Όταν έχεις κολλήσει στην αναζήτηση της λύσης ενός προβλήματος, ψάξε στην ιστορία.   Leave a comment

Όταν έχεις κολλήσει στην αναζήτηση της λύσης ενός προβλήματος, ψάξε στην ιστορία.

20/06/2013

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/06/1-ert.html

Όλα ήταν προσχεδιασμένα, προκαθορισμένα, προμελετημένα και προσυμφωνημένα.
Το ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο, και όλα τα Μνημόνια,
η ΝΔ που υπέγραψε τα επόμενα Μνημόνια και συμφώνησε αναδρομικά με το πρώτο (σ.σ.: είδαμε όλοι τον κ. Σαμαρά να αναφωνεί εκείνο το περίφημο «ουδείς αναμάρτητος» κάνοντας την αυτοκριτική του που δεν το ψήφισε), η ΔΗΜΑΡ που συγκυβερνά με τους προηγούμενους συμβάλλοντας σαν «Αριστερά της ευθύνης» που είναι στην προώθηση της πολιτικής των Μνημονίων,
έχουν προδιαγράψει τη διάλυση των πάντων. Η ΕΡΤ ήταν μόνο η αρχή. Συγκεκριμένα:
Ηδη από τις 22 Νοέμβρη 2010, στο λεγόμενο «Επικαιροποιημένο Μνημόνιο» (σελίδες 39, 57, 58) έχουν συμπεριλάβει την ΕΡΤ σε ένα μακρύ κατάλογο «λουκέτων». Το «λουκέτο» αφορά σε εκείνες τις κρατικές επιχειρήσεις για τις οποίες, όπως αναφέρεται στο κείμενο της «δεύτερης επικαιροποίησης» του Μνημονίου,
«Η Κυβέρνηση υιοθετεί ένα σχέδιο δράσης για την αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχειρήσεων που θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μη βιώσιμων (…)».

Ανάμεσα στις άλλες επιχειρήσεις, εκτός από την ΕΡΤ, το «σχέδιο δράσης» των «αναδιαρθρώσεων» και των «λουκέτων» περιλαμβάνει από το Μετρό και τον ΗΣΑΠ μέχρι τα Αμυντικά Συστήματα, κι από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΟΤ μέχρι τον ΕΛΓΑ!
Ηδη από τις 2 Ιούλη 2011, στο λεγόμενο «Μνημόνιο Συνεννόησης» (πρόκειται για την τέταρτη «επικαιροποίηση» του Μνημονίου, σελίδες 7, 8) επαναβεβαιώνουν ότι προωθούν

«Νομοθεσία για την κατάργηση, συγχώνευση και συρρίκνωση μη βιώσιμων φορέων (…) Μεταξύ άλλων η νομοθεσία θα αφορά μεγάλους φορείς που θα κλείσουν και των οποίων οι αρμοδιότητες θα μεταφερθούν (…)».
Στις επιχειρήσεις που από τότε είχαν αποφασίσει ότι θα περάσουν από το «μαχαίρι» της συρρίκνωσης, της συγχώνευσης και της κατάργησης, έχει και πάλι την «τιμητική» της η ΕΡΤ, αλλά και φορείς όπως το ΙΓΜΕ, ο ΕΟΜΜΕΧ, ο ΟΣΚ κ.λπ.
Σύμφωνα με τους αρχικούς τους σχεδιασμούς, η νομοθεσία για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και στους άλλους φορείς θα είχε κατατεθεί από την κυβέρνηση τον Ιούλη του 2011 και θα είχε υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο μέχρι τα μέσα Αυγούστου του 2011.
Με άλλα λόγια:
Ο,τι κάνουν στην ΕΡΤ και ό,τι θα κάνουν παντού, αν ο λαός δε βάλει «λουκέτο» στην πολιτική τους, είναι κομμάτι εκείνου του «σωτήριου» έργου που παίζεται χρόνια στην Ελλάδα και που οι «σωτήρες» το είχαν κατά νου εξ αρχής. Απλώς το… καθυστέρησαν λίγο.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
http://www2.rizospastis.gr/

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/06/4_20.html

Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ
Σάλο και ερωτηματικά για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης προκαλεί στην Πάτρα η απαλλαγή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους, τριών γιατρών και δύο προμηθευτών, οι οποίοι μαζί με άλλα άτομα παραπέμφθηκαν σε δίκη για τη μεγάλη κομπίνα με τα ορθοπεδικά υλικά στην Πάτρα, που ζημίωσε το ΙΚΑ με πάνω από 4.000.000 ευρώ!
Οι ενστάσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων έγιναν δεκτές από το δικαστήριο στην έναρξη της δίκης, παρά την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, με το σκεπτικό ότι για τρεις από τους συνολικά έξι γιατρούς και για δύο από τους τρεις προμηθευτές τα αδικήματα που τους είχαν καταλογιστεί ήταν πλημμεληματικού και όχι κακουργηματικού χαρακτήρα, λόγω παρέλευσης της 8ετίας από την ημερομηνία τέλεσης του αδικήματος, και συνεπώς είχαν παραγραφεί…

«Δυόμισι χρόνια σερνόταν παραδόξως αυτή η υπόθεση στην προανακριτική διαδικασία και έπειτα από 4 αναβολές ήρθε στο δικαστήριο προ ημερών, ύστερα από την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου… Δυστυχώς, παρά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις των αρμοδίων περί πάταξης της διαφθοράς στη χώρα μας, βλέπουμε τα αδικήματα που αφορούσαν μεγάλη χρηματική απάτη σε βάρος του ΙΚΑ να παραγράφονται λόγω του χρόνου. Παρά το θόρυβο και τα σχετικά αποκαλυπτικά πορίσματα των ελεγκτών του ΙΚΑ, κανείς δεν έχει πληρώσει μέχρι σήμερα και καμιά υπηρεσία δεν άνοιξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων στην υπόθεση ατόμων», δήλωσε χθες στην «Ε» ο Χαράλαμπος Μπονάνος, διευθυντικό στέλεχος του ΙΚΑ στην Πάτρα και ένα από τα άτομα που αποκάλυψαν την απάτη και είχε απειληθεί από τα κυκλώματα.

«Για να καταλάβει ο κόσμος την απάτη, σας θυμίζω αυτό που σας είχα πει παλιότερα. Οτι το 2000 γράφτηκαν στην Πάτρα συνολικά 6.600 νάρθηκες! Υπήρξε γιατρός ο οποίος τη μία χρονιά έγραψε 900 ορθοπεδικά υποδήματα, ενώ μόλις άρχισε ο έλεγχος έγραψε μόλις 3 (!) για όλη τη χρονιά», καταγγέλλει στην «Ε» ο κ. Μπονάνος. 
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2013

Σχόλιο: Χωρίς γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, η Ελλάδα δε θα δει φως. Εγώ από εκεί θα ξεκινούσα τις μεταρρυθμίσεις. Δυστυχώς η Τρόικα και οι δοσίλογοι δε θέλουν να σώσουν την Ελλάδα.

4444

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/605639/TELOS-oi-doseis-apo-to-DNT-pros-tin-Ellada.aspx

Τι αναφέρουν οι Financial Times

Το ΔΝΤ ετοιμάζεται να αναστείλει τις πληρωμές των δόσεων προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, εκτός και εάν οι ηγέτες της ευρωζώνης καλύψουν το κενό των 3-4 δισ. ευρώ που έχει προκύψει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρουν οι FT, επικαλούμενοι αξιωματούχους.

Όπως επισημαίνεται, το κενό προέκυψε καθώς οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αρνήθηκαν να μετακυλίσουν τα ελληνικά ομόλογα που κρατούν και έρχεται σε μια στιγμή που ακόμη και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο οποίο συμφώνησε η Αθήνα πέρυσι, βρίσκεται εκτός στόχων.

Οι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν πως σε αντίθεση με προηγούμενες αποκλίσεις, αυτή τη φορά το «φταίξιμο» δεν βρίσκεται στην Αθήνα αλλά στις πρωτεύουσες της ευρωζώνης, ενώ απέδωσαν τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις σε «εξωτερικές πιέσεις».

Αυτό το έλλειμμα θα υποχρεώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να συζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ενός νέου προγράμματος διάσωσης μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή:www.capital.gr

4444

BLOOMBERG BRAZIL 01 01 200613

4444

Άκουσα σήμερα τον Καρατζαφερη να λέει ότι η Αμερική δεν είναι Έθνος. Καρατζαφερη λες μαλακιες.

Η Αμερική είναι Έθνος. Ένα ολοκαίνουριο Έθνος που γεννήθηκε δημοκρατία.

Ο Θεοδωράκης περιγράφει την εμπειρία του στο βιβλίο του Μαλουχου και στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ. Εκεί ο κομουνιστής Θεοδωράκης λέει: πόσο δυνατό έθνος είναι η Αμερική.

Είναι τόσο δυνατό Έθνος, ώστε ένας Σταλινικός όπως ο Θεοδωράκης πάει και κάνει συναυλίες και μάλιστα τον προστατεύουν ώστε να μην έχει και προβλήματα!

This is the power. Mind Power.   

Mind of deep insight: αυτό ισχύει για αυτούς που δημιούργησαν της Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Λευκός Οίκος είναι κτισμένος στα πρότυπα της Αρχαίας Ελλάδας.

Την πρώτη φορά που είδα τον Λευκό Οίκο σε φωτογραφία, μικρό παιδί, με τους κίονες, τον κοιτούσα πολύ ώρα. Διαλογίστηκα πολύ ώρα.

4444

ELLADA ERT KOMISION 01 05 190613

4444

Τα web radios έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα με την πρώτη μεγάλη έκρηξη του Διαδικτύου, πριν από 6-7 περίπου χρόνια, και σχεδόν αμέσως άρχισαν να πολλαπλασιάζονται, θυμίζοντας στους παλαιότερους, κατά έναν τρόπο, τα παλιά πειρατικά ραδιόφωνα που κατέκλυσαν τις συχνότητες των ερτζιανών τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Κάτι η γοητεία της ελευθερίας που κουβαλούν, κάτι η ευελιξία που δίνουν στους διαχειριστές και τους παρουσιαστές τους για να ξεφεύγουν από τις αυστηρές νόρμες των παραδοσιακών, συμβατικών ραδιοφώνων, κάτι οι μικρές ή μεγάλες κοινότητες που κατάφεραν να σχηματιστούν από στόμα σε στόμα, ευνοώντας τις ανταλλαγές ιδεών, απόψεων και ενδιαφερόντων, εξηγείται η μαζική εμφάνισή τους στον ωκεανό του ελληνικού Διαδικτύου.

Ο καθοριστικότερος, όμως, παράγοντας ήταν το χαμηλό τους κόστος, αφού, για να στήσει κάνεις ένα web radio, χρειάζεται μόνο ένα pc, ένα μικρόφωνο, ένα υποτυπώδες site και μια παροχή streaming από αντίστοιχη εταιρεία.

Το κόστος της παροχής αυτής καθορίζεται από την ποιότητα του streaming και τον αριθμό των ακροατών.

Έτσι, συνυπολογίζοντας τα έξοδα συντήρησης του server, το κόστος ενός web radio μπορεί να ξεκινήσει από τα €50 και να ξεπεράσει ακόμη και τα €1.000- €1.200 τον χρόνο.

Φυσικά, το κόστος αυξάνεται ακόμα περισσότερο σε περίπτωση που οι διαχειριστές του αποφασίσουν να το φτιάξουν έτσι ώστε να έχει τα χαρακτηριστικά ενός «παραδοσιακού» ραδιοφώνου, με δικό του χώρο και κανονικό στούντιο.

Έτσι, με το πέρασμα του χρόνου το Διαδίκτυο πλημμύρισε από web radiοs κάθε είδους. Ερασιτεχνικά πρότζεκτ από απλούς φίλους του ραδιοφώνου, home made web radios με αξιόλογες μουσικές εκπομπές ή εκπομπές λόγου, αλλά και απολύτως επαγγελματικές προσπάθειες με καθημερινό, εναλλασσόμενο πρόγραμμα, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα συμβατικά ραδιόφωνα των ερτζιανών και έχουν ή αποκτούν, σιγά-σιγά, τους δικούς τους πιστούς ακροατές.

Τι γίνεται, όμως, με αυτές ακριβώς τις επαγγελματικές προσπάθειες που κοστίζουν πολύ περισσότερο σε χρόνο και χρήμα; Πώς συντηρούνται; Παίρνουν διαφήμιση ή χορηγίες;

Ο Άρης, ένας εκ των τριών διαχειριστών του indiegroundradio.com (οι άλλοι δύο είναι ο Μάκης και ο Νάσος), είναι σαφής: «Με ορθή διαχείριση και ύστερα από πολύ κόπο, το εγχείρημα “βγαίνει”. Απ’ ό,τι ξέρουμε από εμάς και απ’ ό,τι βλέπουμε σε άλλα web radios, δεν υπάρχουν και πολλές χορηγίες. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει όχι τόσο εξαιτίας της χαμηλής ακροαματικότητας, αλλά περισσότερο γιατί οι εταιρείες δεν έχουν ακόμα πειστεί ότι το μέσο -που, για να λέμε και την αλήθεια, είναι ακόμα πολύ φρέσκο και δεν έχει δοκιμαστεί- μπορεί να τους αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επίσης τα web radios είναι πάρα πολλά και ποικίλλουν, ανάλογα με το ύφος που θέλει να τους προσδώσει ο εκάστοτε διαχειριστής τους, και έτσι, εκ των πραγμάτων, είναι δύσκολο για τις διάφορες εταιρείες να επιλέξουν ποια είναι αυτά στα οποία θα επιθυμούσαν να διαφημιστούν».

Τα μάλλον αρνητικά δεδομένα που έρχονται από τον τομέα της διαφήμισης και εντείνονται από τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής δεν αποθαρρύνουν τις νέες προσπάθειες.

Πριν από δύο περίπου μήνες η Αφροδίτη Σημίτη και η Άννα Αναστασίου ξεκίνησαν μία τέτοια, πολύ αξιόλογη και φιλόδοξη προσπάθεια, φτιάχνοντας το Join Radio, ένα online ραδιόφωνο με έμπειρους αλλά και νέους παρουσιαστές και καθημερινό πρόγραμμα.

Πώς όμως πήραν αυτή την απόφαση;

«Μετά από τόσα χρόνια στα ερτζιανά με διαφορετικά σχήματα, ομάδες και σε διαφορετικές συχνότητες, νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο. Σε μια εποχή που σταθμοί κλείνουν, μια και οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι το Διαδίκτυο είναι το “δημιουργικό περιβάλλον” του μέλλοντος» λέει η Άννα Αναστασίου.

Ποια είναι όμως η προοπτική τους; Μπορούν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό που αναπτύσσεται με τα συμβατικά ραδιόφωνα ή ακόμα και να υπερισχύσουν;

H Αφροδίτη Σημίτη είναι αισιόδοξη: «Τα web radios έχουν σίγουρα προοπτική. Παγκοσμίως, η ακρόαση web ραδιοφώνων αυξάνεται, όπως αυξάνεται και το ποσοστό ακρόασης επίγειων σταθμών μέσω Διαδικτύου. Εντυπωσιακή είναι όμως και η αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης στο Διαδίκτυο. Όλα δείχνουν πως υπάρχει προοπτική. Oι περισσότεροι είμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι, ενημερωνόμαστε, επικοινωνούμε, αγοράζουμε, ανακαλύπτουμε online. Οι συνήθειές μας αλλάζουν, το ίδιο και ο τρόπος που ακούμε ραδιόφωνο.

Όσο όμως δεν μπορούμε να ακούσουμε web ραδιόφωνα στο αυτοκίνητο, τα fm δεν κινδυνεύουν».

Συμπερασματικά: προς το παρόν τα ελληνικά web radios βασίζονται περισσότερο στο μεράκι των ανθρώπων που αγαπούν το ραδιόφωνο και λιγότερο στις οικονομικές συνθήκες της εποχής.

Οι νέες εφαρμογές, η ολοένα αυξανόμενη τάση των ανθρώπων που ακούν ιντερνετικό ραδιόφωνο μέσω κινητού και, φυσικά, τα net radios που αρχίζουν δειλά-δειλά να μπαίνουν στα αυτοκίνητα είναι ενθαρρυντικά στοιχεία για την προοπτική των web radios. Ίδωμεν! Πηγή: www.lifo.gr

Η LiFO αγαπάει τα παρακάτω ελληνικά web radios: radiobubble

off radio

indieground radio

join radio

poplie.eu

amagi radio

toradiofono.gr flippin

spam radio

wave radio Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: Τα web radios είδη φέρνουν την επανάσταση. Οι νταβατζηδες των ερτζιανών θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα. Αυτό φυσικά είναι καλό για την δημοκρατία.

Όσο μεγαλύτερη η πολυφωνία, τόσο το καλύτερο για όλους.

Έρχονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και όχι σαν αυτές της γαμημένης τρόικας!

4444

19/06/13

4444

Sofia Vergara

Sofia Vergara

Sofia Vergara

4444

Ο Σαμαράς τα δίνει όλα στους Καναλαρχες Νταβατζιδες της DIGEA.
Ξέρετε πόσα χρωστούν οι Καναλαρχες στο Ελληνικό Δημόσιο; Εκατομμύρια Ευρώ.
Ο απατεώνας ο Σαμαράς, δεν κλείνει την ΕΡΤ για να την εξυγιάνει, μην είστε αφελείς.
Ο άνθρωπος είναι απατεώνας, κάνει μπίζνες και βγάζει χρήμα.
Μίζες στον προαστιακό. Την εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Κωστάκης ο Καραμανλής.
Μίζες. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα βρωμερά και άθλια στελέχη τους, έβγαλαν εκατομμύρια ευρώ κέρδος.
Βέβαια υπάρχουν παράφρονες που ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μετά αναρωτιούνται γιατί η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.
Ποιοι θα κάνουν τις σωστές μεταρρυθμίσεις; Οι απατεώνες και οι κλέφτες;
Αυτή είναι μια ερώτηση ουσίας. Δεν είναι ρητορική.
Μέχρι στιγμής, μόνο ο Άκης είναι στη φυλακή και αυτός δηλώνει αθώος!

4444

4444

Ρεπόρτερ είπε στην εκπομπή του Καρπετοπουλου – Πανουτσο: Εσύ τα λες, εσύ τα ακούς.

Ο Πανουτσος απάντησε: Εγώ και χιλιάδες ακροατές. Σωστή η απάντηση. Correct.

Ο Καρπετοπουλος έκανε μια επισήμανση, κανένας δεν περίμενε ότι η ΑΕΚ θα πέσει, στην αρχή της σεζόν. Την ΑΕΚ Καρπετοπουλε την έριξαν.

Αν η ΑΕΚ ήταν στην Ιταλία, θα είχε πέσει εδώ και καιρό, λόγο των οικονομικών προβλημάτων. Όποτε η πτώση και η εκκαθάριση έγινε με τον Ελληνικό τρόπο. Έβαλαν τους μπαχαλακιδες στο Ολυμπιακό στάδιο να κάνουν ντου και έτσι όλα έγιναν εύκολα.

Η ουσία της υπόθεσης είναι, ότι η πτώση, θα ωφελήσει την ΑΕΚ.

Αυτή την στιγμή η ΑΕΚ έχει πλάνο για δικό της Γήπεδο και για να φτιάξει μεγάλη ομάδα.

Με απλά λόγια, πηγαίνουμε προς κάτι πολύ καλό.

Αν η Ελλάδα ήταν σοβαρό κράτος, πολλές ομάδες θα είχαν πέσει λόγο οικονομικών προβλημάτων.

4444

WIN

WIN

4444

Ακροατής στην Εκπομπή του Χατζηνικολάου το πρωί, είχε την εξής πολύ σωστή απορία.

Ο Σαμαράς είπε, θα απολύσει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και θα τους αποζημιώσει και μετά κάποιοι από αυτούς θα προσληφτούν ξανά!!!!

Αυτό δεν είναι κάπως;  Ο Στουρνάρας είπε, ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα αποζημιωθούν με τα παλιά κριτήρια, δηλαδή κάποιοι θα πάρουν πολύ χρήμα και σε περίπτωση που επαναπροσληφθούν θα συνεχίσουν να δουλεύουν σαν να μην έγινε τίποτα.

Αυτός ο Σαμαράς ρε παιδί μου, σκορπά το χρήμα την ίδια στιγμή που κόβει μισθούς και συντάξεις.

Οι άνθρωποι είναι μεγάλοι αλήτες. Μην ξεχνάς αναγνώστη ότι η ΕΡΤ έχει πληρώσει δικαιώματα για αθλητικά γεγονότα που δε μεταδίδονται, γιατί ο Αλήτης ο Σαμαράς αποφάσισε να κατεβάσει τους διακόπτες. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.

Μη ξεχνάς αναγνώστη, ότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, το βγάζουν οι συμβασιούχοι.

4444

18/06/2013

4444

4444

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/06/hot-doc_13.html

Οι μαφιόζοι δεν είναι άνθρωποι που τρομάζουν εύκολα. Ακόμα κι εκείνοι, ωστόσο, θα σήκωναν τα χέρια ψηλά όταν θα διαπίστωναν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι βουλευτές προκειμένου να καταχωνιάζουν στο αρχείο τον όγκο των δικογραφιών σε βάρος υπουργών και υφυπουργών, πρώην και νυν, που έχουν φτάσει στη Βουλή και οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν συζητήθηκαν καν.

Από τις 6 Απριλίου 2004 έως τις 29 Ιανουαρίου 2013 έχουν διαβιβαστεί συνολικώς 214 δικογραφίες, για ελάχιστες από τις οποίες όμως σχηματίστηκαν εξεταστικές ή προανακριτικές επιτροπές, ενώ οι περισσότερες έχουν παραγραφεί.

Κι όπως πολύ καλά ξέρει ο μέσος έλληνας πολίτης, καμιά υπόθεση δεν οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο.
Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ του HOT DOC, αρκετοί από τους εμπλεκόμενους υπουργούς και υφυπουργούς δεν θυμούνταν καν τις υποθέσεις στις οποίες αναφερόταν το όνομά τους και είχαν διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο Κοινοβούλιο. «Πρωταγωνιστές» στις δικογραφίες που έχουν φτάσει στη Βουλή από το 2004 κι αφορούν τουλάχιστον 96 πρωθυπουργούς, υπουργούς και υφυπουργούς είναι οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου με 11, οι Κώστας Καραμανλής και Μανώλης Κεφαλογιάννης με εννέα, ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Αλογοσκούφης με οκτώ. Το HOT DOC που κυκλοφορεί, στο οποίο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους πολιτικούς και τις υποθέσεις τους που κουκουλώθηκαν, συνομίλησε και με επιφανείς συνταγματολόγους, οι οποίοι κάνουν λόγο ξεκάθαρα για την ατιμωρησία που επιφυλάσσει για τον εαυτό του το πολιτικό σύστημα της χώρας.
ΠΡΕΖΑ TV
13-6-2013

4444

4-2-1 Αυτό είναι το σύστημα στους διορισμούς. 4 διορίζει η ΝΔ, 2 το ΠΑΣΟΚ και 1 η ΔΗΜΑΡ. Η εξουσία είναι γλυκιά. Την ώρα που ο Πάστορας Κουβελης βγαίνει και λέει τις μπούρδες του, κάποιοι δικοί του βγάζουν παραδάκι. Κρατικό παραδάκι.

Χαζοί είναι να κάνουν εκλογές. Να χάσουν την μάσα. Πέφτει μάσα. Ρίχνουν μάσα. Μην ακούς τις μαλακιες όπως: νιώθουμε τους ανέργους ή είμαι ένας από εσάς. Αυτά είναι για τους Μαλακες.

Άμα γίνουν εκλογές ο Χατζιδάκις δε θα είναι υπουργός. Ποια Ελλάδα και μαλακιες. Προσωπικές μπίζνες κάνουν. Λεφτά κονομανε.

Εσύ άνεργε μπορείς να πας να γαμηθείς ή να πεθάνεις επειδή είσαι ανασφάλιστος, εσύ συνταξιούχε κακός που ζεις ακόμα.

Πως το είπε το άθλιο υποκείμενο του ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος: δε πεθαίνουν κι ολας.

Αυτή είναι ουσία.

4444

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=518335

Αίσθηση προκαλεί επιστολή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προς τον Νικολά Σαρκοζί.

Στην επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας η επικεφαλής του ΔΝΤ καλούσε τον πρώην πρόεδρο να τη «χρησιμοποιήσει» για τις «οικονομικές και πολιτικές του αποφάσεις».

Η επιστολή είναι γραμμένη στο χέρι και βρέθηκε στο σπίτι της Λαγκάρντ στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση Ταπί.

Η επιστολή δεν φέρει ημερομηνία και αποτελεί «όρκο πίστης» στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας. Υπενθυμίζεται ότι η Λαγκάρντ υπήρξε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση της Γαλλίας επί προεδρίας Σαρκοζί.

«Είμαι στο πλευρό σου για να υπηρετήσω εσένα και τα σχέδιά σου για τη Γαλλία»
αναφέρεται στην επιστολή.

Η Λαγκάρντ αναφέρει ότι δεν έχει «προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες» και προσθέτει ότι δεν επιθυμεί να γίνει «φιλόδοξη υπηρέτης», μία αναφορά σε άλλους συνεργάτες του πρώην προέδρου της Γαλλίας.

«Χρησιμοποίησέ με για όσο χρόνο κρίνεις απαραίτητο και για όσο χρειάζονται τα σχέδιά σου»
αναφέρει η επιστολή.

«Εάν αποφασίσεις να με χρησιμοποιήσεις, σε χρειάζομαι σαν οδηγό και υποστηρικτή: χωρίς καθοδήγηση μπορεί να είμαι αναποτελεσματική, χωρίς στήριξη μπορεί να κριθώ αναξιόπιστη» γράφει.

«Είμαι στο πλευρό σου για να στηρίξω εσένα και τα σχέδιά σου για τη Γαλλία. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και συγγνώμη εάν απέτυχα ορισμένες φορές» προσθέτει η επιστολή.

Η επιστολή βρέθηκε στο σπίτι της Λαγκάρντ σε έρευνα που έγινε τον Μάρτιο, στο πλαίσιο της υπόθεσης Ταπί.

Η Λαγκάρντ το 2008, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί, είχε επιλέξει την ιδιωτική εξωδικαστική διαιτησία προς επίλυση της διαφοράς των δύο πλευρών αναφορικά με την μεταπώληση της Adidas -διευθέτηση που επέτρεψε στον γάλλο επιχειρηματία, φίλο του Νικολά Σαρκοζί, να αποκομίσει 285 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλιο: Αυτά δε γίνονται μόνο στη Γαλλία. Στην Ελλάδα να δείτε τι γίνεται.

4444

Εκτός από την ΕΡΤ, κλείνουν και Νοσοκομεία. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι άθλιοι. Καταστρέφουν την χώρα εσκεμμένα.

Η διαφθορά ζει και βασιλεύει. Υποτίθεται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα θα την είχαν πατάξει. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, διότι οι ίδιοι είναι διαφθαρμένοι και ψηφίζουν νόμους για να την προστατέψουν.

Θα το ξαναγράψω: πρέπει να είσαι αφελής αν νομίζεις ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα σώσουν την Ελλάδα.

Όσο ποιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο νεοέλληνα.

4444

http://www.huffingtonpost.com/2013/06/16/chicago-shootings_n_3450363.html

Story by Erica Demarest, courtesy DNAinfo Chicago:

CHICAGO — Six people were killed and at least 13 others wounded in shootings between Saturday afternoon and Sunday morning, police said. Other weekend shootings killed one and wounded 16, bringing the bloody weekend total to seven dead, 29 wounded.

The most recent fatal shooting occurred about 2:30 a.m. Sunday when Marquette District police officers shot an armed man in South Lawndale, police said in a statement.

Officers were attempting to curb a car for a traffic violation in the 1700 block of South Springfield Avenue when a passenger jumped out of the vehicle and ran. Police followed the man into an alley, where he slipped and fell to the ground.

As the man got up, he reached for a weapon in his waistband. Officers opened fire and killed the man, who is believed to be in his 20s. He was pronounced dead on the scene at 4:11 a.m., according to the Cook County Medical Examiner’s Office.

Read the whole story here.

Comment: I want gun control.

4444

Όπως έχω γράψει πολλές φορές αναγνώστη. Αυτό που στην ουσία έχει κατακτήσει ο Άνθρωπος, είναι τα Ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν μπορεί να λες υποστηρίζω τα ανθρώπινα δικαιώματα και να στηρίζεις το Ισλάμ που περιθωριοποίει την Γυναίκα.

Το ίδιο γινόταν και στον Χριστιανισμό και Ιουδαϊσμό.

Τα Ανθρώπινα δικαιώματα είναι ίσως η μεγαλύτερη κατάκτηση της ανθρώπινης κοινωνίας.

Διαβάζω ένα σωρό βάρβαρες ειδήσεις, όπως για παράδειγμα στην Ινδία που έριξαν οξύ σε μια κοπέλα, επειδή βρήκε δουλειά.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα μας λένε ότι όλοι είναι ίσοι, άσχετα αν είναι άσπροι ή μαύροι ή κόκκινοι ή κίτρινοι.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα μας λένε: ότι ο άνθρωπος έχει δικαίωμα στη ζωή, στη δική του ζωή, όχι στη ζωή ενός Θεού.

Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα χρόνια που ζω στον πλανήτη Γη, είναι απογοητευτικό.

Να γράψω εδώ κάτι πολύ σημαντικό: τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν συγκρούονται με έναν πραγματικό Θεό.

Για παράδειγμα το: Αγαπάτε αλλήλους που είπε ο Χρηστός, δεν έχει καμία σύγκρουση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το συμπέρασμα δυστυχώς είναι αποκαρδιωτικό: Δεν υπάρχει ούτε ένα ελάχιστο επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για παράδειγμα το Δουβλίνο 2 παραβιάζει κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, αλλά και των μεταναστών. Διότι μετατρέπει την Ελλάδα σε χαβούζα ψυχών.

Να σημειώσω ξανά, ότι ο Θεός δεν παραβιάζει τις πραγματικότητες.

Αυτό που είπε ο Χρηστός στον Πιλάτο, ότι αν δε σου έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνεις αυτό που κάνεις, από τον «πατέρα» μου, δε θα είχες καμία δύναμη να το κάνεις, πολλοί λίγοι το καταλαβαίνουν, μετρημένοι.

Διότι αυτό που λέει είναι σκληρή επιστήμη.

Αυτή την στιγμή ζούμε σε μια πραγματικότητα, υπάρχουν όμως και άλλες. Οι πραγματικότητες δεν καταρρέουν αυθαίρετα.

Ακόμα και στην ιστορία του Ιώβ, που ο Θεός σπάει κάθε δεδομένο στη ζωή του ενάρετου Ιώβ, τίποτα δεν είναι αυθαίρετο. Όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν.

Όποτε ξαναγυρνώ στην πρώτη πρόταση: Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Μετά μπορείς να κατακτήσεις και τον Θεό.

Η ελεύθερη πώληση όπλων στην Αμερική, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, από την στιγμή που μπορεί να πεθάνει κάποιος εντελώς άδικα. Τα περιστατικά είναι δεκάδες.

4444

BLOOMBERG TRISH FACE AMERICA VS HONDURAS 01 02 170613

Bet $ 20.

4444

Ένα θέμα που ακούω από το πρωί είναι η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ πήγα στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί βρήκα τον Τσιπρα.

Αυτοί που σχολιάζουν την συγκέντρωση, δεν ξέρουν γιατί έγινε η συγκέντρωση.

Εν τω μεταξύ συγκρίνουν τον Τσιπρα με τον Ανδρέα. Καμία σχέση.

Ο Τσίπρας πρέπει να είναι ο εαυτός του και όχι να μιμηθεί κάποιον πολιτικό.

Οι ηγέτες που γράφουν ιστορία, παίρνουν στοιχεία από άλλους πολιτικούς, αλλά στην ουσία τα ενσωματώνουν στην δική τους προσωπικότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκεί και θα συνεχίσει και τις περιοδείες του.

Στην συγκέντρωση είδα και την Ζωή Κωνσταντοπούλου, το blog την στηρίζει.

Η πλατεία χτες μίλησε.

Ο Τσίπρας είπε: Και μπορούμε και θέλουμε και θα τα καταφέρουμε.

Αυτό που μου άρεσε στην συγκέντρωση, είναι ότι δεν είχε επεισόδια.

4444

4444

BLOOMBERG PUTIN SUPERBOWL RING 01 05 05 170613

4444

Ο Τραγκας φοβερός. Ο Παπακωνσταντίνου επισκέφτηκε τον Αμερικανό Πρέσβη. Εν μέσω Ανάκρισης.

Τι ήθελε ο βρωμερός και άθλιος Παπακωνσταντίνου από τον Αμερικανό Πρέσβη;

Φοβερός Τραγκας.

Ο Παπακωνσταντίνου σε μια σοβαρή χώρα, αυτή την στιγμή θα ήταν φυλακή.

4444

http://olympia.gr/2013/06/18/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84/

Το νεο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ:

“Ομιλείτε Ελληνικά” με τον Γιώργο Παπανδρέου

“Το Μικρό Σπίτι στο Χαράτσι” με τον Ε.Βενιζέλο

“Έχεις Λουκέτο” με τον Γιάννη Στουρνάρα

“Έχεις Μπουκέτο” με τον Ηλία Κασιδιάρη

“Ανήκομεν εις την Βίσσην” με τον Αντώνη Σαμαρα

“Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος” με τον Ακη Τσοχατζόπουλο

“Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει” με τον Κών/νο Μητσοτάκη

“Βέρα στο Ακροδεξί” με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

4444

17/06/2013

4444

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν απλή σκέψη Αυτό το γνωρίζουμε Δεν μπορούν να σκεφτούν πολύπλοκα Έτσι μπορούν πολύ εύκολα να μπερδευτούν

Σε όλη τους τη Ζωή προσπαθούν να φτιάξουν στέρεους κώδικες επικοινωνίας και στέρεο περιβάλλον!!!! Όμως αυτά δεν ισχύουν.

Όταν ο Χριστός πήγε στην Ιερουσαλήμ να διδάξει, πρέπει να τους φάνηκε εξαιρετικά παράξενος.

Βέβαια υπήρχε η περίπτωση του Ιώβ, όπου ο Θεός δεν τηρεί κανένα στερεό δεδομένο. Αυτό μπερδεύει τον Ιώβ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να κάνουν πολύπλοκες σκέψεις. Δυστυχώς ο κόσμος είναι πολύπλοκος.

Η ερμηνεία είναι δύσκολη υπόθεση. Οι πολύπλοκοι κόσμοι, θέλουν ευφυείς ερμηνείες.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1817174

Σε θολό τοπίο και χωρίς καμία εγγύηση για την διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση της άδειας των Κρατικών Λαχείων και για τη σύμβαση του νέου τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για δύο εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα που απειλούν να τινάξουν κυριολεκτικά στον αέρα την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού, λίγα μόλις 24ωρα μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο.

Έξι μήνες μετά τις ανακοινώσεις του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την παραχώρηση της άδειας των Κρατικών Λαχείων και το Ξυστό στην ένωση των εταιρειών OPAP Ιnvestment – Intralot – Scientific Games και ενώ μαίνονται οι διαμάχες μεταξύ των μελών της πλειοδότριας κοινοπραξίας, δεν υπάρχουν σημάδια στον ορίζοντα ότι μπορεί «να σωθεί η παρτίδα». Το αντίθετο, παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες της Emma Delta, του επενδυτικού σχήματος που πλειοδότησε για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ, καταβάλλοντας το ποσό των 652 εκατ. ευρώ, στο οποίο γινόταν σαφής αναφορά ότι οι όροι της σύμβασης για τα Λαχεία είναι επιζήμιοι για τα συμφέροντα του Οργανισμού, μόλις προ ημερών υπεγράφη το καταστατικό της εταιρείας που θα κληθεί να υπογράψει τη σύμβαση για τα Λαχεία, χωρίς να υπάρξει ουδεμία αλλαγή.

Όπως αναφέρουν γνώστες της υπόθεσης και έχει σημειώσει το Capital.gr, το συγκεκριμένο καταστατικό αποτελεί στην ουσία μια «ελληνική πατέντα» καθώς ο βασικός μέτοχος ΟΠΑΠ (με 67%) και βασικός χρηματοδότης του project (καταβάλει τη μερίδα του λέοντος από τα 190 εκατ. ευρώ που αποτιμήθηκε η άδεια), παρά το ότι θα κατέχει το 67% του μετοχικού κεφαλαίου και τοποθετεί 7 από τα 11 μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, δεν θα μπορεί να λαμβάνει καμία απόφαση.

Και αυτό διότι για να ληφθεί οιαδήποτε απόφαση απαιτείται να υπάρχει η θετική ψήφος οκτώ μελών του διοικητικού συμβουλίου!

Ουσιαστικά, δηλαδή, οι μέτοχοι μειοψηφίας –η Intralot και η Scientific Games με ποσοστό 16,5% έκαστη– μπορούν ανά πάσα στιγμή να «μπλοκάρουν» τα θέματα που προωθεί ο ΟΠΑΠ ως επικεφαλής της κοινοπραξίας και μέτοχος πλειοψηφίας.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Στο «α λα Γκρέκα» καταστατικό προβλέπεται πως ο ΟΠΑΠ εκτός του ότι δεν έχει τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων, δεν έχει λόγο στην τοποθέτηση των γενικών διευθυντών στην εταιρεία που θα διαχειριστεί τα Λαχεία και το Ξυστό, δεσμεύεται εκ των προτέρων για σειρά υπηρεσιών, προμηθειών σε τεχνολογικό εξοπλισμό, συμφωνιών εκτύπωσης κ.α., καθώς και για το τίμημά τους. Ως αποτέλεσμα, οι νέοι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ υποστηρίζουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν συμφωνίες που υπογράφηκαν σε προγενέστερο της πώλησης του Οργανισμού διάστημα, χωρίς να διαθέτουν τη δυνατότητα της παραμικρής διαπραγμάτευσης.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, η ουσία του θέματος είναι ότι το project των Λαχείων και του Ξυστό έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο ΟΠΑΠ ως βασικός μέτοχος και κύριος χρηματοδότης να μην είναι καθόλου βέβαιο (το αντίθετο ισχυρίζονται ορισμένοι) ότι θα έχει κέρδος από αυτή τη συμφωνία, σε αντίθεση με τα άλλα δύο μέλη της κοινοπραξίας που «φρόντισαν» όχι μόνο να εισπράττουν το μερίδιό τους αλλά και ποσοστό επί των πωλήσεων και επιπλέον έσοδα από επιμέρους συμφωνίες. Και βέβαια, το Δημόσιο έχει διασφαλίσει την εγγυημένη συμμετοχή στα μικτά κέρδη των Κρατικών Λαχείων, συνολικά 580 εκατ. ευρώ για τα 12 έτη που παραχωρείται η άδεια, ήτοι εγγυημένα 30 εκατ. ευρώ το πρώτο έτος λειτουργίας και 50 εκατ. ευρώ για καθένα από τα ένδεκα επόμενα έτη.

Τεχνολογικός πάροχος

Τα όσα συμβαίνουν στα Λαχεία και το Ξυστό, βέβαια, ωχριούν μπροστά στην υπόθεση του τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ, με την Emma Delta να καταγγέλλει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις της σχετικής σύμβασης, με αυτή που οδεύει προς υπογραφή από τη διοίκηση του Οργανισμού να περιλαμβάνει σειρά τροποποιήσεων που ανεβάζουν κατά πολύ το τελικό τίμημα προς την Intralot.

Εφόσον ευσταθούν οι ισχυρισμοί, δημιουργείται μείζον θέμα σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και όχι μόνον, αφού θεωρείται βέβαιο πως θα ζητηθεί να καταλογιστούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, ιδιαίτερα στην περίπτωση που οι μέτοχοι του Emma Delta δεν ικανοποιηθούν με βάση τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί αναφορικά με τον ΟΠΑΠ. Εκτός εάν, λένε κύκλοι του επενδυτικού σχήματος, κάποιοι θεωρούν πως οι νέοι βασικοί μέτοχοι του Οργανισμού θα συνεχίσουν να δέχονται αδιαμαρτύρητα συμφωνίες όπως αυτή που αφορά για στην υποστήριξη, έναντι 46 εκατ. ευρώ, τερματικών των πρακτορείων που θεωρούνται παρωχημένα και έχουν παροπλιστεί:

Διότι, με την υπογραφή της νέας σύμβασης για τεχνολογικό πάροχο αυτόματα θα τεθεί σε ισχύ το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot (υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2011 επί διοίκησης Σπανουδάκη) για τη συντήρηση των Τερματικών Αυτόνομης Χρήσης (ΤΑΧ), η χρήση των οποίων, όπως οι ίδιοι οι πράκτορες καταγγέλλουν, «είναι ιδιαίτερα περιορισμένη τόσο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα τερματικά όσο και σε απόλυτα νούμερα» και «η θέση μας αλλά και η γνώμη των πελατών μας είναι ότι τα τερματικά αυτά είναι ξεπερασμένα και επί της ουσίας μη χρηστικά».

Και βεβαίως, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι νέοι ιδιοκτήτες του Οργανισμού έχουν από νωρίς και προς όλες τις κατευθύνσεις επισημάνει ότι η νέα σύμβαση ουσιαστικά δεσμεύει τον ΟΠΑΠ για πολά ακόμη χρόνια με τον ίδιο πάροχο, αναφέροντας πως αν και η υλοποίηση του έργου δεν περιλαμβάνει λογισμικό για παγνιομηχανήματα-VLTs, δεν ισχύει το ίδιο για το Σύστημα Διαχείρισης Κάρτας Παίκτη, σύστημα πάνω στο οποίο θα στηριχτεί όλη η ανάπτυξη των παιχνιδιών νέας γενιάς. Και αυτό διότι ο νόμος 4002/11 (ρυθμίζει το σύνολο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών), ξεκάθαρα αναφέρει πως δεν μπορούν να παιχτούν τα παιχνίδια που ορίζει (ήτοι παιχνίδια online και VLT) χωρίς Κάρτα Παίκτη.

Αδιέξοδο

Ήδη οι πράκτορες, η ραχοκοκαλιά του ΟΠΑΠ δηλαδή, προειδοποιούν με χθεσινή τους  επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως «εδώ και δύο μήνες έχει κατακυρωθεί με Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό, η πώληση των μετοχών του Δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, δημιουργώντας πολλαπλές δυσλειτουργίες στην εταιρία και τα παιχνίδια της».

Πράγματι, μεγάλα και σημαντικά κομμάτια του business plan του ΟΠΑΠ εμφανίζονται να έχουν «παγώσει», δημιουργώντας επιπρόσθετη ανησυχία στους νέους μετόχους του Οργανισμού. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι δεν διαπιστώνουν πρόοδο στα δύο μείζονα θέματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί. Σε περίπτωση, λοιπόν, που ακυρωθεί η συμφωνία και καταπέσει ο διαγωνισμός, ποιος θα αναλάβει και κυρίως πιστωθεί ακόμη ένα ναυάγιο; Διότι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί και ο πλέον καλόπιστος παρατηρητής ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει πιάσει τους στόχους του. Απομένουν μόλις δύο εβδομάδες για την μεταβίβαση της άδειας των Λαχείων και, αν και τυπικά μπορεί να δοθεί παράταση, ουσιαστικά στο χρόνο αυτό που απομένει όλες οι πλευρές θα κληθούν να αποδείξουν πως διαθέτουν τη βούληση να επιλυθούν τα προβλήματα. Ειδάλλως, ο ασκός του Αιόλου θα ανοίξει και μετά δύσκολα θα μπορέσουν να μαζευτούν όσα διαλύσει…

Σχόλιο: Ο ΟΠΑΠ δεν ανήκει στον Ελληνικό Λαό, αλλά στον νταβατζη Κόκκαλη, έναν από τους 2000 που έχει η Ελλάδα και κονομούν γερά όλα αυτά τα χρόνια.

Το δημοσίευμα για το καταστατικό και πως θα λαμβάνονται οι αποφάσεις είναι σαφέστατο.

Ο Αντωνάκης μιλά για sucsses story και ο Κόκκαλης χαμογελά. Διότι πρόκειται για sucsses story, όχι της Ελλάδος αλλά προσωπικών συμφερόντων.

Αν έχεις το 67% και δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις, τότε είσαι για τα μπάζα. Αυτό δεν είναι επένδυση.

Αντωνάκη είσαι μεγάλος απατεώνας. Βέβαια τα κονομάς. Όχι απευθείας, μέσω τρίτων κλπ  Χαζός είσαι. Γιατί έγινες πρωθυπουργός; Για να σώσεις τον μαλακα τον νεοέλληνα; Όχι βέβαια.

Από όλες τις συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Αντωνάκης ο Σαμαράς, μου αρέσει εκείνη σε μια Γερμανική εφημερίδα, που λέει: υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, εγώ φυσικά δεν έχω οικονομικό πρόβλημα …. Αντωνάκη αγόρι μου (προσφώνηση αλλά Τραγκα- successes story).

4444

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/603915/Epiasan-ton-drako-toy-Glatsioy.aspx

Βίαζε και λήστευε γυναίκες

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο 32χρονος δράκος της περιοχής της Ομορφοκλησιάς στο Γαλάτσι, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών. Ο αλβανικής καταγωγής κακοποιός στα μέσα Δεκεμβρίου και τέλη Φεβρουαρίου επιτέθηκε σε δύο γυναίκες.

Με την απειλή μαχαιριού τις βίασε και στη συνέχεια τους άρπαξε κινητά και χρήματα. Οι αστυνομικοί είχαν συστήσει ειδική ομάδα για τη σύλληψή του και τελικά τα κατάφεραν τα ξημερώματα της Παρασκευής. Μάλιστα όταν τον εντόπισαν και προσπάθησαν να τον συλλάβουν αυτός αντιστάθηκε προσπαθώντας με μπουνιές και κλοτσιές να ξεφύγει. Ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

4444

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/603903/Apisteftoi-trampoykismoi-O-Kalfagannis-chastoykise-ton-proedro-ton-eikonolipton.aspx

Ένα απίστευτο επεισόδιο χθες στην ΕΡΤ

Σε κατάσταση διάσπασης βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ΠΟΣΠΕΡΤ. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το συμβάν που έλαβε χώρα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του parapolitika.gr, χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Καλφαγιάννης, χαστούκισε δημοσία θέα τον πρόεδρο των εικονοληπτών Αλέκο Σιμιτζή, επειδή ο τελευταίος τον εμπόδισε να “πετάξει” εκτός studio την δημοσιογράφο Έλλη Στάη.

Ο λόγος της έκρηξης είχε να κάνει με το γεγονός ότι η κυρία Στάη φιλοξενούσε στο studio τον διευθυντή του “Έθνους” Θανάση Τσεκούρα και τον γνωστό μουσικό Γιώργο Νταλάρα.

Ο κ. Καλφαγιάννης απευθύνθηκε με έντονο ύφος προς την κυρία Στάη, ενώ στο τέλος πήγε στο κοντρόλ, πατώντας τα κουμπιά προκειμένου να βγει “μαύρο στην οθόνη”.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε να προστεθεί στο ήδη αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της ΠΟΣΠΕΡΤ. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν αρχίσει και κάνουν λόγο περί διάλυσης.

Σχόλιο: Ο Καλφαγιαννης συμπεριφέρθηκε ως Τραμπούκος. Οι Συνδικαλιστές στην Ελλάδα είναι άθλιοι. Αμέσως ο άθλιος πήγε να ρίξει μαύρο.

Άμα διαφωνείς βγες και μίλα, μη ρίχνεις μαύρο και μετά βγαίνεις και κατηγορείς τον Σαμαρά.

Η πράξη του Καλφαγιαννη άθλια. Η Ελλάδα δεν έχει πραγματικούς συνδικαλιστές.

Η Σταη ξέρουμε ότι είναι διαπλεκομενη και φυσικά ξέρουμε ότι το Έθνος του Μπόμπολα είναι διαπλεκομενο. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την πράξη του Καλφαγιαννη.

4444

ELLADA XRISI AUGH PERIANDROS 01 01 05 170613

4444

ELLADA DEPA MATAIOSH DIAGONHSMOU KOMISION 01 05 11 110613

4444

16/06/2013

4444

SANDRA BULLOCK AND THE WALL

SANDRA BULLOCK AND THE WALL

4444

4444

http://newpost.gr/post/224970/h-tsapanidoy-sto-star-o-aftias-kathhmerinos-ston-ska

Χθες το απόγευμα, η Πόπη Τσαπανίδου επίσημα πλέον, δήλωσε σε συνεργάτες και επικεφαλής πως αναχωρεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ολοκληρώνοντας μια πολυετή επιτυχημένη συνεργασία και ένα κύκλο εκπομπών παρεμβατικών και με ικανοποιητική τηλεθέαση.

Η Πόπη Τσαπανίδου, αφού ολοκληρώσει τη σεζόν, που φτάνει στο τέλος της, θα συνεχίζει στην νέα τηλεοπτική της στέγη, στο STAR, ύστερα από πρόταση και συζητήσεις, που έγιναν με τον Σταμάτη Μαλέλη, ενισχύοντας την απόφαση του καναλιού της Κηφισιάς για αλλαγές σε πρόσωπα και θεματολογία.

Αλλαγές  όμως αναμένονται και στον ΣΚΑΪ αφού είναι σίγουρο πως ο Γιώργος Αυτιάς θα μετακινηθεί από το Σαββατοκύριακο στο καθημερινό πρωινό πρόγραμμα του σταθμού.

Σχόλιο: Αυτό είναι είδηση. Το STAR θέλει να αλλάξει φυσιογνωμία.

4444

Όπως γνωρίζεται όλοι στοιχηματίζω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω ένα λογικό φόρο στα κέρδη κάθε στοιχήματος, όπως γίνεται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Το πρόβλημα στο στοίχημα δεν είναι ο φόρος, αλλά η γκανιότα και τα μονοπώλια.

Ο ΟΠΑΠ έχει γκανιότα που τσακίζει κόκκαλα. Επίσης έχει λίγα στοιχήματα.

Κάποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα ζουν μόνο ηλίθιοι. Με βάση τις δημοσκοπήσεις, αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί. Ηλίθιοι είναι όσοι ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα δυο κόμματα που χρεοκόπησαν την χώρα.

Η Ελλάδα είναι η χώρα των καρτέλ. Ο ΟΠΑΠ είναι ένα βρωμερό καρτέλ.

Αν ήμουν εγώ υπεύθυνος για τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα, θα εφάρμοζα άλλο σύστημα και φυσικά η Ελλάδα θα είχε τεράστια έσοδα. Γιατί τώρα έχει ψίχουλα. Μόνο οι 2000 νταβατζηδες βγάζουν χρήμα.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=369279

Του ΦΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ

Τι κι αν τριπλασίασε τα κέρδη, τι κι αν διπλασίασε τα εμπορευματοκιβώτια, ο κινεζικός κολοσσός της Cosco προχώρησε σε μόλις 19 προσλήψεις πέρσι! Η εταιρεία που όλοι οι υπουργοί της τρικομματικής κυβέρνησης λατρεύουν να βγάζουν φωτογραφίες, καθώς παρουσιάζεται ως το πλέον επιτυχημένο business story, δεν απασχολεί περισσότερους από 254 εργαζομένους.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η προβλήτα ΙΙ της Cosco στον Πειραιά είναι «η μοναδική στην Ευρώπη όπου δεν αναγνωρίζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθώς και δυνατότητα σύναψης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Πέρα από τα εργασιακά (θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της Cosco είναι σε συντριπτικό ποσοστό Έλληνες), την περίοδο αυτή εντείνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικού Δημοσίου, ΟΛΠ και Cosco για επιμέρους κρίσιμα ζητήματα της σύμβασης παραχώρησης, η οποία υπογράφτηκε το 2008.

Έως τα τέλη του μήνα, οι δύο πλευρές φιλοδοξούν να έχουν κλείσει σειρά ζητημάτων με τη μορφή του «φιλικού διακανονισμού», καθώς στις 26 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου της Cosco, Wei Jiafou.

Η κινεζική πλευρά ζητεί, από πέρσι, την κατάργηση του ελάχιστου εγγυημένου ενοικίου, το οποίο έφτασε το 2012 τα 32 εκατ. ευρώ. «Η Cosco, παρόλο που αυξάνει τα μεγέθη της, φαίνεται πως διαμήνυσε στην κυβέρνηση ότι είχε προϋπολογίσει μεγαλύτερα κέρδη. Γι’ αυτό ζήτησε κατάργηση του ετήσιου μισθώματος, κάτι το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις», αναφέρει στέλεχος που παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις.

Η εταιρεία, ζητώντας την κατάργηση του εγγυημένου ανταλλάγματος, αντιπροτείνει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 220 εκατ. ευρώ σε υποδομές στην προβλήτα ΙΙΙ. Ωστόσο, κι εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο, καθώς η κινεζική πλευρά αιτείται την επέκταση της προβλήτας ΙΙΙ και στο ανατολικό τμήμα, όχι μόνο στο δυτικό, όπως ορίζει η σύμβαση παραχώρησης του 2008. Γενικότερα, η Cosco υποστηρίζει ότι από τον όγκο των συναλλαγών που θα κάνει στις εγκαταστάσεις της ο ΟΛΠ θα αποκομίσει σωρευτικά περισσότερα έσοδα σε σχέση με όσα προβλέπονται στο εγγυημένο αντάλλαγμα.

Το τοπίο περιπλέκεται περαιτέρω, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα φορολογικά πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η κινεζική εταιρεία από τη σύμβαση παραχώρησης (απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος επί δεδουλευμένων τόκων, ευνοϊκές διατάξεις στην επιστροφή του πιστωθέντος ΦΠΑ, μεταφορά ζημιών εις νέον χωρίς χρονικό περιορισμό κ.ά.). Το ελληνικό Δημόσιο έχει προβάλει επιχειρήματα ότι η σύμβαση παραχώρησης της Cosco έχει ομοιότητες με τις αντίστοιχες του Ρίου-Αντιρρίου και του «Ελ. Βενιζέλος», ωστόσο υπάρχουν νομικές ενστάσεις εάν οι προβλήτες χαρακτηρίζονται «ενιαίο έργο».

Πάντως, κανείς δεν γνωρίζει σήμερα ποιο μοντέλο θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στα λιμάνια, δηλαδή την πώληση μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ ή τη μέθοδο της παραχώρησης δραστηριοτήτων. Το μέγαρο Μαξίμου έχει θορυβηθεί με το ναυάγιο της ΔΕΠΑ, όπου προσπάθησε να πουλήσει το 100%. Η εξέλιξη αυτή έχει ληφθεί υπόψη, πέρα από το γεγονός ότι η «πώληση» αιγιαλού θα προκαλέσει σωρεία προσφυγών.

Σχόλιο: Δεν πρέπει να γίνει καμία παραχώρηση στην Cosco. Καμία επέκταση. Οι κινέζοι βγάζουν τρελό χρήμα, αλλά στην Ελλάδα δεν αφήνουν παρά ψίχουλα.

Το μόνο καλό που έχει αυτό το έργο, είναι η σύγκριση που γίνεται ανάμεσα στον ΟΛΠ και στην Cosco. Όσο αφορά την διοίκηση.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=369481

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ζεστό χρήμα στους κάθε λογής «εργολάβους», με τη σιωπή των τοπικών ΜΜΕ, επιχειρούν να δώσουν διάφοροι τοπικοί παράγοντες της δυτικής Ελλάδας, ακροβατώντας προκλητικά μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας μέσα από διάφορα προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας, αξίας και χρησιμότητας που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε μια περιοχή όπου η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους, σε ένα μέρος όπου οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες λόγω του αδιεξόδου από την οικονομική κρίση, οι κατέχοντες θέσεις-«κλειδιά», αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο πόνο δίπλα τους, προωθούν αμφιλεγόμενης αξίας προγράμματα που χρηματοδοτούνται κυρίως από ευρωπαϊκό χρήμα, κάνοντας πλουσιότερους τους τοπικούς «εργολάβους».

Η αποκατάσταση μιας εκκλησίας στον Πύργο της Ηλείας με χρήματα από το ΕΣΠΑ ύψους 3.900.000 ευρώ, η αναδάσωση μη καμένου δάσους στην ορεινή Ηλεία ύψους 4.000.000 ευρώ, η αποκατάσταση παρόδιων οικοσυστημάτων στις πυρόπληκτες περιοχές ύψους 1.900.000 ευρώ, η έρευνα για τις μορφές κοινωνικού αποκλεισμού στα πυρόπληκτα ύψους 245.000 ευρώ, το έργο της βελτίωσης προσβασιμότητας των τουριστών με προβλήματα κινητικά, όρασης, ακοής, ψυχολογικά, αλλεργιών κ.λπ. σε τουριστικές περιοχές και θέρετρα ύψους 170.000 ευρώ, αυτά είναι μερικά από τα δεκάδες προκλητικά έργα που προωθούνται με τις ευλογίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για τα τρία πρώτα έργα μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί σοβαρά «κενά» και «ανεξήγητες παραλείψεις» από εκείνους που τα ενέκριναν και τα προώθησαν.

Την ώρα που οικογένειες βυθισμένες στην απόγνωση, όπως εκείνη στο Περιστέρι Αμαλιάδας, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω πείνας(!), κάποιοι στη δυτική Ελλάδα χρησιμοποιούν το ζεστό χρήμα της Ε.Ε. και των εθνικών πόρων για να ασκήσουν μικροπολιτική και να εξυπηρετήσουν τις πελατειακές τους σχέσεις με τους κάθε λογής «εργολάβους».

Έχοντας δίπλα τους τη σιωπή των περισσότερων τοπικών ΜΜΕ που βοηθούν στο να μη φθάνουν οι «κακές» πληροφορίες στους πολίτες. Με μια μικρή έρευνα στη Διαύγεια μπορεί ο καθένας να εντοπίσει τις στενές σχέσεις των ΜΜΕ της διαπλοκής με τα τοπικά κέντρα εξουσίας μέσα από τις οικονομικές συναλλαγές τους, αλλά και δεκάδες άλλα προκλητικά έργα που προωθούνται σήμερα με χρήματα από την Ε.Ε., τα οποία δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πολυσυζητημένη ανάπτυξη στη δυτική Ελλάδα.

Σχόλιο: Η Ελλάδα από το 2010 έχει μπει σε μνημόνιο και έχουν έρθει στην χώρα δεκάδες τεχνοκράτες και άλλοι παρατρεχάμενοι.

Αλλά στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ουσία. Πάλι γίνονται οι γνωστές παρανομίες και καταχρήσεις χρήματος.

Το έχω ξαναγράψει: η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση αν κάνεις δυο τρία πράγματα.

Καταρχήν η δικαιοσύνη εξακολουθεί να κινείται σε απελπιστικά αργούς ρυθμούς.

Η Τρόικα και οι εγκάθετοι της, έχουν αποτύχει πλήρως. Όταν λέω πλήρως, εννοώ πλήρως.

Το συμπέρασμα είναι, ότι η Τρόικα δεν ήρθε στην Ελλάδα για να την σώσει, αλλά στην ουσία για να την καταστρέψει.  

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=369585

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είχε εξασφαλίσει η ΕΡΤ(είχε αγοραστεί αντί 12 εκατ. ευρώ) αλλά έπειτα και από τις ραγδαίες εξελίξεις,το υπουργείο οικονομικών έδωσε στον ΣΚΑΙ, όπως συνέβει και με τον 3ο τελικό της Α1 μπάσκετ,τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το κανάλι θα μεταδώσει τους 16 αγώνες για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Ο σταθμός ενημέρωσε μέσω σποτ  πως θα καλύψει ζωντανά  το βράδυ του Σαββάτου(15/6) τον εναρκτήριο αγώνα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών μεταξύ της διοργανώτριας Βραζιλίας και της Ιαπωνίας.

Να τονίσουμε ότι στα διεθνή αθλητικά γεγονότα που είχε αγοράσει η ΕΡΤ, εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση  (E.B.U.), και το υπουργείο Οικονομικών κόβωντας το δίαυλο επικοινωνίας μαζί της, είναι ορατός πλέον  ο κίνδυνος  να χαθούν πολλά ακόμα χρήματα στο προσεχές διάστημα προς όφελος τρίτων.

Σχόλιο: Δε μας λένε με πόσα αγόρασαν το παιχνίδι από το ΥΠ.ΟΙΚ ο Σαμαράς είναι Μαλακας. Είναι άλλος ένας μαλακας της ΝΔ που κυβέρνησε την χώρα από το 1974 και μετά και την χρεοκόπησαν.

12 εκατομμύρια ευρώ αγόρασε τα δικαιώματα η ΕΡΤ. Τα πετανε στο δρόμο τα άθλια υποκείμενα και μετά μειώνουν τις συντάξεις και τους μισθούς οι δοσίλογοι.

Θέλω εκλογές.

Να μη ξεχνάς νεοέλληνα, ότι αυτοί που παίρνουν το πολύ χρήμα στην ΕΡΤ είναι κομματόσκυλα.

Καρατζαφερη στη ΝΔ πότε θα πας;

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%B2%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%B6%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%87-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BD

Για πρώτη φορά στην ιστορία του πολέμου είχαμε την χρήση χημικών “χειρομβοβίδων” με αέριο σαρίν, ιρανική “πατέντα” που χρησιμοποίησαν τα συριακά στρατεύματα εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών, ως απάντηση στην χρήση χημικών όπλων που είχαν κάνει οι ισλαμιστές στο Χαλέπι εναντίον του συριακού στρατού, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές.

Πρόκειται για ένα πλαστικό κάνιστρο-δοχείο με δύο οπές που περιέχει αέριο σαρίν, το οποίο εκτοξεύεται ή ρίχνεται ακόμα και με το χέρι, και από τις δύο οπές εξέρχεται το αέριο αυτόματα με την πρόσκουση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι μονάδες της Χεζμπολάχ διαθέτουν αυτήν την πρωτότυπη και αποτελεσματική “πατέντα”, πάντα σύμφωνα με ότι διαρρέουν οι Ισραηλινοί.

Δύο είναι οι κύριες εξελίξεις αυτή τη στιγμή στην Συρία, οι οποίες χαρακτηρίζονται, ως υψίστης σημασίας, η πρώτη έχει να κάνει με την επιθετική επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη του Χαλεπίου.

Η δεύτερη είναι πολύ πιο σύνθετη αλλά καθοριστική για την εξέλιξη του πολέμου, καθώς μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν προωθηθεί στο συριακό μέρος του Γκολάν προς εκκαθάριση των ισλαμιστών ανταρτών που χαίρουν ιδιότυπης ασυλίας, από την ισραηλινή πλευρά της συνοριακής γραμμής, φαίρνοντάς τους για πρώτη φορά “πρόσωπο με πρόσωπο” με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα μια μεγάλη δύναμη του συριακού στρατού αναπτύσεται στην συροιορδανική μεθόριο με σκοπό της πλήρους αποκοπής των ισλαμιστών ανταρτών από πιθανούς εφοδιασμούς από τα “φιλικά” προς αυτούς ιορδανικά στρατεύματα, αλλά και από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες, που ως φαίνεται θα περάσουν το καλοκαίρι τους εκεί.

Θυμίζουμε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες μετά την πτώση της Αλ Κουσείρ έχασαν τον ανεφοδιασμό τους από Λίβανο κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, ενώ μετά την ανάπτυξη 20000 ιρακινών στρατευμάτων με τα οποία σφράγισε το Ιράκ τα σύνορά του, οποιαδήποτε προσπάθεια εφοδιασμού από εκεί, έχει καταστεί πολύ ριψοκίνδυνη.

Ταυτόχρονα με την έλλειψη ανεφοδιασμού, οι αντάρτες δεν θα έχουν ούτε διόδους διαφυγής, έτσι οι εναπομείναντες θύλακες στο Χαλέπι και στην Χομς, αλλά και στην πόλη Ντέραα, κινδυνεύουν κριολεκτικά με εκμηδενισμό.

Η “τανάλια” του Άσαντ έχει πλέον “σφίξει” και σύντομα θα περάσει στην εφαρμογή της “συντριβής”. Τίποτα δεν δείχνει να μπορεί να αλλάξει την τροπή των πραγμάτων, και τα όπλα που υποσχέθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στους ισλαμιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα (για να μην ξεχνιόμαστε ποιούς υποστηρίζουν), κατά τους Ισραηλινούς θα κάνουν και πολύ χρόνο για να φτάσουν (τρεις εβδομάδες μέσω Τουρκίας!), και επί του πρακτέου δεν θα προσφέρουν και πολλά πράγματα στα πεδία των μαχών.

Άλλωστε κατά τους Ισραηλινούς, ιρανικά και ρωσικά αεροσκάφη εξοπλίζουν στρατό και Χεζμπολάχ με συνεχόμενους ρυθμούς. Στο μεταξύ διασκέψεις θα πραγματοποιηθούν, με τον Άσαντ να εμφανίζεται ο ως ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Οι Αμερικανοί κατά καιρούς διαρρέουν πιθανότητες επέμβασης, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε την αυτόματη μεταφορά Ρώσων στρατιωτών στην Συρία, και τότε αυτό θα σήμαινε τον τερματισμό του πολέμου “δια αντιπροσώπων” κάτι που κανείς δεν θέλει πραγματικά.

Σχόλιο: Όπως έχω γράψει καινούριες εξελίξεις μετά τον Ιούνιο. Έχω να κερδίσω ένα στοίχημα.

4444

Ο Μαλακας ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ και δεν μπορούμε να δούμε το παιχνίδι Βραζιλία – Ιαπωνία στο κύπελλο συνομοσπονδιών. Πέρασε το over στο παιχνίδι, 3-0.

Η ΕΡΤ τα έχει πληρωμένα τα δικαιώματα.

Άκουγα τον Καρπετοπουλο να λέει θα δούμε και τα παιχνίδια του Κυπέλου συνομοσπονδιών και δε θα πλήξουμε. Λογάριασε χωρίς τον Σαμαρά.

Εδώ δεν μπορούν να απολύσουν 3.000 επίορκους, και κλείνουν την ΕΡΤ;

Οι επίορκοι στον Δημόσιο τομέα είναι πάνω από 20.000, αυτά που λένε οι συνδικαλιστές τους, εγώ τα ακούω βερεσέ.

Τους συνδικαλιστές του Δημοσίου τους ξέρουμε. Προσπαθούν να συγκαλύψουν πάση θυσία. Τα παραδείγματα αμέτρητα.

Τρανταχτό παράδειγμα η ΕΡΤ. Από την μια συμβασιούχοι των 600 ευρώ και από την άλλοι τα βύσματα με τους τεράστιους μισθούς και παροχές.

Ο Σαμαράς συμπεριφέρθηκε ηλίθια. Έδειξε ανικανότητα.

Η DIGEA έκανε λογοκρισία στον 902, γιατί αναμετέδιδε το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο πλανήτης Γη είναι πρωτόγονος και τον βαριέμαι.

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/tournoua-skaki-stin-tripoli

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στο 1ο ανοιχτό τουρνουά σκάκι που έγινε το Σάββατο στην Τρίπολη, στην Πλατεία Άρεως, στη μνήμη του Γιώργου Μπακομιχάλη.

Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 20 άτομα, ενώ ανάλογη συμμετοχή είχε και την Παρασκευή, οπότε ξεκίνησε το τουρνουά.

Σε γενικές γραμμές ήταν μία πετυχημένη διοργάνωση και αποδείχθηκε –για άλλη μία φορά- πόσο καλή δουλειά γίνεται στο Φιλοτεχνικό όμιλο, όπου υπάρχει ειδικός χώρος που μπορεί να πάει κάποιος να παίξει. Τα μαθήματα στον ΦΟΤ θα συνεχιστούν από το Σεπτέμβριο.

Σχόλιο: Τα ανοιχτα τουρνουά Σκακιού, είναι από τις καλύτερες οργανώσεις.

4444

15/06/2013

4444

Ναυαγεί η ιδιωτικοποιήση του ΟΠΑΠ. Το successes story του Σαμαρά.
Ο Τσίπρας προτιμά το Political Correct. Σωστά κάνει.

4444

4444

1.000.000 Ευρώ Ανθή Σαλαγκούδη!!!! Ζαλίστηκα. Ποια είναι η γυναίκα και παίρνει τόσα;
Σίμο Κεδικογλου ποιος την διόρισε; Μπορείς να το πεις στους νεοέλληνες;
Μπορείς να βάλεις τον Ντινοπουλο να ουρλιάζει;
Σίμο Κεδικογλου, κομματόσκυλο, μπορείς να μας πεις, ποιος διόρισε την Ανθή Σαλαγκουδη;
1.000.000 ευρώ έχω ζαλιστεί. Υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν ΝΔ.
Ο άθλιος ο Βαγγελης Βενιζέλος είχε υποσχεθεί το κλείσιμο της ΕΡΤ στο ΔΝΤ. Υπάρχουν ακόμα παράφρονες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.
Πριν στεγνώσει η δημοσίευση για τον Κασιδιάρη, βλέπουμε την καινούρια σύντροφο του: Έλενα Κωνσταντινιδου.
Μπορεί το Lifo.gr να είχε το άρθρο, αλλά το δικό μου blog γράφει την ιστορία.

4444

4444

http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2750:2013-04-20-05-23-14&catid=69:2011-03-21-15-02-30&Itemid=78

Σάββατο, 20 Απρίλιος 2013 08:20

19.4.2013
Ζαν Κοέν

Στη δεξίωση της Πρεσβείας του Ισραήλ για τα 65 χρόνια από την ίδρυση του κράτους μου συνέβη κάτι που στη καλύτερη περίπτωση θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω περίεργο αν όχι ύποπτο.

Ένας από τους εξέχοντες Ελληνοεβραίους, με πλούσια δραστηριότητα και αποτελεσματικότητα  στα κοινά,  ζήτησε να μου μιλήσει. Χωρίς καμιά εισαγωγή του στυλ «τι κάνεις, πως πας» μου λέει:

–«Είσαι άδικος με την Φωτεινή [Τομαή]»

Όταν τον ρώτησα που έκανα λάθος εναντίον της ώστε να το διορθώσω με εξέπληξε λέγοντας:

–Λάθος δεν έκανες αλλά γιατί της επιτίθεσαι.»

–Διότι- απήντησα- θέλω να ειπωθεί η αλήθεια για το τι συνέβη στους Εβραίους κατά την διάρκεια της κατοχής. Την αλήθεια δηλαδή ότι η πλειοψηφία αδιαφόρησε, ελάχιστοι με κίνδυνο της ζωής του βοήθησαν και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των Χριστιανών συμπατριωτών μας μας κατέδιδαν για να πάρουν τις περιουσίες μας, όπως συνέβη στην Θεσσαλονίκη και στην Κέρκυρα για να αναφέρω δύο παραδείγματα.

— Και εμείς –συνέχισε ο συνομιλητής μου- οι Εβραίοι είχαμε τους προδότες μας. Οι Χριστιανοί σε μάραναν.

— Βεβαίως και υπήρξαν και Εβραίοι προδότες γιαυτό κα τους ξεμπροστιάσαμε και ένας από αυτούς εκτελέστηκε.

Το πρόβλημα μου είναι ότι όσο δεν λέγετε η αλήθεια τόσο θα μας το χτυπάνε κάθε φορά που δεν τους αρέσει κάτι που εμείς οι Εβραίοι κάνουμε, λέγοντας «εμείς σας σώσαμε στην κατοχή».

Και τότε είπε ο συνομιλητής μου: «Τι πειράζει δείξε μεγαλοψυχία»

Όχι αγαπητέ. Μεγαλοψυχία εις βάρος μας και της ιστορικής αλήθειας, όπως θέλει να την παρουσιάζει η κυρία Φωτενή Τομαή, από μένα δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.

Αυτό που συνέβη ήταν έγκλημα και όποιος βοήθησε σε αυτό το έγκλημα πρέπει να πληρώσει είτε Εβραίος είναι είτε Χριστιανός είτε άσπρος είτε μαύρος είτε gay  είτε straight.

Το δε λιγότερο που μπορεί να κάνει η Ελληνική πολιτεία είναι να σταματήσει να ψεύδεται ασυστόλως λέγοντας πως όλοι οι Χριστιανοί έσωσαν Εβραίους. 

Διότι εκτός από τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας αυτός ο μύθος,  ότι όλοι οι Χριστιανοί σώσαν Εβραίους, ευτελίζει και την πράξη εκείνων των Χριστιανών που ρισκάρισαν τα πάντα για να μας σώσουν. 

Άνθρωποι, με κεφαλαίο Α, οι οποίοι αισθάνθηκαν ότι το ανθρωπιστικό τους καθήκον τους διέταζε να κάνουν αυτήν την ηρωική πράξη. Πράξη που δεν ξέρω αν εγώ θα έκανα. 

Και φαίνεται ότι κάτι αρχίζει να διαφαίνεται αν λάβω υπόψη την ομιλία του κυρίου Κουβέλη στο Εβραϊκό Μουσείο τη Δευτέρα 15.4.2013:

«Παρότι υπήρχαν πάντα μεμονωμένα δείγματα αντισημιτικής συμπεριφοράς, η πλειονότητα των ελλήνων θεωρούσε τους Εβραίους της χώρας συμπατριώτες,  ζωτικό στοιχείο του ανθρώπινου δυναμικού του έθνους. Οι προσπάθειες αντίδρασης στα ναζιστικά σχέδια ήταν υπαρκτές, μέσα σε συγκεκριμένα όρια όμως, πολύ στενά τις περισσότερες φορές

Η επιπλέον έμφαση δική μου.

Αν θες εσύ αγαπητέ συνομιλητή μου να είσαι γενναιόψυχος με γεια και με χαρά σου αλλά μη το ζητάς από εμένα.

Σχόλιο: Η Ιστορία δεν είναι κάτι αφηρημένο. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κύριο Κοέν.

Όσοι διαβάζεται το blog ξέρετε ότι δε μου αρέσει να ωραιοποιώ τα ιστορικά γεγονότα.

Το θεωρώ λάθος.

Πιστεύω ότι η Ιστορία δεν πρέπει να εξωραΐζετε.

Ο άνθρωπος πρέπει να διαλογίζεται πάνω στα γεγονότα και να αποκτά σοφία.

Τα πρόσωπα γράφουν Ιστορία.

Όταν λέει κάποιος ότι όλοι οι Χριστιανοί βοήθησαν τους Έλληνες Εβραίους, λέει ένα ψέμα και προπαντός κρύβει του Ήρωες.

Υπήρχαν Έλληνες Χριστιανοί που έσωσαν Έλληνες Εβραίους τη μαύρη περίοδο της κατοχής. Αυτοί είναι οι ήρωες.

Φυσικά υπήρχαν και οι δοσίλογοι. Όταν διάβαζα για τους Έλληνες Εβραίους, είχα πάθει ένα σοκ, όταν ανακάλυψα ότι υπήρχαν και δωσίλογοι. Έλληνες Εβραίοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί εναντίον της Ελλάδος και των ίδιων των Ελλήνων Εβραίων. Θλιβερές ιστορίες, που όμως έγιναν.

Πολλοί Έλληνες Χριστιανοί, άρπαξαν εβραϊκές περιούσιες, όπως έγινε σχεδόν στις περισσότερες κατεχόμενες περιοχές από τους ναζί. Ο εύκολος πλουτισμός.  

Ο περισσότεροι Έλληνες, όπως γίνεται πάντα, ήταν ουδέτεροι, παθητικοί.

Οι πολίτες μιας κοινωνίας, δύσκολα αναλαμβάνουν ένα ρίσκο που θα τους στοιχήσει την ζωή. Αυτό είναι διαχρονικό και γίνεται σε όλες τις κοινωνίες.

Στην κατοχή, όποιος βοηθούσε Έλληνες Εβραίους και τον έβρισκαν οι Γερμανοί, τον εκτελούσαν. Το ρίσκο δηλαδή, για έναν απλό πολίτη ήταν τεράστιο.

Σε τέτοιες καταστάσεις, ο μόνος τρόπος αντίδρασης, είναι ο οργανωμένος τρόπος.

Το ΕΑΜ έσωσε Έλληνες Εβραίους. Αν οι Έλληνες Εβραίοι πήγαιναν οργανωμένα στα βουνά, θα είχαν σωθεί.

Η Ιστορία δεν πρέπει να εξωραΐζετε. Να αποδίδουμε τιμές, σε όσους έκαναν την υπέρβαση και έγιναν Ήρωες.

Επειδή ξέρω τι είναι η ιστορία, εγώ όταν την μελετώ ή αναφέρομαι σε αυτή, δεν την εξωραΐζω.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2150.html

Στάη: O Bαρουφάκης λέει μπαρούφες, για να αυτοπροβληθεί …
Απάντηση στον Γιάννη Βαρουφάκη έδωσε η Ελλη Στάη, με αφορμή τα όσα είπε ο οικονομολόγος για την ίδια και την προτροπή της, να μην πει τις λέξεις “ανασυγκρότηση χρέους”.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος ανέφερε: Μπαρούφες Βαρουφάκη για…
αυτοπροβολή στις δύσκολες ώρες της ΕΡΤ.

Νωρίτερα, ο οικονομολόγος  με ένα κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο Διαδίκτυο, αναφέρθηκε στους λόγους που «είχε αποκλειστεί» από τη δημόσια τηλεόραση τα τελευταία δύο χρόνια.

Εκανε λόγο για «Έλληνα Υπουργό Προπαγάνδας- υπουργό για τον Τύπο και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο», ο οποίος, έδωσε εντολή να μην τον ξανακαλέσουν στην ΕΡΤ μετά τη συμμετοχή του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χρήστη στο Twitter ο Βαρουφάκης δεν διστάζει να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον «Γιώργο Πεταλωτή».

Στη συνέχεια του κειμένου στην προσωπική του σελίδα, ο γνωστός οικονομολόγος υποστηρίζει πως παρόλα αυτά συνέχισαν να τον καλούν στην ΕΡΤ, ώσπου μια μέρα τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λίγο πριν βγει στον αέρα, η παρουσιάστρια Έλλη Στάη «μου ζήτησε σχεδόν σαν χάρη, να μην πω τις δυο απαγορευμένες λέξεις στον αέρα: αναδιάρθρωση χρέους».

«Ανησυχούσε ότι αν συνέχιζα να μιλάω για την αναδιάρθρωση, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η πίεση από τη κυβέρνηση να μείνω εκτός της ΕΡΤ θα ήταν αφόρητη. Φυσικά το πρώτο πράγμα που είπα σε αυτή την εκπομπή ήταν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη! Έκτοτε δεν εμφανίστηκα ποτέ ξανά στη δημόσια τηλεόραση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «Αγαπητέ αναγνώστη, μετά από αυτή την εμπειρία μπορεί να πιστεύεις ότι η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ με άφησε αδιάφορο. Δεν ισχύει καθόλου. Το αντίθετο. Φυσικά τα δημόσια ΜΜΕ μπορεί να είναι ανυπόφορα, όπως και τα δημόσια σχολεία, νοσοκομεία ακόμη και η δικαιοσύνη. Αλλά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μας προσφέρουν μια ευκαιρία εκπολιτισμού της κοινωνίας. Χωρίς αυτά θα ήμασταν στο έλεος του Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος στο άκουσμα της είδησης, θα πάρει ιδέες για το πως μπορεί να εξαχθεί και στη Βρετανία το ελληνικό μοντέλο».

«Στη διαδρομή από απόψε τα μεσάνυχτα, όταν η ΕΡΤ μείνει σιωπηλή, θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι πολίτες. Σε όλο τον κόσμο», καταλήγει.

4444

14/06/2013

4444

Ο Σαμαράς την πάτησε άγρια με την ΕΡΤ. Ο χειρισμός του, ήταν άστοχος και έδειξε ανεπάρκεια διοίκησης.

Όπως έγραψα και έγραψα το αυτονόητο, οι Νεοέλληνες θέλουν η ΕΡΤ να αναδιαρθρωθεί, να την εξορθολογήσουν, όμως με τον σωστό τρόπο.

Ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να εκφράσει αυτή την θέληση των πολιτών. Κρίμα.

4444

TVXS – ο πόλεμος των δημοσκοπήσεων.
Εγώ όπως το έχω γράψει, θέλω εκλογές.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CE%B6%CE%AE-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%82

Με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα και ο Παττακός είναι μεγάλος σε ηλικία για να υπουργοποιηθεί και να αναλάβει το δύσκολο έργο που (φευ) πρέπει να υλοποιήσει ο Σίμος Κεδίκογλου.
Με μια βιαστική και σύντομη δήλωση, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ για να μην επιβαρύνει άλλο πια τον ελληνικό λαό και το άνοιγμα μιας νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όλο υγεία και χαρά.

Κατ’ αρχήν, ακόμη και αυτοί οι μουτζαχεντίν του φιλελευθερισμού, αυτοί οι οποίοι το μόνο Δημόσιο που θέλουν να απομείνει είναι τα χαρτόσημα του Δημοσίου για να πληρώνουμε φόρους, οφείλουν τώρα να καταδικάσουν αυτή την συνταγματική εκτροπή. Πριν πάμε στην ουσία για την “υπόθεση ΕΡΤ”, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η απόφαση Σαμαρά δεν έχει ούτε την κοινοβουλευτική, ούτε την κοινωνική πλειοψηφία. Ακόμη και τα κόμματα της συγκυβέρνησης δήλωσαν πως διαφωνούν. Ποιά λοιπόν είναι η νομιμοποίηση αυτής της απόφασης;

Από το μεσημέρι της Τρίτης, αυτοί που ακόμη και την κηδεία τους την θέλουν δημοσία δαπάνη, βγήκαν να κατηγορήσουν την ΕΡΤ και να τονίσουν την ανάγκη κατάργησής της, μαζί με όλο το Δημόσιο. Είναι εντυπωσιακό πως αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν την κατάσταση που υπάρχει στο Δημόσιο και την ΕΡΤ, χρησιμοποιούν αυτήν την κατάσταση ως επιχείρημα για να καταργήσουν τα πάντα. Όχι για να τα φτιάξουν.

Η ΕΡΤ έχει μόλις μερικές ώρες στον αέρα χωρίς κυβερνητική παρέμβαση, και μετατράπηκε σε ένα ελεύθερο κανάλι που συνεπαίρνει τον κόσμο. Με την προσπάθεια να την κλείσουν, έδειξαν πώς μπορεί να είναι η ΕΡΤ και πώς θέλει ο κόσμος να είναι. Ακύρωσαν όλη την επιχειρηματολογία τους.

Ας πάμε τώρα στην ουσία του θέματος “ΕΡΤ”. Από την ΕΡΤ πέρασα για δύο σύντομες περιόδους προερχόμενος από τα ιδιωτικά κανάλια. Την πρώτη φορά με εκδίωξε η υπουργία Ρουσόπουλου και την δεύτερη ο συρφετός των Μουρουτοκαπνισμένων. Δεν υπήρξα ποτέ υπάλληλος της ΕΡΤ και οι περισσότερες εκπομπές μου έπαιξαν μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες λογοκρισίας ή παρεμπόδισης. Έπαιξαν όμως. Όσες δεν έπαιξαν, δημιούργησαν την εντύπωση στον κόσμο πως κάποιοι χρησιμοποιούν για κομματικούς λόγους ένα Δημόσιο βήμα που ανήκει σε όλους και πληρώνεται από όλους.
Αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλουν στην ΕΡΤ. Όχι την ανεξαρτησία της, αλλά την σκέψη που ξυπνά στον καθένα πως έχουμε το δικαίωμα για ανεξάρτητη ενημέρωση και αυτό έχει υποχρέωση να το παρέχει η Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Δεν θέλουν να υπάρχει αυτή η απαίτηση και πολύ περισσότερο δεν θέλουν κάποτε να συμβεί.

Η ΕΡΤ υπήρξε πάντα πεδίο κυβερνητικών παρεμβάσεων, ένας μπαξές που άνθιζαν τα κομματικά φυντάνια και έβρισκαν πραγματικά καταφύγιο άθλιοι του επαγγέλματος. Αλλά η ΕΡΤ δεν ήταν άθλια. Ήταν καλύτερη από τα ιδιωτικά κανάλια. Η απόδειξη πια είναι μπροστά μας. Μερικές ώρες λειτούργησαν ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι και έδειξαν τι μπορούν και τι θέλουν να κάνουν.
Η ΕΡΤ δεν υπήρξε μόνο κομματικό θερμοκήπιο ρουσφετιού, αλλά και πεδίο κλεφτών. Οι περισσότερες διοικήσεις έκλεψαν μέσα από παραγωγές, έστηναν υπερτιμολογημένες παραγωγές με δικούς τους ανθρώπους, τσέπωσαν εκατομμύρια προωθώντας δήθεν ένα άλλο “εκσυγχρονισμένο” προφίλ με Εurovision και ποδόσφαιρα. Αυτές οι υποθέσεις είναι στη Δικαιοσύνη και μέλη παλιών διοικήσεων έχουν καταδικαστεί. Όλα αυτά όμως δεν τα έκαναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά οι Διοικήσεις και οι πολιτικοί προϊστάμενοι.

Τα έσοδα της ΕΡΤ προέρχονται από το πολυσυζητημένο τέλος και όχι από τη διαφήμιση.Τα media shop δεν δίνουν στην ΕΡΤ τη διαφήμιση που δικαιούται λόγω της τηλεθέασής της, κρατώντας αυτό το κονδύλι για τους φίλους των ιδιωτικών καναλιών. Αυτή την αδικία εναντίον της ΕΡΤ καμιά Διοίκηση δεν προσπάθησε να την ανατρέψει. Όταν μάλιστα στο παρελθόν υπήρξαν διώξεις κατά εταιρειών τηλεθέασης για ψεύτικες μετρήσεις που αδικούσαν την ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ κατέθεσε στον εισαγγελέα υπέρ της εταιρείας τηλεμετρήσεων και την αθώωσε.

Έτσι λοιπόν τα μεγάλα έσοδα προέρχονται από το τέλος της ΔΕΗ. Αν δεν κάνω λάθος, είναι 50 ευρώ το χρόνο για κάθε πολίτη. Δίνεται έτσι η εντύπωση πως η ΕΡΤ είναι το μοναδκό κανάλι που πληρώνουμε. Η αλήθεια είναι πως πληρώνουμε όλα τα κανάλια. Όταν ένα προϊόν διαφημίζεται στην ιδιωτική τηλεόραση, έχει ένα κόστος. Αυτό το κόστος οι εταιρείες το μετακυλίουν στον πελάτη, δηλαδή στο θεατή. Όλα λοιπόν τα κανάλια τα πληρώνουμε εμείς είτε τα βλέπουμε, είτε όχι.

Την ίδια ώρα η ΕΡΤ χάνει έσοδα. Είναι το μοναδικό κανάλι που καλύπτει αποστολές στο εξωτερικό με μεγάλο κόστος και στη συνέχεια δίνει αυτά τα πλάνα στα ιδιωτικά κανάλια με ελάχιστο κόστος μετά από απόφαση των πολιτικών προισταμένων της για να εξυπηρετηθούν οι καναλάρχες. Ο κ. Σαμαράς και ο κάθε κ Σαμαράς, αναγκάζει την ΕΡΤ να ταξιδέψει μαζί του στο εξωτερικό, να καλύψει τις δραστηριότητές του και στη συνέχεια να δώσει τα πλάνα παντού τζάμπα, στα ιδιωτικά κανάλια δηλαδή, για να εξασφαλίσει την προώθησή του.

Η ΕΡΤ με κόστος αναμεταδοτών εκπέμπει σε όλη την ελληνική ύπαιθρο και το εξωτερικό. Εκεί όπου κανένας καναλάρχης δεν επενδύει γιατί δεν τον συμφέρει. Εκεί που ζουν οι ξεχασμένοι παππούδες μας. Οι κυβερνώντες αδυνατούν να καταλάβουν γιατί ο κόσμος που δεν βλέπει ΕΡΤ, εξεγέρεθηκε για να μην κλείσει η ΕΡΤ. Γιατί ο καθένας από μας γνωρίζει πως εκεί κρύβεται η ελπίδα για να αλλάξει κάτι σε αυτή την κατάντια των Μέσων Ενημέρωσης. Γιατί η ύπαρξη της ΕΡΤ θα δημιουργεί συνεχώς την απαίτηση για ανεξάρτητη και δημόσια και ποιοτική πληροφόρηση ακόμη και αν δεν την παρέχει όσο θα έπρεπε. Αν κλείσει η ΕΡΤ, η Ελλάδα παραδίνεται στα χέρια των καναλαρχών. Θα πιστέψει πως αποτελείται από Μανωλίδου, Πρετεντέρηδες και κουτσομπολιό.
Ακόμη και αυτή που χαζεύουν τα άθλια υποπροϊόντα της ιδιωτικής τηλεόρασης, μέσα τους ξέρουν πως η Δημόσια τηλεόραση μπορεί να γίνει η εναλλακτική και δική τους τηλεόραση.

Ναι, η ΕΡΤ δεν είναι όπως την θέλω, ούτε όπως την θέλουν οι Έλληνες. Αλλά μόνο εκεί μπορείς να δεις μια άλλη Ελλάδα. Τα ελληνικά χωριά, το τι γίνεται στον κόσμο, ή αυτό που δεν δείχνει η ιδιωτική τηλεόραση. Μόνο στην ΕΡΤ μπορείς να δεις Αυγερόπουλο, «Κουτί της Πανδώρας», εκπομπές που δείχνουν τι συμβαίνει σε αυτό τον πλανήτη. Αλλιώς κινδυνεύεις να πιστέψεις πως η Ελλάδα είναι ηλίθια, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας.

Δίπλα σε όλα αυτά βεβαίως υπάρχει και η εμετική ιδεοληψία τους που γίνεται προδοσία. Δεν θέλουν τίποτα Δημόσιο. Οι επικοινωνίες, η ενέργεια, η ενημέρωση, οι πόροι, όλοι οι νευραλγικοί τομείς ιδιωτικοποιούνται από αυτούς που κατά τα άλλα εμφανίζονται πατριώτες. Και το επιχείρημά τους είναι πως το Δημόσιο, αυτό που έφτιαξαν, είναι ένα τέρας. Αλλά δεν θέλουν να το αλλάξουν. Ο πολύς κύριος Κεδίκογλου που ανακοίνωσε την νέα αξιοκρατική ΕΡΤ, προσέλαβε για υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΡΤ, μια κυρία με προϋπηρεσία στο ράδιο Αλιβέρι και σε ποδοσφαιρική ομάδα της Εύβοιας. Μαζί με αυτή μερικές δεκάδες συμβούλους και «ειδικούς» δημοσιογράφους. Αυτός που παραπονιέται σήμερα για τους υπεράριθμους.

Το ελληνικό Δημόσιο σε λίγο δεν θα έχει τίποτα. Τα σχολεία θα γίνουν ιδιωτικά. Τα νοσοκομεία επίσης γιατί τα Δημόσια τα αφήνουν να πεθάνουν. Οι συχνότητες της ΕΡΤ θα δοθούν στη νέα γενιά καναλαρχών που είναι φιλική προς το περιβάλλον τους, όπως και το αρχείο της ΕΡΤ που αξίζει δισεκατομμύρια.

Οι ίδιοι βεβαίως θα μπορούν να πανε στα ιδιωτικά νοσοκομεία, να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και να απολαμβάνουν την προώθησή τους, από τους καναλάρχες που εξυπηρέτησαν. Αν όλο αυτό είναι σύγχρονο κράτος και όχι βαρβάρων, τότε δώστε την ΕΡΤ στον Άδωνι να κάνει τις τηλεπωλήσεις του μην τρέχει σε ξένα μαγαζιά. Δέκα κιλά βιβλία 2 ευρώ. Τέτοια Ελλάδα θέλουν.

[Του Κώστα Βαξεβάνη από koutipandoras.gr]

Σχόλιο: Όλες οι Δημοκρατίες έχουν Δημόσια και ανεξάρτητη τηλεόραση. Η Δημόσια τηλεόραση πρέπει να ελέγχεται από την Βουλή και όχι από την εκαστοτε κυβέρνηση. Αυτό που γράφω είναι βασική ρύθμιση.

Ο Σαμαράς ξεχνά κάτι βασικό, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβερνούν από το 1974. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα σκάνδαλα της ΕΡΤ, είναι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κάνω κάπου λάθος;

4444

http://edition.cnn.com/2013/06/14/world/asia/hong-kong-boyce-snowden/index.html?hpt=us_c2

Editor’s note: Convicted spy Christopher Boyce was jailed for 40 years for espionage in 1977 after selling U.S. secrets to the Soviet Union.

In 1985, his story was turned into a Hollywood film — “The Falcon and the Snowman” – starring Sean Penn and Timothy Hutton. Released in 2003, Boyce is currently working on his memoirs “The Falcon and The Snowman: American Sons.”

(CNN) — Sitting alone in a hotel room, unable to contact friends or family or even walk the teeming streets of Hong Kong without looking over his shoulder, there can be few who can claim to know the fear and isolation that NSA leaker Edward Snowden is living through.

One man, however, is better qualified than most.

Former spy, fugitive and convicted traitor, Christopher Boyce sold U.S. secrets to the former Soviet Union and dodged U.S. authorities for almost two years until his arrest in 1977 at the age of just 22.

Young, idealistic and driven by a mixture of political conviction and outlaw excitement, Boyce eventually received a 40-year sentence for espionage. In 1980, he escaped from the federal penitentiary in Lompoc, California and, while on the run, carried out a string of bank robberies in Idaho and Washington state — crimes for which he says he carries a greater weight of remorse than for those of espionage.

Released on parole in 2003 after serving 25 years, Boyce now lives on America’s West Coast and is working on his memoirs — “The Falcon and The Snowman: American Sons” — scheduled for release this year.

NSA defends surveillance

While Edward Snowden’s leaks allege that U.S. intelligence has been hacking networks around the world for years, the NSA’s stated position is that the administration, Congress and the courts are all aware of and have oversight of the NSA programs exposed by Snowden. NSA has also rejected his claims they can tap into the phone or computer of any U.S. citizen, saying that legally obtained phone records have helped to thwart “dozens” of terrorist events.

In it he outlines how, in 1974, a clean-cut college kid — the son of a respected former FBI agent — lands a job at aerospace and defense firm TRW in Southern California where he sees misrouted Central Intelligence Agency cables that allegedly discuss destabilizing the Australian government — then led by the center-left government of Gough Whitlam.

Whitlam’s government was famously and controversially deposed in 1975 in what some argue amounted to a constitutional coup d’etat. The then governor-general, the British queen’s representative in Australia, Sir John Kerr — who occupied a largely ceremonial office — invoked the rarely-used queen’s reserve powers to fire a democratically elected government to resolve a long-standing political deadlock in the country.

According to accounts by Boyce, the governor-general was casually referred to in CIA circles as “our man, Kerr.”

Only a few years earlier, Australia had been a key U.S. ally in the Vietnam War and Whitlam’s government had already raised ire in Washington by withdrawing Australian troops within hours of taking office in 1972.

By 1975, the Whitlam government was asking uncomfortable questions about key U.S. military installations based in Australia and Boyce claims that the CIA had the Whitlam government firmly in its sights.

Appalled that the U.S. secret services would use its powers of surveillance and secret influence to depose the government of a U.S. ally, Boyce teamed up with a childhood friend — Andrew Daulton Lee — and embarked on a journey that made them one of the Cold War’s most infamous spy teams.

The slow descent of the two former altar boys into a world of mistrust, madness and cold isolation was turned into a Hollywood hit for Sean Penn and Timothy Hutton, who starred in the 1985 movie “The Falcon and The Snowman.”

While 35 years separate his ill-starred foray into espionage and Snowden’s decision to reveal the secret surveillance plans of the National Security Agency (NSA), Boyce told CNN he has a good idea what Snowden might be going through.

“I feel for the guy, and for what his life is going to become. I pity him,” Boyce said.

“He’s in for a world of hurt, for the rest of his life. I feel sorry for him. He’s going to go through life not being able to trust anybody. And I think that in the end, it’ll end badly for him — one way or another, they’ll get their hands on him. He’s going to pay for it. He’s doomed.”

In one of only a handful of interviews Boyce has given since his arrest in 1977, he told CNN this week about his own motivations three decades ago and what Snowden is likely to face psychologically now he is pitted against the world’s most powerful secret service.

CNN: When you see Snowden on the television, do you immediately recognize your situation in it?

Christopher Boyce: The major difference between Snowden and myself is that I didn’t come out publicly with my information. Also, my motives were different. I was sworn to revenge. It certainly was a far different time and place. Up to that point in my life, my view of the (U.S.) Federal Government was that it had only gotten worse.

I grew up in a different time — watching the Kennedy assassination, watching the race riots on television, and watching the U.S. government slide into the Vietnam War — which was, to me, just about the most idiotic, stupid, evil exercise of power my country had ever pulled off.

I went to work as a contractor for the NSA, like Snowden, and what I discovered on the “twixes” (telex messages that were sent back and forth from U.S.-based CIA locations and CIA outposts in Australia) showed that we were undermining the government of Australia, an ally nation.

I don’t know if Snowden views the U.S. government in the same way that I did — maybe he does. He’s uncovered things and made things public that sound, to me, as if they’re illegal. Things that show the NSA and the CIA are lying to Congress. Perhaps in a way it is similar. But what Snowden has done is much different. My aim was to hurt the United States government. I suppose he’s doing that too, but in a public way. Yet he’s not as underhanded about it as I was.

CNN: In the light of his situation, what do you think he could be going through?

Boyce: I think he’s scared to death. I think that every single person he sees, he’s wondering if that’s the person that’s coming for him. He’s probably worried that there is a large group of people in Washington, D.C., trying to come up with some way of getting back at him, to get control of him, to lock him up for the rest of his life.

I don’t know if he has an arrangement with the Chinese government. If he doesn’t, I would be worried that the Chinese may deport him to the United States to gain some concession in return. I’d be terrified of that, if I were him. Who would trust the Chinese government? He is utterly vulnerable and knows that there are a lot of people who really want to hurt him now. If I were him, I would at this point probably be having second thoughts. Asking myself “What did I do? What have I brought down upon my head? Did I really do this?”

The fact is, he can never come back home.

He’s totally separated from everything he has ever known, from his family. He is always going to be a fugitive, until they get him. And eventually, they will. He will never see his family again unless they go to him. And if they do go to him, he’ll no longer be in hiding. The only way that he can truly hide is to abandon his whole past, his entire life.

When he realizes that, he’s going to be racked with depression. I would imagine that his stress levels are at a point where they could actually make him physically sick. I’m sure everything is gnawing at him. And he’s isolated. If I were him, I’d latch onto a couple of reporters that I trusted. He has a lot of enemies now. He has the whole intelligence community of the United States after him, including all of its allies. I sure as hell wouldn’t trust the Chinese government, if I were him.

CNN: At what point, in your case, did you realize there was no going back? Were you fully aware, at the time, of the scope and depth of the trouble you would be in?

Boyce: I realized immediately that there was no stepping back, that I was doomed, and that my life would never go back to the way it was before. I was surrounded by an impending sense of doom, knowing this was something that could not end well. I imagine he will probably start drinking heavily. That’s what I did. Think of it: How much bigger trouble can you possibly get into? How could you make more enemies, more people who would like to kill you, than by doing what he has done? He’s got to be having second thoughts about it. He has to go someplace where he’s safe, and I don’t know if China is it.

CNN: To what extent were you motivated ideologically and to what extent were you motivated by the excitement of being an outlaw? In your opinion, how much ego is involved in the whistleblower’s mindset?

Boyce: Edward Snowden is 29. I was 21. At that age, I felt indestructible. Nothing bad could ever happen to me, or so I thought. You just don’t think about these things when you’re young. You believe that bad things happen to other people. But you learn, after a while, that that’s not true.

My view of the government at the time was that it was just a monstrosity that was getting worse and worse. I didn’t like it. I was motivated to hurt the government. I was nuts. I thought I was going to wage a one-man war against the Federal Government and that I was going to make them pay for all the rotten things they had done and were still doing.

Ego played a great part in that — having my own secrets, being in the know of something, getting (one) over on the bastards. It’s an all-empowering feeling, in a somewhat demented way. But what you’re really doing is just walking into a buzz-saw. It certainly was exciting. I’m sure Snowden feels a similar excitement. But that excitement, after a while, is not a good excitement — it becomes terror.

CNN: Considering the minimal amount of damage the information that you sold to the Soviet Union caused, do you think your sentence was out of all proportion with the crime you committed? There is a sense with these whistleblower cases that the leaker has stepped into a zone where normal laws no longer apply. Do you think the secret services are more interested in exacting revenge in the cases of Assange and Manning than in protecting the interests of the state they serve?

Boyce: Regarding my sentence for espionage, I don’t know if the punishment was disproportionate. That’s for someone else to decide. Of course, I’m a bit prejudiced on that. I certainly think they decided to make an example out of me. There were very few espionage arrests before I was arrested. People never went to court — the government didn’t want these things brought out. In my situation, however, they decided to make an example. And then I escaped from Lompoc federal penitentiary for 19 months. And then I decided to rob some banks. I can say that the sentence I was given for bank robbery was certainly just.

Do I think the government wants revenge against Snowden? Absolutely, they want revenge. They want to ensure anyone who even thinks about doing what he did does so with fear in their hearts.

With respect to these agencies wanting to protect the interests of the states they serve, I ask this question: Is it in the interest of the United States and the American people to have billions of their communications secretly monitored by a government? And to have Congress lied to about it? I don’t think that’s in the interest of the American people. Is the interest of the United States government the same as the interest of the American people? Not always. Not in this situation, anyway.

Of course, there’s still a lot that has to be played out. But I think that revenge is the key driving force by those individuals who stand to get into a heap of trouble as a result of these secrets being made public — the big shot bureaucrats in the national intelligence community. Not that it’s in the interest of the American people to be kept in the dark about it, but simply because of the repercussions those individuals behind the scenes could face. They could be retired early, or lose their pensions, or be disgraced, or be hauled in front of Senate subcommittees, or all manner of bad things. I’m sure there are many things the NSA and CIA don’t want the public to know about, principally because the players behind the scenes could get into serious trouble if it became known.

Σχόλιο: Η υπόθεση του Christopher Boyce είναι τελείως διαφορετική από του Edward Snowden.

O Edward Snowden έκανε διαρροή πληροφοριών σε εφημερίδες της Αμερικής και Βρετανίας. Ο Christopher Boyce ήταν κατάσκοπος.  Υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Το καλό σενάριο και εγώ θέλω το καλό σενάριο, είναι ο Edward Snowden να γυρίσει στην Αμερική και να δει η κυβέρνηση της Αμερικής, τι ακριβώς είναι η υπόθεση του.

Η υπόθεση του Edward Snowden έχει σχέση με το σύνταγμα.

Η επιλογή του Edward Snowden, να πάει στο Hong Kong ήταν λάθος.

Η συμβουλή που θα του δώσω είναι, πήγαινε στην Αμερική. Είναι το καλό σενάριο. Παραδώσου. Δημόσια. Δε χρειάζεται να είσαι φυγάς.

Το Αμερικανικό Σύνταγμα είναι δυνατό εργαλείο και κατά καιρούς πρέπει να βλέπουμε αν λειτούργει.

Η Αμερική είναι δημοκρατία το 2013, αλλά και στο μέλλον θέλουμε να είναι Δημοκρατία.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1816524

Ποσά άνω του 1 δισ. ευρώ συγκέντρωσε η Εθνική Τράπεζα, κερδίζοντας το “στοίχημα” της κάλυψης ποσοστού τουλάχιστον 10% στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Χθες, ολοκληρώθηκε η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής και σήμερα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε.

Χθες βράδυ η Εθνική ανακοίνωσε πως “επετεύχθη η εκ του νόμου προβλεπόμενη ελάχιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας σε μετρητά από ιδιώτες επενδυτές ποσοστό πάνω από 10% του συνολικού ποσού της αύξησης και δεν θα προβεί σε έκδοση και διάθεση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών”.

Όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, η επιτυχία της Εθνικής είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία προσέλκυσε ισχυρούς παράγοντες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και σοβαρούς επενδυτές του εξωτερικού, οι οποίοι διέθεσαν μεγάλα ποσά, ποντάροντας στο αύριο της τράπεζας και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

“Όλη η Ελλάδα μπήκε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής”. Με αυτή τη φράση ανώτερο στέλεχος της τράπεζας περιγράφει τη συμμετοχή, η οποία είχε λάβει χαρακτήρα “εθνικής πανστρατιάς”, στην προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης της ιστορικής ελληνικής τράπεζας. Αυτός ήταν και ο παράγοντας-κλειδί για την επιτυχία, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος.

Η Εθνική όχι μόνο κατάφερε, παρά τα πολλά εμπόδια, να υπερκαλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, χωρίς να χρειάζεται να εκδώσει τα ακριβά CoCos, αλλά βρέθηκε μάλιστα στην “ευχάριστη” θέση να “κόψει” επενδυτές.

Έτσι, οι εκτιμήσεις θέλουν το warrant που θα δοθεί για κάθε νέα μετοχή να αντιστοιχεί σε περίπου 8,1 μετοχές.
Σημειώνεται ότι ο στόχος της τράπεζας ήταν η συγκέντρωση 975 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών, ενώ το γεγονός πως ο “πήχης” σηκώθηκε στα 1,17 δισ. ευρώ λειτούργησε σαν “μαξιλάρι” στον αποκλεισμό των ασφαλιστικών ταμείων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η μεγάλη έκπληξη ήρθε από το δίκτυο και τους μικροεπενδυτές όπου το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Ξένοι θεσμικοί, ισχυροί Έλληνες επιχειρηματίες και μία τεράστια βάση μικρότερων επιχειρηματιών και μικροεπενδυτών συνθέτουν, πλέον, το “νέο” μετοχολόγιο της Εθνικής Τράπεζας.

Η διοίκηση της τράπεζας κατόρθωσε με συντονισμένες ενέργειες και σοβαρή δουλειά να εξασφαλίσει από νωρίς τις “υποσχέσεις” ξένων και Ελλήνων επενδυτών. Με αυτόν τον τρόπο καλύφθηκαν με άνεση τα 800 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσαν στο 10% της ΑΜΚ με την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων. Έτσι έμεινε η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, όπου το retail – οι επενδυτές από το δίκτυο της τράπεζας δηλαδή – έδωσαν το δικό τους παρόν και έστειλαν ισχυρό μήνυμα με τη συμμετοχή τους.

Και τώρα τι; Η Εθνική καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τις ίδιες προκλήσεις με τον υπόλοιπο τραπεζικό κλάδο και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη θωράκιση της κεφαλαιακής της βάσης. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα συμμετάσχει στην περαιτέρω συγκέντρωση του κλάδου – να δείξει δηλαδή ενδιαφέρον για τις μικρότερες τράπεζες – ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από το business plan που θα καταθέσει τον Ιούλιο στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα αφορά μία σειρά θεμάτων, όπως για παράδειγμα η πώληση μη τραπεζικών δραστηριοτήτων.

dio99

(5)

“Όλη η Ελλάδα μπήκε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής”.
Και τι για καλό μας το λέτε ότι μπήκαν ελληνικά στην ΑΜΚ της ΕΤΕ.
Αντί τα χρήματα αυτά να διοχετευθούν στην αγορά με επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας μπήκαν στο τρύπιο ταμείο μιας Τράπεζας με funding gap 2δις.€.

Επίσης το ενθαρρυντικό θα ήταν η ΑΜΚ να είχε καλυφθεί με πολλά ξένα κεφάλαια ως μια ένδειξη εμπιστοσύνης στην Ελληνική Αγορά. αλλά που?

Σταματήστε να θριαμβολογείτε λοιπόν και αναλογιστείτε αφενός τον τρόπο μείωσης της ανεργείας ως μοχλό για ανάπτυξη και αφετέρου τις άκυρες προσπάθειες εντυπωσιασμού (…τύπου ΕΡΤ) της πλούσιας δεξαμενής των νοικοκυραίων ψηφοφόρων που θα σας κρατήσουν στην εξουσία.

Όσο για την ΕΤΕ εδώ θα είμαστε για να δούμε πως θα ξαναχρειαστεί κανά 2δις σε λίγο καιρό που θα ανακαλύψουν ότι τελικά οι δείκτες των NPL’σ ανέβηκαν και δεν έπεσαν όπως είχαν ανακοινώσει στα αποτελέσμα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Nikos+Chalife

(3)

Η ΑΜΚ της ΕΤΕ θα γραφτεί στην ιστορία σαν τη πρώτη εθελοντή συμμετοχή σε κούρεμα καταθέσεων, καλή τύχη σε όσους ψώνισαν…
Υ.Γ. το σχόλιο του dio99 είναι πολύ καλό… φαντάζετε κανείς 1δις σε πόσες εταιρίες θα μπορούσε να προσφέρει κεφαλαιακή ενίσχυση? Εκατοντάδες εταιρίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν τους δείχτες μόχλευσης και σαν αποτέλεσμα να πετυχουν καλύτερους όρους δανεισμού ή να επενδύσουν αυτά τα λεφτά και να δώσουν δουλεία σε κόσμο…

anarxofileleuther…

(1)

Στην ΑΜΚ της Εθνικής μπήκαν πολλοί Έλληνες εφοπλιστές, αφού πρώτα ο Στουρνάρας τους απάλλαξε ολοκληρωτικά από την έκτακτη εισφορά (http://www.iefimerida.gr/news/102533/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CF%84%C…). Επί της ουσίας μέρος των χρημάτων που δεν καταβλήθηκαν ως φόροι, πήγαν, μετά από συμφωνία, στην ανακεφαλαιοποίηση. Λαμόγιο ο Στούρν.

Σχόλιο: Αυτό σίγουρα είναι μια καλή είδηση. Έχω στεγαστικό δάνειο στην Εθνική και με ενδιαφέρει να τα πηγαίνει καλά.

Η ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας θα έρθει στην ουσία από τους ιδίους τους Έλληνες. Μην περιμένετε να έρθουν οι ξένοι να ρίξουν χρήμα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχετε δει τι έγινε.

Αν εξαιρέσεις μερικές περιπτώσεις, όπως τότε που ένας επιχειρηματίας από το Ισραήλ έδινε πάνω από 10 δις ευρώ για ένα νησί και ο Σημίτης του είπε όχι. Το θυμάστε; Εκεί ο Σημίτης έκανε άλλο ένα λάθος. Έπρεπε να πει το ναι.

Μετά την ALPHA και η ΕΤΕ βρίσκει το χρήμα.

4444

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Όταν οι αρχηγοί των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επιλέγουν να θέσουν στην ημερησία διάταξη της ενημέρωσης του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα ως πρώτο θέμα συζήτησης μία χώρα, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για την κυβέρνησή της. Αυτό συνέβη και την περασμένη Παρσσκευή όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, και το Σαββατοκύριακο όταν ο κ. Ομπάμα προτίμησε μία παρτίδα γκόλφ με τους φίλους του. Η κατάσταση στην Τουρκία ήταν το βασικό θέμα στην προεδρική ατζέντα.

Από την αρχή της προεδρικής του θητείας, ο Αμερικανός ηγέτης επέλεξε την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν ως τον πλέον στενό σύμμαχο της υπερδύναμης, παρασυρόμενος από συνεργάτες του, που στο παρελθόν υπήρξαν έμμισθοι απολογητές της Αγκυρας μέσα από «δεξαμενές σκέψης».

Θα είναι αμείλικτοι οι ιστορικοί όταν γράψουν τα υπέρ και τα κατά, τα σωστά και τα λάθη της προεδρίας Ομπάμα.

Η επιλογή να καταστήσει τον Ταγίπ Ερντογάν ως «μόνο φίλο» του, εις βάρος της παραδοσιακής σχέσης με το Ισραήλ, θα καταγραφεί ως το μεγαλύτερο του λάθος.

Ούτε ο ίδιος σαν Πρόεδρος ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν το παραμικρό κέρδος από αυτή την «ανάρμοστη σχέση», που έφτασε να αγγίξει και τις οικογενειακές τους υποθέσεις.

Σύμφωνα με την ομολογία του κ. Ομπάμα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναδείχθηκε και «σύμβουλος» του για την ανατροφή των θυγατέρων του. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τις δούμε και με …τσαντόρ.

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι τα προβλήματα του κ. Ερντογάν, ιδιαίτερα αυτές οι φρικιαστικές σκηνές απαράδεκτης αστυνομικής βίας, προβλημάτισαν τον Αμερικανό πρόεδρο, διότι από τη φύση του είναι ένας πολύ δημοκρατικός άνθρωπος. Δεν ανέχεται τη βία, αν και σαν Πρόεδρος έχει αναγκαστεί να εγκρίνει δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των εχθρών, υπαρκτών και ανύπαρκτων, της Αμερικής. Ακόμα και αν ξεπεράσει αυτή την κρίση ο κ. Ερντογάν, το μέγα πρόβλημα για τον ίδιο αλλά και τον κ. Ομπάμα, είναι η εξαφάνιση κάθε ίχνους αξιοπιστίας, που απέκτησε με τη συνδρομή του Λευκού Οίκου.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες που πέρασαν από την Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, έχουν προειδοποιήσει άπειρες φορές ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που δείχνει.

Έχουν καταγράψει ένα οξύθυμο και προβληματικό Ερντογάν, έντονα αυταρχικό με ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος έχει προσωπική ισλαμική ατζέντα.

Όλα αυτά που πληροφορήθηκε η διεθνής κοινότητα μετά την έκρηξη του λαού στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα και άλλες πόλεις, ήταν γνωστά στην Ουάσιγκτον.

Όταν τα γνωρίζουμε οι δημοσιογράφοι είναι δυνατόν να τα αγνοεί ο Πρόεδρος της Αμερικής; Αποκλείεται. Άλλωστε, στη μαζική διαρροή μέσω του στρατιώτη Μάνιγκ, πολλά από τα τηλεγραφήματα δημοσιοποιήθηκαν και ΔΕΝ διαψεύστηκαν.

Είναι γεγονός βέβαια ότι μετά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ομπάμα «κρύωσε» όταν ο Τούρκος ηγέτης απέρριψε όλα του τα αιτήματα και απαίτησε επίσημο δείπνο με σεβασμό στις ισλαμικές παραδόσεις.

 Όμως, ο Πρόεδρος της Αμερικής ελέγχεται επειδή κατέστησε τον κ. Ερντογάν ως τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή του διεθνώς, παραβλέποντας τα μηνύματα των Αμερικανών διπλωματών από την Άγκυρα και τις συμβουλές του σοφού αντιπροέδρου Τζόζεφ Μπάϊντεν, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την αναξιοπιστία των Τούρκων πολιτικών διαχρονικά.

Ο κ. Ομπάμα έπαιξε όλα του τα πολιτικά «λεφτά» στο χαρτί του κ. Ερντογάν και όπως έδειξε η απάνθρωπη βία που επέδειξε η φασίζουσα αστυνομία της Τουρκίας, θα τα χάσει…

Δημοσιεύθηκε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Read more: http://mignatiou.com/?p=5438#ixzz2W8XZzaev

4444

http://www.lykavitos.gr/archives/22457

Ένα άγριο κερδοσκοπικό παιχνίδι παίχτηκε με τα υβριδικά ομόλογα της EUROBANK.
Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι αποδέχτηκαν την πρόταση της διοίκησης της τραπέζης και επέστρεψαν τα υβριδικά ομόλογα χάνοντας το 60% του κεφαλαίου που επένδυσαν.

Όσοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση και κράτησαν τα ομόλογα, τα ανταλλάσσουν τώρα στο 100% της ονομαστικής τους αξίας και μάλιστα με αντάλλαγμα μετοχές της Τραπέζης στην τιμή που θ’ αγοράσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης.

Με το κόλπο αυτό, όσοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση επταπλασίασαν τα κεφάλαιά τους σε αντίθεση με όσους τα παρέδωσαν και έχασαν το 60% της αξίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που γνώριζαν το μυστικό, όχι μόνο κράτησαν τα υβριδικά ομόλογα αλλά αγόρασαν και επιπλέον πακέτα από τη δευτερογενή αγορά σε εξευτελιστικές τιμές, με αποτέλεσμα να έχουν θησαυρίσει.

Το σκάνδαλο είναι τεράστιο, οι ευθύνες της διοίκησης της Eurobank δεδομένες και βεβαίως για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν κάνει καλά τη δουλειά της και λειτουργεί μονομερώς.

Η παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Αθανασίου είναι επιβεβλημένη για να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες της διοίκησης της Eurobank και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σχόλιο: Έτσι βγαίνει το χρήμα στο Ελαντα. Ένας φίλος συνέχεια μου λέει να παίξουμε στο ΧΑΑ, του λέω χαζός είσαι; Γιατί να παίξεις στο Ελληνικό ΧΑΑ, όταν υπάρχουν ένα σωρό ETF και μπορείς να βγάλεις χρήμα με ούρα και χωρίς κίνδυνο στην παγκόσμια οικονομία;

Το ΧΑΑ στην Ελλάδα είναι ρηχό.

4444

13/06/2013

4444

4444

http://www.lykavitos.gr/archives/27748

Μεγάλη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι δείχνει σαρωτική επικράτηση Σαμαρά με διαφορά πάνω από 5 μονάδες σε περίπτωση άμεσης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία.

Αντίθετα καταποντίζονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που παρουσιάζουν ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων τόσο προς τη πλευρά της ΝΔ όσο και προς τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσφυγή σε εκλογές με το δίλημμα μεταρρυθμίσεις ή κρατισμός και χρεοκοπία συσπειρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ΝΔ ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται να μετακινείται προς το κυβερνών κόμμα και ένα ποσοστό το οποίο δημοκοπικά μέχρι πρόσφατα κινούνταν στον χώρο της Χρυσής Αυγής.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έχουν γίνει γνωστά στους κ. κ. Βενιζέλο και Κουβέλη και όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές αυτό θα τους αναγκάσει να αλλάξουν ριζικά στάση στο επίμαχο ζήτημα της ΕΡΤ.

Αντίθετα ο Αντώνη Σαμαράς θα συνεχίσει να είναι ανυποχώρητος προωθώντας παράλληλα μεταρρυθμίσεις – σοκ και σε άλλους τομείς του γιγαντιαίου κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νέο γκάλοπ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τάσσεται υπέρ του λουκέτου στην αμαρτωλή ΕΡΤ.

Σχόλιο: Εγώ στις Δημοσκοπήσεις δεν πιστεύω. Το έχω γράψει πολλές φορές. Πιστεύω στις εκλογές όμως και στα δημοψηφίσματα.

Αν ο Αντωνάκης αυξάνει το ποσοστό του, τότε θα πάει σε εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι η ζαριά με την ΕΡΤ, ήταν υπολογισμένο ρίσκο.

Εγώ αναγνώστη το έχω γράψει, θέλω εκλογές. Θέλω καταγραφή των γεγονότων.  Ο ιστορικός χρόνος είναι πυκνός αυτή την εποχή.

4444

http://edition.cnn.com/2013/06/12/politics/nsa-leak/index.html?eref=rss_mostpopular

Hong Kong (CNN) — U.S. intelligence agents have been hacking computer networks around the world for years, apparently targeting fat data pipes that push immense amounts of data around the Internet, NSA leaker Edward Snowden told the South China Morning Post on Wednesday.

Among some 61,000 reported targets of the National Security Agency, Snowden said, are hundreds of computers in China — which U.S. officials have increasingly criticized as the source of thousands of attacks on U.S. military and commercial networks. China has denied such attacks.

The Morning Post said it had seen documents provided by Snowden but was unable to verify their authenticity. The English-language news agency, which operates in Hong Kong, also said it was unable to independently verify allegations of U.S. hacking of networks in Hong Kong and mainland China since 2009.

Snowden told the paper that some of the targets included the Chinese University of Hong Kong, public officials and students. The documents also “point to hacking activity by the NSA against mainland targets,” the newspaper reported.

The claims came just days after U.S. President Barack Obama pressed Chinese President Xi Jinping to address cyberattacks emanating from China that Obama described as “direct theft of United States property.”

Snowden’s allegations appear to give weight to claims by some Chinese government officials that the country has been a victim of similar hacking efforts coming from the United States.

His claims came as Gen. Keith Alexander, the National Security Agency chief, testified at a U.S. Senate hearing that the country’s cyberinfrastructure, including telephones and computer networks, is somewhat vulnerable to attack.

On a scale of one to 10, “our critical infrastructure’s preparedness to withstand a destructive cyberattack is about a three, based on my experience,” he said.

In the Morning Post interview — published one week after the British newspaper The Guardian revealed the first leaks attributed to Snowden — he claimed the agency he once worked for as a contractor typically targets high-bandwidth data lines that connect Internet nodes located around the world.

“We hack network backbones — like huge Internet routers, basically — that give us access to the communications of hundreds of thousands of computers without having to hack every single one,” the newspaper quoted him as saying.

A “backbone” is part of the inner workings of a computer network that links different parts of that network. It is used to deliver data from one part of the network to another and, as such, could expose data from multiple computers if hacked.

‘Trying to bully’

Snowden, 29, worked for the Booz Allen Hamilton computer consulting firm until Monday, when he was fired after documents he provided to journalists revealed the existence of secret programs to collect records of domestic telephone calls in the United States and the Internet activity of overseas residents.

While he has not been charged, the FBI is conducting an investigation into the leaks, and he has told The Guardian that he expects the United States will try to prosecute him.

Snowden told the Morning Post that he felt U.S. officials were pressuring his family and also accused them of “trying to bully” Hong Kong into extraditing him to prevent the release of more damaging information.

He vowed to resist extradition efforts if it comes to that, saying he “would rather stay and fight the United States government in the courts, because I have faith in Hong Kong’s rule of law.”

“My intention is to ask the courts and people of Hong Kong to decide my fate,” the South China Morning Post quoted Snowden as saying. “I have been given no reason to doubt your system.”

But Hong Kong lawmaker Regina Ip, a former secretary of security for the territory, said Tuesday that while any extradition process could take months, Snowden isn’t necessarily beyond the reach of the United States.

“If he thought there was a legal vacuum in Hong Kong which renders him safe from U.S. jurisdiction, that is unlikely to be the case,” she said.

The newspaper said Snowden has been hiding in undisclosed locations inside the semi-autonomous Chinese territory since checking out of his hotel room Monday — a day after he revealed his identity in an interview with The Guardian.

Snowden told the Morning Post he is not trying to evade U.S. authorities.

“People who think I made a mistake in picking Hong Kong as a location misunderstand my intentions,” the newspaper quoted him as saying. “I am not here to hide from justice; I am here to reveal criminality.”

The NSA and the National Intelligence director did not immediately respond to a CNN request for comment.

Asked during a media briefing on Wednesday for comment on Snowden’s latest claims, U.S. State Department spokeswoman Jennifer Psaki declined. She said she had not seen the latest Morning Post report.

On the defensive

The revelations have renewed debate over surveillance in the United States and overseas in the name of fighting terrorism, with supporters saying the programs revealed by Snowden are legal and have helped stop terror plots. Civil liberties advocates, however, call the measures dangerous and unacceptable intrusions.

Such criticisms have put Obama and his allies on the issue — both Democrats and Republicans — on the defensive against mounting criticisms from a similarly bipartisan group of critics demanding changes to rein in the programs.

There also is a sharp division among Americans over the issue.

A Gallup poll released Wednesday found that 44% of Americans believe Snowden did the right thing by releasing details about the classified surveillance programs, while 42% said it was wrong and 14% said they were unsure.

The poll for that question had a 6% margin of error.

It also found that more Americans disapprove than approve of the government’s surveillance programs, 53% to 37%. Ten percent had no opinion.

The poll for that question had a 4% margin of error.

Those differences were on display Wednesday when Alexander, the director of the National Security Agency, testified at a hearing into cybersecurity technology and civil liberties.

Officials have been unable to explain controversial data mining programs because they have been classified, Alexander testified.

But Alexander rejected the Snowden’s claim that the NSA could tap into any American’s phone or computer.

“I know of no way to do that,” Alexander said.

But he testified that phone records obtained by the government helped prevent “dozens” of terrorist events.

He would not discuss disrupted plots broadly, saying they were classified. But he did say federal data mining appeared to play a role in helping to disrupt a plot in recent years to attack the New York subway system.

Alexander said information developed overseas was passed along to the FBI, which he said was able to identify eventual suspect Najibullah Zazi in Colorado and ultimately uncover a plot. Zazi pleaded guilty to terror-related charges in 2010.

While not on the roster for Wednesday’s hearing, another administration official in the spotlight is Director of National Intelligence James Clapper, whom Democratic Sen. Ron Wyden has singled out for how he answered questions about the telephone surveillance program in March.

In March, Wyden asked Clapper whether the NSA collects “any type of data at all on millions or hundreds of millions of Americans?”

“No sir,” Clapper said.

On Saturday, Clapper told NBC News that he answered in the “most truthful or least most untruthful manner” possible.

Clapper told NBC that he had interpreted “collection” to mean actually examining the materials gathered by the NSA.

He previously told the National Journal he had meant that “the NSA does not voyeuristically pore through U.S. citizens’ e-mails,” but he did not mention e-mails at the hearing.

NSA leaker’s girlfriend says she’s ‘lost at sea’

EU questions

Fallout over revelations about the NSA’s intelligence-gathering has reached the European Union’s governing body, where Vice President Viviane Reding raised concerns that the United States may have targeted some of its citizens.

Reding said she plans to raise the issue during a meeting Friday with U.S. Attorney General Eric Holder.

“The respect for fundamental rights and the rule of law are the foundations of the EU-U.S. relationship. This common understanding has been, and must remain, the basis of cooperation between us in the area of Justice,” Reding, the EU commissioner for justice, said Wednesday.

“Trust that the rule of law will be respected is also essential to the stability and growth of the digital economy, including transatlantic business. This is of paramount importance for individuals and companies alike.”

4444

Άλλο Δημόσια Τηλεόραση και άλλο Κρατική ή Κομματική.

Η ΕΡΤ δεν ήταν ποτέ δημόσια τηλεόραση. Πάντα ήταν κρατική ή κομματική.

Ο Κωτρωτσος πολύ καλός, σωστά μίλησε για την διαφορά ανάμεσα στην Δημόσια και στην Κρατική τηλεόραση.

Ο Κεδικογλου που μιλά για την ΕΡΤ, είναι κομματόσκυλο. Το ίδιο και ο Σαμαράς. Δεν έχουν δηλαδή τις προϋποθέσεις για να κάνουν την ΕΡΤ Δημόσια τηλεόραση, όπως είναι για παράδειγμα το BBC.

Για να γίνει η ΕΡΤ Δημόσια τηλεόραση, θα πρέπει οι αποφάσεις να παρθούν από την Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία.

Να μην μπορεί δηλαδή μόνο ένα κόμμα να κάνει παρεμβάσεις.

Αυτό που έκανε ο Σαμαράς, να την κλείσει δηλαδή, να μην έχει το δικαίωμα.

Την απόφαση να την πάρει η Βουλή και όχι ο εκαστοτε Σαμαράς.

Αυτή η ΕΡΤ είναι μια κομματική τηλεόραση.

Η Δημόσια τηλεόραση παίζει πολύ σοβαρό ρόλο σε μια Δημοκρατία.

Ποιος θα προβάλει αφιέρωμα για την Γενοκτονία των Ποντίων; Ποιος θα προβάλει αφιέρωμα για την Γενοκτονία στο Δίστομο;

Και ένα σωρό άλλα θέματα; Τα ιδιωτικά σπάνια το κάνουν.

Η Δημόσια τηλεόραση παίζει μεγάλο ρόλο.

Η Βουλή πρέπει να αποφασίζει για την Δημόσια Τηλεόραση.

Αυτή η ΕΡΤ πρέπει να “κλείσει”. Δεν είναι Δημόσια Τηλεόραση.

4444

CNN NSA EDWARD SNOWDEN HONG KONG 01 05 80 120613

BOOK 1, 2

4444

http://olympia.gr/2013/06/13/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B7-nsa-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84-2/#more-280800

ΗΠΑ Η μέθοδος με την οποία οι 40.000 πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας, με τη χρήση των ισχυρότερων υπολογιστών στον πλανήτη, υποκλέπτουν και μπορούν να αποθηκεύσουν το σύνολο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της ανθρωπότητας

 

Του Μιχάλη Ψύλου

Νότια του Σολτ Λέικ, στη Γιούτα, εδρεύει η διαβόητη Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για τη μυστική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις παρακολουθήσεις στο εξωτερικό.

Οι εγκαταστάσεις της NSA καλύπτουν μια έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου εργάζονται 40.000 υπάλληλοι. Τεράστιοι φράχτες, εκατοντάδες φύλακες και κάμερες παρακολούθησης, όπως και βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης, είναι ορισμένα μόνο από τα μέτρα ασφαλείας που αποτρέπουν κάθε αδιάκριτη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, όπου βρίσκονται ίσως οι ισχυρότεροι υπολογιστές του κόσμου. Μπορούν να αποθηκεύσουν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, τουλάχιστον 5 δισ. gigabytes. Σε απλά ελληνικά: Η ΝSA μπορεί να αποθηκεύσει το σύνολο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της ανθρωπότητας για τα επόμενα 100 χρόνια.

Δεδομένα για 100 χρόνια

Μόνο η ενέργεια που απαιτείται για να τροφοδοτήσει το σύστημα ψύξης για τους servers κοστίζει 40 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

«Εχουν τα πάντα για σένα στη Γιούτα» λέει ο Τόμας Ντρέικ, πρώην εργαζόμενος στην NSA. Η υπηρεσία μπορεί να αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο και να τα κρατά για δεκαετίες. Αυτό περιλαμβάνει ηλεκτρονικά δεδομένα του κάθε είδους, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλίες Skype, Google αναζητήσεις, βίντεο από το YouTube, facebook, ακόμη και τραπεζικές καταθέσεις.

Το τεράστιο αυτό «χταπόδι» που έχει την κωδική ονομασία «Πρίσμα» αποκάλυψε ο 29χρονος Εντουαρντ Σνόουντεν, πρώην εργαζόμενος στη CIA . Οπως είπε, αποκάλυψε τα στοιχεία, γιατί δεν μπορεί να ζει σε μία κοινωνία που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. «Αν θέλουν οι αναλυτές, μπορούν να στοχεύσουν και να παρακολουθούν όποιον θέλουν» τόνισε. O Σνόουντεν, που συνελήφθη φυσικά, δήλωσε ότι δεν περιμένει να ξαναδεί το σπίτι του.

Σύμφωνα με έγγραφα, που διέρρευσαν από τον Σνόουντεν, η NSA άρχισε να αναζητεί άμεση πρόσβαση σε αμερικανικές εταιρείες του Διαδικτύου σε ευρεία κλίμακα το 2007.

Πρώτη ήταν η Microsoft. Ακολούθησε η Yahoo μισό χρόνο αργότερα, μετά η Google, το facebook, η Paltalk, το YouTube, το Skype και η AOL.

Οι εταιρείες διέψευσαν βέβαια τις αποκαλύψεις αυτές. Τα έγγραφα δείχνουν πάντως το αντίθετο: Η ροή των ηλεκτρονικών δεδομένων που ταξιδεύουν από την Ευρώπη προς την Ασία, τον Ειρηνικό ή τη Νότια Αμερική περνούν συχνά μέσα από τους servers της ΝSA.

Για τη συλλογή των πληροφοριών αυτών η NSA δεν χρησιμοποιεί φυσικά μόνο το Διαδίκτυο.

Έχει στη διάθεσή της δορυφόρους και έχει επίσης εγκαταστήσει υψηλής απόδοσης κεραίες σε διάφορες χώρες για να συλλέγει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες από κινητά τηλέφωνα.

 

Ο ρόλος των Μορμόνων

Η εγκατάσταση της NSA στη Γιούτα δεν έγινε τυχαία. Στη Γιούτα διαμένουν τα περισσότερα μέλη της θρησκευτικής κοινότητας των Μορμόνων στον κόσμο.

Αυτή η θρησκευτική κοινότητα στέλνει νεαρά μέλη της σε όλο τον κόσμο ως ιεραπόστολους. Πολλοί εξ αυτών προσλαμβάνονται στη συνέχεια στην 300ή Ταξιαρχία Στρατιωτικών Πληροφοριών, που ήδη απασχολεί 1.600 γλωσσολόγους.

Η NSA έχει πρόσβαση σε αυτούς τους γλωσσολόγους, ανά πάσα στιγμή και τους χρησιμοποιεί στην «ανάλυση των διεθνών τηλεπικοινωνιών», όπως λένε πρώην πράκτορες της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

«Ποιος αποφασίζει αν θα εξετάσουμε αυτά τα δεδομένα;» διερωτάται ο Μπιλ Μπίνεϊ, ένας μαθηματικός που στο παρελθόν διετέλεσε αναλυτής της NSA.

Η NSA επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός τεράστιου προγράμματος επιτήρησης. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν δίστασε μάλιστα να υπερασπιστεί δημοσίως το πρόγραμμα παρακολούθησης. Όσο και αν πριν εκλεγεί πρόεδρος εξαπέλυε μύδρους κατά του προκατόχου του, Τζορτζ Μπους, για τη δημιουργία αυτού του προγράμματος παρακολούθησης μετά τις επιθέσεις στην Αμερική το 2001. Η κυβέρνηση Μπους είχε περάσει νόμο από τον Σεπτέμβριο του 2001 που έδινε το δικαίωμα στην NSA να παίρνει από τις εταιρείες επικοινωνιών όλες τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Το 2007, κατοχύρωσε νομοθετικά την πρόσβαση της NSA και στα αρχεία των ιντερνετικών επικοινωνιών όλου του πλανήτη.

Ο Μπους συγκρότησε μάλιστα και ένα δικαστήριο που συνεδριάζει μυστικά και χορηγεί τις σχετικές άδειες παρακολούθησης στην NSA.

Η κυβέρνηση Ομπάμα, ανανέωσε τον εν λόγω νόμο τον Δεκέμβριο του 2012.

Η NSA συνεργάζεται επίσης με τις μυστικές υπηρεσίες πολλών άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα τη γερμανική BND, πράκτορες της οποίας μεταβαίνουν συχνά πυκνά στη Γιούτα, όπως αποκαλύπτει το «Σπίγκελ».

«Η BND διεξάγει διάφορες μυστικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με την NSA.

Οι γερμανικές υπηρεσίες έχουν επίσης βοηθήσει την αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας με μια σειρά από δραστηριότητες, ιδίως σε περιοχές που βρίσκονται σε κρίση» γράφει το «Σπίγκελ» και προσθέτει: «Στόχος είναι, μέσα από τη μελέτη των ηλεκτρονικών στοιχείων, των τηλεφωνικών επικοινωνιών, του twitter και του facebook, να προβλεφθούν μελλοντικές εξεγέρσεις, κοινωνικές διαμαρτυρίες και άλλες βίαιες εκδηλώσεις».

Υπό το πρίσμα αυτό, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο υπήρξαν άκρως υποτονικές, παρά τις δήθεν ευρωπαϊκές ευαισθησίες στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών.

Η ΝSA όπως και η CIA επενδύουν άλλωστε εκατομμύρια δολάρια σε ξένες εταιρείες-παρόχους που ειδικεύονται σε διάφορες υπηρεσίες συλλογής δεδομένων.

Η CIA επενδύει μάλιστα μέσω της θυγατρικής της εταιρείας In-Q-Tel σε αρκετές νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις δεδομένων.

Όπως είπε ο Γκας Χαντ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Τεχνολογίας της CIA τον περασμένο Μάρτιο «Ουσιαστικά προσπαθούμε να συλλέξουμε τα πάντα και να τα αποθηκεύσουμε για πάντα. Είμαστε πραγματικά πολύ κοντά στο να μπορούμε να καταγράφουμε κάθε πληροφορία που δημιουργεί ο άνθρωπος».

Ακόμη και ο Οργουελ θα ανατριχιάζει από τον τάφο του…

Σχόλιο: Που ήταν η NSA όταν έσκαγαν οι βόμβες στον Μαραθώνιο της Βοστώνης;

Θα το ξαναγράψω: δεν υπάρχει ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η λύση είναι να μιλάς δημόσια και να υπερασπίζεσαι το Σύνταγμα και την ελευθερία του λόγου.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κρυφτεί, είναι χαζός.

4444

ERT

ERT

4444

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=517742

Με κυρώσεις προειδοποίησε, με μια ανακοίνωση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, το υπουργείο Οικονομικών τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ.

Το υπουργείο Οικονομικών με e-mail ξεκαθάρισε στους αρμόδιους φορείς πως τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

«Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ» αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό mail.

Το υπουργείο αντέδρασε κυρίως στη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ από τον 902 TV. Η αναμετάδοση αυτή ήδη διεκόπη από τη Digea.

Σχόλιο: Αν η κυβέρνηση Σαμαρά πέσει. Ο Στουρνάρας που είναι ΥΠ.ΟΙΚ μπορεί να συλληφθει από την καινούρια κυβέρνηση που θα προκύψει και να λογοδοτήσει.

Από την στιγμή που ο Σαμαράς κυβερνά με νομοθετικά διατάγματα, δεν υπάρχει δημοκρατία.

Ο Στουρνάρας έβγαλε την ανακοίνωση, γιατί αν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίσουν να έχουν λόγο, χαλά η σούπα για τον Σαμαρά. Έχει μεγαλύτερη φθορά τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Μένει να δούμε τι θα κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια.

Τα ιδιωτικά κανάλια είναι κρίσιμος παράγων.

4444

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/440/edito-440

Στη Χώρα της Απάτης και της παραπλάνησης, ένα αγαπημένο σενάριο που συχνά επανέρχεται είναι το «λάθος» στο Μνημόνιο. Τα νούμερα που «δεν βγαίνουν», οι λάθος «πολλαπλασιαστές», το χρέος που δεν είναι βιώσιμο. Τώρα είναι η έκθεση του ΔΝΤ που λέει ότι έπρεπε να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους από το 2010. Δικαιωθήκαμε, δηλώνουν όλοι αριστερά και δεξιά και επειδή δεν μπορεί όλοι μαζί να είναι δικαιωμένοι, είναι όλοι απλώς υπεύθυνοι. Το χρέος δεν βγαίνει, η προσαρμογή ήταν δύσκολη, η λιτότητα μεγάλη, φωνάζουν όλοι μαζί. Τι λες, ρε φίλε, σοβαρά; Δεν το ’χαμε καταλάβει. Και ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό;

Γιατί πιάνουν μισή πρόταση, μια κατόπιν εορτής αμφιλεγόμενη εκτίμηση, την παραποιούν και την εμφανίζουν ως δικαίωση;

Για να αποσιωπήσουν τη δεύτερη παράγραφο: Ότι το πολιτικό σύστημα δεν προχώρησε στις δύσκολες πολιτικές, ότι στις μεταρρυθμίσεις, τη μείωση του δημόσιου τομέα, τις διωτικοποιήσεις απέτυχε, ότι προστάτεψε τις δομές του χρεοκοπημένου συστήματος εξουσίας, ότι μοίρασε άδικα τα βάρη.

Τι ακριβώς λέει η έκθεση; Ότι έπρεπε από την αρχή να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά η Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη, φοβόταν το Lehman Brothers effect, φοβόταν δηλαδή την κατάρρευση της ευρωζώνης.

Βλέποντας την αποτυχία του ελληνικού πολιτικού συστήματος αλλά και τους δισταγμούς, τις αμφιταλαντεύσεις, τις παλινωδίες της Ευρώπης αυτά τα 4 χρόνια, σωστά το φοβόταν.

Στην πραγματικότητα, το ΔΝΤ λέει το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που λένε αγράμματοι άνθρωποι στα τηλεοπτικά πρωινάδικα.

Λέει ότι θα ’ταν πιο καθαρές οι καταστάσεις αν προκρινόταν το ξαφνικό σοκ. Ότι η Ευρώπη θα ’πρεπε, όπως λένε στο χρηματιστήριο, να «γράψει τις ζημιές της».

Πράγμα που απαιτούσε όχι τα 110 δις επιπλέον που μας δάνεισε το 2010, αλλά πολλές εκατοντάδες.

Με την Ελλάδα και τυπικά χρεοκοπημένη. Οπότε η λιτότητα που σπάει σε πολλά χρόνια τώρα, θα ήταν ακαριαία και πολύ πιο οδυνηρή. Γιατί το λέει αυτό το ΔΝΤ;

Γιατί το ΔΝΤ είναι και η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ν. Αφρική, η Τουρκία, ο πλανήτης ολόκληρος, που δεν είναι πια διατεθειμένος να πληρώνει άλλο για να διατηρήσει η Ευρώπη ένα βιοτικό επίπεδο μεγαλύτερο από τις χώρες που τη δανείζουν. 

Η Ευρώπη προτίμησε την ήπια εκδοχή, το βλέποντας και κάνοντας, προτίμησε να κερδίσει χρόνο.

Έκανε μια πρώτη μικρή αναδιάρθρωση το 2011, ήταν λίγη, έκανε μεγαλύτερη μείωση το 2012 με το PSI, θα κάνει μάλλον και το 2014.

Μειώνοντας συγχρόνως τα επιτόκια, μεταθέτοντας τους τόκους και την εξόφληση του χρέους στο απώτερο μέλλον, στο 2020, στο 2050.

Τα κάνει σωστά; Τι πά’ να πει σωστά;

Καμία λύση δεν είναι ανώδυνη. Όλες σημαίνουν απώλεια χρημάτων. Αυτή την απλή αλήθεια, στην Ελλάδα, κάποιοι προσποιούνται ότι δεν την καταλαβαίνουν. Ζητάνε άμεση διαγραφή του χρέους. Μόλις γίνει η πρώτη διαγραφή, καταλαβαίνουν ότι οι δανειστές του Δημοσίου δεν είναι τίποτα φρενοβλαβείς κερδοσκόποι αλλά συνήθως οι πιο συντηρητικοί επενδυτές. Συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδρύματα και δημόσιες υπηρεσίες, μικροκαταθέτες που έχουν τοποθετήσει το εφάπαξ τους σε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου.

Γιατί μας απασχολεί, όμως, εμάς τόσο πολύ το χρέος; Για να μη μιλάμε για το έλλειμμα. Δε λέω, κάθε αναδιάρθρωση, μείωση, επιμήκυνση του χρέους, καλή είναι. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει όταν έχουμε να το πληρώσουμε, όταν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Προς το παρόν 2010, ’11, ’12, ’13 έχουμε ακόμα έλλειμμα. Τέσσερα χρόνια ούτε ένα ελληνικό ευρώ δεν έχει βγει για να καλύψει το χρέος. Μόνο δανειζόμαστε καινούργια. Μεγαλώνουμε το χρέος, κάθε χρόνο θέλουμε μερικά δις για να βγάλουμε τη χρονιά. Πόσα χρόνια θέλουμε ακόμα δανεικά; Γιατί κανείς δεν το λέει αυτό;

 Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που 4 χρόνια τώρα κάθε μέρα ασχολούνται με την Ευρώπη, ακόμα κι αν καμιά φορά έχουν δίκιο στην κριτική τους, που σπανίως έχουν, στην πραγματικότητα λένε ψέματα.

 Γιατί δεν λένε τίποτα για το πραγματικό πρόβλημα. Δεν λένε τίποτα για το άδικο, αντιπαραγωγικό, γραφειοκρατικό, διεφθαρμένο, παρασιτικό μοντέλο που συνεχίζει να κρατάει τη χώρα καθηλωμένη στην ύφεση. Μιλάνε για τα λάθη, τις ευθύνες των ξένων, ανακαλύπτουν εχθρούς, για να κρύψουν τις μάχες που δίνουν στο εσωτερικό για να μην αλλάξει τίποτα.

Όπως και να διαχειριστεί το χρέος μας ο υπόλοιπος πλανήτης, καλύτερα ή χειρότερα, το πρόβλημα δεν θ’ αλλάξει. Ελλείμματα δεν μπορούμε πια να παράγουμε. Κι όμως. Την ίδια στιγμή εφευρίσκουν «κίνητρα εθελούσιας εξόδου» στους δημοσίους υπαλλήλους για να βγουν στη σύνταξη. Στέλνουν κι άλλους στη σύνταξη, χρεοκοπούν τα ταμεία, διαλύουν το δημόσιο, για να μη λειτουργήσουν τα πειθαρχικά, για να διασώσουν τους κομματικούς στρατούς, για να μην απολύσουν ούτε έναν επίορκο. Και βλέπουν ότι και την επόμενη χρονιά θα υπάρχει πάλι μια τρύπα 4,5 δις που πρέπει να καλυφθεί. Γι’ αυτό, αρχίζει πάλι το έργο με την Ευρώπη.

Τι ζητάνε όλοι αυτοί οι καλοί, πονόψυχοι άνθρωποι που φωνάζουν για την ύφεση και τη λιτότητα; Γιατί για την ύφεση φωνάζουμε όλοι. Αυτοί που μιλάνε μόνο για την Ευρώπη και τα μνημόνια, τι ζητάνε; Γιατί δεν το λένε; Ωραία, τα μνημόνια και η ύφεση είναι κακά πράγματα, αυτοί τι θέλουν; Τι ζητάνε πρακτικά αυτοί οι πατριώτες, αυτοί οι επαναστάτες; Λεφτά από τη Μέρκελ.

Γράφει ένας απ’ αυτούς: «Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να γίνει αμέσως αναδιάρθρωση του χρέους, αναχρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, σε συνδυασμό με μια λογική και μετρημένη λιτότητα». Όχι σαν κι αυτή που έχουμε. Λέει δηλαδή ο γαλαντόμος, να μας χαρίζατε τα 300 δις, να μας δίνατε κι άλλα 50 για τις τράπεζες να μη χάσουμε τις καταθέσεις μας και να μας δίνατε και κάθε χρόνο όχι τα περίπου 20 δις που μας έχετε δώσει μέχρι τώρα, αλλά μερικές δεκάδες περισσότερα για να μην είναι τόσο σκληρή η λιτότητα. Περίεργο, γιατί δεν ήσασταν έτοιμοι από την πρώτη στιγμή να το κάνετε;

Αυτή είναι η επονομαζόμενη «πολιτική οικονομία σύριζα». Που, πιο καλυμμένα, είναι η οικονομία όλου του πολιτικού συστήματος. Θέλουμε να μας χαρίσετε όσα σας χρωστάμε. Να μας δώσετε κι άλλα για να μη χάσουμε τις καταθέσεις μας. Τις διαρθρωτικές αλλαγές που μας λέτε να κάνουμε, δεν θέλουμε να τις κάνουμε. Όχι απλώς δεν θέλουμε, αλλά θέλουμε ακριβώς το αντίθετο. Να διορίσουμε μερικούς ακόμα στο δημόσιο, να τους δώσουμε κίνητρα να βγουν στη σύνταξη στα 50, να κρατικοποιήσουμε κι όσες επιχειρήσεις δεν είναι κρατικές, να ξαναπάρουμε τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή. Και θέλουμε για να τα κάνουμε αυτά, για να μη στενευόμαστε, να μας δίνετε και 24 δις το χρόνο, όπως το 2009, γιατί μ’ αυτά μόνο που μας δίνετε τώρα, δεν βγαίνουμε. Εντάξει; Και μετά, ξέρουμε εμείς τι θα κάνουμε.

Δεν χρειάζεται να σπαταλάμε τόσο χρόνο. Δεν χρειάζονται τόσοι άνθρωποι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι να το λένε αυτό με τόσο περίτεχνες διατυπώσεις. Το ’χει πει εδώ και χρόνια με μια φράση ο Σταμάτης Γονίδης: Εμάς τους Έλληνες πρέπει να μας πληρώνουν μόνο και μόνο που υπάρχουμε.

Σχόλιο: Η Ανάλυση είναι ενδιαφέρουσα, αλλά αυτός που την γράφει δεν λέει αλήθεια. Η Ελλάδα θα έφευγε από το Γερμανικό Ευρώ και σε 12 μήνες θα είχε ανάπτυξη. Αυτό ο συντάκτης της ανάλυσης δε το γράφει. Γενικά δε γράφει πολλά.

Ο συντάκτης έχει συμφέροντα. Έτσι λοιπόν έγραψε ένα κείμενο που εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.

Άσκηση για τους Αναγνώστες: Βρέστε τα συμφέροντα που εξυπηρετεί ο Συντάκτης.

ΤΟ έχω ξαναγράψει πολλές φορές: μην πιστεύετε όσα διαβάζετε αμάσητα.

Πόσοι από εσάς γνωρίζουν τον Γκόρντον Φάιφ; Ποιος είναι αυτός; Είναι ο μάνατζερ που ανέλαβε να διαχειριστεί κάποια ταμεία συντάξεων στον Καναδά και από 8,1 δις τα πήγε στα 64,5 δις. Αντίθετα στην Ελλάδα είχαμε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.

Ναι έπρεπε να γίνει κούρεμα το 2010. Η Ελλάδα μπήκε με ψεύτικα στοιχεία στην Ευρωζώνη και οι Γερμανοί το ήξεραν. Έχουν βγάλει πολλά λεφτά οι Γερμανοί και όχι μόνο οι Γερμανοί.

Ο συντάκτης εξυπηρετεί συμφέροντα.

Χρησιμοποίει φυσικά μερικές αποδεκτές αλήθειες, όπως είναι η διαφθορά και το πελατειακό κράτος κλπ για να κτίσει πάνω τους, το ψέμα.

Η Γερμανία καταρχήν, να πληρώσει στην Ελλάδα το Κατοχικό δάνειο.

Ο Συντάκτης δε μας λέει πόσα χρήματα έχουν βγάλει οι Γερμανοί από την Ελλάδα. Αρνείται να μας το πει.

4444

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/440/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD

Οι μαρξιστές –αυτό το ιστορικό είδος των control freaks– πιστεύουν πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, πως όλες οι κοινωνικές εξελίξεις οφείλονται σε νομοτέλειες, στις οποίες συγκαταλέγονται οι οργανωμένες συνωμοσίες της άρχουσας τάξης.

Ωστόσο, το τυχαίο είναι ισχυρότερο από μας – και καθώς δεν το αναγνωρίζουμε προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε με επιστημονικούς όρους ακόμα και όσα δεν μπορούν να ερμηνευτούν παρά μόνο μέσω της ανθρώπινης βλακείας.

Yπάρχουν, όπως γράφουν συχνά οι δημοσιογράφοι, «καλύτερα» και «χειρότερα» σενάρια, υπάρχουν ευεργετικές και καταστροφικές περιπτώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν στην εξουσία, που εμφανίστηκαν στον κατάλληλο τόπο την κατάλληλη στιγμή ή στον κατάλληλο τόπο την ακατάλληλη στιγμή.

Πρόκειται για φαινόμενο sliding doors: αν η πόρτα άνοιγε νωρίτερα κάποιος άλλος θα αναδυόταν, αν η πόρτα άνοιγε αργότερα…

Πέραν των ακραίων περιπτώσεων –του Χίτλερ, για παράδειγμα, που θεωρείται ο χειρότερος ηγέτης όλων των εποχών (μολονότι υπάρχουν κάμποσοι που διεκδικούν τη θέση)– η κακή ηγεσία αποτελεί συνδυασμό αναπόδραστων «νομοτελειών» και απλής, κακής τύχης. Υπό αυτή την έννοια, οι κακές ελληνικές ηγεσίες δεν είναι ούτε το εύλογο αποτέλεσμα των συνθηκών, ούτε ένα προϊόν της μοίρας, αλλά μια περίπλοκη συνύφανση ιστορικών δεδομένων και τυχαίων γεγονότων.

Λόγου χάρη, το φαινόμενο του σοσιαλιστικού λαϊκισμού που παρατηρήθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν ήταν αναπόφευκτο και απολύτως δικαιολογημένο από ιστορική άποψη, όπως δεν ήταν αναπόφευκτος, προσφάτως, ο παραγκωνισμός του Ντομινίκ Στρος-Καν από το ΔΝΤ και από τη γαλλική πολιτική σκηνή.

Η ιστορία δεν είναι ακριβής επιστήμη όπως τα μαθηματικά και η χημεία.

Εξάλλου, οι κακές ηγεσίες είναι ο κανόνας και οι καλές είναι η εξαίρεση.

Απλούστατα, το κοινωνικό σύστημα, ιδιαίτερα στη Δύση, έχει υποστεί τόσες αναβαθμίσεις και επανορθώσεις ώστε φαίνεται να διαθέτει μηχανισμούς feed-back και, μέσω των θεσμών, να προχωρεί όπως το τρένο στη σιδηροτροχιά.

Το πρόβλημά μας στην Ελλάδα –να πού θέλω να καταλήξω– είναι ότι οι κακές ηγεσίες είναι ακόμα πολύ σημαντικές διότι δεν υπόκεινται σε ζωντανούς θεσμούς· τα πρόσωπα παραμένουν ισχυρότερα από τους θεσμούς. Αυτές οι ηγεσίες είναι, όπως προαναφέρθηκε, συνδυασμός αντικειμενικών συνθηκών και φαινομένου sliding doors.

Σήμερα παρατηρείται σχεδόν ολόκληρο το πακέτο της παροιμιώδους κακής ηγεσίας: ανικανότητα/αναρμοδιότητα, συντηρητισμός/φόβος έναντι της προόδου, έλλειψη αυτογνωσίας και αναγνώρισης των λαθών, αδιαφορία/αναισθησία, διαφθορά, φατριοποίηση (αυτό που ονομάζεται insular leadership: «τα δικά μας τα παιδιά»), οκνηρία, ψευδολογία.

Όλα αυτά δεν συνιστούν απαραβίαστη νομοτέλεια· αντιθέτως, μπορούν να ανατραπούν αν μεταλλαχθούν οι «κακοί οπαδοί» που βρίσκονται σε διαλεκτική σχέση με τους κακούς ηγέτες.
Υπάρχει εξίσωση στην ηγεσία: οι κακοί ηγέτες δεν είναι οι μοναδικοί ένοχοι της κάθε επιδεινούμενης κατάστασης.

Οι ηγέτες έχουν ανάγκη οπαδών: ακόμα και οι χειρότεροι εγκληματίες της εξουσίας διέθεταν ισχυρά λαϊκά ερείσματα. Το να διαμαρτυρόμαστε για τις κακές ηγεσίες αλλά να δίνουμε δίκιο σε όσους τις αναδεικνύουν αποτελεί σφάλμα της λογικής.

Εντοπίζω συχνά διάφορα αλλόκοτα άτομα που έχουν καταλάβει θέσεις εξουσίας –από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι το ΔΝΤ– και αναρωτιέμαι από πού έρχονται, ποια τυχαία κατάσταση τους τοποθέτησε εκεί, ποιος τους στηρίζει, τι καλύπτει την ασχετοσύνη τους: εγωκεντρικοί απατεώνες, ψυχαναγκαστικοί ψεύτες, εξουσιομανείς αγράμματοι, σεξομανείς νάρκισσοι…

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει σίγουρα πολλούς εχθρούς αλλά δεν βρέθηκε στην κορυφή της ιταλικής εξουσίας μέσω πραξικοπήματος· το ίδιο ισχύει για πολλούς πολιτικούς που θεωρούνται είτε «αντιπαθητικοί» όπως ο Νικολά Σαρκοζί, είτε καταστροφείς και παταγωδώς αποτυχημένοι όπως ο Γιώργος Παπανδρέου.

Είναι εύκολο να διακρίνει κανείς την ανηθικότητα του Χίτλερ, του Στάλιν, του Πολ Ποτ, του Μουγκάμπε, του Μποκάσα ή του Καντάφι.

Το δυσκολότερο είναι να διακρίνει τους δράστες των μεγάλων οικονομικών κρίσεων και της κακοδιαχείρισής τους στα πλαίσια των δημοκρατικών κοινωνιών: στο δημοκρατικό πολίτευμα οι κακές ηγεσίες δεν σκοτώνουν μαζικά, αλλά, με τη συναίνεση των κακών οπαδών επιδίδονται σε οικονομικές φρικαλεότητες, οι οποίες ουδόλως αποτελούν φυσιολογικό στάδιο της ιστορίας.

Διαπιστώνουμε μια μάλλον σκοτεινή, αλλά ίσως παροδική πραγματικότητα: λιγοστοί είναι οι νέοι που ενδιαφέρονται για την πολιτική σταδιοδρομία –πιθανώς κομίζοντας ένα καινούργιο ήθος– ενώ, ταυτοχρόνως, φαίνεται να εκπίπτει ή να παραμένει στάσιμο το χαμηλό επίπεδο των ηγεσιών διεθνώς. Αυτό το χαμηλό επίπεδο της πολιτικής συμπληρώνεται και αντιστοιχεί στο εξίσου χαμηλό επίπεδο των στελεχών των διεθνών οργανισμών που έχουν ενισχυθεί στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι η κ. Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτηρίζεται από βαθιά άγνοια την οποία κρύβει πίσω από ατρόμητη κομψότητα. (Παρακολουθώ τις συνεντεύξεις της, σας διαβεβαιώ πως λέει ό,τι να ’ναι).

To τυχαίο, μαζί με τα μειονεκτήματα της ανθρώπινης φύσης, επικρατεί ακόμα και στις καίριες συνεδριάσεις κορυφής. Οι κακές ηγεσίες παρασύρονται σε οκνηρή ομοφωνία, σε πρόχειρες, βιαστικές και ανόητες αποφάσεις. Η ιδέα ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι απόρροια οργανωμένων σχεδίων –με ή χωρίς δεοντολογικό κώδικα– στερείται υλικής βάσης: ηγέτες, σύμβουλοι και παρακαθήμενοι –μερικοί εκλεγμένοι, άλλοι φυτρωμένοι σαν μανιτάρια– αποφασίζουν για όλους εμάς, όχι σπάνια μεταξύ δύο τζιν με τόνικ που μπορούν να γίνουν, άνετα, τρία.

Ο Νικολά Σαρκοζί, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, περνούσε περισσότερο χρόνο στέλνοντας sms στην τότε σύζυγό του με την οποία δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά, παρά καταστρώνοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Για μια ακόμη φορά, οι θεσμοί και οι νόμοι καθώς και οι εξαιρέσεις –πολιτικοί με ήθος και όραμα– σώζουν τον κόσμο από το ναυάγιο. Οι ίδιοι αυτοί θεσμοί, νόμοι και πολιτικοί, αν και βασίζονται στη συνεργασία του πλήθους, δεν συντάσσονται με το πλήθος· προπορεύονται, σκέφτονται καλύτερα, σκέφτονται «μπροστά».

Για παράδειγμα, ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Ρομπέρ Μπαντεντέρ κατάργησαν τη θανατική ποινή αν και πάνω από το 50% των Γάλλων τασσόταν υπέρ της. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα ούτε το 15% των Γάλλων δεν κάνει πια λόγο για τη θανατική ποινή.

Διανύουμε μια περίοδο χωρίς Μιτεράν και Μπαντεντέρ, στην οποία, ωστόσο, υπάρχει χώρος για καινούργιες ιδέες και πρόσωπα που θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να παραμερίσουν τους κακούς ηγέτες – κυρίως όσους θα ονομάζαμε «misleaders» αντί για «bad leaders».

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι η κατάλληλη στιγμή για να βρεθεί κάποιος στο κατάλληλο μέρος.

Σχόλιο: Εγώ δεν πιστεύω στην Τύχη. Βέβαια δεν είμαι κομουνιστής. Εγώ ξέρω τι είναι η Ιστορία. Στοιχηματίζω μάλιστα και πηγαίνω στο ταμείο.

Οι Έλληνες Κομουνιστές είναι ηλίθιοι. Έκαναν τον Βελουχιώτη να αυτοκτονήσει, αντί να πάρουν την εξουσία. Ευτυχώς ο Τσόρτσιλ ήταν ποιο έξυπνος.

Η ανάλυση πάντως έχει ενδιαφέρον, γι’αυτό την αναδημοσιεύω.

4444

http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85

Ευτυχώς που υπάρχει η αντίδραση και οι συναυλίες που οργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και οι οποίες αναμεταδίδονται από όλα τα διεθνή δίκτυα, γιατί οι υπόλοιπες διεθνείς ειδήσεις αναρωτιόνται ξανά πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα. Αρκεί να μια ματιά στο μαύρο σημερινό πρωτοσέλιδο της Liberation, για να καταλάβει κανείς την διεθνή απομόνωση της χώρας και της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την επίσης σημερινή τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Ακατανόητο μία δημοκρατική χώρα να κλείνει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και από πάνω να κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό».

Αν η κυβέρνηση μιας χώρας με τόσα ανοιχτά μέτωπα όπως η Ελλάδα αποδοκιμαζόταν τόσο ανοιχτά, λίγο φιλότιμο να είχε θα έπρεπε να αλλάξει πολιτική ή να παραιτηθεί. Αλλά η ακροδεξιά του Μαξίμου δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα εξουσίας, από αυτές που λογαριάζουν το Σύνταγμα ή την διεθνή εικόνα της χώρας.

Η χθεσινή ομιλία Σαμαρά έδειξε τον εκδικητικό χαρακτήρα του ίδιου και της ομάδας του, αφού, όπως εμμέσως πλην σαφώς εξήγησε, η ΕΡΤ επιλέχθηκε από όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις να κλείσει και 2500 άτομα να πεταχτούν στο δρόμο, γιατί απεργούσαν όταν ο ίδιος συναντιόταν με ξένους ηγέτες!

Αυτό που επιδιώκουν με τα σκοτσέζικα ντους πλήρους απαξίωσης τη μια στιγμή και προθέσεων διαλόγου την άλλη, είναι να εξευτελίσουν πλήρως τους δύο κυβερνητικούς τους συμμάχους(!) και να εξωθήσουν τα πράγματα σε καταστροφικές για την χώρα εκλογές, ακραίας πόλωσης και διχασμού.

Επειδή πιστεύουν ότι τώρα μπορεί να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, και όχι το φθινόπωρο όταν το δίλημμα των εκλογών θα ήταν το νέο επαχθές πακέτο λιτότητας που αναπόφευκτα φέρνουν η ύφεση και η οικονομική πολιτική που ακολουθούν.

Όμως η χθεσινή ομιλία Σαμαρά αποκάλυψε και κάτι ακόμη: ότι η μάχη γύρω από την ΕΡΤ έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες, συμβολικές διαστάσεις.

Αν το κλείσιμο της περάσει, το μοντέλο του αιφνίδιου θανάτου θα εφαρμοστεί, από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ μέχρι τα νοσοκομεία, σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις που η ομάδα θα μπορεί να δυσφημίσει και η τρόικα θα απαιτήσει να κλείσουν.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι το ίδιο μοντέλο της καταπάτησης του Συντάγματος και των κανόνων της δημοκρατίας, όπου ένα κόμμα του 29% αποφασίζει και διατάζει την στιγμή που δεν διαθέτει την πλειοψηφία στην Βουλή.

Αυτές οι γραμμές γράφονται σε μια καντίνα στο στρατόπεδο του Νταχάου, όπου έχω βρεθεί γυρνώντας ένα ντοκιμαντέρ για την Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ήταν οι παραβιάσεις των δημοκρατικών κανόνων με τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μέχρι ο μειοψηφικός Χίτλερ να καταλάβει την εξουσία.

Η ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά δεν τρέφει αυταπάτες ότι από τις εκλογές που προκαλεί, αν δώσει το πράσινο φως η Μέρκελ, θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Υπολογίζει όμως να συμμαχήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αν όχι κατ’ ευθείαν με την Χρυσή Αυγή λόγω των διεθνών αντιδράσεων, αλλά με κομμάτια που θα αποσπάσει από αυτήν.

Η σιωπηλή προσέγγιση έχει ξεκινήσει μήνες, από το όχι του γενικού γραμματέα της ΝΔ στην άρση της ασυλίας Κασιδιάρη μέχρι την συμπαράταξη ΝΔ-Νεοναζί σε ψηφοφορίες στην Βουλή για διάφορα νομοσχέδια.

Σχόλιο: Μια σοβαρή ανάλυση. Θα κάνει εκλογές ο Σαμαράς;

Ο αιφνίδιος θάνατος της ΕΡΤ. Μια πολύ σημαντική επισήμανση.

4444

http://www.tsantiri.gr/kosmos/613094-ipa-simantiki-ayksisi-ton-ksenon-episkepton-to-2012.html

Ικανοποίηση επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον αριθμό των ξένων τουριστών του περασμένου έτους, παρά την απότομη μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 4,3% στα 67 εκατομμύρια ανθρώπους και το σύνολο των εξόδων τους, αυξήθηκε κατά 10% φτάνοντας στα 168.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι οι μόνες που καταγράφουν μια μείωση στην ποσόστωσή τους, η οποία έφτασε αναλογικά στο 1,9% για τους Βρετανούς στο 3,2% για τους Γάλλους στο 6,8% για τους Ιταλούς και στο 13,3% για τους Ισπανούς.

Σε γενικές γραμμές, η πλειοψηφία των ξένων τουριστών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν από τις γειτονικές χώρες του Καναδά και του Μεξικού, σε μια αύξηση 6,4% στα 22,7 εκατ. για τους Καναδούς και 7,5% στις 14 5 εκατ. για τους Μεξικάνους.

Εντούτοις η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε για τους επισκέπτες από την Ασία (14% σε 3,7 εκατ. Ιάπωνες και 35,3% σε 1,5 εκατ. Κινέζοι) και τη Λατινική Αμερική (20% περίπου για τους πολίτες από την Κολομβία, την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα, και 19% για τους Βραζιλιάνους).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: real.gr

Σχόλιο: Η Αμερική έχει πολλά πράγματα να δεις. Αν εγώ έκανα ένα ταξίδι στην Αμερική θα ήθελα τουλάχιστον 30 ημέρες.

Θα πήγαινα καταρχήν στο διαστημικό κέντρο και μουσείο.

Θα ήθελα να παρακολουθήσω και μια πρωτόγονη εκτόξευση με πύραυλο ζωντανά.

Η Αμερική έχει πολλά πράγματα να δεις.

Θα ήθελα να πάω από την New York στο Los Angeles με τρένο και μετά να κάνω το αντίστροφο με αυτοκίνητο.

Έχει πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις.

4444

http://www.tsantiri.gr/kosmos/613377-synehizontai-oi-antidraseis-stis-ipa.html

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον ανώτατων αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αμφισβητώντας την συνταγματικότητα του προγράμματος παρακολούθησης τηλεφωνικών κλήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Στην προσφυγή αυτή της ACLU σε περιφερειακό δικαστήριο αναφέρονται ονομαστικά ο Τζέιμς Κλάπερ, διευθυντής των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών, και οι επικεφαλής της NSA, του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI.

Η προσφυγή αυτή γίνεται σε αμφισβήτηση της συνταγματικότητας ενός προγράμματος με το οποίο λαμβάνονται «πληροφορίες για κάθε τηλεφωνική κλήση που γίνεται εντός, από ή προς τις ΗΠΑ» με το επιχείρημα ότι παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή που προστατεύονται από το Σύνταγμα.

Εκστρατεία διαμαρτυρίας κατά του αμερικανικού προγράμματος παρακολούθησης του Ίντερνετ

Στο μεταξύ, περισσότερα από 80 αμερικανικά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις ξεκίνησαν εκστρατεία διαμαρτυρίας κατά του αμερικανικού προγράμματος παρακολούθησης του Ίντερνετ που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι οργανώσεις αυτές, μεταξύ των οποίων η ένωση υπεράσπισης των ατομικών ελευθεριών (Aclu), το ίδρυμα World Wide Web, το Mozilla ή ακόμη η Greenpeace USA, δημιούργησαν τον ιστότοπο Stopwatching.us (σταματήστε να μας παρακολουθείτε) και κάλεσαν το Κογκρέσο να αποκαλύψει επιπλέον στοιχεία για το ευρύ πρόγραμμα παρακολούθησης του Ίντερνετ που είχε διοργανώσει η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian και η αμερικανική Washington Post αποκάλυψαν την περασμένη εβδομάδα δύο μυστικά προγράμματα της NSA, τα οποία στηρίζονταν στην συλλογή τηλεφωνικών και διαδικτυακών δεδομένων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τα υπερασπίστηκε στο όνομα της ασφάλειας των Αμερικανών.

«Δεν θέλουμε ένα Ίντερνετ στο οποίο ό,τι κάνουμε εντοπίζεται μυστικά από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Άλεξ Φόουλερ, ένας από τους υπευθύνους του Mozilla, το οποίο έχει δημιουργήσει το Firefox.

Οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην συμβούλου ο οποίος είναι η πηγή των διαρροών σχετικά με το ευρύ αυτό σύστημα παρακολουθήσεων, «επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους μας» και «εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, τις ασπίδες προστασίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τις δικαστικές εντολές που έχουν συνέπειες στις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του Ίντερνετ», πρόσθεσε.

Μια σχετική αίτηση δημοσιεύεται στον ιστότοπο Stopwatching.us.

Πηγή: real.gr

4444

http://www.tsantiri.gr/politiki/614269-mpoytaris-teleiomenoi-pasok-kai-dimar.html

Βλέπει τελειωμένους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ανάγκη για νέο φορέα

Ο Γιάννης Μπουτάρης επιμένει να ανθίσταται σε εκείνους-  ολοένα και πληθαίνουν- που τον θέλουν να κατεβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή και να μπαίνει επικεφαλής ενός κεντροαριστερού συνασπισμού.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παραδέχεται, όπως μπορεί να γνωρίζει η Voria.gr, ότι «τρώει χοντρό μαρκάρισμα» , ενώ τονίζει πως δεν έχει καμία τέτοια  βλέψη.

«Η μόνη προσφορά μου και επιθυμία μου είναι να είμαι καλός δήμαρχος. Μου αρέσει αυτός ο ρόλος, μου αρέσει η τοπική αυτοδιοίκηση και επαναλαμβάνω ότι στις επόμενες εκλογές θα ξανακατέβω υποψήφιος, για το Δήμο Θεσσαλονίκης όμως».

Δεν αφήνει την αυτοδιοίκηση για να διεκδικήσει οφίτσια της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ενώ δεν διστάζει να μεταφέρει τις όχι ευχάριστες διαπιστώσεις του για το χώρο της κεντροαριστεράς.

«Μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα ότι είχε τελειώσει, προοπτικά, το ΠΑΣΟΚ. Τώρα τείνω να πιστέψω πως και η ΔΗΜΑΡ έχει σβήσει, σβήνει.  Είναι φθαρμένοι μηχανισμοί και οι τελευταίες εξελίξεις, είναι μεγάλο κτύπημα».

Ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε και υποστηρίζει ότι χρειάζεται ένας ενιαίος κεντροαριστερός φορέας.

Ένα νέο κόμμα με χαρακτηριστικά από τους Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθερους της Γερμανίας ή, από τους Πράσινους και Σοσιαλιστές της Γαλλίας.

Αυτό το νέο κόμμα, θα πρέπει να έχει επικεφαλής μία προσωπικότητα άφθαρτη, μία προσωπικότητα που δεν θα είχε συμμετοχή, στα κυβερνητικά δρώμενα, ένα «καθαρό» πρόσωπο.

4444

http://www.tsantiri.gr/politiki/expres-litourgia-tis-nerit-to-doro-samara-se-venizelo-kouveli.html

Σχέδιο για άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, δηλαδή της νέας ΕΡΤ, καταρτίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται έτοιμος να προτείνει στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη την άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, μέσα στον Ιούλιο, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προκειμένου να κάμψει τις ισχυρές αντιδράσεις τους στο λουκέτο στην ΕΡΤ. Παραμένει άγνωστο ποια στάση θα κρατήσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Στόχος του Αντώνη ΣΑΜΑΡΆ ΕΊΝΑΙ να κάνει μισό βήμα πίσω, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι η απόφαση του θα ικανοποιήσει τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Σε αυτό το πλαίσιο ερμηνεύεται και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι: «Είναι προσωρινή αναστολή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Στην ερώτηση εάν απειλείται η κυβερνητική συνοχή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Μπορεί να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, αλλά είναι κοινός ο στόχος. Πιστεύουμε ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τον νόμο για το νέο φορέα θα βρούμε κοινή γλώσσα. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν περάσει δυσκολίες, αλλά πάντα καταφέρνουμε να βρούμε κοινή γλώσσα για τους κοινούς στόχους»….

Σχόλιο: Θα πάει ο Σαμαράς σε εκλογές; Θέλει να κάνει εκλογές;

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ο Σαμαράς είναι σε δύσκολη θέση.

Η ΕΡΤ δεν έκλεισε ούτε στην Γερμανική Κατοχή.

Όλοι συμφωνούν στο ότι η ΕΡΤ θέλει εξυγίανση. Αυτό το άκουσα σήμερα στην εκπομπή της Μαριον και της Κατσιμη, που ενώ ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ, η ΕΡΤ εκπέμπει μέσω διαδικτύου. Σήμερα το να κατεβάσεις τους πομπούς, δεν αρκεί. Υπάρχει το διαδίκτυο.

Έχουμε περάσει σε άλλες εποχές.

Όλοι συμφωνούν ότι η ΕΡΤ θέλει εξυγίανση. Αυτό είναι θετική είδηση. Επιτέλους οι Έλληνες συμφωνούν σε κάτι.

Τώρα το βασικό ερώτημα: ποιος θα την κάνει; Ο Σαμαράς; Εγώ το έχω γράψει δε τον εμπιστεύομαι.

Ποιος θα κάνει την Εξυγίανση; Ποιος θα κάνει την αξιολόγηση;

Η Κατσιμη είπε στον Γεωργιάδη, ότι το τελευταίο διάστημα η ΝΔ προσέλαβε στην ΕΡΤ άτομα και τα πλήρωνε παχυλούς μισθούς χωρίς στην ουσία να προσφέρουν και πολλά.

Δηλαδή ο Σαμαράς που θέλει να κάνει την εξυγίανση, είχε κάνει ρουσφέτια.

Ο Σαμαράς από την άλλη, κατηγορεί τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ ότι κάνουν Απεργίες κάθε φορά που αυτός συναντά ηγέτες ξένων χωρών και το κάνουν επίτηδες.

Οι Συνδικαλιστές της ΕΡΤ είναι κομματόσκυλα και εγώ πιστεύω τον Σαμαρά σε αυτό το ζήτημα.

Η ΕΡΤ είναι μαγαζί μιζαδορικο, σας το έχω ξαναγράψει. Ο Σαμαράς θέλει να το ελέγξει.

Θα διώξει αυτούς που δεν γουστάρει και θα κρατήσει αυτούς που γουστάρει.

Εδώ πολυεθνικές εταιρείες με χιλιάδες εργαζομένους κάνουν αναδιαρθρώσεις χωρίς να κλείνουν.

Μιλάμε βλέπω την ΕΡΤ από το διαδίκτυο και βλέπω μια άλλη ΕΡΤ. Επιτέλους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μπορούν να μιλήσουν. Εκπληκτικό.

Τέτοια ΕΡΤ χρειάζεται η Ελληνική Κοινωνία και όχι τσιφλίκι όπως ήταν.

Εγώ μπορώ να κάνω την εξυγίανση της ΕΡΤ. Θα την κάνω τελείως ανεξάρτητη. Μια πολύ καλή μηχανή ανεξάρτητης πληροφόρησης.

4444

Σκέπτεται ο Σαμαράς να πάει σε εκλογές και ψάχνει αφορμή;

Το να πάει τώρα σε εκλογές ο Σαμαράς τον συμφέρει.

Τον Τσιπρα, τον Μιστερ Alexis τον ακούσατε που άρχισε να τα μαζεύει.

Που είπε ότι αν γίνουμε κυβέρνηση, μην περιμένετε να κάνουμε όλα αυτά που είχαμε υποσχεθεί το 2012. Τα θυμάστε; Λάκη δε σε είδα να σχολιάζεις που τα μάζεψε ο Mister Alexis.

Εγώ αν ήμουν Σαμαράς θα πήγαινα σε εκλογές. Ο Σαμαράς θα έχει μια φυσιολογική φθορά, όμως το ποιο σημαντικό είναι, ότι θα πει στον Τσιπρα: ορίστε για να σε δούμε πως εσύ θα παίξεις;

Η πολιτική είναι πολύ εύκολη υπόθεση για μένα.

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές, για να γίνει πραγματική καταγραφή των γεγονότων.

4444

Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης που η συμμορία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, θέλουν να τον καταργήσουν, τους έχει στείλει μια λίστα με 3.000 επιόρκους υπαλλήλους.

Είδατε να τους απολύουν;

Θα μπορούσαν να τους απολύσουν και να πουν στην Τρόικα: ορίστε: 3.000 απολύσεις με ονόματα και διευθύνσεις.

Οι άνθρωποι δρουν ως συμμορία, μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις, γιατί κάνουν ότι κάνουν.

Η Ελλάδα το έχω γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψω: είναι εύκολη υπόθεση.

4444

BITCOIN

BITCOIN

4444

12/06/2013

4444

http://www.defence-point.gr/news/?p=78045

«Νερό στο κρασί τους» φαίνεται πως ρίχνουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, καθώς όλα δείχνουν ότι η αποφυγή των πρόωρων εκλογών που θα απειλήσει τα κόμματά τους με πολιτικό αφανισμό, είναι στόχος πρώτης – και απόλυτης – προτεραιότητας.

Μετά τη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, παρότι αμφότεροι τάχθηκαν υπέρ μιας ανοιχτής ΕΡΤ, δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της και πως κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα επιθυμούσε διατάραξη της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Ταυτόχρονα, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό πρωτοβουλία για τη σύγκλιση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Το ζητούμενο είναι ότι το «μπαλάκι» βρίσκεται πλέον στο «γήπεδο» του πρωθυπουργού, οπότε θα φανεί εάν η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί τη διεξαγωγή εκλογών ή όχι. Οι κυβερνητικοί εταίροι ζητούν διάλογο με ανοιχτή την ΕΡΤ, κάτι που ασφαλώς μετά όσα έχουν γίνει δεν πρόκειται να συμβεί…..

Σχόλιο: Εγώ σας το έγραψα. Πρώτα η μάσα. Βενιζέλος Κουβελης σκέπτονται την μάσα και κάνουν τουμπέκι. Η μάσα, η κονόμα. Η Εξουσία είναι εκπληκτική.

Η ιστορία έχει αποδείξει, ότι πάντα υπάρχει χρήμα και ματαιοδοξία στα δωμάτια εξουσίας, άσχετα με τις συνθήκες. Δεστε για παράδειγμα τι γινόταν στην κατοχή. Μπορεί οι απλοί άνθρωποι να πέθαιναν από την πείνα, αλλά υπήρχαν μαγαζιά που όσοι τα είχαν, διασκέδαζαν. Πολλοί έφτιαξαν περιουσίες στην κατοχή.

Όσοι διαβάζεται το blog δε θέλω να είστε χαζοί.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=369414

Άνω των 200.000 ευρώ υπολογιζόταν η εμπορική αξία της τηλεοπτικής μετάδοσης του τρίτου τελικού των πλέϊ οφ του μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (Τετάρτη 12/6), αλλά ο ΣΚΑΙ εξασφάλισε το δικαίωμα από το υπουργείο Οικονομικών με ποσό που εκτιμάται πως δεν υπερέβη τις 70.000 ευρώ.

Χωρίς επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο, ή τον τηλεοπτικό σταθμό, ολοκληρώθηκε το «deal», ενώ στα αζήτητα έμεινε ο αγώνας Πανιωνίου-Ρεθύμνου, όπως και το «Diamond League» του Όσλο.

Στο “πόδι” έγινε από το υπουργείο Οικονομικών, που ανέλαβε να διαχειριστεί όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων που είχαν αγοραστεί από την ΕΡΤ, η προκήρυξη ενδιαφέροντος για τον τρίτο τελικό του μπάσκετ, μεταξύ των δύο “αιωνίων” αντιπάλων, με συνέπεια να πουληθεί φθηνά κάτι που αγοράστηκε ακριβά.

Σύμφωνα με στελέχη του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, το διαφημιστικό τμήμα της είχε εξασφαλίσει διαφημιστικά έσοδα ύψους 150.000 ευρώ για τον αγώνα της 12ης Ιουνίου. Επομένως, είχε τη βεβαιότητα, με βάση την εμπειρία της σε τέτοιες διαδικασίες, πως θα ξεπερνούσε το φράγμα των 200.000 ευρώ, μέχρι την ημέρα τέλεσης του ντέρμπι.

Με την απόφαση της κυβέρνησης να μπει “λουκέτο” στην ΕΡΤ, την Τρίτη (11/6), το υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε να μεταπωλήσει όλα τα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών συναντήσεων, και πρώτο-πρώτο έβγαλε στο “σφυρί” τον αγώνα του ΣΕΦ.

Μόνο δύο ιδιωτικοί σταθμοί εκδήλωσαν προφορικά το ενδιαφέρον τους, ο Alpha και ο ΣΚΑΙ, αλλά μόνο ο δεύτερος κατέθεσε “κλειστή” προσφορά, το μεσημέρι της Τετάρτης, κι αυτομάτως του κατακυρώθηκε το δικαίωμα μετάδοσης του αγώνα. Επίσημες ανακοινώσεις, για το ύψος της προσφοράς, δεν έγιναν από τις δύο πλευρές, ωστόσο υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι το κανάλι του Φαλήρου έδωσε 60 με 70 χιλιάδες ευρώ, ποσό που με το ζόρι φτάνει το 1/3 της πραγματικής εμπορικής αξίας του παιχνιδιού.

Για τον άλλον αγώνα των πλέϊ οφ του μπάσκετ, μεταξύ Πανιωνίου-Ρεθύμνου, δεν ενδιαφέρθηκε κανένα κανάλι, επομένως πήγε “στράφι”, ενώ στα αζήτητα κατέληξε και το Diamond League του στίβου, που θα γίνει την Πέμπτη (13/6), στο Οσλο.

Αγνωστη παραμένει, έως τώρα, η τύχη όλων των επόμενων αγώνων που είχε εξασφαλίσει η ΕΡΤ, ανάμεσά τους και την ποδοσφαιρική διοργάνωση “Confederations Cup”, που αρχίζει το Σάββατο, και είχε αγοραστεί μαζί με το Μουντιάλ της Βραζιλίας, αντί 12 εκατ. ευρώ. Στα διεθνή αθλητικά γεγονόταν εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση  (E.B.U.), και το υπουργείο Οικονομικών δε διαθέτει ακόμα δίαυλο επικοινωνίας μαζί της, με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν πολλά ακόμα χρήματα στο προσεχές διάστημα.

(Πηγή: Enet Newsroom)

Σχόλιο: Αφού ρε Μαλακα Σαμαρά θέλεις να κλείσεις την ΕΡΤ, γιατί την βάζεις να αγοράζει δικαιώματα για μεγάλα αθλητικά γεγονότα;

Εγώ ρωτώ έναν μαλακα, αλλά απάντηση δε θα πάρω.

Ο Σαμαράς θα εξυγιάνει την ΕΡΤ; Πλάκα έχει.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, αλλά τα εκατομμύρια σπαταλιούνται κάθε στιγμή, από τους επιόρκους της εξουσίας.

Αφού ρε Μαλακα Σαμαρά θέλεις να κλείσεις την ΕΡΤ, γιατί την βάζεις να αγοράζει δικαιώματα για μεγάλα αθλητικά γεγονότα;

4444

USA - CHINA

USA – CHINA

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1815148

Νέο «έξωθεν» πλήγμα δέχθηκε χθες τα μεσάνυχτα το «success story» της Ελλάδας με την απόφαση της Morgan Stanley Capital International να υποβαθμίσει τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο σε αναδυόμενη αγορά από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η Ελλάδα γίνεται έτσι η πρώτη χώρα μέλος της ευρωζώνης που απεντάσσεται από τη χορεία των αναπτυγμένων αγορών στην οποία εισήλθε το 2001 από την Morgan Stanley, και ο MSCI Greece θα συγκαταλέγεται από το ερχόμενο Φθινόπωρο στις αναδυόμενες μαζί με την Τσεχία, την Αίγυπτο, την Ουγγαρία, το Μαρόκο, τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία.

Το πλήγμα σε ό,τι αφορά τον επικοινωνιακό αντίκτυπο διεθνώς από τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ισχυρό, πόσο μάλλον όταν ανοίγει η πόρτα μιας ενδεχόμενης νέας σοβαρότερης υποβάθμισης και από τον οίκο FTSE η οποία ουσιαστικά αν και εφόσον έρθει, θα είναι η τρίτη στη σειρά αφού ήδη έχει προϊδεάσει για τις προθέσεις της από τον περασμένο Μάρτιο και η Russel  Investments η οποία συμβουλεύει funds με ενεργητικό 2,4 τρις. δολαρίων.

Όσο κι αν η υποβάθμιση ήταν αναμενόμενη και σε κάποιο βαθμό προεξοφλημένη, αφού η Ελλάδα βρισκόταν από πέρυσι σε καθεστώς αναθεώρησης και οι προθέσεις της νεοϋορκέζικης εταιρείας ήταν σε γνώση των χαρτοφυλακίων που ακολουθούν παθητικά τους δείκτες της, δεν παύει να προβληματίζει και να προκαλεί ανησυχία για τις δυνητικές επιπτώσεις της στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Οι δείκτες του MSCI αποτελούν «μπούσουλα» για περισσότερα από 7 τρις. δολάρια επενδυτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, μικρό μέρος των οποίων είναι ακόμη τοποθετημένο στην ελληνική αγορά.

Οι χρηματιστηριακές αρχές εκτιμούν πως ο αντίκτυπος θα είναι επί της ουσίας περιορισμένος, καθώς περιορισμένη ήταν και η στάθμιση των μόλις δύο ελληνικών μετοχών του MSCI Greece στον παγκόσμιο δείκτη MSCI World Index που  είχε υποχωρήσει σε μόλις 0,01% από 0,16% τον Μάιο του 2010 σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Αυτό, ωστόσο, μένει να φανεί στην πράξη όχι μόνο σήμερα-αύριο αλλά σε βάθος μερικών εβδομάδων-μηνών και μέχρι να υλοποιηθεί επίσημα η μετάβαση της αγοράς στο καθεστώς των αναδυόμενων.

Σήμερα στον MSCI Global Standard συμπεριλαμβάνεται (από την 1η Μαΐου 2013) ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ, ενώ πρόσφατα στον MSCI micro cap Greece εντάχθηκαν οι μετοχές Ευρωπαϊκή πίστη, Ικτίνος και Καράτζης.

Το προφανές είναι πως θα εκδηλωθούν ρευστοποιήσεις από παθητικά funds τα οποία ακολουθούν τους δείκτες της MSCI, ή τέλος πάντων, από όσα έχουν απομείνει με θέσεις στην ελληνική αγορά η οποία στην πράξη έχει από καιρού πάψει να αντιμετωπίζεται ως αναπτυγμένη μετά από την κατάρρευση των αποτιμήσεων ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, το «κούρεμα» των ομολόγων, και τα σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη.

Στην πραγματικότητα τα περισσότερα funds που επένδυσαν στην Ελλάδα μετά το 2001, δεν είναι εδώ και πολύ καιρό παρόντα στο Χ.Α.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Αποθετηρίου Αθηνών από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι και το καλοκαίρι του οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές είχαν πραγματοποιήσει καθαρές εκροές άνω των 8,4 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρηματιστήριο, ποσό που ουσιαστικά ενσωματώνει κεφάλαιο, κέρδη και ζημιές που πήραν μαζί τους οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείποντας τις ελληνικές μετοχές.

Στον αντίποδα με αφετηρία το καλοκαίρι του 2012, από τη στιγμή δηλαδή που η πολιτική κατάσταση άρχισε να σταθεροποιείται μετά τις εκλογές, και το σενάριο του grexit άρχισε να χάνει έδαφος, οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές είναι σταθερά καθαροί αγοραστές κάθε μήνα και έχουν πραγματοποιήσει καθαρές εισροές που ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ στις μετοχές του FTSE Large Cap 25  στο διάστημα Ιούλιος 2012-Μάιος 2013.

Το παραπάνω στοιχείο πρέπει να εκτιμηθεί υπό το πρίσμα ότι στη διεθνή αγορά ήταν γνωστά τόσο τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όσο φυσικά και το ενδεχόμενο υποβάθμισης της ελληνικής αγοράς σε αναδυόμενη και προφανώς τα κεφάλαια που εισέρρευσαν στο Χ.Α είναι υψηλότερου ρίσκου.

Θα δεκαπλασιαστεί το βάρος της Ελλάδας

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στον δείκτη MSCI Greece για τις αναπτυγμένες αγορές, όπου παθητικά funds επενδύουν περίπου 3 τρις. δολάρια, η Ελλάδα έχει σήμερα βάρος 2bp (2/10000).

Στις emerging markets αγορές, όπου τα funds παθητικής διαχείρισης επενδύουν περίπου 1,6 τρις. δολάρια, το βάρος της Ελλάδας θα δεκαπλασιαστεί και εκτιμάται ότι, θα φτάσει σε 20 bp σύμφωνα με υπολογισμούς της MSCI.

Με βάση αυτά τα στοιχεία αυτό σημαίνει ότι, αν υπάρχει ίδιο επίπεδο κάλυψης των ελληνικών μετοχών από τα χαρτοφυλάκια των advanced markets και των emerging markets, θα υπήρχε 5πλάσια αξία κάλυψης λόγω της υποβάθμισης σε αναδυόμενη αγορά.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι, ενώ σήμερα στον MSCI Greece συμμετέχουν 2 εταιρείες (με βάση την MSCI μια δεν πληροί τις προϋποθέσεις), στον αντίστοιχο ελληνικό δείκτη για τις Emerging αγορές αναμένεται να υπάρχουν 7 εισηγμένες εταιρείες.

Αυτό που πάντως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες είναι πως οι active fund managers που επιλέγουν εταιρείες με βάση κριτήρια value, δεν ενδιαφέρονται για τον δείκτη, αλλά ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν για τις ίδιες τις εταιρείες με bottom up approach αφού έχουν ξεκαθαρίσει σε ποιες χώρες επενδύουν.

Η… θετική πλευρά 

Υπό την έννοια αυτή, η χθεσινή απόφαση υποβάθμισης μπορεί να έχει διπλή ανάγνωση αφού το ποτήρι μπορεί να το δει κανείς και μισογεμάτο. Η (επι)στροφή αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων θεσμικών χαρτοφυλακίων τα οποία επενδύουν σε αναδυόμενες αγορές έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες. Επαγγελματίες διαχειριστές εκτιμούν πως οι εισροές θα πολλαπλασιαστούν και θα είναι υπέρτερες των εκροών δεδομένου ότι η βαρύτητα του νέου MSCI Greece θα αυξηθεί και συνεπώς η Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί ένα αποδοτικό στοίχημα για τα υψηλότερου ρίσκου funds αφού επί της ουσίας τα χαρακτηριστικά «αναδυόμενης» αγοράς είναι συγκριτικά περιορισμένα με άλλες αγορές, οι δομές της οικονομίας της αλλάζουν, οι προοπτικές ανάκαμψης μεσοπρόθεσμα είναι σημαντικές σε σχέση με την αρχή της υφεσιακής, τα υψηλού ρίσκου επενδυτικά εργαλεία των warrants «ταιριάζουν» στη φιλοσοφία πολλών κερδοσκοπικών χαρτοφυλακίων, οι αποκρατικοποιήσεις είναι μπροστά, ενώ ένα μεγάλο πλεονέκτημα της υποβάθμισης είναι ότι μπορεί να αποδειχθεί «αναζωογονητική» στο μέλλον για δεκάδες εταιρείες της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης οι οποίες θα μπορούν πλέον ευκολότερα να προσελκύσουν εισροές από funds στα οποία σήμερα απαγορεύεται να τοποθετηθούν λόγω χαμηλής αποτίμησης και εμπορευσιμότητας.

Τα κριτήρια υποβάθμισης 

Για την ιστορία, στα αίτια που οδήγησαν στην απόφαση της υποβάθμισης από τον ερχόμενο Νοέμβριο είναι μεταξύ άλλων ότι η ελληνική αγορά δεν πληροί πλέον μια σειρά από κριτήρια όπως ο δανεισμός τίτλων και τα διαθέσιμα μέσα δανεισμού, η δυνατότητα ανοιχτών πωλήσεων (σ.σ: τράπεζες), οι περιορισμοί στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές αλλά κυρίως η χαμηλή κεφαλαιοποίηση των μετοχών.

Τρία είναι τα βασικά κριτήρια που χρησιμοποιεί η MSCI για την κατάταξη των αγορών:

1. Η οικονομική ανάπτυξη
2. Το μέγεθος και η ρευστότητα των εισηγμένων εταιρειών
3. Η πρόσβαση στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά το κριτήριο της οικονομικής ανάπτυξης, αυτό ισχύει μόνο για τις αναπτυγμένες αγορές και προβλέπει ότι το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα πρέπει να είναι για τρία συνεχόμενα χρόνια 25% υψηλότερο από το σχετικό κατώφλι υψηλού εισοδήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας (12.475 ευρώ για το 2011).

Σε ό,τι αφορά το κριτήριο του μεγέθους και της ρευστότητας, λαμβάνονται υπόψη η κεφαλαιοποίηση (1,032 δισ. δολάρια για τις αναδυόμενες και 2,065 δισ. δολάρια για τις αναπτυγμένες), η κεφαλαιοποίηση που βρίσκεται σε διασπορά (516 εκατ. δολάρια για τις αναδυόμενες και 1,032 δισ. δολάρια) και τέλος η εμπορευσιμότητα των μετοχών που για τις μεν αναδυόμενες αγορές ορίζεται σε 15% και για τις αναπτυγμένες σε 20% με βάση τον ετησιοποιημένο λόγο αξίας συναλλαγών (Annualized Traded Value Ratio).

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια προσβασιμότητας στην αγορά υπάρχουν τέσσερις επιμέρους προϋποθέσεις.

Α. Να είναι ανοιχτές σε ξένους μετόχους
Β. Να υπάρχουν διευκολύνσεις στις εισροές και εκροές κεφαλαίων
Γ. Να διακρίνονται από αποτελεσματικό λειτουργικό πλαίσιο
Δ. Να υπάρχει σταθερό θεσμικό πλαίσιο.

Για τις αναπτυγμένες αγορές τα πρότυπα αυτά πρέπει να είναι πολύ υψηλά.

Διαβάστε ακόμη: 

* MSCI: Υποβάθμισε το Χ.Α. σε αναδυόμενη αγορά
* Bloomberg: Ελλάδα, η πρώτη ανεπτυγμένη αγορά που γίνεται… αναδυόμενη

Σχόλιο: Η απόφαση είναι σωστή.

4444

Σε 12 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε αμερικανικό δικαστήριο τον Σιάνγκ Λι, Κινέζο υπήκοο, για την πώληση πειρατικού λογισμικού αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Λι κατηγορήθηκε για την κλοπή λογισμικού από 200 αμερικανικές εταιρείες, και την πώλησή του σε χαμηλή τιμή. Συνελήφθη στη Σαϊπάν τον Ιούνιο του 2011 και παραδέχτηκε φέτος την ενοχή του.
Όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, είναι η πρώτη φορά που ένας Κινέζος υπήκοος διώκεται στις ΗΠΑ για τέτοιου είδους αδίκημα. Στις εταιρείες που «στοχεύτηκαν» περιλαμβάνονται οι Microsoft, Oracle, SAP και Rockwell Automation.

Ο Λι πωλούσε το πειρατικό λογισμικό σε τιμές που κυμαίνονταν από 20 δολάρια μέχρι 1.200, μέσω ιστοσελίδων του, όπου διέθετε πάνω από 2.000 πειρατικούς τίτλους. Τα προγράμματα αποστέλλονταν στους αγοραστές μέσω email.

Η απάτη έγινε γνωστή αφού ένας κατασκευαστής ανακάλυψε ότι λογισμικό της εταιρείας του διατίθετο προς πώληση σε σελίδα του Λι και ενημέρωσε τις αρχές. Ο Λι θα απελαθεί μετά την αποφυλάκισή του.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/234856/ipa-katadiki-kinezou-upikoou-se-12-hronia-fulakisi-gia-peirateia-logismikou/#ixzz2W13sSQ2t
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλιο: Οι εξελίξεις είναι πραγματικά πολύ γρήγορες.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B8%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

«Κάποτε είχαμε βασιλικά διατάγματα σήμερα έχουμε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η σημερινή είναι η 19η στη σειρά στον ένα χρόνο της διακυβέρνησης Σαμαρά» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του από το ραδιομέγαρο όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

4444

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει» να διακόψει το σήμα της ΕΡΤ, χωρίς απόφαση της Βουλής, γιατί όπως είπε, αν το πράξουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας ως παράνομη μία τέτοια κίνηση.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/234830/tsipras-min-tolmisoun-na-kopsoun-to-sima-tis-ert/#ixzz2W1HbQULO
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλιο: Τσιπρα ο Σαμαράς το έκοψε το σήμα της ΕΡΤ, τι θα του κάνεις;

Πλάκα έχει.

Η Χρυσή Αυγή έχει ομάδες κρούσης, εσύ Τσιπρα δεν έχεις, όποτε ο Σαμαράς έστειλε τα ΜΑΤ και έκοψαν το σήμα.

Αυτή την στιγμή έχουμε Χούντα. Ποια βουλή και ποιο σύνταγμα;

4444

ΕΡΤ.

Σε 2.656 ανερχόταν το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΡΤ, με κόστος μισθοδοσίας που φέτος ήταν 92 εκατ. ευρώ και με το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το 2013 να φτάνει τα 205,4 εκατ. ευρώ.

Το ανταποδοτικό τέλος, που εισπράττει η δημόσια τηλεόραση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κυμαίνεται στα 290 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η ΕΡΤ διέθετε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT WORLD και ΕΡΤ HD),

επτά ραδιοφωνικούς με έδρα την Αθήνα (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Kosmos, ΕΡΑ Σπορ, Φιλία, Πέμπτο Πρόγραμμα-Φωνή της Ελλάδας),

τρεις με έδρα τη Θεσσαλονίκη (95,8, 102 και Τρίτο) και 19 περιφερειακούς.

Επιπλέον, τρία μουσικά σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, Χορωδία), το έντυπο «Ραδιοτηλεόραση», την ιστοσελίδα http://www.ert.gr και το ψηφιακό αρχείο.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/234845/sta-92-ekat-euro-oi-misthoi-290-ekat-to-adapodotiko-telos/#ixzz2W1D1ckKe
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%84

Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως.

Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας.

Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες!

Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.

Σχόλιο: Εγώ τα γνωρίζω. Αλλά όχι μόνο εγώ και πολλοί άλλοι που βγάζουν χρήμα από την ΕΡΤ. Εγώ δεν βγάζω τίποτα.

Σας το έχω γράψει: η ΕΡΤ είναι μιζαδορικο μαγαζί.

Δεν λυπάμαι που κλείνει αυτή η ΕΡΤ.

4444

http://www.thestival.gr/society/item/104449-22flegomena22-tweets-apo-kogianni3a-kedikogloy-ti-salagkoydi-poy-den-mporoyse-na-pei-kalimera-poios-ti-diorise-me-3500-eyrzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwcebfzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiw-to-mina3b

“Φωτιά” έχει βάλει τις τελευταίες ώρες στο twitter με τις αναρτήσεις του ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιώργος Κογιάννης, ο οποίος…

εξαπολύει κατηγορίες στον Σίμο Κεδίκογλου.

Δείτε τί έχει αναρτήσει:

-Σίμο Κεδ τη Ματίνα Ρέτσα ποιός την έβαλε στην ΕΡΤ με 4000 το μήνα και την έχεις να σηκώνει τα τηλεφωνα στο γραφείο σου;.. Ξυπνήστε!!!…

-Σίμο Κεδ. τον Λιάτσο ποιός τον έβαλε στην ΕΡΤ για να τη μετατρέψει σε Πετρούλα TV;;.. ΕΣΥ!!.. Ξυπνήστε…

-Σίμο Κεδ την Ανθή Σαλ. που δεν μπορούσε να πεί ούτε το “καλημέρα” ποιός τη διόρισε με 3500 € το μήνα; ΕΣΥ!!.. Ξυπνήστεεε…

-Σίμο Κεδ την Ανθή Σαλ. που δεν μπορούσε να πεί ούτε το “καλημέρα” ποιός τη διόρισε με 3500 € το μήνα; ΕΣΥ!!.. Ξυπνήστεεε…

-Σίμο Κεδ ποιοί έριξαν στα τάρταρα την τηλεθέαση που ειχε η ΕΡΤ όταν εδωσες εντολή να μας ξηλώσουν; Αυτοί που διόρισες ΕΣΥ!!.. Ξυπνήστεεε…

-Σίμο Κεδ όταν όλοι είμαστε διμηνήτες συμβασιούχοι ποιός με παρέμβαση του πατέρα του υπέγραψε συμβαση αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ; ΕΣΥ! Ξυπνήστε

Σίμο Κεδ ποιός πήγε με έξοδα της ΕΡΤ για μετεκπαιδευση στο CNN; ΕΣΥ!!!.. Και επιστρέφοντας πήγες συμπαρουσιαστής της Κορομηλά στο Μεγκα..

Σίμο Κεδ ποιός έφαγε χαστούκι στο διάδρομο της ΕΡΤ απ τον μακαρίτη Πριμ γιατι ήταν ανεπίδεκτος μαθήσεως;.. ΕΣΥ!…

-Σίμο Κεδ ποιός διόρισε το στρατό των συμβούλων και παρασυμβούλων τον τελευταιο χρόνο στην ΕΡΤ με 1 εκατ το χρονο κόστος; ΕΣΥ! Ξυπνήστεεε…

Σίμο Κεδ οταν περνούσε ο Νίκος Σίμος απο τη βουλη ως Δ/σ της ΕΡΤ ποιός του είπε: πρώτη απόφαση θα φας τον Κογιάννη απο διευθ ειδήσεων; ΕΣΥ!

Σχόλιο: Όπως σας έγραψα, η ΕΡΤ είναι ένα μαγαζί της μίζας και της κοματοκρατιας.

Ο Κεδικογλου προήρθε μέσα από αυτό. Βύσμα ήταν ο άνθρωπος.

Αυτοί οι απατεώνες θα εξορθολογήσουν την ΕΡΤ και θα την κάνουν ανεξάρτητη; Η απάντηση είναι όχι.

Κλείνουν την ΕΡΤ και θα την ξανανοίξουν βάζοντας τους δικούς τους και διαγράφοντας τα παλιά.

Θέλουν η καινούρια ΕΡΤ να μην έχει σχέση με την παλιά. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα βγουν ωφελημένοι. Πολύ ωφελημένοι.

Εγώ θέλω όσοι προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ να μην έχουν μονιμότητα. Έτσι κάθε φορά που θα αλλάζει η κυβέρνηση, θα μπορεί να προσλαμβάνει τους δικούς της.

Όχι δεν στενοχωριέμαι που κλείνει αυτή η ΕΡΤ.  Όπως δεν στεναχωρήθηκα που έκλεισε η ΥΕΝΕΔ.

Η καινούρια ΕΡΤ θα ξανανοίξει τον Αύγουστο στο περίπου.

Σωστά ο Σαμαράς την κλείνει και την ξανανοίγει μετά από τρεις μήνες περίπου. Από άποψη τακτικής, είναι σωστή. Θα μπορεί ήρεμος να κάνει ότι γουστάρει αυτός και η συμμορία του.

Σωστή η τακτική.

4444

Πολιτικά Ερμαφρόδυτοι.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21797.htm

-Mη χτυπιέσαι, δεν πρόκειται να μπεις στη Βουλή αν πάμε σε εκλογές…

Αυτήν την ατάκα επαναλαμβάνει τις τελευταίες ώρες ο Σαμαράς στον Βενιζέλο, ντυμένη με ακόμη πιο πεζοδρομιακές ατάκες.
Στο μεταξύ όλες οι διαδυκτυακές ψηφοφορίες των πολιτών είναι σύμφωνες με το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ειδικά αν ο κόσμος γλιτώσει και μεγάλο μέρος του χαρατσιού μέσα στο χαράτσι, θα ψηφίσει δαγκωτό για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, οι εξελίξεις έχουν ως εξής

Σε περιδίνηση βρίσκεται η κυβέρνηση, με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και των πρόωρων εκλογών μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση αιφνιδίασε με την απόφασή της να κλείσει την εθνική ραδιοτηλεόραση, αιφνιδιάστηκε, όμως, από την έκταση των αντιδράσεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών ο οποίος σε δήλωσή του χαρακτήρισε αδιανόητη την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. …

Σχόλιο: Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης δεν βγάζουν κιχ. Ο Σαμαράς τους κρατά γερά. Έχουν φθαρεί τόσο πολύ και το ξέρουν.

Άλλωστε μόνο σχιζοφρενείς στις επόμενες εκλογές θα ψηφήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εξαιρούνται όσοι κάνουν πραγματικές μπίζνες.

Αν ψηφίζεις Κουβελη και κάνεις μπίζνες, βγάζεις παραδάκι, κατανοητό. Διότι αν δεν βγάζεις παραδάκι, πρέπει να είσαι σχιζοφρενής για να ψηφήσεις ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ. Που έχουν καταστρέψει την χώρα.

Ο Σαμαράς συσπειρώνει όσους είναι με το μνημόνιο και την Τρόικα.

Μόνο σχιζοφρενείς ψηφίζουν ΝΔ και Σαμαρά, ενώ χάνουν χρήμα και ζωή. Το λέω αυτό γιατί ακούω τους εμπόρους να διαμαρτύρονται, αλλά δε τους άκουσα να λένε: να ρίξουμε το Σαμαρά και την κυβέρνηση. Όποτε τζάμπα διαμαρτύρονται.

Το πρόβλημα είναι πολιτικό, δεν είναι οικονομικό.

4444

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8492.html

Επιτέλους κάποιοι ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στους Γερμανούς – Το Βέλγιο καταγγέλλει τη Γερμανία για χαμηλούς μισθούς, δήλωνε πριν από το περασμένο Πάσχα ο δημοσιογράφος που εξηγούσε ότι οι εταίροι κατηγορούν τους Γερμανούς για αθέμιτο ανταγωνισμό επειδή πληρώνουν εκατομμύρια εργαζόμενους με 3 έως 4 ευρώ την ώρα, αμοιβή χωρίς ασφάλιση, επικαλούμενοι επιπρόσθετα το άγνωστο στον πολύ κόσμο γεγονός ότι στη Γερμανία εργάζονται περίπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε εταιρίες που δεν πληρώνουν ούτε φόρους ούτε ασφαλιστικές………εισφορές!

Άτυπες ειδικές οικονομικές ζώνες με την ανοχή της Ευρώπης των Λαών, λες κι αυτή είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε!

Εν τω μεταξύ, μαθαίνομε από την τρέχουσα ειδησεογραφία, ότι η Γερμανία έχει κερδίσει σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή της κρίσης, λόγω της πτώσης των επιτοκίων των ομολόγων της. Αυτό επισημαίνει το Ινστιτούτο της Παγκόσμιας Οικονομίας που εδρεύει στο Κίελο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι πληρωμές επιτοκίων το 2012 ήταν χαμηλότερες κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τις εκτιμήσεις. Για φέτος η εξοικονόμηση αγγίζει τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με το Bloomberg που μεταδίδει την έρευνα, μετά το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο και την ανησυχία ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, η Γερμανία έχει γίνει «ασφαλές καταφύγιο» και με αποτέλεσμα να αυξήσει τις τραπεζικές καταθέσεις κατά 3 δισεκατομμύρια μόνο για φέτος.

Μπορεί να έστειλαν, λοιπόν, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτήν τη επιστολή καταγγελίας της Γερμανίας οι Βέλγοι, –η τύχη της αγνοείται, χαμένη στους δαιδαλώδεις διαδρόμους προς την Commission – αλλά όλοι οι ειδικοί αναλυτές  συμφωνούν ότι η ομάδα της Φράου Καγκελαρίου και των συμμάχων της, θα τις κερδίσουν τις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Η Ευρώπη, λοιπόν, της Δημοκρατίας, της Ισονομίας και της Αδελφοσύνης, τροφοδοτείται με δουλοπάροικους στην παραγωγική της βάση, παρασυρμένους μέσα στις στάχτες που αφήνει στο πέρασμά του αυτός ο ιδιότυπος πόλεμος που λέγεται νεοφιλελευθερισμός.

Οι λαοί, κυριευμένοι από το δόγμα του σοκ, όχι του γνωστού, αλλά του άλλου σοκ από την έλλειψη οράματος και άξιων ηγεσιών σε καιρούς χαλεπούς.

Διότι, δυστυχώς, «δεν είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε», όπως τον παλιό καλό καιρό που ο κακός κεφαλαιοκράτης εκμεταλλευόταν την εργατική δύναμη για να πλουτίζει.

Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα κι από αυτά που γίνονται στις ιστορίες με τους δράκους και τα φίδια.

Είναι η απορρύθμιση του συστήματος αξιών ολόκληρων κοινωνιών, είναι η απουσία του κράτους δικαίου από κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, είναι τα κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών που εξαϋλώνονται, είναι η γαλήνη και οι ελευθερίες των πολιτών αυτού του κόσμου που παραβιάζονται, καταστατικοί, συνταγματικοί χάρτες που ποδοπατούνται σαν κουρελόχαρτα.

Όπου χρειάζεται, υπάρχουν μικροσκοπικοί κυβερνήτες, πρωθυπουργεύοντες σφουγγοκωλάριοι για να εφαρμόσουν τα δόλια σχέδια αυτής της επίμονα συνεχιζόμενης, υπερεθνικής απάτης.

Και βέβαια, απέναντι δεν είναι οι Γερμανοί, ο γερμανικός λαός, που επιβουλεύεται το μέλλον μας.

Είναι η απαίτηση των «αγορών» για τριμηνιαίες  λογιστικές καταστάσεις, χωρίς κανείς  ποτέ να ενδιαφέρεται αν και πόσο είναι φαλκιδευμένες αυτές οι  καταστάσεις ούτε για το πώς και πόσοι άνθρωποι υποφέρουν πίσω από αυτά τα νούμερα των λογιστικών καταστάσεων ή πόσοι πιστεύουν σ’ αυτούς τους αριθμούς των διάφορων, διαχρονικά πλαστών, παλιών και καινούριων, «success stories»…

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21801.htm

Όλο το βράδυ ο σύζυγος της Μαρίας Σαράφογλου Αλαφογιώργος, παρέα με την Φάνη Παπαθανασίου που ειδικεύεται στα ρεπορτάζ του 6ου Στόλου περιέλουζαν με μπινελίκια τον Κεδίκογλου και τον Στουρνάρα. Το τι είπε ο στόμας τους δεν λέγεται. Από αυτούς τους δύο κυρίους 3 χρόνια τώρα ακούγαμε μόνο τα κελεύσματα των καθεστωτικών κυβερνήσεων. Ο κ. Παπαθανασίου δεν συγκινήθηκε ούτε από τις αυτοκτονίες των συμπολιτών του εξαιτίας της κατοχικής μπότας. Ο κ. Αλαφογιώργος δεν είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί αρνούμενος να υπηρετήσει κατοχικές κυβερνήσεις και αρμόδιους υπουργούς κατοχικών κυβερνήσεων. Οι περικοπές μισθών και συντάξεων, ο ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των συμπολιτών τους δεν τους ενόχλησε.
Μόνο όταν οι συγκεκριμένοι είδαν ότι κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους βγήκαν στα κάγκελα.
Αλήθεια πόσες ηρωικές παραιτήσεις είχαμε στην ΕΡΤ εξαιτίας της χούντας των Μνημονίων;
Σ΄αυτό το κωλοχανείο της Αγίας Παρασκευής δεν υπήρχε ούτε ένας δημοσιογράφος να παραιτηθεί αντιδρώντας στα Μνημόνια; Ούτε ένας;
Αντίθετα όποιον διευθυντή και να τους βάζανε αυτοί χορεύανε στον ρυθμό του.
Μάλιστα το συγκεκριμένο δίδυμο φώναξε στο στούντιο και τον δημοσιογράφο Αλκη Πασαλίδη, ο οποίος δήλωσε ότι μεγάλωσε στο Χαιδάρι κι ότι αυτοί που έκλεισαν την ΕΡΤ θα έπρεπε να νοσηλευθούν στο Δαφνί η στο Δρομοκαίτειο.
Αυτό ήταν το επίπεδο της “αντίστασης” ως τα ξημερώματα…

Σχόλιο: Η ΕΡΤ είναι μαγαζί βυσμάτων. Για να δουλέψεις στην ΕΡΤ, έπρεπε να είσαι βύσμα.

Ο Απατεώνας ο Σαμαράς το ξέρει, όποτε τους κλείνει και φτιάχνει μια καινούρια ΕΡΤ, σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα και της συμμορίας του.

Βενιζέλος, Κουβελης συμφωνούν. Στην καινούρια ΕΡΤ θα έχουν ποσόστωση.

Η ουσία της υπόθεσης είναι ποιος κλείνει την ΕΡΤ. Ο Σαμαράς, ένας απατεώνας. Τον εμπιστεύεστε; Εγώ όχι.

Το οργανόγραμμα της ΕΡΤ, δείχνει πόσο προβληματική είναι. 6 λογιστήρια!!!!

Η ΕΡΤ είναι εύκολη υπόθεση για τον Σαμαρά.

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/06/09/%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA/

Η Ελλάδα, αν και ουδέποτε υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη ούτε εξέφρασε ποτέ ανάγκη για προσέλκυση εργατικού δυναμικού, δέχθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες άοπλη εισβολή* από κύματα λαθρομεταναστών, οι οποίοι σήμερα αγγίζουν τον αριθμό των 2 εκατομμυρίων**.

Έτσι δεν προκαλούν έκπληξη τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην έκθεση The Shadow Economy του βρετανικού Institute of Economic Affairs, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών του ΟΟΣΑ στο ποσοστό παράνομων μεταναστών που εργάζονται στη χώρα επί συνόλου των απασχολουμένων.

Οι μάλλον συντηρητικές εκτιμήσεις του βρετανικού ινστιτούτου επιβεβαιώνονται από το πόρισμα των επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το 2012.

Από τις συνολικά 19.083 επιχειρήσεις που υποβλήθηκαν σε έλεγχο το περασμένο έτος προέκυψε ότι το 42% των ανασφάλιστων εργαζομένων είναι αλλοδαποί χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σε απόλυτα μεγέθη και με βάση τις δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης, πάνω από 200.000 παράνομοι μετανάστες δουλεύουν στη μαύρη εργασία, το οποίο μεταφράζεται σε απώλεια πάνω από €800 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Από τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την εκπαίδευση μέχρι τις αστικές συγκοινωνίες και τα σωφρονιστικά ιδρύματα, οι “νόμιμοι” ή μη μετανάστες επιταχύνουν την ήδη εκτεταμένη φθορά στις υποδομές του κράτους, απομυζώντας υπερπολύτιμους οικονομικούς πόρους.

Με την ανεργία στο ιλλιγιώδες 27%, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να φιλοξενεί ούτε ένα μετανάστη.

*Έχουμε πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνεργους, έχουμε και ένα ποτάμι παράνομων μεταναστών – περίπου 2 εκατομμύρια – που εισρέουν μέσω των συνόρων μας, κυρίως από τη Βόρεια Αφρική, καθώς και από τα ταραχώδη σημεία της Μέσης Ανατολής και τη Νοτιοανατολικής Ασίας.

Απόσπασμα ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση «Economic Ideas Forum» που διοργάνωσε το Centre of European Studies στη Φινλανδία, 7 Ιουνίου 2013.

**Στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας γίνονται τον τελευταίο χρόνο όσα δεν έγιναν για πολλά χρόνια. Και τα κάναμε με όλες τις προϋποθέσεις ανθρώπινης μεταχείρισης. Δεν πυροβολούμε εμείς άοπλα γυναικόπαιδα στα σύνορα, ούτε βουλιάζουμε καράβια με λαθρομετανάστες. Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε και «άοπλη εισβολή».

Απόσπασμα ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 2013.

Σχόλιο: Στο ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης, η Ελλάδα έχει τους ποιο ηλίθιους Αριστερούς.

Η Αριστερά της Ελλάδος παραδοσιακά είναι ηλίθια. Αυτό το άρθρο καλά είναι να το διαβάσουν.

Ο Κουβελης αυτός ο Άθλιος, έλεγε ότι θα φτιάξει 100.000 σπίτια για να στεγάσει τους Λαθρομετανάστες!!!!

Οι Αριστεροί είναι έκτος πραγματικότητας στην Ελλάδα.

Το Δουβλίνο 2 γιατί ψηφίστηκε; Ποιος το ψήφησε; Γιατί το ψήφησε;

Η Ελλάδα πρέπει να προστατευτεί από τους Λαθρομετανάστες σε θεσμικό επίπεδο.

Αυτό σημαίνει σκληρή νομοθεσία και σκληρή φύλαξη των συνόρων και φυσικά να φύγει από το Δουβλίνο 2.

Οι ηλίθιοι έλληνες αριστεροί, διαμαρτύρονταν, γιατί έγινε ο φράκτης στον Έβρο.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνουν.

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι σημαντικό.

Οι νεοέλληνες δεν είναι ρατσιστές αλλά όταν έχεις δυο εκατομμύρια λαθρομετανάστες, έχεις σοβαρό πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα καθημερινής συνύπαρξης.

Έχεις αύξηση εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα εγκληματικότητα που γίνεται ακόμα ποιο σκληρή. Σκοτώνουν ανθρώπους για λίγα ευρώ.

Η Χρυσή Αυγή, αν φερθεί έξυπνα, θα ξεπεράσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος κάνει την Υπέρβαση και δείξει ότι έχει μυαλό, θα σαρώσει στα ποσοστά.

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/06/10/%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-cia-%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7/#more-45936

Ο Edward Snowden, ένας πρώην τεχνικός της CIA, ήταν ο βασικός πληροφοριοδότης της Washington Post και του Guardian, σχετικά με το απόρρητο πρόγραμμα συλλογής ηλεκτρονικών δεδομένων PRISM της αμερικανικής NSA.

Ο 29χρονος, που ζήτησε ο ίδιος την αποκάλυψη του ονόματός του, έχει διαφύγει στο Χονγκ Κονγκ και προτίθεται να ζητήσει «άσυλο από όλες τις χώρες που πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου και αντιδρούν στην θυματοποίηση της ιδιωτικής ζωής».

Ο Snowden δήλωσε ότι εργαζόταν στην NSA ως υπάλληλος της εταιρείας Booz Allen Hamilton και αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του, καθώς απογοητεύτηκε από τον Obama ο οποίος συνέχισε τις πολιτικές του προκατόχου του.

Η συμβουλευτική εταιρεία τεχνολογίας Booz Allen επιβεβαίωσε ότι ο 29χρονος είναι υπάλληλος της και εργαζόταν για λογαριασμό της λιγότερο από τρεις μήνες.

«Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα», δηλώνει ο Snowden και υποστηρίζει ότι «συλλέγουμε περισσότερα ψηφιακά δεδομένα επικοινωνιών από τις ΗΠΑ παρά από τους Ρώσους».

Ο 29χρονος ανέφερε ότι έφυγε από τη Χαβάη όπου εργαζόταν και κέρδιζε περίπου 200.000 δολάρια το χρόνο, εγκαταλείποντας τη φίλη του χωρίς να της πει που πηγαίνει για να μην την εκθέσει σε κίνδυνο.

«Είμαι πρόθυμος να τα θυσιάσω όλα αυτά, επειδή δεν μπορώ να έχω καθαρή συνείδηση επιτρέποντας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να καταστρέφει την ιδιωτική ζωή, την ελευθερία, τις βασικές ελευθερίες στο Internet για όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο».

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Snowden πριν από τρεις εβδομάδες αντέγραψε τα απόρρητα έγγραφα της NSA στο γραφείο του στη Χαβάη και είπε στον προϊστάμενο του ότι χρειάζεται «μια με δυο εβδομάδες άδεια» γιατί έχει ανάγκη να κάνει μια θεραπεία σχετικά με προβλήματα επιληψίας που τον ταλαιπωρούσαν.

Στις 20 Μαΐου μετέβη στο Χονγκ Κονγκ και είπε ότι πήγε εκεί διότι θεωρεί ότι υπάρχει ένα «πνεύμα δέσμευσης υπέρ των ελευθεριών της έκφρασης και στο δικαίωμα της πολιτικής διαφωνίας».

4444

http://www.ert.gr/eidiseis/epistimi/erevna-nea/story/166590/epistimones-kataferan-na-krypsoun-dedomena-se-xronikes-trypes#.UbeP65z4I2A

Ένας νέος μανδύας αορατότητας, που δημιούργησαν Αμερικανοί ερευνητές, δεν κρύβει αντικείμενα στον χώρο, αλλά κρύβει γεγονότα στον χρόνο, κάνοντας διαδοχικές «χρονικές τρύπες» στη ροή του φωτός που μεταδίδεται μέσω μιας οπτικής ίνας.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να κρύψουν σχεδόν τα μισά δεδομένα (ποσοστό 46%) που μετέφερε το φως και ευελπιστούν ότι στο μέλλον θα βελτιώσουν κι άλλο την αποτελεσματικότητα της τεχνικής τους, η οποία στην ουσία «σβήνει» τα γεγονότα από την ιστορία, σαν να μην συνέβησαν ποτέ.

Μεταξύ άλλων δυνητικών πρακτικών εφαρμογών, ο μανδύας θα μπορούσε μελλοντικά να κάνει πολύ πιο ασφαλείς τις οπτικές τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο, «εξαφανίζοντας» τα μεταφερόμενα δεδομένα και κάνοντας έτσι δύσκολη τη ζωή σε όσους θα ήθελαν να κρυφακούσουν και να υποκλέψουν στοιχεία.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Πέρντιου της Ιντιάνα, με επικεφαλής τον καθηγητή της σχολής ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών Άντριου Γουάινερ και τον βοηθό του Τζόζεφ Λούκενς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», διευκρίνισαν ότι «χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά να γίνει, εωσότου η εν λόγω μέθοδος βρει πρακτική εφαρμογή, όμως χρησιμοποιεί τεχνολογία που μπορεί να ενσωματωθεί ομαλά στην υπάρχουσα υποδομή τηλεπικοινωνιών».
Ο πρώτος που πρότεινε να δημιουργηθεί ένας χρονικός μανδύας, ήταν το 2010 ο φυσικός Μάρτιν Μακ Κολ του Imperial College του Λονδίνου.

Πέρυσι, ερευνητές του πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον φυσικό Αλεξάντερ Γκαέτα, ανακοίνωσαν τον πρώτο χρονικό μανδύα στον κόσμο, όμως ήταν πολύ μικρότερων δυνατοτήτων σε σχέση με τον νέο μανδύα αορατότητας. Επίσης, ο προηγούμενος χρονικός μανδύας απαιτούσε ένα πολύπλοκο λέιζερ, ενώ η νέα τεχνική χρησιμοποιεί κοινά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις εμπορικές οπτικές τηλεπικοινωνίες.
Η νέα τεχνολογία βασίζεται στη «χειραγώγηση» του χρονισμού των παλμών του φωτός, με δεδομένο ότι το φως -που είναι ταυτόχρονα κύμα και σωματίδιο- διαδίδεται σαν τα κύματα της θάλασσας. Αν, τη στιγμή που ένα κύμα ανεβαίνει, ένα άλλο κατεβαίνει, όταν συναντηθούν, η συμβολή μπορεί να οδηγήσει στην αλληλοεξουδετέρωσή τους.

Χρησιμοποιώντας κάτι ανάλογο με το φως, οι Αμερικανοί επιστήμονες πέτυχαν να δημιουργήσουν «τρύπες» του φωτός, εξαφανίζοντας μέσα σε αυτές τα δεδομένα που μεταφέρει το φως μέσω των οπτικών ινών.

Οι «χρονικές τρύπες» -δηλαδή η απόκρυψη των πληροφοριών- είναι δυνατό να επαναλαμβάνονται με συχνότητα 12,7 gigabits ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα κατάλληλη για εμπορικές εφαρμογές.

Ο μανδύας, στην πραγματικότητα, δεν χειραγωγεί τον χρόνο, αλλά τα φωτόνια, τα σωματίδια του φωτός που μεταφέρουν τα γεγονότα (τις πληροφορίες) στον χρόνο.

«Φανταστείτε ότι παίρνουμε ένα τμήμα ποταμού και ωθούμε ένα μέρος του προς τα εμπρός κι ένα άλλο προς τα πίσω, έτσι ώστε να δημιουργούνται τρύπες εκεί όπου δεν υπάρχει πια καθόλου νερό… Με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε τη ροή του φωτός, ωθώντας το εμπρός και πίσω στο χρόνο, αποφεύγοντας έτσι συμβάντα που αλλιώς θα το διατάρασσαν», δήλωσε ο Γουάινερ. «Οι ωτακουστές δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι το σήμα έχει καμουφλαριστεί, επειδή δεν φαίνεται καθόλου ότι κάποιο σήμα έχει σταλεί» δήλωσε ο Λούκενς.

Επεσήμανε ότι είναι προφανείς οι εν δυνάμει εφαρμογές στο πεδίο του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας (καθόλου τυχαία, η νέα έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο ‘Αμυνας των ΗΠΑ), αλλά και από μεγάλες εταιρίες, που επίσης αναζητούν ύψιστη ασφάλεια στις επικοινωνίες τους.

Μέχρι τώρα, η ερευνητική έμφαση είχε δοθεί στη δημιουργία μανδυών από τεχνητά «μετα-υλικά», που «ξεγελούν» το φως και εξαφανίζουν στο χώρο αντικείμενα από τα μάτια του παρατηρητή.

Σταδιακά, όμως, οι μανδύες επεκτείνονται στην εξαφάνιση συμβάντων και δεδομένων στο χρόνο, χωρίς μάλιστα να απαιτούν ειδικά και εξεζητημένα υλικά.

Τελικά, το «ιερό δισκοπότηρο» θα είναι ένας ενιαίος χωροχρονικός μανδύας, που θα μπορεί να εξαφανίσει ταυτόχρονα τα αντικείμενα στο χώρο και τα συμβάντα στο χρόνο.

Όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον.

4444

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=60925&category_id=87

Τα παγκόσμια αποθέματα σχιστόλιθου είναι εξαιρετικά υψηλά και μπορούν να καλύψουν την κατανάλωση πετρελαίου για περισσότερο από μία δεκαετία…

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας εκτίμησε ότι υπάρχουν «τεχνικά εκμεταλλεύσιμα» αποθέματα σχιστολιθικού πετρελαίου ύψους 345 δισ. βαρελιών σε 42 χώρες που ερεύνησε, τα οποία αντιστοιχούν στο 10% των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

Το υπουργείο είχε κάνει στο παρελθόν εκτίμηση μόνο για τα σχιστολιθικά αποθέματα των ΗΠΑ, την οποία αναθεώρησε προς τα πάνω (στα 58 δισ. βαρέλια από 32 δισ. βαρέλια). Η έκθεση του υπουργείου σημειώνει πάντως ότι οι εκτιμήσεις είναι «πολύ αβέβαιες».

Ο ρυθμός της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου εκπλήττει συνέχεια τους ασχολούμενους με τις προβλέψεις από τότε που εφαρμόσθηκε πριν από 10 χρόνια η πρωτοποριακή μέθοδος γεώτρησης και διάσπασης – γνωστή ως «fracking» – σχιστολιθικών βράχων της Αμερικής.

Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου αναφέρει ότι σήμερα μόνο οι ΗΠΑ και ο Καναδάς παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο από σχιστόλιθο σε εμπορεύσιμες ποσότητες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, τα μεγαλύτερα αποθέματα σχιστολιθικού πετρελαίου έχει η Ρωσία (75 δισ. βαρέλια), ενώ μετά τις ΗΠΑ ακολουθούν η Κίνα (32 δισ. βαρέλια), η Αργεντινή (με 27 δισ. βαρέλια) και η Λιβύη (με 26 δισ. βαρέλια).

Η έκθεση αναφέρει ότι τα παγκόσμια αποθέματα φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά 47% λόγω των αποθεμάτων σχιστολιθικού αερίου.

Το ερώτημα, αν άλλες χώρες μπορούν να επαναλάβουν την επιτυχία της Βόρειας Αμερικής όσον αφορά τη γεώτρηση και διάσπαση των σχιστολιθικών βράχων έχει εξάψει το ενδιαφέρον των γεωλόγων και των διπλωματών.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ μειώθηκαν σε χαμηλό 16 ετών, αναδιατάσσοντας τον χάρτη του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου.

Η παραγωγή από τον σχιστόλιθο συνέβαλε στο να τεθεί οροφή στην αύξηση των τιμών του αργού στα 120 δολάρια το βαρέλι.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ανέρχεται σε περίπου 90 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, που σημαίνει ότι τα παγκόσμια αποθέματα σχιστολιθικού πετρελαίου καλύπτουν την κατανάλωση για 10,5 χρόνια.

Σχόλιο: Ο πλανήτης Γη έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε μεγάλες ποσότητες.

Αυτό θα βοηθήσει την Παγκόσμια οικονομία. Θα υπάρξει ανάπτυξη.

Σε 10 χρόνια, αλλάζει και η τεχνολογία. Σημαντικός παράγων.

Η Αμερική έχει ενεργειακό πλεονέκτημα. Πως θα το χρησιμοποιήσει;

4444

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=42746&category_id=89

Ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το χρέος της Ελλάδας, αλλά και τις… δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, δημοσιεύει σήμερα το Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα μπορεί να κρύβει έναν άσσο στο μανίκι της, αν ακούσει την απαίτηση του λαού να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο με την ΕΕ».

Το κράτος χρωστά περίπου 400 δισ. ευρώ ($517 δισ.)  σε ιδιώτες ομολογιούχους, σε ΔΝΤ και ΕΚΤ και σε άλλους πιστωτές.

Σχεδόν 252 δισ. ευρώ από αυτά προέρχονται από επίσημους οργανισμούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.α) που χρησιμοποίησαν το status τους για να αποφύγουν τις απώλειες από την αναδιάρθρωση του χρέους.

Σε περίπτωση λοιπόν που η χώρα φύγει από ευρώ, αυτά τα χρήματα αυτόματα εξανεμίζονται από τις διεκδικήσεις των οργανισμών.

«Η Ελλάδα έχει ακόμα μερικά δυνατά χαρτιά για επαναδιαπραγμετευτεί τη λιτότητα. Όλοι φοβούνται την ελληνική αποχώρηση από ευρώ γιατί θα χάσουν λεφτά και πολιτικά κεφάλαια», υποστηρίζει ο Τζον Γουίτακερ, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ.

Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αναφέρει το Bloomberg, έχουν «ρίξει» λεφτά στην Ελλάδα, η οποία τους χρωστά συνολικά 80 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι χθες ακόμα 4,2 δισ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία της χώρας από το EFSF.

Επιπλέον και η ΕΚΤ θα χάσει από μια αποχώρηση της Ελλάδας. Κατ’ αρχάς, αγόρασε κυβερνητικά ομόλογα 50 δισ. ευρώ προκειμένου να μειώσει τις αποδόσεις και να διατηρήσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου.
Παράλληλα, το σύστημα Target2, δείχνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας χρωστά στους εταίρους της 104 δισ. ευρώ.
Συνεπώς περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη η  ΕΚΤ «θα πρέπει να ζητήσει από τα υπόλοιπα μέλη επιπλέον κεφάλαια. Και αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ευρωζώνη» υποστήριξε ο οικονομολόγος Ντάρεν Γουίλιαμς της  AllianceBernstein Holding LP.

«Θα ήταν ένα σημαντικό χτύπημα. Οπότε ναι οι Έλληνες έχουν κάποιο πλεονέκτημα».

Σχόλιο: Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Οι νεοέλληνες ψηφίζουν πολιτικούς όπως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που είναι υποταγμένα αντικείμενα. Πλήρως υποταγμένα αντικείμενα. Πολιτικοί που στην ουσία είναι απατεώνες και ψεύτες και κάνουν προσωπικές μπίζνες.

Ποιος θα πάει να διαπραγματευτεί;

Ο Σαμαράς είναι σκυλάκι. Ο Βενιζέλος το ίδιο. Ο Παπαδημος το ίδιο. Ο Γιωργάκης το ίδιο.

Ναι η Ελλάδα έχει δυνατά χαρτιά, πρέπει όμως να έχει και ηγεσία.

Εγώ το έχω γράψει πολλές φορές. Ψηφήστε Χρυσή Αυγή, ψηφήστε Ανεξάρτητους Έλληνες, ψηφήστε ΚΚΕ.

Ψηφήστε κάτι που θα ταράξει τα νερά.

4444

http://olympia.gr/2013/06/12/%CE%B7-digea-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-902-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1/

Η οικογένεια κλικλίκου. Να την χαιρόμαστε.

Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΛΙΚΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΑΤΣΙ…. (από τον ΣΥΝ Αχαΐας)

Οι περισσότεροι θα έχετε ήδη δει την διαφήμιση της Digea, του νέου ψηφιακού
πάροχου των ιδιωτικών καναλιών, με πρωταγωνιστή την οικογένεια. Κλικλίκου.

Αν όχι, απολαύστε την στο http://www.youtube.com/watch?v=1TmHdrbECF0 είναι
μια μεγάλου budget διαφημιστική υπερπαραγωγή, με τα κανάλια να
αυτοδιαφημίζονται και φυσικά να μην εξηγούν τα παρακάτω.

Οι περισσότεροι θα θυμάστε ότι όταν η ΕΡΤ ανακοίνωνε την έναρξη της ψηφιακής
τηλεόρασης στην Ελλάδα, τρέχαμε να πληρώσουμε και να πάρουμε κάτι κουτάκια
για να πιάνουμε τα νέα κανάλια, και από τότε όταν αγοράζαμε νέα τηλεόραση ή
DVD-R video πληρώναμε το κάτι παραπάνω και φροντίζαμε να έχουν ενσωματωμένο
ψηφιακό δέκτη ώστε να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα με αυτά που μας λέγανε για την
εξέλιξη στις τηλεοπτικές μεταδώσεις.

Φυσικά, σας φαίνεται αυτονόητο ότι οι συσκευές αυτές θα συνεχίσουν να
λειτουργούν και με την Digea.

Για ξανασκεφτείτε το! Η οικογένεια Κλικλίκου δεν σας τα λέει όλα ξεκάθαρα.

Το πρότυπο που θα εκπέμψει η Digea ΔΕΝ είναι συμβατό με την πλειοψηφία των
συσκευών με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη που έχουν πουληθεί στην χώρα μας. Η
οικογένεια Κλικλίκου θεωρεί λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να αγοράσετε νέο ψηφιακό
δέκτη.

Εν συντομία, το πρότυπο που είχε ανακοινωθεί και εκπέμπει ήδη η ΕΡΤ είναι
το DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) mpeg2 ενώ η αγαπητή Digea
(τα ίδια τα κανάλια δηλαδή) αποφάσισε να υιοθετήσει το DVB-T mpeg4 το οποίο
ΔΕΝ μπορούν να αποκωδικοποιήσουν οι περισσότερες συσκευές.

Εάν αγοράσατε την ωραία σας τηλεόραση πρόσφατα (το τελευταίο 6μηνο),
ανήκετε πιθανότατα στους λίγους τυχερούς και δεν θα έχετε πρόβλημα. Εάν πάλι
όχι, θεωρείται ότι πιο φυσικό η απαξίωση του εξοπλισμού σας. Αγοράστε τώρα
πάλι κινέζικα εξωτερικά κουτιά – δέκτες και καλώδια για να συνοδέψουν την
λεπτή σας LCD και αυξήστε και τα τηλεκοντρόλ στο τραπεζάκι σας. Πετάξτε το
DVD video recorder σας διότι αυτό δεν σώζεται ούτε με εξωτερικό δέκτη.

Θα πείτε, δεν πειράζει, αφού το DVB-T mpeg4 είναι καλύτερο, χαλάλι.

Αν μη τι άλλο, το 4 είναι μεγαλύτερο του 2 άρα καλύτερο θα είναι. Όμως και εδώ
κάνετε λάθος, έτσι μας κάνανε να νομίζουμε!

Τα κανάλια θα εκπέμπονται και πάλι σε 4:3 (!!!) standard definition, με εξαίρεση τον ΣΚΑΙ που ήδη εκπέμπει 16:9. Δηλαδή, θα μπορούσαν κάλλιστα να εκπέμψουν στο συμβατό mpeg2 και πάλι θα είχαν δυνατότητα για καλύτερης ανάλυσης σήμα.

Θα πείτε πάλι, δεν πειράζει, η Digea λέει ότι ο εξωτερικός δέκτης που
χρειάζομαι είναι φτηνός και η οικογένεια Κλικλίκου δεν ενοχλείται που θα
βάλει άλλο ένα κουτί με καλώδια και κοντρόλ στο σαλονάκι της, δεν βαριέσαι
βρε αδελφέ ας πάρω και εγώ ένα. Και πάλι λάθος.

Ας δούμε τι απάντησε η Digea σε κάποιον που τους ρώτησε που θα βρει αυτό τον περίφημο οικονομικό δέκτη http://www.sdtv.gr/smf/archive.php?topic=13054.0 . Βέβαια σίγουρο είναι ότι σύντομα θα εμφανιστεί και φθηνό μοντέλο made in Pouthena με ποιότητα εικόνας χειρότερη από αυτή που βλέπουμε τώρα, design Αφρικανικής φριτέζας κάρβουνου και διάρκεια ζωής κουνουπιού. Ψήνεστε να το καμαρώνετε δίπλα στην TV σας;

Άρα γιατί mpeg4?

Διότι είναι φθηνότερο για τα ίδια τα κανάλια που μόνα τους κάνανε την Digea και μόνα τους αποφασίσανε για το mpeg4.

Διότι θα χωρέσει περισσότερους σταθμούς από τις ίδιες συχνότητες και έτσι θα
γεμίσουμε ευκολότερα με κάθε είδους telemarketing..

Πράγμα το οποίο δεν θαήταν τόσο κακό εάν δεν γινόταν και πάλι στις πλάτες του κάθε ένα από εμάς που πλήρωσε για τηλεοράσεις, video & εξωτερικούς δέκτες οι οποίοι θα γίνουν άχρηστοι. Να πουλήσουν και κάτι τα καταστήματα, κρίση έχουμε. Στο κάτω κάτω, ας διατηρούσαν οι σταθμοί ένα σήμα συμβατό με τις συσκευές μας και μετά να κάνανε εκπομπή και σε mpeg15 και όποιος μετά ήθελε, ας αγόραζε νέο δέκτη.

Σκεφτείτε το λίγο καλύτερα. Δεν σας λένε ότι εάν δεν αλλάξετε εξοπλισμό
δεν θα μπορείτε να έχετε κάποια επιπλέον υπηρεσία. Σας ακυρώνουν τον
εξοπλισμό σας και σας λένε ή τον αλλάζετε ή πάπαλα. Υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία
ότι τα τηλεοπτικά κανάλια θα πρέπει να γίνουν ψηφιακά, αλλά δεν είπε ότι
πρέπει να γίνουν mpeg4 για να τραβάμε τα μαλλιά μας.

Ούτε η γιαγιά μου δεν
πέταξε την παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση όταν άρχισαν οι έγχρωμες εκπομπές στην
Ελλάδα, αλλά καλούμαστε εμείς να πετάξουμε συσκευές με ηλικία 1 χρόνου ή να
γεμίσουμε κουτιά, καλώδια και τηλεκοντρόλ το σαλόνι μας για να πλουτίσει ο
κάθε Μπόμπολας, Ψυχάρης ….

Εάν παίρνατε αυτοκίνητο και σας καταργούσαν την βενζίνη θα το βρίσκατε
φυσιολογικό; Κουζίνα φυσικού αερίου και σας καταργούσαν το αέριο; Εάν
αγοράζατε ραδιόφωνο και καταργούσαν τα FM? Εάν αγοράζατε απλό κινητό και σας
λέγανε να πάρετε νέο διότι τώρα βγήκε η νέα video κλήση υψηλής ευκρίνειας
και το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας GSM καταργείται? Ας μην αναφέρουμε την
περίπτωση τώρα που πήραμε φόρα, να ξανααλλάξουμε το τηλεοπτικό πρότυπο σε
κανένα χρόνο.

Μη μένεις πάλι απλός (τηλε)θεατής. Αντέδρασε, ή κλείσε την ριμάδα την
τηλεόραση και άσε την οικογένεια Κλικλίκου να πάει να κλικλιστεί. Άλλαξε
συχνότητα και όχι τηλεόραση!

http://syn-achaias.pblogs.gr/2010/00/h-diaskedastikh-oikogeneia-kliklikoy-kai-to-kryfo-haratsi.html

Σχόλιο: η λύση δεν είναι να αγοράσεις τηλεόραση. Η λύση είναι το Διαδίκτυο.

22:00 με 24:00 βλέπω Bloomberg. Εκείνη την ώρα δεν βλέπω Ελληνική τηλεόραση.

Επίσης προτιμώ να βλέπω προγράμματα από το διαδίκτυο.

Μπορώ να δω ποδόσφαιρο.

Έχω σύνδεση Cyta με ονομαστική ταχύτητα 4 Mbytes. Πραγματική δε ξέρω.

Η λύση είναι στο διαδίκτυο.

20:00 με 21:00 βλέπω CNN.

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι είναι κλέφτες και σκέπτονται μόνο την τσέπη τους.

Αν είναι να αγοράσετε τηλεόραση, αγοράστε μια που να συνδέετε με το διαδίκτυο και να βλέπετε κανάλια μέσα από το διαδίκτυο. Τέρμα οι κεραίες.

Αν θέλετε κεραία, πάρτε δορυφορική.

11/06/2013

4444

Η δικαίωση του Καμένου του Πρόεδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αν στην Ελλάδα είχαμε πραγματική δικαιοσύνη, πολλοί θα είχαν πάει φυλακή.
Με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή Ελλάδα δεν βλέπει φως.
Τους κρατούν με τι μίζες που τους έχουν δώσει.
Ο Σημίτης δεν ξέρει τίποτα για τις μίζες τους Άκη; Γιατί τον Προστατεύουν τον Γερμανόφιλο;

4444

Ο Γιουνγκερ την αγαπαει την Ελλάδα. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι δικό του πρόβλημα.

Αν στην Ελλάδα είχαμε μια πραγματική κυβέρνηση, όλοι αυτοί οι φιλέλληνες θα μπορούσαν να την βοηθήσουν αποτελεσματικά και με το σωστό τρόπο.

Όταν κάποιος αγαπά ένα κράτος, οποιοδήποτε κράτος, θέλει να το βοηθήσει.

Όμως πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή οργάνωση.

Αυτό που λένε διάφοροι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και κανένας δε θα τη βοηθήσει, είναι τρίχες.

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται σοβαρούς ανθρώπους στις κυβερνήσεις και στους οργανισμούς.

Όταν εγώ λέω, ότι σε 4 χρόνια, η Ελλάδα μπορεί να γίνει τοπική υπερδύναμη, δε το λέω τυχαία. Ξέρω τι λέω. Εγώ δεν είμαι Σαμαράς και Γιωργάκης κλπ

Εγώ δε θα καταργούσα ποτέ τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης μέσω συγχώνευσης.

Όλες τις προσλήψεις θα τις έκανα μέσω ΑΣΕΠ.

Η Δικαιοσύνη θα έβγαζε γρήγορες αποφάσεις.

Ας μην τα πολυλογώ, Νεοέλληνα θα έβγαζες πολύ χρήμα, το ίδιο και οι Σύμμαχοι σου. Αυτοί που σέβονται τα δικαιώματα σου.

Εγώ θα είχα φτιάξει το Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Οι Γενοκτονίες πρέπει να αναγνωρίζονται.

Όταν στήριζα τον Τάσο Παπαδόπουλο στο σχέδιο Ανάν, κάτι τύποι σαν τον Γιωργάκη έλεγαν στο Τάσο πες ναι, πες ναι, γιατί θα απομονωθείς.

Όταν τα διάβαζα με έπιαναν τα γέλια. Ο Τάσος οδήγησε την Κύπρο μια χαρά. Αντί οι Κύπριοι να του δώσουν και δεύτερη θητεία, έβγαλαν τον Χριστόφια που τους κατέστρεψε.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21766.htm

Κι ενώ σύμφωνα με το πόρισμα Πεπόνη οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου δεν έχουν δηλώσει 6 εκατ. Ευρώ, κάτι που σύμφωνα με δημοσιεύματα, δικαιολογεί την τυχόν λαθροχειρία του πρώην υπουργού Οικονομικών η Ζωή Κωνσταντοπούλου δείχνει αποφασισμένη-για μυστηριώδεις λόγους-να κυνηγήσει στο Τελ Αβίβ την φαντασίωση ότι πίσω από τον Μιωνή κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου!

Έτσι λοιπόν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρισκάρει να γίνει ολοκληρωτικά ρεζίλι τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της που τρέχει πίσω από την συγκεκριμένη θεωρία συνομωσίας. Πέρα από αυτό οι βουλευτές της Προανακριτικής που ετοιμάζονται να πάνε στο Τελ Αβίβ θα χρεώσουν τον λογαριασμό του ελληνικού λαού με τα έξοδά τους σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Πάντως-σύμφωνα με πληροφορίες- ο επιχειρηματίας ετοιμάζει “θερμή υποδοχή” στο κλιμάκιο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις με το που πατήσει το πόδι του στο αεροδρόμιο του Τελ Αβιβ. Στο μεταξύ στα ΜΜΕ του Ισραήλ υπάρχουν  σφόδρα επικριτικές αναφορές για την ασυλία των νεοναζιστών στην Ελλάδα και την υπόγεια σχέση αστικών κομμάτων με την Χρυσή Αυγή.

Η αίσθηση που υπάρχει για την ελληνική Βουλή και την συγκεκριμένη Προανακριτική είναι ότι εξαιτίας του αντισημιτισμού που κυριαρχεί στο ελληνικό κονοβούλιο αλλά και στην ελληνική κυβέρνηση μπήκε στο στόχαστρο ο Ελληνοεβραίος επιχειρηματίας, το υπόμνημα του οποίου ήταν αναλυτικότατο ως προς τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας του, η οποία σημειωτέον αγοράστηκε από την τράπεζα του κ. Λάτση.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Καπερνάρος και οι υπόλοιποι του κλιμακίου προτιμούν να ταξιδέψουν ως το Ισραήλ αντί να πάνε ως την Mεταμόρφωση Χαλανδρίου, να ρωτήσουν τον Μπόμπολα και τους άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες και εκδότες που τα ονόματά τους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, αν είχαν δηλωμένα τα ποσά.

Στο μεταξύ η Anti-Defamation League, (ADL), μια πανίσχυρη οργάνωση  που ιδρύθηκε το 1913 “για να σταματήσει η δυσφήμιση του εβραϊκού λαού και να εξασφαλίσει τη δικαιοσύνη και δίκαιη μεταχείριση για όλους”, σε ανάρτησή  της στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρεται στην προσβολή στην μνήμη των 6 εκατ. Εβραίων του Ολοκαυτώματος από τον βουλευτή Κασιδιάρη αλλά και στον πρωθυπουργό Σαμαρά που απέσυρε το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, κόντρα σε μια πρόσφατη δέσμευσή του στους  Ελληνες Εβραίους της Θεσσαλονίκης στις 19 Μαρτίου. Η ADL συγχαίρει τον Σάμπι Μιωνή για την στάση του απέναντι στους αρνητές του Ολοκαυτώματος και στέκεται στον χαρακτηρισμό “Εβραίος” που του αποδίδουν οι διώκτες του.
Για να δούμε τι θα συμβεί στο Ισραήλ με το ελληνικό κλιμάκιο της Βουλής.

Σχόλιο: Αυτό το ταξίδι θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Σαμαρά και την ΝΔ. Όσο αφορά την Χρυσή Αυγή και τον Κασιδιάρη θα έρθουν σε πραγματικά δύσκολη θέση. Η άρνηση τους ολοκαυτώματος, θα κόψει ψήφους.

Σωστά η Ζωή Κωνσταντόπουλου πάει στο Ισραήλ να πάρει κατάθεση από τον Μιωνή.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί και να τελειώνουμε. Η ιστορία δεν είναι υποκειμενική. Δεν είναι κάτι αφηρημένο.

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2589.html

Ρεπορτάζ : Θάνος Πασχάλης
(από την Ελευθεροτυπία)
Καταργείται στην πράξη ο θεσμός του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δια της… συγχωνεύσεως.

Με το σχέδιο νόμου Μανιτάκη ο Γενικός Επιθεωρητής-ένας ιδαίτερα επιτυχημένος θεσμός-συγχωνεύεται με… το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσια Διοίκησης συστήνοντας ένα πολυδαίδαλο οργανισμό αντί μιας ευέλικτης μονάδας που μέχρι σήμερα παρήγαγε σημαντικά αποτελέσματα στην αποκάλυψη της διαφθοράς στο δημόσιο..

Οι αλλαγές αυτές βρίσκουν κάθετα  αντίθετο τον Λέανδρο Ρακιντζή ο οποίος κάνει λόγο για σαφή παραπληροφόρηση και αστοχία του Αντώνη Μανιτάκη

Ο κ.Ρακιντζής αναφέρεται μιλώντας στην “Ε” και σε μιά σημαντική έρευνα που διεξάγεται αυτή την περίοδο και αφορά φαινόμενα εκβιασμών σε βάρος ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ απο κυκλώματα που δρούν εκτός και εντος του Οργανισμού…

1.Εμφανίζεστε κάθετα αντίθετος στη συγχώνευση της υπηρεσίας σας, όπως προωθείται στο σχέδιο νόμου του κυρίου Μαντιτάκη, με αυτή του Σώματος επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Γιατί? Έχει ο κ. Μανιτάκης πιστεύετε κρυφές προθέσεις ελέγχου και καθοδήγησης του νέου εκκολαπτόμενου ελεγκτικού Σώματος σε επίπεδο προσώπων η ρόλου του?

ΛΡ. Η συγχώνευση αυτή δε θα προσθέσει τίποτα στην αποτελεσματική λειτουργία του ελεγκτικού συστήματος της Δημόσιας Διοίκησης. Αντίθετα η γραφειοκρατική δομή που προτείνει  δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα όπως:

Αλλοιώνει το χαρακτήρα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  ως μικρής και ευέλικτης Υπηρεσίας με επιτελικό ρόλο,
Δυσχεραίνει σημαντικά την παρακολούθηση, το συντονισμό και την αξιολόγηση των ιδιαίτερων Σωμάτων και Υπηρεσιών Επιθεώρησης και Ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν λύνεται και μάλλον επιτείνεται το πρόβλημα της επικάλυψης της δράσης ορισμένων ιδιαίτερων Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου,

Δυσκολεύει την υλοποίηση του καταρτισθέντα από την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα Οδικού Χάρτη για την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς ο ρόλος του Γενικού Επιθεωρητή  ως σημαντικού επιχειρησιακού βραχίονα  αναβαθμίζεται και είναι διακριτός και θυμίζω ότι μετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή που υποστηρίζει το έργο το νεοσύστατου θεσμού του Εθνικού Συντονιστή,

Η συγχώνευση δημιουργεί ενδεχομένως σύγχυση τόσο στη διοίκηση όσο και στους πολίτες, δεδομένου ότι έχει καταξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως ανεξάρτητος θεσμός, έξω από τις δομές των Υπουργείων,

Με τη συγχώνευση αυτή, ούτε ο θεσμός του Γενικού Επιθεωρητή  ενισχύεται κατ’ ουσίαν, ούτε πραγματική εξοικονόμηση πόρων επιτυγχάνεται, καθόσον ιδίου μεγέθους εξοικονόμηση μπορεί να επιτευχθεί διαφορετικά.
Εμείς έχουμε προτείνει εναλλακτικά την διατήρηση του θεσμού  και την ενοποίηση ορισμένων Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου σε ένα ενιαίο Σώμα.

Η πρόταση αυτή θεωρούμε πώς αποτελεί την κατάλληλη εναλλακτική λύση, ώστε  να  επιτευχθεί μείωση του συνολικού χρόνου και κόστους, η ευκολότερη ομαδοποίηση και τυποποίηση, η ευχερέστερη διενέργεια συνδυασμένων και η αποφυγή ταυτοχρόνων  επιθεωρήσεων και ελέγχων, η αποτελεσματικότερη αξιολόγηση του έργου των ελεγκτικών μηχανισμών και ο αποτελεσματικότερος συντονισμός τους.

Δεν μπορώ να κρίνω τις προθέσεις του Υπουργού, άλλωστε αυτές κρίνονται εκ του αποτελέσματος, πιστεύω όμως, ότι υπάρχει παραπληροφόρηση διότι ο κ. Υπουργός μίλησε για συγχώνευση ισοτίμων υπηρεσιών, πράγμα αναληθές καθ’ όσον ο Γενικός Επιθεωρητής  είναι υπέρτερος θεσμός, που ελέγχει, αξιολογεί, συντονίζει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης , που είναι μια εκ των υπηρεσιών ελέγχου και συνεπώς πρόκειται περί ανομοίων καταστάσεων.

Μετά από 10 χρόνια επιτυχούς παρουσίας του θεσμού δεν υφίσταται ουδείς λόγος μετελιξής του και μάλιστα προς τα πίσω.

Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις.

2.Τα 10 χρόνια λειτουργείτε με πλήρη ανεξαρτησία. Είχατε όμως περιπτώσεις που κάποιοι κυβερνητικές παράγοντες με εύσχημο τρόπο η ακόμη και απαιτητικό επιχείρησαν να παρεμποδίσουν κάποια έρευνα?

Λ.Ρ. Ουδέποτε. Αυτό μπορούν να το διαβεβαιώσουν και οι συνεργάτες μου, αλλά κυρίως καταφαίνεται από τα πορίσματά μας. Μπορεί μερικοί να μην συμφωνούν, αλλά κανείς ποτέ δεν τόλμησε να πει, ότι είναι αποτέλεσμα παρεμβάσεων.

3.Τον περασμένο Φεβρουάριο στείλατε στον κ. Μανιτάκη πάνω απο 2000 ποινικές υποθέσεις με υπόλογους, για ποινικά αδικήματα, δημοσίους υπαλλήλους. Προχώρησε η έρευνα και υπάρχουν αποτελέσματα ?

Λ.Ρ. Πράγματι έστειλα στον κ. υπουργό στοιχεία που αφορούν σε ποινικές υποθέσεις υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που κοινοποιήθηκαν στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή. Οι υποθέσεις αυτές αφορούν στην παρέμβαση του  προκειμένου να αρχίσει ή να επισπευθεί η πειθαρχική διαδικασία για τους υπαλλήλους κατά των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ποινικά αδικήματα που αποτελούν ταυτόχρονα και πειθαρχικά παραπτώματα ή εκδόθηκαν για τον ίδιο λόγο παραπεμπτικά βουλεύματα ή καταδικαστικές αποφάσεις καθώς και να υπενθυμίσει την υποχρέωση θέσης τους σε αργία  μετά την θέσπιση του νόμου 4093/12, όπου αυτό επιβάλλεται.

Θεωρώ πως τα στοιχεία αυτά   θα συντελέσουν στον εντοπισμό του  σταδίου στο οποίο ευρίσκεται η διαδικασία του πειθαρχικού τους ελέγχου.

Επί του παρόντος τα στοιχεία αυτά διασταυρώνονται από το Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και αναμένω ενδιαφέροντα ευρήματα, μολονότι διαφαίνεται κάποια δυστοκία.

4.Την περίοδο αυτή ερευνάτε τον ΕΟΠΥΥ. Υπάρχουν κάποια πρώτα ευρήματα?

Λ.Ρ. Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικά θέμα. Κατόπιν καταγγελίας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί φυσιοθεραπευτές, που εξεβίαζαν ασθενή για να εγκριθεί η μετάβασή του στο εξωτερικό για νοσηλεία, παραπέμφθησαν στην επ’ αυτοφόρω διαδικασία.

Προκειμένου να διερευνηθεί εάν είχαν διασυνδέσεις με υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ συγκροτήθηκε με εντολή μου  μικτό κλιμάκιο ελέγχου. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και την υποβολή του σχετικού πορίσματος θα προταθεί η αναμόρφωση ολοκλήρου της διαδικασίας, έτσι ώστε η έγκριση να γίνεται τάχιστα και να αποκλείεται εκμετάλλευση της ανάγκης των ασθενών.

5.Η διαφθορά και η φοροδιαφυγή είναι οι δύο πληγές που ακόμη δεν επουλώνονται στη χώρα μας. Δεν αντέχουν οι πολιτικοί ταγοί να συγκρουστούν με κάποια κυκλώματα η ακόμη και ορισμένοι απο αυτούς έχουν λαμβάνειν καθώς χρηματοδοτούνται από τέτοιους κύκλους ?

Λ.Ρ. Έχει αναφερθεί ότι η διαφθορά στοιχίζει στη χώρα 20.000.000.000 ευρώ ετησίως και η φοροδιαφυγή τα διπλάσια. Σαφώς για την πάταξή τους απαιτείται ισχυρά πολιτική βούληση με αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών.

Αλλά χωρίς την ταχεία και αποτελεσματική απόδοση της δικαιοσύνης και την αποτελεσματική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών δεν αναμένουμε σημαντική πρόοδο.

Σχόλιο: Σας το έχω γράψει εδώ και χρόνια. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τώρα η ΔΗΜΑΡ, είναι συμμορίες. Δημιουργούν την διαφθορά και την προστατεύουν.

Αν εγώ είχα την εξουσία, σε καμία περίπτωση δε θα καταργούσα τον θεσμό του Επιθεωρητή της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Σαμαράς όμως είναι κάθαρμα και απατεώνας και ψεύτης, το ίδιο και οι υπόλοιποι.

Ο Μανιτακης εξυπηρετεί υπόγεια και βρωμερά συμφέροντα, διαφορετικά έχουμε έναν ηλίθιο για υπουργό. Και στις δυο περιπτώσεις πρέπει να φύγει.

Αξίζει νεοέλληνα να παλέψεις για την ανεξαρτησία του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

4444

Ντινοπουλος: Γελοιοποιήθηκε όσο αφορά την υπόθεση της ΕΡΤ.
Ο Ντινοπουλος έκανε βρώμικη επίθεση στον Χατζηνικολάου και την RealNews.
Αυτοί είναι οι βουλευτές. Άθλια υποκείμενα.
Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο στην Ιστορία.

4444

Ο Γιουνκερ ήρθε και μας είπε το καινούριο παραμύθι.
Πολύ παραμύθι ρε Γιουνκερ. Ο Σαμαράς, ένα υποταγμένο αντικείμενο.
Σόιμπλε άσε τα σάπια και δώσε στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Άιντε με τα παραμύθια.
Αν εγώ ήμουν στην Εξουσία θα τα ζητούσα αμέσως. Σιγά μη καθόμουν να ακούω τον Σόιμπλε και φυσικά θα είχα κάνει κούρεμα το 2010.
Αλλιώς θα κουνούσα το μαντήλι στους Γερμανούς.
Ποιος στοιχηματίζει ότι ο Σόιμπλε και η Μερκελ θα έσπαζαν τα τηλέφωνα για να βρουν έναν αποδεκτό συμβιβασμό;

4444

4444

CNN SUPERMAN 01 04 100613

4444

Boeing projects a demand for more than 35,000 new airplanes over the next 20 years, valued at $4.8 trillion.

The company released its annual Current Market Outlook (CMO) today in Paris, forecasting the world fleet to double over the next two decades. Both passenger traffic and cargo traffic are expected to grow 5 percent annually.

“This forecast gives us confidence as we increase our production rates and invest in new products like the 777X and 787-10X,” said Randy Tinseth, vice president of Marketing, Boeing Commercial Airplanes. “Airlines are demanding more efficiency and that is exactly what we’ll be giving them.”

The single-aisle market, served by Boeing’s Next-Generation 737 and the future 737 MAX, is the main driver of the forecast and continues to show strength. 24,670 new airplanes will be needed in this segment due to the growth of low-cost carriers and airlines from emerging markets.

Widebodies, such as Boeing’s 747-8, 777 and 787 Dreamliner, also make up a large part of the forecast. 8,590 new airplanes will be needed in this segment, fueled in part by airlines replacing their older fleet with new, more fuel-efficient airplanes.

New Airplane Deliveries: 2013-2032
Region Airplane deliveries
Asia-Pacific 12,820
Europe 7,460
North America 7,250
Latin America 2,900
Middle East 2,610
C.I.S. 1,170
Africa 1,070
World Total 35,280

Douglas A. McIntyre
Read more: Boeing Raises 20-Year Sales Forecast – 24/7 Wall St. http://247wallst.com/2013/06/11/boeing-raises-20-year-sales-forecast/#ixzz2VtuPAnkT

4444

ELLADA XRYSH AUGH MIXALOLIAKOS KOINOULEYTIKH OMADA 01 01 200513

http://www.lifo.gr/now/media/28744

«Χορευτής, συγγραφέας, γευσιγνώστης, πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων, επιτιθέμενος σε γυναίκες, βουλευτής της Χρυσής Αυγής και φερόμενος ως οδηγός του αυτοκινήτου διαφυγής σε ρατσιστικό μαχαίρωμα, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της Νεο-ναζιστικής Αναγέννησης», γράφει σε θέμα του το Vice, χαρτογραφώντας το προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη.

«Είναι νέος, μαυρισμένος, γυμνασμένος, κάνει αποτρίχωση. Δεν κυκλοφορεί ποτέ χωρίς τα aviator γυαλιά ηλίου του, ενώ το κούρεμά του παραπέμπει περισσότερο σε Μεσογειακό playboy παρά σε υπέρμαχο της ευγονικής.

Ο φυσικός κληρονόμος της Χρυσής Αυγής, είναι ο στρατηγός ενός νέου μοντέλου στρατού που διοχετεύει την συσσωρευμένη οργή από τους ελληνικούς δρόμους, σε κάτι που εύκολα θα μπορούσε να παίξει σε βίντεοκλιπ του Benny Benassi.

Ο τριανταδυάχρονος Κασιδιάρης έχει ήδη πέσει στο ραντάρ σας -απλά δεν μπορέσατε εκείνη τη στιγμή ίσως να συνδέσετε ένα όνομα με το πρόσωπό του- λέει το Vice στους (ξένους) αναγνώστες του και αναφέρει το περιστατικό με την Λιάνα Κανέλλη: Πέρσι τον Ιούνιο ένα βίντεο στο οποίο ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του KKE έγινε viral. Μετά το περιστατικό, ο Κασιδιάρης κρατήθηκε κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Όπως θα έκανε κάθε λογικός πολιτικός, ο Κασιδιάρης έσπασε την πόρτα και το έσκασε.

Από την κρυψώνα του στα γραφεία του κόμματος, υπερασπίστηκε τις πράξεις του: «Έκανα ότι θα έκαναν εκατομμύρια Έλληνες – όταν κάποιος σε χτυπάει στο κεφάλι, πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου».

Μόνο που η γραμμή υπεράσπισης του Ηλία δεν στέκει γιατί δεν τον είχε χτυπήσει κανείς στο πρόσωπο; ο ίδιος είχε πετάξει ένα ποτήρι με νερό σε μια γυναίκα (τη βουλευτή Ρένα Δούρου) που καθόταν απέναντί του στο τραπέζι, προτού η Κανέλλη σηκωθεί για να τον αντιμετωπίσει.

Αυτός την έσπρωξε και μετά την χτύπησε στο στόμα.

Σε όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα, οι αντίπαλοί του έτριβαν τα χέρια τους και περίμεναν η υποστήριξη προς τη Χρυσή Αυγή να καταρρεύσει. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Μέσα σε λίγες ώρες, ένα γκρουπ στο Facebook που υποστήριζε τον Κασιδιάρη απέκτησε άλλα 6,000 μέλη και τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις ανέβηκαν κατά 2%.

Ο ελληνικός λαός είδε τη μάσκα να πέφτει από το πρόσωπο του νεοφασισμού, και τους άρεσε, σημειώνει το Vice.

Mερικές εβδομάδες αργότερα, ο Κασιδιάρης μπήκε στο Κοινοβούλιο, με 13,937 ψήφους από την Περιφέρεια Αττικής.

Τον περασμένο μήνα, οι συνάδελφοί του στο Κοινοβούλιο ψήφισαν για δεύτερη φορά για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Αυτή τη φορά ώστε να μπορεί να δικαστεί για επίθεση, όσον αφορά στο περιστατικό με το χαστούκι. Η στάση του Κασιδιάρη, φαίνεται να είναι μια στάση εντελώς ηλίθιου νταηλικιού – αφού ζήτησε και ο ίδιος την άρση της δικής του ασυλίας αλλά και απαντά στην Κανέλλη, την γυναίκα που ο ίδιος χτύπησε, με μήνυση. Είναι ο Έλληνας Κλίντον, αφού προσποιείται την αθωότητά του, μόνο που αυτός χτυπάει γυναίκες, αντί να κοιμάται μαζί τους.

Από μια άποψη η μήνυσή του στην Κανέλλη είναι βασικό στοιχείο των νομικών παιχνιδιών. Από μια άλλη σκοπιά όμως, είναι μια μάλλον βρεφική και εξαιρετικά εκνευριστική αντιμετώπιση. Είναι γεννημένος κλαψιάρης (σ.σ whiner) – οι ομιλίες του περιλαμβάνουν μακροσκελή μουγκρητά και παράπονα που συνδέονται χαλαρά μεταξύ τους, που εκφράζει ως απάντηση σε μια σειρά από σκιώδεις «εχθρούς», τα μίντια, την «ελίτ», τους Μπαγκλαντεσιανούς, τους Αιγύπτιους και τους Σιωνιστές, όλοι αυτοί καταδιώκουν τον Ηλία αλλά και «εμάς».

To μπέρδεμα που αρθρώνει, μπλέκοντας ερασιτεχνικές θεωρίες συνωμοσίας με περιστασιακά γεγονότα, συνεχίζει το Vice, δεν είναι ακριβώς εύγλωττο, αλλά τουλάχιστον φαίνεται να έχει έναν γνήσιο θυμό. Και μέσα από τις καυτές ριπές αυτής της οργής, προσφέρει ένα είδος αισθηματικής ευγλωττίας στους υποστηρικτές του.

Η Ελλάδα είναι ένα βήμα μετά την οργή και το μόνιμα οργισμένο πρόσωπο του, είναι η ενσάρκωση αυτής της ανέκφραστης οργής της χώρας. Σε μια από τις πρώτες ομιλίες του στο Κοινοβούλιο, το παιδί θαύμα διάβασε εδάφια από Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, ένα αρχαίο, κατασκευασμένο κείμενο, εξαιρετικά αγαπητό στους Ευρωπαίους αντισημιτιστές ακόμα και πριν από τον Χίτλερ.

Περιγράφοντας τα δικά του νομικά προβλήματα, διάβασε το πρωτόκολλο 19: «Για να αφαιρέσουμε το γόητρο της ανδρείας από το πολιτικό έγκλημα, θα τους καθίσουμε στο εδώλιο των κατηγορουμένων δίπλα με τους κλέφτες, τους δολοφόνους και τους κάθε λογής φτηνούς και ταπεινούς εγκληματίες».

«Θα έλεγα ότι είναι κάπως σαν καρικατούρα», δήλωσε η Άννα Στάμου, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του Μουσουλμανικού Συνδέσμου της Ελλάδας. «Μέσα στο πολιτικό σύστημα έχει να παίξει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Και αυτός ο ρόλος είναι πολύ βολικός.

Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι οργισμένος, θέλει να τιμωρήσει τους πολιτικούς.

Όπως όταν χτύπησε την Κανέλλη, αυτό ερμηνεύτηκε από κάποιους ως χτύπημα στην πολιτική τάξη. Είναι η “αγενής φωνή” τους». Το περιστατικό με την Κανέλλη άφησε τον Κασιδιάρη καλύτερα από πριν.

Και πράγματι, ακόμα και η δίκη του σε υπόθεση απόπειρας δολοφονίας, επίσης μοιάζει να του επιτρέπει να φύγει νικητής.

Οι κατηγορίες που καταχωρήθηκαν το Μάρτιο, πάνε πίσω στο 2007, σε μια επίθεση εναντίον ενός καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένα πάρκινγκ, όπου σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Κασιδιάρης έπαιξε το ρόλο του οδηγού διαφυγής. Η δίκη ήταν παρωδία, όπως αναφέρει το Vice.

Η Χρυσή Αυγή είχε κυκλοφορήσει φωτογραφίες με διάφορους «μπράβους» με ξυρισμένα κεφάλια για να μαλακώσει τον δικαστή, ενώ το αστέρι της ημέρας, αφού αθωώθηκε, στάθηκε περήφανα στα σκαλιά και ανακοίνωσε ότι ήθελε να «τρίψει την απόφαση στα μούτρα» των μίντια που είχαν μεταδώσει τις κατηγορίες εναντίον του.

«Πολλοί θέλουν τη Χρυσή Αυγή να μείνει στο περιθώριο», είπε, «αλλά είμαστε εδώ, πιο δυνατοί από ποτέ και πολύ σύντομα θα διοικούμε». Η δίκη ήταν κωμική στο τέλος, λέει η Στάμου.

«Ο δικαστής ήταν τόσο εκφοβισμένος; το δικαστήριο ήτανε γεμάτο μπράβους. Για μένα, τα δικαστήρια είτε φοβούνται την Χρυσή Αυγή, είτε είναι με το μέρος της».

Ο Κασιδιάρης δικάστηκε μόνο μια φορά, αλλά παραμένουν πολλά στοιχεία που υποδεικνύουν τη συμμετοχή του στις συνεχιζόμενες βίαιες «περιπολίες» της Χρυσής Αυγής.

Ο ακροδεξιός Fernando Lamas όπως χαρακτηρίζει το Vice τον Ηλία, έκανε τη θητεία του σε ένα ελίτ σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, την 35η Μοίρα Καταδρομών, στην Κύπρο.

Από τότε πέρασε το χρόνο του διδάσκοντας τις θανατηφόρες λαβές που έμαθε και στην εικόνα που ακολουθεί ποζάρει για ένα εγχειρίδιο οδηγιών step by step.

«Τώρα είναι προσεκτικός σχετικά με την εμπλοκή του σε βία», τονίζει η Στάμου. «Εκπαιδεύουν τους νέους να χτυπάνε κόσμο. Παιδιά, κάτω των 18 που δεν μπορούν να κατηγορηθούν. Δεν το κάνουν οι ίδιοι. Είναι σαν συμμορία: έχουν ένα σύστημα, και πρώτη γραμμή και οπισθοφυλακή».

 Υπάρχουν φήμες ότι η οργή Κασιδιάρη πηγάζει από ένα περιστατικό όπου αλλοδαποί του έστησαν ενέδρα και τον έδειραν ως αντίποινα.

Από τότε, αυτό που ήταν προσωπικό, έγινε πολιτικό.

«Νομίζω ότι έχει μπλέξει σε πολλές συγκρούσεις με αναρχικούς και κομμουνιστές, έχει φάει ξύλο σε πολλές περιπτώσεις», δηλώνει ο Γιάννης Μπαμπούλιας, ένας δημοσιογράφος που έχει καλύψει εκτεταμένα την Χρυσή Αυγή, άρα είναι αρκετά θυμωμένος, αρκετά πληγωμένος από αυτό».

Η πιο απλή απάντηση όμως όσον αφορά το τι τον οδήγησε τόσο μακριά, είναι ότι ο φασισμός είναι στο αίμα του.

Ο παππούς του, σύμφωνα με ισχυρισμούς ήταν συνεργάτης των Ναζί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς αν αυτό όντως ισχύει μια που τα αρχεία καταστράφηκαν και οι πράξεις τους πήραν άφεση από τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου.

Ο πατέρας του ήταν γιατρός και η μητέρα του καθηγήτρια αρχαιολογίας, αλλά ο θείος του Νίκος Μιχαλολιάκος, ηγέτης της Χρυσής Αυγής, ήταν αυτός που τον επηρέασε περισσότερο.

Ο θείος Νίκος, σύμφωνα πάντα με το Vice, ήταν μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης και φίλος της Χούντας που διοικούσε την Ελλάδα την περίοδο 1967 -1974.

Ίδρυσε την Χρυσή Αυγή μετά από παρότρυνση του ηγέτη της Χούντας, Γεωργίου Παπαδόπουλου και πέρασε περίπου 20 χρόνια αρνούμενος το Ολοκαύτωμα.

Κάτω από την προστασία του ο Κασιδιάρης άνθισε: έγινε ένας δύστροπος άντρας που χτυπάει ότι βρει μπροστά του και εξυπηρετεί μάλλον στο να κάνει τον Μιχαλολιάκο να μοιάζει με ήρεμο, σεβαστό πρόσωπο.

Συνειδητά ή όχι, το ζευγάρι αυτό υποδύεται τον καλό και τον κακό αστυνομικό. Ως εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, ο Κασιδιάρης είχε το ελεύθερο να λέει αυτό που δεν λέγεται, ενώ τα παλιά κεφάλια έγνεφαν «όχι», αλλά εννοούσαν «ναι, ναι, ναι». «Μέχρι πριν από ένα χρόνο, η Χρυσή Αυγή, στη συνείδηση του κόσμου ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος», λέει στο VICE ο συγγραφέας και υπεύθυνος του Lifo.gr, Άρης Δημοκίδης. «Το κοινό δεν γνώριζε κανέναν άλλο από αυτή την οργάνωση. Κανένας άλλος δεν επιτρεπόταν να βγει στην τηλεόραση. Τώρα, είναι ακόμα πιο διάσημος από τον Μιχαλολιάκο. Αναρωτιέμαι αν ο Μιχαλολιάκος τον βλέπει τώρα σαν απειλή. Αν κάποιος θα έπρεπε να τον φοβάται, αυτός θα πρέπει να είναι ο ηγέτης του κόμματος».

To μονοπάτι προς την εξουσία φαίνεται να μην ήταν γεμάτο πέτρες για τον Ηλία.

Φαινόταν να τα πηγαίνει καλά στο σχολείο. Λέγεται ότι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολιτικές επιστήμες και τα κοινωνικά θέματα. Έκανε για πολλά χρόνια μαθήματα χορού, παίζοντας με την ιδέα να γίνει επαγγελματίας χορευτής.

Φοίτησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε πτυχίο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Με την αποφοίτησή του βρήκε δουλειά σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων. Αλλά ακόμα και τότε, ήταν ενεργό μέλος στην οργάνωση του θείου του. Εκεί άρχισε να απορροφάται όλο και περισσότερο και ανέβηκε γρήγορα. Κάποιοι ίσως έλεγαν πολύ γρήγορα. Έχει υπάρξει αιτία διαμαχών μέσα στην οργάνωση για την ταχεία εξέλιξή του από την οργάνωση νεολαίας στη θέση του εκπροσώπου τύπου. «Δεν πιστεύω ότι κάτι πήγε ή δεν πήγε καλά μαζί του», λέει ο δημοσιογράφος Mατθαίος Τσιμιτάκης. «Πρέπει να καταλάβετε ότι ο φασισμός έχει βαθιές ρίζες στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα είχαμε δύο δικτατορίες και έναν εμφύλιο. Άρα υπήρχαν άνθρωποι που συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έμειναν σιωπηλοί για δεκαετίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Έτσι αυτός ο τύπος απλά φέρνει στην επιφάνεια αίσθημα και αντανακλαστικά που προυπήρχαν, υπόγεια» Αυτή η λίστα από χόμπι πάντως δεν τελείωσε στις αρχές της νέας του καριέρας.

Το 2010 άρχισε να γράφει βιβλία. Στο πρώτο του μυθιστόρημα, μιλά για την «τελευταία γραμμή αντίστασης σε ένα σπασμένο μέλλον». Ένα μέρος όπου oι αληθινοί πατριώτες θα αντισταθούν στην «ενσωμάτωση».

Ο θείος Νίκος το χαρακτήρισε ως ένα νέο τύπο λογοτεχνίας γιατί είναι γραμμένο από έναν αληθινό άντρα, έναν άντρα της δράσης και όχι έναν διανοούμενο κομμουνιστή με μυτερό κεφάλι που χαϊδεύει το μούσι του. Είναι δίκαιο να υποθέσει κανείς λοιπόν ότι προτιμά τον συγγραφέα θρίλερ δράσης Andy McNab αντί της Virginia Wolf.

Στη μέση όλης αυτής της δημοσιότητας, ο Κασιδιάρης παραμένει αινιγματικός.

Η ζωή του στο σπίτι φαίνεται να είναι κλειστή και πειθαρχημένη. Ζει ακόμη με τους γονείς του σε προάστιο της Αθήνας. Αν έχει κοπέλα/ες είναι καλά κρυμμένες.

Η πιο κοντινή σχέση που έχει κυκλοφορήσει προέρχεται από φωτογραφίες διακοπών με την Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν που αποβλήθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου για τα ρατσιστικά τουίτς της. Αντίθετα, φαίνεται να είναι παντρεμένος με τον ιερό του σκοπό. Είναι εξαιρετικός στο PR ή απλά ένας ανόητος που σύντομα θα αυτοανατιναχθεί; «Δεν είμαι σίγουρη ότι είναι έξυπνος» σκέφτεται η Στάμου. «Αλλά σίγουρα έχει αλλάξει το debate. Απλά δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένος. Έχει τα ίδια τρία επιχειρήματα για όλες τις περιστάσεις. Η φρασεολογία του είναι του δρόμου. Αλλά αυτό είναι αρκετό για κάποιους νέους. Έχει γίνει και λίγο της μόδας τώρα.

Οι νέοι ακολουθούν νικητές.

Πάνε στο γυμναστήριο και έχουν ωραία κορμιά. Μοιάζει με νικητή. Έτσι έχει κάνει αυτά τα πράγματα πιο αποδεκτά». Ο Τσιμιτάκης διαφωνεί: «Ναι, θα έλεγα ότι είναι έξυπνος. Όχι μόνο αυτός.

Η Χρυσή Αυγή μας έχει δώσει διάφορες φιγούρες που είναι έξυπνες με κάποια έννοια.

Kατά τη γνώμη μου, ο φασισμός είναι κάτι ιδεολογικό, αλλά είναι και ένα είδος αρρώστιας.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταλάβει εντελώς λάθος τα βασικά κι όμως έχουν πολύπλοκες ιδέες. Έτσι υπάρχουν πολλοί από αυτούς που παρουσιάζουν βιβλία, λογοτεχνικά ή ιδεολογικά και έχουν σχηματίσει μια περίπλοκη, αλλά εντελώς οπισθοδρομική κοσμοθεωρία».

«Πιστεύω ότι είναι τόσο έξυπνος (ή μη) όσο είναι και τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής», λέει ο Άρης Δημοκίδης.

«Αλλά η εμφάνισή του είναι το κυριότερο. Έχει γίνει κάτι σαν μοντέλο σε σελίδα περιοδικού – ένα διεστραμμένο σύμβολο του σεξ για κάποιες γυναίκες αλλά και κάποιους γκέι άντρες. Έχω διαβάσει στην σελίδα του στο Facebook εκατοντάδες κορίτσια να λένε: “Είσαι γλύκας, είσαι κούκλος.” Και σε μια οργάνωση όπου οι περισσότεροι έχουν πολύ περίεργα πρόσωπα, αυτός έχει το λούκ του αγοριού της διπλανής πόρτας. Έτσι κάνει μερικά πράγματα να φαίνονται αποδεκτά».

Όποια άποψη και να έχετε για τον Ηλία, μάλλον θα είναι μαζί μας για πολύ ακόμα. Ο θείος του είναι μόλις 55, αλλά ήδη ο Ηλίας είναι γνωστός ως ο προστατευόμενος. Έχει αποδείξει το ταλέντο του στο να κάνει τα πράγματα απλά να συμβαίνουν.

Είναι το άδειο δοχείο, που κάνει όμως τον πιο δυνατό θόρυβο, κάτι που στην πολιτική μερικές φορές, είναι το μόνο που χρειάζεται, καταλήγει o Gavin Haynes, που έγραψε το άρθρο για το Vice.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: Το άρθρο είναι μια «πολιτική και κοινωνική» ανάλυση του Κασιδιάρη. Είναι το πρώτο που διαβάζω και έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Για μένα η περίπτωση του Κασιδιάρη δεν είναι κάτι περίεργο.

Άλλωστε θεωρώ την Πολιτική εύκολη υπόθεση.

Άλλωστε όπως ξέρετε όσοι διαβάζετε το blog,  όποτε μου δίνετε η ευκαιρία, στοιχηματίζω και φυσικά πάω στο ταμείο και εισπράττω.

Ο Μιχαλολιάκος είναι ποιο έξυπνος από τον Κασιδιάρη και με μεγαλύτερη πείρα.

Ο Μιχαλολιάκος είναι ο μέντορας του Κασιδιάρη στην πολιτική. Είναι και συγγενείς.

Θεωρώ το συγκεκριμένο άρθρο πολύ θετικό, όσο αφορά την κατανόηση της πολιτικής στην Ελλάδα.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1814279

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η παραδοχή του Αλεξάντρ Μεντβέντεφ ότι οι μέσες τιμές πώλησης αερίου στην Ευρώπη απέχουν 30% από την τιμή πώλησης του αερίου στην Ελλάδα, δίνει την πραγματική διάσταση των προσδοκιών της ρωσικής πλευράς στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει γράψει το «Κ» αλλά και το Capital.gr το υπερτίμημα που φερόταν να προσφέρει η Gazprom για τη ΔΕΠΑ αποτελούσε στην πράξη μια αμυντική κίνηση για την υπεράσπιση μιας αγοράς με μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Και βέβαια το γεγονός ότι οι όροι του διαγωνισμού ήταν τέτοιοι που επέτρεπαν στο μεγαλύτερο παραγωγό αερίου και προμηθευτή της ΕΕ να συμμετάσχει στη διαδικασία έδινε εξαρχής στους Ρώσους ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού: όταν από την ελληνική αγορά λόγω ακριβότερων τιμών υπάρχει επιπλέον κέρδος σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η Gazprom θα μπορούσε να αποσβέσει σε τρία χρόνια την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Τα νούμερα άλλωστε είναι αδιαμφισβήτητα, αφού το επιπλέον κόστος που πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές κυμαίνεται στα 250 με 300 εκατ. δολάρια ετησίως.

Εκείνο λοιπόν που εν πρώτοις πέτυχε η Gazprom ήταν να διώξει όλους τους επίδοξους ανταγωνιστές – μνηστήρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να πιέσουν για καλύτερες τιμές.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί χάλασε το deal;

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στο υπερτίμημα που οι Ρώσοι έβαλαν στο τραπέζι εκμεταλλευόμενοι την «τρύπα» στους όρους της προκήρυξης: στην προηγούμενη απόπειρα αποκρατικοποίησης, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε απαγορευτεί να καταθέσουν προσφορές προμηθευτές παραγωγοί, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα.

Στη νέα αποκρατικοποίηση δεν υπήρχε σχετική μνεία, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη πορεία.

Για τη μη κατάθεση προσφοράς, κάποιες πληροφορίες θέλουν τους Ρώσους να συνειδητοποιούν ότι εάν δώσουν έκπτωση στην τιμή του αερίου, το αρχικό υπερτίμημα δεν δικαιολογείται με εμπορικούς όρους.

Το κατά πόσο προέκυψαν νέα δεδομένα που οδήγησαν τους Ρώσους να αλλάξουν στάση την τελευταία στιγμή ή εάν επρόκειτο για στρατηγική τακτική επιλογή, απομένει να φανεί στο άμεσο κιόλας μέλλον.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν να έχει υπάρξει επαφή της Gazprom με την Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία οι αρχές ανταγωνισμού διαμήνυσαν ότι η ΔΕΠΑ θα εξεταστεί «πακέτο» με την έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές της ρωσικής εταιρείας σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Πολωνία και η Βουλγαρία. Πρακτικά δηλαδή η εξέταση της εξαγοράς θα γινόταν μετά από 1 με 1,5 χρόνο.

Πέρα από τη σεναριολογία που διακινείται πάντως, η κυβέρνηση έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσει εάν οι Ρώσοι εννοούν τα περί στρατηγικής σχέσης με την Ελλάδα: θα πρέπει άμεσα να θέσει στο τραπέζι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της τιμής του αερίου και μείωσης του κόστους στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου τουλάχιστον (-30%).

Εκτός βεβαίως από τις… «αγαθές» προθέσεις της Μόσχας, η κυβέρνηση σε μια τέτοια κίνηση θα έχει και πολυάριθμους συμμάχους, ιδιαίτερα στις Βρυξέλλες.

Να αναφέρουμε μόνο ότι στην Ευρώπη, αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες ζήτησαν και έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Gazprom, ενώ ακόμη και εκείνες που δεν κατέληξαν σε συμφωνία προσέφυγαν στη διεθνή διαιτησία, εξαναγκάζοντας το ρωσικό γίγαντα να δώσει μειώσεις που ξεπέρασαν το 2012 τα 3 δισ. δολάρια.

Στην Ελλάδα πάντως η μετακύλιση κάποιων μικρών εκπτώσεων που έδωσε η Gazprom στη ΔΕΠΑ –εκπτώσεις πχ προς την ενεργοβόρο βιομηχανία– πάγωσε ενόψει… αποκρατικοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα πάντως με τη δεύτερη ανακοίνωση της Gazprom και τις δηλώσεις του Α. Μεντβέντεφ, η Gazprom δηλώνει παρούσα στην ελληνική αγορά και επαναλαμβάνει το ενδιαφέρον της για αυτήν, γεγονός που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για επαναδιαπραγμάτευση των τιμών και ελάφρυνση του τεράστιου κόστους που επιβαρύνονται οι Έλληνες καταναλωτές στο αέριο, συγκριτικά με την Ε.Ε.

ΔΕΣΦΑ – ΕΛΠΕ

Σε σχέση με την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ πάντως, η εκτίμηση που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι το τίμημα που προσφέρει η Socar είναι ανταγωνιστικό και ξεπερνά την αποτίμηση των 600 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά της Socar ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ για το 66% του ΔΕΣΦΑ, δηλαδή προσφέρεται ένα τίμημα αρκετά πάνω από την αποτίμηση. Εφόσον επιβεβαιωθεί η θετική προσδοκία της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για το ΔΕΣΦΑ τότε αποχωρεί από μέτοχος του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου ο όμιλος των ΕΛΠΕ που πουλάει μαζί με το Δημόσιο το ποσοστό του. Από το συνολικό 66% που διατίθεται δηλαδή, το 31% είναι το ποσοστό του δημοσίου και το 35% το ποσοστό των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η εξέλιξη αυτή ξεμπλοκάρει εν μέρει και την πώληση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, υπάρχουν ρήτρες ανεξαρτησίας και διαχωρισμού για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της εμπορίας και στο κομμάτι της παραγωγής (unbundling) που πιθανόν να εμπόδιζαν την πώληση των ΕΛΠΕ πχ στη Gazprom.

Σχόλιο: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Γερμανική Ευρωζώνη. Ο Σαμαράς είναι ένα υποταγμένο αντικείμενο. Όπως και οι προηγούμενοι.

4444

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1814352

Κι όμως η ανακεφαλαιοποίηση είναι γεγονός. Μετά από αναβολές, καθυστερήσεις, πισωγυρίσματα και αρκετό… σασπένς, οι μετοχές της πρώτης στη σειρά ανακεφαλαιοποιημένης τράπεζας διαπραγματεύονται από σήμερα στο ταμπλό. Παράλληλα, τα ολοκαίνουρια, για την πλειονότητα των Ελλήνων επενδυτών, warrants δημιουργούν νέα δεδομένα στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Από σήμερα, λοιπόν, όσοι επέλεξαν να μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank εισέρχονται σε ένα πραγματικό μαραθώνιο ανάκτησης του πλήρους ελέγχου της τράπεζας, μέσω της επαναγοράς των μετοχών που έχει στην κατοχή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Βάσει χρονοδιαγράμματος οι μέτοχοι έχουν 4,5 χρόνια να… πάρουν πίσω την τράπεζα, σε επίπεδο μετοχικής σύνθεσης, αφού το management θα παραμείνει ιδιωτικό.

Με αφετηρία τη σημερινή ημέρα, οι κάτοχοι warrants θα μπορούν κάθε εξάμηνο να εξασκούν τα δικαιώματα κτήσης μετοχών σε συγκεκριμένη τιμή. Τελευταία ημερομηνία άσκησης –και λήξης τους– ορίζεται η ημερομηνία που έπεται πενήντα τέσσερις μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους, ήτοι στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

Όπως προκύπτει από την χθεσινή ανακοίνωση της Alpha Bank και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η τιμή εκκίνησης των τίτλων της Alpha Bank διαμορφώθηκε στα 1,45 ευρώ ανά warrant.

Ο τελικός αριθμός των warrants διαμορφώνεται σε 1.233.503.482, ενώ το κάθε warrant ενσωματώνει δικαίωμα αγοράς 7,408683070 νέων μετοχών κυριότητας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο πολλαπλασιαστής των τίτλων Warrants θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα σε περιπτώσεις εταιρικών πράξεων ή σε περίπτωση άσκησης του Δικαιώματος Διάθεσης από το ΤΧΣ. Οι τιμές άσκησης θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα σε περιπτώσεις εταιρικών πράξεων.

Αναλυτές εξηγούν ότι οι παραστατικοί αυτοί τίτλοι μπορούν να οδηγήσουν σε κέρδη τους 2 κατόχους τους, όσο η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης εξελίσσεται ομαλά, όσο δηλαδή υπάρχει ενδιαφέρον άσκησης. Και αυτό γιατί οι τιμές στις οποίες οι κάτοχοι των warrants θα αγοράζουν τις μετοχές του ΤΧΣ είναι καθορισμένες και συνεπώς η αγορά θα κινείται ανάλογα.

Κατά συνέπεια, για να πουλήσει κάποιος τα warrants με κέρδος θα πρέπει ο αγοραστής να θέλει να αναλάβει το ρίσκο του κατόχου.

Με άλλα λόγια, όσο η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα των τραπεζών γίνεται πραγματικότητα, τόσο η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε κέρδη. “Αν όλα πάνε καλά μετά το πέρας των πρώτων 2-3 ημερομηνιών εξάσκησης των warrants, οι επενδυτές θα μπορούν να ελπίζουν σε ουσιαστικά κέρδη στα επόμενα”, σημειώνει αναλυτής με γνώση των συγκεκριμένων εργαλείων.

Όπως ανακοίνωσε το ΧΑ, οι τίτλοι Παραστατικοί Δικαιωμάτων προς Κτήση μετοχών (Warrants), της τράπεζας, κυριότητος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών, της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ημερομηνία έκδοσης των Warrants είναι η Δευτέρα 10.6.2013. Τα Warrants δύνανται να ασκούνται κάθε έξι μήνες, με πρώτη ημερομηνία άσκησης την ημερομηνία που έπεται έξι μήνες από την έκδοση τους και τελευταία ημερομηνία άσκησης η ημερομηνία που έπεται πενήντα τέσσερις μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους, μετά την οποία παύουν αυτοδικαίως και ακυρώνονται από το ΤΧΣ.

Η τιμή άσκησης του δικαιώματος αγοράς που αντιστοιχεί σε κάθε Warrant για την απόκτηση Νέων Μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ (η «Τιμή Άσκησης»), θα ισούται με Ευρώ 0,44, πλέον δεδουλευμένων τόκων με ετήσιο επιτόκιο 3% πλέον περιθωρίου επί του αριθμού των Νέων Μετοχών που δικαιούται να αποκτήσει ο κάτοχος του Warrant κατά την άσκηση του δικαιώματός του. Σε περίπτωση εταιρικών πράξεων η Τιμή Άσκησης θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα.

Σχόλιο: Ο Κωστόπουλος το βρήκε το Χρήμα. Αυτό ως είδηση, είναι μια καλή είδηση.

4444

http://www.lifo.gr/mag/features/3854

Ο μέσος όρος διαμονής ενός ξένου τουρίστα στην Αθήνα είναι σήμερα 1,8 ημέρες.

Το 2004 ήταν 2,6.

Προσωπικά, περίμενα ένα ακόμα μικρότερο νούμερο, αλλά, έστω κι έτσι, ο αθηναϊκός προορισμός έχει αρκετό δρόμο να διανύσει.

Οι αφίξεις αλλοδαπών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2012 υπολογίζονται στα 2,7 εκατ., που αντιστοιχούν περίπου στο 17,1% του συνόλου των αφίξεων αεροπορικώς στη χώρα.

Τα πρώτα στοιχεία για το 2013, δηλαδή για τους πρώτους μήνες του έτους, δείχνουν μείωση κοντά στο 10%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009 ο αριθμός των αφίξεων ήταν περίπου 3,2 εκατ. Καταγράφηκαν, επίσης, περίπου 450.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, και εννοούμε αυτούς που αποβιβάστηκαν από το πλοίο για να κάνουν μια περιήγηση στην πόλη.

Το 2012 ήταν μία ακόμα κακή χρονιά για τον τουρισμό της Αθήνας, που δεν ακολούθησε τη θετική τάση άλλων ελληνικών προορισμών. Πτωτικά συνέχισε την πορεία της η τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία σε Αθήνα-Αττική και το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων της Αθήνας-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑ-ΑΑ).

Η μείωση του 2012, η οποία αφορά όλους τους επιμέρους δείκτες που εξετάζονται, έρχεται να προστεθεί στην ήδη αρνητική πορεία που έχει καταγραφεί από το 2007 μέχρι σήμερα, δίνοντας για άλλη μια φορά εντυπωσιακά αρνητικά ρεκόρ: μέση πληρότητα καταλυμάτων: (-) 31,9 %, μέση τιμή δωματίου (-) 11,8 %, έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο: (-) 39,9%.

Η μέση πληρότητα στην Αθήνα δεν ξεπερνά πλέον το 55%.

Σημειώστε ότι σε διάστημα τεσσάρων ετών τα ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν υποστεί στον τζίρο τους σωρευτική πτώση μεγαλύτερη του 42%.

Στους πρώτους μήνες του 2013 έκλεισαν τέσσερα ακόμα ξενοδοχεία στο κέντρο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μονάδων που σταμάτησαν τη λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα να αγγίζει τις 45.

Η Αθήνα ήταν και είναι κατά βάση ενδιάμεσος σταθμός. Αυτό σημαίνει ότι ο επισκέπτης της δεν φτάνει στη χώρα για να δει την Αθήνα (όπως συμβαίνει με διεθνείς προορισμούς όπως το Λονδίνο, η Ρώμη, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Κωνσταντινούπολη κ.ά.) αλλά είναι περαστικός: πηγαίνει στα νησιά ή στην ενδοχώρα και παρεμπιπτόντως «περνάει» και από την Αθήνα για να δει την Ακρόπολη.

Βασικές αγορές για την Αθήνα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία και οι ισπανόφωνες χώρες.

Μικρή είναι η αύξηση επισκεπτών από την Ανατολική Ευρώπη, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα.

Κύρια αξιοθέατα είναι η Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο, το Εθνικό Αρχαιολογικό και τα Μουσεία Βασιλίσσης Σοφίας (Μπενάκη, Κυκλαδικής).

Τα δύο τρίτα της συνολικής δραστηριότητας των επισκεπτών είναι εντός των ορίων του ιστορικού κέντρου και του Δήμου Αθηναίων.

Το 60% των διεθνών συνεδρίων που φιλοξενεί η χώρα μας είναι εντός της Αθήνας.

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; Τεράστια.

Παρά την πτώση των πρώτων μηνών, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για τους υπόλοιπους μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δούμε σοβαρά το ζήτημα του αεροδρομίου, καθώς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα ακριβό αεροδρόμιο που διώχνει τουρίστες.

Η λειτουργία καταστημάτων και τις Κυριακές θεωρείται πολύ σημαντική στην προσπάθεια της Αθήνας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη μεγάλη αγορά των city break προορισμών. Κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, που κινδύνευαν να χαθούν, ρίχνει για την τουριστική προβολή της Αττικής η Περιφέρεια, φιλοδοξώντας, έστω και καθυστερημένα, να συμπεριληφθεί η πρωτεύουσα ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους city break προορισμούς.

Η Ελλάδα είναι επίσης μία πολύ σημαντική αγορά για τους γκέι: η χώρα μας κατατάσσεται στην 11η θέση ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς, χάρη κυρίως στη Μύκονο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύσει 1,5 εκατ. αφίξεις και τζίρο περίπου 1,7 δισ. δολάρια. Γιατί να μην επωφεληθεί και η Αθήνα; Συμπερασματικά: η πόλη μας έχει πέσει τόσο χαμηλά, που μόνο καλύτερα μπορεί να τα πάει. Αλλά πρέπει να κουνήσουμε κι εμείς το δαχτυλάκι μας. Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο: Ο Νόμος του Δενδια για τις διαδηλώσεις, θα δώσει αποτελέσματα. Θα πάψη το κέντρο της Αθήνας να είναι έρμαιο κάθε μικροσυντεχνιας που δημιουργεί προβλήματα γιατί έτσι γουστάρει.

Εγώ δεν είμαι κανένας χαζός που λέω στον Δενδια, ότι ο συγκεκριμένος νόμος, θα τον δικαιώσει.

Το κέντρο της Αθήνας πρέπει να καθαρίσει από τους Λαθρομετανάστες και την πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών.

Το κέντρο της Αθήνας, φυσικά και έχει τουριστικό μέλλον.

Τώρα που είναι φτηνά τα ακίνητα, θα πρέπει να αγοραστούν και να κατεδαφιστούν, έτσι θα ανοίξει ο χώρος.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τοπική οικονομική υπερδύναμη μέσα σε 4 χρόνια. Αυτό βέβαια σημαίνει, ότι κάποιοι θα πάνε φυλακή.

Advertisements

Posted June 11, 2013 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: