Επαγγελματικοί Τίτλοι: Οι σημαντικοί πελάτες θέλουν να μιλήσουν με κάποιο «πρόσωπο κύρους». Γιατί νομίζεις ότι οι τράπεζες έχουν τόσους αντιπροέδρους;   Leave a comment

Επαγγελματικοί Τίτλοι: Οι σημαντικοί πελάτες θέλουν να μιλήσουν με κάποιο «πρόσωπο κύρους». Γιατί νομίζεις ότι οι τράπεζες έχουν τόσους αντιπροέδρους;

15/07/2013

4444

Οι μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απολύουν τους σχολικούς φύλακες, αλλά τα παιδιά τους τα στέλνουν σε σχολεία που έχουν φύλακες.

Τόσες μίζες έχουν πάρει, σε σχολεία χωρίς φύλακες θα έστελναν τα παιδιά τους.

Ο Πασοκος ο Μαλελης πως το είχε πει για τις μίζες της SIEMENS;

Διαβαζω ο Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, αναλαμβάνει να φυλαξει τα σχολεία σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα. Αυτό σίγουρα είναι μια κίνηση σε ένα πρακτικό πρόβλημα που θα ταράξει τα νερά.

Αν εγώ είχα παιδιά, σίγουρα το σχολείο που θα τα έστελνα, θα ήθελα να έχει σχολικό φύλακα. Πήγα σε σχολείο με σχολικό φύλακα.

Όποιος έχει λύσεις σε πρακτικά ζητήματα, κερδίζει ψήφους. Τα πράγματα είναι απλά.

Δεστε τι έγινε στην Κατοχή 1941 – 1944. Τότε οι Κομουνιστές πρόσφεραν στην αρχή μια στοιχειώδη  ασφάλεια και οργάνωση και οι άνθρωποι πήγαν εκεί.

Το 1944 το ΕΑΜ ήταν η μεγαλύτερη δύναμη.

Φυσικά η ηγεσία του ΚΚΕ, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μια τέτοια δύναμη, ήταν πολύ μικρή ιστορικά.

Η πολιτική είναι εύκολη υπόθεση.

4444

BLOOMBERG NSA EDWARD SNOWDEN HAWAII RUSSIA 01 01 150713

4444

Άκουσα την ακροάτρια στον Κοτρωτσο να λέει: δε καταλαβαίνω πως μου συνέβη αυτό. Πήγα στον Λογιστή μου και μου είπε ότι καθυστέρησες λίγο και ….

Είναι απίστευτο, οι νεοέλληνες δεν έχουν λογική. Η κυρία αναρωτιέται τι της συνέβη;

Τι ψήφησες το 2012 μωρή; Αν ψήφησες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχεις ευθύνες.  

Είχα μια συζήτηση το 2008 με έναν συγγενή μου και του είπα: αυτοί οι Μπάσταρδοι δε θα σας σώσουν.

Το 2008 μόλις άρχιζε η κρίση και εγώ ήμουν τρομερά τσατισμένος. Είχα αγριέψει και λέω στο συγγενή μου, τι μου λες τώρα. Ξέρουν αυτοί; Αυτοί οι αλήτες;

Δεν χρειάζεται να πω ότι εγώ ξέρω από ιστορία.

Όχι απλά ξέρω, στοιχηματίζω κι ολας.

Ο Κοτρώτσος λέει τι να προσδοκάμε.

Εγώ που ξέρω πολλά, θα αρχίσω από την Δικαιοσύνη. Να προσδοκάς Κοτρωτσε μια καλύτερη Δικαιοσύνη. Ξεκίνα από εκεί.

Το ξέρω, το εγγυώμαι, καλύτερη δικαιοσύνη, σημαίνει φως για την Ελληνική Κοινωνία.

Δεν γίνεται να βγαίνουν τελικές αποφάσεις μετά από 3 χρόνια.

4444

BLOOMBERG TRISH THE HEDGE FUND MYTH 01 01 150713

4444

ELLADA SYRIZA TSIPRAS PROEDROS SYNEDRIO 74_08% 01 03 150713

Ο Επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να εκλεχτεί από την βάση. Από τα μέλη και όχι από το συνέδριο.

4444

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/38037

Έλα μωρέ, τόσα προβλήματα έχουμε. Με τον Kώστα Σακκά θα ασχολούμαστε τώρα; Αυτό είπε, σε ελεύθερη απόδοση, η «ιέρεια» του δικαστικού ρεπορτάζ, Ιωάννα Μάνδρου, στον ΣΚΑΪ.

Υπό μία έννοια, τα καθεστωτικά media έχουν κάποιο δίκιο να σκέφτονται έτσι: Θα ασχολούνται με έναν απεργό πείνας, την ώρα που επωμίζονται το τιτάνιο έργο να πείσουν μια ολόκληρη κοινωνία ότι ακόμη και η πείνα των υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία στρώνει τον δρόμο της αρετής για να παρελάσει θριαμβευτικά το success story του Σαμαρά και του Βενιζέλου; Για σας παρακαλούμε…

   — Όπου δεν αρκεί η επίδειξη αδιαφορίας, αναλαμβάνει δράση η ιεροεξεταστικού τύπου «ανακριτική» κουτοπονηριά: Εσείς, δηλαδή, είστε με τον Σακκά; Εγκρίνετε τις ιδέες του; Την πρακτική του;

Κρίμα, εδώ και λίγους μήνες πέθανε, κι έτσι δεν  μπορεί να κληθεί για να ανακριθεί στα ελληνικά βραδινά τηλεοπτικά δελτία, ένας γνωστός αμερικανός νομικός, ο Ουίλιαμ Ρις Σμιθ Τζούνιορ,  του οποίου μια απλούστατη φράση υπενθύμιζε έναν από τους θεμελιώδεις, αυτονόητους κανόνες κάθε  κράτους δικαίου: «Να θυμόμαστε πάντοτε πως αν κάποιος χάσει ένα δικαίωμα, το χάνουμε όλοι μας».

   — Τι λέμε κι εμείς τώρα… «Δικαιώματα» και κανόνες «κράτους δικαίου» στη χώρα που κυβερνάται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και διαδοχικές ριπές εναντίον του Συντάγματος;

Ναι, ξέρουμε, είναι σαν να ψάχνουμε καλλιγραφίες στης μνημονιακής μυλωνούς τα οπίσθια. Επειδή όμως δεν αναζητούμε καλλιγραφίες αλλά τρόπους για να σταματήσουν να ξαναγράφονται βασικοί κανόνες της ζωής μας με γραφική ύλη που δεν είχε τολμήσει καν να φανταστεί ο Όργουελ, κάνουμε δυο επισημάνσεις:

  — Πρώτη: Είτε είναι ένοχος είτε αθώος για όσα κατηγορείται, ο Σακκάς δεν νοείται να γίνεται το ανθρώπινο πειραματόζωο που θα την πληρώσει για να «προοδεύσει» η «επιστήμη» της νομικής εκβαρβάρωσης τόσο ώστε να σβηστεί και το όριο της δεκαοχτάμηνης προφυλάκισης.

Δικάστε τον.

Αν όμως δεν έχετε επαρκή στοιχεία ή αν -όπως εντονότατα ακούγεται- δεν παρατηρείται προθυμία δικαστών να συνδέσουν το όνομά τους με μια υπόθεση που «μπάζει», είναι αυτονόητο ότι ο Σακκάς πρέπει να αποφυλακιστεί.

Εάν δηλαδή οι αρχές χρειάζονται μια δεκαετία για να «δέσουν» -είτε στην πραγματικότητα είτε στη φαντασία τους- την υπόθεση, ο κατηγορούμενος θα μείνει δέκα χρόνια προφυλακισμένος;

— Δεύτερη: Η ιδέα ότι ο Σακκάς παραμένει έγκλειστος ως  ύποπτος φυγής προκαλεί το εύλογο ερώτημα αν τα «μέτρα και τα σταθμά» του συστήματος απονομής δικαιοσύνης είναι περισσότερα κι από τους μήνες, αν όχι και τις ώρες, της προφυλάκισής του.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφυλακίστηκαν οι κύριοι Φλώρος και Μηλιώνης, όπως και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Οι άνθρωποι κατηγορούνται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κοινώς για αρπαγή μεγάλων ποσών. Δηλαδή 300 εκ. ευρώ. Αποφυλακίστηκαν, όμως, σύμφωνα με το νόμο, ίσως προς μεγάλη ανακούφιση ορισμένων πολιτικών παραγόντων, εξ όσων επιθυμούν τη διαμόρφωση «κλίματος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα» και δη εκείνη που αφορά ιδιωτικοποιήσεις.

Σε αντίθεση με αυτούς, ο Σακκάς κρίνεται προφανώς πιο… ύποπτος φυγής. 

— Σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνιόμαστε: Δεν πρέπει να μας νοιάζει και πολύ. Κι αν από την απεργία πείνας πάθει κάτι ο Σακκάς, με την ήδη κλονισμένη υγεία, να δείτε που τα βραδινά δελτία θα εφεύρουν και τη μακάβρια εκδοχή του «γιατί τώρα σας έπιασε ο πόνος;». Θα μνημονεύσουν τα αφανή θύματα του διαλυμένου ΕΟΠΥΥ και των καταρρακωμένων νοσοκομείων και θα ξεμπερδέψουν, έχοντας διεκπεραιώσει ταυτοχρόνως και το φιλολαϊκό τους καθήκον. Ολίγον καθυστερημένα και φυσικά «ειλικρινέστατα», αλλά δεν βαριέστε…

— ΥΓ: Από την εποχή του Κώστα Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία είχαμε να δούμε τέτοια προσπάθεια κατάργησης του 18μηνου ορίου στην προφυλάκιση.

Ήταν τότε που λανσαρίστηκε η ιδέα πως αν κάποιος φορτωθεί πέντε κατηγορίες, οι μήνες της προφυλάκισης μπορούν είναι «5 επί 18».

Η ιδέα έμοιαζε πολύ «χοντρή» τότε. Τώρα, άραγε, υπάρχει κάτι που δεν θεωρείται «χοντρό» για μια χώρα, η οποία -θεωρητικώς- δεν ζηλεύει τον «νομικό πολιτισμό» της νοτιοανατολικής Ασίας ούτε βρίσκει αξιοποιήσιμα στοιχεία στην Ουγκάντα του Αμίν Ντάντα; Ας ρωτήσουμε τη Ιωάννα Μάνδρου…

Αναρτήθηκε από UNFOLLOW

Σχόλιο: Έχω ακούσει ότι η Ιωάννα  Μανδρου έχει αρκετά λεφτά. Δεν ξέρω αν αληθεύει. Εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος να το ψάξω.

Ένας πολύ σοβαρός λόγος που η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, είναι η αρρωστημένη δικαιοσύνη, που κάνει χρόνια για βγάλει τελικές αποφάσεις.

4444

Το 1975 ο Ανδρέας Παπανδρέου αναγκάστηκε να διαγράψει πολλά στελέχη.  Ήταν η αρχή.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε πρόβλημα να διαγράφει στελέχη καθώς προχωρούσε και γινόταν λαοφιλής δημαγωγός.

Αυτή η τακτική, τον βοήθησε να φτάσει στην Εξουσία και να την κυριεύσει.

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/15553

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ «ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ»
8.— ΑΡΧΕΣ του 1975Η: πρώτη «ρήξη» εκδηλώνεται στον «Αγωνιστή», το περιοδικό της νεολαίας, στο οποίο δημοσιεύεται άρθρο με τον τίτλο «Σοσιαλισμός και δημοκρατικές διαδικασίες», το οποίο βάλει κατά του Ανδρέα.

Το ίδιο βράδυ «εισβάλει» στα γραφεία του «Αγωνιστή» η Βάσω Παπανδρέου εκ μέρους του Ε.Γ. και καταργεί τη διεύθυνση του περιοδικού!!!
9.— 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 1975:  Έντονη εσωκομματική κρίση ξεσπάει στο ΠΑΣΟΚ, με τη παραίτηση της ….πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής του!!!!! Συγκεκριμένα παραιτούνται 45 μέλη της Κ.Ε., που προέρχονταν από τη Δημοκρατική Άμυνα (Δ.Α.) και ο Ανδρέας Παπανδρέου προχωρά στη διαγραφή της, ενώ συγκροτεί νέα Κ.Ε. και νέο Ε.Γ.!!!!! με …συνοπτικές διαδικασίες. Διέγραψε όλους της Δ.Α. πλην ενός: του Κώστα Σημίτη. (ΕΔΩ αξίζει να σημειωθεί, ότι τα βιογραφικά του Σημίτη εμφανίζουν για ευνόητους λόγους τη συμμετοχή του στη Δ.Α. συγκεχυμένη και βλακωδώς μπερδεμένη. στα ίδια κείμενα που τον εμφανίζουν ως μέλος της Δ.Α., εκεί τον εμφανίζουν και σαν μέλος του …ΠΑΚ.  (ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ – ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΚΟ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ ΤΟΥΣ).  Β. Φίλιας, Α. Στάγγος, Ν. Κωνσταντόπουλος, Στ. Νέστωρ, Χρ. Παπαθανασίου, Λ. Βάσης, Γ. Ζυγογιάννης, Σπ. Καβουνίδης, Ι. Τούντας, Π. Ευθυμίου, Μελίνα Μερκούρη, Αμαλία Φλέμινγκ, Χρ. Ροκόφυλλος, ήσαν τα πιο γνωστά ονόματα που φαγώθηκαν μαζί με τον Σάκη Καράγιωργα.
Εδώ έχουμε την πρώτη αναδιάταξη των εσωτερικών συσχετισμών υπέρ των στελεχών του ΠΑΚ και των τροτσκιστών.

10.— 1976, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ την ομαδική σφαγή της Δημοκρατικής Άμυνας, ο Ανδρέας Παπανδρέου διαγράφει από το ΠΑΣΟΚ τη κίνηση «Οριζόντια Διασύνδεση», η οποία είχε δημιουργηθεί καθαρά από τη βάση, από πολλές τοπικές οργανώσεις, κυρίως της Αθήνας, οι οποίες ζητούσαν δημοκρατικές διαδικασίες και εκλογή όλων των οργάνων του νεοσύστατου κινήματος.

Πρωταγωνιστές της οργάνωσης της «Οριζόντια Διασύνδεση» ήσαν οι υποστηρικτές της εφημερίδας «Ξεκίνημα», η οποία κυκλοφορούσε νόμιμα μέσα στις Τ.Ο. Με τις διαγραφές η κομματική προπαγάνδα έβαζε τη ταμπέλα ότι τα άτομα αυτά είχαν τροτσκιστικές καταβολές, ενώ αυτή η «ρετσινιά» ήταν η αιτία που ο Ανδρέας Παπανδρέου προσωπικά τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ!!!! και με την ίδια ιδιότητα, σε αυτούς τους τροτσκιστές στηρίχθηκε για να φάει την ομάδα της Δημοκρατικής Άμυνας του Καράγιωργα (Να μη συγχέετε το όνομα με τον γνωστό Κουτσόγιωργα).

 Η ομάδα «Οριζόντια Διασύνδεση» που λειτουργούσε την εφημερίδα «Ξεκίνημα», παρά τη διαγραφή της, εξακολουθούσε να στηρίζει κριτικά το ΠΑΣΟΚ και να έχει υποστηρικτές σε ορισμένες Τ.Ο. και χώρους νεολαίας του, μέχρι το 1992. Τότε, οι περισσότεροι απ” αυτούς έφτιαξαν τη κίνηση με την ονομασία «Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση» (ΣΔΟ) και έφυγαν οριστικά απ΄το ΠΑΣΟΚ.
11.— ΙΟΥΛΙΟΣ 1976: Εξαναγκάζεται σε παραίτηση από την Κ.Ε. και από μέλος του κινήματος ο Δ. Λιβιεράτος, διότι θεώρησε ότι το ΠΑΣΟΚ άρχισε να γραφειοκρατικοποιείται και να χάνει τη δυναμική και τη ζωντάνια που είχε όταν πρωτοδημιουργήθηκε με την αυτοοργάνωση και τις Επιτροπές Πρωτοβουλίας.

Τη θέση του Λιβιεράτου καταλαμβάνει στο κόμμα ο Λαλιώτης των παρασκηνίων.

Μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παραιτείται από την Κ.Ε. και από μέλος του κινήματος και ο Γ. Δαλαβάγκας, ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη που αποχώρησαν ή διαγράφτηκαν από το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν την «Πολιτική Κίνηση της 3ης Σεπτέμβρη». Οι ίδιοι τον Ιανουάριο του 1977 κυκλοφόρησαν το περιοδικό «Ενότητα».
12.— ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1976: Με μαύρο πρωταγωνιστή τον άκαπνο από αγώνες φασίστα ΠΑΠΟΥΤΣΗ και υπόγειο υποκινητή τον ΛΑΛΙΩΤΗ, διαγράφησαν ομαδικά, τα μισά σχεδόν στελέχη και μέλη της ΠΑΣΠ και της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ!!!! Από δω και πέρα αρχίζουν να ξεχωρίζουν και οι «τάσεις» του ΠΑΚ. Από τη μια τα στελέχη που συσπειρώνονταν γύρω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και από την άλλη τα στελέχη που επηρεάζονταν από Ι. Τσεκούρα και τις δύο «ιταλικές» φοιτητικές ομάδες του Γ. Παπαγιαννόπουλου και του Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
13.— 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 1977: Στις δεύτερες βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ παίρνει 25,34%, βγάζει 93 βουλευτές και αναδεικνύεται σε αξιωματική αντιπολίτευση. Από τότε μπαίνει σε τροχιά κατάληψης της εξουσίας.
14.— ΤΟ 1979 θα ξεσπάσει ακόμα μία κρίση στο χώρο της νεολαίας στη Θεσσαλονίκη. Θα ανέβουν στη Θεσσαλονίκη ο Άκης και ο Γεννηματάς χωρίς αποτέλεσμα. Τότε αναλαμβάνουν κάποιοι τραμπούκοι – στελέχη του ….ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μετά από άγριους ξυλοδαρμούς καταπνίγουν την «ανταρσία»…
15.— ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 1980: Διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ το μέλος της Κ.Ε., Λ. Τζιόλας, επειδή έκανε στη Θεσσαλονίκη ξεχωριστή Γιορτή Νεολαίας. Μαζί του διαγράφτηκαν τέσσερα άτομα από την κλαδική οργάνωση του ΟΤΕ (Π. Εμμανουηλίδης, Μ. Ντίνας, Θ. Παπαδόπουλος, Γ. Σιδηρόπουλος) και αρκετοί από την κλαδική της ΔΕΗ. Ορισμένοι από αυτούς επανήλθαν. Όμως, πολύ περισσότερες διαγραφές έγιναν σε στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, κυρίως από τη σπουδάζουσα, δημιουργώντας εκείνη την εποχή έντονη εσωκομματική κρίση στο χώρο της νεολαίας.

Μεταξύ των πιο γνωστών στελεχών της σπουδάζουσας που διεγράφησαν ήταν ο Χ. Μήλιος, οι αδελφοί Δημητριάδη, ο Σαμαράς, ο Δ. Τζουβάνο και ο Β. Χωραφάς από τη σπουδάζουσα Αθήνας.

4444

14/07/2013

4444

100 ευρώ την ημέρα βγάζει στα φανάρια. Χρήμα. Έχεις να μας πεις κάτι Πάστορα Κουβέλη;

4444

4444

http://newpost.gr/post/249442/oi-prwtes-agwges-ksenwn-trapezikwn-idrymatwn-kata-ellhnwn-daneiolhptwn

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στα χέρια ξένων εταιρειών, των λεγόμενων «distress fund» που ειδικεύονται στην αγορά κόκκινων δανείων και περιουσιακών στοιχείων από πτωχεύσεις, έχουν περάσει και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές χιλιάδες δάνεια ελλήνων δανειοληπτών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, ήδη έχουν ολοκληρωθεί τέτοιες πωλήσεις, και οι δανειολήπτες βρίσκονται στη θέση να χρωστούν το δάνειο πλέον σε ξένες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα ξεκίνησαν διαδικασίες είσπραξης, με τα ένδικα μέσα του κράτους στο οποίο βρίσκονται τα δάνεια.

Νέα μέγγενη  αρχίζει να σφίγγει γύρω απ΄ τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που, λόγω των απανωτών περικοπών και της ύφεσης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην  αποπληρωμή των δανείων τους.

Οι πληροφορίες για επισκέψεις στελεχών ξένων κεφαλαίων, των λεγόμενων distress funds, στη χώρα μας, οι οποίες φλερτάρουν με την αγορά μέρους του δανειακού χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών, ήταν έντονες το τελευταίο διάστημα αλλά πλέον η πώληση των «κόκκινων» δανείων στους ξένους είναι δεδομένη. Αυτή η κίνηση  θα προκαλέσει κοινωνικές εντάσεις, καθώς δεκάδες χιλιάδες σπίτια θα βρεθούν προ της απειλής της κατάσχεσης.

Τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια πλήρωσαν εξευτελιστικές τιμές στις τράπεζες για δάνεια και στη συνέχεια θα αναλάβουν τα ίδια τις διαδικασίες για την είσπραξη του 100% του οφειλόμενου ποσού από τους δανειολήπτες. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα αγοράσουν κοψοχρονιά τα δάνεια των Ελλήνων, στη συνέχεια θα στραφούν -ακόμη και νομικά- εναντίον των δανειοληπτών που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, με στόχο να εισπράξουν έστω και ένα μέρος της απαίτησής τους, σίγουρα κατά πολύ υψηλότερο απ’ το ποσό που έχουν οι ίδιοι καταβάλει.

Τα κριτήρια που θα τεθούν θα είναι καθαρά εισπρακτικά και όχι κοινωνικά, χωρίς να λαμβάνεται δηλαδή υπόψη το αν ο οφειλέτης είναι άνεργος ή αν έχει ψαλιδιστεί το εισόδημά του και έχουν αυξηθεί οι υποχρεώσεις του. Οι δανειολήπτες θα καλούνται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους άμεσα, διαφορετικά τα ακίνητά τους θα κατασχεθούν και χιλιάδες οικογένειες κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 συζητήθηκαν για πρώτη φορά στα Δικαστήρια της Αθήνας δύο αγωγές ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων κατά Ελλήνων δανειοληπτών.

Οι εν λόγω αγωγές αφορούν στα «κόκκινα δάνεια», τα οποία απέκτησαν οι ξένοι οίκοι από ελληνικό όμιλο, ο οποίος φέρεται να τα πούλησε έναντι ποσού από 5 ως 15 % του συνολικού ποσού του δανείου.

Είναι εξωφρενικά χαμηλό το ποσοστό πώλησης των δανείων και θα πρέπει ο υπουργός Οικονομικών να δώσει απαντήσεις για αυτές τις πράξεις αν ισχύουν, σε ποια έκταση και με ποια διαδικασία;

Σχόλιο: Ο μόνος ο τρόπος να σωθείς νεοέλληνα, είναι στις επόμενες εκλογές να γαμησεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Να τους μηδενίσεις. Να πας σε ριζική ανατροπή.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ-ΚΚΕ.

Πρέπει να γίνουν εκλογές όσο ποιο γρήγορα γίνεται.

Κανένας από τους δοσίλογους δε θέλει εκλογές, γιατί θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

4444

http://newpost.gr/post/252876/arpaktika-hrthan-sthn-ellada-gia-na-agorasoyn-ta-kokkina-daneia

Στην Αθήνα βρίσκονται εκπρόσωποι «distress funds» με στόχο να εξαγοράσουν σε χαμηλές τιμές τα «κόκκινα δάνεια», θέμα το οποίο έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό το newpost, προκαλώντας κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όπως του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ και των βουλευτών της «Νέας Μέρας», Γιάννη Κουράκου και Νίκου Σταυρογιάννη.

Το newpost είχε γράψει στις 3 Ιουλίου ότι στα χέρια ξένων «distress funds» που ειδικεύονται στην αγορά κόκκινων δανείων και περιουσιακών στοιχείων από πτωχεύσεις, έχουν περάσει και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές χιλιάδες δάνεια ελλήνων δανειοληπτών.

Το θέμα επανέρχεται και μέσω του κυριακάτικου τύπου, με το «Πρώτο Θέμα» να αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι εκπρόσωποι εννέα τέτοιων εταιρειών βρίσκονται στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις. Πρόκειται για τις: Apollo Capital, Monarch Alternative Capital, Oaktree Capital Management, York Capital, Marathon Asset Management, Fairfax, Blackstone, KKR, Third Point.

Tα funds αυτά έχουν στόχο να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές ελληνικά δάνεια, οποιουδήποτε είδους, επιχειρηματικά, στεγαστικά, προσωπικά, ναυτιλιακά, μεταξύ άλλων. Αν πουληθεί ένα δάνειο, ο αγοραστής αποκτά μαζί με αυτό και τις εξασφαλίσεις που έχει παράσχει ο δανειολήπτης. Εάν δηλαδή κάποιος έχει υποθηκεύσει ακίνητα για ένα επιχειρηματικό δάνειο ή το σπίτι του για ένα στεγαστικό, το hedge fund αποκτά και τις υποθήκες σε αυτά. Το δάνειο θα εξακολουθεί να το χειρίζεται η τράπεζα για λογαριασμό του fund. Ο βαθμός άσκησης πιέσεων, όμως, θα εξαρτάται από τις τιμές που πλήρωσε η εταιρεία για το χαρτοφυλάκιο.

Τα distress funds ποντάρουν στο ότι εάν η χώρα ορθοποδήσει το δάνειο που αγόρασαν μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία, οπότε να βγουν κερδισμένα. Το ποσό που δίνουν κυμαίνεται στα 0,20-0,30 ευρώ, όμως οι προσφορές, σύμφωνα με την εφημερίδα εμφανίζουν ανοδικές τάσεις.

Το ζήτημα είναι ο κλοιός αρχίζει να σφίγγει γύρω από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που, λόγω των απανωτών περικοπών και της ύφεσης, δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Και τα distress funds καραδοκούν.

Σχόλιο: Αυτά γίνονται όταν ψηφίζεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012. Θα πάρουν τα κόκκινα δάνεια, θα βάλουν την Τρόικα να δώσει εντολές στους δοσίλογους και το σπίτι θα πουληθεί, αφού θα γίνουν εξώσεις και πολλά άλλα.

Για ένα σπίτι που εσύ πληρώνεις δάνειο 100.000 ευρώ, θα το πάρουν 30.000 ή και 20.000 ευρώ, ίσως και χαμηλότερα.

Αυτά συμβαίνουν όταν ψηφίζεις τους μπάσταρδους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Διότι αυτοί οι μπάσταρδοι σε άφησαν άνεργο και σου βάζουν και χαράτσια και σε επιβαρύνουν με έξοδα υγείας.

Το τι κάνουν και πως το κάνουν, είναι ολοφάνερο. Μόνο ηλίθιοι και σχιζοφρενείς δε το καταλαβαίνουν.  

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-task-force-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA

Η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος μία -το λιγότερο- κατάπτυστη διάταξη, με τη οποία καθιερώνεται πλήρης φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στη χώρα μας στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της τρόικας, καθώς και για τους 28 μόνιμα εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνώμονες της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Κομισιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, με τη διάταξη αυτή προβλέπεται ότι οι τοποτηρητές των δανειστών, οι οποίοι επιβάλλουν επαχθή φοροεισπρακτικά μέτρα και οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων σε εκατομμύρια απλούς Eλληνες πολίτες, δεν θα λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας πραγματοποιούν στη χώρα μας, καθώς απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και το «πόθεν έσχες» της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.

Την ίδια ώρα, κάποιες άλλες διατάξεις του ήδη ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπουν ότι οι περίπου 1,3 εκατομμύριo άνεργοι πολίτες της χώρας μας δεν απαλλάσσονται από τις διατάξεις για τα τεκμήρια και θα κληθούν να καταβάλουν από φέτος υπέρογκα ποσά φόρου για ανύπαρκτα εισοδήματα, εκτός εάν αποδεχθούν να ακολουθήσουν μια απίστευτα γραφειοκρατική, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία αμφισβήτησης των τεκμηρίων, η οποία είναι αμφιβόλου αποτελέσματος!

Με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Eνωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα».

Η φωτογραφική αυτή διάταξη του άρθρου 30 αφορά όλα τα μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που απαρτίζουν τα κλιμάκια ελεγκτών της τρόικας και λειτουργούν ως μόνιμοι τοποτηρητές των δανειστών σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς επίσης και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αφορά επίσης και τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, υπό τον Γερμανό, κ. Χ. Ράιχενμπαχ, η οποία έχει αναλάβει την παροχή συμβουλών τεχνικής βοήθειας για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβληθεί με το Μνημόνιο.

Βάσει της φωτογραφικής αυτής διάταξης, όλοι αυτοί οι ξένοι μόνιμοι τοποτηρητές της τρόικας και της Ομάδας Δράσης δεν θα υπάγονται στο «πόθεν έσχες» για τις αγορές ακινήτων, Ι.Χ. αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μετοχών, ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, τις οποίες πραγματοποιούν στη χώρα μας! Θα μπορούν, δηλαδή, να αγοράζουν βίλες, πολυτελή Ι.Χ., υπερπολυτελή σκάφη, ακόμη και μετοχές στο ελληνικό Χρηματιστήριο ή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στην εφορία πού βρήκαν τα χρήματα για τις αγορές αυτές. Δηλαδή οι δαπάνες των συγκεκριμένων ατόμων για την απόκτηση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα δεν θα θεωρούνται τεκμήρια εισοδήματος!

Επιπλέον, για τους εν λόγω ξένους τοποτηρητές, οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσδιορίζουν τα πραγματικά τους εισοδήματα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα σκάφη αναψυχής που χρησιμοποιούν στην Ελλάδα, ούτε με βάση τις δαπάνες που τυχόν πραγματοποιούν για δίδακτρα των παιδιών τους σε ιδιωτικά σχολεία και για καταβολή αμοιβών σε υπηρετικό προσωπικό. Γενικότερα, οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγξουν το επίπεδο διαβίωσης των ξένων ελεγκτών και τοποτηρητών, ούτε την προέλευση των χρημάτων που τυχόν δαπανούν για την απόκτηση περιουσίας στην Ελλάδα!!!

Και “Αιδώς Αργείοι” να αναφωνήσουμε, και όσο και να… χτυπιόμαστε, οι “εθνοπατέρες” που μας κυβερνούν όχι μόνο δεν πρόκειται να καταλάβουν τι κάνουν, αλλά θα αναρωτηθούν πόσο χειρότερα ακόμη μπορούν να κάνουν…

Σχόλιο: Νεοέλληνα συνέχισε να ψηφίζεις και να στηρίζεις τους μπάσταρδους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ.

Την ώρα που σε γαμανε νεοέλληνα, με πάσης φύσεως χαράτσια και φόρους, αυτοί έχουν φορολογική ασυλία και ατιμωρησία.

Εγώ το 2012 δεν ψήφησα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, αυτοί που  ψήφησαν αυτούς τους μπάσταρδους, ελπίζω να πήραν πολλά λεφτά.

Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, να ψηφίζεις αυτούς τους μπάσταρδους αν δεν πάρεις πολύ χρήμα. Αυτοί κάνουν προσωπικές μπίζνες, βγάζουν παραδάκι, εσύ που τους ψηφίζεις τι έβγαλες; Απλή λογική.

Μη μου πεις ότι η Τρόικα ήταν αναγκαία με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και χιλιάδες αυτοκτονίες και χιλιάδες ανθρώπους να μεταναστεύουν και όλο αυτό το μαύρο;

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1

Επιθυμία των ΗΠΑ που εκφράστηκε μέσω του ΔΝΤ ήταν η τοποθέτηση από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο του πρώην υπουργού Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπως αναφέρει απόλυτα έγκυρη πηγή της κυβέρνησης στο defencenet.gr.

Διαρρέεται ότι η επιλογή-φάρσα ενός από τους πλέον αποτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος δήθεν ήθελε να βολέψει κάποιους από την εσωκομματική αντιπολίτευση εκτός Ελλάδος για να μην τον … ενοχλούν, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο Χ,Παπουτσής όπως όταν τοποθετήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε τις ευλογίες των ΗΠΑ (ΟΛΟΙ οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μετά πρέπει να εγκριθούν από τις ΗΠΑ…), έτσι και τώρα, όντας στον στενό κύκλο της αμερικανικής πρεσβείας, υπήρξε πίεση από την Ουάσιγκτον για να τοποθετηθεί στην Παγκόσμια Τράπεζα, “αδελφό” σχηματισμό του ΔΝΤ.

Με την τοποθέτησή του οι ΗΠΑ ελέγχουν άμεσα μία ψήφο χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Όταν υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αξιωματικοί που είχαν υπηρετήσει στο υπουργείο δίπλα του αναφέρουν ότι “Η επικοινωνία με την πρεσβεία και τις λοιπές υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ ήταν σε πιο στενό επίπεδο απ’ότι μιας χώρα-μπανανία της Λατινινής Αμερικής”.

Το νέο οργανόγραμμα της ΕΥΠ που φτιάχθηκε επί ημερών του, είχε την “σφραγίδα” των Αμερικανών συμβούλων του Χ.Παπουτσή.

Η κόρη του, Ζωή-Μελίνα, που εργάζεται ήδη από τον Σεπτέμβριο  στην Παγκόσμια Τράπεζα, σπούδασε στις ΗΠΑ με υποτροφία του ιδρύματος Fulbright, του οποίου οι ελάχιστες και πανάκριβες χορηγίες σε φοιτητές ελέγχονται από το μορφωτικό τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήμα και δίνονται με βάσει πολιτικά κριτήρια, πλην των μορφωτικών.

Οι ΗΠΑ που είναι ήδη χολωμένες με την τοποθέτηση του Ε.Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών (θεωρούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στενά προσδεδεμένο στο άρμα του Βερολίνου) ήθελαν τουλάχιστον να περάσει αυτή η τοποθέτηση και τα κατάφεραν.

Κατ’αυτό τον τρόπο ο Χρήστος Παπουτσής την περίοδο που οι Ελληνες πολίτες έχουν γονατίσει από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει «κόκκινο», θα πάει στην Νέα Υόρκη για να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 10.000 ευρώ.

Να θυμήσουμε ότι από το 1984 μέχρι και το 1999 απολάμβανε τα προνόμια του Ευρωβουλευτή (1984-1995) και του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1995-1999)…

Σχόλιο: Ο Παπουτσής είναι κακή επιλογή. Ένας ΠΑΣΟΚΟς που ενώ η κρίση έχει γονατίσει τους νεοέλληνες, αυτός θα περνά καλά.

Η Αμερική έπρεπε να επιβάλει κάποιον άλλο. Αλλά δεν έχουν μυαλό. Ο Παπουτσής είναι κόκκινο πανί.

Με βάση το δημοσίευμα, ο Παπουτσής πήγε στην Παγκόσμια Τράπεζα, όχι για τα Ελληνικά συμφέροντα, αλλά για τα Αμερικάνικα!!!!

Δηλαδή οι Έλληνες στην ουσία δεν έχουν εκπρόσωπο εμπιστοσύνης!!!!

Φοβερά πράγματα γίνονται.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται, γιατί οι Μαλακες οι νεοέλληνες, με Μ κεφάλαιο, ψηφίζουν την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ –ΛΑΟΣ που τους ξέσκισαν και τους ξεσκίζουν.

4444

FOOTBALL USA 4 VS 1 CUBA  01 02 130713

Το προτελευταίο Κόρνερ που έκανε ο Ντονοβαν, ήταν εκπληκτικό.
Αυτό θα πει συγχρονισμός. Το παιχνίδι έληξε με 8 Κόρνερ.

4444

ELLADA SYRIZA TSIPRAS 14 SYNISTOSES SYNEDRIO 01 01 130713

Το Πρώτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ώθηση, γιατί θα ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα, όσο αφορά τις διαδικασίες και το άνοιγμα στους πολίτες.

4444

Grand Canyon: 5000 years in time and fo on.

Grand Canyon: 5000 years in time and go on.

4444

13/07/2013

4444

Να πληροφορήσω τους Μαλακες δημοσιογράφους και εκφωνητές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, ότι το 73% των νεοελλήνων δε θα πάει διακοπές. Γι’αυτό μη μας πρήζεται με την πρόταση:  καλές διακοπές και όσοι δεν πήγατε ακόμα διακοπές…

Το 73% των νεοελλήνων φέτος, δε θα πάει διακοπές.

Το τι κάφροι κυκλοφορούν στα ΜΜΕ των νταβατζιδων δεν λέγεται.

4444

ELLADA ABRAMOPOULOS XATZIDAKIS 01 01 130713

4444

http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9282.html

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Όχι απλά τη διαγραφή του χρέους της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα τη διαγραφή… οποιουδήποτε παράγοντα μπορεί να οδηγήσει σε μία ακόμα βαθύτερη ύφεση στην Ελλάδα ζητούν όλα σχεδόν τα γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα -με επικεφαλής το αντίστοιχο «ΚΕΠΕ»- από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, κ. Wolfgang Schaeuble, ενόψει της επίσκεψης του στην Αθήνα την Πέμπτη 18 Ιουλίου.

Την προηγούμενη Παρασκευή, μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση για την επικείμενη επίσκεψη του κ. Schaeuble στην ελληνική πρωτεύουσα, ο επικεφαλής του ΖΕW («Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών», κάτι αντίστοιχο του ελληνικού ΚΕΠΕ), κ. Clemens Fuest δήλωσε πως «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί», καθώς «αυτό συμβαίνει πολύ λίγο» και πως «μακροπρόθεσμα θα πρέπει να πάνε οι δανειστές της χώρας στην Αθήνα και να συζητήσουν το χρέος της, μιας και αυτό δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί για πολύ ακόμα».

Τέλος επισήμανε πως πρέπει στη Γερμανία «πρέπει να πιστέψουμε ότι κατά κάποιον τρόπο η Ελλάδα βρίσκεται εντός της ευρωζώνης» και να «διαγράψουνε τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσε η χώρα βυθισθεί ακόμα περισσότερο στην ύφεση».

Λίγες μέρες πιο πριν, και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων υπό τον Klaus Schrader του «Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία» του Κιέλου (ΙfW) το οποίο συνεργάζεται στενά με το γερμανικό οικονομικό επιτελείο, δημοσίευε μια πρωτοφανώς –ακόμα και για τα… ελληνικά δεδομένα των τελευταίων χρόνων- αναλυτική, σκληρή πλην ισορροπημένη έκθεση πενήντα σελίδων αποκλειστικά για την Ελλάδα.

Η έκθεση αυτή, αφού αμφισβητούσε ευγενικά το… success story, κατέληγε σε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής εξαγωγικής βιομηχανίας, τη μείωση του εργασιακού κόστους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μείωση του χρέους κ.ά.

Στα μέσα Ιουνίου, ο ελληνικής καταγωγής οικονομολόγος κ. Αlexandros Kritikos από το «Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο» του Βερολίνου (DIW) εξηγούσε με άρθρο του το γεγονός «γιατί μόνο λίγοι επενδύουν στην Ελλάδα». Σαν τεκμήριο χρησιμοποιούσε τις αρνητικές αξιολογήσεις για την Ελλάδα από Morgan Stanley, τη ΜSCI και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Διαφορετική, πάντως άποψη εξέφρασε ο κ. Μαρσέλ Μπερντ από το «Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου» (ΗWWI) με άρθρο στο γνωστό περιοδικό “WirtschaftsWoche”, λέγοντας πως … «Η Ελλάδα είναι ελκυστικότερη από την Κίνα» για γερμανικές επενδύσεις. Η άποψη αυτή βασίστηκε στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη του δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος του HWWI και της BDO με κριτήριο τις οικονομικές και, κυρίως, πολιτικές και θεσμικές συνθήκες.

Αυτό δεν σημαίνει, πως το πολιτικό πρόβλημα της χώρας δεν απασχολεί τους Γερμανούς. Σε ραπόρτο της για την Ελλάδα τον περασμένο Μάιο, η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού «Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ» (Κοnrad Adenauer Stiftung), η κ. Susanna Vogt ανέφερε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο να διανύσει προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πληθυσμού στο κράτος και τους θεσμούς».

Τον ίδιο περίπου καιρό, ο κ. Ματίας Γιούργκεν από το «Ινστιτούτο Οικονομίας» της Κολονίας (ΙW) ανέφερε σε σύντομη μελέτη του για την Ελλάδα πως η χώρα βρίσκεται μεταξύ «ελπίδας και αμφιβολίας».

Κάποιοι άλλοι πάλι, όπως οι εμπειρογνώμονες του «Ιδρύματος Χανς Μπέκλερ» (Ηans Boeckler Stiftung), προτείνουν –και μάλιστα με πολύ εκτεταμένη μελέτη τους πριν δύο μήνες περίπου- ένα Σχέδιο Μάρσαλ και ένα New Deal για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο και την… επιστροφή στην Ελλάδα όσων έχασε από την ύφεση, δηλαδή περίπου 50-60 δισ. ευρώ με τη μορφή επενδύσεων με νέους κοινοτικούς πόρους.

Οι τολμηρές αυτές απόψεις έρχονται πλάι – πλάι με εκείνες που, ακόμα και αμέσως μετά τη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου, ζητούσαν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Αυτή η άποψη εκφράστηκε το… Γενάρη του 2013, από τον κ. Oliver Holtemoeller και το «Ινστιτούτο Οικονομίας της Halle» (ΙWH)

Ακόμα και το γνωστό για τις σκληρές απόψεις του για την Ελλάδα, «Ινστιτούτο οικονομικών ερευνών» του Μονάχου (CESIFO), φαίνεται πως έχει… μαλακώσει τελευταία.

Σχόλιο: Οι Γερμανοί είναι πλέον αναγκασμένοι να κάνουν τέτοιες αναλύσεις, γιατί όπως έχω γράψει, η Ελλάδα είναι χαρτί που κερδίζει.

Αν η Ελλάδα σηκωθεί και φύγει από το Γερμανικό τραπέζι – βγει από το Γερμανικό Ευρώ – οι Γερμανοί πολύ απλά, θα πάνε στον Κουβά. Για μια ακόμα φορά.

4444

Σωστά ο Τσιπρας κάνει το συνέδριο τώρα. Ο χρόνος είναι σωστός, μια και το φθινόπωρο θα έχουμε εξελίξεις.
Στο πρώτο Συνέδριο, θα τεθούν μείζον ζητήματα οργάνωσης.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο 27%;
Υπάρχουν 4 παράγοντες. Ο πρώτος είναι η Τρόικα, οι δοσίλογοι και τα σκληρά μνημόνια, που θανατώνουν εν ψυχρώ τους νεοέλληνες.
Οι νεοέλληνες αντέδρασαν στις εκλογές, ψηφίζοντας κάτι διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ.

4444

12/07/2013

4444

Αυτό που θέλω να γίνει στην Αίγυπτο, είναι ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Ο Μορσι εκλέχτηκε με μια διαδικασία με πολλά κενά. Αλλά σε μια δημοκρατία, ο Πρόεδρος δε κάνει ότι θέλει.

Στην Αμερική για παράδειγμα, υπάρχει ο Πρόεδρος, υπάρχει το Κογκρέσο και υπάρχει και η Βουλή.

Ο Μόρσι έγινε πρόεδρος και άρχισε να συμπεριφέρεται ως δικτάτωρ και βρήκε την ευκαιρία να βγάλει χρήμα.

Αυτό δε είναι σωστό.

Η Αίγυπτος χρειάζεται εκλογές και καινούριο Σύνταγμα.

Τον Μουμπαρακ, δεν τον έριξε ο Μορσι, ούτε οι αδελφοί μουσουλμάνοι. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε.

4444

http://www.aixmi.gr/index.php/epaggpseftralagarde/

Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λέει μια ελληνική παροιμία η οποία μάλλον ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Κριστίν Λαγκάρντ, που η  ιστοσελιδα ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediapart έβαλε στο στόχαστρο της.

Μέσα από ένα εκτενές ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είπε τουλάχιστον δύο φορές ψέματα στους εισαγγελείς της ειδικής δικαστικής αρχής, που ερευνούν το σκάνδαλο Ταπί .

Για την ιστορία, ο  επιχειρηματίας εισέπραξε από το γαλλικό δημόσιο 403 εκατομμύρια ευρώ για διένεξη  με το κράτος για την αγοραπωλησία εταιρίας του .

Την απόφαση είχε λάβει διαιτητικό δικαστήριο με παρέμβαση της Λαγκάρντ, η οποία ενδέχεται να δρομολογήθηκε κατόπιν εντολής του Νικολά Σαρκοζί .

Κι ενώ στον  Ταπί και σε 4 προσωπικότητες εκ των οποίων ένας δικαστής – αποδόθηκαν κατηγορίες για «απάτη από οργανωμένο κύκλωμα και κατάχρηση δημοσίου χρήματος»,  η Κριστίν Λαγκάρντ προς μεγάλη έκπληξη αρκετών δικαστών και πολιτικών αναλυτών,  φάνηκε να τη γλυτώνει καθώς δεν της αποδόθηκαν κατηγορίες με τη μεσοβέζικη απόφαση να  τεθεί υπό ειδικό καθεστώς μάρτυρα υπό παρακολούθηση.

Αλλά  απ’ ό,τι φαίνεται η χαρά της Λαγκάρντ δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη .

Η  Μediapart, που αποκάλυψε το πολύκροτα σκάνδαλα Μπετανκούρ,  Σαρκοζί – Καντάφι,  ή πιο πρόσφατα το σκάνδαλο Καουζάκ   αποδομεί την κατάθεση της με βάση τα πρακτικά της ακρόασης τα οποία μπόρεσε να εξασφαλίσει .

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης οι δικαστές πιέζουν την Λαγκάρντ να τους πει γιατί δεν υιοθέτησε τις συστάσεις κρατικού φορέα που την συμβούλευε να μην παραπέμψει το θέμα στο διαιτητικό δικαστήριο …

Η απάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ αφήσε άφωνους τους πάντες, όπως είχε αφήσει και σημείωμά της (που πρόσφατα είδε το φώς της δημοσιότητας),  στο οποίο  δήλωνε πλήρη υπακοή στον Νικολά Σαρκοζί .

Η Λαγκάρντ ισχυρίζεται είτε ότι  δεν είχε διαβάσει τις σημειώσεις της  είτε ότι  δεν ήταν ιδιαίτερα ευανάγνωστες !

Όμως, στις  23 Σεπτεμβρίου 2008, η ίδια όταν  εξετάστηκε για το θέμα από την Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης  διαβεβαίωνε ότι διάβαζε με ενδιαφέρον τις συστάσεις, τις συμβουλές αλλά και τις σημειώσεις που τις είχαν δοθεί ! Τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής του Κοινοβουλίου υπάρχουν και τα δημοσιεύει, μάλιστα, η Mediapart  !

Ακόμα πιο εκπληκτικό, κατά τη διάρκεια της διαιτησίας λίγες εβδομάδες αργότερα αποκαλύπτεται ότι ένας από τους δικαστές ο  Πιέρ Εστούμπ δεν ήταν αμερόληπτος καθώς είχε σχέσεις με τον Ταπί !

Αποστομωτική και πάλι η Κριστίν Λαγκάρντ, που αντί να αναζητήσει τους τρόπους ακύρωσης της πολύκροτης διαιτησίας δηλώνει στους ανακριτές  ότι «λίγο την απασχόλησε το θέμα» !

Στη συνέχεια δηλώνει ότι δεν ήταν αυτή που υπέγραψε στις 23/10/2007 έγγραφο καθοριστικής σημασίας με το οποίο έδινε το πράσινο φώς στη διαιτησία. Όπως ισχυρίζεται, τότε ήταν στην Ουάσιγκτον,  και κατηγορεί τον διευθυντή του γραφείου της Στεφάν Ρισάρ ότι χρησιμοποίησε την υπογραφή της!

Όμως, οι δημοσιογράφοι της Μediapart ήταν πολύ εύκολο να αποδείξουν ότι εκείνη την ημέρα η Κριστίν Λαγκάρντ, όχι μόνο ήταν στο Παρίσι αλλά στο πλαίσιο των δημοσιων υποχρεώσεων της έδωσε συνέντευξη στον Ρ/Σ  France Inter, στη συνέχεια συμμετείχε σε ημερίδα για την εργασία και την αγοραστική δύναμη στο γαλλικό υπουργείο Οικονομίας και, στο τέλος, έδωσε και συνέντευξη Τύπου !

Και το κερασάκι στην τούρτα;

Η Κριστίν Λαγκάρντ κάνει αναφορά στο έγγραφο αυτό στην επιτροπή Oικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης  όπου επιβεβαιώνει ότι έδωσε το πράσινο φώς για την διαιτησία !

Αlo, Christine ça va bien ;

Και κάπως έτσι, είτε από μια επιπολαιότητα είτε από μια παραπλανητική ενέργεια και παίζοντας με την αλήθεια και το ψέμα, αποφασίστηκε από την Κριστίν Λαγκάρντ η ευγενής προσφορά των 403 εκ ευρώ στον Mπερνάρ Ταπί, του οποίου η γαλλική Dικαιοσύνη κατέσχεσε την Τετάρτη (10/07/2013) μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Στο ερώτημα τώρα αν η γαλλική Dικαιοσύνη θα δώσει συνέχεια στις μαύρες τρύπες της κατάθεσης της Λαγκάρντ, αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο η Mediapart και, φυσικά, από το πόσο ο Φρανσουά Ολάντ δεν θέλει να χάσει τον τελευταίο Γάλλο ανώτατο αξιωματούχο που διαθέτει σε έναν σημαντικό οργανισμό, όπως είναι το ΔΝΤ, την ώρα που η γαλλική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/07/2013_509118

Ο Fitch ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που διατηρούσε ακόμη τη Γαλλία στην «άριστη» κατηγορία. Στην ανακοίνωσή του εξηγεί ότι έλαβε την απόφαση αυτή λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, κάτι που δεν δίνει πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση ώστε να επιτύχει τους στόχους της δημοσιονομικής σταθεροποίησής της.

Ο οίκος αξιολόγησης βαθμολογεί πλέον τη Γαλλία με «ΑΑ+» και χαρακτηρίζει «σταθερή» την προοπτική της χώρας.

Σχόλιο: Ήταν αναμενόμενο. Άλλωστε η Γαλλία βρίσκεται σε ύφεση και η Ανεργία καλπάζει.

Η Ανεργία που δεν ενδιαφέρεται για αξιολογήσεις από οίκους, καλπάζει.

Τα όργανα για την Γαλλία, έχουν αρχίσει εδώ και καιρό.

4444

Giannis

http://sport.gr.msn.com/%C2%AB%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%AC%CE%BC%CE%B5%C2%BB-4

Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο. Ο 19χρονος μπασκετμπολίστας άφησε πίσω τα δύσκολα παιδικά χρόνια και τις στιγμές εξαθλίωσης που βίωσε εκείνος και η οικογένειά του και γεμάτος περηφάνια φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο λίγο πριν ετοιμάσει βαλίτσες για το Bucks στο Μιλγουόκι όπου θα παίξει στο NBA διηγείται στο People τη συναρπαστική του ζωή.

Παιδικά χρόνια

Για να βγουν τα προς το ζην ο άσσος του μπάσκετ αντί να προπονείται και να παίζει σε αλάνες με τους φίλους του, πουλούσε cd, τσάντες και αρώματα στους δρόμους της Αθήνας. Τι γινόταν όμως όταν δεν υπήρχε ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό;

“Υπήρχαν μέρες που δεν πουλάγαμε τίποτε στους δρόμους, το ψυγείο μας ήταν άδειο και δεν είχαμε ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάμε, γουργούριζε η κοιλιά μας. Ή άλλες φορές που λέγαμε ψέματα στη μητέρα μας ότι είχαμε φάει έξω με τους φίλους μας ή ότι δεν πεινούσαμε για να περισσέψει ένα πιάτο για τα μικρότερα αδέλφια μας, τον Κώστα και τον Άλεξ”, λέει ο Γιάννης Αντετοκούμπο στο περιοδικό People ενώ δεν ξεχνά να τονίσει: “Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φτώχεια και στην αβεβαιότητα, αλλά είμαι πολύ υπερήφανος για τους γονείς μου και για όλη την οικογένειά μου. Οι δυσκολίες, αντί να μας διαλύσουν, μας συσπείρωσαν και σφυρηλάτησαν τους δεσμούς και τις προσωπικότητές μας. Ευγνωμονώ τους γονείς μου διότι είχαν υπομονή, δεν με πήραν από το σχολείο, με άφησαν να παίξω μπάσκετ, με φρόντισαν με πολλά βάσανα και τώρα επιτέλους θα ανταμειφθούν κι αυτοί”

Όλα ξεκίνησαν

Ήταν 7 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Πρόκος χτυπούσε, με μπόλικες επιφυλάξεις, την πόρτα ενός ημιυπογείου στη συμβολή των οδών Χρηστομάνου 4 Δωδώνης στην Πλατεία Βάθη, όπου διέμενε μια οικογένεια μεταναστών, ονόματι Αντετοκούμπο, με μισθωτήριο από την άνοιξη του 2009.

Ο ιδιοκτήτης είχε καιρό να πληρωθεί το ενοίκιο των 250 ευρώ μηνιαίως και έδωσε εντολή στο δικηγόρο για το πρώτο εξώδικο. Η Βερόνικα Αντετοκούμπο, που άνοιξε την πόρτα, του είπε ότι δυσκολεύονταν να τα φέρουν βόλτα με τέσσερα παιδιά και υποσχέθηκε πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να καλύψουν την οφειλή…

Πέρασε ένας χρόνος κι ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τους ενοικιαστές. Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2011 ο δικηγόρος, εντελλόμενος πάλι από την πελάτη του, ξαναχτύπησε την ίδια πόρτα, για να επιδώσει το δεύτερο εξώδικο. Συνάντησε πάλι τα ίδια πρόσωπα, μόνο που αυτή τη φορά αντίκρισε και δύο… μαντράχαλους, που, λόγω της επαφής του με το άθλημα, αμέσως τους έκοψε για μπασκετμπολίστες.

Το λόγο τον πήραν τα παιδιά, ο Γιάννης και ο Θανάσης. “Το ξέρουμε ότι χρωστάμε πολλά νοίκια, αλλά, σας παρακαλούμε, πείτε στον άνθρωπο να κάνει λίγη υπομονή ακόμη” του είπαν. “Είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση, σκεφθείτε ότι το βράδυ που πέφτουμε για ύπνο γουργουρίζει η κοιλιά μας από την πείνα”.

Ο Παναγιώτης Πρόκος δεν ήθελε περισσότερα για να… συγκινηθεί. Όχι μόνο ανέβαλε για λίγο την έξωση, αλλά έβγαλε κιόλας από την τσέπη του όσα λεφτά κρατούσε και τα έδωσε στα δύο παιδιά. Μόλις επέστρεψε στο γραφείο του, τηλεφώνησε στο φίλο του, παλιό παράγοντα του μπάσκετ Γιάννη Παλάτο, και του είπε: “Γιάννη, είδα δύο παιδιά με κορμιά σαν λαμπάδα που παίζουν μπάσκετ και μου φάνηκαν πολύ εξελίξιμα. Κάνε κάτι μέσω της ομοσπονδίας για να μη χαθούν…”

Έπειτα από λίγο καιρό, η οικογένεια εγκατέλειψε το σπίτι και χάρη στα χρήματα που πήραν τα παιδιά από το Φιλαθλητικό μετακόμισαν όλοι μαζί σε ένα καλύτερο διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Έστω και με καθυστέρηση, τα εξώδικα έπιασαν τόπο, εξομολογείται στο People ο μπασκετμπολίστας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συγκλονιστική εξομολόγηση του Γιάννη Αντετοκούμπο στο People που κυκλοφορεί, μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, αυτή την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Σχόλιο: Στην πλατεία Βάθη έζησα. Νοίκιαζα. Μετά μετακόμισα. Μου αρέσει ο Γιάννης που δε φοβάται να πει, ότι υπήρχαν μέρες που πεινούσε και ζούσε δύσκολα.

4444

HELLAS OLIVE

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63857536

Δύο ελληνικά ελαιόλαδα εκθειάζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent κατατάσσοντάς τα μέσα στα δέκα κορυφαία παγκοσμίως.

Στην δεύτερη θέση της λίστας της τοποθετεί η εφημερίδα το κρητικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο One.

«Αυτό το ελαιόλαδο από την Κρήτη είναι ακριβό, αλλά είναι η σαμπάνια των ελαιόλαδων. Είναι εκπληκτικά καλό με φρέσκο ψωμί, σε σαλάτα ή στη μαγειρική», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ προσθέτει πως «παράγεται χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές που έχουν ως αποτέλεσμα ένα πλήρως ισορροπημένο ελαιόλαδο με έντονη γεύση Μεσογείου».

Πρώτο στη λίστα της εφημερίδας είναι το σισιλιάνικο Nunez de Prado, ενώ στη δεκάδα φιγουράρει κι άλλο ελληνικό λάδι.

Πρόκειται για το μεσσηνιακό Taste the Difference (Greek Kalamatan Extra Virgin Olive Oil), το οποίο καταλαμβάνει την πέμπτη θέση της λίστας. «Με ισχυρά φρουτώδη αρώματα μήλου, εσπεριδοειδών και αρωματικών φυτών, αυτό το πλούσιο λάδι προέρχεται από το βουνό του Ταϋγέτου στη νότια Πελοπόννησο».

4444

http://newpost.gr/post/252612/mesa-sthn-krish-ekanan-proslhpseis-ston-9-84

Επτά νέους εργαζόμενους και παρά το γεγονός ότι με νόμο είχαν ανασταλεί οι προσλήψεις λόγω κρίσης από το 2010, απέκτησε το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας.

Η καταγγελία έγινε από αντιπολιτευόμενη παράταξη της δημοτικής αρχής, όμως με επιστολή του προς την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του 9,84 υποστήριξε ότι οι εν λόγω προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν βάσει του μεταγενέστερου νόμου του 2011 στον οποίο προβλέπεται μπορούν να γίνουν νέες συμβάσεις περιορισμένες κατά ποσοστό 50% σε σχέση με αυτές του 2010 και κατά 10% ανά έτος έως το 2015.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με τη σειρά του απάντησε ότι η διάταξη περί απαγόρευσης προσλήψεων στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις των ΟΤΑ είναι ειδική και υπερισχύει κάθε άλλης διάταξης.

Τελικά με πρωτοβουλία του Λέανδρου Ρακιντζή η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την ποινική διερεύνησή της.

Την ίδια περίοδο κατέλαβε θέση γενικού διευθυντή στο δημοτικό ραδιόφωνο άνθρωπος που δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου.

Μετά την παρέμβαση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και την κήρυξη της προσλήψής του ως παράνομης η διοίκηση του 9,84 άλλαξε… τον κανονισμό του σταθμού και προέβλεψε ότι μπορεί να καταλάβει θέση γενικού διευθυντή κάποιος που στερείται πτυχίου ΑΕΙ.

Σχόλιο: Λεφτά υπάρχουν. Μπίζνες. Ο Καμινης κάνει μπίζνες.

4444

http://newpost.gr/post/252353/h-sygklonistikh-epistolh-enos-karkinopathoys-dhmotikoy-astynomikoy

Με μια συγκλονιστική επιστολή, ένας εργαζόμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, από την Κρήτη, περιγράφει την κατάσταση της υγείας του καθώς πάσχει από καρκίνο, και εξηγεί πως θέλει να περάσει τις 77 μέρες που μένουν μέχρι…το θάνατο του.

Aναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Πεθαίνω. Τόσο απλά. Από καρκίνο του ήπατος. Δυστυχώς, ο καρκίνος του ήπατος είναι συχνά ανεγχείρητος, επειδή ο όγκος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος ή να έχει επεκταθεί σε μεγάλα αιμοφόρα αγγεία ή σε άλλες ζωτικές δομές. Η χειρουργική επέμβαση δεν είναι δυνατή στα περισσότερα από τα δύο τρίτα των ασθενών. Ανήκω σε αυτήν την κατηγορία.

Οι γιατροί δεν μου δίνουν πια καμιά ελπίδα. Μάλιστα, μου όρισαν και την σίγουρη ημερομηνία θανάτου: την 23η του Σεπτέμβρη, πρωινές ώρες. Κρίμα. Πάντα ήθελα να πεθάνω κατά την διάρκεια της διακαινησίμου, γιατί προτιμούσα οι τελευταίες στιγμές μου να είναι μέσα στην γιορτή της Αναστάσεως, να ψάλλουν στην νεκρώσιμο ακολουθία ύμνους κατά της φθοράς του θανάτου.

Μία ακριβώς μέρα μετά τις γερμανικές εκλογές, πεθαίνω. Τυχαίο;

Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Υπήρξα καρκίνωμα για την κοινωνία σε όλη τη ζωή μου και τώρα πληρώνω με την ίδια μου την ύπαρξη. Σε αυτές τις 77 ημέρες που απομένουν, θα ήθελα να σας παρακαλέσω για κάποια πράγματα. Δεν θέλω την λύπησή σας. Δεν θέλω να βλέπω στα μάτια σας την θλίψη.

Και παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι ως Παντογνώστης Αφηγητής – πρέπει να φταίνε και αυτά τα καρκινικά κύτταρα για τις περιέργως τελευταία αυξημένες δυνατότητές μου να διαβάζω τις συνειδήσεις των άλλων – γνωρίζω όλες τις ενδόμυχες σκέψεις σας. – ευτυχώς, ευτυχώς που δεν είμαι εγώ. – μακριά από μένα, δόξα σοι ο θεός.

Το μόνο που επιθυμώ αυτές τις 77 υπολειπόμενες μέρες της θλιβερής ζωής μου είναι να με αφήσετε να τις ζήσω ήσυχα. 

Με αξιοπρέπεια. Και ξημερώματα της 23ης του Σεπτέμβρη – σας ικετεύω βοηθήστε με – τραβήξτε το μηχάνημα που με κρατά στη ζωή απ’ την πρίζα. Σας θέλω δίπλα μου τις τελευταίες μου στιγμές.

Δώστε μου 3-4 λεπτά – αλήθεια, πόση ώρα ζει ένας ετοιμοθάνατος όταν του αφαιρέσουν τα μηχανήματα; – να ταξιδέψω με την σκέψη μου σαν τον έρωτα εκεί, στην τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων της χώρας μου. Το 2004.

Να περάσει η ιστορία της Ελλάδας που αγάπησα μπροστά απ’ τα μάτια μου και να πλημμυρίσουν την καρδιά μου ξανά τα ίδια συναισθήματα, όπως τότε που χαιρετούσε το αγοράκι μέσα στην χάρτινη βαρκούλα. Και να παίζει ως μουσική υπόκρουση το τραγούδι του Χατζιδάκι.

Αλήθεια, τότε θα πεθάνω ευτυχισμένος. Με την σκέψη αυτής της Ελλάδας που λάτρεψα. Αυτής της Ελλάδας που επιθύμησα. Αυτής της Ελλάδας που ονειρεύτηκα.

Ας με λυπηθεί κάποιος! Τραβήξτε την πρίζα τώρα!».

4444

http://newpost.gr/post/252489/rakintzhs-sto-newpost-ekato-atoma-oi-epiorkoi-se-olh-thn-ellada

Μία δήλωση – «βόμβα» που καταρρίπτει όλα όσα διέρρεαν για τους επίορκους υπαλλήλους ως «δεξαμενή» των απολύσεων στο Δημόσιο κάνει στο newpost ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

«Σε ολόκληρη τη χώρα ο αριθμός των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων δεν ξεπερνά… τους εκατό»!

Ο κ. Ρακιτζής διευκρινίζει ότι μιλά για τις περιπτώσεις που έχουν τελεσιδικήσει στα κατά τόπους πειθαρχικά συμβούλια και «αδειάζει» τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

«Από τον περασμένο Φεβρουάριο είχα στείλει στον κ. Μανιτάκη λίστα με ονόματα 2.200 υποδίκων υπαλλήλων, προκειμένου να επισπευτούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, αλλά δεν έγινε τίποτα», λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο newpost.

Ο κ. Ρακιντζής, μάλιστα, σημειώνει με νόημα πως «δεν έχει σημασία αν διαφωνείς με ένα νόμο όταν τον έχεις υπογράψει. Ως κράτος βάλαμε κάποιες υπογραφές στις συμφωνίες με την τρόικα και οφείλουμε να τηρήσουμε τα συμφωνημένα. Αν διαφωνούσαμε, έπρεπε να μην υπογράψουμε τα κείμενα. Η πρακτική “υπογράφω αλλά δεν τα τηρώ” δεν είναι σοβαρή».

Σχόλιο: Ο Ρακιντζής δε λέει αυτό κουφάλες δημοσιογράφοι. Ο Ρακιντζής στην ουσία λέει ότι δεν προχωρουν οι καταδίκες των επίορκων. Λίστα με 2.200 έστειλε. Όχι με 100.

Οι μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δε θέλουν να αγγίξουν τους επίορκους.

4444

http://newpost.gr/post/252587/paraiththhke-me-sklhres-ekfraseis-o-dhmarxos-lesboy

«Όποιος έχει αρχ….α να παραιτηθεί» φέρεται να δήλωσε κατά την ομιλία το στην ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Λέσβου, κάνοντας, μάλιστα, την αρχή.

Η παρέμβασή του προκάλεσε έντονα χειροκροτήματα από τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο ακροατήριο αλλά και την αντίδραση της δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου η οποία τον κάλεσε «να ανακαλέσει την έκφραση που χρησιμοποίησε».

Πάντως, ο κ. Βουνάτσος  όχι μόνο δεν ανακάλεσε αλλά έθεσε στη διάθεση της ΚΕΔΕ την παραίτησή του, ζητώντας το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι.

4444

Ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα. Πασόκος ο Παπούτσης. Βόλευτηκε ο Παπουτσης. Κάνουν μπίζνες οι άνθρωποι.

4444

Τα Γερμανικά τρωκτικά καταφράφουν την περιουσία των Ελλήνων. Κανονικα ΕΣ ΕΣ.
Είχαν άνθρωπο οι Γερμανοί στην Αθήνα. Είχαν ανθρωπο. Κωστας Σημίτης. Μας εβάλε με πλαστά στοιχεία στο Γερμανικό Ευρώ.
Τράβηξε την ασπίδα της Δραχμής.

4444

http://olympia.gr/2013/07/12/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BE/

Τα δεδομένα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Το ισχυρότερο αντεπιχείρημα της Ελληνικός Χρυσός σε όσα της καταλογίζονται είναι η ανεργία. Η απειλή αυτή έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των κυβερνώντων και όσων προσβλέπουν σε κέρδος μέσα στην ύφεση. Οι θέσεις εργασίας στην πληττόμενη από την κρίση Χαλκιδική είναι αναμφίβολα ένας καλός λόγος όχι μόνο για να επιτραπεί αλλά και για να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο η επένδυση της εταιρίας, μετοχές της οποίας κατέχει ο ΑΚΤΩΡ. Έτσι, και προς επίρρωση των όσων διατυμπανίζει η Ελληνικός Χρυσός, μέσα στους επόμενους μήνες θα εργαστούν για λογαριασμό της περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, ενώ 1.275 θα δουλέψουν στην ΑΚΤΩΡ. Αυτοί θα προκύψουν από τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με στοιχεία που το υπουργείο Εργασίας δίνει στη δημοσιότητα και καθένας μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα του, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Κατάρτιση με επιχορήγηση ανέργων στον τομέα Β΄ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση», το οποίο αφορά περίπου 4.700 ανέργους τεχνίτες και διπλωματούχους μηχανικούς του μεταλλευτικού κλάδου και του κλάδου άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και την εκπόνησή του έχει αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, θα απορροφηθούν για πρακτική άσκηση από πέντε εταιρίες. Την ΑΚΤΩΡ, την Ελληνικός Χρυσός, την ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ, τη Μεταλλευτική Θράκης και την ΜΠΕΤΟΚΑΤ.

Για την κατάρτιση των ανέργων των συγκεκριμένων κλάδων η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στη χώρα μας 30.576.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό καταλήγει, μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στους καταρτιζόμενους ανέργους, στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που προετοιμάζουν τους ανέργους, ενώ στη συνέχεια ένα μέρος του χορηγείται στις εταιρίες που αναλαμβάνουν να τους απασχολήσουν.

 

Από τους συνολικά 4.638 ωφελούμενους του κοινοτικού προγράμματος, οι 4.300 θα καταλήξουν στην Ελληνικός Χρυσός και στην ΑΚΤΩΡ, ενώ οι υπόλοιποι 338 θα μοιραστούν στις άλλες τρεις εταιρίες.

Όλοι τους, σύμφωνα με τις επιταγές του προγράμματος, θα κληθούν να κάνουν άσκηση, η οποία περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική, 400 ωρών.

Στο διάστημα του ενός μήνα περίπου, κατά το οποίο πραγματοποιείται η πρακτική, οι εργαζόμενοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην εταιρία για την οποία έχουν επιλεγεί, ενώ ορισμένοι από αυτούς -μόλις 1.367 για την ακρίβεια- θα απορροφηθούν και θα παραμείνουν στην εταιρία για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, διάστημα κατά το οποίο θα πληρώνονται με μέρος του ποσού που έχει διαθέσει για λογαριασμό τους η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό δημόσιο.

Άλλωστε, όπως προκύπτει από τη σχετική σύμβαση, για κάθε ωφελούμενο άνεργο θα δίνεται μια επιταγή ύψους περίπου 4.000 ευρώ, ποσό από το οποίο θα πληρώνονται οι εκπαιδευτές, θα χρηματοδοτούνται οι υπηρεσίες του ΚΕΚ, αλλά και οι επιχειρήσεις που συμβάλλονται με τα Κέντρα Κατάρτισης για πρακτική άσκηση.

Οι εταιρίες δηλαδή, και κυρίως εκείνες του ομίλου Μπόμπολα, οι οποίες παίρνουν τη μερίδα του λέοντος των υποψήφιων υπαλλήλων, θα προσφέρουν προσωρινές θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θα απασχοληθούν απλώς για πρακτική, ενώ το κόστος της, ακόμη και για τους λίγους που θα προσλάβει για τουλάχιστον 100 ημέρες, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι μηδενικό!

Σχόλιο: Αυτές είναι μπίζνες. Με τα λεφτά των άλλων. 

4444

Να γράψω κάτι για όσους ασχολούνται με το χρόνο. Άλλο Ομπαμα, άλλο Αμερική. Ενοώ Αμερική ως οντότητα. Η Αμερική δεν στηρηξε τον Μόρσι και γι’αυτό έπεσε. Τώρα θα μου πεις ποια Αμερική; Αυτή που έιναι πραγματική υπερδύναμη. Αυτή η Αμερική μπορεί να μην είναι η Αμερική του 2013!
Τώρα οι Ρεμπουκλίκανοι θα αναρωτιούνται; ποιά Αμερική;

http://olympia.gr/2013/07/12/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CF%85%CF%80%CF%84%CE%BF-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83/#more-287843

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ.

Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ.

Η αραβόφωνη El Watan αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες από την μυστική συνάντηση της πρέσβειρας Anne Patterson με υψηλόβαθμα στελέχη της σκληρής φράξιας των ισλαμοφασιστών, από την οποία ζήτησε να μπλοκάρουν κάθε συζήτηση για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, εως ότου “βομβαρδιστεί” η έδρα του στρατού από τα τάγματα εφόδου των ισλαμιστών (!!), πράγμα που έγινε. Η αποκάλυψη είναι μεγάλης σημασίας, αφού δείχνει ότι η πρέσβειρα ήταν τουλάχιστον ενήμερη για την αιματηρή έφοδο των παραστρατιωτικών στο αρχηγείο, αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος Μόρσι. Την επεδίωξε μάλιστα όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο ρεπορτάζ, “μέχρι την τελευταία στιγμή”!

Όσον αφορά την συνομιλία που είχε με τον στρατηγό Sisi που εκτελεί χρέη υπουργού Άμυνας, η ίδια η πρέσβειρα φέρεται να εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για την επέμβαση του στρατού, “καθώς κάτι τέτοιο καταστρατηγεί την πολιτική διαδικασία!”

Ο Αιγύπτιος στρατηγός την διέκοψε λέγοντας της ότι “είναι απλά ένας διπλωματικός υπάλληλος και δεν έχει κανέναν δικαίωμα, ούτε αυτή, ούτε η χώρα της, να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου”!
Η πρέσβειρα ανταπάντησε απειλώντας ότι “Η κατάσταση που δημιουργείται, θα μετατρέψει την Αίγυπτο σε Συρία”!!!

Η συνάντηση της Patterson με τον στρατηγό Abdel Fattah al-Sisi, ζητήθηκε από την ίδια προκειμένου να προσφέρει τις “υπηρεσίες” της ώστε να μεσολαβήσει σε διαπραγματεύσεις με την μουσουλμανική αδελφότητα! Ο στρατηγός απέρριψε άμεσα αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι “όλοι αυτοί που δολοφόνησαν Αιγυπτίους, θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις με δολοφόνους”!

Η συνέχεια της έρευνας όμως είναι ακόμα πιο συνταρακτική, αφού σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, η Patterson άναψε το πράσινο φως στους παραστρατιωτικούς της “Αδελφότητας” για να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις του στρατού, δίνοντας μάλιστα έμφαση στο ότι “αυτό θα έπρεπε να γίνει πριν ξημερώσει”!

Το οργανωμένο σχέδιο επίθεσης περιλάμβανε ελεύθερους σκοπευτές που θα έβαλλαν από τις ταράτσες των απέναντι κτιρίων κατά των στρατιωτών που φυλούσαν τις εγκαταστάσεις. Η συνομιλία αποκαλύπτει ότι το σχέδιο περιλάμβανε και “σύνδεσμο” για τα διεθνή ΜΜ”Ε”, που θα έδινε πληροφορίες κατά την διάρκεια της επιδρομής των παραστρατιωτικών, παρουσιάζοντας την ως “σφαγή αθώων διαδηλωτών”!

Έτσι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα το Al Jazeera (ιδιοκτησίας Κατάρ) άρχισε να μεταδίδει συνεντεύξεις και “αναλύσεις” που παρουσίαζαν την ανησυχία των μελών της μουσουλμανικής αδελφότητας για φονικές επιθέσεις του στρατού κατά διαδηλωτών, έχοντας μάλιστα “πληροφορίες” για ενίσχυση των στρατιωτικών τμημάτων!

Η συνέχεια είναι γνωστή: Ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν το δολοφονικό τους έργο από τα γύρω κτίρια, ενώ συγχρόνως υπήρξε έφοδος στην πύλη του στρατηγείου από “αμαχους” διαδηλωτές, με βόμβες μολότωφ προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση πως οι στρατιώτες έβαλλαν με πυρά κατά διαδηλωτών!Το σχέδιο όμως είχε διαρρεύσει και παρά τις απώλειες, οι Αιγύπτιοι ακύρωσαν το σχέδιο, με παράλληλη έφοδο σε γιάφκες της “Μουσουλμανικής αδελφότητας” όπου η κατάσχεση του οπλισμού ήταν ενδεικτική για το σχέδιο που είχε εξυφανθεί, με αμεση συνέργεια της πρέσβειρας, όπως υποστηρίζει η El Watan.

4444

Σωστός ο ακροατής του Κοτροτσου. Το θέμα της προφυλάκισης δεν είναι θέμα της Αστυνομίας.

Είναι θέμα πως εφαρμόζεται η δικαιοσύνη στο σύνολο των απλών πολιτών.

Η δικαιοσύνη πρέπει να λειτούργει για όλους μας και όχι ειδικά για τον καθένα.

Το άρθρο 86 του συντάγματος πρέπει να καταργηθεί.

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να καταργηθεί.

Η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αυτοί οι μπάσταρδοι, δεν πρόκειται να αλλάξουν το σύστημα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Το έχω γράψει πολλές φορές: ψηφήστε ότι θέλετε εκτός από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ.

Εκτός από αυτούς που υπέγραψαν τα μνημόνια.

Λογική δεν έχετε;

Η Ελλάδα γαμωτο, είναι εύκολη περίπτωση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να συμπεριφερθείτε λογικά.

Ο φόβος βέβαια, παραλύει την λογική.

4444

http://olympia.gr/2013/07/12/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CF%81%CE%AD/

Το βρήκε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αφού αναρωτιόταν γιατί δεν έχει καταρρεύσει η Ιαπωνία, μιας και έχει μεγαλύτερο χρέος από της Ελλάδας και μάλιστα συνεχίζει κανονικά να δανείζεται από τις αγορές.

Η απάντηση βρίσκεται στη «δομή» του χρέους. Η Ελλάδα χρωστά στους δανειστές της (με τα βρετανικό δίκαιο πλέον), ενώ η Ιαπωνία ..στους πολίτες της!

Μόνο το 5% των χρεογράφων ανήκουν σε εξωτερικούς δανειστές, γράφει η εφημερίδα.

“Ωστόσο, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δανειστεί χρήματα στις κεφαλαιαγορές. Η αιτία βρίσκεται στη διάρθρωση του χρέους της Ιαπωνίας. Η νησιωτική χώρα κατέχει, με ένα κρατικό χρέος που ξεπερνά το 240% του ΑΕΠ, το ρεκόρ μεταξύ των βιομηχανικών χωρών. Το ποσοστό του ελληνικού χρέους από την άλλη πλευρά ανέρχεται σε 158%”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχόλιο: Ο λόγος που δεν έχει καταρρεύσει η Ιαπωνία, είναι ότι δεν έχουν μπάσταρδους στην Κυβέρνηση τους.

Στην Ελλάδα ήταν σίγουρο, ότι οι μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα κατέστρεφαν την χώρα.

Αν η Ελλάδα ήταν στην δραχμή και όχι στο Γερμανικό Ευρώ, δε θα είχε καταρρεύσει.

Οι κουφάλες οι Γερμανοί δε τα γράφουν όλα.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1834146

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Προσφορά σε μετρητά για την απόκτηση της Proton Bank φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, το αμερικανικό fund Oaktree Capital Management.

Όπως αποκάλυψε από την Δευτέρα το Capital.gr το αμερικανικό fund -του οποίου τα υπό διαχείριση κεφάλαια είναι της τάξης των $77 δισεκατομμυρίων- ζήτησε και έλαβε στοιχεία από τα data room τόσο του ΤΤ, για το οποίο δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, όσο και της Proton ενώ πραγματοποίησε σειρά επαφών για το σκοπό αυτό τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που διενεργεί το διαγωνισμό για την Proton είναι η Rothchild η οποία και προέκρινε τις δύο δεσμευτικές προσφορές που τελικά φέρονται να υποβλήθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Το Oaktree Capital Management ειδικεύεται, όπως επεσήμανε από τη Δευτέρα το Capital.gr, στις εναλλακτικές επενδύσεις, μεταξύ αυτών και σε distressed debt τοποθετήσεις.

Την απόκτηση δηλαδή χρεών επιχειρήσεων σε κλάσμα της ονομαστικής τους αξίας και την δημιουργία υπεραξιών από την αναδιάρθρωση της επιχείρησης και την μεταπώληση των χρεογράφων ή των περιουσιακών στοιχείων που συνοδεύουν τα χρέη ως εξασφαλίσεις.

Το ενδιαφέρον του για την Proton συνδέεται από κύκλους που είναι σε θέση να γνωρίζουν και με τις σχετικές διεργασίες και ειδικότερα «με την επικειμένη σε ορίζοντα εξαμήνου έναρξη της διαδικασίας διαχείρισης των προβληματικών επιχειρηματικών δανείων των ελληνικών τραπεζών».

Υπενθυμίζεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος διαγνωστικός έλεγχος των τραπεζών από την BlackRock.

Το Oaktree Capital Management είναι άγνωστο στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα από τις θέσεις του σε εισηγημένες ελληνικών συμφερόντων ή ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται η απόκτηση του ελέγχου της General Maritime υπό τον Πέτρο Γεωργιόπουλο και η θέση του μεταξύ των πιστωτών της εισηγμένης στη Wall Excel Maritime συμφερόντων Βίλλυ Παναγιωτίδη και της Eagle Bulk Shipping του Σοφοκλή Ζούλα.

Παράλληλα ως private equity έχει συγκροτήσει κοινοπραξία με την Oceanbulk Maritime του Πέτρου Παππά.

Σχόλιο: Αυτό είναι καλή μπιζνα. Αγοράζεις πολύ φτηνά μια προβληματική τράπεζα και την αναδιαρθρώνεις και μετά πουλάς.

Μια τράπεζα δίνει δάνεια. Αν γνωρίζεις και έχεις το βάθος, μπορείς  να βρεις θησαυρούς.

Να βγάλεις δηλαδή πολύ χρήμα.

Μπορεί τα ΜΜΕ των νταβατζηδων να βομβαρδίζουν συνεχώς τους νεοέλληνες με μηνύματα φόβου, όμως όσοι έχουν μυαλό και τεχνογνωσία, βγάζουν χρήμα. Πολύ χρήμα.

4444

BLOOMBERG BERNANKE TARGETS UNEMPLOYMENT - INFLATION 01 05 110713

4444

11/07/2013

4444

actor: ANNE HATHAWAY 01 110713

Εγώ όσο αφορά αυτή την πραγματικότητα, είμαι μυστήριο τρένο. Το γράφω γιατί εδώ και δεκαετίες, κάποιοι νομίζουν ότι ξέρουν να κάνουν αναλύσεις.
Εδώ, δε μπορείτε να σκεφτείτε λογικά, θα κάνετε αναλύσεις;
Στον πλανήτη Γη, δεν κυριαρχεί η λογική.

4444

4444

http://www.to-gamato.com/2013/07/blog-post_1702.html

Με τους τόνους φεύγει το ελαιόλαδο από οικογενειακή επιχείρηση της Βιάννου, με προορισμό την Ταιβάν, για να χρησιμοποιηθεί σε σώμα και φαγητό. 

Αν ποτέ βρεθείτε στην Ταιβάν σε κάποιο πολυτελέστατο χώρο για να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε σε κάποια άγνωστα μαγικά δάκτυλα και σας πουν ότι σας κάνουν μασάζ με λάδι από την Κρήτη, μην τους αμφισβητήσετε και μην απορήσετε καθόλου. Αλήθεια θα σας πουν για τα συστατικά του μείγματος που σας αλείφουν.

Στην Ταιβάν εισάγουν το ελαιόλαδο απο τη Βιάννο το αναμιγνύουν με ελληνικά αιθέρια έλαια και το χρησιμοποιούν για μασάζ.

Το μικρό μπουκαλάκι με το σταγονόμετρο που χρησιμοποιούν, περιέχει έχτρα παρθένο ελαιόλαδο ή έξτρα παρθένο βιολογικό με καταγωγή από τη Βιάννο!

Και μάλιστα στη μακρινή Ταιβάν έχει αναμειχθεί με αιθέρια έλαια από τη βόρειο Ελλάδα, όπως λεβάντα, βασιλικό, κυπαρίσσι, δεντρολίβανο κ.ά.

Διότι στην Ταιβάν τα τελευταία τρία χρόνια κυκλοφορεί το ελαιόλαδο με brand name Oliviennos της οικογενειακής επιχείρησης Χρήστου Γουρνιεζάκη κ ΣΙΑ Ε.Ε (Olivoς) με έδρα τους Καψάλους, που βρίσκονται δίπλα στον Κεραρόκαμπο, του Δήμου Βιάννου στο Νομό Ηρακλείου.

Το ελαιόλαδο από εδώ συσκευάζεται σε κανονικού – για εμάς- μεγέθους συσκευασίες και όταν φτάσει εκεί μπαίνει σε μπουκαλάκια για καλλυντική χρήση και σε μπουκάλια που αντί για στόμιο έχουν ψεκαστήρα (!), διατηρώντας πάντα την ονομασία προέλευσης του.

Ο ψεκαστήρας χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της σαλάτας αλλά και της παρασκευής φαγητού διότι σε καμία άλλη περιοχή αυτό το θαύμα της φύσης δεν καταναλώνεται με τον απίστευτο (!) ελληνικό τρόπο.

Ο ψεκαστήρας για τη σαλάτα είναι ο ιδανικός τρόπος για τις διατροφικές συνήθειες της συγκεκριμένης χώρας όπου τώρα μαθαίνουν τη γεύση του ελαιολάδου.

Δεν είναι μόνο η τιμή του, που δεν επιτρέπει τον ελληνικό τρόπο κατανάλωσης (με “βουτιές” ψωμιού στη σαλάτα) είναι και η γεύση του, που είναι πρωτόγνωρη.

Έχουν όμως και οι ίδιοι να διδάξουν κάτι την Ελλάδα (οι παλαιότεροι το γνώριζαν) αφού το ελαιόλαδο το θεωρούν το ιδανικότερο έλαιο για το σώμα, καθώς εκτός των άλλων απορροφάται και πιο εύκολα.

Σημειωτέον ότι το λάδι της Βιάννου δεν είναι απλά ένα καλό ελληνικό ελαιόλαδο, είναι χαρακτηρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Περισσότεροι από δέκα τόνοι με προορισμό τη Ταϊβάν

Η συγκεκριμένη εταιρεία θεωρείται καινούρια στο χώρο και οι εξαγωγές ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια.

Την πρώτη φορά στάλθηκαν 7 τόνοι και τις επόμενες δυο χρονιές από 20 τόνους σε κάθε μια παραγγελία. Οι περισσότερες ποσότητες εξάγονται προς τη Ταϊβάν και ακολουθούν η Ελβετία και η Ιταλία όπου το λάδι φεύγει τυποποιημένο, ποτέ χύμα.

Επίσης ποσότητες προωθούνται και στην ελληνική αγορά. Όλα αυτά τα βήματα του κ. Χρήστου Γουρνιεζάκη και του γιού του Γιάννη δεν έγιναν τυχαία.

Μόλις βγήκε στη σύνταξη ο πατέρας που είναι μαθηματικός και ο γιος ολοκλήρωνε τις σπουδές ως γεωπόνος έπρεπε να βρεθεί μια λύση για το αύριο. Και η λύση βρέθηκε μέσα από τις ελιές τους. Πιο οργανωμένα και πιο συντονισμένα ξεφεύγοντας από τα “παραδοσιακά μονοπάτια” αποφάσισαν να φτιάξουν στον τόπο τους μια σύγχρονη μονάδα τυποποίησης.

Στη συγκεκριμένη, μάλιστα, περιοχή με τα ατέλειωτα στρέμματα ελαιοδέντρων μπορεί να υπάρχουν ελαιοτριβεία δεν υπήρχε όμως τυποποιητήριο!

Σε αυτή την προσπάθεια που βρίσκεται στα πρώτα της βήματα, δεν είναι μόνοι τους. Οι δικές τους ποσότητες δεν επαρκούν για αυτό και υπάρχει συνεργασία και με τα ελαιοτριβεία αλλά και μεμονωμένους παραγωγούς που καλλιεργούν ελαιόλαδο ΠΟΠ.

Το λάδι πάντα ελέγχεται από τα μηχανήματα που διαθέτει το τυποποιητήριο.

Μιλώντας στο MadeinCreta o κ. Χρήστος Γουρνιεζάκης τόνισε πως η συνεργασία στο εξωτερικό στηρίζεται στη συνέπεια, και στην ποιότητα.

Ο γιος του, Γιάννης, ολοκλήρωσε τη φράση του πατέρα του, αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, και στην οξύτητα που δεν ξεπερνά το 0,3.

Σεμινάρια και εκπομπές μαγειρικής

Όμως δεν στάθηκαν μόνο σε αυτά. Κάνουν συχνά ταξίδια και πραγματοποιούν μέχρι και σεμινάρια στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται.

Στην Ταϊβάν, πάντως, είναι τόσο ενθουσιασμένοι από το ελαιόλαδο της Βιάννου, που μέχρι και … τηλεοπτικό συνεργείο ήρθε στην Κρήτη για να διδαχθεί τα απλά και τα καθημερινά, πώς δηλαδή φτιάχνονται τα φασολάκια τα κοκκινιστά και το μπαμιελίδικο ή αλλιώς το κοτόπουλο με τις μπάμιες.

Τα βίντεο που γυρίστηκαν αποτέλεσαν επί της ουσίας και διαφημιστικά σποτ.

Βέβαια η ποσότητα που έβαλε η κ. Μαρία που δείχνει πως μαγειρεύουν στην Κρήτη μάλλον εντυπωσίασε την παρουσιάστρια της εκπομπής που κατάλαβε ότι στην Ελλάδα το λάδι, όχι μόνο δεν ψεκάζεται, αλλά “πίνεται” κιόλας!

Σχόλιο: Το Ελαιόλαδο είναι πραγματικό Χρυσάφη. Απλά χρειάζεται οργάνωση και να ταξιδέψεις στο εξωτερικό και να το διαφημίσεις.

Η Ιταλία παίρνει το ελληνικό λάδι χύμα και το εξάγει ως Ιταλικό. Αυτό θα αλλάξει, εφόσον οι Έλληνες επιχειρηματίες  κάνουν τα αυτονόητα.

Το συγκεκριμένο Ελαιόλαδο θα πάει ακόμα καλύτερα.

Η Ταιβάν είναι μια χώρα με πάνω από 20 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι επίσης κοντά στην Ηπειρωτική Κίνα.

4444

http://olympia.gr/2013/07/11/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83/

Περισσότερα από 2 δις ευρώ πάνω από τα προϋπολογισθέντα, κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο η μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς!

Αυτό αποκαλύπτεται από την απάντηση του Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, σε σχέση με το μέγεθος της επιβάρυνσης που υπέστη το ελληνικό δημόσιο κατά τη μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στην απάντηση του ευρωπαίου Επίτροπου αναδεικνύεται το τραγικό γεγονός ότι, εν μέσω κρίσης, η ελληνική οικονομία «αποζημιώνει» την Τράπεζα Πειραιώς για τη μεταβίβαση της Αγροτικής, δίνοντάς της και επιπλέον «αέρα» μερικών δις ευρώ!!!

Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής επεσήμαινε, με συγκεκριμένα στοιχεία ότι, «Η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο πάνω από 9 δισεκατομμύρια ευρώ». Την άποψή του αυτή, υποστήριζε εξηγώντας ότι, στο επίσημο ποσό των 7.470.717.000 ευρώ που προέκυπτε από τη διαφορά ενεργητικού και παθητικού κατά την οριστική αποτίμηση της ΑΤΕ στις 28-1-2013, δεν είχαν συνυπολογισθεί «570.000.000 ευρώ για αύξηση κεφαλαίου, 300.000.000 ευρώ από το κέρδος της πώλησης των ομολόγων στο ελληνικό Δημόσιο, 200.000.000 ευρώ από την υπεραξία των μετοχών της ΑΤΕ που μεταβιβάσθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και μέρος των προβλέψεων της ΑΤΕ, το σύνολο των οποίων στις 30-6-2012 ήταν 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ».

Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο Νίκος Χουντής ζητούσε να μάθει εάν τα ανωτέρω ποσά συμψηφίστηκαν στα 7.470.717.000 ευρώ της διαφορά ενεργητικού παθητικού που προέκυψε κατά την οριστική αποτίμηση της ΑΤΕ.

Στην απάντησή του, ο Όλι Ρεν, αποδεχόμενος ουσιαστικά την άποψη του Νίκου Χουντή ότι το συνολικό κόστος της μεταβίβασης ήταν μεγαλύτερο από 9 δις ευρώ, εξηγεί τους λόγους που τα ανωτέρω ποσά δε συνυπολογίστηκαν στην οριστική αποτίμηση της ΑΤΕ, επισημαίνοντας ότι:

• «Η Τράπεζα της Ελλάδας προβαίνει σε μία αρχική εκτίμηση του κενού χρηματοδότησης που βασίζεται σε συντηρητικές υποθέσεις»,
• «Τα γεγονότα που ακολουθούν την ημερομηνία της απόφασης δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία εκτίμησης για τον προσδιορισμό του τελικού κενού χρηματοδότησης».
• «Για το σκοπό αυτό, ο ελεγκτής αποτιμά τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες στις 27 Ιουλίου 2012, ενώ κάθε πιθανή απώλεια ή κέρδος που προκύπτει από γεγονότα που συμβαίνουν μετά την ημερομηνία της απόφασης, δεν λαμβάνεται υπόψη».
• «Οι προβλέψεις που θα διατεθούν για τα «κακά» δάνεια που βαρύνουν τον οργανισμό αποτιμώνται με βάση την εκκαθάριση, ενώ οι πόροι που θα διατεθούν για τα «καλά» είναι εύλογης αξίας».

Καταλήγοντας στην απάντησή του, ο Όλι Ρεν, παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες, «στην τοπική αρχή που εξέδωσε την απόφαση, που εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Τράπεζας της Ελλάδας».

Με αφορμή την απάντηση του Όλι Ρεν, ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι, ενώ το «κόλπο» της διάσπασης της Αγροτικής Τράπεζας και της μεταβίβασης των υγιών της στοιχείων στην Τράπεζα Πειραιώς, υποτίθεται ότι θα κόστιζε περίπου 7 δις ευρώ, τελικά κόστισε στους έλληνες φορολογούμενους, πέρα από την απώλεια της ίδιας της ΑΤΕ, περισσότερα από 9 δις ευρώ!
Το πιο προκλητικό για την κοινή λογική είναι ότι, με βάση την Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας για την Ανακεφαλαιοποίηση και την Αναδιάταξη του Τραπεζικού Τομέα, που έδωσε στη δημοσιότητα στις 27/12/2012, η ΑΤΕ θα μπορούσε να είχε ανακεφαλαιοποιηθεί με 4,92 δις ευρώ, και αν λάβουμε υπόψη τις υπεραξίες ομολόγων και μετοχών από το Δεκέμβριο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2012, με 3,8 δις ευρώ.
Προκύπτει δηλαδή ότι, με πολύ λιγότερα κεφάλαια, η Αγροτική Τράπεζα θα μπορούσε να ανακεφαλαιοποιηθεί και να συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σημειώνουμε ότι η ίδια «στρατηγική» εφαρμόσθηκε και εφαρμόζεται και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες μίας διελκυστίνδας, με θύμα το ΤΤ και τον έλληνα φορολογούμενο.
Είναι επιτακτική λοιπόν η ανάγκη, να δοθούν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον Υπουργό Οικονομικών στο εξής απλό ερώτημα: Γιατί προτιμήθηκε η λύση της μεταβίβασης της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς με το τεράστιο αυτό κόστος, και όχι η λύση της απευθείας ανακεφαλαιοποίησής της;»

Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή και η απάντηση του Όλι Ρεν έχουν ως εξής:

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-005283/2013
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Nikolaos Chountis (GUE/NGL)

Θέμα:​Αναγκαία διαφάνεια κατά την πώληση Τραπεζών

«Η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) στην Τράπεζα Πειραιώς υπολογίζεται ότι κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο πάνω από 9 δισεκατομμύρια EUR. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται 7 470 717 000 EUR ως διαφορά μεταξύ ενεργητικού και παθητικού της ΑΤΕ, 570 000 000 EUR για αύξηση κεφαλαίου, 300 000 000 EUR από το κέρδος της πώλησης των ομολόγων στο ελληνικό Δημόσιο (διαδικασία επαναγοράς Δεκεμβρίου 2012), 200 000 000 EUR από την υπεραξία του χαρτοφυλακίου από 27-7-2012 έως 28-01-2013 των μετοχών της ΑΤΕ που μεταβιβάσθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και μέρους των προβλέψεων της ΑΤΕ, το σύνολο των οποίων στις 30-6-2012 ήταν 3,1 δισεκατομμύρια EUR.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1.​Συμψηφίστηκαν στην οριστική αποτίμηση της 28-1-2013 τα 300 εκατομμύρια EUR που προέκυψαν ως κέρδος για την Τράπεζα Πειραιώς, κατά την πώληση των ομολόγων τον Δεκέμβριο του 2012 στο Ελληνικό Δημόσιο, στην τιμή των 32€/100€, όταν οι τρέχουσες τιμές τους την ημέρα μεταβίβασης- πώλησης (27-7-2012) ήταν 18€/100€;

2.​Το ποσό των περίπου 200 εκατομμυρίων EUR που προέκυψε ως κέρδος για την Τράπεζα Πειραιώς, από την υπεραξία των μετοχών του επενδυτικού χαρτοφυλακίου από 27-7-2012 έως 28-1-2013, δεν θα έπρεπε να έχουν συμψηφισθεί στα 7 470 717 000 EUR της διαφοράς ενεργητικού παθητικού;

3.​Πώς έγινε ο διαχωρισμός προβλέψεων, ύψους περίπου 3,1 δισεκατομμυρίου EUR, μεταξύ της «καλής» και της «κακής» ΑΤΕ;»

E-005283/2013Απάντηση του κ. Rehn
εξ ονόματος της Επιτροπής
(1.7.2013)

«1 & 2. Σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007, η Τράπεζα της Ελλάδας προβαίνει σε μία αρχική εκτίμηση του κενού χρηματοδότησης που βασίζεται σε συντηρητικές υποθέσεις. Διαδοχικά, διορίζεται ελεγκτής για να εκτιμηθεί το χάσμα χρηματοδότησης κατά την ημερομηνία λήψης της απόφασης. Τα γεγονότα που ακολουθούν την ημερομηνία της απόφασης δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία εκτίμησης για τον προσδιορισμό του τελικού κενού χρηματοδότησης. Τα ΟΕΔ και μετοχές που μεταβιβάστηκαν αποτιμώνται, όπως απαιτείται από τα ΔΠΧΠ, στην τιμή της αγοράς κατά την ημέρα της απόφασης. Ο αγοραστής επιβαρύνεται οποιοδήποτε κόστος ή όφελος από οποιαδήποτε αλλαγή στην απόδοση του χαρτοφυλακίου. Για τον σκοπό αυτό, ο ελεγκτής αποτιμά τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες στις 27 Ιουλίου 2012, ενώ κάθε πιθανή απώλεια ή κέρδος που προκύπτει από γεγονότα που συμβαίνουν μετά την ημερομηνία της απόφασης, δεν λαμβάνεται υπόψη.

3. Οι προβλέψεις χωρίζονται ανάλογα με τις κατηγορίες δανείων (π.χ. αποδοτικά, μη αποδοτικά).Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις εκτιμώνται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το αν αφορούν τα εξυπηρετούμενα (καλά) ή μη εξυπηρετούμενα (κακά) δάνεια. Οι προβλέψεις που θα διατεθούν για τα «κακά» δάνεια που βαρύνουν τον οργανισμό αποτιμώνται με βάση την εκκαθάριση, ενώ οι πόροι που θα διατεθούν για τα «καλά» είναι εύλογης αξίας. Για πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες αποφάσεις στην Ελλάδα, η Επιτροπή παραπέμπει το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου στην τοπική αρχή που εξέδωσε την απόφαση, που εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Τράπεζας της Ελλάδας.»

Σχόλιο: Είδες Κοτροτσε πως βγάζει λεφτά ο Σάλας; Ένας από τους 2000 νταβατζηδες ο Σάλας.

Οι Μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κάνουν προσωπικές μπίζνες.

Μπορεί εσύ μαλακα νεοέλληνα να μην έχεις υγεία, να μην έχεις δουλειά, αλλά αυτοί κάνουν προσωπικές μπίζνες και έχουν λεφτά.

Που δούλεψε ο Μητσοτάκης που λέει: έχω βιογραφικό; Που δούλεψε ο Σαμαράς; Που δούλεψε ο Γιωργάκης;

Έχουν ξεσκιστεί στο χρήμα οι Μπάσταρδοι. Μέσα σε λίστες είναι.

Ο Σαμαράς είχε πρόβλημα με το μάτι του και αμέσως βρήκε γιατρούς και κρεβάτι. Δεν περίμενε στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Προβοπουλος θα έπρεπε να είναι στην φυλακή.

Η Τρόικα νεοέλληνα ήρθε για να σε γαμησει, για να σου σκίσει την κολοτρυπηδα! Όχι για να σε σώσει.

Μην στέλνεις ηλίθια μηνύματα, όπως: Να πάνε οι Μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να διαπραγματευτούν.

4444

SPACE

SPACE

4444

Kostas Sakkas

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/07/2013_508761

Το Συμβούλιο Εφετών, αποφάσισε την μετατροπή της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και απεργού πείνας Κώστα Σακκά σε περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Ο Κώστας Σακκάς, πραγματοποιεί απεργία πείνας για περισσότερο από έναν μήνα. Βρίσκεται προφυλακισμένος για 31 μήνες έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ το 18μηνο που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Πρόσφατα αποφασίστηκε η περαιτέρω παράταση της προφυλάκισής του, καθώς κατηγορίες σε βάρος του έχουν περιληφθεί και σε άλλη δικογραφία που αφορά τους «Πυρήνες». Ο ίδιος έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στην οργάνωση λέγοντας ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο. Μετά την απόρριψη του τελευταίου αιτήματος αποφυλάκισής του ο Σακκάς άρχισε απεργία πείνας διεκδικώντας την αποφυλάκισή του.

Ο απεργός νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και, όπως ανέφερε ιατρός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε επί του θέματος στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, «βρίσκεται στην τελική φάση της απεργίας πείνας. Εχει χάσει 16 κιλά σωματικού βάρους, το 20% του βάρους του σώματος» εκφράζοντας σοβαρή ανησυχία για την υγεία του απεργού.

Σχόλιο: Η Ελληνική Δικαιοσύνη νοσεί. Η υπόθεση Σακκά είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δεν μπορείς να κρατάς προφυλακισμένο κάποιον για 30 μήνες. Χωρίς να τον δικάσεις. Δεν γίνεται, έκτος κι αν η Ελλάδα είναι δικτατορία και ζούμε σε άλλες εποχές.

Πριν από μέρες είχα διαβάσει ότι στην Πάτρα αποφυλακίστηκαν αφού πέρασε το 18μημο, σκληροί κακοποιοί. Η αστυνομία τους έπιασε, αλλά οι Δικαστές δε τους δίκασαν, έτσι πέρασαν 18 μήνες και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το πρόβλημα είναι η Ελληνική δικαιοσύνη.

Αν εγώ ήμουν Τρόικα και ερχόμουν το 2010 για να φτιάξω το Ελληνικό Σύστημα, θα έβαζα 4 προτεραιότητες. Η πρώτη θα ήταν η δικαιοσύνη.

Όλες οι υποθέσεις θα δικάζονται μέσα σε 18 μήνες, όποιος δε το κάνει θα λογοδοτεί.

Δικαιοσύνη σημαίνει χρήμα. Πολύ χρήμα.

Δυστυχώς Μαλακα νεοέλληνα, η γαμημένη η Τρόικα ήρθε για να σε γαμησει και όχι για να σε βοηθήσει να φτιάξεις το Ελληνικό Κράτος.

Οι Μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν αυτό το διαφθαρμένο σύστημα και εσύ ακόμα τους ψηφίζεις, δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν.

Αν εγώ ήμουν Τρόικα, από το 2010, μέχρι σήμερα, θα είχα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Εγώ, όχι αυτοί οι γαμημένοι.

Όταν κάποιος θέλει να σε βοηθήσει, το καταλαβαίνεις. Κάνει τις ανάλογες κινήσεις ουσίας.

Η Ελλάδα είναι εύκολη υπόθεση.

4444

MAXIM FOR SALE

MAXIM FOR SALE

4444

10/07/2013

4444

http://www.ertopen.com/eidiseis/item/1464#.Ud3Fom1yG70

Για ηθική αυτουργία σε απιστία, σε βάρος του ΟΠΑΠ, απολογούνται στις 18 Ιουλίου ο πρόεδρος της Ιντραλότ Σωκράτης Κόκαλης, οι συνεργάτες του στην εταιρία Κώστας Αντωνόπουλος και Ανδρέας Παπούλιας, ενώ για το αδίκημα της απιστίας θα δώσουν εξηγήσεις ο πρώην πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σωτήρης Κωστάκος και Βασίλης Νιάδας.

Οι κατηγορίες αφορούν τη σύμβαση του 2007 μεταξύ Ιντραλότ και ΟΠΑΠ για την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής στήριξης στον Οργανισμό. Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν μετά τη μήνυση της εταιρίας Glory Technology, θυγατρικής του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, παραιτήθηκαν δύο από τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης με αποτέλεσμα αυτός να κηρυχθεί άγονος και το έργο να δοθεί με απευθείας ανάθεση στην Ιντραλότ. Η εταιρία υποστηρίζει ότι ο ΟΠΑΠ, αν και την αγόρασε με στόχο να αυτονομηθεί, ωστόσο έδωσε τις συμβάσεις στην Ιντραλότ, αποκρύπτοντας ακόμα και τις προσφορές της Glory.

Παραλλήλως, ποινικές διώξεις για τα ίδια αδικήματα και στα ίδια πρόσωπα ασκήθηκαν και για την ανανέωση της σύμβασης το 2010, που είχε το ίδιο αντικείμενο και τις δόθηκε με την ίδια διαδικασία, ενώ εκκρεμεί και φορολογικός έλεγχος για την Ιντραλότ μετά από καταγγελίες της Glory για εικονικές συναλλαγές και τιμολόγια με την Ιντραλότ Κύπρου.

Πηγή: ΝΕΤ

Σχόλιο: Απευθείας αναθέσεις. Έτσι βγάζουν χρήμα οι εγχώριοι νταβατζηδες. Απευθείας αναθέσεις.  Έτσι βγαίνει το χρήμα μαλακα νεοέλληνα που ψηφίζεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/07/bbc_10.html

Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2013

BBC: «ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΔΩΝΙ…..
Με δραματικά χρώματα, τα οποία παραπέμπουν ευθέως σε τριτοκοσμική χώρα, και όχι σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περιγράφει το BBC την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας, κάνοντας λόγο για «κατάρρευση υπό το βάρος των περικοπών, των ατέλειωτων λιστών αναμονής, αλλά και της επιδείνωσης της υγείας» των Ελλήνων. Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί έχει οδηγήσει, όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, στην δημιουργία ενός «δικτύου εθελοντών σε κλινικές οι οποίες έχουν διαμορφωθεί με στόχο την ανακούφιση του φορτίου».

Ένας από τους αυτούς τους εθελοντές είναι και ο Γιώργος Βήχας, γιατρός και συνιδρυτής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου, με έδρα το Ελληνικό. «Όταν σπούδαζα ιατρική, αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω, ήταν να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο, εκεί όπου είχαν ανάγκη από εθελοντές», λέει στο BBC ο κ. Βήχας.

«Τελικώς, μπόρεσε να εκπληρώσει την επιθυμία του», επισημαίνει σκωπτικά το βρετανικό δίκτυο, «χωρίς να μπει σε αεροπλάνο», ιδρύοντας, πριν από 18 μήνες το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο.

«Ανθρωπιστική κρίση στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα»

«Η κρίση στην Ελλάδα προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στον τομέα της Υγείας», λέει σήμερα ο γιατρός. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα χρειαζόταν να στήσουμε κοινωνικά ιατρεία και να εργαστούμε ως εθελοντές», προσθέτει.

«Όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει το BBC, «οι έλληνες πολίτες πληρώνουν για την περίθαλψή τους μέσω ενός ασφαλιστικού συστήματος, με εισφορές των εργοδοτών, του κράτους, αλλά και των ιδίων». «Όταν κάποιος χάσει τη δουλειά του, χάνει και την περίθαλψή του», σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο.

Και «μπορεί το κράτος να του δίνει μία περίοδο χάρητος, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουν οι ίδιοι ρευστό για τα φάρμακα και τις θεραπείες τους», αναφέρει το BBC.

«Αστοχία της Τρόικας οι επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην Υγεία»

« Η Τρόικα, δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συμφώνησαν να δοθεί στην Ελλάδα πακέτο στήριξης ύψους 240 δισ. ευρώ το 2011, με την προϋπόθεση η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε βελτιώσεις του φορολογικού συστήματος, περικοπές των δημοσίων υπαλλήλων και περιορισμό των κρατικών δαπανών, με στόχο τη μείωση του χρέους. Αυτό που κανείς δεν φαίνεται να αναλογίστηκε ουσιαστικώς, ήταν οι επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας, και ειδικά τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα είχαν στο βασικότερο δημόσιο αγαθό: αυτό της υγειονομικής περίθαλψης», επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

40 Κοινωνικά Ιατρεία σε όλη την Ελλάδα

«Σήμερα λειτουργούν στην Ελλάδα 40 κοινωνικά ιατρεία. Το ιατρείο του κ. Βήχα έχει εγγεγραμμένους 9.500 ασθενείς, αλλά με την ανεργία να καλπάζει κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, ο συγκεκριμένος αριθμός αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς».

Ασθενείς, «όπως ο Σταμάτης Γκοβόστης, ένας αξιοπρεπής (sic), μεσήλικας κύριος», έρχονται (στο συγκεκριμένο ιατρείο) προκειμένου να προμηθευτούν φάρμακα. Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε το κοινωνικό ιατρείο του κ. Βήχα; «Πολύ απλά, θα είχα πεθάνει», δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο κ. Γκοβόστης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός εξάλλου, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο «είναι το μόνο μέρος στην Αθήνα που οι ασθενείς μπορούν να υποβληθούν δωρεάν σε θεραπεία χημειοθεραπείας». «Το ιατρείο παρέχει επίσης δωρεάν γάλα σε 200 οικογένειες για τα παιδιά τους».

«Ο δήμος παρέχει τις εγκαταστάσεις, οι οποίες κάποτε αποτελούσαν αμερικανική στρατιωτική βάση, σε αχρηστία σήμερα, ενώ το ιατρικό προσωπικό, στο οποίο συγκαταλέγονται παιδίατροι, γυναικολόγοι, καρδιολόγοι, απασχολείται χωρίς κανένα κέρδος. Όλα τα φάρμακα παρέχονται από ιδιώτες και φαρμακευτικές εταιρείες»…. «Αν το ιατρείο παρατηρήσει ελλείψεις σε κάποιο φάρμακο, αναρτά σχετική αγγελία στο blog του. Σε περίπτωση ωστόσο που η αποθήκη του ιατρείου δεν μπορεί να προσφέρει ένα φάρμακο σε κάποιον ασθενή, δεν είναι σπάνιο να πηγαίνουν οι εθελοντές μαζί του σε ένα φαρμακείο και να το αγοράζουν από την τσέπη τους».

Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν καταφύγει στις υπηρεσίες του κοινωνικού ιατρείου, η Κατερίνα Δολιάνίτη και ο Αλέξανδρος Ζαγάνας. Ο 7χρονος γιος του ζευγαριού, Χρήστος, πάσχει από αγγειονευρωτικό οίδημα του λάρυγγα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να έχει πάντα μαζί του, σε περίπτωση κρίσης, σύριγγα με ισχυρή αντιφλεγμονώδη φαρμακευτική ουσία. Το κόστος μιας τέτοιας σύριγγας ανέρχεται στα 600 ευρώ. Τόσο η Κατερίνα όσο και ο Χρήστος είναι σήμερα άνεργοι, στην Ελλάδα του 27% της ανεργίας- «του υψηλότερου ποσοστού στην ΕΕ», όπως επισημαίνει το BBC.

«Κάθε φορά που πάμε σε νοσοκομείο κανείς δεν μας βλέπει. Επειδή δεν έχουμε ασφάλεια, δεν θα μας κάνουν την ένεση», λέει η Κατερίνα. «Ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι κλινικές και αυτοί οι γιατροί», προσθέτει.

Όσο για τον κ. Βήχα, «σήμερα λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ της οικογένειας και ενός νοσοκομείου» με στόχο «να εξασφαλίσει δωρεάν ενέσεις». Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Κοινωνικό Ιατρείο ασκεί πιέσεις σε θεσμικούς φορείς εκ μέρους των ασθενών για δύσκολες ιατρικές περιπτώσεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εξασφάλιση διαγραφής χρέους ύψους 6.000 ευρώ για ασθενή που πάσχει από καρκίνο και έχρηζε εγχειρήσεως.

«Κάθε μέρα παραβιάζω το νόμο…»

Το βρετανικό δίκτυο, αναφέρεται και στο παράδειγμα του Ευαγγελισμού, «ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας, το οποίο αναγκάστηκε πέρυσι να περικόψει τον προϋπολογισμό του κατά 23%, στα 109 εκ. ευρώ από 150 το 2009». Οι συνθήκες, υπό τις οποίες εργάζονται οι γιατροί, ασφυκτικές, όπως λέει και ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας. Δεν είναι λίγες οι φορές, που όπως λέει, «κάνει τα στραβά μάτια» και δεν κοιτά τα στοιχεία των ασφαλισμένων, παρέχοντας δωρεάν περίθαλψη στον οποιονδήποτε. «Κάθε μέρα παραβιάζω το νόμο», λέει χαρακτηριστικά.

Υπουργείο Υγείας: «Κανείς δε φεύγει από τα νοσοκομεία».

Αντίθετη από όσα καταθέτουν οι ίδιοι οι πάσχοντες στο BBC, είναι η θέση του Υπουργείου Υγείας, το οποίο δια του κ. Πάνου Ευσταθίου, παραδέχεται μεν ότι η κατάσταση στο χώρο είναι δύσκολη, αλλά υποστηρίζει ότι «κανένας, ούτε οι αλλοδαποί, ούτε οι Ελληνες χωρίς ασφαλιστική περίθαλψη δεν εκδιώκονται από τα νοσοκομεία». Ο κ. Ευσταθίου δεν δέχεται ότι η ανάδειξη των κοινωνικών ιατρείων αποτελεί ένδειξη κατάρρευσης της δημόσιας υγείας. «Ολα αυτά είναι ενδείξεις μιας κοινωνίας που λειτουργεί σε συνθήκες λιτότητας και δυσχέρειας», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βήχας ωστόσο βλέπει τα πράγματα από άλλο πρίσμα, χωρίς ωστόσο να αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση. «Είμαστε σίγουροι ότι η Τρόικα γνωρίζει τι συμβαίνει. Η Τρόικα είναι αυτή που υπαγορεύει τις πολιτικές», λέει χαρακτηριστικά.

«Λερναία Ύδρα…»

Τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του, δεν θα μπορούν να δρουν εσαεί πυροσβεστικά, όπως προειδοποιεί, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για «τα φτωχά παιδιά που δεν μπορούν να κάνουν τα προγραμματισμένα εμβόλιά τους και τα μωρά που υποφέρουν από υποσιτισμό».

«Μπορείτε να συγκρίνεται την κατάστασή μας με τη Λερναία Υδρα και τον Ηρακλή: «Όταν κόβεις ένα κεφάλι, και νομίζεις ότι έχει κάνει κάτι, ξεφυτρώνουν άλλα τέσσερα ή πέντε», λέει χαρακτηριστικά.

Αυτή η θλιβερή διαπίστωση σφραγίζει και το εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου, για τον τομέα της δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=521744

Σχόλιο: Ελπίζω όσοι πάνε στα κοινωνικά ιατρεία, να έχουν το μυαλό και να μαυρίσουν στις εκλογές την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

4444

BLOOMBERG TRISH HOUSING RUMBLE 01 01 090713

4444

4444

http://olympia.gr/2013/07/10/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA/#more-286426

Ο Τσοχατζόπουλος κ.α. στα 4 χρόνια θα’ ναι έξω!!!

«Πρωτοφανές για τα Παγκόσμια δεδομένα» χαρακτήρισε ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος το Νέο Σχέδιο Νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το οποίο θα κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή προς ψήφιση.

Ο κ. Νικολόπουλος με αφορμή τη νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ενώ όλα τα ΜΜΕ της ‘’βαρονίας’’ και των Επιχειρηματιών της Διαπλοκής παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα ως επίτευγμα των Κυβερνητικών Κομμάτων της Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο, την ίδια στιγμή ετοιμάζουν από το «παράθυρο» την γρήγορη αποφυλάκισή του (σε περίπτωση που καταδικαστεί σε κάθειρξη).

Κι ενώ ο Έλληνας πολίτης μπαίνει στη φυλακή για οφειλή ακόμα και μερικών δεκάδων Ευρώ, η Δικομματική Κυβέρνηση της προδοσίας της πατρίδας μας, φροντίζει να «πέσουν» στα ελαφρά, όλοι όσοι από τη Μεταπολίτευση και μετά «έτρωγαν με χρυσά κουτάλια» από το καζάνι του Ελληνικού Δημοσίου Χρήματος και εντόπισε αυτούσιο το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα το άρθρο 298, που σχετίζεται με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Ιδιαίτερη έμφαση, πρέπει να δοθεί στη παράγραφο 3.

Άρθρο 298

Υπεξαίρεση

1. Όποιος ιδιοποιείται παράνομα ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα που περιήλθε στην κατοχή του με οποιονδήποτε τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση ως δύο έτη ή χρηματική ποινή και αν το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.

2. Αν πρόκειται για αντικείμενο που το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ανάγκης ή λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου, επιτρόπου ή κηδεμόνα του παθόντος ή ως μεσεγγυούχου ή διαχειριστή ξένης περιουσίας, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή και αν το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με κάθειρξη ως δέκα έτη και χρηματική ποινή.

3. Αν η υπεξαίρεση στρέφεται άμεσα κατά του ελληνικού Δημοσίου, των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και το αντικείμενό της είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επιβάλλεται κάθειρξη ως δεκαπέντε έτη και χρηματική ποινή.

4. Με το ξένο πράγμα εξομοιώνεται και: α) το τίμημα που έλαβε ο υπαίτιος για κινητό πράγμα που του το είχαν εμπιστευθεί για να το πουλήσει, καθώς και β) το κινητό πράγμα που απέκτησε ο υπαίτιος με χρήματα ή με άλλο πράγμα που του το είχαν εμπιστευθεί για να αγοράσει ή να ανταλλάξει αντίστοιχα το πράγμα που απέκτησε.

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος Ποινικού Κώδικα καταργούνται οι ακόλουθοι ειδικοί νόμοι:

1)Ν. ΤΟΔ΄/1871«περί της καταδιώξεως της ληστείας»

2)Ν. ΥΙΕ/1871«περί τροποποιήσεως άρθρων τινών του περί καταδιώξεως της ληστείας νόμου»

3) Ν. ΩΞΗ/1880 «περί καταδιώξεως της ληστείας»

4) Ν. 4277/1929 «περί τηλεγραφικής ανταποκρίσεως»

5) Ν. 1608/1950 «περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων για τους καταχραστάς του Δημοσίου»

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι, αντικαθίστανται τα ισόβια του Ν.1608/1950 με ποινή κάθειρξης 15 ετών. Έτσι πολιτικοί πρωταγωνιστές σκανδάλων όπως ο κ. Τσοχατζόπουλος, και άλλοι πολλοί που θα ακολουθήσουν και έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι….θα είναι και πάλι ελεύθεροι πολύ σύντομα.

 Πόσο σύντομα; Συγκεκριμένα, τα 15 έτη κάθειρξης με καλή διαγωγή και με συμμετοχή σε μερικές δραστηριότητες των φυλακών, μπορούν να μειωθούν σε 4 έτη!!!

 Ενώ λοιπόν οι «κλέφτες» του Δημοσίου Χρήματος θα «ξεκουραστούν» για μία 4ετία στη φυλακή, μετά θα είναι και πάλι ελεύθεροι να απολαύσουν τα όσα κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια. Την ίδια στιγμή, η ελληνική οικονομία και ο Ελληνικός Λαός θα απαιτηθεί τουλάχιστον 2 δεκαετίες για επανέλθει το βιοτικό επίπεδο σ’ εκείνο του 2004!

Ο γ.γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε Νίκος Νικολόπουλος τόνισε κατ’ επανάληψη  για τη Λίστα Λαγκάρντ, ότι έχει βάσιμη πληροφόρηση συγκάλυψης της υπόθεσης που τον κάνει να ανησυχεί ότι τελικά θα πέσουν στα μαλακά οι πρωταγωνιστές της. Σήμερα, με την παρουσίαση του νέου Σχεδίου του Ποινικού Κώδικα δυστυχώς αλλά δικαιώνεται για μία ακόμα φορά.

Το ΧΡΙ.Κ.Ε έχει προτείνει όχι μόνο την ισόβια καταδίκη των πολιτικών και μη προσώπων που διασπάθισαν το Δημόσιο Χρήμα, αλλά ταυτόχρονα και τη Δήμευση της περιουσίας τους.

Είναι μια πρόταση που έχει καταθέσει και θα τη στηρίξει στη Βουλή, απ’ οποιαδήποτε

πτέρυγα του Κοινοβουλίου ή πλευρά του πολιτικού φάσματος κι αν προέρχεται».

Σχόλιο: Όποιος νεοέλληνας πιστεύει ότι οι μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα σώσουν την Ελλάδα, είναι αφελής. Αυτοί οι άνθρωποι εξυπηρετούν μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα. Θέλουν να βγάλουν χρήμα, αυτοί,  οι συγγενείς τους  και οι κολλητοί τους και δε τους νοιάζει, αν οι νεοέλληνες αυτοκτονούν ή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δε τους νοιάζει αν πεθαίνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη.

Αυτοί οι μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δημιουργούν την διαφθορά με νόμους και την προστατεύουν πάλι με νόμους.

Όταν ακούω ότι αυτοί θα κάνουν την εξυγίανση, με πιάνουν τα γέλια.

4444

Ζεζα Ζηκου για το Πρώτο μνημόνιο και το Κούρεμα Χρέους και τις ευθήνες Παπανδρεου – Παπακωνσταντινου.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_10/07/2013_526141

Ζούμε ένα δράμα χωρίς τέλος. Ψέματα, ψέματα, ψέματα…

ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ

Είναι οδυνηρό φαινόμενο να διασύρεται μια ολόκληρη χώρα από τα ψεύδη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πέρα από τον ελληνικό λαό, οι αρχές της πρώην κυβέρνησης της Ελλάδας «ψευδόμενες» εξαπάτησαν και τους εταίρους μας, συμπεριφορά που υποδηλώνει έλλειψη πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας. Αλλά το επικίνδυνο για τη χώρα είναι ότι, προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι, δεν δίστασαν σε ακραίες για τη χώρα επιλογές.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προχθές, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι αποκάλυψε ότι η ολέθρια συνταγή του πρώτου Μνημονίου οφείλεται στο γεγονός ότι τους είχαν δοθεί λανθασμένα στοιχεία το 2010.

Δηλαδή, η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, που κατηγορούσε την προηγούμενη για κρυφά ελλείμματα και λάθος στοιχεία, έκανε τα ίδια κι αυτή. «Ορισμένες αποφάσεις είχαν ληφθεί τότε στη βάση πληροφοριών οι οποίες ήσαν είτε ελλιπείς είτε εσφαλμένες ή παραπλανητικές», είπε ο χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι.

«Ασφαλώς οι αναφορές σχετικά με τη δομική ισχύ της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν ακριβείς.

Οι (ελληνικές) αρχές της εποχής διαβεβαίωναν συνεχώς την (διεθνή) τρόικα (των πιστωτών) ότι η οικονομία ήταν πολύ πιο ισχυρή από όσο ήταν στην πραγματικότητα», ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

«Αναμφίβολα διαπράχθηκαν λάθη. Θα ήταν καλό αυτά να προσδιοριστούν» με περισσότερη σαφήνεια ώστε να μην επαναληφθούν, ανέφερε ο κ. Ντράγκι. Δηλαδή οι κ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου τους έδιναν λανθασμένη εντύπωση για την οικονομία, λέγοντάς τους ότι είναι περισσότερο ισχυρή απ’ ό,τι στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα ήταν ότι κατέρρεε, ενώ ο τότε πρωθυπουργός έδινε επιδόματα αλληλεγγύης κι έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Εγώ τώρα τι να πω… Όταν το Ινστιτούτο Bruegel, το οποίο οι αναγνώστες της «Καθημερινής» γνωρίζουν καλά από τις πολλαπλές παρουσιάσεις των απόψεων του επικεφαλής του Jean Pisani-Ferry, διαπιστώνει ότι το ελληνικό Μνημόνιο είναι από τα χειρότερα ανάμεσα σε 159 του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Όταν το έγκυρο αυτό think tank, από τους υμνητές του Μνημονίου, το χαρακτηρίζει στην έκθεσή του ως ένα από τα πιο αποτυχημένα προγράμματα προσαρμογής που έχει εφαρμόσει ανά τον πλανήτη το ΔΝΤ, ουδείς πλέον μπορεί να μείνει αδιάφορος στις συνέπειες απέναντι σε μια τέτοιας διαστάσεως εθνική καταστροφή και εξαθλίωση του λαού. Πρέπει να τιμωρήσει αυτούς που το υπέγραψαν και αυτούς που το ψήφισαν.

Με τίτλο η «Ανατομία της αποτυχίας» το Ινστιτούτο Bruegel στην έκθεσή του τεκμηριώνει το γιατί το Μνημόνιο της Ελλάδας ήταν το χειρότερο στην ιστορία του ΔΝΤ. Το ελληνικό πρόγραμμα είναι το λιγότερο επιτυχημένο από τα τρία που εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη, αναφέρει η μελέτη, ενώ κατατάσσεται και στο 1% των πιο αποτυχημένων από τα 159 προγράμματα που έχει εφαρμόσει το ΔΝΤ παγκοσμίως.

Όλες οι προβλέψεις του απέτυχαν! Ενδεικτικά αναφέρεται ότι όταν δημιουργήθηκε, το ελληνικό πρόγραμμα προέβλεπε: Επιστροφή της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012. Κορύφωση της ανεργίας στο 14,8% το 2012. Δεν θα χρειαζόταν η αναδιάρθρωση («κούρεμα») του ελληνικού χρέους. Κορύφωση του χρέους το 2013, στο 149% του ΑΕΠ. Ανάκτηση της πλήρους πρόσβασης στις αγορές ομολόγων το 2013.

Τρία χρόνια μετά, καμία από αυτές τις εκτιμήσεις δεν επιβεβαιώνεται.

Και μπορεί το 60% των προγραμμάτων του ΔΝΤ να απογοητεύει σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, όμως, ελάχιστα είναι τα προγράμματα που έχουν κινηθεί τόσο εκτός τροχιάς όσο το ελληνικό.

Παρά τις αποκλίσεις αυτές, το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί ακόμα να επιτύχει τον τελικό του στόχο, που είναι να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να της επιτρέψει να αναπτυχθεί και να ανακάμψει. Όμως, για να γίνει αυτό, το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη θα πρέπει να διαθέσουν πολύ περισσότερους πόρους και για πολύ μεγαλύτερο διάστημα απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι αβέβαιο, σημειώνει η μελέτη.

Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο του ελληνικού προγράμματος είναι, σύμφωνα με το Bruegel, η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση («κούρεμα») του χρέους.

Ενώ ήταν εμφανές εξ αρχής ότι αυτή ήταν αναγκαία (το αρχικό Μνημόνιο προέβλεπε την κορύφωση του χρέους στο επικίνδυνα υψηλό επίπεδο του 149% του ΑΕΠ το 2012-2013 και καλούσε την κυβέρνηση να διατηρεί πρωτογενή πλεονάσματα στο 6% του ΑΕΠ για χρόνια), το ζήτημα δεν συζητήθηκε ποτέ σοβαρά ως επιλογή, κατά τις διαπραγματεύσεις της άνοιξης του 2010.

Σχόλιο: Οι Μπάσταρδοι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρέπει να σαπίσουν στην φυλακή για τα δεινά που έφεραν στην Ελλάδα.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει νεοέλληνα στις επόμενες εκλογές, να γαμησεις την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Να τους μηδενίσεις.

Επιτρέπεται να έχεις κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Το βρίσκεις λογικό;

Εγώ το βρίσκω σχιζοφρενικό.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Στο χρονοντούλαπο της… οδοντιατρικής ιστορίας υπόσχεται να βάλει τα σφραγίσματα και τις απονευρώσεις νέα θεραπεία που βασίζεται στα βλαστοκύτταρα. Ιάπωνες επιστήμονες δοκίμασαν αυτή τη νέα θεραπευτική προσέγγιση σε δόντια σκύλων και διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα αναγέννησαν τον ιστό του πολφού που βρίσκεται μες στο δόντι, με αποτέλεσμα αυτός να καλύψει πλήρως τους ριζικούς σωλήνες. Μέχρι σήμερα τα δόντια με κουφάλες θεραπεύονται με την αφαίρεση του πολφού που έχει φλεγμονή και την κάλυψή του. Αυτή η μέθοδος όμως έχει περιορισμένη επιτυχία, ενώ το πρόβλημα κάποιες φορές επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα να φτάνει η στιγμή που πρέπει να γίνει αφαίρεση του δοντιού.

Στην έρευνα που έγινε με επικεφαλής τη δρα Μισάκο Νακασίμα του Εθνικού Κέντρου Γηριατρικής και Γεροντολογίας στο Ομπού της Ιαπωνίας, δοκιμάστηκε μια θεραπεία βασισμένη σε βλαστοκύτταρα, η οποία στόχο έχει την αναγέννηση του πολφού και κατά συνέπεια την πλήρη αποκατάσταση της δομής και της υγείας του δοντιού. Παράλληλα πρόθεση των επιστημόνων ήταν η εκτίμηση της ασφάλειας της μεταμόσχευσης των βλαστοκυττάρων πολφού στους ανθρώπους για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε κλινικές μελέτες.

Αρχισαν διανοίγοντας τους ριζικούς σωλήνες σε μια ομάδα δεκαοκτώ σκύλων και συλλέγοντας από εκεί βλαστοκύτταρα πολφού. Αυτά στη συνέχεια τα επεξεργάστηκαν στο εργαστήριο με αυξητικούς παράγοντες. Οταν μελέτησαν τα αποτελέσματα, διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα που είχαν περάσει από επεξεργασία με αυξητικούς παράγοντες προκάλεσαν πράγματι την αναγέννηση του ιστού του πολφού, σε βαθμό που αυτός κάλυψε πλήρως τους ριζικούς σωλήνες των δοντιών των σκύλων.

«Παρατηρήσαμε επίσης ότι τα βλαστοκύτταρα του πολφού που είχαν περάσει από επεξεργασία με αυξητικούς παράγοντες είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα αναγεννημένου συμπλέγματος οδοντίνης – πολφού σε σύγκριση με τα βλαστοκύτταρα που δεν είχαν εμποτιστεί με τέτοιους παράγοντες» διευκρινίζει η δρ Νακασίμα. Αλλες αξιοσημείωτες παρατηρήσεις ήταν ο μειωμένος αριθμός των φλεγμονωδών κυττάρων, η μείωση του κυτταρικού θανάτου αλλά και η σημαντική αύξηση της νευριτικής ανάπτυξης. Τέλος, δεν παρατηρήθηκαν ενδείξεις τοξικότητας ή παρενεργειών. Βάσει αυτών των προκλινικών αποτελεσμάτων, οι αρμόδιες ιαπωνικές αρχές έχουν δώσει το πράσινο φως για την έναρξη κλινικής δοκιμής.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-boeing

Οι πιλότοι του μοιραίου Boeing 777 της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Asiana Airlines, προσπάθησαν να διορθώσουν την πορεία του αεροσκάφους λίγο πριν την προσγείωση και έβαλαν σε λειτουργία το αυτόματο γκάζι, ώστε να κρατηθεί το απαιτούμενο επίπεδο ταχύτητας, ανάφερε η επικεφαλής ερευνητής του δυστυχήματος, Ντέμπορα Χέρσμαν του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) την Τρίτη.

Όπως είπε, οι πιλότοι συνειδητοποίησαν σε ύψος 500 ποδών (152 μέτρα) από το έδαφος, ότι το αεροσκάφος θα βρισκόταν εκτός κέντρου. ”Είχαν κάνει διορθώσεις, επειδή ήξεραν ότι ήταν χαμηλά και έκαναν πλευρικές διορθώσεις για να ευθυγραμμισθούν στην κεντρική γραμμή” είπε η Χέρσμαν.

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι ο πιλότος που είχε το πρόσταγμα της προσγείωσης, ήταν εκπαιδευόμενος σε αυτά τα αεροσκάφη και ποτέ πριν δεν είχε προσγειώσει ένα Boeing 777, έχοντας μόλις 35 ώρες πτήσης με τον συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου.

Ο εκπαιδευτής πιλότος, ο οποίος ήταν ένας έμπειρος χειριστής των 777 μόλις είχε λάβει την πιστοποίηση εκπαιδευτή. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δύο πιλότοι πετούσαν μαζί, είπε επίσης η Ντέμπορα Χέρσμαν. Τόσο ο εκπαιδευόμενος πιλότος όσο και ο εκπαιδευτής είχαν προσγειώσει στο Σαν Φρανσίσκο πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο εκπαιδευόμενος χειριστής, Λι Κανγκ- Κουκ είχε ταξιδέψει στο Σαν Φρανσίσκο 29 φορές, αλλά με αεροσκάφη τύπου 747 και ο εκπαιδευτής του, είχε προσγειώσει jet στο ίδιο αεροδρόμιο 33 φορές.

Στην πραγματικότητα, το αεροπλάνο πηγαίνει στη διαδικασία προσγείωσης με μόνο 106 κόμβους όταν χτύπησε στο έδαφος, αντί για μια ελάχιστη ταχύτητα 137 κόμβων.

Η χαμηλή ταχύτητα προσέγγισης της πίστας προσγείωσης έχει αναφερθεί ως σημαντική αιτία της συντριβής.

Τα σχόλια της Χέρσμαν είναι σίγουρο ότι θα επικεντρωθούν περισσότερο στα προσόντα των πιλότων και την πιθανή ενοχή τους για την συντριβή.

Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο μηχανικού σφάλματος και δεν αναφέρθηκαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της πτήσης ή της προσέγγισης του αεροδρομίου. Έτσι αυξάνεται η πιθανότητα το λάθος του πιλότου να προκάλεσε τη συντριβή.

Υπερασπιστές των δυο χειριστών, είναι η μεγαλύτερη ένωση πιλότων του κόσμου, η οποία επικρίνει δριμύτατα την αμερικανική NTSB, λέγοντας ότι ”οι ατελείς πληροφορίες τροφοδοτούν την αχαλίνωτη σπέκουλα σχετικά με τα αιτία του δυστυχήματος”.

Σε ανακοίνωση της η Air Pilots Association International (ALPA), αναφέρει ότι οι δηλώσεις της NTSB δίνουν την εντύπωση ότι η επιτροπ”έχει ήδη καθορίσει την πιθανή αιτία της συντριβής”.

Σχόλιο: Οι πιλότοι πρέπει να πληρώνονται καλύτερα και φυσικά πρέπει οι επιβάτες να ξέρουν το βιογραφικό τους. Αυτό θα φέρει μια επανάσταση στην αγορά εργασίας των πιλότων Trish.

Επίσης οι επιβάτες πρέπει να ξέρουν και το ιστορικό του αεροπλάνου με το οποίο θα πετάξουν.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1832404

Περίπου 30 χιλιάδες φυλακισμένοι άρχισαν χθες απεργία πείνας στην Καλιφόρνια διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική των περισσότερων σωφρονιστικών καταστημάτων να οδηγούνται στην απομόνωση όσοι έγκλειστοι υπάρχουν έστω κι υποψίες ότι σχετίζονται με συμμορίες που δρουν εντός των φυλακών, γράφει η εφημερίδα Los Angeles Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, άλλοι 2.000 κρατούμενοι δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων των σωφρονιστικών καταστημάτων ή δεν προσήλθαν στις εργασίες που τους είχαν ανατεθεί, επίσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη πολιτική – βάσει της οποίας ορισμένοι έγκλειστοι έχουν παραμείνει σε απομόνωση ακόμη και για δεκαετίες. Η κινητοποίηση αυτή εκδηλώθηκε στα δύο τρίτα των 33 φυλακών της αμερικανικής πολιτείας.

Οι κρατούμενοι ζητούν να υπάρξει ανώτατο όριο πέντε ετών στην κράτηση σε απομόνωση, την πρόσβαση όσων υφίστανται το μέτρο σε προγράμματα επιμόρφωσης και επανένταξης και το δικαίωμα να κάνουν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις κάθε μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η διεύθυνση σωφρονιστικών καταστημάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης της πολιτειακής κυβέρνησης δεν έχει ακόμη επιληφθεί, αφού δεν θεωρεί οιαδήποτε τέτοιας μορφής κινητοποίηση απεργία πείνας έως ότου οι κρατούμενοι έχουν απόσχει από εννέα συναπτά γεύματα.

Σχόλιο: Δεν μπορείς να κρατάς έναν κρατούμενο σε συνεχή απομόνωση για πάνω από 5 χρόνια. Είναι απάνθρωπο.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1832474

Της Μαρίνας Μάνη

Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να πάει σε εκλογές τον Ιούνιο. Αλλά δεν του βγήκε επειδή αντέδρασαν οι Ευρωπαίοι και μετέβαλε στάση ο Ευ. Βενιζέλος. Αυτή την ερμηνεία έδωσε ο Φώτης Κουβέλης στον τρόπο με τον οποίον χειρίσθηκε «το Μαξίμου» το θέμα της ΕΡΤ και τις τρεις περιπετειώδεις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών που οδήγησαν, εν τέλει, στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Άφησε αιχμές μάλιστα και εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι εάν παρέμενε μέχρι τέλους συνεπής στη συμφωνία που είχαν κάνει οι δυο τους για άσκηση πίεσης στο θέμα της ΕΡΤ, «ο κ. Σαμαράς δεν θα πήγαινε σε εκλογές και θα βρισκόταν κοινά αποδεκτή λύση» -διευκρίνισε δε ότι αυτή η λύση σε καμία περίπτωση δεν θα εξέθετε τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στους «Φακέλους» (Σκάι) ανέφερε μονίμως τη λέξη «Μαξίμου» θέλοντας, όπως ο ίδιος είπε, να καταδείξει τη λειτουργία του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος –το οποίο μάλιστα διαχώρισε σαφώς και επιδεικτικά «από τη ΝΔ».

Κατά τον ίδιον, η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς είχαν προηγηθεί ανάλογες συμπεριφορές –π.χ. στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όπου ο πρωθυπουργός είχε αγνοήσει τις ενστάσεις των  άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων.

Όπως αναμενόταν, υπεράσπισε τον Αντώνη Μανιτάκη λέγοντας ότι κανένας υπουργός δεν του παρέδωσε στοιχεία από το υπουργείο του για την κινητικότητα. Ενώ όταν ρωτήθηκε για την άρνηση του Αντώνη Ρουπακιώτη να μεριμνήσει για τη δικαστική επιτάχυνση των πειθαρχικών υποθέσεων, παρέπεμψε στη δική του παρέμβαση υπέρ αυτής της επιτάχυνσης.

Φυσικά, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη διαφωνία του μ΄ αυτό που γίνεται τώρα στους δήμους (δημοτική αστυνομία, φύλακες) τονίζοντας ότι η κινητικότητα και οι απολύσεις επιόρκων δεν έχουν καμία σχέση με τις απολύσεις χιλιάδων ικανών υπαλλήλων.

Όσο για τη σχέση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις φήμες για συνεργασία λέγοντας ότι το κόμμα του παραμένει στη θέση της «υπεύθυνης Αριστεράς».

Σχόλιο: Ο Σαμαράς ήθελε εκλογές τον Ιούνιο, αλλά η Μέρκελ είπε στο σκυλάκι της να μην γαβγίζει και τις χαλά το πρόγραμμα.

Ο Σαμαράς ξέρει ότι η φθορά της εξουσίας είναι αδυσώπητη. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει σκληρή και μεθοδευμένη αντιπολίτευση.

4444

Του Roben Farzad

Οι επενδυτές που αγοράζουν και πωλούν τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) ξαφνικά μαθαίνουν ότι δεν παίρνουν πάντα αυτό για το οποίο πληρώνουν. Οι ραγδαίες διακυμάνσεις των τιμών και οι εκτεταμένες ρευστοποιήσεις μπορούν να διαφοροποιήσουν τις τιμές των ETFs από την αξία των παγίων που περιλαμβάνουν.

Αυτό τελευταία καθίσταται ιδιαίτερα σαφές στα ομολογιακά ETFs, όπως εξηγούν η Lisa Abramowicz και η Mary Childs του Bloomberg.

Τα ETFs, αντιπροσωπεύουν καλάθια υποκείμενων τίτλων και διαπραγματεύονται στη διάρκεια της ημέρας όπως μία μετοχή. Τα περισσότερα ακολουθούν έναν δείκτη και παρεκκλίνουν λίγο από την καθαρή αξία ενεργητικού τους (ΝAV). Ωστόσο ο μεγάλος όγκος διαπραγμάτευσης και η μεταβλητότητα της αγοράς μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο αυτή τη συνεκτικότητα. Τον περασμένο μήνα, ενώ η διαπραγμάτευση των τριών μεγαλύτερων πιστωτικών ETFs προσέγγισε επίπεδα ρεκόρ εν μέσω της μεγαλύτερης πτώσης της αγοράς από το 2008, οι μετοχές των ETF «υποχώρησαν έως και κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες, περισσότερο από την καθαρή αξία των τίτλων που περιλαμβάνουν. Από τις 8 Μαΐου, τα δύο μεγαλύτρα ομολογιακά ETFs υψηλής απόδοσης έχουν χάσει περίπου 6% -2 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την πτώση του αμερικανικού δείκτη Υψηλής Απόδοσης της Bank of America Merrill Lynch που υποτίθεται ότι ακολουθούν.

Το δημοφιλές,  ύψους 13,7 δισ. δολαρίων iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF των μετοχών της BlackRock σημείωσε πτώση 4,3% στο διάστημα των έξι ημερών έως τις 24 Ιουνίου, ενώ η καθαρή αξία των παγίων του συρρικνώθηκε κατά 3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Στο μεταξύ, το ομολογιακό fund της κλιμακας investment grade της BlackRock έχει χάσει 7,3% από το τέλος του Απριλίου, σε σύγκριση με την πτώση 5,9% του Εταιρικού Δείκτη ΗΠΑ της Bank of America Merrill Lynch. Το ομολογιακό fund κλίμακας junk των 9,1 δισ. δολαρίων της State Street έχει χάσει 5,2% -2 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον Δείκτη Υψηλών Αποδόσεων ΗΠΑ της Bank of America Merrill Lynch.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Christopher Condon και η Margaret Collins έγραψαν για το πώς οι τιμές των μετοχών για δεκάδες ETFs -και ιδιαίτερα ξένα και πιο δύσκολα ρευστοποιήσιμα-χτύπησαν τα μεγαλύτερα discounts του τελευταίου χρόνου σε σύγκριση με την καθαρή αξία του ενεργητικού τους κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων ρευστοποιήσεων μετοχών και ομολόγων. Παράδειγμα: Μέσα σε μόλις εννέα ημέρες διαπραγμάτευσης έως και τις 25 Ιουνίου, το iShares MSCI Philippines Investable Market Index Fund των 362 εκατ. δολαρίων μετακινήθηκε από premium 4,7% σε discount 6,1%, προτού επιστρέψει σε premium 2%. To S&P High Yield Municipal Bond ETF της Nuveen χτύπησε discount της τάξης του 4,8% στο ενεργητικό του τον περασμένο μήνα, ήτοι το υψηλότερο σε διάστημα άνω του ενός έτους.

Το δίδαγμα: Σε ταχέως εξελισσόμενες αγορές, η τιμή του ETF σας μπορεί να αποσυνδεθεί από την τιμή των περιουσιακών στοιχείων που αντιπροσωπεύει.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1830800
Της Elizabeth Rowe

Με έναν αναπτυσσόμενο νέο κλάδο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, το Ισραήλ γίνεται με ταχείς ρυθμούς ο καυτός νέος προορισμός για επίδοξους επιχειρηματίες με πτυχίο MBA. Η Isreael &  Co, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά στην οργάνωση ταξιδιών στο Ισραήλ για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, λέει ότι ο αριθμός των ταξιδιών φοιτητών MBA έχει αυξηθεί έως και 32% μέσα σε δύο χρόνια, από 678 το 2010-11 σε 893 το 2012-13.

«Πιστεύω ότι οι βασικοί λόγοι για να ταξιδέψει κανείς στο Ισραήλ είναι ότι μπορεί να γνωρίσει την καινοτομία και να μάθει πώς να δημιουργήσει ένα περιβάλλον για την καινοτομία, κάτι που αποτελεί ένα πολύτιμο προσόν που κουβαλά κανείς για πάντα μαζί του», λέει ο Rafi Musher, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Israel &  Co, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ επιχορηγεί ένα μέρος των εξόδων αυτών των ταξιδιών. «[Οι επισκέπτες] επίσης βλέπουν ότι όλοι εργάζονται πάνω σε κάτι σημαντικό και κάτι που αποτελεί πρόβλημα – δεν είναι απλά μία μοδάτη εφαρμογή».

Ο καθηγητής Paul Harper του  Katz Graduate School of Business του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ επισκέφθηκε το Ισραήλ με τρεις φοιτητές MBA από ένα μάθημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τον Απρίλιο και θα επιστρέψει με μια ομάδα 20 – 25 φοιτητών την επόμενη άνοιξη, ως μέρος ενός νέου διατμηματικού σεμιναρίου που θα προσφέρει το Πίτσμπουργκ ως μέρος ενός τριετούς πιλοτικού προγράμματος. «Την ημέρα που οι φοιτητές μου επέστρεψαν από το Ισραήλ, τους έβαλα να κάνουν μία παρουσίαση το επόμενο σαββατοκύριακο των νέων φοιτητών», λέει. «Ήταν πολλοί οι φοιτητές MBA που το παρακολούθησαν αυτό και είπαν, ‘ανυπομονώ να κάνω αυτό το μάθημα μαζί σας του χρόνου’. »

Το ταξίδι του Harper την επόμενη άνοιξη θα περιλαμβάνει αρκετούς φοιτητές, από τμήματα MBA έως φοιτητές ιατρικής. Σκοπός του μαθήματος είναι εν μέρει να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα του Ισραήλ στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης καθώς και η νέα δυναμική κουλτούρα που αναπτύσσεται εκεί γύρω από τα startups και τον κλάδο ιατρικών συσκευών.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για το μάθημα του Harper είναι επίδοξοι επιχειρηματίες που ως επί τω πλείστον δεν ενδιαφέρονται για μια πιο παραδοσιακή πορεία προς την επιτυχία μέσα από μία μεγάλη εταιρεία. «Το όνειρό τους δεν είναι η GE (GE)», λέει. «Θέλουν να είναι κοντά σε ανθρώπους που ξεκινούν εταιρείες και γύρω από ιδέες που θα αλλάξουν τον κόσμο σε πέντε χρόνια».

Ο Eran Koren αποφοίτησε πρόσφατα από το πρόγραμμα MBA του  Booth School of Business του Πανεπιστήμιο του Σικάγο και βοήθησε στην οργάνωση ενός ταξιδιού για μια ομάδα 40 δευτεροετών φοιτητών από το MBA κατά τις εαρινές διακοπές με την Israel &  Co. Λέει ότι το ταξίδι, το οποίο περιελάμβανε συναντήσεις με επισήμους καθώς και επισκέψεις σε ιερούς τόπους και μια εξερεύνηση της νυχτερινής ζωής της χώρας, έχει ήδη δημιουργήσει αρκετό θόρυβο για το επόμενο έτος.

“Έχουμε ήδη αναθέσει σε νέους ανθρώπους να αναλάβουν οργανωτικό ρόλο για το ταξίδι της επόμενης χρονιάς κατά τις εαρινές διακοπές», λεέι ο Koren, «Μου είπαν ότι έχουν περισσότερους από 100 μαθητές από την τάξη τους, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ήδη επιθυμία για συμμετοχή στο ταξίδι επειδή άκουσαν για την επιτυχία που είχε το δικό μας».”

Ο Rowe κάνει την πρακτική του εργαζόμενος στο Bloomberg Businessweek.

Σχόλιο: Το Ισραήλ σίγουρα κινείται σωστά, αλλά για να προσελκύσεις μεγαλοφυΐες, χρειάζεσαι διαφορετικό πρόγραμμα.

Παρακολουθώ για παράδειγμα την αντιπυραυλική ασπίδα και αναρωτιέμαι πότε θα γίνει πραγματικά εφικτή.

Η πολιτική του Ισραήλ, σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από τους γείτονες του στην ευρύτερη περιοχή.

 4444

Mari Le Pen

Mari Le Pen

4444

09/07/2013

4444

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%B1?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Πρόκειται για έναν 60χρονο προϊστάμενο Τμήματος, έναν 55χρονο ελεγκτή και αναπληρωτή Τμηματάρχη και έναν 37χρονο ελεγκτή.

Επιπλέον συνελήφθη και μια λογίστρια, η οποία κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην εκβίαση και την παθητική δωροδοκία.
Ειδικότερα οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι, μετά από έλεγχο, εκβίαζαν καταστηματάρχη ότι θα του επέβαλλαν πρόστιμο, το οποίο μπορούσε να ανέλθει στις 100.000 ευρώ, εάν δεν τους παρέδιδε το ποσό των 25.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχόλιο: Έχω έναν φίλο λογιστή, που παλιά μου έλεγε ότι αν τον κάνουν ελεγκτή σε Εφορία ή σε κάποια άλλη υπηρεσία του ΥΠ.ΟΙΚ, θα δούλευε χωρίς να πληρώνεται.  

Κάποιοι στην Εφορία και στο ΥΠ. ΟΙΚ. Έχουν βγάλει πολλά λεφτά. Μιλάμε για λεφτά. Είναι συγκεκριμένες οι θέσεις, που βγάζεις πολλά λεφτά.

Σήμερα στην εκπομπή της Εύας ήταν ένας τύπος που έλεγε: γίνονται προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και με έπιασαν τα γέλια. Κόντεψα να πέσω κάτω από τον καναπέ.

Που πας και τους βρίσκεις βρε Εύα;

Πόσα λεφτά έχει εισπράξει από την λίστα Lagarde το ελληνικό δημόσιο μέχρι τώρα; Μηδέν.

Πόσους έχει βάλει φυλακή για συγκάλυψη; Κανέναν.

Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Γιωργάκης κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ποιοι θα κάνουν τις μεταρρυθμίσεις; Αυτοί οι μπάσταρδοι που χρεοκόπησαν την Ελλάδα; Χα! Χα! Χα! Χα!

Νεοέλληνα είσαι μαλακας και σωστά η γαμημένη Τρόικα σε γαμα. Πρέπει να μηδενίσεις στις επόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ.

Να στείλεις μήνυμα στους Γερμανούς.

4444

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1831645

Της Carol Matlack

Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden σχετικά με την παράνομη παρακολούθηση των συμμάχων τους από τις ΗΠΑ πυροδότησε άγριες διαμαρτυρίες στην Ευρώπη, με κάποιους ηγέτες να απειλούν να μπλοκάρουν τις διατλαντικές συνομιλίες ελεύθερου εμπορίου μέχρι οι Αμερικανοί να δώσουν ικανοποιητικές δικαιολογίες.

Οι πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, όμως, υποδηλώνουν ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όχι μόνο συνεργάστηκαν με το πρόγραμμα Prism της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, αλλά μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, υπήρξαν πολύ πιο επιθετικές στις υποκλοπές τους από τους Αμερικανούς.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σε πρόσφατο άρθρο του αναφέρει ότι ο πρώην συνεργάτης της NSA Snowden είπε ότι ένα βρετανικό πρόγραμμα με το όνομα Tempora παρακολουθεί όλη την κίνηση του Διαδικτύου που δρομολογείται μέσω των διακομιστών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα στοιχεία τηρούνται για τουλάχιστον τρεις ημέρες «ώστε να μπορούν να ερευνηθούν αναδρομικά χωρίς να χάνεται ούτε ένα bit πληροφορίας», αποκάλυψε ο Snowden.

«Αν τα ιατρικά αρχεία της άρρωστης κόρης σας προωθηθούν μέσω ενός τηλεφωνικού κέντρου του Λονδίνου… ε, καταλαβαίνετε», είπε στη συνέντευξη, που το περιοδικό ανέφερε ότι είχε διεξαχθεί αρκετές εβδομάδες πριν μέσω κρυπτογραφημένων e-mails.

Ο Snowden επίσης είπε ότι αξιωματούχοι της NSA ήταν «μαζί στο κρεβάτι με τους Γερμανούς». Σύμφωνα με το Der Spiegel, η NSA έχει συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας ή BND, με τους Αμερικανούς να παρέχουν «εργαλεία ανάλυσης» στην BND για να τα χρησιμοποιεί καθώς παρακολουθεί ροές δεδομένων που διέρχονται από τη Γερμανία.

Η NSA έχει παρόμοιες συνεργασίες με άλλες κυβερνήσεις, αναφέρει το Der Spiegel.

Η όλη διάταξη έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει στα κράτη «να προστατεύουν τους πολιτικούς τους ηγέτες από την κατακραυγή» που θα εισέπρατταν αν οι άνθρωποι γνώριζαν «πόσο οικτρά παραβιάζεται η παγκόσμια ιδιωτική ζωή», παραθέτει το περιοδικό ως φράση που έχει διατυπωθεί αυτούσια από τον Snowden.

Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν όλες τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίες στη Γαλλία, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους.

«Όλες οι επικοινωνίες μας είναι αντικείμενα κατασκοπείας – τα e-mail, τα μηνύματα στο κινητό, τα τηλεφωνικά μας αρχεία, το Facebook (FB) και το Twitter – και στη συνέχεια αποθηκεύονται και τηρούνται για χρόνια», σε υπερυπολογιστές στο υπόγειο των γραφείων της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με την εφημερίδα . «Οι πολιτικοί μας το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, αλλά υπερισχύει ο κανόνας της σιωπής».

Αν αυτό αληθεύει, θα πήγαινε πολύ πιο μακριά από την περιγραφή του Prism που δίνουν οι αμερικανικές αρχές, που έχουν πει ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί έχοντας ως αντικείμενο επικοινωνίες μεταξύ Αμερικανών που ζουν στις ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν την οργή τους όταν ο Snowden αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ υπέκλεπτε τις διπλωματικές αποστολές στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη και τις επικοινωνίες μεταξύ των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά η Guardian ανέφερε σχετικά ότι οι η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών που χρησιμοποίησαν εξίσου επιθετική τακτική για να κατασκοπεύουν ξένους ηγέτες των εκβιομηχανισμένων που παραβρέθηκαν στη σύνοδο G-20 το 2009.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όχι μόνο παρακολουθούσαν τα τηλεφωνήματα αλλά έστησαν μάλιστα και ψεύτικα Ίντερνετ καφέ για να είναι ευκολότερο να διαβάζουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα των συμμετεχόντων.»

Σχόλιο: Όλοι ήξεραν, εκτός από τους πολίτες. Αυτό στην ουσία λέει ο Snowden. Οι Ευρωπαίοι που το παίζουν «παρθένες», έχουν και αυτοί ανάλογα συστήματα.

Ο Κίσινγκερ είχε πει, ότι τα κράτη δεν έχουν ηθική, έχουν συμφέροντα. Με βάση αυτή την Αρχή, οι μυστικές υπηρεσίες, παρακολουθούν Εχθρούς και Φίλους, διότι δεν έχουν ηθική.

Όμως οι πολίτες έχουν ηθική. Οι πολίτες έχουν ηθική και ψηφίζουν και διαμαρτύρονται και θέλουν να έχουν ιδιωτική ζωή.

Εγώ δεν πιστεύω, ότι όλη αυτή η παρακολούθηση, είναι αναγκαία.

Αν η Γαλλία έχει τέλειο σύστημα παρακολούθησης, γιατί δεν αυξάνει τα φορολογικά της έσοδα; Αυτή είναι κρίσιμη ερώτηση Μαρία Δεναξά. 

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1831638

Του Kyle Stock

Την ώρα που οι εμπειρογνώμονες αναζητούσαν μέσα από τα χαλάσματα στοιχεία για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος στο Σαν Φρανσίσκο, η μετοχή της Boeing «πετούσε» κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Η συντριβή κατά την προσγείωση ενός  αεροσκάφους τύπου 777 της εταιρείας είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν δύο ανθρώπινες ζωές σε ένα ατύχημα που περιγράφεται ως πιθανή περίπτωση λάθους του πιλότου.

Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η μετοχή της Boeing παραμένει σταθερή μετά από ένα προβεβλημένο αρνητικό περιστατικό.

Οι επενδυτές είχαν μείνει το ίδιο ατάραχοι και τον Ιανουάριο του 2008, όταν ένα 777 της British Airways που έπιασε πάγο στους σωλήνες παροχής καυσίμων συνετρίβη κατά την αναγκαστική προσγείωση σε αεροδιάδρομο του Λονδίνου.

Η μετοχή της Boeing είχε χάσει περίπου το 2% της αξίας της εκείνη την ημέρα αλλά σκαρφάλωσε πίσω στα προηγούμενα επίπεδα μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Πιο πρόσφατα, η Boeing είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει ακόμη και μετά την καθήλωση στο έδαφος του νέου μοντέλου 787 λόγω μιας σειράς πυρκαγιών στις μπαταρίες λίθίου.

Από τις αρχές του 2013 η μετοχή έχει κερδίσει σχεδόν 40%. Γιατί λοιπόν οι επενδυτές δέχονται στωικά όλα αυτά τα αρνητικά νέα;

Η Boeing γενικότερα, και το αεροσκάφος 777 ειδικότερα, βρίσκονταν στην καλύτερη δυνατή θέση πριν από το τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου.

Μοιάζει πλέον απίθανο το αεροπλάνο να έχει προκαλέσει το αεροναυάγιο στο διάδρομο του Σαν Φρανσίσκο, γεγονός που αφήνει το 777 με ένα σχεδόν άψογο ιστορικό ασφάλειας, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το 747 ως το δεύτερο πιο περιζήτητο αεροσκάφος της εταιρείας.

Είναι, ως εκ τούτου, ένα από τα ελάχιστα αεροσκάφη που έχουν πιστοποιηθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να πετούν έως και 5,5 ώρες από το πλησιέστερο αεροδρόμιο –ένα προνόμιο που αύξησε τις παραγγελίες από τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν μακρινά δρομολόγια.

Καθώς η Boeing περιορίζει την παραγωγή αεροσκαφών της  γενιάς 767 και 747, «πιέζει το μοχλό» για το 777, έχοντας πουλήσει μέχρι σήμερα περίπου 1.100 αεροσκάφη και κατασκευάζοντας σχεδόν εννέα καινούρια κάθε μήνα.

Οι επενδυτές φαίνεται να στοιχηματίζουν στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του κλάδου των αερομεταφορών, γεγονός που σταθεροποιεί τις μετοχές παρά τις αρνητικές εξελίξεις.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Boeing αναβάθμισε την πρόβλεψη 20ετίας για τη ζήτηση αεροσκαφών, εκτιμώντας πως ο παγκόσμιος στόλος θα διπλασιαστεί για να εξυπηρετήσει τη μεσαία τάξη της Κίνας και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές.

Οι αερομεταφορείς επιβατών και εμπορευμάτων θα χρειαστεί να αγοράσουν 35.280 νέα αεροσκάφη τις επόμενες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σχόλιο: Στο ατύχημα του San Francisco δεν ευθύνεται το 777. Είναι καθαρά λάθος του πιλότου.

Μάλιστα το 777 έδειξε καλή συμπεριφορά.

Η ασφάλεια στα αεροπορικά ταξίδια, μετρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος είχε μόνο 40 ώρες στο 777. Αν ισχύει θα πρέπει η εταιρεία Asian Airlines να λογοδοτήσει.

Πρέπει να ισχύει ένας καινούριος κανονισμός στην Αμερική: οι επιβάτες πρέπει να ξέρουν το βιογραφικό των 2 πιλότων.

Αν εγώ ήξερα ότι ο πιλότος έχει μόνο 40 ώρες, δε θα πετούσα με την συγκεκριμένη πτήση.

4444

4444

http://www.bloomberg.com/news/2013-07-07/jet-disaster-dodged-as-design-to-fast-exits-aid-survival.html

From mostly empty fuel tanks to a tail-first strike slowing the plane, the crash of Asiana Airlines Inc (020560).’s Flight 214 became a story of survivability instead of disaster.

The odds of living through the accident increased because of passengers belted in before landing, new seats able to withstand greater impact and the braking effect from hitting the ground short of the San Francisco airport runway, said Richard Healing, a former National Transportation Safety Board member.

“The airplane only went hundreds of feet after the tail hit, which tells you that a lot of the energy was absorbed,” said Healing, who now runs Washington-based R Cubed Consulting LLC. “It was at the end of the flight so the fuel tanks weren’t heavy. It was slowing. People had on their seatbelts. Everyone evacuated within minutes. This was a phenomenally survivable accident.”

Only two of the 307 people on board the wide-body Boeing Co. (BA) 777 died in the July 6 crash. Once the jet skidded to a stop on the airport grass, the crew hustled travelers down emergency slides ahead of a blaze that eventually gutted the hull and left officials marveling that the toll wasn’t worse.

Flight 214 was arriving from Seoul after a flight of more than 10 hours across the Northern Pacific for what should have been a routine touchdown on Runway 28 Left. While some on board said afterward that a steep descent stirred fear of a crash, there were no warnings to prepare for an accident.

‘Miraculous Outcome’

“Split-second” reactions in evacuating the plane were critical, said Robert Mann, a former airline executive who now runs consultant R.W. Mann & Co. in Port Washington, New York. “It just happened. It’s a miraculous outcome.”

The way the Asiana jet came to a halt quickly after impact, in the middle of an airfield with no other obstacles in its path, also gave those on board time to escape, said George Hamlin, a former executive at planemaker Airbus SAS.

“Although the tail broke off and there was a fire, the passenger compartment was preserved pretty much intact following the impact, and it came to rest pretty quickly on the ground instead of in San Francisco Bay,” said Hamlin, president of Hamilton Transportation Consulting in Fairfax, Virginia.

‘Easily Transferrable’

Lee Kang Kuk, a co-pilot on the Asiana jet was in the process of transitioning from flying Boeing 737 model to the 777 model, South Korean Transport Ministry official Choi Jung Ho told reporters in Seoul. The Ministry is still investigating whether Lee Kang Kuk or the other pilot Lee Jung Min had control of the plane during landing because control is “easily transferrable” between pilots depending on flight situation, according to Transport Ministry official Choi Seung Yeon.

Shares (020560) of Asiana, South Korea’s second-largest airline, fell 5.8 percent to close at 4,825 won in Seoul.

Crashes that prove less dire than they might appear on video aren’t unknown in the industry. The 2009 water landing in New York that was dubbed the “Miracle on the Hudson” may be the best-known example.

Designing more crash-proof planes has meant studying the grim lessons of previous tragedies.

Those efforts produced standards such as a requirement that airliners can be evacuated in 90 seconds even if half of the emergency exits are blocked.

‘Vastly Improved’

“Thirty years ago there were survivable accidents but people died in the post-crash fire,” said Steve Wallace, former head of the Federal Aviation Administration’s accident investigation office. “The cabin interior materials are vastly improved now, and rules were rewritten around getting precious more seconds to get everybody out of that airplane.”

Boeing’s 777 is the planemaker’s biggest twin-engine model, and it’s among the newest and most technologically advanced commercial aircraft in the global airline fleet.

Introduced in 1995, the jet features seats that can withstand 16 times the force of gravity, compared with the previous standard of 9 times, according to Boeing. All new aircraft designed and built after 1998 have the 16G seats, according to the Chicago-based planemaker. The jet that crashed in San Francisco was delivered in March 2006, Boeing said.

Modern aircraft also are required to have non-flammable material for seat cushions, carpet, walls and other interior parts. Insulation blankets in aircraft walls are designed to slow the spread of flames, and along with the jet’s skin can provide at least four minutes for evacuation before a fuel-fed post-crash fire can burn through, according to documents on Boeing’s website.

Stronger Seats

“These new 16G seats stay firmly bolted into the floor system, whereas in the past the seats would break free and pancake into each other and cause fatalities or more severe injuries,” said Kevin Hiatt, chief executive officer of the Flight Safety Foundation in Alexandria, Virginia, and a former Delta Air Lines Inc (DAL). pilot who flew 777s among other jets.

The high survival rate on the Asiana plane is reminiscent of a 2005 crash in which an Airbus A340 flown by Air France carrying 309 people skidded off a Toronto runway and burst into flames, said Wallace, the former FAA official. Everyone on board that four-engine wide-body jet escaped.

“In Toronto, 309 people got off that airplane with no life-threatening injuries, and that plane was burnt out worse than this one,” Wallace said.

Chesley B. “Sully” Sullenberger III, the US Airways Group Inc (LCC). pilot who safely landed an Airbus A320 jet on the Hudson River in 2009, said investigators in the Asiana probe also would focus on understanding the crew interactions.

‘Human Factors’

“We need to find out what the human factors were that, in a timely response, could have prevented this,” Sullenberger, who is now a safety advocate and speaker, said today in an interview on Bloomberg Television.

Hiatt of the Flight Safety Foundation predicted that the Asiana accident “will be a landmark, one we’ll point to for survivability” research and design improvements.

Todd Curtis, a former safety analyst at Boeing who worked on the 777 and now runs AirSafe.com, a safety advocacy and crash data firm, has seen those lessons taken to heart.

The circumstances of the hydraulic failure that caused the 1989 crash of a DC-10 in Sioux City, Iowa, were once thought to be impossible. Events proved otherwise, and engineers then fashioned ways to allow pilots to keep some control if a mechanical failure robbed them of the ability to steer, he said.

“This Asiana crash will be studied, too,” Curtis said. “It will inform future design in ways we can’t even guess yet.”

4444

08/07/2013

4444

TENNIS WIMBLEDON ANDY MURRAY WIN 2013

TENNIS WIMBLEDON ANDY MURRAY WIN 2013

 

4444

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1

Οι συχνοί κυβερνητικοί ανασχηματισμοί είναι χαρακτηριστικό του Τρίτου Κόσμου στον οποίον αναφερόμαστε όταν θέλουμε να επικρίνουμε το πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα. Πράγματι, το πολιτικό ήθος και οι δομές στη χώρα μας παρουσιάζουν τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά – όχι υπό την έννοια που έδινε στον όρο ο Αλφρέ Σοβί (ο οποίος ταύτιζε τον Τρίτο Κόσμο με τις χώρες που δεν εντάχθηκαν ούτε στη «Δύση», ούτε στο σοβιετικό μπλοκ), αλλά υπό την έννοια της υπανάπτυξης και της ευμεταβλητότητας του πολιτικού σκηνικού.

Υπάρχουν πολλές διαφωνίες για τη χρήση του όρου «Τρίτος Κόσμος», κυρίως από την πλευρά της αριστεράς που επιζητεί τον εξωραϊσμό της πραγματικότητας –του παρελθόντος και του παρόντος– στα πλαίσια της μετα-αποικιοκρατικής τάξης.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι μία: υπάρχουν χώρες με θεσμούς, οι οποίοι, παρά τους ενδεχόμενους οικονομικούς κλυδωνισμούς, εξασφαλίζουν σχετική δικαιοσύνη και σταθερότητα· υπάρχουν και χώρες όπου οι θεσμοί δεν έχουν διαμορφωθεί με αποτέλεσμα διαρκείς ανατροπές, αυθαιρεσία, πολυκυβερνησία ή ακυβερνησία. Υπάρχουν χώρες όπου μπορείς να βρεθείς στο Εξπρές του Μεσονυχτίου και χώρες όπου, εφόσον ισχύει το κοινωνικό συμβόλαιο, βρίσκεις το δίκιο σου.

Αν εξετάσει κανείς με νηφαλιότητα την ιστορία της Ελλάδας θα εντοπίσει πολλά στοιχεία που εντάσσουν τη χώρα μας στον Τρίτο Κόσμο σύμφωνα με τους παραδοσιακούς ορισμούς: ακόμα και στον προαναφερθέντα του Αλφρέ Σοβί – η Ελλάδα, μολονότι έγινε μέλος του ΝΑΤΟ, δεν «ανήκε» ποτέ στη Δύση και, σε μεγάλο βαθμό, επιθυμούσε να ανήκει είτε στην Ανατολή (στην Οθωμανική αυτοκρατορία από την οποία αντλεί νοοτροπία και αισθητική: στην πρόσφατη γιορτή της ΔΗΜΑΡ, τα στελέχη χόρευαν τσιφτετέλι, το αναφέρω ως παράδειγμα), είτε στον αστερισμό της Σοβιετικής Ένωσης.

Κι εκτός απ’ αυτή την τοποθέτηση ή τη μη τοποθέτηση, στην Ελλάδα δημιουργήθηκε κράτος τύπου μπανανίας –εκτεταμένη διαφθορά, πελατοκρατία, καθημερινός σουρεαλισμός– ενώ, παραλλήλως, δεν προχώρησε η εκβιομηχάνιση, η επιστήμη, η έρευνα, η μείωση των ανισοτήτων, η γενική παιδεία. Αντί αυτών, η Ελλάδα έγινε μια χώρα σαπουνόπερας και σκυλάδικου: κάπως έτσι, τηρουμένων των αναλογιών, είναι ο Τρίτος Κόσμος.

Πρόοδος από την εποχή που το παρακράτος ήταν κράτος έχει σημειωθεί. Πράγματι, μετά τη μεταπολίτευση του 1974 φάνηκε ότι οι εποχές των δικτατοριών, της γενικευμένης φτώχειας, της ανατολίτικου τύπου εκμετάλλευσης των γυναικών είχαν παρέλθει. Ωστόσο, η Ελλάδα παρέμεινε σε εκκρεμότητα διατηρώντας τριτοκοσμικά συστατικά τα οποία συνεχίζει να διαφημίζει με αδικαιολόγητη υπερηφάνεια και μεγαλοστομία: η ελληνική ιδιαιτερότητα.

Μεταξύ άλλων, το Σύνταγμα, αφιερωμένο στο «όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδος», δεν υπαγορεύει, όπως, για παράδειγμα, το γαλλικό και το αμερικανικό, τη διενέργεια εκλογών υποχρεωτικά κάθε τέσσερα χρόνια. Οπωσδήποτε, τίθεται ζήτημα ερμηνείας του Συντάγματος καθώς και ζήτημα έλλειψης πολιτικής κουλτούρας: στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει στον Τρίτο Κόσμο, όσοι δεν νιώθουν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των εκλογών ζητούν την άμεση επανάληψή τους. Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί στη διάλυσή τους.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Τρίτου Κόσμου το οποίο νομίζω ότι μας αφορά –πέρα από τη γεωγραφική μας θέση και τα περιβόητα χαμένα ιστορικά επεισόδια (Αναγέννηση, Βιομηχανική Επανάσταση, Διαφωτισμός)– είναι η διεκδίκησή μας να επανεγγραφούμε στην ιστορία των εθνών μετά από αιώνες υποδούλωσης και εξάρτησης. Εν πολλοίς, για μια σύντομη ιστορική στιγμή, υπήρξαμε αναδυόμενη χώρα, κι όπως όλες οι αναδυόμενες χώρες γίναμε αντικείμενο περιφρόνησης και συγκατάβασης: μια μικρή έκταση γης άνευ διεθνούς ρόλου και σημασίας, κομμάτι των Βαλκανίων και άρα επιρρεπές στη βαλκανιοποίηση. Παραμένοντας συμπλεγματικοί έναντι των μεγάλων χωρών με διεθνή ρόλο έχουμε την τάση να προσπαθούμε να αποσπάσουμε από αυτές «βοήθεια» όπως κάναμε παλιότερα με τους θείους από την Αμερική. Όταν η βοήθεια δεν έρχεται, ακολουθούν ρητορικές θρηνωδίες, καυχησιολογία, αριστερή εσχατολογία.

Στη συνέχεια, ένα ακόμη πρόβλημα του Τρίτου Κόσμου έγινε μέρος της ταυτότητάς μας: παρότι πολλές ανεπτυγμένες χώρες έχουν μεγάλα χρέη, το δικό μας χρέος, που οφείλεται σε κατασπαταλημένα δάνεια, έχει τριτοκοσμικό χαρακτήρα. Εξάλλου, συνετέλεσε στη διόγκωση του τριτογενούς τομέα, που έχει επίσης τριτοκοσμικό χαρακτήρα.

Η παραπομπή στον Τρίτο Κόσμο ακούγεται σήμερα σαν αναχρονισμός ή σαν κοινοτοπία. Όμως, τόσο η συμπεριφορά του «λαού», όσο και του πολιτικού προσωπικού διατηρεί μεγάλη απόσταση από το ευρωπαϊκό ήθος: ο λεγόμενος παπανδρεϊσμός που εμφανίζεται σήμερα με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο σταλινισμός που επιζεί με θράσος (όχι μόνον επειδή το ΚΚΕ είναι το μοναδικό σταλινικό κόμμα στην Ευρώπη αλλά επειδή σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων δεν έχει αποτιμήσει τα εξαμβλώματα του 20ού αιώνα), η λαϊκιστική δεξιά, οι ακροδεξιές και εθνικιστικές συμμορίες – όλα αυτά, μαζί με το χαμηλό επίπεδο των ηγεσιών, την περιφρόνηση των νόμων και την αδυναμία επιβολής της νομιμότητας που απορρέει από τους σαθρούς θεσμούς καθιστούν την Ελλάδα μια χώρα που έχει μακρύ δρόμο να διανύσει.

Το ερώτημα είναι αν θέλει να τον διανύσει –κι αν μπορεί– δεδομένου ότι τα δημοφιλέστερα κόμματα που υπόσχονται «αλλαγή» έχουν τριτοκοσμικά πρότυπα, συνταγές και οράματα. Αυτή τη στιγμή, ως αφετηρία της «αλλαγής» είναι, νομίζω, η μη αλλαγή: δηλαδή μια μακρά περίοδος σταθερότητας όπου θα εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή και αμερικανική αντίληψη για τον ρόλο της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών κινημάτων.

Σχόλιο: Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι οι έλλειψη θεσμών και νόμιμων πόλων εξουσίας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει τεράστια ευθύνη. Η αναθεώρηση του Συντάγματος που έκανε, ήταν ένα έκτρωμα.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφτιαξε ένα σύνταγμα που πήγε την Ελλάδα μέχρι το 1981  αρκετά καλά.

Κατηγορώ τον Ανδρέα Παπανδρέου, ότι το Σύνταγμα που έφτιαξε αυτός, ήταν κατώτερο των περιστάσεων. Εξυπηρετούσε προσωπικές ανάγκες και όχι Εθνικές.

4444

http://www.nytimes.com/2013/07/09/business/a-lesson-in-air-safety-out-in-90-seconds.html?smid=tw-nytimes&_r=0

Why Asiana Airlines flight 214 crash was survivable?

Next time you’re on a plane at takeoff or landing, watch the flight attendant in the jump seat, seemingly lost in thought. Is she idly wondering where she parked her the car at the airport or what’s for dinner?

Related

·         Terror on Jet: Seeing Water, Not Runway (July 8, 2013)
·         Asiana President Says Pilot Was in Training (July 9, 2013)

Not likely, said Leslie Mayo, a flight attendant for over 26 years. Instead, that flight attendant is probably mentally running through “the 30-second review that’s been drilled into our heads,” she said.

“If you see some of us just sitting there looking out into space, we’re probably actually reviewing those safety procedures. You’re assessing the cabin. You’re thinking, if there’s an evacuation, who are my assistants going to be? Who’s going to be the most helpful and calm in a situation where you really need help from passengers?” said Ms. Mayo, who is also a spokeswoman for the Association of Professional Flight Attendants, which represents more than 16,000 American Airlines flight attendants.

As investigators work to determine the cause (or, more likely, causes) of the crash of Asiana Flight 214 that killed two and injured 180 at San Francisco International Airport on Saturday, people with expertise in aviation safety, or with personal experience in aviation disasters, have been shaking their heads in wonder. How could so many have evacuated that airplane alive? And what can be learned about aviation safety from this incident?

Asiana flight attendants have won wide praise for their performance. Ms. Mayo and others are amazed that it took only about 90 seconds to get everyone off that plane, which was carrying 291 passengers and 16 crew. The evacuation was also aided by some passengers who by and large remained calm on an airplane that was on fire, filled with smoke, its tail section broken off, with several of its emergency evacuation slides malfunctioning.

For passengers, some basic lessons were firmly reinforced. These include following crew members’ instructions in an emergency and the overall importance of what the safety experts call situational awareness. Routinely, on any flight, we should know exactly where those exit doors are that the flight attendants keep trying to point out during the usually ignored safety demonstrations. We should be asking ourselves, if an emergency occurred what would I do? If I’m in or near an exit row, can I open that door?

Other reinforced lessons were the importance of cabin-design safety, an initiative that has helped to sharply reduce accident casualties. “It’s a testament to some of the safety features that have been designed into new airplanes that so many people were able to walk away on Saturday,” said Matt Ziemkiewicz, president of the National Air Disaster Alliance Foundation, whose members include people, including aviation professionals, who have lost relatives in airplane accidents.

Still, as Mr. Ziemkiewicz and others pointed out, new questions are arising about some design features on the wide-body Boeing 777 that crashed on Saturday. Among the things that the National Transportation Safety Board will be looking closely at is whether some coach-cabin seats came off their tracks or sustained unacceptable damage on impact, and why two of the inflatable emergency slides apparently opened inside the cabin, pinning several people before crew members found an ax to deflate the slides.

“There is something to be learned from every crash,” said Mr. Ziemkiewicz, whose sister Jill was a flight attendant who died in the crash of TWA Flight 800 in 1996.

So how about those images of passengers on the Asiana plane who slid to safety toting their carry-on bags and other possessions — against all standard protocols?

“I was surprised, and maybe a bit appalled, by the photos and footage of people leaving the plane with their carry-ons,” said Patrick Smith, an airline pilot who flies internationally and blogs at Askthepilot.com. “This is something we’ve seen in several emergency evacuations in recent years.

“But lugging a carry-on bag down the aisle during an emergency evacuation, when seconds can mean the difference between life and death, is reckless, endangering not just your own life, but the lives of people behind you. Those escape slides are much steeper and higher off the ground than it looks on television. They are designed to get a planeload of people out of, and away from, the aircraft as quickly as possible — without their belongings.”

Ms. Mayo had the same reaction at seeing so many carry-on bags piled on the tarmac in San Francisco. “There were two boxes of duty-free alcohol next to two passengers as they were staring at the wreckage,” she said. “I was looking at that and going, how in the world did they get that past a flight attendant? I’ll tell you, nobody would have got that past me.”

The main lesson I would take away from the Asiana crash is this: Flight attendants have a lot of jobs, some of them irksome, but the main job is safety. Attention must be paid.

Consider Lee Yoon-hye, the lead flight attendant on Asiana Flight 214. Ms. Lee, who had a broken tailbone, fought flames and helped usher people to the functioning emergency slides. She watched another flight attendant piggyback a young child through the smoke. “I was only thinking about rescuing the next passenger,” she said at a news conference on Sunday.

She was the last person to leave the wreckage of the plane. And that’s the way it works, Ms. Mayo said.

“Have you ever heard of an accident where the flight attendants jumped out first?” she asked.

4444

Τα τουρνουά τένις που δεν παίζουν μεγάλοι παίκτες είναι σούπα. Είδα έναν αγώνα που γίνεται στη Βουδαπέστη και στοιχημάτισα. Τελείως σούπα.

Εγώ στοιχηματίζω πάντα με ασφάλεια, αλλά έχασα ένα 50% και δεν μου άρεσε και το παιχνίδι.  Τελικά μόνο τα 4 GranD Slam αξίζουν.

4444

Ο Μαυρεας θα φέρει 3+1 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του Παναθηναϊκού και του Αλαφούζου. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθησει.

Καλά τα πάει ο Γιάννης και συμμαζεύει τα οικονομικά του Παναθηναϊκού.

Κάθε χρόνο Γιάννη Αλαφούζε, θα προωθείς στην Βασική 16δα του ΠΑΟ, 4 παίκτες από τις ακαδημίες.

Ένας να βγει πολύ καλός, θα έχεις έσοδα.

Η επιστροφή στην Λεωφόρο θα δώσει καινούρια πνοή στον ΠΑΟ, αφού η Λεωφόρος είναι έδρα.

Αλαφούζε όλα μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα, αρκεί να ξέρεις τις σωστές κατευθύνσεις.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει όλο το χρόνο, να μαζέψει το χρήμα και να φτιάξει και δικό του Γήπεδο.

Τώρα πρέπει να αναδιοργανωθεί το καινούριο προπονητικό κέντρο.

4444

Ακούω την εκπομπή του Χατζηνικολάου και έχω μείνει έκπληκτος με τα μηνύματα των ακροατών του.

Ακόμα δεν έχουν καταλάβει οι νεοέλληνες ποιος είναι ο ρόλος της Τρόικας και των δοσίλογων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εκπληκτικό.

Η γαμημένη η Τρόικα έχει έρθει για να σε γαμησει νεοέλληνα, ακόμα δε το κατάλαβες; Κοντεύει να σου βγει από το στόμα, τι δεν έχεις καταλάβει;

Από το 2010 και μέχρι σήμερα, αναρωτιέσαι ποιος είναι ο ρόλος της Τρόικας και των δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;

Διάβασε ένα μήνυμα ο Χατζηνικολάου: να πάνε να διαπραγματευτούν! Έλεγε.  

Ποιοι να πάνε ρε μαλακα, εσύ που έγραψες το μήνυμα; Οι δοσίλογοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; αυτοί που υπέγραψαν την παράδοση της Ελλάδος χωρίς να ρίξουν ούτε τουφεκιά;

Είναι εκπληκτικό. Με βάση τα μηνύματα, ακόμα οι νεοέλληνες δεν έχουν καταλάβει το πολύ βρώμικο παιχνίδι της Τρόικας και των δοσίλογων.

Ο Βρωμιάρης ο Βρουτσης, αυτός ο ελεεινός που είναι διορισμένος υπουργός εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης κλπ βγήκε και είπε ότι οι Έλληνες παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις από τους Γερμανούς.

Νεοέλληνα ξύπνα. Σε σφάζουν.  Τι να πω. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι σε σφάζουν, είσαι άξιος της μοίρας σου. Δεν μπορείς να στέλνεις γελοία μηνήματα.

4444

07/07/2013

4444

1) Το Αφορολόγητο εισόδημα θα πρέπει να είναι το εκάστοτε όριο φτώχιας.

Αυτή είναι μια πρόταση δομικά στέρεα. Ορίζει με σαφήνεια το αφορολόγητο όριο και με δίκαιο τρόπο. Δεν μπορείς να φορολογήσεις κάποιον που είναι στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό.

Είναι μια οικονομική πρόταση που γίνεται αποδεκτή από όλα τα οικονομικά συστήματα. Και από τον υγιή καπιταλισμό. Δεν έχει κανένα οικονομικό νόημα, να εξαθλιώνεις ανθρώπους και να τους σπρώχνεις στο θάνατο.

Αυτοί που ακολουθουν τέτοιες πρακτικές, απλά δε σέβονται την ανθρώπινη φύση και το δικαίωμα του ανθρώπου σε μια καλή ζωή. Είναι δηλαδή μισάνθρωποι.

Ο Γιώργος Σταθάκης έδωσε μια συνέντευξη στην Ημερήσια 01/06/2013 και αναφέρει την πρόταση. 

Συμφωνώ μαζί σου Σταθάκη και θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να την υιοθετήσει και να την γράψει στο Οικονομικό του πρόγραμμα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν, τότε όσες δομικά στέρεες προτάσεις δημοσιεύσω, θα πρέπει να τις υιοθετήσει και να τις εφαρμόσει.

Η οικονομία Αυτιά, είναι μια εύκολη υπόθεση, γι’αυτό και οι κλέφτες και απατεώνες, δημιουργούν συνεχώς αδιαφανείς καταστάσεις, με νόμους που φτιάχνουν τα διάφορα λόμπι.

Τις προτάσεις μπορούν να υοθετήσουν και οι ΑΝ.ΕΛ. και έτσι θα φτιάξουν ένα καθαρό και πολύ δυνατό πρόγραμμα.

4444

Άκουσα και είδα τον Abdel Fattah Al SISI να λέει ότι ο Στρατός έδιωξε τον Μόρσι.

Η Αίγυπτος πρέπει να πάει σε εκλογές. Αυτή είναι η διέξοδος.

Όσο αφορά το Σύνταγμα και τα άρθρα του, αυτά θα πρέπει να κατοχυρωθούν με δημοψήφισμα, όπου τουλάχιστον το 60% θα πει ναι και η συμμετοχή θα είναι πάνω 50%.

Απλά πράγματα. Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για την Αίγυπτο.

4444

http://olympia.gr/2013/07/07/%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BC/

Την αποκάλυψη την έκαναν χθες τα “Παραπολιτικά” που βέβαια δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζουν το εμετικό και συκοφαντικό άρθρο του “συγκροτήματος”.

Εγκαλούσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου που έκανε πολιτειακούς παράγοντες από την πίσω πόρτα τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα…

Τώρα έχουμε τον πρωθυπουργό να φέρνει τον Ψυχάρη στο Μαξίμου και αμέσως μετά τα “ΝΕΑ” να ανακαλύπτουν τους ιπτάμενους δίσκους του Καμμένου και τα μνημόνια του… Καραμανλή!
Εντύπωση επίσης προκαλεί η μηδενική αντίδραση της κυβέρνησης για το εμετικό άρθρο των Νέων, παρόλο που στην κυβέρνηση Καραμανλή ήταν υπουργός ο Σαμαράς!

Γεγονός πρωτοφανές αφού ο νυν πρωθυπουργός ήταν ο μόνος που είχε κατηγορηθεί για ρουσφετολογικές προσλήψεις στα μουσεία όταν ήταν υπουργός πολιτισμού, γεγονός μάλιστα που είχε φέρει στην βουλή ο κ. Λαμπρόπουλος και ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του Ρακιντζή!

Εάν συνεχιστεί λοιπόν η σιωπή Σαμαρά, σημαίνει ενοχή ή συνενοχή.

Το δημοσίευμα από το exofitsio: Η επίθεση του συγκροτήματος –Τα Νέα-εναντίον του Κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του με ψεύδη συκοφαντίες και λάσπη επειδή είδε το Μαξίμου ότι ο πρώην πρωθυπουργός ισχυροποιείται στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα διαπίστωσε ότι η στροφή της συγκυβέρνησης σε συνδυασμό με την ..Νέα Ελλάδα οδηγεί σε καταστροφή, είχε και την προσυμφωνια της.
Διότι τι άλλο συμπέρασμα βγάζει κανείς όταν δυο ημέρες πριν από το δημοσίευμα των Νέων ,ο Σταύρος Ψυχάρης όπως αποκαλύπτουν τα ΠΑΠΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (σελίδα 15 του ένθετου) είχε συνάντηση μιάμισης ώρας με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Ψυχάρης έθεσε το ζήτημα της υποψηφιότητας του υιού του Ανδρέα Ψυχάρη για τον δήμο της Αθήνας… Απορία; Δηλαδή εάν ήθελε τον Ανδρέα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πιθανότατα να κοινοποιούσε τον Καραμανλή…

Σχόλιο: Όπως έχω γράψει επανειλημμένα, δεν υπάρχουν έγκυρες εφημερίδες ή δημοσιογράφοι.

Ο ΔΟΛ με τα θαλασσοδάνεια θα έπρεπε να βάλει κανονικά λουκέτο. Όμως τράπεζες όπως η ALPHA και η Πειραιώς τον δανείζουν. Δικά μας λεφτά.

Φυσικά ο Ψυχάρης, όπως και ποιο πριν ο Λαμπράκης, συναντά τον έκαστο πρωθυπουργό και μετά βάζει τους «δημοσιογράφους πληρωμένους «φονιάδες», να γράφουν άρθρα για να σπιλώνουν καριέρες και υπολείψεις. Πολλές φορές έχει γίνει αυτό στο παρελθόν.

Αυτό φυσικά δε το κάνει μόνο ο ΔΟΛ, το κάνουν πολλοί που ζουν από το κρατικό χρήμα και τα μονοπώλια ή καρτέλ.

Ο ΔΟΛ βέβαια, δεν είναι πλέον αξιόπιστος. Οι εφημερίδες του είναι της πλάκας. Ο Ψυχάρης της χρησιμοποίει για τα προσωπικά του συμφέροντα. Για το παραδάκι.

Για την στήριξη που πρόσφερε ο Ψυχάρης στον Σημίτη, έγινε διοικητής του Άγιου Όρους. Επίσης έκανε το γιο του Βουλευτή.

Αυτοί που αγοράζουν τις εφημερίδες του ΔΟΛ, συνεχώς, θα πρέπει να ξέρουν γιατι τις αγοράζουν. Για τις προσφορές ή γιατί πιστεύουν κάτι άλλο.

Αν κάποιος μου πει, ότι εγώ τις αγοράζω για τις προσφορές, θα τον καταλάβω. Αν μου πει γιατί είναι σοβαρές! Θα με πιάσουν τα γέλια. Θα του πω: πήγαινε από εδώ ρε καημένε.

4444

06/07/2013

4444

Έβαλα καινούριο δίσκο στον Η/Υ. Το είχα προγραμματίσει πριν από 2 χρόνια.

Οι τιμές έπεσαν και έτσι έβαλα έναν 500άρι.

Ο πρώτος που έχω είναι τεχνολογίας ide. Δηλαδή ξεπερασμένος πλέον. Ο καινούριος είναι Sata.

4444

Advertisements

Posted July 6, 2013 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: