Η γραμματέας σου πρέπει να είναι περισσότερο πιστή κι από τη σύζυγο σου. Ξέρει ότι ξέρεις κι εσύ, για τις δουλειές σου….   Leave a comment

02/07/2013

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toismetritois/toismetritois/qo-q–2013010784836/

O επιχειρηματίας είχε αρχίσει και συνεχίζει να αποκαλύπτει ονόματα «βόμβα» πολιτικών και επιχειρηματιών τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στις «μέρες και τις πράξεις» του άλλοτε κραταιού επιχειρηματία.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λαυρεντιάδης εκβιάζει ανοιχτά πλέον 2 με 3 πολιτικούς με «βαρύ όνομα» (οι οποίοι φέρονται να έχουν πάρει μεγάλη μίζα την εποχή των δανείων της Proton Bank προς τις επιχειρήσεις Λαυρεντιάδη), έναν μεγάλο επιχειρηματία (επίσης το όνομα του προκαλεί πάταγο), αλλά και υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη τα οποία συνδέει με μια σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο Λαυρεντιάδης έχει διαμηνύσει σε ένα πλήθος προσώπων, ότι αν δε τον βοηθήσουν τώρα, θα τους πάρει μαζί τους, ενώ έχει φθάσει σε σημείο, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται κάποιοι που τον άκουσαν, να λέει ότι θα προκαλέσει «χάος» στη χώρα αν αρχίσει να δημοσιεύει τα στοιχεία τα οποία έχει στην κατοχή του.

Μάλιστα, να αναφέρουμε, τέλος, ότι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Λούα – Λούα αναμένεται να στείλει τις επόμενες εβδομάδες ένα μήνυμα σε κάποιους – κάποιο, μέσω ενός σκανδάλου που θα δημοσιευτεί σε κυριακάτική εφημερίδα, εφόσον φυσικά δε λάβει την ασυλία που ζητάει.

Σχόλιο: Όταν τους βάζεις φυλακή, αρχίζουν και κελαηδούν. Άλλωστε και αυτοί είναι κοινοί θνητοί. Η φυλακή είναι πολύ δύσκολο μέρος. Γι’αυτό τα δυο βρωμερά κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα Κωτρωτσε, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διατήρησαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών της χούντας.

4444

01/07/2013

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9271.html

Λιποθυμίες εργαζομένων σε ξενοδοχεία, από την υπερβολική ένταση της δουλειάς καταγγέλλει το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα κάνει λόγο για «γνωστό ξενοδοχειακό παλάτι» στο οποίο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κατέρρευσαν και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο 2 καμαριέρες, το περασμένο Σάββατο. Η μία παραμένει για νοσηλεία μέχρι και σήμερα. Σήμερα λιποθύμησε ακόμα μία καμαριέρα.

Οι καμαριέρες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο – ενώ η βάρδια τους είναι 7:30 έως και 16:00 με ημίωρο διάλειμμα για φαγητό –  εργάζονται καθημερινά χωρίς διάλειμμα από τις 6:45 έως τις 17:00 και τις ημέρες των αναχωρήσεων από τις 6:45 έως και τις 20:00.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όπως και τα περισσότερα άλλωστε, έχει τις μισές καμαριέρες απ΄ όσες χρειάζεται για να βγει στοιχειωδώς ανθρώπινα η βάρδια.

Ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων ζητά από τις  Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επέμβουν και από τους εργαζόμενους να εξεγερθούν, να μην υπακούν στις εντολές εξόντωσης, να τηρούν τα ωράρια τους, να μην  κάνουν καμιά υποχώρηση από τα δικαιώματα τους, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της 10ης  Ιουλίου και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο εργοστάσιο ΔΕΣΥΛΛΑ στη Γαρίτσα.

Πηγή: ertopen

Σχόλιο: Οι Εργαζόμενοι στον Τουρισμό δε θα δουν το χρήμα. Το χρήμα θα πάει στους Εργοδότες. Αυτό είναι κάτι που δεν αναφέρεται από τον απατεώνα Σαμαρά και τους υπολοίπους. Αντίθετα εγώ πάντα γράφω, να κοιτάτε που καταλήγουν τελικά τα χρήματα. Το παραδάκι.

Οι Τουρίστες θα έρθουν, λεφτά θα αφήσουν, το ερώτημα είναι, ποιος θα τα πάρει.

4444

SYRIA BET BASHAR AL ASSAD TO BE PRESIDENT 01 09 010713

crisis in Syria by Hala Gorani

4444

Μπήκε ο Ιούλιος.

Τα αστικά κόμματα δεν πολέμησαν την Περίοδο 1941 – 1944 Σαμαρά. Τα Αστικά κόμματα εκείνη την περίοδο λούφαξαν. Αν και κάποιοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και έγιναν δοσίλογοι.

Όταν λες Σαμαρά η Ελλάδα πολέμησε, να λες ποια Ελλάδα.

Επίσης το Όχι το είπε ο Μεταξάς. Αν ο Γιωργάκης Παπανδρέου ήταν το 1940 στη θέση του Μεταξά, μάλλον θα έλεγε Ναι και εσύ το ίδιο Σαμαρά.

4444

Ο Βοριδης βγήκε και είπε ότι την Ελλάδα την χρεοκόπησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δε πιστεύω οι αναγνώστες του blog να έδωσαν βάσει στις βλακείες του Βορίδη.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε από την στιγμή που μπήκε με πλαστά στοιχεία στο Γερμανικό Ευρώ. Ο Γερμανόφιλος Σημίτης έθαψε την Ελλάδα.

Το Γερμανικό Ευρώ – Κώστας Σημίτης – χρεοκόπησε την Ελλάδα και ο Γιωργάκης Παπανδρέου που το 2010 υπέγραψε το μνημόνιο.

Με την Δραχμή, ακόμα και ο Μητσοτάκης την έβγαλε καθαρή.

Με την δραχμή, όσο κακή διαχείριση κι αν έκανε μια κυβέρνηση, δύσκολα θα χρεοκοπούσε η Ελλάδα. Δύσκολα θα είχε ύφεση πάνω από 12 μήνες.

30/06/2013

4444

Ο Παντελής Καψής που ήταν στη Εύα – που θέλει και μπορεί, να δω την συνέχεια – έγινε υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης.
Στην εκπομπή της Εύας έλεγε πόσο καλό είναι το μνημόνιο και η Τρόικα. Αυτά τα ψέματα που λέει γενικώς όπου εμφανίζεται. Έτσι η Τρόικα τον έκανε υφυπουργό.

4444

Παπανδρεου, μετά Παπαδήμος και μετά Σαμαράς.
Τρεις μοιραιοι και αβουλοι, “σκοτωσαν” την ελλάδα κοινωνικα και οικονομικά.
Τεράστια καταστροφή.
Το τι γράφουν οι ιστορικοί του μέλλοντος δε λέγεται. Άλλο βέβαια να το ζεις.

4444

ANNE HATHAWAY IN RED CARPET.

My lovely Anne Hathaway.
For the film Les Misérables, got Oscar.

4444

GIANNIS ADETOKUNBO: Ένας Έλληνας στο μαγικό κόσμο του NBA.
Επιλέχτηκε στο Νο 15 από το Μιλγουώκι (Milwaukee) και έγινε ο Έλληνας με την υψηλότερη θέση στην ιστορία των Ντραφτ.

GIANNIS ANTETOKOUMPO: Ένας Έλληνας στο μαγικό κόσμο του NBA.

Giannis Antetokounmpo: Ένας Έλληνας στο μαγικό κόσμο του NBA.

4444

29/06/2013

4444

http://strategyreports.wordpress.com/2013/06/29/o-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-cartwright-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/#more-46666

Ο πρώην υπαρχηγός του Μικτού Επιτελείου, Στρατηγός ε.α. James Cartwright, είναι στόχος έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που αναζητά την πηγή δημοσιευμάτων για το άκρως απόρρητο αμερικανο-ισραηλινό πρόγραμμα του κακόβουλου λογισμικού Stuxnet που έπληξε το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αχρηστεύοντας 1.000 από τις 6.000 συσκευές φυγοκέντρισης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Bushehr.

Η ύπαρξη του προγράμματος έγινε εκ των υστέρων γνωστή με περσινό δημοσίευμα των New York Times, επικαλούμενο «Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ισραηλινούς πρώην και νυν αξιωματούχους».

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ο Στρατηγός Cartwright, ο κάποτε επονομαζόμενος «αγαπημένος στρατηγός» του Βarack Obama, είναι «στόχος» της έρευνας για την πηγή του δημοσιεύματος.

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος κάποιου, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν στην απαγγελία κατηγοριών.

«Η αμερικανική κυβέρνηση, που έχει ήδη ασκήσει περισσότερες διώξεις για διαρροές προς τον Τύπο απ’ ό,τι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί, τώρα εστιάζει σε έναν δικό της άνθρωπο» ανέφερε η εφημερίδα Washington Post.

«Από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Barack Obama, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει απαγγείλει κατηγορίες σε οκτώ άτομα για παραβιάσεις του Νόμου περί Κατασκοπείας».

Ο νόμος αυτός, που θεσπίστηκε το 1917 για τη δίωξη όσων διαφωνούσαν με την είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποιείται εναντίον όσων διαρρέουν στα ΜΜΕ πληροφορίες που η κυβέρνηση θεωρεί βλαβερές για την εθνική ασφάλεια.

Ο Στρατηγός Cartwright έπεσε στη δυσμένεια του κατεστημένου του Πενταγώνου λόγω της αντίθεσής του στην αποστολή περισσότερων δυνάμεων στο Αφγανιστάν το 2009.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διαφωνία του στοίχισε την προαγωγή στο αξίωμα του Αρχηγού του Μικτού Επιτελείου και οδήγησε στην αποστρατεία του το 2011.

Μετά την αποστράτευσή του, ο Cartwright τοποθετείται δημοσίως για ζητήματα εθνικής ασφαλείας, επικρίνοντας μεταξύ άλλων τους βομβαρδισμούς που εξαπολύει η κυβέρνηση Οbama με Mη Επανδρωμένα Αεροσκάφη.

4444

http://mignatiou.com/2013/06/%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1/

Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ο πατέρας του πρώην συμβούλου των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές αφού διέρρευσε πληροφορίες για τα προγράμματα παρακολούθησης των επικοινωνιών, είπε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος πως ο γιος του μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του εάν εκπληρώνονται ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι όροι αυτοί θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν ότι ο Σνόουντεν δεν θα προφυλακιστεί ενόψει της δίκης του, όπως ανέφερε ο πατέρας του σε απόσπασμα της συνέντευξής του που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News σήμερα.

Σύμφωνα με το NBC, ο Λόνι Σνόουντεν ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ μέσω του δικηγόρου του πως ο γιος του θα του αποστείλει ένα αίτημα να αφεθεί να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον όρο να μην προφυλακιστεί και να μην του επιβληθεί απαγόρευση να μιλά στον Τύπο.

Ακόμα, ο πατέρας Σνόουντεν είπε πως ανησυχεί ότι ο γιος του χειραγωγείται από άλλους, περιλαμβανομένων συνεργατών του ισοτόπου Wikileaks.

Ο Σνόουντεν εγκατέλειψε το έδαφος των ΗΠΑ –τη Χαβάη– για το Χονγκ Κονγκ τον Μάιο, μερικές εβδομάδες πριν οι εφημερίδες Guardian και Washington Post αποκαλύψουν λεπτομέρειες που τους έδωσε σχετικά με τα μυστικά προγράμματα παρακολούθησης από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τόσο των επικοινωνιών μέσω Διαδικτύου, όσο και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και άλλων επικοινωνιών.

Ο Λόνι Σνόουντεν επέμεινε πως ο γιος του «δεν είναι προδότης», αν και παραδέχθηκε ότι «πράγματι παραβίασε το νόμο, υπό την έννοια ότι δημοσίευσε απόρρητες πληροφορίες».

Είπε επίσης ότι δεν έχει συνομιλήσει με τον 30χρονο γιο του από τον Απρίλιο, πολύ πριν ο τελευταίος αρχίσει να διαρρέει στοιχεία για τα προγράμματα παρακολούθησης. Δεν είναι σαφές το πώς είναι ενήμερος για τις προθέσεις του.

«Αν ο κόσμος θέλει να τον χαρακτηρίσει προδότη, πράγματι πρόδωσε την κυβέρνηση. Αλλά δεν πιστεύω ότι πρόδωσε το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Λόνι Σνόουντεν στο NBC.

«Τον αγαπώ. Θα ήθελα να μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί του. Δεν θέλω να τον θέσω σε κίνδυνο, αλλά ανησυχώ για αυτούς που βρίσκονται γύρω του. Σκέφτομαι ότι (οι άνθρωποι που εργάζονται για τον ιστότοπο) Wikileaks, αν θυμάστε την πρόσφατη ιστορία, ξέρετε, δεν επικεντρώνονται στην προστασία του Συντάγματος των ΗΠΑ. Για αυτούς, το θέμα είναι απλώς να δημοσιεύουν όσο περισσότερες πληροφορίες είναι δυνατόν».

Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος παραμένει στο χώρο μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβα στην Μόσχα από την περασμένη Κυριακή, για κατασκοπεία.

http://www.today.com/news/edward-snowdens-father-my-son-not-traitor-6C10480514

Σχόλιο: Η Αμερική είναι δημοκρατία. Οι όροι που βάζει ο Snowden, είναι λογικοί. Ο Snowden πρέπει να πάει στην Αμερική.

4444

http://respentza.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8464.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/GmOe+%28%CE%A1%CE%95%CE%A3%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%96%CE%91+%CF%84%CE%BF+%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF+blog+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%29

ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ

Θέση Νο4.

Καθιερώνεται ως πάγιο εκλογικό σύστημα διεξαγωγής όλων των εκλογικών αναμετρήσεων (Βουλή, Ευρωβουλή, Αυτοδιοίκηση) η Απλή αναλογική. ΣΩΣΤΟ.

Ειδικότερα για τις Βουλευτικές Εκλογές η απλή αναλογική εφαρμόζεται σε κατά το δυνατόν πιο ισόρροπες πληθυσμιακά εκλογικές περιφέρειες (καταργούνται οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, όπως η Β’ Αθηνών, καθώς και οι μονοεδρικές / διεδρικές περιφέρειες όπου το εκλογικό σύστημα καθίσταται πλειοψηφικό). ΟΥΔΕΤΕΡΟ.

Καταργείται το εκλογικό όριο για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ενός κόμματος (σήμερα είναι το 3%).ΛΑΘΟΣ. Αυτή η πρόταση είναι λάθος και μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον ΣΥΡΙΖΑ για ανθελληνικά αισθήματα και σχέδια. Ο Τσίπρας δεν αναφέρει τον πραγματικό λόγο για τι υπάρχει το 3%. Τσιπρα θα σε κατηγορήσουν για υπονόμευση της Ελλάδος. Αυτή την ρύθμιση πρέπει να την πάρεις πίσω. Αν δε την πάρεις όλα τα υπόλοιπα, όσο καλά κι αν είναι, δεν αντισταθμίζουν.

Αν δε πάρεις πίσω την κατάργηση του 3% θα σε λιανίσουν Τσιπρα. Φυσικά κι εγώ δε συμφωνώ με την κατάργηση του 3%.

Θεωρώ λάθος την κατάργηση του 3% και πιστεύω ότι όποιος την προτείνει, έχει πονηρά σχέδια για την Ελλάδα. Πολύ πονηρά.

Αν ο Ελληνικός λαός θέλει κάποιος να είναι στην Βουλή, του δίνει εύκολα 3%. Παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταργούνται οι Βουλευτές Επικρατείας. ΟΥΔΕΤΕΡΟ.

Δεν είναι τυχαίο οτι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνουν.

4444

Alyssa Milano

Alyssa Milano

Alyssa Milano

4444

28/06/2013

4444

Την άποψη μου για τους αγωγούς την ξέρετε. Την έχω γράψει πολλές φορές και θα την ξαναγράψω. Όσο περισσότεροι οι αγωγοί, τόσο το καλύτερο.

Είναι δομικά τεκμηριωμένη. Όσοι περισσότεροι οι αγωγοί, τόσο μεγαλύτερη η προσφορά και λιγότερα τα προβλήματα. Λιγότεροι εκβιασμοί.

Βέβαια αν συγκρίνουμε τα οφέλη που θα είχε η Ελλάδα από τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη σε σχέση με τον TAP, είναι η μέρα με την νύχτα.

Δε θεωρώ τον TAP με βάση και τους αριθμούς success story. Εγώ Κωτρωτσε δεν είμαι παπαγάλος. Τα δεδομένα δε τον θεωρούν επιτυχία για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα Κωτρωτσε πληρώνει πανάκριβα το φυσικό αέριο.

Αν νοιάζεσαι για την Ελλάδα και τις Ελληνικές επιχειρήσεις, φροντίζεις το Ενεργειακό κόστος να είναι φτηνό.

Ο Σαμαράς είναι κλασικός δοσίλογος και όπως ο Παπανδρέου έλεγε successes story το μνημόνιο και τα δανεικά, έτσι αυτός λέει τα δικά του.

Οι Αριθμοί τι λένε, όχι ο Σαμαράς και οι παπαγάλοι.

Όσο αφορά την Δεσφα, κερδοφόρα επιχείρηση θα αγοράσουν. Σε 7 με 8 χρόνια θα κάνουν απόσβεση. Για ποιο successes story μιλά πάλι ο Σαμαράς.

Είναι εντελώς ανίκανοι και γι’αυτό ξεπουλούν τα πάντα. Δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις. Οι άνθρωποι είναι γελοίοι.

Αν ο Σαμαράς ήταν μάγκας, θα πουλούσε μια χρεοκοπημένη εταιρεία, όχι μια κερδοφόρα όπως είναι η Δεσφα. Απλά πράγματα.

Έχω δουλέψει σε πωλησεις door to door και ήμουν πολύ καλός. Έπαιρνα πάντα μεγάλες προκαταβολές από τους πελάτες. Έφυγα βέβαια, αφού είδα πως λειτούργει το πράγμα.

Ένα συμπέρασμα που έβγαλα από το τότε, είναι ότι οι άνθρωποι είναι μη λογικοί.

4444

BLOOMBERG TRISH FOODS 01 05 270613

4444

Διάβασα και άκουσα για την υπόθεση Σακκά.

Η Ελληνική Αστυνομία έκανε το καθήκον της, όπως και στο παρελθόν. Το πρόβλημα είναι η δικαιοσύνη.

Δεν γίνεται να κρατάς κάποιον για 3 χρόνια στη φυλακή χωρίς να τον δικάσεις.

Είναι αυθαίρετο. Αυτή η γαμημένη η Τρόικα δεν έκανε τίποτα για την Ελληνική Δικαιοσύνη από το 2010 και μετά; Μόνο το παραδάκι παίρνουν οι γαμημένοι.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτούργει χωρίς να κάνει διακρίσεις. Αυτό είναι απαιτούμενο σε μια λειτουργική κοινωνία και είναι πρακτικό θέμα. Βελτιώνει την καθημερινή μας ζωή.

Όλα αυτά τα χρόνια λέμε τα ίδια και τα ίδια. Φυσικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θέλουν να λειτουργήσει η δικαιοσύνη.

Ο Παπακωνσταντίνου είναι έξω, το ίδιο και ο Βενιζέλος.

Η Ελλάδα και η Ελληνική Ελίτ πρέπει να καταδικαστούν που έχουν έναν άνθρωπο 3 χρόνια μέσα στη Φυλακή χωρίς να τον έχουν δικάσει. Τόσο ξευτίλες.

Το σύστημα είναι χρεοκοπημένο πλήρως.

Αν έχει κάνει έγκλημα δικάστε τον και ορίστε την ποινή, αν όχι, αφήστε τον ελεύθερο.

Το successes story ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχει καταστρέψει την Ελλάδα.

Πρέπει να ντρέπεσαι να λες, ότι ψηφίζεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

36 μήνες προφυλάκιση!!!! Είναι η Ελληνική Ελίτ, ευρωπαίοι; Σας ρωτώ; Αυτοί οι ξευτίλες.

4444

Μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα. Συμβάσεις χωρίς πενθήμερο.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καταστρέφουν την Ελληνική Κοινωνία.
Για ποια Ευρώπη ρε Κουβελη; Του Σόιμπλε και των Γερμανών που κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ από το αίμα των Ελλήνων;
Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ζώνη του Γερμανικού Ευρώ.
Ο Σαμαράς κυβερνά με κάτι τύπους σα τον Βρουτση. Σα το Χατζιδάκι. Για γέλια είναι οι άνθρωποι. Ο Παντζας είναι χίλιες φορές καλύτερος από αυτούς.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1

Ξεπερνάει κάθε όριο σοβαρότητας και καταδεικνύει την ανάγκη αλλά και την απελπισία της να “παρουσιάσει έργο” κι επενδύσεις η κυβερνητική προπαγάνδα των ημερών για τον αγωγό μεταφοράς αζερικού αερίου ΤΑΡ από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ ΙΙ στην Ευρώπη.

Και αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα το όλο θέμα θα καταντούσε πραγματικά γελοίο.

Ας δούμε λοιπόν τι αποκρύβουν από την όλη υπόθεση οι κυβερνητικοί παράγοντες που εργάστηκαν άοκνα για να ικανοποιήσουν τον σχεδιασμό των ΗΠΑ να μεταφερθεί φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, χωρίς η Ελλάδα να έχει σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ άμεσο όφελος:

-Η Ελλάδα, φυσικά και δεν γίνεται ενεργειακός κόμβος, όπως θα γινόταν στην περίπτωση του South Stream.

Απλά γίνεται ένας κρίκος στην αλυσίδα και μάλιστα ούτε καν ο κρίσιμος κρίκος, όπως η Αλβανία από το έδαφος της οποίας θα περάσει ο αγωγός πριν “βουτήξει” στην Αδριατική και περάσει στην Ιταλία.

-Η Ελλάδα ΔΕΝ έχει δικαίωμα να καταναλώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ κυβικό μέτρο φυσικού αερίου από τα 16 εκατομμύρια που υπολογίζεται να “φεύγουν” από το Αζερμπαϊτζάν.

Τα 6 εκατ. θα απορροφώνται από την Τουρκία και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στην Ευρώπη. Άρα δεν θα υπάρχει καν η αυτονόητη για ένα σοβαρό κράτος εμπορική πίεση στην ρωσική Gazprom να μειώσει τις τιμές φυσικού αερίου γιατί επιτέλους βρέθηκε εναλλακτικός προμηθευτής. Και δεν παίρνει, γιατί δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα στο αζερικό κοίτασμα, αλλά και γιατί δεν θέλουν να τα σπάσουν οι Αζέροι με τους Ρώσους. Οι ΗΠΑ θέλουν την μείωση της εξάρτησης της δυτικής Ευρώπης από το ρωσικό αέριο, όχι της Ελλάδας.

-Η Ελλάδα δεν θα εισπράττει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής συμφωνηθέντα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ από τέλη διέλευσης.

Κάποιοι στο ΠΕΚΑ έχουν καταλάβει ότι αυτό είναι απίστευτα ετεροβαρές και επιχειρούν να το αλλάξουν αλλά είναι απίθανο αν θα επιτευχθεί.

-Η Ελλάδα αναμένει μόνο έμμεσα οφέλη, τα οποία και αυτά είναι άκρως αμφισβητήσιμα: Οι περίφημες θέσεις εργασίας αφορούν κατά 90% το κατασκευαστικό μέρος για μια συγκεκριμένη περίοδο μέχρι το 2019 που θα ολοκληρωθεί ο αγωγός στην Ελλάδα (το 2023-25 θα ξεκινήσει η λειτουργία του). Μαντέψτε, φυσικά, τι είδους εργάτες θα απασχολήσουν οι κατασκευαστικές εταιρείες: Ξένους!

-Στο 1,5 δισ. ευρώ που υποτίθεται ότι θα κερδίσει η Ελλάδα, περιλαμβάνονται και αφορούν κατά κύριο λόγο τις απαλλοτριώσεις (!) ακίνητων περιουσιών που θα γίνουν για να περάσει από τα ελληνικό έδαφος ο αγωγός. Αλλά αυτό που να βγει και σε ποιον να το πει η κυβέρνηση χωρίς τον κίνδυνο να τους πάρουν με τις πέτρες;

-Στρατηγικά, οι μόνοι ωφελημένοι είναι η Τουρκία και η Αλβανία. Η Τουρκία έτσι κι αλλιώς θα κέρδιζε με οποιαδήποτε επιλογή είτε του ΤΑΡ είτε του Nabucco. Και βέβαια, όποτε θέλει κλείνει την στρόφιγγα ή περιορίζει την ποσότητα, λόγω των τεράστιων αναγκών της εσωτερικής της αγοράς, αλλά αυτό είναι πρόβλημα που αφορά τους Ευρωπαίους, αφού η Ελλάδα δεν προβλέπεται να συνδέεται με το δίκτυο.

Η επιλογή του ΤΑΡ, έναντι του Nabucco, φυσικά δεν είναι άσχετη με τις επιθυμίες και τον απώτερο σχεδιασμό της Μόσχας. Έχοντας χάσει την Ελλάδα από τον ενεργειακό σχεδιασμό της στον South Stream δεν ήθελε να μπλεχθεί στα πόδια της το αζέρικο φυσικό αέριο με τον Nabucco.

Τώρα ο South Stream μένει κυρίαρχος αγωγός από την Βουλγαρία μέχρι την κεντρική Ευρώπη και ταυτοχρόνως τιμωρείται η Αυστρία που μένει εκτός δικτύου αγωγών μετά τα “κορδελάκια” που έκανε στην Μόσχα και τα πισωγυρίσματά της για τον South Stream.

Η Αυστρία είναι και η μεγάλη χαμένη της υπόθεσης γιατί εκεί θα κατέληγε  ο Nabucco, όπως βλέπουμε και στον χάρτη και εξ αυτού του λόγου είχε ανατρέψει την συμφωνία με την Ρωσία για τον South Stream.

Πλέον, είναι αναγκασμένη είτε να συμβιβαστεί με την Μόσχα είτε να μείνει χωρίς φυσικό αέριο.

Οι Αζέροι μπορεί να είναι τουρκοαμερικανικός δορυφόρος, αλλά ευρισκόμενοι στην αυλή της Ρωσίας το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να μπλεχθούν στα πόδια της Ρωσίας και να θυμώσει η “αρκούδα”…

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aπόφαση για ΤΑΡ – Ολοκληρώνεται η ενεργειακή δορυφοροποίηση της χώρας από την Τουρκία

Η επιλογή του TAP ή του Nabucco κριτήριο για την προσφορά της Socar

“Με την ουρά στα σκέλια” υπέγραψαν για τον ΤΑΡ και “κατάπιαν” το θέμα της ΑΟΖ με την Αλβανία

Συνάντηση του Α.Σαμαρά με αντιπροσώπους του ΤΑΡ

Η τρόικα έχει… ξεφύγει. Διέλυσε το deal με Εθνική και ζητά πώληση όσο-όσο της Eurobank

Σχόλιο: Ο TAP σε καμία περίπτωση δεν είναι successes story. Θα περάσει από την Ελλάδα και δε θα πληρώνει τέλη διέλευσης!!!! Ανήκουστο. Προδοτικό.

Αυτές είναι συμφωνίες που γίνονται σε αποικίες. Η κατοχική κυβέρνηση του Σιχαμερού Σαμαρά πανηγυρίζει! Οι νταβατζιδες δοσίλογοι έχουν βάλει τους Παπαγάλους, Τρεμη, Πρετεντέρης, Κοσιωνη, και όλους αυτούς που βλέπετε στα ιδιωτικά «μεγάλα» κανάλια και ραδιόφωνα, να μας πείσουν ότι είναι μεγάλη συμφωνία. Πουτσες μπλε.

Κωτρωτσε του RealFm έχει να μας πεις κάτι για την συμφωνία;

Βέβαια ο Σαμαράς έχει ένα σοβαρό επιχείρημα: ξεπουλώντας την Ελλάδα, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι, έβγαλε λεφτά. Είχε πρόβλημα με το μάτι του, αμέσως βρήκε γιατρό και έκανε επέμβαση. Δεν έψαχνε να βρει κοινωνικό ιατρείο.

Το να είσαι δοσίλογος έχει τα καλά του, σε περιόδους κατοχής.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μαυρουλης, σε κάθε δημοσκόπηση λέει: οι νεοέλληνες δε θέλουν να γίνουν εκλογές. Αν γίνουν εκλογές πολλοί δοσίλογοι, θα χάσουν την κουτάλα.

4444

http://www.bloomberg.com/news/2013-06-27/brownies-bounced-from-cafeterias-in-healthier-eating-push.html

Junk food and sugary drinks will be pulled from U.S. schools next year as part of a nutritional overhaul aimed at improving child health and tackling obesity.

The “Smart Snacks in School” standards released by the U.S. Department of Agriculture today remove such options as full-fat chocolate cookies, fruit snacks and candy bars offered at lunch and in vending machines, replacing them with healthier foods such as peanuts, light popcorn and fruit cups. Elementary and middle school children can drink water, milk and juice, while high school students also will be offered beverages with 60 calories or fewer in a 12-ounce serving.

The snack rules, which had been proposed in February, take effect in July 2014, giving schools and suppliers time to adjust to requirements that promote foods high in whole grains, dairy, fruits and vegetables, the USDA said. The guidelines don’t apply to foods sold after school or brought from home. Bake sales, fundraisers and sweet treats at parties are still allowed.

“It’s important to teach children healthy eating habits that will affect their health throughout their lives,” said Margo Wootan, the nutrition policy director at the Center for Science in the Public Interest, a Washington-based consumer advocacy group, who has worked on the issue for more than 15 years. “It doesn’t make sense for schools to teach nutrition in the classroom, then counter it by selling sugary drinks and candy bars in vending machines in the hallway.”

Meal Standards

The snack rules build on the revamped nutritional standards for school lunches and breakfasts enacted about a year ago. The agency reviewed almost 250,000 comments from teachers, students, and health and industry officials stemming from the proposal.

“Parents and schools work hard to give our youngsters the opportunity to grow up healthy and strong, and providing healthy options throughout school cafeterias, vending machines, and snack bars will support their great efforts,” Agriculture Secretary Tom Vilsack said in a statement.

The requirements are part of the Healthy, Hunger-Free Kids Act of 2010, which seeks to curb child obesity by changing food in schools and promoting healthy eating. The law required the Agriculture Department to set nutrition standards for items sold during the school day, known as “competitive foods.”

The agency has jurisdiction since it oversees the federal school-lunch program, which provides low-cost and free lunches in 100,000 public and non-profit private schools. Thirty-nine states already have standards in place governing the foods offered at school, aimed at bolstering nutrition.

Strict Rules

“Altogether, the policy and the set of standards that USDA announced is stronger than what exists in any states and most school districts I can think of,” Wootan said by telephone.

Children consume as many as half their daily calories in school, where they spend more time than any location except their homes, according to the Pew Charitable Trusts, which underwrites food safety programs. Studies show snacks add 112 calories to the average elementary-school student’s daily diet, and those who live in states with strong snack policies gain less weight over three years than those without regulations.

The USDA rules limit salt, sugar and fats, with exemptions for natural products including nuts and seeds, dried fruits and fat-rich seafood. Each item must contain less than 200 calories, including accompaniments, and no trans fats.

There are specific requirements for what is allowed in each item. The first ingredient must be whole grain, vegetable, fruit, dairy or type of protein. Combination foods must have at least one-quarter cup of a fruit or vegetable. If water is first on the label, then one of those ingredients must be second.

There is an exception to the stringent requirements. Foods that provide at least 10 percent of the recommended daily value of calcium, potassium, vitamin D and dietary fiber are also allowed, at least temporarily. Starting in 2016, those nutrients must come naturally, rather than from fortification.

“After a phase-in period, companies won’t be able to just fortify foods with cheap nutrients and call them healthy,” Wootan said. “It’s the difference between fortified junk food and real food.”

To contact the reporter on this story: Michelle Fay Cortez in Minneapolis at mcortez@bloomberg.net Stephanie Armour in Washington at sarmour@bloomberg.net

To contact the editor responsible for this story: Reg Gale at rgale5@bloomberg.net

4444

Djokovic: “I try to focus on my game and do everything I planned with my coach tactically & do everything in my power to win the match.”

Djokovic: “It’s a Grand Slam & also sport so you can’t win all matches. It’s a bit strange that all the top players lost in 1 or 2 days…”

Djokovic: “Game is there, I just need to try to capitalize on opportunities. Credit to my opponent he served & played really good points.”

4444

http://tvxs.gr/news/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CE%BB%CF%86%CE%BF-%CE%AC%CE%B9%CF%87%CE%BC%CE%B1%CE%BD?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο (Bundesverwaltungsgericht), το οποίο εδρεύει στη Λειψία, στην ανατολική Γερμανία, απέρριψε σήμερα το αίτημα που είχε καταθέσει ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Bild για να αρθεί πλήρως η μυστικότητα του φακέλου, αφού ο ίδιος είχε επιτύχει με άλλη προσφυγή του το απόρρητο να αρθεί εν μέρει.

Βάσει των πληροφοριών που έχουν ήδη αποχαρακτηριστεί, η Μπιλντ είχε αποκαλύψει τον Ιανουάριο του 2011 πως ήδη από το 1952, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι ο Άιχμαν κρυβόταν στην Αργεντινή.

Ο Άιχμαν ήταν ένας από τους εγκεφάλους της λεγόμενης Τελικής Λύσης –του Ολοκαυτώματος των Εβραίων– και είχε αναλάβει να είναι αδιάκοπη η ροή σιδηροδρομικών δρομολογίων προς τα στρατόπεδα εξόντωσης από όλη την κατεχόμενη Ευρώπη.

«Ο Άιχμαν δεν βρίσκεται στην Αίγυπτο, αλλά ζει με το ψευδώνυμο Κλέμενς στην Αργεντινή», αναφέρεται σε έγγραφο της υπηρεσίας πληροφοριών BND που φέρει ημερομηνία 1952 και ένα τμήμα του είχε αναδημοσιεύσει η εφημερίδα αυτή ευρείας κυκλοφορίας.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο ο νομικός σύμβουλος της Μπιλντ, Κριστόφ Παρτς έκανε λόγο για πιθανή προσφυγή της εφημερίδας στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο Καρλσρούης. Ο Παρτς εκτίμησε ότι η άρνηση της γερμανικής δικαιοσύνης να άρει την μυστικότητα σχετικά με την υπόθεση δίνει τροφή σε «εικασίες» σχετικά με τα κίνητρα του γερμανικού κράτους για το ζήτημα αυτό. Η απουσία πλήρους διαφάνειας είναι ενδεχομένως «επιζήμια για τη Γερμανία» είπε από την πλευρά του ο Ντίτερ Γκράουμαν, πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της ένωσης των Γερμανών δημοσιογράφων (DJV), Μίχαελ Κόνκεν, τον οποίο επικαλέστηκε η Μπιλντ στην ηλεκτρονική της έκδοση, χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση αυτή.

4444

Στο Internet δεν υπάρχει ασφάλεια. Όποιος πιστεύει ότι είναι ασφαλής είναι ηλίθιος.

Με βάση την πρόσφατη υπόθεση του Edward Snowden, αλλά και άλλες υποθέσεις, το συμπέρασμα είναι ένα: οι κρατικές υπηρεσίες, ενός οργανωμένου κράτους, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία κλπ μπορούν να παραβιάσουν όλα τα προσωπικά δεδομένα ενός ανθρώπου.

Επίσης οι μεγάλες εταιρείες όπως η Google, facebook κλπ δίνουν τα στοιχεία στις κρατικές υπηρεσίες.

Ένα μεμονωμένο  άτομο δεν μπορεί να έχει ασφάλεια στο Internet, εκτός κι αν διαθέτει τεχνολογία πραγματικού τυχαίου. Ένα παράδειγμα που προσεγγίζει το πραγματικά τυχαίο, είναι τα δεκαδικά του π. Ποιο θα είναι το επόμενο δεκαδικό του π στη θέση συν 1000, από την θέση που ξέρουμε; Με αυστηρό πλήθος προβλέψεων το 1. Έχεις δηλαδή μόνο μια ευκαιρία πρόβλεψης.

Το blog μου, αλλά και ο Η/Υ μου δεν έχουν καμία πραγματική ασφάλεια. Δεν είμαι αφελής. Τσατίζομαι βέβαια όταν κάποιοι επεμβαίνουν.

4444

27/06/2013

4444

BLOOMBERG YAHOO GREEK INVESTOR MARRIEGE 01 01 04 260613

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26518&subid=2&pubid=113068754

Σε σημαντική πτωτική αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ κατά το α’ τρίμηνο του έτους προχώρησε χθες το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ενώ προηγουμένως είχε εκτιμηθεί ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε τους χειμερινούς μήνες 2,4%, τελικά το ποσοστό περιορίστηκε σε 1,8%.

Εάν εξαιρεθούν, μάλιστα, οι μεταβολές στα αποθέματα, η ανάπτυξη περιορίζεται σε 1,2% (χειρότερη επίδοση της διετίας).

Η πτωτική αναθεώρηση οφείλεται στην εξασθένηση της εγχώριας ζήτησης (αύξηση 2,6% και όχι 3,4% που είχε εκτιμηθεί), μετά τις αυξήσεις φόρων και περικοπές δημοσίων δαπανών στο τέλος του 2012 και τις αρχές του 2013.

Η ανάπτυξη περιορίστηκε κατά 0,15 ποσοστιαίες μονάδες και από την υποχώρηση των εξαγωγών (κατά 1,1%, ενώ προηγουμένως γινόταν λόγος για αύξηση 0,8%), που με τη σειρά της αποδίδεται στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Σχόλιο: Η Είδηση δεν είναι κακή. Δείχνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι μέτρα παίρνουμε. Το α τρίμηνο απορροφά τα μέτρα που πήρε το κογκρέσο και δείχνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι επικίνδυνοι για την Αμερικανική οικονομία.

Περιμένω τα στοιχεία του 2ου τριμήνου, Trish.

4444

Μετά το Λιμάνι του Πειραιά, οι Κινέζοι πρέπει να πάρουν και το Ελευθέριος Βενιζέλος. Είναι προφανές. Μπορούν να τα συνδυάσουν και τα δυο.

Το γράφω αυτό βλέποντας από την μεριά των κινέζων. Αφού η Κίνα αποφάσισε να γίνει στρατηγικός εταίρος, θα πρέπει να προχωρήσει.

Η Ελλάδα είναι χαρτί που κερδίζει. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά είναι ιστορική αλήθεια.

4444

Κάποιος μπάσταρδος επιτέθηκε στο blog. Άλλαξε η εικόνα. Αυτό που άλλαξε το βλέπω, αλλά δε ξέρω πώς να το διορθώσω, η τεχνολογία είναι πρωτόγονη. Πάντως δεν ‘αλλαξε από εμένα. 

Θα ήθελα να το αλλάξω δίνοντας μια φωνητική εντολή. Να του πω: θέλω τη γραφική διαμόρφωση που ήταν στις 24/06 και όχι αυτή.

4444

EYA FORMOULA 1 01 02 04 250613Η γραμματέας σου πρέπει να είναι περισσότερο πιστή κι από τη σύζυγο σου. Ξέρει ότι ξέρεις κι εσύ, για τις δουλειές σου….

4444

Της Stacy Meichtry

Παρίσι (Dow Jones) – Η γαλλική καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον Ιούνιο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008 καθώς τα νοικοκυριά παραμένουν ανήσυχα για τη δική τους οικονομική κατάσταση, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Insee.

Ο μηνιαίος δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης υποχώρησε στις 78 μονάδες τον Ιούνιο από τις 79 μονάδες το Μάιο, χαμηλότερα του μακροπρόθεσμου στόχου των 100 μονάδων.

Καθώς η εμπιστοσύνη έχει υποχωρήσει, οι Γάλλοι καταναλωτές δεν έχουν κάνει μια θετική συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας από το α΄ τρίμηνο του 2012.

Η ευρύτερη οικονομία έχει περιέλθει σε ύφεση (όπως προσδιορίζεται από δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης της παραγωγής). Τα γαλλικά νοικοκυριά αναμένουν μια μικρή αύξηση της ανεργίας τον Ιούνιο, η οποία διαμορφώθηκε στο 10,6% στο τέλος του 2012, σύμφωνα με την Insee.

© Dow Jones Newswires

Σχόλιο: Η Γερμανική Λιτότητα θα τσακίσει και την Γαλλία. Φυσικά ο Ολαντ θα ζήσει δύσκολες στιγμές.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1824419

Συνεχίστηκε το α΄ τρίμηνο η συρρίκνωση της ιρλανδικής οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το ιρλανδικό ΑΕΠ υποχώρησε 0,6% το α΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο. Από το α΄ τρίμηνο του 2012 το ΑΕΠ υποχώρησε 0,9%.

Το ιρλανδικό ΑΕΠ συμπλήρωσε ταυτόχρονα τρία διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας αναθεώρησε ταυτόχρονα καθοδικά τα στοιχεία της για το σύνολο του 2012 ανακοινώνοντας οριακή ανάπτυξη 0,2% αντί για 0,9% όπως είχε αναφέρει προηγουμένως.

Σχόλιο: Η Γερμανική λιτότητα δεν αφήνει κανένα λουλούδι να ανθήσει. Τσακίζει τα πάντα.

4444

Αντώνης Σαμαράς: Σήμερα βγήκε ο Ήλιος. Successes story no1. Ο ουρανός είναι γαλάζιος successes story no2 … άπειρα successes story από τον Σαμαρά.

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1824204

Στην κρισιμότερη φάση εισέρχονται οι διαγωνισμοί για τη διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς και ενεργειακούς ομίλους να έχουν επιλεγεί στο επόμενο στάδιο του λεγόμενου Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Πρόκειται για τις κοινοπραξίες Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ – Ηλέκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή – ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης, Archirodon Group N. – Intrakat – Envitec και Μεσόγειος – J & P ΑΒΑΞ, ενώ αποκλείστηκαν οι Τοξότης και η Ένωση Προσώπων Ερέτβο – Δομοσπόρτ – Έγνων ΑΤΕ.

Στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι οι διαγωνισμοί για την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Κερατέα, Γραμματικό, Λιόσια και Φυλή να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς. Τα συγκεκριμένα έργα είναι αρχικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία των συμβάσεων (υποδομές, λειτουργία, συντήρηση) είναι της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ.

Παρά τις προσπάθειες της κρατικής μηχανής για την προώθηση της δημιουργίας των τεσσάρων έργων, παράγοντες της αγοράς διατυπώνουν επιφυλάξεις, εάν η υλοποίηση των συγκεκριμένων projects θα στεφθεί με επιτυχία. Και αυτό είτε εξαιτίας δυσκολιών ως προς την εξεύρεση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, καθώς η χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου είναι μικρή, δηλαδή δεν ξεπερνάει τα 160 εκατ. ευρώ, είτε λόγω ενστάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη χωροθέτηση των μονάδων.

Ανταποδοτικό τέλος

Η Αττική παράγει συνολικά (βάσει δεδομένων προ κρίσης) περίπου 2,1 εκατ. τόνους απορριμμάτων και το ενδιαφέρον των εταιρειών για την ανάληψη της διαχείρισής του στηρίζεται στο «τέλος εισόδου» που θα εισπράττουν.

Το τέλος εισόδου (gate fee) καταβάλλεται ήδη από τους πολίτες μέσω των δημοτικών τελών και διαμορφώνεται στα 30-40 ευρώ ανά τόνο. Αναμένεται να αυξηθεί στα 80 ευρώ / τόνο και  θα καταβάλλεται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους παραχωρησιούχους.

Σήμερα λειτουργεί ένας Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Αττική, στα Άνω Λιόσια, ενώ η επιτάχυνση της κατασκευής σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας είναι αναγκαία για τρεις βασικούς λόγους.

– Ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ στη Φυλή υπολογίζεται ότι θα έχει κορεστεί σε λιγότερο από δύο χρόνια, με την κατάσταση να είναι ήδη πολύ δύσκολη, καθώς ακόμη και σήμερα να ξεκινούσε η κατασκευή των μονάδων, θα έπρεπε να δοθεί άνιση μάχη με το χρόνο.

– Από τον Ιανουάριο του 2014 ορίζεται τέλος ταφής απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ που διαμορφώνεται στα 35 ευρώ / τόνο για τον επόμενο χρόνο και αυξάνεται κατά πέντε ευρώ/τόνο για κάθε επόμενο έτος.

– Εάν δεν υλοποιηθούν τα έργα έως το τέλος της χρονιάς, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν κοινοτικοί πόροι ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Οι παίκτες

Η είσοδος στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων είναι στρατηγικής σημασίας για τις Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης και Archirodon Group. Και αυτό επειδή η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στις συγκεκριμένες εταιρείες να διευρύνουν τη «βεντάλια» των δραστηριοτήτων τους.

Από την άλλη πλευρά, όσοι «κόπηκαν» από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού αποτελούν «παλαιούς γνώριμους» των κατασκευών.

Πρόκειται για τον Χρήστο Καλογρίτσα, επικεφαλής της ΤΟΞΟΤΗΣ Ανώνυμος Τεχνική, Ναυτιλιακή, Εμπορική, Βιομηχανική και Τουριστική εταιρεία που είχε υποβάλει προσφορά για τα τέσσερα μεγάλα έργα διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Γραμματικό και Κερατέα, ύστερα από παρατεταμένο διάστημα απουσίας από τα τεχνικά έργα.

Και για τον εργολήπτη Κλέαρχο Ρούτση, ο οποίος μέσω της Δομοσπόρτ, «διεκδίκησε» τα αττικά σκουπίδια. Ο όμιλος KGR του κ. Ρούτση διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του σημαντικό αριθμό λιμενικών έργων, όπως ο προβλήτας ΙΙΙ της Cosco που κατασκευάζει μέσω της Κλ. Γ. Ρούτσης Α.Ε.

Σχόλιο: Τα σκουπίδια έχουν χρήμα.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1824181

Επί της  ουσίας μόνο οι ρήτρες εμπιστευτικότητας ευθύνονται για το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ο αγωγός TAP, ως επιλογή του κονσόρτσιουμ του Shah Deniz. Τα χαμόγελα για το έργο που συνιστά τη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα ύψους 1,5 δισ. είναι λοιπόν λογικά και τα οφέλη μεγάλα.

Ταυτόχρονα είναι λογικό ο επικεφαλής του βασικού μετόχου του ανταγωνιστικού project που έχασε την κούρσα του νότιου διαδρόμου να εμφανίζεται χολωμένος με την απόφαση του Shah Deniz να επιλέξει τον αγωγό TAP.

Ωστόσο πέρα από την προφανή πικρία, οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της αυστριακής OMV, Gerhard Roiss αμέσως μετά την ανεπίσημη γνωστοποίηση της απόφασης για τον TAP, επαναφέρουν στο προσκήνιο το εκρηκτικό πρόβλημα των πανάκριβων τιμών του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Τι είπε ο κ. Roiss, που ηγείται μιας εξαιρετικά σοβαρής και αναγνωρισμένης κεντροευρωπαϊκής ενεργειακής εταιρείας; Ότι το κονσόρτσιουμ του Shah Deniz, επέλεξε τον TAP αντί για το Nabucco  εξαιτίας των υψηλότερων τιμών του φυσικού αερίου που αποδέχονται και πληρώνουν Ελλάδα και Ιταλία.

Δηλαδή οι Αζέροι προτίμησαν τον TAP καθώς αυτός καταλήγει σε «ακριβές αγορές» όπου υπάρχουν σημαντικά περιθώρια κέρδους για τους πωλητές, σε αντίθεση με τα μικρότερα περιθώρια κέρδους στις αγορές όπου θα διερχόταν ο αγωγός Nabucco (που σημειωτέον οδηγείται σε οριστική ακύρωση).

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν έχουν βάση τα λεγόμενα του Roiss.

Η απάντηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, έρχεται από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ: η τιμή εισαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου είναι 35% ακριβότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ σε ορισμένες αγορές η διαφορά της τιμής φτάνει έως και το 50%. Θυμίζουμε ότι με βάση τις τιμές πώλησης που ανακοίνωσε ο κ. Μεντβέντεφ, στην Ελλάδα οι καταναλωτές πληρώνουν καπέλο στην τιμή του φυσικού αερίου της τάξης των 250 έως 300 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως ή αλλιώς σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα περισσότερο από τους καταναλωτές στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Και αξίζει να αναφερθεί ότι και στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, βασικός προμηθευτής όπως και στην Ελλάδα, είναι η ρωσική Gazprom. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ρωσική εταιρεία, μια σειρά από πελάτες της στην Ευρώπη ζήτησαν και πέτυχαν σημαντικές εκπτώσεις στην τιμή προμήθειας: για παράδειγμα η γερμανική EON, η ιταλική ENI και η γαλλική EdF έχουν πάρει εκπτώσεις συνολικού ύψους 3,3 δισ. δολαρίων στη διάρκεια του 2012, ενώ ακόμη 800 – 900 εκατ. δολάρια θα δοθούν το 2013.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που σε όλη την Ευρώπη οι τιμές του αερίου μειώνονται, οι τιμές του αερίου στη χώρα μας παραμένουν σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Ο ίδιος ο κ. Roiss μάλιστα διερωτήθηκε εάν μπορούν πραγματικά να επιτευχθούν υψηλότερες τιμές ενέργειας στην Ελλάδα που μαστίζεται από την ύφεση ή στην Ιταλία που υπάρχει άφθονη προσφορά αερίου.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των ενεργειακών αγαθών (αέριο και ηλεκτρισμός) αποτελούν σήμερα το βασικότερο παράγοντα κόστους για τη βιομηχανική παραγωγή. Πρόσφατα, η ΕΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναβιώσει τη βιομηχανία και το ενεργειακό πρόβλημα αναδεικνύεται ως βασικός πυλώνας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της παραγωγής.

Στην Ελλάδα οι βιομηχανίες για πάνω από δύο χρόνια απευθύνουν δραματικό SOS για τα αυξημένα κόστη που τους επιβάλουν τα κρατικά μονοπώλια αλλά και η αυξημένη φορολογία στην ενέργεια.

Ήδη εν αναμονή των μέτρων μείωσης του ενεργειακού κόστους έχουν κλείσει δεκάδες βιομηχανικές μονάδες, ενώ ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκονται ακόμη πολλά ηχηρά ονόματα της εναπομείνασας βιομηχανικής παραγωγής.
Σχόλιο: Στην Ελλάδα πληρώνουμε το φυσικό αέριο πανάκριβα. Το λένε αυτοί που το πουλούν. Για ποιο successes story μας λες ρε Σιχαμένε Σαμαρά;

Η πραγματικότητα, λέει άλλα πράγματα.

Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος των καρτέλ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δημιουργούν καρτέλ και βγάζουν παραδάκι. Την ώρα που γράφω αυτά, διάβασα ότι ο μπάσταρδος – διορισμένος Στουρνάρας, θα στείλει τουλάχιστον 4 φόρους στα Ακίνητα.

Για ποιο successes story μας μιλάς σιχαμένε Σαμαρά;

4444

http://news.yahoo.com/hk-says-us-got-snowdens-middle-name-wrong-064609730.html

HONG KONG (AP) — Hong Kong officials say the U.S. government got National Security Agency leaker Edward Snowden’s middle name wrong in documents it submitted to back a request for his arrest.

Snowden hid in Hong Kong for several weeks after revealing secret U.S. surveillance programs. Hong Kong allowed him to fly to Moscow on Sunday, saying a U.S. request for his arrest did not fully comply with its requirements.

Justice Secretary Rimsky Yuen said that discrepancies in the paperwork filed by U.S. authorities were to blame, although the U.S. Justice Department denied that Wednesday.

Yuen said Hong Kong immigration records listed Snowden’s middle name as Joseph, but the U.S. government used the name James in some documents and referred to him only as Edward J. Snowden in others.

“These three names are not exactly the same, therefore we believed that there was a need to clarify,” he said Tuesday.

Yuen said U.S. authorities also did not provide Snowden’s passport number.

The decision to let Snowden leave Hong Kong irked the White House, which said it damaged U.S.-Chinese relations. U.S. officials implied that Beijing had a hand in letting Snowden leave Hong Kong, a former British colony that is now a semiautonomous region with its own legal system.

Hong Kong officials have pushed back, stressing that they followed the city’s rule of law in processing the U.S. request.

The U.S. Justice Department rejected the notion Hong Kong had required clarification about Snowden’s middle name — or that it needed his passport number, saying the U.S. had provided to Hong Kong all that was required under the terms of their extradition treaty.

“The fugitive’s photos and videos were widely reported through multiple news outlets. That Hong Kong would ask for more information about his identity demonstrates that it was simply trying to create a pretext for not acting on the provisional arrest request,” a spokeswoman said on condition of anonymity under ground rules set by the department.

Yuen said the confusion over Snowden’s identification and his passport were among factors that delayed an arrest. He said the government requested clarification from its counterparts in the U.S. on Friday afternoon.

“Up until the moment of Snowden’s departure, the very minute, the U.S. Department of Justice did not reply to our request for further information. Therefore, in our legal system, there is no legal basis for the requested provisional arrest warrant,” Yuen said. In the absence of such a warrant, the “Hong Kong government has no legal basis for restricting or prohibiting Snowden leaving Hong Kong.”

Snowden flew from Hong Kong to Moscow and was expected to seek asylum in Ecuador.

Simon Young, a Hong Kong University professor specializing in criminal law, said that because of the “political sensitivities” involved in the case, authorities had not rushed the case and were taking extra care.

“I think that the Hong Kong government was insisting on a fairly high standard of completeness, and that, I assume, is their practice. They know that our courts will look at these things very closely and they don’t take shortcuts,” he said.

But he and other legal experts said Hong Kong authorities are typically able to exercise their discretion and use other methods, such as a photo or physical description, to identify fugitives, who often use aliases.

“It’s not like he’s some mystery figure. He revealed himself on TV,” Young said. “The whole world knows what he looks like. So again I didn’t see this presenting problems of identification.”

Σχόλιο: Πλάκα έχει.

4444

Το Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τον Καθάρισαν. Πόσο χρονών πέθανε; Έγινε ιατροδικαστική έρευνα; Υπάρχουν πολλά κενά. Εγώ βλέπω για παράδειγμα γνωστούς νταβατζιδες να ζουν και είδα τον Χριστόδουλο να πεθαίνει.

Όπως καθάρισαν και τον Οζάλ, για να θυμηθώ άλλο παράδειγμα.

Κοίταξε αναγνώστη, άμα είσαι σε θέση εξουσίας και είσαι δραστήριος, πρέπει να προσέχεις την διατροφή σου και αρκετά ακόμα.

Σήμερα η τεχνολογία κάνει θαύματα!!!!

4444

4444

Στην Αίγυπτο ο Ισλαμιστές καταπατουν τα Δημοκρατικά Δικαιώματα. Έπεσε ο Μουμπαρακ για ένα έρθει ένας άλλος φασίστας: ο Μορσι;

4444

http://olympia.gr/2013/06/26/%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B7-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82/

«Γιατί ενώ η Γερμανία, η Αυστρία και άλλες χώρες βρίσκονται πιο ψηλά στην κατάταξη των “χωρών-πλυντηρίων”, με ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες, μόνο η Κύπρος υποχρεώνεται σε «ενδελεχή έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος;».

Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την απόφαση του Eurogroup «για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για την εφαρμογή της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, από τη Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο οίκο Basel Institute on Gonvernance, η Γερμανία και η Αυστρία, αλλά και πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον πίνακα των «πλυντηρίων» κατατάσσονται υψηλότερα από την Κύπρο!

Mάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Capital, ο γενικός εισαγγελέας του Παλέρμο, γνωστός και ως «κυνηγός» μαφιόζων, Roberto Scarpinato, δήλωσε ότι, «αν ήμουν μαφιόζος θα έκανα επενδύσεις στη Γερμανία»! (εφημερίδα «Επενδυτής» 30-3-2013)

Η απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου Michel Barnier θυμίζει την παροιμία «βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», αφού τονίζει ότι, «οι κυπριακές αρχές και η Ευρωομάδα (Eurogroup) συμφώνησαν να διενεργήσουν πρόσθετη ενδελεχή έρευνα όσον αφορά το καθεστώς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο»!

Είναι μάλιστα ενδεικτική της εφαρμοζόμενης πολιτικής των «δύο μέτρων και δύο σταθμών», αφού καταλήγοντας, ο ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει ότι, «η Επιτροπή δεν θεωρεί ότι επί του παρόντος απαιτούνται παρόμοιες έρευνες για άλλα κράτη μέλη. Κατά γενικό κανόνα (!!), η Επιτροπή παρακολουθεί την υλοποίηση του καθεστώτος της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη και τα τρία αναφερόμενα κράτη μέλη οπωσδήποτε υπόκεινται στις διαδικασίες αξιολόγησης και παρακολούθησης της συνέχειας».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή και η απάντηση του Michel Barnier

Ερώτηση Νίκου Χουντή:

«Σύμφωνα με μελέτη του Basle Institute on Governance που κατατάσσει το σύνολο των χωρών ανάλογα με τον κίνδυνο να λαμβάνουν χώρα δραστηριότητες ξεπλύματος μαύρου χρήματος (AML Index 2012), το Λουξεμβούργο βρίσκεται στην 49η θέση, η Γερμανία στην 68η θέση και η Αυστρία στην 74η θέση, σε μεγάλη απόσταση από την Κύπρο, η οποία βρίσκεται στην 114η θέση της κατάταξης.

Με δεδομένο ότι μια από τις προϋποθέσεις που έθεσε η ΕΕ στην Κύπρο για τη λήψη χρηματοδοτικής στήριξης ήταν και η διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για την εφαρμογή της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τη Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, ερωτάται η Επιτροπή:

Πότε σκοπεύει να απαιτήσει από το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία και την Αυστρία να τύχουν ενδελεχούς έρευνας από τη Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως η Κύπρος, αφού στην κατάταξη AML Index 2012 βρίσκονται σε υψηλότερες θέσεις;»

Απάντηση Michel Barnier

«Στις ιδιαίτερες συνθήκες του χρηματοδοτικού πακέτου βοήθειας, οι κυπριακές αρχές και η Ευρωομάδα συμφώνησαν να διενεργήσουν πρόσθετη ενδελεχή έρευνα όσον αφορά το καθεστώς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο, και ιδίως όσον αφορά την πραγματική συμμόρφωση των τραπεζών με την κυπριακή νομοθεσία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή δεν θεωρεί ότι επί του παρόντος απαιτούνται παρόμοιες έρευνες για άλλα κράτη μέλη. Κατά γενικό κανόνα, η Επιτροπή παρακολουθεί την υλοποίηση του καθεστώτος της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη και τα τρία αναφερόμενα κράτη μέλη οπωσδήποτε υπόκεινται στις διαδικασίες αξιολόγησης και παρακολούθησης της συνέχειας».

Σχόλιο: Η Κύπρος έπρεπε να εγκαταλείψει το Γερμανικό Ευρώ. Η όλη υπόθεση είναι στημένη. Μόνο αν είσαι ηλίθιος δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται και από ποιους γίνεται.

Ο μπάσταρδος Στουρνάρας είπε δεν απαντώ.  Δε τους αρέσει να τους κάνεις ερωτήσεις.

Να τους ρωτάς για το παραδάκι. Όλα γίνονται για το παραδάκι. Η Κύπρος είχε παραδάκι και της το έκλεψαν.

Μπορεί ο μπάσταρδος Στουρνάρας να πληρώνει Hedge Fund αλλά τους ομολογιούχους που κούρεψε ο άλλος μπάσταρδος ο Παπδημος, τους έχει στείλει στην κόλαση.

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είναι δυνατόν να υπάρχουν ψυχασθενείς που τους ψηφίζουν; Με ποια λογική;

Ο Μαυρουλης έχει μυστικές δημοσκοπήσεις που λένε πόσο ψυχασθενείς είναι οι νεοέλληνες και εξηγεί με βάσει τις τάσεις γιατί ψηφίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

4444

Ο Μαυρουλης παρουσίασε τις εξαμηνίες τάσεις. Με έπιασαν τα γέλια όταν είπε ότι το δείγμα ήταν μεγάλο, δηλαδή 2000 άνθρωποι!

Ρε Μαυρουλη κάνε μια σοβαρή δημοσκόπηση. Ένα δείγμα 10000 ανθρώπων θεωρείται σοβαρό δείγμα.

Οι δημοσκοπήσεις με δείγματα 1000 ή 2000 είναι για τον πουτσο.

4444

Ο Κωτρωτσως που το παίζει έγκυρος, εχτες έχυσε το δηλητήριο του για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι δε θέλει εκλογές, ούτε και την εξουσία. Κάνεις λάθος Κωτρωτσε. Μάλλον σε ανησύχησε η Συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Όσοι διαβάζετε το blog, σας το έχω γράψει πολλές φορές, δεν υπάρχουν έγκυροι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν συμφέροντα.

Ο RealFm βέβαια εξακολουθεί να είναι το ποιο ανοιχτό ραδιόφωνο στους απλούς νεοέλληνες.

4444

http://tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF-doma?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός με πέντε ψήφους έναντι τεσσάρων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, όπως αναφέρει το Reuters, καλεί την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τον γάμο ομοφυλόφιλων. Παράλληλα δεν δίνει το δικαίωμα σε όσους ζητούν την απαγόρευση του γάμου ομοφυλοφίλων σε πολιτείες που έχει εγκριθεί εφεσιβάλουν την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, όπως για παράδειγμα στην Καλιφόρνια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την Τετάρτη την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και διέταξε τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ να αναθεωρήσει όλους τους σχετικούς ομοσπονδιακούς νόμους, ώστε να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της απόφασης αυτής.

«Είμαστε ένας λαός που διακηρύσσουμε πως όλοι έχουν γεννηθεί ίσοι και πως η αγάπη με την οποία δενόμαστε με τον άλλο είναι εξίσου ίση», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ομπάμα. Ωστόσο υπογράμμισε πως η απόφαση αφορά τους πολιτικούς γάμους και ο τρόπος με τον οποίο ορίζει την έννοια του γάμου και τελεί τις γαμήλιες τελετές κάθε θρησκεία εναπόκειται στους δικούς της εκκλησιαστικούς θεσμούς.

Έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί υποστηρικτές του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων να παντρεύονται. Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. «O DOMA πέθανε» φώναζαν πολλοί, ενώ ζευγάρια αγκαλιάζονταν, σύμφωνα με το Reuters.

«Είμαστε Gay. Είμαστε αμερικανοί και δεν πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας», δήλωσε ο Paul Katami, ένας από τους πολίτες που είχαν προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο κατά του νόμου για την «υπεράσπιση του γάμου», ο οποίος είχε υπογραφεί το 1996.

Μέχρι την Τετάρτη 12 από τις 50 πολιτείες είχαν αναγνωρίσει το γάμο ομοφυλόφιλων. Η Καλιφόρνια, που αναμένεται να κάνει άμεση χρήση της απόφασης, θα γίνει η 13 πολιτεία. Όπως σημειώνεται από το Reuters με την Καλιφόρνια περίπου το 1/3 των αμερικανών πολιτών θα κατοικούν σε πολιτείες που επιτρέπεται ο γάμος ομοφυλόφιλων.

Την ίδια στιγμή, οι προασπιστές της απαγόρευσης του γάμου των ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια, γνωστοί ως κίνημα «Πρόταση 8», ανακοίνωσαν πως θα επιδιώξουν μία θωράκιση κι ενίσχυση της σχετικής απαγορευτικής νομοθεσίας έως ότου αρχίσει η επιβολή της νέας ετυμηγορίας σε πανεθνικό επίπεδο.

Η σχετική ανακοίνωση του Άντριου Πούγκνο, επικεφαλής της ProtectMarriage.com, ήλθε αμέσως μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που καταργεί την «Πρόταση 8». Στην ανακοίνωσή του αυτή, ο Πούγκνο υποστηρίζει πως η απόφαση του ανωτάτου δικαστικού οργάνου της χώρας «δεν επιλύει άμεσα ζητήματα της δικαιοδοσίας» της προηγούμενης ετυμηγορίας χαμηλόβαθμου δικαστηρίου.

Σχόλιο: Η Αμερική είναι δημοκρατία. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις μια δημοκρατία να λειτούργει.

4444

http://liberty-news.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1/

Νέες επενδύσεις της κινεζικής Cosco στη δυτική πλευρά του ΟΛΠ προανήγγειλε ο  ισχυρός άνδρας της εταιρίας κάπτεν Γουέι Τζιαφού εγκαινιάζοντας μαζί με τον  πρωθυπουργό τον  προβλήτα 3.

Ο κ. Τζιαφού τόνισε μάλιστα πως ήδη έχουν  συζητηθεί και άλλα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στους σιδηρόδρομους.

Ο κ. Σαμαράς

Από  την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους Κινέζους να  επενδύσουν και σε άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας αναφέροντας ότι σε  λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η αποκρατικοποίηση της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά είπε ότι σε πλήρη ανάπτυξη,  θα αποκτήσει δυναμικότητα 7 εκ τόνων, η επένδυση θα φτάσει τα 500 εκ ευρώ και οι  θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας, ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Όποια και αν είναι η ένταση και η μορφή της κρίσης, η απάντηση είναι οι επενδύσεις», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση του ανατολικού τομέα του προβλήτα 3 επενδύθηκαν στην Ελλάδα 340 εκατ. ευρώ.

«Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης για μια νέα συμφωνία για τη δυτική πλευρά, που αν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα επενδυθούν επιπλέον 224 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 200 κατά τα τρία χρόνια των κατασκευών», τόνισε ο κ. Σαμαρας.

Εξέφρασε τέλος την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων τόσο στον λιμενικό τομέα όσο και σε άλλους τομείς με μεγαλύτερη συμμετοχή της Κίνας τελικά στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας μας. «Η Ελλάδα μπορεί- εγώ λέω ότι θα γίνει- η πύλη εμπορίου Κίνας – Ευρώπης», τόνισε, δηλώνοντας βέβαιος πως το Πεκίνο θα στηρίξει τη μεταρρύθμιση που συντελείται στην Ελλάδα.

Σχόλιο: Αυτό το άρθρο δε μας λέει κάτι πολύ σοβαρό: τι κερδίζει η Ελλάδα. Σε αριθμούς.

Μέχρι στιγμής ξέρω ότι οι Κινέζοι κερδίζουν πολλά. Αυτό που δε ξέρω, είναι τι κερδίζει η Ελλάδα, ο Έλληνας πολίτης.

Οι επενδύσεις είναι σοβαρή υπόθεση αναγνώστη. Δυστυχώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι βρωμερά κόμματα.  Άθλιοι άνθρωποι.

Δυστυχώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκποιούν. Είναι παντελώς ανίκανοι οι άνθρωποι για να φέρουν κάτι πραγματικά καλό για την Ελληνική Κοινωνία.

Η ΔΕΣΦΑ για παράδειγμα είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Οι Αζεροι θα κάνουν απόσβεση σε 7 με 8 χρόνια. Είναι σίγουρα λεφτά.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ βρώμικοι άνθρωποι. Στην ουσία καταστρέφουν με την ανικανότητα τους, την Ελλάδα.

Δυστυχώς υπάρχουν ψυχασθενείς που τους ψηφίζουν.

Αυτό που δε μας είπε ο Σαμαράς και οι παπαγάλοι του συστήματος, πχ ο Παντελής Καψης, είναι σε τι εργασιακές συνθήκες δουλεύουν οι Έλληνες για την Cosco.

Πολλά δε μας λένε και τα κρύβουν.

Όταν ο Κωστάκης ο Καραμανλής, αποφάσισε να πουλήσει το μισό λιμάνι του Πειραιά σκέφτηκα καλά κάνει, αφού είναι εντελώς ανίκανοι να κάνουν σωστή αξιοποίηση. Οι Κινέζοι έδωσαν την καλύτερη προσφορά. Απλά οι άλλοι ήταν ηλίθιοι. Οι Κινέζοι λοιπόν έδωσαν την καλύτερη προσφορά, έκαναν επενδύσεις, μπήκαν σε ειδικό φορολογικό πλαίσιο και άρχισαν να βγάζουν παραδάκι.

Έκαναν την καλύτερη προσφορά, οι ανταγωνιστές τους ήταν ηλίθιοι, σωστά βγάζουν το παραδάκι. Η Ελλάδα είναι χαρτί που κερδίζει.

Τώρα έρχεται ο Σιχαμένος ο Σαμαράς και λέει θα πουλήσω και άλλο κομμάτι του Λιμανιού. Αυτό είναι λάθος. Μεγάλο λάθος.

Η έλευση των Κινέζων έκανε ένα καλό, έφερε ανταγωνισμό, έτσι και ο ΟΛΠ άρχισε να βγάζει περισσότερα κέρδη.

Ο Σιχαμένος ο Αντώνης Σαμαράς έχει ανάγκη από ένα successes story απεγνωσμένα, ακόμα κι αν καταστρέψει την χώρα. Όπως φυσικά έκαναν και οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η πώληση του Λιμανιού του Πειραιά, δεν είναι successes story, αυτό που μας δείχνει, είναι ότι η Ελληνική κοινωνία κυριαρχείτε από ψυχασθενείς. Ψυχασθενείς που δημιούργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

26/06/2013

4444

TENNIS WIMBLEDON TECNOLOGY AND WOMAN LEGS 01 01 260513

4444

BLOOMBERG YAHOO SHOPPING SPREE 01 01 250613

Όταν είσαι μεγάλη Εταιρεία, αναγκαστικά θα αγοράσεις άλλες εταιρείες.
Αυτός είναι ένας τρόπος, να μεγαλώσεις ακόμα περισσότερο.
Το ζήτημα βέβαια είναι, να αγοράζεις τις σωστές εταιρίες.

4444

USA BLACK PEOPLE FOR VOTE

http://www.skai.gr/news/world/article/235865/ipa-to-an-dikastirio-akurose-meros-tou-nomou-gia-ta-dikaiomata-ton-mauron/

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ακύρωσε την Τρίτη έναν από τους θεμέλιους λίθους του ιστορικού Νόμου Δικαιωμάτων Ψήφου του 1965, που καθιστούσε παράνομα τα ρατσιστικά εκλογικά συστήματα στις Νότιες πολιτείες.

Το απορριφθέν τμήμα του ιστορικού νόμου αποσκοπούσε στην προστασία των μαύρων ψηφοφόρων και των μειονοτήτων, θέτοντας μία φόρμουλα βάσει της οποίας ορισμένες Νότιες πολιτείες ήταν υποχρεωμένες να ζητήσουν την έγκριση των ομοσπονδιακών Αρχών προκειμένου τροποποιήσουν τους εκλογικούς τους νόμους.

Οι δικαστές αποφάσισαν με πλειοψηφία 5 έναντι 4 υπέρ της Κομητείας Σέλμπι της Αλαμπάμα, η οποία  ισχυριζόταν ότι το επίμαχο τμήμα του νόμου, είναι πλέον άκυρο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το απορριφθέν τμήμα του ιστορικού νόμου δεν αντικατοπτρίζει πλέον τις φυλετικές και πολιτικές αλλαγές που έχουν λάβει χώρα στην κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως διεμήνυσαν οι δικαστές, το Κογκρέσο οφείλει πλέον να επικαιροποιήσει το εν λόγω τμήμα του ιστορικού νόμου, παρά το γεγονός ότι τον ανανέωσε ως είχε το 2006.

Σχόλιο: Η Αμερική έχει μαύρο πρόεδρο. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής απλό: η Αμερική κάνει φυλετικές διακρίσεις εναντίον των μαύρων;

Η Αμερικανική κοινωνία έχει πλέον ξεπεράσει τον κακό της εαυτό και είναι σε θέση να προχωρήσει; Πως θα το μάθουμε αυτό;

Συμφωνώ με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Πρέπει να μάθουμε ποια είναι η θέση της Αμερικανικής Κοινωνίας.

4444

Αρνείται να απαντήσει ο διορισμένος Στουρνάρας.

Αυτοί οι Μπάσταρδοι μιλούν μόνο όταν τους δείχνεις την φυλακή.

Είδατε πόσο βρώμικος ήταν ο Παπακωνσταντίνου, που και αυτός δεν απαντούσε.

Δικά σας λεφτά είναι;

Έχουν βγάλει δεκάδες εκατομμύρια κέρδος οι μπάσταρδοι και αρνούνται να μας πουν, τι πληρωμές κάνει το Ελληνικό κράτος.

Που πάει το παραδάκι.

Ο μπάσταρδος ο Στουρνάρας, ο διορισμένος, όταν είναι να βγει να δηλώσει, ότι κάνει περικοπές, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Είναι αναγκαία μέτρα. Έτσι λένε αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Δηληδή πούτσες μπλε.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρωμερά κόμματα. Ευτυχώς που υπάρχουν ψυχασθενείς νεοέλληνες που τους ψηφίζουν.

1 στα 2 παιδιά χωρίς βρεφονηπιακό σταθμό.

Αν τον διορισμένο Στουρναρα τον ρωτούσε ο Σόιμπλε, είναι σίγουρο ότι θα απαντούσε.

4444

4444

Συνέλαβαν και τον Superman! Σε τι κόσμο μεγαλώνουν τα παιδιά μας;

4444

Η στατιστική είναι μια σκληρή, αλλά εκπληκτική επιστήμη. Μου αρέσει να την βλέπω να επαληθεύετε. Να προκαλεί σοκ στους αμύητους.

Εγώ όπως ξέρετε στοιχηματίζω. Σε αθλητικά, πολιτικά και πάσης φύσεως γεγονότα.  Μικροποσά. Με ενδιαφέρει να βλέπω την στατιστική.

Αυτό βέβαια όπως είπα σε κάποιον, αν εσύ θέλεις να στοιχηματίσεις περισσότερα χρήματα μπορείς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για τον Κόσμο που ζουν.

Εκτός από πρωτόγονοι, η πλειοψηφία είναι και ηλίθιοι.

4444

4444

25/06/2013

4444

BLOOMBERG NSA EDWARD SNOWDEN RUSSIA 01 02 250613

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1822765

ΕΛΣΙΝΚΙ – Σε ένα ακόμα σημάδι απώλειας ρυθμού η ανεργία στη Φινλανδία αυξήθηκε 0,3% στο 8,5% το Μάιο από τον Απρίλιο, επίπεδο το οποίο είναι το υψηλότερο των τελευταίων τριών ετών.

Η Φινλανδία είναι μία από τέσσερις μόλις χώρες – μαζί με τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο – που διατηρεί αξιολόγηση AAA απ’  τους τρεις οίκους αξιολόγησης. Ωστόσο, αυξάνονται τα σημάδια πως η σκανδιναβική οικονομία αισθάνεται τις συνέπειες της κρίσης της Ευρωζώνης.

Η φιλανδική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως η οικονομία θα συρρικνωθεί 0,4% το 2013, ενώ το Μάρτιο έκανε λόγο για ανάπτυξη 0,4%.

Νωρίτερα εντός του μήνα η κεντρική τράπεζα δήλωσε πως αναμένει πτώση του ΑΕΠ 0,8% φέτος κυρίως λόγω της υποχώρησης της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Συμπεριλαμβανομένων και των εποχικών επιδράσεων, η ανεργία το Μάιο αυξήθηκε στο 10,8%, σημειώνοντας αύξηση 1,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009.

Η φιλανδική οικονομία συρρικνώθηκε 0,1% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, ενώ τη μεγαλύτερη διάρκεια του περασμένου έτους βρισκόταν σε ύφεση.

© Dow Jones Newswires
Σχόλιο: Η Γερμανική λιτότητα τσακίζει κόκαλα. Οι Γερμανοί είναι κλασικοί losers.

Εγώ θέλω να φύγω από το Γερμανικό Ευρώ. Αρκετό ελληνικό αίμα έχω δει να χύνεται από την γαμημένη την Τρόικα από το 2010 και μετά.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1823021

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε σήμερα ότι ο Edward Snowden, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές, εξακολουθεί να βρίσκεται στην ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβο, λύνοντας το μυστήριο όσον αφορά το που βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ.

Ο Snowden είναι ελεύθερος να φύγει και θα πρέπει να το κάνει το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Φινλανδία.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέμεινε στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει συνάψει με τις ΗΠΑ μια συμφωνία έκδοσης, αλλά σημείωσε ότι όσο πιο γρήγορα ο Snowden επιλέξει έναν προορισμό, “τόσο το καλύτερο θα είναι” για την Ρωσία και για τον ίδιο.

Ο Putin πρόσθεσε ότι ελπίζει η υπόθεση αυτή να μην επηρεάσει τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, η οποία επιζητεί η Ρωσία να τον παραδώσει στις ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα δεν θα τον παραδώσει, ενώ παράλληλα απέρριψε τις αμερικανικές κατηγορίες για την Ρωσία όσον αφορά την υπόθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς τις “ανοησίες”.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1822924

Σε υψηλό άνω των 5 ετών ενισχύθηκε τον Ιούνιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο Conference Board.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης αυξήθηκε στις 81,4 μονάδες τον Ιούνιο έναντι των 74,3 μονάδων που ήταν το Μάιο, αναρριχόμενο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008.

Οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Marketwatch τοποθετούσαν τον δείκτη στις 74 μονάδες τον Ιούνιο.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε επίσης στις 69,2 μονάδες το εξεταζόμενο διάστημα από τις 64,8 μονάδες που ήταν τον περασμένο μήνα.

4444

Μπογδανε κόψε την προπαγάνδα. Την Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία την καταδιώκει με άγριες μεθόδους η Αλβανική κυβέρνηση, όποια και αν είναι.

Μάθε και μετά μίλα. Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι Μπογδανε.

Δεν είναι όλοι σα τους μαλακες του νεοέλληνες που ανέχονται δυο εκατομμύρια λαθρομετανάστες.

Στην Τουρκία την Ελληνική μειονότητα την εξόντωσαν Μπογδανε. Κιχ δεν έβγαλαν οι ευαίσθητοι αριστεροί. Αντίθετα είδαμε και την Ρεπουση να λέει ότι η σφαγή στη Σμύρνη το 1922 ήταν συνωστισμός.

Όπως το είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός: ψευδόρωμαιικο.

Η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία υποφέρει. Της στερούν βασικά δικαιώματα.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1822297

Του Kyle Stock

Κάποιος από την ομάδα της Diageo θα χρειάζεται σίγουρα κάτι δυνατό να πιει αυτή τη στιγμή. Το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας στην Τουρκία αρχίζει να στερεύει γρήγορα, καθώς η κυβέρνηση επιβάλλει ένα νέο νόμο που απαγορεύει τη διαφήμιση αλκοόλ και περιορίζει αυστηρά τις τοποθεσίες και τις ώρες κατά τις οποίες μπορεί το αλκοόλ να πωλείται στη χώρα.

Η αλλαγή δεν θα είχε προβληματίσει την Diageo, τη μεγαλύτερη εταιρεία αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, εάν δεν είχε δώσει 2,1 δισ. δολάρια το 2011 για να εξαγοράσει τη Mey Icki, την παρασκευάστρια του παραδοσιακού Γενί Ρακί.

Το τίμημα της εξαγοράς, που χρηματοδοτείται από μετρητά και χρέος, σίγουρα δεν ήταν ένα τεράστιο ποσό για την Diageo.

Αλλά σηματοδότησε τη μεγαλύτερη εξαγορά του κολοσσού  απόσταξης σε διάστημα άνω των δέκα ετών, αφού αντιπροσωπεύει περίπου το 14% των φετινών εσόδων.

Δεδομένων των νέων περιορισμών, οι προβλέψεις σχετικά με την απόδοση της επένδυσης της Diageo από τη συμφωνία για την Mey Icki καταρρέουν, ενώ το πολιτικό κλίμα στη χώρα σημαίνει ότι είναι όλο και πιο απίθανο η Λονδρέζικη εταιρεία να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την τουρκική εταιρεία ως μια πλατφόρμα για να προωθήσει τα υπόλοιπα ποτά της στις 50.000 κάβες της χώρας.

Η μετοχή της Diageo έχει υποχωρήσει κατά περίπου 8% από όταν η τουρκική κυβέρνηση ψήφισε το νόμο.

Η Diageo αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το deal της Τουρκίας. Ο Galip Yorgancioglu, managing director της εταιρείας στη χώρα δήλωσε ότι η εταιρεία είναι απογοητευμένη με την «έλλειψη δέσμευσης του κλάδου» στη νομοθετική διαδικασία, αλλά ανυπομονεί να συνεργαστεί με τις αρχές «για να διασφαλίσει ότι κάθε στοιχείο του προτεινόμενου νόμου είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό».

Ως αγορά οινοπνευματωδών ποτών, η Τουρκία ήταν μικρή, ακόμη και πριν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναποδογυρίσουν την καρδάρα.

Πέρυσι, οι περίπου 74 εκατομμύρια κάτοικοι κατανάλωσαν περίπου το ήμισυ σε αλκοολούχα ποτά, βάσει όγκου, σε σύγκριση με τους Ιταλούς και περίπου το ένα τέταρτο σε σχέση με την ποσότητα που καταναλώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την IWSR, εταιρεία ερευνών με έδρα το Λονδίνο.

Φάνηκε ωστόσο να υπάρχει σταθερή προοπτική. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Τουρκία ήταν μια από τις μόνες χώρες της ρημαγμένης από την ύφεση Ευρώπης όπου οι πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών αυξήθηκαν. Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό, οι πωλήσεις ποτών στην Τουρκία αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 13%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η Diageo και οι επενδυτές της θα το ξεπεράσουν γρήγορα, αλλά η εμπειρία δεν θα περάσει απαρατήρητη σε μια παγκόσμια βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών που εστιάζει όλο και περισσότερο στο να κερδίσει αφοσίωση στο brand της από την ανερχόμενη μεσαία τάξη των αναδυόμενων αγορών. Υπάρχει πιθανότατα μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος στο μίγμα από όσο νομίζουν.

Σχόλιο: Όταν επενδύεις σε μια χώρα, πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου πολλά πράγματα. Την πολιτική, την θρησκεία κλπ

Ο Ερντογαν έχει Ισλαμική ατζέντα. Οι Τούρκοι δεν έχουν πρόβλημα με το αλκοόλ. Όταν κερδίζεις χρήμα, θέλεις να κεράσεις κανένα ποτό.

Ο Ερντογαν όμως έχει Ισλαμική ατζέντα και θέλει να επιβάλει νόμους που καταλύουν την κοσμική εικόνα της Τουρκίας.

Αν οι Τούρκοι δεν αντιδράσουν, θα βρεθούν σε μια Ισλαμική δικτατορία.

4444

Η εξυπηρέτηση της Alpha Bank πολύ καλή.

Κοιτάζοντας την οικονομική ιστορία από το 1974 και ύστερα στην Ελλάδα, το συμπέρασμα που βγάζω, είναι το εξής απλό: πιάστηκαν κορόιδα από τους πολιτικούς οι Έλληνες Τραπεζίτες.

Ποιος προκάλεσε την Κρίση στην Ελλάδα;

Με το χέρι στην Καρδιά πέστε ποιος προκάλεσε την κρίση στην Ελλάδα. Εγώ δε θέλω να ακούσω τις μαλακιες που λένε διάφοροι.

Εγώ θεωρώ την Ελλάδα εύκολη υπόθεση, γι’αυτό όχι μαλακιες σε μένα.

Περιμένω να ακούσω, ποιος προκάλεσε την κρίση στην Ελλάδα.

Όταν θα κάνετε την ανάλυση, να μην ξεχνάτε ένα πράγμα: ότι οι Έλληνες, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, εμπιστεύονταν τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό είναι σημαντική λεπτομέρεια.

4444

Η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης;

Βαγγέλης Βενιζέλος με ύφος.

4444

Το ΠΑΣΟΚ έχει ιδεολογικές διαφορές από την ΝΔ! Γελώ δυνατά. Μιλάμε για πολύ γέλιο.

Το ΠΑΣΟΚ έφερε τα μνημόνια και τα υπόγραψε όλα.

Η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι στη μάσα. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν περισσότερη μάσα και εξουσία, αλλά όταν έχεις ποσοστό κάτω από 10%, δεν μπορείς παρά να παίξεις το ρόλο του κομπάρσου.

Ο γάμος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιβλήθηκε από την Τρόικα.

Ο Σαμαράς θα προτιμούσε εκλογές. Αλλά η γαμημενη  Τρόικα που κάνει κουμάντο, μαζί με τους Γερμανούς κατακτητές, του είπαν ότι είναι απλό πιόνι στα σχέδια τους.

Το ποσοστό της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πόσο είναι; 27%; 28%; 26%; Πάντως είναι κάτω από 30%.

Μιλάμε ότι έχουμε καθαρή χούντα. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Σαμαράς για την καινούρια κυβέρνηση, να δούμε πόσοι την στηρίζουν;

Σε μια κανονική – normal – φυσιολογική δημοκρατία, μια καινούρια κυβέρνηση ζητά πάντα ψήφο εμπιστοσύνης.

Άσχετα με το τι θα κάνει η αντιπολίτευση.

Την ψήφο εμπιστοσύνης την ζητά η κυβέρνηση, γιατί έτσι επιβάλλεται σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

4444

Η γαμημένη Τρόικα δε θα αφήσει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα. Σκοπός της Τρόικας είναι καταστρέψει την Ελλάδα.

Το καταλαβαίνεις από τα μέτρα και τις ενέργειες που κάνει.

Ο σκοπός της Γαμημένης της Τρόικας είναι να καταστρέψει την Ελλάδα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ εστίασης. Όταν όλες οι γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία έχουν χαμηλό ΦΠΑ, η γαμημένη η Τρόικα, επιβάλει 23% ΦΠΑ στην εστίαση.

Ο άνθρωποι είναι φονιάδες. Με 13% ΦΠΑ στην εστίαση θα είχαν περισσότερα έσοδα και μεγαλύτερη ωφέλεια.

Η γαμημένη η Τρόικα και τα σκυλάκια της, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου, Παπδημος κλπ έχουν σκοπό να καταστρέψουν την χώρα.

Μην ακούτε τις μαλακιες που λένε, την ουσία να βλέπετε. Η μείωση του ΦΠΑ εστίασης είναι πράξη ουσίας.

Αυτό βέβαια που προκαλεί έκπληξη είναι οι αντιπρόσωποι όσων δουλεύουν στον Τουρισμό και στην Εστίαση. Αντί να βγουν και να πουν: Σαμαρά και ΝΔ θα σας σκίσουμε στις επόμενες εκλογές γιατί μας γαματε με τον ΦΠΑ, ακούω κάτι μαλακιες του στιλ: η Κυβέρνηση πρέπει να δει το θέμα ζεστά ή να μας βοηθήσει!!!!

Μιλάμε για ψυχασθενείς ανθρώπους.

Η λύση βέβαια για όσους δουλεύουν στον Τουρισμό, είναι να μην κόβουν αποδείξεις. Με 23% δε βγαίνεις, όποτε για να επιβιώσεις δεν κόβεις αποδείξεις.

Μετά βγαίνει η Μπιζογλη στον Αντένα και λέει: να πόσο μεγάλη είναι φοροδιαφυγή!

Η γαμημένη η Τρόικα από το 2010 που ήρθε, μόνο ένα στόχο είχε, να καταστρέψει την Ελλάδα.

Με ποια λογική ένας εργαζόμενος ή άνεργος, ψηφίζει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, είδατε να φτιάχνουν ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα; Σας ρωτώ;

Όταν θέλεις να σώσεις μια χώρα και την κοινωνία της, παίρνεις άλλα μέτρα, κάνεις άλλα πράγματα, ενισχύεις υγιείς θεσμούς. Όπως για παράδειγμα τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

4444

24/06/2013

4444

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=519171

Ενώ ο Σνόουντεν έχει υποβάλει αίτημα για άσυλο στον Ισημερινό αλλά είναι προς το παρόν άφαντος -καθώς δεν πήρε την πτήση για την Κούβα από τη Μόσχα-, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού δηλώνει πως η βασικότερη συνισταμένη του ζητήματος είναι «οι αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Αιχμές για τη Ρωσίας και την Κίνα (παρά τη διοικητική «ιδιαιτερότητα» του Χονγκ Κογνκ) εξαπέλυσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ το Κρεμλίνο από την πλευρά του επιμένει πως δεν είχε πληροφόρηση για τις κινήσεις του Σνόουντεν.

Το Χονγκ Κονγκ άφησε τον Σνόουντεν να φύγει την Κυριακή, θεωρώντας πως δεν υπήρχε νομική βάση να του απαγορεύσει την έξοδο και λέγοντας πως το αίτημα που είχε λάβει από τις ΗΠΑ για έκδοση του δεν περιείχε «επαρκείς πληροφορίες».

Κινεζικά και ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Σνόουντεν πέταξε με πτήση της ρωσικής Aeroflot στη Μόσχα και θα έφευγε από εκεί τη Δευτέρα για την Αβάνα της Κούβας με προορισμό τη Βενεζουέλα (όπως ακουγόταν αρχικά) ή τον Ισημερινό, όπως αναφερόταν αργότερα.

Το πού ακριβώς βρίσκεται παραμένει ασαφές γιατί κανένας δεν τον έχει δει από τότε που έφθασε στη Μόσχα. «Πιθανότατα έχει ήδη εγκαταλείψει τη Ρωσία. Κατάφερε να φύγει με άλλη πτήση», αναφέρουν πηγές στο Interfax.

Ο Ισημερινός ανέφερε τελικά πως εξετάζει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου που κατέθεσε ο Σνόουντεν. Το Wikileaks ανέφερε πως συνδράμει τον νεαρό τεχνικό, τον οποίο και συνοδεύουν νομικοί σύμβουλοι και διπλωμάτες -ο επικεφαλής του Wikileaks Τζούλιαν Άσανζ, υπενθυμίζεται, έχει επίσης βρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
Εν τω μεταξύ, όπως διαβεβαίωσε ο Ασάνζ, ο Σνόουντεν «είναι ασφαλής και υγιής», όπως και η εκπρόσωπος των  Wikileaks Σάρα Χάρισον, η οποία είναι μαζί με τον Σνόουντεν.

Ακόμη ο Ασάνζ επιβεβαίωσε ότι ο Σνόουντεν αναχώρησε την Κυριακή από τον Χονγκ Κονγκ για τον Ισημερινό «με ασφαλή διέλευση μέσω Ρωσίας και άλλων χωρών».

Ισημερινός: «Θα εξετάσουμε το αίτημα του Σνόουντεν αλλά και των ΗΠΑ»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού είπε το απόγευμα της Δευτέρας, μιλώντας από το Ανόι του Βιετνάμ, πως ο Ισημερινός βρίσκεται σε επαφή με τις ρωσικές αρχές αλλά «μόνο η Ρωσία μπορεί να πει πού βρίσκεται τώρα ο Σνόουντεν».

Για τον Ισημερινό, υποστήριξε, η βασικότερη συνισταμένη του ζητήματος είναι «οι αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων». Η χώρα έχει λάβει αίτημα από τις αμερικανικές αρχές για να εκδώσει τον Σνόουντεν και θα το εξετάσει, ανέφερε, αλλά η απόφαση θα ληφθεί «εν καιρώ». 
Ο ΥΠΕΞ του Ισημερινού υποστήριξε επίσης πως ο Σνόουντεν έχει πέσει θύμα διωγμού, όπως αναφέρει το Reuters, και αμφισβήτησε τις κατηγορίες εναντίον του νεαρού τεχνικού.

Η αναφορά του υπουργού πως βρίσκεται σε επαφή με τις ρωσικές αρχές βαρύνει το κλίμα.

Σαφείς αιχμές της Ουάσινγκτον εναντίον Ρωσίας, Xoνγκ Κονγκ, Κίνας

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της Μόσχας και του Χονγκ Κονγκ για την υπόθεση Σνόουντεν.

Μιλώντας από την Ινδία, ο Κέρι είπε πως «θα ήταν προφανώς βαθιά ανησυχητικό» εάν η Ρωσία και το Χονγκ Κονγκ είχαν επαρκείς προειδοποιήσεις πως ο Σνόουντεν θα έφευγε σε χώρα που θα του δώσει άσυλο και του επέτρεψαν την έξοδο.

Ανέφερε τα παραπάνω απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το ζήτημα θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα. Σημείωσε δε πως τα τελευταία δύο χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει στη Ρωσία επτά κρατουμένους μετά από αίτημα της Μόσχας και υπογράμμισε την αξία της «αμοιβαιότητας».

Ο Κέρι άφησε όμως και υπαινιγμούς για την ουσία της υπόθεσης.

«Δεν είναι και λίγη η ειρωνεία σε όλα αυτά» είπε, εξηγώντας: «Αναρωτιέμαι εάν ο κ. Σνόουντεν διάλεξε τη κινεζική και τη ρωσική βοήθεια στο να ξεφύγει από τη Δικαιοσύνη επειδή οι δύο χώρες είναι τέτοιες νησίδες διαδικτυακής ελευθερίας».
«Αναρωτιέμαι εάν, όσο βρισκόταν σε κάποια από αυτές τις δύο χώρες, έθεσε το θέμα της διαδικτυακής ελευθερίας την οποία λέει ότι υπερασπίζεται» είπε με νόημα.

4444

http://247wallst.com/2013/06/24/boeing-dreamliner-the-hits-just-keep-on-coming/

Last week two 787 Dreamliners from Boeing Co. (NYSE: BA) were diverted from their planned routes to make unscheduled landings due to issues with the new planes’ oil system. Two more flights were diverted yesterday: one, when a plane returned to Houston due to a brake problem and another when a plane returned to Chicago after a brake light came on.

The incidents follow a three-month grounding of Boeing’s newest aircraft following a battery problem that sent smoke billowing into the cockpit of a plane and could have been a fire danger unless corrected. Since the planes have been retrofitted and cleared for flight, no further battery incidents have been reported.

We know these latest incidents are not good news for Boeing, but how bad are they? The company booked orders for 102 of the latest, stretch version of the Dreamliner, the 787-10, at last week’s Paris Air Show. Boeing posted orders and commitments from the Paris show valued at about $66.4 billion, just less than the $68.7 billion in new bookings claimed by competitor Airbus.

Order books for the two firms are bulging, with each expected to nab around 800 new bookings this year. But booking is not the same as delivering, and Boeing will have to get much better at delivering problem-free planes if those bookings are going to turn into revenues.

Every new problem makes it seem like the aircraft maker is depending on its customers to complete its flight testing. At the very least, airlines are going to get fed up with doing Boeing’s work for it. We do not even want to think about the worst that could happen.

Paul Ausick

Comment: Αν η Boeing θέλει να φτιάξει καλύτερα αεροπλάνα, πρέπει να προσλάβει περισσότερους επιστήμονες.

4444

TURKEY

http://www.skai.gr/news/world/article/235767/tourkia-erdogan-iroiko-epos-grafei-i-tourkiki-astunomia-/

Για “ηρωικό έπος” της τουρκικής αστυνομίας έκανε λόγο τη Δευτέρα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη θύελλα αντιδράσεων από τη διεθνή κοινότητα για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

“Η τουρκική αστυνομία έγραψε ένα ηρωικό έπος. Οι αστυνομικές μας δυνάμεις πέρασαν με επιτυχία το τεστ της δημοκρατίας”, τόνισε ο Ερντογάν σε τελετή αποφοίτησης στην αστυνομική σχολή της Άγκυρας.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν καταφέρθηκε για μια ακόμα φορά εναντίον πολλών χωρών της ΕΕ, κυρίως της Γερμανίας, οι οποίες καταδίκασαν την καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία στην Τουρκία.

“Η αστυνομία μας είναι θύμα πυρών, και απάντησε με δακρυγόνα και αντλίες νερού. Εάν ανατρέξουν στο κοινοτικό κεκτημένο θα δουν ότι αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμα της αστυνομίας, η οποία ενήργησε με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία”, υποστήριξε.

Το χωρίς προηγούμενο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος, που άρχισε στις 31 Μαΐου, στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό, ενώ περίπου 8.000 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, 60 σοβαρά.

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, την οποία δημοσίευσε την Κυριακή η Μιλιέτ, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Τουρκία από τις 31 Μαΐου και περίπου 5.000 συνελήφθησαν.

Ο Ερντογάν θα δεχθεί την Τρίτη το γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος έχει απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση απέναντι στους διαδηλωτές.

Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, προειδοποίησε την Τουρκία να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς εξέφρασε τη δυσφορία του για τη διαδηλώτρια που χόρεψε με μπικίνι που για να διαμαρτυρηθεί κατά της κυβέρνησης στην πλατεία Ταξίμ.

Σχόλιο: ο Ερντογαν άντεξε; Η καλύτερη διαμαρτυρία κατά την άποψη μου, ήταν η γυναίκα που διαμαρτυρήθηκε με μπικίνι. Μια τέτοια διαμαρτυρία σίγουρα σκανδαλίζει έναν Ισλαμιστή.

Μη ξεχνάτε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν γιατί ο Ερντογαν θέλει να περάσει την Ισλαμική Ατζέντα που έχει και να περιορίσει την Κοσμική δημοκρατία.

Αν οι Τούρκοι θέλουν να γίνουν ποιο σκληροί, τότε θα πρέπει να δούμε περισσότερες γυναίκες με μπικίνι. Διότι μπορεί ο Ερντογαν να θέλει την Μαντίλα, όμως άλλοι θέλουν το μπικίνι.

Μια ωραία γυναίκα με μπικίνι το καλοκαίρι είναι κάτι φυσιολογικό. Σύμφωνα και με τους κανόνες της φύσης.

4444

BLOOMBERG WEDDING 01 02 240613

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=113065784

Γράφει ο Εντ Γιαρντένι, επενδυτικός σύμβουλος, πρόεδρος της Υardeni research

Ο Τζέϊμς Τ. Κερκ ήταν ένας εξαιρετικός διοικητής που ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει για να υπερασπιστεί το διαστημόπλοιο και το πλήρωμά του. Η σχετική ετυμηγορία εκκρεμεί για τον διοικητή της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, ο οποίος είναι εξίσου ριψοκίνδυνος. Έχει πάει εκεί που κανένας άλλος πρόεδρος της Fed δεν έχει πάει, σε μια προσπάθεια να επιτύχει ταχύτητα διαφυγής…

Η πρόσφατη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, ιδιαίτερα σε Ιαπωνία και ΗΠΑ, περιπλέκει τη ζωή για όλους τους κεντρικούς τραπεζίτες… Η θετική ερμηνεία είναι ότι οι επενδυτές ομολόγων έχουν συμπεράνει πως οι κεντρικοί τραπεζίτες θα επιτύχουν στην πρόκληση μιας αυτοτροφοδοτούμενης οικονομικής ανάπτυξης και στην αναθέρμανση του πληθωρισμού.

Αν είναι έτσι, τότε οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να παράσχουν ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από το QE, η οποία δεν θα ωθήσει τις αποδόσεις πίσω σε επίπεδα που θα πλήττουν την οικονομική δραστηριότητα.

Εναλλακτικά, οι κεντρικοί τραπεζίτες βρίσκονται σε μια κατάσταση φαύλου κύκλου, στην οποία οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων πλήττουν την ανάπτυξη επιβάλλοντας τη συνέχιση του QE ή την ενίσχυσή του! Τι πρέπει να κάνουν;

Όταν ήταν ένας απλός αξιωματούχος της Fed, ο Μπεν Μπερνάνκι παρείχε την απάντηση σε μια αξιομνημόνευτη ομιλία στις 21 Νοεμβρίου του 2002, με τίτλο, «Αποπληθωρισμός: Διασφαλίζοντας Ότι Δεν Θα Συμβεί Εδώ».

Σε αυτήν, παράθεσε όλα τα δυνατά εργαλεία που θα μπορούσαν οι κεντρικές τράπεζες να χρησιμοποιήσουν για να αποτρέψουν τον αποπληθωρισμό συμπεριλαμβανομένων του ZIRP (στμ. πολιτική μηδενικών επιτοκίων), του QE, ακόμα και της εκτύπωσης χρήματος.

Οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες έχουν ακολουθήσει τη συμβουλή του Μπερνάνκι εκτός από το να τυπώσουν πραγματικό χρήμα, το οποίο συνιστά το έσχατο όριο νομισματικής πολιτικής.

Ωστόσο, εκτός από την εκτύπωση χρήματος, υπάρχει ένα ακόμα εργαλείο που έχει αναφερθεί από τον Μπερνάνκι και δεν έχει ακόμα χρησιμοποιηθεί, η πρόσδεση των αποδόσεων των ομολόγων.

Ιδού τι είχε να πει επί του θέματος: «Μια πιο άμεση μέθοδος, την οποία προσωπικά προτιμώ, θα ήταν για τη Fed να αρχίσει να ανακοινώνει συγκεκριμένα ταβάνια για τις αποδόσεις (στμ. αμερικανικών) ομολόγων μακροπρόθεσμης διάρκειας».

Τότε εννοούσε τα διετή ομόλογα: «Η Fed θα μπορούσε να επιβάλει αυτά τα επιτοκιακά ταβάνια δεσμευόμενη να προχωρήσει σε απεριόριστες αγορές χρεογράφων διάρκειας έως δυο ετών σε τιμές συναφείς με τις στοχευόμενες αποδόσεις.

Αν αυτά τα προγράμματα πετύχαιναν, όχι μόνο θα έπεφταν οι αποδόσεις στα μέσης διάρκειας ομόλογα, αλλά… πιθανότατα θα υποχωρούσαν και οι αποδόσεις στο μακροπρόθεσμης διάρκειας χρέος κρατικό και ιδιωτικό (όπως τα στεγαστικά δάνεια)».

Γιατί λοιπόν να μην τολμήσει και να προσδέσει την απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ στο 1,50% και του 10ετούς της Ιαπωνίας στο 0,50%; Αυτή θα ήταν μια διαφοροποίηση σε σχέση με τα τρέχοντα προγράμματα QE που δεν προσδιορίζουν κανένα στόχο για τις αποδόσεις των ομολόγων που αγοράζονται (στμ. από τη Fed).

Αυτό είναι πολύ κακό, καθώς αυτοί οι στόχοι στις αποδόσεις πιθανότατα θα είχαν επιτευχθεί με λιγότερες αγορές αμερικανικών ομολόγων.

Θέλετε απόδειξη για την υπόθεσή μου;

Δείτε πως ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, χαμήλωσε τις αποδόσεις (στμ. δηλαδή τα επιτόκια δανεισμού) στα ομόλογα της ευρώ-περιφέρειας απλώς δεσμευόμενος να «κάνει ό,τι χρειάζεται» για να υπερασπιστεί το ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι η μόνη μεγάλη κεντρική τράπεζα που έχει μειώσει το άνοιγμα του ισολογισμού της σε σχέση με ένα χρόνο πριν…

Απόσπασμα από ενημερωτικό σημείωμα του Εντ Γιαρντέντι με τον πρωτότυπο τίτλο «The Final Frontier»

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=113065780

Γράφει ο Σαϊμον Τζόνσον, καθηγητής οικονομικών στο ΜΙΤ

Οι διεθνείς μέγα-τράπεζες και οι φίλοι τους αντιστέκονται σθεναρά στην ιδέα ότι χρήζουν περαιτέρω μεταρρύθμισης…

Το τελευταίο περιστατικό σχετίζεται με την Goldman Sachs, η οποία σε πρόσφατη έκθεσή της (…) αρνείται ότι παρέχεται από τους πιστωτές του επίσημου τομέα προστασία έναντι πιθανής κατάρρευσης στους «πολύ μεγάλους για να πτωχεύσουν (στμ. «too big to fail» αγγλιστί ή «TBTF»)» ομίλους του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Το έγγραφο της Goldman επαναλαμβάνει επιχειρήματα που έχουν παρατεθεί σε εκθέσεις οργανισμών όπως η Davis Polk (μια κορυφαία νομική εταιρεία για τράπεζες), το Bipartisan Policy Center (όπου τα συγγράμματα γίνονται από μια επιτροπή την οποία αποτελούν κυρίως άνθρωποι που είναι σε στενή συνεργασία με τις μεγάλες τράπεζες) και η JP Morgan Chase (μια μεγάλη τράπεζα).

Αυτό δεν συνιστά κάποια συνωμοσία αλλά μάλλον παράλληλα μηνύματα που εκφράζονται από ανθρώπους με συγκλίνοντα συμφέροντα, ίσως με τη σκέψη ότι μια σταθερή ομοβροντία θα επαναδιαμορφώσει ομοφωνία από την οπτική γωνία των τραπεζών.

Όμως, στην πραγματικότητα η ομάδα της Goldman Sachs παραδέχεται, ευθέως, ότι το TBTF όντως υφίσταται – πλήττοντας σοβαρά το βασικό επιχείρημα που με κόπο οικοδόμησαν οι σύμμαχοί της.

Φυσικά, η έκθεση δίνει μια διαφορετική εκδοχή στα πράγματα. Αν όμως προσθέσεις λίγο από την πρόσφατη ιστορία της Goldman -που δεν αναφέρεται στην έκθεση- τότε οι κίνδυνοι που απορρέουν από το να βασιστεί κανείς στη δική της ανάγνωση των δεδομένων, γίνονται προφανείς.

Οι αναλυτές της Goldman ξεκαθαρίζουν ότι ακόμα και υπό την πιο ευνοϊκή ερμηνεία (δηλαδή τη δική τους), τα πολύ μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα μπορούσαν να δανείζονται φθηνότερα από άλλες εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου στο απόγειο της κρίσης το 2008-09.

Το επιτοκιακό πλεονέκτημα που είχαν κατά την κρίση φαίνεται (από τα γραφήματά τους) να είναι της τάξης των 400-800 μονάδων βάσης (δηλαδή 4%-8%)…

Η ομάδα της Goldman δείχνει ότι υπήρχε ένα ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τις τεράστιες μη-τραπεζικές χρηματοοικονομικές εταιρείες απ’ ότι για τις τράπεζες, όμως αμελεί να αναφέρει ότι η εταιρεία τους ήταν μια από τις πρώτες ενόσω η κρίση εντεινόταν.

Στην Goldman επετράπη να μετατραπεί σε τραπεζική εταιρεία χαρτοφυλακίου τον Σεπτέμβριο του 2008, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στο «εκπτωτικό παράθυρο» της Fed (δηλαδή να αυξήσει τη δυνατότητά της να δανείζεται από την κεντρική τράπεζα.) Αυτή η μετατροπή επετράπη -ή ίσως και να δρομολογήθηκε εσπευσμένα από την κυβέρνηση- ακριβώς διότι υπήρχε φόβος για τις συνέπειες μιας κατάρρευσης της Goldman.

Οι αξιωματούχοι της Goldman επιχειρηματολόγησαν σκληρά και επί μακρόν τον Σεπτέμβριο του 2008 ότι ήταν πολύ μεγάλη -πολύπλοκη και εν γένει σημαντική- για να της επιτραπεί να καταρρεύσει.

Ο Χανκ Πόλσον, τότε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και τέως επικεφαλής της Goldman, ήταν της άποψης ότι η συνέχιση της ύπαρξης της εταιρείας του ήταν σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας.

Η υπολογισμένη διαφορά στα επιτόκια είναι προφανώς τεράστια αλλά ακόμα μεγαλύτερο είναι το πραγματικό χρηματοδοτικό πλεονέκτημα ανάμεσα στο να μην μπορείς να δανειστείς από τη Fed (θυμηθείτε τον όμιλο CIT, με συνολικό ενεργητικό 80 δισ. δολάρια, ο οποίος βυθίστηκε και παρακαλούσε για βοήθεια το φθινόπωρο του 2009) και να μπορείς να δανειστείς από τη Fed (π.χ. η Goldman Sachs, με ενεργητικό 1,1 τρις. δολ. όταν έπεσε στα βράχια στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2008).

Φυσικά, η CIT δεν ήταν τράπεζα – εξ ου και το επιχείρημα ότι δεν έπρεπε να της επιτραπεί να δανείζεται από τη Fed.

Όμως, ούτε η Goldman ήταν τράπεζα στην ανάλογη χρονική στιγμή.

Το ζήτημα του TBTF δεν αφορά τους κανόνες ή το κόστος της παροχής πίστωσης (στμ. προς μεγάλες τράπεζες) σε σχέση με μικρές τράπεζες και σε περιόδους ηρεμίας. Αφορά στη διαθεσιμότητα κρατικής υποστήριξης, με την ευρεία έννοια, όταν συμβαίνουν άσχημα πράγματα, που επιτρέπει στις μέγα-τράπεζες να δανείζονται φθηνότερα από ό,τι θα έπρεπε.

Η Goldman Sachs απολαμβάνει προστασία έναντι μιας πιθανής κατάρρευσης την οποία μια μικρή ή μεσαία περιφερειακή τράπεζα δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει.

Αυτό βοηθά να αυξηθεί η ρευστότητα στα ομόλογά της και γενικά καθιστά πιο εύκολο το δανεισμό της τόσο στους καλούς όσο και στους κακούς καιρούς….

Η Goldman επίσης υποστηρίζει ότι το χρηματοδοτικό πλεονέκτημα για τις μεγα-τράπεζες είναι σήμερα μικρότερο απ’ ό,τι ήταν την περίοδο της κρίσης, υποδεικνύοντας ότι για τους πιστωτές δεν υφίσταται πλέον ζήτημα TBTF. Αυτό όμως είναι μάλλον ενδεικτικό δυο σημείων.

Πρώτον, δεν βρισκόμαστε σε κρίση – επομένως η άμεση αξία της κυβερνητικής υποστήριξης σε ρευστό είναι χαμηλότερη, τουλάχιστον για το βραχυπρόθεσμο χρέος. Όμως, η διαθεσιμότητα αυτής της υποστήριξης στο μέλλον ή σε διάφορα απροσδιόριστα δύσκολα σενάρια είναι εξαιρετικά πολύτιμη, και συνιστά έναν πολύ σημαντικό λόγο για να αγοράζει κανείς ομόλογα των μέγα-τραπεζών.

Δεύτερον, οι μέγα-τράπεζες πληρώνουν ένα πρόσθετο ασφάλιστρο «πολυπλοκότητας» ή «αδιαφάνειας» στα ομόλογά τους, καθώς οι πιστωτές χρεώνουν περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε γιατί δεν μπορούν να δουν τι συμβαίνει μέσα στα χαρτοφυλάκια των μεγαλύτερων από αυτούς τους ομίλους, ώστε να κατανοούν τους κινδύνους που αναλαμβάνουν και τα σοκ στα οποία είναι ευάλωτοι…

Το πραγματικό ζήτημα για το TBTF είναι: σε ποιο βαθμό η προοπτική της κυβερνητικής υποστήριξης μειώνει τα επιτόκια δανεισμού σε σύγκριση με το που θα διαμορφώνονταν αν δεν υφίστατο στήριξη.

Η έκθεση της Goldman αναγνωρίζει ότι το TBTF ισχύει και παραμορφώνει τις αγορές, όμως βολικά αγνοεί την ερώτηση του πόσο μεγάλη είναι πράγματι αυτή η παραμόρφωση και πόσο απειλεί να ξαναγκρεμίσει την οικονομία.

Απόσπασμα από κείμενο που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο οικονομικό μπλογκ Baseline Scenario με τον πρωτότυπο τίτλο «Goldman Sachs Concedes Existence Of Too Big To Fail»

Σχόλιο: Πολύ καλό άρθρο. Πολύ καθαρό και σαφές. Η Αμερικανική οικονομία θέλει μεταρρυθμίσεις.

Στον Καπιταλισμό, η Goldman πρέπει να έχει την δυνατότητα να χρεοκοπήσει.

4444

BRAZIL PROTESTERS VOGUE 01 01 230613

4444

Η γαμημένη η Τρόικα, ενέκρινε την δόση των 3,3 δις ευρώ. Όμως αυτό που δε μας λέει η γαμημένη η Τρόικα, είναι που θα πάνε τα χρήματα.

Ποιος θα πάρει το παραδάκι.

Όταν η Γαμημένη η Τρόικα βγάζει ανακοίνωση ότι μας δίνει τις δόσεις, θα πρέπει να μας λέει και που πηγαίνει και το παραδάκι. Στην ίδια ανακοίνωση.

Στην τελευταία δόση των 3,3 δις, λέει στην ανακοίνωση της η Γαμημένη η Τρόικα ποιος θα πάρει το παραδάκι;

Διότι αυτή είναι η ουσία μαλακα νεοέλληνα που ψηφίζεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που πάει το χρήμα;

Η ουσία είναι που πάει το χρήμα. Σε σένα πάει μαλακα νεοέλληνα;

Από όλα αυτά τα λεφτά που έχουν δώσει, εσύ πόσα πήρες; Μαλακα νεοέλληνα.

Θυμάσαι τον μπάσταρδο τον Στουρναρα που έλεγε ότι αν δεν πάρεις την δόση τον Νοέμβριο θα πεθάνεις; Την θυμάσαι; Διότι πέρασε ο Νοεμβρης ήρθε ο Δεκεμβρης αλλά δεν πέθανες.

Που πάει το παραδάκι, αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Εσένα βέβαια οι Τοκογλύφοι σου λένε πλήρωσε τους τόκους.

Αυτοί θέλουν να καταστρέψουν την χώρα και την κοινωνία, είναι πλέον προφανές. Όταν θέλεις να σώσεις μια χώρα και μια κοινωνία, δεν παίρνεις τέτοια μέτρα.

Από το 2010 η Γαμημένη η Τρόικα όλο με αναστολή πληρωμών ακούω, αλλά αναστολή δεν βλέπω. Το παιχνίδι των τοκογλύφων. Το παίζουν καλά. Τραβάνε χρήμα με ουρά σε διάφορες μορφές. Για παράδειγμα ο χρυσός που μαζεύεται στα ενεχυροδανειστήρια πάει Γερμάνια.

Χαρατσώνουν τον Νεοέλληνα με διάφορους φόρους και του λένε δεν έχεις; Άμα δεν έχεις πούλα. Όταν παντρεύτηκες δε σου έκαναν δώρο χρυσαφικά; Πουλησετα! Η βέρα χρυσή δεν είναι; Πούλησε την! Χωρίς λεφτά ο γάμος σου θα διαλυθεί. Είναι στατιστικά τσεκαρισμένο.

Ο γέρος που σε γαμαει μωρη, δεν σου έκανε κανένα χρυσαφικό δώρο; Ε! πουλησετο.

Ακούμπησε το στο ενεχυροδανειστήριο.

Νεοέλληνα μαλακα συνέχισε να ψηφίζεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Δεν έχεις ακούσει νεοέλληνα για το format και το restart;

4444

23/06/2013

4444

http://olympia.gr/2013/06/23/%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81/#more-283200

Έχει ξεσπαθωσει ως το …50% της κυβέρνησης πλεόν και δίνει ρέστα.

Πρώτο θύμα, ο Στουρνάρας. “Δεν σε λοιδορώ ρε, σε βρίζω”! Ήταν η ατάκα που του πέταξε μέσα στο προεδρικό μέγαρο, μπροστά στον Σαμαρά που είχε την φαεινή ιδέα να τον φέρει μαζί του στην σύσκεψη.

Όσο για τον Πάγκαλο, του τα έχει φυλαγμένα ο Μπένυ, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον …Σαμαρά για την μεταγραφή του. Όχι πως έχει και άδικο.

Το ρεπορτάζ:

Μύδροι Βενιζέλου για τον Υπουργό Οικονομικών – «Τι θέλει αυτός εδώ;» ρώτησε τον Σαμαρά

Προδιαγεγραμμένη φαίνεται πως ήταν η έκρηξη στο πρωθυπουργικό γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου την Δευτέρα το βράδυ, όπου συσκέπτονταν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Οι συνεργάτες των αρχηγών που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα άκουγαν τις κορόνες και κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, φαίνεται να ανέλαβε «να βγάλει τα κάρβουνα από την φωτιά για λογαριασμό του Πρωθυπουργού. Αποδείχτηκε όμως, όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας μια ατυχής πρωτοβουλία, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του είχε μαζέψει πολλά…

Η επίθεση του κ. Βενιζέλου προς τον κ. Στουρνάρα ήταν πολλών ντεσιμπέλ. Ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε: «Με λοιδορείς…» για να του απαντήσει ο κ. Βενιζέλος εξίσου σε έντονο ύφος: «Δεν σε λοιδορώ. Σε βρίζω!».

Την ίδια στιγμή στρεφόμενος προς τον Σαμαρά τον ρώτησε: «Τι θέλει αυτός εδώ;», εννοώντας ότι η σύσκεψη γίνεται μεταξύ τν αρχηγών των τριών κομμάτων.

Φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί υπεύθυνο τον κ. Στουρνάρα για μια σειρά εμπόδια σε πρωτοβουλίες του κόμματός του, όπως η τροπολογία για την ανάσχεση της ανεργίας, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, η άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Σχόλιο: Τι γίνεται στα δωμάτια εξουσίας! Ο Βαγγελας δε θα γίνει πρωθυπουργός ποτέ, με την ψήφο του Ελληνικού λαού. Αυτό θα το έχει απωθημένο. Στην ιστορία θα καταγραφεί ως οπορτουνιστής και εγωιστής και τα «δίνω όλα για την εξουσία».

Στην Μελλοντική ιστορία θα έχει άσχημο όνομα, όπως φυσικά και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς και ο Παπαδημος και ο Κουβέλης κλπ

4444

http://olympia.gr/2013/06/23/%CE%B7%CF%87%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%88%CE%AE-%CE%B4/

Σε πρόσφατη κοινή τους συνέντευξη οι τόνοι ανέβηκαν…
Μιλάμε για τον Καθηγητή Γιώργο Κοντογιώργη και τον δημοσιογράφο Παντελή Καψή!

Ο Καθηγητής είπε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει αυτονομία κινήσεων καθώς όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Τρόικα!! Προέβλεψε μάλιστα ότι δεν θα έχουμε εκλογές και ότι θα συνεχίσουν στην Κυβέρνηση έστω και διαπληκτιζόμενοι!!

Αντίδρασε έντονα ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής και πρ. εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης Παπαδήμου χαρακτηρίζοντας την άποψη αυτή … αερολογία!!!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, με την επίμαχη φράση, μετά το 2ο λεπτό!

Στον Παντελή Καψή απάντησε το ίδιο το ΔΝΤ, δηλώνοντας…

ότι “προτεραιότητα παραμένει για τις ελληνικές αρχές να υλοποιήσουν το Πρόγραμμα το γρηγορότερο. Εάν η επιθεώρηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως αναμένεται, δεν θα προκύψουν προβλήματα χρηματοδότησης, επειδή το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος του Ιουλίου του 2014″.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στον ιστότοπό του σημειώνει: «Είναι φανερό από την τελευταία παράγραφο της γραπτής ανακοίνωσης, ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η επιθεώρηση, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Σύμφωνα με πηγές στην Ουάσιγκτον, που γνωρίζουν το παρασκήνιο, «εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές, η επιθεώρηση του Προγράμματος δεν θα καταστεί δυνατή λόγω της παραίτησης των αρμοδίων υπουργών, και η δόση δεν θα εκταμιευθεί. Οταν διεξάγονται εκλογές, όλα παγώνουν», ισχυρίστηκαν οι πηγές.

Το συμπέρασμα φαίνεται να είναι ότι κάποιοι δυστυχώς δεν ξεχνάνε το ρόλο τους ως εκπρόσωποι Κυβερνήσεων!!

Διαβάστε το ρεπορτάζ για την δήλωση του ΔΝΤ

Σχόλιο: Αερολογίες λέει ο Καψής. Φυσικά ξέρουμε γιατί της λέει. Η πλάκα είναι ότι τσατίζεται. Είδα την εκπομπή. Ο Καψης είναι για γέλια. Εσκεμμένα βέβαια τα λέει αυτά που λέει.

Είδατε ποτέ εσείς κάποια δωσίλογη κυβέρνηση να έχει αυτονομία;

Χρειάζεται να έχεις και πολύ μυαλό; Δε βλέπεις ότι τα υπογραφούν όλα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ;

Ότι κυβερνούν με προεδρικά διατάγματα, ότι αυτός είναι ο λόγος που κατάργησαν το Σύνταγμα.

Η γαμημενη Τρόικα τους λέει τι θα κάνουν.

4444

Boeing 787 DreamLine Air Port “Nikos Kazantzakis”

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113065797

John Greenwood // επικεφαλής οικονομολόγος της Invesco Asset Management
Με ισχυρό ευρώ, παραπαίουσες τράπεζες και αυστηρή λιτότητα είναι απορίας άξιον πώς θα εξέλθει από την ύφεση η Ευρωζώνη, λέει στην «ΗτΣ» ο Τζον Γκρίνγουντ, επικεφαλής οικονομολόγος της Invesco, επενδυτικού κολοσσού εισηγμένου στον S&P με ενεργητικό 730 δισ. δολ.

Συνέντευξη στη Λαλέλα Χρυσανθοπούλου

Υιοθετείτε το σενάριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ανάκαμψη στην Ευρωζώνη το β’ εξάμηνο του έτους;

Όχι, νομίζω ότι πρόκειται για επίσημη προπαγάνδα.

Σοβαρά, η ΕΚΤ λειτουργεί σαν εκκλησία. Εάν πιστεύεις ότι η οικονομία θα ανακάμψει και το τραπεζικό σύστημα εξυγιαίνεται τότε ανήκεις στο ποίμνιό της. Αν όχι, τότε δεν είσαι πιστός.

Οι εκτιμήσεις του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ πιο απαισιόδοξες από αυτές της Φραγκφούρτης.

Αν εξετάσει κανείς με βάση την εμπειρία του παρελθόντος πώς εξέρχεται μια οικονομία από την ύφεση, χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα από τα τρία εργαλεία: Πρώτον, την υποτίμηση του νομίσματος, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρωζώνη, με το ευρώ να εμφανίζεται σχετικά ισχυρό έναντι του δολαρίου.

Δεύτερον, επεκτατική δημοσιονομική πολιτική που αποτελεί τον αντίποδα της λιτότητας.

Και τρίτον, νομισματική χαλάρωση, που επίσης δεν έχουμε στην Ευρωζώνη. Επομένως, από πού θα προέλθει η ανάκαμψη;

Και αυτό είναι μόνο η μια πλευρά του προβλήματος. Η άλλη έχει να κάνει με τα υψηλά επίπεδα χρέους τόσο στον ιδιωτικό τομέα (νοικοκυριά, επιχειρήσεις, τράπεζες) όσο και στον δημόσιο τομέα που εν πολλοίς υπερχρεώθηκε προσπαθώντας να διασώσει τον ιδιωτικό.

Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία «απομόχλευσης» (de-leveraging), ιδίως στον ιδιωτικό τομέα, η οικονομία είναι δύσκολο να ανακάμψει γιατί κανείς δεν δανείζει/δανείζεται και κανείς δεν καταναλώνει.

Παραφράζοντας το διάσημο σλόγκαν του Μπιλ Κλίντον «It’s the economy, stupid!» (Είναι η οικονομία, ηλίθιε !) θα έλεγα «It’s the balance sheet, stupid!» (Είναι ο ισολογισμός, ηλίθιε!).

Επομένως, χωρίς ασθενές ευρώ, χωρίς επεκτατική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική και χωρίς εξυγίανση των ισολογισμών είναι μη ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.

Μπορεί να κάνει κάτι η ΕΚΤ για να τονώσει την ανάπτυξη ή ξέμεινε από πυρομαχικά;

Η πρόσφατη μείωση του επιτοκίου ήταν δώρον άδωρον, αν κάποιος δεν θέλει/μπορεί να δανείσει ή να δανειστεί δεν θα το κάνει, είτε με το επιτόκιο στο 0,75%, είτε στο 0,5%.

Το κλειδί είναι η εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών και η ανακεφαλαιοποίηση τους, κάτι που συνέβη στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η πιστωτική επέκταση να αυξάνεται κατά 4% ετησίως.

Δεν έχει όμως συμβεί στην Ευρωζώνη, όπου οι τράπεζες είναι υπέρ-μοχλευμένες και υπό-κεφαλαιο-ποιημένες.

Στην φάση αυτή, η ΕΚΤ δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα για να δρομολογήσει την εξυγίανση των τραπεζών όπως η Fed και όταν τις αποκτήσει, δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα της ενιαίας εποπτείας.

Εδώ όμως υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα: Η Ευρωζώνη πρέπει να προχωρήσει προς μια πλήρη τραπεζική και δημοσιονομική ένωση, με κοινό υπουργείο Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα μπορεί να επιβάλει φόρους, να ελέγχει τις δαπάνες και να εκδίδει ευρώ-ομόλογα.

Τότε θα μπορούσε να διασώσει οποιαδήποτε τράπεζα, όσο μεγάλες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει.

Όμως, δεν πάμε προς τα εκεί και επιλέγουμε φτωχά ημίμετρα για πολιτικούς λόγους (βλέπε αντιρρήσεις Γερμανίας), με βασικό εργαλείο τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) που χρηματοδοτείται μέσω δανεισμού και είναι προφανώς ανεπαρκής.

Οπότε;

Οπότε, η κρίση χρέους θα ανακυκλώνεται και οι τράπεζες θα παραμένουν αδύναμες. Υπάρχουν ισχυρές ομοιότητες με την Ιαπωνία των δεκαετιών 1980-1990 και είναι ορατός ο κίνδυνος για μια χαμένη δεκαετία και στην Ευρωζώνη.

Η Ευρωζώνη (και δη η Γερμανία) φαίνεται να έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στις ΗΠΑ και την Κίνα, προσδοκώντας ότι η τόνωση των εξαγωγών θα ενισχύσει την ευρύτερη οικονομία. Είναι βάσιμες οι προσδοκίες αυτές;

Μάλλον, όχι.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη από τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται με αξιοπρεπείς ρυθμούς, της τάξης του 1,5%-2% σε πραγματικούς όρους, οι οποίοι όμως και πάλι υπολείπονται του μακροπρόθεσμου μέσου όρου.

Θα πάρει αρκετά χρόνια πριν επιστρέψει σε ανάπτυξη άνω του 3% και μόνο τότε θα μπορεί να λειτουργήσει σαν ατμομηχανή που θα πυροδοτήσει ανάκαμψη με βάση τις εξαγωγές και πάλι πρωτίστως στη Λατινική Αμερική και στην Ασία και όχι τόσο στην Ευρωζώνη που θα μείνει πίσω.

Όσο για την Κίνα, θα έλεγα ότι διέρχεται περίοδο σημαντικής επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης.

Την περίοδο 2000-2008 η οικονομία «κάλπαζε» με ετήσιο ρυθμό 10%, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 20%-30% ετησίως, σε όρους δολαρίου.

Στη συνέχεια, όμως οι ρυθμοί αύξησης των εξαγωγών επιβραδύνθηκαν.

Έτσι, από 10%, η κινεζική οικονομία αυξάνεται τώρα με ρυθμό 7% και αυτός ακόμα ενδέχεται να είναι εικονικός, με τους πραγματικούς ρυθμούς να εκτιμώνται στο 5%-6%.

Αντίθετα από τις ΗΠΑ, η Κίνα δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν ατμομηχανή για τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί η εγχώρια ζήτηση έχει μικρή εξάρτηση από τις ξένες οικονομίες και συνεισφέρει στο ΑΕΠ μόνο 35%, ενώ στις δυτικές οικονομίες το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 60%-70%.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τις διεθνείς αγορές μετά τους τελευταίους χρησμούς του επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι;

Νομίζω ότι οι αγορές έχουν πλέον αρχίσει να προεξοφλούν την επιβράδυνση των ρυθμών εκτύπωσης χρήματος που κατά την άποψή μου θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2013, τον Σεπτέμβριο το νωρίτερο.

Αντί η Fed να «τυπώνει» 85 δισ. δολ. τον μήνα, ίσως ανακοινώσει μια μείωση της τάξης των 20 δισ. δολ. και θα προχωρήσει σε αντίστοιχα βήματα τους επόμενους μήνες.

Μόλις σταματήσει η εκτύπωση χρήματος, θα ανοίξει ο δρόμος για την αύξηση των επιτοκίων, με την πρώτη κίνηση να αναμένεται στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015.

Παρά τις αναταράξεις που βλέπουμε εσχάτως στις αγορές, είμαι αρκετά αισιόδοξος, και δεν αναμένω βίαιες διορθωτικές κινήσεις στο ορατό μέλλον, στο μέτρο που η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας είναι θετικός παράγοντας για τα χρηματιστήρια και είμαστε στην αρχή ενός νέου κύκλου ανάπτυξης στις ΗΠΑ που μπορεί να διαρκέσει για αρκετά χρόνια.

Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Fed θα χειριστεί σωστά τη διαδικασία εξόδου από την υπέρ-χαλαρή νομισματική πολιτική, έχοντας διδαχθεί από τα λάθη που διέπραξε την περίοδο 1994-1995 όταν αύξησε υπερβολικά γρήγορα τα επιτόκια, προκαλώντας έντονους κλυδωνισμούς στις αγορές μετοχών και ομολόγων.

«Νέο κούρεμα χρέους χρειάζεται η Ελλάδα»

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή: Η προοπτική του Grexit έχει απομακρυνθεί και τώρα γίνεται πολύς λόγος για το Greekovery: Τι λέτε;

Θα έλεγα ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για ανάκαμψη στην Ελλάδα, θα πάρει αρκετό χρόνο.

Κι επικαλούμαι το προηγούμενο της ασιατικής κρίσης του 1995-1996, την οποία έζησα από κοντά. Τότε πολλές χώρες της περιοχής όπως η Ταϊλάνδη, η Κορέα, η Ινδονησία προχώρησαν σε μεγάλες υποτιμήσεις των νομισμάτων τους.

Το Χονγκ-Κονγκ δεν το έπραξε και η προσαρμογή εκεί επιχειρήθηκε να γίνει (όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα), δια της εσωτερικής υποτίμησης μισθών και τιμών. Πρόκειται για μια διαδικασία μακροχρόνια και άκρως επώδυνη, ακόμα και για μια δυναμική και ευέλικτη οικονομία όπως το Χονγκ-Κονγκ.

Εκεί απαιτήθηκαν έξι χρόνια, στην Ελλάδα που παρουσιάζει διαρθρωτικές αδυναμίες, η προσαρμογή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Θεωρώ ότι οι όποιες εκτιμήσεις περί δυναμικής ανάκαμψης δεν είναι ρεαλιστικές. Αν καταγραφούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης το 2014 (σ.σ. όπως υποστηρίζουν οι επίσημες προβλέψεις κυβέρνησης, Κομισιόν και ΔΝΤ) θα κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους, θα είναι δηλαδή αμελητέοι.

Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα βιώσει μια παρατεταμένη περίοδο στασιμότητας, με τη διαδικασία προσαρμογής να συνεχίζεται στους περισσότερους τομείς της οικονομίας, έστω και αν ένας-δυο κλάδοι (π.χ. ναυτιλία, τουρισμός) καταστούν ανταγωνιστικοί συν τω χρόνω.

Συμφωνώ απόλυτα με όσους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω αισθητή ελάφρυνση του χρέους της για να ορθοποδήσει, δεν μπορεί να «σηκώσει» χρέος της τάξης του 175%-180% του ΑΕΠ, ιδιαίτερα με την οικονομία τόσο αδύναμη.

Σχόλιο: Διάβασε αναγνώστη πολύ καλά το άρθρο. Έχει απαντήσεις για πολλά ζητήματα. Τι είναι καταρχήν η Κίνα. Η Αμερική έχει ένα πολύ καλό 4% στην πιστωτική επέκταση.

Μιλά επίσης για τα πραγματικά προβλήματα της Ευρώπης.

4444

Η Εφημερίδα Ημερήσια είναι του Μπόμπολα, αν εξαιρέσεις την προπαγάνδα όσο αφορά την εγχώρια την πολιτική, τα υπόλοιπα θέματα που έχει, μου αρέσουν.

Η προσφορά οικονομικών βιβλίων που κάνει, αξίζει πραγματικά. Τα βιβλία είναι πολύ καλά.

Ο Μπόμπολας είναι περίεργη περίπτωση.

Ο Μπόμπολας θα μπορούσε να βγάλει πολύ χρήμα και χωρίς να είναι νταβατζης.

Θυμάμαι όταν φτιαχνόταν η Αττική οδό που έλεγαν, οικονομολόγοι, ότι είναι μεγάλο ρίσκο και άλλες τέτοιες μαλακιες. Από την αρχή εγώ είπα, ότι η Αττική Οδός είναι πολύ καλή ευκαιρία.

Βλέποντας όμως όλους να λένε ότι είναι μεγάλο ρίσκο, σκέφτηκα ότι ο Μπόμπολας που θα βάλει το χρήμα, ίσως σκέπτεται, ότι ρίχνω μεγάλη ζαριά και μπορεί να χάσω πολύ χρήμα και τον συμπάθησα.

Η Ελλάδα προσφέρεται για να βγάλεις πολύ χρήμα. Να περνάμε επίσης όλοι πολύ καλά.

Η Ελλάδα είναι πολύ εύκολη περίπτωση.  

Μην περιμένετε βέβαια από την γαμημένη την Τρόικα και τους εφιάλτες, να σας δείξουν που είναι ο παράδεισος.

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113065841

Της Xαράς Kαλημέρη

Mια «έξυπνη», οικονομική συσκευή, που μπορεί να τοποθετηθεί σε σχολεία, νοσοκομεία και σε κατοικίες, δίνει πληροφορίες για την ασφάλεια των κτιρίων, αλλά και για τις «ευάλωτες» περιοχές της χώρας σε περίπτωση σεισμού.

Tην καινοτόμα συσκευή, με την ονομασία SeismoBug, σχεδίασαν Έλληνες ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών (ITΣAK) στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με χρηματοδότηση του EΣΠA και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο έτος.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο επιταχυνσιογράφο που καταγράφει πόσο επιβαρύνει ένας σεισμός σε μια περιοχή τα κτίρια ή σημαντικές κατασκευές, όπως σχολεία, νοσοκομεία, γέφυρες, φράγματα κ.ά.

H πρωτοτυπία έγκειται στην καινοτόμο χρήση τελευταίας γενιάς αισθητήρων τύπου MEMS, παρόμοιων με αυτούς που αντιλαμβάνονται την κίνηση και ενσωματώνονται στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, ενώ μεγάλο πλεονέκτημα είναι το χαμηλό κόστος που υπολογίζεται περί τα 300-400 ευρώ, όταν σήμερα οι διαθέσιμες συσκευές κοστίζουν το δεκαπλάσιο.

Έτσι, με τα ίδια χρήματα, είναι οικονομικά εφικτή η παρακολούθηση της επίδρασης του σεισμού σε δεκαπλάσιες θέσεις, ενώ αν χαλάσει μια συσκευή η αντικατάστασή της με καινούργια στοιχίζει φθηνότερα από την επιδιόρθωση μιας από τις ακριβές συσκευές.

Παράλληλα, λόγω του χαμηλού κόστους, μπορούν να τοποθετηθούν οι συσκευές αυτές σε πυκνή διάταξη σε μία αστική περιοχή και σε περίπτωση σεισμού να καταγραφεί πώς διαφοροποιείται η ένταση του σεισμού από περιοχή σε περιοχή.

Mε τον τρόπο αυτό, είναι δυνατόν να εντοπιστούν περιοχές με αυξημένο κίνδυνο βλαβών για τις κατασκευές, για τις οποίες και μπορούν να ληφθούν κατάλληλα προληπτικά μέτρα.

H ακρίβεια του SeismoBug έχει ελεγχθεί στο εργαστήριο του ITΣAK με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί πιλοτικά σε επιλεγμένη αστική περιοχή της Ελλάδας.

Xάρτες Αισθητότητας

H επιστημονική ομάδα του ITΣAK, στο πλαίσιο δράσεων που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνει, επίσης, τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να έχει πρόσβαση μέσω του διαδικτύου σε χάρτες αισθητότητας – Shakemaps ύστερα από ένα σεισμό.

Oι χάρτες είναι σημαντικοί στη διαχείριση των άμεσων επιπτώσεων ενός σεισμού στο δομημένο περιβάλλον, ενώ σε βάθος χρόνου η χρήση της υπηρεσίας αυτής μπορεί να παρέχει και τις απαραίτητες πληροφορίες για τον υπολογισμό των οικονομικών απωλειών σε περίπτωση ενός σεισμού σε συνδυασμό με την τρωτότητα των κατασκευών.

Έτσι, ο πολίτης θα μπορεί να δει την κατανομή της κίνησης στον ευρύτερο χώρο από το επίκεντρο του σεισμού και η πολιτική προστασία να σχεδιάσει τις δράσεις της μέχρι να γίνει η καταγραφή των βλαβών στο δομημένο περιβάλλον που επιφέρουν απώλειες ανθρώπινης ζωής.

Oι χάρτες περιγραφής της κίνησης παράγονται μέσα σε μερικά λεπτά μετά τον σεισμό, ενώ τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και ο χρήστης μπορεί να τα αποθηκεύσει στον προσωπικό του υπολογιστή.

H υπηρεσία παρέχεται συνεχώς, λόγω της χρήσης της τεχνολογίας CLOUD που εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργίας της.

H υπηρεσία αυτή βασίζεται στην υποδομή του δικτύου των επιταχυνσιογράφων που είναι εγκατεστημένοι και συντηρούνται από το Ινστιτούτο τα τελευταία τριάντα χρόνια, καθώς και στη διεπιστημονική γνώση των ερευνητών του για το ίδιο αυτό διάστημα.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
H γέφυρα της Xαλκίδας

H συσκευή «SeismoBug» δεν είναι η μόνη καινοτόμα δράση που υλοποιείται από τους ερευνητές του ITΣAK.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από την ενοργάνωση της καλωδιωτής γέφυρας της Xαλκίδας, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μία από τις μεγάλες του είδους της στην Ευρώπη. Mε τη μεθοδολογία, που αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο, είναι δυνατή η εφαρμογή μεθόδων αναγνώρισης βλαβών για τη γέφυρα με στόχο την έγκαιρη συντήρηση και θωράκιση του έργου από μελλοντικές σεισμικές καταπονήσεις.

H μέτρηση της δυναμικής συμπεριφοράς της γέφυρας έχει ιδιαίτερη πρακτική σημασία, λόγω της γειτνίασής της με το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης, πιθανής πηγής ιδιαίτερα ισχυρών σεισμών.

H τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το ITΣAK μπορεί να εφαρμοσθεί και σε άλλες μεγάλες γέφυρες της χώρας με σημαντικά οφέλη για τη διαχείρισή τους. Mε τον τρόπο αυτό, θα είναι δυνατή, σε περίπτωση ενός σεισμικού γεγονότος, η έγκαιρη διακοπή της διέλευσης των οχημάτων από τις γέφυρες και η αποφυγή απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Σχόλιο: Το successes story αυτής της συσκευής δεν έχει καμία σχέση με την γαμημένη την Τρόικα και τους δωσίλογους που κυβέρνησαν από το 2009 και μετά.

Τι φοβάσαι ρε μαλακα νεοέλληνα; Μην χάσουν οι 2.000 νταβατζηδες τα λεφτά τους;

Έχεις πολύ ικανούς ανθρώπους να κάνουν τεράστια successes story, πραγματικά όχι σα τις μαλακιες που σου λέει ο Απατεώνας ο Σαμαράς, αλλά και οι προηγούμενοι.

Αυτή η τεχνολογία θα αφήσει πολύ χρήμα. Όπου γίνονται σεισμοί. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προώθηση. Εγώ θα επένδυα πάντως. Φυσικά μπορεί να εξελιχτεί.

Αυτή η συσκευή δεν έχει καμία σχέση με νταβατζηδες, ξέρετε αυτούς τους 2.000 που χρεοκόπησαν την χώρα.

Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν πήγαν μέχρι την Ινδία γιατί είχαν βύσμα κάποιο νταβατζη και το τσιράκι του τύπου Γεωργιάδη, πήγαν γιατί ήταν ικανοί και ανταγωνιστικοί.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ ικανοί Έλληνες, το ίδιο και στο εξωτερικό. Να ξεριζώσουμε από την πολιτική τους μπάσταρδους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα κομματόσκυλα.

Η Ελλάδα είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Μπορεί να γίνει τοπική υπερδύναμη σε 4 χρόνια.

Είναι για γέλια να λες ότι είσαι Έλληνας, με αρχαίες ρίζες  και να περιμένεις την γαμημένη την Τρόικα να έρθει να σώσει ή να υπογράφεις τα μνημόνια.

Καρατζαφερη δεν είσαι Έλληνας, αφού περιμένεις από τους ξένους να σε σώσουν.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ιταλούς. Αν οι Ρωμαίοι έβλεπαν του σημερινούς Ιταλούς, θα γελούσαν. Είστε καλά θα τους έλεγαν που παρακαλάτε τους Γερμανούς;

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113065841

Της Xαράς Kαλημέρη

Mια «έξυπνη», οικονομική συσκευή, που μπορεί να τοποθετηθεί σε σχολεία, νοσοκομεία και σε κατοικίες, δίνει πληροφορίες για την ασφάλεια των κτιρίων, αλλά και για τις «ευάλωτες» περιοχές της χώρας σε περίπτωση σεισμού.

Tην καινοτόμα συσκευή, με την ονομασία SeismoBug, σχεδίασαν Έλληνες ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών (ITΣAK) στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με χρηματοδότηση του EΣΠA και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο έτος.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο επιταχυνσιογράφο που καταγράφει πόσο επιβαρύνει ένας σεισμός σε μια περιοχή τα κτίρια ή σημαντικές κατασκευές, όπως σχολεία, νοσοκομεία, γέφυρες, φράγματα κ.ά.

H πρωτοτυπία έγκειται στην καινοτόμο χρήση τελευταίας γενιάς αισθητήρων τύπου MEMS, παρόμοιων με αυτούς που αντιλαμβάνονται την κίνηση και ενσωματώνονται στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, ενώ μεγάλο πλεονέκτημα είναι το χαμηλό κόστος που υπολογίζεται περί τα 300-400 ευρώ, όταν σήμερα οι διαθέσιμες συσκευές κοστίζουν το δεκαπλάσιο.

Έτσι, με τα ίδια χρήματα, είναι οικονομικά εφικτή η παρακολούθηση της επίδρασης του σεισμού σε δεκαπλάσιες θέσεις, ενώ αν χαλάσει μια συσκευή η αντικατάστασή της με καινούργια στοιχίζει φθηνότερα από την επιδιόρθωση μιας από τις ακριβές συσκευές.

Παράλληλα, λόγω του χαμηλού κόστους, μπορούν να τοποθετηθούν οι συσκευές αυτές σε πυκνή διάταξη σε μία αστική περιοχή και σε περίπτωση σεισμού να καταγραφεί πώς διαφοροποιείται η ένταση του σεισμού από περιοχή σε περιοχή.

Mε τον τρόπο αυτό, είναι δυνατόν να εντοπιστούν περιοχές με αυξημένο κίνδυνο βλαβών για τις κατασκευές, για τις οποίες και μπορούν να ληφθούν κατάλληλα προληπτικά μέτρα.

H ακρίβεια του SeismoBug έχει ελεγχθεί στο εργαστήριο του ITΣAK με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί πιλοτικά σε επιλεγμένη αστική περιοχή της Ελλάδας.

Xάρτες Αισθητότητας

H επιστημονική ομάδα του ITΣAK, στο πλαίσιο δράσεων που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνει, επίσης, τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να έχει πρόσβαση μέσω του διαδικτύου σε χάρτες αισθητότητας – Shakemaps ύστερα από ένα σεισμό.

Oι χάρτες είναι σημαντικοί στη διαχείριση των άμεσων επιπτώσεων ενός σεισμού στο δομημένο περιβάλλον, ενώ σε βάθος χρόνου η χρήση της υπηρεσίας αυτής μπορεί να παρέχει και τις απαραίτητες πληροφορίες για τον υπολογισμό των οικονομικών απωλειών σε περίπτωση ενός σεισμού σε συνδυασμό με την τρωτότητα των κατασκευών.

Έτσι, ο πολίτης θα μπορεί να δει την κατανομή της κίνησης στον ευρύτερο χώρο από το επίκεντρο του σεισμού και η πολιτική προστασία να σχεδιάσει τις δράσεις της μέχρι να γίνει η καταγραφή των βλαβών στο δομημένο περιβάλλον που επιφέρουν απώλειες ανθρώπινης ζωής.

Oι χάρτες περιγραφής της κίνησης παράγονται μέσα σε μερικά λεπτά μετά τον σεισμό, ενώ τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και ο χρήστης μπορεί να τα αποθηκεύσει στον προσωπικό του υπολογιστή.

H υπηρεσία παρέχεται συνεχώς, λόγω της χρήσης της τεχνολογίας CLOUD που εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργίας της.

H υπηρεσία αυτή βασίζεται στην υποδομή του δικτύου των επιταχυνσιογράφων που είναι εγκατεστημένοι και συντηρούνται από το Ινστιτούτο τα τελευταία τριάντα χρόνια, καθώς και στη διεπιστημονική γνώση των ερευνητών του για το ίδιο αυτό διάστημα.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
H γέφυρα της Xαλκίδας

H συσκευή «SeismoBug» δεν είναι η μόνη καινοτόμα δράση που υλοποιείται από τους ερευνητές του ITΣAK.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από την ενοργάνωση της καλωδιωτής γέφυρας της Xαλκίδας, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μία από τις μεγάλες του είδους της στην Ευρώπη. Mε τη μεθοδολογία, που αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο, είναι δυνατή η εφαρμογή μεθόδων αναγνώρισης βλαβών για τη γέφυρα με στόχο την έγκαιρη συντήρηση και θωράκιση του έργου από μελλοντικές σεισμικές καταπονήσεις.

H μέτρηση της δυναμικής συμπεριφοράς της γέφυρας έχει ιδιαίτερη πρακτική σημασία, λόγω της γειτνίασής της με το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης, πιθανής πηγής ιδιαίτερα ισχυρών σεισμών.

H τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το ITΣAK μπορεί να εφαρμοσθεί και σε άλλες μεγάλες γέφυρες της χώρας με σημαντικά οφέλη για τη διαχείρισή τους. Mε τον τρόπο αυτό, θα είναι δυνατή, σε περίπτωση ενός σεισμικού γεγονότος, η έγκαιρη διακοπή της διέλευσης των οχημάτων από τις γέφυρες και η αποφυγή απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Σχόλιο: Το successes story αυτής της συσκευής δεν έχει καμία σχέση με την γαμημένη την Τρόικα και τους δωσίλογους που κυβέρνησαν από το 2009 και μετά.

Τι φοβάσαι ρε μαλακα νεοέλληνα; Μην χάσουν οι 2.000 νταβατζηδες τα λεφτά τους;

Έχεις πολύ ικανούς ανθρώπους να κάνουν τεράστια successes story, πραγματικά, όχι σα τις μαλακιες που σου λέει ο Απατεώνας ο Σαμαράς, αλλά και οι προηγούμενοι.

Αυτή η τεχνολογία θα αφήσει πολύ χρήμα. Όπου γίνονται σεισμοί. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προώθηση. Εγώ θα επένδυα πάντως. Φυσικά μπορεί να εξελιχτεί.

Αυτή η συσκευή δεν έχει καμία σχέση με νταβατζηδες, ξέρετε αυτούς τους 2.000 που χρεοκόπησαν την χώρα.

Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν πήγαν μέχρι την Ινδία γιατί είχαν βύσμα κάποιο νταβατζη και το τσιράκι του τύπου Γεωργιάδη, πήγαν γιατί ήταν ικανοί και ανταγωνιστικοί.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ ικανοί Έλληνες, το ίδιο και στο εξωτερικό. Να ξεριζώσουμε από την πολιτική τους μπάσταρδους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα κομματόσκυλα.

Η Ελλάδα είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Μπορεί να γίνει τοπική υπερδύναμη σε 4 χρόνια.

Είναι για γέλια να λες ότι είσαι Έλληνας, με αρχαίες ρίζες  και να περιμένεις την γαμημένη την Τρόικα να έρθει να ΣΕ σώσει ή να υπογράφεις τα μνημόνια.

Καρατζαφερη δεν είσαι Έλληνας, αφού περιμένεις από τους ξένους να σε σώσουν.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ιταλούς. Αν οι Ρωμαίοι έβλεπαν του σημερινούς Ιταλούς, θα γελούσαν. Είστε καλά θα τους έλεγαν που παρακαλάτε τους Γερμανούς;

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26518&subid=2&pubid=113065190

Με τους ταχύτερους ρυθμούς της τελευταίας διετίας αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Ιούνιο, σημειώνοντας άλμα 10,1% σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων της αγοράς για αύξηση 6,5%.

Η αποδυνάμωση του γεν (κατά 17% έναντι του δολαρίου σε ορίζοντα δωδεκαμήνου) και η τόνωση της ζήτησης για ιαπωνικά προϊόντα από τις ΗΠΑ (+16,3%) έδωσαν ισχυρή ώθηση στην ιαπωνική εξαγωγική «μηχανή», σε μια εξέλιξη που αποτελεί θετικό οιωνό για τις πολιτικές που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε, γνωστές πλέον ως «Abenomics» στην προσπάθειά του να βγάλει την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου από την «παγίδα» του στασιμοπληθωρισμού.

Οι έντονες διακυμάνσεις που παρατηρήθηκαν πρόσφατα στον δείκτη Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο, στην ισοτιμία του γεν και τις αποδόσεις των ιαπωνικών ομολόγων είχαν ερμηνευθεί ως ένδειξη αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας των Abenomics.

Ανησυχίες
Εκτιμάται ότι η αύξηση των εξαγωγών θα διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες και θα τονώσει το οικονομικό κλίμα, ενθαρρύνοντας τις ιαπωνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν και τα νοικοκυριά να καταναλώσουν. Το ιαπωνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,1% σε ετησιοποιημένη βάση το α’ τρίμηνο του 2013.

Με την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ιαπωνίας να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το βαρύ πυροβολικό τους, οι Αρχές στο Τόκιο πρέπει τώρα να περιμένουν και να ελπίζουν ότι η ανάκαμψη θα έχει διάρκεια και δεν θα αποδειχθεί «πυροτέχνημα», όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν.

4444

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26518&subid=2&pubid=113065189

Ο πρόεδρος Μπερνάνκι επιβεβαίωσε χθες για πρώτη φορά ότι εάν οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Fed δικαιωθούν, τότε η επιβράδυνση στον ρυθμό εκτύπωσης δολαρίων θα ξεκινήσει εντός του 2013 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Εφόσον, δηλαδή, οι προβλέψεις αποδειχθούν σωστές, η εκτύπωση δολαρίων θα σταματήσει εντός δωδεκαμήνου. Ο ίδιος ο επικεφαλής της Fed παραδέχθηκε ότι η εικόνα που έχει για την οικονομία είναι «ήπια αισιόδοξη».

Ομόλογα
Η αντίδραση των επενδυτών ήταν άμεση, με τις τιμές των αμερικανικών ομολόγων (που αγοράζει με τα φρεσκοτυπωμένα δολάρια η Fed) να υποχωρούν και το επιτόκιο που αντιστοιχεί (yield) να «αγγίζει» το 2,3%.

Η εξασθένηση των ομολόγων παρέσυρε χαμηλότερα και τους δείκτες στη Wall Street, με αποτέλεσμα αυτοί να καταγράφουν απώλειες περί του 1%. Ισχυρή ήταν και η αντίδραση του δολαρίου, οδηγώντας το ευρώ κάτω από το 1,33 δολ., ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα διαπραγματευόταν πάνω από το 1,34 δολ.

Νωρίτερα, οι επενδυτές αντέδρασαν ηπιότερα στο άκουσμα του ανακοινωθέντος μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Διοίκησης.

Πληθωριστικές πιέσεις
Σε αυτό επαναλαμβάνεται ότι η εξασθένηση των πληθωριστικών πιέσεων το τελευταίο διάστημα οφείλεται σε συγκυριακούς παράγοντες (τιμές καυσίμων) και ότι «οι μακροχρόνιες πληθωριστικές προσδοκίες παραμένουν σταθερές».

Δεν φαίνεται, δηλαδή, να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες για αποπληθωρισμό, οι οποίες θα δικαιολογούσαν τη διατήρηση αν όχι την επιτάχυνση του ρυθμού εκτύπωσης δολαρίων.

Ενώ τον Μάρτιο αναφερόταν ότι «συνεχίζουμε να βλέπουμε κινδύνους στις οικονομικές προοπτικές», το χθεσινό ανακοινωθέν αναφέρει ότι «οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της οικονομίας και της αγοράς εργασίας έχουν περιοριστεί μετά το φθινόπωρο».

Φράση που παραπέμπει σε μεγαλύτερη αισιοδοξία για την ανάκαμψη και άρα ταχύτερη επιβράδυνση του ρυθμού εκτύπωσης.

Στις τριμηνιαίες προβλέψεις της Fed, που παρουσιάστηκαν λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου, η πρόβλεψη για τη φετινή ανάπτυξη περιορίζεται (2,3%-2,6% έναντι 2,3%-2,8% τον Μάρτιο) αλλά βελτιώνονται αισθητά οι προβλέψεις για την πορεία της ανεργίας: Ενώ τον Μάρτιο αναμενόταν να μειωθεί φέτος στο 7,3% στην καλύτερη περίπτωση, τώρα το 7,3% θεωρείται δεδομένο και αναφέρεται ως πιθανό το 7,2%.

Για δε το 2014, η πρόβλεψη από 6,7%-7% έγινε πλέον 6,5%-6,8%. Δεδομένου ότι η Fed έχει δεσμευτεί να μην αυξήσει τα επιτόκια προτού η ανεργία υποχωρήσει στο 6,5%, η νέα πρόβλεψη ανοίγει τον δρόμο για αύξηση επιτοκίων στα τέλη του 2014.

Ανεργία
Ο πρόεδρος Μπερνάνκι δήλωσε, όμως, ότι ακόμα και αν υποχωρήσει η ανεργία στο 6,5%, δεν είναι απαραίτητο τα επιτόκια να αυξηθούν άμεσα.

Όταν θα ξεκινήσει, δε, η ανοδική πορεία τους, θα είναι πιθανότατα σταδιακή και προσεκτική.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι κατά την περίοδο ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής, η Fed δεν θα «ξεφορτώσει» τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια που απέκτησε την προηγούμενη περίοδο, διατηρώντας τα στο χαρτοφυλάκιό της.

Σχόλιο: Ο Ben Shalom Bernanke είναι ο σωστός άνθρωπος την σωστή στιγμή.

Ο Μπερνακι θα ακολουθησει τα δεδομένα. Με βάσει αυτά θα πάρει αποφάσεις. Θα επιβλέπει και τις προβλέψεις του ώστε να διορθώσει το «στοίχημα» αν παρεκκλίνει και έτσι να έχει πάντα χρήμα στο ταμείο.

Bernanke σε στηρίζουν πολύ ισχυρές δυνάμεις στο Σύμπαν. Κάνε τις προβλέψεις, ακολουθησε τα δεδομένα, μη φοβάσαι να κάνεις διορθώσεις. Όπου χρειαστεί και όποτε χρειαστεί.

4444

Το 2011, ο Βίλεμ Μπούτερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, σε έκθεση του οίκου για τις επενδύσεις στο νερό, υποστήριζε ότι «το νερό θα γίνει τελικά το πιο σημαντικό φυσικό εμπόρευμα, ξεπερνώντας το πετρέλαιο, το χαλκό, τα γεωργικά προϊόντα και τα πολύτιμα μέταλλα.

Χωρίς νερό ο Άνθρωπος πεθαίνει μετά από 14 ημέρες. Σκληρό αλλά πραγματικό. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα. Οι βρικόλακες των πολυεθνικών εταιρειών δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση.  Το νερό ανήκει στο κράτος. Δεν είναι εμπόρευμα.

Ο απατεώνας Σαμαράς και ο απατεώνας Βενιζέλος ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το νερό της Θεσσαλονίκης. Δοσίλογοι του χειροτέρου είδους. Υπάρχουν άνθρωποι στην Θεσσαλονίκη που ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όσοι ψηφίζεται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην ουσία αυτοκτονείτε. Χίλιες φορές ψηφήστε οτιδήποτε άλλο.

H γαμημένη η Τρόικα δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά για να διαλύσει την χώρα.

22/06/2013

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21984.htm

Οριστικός ανάδοχος στο διαγωνισμό για την προμήθεια νέου τεχνολογικού συστήματος και για την παροχή των σχετικών τεχνολογικών υπηρεσιών ανακηρύχτηκε η Intralot, όπως αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε παράλληλα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Λουρόπουλο να οριστικοποιηθούν ορισμένοι όροι των αρχικών σχεδίων συμβάσεων.

Μόλις συμβεί αυτό, η Intralot θα κληθεί να υπογράψει τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται πως η Intralot με προηγούμενη απόφαση του δ.σ. τον περασμένο Απρίλιο είχε κυρηθεί προσωρινός ανάδοχος του έργου προμήθειας νέου λειτουργικού συστήματος.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά περίοδο 3+2 ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία που το νέο σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία, και στη συνέχεια προβλέπονται έξι μήνες διαπραγματεύσεων και 18 μήνες μετάβασης στο νέο σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια της σύμβαση ορίζεται έως τις 31/7/2018.

Η αξία της σύμβασης ορίζεται σε 29,5 εκατ. ευρώ, άνευ ΦΠΑ, και δεν προβλέπεται καμία τροποποίηση ή αναθεώρηση. Επιπρόσθετα, η αμοιβή για τις υπηρεσίες υποστήριξης για την περίοδο των πέντε ετών ορίζονται σε 79,2 εκατ. ευρώ, η οποία θα πληρώνεται σε μηνιαίες καταβολές. Η συνολική αξία του νέου συμβολαίου έχει οριστεί, με βάση τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών, σε 108,8 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας της Intralot προς τον ΟΠΑΠ, τον κ. Λουρόπουλο και τα λοιπά μέλη του δ.σ. με την οποία η εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη διαμαρτύρεται για τις «παρελκυστικές τακτικές» που ακολουθούνται με σκοπό τη μη υπογραφή των συμβάσεων του Τεχνολογικού Παρόχου και ζητούσε τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να καλέσει άμεσα την Intralot να υπογράψει τη σχετική σύμβαση του διαγωνισμού.

Τετ 19 Ιουν 2013 | 21:15 |
capital.gr

Σχόλιο: Το διαχρονικό successes story του νταβατζη Κόκκαλη. Ένας από τους 2000 που λυμαίνονται την Ελλάδα.

Κι εσύ μαλακά νεοέλληνα άκου τον Απατεώνα Σαμαρά, το αγόρι που το παίζει Μάγκας, να σου λέει παραμύθια.

Κι εσύ μαλακα νεοέλληνα πήγαινε να δουλέψεις στα κάτεργα, στον εργασιακό μεσαίωνα που έφτιαξε η γαμημένη η Τρόικα και οι δοσίλογοι, Παπανδρέου, Παπαδημος, Σαμαράς, Βενιζέλος, Καρατζαφερης, Κουβελης.

Άκουγα τον Καρατζαφερη να απορεί που ο ΟΠΑΠ συνεδρίασε την Τετάρτη, ενώ συνήθως συνεδριάζει κάθε Πέμπτη.

Αναρωτιόταν ο άνθρωπος αν ήξερε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ την πολιτική κίνηση του Πάστορα Κουβέλη που έγινε την πέμπτη.

Διαχρονικά successes story νταβατζιδων και πολιτικών. Όλα για την ΜΑΣΑ. Η ΜΑΣΑ είναι οργανισμός.

Ο ΟΠΑΠ είναι βρώμικος.

4444

MARIA MENOUNOS

MARIA MENOUNOS

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/22068.htm

Έρχεται η γενιά του Bitcoin κι όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.
Ποιο δολάριο; Ποιο ευρώ; Η γενιά του διαδικτύου προετοιμάζεται για το δικό της νόμισμα, το αν αυτό θα είναι το Bitcoin η κάποια μετεξέλιξη του μένει να το δούμε. Το σίγουρο είναι πως η μαζική εξάπλωσή του-που θα γίνει πολύ σύντομα-θα είναι εξίσου συγκλονιστική με την αντίστοιχη του Ιντερνέτ.
Πάρτε παράδειγμα την Κύπρο. Μέχρι και  ΑΤΜ για το Bitcoin ετοιμάζονται.

Ανοίγοντας συζήτηση με θέμα το αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα στην εκπομπή «The Next Big Thing Summit»  του Bloomberg  την Τρίτη, μια δημοσκόπηση στο ακροατήριο έδειξε ότι το 60% των συμμετεχόντων δεν πίστευαν ότι το εικονικό νόμισμα -που αποτιμάτο στα 105 δολάρια κατά την διάρκεια της εκπομπής- θα έφτανε τα 500 δολάρια σε 5 χρόνια από σήμερα. Ωστόσο, μέχρι τη στιγμή που ο ιδρυτής της  Ribbit Capital, Micky Malka και ο Jim Rickards του Tangent Capital ολοκλήρωσαν τη συζήτησή τους 25 λεπτά αργότερα, περίπου το ίδιο ποσοστό ήταν πεπεισμένο ότι το Bitcoin μπορεί πράγματι να ξεπεράσει τα 500 δολάρια.

Σε  αυτούς που τάσσονται υπέρ της εκτόξευσης της αξίας του Bitcoin ανήκει ο Malka, μακροχρόνιος υποστηρικτής του κρυπτονομίσματος και επενδυτής καινοτομικών κεφαλαίων. Στο «ρόλο» του σκεπτικιστή: Ο Rickards, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Νομισματικοί Πόλεμοι: Η γέννηση της επόμενης παγκόσμιας κρίσης». Ενώ ο Rickards επικαλέστηκε τη λογική με το επιχείρημα ότι το Bitcoin δεν προσφέρει τη σταθερότητα και την ασφάλεια ενός νομίσματος που έχει την στήριξη μιας κεντρικής τράπεζας, ο Malka το συνέκρινε αποτελεσματικά με άλλες μονάδες αξίας που μπορούν να ανταλλαχθούν, όπως οι μονάδες τακτικού επιβάτη (frequent-flier).

Αλλά η συζήτηση, που προσεκτικά συντόνιζε ο CEO της SurveyMonkey, Dave Goldberg, ανέδειξε επίσης το γιατί τα πλεονεκτήματα του Bitcoin -ανωνυμία, αποκέντρωση και έλλειψη ρυθμιστικών κανόνων- μπορούν κάλλιστα να οδηγήσουν στην κατάρρευσή του. Ο λόγος; Η κρατική παρέμβαση.

Παρά το γεγονός ότι το άστατο οικοσύστημα του Bitcoin είναι συγκριτικά μικρό, η αδιαμφισβήτητη αξία του στον κόσμο του εγκλήματος το τοποθετεί ψηλά στην ατζέντα των ρυθμιστικών αρχών.

Οι έμποροι ναρκωτικών, έμποροι λευκής σαρκός και κλέφτες αναζητούν συνεχώς μεθόδους πληρωμών που θα τους επιτρέπουν να «τσεπώνουν» τα χρήματα από την παράνομη δραστηριότητά τους χωρίς φασαρίες. Για αυτό άλλωστε και ο Εισαγγελέας του Μανχάταν, Preet Bharara, έκλεισε πρόσφατα το Liberty Reserve κατηγορώντας τους ιδρυτές της ιστοσελίδας συναλλαγών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 6 δισ. δολαρίων. Όπως το έθεσε ο Bharara, ήταν μια «τράπεζα της μαύρης αγοράς».

Ενώ το Bitcoin δεν έχει κερδίσει ακόμα κανέναν ανάλογο χαρακτηρισμό, έχει την ίδια δυνατότητα να καλύπτει τις συναλλαγές.

Ο Rickards επεσήμανε και άλλο σημείο δυνητικών προβλημάτων: οι φόροι.

Όταν κάποιος αγοράζει το Bitcoin στα 100 δολάρια και το χρησιμοποιεί για αγορές αξίας 110 δολαρίων, τεχνικά θα πρέπει να καταγράφει αυτά τα 10 δολάρια ως κέρδη της κυβέρνησης. Είναι ένα ασφαλές στοίχημα που λίγοι, ή και κανένας, χρήστες του Bitcoin παίζουν. Γιατί άλλωστε να μπουν στον κόπο, όταν τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές είναι ανώνυμοι;

Ακόμα και οι δημιουργοί του Bitcoin, που δραστηριοποιούνται με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, παραμένουν άγνωστοι.

Καθώς το Bitcoin δημιουργεί τεράστια περιθώρια κέρδους και απωλειών για τους χρήστες του, αρχίζει να τραβά και την προσοχή των φορολογικών αρχών.

Για τους περισσότερους η συζήτηση παραμένει θεωρητική.

Όταν τέθηκε το ερώτημα ποιοι χρησιμοποιούν το νόμισμα, σηκώθηκαν ελάχιστα χέρια στο ακροατήριο.

Ακόμα και ο Goldberg, αν και επισήμως ουδέτερος, επανέλαβε τις ανησυχίες του για τον αποπληθωρισμό  σε μια αγορά όπου οι περισσότεροι χρήστες στοιχηματίζουν υπέρ της ραγδαίας ενίσχυσης της αξίας του κρυπτονομίσματος.

Γιατί, λοιπόν, ορισμένοι από τους σκεπτικούς άλλαξαν τελικά γνώμη; Παρατηρήστε τους ίδιους τους ομιλητές. Ενώ ο Rickards επικεντρώθηκε σε θέματα τακτικής όπως η νομική υστέρηση ή ρυθμιστικά ζητήματα, ο Malka στάθηκε περισσότερο στο τι θα μπορούσε να είναι το Bitcoin. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, ο χλευασμός που σήμερα δέχεται το Bitcoin απηχεί τις προειδοποιήσεις του παρελθόντος για τον κυβερνοχώρο το 1992. Δύο δεκαετίες μετά έχουμε μάθει να αγαπάμε το internet και να αντιμετωπίζουμε τους διάφορους κινδύνους όπως η παιδική πορνογραφία  – σε μεγάλο βαθμό διαθέτοντας τα εργαλεία εντοπισμού των παραβατών. Το αν το Bitcoin μπορεί να επιβιώσει χωρίς την ανωνυμία των χρηστών του είναι θέμα προς συζήτηση, αλλά είναι δύσκολο να μην γοητευτεί κανείς από το όραμα του τι μπορεί να αποτελέσει.

Σχόλιο: Εάν το Bitcoin πριμοδοτεί το έγκλημα, θα έχει μεγάλες δυσκολίες. Η εγκληματικότητα είτε επώνυμη, είτε ανώνυμη, πρέπει να την κυνηγούν οι κοινωνίες.

Και στο δολάριο βέβαια υπάρχει ανωνυμία. Υπάρχουν περιοχές, ακόμα και μέσα στην Αμερική, όπως το Ντέλαγουερ που μπορείς να κάνεις υπεράκτιες εταιρείες και να γίνεις ανώνυμος και να κρύψεις εκατομμύρια δολάρια.

Δεν είναι δηλαδή μόνο το Bitcoin.

4444

Οι εκλογές δε γίνονται το καλοκαίρι, όχι γιατί θα ταλαιπωρηθεί ο Τουρίστας ηλίθιοι. Δε γίνονται γιατί θα ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Κάποιος δουλεύει ως σερβιτόρος σε νησί και είναι από την Θράκη, αυτός φυσιολογικά δε θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Είναι πρακτικά ζητήματα. Αλλά είστε ηλίθιοι και δε το κατανοείτε. Με αυτά που ακούω.

Οι εκλογές είναι πολιτική κίνηση και πρέπει να γίνονται στη σωστή στιγμή.

Εγώ θέλω εκλογές. Τις θέλω για να καταγράψω τα δεδομένα. Θέλω να δω πόσο μαλακες εξακολουθούν να είναι οι νεοέλληνες.

4444

21/06/2013.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/21957.htm

Για τα καλά έχει «φουντώσει» η κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα και τα χρέη του ΔΟΛ.

Σχετικά με την προσέλευση του κόσμου στην  ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην πλατεία Συντάγματος, η ιστοσελίδα του «Βήματος» έκανε λόγο για «συγκέντρωση κατώτερη των προσδοκιών». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «δεδομένων δε των συνθηκών και της πόλωσης που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή τις τελευταίες εβδομάδες, η συγκέντρωση δεν φάνηκε να αντιστοιχούσε ούτε στους υπολογισμούς των επιτελών του κ. Τσίπρα» ενώ  «την ώρα πάντως που ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, το πλήθος υπολογιζόταν γύρω στις 5.000 – 6.000».

Τα «Νέα» από την πλευρά τους έγραψαν ότι «η χθεσινοβραδινή, προεκλογικού τύπου συγκέντρωση στο Σύνταγμα χαρακτηρίστηκε πάντως από χαμηλή συμμετοχή πολιτών, γεγονός που σχολιαζόταν και από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, τα οποία υπολόγιζαν τη συμμετοχή σε περίπου 7.000 πολίτες».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ με «καρφιά» για τα χρέη

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άρησε να έρθει μέσω του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά. «Το Βήμα εκτιμάει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 3000 κόσμο. Εγώ εκτιμώ ότι ο ΔΟΛ έχει μόνο 5 εκατ. χρέη. Ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο. Θα επανέλθουμε…», έγραψε στο Τwitter, χαρακτηριστικά.

Λίγες ώρες αργότερα, η Κουμουνδούρου εξέδωσε μία επίσης καυστική ανακοίνωση στην οποία έκανε αναφορά στα χρέη του δημοσιογραφικού οργανισμού μιλώντας για «μιντιακούς φίλους του κ. Σαμαρά».

«Χθες στο Σύνταγμα είχαμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της αριστεράς των τελευταίων ετών. Αψευδής μαρτυρία οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι εικόνες που έδειξαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Φαίνεται όμως πως ο κ. Ψυχάρης έχει συνήθεια να κόβει τα μηδενικά όταν αναφέρεται σε αριθμούς, όπως ακριβώς κάνει όταν αναφέρεται στα χρέη του ΔΟΛ προς τις τράπεζες. Περαστικά σας, κ. Ψυχάρη!» τόνισε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν αναμονή των επόμενων επεισοδίων της κόντρας…

Σχόλιο: Αν και έχω κάποιο πρόβλημα στο πόδι – ελπίζω προσωρινό, πήγα στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ την θεωρώ επιτυχημένη.

Ο Ψυχάρης είναι γνωστός διαπλεκομενος όπως ήταν και ο Λαμπράκης. Έμποροι της πληροφορίας. Αλλά το 2013 ο ΔΟΛ δεν έχει επιρροή. Όλοι γνωρίζουν ότι ο ΔΟΛ είναι διαπλεκομενος και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του. Εχει παρει μαλιστα και θαλασσοδάνεια που κανονικά δε θα έπρεπε. Εδώ υγιείς επιχειρήσεις δεν παίρνουν και παίρνει ο ΔΟΛ;

Ο Ψυχάρης προσπαθεί να εκβιάσει όταν λέει ότι η συγκέντρωση ήταν μόνο 3000 άντε βαριά 6000 άτομα.

4444

http://kourdistoportocali.com/articles/22020.htm

Επιτέλους ο Λάκης είναι ελεύθερος για να απολαύσει ένα υπέροχο καλοκαίρι.
Ελεύθερη αφέθηκε και η αδελφή του Νότα.
Ο Λάκης πάντως ξηγήθηκε οκ στο κράτος μια και τους εκχώρησε το Κτήμα στην Κάντζα για να κερδίσει την ελευθερία του…

Σχόλιο: Μακάρι όλοι οι φοροφυγάδες να είναι σα τον Λάκη Γαβαλά. Φορά παντελόνια πολύ βαριά ο Λάκης Γαβαλάς.

Ο Λάκης είπε και το εξής πολύ καλό: γιατί το κράτος τον άφησε να αποκτήσει ένα τόσο μεγάλο χρέος; Δεν έπρεπε να του κάνει έλεγχο;

Ο Λάκης Γαβαλάς, με την μόδα ασχολείται δεν είναι Οικονομολόγος ο άνθρωπος.

Αν εγώ ήμουν υπουργός των Οικονομικών θα έλεγα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, μετά από κάποιο ποσό, να κάνουν οπωσδήποτε ελέγχους. Έτσι προστατεύω και το Κράτος και τον Επιχειρηματία.

Αν ήμουν βέβαια υπουργός των Οικονομικών, δε θα χρεοκοπούσες νεοέλληνα. Η οικονομία στηρίζεται σε απλούς κανόνες, γι’αυτό και η νομοθεσία είναι περίπλοκη, για να κρύβονται.

4444

4444

http://olympia.gr/2013/06/21/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B5/

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ 94 ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ EFG;

Εκτός από τα υπόλοιπα λαυράκια που βγήκαν από την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή στο Ισραήλ, υπάρχει πλέον ένα τεράστιο θέμα. Το περιβόητο “fund” CMA, ανήκει στην EFG.

Υποτίθεται ότι το Custom House της Ιρλανδίας γνωρίζει τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τις καταθέσεις του Fund. Σύμφωνα με τον κυριο Καλαντζή, η επιτροπή ζήτησε αυτή την λίστα που βεβαίως είναι αμφίβολο εάν την έχουν. Πιθανότερο είναι να την έχει ο ιδιοκτήτης του Fund. Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής της Βρετανίας για ύπαρξη “94 προσώπων πολιτικού ενδιαφεροντος που ελέγχονται για ξέπλυμμα χρήματος και έχουν λογαριασμούς στην EFG, την ιδιοκτήτρια δηλαδή του επίμαχου Fund, θεωρείται επιβεβλημένη η ανάγκη να ζητήσει η επιτροπή την λίστα με αυτά τα 94 πρόσωπα, προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ! Εφ’ οσoν ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής και η ιδιοκτησία του Fund (EFG) ελέγχθηκε στην …Βρετανία όπου βρέθηκαν τα “επίμαχα” στοιχεία.
Η απόφαση της ελεγκτικής αρχής, εδώ:

EFG: “Μα ξεπλένει χρήμα ο όμιλος Λάτση”; Εξέλιξη βόμβα από τα ευρήματα διεθνούς έρευνας!

Και το αγγλικό εδώ: http://www.fca.org.uk/news/efg-private-bank

Σε πανομοιότυπη περίπτωση μάλιστα το Πακιστάν εντόπισε πρόσωπο πολιτικου ενδιαφέροντος που ξέπλενε χρήμα μέσω της EFG! Το ρεπορτάζ εδώ: http://olympia.gr/2013/05/11/efg-3/

Η ΒΟΜΒΑ ΜΙΩΝΗ: Τα αμοιβαία αυτά κεφάλαια, τα οποία ακόμα  υφίστανται, δεν ξέρω ποια είναι. Έχω φύγει πριν τέσσερα χρόνια από την εταιρεία. Αυτό, βέβαια, μπορεί να σας το απαντήσει η EFG. Δεν έχουν ιδέα, γιατί όλοι ρωτάνε εμένα ή τη Μαρία και κανείς δεν έχει ερωτήσει την EFG που ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Ζητηστε λοιπόν την λίστα. Τώρα.

Σχόλιο: Σωστά η Ζωή Κωνσταντόπουλου πήγε στο Ισραήλ. Τα χρήματα που ξόδεψε άξιζαν τον κόπο. Ζητήστε την λίστα.

4444

http://247wallst.com/2013/06/21/more-negative-u-s-bitcoin-developments/

The rise and interest behind the virtual currency Bitcoin has been more than interesting.

After trading at a huge premium during the Cyprus crisis, now the Mt. Gox exchange located in Japan has said that it is temporarily suspending cash withdrawals of U.S. dollars for the next two weeks. At some point the logic and reason behind a suspension does not matter because when you cannot access your cash you can be hurt regardless of the reason.
Anyone with all their funds tied in Bitcoins might need to have a head-shrinker evaluation. That being said, the reassurance from the exchange is that U.S. dollar deposits and transfers to Mt. Gox will remain unaffected. It said that deposits and withdrawals in other currencies are not affected.

By the way, with all the recent government spying (ergo monitoring) news, did you ever think that perhaps the traffic to, from and around Bitcoin may have been monitored? It would have been easy enough to argue national security concerns over an anonymous virtual currency before recent policy changes.

Below is a compressed graph of the Bitcoin trading values and volume on Mt. Gox from over the past month for your review.

Comment: Bitcoin and Dollar is a good choice for your money with different time.

4444

Η Ελλάδα είναι τουριστική χώρα. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού δουλεύει στον Τουρισμό. Αυτό σημαίνει, όπως δείχνουν και τα ιστορικά δεδομένα μετά το 1974, δύσκολα γίνονται πρόωρες εθνικές εκλογές το καλοκαίρι.

Έτσι λοιπόν ο Σαμαράς δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, κάτι πρωτοφανές.

Αλλά και ο Τσίπρας σκεφτόμενος – σωστά – τον τουρισμό, δε θα κάνει πρόταση μομφής.

Άλλωστε το Γεωμετρικό σημείο νούμερο 1 μου έδωσε απόδειξη 15,90 Αυτό σημαίνει μετά τον 15ο μήνα διακυβέρνησης από τον Σαμαρά, οι εκλογές.

Ζυμώσεις θα γίνονται, αλλά εκλογές για πρακτικούς λόγους, μετά το καλοκαίρι. Όταν θα γίνει η σούμα για τα Έσοδα από τον Τουρισμό.

Αυτοί οι μήνες μέχρι τις επόμενες εκλογές, όσοι είναι στην αντιπολίτευση και είναι έξυπνοι, θα οργανωθούν ακόμα καλύτερα και θα γίνουν ποιο ουσιαστικοί.

Γιατί έφυγε ο Κουβελης από την Κυβέρνηση; Γιατί είδε ότι συρρικνώνετε εκλογικά. Η ΕΡΤ ήταν μια καλή αφορμή. Φυσικά όπως και στο ΛΑΟΣ, έτσι και στη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν, όπως ο Ψαριανός κλπ. Όλοι στη ΔΗΜΑΡ σκέπτονται την ΜΑΣΑ.

Ο Κουβελης ξέρει ότι αν μείνει στην Κυβέρνηση, κινδυνεύει να μη μπει στη Βουλή και να χάσει την μάσα. Όπως έχω γράψει, ο Ιστορικός χρόνος είναι πυκνός.

Μένει να δούμε αν ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος θα κάνουν κάποια κίνηση προς τα στελέχη αυτά, όπως έγινε στο παρελθόν με τον Άδωνη και τον Βοριδη.

Ο Βενιζέλος δείχνει ποιο είναι το πραγματικό ΠΑΣΟΚ. Ξεπουλά την χώρα για την προσωπική του φιλοδοξία.

Ο Βαγγελης Βενιζέλος μπορεί να μην έγινε πρωθυπουργός, αλλά είναι σε όλες τις κατοχικές κυβερνήσεις από το 2009 και μετά. Είπε σε όλα ναι. Τα υπέγραψε όλα.

Ο Σαμαράς μάλιστα, του έπλεξε το εγκώμιο. Φυσικά στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ των δοσίλογων, θα πέσει κάτω από 10%. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν παράφρονες που το ψηφίζουν.

Ο Σαμαράς συσπειρώνει όσους είναι μνημονικοί και αρκετούς σχιζοφρενείς, που ενώ η τρόικα τους γαμαει, (μισθούς, συντάξεις, υγεία κλπ)  αυτοί συνεχίζουν να δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΝΔ. Παράφρων ή μαζοχιστές.

Η Χρυσή Αυγή, μπορεί να ανέβει μέχρι και 20%, σχετικά άνετα.

Το ασφαλές συμπέρασμα που βγαίνει για τους Νεοέλληνες, είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν σώα τας φρενας!

Ξέρεις τι είναι να σου γαμαει η Τρόικα και οι Δοσίλογοι, μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία κλπ και εσύ να λες ψηφίζω ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ;

Καταλαβαίνω κάποιον που για αντίδραση ψηφίζει Χρυσή Αυγή, αλλά δεν καταλαβαίνω κάποιον που ψηφίζει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

4444

Άκουγα στο web το toradiofono.gr την Γιαννοπουλου που κάποια στιγμή αναρωτήθηκε τι καλά θα ήταν να μας πήγαινε κάποιος στον παράδεισο. Είχε βάλει το σχετικό τραγούδι της Κανά.

Δεν είναι δύσκολο Γιαννοπουλου να πας στον Παράδεισο. Ακολουθεις ορισμένους κανόνες.

Αφήνοντας στην άκρη τους θρησκευτικούς δογματισμούς, ας δούμε τον πρώτο κανόνα.

Η δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρχει γρήγορη απονομή δικαιοσύνης και σωστής.

Στην Ελλάδα για παράδειγμα δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Όταν περιμένεις χρόνια ολόκληρα για να πάρεις μια τελεσίδικη απόφαση, αυτό στην ουσία δεν είναι δικαιοσύνη.

Το να πας στον Παράδεισο είναι πολύ εύκολο.

Το να κάνεις την καθημερινή σου ζωή όμορφη, είναι πάλι εύκολο.

Μην περιμένεις από την γαμημένη την Τρόικα και τους δοσίλογους και τα κομματόσκυλα τους συνδικαλιστές, να σε πάνε στον Παράδεισο.

Η Ελλάδα Γιαννοπουλου είναι εύκολη περίπτωση. Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω.

Και η Δευτέρα Παρουσία, η ημέρα της Κρίσης, στην ουσία είναι μια πράξη δικαιοσύνης.

 

Advertisements

Posted June 21, 2013 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: