Η δική σου δουλειά είναι να ταυτίσουν το συμφέρον τους, με το δικό σου.   Leave a comment

Η δική σου δουλειά είναι να ταυτίσουν το συμφέρον τους, με το δικό σου.

08/08/2013

4444

BLOOMBERG WASHINGTON POST 01 44 070813 (1)

4444

BLOOMBERG TRISH NSA SPYING KIT 01 44 070813

4444

http://www.bankwars.gr/2013/08/%CE%95%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%86%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%9D%CF%85%CF%87%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84/

Είναι συνήθως άνεργοι ή συνταξιούχοι που πληρώνονται 100 ευρώ κάθε φορά που συλλαμβάνονται ως “υπεύθυνοι καταστήματος” προκειμένου να οδηγηθούν στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ το “αφεντικό” είναι… εξαφανισμένο. Ο λόγος για τους “αυτοφωράκηδες”, τους γνωστούς… υπαλλήλους για τα δικαστήρια που διαθέτει ο “κόσμος της νύχτας”.

Το προφίλ του “αυτοφωράκια” δεν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά – μπορεί να είναι κάποιος “φουσκωτός”, που εκτελεί και ρόλο προστασίας στο μαγαζί, κάποιος διαζευγμένος που προσπαθεί να εξασφαλίσει επιπλέον εισόδημα για να πληρώσει διατροφή ή ακόμη κι ένας συνταξιούχος, που θέλει να συμπληρώσει την πενιχρή – ενίοτε – σύνταξή του. Ακόμη και απότακτους αστυνομικούς συναντούν οι πρώην συνάδελφοί τους, κατά τη διάρκεια εφόδων, ως “υπεύθυνους καταστήματος”.

Το νυχτοκάματο κυμαίνεται στα 40 με 50 ευρώ, απλώς για να κάθεσαι… περιμένοντας τη σύλληψη. Συνήθως όμως, “για να μην πηγαίνουν τσάμπα τα λεφτά του αφεντικού, κάνεις και κάτι άλλο…” όπως λένε οι γνωρίζοντες τον χώρο της νύχτας.

Το σίγουρο είναι ένα: αν γίνει έφοδος από κάποια υπηρεσία και ρωτήσουν ποιός είναι ο υπεύθυνος καταστήματος, ο “αυτοφωράκιας” είναι υποχρεωμένος να απαντήσει “εγώ”. Και, βέβαια, να συλληφθεί για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Σε αυτή την περίπτωση θεωρείται… τυχερός, γιατί το “μπόνους” διανυκτέρευσης στα κρατητήρια είναι 100 ευρώ. “Κάτι να φας, κάτι να πιείς, κάτι να ταλαιπωρηθείς και αν δεν πάρεις αναβολή στο δικαστήριο, να λερώσεις το ποινικό σου μητρώο…” τονίζουν οι δικηγόροι που τους υπερασπίζονται στα Αυτόφωρα και συνήθως είναι έμπιστοι των επιχειρηματιών.

Γι’ αυτό και η σταδιοδρομία στον χώρο είναι σχετικά βραχύβια. Οι φάτσες των “αυτοφωράκηδων” στα μαγαζιά της νύχτας αλλάζουν συχνά. Άλλωστε, όπως λένε και οι ίδιοι οι δικηγόροι, “πόσες καταδίκες κι αναστολές να πάρεις στα δικαστήρια;”.

Αν όμως είσαι καλός, ο “κόσμος της νύχτας” ξέρει να ανταποδίδει. Κάπου τους… βολεύει – “ήταν αυτοφωράκιας στο τάδε μαγαζί ο Μπάμπης παιδιά. Ξηγημένο παλικάρι. Υπάρχει καμιά θέση στις μάρκες;”…

4444

Αυτή την εβδομάδα μου τηλεφώνησαν δυο φορές από την Cyta. Τους είπα ότι είμαι είδη συνδρομητής. Έχω συμβόλαιο.

Με ρώτησαν αν είμαι ευχαριστημένος. Τους είπα ναι.

Πληρώνω 18 ευρώ το μήνα, έχω διαδίκτυο σε ονομαστική ταχύτητα 4 mb και δωρεάν τηλέφωνα. Για τα χρήματα που δίνω, μια χαρά είμαι.

4444

http://www.bankwars.gr/2013/08/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%A4%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BB%CF%82-%CE%9D%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CE%8C%CF%87%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%BB%CE%B9%CF%84/

Ο κ. Τσαρλς Νταλάρα επανέρχεται με κριτική και προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα. Προτείνει επενδυτικό ταμείο για χώρες του Νότου και καταγγέλλει τη βραχυπρόθεσμη πολιτική λιτότητας.

«Εάν η Ευρώπη με την ουσιαστική συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν πρόθυμη να διαθέσει 15 μέχρι 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για επενδύσεις, η οικονομία της χώρας θα είχε πραγματική ευκαιρία να σταθεροποιηθεί», τονίζει ο κ. Νταλάρα. «Οι επενδύσεις θα πρέπει να πάνε χέρι-χέρι με επείγοντα μέτρα απορρύθμισης, περισσότερης διαφάνειας, μεταρρύθμισης των φορολογικών δομών και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ», λέει ο Νταλάρα. Εκείνο το οποίο τον εκπλήσσει είναι ότι, παρά τα όσα λέγονται κατά καιρούς από χώρες της Β. Ευρώπης, οι Ελληνες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το ευρώ. Και καταλήγει στην εκτίμηση ότι είναι λάθος η εντύπωση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση εκτός από τη λιτότητα.

«Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας παραιτήθηκαν σε ένα εθελοντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους από το 70% και πλέον των απαιτήσεών τους. Με αυτόν τον τρόπο συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίλυση του χρηματοπιστωτικού προβλήματος», υποστηρίζει ο κ. Τσαρλς Νταλάρα. «Πριν επιβαρύνει κάποιος τους δημόσιους πιστωτές θα πρέπει να ρίξει το βάρος στο ερώτημα πώς θα δημιουργηθούν ανάπτυξη και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα», υπογραμμίζει ο Αμερικανός εμπειρογνώμων.

Ο κ. Νταλάρα επισημαίνει ότι, αν εξαιρέσει κάποιος περιόδους πολέμου, δεν υπήρξε στο παρελθόν άλλη χώρα που να βίωσε μείωση στην οικονομική της απόδοση σε ποσοστό 25%. «Όσο καιρό οι Έλληνες δεν βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που δεν αποδέχονται χωρίς αντίδραση κάθε μεταρρύθμιση», σημειώνει.

4444

http://www.bankwars.gr/2013/08/%CE%A0%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%97-%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7/

Σύμφωνα με την Societe Generale, η Ευρωζώνη στην τρέχουσα συγκυρία εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Κατά τον οίκο, η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα προβληματικό εμπορικό ισοζύγιο, αφού οι εισαγωγές παραμένουν περισσότερες από τις εξαγωγές.

Όπως σημειώνει στη συνέχεια ο οίκος, το αμερικανικό δολάριο έχει την τάση να υποχωρεί, κάθε φορά που η κεντρική αμερικανική τράπεζα προχωρά σε επιθετική ποσοτική χαλάρωση.

Εστιάζοντας ο οίκος στην Ευρωζώνη, διαπιστώνει τα εξής: Η ΕΚΤ δεν έχει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων στην τρέχουσα συγκυρία, καθώς πλησιάζουν οι κρίσιμες γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως οι επενδυτές δεν θα αποφασίσουν εύκολα να προβούν σε long τοποθετήσεις όσον αφορά στο ευρώ. Ειδικότερα, οι αναλυτές της Societe Generale συστήνουν τα εξής προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα:

Πωλήσεις ευρώ στα επίπεδα μεταξύ των 1,3420 και των 1,3630 δολαρίων, με στόχο την υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος στα επίπεδα των 1,25 δολαρίων στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2013.

Σχόλιο: Για να δούμε αν θα επαληθευτεί και πόσο. Αν το Ευρώ δεν ξεπεράσει το 1,3630, θα έχει επαληθευτεί το όριο προς τα πάνω.

4444

GREEK CDS
Ο Σαμαράς θέλει να κάνει εκλογές και ανησυχεί ο Πάστορας της διαπλοκής, Κουβέλης.
Ο Σαμαράς ξέρει, ότι για να διασωθεί, πρέπει να πάει σε εκλογές.
Ο ιστορικός χρόνος είναι πυκνός.
Θα έχει μεγάλη πλάκα να δούμε τον Πάστορα της Διαπλοκής, Κουβέλη, να ζητά αλλαγή πρωθυπουργού.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1850175

Της Ρούλας Σαλούρου

Διαδικασίες εξπρές, για κατασχέσεις σε περίπτωση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ προβλέπει η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Οι κατασχέσεις θα ξεκινούν εντός 50 ημερών, από την στιγμή που λήξει η εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Σύμφωνα με την απόφαση επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τα οποία μπορούν να λαμβάνονται σε χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα και είκοσι μέρες.

Στόχος της λειτουργίας του ΚΕΑΟ είναι να εισπράττονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές με ενιαίο τρόπο. Για το λόγο αυτό, θεσπίζεται η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής που θα είναι κοινή η μορφή της για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Το ΚΕΑΟ αναλαμβάνει μόνο ληξιπρόθεσμες οφειλές που είναι πάνω από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που ο οφειλέτης έχει περισσότερες από μία οφειλές στον ίδιο ασφαλιστικό οργανισμό, αυτές αθροίζονται και διαβιβάζονται στο ΚΕΑΟ εφόσον συνολικά υπερβαίνουν το παραπάνω ποσό.

Το ΚΕΑΟ αναλαμβάνει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ. Ήδη από την 1η Ιουλίου έχουν μεταβεί στο Κέντρο όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, ενώ μέχρι 1.1.2014 θα πρέπει να μεταφερθούν και όσες δημιουργήθηκαν στο ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες και αυστηρές.

Αναλυτικά, τα βήματα είναι τα εξής:

Συντάσσεται και αποστέλλεται στο ΚΕΑΟ η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής, εντός του επόμενου μήνα από τη λήξη της εμπροθέσμου καταβολής και όχι πέραν των 6 μηνών από την ημερομηνία που κατέστησαν καθυστερούμενες οι οφειλές. Μέσα σε ένα μήνα από την έκδοσή της από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής διαβιβάζεται αυτοματοποιημένα στη βάση δεδομένων του ΚΕΑΟ και αποδίδεται μοναδικός αριθμός. Με την απόδοση μοναδικού αριθμού η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής καθίσταται νόμιμος εκτελεστός τίτλος. Αυτοματοποιημένα μέσω ειδικού προγράμματος θα γίνεται ο διαχωρισμός των οφειλών σε άμεσα εισπράξιμες και μη. Το ΚΕΑΟ ενημερώνει τον οφειλέτη για την οφειλή (τηλεφωνικά, με επιστολή, με sms, ή μέσω e-mail), και εφόσον αυτός δεν ανταποκριθεί, αποστέλλεται ατομική ειδοποίηση. Στην ατομική ειδοποίηση προβλέπεται προθεσμία 20 ημερών στον οφειλέτη να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή. Η ατομική ειδοποίηση αποστέλλεται εντός μηνός από την ημερομηνία που διαβιβάστηκε η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής στο ΚΕΑΟ. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας και εφόσον ο οφειλέτης δεν προχωρήσει σε εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής, οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ ξεκινούν τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης κατά ΚΕΔΕ.

Προσοχή: Σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας είσπραξης των οφειλών, ο οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Αν η οφειλή βρίσκεται στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η ρύθμιση γίνεται από τα Ταμεία ενώ μετά τη διαβίβαση στο ΚΕΑΟ, η ρύθμιση οφειλών γίνεται από το ΚΕΑΟ.

Αντιδράσεις για τα… μπιλιετάκια στον ΟΑΕΕ

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις επιστολές που ήδη, η διοίκηση του ΟΑΕΕ έχει αποστείλει σε περισσότερους από 350.000 έμπορους και ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστούν στον Οργανισμό.

Με επιστολή της προς τον Γιάννη Βρούτση η ΓΣΕΒΕΕ αφού εκφράζει την έντονη έκπληξή της για την κίνηση αυτή, επισημαίνει ότι δεν μπορεί να αποτελεί λύση η αποστολή εγγράφου όπως το παραπάνω και η διατύπωση απειλών για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων. Καλεί μάλιστα τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει, για να σταματήσει η αποστολή τέτοιων εγγράφων και να αναζητηθεί άλλη λύση προς όφελος του Οργανισμού και των ασφαλισμένων του.

Σχόλιο: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα σας γαμησουν, θα σας νοικοκυρέψουν. Έχει μεγάλη πλάκα. Οι νοικοκύρηδες έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, ψήφησαν το 2012 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για να γλυτώσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σίδερα της φυλακής, το 2013 είναι για τους νοικοκύρηδες!!!!

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1849449

Του Brendan Greeley

Τα οικονομικά μοντέλα κάνουν τον Roman Frydman να σκέφτεται τα χρόνια της νιότης του στην κομμουνιστική Πολωνία. Όταν έφτασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ως μεταπτυχιακός φοιτητής στη δεκαετία του 1970, λέει, «η ιδέα της τελειότητας της αγοράς ακουγόταν σαν το πλατωνικό ιδανικό ενός κεντρικού σχεδιαστή”. Ο Frydman σήμερα διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ίδρυσε επίσης το Project Syndicate, μια ηλεκτρονική συλλογή ακαδημαϊκών σχολίων, συχνά επικριτικών για τα επικρατούντα οικονομικά.

Τον περασμένο Ιούνιο, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει μια πολωνική έκδοση του site, ο Frydman επεσήμανε ότι οι χώρες όπως η Πολωνία με λιγότερο ανεπτυγμένες χρηματοπιστωτικές αγορές είχαν αποφύγει τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης. «Τυχεροί καθυστερημένοι», τους αποκάλεσε.

Οι «καθυστερημένοι» δεν έκαναν χρήση των χρηματοοικονομικών εργαλείων –των παράγωγων, για παράδειγμα – που απέτυχαν τόσο θεαματικά το 2008.

Η ιδιαίτερα πολύπλοκη και εξειδικευμένη διαμόρφωση των τιμών των παραγώγων στηρίζεται σε κάποιο είδος μοντέλου, το οποίο με τη σειρά του κάνει την εξής υπόθεση: ότι η μεταβλητότητα μπορεί να μετρηθεί και ότι είναι σταθερή.

Πριν από την κρίση, οι αγορές δεν είχαν ποτέ φρικάρει για τόσο μεγάλο διάστημα, ώστε μία ολόκληρη σχολή σκέψης είχε καταλήξει να βασίζεται σε μία εντελώς λανθασμένη πεποίθηση, ότι οι αγορές δεν θα φρικάρουν ποτέ ξανά.

Η κριτική του Frydman για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία δεν είναι καινούργια. Στην ομιλία του τον Ιούνιο, στόχος του ήταν μια μεγαλύτερη λεία.

«Δεν νομίζω ότι η οικονομική κρίση θα πρέπει να θεωρηθεί ως η αποτυχία του καπιταλισμού», είπε, «Αντ΄αυτού, θα ήθελα να φορτώσω ένα σημαντικό μέρος της ευθύνης στους οικονομολόγους».

Σε ένα δοκίμιο για το Project Syndicate πέρυσι, ο Dani Rodrik, οικονομολόγος που διδάσκει στο Institute for Advanced Study στο Πρίνστον, υποστήριζε ότι είναι πάρα πολύ απλοϊκή η σκέψη ότι η πολιτική έχει να κάνει μόνο με την εξουσία. Οι ιδέες είναι σημαντικές. Ο ισχυρός υιοθετεί τις ιδέες που τον ικανοποιούν περισσότερο, αλλά αυτές οι ιδέες προέρχονται από κάπου. Απόσπασμα από το δοκίμιο του Rodrik:

Στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, έγινε της μόδας για τους οικονομολόγους να επικρίνουν τη δύναμη των μεγάλων τραπεζών.

Επειδή οι πολιτικοί βρίσκονται στις τσέπες των οικονομικών συμφερόντων, υποστήριζαν, το κανονιστικό περιβάλλον επέτρεψε σε αυτά τα συμφέροντα να αποκομίσουν τεράστια οφέλη με τεράστιο κοινωνικό κόστος.

Αλλά αυτό το επιχείρημα παραβλέπει με βολικό τρόπο το νομιμοποιητικό ρόλο που παίζουν οι ίδιοι οι οικονομολόγοι.

 Ήταν οι οικονομολόγοι και οι ιδέες τους που το έκαναν καθόλα σωστό για όσους χαράσσουν πολιτική αλλά και για τις ρυθμιστικές αρχές να πιστεύουν ότι αυτό που είναι καλό για την Wall Street είναι καλό για τον κόσμο”.

Οι οικονομολόγοι δεν είναι απλοί παρατηρητές. Είναι δράστες.

Η ταινία Inside Job το έθιξε λίγο αυτό, δείχνοντας τη σύνδεση μεταξύ των χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων και των ακαδημαϊκών που πληρώνονται από αυτές. Το 2012, η ​​American Economic Association υιοθέτησε έναν κανόνα αποκάλυψης (disclosure standard) που έχει σχεδιαστεί με σκοπό την αποκάλυψη τυχόν συγκρούσεων συμφερόντων.

Αλλά δεν είναι αυτό που λένε οι Rodrik και Frydman. Οι οικονομολόγοι δεν φθείρονται από την εξουσία. Οι οικονομολόγοι απλά σφάλλουν.

Ο Frydman ονομάζει την προσέγγισή του «οικονομία της ατελούς γνώσης». Την τελευταία δεκαετία, ομάδες συμπεριφορικών οικονομολόγων αμφισβήτησαν την ιδέα ότι οι παράγοντες της αγοράς είναι ορθολογικοί. Ισχυρίζονται ότι αυτό δεν φτάνει αρκετά μακριά ως σκέψη. Δεν μπορείς να εντάσσεις το συντελεστή της νευρολογίας στα μοντέλα και μετά να μεταβάλεις τις υποθέσεις σου για να περιλάβουν την παράλογη συμπεριφορά. Αυτό, όπως ακριβώς το μοντέλο κεντρικού σχεδιασμού της Πολωνίας όταν ο Frydman ήταν νέος, εξακολουθεί να προϋποθέτει ότι είναι δυνατό κανείς να γνωρίζει τι θα συμβεί. Όμως δεν μπορεί.

Καθώς πλησιάζουμε προς την πέμπτη επέτειο της κατάρρευσης της Lehman, πολιτικοί και επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να αναρωτηθούν δημοσίως τι πήγε στραβά και τι μάθημα έχουν πάρει. Σε αυτή την παρέλαση θα πρέπει να περιληφθούν και οι οικονομολόγοι. Μέσα στον επαγγελματικό τους κύκλο, και ιδιαίτερα στα υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακά προγράμματα που παράγουν διδάκτορες οικονομολόγους για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, οι οικονομολόγοι δεν έχουν ακόμα αντιμετωπίσει μία πολύ δυσάρεστη πιθανότητα. Ίσως δεν ήταν λάθος τα μοντέλα. Λάθος ίσως ήταν η μοντελοποίηση.

Ο Greeley είναι μόνιμος συντάκτης του Bloomberg Businessweek στη Νέα Υόρκη.

07/08/2013

4444

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/media/giati_o_tzef_mpezos_agorase_th_washington_post.2362374.html

Ο Mr Amazon, ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος κατάφερε να ταράξει τα “νερά’ της παγκόσμια δημοσιογραφίας. Έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων αγόρασε μία από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές εφημερίδες των ΗΠΑ, την “Washington Post”.

Ο 19ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και 11ος πιο πλούσιος Αμερικανός, που έφτιαξε την περιουσία των 28 δισεκατομμυρίων του βασισμένος εξ ολοκλήρου στη νέα εποχή του Ίντερνετ, προχώρησε στην αγορά των τίτλων της “Washington Post” και της ιστοσελίδας της, καθώς και τις θυγατρικές της εταιρείας.

Στο “πακέτο” της εξαγοράς συμπεριλαμβάνονται και δύο τυπογραφεία στο Σπρίνγκφιλντ και το Γκέιθεσμπουργκ, όπου τυπώνονται και πολλά φυλλάδια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Η εξαγορά πάντως έγινε εξ ολοκλήρου από τον Μπέζος ως ιδιώτη επενδυτή και δεν εμπλέκεται σε αυτή η εταιρεία Amazon.

Τι προηγήθηκε της εξαγοράς;

Το 1996 η “Washington Post” πέρασε στην ψηφιακή εποχή αποκτώντας τη δική της ιστοσελίδα, ενώ το 2008 αναλαμβάνει ως εκδότρια η εγγονή της Κάθριν Γκράχαμ Κάθριν Γουέιμαουθ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 η κυκλοφορία του ιστορικού και διάσημου τίτλου, όπως και των υπολοίπων εντύπων, έπεσε δραματικά. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας Γκράχαμ, μετά την είδηση για την αγορά της από τον Μπέζος, “η “Washington Post” θα επιβίωνε στην ιδιοκτησία της τρέχουσας εταιρείας και θα ήταν κερδοφόρα στο μέλλον. Εμείς όμως θέλαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από το να επιβιώσουμε…”.

Γιατί όμως ο Τζεφ Μπέζος αποφάσισε να δαπανήσει 250 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τη “Washington Post”;

Οι παρακάτω έξι θεωρίες, μπορούν να ρίξουν λίγο φως στο παρασκήνιο:

1. Οι εφημερίδες είναι οι νέες “αθλητικές ομάδες” για τους δισεκατομμυριούχους. Οι προύχοντες αυτού του πλανήτη σκέφτονται πως μια μέρα θα αφήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο παίρνοντας μαζί τους τα χρήματα τους. Κάπως έτσι, αποφασίζουν σταδιακά να αυξήσουν την επιρροή τους για χάρη της υστεροφημίας τους διεισδύοντας στον χώρο των media.

Ο Τζεφ Μπέζος άλλωστε, όπως σημειώνει το blog launch.co, το οποίο ο Mr. Amazon μαζί με τον όμιλο στον οποίο εντάσσεται είχε προσπαθήσει να αγοράσει, έχει δείξει από το παρελθόν το ενδιαφέρον του για τους μπλόγκερς και τα social media.

2. Κεφάλαιο επιρροή: Ο Μπέζος προσπαθεί να διεισδύσει στη Washington. Το να χρησιμοποιείς μια εφημερίδα για να διαμορφώνεις μια ατζέντα ημερήσιας θεματολογίας, είναι πάντα κάτι το αποδοτικό. Η Washington Post ενδέχεται να του ανοίξει πολλές περισσότερες πόρτες πολιτικών και ακόμα κι αν δεν αποσκοπεί στο να ασκήσει πολιτική επιρροή “A priori”, σίγουρα του δίνεται μια καλή ευκαιρία για να έχει πρόσβαση στους τομείς λήψεις και άσκησης αποφάσεων που αφορούν τόσο τον ίδιο, όσο και την εταιρεία του (βλέπε φορολογία).

3. Μια εφημερίδα που φέρνει τα νέα του Μπέζος κατ΄ευθείαν στο σπίτι σου. Ο Μπέζος αγόρασε την εφημερίδα ως ιδιώτης όπως γράψαμε και παραπάνω. Η Amazon δεν εμπλέκεται πουθενά στην εξαγορά. Η λειτουργία “Subscribe and Save”, δεν υπάρχει εδώ.

Η πληροφορία έρχεται κατ οίκον δωρεάν, σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο και με μικρό αντίτιμο ως προς την έντυπη έκδοση της. Ο νέος ιδιοκτήτης της θέλει να είναι “παρών” στο καθημερινό πρωινό της μέσης αμερικανικής οικογένειας μέσω της εφημερίδας του, η οποία θα τοποθετείται στο ίδιο τραπέζι με τους ανθρώπους στους οποίους θέλει να απευθύνεται σε ημερήσια βάση.

4. Ο Μπέζος θα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Μήπως θα αγοράσει και τη NASA; Ακραίο μεν, όχι όμως και απίθανο. Ο Schwarzenegger άλλωστε έδωσε τον δικό του μυώδη “αγώνα” στον στίβο της πολιτικής, γιατί να μην μπορεί να το κάνει και ο μεγιστάνας της Amazon;

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος έχει εκδηλώσει πάντως μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να ασχοληθεί με την επίλυση άλλων ζητημάτων. Τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής, την καταπολέμηση του καρκίνου, την εξερεύνηση του διαστήματος, το λιώσιμο των πάγων στους Πόλους και την ρομποτική. Οι συναντήσεις του με ανθρώπους της επιστημονικής κοινότητας έχουν ήδη κανονιστεί. Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί, περιμένουν πάντως στη γωνία.

5. Ο Μπέζος ήθελε να μάθει πώς λειτουργεί η δημοσιογραφία. Σενάριο λογικό. Ο ίδιος έχει αποδείξει στο παρελθόν σαν επιχειρηματίας ότι είναι ένας ιδιαίτερα “περίεργος” και ανήσυχος άνθρωπος που θέλει να διευρύνει συνεχώς τους χώρους στους οποίους κινείται και ελέγχει. Ο χώρος των multimedia ήταν μικρός για αυτόν και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν γνώριζε. Κοινώς, τη δημοσιογραφία.

+1. Πρόκληση = προσωπικό στοίχημα = επιτυχία. Ή και αποτυχία. Που στην περίπτωση του δεν θα τον πειράξει και πολύ. Το ενδεχόμενο να αγοράσει κι άλλες εφημερίδες και να φτιάξει τον δικό του όμιλο, είναι σχεδόν απίθανο καθώς δεν έχει εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον.

Για την ώρα, το προσωπικό του στοίχημα είναι να καταφέρει να διευθύνει κάτι εντελώς άγνωστο για αυτόν, έχοντας όμως στο πλάι του τους κατάλληλους ανθρώπους. Και να “σώσει” τον χώρο των έντυπων που έχει πάρει την κάτω βόλτα μετά την κυριαρχία του διαδικτύου, το οποίο βέβαια ο ίδιος ξέρει να ελέγχει με κλειστά μάτια.

Σε επιστολή του, πάντως, για την αγορά της “Washington Post“, ο ίδιος ο Μπέζος αναφέρει ότι οι Αρχές πάνω στις οποίες λειτουργεί η εφημερίδα δεν πρόκειται να αλλάξουν, όμως σίγουρα θα γίνουν αλλαγές, αφού σύμφωνα με τον ίδιο “το Ίντερνετ μεταμορφώνει πολλά στοιχεία της πληροφόρησης”.

Μια σύντομη ιστορία της εφημερίδας:

Η ιστορία της Washington Post ξεκινάει το μακρινό 1877, όμως η πορεία προς την κορυφή ξεκινάει το 1933, όταν την αγοράζει έναντι 825.000 δολαρίων ο τραπεζίτης Γιουτζίν Μέγιερ, κληρονόμοι του οποίου είναι η οικογένεια Γκρέιαμ.

Η εφημερίδα ανέπτυσσε τις δραστηριότητές της καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία όπου ο Φίλιπ Γκρέιαμ και ο Γιουτζίν Μέγιερ κρατούν το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Times Herald.

Η εφημερίδα είχε την τιμή να αποκαλύψει το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ την περίοδο που η Κάτεριν Γκρέιαμ, σύζυγος του Φίλιπ και μητέρα του εικονιζόμενου σημερινού διευθύνοντος συμβούλου Ντόναλντ, βρισκόταν στο τιμόνι της εταιρείας.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Έθνος”, launch.co

Σχόλιο: Ο Κύριος Μπέζος είναι σαφέστατος. Θα κάνει αλλαγές όσο αφορά την εφημερίδα και το internet.

Δηλαδή θα συνδυάσει μια καλή εφημερίδα και τις δυνατότητες που προσφέρει το internet.  

Ο Bezos δεν αγόρασε τυχαία. Έχει πλάνο και θέλει να το δοκιμάσει.

4444

Μην ψηφίζεται ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν βγει, θα σας πάρει τα σπίτια και τις καταθέσεις!
Αυτό έλεγαν οι γαμημένοι της ΝΔ και οι γαμημένοι του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα νεοέλληνα που σου παίρνουν το σπίτι και τις καταθέσεις, τι έχει να πεις;

4444

Ο Σαμαράς έχει υπογράψει. Είναι γλυκιά η εξουσία, έχει και χρήμα, έτσι υπογράφει ο δωσίλογος.
Τα δίνει όλα στην Τρόικα.
Η μόνη λύση είναι, να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, να δούμε τα καινούρια δεδομένα.

4444

BLOOMBERG WASHINGTON POST_S NEWSPAPER 01 05 070813

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63869421

Την πρόθεσή του να ξεκινήσει μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων μέσω Διαδικτύου ανακοίνωσε σήμερα ένας Ρώσος γερουσιαστής, υπέρ του Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές για κατασκοπεία.

Την ιδέα πρότειναν μπλόγκερ και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού τομέα του Διαδικτύου στη Ρωσία, όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο Ρουσλάν Γκατάροφ, επικεφαλής μιας ομάδας εργασίας της άνω βουλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία είναι αρμόδια για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών.

«Είπαν ότι ο κ. Σνόουντεν μπορεί να χρειάζεται χρήματα και ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν», είπε ο Γκατάροφ, διευκρινίζοντας ότι έχει ήδη έλθει σε επαφή με εκπροσώπους του Αμερικανού πληροφορικού, οι οποίοι «ενέκριναν» την ιδέα.

«Ο κ. Σνόουντεν αντιμετωπίζει έλλειψη χρημάτων κι ένας έρανος θα ήταν μια αρμόζουσα» πρωτοβουλία, υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Γκατάροφ ενδέχεται να δημιουργηθεί ένας ειδικός ιστότοπος για τη συγκέντρωση χρημάτων τόσο από τη Ρωσία, όσο και από το εξωτερικό.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας θέλουν επίσης να υποστηρίξουν τον κ. Σνόουντεν (. . .). Πολλά πρόσωπα έχουν εκφράσει την ειλικρινή τους συμπάθεια» στο πρόσωπό του, πρόσθεσε.

Χθες, ο Γκατάροφ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να προτείνει στον Σνόουντεν να συνεργαστεί με την ομάδα εργασίας της οποίας προεδρεύει στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ρώσων πολιτών.

Ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ έλαβε την 1η Αυγούστου προσωρινό άσυλο στη Ρωσία, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της αμερικανικής κυβέρνησης, και βρίσκεται πλέον «στο ρωσικό έδαφος», σε μια «ασφαλή» τοποθεσία, σύμφωνα με έναν ρώσο δικηγόρο.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63869241

Βλέποντας την ύφεση να χτυπάει τη δική της πόρτα, η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας άφησε τα προγράμματα σκληρής λιτότητας για τον αμαρτωλό Νότο και αποφάσισε να περιλάβει αναπτυξιακά μέτρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό της χώρας της για το 2014.

Η πάλαι ποτέ «σιδηρά» σύμμαχος της Ανγκελα Μέρκελ, Γιούτα Ουρπιλάινεν, ανέκρουσε πρύμναν στα περί λιτότητας όταν είδε ότι οι εξαγωγές της Φινλανδίας έχουν πληγεί σημαντικά και διαπιστώνοντας ότι νέες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ίσως πλήξουν την ιδιωτική κατανάλωση και στη συνέχεια την οικονομία συνολικά.

Η Ουρπιλάινεν έχει να υπερασπιστεί το ΑΑΑ της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας της και κρίνει ότι αυτή είναι η πιο σίγουρη οδός.

Αρκετοί κορυφαίο Φινλανδοί οικονομολόγοι συμφωνούν μαζί της, υποστηρίζοντας ότι σε καιρούς κρίσης το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να λαμβάνει και λιγότερο συμβατικά μέτρα.

Αντιδράσεις
Δεν συμφωνούν όμως όλοι με την απόφαση της Ουρπιλάινεν να κάνει στροφή 180 μοιρών.

Ο πρόεδρος της χώρας, Σαουλί Νινιστό, σχολίασε ότι κίνητρα που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό δεν θα σώσουν την οικονομία. «Τέτοια κίνητρα δεν θα βελτιώσουν την παγκόσμια οικονομία και η Φινλανδία εξαρτάται από αυτήν. Θα έπρεπε να δούμε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και απλά να παραδεχτούμε ότι ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας» πρόσθεσε.

Εναντίον των κρατικών δαπανών με στόχο την τόνωση της οικονομίας τάχθηκε και ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών, Χάνου Μάκινεν.

«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει και δεν θα λύσει τίποτα. Είναι εύκολο να επικεντρώνεσαι στα βραχυπρόθεσμα προβλήματα και να βρίσκεις προσωρινές λύσεις» συμπλήρωσε με νόημα.

Η Ουρπιλάινεν, πάντως, φαίνεται ότι έχει καταφέρει να περάσει τη δική της γραμμή μεταξύ των αξιωματούχων του υπουργείου που θα παρουσιάσουν τον νέο προϋπολογισμό αύριο.

Σχόλιο: Αυτό που δε λέει το άρθρο, είναι ότι η Φιλανδία κυβερνάται από Φιλανδούς και όχι προδότες και νταβατζιδες όπως γίνεται στην Ελλάδα.

Στην Φιλανδία οι άνθρωποι έχουν λογική.

Για ρωτήστε τους, να σας πουν για το φορολογικό τους σύστημα.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1849526

Ο τέως “ηγέτης” του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στην Κύπρο. «Από πολιτικής άποψης, φυσικά και είναι δυνατό να γίνει αυτό, λόγω του εντοπισμού υδρογονανθράκων», δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή».

Ο κ. Ταλάτ χαρακτήρισε τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη «αρκετά γενναίο» για να καταλήξει σε συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, ενώ δήλωσε ότι ο Τουρκοκύπριος “ηγέτης”, Ντερβίς Έρογλου, προτιμά τη διχοτόμηση. Επίσης, είπε ότι οι προτάσεις Χριστόφια δεν ήταν «γενναιόδωρες».

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συζήτησης για επιστροφή της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι προέχει μια συνολική λύση. Σε σχέση με το ζήτημα του διορισμού συνομιλητών για το κυπριακό, ο κ. Ταλάτ τάχθηκε κάθετα εναντίον, λέγοντας ότι αυτό υποβαθμίζει τη σημασία του κυπριακού προβλήματος.

Σχόλιο: Οι Τούρκοι είναι για γέλια. Η επέμβαση που έκαναν οι Τούρκοι το 1974, ήταν για γέλια. Επέτυχε γιατί στην ουσία δεν υπήρχε αντίσταση.

Ο Ιωαννίδης ήταν σχιζοφρενής προδότης.

Ο Καραμανλής που ήρθε, ήταν αδύναμος σε τέτοια θέματα.

Όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου, είχε στείλει την Μεραρχία στην Κύπρο, οι Τούρκοι δεν έβγαλαν κιχ, ούτε έκαναν τίποτα.

Η επέμβαση των Τούρκων το 1974 ήταν για γέλια.

Μόνο όταν η Ελλάδα έχει προδότες ως κυβέρνηση, μπορείς να νικήσεις. Αυτά είναι γνωστά και τεκμηριωμένα.

Το 1974, στο Αιγαίο καταρρίφτηκαν τουρκικά αεροπλάνα. Τι να γράφουμε τώρα;

Με άλλη ηγεσία, το 1974 είναι μια μεγάλη νίκη των Ελλήνων. Δυστυχώς προδότες.

Μπορεί η Κύπρος να ήταν μακριά, αλλά το Αιγαίο είναι κοντά. Θα μπορούσε δηλαδή η Ελλάδα να κόψει το βήχα των Τούρκων μια και έξω.

Ότι και να γράψω, δεν έχει νόημα.

Όταν η ηγεσία είναι προδότες, τον καλύτερο στρατό να έχεις, δεν μετρά.

Πρώτα προηγείται η Στρατηγική Σκέψη και μετά όλα τα άλλα.

Με απλά λόγια, μια οργανωμένη Κύπρο, δεν φοβάται την Τουρκία.

Το Ισραήλ νίκησε τους Άραβες, γιατί είχε καλύτερη στρατηγική σκέψη και ήταν οργανωμένο.

Αυτοί που υποστηρίζουν το Ισραήλ, συνήθως έχουν πολύ καλή, στρατηγική σκέψη.

Αν ο Ερντογάν υποστεί Στρατιωτική ήττα, θα χάσει σε δημοτικότητα.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1848065

Του John Tozzi

Η διάδοση και εξάπλωση της λεγόμενης οικονομίας του μοιράσματος έχει γίνει μια δύσκολη υπόθεση. Όταν μόνο λίγοι άνθρωποι υπενοικιάζουν τα περισσευούμενα δωμάτιά τους ή χρεώνουν τους συναδέλφους τους για τη διαδρομή μέχρι τη δουλειά, είναι απίθανο να υποβληθούν σε έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές, ακόμη και αν τυπικά παραβαίνουν το νόμο.

Όμως, όσο περισσότερο εξαπλώνεται αυτή η δραστηριότητα τόσο περισσότερο υποπίπτει στην αντίληψη του κράτους.

Από πέρυσι, η Airbnb κατέγραψε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο για κάθε έξι δωμάτια σε κανονικά ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη, και ορισμένοι οικοδεσπότες, όπως ήταν επόμενο, βρέθηκαν σε μπελάδες.

Μια νέα μη κερδοσκοπική οργάνωση θέλει να διοχετεύσει σε ένα ενιαίο όργανο τη συλλογική φωνή των οικοδεσποτών Airbnb, οδηγών RelayRides, των TaskRabbits και των υπολοίπων παρόμοιων οντοτήτων.

Η Peers, η σύσταση της οποίας ανακοινώθηκε στις 31 Ιουλίου, στοχεύει στη διάδοση και εξάπλωση της επιχείρησης του να μοιράζεσαι και στην προστασία της με κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο.

Δεν εκπροσωπεί τις εταιρίες, αλλά τους μεμονωμένους χρήστες τους, λέει η εκτελεστική διευθύντρια Natalie Foster, που στο παρελθόν ήταν μία εκ των ιδρυτών της προοδευτικής ομάδας υπεράσπισης Rebuild the Dream και εργάστηκε για την προεδρική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα.

“H Peers είναι μια οργάνωση από και για τους συμμετέχοντες στην οικονομία του να μοιράζεσαι”, είπε στους δημοσιογράφους σε μία τηλεδιάσκεψη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι αμέτοχες.

Σχεδόν καμία εικοσαριά από αυτές έχουν εγγραφεί ως «εταίροι» για να προωθήσουν την Peers στους χρήστες τους.

Η Foster λέει ότι, ωστόσο, η Peers δεν κερδίζει χρήματα από τη δραστηριότητα του μοιράσματος.

Η χρηματοδότησή της προέρχεται από τα μέλη, τα ιδρύματα και τα άτομα που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά προς το παρόν η οργάνωση δεν ανακοινώνει δημόσια τους χορηγούς της.

Και ενώ η Foster λέει ότι η Peers θα προωθήσει την υπόθεση της «έξυπνης νομοθεσίας», στόχος είναι να βοηθήσει τα ίδια τα μέλη της να οργανωθούν. «Δεν είμαστε μια οργάνωση λόμπι», λέει.

Οι φίλοι των υπηρεσιών μοιράσματος παρουσιάζουν μία ιδανική εικόνα του πως οι άνθρωποι συνάπτουν ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις όταν συναντούν ταξιδιώτες της Airbnb ή συνεπιβάτες σε ένα αυτοκίνητο.

Το μοίρασμα δίνει τη δυνατότητα σε κοινότητες ανθρώπων να γίνουν πιο αυτάρκεις και να μειώσουν την κατανάλωση και τα σκουπίδια τους, μας λένε.

«Παρά τις πολιτιστικές και οικονομικές διαφορές, το κοινό κίνητρο για το οποίο μιλούν οι άνθρωποι που τους οδηγεί στο να κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών είναι η απόκτηση δύναμης», λέει η Rachel Botsman, συγγραφέας του What’s Mine Is Yours: How Collaborative Consumption Is Changing the Way We Live, η οποία συμμετείχε επίσης στην τηλεδιάσκεψη.

Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια.

Άλλα όπως έγραψα την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το EatWith, μια εταιρεία που βοηθά τους μάγειρες να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε εστιατόρια, το μοίρασμα είναι κατά κάποιο ένα μη κυριολεκτικός όρος αφού υπάρχουν χρήματα τα οποία αλλάζουν χέρια και άνθρωποι που πουλούν υπηρεσίες ή εκμισθώνουν περιουσιακά στοιχεία. Εκτός συστήματος ορολογίας TED, αυτό ονομάζεται εμπόριο.

Οι υφιστάμενοι νόμοι, που έχουν δημιουργηθεί κατά κύριο λόγο για τις εμπορικές συναλλαγές που αφορούν τις επιχειρήσεις, μπορεί να μην είναι κατάλληλοι για τις μεταξύ ιδιωτών συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο μιας αγοράς του μοιράσματος.

Ο συντονισμός των νέων μεθόδων μέσω των οποίων οι άνθρωποι συναλλάσσονται μεταξύ τους με τους παλιούς κανονισμούς είναι μια διαδικασία που θα συμβεί στα επόμενα χρόνια, στη μία πόλη μετά την άλλη.

Έχοντας από κοντά τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτή την οικονομία του μοιράσματος κάνει τα μέλη της Peers πιο αποτελεσματικά στην προσπάθειά τους.

Η οικογένεια που μισθώνει ένα δωμάτιο στην Airbnb είναι μια πολύ πιο συμπαθητική φωνή από ό,τι η ίδια η εταιρεία, η αξία της οποίας αποτιμήθηκε σε 2,5 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο.

Επιχειρηματίες και επενδυτές σπεύδουν να ανακαλύψουν την επόμενη Airbnb. (Τι θα είναι; Σκάφη; Χώροι στάθμευσης; Σκυλιά;)

Το μοίρασμα, όπως φαίνεται, γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση.

Και κανείς δεν έχει μεγαλύτερο συμφέρον στο να υπάρχει ένα διαχειρίσιμο κανονιστικό πλαίσιο από τις ίδιες εταιρείες που μεσιτεύουν για τις συναλλαγές μεταξύ των μερών.

Ο Tozzi είναι ανταποκριτής του Bloomberg Businessweek στη Νέα Υόρκη.

Σχόλιο: Μου αρέσει η Ιδέα. Είναι πολύ καλή. Δημιουργεί εισόδημα και φέρνει θέσεις εργασίας. Δημιουργεί εισόδημα στις χαμηλές τάξεις. Επίσης διαχέει την γνώση.

4444

http://www.denverpost.com/nationworld/ci_23803098/family-dynasty-gives-up-washington-post?source=rss

WASHINGTON—The newspaper forever known for Deep Throat and the unraveling of a presidency had a quieter distinction, too: a family’s ownership through thick and thin, seemingly as immutable as the Washington Monument.

But just as an earthquake cracked the tower of stone, the ground now has shifted for The Washington Post.

Facing questions about the future of the newspaper business “to which we have no answers,” Don Graham, whose grandfather bought the paper at a 1933 bankruptcy sale, announced to staff Monday that the paper had been sold to Amazon founder Jeff Bezos, closing the book on the storied paper’s history as a family dynasty after seven straight years of declining revenue.

It’s another watershed moment for an institution that first published in 1877, with a circulation of 10,000, bounced among owners both Democrat and Republican in its young life and encountered near-death experiences along the way.

Then Eugene Meyer, a California investor and member of the Federal Reserve, took the reins in the midst of the Depression, burnishing the paper’s reputation and tripling its circulation before handing control in the 1940s to son-in-law, Philip L. Graham, a brilliant, brooding and mercurial figure who killed himself with a shotgun at his Virginia farm in 1963.

Control fell to his widow, Katharine Graham. And it was she who stirred the full fury of all the president’s men when young reporters Bob Woodward and Carl Bernstein began unwrapping the Watergate saga that would destroy Richard Nixon’s presidency—and inspire legions to take up investigative journalism for years ahead.

In one landmark revelation, the paper published a front-page story describing the 1972 burglary at Democratic headquarters at the Watergate offices as part of a massive campaign of spying and sabotage directed by White House officials and members of Nixon’s re-election committee.

As told in Graham’s memoir, “Personal History,” then-Attorney General John Mitchell, one of the implicated officials, let out a “primal scream” when told the story was coming, followed by an obscenity that The Post cleaned up for its readers. Graham, the amended quote read, is “gonna get caught in a big fat wringer.” Nixon himself vowed The Post “is going to have damnable, damnable problems out of this one.” Ultimately, he did.

Before the cascade of Watergate reporting and throughout that episode, The Post was—as it remains—in pitched competition as a voice of national influence with The New York Times, still a survivor in the dwindling list of powerful family-owned organs.

In 1971 The Times, then The Post published explosive stories on the leaked Pentagon Papers, revealing the government’s lies about the Vietnam War. Both fought attempts to suppress publication of the material. The case led to a First Amendment victory in the Supreme Court and a Pulitzer Prize for The Times one year before The Post won honors for its Watergate scoops.

In 2008 alone, the paper won six Pulitzers, recognized for exposing mistreatment of wounded veterans at Walter Reed Hospital, for its Virginia Tech massacre coverage, its series on private security contractors in Iraq, and more. Perhaps its darkest hour also involved a Pulitzer, won in 1981 for a Janet Cooke story that was fake.

Despite the awards of recent years, there was trouble brewing for the business.

Buckling from pressures felt throughout the industry in the digital age, the paper saw its paid weekday circulation drop 37 percent from 2002 to last year. Newsroom staff was repeatedly trimmed and some bureaus closed. The newspaper ran an operating loss of $54 million last year.

“We had innovated and to my critical eye our innovations had been quite successful in audience and in quality, but they hadn’t made up for the revenue decline,” Don Graham said in his announcement of the sale. “Our answer had to be cost cuts, and we knew there was a limit to that.”

To Martha Joynt Kumar, a Towson University historian of the presidency and the press, Watergate was but the most spectacular example of a continuing Post tradition of holding the bureaucracy to account. The paper’s recent in-depth account of the structure and spending of the intelligence community and its 2007 series on questionable management operations at the Smithsonian museum complex—leading to the resignation of its chief—came immediately to her mind.

“Losing The Washington Post to a distant owner is like losing a trusted relative you rely on for information and a sense of priorities for what is important close to you,” Kumar said. “It is a sad, sad day.”

Bezos, not his Internet company, is buying the newspaper. He said he’d keep his life and Amazon.com job in Seattle and honor the paper’s tradition of pursuing the truth “no matter the cost.”

In 2008, Katharine Weymouth, Katharine Graham’s granddaughter, was named publisher and CEO of the Post. She told the staff she will keep those positions.

Katharine Graham once said: “This has been, this is, and this will continue to be, a family operation.”

Her words remain true in one sense: The Post’s ownership goes now to a family, but not hers.

———

Associated Press researchers Monika Mathur and Barbara Sambriski contributed to this report.

4444

06/08/2013

4444

http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2688:2013-03-13-07-02-35&catid=67:2010-09-12-08-54-44&Itemid=75

Ελληνο-Ισραηλινή Συμμαχία στο Αμερικανικό Κογκρέσο

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013 10:01

Pappaspost 16.2.2013

Μέλη του Κογκρέσου, ξένοι διπλωμάτες και απλός κόσμος συγκεντρώθηκαν στο Καπιτώλιο στις 13 Φεβρουαρίου για να γιορτάσουν τη σύσταση ενός φορέα κοινής δράσης, την επονομαζόμενη Επιτροπή Ελληνο-Ισραηλινής συμμαχίας (CHIA).

Αυτή η νέα πρωτοβουλία του Κογκρέσου ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι από τους Βουλευτές Gus Bilirakis (ομογενής Ρεπουμπλικάνος από τη Φλόριντα) και Ted Deutch (Δημοκρατικός επίσης από τη Φλόριντα) με σκοπό την ανάδειξη των σχέσεων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

“Η στρατηγική θέση της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, οι φυσικοί τους πόροι και το πνευματικό τους κεφάλαιο δημιουργούν μια φυσική συνεργασία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της οικονομίας, της ενέργειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη”, δήλωσε ο Bilirakis.

“Μέσω της Επιτροπής Ελληνο-Ισραηλινής συμμαχίας του Κογκρέσου ευελπιστούμε να δείξουμε πόσο ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και της εθνικής ασφάλειας είναι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών αυτών και των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 200 άτομα συμπεριλαμβανομένου του Ισραηλινού Πρέσβη Michael Oren, του Έλληνα Πρέσβη Χρήστου Παναγόπουλου και της Επιτετραμμένης της Κυπριακής Πρεσβείας Ολυμπίας Νεοκλέους. Απόλαυσαν αυθεντικές Ελληνικές και Ισραηλινές γεύσεις και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των μεταξύ τους σχέσεων.

“Η Επιτροπή Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας του Κογκρέσου θ’ αναδείξει την ισχυρή σχέση και την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου”, δήλωσε ο Deutch. “Είμαι στην ευχάριστη θέση να συν-προεδρεύω αυτού του συμβουλίου μαζί με τον συνάδελφό μου Βουλευτή Bilirakis και ανυπομονώ να δω κι άλλους συναδέλφους μας να προσχωρούν σ’ αυτήν την επιτροπή προώθησης των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων”.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στους Washington Times στις 13 Φεβρουαρίου, ο Bilirakis έγραψε: “Η περιοχή της Μεσογείου αλλάζει και διαμορφώνονται συνεργασίες που απηχούν αυτή τη γεωπολιτική πραγματικότητα. Οι ΗΠΑ πρέπει να στηρίξουν και ν’ αναγνωρίσουν την ακμάζουσα Ελληνο-Ισραηλινή συνεργασία, η οποία θα μπορούσε ν’ αλλάξει τα αντίστοιχα κράτη και τους δημοκρατικούς παίκτες της διεθνούς κοινότητας. Μαζί, η Κύπρος, η Ελλάδα και το Ισραήλ θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των κοινών δημοκρατικών αξιών στην περιοχή. Η στρατηγική θέση, οι φυσικοί πόροι και το πνευματικό κεφάλαιο των χωρών αυτών φέρνουν στο προσκήνιο θέματα όπως η οικονομική ανάπτυξη, η παραγωγή ενέργειας και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

Σύμφωνα με τον Bilirakis, η ενεργειακή συνεργασία των τριών χωρών αποτελεί έναν τομέα με πολλές δυνατότητες.

“Αν η Ελληνο-Ισραηλινή ενεργειακή συνεργασία ευοδωθεί, θα μπορούσε να βοηθήσει και στη βελτίωση των οικονομιών της Ελλάδας και της Κύπρου”, πρόσθεσε.

“Οι χώρες επιδεικνύουν μεγάλη συνεργασία στους τομείς της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Την περασμένη άνοιξη, η Ελλάδα και το Ισραήλ συμφώνησαν να μοιράζονται πληροφορίες πάνω σε θέματα κλειδιά όπως η γεωργία, η διαχείριση αποβλήτων και η επεξεργασία ύδατος.

Η Ελλάδα έχει επίσης αναγνωρίσει τις επιτυχίες του Ισραήλ σε πολλούς τομείς καινοτομίας. Συνεργαζόμενη στενότερα και αρμονικότερα με την επιχειρηματική Ισραηλινή κουλτούρα, η Ελλάδα θα μπορούσε να βιώσει ένα νέο κύμα οικονομικής ανάπτυξης”.

4444

BLOOMBERG TRISH BILLIONAIRE 01 050813 (1)

4444

ELLADA CAZINO 215 EKATOMYRIA SKANDALO 01 040813

4444

BLOOMBERG APPALOOSA - TEPPER 20 01 05 050813

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1848736

Η αλήθεια είναι ότι μετά το Μάρτιο του 2012 όταν και δεν προχώρησε η υπογραφή του τριμερούς μνημονίου συνεργασίας σε θέματα ενέργειας μικρή πρόοδος είχε συντελεστεί γύρω από τον επιχειρούμενο άξονα συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

(Σχόλιο: λάθος αντίληψη έχει ο αρθρογράφος. Έγιναν πολλά γεγονότα. Εγώ που ασχολούμαι και στην ουσία έχω λόγο πάνω στα τεκταινόμενα, σας λέω ότι έγιναν πολλά γεγονότα. )
Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά φαίνεται ότι οι συνθήκες είναι πιο ώριμες: το Ισραήλ έχει επιβεβαιώσει το μέγεθος των γιγαντιαίων κοιτασμάτων του και ήδη έχει προχωρήσει στις πρώτες συμφωνίες (Woodside).

Η Κύπρος αναμένει τον Οκτώβριο με αυξημένη αισιοδοξία τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στην Αφροδίτη, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζονται πυρετωδώς οι νέες ερευνητικές γεωτρήσεις στα άλλα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν.

Αλλά και η Ελλάδα, αν και βρίσκεται αρκετά βήματα πίσω, ξεκίνησε επιτέλους και αναμένει τους επόμενους μήνες τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των σεισμικών ερευνών της PGS, προσβλέποντας να βρεθεί στην ίδια θέση που βρίσκονται Λευκωσία και Τελ Αβίβ τα επόμενα χρόνια: να αναζητεί τρόπους για την εξόρυξη, εκμετάλλευση και εξαγωγή των δικών της κοιτασμάτων.

Την Πέμπτη, λοιπόν στη Λευκωσία αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ το μνημόνιο κατανόησης για συνεργασία στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, των ενεργειακών πηγών – υποδομών, των ΑΠΕ, των υδάτινων πόρων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μεταξύ των ανοιχτών ζητημάτων που εξετάζονται από τις τρεις πλευρές σε σχέση με τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, περιλαμβάνονται οι προτάσεις για συνεργασία στις νέες έρευνες, το θέμα της μεταφοράς και εξαγωγής των κυπριακών και ισραηλινών κοιτασμάτων προς την Ε.Ε. με την αξιοποίηση κοινών υφιστάμενων ή και νέων υποδομών (αγωγοί, τερματικά κλπ) αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας κλπ.

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή που θα υπογράφεται το MOU, θα βρίσκεται στη Ουάσιγκτον και θα συναντάται με τον αμερικανό Πρόεδρο BarackObama, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τα θέματα της ενέργειας να περιλαμβάνονται στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων των δύο ανδρών.

Οι Υπουργοί των τριών χωρών αναμένεται να εκδώσουν κοινή διακήρυξη με την οποία θα δηλώνουν την υποστήριξή τους στο σχέδιο ενεργειακής διασύνδεσης «EuroAsia Interconnector», το οποίο διασυνδέει τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, μεταφορικής ισχύος 2000 MW μέσω της πόντισης σχετικού ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ των τριών χωρών.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένo έργο, πριν λίγες μέρες εντάχθηκε στα «Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος» (Projects of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπειτα από συντονισμένες ενέργειες Ελλάδος και Κύπρου.

Σχόλιο: Ο άξονας Ισραήλ –Κύπρος – Ελλάδος, αποκτά ακόμη περισσότερη σάρκα και περισσότερα οστά! Ο Άξονας είναι βιώσιμος και έχει μακροχρόνιο μέλλον.

Ασχολούμαι με την υπόθεση από το 1980.

Εγώ δεν περιμένω το 2013 για να μάθω ότι το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα, έχουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο και δεν είναι μόνο αυτές οι υποθέσεις!!!!

4444

http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B9

Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο απονομής χάρης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι εκφράζει η πλειονότητα των Ιταλών, σε δημοσκόπηση της εταιρείας IPR Marketing που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Tre.

Έτσι, το 58% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν επιθυμεί να δοθεί χάρη στον «Καβαλιέρε», το 34% τάχθηκε υπέρ, ενώ ένα 8% δεν εξέφρασε άποψη επί του θέματος.

Επίσης, το 62% θεωρεί ότι η επικύρωση της καταδίκης του Μπερλουσκόνι από τον Άρειο Πάγο θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, ενώ το 27% δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα φθάνει στο 47%. Στην πρόθεση ψήφου η κεντροδεξιά συμμαχία συγκεντρώνει ένα 34,5%, η κεντροαριστερά 33%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο το 19% και η κεντρώα Επιλογή Πολιτών το 6,3%.

Τ.Σ.

Σχόλιο: Αν γίνει δημοψήφισμα, με το ερώτημα: Αν πρέπει να δοθεί ή όχι χάρη στον Μπερλουσκονι, οι Ιταλοί θα πουν όχι.

Η πλειοψηφία των Ιταλών, δε θέλει να δοθεί χάρη στον Μπερλουσκονι.

Το ερώτημα είναι σαφές και δεν πρόκειται να τους κοροϊδέψεις.

4444

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Μετά το αντιμνημονιακό πάρτι των πούρων και της σαμπάνιας στο Nammos της Μυκόνου, ήρθε η ώρα να μυηθούμε στα μυστήρια της Χαλκιδικής. Μπήκε λουκέτο σε μπουζουξίδικο της κοσμικής περιοχής της Καλλιθέας για φορολογικές παραβάσεις και το κατάστημα λειτούργησε κανονικά.

Καμιά 500αριά άτομα απολάμβαναν Κιάμο, ούτε μία απόδειξη.

Για να σωθούν τα προσχήματα τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, αλλά οι ιδιοκτήτες δεν έχουν υποστεί τις συνέπειες του νόμου.

Aντί γι΄ αυτό σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνελήφθησαν οι περίφημοι «αυτοφωράκηδες», υπάλληλοι των 700 ευρώ που εκπροσωπούν το αφεντικό όταν σκουραίνουν τα πράγματα.

Έτσι, από τη μια πλευρά έχουμε την υποκρισία των αρχών που κάνουν το καθήκον τους, τον έλεγχο, και μετά δεν εφαρμόζουν την απόφαση, την αναστολή λειτουργίας, πόσο μάλλον δεν αγγίζουν τα μαύρα χρήματα.

Από την άλλη, έχουμε τα προκλητικά μηνύματα των μπουζουκαρχών, που ενημέρωσαν μέσω facebook το κοινό ότι θα συνεχίσουν κανονικά να βάζουν φωτιά στην πίστα, σε μια επίδειξη ανυπακοής πολύ δημοφιλή σε όσους βαφτίζουν αγανάκτηση το ξεχαρβάλωμα.

Την ίδια ώρα στήνονται καλοκαιριάτικα στις ουρές των ΔΟΥ έντιμοι φορολογούμενοι που καλούνται να προσκομίσουν χαρτιά και αποδείξεις για να πείσουν ότι δεν είναι ελέφαντες της φοροδιαφυγής που οργιάζει ερήμην των βαρύγδουπων εξαγγελιών για την πάταξή της.

Ένα ερώτημα είναι γιατί ο υπουργός Οικονομικών απειλεί ότι αν δεν γίνουν απολύσεις δεν θα πάρουμε τη δόση και δεν απειλεί ότι αν δεν συλληφθεί ένα κομμάτι της παραοικονομίας θα παγώσει η χρηματοδότηση της χώρας.

Άλλο ερώτημα, συναφές και εξίσου δραματικό, είναι γιατί έχουν επιλεγεί ως εχθροί της πατρίδας εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά και όχι οι άρχοντες του αδήλωτου πλούτου.

Ακόμη και σήμερα, σε συνθήκες χρεοκοπίας και εξαθλίωσης για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, στις πίστες αναστενάζουν συμπολίτες μας που δεν ενοχλούνται για την απόδειξη που δεν θα τους δοθεί, που τους περισσεύουν για να αφιερώσουν στα μουσικά τους ινδάλματα, που θεωρούν επαναστατική πράξη τη μέθη και το ξεσάλωμα, που φτιάχνονται με αντιγερμανικά παραληρήματα και ρατσιστικά σχόλια εναντίον των δανειστών της πιο υπερχρεωμένης χώρας της ευρωζώνης.

Είναι βέβαιο ότι ο Σόιμπλε δεν θα μπορούσε να περπατήσει ούτε βλέποντας το show του Ρέμου.

Αλλά είναι εξίσου βέβαιο ότι ούτε η χώρα θα σταθεί στα πόδια της όσο ανοίγουν σαμπάνιες στα πόδια ακριβοπληρωμένων τραγουδιστών και συνεχίζεται το πάρτι του μαύρου χρήματος.

Υπάρχει και ένα θέμα κοινωνικής συνείδησης. Γιατί ο οποιοσδήποτε Ρέμος χειροκροτείται όταν βρίζει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας με μια χυδαία ειρωνεία για την αναπηρία του, γιατί οι λάτρεις του Κιάμου γνώριζαν πολύ καλά το προηγούμενο Σάββατο ότι θα τα σκάσουν για να τον απολαύσουν σε ένα κέντρο που φοροδιαφεύγει ασύστολα και αγνοεί προκλητικά την απόφαση του ΣΔΟΕ.

Όλοι αυτοί, νταλκαδιάζοντας μέσα στη νικοτίνη και το αλκοόλ, έχουν άποψη για το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση – χωρίς κανόνες, χωρίς αρχές, χωρίς προσπάθεια, μόνο με την ελληνική μαγκιά, όπως εκφράζεται, για δεκαετίες, στην Ελλάδα της πίστας, που ποτέ δεν πεθαίνει.

Σχόλιο: Η Ελλάδα, όπως έχω γράψει είναι εύκολη περίπτωση.

Ο Στουρναρας είναι μπάσταρδος, όπως μπάσταρδοι είναι όλα τα μέλη της δωσίλογης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που τους ψηφίζουν και είναι άνεργοι ή ανασφάλιστοι ή εργαζόμενοι με μισθό κάτω από 300 ή 500 ευρώ, είναι σχιζοφρενείς.

Αυτοί που πάνε και ανοίγουν τις σαμπάνιες των 250 ευρώ, είναι λεφτάδες, είναι εξίσου μπάσταρδοι με τον Στουρναρα και στηρίζουν μνημόνιο, αφού τα κονομανε.

Πόσα χρήματα εισέπραξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την λίστα Lagarde; Μηδέν.

Όσοι ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ηλίθιοι.

Αυτοί δεν πρόκειται να φέρουν το φως στο τούνελ της χώρας.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση.

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6999.html#more

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ που ‘ναι, ας ξεκινήσουμε με κάτι light. Με αυτό που το παιδικό άσμα θα περιέγραφε ως εξής: Σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο, μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο!
Ο… λόγος για τη μετεγγραφή Σκορδά και Λιάγκα από το Mega στον Antenna.

Ή μάλλον για την αρπαγή τους από τον Antenna, καθώς το κανάλι του Αμαρουσίου κυριολεκτικά τους απήγαγε από το κανάλι της Μεσογείων.

Κι άφησε τα στελέχη του Mega να βράζουν και να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με εκφράσεις του τύπου «τους πήραμε από τα αζήτητα, τους κάναμε ανθρώπους και το σκάσανε στην πρώτη ευκαιρία», «αντί να πουν ευχαριστώ στο κανάλι και στον Μπούτο, τους φτύσανε στα μούτρα» κ.λπ., κλπ. Τα οποία έχουν ένα δίκιο, δεν λέω.

Διότι μπορεί ο Γιώργος Λιάγκας να πήρε κάτι χιλιάδες σταυρούς όταν.. κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, αλλά δεν ήταν πια και στα πάνω του όταν ανέλαβε το πρωινάδικο. Όσο για τη σύζυγό του, πολύ εύκολα θα μπορούσε να έχει τη μοίρα της Ράνιας Θρασκιά, που όπου πατάει το πόδι της γίνονται όλα στάχτη και μπούρμπερη.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ο Γιώργος Λιάγκας τοποθετήθηκε επί του ζητήματος με μια μίνι δήλωση που έφερνε κάτι σε «σιγουριά» εκ μέρους του
Antenna.

Λησμόνησε βέβαια να συμπληρώσει ότι ο Πέτρος Μπούτος περίμενε να του απαντήσουν την περασμένη Δευτέρα στην πρόταση που τους είχε υποβάλει, και αντί να λάβει απάντηση, έλαβε πλήρη εξαφάνιση και κατεβασμένα τηλέφωνα.

Και την Τετάρτη το βράδυ εδέησε επιτέλους να επικοινωνήσει μαζί του ο Λιάγκας και να του πει τη μαγική φράση: «Υπογράψαμε στον Antenna!»

Το οποίον σημαίνει φουλ δημοσιότητα και εξασφαλισμένα νούμερα ως την παρέλαση της 28ης για το επικείμενο πρωινάδικο, αλλά από εκεί και πέρα (πάρεξ εγκυμοσύνης…) κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Πρώτον, διότι το Mega θα αντιδράσει δυναμικά και, δεύτερον, γιατί το ζεύγος θα πρέπει να προσαρμοστεί στον Antenna και όχι ο Antenna στο ζεύγος. Καταλαβαινόμαστε, υποθέτω.

Mέσα και Media / Χρ. Ξανθάκης / Κ.Ε.

Σχόλιο: Όταν ο άλλος έχει κατεβασμένα τηλέφωνα, σίγουρα ξέρεις ότι κάτι γίνεται. Την Τετάρτη λοιπόν, ο Μπούτος ήταν ψυλλιασμένος.

Όταν μιλάς με τον άλλο σχεδόν κάθε μέρα στο τηλέφωνο και με άνεση, όταν γίνεται μια απότομη διακοπή, κάτι συμβαίνει.

Ο Λιάγκας και η Σκορδά, πρέπει να προσαρμοστούν στον Αντένα. Αυτό τι ακριβώς σημαίνει;

Η μεταγραφή δείχνει, ότι το ζευγάρι Λιάγκα και Σκορδά, αυτονομήθηκαν.

4444

4444

Model

4444

TURKEY ILKER BASBUG basbouill 01 02 060813

Retired General Illker Basbug (left) was one of scores of defendants accused of plotting to overthrow Prime Minister Recep Tayyip Erdogan’s (right) government
Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2384770/Turkeys-General-Ilker-Basbug-jailed-life-plot-overthrow-Prime-Minister-Recep-Tayyip-Erdogan.html#ixzz2bBNgR4zd
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4528.html#.UgDGE23Da70

Πραγματοποιήθηκε η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο “Αφροδίτη” με τις πληροφορίες να λένε ότι τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης “η πλατφόρμα έφθασε στο βάθος του κοιτάσματος, ενώ άρχισαν να βγαίνουν και τα πρώτα γεωλογικά δεδομένα”. “Χρειάζονται μερικές εβδομάδες αναλύσεων, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι ποσότητες και η ποιότητα του κοιτάσματος. Η κυβέρνηση, τηρείται συνεχώς ενήμεροι για την πορεία των εργασιών.”

Σχόλιο: Χάρη στον Τάσο Παπαδόπουλο, η Κύπρος μπορεί να δει φως. Βέβαια ο Αναστασιάδης, όπως και ο Χριστόφιας, είναι μαλακες και δοσίλογοι.

Τι να μου πει εμένα ο Αναστασιάδης; Δ εθνική παίκτης είναι.

Ο Χριστόφιας ξεκίνησε ως παίκτης Α Εθνικής, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι ήταν παλτό.

Ο Τάσος Παπαδόπουλος ήταν Α εθνική και άλλαξε τα δεδομένα.

Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία, αλλά μη το πείτε στους Έλληνες Κομμουνιστές!

4444

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6849.html#more

Οι λαθραίες, δηλαδή οι παράνομες και μη επισήμως δηλωμένες διαδρομές των μεταναστών από την Ανατολή προς την Ελλάδα και μετέπειτα στην Ε.Ε, εξελίσσονται αναλόγως των εποχικών τάσεων και εξαρτώνται από παράγοντες όπως:

Πίεση των αρχών ασφαλείας των συνόρων, αλλαγές στη νομοθεσία, οικονομικές ευκαιρίες ή μη, ποσοστά κέρδους των κυκλωμάτων διακίνησης ακόμα και από εποχικούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες.

Σε γενικές γραμμές και σε ότι αφορά την Ελλάδα, μια σειρά εξελισσόμενων μεθόδων και διαδρομών  θα αποτυπωθεί στο παρόν κείμενο. 

Καταρχάς οι “παραδοσιακές” διαδρομές:

– Από τη Τουρκία στην Ελλάδα διασχίζοντας το ποταμό Έβρο

– Από τη Τουρκία στην Ελλάδα με μικρά σκάφη στο Ανατολικό Αιγαίο

– Από τη Τουρκία στη Βουλγαρία και μετέπειτα στην Ελλάδα

– Από τη Τουρκία μέσω αεροπορικών διαδρομών εταιρειών τσάρτερ σε Βαλκανικές πόλεις με ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης και μετέπειτα στην Ελλάδα

–  Από την Ελλάδα προς την Ιταλία μέσω φορτηγών, ΙΧ από τους λιμένες Ηγουμενίτσας-Πάτρας

Εξελισσομένες μέθοδοι και διαδρομές

– Χρήση ιδιωτικών τζετ από περιφερειακά αεροδρόμια προς αντίστοιχα της Ε.Ε.

Το 2011 ομάδα Μαροκινών προσπάθησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο της Καβάλας με μισθωμένη ιδιωτική πτήση προς το Μπέργκαμο της Ιταλίας. Τη διαχείριση της όλης διαδρομής είχε ένα πολυεθνικό κύκλωμα.

Σε γενικές γραμμές τα τελευταία 15 έτη υπάρχει μια “έκρηξη” στις μεταφορές στην Ευρώπη μέσω ιδιωτικών πτήσεων και σε 2.500 υπολογίζονται τα αεροσκάφη που ανήκουν σε εκατοντάδες εταιρείες. Βεβαίως τα “τιμολόγια” για τέτοιου είδους μεταφορές από τα εγκληματικά δίκτυα, ξεπερνούν και τις 15,000 Ευρώ για πτήσεις λίγων ωρών, ανά άτομο. 

Πλαστογραφία εγγράφων

Τα κύρια έγγραφα που πλαστογραφούνται ή αλλοιώνονται είναι διαβατήρια, αστυνομικές ταυτότητες κατάλληλες για ταξίδια εντός ζώνης Σένγκεν και άδειες παραμονής ή παροχής ασύλου.

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα πλαστογράφων, με τα πλέον οργανωμένα να δομούνται ως νόμιμες επιχειρήσεις “γραφικών τεχνών” που κατά κανόνα ανήκουν σε αλλοδαπούς κυρίως Ιρακινούς, Σύριους και Ιρανούς ή σε Έλληνες ιδιοκτήτες που συνεργάζονται με αυτά τα κυκλώματα. 

– Ιδιωτικά σκάφη

Πρόκειται για μία μέθοδο που γνωρίζει άνθηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου μια χώρα όπως η Ελλάδα έχει να αστυνομεύσει 16.000 χλ. ακτών, 3.000 νησιά και υπάρχουν 16.000 χώροι για το δέσιμο ιδιωτικών σκαφών.

Εάν προστεθούν στα ανωτέρω και η υποδομή στο “Γιότινγκ” των Τουρκικών παραλίων, της Ιταλίας, του Μαυροβουνίου και της Κροατίας, γίνεται αντιληπτό ότι στην Πανευρωπαϊκή στρατηγική για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης υπάρχει ένα μεγάλο κενό, το οποίο καλύπτετε από εγκληματικά κυκλώματα έναντι αδράς αμοιβής, που συχνά ξεπερνά τα 5,000 Ευρώ ανά άτομο για διαδρομή από την Ελλάδα στην Ιταλία. 

– Μισθωμένες ομαδικές πτήσεις

Πρόκειται για μέθοδο που γνωρίζει τρομερή άνοδο κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδος και κατά τη σαιζόν Απριλίου-Οκτωβρίου, όπου και λειτουργούν εκατοντάδες έκτακτες πτήσεις τσάρτερ με πλημμελώς εκπαιδευμένο προσωπικό εδάφους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις κυκλώματα ή ακόμα και ιδιώτες που αναζητούν εύκολο κέρδος κατευθύνουν του λαθρομετανάστες σε συγκεκριμένες πτήσεις, με ιδιαίτερη έφεση σε αυτές προς Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία και Βέλγιο όπου τους παραδίδονται αλλοιωμένα έγγραφα για αναχώρηση, ενώ την τακτοποίηση έως ότου επιβιβασθούν την αναλαμβάνουν οι εν Ελλάδι συνεργοί.

Επιπλέον περιπτώσεις διαφθοράς εκ μέρους προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών ή του αεροδρομίου συντελούν ώστε αυτή η μέθοδος να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο. 

– Χρήση ταξί ή μισθωμένων οχημάτων για διαδρομές προς ΠΓΔΜ-Αλβανία-Βουλγαρία

Μια παλαιά μέθοδος που γνωρίζει αύξηση ξανά λόγου του μεγάλου όγκου λαθρομεταναστών που αναζητούν ένα σχετικά φθηνό τρόπο για να “ξεφύγουν” άμεσα από την Ελλάδα λόγω παντελούς έλλειψης οικονομικών ευκαιριών.

Λόγου του μεγάλου όγκου διακινούμενων οχημάτων στα Βόρεια σύνορα της χώρας, υπάρχουν σχετικά λίγες πιθανότητες εντοπισμού των περιπτώσεων αυτών. 

– Αλβανικά εγκληματικά δίκτυα αναλαμβάνουν μεταφορές πεζή προς την Αλβανία λαθρομεταναστών 

– Χρήση τουριστικών λεωφορείων από την Ελλάδα προς τη Κεντρική Ευρώπη όπου οι λαθρομετανάστες κρύβονται σε χώρους αποσκευών ή “μεταμφιέζονται” ως τουρίστες 

– Χρήση εταιρειών-βιτρινών

Έχει παρατηρηθεί εδώ και μερικά έτη, ότι στη Πράγα και στη Βουδαπέστη, δεκάδες εταιρείες-βιτρίνες συντάσσουν νομιμοφανή ολιγόμηνα συμβόλαια με υπηκόους τρίτων χωρών και στη συνέχεια άμα την άφιξη τους στην Ε.Ε “χάνονται”.

Παρόμοιες διαπιστώσεις εκ πρώτης όψεως μπορούν να γίνουν και στην Ελλάδα με εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες σε ιατρικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιών και οικιακής φροντίδας.

– Χρήση εθελοντικών προγραμμάτων

Εταιρείες ή οργανισμοί που λειτουργούν ως βιτρίνα αναλαμβάνουν τη διαχείριση δημιουργίας “προγραμμάτων” για την είσοδο έξω-Κοινοτικών υπηκόων, οι οποίοι εν συνεχεία “χάνονται”, αφού έχουν νομιμοφανώς εξασφαλίζει την άδεια εισόδου-βίζα στη χώρα. 

– Χρήση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή σπουδών

Όπως ανωτέρω.

– Λευκοί γάμοι

Μια ακόμα αναπτυσσόμενοι βιομηχανία, με τζίρο ανά γάμο 3-7.000 για κάθε (κυρίως) νύφη.

Ο σκοπός είναι προφανής και είναι η προσπάθεια των λαθραίων μεταναστών να αποκτήσουν δικαίωμα πολιτών των κρατών μελών της Ε.Ε, για αυτό εξ’άλλου οι “γάμοι” γίνονται με υπηκόους Βουλγαρία, Ρουμανίας, Ελλάδος (Ρομά) και σε αρκετές περιπτώσεις Πολωνών, Τσέχων, Ούγγρων που διατηρούν το πλεονέκτημα να είναι ήδη στη ζώνη του Σένγκεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό είναι ήδη πολύ σημαντικό διότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Προξενεία των χωρών που προαναφέρθηκαν – αλλά και άλλων- υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ- με πολίτες αυτών των κρατών που παρουσιάζουν τον/την “συμβία/ τους” για να παραλάβουν έγγραφα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά αυτών των ατόμων προς τη ζώνη του Σένγκεν.

Εάν στα παραπάνω αναφερθούν και οι πάμπολλες περιπτώσεις διαφθοράς δημοτικών αρχών, όπως και οι αναφορές για “Εκκλησίες” διαφόρων αναγνωρισμένων και μη δογμάτων που εξυπηρετούν τέτοια κυκλώματα τότε το ζήτημα μπορεί να αναγνωστεί ως εξαιρετικής σημασίας για την περαιτέρω εξάπλωση των λαθρομεταναστευτικών ρευμάτων προς και διαμέσου της Ελλάδος.

Rimse

Σχόλιο: Η Λαθρομετανάστευση, είναι μια βόμβα. Βόμβα Υδρογόνου. Όποιο κράτος δεν έχει έλεγχο, θα έχει πρόβλημα.

Στο Παρίσι είδατε τι γίνεται συχνά πυκνά. Καίγονται τα προάστια.

Στην Ελλάδα η εγκληματικότητα είναι στα ύψη και δημιουργούνται και γκέτο.

Στο ζήτημα της μετανάστευσης, μου αρέσει η Αυστραλία. Έχει σαφή πολιτική, που την εφαρμόζει.

Η Αυστραλία δέχεται, τους μετανάστες που θέλει. Το όφελος είναι τεράστιο για την οικονομία και την κοινωνία της.

Την μετανάστευση την παρακολουθώ. Είναι σημαντικός δείκτης.

Δεστε τι γίνεται στην Βρετανία.

Η Βρετανία, αν δεν πάρει μέτρα, θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Σήμερα μαστίζεται από το έγκλημα που δημιουργεί το Ισλάμ, κάτι που δεν υπήρχε.

Το Ισλάμ δημιουργήθηκε στην Βρετανία, από τους λαθρομετανάστες.

Η λαθρομετανάστευση αναλύεται πολύ καλά με τα μαθηματικά και την φυσική.

Το ωραίο της υπόθεσης με τους Μουσουλμάνους στη Δύση, είναι ότι πολύ συχνά επικαλούνται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά αυτοί τα καταπατούν.

4444

Η πώληση του 902 από το ΚΚΕ, είναι σκάνδαλο. Καταρχήν η συχνότητα ανήκει στο κράτος και όχι στο ΚΚΕ. Το ίδιο ισχύει και για τον σταθμό του Καρατζαφερη και το ΛΑΟΣ.

Το ίδιο ισχύει και για τα ιδιωτικά κανάλια που πήραν τις συχνότητες τζάμπα.

Όποιος έχει συχνότητα, πρέπει να πληρώνει ενοίκιο.

Το ΚΚΕ είναι αποτυχημένο. Ένα αποτυχημένο κόμμα, που ζει από τα λεφτά του κράτους. Την κρατική επιχορήγηση.

Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι αποτυχημένο πλήρως.

Οι άνθρωποι είναι μικροαπατεώνες. Δεν έχουν τα προσόντα.

4444

05/08/2013

Του

Η αγωνία (αν θέλετε να το πείτε έτσι) τελείωσε. Ο επίφοβος ακτιβιστής hedge-funder Bill Ackman προχωρά στη μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ: ένα μερίδιο 9,8% στην εταιρεία παραγωγής βιομηχανικού αερίου Air Products & Chemicals.

Το μερίδιό της Pershing Square Capital Management στην εταιρεία από το Allentown της Πενσυλβανίας στοίχισε 2,05 δισ. δολ. και σήμερα αξίζει 2,2 δισ. δολ., δήλωσε ο Ackman σε ένα e-mail την Τετάρτη. Η αναταραχή θα είναι προ των πυλών.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, σε επιστολή του προς τους επενδυτές, ο διαχειριστής του hedge fund είπε ότι θα συγκέντρωνε χρήματα για να στοχεύσει σε μία αμερικανική εταιρεία μεγάλης κεφαλαιοποίησης και επενδυτικής βαθμίδας που δραστηριοποιείται κυρίως σε ένα συγκεκριμένο τομέα.

«Η επιχείρηση είναι απλή, προβλέψιμη και παράγει ελεύθερες ταμειακές ροές, επίσης απολαμβάνει υψηλά εμπόδια εισόδου, υψηλά κόστη αλλαγής πελατών και σημαντική δύναμη τιμολόγησης», είχε γράψει ο Ackman. Αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για την Air Products.

Η εταιρεία-στόχος, που διαθέτει κεφαλαιοποίηση 22 δισ. δολαρίων, είδε τις μετοχές της να κερδίζουν μόλις 11% την τελευταία πενταετία, έναντι αύξησης 34% που κατέγραψε ο δείκτης Standard & Poors 500 στο ίδιο διάστημα.

«Η εταιρεία έχει χαμηλότερα περιθώρια σε σύγκριση με πολλές ανταγωνίστριές της», δήλωσε ο James Sheehan, αναλυτής της SunTrust Robinson Humphrey, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Surveillance στο ραδιόφωνο του Bloomberg. «Ίσως τους πιέσει να εκχωρήσουν ορισμένες από τις μη βασικές δραστηριότητές τους».

Περιμένοντας τη μάχη, η Air Products υιοθέτηση αμυντική στρατηγική κατά μιας επιθετικής εξαγοράς, γνωστή και ως “δηλητηριώδες χάπι” (poisonous pil) επικαλούμενη τον ασυνήθιστα υψηλό όγκο συναλλαγών της μετοχής.

Το δηλητηριώδες σχέδιο καθιστά δύσκολη μια εχθρική εξαγορά αφού παρέχει στους υφιστάμενους μετόχους το δικαίωμα να αποκτήσουν νέες μετοχές με τεράστιο discount σε περίπτωση που ένας ιδιώτης επενδυτής ή ένας όμιλος αποκτήσει το 10% της επιχείρησης χωρίς την έγκριση του ΔΣ.

Μέχρι τώρα φαίνεται να έχει επιτύχει το σκοπό του. Ο Ackman διέθετε σίγουρα τα απαραίτητα κεφάλαια για να υπερβεί το όριο του 10%, αλλά σταμάτησε απότομα στο 9,8%.

Επικαλούμενος το σχέδιο αυτό, ο Ackman είπε ότι η Pershing Square άντλησε “περισσότερα από όσα μπορούσε να δαπανήσει ” για τη θέση της στην Air Products.

Σε ανακοίνωσή της της 31ης Ιουλίου, η Air Products, δήλωσε ότι ενώ δεν έχει έρθει σε επαφή με το hedge fund, καλωσορίζει τους νέους επενδυτές και προσβλέπει σε μία συνεργασία με την Pershing Square για να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις». Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι θα σφυγμομετρούσε τους μετόχους της για να δει πώς βλέπουν την κίνηση του Ackman.

Ο Ackman περνά πάλι στην ακτιβιστική αντεπίθεση μετά από μία σειρά κακών επενδυτικών επιλογών.

Οι μετοχές της Pershing Square holding JC Penney (JCP), κατ’αρχάς, έχουν βυθιστεί.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία απομάκρυνε το διευθύνοντα σύμβουλό της, Ron Johnson, τον οποίο ο Ackman είχε επιλέξει το 2011 για να ηγηθεί της ανάκαμψης της εταιρείας.

Το Δεκέμβριο, ο Ackman αποκάλυψε ότι η Pershing πούλησε περισσότερες από 20 εκατομμύρια μετοχές της Herbalife (HLF), ισχυριζόμενος πως η εταιρεία δεν ήταν τίποτα παρά μία πυραμίδα. Η μετοχή της έχει ανέβει 90% φέτος.

Η Pershing Square έχει αρκετό χαμένο έδαφος να καλύψει.

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου, το βασικό της fund είχε απόδοση 6,3% για φέτος, ή περίπου το ήμισυ σε σχέση με το 13% που απέδωσε στο εξάμηνο το ανταγωνιστικό offshore fund του Daniel Loeb. Η Trian Partners του Nelson Peltz είχε αναρριχηθεί 14% έως τις 14 Ιουνίου. Εν τω μεταξύ, ο S & P-500 στο ίδιο διάστημα έχει κερδίσει 13%.

4444

http://blogs.gossip-tv.gr/nassos/apopsi/liagkas-sjkorda-olo-to-paraskhnio-ths-metagrafhs-o-latsios-kai-sto-vathos-h-menegakh/

Τυχαίνει τον Γιώργο να τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Τυχαίνει επίσης να γνωρίζω και την απρόσωπη φιλοσοφία-αντιμετώπιση  του Mega απέναντι στους συνεργάτες του καναλιού καθώς πέρασα από το «μαγαζί» αυτό πριν περίπου έντεκα χρόνια.

Γεγονός είναι ένα. Πώς ο Λιάγκας-διότι αυτός κίνησε την όλη μεταγραφή-ενοχλήθηκε πολύ από τη στάση των παραγόντων του καναλιού και πιο συγκεκριμένα του Μπούτου.

Λογικό. Ο Λιάγκας τόσα χρόνια –ειδικά στο Star αλλά και τα πρώτα χρόνια του στο Μεγάλο κανάλι- είχε μάθει στο ντάντεμα με την καλή έννοια και του κακοφάνηκε.

Κι επειδή ξέρει καλά να μετράει τα κουκιά έπραξε παρασκηνιακά. Είχε στα χέρια του έναν πολύ σημαντικό «χαρτί».

Γνώριζε πώς παρά τη ζοφερή εποχή το παρεάκι του πουλούσε και κατάφερνε να φέρνει λεφτά στο μαγαζί.

Ως πονηρός Λαρισαίος περίμενε να του φανερωθούν όλα τα χαρτιά στο τραπέζι χωρίς να «ανοίξει» τα δικά του.

Ενοχλήθηκε που ο Μπούτος τους άφηνε στον αέρα. Ενοχλήθηκε καθώς η παράταση απαντήσεων και συμφωνιών έφερνε μειώσεις. Και με δεδομένο ότι είχε αποδεχτεί δυο ακόμη μειώσεις-κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε-το θεωρούσε αδικία και κοροϊδία.

Τι έκανε; Έκλεισε ραντεβού με τον Λάτσιο φανερό για να στείλει μήνυμα αλλά και πάλι οι «απρόσωποι» του Mega δεν έδωσαν σημασία…Γιατί;

Διότι είχαν ως δεδομένο πώς το κανάλι του Αμαρουσίου δεν είχε σκοπό να βγάλει και πάλι πρωινό-όντως μέχρι πέρυσι αυτό διέρρεαν τα στελέχη του- και πώς ο Λιάγκας θα έτρωγε τα μούτρα του…

Και η υποκρισία είναι μεγάλη και απο τον ίδιο τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο ο οποίος γράφει στο twitter για μαντήλι ενώ ξέρει ακριβώς πόσο καθυστέρησαν στη Μεσογείων…

Έλα όμως που ο Λάτσιος ως γατόνι κλείδωσε το ζευγάρι… Τι θα γίνει στη συνέχεια; Μια υπόθεση;

Το Mega θα βρεί την ευκαιρία να μη βγάλει πρωϊνο φέτος και ο Αντ1 θα πάρει τα σκήπτρα της ζώνης… Λέτε ο Γιάννος να κάνει την κέντα και να τους βάλει απέναντι από την πρώην του;

Γιατί όχι… Πλάκα θα είχε…

Σχόλιο: Εγώ αυτό που καταλαβαίνω, είναι ότι σχεδόν όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Ο Μπουτος είναι χρόνια στην Τηλεόραση. Ξέρει ότι αυτά γίνονται.

Το δίδυμο Λιάγκας – Σκορδά θεωρούνται το πρώτο όνομα στα πρωιναδικα, όποτε θέλουν και το ανάλογο χρήμα.

Το MEGA κάνει περικοπές όπου μπορεί και κάπως έτσι φτιάχτηκε το σκηνικό.

Ο Αντένα σκέφτηκε να ξαναδοκιμάσει στο πρωινό και έτσι έδωσε το χρήμα που ζητούσε το δίδυμο.

Το ποιο ωραίο θα ήταν, το δίδυμο να πήγαινε στο ΣΚΑΙ!

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22981.htm

Στην γωνία περίμενε τόσα χρόνια ο Σταύρος Ψυχάρης τον Πέτρο Μπούτο, το ισχυρό αγόρι του Mega τσάνελε κι όπως όλα δείχνουν ο κρ-Σταύρος (που βλέπει το ΒΗΜΑ να τρώει την μία κυκλοφοριακή βουτιά μετά την άλλη) θα αναλάβει να σώσει το χαζοMega!

Αφορμή η απώλεια του ζεύγους Λιάγκα-Σκορδά την οποία ο Ψυχάρης χρεώνει στον Πέτρο Μπούτο και ήδη οι κουτσομπόλες του ΔΟΛ έχουν βγει στα παράθυρα και στις ρούγες και διαδίδουν ότι ο Μπούτος είναι σε δυσμένεια και πως ο Ψυχάρης αναλαμβάνει να στελεχώσει με δικούς τους ανθρώπους τον ψυχαγωγικό τομέα του καναλιού.

Την ίδια στιγμή το ζεύγος (των φίλων) Λάτσιου-Κανάκη ανοίγει σαμπάνιες για την σπουδαία μετεγγραφή των Λιάγκα-Σκορδά στο χαζοκάναλο του Αμαρουσίου.

Δεν έχει χρόνο να αντιδράσει ο Πέτρος. Του πήρα φλουρί κωνσταντινάτο μέσα από τα χέρια και ετοιμάζω κι άλλο χτύπημα…,

αυτό λέει δεξιά και αριστερά ο Γιάννης Λάτσιος, ενώ ο Αντώνης Κανάκης τον παρακολουθεί με θαυμασμό-ο Γιάννης έχει αρχαιοελληνική παιδεία και ξέρει και από κλασσικό μπαλέτο. Όσο για το άλλο χτύπημα εννοεί τον Αρναούτογλου. Ο Λάτσιος φιλοδοξεί να πάρει στον ΑΝΤ1 και τον Αρναούτογλου ώστε να συμπληρωθεί το λαικό πανηγύρι της κατινιάς που ο πρώην σύζυγος της Μενεγάκη θεωρεί ψυχαγωγία και lifestyle.

Aντίπαλος του Ψυχάρη στην υπόθεση ελέγχου του Mega δεν είναι βέβαια ο Μπούτος αλλά ο Μπόμπολας. Ο Μπόμπολας είναι σύμφωνος με την αποχώρηση των Λιάγκα-Σκορδά ενώ με χαρά θα έβλεπε να παίρνει πόδι και ο Αρναούτογλου.

Για κάποιους λόγους η οικογένεια Μπόμπολα εκτιμά ότι δεν ταιριάζουν πλέον όλοι αυτοί στο Mega.

Πως όμως θα καλύψουν  το κενό του ζεύγους; Ο Μπόμπολας έχει την λύση: Επιθυμεί σφόδρα στη θέση των Λιάγκα-Σκορδά το δίδυμο Μαρία Σαράφογλου και Ράνια Τζίμα. Αυτές οι δύο είναι τα νέα αγαπημένα κορίστια του Μπόμπολα.

Όσο για τον Βαρδινογιάννη βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι έξω από το Mega!

Πληροφορίες θέλουν τον Βαρδινογιάννη να έχει ήδη πουλήσει το ποσοστό του στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να μπει για τα καλά στο μεγάλο κανάλι με αιχμή του δόρατος στο ενημερωτικό τμήμα τον Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος υπογράφει την επιτυχία της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Σχόλιο: Το blog εκτιμά τον Γιάννη Μπούτο. Ο άνθρωπος ξέρει από τηλεόραση.

Αν θέλετε να μάθετε, ήξερε ή είχε υποψίες ότι ο Λιάγκας θα πάει στον Αντένα.

Θα μου πεις πως το γράφεις. Εγώ δεν ξέρω κανέναν από αυτούς, να το ξεκαθαρίσω, ούτε έχω μιλήσει ποτέ.

Κάθομαι στο μικρό μου διαμέρισμα και σας γράφω, ότι ο Γιάννης Μπούτο δεν είναι χαζός.

Αν υπήρχε στοίχημα, ξέρετε ότι μου αρέσει να στοιχηματίζω, θα στοιχημάτιζα.

Στην τηλεόραση, συμβαίνουν αυτά συνεχώς. Όταν δεν υπάρχουν συμβόλαια, όλα γίνονται. Στις εκπομπές ψυχαγωγίας, όταν μπεις στα πρώτα ονόματα, το χρήμα παίζει ρόλο.

Το MEGA μπορεί να θέλει να δοκιμάσει κάτι δημοσιογραφικό στο 10 με 1. Σαράφογλου και Τζίμα, δικαιούνται μια ευκαιρία.

Αν ο Μαρινάκης μπει στο MEGA, σαφώς αλλάζουν τα δεδομένα.

Εγώ πάντως δε το θεωρώ άσχημο, ότι έφυγε ο Λιάγκας με την Σκορδά. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται αλλαγές.

Αν και εγώ δεν βλέπω πρωινά και σε γενικές γραμμές δεν βλέπω πλέον πολύ τηλεόραση. Υπάρχει το Διαδίκτυο.

4444

Οι φήμες λένε, ότι αυτοί που βρίζουν τον Κόκκινο Πάνο, είναι ακροδεξιοί.

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/news/sport__2KathiLev&xml/&aspKath/sports&fdate=04/08/2013

Ανίκητη η διαφθορά στο διεθνές ποδόσφαιρο. (Μεγάλο και εσκεμένο ψέμα).
Ένας «στημένος» αγώνας μπορεί ακόμα να διαφύγει από τον έλεγχο των Αρχών

The Economist

Είναι δεδομένο πως υπάρχει αναντιστοιχία, ή καλύτερα ένα συγκριτικό μειονέκτημα. Από τη μια πλευρά, τοποθετούνται οι ομοσπονδίες και οι αρχές που διευθύνουν το πιο δημοφιλές σπορ στον κόσμο, ενώ συχνά συμμετέχουν κυβερνήσεις και αστυνομικές δυνάμεις. Από την άλλη πλευρά, αποφασισμένοι κακοποιοί του κοινού ποινικού Δικαίου προαποφασίζουν αποτελέσματα αγώνων και σε πολλές περιπτώσεις κάνουν ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Το ποδοσφαιρικό παιχνίδι που διεξάγεται με προκαθορισμένο αποτέλεσμα, μπορεί να φαίνεται κωμικό ως θέαμα, ωστόσο οι πρακτικές οι οποίες ακολουθούνται δεν είναι καθόλου κωμικές. Το ρεπερτόριο των συγκεκριμένων ανθρώπων περιλαμβάνει βία, εκβιασμούς και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα στοιχηματισμού.

Αρκετά πρωταθλήματα όπως για παράδειγμα της Κίνας έχουν απαξιωθεί εντελώς εξαιτίας (και) αυτών των γεγονότων.

Η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών οργανισμών έχει διαμαρτυρηθεί εντόνως γι’ αυτά τα γεγονότα, δηλαδή τη γενικότερη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, με τον τρόπο προσέγγισης να διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Οι φορολογικές αρχές που στο παρελθόν έκαναν τα στραβά μάτια σε μνημειώδεις παραβάσεις που προέκυπταν από πολυδάπανες μεταγραφές, έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται ιδίως στην Ιταλία και τη Βρετανία.

Στη Φινλανδία, μία εκ των πολλών χωρών όπου σύλλογοι διοικούνται από ανθρώπους που ενεργοποιήθηκαν στο ποδόσφαιρο για να εξυπηρετήσουν φαύλους σκοπούς, η κυβέρνηση δημιούργησε ειδική εφαρμογή για τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας (smartphones), όπου ποδοσφαιριστές καταγγέλλουν ανώνυμα πως δέχθηκαν προτάσεις για στημένα παιχνίδια.

Στη Νότιο Κορέα υπήρξαν καταδίκες για ανθρώπους που αποδεδειγμένα συμμετείχαν σε στημένους αγώνες.

 

Η Σιγκαπούρη έχει γίνει αποδέκτης πολλών κριτικών, καθώς κατηγορείται για αδυναμία πάταξης τέτοιων φαινομένων, κυρίως όμως προκαθορισμένων αγώνων και πολλαπλού τζόγου σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Ένας Λιβανέζος διαιτητής καταδικάστηκε πρόσφατα σε εξάμηνη φυλάκιση, καθώς δέχθηκε… «σεξουαλικό δώρο» από γραφείο στοιχηματισμού, προκειμένου να ευνοήσει συγκεκριμένη ομάδα.

Η «σεξουαλική δωροδοκία» διαιτητών είναι ο παλαιότερος τρόπος για να επηρεαστεί η απόδοσή τους στην εκάστοτε αναμέτρηση.

Η όλη κατάσταση όμως δεν είναι διόλου ενθαρρυντική, καθώς γίνεται δαιδαλώδης. Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες τονίζουν πως είναι δουλειά της Αστυνομίας να συλλάβει τους παρανομούντες, η Αστυνομία απαντά πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετατρέψεις τις όποιες ενδείξεις σε αποδείξεις που θα οδηγήσουν στη σύλληψη. Οι δορυφορικές μεταδόσεις των αγώνων, σε συνδυασμό με τον προσοδοφόρο και εύχρηστο διαδικτυακό στοιχηματισμό, «προσελκύουν» τους απανταχού απατεώνες. «Η ασαφής δικαιοδοσία που διέπει την όλη διαδικασία, αναγκάζει τις Αρχές να τοποθετούν το ζήτημα σε «χαμηλής προτεραιότητας”», τονίζει ο Κρις Ιτον από το Παγκόσμιο Κέντρο Αθλητικής Ασφάλειας που βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις στημένων αγώνων διαδραματίστηκε το 2011 στη Γερμανία.

Στην πόλη Μπόχουμ, μια συμμορία καταδικάστηκε για διαμόρφωση αποτελεσμάτων σε παιχνίδια πολλών χωρών.

Ωστόσο, αυτή η καταδίκη, ήταν επί της ουσίας μια υποκατηγορία που αφορούσε στην κροατική μαφία. Σε γενικό πλαίσιο, οι ποινές δεν είναι πολύ αυστηρές και του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει ο Ράφελ Μούτσκε, επικεφαλής ασφαλείας της FIFA, που τονίζει πως «οι στημένοι αγώνες είναι μια διαδικασία χαμηλού ρίσκου και υψηλού κέρδους».

 

Αυτό που έκανε η FIFA, ήταν να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα που «βλέπει» τα ασυνήθιστα υψηλά πονταρίσματα σε συγκεκριμένους αγώνες και οδηγεί τις αρχές στις υπό διερεύνηση κατευθύνσεις.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό σύστημα όπου μπορούν να αναφερθούν διαφθορές στο άθλημα.

Το ζήτημα όμως, είναι πως ούτε η FIFA μοιάζει ανεπηρέαστη από την κατάσταση. Εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχουν σκιές περί την ανάθεση Παγκοσμίων Κυπέλλων και ιδίως αυτής του Κατάρ για το 2022.

Όπως αναφέρει η Σίλβια Σενκ επί της διαφθοράς στον οργανισμό της «Διεθνούς Διαφάνειας», η FIFA «δεν μπορεί χωρίς καθαρή διοίκηση να αποκτήσει αξιοπιστία δηλώνοντας σε παίκτες και διαιτητές πως πρέπει να τηρούν ευλαβικά τον Νόμο».

Το αποτέλεσμα, όπως τονίζεται από τον Βρετανό βουλευτή, Ντέιμιαν Κόλινς, που είναι επικριτής του τρόπου λειτουργίας της FIFA, είναι πως «τίποτα δεν αλλάζει».

Μια εσωτερική έρευνα έδειξε πως ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δεν ήταν πολύ θετικός στο να δώσει στοιχεία σε σχέση με υπόθεση δωροδοκίας.

Όπως αναμένεται, θα θέσει υποψηφιότητα και στις εκλογές του 2015…

Σχόλιο: Θα διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια, ότι η διαφθορά είναι ανίκητη. Όταν το ακούω γελώ. Ο λόγος που υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, είναι γιατί αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο τη θέλουν. Βγάζουν χρήμα.

Δεν υπάρχει ποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα από αυτό.

Η διαφθορά μπορεί να παταχτεί σε χρόνο dt. 

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/news/civ__2KathiLev&xml/&aspKath/civ&fdate=04/08/2013

Από το πλοίο… στην Ακρόπολη.

Μαζί με το νέο της Μουσείο αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, τον πιο δημοφιλή προορισμό και για τις εταιρείες κρουαζιέρας

Της Μαργαριτας Πουρναρα

Είναι σχεδόν κοινό μυστικό: την ώρα που το δεξί ρεύμα της λεωφόρου Αμαλίας κλείνει καθημερινά από τα σταθμευμένα λεωφορεία, με τους εκατοντάδες ξένους επισκέπτες για το Μουσείο και τον Βράχο της Ακροπόλεως, τα υπόλοιπα αθηναϊκά μουσεία αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των αξιοθέατων των ταξιδιωτικών πρακτόρων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον μαζικό τουρισμό.

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από την περυσινή περίοδο αιχμής, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η ναυαρχίδα μας, με τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, δέχθηκε μόλις 177.385 επισκέπτες όταν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης πήγαν 977.000 άτομα και στο νέο Μουσείο σχεδόν 622.000 άτομα.

Οι αριθμοί αυτοί θα έπρεπε να προβληματίσουν αυτούς που μιλούν για την τουριστική ανάπτυξη της ελληνικής πρωτεύουσας ως προορισμό του Σαββατοκύριακου και όχι μόνον, με έσοδα που θα έδιναν το φιλί της ζωής στην οικονομία μας.

Ας δούμε όμως τα πράγματα με λογική σειρά: Είναι σώφρον να προωθούμε μονάχα την «αθηναϊκή βιτρίνα» της Διονυσίου Αρεοπαγίτου;

Γιατί οι εξαιρετικοί αρχαιολογικοί χώροι του Κεραμικού, της Βραυρώνας, της Ελευσίνας ή το Βυζαντινό Μουσείο να παραμένουν στην αφάνεια;

Ποιος αποφασίζει και οργανώνει πώς θα κινηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, που καταφθάνουν για λίγες ώρες στην Αθήνα, με τεράστια κρουαζιερόπλοια που δένουν στον Πειραιά;

Πόσο επηρεάζει η υποβάθμιση του αθηναϊκού κέντρου την επιλογή των διαδρομών; Ποια θα έπρεπε να είναι η πολιτική μας για να αλλάξουν τα δεδομένα; Η «Κ» μίλησε με ξεναγούς και τουριστικούς πράκτορες, που περιέγραψαν τη σημερινή κατάσταση και πρότειναν αλλαγή στρατηγικής.

Οι εταιρείες προτείνουν ό,τι πουλάει περισσότερο

«Για να κατανοήσει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει, πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ορισμένα στοιχεία», μας εξηγεί ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες που ασχολούνται με την κρουαζιέρα και θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, εκπροσωπώντας κολοσσό του εξωτερικού με εκατοντάδες προσεγγίσεις στον Πειραιά: «Ας υποθέσουμε ότι ένα κρουαζιερόπλοιο με 2.500 άτομα φτάνει στο λιμάνι.

Οι τουρίστες είτε θα μείνουν από τις επτά το πρωί ως τη μία το μεσημέρι είτε από τις οκτώ το πρωί ως τις πέντε το απόγευμα.

Η εταιρεία έχει φροντίσει να τους προτείνει διάφορες εκδρομές στα αρχαία μνημεία της πόλης, τις οποίες πληρώνουν από την τσέπη τους, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο του ταξιδιού.

 

»Συνήθως καθορίζουν οι μάνατζερ της εταιρείας ποιες θα είναι οι εξορμήσεις ανάλογα με τις πωλήσεις των περασμένων ετών.

Εννοείται ότι προτιμούνται οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.

Πάντα υπάρχει η Ακρόπολη και το νέο Μουσείο, το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Σούνιο, η Αρχαία Κόρινθος κ.ά.

Οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί κατά τη διάρκεια του πλου για τα πάντα: όχι μόνο πού βρίσκονται τα μουσεία και ποια είναι τα εκθέματα, αλλά και για την πρόσβαση, τη θερμοκρασία που θα έχει τη συγκεκριμένη ημέρα κ.λπ.

Έτσι, αποφασίζουν μόνοι τους πού θέλουν να πάνε. Από τα 2.500 άτομα, θα βγουν από το πλοίο γύρω στα 1.200.

Από αυτούς, περίπου 650 άτομα θα πάνε στην Ακρόπολη, 160 στην Ακρόπολη και στο νέο Μουσείο, 45 – 50 στο ΕΑΜ, άλλοι 160 εκδρομή σε Ακρόπολη και Σούνιο και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν».

Γιατί αυτή η προτίμηση στην Ακρόπολη και το νέο της μουσείο;

«Το τελευταίο έχει γίνει της μόδας. Είναι πιο εντυπωσιακό σε σχέση με το ΕΑΜ, που εκπέμπει μια εικόνα εγκατάλειψης αλλά παραμένει η κιβωτός της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Δεν είναι, όμως, σφάλμα να μη φροντίζουμε όλα μας τα μουσεία;» μας λέει.

Κατά προτεραιότητα

Ο Χρήστος Χριστοφόρου είναι υψηλό στέλεχος του τουριστικού πρακτορείου «Αμφιτρύωνας», που συνεργάζεται με την Princess Cruises.

Εξηγεί: «Αν κάποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, είναι βέβαιο ότι θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην Ακρόπολη, καθώς είναι το πιο φημισμένο μνημείο μας.

Επίσης, το νέο Μουσείο έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος στη δημοσιότητα στο εξωτερικό και οι περισσότεροι τουρίστες που έρχονται εδώ θα ήθελαν να το επισκεφθούν, συμπιέζοντας πολύ το περιθώριο που έχουν για να δουν άλλα μέρη.

Στα υπόλοιπα μνημεία θα πάνε μόνο όσοι έχουν διαβάσει και έχουν εξειδικευμένη γνώση για την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία και την τέχνη της.

Ακόμα και αν προτείνουμε μια εναλλακτική διαδρομή σε κάποιο μικρότερο ή πιο άσημο μουσείο, μάλλον δεν θα πουλήσει παρά το ότι φροντίζουμε πάντα να το διαφημίζουμε και αυτό».

«Υπολογίστε ότι εμείς που ασχολούμαστε με τις χερσαίες εκδρομές της κρουαζιέρας, έχουμε να επιλύσουμε πολλά πρακτικά θέματα.

Μετρήστε πόσες πορείες κλείνουν το κέντρο, πόσες απεργίες κλείνουν τα μουσεία, πόσο περιορισμένο είναι το ωράριο λειτουργίας εκτός από ορισμένους θερινούς μήνες και βγάλτε πρόγραμμα…», τονίζει στην «Κ», παρομοιάζοντας την οργάνωση μιας εκδρομής σαν λύση εξίσωσης με πολλούς άγνωστους Χ.

«Επιλέγουμε την καθαρή και ασφαλή βιτρίνα μας»

Οι ξεναγοί δίνουν τη δική τους εκδοχή: «Δεν είναι μόνο ότι έχει διαφημιστεί πολύ το Μουσείο της Ακρόπολης εντός και εκτός της χώρας.

Σκεφθείτε ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό, το ΕΑΜ ήταν περικυκλωμένο από τοξικομανείς.

Πολλοί συνάδελφοι, κι εγώ προσωπικά, έχουμε να διηγηθούμε περιστατικά κλοπών και επιθέσεων», μας λέει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου τους, Κρίτων Πιπέρας.

Και συνεχίζει: «Το αθηναϊκό κέντρο είναι υποβαθμισμένο. Πολλά καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο και οι τοίχοι είναι γεμάτοι από γκράφιτι και tags. Είναι το άσχημο τμήμα της πόλης σε σχέση με τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που παραμένει η καθαρή, φροντισμένη και ασφαλής βιτρίνα μας.

Η παρακμή διώχνει τους τουρίστες που οργανώνουν μόνοι το ταξίδι τους, αλλά και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που οργανώνουν εκδρομές για γκρουπ.

Έτσι την “πληρώνουν” και τα μουσεία ή οι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται στην περιοχή.

Και εμείς ακόμα, αν έχουμε τη δυνατότητα επιλογής, θα προτιμήσουμε να καθοδηγήσουμε τους επισκέπτες σε μέρη που θα τους αφήσουν θετική εντύπωση και όπου θα αισθάνονται ασφαλείς.

Ακόμα και στο Σύνταγμα να πάνε όμως, βλέπουν ότι όλα τα μάρμαρα της πλατείας είναι σπασμένα ή λείπουν από τη θέση τους, επειδή έγιναν πολεμοφόδια στις διαδηλώσεις με βίαια επεισόδια.

Ως επαγγελματίες του χώρου, αισθανόμαστε θλίψη διότι ένα μουσείο, όπως το ΕΑΜ, δεν έχει την επισκεψιμότητα που του αξίζει.

Επίσης, μικρότεροι αλλά αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία δεν θα μπουν στο πρόγραμμα των τουριστών, επειδή το κράτος δεν έχει μια οργανωμένη στρατηγική για την ασφάλεια στην πόλη, αλλά και για την προβολή τους στο εξωτερικό».

Να δένουν στον Πειραιά για περισσότερες ώρες ή μέρες

«Κάθε υπουργός Πολιτισμού ή επικεφαλής του ΕΟΤ -ένα πόστο που αλλάζει ηγεσία κάθε ένα με δύο χρόνια- έχει τη δική του άποψη για τα πράγματα, με αποτέλεσμα να αλλάζουμε συνεχώς τακτική και προτεραιότητες», σημειώνει ταξιδιωτικός πράκτορας που κρατά την ανωνυμία του και συνεχίζει:

«Είναι επόμενο να μην μπορεί να υλοποιηθεί κάτι σε βάθος χρόνου.

Οι Τούρκοι λ.χ. έχουν χαράξει και ακολουθούν την ίδια πολιτική εδώ και πολλά χρόνια, αυξάνοντας το μερίδιό τους στην αγορά.

Το Μουσείο της Ακρόπολης κεφαλαιοποιεί την τεράστια δημοσιότητα που κέρδισε από την ίδρυσή του. Έχει πιο ευπρόσωπη εικόνα σε όλα τα επίπεδα.

Τα υπόλοιπα αξιοθέατα παραμένουν σε μια επικοινωνιακή αφάνεια. Ακόμα και όταν τους ενημερώνουμε εμείς για την ύπαρξη εναλλακτικών προτάσεων, οι τουρίστες προτιμούν να πάνε στο πιο γνωστό».

Αρκεί ένα οργανωμένο σχέδιο για την προβολή και άλλων μουσείων και μνημείων πέραν των ήδη δημοφιλών; «Όχι, αν δεν καταφέρουμε να κάνουμε παράλληλα και άλλα πράγματα. Π.χ. να πείσουμε τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας να δένουν στον Πειραιά για περισσότερες ώρες ή ημέρες.

Ναι, αν έχεις ένα πεντάωρο θα δεις μόνο την Ακρόπολη.

Αν όμως έχεις ένα ή δύο 24ωρα μπορείς να πας στο Βυζαντινό Μουσείο, στο Εθνικό Αρχαιολογικό, στο Μουσείο Μπενάκη ή το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Ελευσίνα ή την Βραυρώνα», λέει ο Γιώργος Παπαγαπητός, που διαθέτει πρακτορείο πολιτιστικού τουρισμού στη Νέα Υόρκη.

«Πρόκειται για μια διαπραγμάτευση, στην οποία το κράτος και οι τουριστικοί φορείς πρέπει να παίξουν τον κύριο ρόλο για να μπορέσουμε να αναδείξουμε και τα υπόλοιπα μνημεία και μουσεία.

Άλλωστε, αν μείνουν παραπάνω οι τουρίστες κρουαζιέρας, θα επωφεληθούν και οι επιχειρήσεις εστίασης και τα εμπορικά καταστήματα. Ας το δούμε όμως και από την πλευρά των τουριστών. Το πιο βασικό θα ήταν να δώσουμε οικονομικά κίνητρα σε πελάτες κρουαζιέρας, οι οποίοι ξεκινούν ή τελειώνουν το ταξίδι τους στον Πειραιά και θα ήθελαν να περάσουν ορισμένες ημέρες στην Αθήνα. Πιστεύω ότι αν είχαν λ.χ. μια έκπτωση στο ξενοδοχείο, θα έμεναν και θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη.»

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου των Ξεναγών, Κρίτων Πιπέρας, συμπληρώνει: «Ο,τι και να κάνουμε πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ένας ευχαριστημένος από το ταξίδι του επισκέπτης, στέλνει άλλους πενήντα στον ίδιο προορισμό.

 Ένας δυσαρεστημένος αποτρέπει άλλους εκατό από το να έρθουν.

Ας φροντίσουμε να έχει η Αθήνα να προσφέρει πολλά, να είναι μια ασφαλής, καθαρή και ενδιαφέρουσα πόλη».

Συμπέρασμα: τα μουσεία και τα μνημεία μπορούν να λάμψουν αν ο ορίζοντας υποδοχής των ξένων βελτιωθεί. Δεν λειτουργούν ως νησίδες…

Σχόλιο: Διαβάστε καλά το άρθρο, λέει πολλά πράγματα και έχει προτάσεις.

Το Κέντρο της Αθήνας που είναι υποβαθμισμένο, είναι φυσικό να μην έχει τουριστική κίνηση.

Οι Χιλιάδες λαθρομετανάστες και οι τοξικομανείς που περιφέρονται, στην ουσία στερούν έσοδα και καλύτερη ζωή, από την Κοινωνία.

Καθαρό και ασφαλές κέντρο. Περισσότερα χρήματα για όλους.

Με το σωστό και λογικό σχέδιο, και με τους ικανούς ανθρώπους, όλα γίνονται πραγματικότητα.

Είναι πολύ εύκολο.

Οι Τοξικομανείς, πρέπει να πάνε, σε κοινότητες απεξάρτησης.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/08/2013_512763

Ούτε …καρφίτσα δεν πέφτει στα ξενοδοχεία της Ρόδου τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τον τουρισμό του νησιού.

Και ο Ιούλιος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ήταν πράγματι ιδιαίτερα καλός μήνας, αφού η αύξηση στην τουριστική κίνηση ξεπέρασε το 9% κινούμενη στους αντίστοιχους ρυθμούς των προηγούμενων μηνών.

Πάντως, παρά την αυξημένη έλευση τουριστών στο νησί την ιπποτών η αγοραστική κίνηση είναι ιδιαίτερα υποτονική δημιουργώντας προβληματισμών στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο Ιούλιος έκλεισε με αύξηση σε ποσοστό 9,2% καθώς ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ 378.380 άτομα έναντι 346.493 τουριστών τον ίδιο μήνα πέρυσι. Σημειώθηκε δηλαδή, μία διαφορά της τάξης των 31.887 ατόμων.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι το ρεύμα τουριστών από τη Ρωσία καταγράφοντας σημαντική αύξηση στις αφίξεις σε ποσοστό 57,54%, ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι ότι πέραν της ρωσικής, οι περισσότερες αγορές σημειώνουν αύξηση.

Τον μήνα που πέρασε, πρώτη δύναμη στην τουριστική κίνηση αναδείχτηκε η Αγγλία, ενώ στη δεύτερη θέση φαίνεται ότι καθιερώνεται η Ρωσία, με τη Γερμανία να καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση.

Σχόλιο: Σκέψου αναγνώστη η Ελλάδα να είχε δραχμή και όχι το σιχαμένο Γερμανικό Ευρώ των δοσίλογων τύπου Στουρναρα και Σαμαρά, Βενιζέλου κλπ.

Η Ρόδος θα είχε βουλιάξει από ξένους τουρίστες και σκληρό συνάλλαγμα.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση.

Βέβαια οι κλέφτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να πάνε φυλακή.  

Σκέψου Νεοέλληνα, να σε κυβερνήσει κάποιος λογικός άνθρωπος. Με χρυσά κουτάλια θα τρως.

4444

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_05/08/2013_512745

Ο τρόπος που οποιαδήποτε επιχείρηση στον κόσμο μπορεί να αυξήσει την παρουσία της στα κοινωνικά μίντια είναι το αντικείμενο της δημοσιογραφικής εκπομπής Dispatches του βρετανικού καναλιού Channel 4, η οποία θα προβληθεί σήμερα το βράδυ.

Η εκπομπή ασχολείται με μία από τις μεγαλύτερες «click farm», εταιρείες που απασχολούν κακοπληρωμένους εργαζόμενους για να προσφέρουν στον πελάτη τους χιλιάδες follower στον λογαριασμό του στο Twitter, like στη σελίδα του στο Facebook και προβολές στο κανάλι του στο YouTube.

Η εταιρεία ονομάζεται Shareyt.com και βρίσκεται στην πόλη Ντάκα του Μπαγκλαντές, όπου ο δημοσιογράφος του Channel 4 επισκέφθηκε τον ιδιοκτήτη της, υποδυόμενος τον πελάτη.

Μάλιστα, για να είναι πιο αληθοφανές το ενδιαφέρον του, έστησε μια σελίδα στο Facebook για την προώθηση της κατανάλωσης των… αγγουριών, πληρώνοντας τη Shareyt.com για τα πρώτες εκατοντάδες like. Η χρέωση από την «click farm» ήταν 15 δολάρια ανά 100 like.

Στο ντοκιμαντέρ προβάλλονται εκτεταμένα στιγμιότυπα της συνάντησης, την οποία ο δημοσιογράφος κατέγραψε με κρυφή κάμερα.

Σε αυτά, ο ιδιοκτήτης της Shareyt.com δηλώνει «βασιλιάς του Facebook», αναφέροντας πως μπορεί να «αναβαθμίσει» οποιαδήποτε σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο, προσθέτοντάς της εκατοντάδες χιλιάδες like.

Μια δουλειά της «click farm» είναι να λειτουργεί σαν εθελοντική πλατφόρμα, μέσω της οποίας χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο «αλληλοβοηθούνται» για να προωθήσουν τα πρότζεκτ τους στα social media.

Στη συνάντηση, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της παραδέχθηκε στον «πελάτη» πως το 30-40% των κλικ στη σελίδα του στο Facebook θα προέλθουν από το Μπαγκλαντές.

Έτσι, με βάση την ιστοσελίδα της Shareyt.com, στην οποία αναφέρει πως μπορεί να «επιστρατεύσει» έως και 83.000 χρήστες, το ντοκιμαντέρ εκτιμά πως η εταιρεία απασχολεί περίπου 25.000 εργαζόμενους.

Με μια πρόχειρη έρευνα, το Dispatches εντόπισε ένα online καζίνο και μια εταιρεία παραγωγής κινουμένων σχεδίων, οι οποίες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Shareyt.com. Επίσης, η ίδια η εταιρεία στο σάιτ της έχει ένα link για μια διαφήμιση της Coca Cola που προβλήθηκε το 2010 στο Super Bowl. Το σποτ συγκέντρωσε 6 εκατομμύρια προβολές, πριν αποσυρθεί από το ίντερνετ.

Αν και μια από τις μεγαλύτερες, η Shareyt.com δεν είναι βέβαια η μοναδική «click farm», ενώ, όπως είναι φυσικό, αρκετές αντίστοιχες επιχειρήσεις εδρεύουν σε άλλες χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Σύμφωνα με παλιότερα ρεπορτάζ που επικαλείται ο Guardian, το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι πληρώνουν μισθούς πείνας, που για έναν χρόνο δεν ξεπερνούν τα 120 δολάρια.

Η αγορά «φήμης» στα κοινωνικά μίντια μπορεί να έχει άμεση επίπτωση στις πωλήσεις αφού, σύμφωνα με έρευνες, το 31% των καταναλωτών ψάχνουν στο ίντερνετ για πληροφορίες, ανάμεσα στις οποίες και τα like ή τους follower, πριν αποφασίσουν να αγοράσουν ένα προϊόν.

Όπως είναι φυσικό, για τα κοινωνικά δίκτυα οι «click farm» αποτελούν «πονοκέφαλο», αφού δεν είναι εύκολο να περιορίσουν τη δράση τους. Πάντως, τόσο το Facebook όσο και το Twitter φαίνεται να έχουν μπλοκάρει τις διαφημίσεις της Shareyt.com.

Σχόλιο: Το πρώτο σχόλιο είναι η κρυφή κάμερα. Ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα. Στην Βρετανία που έχει δημοκρατία, η χρήση κρυφής κάμερας επιτρέπετε από δημοσιογράφους.

Στην Ελλάδα έχουμε τον φασίστα τον Βενιζέλο και τους υπόλοιπους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μας έχουν φλομώσει με νομικά κατασκευάσματα, που είναι εκτρώματα.

Απαιτώ να επιτραπεί η χρήση της Κρυφής Κάμερας από δημοσιογράφους και στην Ελλάδα. Είναι στοιχείο της Δημοκρατίας.

Τα like λοιπόν είναι μουφα.

Είναι καλύτερα να έχεις λίγους και καλούς, να ξέρεις ποιοι είναι και αν έχουν κάτι να πουν, παρά χιλιάδες ανώνυμους που δεν ξέρεις αν είναι πραγματικοί.

4444

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_02/08/2013_512380

Νέα μελέτη της Ε.Ε. δείχνει πως το Wi-Fi είναι μακράν η πρώτη επιλογή των Ευρωπαίων χρηστών για ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ, ενώ προβλέπει επίσης πως αυτή η τάση θα ενισχυθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Έτσι, μέσα στο 2012, από τα δεδομένα που διακινήθηκαν ασύρματα στην Ευρώπη, το 71% προήλθε από λάπτοπ, smartphone και tablet τα οποία είχαν συνδεθεί σε δίκτυα Wi-Fi. Ένα ποσοστό που, σύμφωνα με την έρευνα, αναμένεται να αυξηθεί στο 78% μέχρι το 2016.

Ο βασικός λόγος επιλογής του Wi-Fi οφείλεται προφανώς στο ότι είναι δωρεάν, σε αντίθεση με τα 3G/4G δίκτυα. Μάλιστα, η χρήση του έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αφού παράλληλα με το τοπικό ασύρματο δίκτυο στο σπίτι και τη δουλειά, ολοένα περισσότεροι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν την ίδια λύση και σε δημόσιους χώρους, όπως σε καφετέριες και εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το Wi-Fi δεν ανταγωνίζεται αλλά συμπληρώνει τη χρήση των 3G/4G δικτύων.

Άλλωστε, σημειώνει, αν οι Ευρωπαίοι δεν συνέχιζαν να στρέφονται μαζικά στο Wi-Fi, τα 3G/4G δίκτυα δεν θα μπορούσαν να καλύψουν την κίνηση δεδομένων μέσω ασύρματων δικτύων, για την οποία προβλέπει μια ετήσια αύξηση της τάξης του 66% στην πενταετία 2012-2016.

Αυτός είναι ο λόγος που συνιστά μια σειρά από βελτιώσεις, οι οποίες θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη την πρόσβαση στο web μέσω Wi-Fi.

Έτσι, μεταξύ άλλων, προτείνει την ανάπτυξη λύσεων που θα επιτρέπουν την αυτόματη πιστοποίηση των συσκευών.

Επίσης, την εκχώρηση ενός ακόμη μεγαλύτερου εύρους συχνοτήτων, ώστε τα τοπικά ασύρματα δίκτυα να μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους χρήστες ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντάς τους μάλιστα ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες.

4444

BLOOMBERG UNION PACIFIC 04 040813

Spain: Train: Santiago De Compostela

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/08/2013_512722

Τρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα σε Ισπανία, Γαλλία και Ελβετία στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες επιβάτες αμαξοστοιχιών σε διάστημα λίγων ημερών. Αυτό με τα περισσότερα θύματα συνέβη έξω από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλλα στην βορειοδυτική Ισπανία, την 24η Ιουλίου, όταν υπερταχεία προσέκρουσε πάνω στον προστατευτικό τοίχο σε «κλειστή στροφή» με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί και να χάσουν τη ζωή τους 79 άτομα.

Σύμφωνα με την πρώτη έρευνα εμπειρογνωμόνων, το τρένο λίγο πριν από τη μοιραία στιγμή «έτρεχε» με 192 χιλιόμετρα/ ώρα σε ένα σημείο όπου το όριο ταχύτητας είναι 50 χιλιόμετρα ανά ώρα!

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα δείχνουν ότι ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί δευτερόλεπτα πριν από τη μοιραία πρόσκρουση οπότε ενεργοποίησε τα φρένα.

Ο μηχανοδηγός Φρανσίσκο Χοσέ Γκαρζόν Αμο, έμπειρος «αλλά και ριψοκίνδυνος» όπως λένε οι συνάδελφοί του, σύμφωνα με ειδήμονες που εμπλέκονται στην έρευνα μιλούσε με «κάποιον» τη στιγμή του μοιραίου συμβάντος.

H Αστυνομία επικέντρωσε τις έρευνές της στο να εντοπίσει το πρόσωπο με το οποίο μιλούσε ο μηχανοδηγός και τον λόγο για τον οποίο ήταν τόσο απορροφημένος.

Οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Μεταφορών της Ισπανίας, ειδικοί της ισπανικής Αστυνομίας και της Εισαγγελίας ήδη εξετάζουν το υλικό που κατέγραψαν τα δύο «μαύρα κουτιά» που βρίσκονταν στο πρώτο και το τελευταίο βαγόνι, εκτιμώντας ότι από εκεί θα δοθούν απαντήσεις.

Την περασμένη Δευτέρα, στο καντόνι Βο της Ελβετίας από δυστύχημα στις ράγες έχασε τη ζωή του μηχανοδηγός ενός τρένου, ενώ τραυματίστηκαν 25 άτομα.

Δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από το Γκρανζ πρε Μαρνάν και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το δυστύχημα οφείλεται σε παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη από τον μηχανοδηγό της μιας αμαξοστοιχίας, που έπεσε θύμα του λάθους του.

Νωπές είναι οι μνήμες από την τραγωδία στο Παρίσι. Συρμός που κινείτο από το Παρίσι με προορισμό τη Λιμόζ προσέκρουσε σε αποβάθρα στον σταθμό Μπρετινί σιρ Ορζ, νότια της «Πόλης του Φωτός» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άτομα και να τραυματιστούν άλλα 22.

Σύμφωνα με τον Γαλλικό Οργανισμό Σιδηροδρόμων για το δυστύχημα «ευθύνεται» ένα μεταλλικό έλασμα που βρέθηκε πάνω στη σιδηροτροχιά και είχε διαφύγει της προσοχής των συνεργείων τεχνικού ελέγχου των γραμμών.

 

Σχόλιο: Από τα 3 δυστυχήματα τα 2, θα μπορούσαν να αποφθεχτούν με την χρήση περισσότερης τεχνολογίας.

Τα τρένα κινούνται σε σταθερές τροχιές. Αυτό σημαίνει ότι τα δρομολόγια είναι γνωστά. Όπως και όλες οι παράμετροι.

Στην περίπτωση της Ισπανίας, θα μπορούσε να υπάρχουν πριν από την επικίνδυνη στροφή δυο αισθητήρες κίνησης, να τσεκάρουν την ταχύτητα και αν διαπιστώσουν ότι είναι μεγαλύτερη από το επιτρεπτό, να μειώσουν αυτόματα την ταχύτητα.

Το συμβάν να καταγραφεί και να ζητήσουν εξηγήσεις από τον μηχανοδηγό.

Αυτά τα συστήματα, ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί, αλλά θα εφαρμοστούν.

Θα μειώσουν το κόστος στους σιδηροδρόμους και θα κάνουν τα ταξίδια ακόμα ποιο ασφαλή.

Εγώ μπορώ να κάνω τα τρένα να προχωρήσουν στην επόμενη σελίδα. Ξέρω τι τεχνολογίες χρειάζονται και ίσως να ξέρω και ποιος μπορεί να τις έχει!

Στα επικίνδυνα σημεία, πρέπει να υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Έτσι έχεις εποπτεία 24 ώρες το 24ωρο.

Τα τρένα επίσης, πρέπει να έχουν μπροστά κάμερα ασφαλείας. Έτσι καταγράφεις το δρομολόγιο και τι «βλέπει» το τρένο και πως το βλέπει.

Αυτά τα μέτρα δεν κοστίζουν τίποτα και κάνουν το σιδηρόδρομο ακόμα ποιο ανταγωνιστικό και ασφαλές μέσο μεταφοράς εμπορευμάτων και ανθρώπων.

4444

04/08/2013

4444

ISRAEL – TAMAR – CYPRUS

ISRAEL – TAMAR – CYPRUS

http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2720:2013-04-04-06-06-27&catid=34:middle-east&Itemid=60

Άρχισε η ροή φυσικού αερίου από το οικόπεδο Ταμάρ.

Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2013 09:05

YNET 30.3.2013
Της Avital Lahav

Οι πρώτες ποσότητες του Ισραηλινού φυσικού αερίου άρχισαν να ρέουν μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού που θα τις οδηγήσουν σε 30 ώρες στον τερματικό σταθμό της Ασντόντ. Το Ισραήλ κάνει τα πρώτα βήματα προς την ενεργειακή του ανεξαρτησία

Η στιγμή που όλοι περίμεναν έφτασε: Μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια γεωτρήσεων και τοποθέτησης αγωγών, άρχισε η ροή φυσικού αερίου από το κοίτασμα Ταμάρ που βρίσκεται περίπου 90 χλμ (γύρω στα 56 μίλια) δυτικά της Χάιφα.

Το αέριο από το κοίτασμα Ταμάρ θα διοχετεύεται αρχικά σε μία εξέδρα παραγωγής, περίπου 25 χλμ ανοιχτά του λιμανιού του Ασκελόν και θα καταλήγει στον τερματικό σταθμό του Ασντόντ όπου αναμένεται να φθάσει σε περίπου 30 ώρες.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία του Ισραήλ και θα παρέχει στο κράτος ενεργειακή ανεξαρτησία, τουλάχιστον μέχρι το 2035.

Ο Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε, “Αυτή είναι μια σημαντική μέρα για την οικονομία του Ισραήλ. Την ημέρα της ελευθερίας κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την ανεξαρτησία στον ενεργειακό τομέα”.

Πρόσθεσε επίσης ότι, “Την προηγούμενη δεκαετία προωθήσαμε τον τομέα του φυσικού αερίου και αυτό θα ωφελήσει την Ισραηλινή οικονομία καθώς και όλους τους πολίτες της χώρας”.

Μόλις φτάσει στο Ισραήλ, το αέριο θα στηρίξει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς – που ανήκουν τόσο στη δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού (IEC) και σε ιδιωτικές εταιρείες όσο και σε μικρότερα εργοστάσια – επιτρέποντας σταδιακά στις τιμές να πέσουν καθώς το κόστος παραγωγής του Ισραηλινού ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα εξαρτάται πλέον από την εισαγωγή ακριβών, ρυπογόνων υλικών, όπως το ντίζελ και το μαζούτ, αλλά από το εγχώριο φυσικό αέριο.

Η ενεργειακή αυτή μετάβαση θ’ αυξήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Ισραήλ σε σύγκριση με ξένες βιομηχανίες και θα οδηγήσει σε αύξηση των κρατικών εσόδων καθώς θ’ αρχίσουν ν’ αποδίδουν τα δικαιώματα για το φυσικό αέριο.

Κάτω από τη θάλασσα

Η έρευνα για φυσικό αέριο στο οικόπεδο Ταμάρ – που ονομάστηκε έτσι από την εγγονή του Joseph Langotsky, του γεωλόγου που πρώτος αναγνώρισε τις δυνατότητές του – ξεκίνησε το 2000.

Η έρευνα καθοδηγήθηκε από Ισραηλινούς επιχειρηματίες και την British Gas η οποία διαλύθηκε μετά από κάποια χρόνια.

Το 2007, η έρευνα ανανεώθηκε υπό τη διαχείριση μιας νέας συνεργασίας – της Αμερικανικής εταιρείας Nobel Energy που κατέχει το 36% του οικοπέδου και των τριών Ισραηλινών εταίρων – της Delek Drilling (31%), της Isramco (29%) και της Dor Alon (4%).

Μετά από δύο χρόνια ακριβών κι εξαντλητικών ερευνών, έφτασε, το 2009, η είδηση της ανακάλυψης αερίου, και μάλιστα μιας μεγάλης ποσότητας αυτού.

Υποβρύχιες γεωτρήσεις – που έφθασαν σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων (περίπου 3,1 μιλίων) κάτω από το επίπεδο της θάλασσας – αποκάλυψαν στοιχεία που υποδήλωναν την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι στο οικόπεδο Ταμάρ υπάρχουν 270 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Βραχυπρόθεσμα κέρδη

Το κύριο και άμεσο όφελος από το φυσικό αέριο του Ταμάρ θα είναι η δραστική μείωση του κόστους παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το 2005, οπότε άρχισε να φθάνει στο Ισραήλ το αέριο από τις δεξαμενές στην χερσόνησο του Σινά, η IEC άρχισε να παράγει όλο και περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο. Μέχρι το 2011, το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλωνόταν στο Ισραήλ παραγόταν από φυσικό αέριο με κόστος $5,5 ανά μονάδα ενέργειας.

Ωστόσο, το 2011, η ροή φυσικού αερίου από την Αίγυπτο σταμάτησε απότομα μετά από μια σειρά εκρήξεων που προκάλεσαν ζημιές στον αγωγό του Σινά προς το Ισραήλ. Αργότερα, στον απόηχο της Αιγυπτιακής επανάστασης, το Κάιρο ακύρωσε τη συμφωνία του με την Ισραηλινή κυβέρνηση.

Τον ίδιο χρόνο το οικόπεδο φυσικού αερίου Yam Tatis που βρίσκεται δυτικά της Ασντόντ, εξαντλήθηκε. Έτσι, για περισσότερο από έναν χρόνο, το Ισραήλ αναγκάστηκε να λειτουργεί με πολύ μικρές ποσότητες φυσικού αερίου.

Το αποτέλεσμα: Μια αύξηση της τάξης του 24% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αντιμέτωπη με την έλλειψη φυσικού αερίου, η IEC αναγκάστηκε να επιστρέψει στο ηλεκτρικό ρεύμα με βάση το ντίζελ το οποίο κοστίζει περίπου $26 ανά μονάδα ενέργειας, κόστος τετραπλάσιο από εκείνο του φυσικού αέριου.

Δικαιώματα

Το κοίτασμα φυσικού αερίου του Ταμάρ θ’ αποφέρει έσοδα και από τις πληρωμές δικαιωμάτων που θα γεμίσουν τα κρατικά ταμεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αξία του κοιτάσματος ανέρχεται σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 125 εκατομμύρια θα πάνε στο κράτος.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι, εκτός από τα δικαιώματα, οι εταίροι που κατέχουν το οικόπεδο θα πληρώνουν φόρους επί των κερδών τους από τις πωλήσεις φυσικού αερίου αλλά αυτό αναμένεται να πάρει κάποιο χρόνο.

Σύμφωνα με το νόμο που ρυθμίζει τη φορολογία για τα κέρδη από το φυσικό αέριο, ο οποίος συντάχθηκε σύμφωνα με τη σύσταση της επιτροπής Sheshinski, οι εμπλεκόμενες εταιρείες θ’ απαλλάσσονται από τους φόρους επί των πωλήσεων έως ότου φτάσουν να κερδίζουν το διπλάσιο της αρχικής επένδυσής τους σε γεωτρήσεις και εξερευνήσεις.

Τα κέρδη από τις πωλήσεις φυσικού αερίου αναμένεται να φθάσουν το πολυπόθητο 200% το 2023. Μέχρι τότε, το κράτος δεν θα εισπράττει φόρους επί των κερδών αλλά μόνο την καταβολή δικαιωμάτων ύψους 12,5% επί των πωλήσεων του φυσικού αερίου.

Προς το παρόν, λοιπόν, το Ταμάρ δεν αναμένεται να κάνει το κράτος πλουσιότερο, αναγκάζοντάς το να περιμένει μέχρις ότου ετοιμαστεί το πολύ μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου Λεβιάθαν (450 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα).

Το πιο σημαντικό είναι ότι το κοίτασμα του Ταμάρ δίνει στο Ισραήλ ενεργειακή ανεξαρτησία που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2035. Η ηλεκτρική ενέργεια της χώρας δεν θα εξαρτάται πλέον από πρώτες ύλες που εισάγονται από άλλα κράτη και θα κοστίζει πολύ λιγότερο.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Ύδατος και Ενέργειας, Silvan Shalom, τόνισε: “Αυτή είναι η μέρα ενεργειακής ανεξαρτησίας του Ισραήλ. Είναι ένα πραγματικά ιστορικό γεγονός – το Ισραήλ απέκτησε ενεργειακή ελευθερία, το αέριο από το Tamar θα οδηγήσει σε δραστική μείωση του κόστους παραγωγής για τη δημόσια Εταιρεία Ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα τη μελλοντική μείωση της τιμής του ρεύματος για τον μέσο Ισραηλινό καταναλωτή”.

Ο Yitzhak Tshuva, βασικός μέτοχος του Ομίλου Delek και της θυγατρικής Delek Drilling, τόνισε: “Η σημερινή μέρα πρέπει να εμπνεύσει υπερηφάνεια. Ένα όραμα έγινε πραγματικότητα. Σήμερα, για μια ακόμη φορά, αφήνουμε πίσω μας την υποδούλωση για την ελευθερία: Την εξάρτηση από ξένες πηγές ενέργειας για την ανεξαρτησία με το δικό μας φυσικό αέριο”.

“Είναι ένα τιτάνιο επίτευγμα για την Ισραηλινή οικονομία”, συνέχισε ο Tsuva επισημαίνοντας ότι “έχει ξεκινήσει μία νέα εποχή η οποία θ’ αλλάξει την εικόνα της Ισραηλινής αγοράς” και “θ’ ανοίξει νέες ευκαιρίες για την οικονομία επιτρέποντάς της να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο από περιβαλλοντική, γεω-πολιτική, κοινωνική και οικονομική σκοπιά, κάτι που θα μετατρέψει το Ισραήλ σ’ ένα σημαντικό διεθνή παίκτη”.

Ο Charles D. Davidson, πρόεδρος και CEO της Noble Energy δήλωσε: “Συγχαίρω το λαό του Ισραήλ γι’ αυτό το επίτευγμα μετασχηματισμού που τον οδηγεί σε σημαντικό βαθμό προς την ενεργειακή ανεξαρτησία και μακριά από την εξάρτηση από τις εισαγωγές. Η χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου του Ταμάρ θα παράσχει καθαρότερο αέρα, θα γλιτώσει στο κράτος δισεκατομμύρια shekels σε ενεργειακό κόστος και θ’ αποτελέσει έναν μοχλό οικονομικής ανάπτυξης”.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4362333,00.html

Σχόλιο: Όπως γνωρίζεται όλοι, παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στην περιοχή και γράφω. Είναι μια ιστορική μέρα για το Ισραήλ.

Η Χρονική περίοδος μόνο τυχαία δεν είναι.  Ο Συγχρονισμός είναι πολύ καλός.

Ενεργειακή ανεξαρτησία.

Να πω στους Ισραηλινούς, ότι έρχονται ακόμα καλύτερα, αν ακολουθησετε τις κατευθύνσεις.

Να διαβάζετε το blog. Η αντιπυραυλική σας ασπίδα προχωρά ή έχετε κολήσει; Δεν είναι εύκολη τεχνολογία. Ισως πρεπει να κανετε συνδιασμους και να δειτε 1 βημα αριστερα και ενα βημα δεξια.

4444

Σήμερα καθόμουν και έπινα καφέ και διάβαζα τις εφημερίδες μου και ήρθε ένα τύπος και με ρώτησε στα αγγλικά που πέφτει η Νέα Φιλαδέλφεια.

Του έδειξα μια κατεύθυνση, αλλά πιστεύω να ρωτήσει και ποιο κάτω.

Μελισανιδη, εγώ είμαι διαφορετικός. Θα έλεγα ότι με βάση το δικό μου σενάριο, όλα πάνε καλά για την ΑΕΚ.

Στην Κλίμακα αυτή που ζω, ναι έχω προβλήματα και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλες ιδιότητες από άλλες κλίμακες, για να γίνει η ζωή μου ποιο εύκολη.

Εγώ μπορώ να πω, είμαι ένας από εσάς. Είμαι άνεργος, ανασφάλιστος, δεν πάω διακοπές, ψάχνω γιατρό στα κοινωνικά ιατρεία για το πόδι μου, μένω σε ένα μικρό διαμέρισμα που το χρωστώ στην τράπεζα κλπ.

Ζω μια καθημερινή ζωή, που ζουν πάνω από 1.500.000 άνθρωποι.

Μελισανιδη, έχεις το χρόνο να φτιάξεις την ΑΕΚ όπως θέλεις. Έχεις τον χρόνο να φτιάξεις γήπεδο, να φτιάξεις ομάδα, να βρεις ανθρώπους. Να τα κάνεις όλα λογικά.

Να δώσεις ένα όραμα σε οπαδούς και μετόχους.

Όπως έχω γράψει, μου αρέσουν τα happy End. Είμαι καλό ον.

Έτσι όπως εξελίχτηκε η ιστορία, όλοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι.

4444

Το ΒΗΜΑ έκανε μια δημοσκόπηση, όπου το 60% λέει ότι θέλει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Κι εγώ αν κάνω μια Δημοσκόπηση για τον Ψυχάρη και τα δάνεια που έχει πάρει και ένα σωρό άλλα όπως για τον Καμμένο και την Αγγελοπούλου, θα βγει ότι το 60% των ελλήνων δε θα θεώρει τον Ψυχάρη και τόσο έντιμο και φερέγγυο κλπ.

Η δημοσκόπηση του ΒΗΜΑΤΟΣ δε θα ενοχλούσε, αν δε γινόταν εσκεμμένα, συνεχώς αναφορά σε αυτήν. Ο Πρεπεντερης στο MEGA, την ανέφερε σαν να είναι γεγονός. Σα να υπάρχει αυτό το 60%!!!!

Το blog fimotro έκανε ένα γκάλοπ, για το αν το MEGA, παίζει πολιτικά παιχνίδια και του έκαναν μήνυση. Ο διαχειριστής του fimotroβέβαια, παίζει τα δικά του παιχνίδια. Με απλά λόγια, παίζουν παιχνίδια εξουσίας. Στις δημοσκοπήσεις κάνεις ερωτήσεις.

Είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι αν κάνω δημοσκόπηση με το ερώτημα: Το MEGA και οι μέτοχοι του, παίζουν πολιτικά παιχνίδια, ξέρω την απάντηση και σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 60%. Το ίδιο ισχύει και για το ΒΗΜΑ και για πολλά αλλα ΜΜΕ.

Υπάρχουν ερωτήσεις να κάνεις, κάτσε καλά.

Όλα αυτά βέβαια γίνονται για το Χρήμα. Εκατομμύρια Ευρώ.

Μπορεί εσύ να μην έχεις να φας, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους.

4444

VAGGELIS VENIZELOS AND CAZINO AND 215 MILIONS EURO
Μόνο το HOTDOC λέει καθαρά τι ρόλο, έπαιξε ο Βαγγελης Βενιζέλος και πως προσπάθησε να εξαπατήσει τους Ευρωπαίους για χάρη του Μπόμπολα και άλλων, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Τελικά οι Ευρωπαίοι δε μάσησαν.
Στέλνουν την Ελλάδα, σωστά, στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Τα πρόστιμα, που θα επιβληθούν, να τα πληρώσει ο Βαγγελης Βενιζέλος από την τσέπη του, διότι έδρασε κακόβουλα. Αυτή είναι η ουσία.

Για να καταλάβεις τι έκαναν οι μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να διαβάσεις το HOTDOC.

Εγώ το διάβασα. Ορίστε πως έχει η ιστορία.

Το 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μια καταγγελία με ανώνυμο email.

Η καταγγελία έλεγε, ότι ορισμένα καζίνο, παραβίαζαν συστηματικά τη νομοθεσία περί ενιαίας εισόδου.

Με νόμο του 1994 η ελληνική κυβέρνηση είχε ορίσει ρητά, ότι όλα τα Καζίνο της χώρας πρέπει να έχουν ενιαία είσοδο ύψους 15 ευρώ.

Το 80% των εσόδων θα πήγαινε στα δημόσια ταμεία και το υπόλοιπο 20% συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, θα πήγαινε στους ιδιοκτήτες των καζίνων.

Δίκαιη συμφωνία και συμφέρουσα για τα κρατικά έσοδα.

Κάποια καζίνο όμως, που οι μέτοχοι τους είναι γνωστοί Νταβατζιδες, δεν τηρούν την συμφωνία και ορίζουν είσοδο, αντί για 15 ευρώ, τα 6 ευρώ.

Η καταγγελία αφορούσε τρία καζίνο.

Καζίνο Mont Parnes της Πάρνηθας, ιδιοκτήτες Παναγιώτης Λασκαρίδης και Φώτης Μπόμπολας και κατά 49% το Ελληνικό Δημόσιο που το διαχειριζόταν εναλλάξ το βρωμερό ΠΑΣΟΚ και η βρωμερή ΝΔ, τσιράκια δηλαδή των νταβατζιδων.

Το καζίνο Θεσσαλονίκης, στον Λασκαρίδη και το Καζίνο Κέρκυρας από το 2011 στον Πηλαδάκη.

Αυτά λοιπόν τα τρία Καζίνο, βάζουν την είσοδο στα 6 ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά την καταγγελία, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ο τρόπος λειτουργίας των τριών καζίνο αποτελούσε είδος κρατικής ενίσχυσης, κάτι που απαγορεύεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στις 24 Μαΐου 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε απόφαση. Με απλά λόγια, Αυτή η απόφαση καταδίκασε την μείωση του εισιτηρίου στα 6 ευρώ και τα θεωρούσε παράνομη κρατική ενίσχυση στα τρία καζίνο. Η απόφαση είναι σωστή και λογική.

Η επιτροπή ζητούσε την άμεση ενοποίηση των τιμών των εισιτηρίων και την άμεση ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων από τα ωφεληθέντα καζίνο.

Μιλάμε για 215 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ καλό χρήμα εισέπραξαν οι νταβατζιδες.

215 εκατομμύρια είναι καλό ποσό και λείπει από τα κρατικά ταμεία. Τα θέλω αυτά τα 215 εκατομμύρια. Δε τα χαρίζω σε κανέναν ως Έλληνας πολίτης. Ιδίως όταν αυτοκτονούν άνθρωποι για οικονομικούς λόγους.

Έρχεται όμως ο Μπάσταρδος ο Βαγγελης Βενιζέλος και φτιάχνει έναν νόμο, παράνομο νόμο, για να παρακάμψει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να χαρίσει στην ουσία τα 215 εκατομμύρια ευρώ.

Άρθρο 22 του νόμου 4002/2011 περί «Ανάκτηση Παράνομων Κρατικών Ενισχύσεων».

Ο  Βαγγελης Βενιζέλος θέλει να παρακάμψει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, με δικό του κατασκεύασμα. Σαν και αυτά που έχει φλομώσει την Ελλάδα.

Αυτός ο …., για τον Βαγγελα Βενιζέλο λέω, νομίζει ότι οι Ευρωπαίοι τρώνε κουτόχορτο και θα μασήσουν.

Αλλά έλα ντε που δε μασανε. Δεν είναι βλέπετε μαλακες νεοέλληνες.

Το μόνο δικαστήριο που είναι αρμόδιο να κρίνει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι το Ευρωπαϊκό.

Τι να κάνουν λοιπόν, έρχεται ο άλλος μπάσταρδος, ο Αντωνάκης ο Σαμαράς ο Successes Story και περνά μια διάταξη με τίτλο «Διαδικασίες Ανάκτησης Κρατικών Ενισχύσεων»,  συγκεκριμένα ανέφερε ότι «το άρθρο 22 του ν.4002/2011 (Α’ 180) τροποποιείται ως εξής: … κλπ

Να μη τα γράφω όλα τα νομικίστικα.

Η ουσία είναι ότι οι Μπάσταρδοι Βενιζέλος και Σαμαράς, δεν μπόρεσαν να σώσουν τους νταβατζιδες όπως ο Μπόμπολας κλπ από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όμως η πράξη τους αυτή, επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο.

Ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα Βενιζέλε; Αν εγώ ήμουν στη θέση του Βαγγελη Βενιζέλου, θα έλεγα στα καζίνο, θέλω τα 215 εκατομμύρια. Δε θα έκανα κανένα νόμο. Όποτε Βενιζέλε, ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα και τα λεφτά;

Εμείς που μας βάζεις χαράτσια στη ΔΕΗ, στα ακίνητα, που μας κόβεις την Ιατρική περίθαλψη , που μας αναγκάζεις να δουλεύουμε ανασφάλιστοι;

Πες στον Ελληνικό λαό, Βενιζέλε γιατί συγκάλυψες τους Νταβατζιδες;

Τα χρέη του Μπόμπολα και του Λασκαρίδη, εμείς οι απλοί πολίτες θα τα πληρώσουμε;

Σήμερα βλέπουμε το άλλο στέλεχος του βρωμερού ΠΑΣΟΚ, τον Άκη Τσοχατζόπουλου, στην Δίκη για τις μίζες και βλέπουμε ένα άθλιο υποκείμενο. Ένα σκατο που ήθελε να γίνει και πρωθυπουργός. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάνε φυλακή. Εκεί είναι η θέση τους.

Αν ο Μιχαλολιακος ή οποιοσδήποτε άλλος, πει δημόσια ότι εγώ θα τους βάλω φυλακή, εγώ θα τον ψηφήσω.

Το 2011 η Ελλάδα ήταν στα μνημόνια και ο Βαγγελης Βενιζέλος, έτρεχε να καλύψει τους Νταβατζιδες. Κατάλαβες αναγνώστη για ποιον έτρεχε;

Ο μόνος  λόγος που ο Βαγγελης Βενιζέλος δεν είναι στην φυλακή, είναι γιατί δεν έχουμε Δημοκρατία. Ο Παπακωνσταντίνου το είπε ξεκάθαρα: μαζί μου στο κατηγορητήριο πρέπει να είναι και ο Βαγγελης Βενιζέλος.

Σε μια πραγματική δημοκρατία, δεν υπάρχουν άρθρα 86 και νόμοι περί ευθύνης υπουργών που δίνουν ασυλία.

Είμαι εξοργισμένος. Βγαίνουν οι αλήτες και απολύουν χιλιάδες, καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, κόβουν συντάξεις και μισθούς, καταργούν νοσοκομεία και παράλληλα κάνουν μπίζνες, ενώ ταυτόχρονα, λένε στα ΜΜΕ των νταβατζιδων, ότι καταλαβαίνουν τον πόνο μας!

Καταλαβαίνει εμένα ο Βαγγελης Βενιζέλος που είμαι ανασφάλιστος και άνεργος, που έχω πρόβλημα με το πόδι μου και θα πρέπει να βρω τον σωστό γιατρό σε κάποιο κοινωνικό ιατρείο; Αλλιώς θα πρέπει να πληρώσω;

Όχι! ο Μπάσταρδος δεν καταλαβαίνει.

Είμαι εξοργισμένος, γιατί υπάρχουν νεοέλληνες που τους ψηφίζουν και μετά βγαίνουν και λένε, πρέπει να αλλάξει κάτι ή δε θα αλλάξει τίποτα.

Μα πως θα αλλάξει, αν ψηφίζεις συνεχώς τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;

Είναι απόλυτα λογικό να είμαι εξοργισμένος. 215 εκατομμύρια ευρώ θα έπρεπε να είναι στα δημόσια ταμεία. Γιατί δεν είναι Βενιζέλε;

Τα 215 εκατομμύρια ευρώ είναι η ταμπακιέρα, η ουσία της υπόθεσης. Πούντα; Τα λεφτουδάκια μας που είναι Βαγγέλα;

Σε μια πραγματική Δημοκρατία η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ο λόγος είναι απλός. Η Δημοκρατία κινδυνεύει από τους Δημαγωγούς.

Οι Δημαγωγοί όμως, συνήθως είναι απατεώνες. Όποτε σε μια πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχει βουλευτική ασυλία.

Αυτό που είδαμε για την λίστα Lagarde, είναι της πλάκας. Η υπόθεση έπρεπε να πάει κατευθείαν στην Δικαιοσύνη, να μην ανακατευτεί καθόλου η Βουλή. Δεν την αφορά.

Η Βουλή είναι νομοθετικό όργανο.

Η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία. Λυπηρό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Έλληνα πολίτη, για σένα, δεν υπάρχουν λεφτά, όσο κυβερνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

4444

Bio Architecture

4444

4444

BURJ KHALIFA – DUBAI

DUBAI: BURJ KHALIFA: 829,8 METERS OR 2,722 FEET
When you break the record?
How many years will endure?

4444

03/08/2013

4444

Η ήττα στο Αφγανιστάν είναι πολιτική, όχι Στρατιωτική.

Afganistan: Send More Troops.
Afganistan: How more Troops?

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/08/2013_512596

«Με υπομονή και με ισχύ», υπόσχονται οι Ταλιμπάν ότι θα πολεμούν τον αμερικανικό στρατό, στην περίπτωση που έστω 1 Αμερικανός στρατιώτης «εισβολέας» θα είναι παρών στη χώρα τους την πρώτη μέρα του 2015

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν, σήμερα, ότι ο πόλεμος που κάνουν θα είναι ακατάπαυστος, στην περίπτωση που υπάρξει κάθε μορφής αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν, μετά και όλο το 2014.

“Η Αμερική ας γνωρίζει (από τούδε) ότι επιβάλλοντας οποιοδήποτε συμβόλαιο με το καθεστώς-μαριονέτα, στην Καμπούλ, θα συναντήσει την άρνηση του γενναιόψυχου, ελεύθερου έθνους μας και αυτή η παρουσία της θα αποστερείται κάθε νομιμοποίησης» τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ. «Ούτε και ενός, έστω, εισβολέα στρατιώτη την παρουσία, κάτω από όποιες συνθήκες αυτή κι αν γίνει, δεν αποδεχόμαστε εμείς οι Ταλιμπάν και στην περίπτωση που οι Αμερικανοί ονειρεύονται μακρότερη εισβολή στο Αφγανιστάν, τότε δηλώνουμε από την πλευρά μας ‘έτοιμοι’ να τους αντιμετωπίσουμε και με υπομονή και με ισχύ», υπογράμμισε ταυτοχρόνως ο ίδιος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Σχόλιο: Αυτή η ανακοίνωση, δείχνει ότι η Αμερική στο Αφγανιστάν, έκανε μια τρύπα στο νερό.

Οι Ταλιμπάν είναι ακόμα εκεί. Βγάζουν ανακοινώσεις και όταν φύγει το ΝΑΤΟ, ποιος θα τους σταματήσει; Ο Καρζάι;

Δυστυχώς η Αμερική δεν μαθαίνει από την ιστορία.

Όλοι αυτοί που πέθαναν, για ποιο λόγο πέθαναν;

Ένα πράγμα που σιχαίνομαι, είναι να πεθαίνουν οι άνθρωποι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δεν είναι λογικό.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν το Βιετνάμ.

Επειδή κάποιοι στην Ουάσιγκτον έχουν πτυχία, νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Δυστυχώς η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Οι Ταλιμπάν είναι εδώ.

Το Αφγανιστάν, είναι εύκολη περίπτωση και ας μοιάζει δύσκολη.  

Ξοδεύτηκαν δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αποτυχία δεν είναι στρατιωτική, είναι πολιτική.

4444

WOMAN 030813

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/08/2013_512563

Το τοπίο των φυλακών, του εγκλεισμού των κρατουμένων, κυρίως των προφυλακισμένων, μεταβάλλεται ουσιαστικά με την ψήφιση την επόμενη εβδομάδα από τη Βουλή, όπου αναμένεται να κατατεθεί, του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για εφαρμογή και στη χώρα μας του συστήματος γεωεντοπισμού των υποδίκων και καταδίκων, γνωστό και ως «βραχιολάκι».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το νομοσχέδιο προβλέπει την εφαρμογή του συστήματος σε όλες τις ελληνικές φυλακές για τρεις κατηγορίες κρατουμένων, τους προφυλακισμένους, εκείνους που κάνουν χρήση του θεσμού των αδειών και αυτούς που απολύονται από τις φυλακές με όρους, όταν έχουν εκτίσει μέρος της ποινής που τους έχει επιβληθεί.

Το σύστημα του γεωεντοπισμού, που ισχύει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά τις φυλακές καθώς υπολογίζεται, όπως δηλώνει στην «Κ» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, «να υποβάλλουν αιτήσεις για χρήση του συστήματος περί τους 2.500 κρατουμένους».

Ποιοι αποκλείονται

Όπως προβλέπεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, δεν θα μπορούν να αποφυλακιστούν με το «βραχιολάκι» -ρητά εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου κρατούμενοι, υπόδικοι και κατάδικοι, για σεξουαλικά εγκλήματα, βιασμούς, ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα, εγκλήματα που διώκονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο ή τη νομοθεσία για το οργανωμένο έγκλημα.

Ωστόσο, δεν εξαιρούνται όσοι βρίσκονται στις φυλακές, διωκόμενοι ως καταχραστές του Δημοσίου για οικονομικά εγκλήματα, τις γνωστές υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και οικονομικών σκανδάλων.

Βασική είναι η διάταξη του νομοσχεδίου, που επιβάλλει για να αποφυλακιστεί κρατούμενος με «βραχιολάκι» την κρίση της αρμόδιας δικαστικής αρχής, η οποία και θα αποφασίζει αν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο.

Οι δικαστικές αρχές που ορίζονται ως αρμόδιες για την εφαρμογή του μέτρου, είναι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας στις περιπτώσεις των προφυλακίσεων, που θα αποφασίζουν αν πρέπει ο κρατούμενος να μείνει εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και με το «βραχιολάκι» και το δικαστικό συμβούλιο στις περιπτώσεις των αδειούχων κρατουμένων και εκείνων που απολύονται με όρους.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνιζε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Δικαιοσύνης, κυρίως στις υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας, η κρίση των δικαστικών αρχών αποτελεί την «απόλυτη διασφάλιση για την εφαρμογή του μέτρου, προκειμένου να μην αφήνονται ελεύθεροι με «βραχιολάκι» υπόδικοι ή κατάδικοι που έχουν ζημιώσει το Δημόσιο η έχουν διαπράξει βαριά οικονομικά εγκλήματα».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ρύθμιση που αφορά την εφαρμογή του συστήματος στους υπόδικους, η οποία προβλέπει τον κατ’ οίκον περιορισμό τους με το «βραχιολάκι», ενώ για τις περιπτώσεις των αδειούχων και των κρατουμένων σε καθεστώς προσωρινής απόλυσης θα ορίζεται με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου σε ποιες περιοχές θα μπορούν να κινηθούν.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδος στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και η σημαντική μείωση του αριθμού των κρατουμένων αποτελεί τη βασική επιδίωξη της εφαρμογής του μέτρου.

Σημαντική είναι τέλος η ρύθμιση για το ποιος θα πληρώνει το κόστος για το «βραχιολάκι» καθώς το σύστημα κοστίζει περί τα 1.500 ευρώ. Τη δαπάνη θα επιβαρύνεται ο ίδιος ο κρατούμενος, εκτός των περιπτώσεων που οι αρμόδιες δικαστικές αρχές κρίνουν ότι αδυνατεί οικονομικά, οπότε το κόστος θα αναλαμβάνει το Δημόσιο.

Σχόλιο: Το μέτρο είναι απόλυτα σωστό και λογικό. Άλλωστε είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες και λειτουργεί.

Με απλά λόγια, η Ελλάδα θα υιοθετήσει ένα μέτρο που είδη λειτουργεί, δεν ανακύπτει κάτι καινούριο. Κάνει το αυτονόητο.

Οι φυλακές θα ανασάνουν.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/08/2013_512561

Άργησαν, αλλά βρίσκονται πλέον και στην ελληνική αγορά οι κάρτες ανέπαφων πληρωμών και αναμένεται να γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη αποτελώντας το ενδιάμεσο στάδιο, πριν οδηγηθούμε σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι, μέσω του οποίου θα πραγματοποιούμε το σύνολο των αγορών μας, χωρίς πλέον να έχουμε παρά ελάχιστα ή και καθόλου μετρητά στην τσέπη μας. Κυκλοφορούν ήδη σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου και σε περισσότερες από 25 στην Ευρώπη.

Με τις ανέπαφες πληρωμές, δηλαδή τις κάρτες που δεν χρειάζεται να τις εισάγουμε στα γνωστά μας τερματικά που συναντάμε στα σημεία συναλλαγών, απλά θα τις περνάμε από μικρή απόσταση από αυτά και η συναλλαγή μας θα ολοκληρώνεται σε ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα.

Για την ακρίβεια σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

 

Σήμερα, στη χώρα μας κυκλοφορούν 45.000 περίπου κάρτες ανέπαφων πληρωμών, που γίνονται αποδεκτές από 1.000 περίπου τερματικά, που βρίσκονται σε επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα, ενώ, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, θα ξεπεράσουν τις 80.000 στο τέλος του 2013 και θα γίνονται αποδεκτές σε πάνω από 3.000 σημεία.

Σημειώνεται ότι, για πληρωμές έως 25 ευρώ δεν απαιτείται καν η χρήση PIN ή υπογραφής.

Όπως επισημαίνεται από αρμόδια τραπεζικά στελέχη, συγκριτικό πλεονέκτημα των κατόχων καρτών ανέπαφων συναλλαγών είναι η ασφάλεια, καθώς και η ταχύτητα στις συναλλαγές, ενώ για τις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, έρευνες έχουν δείξει ότι πετυχαίνουν αύξηση του τζίρου τους, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για κάθε συναλλαγή, περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό. Επίσης, για τους εμπόρους σημαντικό θεωρείται το γεγονός, ότι μειώνεται το κόστος διαχείρισης των μετρητών, που ισούται στο 2,5% του συνολικού τους τζίρου.

Η μεγάλη ώθηση για την καθοριστική ανάπτυξη των ανέπαφων πληρωμών και στη χώρα μας, ως εναλλακτικού τρόπου πληρωμών, θα αποτελέσει η δυνατότητα χρήσης τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως στο μετρό, στα λεωφορεία αλλά και στα ταξί.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οργανισμοί εκδόσεων καρτών βρίσκονται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες υλοποίησης σχετικών τρόπων πληρωμής.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ραγδαίας ανάπτυξης των ανέπαφων πληρωμών σε μέσα μεταφοράς στην Ευρώπη, αναφέρεται η περίπτωση των παραδοσιακών λεωφορείων του Λονδίνου, όπου ήδη το 20% των συνολικών συναλλαγών σε αυτά γίνεται με την τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών, μόλις μερικούς μήνες μετά την υιοθέτηση της τεχνολογίας αυτής σε 8.500 λεωφορεία.

Μετά τις ανέπαφες πληρωμές μέσω του πλαστικού χρήματος, θα ακολουθήσει και στη χώρα μας, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, από το 2014 και το ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Με απλά λόγια, όλα τα μέσα πληρωμών που διαθέτει ένας συναλλασσόμενος, πιστωτικές, χρεωστικές κάρτες, καταθετικοί λογαριασμοί κ.λπ., θα είναι ενσωματωμένα με ειδικό λογισμικό σε μια εφαρμογή στο κινητό μας τηλέφωνο. Για οποιαδήποτε πληρωμή θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, από την αγορά ενός εισιτηρίου λεωφορείου μέχρι την αγορά ενός αυτοκινήτου, απλά θα πλησιάζουμε το κινητό μας στο τερματικό του περιπτέρου, του μέσου μεταφοράς, της επιχείρησης και το μόνο δίλημμά μας θα είναι, σε ποιο από τα μέσα πληρωμών που εμφανίζονται στην οθόνη μας θα κάνουμε κλικ, ώστε να ολοκληρωθεί η αγορά μας.

Εξάλλου, η αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών και συναλλαγών μέσω πλαστικού χρήματος θα οδηγήσει και σε χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής, που αποτελεί κεντρικό στόχο του οικονομικού επιτελείου.

Έρευνα για τη χρήση πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Visa, αναφέρει ότι μια αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών στη χώρα μας κατά 5%, 10% και 15% θα οδηγούσε σε μείωση της παραοικονομίας κατά 2%, 3% και 5% αντίστοιχα, δηλαδή 1 – 2,5 δισ. ευρώ.

Τα επιπλέον κρατικά έσοδα που θα προέκυπταν από την απόδοση του ΦΠΑ, θα ανέρχονταν σε περίπου 230 – 575 εκατ. ευρώ.

Σχόλιο: Οι ανέπαφες πληρωμές αλλάζουν την ταχύτητα με την οποία κινείσαι. Κάνουν την ζωή σου ποιο εύκολη.

Δεν σε κλέβουν εύκολα. Αφού δεν χρειάζεται να σταθείς στο ΑΤΜ ή αλλού για πολύ ώρα.

Όπου εφαρμόστηκαν, ήταν αναμενόμενο να κυριαρχήσουν.

Είναι πολύ εύκολο να δεις τι θα κάνει θραύση. Συνήθως αυτό που κάνει θραύση, κάνει την ζωή μας ποιο εύκολη.

4444

Όπως έχω γράψει, έχω πρόβλημα με το πόδι μου. Το πρόβλημα πρόεκυψε πριν από 2 χρόνια. Κάνοντας μια ανάκληση μνήμης, κατάλαβα ότι είχα καταπόνηση το πόδι μου, τα έκανα λάθος. Ο οργανισμός, δηλαδή η γενετική πληροφορία αμύνθηκε στα λάθη.

Είχα δει στην DW στην τηλεόραση, όπου ένας γιατρός είχε μια ασθενή πάνω στο κρεβάτι του ιατρείου, με ένα μηχάνημα σκαναρε το πόδι της και σε μια οθόνη το έβλεπε και της εξηγούσε.

Θέλω ένα τέτοιο μηχάνημα και έναν γιατρό με αρκετό βάθος, για να συζητήσουμε για το πόδι μου και πως αυτό θα γίνει καλά.

Εγώ έχω μάθει αλλιώς.

Αν ο Γιατρός έχει μεγάλο βάθος και κατανόηση, το ποιο πιθανό είναι, ότι τον περιμένει ένα νόμπελ ιατρικής! Φυσικά θα συζητήσουμε αρκετές φορές.

Εγώ έχω μάθει αλλιώς.

Εγώ δεν είμαι σα τον ηλίθιο Καλαμουκη που κάνει διακοπές τώρα, αλλά αναρωτιόταν γιατί πρέπει να ζήσουμε 1000 χρόνια. Θέλω να ζήσω 1000 χρόνια και να είναι υγιή και καλά χρόνια.

Η ζωή είναι δώρο.

Επίσης η ανθρώπινη εξέλιξη, είτε την δεις Επιστημονικά, είτε τι δεις Θρησκευτικά, ένα πράγμα λέει: μεγάλωσε το όριο ζωής σου. Ανέβα στις κλίμακες.

Μη πιάνεστε κορόιδα με τύπους σα τον Καλαμούκη.

Αυτοί οι τύποι το παίζουν δεν και όταν τους δίνεται η ευκαιρία, λένε ναι. Αυτά είναι πρακτικά ζητήματα, της ζωής. Θα πεις όχι σε 900 χρόνια ζωής;

Εγώ δεν μασάω σε τέτοια ζητήματα. Με τον κάθε μαλάκα.

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22937.htm

Στις 4.500, περίπου, ανέρχονται μέχρι αργά το απόγευμα οι αιτήσεις για τις πρώτες 589 θέσεις για το μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ αύριο Παρασκευή μεσημέρι εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Η διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά και θα επεξεργαστεί από την Ομάδα του Ειδικού Διαχειριστή.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η νέα προκήρυξη για τις υπόλοιπες 1400 θέσεις του μεταβατικού φορέα, οι προσλήψεις των οποίων, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, θα γίνουν εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο ραδιομέγαρο.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, με σημερινή της ανακοίνωση «επαναβεβαίωσε την θέση των συναδέλφων ότι αποκρούουν όλα τα παιχνίδια που εξελίσσονται εις βάρος τους από τις 11 Ιουνίου».

Επαναλαμβάνουν την πρόταση που έχει υποβληθεί «να πάρουν πίσω τώρα κάθε σχεδιασμό που αφορά σε «μεταβατικό φορέα» και να προχωρήσει η δημιουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ» και «σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει η διαδικασία των αποχωρήσεων – συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων που το επιθυμούν και όλοι μαζί, Ενώσεις, σωματεία, φορείς, κυβέρνηση κ.λπ. να ξεκινήσουμε τη διαδικασία διαλόγου για το νέο οργανόγραμμα του φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Ενώ «επαναλαμβάνουν την βούλησή τους για ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που θα έχει ανοιχτά μικρόφωνα σε όλο τον κόσμο και όλες τις απόψεις και θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική», εκφράζοντας ταυτόχρονα «την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους του Σκάι που απολύθηκαν ομαδικά».

Σχόλιο: Εσύ μαλάκα νεοέλληνα έκανες αίτηση; Πήγαινε να κάνεις. Αν είσαι κομματόσκυλο, σίγουρα θα σε πάρουν τα διαπλεκόμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

4444

02/08/2013

4444

BLOOMBERG NSA EDWARD SNOWDEN VIDEO GAME 01 booling 01 020813

4444

Ο Edward Snowden, το “βαθύ λαρύγγι” της υπόθεσης PRISM περί παρακολούθησης επικοινωνιών πολιτών από τις αρχές των ΗΠΑ, είχε δηλώσει πως έχει στη διάθεσή του επιπλέον στοιχεία από όσα είχε αποκαλύψει τότε.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που έφερε στη δημοσιότητα και πάλι η Guardian, η NSA χρησιμοποιεί ένα ειδικό “εργαλείο” που ονομάζεται XKeyscore, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το ισχυρότερο σύστημα συλλογής πληροφοριών από το Ιnternet.

 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως μπορεί να εξετάσει και να καταγράψει σχεδόν οτιδήποτε κάνει ένας τυπικός χρήστης στο Ιnternet.

Τα στοιχεία που μπορεί να συλλέξει το XKeyscore, περιέχουν τα δεδομένα αλλά και τα μεταδεδομένα (metadata) των email ενός χρήστη, όπως φυσικά και όλη τη δραστηριότητά του στα κοινωνικά δίκτυα.

Στα στοιχεία αυτά, η NSA μπορεί να έχει πρόσβαση χωρίς ειδική άδεια, εφόσον πρόκειται για πολίτες εκτός ΗΠΑ.

Για Αμερικανούς πολίτες χρειάζεται ειδική άδεια, όπως και στην περίπτωση που ο αλλοδαπός έχει επικοινωνία με Αμερικανό πολίτη.

Σύμφωνα με τη Guardian, τα δεδομένα που συλλέγονται έχουν τόσο μεγάλο όγκο, που δεν μπορούν να μείνουν αποθηκευμένα στο σύστημα για περισσότερο από 3-5 ημέρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μόλις 24 ώρες.

Για το λόγο αυτό η NSA δημιούργησε ένα σύστημα που επιτρέπει τη μεταφορά των στοιχείων που χαρακτηρίζονται ως ενδιαφέροντα σε άλλες βάσεις δεδομένων για αποθήκευση μέχρι και 5 χρόνια.

Από την NSA δήλωσαν στη Guardian πως το XKeyscore χρησιμοποιείται από την υπηρεσία ως μέρος του νόμιμου συστήματος συλλογής πληροφοριών, και πως οι ισχυρισμοί ότι στις συγκεκριμένες πληροφορίες έχουν πρόσβαση “ανά πάσα στιγμή” αναλυτές χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση, δεν είναι αληθείς.

Επιπλέον από την NSA σημείωσαν πως η πρόσβαση στο XKeyscore, όπως επίσης και σε όλα τα συστήματα της υπηρεσίας περιορίζεται μόνο σε όσους ζητούν πρόσβαση με σκοπό τη διερεύνηση υποθέσεων που τις ανατίθενται.

Τέλος, σημείωσαν πως οι αναζητήσεις των αναλυτών της NSA είναι υπό πλήρη έλεγχο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι γίνονται σωστά και στα πλαίσια του νόμου.

Σχόλιο: Τέτοιες δυνατότητες δεν έχει μόνο η Αμερική, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία κλπ.

Σας το έχω γράψει πολλές φορές. Στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει ασφάλεια.

Θέλετε ασφάλεια; Χαρτί και μολύβι.

Ο παλιός τρόπος επικοινωνίας, δεν πρόκειται να πεθάνει, γιατί είναι ποιο ασφαλής.

Οι Αμερικανοί είναι ποιο προηγμένοι, αλλά όλες οι σοβαρές χώρες, έχουν δυνατότητες.

4444

BLOOMBERG UNEMPLOYED UNDEREMPLOYED 01 02 010813

Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από ότι αναμενόταν τον Ιούλιο, αλλά το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 162.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, ενώ η ανεργία υποχώρησε στο 7,4% από 7,6% τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 184.000 νέες θέσεις εργασίας και ότι η ανεργία θα παραμείνει σταθερή στο 7,5%.

Σχόλιο: Καλά νέα σίγουρα και φυσικά δικαιώνουν τον Μπερνανκι αγαπητή Trish.

Το μυστικό της υπόθεσης είναι, το χρήμα, να πάει στην πραγματική οικονομία.

4444

Akis Tsoxatzopoulos

4444

http://www.zougla.gr/greece/article/pir-ke-mania-enantion-tou-tsoxatzopoulou

«Άστραψαν και βρόντηξαν» σήμερα οι κατηγορούμενοι για τις «χρυσές μίζες», λίγο πριν πέσει η αυλαία της δίκης η οποία διακόπηκε λόγω των καλοκαιρινών διακοπών για τις 26 Αυγούστου.

«Δεν αντέχω άλλο. Θα τον σκοτώσω! Εγώ προσπάθησα να τον καλύψω και είμαι φυλακή! Θα σκοτωθώ!», ακούστηκε να λέει η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, σε μία ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας από την αίθουσα όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι.

Από πίσω της την ακολουθούσε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, φωνάζοντας «Πέστα ρε Φρόσω να ξαλαφρώσεις. Πες την αλήθεια, μην ξελασπώσεις αυτό το σκουπίδι». Ο Ν. Ζήγρας ανέλαβε μάλιστα να εξηγήσει την «έκρηξη» της λογίστριας λέγοντας: «Την έχει τρελάνει τη γυναίκα. Δεν μιλάει».

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου δύσκολα κατάφερνε να συγκρατήσει την οργή της και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ακούγοντας μάλιστα τη δικηγόρο Μαρία Ταλίτα- Τσεκούρα ν’ απολογείται, η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου πήγε το λόγο και απευθύνθηκε προς τους δικαστές, αποφασισμένη να πει τα πράγματα με το όνομά τους. «Επειδή έχω θιγεί πολύ με αυτά που ακούγονται εδώ μέσα, ας μας πει ο κ. Τσοχατζόπουλος ποιον έστειλε να φτιάξει τη Nobilis. Μόνο αυτός ξέρει για αυτή την ιστορία», είπε η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Στην απολογία της η δικηγόρος Μαρία Ταλίτα – Τσεκούρα είπε πως τους την «έστησαν» αρνούμενη τις σε βάρος της κατηγορίες. Έκανε λόγο για «ανακρίβειες» της Λαμπροπούλου και υποστήριξε: «Εχω εμπλακεί σε μία υπόθεση χωρίς να ξέρω κανένα κατηγορούμενο. Όταν διάβασα τα δημοσιεύματα, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ήταν καταστροφικό, η ζωή μου προσωπικά και επαγγελματικά διαλύθηκε».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013, 18:45

4444

Οι Έλληνες προσπαθούν μάταια να σωθούν ατομικά γράφει ο Πέτρος Χασάπης και συμφωνώ απόλυτα.

Στο συμπέρασμα που έχει καταλήξει ο άνθρωπος και είμαι σίγουρος, ότι έχουν καταλήξει και άλλοι, είναι απόλυτα λογικό.

Η ύφεση είναι τόσο μεγάλη, αυτοί που κυβερνούν – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – τόσο αδίστακτοι, που κανένας μόνος του, δεν μπορεί να σωθεί.

Στον ιδιωτικό τομέα πόσοι διασώθηκαν;

Το ίδιο θα γίνει και στον δημόσιο τομέα.

Πόσοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν ρευστότητα;

Αυτοί που κυβερνούν και έφεραν την Τρόικα, δημιουργούν την Ύφεση και την καταστροφή. Από το 2010 μέχρι σήμερα αυτό κάνουν.

Δεν πρόκειται να σωθεί κανείς μόνος του.

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και μετά να βρούμε λογικές λύσεις.

Στο κοινωνικό Ιατρείο που πηγαίνω για το πόδι μου, είπα σε μια νεαρή Γιατρό: πρέπει να επιβληθεί το ΑΣΕΠ παντού, για να ηρεμήσουν οι Έλληνες. Να ηρεμήσει η χώρα.

Να ξέρει ο Έλληνας ότι για κάθε θέση, θα υπάρχουν εξετάσεις και όχι κομματικά ρουσφέτια.

Να πάει να δώσει εξετάσεις, αν περάσει προσλαμβάνετε για την θέση.

Το πλαίσιο της Αξιοκρατίας θα αλλάξει την Ελλάδα. Θα ηρεμήσουν πραγματικά οι Έλληνες.

Όμως σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αυτοί οι πολιτικοί δεν έχουν θέση.  Ούτε έχουν θέση, οι απευθείας αναθέσεις έργων. Δηλαδή οι γνωστοί 2.000 νταβατζηδες και τα καρτέλ.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63867368

ΙΣΤΟΡΙΑ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ» ΤΡΕΛΑΣ

ΗΠΑ: Εισέβαλε σπίτι της η αντιτρομοκρατική επειδή έψαχνε χύτρες μέσω internet

Μια απροσδόκητη επίσκεψη από την αστυνομία δέχτηκε μια οικογένεια στη Νέα Υόρκη, καθώς οι προσπάθειες της μητέρας να μάθει να μαγειρεύει φακές την κατέστησαν ύποπτη για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια.

Η Μισέλ Κατελάνο, μια νοικοκυρά από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, καθόταν αμέριμνη στον υπολογιστή της, αναζητώντας την ιδανική χύτρα για την κουζίνα της και ψάχνοντας συνταγές για φακές.

Ο σύζυγός της, ήθελε να αγοράσει νέο σακίδιο και έκανε με τον ίδιο τρόπο έρευνα αγοράς.

Και ο γιος τους απλά ήταν ανάμεσα στους εκατομμύρια ανθρώπους που ενημερωνόταν μέσω διαδικτύου για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη.

Όλα τα παραπάνω σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα φάνταζαν σχεδόν φυσιολογικά, στις ΗΠΑ όμως οδηγούν σχεδόν αντανακλαστικά σε μια «φιλική» επίσκεψη της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι των ανυποψίαστων χρηστών του internet.

Την απίστευτη ιστορία αποκάλυψη η ίδια η κα Κατελάνο, εξομολογούμενη την περιπέτειά της σε ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έξι αστυνομικοί επισκέφθηκαν στο σπίτι της οικογένειας. Εκείνη την ώρα η ίδια απουσίαζε, στο σπίτι όμως βρίσκονταν ο σύζυγος και ο γιος της. Αφού έκαναν αρκετές ερωτήσεις σχετικά με την καταγωγή των μελών και ανέτρεξαν στη βιβλιοθήκη και τις φωτογραφίες της οικογένειας, ρώτησαν τον πατέρα αν το σπίτι έχει χύτρα.

Ο πατέρας απάντησε αρνητικά, διευκρίνισε όμως πως διαθέτουν μαγειρικό σκεύος ρυζιού. «Μπορείτε να φτιάξετε βόμβα με αυτό;», ήταν η επόμενη εντυπωσιακή απορία των αστυνομικών, αλλά όταν αυτός τους ενημέρωσε πως το χρησιμοποιούν για κινόα, στο μυαλό τους χτύπησε νέος συναγερμός, καθώς δεν είχαν ξανακούσει για το τρόφιμο με την… ύποπτη ονομασία. Τους εξήγησε πως πρόκειται για σπόρους ενός «αθώου» θάμνου και προφανώς πείστηκαν πως δεν επρόκειτο για οικογένεια τρομοκρατών και αποχώρησαν ήσυχα από το σπίτι.

«Εκεί φτάσαμε! Να προσπαθούμε να μάθουμε πώς να μαγειρέψουμε φακές και να μπαίνουμε στο στόχαστρο. Το μόνο που ξέρω είναι πως στο άμεσο μέλλον θα αγοράσω μία χύτρα. Αλλά δεν θα το κάνω online γιατί φοβάμαι!», έκλεισε τη διήγησή της η Κατελάνο.

Τον τελευταίο καιρό, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον μαραθώνιο της Βοστόνης, οι χύτρες έχουν μετατραπεί σε ύποπτο σκεύος αφού αυτό είχαν χρησιμοποιήσει οι αδελφοί Τσαρνάεφ για να φτιάξουν τις βόμβες τους.

Και παρόλο που μέχρι σήμερα αυτό δεν απασχολούσε τις νοικοκυρές, φαίνεται πως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν.

 

Σχόλιο: Οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί τελείως. Δε φτάνει που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την βομβιστική ενέργεια στην Βοστώνη, άσχετα αν είχαν όλες τις πληροφορίες, τώρα κάνουν και εισβολές σε σπίτια.

Καμία αξιοπιστία.

Υπάρχει βέβαια και μια πιθανότητα, που βρίσκεται στο πεδίο της θεωρίας συνομωσίας, όλα αυτά μπορούν να γίνονται εσκεμμένα.

Είναι φυσιολογικό, η γυναίκα να τρομοκρατήθηκε.

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63867400

Το εν λόγω έγγραφο αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα και επικαλέστηκε στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Der Spiegel.

Ειδικότερα, το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό έγραψε ότι ο τότε νεοεκλεγείς καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Κολ είχε μιλήσει στην Θάτσερ για το σχέδιό του αυτό κατά την διάρκεια μιας συνάντησής τους στη Βόννη την 28η Οκτωβρίου 1982, όπως αναφέρεται σε βρετανικό έγγραφο στο οποίο περιέχονται τα πρακτικά της συνάντησης και σύμφωνα με το Σπίγκελ παρέμεινε κρατικό απόρρητο επί 30 χρόνια.

“Ο καγκελάριος Κολ είπε (. . .) ότι ήταν απαραίτητο τα επόμενα τέσσερα χρόνια να μειωθεί ο αριθμός των Τούρκων κατά 50% _ αλλά δεν μπορούσε να δηλώσει κάτι τέτοιο δημόσια”, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης, που επικαλείται το δημοσίευμα αυτό. “Είναι αδύνατον η Γερμανία να ενσωματώσει τον τρέχοντα αριθμό των Τούρκων” μεταναστών, σύμφωνα με τα πρακτικά.

Σημειώνεται ότι ο Κολ εξελέγη καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας την 1η Οκτωβρίου 1982.

Ουδείς στο γραφείο του πρώην καγκελάριου ήταν διαθέσιμος για σχόλια.

Ο Κολ, ο οποίος παρέμεινε καγκελάριος ως το 1998 και ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για 25 χρόνια, είχε δηλώσει επανειλημμένα κατά την διάρκεια της θητείας του ότι η Γερμανία δεν ήταν μια χώρα για μετανάστες, παρότι οι αριθμοί τους αυξάνονταν σταθερά και σήμερα στη χώρα των 82 εκατομμυρίων κατοίκων ζουν περίπου 7 εκατ. μετανάστες.

Σήμερα, στη Γερμανία ζουν σχεδόν 3 εκατ. Γερμανοί τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων πήραν την γερμανική υπηκοότητα μετά τις τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο που διέπει την μετανάστευση και θεσπίστηκε έπειτα από την ήττα της CDU του Κολ στις εκλογές του 1998 από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Η Δυτική Γερμανία είχε προσκαλέσει πολλούς Τούρκους να μεταναστεύσουν μαζικά στη χώρα για να καλύψει τις ελλείψεις σε εργατικά χέρια που αντιμετώπιζε εν μέσω του “οικονομικού θαύματος”, από το 1961 και μετά.

Κατά την διάρκεια των δεκαετιών του 1950 και του 1960, πολλοί λεγόμενοι “προσκεκλημένοι εργαζόμενοι” είχαν επίσης μεταναστεύσει στην ΟΔΓ από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Τυνησία και τη Γιουγκοσλαβία.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η σημερινή ηγέτις της CDU, διεκδικεί την τρίτη της θητεία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και προηγείται με μεγάλη διαφορά του υποψηφίου του SPD, αλλά ο κεντροδεξιός συνασπισμός της διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι των τριών κομμάτων της κεντροαριστεράς και ενδέχεται να μην καταφέρει να κερδίσει μια σαφή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το Σπίγκελ τόνισε πως ο Κολ είχε πει στην Θάτσερ ότι η Δυτική Γερμανία ήθελε να επαναπατρίσει εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους.

“Η Γερμανία δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους Πορτογάλους, τους Ιταλούς, ακόμα και τους νοτιοασιάτες, διότι οι κοινότητες αυτές ενσωματώνονται καλά”, είχε πει ο τότε καγκελάριος, σύμφωνα με τα βρετανικά πρακτικά της συνάντησης.

“Όμως οι Τούρκοι προέρχονται από ένα πολύ διαφορετικό είδος πολιτισμού. . . Η (Δυτική) Γερμανία έχει ενσωματώσει 11 εκατ. Γερμανούς από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Αλλά ήταν Ευρωπαίοι και δεν αποτέλεσαν πρόβλημα”.

4444

BLOOMBERG SEC VS TURRE 01 03 010813

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/08/2013_512407

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε σήμερα πενταετή ποινή φυλάκισης στον πρώην υπουργό Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για τη φονική έκρηξη στη βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, τον Ιούλιο του 2011.

Ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τις 9 Ιουλίου, ημέρα που το Κακουργιοδικείο τον έκρινε ένοχο.

Εξάλλου, το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στους άλλους τρεις ενόχους, που είναι ο πρώην διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο πρώην διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ανδρέας Λοϊζίδης.

Έντονη ήταν η αντίδραση των συγγενών των θυμάτων με την απαγγελία των ποινών. Υποστηρίζουν ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους δεν είναι επαρκείς, δεδομένου ότι η έκρηξη στοίχισε τις ζωές 13 ανθρώπων.

Σχόλιο: Ο Χριστόφιας, ο μεγάλος ένοχος λείπει.

Τουλάχιστον στην Κύπρο υπάρχουν καταδίκες. Στην Ελλάδα κολογέρε του Προεδρικού, έχουμε καταδίκες;

4444

http://olympia.gr/2013/08/02/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%B9-%CF%84%CE%BF-mega-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1/

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ

Tην καταδίκη του δημοσιογραφικού οργανισμού του MEGA CHANNEL αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε απόφαση του που εξεδόθη στις 31-7-2013.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αφορούσε αγωγή που είχε υποβάλλει ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, Στέφανος Χίος, κατά στελεχών του μνημονιακού καναλιού αλλά και εναντίον του ίδιου του δημοσιογραφικού οργανισμού.

Σύμφωνα με την αγωγή(την οποία υποστήριξε στο δικαστήριο, ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης(ο οποίος αυτό το καιρό ασχολείται με κορυφαίες υποθέσεις ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος), δημοσιογράφοι του MEGA τις ημέρες που ξέσπασε το σκάνδαλο με την πτώση του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Χρήστου Ζαχόπουλου, από το μπαλκόνι της οικίας του στο Κολωνάκι(μεταξύ των οποίων και ο Δημήτριος Καμπουράκης), υποστήριζαν δημόσια ότι ο Στέφανος Χίος είχε προβεί σε υποκλοπή συνομιλίας του Καμπουράκη ο οποίος ξεκάθαρα αποκάλυπτε ότι και η «Όλγα Τρέμη είχε δει το επίμαχο DVD» με τις ιδιωτικές σκηνές του Ζαχόπουλου με την Τσέκου.

Μετά από λίγο καιρό και αφού είχε ασκηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση κατά του Χίου(από την Εισαγγελία Πρωτοδικών)επί εποχής Ράικου, ο Χίος αθωώθηκε από την υποκλοπή και στράφηκε κατά του ΜEGA και όσων δημόσια τον είχαν δυσφημίσει.

Στις 31-7 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε εν μέρει την αγωγή(απόφαση 4074/13-ΔΗΜ :31-7-2013)η οποία είχε εκδικασθεί μετά τα …Χριστούγεννα του 2012, δηλαδή στις 31-1-2013.

Έστω και μετά από 6 μήνες η απόφαση βγήκε κατά του Καμπουράκη και του Mega. Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιήσουμε λεπτομέρειες αλλά και το σκεπτικό μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ιστορίας που κουκουλώθηκε, μπήκε στο ψυγείο και θάφτηκε. Μιλάμε για την υπόθεση Ζαχόπουλου των κομιστών, των Ανδριανών αλλά και των Καραμανλήδων.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΔΙΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ

“Aπαιτήθηκαν 17 μήνες δικαστικών ερευνών, χαρτιών, εγγράφων , ένορκων και ανωμοτί καταθέσεων, απομαγνητοφωνήσεων cd και dvd στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής(!) για να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη για την τύχη της αυτεπάγγελτης διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει για την περίφημη τηλεφωνική συνομιλία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου με τον παρουσιαστή του Mega Δημήτρη Καμπουράκη, μέσα στον κυκεώνα των αποκαλύψεων της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, η εισαγγελική αρχή απαλλάσσει το δημοσιογράφο της Espresso από κάθε πιθανολογούμενη εμπλοκή του σε διερευνούμενη υποκλοπή και θέτει τον ογκώδη φάκελο στο αρχείο.

Ουσιαστικά δηλαδή αποφαίνεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία ήταν νόμιμη, καθ’όλα επιτρεπτή και μέσα στην καθημερινή ενάσκηση των δημοσιογραφικών του καθηκόντων. Ως εκ τούτου, κατά την απαλλακτική απόφαση, δεν συντρέχει κανένας λόγος για να κινηθεί η διαδικασία δίωξης κατά του Στέφανου Χίου.

Ως γνωστόν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου του 2007(την ημέρα που ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού έπεφτε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Κολωνάκι)ο Στέφανος Χίος είχε τηλεφωνήσει στον κ. Καμπουράκη και τον είχε ρωτήσει(για να δημοσιεύσει το ρεπορτάζ στην εφημερίδα του) εάν γνώριζε λεπτομέρειες για την επίσκεψη της Εύης Τσέκου στο Mega.

Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής, αυθόρμητα, είχε αποκαλύψει ότι “και η Όλγα Τρέμη είχε δει το DVD” των προσωπικών στιγμών της με τον Ζαχόπουλο ενώ διηγείτο λεπτομέρειες της συνάντησης αναφέροντας ότι το θέμα είχε συζητηθεί και μπροστά του.

Όταν η συνομιλία δημοσιοποιήθηκε και την χρησιμοποίησε και ο Θέμος Αναστασιάδης σαν υπερασπιστικό του όπλο στον ανακριτή, η ανάκριση και το τηλεοπτικό τοπίο πήρε φωτιά.

Κάποιοι κατηγόρησαν τον Χίο για υποκλοπή, ακόμα και ως μοντέρ της περιβόητης κασσέτας που έπαιξε στον αέρα τηλεοπτικών σταθμών και αποκάλυπτε πολλά από αυτά που είχαν πιθανώς κρύψει στο Μεγάλο Κανάλι των εκδοτών…”

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-16299-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-2012-%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Μία πόλη 16.299 κατοίκων έσβησε οριστικά από το χάρτη της Ελλάδας το 2012 εξαιτίας των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. Πρόκειται για αρνητική μεταβολή του ελληνικού πληθυσμού, αφού οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 5,69% και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 5% μέσα σε ένα χρόνο. Το σχέδιο λοιπόν του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων έχει τελικά… αποτέλεσμα. Ξεκληρίζει το λαό.

Το μνημόνιο υπολογίζει και τον αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Παρ’ ότι λοιπόν η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα γερόντων και οι αφίξεις νέων παιδιών έρχονται με το σταγονόμετρο, φαίνεται πώς οι αριθμοί της τρόικας δεν «βγαίνουν» ακόμη.

Έτσι, συνεχίζουν να κόβουν συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους ηλικιωμένους. Δεν μπορεί, θα αυξηθεί ο αριθμός αυτών που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους ή μία φρατζόλα ψωμί και θα πεθάνουν.

Έτσι, συνεχίζουν να κόβουν μισθούς και επιδόματα από οικογένειες, να απολύουν γονείς και να στερούν από τους νέους το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και στη δημιουργία οικογένειας. Δεν μπορεί, θα σταματήσουν οι Έλληνες να γεννάνε.

Τόσο κυνικά και στυγνά σκέφτονται αυτοί που συνέταξαν το μνημόνιο και το επέβαλαν στην Ελλάδα. Με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο όμως αντιμετωπίζουν και την ελληνική κοινωνία αυτοί που μας κυβερνούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η πολιτική τους, έως τώρα, είχε ως αποτέλεσμα οι γεννήσεις στην Ελλάδα να μειωθούν το 2012 στις 100.371 (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια), καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 5,69% σε σχέση με το 2011, που είχαν ανέλθει στις 106.428.

Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι κατά το 2012 παρουσίασαν αύξηση κατά 5% και ανήλθαν σε 116.670 (60.137 άνδρες και 56.533 γυναίκες) έναντι 111.099 που ήταν το 2011.

Ένας μεγάλος αριθμός θανάτων αποτελεί συνέπεια της οικονομικής κρίσης, αφού τα εγκεφαλικά, τα καρδιακά επεισόδια και γενικά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ψυχολογική πίεση, το στρες και το άγχος έχουν αυξηθεί δραματικά, όπως και οι αυτοκτονίες. Στις μεγαλύτερες δε ηλικίες, η έλλειψη φαρμάκων έχει οδηγήσει εκατοντάδες στο θάνατο.

Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία της μέσης ηλικίας θανάτων, αφού έμειναν σχεδόν απόλυτα σταθερά.

Από τη θλιβερή αυτή εικόνα που παρουσιάζει η αντιστοιχία γεννήσεων και θανάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της εφαρμογής του μνημονίου, καθίσταται ξεκάθαρο πώς οι δανειστές θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό και να ελέγξουν πλήρως όσους απομείνουν δεσμεύοντας όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία και διαχειρίζοντας το χρέος τους.

Και δυστυχώς, με τους πολιτικούς της καρπαζιάς που διαθέτουμε και με δική μας ανοχή και ευθύνη οι στόχοι των δανειστών επιτυγχάνονται!

Σχόλιο: Οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ, δεν είναι πολιτικοί της καρπαζιάς, είναι μπάσταρδοι που κάνουν προσωπικές μπίζνες και απολαμβάνουν την εξουσία και την ατιμωρησία.

Ο Γιωργάκης κυκλοφορεί ελεύθερος, το ίδιο και ο Παπακωνσταντίνου, το ίδιο και ο Βενιζέλος και πολλοί άλλοι.

Είναι προδότες, που στηρίζονται σε γνωστούς νταβατζηδες που είναι στην λίστα Lagarde αλλά και σε άλλες λίστες.

Ο Μπάσταρδος ο Στουρναρας έχει εισπράξει μόνο 150.000 ευρώ από τα δις που έχουν βγει στο εξωτερικό.

Είναι μπάσταρδοι και βγάζουν χρήμα, πάνω στα πτώματα των νεοελλήνων.

Είναι δυνατόν να είσαι εργαζόμενος ή άνεργος ή μικρομεσαίος και να λες ψηφίζω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Ο Σαμαράς είχε πρόβλημα με το μάτι του και αμέσως βρήκε γιατρό και κλινική να χειρουργηθεί, πως λοιπόν ο μπάσταρδος λέει, ότι νιώθει εμένα που είμαι άνεργος και ανασφάλιστος;

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1847108

Υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης υπό τον Πλάμεν Ορεσάρσκι και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών στη Βουλγαρία, ενώ το 21% έχει την αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας “Gallup International”.

Συγκεκριμένα, το 15% των ερωτηθέντων δήλωσε πως επιθυμεί άμεση προσφυγή στις κάλπες, το 26% θέλει να διεξαχθούν εκλογές πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και το 30% μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των Βουλγάρων δεν “βλέπει” μια βιώσιμη εναλλακτική απέναντι στα μεγαλύτερα κόμματα που κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, όπως αναφέρει σχετικά το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας “Novinite”.

Σε ό,τι αφορά την προτίμηση των πολιτών απέναντι στα κόμματα, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα φαίνεται να διατηρεί ένα πολύ μικρό προβάδισμα έναντι του πρώην κυβερνώντος κόμματος GERB, ενώ το – κυρίως δεξιό – Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ, που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή συγκεντρώνει ποσοστό 6% (σ.σ. υπενθυμίζεται πως για να πάρει ένα κόμμα το “εισιτήριο” για τη βουλή απαιτείται ποσοστό 4%).
Σχόλιο: Σωστοί οι Βούλγαροι. Οι πρόωρες εκλογές είναι η λύση. Μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος πρέπει να κάνεις εκλογές. 

Συνήθως οι πολίτες φοβούνται να ψηφήσουν μικρά κόμματα. Αν όμως θέλουν να γίνει η αλλαγή, πρέπει να ψηφήσουν μικρά κόμματα.

4444

http://www.capital.gr/news.asp?id=1847062

Στο χάρτη των πιο δυνατών ονομάτων της κρουαζιέρας μπαίνουν πλέον οι ελληνικοί προορισμοί, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού να βλέπουν τη φετινή σεζόν όλο και περισσότερες εισπράξεις, όχι μόνο από τουρίστες που καταφτάνουν αεροπορικώς, αλλά και «δια θαλάσσης».

Ενδεικτικά, μόνο στο βασικότερο λιμάνι της χώρας, αυτό του Πειραιά, οι επιβάτες μετεπιβίβασης (transit) στην κρουαζιέρα το πρώτο πεντάμηνο αυξήθηκαν κατά 17,23% σε σχέση με το 2012.

Σύμφωνα μάλιστα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των επισκεπτών κρουαζιέρας στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, σταθερά πάνω από τις 5,5 εκατ. αφίξεις, ενώ η διεθνής ζήτηση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σε τρία χρόνια από τώρα τα 30 εκατ. τουρίστες.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα διατηρήσει σταθερό το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας, τα ετήσια έσοδα του κλάδου θα αγγίξουν ακόμη και το ένα δισ. ευρώ το 2016.
Σχόλιο: Η Κρουαζιέρα έχει χρήμα. Χρήμα σε διάφορα επίπεδα.

Κάποιος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα με κρουαζιέρα, μπορεί την επόμενη φορά, να έρθει μόνος του και να μείνει περισσότερες μέρες.

Υπάρχει διαφήμιση.  

Όποιος είναι σοβαρός και έχει σοβαρές υποδομές, βγάζει χρήμα με ουρά!

Ο Τουρισμός είναι σοβαρή μπιζνα, αλλά αφήνει χρήμα.

Τα λιμάνια πρέπει να έχουν ωραία αρχιτεκτονική, να είναι καθαρά, άνετα.

4444

http://www.capital.gr/auto/autoNews.asp?id=601

Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα των 15 τελευταίων ετών.

Είναι ωραίο να έχεις στο γκαράζ σου ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που οι κλειδαριές του ανοίγουν από μακριά, που έχει όλα τα κομφόρ στην καμπίνα με οθόνες τελευταίας τεχνολογίας και πολλά gadget.

Όλα αυτά όμως έρχονται σε δεύτερη μοίρα μόλις σε αφήσει το επίτευγμα της τεχνολογίας στη μέση του δρόμου και χρειαστεί να περιμένεις την οδική βοήθεια για να φτάσεις στον προορισμό σου.

Επιπρόσθετα, ένα αυτοκίνητο που έχει προβλήματα αξιοπιστίας, πέρα από το γεγονός ότι σε αφήνει στη μέση του δρόμου, σου… ελαφρώνει την τσέπη και σε αναγκάζει να μάθεις όλες τις αστικές συγκοινωνίες μέχρι να επισκευαστεί.

Στην παρακάτων λίστα τα 7 από τα 10 μοντέλα είναι ιαπωνικά και αυτό αποδεικνύει πως η φημισμένη ιαπωνική αξιοπιστία δεν είναι απλά μύθος.Η Toyota και η Honda έχουν από 2 μοντέλα στη λίστα, ενώ το MX-5 θα μπορούσε να βρίσκεται δίπλα, αφού στην ενδέκατη θέση βρίσκεται η δεύτερη γενιά του μοντέλου.

1η θέση
Mitsubishi Lancer
Έτος κατασκευής : 2005-2008

Mitsubishi Lancer

2η θέση
Opel Agila
Έτος κατασκευής : 2000-2008

Agila

3η θέση
Suzuki Alto
Έτος κατασκευής : 1997-2006

ALTO

4η θέση
Toyota Aygo
Έτος κατασκευής : 2005-σήμερα

Toyota Aygo

5η θέση
Honda HR-V
Έτος κατασκευής : 1998-2006

6η θέση
Volvo S40
Έτος κατασκευής : 1996-2004

7η θέση
Mazda MX-5
Έτος κατασκευής : 2005-σήμερα

8η θέση
Mercedes Benz E-Class
Έτος κατασκευής : 2006-σήμερα

9η θέση
Toyota Yaris
Έτος κατασκευής : 1999-2003

10η θέση
Honda Jazz
Έτος κατασκευής : 2001-2008

Σχόλιο: Η λέξη Αξιοπιστία, είναι από τις αγαπημένες μου διαχρονικά.

Η αξιοπιστία έχει σχέση με αυτοκίνητα, αλλά και με ανθρώπους.

4444

Mercedes Benz e350 bluetec

Mercedes Benz e350 bluetec

9g Tronic from MB

http://www.capital.gr/auto/autoNews.asp?id=1057

Θυμάστε την εποχή που τα κιβώτια με 6 σχέσεις έδειχναν σαν μια μεγάλη πολυτέλεια. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αρκετοί οδηγοί που δεν έχουν οδηγήσει αυτοκίνητο με έξι σχέσεις.

Αυτή την φορά μας εντυπωσιάζει η Mercedes-Benz απαντώντας στον ανταγωνισμό με τα κιβώτια 8 σχέσεων. Παρουσιάζει λοιπόν κιβώτιο με 9 σχέσεις!

Το νέο κιβώτιο που ονομάζεται 9G-Tronic είναι το πρώτο αυτόματο κιβώτιο με τόσες σχέσεις και θα κάνει το ντεμπούτο του στην νέα E Class και πιο συγκεκριμένα στην E 350 BlueTEC.

 Η απόδοση του φτάνει τα 252 Ps από 3,0lt και το κιβώτιο αυτό θα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.
Το νέο κιβώτιο βοηθά ώστε το εξακύλινδρο σύνολο να καταναλώνει κατά μέσο 5,3 lt
/100km, στην περίπτωση του sedan ενώ μειωμένοι είναι και οι ρύποι με 138g/km και 144 για το estate.

Η εταιρία υποστηρίζει πως με τις περισσότερες σχέσεις στο κιβώτιο διευκολύνεται η άνεση στην οδήγηση αλλά και η καλύτερη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο.

Για παράδειγμα με 120 km/h και 9η σχέση ο κινητήρας περιστρέφεται στις μόλις 1350 rpm!
Οι περισσότερες σχέσεις και οι χαμηλότερες rpm συνεπάγονται και χαμηλότερο θόρυβο.

Η στάθμη θορύβου έχει μειωθεί κατά 4 dB συνολικά.

Το νέο κιβώτιο είναι ελαφρύτερο από τον προκάτοχο του, το 7G-Tronic, παρά το γεγονός ότι έχει δυο σχέσεις παραπάνω και πως μπορεί να αντέξει μέχρι 1000 Nm.

Το κιβώτιο επίσης ανάλογα με τις συνθήκες έχει την δυνατότητα να πηδά και σχέσεις.

Το κιβώτιο είναι συμβατό με μοντέλα που έχουν την κίνηση πίσω αλλά και τετρακίνητα καθώς και με υβριδικά μοντέλα ενώ σύμφωνα με την Mercedes-Benz σε λίγο καιρό θα χρησιμοποιείται σε όλη την γκάμα της εταιρίας.
Οι πρώτες E 350 BlueTEC θα παραδοθούν τον Σεπτέμβρη του 2013 με τις τιμές στην Γερμανία να ξεκινούν από € 54.710.

Με λίγα λόγια
• Η Mercedes-Benz απαντά
• Περισσότερες ταχύτητες σημαίνει αυξημένη οικονομία

Σχόλιο: Όπως έχω γράψει, όσες περισσότερες υποδιαιρέσεις έχει μια κλίμακα, τόσο ποιο δίκαιη είναι.

Εδώ έχουμε περισσότερες ταχύτητες. Το θεωρώ μεγάλη εξέλιξη να κυκλοφορούν αυτοκίνητα με 6 ή 7 ή 8 ταχύτητες.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1846987

Συναγερμός έχει σημάνει στα τμήματα καθυστερήσεων των τραπεζών, καθώς η Τρόικα αναλαμβάνει να παίξει ρόλο “μεγάλου αδερφού” στην εξέλιξη των “κόκκινων” δανείων και ζητά, για πρώτη φορά, από τους πιστωτικούς ομίλους τακτική ενημέρωση ακόμη και για καθυστερήσεις δανείων 30 ημερών.

Εδώ και αρκετούς μήνες ήταν προφανές ότι το θέμα των προβληματικών χορηγήσεων θα αποτελούσε τη μεγάλη πρόκληση για τις τράπεζες, μετά το πέρας της ανακεφαλαιοποίησης.

Έτσι, λοιπόν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, η BlackRock… έπιασε δουλειά, καλούμενη να “ξεσκονίσει” τα δανειακά χαρτοφυλάκια και να αξιολογήσει την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των πιστωτικών ομίλων.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την πλευρά του, προσθέτει στη λίστα των εβδομαδιαίων, μηνιαίων και τριμηνιαίων αναφορών από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ένα τριμηνιαίο report που θα αφορά τα ληξιπρόθεσμα δάνεια.

Η Τρόικα ζητά αναλυτικά στοιχεία για όλες τις κατηγορίες ληξιπρόθεσμων δανείων. Με αυτή την εξέλιξη βάζει και… με τη βούλα το φαινόμενο των κόκκινων δανείων στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του ΔΝΤ, η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να στέλνει τακτικά, και για όσο διαρκεί το πρόγραμμα για την Ελλάδα, τριμηνιαίες εκθέσεις για τα κόκκινα δάνεια προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της έκθεσης θα αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές 30 ημερών, 60 ημερών (δίμηνη καθυστέρηση), 90 ημερών (θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα άρα και επισφαλή) και 180 ημερών (συνήθως γίνεται καταγγελία σύμβασης και κινούνται νομικές διαδικασίες).

Επίσης, ζητείται πλήρης αναφορά για τις αναδιαρθρώσεις δανείων (ποσά, είδος ρύθμισης κλπ), καθώς και για τα δάνεια για τα οποία έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και σημειώνεται αδυναμία είσπραξης.

Στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο στην Οργανωτική Επιτροπή που θα αναλάβει να διενεργήσει τα stress test και η οποία θα αποτελείται επίσης από την ΤτΕ και την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA).

Κατά συνέπεια, η Τρόικα θα έχει πλήρη εικόνα για την ποιότητα του ενεργητικού και επιπλέον θα μπορεί να αξιολογήσει την ποιότητα τόσο των συνολικών όσο και των ατομικών χαρτοφυλακίων δανείων. Ταυτόχρονα θα ελέγχει σε τακτική βάση τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό και την παρακολούθηση της ποιότητας του ενεργητικού.

Η μεθοδολογία για τα stress test, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καθοριστεί και αυτή τη φορά θα έχουν ορίζοντα πενταετίας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, νέα επικαιροποίηση στο μέλλον, ανάλογα με το πως εξελιχθούν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία. Αφορά τους στόχους των τεστ κοπώσεως, το εύρος των απαιτούμενων στοιχείων και τα σενάρια που θα εξεταστούν.

Πριν τα τεστ κοπώσεως αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί –τέλη Οκτωβρίου– η αξιολόγηση της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού.

Νωρίτερα –στο τέλος Σεπτεμβρίου– τοποθετείται η ολοκλήρωση της επανεξέτασης των προβληματικών πιστοδοτικών πράξεων για την αξιολόγηση της επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας της διαχείρισης των προβληματικών χαρτοφυλακίων δανείων των τραπεζών συμπεριλαμβανομένων της διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών και πρακτικών ρύθμισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και μείωσης των ζημιών από δάνεια.

Εξάλλου, για πρώτη φορά, η Τρόικα ζητά όχι μόνο στοιχεία από τα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών αλλά και αναλυτική περιγραφή των μεθόδων που χρησιμοποιούνται στη διαχείριση των προβληματικών πιστώσεων.

Με άλλα λόγια, θα εξεταστεί ενδελεχώς η αποδοτικότητα των τμημάτων collection & recoveries και θα γίνει προσπάθεια να εναρμονιστούν με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

 

Σχόλιο: Η Τρόικα κινείτε μεθοδικά. Η πίεση που ασκούν για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, θα αυξηθεί.

Τώρα καλλιεργούν κλίμα.

Νεοέλληνα, αν δε ρίξεις τους μπάσταρδους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την έχεις πολύ άσχημα.

Είναι απόλυτα λογικό να ρίξεις την κυβέρνηση της βρωμερής ΝΔ και του βρωμερού ΠΑΣΟΚ. Απόλυτα λογική κίνηση.

Οι άνθρωποι δεν κυβερνούν, είναι εντολοδόχοι. Μαριονέτες.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1846777

Ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας επικύρωσε την απόφαση του εφετείου του Μιλάνου το οποίο είχε καταδικάσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για μια υπόθεση φορολογικής απάτης στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset – από την ποινή αυτή έχουν ήδη παραγραφεί τα τρία έτη φυλάκισης.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Μπερλουσκόνι, ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) η υποστήριξη του οποίου θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον της κυβέρνησης συνασπισμού, καλείται να εκτίσει ένα χρόνο φυλάκιση, πιθανόν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, ή να προσφέρει αντίστοιχη κοινωφελή εργασία.

Συγχρόνως, οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι το εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας οφείλει να επανακαθορίσει την διάρκεια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπερλουσκόνι. Τον Μάιο, το εφετείο είχε επιβάλει πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπερλουσκόνι αλλά χθες ο γενικός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είχε εισηγηθεί αυτή να μειωθεί σε τρία χρόνια.

Αναλυτές θεωρούν ότι η αποψινή απόφαση μειώνει εν μέρει την πίεση που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό του Ενρίκο Λέτα, αλλά τονίζουν ότι δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο Μπερλουσκόνι.

Υπάρχει η πιθανότητα το εφετείο του Μιλάνου να επισπεύσει την εξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης και η νέα απόφαση για την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι που είχε επιβληθεί στον επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς να ανακοινωθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Σχόλιο: Είδες κολογερε του Προεδρικού Μεγάρου, τι γίνεται στην Ιταλία; Ο μεγάλος Μπερλουσκονι δικάζεται.

Είδες κολογερε του Προεδρικού Μεγάρου, κανένα άρθρο 86; Κανέναν νόμο περί ευθύνης υπουργών να τον προστατεύει;

Στην Δημοκρατία η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Η δικαιοσύνη προστατεύει την Δημοκρατία από τους δημαγωγούς.

Κατάλαβες κολογερε του Προεδρικού Μεγάρου, σύντροφε του Τσοχατζόπουλου;

4444

http://liberty-news.gr/%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83-%CE%BC%CF%80/

Την ποινή φυλάκισης ενός έτους για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ό,τι αφορά την υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων Mediaset επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για αρχική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, η οποία έχει μετατραπεί σε μονοετή λόγω αμνηστίας του 2006.

Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να δημιουργήσει περιπλοκές στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Ενρίκο Λέτα, η οποία έχει συγκροτηθεί με τη στήριξη Κεντροαριστεράς, Κεντροδεξιάς και Κέντρου.

Ο κ. Μπερλουσκόνι ηγείται της κεντροδεξιάς συμμαχίας και του κόμματος – πυρήνα της, «Λαός της Ελευθερίας».
Το δικαστήριο, ωστόσο, διέταξε περαιτέρω δικαστική διερεύνηση της απαγόρευσης στον κ. Μπερλουσκόνι να κατέχει δημόσιο αξίωμα, η οποία του είχε επιβληθεί για το ίδιο αδίκημα.

Ο επικεφαλής της Κεντροδεξιάς έχει δηλώσει, ωστόσο, ότι η παράταξή του θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, έκανε λόγο για ανάγκη γαλήνης και συνοχής στη χώρα.
Οι πιθανότερες μορφές έκτισης της ποινής του κ. Μπερλουσκόνι είναι σε κατ” οίκον περιορισμό ή με την έμμεση μορφή της παροχής κοινωφελούς εργασίας.

4444

01/08/2013

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1846639

Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, Guido Mantega επικοινώνησε με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να εκφράσει την υποστήριξη του στο τελευταίο χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα, ενώ δήλωσε ότι η επιλογή του αντιπροσώπου της Βραζιλίας στο ΔΝΤ να απέχει από τη ψηφοφορία ήταν λάθος, μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου.

Ο Guido Mantega επικοινώνησε τηλεφωνίκα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde για να της γνωστοποιήσει ότι η Βραζιλία υποστηρίζει τη νέα δόση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας, Paulo Nogueira Batista έκανε λάθος με την επιλογή του να απέχει και δεν ήταν εξουσιοδοτημένος από το υπουργείο Οικονομικών να ενεργήσει με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε.

Την περασμένη Τρίτη το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 1,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ωστόσο ο Batista, αντιπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων 10 χωρών, απείχε από την ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ο Batista δήλωσε ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει μάλλον να αυξήσει την χρηματοπιστωτική της υποστήριξη προς την Ελλάδα, με μια διαγραφή χρέους ή ένα νέο σχέδιο βοήθειας.

Σχόλιο: Ήταν λάθος! η αποχή της Βραζιλίας, δηλώνει τώρα ο Υπουργός Οικονομικών.

Αναγκάστηκε μετά το σχόλιο που έγραψα, να το σκεφτεί καλύτερα.

4444

3.000 είναι οι αιτήσεις μέχρι στιγμής για την Τηλεόραση τΩν δοσίλογων. Εγώ δε θα πήγαινα καν. Οι προσλήψεις θα είναι κομματικές.

Όποτε δεν έχει κανένα νόημα, να πας να κάνεις αίτηση, αν είσαι έντιμος.

Ο Καψης είναι προϊόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, των δυο βρωμερών κομμάτων που χρεοκόπησαν την χώρα.

Είναι παράλογο, να περιμένεις από αυτούς τους μπάσταρδους να κάνουν την αξιολόγηση. Είναι φαύλοι.

Η λογική νεοέλληνα λέει: πρώτα ξεφορτώνεσαι την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φέρνεις στην εξουσία άλλους και μετά κάνεις προσλήψεις με διαγωνισμούς.

4444

http://www.antinews.gr/2013/07/31/223544/

Με μαζικές απολύσεις συντακτών παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις πριν λίγους μήνες προς τα δημοσιογραφικά σωματεία αντιδρά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος στην πτώση του άλλοτε κραταιού σταθμού στην τρίτη θέση μετά από 20 και πλέον χρόνια.

Από το πρωί απολύθηκαν έξι  δημοσιογράφοι του αθλητικού καθώς κόβονται όλες οι αθλητικές μεταδόσεις όπως και οι αντίστοιχες εκπομπές. Παράλληλα ανακοινώθηκαν ακόμη δύο απολύσεις παραγωγών που στήριζαν δημοσιογραφικά την πρωινή και απογευματινή ζώνη του σταθμού όπως και δύο δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα διεθνή σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από πέρσι έχουν απολυθεί πάνω από 40 δημοσιογράφοι και τεχνικοί ενώ ακόμη 20 έφυγαν με την εθελουσία έξοδο τα Χριστούγεννα.

Σχόλιο: Ο Αλαφούζος ακούω απέλυσε όλο το αθλητικό τμήμα, ο άνθρωπος δείχνει στις πόρνες ποιος κάνει κουμάντο!!!!

Ο Αλαφούζος είναι ρεαλιστής. Δε φέρνεις το χρήμα; Απολύεσαι.

Βέβαια ότι ο σταθμός πήγε στην τρίτη θέση, φταίει ότι ο ΣΚΑΙ είναι του μνημονίου. Έχει ταυτιστεί με το μνημόνιο.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο ΣΚΑΙ μας λέει τι ωραίο που είναι το μνημόνιο.

Ο Χατζινικολαου που ειναι ποιο εξυπνος, σου λεει να το δουμε αλλιως. Ο Νικόλας παει με τον κόσμο. Την ακροαματικοτητα δηλαδή.

Αλαφούζε δεν γίνεται ο άλλος να πηδά από το μπαλκόνι και εσύ να του λες: τι ωραίο είναι το μνημόνιο. Δεν γίνεται.

Δεν χρειάζεται η μέτρηση, για να καταλάβεις ποιος σταθμός ακούγεται και ποιος όχι.

4444

Edward Snowden in Russia

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/331917/asylo-enos-etoys-ston-snooynten-htypima-poytin-stis-ipa

Άσυλο ενός έτους χορήγησε η Ρωσία στον Έντουαρντ Σνόουντεν και ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ έφυγε από το διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας, μετά από παραμονή ενός και πλέον μήνα στη ζώνη τράνζιτ.

Ο Ρώσος δικηγόρος που βοήθησε τον Σνόουντεν να υποβάλει το αίτημα πολιτικού ασύλου, Ανατόλι Κουτσέρενα, δήλωσε ότι «μόλις του παρέδωσα έγγραφα από την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ρωσίας». Το έγγραφο πιστοποιεί ότι έλαβε προσωρινό άσυλο για ένα έτος στη Ρωσία, διευκρίνισε.

Επίσης, σημείωσε ότι ο τόπος όπου θα μεταβεί ο 35χρονος Αμερικανός δεν θα δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εγκατέλειψε το αεροδρόμιο μόνος, με ταξί.

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις της Ουάσινγκτον, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να μην παραδώσει τον «πολύτιμο» φυγά, αφού προηγουμένως εξασφάλισε τη συμφωνία του ότι στο μέλλον δεν θα δημοσιοποιήσει άλλα στοιχεία για το κατασκοπευτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.

4444

BLOOMBERG PAY PASS 01 04 310713

4444

Restis

http://newpost.gr/post/259355/prothesmia-gia-ayrio-phre-o-biktwras-resths

Προθεσμία για αύριο ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια Ρέα Κατσιβέλη, ο Βίκτωρας Ρέστης ο οποίος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία στην υπόθεση της FB Bank.

Ο εφοπλιστής κλήθηκε εκ νέου σε απολογία για στεγαστικό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε πάρει από την FBB και, σύμφωνα με την κατηγορία, κατέληξε σε εταιρία συμφερόντων του.

Ο κ. Ρέστης φέρεται να υποστηρίζει ότι το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά και ότι έχει ενταχθεί σε αυτά που πήρε η Εθνική Τράπεζα μετά την αποτυχία ανακεφαλαιοποίησης της FBB και τον διαχωρισμό της σε “καλή” και “κακή“.

Ο Βίκτωρας Ρέστης είναι προσωρινά κρατούμενος απο την περασμένη Παρασκευή μετά την απολογία του για δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ από την FBB που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατέληξε σε εταιρίες συμφερόντων του.

Σχόλιο: Η υπόθεση του Ρέστη θα εξαρτηθεί από το πόσο βαθιά και εξονυχιστικά θα ψάξει η Δικαιοσύνη.

Αν ο Ρέστης έχει κάνει σοβαρά εγκλήματα, όσο αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα, τότε σε περίπτωση που βγει, θα φύγει από την Ελλάδα. Αλλιώς θα πάει στην φυλακή, όπως ο Λαυρεντιαδης.

Όλα έχουν σχέση με το πόσο γρήγορα θα ψάξει η δικαιοσύνη.

Πάντως οι ελληνικές φυλακές, είναι άσχημα μέρη. Είναι γεμάτες φυλακισμένους, υπάρχουν αρρώστιες. Οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες.

Είναι κολαστήρια. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι το λένε συνεχώς.

Όποτε έχω ακούσει τον Αραβαντινο, περιγράφει μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Άσχετα αν ο Ρέστης είναι αθώος ή ένοχος, δικαιούται όπως και οι άλλοι κρατούμενοι, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Η υπόθεση του Ρέστη, είναι σαφώς τελείως διαφορετική από του Λαυρεντιαδη.

Ο Ρέστης καταρχήν έχει χρήμα. Πόλυ χρήμα.

Περιμένω τα ευρήματα της δικαιοσύνης. 30 ημερες είναι αρκετές. 

Η οικονομική ύφεση είναι τόσο μεγάλη, που η σύλληψη ενός εφοπλιστή δεν κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση.

4444

http://newpost.gr/post/259309/zhgras-rwthste-ton-akh-posa-ksodepse-gia-na-bgei-boyleyths

Αποκαλυπτικός συνεχίζει να είναι ο κατηγορούμενος και εξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού προέτρεψε τους δικαστές να ζητήσουν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο να τους πει που βρήκε τα ποσά που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία και δεν βγήκε.

«Ρωτήστε τον για τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με την Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος, τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο, παρενέβη στη διαδικασία ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είπε σε έντονο ύφος: «Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό. Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να είναι».

Στη συνέχεια ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν το 1997-1998 όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον έφερε σε επαφή «με κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη», τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως ο κ. Μιχαηλίδης του έδινε βαλίτσα με μετρητά ή επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Ακη Τσοχατζοπουλο. Αρχικά, όπως είπε δεν είχε υποψιαστεί κάτι ύποπτο, ενώ στη συνέχεια κατάλαβε ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα.

«Τα γνώριζε όλα ο Άκης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον Άκη, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά», σημείωσε ο κ. Ζήγρας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κανένα περιουσιακό όφελος από τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η απολογία του Νίκου Ζήγρα συνεχίζεται…

Σχόλιο: Ο μπάσταρδος ο Τσοχατζόπουλος, ξόδευε χρήματα για να γίνει βουλευτής και να έχει βουλευτική ασυλία.

Σε ποια πραγματική Δημοκρατία Κολόγερε του Προεδρικού, υπάρχει νόμος περί ευθύνης Υπουργών και άρθρο 86; Σε ποια υπάρχει τέτοια προστασία σε εγκληματίες πολιτικούς;

Η θέση του Τσοχατζόπουλου, όπως και του Παπακωνσταντίνου και του Βενιζέλου  και άλλων, είναι στη φυλακή.

Ο απατεώνας ο Τσοχατζόπουλος, δήλωνε πολιτικός κρατούμενος.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1844357

Του Dexter Roberts

Τι συμπέρασμα θα πρέπει κανείς να βγάλει από τα στοιχεία για την ανεργία στην Κίνα;

Ακόμη και τώρα που η οικονομική ανάπτυξη της χώρας επιβραδύνεται και οι επιχειρήσεις πραγματοποιούν λιγότερες προσλήψεις, το επίσημο ποσοστό ανεργίας της Κίνας δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά, παραμένοντας στο επίπεδο του 4,1% στο τέλος του Ιουνίου -στο ίδιο, δηλαδή, που βρισκόταν και πριν από τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Κίνας. (Το ποσοστό ανεργίας δημοσιεύεται σε τριμηνιαία βάση.)

Η πραγματικότητα είναι ότι το επίσημο ποσοστό ανεργίας των πόλεων της Κίνας έχει από καιρό καταστεί ένα σχεδόν άχρηστο μέτρο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2009, όταν δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι στα εξαγωγικά εργοστάσια της Κίνας έχασαν τις δουλειές τους, το επίσημο ποσοστό ανεργίας μόλις που μετακινήθηκε, ενώ κυμαίνεται μεταξύ του λίγο κάτω από 4% και 4,3% για το μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης δεκαετίας.

Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό που καταμετρούν οι κινεζικές αρχές είναι μόνο οι εργαζόμενοι των πόλεων που καταχωρούνται επίσημα και ως εκ τούτου δικαιούνται επιδόματα ανεργίας. Μεταξύ εκείνων που δεν προσμετρώνται είναι τα 230 εκατομμύρια μεταναστών εργαζομένων που ζουν στις πόλεις.

Στον υπολογισμό δεν λαμβάνεται υπόψιν ούτε το μεγάλο πλεόνασμα του αγροτικού εργατικού δυναμικού της Κίνας. (Παρά την ταχεία αστικοποίηση, ο αγροτικός πληθυσμός της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένων των νέων και των ηλικιωμένων που δεν εργάζονται, αγγίζει τους 642 εκατομμύρια ή σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας.)

«Το επίσημο ποσοστό ανεργίας δείχνει πόσοι κάτοικοι των πόλεων έχουν επισήμως δικαίωμα σε επιδόματα ανεργίας, που πρόκειται για έναν μικρό αριθμό», επισημαίνει ο Louis Kuijs, επικεφαλής οικονομολόγος της Κίνας στην Royal Bank of Scotland (RBS). «Πράγματι, το ποσοστό ανεργίας της Κίνας δεν μεταβάλλεται ιδιαίτερα, παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ποικίλλει».

Αυτό σημαίνει ότι όσοι παρακολουθούν την Κίνα, όπως ο Kuijs, έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο ψάχνοντας να βρουν εναλλακτικά μέτρα ούτως ώστε να πάρουν μια ιδέα για την πραγματική κατάσταση της απασχόλησης. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι ένα βασικό μέτρο που παρακολουθείται είναι η συνιστώσα για την απασχόληση των δεικτών PMI που καταρτίζονται, ο ένας από την HSBC (HBC) και ο δεύτερος από την China Federation of Logistics and Purchasing. Οι δείκτες αυτοί έχουν το πλεονέκτημα ότι δημοσιεύονται σε μηνιαία βάση. «Τα στοιχεία για την απασχόληση των δεικτών PMI ενημερώνονται σε μηνιαία βάση, γεγονός που μας δελεάζει να τα παρακολουθούμε», γράφει ο Kuijs.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δυστυχώς δεν δείχνουν καλά: Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα της HSBC που δημοσιοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου, η απασχόληση έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2009. «Αυτό προσθέτει περισσότερη πίεση στην αγορά εργασίας», σχολιάζει ο Hongbin Qu, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα και ένας εκ των υπεύθυνων για την ασιατική οικονομική έρευνα της HSBC.

Δεδομένου ότι η ηγεσία της Κίνας τόνισε πρόσφατα ότι δεσμεύεται για τη διασφάλιση ρυθμού ανάπτυξης τουλάχιστον 7,5% ανά έτος, «τα προσωρινά στοιχεία για τον PMI εντείνουν την ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρων για τη σταθεροποίηση της ανάπτυξης». Άλλο ένα μέτρο που παρακολουθείται και ήταν επίσης απογοητευτικό: η τριμηνιαία έρευνα της Manpower Group, η τελευταία έκδοση της οποίας στις 11 Ιουνίου δείχνει ότι τα σχέδια προσλήψεων των επιχειρήσεων της ηπειρωτικής Κίνας βρίσκονται στο πιο αδύναμο σημείο τους από το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Άλλο ένα σημαντικό νούμερο είναι οι καινούριες αστικές θέσεις εργασίας, που ανακοινώνεται από την Κίνα κάθε τρίμηνο. Ο αριθμός αυτός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τη δημιουργία 7,25 εκατ. θέσεων εργασίας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι 310.000 της αντίστοιχης περιόδου του 2012, εν μέρει λόγω της ισχυρής ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Yin Chengji. «Η αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με την απασχόληση παραμένει ένα επίπονο έργο», δήλωσε ο Yin σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua στις 25 Ιουλίου, ορίζοντας την εστίαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους πτυχιούχους ως προτεραιότητα.

Στενά παρακολουθείται επίσης, ο ρυθμός αύξησης των νέων μεταναστών εργαζομένων.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, η απασχόληση των οικονομικών μεταναστών αυξήθηκε 1,7%, ενώ τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, ενισχύθηκε 2,7%. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να αυξάνεται το 2013, τα δύο αυτά ποσοστά είναι χαμηλότερα σε σχέση με τα τριμηνιαία ποσοστά που καταγράφηκαν κατά τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, αρκετά σημαντικός για να έχει κανείς μια ιδέα της πραγματικής κατάστασης είναι ο λόγος των συνολικών διαθέσιμων θέσεων εργασίας προς τα άτομα που αναζητούν εργασία σε πολλά κέντρα απασχόλησης των πόλεων της Κίνας. Με εξαίρεση την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο λόγος αυτός παραμένει πάνω από το 1 από το 2007, που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας από ό, τι οι υποψήφιοι που τις αναζητούν.

Όλα αυτά, ωστόσο, τα εναλλακτικά μέτρα απέχουν πολύ από το τέλειο, λένε όσοι τα χρησιμοποιούν. «Κανένας από αυτούς τους δείκτες της αγοράς εργασίας δεν είναι ιδανικός και δεν μπορεί να προσφέρει μια ενημερωμένη και ακριβή εικόνα της κατάστασης της απασχόλησης», προειδοποιεί ο Wang Tao, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα της UBS (UBS). «Για παράδειγμα, τα επίσημα στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας δεν μας λένε πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ενώ ο λόγος προσφοράς-ζήτησης από τα κέντρα απασχόλησης ενδεχομένως να μην έχει λάβει σωστά υπόψιν τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των αποφοίτων των πανεπιστημίων που εισέρχονται στην αγορά εργασίας».

Σχόλιο: Το συμπέρασμα είναι ένα. Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για την Ανεργία στην Κίνα.

Όταν δεν έχεις σωστά στοιχεία, τις περισσότερες φορές, καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα.

Η Κίνα έχει πολύ δρόμο.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1845547

Ένδεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την διατήρηση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, επικαλούμενες τον κίνδυνο της μη αποπληρωμής, και το ίδιο το Ταμείο ανακοίνωσε ότι η Αθήνα μπορεί να χρειαστεί ταχύτερη ανακούφιση χρέους από την Ευρώπη.

Η αποχή των Λατινοαμερικανικών κρατών από την απόφαση του ΔΝΤ, αποκαλύφθηκε από τον Βραζιλιάνο αντιπρόσωπό τους, σε μια ασυνήθιστα δημόσια δήλωση, που αναδεικνύει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των αναδυόμενων χωρών με την πολιτική του Ταμείου να διασώζει τους υπερχρεωμένους Ευρωπαίους.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους χειρότερους φόβους μας», δήλωσε ο Paulo Nogueira Batista, ο εκτελεστικός διευθυντής της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, ο οποίος εκπροσωπεί ακόμη 10 κράτη στην Κεντρική και Νότια Αμερική και την Καραϊβική.

«Η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος δεν ήταν ικανοποιητική σε όλους σχεδόν τους τομείς. Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους συνεχίζουν να είναι υπέρ-αισιόδοξες», δήλωσε ο Batista, επικρίνοντας την απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου για την απελευθέρωση των 1,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Με το ποσό αυτό αυξάνεται ο συνολικός όγκος των κεφαλαίων που έχει το ΔΝΤ μέχρι τώρα δεσμεύσει για την Ελλάδα, στα 28,4 δισ. ευρώ, ένα ποσό που η Αθήνα ίσως να μην μπορέσει να αποπληρώσει εάν δεν δεχθεί βοήθεια από τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

Τα σχόλιά του αναφέρονται στην έκθεση του ΔΝΤ η οποία αναφέρει ότι εάν οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις εκτροχιαστούν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποσύρουν την στήριξή τους, τότε «η ικανότητα της Αθήνας να ξεπληρώσει το Ταμείο, θα είναι μάλλον ανεπαρκής».
Σχόλιο: Η Απόφαση της Βραζιλίας είναι απόλυτα σωστή. Είναι οικονομικά απόλυτα λογική.

Να πω στους Βραζιλιάνους, ότι τα λεφτά δεν έρχονται στην Ελλάδα, στους Γερμανούς πάνε.

Η άποψη τους είναι απόλυτα λογική και την στηρίζω. Οι Έλληνες δεν θα πληρώσουν ποτέ ένα τόσο μεγάλο χρέος.

Εγώ δε θέλω να το πληρώσω, διότι δεν πήρα φράγκο. Οι Γερμανοί και οι δοσίλογοι τα παίρνουν τα λεφτά, αυτοί να το πληρώσουν.

4444

Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer

http://www.capital.gr/auto/autoNews.asp?id=1055

Οι Ιάπωνες είναι επίμονοι και πολλές φορές κολλημένοι με διάφορους τομείς. Ένας από αυτούς είναι ο συνδυασμός της τεχνολογίας με την αξιοπιστία. Μπορεί πολλές φορές να μην ακολουθούν τον συνδυασμό turbo-άμεσου ψεκασμού, σε περιπτώσεις όπου δεν αισθάνονται σίγουροι, και αυτό το κερδίζουν σε βάθος χρόνου.

Τρανό παράδειγμα, η έρευνα στη Βρετανία που διεξήγαγε η Warranty Direct, εταιρεία που παρέχει επεκτάσεις εγγυήσεων, σε αυτοκίνητα ηλικίας από 3 έως 8 ετών και σε ένα δείγμα 50.000 αυτοκινήτων.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, την 1η θέση κατέλαβε η Honda. Η ιαπωνική εταιρεία πέτυχε δείκτη αξιοπιστίας 39, τη στιγμή που ο μέσος όρος ήταν το 100. Να σημειωθεί πως σε αυτή την περίπτωση, όσο χαμηλότερο το νούμερο τόσο καλύτερη η αξιοπιστία. Στη 2η θέση με δείκτη 46 βρέθηκε η Suzuki, ενώ την τριάδα έκλεισε η Hyundai.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Subaru, Toyota, Lexus.

Με 5 ιαπωνικές και μια κορεατική εταιρεία, αποδεικνύεται η διαφορετική φιλοσοφία των Ασιατών.

Από την άλλη πλευρά, στο άλλο άκρο έχουμε δυο βρετανικές εταιρείες. Τελευταία η Bentley με βαθμολογία 482, ενώ ακριβώς μετά η Land Rover με 325.

Ωστόσο, να σημειώσουμε πως η Bentley δανείζεται τεχνολογία από τη Γερμανία, συνεπώς το φταίξιμο δεν είναι μόνο βρετανικό.
Τα πιο αξιόπιστα μοντέλα εταιρειών είναι τα Mitsubishi Lancer και Vauxhall Agila, τα οποία ταυτόχρονα είναι και τα φθηνότερα στην επισκευή.

Vauxhall Agila

Vauxhall Agila

Το λιγότερο αξιόπιστο μοντέλο είναι το Audi RS6, ενώ το πιο ακριβό στις επισκευές είναι η Porsche 911 με μέση τιμή επισκευής τις 1150 λίρες Αγγλίας!
Στατιστικά, οι πιο συχνές βλάβες έχουν να κάνουν με ηλεκτρικές βλάβες, με το 23,5% να χρειάζονται επίσκεψή σε συνεργείο. Τα προβλήματα στη μετάδοση και στην ανάρτηση είναι επίσης κοινά, επηρεάζοντας το 22%.

Ακολουθεί η αναλυτική βαθμολογία των εταιρειών:

http://www.capital.gr/auto/autoNews.asp?id=1055

4444

Ακούω τον ραδιοφωνικό σταθμό: Στο Κόκκινο, και ακούω μια μπούρδα.

Λέει ο εκφωνητής με την βαθιά και υποβλητική φωνή. Ο Χρυσοχοίδης έκανε 800 προληπτικές συλλήψεις και τον κατακρίνει διότι λέει τους συνέλαβε γιατί απλά σκέπτονταν!

Πόσο εγκάθετος είναι ο εν λόγο δημοσιογράφος.

Το αποτέλεσμα της Επόμενης μέρας, βρωμιάρη, δικαιώνει τον Χρυσοχοίδη.

Την επομένη μέρα, δεν έγινε ούτε ένα σοβαρό επεισόδιο.

Άρα αυτοί οι 800 δεν ήταν απλά σκεπτόμενοι. Ήταν άτομα που δημιουργούσαν επεισόδια χωρίς νόημα και έδιναν έτσι αφορμή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν και να διαλύσουν σοβαρές διαμαρτυρίες.

Η λογική είναι πανίσχυρο εργαλείο. Σε βοηθά να καταλάβεις ποιος λέει μπούρδες.

Στην Ελλάδα η μπουρδολογια, ανήκει σε όλα τα πολιτικά φάσματα.

Λατρεύω την επιστήμη. Σου λέει αμέσως ποιος λέει μπούρδες.

Το Σύμπαν έχει δομές. Δεν μπορείς να λες ότι θέλεις. Η Ελλάδα για μένα, είναι μια εύκολη περίπτωση.

Να πω στον Δημοσιογράφο, αν θέλεις ένα καυτό θέμα και λογικό, μήλα για το Νερό και αυτούς που θέλουν να το πουλήσουν. Το Νερό είναι αγαθό, όχι εμπόρευμα.

Χωρίς νερό, σε 14 μέρες πεθαίνεις.

Ο Σαμαράς που θέλει να πουλήσει το νερό σε ιδιωτικές εταιρείες, είναι ένας μπάσταρδος και δεν έχει την πολιτική νομιμότητα.

Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα στην Θεσσαλονίκη και να αποφασίσουν οι πολίτες για μια τόσο σοβαρή απόφαση, που θα αλλάξει την ζωή τους.

4444

http://www.diethni.gr/facebook-potential/

Η μετοχή του Facebook ξεπέρασε για πρώτη φορά στο επίπεδο της τιμής στο οποίο ξεκίνησε να διαπραγματεύεται κατά τη δημόσια εγγραφή της εταιρίας, μετά από ένα μνημειωδώς καταστροφικό ξεκίνημα το οποίο είχε επιφέρει μείωση 48 δισ. δολαρίων στην αξία κεφαλαιοποίησης εντός τριών μηνών. 

Η αρχική τιμή διάθεσης της μετοχής είχε τεθεί στα 38 δολάρια το Μάιο του 2012 και σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο (1,15 δισ χρήστες) είδε την αποτίμησή του να φτάνει τα 92 δισ. δολάρια με τη μετοχή στα 38,08 δολάρια.

Η τεράστια αρχική πτώση της μετοχής του Facebook (κατακρημνίστηκε στα 18 δολάρια εντός 3 μηνών) ώθησαν πολλούς να κατηγορήσουν τον Μαρκ Ζόυκερμπεργκ πως είχε παραφουσκώσει τις προοπτικές κερδοφορίας της εταιρίας. Κάποιοι μάλιστα κινήθηκαν νομικά ενάντια στους χρηματοοικονομικούς ομίλους που ανέλαβαν τις δημόσιες εγγραφές, ισχυριζόμενοι πως εξαπατήθηκαν.

Το σημείο-κλειδί στην αποτίμηση βρίσκεται στη στρατηγική ανάπτυξης των διαφημίσεων στα κινητά τηλέφωνα. Αρχικά υπήρχε η αίσθηση πως το Facebook δεν είχε αναπτύξει κάποια αποδοτική στρατηγική σε έναν χώρο που αποτελεί το μέλλον του internet browsing, καθώς το ποσοστό των ανθρώπων που συνδέονται με τα smartphone τους αυξάνεται κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Το mobile advertising αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο internet, καθώς η μικρή οθόνη του κινητού περιορίζει τις επιλογές τους.

Ενάντια στις προβλέψεις όμως το Facebook κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και πλέον το 41 τοις εκατό των εσόδων του προέρχονται από το mobile advertising. Ενδεικτικό είναι πως τα έσοδα από αυτό τον τομέα αυξήθηκαν κατά 75 τοις εκατό εντός 3 μόλις μηνών, εκτοξεύοντας την τιμή της μετοχής κατά 50 τοις εκατό μέσα στον Ιούλιο.

Πλέον οι προοπτικές του Facebook διαφαίνονται λαμπρές καθώς βρίσκεται σε θέση να κοντράρει στα ίσια τη Google στο χρυσοφόρο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης, ενώ παράλληλα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως έχει ήδη κι άλλα πλάνα στα σκαριά, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας πώλησης mobile παιχνιδιών. Επίσης, οι (διαρκώς αυξανόμενοι) χρήστες του Facebook αναμένεται να δουν τους ερχόμενους μήνες βίντεο διαφημίσεις στις οθόνες τους, άλλο ένα καινούριο στοιχείο στην πλατφόρμα.

– See more at: http://www.diethni.gr/facebook-potential/#sthash.uPvXBMIV.dpuf

Σχόλιο: Εγώ δεν έχω facebook.

31/07/2013

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/07/2013_512032

Χωράφια με ελιές και ροδιές, αντί για μεζονέτες ή διαμερίσματα, αγοράζουν πλέον, ως κληρονομιά για τα παιδιά τους, πολλοί γονείς στην Ελλάδα, ιδίως την τελευταία διετία, καθώς η αγροτική γη, που μπορεί να αποδώσει άμεσα μία πρόσοδο στον ιδιοκτήτη, τείνει σταδιακά να θεωρείται εξυπνότερη επένδυση από μια κατοικία.

Τη στροφή αυτή, μία από τις ιδιαίτερες επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά ακινήτων, περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Γεωργάκος, γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης της “Parthenon Real Estate”, μέλους του Δικτύου Ολοκληρωμένων Κτηματομεσιτικών Υπηρεσιών (NIRES).

«Αντί να επενδύσουν σε άλλο ακίνητο, όπως παλαιότερα σε μεζονέτες, πολλοί γονείς πιστεύουν πλέον ότι το καλύτερο είναι ν’ αφήσουν στα παιδιά τους αγροτική γη και μάλιστα με ήδη υφιστάμενες καλλιέργειες, όπως ελιές ή ροδιές», σημείωσε ο κ. Γεωργάκος.

Η κρίση “αφύπνισε” το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Η στροφή αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που έφερε στον κλάδο των ακινήτων η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αφού η πτώση των τιμών έχει ανοίξει την επενδυτική όρεξη πολλών αλλοδαπών για αγορές στη χώρα μας, π.χ., ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη και το πρώτο και δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον κ.Γεωργάκο, μετά την εκδήλωση της κρίσης, πολλοί αλλοδαποί που προηγουμένως πίστευαν ότι δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια να προσεγγίσουν την ελληνική αγορά, τώρα τη βλέπουν «με άλλο μάτι».

«Υπάρχει ενδιαφέρον για μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, όχι μόνο από Ρώσους, την εθνικότητα που κυρίως ακούγεται, αλλά και από Γερμανούς, Αυστριακούς και Σέρβους.

Όταν το 80% των Σέρβων θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, δεν είναι εύλογο να ενισχυθεί και το ενδιαφέρον σερβικών κεφαλαίων για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα τους χώρας τους; Ενδιαφέρον πιστεύω ότι θα υπάρξει και από τα Σκόπια για τον ίδιο λόγο», σημείωσε.

Από αλλοδαπούς το 8%-9% των αγοραπωλησιών στη Χαλκιδική πέρυσι

Κατά τον ίδιο, πέρυσι στη Χαλκιδική το 8%-9% των αγοραπωλησιών ακινήτων υπολογίζεται ότι έγινε από αλλοδαπούς. Φέτος, η συμμετοχή τους εκτιμάται ότι θα αυξηθεί, παρότι συνολικά θα έχουν μειωθεί οι πωλήσεις. «Βέβαια, πολλοί έρχονται στην Ελλάδα με το σκεπτικό ότι θα αγοράσουν πολύ φθηνά λόγω τους κρίσης και τους είναι τους αρνητικός παράγοντας για την αγορά. Γι΄ αυτό στην εταιρεία έχουμε συγκροτήσει ομάδα αποτίμησης τους αξίας των ακινήτων που διαχειριζόμαστε, ώστε να μπορούμε να προστατεύουμε τον ιδιοκτήτη, τεκμηριώνοντας στον υποψήφιο αγοραστή τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να αγοράσει κάτι ‘κοψοχρονιά’.

Πωλούνται οινοποιεία και αμπελώνες

Η καθίζηση στο κλάδο των αστικών ακινήτων έχει στρέψει πολλούς μεσίτες στο κομμάτι τους διαχείρισης ιδιοκτησιών (property management)εμπορικού και τουριστικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα πλέον να «ανακαλύπτονται» και να βγαίνουν τους πώληση ή μίσθωση ακόμη και ακίνητα, που μέχρι πρότινος άλλαζαν χέρια με διαδικασίες οικογενειακής διαδοχής, τους οινοποιεία και εκτάσεις με αμπελώνες.

«Διαχειριζόμαστε τη διάθεση δύο οινοποιείων, τους στη Χαλκιδική, με δυναμικότητα 105.000 φιαλών και δυνατότητα επέκτασης τους 350.000 φιάλες, και τους στο Κιλκίς, με παραγωγή 35.000 φιαλών και προοπτική για 120.000-150.000», επισήμανε ο κ. Γεωργάκος, διευκρινίζοντας ότι, τους το παρόν, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποτίμησής τους.

Παράλληλα, η Parthenon ανέλαβε χτες τη διαχείριση (για μισθώσεις) τους ακόμη μικρού εμπορικού κέντρου, εμβαδού 9.000 τετραγωνικών μέτρων στην ανατολική Θεσσαλονίκη (εντός ιστού), πέραν του πολυχώρου καταστημάτων και γραφείων «Phoenix Center», 18.000 τετραγωνικών, που διαμορφώνεται στον χώρο μιας πρώην καπναποθήκης στην περιοχή του Φοίνικα.

Στο 2002 επέστρεψαν οι τιμές σε τους περιοχές

Ως τους την αγορά των αστικών ακινήτων, ο κ. Γεωργάκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχει πεθάνει». «Στο διάστημα 1/1/2009-17/7/2009, είχαμε 247 ζητήσεις για ακίνητα και κάναμε 167 υποδείξεις. Στο αντίστοιχο διάστημα φέτος καταγράψαμε 17 ζητήσεις και έξι υποδείξεις. Δηλαδή, πέσαμε περίπου στο 6,5% σε λίγα χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Γεωργάκος και πρόσθεσε ότι η ζήτηση έχει πέσει κάθετα, παρότι οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί κατά 30%-50%, σε σχέση με το προ κρίσης 2009.

Οι τιμές σε κάποιες περιοχές, πρόσθεσε, έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002. «Βρίσκεις διαμέρισμα στο Πανόραμα με τιμή κάτω των 2000 ευρώ/τμ, όταν τον Μάρτιο 2003 οι τιμές ήταν 2200-3670 ευρώ/τμ», σημείωσε.

“Μετανάστες” στην πόλη τους

Υπενθύμισε ότι η κρίση κινητοποίησε και μια εσωτερική «μετανάστευση» στη Θεσσαλονίκη, με μετακίνηση κατοίκων τους το κέντρο (καθώς τα αυξημένα έξοδα μετακίνησης από τα προάστια τους το κέντρο έχουν καταστήσει απαγορευτική τη διαμονή εκτός αστικού ιστού για πολλούς Θεσσαλονικείς), μετακόμιση σε μικρότερα σπίτια ή και επιστροφή στην εστία των γονιών.

Παράλληλα, πολλά σπίτια μένουν άδεια, καθώς πολλοί Θεσσαλονικείς και παλιννοστούντες, αλλά και Αλβανοί εργαζόμενοι τους κάποτε ευημερούσες κατασκευές, εγκαταλείπουν την πόλη και είτε επιστρέφουν στο χωριό ή την πατρίδα τους είτε κατευθύνονται για εργασία στην ύπαιθρο.

Σχόλιο: Η Αγροτική Γη ποτέ δε χάνει την αξία της, γιατί μπορείς να παράγεις. Έναν λαχανόκηπο να φτιάξεις, μπορείς να ζήσεις. Ένα απλό παράδειγμα. Φυσικά αν κάνεις καλλιέργειες και είσαι σοβαρός, βγάζεις χρήμα.

Οι Αγρότες – Επιχειρηματίες, πάντα είχαν εισόδημα.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1845376

Βολές κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου εξαπέλυσε το πρωί και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, επίσης κατηγορουμένη για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος, αφού τον κατονόμασε ως το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από την αγορά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον των δικαστών είπε ξεκάθαρα πως «ο Ν. Ζήγρας το 2004 πια μου είπε ότι το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν του Υπουργού. Και από τότε αρχίζουν τα σφάλματα μου, τα χοντρά. Έψαχναν να βρουν έναν κάτοικο του εξωτερικού για να καλυφθεί το θέμα του πραγματικού ιδιοκτήτη», λέγοντας παράλληλα πώς νωρίτερα δεν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο αφού ασχολούνταν μόνο με φορολογικά θέματα.

Πρόεδρος (Χρ. Κατσιάνης): Αναλαμβάνετε εσείς το τίμημα, αλλά δεν κάνατε τίποτα σε ανύποπτο χρόνο. Τι σας απέτρεψε;

Κατηγορούμενη: Το δέος που είχα γι’ αυτό τον άνθρωπο που ήταν παντοδύναμος, Εξάλλου και εγώ συνέχισα το παράνομο. Σύστηνα έναν δικό μου άνθρωπο από το εξωτερικό ως ιδιοκτήτη εμπλέκοντας στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Νίκο Γεωργουλάκη, ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη.

Η κατηγορουμένη μίλησε και για την πρώτη φορά που «τόλμησε» να κάνει νύξη στον κύριο Τσοχατζόπουλο: ΄Ηταν τόσο αρνητικός, που πήγα να φύγω από τον 5ο όροφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αφού όμως δεν το δέχεται σήμερα θα το δεχόταν τότε;»

Οι πρώτες υποψίες για τη σχέση Τσοχατζόπουλου με τα επίδικα ακίνητα της είχαν δημιουργηθεί από κάποιες πεταχτές  κουβέντες του Νίκου Ζήγρα. Η γνωριμία της κατηγορούμενης, χρονολογείται με τον Ζήγρα και τον Τσοχατζόπουλο από το 1978 καθώς και εκείνη είχε δραστηριοποιηθεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Υπήρχε μάλιστα χρονική περίοδο που είχε πελάτες 11 Υπουργούς και 50-60 δημοσιογράφους.

Σε καμιά περίπτωση πάντως ακόμα, όπως ισχυρίστηκε, ακόμα και αν πήγαινε το μυαλό της ότι ήταν πίσω από τις εξωχώριες εταιρείες ο Τσοχατζοπούλος δεν περνούσε η ιδέα ότι ήταν τα λεφτά αυτά από παράνομη προέλευση.

Μέσω του Ζήγρα με ξεγέλασε ο Τσοχατζόπουλος, είπε η κατηγορούμενη αποτιμώντας το τι έχει γίνει στην υπόθεση.

Σχόλιο: Ο Τσοχατζόπουλος που μοίραζε αγωγές εκατομμυρίων. Πολιτικός Κρατούμενος είχε δηλώσει ο απατεώνας. Ο Απατεώνας, ο γκόμενος, ο πανίσχυρος άνδρας του βρωμερού ΠΑΣΟΚ. Η φυλακή είναι το καλύτερο μέρος γι’αυτόν.  

4444

http://www.skai.gr/news/world/article/239094/drastika-adimetanasteutika-metra-pros-exetasi-apo-to-londino-/

Πρόταση για απαγόρευση στους πολίτες από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία να διεκδικούν κρατικά επιδόματα πρόνοιας κατά τα δύο πρώτα χρόνια παρουσίας τους στη χώρα, κατατίθεται εντός της ημέρας στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο πλαίσιο μέτρων για την ανάκτηση εξουσιών από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, το «δραστικό» μέτρο συνιστά τμήμα του πακέτου μέτρων που θα υποβάλλει η ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης Demos, η οποία στο παρελθόν είχε συνδεθεί στενά με τους «Νέους Εργατικούς» του Τόνι Μπλερ.

Οι προτάσεις του οργανισμού αποτελούν τη συμβολή του στη λεγόμενη «Αναθεώρηση της Ισορροπίας Αρμοδιοτήτων» μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ που έχει ξεκινήσει η βρετανική κυβέρνηση. Πρόθεση είναι τα συμπεράσματα αυτής της άσκησης να χρησιμεύσουν ως βάση διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες για την επίτευξη μίας «νέας σχέσης» που θα τεθεί στην κρίση του λαού σε δημοψήφισμα πριν από το τέλος του 2017.

Η Demos που καταπιάνεται με την ισορροπία αρμοδιοτήτων στην αγορά εργασίας θα σημειώνει, σύμφωνα με την Times, ότι η άφιξη περισσότερων των 1,5 εκατομμυρίων μεταναστών από το 2004 και μετά στη Βρετανία είναι «η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ευρωπαϊκή ιστορία εν καιρώ ειρήνης». Θα προσθέτει ότι οι αρνητικές συνέπειες αυτού του μεταναστευτικού κύματος έχουν υποτιμηθεί.

Η δεξαμενή σκέψης θα προτείνει επίσης επιβολή ορίου στον αριθμό των ξένων που δικαιούνται να αναζητούν εργασία στη Βρετανία, την αποκλειστική διάθεση περισσότερων θέσεων εργασίας και προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε Βρετανούς, την κατάργηση μέτρων φοροαπαλλαγής για εργοδότες που προσλαμβάνουν αλλοδαπούς, αλλά και την απαγόρευση άδειας σε χώρες της ΕΕ να μετέχουν της κοινής ελεύθερης αγοράς εργασίας αν το ΑΕΠ τους δεν είναι τουλάχιστον στο 75% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ώστε «να μην εξάγουν ανεργία».

Στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών που επικαλείται η εφημερίδα δείχνουν ότι η αναλογία των μελών του εργατικού δυναμικού στη Βρετανία που προέρχονται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχει δεκαπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Βρετανίας είναι άνεργοι, γεγονός που έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση επί του μεταναστευτικού. Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ που υποστηρίζει μέτρα περιορισμού της μετανάστευσης έχει καταφέρει να αποσπάσει αρκετούς από τους οπαδούς του Συντηρητικού κόμματος, ασκώντας πίεση στον πρωθυπουργό Κάμερον. Υπό αυτό το σκηνικό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το φθινόπωρο τα συμπεράσματα της αναθεώρησης των νόμων περί ελεύθερης μετακίνησης πολιτών εντός της ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση του υπουργού Επιχειρήσεων Βινς Κέιμπλ, ο οποίος προέρχεται από το μικρότερο κυβερνητικό εταίρο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, προκάλεσε το σχέδιο της κυβέρνησης για επιβολή «μεταναστευτικού ομολόγου». Σύμφωνα με την πρόταση, υπήκοοι Ινδίας, Νιγηρίας, Πακιστάν, Κένυας, Σρι Λάνκα και Μπανγκλαντές θα πρέπει να καταβάλλουν εγγύηση 3.000 λιρών για να αποκτήσουν τουριστική βίζα. Το υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό θα αποτρέπονται από το να παραμείνουν στη Βρετανία πέρα από το χρονικό όριο των έξι μηνών που θέτει η βίζα.

Σχόλιο: Τα μέτρα είναι σωστά. Να μην παίρνουν επιδόματα για τα 2 πρώτα χρόνια. Σωστό.

Να μην δίνονται κίνητρα σε εργοδότες για να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς. Σωστό.

Αυτό σημαίνει ότι αν ένας εργοδότης έχει πραγματικά ανάγκη κάποιον αλλοδαπό, είναι σίγουρο ότι θα τον προσλάβει. Όμως αυτό σημαίνει ότι δεν βρήκε Βρετανό.

Εισάγει την έννοια της  εξαγωγής Ανεργίας. Σωστό.

Το ζήτημα στην Μετανάστευση, είναι να έρθουν οι σωστοί μετανάστες.

 

Το άρθρο έχει ένα λάθος. Η Μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού, δεν έχει γίνει στην Βρετανία. Στην Ελλάδα έχει γίνει και είναι πάνω από 2.000.000

4444

http://www.skai.gr/news/world/article/239047/sta-opla-20-kathigites-ekpaideuei-os-enoplous-frourous-sholeio-sto-arkansa/

Περισσότερους από 20 καθηγητές και άλλα μέλη του προσωπικού εκπαιδεύει ως ένοπλους φρουρούς σχολείο στην πόλη Κράκσβιλ, στην πολιτεία του Άρκανσας στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ένοπλων επιθέσεων, στον απόηχο της σφαγής 20 μαθητών και έξι καθηγητών στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν στο Κονέτικατ στα τέλη του 2012.

Ο «εξοπλισμός» των καθηγητών βασίζεται σε έναν πολιτειακό νόμο που επιτρέπει ένοπλους φρουρούς να κινούνται εντός σχολικών εγκαταστάσεων.

Οι καθηγητές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει εκπαίδευση 53 ωρών στη χρήση όπλων, και θα λογίζονται ως φρουροί.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Τσέιν Ντούγκαν. Δεν είναι αστυνομικός, αλλά υποδιευθυντής του τοπικού σχολείου. Όταν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του ερχόμενου έτους τον Αύγουστο, ο Ντούγκαν θα περιπολεί τους σχολικούς διαδρόμους με ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, οπλισμένο με πραγματικά πυρομαχικά.

«Το σχέδιο που μας έδιναν στο παρελθόν είναι ‘Λοιπόν, κλειδώσετε τις πόρτες, κλείστε τα φώτα και ελπίστε για το καλύτερο’», δήλωσε ο αρμόδιος σχολικός επιθεωρητής Ντέιβιντ Χόπκινς. Όπως, καθώς οι αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία ανά τις ΗΠΑ αυξάνονταν, οι τοπικές Αρχές συμπέραναν: «Αυτό δεν είναι σχέδιο».

Σημειώνεται πως το Άρκανσα, μία από τις πλέον συντηρητικές πολιτείες στις ΗΠΑ, διαθέτει μία ιδιαίτερα χαλαρή νομοθεσία όσον αφορά την οπλοκατοχή.
Σχόλιο: Οι Καθηγητές θα έχουν πιστόλια. Αυτό ανεβάζει σίγουρα το βαθμό δυσκολίας για τους μελλοντικούς δράστες.

Φυσικά οι δράστες μπορούν να προμηθευτούν αυτόματα όπλα και αλεξίσφαιρα γιλέκα και πολλά άλλα, που επιτρέπονται στην Αμερική και η επομένη κρίσιμη κατάσταση να γίνει κόλαση.

Η άποψη μου παραμένει η ίδια. Έλεγχος όπλων. Αυτό λέει η λογική.

4444

http://www.skai.gr/news/world/article/239066/sti-rosia-tha-taxidepsei-o-pateras-tou-snoouden/

Ο πατέρας του πρώην υπαλλήλου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν Λον Σνόουντεν δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Μόσχα για να συναντηθεί με το γιο του, μετά από σχετική πρόταση που του έκανε το FBI (Ομοσπονδιακή Αστυνομία των ΗΠΑ).

O Έντουαρντ Σνόουντεν, βρίσκεται παγιδευμένος εδώ και πέντε περίπου εβδομάδες στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, και ο πατέρας του επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε πρόταση από το FBI για να πετάξει στη Μόσχα πριν από αρκετές εβδομάδες.

Είπε ότι θα ήθελε διευκρινίσεις γιατί το FBI ήθελε από αυτόν να δει το γιο του στη Ρωσία.

Ο πατέρας Σνόουντεν προέτρεψε δε το γιο του να παραμείνει στη Ρωσία «μέχρι να έχουμε διαβεβαιώσεις ότι θα λάβει μια δίκαιη δίκη».

Ο πατέρας Σνόουντεν υπερασπίστηκε στο αμερικανικό δίκτυο CNN τις πράξεις του γιου του και έστρεψε τα βέλη του σε αυτούς που επικρίνουν τον «αμαρτωλό» παρά τις «αμαρτίες» που ο Σνόουντεν ο νεότερος αποκάλυψε στον κόσμο.

«Αγαπά τη χώρα του. Ξέρω το γιο μου. Ξέρω ότι αγαπάει τη χώρα του. Αυτό που πίστευε είναι ότι ο αμερικανικός λαός έπρεπε να γνωρίζει τι κάνει η κυβέρνησή τους, ότι η κυβέρνησή τους κατασκοπεύει», δήλωσε ο Λον Σνόουντεν.

4444

BLOOMBERG BOEING 777 PRODUCTION 01 310713

4444

Στην Κίνα που δεν υπάρχει Δημοκρατικό πολίτευμα, δεν γίνονται διαρροές εγγράφων. Είναι αναμενόμενο. Δεν υπάρχει Δημοκρατική Συνείδηση.

Φυσικά αν ο Manning ήταν στην Κίνα θα τον είχαν εκτελέσει σε χρόνο dt.

Αλλά αν ο Manning ήταν στην Κίνα, δε θα έκανε ποτέ διαρροή εγγράφων που θα κατέληγαν σε εφημερίδες.

Τώρα θα μου πεις αναγνώστη τι σοι ανάλυση είναι αυτή; Είναι ιδιαίτερη ανάλυση, από κάποιον που τον ενδιαφέρει ο Χρόνος και το Άπειρο και το Χάος και αρκετά ακόμα δυσνόητα.

Ο Manning ένας άνθρωπος ήταν. Δεν άνηκε ούτε σε οργάνωση, ούτε τίποτα από όλα αυτά.  Ένας άνθρωπος που δεν ήταν ρομπότ.

Αυτός που είπε στην Αμερική, ότι η Αεροπορία θα κυριαρχήσει τον 20ο αιώνα και το απέδειξε, επειδή δε τους άρεσε η λογική, τον πέρασαν από μαρτύρια. Ευτυχώς αργότερα κάτι άλλαξε και δεν ήταν η Αμερική που έφτιαξε το μεγαλύτερο θωρηκτό, άλλα η Ιαπωνία.

Θα μου πεις συνδέονται αυτά τα δυο; Φυσικά.

USA BRADLEY MANNING 01 300713 (1)

Η Αμερική είναι υπερδύναμη, γιατί έχει καλύτερα πλεονεκτήματα από τους ανταγωνιστές της.
Αν τα χάσει, θα σταματήσει να είναι.
Το Σύνταγμα, είναι το μεγάλυτερο πλεονέκτημα της Αμερικής. Όχι η τεχνολογία ή οτιδήποτε άλλο.

4444

Ο Πάνος Καμμενος είπε ότι οι Έλληνες μπορούν να διώξουν εύκολα την Τρόικα και έπεσαν να τον φάνε τα παπαγαλάκια δημοσιογράφοι του Συστήματος.

Όλα τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τους Νταβατζιδες και θέλουν να κουρευτούν τα δάνεια τους, την έπεσαν στον Καμμένο, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, επειδή είπε το προφανές.

Είναι πολύ εύκολο οι Έλληνες, να διώξουν την γαμημένη την Τρόικα.

Οι Τροικανοι και οι συνεργάτες τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι βρικόλακες. Όσο ποιο γρήγορα τους διώξεις, τόσο περισσότερο αίμα θα σου μείνει.

Δυστυχώς, ο φόβος που σκορπούν οι Τροικανοι και οι συνεργάτες τους, έχει παραλύσει την λογική των Ελλήνων.

Κανένας λογικός άνθρωπος, δεν θα είχε υπουργό οικονομικών τον μπάσταρδο Στουρναρα. Κανένας που να θέλει το καλό της Ελλάδος.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1845283

Του Κώστα Ράπτη

Ο 58χρονος πρίγκιπας Alwaleed bin Talal, ανιψιός του βασιλιά και σημαντικότερος επιχειρηματίας της Σαουδικής Αραβίας, έχει χαρακτηρισθεί από το Arabian Business ως ο Άραβας με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, ενώ στην λίστα του Forbes για το 2013 κατατάσσεται 26ος, με προσωπική περιουσία 20 δισ. δολαρίων (ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι ακόμη μεγαλύτερη).

Ωστόσο δεν εφησυχάζει, καθώς πιστεύει ότι τα θεμέλια της ισχύος του Οίκου των Σαούντ απειλούνται. Εξ ου και την Κυριακή, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter (όπου είναι μέτοχος, όπως και στην Citigroup, Time Warner, News Corp. κτλ.) δημοσιοποίησε τις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει τον Μάιο στους ιθύνοντες του OPEC.

Σε επιστολή του προς τον Σαουδάραβα υπουργό Πετρελαίου Αli alNaimi και τους λοιπούς ομολόγους του, ο 58χρονος πρίγκιπας υποστήριξε ότι η “ενεργειακή επανάσταση “ που έχει φέρει στις ΗΠΑ η τεχνολογία του fracking για την εκμετάλλευση του σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου αποτελεί “αναπόφευκτη απειλή”, περιορίζοντας τη ζήτηση από τις χώρες-μέλη του OPEC, αλλά και τις τιμές.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, προσθέτει ο Alwaleed, αυτό σημαίνει ότι ο στόχος για αύξηση της παραγωγής στα 15 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (από 12,5 εκατομμύρια βαρέλια σήμερα) δεν πρόκειται να επιτευχθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μία χώρα της οποίας ο προϋπολογισμός στηρίζεται κατά 92% στις εξαγωγές πετρελαίου.

Από την πλευρά του, ο Αli al-Naimi ήδη από τον Μάιο απέρριψε ως “αφελείς και απλουστευτικές” τις απόψεις που θέλουν τις ΗΠΑ να απεξαρτώνται ενεργειακά, λόγω fracking, από το εισαγόμενο αργό πετρέλαιο και παρέβαλε τη σχετική συζήτηση με την άλλοτε δημοφιλή φιλολογία του peak oil (δηλ. της επερχόμενης υποχώρησης της παραγωγής λόγω υπερεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων).

Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου επικαλέσθηκε τη “διασύνδεση των αγορών” και υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο OPEC έχει να αντιμετωπίσει την αύξηση της παραγωγής χωρών εκτός του καρτέλ.

Ωστόσο, τα νούμερα δείχνουν να στηρίζουν τις ανησυχίες του Alwaleed.

Σε μια πρώτη φάση, η αύξηση των ενεργειακών αναγκών της Ασίας αποκρύπτει τη μείωση της ζήτησης από τη Δύση.

Όμως ο ίδιος ο OPEC έχει εκτιμήσει ότι η παγκόσμια ζήτηση αργού πρόκειται να υποχωρήσει το 2014 στα 29,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, μειωμένη κατά 600.000 βαρέλια σε σχέση με το 2012, ενώ ήδη η Αλγερία και η Νιγηρία αναφέρουν δραστική μείωση των εξαγωγών τους προς τις ΗΠΑ.

Στην ίδια τη Σαουδική Αραβία η παραγωγή υποχώρησε τον Ιούνιο στα 9,47 εκατομμύρια βαρέλια έναντι 9,83 εκατομμυρίων πέρσι.

Από την πλευρά των καταναλωτών, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας εκτιμά ότι η ζήτηση θα υποχωρήσει περαιτέρω το 2015 στα 29,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, για να ξαναρχίσει σταδιακά να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

Αντίστοιχα συμπιέζονται και οι τιμές, που σημειώνουν φέτος υποχώρηση της τάξης του 4% κατά μέσο όρο. Η Αλγερία κατέγραψε ήδη μείωση κατά 6% των εσόδων της από πετρελαϊκές εξαγωγές και προσανατολίζεται στην υιοθέτηση μέτρων λιτότητες, ενώ για το Ιράν, που αντιμετωπίζει και τις διεθνείς κυρώσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, η πτώση φθάνει το 8%.

Οι (γεω)πολιτικές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης δεν μπορούν να υποτιμηθούν. Και μόνο το γεγονός ότι δημοσιοποιούνται διαφωνίες αυτού του είδους στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας είναι ενδεικτικό.

Το Απρίλιο, ο πρίγκιπας Turki alFaisal, άλλοτε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ότι χωρίς αύξηση της παραγωγής στα 15 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2020, η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καλύπτει ούτε την αυξανόμενη εγχώρια κατανάλωση.

Η “κοινωνική ειρήνη” την οποία εξασφαλίζει ο Οίκος των Σαούντ στο εσωτερικό με γενναίες κοινωνικές παροχές, προκειμένου να αποφύγει το κύμα της Αραβικής Άνοιξης (ενώ ταυτοχρόνως καταστέλλει με τον στρατό του εξεγερσιακά κινήματα όπως του Μπαχρέιν, ή εξασφαλίζει δια της εξαγοράς την επιρροή του στις λοιπές αραβικές χώρες) έχει “πήλινα πόδια”.

Σχόλιο: Κοιτάζοντας τον Ενεργειακό χάρτη, αυτό που βλέπεις είναι πολύ και άφθονη ενέργεια.

Όσοι διαβάζεται το blog, ξέρετε ότι σας είχα προειδοποιήσει, ότι ο πλανήτης Γη, δεν έχει πρόβλημα ενέργειας. Τεράστια αποθέματα φυσικού αεριού, καινούριες τεχνολογίες. Η ταραγμένη Μέση Ανατολή, θα χάσει πόντους στην Ενεργειακή σκακιέρα.

Βέβαια φτηνή Ενέργεια, σημαίνει ανάπτυξη.

4444

Advertisements

Posted July 31, 2013 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: