδοξούν να είναι αυτοί που θα αναδείξουν για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία, ένα αριστερό κόμμα στην εξουσία.

Η απόφαση για την αυτοδιάλυση αναμένεται να ληφθεί κατά πλειοψηφία, καθώς το Αριστερό Ρεύμα, η μεγαλύτερη ιδεολογική τάση του ΣΥΝ, θα ψηφίσει κατά. Η οριστική απόφαση όμως θα ληφθεί από το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ που θα γίνει την μεθεπόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου. Το Αριστερό Ρεύμα, με βασικό εκφραστή τον Π. Λαφαζάνη θεωρεί ότι η πιο ενδεδειγμένη πολιτικά λύση είναι, η αυτοδιάλυση όλων των συνιστωσών, να γίνει μετά το συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ τον επόμενο μήνα. Το αν θα υπάρξει ή όχι μια μικρή χρονική περίοδος για την αυτοδιάλυση, θα αποφασιστεί στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται αποφασισμένος να μην παρεκκλίνει στην πορεία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ούτε να αναδιπλωθεί όσον αφορά την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρήσουν οι συνιστώσες. Υπό το πρίσμα αυτό, η σχετική συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι διεργασίες αυτές συντελούνται τη στιγμή που παράλληλα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι προσυνεδριακές διαδικασίες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εγγραφές νέων μελών έχουν ήδη αρχίσει. Στις 12 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εγγραφές μελών με δικαίωμα ψήφου, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να εγγράφονται μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ικανοποίηση για τον αριθμό των εγγραφών αν και η τελική εικόνα θα γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν μέρος περίπου 3000 σύνεδροι.

Σχόλιο: Σίγουρα ένα πολύ σημαντικό συνέδριο για τον ΣΥΡΙΖΑ, μια και από αυτό θα προκύψει μια καινούρια δομή.

Ο Τσίπρας και η ομάδα του, θα έχουν δουλειά. Η αλλαγή δομής, είναι μια διαδικασία που χρειάζεται κάποιο χρόνο.

4444

USA HELICOPTERO KINEITE ME THN SKEPSH 01 02 060613

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1812226

«Καμιά δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την άνοδο της Τουρκίας, εκτός από το Θεό», δήλωσε τα ξημερώματα σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Βόρεια Αφρική.

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του κόμματός του, ΑΚΡ, τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο στις 2 τα ξημερώματα, μαζί σχεδόν με όλο το υπουργικό συμβούλιο.

Στην πρώτη του εκτεταμένη δημόσια εμφάνιση από την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, ο Erdogan προχώρησε σε έναν «πύρινο» λόγο, δηλώνοντας ότι «αυτές οι διαδηλώσεις που βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας, πρέπει να σταματήσουν τώρα».

Χαρακτηριστική ήταν η ανταπόκριση του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο, που φώναζε συνθήματα όπως «Allahu akbar” (ο Θεός είναι μεγάλος), και σύντομα οδηγήθηκαν σε συνθήματα εναντίον των διαδηλωτών της πλατείας Ταξίμ, όπως «αφήστε μας να πάμε να τους συνθλίψουμε».

Ο Erdogan αναφέρθηκε αρχικά στους διαδηλωτές ως ταραξίες ενώ επίσης αναγνώρισε την υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία, και υποσχέθηκε ότι το θέμα θα ερευνηθεί.

«Αυτοί λένε ότι είμαι πρωθυπουργός μόνο του 50%. Δεν είναι αλήθεια, έχουμε υπηρετήσει τη χώρα των 76 εκατομμυρίων από την ανατολή μέχρι τη δύση», δήλωσε, αναφερόμενος στην εκλογική του νίκη το 2011, όταν έλαβε το 50% των ψήφων.

«Ποτέ δεν είμαστε υπέρ της δημιουργίας έντασης και πόλωσης. Αλλά δεν μπορούμε να επαινέσουμε την βιαιότητα», τόνισε, ενώ στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των τραπεζιτών θεωρώντας τους επίσης μέρος μιας συνωμοσίας που ενισχύει τις διαδηλώσεις.

«Φθάσαμε σε αυτό το σημείο παρά το λόμπι των επιτοκίων, και αυτό το λόμπι πιστεύει τώρα ότι μπορεί να απειλεί την Τουρκία με τη σπέκουλα στις αγορές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το λόμπι αυτό των επιτοκίων αφορά σε μια φερόμενη ομάδα που επιδιώκει να διατηρήσει τα τουρκικά επιτόκια υψηλά και να αποδυναμώσει την οικονομία της χώρας, διασφαλίζοντας υψηλότερες αποδόσεις για τους κερδοσκόπους.

«Είμαστε ισχυροί, αλλά ποτέ δεν υπήρξαμε πεισματάρηδες. Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε αδέρφια», δήλωσε μιλώντας στους υποστηρικτές του.

Ο Erdogan δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι θα υποχωρήσει και θα συμβιβαστεί με τους διαδηλωτές. Δήλωσε ακόμη ότι θα βρεθεί εναντίον κάθε τραπεζίτη που θα πάρει το μέρος των διαδηλωτών, σε μια έμμεση απειλή κατά του Ergun OZen, διευθύνοντος συμβούλου της μεγαλύτερης τράπεζας της Τουρκίας, Turkiye Garanti Bankasi.
Σχόλιο: Ο Ερντογαν πιστεύει στο Ισλάμ.

4444

Και ξαφνικά έγινε θέμα πως θα φαίνεται αν μια διαδήλωση είναι πάνω ή κάτω από 200 άτομα.

Τόσο μαλακες.

200 άτομα δεν μπορούν να κλείνουν λεωφόρους σε μια μεγάλη πόλη, γιατί έτσι γουστάρουν και οι άλλοι έχουν δικαιώματα.

Δενδια προχώρα. Το μέτρο είναι σωστό και θα δικαιωθείς.

200 άτομα δεν γίνεται να ταλαιπωρούν χιλιάδες άλλους Τσιπρα. Άιντε.

Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι είναι δομικά σωστό.

Θες να κάνεις διαδήλωση; Κατέβασε 1000 άτομα. Με 200 άτομα τι κάνεις; Είμαστε σοβαροί;

Δενδια προχώρα. Το μέτρο είναι σωστό.

4444

Meat

Meat

4444

Francis Bacon

4444

Ο Κασιδιάρης είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος και η Ρεπουση είναι αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων και άλλων περιστατικών.

Δεν μπορείς να καταδικάσεις τον Κασιδιάρη και να μην καταδικάσεις την Ρεπουση.

Απλά πράγματα και προφανή. Δυστυχώς κάποιοι κάνουν προπαγάνδα.

Το έχω ξαναγράψει. Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων έγινε, η Γενοκτονία των Αρμενίων έγινε, η γενοκτονία των Ποντίων έγινε. Αυτά είναι καταγεγραμμένα.

Ο Κομπουρακης είναι της πλάκας. Το ίδιο και ο Οικονομεας και όλοι αυτοί. Της πλάκας.

Υπάρχουν άνθρωποι που τους βλέπουν!

Ο Ιρβινγκ ένας ιστορικός που αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, συνηθίζει να λέει: φέρτε μου ένα χαρτί που να έχει την υπογραφή του Χίτλερ, που να λέει ότι πρέπει να εξοντωθούν οι Εβραίοι στους θαλάμους αερίων.

Με την Ιστορία δεν παίζεις.

Η Ρεπουση ιστορικά είναι ανύπαρκτη. Κάποιοι – συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, θέλουν να επιτεθούν στην Ελληνική Ιστορία. Σίγουρα υπάρχουν αστικοί μύθοι, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την ουσία.

Το Βρωμερό ΠΑΣΟΚ και η βρωμερή ΔΗΜΑΡ, είναι δυο από αυτά τα κέντρα.

Η Ρεπουση θα μου πει εμένα για την Ιστορία. Που με βάση το έργο της, είναι ανύπαρκτη.

Η RealNews την περασμένη Κυριακή είχε την πορεία της Ρεπουση. Η κύρια είναι βύσμα. Προωθήθηκε. Δεν είχε τα προσόντα.

Μπορεί να έχει πάρει πτυχίο από ένα φημισμένο Γαλλικό Πανεπιστήμιο, αλλά αυτό δε λέει τίποτα.

Οι Εβραίοι κατάφεραν, μετά από αγώνες και υποστήριξη, να κάνουν την άρνηση του ολοκαυτώματος ποινική πράξη και σωστά το έκαναν. Είναι παράλογο να λες ότι δεν έγινε.

Οι Αρμένιοι και οι υπόλοιποι, θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο.

Η Ιστορία δεν είναι κάτι αφηρημένο.

4444

BLOOMBERG CHIARA BONI 01 10 05 060613

4444

06/06/2013

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21641.htm

Ένα νέο ηχηρό χαστούκι για την κυβέρνηση Σαμαρά και τον ίδιο προσωπικά έρχεται αυτή τη φορά από το Τελ Αβίβ.
Φυσικά μην περιμένετε να ακούσετε την συγκεκριμένη είδηση από την Μαρία Σπυράκη. Όχι, το Mega mou μόνο καλές ειδήσεις έχει για τον πρωθυπουργό.

Κι όμως τα πράγματα ζορίζουν πλέον επικίνδυνα και εκτός Ελλάδας. Όπως όλα δείχνουν ο μοναδικός συνομιλητής του Σαμαρά θα είναι η Μέρκελ κι αυτή ως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» που επέμενε ότι ο Ομπάμα δεν επρόκειτο να δει τον Σαμαρά τον Ιούνιο και έγκαιρα είχε γράψει πως και ο Νετανιάχου δύσκολα θα του έδινε ραντεβού για την κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας-Ισραήλ (G2G), δικαιώνεται για μια ακόμη φορά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν βρήκε ανοιχτή ημερομηνία και έτσι το περίφημο ταξίδι του πρωθυπουργού και των υπουργών του στο Ισραήλ παραπέμπεται για το Φθινόπωρο!

Παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες του υπ. Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος έχει πάντα τον τρόπο του να κερδίζει τους συνομιλητές του, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ημερομηνία για το ταξίδι.

Άλλωστε μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να παραπέμψει στις καλένδες το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις των Εβραικών Κοινοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ήταν ατυχές για την ισραηλινή κυβέρνηση να στρώσει κόκκινο χαλί στον Σαμαρά και τους υπουργούς του.

Οι Ισραηλινοί για να γλυκάνουν το χάπι στο Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσαν- μέσω του Αβραμόπουλου- ότι ο Σαμαράς και το υπουργικό ασκέρι του είναι καλοδεχούμενο στο Ισραήλ- το Φθινόπωρο!

Φυσικά το Φθινόπωρο, για μια κυβέρνηση που παραπαίει, ακούγεται τόσο μακρινό. Καθώς περνούν οι μέρες το δόγμα του σοκ επιχειρεί να ισοπεδώσει και τις τελευταίες ανθρώπινες αντιστάσεις του ελληνικού λαού.

Οι Γκαίμπελς του συστήματος έφτασαν στο σημείο να επαινούν από το εμετικό δελτίο του Mega το νέο πολυφορολογικό νομοσχέδιο του Στουρνάρα για τα ακίνητα, δίχως καν να το δουν.

Προφανώς ο Μπόμπολας που διεκδικεί ακόμη και το νερό της Θεσσαλονίκης επιχειρεί με κάθε τρόπο να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και τον Στουρνάρα που εκτός των άλλων είναι τόσο υπεράνω και με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της λίστας Λαγκάρντ. Ο ανεκδιήγητος Στουρνάρας που δεν πήρε δεκάρα τσακιστή από τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ, ετοιμάζεται να φορολοφήσει τα βακούφια των αγροτών και να βγάλει σε πλειστηριασμό τις πρώτες κατοικίες για να ικανοποιήσει τα σαδιστικά ένστικτα της Τρόικας, η οποία παραδέχεται ότι απέτυχε αλλά αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση!

Μια Τρόικα που βλέπει τον αντισημιτισμό να θεριεύει στην Ελλάδα,  την Χρυσή  Αυγή να απογειώνεται, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δείχνει ικανοποιημένη από το τερατούργημά της.

Την ίδια ώρα οι υπουργοί του Σαμαρά αρνούνται να καταδικάσουν τον αντισιμητισμό και όλο και πιο πολλοί μασάνε τα λόγια τους για να μην διαταραχθεί η προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ.

Ακόμη και ο Αβραμόπουλος μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), μόλις που ακούμπησε την επέλαση του φασισμού και του ρατσισμού στη χώρα μας. Μίλησε γενικά για «επιστροφή του αντισημιτισμού στην Ευρώπη», για «πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν ντροπή για τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές παραδόσεις μας. Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ποτέ το μίσος να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί… με το τέλος της κρίσης θα εκλείψουν και οι αντισημίτες»!

Προφανώς οι εβραίοι έχουν πάρει χαμπάρι φιλο-ακροδεξιές διαθέσεις της ελληνικής συγκυβέρνησης και λένε “ποτέ ξανά δεν θα την πατήσουμε με τους Ελληνες…”

Προφανώς διαισθάνθηκαν πως ο Σαμαράς και οι υπουργοί του θα ταξίδευαν στο Ισραήλ μόνο για επιδερμκούς-επικοινωνιακούς λόγους και είπαν άσε καλύτερα.

Tι μας περιμένει πλέον; Η ηχηρή αγωνία της κυβέρνησης Σαμαρά να βγάλει το καλοκαίρι όσο πιο ανώδυνα γίνεται για την προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ. Πως θα το πετύχει αυτό; Μα με διαρκείς ασκήσεις ψυχολογικής καταστολής γι αυτό και καθημερινά επενδύει στο τσάκισμα της ψυχολογίας του ελληνικού λαού ανακοινώνοντας νέους φόρους και νέα φονικά χαράτσια. Οι ανακοινώσεις γίνονται μέσω των καθεστωτικών δημοσιογράφων με εκείνους του  Mega και του ΣΚΑΙ να πρωτοστατούν στην γκαιμπελίστικη προπαγάνδα.

Η χώρα πηγαίνει στα βράχια, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα. Στην αγορά έχει στεγνώσει το χρήμα και η αισιοδοξία. Μόνο το τιτίβισμα των παπαγαλακίων σπάει την μονοτονία τoυ θανάτου «θα έλθουν 17 εκατ. Τουρίστες, 17 εκατ. Τουρίστες, έχουμε πετρέλαια, έχουμε πετρέλαια, έχουμε πετρέλαια…»

Δεν έχουμε χρόνο, δεν έχουμε οξυγόνο. Ευτυχώς που τελειώνει το οξυγόνο και για την κυβέρνηση Σαμαρά. Η άρνηση του Ισραήλ να εξασφαλίσει ημερομηνία συνάντησης με την ελληνική κυβέρνηση ένα μήνα μετά από την αντίστοιχη μεταχείριση του Σαμαρά από τον Λευκό Οίκο, θα πρέπει να προβληματίσει τους 3 της συγκυβέρνησης. Η να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι πλέον δεν είναι αξιόπιστοι ούτε καν για συνομιλητές στην διεθνή κοινότητα. Τέλος χρόνου…

Σχόλιο: Πρέπει να γίνουν εκλογές. Να καταγραφούν τα καινούρια δεδομένα.

Όσο αφορά τις γενοκτονίες, πρέπει να τελειώνουμε.

Το ολοκαύτωμα των Εβραίων έγινε, η γενοκτονία των ποντίων έγινε, ήρθε η ώρα να τελειώνουμε.

Να φτιαχτεί το νομοσχέδιο και να ψηφιστεί.

Όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, δε την ψηφίζουν γιατί ο Κασιδιάρης λέει ότι είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος. Αν κάποιος πηστεύει κάτι τετοιο, ειναι αφελής.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21641.htm

Ένα νέο ηχηρό χαστούκι για την κυβέρνηση Σαμαρά και τον ίδιο προσωπικά έρχεται αυτή τη φορά από το Τελ Αβίβ.
Φυσικά μην περιμένετε να ακούσετε την συγκεκριμένη είδηση από την Μαρία Σπυράκη. Όχι, το Mega mou μόνο καλές ειδήσεις έχει για τον πρωθυπουργό.

Κι όμως τα πράγματα ζορίζουν πλέον επικίνδυνα και εκτός Ελλάδας. Όπως όλα δείχνουν ο μοναδικός συνομιλητής του Σαμαρά θα είναι η Μέρκελ κι αυτή ως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» που επέμενε ότι ο Ομπάμα δεν επρόκειτο να δει τον Σαμαρά τον Ιούνιο και έγκαιρα είχε γράψει πως και ο Νετανιάχου δύσκολα θα του έδινε ραντεβού για την κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας-Ισραήλ (G2G), δικαιώνεται για μια ακόμη φορά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν βρήκε ανοιχτή ημερομηνία και έτσι το περίφημο ταξίδι του πρωθυπουργού και των υπουργών του στο Ισραήλ παραπέμπεται για το Φθινόπωρο!

Παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες του υπ. Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος έχει πάντα τον τρόπο του να κερδίζει τους συνομιλητές του, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ημερομηνία για το ταξίδι.

Άλλωστε μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να παραπέμψει στις καλένδες το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις των Εβραικών Κοινοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ήταν ατυχές για την ισραηλινή κυβέρνηση να στρώσει κόκκινο χαλί στον Σαμαρά και τους υπουργούς του.

Οι Ισραηλινοί για να γλυκάνουν το χάπι στο Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσαν- μέσω του Αβραμόπουλου- ότι ο Σαμαράς και το υπουργικό ασκέρι του είναι καλοδεχούμενο στο Ισραήλ- το Φθινόπωρο!

Φυσικά το Φθινόπωρο, για μια κυβέρνηση που παραπαίει, ακούγεται τόσο μακρινό. Καθώς περνούν οι μέρες το δόγμα του σοκ επιχειρεί να ισοπεδώσει και τις τελευταίες ανθρώπινες αντιστάσεις του ελληνικού λαού.

Οι Γκαίμπελς του συστήματος έφτασαν στο σημείο να επαινούν από το εμετικό δελτίο του Mega το νέο πολυφορολογικό νομοσχέδιο του Στουρνάρα για τα ακίνητα, δίχως καν να το δουν.

Προφανώς ο Μπόμπολας που διεκδικεί ακόμη και το νερό της Θεσσαλονίκης επιχειρεί με κάθε τρόπο να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και τον Στουρνάρα που εκτός των άλλων είναι τόσο υπεράνω και με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της λίστας Λαγκάρντ. Ο ανεκδιήγητος Στουρνάρας που δεν πήρε δεκάρα τσακιστή από τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ, ετοιμάζεται να φορολοφήσει τα βακούφια των αγροτών και να βγάλει σε πλειστηριασμό τις πρώτες κατοικίες για να ικανοποιήσει τα σαδιστικά ένστικτα της Τρόικας, η οποία παραδέχεται ότι απέτυχε αλλά αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση!

Μια Τρόικα που βλέπει τον αντισημιτισμό να θεριεύει στην Ελλάδα,  την Χρυσή  Αυγή να απογειώνεται, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δείχνει ικανοποιημένη από το τερατούργημά της.

Την ίδια ώρα οι υπουργοί του Σαμαρά αρνούνται να καταδικάσουν τον αντισιμητισμό και όλο και πιο πολλοί μασάνε τα λόγια τους για να μην διαταραχθεί η προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ.

Ακόμη και ο Αβραμόπουλος μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), μόλις που ακούμπησε την επέλαση του φασισμού και του ρατσισμού στη χώρα μας. Μίλησε γενικά για «επιστροφή του αντισημιτισμού στην Ευρώπη», για «πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν ντροπή για τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές παραδόσεις μας. Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ποτέ το μίσος να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί… με το τέλος της κρίσης θα εκλείψουν και οι αντισημίτες»!

Προφανώς οι εβραίοι έχουν πάρει χαμπάρι φιλο-ακροδεξιές διαθέσεις της ελληνικής συγκυβέρνησης και λένε “ποτέ ξανά δεν θα την πατήσουμε με τους Ελληνες…”

Προφανώς διαισθάνθηκαν πως ο Σαμαράς και οι υπουργοί του θα ταξίδευαν στο Ισραήλ μόνο για επιδερμκούς-επικοινωνιακούς λόγους και είπαν άσε καλύτερα.

Tι μας περιμένει πλέον; Η ηχηρή αγωνία της κυβέρνησης Σαμαρά να βγάλει το καλοκαίρι όσο πιο ανώδυνα γίνεται για την προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ. Πως θα το πετύχει αυτό; Μα με διαρκείς ασκήσεις ψυχολογικής καταστολής γι αυτό και καθημερινά επενδύει στο τσάκισμα της ψυχολογίας του ελληνικού λαού ανακοινώνοντας νέους φόρους και νέα φονικά χαράτσια. Οι ανακοινώσεις γίνονται μέσω των καθεστωτικών δημοσιογράφων με εκείνους του  Mega και του ΣΚΑΙ να πρωτοστατούν στην γκαιμπελίστικη προπαγάνδα.

Η χώρα πηγαίνει στα βράχια, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα. Στην αγορά έχει στεγνώσει το χρήμα και η αισιοδοξία. Μόνο το τιτίβισμα των παπαγαλακίων σπάει την μονοτονία τoυ θανάτου «θα έλθουν 17 εκατ. Τουρίστες, 17 εκατ. Τουρίστες, έχουμε πετρέλαια, έχουμε πετρέλαια, έχουμε πετρέλαια…»

Δεν έχουμε χρόνο, δεν έχουμε οξυγόνο. Ευτυχώς που τελειώνει το οξυγόνο και για την κυβέρνηση Σαμαρά. Η άρνηση του Ισραήλ να εξασφαλίσει ημερομηνία συνάντησης με την ελληνική κυβέρνηση ένα μήνα μετά από την αντίστοιχη μεταχείριση του Σαμαρά από τον Λευκό Οίκο, θα πρέπει να προβληματίσει τους 3 της συγκυβέρνησης. Η να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι πλέον δεν είναι αξιόπιστοι ούτε καν για συνομιλητές στην διεθνή κοινότητα. Τέλος χρόνου…

Σχόλιο: Πρέπει να γίνουν εκλογές. Να καταγραφούν τα καινούρια δεδομένα.

Όσο αφορά τις γενοκτονίες, πρέπει να τελειώνουμε.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%AD%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1

Οι λαθρομετανάστες της Ελλάδας των 11 εκατομμυρίων κατοίκων είναι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες των ΗΠΑ μα τα αχανή σύνορα και τους 380 εκατ. κατοίκους!

Αυτό προκύπτει βάσει της μέτρησης που έκανε το βρετανικό Institute of Economic Affairs.

Σύμφωνα με τη μελέτη η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανασφάλιστων εργαζόμενων παγκοσμίως, με 37,3% στο σύνολο, ενώ είναι πρώτη στο ποσοστό παράνομων μεταναστών που εργάζονται, με 4,4% επί του συνόλου, αφήνοντας δηλαδή στη δεύτερη θέση ακόμα και τις Η.Π.Α που έχουν 3,2%.

Κατά τα λοιπά η παραοικονομία βρίσκεται στο επίπεδο των 45 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 24% του ΑΕΠ, αλλά αυτό είναι σημαντική βελτίωση. Πριν από πέντε χρόνια ήταν στο 40% του ΑΕΠ, με πολύ μεγαλύτερο ΑΕΠ

Η Ελλάδα, με τα νούμερα αυτά, όπως είναι εύλογο κατατάχθηκε πρώτη στην παραοικονομία μεταξύ 21 χωρών του ΟΟΣΑ, με δεύτερη και καταιδρωμένη την Ιταλία.

Το Institute of Economic Affairs εκτιμάει πως η παραοικονομία θα μπορούσε να χτυπηθεί στην Ελλάδα εαν μειωνόταν δραστικά η φορολογία.

Σχόλιο: Η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος που ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του.

Η Ελλάδα είναι ακόμα κράτος και έχει σύνορα.

4444

USA LAMPREYS ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟ ΨΑΡΙ VAMPIRE

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BD%CF%84-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-cia

Μαθητής του Ζίγκµουντ Φρόιντ, ένας από τους πατέρες της ψυχανάλυσης αλλά και «πράκτορας 488» της CIA, ο Καρλ Γιουνγκ (26 Ιουλίου 1875 – 6 Ιουνίου 1961) πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στο αντιναζιστικό μέτωπο την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου πολέμου δημιουργώντας ψυχολογικά πορτρέτα για προσωπικότητες όπως ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο Μουσολίνι.

Ο Ελβετός ψυχίατρος στρατολογήθηκε από την OSS, πρόγονο της CIA, όταν ήταν 70 ετών, το Νοέμβριο του 1943. Η παγκόσμια φήμη του έκανε τον Άλεν Νταλς, αρχηγό της OSS, να τον προσεγγίσει και να ξεκινήσει έτσι η πρώτη σοβαρή απόπειρα να χρησιµοποιηθούν τα ψυχολογικά πορτρέτα στις επιχειρήσεις κατασκοπείας.

Μάλιστα, ο Νταλς θεωρούσε ότι «οι αναλύσεις του δόκτωρος Γιουνγκ για τη συμπεριφορά των ναζιστών ηγετών πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν» και έστελνε συχνά αναφορές μέσω της αμερικανικής πρεσβείας της Βέρνης.

Στις αναλύσεις του για το Χίτλερ ο Γιουνγκ ανέφερε ότι «σε µια στιγµή κρίσης, θα µπορούσε να αυτοκτονήσει», κάτι που αποδείχθηκε απόλυτα ακριβές, όπως και πολλά άλλα στοιχεία των αναλύσεων. Προέβλεψε επίσης ότι ο Φύρερ θα προσπαθούσε μέχρι τέλους και με κάθε μέσο να αποτρέψει την είσοδο των Σοβιετικών στο Βερολίνο. Ψυχολογικά προφίλ είχε σκιαγραφήσει και για τους δικτάτορες Στάλιν και Μουσολίνι.

Ακόμη και ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, επικεφαλής των συµµαχικών δυνάµεων στην Ευρώπη κατά τον Β’ Παγκόσµιο που αργότερα έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, βασίστηκε σε αναλύσεις του Γιουνγκ για να αναπτύξει τη στρατηγική του, ώστε να πείσει τους Γερμανούς για την ήττα τους. Έτσι, η ανάλυση των μεθόδων της ναζιστικής προπαγάνδας από τον Ελβετό ψυχολόγο αποδείχθηκε πολύτιμη.

Ο Νταλς είχε πει σε φίλο του ότι «δεν θα µάθει ποτέ κανείς την τεράστια συµβολή του δόκτορος Γιουνγκ στη συµµαχική νίκη», κάτι που αποδείχθηκε λανθασμένο. Με την αποκάλυψη των αρχείων και την έκδοση της νέας βιογραφίας του Καρλ Γιουνγκ έγινε εμφανής η ιστορική σημασία του «πράκτορα 488».

Σχόλια: Τα ψυχολογικά προφίλ είναι πολύτιμα εργαλεία. Σήμερα αυτό είναι γνωστό και τα χρησιμοποιούν όλοι.

Αν είσαι επιχειρηματίας και έχεις έναν πολύ σοβαρό ανταγωνιστή, φτιάχνεις το ψυχολογικό του προφίλ.

4444

Ακούω Κωτρωτσο και βγήκε πάλι ο Κεφαλογιάννης!!!!

Και τι λέει; Πάλι παραμύθι. Η Ελλάδα λέει θα διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαϊκούς Λαούς!!!! Καταλαβαίνεις τι λες Κεφαλογιάννη;

Ξέρει δηλαδή ο Γερμανός ψηφοφόρος τι έγινε με τα χρήματα και τα δάνεια και το Χρέος της Ελλάδος; Αμφιβάλω.

Η διαπραγμάτευση γίνεται με τις διάφορες Ελίτ. Καμία σχέση με λαούς και πολίτες.

Στην Γερμανία δεν έγινε δημοψήφισμα για το Ευρώ Κεφαλογιάννη.

Ξέρεις γιατί ο Κολ δε το έκανε; Διότι οι Γερμανοί πολίτες θα το απέρριπταν.

Άσε τα παραμύθια Κεφαλογιάννη περί λαών.

4444

BLOOMBERG GM 01 04 050613

4444

D DAY 1944

4444

Ο Κασιδιάρης είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος. Το άκουσα στο δελτίο της Κατερίνας, που είναι μετοχος σε τράπεζες συμφωνα με τον Μπάμπη.

Το ολοκαύτωμα έχει γίνει Κασιδιάρη.

4444

Η Λίστα Lagarde δεν χρησιμοποιήθηκε γιατί ήταν προϊόν μυστικών υπηρεσιών, έτσι δεν έλεγαν οι βρωμεροί και άθλιοι Πασοκοι;

Τώρα μαθαίνουμε ότι ήρθε επίσημα.

Η συγκάλυψη του άθλιου Μαρκογιαννακη δεν επέτυχε.

Πρόκειται για συμμορία. Όλοι ήξεραν για την λίστα Lagarde. Πως είχε έρθει δηλαδή. Μόνο ο καημένος ο Τραγκας, πίστευε άλλα.

4444

Υπάρχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος στην Λίστα Lagarde; Ποιοι είναι αυτοί; Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανένας. Πραγματικά έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να μάθω.

4444

Οι Τράπεζες πλέον ανήκουν σε όλους μας, το είπε ο Μπάμπης στην Κατερίνα, που δεν το πίστευε.

Ευτυχώς που υπάρχει η Ελληνοφρενεια και μαθαίνουμε τι πραγματικά γίνεται.

Τώρα η συγκυβέρνηση της ντροπής, εξετάζει πως θα φορολογήσει όλους εμάς τους τραπεζίτες.

4444

Άκουγα τον Κεφαλογιάννη στον RealFM στον Χατζηνικολάου, να λέει τις ίδιες μαλακιες. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν χρεοκοπήσει, συνολικά.

Έλεγε ο Κεφαλογιάννης, δε θα κουρευτούν οι καταθέσεις μας. Με έπιασαν τα γέλια.

Δεν χρειάζεται να μας κουρέψουν τις καταθέσεις Κεφαλογιάννη, μας τα έχουν πάρει αλλιώς. Χαράτσια στα Ακίνητα, τώρα χαράτσια και στα αγροτεμάχια. Έκτακτες εισφορές.

Αύξηση κόστους Υγείας και ταυτόχρονη μείωση  μισθών – συντάξεων κλπ 

Κατάλαβες Κεφαλογιάννη που βγαίνεις και λες το ίδιο παραμύθι. Δεν ντρέπεσαι;

Δεν ντρέπεστε; Πολύ θράσος έχετε.

Επειδή όλοι αυτοί έχουν πολύ θράσος, μιλάμε ότι είναι ξεδιάντροποι, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να ψηφήσουμε Χρυσή Αυγή.

Διαβάζουν ότι ανεβαίνουν τα νούμερα της Χρυσής Αυγής και τρέμουν.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, γίνεται μια προπαγάνδα ανελέητη, για την Χρυσή Αυγή, αλλά τα ποσοστά της δεν πέφτουν.

Ο Παπακωνσταντίνου το Κάθαρμα κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο Πλασκοβίτης είπε το παραμύθι, δεν θυμάμαι.

Εγώ σας το έγραψα από την αρχή, όλοι αυτοί είναι συμμορία.

Ποιος θα τους δικάσει όλους αυτούς; Η ΝΔ; Γέλια δυνατά. Το ΠΑΣΟΚ; Γέλια πολύ δυνατά. Η ΔΗΜΑΡ; Γέλια ακόμα ποιο δυνατά.

Ποιος θα δικάσει τα καθάρματα; Μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, ζήτησαν παραπομπή για τους 4: Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπαδημο.

Τώρα μάλιστα που το IMF λέει και τι πραγματικά έγινε με το μνημόνιο, το αίτημα δικαιοσύνης είναι επιτακτικό. Ποιος θα δικάσει τα καθάρματα; Η Χρυσή Αυγή το λέει ξεκάθαρα: εγώ αν πάρω την εξουσία, θα τους δικάσω.

4444

http://www.lifo.gr/now/media/28551

Την προηγούμενη Πέμπτη οι The Chicago Sun-Times, απέλυσαν όλους τους φωτογράφους τους, σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, σε μια βιομηχανία που αντικρίζει σταθερή πτώση στους συνδρομητές και τη διαφήμιση των εντύπων τα τελευταία χρόνια, αφού οι ψηφιακές εφημερίδες είναι πια πολύ δημοφιλείς στους αναγνώστες. Σε μια προσπάθεια να πιάσει το σφυγμό της εποχής η εφημερίδα αναγνώρισε την ανάγκη των αναγνωστών για βίντεο, αντί για φωτογραφίες, έτσι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε μια ανακοίνωση τους οι Sun Times δηλώνουν: «Ο χώρος μας αλλάζει γρήγορα και το κοινό μας επιδιώκει να βλέπει περισσότερα βίντεο με τις ειδήσεις. Συνεχίζουμε έτσι να εξελισσόμαστε για τους πελάτες μας και ήταν απαραίτητο να επαναδιαρθρώσουμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα πολυμέσα». Το προσωπικό που παρέμεινε στην εφημερίδα θα κάνει μερικά μαθήματα στα «βασικά της φωτογραφίας μέσω iPhone» και όπως λέει ο διευθυντής έκδοσης Κρεγκ Νιούμαν, «θα είμαστε δίπλα στο προσωπικό για να εκπαιδευτεί και να μπορέσει να παράγει το περιεχόμενο που θέλουμε!». Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι οι συντάκτες και οι ρεπόρτερ μιας εφημερίδας έχουν τις βασικές γνώσεις για τον φωτισμό και τη σύνθεση, ώστε να βγάλουν μια σωστή φωτογραφία και ότι η φωτογραφική του iPhone είναι αξιοπρεπής, η ερώτηση αν είναι αυτά αρκετά για να παράξουν κατάλληλο υλικό για σωστή ενημέρωση, παραμένει. Πηγή: www.lifo.gr

4444

http://www.lifo.gr/now/society/28489

Σε 7 μήνες φυλακή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης υπάλληλος εισπρακτικής εταιρίας, η οποία σύμφωνα με τη μήνυση, κατηγορούνταν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και δυσφήμηση. Η υπάλληλος είχε αναλάβει, για λογαριασμό τράπεζας, την τηλεφωνική ενημέρωση οφειλέτριας με «πιεστικό τρόπο» και στη συνέχεια με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. «Με τρόπο εριστικό απαιτούσε να της πω πότε ακριβώς θα καταβάλω τις οφειλές μου, προσθέτοντας ότι είμαι ανώριμη και προτρέποντάς με να αφήσω τα παιδιαρίσματα», σημειώνει στη μήνυση η οφειλέτρια. Όπως υποστήριξε επίσης, η υπάλληλος είχε ιδιαίτερα εκφοβιστικό ύφος, εξύβριζε και απειλούσε, λέγοντας ότι θα συνεχίσει «μέχρι να μου σπάσει τα νεύρα» και ότι «θα με κάνει ρεζίλι στους συναδέλφους μου».

Η υπάλληλος είπε στην απολογία της ότι δεν θυμάται τι ακριβώς ειπώθηκε, υποστηρίζοντας πάντως ότι λειτούργησε νομότυπα αφού χρησιμοποιούσε στάνταρ σενάριο επικοινωνίας». Πηγή: www.lifo.gr

4444

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/439/stardust-439

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 21 Ιουνίου)
Χρειάζεσαι ανθρώπους πιο έξυπνους από σένα, που μπορούν να κρατάνε συνεχώς το ενδιαφέρον σου και να μην τους βαριέσαι. Που μπορούν να παρακάμψουν τα παιχνίδια σου, να ενθαρρύνουν τις απουσίες σου και να δείχνουν κατανόηση στα χίλια πράγματα που περνάνε από το μυαλό σου. Γιατί δεν ερωτεύεσαι, παντρεύεσαι, ζεις με κάποιον από μια διαφορετική κουλτούρα, ή θρησκεία, που μπορεί να σε κρατήσει στη μια ρόδα για περισσότερο διάστημα και μπορεί να σε κάνει περισσότερο συγκεντρωμένο και παρόντα; Κανείς δεν ξέρει πώς τα φέρνει η ζωή, αλλά στην περίπτωση πολλών Διδύμων ένας μεικτός γάμος θα ήταν μια υπέροχη λύση στο θέμα Σχέση – και ιδιαίτερα τώρα, που ο κοσμοπολίτης Δίας βρίσκεται στο ζώδιό σου. Υ.Γ. Τι να λέμε… Αυτή την εποχή κάνεις μπαμ!

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)
1. Με Δία και Άρη στους Διδύμους: Η εργασιακή πραγματικότητα επιταχύνεται. Ανακατατάξεις, ένταση, υπερφόρτωση, η αλληλεπίδραση με τους από πάνω, τους από δίπλα και τους από κάτω έχει τη ρυθμικότητα παλίρροιας. Εργασιακές ευκαιρίες από τη μια πλευρά και στο ενδιάμεσο ένα σούρτα φέρτα που είναι εκνευριστικό. Μπορείς πάντως να στύψεις την πέτρα, να καταφέρεις ό,τι βάζεις στο μυαλό σου πρακτικά, να φέρεις την εργασιακή σου πραγματικότητα τα πάνω-κάτω, αν χρειαστεί. Προσοχή στην υγεία και δώσε σημασία στο σώμα σου. 2. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο δημιουργεί ένα ήρεμο κλίμα σε κάθε είδους σημαντική σχέση που σε ενδιαφέρει. Επίσης ρίχνει τις εντάσεις, όπου κι αν υπήρχαν. Επαναφέρει την επιθυμία συντροφικότητας, αν είσαι μόνος/η, δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να συμβεί μια συνάντηση που θα εξελιχθεί. Με δυο λόγια, ο Άλλος σε ενδιαφέρει και τον ενδιαφέρεις.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)
Με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, η ανάγκη για σεξ είναι η κορυφή του παγόβουνου που μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά, έως συγκλονιστικά, αλλά μπορεί και να δημιουργήσει προβλήματα ή να ανακινήσει θέματα σχέσεων και εγγύτητας. Ναι, άντρας ή γυναίκα, κάτω από την πανοπλία της αυτάρκειας και τους λεονταρισμούς υπάρχουν θαμμένες βαθιές ανασφάλειες – που οφείλονται πιθανόν σε μια Μητέρα που με το ένα χέρι σού πρόσφερε αυτοπεποίθηση και με το άλλο στην έπαιρνε, με αποτέλεσμα να αναζητάς συνεχώς επικύρωση της αξίας σου. Αυτά τα δύσκολα αισθήματα και οι ανικανοποίητες επιθυμίες είναι ωστόσο το καύσιμο της επιτυχίας για την οποία είσαι προορισμένος/η. Δημιουργικότητα και ταλέντα είναι τα όπλα κατά των αυτοκαταστροφικών σου τάσεων. Όταν καταλάβεις ότι κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει τους λογαριασμούς και τα δάνειά σου και ότι η ζωή σου είναι και εμπορικές δοσοληψίες, τότε μπορείς να γίνεις ένας μεγάλος καλλιτέχνης δημιουργός ή ένας ευφυής επιχειρηματίας ή, μακάρι, ένας συνδυασμός και των δύο. Προχώρα προς τα εκεί που θέλεις, ο Δίας είναι στο πλευρό σου.

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)
Τελικά, η Αγία Ελληνική Οικογένεια δεν είναι μύθος. Μπορεί να μην είναι ενωμένη, όπως παλιά, να μην τρώει μαζί τις καθημερινές, αλλά η αίσθηση ότι ανήκεις σε μια οικογένεια τώρα είναι σημαντική. Κι αν έχεις φύγει από τους γονείς είναι από τις εποχές που αναζητάς τον Μπαμπά ή τη Μαμά – ναι, οι επισκέψεις σου σε αυτούς είναι πιο διαχυτικές. Είναι μια περίοδος που θέλεις το σπίτι σου ανοιχτό σε αγαπημένους και φίλους – που μαγειρεύεις σε αυτούς που σε ενδιαφέρουν, που είσαι άψογος οικοδεσπότης ή οικοδέσποινα. Όλα τα προβλήματα που σε αγχώνουν μένουν έξω, όταν κλείνεις την πόρτα μπαίνοντας στο σπίτι σου. Κι όμως φαίνεται ότι, πριν την κλείσεις, έχεις τρέξιμο, ραντεβού, συναντήσεις, υποχρεώσεις, γραφειοκρατικές δουλειές, υπηρεσίες και σπουδές σε εκκρεμότητα, επαγγελματικά ταξίδια, ή μετακόμιση, που σε κάνουν να θέλεις να επιστρέψεις στο σπίτι σου μια ώρα αρχύτερα.

4444

05/06/2013

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1811016

Να παραδεχτεί δημόσια σημαντικά λάθη που έγιναν στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας ετοιμάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο μιας επικριτικής αξιολόγησης των χειρισμών του στο πεδίο αντιμετώπισης της χρηματοπιστωτικής κρίσης της Ευρωζώνης.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, σε έγγραφο που κυκλοφόρησε εσωτερικά με ένδειξη «άκρως εμπιστευτικό» και βρέθηκε στα χέρια της Wall Street Journal, ο διεθνής Οργανισμός παραδέχεται ότι υποτίμησε σημαντικά τη ζημιά που προκάλεσε η συνταγή λιτότητας στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η αντίδραση στην κρίση έδωσε χρόνο στην Ευρωζώνη να περιορίσει τις επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι χαλάρωσε τους κανόνες του για να κάνει το διογκούμενο χρέος της Ελλάδας να φαίνεται βιώσιμο, καθώς η χώρα δεν ικανοποιούσε τρία από τα τέσσερα κριτήρια του ΔΝΤ για παροχή βοήθειας.

Στη διάρκεια των τριών προηγούμενων ετών, ένας αριθμός αξιωματούχων του ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης της γενικής διευθύντριας, Christine Lagarde, διατείνονταν επανειλημμένως πως το χρέος της Ελλάδας είναι «βιώσιμο» -είναι δηλαδή πιθανό να εξοφληθεί πλήρως και έγκαιρα.

Το έγγραφο περιγράφει την αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική διάσωση ως «τόσο σημαντική, που το ΔΝΤ αδυνατούσε να εγγυηθεί πως το δημόσιο χρέος θα ήταν βιώσιμο με αυξημένη πιθανότητα».

Ο Διεθνής Οργανισμός παραδέχεται ότι ήταν περισσότερο αισιόδοξος από ό,τι έπρεπε για τις προοπτικές ανάκτησης της πρόσβασης της ελληνικής κυβέρνησης στη χρηματοδότηση της αγοράς αλλά και την πολιτική της ικανότητα να εφαρμόσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.

Το έγγραφο είναι πιθανό να αναρτηθεί στο διαδίκτυο την Πέμπτη, σημειώνει το Dow Jones Newswires. Πρόκειται για την πιο σημαντική από μια σειρά αναλύσεων που έχει δημοσιεύσει το ΔΝΤ τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει την εμπλοκή του στην κρίση της Ευρωζώνης.

Το μεγαλύτερο όφελος από το «πακέτο» του 2010 δεν το καρπώθηκε τόσο πολύ η Ελλάδα όσο ευρύτερα η Ευρωζώνη, αφήνεται να εννοηθεί στο έγγραφο.

Η διάσωση ήταν μία κίνηση “συγκράτησης”, η οποία «έδωσε στην Ευρωζώνη χρόνο να χτίσει ένα τείχος προστασίας που θα προστάτευε τα υπόλοιπα ευάλωτα κράτη-μέλη και απέτρεψε πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία».

Το Ταμείο επικρίνει την καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση του τεράστιου φορτίου χρέους της Ελλάδας που τελικά έλαβε χώρα το Μάιο του 2012, δύο χρόνια μετά την αρχική συμφωνία στήριξης της Ελλάδας.

Όπως λέει, η μείωση του φορτίου του χρέους πριν το Μάιο του 2012 ήταν «πολιτικά δύσκολη» λόγω της αντίστασης που προέβαλλαν ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, οι τράπεζες των οποίων διακρατούσαν σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους. Οι χώρες αυτές ανησυχούσαν παράλληλα πως το «κούρεμα» του χρέους θα έκανε την Ελλάδα να χαλαρώσει ως προς την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και πίστευαν πως το υψηλό χρέος θα λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση για να δράσει.

Υποστηρίζει ακόμα ότι η άμεση αναδιάρθρωση θα ήταν φθηνότερη για τους Ευρωπαίους φορολογουμένους, καθώς η καθυστέρηση διασφάλισε ότι οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα θα αποπληρώνονταν πλήρως για τα δύο χρόνια πριν το 2012, την ώρα που το ελληνικό χρέος περνούσε στα χέρια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ παραδέχεται επίσης πως η δική του ανάλυση για την μελλοντική εξέλιξη του ελληνικού χρέους ήταν λανθασμένη «κατά ένα μεγάλο βαθμό», καθώς η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους συμπεριλάμβανε εκτιμήσεις για τα stress tests, οι οποίες αποδείχτηκαν στη συνέχεια επιεικείς σε σχέση με τα πραγματικά αποτελέσματα.

“Βολές” κατά της Κομισιόν

Το ΔΝΤ επίσης ασκεί κριτική στην Κομισιόν, άλλον έναν παίκτη-κλειδί για την κατάρτιση του ελληνικού προγράμματος με τον οποίο συνεργάστηκε για να φέρει εις πέρας το ελληνικό πρόγραμμα-μαμούθ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «έτεινε να χαράζει πολιτική βάσει της επικρατούσας άποψης, δεν είχε σημειώσει σημαντική επιτυχία στην επιβολή όρων χορήγησης δανείου… και δεν είχε εμπειρία στη διαχείριση κρίσης.

Προσθέτει ότι η Κομισιόν εστίασε περισσότερο στη «συμμόρφωση με τις νόρμες της Ε.Ε. παρά στις επιπτώσεις στην ανάπτυξη» και «δεν ήταν σε θέση να συνεισφέρει ουσιαστικά στον καθορισμό των μεταρρυθμίσεων εκείνων που θα προωθούσαν την ανάπτυξη».

«Κανένα από τα μέλη της τρόικας δεν φαινόταν να θεωρεί τη συμφωνία ιδανική», συνεχίζει το έγγραφο, σχολιάζοντας τον «ασυνήθιστο» διακανονισμό της τρόικας και σημειώνοντας ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές απόψεων εντός της τρόικας, ιδιαίτερα ως προς τις προβλέψεις για την ανάπτυξη».

Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη εκτροχιάστηκαν σημαντικά, ωστόσο η Ελλάδα καλούνταν να πετύχει τους ίδιους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος. «Οι δημοσιονομικοί στόχοι έγιναν ακόμη πιο φιλόδοξοι από τη στιγμή που η ύφεση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις. Επιπρόσθετα, άλλαξε το σημείο εκκίνησης», λέει το ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι οι στόχοι και οι μακροοικονομικές προβλέψεις δεν αναθεωρήθηκαν για να αντικατοπτρίζουν αυτό που πραγματικά συνέβαινε στην Ελλάδα για 18 μήνες, έως το Δεκέμβριο του 2011.

Το ΔΝΤ είχε προβλέψει αρχικά πως η Ελλάδα θα χάσει το 5,5% της οικονομικής παραγωγής της την περίοδο 2009 –2012. Ωστόσο το πραγματικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 15%. Το σχέδιο διάσωσης έκανε λόγο για ανεργία 15% το 2012 ενώ αυτή εκτοξεύτηκε στο 25%.

Η επιβράδυνση του ρυθμού της λιτότητας θα είχε βοηθήσει την ελληνική οικονομία αλλά δεν ήταν πολιτικά δυνατή, επισημαίνει το ΔΝΤ. «Αν και η πιο έγκαιρη προσαρμογή των στόχων θα είχε μετριάσει την ύφεση το πρόγραμμα θα απαιτούσε επιπρόσθετη χρηματοδότηση,» σημειώνεται στο έγγραφο με την επισήμανση πως ούτε το ΔΝΤ ούτε οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης ήταν έτοιμοι να δανείσουν περισσότερα χρήματα από τα 110 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα εκείνη τη στιγμή.

Στο έγγραφο ασκείται κριτική στις ελληνικές κυβερνήσεις για αποτυχία εφαρμογής των δομικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν δώσει ώθηση στον ιδιωτικό τομέα ενώ παράλληλα τονίζεται πως το κόστος της προσαρμογής μοιράστηκε με άνισο τρόπο στην κοινωνία.

Ωστόσο, το ΔΝΤ παραδέχεται πως υπάρχουν ορισμένα ιστορικά προηγούμενα για το μέγεθος της μείωσης των δαπανών και της αύξησης της φορολόγησης που έπρεπε η Ελλάδα να εφαρμόσει για να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.

Το ΔΝΤ δεν εξηγεί λεπτομερώς γιατί έκανε αυτές επιλογές ούτε γιατί συμφώνησε με τις αναλύσεις της τρόικας για τις οποίες τώρα ισχυρίζεται ότι ήταν λανθασμένες. Αντίθετα, επισημαίνει πως το προσωπικό του τόνισε με σαφήνεια τους κινδύνους στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Σχόλιο: JEAN CLAUDE JUNCKER άσε τα παραμύθια ότι μας έσωσες. Το αίμα των Ελλήνων έσωσε της Ευρωζώνη. Κατάλαβες μαλακα Juncker που δίνεις συνεντεύξεις και λες ότι σώσαμε την Ελλάδα.

Αν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη το 2010, τώρα θα είχε πάρτι ανάπτυξης.

Τόσα χρόνια με την Δραχμή τέτοια δεν την έζησε, κατάλαβες μαλακα Juncker;

Μας έσωσες; Από τι;

Βέβαια ο Juncker έχει ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα. Ποιο είναι αυτό;

Υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Υπάρχουν.

Άρα αγαπητέ μου Μιχάλη, γιατί να μην πω και εγώ ότι σας έσωσα;

Δυνατό επιχείρημα.

4444

Abdocan Comert

Abdocan Comert

4444

http://olympia.gr/2013/06/05/%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%88/

Η ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ PSI ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ! Αφού ξεφόρτωσαν ομόλογα πάνω στην πλάτη του δημοσίου ρημάζοντας την χώρα για τρία χρόνια με το παραμύθι ότι την “σώζουν”, τώρα “ομολογούν”!
Που είναι τώρα οι γελοίοι, αγράμματοι ή μισθωμένοι ινστρούκτορες που μιλούσαν για “σωτήρες” και “ευλογία”;
Να παραδεχτεί δημόσια σημαντικά λάθη που έγιναν στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας ετοιμάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο μιας κρίσιμης αξιολόγησης των
χειρισμών του στο πεδίο αντιμετώπισης της χρηματοπιστωτικής κρίσης της Ευρωζώνης.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, σε έγγραφο που κυκλοφόρησε εσωτερικά με ένδειξη «αυστηρά εμπιστευτικό» και βρέθηκε στα χέρια της Wall Street Journal, ο διεθνής Οργανισμός παραδέχεται ότι υποτίμησε σημαντικά τη ζημιά που η συνταγή λιτότητας προκάλεσε στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η αντίδραση στην κρίση έδωσε χρόνο στην Ευρωζώνη να περιορίσει τις επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι παρέβη τους ίδιους του τους κανόνες για να κάνει το διογκούμενο χρέος της Ελλάδας να φαίνεται βιώσιμο, καθώς η χώρα δεν ικανοποιούσε τρία από τα τέσσερα κριτήρια του ΔΝΤ για παροχή στήριξης. Στη διάρκεια των τριών προηγούμενων ετών, ένας αριθμός αξιωματούχων του ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης της γενικής διευθύντριας, Christine Lagarde, διατείνονταν επανειλημμένως πως το χρέος της Ελλάδας είναι «βιώσιμο» -πιθανό να εξοφληθεί πλήρως και έγκαιρα.

με πληροφορίες από το http://www.capital.gr

Σχόλιο: Έχεις και τον Μαλακα τον Jean Claude Juncker να βγαίνει στην Τηλεόραση και να λέει ότι μας έσωσε! Το άκουσα και γέλασα δυνατά.

Αυτά τα παραμύθια. Αν η Ελλάδα Juncker έφευγε το 2010 από την ευρωζώνη, σήμερα δε θα υπήρχε Ευρώ. Κατάλαβες μαλακα;

Δεν είναι όλοι χαζοί στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έπρεπε να πει: θέλω κούρεμα δημόσιου χρέους, αλλιώς φεύγω. Αλλά οι αλήτες του ΠΑΣΟΚ στην αρχή και μετά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρόδωσαν τους νεοέλληνες.

Χούντα κανονική. Ο Γιωργάκης που η θέση του είναι στη φυλακή,  από το λεφτά υπάρχουν μας πήγε στο ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας.

Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, κλπ πρέπει να δικαστούν, αφού καταργηθεί το άρθρο 86 και ισχύσει αναδρομικά η μη παραγραφή των εγκλημάτων τους.

Ποια κόμματα μπορούν να τους δικάσουν;

Η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αυτοί κατέθεσαν πρόταση με 4 κατηγορούμενους. Οι άλλοι κάνουν συγκάλυψη.

Τα γεγονότα όσο αφορά την Λίστα Lagarde  δείχνουν, πόσο βρώμικοι είναι.

Το άρθρο 86 γι’αυτό το έφτιαξαν, για να έχουν προστασία.

Δεν είναι τυχαίο που φέρνουν τώρα το αντιρατσιστικό. Τώρα που ο Τσίπρας ολοκληρώνει την κωλωτουμπα και νομίζει ότι θα γίνει πρωθυπουργός.

Ο Τσίπρας κάνει λάθος υπολογισμούς.  Ο Τσίπρας βιάστηκε να κάνει κολωτουμπες.

Ποιοι θα δικάσουν αυτούς που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και την ξεπούλησαν;

Αυτή η διαδικασία θα φέρει τη λύτρωση και το φως.

Ο Τσίπρας θα έπρεπε να έχει καλύτερη στρατηγική. Βέβαια έχει ένα ελαφρυντικό, ότι όλα γίνονται γρήγορα, αλλά έτσι είναι η ιστορία.

Εκεί που η Μπακογιάννη νόμιζε ότι θα γίνει πρωθυπουργός, ήρθε ο Σαμαράς.

4444

Ο πόλεμος, γράφει, «μας σφυρηλάτησε, μας σμίλεψε και μας σκλήρυνε κάνοντάς μας αυτό που είμαστε.

Στο βιβλίο του «Ο αγώνας ως εσωτερικό βίωμα» (1922) ο Jünger υπερασπίζεται την ανάγκη των υπαρξιακών επιλογών και για τα άτομα και για τα κοινωνικά σύνολα.

Και τα έθνη θα πρέπει να επιλέγουν ή ορθότερα να αποφασίζουν για την πορεία τους στην παγκόσμια ιστορία.

Η μαζική δημοκρατία της μεταπολεμικής Γερμανίας δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για ρομαντικές επιλογές. Κατηγορήθηκε ο Jünger για καθυστερημένο ρομαντισμό κάτω από το άπλετο φως του διαφωτισμού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Στη σκέψη του η διαμάχη μεταξύ διαφωτισμού και ρομαντισμού είναι ψευδής.

Εκείνο που έχει σημασία είναι να διατηρήσει ο άνθρωπος την πρόσβαση προς το Απόλυτο, την ύψιστη αυτή στιγμή που ο καθένας μας συνδέεται με ό,τι ο ίδιος θεωρεί πρωταρχική μήτρα της υπάρξεώς του.

4444

Ακούω όλα τα είδη μουσικής. Δεν υπάρχουν δογματισμοί αναγνώστη.

Θα μους πεις και τι υπάρχει;

Ο Χρηστός είπε στον Πιλάτο: ήρθα για να καταμαρτυρήσω την αλήθεια.

Ο Πιλάτος απάντησε: και ποια είναι η αλήθεια.

Ο Χρηστός στην συνέχεια σταυρώθηκε.

Την ώρα που ήταν πάνω στον Σταυρό ο ένας ληστής του είπε: αφού είσαι ο Μεσσίας, γιατί δε σώζεις τον εαυτό σου και εμάς;

Ο Καζαντζάκης έγραψε τον τελευταίο πειρασμό για να μας δώσει μια άλλη εκδοχή.

Και Τι υπάρχει λοιπόν;

Υπάρχει η εκαστοτε πραγματικότητα και από την άλλη η κατάρρευση της.

Όταν ο Έρβιν Σρέντιγκερ  παρουσίασε την γνωστή εξίσωση, σε κάποια στιγμή της έντασης ακούστηκε και το: ναι αλλά στην δική μας πραγματικότητα δεν υπάρχουν τέτοια ζώα. Τουλάχιστον δεν έχουμε δει.

Γύρνα και σβησ’τα όλα!!!!

Ηλιάδη θα έχεις έναν υπέροχο Ιούνιο.

4444

The U.S. Treasury said this morning that it will sell another 30 million shares of stock in General Motors Co. (NYSE: GM) in conjunction with GM’s addition to the S&P 500 Index. The United Auto Workers Retiree Medical Benefits Trust will also sell 20 million shares, bringing the total share sale to 50 million shares.

At last night’s closing price of nearly $35 a share, the Treasury’s sale will bring in about $1.05 billion. In December, GM repurchased 200 million shares for about $8.7 billion. At that time the Treasury said it would sell its remaining 300 million shares in an orderly fashion and dump all its GM shares in 12 to 15 months. The Treasury sold 58.4 million shares in April for a total of about $1.6 billion in its first sale under the plan.

The Treasury disbursed about $51 billion to GM and has recovered about $31.1 billion (including interest payments) before today’s announcement.

With fewer than 112 million shares of GM stock remaining, chances are virtually zero that U.S. taxpayers will recoup their entire investment in the U.S. automaker.

Read more: U.S. Treasury to Sell More GM Stock – 24/7 Wall St. http://247wallst.com/2013/06/05/u-s-treasury-to-sell-more-gm-stock/#ixzz2VLzT6eox

Σχόλιο: Αυτός είναι ο Αμερικάνικος τρόπος διάσωσης και φυσικά είναι ο σωστός. Βλέπεις νεοέλληνα τι κάνουν οι Αμερικάνοι; Πως διασώζουν εταιρείες, τις κάνουν ξανά λειτουργικές και χωρίς όλο αυτό να στοιχήσει στον Αμερικανό Φορολογούμενο.

4444

Άχρηστοι (Χαζοί) και Φιλόδοξοι.

Οι χαζοί και φιλόδοξοι, ή μωροφιλόδοξοι, αν προτιμάτε – μπορούν να αναγνωριστούν από το ότι είναι διαρκώς με την γλώσσα έξω και γλύφουν.

Ο μωροφιλόδοξος πιστεύει στη χρήση λιπάσματος για τις φράουλες, ενώ οι περισσότεροι από εμάς θα βάζαμε σαντιγί και ζάχαρη.

Μέχρι ένα σημείο αυτοί οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι γιατί δουλεύουν σκληρά για να σου κάνουν τη χάρη.  (Κάνουν δηλαδή πατάτες αλλά με αποτελεσματικό τρόπο).

Εκεί που τα σκοτώνουν είναι όταν ο υπερφίαλος εγωισμός τους οδηγεί να κάνουν τους ειδικούς και να αναλάβουν δύσκολες και βαριές δουλειές πέρα από τις δυνάμεις τους και την εξυπνάδα τους.

Είναι τόσο ανασφαλείς που δεν μπορούν να δουλέψουν για τους δυνατούς, ικανούς τμηματάρχες, ούτε η δεσποτική αλαζονεία τους (που συνήθως δεν ξέρουν και να την κρύψουν) είναι προσφιλής στους προϊσταμένους τους.

Θέλουν τον έλεγχο, να δίνουν διαταγές, αλλά δεν έχουν τα κότσια.

Τελικά παρά το γλείψιμο και την κολακεία προς το άτομο σου, δεν είναι και τόσο πιστοί.

Και δεν είναι να απορείς γιατί κάθε φιλόδοξο άτομο δεν είναι τελικά νομιμόφρον – αφού το μόνο που θέλει είναι να πάρει τη θέση του ανωτέρου του.

Οι μωροφιλόδοξοι, δυστυχώς, δεν είναι αρκετά έξυπνοι για να κρατήσουν τον έλεγχο της φιλοδοξίας τους και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να δράσουν, χωρίς να δημιουργήσουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία του οργανισμού.

Συνεπώς, με το πρώτο πρόβλημα που θα σου δημιουργήσουν, πέταξε τους έξω.

Και μια προειδοποίηση: ένας Μωροφιλόδοξος υπάλληλος – στέλεχος (όσο βλάκας και τεμπέλης μπορεί να είναι ένας υπάλληλος – στέλεχος) μπορεί – παρά τη χαζομάρα του – να διαθέτει πονηριά.

Είναι το είδος που οι Γερμανοί αποκαλούν dummschlau: ο κουτοπόνηρος.

4444

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/06/blog-post_9133.html

Η Μανιτόμπα είναι η πρώτη επαρχία του Καναδά που αναζητεί νέους μετανάστες από τη Νότια Ευρώπη, η οποία πλήττεται από την ανεργία. Ετσι θα στραφεί προς την αγορά εργασίας της Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας στρατολογώντας εποχιακούς αλλά και μόνιμους εργάτες.
Αυτή η τακτική είναι μέρος
του επαρχιακού προγράμματος και η συγκεκριμένη μονάδα προσλήψεων θα έρθει σε επαφή με τις κοινότητες των Ελλήνων, Ιταλών, Ισπανών και Πορτογάλων, αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.
Η Μανιτόμπα ζητάει άτομα ηλικίας 21-45 ετών ειδικευμένα στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και άλλες ειδικότητες και πρόκειται να στρατολογήσει 250.000 εργαζόμενους μέχρι το 2020. Στην Ελλάδα η αποστολή στρατολόγησης νέων εργατών/ μεταναστών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 8-12 Ιουνίου, όπου η ομάδα εργασιακής στρατολόγησης της Μανιτόμπα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους για άδεια εργασίας στον Καναδά.

Σχόλιο: Ο Καναδάς είναι πολύ καλή χώρα. Όσοι πάτε θα είστε τυχεροί. Μιλάμε για οργανωμένη χώρα. Καμία σχέση με το Ελληνικό κράτος και τους αλήτες της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

4444

http://olympia.gr/2013/06/05/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-mega/#more-278744

ΤΟ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Οι μέτοχοι, οι δημοσιογράφοι, Η επόμενη μέρα. Είναι θέμα που θα επηρεάσει και το πολιτικό σκηνικό, γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Η στρόφιγγα του εύκολου χρήματος έκλεισε και έτσι οι μέτοχοι έπρεπε να πάρουν αποφάσεις.

Μπόμπολας και Ψυχάρης πρότειναν συρρίκνωση δαπανών και “συρρίκνωση προσωπικού” με 150 απολύσεις. Κούρεμα για τους υπόλοιπους κλπ.

Ο Βαρδής αντιπρότεινε συγχώνευση MEGA – STAR. Εάν γινόταν αυτό, άλλαζε άρδην η μετοχική σύνθεση του νέου σχήματος, γι’ αυτό και δεν το δέχθηκαν οι Μπόμπολας – Ψυχάρης. Είχαν όμως και το επιχείρημα της περαιτέρω οικονομικής επιβάρυνσης του νέου σχήματος. Αλλά η ταμπακέρα ήταν έχαναν ουσιαστικά τον έλεγχο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Βαρδής παίρνει την απόφαση να αναβαθμίσει το STAR και να το κάνει ειδησεογραφικό. Το σχέδιο έλευσης του Χατζηνικολάου δεν είναι απλώς να έχει “σχολιασμό”. Σε επόμενη φάση παίρνει την δική του εκπομπή και αμέσως μετά θα πάρει την διεύθυνση του καναλιού! Στο μεσοδιάστημα, “αφεντικό” του πολιτικού θα είναι η Μάρα Ζαχαρέα.
Ο Ψυχάρης (κυρίως) κατάλαβε αμέσως τι θα επακολουθήσει και αυτό ήταν αιτία πολέμου. Ο “συνέταιρος” γινόταν άμεσος ανταγωνιστής, τόσο για την διαφήμιση αλλά κυρίως για την παρεμβατικότητα. Και τα δύο θα κόστιζαν στο Mega. Αυτό πρακτικά δυναμίτισε τις σχέσεις και οδηγεί με σιγουριά στην διάσπαση της μετοχικής σύνθεσης του MEGA.

Σε αυτή την συγκυρία, κάνει τις δηλώσεις ο Τσίπρας λέγοντας ότι θα εξετάσει από μηδενική βάση το ζήτημα της αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Αυτό ήταν αιτία πολέμου αφού Ψυχάρης και Μπόμπολας θεώρησαν ότι η κίνηση γίνεται με “δάκτυλο” Βαρδή. Ο Ψυχάρης το τεκμηριώνει λόγω των στενών σχέσεων που έχουν ο Βαρδής με τον Ν. Κωνσταντόπουλο, πατέρα της Ζωής. Τον βλέπουν ως “δίαυλο” με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ψυχάρης επιτίθεται με απανωτά άρθρα σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ (ως ειδικος συνεργάτης).

Αναφέρεται ευθέως στον Τσίπρα που δημιουργεί την “νέα διαπλοκή”, φωτογραφίζει τον Κωνσταντόπουλο για να χτυπήσει τον Βαρδή. Εκεί κολλάει η αναφορά στον Καραμανλή (Μάρα – Βαρδής που με το προξενειό Κωνσταντόπουλου θα στηρίξουν Τσίπρα, όπως στήριξαν Καραμανλή το 2004).

Στο πρόσφατο ΔΣ βγήκαν τα μαχαίρια. Ομάδα Ψυχάρη – Μπόμπολα από την μιά, ομάδα Βαρδή από την άλλη. Οι απανωτές επιθέσεις Ψυχάρη έρχονται ως αντίβαρο στα ισχυρά χαρτιά του Βαρδή. Με νούμερο 1 βέβαια, την ρευστότητα από τις άλλες δραστηριότητες: Εφοπλιστικά, πετρέλαια, τραπεζικά.

Σε αυτό, ο Ψυχάρης είναι στην γωνία αφού όλες οι εκδοτικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που εντείνεται. Ο Μπόμπολας επίσης βλέπει τα μεγέθη του να συρρικνώνονται και η εποχή των χρυσών αγελάδων και των μεγάλων έργων έχει τελειώσει. Ακόμα και οι εκταμιεύσεις υπολοίπων από το κράτος, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Τρόικας.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η πρόσφατη οπερέτα της Ολυμπίας οδού, δεν είχε σκοπό να δουλέψει τους ιθαγενείς, αλλά τους κουτόφραγκους.

Υπάρχει όμως και ένα πολύ λεπτό σημείο που θα είναι και η αιτία γενικής ανάφλεξης: Ο Βαρδινογιάννης σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εγγυητής για δάνεια που έχει πάρει όχι μόνο το MEGA, αλλά και εκδοτικές επιχειρήσεις των εταίρων!! Αυτό το στοιχείο, ανάλογα το εύρος, είναι το σημείο κλειδί για τις εξελίξεις. Ένα δίκοπο μαχαίρι, ένα σφιχταγκάλιασμα με δύο αναγνώσεις.

-Ο Βαρδής μπορεί να τραβήξει την πρίζα εάν η κατάσταση φτάσει στα άκρα. Ως εγγυητής όμως σε ενδεχόμενη κατάρρευση μπορεί να συμπαρασυρθεί.
Η ιστορία βεβαίως διδάσκει ότι όπου μαλώνουν τα θηρία, την πληρώνουν άλλοι. Έτσι, στο ακραίο σενάριο όπου δεν θα γίνει συμβιβασμός (ως γνωστόν επίσης τα θηρία τα βρίσκουν μεταξύ τους), θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Και δεν μιλάμε για τις ακριβοπληρωμένες τηλεπερσόνες που έχουν κλείσει ως μεροκαματιάρηδες. Για τον “άλλους” μιλάμε.Πέραν αυτού, είναι ξεκάθαρο πως αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν όλο το πολιτικό σκηνικό.

Σχόλιο: Όποιος έχει ρευστότητα σήμερα, είναι άνετος. Η Ρευστότητα είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας.

4444

http://olympia.gr/2013/06/05/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1/#more-278794

Μετά από δικαστική απόφαση «μπλόκαραν» και τα τελευταία 100.000 ευρώ που είχε στα ταμεία του το ΠΑΣΟΚ και πλέον βρίσκεται (μετά την εκλογική) μπροστά και στην οικονομική χρεοκοπία.

Οι 100.000 ευρώ ήταν μέρος των χρημάτων από την τρίτη δόση του 2012 που ήταν τρία εκατομμύρια ευρώ και δεσμεύτηκαν με δικαστική απόφαση του πρωτοδικείου, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει ταξιδιωτικό γραφείο για τη διεκδίκηση 240.000 ευρώ από μεταχρονολογημένη επιταγή που είχε υπογράψει στη θητεία του ο τέως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο ερευνάται από την εισαγγελία καθώς φέρεται να είχε μονοπώλιο στα ταξίδια του υπουργείου Εξωτερικών.

Στα δικαστήρια απειλεί να προσφύγει και πάλι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της Ιπποκράτους για τα οφειλόμενα ενοίκια, γι΄αυτό και έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για μεταφορά του ΠΑΣΟΚ και πάλι στη Χαριλάου Τρικούπη. Η εφημερίδα, μάλιστα κάνει λόγο και για εισηγήσεις στον Βενιζέλο για αυτοδιάλυση του κόμματος για να απαλλαγεί από τα χρέη.

Σχόλιο: Τι  Διάλυση του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ για να απαλλαγούν από τα χρέη, σκέπτονται οι βρωμεροί και άθλιοι Πασοκοι.

Κάποιοι Πασοκοι πρέπει να πάνε και φυλακή. Εδώ μιλάμε για εκατομμύρια Ευρώ από δάνεια.

Αν οι νεοέλληνες κάνουν το θαύμα και ψηφήσουν την Χρυσή Αυγή, όλοι αυτοί θα πάνε φυλακή και θα ανασάνει η χώρα.

Είδατε τι μίζες έχει πάρει ο βρωμερός Άκης, στελεχαρα του ΠΑΣΟΚ.

Μίζες δεν έπαιρνε μόνο ο Άκης, να εξηγούμαστε.

Θέλω εκλογές.

4444

Στο 24% του ελληνικού ΑΕΠ διαμορφώνεται η παραοικονομία στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Institute of Economic Affairs, την οποία υπογράφει ο «γκουρού» της σκιώδους οικονομίας καθηγητής Friedrich Schneider.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα έρχεται στην πρώτη θέση μεταξύ των 21 χωρών – μελών του ΟΟΣΑ που εξετάστηκαν, με την κοστολόγηση της παραοικονομίας να αγγίζει τα 45 δις ευρώ. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Ιταλία με ποσοστό 21,6%.

4444

S&P 500

Οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές βγήκαν σωστοί για την άνοδο του S&P 500.
Επαληθεύτηκαν και οι ποιο αισιόδοξες προβλέψεις για το 2013 και μάλιστα το πρώτο 6μηνο και όχι μόνο, αγγίξαμε και την υπερβολή.
Ο S&p 500 χρειάζεται μια διόρθωση.

4444

04/06/2013

4444

4444

New York City

New York City

4444

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/kerkira-to-proto-idatodromio-sto-ionio

Στο λιμάνι της Κέρκυρας θα δημιουργηθεί το πρώτο υδατοδρόμιο στο Ιόνιο, μετά την ενεργοποίηση της νομοθεσίας που καθορίζει τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας των υδατοδρομίων.
Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για πτητικό έργο στα Ιόνια νησιά.
Αρχικά, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ως έδρα το νησί του Ιονίου, για να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ προς τους Οθωνούς, την Ερείκουσα και τους Παξούς, αλλά και πτήσεις περιήγησης τουριστών κρουαζιέρας που θέλουν να δουν την Κέρκυρα από ψηλά.

Σχόλιο: Αυτό είναι μια καλή είδηση. Αν ήμουν τουρίστας, θα πλήρωνα για να δω την Κέρκυρα από ψηλά και φυσικά να την φωτογραφήσω.  Έτσι και έχεις την οικονομική άνεση, αυτή η εμπειρία δε χάνεται.

Επίσης αν σου αρέσει η Φωτογραφία, είναι μοναδικό να φωτογραφίζεις από ψηλά.

4444

Έξυπνοι και Τεμπέληδες.

Οι Έξυπνοι και Τεμπέληδες είναι πολύ χρήσιμοι. Μπορεί να μη μπουν στον κόπο να δουν μια μυρμηγκοφωλιά πάνω σε έναν σωρό άχυρα, αλλά μπορούν αν χρειαστεί να βρουν μια βελόνα στα άχυρα.

Το μυστικό είναι, να τους σπρώχνεις συνέχεια και αυτοί θα κάνουν δουλειά.

Πρέπει πάντα να λες στα στελέχη σου, να τους τσιγκλάνε.

Με τον τρόπο αυτό, αυτοί – οι έξυπνοι και τεμπέληδες – θα βγάλουν και πολλή δουλειά και υψηλού επίπεδου στην εταιρεία σου.

Πολλοί μάνατζερ θεωρούν τους έξυπνους και τεμπέληδες δύσκολους και αποφεύγουν όσο μπορούν να τους προσλάβουν και να τους κρατήσουν.

Αυτό είναι λάθος.

Χρειάζεται μόνο να τους παρακινήσεις με ένα ισχυρό κίνητρο. Όσο κι αν αυτό φαίνεται παράξενο – εγώ δε το βρίσκω και τόσο περίεργο – ένας consigliere είναι συχνά ένας τέτοιος τύπος.

4444

http://olympia.gr/2013/06/04/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-alpha-bank-%CF%84%CE%B1/

ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ. Ο ΣΤΕΓΓΟΣ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ 99 ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ …

Να παράσχει τη συναίνεσή της προς εγγραφή προσημειώσεως υποθήκης υπέρ της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ για ποσό ανερχόμενο σε €18.700.000,00, πλέον τόκων και εξόδων, αποφάσισε στην από 3.6.2013 συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου η Πόρτο Καρράς, θυγατρική της εταιρείας Τεχνική Ολυμπιακή, στο πλαίσιο της αύξησης των ορίων χρηματοδότησής της, λόγω της κατασκευαστικής δραστηριότητας που αναπτύσσει μετά την απορρόφηση τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου των δημοσίων έργων, από την ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε,  επίσης θυγατρική της εταιρείας Τεχνική Ολυμπιακή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η προσημείωση αυτή εγγράφεται επί της καθέτου ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου «ΣΙΘΩΝΙΑ».

Επίσης, σε ορισμένες αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες (διαμερίσματα) της κάθετης ιδιοκτησίας MARINA VILLAGEANDYACHT CLUB του συγκροτήματος έχει εγγραφεί προσημείωση υποθήκης, υπέρ της ως άνω Τραπέζης, για ποσό ανερχόμενο σε πέντε εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες Ευρώ (€ 5.600.000,00).

Οι προσημειώσεις αυτές εγγράφονται σε εξασφάλιση των πάσης φύσεως απαιτήσεων της ως άνω Τραπέζης, από συμβάσεις πιστώσεως με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό, καθώς και από συμβάσεις εγγυητικών επιστολών που έχει καταρτίσει με την εταιρεία ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ, για τον κατασκευαστικό της κλάδο.

Υ.Γ. Έλληνα μην ξεχνάς έρχεται ανάπτυξη. Τα λεφτά που πλήρωσες εσύ τα παιδιά σου και καμιά 40 γενιές ακόμα, είναι για το κάλο της πατρίδας. Αν δεν σώσαμε τις τράπεζες πως θα συνέχιζε να έχει αλληλόχρεους λογαριασμούς ο Στέγγος στον Κωστόπουλο. Ε για σκέψου το…

Σχόλιο: Η Διαπλοκή των Νταβαζτιδων για εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, δεν ωφελεί σε καμία περίπτωση την Ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Νταβατζηδες δεν έχει μόνο η Ελλάδα. Και η Ιρλανδία έχει, και η Πορτογαλία και η Ισπανία. Απλά εκεί υπάρχει ένα όριο, εδώ δεν υπάρχουν όρια. Φυσικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τώρα η ΔΗΜΑΡ ευθύνονται για τους ασύδοτους νταβατζηδες.

Όσο οι νεοέλληνες θα συνεχίσουν να ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, φως δε θα δουν. Αντίθετα κάθε μέρα βλέπουν τον θάνατο. Τόσο απλά.

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/sismiki-donisi-stin-atiki

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04.56 τα ξημερώματα στο ανατολικό τμήμα της Αττικής.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4R και σημειώθηκε 22 χλμ. ανατολικά από την Αθήνα και 4 χλμ. νοτιοανατολικά από το Πικέρμι. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε διάφορες περιοχές της Αττικής, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους.

4444

EYA XERIA MONOPETRO 01 01 040613

Η Ιστορία είναι πολύ απαιτητική υπόθεση, Εύα.

Είναι φυσιολογικό να γίνει ένας σεισμός. Το λέει και ο Χατζητετοιος που έστειλε και το βιβλίο του στην Όλγα.

Η Εύα δεν αμάρτησε, προσπαθεί να ικανοποιήσει την Ιστορία.

Η Ιστορία είναι δύσκολη υπόθεση. Όχι σα τις βλακείες που λέει η Ρεπουση και άλλοι.

Στο γράψιμο της Ιστορίας όλα είναι διαφορετικά και πολλά συστήματα αναφοράς και πολλές εξισώσεις και αλγόριθμους.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνει ένας σεισμός, το αναφέρει και ο Χατζιτετοιος.

Εχτες η Εύα ήταν δυο φορές καυτή, γιατί έτσι το ήθελε και μπορούσε. Δεν έχεις αναγνώστη παρά να δεις την μαθηματική ακολουθία των εικόνων!!!!

Οι δικες μου εικόνες που δημοσιεύω, είναι διαφορετικές, όπως και αυτές που τραβώ.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνει ένας σεισμός, το είπε και ο Χατζητετοιος που έστειλε και το βιβλίο στην Όλγα.

Εχτες όταν έγινε ο σεισμός και με ξύπνησε, μια και το κρεβάτι μου κουνήθηκε πολύ έντονα,  σκέφτηκα, ότι δεν θέλω να βγω από το σπίτι. Μες την νύχτα. Δεν είμαι για τέτοια.

Μετά διαλογίστηκα,  χωρίς να κάνω γιόγκα όπως η Ρίτσα, για μερικά λεπτά και ξανά κοιμήθηκα.

Σήμερα η Εκπομπή της Εύας θα αρχίσει στις 4, όπως μας πληροφόρησε εχτες. Ε. 

4444

03/06/2013

4444

ELLADA ANILIKH 01 20 030613

4444

SYRIA - S 300

SYRIA – S 300

4444

02/06/2013

4444

Cloning Mammoth

Cloning Mammoth

4444

4444

http://olympia.gr/2013/06/02/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%BA/#more-277703

ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ. ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”!
Η επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα ο Συριακός Ηλεκτρονικός στρατός μετά το χακάρισμα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Κατάρ εκτός από την αποκάλυψη των “αδελφικών” σχέσεων Τουρκίας και Κατάρ, έχει και Ελληνικό ενδιαφέρον.
Ο Γκιούλ καλεί τον “αδελφό” του, να στηρίξει συγκεκριμένη επιχείρηση τουρκικών συμφερόντων.
Στην Ελλάδα, η μεταβίβαση – μαμούθ μετοχών από ελληνόφωνο μεγαλοεργολάβο στο
Κατάρ, έγινε μέσα στο μεγαρο Μαξίμου, παρουσία του ίδιου του τότε πρωθυπουργού Παπανδρέου! Μία επένδυση για την οποία το Ελληνικό δημόσιο πήρε 11 εκ. Ευρώ (και χάρισε 15 από τα πρόστιμα), απέδωσε στον εργολάβο 700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ! Δηλαδή η διεφθαρμένη παρέα Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, βοήθησαν επιχειρηματία να 70πλασιάσει τα χρήματα του εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας!
Η παρέμβαση του εισαγγελέα θεωρείται επιβεβλημένη.
(Λεζάντα φωτογραφίας: Σε συμφωνία για την είσοδο του Κατάρ στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική κατέληξε το απόγευμα του Σαββάτου (01.01) ο Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Εμίρη του Κατάρ σεΐχη Hamad Bin Khalifa Al Thani, και τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Εμιράτου, σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani,)

Σχόλιο: ο Παπανδρέου Πολιτικά είναι ένα πτώμα. Οι Έλληνες θέλουν αν τον δουν να δικάζεται. Αν η Χρυσή Αυγή είχε την πλειοψηφία στην Βουλή και όχι η Βρωμερή ΝΔ, το βρωμερό ΠΑΣΟΚ και η Βρωμερή ΔΗΜΑΡ, τώρα θα γινόταν εξεταστική και για τον Γιωργάκη.

Όποιος θέλει να δικαστεί ο Παπανδρέου και όλοι αυτοί, αναγκαστικά ψηφίζει Χρυσή Αυγή.

Ποιος ήταν ο Εργολάβος; Ο Μπόμπολας ήταν. Έτσι βγαίνουν τα λεφτά. Ο Μπόμπολας έκανε αλαξωκωλιες με το βρωμερό ΠΑΣΟΚ και έβγαλε λεφτά με ουρά.

Όποιος νομίζει ότι το πολύ χρήμα στην Ελλάδα, βγαίνει με την τίμια δουλειά, είναι γελασμένος.

Ο Βαγγελης Βενιζέλος μπορεί να διαγράψει ότι ώρα γουστάρει τον Γιωργάκη. Μάλιστα αν τον στείλει και στα δικαστήρια για την μαύρη τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να του βγει και σε καλό.

Θέλετε να μάθετε τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές; Μπορώ να σας γράψω και τα αποτελέσματα!!!! Πλάκα κάνω!!!!

Αν υπήρχε στοίχημα, θα στοιχημάτιζα πάντως. Πως έχω στοιχηματίσει για την Συρία και την Αμερικάνικη Οικονομία.

Μου αρέσει να στοιχηματίζω. Μου αρέσουν τα μεγάλα στοιχήματα. Τι θα γίνει σε 50 χρόνια; Τι θα γίνει σε 100 χρόνια; Αυτά τα στοιχήματα με φτιάχνουν.

Και πάντα είμαι στην ώρα μου για να εισπράξω!!!!

4444

Η Ελλάδα μπορεί σε 4 χρόνια να γίνει τοπική υπερδύναμη. Αλλά ποιοι θα την φτιάξουν;

Αυτοί που έφτιαξαν το άρθρο 86 για να ξεφτιλίσουν το Ελληνικό Σύνταγμα; Αυτοί είναι αλήτες. Κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου. Αυτοί μόνο ληστεύουν, δε φτιάχνουν.

Κατάλαβες Έλληνα;

Ποιοι θα φτιάξουν την Ελλάδα υπερδύναμη; Αυτοί που την παρέδωσαν στους Λαθρομετανάστες. Θεωρούν τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς και δε ξέρω ποιους άλλους, καλυτέρους από τους Έλληνες και τους δίνουν δικαιώματα, που δεν έχουν ούτε οι Έλληνες.

Οι Αριστεροί έβαλαν τον Βελουχιώτη να αυτοκτονήσει γιατί δεν ήξεραν πώς να κυβερνήσουν και τώρα τον κλαίνε και του πλάθουν το εγκώμιο. Πουτανες κανονικές.

Όλοι αυτοί, δεξιοί και αριστεροί είναι μαλακες.

Αν όλοι αυτοί ζούσαν στην Αρχαία Ελλάδα την εποχή του Μεγάλου Αλέξανδρου, δεν είχαν καμία τύχη.

Οι Αρχαίοι Έλληνες μια και αναφέρεστε συνεχώς, δεν πήγαν στην Ινδία επειδή είχαν βύσμα.

Είστε Σουργελα.

4444

4444

http://olympia.gr/2013/06/02/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84/

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης, από τον αδόκητο χαμό του 63χρονου, Δημήτρη Κουτρουμάνου, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τις σφαίρες του όπλου του άγνωστου δράστη που επιχείρησε να τον ληστέψει έξω από το κατάστημά του.

Ακόμα μεγαλύτερο ήταν το σοκ για τη σύζυγο του θύματος, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έζησε την τραγωδία και είδε αιμόφυρτο τον άντρα της να ξεψυχά στην αγκαλιά της. Ποιος
να το πίστευε πως ο άτυχος 63χρονος θα έχανε ακαριαία τη ζωή του από τις σφαίρες ενός αδίστακτου ληστή, που τράπηκε σε φυγή χωρίς να πάρει τα χρήματα που αποτελούσαν τις εισπράξεις του άτυχου ιδιοκτήτη.

Τραγική ειρωνία, είναι πως ο αδικοχαμένος, Δημήτρης Κουτρουμάνος, είχε πέσει θύμα ληστείας ακόμα δύο φορές στο παρελθόν και την περασμένη Παρασκευή για τρίτη φορά η μοίρα είχε γράψει το πιο τραγικό τέλος.

Σε εξέλιξη, εξάλλου βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου δράστη που η σφαίρα του πυροβόλου όπλου του, έπληξε θανάσιμα, τον 63χρονο Δημήτρη Κουτρουμάνο, ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων Shell στην Κάτω Παναγιά.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής γύρω στις 22:45, ένας άγνωστος νεαρός άνδρας πλησίασε πεζός τον ιδιοκτήτη πρατηρίου, τη στιγμή που είχε κλείσει το κατάστημα και κατευθυνόταν προς το όχημά του μαζί με την σύζυγό του και του ζήτησε τις εισπράξεις της ημέρας. Όταν ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου έβαλε το χέρι στην τσέπη προκειμένου να δώσει τα χρήματα, ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές με αποτέλεσμα η μία σφαίρα να τραυματίσει θανάσιμα τον 63χρονο. Ο δράστης διέφυγε πεζός, χωρίς να αφαιρέσει τα χρήματα από το θύμα, ενώ ο 63χρονος μεταφέρθηκε στον Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών για αυτοψία και επιστημονική διερεύνηση του χώρου, ενώ έχει παραγγελθεί και νεκροψία-νεκροτομή. Στο χώρο του περιστατικού βρέθηκαν δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου των 9 χιλιοστών.

Ο άτυχος ιδιοκτήτης είχε πέσει θύμα ληστείας άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Η μοίρα έμελλε να παίξει το σκληρό της παιχνίδι, να δείξει το αδίστακτο πρόσωπό της στον ίδιο και την οικογένειά του.

Ελλιπής, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, είναι η αστυνόμευση στην περιοχή της Κυλλήνης, με αποτέλεσμα να ζουν με την αγωνία ότι κάποια στιγμή θα εισβάλλει ξαφνικά κάποιος στο σπίτι ή στο κατάστημά τους, που με την απειλή όπλου θα διεκδικήσει τα χρήματά τους. Τρέμουν στην ιδέα ότι μία λάθος κίνηση δική τους, ίσως μπερδέψει ή ξαφνιάσει τον δράστη και αποβεί μοιραία για την ίδια τους την ζωή ή ακόμα και την ζωή των δικών τους αγαπημένων προσώπων.

Γαληνή Τσαρουχά
patrisnews.gr

Σχόλιο: Το Ευρώ και η Τρόικα μαζί με τους δοσίλογους, σκοτώνουν τους Έλληνες. Είτε τους βάζουν να αυτοκτονήσουν, είτε τους σκοτώνουν μέσω της αύξησης της εγκληματικότητας.

Ο Δράστης τον σκότωσε χωρίς να πάρει ούτε τα λεφτά.

Δυο είναι οι εκδοχές. 1) ότι είναι ερασιτέχνης και πανικοβλήθηκε, όταν το θύμα έβαλε το χέρι στην τσέπη. 2) ότι η ληστεία είναι η πρόφαση για να τον σκοτώσει.

Περιμένω από την Ελληνική Αστυνομία να βρει τον Ένοχο.

Η γυναίκα του, τραγική φιγούρα. Άλλη μια τραγωδία στην Ελλάδα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

4444

CYPRUS

4444

4444

01/06/2013

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21520.htm

Έχει μείνει στην ιστορία ως το “Βρώμικο ’89″.
Ταιριαστός τίτλος, όχι όμως για τον λόγο που δόθηκε αλλά για την πραγματικότητα. Το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, που έμεινε στην ιστορία ως “Σκάνδαλο Κοσκωτά”, ήταν η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να γλιτώσει την καταστροφή. Σε αυτή την μάχη, λίγοι ήταν αυτοί που στάθηκαν όρθιοι.

Όρθιοι απέναντι στις απειλές, στις συκοφαντίες, στον διωγμό από μία κουστωδία συνεργών στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τέλος από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που αποφάσισε ότι η συγκάλυψη θα βοηθούσε στην διατήρηση ενός σάπιου εξουσιαστικού συστήματος που θα πλούτιζε εις βάρος της χώρας.

Είχαν απόλυτο δίκιο, το ζει σήμερα κάθε Έλληνας στο πετσί του.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά όλη η αλήθεια, από έναν άνθρωπο που έζησε από κοντά όλο το παρασκήνιο της δίκης και περιγράφει με σαφήνεια τα γεγον ότα, όπως ακριβώς συνέβησαν εκείνη την περίοδο, τόσο πρίν, όσο και μετά την δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Πρόκειται για έναν ανώτατο δικαστικό, ο οποίος ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους τρείς συγκατηγορούμενούς του υπουργούς Τσοβόλα, Πέτσο και Κουτσόγιωργα.

Ο ίδιος άνθρωπος ήταν συγχρόνως και ο ανακριτής που είχε ορισθεί για την υπόθεση αυτή από τον τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Είναι ο αρεοπαγίτης (επίτιμος σήμερα) κ. Σπυρίδων Σπύρου που σε ένα ογκώδες βιβλίο, με τίτλο: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ αποτελούμενο από 624 σελίδες, περιγράφει με αδιαμφισβήτητη καθαρότητα όλα τα γεγονότα αλλά και το πολιτικό, δικαστικό και δημοσιογραφικό παρασκήνιο της εποχής, χωρίς κανένα δισταγμό, ενώ συγχρόνως δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μέχρι σήμερα κανένα ΜΜΕ δεν έφερε στην δημοσιότητα για ευνόητους λόγους.

Στις ιστορικές στιγμές του βιβλίου είναι πασιφανές με ποιο τρόπο και για ποιους λόγους όλοι οι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι έκαναν πίσω. Για τις απειλές, τα αργύρια, το συμβιβασμό.

Όλοι, εκτός από έναν.

Τον Ηρακλή Σηφακάκη, 28χρονο υπεύθυνο ασφαλείας του Κοσκωτά. Ένα παιδί από την Κρήτη που προσπάθησε να πάρει όλη την Ελλάδα στους ώμους του, υπογράφοντας την καταδίκη των επίορκων παρά το έντονο κλίμα τρομοκρατίας, προς έκπληξη ακόμα και του ίδιου του εισαγγελέα.
Χαρακτηριστική η ερώτηση που του απηύθυνε: “Παιδί μου”, του είπε αμέσως μετά την κατάθεσή του. “Με αυτή την κατάθεση, στέλνεις έναν πρωθυπουργό και ισχυρούς ανθρώπους στην φυλακή. Αυτό μπορεί να το πληρώσεις πολύ ακριβά. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το υπογράψεις; “

Το παλικάρι από τον Ψηλορειτη έκλεισε τα μάτια. Μετά από λίγες στιγμές, κοίταξε σταθερά τον εισαγγελέα και τον ρώτησε με την αφέλεια της αλήθειας: “Μα είναι αλήθεια αυτά που λέω κύριε εισαγγελέα. Εάν πω την αλήθεια τι θα πάθω; Την αλήθεια πρέπει να πω”.

Ο εισαγγελέας σιώπησε. Ο σύγχρονος Ηρακλής υπέγραψε για να καθαρίσει τους κόπρους του Αυγεία και ο εισαγγελέας συγκινημένος, ακούμπησε πατρικά στον ώμο του και του είπε σαν σε μελλοθάνατο “Τώρα παιδί μου, εύχομαι να σε βοηθήσει ο Θεός”.

Ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Από τότε, το σύστημα της διαπλοκής δεν συγχώρησε ποτέ αυτή την υπογραφή και επιστρατεύοντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο  προσπαθεί μέχρι σήμερα να “εξοντώσει” έναν ήρωα των καιρών μας.

Έπρεπε να παραδειγματίσει σκληρά όποιον θα σκεφτόταν να σπάσει την ομερτά των διεφθαρμένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο Άκης στην απολογία του στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε: “Λυπάμαι, γιατί το ΠΑΣΟΚ σήμερα επαναλαμβάνει τα λάθη των άλλων. Ξεχάσατε τόσο εύκολα, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι σε αυτή την αίθουσα, ότι με τις ψευδομαρτυρίες του Σηφακάκη έστειλαν το βρώμικο ʼ89 τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο; Επειδή εγώ γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια, όσον αφορά στο πρόσωπό μου, σας λέω: Χτυπήσατε λάθος πόρτα. Ψάξτε αλλού για μίζες. Όλα αυτά δεν με αφορούν, δεν με αγγίζουν”. Σήμερα ο ίδιος είναι φυλακή. Οι “συνάδελφοι” του τότε γλίτωσαν. Η επιταγή των 2,5 εκ. δολαρίων στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου θεωρήθηκε πλαστή. Τα Πάμπερς, έγιναν πάλι πάνες. Ο Κουτσόγιωργας “πέθανε” γλιτώνοντας όλο το πολιτικό σύστημα.

Ας δούμε όμως, μερικά από τα ερωτήματα, στα οποία απαντά με στοιχεία ο συγγραφέας:

1) Τί περιείχε ο ογκώδης φάκελος του Κοσκωτά την πρώτη ημέρα της δίκης του και γιατί δεν τον άνοιξε ποτέ ενώπιον του δικαστηρίου; Ποιοί τον εμπόδισαν να το κάνει;

2) Γιατί όταν επανήλθε ο Κοσκωτάς την επόμενη φορά και μέχρι το τέλος της δίκης δεν έφερε μαζί του ποτέ άλλοτε τον συγκεκριμένο φάκελλο;

3) Πόσο «τυχαία» ήταν εκείνη την ημέρα η απεργία που κήρυξε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με πρόεδρο τον πασοκογενή αείμνηστο Τάκη Παππά που είχε σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί η δίκη από την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου;

4) Γιατί δέχθηκε ο ίδιος ο Κοσκωτάς να παρουσιάσει στο δικαστήριο μία πλαστή επιστολή προς τον Ανδρέα Παπανδρέου για ένα άσχετο θέμα με το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης που είχε σαν αποτέλεσμα να θεωρηθεί ως αναξιόπιστος μάρτυς ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου;

5) Γιατί η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη με ειδικό νόμο που έφερε στην Βουλή, λίγο πριν την έναρξη της δίκης, δεν επέτρεψε στο Δικαστήριο να λάβει υπόψη του μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνομιλίες του Κοσκωτά με τον Ανδρέα Παπανδρέου;

6) Γιατί η υπεράσπιση των κατηγορουμένων δεν υπέβαλε στο Δικαστήριο αίτημα διεξαγωγής πραγματογνωμοσύνης από ειδικούς γραφολόγους σχετικά με τον γραφικό χαρακτήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ο Κοσκωτάς παρουσίασε επιστολή του πρώην πρωθυπουργού προς αυτόν, ενώ την ίδια χρονική περίοδο το συγκρότημα Λαμπράκη με δική του πρωτοβουλία δημοσίευσε ανάλογη πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη στο εξωτερικό από, κατά δήλωσή τους γραφολόγους, για να αποδείξει ότι ο γραφικός χαρακτήρας στην εν λόγω επιστολή δεν ήταν του Ανδρέα Παπανδρέου;

7) Πόσο συμπτωματικός ήταν ο θάνατος του Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα, επιστήθιου φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της δίκης, λίγο καιρό μετά τη δήλωσή του σε μερίδα του τύπου ότι ήταν διατεθειμένος να αποκαλύψει την αλήθεια για την υπόθεση Κοσκωτά;

8) Ποιός ήταν ο ρόλος των Αμερικανών στην υπόθεση Κοσκωτά;

9) Γιατί ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης ως Γενικός Γραμματέας την εποχή εκείνη του ΚΚΕ δεν επέτρεψε την παραπομπή σε δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου για την υπόθεση της αγοραπωλησίας των αεροπλάνων ΜΙΡΑΖ 2000 που σύσσωμος ο τύπος είχε κατονομάσει ως την “αγορά του αιώνα” μαζί με πολλά υπονοούμενα για την υπόθεση αυτή;

9) Γιατί ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσπαθούσε με επιμονή να απαλλαγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου από τις κατηγορίες για τις οποίες παραπέμφθηκε συγκαλώντας για τον σκοπό αυτό τότε την κυβερνητική επιτροπή και τι διεμήνυσε προς τούς δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου;

10) Γιατί ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής διεμήνυσε πρός το Δικαστήριο, μέσω ενός δικαστή μέλους του Ειδικού Δικαστηρίου, ο οποίος τον επισκεπτόταν συχνά και τον ενημέρωνε για την πορεία της δίκης, πως σε περίπτωσης καταδίκης του Ανδρέα Παπανδρέου έστω και για μία ώρα την ίδια στιγμή θα του έδινε χάρη;

11) Ποιός δικαστής, μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου, που ψήφισε να αθωωθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου διορίσθηκε μετά το πέρας της δίκης με παχυλή αμοιβή στο Δημόσιο;

12) Πόσο τυχαίο είναι ότι ο εν λόγω δικαστής, κατά την διάρκεια της δίκης, επισκεπτόταν συχνά το ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ των Αθηνών και ενημέρωνε διάφορους οικονομικούς και άλλους παράγοντες της χώρας για την πορεία της δίκης;

13) Πόσο συμπτωματικό είναι το γεγονός, ότι ο γιός του εν λόγω δικαστή, επίσης δικηγόρος, έχει υπερασπισθεί μέχρι σήμερα κατ’ επανάληψη στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώπιον της Δικαιοσύνης;

14) Γιατί μετά την απαλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά φούντωσε απότομα η διαφθορά ορισμένων πολιτικών και γιατί το πολιτικό σύστημα θορυβημένο έσπευσε να τροποποιήσει τον νόμο περί ευθύνης των υπουργών, με πρωτεργάτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο θέτοντας τέτοιες προϋποθέσεις που να καθιστούν πολύ δύσκολη έως αδύνατη την παραπομπή στο μέλλον πολιτικών προσώπων ενώπιον της δικαιοσύνης;

15) Γιατί μέχρι σήμερα, 18 χρόνια μετά την δίκη Κοσκωτά, δεν έχει παραπεμφθεί ούτε ένας πολιτικός από κανένα κόμμα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ενώ έχουν συμβεί σκάνδαλα που δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα καθώς και σε πολλά άλλα, δίνει κατατοπιστικές απαντήσεις στο βιβλίο του ο αρεοπαγίτης κ. Σπ. Σπύρου. Αξίζει να αναφερθεί εδώ μία παράγραφος από τον επίλογο του εν λόγω βιβλίου, όπως την αναφέρει, επί λέξει ο κ. Σπύρου: «Η διαφθορά των πολιτικών στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, είναι «Συνταγματικά κατοχυρωμένη» και δεν πρόκειται να εκλείψει αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, ενώ με το άρθρο 4 του Συντάγματος αυτής, καθιερώνεται η ισότητα όλων των Ελλήνων ενώπιον του Νόμου και με το άρθρο 26 αυτού καθιερώνεται η διάκριση των κρατικών λειτουργιών σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική, από τις οποίες η τελευταία ασκείται από τα δικαστήρια, τα οποία, κατά το άρθρο 87 του εν λόγω Συντάγματος, συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, υποκείμενοι μόνο στο Σύνταγμα και στους συνάδοντες με αυτό νόμους, με τα άρθρα 61, 62 και 86 του ιδίου Συντάγματος τίθενται ορισμένοι φραγμοί στην ανεξαρτησία αυτή των δικαστών, όταν αυτοί πρόκειται να κρίνουν ποινικά αδικήματα των βουλευτών και των υπουργών…”.

Άραγε, όλα αυτά τα χρόνια, που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, πόσα κεφάλαια έχουν κάνει «φτερά» από τα δημόσια ταμεία με την σύμπραξη ενδεχομένως πολιτικών προσώπων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το δημόσιο χρέος της χώρας; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

olympia.gr

Σχόλιο: Ο Μητσοτάκης έπρεπε να στείλει τον Ανδρέα Παπανδρέου στη φυλακή. Αυτός ήταν ο λόγος που πήρε τόσο μεγάλο ποσοστό στις εκλογές. Αλλά ο κ…. λόγερος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάνει την δήλωση: τους πρωθυπουργούς τους στέλνεις στο σπίτι τους και όχι στην Φυλακή.

Τι είναι οι πρωθυπουργοί; Υπεράνω του Νόμου; Εμείς γιατί αν κλέψουμε πάμε φυλακή; 

Εγώ αυτές τις μαλακιες δε τις δέχομαι.

Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή.

Ο Βαγγελας ο Βενιζέλος, ο σημερινός πρόεδρος του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ, έχει μεγάλο θράσος να μιλά περί ηθικής.

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21538.htm

Συνέντευξη που προκαλεί πολιτική ανάφλεξη εντός της Ελλάδας αλλά και πολλές σκέψεις για το τι πρόκειται να συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές έδωσε ο σημιτικός πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης.
Ο Γιαννίτσης μας προειδοποιεί να εξετάσουμε προσεκτικά τη στροφή της Γερμανίας κατά της συνέχισης των προγραμμάτων λιτότητας, μήπως πίσω από το ευχάριστο κρύβεται κάποια πολύ δυσάρεστη έκπληξη».
Για να το λέει αυτό ο Γιαννίτσης πιθανόν ο Σημίτης –που έχει και τον αδελφό του Σπύρο στα ενδότερα του βαθέως κράτος της Γερμανίας-να υποψιάζεται δύο τινά: Η οτι οι Γερμανοί ετοιμάζονται να μας κλωτσήσουν από το ευρώ η ότι οι ίδιοι το εγκαταλείπουν πρώτοι και επιστρέφουν στο μάρκο!
Οι Γερμανοί αρνούνται να κουρέψουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας προς την χώρα τους-θα είναι πρώτη φορά που θα πληρώσουν πραγματικά σε περίπτωση που συμβει κάτι τέτοιο-και πιθανόν να είναι έτοιμοι να μας αποχαιρετίσουν με τον έναν η τον άλλο τρόπο.
Από την άλλη η σοκαριστική άρνηση της Λαγκάρντ να μειωθούν οι φόροι-βλέπε εστίαση-είναι ένα μήνυμα που δείχνει πως οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να μας πιέζουν ώσπου να εκραγούμε και να ανατιναχθεί το ευρώ προς όφελος του δολαρίου όπως υποστηρίζει ο mr Dax.
Tελευταίες πληροφορίες θέλουν τους γερμανόφιλους σημιτικούς να ετοιμάζουν οργανωμένη κάθοδο στον πολιτικό στίβο (Παπαδήμος, Πικραμένος, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος, Γιαννίτσης κ.ά) με στόχο την δημιουργία κόμματος.
Οι σημιτικοί θέλουν τον Κώστα Σημίτη να διαδέχεται τον Κάρολο Παπούλια στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες σε περίπτωση αναθεώρησης του Συντάγματος.
Απάντηση στο φιλογερμανικό κόμμα του Σημίτη με την Γιάννα Αγγελοπούλου ετοιμάζουν οι Αμερικανοί.
Όπως αντιλαμβάνεστε μετά τις γερμανικές εκλογές όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά-αν προλάβουμε να φθάσουμε ως εκεί.
«Η υπεραισιοδοξία είναι ένα από τα εργαλεία που μας οδήγησαν στην κρίση» υπογραμμίζει ο Τάσος Γιαννίτσης εκτιμώντας πως η αισιοδοξία είναι μεν απαραίτητη αλλά αρκεί να είναι πραγματική και όχι επικοινωνιακή.

Ο πρώην υπουργός, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Βήμα της Κυριακής επισημαίνει παράλληλα ότι θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τη στροφή της Γερμανίας κατά της συνέχισης των προγραμμάτων λιτότητας, γιατί αν είναι «άνευ όρων, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε δύο φορές μήπως πίσω από το ευχάριστο κρύβεται κάποια πολύ δυσάρεστη έκπληξη».

Στο καινούριο του βιβλίο “Η Ελλάδα στην κρίση” παρατηρεί ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο αφήγημα, «όχι με την έννοια της μυθοπλασίας», αλλά ένα αφήγημα «βαθιά δημοκρατικό, που να οδηγεί στην ανάκτηση του συλλογικού συμφέροντος και των δημοσίων αξιών που απαξιώθηκαν βάναυσα, να κινητοποιήσει μαζικές δυνάμεις και ιδίως τους νέους ανθρώπους και να οδηγεί στην ανασυγκρότηση μιας αποσβολωμένης κοινωνίας».

Σχόλιο: Ο Σημίτης, ο Αρχιερέας της διαπλοκής είναι πολιτικό πτώμα. Όλοι αυτοί θα έπρεπε να είναι στην φυλακή. Αλλά το άρθρο 86 που έφτιαξαν και οι νταβατζιδες τους καλύπτουν.

Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος που ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή.

Όταν ο Μιχαλολιακος λέει: αυτοί πρέπει να πάνε στα κελιά του Κορυδαλλού, λέει μια αλήθεια που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Περιμένω να δω το κόμμα του Σημίτη. Άντε ρε φτιάξτε κόμμα. Ξέρετε πόσα άρθρα έχω διαβάσει ότι οι εκσυγχρονιστές θα φτιάξουν κόμμα; Κόμμα όμως δεν βλέπω.

Εγώ ξέρω περισσότερη πολιτική από αυτούς και ας μένω σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Κανένας δε θέλει το Σημίτη για πρόεδρο.

Στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν εκλογές. Αυτές οι εκλογές θα είναι οι κρίσιμες εκλογές. Όχι οι προηγούμενες.

Εγώ το έχω γράψει, θέλω η Ελλάδα να φύγει από την ζώνη του Ευρώ. Δεν γίνεται οι νεοέλληνες να πεθαίνουν σα τις μύγες, είτε άμεσα – αυτοκτονώντας ή λόγο εγκληματικότητας, είτε έμμεσα στα νοσοκομεία ή στα σπίτια τους χωρίς ιατρική περίθαλψη.

Επίσης θέλω αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου 2. Δε γίνεται η Ελλάδα να γίνει η χαβούζα της Ευρώπης στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Σε μένα ο Γιαννιτσης και ο κάθε Γιαννιτσης δεν μπορεί να πει τίποτα.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τοπική υπερδύναμη σε 4 χρόνια. Είναι τσεκαρισμένο.

Που θα έρθει ο Γιαννιτσης ή ο Σημίτης ή ο Καραμανλής, να μου πουν εμένα: αυτή είναι η Ελλάδα.

Εγώ ξέρω ποια είναι η Ελλάδα και τι μπορούν να κάνουν οι νεοέλληνες. Εσείς είστε ανίκανοι ή δόλιοι.

4444

Πήγα στο Παζάρι βιβλίου που γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής. Χρησιμοποίησα Ηλεκτρικό και Μετρό. Μετακινήθηκα πολύ γρήγορα.

Τα βιβλία στο Μέγαρο Μουσικής προσφέρονται για 1 ευρώ. Πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Αγόρασα την Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών του Νίκου Τσιφόρου, αγόρασα «οι Φωνές τους Ρεμπέτικου», Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η εποχή του και μερικά άλλα.

Σας συνιστώ να πάτε. Έχει βιβλία μαγειρικής, παιδικά, μυθιστορήματα.

Εγώ πρώτη φορά πήγα. Όσοι δεν έχετε πάει, να πάτε. Θα βρείτε σίγουρα κάτι που αξίζει να αγοράσετε.

4444

O αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ επωφελήθηκε το Σάββατο από την παρουσία υψηλόβαθμης κινεζικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας σε φόρουμ για την ασφάλεια στην Ασία για να κατηγορήσει το Πεκίνο ότι επιδίδεται σε ηλεκτρονική κατασκοπεία, ένα επιδεινούμενο φαινόμενο που ανησυχεί την Ουάσινγκτον.

Θέλοντας εμφανώς να ασκήσει πίεση στις κινεζικές αρχές πριν από τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του ομολόγου του Σι Τζιπίνγκ την προσεχή εβδομάδα, ο επικεφαλής του Πενταγώνου κατέστησε σαφές ότι οι δημοσιονομικές περικοπές που εφαρμόζονται στο υπουργείο του δεν θα αναθεωρήσουν τον άξονα την αμερικανικής στρατηγικής για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, που επικεντρώνεται στην ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή ώστε να αντιμετωπιστεί η άνοδος της στρατιωτικής ισχύος της Κίνας.

“Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εντεινόμενη απειλή των παρεμβάσεων στα συστήματα πληροφορικής, των οποίων ένα μέρος δείχνει να έχει σχέση με τον στρατό και την κυβέρνηση της Κίνας”, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός σε ομιλία του ενώπιον των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Άμυνας στην Ασία με την ευκαιρία του φόρουμ για την ασφάλεια Shangri-La Dialogue που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Σιγκαπούρη.

Μεταξύ των αξιωματούχων εκ των οποίων πολλοί υπουργοί, ήταν κινέζοι στρατιωτικοί, ανάμεσά τους ένας από τους πέντε υπαρχηγούς του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Κίνας, ο στρατηγός Τσι Ζιανγκουό.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/233768/ipa-o-heigel-katigorei-to-pekino-gia-ilektroniki-kataskopeia/#ixzz2Ux7uJovz

4444

Τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η τοπική αυτοδιοίκηση εξαιτίας της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας, και της εξάρτησής της από την κεντρική διοίκηση περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την Πέμπτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στα Ιωάννινα.

«Για να γίνει η μετάταξη ενός υπαλλήλου από νομικό πρόσωπο στις υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας χρειάστηκαν 150 υπογραφές, εκ των οποίων 3 υπουργικές» τόνισε. Είναι τόσο πολύπλοκες οι διαδικασίες προληπτικού ελέγχου προσέθεσε, που χρειάζονται έξι μήνες για τη διενέργεια ενός απλού διαγωνισμού για την προμήθεια αναλωσίμων. «Το νομικό πλαίσιο κρατάει τα χέρια μας δεμένα. Οι δήμαρχοι χρειάζονται το τεκμήριο της εμπιστοσύνης» σημείωσε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας ότι η μόνη λύση για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η συνταγματικά κατοχυρωμένη οικονομική της αυτοτέλεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης προσέθεσε ότι η οικονομική αυτοτέλεια των δήμων πρέπει να συνδυαστεί με αντίστοιχη εισπρακτική δυνατότητα, προτείνοντας, ενδεικτικά, οι δήμοι να εισπράττουν το τέλος ακινήτων.

Ακόμη, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε να μην εκπροσωπούνται οι δήμοι στην ΚΕΔΕ με βάση την κομματική τους ταυτότητα. «Το μοντέλο σύνθεσης της ΚΕΔΕ με κομματικές παρατάξεις έχει πλέον γεράσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/233766/oute-mia-oute-duo-alla-150-upografes-gia-mia-metataxi-/#ixzz2Ux6XtTXp

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/05/28/%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC/

Ίσως να έχετε ήδη ακούσει για την αμερικανική ενεργειακή επανάσταση. Τα επιτεύγματα στην τεχνολογία εξόρυξης έχουν διευκολύνει την πρόσβαση σε αρκετά νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στις ΗΠΑ, μειώνοντας δραστικά την εξάρτησή τους από τις εισαγωγές.

Οι αριθμοί είναι δηλωτικοί: η πτωτική πορεία στην παραγωγή αμερικανικού πετρελαίου αντιστρέφεται, οι εισαγωγές των ΗΠΑ από τον ΟΠΕΚ μειώνονται άνω του 20% την τελευταία τριετία και η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας προβλέπει πως η χώρα θα καταστεί η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός του κόσμου έως το 2020.

Επίσης, εκτιμά πως ίσως έως το 2035 να είναι oι ΗΠΑ ενεργειακά αυτάρκεις.

Συνεπώς, οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν και μάλιστα όχι ανώδυνα, καθώς η παραγωγική διαδικασία είναι και δαπανηρή και περίπλοκη.

Οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες όπως η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και η Βενεζουέλα θα έχουν προβλήματα.

Οι υψηλές τιμές του εμπορεύματος και η ισχύς, που απέκτησαν από τον έλεγχο της ενεργειακής αγοράς, έδωσαν το περιθώριο στις ηγεσίες τους να τονώσουν τη δημοφιλία τους με γενναιόδωρες δημόσιες δαπάνες.

Όταν όμως μεταμορφωθούν οι καταναλωτές σε παραγωγούς, θα πρέπει να προσαρμοστούν τάχιστα στα νέα δεδομένα.

Μία άλλη δραστική αλλαγή θα αφορά την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Τη μεταπολεμική περίοδο, οι ΗΠΑ κάλυπταν το 63% της διεθνούς αγοράς σε «μαύρο χρυσό» από τα πλούσια κοιτάσματα του Τέξας, όταν η Αραβική Χερσόνησος παρήγε ποσοστό κάτω του 5%.

Τα νέα κοιτάσματα, όμως, που εντοπίστηκαν εκεί το 1960 αποτέλεσαν την αφορμή συγκρότησης του ΟΠΕΚ.

Το 1971 η παραγωγική ικανότητα του Τέξας έφθασε στο ανώτατο όριό της και την πενταετία, που ακολούθησε, οι ΗΠΑ διπλασίασαν τις εισαγωγές τους. Μετά το εμπάργκο του ΟΠΕΚ το 1973, κομβικό σημείο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατέστη η απρόσκοπτη πρόσβαση σε εισαγόμενο πετρέλαιο.

Με τα σημερινά δεδομένα, οι ΗΠΑ βαδίζουν σε μια νέα εποχή ενεργειακής αυτάρκειας, με συνέπεια να γίνονται ολοένα και πιο απρόθυμες να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές και να δαπανήσουν δισεκατομμύρια δολάρια, ώστε να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη ροή πετρελαίου και φυσικού αερίου διαμέσου επικίνδυνων ζωνών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον θα εγκαταλείψει εντελώς τη Μέση Ανατολή, απλώς θα περιορίσει την εξάρτησή της από αυτήν.

Εν τω μεταξύ, όσο λιγότερο εκτεθειμένη είναι η Ουάσιγκτον, τόσο περισσότερο θα εμπλέκεται στα τεκταινόμενα της περιοχής το Πεκίνο. Ταυτόχρονα, θα εντείνεται και η εξάρτησή του από τη Μέση Ανατολή για τις προμήθειές του σε καύσιμα.

Έως το 2030 η Κίνα θα εισάγει το 80% του πετρελαίου που χρειάζεται, και το μεγαλύτερο ποσοστό θα προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Αλλαγή ρόλων για ΟΠΕΚ και ΗΠΑ

Την προσεχή πενταετία η αυξημένη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ θα καλύψει σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια ζήτηση, ακόμη και αν ανακάμψει η διεθνής οικονομία, αφήνοντας λίγα περιθώρια στον ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή, χωρίς να υποχωρήσουν οι τιμές, σύμφωνα με την ΙΕΑ (International Energy Agency).

Κατά τη γενική διευθύντριά της, Μαρία βαν ντερ Χόβερν, «το σοκ από τις ανακατατάξεις αυτές στην παγκόσμια αγορά θα είναι τόσο καθοριστικό όσο και η εκτίναξη της ζήτησης πετρελαίου από την Κίνα την τελευταία δεκαπενταετία».

Η παγκόσμια ζήτηση θα ενισχυθεί 8% συνολικά έως το 2018, στα 96,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Οι πετρελαιοβιομηχανίες θα αναθεωρήσουν τις στρατηγικές των επενδύσεών τους αλλά και τον τρόπο μεταφοράς, αποθήκευσης και διύλισης του πετρελαίου.

Η παραγωγή της Βορείου Αμερικής θα αυξηθεί κατά 3,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως από το 2012 έως το 2018.

Συνολικά το εν λόγω διάστημα η εκτός ΟΠΕΚ παραγωγή θα αυξηθεί κατά 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πηγή

Σχόλιο: Εγώ θα επισημάνω κάτι που έγραφα πάντα, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα πετρελαίου και ενέργειας.

Θυμάστε πόσα βιβλία και πόσοι αναλυτές έβγαιναν και έλεγαν ή έγραφαν ότι έρχεται κρίση πετρελαίου και κρίση ενέργειας;

Αναλυτές του κωλου!

Από την αρχή εγώ σας έγραψα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ενέργειας. Προφανώς κάτι ήξερα παραπάνω.

4444

http://liberty-news.gr/alpha-bank-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, καθώς το συνολικό ποσό των 550 εκατ. ευρώ (που αντιστοιχεί στο 12% της ΑΜΚ) που είχε θέσει ως στόχο η τράπεζα υπερκαλύφθηκε κατά μιάμιση φορά.

Η τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι η άντληση των 457 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 10% της ΑΜΚ, ήταν πλήρως εγγυημένη, καθώς την κάλυψη “υπογράφουν” οι διεθνείς οίκοι J.P. Morgan, Citigroup, HSBC και Crédit Agricole.

Επίσης η ιδιωτική τοποθέτηση μετοχών ύψους 93 εκατ. ευρώ υπερκαλύφθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά 5 φορές. Έτσι η Alpha Bank επιτυγχάνει κάλυψη 12%.

Στο χθεσινό της δελτίο μάλιστα η Alpha Bank ανέφερε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «πραγματοποιείται με αξιοσημείωτη επιτυχία», τονίζοντας ότι «οι ξένοι επενδυτές συμμετέχουν μαζικά στις αυξήσεις κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών αναγνωρίζοντας με την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους τις σημαντικές προοπτικές της Ελλάδος για έγκαιρη έξοδο από την κρίση».

Σημειώνεται ότι σήμερα την Παρασκευή, ημέρα λήξης άσκησης του δικαιώματος συμμετοχής στην ΑΜΚ της τράπεζας, η μετοχή της Alpha έκλεισε στο ταμπλό του Χ.Α. με κέρδη 10,38% στα 0,67 ευρώ.

4444

31/05/2013

4444

Η Εκπομπή του Κωτροτσου γίνεται όλο και ποιο καυτή. Σήμερα πήρε ο Πύρος από την Ήπειρο και έλεγε τα δικά του για την Ρεπούση, αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι μιλήσουμε επώνυμα και μάλιστα έλεγε: μιλώ επώνυμα, αυτό δε θέλουν; Μιλώ λοιπόν επώνυμα.

Αυτό είναι τεράστιο βήμα. Να παίρνει ο ακροατής και να θέλει να μιλήσει επώνυμα. Και να λέει ας μου κάνουν και μήνυση να πάω φυλακή. Είναι ένα άλλο είδος αντίστασης. Ποιο εξελιγμένης, ποιο σοφιστικέ. Ποιο υπεύθυνης.

Ο Κωτροτσος είναι πολύ καλός, προσπαθεί να προστατέψει τον σταθμό, αλλά και τους ακροατές. Ο Κωτρωτσος είναι πολύ καλός.

Ο RealFM είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, συμμετέχει στο «γράψιμο» της Ιστορίας.

Θυμάμαι όταν έγραφα στον Χαζτινικολαου να δημιουργήσει τον σταθμό.

Ο RealFm επειδή λοιπόν συμμετέχει στην Ιστορία, θα πρέπει να τεστάρει τα γεγονότα.

Επειδή τις εκπομπές τις ακούνε χιλιάδες και από όλα τα κόμματα, θα πρέπει να είναι σίγουροι για ότι λένε. Να το τσεκάρουν.

Όταν για παράδειγμα σχολιάζεις μια δήλωση, όπως αυτή του Βουτση, θα πρέπει να είσαι σίγουρος για την δήλωση.

Η Ιστορία γράφεται από ανθρώπους που έχουν μια σιγουριά.

4444

ELLADA SAMARAS LATHROMETANASTEYSH 01 045 300513

4444

Θα γράψω κάτι που το έχω ξαναγράψει. Άλλωστε ξέρω Γερμανική Ιστορία.

Η Γερμανία, πάντα είχε ανθρώπους με μυαλό. Πάντα.

Αλλά οι Γερμανοί δε τους αξιοποίησαν ποτέ ή ελάχιστα ή κατά περίπτωση.

Αυτή η τακτική τους οδηγεί σε μεγάλες καταστροφές.

Η Στρατηγική Σκέψη βέβαια, είναι δύσκολη υπόθεση.

4444

FOOTBALL MARINAKHS DIAITHTES 01 045 300513

4444

GERMANY

London: 27 Φεβρουαρίου του 1953

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ήταν ουσιαστικά χρεοκοπημένη από το 1919 ως το 1953 εξαιτίας των δύο πολέμων που την κατέστρεψαν.

Το γερμανικό μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα, οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, κάλεσαν τους δανειστές της Γερμανίας (μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα!), το 1953 στο Λονδίνο και ενορχήστρωσαν «κούρεμα» του γερμανικού χρέους κατά 50% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του κατά 30 έτη.

Στις 27 Φεβρουαρίου του 1953, η Ελλάδα, μαζί με όλες τις άλλες χώρες, υπέγραψε τη συνθήκη αναδιάρθρωσης του Γερμανικού χρέους.

Το 1952 το εξωτερικό χρέος της ανερχόταν στα 30 δις γερμανικά μάρκα. Το γερμανικό χρέος το 1953 αντιστοιχούσε στο 23% του ΑΕΠ.

70 ήταν οι πιστωτές της Δυτικής Γερμανίας.

Το μισό χρέος διεγράφη, για ένα μέρος ορίστηκε μηδενικό επιτόκιο ενώ το υπόλοιπο αναδιαρθρώθηκε σε μακροπρόθεσμη βάση.

Μια σημαντική ποιοτική διάσταση ήταν η συμφωνία των πιστωτών και της γερμανικής πλευράς, ότι σε καμία περίπτωση η Γερμανία δεν θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από τα αποθεματικά της, αλλά μόνον από τα τρέχοντα πλεονάσματα.

Η Γερμανία ήταν υποχρεωμένη να εξυπηρετεί το χρέος της, μόνο αν κέρδιζε χρήματα από τις εξαγωγές.

Σε κάθε περίπτωση, η γερμανική οικονομία σημείωσε την χρονιά εκείνη καταπληκτικές επιδόσεις.

Σε διάστημα δέκα ετών, το γερμανικό ΑΕΠ διπλασιάστηκε.

Η γερμανική οικονομία δεν αναπτύχθηκε ποτέ τα επόμενα χρόνια, με τόσο υψηλούς ρυθμούς, όσο στη δεκαετία μετά τη Συμφωνία του Λονδίνου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σοβιετική Ένωση και η Αμερική, ήθελαν να διαλύσουν την Γερμανία κυριολεκτικά, με βάση τις συνομιλίες το 1944 και 1945.

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν κυρίως οι Γερμανοί. Η ιστορία τους έδωσε και μια τρίτη ευκαιρία και φαρμακερή.

Ο Στάλιν είχε πείσει τον Ρούσβελτ να στήσουν στον τοίχο 50.000 χιλιάδες Γερμανούς εγκληματίες πολέμου και να τους εκτελέσουν.

Και οι δυο ηγέτες ήξεραν για τα εγκλήματα των ΝΑΖΙ. Οι Σοβιετικοί είχαν πληρώσει και βαρύ φόρο αίματος.

Ο Ψυχρός πόλεμος και ο Τσώρτσιλ, έσωσαν τους Γερμανούς.

Οι Αμερικανοί έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Ποιο καλό από τον ευρωπαϊκό.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63836602

Με ένα εντυπωσιακό doodle τιμά σήμερα η Google τα 161 χρόνια από τη γέννηση του Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι, τον επιστήμονα που ανακάλυψε το ρηχό γυάλινο πιατάκι που γίνονται οι καλλιέργειες των μικροοργανισμών.

Στο doodle υπάρχουν έξι κύλινδροι στα χρώματα των γραμμάτων της Google. Στον τρίτο κύλινδρο υπάρχει το σήμα του «play». Όταν ο χρήστης το πατήσει, βγαίνει το χέρι ενός βιολόγου που βάζει υγρό στους κυλίνδρους.

Περνώντας το «ποντίκι» πάνω από το κάθε πιατάκι ο χρήστης βλέπει τα βακτήρια που… ζουν ανάμεσά μας… Αντιστοίχως:

G- βακτήρια που υπάρχουν στις κάλτσες
O – βακτήρια στις κλειδαριές
O – βακτήρια στα πληκτρολόγια των υπολογιστών
G – βακτήρια στη γλώσσα των σκυλιών
L – βακτήρια στα υγρά φυτά
E – βακτήρια που βρίσκονται στα άπλυτα πιάτα

Ο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι (Julius Richard Petri) γεννήθηκε στις 31 Μαίου 1852 στην πόλη Μπάρμεν της Πρωσίας (σημερινό Βούπερταλ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας). Σπούδασε ιατρική και ακολούθησε καριέρα στρατιωτικού γιατρού μέχρι το 1882, οπότε αφυπηρέτησε.

Από το 1877 έως το 1879 εργάστηκε ως βοηθός του θεμελιωτή της μικροβιολογίας και βακτηριολογίας Ρόμπερτ Κοχ (1843-1910) στο Αυτοκρατορικό Γραφείο Υγείας στο Βερολίνο. Την περίοδο αυτή το εργαστήριο του Κοχ άρχισε να προβαίνει σε καλλιέργειες μικροοργανισμών.

Ο Πέτρι ανακάλυψε ένα ρηχό γυάλινο κυλινδρικό πιάτο μέσα στο οποίο γίνονται οι καλλιέργειες των μικροοργανισμών, το οποίο είναι γνωστό σήμερα ως «τρύβλιο Πέτρι».

Στα ρηχό αυτό πιάτο τοποθετείται θρεπτικό υλικό στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν τα κύτταρα που θα καλλιεργηθούν.

Ως βάση του θρεπτικού υλικού τοποθετείται υγρό άγαρ (ψυχή στα εβραϊκά), το οποίο στην συνέχεια στερεοποιείται. Τα δισκία τοποθετούνται σε ειδικούς φούρνους εκκολάψεως και πάνω τους σχηματίζονται αποικίες μικροοργανισμών με μορφή κηλίδων πάνω στο λείο θρεπτικό υλικό. Το τρύβλιο Πέτρι χρησιμοποιείται και στα εργαστήρια χημείας.

Ο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι πέθανε στο Τσάιτς της Σαξωνίας στις 20 Δεκεμβρίου 1921.

4444

4444

Το καθεστώς του Μεταξά τους βασάνιζε με τον πάγο. Τους έβαζε να κάθονται πάνω σε πάγο. Τρομερό βασανιστήριο.

Όταν αρνείσαι ένα γεγονός που έγινε, σημαίνει ότι αρνείσαι την πραγματικότητα. Αυτό είναι άσχημο. Πρέπει να ξέρεις την αλήθεια.Ένα σύστημα είναι αποδοτικό και ανθεκτικό, ανάλογα με το πώς διαχειρίζεται το λάθος.

4444

Τι ακούω στην Ελληνοφρενεια: Ο Ραγκουσης είναι τίποτα μπροστά σε αυτή την φαλακρή κουφάλα τον Χατζηδάκη, είπε ακροατής ταξιτζής και συνέχισε την αιτιολόγηση.

4444

Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων έγινε, η γενοκτονία των Αρμενίων έγινε, οι σφαγές των Ποντίων έγιναν, οι διώξεις των κομμουνιστών με βασανιστήρια έγιναν και υπάρχουν και άλλα γεγονότα που έγιναν και υπάρχουν μαρτυρίες και ντοκουμέντα, αλλά πάνω από όλα, υπάρχουν τα μαθηματικά και η Φυσική.

Όταν εγώ λέω ότι αυτό έγινε, σημαίνει ότι είναι τεκμηριωμένο με «φυσική και μαθηματική μέθοδο», δεν είναι αυθαίρετο. Υπάρχουν εξισώσεις, αλγόριθμοι, ιστορία δεν είναι αυτό που σας λέει η Ρεπουση ή κάποιοι άλλοι. Είστε πρωτόγονοι έτσι απλά να το γράψω.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας και Έλληνας, δεν ήταν Σκοπιανός. Το γράφω μην πουν κάποιοι ότι δεν το έγραψα. Διότι αν ρωτούσες κάποιον το 1500 μχ πότε οι Εβραίοι θα φτιάξουν κράτος, θα σε περνούσαν για τρελό.

Ο Βερεμης έλεγε για την περίπτωση του Κολοκοτρώνη, ότι ήταν ένα θαύμα! Τον άκουγα που το έλεγε και χαμογελούσα. Διότι διέκρινα και μια πικρία στον τόνο. Σου λέει βρέθηκε ο Κολοκοτρώνης που αν και αγράμματος είχε στρατιωτική σκέψη υψηλού επίπεδου και έτσι η Επανάσταση του 1821 είχε ένα ηγήτορα, όπως συνέβη για παράδειγμα και στην Αμερικανική Επανάσταση και με λίγη σωστή βοήθεια, θα δημιουργούταν κράτος.

4444

BLOOMBERG T REX THE WEDDING CRASHER 01 05 300513

4444

Το πρόβλημα με την Ρεπουση, δεν είναι ότι λέει προσωπικές απόψεις. Άλλωστε όσο έλεγε τις προσωπικές της απόψεις, κανένας δεν ασχολούνταν μαζί της.

Το πρόβλημα πρόεκυψε, όταν αυτές οι απόψεις υιοθετήθηκαν από το βρωμερό ΠΑΣΟΚ και γράφτηκαν στο βιβλίο της Ιστορίας που διδάσκεται σε κάποια τάξη του Δημοτικού.

Μετά από αντίδραση, αποσύρθηκε, αλλά η άποψη της Ρεπουση, ήταν σκέτη προπαγάνδα, για τον περίφημο συνωστισμό. Καμία σχέση δηλαδή με την Ιστορία.

Προπαγάνδα έγραψε η κυρία Ρεπουση.

Μακρή μη το παίζεις αθώα παρθένα, προσωπικές απόψεις και άλλα ανώδυνα και ύπουλα.

Τα Σκόπια κτίζουν το κράτος τους, σε κλεμμένη ιστορία εις βάρος της Ελλάδος.

Η Ιστορία Μάκρη, δεν είναι κάτι αφηρημένο.

Η Ιστορία Δημιουργεί ή Διαλύει κράτη.

Στην Ελλάδα όλοι οι ηλίθιοι έχουν πιάσει τα πόστα.

Οι αριστεροί θεωρούν τον Κολοκοτρώνη Εθνικιστή και ανάγκασαν τον Βελουχιώτη να αυτοκτονήσει. Οι άνθρωποι είναι μαλακες. Γι’αυτό και είναι losers.

4444

30/05/2013

4444

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=515141

Είναι κάτι μάλλον σπάνιο: η Ευρώπη να κάνει κάποιο βήμα προς μία διεθνή σύγκρουση, όπως συνέβη με την απόφαση της Επιτροπής να άρει το εμπάργκο όπλων προς τους αντάρτες της Συρίας.

Και γίνεται ακόμα πιο σπάνιο, όταν, την ίδια στιγμή, η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει ότι στέλνει κι εκείνη όπλα, στην άλλη πλευρά, την κυβερνητική, «απειλώντας» να εφοδιάσει τον Ασαντ με πυραύλους S-300.

Όπως συνέβη και με την υπόθεση της Λιβύης, η Γαλλία είχε, εν προκειμένω μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία, πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη σημαντική εξέλιξη. Διαμορφώνεται λοιπόν μία ενδιαφέρουσα εικόνα της ενδοευρωπαικής «κατανομής ρόλων»: η Γερμανία οδηγεί πάντα τις εξελίξεις στην οικονομία με όλες τους τις κοινωνικές και άλλες συνέπιες, αλλά οι παραδοσιακές ευρωπαικές μεταπολεμικές δυνάμεις επιχειρούν να έχουν αναβαθμισμένη παρουσία διεκδικώντας και πάλι τα πρωτεία σε ένα κεντρικό ζήτημα διεθνούς πολιτικής, που, μάλιστα, αυτή τη φορά, είναι πολύ πιο πολύπλοκο και πολύ πιο σοβαρό για τη διεθνή ισορροπία από ότι την προηγούμενη με την επίθεση κατά του καθεστώτος Καντάφι.

Ενδιαφέρον συνεπώς είναι το γεγονός ότι η Αυστρία έσπευσε να αντιδράσει στην ευρωπαϊκή αυτή απόφαση και να διαχωρίσει τη θέση της απειλώντας με απόσυρση των κυανοκράνων της αν αυτή γίνει πράξη – κάτι που, πάντως, επισήμως φαίνεται ότι δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα. Η Αυστρία, που έχει στείλει μεγάλο αριθμό στρατιωτών υπό τον ΟΗΕ, μπορεί να θεωρείται ένας έμμεσος εκφραστής και της γερμανικής πολιτικής.

Επίσης, είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που, με αυτό τον τρόπο, διαμορφώνεται, προς στιγμή, και ένας νέος συσχετισμός μεταξύ της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του κοινού τους τόπου, του ΝΑΤΟ. Προς στιγμή, καθώς, τελικά, ιδίως όσο η Ουάσιγκτον και η Μόσχα δεν καταλήγουν σε μία κοινή θέση για την «επόμενη ημέρα» στη Συρία, πρέπει τελικά να θεωρείται απλώς ζήτημα χρόνου το πότε το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο θα κάνει το κρίσιμο βήμα πιο πέρα και θα συζητήσει την ανάληψη δράσης κάτι που θα φέρει ασφαλώς τους Αμερικανούς στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Σε αυτό το περιβάλλον εγείρεται εκ νέου κι ένα ερώτημα και για την Ελλάδα: τι κάνει; Πάντως, όχι αυτό που είχε κάνει στην περίπτωση της Λιβύης: δηλαδή να αποτελέσει, κυριολεκτικά, τη βάση των στρατιωτικών ενεργειών που είχαν ως επίκεντρο τη Σούδα, αλλά να μην καταφέρει, τότε, να κεφαλαιοποιήσει το ρόλο της, ο οποίος πέρασε στα ψιλά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Τουρκία, μαζί με τη Γερμανία, ήταν οι δύο χώρες που αντιδρούσαν και επί περίπου ένα δίμηνο μπλόκαραν τις σχετικές αποφάσεις στο ΝΑΤΟ, αμέσως μόλις αυτές ελήφθησαν, η Αγκυρα απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο στην «Ομάδα επαφής», κάτι που δεν συνέβη με την Ελλάδα, από το έδαφος της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Ο Ασαντ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία. Όσο η Ρωσία δεν δέχεται την «πολιτική» αντικατάστασή του, μετά από έναν φοβερό εμφύλιο, η σύγκρουση έρχεται πιο κοντά.

Κι η Ελλάδα, αν τελικά η σύγκρουση γίνει μονόδρομος, πρέπει να βρεθεί με ρόλο κι όχι φοβικά, ενοχικά, και, εν τέλει, χωρίς αντίκρισμα, στο πλευρό των συμμάχων της.

Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει ενεργά και με ένταση τη γεωπολιτική της σημασία. Πρέπει να τιμήσει τις συμμαχίες της –κι αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι, ιδίως δε όλοι οι εταίροι της τρικομματικής κυβέρνησης, που ίσως έχουν, είτε για ιδεολογικούς είτε για άλλους λόγους, δεύτερες σκέψεις» για το θέμα.

Ουδείς δικαιούται να ξεχνά ότι την τελευταία φορά που μία πολύ μεγάλη διεθνής κρίση απειλήθηκε στην περιοχή ήταν στον πόλεμο του Γιομ –Κιπούρ το 1973: τότε, η χούντα των Αθηνών, έλαβε κατ ουσία έμπρακτα το μέρος της «άλλης πλευράς» απαγορεύοντας τον ανεφοδιασμό των αμερικανικών αεροσκαφών στην Κρήτη, την ώρα που πράγματι η Μόσχα έστελνε πυραύλους στη Μέση Ανατολή – και μάλιστα και πάλι στο συριακό έδαφος!

Η απόφαση του δικτάτορα Παπαδόπουλου να μεταστρέψει γεωπολιτικά την Ελλάδα μέσα σε μία νύκτα, έτσι, απλώς επειδή ήθελε «να δείξει ποιος είναι» στη Δύση, ήταν η μήτρα όχι μόνον της μετέπειτα άμεσης πτώσης του, αλλά και, ουσιαστικά, ίσως η βαθύτερη αιτία των εθνικά καταστροφικών εξελίξεων στην Κύπρο το επόμενο καλοκαίρι.

Ας τιμούμε λοιπόν εμπράκτως τις συμμαχίες μας και, κυρίως, ας μαθαίνουμε από τα λάθη μας –ιδίως τα πιο τραγικά…

Σχόλιο: Ώστε ο Γιώργος ο Παπαδόπουλος ήταν με τους Ρώσους! Τι παθαν τα κομμούνια!!!! Αλλά και οι εθνικόφρονες!!!!

Πλάκα έχει.

4444

http://olympia.gr/2013/05/30/islam-rape-gangs-england/

Όλα αυτά μετά την δημόσια ομολογία Βρετανού υπουργού: “¨Εσπασε” Βρετανός υπουργός: Συμμορίες Πακιστανών βιάζουν και βασανίζουν ανήλικα κορίτσια!

Άφηναν μικρά κορίτσια έρμαιο στα χέρια συμμοριών ισλαμιστών για να μην προβάλλουν την “θρησκευτική προέλευση” των δραστών!

Πακιστανοί η συντριπτική πλειοψηφία, τους ονόμαζαν “Ασιάτες”

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ 54 ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Εκατοντάδες μικρά κορίτσια, εθίζονταν στα ναρκωτικά, βιάζονταν ομαδικά, βασανίζονταν ανηλεώς ακόμα και δολοφονούνταν την ώρα που οι αρχές δεν μπορούσαν να εκδόσουν ειδοποιήσεις λόγω της αντιρατσιστικής νομοθεσίας!

“Εάν μιλούσαμε για μουσουλμάνους, θα χάναμε την δουλειά μας! Θα μας κολλούσαν την ταμπέλα του ρατσιστή!”

“Έπρεπε να ενημερώσουμε τον κόσμο”, “αυτοί δεν θεωρούν έγκλημα τον βιασμό παιδιού αφού το κοράνι λέει ότι από 9 ετών μπορεί ένα κορίτσι να έχει σεξουαλικές σχέσεις!”

Δείτε το συγκλονιστικό αφιέρωμα με τις αποκαλύψεις:

Σχόλιο: Την ταυτότητα των δραστών δε την λένε και στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι της πλάκας.

Κουβελη έχεις να μας πει κάτι, μια και θα κατέβεις για πρόεδρος του Πακιστάν;

4444

Ο Κωτρωτσως είναι καλός τύπος. Βγάζει ακροατές στον αέρα και αυτό είναι καλό. Έχουμε ζωντανές αντιδράσεις. Μου αρέσει αυτό.

Θα συμφωνήσω επίσης ότι πρέπει να μάθουμε να συζητάμε. Αυτό βέβαια είναι μια αργή διαδικασία.

Όταν συζητάς δεν πρέπει να έχεις δογματισμούς.

Ο Κωτρωτσως αναρωτιέται πως θα φύγουν όλοι αυτοί οι Λαθρομετανάστες. Η απάντηση είναι εύκολη: … …

Ίδιο περίπου πρόβλημα έχει και το Ισραήλ και αρκετά άλλα κράτη.

Στο Ισραήλ έγραψα, να φτιάξει το τείχος για να έχει τουλάχιστον ένα ελάχιστο έλεγχο στα σύνορα του. Ο Sharon έφτιαξε τον τοίχο. Μπορεί κάποιοι να τον βρίζουν, αλλά ήταν σωστή απόφαση για την βιωσιμότητα του Ισραήλ στην παρούσα χρονική περίοδο.

Το να φτιάξεις ένα κράτος και να το διατηρήσεις στην Ζωή, είναι σκληρή υπόθεση.

Έχεις φτιάξει ποτέ κράτος Κωτρωτσε;

Ο Πόλεμος στην Αμερική για την ανεξαρτησία, ήταν ένας πολύ σκληρός πόλεμος. Στην ουσία ήταν εμφύλιος. Αλλά η Αμερική έπρεπε να γίνει κράτος.

Ο σωστός άνθρωπος που καταλάβαινε τον Καιρό, ο Τζορτζ Ουάσιγκτον ανέλαβε την δύσκολη αποστολή στα πεδία των μαχών.

Η έννοια κράτος, δεν είναι κάτι αφηρημένο Κωτρωτσε.

Για σας, τα περισσότερα θέματα είναι αφηρημένα, αλλά στο Σύμπαν δεν ισχύει αυτό.

Σωστά αναφέρεις το Δουβλίνο 2. Επίσης σωστά αναφέρεις πως κάποιος που είναι πάμπτωχος;  βράσκη 5.000 ή 10.000 δολάρια να πληρώσει για να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Στάλιν που ήταν Κομμουνιστής, δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του από τις μειονότητες στην Σοβιετική Ένωση.

Αυτό που ενοχλεί Κωτρωτσε δεν είναι οι μετανάστες, αλλά οι Λαθρομετανάστες που έρχονται ανεξέλεγκτα. Η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί και να συντηρήσει 500.000 με 1.000.000 μετανάστες. Από εκεί και πάνω δημιουργείτε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, δεν ήθελαν τον φράκτη στον Έβρο. Με απλά λόγια υπονόμευαν την ύπαρξη του Ελληνικού κράτους. Στο όνομα δικαιωμάτων της πλάκας. Δικαιώματα που δεν τα υιοθέτει κανένα άλλο κράτος στην Ευρώπη. Διότι αν τα υιοθετούσε, δεν θα υπήρχε το Δουβλίνο 2.

Εγώ μιλώ για πρακτικά καθημερινά πράγματα που θα ωφελήσουν τον Έλληνα πολίτη.

Η ύπαρξη του Δουβλίνου 2 καταρρίπτει κάθε αριστερό επιχείρημα στην Ελλάδα.

Το Δουβλίνο 2, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί έτσι γουστάρουν οι Ευρωπαίοι και γιατί είναι σκληροί και θέλουν να προστατέψουν το δικό τους κράτος.

Ο Κουβελης και ο Τσίπρας και οι διάφοροι αριστεροί στα θέματα αυτά, είναι ανάλαφροι.

Το να δημιουργήσεις και να διατηρήσεις ένα κράτος, είναι δύσκολη υπόθεση Κωτρωτσε.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21443.htm

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Γιόχαν Κρόιφ σε συνέντευξή του στο Catalunya Radio μιλώντας για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα. Ο «φιλόσοφος» τον χαρακτήρισε «αδύναμο και άπειρο» ενώ τόνισε ότι θα του ζητούσε πρώτα να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του και μετά να επιστρέψει στην ομάδα. «Ο Τίτο δεν είναι το ίδιο δυνατός όπως ο Γκουαρντιόλα, δεν έχει μεγάλη εμπειρία και επιπλέον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον αναγκάζει να μοιράζει τις δυνάμεις του. Η υγεία πάντοτε προηγείται. Θα έλεγα, αντιμετώπισε το πρόβλημα και η ομάδα είναι δική σου. Το διάστημα που έλειπε θα έβαζα άλλον προπονητή στη θέση του. Θα ζητούσα από τον Γκουαρντιόλα ή τον Ράικαρντ να αναλάβουν, αν μπορούσαν, για δύο μήνες. Μερικές φορές πρέπει να παίρνεις αποφάσεις, όσο δύσκολες κι αν είναι», είπε.
Η κοφτερή γλώσσα του Κρόιφ δεν άφησε ασχολίαστη τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στους Μπλαουγκράνα: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Αν ήταν απαραίτητη; Δεν μπορώ να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω. Δεν τον έχω δει, αλλά για να μιλάνε με καλά λόγια γι’ αυτόν σημαίνει ότι είναι καλός. Αλλο όμως είναι η δημιουργία ομάδας και άλλο η απόκτηση ενός παίκτη. Ευτυχώς στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ οι Γερμανοί απέδειξαν ότι η ομάδα προηγείται. Εδειξαν ότι τα χρήματα έρχονται δεύτερα και το ποδόσφαιρο πρώτο. Στην Μπάγερν τις αποφάσεις τις λαμβάνουν άνθρωποι που ξέρουν από ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να κάνουν μεταγραφές τα μέλη του συμβουλίου, όπως συμβαίνει στο 99% των συλλόγων ή και περισσότερο, γιατί δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο».
Ο Κρόιφ επέκρινε επίσης τη σημερινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα του Σάντρο Ροσέλ για τον τρόπο που λειτουργεί σε σχέση με την προηγούμενη του Ζοάν Λαπόρτα, στην οποία συμμετείχε: «Επί Λαπόρτα όλες τις αποφάσεις τις ελάμβαναν πρώην ποδοσφαιριστές, όπως ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν, ο Ράικαρντ κι εγώ». Τον Μουρίνιο ο άλλοτε Ιπτάμενος Ολλανδός τον θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρεάλ Μαδρίτης και πιστεύει ότι με τη συμπεριφορά του έκανε κακό τόσο στην ομάδα όσο και στον εαυτό του.

Σχόλιο: Ένας πολύ σοβαρός λόγος που η Μπαρτσελονα φέτος δεν τα πήγε καλά, είναι ότι έλλειπε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο προπονητής. Ο προπονητής είναι βασικό στοιχείο σε μια ομάδα.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21460.htm

Τι λέει μελέτη του Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού της Ανώτατης Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Westküste Γερμανίας.

Γιατί η Ελλάδα αρέσει, αλλά δεν πείθει ακόμα τους τουρίστες να την επισκεφθούν.

Άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία για τη σημαντική υποχώρηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στη γερμανική αγορά (καθώς και σε άλλες αγορές όπως η βρετανική) προκύπτουν από μελέτη του Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού της Ανώτατης Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Westküste Γερμανίας, που παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα που η χώρα μας βρίσκεται στη 12η θέση της κατάταξης ως τουριστικός προορισμός με τις επιλογές των Γερμανών, η γειτονική Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία.

Όπως υποστήριξε ο καθηγητής Bernd Eisenstein, πρόεδρος του Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, που παρουσίασε την έρευνα, το 90% των Γερμανών έχει την Ελλάδα στο μυαλό του ως τουριστικό προορισμό, αλλά το 57% τη θεωρεί ελκυστική και μόλις το 16% δήλωσε πως θέλει να την επισκεφτεί για διακοπές (με βάση έρευνα που διεξήχθη στο τέλος του 2012). Σημειώστε πως η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας, όπως είπε χθες στη σύντομη παρέμβασή της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πρόσθεσε πως πολλοί Γερμανοί έχουν αγοράσει κατοικίες.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως το προϊόν «ήλιος και θάλασσα» το οποίο επιμένει να προσφέρει η Ελλάδα, παρά τις πολυετείς εξαγγελίες για στροφή σε νέες κατηγορίες (από τον ιαματικό μέχρι τον ιατρικό τουρισμό κ.λπ.) έχει εδώ και χρόνια λήξει.

Όπως έχει ημερομηνία λήξεως και η διατήρηση της αγοράς μέσω της συνεχούς μείωσης των τιμών και όχι με ενίσχυση της ποιότητας και της διαφοροποίησης του προϊόντος μέσω της προσθήκης νέων υπηρεσιών προς τους τουρίστες.

Ο πρέσβης της Γερμανίας Wolfgang Dold, που θέλησε να δώσει μια αισιόδοξη νότα στη χθεσινή παρουσίαση, υποστήριξε πως φέτος το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών για την Ελλάδα αυξάνεται μετά τη δύσκολη περυσινή χρονιά. Ο ίδιος, όμως, φρόντισε να επισημάνει πως ακόμα και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες χρειάστηκαν χρόνο για να διαπιστώσουν πως πρέπει να βάλουν ηλεκτρικά παράθυρα στα οχήματα! Όπως είπε, «αν κάποιος δεν προσέξει, μπορεί να χάσει το σημείο επαφής με τον επισκέπτη».

Τα τελευταία 15 χρόνια ο ανταγωνισμός έχει αλλάξει, είπε ο καθηγητής Eisenstein και επισήμανε πως όσο περισσότερο ταξιδεύουν οι πελάτες τόσο αυξάνονται οι απαιτήσεις τους. «Είμαστε σε μια αγορά στην οποία υπάρχει πληθωρισμός απαιτήσεων» τόνισε και παρουσίασε πέντε άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούν οι αλλαγές στον ελληνικό τουρισμό ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και να αυξηθούν τα έσοδα.

Η πρώτη αλλαγή συνδέεται με τον αυξημένο επαγγελματισμό από τους φορείς του κλάδου, η δεύτερη με τον προσανατολισμό στη ζήτηση (σήμερα έχουμε μια αγορά πωλητών που στην ουσία λέει «αυτό έχω, αν θες έλα»), η τρίτη με τη δημιουργία ενός πολύ ισχυρού προφίλ για τον ελληνικό τουρισμό, ώστε να ανταγωνιστεί τους γειτονικούς προορισμούς, η τέταρτη με την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παροχής υπηρεσιών σε όλη την αλυσίδα του τουριστικού προϊόντος και η πέμπτη με την ενίσχυση της συνεργασίας των φορέων του τουρισμού.

«Το πολιτικό πλαίσιο είναι απαραίτητο, αλλά χρειάζονται και οι επιχειρηματίες οι οποίοι πρέπει να επενδύουν στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων», είπε ο B. Eisenstein.

Ο ίδιος επισήμανε το σημείο της έρευνας που δείχνει πως το 1,7% των Γερμανών θέλει να περάσει πέντε ημέρες διακοπών στην Ελλάδα, ενώ μόλις το 1,3% θέλει να έρθει διακοπές για περισσότερο από μία εβδομάδα (η χώρα μας κατατάσσεται πολύ χαμηλά σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές αγορές), για να τονίσει πως υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης. Η Ελλάδα κατέχει σήμερα περίπου το 1,8% της γερμανικής τουριστικής αγοράς, πρόσθεσε.

Κατά τον Γερμανό καθηγητή, η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένας από τους ανταγωνιστές της: τον πολιτισμό.

Χρειάζεται, όμως, δουλειά για να το αξιοποιήσει. Κάποιοι υπενθύμιζαν χθες την πρόσφατη μελέτη της McKinsey που έδειχνε πως στην πλειονότητα των αρχαιολογικών χώρων δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές, όπως καθαρές τουαλέτες…

Σύμφωνα με το τελευταίο ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδος, οι αφίξεις από τη Γερμανία κατέγραψαν αύξηση 4% στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις στο πρώτο τρίμηνο του 2013, τα έσοδα από τη Βρετανία μειώθηκαν 40,5%, από τις ΗΠΑ κατά 34,6%, από τη Γερμανία κατά 21,5% και από τη Γαλλία κατά 15,9%.

euro2day.gr

Σχόλιο: Πολύ καλή η Έρευνα του Γερμανού καθηγητή. Για να εκμεταλλευτείς τον Ελληνικό Πολιτισμό, χρειάζεσαι μυαλό. Αυτοί που διοικούν την Ελλάδα δε το έχουν.

Είναι δυνατόν τα μεγάλα Μουσεία στην Ελλάδα να δουλεύουν από τις 08:00 μέχρι της 14:00; Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Τα Μεγάλα Μουσεία πρέπει να μένουν ανοιχτά, από τις 08:00 το πρωί μέχρι της 20:00 το βράδυ. Έτσι ο Τουρίστας θα έχει χρόνο και άνεση.

Επίσης πρέπει να είναι ανοιχτα και Σάββατο και Κυριακή.

Το Ήλιος και θάλασσα φυσικά δεν αρκεί. Ιατρικός Τουρισμός, Τουρισμός για Κρασί, Τουρισμός για Διατροφή κλπ

Η σωστή ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ελλάδα θα κινητοποιήσει δεκάδες άλλες δραστηριότητες.

Για παράδειγμα τα τρόφιμα. Όλοι αυτοί οι τουρίστες θέλουν να φάνε και να ποιούν καλό φαγητό και καλά ροφήματα.

Η Ελλάδα χρειάζεται 20 εκατομμύρια τουρίστες με καλό εισόδημα.

Ο Τουρισμός είναι πολύ σοβαρή μπιζνα.

Βέβαια πως θα αναπτυχτεί ο Τουρισμός σωστά, όταν οι περισσότεροι είναι φοροκλέπτες;

Στον Τουρισμό γίνεται τεράστια φοροδιαφυγή.

Ρεκόρ αφίξεων δεν σημαίνει και ρεκόρ εσόδων.

Επίσης οι Εργαζόμενοι στον Τουρισμό, δε θα δουν μεγάλα οφέλη.

Οι επιχειρηματίες που ξέρουν να «δουλεύουν» τον Τουρισμό, θα βγάλουν καλό χρήμα.

4444

Οι Γερμανοί λεηλατούν την Ελλάδα, δε την σώζουν.
Έχουν σχέδιο λεηλασίας. Δε φαίνεται από τις κινήσεις που κάνουν;
Αφού ο Γερμανόφιλος Αρχιερέας της διαπλοκής, Κώστας Σημίτης, έβαλε την Ελλάδα στο γερμανικό μαντρί, απλά περίμεναν την σωστή στιγμή. Που ήρθε.
Την Ελλάδα την κατέστρεψαν συγκεκριμένοι άνθρωποι.
Πάντα έτσι γίνεται. Τα πρόσωπα είναι αυτά που παίζουν ρόλο. Μην ακούτε τους ηλίθιους κομμουνιστές που λένε: τα πρόσωπα δεν παίζουν ρόλο.

4444

Η Ελληνική οικονομία έχει πρόβλημα ρευστότητας.
Μεγάλο πρόβλημα.
Θεωρώ ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εσκεμμένα.

4444

4444

Ο Μαρινακης δίνει εντολή στον Μίτσελ για να φτιάξει ομάδα επίπεδου 16 Champions League.
Σωστός ο Μαρινάκης.

4444

Περίπλοκο το νομικό Πλαίσιο στο Γιοτινγκ.
Υπάρχει κανένας λόγος να είναι περίπλοκο;
Αν εγώ ήμουν Υπουργός Τουρισμού θα το έκανα απλό.
Σε 30 ημέρες θα το είχα κάνει απλό και κατανοητό για όλους.
Οι νόμοι που παράγουν γραφειοκρατία, ευνοούν μόνο τους Νταβατζηδες.

4444

Ο Αρσένης δεν παραδίδει την Έδρα και καλά κάνει.
Οι μίζες που έπαιρνε ο Άκης του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ, είναι εκατομμύρια ευρώ.
Ο Άκης είναι η κορυφή του Παγόβουνου. Έτσι δημιουργήθηκε το Δημόσιο Χρέος και χρεοκόπησε η Ελλάδα.
Φόροι και στα Αγροτεμάχια. Φόροι παντού και οι νεοέλληνες δεν πρέπει να έχουν ακίνητη περιουσία. Έτσι αποφάσισαν οι Γερμανοί και εκτελούν οι Βρωμεροί Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβελης.

4444

http://olympia.gr/2013/05/30/%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AE%CE%B4%CE%B7-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%86/

Όπως διαπιστώσατε, ο Βενιζέλος ούτε που ασχολήθηκε με τις φήμες περί ίδρυσης νέου κόμματος από τον ΓΑΠ. Απλούστατα γιατί δεν του δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα από την κατάρρευση που ήδη αντιμετωπίζει.
Τι έδειξε;
Ποσοστά Λοβέρδου. Χωρίς υπερβολή. Υπήρχε όμως και άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο, ειδικά για το ερώτημα που έθεσε η ίδια η ηγεσία στην σφυγμομέτρηση: Πως θα έβλεπαν οι ψηφοφόροι (γενικώς) και ειδικά του ΠΑΣΟΚ την ενδεχόμενη παραπομπή του ΓΑΠ για τα
οικονομικά του κινήματος. Το ποιά ήταν η απάντηση, θα το διαπιστώσουμε μάλλον σε λίγες ημέρες. Μην απορήσετε εάν το νέο κόμμα του ΓΑΠ έχει έδρα στα δυτικά προάστεια.

Σχόλιο: Ο ΓΑΠ είναι πολιτικό πτώμα. Όπως και ο Λοβέρδος και η Διαμαντοπούλου. Θέλω εκλογές για να γίνει καταγραφή των ζυμώσεων. Όσο ποιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερο για σένα νεοέλληνα.

4444

Σωστά η εφημερίδα δημοσιεύει την φωτογραφία του «Δράκου».
Ο Χατζηνικολάου έκανε συμφωνία με τον Βαρδινογιάννη, που θέλει να αναβαθμίσει πολιτικά το STAR.
Οι λαθρομετανάστες δημιουργούν τους Μαύρους Πάνθηρες για να χτυπήσουν την Χρυσή Αυγή. Θα πάμε σε εμφύλιο πόλεμο; Αν πάμε, η Ελλάδα θα «καθαρίσει» από τους λαθρομετανάστες.
Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη γνώρισε και άλλη ήττα μέσα στην Τούμπα.

4444

Όταν 200 άνθρωποι κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ή μιας μεγάλης πόλης, αυτό συνιστά δικτατορία.

Το πλήθος 200 ανθρώπων δεν συνιστά Λαό. Δεν είναι μια πολυπληθή διαδήλωση.

Είναι μια πράξη εντελώς παράλογη και αυθαίρετη.

Αυτά που λένε οι Αριστεροί της πλάκας, δεν έχουν καμία δομική στήριξη στην Καθημερινή ζωή του πολίτη.

Πρέπει να τελειώνουμε με αυτούς τους αλήτες, που εκμεταλλεύονται τα δικαιώματα.

Να κάνουμε την καθημερινή μας ζωή πραγματικά εύκολη.

Το δικαιούσαι νεοέλληνα. Έχεις υποστεί αφάνταστη ταλαιπωρία με όλα αυτά τα φιντάνια, τους εργατοπατέρες της κακιάς ώρας.

Είμαι υπέρ του συνδικαλισμού. Του σωστού όμως. Αυτού που ελέγχει αν εφαρμόζονται οι Εργατικοί νόμοι και κάνει προτάσεις που στέκουν δομικά και ωφελούν πραγματικά την κοινωνία.

Όταν 200 άνθρωποι κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ή μιας μεγάλης πόλης, αυτό συνιστά δικτατορία.

4444

29/05/2013

4444

Άκουσα έναν κύριο στον Κωτρωτσο να λέει: με τον Μεταξά τι πάθαμε; Κατοχή!

Αυτό είναι ανακριβές καλέ μου κύριε.

Θα έλεγα ότι είναι δυσφήμηση. Οι αριστεροί έχουν πρόβλημα με τον Μεταξά.

Ο Μεταξάς δεν ήταν ο στυγνός δικτάτορας. Έκανε βέβαια διώξεις στους Κομμουνιστές, στο πλαίσιο της ιδεολογικής πάλης, αλλά έβαζε κάποια όρια.

Το ΙΚΑ το δημιούργησε ο Μεταξάς.

Το αγαπημένο μου πολίτευμα είναι Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι δεν αντέχω καμία δικτατορία και κανέναν φασισμό και καμία χούντα.

Οι ιστορικές αναλύσεις που κάνουν οι περισσότεροι είναι της πλάκας.  

Ο Μεταξάς δεν μπορείς να πεις ότι είναι ο συνηθισμένος δικτάτορας.

Κωτρωτσε μην γλύφεις τόσο τον κύριο Βαλαωρίτη που τον εκτιμώ και σωστά βγαίνει και μιλά. Όμως θέλω ο κύριος Βαλαωρίτης να μας πει για το σκάνδαλο της SIEMENS και τα σαθρά στοιχεία του Σημίτη και όλη αυτή την βρώμα.

Η Χρυσή Αυγή μυρίζει πολύ λιγότερο από την Βρώμα που βγάζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Κατάλαβες κύριε Βαλαωρίτη; 600.000 παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, έχεις να μας πει κάτι κύριε Βαλαωρίτη; Ο Έμμεσος θάνατος σκοτώνει ποιο πολλούς.

Έχεις να μας πεις κάτι για τον ηθοποιό Μαρκογιαννακη και την παράσταση που δίνει για την λίστα Lagarde;

Σε καταλαβαίνω κύριε Βαλαωρίτη, η Χρυσή Αυγή, είναι πισιαρικο θέμα. Δεν έρχεσαι και σε σύγκρουση με το Σύστημα που χρεοκόπησε την Ελλάδα.

Οι νεοέλληνες όμως που πεινάνε και πεθαίνουν, κάπως πρέπει να αντιδράσουν.

Επειδή ξέρω περισσότερη ιστορία από εσάς, θεωρώ την αντίδραση των νεοελλήνων, να ψηφήσουν Χρυσή Αυγή, υγιείς.

Επίσης χεστηκα τι έγινε στην κατοχή του 1940. Σήμερα έχουμε 2013 και οι άνθρωποι πεινανε, όταν κανένας από όσους βρίσκονται σε λίστες όπως η Lagarde, δεν διώκεται, τι να συζητάμε;

2013 η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ύφεση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να κυβερνούν από το 1974 και οι νεοέλληνες αναρωτιούνται γιατί βρίσκονται σε τόσο άθλια θέση.

Οι Νεοέλληνες που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, δεν είναι ρατσιστές. Προβλήματα έχουν.

4444

ELLADA DIDILOSEIS KATO APO 200 ATOMA 01 01 290513

4444

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1805821

Την παράταση των προθεσμιών για την διόρθωση των υπερβολικών ελλειμμάτων σε έξι χώρες, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Σλοβενία, αποφάσισε να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης να προτείνει την κατάργηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία, τη Λετονία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και την Ρουμανία.

Η Κομισιόν πρότεινε επίσης το άνοιγμα της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για τη Μάλτα. Προτείνει επίσης το Συμβούλιο να δώσει οδηγίες στο Βέλγιο να λάβει μέτρα για την διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος.

Γαλλία

Ειδικότερα, για τη Γαλλία η Κομισιόν προτείνει να παραταθεί η προθεσμία κατά δύο χρόνια έτσι ώστε η χώρα να θέσει ένα τέρμα στην υφιστάμενη κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος έως το 2015 το αργότερο.

Σημειώνει ότι η Γαλλία θα πρέπει να φτάσει σε ονομαστικό έλλειμμα 3,9% του ΑΕΠ το 2013, 3,6% το 2014 και 2,8% το 2015, κάτι που είναι συμβατό με βελτίωση στο διαρθρωτικό ισοζύγιο της τάξης του 1,3% του ΑΕΠ το 2013, 0,8% το 2014 και 0,8% το 2015, με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν.

Ισπανία

Η Επιτροπή προτείνει την παράταση της προθεσμίας κατά δύο έτη έτσι ώστε η χώρα να είναι σε θέση να τερματίσει την υφιστάμενη κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος μέχρι το 2016.

Η Ισπανία θα πρέπει να εμφανίσει βελτίωση του διαρθρωτικού ισοζυγίου της τάξης του 1,1% του ΑΕΠ το 2013, 0,8% του ΑΕΠ το 2014, 0,8% του ΑΕΠ το 2015 και 1,2% του ΑΕΠ το 2015 για να φέρει το ονομαστικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2016, με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν.

Οι αντίστοιχοι στόχοι για το ονομαστικό έλλειμμα θα πρέπει να είναι 6,5% του ΑΕΠ το 2013, 5,8% του ΑΕΠ το 2014, 4,2% του ΑΕΠ το 2015 και 2,8% του ΑΕΠ το 2016.

Πορτογαλία

Για την Πορτογαλία η Κομισιόν προτείνει την παράταση κατά ένα έτος ώστε η διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος να τερματιστεί έως το 2015. Οι πορτογαλικές αρχές πρέπει να μειώσουν το έλλειμμα στο 5,5% του ΑΕΠ το 2013, στο 4% το 2014 και στο 2,5% το 2015, ποσοστά που είναι συμβατά με μία βελτίωση του διαρθρωτικού ισοζυγίου κατά 0,6% του ΑΕΠ, 1,4% και 0,5% αντίστοιχα.

Ολλανδία

Η Κομισιόν προτείνει την παράταση του χρονοδιαγράμματος για την Ολλανδία κατά ένα χρόνο έτσι ώστε το αργότερο ως το 2014 να έχει τεθεί ένα τέλος στα μεγάλα ελλείμματα του προϋπολογισμού που εμφανίζει σήμερα η χώρα. Ως εκ τούτου η Ολλανδία θα πρέπει να πετύχει μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος στο 3,6% του ΑΕΠ της το 2013 και στο 2,8% το 2014.

Πολωνία

Στην περίπτωση της Πολωνίας, η Κομισιόν προτείνει διετή παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Ως εκ τούτου στόχος της Πολωνίας είναι η μείωση του ελλείμματος στο 3,6% του ΑΕΠ της χώρας το 2013 και περαιτέρω μείωσή του στο 3% του ΑΕΠ το 2014.

Σλοβενία

Η Κομισιόν προτείνει την παράταση του στόχου για τη Σλοβενία κατά δύο έτη ώστε η διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος να τερματιστεί έως το 2015. Η Σλοβενία πρέπει να μειώσει το έλλειμμα στο 4,9% του ΑΕΠ το 2013, στο 3,3% το 2014 και στο 2,5% το 2015, ποσοστά που είναι συμβατά με μία βελτίωση του διαρθρωτικού ισοζυγίου κατά 0,7% του ΑΕΠ, 0,5% και 0,5% αντίστοιχα.

H Κομισιόν τονίζει πως στις χώρες που δίνεται περισσότερος χρόνος, θα πρέπει να παρουσιάσουν πώς θα πετύχουν αυτούς τους νέους στόχους για τα ελλείμματα, μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Για την Ιταλία, η οποία βγαίνει από το καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος, η Κομισιόν σημειώνει ότι η η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τη χώρα ξεκίνησε το 2009. Αφού έφθασε στο 5,5% του ΑΕΠ το 2009, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης της χώρας μειώθηκε σταθερά και διαμορφώθηκε στο 3% του ΑΕΠ το 2012, που ήταν και η προθεσμία που είχε τεθεί από το Συμβούλιο.

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2013-2017, που υιοθετήθηκε από την ιταλική κυβέρνηση στις 10 Απριλίου 2013 και εγκρίθηκε από την Βουλή στις 7 Μαΐου, προβλέπει τη μείωση του ελλείμματος ελαφρώς στο 2,9% του ΑΕΠ το 2013 και στη συνέχεια την υποχώρηση στο 1,8% του ΑΕΠ το 2014.

Με βάση την υπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής, οι εαρινές προβλέψεις έκαναν λόγο για ένα έλλειμμα της τάξης του 2,9% του ΑΕΠ το 2013 και 2,5% το 2014, το οποίο είναι χαμηλότερα του στόχου της Συνθήκης για 3% του ΑΕΠ.
Πηγή:www.capital.gr

Σχόλιο: Οι Γερμανοί και οι Κρετίνοι των Βρυξελών χαλαρώνουν τα μέτρα λιτότητας αναγκαστικά, για να σώσουν τα λεφτά τους.

Είναι αναγκασμένοι να το κάνουν, διαφορετικά θα διαλυθεί η Ευρωζώνη και αυτοί θα χάσουν την Αγελάδα που τους δίνει τα ευρώ.

Διότι εμείς, μπορεί να έχουμε λιτότητα, αλλά αυτοί ζουν μες στην χλιδή.  

4444

Οι Έλληνες του εξωτερικού που διαπρέπουν είναι τελικά αμέτρητοι. Ένας απ΄ αυτούς και ο Γιάννος Αντωνιάδης, ο οποίος εργάζεται σε μία εταιρείακολοσσό, την BAE. 
Τι έχει ανακαλύψει,σχεδιάσει και δημιουργήσει;
Έναν υπερ-αισθητήρα που ονομάζεται διάταξη ARGUS.

Το πρωτοποριακό αυτό σύμπλεγμα αποτελείται από αρκετές κάμερες υψηλής ευκρίνειας δίνοντας τη δυνατότητα καταγραφής σχεδόν 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους σε μια εικόνα από ύψος 17.500 ποδών!

Η εικόνα μπορεί να διαιρεθεί σε τουλάχιστον 65 επιμέρους παράθυρα όπου ο χειριστής της μπορεί να παρατηρήσει σε πραγματικό χρόνο με εξαιρετική ευκρίνεια και λεπτομέρεια κινήσεις πεζών, οχημάτων και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κινείται και μάλιστα ο επεξεργαστής του συστήματος μπορεί να κατηγοριοποιεί μέσα σε χρωματισμένο πλαίσιο εάν πρόκειται για όχημα ή για πεζό.

Το σύστημα μεταφέρεται σε UAV –αποκαλείται Hummingbird- .το οποίο μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα VTOL-UAS (vertical take-off and landing unmanned aerial system) τα οποία έχει αναπτύξει η Boeing σε συνεργασία με τον αμερικανικό Στρατό.

Οι δυνατότητες του συστήματος είναι όντως εκπληκτικές με δυνατότητα αποθήκευσης πληροφοριών 1 εκατομμυρίου terabyte την ημέρα.

Ήδη τρία τέτοια UAV έχουν αποσταλεί στο Αφγανιστάν όπου και δοκιμάστηκαν επι 1 χρόνο περίπου, πριν αναλάβουν «υπηρεσία» στις ΗΠΑ επιτηρώντας τους πολίτες.

Πηγή: O Έλληνας που μπορεί να κατασκοπεύσει όλο το πλανήτη – Δείτε τι πέτυχε – BINTEO – RAMNOUSIA

4444

http://www.ramnousia.com/2013/05/oi-prothimoi-tis-frankfourtis.html#.UaUUE5xmOF8

Το σύστημα που έχει «δέσει» την Ελλάδα στο άρμα της Γερμανίας και καθορίζει τις τύχες της χώρας και του λαού μας.

Ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας και ιδεολογικός πρωθιερέας του ναζισμού, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού στη δίκη της Νυρεμβέργης, έλεγε το εξής «Σε κάθε χώρα θα βρούμε αρκετά ιδιοτελή καθάρματα». Εννοούσε βέβαια τους πρόθυμους σε κάθε χώρα που πατούσε η γερμανική μπότα, να συνεργαστούν με τον Γ΄ Ράιχ. Οι εποχές αλλάζουν, τα εξουσιαστικά σχήματα μεταβάλλονται, οι οικονομικές δομές τροποποιούνται, αλλά οι ρόλοι των ιστορικών προσώπων παραμένουν οι ίδιοι.

Στη σημερινή Ευρώπη, στην γηραιά ήπειρο της κυριαρχίας του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού, υπάρχουν πολλά ιδιοτελή καθάρματα τα οποία είναι πρόθυμα να συνεργαστούν με το Βερολίνο, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μετατραπεί σε «γερμανική Ευρώπη» και οι χώρες, κυρίως εκείνες του ευρωπαϊκού Νότου, σε τμήματα της «γερμανικής ενδοχώρας». Δοτές κυβερνήσεις, πρόθυμα κυβερνητικά σχήματα, κυβερνήσεις συνεργασίας, διορισμένοι πρωθυπουργοί, υποτελείς στα ανώτατα διευθυντήρια και εχθρικοί προς τους λαούς υπουργοί Οικονομικών, εργάζονται για την υπόθεση της κυριαρχίας του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού, για την πολιτική ομοποσπονδιοποίηση της Ευρώπης, για τον εξανδραποδισμό των λαών και για την εξάλειψη των εθνικά κυρίαρχων κρατών.

Το  πλαίσιο

Τα τελευταία τρία χρόνια της σφοδρής κρίσης χρέους που «χτύπησε» άγρια τον ευρωπαϊκό Νότο, οι υπερεθνικές ελίτ, η διεθνής τραπεζοκρατία και μεγάλο Κεφάλαιο, οι εθνικές λούμπεν μεγαλοαστικές τάξεις εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις τους λαούς των ευρωπαϊκών κρατών. Πέραν της κοινωνικής συνοχής που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται, τα υπερεθνικά κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, τα συστήματα της χάραξης της σκληρής νεοφιλελεύθερης στρατηγικής επιτέθηκαν και στη Δημοκρατία.

Το Νοέμβριο του 2011 η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» χαρακτήρισε ως «τεχνοκρατικά πραξικοπήματα» τις τοποθετήσεις των δοτών «κυβερνητών», δηλαδή του Λουκά Παπαδήμου και του Μάριου Μόντι, στο τιμόνι της διακυβέρνησης δύο κρατών του ευρωπαϊκού Νότου, της Ελλάδας και της Ιταλίας αντίστοιχα.
Ο εξαιρετικός δημοσιογράφος των New York Times Ross Douthat παρατηρούσε τότε μεταξύ πολλών άλλων ότι «Η σταθερότητα επιτυγχάνεται σε βάρος της δημοκρατίας. Ο κοινοβουλευτικός διάλογος και οι εκλογές δεν θα εξαφανιστούν. Αλλά η πραγματική εξουσία, σε ό, τι αφορά στη λήψη αποφάσεων, θα περάσει εις το διηνεκές στις δυνάμεις που εκπροσωπούν τον αποκαλούμενο “Όμιλο της Φρανκφούρτης”. Εναν ad hoc κλειστό κύκλο εξουσίας που συγκροτείται από τη γερμανίδα Ανγκελα Μέρκελ, το γάλλο Νικολά Σαρκοζί και μια χούφτα τραπεζίτες και ευρωκράτες, οι οποίοι διαχειρίζονται από τον Οκτώβριο την ευρωπαϊκή κρίση».

Η διαβόητη Deutsche Bank έχει την έδρα της στην Φρανκφούρτη, από όπου ο «Όμιλος», αυτό το κλειστό ad hoc σύστημα καθοδηγεί τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και καθορίζει με τρόπο πραξικοπηματικό και χυδαίο τα πολιτικά πράγματα σε κράτη, τα οποία μέχρι χθες υποτίθεται ότι ήταν εθνικά κυρίαρχα. Αυτό το σύστημα, σύμφωνα με τους New York Times,  ο «Όμιλος της Φρνακφούρτης» έχει τους εκπροσώπους του και στην Ελλάδα. Πρόκειται για πρόσωπα, σαν και εκείνα που είχε περιγράψει ο ναζί Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, δηλαδή για «πρόθυμα ιδιοτελή καθάρματα», για ένα είδος αντιπροσωπείας της υπερεθνικής ελίτ, η οποία έχει θέσει δύο βασικούς στόχους στον ευρωπαϊκό χώρο: Οικονομική ενοποίηση και ομοσπονδιοποίηση με έδρα της διακυβέρνησης το Βερολίνο και κέντρο λήψης των αποφάσεων για την ευρωπαϊκή οικονομία την Φρανκφούρτη.

Οι πρόθυμοι

Η είσοδος της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση, στη ζώνη του Ευρώ έχει γερμανικό άρωμα. Η Γερμανία έκανε «τα στραβά» μάτια στα «πειραγμένα» στοιχεία που προσκόμισε η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Η Γερμανία όπως διαπιστώνουν όλοι σήμερα, επωφελείται από τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας, την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την μετατροπή της χώρας μας από προτεκτοράτο σε αποκία.
Στην Ελλάδα, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο έκανε με τη σειρά του τα στραβά μάτια στα εγχειρίδια που διένειμε το ΙΣΤΑΜΕ, τα οποία προέβλεπαν την ευημερία των ελληνικών νοικοκυριών της Ελλάδας του Ευρώ, δέκα χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση. Τελικά, 10 χρόνια μετά, δηλαδή σήμερα, τα ελληνικά νοικοκυριά όχι μόνο δεν ευημερούν, αλλά έχουν γίνει τα θύματα της μεγαλύτερης ληστρικής επίθεσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Εγκέφαλοι, αυτής της επίθεσης είναι οι πρόθυμοι εντολοδόχοι του Βερολίνου, οι αρχιτέκτονες της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη και έχουν ονοματεπώνυμα: Κώστας Σημίτης, Λουκάς Παπαδήμος, Τάσος Γιαννίτσης, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιάννης Στουρνάρας
. Εσχάτως, αν και προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο και όχι από την γερμανοτραφή σοσιαλδημοκρατία, σε αυτό το στρατόπεδο προσχώρησε ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Συνοπτικά, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας κανείς, ως πολλαπλά ωφελημένη, από την ελληνική τραγωδία και από την ληστρική επιδρομή που έχουν διατάξει τα ιερατεία του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης, εμφανίζεται σήμερα η Γερμανική οικονομία.

Κατά τη δεκαετία του 1990, μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού στην ανατολική Ευρώπη και την επανένωση των δύο Γερμανιών, το γερμανικό οικονομικό θαύμα έπρεπε να εισέλθει σε νέα ιστορική φάση και πορεία και η επέκταση της ηγεμονίας της γερμανικής οικονομίας, η επιβολή του Δ΄Ράιχ στον ευρωπαϊκό χώρο θα έπαιρνε πολλά χρόνια. Οι Γερμανοί αναζήτησαν σε εκείνη την χρονική και ιστορική συγκυρία τους πρόθυμους, όπως ακριβώς τους είχε περιγράψει δεκαετίες πριν ο πρωθιερέας του ναζισμού Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ.

Στην Ελλάδα υπήρχε ο κατάλληλος άνθρωπος, πολύ γνωστός στους Γερμανούς και αδελφός ενός προσώπου απολύτως ενταγμένου στο γερμανικό Κατεστημένο: Ο Κώστας Σημίτης, αδερφός του Σπύρου Σημίτη, ο αρχιτέκτονας της εισόδου της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση το έτος 2002. Αφού το 1996 κυριάρχησε, με περίπου πραξικοπηματικό τρόπο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του «κύκλου της Φρανκφούρτης», δηλαδή την πρόσδεση της Ελλάδας στο γερμανικό άρμα, μέσω της ένταξης της χώρας μας, δηλαδή μιας μικρής ευρωπαϊκής χώρας, άρα μιας μικρής οικονομίας η οποία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, στην ευρωζώνη.
Ο Κώστας Σημίτης είναι μόνο ένα από τα πρόσωπα που συμμετέχουν στον «κύκλο της Φρανκφούρτης». Ο «εγκέφαλος» είναι ο αδερφός του, Σπύρος, ο οποίος διαμένει στην γερμανική πόλη, ενώ ισχυρός «παίκτης» είναι πάντοτε ο Λουκάς Παπαδήμος, έναντι του οποίου το γερμανικό κατεστημένο και ένα ισχυρό τμήμα της ευρωπαϊκής ελίτ, αυτό που ευθύνεται για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, λειτούργησε ανταποδοτικά, αμείβοντάς τον για τις υπηρεσίες του με τοποθετήσεις σε υψηλές θέσεις, όπως αυτή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του πρωθυπουργού της Ελλάδας .

Εκ του αποτελέσματος μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Κώστας Σημίτης και ο Λουκάς Παπαδήμος έχουν βρεθεί στο ανώτατο κυβερνητικό αξίωμα, δηλαδή στη θέση του πρωθυπουργού, στις πιο κρίσιμες φάσεις της πορείας της Ελλάδας στο πεδίο της οικονομικής ενοποίησης της Ευρώπης, για να διαχειριστεί ο μεν πρώτος την «επιτυχία» της ένταξης της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση, ο δε δεύτερος την «αποτυχία» του εγχειρήματος.
Ίσως, ο καλύτερος χαρακτηρισμός για να περιγράψει κανείς τα δύο αυτά πρόθυμα να εξυπηρετήσουν  τις ιμπεριαλιστικές διαθέσεις του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού πρόσωπα είναι ο εξής: «ευρωφετιχιστές». Εξάλλου ακόμη υπάρχει εκείνη η φωτογραφία με τους δύο αυτούς πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, την πρωτοχρονιά του 2002 να κοιτάζουν περιχαρείς τον φωτογραφικό φακό, κρατώντας στα χέρια τους τα πρώτα χαρτονομίσματα του ευρώ. Και, όμως, έστω και αν φαίνεται υπεραπλουστευτικό και ξεκομμένο από τις διεθνείς εξελίξεις, ο ελληνικός λαός πληρώνει σήμερα την εμμονή αυτών των προσώπων και ενός γκρουπούσκουλου αυλικών στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Ελλάδας μέσω της πρόσδεσης της χώρας στο άρμα του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού.

Ο κύκλος της Φρανκφούρτης

Η ανοικτή κυριαρχία του «ελληνικού παραρτήματος» του λεγόμενου «ομίλου της Φρανκφούρτης» , που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη δεκαετία του 1970, κοντεύει πια τα 20 χρόνια. Εμφανής εκπρόσωπος του γερμανοτραφούς και γερμανόφιλου αυτού συστήματος στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα, είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, άνθρωπος του Κώστα Σημίτη και του Λουκά Παπαδήμου. Ο Γιάννης Στουρνάρας (με την περίπτωση του οποίου θα ασχοληθούμε διεξοδικά παρακάτω) βρίσκεται σε μόνιμη γραμμή επικοινωνίας με τους δύο προηγούμενους και ενίοτε συνυπογράφει άρθρα με τον Κώστα Σημίτη. 
Σε αυτά τα χρόνια, από το 1996 μέχρι σήμερα, δηλαδή από την εποχή της ανάδειξης του Κώστα Σημίτη σε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και σε πρωθυπουργό της χώρας, ο γερμανικός πολιτικός και οικονομικός παράγοντας έχει εφορμήσει σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας με αποκορύφωμα την υπογραφή των απανωτών μνημονίων που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό και έχουν ανοίξει τον δρόμο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από «πρόθυμα καθάρματα», που θα έλεγε και ο ναζί Ρόζενμπεργκ.

Η Γερμανία, εξάλλου, πριν την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης είχε ήδη ξεκινήσει το πλιάτσικο όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, την περίοδο των υψηλών δεικτών της: στα αεροδρόμια («Ελευθέριος Βενιζέλος»), στις τηλεπικοινωνίες (με την εξαγορά του ΟΤΕ από την DeutscheTelekom), στα media κ.α..
Ο ρόλος του γερμανικού πολιτικού και οικονομικού παράγοντα υπήρξε εμφανέστατος και στο σκάνδαλο με τις μίζες της SIEMENS και σε εκείνο με τα υποβρύχια, αλλά και στο διαρκές πρέσινγκ, ακόμη στις μέρες μας, για τα εξοπλιστικά προγράμματα (Βλέπε Leopard). Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όταν το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός, στα κλειστά σαλόνια έλεγαν ότι:
« … είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια ο οποίος δεν ομιλεί τη γερμανική γλώσσα».

Η πρόσδεση της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ στο άρμα του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης εξόργισε πρόσφατα και τον αξιωματούχο πρεσβείας ξένης ισχυρής χώρας, η οποία βρίσκεται εκτός Ευρώπης.
Σε ιδιωτική συζήτηση έλεγε αγανακτισμένος «Δεν είναι δυνατόν επί πολλά χρόνια τώρα, σε όλα τα φιλέτα να μπαίνουν οι Γερμανοί. Τους βλέπουμε διαρκώς μπροστά μας στην Ελλάδα».
Σε κάθε περίπτωση η έναρξη της δραστηριότητας του «κύκλου της Φρανκφούρτης» χρονολογείται στη δεκαετία του 1970, τότε που ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, ο Σπύρος Σημίτης, άνθρωπος του σκληρού γερμανικού κατεστημένου ή, για τους πιο μυημένους, μέλος του στενού πυρήνα του «γερμανικού βαθέος κράτους» και άμεσα διασυνδεμένος με το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, το οποίο εκφράζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανέλαβε ρόλο περίπου ταυτόχρονα και από κοινού με ένα άλλο πρόσωπο, τον μέντορα του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου, στενά διασυνδεμένο με το σύστημα των Γερμανών συνταγματολόγων Δημήτρη Τσάτσο. 
Ο Δημήτρης Τσάτσος υπήρξε ο εισηγητής της μειοψηφίας για το Σύνταγμα του 1975 και δημιούργησε γύρω του έναν κύκλο θερμών υποστηρικτών , συνεργατών και συνοδοιπόρων.Σύμφωνα με μια άποψη, η ομάδα αυτή αποτέλεσε τον πρώτο ιστορικό κύκλο των εκσυγχρονιστών, τις πολιτικές επιλογές της οποίας πληρώνει ο ελληνικός λαός σήμερα και θα πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά οι επόμενες γενιές.

Σε κυβερνητικό επίπεδο ο «κύκλος της Φρανκφούρτης» εκφράστηκε δειλά – δειλά το 1985. Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε εκείνη την περίοδο ο εμπνευστής, ως υπουργός Οικονομίας, του τριετούς προγράμματος σταθεροποίησης, το οποίο προέβλεπε την υποτίμηση της δραχμής και πάγωμα των μισθών, αλλά και κάτι ακόμη: Η εφαρμογή του προγράμματος δεσμευόταν από ευρωπαϊκό δάνειο ύψους 2 δισ. ECU, το οποίο όριζε ουσιαστικά την Κομισιόν ως τοποτηρητή της ελληνικής οικονομίας. 
Οι ομοιότητες εκείνης της περιόδου είναι πάρα πολλές με το σήμερα. Για παράδειγμα τοποτηρητές ή επίτροποι δεν ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εποχή της τρόικας, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και κυρίως την περίοδο 1990-1993, ελέω Στέφανου Μάνου, Μιράντας Ξαφά και Γιώργου Αλογοσκούφη.
Την περίοδο 1990-1993, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν σύμβουλος του τότε διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Τίμου Χριστοδούλου και είχε συμμετάσχει με τον τότε υπουργό Οικονομίας, Στέφανο Μάνο, σε συζητήσεις αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων προέβλεπαν και την υποτίμηση της δραχμής.
Αργότερα ο Κώστας Σημίτης, το 1996 έγινε πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δοτός πρωθυπουργός και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την είσοδο της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση.
Σήμερα, τα παραπάνω πρόσωπα είναι μόνο μερικά από εκείνα που στηρίζουν την μνημονιακή πολιτική της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, της εκχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και του ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Η σημερινή κυβέρνηση

Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, την οποία στηρίζουν εθελοντικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εμπίπτει στην κατηγορία των πρόθυμων, όπως ακριβώς τους είχε περιγράψει ο Ρόζενμπεργκ.
Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση, η οποία σχηματίστηκε μετά από δύο διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες, στις οποίες κυριάρχησε η τρομοκρατία προς τον ελληνικό λαό και η συσπείρωση όλων των αντιδραστικών δυνάμεων (ξενικού παράγοντα, διεθνούς τραπεζοκρατίας, ντόπιων τραπεζιτών, επιχειρηματικών συμφερόντων και μιντιοκρατίας) εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού, είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, προσηλωμένη στο να εφαρμώσει απαρέγκλιτα το λαοκτόνο πρόγραμμα των δανειστών για την Ελλάδα. Κορμός αυτής της λαομίσητης κυβέρνησης, είναι το οικονομικό της επιτελείο, στο οποίο έπρεπε εξ αρχής τον πρώτο λόγο να έχει «ο κύκλος της Φρανκφούρτης» ή πιο δόκιμα ο «κύκλος των εκσυγχρονιστών» ή «των σημιτικών».

Ας μην ξεχνάμε ότι πρώτη επιλογή της κυβέρνησης για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, του λεγόμενου και «Τσάρου της Οικονομίας» υπήρξε ο κ. Βασίλης Ράπανος, πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών – και όχι μόνο -, πρόσωπο στενά διασυνδεμένο με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Για … λόγους υγείας τελικά αντικαταστάθηκε σχεδόν αμέσως από ένα πρόσωπο πολύ πιο στενά διασυνδεμένο με τον Κώστα Σημίτη, έναν εκ των αρχιτεκτόνων της εισόδου της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ, έναν ακόμη ευπατρίδη των τραπεζών τον Γιάννη Στουρνάρα.
Το γεγονός ότι όλες οι επιλογές για τη θέση του Τσάρου της ελληνικής οικονομίας, οδηγούσαν σε πρόσωπα του «σημιτικού» περιβάλλοντος ή σε «ανθρώπους του Σημίτη», είναι ενδεικτικές του γεγονότος ότι από την πρώτη στιγμή η οικονομική πολιτική της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης θα ήταν μονοδιάστατη, απολύτως προσηλωμένη στους στόχους του εγχειρήματος που ξεκίνησε το 1996, όταν ο Κώστας Σημίτης έγινε αρχικά πρόεδρος και στη συνέχεια πρωθυπουργός της Ελλάδας. Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, υποστηρίζουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, με την έννοια ότι αυτός αποφάσισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς, γνώριζε, πριν γίνει πρωθυπουργός ότι ο υπουργός Οικονομικών θα ήταν επιβεβλημένος από το ad hoc σύστημα εξουσίας, το οποίο οι New York Times, περιέγραψαν ως «Όμιλο της Φρανκφούρτης». Κάποιοι κύκλοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι «Ο Γιάννης Στουρνάρας υπήρξε το δώρο του Αντώνη Σαμαρά προς την Άνγκελα Μέρκελ». Ποιος ξέρει;

Ο Γερμανόφιλος Στουρνάρας

Ο Γιάννης Στουρνάρας ταιριάζει γάντι στον χαρακτηρισμό που είχε δώσει ο Ρόζενμπεργκ για εκείνους που είχε ανάγκη σε κάθε χώρα το Γ’ Ράιχ. Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι υπήρξε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη. Τότε ο Γιάννης Στουρνάρας είχε αποδεχθεί το κλείδωμα της ισοτιμίας μετατροπής της δραχμής σε ευρώ σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που προέκυπταν από την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνταν με τρόπο κραυγαλέο τα γερμανικά εμπορικά συμφέροντα.

Το μέγεθος της υποτέλειάς του προς το Βερολίνο και την Φρανκφούρτη, το αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη, ο μαθητής και παλαιός σύμβουλος του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, «φώναξε» στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά «οι Νέοι Φάκελοι» πρόσφατα.
Εκεί, σε οικείο πάντοτε περιβάλλον, και χωρίς αιδώ αποκάλυψε ότι η πιο δύσκολη στιγμή της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών υπήρξε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον είχε επικρίνει.
Ορίστε τι είχε δηλώσει ο κ. Στουρνάρας:
«Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν όταν αφού είχα μιλήσει στη Βουλή για την επιμήκυνση που είχαμε εξασφαλίσει, με ενημέρωσε η Γραμματέας μου ότι με αναζητεί στο τηλέφωνο ο Σόιμπλε και μου είπε ότι υπάρχει και η Γερμανική Βουλή και πως δεν έπρεπε να έχω πει αυτά πριν ενημερώσει ο ίδιος το δικό του κοινοβούλιο. Λίγο μετά είχα συνάντηση με τα τρία κόμματα όπου ο καθένας έλεγε τα δικά του και είχε τις ενστάσεις του. Ακόμη κι εγώ που είμαι ήρεμος και ψύχραιμος άνθρωπος αισθάνθηκα πολύ δύσκολα». Εκτός αυτού είπε το εξής: «Για να καταλάβετε πόση δουλειά έχουμε κάνει, δείτε τι λένε οι πιο σκληροί κριτές μας. Όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχα επισκεφτεί τον κ. Σόιμπλε μου είχε ενεχειρίσει μία λίστα με αυτά που δεν είχαν γίνει. Τώρα που τον ξαναείδα με συνεχάρη, μου είπε: μα εσείς, τα κάνατε όλα!».

Όπως αναφέρουν εξαιρετικά πληροφορημένες πηγές, ο Γιάννης Στουρνάρας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ώστε η Deutsche Bank να αποκτήσει στρατηγικό πακέτο της Εθνικής Τράπεζας, μέσω της οποίας η Γερμανία θα ελέγξει ολόκληρη την ελληνική οικονομία. Χαρακτηριστικότερο στοιχείο της διασύνδεσης του Γιάννη Στουρνάρα με τον γερμανικό πολιτικό και οικονομικό παράγοντα είναι η πρωτοφανής και ενάντια προς τα συμφέροντα της Ελλάδας απόφαση του ιδίου να «κλείσει» με εξωδικαστικό συμβιβασμό το ζήτημα του σκανδάλου με τις μίζες του γερμανικού κολοσσού SIEMENS. 
Επρόκειτο για μία κραυγαλέα προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου και αποτέλεσε μία από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας, από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως «Τσάρος» της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα υπήρξε τόσο ανοικτά γερμανόφιλος ώστε από το βήμα της βουλής και ως μη εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό αμφισβήτησε την εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens αναφορικά με το ύψος της ζημιάς για το Δημόσιο (2 δις ευρώ), την οποία χαρακτήρισε ασύμμετρη ως προς τις συνολικές αποζημιώσεις τις οποίες έχει καταβάλει η εταιρεία παγκοσμίως (1,7 δις ευρώ). Το γεγονός αυτό δημιούργησε περίεργους συνειρμούς.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ, είχε βραβεύσει τον φυγόδικο για το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της SIEMENS Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Για την ιστορία πρέπει να υπενθυμιστεί ότι ο γερμανόφιλος υπουργός οικονομικών είχε υπογράψει την επονείδιστη συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον αμαρτωλό γερμανικό κολοσσό SIEMENS παραμονές του ταξιδιού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρα στο Βερολίνο και της συνάντησης που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Η φιλογερμανική στάση του Γιάννη Στουρνάρα εξόργισε τους προηγούμενους μήνες και τους Αμερικανούς, όπως είχε αποκαλύψει στο Periodista αμερικανική πηγή, όταν δεν είχε προσέλθει στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Τόκυο της Ιαπωνίας, κάτι το οποίο είχαν πράξει όλοι οι προκάτοχοί του στο υπουργείο Οικονομικών.

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=76768

Απίστευτες είναι οι αποκαλύψεις που έχουν ανακύψει στη δίκη των «νονών» της Μαφίας, με κυριότερη αυτή που θέλει τις δυο πλευρές να έχουν συμφωνήσει σε άτυπο «σύμφωνο μη επίθεσης»!

Η δίκη διεξάγεται στο Παλέρμο, στη Σικελία, σε φυλακή υψίστης ασφαλείας και η αποκάλυψη θέλει το ιταλικό κράτος να προτείνει καλύτερη μεταχείριση στη φυλακή και μια γενικότερη «διακριτικότητα» σε αντάλλαγμα για να σταματήσουν οι συνεχόμενες δολοφονίες από τη μαφία, όπου στο στόχαστρο έμπαιναν πρόσωπα όπως ο δικαστής, Τζιοβάνι Φαλκόνε.

Σχόλιο: Φοβερό ντοκουμέντο. Δείχνει ότι η Μαφία είναι εξίσου ισχυρή με το Ιταλικό κράτος. Αυτό φυσικά σημαίνει αδυναμία του Ιταλικού κράτους.

4444

Διέκοψε επ’ αόριστον -ίσως και για πάντα!- με μονομερή της απόφαση τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ η νέα δεξιά κυβέρνηση της Ισλανδίας.

Πριν καν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο η κυβέρνησή τους, τα δύο κόμματα που θα τη συγκροτήσουν συμφώνησαν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα ότι σταματούν τις ενταξιακές συνομιλίες που είχε αρχίσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα μέχρι τα τέλη Απριλίου σε συνεργασία με την Αριστερά και τους Πράσινους.
Ο κεντροαριστερός συνασπισμός συνετρίβη στις εκλογές λόγω της ενδοτικής του στάσης απέναντι στην ΕΕ και τη Βρετανία και έτσι πρωθυπουργός θα είναι τώρα ο Σίγκμουντουρ Νταβίδ Γκουνλόιγκσον του κεντροδεξιού Προοδευτικού Κόμματος, υποστηριζόμενος και από το δεξιό Κόμμα της Ανεξαρτησίας. Ο Γκουνλόιγκσον θα είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ισλανδίας, ηλικίας μόλις 38 ετών. Ο αρχηγός του δεξιού κόμματος Μπγιάρνι Μπενεντίκτσον θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών. Τα δύο κυβερνητικά κόμματα δεν έκαναν καν τον κόπο να διαβουλευθούν με την ΕΕ για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων. Ούτε καν ενημέρωσαν επίσημα τις Βρυξέλλες, που πληροφορήθηκαν την είδηση από τα… τηλεοπτικά δελτία!

Τα κυβερνητικά ισλανδικά κόμματα μάλιστα συμφώνησαν ότι οι συνομιλίες δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν στο μέλλον, αν δεν προηγηθεί δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ισλανδικός λαός αν θέλει ή όχι ενταξιακές συνομιλίες, καθώς το κλίμα στην Ισλανδία είναι πλέον εξαιρετικά εχθρικό απέναντι στο ευρώ και στην ΕΕ, ιδίως μετά τα όσα έκαναν οι Ευρωπαίοι εναντίον της Κύπρου, με την κατάσχεση των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ. Ο νέος υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου ότι η κατάσταση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη έχει χειροτερέψει τόσο πολύ, ώστε δεν είναι καν βέβαιο ότι το ισλανδικό κοινοβούλιο θα κρίνει κάποτε στο μέλλον αν θα διεξαχθεί όντως δημοψήφισμα για επανέναρξη των συνομιλιών. «Πιστεύουμε ότι οι ενταξιακές συνομιλίες άρχισαν χωρίς την αναγκαία υποστήριξη εκ μέρους της Ισλανδίας. Δεν θα τις συνεχίσουμε. Πρέπει επίσης να ακούσουμε τι έχει να πει η ΕΕ για την προσέγγισή μας. Ισως δεν θα έχει κανένα νόημα να κάνουμε δημοψήφισμα» υπογράμμισε.
Το πλήγμα από την Ισλανδία ήρθε προχτές, πριν καν κλείσει εβδομάδα από την πληρωμένη απάντηση που έδωσε στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ο επίσης δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, συγκρίνοντας τις σημερινές μεθόδους του Βερολίνου με εκείνες της ναζιστικής Γερμανίας.

Η ιστορία ξεκίνησε από τον κτηνώδη υποψήφιο καγκελάριο των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρικ, της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να… αποβληθεί (!) η Ουγγαρία από την ΕΕ, επειδή δεν συμμορφώνεται προφανώς με τη γερμανική γραμμή. Παίζοντας τον ρόλο του «καλού μπάτσου», η Μέρκελ είπε επί λέξει, απειλώντας τη Βουδαπέστη, αλλά προσπαθώντας να κάνει και χιούμορ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε την Ουγγαρία στον σωστό δρόμο, αλλά δεν θα στείλουμε αμέσως το ιππικό»!

Η απάντηση του Ούγγρου πρωθυπουργού ήρθε αμέσως συστημένη μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής που έχει κάθε Παρασκευή: «Οι Γερμανοί έστειλαν ήδη μια φορά το ιππικό τους στην Ουγγαρία και μάλιστα με τη μορφή των πάντσερ» δήλωσε αναφερόμενος στην εισβολή των ναζί στη χώρα του κατόπιν διαταγής του Αδόλφου Χίτλερ, τον Μάρτιο του 1944. «Παράκλησή μας είναι να μην τα ξαναστείλουν. Αλλωστε και τότε δεν ήταν καλή ιδέα και δεν λειτούργησε» πρόσθεσε ειρωνικά. Στη Γερμανία προκλήθηκε σάλος γιατί το κόμμα του Ορμπαν ανήκει κι αυτό, όπως το κόμμα της Μέρκελ, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Δεξιάς.

Για «φρικτές παρομοιώσεις με τους ναζί που μέχρι τώρα περιορίζονταν στους Ελληνες διαδηλωτές και τώρα ο Ορμπαν τις χρησιμοποιεί ακόμη κι αυτές» τον κατηγόρησε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Ρούπρεχτ Πολέντς.
«Πρόκειται για λυπηρή παρεκτροπή, την οποία αποκρούουμε καθαρά» δήλωσε και ο φιλελεύθερος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβελε. Από κοντά και ο σοσιαδλημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ονειρεύεται να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν με την υποστήριξη της Μέρκελ: «Γελοία δήλωση, ανάξια σχολιασμού» χαρακτήρισε όσα είπε ο Ορμπαν.

Γ. Δελαστίκ

Πηγή: Αποδοκιμάζουν Γερμανία και ΕΕ Ούγγροι και Ισλανδοί! του Γ. Δελαστίκ – RAMNOUSIA

Σχόλιο: Οι Γερμανοί νομίζουν ότι οι λαοί της Ευρώπης είναι ηλίθιοι. Εγώ αν ήξερα ότι ΕΕ θα γινόταν Γερμανική Ένωση, δε θα έμπαινα. Άλλωστε τώρα που το ξέρω, θέλω να φύγω.

Με δόλιο τρόπο έβαλαν την Ελλάδα οι Γερμανοί στο Ευρώ.

4444

USA TEXAS

http://finance.yahoo.com/news/houston-unstoppable-why-texas-juggernaut-125536748.html

Houston Is Unstoppable: Why Texas’ Juggernaut Is America’s #1 Job Creator

By Derek Thompson | The Atlantic – Tue, May 28, 2013 8:55 AM EDT

Texas is killing it.

It dominated the recession, crushed the recovery, and in a new analysis of jobs recovered since the downturn, its largest city stands apart as the most powerful job engine in the country — by far.

The ten largest metros have recovered 98 percent of the jobs lost during the recession, on average. But Houston, the first major city to regain all the jobs lost in the downturn, has now added more than two jobs for every one it lost after the crash. That’s incredible.

So, how come? There’s the abundant land and famously favorable business climate (although let’s not dwell on the actual climate). With its proximity to oil and Mexico, Houston is blessed by topography and geography. But the secret sauce of the city’s success might be something else: history — and an ability to learn from past mistakes.

The recession in Texas was relatively mild, partly thanks to mistakes learned by the region’s real estate and energy industries, said Patrick Jankowski, an economist and vice president of research at the Greater Houston Partnership. Texas “won” the recession not only because of the jobs it’s created, but also because of the jobs it’s hoarded — particularly in energy.

Hot, Flat, and Not as Crowded as You’d Think

The Arab Oil Embargo in 1973 quadrupled oil prices in just three months, sparking a drilling boom that at one point accounted for half of all jobs in Houston’s export sectors. But when oil prices collapsed in 1982, oil and mining jobs fell by 57 percent. “By the time Houston’s economy hit bottom in January ’87,” Jankowski said in an email, “the region had 221,900 fewer jobs than it had five years earlier.”

But the energy industry avoided a dramatic boom/bust cycle this time around.  “The region lost one in 22 jobs this recession versus one in seven jobs during the recession of the ’80s,” he said. Why were layoffs so mild? The story I’ve typically heard and reported is that energy prices fell later and recovered earlier than the rest of the economy. But Jankowski has another surprising theory. Houston’s energy sector is remarkably old — the average age is over 50 — and companies were nervous about laying off too many veteran workers before they had time to pass their skills down to the younger generation. Houston’s energy demographics “helped to moderate energy industry job losses,” leading to fewer job losses overall.

The 1980s also taught Houston a lesson about real estate. Between 1982 and 1987, Houston suffered “one of the worst regional recessions in U.S. history,” Jankowski said. The metro area lost more than 220,000 jobs — one in seven in the region — but added nearly 188,000 housing units, as developers ignored the signs that demand had plummeted. The results were disastrous and scarring for the real estate industry.

Houston avoided over-building problems in this recession by tightening lending and home construction in the early years of the crisis. Houston didn’t really have a housing bubble in the 2000s.

The ratio between its median house prices and median household incomes peaked at 2.7 in 2006. By comparison, a typical Miami family would have to spend five-and-a-half years of their total income to afford an average home in the city by 2006.

In Riverside, it would take nearly seven years. So as housing values cascading all across along the Sun Belt — by 40 percent percent in Miami and 44 percent in Riverside — they merely dipped about 2 percent in Houston.

Hitch a Ride
The Great Recession was worse than every post-war recession in just about any metric you pick. Except for one. Global trade continued to climb after the nadir thanks to developing countries like China carrying what was left of world growth.

Houston was uniquely poised to capture the gains from a growing world, due to its proximity to Latin America and its strength in energy. Between 2008 and 2010, “more than 100 foreign-owned companies relocated, expanded or started new businesses in Houston,” Jankowski wrote.

While moderation protected the city during the 2000s, an openness to overseas (or over-the-boarder) business boosted job creation at a time that domestic demand was lagging badly. Although human mistakes can muck up the blessings of topography and geography in Houston (and they have), the city’s long memory helped it avoid the same mistakes of over-building and over-firing that plagued other cities and states.

Comment: We need to see and what kind of jobs are created. America is easy to achieve 4% growth.

4444

ELLADA PAIDAIRASTEIA DRAKOS SYNELHFTH 01 02 290513

4444

28/05/2013

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2386.html

απο το http://www.koutipandoras.gr/
Η Τράπεζα Πειραιώς αγόρασε τα υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα με όσα χρήματα περίπου χρωστούσε στην τελευταία η οικογένεια του πρόεδρου της πρώτης Μιχάλη Σάλλα, δηλαδή 150.000.000 ευρώ. Αυτή είναι μια είδηση που δεν αναφέρει πλέον μόνο το http://www.koutipandoras.gr και το HOT DOC, αλλά επιβεβαιώνεται κι από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής, η οποία εξετάζει τα αίτια της τραπεζικής κρίσης στη Μεγαλόνησο. Σύμφωνα με ευρήματα του επιτόπιου ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στο υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2011 διαπιστώθηκε ότι στις χορηγήσεις για αγορά μετοχών χωρίς άλλη πηγή αποπληρωμής συμπεριλαμβάνονταν εταιρίες συμφερόντων της οικογένειας του κ. Σάλλα. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται και η βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία είχε ανακινήσει το ζήτημα στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, αρχικά δόθηκε όριο σε Ανοικτό Αλληλόχρεο Λογαριασμό ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς σε εταιρίες συμφερόντων του κ. Σάλλα (KAEO Enterprises, Shent Enterprises, Benidver Investments). Στη συνέχεια οι δύο τελευταίες εταιρίες μεταφέρθηκαν στα δύο παιδιά του κ. Σάλλα, Γεώργιο και Μυρτώ, διατηρώντας στο όνομα του Μιχάλη Σάλλα την εταιρία KAEO Enterprises. Οι εξασφαλίσεις αφορούσαν εγγυητική επιστολή 7,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς κι ενεχυρίαση 66,2 εκατομμυρίων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς να έχουν ληφθεί όμως οι προσωπικές εγγυήσεις των μετόχων των εταιριών.

Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση που έδωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος επισημαίνει πως το πλαίσιο όρων για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα συμφωνήθηκε σε πολιτικό επίπεδο στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου 2013, τονίζοντας πως είχε τεθεί από τους διεθνείς δανειστές ως προϋπόθεση για την υπογραφή μνημονίου. O κ. Δημητριάδης, μάλιστα, αφήνει αιχμές σε βάρος του Γιώργου Προβόπουλου από τη στιγμή που υποστηρίζει πως η επιλογή του αγοραστή (Τράπεζα Πειραιώς) έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή στην ουσία από το διοικητή της κ. Προβόπουλο, κι ότι το κατά πόσο οι αγοραστές ή συνδεδεμένα με αυτούς πρόσωπα είχαν δάνεια από την τράπεζα την οποία αγόρασαν είναι πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να χειριστεί η Τράπεζα της Ελλάδος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε πως υπήρχαν χρέη της οικογένειας Σάλλα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.
ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2013

Σχόλιο: Ο Σαλλας κάνει μπίζνες με λεφτά των Ελλήνων, χάρη στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.

Όλοι οι σωστοί και λογικοί άνθρωποι, ήθελαν να γίνει λογιστικός έλεγχος του Δημοσίου Χρέους. Να δούμε δηλαδή πόσα χρήματα πήγαν στους 2000 νταβατζηδες.

Το μυστικό με ένα χρέος, είναι πως αυτό δημιουργείται και ποιοι το δημιουργούν.

4444

http://au.news.yahoo.com/thewest/a/-/world/17363901/us-weapons-designs-hacked-by-chinese-report/

WASHINGTON (AFP) – Chinese cyber hackers have breached networks containing designs for an array of advanced US weapons programs, from stealthy fighter jets to missile defense systems, officials said Tuesday.

The breaches were part of a broad Chinese campaign of espionage against US defense contractors and government agencies, according to a Pentagon report, said officials, confirming a Washington Post account.

The Defense Science Board, a senior advisory group with government and civilian experts, concluded digital hackers managed to gain access to designs for two dozen major weapons systems critical to missile defenses, combat aircraft and naval ships, according to a Pentagon document cited by the Post.

The cyber spying gave China access to advanced technology and could weaken the US military’s advantage in the event of a conflict, the report said.

The Pentagon advisory report stopped short of accusing Beijing of stealing the designs, but the conclusions help explain recent US warnings to the Chinese government.

Precisely how much sensitive technical information the hackers may have obtained was still uncertain, said a defense official, who spoke on condition of anonymity.

“It’s not clear how much of our stuff they got,” the official told AFP.

The latest revelations of suspected cyber espionage came before China’s President Xi Jinping was due to meet President Barack Obama in California next week.

White House spokesman Jay Carney told reporters on Tuesday cyber security will feature in the leaders’ talks.

The list of weapons programs affected were outlined in an undisclosed, secret section of a previously released report by the Defense Science Board.

The designs hacked included the advanced Patriot missile system; a US Army system for shooting down ballistic missiles and the Navy’s Aegis ballistic missile defense system.

The cyber spying also targeted designs for combat aircraft and ships, including the stealthy new F-35 fighter, the F/A-18 warplane, the V-22 tilt-rotor Osprey, the Black Hawk helicopter and the Navy’s new Littoral Combat Ship.

A public version of the report disclosed in January had warned the United States was ill-prepared in the case of a full-scale cyber war.

The Pentagon said on Tuesday the department had “growing concerns” about cyber espionage.

The spying posed “a global threat to economic and national security from persistent cyber intrusions aimed at the theft of intellectual property, trade secrets and commercial data, which threatens the competitive edge of US businesses like those in the Defense Industrial Base,” it said in a statement.

If the report is accurate, “it means the US military is less effective and the Chinese military is more effective,” said James Lewis, a cybersecurity expert at the Center for Strategic and International Studies.

“It tilts the balance.”

Lewis, a former US government official, said it was not clear when these breaches took place, but noted that “people did wake up to this issue in the last couple of years and made it harder.”

But he said that “between 1999 and 2009 it was an open door for Chinese (cyber) espionage.”

The weapons programs affected are built by major defense contractors including Boeing, Lockheed Martin, Raytheon and Northrop Grumman.

Lockheed Martin said in a statement that it “has made significant investments in countering cyber security threats and we remain confident in the integrity of our robust, multi-layered information systems security.”

Σχόλιο: Η Αμερική είναι ξέφραγο αμπέλι. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Η Αμερική πρέπει να αντιμετωπίσει την εισβολή.  Εξαρτάται η επιβίωση της.

Αυτό που γίνεται, είναι κανονικά μια πράξη πολέμου, γίνεται εισβολή, μόνο που ξεκινά στο διαδίκτυο.

Χτυπούν καμπάνες. Για να δούμε θα ξυπνήσουν.

4444

Ο Στουρνάρας είναι ένα άθλιο υποκείμενο σας το έχω γράψει. Η Γυναίκα του φυσικά κάνει μπίζνες με το δημόσιο. Ο άθλιος Χατζιδάκις δήλωσε, ότι κάνω – το κάνω, για το καλό της  χώρας κι εγώ έπεσα κάτω από τα γέλια. Άθλια υποκείμενα. Ακολουθει η καταγγελία για τις δουλειές της γυναίκας του Στουρναρα.

http://olympia.gr/2013/05/27/%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD/

ΤΟ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ….ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 435 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ…

‘Οταν οι φαρμακοποιοί περιμένουν να πληρωθούν….

ο ΕΟΦ έδωσε 500.000 ευρώ (από 1 εκατ. αρχικό ποσό), για την καταπολέμηση της πολυφαρμακίας.

Εν μέσω λοιπόν πρωτοφανούς φτώχειας και δυσπραγίας, με ασθενείς, φαρμακοποιούς, διευθυντές νοσοκομείων και γιατρούς,
να βρίσκονται σε απόγνωση …..

για το που θα βρούν φάρμακα, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, δίνει
μισό εκατομμύριο ευρώ
για διαφημιστική καμπάνια, για την πολυφαρμακία!!!!Από την στιγμή όμως, που υπάρχει κώλυμα για

να αναλάβει διαγωνισμό, πως λοιπόν δίδεται στην εταιρεία αυτή το ποσό αυτό από τον ΕΟΦ; Στην σύμβαση επικαλείται η λέξη «ένωση», δηλαδή, με αυτό τον όρο, το κώλυμα παραγράφεται;

Το υπουργείο Παιδείας (όπως θα διαβάσετε το παρακάτω στοιχείο), ορθώς αποφάσισε πως δεν κατοχυρώνει τον διαγωνισμό υπέρ της εταιρείας αυτής ……

Το ιστορικό:

Στις 13-06-2012 με αριθμό πρωτ:7230

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ
Β ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Βγάζει απόφαση με, Θέμα: Αποδοχή των αποτελεσμάτων του πρόχειρου διαγωνισμού του έργου με τίτλο:
«Διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και Μικτών Διακρατικών Επιτροπών στο πλαίσιο των Διμερών, πολυμερών και
περιφερειακών Ε & Τ συνεργασιών»,
με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψη προσφορά»

Στο δια ταύτα λοιπόν,

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εξέτασης των δικαιολογητικών της παρ. 2γ του άρθρου 6 του π.δ. 118/2007 και του σημείου 2.2, του Μέρους

Β΄, του Παραρτήματος Β΄ “Ειδικοί Όροι Διαγωνισμού” της απόφασης προκήρυξης διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού, η Επιτροπή διαπιστώνει ότι το αντίγραφο ποινικού μητρώου αναφέρει :

«Απόφαση 125542/13.11.1984 ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Ερήμην)

Αξιόποινες πράξεις: ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΑΕ

Κύρια Ποινή: ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙΣΑ»

Κατόπιν τούτου η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν πληρούται ο όρος της προκήρυξης περί μη καταδίκης με αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή και δεδομένου ότι η

εταιρεία MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ είναι ο μοναδικός προσφέρων , εισηγείται την μη κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία

αυτή. >>

2 . Κατόπιν των ανωτέρω ο διαγωνισμός δεν κατακυρώνεται στην εταιρεία

MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ , λόγω του ότι δεν πληρούται ο όρος της προκήρυξης περί μη καταδίκης με αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή .

Συμπέρασμα: Καλώς λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την μη κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία αυτή λόγω καταδικαστικής απόφασης.

Δείτε και το σχετικό έγγραφο στις ακόλουθες διευθύνσεις της Διαύγειας.

static.diavgeia.gov.gr/doc/Β43Γ469Η25-Ε9Α

et.diavgeia.gov.gr/f/eof/ada/Β43Γ469Η25-Ε9Α

4444

PAROS

http://kourdistoportocali.com/articles/21406.htm

Ο  Ran Dagan και ο Tsiki Ben-Saadon,  δύο κοσμοπολίτες Ισραηλίτες, αφού περιπλανήθηκαν για χρόνια, εξερευνώντας τις γωνιές του κόσμου, βρέθηκαν πριν 10 χρόνια περίπου στην Πάρο. Αυτό ήταν. Μαγεύτηκαν από τις ομορφιές της και αποφάσισαν να ξεκινήσουν εδώ μια νέα ζωή με τις οικογένειες τους.

Αγόρασαν ένα οικόπεδο ανάμεσα στα χωριά της Νάουσας και του Αμπελά και δημιούργησαν εδώ το Tao’s, ένα κέντρο εναλλακτικής ζωής  το οποίο διέπει η φιλοσοφία του Ταοισμού.
Γιόγκα, διαλογισμός, οικολογία αλλά και ένα εστιατόριο με υπέροχες ασιατικές γεύσεις ξεναγούν τον επισκέπτη σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η εσωτερικότητα, η μετριοφροσύνη και η γνώση.

Οι δυο τους μίλησαν στην Αυγή Καλογιάννη– εκδότρια του πετυχημένου free press περιοδικού Parola-από το οποίο και δανειστήκαμε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.

Πώς βρεθήκατε στην Πάρο; Πότε ήλθατε για πρώτη φορά στο νησί;

Στην Πάρο ήρθαμε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο 1999. Σκοπεύαμε να επισκεφθούμε πολλά νησιά κι αρχίσαμε από την Πάρο. Mετά από τρεις μέρες αποφασίσαμε ότι μας άρεσε εδώ. Αγοράσαμε το χωράφι, μας πήρε πολύ χρόνο να το κτίσουμε και τελικά ανοίξαμε το Tao’s τον Οκτώβριο 2004.

Η ιδέα του Tao΄s πως προέκυψε; Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Το όνομα το πήραμε από την φιλοσοφία του Τάο. Ο Ταοϊσμός είναι η φιλοσοφία που βασίζεται στο βιβλίο του Λάο Τσε, το Τάο Τε Τσιν.

Ο Ταοϊσμός δεν είναι θρησκεία. Δεν υπάρχει πρακτική ούτε κανόνες στον Ταοϊσμό, μόνο η παραδοχή ότι πρέπει να είμαστε πιο μετριόφρονες και η γνώση ότι αποτελούμε μέρος ενός μεγαλύτερου πράγματος.

Υπάρχουν Ταοϊστές στο νησί που δεν έχουν ακούσει ποτέ το όνομα του Λάο Τσε.

Ο Ηράκλειτος λέει ότι δεν μπορείς να βουτήξεις στο ίδιο ποτάμι δυο φορές.

Μιλάει για τα ίδια πράγματα. Τα πάντα αλλάζουν, υπάρχει μόνο το τώρα. Το παρελθόν έχει ήδη περάσει και το μέλλον δεν έχει συμβεί ακόμα. Τέλος πάντων, το Tao’s είναι απλά ένα όνομα και προσπαθούμε να του δώσουμε περιεχόμενο. Πιο συγκεκριμένα προσπαθούμε να προσφέρουμε μια σωματική και πνευματική εμπειρία.

Τsiki, τι σου έχει διδάξει η ζωή; Ποια είναι η φιλοσοφία σου;

 Λοιπόν δεν μπορώ να απαντήσω σε παρελθόντα χρόνο, ακόμα μαθαίνω. Και νομίζω ότι τελευταία χαίρομαι να μαθαίνω γιατί συνειδητοποιώ αυτό που πάντα ήξερα. Ψάχνουμε για κάτι που ήδη έχουμε και πρέπει βασικά να καθαρίσουμε μέσα μας για να το συνειδητοποιήσουμε. Να ξέρεις ποιος είσαι, να είσαι ευχαριστημένος με αυτό που έχεις. Νομίζω ότι για μένα ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι εγώ ο ίδιος ευθύνομαι για το ευ ζην μου και τη διάθεσή μου. Το πώς αισθάνομαι δεν έχει να κάνει με τις περιστάσεις, έχει να κάνει μόνο με μένα. Κάτι που φαίνεται τρομακτικό μπορεί να μετατραπεί σε μια μοναδική ευκαιρία για κάτι καλό.

Εσένα Ran, ποια είναι η δική σου φιλοσοφία;

Όλοι σου λένε τι είναι καλό και τι κακό στη ζωή. Λες και υπάρχει εναλλακτική. Αυτή είναι η ζωή και πρέπει να τη ζήσεις. Η μόνη σου υποχρέωση είναι να βρεις το αληθινό σου ταλέντο, ό,τι καλό έχεις μέσα σου και να το βγάλεις προς τα έξω.

Πώς περνάτε τους χειμώνες στην Πάρο;

Διαβάζοντας και προγραμματίζοντας την επόμενη σεζόν. Έχουμε πολλή προετοιμασία αλλά είμαστε Ταοϊστές μπορούμε να περιμένουμε.

Ταξιδεύετε  εκτός Ελλάδας κι αν ναι, ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας προορισμοί;

Πριν έρθω στην Πάρο ταξίδευα πολύ. Αλλά αφότου ήρθα εδώ έχασα την όρεξη για ταξίδια. Πηγαίνω μια φορά τον χρόνο στο Ισραήλ για οικογενειακούς λόγους.

Τι είναι ευτυχία;

Ευτυχία είναι ένα εσωτερικό αίσθημα ότι κάνεις το σωστό. Η ευτυχία δεν είναι κοκτέηλ με ομπρελίτσες.

Πώς τα πάτε με την τοπική κοινωνία της Πάρου;

Πολύ καλά. Από την αρχή αποφασίσαμε ότι το Tao’s θα ήταν ανοιχτό σε όλους, επιλέξαμε να μην κάνουμε ξενοδοχείο ή δωμάτια εδώ, ενώ το εστιατόριο προσφέρει ασιατική κουζίνα κι έτσι δεν ανταγωνιζόμαστε κανέναν.

Αυτοί που έρχονται στο Τao’s είναι συχνά άνθρωποι που δεν έχουν ξανάρθει στο νησί και θέλω να πιστεύω ότι κάνουμε κάτι καλό για την Πάρο. Τα παιδιά μας πάνε σχολείο εδώ, έχουν φίλους εδώ. Αισθανόμαστε ασφαλείς. Μου αρέσουν οι Παριανοί γιατί δεν προσπαθούν να σε κοροϊδέψουν για το τι είναι.

Πώς θα μπορούσε να γίνει πιο ελκυστικός προορισμός το νησί;

Ο κόσμος, όταν σκέφτεται την Πάρο, του έρχονται στο μυαλό οι αρχαιολογικοί θησαυροί και τα θαλάσσια σπορ. Θα ήθελα να σκέφτεται και το ευ ζην και την πράσινη ενέργεια και τις βιολογικές καλλιέργειες και τη γιόγκα και την ατομική εξέλιξη και την μουσική και την τέχνη. Υπάρχει μια έρευνα σχετικά με το σωστό μέγεθος της πόλης ή του χωριού και η Πάρος είναι στη σωστή κλίμακα, είναι τέλεια.

Το νησί έχει νερό, σε λίγο θα έχουμε το νέο αεροδρόμιο. Το δυναμικό είναι τεράστιο και είναι εδώ. Αυτό είναι το σκηνικό, εμείς είμαστε οι σκηνοθέτες, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε.  

Τι θα θέλατε να υπάρχει στο νησί, τι λείπει από τις υποδομές της Πάρου;

Σταθερό και γρήγορο ίντερνετ, ποδηλατόδρομοι και περιπατητικές διαδρομές σ’όλο το νησί.

Σας ανησυχούν όσα συμβαίνουν στην σημερινή Ελλάδα;

Όχι τόσο πολύ. Είμαι αισιόδοξος. Αυτό που συμβαίνει τώρα μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία γιατί για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία είναι τόσο ξεκάθαρο ότι μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στον εαυτό μας, Κι αυτό είναι καλό.

Έχετε κάποια συμβουλή να δώσετε στους Έλληνες;

Πώς μπορείς να συμβουλέψεις τους Έλληνες; Είναι αδύνατον! Ξέρεις κανέναν Έλληνα που θα σε ρωτήσει την γνώμη σου για αυτό που κάνει; (γέλια)

Εμπιστευθείτε την αληθινή ελληνική σας ταυτότητα. Μην προσπαθείτε να γίνετε κάτι άλλο.

Και να προσθέσω και κάτι. Σ’αυτή την κρίση είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Δεν είναι το εστιατόριο μου ενάντια στο δικό σου, δεν είναι το ξενοδοχείο σου ενάντια στο δικό μου. Αν έχεις ένα ευρώ για διαφήμιση, δώσε το μισό για να προωθήσεις την Πάρο ως προορισμό.

Σχόλιο: Έλληνες και Ισραηλινοί θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι και συνεργάτες.

Επενδύω σε αυτή την σχέση.

4444

ELLADA XRYSH AUGH MIXALOLIAKOS MPANANIA H DHMOKRATIA MAS 01 01 280513

4444

Look & Kill

4444

EYA COSMOTE SAMSUNG WINNERS 01 02 270513

4444

27/05/2013

4444

Αυτό που λέει η ΝΔ είναι αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε άσυλο και προστασία στους κουκουλοφόρους.

Δεν τα σπάει μόνο η Χρυσή Αυγή και άλλοι τα σπάνε. Απλά η Χρυσή Αυγή δεν κρύβεται.

Επίσης η Χρυσή Αυγή βάζει πρώτα τους Έλληνες.

Όταν η βάρκα βυθίζεται, βάζεις προτεραιότητες. 600.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες. Ιδίως όταν πάνω από 100.000 Έλληνες έφυγαν ως μετανάστες (όχι ως λαθρομετανάστες)  και χιλιάδες άλλοι ψάχνουν τρόπο να φύγουν.

Η Ελλάδα έχει γίνει ένας βόθρος. Τον έκαναν. Οι αριστεροί του κώλου. Η ίδια ιστορία.

Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί έγινε εμφύλιος στην Ελλάδα;

Γιατί δεν έγινε στην Γαλλία ή στην Ιταλία;

Αριστεροί του κωλου. Χωρίς στρατηγική σκέψη.

Όχι ότι οι δεξιοί δεν έχουν κάνει μεγαλες μαλακιες.

Η Ελλάδα είναι κράτος. Θέλετε να έχετε κράτος ή να το διαλύσετε;

Σήμερα έχουμε 2013. Πρέπει να μιλάμε με σύγχρονους όρους. Σήμερα έχουμε Η/Υ, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να μάθουμε πολύ εύκολα ποιοι κλέβουν. Αν υπάρχει το νομικό πλαίσιο.

Οι Αριστεροί του Κωλου, φώναζαν γιατί φτιάχνεται φράκτη στον Έβρο.

Δεν είδα κανέναν αριστερό του κωλου, να πηγαίνει μετανάστης στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν ή κάπου αλλού, που υπάρχουν τριτοκοσμικές συνθήκες.

Η πρώτη ερώτηση είναι πολύ απλή: θέλουμε να έχουμε κράτος ή να το διαλύσουμε;

Στην Σουηδία είδατε τι γίνεται; Μόλις κόπηκαν τα κρατικά επιδόματα, έγινε αναταραχή. Στην Βρετανία βλέπετε τι γίνεται.

Η Χρυσή Αυγή λέει: εγώ θέλω ελληνικό κράτος.

Το Κράτος δεν είναι μια αυθαίρετη έννοια. Είναι μια βάρκα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αν βάλεις στην βάρκα περισσότερους από όσους αντέχει, βουλιάζει. Η Αυστραλία έχει πολύ σκληρούς όρους για παράδειγμα, για να πας.

4444

DNA – HUMAN GENOME PROJECT HGP

DNA – HUMAN GENOME PROJECT HGP

4444

VODAFONE ANDRAS SYNERGEIO KOUBELHS 01 01 270513

http://olympia.gr/2013/05/27/%CE%B7-%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%8D%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1/

Απίστευτη πρόκληση πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ όπου ο αστυνομικός συντάκτης αναφερόμενος στην θηριωδία του “Αφγανού” στην Κέρκυρα, μίλησε για “17χρονο που είδε μία 20χρονη και πήγε να τις κλέψει την τσάντα”! Βέβαια όπως φάνηκε, ο άνθρωπος μάλλον υποχρεώθηκε να μεταδώσει έτσι την είδηση αφού ζοριζόταν σε κάθε λέξη που έλεγε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η υποβάθμιση ενός ρατσιστικού – σεξιστικού εγκλήματος δεν είναι εγκληματική, ακόμα και όταν επιβάλλεται από κάποιους νοσηρούς εγκεφάλους. Ούτε είναι δημοσιογραφία να αναπαράγεις τα ψεύδη ισλαμοφασιστών εγκληματιών που παρουσιάζονται ως “17χρονοι” και σφάζουν απίστους για “πλάκα”. Θυμηθείτε την περίπτωση του Θανάση Λαζανά, χαρακτηριστική περίπτωση ρατσιστικού εγκλήματος όπου ο δολοφόνος δήλωσε 17χρονος και ξαφνικά “εξαφανίστηκε”. Ή την περίπτωση του Πακιστανού στην Πάρο που δήλωνε “Αφγανός” και έπεσε πάνω του όλο το βρωμερό σύστημα του νησιού για να τον φυγαδεύσει και να συγκαλύψει το έγκλημα. Όταν η αστυνομία τον εντόπισε, αμέσως βρέθηκε με την καλύτερη νομική υποστήριξη. Αυτό εγείρει τεράστια ερωτηματικά. Ενώ ακόμα δεν έχει απαντηθεί η ερώτηση για το ποιοί του είχαν δώσει “‘ασυλο” με διαδικασίες – εξπρές.

Ευτυχώς υπήρξε παρέμβαση από την ίδια την Πόπη Τσαπανίδου η οποία είπε ξεκάθαρα ότι ο εγκληματίας “δηλώνει 17χρονος για να πάει σε φυλακές ανηλίκων”, με τον συντάκτη να γνέφει καταφατικά.

Περιμένουμε -επιτέλους- να δούμε συγκατηγορούμενους για άμεση συνέργεια, αυτούς πο βάζουν την υπογραφή τους στις αιτήσεις ασύλου επικίνδυνων δολοφόνων και τους αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όλη αυτή την φάμπρικα που θησαυρίζει τοποθετώντας μία βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.

Σχόλιο: Αυτοί οι Αστυνομικοί Συντάκτες είναι μεγάλα φυντάνια. Παπαγάλοι με δίπλωμα. Όλοι οι λαθρομετανάστες που σκοτώνουν είναι 17χρονοι. Κουβελης, Βενιζέλος, Τσίπρας, τους έχουν δώσει χαρτί αντιγυρανσης. Δε πα ο λαθρομετανάστης να είναι 30 ή 40 χρονών, ο Τσίπρας, ο Τσατσοπουλος, επιμένουν όχι, είσαι 17 χρονών. Στην Πάρο ο 17χρονος, ξαφνικά μάθαμε κάτι που ξέραμε, ότι δεν είναι ανήλικος, αλλά ψυχρή μηχανή του Σεξ. Το επιβεβαιώνει και ο Τσατσοπουλος σε prive συζητήσεις!!!!

Έγκυροι δημοσιογράφοι δεν υπάρχουν, σας το έχω ξαναγράψει.

Ο Πακιστανός που έκανε το έγκλημα στην Πάρο, βρέθηκε λέει με την καλύτερη νομική προστασία! Τι γίνεται; Κουβελης, Τσίπρας, Βενιζέλος, μήπως πρέπει να πάτε στο Πακιστάν;

Θα αρχίσω καμπάνια στο Πακιστάν – Αφγανιστάν για τον Τσιπρα, Κουβελη, Βενιζέλο. Οι Νέοι σας ηγέτες. Θα τρελαθούν.  Θα ξοδέψω 10.000 ευρώ. Θα πάω στο Καράτσι, αφίσες, video στο youtube, συγκεντρώσεις.

Κουβελης για πρωθυπουργός στο Πακιστάν.

Η πολιτική αναγνώστη είναι εύκολη υπόθεση.

Τι θα έλεγες Κουβελη να σε κάνω πρωθυπουργό στο Πακιστάν; Για σκέψου το. 

Επίσης νομίζω ότι στο Αφγανιστάν, σίγουρα θα ήσουν καλύτερος από τον Καρζαι.

4444

http://www.enikos.gr/society/147419,Tromos_sth_DOY_Xaniwn:_%C2%ABThn_eida_me_ton_.html

Τον τρόμο βίωσαν οι συναλλασσόμενοι και οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Χανίων όταν φορολογούμενη εισέβαλε με τον μπαλντά στην εφορία και απείλησε τους υπαλλήλους. Η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Χανίων-Ρεθύμνου, Κλεοπάτρα Μπερτσουλάκη, που ήταν μπροστά στο περιστατικό μίλησε στο enikos.gr.

«Η φορολογούμενη ζήτησε από τους συναδέλφους να κάνει ξεχωριστή φορολογική δήλωση από τον σύζυγό της. Οι υπάλληλοι της εξήγησαν ότι αυτό αντίκειται στις διατάξεις και δεν μπορεί να γίνει εφόσον δεν είναι διαζευγμένη. Στην προσπάθειά μας να την ηρεμήσουμε εκείνη έβγαλε ένα αιχμηρό αντικείμενο από την τσάντα της και είπε: ‘Δεν γίνεται… θα σας δείξω εγώ’ και άρχισε να χτυπά το γραφείο του Προϊσταμένου».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κ. Μπερτσουλάκη η φορολογούμενη φώναζε ότι δεν θέλει να της πάρουν το εφάπαξ και τη σύνταξή της και χτυπούσε τα γραφεία, μέχρι που ήρθαν οι άνδρες της αστυνομίας και τη συνέλαβαν.

«Θα μπορούσε ο μπαλντάς να είχε χτυπήσει και το κεφάλι κάποιου συναδέλφου» αναφέρει η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΟΥ Χανίων-Ρεθύμνου ενώ εκφράζει την ανησυχία της για τη «στοχοποίηση των υπαλλήλων στις ΔΟΥ από τους πολίτες».

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι στις εφορίες είναι και αυτοί φορολογούμενοι και δεν πρέπει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους των υπηρεσιών μας. Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Μπερτσουλάκη.

Σχόλιο: Λάθος αντίδραση.

Η γυναίκα βέβαια τώρα κατάλαβε ότι οι Πολιτικές αποφασίσεις επηρεάζουν την καθημερινή της ζωή. Διότι μέχρι τώρα πολλοί μαλακες τις έλεγαν, τι ασχολείσαι με την πολιτική; οι αποφάσεις που παίρνουν οι αλήτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δεν επηρεάζουν την ζωή σου!!!!

Η σωστή αντίδραση είναι να λέτε: ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι η σωστή αντίδραση. Θα τους ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι. 

Να λέτε: θέλουμε τον Μιχαλολιακο Πρωθυπουργό. Αυτό θα τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους.

Οι αλήτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ βλέπουν ότι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δεν πέφτουν και έχουν λυσσάξει. Φέρνουν το καινούριο νομοσχέδιο της λογοκρισίας, το αντιρατσιστικό. Η Ελλάδα έχει πάνω από 2,000,000 λαθρομετανάστες.

Την ΔΗΜΑΡ την ψηφίζουν ανθέλληνες. Ο Κουβελης για να διαλύσει την Ελλάδα θα έκτιζε πάνω από 100,000 σπίτια για τους λαθρομετανάστες. Θυμάστε τι έλεγαν;

Αυτή την γυναίκα που πήγε με τον μπαλτά στην ΔΟΥ την συμπαθώ. Δεν ήξερε πως αλλιώς να αντιδράσει στα χαράτσια της κατοχικής κυβέρνησης.

Νόμιζε η καημένη ότι θα πάει με τον μπαλτά και θα αλλάξουν οι αποφάσεις.

Αν θέλεις να τους Τρομοκρατήσεις, θα λες: Χρυσή Αυγή.

Στις δημοσκοπήσεις, στα καφενεία, στις εκδηλώσεις, θα λες: Χρυσή Αυγή. Αυτό θα τρομοκρατεί τους ανθέλληνες και δοσίλογους.

Οι ανθέλληνες βλέπουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και σου λέει, μπορεί να γίνει και πρώτο κόμμα.

26/05/2013

4444

Naomi Cambell

4444

Άχρηστοι και Τεμπέληδες (πάει να πει όχι φιλόδοξοι).

Αυτοί συνήθως δεν ξέρουν να φυλάξουν τα νώτα τους και να αυτοεξυπηρετηθούν.

Είναι οι άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά σαν αγγαρεία, οι κηφήνες, οι φιγουρατζήδες και σύντομα θα ανακαλύψεις ότι μόνο τα τρία τέταρτα από τους «στρατιώτες» σου ξέρουν να φυλανε τον κώλο τους, αλλά το ποσοστό σπάνια ξεπερνά το 50% σε πολλούς οργανισμούς και κυμαίνεται συνήθως από 25 με 30%.

Αν τους δώσεις απλές, ξεκάθαρες εντολές, οι άχρηστοι θα εκτελέσουν την καθημερινή ρουτινιάρικη εργασία τους σχετικά καλά, συνήθως θα είναι ικανοποιημένοι με την αύξηση που θα πάρουν (το κρίνουν ανάλογα με τον πληθωρισμό) και θα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ποιο πιστούς υφισταμένους σου.

Έχουν και αυτοί ένα ρόλο να παίξουν, επειδή κάθε επιχειρηματικός οργανισμός απασχολεί πολλούς από αυτούς έλλειψη καλύτερων.

From the book: The Mafia Manager.

4444

Call me!!!! Το τηλεφώνημα του ενός τετρακις δισεκατομμυρίου δολαρίων!

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21334.htm

Νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλέν ΜακΚαν το 2007 φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα οι αγγλικές αστυνομικές αρχές έπειτα από ενδελεχή έρευνα των στοιχείων έχουν καταλήξει σε 20 υπόπτους για την απαγωγή της μικρής στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας.

Μέσα στους υπόπτους, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ήταν, ο 67χρονος διαβόητος παιδόφιλος Ουνς Χαν Βον Αες που μόλις τρεις μήνες μετά την εξαφάνιση της Μαντλέν είχε απαγάγει και δολοφονήσει την Ιλένια Λέναρντ, ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που είχε σοκαριστικές ομοιότητες με τη Μαντλέν. Ο Βον Αες μετά τη δολοφονία της Ιλένια αυτοκτόνησε.

Οι αρχές θεωρούν πως ο Ελβετός παιδόφιλος συγκεντρώνει βάσιμες πιθανότητες ενοχής. Κι αυτό διότι μολονότι το διάστημα που εξαφανίστηκε η Μαντλέν εκείνος ζούσε στην Ισπανία, υπάρχουν μαρτυρίες πως στο παρελθόν είχε επισκεφτεί το Αλγκάβρε και διατηρούσε φιλικές επαφές με ντόπιους.

Η Mail αποκαλύπτει πως η Interpol είχε επικοινωνήσει δύο φορές με την πορτογαλική αστυνομία προκειμένου να τη ρωτήσει για τον Βον Αες, αλλά οι Πορτογάλοι δεν έψαξαν περαιτέρω την υπόθεση όντας πεπεισμένοι πως ένοχοι για την εξαφάνιση της Μαντλέν ήταν οι γονείς της.

Στη λίστα της Σκότλαντ Γιαρντ με τους υπόπτους υπάρχουν και δύο ακόμα άτομα με παιδοφιλικό παρελθόν.

parapolitika.gr

Σχόλιο: Η Αστυνομία της Πορτογαλίας είναι ηλίθια. Ακόμα και αν έχεις καταλήξει σε κάποιους ενόχους, εφόσον δεν έχεις αδιάσειστα στοιχεία και η υπόθεση είναι ανοιχτή, συνεχίζεις να ψάχνεις.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21367.htm

«Φωτιές ανάβει» για τους δύο πρώην Πρωθυπουργούς Καραμανλή και Παπανδρέου το βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου Φλάρους Οτρέ. Στο βιβλίο υπάρχουν αποσπάσματα για τα όσα συνέβησαν την περίοδο πριν μπει η χώρα μας στο μνημόνιο. Επίσης γίνεται λόγος για τις δύο μυστικές επισκέψεις του Προέδρου του Eurogroup στην Αθήνα.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», η συγγραφέας είναι ανταποκρίτρια στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

«Η ανακάλυψη που θα γίνει το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2009 συγκλονίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο. Συγκεντρωμένοι στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: “Ακούστε πώς έχει η κατάσταση. Ολα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία είναι ψεύτικα. Η χώρα μου είναι διαβρωμένη από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη. Θα χρειαστώ όμως υποστήριξη και βοήθεια, γιατί πρόκειται για μια γιγάντια προσπάθεια”, θυμάται ένας εκ των συμμετεχόντων σε εκείνη τη συνάντηση.

«Οι συμμετέχοντες μένουν εμβρόντητοι. Η Αγκελα Μέρκελ έχει φρίξει. Ο Φρέντρικ Ράινφελντ, πρωθυπουργός της Σουηδίας που προεδρεύει, κατανοεί: “Δεν ανήκω σε αυτή την ομάδα (της Ευρωζώνης), αλλά η έκπληξη από όσα λέτε είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Αν καλά καταλαβαίνω, πάνε χρόνια που μας κρύβετε την αλήθεια”.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος – συγγραφέας σημειώνει «Το ελληνικό έλλειμμα δεν ανέρχεται σε 6% ή 7% του ΑΕΠ όπως έχει ανακοινωθεί: ξεπερνά, πιθανόν, το 12%. Με άλλα λόγια, περίπου το ένα τέταρτο των κρατικών δαπανών δεν καλύπτεται από έσοδα. Το ένα τέταρτο. Είναι απολύτως βέβαιο ότι σύντομα η χώρα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί τα κεφάλαια που χρειάζεται για να κλείσει αυτή την τρύπα. Η Αγκελα Μέρκελ αισθάνεται διπλά προδομένη. Η ευρωπαϊκή ιδέα καταρρέει υπό το βάρος των αναληθειών διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων. Επιπλέον, το ευρωπαϊκό σύστημα καθιστά την καγκελάριο συνένοχο.

Αντιμετωπίζει ευθύνες τις οποίες δεν είναι σε θέση να αναλάβει αφού οι Ευρωπαίοι, την εποχή εκείνη, ούτε διαθέτουν τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, στη θέση των αγορών, ούτε τα μέσα για να κατευθύνουν το ελληνικό σκάφος που κινδυνεύει να πέσει στα βράχια. (…)
Το βιβλίο αποκαλύπτει τα μυστικά ταξίδια του Προέδρου του Eurogroup στην Αθήνα.

«Δύο φορές, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, αναλαμβάνει μυστική αποστολή στην Αθήνα. Στόχος να μελετήσει τις προθέσεις του Καραμανλή, ακόμη και να τον επιτιμήσει. “Η αποστολή έγινε επειδή όλοι καταλάβαιναν ότι η κατάσταση ήταν πλέον εκρηκτική”, θυμάται ανώτατος κοινοτικός παράγοντας. Όμως, ο Λουξεμβουργιανός επιστρέφει άπραγος, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους του προκατόχου του Παπανδρέου για όσα σκοπεύει να κάνει προκειμένου να διασώσει την αξιοπιστία της χώρας του ενώπιον των διεθνών επενδυτών.

«Με τον μεγαλύτερο κυνισμό, ο Καραμανλής διακινδυνεύει μια νέα παύση πληρωμών. Η Ελλάδα είναι συνηθισμένη. Όμως, από το 2001 και μετά είναι μέλος της Ζώνης του Ευρώ. Σε περίπτωση πτώχευσης, ο Καραμανλής καθιστά συνυπεύθυνους και δεσμεύει την αξιοπιστία και των υπολοίπων 16 κρατών. Επιμένει, παρ’ όλ’ αυτά, να μην κάνει τίποτε περιμένοντας τις εκλογές του φθινοπώρου 2009. Καθίσταται πρόδηλο, από εκείνη τη στιγμή, πως κάτι λείπει στη νομισματική ένωση. Η αυτοπειθαρχία δεν λειτουργεί. Ούτε και η συλλογική πειθαρχία»

Σχόλιο: Ο Κώστας Καραμανλής ήξερε την κατάσταση της οικονομίας πολύ καλά, γιατί ήταν πρωθυπουργός από το 2004 και μετά.

Την κατάσταση της οικονομίας την ήξερε και ο Παπανδρέου. Το βιβλίο δε μας λέει κάτι καινούριο.

Την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας την ήξεραν και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. Έχουν πρεσβείες στην Ελλάδα. Επιχειρήσεις, ανθρώπους.

Το βιβλίο δε λέει τίποτα καινούριο.

Λεφτά υπάρχουν! ενώ ήξερε, φώναζε ο αλήτης ο Γιωργάκης. Λεφτά υπάρχουν. Είπε όλα τα ψέματα για να γίνει πρωθυπουργός και να βγάλει και χρήμα.

Οι Αλήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από το 1974. Υπάρχουν σήμερα νεοέλληνες που ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τι να συζητάμε;

Σιγά τις αποκαλύψεις μωρη;

4444

FOOTBALL CHAMPION LEAGUE BAYERN LUFTHANSA TRISH 01 01 260513

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AD%CE%B9%CF%81-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-600-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82

Με το μεγαλύτερο αριθμό πυραύλων εδάφους-εδάφους που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής σε πολεμική σύγκρουση, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την εκκαθάριση της πόλης Κουσέιρ στα νότια της Συρίας, Αναφέρεται ότι από χθες μέχρι σήμερα έχουν εκτοξευθεί περισσότερα από 30 βαλλιστικοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι της εγχώριας έκδοσης του ιρανικού Fateh – 110, SCUD-C και επίσης ιρανικής κατασκευής Zelzal-2, κατά των ισλαμιστών ανταρτών και των ισλαμιστών μισθοφόρων.

Οι μάχες έχουν επικεντρωθεί στον βόρειο τομέα, όπου βρίσκονται ακόμα εστίες αντίστασης των ανταρτών. “Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί, που σημειώνονται σήμερα σε όλους τους άξονες εντός και εκτός της Κουσέιρ, είναι οι πιο σφοδροί από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση. Η πόλη του Κουσέιρ και οι τοποθεσίες που ελέγχουν οι αντάρτες βόρεια της πόλης, όπως η Χαμιντιγιέ, το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νταμπάα και η Ααρτζούν, δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούν πυραύλους εδάφους-εδάφους”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο συριακός Στρατός ακολουθεί νέες τακτικές συνεπικουρούμενος από 17 λόχους της Χεζμπολάχ, συνολικά 1700 άνδρες: Πρώτα βομβαρδίζει το πυροβολικό (περί τα 80 αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1 των 122 χλστ. και 2S3 των 152 χλστ. έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πιο ευρεία συμμετοχή πυροβολικού μέχρι σήμερα στον πόλεμο), μετά έρχονται οι βαλλιστικοί πύραυλοι και οι ρουκέτες των 122 χλστ. και τέλος ακολουθεί η Αεροπορία σε σχηματισμούς των δύο αεροσκαφών.

Ακολούθως η διείσδυση του τακτικού Στρατού στις περιχές που ελέγχονται ακόμα από τους αντάρτες με υποστήριξη αρμάτων μάχης Τ-72 kαι πίσω από τον τακτικό Στρατό έρχονται οι λόχοι της Χεζμπολάχ που εκκαθαρίζουν τα κτίρια από τυχόν εναπομείναντες αντάρτες και μισθοφόρους.

Πιθανότατα συνδέεεται η όλη επιχείρηση καη σφοδρότητά της και από την επιθυμία της Χεζμπολάχ να τελειώσει την μάχη πριν από την ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει το βράδυ ο ηγέτης της Χάσαν Νασράλα” για την 13η επέτειο από την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον νότιο Λίβανο.

“Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της Κουσέιρ. Είμαστε στην δεύτερη και προτελευταία φάση της μάχης”, δήλωσε αξιωματικός του συριακού στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο οποίος πρόσθεσε ότι “μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 600 αντάρτες”, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αντάρτες.

Ο συριακός Στρατός και η Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν την περασμένη Κυριακή επίθεση στην πόλη αυτή στρατηγικής σημασίας και για τις δύο πλευρές -τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες- και κατάφεραν κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης η οποία κατοικείται κυρίως από σιίτες.

Σχόλιο: Το παιχνίδι στην Μέση Ανατολή ανοίγει. Δεν ξέρω αν είναι πόκερ ή μπλακ τζακ ή ρουλέτα ή ζάρια. Πάντως ανοίγει.

Αυτό είναι καλό.

Δεν βλέπω όμως οι εταιρείες στοιχημάτων να έχουν κάτι.

Εγώ στοιχηματίζω σε πολιτικά γεγονότα αναγνώστη, το ποδόσφαιρο είναι για να περνώ την ώρα μου.

4444

4444

Αν κυβερνούσε η Χρυσή Αυγή, ο Παπακωνσταντίνου θα ήταν στην φυλακή.
Οι ανασφάλιστοι πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο. Οι αλήτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σκοτώνουν με αργό ρυθμό.
Χωρίς πρόσβαση σε συστήματα Υγείας, δεν ζεις πολύ.

4444

Πως τα βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπόμπολα; Μεσολάβησε η Ναόμι.
Ο Παπακωνσταντίνου έπρεπε να είναι στην φυλακή.
Οι αλήτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχουν στοχοποιησει 212,000 χιλιάδες νεοέλληνες πολίτες. Ακόμα και για χρέη 5,000 ευρώ, πας φυλακή.
Αν όμως είσαι νταβατζης και το όνομα σου είναι στην λίστα Lagarde ή σε κάποια άλλη λίστα, οι Αλήτες Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβελης, δε σε πειράζουν.

4444

Δεν είναι Ρατσισμός, οι αλήτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, να κυνηγούν τους απλούς νεοέλληνες, να τους βασανίζουν στα νοσοκομεία και στις εφορίες και να προστατεύουν τους νταβατζιδες;
Οι αλήτες Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβελης, έχουν διώξει από την Ελλάδα πάνω από 100,000 νεοέλληνες. Τους έκαναν μετανάστες.
Τόσο άγριο κυνηγητό κάνουν οι αλήτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

4444

FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE DORTMUND vs BAYERN DANTE PENALTI 01 01 260513

4444

25/05/2013

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/05/19/opv/

Το πρόγραμμα προμήθειας δύο περιπολικών σκαφών (ΟΡV) για την κάλυψη των αναγκών της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς επιβεβαίωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πολίτης. «Έχω ανακοινώσει την πρόθεση για προμήθεια ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για το νέο τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων, τη Διακλαδική Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων, η οποία πρόσφατα έχει συσταθεί μέσα στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, προτεραιότητα για εμάς αυτή τη στιγμή είναι το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητες μας για να μπορούμε, κατά το δυνατό, να διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην ΑΟΖ της Κύπρου. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, εξετάζουμε την προμήθεια δύο περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης, καθώς επίσης και την αναβάθμιση των δυνατοτήτων θαλάσσιας επιτήρησης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα η έρευνα και ανόρυξη υδρογονανθράκων, αν δεν υπάρξουν προϋποθέσεις ασφάλειας.

O Φώτης Φωτίου χαρακτήρισε ως προτεραιότητα την εμβάθυνση των σχέσεων με την Ελλάδα και αναφέρθηκε σε σχεδιασμούς που προωθούνται σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζοντας πως «η αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα έχει περάσει σε άλλο στάδιο ξεπερνώντας το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου της δεκαετίας του ’90».

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας σημειώνει πως «υπάρχει πολιτική βούληση και συναπόφαση να εργαστούμε από κοινού Κύπρος – Ελλάδα – Ισραήλ.

Οι διαδοχικές επισκέψεις μου σε Ισραήλ και Ελλάδα έχουν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την έναρξη ενός στρατηγικού διαλόγου σε διάφορους τομείς, όπως αυτός της ενεργειακής ασφάλειας, της έρευνας και της διάσωσης, των ασύμμετρων απειλών, της συνδρομής σε ανθρωπιστικές αποστολές, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας κλπ».

Τέλος, ο Κύπριος υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Μόσχα στις 22 Μαΐου, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του για θέματα διμερών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας και άμυνας και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας για παροχή  διευκολύνσεων σε ενδεχόμενη απομάκρυνση υπηκόων από την Συρία καθώς και συμφωνία ανταλλαγής διαβαθμισμένων πληροφοριών. Σημειώνεται ότι ο ΥΠΑΜ υπέγραψε στις 4 Απριλίου συμφωνία αμοιβαίας προστασίας και ανταλλαγής διαβαθμισμένων πληροφοριών με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικής Ασφάλειας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, παρουσία του πρέσβη της χώρας στη Λευκωσία.

Σχόλιο: Σωστά η Κύπρος θα αγοράσει αυτά τα δυο πλοία. Φυσικά αυτό θα την αναβαθμίσει. Η Κύπρος πρέπει να αγοράσει και 8 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/05/22/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84/

Μετά από 26 μήνες συνεχούς υποχώρησης και εδαφικών απωλειών, το καθεστώς Ασαντ έκανε χθες την πρώτη σημαντική νίκη του κατά των ανταρτών.

Κυβερνητικά στρατεύματα, υποστηριζόμενα από πολιτοφύλακες της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, έφτασαν στην κεντρική πλατεία του Κουσάιρ και δίνουν σκληρές μάχες για να ολοκληρώσουν την κατάληψη της πόλης.

Οι περί τους 8.000 -κυρίως σαλαφιστές- αντάρτες που είχαν εδώ και μήνες θέσει υπό τον έλεγχό τους το Κουσάιρ και τα γύρω χωριά δεν άντεξαν την πολιορκία και τον ανηλεή βομβαρδισμό και οι περισσότεροι εγκατέλειψαν την περιοχή, αφήνοντας πίσω τους περί τους 1.000 μαχητές αποφασισμένους να θυσιαστούν.

Είναι παρ’ όλα αυτά ζήτημα λίγων ημερών ο πλήρης έλεγχος της περιοχής, καθώς πολλά κτίρια είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά και οι δρόμοι «υπονομευμένοι» με νάρκες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές μετρούν σοβαρές απώλειες, με τον κυβερνητικό στρατό να έχει πάνω από 20 νεκρούς και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων να αναφέρουν και 30 θύματα για τη Χεζμπολάχ.

Eνόψει της συνόδου

Η νίκη του κυβερνητικού στρατού στο Κουσάιρ δεν είναι μόνο μια σοβαρή ένεση ηθικού για ένα καθεστώς που όταν άρχισε η εξέγερση όλοι το θεωρούσαν ξεγραμμένο, αλλά έρχεται λίγο πριν από τη σύνοδο για τη Συρία και την αμερικανο-ρωσική πρωτοβουλία για αναζήτηση πολιτικής λύσης κι ενώ η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει έντονα εσωτερικά προβλήματα που απειλούν την εύθραυστη συνοχή της.

Όμως, πέρα απ’ όλα, η κατάληψη της περιοχής αποτελεί σημαντική στρατιωτική εξέλιξη που μπορεί να αποδειχτεί ορόσημο για την εξέλιξη του πολέμου.

Το Κουσάιρ ήταν η κύρια οδός ανεφοδιασμού των ανταρτών από το έδαφος του Λιβάνου, μέσω της κοιλάδας Μπεκάα, από όπου έφταναν στους αντικαθεστωτικούς τής Χομς και της Δαμασκού όπλα, άντρες και εφόδια. Τώρα πλέον, απέμεινε ανοιχτή μόνον η τουρκική μεθόριος που επηρεάζει τις εξελίξεις στη Βόρεια Συρία, η οποία βρίσκεται σχεδόν 800 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα…

Το Κουσάιρ ήταν επίσης η μόνη περιοχή που απέκοπτε τη συνέχεια των εδαφών που ελέγχει ο κυβερνητικός στρατός στα δυτικά της χώρας και δεν επέτρεπε την επικοινωνία της λεβαντίνικης ακτής, που κυριαρχείται από τους αλαουίτες και τους χριστιανούς συμμάχους τους, με τη Δαμασκό.

Λίγες εβδομάδες πριν από την καλά μελετημένη επίθεση στο Κουσάιρ, φανατικοί αλαουίτες είχαν φροντίσει να τρομοκρατήσουν τους σουνίτες της Λεβαντίνης, με σφαγές στο Μπανιάς και σε άλλους σουνιτικούς θυλάκους, με στόχο να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Τώρα, με τη Λεβαντίνη εθνικά καθαρή και το Κουσάιρ υπό κυβερνητικό έλεγχο, ο Ασαντ διατηρεί ανοιχτή την πόρτα σε ένα «σχέδιο Β», καθώς αν χάσει την «όλη Συρία» θα μπορεί να αποσυρθεί σε ένα αλαουίτικο μίνι κράτος στο μέγεθος του Λιβάνου, στις ακτές της Μεσογείου.

Πάντως, το σενάριο να χαθεί για το καθεστώς η Δαμασκός απομακρύνεται μετά τις εξελίξεις στο Κουσάιρ, πόσω μάλλον που η από καιρό αναμενόμενη μάχη για την κατάληψη της πρωτεύουσας δεν έχει καν αρχίσει.

Είναι ακόμη άγνωστο πώς θα επηρεάσει τον Μπασάρ αλ Ασαντ η νίκη του στο Κουσάιρ. Θα πάρει μέρος στη σύνοδο που ετοιμάζουν Ρώσοι και Αμερικανοί ή θα κλοτσήσει την ευκαιρία; Θα πιστέψει ότι με μια νίκη μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο ή θα επωφεληθεί από τη συγκυρία για να διαπραγματευτεί από καλύτερες θέσεις; Έτσι κι αλλιώς, ούτε το συριακό πρόβλημα θα λυθεί με στρατιωτικό τρόπο ούτε όμως και η σύνοδος που προωθούν Μόσχα και Ουάσινγκτον θα φέρει σύντομα την ειρήνη.

Σχόλιο: Μετά την 1η Ιουλίου, θα έχουμε καινούρια στοιχήματα.

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/05/25/%CE%B7-%CE%BC%CE%B95-%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-woolwich/#more-45398

Σφοδρή κριτική δέχονται οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μετά την αποκάλυψη ότι η ΜΙ5 γνώριζε τους δύο νιγηριανής καταγωγής ισλαμιστές, οι οποίοι κατακρεούργησαν τον 25χρονο οπλίτη Lee Rigby στη συνοικία Woolwich του νοτιοανατολικού Λονδίνου.

Σύμφωνα με βρετανικά MME, οι στυγεροί δολοφόνοι Michael Adebolajo και Michael Adebowale που παρέσυραν με αυτοκίνητο και αποκεφάλισαν τον άτυχο Βρετανό οπλίτη, είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της MI5 για τη συμμετοχή τους σε εξτρεμιστικούς ισλαμικούς κύκλους αλλά δεν είχαν αξιολογηθεί ως σοβαρή απειλή.

Ειδικότερα, ο 28χρονος Michael Adebolajo συμμετείχε στην οργάνωση Al-Μuhajiroun που κηρύχθηκε παράνομη το 2010 με απόφαση βρετανικού δικαστηρίου για ρητορική μίσους κατά των στρατευμάτων της χώρας.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο Abu Nusaybah, φίλος του αδίστακτου δολοφόνου, ο οποίος σε χθεσινή του συνέντευξη στο BBC ισχυρίστηκε ότι η βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπείας ΜΙ5 είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει τον Adebolajo που «σχεδόν παρενοχλείτο από την αυτήν έπειτα από ταξίδι του στην Κένυα».

Ο Abu Nusaybah προσήχθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

Σχόλιο: Οι άνθρωποι ήταν γνωστοί. Ίσως γι’αυτό τους πυροβόλησαν όταν τους συνέλαβαν. Δε θα ήταν καλύτερο να τους πιάσουν ζωντανούς;

4444

FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE DORTMUND BAYERN 01 01 250513

4444

Ο Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για κακούργημα.
Γιατί δεν είναι; Τον προστατεύουν οι Αλήτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Θέλουν να συγκαλύψουν το έγκλημα. Χρονοτριβούν.
Επειδή το παρακολουθώ, η καημένη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει δεχτεί κυριολεκτικά ένα σωρό χυδαίες επιθέσεις.
Είναι απορίας άξιο που δεν την προστατεύουν. Εγώ θα περίμενα μεγαλύτερη αντίδραση από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν γίνεται οι Έλληνες πολίτες να δεχτούν την Συγκάλυψη της λίστας Lagarde.
Ένας λόγος που θέλω να γίνουν εκλογές, είναι να δω το ΠΑΣΟΚ να πηγαίνει στο 3 με 4%, ώστε να δούμε ακόμα περισσότερους αλήτες να πηγαίνουν φυλακή.

http://olympia.gr/2013/05/25/%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85-25-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF/

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει από τον Νοέμβριο του 2012, το σκάνδαλο της λίστας “Φαλσιανί” που έγινε γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, ενσωματωνει τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Γι’ αυτό έγινε προσπάθεια να αποσιωπηθεί, να συγκαλυφθεί, να κουκουλωθεί και τέλος, από κάποιους επίορκους πολιτικάντηδες – υπηρέτες της διαφθοράς, να “υποτιμηθεί”.

Το ότι οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου έκρυψαν ποσό – μαμούθ στους φορολογικούς παραδείσους της Ελβετίας, είναι απλώς η παρανυχίδα, που αρκεί βεβαίως να στείλει φυλακή με την εσχάτη των ποινών τον επίορκο διορισμένο υπουργό.

Όχι βέβαια όπως αναφέρουν “δικαστικοί κύκλοι” στην Real News την “πιθανότητα κακουργηματικής δίωξης”. Ο Παπακωνσταντίνου ήδη είναι αντιμέτωπος -εκτός των κατηγοριών για τις οποίες στήθηκε η εξεταστική – οπερέτα, όπου συμμετέχει όποιος είχε δευτεροξάδελφο ή πελάτη στην λίστα- με απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ο δόλος στοιχειοθετείται λόγω του χρηματικού οφέλους που απέλαβαν συγγενικά πρόσωπα από την απόκρυψη / αλλοίωση.

Έπονται η ψευδορκία κατά συρροήν, η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κλπ κλπ.
Υπάρχουν όμως και οι άλλες υποθέσεις που έρχονται στο φως από την λίστα.
-Το σκάνδαλο του καλαμποκιού, που ακόμα δεν έχουμε μάθει ποιός καρπώθηκε τα εκατομμύρια για τα οποία διασύρθηκε διεθνώς η Ελλάδα, πληρώνοντας το πρόστιμο μαμούθ.
-Το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Δεν κρύβονται μόνον αυτοί που συμμετείχαν, αλλά και αυτοί που ξέπλυναν το μαύρο χρήμα
-Το σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων δημοσίων έργων. Μέσα στην λίστα οι μεγαλοεργολάβοι – εκδότες.
-Το σκάνδαλο των εξοπλιστικών. Μέσα στην λίστα οι υπουργοί, οι ντήλερς, οι “παράγοντες”.
-Το σκάνδαλο Siemens. Μέσα στην λίστα μεγαλοστέλεχος του ΟΤΕ, όπως και συγγενικά του πρόσωπα.
-Το σκάνδαλο της Εμπορικής. Μέσα στην λίστα συνέταιρος Στουρνάρα και Προβόπουλου που εκποίησαν την κραταιά τράπεζα.
-Το σκάνδαλο των λατομείων της Μήλου, της δράσης γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία που στο παρελθόν είχε ομολογήσει ότι χρημάτιζε πολιτικούς. Δύο μεγαλοστελέχη του, βρίσκονται στην λίστα.
Η λίστα Λαγκάρντ λοιπόν, μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση των εγκλημάτων που έριξαν την Ελλάδα στον γκρεμό.

Των καθαρμάτων που υποδούλωσαν την πατρίδα. των ξεπουλημένων φασισταριών, των απατεώνων που έρμαια από τις λαμογιές του παρελθόντος υπέγραφαν μνημόνια.

Το ζήτημα είναι εάν θα υπάρχει ελεύθερη Ελλάδα για να τους τιμωρήσει, ή όπως έγινε μετά την κατοχή, θα υπάρξει εσωτερικό χάος για να φυγαδευθούν οι απατεώνες και να ροκανίσουν τα εγγόνια τους ότι θα έχει απομείνει από το Έθνος. Όπως έγινε με τον Παπακωνσταντίνου.

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26518&subid=2&pubid=113049494

Η χρηματιστηριακή οικονομία έχει φουσκώσει πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορεί να την στηρίξει η πραγματική οικονομία της ενέργειας, των πόρων και του παραγωγικού δυναμικού, διότι τα χρήματα από τις ποσοτικές χαλαρώσεις κατευθύνονται από τις τράπεζες στα χρηματιστήρια, αντί να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία.

Από το τέλος του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα η πίστωση ανά τον κόσμο αυξάνεται κατά 11% ετησίως, ενώ το ΑΕΠ κατά 4%.

Η ανισορροπία αυτή είχε ως αποτέλεσμα η διαθέσιμη πίστωση από 80 τρις. δολάρια να φτάσει τα 200 τρις. μέσα σε μια δεκαετία. Έτσι δημιουργήθηκαν αξίες (στο χαρτί) που δεν δικαιολογούνται από την πραγματικότητα.

Είναι προφανές ότι για να επανέλθει η πραγματική ισορροπία στις αγορές, οι αξίες αυτές πρέπει να διαγραφούν.

Ένα μέρος το έχουμε ήδη ζήσει στον ευρωπαϊκό Νότο κι όχι μόνο. Η Ελλάδα, όπου οι αξίες των ακινήτων, των μετοχών και των κρατικών ομολόγων για παράδειγμα έχουν γκρεμιστεί, είναι μια περίπτωση, η Κύπρος όπου πέραν αυτών και οι αποταμιευμένες αξίες σε ρευστό υπέστησαν δραματική μείωση είναι ένα σκληρότερο παράδειγμα.

Η καταστροφή αξιών θεσμοθετείται πλέον με δυο τρόπους:

Με τον πληθωρισμό και με την επέλαση του κράτους σε οποιοδήποτε φορολογήσιμο περιουσιακό στοιχείο αλλά και με το bail-in των τραπεζών που πλέον γίνεται ευρωπαϊκή οδηγία.

Ήδη οι σειρήνες του πληθωρισμού έχουν αρχίσει τη μουσική τους, με τη γνωστή επιχειρηματολογία ότι αυτό θα αναγκάσει τους αποταμιευτές να επενδύσουν γιατί καθιστά αδύνατη τη στατική αποταμίευση κ.λπ.

Πληθωρισμός, το όνομα της ύπουλης χρεοκοπίας

Ο πληθωρισμός είναι η ήπια αλλά ύπουλη μορφή κρατικής χρεοκοπίας, η οποία συνειδητά μεταφέρει πλούτο από τον ιδιωτικό τομέα στον κρατικό.

Όμως ο πληθωρισμός δεν λύνει από μόνος του το πρόβλημα γιατί το συνολικό διαθέσιμο χρήμα παραμένει σε συνολική αγοραστική δύναμη το ίδιο, μόνο ποσοτικά αυξάνει.

Ο πληθωρισμός προβάλλεται ως «φόρος πλούτου» και ξεχνιέται ότι εκεί που τρέχει αχαλίνωτος, οι πρώτοι δυστυχείς είναι οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοεισοδηματίες.

Πράγματι ο πληθωρισμός θα ανακουφίσει το κρατικό χρέος, μόνο όμως αν τα επιτόκια μείνουν σταθερά.

Πόσο καιρό ακόμα η ΕΚΤ, η FED και οι άλλες κεντρικές τράπεζες θα κρατούν χαμηλά τα επιτόκια;

Συνεπώς ο πληθωρισμός δεν αρκεί για να μειώσει το κρατικό και τραπεζικό χρέος. Πέραν των επικλήσεων για οικονομική πολιτική τύπου Keynes, είναι αντιληπτό ότι ο πληθωρισμός από μόνος του, εκτός αν εκτοξευθεί, δεν μπορεί να εξυγιάνει τους κρατικούς και τραπεζικούς ισολογισμούς. Σε περίπτωση όμως που εκτοξευθεί, τότε καταστρέφει την κοινωνία.

Κατάσχεση περιουσιών

Ελλείψει άλλων ιδεών, τα κράτη, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε ο κ. Σόιμπλε, πρέπει να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς διά της κατασχέσεως μέρους της περιουσίας των πολιτών τους, κινητής και ακίνητης.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις τράπεζες, θεσμοθετημένο από τη σχετική κοινοτική οδηγία Μπαρνιέ και εγκεκριμένο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό τον μανδύα της προστασίας των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ.

Οι επιχαίροντες Βορειοευρωπαίοι, ελπίζουν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερες καταθέσεις των Νοτίων σώζοντας έτσι τις δικές τους τράπεζες.

Αυτή είναι και η κρυφή έννοια της πρότασης των Γερμανών, ότι οι τράπεζες θα σώζονται από τις Εθνικές Αρχές αλλά με προδιαγεγραμμένο πανευρωπαϊκά τρόπο. Δεν έχουν όμως αντιληφθεί ακόμη ποια πύλη δεινών άνοιξαν εισάγοντας την αβεβαιότητα της ασφάλειας των καταθέσεων, που ήταν για 70 χρόνια ο κύριος πυλώνας της ανάπτυξης της Δύσης.

Οι δύο ασύμμετρες απειλές

Το μέλλον διέπεται από δύο απειλές που είναι βέβαιο ότι θα υλοποιηθούν:

  • Βραχυπρόθεσμα, το αυξανόμενο χρέος, κυρίως κρατικό αλλά όχι μόνο.
  • Μεσοπρόθεσμα, η αδυναμία να συντηρηθεί το Κράτος Πρόνοιας, το οποίο υφίσταται την συνεχώς αυξανόμενη δημογραφική πίεση της γήρανσης του πληθυσμού, την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και της μείωσης της αναλογίας εργαζομένων/μη εργαζομένων.

Μόνο το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα αρκεί για να τρομάξει. Από το 2008 και μετά, το ποσοστό χρέους που έχει σβηστεί είναι ένα ελαχιστότατο ποσοστό των συνολικών απαιτήσεων, το συνολικό χρέος παγκοσμίως αυξάνεται συνεχώς με έμφαση την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Είναι προφανές ότι στο άμεσο μέλλον μόνο με σταδιακή απαλλοτρίωση ιδιωτικής περιουσίας θα μπορέσουν τα κράτη να καλύψουν μέρος των υποχρεώσεών τους.

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου και η δήλωση του συνόλου της περιουσίας του κάθε ατόμου, που θεσμοθετείται πανευρωπαϊκά, εκεί στοχεύει με δεδηλωμένο σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Προδιαγεγραμμένες χρεοκοπίες

Οι μελλοντικές χρεοκοπίες κρατών είναι αναπόφευκτες.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει συνολικό χρέος, ιδιωτικό και δημόσιο, 510% του ΑΕΠ σύμφωνα με την αξιόπιστη μελέτη της Mc Kinsey.

Μεταξύ 2007 και 2012 οι μισθοί στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκαν 10%, ο τιμάριθμος κατά 17% και το κόστος των βασικών αγαθών κατά 33%, όπως λέει η εθνική τους στατιστική υπηρεσία.

Η Μεγάλη Βρετανία παρ’ όλα αυτά αύξησε τις κρατικές δαπάνες την ίδια περίοδο κατά 11%!

Η Ιαπωνία, με στρατηγική καμικάζι, παράγει την Μητέρα των ποσοτικών χαλαρώσεων, ενώ έχει συνολικό χρέος 646% του ΑΕΠ, με σκοπό να ευτελίσει το γεν για να βοηθήσει τις εξαγωγές της.

Δέκα από τις δεκαεπτά χώρες της Ευρωζώνης σήμερα έχουν αρνητικές προοπτικές και το χρέος όλων των ευρωπαϊκών χωρών αυξάνει.

Η αισιοδοξία θα κρατήσει οπωσδήποτε μέχρι τον Οκτώβριο και ίσως και έως το τέλος του έτους στην Ευρώπη και πιθανόν περισσότερο στις ΗΠΑ.

Σχόλιο: Το άρθρο μας δίνει ορισμένα στοιχεία, αλλά είναι ελλιπές. Φυσικά και υπάρχουν λύσεις, για τις οποίες δεν χρειάζεται να καταρρεύσει το κράτος πρόνοιας.

Αυτό που πληρώνουμε στην Ελλάδα, είναι η διαφθορά των νταβατζηδων και των κομμάτων και η αναξιοκρατία. Μη σας ξεγελά το άρθρο που είναι επιδερμικό.  

Όσο αφορά την Βρετανική οικονομία, είναι εύκολη περίπτωση.

Στην Βρετανία υπάρχει διαφθορά, άλλου τύπου.

Τα άρθρα αυτά δε μας λένε πως δημιουργούνται τα χρέη. Αυτή η λεπτομέρεια είναι βασική.

4444

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/vrethhke_antigrafo_toy_prwtoy_souperman_aksias_150_000_dolariwn.2267683.html

Ένα αντίγραφο του πρώτου κόμικ του Σούπερμαν με το οποίο «παρουσιάστηκε» στο ευρύ κοινό ο σούπερ ήρωας και το οποίο χρονολογείται από το 1938, βγαίνει σε δημοπρασία αφότου βρέθηκε μέσα στον τοίχο ενός ερειπωμένου σπιτιού σε αγροτική περιοχή της Μινεσότα.

Ο άνθρωπος που αγόρασε το σπίτι, ο Ντέιβιντ Γκονζάλες βρήκε το πρώτο αντίγραφο του πρώτου τεύχους του σούπερμαν όταν ξεκίνησε την ανακαίνιση του σπιτιού μέσα σε ένα τοίχο όπου το είχαν τοποθετήσει ως μονωτικό υλικό.

Ο 35χρονος Γκονζάλες μετά την ανακάλυψη έκανε μια μικρή έρευνα σχετικά με το κόμικ που στο εξώφυλλό του έχει τον Σούπερμαν να σηκώνει ένα αυτοκίνητο και βρήκε ότι αποτιμάται σε περισσότερα από 150.000 δολάρια.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο του κόμικ περιγράφεται ως το «άγιο δισκοπότηρο των κόμικ του Σούπερμαν» καθώς από τα 200.000 τυπωμένα, σώζονται μόνο 100 αντίγραφα. Ο Γκονζάλες ένας παντρεμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών από τη Μινεσότα κατέβαλλε 10.100 δολάρια για το σπίτι όπου βρήκε το κόμικ.

4444

Αν ο Σαμαράς κάνει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα πέσει στο 3 με 4%.
Αυτό σημαίνει τελευταία ποτά για τους Πασοκους, που αρκετοί από αυτούς ψάχνουν να βολευτούν κάπου αλλού.
Η εξουσία έχει χρήμα και ασυλία. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι Πασοκοι. Καθηγητές στην υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.
Στις επόμενες εκλογές, οι Πασοκοι θα καταλάβουν ότι είναι πολιτικά πτώματα.

4444

Λεφτά Υπάρχουν, κράτος δεν υπάρχει. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εντελώς ανίκανοι.
600 εκατομμύρια χάνει το Ελληνικό Δημόσιο. Μιλάμε για πολύ και ζεστό χρήμα.
Ο ανίκανος Σαμαράς, αυτός ο απατεώνας, ο Δοσίλογος, αντί να μαζέψει το Χρήμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και φεύγει παράνομα προς Γερμανία και αλλού, βάζει χαράτσια και μιλά για ανάπτυξη.

4444

Ο Σπανουλης έφυγε από τον Παναθηναϊκό, πήγε στον Ολυμπιακό και αυτό ήταν μια κίνηση Ματ από τους Αγγελόπουλους.

4444

Όσοι διαβάζετε το blog, σας έχω γράψει εδώ και χρόνια, για τον Τίγρη.
Ήταν η μόνη λύση με σενάριο επιτυχίας για την ΑΕΚ.
Ο Μελισανιδης, μπορεί να βάλει την ΑΕΚ σε ρότα επιτυχίας.
Μπορεί να φτιάξει και το Γήπεδο, που θα δώσει άλλη δυναμική.

4444

4444

Φελέκι η ΕΛΣΑΤ μαγειρεύει τα στοιχεία. Φελεκι κάνεις καλή προπαγάνδα. Μετά από πέντε λεπτά άλλαξα σταθμό. Ευτυχώς που ο 984 συντηρείτε από τα δημοτικά τέλη. Αλλιώς θα έκλεινε.

Στην ίδια εκπομπή κάποιος αναρωτήθηκε, αν κάνει σωστά που μεταδίδει τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής που τις θεωρεί ακραίες.

Η άποψη μου είναι, ότι οι δηλώσεις όλων των βουλευτών πρέπει να μεταδίδονται και να σχολιάζονται.

Ο Παναγιωταρος είπε: αντί οι Έλληνες να αυτοκτονούν, να σκοτώνουν τραπεζίτες. Αυτή η δήλωση μου θύμισε ένα περιστατικό που έγινε πριν από χρόνια.

Ένας Έλληνας πολίτης που είχε μπλέξει με Τοκογλύφους, όταν πήγαν να τον απειλήσουν ξανά, για να εισπράξουν, αυτά που τους όφειλε, αυτός σκεπτόμενος τα παιδιά του και το μέλλον τους, πήρε ένα πιστολι και τους σκότωσε.

Σκότωσε τους Τοκογλύφους. Παραδόθηκε μετά στην Αστυνομία και δικάστηκε.

Για την πράξη του δηλαδή πλήρωσε.

Ο άνθρωπος είπε, ότι οι συγκεκριμένοι τοκογλύφοι δε θα ενοχλήσουν άλλους.

Είναι σίγουρο, ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες, πολλοί που χρωστούσαν χρήματα στους Τοκογλύφους, έβγαλαν έναν αναστεναγμό ανακούφισης.

Βέβαια κανένας δε θα βγει να πει δημόσια, ότι ο δράστης καλά έκανε, διότι παραμονεύουν οι Φελεκιδες, αλλά ιδιωτικά, στο καφενείο, θα το πουν.

Κατάλαβες αναγνώστη. Όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, τότε οι κανόνες αλλάζουν. Όταν μεταβάλετε η Βαρύτητα, οι κινήσεις διαφέρουν. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο.

Γιατί να αυτοκτονήσει ένας Έλληνας; Η ζωή είναι δώρο. Δηλαδή η ζωή του, αξίζει λιγότερο;

Γιατί ο Σαμαράς δεν κάνει εκλογές; Αφού είπε ψέματα για να γίνει πρωθυπουργός Φελεκι; Γιατί μας εκβιάζουν;  Ο Σαμαράς είπε ψέματα και εγώ θέλω εκλογές. Αλλά δε κάνουν. Μας κρατούν αιχμάλωτους και μας βαρούν με τα διάφορα μέτρα, που οδηγούν σε αυτοκτονίες, σε εξαθλίωση που οδηγεί και αυτή στο θάνατο, με ποιο αργό ρυθμό.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21293.htm

Πρώτο μάγκα τον Φίλιππο Βρυώνη έχουν κάνει οι Μπόμπολας, Βαρδής, Κυριακού.
Και μαζί με τον Βρυώνη και την Χρυσή Αυγή η οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα μικρότερα κανάλια. Ολη η Ελλάδα λοιπόν έφτασε στο σημείο να ενημερώνεται από το  ΕΧΤRA και τον Βρυώνη.
Ακης Παυλόπουλος, Αντώνης Μυλωνάκης, Αρης Σπίνος, Μενέλαος Φουρθιώτης, είναι οι νέοι τηλεαστέρες όταν ο πολύς Γιάννης Πρετεντέρης καλεί στην Ανατροπή ολα τα εγχώρια βλαχαδερά για να συζητήσουν για την μαστεκτομή της Αντζελίνας Ζολί!
Κρίμα που οι Βαρδινογιάννηδες πετάνε τα λεφτά τους στο Mega και το χαζοSTAR.
O Βρυώνης (τους) δείχνει το δρόμο.
Να προσλάβουν οι μεγαλοκαναλάρχες του Mega μανατζαρέο τον Βρυώνη για να τους φτιάξει τηλεόραση, διαφορετικά δεν θα μπορεί να τους σώσει ούτε η Τράπεζα Ελλάδος, ούτε όλες οι τράπεζες του πλανήτη!
Γειασάν τον Βρυώνη λοιπόν…

Σχόλιο: Ο Βρυώνης δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο. Έχει ένα συμμαζεμένο κανάλι.

4444

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21313.htm

«Όταν δεν πηγαίνει καλά ένα παιχνίδι, τότε ο κακόκεφος Μέσι κοιτάζει στο πάτωμα χωρίς ίχνος χαμόγελου και παριστάνει τον προσβεβλημένο. Κάτω από την αγγελική και αθώα εμφάνιση κρύβεται ένα αρπακτικό ζώο, πίσω από τη φιλοδοξία του και τις επιδόσεις – ρεκόρ κρύβεται επίσης ένα παιδί. Και τα παιδιά δεν μπορούν συνήθως να κρύβουν τα συναισθήματά τους». Απόσπασμα από τη βιογραφία του Πεπ Γκουαρντιόλα που κυκλοφόρησε χθες στη Γερμανία, την οποία επιμελήθηκε ο ισπανός αθλητικογράφος Γκίλεμ Μπαλαγκέ.
Η εφημερίδα «Μπιλντ» προδημοσίευσε αποσπάσματα βιογραφίας, τα οποία αναφέρονται στη σχέση του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα με το μεγάλο αστέρι του συλλόγου, τον Λιονέλ Μέσι.
Σύμφωνα με τον Γκουαρντιόλα, μια φορά πήγε ο Μέσι στην προπόνηση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο στόμα του και το κράτησε εκεί στη μεγαλύτερη διάρκεια της προπόνησης. Ο Αργεντινός θέλησε να δείξει έτσι τη δυσφορία του επειδή είχε γίνει αλλαγή το προηγούμενο βράδυ στον αγώνα. Σε άλλες περιπτώσεις που έπρεπε να μείνει εκτός αγώνα ή έγινε αλλαγή, δεν μιλούσε επί ημέρες στον προπονητή του.

Την τελευταία σεζόν του προπονητή ο αργεντινός άσος ήταν δέκτης της απόλυτης εξουσίας και ορισμένες φορές παρεκτρεπόταν. Έτσι εκνευριζόταν συχνά με νεαρούς συμπαίκτες του, όπως με τον Κουένκα που τον διέταξε επιτακτικά να κρατά «ψηλά το κεφάλι» σε ένα παιχνίδι εναντίον της Γρανάδα ή με τον Τέλο που τον μάλωσε όταν επέλεξε να σουτάρει αντί να κάνει σέντρα στον Μέσι. Ανάλογη συμπεριφορά είχε ο Μέσι ακόμη και απέναντι σε διάσημους συμπαίκτες του όπως ο Νταβίντ Βίγια, όποτε έκρινε ότι όφειλε να δώσει πάσα σε αυτόν αντί να κάνει σουτ. Η επιρροή του Μέσι δεν περιοριζόταν όμως μόνο στα όρια του γηπέδου. Ο σύλλογος απευθύνθηκε στο περιβάλλον του Αργεντίνου για να ενημερωθεί πώς θα έβλεπε ο Μέσι μια μεταγραφή του Βραζιλιάνου Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι γνωρίζει τον νεαρό σταρ της Σάντος μέσω του Βραζιλιάνου Ντάνι Αλβες, ενώ παίζουν και οι τρεις μεταξύ τους online αγώνες ποδοσφαίρου στο Playstation. Η απάντησή του ήταν «κλείστε του συμβόλαιο».
Ο Γκουαρντιόλα απαντά και στο ερώτημα από τι εξαρτάται η απόδοση του Μέσι: «O Mέσι είναι ένας ιδιαίτερος, ένας μοναδικός παίκτης. Πρέπει να ελπίζουμε ότι δεν θα περιπέσει ποτέ σε ανία, ότι ο σύλλογος θα βάλει δίπλα του τους κατάλληλους συμπαίκτες ώστε να συνεχίσει να νιώθει όμορφα, γιατί όσο συμβαίνει αυτό δεν πρόκειται να αποτύχει.
Όταν δεν παίζει καλά, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πηγαίνει σωστά στο περιβάλλον του. Πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα διατηρήσει την ηρεμία που έχει στην προσωπική ζωή του και να ελπίζεις ότι ο σύλλογος είναι αρκετά έξυπνος να δεσμεύει τους σωστούς παίκτες για την υποστήριξή του».
Στο δημοσίευμα της «Μπιλντ» τίθεται το ερώτημα αν ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να φύγει από την Μπαρτσελόνα εξαιτίας των υπερεξουσιών που είχε εκεί ο Μέσι. Ένα ερώτημα στο οποίο δεν μπορεί να δοθεί απάντηση με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι από την ημέρα της αποχώρησης του Πεπ μέχρι σήμερα «δεν έτυχε να επικοινωνήσει ο ένας με τον άλλον», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αργεντινός σούπερ σταρ με το αθώο ύφος.

Για Ιμπρα
Όταν μεταγράφηκε ο Ιμπραΐμοβιτς στην Μπαρτσελόνα και άρχισε να εισπράττει το χειροκρότημα του κοινού, ο Μέσι απαίτησε από τον Γκουαρντιόλα να πάρει τη φανέλα με το νούμερο 9, απειλώντας ότι δεν πρόκειται να παίξει αν δεν γινόταν δεκτό το τελεσίγραφό του. Στο ερώτημα του προπονητή του τι να κάνει με τον Ιμπραΐμοβιτς, ο Μέσι απάντησε ψυχρά: «Είτε παίζω εγώ σε αυτή τη θέση είτε δεν παίζω καθόλου, βάλε τους άλλους στα πλάγια».

Σχόλιο: Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Όσο ιδιαίτερος παίκτης και αν είναι ο Μέσι, χωρίς τους άλλους 10 παίκτες δε μπορεί να κάνει τίποτα.

Επίσης μια ομάδα, δεν μπορεί να εξαρτάται τόσο πολύ από έναν παίκτη.

Αν ο Μεσι δεν ήταν στην Μπαρτσελονα, σίγουρα δε θα έκανε τόσα ρεκόρ.

Η σχέση είναι αμφίδρομη. Ο Μέσι με βάση τα δημοσιεύματα, ξεπέρασε τα όρια. Αυτό στοίχησε στην Μπαρτσελονα φέτος.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21266.htm

Στην Πορτογαλία, πριν λίγες βδομάδες το Συνταγματικό Δικαστήριο προστάτευσε τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ακυρώνοντας μια σειρά μέτρα του μνημονίου της τρόικα, ύψους περίπου 3,5 δις ευρώ. Στην Ελλάδα δυστυχώς, παρότι το Σύνταγμα το επέτρεπε και το επέβαλε, δεν είχαμε μια τέτοια ανταπόκριση από το Συμβούλιο Επικρατείας…”
Μιλάμε με τον κ. Αλέκο Αλαβάνο ιδρυτή του νέου πολιτικού φορέα Σχέδιο Β΄, η εμφάνιση του οποίου στην πολιτική ζωή του τόπου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Οι πολίτες για πρώτη φορά ακούνε μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση με απαγκίστρωση από το ευρώ. “Ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος στην μελέτη και παρουσίαση των 100 πρώτων ημερών του Σχεδίου Β, που συμπεριλαμβάνουν τον εντοπισμό του χρόνου εμφάνισης των πρώτων θετικών επιδράσεων από αυτήν την στροφή στην πολιτική, ιδιαίτερα στο θέμα της ανεργίας…”, υπογραμμίζει ο κ. Αλαβάνος.
Πολύ θετικά ακούγεται και η πρότασή του (στην κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας), το 5% των βουλευτών να επιλέγεται με κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους πολίτες που έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Αλαβάνου στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”>

>Το ευρώ έχει «περιορισμένη πιθανότητα επιβίωσης» και ενδέχεται να αντέξει μόνο για άλλα πέντε χρόνια, δήλωσε πρόσφατα ο Kai Konrad, ένας από τους στενότερους οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή η δήλωση που έρχεται από τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, δείχνει ότι η απόφασή σας να υπερασπιστείτε την έξοδο από το ευρώ,  κερδίζει έδαφος ακόμη και στην Γερμανία. Η ερώτησή μας είναι αν έχετε προετοιμασθεί για την έξοδο. Αν υπάρχει κάποια επιτροπή επιστημόνων και οικονομολόγων η οποία να εργάζεται πάνω στο Plan B, ώστε οι Έλληνες πολίτες να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση να αξιολογήσουμε στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Έχετε δίκιο. Είναι εντυπωσιακό ότι στην Γερμανία υπάρχει ένα σοβαρό ρεύμα κριτικής και εναντίωσης στο ευρώ. Σε αυτές τις εκλογές θα συμμετάσχει το νέο κόμμα Alternative fur Deutschland, το οποίο είναι υπέρ της διάλυσης του ευρώ και φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις να προσεγγίζει ακόμα και το 5% για την είσοδό του στην Βουλή. Επίσης ο Hans Werner Sinn, επικεφαλής του ΙFO, του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομία και την Ερευνά, θεσμικός σύμβουλος της Μέρκελ από την αρχή της ελληνικής κρίσης προέβλεψε με ένα προφητικό τρόπο ότι η Ελλάδα αν μείνει στο ευρώ θα οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο, εννοώντας ότι ο ένας θα βγάζει τα μάτια του άλλου. Ναι, ως Σχέδιο Β, έχουμε Οικονομική Επιτροπή με πολλές σοβαρές συμμετοχές που όλο και διευρύνονται. Τα μέχρι τώρα πορίσματα αυτής της Επιτροπής παρουσίασε στην Συνδιάσκεψη του Σχεδίου Β, το περασμένο Σαββατοκύριακο  ο αναπλ. Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Θόδωρος Μαριόλης με την εισήγηση «(Δι-)έξοδος». Τώρα ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος στην μελέτη και παρουσίαση των 100 πρώτων ημερών του Σχεδίου Β, που συμπεριλαμβάνουν τον εντοπισμό του χρόνου εμφάνισης των πρώτων θετικών επιδράσεων από αυτήν την στροφή στην πολιτική, ιδιαίτερα στο θέμα της ανεργίας. 

>Πιστεύετε ότι το ευρώ στην Ελλάδα  είναι θύμα μιας αμερικανικής “επίθεσης” που θέλει το δολάριο κυρίαρχο νόμισμα στις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες;

Όχι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάντα βαθύτερες αντιθέσεις σε σχέση με την οικονομική ηγεμονία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι αμερικάνοι θέλουν οπωσδήποτε την σταθερότητα της ζώνης του ευρώ – οικονομική και επομένως και κοινωνική και πολιτική-  γιατί ανησυχούν για την μεγάλη αστάθεια που υπάρχει στην Ευρασιατική ζώνη. Για αυτό το λόγο εξάλλου είναι πάρα πολύ κριτικοί στις θέσεις της Γερμανίας και ανησυχούν ότι αυτές οδηγούν σε αποδομητικές διεργασίες όλο το ευρωπαϊκό χώρο.

>Θέλετε περισσότερο η λιγότερο κράτος κι αν ναι, πείτε μας έναν κρατικό οργανισμό που είναι διαχρονικά  υπόδειγμα λειτουργίας.

Θέλουμε κράτος πιο αποτελεσματικό, πιο διαφανές, πιο ελεγχόμενο και φιλικό στους πολίτες, πιο παραγωγικό. Από κει και πέρα αν θέλουμε να βγούμε από μια ύφεση τόσο βαθιά όσο είναι η ελληνική πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο δημόσιος τομέας θα είναι το βασικό εργαλείο. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα από την ύφεση της δεκαετίας του ΄30 ιδιαίτερα στις ΗΠΑ που, παρά τις παραδόσεις της ότι οι παραγωγικές δραστηριότητες συνδέονται μόνο με τον ιδιωτικό τομέα, έκανε μια απότομη στροφή προς τις δημόσιες επενδύσεις και τους δημόσιους οργανισμούς. Στην αρχή έλεγαν τον Roosevelt «κομμουνιστή». Αποδείχτηκε όμως ότι αυτός ήταν ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την ύφεση και την ανεργία.

>Είστε υπέρ η κατά της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων;

Είμαστε υπέρ της μονιμότητας και της αίσθησης ασφάλειας όλων ανεξάρτητα των εργαζομένων, πέρα από τις περιπτώσεις που απαιτούν εποχιακή ή πολύ προσωρινή εργασία. Αυτή η αντίληψη ισχύει και για τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτό δε σημαίνει με κανένα τρόπο ότι μπορεί να ανεχτεί κανείς ανεύθυνους δημόσιους υπάλληλους, χωρίς ωράριο, χωρίς προσφορά , χωρίς εντιμότητα  και χωρίς να πληρώνουν το τίμημα  – συμπεριλαμβανομένης και της απόλυσης με βάση τους όρους ενός νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα  για τέτοια ενδεχόμενα αν αυτή απαιτείται. Ιδιαίτερα σημαντικό για το δημόσιο τομέα είναι να διαμορφωθεί ένα κλίμα συλλογικότητας, δημοκρατίας, ευθύνης απέναντι στο λαό το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί τις καλές κι όχι τις κακές πλευρές κάθε δημοσίου υπαλλήλου.

>Πόσους βουλευτές πρέπει να έχει το ελληνικό κοινοβούλιο αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας;

Στη Συνδιάσκεψη μας το περασμένο Σαββατοκύριακο κάναμε δέκα προτάσεις για την ανασυγκρότηση του κοινοβουλίου, ώστε να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία με την κοινωνία. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, που το Σύνταγμα επιτρέπει να γίνει με απλό νόμο. Προτείνουμε επίσης τη σύνδεση της αποζημίωσης των βουλευτών με τον κατώτατο μισθό συν το επίδομα ανεργίας κι όχι πια με τους μισθούς των δικαστικών. Και συγκεκριμένα να είναι μία και μισή φορά αυτό το άθροισμα δηλαδή περίπου 1500 ευρώ. Προτείνουμε ακόμη την κατάργηση κάθε κρατικής χρηματοδότησης και την αντικατάστασή της από κρατικές ρυθμίσεις χωρίς κόστος για τον φορολογούμενο όπως οι δωρεάν συγκοινωνίες για τους βουλευτές της περιφέρειας ή η υποχρέωση των ιδιωτικών μέσων επικοινωνίας για την προβολή των κομμάτων.

Προτείνουμε ακόμη το 5% των βουλευτών να επιλέγεται με κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους πολίτες που έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

>Εκτιμάτε ότι υπάρχει Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων στην χώρα μας με τους οικονομικά ισχυρούς να την βγάζουν καθαρή και να την πληρώνει η “μαρίδα”; Πρέπει να δίνεται στην δημοσιότητα το πόθεν έσχες των λειτουργών της Δικαιοσύνης;

Στην Πορτογαλία, πριν λίγες βδομάδες το Συνταγματικό Δικαστήριο προστάτευσε τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ακυρώνοντας μια σειρά μέτρα του μνημονίου της τρόικα, ύψους περίπου 3,5 δις ευρώ. Στην Ελλάδα δυστυχώς, παρότι το Σύνταγμα το επέτρεπε και το επέβαλε, δεν είχαμε μια τέτοια ανταπόκριση από το Συμβούλιο Επικρατείας. Χρειαζόμαστε μια δικαιοσύνη πιο ευαίσθητη απέναντι στην κοινωνία και κυρίως τα πιο αδύναμα στρώματά της, πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική. Τα πόθεν έσχες όλων πρέπει να είναι ανοιχτά για οποιονδήποτε θέλει να τα ελέγξει.

>Το διαδίκτυο αποτελεί για σας εναλλακτική πηγή ενημέρωσης; Ποιες είναι οι «αδυναμίες» της δημοσιογραφίας των πολιτών-βλέπε social media.

Όχι, δεν αποτελεί εναλλακτική πηγή ενημέρωσης. Είναι πια για μας η κύρια πηγή. Με πλουραλισμό, με δυνατότητα εμβάθυνσης σε κάθε σχεδόν πρόβλημα και με ένα πλούτο απόψεων. Ασφαλώς πολλές αδυναμίες υπάρχουν σε μια τέτοια επαναστατική αλλαγή της πληροφόρησης και της κοινωνίας. Μια από αυτές είναι ότι η πλειοψηφία δεν έχει συνηθίσει να καταγράφει τη γνώμη της σε φλέγοντα ζητήματα, με συνέπεια να επικρατούν πολλές φορές οι πιο ακραίες και συχνά με υβριστική μορφή απόψεις.

Σχόλιο: Η πρόταση του Αλαβάνου, το 5% των βουλευτών να γίνεται με κλήρωση, στην τύχη δηλαδή, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Όποιος έχει την δυνατότητα να ψηφίζει, πρέπει να έχει και την δυνατότητα άσκησης εξουσίας, χωρίς όμως της κομματικής διαδικασίας, που είναι συνήθως τόσο διαφθαρμένη.

Η μέθοδος επιλογής είναι δομικά στερεή.

Για παράδειγμα και ένας πολίτης επιλεγμένα τυχαία, θα μπορούσε να πάρει τις αποφάσεις που παίρνουν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβελης. Να κόψει δηλαδή στην ψύχρα μισθούς, συντάξεις, να επιβάλει χαράτσια στα ακίνητα. Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να κάνεις αυτά που κάνουν.

Αντίθετα όμως με τους απατεώνες Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβελη, ένας τυχαία επιλεγμένος πολίτης, μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση, αφού θα είναι απαλλαγμένος από τους νταβατζηδες, αφού την εκλογή θα την χρωστά στην Τύχη και όχι στον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Βαρδινογιάννη, τον Κουρή και δεν ξέρω ποιοι άλλοι ακόμα εμπλέκονται από τους 2000.

Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του Αλαβάνου.

4444

24/05/201

4444

http://olympia.gr/2013/05/24/%CF%83%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CE%B3/

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη του Ολυμπία για το ανακριβές επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Παύλος Τσίμας με σκοπό να υπερασπίσει την αναγκαιότητα του “αντιρατσιστικού νομοσχεδίου”.

Ο κύριος Τσίμας αντέκρουσε το επιχείρημα της κάλυψης του θέματος από την κείμενη νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι οι διατάξεις του ποινικού κώδικα είναι από την δεκαετία του …’50!!
Οι διατάξεις για το βεβαια δεν είναι της δεκαετίας του ‘50, αφού το άρθρο 79 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα προσαρμόσθηκε στην απόφαση του
Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του 2008, με τον ν. 3719/2008.

Δείτε τι γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου για το θέμα εδώ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=30977#30977

Σχόλιο: Ο Τσίμας γι’αυτά που λέει πληρώνεται. Έχει κίνητρο. Λέτε να μην ήξερε ο Τσίμας τι λέει; Εγώ αμφιβάλω.

Και με την ευκαιρία να γράψω: δεν υπάρχουν έγκυροι δημοσιογράφοι. Όλοι έχουν κίνητρα.

4444

http://newpost.gr/post/218545/to-verolino-xtypaei-to-ethniko-kratos-kai-ta-kyriarxika-dikaiomata-elladas-kai-kuproy/

Μετά το κούρεμα των καταθέσεων και το ολοκαύτωμα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, σχεδιάζονται τα χειρότερα για τη Μεγαλόνησο. Εκμεταλλευόμενα την οικονομική κρίση, ξένα κέντρα επιδιώκουν να επιβάλουν λύση με ένα νέο σχέδιο Ανάν.

Το σχέδιο «εκβιασμού» είναι απλό και πετυχημένο, κάντο όπως στην Ελλάδα…

Τα οικονομικά αποτελέσματα της σωτηρίας που μας παρέχουν δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγούν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 280,3 αυξήθηκε σε 309,4 δισ. ευρώ. Η άνοδος του δημοσίου χρέους είναι θηλιά που σφίγγει και εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους, εκτός από την κοινωνική συνοχή και για τα εθνικά μας θέματα.

Μετά από δύο «σωτήριες» αναδιαρθρώσεις του χρέους και τις σχετικές θριαμβολογίες, με πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο του 2013, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 29,1 δισ ευρώ και από 280 δισ εκτοξεύτηκε στα  309 δισ! Μόνο ο κ. Στουρνάρας μπορούσε να το πετύχει και πλέον η χώρα οδηγείται στον γκρεμό με μοναδική σωτηρία ένα ακόμα κούρεμα.

Και αυτήν τη φορά με την πλάτη στον τοίχο θα εκλιπαρούμε για μια απόφαση που οι δανειστές δεν θα την δώσουν χωρίς ανταλλάγματα…

Η Κύπρος ακολουθεί την ίδια διαδρομή, όχι για να σωθεί αλλά για να οδηγηθεί σε οικονομική ύφεση και οι επιπτώσεις της να είναι χωρίς επιστροφή.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε ερώτημα αν η κυπριακή οικονομία οδηγείται στην καταστροφή, γράφει ότι: «Η τρόικα ζητά από την Κύπρο απερίφραστα σε απόρρητο έγγραφο να οδηγήσει την οικονομία της σε ύφεση, όπως ακριβώς έγινε στην Ελλάδα». Και η εφημερίδα επισημαίνει: «Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ παραδέχθηκε δημόσια ότι η λιτότητα που επέβαλε το Ταμείο στον ευρωπαϊκό νότο προκάλεσε οικονομική καταστροφή.

Παρ’ όλα αυτά η εφαρμογή της λιτότητας συνεχίζεται. Η πρόσφατη «συμφωνία» της τρόικας στην Κύπρο δείχνει ότι η ύφεση δεν είναι απλώς «ατύχημα», αλλά μέρος συγκεκριμένου προγράμματος. Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, να προχωρήσει σε δημοσιονομική εξυγίανση ισάξια με το 7% του ΑΕΠ. Στη συμφωνία αναφέρεται με απλά λόγια ότι «αν δεν αποδώσει η λιτότητα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες περικοπές».

Το αντιφατικό όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι η ύφεση δεν μπορεί να συμφέρει τους δανειστές καθώς κάτι τέτοιο θα απειλούσε την αποπληρωμή των δανείων. Μήπως, όμως, δεν επιδιώκουν την αποπληρωμή αλλά τη δέσμευση των φυσικών πόρων, των υποδομών και την εξασθένηση του εθνικού κράτους με μεταφορά των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Βερολίνο. Τελικός στόχος είναι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου Ελλάδα και Κύπρου με ελάχιστο κόστος.

Η Ανατολική Μεσόγειος αναδεικνύεται σε ενεργειακή δύναμη που αλλάζει τις ισορροπίες δεκαετιών από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και μέχρι σήμερα…

Το παιχνίδι των Γερμανών είναι βρώμικο καθώς σχεδιάζουν στην επόμενη φάση τη σύνδεση εθνικών θεμάτων και οικονομικής κρίσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η περιφερειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής επανασχεδιάζεται πάνω στα αποθέματα ενεργειακών πόρων και των αγωγών.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να σταματήσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία και να απασφαλίσουν την απειλή του Ιράν.

Ελλάδα και Κύπρος αποδυναμωμένες από την οικονομική κρίση θα πιεστούν για λύσεις εξπρές στα ανοικτά θέματα με την Τουρκία, ενώ αναμένεται και η αντίδραση της Ρωσίας.

Η κυπριακή κρίση αποκάλυψε τα κοινά συμφέροντα μεταξύ Γερμανίας, Ρωσίας αλλά και Τουρκίας, τα οποία στοχεύουν ευθέως στην ακύρωση του ενεργειακού διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου( Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ).

Οι Αμερικάνοι υποπτεύονταν την κρυφή συμφωνία Ρωσίας- Γερμανίας αλλά, πλέον, δεν έχουν καμία αμφιβολία.

Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία και το πώς ξεκίνησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: τον Σεπτέμβριο του 1939 Σοβιετικοί και Γερμανοί γίνονται σύμμαχοι. Και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι η εισβολή στην Πολωνία.

Η συνέπεια ήταν να βρεθούν 1,7 εκατομμύρια Εβραίοι κάτω από τον έλεγχο του Χίτλερ. Πόλεις όπως η Βαρσοβία και το Λοτζ ξαφνικά βρίσκονται υπό γερμανική κατοχή. Το 1939, περισσότεροι Εβραίοι ζούσαν σε αυτές τις δύο πόλεις μαζί από ό,τι σε ολόκληρη τη Γερμανία. Εχει σημασία να θυμόμαστε ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε στην Πολωνία, ότι ξεκίνησε με μια γερμανο-σοβιετική στρατιωτική συμμαχία και ότι τα φοβερά εγκλήματα που ακολούθησαν ξεκίνησαν με τις διώξεις και τις δολοφονίες των Εβραίων από τους ναζί, σε εδάφη που ο Χίτλερ κατέκτησε με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης.

Η Ρωσία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να ελέγξει τους αγωγούς ενέργειας της Ελλάδας μέσω ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ , για να διατηρήσει την εξάρτηση της Ευρώπης διαφορετικά Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν θα τινάξουν στον αέρα την πρωτοκαθεδρία της. Η μείωση της επιρροής στην Ευρώπη αλλά και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στη Βαλτική θα είναι δραματικές.

Η μάχη μόλις ξεκίνησε…

Νίκος Παναγιωτόπουλος  

4444

Ένα φορέας της Χρυσής Αυγής, αποκάλεσε την Έλλη Σταη: σταφιδιασμένη κότα.

Η Έλλη Σταη ενοχλήθηκε και τους έκανε μήνυση. Η δίκη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όταν γίνει.

Πριν μας πει η Έλλη Σταη τι είναι η Χρυσή Αυγή, θα ήθελα να μας πει τι είναι το ΠΑΣΟΚ.

Τι είναι για παράδειγμα ο Ρήγας που βρίζει την Ζωή Κωνσταντοπούλου χυδαία για να κάνει την συγκάλυψη του μαύρου χρήματος;

Θα αποκαλούσες τον κύριο Ρήγα Αλήτη; Ε!!!!! Σταη;

Η Έλλη Στάη είναι προϊόν του βρωμερού ΠΑΣΟΚ. Υπηρέτησε στην πράσινη προπαγάνδα που χρεοκόπησε την χώρα. Υπηρετεί το δίπολο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που τώρα θα μεταλλαχτεί.

Βέβαια δεν είναι η μοναδική.

Τα καυτά θέματα, είναι οι λίστες με τα ονόματα πολιτικών από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται μέσα σε αυτές και η βρωμερή συγκυβέρνηση, δεν κάνει τίποτα για να εισπράξει, αλλά συγκαλύπτει.

4444

http://olympia.gr/2013/05/24/%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF/

Με στόχο την νομιμοποίηση για εισβολη στην Συρία!

Να τα έγγραφα : Το ΑΚΡ ήξερε από πριν για το Ρεϊχανλί…

Τα ψέματα στα οποία κατέφυγε η κυβέρνηση του ΑΚΡ μετά από τις εκρήξεις στο Ρεϊχανλί, κατέρρευσαν πλήρως με τα έγγραφα που δημοσίευσαν οι Redhack. Σύμφωνα με την αλληλογραφία της στρατοχωροφυλακής στην οποία έφτασαν οι Redhack, ήταν γνωστό πως μετά τις 25 Απριλίου θα γινόταν επιθέσεις εκ μέρους μελών της Ελ Κάιντα, αλλά δεν λήφθηκε κανένα μέτρο.

Τα έγγραφα της στρατοχωροφυλακής που δημοσίευσαν οι Redhack, αποτελείωσαν τα ψέματα στα οποία κατέφυγε το ΑΚΡ σχετικά με τις εκρήξεις στο Ρεϊχανλί στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες πολίτες. Το ΑΚΡ που μέχρι τώρα κατηγορούσε ως υπεύθυνη για τις εκρήξεις την συριακή κυβέρνηση, φαίνεται ξεκάθαρα από αυτά τα έγγραφα πως δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο.

Η διεύθυνση πληροφοριών της στρατοχωροφυλακής ενημέρωνε πως, από τις 25 Απριλίου στην πόλη Ράκκα της Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, υπάρχουν οχήματα βόμβες που ετοιμάστηκαν από την οργάνωση Μέτωπο Ελ Νούσρα, οχήματα που αναζητούνται από την συριακή κυβέρνηση, και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση στην Τουρκία.

Αλλά παρά το ότι η αναφορά της υπηρεσίας πληροφοριών ενημέρωνε σχετικά, η κυβέρνηση του ΑΚΡ, δεν έκανε ούτε ένα βήμα για την αποτροπή των επιθέσεων.

Μετά από τα έγγραφα αυτά που δημοσίευσαν οι Redhack, αποκαλύπτονται ξεκάθαρα τα ψέματα του ΑΚΡ. Το ΑΚΡ που σπίλωνε ως υπεύθυνους των επιθέσεων την συριακή κυβέρνηση και ακόμη και τους Αλεβίτες πολίτες του Χατάι, όπως φαίνεται είναι η υπεύθυνη και η ένοχη για αυτή την μεγάλη προβοκάτσια, για την οποία δεν έκανε τίποτε να την εμποδίσει ενώ ήξερε.

Σχ : Απίστευτα τα έγγραφα που δημοσίευσαν οι Redhacks. Αποδεινύουν έμπρακτα πως είναι δίπλα στον τουρκικό λαό και όχι στα γομάρια που τους κυβερνάν…. Τι να πεις για αυτή την κυβέρνηση που ήξερε και δεν έκανε τίποτε ;…

http://tourkikanea.gr/2013/05/erd-176/

Σχόλιο: Δηλαδή η Τουρκία προσπάθησε να παρασύρει την Αμερική σε έναν πόλεμο; Φυσικά δεν είναι μόνο η Τουρκία που θέλει να παρασύρει την Αμερική σε έναν πόλεμο.

Στις πολεμικές συρράξεις τον μεγαλύτερο ρόλο, τον παίζει ο χρόνος. Πότε δηλαδή είναι σωστό να γίνει μια ενέργεια.

4444

http://olympia.gr/2013/05/24/efg-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B5-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B4/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

30 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ. ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ.

Είναι μία υπέροχη εξήγηση. Πως μπορεί κάποιος να ελέγξει τον μεγαλομέτοχο μιας τράπεζας, όταν αυτή κρατά στο χέρι δεκάδες πολιτικά πρόσωπα ξεπλένοντας τα χρήματα τους;

Γι’ αυτό το ερώτημα απευθύνεται αποκλειστικά στην δικαιοσύνη. Έχετε στείλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Μ. Βρετανία για να λάβετε την επίμαχη λίστα; Όπως ακριβώς έκανε το Πακιστάν και ανακάλυψε ότι η EFG private banking Ltd ξέπλενε χρήμα πακιστανού πολιτικού απατεώνα σε οφσορ των Παρθένων Νήσων; Δεν υπαρχει καμμία δικαιολογία για ολιγωρία, εκτός εάν στην λίστα συμπεριλαμβάνεται και το ονοματάκι κάποιου “αντιρατσιστή” πολιτικού, υπουργού κλπ.

Εκτός εάν φοβάστε να μην θίξετε, τον κύριο Καραμούζη, οικοδεσπότη του μεγάλου στοχαστή Γιώργου Παπανδρέου και του Γιάννη Ραγκούση, που εκτιμά αφάνταστα τον Σάμπυ Μιωνή κλπ κλπ.

Σχόλιο: Ο Μιχαλόλιακος μπροστά τους είναι αρνί. Μιλάμε για αλήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Βρωμεροί αλήτες. Καταχώνιασαν την λίστα Lagarde και δε ζητούν ούτε από τους Βρετανούς, την άλλη λίστα. Ακόμα μια λίστα.

Πιπιλη που είσαι λαλίστατη, τι κάνεις; Ο Ρήγας του Βρώμικου ΠΑΣΟΚ μεγάλος αλήτης, μαζί με τον Μαρκογιαννακη, βρίζουν συνεχώς με χυδαίες εκφράσεις την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλάμε για Αλήτες με το Α κεφαλαίο. Η λίστα Lagarde ήρθε επίσημα στην Ελλάδα Μαρκογιαννάκη. Επίσημα.

Η Χρυσή Αυγή μπροστά τους είναι λευκό Αρνί.

Τσατσοπουλε, συγγραφέα και συ μαλακας είσαι. Εδώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει κωλόχαρτο το Σύνταγμα κι εσύ μας μιλάς για την Χρυσή Αυγή;

Εδώ υπάρχει βρώμικο χρήμα δις ευρώ.

Το Πακιστάν ζήτησε και πήρε την λίστα. Το Πακιστάν και οι εδώ Αλήτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡΑ, τίποτα. Μουγκα. Όλο μαλακιες περί ανάπτυξης και καταπολέμησης της διαφθοράς και δόσεις, πολλές δόσεις για όσους έχουν τσακίσει με τα χαράτσια.

Ο Απατεώνας ο Σαμαράς, όλο παραμύθι.

Τσιπρα δεν τραβάς. Γέρασες. Εδώ υπάρχουν καυτά θέματα να κάνεις αντιπολίτευση ουσίας. Αλλά γέρασες.

4444

4444

Το 2013 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον Ελληνικό Τουρισμό. Από άποψη αφίξεων.

Η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τους συμμάχους της και να διαφυλάξει το φυσικό της περιβάλλον.  

Βέβαια οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, θα πάρουν ψίχουλα, από όλο αυτό το χρήμα που θα έρθει.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν την χώρα. Αφού οι Μαλακες νεοέλληνες συνεχίζουν να τους ψηφίζουν.

Ο απατεώνας Σαμαράς μιλά για ανάπτυξη και εγώ ρωτώ ποια ανάπτυξη και για ποιους;

Και στον Αμερικανικό Νότο, υπήρχε ανάπτυξη για αυτούς που είχαν τις φυτείες, αλλά για τους Μαύρους, υπήρχε μόνο η κόλαση και η θέληση των  Βόρειων για ένα καλύτερο μέλλον.

4444

23/05/2013

4444

4444

EYA Russell Crowe APOTHEOSH 01 21 230513

4444

Γρηγόρης Λαμπράκης 8 ημέρες πριν οι Ιταλοί κηρύξουν τον πόλεμο στην Ελλάδα του Ματαξά.
Ο Μεταξάς είπε το Όχι και οι Έλληνες πολέμησαν και νίκησαν.
Όταν οι Έλληνες έχουν ηγέτες, δείχνουν την ανδρία τους και το μυαλό τους.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, δεν μπορείς να πεις ότι άνηκε στην Ιδεολογία του Μεταξά.
Ο Μεταξάς λέγοντας το μεγάλο Όχι, έδωσε την ευκαιρία, σε όλους αυτούς, να αποδείξουν τι είναι.
Αργότερα την συνέχεια του Όχι θα την έπαιρνε το ΕΑΜ.
Και πάλι, πολλοί Έλληνες άρπαξαν την ευκαιρία, χωρίς να ανήκουν στην ιδεολογία του ΚΚΕ και έτσι έδειξαν στους ΝΑΖΙ πόσο ανδρείοι ήταν.
Αυτοί είχαν τα κότσια για να γράψουν ιστορία, εσείς τα έχετε;
Η περίοδος από το 1939 μέχρι το 1944 είναι μια ηρωική εποχή.
Αν έχετε τα κότσια να γράψετε ιστορία, εγώ εδώ είμαι.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/05/2013_500400

Ιδιαίτερα έντονες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές της Ασίας την Πέμπτη, μετά την απότομη αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων της Ιαπωνίας, αλλά και την απροσδόκητη αδυναμία που παρουσίασε ο βιομηχανικός κλάδος στην Κίνα.

Η άνοδος των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων της Ιαπωνίας κατά περισσότερο από 1% για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, συμβαίνει παρά την επιθετική πολιτική της κεντρικής τράπεζας για χαμηλά επιτόκια.

Την ίδια στιγμή όμως, το κλίμα στις παγκόσμιες αγορές πλήττεται και από την πρόθεση της Fed να περιορίσει την προσπάθεια τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, μειώνοντας το πρόγραμμα αγορά ομολόγων, ίσως και από Ιούνιο, εάν η οικονομία των ΗΠΑ δείξει βελτιωμένα σημεία ανάκαμψης, όπως στην αγορά εργασίας.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση 7,32%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 2,54%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi είχε πτώση 1,24%.

Απώλειες που ήταν χαμηλότερες από τις άλλες αγορές είχε η αγορά της Κίνας, με πτώση στο 1,16%.

Υποχώρηση παρουσίασε και η αγορά της Αυστραλίας, με πτώση 1,97%

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/05/2013_500211

Η δυνατότητα της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας Apple να προστατεύει κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη φορολογία, βασίσθηκε σε ένα ασυνήθιστο «παράθυρο» της φορολογικής νομοθεσίας της Ιρλανδίας, που σχεδιάσθηκε για να βοηθήσει τη χώρα να προσελκύει ξένες επενδύσεις και να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης.

Η έρευνα της αμερικανικής Γερουσίας αποκάλυψε χθες ότι η Apple —που κατασκευάζει τα iPhones, τα iPads και τους υπολογιστές Mac— διοχέτευε τα κέρδη της σε συσταθείσες στην Ιρλανδία θυγατρικές εταιρείες της, οι οποίες δεν δήλωναν φορολογικοί κάτοικοι σε καμία χώρα του κόσμου.

Η Apple δήλωσε χθες ότι οι σχετικές συμφωνίες χρονολογούνται πριν από 30 χρόνια και προέκυψαν μετά από διαπραγματεύσεις με την Ιρλανδία, η οποία έχει προκαλέσει από πολύ καιρό την οργή εταίρων της —όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας— επειδή βοηθά τις πολυεθνικές επιχειρήσεις να αποφεύγουν να πληρώνουν φόρο για τις πωλήσεις που κάνουν στις εγχώριες αγορές τους.

Οι ετήσιες εκθέσεις της Apple δείχνουν ότι την τελευταία τριετία η εταιρεία κατέβαλε φόρους που αντιστοιχούν μόλις στο 2% των πωλήσεων της στο εξωτερικό ύψους 74 δισ. δολαρίων.

Η Apple προωθεί το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων αυτών μέσω τριών εταιρειών που έχουν συσταθεί στην Ιρλανδία, αλλά δεν υπόκεινται πουθενά για φορολογικούς σκοπούς.

Οι αμερικανικοί νόμοι, που επιτρέπουν στις εταιρείες της χώρας που έχουν συσταθεί στο εξωτερικό να μην πληρώνουν φόρους στην Αμερική, επέτρεψαν την ολοκλήρωση της φοροαποφυγής.

Ο επικεφαλής της Apple για θέματα φορολογίας Φίλιπ Μπούλοκ δήλωσε χθες στη μόνιμη υποεπιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας ότι μία από τις τρεις θυγατρικές της, η Apple Operations International (AOI), δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση σε καμία χώρα για μία 5ετία.

Και οι τρεις θυγατρικές είχαν εγγραφεί στην Ιρλανδία το 1980 και εγγράφηκαν ξανά το 2006, αποκτώντας τη δυνατότητα βάσει της ιρλανδικής νομοθεσίας να μη δημοσιεύουν ετήσιους ισολογισμούς.

Ο φορολογικός εταίρος στο Δουβλίνο της διεθνούς λογιστικής εταιρείας Grant Thornton Πίτερ Βέιλ δήλωσε ότι είναι νόμιμο, αλλά όχι σύνηθες, για εταιρείες που έχουν συσταθεί στην Ιρλανδία να μην είναι φορολογικοί κάτοικοι της χώρας.

Ο Βέιλ πρόσθεσε ότι εάν ένας όμιλος έχει τουλάχιστον μία θυγατρική που λειτουργεί στην Ιρλανδία —όπως έχει η Apple με μονάδες που απασχολούν 4.000 εργαζόμενους—, μπορεί να συστήσει μία εταιρεία που δεν θα θεωρείται φορολογικός κάτοικος της Ιρλανδίας, με τον όρο ότι «ο κεντρικός έλεγχος της διοίκησής της» είναι εκτός της χώρας.

Πράγματι, η υποεπιτροπή ανακοίνωσε ότι οι συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων της AOI και της Apple Sales International (ΑSΙ) γίνονταν στις ΗΠΑ, όπου είχαν την έδρα τους και τα περισσότερα μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Τα στοιχεία της Apple έδειξαν ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλός της Τιμ Κουκ και ο σημερινός υπεύθυνος για τα οικονομικά της Πίτερ Οπενχάιμερ ήταν μέλη των διοικητικών συμβουλίων και των τριών θυγατρικών στην Ιρλανδία από τα τέλη της περασμένης 10ετίας.

Η Βρετανία επέτρεπε επίσης τη σύσταση εταιρειών στην επικράτειά της χωρίς να είναι φορολογικοί κάτοικοί της, αλλά προχώρησε στην αλλαγή του συστήματος αυτού πριν από 20 χρόνια για να σταματήσει τη φοροαποφυγή, δήλωσε η βοηθός καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Warwick Πενέλοπε Τακ.

Αντίθετα, η Ιρλανδία δεν άλλαξε τη νομοθεσία της, πιθανόν επειδή δεν είχε την ίδια ανησυχία για την απώλεια φορολογικών εσόδων, δήλωσε ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Δουβλίνου Έιμον Ουόλς. Ο μικρός πληθυσμός της Ιρλανδίας σημαίνει ότι η παραγωγή των πολυεθνικών επιχειρήσεων είναι σχετικά μικρή όσον αφορά τις εγχώριες πωλήσεις και τα κέρδη.

Ο Κουκ δήλωσε στην υποεπιτροπή ότι η Apple προσελκύσθηκε στην Ιρλανδία το 1980, όταν η χώρα άρχισε να προσφέρει κίνητρα σε τεχνολογικές επιχειρήσεις για να αποκτήσει βιομηχανική βάση. «Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η ιρλανδική κυβέρνηση υπολόγιζε το φορολογητέο εισόδημα της Apple με τρόπο που ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής να ήταν χαμηλά στη μονοψήφια κλίμακα», κατέθεσε ο κ. Μπούλοκ.

Η Ιρλανδία δήλωσε ότι η μικρή φορολογία που πληρώνει η Apple δεν είναι δικό της λάθος και κατηγόρησε τη φορολογική νομοθεσία άλλων χωρών. Οι μονάδες λιανικών πωλήσεων της αμερικανικής εταιρείας στη Γερμανία και τη Βρετανία αγοράζουν τα προϊόντα τους από τις ιρλανδικές θυγατρικές της. Οι τιμές καθορίζονται σε επίπεδο που διασφαλίζουν ότι οι θυγατρικές στις μεγάλες χώρες δεν θα δηλώνουν σημαντικά κέρδη και επομένως ότι η Apple θα αποφεύγει τη φορολογία για τις πωλήσεις τις στις μεγαλύτερες αγορές.

Το 2011, η βρετανική θυγατρική της Apple παρουσίασε κέρδη 31 εκατομμυρίων λιρών για πωλήσεις 860 εκατ. λιρών και κατέβαλε φόρο 9 εκατ. λιρών.

Η θυγατρική της Apple στη Γαλλία κατέγραψε το ίδιο έτος ζημιές 21 εκατ. ευρώ για πωλήσεις 346 εκατ. λιρών και πλήρωσε φόρο 7 εκατ. ευρώ, ενώ η θυγατρική στη Γερμανία σημείωσε ζημιά 4 εκατ. ευρώ για πωλήσεις 174 εκατ. ευρώ και δεν πλήρωσε καθόλου φόρο.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων Amazon πληρώνει χαμηλούς φόρους για τα κέρδη της από το εξωτερικό μέσω μία εταιρείας που έχει συστήσει στο Λουξεμβούργο.

Η Google πληρώνει επίσης χαμηλούς φόρους, κατευθύνοντας τις πωλήσεις της στο εξωτερικό μέσω μίας ιρλανδικής μονάδας, η οποία καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της σε μία θυγατρική στις Βερμούδες.

Η G20, η ομάδα των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, ζήτησε από τον ΟΟΣΑ (Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) να διερευνήσει το θέμα της μεταφοράς των επιχειρηματικών κερδών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Σχόλιο: Αυτό που κάνει η Apple και άλλες πολυεθνικές είναι έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος. Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους δεν εισπράττονται.

Όσοι κάνουν μεγάλη φοροδιαφυγή είναι εγκληματίες, όπως ο Μαντοφ και άλλοι.

4444

http://olympia.gr/2013/05/23/%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BD%CF%84-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BD%CF%84/

Για την υπόθεση Μπερνάρ Ταπί που καταθέτει ως πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ παρουσιάσθηκε σήμερα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το γαλλικό κράτος επέλεξε να προσφύγει σε ιδιωτική διαιτησία στην υπόθεση Μπερνάρ Ταπί, σε μία ακροαματική διαδικασία που είναι πιθανόν να καταλήξει είτε στην απαγγελία κατηγοριών εναντίον της, είτε στην ένταξή της στο καθεστώς του ειδικού μάρτυρα.

Η κατάθεσή της είναι πιθανόν να συνεχισθεί και την αυριανή ημέρα, δήλωσε ο δικηγόρος της Ιβ Ρεπικέ.

Το ειδικό δικαστήριο προσάπτει στην Κριστίν Λαγκάρντ ότι προσέφυγε σε ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο ενώ επρόκειτο για διαφορά ανάμεσα στο γαλλικό δημόσιο και τον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.

Η διαιτητική διαδικασία επέτρεψε στον Μπερνάρ Ταπί να βάλει στην τσέπη 400 εκατομμύρια ευρώ με τη διευθέτηση της διαφοράς του με την κρατική τράπεζα Credit Lyonnais το 2008 σχετικά με την μεταπώληση από αυτήν της Adidas.

Με δεδομένο ότι η υπόθεση εμπλέκει τη Λαγκάρντ ως πρώην επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της Γαλλίας, από νομικής πλευράς, δεν θα δημιουργούσε προβλήματα στη θέση που πλέον κατέχει στο ΔΝΤ.

Γίνεται όμως, η γυναίκα που πλέον διοικεί οικονομίες μέσω του ταμείου, να έχει εμπλοκή σε σκάνδαλα; Πριν αναλάβει το ΔΝΤ η Λαγκάρντ, υπήρχε ο Στρος Καν, με καταγγελίες που δεν είχαν σχέση με το ταμείο.

Σχόλιο: Στη Γαλλία που δεν υπάρχει το άρθρο 86 και νόμοι περί ευθύνης υπουργών, η Lagarde πηγαίνει στο ειδικό δικαστήριο.

Ούτε θεατρικές παραστάσεις από αθλίους όπως ο Μαρκογιανακης και ο Ρήγας.

Και μιλάμε τώρα ότι η Lagarde κατηγορείται για 400 εκατομμύρια. Ψίχουλα δηλαδή σε σχέση με τα Ελληνικά σκάνδαλα των δις ευρώ.

Η Ζωή Κωνσταντόπουλου δικαιώνεται. Άσχετα αν ο άθλιος Μαρκογιαννακης και ο Βρωμερός Ρήγας, την βρίζουν σε όλη την διάρκεια της προανακριτικής.

Την βρίζουν γιατί θέλουν να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα. Σας το έγραψα. Τώρα όμως το επίσημο έγγραφο που λέει ότι η λίστα ήρθε επίσημα, δείχνει ξεκάθαρα, πόσο αλήτες είναι.

Είχαν την λίστα και δεν ήθελαν να κάνουν ελέγχους για να μην βρουν τις μίζες και το μαύρο χρήμα. Αλήτες που θα έπρεπε να είναι στην Φυλακή.

Όσοι ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ανθέλληνες και καταστρέφουν την Ελληνική Οικονομία.

Ο Αλήτης ο Βενιζέλος. Ο Διωτης. Δεν ήξεραν.

Εγώ σας τα έχω γράψει, για το πόσο βρώμικοι είναι. Σας έχω γράψει επίσης να μην τους ψηφήσετε για να δείτε φως.

Η Χρυσή Αυγή μπροστά στις εγκληματικές οργανώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι αγαθό αρνί.

4444

Advertisements

Posted May 23, 2013 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: