Είναι χρήσιμο να εξαπατά κανείς τους πολίτες;   Leave a comment

Είναι χρήσιμο να εξαπατά κανείς τους πολίτες;

24/08/2013

4444

Herika Horonha

Herika Horonha

Herika Horonha

4444

Άκουγα στον ΣΚΑΙ που είναι κάργα δοσίλογοι και μνημονικοί, τι παράγει η Ελλάδα ή τι μπορεί να παράγει.
Εδώ βλέπουμε ένα αυτοκίνητο.
Έτσι και αποκτήσει η Ελλάδα ικανή πολιτική ηγεσία και όχι αυτούς τους κακούργους, οι νεοέλληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Το πρώτο πράγμα που θα κάνει η σωστή πολιτική ηγεσία έχει μια λέξη: Αξιοκρατία.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/08/2013_515316

Σούπερ αυτοκίνητο, 100% ελληνικό, για δρόμο και βουνό

Κινείται σαν βολίδα στην άσφαλτο και την ίδια στιγμή ανεβαίνει απόκρημνες πλαγιές, σκαλιά ή κερκίδες. Πρόκειται για το ελληνικό πρωτότυπο αυτοκίνητο Korres Project 4, που βγαίνει σε τρεις μήνες στην αγορά.

Του Απόστολου Φωτιάδη

Το πολύ σε τρεις μήνες η ομάδα που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου -για την ώρα ονομάζεται «Korres Project 4», από το όνομα του δημιουργού του- θα έχει ολοκληρώσει μια δουλειά που φαντάζει απίστευτη για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να φτάσει σε πιο δύσβατα σημεία από οποιοδήποτε άλλο.

Δεύτερον, γιατί όλη η δουλειά έγινε στην Ελλάδα, όπου όχι μόνο δεν υπάρχει βάση και ιστορία σε αυτού του είδους την παραγωγή, αλλά και που -όπως αποδείχθηκε και πάλι αποθαρρύνει κάθε φιλόδοξο ή περίεργο από το να παλέψει για να δημιουργήσει κάτι καινούργιο.

«Όλα ξεκίνησαν από χόμπι, πριν από πολλά χρόνια, πίσω στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας», λέει ο κ. Μάνος Βορδοναράκης, εξειδικευμένος σε ειδικές κατασκευές και μέλος της ομάδας. «Πρόκειται για ένα από αυτά τα στοιχήματα που βάζεις με τον εαυτό σου» και αυτό ήταν ένα στοίχημα που ο Δημήτρης Κορρές, γνωστός περισσότερο με την ιδιότητα του αρχιτέκτονα, έβαλε με τον εαυτό του. «Ο στόχος ήταν να φτιαχτεί ένα αυτοκίνητο με την ακρίβεια του Mini Coοper στον δρόμο και τη σταθερότητα ενός Decevo στο χώμα». Το πρωτότυπο νούμερο 1 ήταν ένα συνονθύλευμα από πατέντες και ευρεσιτεχνίες, αλλά και με πολλές αδυναμίες. Αυτό τράβηξε την προσοχή της ελληνικής εταιρείας MEVAKO που πρότεινε να βγει το αμάξι στην παραγωγή και με τη δική της συνδρομή ολοκληρώθηκε ένα δεύτερο βελτιωμένο μοντέλο το 2004, το οποίο όμως δεν μπορούσε να βγει την παραγωγή.

«Για τους δικούς του λόγους ο Κορρές δεν τα παράτησε. Χρεώθηκε παντού και ξεκίνησε το τρίτο πρωτότυπο, που θεωρούσαμε ότι θα βγει στην παραγωγή». Ούτε αυτό όμως ήταν έτοιμο, αφού προέκυψαν σοβαρά θέματα.

Έτσι ξεκίνησε και η τέταρτη εκδοχή, που πιστεύουμε ότι είναι τελειοποιημένη. Με κάθε νέο μοντέλο μεγαλώνει και το αμάξι, από 1.000 κυβικά το πρώτο έχει πια φτάσει σε 7.000.

«Ο λόγος είναι ότι ανακαλύπτουμε πώς οι αναρτήσεις μπορούν να βγάλουν στον δρόμο αυτή την ιπποδύναμη. Και έπειτα από αυτό αντιλαμβανόμαστε ότι δεν γίνεται να φτιάξουμε ένα φθηνό αυτοκίνητο. Ίσως ακουστεί οξύμωρο, αλλά αυτό θα απαιτούσε τεράστια υποδομή που μόνο μια οργανωμένη εταιρεία μπορεί να έχει.

 

Η βασική καινοτομία του αυτοκινήτου είναι η ανάρτηση, που δεν επιτρέπει στους τροχούς να σηκωθούν από το έδαφος.

Έτσι το αυτοκίνητο σκαρφαλώνει απίστευτα εμπόδια και δεν το καταλαβαίνεις. Επίσης, το ειδικό σασμάν του αυτοκινήτου δίνει τη δυνατότητα για διαφορετικούς τρόπους οδήγησης σε εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα.

Έτσι ώστε να υπάρχει η επιλογή για γρήγορη οδήγηση, και με τα ίδια λάστιχα για τρομερό σκαρφάλωμα σε σκαλιά ή ακόμα και κερκίδες. Και όλα αυτά σε ένα αυτοκίνητο 1.600 κιλά, με τελική ταχύτητα γύρω στα 300 χιλ. και επιτάχυνση 0-100 σε περίπου 3,8 δεύτερα. «Το αυτοκίνητο είναι θηρίο, αλλά η αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας είναι μοναδική» λέει ο κ. Βορδοναράκης.

 

Κάθε φορά που ολοκληρωνόταν ένα μοντέλο, ένα βίντεο παρουσιαζόταν σε κάποια έκθεση στο εξωτερικό. Και οι ιδιαίτερες ικανότητές του δεν πέρασαν απαρατήρητες. «Ήδη από το δεύτερο μοντέλο υπήρχε πρόταση από μια στρατιωτική βιομηχανία στο Αμπού Ντάμπι, να γίνει η παραγωγή εκεί, σε στρατιωτικού τύπου μη επανδρωμένο όχημα.

Και η δεύτερη σοβαρή πρόταση ήταν πάλι από τον χώρο της στρατιωτικής βιομηχανίας. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν κάτι που ενδιέφερε άμεσα όσους εμπλέκονταν στην προσπάθεια αυτή. Η ομάδα συνέχισε και ολοκληρώνει το «Korres Project 4» στην Ελλάδα και σε λίγο θα το παρουσιάσει.

Αλλά όταν βγει στην αγορά δεν θα είναι για όλα τα βαλάντια, η τιμή του ενός θα μπορούσε να φτάσει και τις 250.000 ευρώ.

Σχόλιο: Η τεχνολογία που έχει αυτό το αυτοκίνητο κάνει αμέσως για τον Στρατό. Δε το συζητώ. Οι πρώτοι που θα ενδιαφερθούν, είναι οι ένοπλες δυνάμεις διαφόρων χωρών.

Υπάρχουν πολλοί, που θα ήθελαν ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Ενώ οι Κακούργοι της Κυβέρνησης ψάχνουν στο εξωτερικό να βρουν απίθανους τύπους για επενδύσεις, υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι με τεράστιες δυνατότητες.

Αν εγώ ήμουν πρωθυπουργός, θα ξεκινούσα από την Ελλάδα και τους Έλληνες.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/08/2013_515314

Υπάλληλοι της φορολογικής δίωξης και εισαγγελείς από τη Βρέμη εισέβαλαν την εβδομάδα που πέρασε στα γραφεία της Atlas Elektrotechnik Gmbh, αναζητώντας στοιχεία για συμμετοχή της εταιρείας σε παράνομες πληρωμές στην κατασκευή των γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» και της γερμανικής Sueddeutsche Zeitung, οι έρευνες αφορούν ενδείξεις δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων και φοροδιαφυγή ύψους 17,5 εκατομμυρίων ευρώ και επεκτάθηκαν, εκτός από τη συγκεκριμένη εταιρεία, και σε θυγατρικές της Krauss Maffei Wegmann και Rheinmetall.

Η Atlas, που έχει την έδρα της στη Βρέμη, αποτελεί κοινή εταιρεία των ομίλων Thyssen Krupp και Eads. Κοινό σημείο των εταιρειών, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, είναι το γεγονός ότι μέσω κοινού αντιπροσώπου δύο εξ αυτών στην Ελλάδα, φαίνεται να έχουν δοθεί 17,5 εκατ. ευρώ, για τη νομιμότητα των οποίων οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της τοπικής Εισαγγελίας δεν έχουν πεισθεί.

Η Atlas ήταν έως το 2006 μέρος του τοπικού ναυπηγείου της Βρέμης Bremer Vulkan και ελεγχόταν από τη βρετανική ΒΑΕ. Tότε με παρέμβαση της γερμανικής κυβέρνησης πέρασε σε αμιγώς γερμανικά χέρια, συγκεκριμένα στην Thyssen Krupp, καθώς θεωρείται από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην καρδιά της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας. Στη Βρέμη έχει την έδρα της και η θυγατρική της Rheinmetall Defence Electronics.

Οι επίμαχες συναλλαγές δεν αφορούν τη φάση κατάρτισης και έγκρισης της σύμβασης, αλλά τη φάση υλοποίησής της και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα στοιχεία στις γερμανικές αρχές δόθηκαν από τις ίδιες τις εταιρείες. Η Atlas είχε συμμετοχή στην κατασκευή του οπλικού συστήματος του υποβρυχίου Isus 90, που σύμφωνα με ανθρώπους που είχαν γνώση των λεπτομερειών αποτελούσε σημαντικό τμήμα στην προστιθέμενη αξία του υποβρυχίου. Η εταιρεία στη συνέχεια είχε νομικές διαφορές με τον Έλληνα αντιπρόσωπό της. Πάντως, ακόμα και σήμερα τα γερμανικά υποβρύχια δεν έχουν τορπίλες.

Για τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές η υπόθεση της κατάρτισης σύμβασης των υποβρυχίων έχει κλείσει με την πληρωμή από την εταιρεία Ferrostaal προστίμου 190 εκατ. ευρώ και την καταδίκη δύο στελεχών της εταιρείας σε συμβολικές ποινές. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, ο οποίος και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην κατάρτισης της συμφωνίας με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, απεβίωσε πριν από μερικούς μήνες. Είχε παραμείνει για πολλούς μήνες υπό κράτηση στις γερμανικές φυλακές και μετά συνεργάσθηκε με τις εισαγγελικές αρχές του Μονάχου.

Τα δύο πρώην στελέχη της Ferrostaal παραδέχθηκαν ότι έγιναν παράνομες πληρωμές εκατομμυρίων στην Ελλάδα μέσω ενός πλέγματος λογαριασμών στην Ελβετία. Τα χρήματα από την Ελβετία έφθαναν στην Κύπρο και από εκεί μεταφέρονταν στην Αθήνα.

Την περασμένη εβδομάδα επαρχιακό δικαστήριο της Λεμεσσού αποφάσισε να εκδώσει στην Ελλάδα τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ντίνο Μιχαηλίδη. Ο τελευταίος επιβαρύνθηκε από τον κ. Νικ. Ζήγρα, συγκατηγορούμενο και ξάδερφο του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, ότι μετέφερε χρήματα σε βαλίτσες στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στη Γερμανία, στην Αθήνα η ανάκριση για τις συμβάσεις των υποβρυχίων -τεσσάρων καινούργιων, τύπου 214, και του εκσυγχρονισμού τριών παλαιότερων, τύπου 209καθυστερεί, καθώς δόθηκε προτεραιότητα στα θέματα που συνδέονται με την περιουσιακή κατάσταση του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος απολογείται τη Δευτέρα στη σχετική δίκη που διεξάγεται στο εφετείο της Αθήνας. Παράλληλα, με την ανάκριση για την κατάρτιση της σύμβασης η Εισαγγελία ερευνά τις συμβάσεις των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω), καθώς πάρα πολλές από αυτές δεν υλοποιήθηκαν. Επιπλέον, πιστώθηκαν ποσά που δεν ανταποκρίνονται στο ύψος του έργου που (δεν) παραδόθηκε.

Σχόλιο: Για να γίνει μια μεγάλη δουλειά στην Ελλάδα, έπρεπε να πέσουν μίζες στα στελέχη της Βρωμερής ΝΔ και του Βρωμερού ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι γνωστό.

Εδώ στην Ελλάδα, επειδή οι νεοέλληνες είναι εντελώς μαλακες και ψήφησαν το 2012 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπάρχει συγκάλυψη.

Είναι δυνατόν οι Κακούργοι που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, να αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της; Με τίποτα.

Μόνο αν αλλάξει η πολιτική ηγεσία θα δούμε τα πράγματα να κινούνται.

Δεν είδατε τι έγινε με την λίστα Lagarde; Πλήρη συγκάλυψη του Σαμαρά στον Βενιζέλο και τους άλλους με την γελοιότητα που λέγεται Ελληνική Βουλή.

Αυτοί κάνουν το σταυρό τους, γιατί οι νεοέλληνες είναι μαλακες.

Αν κάνεις συγκρίσεις στις τιμές όπλων που αγόραζε η Ελλάδα με την Τουρκία ή άλλες χώρες, αμέσως καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν μίζες. Είναι εξόφθαλμο.

Αυτοί έπρεπε να είναι στην Φυλακή, όχι να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, φοβούνται τις εκλογές. Δικτατορία έχουμε. Θυμάστε τα Ζαπεια του Σαμαρά;

4444

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΕΘΝΙΚΗς ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ: ΕΛΣΑΤ

4444

Πρέπει να λέμε ψέματα στο Λαό;

Η Απάντηση είναι όχι. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν την αλήθεια.

Η αλήθεια μας βοηθά να πάρουμε σωστές αποφάσεις.

Η αλήθεια προϋποθέτει κάτι θεμελιώδες: την αξιοκρατία.

Η αλήθεια προϋποθέτει, πολίτες με ευρυμάθεια.

Δηλαδή το κράτος δίνει χρήματα στην εκπαίδευση.

Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πόσο είναι το δημόσιο χρέος και πως αυτό δημιουργήθηκε.

Ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν φόρους.

Η αλήθεια και η διαφάνεια, προάγουν την κοινωνία.

Οι κανόνες είναι απλοί.

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1788.html

Ποιος πολιτισμικός και κοινωνικός βόθρος άνοιξε το 2010; Πόσο φαρμάκι έκρυβε μέσα της η ελίτ του ελληνικού πολιτισμού της δεκαετίας του ’90; Πόσες εμμονές και πόση αυταρέσκεια χωρά σε ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων; Πόσο παραγωγικός είναι επιτέλους αυτός ο κοινωνικός δαρβινισμός που έχει επιβληθεί.

Ξεφτίλισαν το συνταξιούχο που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος.

 Χλεύασαν τα παιδιά που λιποθύμησαν από κακή διατροφή.

Αφόδευσαν σε πιτσιρικάδες που σαπίζουν στα κρατητήρια.

Αγνόησαν χιλιάδες ψυχές που στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Χειροκρότησαν κάθε κυβερνητική απόφαση που έκριναν ότι είναι αρκούντως σκληρή και διαμαρτυρήθηκαν μόνο για τις καθυστερήσεις στην επιβολή της πιο απάνθρωπης πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών.

Όχι, δεν είναι ούτε εργοστασιάρχες, ούτε μεγαλοτραπεζίτες, ούτε εθνικοί εργολάβοι, ούτε καναλάρχες.

Είναι άνθρωποι του πολιτισμού. Είναι η πεφωτισμένη πρωτοπορία των 90s. Είναι το πνευματικό ισοδύναμο της σκωληκοειδούς απόφυσης του Κλικ.

Αφορμή για τις παρακάτω αράδες, η αυγουστιάτικη επέλαση των ανθρωπόμορφων ανθρωποφάγων στα ιντερνετικά μιντιομάγαζα, με πεντιγκρί «Έλληνα λογοτέχνη». Εκείνου του είδους που άκμασε στη δεκαετία του ’90 γράφοντας αφόρητα αυτοαναφορικές αηδίες, για να τις διαβάζει ο ίδιος και να αυτοθαυμάζεται. Πού πούλησαν δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα σε ανθυποβαλκάνιους που ένιωσαν ότι έγιναν Ευρωπαίοι, γιατί κάτω από το ελενίτ του γκαράζ μπόρεσε επιτέλους να μπει η πολυπόθητη BMW. Δεν έχει κανένα νόημα να αραδιάσω ονόματα. Τα γνωρίζουν όλοι. Είναι συγγραφείς, ποιητές, πανεπιστημιακοί, που αλώνιζαν στους τηλεοπτικούς δέκτες και ενίοτε στα κομματικά επιτελεία. Είναι όλοι εκείνοι, που η Λένα Διβάνη (αυτό)αποκαλεί… μετριοπαθέστατα, «διανόηση».

Όταν δεν υπήρχε συστημικός κίνδυνος οι «διανοητές» μπορούσαν εύκολα να παριστάνουν τους φιλελεύθερους και να ξιφουλκούν εναντίον του συστήματος, αλλά να το εκμεταλλεύονται έμμεσα ή άμεσα για τον βιοπορισμό τους. Τη στιγμή όμως το αυτό το ίδιο σύστημα άρχισε να απειλείται, σχεδόν αυτόματα ή και συντονισμένα, συντάχθηκαν αρχικά με αποφασιστικότητα και τελικά με λύσσα δίπλα του. Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύφθηκε ο βαθύτατος συντηρητισμός τους, αυτή η συστημική μούχλα που τους εξασφάλιζε το παντεσπάνι τους. Εκεί ήταν πάντα. Απλά δεν απειλούνταν τόσα χρόνια. Άλλωστε, οι περισσότεροι αξιοποίησαν εξαντλητικά, πολιτικό σύστημα, κόμματα και Κράτος. Είναι κρίμα να γίνουν θύματα των περικοπών του, τώρα που και οι ιδέες και οι πελάτες εξαντλούνται.

Φτάσαμε στο σημείο λοιπόν, οπότε η αμφισβήτηση της εξουσίας να θεωρείται η κριτική στους πολιτικούς γιατί δεν είναι πιο αποφασιστικοί στην επιβολή του κοινωνικού δαρβινισμού και υπολογίζουν το πολιτικό κόστος των πράξεών τους, δηλαδή γιατί υπολογίζουν ακόμη και τις οριακά δημοκρατικές διαδικασίες. Αν αυτό ονομάζεται διανόηση σε συνεχή σύγκρουση με την εξουσία και την πολιτική και πνευματική αρτηριοσκλήρωση, τότε πράγματι ο Χίτλερ ήταν οραματιστής της παγκόσμιας ειρήνης.

Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο σε αυτήν την περίπτωση. Ούτε δα ήταν κάτι κρυφό ή μη αναμενόμενο. Ένας πανεπιστημιακός, διορισμένος σε Δ.Σ. κρατικής επιχείρησης και πέντε-έξι επιτροπές, υπάρχει περίπτωση να δαγκώσει το χέρι που τον ταΐζει; «Μα δεν πληρώνομαι», αντιτάσσουν υποκριτικά. «Το κάνω για το καλό του πολιτισμού, των γραμμάτων, της κοινωνίας, της χώρας, της ανθρωπότητας, του γνωστού και αγνώστου σύμπαντος». Φαίνεται ότι στην προεμφυλιακή Ελλάδα του 21ου αιώνα, ο αλτρουισμός περίσσεψε στη διανόηση. Αυτός θα είναι και ο λόγος που συντηρούν την ανθρωποφαγία με τόσο πάθος.

Η παρεξηγημένη σκατοψυχιά

Είναι δείγμα υγείας, κατά την άποψή μου, το ότι ακόμη και στην τούρλα του Αυγούστου, τέτοια μισαλλόδοξα, υπερσυντηρητικά, ανιστόρητα, και εν τέλει απάνθρωπα κείμενα και δηλώσεις δεν περνούν αναπάντητα.

Όχι μόνο αναδεικνύονται (ως απάνθρωπα) αλλά κάποιες φορές αναγκάζουν τον ιδιοκτήτη τους να ερμηνεύσει ή και ανακαλέσει τα λεγόμενά του. Αυτό από την άλλη οδηγεί σε ένα ακόμη τραγελαφικό φαινόμενο.

Υποτιθέμενοι τεχνίτες της γλώσσας, λογοτέχνες και καθηγητές Πανεπιστημίου, να προσπαθούν να πείσουν ότι είναι ανίκανοι να βάλουν τη μία λέξη πίσω από την άλλη και να φτιάξουν μία κοινώς κατανοητή πρόταση που να μην επιδέχεται άλλης ερμηνείας. Ποτέ άλλωστε τόσοι γνώστες της γλώσσας δεν αποδείχτηκαν τόσο ανίκανοι να την χρησιμοποιήσουν.

Προφανώς δεν είναι αυτή η αλήθεια. Καμία παρεξήγηση. Καμία παρερμηνεία. Ό,τι γράφουν ή λένε (ή καλύτερα, εκτοξεύουν), το εννοούν. Και εννοούν κάθε λέξη που χρησιμοποιούν. Απλώς τους είναι αδύνατο να παραδεχτούν ότι πιάστηκαν με την καρδάρα στο χέρι. Και αντ’ αυτού προσπαθούν να την περάσουν κάτω από τα μάτια μας, επιμένοντας «δεν βλέπετε καλά». Λένε ότι «όταν ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο». Σωστό. Το κακό είναι ότι κάποιοι δεν έχουν ανακαλύψει ούτε τη συγγνώμη.

Πράγμα που μας οδηγεί στα κοινωνικά δίκτυα και το ρόλο τους. Το κλαμπ των διανοητών που αλληλοκαβατζώνονται από κυβερνητική επιτροπή σε κρατικό Δ.Σ., έως και σήμερα παραμένει ερμητικά κλειστό. Δεν αρκείται όμως σε αυτό. Όντας ανέκαθεν κλειστό, αλλά χωρίς τη δυνατότητα ζύμωσης με τον πραγματικό κόσμο, η εντύπωση -σε μεγάλο βαθμό αληθής- ήταν ότι η κοινωνία μπορεί να άγεται εύκολα και εσαεί χωρίς να χρειαστεί να συγχρωτιζόμαστε με αυτήν.

Τα κοινωνικά δίκτυα ανέτρεψαν αυτήν την παγιωμένη εντύπωση και -με βίαιο τρόπο- τους αποκαλύπτουν μία άλλη πραγματικότητα. Ότι δεν είναι αυθεντίες. Ότι ο λόγος τους δεν περνάει ως θέσφατο. Ότι εκτοξεύουν συχνά πηχτές ανοησίες που δεν περνούν απαρατήρητες.

Για την ώρα συνεχίζουν να ζουν στη γυάλα τους, αλλά πλέον βλέπουν απ’ έξω. Βλέπουν ότι δεν μπορούν να επιβάλουν εύκολα όποια άποψη βγάζουν από την κοιλιά τους ή -ακόμη χειρότερα- τους ορίζεται να επιβάλουν. Αντιμετωπίζουν ανθρώπους που είναι εξυπνότεροι, πιο καλλιεργημένοι πνευματικά, περισσότερο γνώστες, πιο καταρτισμένοι και κυρίως πολύ πιο αξιόλογοι από αυτούς. Εκατοντάδες πολίτες της διπλανής πόρτας, κατά κόρον ψευδώνυμοι (ακριβώς γιατί είναι της «διπλανής πόρτας» και δεν έχουν την ανάγκη να αντλήσουν κύρος από την ονοματάρα τους), που παράγουν ψηφίδες ιδεών πολύ πιο προωθημένων, πολύ πιο άρτια εκπεφρασμένων, πολύ πιο σύγχρονων, και με περισσότερο ενδιαφέρον βρε αδερφέ από την ομοφοβική μπαλαφαρία της κάθε Σώτης στην Άθενς Βόις.

Οπότε χτυπάμε την ανωνυμία. Πού πας χωρίς να σε λένε Χειμωνά ή Τατσόπουλο; Πώς θα σε θυμάται η Ανθρωπότητα αν βγαίνεις με το όνομα «βυζιά μελάτα» ή «μπάμπης6789241»;

Ποια κρατική επιτροπή θα σε βραβεύσει;

Ποιος υπουργός θα σου σφίξει το χέρι;

Ποια Σούλα Καραμπουζούκη, χήρα μεγαλοεργολάβου, θα σε συνοδεύσει σε παρουσίαση πραγματείας για την αφόρητη μυρωδιά της μασχάλης της εργατικής πλέμπας;

Ναι υπάρχει και η σαβούρα ανάμεσα στους ψευδώνυμος. Ογκώδης και κραυγαλέα σαβούρα. Πώς θα ήταν δυνατόν να μην υπήρχε; Αλλά καλό θα ήταν να μην διαβάζουμε κουταμάρες περί κανιβαλισμού. Δεν κανιβαλίζεται ο ανθρωποφάγος, αγάπη μου.

Υ.Γ.1 Δεν ισοπεδώνω τους διανοητές ή τους λογοτέχνες. Είναι όμως η πικρή αλήθεια ότι η πλειονότητα των διακεκριμένων Ελλήνων των γραμμάτων και της τέχνης των 90s πρωτοστατεί, συντάσσεται ή σιωπά, σε αυτό το ανθρωποφαγικό μεταμοντέρνο think tank της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Y.Γ.2 Πιο γραφικοί, πιο γελοίοι και τελικά ακόμη πιο σκατόψυχοι, είναι εκείνοι οι δευτεροκλασάτοι σχολιαστές σε ιστοσελίδες και εφημερίδες, που νιώθουν την αδήριτη ανάγκη να δικαιολογήσουν κάθε κρετινισμό των παραπάνω «διανοητών».

Πρόκειται για εκείνα τα γελοία ανθρωπάκια που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπουν στα σαλόνια της κυρίας Σούλας Καραμπουζούκη, χήρας μεγαλοεργολάβου, και να τα θαυμάσουν κι αυτά για το αφόρητο τίποτε που πουλάνε.

Zaphod

http://galaxyarchis.wordpress.com/2013/08/23/skatopsychoi/

4444

Το Τραγούδι γράφτηκε για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη που ήταν αυθεντικός και δεν πρόδωσε την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Πρέπει να καθαρίσουμε την Ελληνική ιστορία από αυτούς που την καπηλεύονται.

Πρέπει να αναδείξουμε τους πραγματικούς ήρωες. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, να στείλουμε το ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει, στα σκατα.

4444

Μη στενοχωριέσαι αναγνώστη, δεν σκοπεύω να διαλύσω τον πλανήτη Γη, πρόωρα.

Άλλωστε αυτό είναι γραμμένο πότε θα γίνει.

Έτσι Εωσφόρε;

Έτσι Μιχαήλ!

4444

BLOOMBERG SYRIA CIVIL WAR 01 240813

4444

LOTTARIES UK LOTTO 01 240813

UK LOTTERY

4444

23/08/2013

4444

Έγινε και η μεταγραφή του Μαυρια. Ο Παναθηναϊκός και ο Αλαφούζος, έβαλαν μερικά χρήματα στο ταμείο τους.

4444

SYRIA CHEMICAL WEAPONS 01 05 230813

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1858040

Εφετικό δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη απέρριψε την έφεση της Αργεντινής κατά προηγούμενης απόφασης σύμφωνα με την οποία η χώρα της Λατινικής Αμερικής πρέπει να καταβάλει 1,33 δισ. δολ. σε ομολογιούχους που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους της.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, η εφαρμογή της απόφασης θα καθυστερήσει καθώς εκκρεμεί η εξέτασή της από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η απόφαση του εφετικού δικαστηρίου αποτελεί μία σημαντική νίκη για τα hedge funds της Elliott Management LLC΄s και την Aurelius Capital Management.

«Καθώς η απόφαση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να κρατά την Αργεντινή στη συμβατική της υποχρέωσης της ίσης μεταχείρισης, δεν βλέπουμε καμία κατάχρηση της διακριτικής ευχέρειας,» αναφέρει στην απόφασή του το εφετικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 η Αργεντινή πρέπει να καταβάλει τα χρήματα σε έναν ειδικό λογαριασμό έως την επόμενη πληρωμή του τόκου στους ομολογιούχους που αποδέχθηκαν την ανταλλαγή του χρέους το 2005 και το 2010. Βάσει της συμφωνίας οι παραπάνω ομολογιούχοι θα λάβουν 25 έως 29 σεντς για κάθε δολάριο.

Σχόλιο: Η Αργεντινή δεν πρέπει να δώσει ούτε σεντς στα κοράκια των hedge funds, η απόφαση είναι για τα μπάζα.

Η δικαιοσύνη είναι εργαλείο στην άσκηση μιας πολιτικής με άλλα μέσα.

Ούτε σεντς στα κοράκια. Αν θέλουν λεφτά, να πάνε να δουλέψουν στην πραγματική οικονομία.

4444

ELLADA TOURISMOS KATADITIKA PARKA 01 170813 (3)

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1856850

Του Peter Coy

Τρία χρόνια μετά την επίσημη λήξη της ύφεσης στις ΗΠΑ, η μακροχρόνια ανεργία παραμένει ένα χρόνιο πρόβλημα: στα τέλη Ιουλίου, 4,2 εκατομμύρια Αμερικανοί παρέμειναν άνεργοι για πάνω από μισό χρόνο, σύμφωνα με την υπηρεσία Στατιστικών της Εργασίας.
Προς τιμήν του, το Ινστιτούτο Urban δεν τους ξέχασε. Το think tank κυκλοφόρησε τέσσερις αναλύσεις για τη μακροχρόνια ανεργία, εξετάζοντας το ποιος πάσχει από αυτήν, τι την προκαλεί, ποιες είναι οι συνέπειές της και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Εκτιμώ πως η τέταρτη ανάλυση, που αφορά την απάντηση στο πρόβλημα, είναι αυτή με το περισσότερο “ζουμί”. Ο Gregory Acs, διευθυντής του Κεντρου Πολιτικών Εισοδήματος και Οφέλους του Ινστιτούτου Urban, εξετάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ευρέος φάσματος ιδεών. Με μία πρόχειρη σύνοψη προκύπτουν τα εξής:

Τόνωση της οικονομίας. Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη. Ο Acs το αποκαλεί «την πιο αποτελεσματική θεραπεία».

Τρεις τρόποι για την επιτάχυνση της ανάπτυξης είναι οι άμεσες δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των νέων υποδομών, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και η μείωση του κόστους της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο Acs δεν παίρνει θέση για το ποιο από τα τρία κρίνεται πιο αποτελεσματικό, αν και σε ξεχωριστή έρευνα διαπιστώνεται μικρότερο όφελος από την τρίτη επιλογή που αφορά τη μείωση του κόστους της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο Acs αναγνωρίζει ότι και οι τρεις τρόποι θα αύξαναν το δημόσιο χρέος, αλλά θα μπορούσαν να ενισχύσουν την οικονομία μακροπρόθεσμα.

Ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού. Σε γενικές γραμμές, λέει ο Acs, «οι λιγότερο μορφωμένοι και έμπειροι εργαζόμενοι» παίρνουν τα περισσότερα επιδόματα. Η εκπαίδευση που οδηγεί σε πιστοποιήσεις είναι συχνά καλύτερη, όπως δείχνει η έρευνα.
Δημόσια έργα. Αναφερόμενος στην υπηρεσία Work Projects Administration που προσλαμβάνει ανέργους για να εργαστούν σε projects του δημοσίου και το πρόγραμμα ανακούφισης ανέργων ηλικίας 18 έως 25, Civilian Conservation Corps of the Depression, ο Acs σχολιάζει πως μπορούν να φέρουν αποτελέσματα αλλά μπορούν επίσης να κάνουν «crowding out» της εργασίας που θα μπορούσε να έχει γίνει από ιδιώτες εργολάβους ή εργαζόμενους των δήμων.

Κίνητρα προσλήψεων
. Μια μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών σε αντάλλαγμα για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων θα μπορούσε να ενισχύσει τις πιθανότητες πρόσληψής τους, αλλά θα μπορούσε να εκτοπίσει άλλα άτομα που αναζητούν εργασία, γράφει ο Acs. Οι επιδοτήσεις μισθών για να ωθήσουν τους μακροχρόνια άνεργους να δεχτούν χαμηλότερα αμειβόμενες θέσεις, επιφέρουν ανάλογα προβλήματα.
Βραχυπρόθεσμη αποζημίωση. Αυτό παρέχει μερική ασφάλιση κατά της ανεργίας για τους εργαζόμενους που υποχρεώθηκαν σε μερική απασχόληση αλλά δεν απολύθηκαν. Μπορεί να επιβραδύνει τη ροή προς την μακροχρόνια ανεργία και έχει αποδώσει σε χώρες όπως  η Γερμανία, λέει ο Acs. Ένα μειονέκτημα: Τα προγράμματα  «λειτουργούν καλύτερα ως εναλλακτική λύση για τις προσωρινές ή εποχικές απολύσεις», και όχι για τις οριστικές απολύσεις.

Μπόνους επαγγελματικής επανένταξης και ασφάλιση μισθών. Το μπόνους συνιστά μια εφάπαξ πληρωμή σε έναν άνεργο ο οποίος βρίσκει εργασία μέσα σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και μπορεί να αποτρέψει από τον εγκλωβισμό σε ένα τέλμα ανεργίας. Η  ασφάλιση μισθού καλύπτει προσωρινά τη διαφορά μεταξύ των νέων, χαμηλότερων αποδοχών και αυτών που λάμβανε ο εργαζόμενος στην προηγούμενη του δουλειά. Ο Acs λέει ότι «τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής έχουν αποδειχτεί μικτά στην καλύτερη περίπτωση». 

Διεύρυνση της επιλεξιμότητας για την ασφάλιση ανεργίας. Αυτή η πολιτική, λέει ο Acs, «θα μπορούσε να βοηθήσει τις πιο ευάλωτες ομάδες ανέργων να αντεπεξέλθουν στις πρακτικές δυσκολίες». Το ίδιο ισχύει και για τα κουπόνια τροφίμων, λέει. Ενώ ορισμένοι οικονομολόγοι έχουν πει ότι τα κίνητρα ενθαρρύνουν την τεμπελιά, ο Acs, λέει πως μια νέα έρευνα δείχνει ότι το αντικίνητρο για την εργασία ενδέχεται να είναι ασθενέστερο από ό, τι στο παρελθόν.

Ενισχύσεις σε γειτονιές. Η στήριξη πολιτειών, πόλεων και γειτονιών με υψηλή συγκέντρωση μακροχρόνιας ανεργίας μπορεί να τις βοηθήσει να διατηρήσουν βασικές υπηρεσίες όπως σχολεία, αποχέτευση και η δημόσια ασφάλεια και να προσθέσουν περισσότερες, όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας και κυλικεία τροφίμων, λέει ο Acs.

Με την Federal Reserve να μιλά για επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και το Κογκρέσο να βρίσκεται σε καλό δρόμο για την περαιτέρω μείωση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, δεν είναι εύκολο να δούμε πώς κάποιες από αυτές τις ιδέες θα υλοποιηθούν. Αλλά είναι καλό που κάποιος τις θέτει τουλάχιστον επί τάπητος.

Ο Coy είναι συντάκτης θεμάτων Οικονομίας του Bloomberg BusinessWeek.

Σχόλιο: Το να μειώσεις την Ανεργία είναι σχετικά εύκολο. Το δείχνουν οι έρευνες και οι αριθμοί.

Ποιοι παίρνουν τους καλύτερους μισθούς και βρίσκουν ποιο εύκολα δουλειά;

Αυτοί που είναι ποιο μορφωμένοι και έχουν περισσότερες πιστοποιήσεις για ένα αντικείμενο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση.

Το Αμερικανικό κράτος πρέπει να προσλαμβάνει άνεργους να δουλεύουν στα δημόσια έργα σε μια αναλόγια. Θα μπορούσε για παράδειγμα να πει, το 50% είναι μακροχρόνια άνεργοι και το άλλο 50% είναι κανονικοί εργαζόμενοι.

Ένα από τα μυστικά είναι η αναλογία.

Θα μπορούσε μια επιχείρηση 1000 ατόμων, να έχει το 1% σε μακροχρόνια ανέργους με επιδότηση μισθών.

Το ποιο σημαντικό  βέβαια, είναι να βρουν χρήμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Διότι μια άλλη έρευνα έδειξε, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν.

Είμαι υπέρ το να δίνονται κουπόνια φαγητού, σε μακροχρόνια ανέργους.

4444

ELLADA TOMOKRATIA 01 01 230813

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1857662

Πρόγραμμα στήριξης του βραζιλιάνικου νομίσματος, το ύψος του οποίου θα φτάσει τα 60 δισ. δολάρια έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρά, από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη, σε πωλήσεις currency swaps αξίας 500 εκατ. δολαρίων, ενώ κάθε Παρασκευή θα διοχετεύει 1 δισ. δολάρια στην αγορά spot μέσω συμφωνιών επαναγοράς.

Οι κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας, που βλέπει το νόμισμα της χώρας να βρίσκεται σε χαμηλά πενταετίας έναντι του αμερικανικού δολαρίου, έχουν στόχο να αποτρέψουν ιδιώτες και εταιρείες να σπεύδουν ταυτόχρονα στην αγορά, πουλώντας real για να ικανοποιήσουν υποχρεώσεις τους σε δολάρια.

Αναλυτές σχολιάζουν στο Reuters ότι το ύψος του προγράμματος είναι μεγάλο και ότι η ανακοίνωσή του σκοπεύει να επηρεάσει και τις προσδοκίες της αγοράς για τις προοπτικές του βραζιλιάνικου real.

Σημειώνεται επίσης ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας από την μία πλευρά αναζητά τρόπους να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και να δώσει ταυτόχρονα ώθηση στην ανάπτυξη, ωστόσο από την άλλη πλευρά το αδύναμο real βοηθά τις εξαγωγές της χώρας, καθιστώντας ακριβότερες τις εισαγωγές.

Η επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας είναι προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου.

4444

FOOTBALL PAOK MERKEL 01 230813

4444

http://olympia.gr/2013/08/22/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5/

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κάθε άλλο παρά το πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ είναι το περίφημο κτίσμα της οδού Αποστόλου Παύλου στην Θεσσαλονίκη, όπως ομολογεί και η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Radikal, επί τη ευκαιρία των εγκαινίων του μουσείου Κεμάλ Ατατούρκ, (δηλαδή του μουσείο του μεγάλου σφαγέα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας ), που έγινε πρόσφατα στην συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα και με άρθρο του δημοσιογράφου, Deniz Zeyrek, τίποτα δεν υπάρχει στο σπίτι της οδού Αποστόλου Παύλου που να μαρτυρεί ότι είναι το πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, (το οποίο με την τουρκική προβοκάτσια του 1955 έγινε η αιτία για το μεγάλο ανθελληνικό πογκρόμ κατά της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης).

Ακόμα και τα υποτιθέμενα προσωπικά αντικείμενα του Τούρκου ηγέτη και ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, έχουν μεταφερθεί με «ειδικές» αποστολές από το σπίτι της οδού αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, στην πόλη Kocaeli κοντά στην Νίκαια. Στα «προσωπικά» αυτά αντικείμενα περιλαμβάνονται όλες οι ενδυμασίες του Ατατούρκ, (χαρακτηριστικό είναι όπως αποκάλυψαν και τουρκικά βίντεο ότι τα ρούχα του Κεμάλ είναι από… σύγχρονες τουρκικές επώνυμες μάρκες), τα οικιακά σκεύη που υποτίθεται πως χρησιμοποιούσε, δηλαδή πιάτα, κουτάλια, πιρούνια, ακόμα και τα φλιτζάνια του καφέ, καθώς και όλες οι προσωπικές φωτογραφίες που κοσμούσαν την πατρική οικία του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Ακόμα και τα έπιπλα, δηλαδή κρεβάτια και το υποτιθέμενο κάθισμα του Κεμάλ, έχουν μεταφερθεί στην Αδριανούπολη.

Ο ίδιος ο Τούρκος δημοσιογράφος που βρέθηκε στα εγκαίνια μαζί με τον βουλευτή Κωνσταντινούπολης του κόμματος του Ερντογάν, Metin Külünk, ομολόγησαν απογοητευμένοι ότι δεν τους έδωσε καμία αίσθηση και ούτε υπάρχει και ιστορική κατοχύρωση ότι αυτό ήταν το σπίτι όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια του ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Για την όλη δε παράσταση των εγκαινίων την κατέκριναν έντονα σαν άσχετη με την ιστορική πραγματικότητα

Αλλά εκείνο που δεν γνωρίζουν όλοι οι εδώ «Τορυκολάγνοι και σία», είναι ότι εδώ και μερικά χρόνια η Τουρκία κάνει «μυστικές» έρευνες για την ανεύρεση του πραγματικού πατρικού του Κεμάλ Ατατούρκ.

Το θέμα αυτό έγινε γνωστό για πρώτη φορά το 2004 μετά από επερώτηση του βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης, Ahmet Küçük, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ερτνογάν για αλόγιστη σπάταλη σε έρευνες που απέβησαν άκαρπες, ενώ έριξε «σπόντες» για μεγάλες δωροδοκίες σε παράγοντες του κράτους των Σκοπίων, όπου διεξήχθησαν οι μεγαλύτερες έρευνες.

Απαντώντας τότε ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού, Huseyin Çelik, επιβεβαίωσε ότι πράγματι εδώ και καιρό οι Τούρκοι ψάχνουν με «ειδικούς ερευνητές» για να βρούνε το σπίτι του Ali Rıza, πατέρα του ιδρυτή της τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ.

Οι έρευνες αυτές όμως μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης απέβησαν άκαρπες, γεγονός που δημιούργησε σκάνδαλο στην Τουρκία, καθώς ήδη για τις αποστολές αυτές έγινε γνωστό πως έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά. Τις έρευνες αυτές τις είχε αναλάβει το ίδιο το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά σε δολάρια για τις ερευνητικές αποστολές στην περιοχή του Ντερμπέ των Σκοπίων και συγκεκριμένα στο χωριό Κότζατζικ, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκετε το πατρικό σπίτι του πατέρα του Κεμάλ Ατατουρκ, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, (μάλλον εννοούν το χωριό Χρυσαυγή), όπου επίσης υπήρχαν πληροφορίες για κάποια ίχνη της πατρικής οικογένειας του Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως αναφέρετε σχετικά, ο ίδιος, ο υπουργός είχε ανακοινώσει ότι το σπίτι της οικογένειας του Ali Rıza εφέντη, πατέρα του Κεμάλ Ατατούρκ, μετά από εντεταμένες έρευνες δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερα να ανεβρεθεί, ή τουλάχιστον κάποιο ίχνος που να μαρτυρούσε ότι στο σημείο αυτό βρίσκονταν το σπίτι της οικογένειας του πατέρα της σύγχρονης Τουρκίας.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε αποφασιστεί να γίνουν και άλλες έρευνες, κυρίως στην περιοχή των Σκοπίων αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας (;;), όπου υπήρχαν ίχνη του Ali Rıza, πατέρα του Κεμάλ Ατατούρκ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σχόλιο: Μαλακα Μπουταρη έχεις να μας πει κάτι; Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πατρικό του Κεμάλ δεν είναι στη Θεσσαλονίκη.

Έναν λογικό άνθρωπο, δεν έχει αυτή η χώρα;

Τι μανία είναι αυτή να διαστρεβλώνουν την ιστορία.

4444

22/08/2013

4444

Ο Ψυχάρης παίζει βρώμικο παιχνίδι με την φυλλάδα του Τα ΝΕΑ, αλλά τέλειωσε η εποχή που ο ΔΟΛ έκανε ότι γούσταρε. Η θέση του Παπακωνσταντίνου Ψυχάρη είναι στην Φυλακή.

Όσο αφορά εσένα Ψυχάρη, καλό είναι να μας εξηγήσεις πως καταφέρνεις και παίρνεις τόσα θαλασσοδάνεια.

4444

http://olympia.gr/2013/08/22/greek-statistics-scandal/

Σήμερα το Ολυμπία φέρνει στο φως το ντοκουμέντο που όχι απλώς δικαιώνει την Ζωή Γεωργαντά και τους ισχυρισμούς της για την “μέθοδο” που ακολούθησε η ανακρίτρια, αλλά επιβεβαιώνει πλήρως την πρωτοβουλία του Γιάννη Αδαμόπουλου και την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το ίδιο θέμα.

Αυτά που θα διαβάσετε δεν είναι αποκύημα κάποιας νοσηρής φαντασίας ή προϊόν ιδιοτελούς κριτικής στο έργο ενός λειτουργού της δικαιοσύνης. Είναι τα ντοκουμέντα της κατάθεσης καίριου μάρτυρα για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και πως αυτή μεταφέρθηκε από την ανακρίτρια στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών. Όλοι, μα κυρίως η δικαιοσύνη ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τον τρόπο που η κυρία ανακρίτρια υπηρετεί το λειτούργημα της στην κρισιμότερη στιγμή για την πατρίδα.

Δείτε λοιπόν πως ακριβώς μεταφέρει την κατάθεση του Εμμανουήλ Κοντοπυράκη, καθηγητή, πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ (κλικ στην εικόνα για μεγένθυση):

Τι κάνει λοιπόν η ανακρίτρια; Παραθέτει αποσπασματικά φράσεις από την κατάθεση του μάρτυρα, με τρόπο που τον εμφανίζει περίπου να …αθωώνει τον Γεωργίου! Κάποιος που θα διαβάσει το συνοδευτικό με τις “τελίτσες” και τα εισαγωγικά, μένει με την εντύπωση πως ο Κοντοπυράκης θεωρεί ότι ο διάδοχος του δεν φέρει καμμία ευθύνη, ούτε θα μπορούσε να παρέμβει στα στατιστικά στοιχεία…

Είναι όμως έτσι; Δείτε τώρα στο ντοκουμέντο που παραθέτουμε, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ του Μανώλη Κοντοπυράκη! Δείτε πως απομονώθηκαν οι επίμαχες φράσεις, ενώ στο πλήρες κείμενο όχι μόνον δεν αθωώνουν τον Γεωργίου, αλλά τον στέλνουν κατ’ ευθείαν στο εδώλιο (κλικ στις εικόνες που ακολουθούν):

Βλέπετε λοιπόν, πως η χρήση των συγκεκριμένων φράσεων μέσα στο κείμενο, έχουν τελείως διαφορετικό νόημα. Εδώ μάλιστα ο Κοντοπυράκης πάει και ένα βήμα πιο πέρα, αποκαλύπτοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, υπήρξε 20πλάσια διόγκωση της απόκλισης των στοιχείων μέσα σε λίγους μήνες, παρουσία της ΕΛΣΤΑΤ! Αυτό το θέμα που από μόνο του συνιστά ξεχωριστό κατηγορητήριο, η ανακρίτρια το παραθέτει αποσπασματικά ως επιχείρημα υπέρ του Γεωργίου!

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Η δικαιοσύνη όμως ας αποφανθεί το ΓΙΑΤΙ η ανακρίτρια κινήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Σχόλιο: Το σκάνδαλο της ΕΛΣΑΤ είναι καραμπινάτο. Όλοι αυτοί θα έπρεπε να είναι στην Φυλακή. Δυστυχώς τους προστατεύουν οι κακούργοι. Έχουμε μια κυβέρνηση κακούργων.

Για να μπει η Ελλάδα στο μνημόνιο και στην σκλαβιά, έγινε μεθόδευση από τον Παπακωνσταντίνου, Τον Παπανδρέου και άλλους. Στη φυλακή πρέπει να πάνε.

Είναι ύβρης να κυκλοφορούν αυτοί οι άνθρωποι ελεύθεροι.

Ο Κακούργος ο Σαμαράς προστατεύει τον Παπακωνσταντίνου, τον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου και άλλους.

Αποδόθηκε λέει δικαιοσύνη μέσω της εξεταστικής της βουλής, αυτή είναι δικαιοσύνη  για τον πουτσο.

4444

Έχω σταματήσει να ακούω RealFm. Ο RealFm είναι του μνημονίου, αλλά το παίζει το παιχνίδι διαφορετικά.

Ο ΣΚΑΙ που είναι κάργα μνημόνιο, σου λέει να βγάζουμε και εμείς ακροατές, γιατί μόνο ο RealFM.  Το ξεκίνησε ο Μπογδανος.

Άργησαν αλλά το κατάλαβαν.

Αν στριμώξεις τον Κοτρωτσο ή τον Χατζηνικολάου, ή την Μακρή, θα σου πουν: είμαστε υπέρ του μνημονίου.

Αυτοί στο RealFm βέβαια είναι πονηροί, σου λέει, εμείς είμαστε υπέρ του μνημονίου, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Το πάνε στο Ύπουλο. Στο διαβρωτικό.

Παίρνουν βέβαια και την ακροαματικότητα, γιατί το παίζουν αντιστασιακοί.

Του κωλου αντιστασιακοί, αλλά σε σχέση με τον ΣΚΑΙ που είναι κάργα μνημόνιο φανερά.

Στον ΣΚΑΙ ο Τομσεν είναι Θεός, όπως και ο Σόιμπλε το ιδιο.

Εγώ απορώ που ο ΣΚΑΙ έχει ακροατές.

Αυτή την εποχή ακούω κόκκινο. Όταν υπάρχει τόση δυστυχία δεν μπορώ να ακούω RealFM ή ΣΚΑΙ, ραδιόφωνα κάργα μνημονιακά.

Ο Χατζηνικολάου αποδείχτηκε πολύ καλός παίκτης. Βέβαια δεν είναι κάτι δύσκολο να κάνεις ακροαματικότητες.

Πήρε τον Τραγκα που ξέρει το παιχνίδι και έχει και τα κότσια να βγάζει δυνατά ρεπορτάζ.

Το Crash το περιοδικό του Τράγκα, έχει βγάλει πολύ δυνατά ρεπορτάζ.

Ο Χατζηνικολάου είπε, ότι θα κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα του RealFM, περιμένω.

Ακούω τον Γεωργίου. Έκανες πολύ σωστά την επισήμανση στο μήνυμα του ακροατή σου Γεωργίου, ο ΠΑΟΚ είχε εύνοια και η Εύνοια είναι κάτι πολύ δυνατό. Έτσι ήρθε το 1-1 με την Σάλκε.

Επίσης ένας ακροατής του Γεωργίου είπε, ότι ακόμα η ομάδα δεν έχει δέσει και αυτός δικαιώθηκε από το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ θέλει δουλειά, αλλά έχει κάνει σωστή επιλογή προπονητή.

4444

USA BRADLLEY MANNING IS CHELSEA MANNING 01 220813

Το να αλλάξει κάποιος φίλο σε μερικά χρόνια, θα είναι μια φυσιολογική επιλογή.
Από γυναίκα να γίνει άνδρας και από άνδρας να γίνει γυναίκα. Αν φυσικά το θέλει.
Η επιστήμη τρέχει, όπως και χρόνος.
Τον 21ο αιώνα, το ανθρώπινο γένος θα ανακαλύψει πως λειτούργει πρακτικά η Γενετική πληροφορία. Αυτό φυσικά σημαίνει καινούριο πλαίσιο ηθικής.
Δυο πράγματα που ασχολούμαι: Ηθική και Συνείδηση.
Τι θα γινόταν αν δεν είχατε σώμα;
Την δεκαετία του 60, η γυναίκα έπρεπε να είναι παρθένα. Το σεντόνι να έχει κόκκινο λεκέ.
Ευτυχώς το ηθικό πλαίσιο άλλαξε. Σήμερα θεωρείτε γελοιότητα.
Επίσης άλλαξε το πλαίσιο για την μοιχεία.
Το να έχει σήμερα κάποιος παράλληλη σχέση, δε θεωρείτε επιλήψιμο.

4444

USA SINGLE MOM 01 220813

4444

21/08/2013

4444

BLOOMBERG CHRIS LANE SHOOTING VICTIM 01 210813

I WANT GUN CONTROL.

4444

USA ELMORE LEONARD JUSTIFIED 05 210813 (2)

4444

I WANT GUN CONTROLhttp://news.yahoo.com/elementary-school-clerk-says-she-convinced-gunman-put-232205885–abc-news-topstories.html
As a gunman terrorized an Atlanta-area elementary school today, a school clerk said she was the one who convinced him to empty his pockets and backpack of ammunition and to get down on the floor so police could apprehend him.
In an exclusive interview on “World News with Diane Sawyer,” Antoinette Tuff described how she watched the suspect — Michael Brandon Hill, 20, from the Atlanta area, officials and sources said — load up with ammunition in front of her and several other employees who were being held hostage.
“[I saw] a young man ready to kill anybody that he could and take any lives he wanted to,” Tuff said.

4444

http://edition.cnn.com/2013/08/21/justice/australia-student-killed-oklahoma/index.html

CNN) –– They were younger than him, just teenagers who were driving around, apparently bored and looking for somebody to kill, according to police in Duncan, Oklahoma.

The indiscriminate shooting of Christopher Lane, a 23-year-old Australian who was living his dream of studying in the U.S. on a baseball scholarship, has repulsed many in his home country and led to calls for Australian tourists to boycott the United States.

“It is another example of murder mayhem on Main Street,” former Australian deputy Prime Minister Tim Fischer told CNN’s Piers Morgan.

“People thinking of going to the USA for business or tourists trips should think carefully about it given the statistical fact you are 15 times more likely to be shot dead in the USA than in Australia per capita per million people.”

Police say Lane was on one of his regular runs through what’s been described as the affluent town of Duncan on Friday at about 3 p.m. local time when a car carrying three teenagers drove up behind him.

“They pulled up behind him and shot him in the back then sped away,” said Captain Jay Evans of Duncan police department. “It could have been anybody — it was such a random act.”

It was the indiscriminate nature of the attack that has shocked many in Australia.

One local newspaper, under mug shots of the three suspects, aged 15, 16 and 17, ran the headline: “Faces of Evil: The teens American police say shot our star.”

At the time of writing, a Facebook page set up in his honor, R.I.P Christopher Lane, had more than 46,000 followers, many of whom described his murder as “senseless” and “tragic.”

Lane grew up in Oak Park, a northern suburb of Melbourne in the southern state of Victoria. He showed sporting talent early on and started playing tee ball, the little league version of baseball, at the age of seven, according to Essendon Baseball Club president Tony Cornish.

“It’s shocked our world. The baseball community in Australia is a tight-knit group. Most baseballers know most baseballers and everyone’s shattered,” Cornish told CNN.

Cornish said Lane was a “very good athlete” who could have played Australian Rules football but chose baseball because it offered him the chance of a college education in America.

“If it didn’t work out he could have come back to Australia with an education and also been a much better baseballer. He would have been an elite player in Australia and at our club. That’s the type of kid he is — he created a ‘win- win,’ in a way, for himself,” he said.

Lane’s friends and family are being invited to a memorial game in his honor on Sunday, and a donation page has been set up on its website to raise money for a memorial fund in his name.

Lane’s girlfriend of four years, Sarah Harper, visited the scene of his death on Tuesday, a grassy curb on a suburban street where flowers have been placed with messages of regret and condolence.

“(He was) such an amazing person and I’m going to miss him forever. But I’m really glad that I got the four years with him,” Harper told reporters. She and her family will be traveling to Melbourne for Lane’s funeral on a date still to be set.

Lane’s visibly distraught father, Peter, told the media: “He’s left his mark as we know, and you know there’s not going to be any good come out of this, because it was just so senseless.”

A former student and classmate at East Central University (ECU) where Lane was studying described him as “a charming guy, genuinely good person, with great character and had a love for life.”

“As clichéd as it sounds, Chris was the kind of guy you want your sons to grow up to be and that you want your daughters to marry. It just breaks my heart knowing how much more he could have brought to this world as a husband, father, son, brother and friend,” Sam Malchar said.

On Tuesday, three teenagers appeared in court charged over the attack, which came one day before they were due to return to school.

James Edwards Jr., 15, and Chancey Luna, 16, were charged as adults with felony murder in the first degree, according to Kaylee Chandler, Stephens County Court Clerk.

Michael Jones, 17, faces two charges — use of a vehicle in the discharge of a weapon and accessory after the fact to murder in the first degree.

A judge set bond at $1 million for Jones, while no bond was set for Edwards and Luna, Chandler said.

Security is being tightened around the Duncan School District after anonymous phone threats were made to Duncan High School.

Schools will open as normal on Wednesday, but students won’t be allowed to leave for lunch and parents are being told they can keep their children at home if they wish, according to a statement from school district officials.

4444

http://www.madata.gr/epikairotita/world/294257.html

Ο 22χρονος Αυστραλός παίκτης του μπέιζμπολ, Κρίστοφερ Λέιν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, ενώ έκανε τζόκινγκ στους δρόμους της μικρής πόλης Ντούνκαν, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο μιας αθλητικής υποτροφίας.

Για τη δολοφονία του άτυχου αθλητή κατηγορούνται δύο έφηβοι. Οι δυο νεαροί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 22χρονο γιατί “«Είχαν βαρεθεί και απλά ήθελαν να σκοτώσουν κάποιον», είπε στο ABCNews.com ο Ντάνι Φόρντ αρχηγός της αστυνομίας στο Ντούνκαν. «Τον πυροβόλησαν στην πλάτη και έφυγαν».

Ο 15χρονος Τζέιμς Έντουαρντ και ο 16χρονος Τσάσνει Λούνα, είναι οι δυο έφηβοι που κατηγορούνται για το φόνο του αθλητή, ενώ ο 17χρονος Μάικλ Ντουέιν Τζόουνς, κατηγορείται για συνέργεια, καθώς ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο από όπυ οι νεαροί πυροβόλησαν τον αθλητή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εισαγγελέα Τζέισον Χικς, οι δύο έφηβοι που κατηγορούνται για τη δολοφονία, απειλούνται με ισόβια κάθειρξη. Στην Οκλαχόμα όμως, ισχύει η θανατική ποινή και μπορεί να ζητηθεί ακόμη και για ανηλίκους. Ο πατέρας του θύματος δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ότι «τίποτα καλό δεν θα βγει από αυτό, γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Ήταν απλά ένα παιδί στην αρχή της ζωής του. Προσπαθούμε να καταλάβουμε, είναι μια τρέλα».

4444

FUKUSHIMA – CANCER

FUKUSHIMA – CANCER

http://www.madata.gr/epikairotita/world/294305.html

Μελέτη για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στον πληθυσμό της περιοχής, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, απεκάλυψε ότι 18 άνθρωποι πάσχουν από καρκίνο του θυρεοειδούς. Η εξέταση έγινε σε περίπου 200.000 άτομα ηλικίας 18 ετών και κάτω, από μια επιτροπή για την παρακολούθηση της υγείας των κατοίκων της περιοχής, που χτυπήθηκε από την καταστροφή του πυρηνικού εργοστάσιου .

Συνολικά εντοπίστηκαν 18 περιπτώσεις νέων ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, αριθμός που είναι κατά έξι άτομα αυξημένος, από την προηγούμενη εξέταση τον περασμένο Ιούνιο, η οποία έγινε σε μικρότερο αριθμό ανθρώπων. Ταυτόχρονα ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων έχει επίσης αυξηθεί από 15 σε 25 άτομα.

Οι ειδικοί που ορίστηκαν από τις νομαρχιακές αρχές, πιστεύουν ότι αυτοί οι καρκίνοι σχετίζονται άμεσα με το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου του 2011. Στηρίζουν τη άποψη τους στα συγκριτικά στοιχεία που διαθέτουν, ιδίως από την περίπτωση της καταστροφής του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία το 1986.

Υπάρχουν όμως και αντίθετες γνώμες καθώς οι καρκίνοι αυτοί είναι προχωρημένοι παρότι πέρασαν μόνο λίγο περισσότερο από δύο χρόνια μετά την καταστροφή, ενώ υπολογίζεται ότι χρειάζεται 3 έως 5 χρόνια, έτσι ώστε να μπορεί η επιστημονική κοινότητα να συνδέσει την αιτία με το αποτέλεσμα, δηλαδή το πυρηνικό δυστύχημα με την ύπαρξη μορφών καρκίνου.

 

Σχόλιο: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ατύχημα στην Φουκουσίμα θα γεννήσει καρκίνο.

Αυτό μάλιστα που είναι εγκληματικό, είναι ότι το έγκλημα συνεχίζεται.

Έχουμε μια εταιρεία serial Killer.

4444

http://www.madata.gr/epikairotita/world/294264.html

Χόρεψε πάνω στο φτερό του αεροσκάφους, γέμισε με πυροσβεστικό αφρό το πολυτελές εσωτερικό του, πάτησε κουμπιά στο πιλοτήριο και φούσκωσε την τσουλήθρα που ανοίγει σε περιπτώσεις έκτακτης εκκένωσης του αεροπλάνου.

Αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Το βράδυ της 25ης Ιουλίου, ένας 24χρονος bodybuilder, τουρκικής καταγωγής, κατάφερε να εισβάλει στο τζετ που χρησιμοποιεί η Άγκελα Μέρκελ, την ώρα που αυτό ήταν παρκαρισμένο στο στρατιωτικό τμήμα του αεροδρομίου της Κολωνίας.

Ο νεαρός (ως Volkan T. τον ονομάτισαν οι γερμανικές αρχές), υπό την επήρεια ναρκωτικών, επιδόθηκε σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Όπως αποκαλύπτει το Spiegel, γδύθηκε, χόρεψε πάνω στο φτερό του αεροσκάφους, γέμισε με πυροσβεστικό αφρό το πολυτελές εσωτερικό του, πάτησε κουμπιά στο πιλοτήριο και φούσκωσε την τσουλήθρα που ανοίγει σε περιπτώσεις έκτακτης εκκένωσης του αεροπλάνου.

Η έκθεση της αστυνομίας λέει ότι οι άνδρες της ασφάλειας χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερις ώρες για να απομακρύνουν τον εισβολέα από το αεροσκάφος.

Το αεροπλάνο, μάλιστα, ήταν γεμάτο με οκτώ τόνους καυσίμων και θα μπορούσε να απογειωθεί ή έστω και κυλήσει στον αεροδιάδρομο.

Όσο για το πώς κατάφερε ο Volkan T. να μπει στο τζετ της Μέρκελ, αυτό λέει πολλά για την ασφάλεια στη Γερμανία. Οδήγησε από το σπίτι του, στην Κολωνία, έως το αεροδρόμιο και πέρασε από το φρουρό, λέγοντάς του ότι είχε πρόσκληση για μια δεξίωση γάμου που γινόταν στις εγκαταστάσεις των αξιωματικών.

Σχόλιο: Αν ήταν τρομοκράτης, θα μπορούσε να το απογειώσει και να το ρίξει πάνω σε κάποιο κτήριο. Αυτές οι περιπτώσεις λέγονται «ευκαιρίας» γιατί δεν είναι προσχεδιασμένες.

4444

EGYPT ADELFOI MOUSOULMANOI SYLIPSEIS HGETON 01 01 200813

4444

ELLADA DiabNammos Mykonos 01 210813

NAMMOS GREECE TAX FREE

NAMMOS GREECE TAX FREE

http://www.kourdistoportocali.com/articles/23205.htm

Μόνο ο τσαχπίνης Χάρης Θεοχάρης, ο αμείλικτος διώκτης των φοροφυγάδων, απουσίαζε από το πάρτυ του Nammos με καλεσμένο τον Αιγύπτιο Ρέμο.

Το πάρτι αυτή τη φορά είχε προσκεκλημένο τον  Αιγύπτιο τραγουδιστή Amr Diab ο οποίος στις μία το πρωί ανέβηκε στην εξέδρα η οποία  ήταν στημένη στη θάλασσα, όπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ πρώτης γραμμής του πολεμικού ανταποκριτή του  Taxalia.
Αίφνης η νύχτα στη Μύκονο έγινε μέρα από τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα ενώ από κάτω, στα τραπέζια, τα πιθηκοειδή διασκέδαζαν τρισευτυχισμένα.. Ανάμεσα στους θαμώνες υπήρχαν Λιβανέζοι, Σαουδάραβες, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ντουμπάι, Αμπουντάμπι, είδαμε επίσης τον Αρμάνι, αρκετούς εφοπλιστές και πολλούς celebritιes του διδύμου Μαλέλη-Τσιλιπουνιδάκη.

Η είσοδος κόστιζε 220 ευρώ με φαγητό αλλά οι σαμπάνιες και οι βότκες έρρεαν άφθονες στα τραπέζια. Μάλιστα την σαμπάνια-Μίδας των 120.000 ευρώ χρειάσθηκε να την κουβαλήσουν μεμέτηδες βαστάζοι, αγοράκια πρόθυμα. Το κέφι ήταν άπλετο και όρθιοι χόρευαν μέχρι το πρωί στους ρυθμούς του Diab.

Φυσικά εδώ δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του ο γνωστός ελεγκτής του τρόλει ούτε φυσικά οι άνδρες του ΣΔΟΕ και του μπάρμπα Στασινόπουλου.
Η ανεξάρτητη πολιτεία της Μυκόνου μαμεί και δέρνει χλευάζοντας τα κορόιδα επιτηδευματίες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι σ΄αυτό το μπουρδέλο κράτος.
Αφιέρωνουμε το φωτογραφικό ρεπορτάζ του Taxalia στο τολμηρό δίδυμο Θεοχάρη-μπάρμπα Στασινόπουλου.

Γειασάν τ΄αγόρια τα δυναμικά-εκτός κι άν έχουν αποφασίσει εκεί στο ΣΔΟΕ να επέμβουν στο Nammos τον Δεκέμβρη για ξεκάρφωμα…

Σχόλιο: Η Λένα Διβάνη έκανε δήλωση; Να το ψάξουμε, γιατί είναι ευαίσθητη γυναίκα.

4444

20/08/2013

4444

Η υπόθεση του 2008 έχει μερικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Φυσικά πρώτα θα ξεκινήσουμε από τους αριθμούς.

Γιατί στις 25; Το 25 είναι τυχαίο νούμερο γι’αυτους;  Πως προκύπτει; Με ποια διαδικασία;

Θα μπορούσε δηλαδή να είναι το 28 ή το 14; Ή κάποιο άλλο νούμερο;  Δηλαδή γι’αυτους δεν παίζει κανένα ρόλο.

Πες μου νεοέλληνα. Πιστεύεις ότι η Ελλάδα θα έχει 8 χρόνια ύφεση; Τον 8ο χρόνο θα έχει καθαρή ανάπτυξη;  Ή θα έχει 8 κλειστά χρόνια ύφεση;

Όταν βάζεις τους αριθμούς στα γεγονότα, οι αριθμοί παύουν να είναι κάτι αφηρημένο.

4444

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1855665

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό «μέσο όρο» βρίσκονται οι αμοιβές του προσωπικού στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εurostat.

Πριν την κρίση βρισκόταν σε εφάμιλλα επίπεδα με την Κύπρο, σήμερα βρίσκονται κοντά με την Πορτογαλία, ενώ θα φτάσουν τα επίπεδα της Τσεχίας, αν «περάσει» η μείωση 13% στον κατώτατο μισθό στο εμπόριο που ζητά η ΕΣΕΕ.

Συγκεκριμένα το 2007-2008, οπότε και η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία δίνει τα τελευταία συγκεντρωμένα στοιχεία της για τις εργατικές αμοιβές στο εμπόριο σε κάθε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα κατείχε την… 15η θέση.

Οι μέσες ετήσιες αμοιβές στον ευρύτερο χώρο του ελληνικού εμπορίου ανέρχονταν πριν το ξέσπασμα της κρίσης σε 19.200 ευρώ ή 1.600 ευρώ/μήνα. Ωστόσο ο ευρωπαϊκός «μέσος όρος» των μηνιαίων εργατικών αμοιβών στο εμπόριο ανέρχεται στα 1.792 ευρώ.

Σε μία θέση πάνω από την Ελλάδα βρισκόταν η Κύπρος ( 1.716 ευρώ / μήνα) και μία θέση παρακάτω η Σλοβενία (1.550 ευρώ / μήνα).

Τους πιο υψηλούς μέσους μισθούς στο εμπόριο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη Eurostat, δίνει η Νορβηγία (3.500/ μήνα), ενώ τους χαμηλότερους δίνει η Βουλγαρία (216 ευρώ).

H γενική κατάταξη των μέσων εργατικών μηνιαίων αμοιβών στο εμπόριο είχε ως ακολούθως:

1. Νορβηγία: 3.500 ευρώ
2. Σουηδία : 3.441 ευρώ
3. Λουξεμβούργο : 3.125 ευρώ
4. Γαλλία: 2.983 ευρώ
5. Δανία : 2.983 ευρώ
6. Φινλανδία: 2.958 ευρώ
7. Αυστρία: 2.708 ευρώ
8. Ιρλανδία: 2.591 ευρώ
9. Ιταλία: 2.500 ευρώ
10. Ολλανδία: 2.333 ευρώ
11. Γερμανία: 2.250 ευρώ
12. Ηνωμένο Βασίλειο: 2.200 ευρώ
13. Ισπανία: 2.033 ευρώ
14. Κύπρος: 1.716 ευρώ
15. Ελλάδα: 1.600 ευρώ
16. Σλοβενία: 1.550 ευρώ
17. Πορτογαλία: 1.130 ευρώ
18. Μάλτα: 1.000 ευρώ
19. Τσεχία: 991 ευρώ
20. Εσθονία: 900 ευρώ
21. Σλοβακία: 816 ευρώ
22. Ουγγαρία: 791 ευρώ
23. Πολωνία: 641 ευρώ
24. Λιθουανία: 558 ευρώ
25. Λετονία: 525 ευρώ
26. Ρουμανία: 358 ευρώ
27. Βουλγαρία: 216 ευρώ

Μιλώντας στο Capital.gr, έγκυρος εργατολόγος ανέφερε πως τα στοιχεία αυτά αν και αναφέρονται σε παρελθόντα έτη, αντικατοπτρίζουν τάσεις που δεν έχουν πάψει να ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Το αντίθετο, μάλιστα, ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία νομισματική έκθεση του διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδας, οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές στο (μη τραπεζικό) ιδιωτικό τομέα της οικονομίας -στον οποίο ανήκει και το εμπόριο- μειώθηκαν κατά περίπου 21,5% στο διάστημα 2010-2013.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της μείωσης καλύφθηκε κατά την τελευταία διετία (2012-2013), όπου μειώθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 22% και εκτινάχθηκε ο αριθμός των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Αυτό σημαίνει πως και οι μέσες αμοιβές στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα έχουν πέσει κατά ανάλογο ποσοστό φτάνοντας στις μέρες μας κοντά στα 1.250-1.300 ευρώ.

Αν λάβει κανείς υπόψη πως ειδικά μετά το 2010 υπήρξε μια, έστω και εύθραυστη, οικονομική σταθεροποίηση των χωρών της ευρωζώνης αλλά και γενικότερα της Ε.Ε. -γεγονός που απέτρεψε σημαντικές μειώσεις μισθών στην Ευρώπη, όπως συνέβη π.χ. στην Ελλάδα- τότε το πιο πιθανό είναι να έχει χάσει η χώρα και άλλες θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη, ερχόμενη πιο κοντά στα επίπεδα της Πορτογαλίας.

Ακόμα κάτω από τον ευρωπαϊκό «μέσο όρο» των εργατικών αμοιβών στο εμπόριο -και συγκεκριμένα στα επίπεδα της Τσεχίας- εκτιμάται ότι θα πέσουν οι αντίστοιχες αμοιβές στην Ελλάδα, σε περίπτωση που στη νέα κλαδική σύμβαση στο εμπόριο συμφωνηθεί μείωση 13% στον σχετικό κατώτατο μισθό, όπως έχει προτείνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κος. Βασίλης Κορκίδης.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, ο κατώτατος μισθός στο εμπόριο θα πέσει από τα 860 ευρώ που είναι σήμερα, στα 751 ευρώ.

Αντίθετα, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, αν δεν υπογραφεί καμία κλαδική σύμβαση, ο κατώτατος μισθός στο εμπόριο θα συγκλίνει με τον κατώτατο μισθό που ισχύει για τον ανειδίκευτο εργάτη δηλαδή με τα 586 ευρώ (-32%).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κάτι τέτοιο έχει συμβεί σε… 110 κλάδους του ιδιωτικού τομέα, στους οποίους δεν υπεγράφησαν κλαδικές συμβάσεις με συνέπεια οι κατώτατοι μισθοί τους να εξισωθούν με τον εθνικό κατώτατο μισθό!

Η ΕΣΕΕ έχει θέσει χρονικό όριο προς τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων των εμποροϋπαλλήλων την 6η Σεπτεμβρίου προκειμένου να τοποθετηθούν επί της πρότασής της. Η νέα κλαδική σύμβαση στο εμπόριο πρέπει να έχει υπογραφεί το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η μετενέργεια της προηγούμενης.

Σχόλιο: Οι μπάσταρδοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ νοικοκύρεψαν και τους εργαζόμενους στο Εμπόριο. Τα μπασταρδα στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνουν εξαιρετική δουλειά με βάση της οδηγίες της Τρόικας.

Ο Κροκίδης, τι ωραίος λαγός. Αυτός είναι ο ρόλος του. Έθαψε τους επιχειρηματίες που έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1855608

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον επικεφαλής ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Ο Μοχάμεντ Μπαντί ανώτατος καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συνελήφθη τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στο Κάιρο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο επικεφαλής καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη ανώτερο ηγέτη του κινήματος σε ένα διαμέρισμα κοντά στην περιοχή αλ- Ραμπαά Αντίγια τον τόπο όπου την Τετάρτη, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 280 υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

Τόσο η δημόσια τηλεόραση όσο και ιδιωτικά δίκτυα που υποστηρίζουν σχεδόν ομόφωνα το στρατιωτικό πραξικόπημα, που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μόρσι, έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες του 70χρονου Μπαντί να κάθεται σε ένα γραφείο, με ένα παραδοσιακό μακρύ λευκό χιτώνα, ενώ η ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης έδειξε φωτογραφίες του ισλαμιστή ηγέτη σε μια κλούβα της αστυνομίας.

Αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψή του, καθώς κατηγορείται για «υποκίνηση σε βία». Ο γιος του Μπαντί σκοτώθηκε την Παρασκευή, αλλά ο ηγέτης της συντηρητικής ισλαμικής ομάδα, που ιδρύθηκε το 1929, δεν παρέστη στην κηδεία.

 

Σχόλιο: Ο Αιγυπτιακός στρατός κινείτε βάση σχεδίου. Αυτό βέβαια που θα είναι εξωφρενικό, είναι η απελευθέρωση του Μουμπαρακ.

Ο Αιγυπτιακός στρατός από εδώ και εξής, έχει χάσει κάθε νομιμότητα. Αυτό θα παίξει μελλοντικά ρόλο.

Διότι δε θα μπορεί να εγγυηθεί την ομαλότητα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι δε θα μπορούν να βγουν οι Στρατηγοί και να πουν: εμείς εγγυούμαστε το Σύνταγμα. Ποιοι εσείς; Εσείς είστε δικτάτορες. Δεν μπορείτε να εγγυηθείτε τίποτα.

Ο Μορσι έκανε ένα λάθος.

Έπρεπε να κάνει κυβέρνηση Εθνικής ενότητας. Να συμπεριλαβει δηλαδή και τις κοσμικές δυνάμεις που πήραν μέρος στην πτώση του Μουμπαρακ.

Οι αδελφοί μουσουλμάνοι έδειξαν ερασιτεχνισμό.

Οι Στρατηγοί παίζουν καλύτερα το παιχνίδι, αλλά και αυτοί πλέον, έχουν τεράστια φθορά σε κύρος.

Η κατάσταση πλέον στην Αίγυπτο θεωρείτε πραξικόπημα.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν μπορούν μόνοι τους, να φέρουν την αλλαγή.

Αυτό έδειξε και η πτώση του Μουμπαρακ.

Ο Αιγυπτιακός Στρατός, είναι ένας οργανισμός που κάνει μεγάλες μπίζνες. Τα μέλη του έχουν εταιρείες και βγάζουν χρήμα.

Οι αδελφοί Μουσουλμάνοι χειρίστηκαν την υπόθεση πολύ ερασιτεχνικά.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=379244

Γνωρίζετε ότι για ένα χάμπουργκερ, από την αρχή της παραγωγής του έως την κατανάλωσή του, δαπανώνται 2.400 λίτρα νερού;

Για ένα κιλό βοδινό κρέας έχουν χαθεί 15.500 λίτρα νερού.

 Για ένα ποτήρι καφέ 140, για ένα κιλό σιτάρι 1.300, για μια φέτα ψωμί 40.

Το νερό είναι πολύτιμο, αλλά δυστυχώς οι αλόγιστες επεμβάσεις του ανθρώπου οδηγούν σε μη ορθολογική χρήση και μόλυνσή του, και μάλιστα το πρόβλημα γιγαντώνεται στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα δυσμενής είναι η θέση της χώρας μας και όσον αφορά την κατανάλωση νερού. Με μέση ετήσια κατανάλωση 2.389 κ.μ. ανά κάτοικο, έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο Υδατικό Αποτύπωμα μετά τις ΗΠΑ και διπλάσιο του διεθνούς μέσου όρου (1.243 κ.μ./έτος/κάτοικο).

Το μεγάλο Υδατικό μας Αποτύπωμα αποδίδεται στην αυξημένη χρήση νερού για τη γεωργία (85%), στις απώλειες που παρουσιάζει το απαρχαιωμένο αρδευτικό και υδρευτικό δίκτυο της χώρας, αλλά και στη συνολική κακοδιαχείριση των υδάτινων πόρων.

Υπερκατανάλωση

Η κατάσταση γίνεται κρίσιμη λόγω κλιματικών αλλαγών, που διαταράσσουν τον υδρολογικό κύκλο, ιδιαίτερα στις ξηροθερμικές περιοχές. Ενώ πολλοί προβλέπουν (και φοβούνται) ότι τις επόμενες δεκαετίες θα γίνονται πόλεμοι για το νερό και για την κυριαρχία στα υδάτινα αποθέματα, εμείς εξαντλούμε τους υδάτινους πόρους της Γης με την υπερκατανάλωση.

Σήμερα, σε μια περίοδο που η ανησυχία για την επάρκεια νερού είναι έντονη, έρχεται στο προσκήνιο το Υδατικό Αποτύπωμα (Water Footprint: εκφράζει την ποσότητα νερού που καταναλώνεται άμεσα ή έμμεσα από την εφοδιαστική αλυσίδα) για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών.

«Είναι ένας σύνθετος δείκτης», δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο δρ Κωνσταντίνος Σ. Χαρτζουλάκης, γεωπόνος-ερευνητής, «που περιγράφει την κατανάλωση του επιφανειακού και υπόγειου νερού, το οποίο περιλαμβάνει ποσοτικά, ποιοτικά, γεωγραφικά και χρονικά στοιχεία και αποτελεί ένα νέο εργαλείο για την αειφορική διαχείριση των υδατικών πόρων.

Άρχισε να χρησιμοποιείται ως όρος από το 2002 και μπορεί να εκφραστεί σε επίπεδο ατομικής κατανάλωσης, σε επίπεδο ενός προϊόντος, ακόμη και ενός κράτους.

Το καινοτόμο στοιχείο αυτού του δείκτη είναι ότι δεν υπολογίζει μόνο τη χρήση των υδάτων της συγκεκριμένης χώρας, αλλά και τις πραγματικές ποσότητες νερού που καταναλώνει η συγκεκριμένη χώρα, ακόμη κι εκείνες που ξοδεύτηκαν στο εξωτερικό, για να δημιουργηθούν τα προϊόντα που εισάγονται και καταναλώνονται».

Υπάρχουν τρία είδη Υδατικού Αποτυπώματος: το Γαλάζιο (Blue Water Footprint), που αναφέρεται στην κατανάλωση επιφανειακού και υπόγειου νερού που δεσμεύεται για την παραγωγή ενός προϊόντος, το Πράσινο (Green Water Footprint), που αναφέρεται στην κατανάλωση αποθηκευμένου νερού στο έδαφος ως υγρασία κατά την παραγωγή ενός προϊόντος, και το Γκρι (Gray Water Footprint), που σχετίζεται με τη ρύπανση του νερού, δηλαδή είναι ο όγκος του νερού που ρυπαίνεται κατά την παραγωγή ενός προϊόντος.

Τέσσερις είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν το ύψος του Υδατικού Αποτυπώματος, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τβέντε, Α.Υ. Hoekstra, από τους βασικούς συντάκτες του δείκτη.

Πρωταρχικός παράγοντας είναι το μέγεθος της κατανάλωσης και μετά η ποιότητα και η σύνθεση της κατανάλωσης. Για παράδειγμα, μία χώρα που διατρέφεται με πολύ κρέας ξοδεύει περισσότερο νερό. Τρίτος παράγοντας είναι η επίδραση των κλιματικών συνθηκών, αν απαιτείται π.χ. σε μεγάλο ποσοστό άρδευση για την ανάπτυξη των καλλιεργειών, και ο τέταρτος σχετίζεται με τον τρόπο παραγωγής στον αγροτικό τομέα, κατά πόσο δηλαδή είναι αποτελεσματικός.

«Η εκτίμηση του Υδατικού Αποτυπώματος ενός προϊόντος», προσθέτει ο κ. Χαρτζουλάκης, «μπορεί να διαμορφώσει τις δυνατότητες για την εφαρμογή νέων πολιτικών στη διαχείριση των υδατικών πόρων, αφού εμπλέκει πλέον πολύ περισσότερους “παίκτες”. Έτσι, ενώ μέχρι τώρα οι υδατικοί πόροι συνδέονταν μόνο με την κατανάλωση νερού για την άρδευση της βασικής καλλιέργειας, τελικοί καταναλωτές, έμποροι, βιομηχανίες τροφίμων και πολλοί άλλοι που παραδοσιακά βρίσκονταν εκτός του πλαισίου επεμβάσεων για τη διαχείριση των υδατικών πόρων, εμφανίζονται πλέον ως παράγοντες που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού που χρησιμοποιείται είτε άμεσα είτε έμμεσα για την παραγωγή των τελικών προϊόντων. Επιλογές, όπως οι τεχνικές επεξεργασίας των υλικών στα διάφορα ενδιάμεσα στάδια, τα μέσα μεταφοράς των προϊόντων, αλλά και οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν, το σύστημα διανομής και πολλά άλλα, αποτελούν μεταβλητές απόφασης στο πρόβλημα της βελτιστοποίησης της διαχείρισης των υδατικών πόρων, έχοντας στόχο την ελαχιστοποίηση του Υδατικού Αποτυπώματος του τελικού προϊόντος. Γενικά, στον παγκόσμιο χάρτη του Υδατικού Αποτυπώματος παρατηρείται μια εικόνα παρόμοια με το χάρτη για τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου, που δείχνει ότι η υψηλή κατανάλωση νερού συμβαδίζει με τη ζήτηση ενέργειας, αποτέλεσμα ενός μοντέλου ενεργοβόρου και υδροβόρου».

Σπατάλη και ανάπτυξη

Ο ίδιος τονίζει πως για την αντιμετώπιση της σπατάλης του νερού πρέπει γενικότερα να αποσυνδεθεί η έννοια της οικονομικής ανάπτυξης από την αυξημένη κατανάλωση νερού. Αν οι πολίτες (κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης) εξακολουθήσουν να καταναλώνουν τις τεράστιες ποσότητες νερού που αντιστοιχούν τόσο στην άμεση κατανάλωση νερού όσο και στην κατανάλωση τροφίμων, ενέργειας, βιομηχανικών και άλλων προϊόντων, δεν θα είναι δυνατό να εξασφαλιστούν μακροχρόνια για εμάς και τα οικοσυστήματα οι αναγκαίες ποσότητες νερού. Με την παραπάνω διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης του Υδατικού Αποτυπώματος παραγόμενων προϊόντων μπορεί κανείς να διακρίνει τα προϊόντα εκείνα τα οποία χρησιμοποίησαν με ορθολογικό τρόπο τους υδατικούς πόρους και απέφυγαν τη ρύπανση των υδατικών συστημάτων.

Σχόλιο: Θα γίνουν πόλεμοι για το Νερό, γιατί χωρίς νερό δεν ζεις. Σε 14 μέρες χωρίς νερό, έχεις πεθάνει.

Στην Ελλάδα ο μπάσταρδος ο Σαμαράς της σχολής Σικάγου και ο Βενιζέλος ο χοντρός της εξουσίας, θέλουν να ξεπουλήσουν το νερό.

4444

19/08/2013

4444

http://tvxs.gr/news/paraksena/ufo-isxyrizontai-pos-eidan-indoi-stratiotes

Ο ινδός υπουργός Άμυνας, πάντως, δήλωσε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για την πτήση UFO, ενώ εικάζεται ότι οι στρατιώτες ίσως μπέρδεψαν κάποιους πλανήτες, όπως η Αφροδίτη και ο Δίας, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα φωτεινοί στον ουρανό, με Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA παραδεχόταν την ύπαρξη της διαβόητης βάσης AREA 51 εξηγώντας ωστόσο ότι ήταν κέντρο δοκιμών και όχι κάποιο κρυφό καταφύγιο πειραμάτων σε εξωγήινους. Από ότι φαίνεται, βέβαια, η συνωμοσιολογική διάθεση δεν φεύγει από την μια μέρα στην άλλη…

Σχόλιο: Στη Διένεξη Ινδίας – Πακιστάν σταθερά υποστηρίζω την Ινδία. Μια Ινδία που πρέπει να εκσυγχρονιστεί.

4444

http://www.capital.gr/newsTheme.asp?id=1854961

Επιπλέον έσοδα 40,9 δισεκατομμυρίων ευρώ απέφεραν για την Γερμανία τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού, αλλά και η μεγάλη ζήτηση ομοσπονδιακών τίτλων κατά την περίοδο 2010-2014.

Σύμφωνα με απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών Γιοάχιμ Πος, η οποία δημοσιεύεται από το περιοδικό “Der Spiegel”, η Γερμανία ωφελήθηκε από την κρίση, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τα ομόλογα χωρών οι οποίες βρίσκονται σε κρίση και στράφηκαν σε ομόλογα γερμανικού δημοσίου.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1855055

TOKIO – Ετήσια άνοδο της τάξης του 12,2% κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Ιούλιο υποβοηθούμενες από το πιο αδύναμο γεν, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 19,6% εν μέσω αυξημένης ζήτησης για ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η εμφάνιση ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας ποσού 1,024 τρις. γεν για 13ο διαδοχικό μήνα, την μακρύτερη περίοδο ελλειμμάτων από το 1980 όταν η δεύτερη κρίση πετρελαίου εκτόξευσε τις τιμές καυσίμων. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 776,4 δις. γεν, ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο το ιαπωνικό εμπορικό έλλειμμα είχε διαμορφωθεί στα 528,6 δις. γεν.

Τα στοιχεία του Ιουλίου έδειξαν επίσης μια απότομη εκτόξευση του ελλείμματος από τα 182,3 δις. γεν του Ιουνίου, καθώς το… καυτό καλοκαίρι αύξησε την ζήτηση για ηλεκτροδότηση και κατ’ επέκταση των εισαγωγών ορυκτού καυσίμου.

Παράλληλα, η αποδυνάμωση του γεν αύξησε την αξία των εξαγωγών, αν και ο όγκος τους παρέμεινε αμετάβλητος υπό το βάρος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι, παρότι οι εξαγωγές συνιστούν μικρό μόνο μέρος της ιαπωνικής οικονομίας – περίπου 15% – θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τα κέρδη των εξαγωγικών εταιρειών και καταλυτικό παράγοντας της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Σχόλιο:  η Ιαπωνία έχει πρόβλημα με την επάρκεια ενέργειας. Μπορώ να τους βοηθήσω να παράγουν ενέργεια από τους σεισμούς.

Αυτό που μου την σπάει, είναι ότι δεν είναι κινητικοί. Αυτός  είναι και ο λόγος που είχαν το πυρηνικό ατύχημα.  Ένα σωρό λάθη.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1855458

Την εξέγερση μεταναστών με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε ο θάνατος ενός αλλοδαπού στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο της Καλαβρίας.

Ο μετανάστης Μουστάφα Ανάκι καταγόταν από το Μαρόκο, ήταν 31 ετών κι έχασε την ζωή του υπό ανεξακρίβωτες συνθήκες. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν γενικώς λόγο για το ότι αισθάνθηκε «έντονη δυσφορία».

Ο Ανάκι απεβίωσε την 10η Αυγούστου, αλλά η είδηση δημοσιεύτηκε στον ιταλικό τύπο μόνον σήμερα, με μερικά ακόμη στοιχεία: μετά τον θάνατο του Μαροκινού μετανάστη οι υπόλοιποι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο «κέντρο προσωρινής φιλοξενίας» το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη του Κρότωνα.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα ανέφερε ότι «το κέντρο του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο έκλεισε για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στους χώρους κράτησής του».

Η πρόσβαση των δημοσιογράφων στα κέντρα προσωρινής κράτησης, όπως σημειώνει ο Τύπος, παραμένει προβληματική καθώς οι αρχές συχνά επικαλούνται λόγους «δημόσιας τάξης» και αρνούνται να δίνουν άδεια για ρεπορτάζ ή καθυστερούν την χορήγησή της επί μήνες.
Σχόλιο: Μετά την Ελλάδα και στην Ιταλία γίνονται εξεγέρσεις κρατουμένων. Εκεί βέβαια είχαμε έναν νεκρό. Οι Ιταλοί είναι ποιο σκληροί από τους Έλληνες.  Δεν χαρίζονται στους παράνομους μετανάστες.

Η Λαθρο μετανάστευση είναι ένα σκληρό πρόβλημα του Ευρωπαϊκού Νότου και απαιτεί να αλλάξουν οι συνθήκες του Δουβλίνου.

Οι Λαθρο μετανάστες πρέπει να μείνουν στις χώρες τους και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή εκεί.

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1851877

Της Carol Matlack

Μια ομάδα Ρώσων επιχειρηματιών του Διαδικτύου πήραν την ασυνήθιστη και δυνητικά επικίνδυνη απόφαση να ταχθούν υπέρ του δημόσιου επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny.

Σε ανοικτή επιστολή που κυκλοφόρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 37 ιδιοκτήτες ρωσικών startups του Διαδικτύου δήλωσαν τη στήριξή τους στην προεκλογική εκστρατεία του Navalny για δήμαρχος της Μόσχας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη διαφθορά και άλλα ζητήματα του δημόσιου βίου. Είπαν ότι μιλούσαν ως άτομα και όχι ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεών τους.

«Η κατάσταση στη Ρωσία επιδεινώνεται πέραν κάθε λογικού ορίου», σχολιάζει σε συνέντευξή του στο Bloomberg Businessweek ο Kamil Kurmakayev, επιχειρηματίας του Διαδικτύου που οργάνωσε την προσπάθεια. Λέει ότι η συμπεριφορά του Κράτους απέναντι στο Navalny, που ενώ είναι υποψήφιος για δήμαρχος πρέπει παράλληλα να εφεσιβάλλει και πρόσφατη καταδίκη του για κλοπή, αντανακλά την εμπειρία που έχουν οι άνθρωποι των επιχειρήσεων οι οποίοι βλέπουν ότι «στη Ρωσία, το Κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα. Κανείς δεν προστατεύεται από τίποτα». Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη απαντήσει στην επιστολή.

Ο Kurmakayev, 33 ετών, απόφοιτος του Stanford Business School που συν-ίδρυσε μία ιστοσελίδα πωλήσεων, τη Wikimart, λέει ότι εταιρείες όπως η δική του «αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερη δυσκολία στο να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις», καθώς οι πιθανοί επενδυτές ανησυχούν για την απουσία προστασίας των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Και, όπως λέει, «οι εργαζόμενοί μας σκέφτονται όλο και πιο έντονα να φύγουν για άλλα μέρη, όπως η Silicon Valley».

Είναι πράγμα σπάνιο να δεις Ρώσο επιχειρηματία να καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης ανοιχτά, και κάποιοι που το έχουν κάνει – όπως ο πρώην διοικητής πετρελαϊκής εταιρείας, Mikhail Khodorkovsky – έχουν βρεθεί πίσω από τα σίδερα. Πιο πρόσφατα, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte, που είχε συγκρουστεί με το Κρεμλίνο, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο όταν κατηγορήθηκε για μία τροχαία παράβαση κάτω από περίεργες συνθήκες.

Ο Kurmakayev, ωστόσο, λέει ότι όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να μιλήσουν. «Δεν είναι φυσιολογικό σε ιδιωτικές συζητήσεις οι άνθρωποι να λένε ένα πράγμα και στις δημόσιες να λένε άλλα». Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών του Διαδικτύου, όπως της VKontakte και της μηχανής αναζήτησης Yandex, δεν βρίσκονται μεταξύ των υπογραφόντων την επιστολή. «Αυτές είναι μεγάλες εταιρείες, πρέπει να είναι πιο προσεκτικές», λέει ο Kurmakayev, «αν και γνωρίζουμε από κατ’ιδίαν συζητήσεις ότι η γενική αίσθηση είναι θετική».

Η επιστολή των επιχειρηματιών υπογραμμίζει μια απότομη επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ του Κρεμλίνου και του κλάδου υψηλής τεχνολογίας της χώρας από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντικατέστησε τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ Mittal στην προεδρεία πέρυσι. Το τεχνολογικό κέντρο Skolkovo, που προωθούνταν από τον Μεντβέντεφ ως η Silicon Valley της Ρωσίας, έχει συναντήσει προβλήματα με τις κυβερνητικές αρχές.

Το Κοινοβούλιο της Ρωσίας πρόσφατα ψήφισε κάποιους νόμους για αυστηρότερους ελέγχους στο Διαδίκτυο. Και όταν ο ιδρυτής της Vkontakte Pavel Durov αντιστάθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει τις σελίδες των στοιχείων της αντιπολίτευσης στην ιστοσελίδα, ένα επενδυτικό fund με στενούς δεσμούς με τον Πούτιν αγόρασε μερίδιο 48% στην εταιρεία, σε κάτι που φάνηκε ως μία κυβερνητική επιδρομή επιβολής κυρώσεων.

Σε ένα ακόμα πλήγμα για τους επιχειρηματίες, ο Sergei Guriev, πρώην οικονομικός σύμβουλος του Μεντβέντεφ, πρόσφατα εγκατέλειψε τη χώρα για να αποφύγει τη δίωξη. «Άνθρωποι σαν τον [Guriev] αξίζουν τεράστιο σεβασμό», λέει ο Kurmakayev. «Στην εταιρεία μας έχουμε ανθρώπους πρώην φοιτητές του» στη Νέα Οικονομική Σχολή της Μόσχας, όπου ο Guriev ήταν πρύτανης.

Στους υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή περιλαμβάνονται ιδρυτές κάθε λογής δικτυακού τόπου, από ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορείου ως ιστότοπους αθλητικών ειδήσεων μία online υπηρεσία κράτησης ταξί. «Γνωρίζουμε για τους χιλιάδες των επιχειρηματιών που έχουν μπει φυλακή με κατασκευασμένες κατηγορίες», γράφουν. «Το κράτος δικαίου, η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία και οι ελεύθερες εκλογές -για εμάς, δεν είναι αφηρημένες ιδέες. Χωρίς αυτές δεν μπορεί να λειτουργήσει μία σύγχρονη, βιώσιμη επιχείρηση».

H Matlack είναι ανταποκριτής του Bloomberg Businessweek στο Παρίσι.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1855338

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη συνιστά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από 13 Αυγούστου του 2013.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο κ. Ρέστης βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση για την οποία έχει προφυλακιστεί ο εφοπλιστής αφορά σε χορήγηση δανείου, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο κατά τις δικαστικές αρχές ήταν επισφαλές. Κατά την άποψη των ανακριτικών αρχών το δάνειο που εκταμιεύτηκε από την τράπεζα FBB τελικώς κατέληξε σε εταιρείες συμφερόντων του ιδίου και μελών της οικογένειάς του.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ανατρέπει τα δεδομένα της ανακριτικής έρευνας.

Η πλευρά των εταιρειών που έλαβαν το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ, υποστήριξε εγγράφως ότι οι δύο εταιρείες δεν ελέγχονται από τον κ. Ρέστη. Οπως διευκρινίστηκε, τόσο η εταιρεία που έλαβε το δάνειο όσο και η εταιρεία που εγγυήθηκε το δάνειο είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη.

Σύμφωνα πάντα με το protothema.gr, το Μονομελές Πρωτοδικείο δέχθηκε ότι δικαίως η τράπεζα ζήτησε τις εγγυήσεις και επεδίωξε να έχει εξασφαλίσεις. Επί της ουσίας το δικαστήριο δέχθηκε την άποψη του κ. Ρέστη ότι το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ δεν κατέληξε σε εταιρείες συμφερόντων του κατηγορούμενου εφοπλιστή. Επιπλέον το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφαίνεται ότι το δάνειο των 5,8 εκατ. δεν ήταν προβληματικό και επισφαλές αλλά μπορούσε να εξυπηρετηθεί κανονικά.

Επισημαίνεται ότι ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης έχει επιστρέψει το ποσό των 5,8 ευρώ συν 400.000 ευρώ για τόκους και έξοδα στον εκκαθαριστή της τράπεζας FBB, για να μην ζημιωθεί η τράπεζα της οποίας ήταν μέτοχος, ωστόσο δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει επιχειρηματολογώντας ότι το δάνειο δεν πήγε σε δικές του εταιρείες.

25thbaam

Αναστάσιος Πάλλης: Συνεκδότης του Πρώτου Θέματος και ελεγχόμενος για όπλα. http://www.koutipandoras.gr/38396/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%8…

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=359227

Τώρα και “αχυράνθρωπος” του Ρέστη. Όλοι είναι ένα κουβάρι.

Η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά φάνηκε πολύ λίγη στην Ελλάδα.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1855407

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναγνώρισε το εικονικό νόμισμα bitcoin ως λογιστική μονάδα γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να πλέον να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές και να φορολογηθεί.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως τα bitcoins δεν κατηγοριοποιούνται ως ηλεκτρονικό χρήμα ή ξένο νόμισμα, αλλά ως ένα οικονομικό εργαλείο στο πλαίσιο των τραπεζικών κανονισμών.

«Πρέπει να έχουμε ανταγωνισμό στην παραγωγή χρήματος. Είμαι εδώ και καιρό υπέρμαχος του σχήματος του Friedrich August von Hayek για την αποεθνικοποίηση του χρήματος. Τα bitcoins είναι το πρώτο βήμα προς σ΄αυτήν την κατεύθυνση,» αναφέρει το μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών, Frank Schaeffler.

Το bitcoin είναι ένα εικονικό νόμισμα που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάζουν μέσω του διαδικτύου credits για αγαθά και υπηρεσίες και μπορούν να δημιουργηθούν μέσω υπολογιστή με μία διαδικασία που ονομάζεται «mining».

Η αξία ενός bitcoin ανέρχεται σήμερα λίγο πάνω από 119 δολάρια.

4444

BLOOMBERG BITCOINS 01 01 190813

g FOR gRAVITY.

4444

ELLADA INTERNET EUROSPY_GR 01 170813

4444

BLOOMBERG EUROZONE UNEMPLOYMENT euro us 01 190813

4444

Ο Διαπλεκομενος Σταυρίδης. Έτσι γίνονται οι μπίζνες. Μπορεί ο μέσος νεοέλληνας να βιώνει την οικονομική κρίση, αλλά ο Σταυρίδης και άλλα στελέχη της βρωμερής Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ζουν πολύ καλά.
Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) αποκάλυπτε ότι ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αφού υπέγραψε με τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη τη σύμβαση για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, έφυγε για διακοπές στην Κεφαλονιά με το λίαρ τζετ του κ. Μελισσανίδη.

4444

18/08/2013

4444

USA supporters flag draped 01 161012

Supporters
Γνωρίσατε τι γυναίκα σας επειδή υποστηρίζατε την ίδια πολιτική ιδέα ή κόμμα;

Εδώ και πολύ καιρό φορώ ένα ασημένιο δαχτυλίδι που έχει ζάρια. Το φορώ γιατί μου θυμίζει τον διάλογο που είχε ο Αϊνστάιν με τον Νιλς Μπορ.

Στο σύστημα του Αϊνστάιν ο ντετερμινισμός διέπει συνολικά το Σύμπαν, από το απείρως μεγάλο ως το απείρως μικρό. Ο Θεός δεν παίζει ζάρια, τα πάντα συνδέονται με σχέση αιτίου και αιτιατού. H απάντηση του Νιλς Μπορ: «Ποιος είστε εσείς, Αϊνστάιν, που θα πείτε στον Θεό τι πρέπει να κάνει;»

Πολλοί ίσως θέλετε να μάθετε την δική μου άποψη.

Θα σας δώσω μια κατεύθυνση: Ο Θεός δεν παίζει ζάρια, όμως η «τύχη» έχει σχέση με τις κλίμακες.

Οι κλίμακες έχουν σχέση με τους βαθμούς ελευθερίας. Να μην προχωρήσω άλλο.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Την γυναίκα που παντρευτήκατε που την γνωρίσατε;

Την ξέρατε από το σχολείο;

Την γνωρίσατε από το πανεπιστήμιο;

Την γνωρίσατε στην Δουλειά;

Μένει στην ίδια πολυκατοικία ή γειτονιά μαζί σας;

Όσο αυξάνονται οι βαθμοί ελευθερίας σε μια κλίμακα, τόσο περισσότερες επιλογές έχετε.

Παλιά υπήρχαν τα συνοικέσια.

Σήμερα υπάρχει το Internet. Μπορείς να στείλεις μήνυμα σε όποιον θέλεις.

Φυσικά το Internet θέλει προσοχή, διότι όσο μεγαλώνει ο «χώρος» τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια θέλεις για να ελέγξεις τις επιλογές σου και τα μηνύματα που δέχεσαι.

Θεωρητικά σήμερα, ένας άνθρωπος μπορεί να συνομιλήσει και να γνωρίσει όποιον θέλει.

Θεωρητικά. Η Trish έχει πάνω από 30.000 followers, έχει συνομιλήσει με όλους; Με μένα έχει συνομιλήσει.

Ας ξαναπάω σε σας και στην Γυναίκα σας.

Ήταν θέμα τύχης που γνωρίσατε τη γυναίκα σας;

Η Μάριον είχε πει στον Αέρα της εκπομπής της το εξαιρετικό: δεν κυκλοφορείς και ολας.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν κυκλοφορώ.  Όμως σε αυτή την περίπτωση το ερώτημα είναι άλλο.

Η Μαριον σκέφτηκε πολύ ανθρωποκεντρικά. Ποιο είναι το νόημα να κάνεις μια τέτοια διαπίστωση;  Δεν έχει κανένα νόημα.

Η Trish αναρωτιέται και λέει, είναι δύσκολο να τα αφήσεις όλα. Και αυτή σκέπτεται πολύ ανθρωποκεντρικά.

Δε θέλω να προχωρήσω άλλο, διότι μετά πρέπει να εισάγω την θεωρεία, ότι όλοι απέχουμε μεταξύ μας 6 βήματα και επίσης πρέπει να εισάγω τις εξισώσεις του Shannon και πολλά μαθηματικά και φυσική.

Πόσο τυχαίο είναι, που γνωρίσατε την γυναίκα σας;

4444

sOLVAY cONFERENCE 1927

4444

WOMAN ebony butt-in-this-incredible 01 170813

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/h-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B1-%CE%B9%CE%B9%CE%B9

«Διέταξα τον τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Πέτρο Αραπάκη να στείλει αμέσως τα μισά υποβρύχια που βρισκόντουσαν στα Δωδεκάνησα στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία, ενώ πρότεινα να κηρύξουμε την Ενωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα».

«Τελικά τι έγινε;», τον ξαναρωτήσαμε. «Διατύπωσαν δισταγμούς τόσο ο Μπονάνος που ακόμη πίστευε στη μεσολάβηση των Αμερικανών όσο και ο Γκιζίκης.
Αλλά και ο τότε αρχηγός της Αεροπορίας Παπανικολάου, όταν του ζήτησαν να στείλουμε τα Φάντομ που είχαμε και να διαλύσουν τους εισβολείς, άρχισε τις αναλύσεις σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες των συγκεκριμένων αεροσκαφών»…

Αναπόφευκτη η απορία μας για το «εάν θα κερδίζαμε έναν πόλεμο με την Τουρκία που υπερτερούσε αριθμητικά τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε οπλικά συστήματα»…

«Κι όμως, δεν ήταν έτσι τα πράγματα», μας διέκοψε, «γιατί οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην Αεροπορία και στο Ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας. Ακόμη και στο Στρατό Ξηράς όπου η Τουρκία υπερτερούσε τρία προς ένα, δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω του περιορισμένου μετώπου στον Εβρο.
Εξάλλου, εμείς είχαμε καλύτερα άρματα μάχης, τα γαλλικά ΑΜΧ, που ήταν πιο σύγχρονα και γρήγορα από τα αμερικανικά Μ-47 που διέθεταν, είναι αλήθεια σε μεγάλους αριθμούς αυτοί. Επιπλέον, οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί είχαμε πολεμική εμπειρία από την περίοδο 1946-9, ενώ οι Τούρκοι είχαν να πολεμήσουν από το ’22».

Για τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο άνδρα της χώρας… «η κρίσιμη διαφορά ήταν στην ψυχοσύνθεση των δύο λαών. Ο Ελληνας στρατιώτης εκείνης της εποχής (1974) ήταν πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και είχε υψηλότερο ηθικό από τον αντίστοιχο Τούρκο».

Σύμφωνα με τον ίδιο… «τα 22 Φάντομ που μόνο εμείς τότε διαθέταμε θα δημιουργούσαν υπεροχή στον αέρα και θα συνέτριβαν την τουρκική αεροπορία. Απ’ ό,τι θυμάμαι πετούσαν με επιχειρησιακή ταχύτητα 700 χλμ. την ώρα και ήταν απείρως γρηγορότερα από τα F-104, F-100 και F-84 που είχαν οι Τούρκοι. Ειδικά τα τελευταία ήταν κάτι παλιατζούρες από τον καιρό της Κορέας που ίσα – ίσα πετούσαν».

Αλλά και στο Ναυτικό, σύμφωνα με τον ιδεολογικό υπεύθυνο του Απριλιανού καθεστώτος, η διαφορά ήταν συντριπτική:

«Πρέπει να ’χαμε δύο – τρία αντιτορπιλικά περισσότερα από τους Τούρκους, αλλά το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τα υποβρύχια και τις γαλλικές πυραυλάκατους που μόλις είχαμε παραλάβει. Είχαμε οχτώ γερμανικά υποβρύχια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν σύγχρονα τύπου 209, ενώ αυτοί κάτι απομεινάρια αμερικανικά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».

Γι’ αυτό, όπως υποστηρίζει… «μπορούσαμε να διαλύσουμε τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις. Θυμάμαι ότι τα υποβρύχια του Αραπάκη απείχαν περίπου 80 ναυτικά μίλια από την Πάφο και τα Φάντομ βρίσκονταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Στη σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στο γραφείο του Γκιζίκη, είπα στον Αραπάκη να βουλιάξει όλα τα τουρκικά πλοία που ήταν έξω από το λιμάνι της Κυρήνειας και στον Παπανικολάου να στείλει από την Κρήτη τα πρώτα έξι Φάντομ και να βομβαρδίσουν οτιδήποτε τουρκικό εκινείτο πάνω στο νησί».

Τελικά, όμως, δεν έγινε τίποτε απ’ όλ’ αυτά. «Γιατί;», τον ρωτήσαμε.

«Μας πρόδωσαν, δεν το κρύβω, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων και ο Γκιζίκης. Οπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων οι τρεις αρχηγοί μαζί με τον Μπονάνο και τον Γκιζίκη, συναντήθηκαν και αποφάσισαν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, ενώ ο Αραπάκης διέταξε τα υποβρύχια να γυρίσουν πίσω και ο Παπανικολάου να μη σηκωθεί ούτε ένα αεροπλάνο. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Στρατού αντιστράτηγο Γαλατσάνο, ο Αραπάκης πρότεινε κι οι άλλοι συμφώνησαν να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς».

Σχόλιο: Η Ελλάδα σαφώς και θα μπορούσε να κερδίσει την Τουρκία το 1974. ΑΝ φυσικά πολεμούσε. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες.

Μάλιστα η Τουρκία θα κλονιζόταν εσωτερικά.

Το 1974 ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα.

Το πρόβλημα της Ελλάδος διαχρονικά, είναι πρόβλημα ηγεσίας.

Οι νεοέλληνες δεν αλλάζουν εύκολα ηγεσίες. Όποιος δεν κάνει; Στείλτε τον σπίτι του, μη τον κρατάτε. Δεν βλέπετε πως λειτουργούν οι εταιρείες. Δεν κάνεις, σε απολύουν.

Ποιος ο λόγος να ψηφίζεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αυτή την εποχή; Έχει κανένα νόημα νεοέλληνα;

4444

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B6-%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-jf%CE%BA

Ένας Έλληνας βρίσκεται στο επίκεντρο μίας από τις μεγαλύτερες ανεξιχνίαστες υποθέσεις του 20ου αιώνα και συνάμα μίας από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες συνωμοσιολογικού χαρακτήρα, για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνι τα τελευταία 50 χρόνια, από τότε δηλαδή που έλαβε χώρα η δολοφονία του Τζορτζ Κένεντι.

O Tζορτζ Ιωαννίδης, γιος δημοσιογράφου, γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5 Ιουλίου 1922. Η οικογένειά του έφτασε στη Νέα Υόρκη το 1923, δουλεύοντας εκεί σε ελληνικές εφημερίδες της ομογένειας. Ο μικρός Τζορτζ ανατράφηκε ως Έλληνας, και χάρη στους εργατικούς του γονείς απέκτησε μια πρώτης τάξεως εκπαίδευση στο City College και στο St. John’s University, απ’ όπου πήρε πτυχίο Νομικής για να εργαστεί στη συνέχεια για την ελληνόφωνη εφημερίδα National Herald, προτού μετακομίσει στην Ουάσινγκτον το 1949 και εργαστεί για την ελληνική πρεσβεία. Η καριέρα του στη CIA ξεκίνησε το 1951.

Το πρόσωπο του αποβιώσαντος Έλληνα πράκτορα επανέρχεται για πολλοστή φορά στην επικαιρότητα, έπειτα από γνωμοδότηση δικαστηρίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο αποχαρακτηρισμός των αρχείων του Τζορτζ Ιωαννίδη που είχε η CIA στην κατοχή της είναι προς το δημόσιο συμφέρον και αναμένεται να αποτελέσει σημαντική πηγή πληροφοριών για τη μυστηριώδη δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου.

Εκείνη την περίοδο, όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος jfkfacts.org, ο Ιωαννίδης υπηρετούσε ως επικεφαλής των επιχειρήσεων της CIA στο Μαϊάμι. Μετακόμισε στο Μαϊάμι το 1963. Η επίσημη θέση του ήταν «Αρχηγός του τμήματος Ψυχολογικού Πολέμου» της πόλης. Είχε 24 υπαλλήλους, έναν προϋπολογισμό 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, και αποστολή να ελέγξει τη δραστηριότητα των Κουβανικών οργανώσεων του Μαϊάμι, που δραστηριοποιούνταν κατά της κυβέρνησης του Κάστρο.

Υπήρχαν πολλές τέτοιες οργανώσεις, η πιο δραστήρια, και από πολλές απόψεις η πιο επικίνδυνη, ήταν το DRE (Directorio Revolucionario Estudantil), ένα μαχητικό φοιτητικό γκρουπ που είχε ως ανεπίσημο στόχο την οργάνωση της δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο. Μετά τη δολοφονία του Κένεντι «οι πράκτορες του Ιωαννίδη χρηματοδοτήθηκαν από την CIA για να συνδέσουν τον Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ με τον Κουβανό ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο».

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία και μαρτυρίες που αναμένεται να δημοσιεύσει το AP, το 1978 είχε δημιουργηθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει το σενάριο της ύπαρξης δεύτερου σκοπευτή που πυροβόλησε τον Κένεντι. Σε αυτήν, η CIA είχε τοποθετήσει τον Ιωαννίδη σε θέση τέτοια που να περνούν από τα χέρια του όλα τα έγγραφα προτού εξεταστούν από τα υπόλοιπα μέλητης επιτροπής.

Τον αποχαρακτηρισμό αυτών των μηνιαίων εκθέσεων του αναμένουν πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον κοινό και ερευνητές στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

4444

4444

Είναι ξεφτιλα ένας βουλευτής να μπαίνει στο λεωφορείο.

Αν είναι έτσι, να την καταργήσουμε τη Δημοκρατία να πάμε σε άλλος καθεστώς.

Άδωνης Γεωργιάδης.

Ο Ψυχακιας ο Γεωργιάδης, ορίζει τι είναι η Δημοκρατία.

Είναι ξεφτιλα ένας βουλευτής να μπαίνει στο Λεωφορείο ή στο τρόλεϊ, αλλά δεν είναι καθόλου ξεφτιλα να δολοφονείτε ένας 18χρονος.

Δεν άκουσα την ευαίσθητη Λένα Διβάνη να γράφει κάτι;

Επίσης με ενοχλεί που η Λένα Διβανη δεν έγραψε για τον Τζαμπατζή Γιωργάκη Παπανδρέου.

4444

17/08/2013

4444

Black Power

4444

HOT DOC
Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου, οι εκτελεστές του Γκιολια χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του στην Ηλιούπολη.
Ο Γκιολιας φαίνεται να κατεβαίνει με άνεση και χωρίς φόβο, αν και είναι ξημερώματα, για να ανοίξει την πόρτα της πολυκατοικίας στους δολοφόνους του.
Και αυτό ενώ, όπως η ίδια η ΣΕΧΤΑ γράφει στην προκήρυξη της, γνωρίζει πως κινδυνεύει και φυλάσσεται όταν κυκλοφορεί στην Αθήνα.
Πως λοιπόν ένας υποψιασμένος δημοσιογράφος, που λαμβάνει μέτρα προστασίας, προσφέρεται ο ίδιος για θυσία;
Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και η απάντηση είναι η λύση στο μυστήριο της δολοφονίας.
Ο Σωκράτης Γκιολιας ξέροντας πως μπορεί να κινδυνεύει, δεν είχε κανένα λόγο να κατέβει τα ξημερώματα γιατί κάποιος θα του έκλεβε ένα φτηνό και μάλιστα ασφαλισμένο αυτοκίνητο.
Θα μπορούσε άλλωστε να ελέγξει από το μπαλκόνι του.
4444
Πάνο Παναγιωτόπουλε σε είδα να προσγειώνεσαι με ελικόπτερο στρατιωτικό στον Αστέρα Βουλιαγμένης και να διασχίζεις την πολυσύχναστη πλαζ με το ροζ μαγιό σου.
Είχα την εντύπωση πως τα στρατιωτικά ελικόπτερα ανήκουν στο στρατό και δεν είναι ΙΧ για τον κάθε περαστικό υπουργό.

4444

Magdalena

4444

http://www.kourdistoportocali.com/articles/23178.htm

TOM HANKS HELLAS

4444

Μου αρέσει να φορώ ασημένια δαχτυλίδια με θέματα που μου κάνουν κλικ στον εγκέφαλο.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα ανθρωπάκο. Είσαι πρωτόγονος.

Θυμάμαι είχα αγοράσει ένα δαχτυλίδι με ένα φυτό. Ένας συγγενής μου που το είδε, μου λέει ξέρεις τι είναι αυτό; Λέω ένα φύλο και το αγόρασα γιατί είμαι υπέρ του υπερβάλλοντος. Θα προτιμούσα ένα φύλο από πλατάνι, αλλά δεν υπήρχε τέτοιο δαχτυλίδι.

Μου λέει, εσύ μπορεί να είσαι υπέρ του περιβάλλοντος, αλλά αυτό το φύλο είναι μαριχουάνα.

Πρέπει να το βγάλεις γιατί θα σε παρεξηγήσουν.

Τσατίστηκα, αλλά το έβγαλα.

Αγόρασα ένα άλλο μετά από λίγο. Το βλέπει πάλι ο συγγενής μου, μου λέει ξέρεις τι είναι αυτό;

Αυτό του λέω μου θυμίζει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ένας θόλος, σαν και αυτόν που έχουν οι Πόλεις σε εχθρικά περιβάλλοντα, όπως το διάστημα ή στο βυθό μιας θάλασσας.

Ξέρετε φτιάχνουμε την πόλη και από πάνω βάζουμε έναν ειδικό θόλο ΚΛΠ.

Το δεύτερο πράγμα, μου θύμιζε την αρχική έκρηξη μιας βόμβας Υδρογόνου.

Ο συγγενής μου ήταν ακάθεκτος. Όχι μου λέει πρέπει να το βγάλεις, θα σε παρεξηγήσουν.

Τσατίστηκα πάρα πολύ, διότι το φορούσα αρκετό καιρό και μου άρεσε. Αλλά το έβγαλα, θα κάνω και αυτή την υποχώρηση.

Να μην τα πολύλογο, ανθρωπάκο μας χωρίζει μια άβυσσος. Είσαι πολύ πρωτόγονος γαμωτο.

Σήμερα άκουσα στο Κόκκινο, ότι μια γυναίκα δολοφονήθηκε με λιθοβολισμό, επειδή λέει  την υποπτευόταν ότι τους έκανε μάγια. Άκουσα την είδηση και τρελάθηκα. Τι γίνεται εδώ πέρα γαμωτο;

Ανθρωπάκο σε πληροφορώ ότι βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση. Τις εξετάσεις ζωής δεν της περνάς.

Αυτό που θέλω να γράψω ανθρωπάκο, είναι ότι δεν επικοινωνείς με το σύμπαν. Το Σύμπαν έχει μια λογική, που δυστυχώς για σένα, υπερισχύει των δικών σου νόμων.

Ένα άλλο πράγμα που θέλω να γράψω, είναι το εξής απλό: όταν με βλέπεις μη βγάζεις συμπεράσματα, γιατί θα τρέχεις και δε θα φτάνεις. Κάνε τουμπεκι. Έχουμε διαφορετική λογική και έχω μεγαλύτερη εξουσία από εσένα. Αν η ζωή είναι ένα καθημερινό φαινόμενο στο Σύμπαν, ο πλανήτης Γη, είναι μια κοτσουλιά.

Θα μου πει κάποιος αναγνώστης, δεν υπάρχει κάτι που να δέχεσαι χωρίς παρερμηνείες; Υπάρχουν πολλά. Ας ξεκινήσουμε με την βασική αρχή: η ζωή είναι δώρο.

Άσχετα αν η εκδήλωση ζωής είναι σπάνιο ή καθημερινό φαινόμενο, η ζωή είναι δώρο.

Ας ξεκινήσουμε από αυτό.

Η πρόταση: Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ, στο Σύμπαν είναι μια πολύ ισχυρή θέση.

4444

Οι Μπάσταρδοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ νοικοκύρεψαν και την Σαντορίνη.
Η λύση για την Σαντορίνη, είναι το εφεδρικό ρεύμα.
Αυτό είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες.
Η κατάσταση δεν είναι δύσκολη, αυτοί οι μπάσταρδοι την κάνουν δύσκολη.

4444

Αν εγώ ήμουν ελεγκτής, δε θα συνέβαινε ποτέ αυτό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, υπήρξαν επιβάτες που έδιναν στον 18χρονο εισιτήριο να σφραγίσει. Θα έπαιρνα το εισιτήριο, θα το σφράγιζα και θα το έδινα στον 18χρονο. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος.

Είναι ξεφτιλα ένας βουλευτής να μπαίνει στο λεωφορείο.
Αν είναι έτσι, να την καταργήσουμε τη Δημοκρατία να πάμε σε άλλος καθεστώς.
Άδωνης Γεωργιάδης.
Ο Ψυχακιας ο Γεωργιάδης, ορίζει τι είναι η Δημοκρατία.
Είναι ξεφτιλα ένας βουλευτής να μπαίνει στο Λεωφορείο ή στο τρόλεϊ, αλλά δεν είναι καθόλου ξεφτιλα να δολοφονείτε ένας 18χρονος.
Δεν άκουσα την ευαίσθητη Λένα Διβάνη να γράφει κάτι;
Επίσης με ενοχλεί που η Λένα Διβανη δεν έγραψε για τον Τζαμπατζή Γιωργάκη Παπανδρέου.

4444

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια δικτατορία. Κανονική δικτατορία, σοφιστικέ όμως. 

Στην Ιταλία έγινε δημοψήφισμα για το νερό και οι Ιταλοί αποφάσισαν, να μείνει στο Κράτος.

Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κάστρο στο οποίο ζουν οι βρικόλακες των πολυεθνικών εταιρειών, θέλουν να το παρακάμψουν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, φοβάται τα δημοψηφίσματα, φοβάται την δημοκρατία.

Είναι βρικόλακες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει ένα Τέρας.

Το νερό είναι αγαθό.  Είναι δημόσιο αγαθό.  Στο ζήτημα δεν υπάρχουν αμφιβολίες.

Ο Μπάσταρδος ο Σαμαράς, παίρνοντας εντολές από τους βρικόλακες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Υπόγεια), θέλει να το πουλήσει.

4444

16/08/2013

4444

http://taxalia.blogspot.com/2013/08/blog-post_164.html#more

Δυσφορία στη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του κ. Καίσερλη που είχε διατελέσει και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Τη δυσαρέσκεια της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο επιχειρεί να προσεγγίσει, έχει προκαλέσει η απροθυμία του …δημάρχου της Κω, Κώστα Καίσερλη, γνωστού και ως “Ο Δήμαρχος των έργων“, να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τη … Χρυσή Αυγή!

Ο εκλεγμένος με τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του 2010, και επί χρόνια δήμαρχος, βουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έχει διακριθεί στις ανακοινώσεις καταπέλτης κατά της «μνημονιακής κυβέρνησης», αλλά δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να διαψεύσει την έντονη φημολογία που προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών του νησιού. Εδώ και ένα μήνα το διαδίκτυο του νησιού βοά για συνάντηση του κ. Καίσερλη με τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και συμφωνία για εκλογική στήριξη.

Την φημολογία αυτή, δεν την διαψεύδει ο δήμαρχος της Κω, παρά το γεγονός ότι του ζητείται δημόσια και επώνυμα. Αυτό όμως που έχει προκαλέσει την οργή στελεχών κοντά στο Φ. Κουβέλη είναι και η απροθυμία του κ. Καίσερλη να προβεί-σε αντίθεση με τους άλλους δημάρχους που υποστήριξε η ΔΗΜΑΡ- στην οποιαδήποτε δήλωση συμπαράστασης στις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο δήμαρχος Αθηναίων από το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αλλά και το γεγονός ότι δεν αντέδρασε καθόλου σε εκδήλωση του κόμματος αυτού, που κατέληξε στο κέντρο της πόλης, και ολοκληρώθηκε με διατάγματα υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών.

«Κάτι δεν πάει καλά εκεί κάτω» ανέφερε χαρακτηριστικά και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην αρχή της περιόδου, ο δήμαρχος της Κω άφησε άφωνο το πανελλήνιο δηλώνοντας αδυναμία προστασίας των δασών του νησιού του» και λίγες μέρες πριν «ακούγαμε την γενική γραμματέα Νοτίου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, να δηλώνει ότι έχει ζητήσει από το δήμαρχο και μάλιστα εγγράφως να μάθει με ποιο τρόπο αξιοποιήθηκαν κονδύλια για την πολιτική προστασία, ύψους 140 χιλιάδων ευρώ, για το 2013 αλλά και το 2012» έλεγε χαρακτηριστικά.

http://www.vimatisko.gr/?page=news&records=details&_p.id=12485

Σχόλιο: Ο Δήμαρχος κάνει την εξής σκέψη: ποιος τον γαμα τον Πάστορα της ΔΗΜΑΡ, που μπορεί να μην μπει στην βουλή.

Η Χρυσή Αυγή είναι η ανερχόμενη δύναμη. Ο Δήμαρχος σκάφτεται λογικά.

4444

http://taxalia.blogspot.com/2013/08/blog-post_4697.html#more

Η ελληνική πολιτεία κάλεσε Έλληνες μουσουλμάνους από τη Θράκη, να στελεχώσουν τα μειονοτικά σχολεία της μειονότητας. 240 νέοι μουσουλμάνοι, υπέβαλλαν αιτήσεις στο ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, για να… γίνουν ιεροδιδάσκαλοι (αντίστοιχα δηλαδή με τους Χριστιανούς καθηγητές θρησκευτικών).

Αυτό δεν αρέσει στην Τουρκία, που θέλει, το Κοράνι να διδάσκεται από δικούς της πράκτορες, όργανα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Έτσι, κάποιοι “διέρρευσαν” τα ονόματα όσων υπέβαλλαν αιτήσεις και η φασιστική πατσαβουροφυλλάδα “Τρκιανίν Σεσί” του φασίστα Ντέντε, “έβγαλε στη σέντρα”, στοχοποίησε όσους έκαναν αίτηση

(εδώ:  ttp://www.trakyaninsesi.com/index.php/component/k2/itemlist/tag/240%20imam%20yasas%C4%B1)

με κραυγαλέους τίτλους, που ουσιαστικά λένε “αυτοί είναι οι προδότες, λιντσάρετέ τους”

Κι ακόμη δεν συνελήφθη ο φασίστας !

Ακόμη δεν του έβαλαν χειροπέδες!

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4729.html

Στη σκιά της θύελλας αντιδράσεων που ξεσήκωσε με τη δημόσια υποστήριξη του αμφιλεγόμενου νόμου που ποινικοποιεί αυτό που το Κρεμλίνο βαφτίζει ως «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» και της κριτικής που…άσκησε σε δύο συναθλήτριές της, η χρυσή Ολυμπιονίκης Ελένα Ισινμπάγεβα εμφανίστηκε να επιχειρεί να κατευνάσει το σάλο λέγοντας πως μπορεί να «παρερμηνεύτηκαν» τα σχόλιά της που έγιναν στην αγγλική γλώσσα.

«Είμαι αντίθετη σε κάθε διάκριση σε βάρος των ομοφυλόφιλων» λέει τώρα η Ρωσίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ.

«Τα αγγλικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα και πιστεύω ότι μπορεί να παρερμηνεύτηκαν οι χθεσινές μου δηλώσεις. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τους νόμους άλλων χωρών, ειδικά όταν είναι φιλοξενούμενοι» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ισινμπάγεβα.

«Σέβομαι τις απόψεις των συναθλητών και δηλώνω με τους ισχυρότερους όρους ότι είμαι αντίθεση σε κάθε μορφή διακρίσεων εναντίον των ομοφυλόφιλων» επισήμανε.

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων την Πέμπτη στηρίζοντας το νόμο που στοχοποιεί την ομοφυλοφιλία και έχει επικριθεί από τη Δύση και οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Η ίδια κατέκρινε ανοιχτά δύο συναθλήτριές της από τη Σουηδία, οι οποίες αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας έχοντας βάψει τα νύχια τους στο χρώμα του ουράνιου τόξου, σύμβολο των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Η Ισινμπάγεβα δήλωσε στα αγγλικά αναφερόμενη στην αθλήτρια Έμμα Γκριν-Τρεγκάρο: «Η στάση της δείχνει ασέβεια στη χώρα μας και στους πολίτες αυτής της χώρας, γιατί είμαστε Ρώσοι. Ίσως είμαστε διαφορετικοί από άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Εμείς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα και δεν θέλουμε να έχουμε στο μέλλον. Έχουμε τους νόμους μας, που όλοι οφείλουν να σέβονται.

»Όταν πάμε σε άλλες χώρες, ακολουθούμε τους κανόνες των χωρών που μας φιλοξενούν. Δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε εκεί τους δικούς μας κανόνες, απλώς προσπαθούμε να τους σεβαστούμε. Θεωρούμε τους εαυτούς μας φυσιολογικούς μέσους ανθρώπους, τα αγόρια να ζουν με τα κορίτσια και οι γυναίκες με τους άνδρες. Αυτό προέρχεται από την Ιστορία».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ελπίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα να μην καταστρέψει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι».

Ο νόμος που εγκρίθηκε τον Ιούνιο απαγορεύει τη διάδοση της αποκαλούμενης «προπαγάνδας» υπέρ «μη παραδοσιακών» σχέσεων. Ουσιαστικά ποινικοποιείται κάθε θετική δημόσια έκφραση σχετικά με την ομοφυλοφιλία.

Η νομοθεσία έχει ξεσηκώσει φωνές από χώρες της Δύσης για μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να διενεργηθούν σε έξι μήνες στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι.

Έχουν υπάρξει δε αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με το εάν θα εφαρμοστεί ο νόμος κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, γεγονός που έχει οδηγήσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να ζητήσει διευκρινίσεις.

in.gr

Σχόλιο: Αν τραβήξουμε την ασπίδα προστασίας, ο πλανήτης Γη, θα τελείωση σε χρόνο dt, μαζί και οι Παραδοσιακοί Ρώσοι, που θέλουν να είναι υπεράνω των νόμων του Σύμπαντος.

Τώρα ευεξήγητε γιατί ο μετεωρίτης έπεσε στην Ρωσία και τραυμάτισε περίπου 1000 άτομα. Ήταν ένας ομοφυλόφιλος μετεωρίτης και αγνόησε τους Παραδοσιακούς Ρωσικούς Νόμους.

Ποια ιστορία το έχει δείξει Ισινμπάγεβα; Ξέρεις τι έχει δείξει η ιστορία; Ότι δεν μαθαίνετε.

Ο Πουτιν εξελίσσετε σε δικτάτορα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για την Ιστορία Ισινμπάγεβα, γιατί θα προχωρήσει. Όπως προχώρησε και όταν η Σοβιετική Ρωσία είχε τον Στάλιν.

Η Ιστορία θα προχωρήσει , Μόνο τυχαίο δεν είναι που η Αμερική πήγε στο Φεγγάρι και μάλλον θα πάει και στον Άρη.

Η Ισινμπάγεβα είναι καλή αθλήτρια, αλλά μέχρι εκεί.

Αυτό που είπε η Ισινμπαγεβα, είναι Ύβρις προς τους νόμους του Σύμπαντος. Προς τι λογική. Είναι πολύ ανθρωποκεντρικό γαμώτο.

4444

BLOOMBERG KIDS - CHILDREN 01 01 160813

4444

15/08/2013

4444

Παλιά τους πήγαιναν στην Ταράτσα, τώρα τους πάνε μπροστά στο τρόλεϊ.

Ποιος είσαι ρε καριολη που δεν έχεις 1,40 ευρώ να πληρώσεις; Ο Γιος του Μαντελη ή Γιος του Ανδρέα της αλλαγής;

Η μήπως ανιψιός του Εθνάρχη;

Ή μήπως καλύτερα, είσαι βαφτιστικό του Μητσοτάκη;

Ποιος είσαι ρε καριολη; Ποιος νομίζεις ότι είσαι;

Πήγαινε μπροστά και θα σε φτιάξουμε

Ντρέπεσαι; Φτου σου ρε. Που δεν είσαι σκληρόπετσος σα το Στουρναρα και τον Παπακωνσταντίνου ή σαν κάτι μεγαλοδημοσιογραφους.

Αυτόπτης Μάρτυρας λέει: είδα φόνο. 18 χρονών. Ανήμερα της Παναγίας.

4444

BLOOMBERG VETERANS SUPORTING GARY forrest gump 01 150813

Good job yellow and essential woman.

4444

ELLADA DIE YOUNG SKOTOTHIKE GIATI DEN EIXE EISHTHRIO 01 150813

Successes story Successes story Successes story Successes story Successes story Successes story Successes story

4444

http://prezatv.blogspot.gr/2013/08/16.html

«Είμαι άνεργος και εγώ και η… οικογένειά μου. Δεν έχω χρήματα ούτε για το εισιτήριο, ούτε για το πρόστιμο». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του νεαρού, σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών του τρόλεϊ.
Λίγα λεπτά αφού έχει σημειωθεί η τραγωδία, το τρόλεϊ έχει σταματήσει και στο σημείο είχαν καταφθάσει πέντε περιπολικά, με τη κατάσταση να είναι ηλεκτρισμένη, καθώς επιβάτες και περαστικοί προπηλάκισαν τόσο τον ελεγκτή, όσο και τον οδηγό.
Όπως αναφέρει το eurospy.gr, που δημοσίευσε και σχετικό βίντεο, μία κοπέλα που κάθεται στο πεζοδρόμιο σε κατάσταση «αμόκ» μην μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη λίγα λεπτά πριν, σηκώνεται και εκσφενδονίζει ένα μπουκάλι νερό προς τον ελεγκτή λέγοντάς του:

«Σε ακούω τόση ώρα πάνω από το κεφάλι μου. Πήρες τη ζωή του παιδιού το καταλαβαίνεις;»

Αμέσως τα αίματα ανάβουν και πάλι. Ο ελεγκτής ζητά να πάει αυτόφωρο η κοπέλα ενώ κάποιοι επιβάτες απευθυνόμενοι στον οδηγό και τον ελεγκτή λένε «Να δούμε πως θα κοιμάστε τα βράδια». – See more at: http://www.contraseolous.gr/2013/07/blog-post_4041.html?spref=fb#sthash.aimEEU68.dpuf

4444

Οι επόμενοι 4 μήνες, θα είναι πολύ καλοί για σένα.
The next four months will be very good for you.

4444

JENNIFER ANISTON

4444

14/08/2013

4444

dANCE With a stranger? Are you sure?

Throw the dice you baby and I’ll dance with you.

Do you like to write a history?

The term stranger is limit?

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1853144

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Εάν λάβει κάποιος υπόψη ότι σε πολλές περιπτώσεις ιδιοκτήτες προσπαθούν να ανταλλάξουν το ακίνητό τους με άλλο ή ακόμη και με κινητά περιουσιακά στοιχεία, το γεγονός ότι αυξάνονται και πληθύνονται οι κατοικίες που πωλούνται προς 20.000 ή 10.000 ευρώ ίσως να μην προκαλεί μεγάλη έκπληξη.

Μία πιο προσεκτική ανάγνωση των δημοσιευμένων αγγελιών φανερώνει τουλάχιστον 1.000 προσφορές κατοικιών σε Αττική και Θεσσαλονίκη που διατίθενται έως 20.000 ευρώ. 

Η εκτόξευση των ζητούμενων τιμών πώλησης, από το 2000 έως την έλευση της κρίσης, και η υπέρμετρη χορήγηση στεγαστικών δανείων που δημιούργησαν ένα αδιάθετο απόθεμα άνω των 250.000 ακινήτων, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελούν τις βασικές αιτίες της σημερινής κρίσης στο εγχώριο real estate.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του αλλοτινού κλίματος «ευφορίας» της κτηματαγοράς είναι η σωρευτική αύξηση σε ποσοστό 11,2% των ενοικίων την περίοδο 2007-2011, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. 

Και με τον αριθμό συναλλαγών στις κατοικίες να υπολογίζεται (βάσει μελέτης της Alpha Bank) ότι θα συρρικνωθεί φέτος στις 22.750 από 148.125 το 2007, δεν είναι τυχαίο το ολοένα και αυξανόμενο «haircut» στις ζητούμενες αξίες. «Κούρεμα» που αποδίδεται και στην απέλπιδα προσπάθεια των ιδιοκτητών να αποκτήσουν ρευστότητα.

Μέχρι 20.000 ευρώ

Έτσι, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών διαμέρισμα 54 τ.μ., πρώτου ορόφου, διατίθεται προς 20.000, με τον πωλητή να επισημαίνει στην αγγελία ότι «πωλείται λόγω έκτακτης ανάγκης».

«Λόγω ανάγκης» διατίθεται προς 10.000 ευρώ ένα ακόμη, σε καλή κατάσταση -όπως αναφέρεται-, διαμέρισμα 30 τ.μ., τρίτου ορόφου και κατασκευής 1960 στον Κολωνό.

Στον υποβαθμισμένο -πλην γεμάτο προοπτικές ανάπλασης- Άγιο Παντελεήμονα, ανακαινισμένο ρετιρέ πωλείται προς 15.000 ευρώ, με τα πωλητήρια σε τιμές «κάτω του κόστους» να πολλαπλασιάζονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Και, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, εάν οι αγοραστές αποδεχτούν το ρίσκο μίας τέτοιου είδους τοποθέτησης, ενδεχομένως να αποζημιωθούν, όταν μεσο-μακροπρόθεσμα τα σχέδια ανάπλασης των περιθωριακών σήμερα συνοικιών υλοποιηθούν.

Στην Πλατεία Κολιάτσου αναβαθμισμένο ισόγειο διαμέρισμα 47 τ.μ. με κεντρική θέρμανση πωλείται προς 17 χιλιάδες ευρώ, ενώ στην Πλατεία Βικτωρίας υπερυψωμένο ισόγειο 49 τ.μ., με κεντρική θέρμανση πωλείται προς 16 χιλιάδες ευρώ.

Στο κέντρο του Πειραιά ανακαινισμένο ισόγειο 47 τ.μ. πωλείται προς 15.000 ευρώ, ενώ  στην πειραϊκή συνοικία της Καλλίπολης ισόγειο 55 τ.μ., σε “άριστη κατάσταση”, κατασκευής 1977, πωλείται προς 20.000 ευρώ.

Στους Αμπελόκηπους ισόγειο διαμέρισμα 57 τ.μ., κατασκευής του ʼ75, με κεντρική θέρμανση πωλείται προς 20 χιλιάδες ευρώ. Στο Δουργούτι (περιοχή Φιξ Αθήνας), όπου έχουν δημιουργηθεί τα πρώτα lofts, μονοκατοικία 63 τ.μ., κατασκευής 1950 πωλείται έναντι 17 χιλιάδων ευρώ, με την τιμή να είναι συζητήσιμη.

Τα πολύ φθηνά σπίτια δεν λείπουν ούτε από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί στο κέντρο της πόλης, δίπλα από την Καμάρα, πωλείται προς 18.000 ευρώ διαμέρισμα 50 τ.μ., τρίτου ορόφου, “άριστης κατάστασης”, το οποίο λόγω τοποθεσίας θα μπορούσε εύκολα να μισθωθεί.

Η προσφορά χαμηλότιμων σπιτιών αυξάνεται, εάν συμπεριληφθούν ακίνητα που χρήζουν ανακαίνισης ή είναι ημιυπόγεια.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η απόκτηση ενός φθηνού σπιτιού θα σηματοδοτούσε την άντληση υπεραξιών σε περίπτωση βελτίωσης του οικονομικού κλίματος ή αναβάθμισης της περιοχής που το ακίνητο βρίσκεται. Αλλά και την δημιουργία προσόδων σε περίπτωση εκμίσθωσής του. Εάν, τέλος, υποχωρούσαν απότομα οι τιμές, ο αγοραστής μίας φθηνής κατοικίας θα ήταν αντιμέτωπος με συγκρατημένη απομείωση της αξίας της.

Σχόλιο: Λόγο ανάγκης και μαλακιας, πουλούν. Το μαλακιας δε το γράφουν γιατί τότε θα είναι αναγκασμένοι να πουν, ότι το 2012 ψήφησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Σας νοικοκύρεψαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Μπαγκλαντές έχει γίνει η Ελλάδα. Έτσι την κατάντησαν οι μπάσταρδοι.

4444

4444

BLOOMBERG ICAHN_S TWITTER TIP-OFF APPLE 01 140813

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1853060

Του Kyle Stock

O ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn μόλις είπε την άποψη του πάνω σε ένα θέμα που απασχολεί εδώ και μήνες: Αν η μετοχή της Apple (AAPL)  έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της και τώρα ανεβαίνει.
Αποκάλυψε χθες μέσω Twitter πως έχει εξαγοράσει ένα “μεγάλο” μερίδιο στην εταιρεία, ένα μήνυμα που ώθησε αμέσως τη μετοχή κατά 2,5% καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να ακολουθήσουν το “πρόσταγμά” του.

Γύρω στις 21:15, ώρα Ελλάδος, ο Icahn έγραψε στο Twitter:

Διαθέτουμε αυτή τη στιγμή μία μεγάλη θέση στην Apple. Θεωρούμε ότι η εταιρεία είναι εξαιρετικά υποτιμημένη. Μίλησα σήμερα στον Tim Cook. Θα ακολουθήσουν κι άλλα”.

Τρία λεπτά αργότερα επανήλθε με νέα αναφορά στο πρόσωπο του CEO της Apple:

Είχαμε μια ωραία συζήτηση με τον Tim Cook σήμερα. Συζητήσαμε την άποψή μου πως πρέπει να γίνει άμεσα μια μεγαλύτερη επαναφορά. Σχεδιάζουμε να μιλήσουμε πάλι σύντομα”.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ένα τεράστιο κύμα εντολών ωθούσε ήδη την τιμή από τα 475 δολάρια στα 488 δολάρια. Έως τις 23:00 ώρα Ελλάδος η τιμή φλέρταρε με τα 490 δολάρια.

Ο Icahn έχει κάνει μπόλικη εξάσκηση στο να επιλέγει προσεκτικά τα σημεία επικοινωνίας που θα αποδίδουν στην αγορά, αλλά το Twitter είναι ένα σχετικά νέο φόρουμ για αυτόν.

Το πρώτο του μήνυμα ήρθε στις 20 Ιουνίου εν μέσω ενός πολέμου προσφορών που είχε με τον Michael Dell. “Το Twitter είναι ωραίο”, είχε γράψει. “Μου αρέσει σχεδόν όσο μου αρέσει η Dell”. Μέχρι σήμερα ο Icahn είχε τουιτάρει μόλις 10 φορές παρά το γεγονός ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 34.000 followers.

Ενώ το διοικητικό συμβούλιο της Apple μπορεί να δυσανασχετήσει με την προοπτική ενός τόσο τολμηρού και δραστήριου επενδυτή, οι μέτοχοι καλωσόρισαν την ώθηση. Στο διάστημα από το Σεπτέμβριο -όταν η μετοχή είχε φτάσει στην κορυφή των 702 δολαρίων- έως τον Ιούλιο, η μισή σχεδόν κεφαλαιοποίηση της Apple εξαφανίστηκε. Η μετοχή έχει ανακτήσει λίγο από το χαμένο έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω προσδοκιών πως η εταιρεία θα εντυπωσιάσει με το νέο της iPhone το Σεπτέμβριο.

Παρά την κατρακύλα της μετοχής ωστόσο, η Apple παραμένει τεράστια και ο Icahn θα πρέπει να πληρώσει χοντρά για να κάνει αισθητή την παρουσία του. Χθες ένα μερίδιο της τάξης του 5% άξιζε περισσότερα από 20 δισ. δολάρια -και γινόταν πιο ακριβό κάθε λεπτό που περνούσε.

Ο Stock είναι συνεργάτης συντάκτης του Busineweek.com.

Σχόλιο: Έχει κάνει μόνο 10 tweets και 34.000 followers. Αυτό είναι δύναμη.

4444

ELLADA DIE YOUNG SKOTOTHIKE GIATI DEN EIXE EISHTHRIO 01 140813

http://www.zougla.gr/greece/article/skoto8ike-giati-den-ixe-isitirio

4444

Την ανάγκη να τοποθετηθούν εφεδρείες ρεύματος στη Σαντορίνη για να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος. Πρόσθεσε ότι έως απόψε το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στο νησί βρίσκονται 120.000 τουρίστες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Ζώρζος, όταν ανέλαβε δήμαρχος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα, και είχε διαβεβαιώσεις από την ΔΕΗ ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας.

«Υπήρξαν επενδύσεις(σ.σ για την ηλεκτροδότηση), αλλά δεν έχει φροντίσει η ΔΕΗ για εφεδρείες για να αποκαθίσταται αμέσως το πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα διακοπών ρεύματος» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι μεγάλο τμήμα της Σαντορίνης παρέμεινε τη νύχτα χωρίς ηλεκτροδότηση, πλην της περιοχής των Φυρών, του νοσοκομείου και του αεροδρομίου.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι όταν σημειώθηκε έκρηξη στο τοπικό εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Η διακοπή ρεύματος προκάλεσε εν μέρει και διακοπή της υδροδότησης, καθώς δεν μπορούσε να λειτουργήσει το εργοστάσιο αφαλάτωσης του νησιού.

Η σταδιακή ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης, με χρήση των εγκατεστημένων εφεδρικών γεννητριών ξεκίνησε την Τρίτη. Το αρματαγωγό Χίος προσέγγισε το νησί μεταφέροντας γεννήτριες 10 μεγαβάτ, ενώ το οχηματαγωγό Horizon που μεταφέρει ειδικούς γερανούς έχει ήδη φτάσει.

Το απόγευμα αναμένεται να φτάσουν γεννήτριες και από Ρόδο, Κρήτη και Πάρο. Στο νησί βρίσκονται από την Τρίτη και έμπειροι τεχνικοί της ΔΕΗ από την Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, το γύρο του κόσμου κάνει η γενική διακοπή ρεύματος σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν εκτενή αναφορά στην κατάσταση στην Σαντορίνη. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων κάνουν λόγο για μια πολύ καλή φετινή στον τουρισμό για το νησί με αφίξεις που θα ξεπεράσουν τα 1,9 εκατομμύρια το 2013.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/239768/dimarhos-sadorinis-eiha-diavevaioseis-apo-dei-oti-den-tha-uparxei-provlima-me-to-reuma/#ixzz2bxLPa85K
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλιο: Το γύρο του κόσμου έκανε η διακοπή ρεύματος στην Σαντορίνη, ενώ η Όλγα Κεφαλογιαννη δεν ήξερε τι να πει.

Κάποιοι είπαν αυτά συμβαίνουν. Αυτό είναι μαλακια. Στην Σαντορίνη από τους ποιο δημοφιλείς προορισμούς στον πλανήτη Γη, θα έπρεπε να υπάρχει εφεδρικό σύστημα.

Οι εφεδρείες κερδίζουν. Αυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες.

Βέβαια και οι Δήμαρχοι της Σαντορίνης έχουν μεγάλες ευθύνες. Θα έπρεπε να φτιάξουν αυτοί ένα εφεδρικό σύστημα.

Πόσο μυαλό θέλει για να δεις τη σωστή λύση.

Η διακοπή ρεύματος είναι δυσφήμηση.

Αυτά που λέει ο δήμαρχος με πιάνουν τα γέλια. Είπα λέει στη ΔΕΗ! Και αν είπες;

Στην Ελλάδα ζεις που την κυβερνούν οι διαφθαρμένοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Την επόμενη χρονιά, πρέπει να έχετε εφεδρικό ρεύμα.

Και μια ώρα να μείνει η Σαντορίνη χωρίς ρεύμα, η είδηση θα κάνει το γύρω του κόσμου.

Μπράβο στην διοίκηση του Αεροδρομίου, που είχε εφεδρικές γεννήτριες ρεύματος.

4444

BLOOMBERG TRISH BRAZIL METEORA 01 130813

4444

4444

EFYPT ARMY VS SUPPORTERS MORSHI  DIED 05 140813

eGYPt

4444

USA ZIMMERMAN TRAYVON 01 140813

Η θεωρεία της προηγούμενης Ζωής, έχει σχέση με τον Βουδισμό.

4444

13/08/2013

4444

BLOOMBERG WATER 01 44 120813

4444

http://olympia.gr/2013/08/13/%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CF%81/

Πληροφορίες μιλάνε για συνάντηση μεγαλοεφοριακών στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τελειώσει εδώ και τώρα η ιστορία με τον πρώην υπάλληλο.

Εκνευρισμένοι εφοριακοί, και τωρινά μέλη της κυβέρνησης κατέχοντας σημαντικές θέσεις φέρονται δυσαρεστημένοι με τις ως τώρα ανόητες ενέργειες και αστοχίες του δ.σ. του αμαρτωλού συνεταιρισμού που είχαν ιδρύσει με σκοπό το κέρδος
Χειρισμοί ανόητοι που τους έφτασαν μια ανάσα από το να χάσουν όλα όσα με «ιδρώτα» απέκτησαν ως τώρα.
Και το σπουδαιότερο από έναν απλό και ασήμαντο για κείνους υπάλληλο.
Αν φτάσει στο ακροατήριο θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση δεκάδες ίσως και εκατοντάδες διεφθαρμένους εφοριακούς υπαλλήλος.
Δεν τους καίει τόσο το θέμα των χρημάτων που καταχράστηκαν από τον υπάλληλο, όσο ένα ντόμινο με αποκαλύψεις που γνωρίζει ο υπάλληλος και από ότι φαίνεται είναι αποφασισμένος να μιλήσει αφού δεν έχει να χάσει τίποτα και ούτε έχει να φοβηθεί μετά από τόσες απειλές.
Πρώην και νυν εφοριακοί φοβούνται μήπως αυτά που θα αποκαλύψει ο εν λόγω υπάλληλος αφορούν πολλές παράνομες πράξεις που έχουν διαπράξει οι εφοριακοί ως τώρα.
Όπως θεωρήσεις τιμολογίων χωρίς την νόμιμη διαδικασία, επιλεκτικούς ελέγχους και άλλα πολλά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ μεγάλη ανησυχία τους προκαλεί μια λίστα με επιχειρήσεις που οι εφοριακοί τους έχουν υπεξερέσει χρήματα.
Λίστα που γνωρίζουν πολλοί δημοσιογράφοι αλλά οι εφοριακοί κατάφεραν να σταματήσουν να δημοσιοποιηθεί με αφόρητες πιέσεις .
Μέχρι τώρα το πέτυχαν αλλά φοβούνται μήπως τελικά κυκλοφορήσει η λίστα από αυτό εδώ το blog
.
Τις επόμενες μέρες 2 πράγματα θα συμβούν
1) Θα συνεχίσουν τις απειλές έτσι ώστε να τρομοκρατήσουν η να «αφανίσουν» τον υπάλληλο.
2) Να βάλουν το χέρι τους και να επιστρέψουν από τα κλεμμένα όσα χρωστάνε.

Υ/Γ Για ότι δυσάρεστο συμβεί στον υπάλληλο το γνωρίζουν καλά (οι εφοριακοί) ότι θα έχουν διαπράξει ακόμα μια ανόητη αστοχία….

Ο bloger

Σχόλιο: Διάβασα την είδηση και σκέπτομαι τι να κάνει άραγε ο Στουρναρας και ο Σαμαράς την ώρα που λένε ότι θα σφάξουν με νέα μέτρα, ακόμα περισσότερο τους νεοέλληνες.

Αν εγώ ήμουν υπουργός Οικονομικών και διάβαζα κάτι τέτοιο, θα έδινα εντολή να γίνει διερεύνηση.

Εγώ όμως, που λέω ότι το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος χρειάζεται κούρεμα.

Έτη φωτός με χωρίζουν από αυτούς τους μπάσταρδους!

4444

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63871611

Ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε σήμερα «αντισυνταγματική» την πρακτική που εφαρμόζουν οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης να υποβάλουν σε σωματική έρευνα, στη μέση του δρόμου, τους περαστικούς χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια καταγγελία σε βάρος τους ή να θεωρούνται ύποπτοι για εγκληματικές ενέργειες.

“Πάρα πολλοί άνθρωποι στη Νέα Υόρκη στερούνται το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας τους πάρα πολύ συχνά” εξήγησε η δικαστής Σίρα Σνάιντλιν στην απόφασή της, έκτασης 198 σελίδων, με την οποία κρίνει ότι η πρακτική αυτή, που εφαρμόζεται κυρίως σε μαύρους και ισπανόφωνους, παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των μειονοτήτων.

Η δικαστής υπογραμμίζει ότι οι αυθαίρετοι σωματικοί έλεγχοι παραβιάζουν τα δικαιώματα που εγγυώνται το 4ο και το 14ο άρθρο του Συντάγματος. Το πρώτο απαγορεύει τις αυθαίρετες έρευνες και κατασχέσεις και το δεύτερο εγγυάται την ισότητα απέναντι στο νόμο. “Η πόλη (…) εφαρμόζει μια έμμεση πολιτική διαμόρφωση της εικόνας με βάση φυλετικά χαρακτηριστικά. Ορισμένες ομάδες, που καθορίζονται από τα φυλετικά χαρακτηριστικά τους, δεν πρέπει να γίνονται στόχος ελέγχων απλώς επειδή εμφανίζονται συχνότερα στα τοπικά στατιστικά δεδομένα των υπόπτων εγκληματιών (…) Ιδίως, οι αστυνομικοί πρέπει να σταματήσουν να στοχεύουν τους νεαρούς μαύρους και ισπανόφωνους”, τονίζει η Σνάιντλιν.

Η δικαστής επισημαίνει ότι από το 2004 μέχρι το 2012 πραγματοποιήθηκαν 4,4 εκατομμύρια έλεγχοι στους δρόμους της Νέας Υόρκης και το 83% από αυτούς αφορούσαν μαύρους και ισπανόφωνους.

Με την απόφαση πάντως δεν ζητείται να σταματήσουν οι έλεγχοι αλλά να διοριστεί ένας ανεξάρτητος συνήγορος των πολιτών ο οποίος θα φροντίσει ώστε να γίνονται χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα. Θεωρείται ωστόσο ότι αποτελεί ένα σκληρό πλήγμα τόσο για τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, όσο και για τον αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέι Κέιλι που έχουν υπερασπιστεί αυτήν την τακτική υποστηρίζοντας ότι βοήθησε στη μείωση της εγκληματικότητας.

Ο δήμαρχος, αντιδρώντας στην απόφαση, είπε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση. Εξήγησε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι η πολιτική των αυθαίρετων ελέγχων ήταν ένα “μέσο αποτροπής” ζωτικής σημασίας, που επέτρεψε να εντοπιστούν και να απομακρυνθούν από τους δρόμους της Νέας Υόρκης σχεδόν 8.000 όπλα μέσα σε μια δεκαετία. “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πρακτική του να σταματούν (οι αστυνομικοί) κάποιον στο δρόμο, να τον ανακρίνουν και να τον ψάχνουν βοήθησε να σωθούν αμέτρητες ζωές”, τόνισε.

Σχόλιο: Οι έλεγχοι στο δρόμο, είναι κάτι που πάντα αποδίδει. Μια απλή παράβαση, μπορεί να σε οδηγήσει σε κάτι μεγαλύτερο.

Τα εγκλήματα στο δρόμο, πρέπει να τα διαπράττουν σε μεγάλο βαθμό μαύροι και ισπανόφωνοι, δεν έχω δει τα δεδομένα, αλλά θα πρέπει να ισχύει.

Αντίθετα τα εγκλήματα στον Οικονομικό τομέα, πρέπει να τα διαπράττουν λευκοί.

Η εγκληματικότητα έχει το χρώμα της.

Πόσους μαύρους τραπεζίτες βλέπετε στην Τηλεόραση;

Ένας λευκός τραπεζίτης μπορεί να σου πάρει το σπίτι και η Αστυνομία να μην τον ελέγξει ποτέ.

Ένας μαύρος ή ισπανόφωνος μπορεί να σε βρει στο δρόμο και να σου πάρει το πορτοφόλι.

Το πορτοφόλι ή το σπίτι; Θέλεις να χάσεις πολίτη της Νέας Υόρκης που όπως με πληροφορεί ο Μιχάλης Σκαφίδας πηγαινοέρχεσαι ασταμάτητα με μετρό και λεωφορεία για ένα τίμιο μεροδούλι –  μεροφάι, που κάνει το μέσο Έλληνα με περικαμμμένο μισθό να μοιάζει βασιλιάς.

4444

http://tvxs.gr/news/kosmos/washington-post-o-neos-idioktitis-i-cia-kai-oi-parakoloythiseis

Washington Post: Ο νέος ιδιοκτήτης & οι σχέσεις του με κυβέρνηση, CIA.

Το 2010, η Amazon σταμάτησε τη «φιλοξενία» της ιστοσελίδας Wikileaks υπό συνθήκες έντονης πολιτικής πίεσης.

Νωρίτερα αυτό τον χρόνο, η Amazon υπέγραψε με την CIA ένα συμβόλαιο σχετικό με το cloud computing (σ.σ αποθήκευση και χρήση δεδομένων από υπολογιστές μέσω ίντερνετ).

Όπως έγραψε σε άρθρο της η Emily Bell, από το Tow Center for Digital Journalism της Κολούμπια, «πώς θα αντιδράσει ο Bezos–ειδικά μετά από την πρόσφατη συμφωνία της Amazon ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων με την CIA για να της παρέχει πρόσβαση σε δεδομένα (cloud computing)- στο ξέσπασμα ειδήσεων σχετικά με τη συνδρομή του στη NSA και τη μυστική του συμφωνία με την τεχνολογική βιομηχανία για να καταγράφουν το κάθε βήμα μας;».

Επιπλέον, ανεξάρτητοι εκδότες και βιβλιοπώλες εδώ και καιρό έχουν εκφράσει παράπονα για τις πρακτικές της Amazon.

O Bezos μπορεί να δήλωσε ότι η εφημερίδα Washington Post θα παραμείνει η ίδια, όμως παραμένει ασαφές τι αλλαγές εν τέλει βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την προηγούμενη χρονιά, ο Bezos ανέφερε σε μία συνέντευξή του στη γερμανική Berliner Zeitung: «Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Δεν θα υπάρχουν έντυπες εφημερίδες σε 20 χρόνια. Ίσως ως προϊόντα πολυτελείας σε κάποια ξενοδοχεία που θα θέλουν να προσφέρουν μία ιδιαίτερη υπηρεσία. Αλλά οι έντυπες εφημερίδες δεν θα είναι κάτι φυσιολογικό σε 20 χρόνια».

«Μια μονοπωλιακή εφημερίδα, ειδικά όπως η Washington Post στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ ίσως δεν είναι μία εμπορικά βιώσιμη επιχείρηση, εξακολουθεί να έχει τεράστια πολιτική δύναμη», λέει ο Robert McChesney, συνιδρυτής του Free Press. «Πρόκειται για ένα παιχνιδάκι για αυτούς τους δισεκατομμυριούχους, το οποίο μπορούν μετά να χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν επιθετικά τις δικές τους πολιτικές».

Όπως εξηγεί ο McChesney, «το θέμα είναι ότι η αξία της Washington Post, όπως και άλλων μέσων ενημέρωσης σε αυτή τη χώρα (ΗΠΑ) έχει πέσει κατά πολύ τα τελευταία 10 χρόνια ίσως και κατά το ένα δέκατο -το ένα πέμπτο από το οποίο ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990- ενώ σε αυτό τον τομέα δεν γίνονται εμπορικές επενδύσεις. […] Η εμπορική δημοσιογραφία δεν είναι πλέον κερδοφόρα. Γι’ αυτό οι επενδυτές πηδούν απ’ το πλοίο». 

Ο κριτικός ΜΜΕ, Jeff Cohen, σημειώνει ότι η Washington Post προχώρησε σε δημοσιεύματα για το σκάνδαλο Watergate και τα έγγραφα του Πενταγώνου τις τελευταίες δεκαετίες, επιτυχίες που δύσκολα θα επαναληφθούν με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Πιστεύει όμως οι θεωρίες ότι ο Bezos θα καταστρέψει τη δημοσιογραφική παράδοση της εφημερίδας είναι αβάσιμες καθώς ήδη τα τελευταία χρόνια «η Washington Post είναι η εφημερίδα της δικομματικής συναίνεσης».

Για τον Cohen, ο Bezos μπορεί να είναι φιλελεύθερος στα κοινωνικά ζητήματα αλλά είναι βαθιά συντηρητικός στα οικονομικά και στον τον τομέα των εργασιακών: «Διαβάζω όλα αυτά που γράφονται για την πολιτική του Bezos, που βέβαια είναι σημαντικά όταν είσαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης μιας εφημερίδας ο οποίος ασκεί τόσο μεγάλη επιρροή όπως η Washington Post.

Εφημερίδα μάλιστα  η οποία ουσιαστικά μας ώθησε να προχωρήσουμε στην εισβολή στο Ιράκ πριν από περίπου μία δεκαετία.

Αλλά ο Bezos είναι όπως και πολλά άλλα εταιρικά στελέχη: Είναι φιλελεύθερος σε ό, τι αφορά την κοινωνική πολιτική – έδωσε χρήματα για την εκστρατεία υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων – αλλά είναι πολύ συντηρητικός στα οικονομικά ζητήματα, γεγονός που επηρέασε την εταιρεία που τον έκανε πλούσιο και ισχυρό. […]

Είναι συντηρητικός και σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, και γνωρίζουμε πόσο κακή εργατική πολιτική έχει η Amazon».

Σύμφωνα με τον εκδότη των Melville Books, Dennis Johnson ,η Amazon είναι μία εταιρεία που δεν έβγαλε ποτέ χρήματα. Μπορεί οι τριμηνιαίες αναφορές των εσόδων της να είναι πολύ υψηλές όμως παράλληλα είναι πολύ υψηλές και οι απώλειές της. «Οπότε, όταν τον βλέπεις (τον Bezos) να αναλαμβάνει την Washington Post, αναρωτιέσαι αν θα μπορέσει να την κάνει κερδοφόρα, αλλά τον ίδιο μάλλον δεν τον νοιάζει», τονίζει.

«Πρόκειται για μια πολύ σκληρή εταιρεία για να τα βάλει κανείς μαζί της, μία εταιρεία που έχει αναπτύξει ένα εντελώς νέο μοντέλο για την αγορά των ιδεών», προσθέτει. «H Amazon, από την ίδρυσή της, ήταν μια εταιρεία η οποία πάντα απέφευγε τις πληρωμές φόρων ή την είσπραξη φόρων επί των πωλήσεων, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και ανά τον κόσμο», καταλήγει ο Johnson.

Πηγή: Democracynow.org

Σχόλιο: Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

4444

Με το κοριτσακι μου το ομορφο… #paros #windsurfing #best friends#beach#

A post shared by Εleonora Meleti nonoram (@nonoram) on

Μπορεί η Ελεονώρα Μελέτη να βρίσκεται σε διακοπές μέχρι και μετά το Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο με την επιστροφή της την περιμένει πολλή δουλειά καθώς αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην εκπομπή της.

Η πρώτη αλλαγή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, σχετίζεται με το όνομα της εκπομπής που θα αλλάξει και, όπως αναφέρεται, δεν θα αποτελεί λογοπαίγνιο με το όνομα της παρουσιάστριας.

Στη θεματολογία της εκπομπής θα περιλαμβάνονται τηλεοπτικά νέα και lifestyle, λιγότερο gossip αλλά και παρακολούθηση των εξελίξεων όταν η επικαιρότητα το απαιτεί.
Το πάνελ όπως το είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα δεν θα συνεχιστεί και για πρώτη φορά θα λειτουργήσει news desk, το οποίο έχουν καθιερώσει μεγάλα κανάλια του εξωτερικού, όπως το CBS και το NBC, με την ομάδα των συνεργατών της εκπομπής να ψάχνει εκείνη τη στιγμή, ζωντανά, τις ειδήσεις που θα παρουσιάζει η Μελέτη.

Σχόλιο: Η Μελέτη μπορεί να τα καταφέρει, αλλά χρειάζεται και σωστό πλαίσιο. Έχει μια ειλικρίνεια, που μπορεί να τσακίσει.

Το ζήτημα είναι πως θα την χρησιμοποιήσει το κανάλι.

Τα προσόντα τα έχει.

4444

12/08/2013

4444

Afganistan – Woman – Election

4444

http://www.dw.de/%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-fair-play/a-17010689

Όχι μόνο η αγωνιστική ετοιμότητα, αλλά και η οικονομική εξυγίανση κρίνουν πλέον την παρουσία ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο λόγος: οι νέοι, αυστηροί κανόνες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ΟΥΕΦΑ για το οικονομικό fair play των ομάδων που τις αναγκάζει να νοικοκυρέψουν το ταμείο τους, ώστε τα έξοδά τους να μην παραμένουν σε μόνιμη βάση υψηλότερα από τα έσοδά τους και να μην προκαλείται έτσι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος ομάδων που προτιμούν συνετή οικονομική διαχείριση.
Το θέμα συζητείται και στη Γερμανία με αφορμή την έναρξη της Μπούντεσλιγκα, του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Εδώ και πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο αποτελεί σημαντική οικονομική δραστηριότητα, την οποία τα τελευταία χρόνια ερευνά με κάθε λεπτομέρεια ο Σάσα Σμιτ, συνεργάτης του European Business School (EBS). «Στο Λεβερκούζεν» λέει ο Σμιτ, ο τζίρος σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της τοπικής Μπάγιερ υπολογίζεται- κατά μέσον όρο- σε 730.000 ευρώ.

Πρόκειται για σημαντικό έσοδο, αν συνυπολογίσουμε ότι τα έξοδα για την αστυνόμευση δεν επιβαρύνουν τις δημοτικές αρχές. Εμμέσως, αλλά σαφώς, η πόλη επωφελείται από την παρουσία των φιλάθλων».

Ο Σάσα Σμιτ υπολογίζει μάλιστα ότι σε κάθε παιχνίδι της Μπάγιερ στο Λεβερκούζεν τα έσοδα των δημοτικών αρχών υπερβαίνουν τα έξοδά τους κατά 29 φορές.

Αποτέλεσμα: στο τέλος της σεζόν 2011-2012, για παράδειγμα, το Λεβερκούζεν είχε πλεόνασμα 4,6 εκατομμυρίων από το ποδόσφαιρο.

Η διαφημιστική αξία της Μπάγιερ φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Με άλλα λόγια: για την ίδια προβολή οι δημοτικές αρχές θα έπρεπε να πληρώσουν 85 διαφημιστικά σποτ σε τιμές Τσάμπιονς Λιγκ.

To fair-play εγγυάται ισότητα ευκαιριών;

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γιορν Κίτσαου, στέλεχος της τράπεζας Μπέρενμπεργκ «δεν μιλάμε πλέον για αθλητικά σωματεία, αλλά για επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν ποδόσφαιρο ως προϊόν».

Γι αυτό άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου UEFA αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις αυτές με αυστηρά οικονομικά κριτήρια.

Την περασμένη σεζόν προκάλεσε αίσθηση ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ισπανικής Μάλαγα- μίας ομάδας που προ ετών είχε φτάσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ- λόγω παραβίασης του οικονομικού fair-play.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή, υποστηρίζει ο τραπεζίτης Γιορν Κίτσαου: «Μέχρι σήμερα επιβάλλονται κυρώσεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες μόνο για υπερχρέωση ή φοροαποφυγή. Το πραγματικό fair-play μόλις τώρα αρχίζει».
Στόχος των νέων κανονισμών είναι μία υγιής οικονομική διαχείριση για όλες τις ομάδες, χωρίς αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αλλά όπως υποστηρίζει ο Ντιρκ Μαζουρκίεβιτς, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Κόμπλεντς «η πραγματική ισότητα ευκαιριών έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγιερν έχουν ήδη εδραιώσει πολύ ισχυρά οικονομικά μεγέθη».

Τα όρια του fair-play

Πολλοί μάλιστα πιστεύουν ότι οι όποιοι επενδυτές θα προσπαθούν να παρακάμψουν τους νέους κανονισμούς για το φερ-πλεϋ και η ΟΥΕΦΑ θα τρέχει να καλύψει τα κενά. Σε κάθε περίπτωση τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πιο πολλά από τις απαντήσεις που δίνονται: Που τελειώνει μία γενναιόδωρη χορηγία για να αρχίσει μία ατασθαλία, που παραβιάζει τους κανόνες του fair play;

Όταν ένας Ρώσος ολιγάρχης ή ένας Άραβας κροίσος κάνει μία δελεαστική προσφορά, θα πρέπει οι ομάδες να την απορρίπτουν στο όνομα του fair play;

Αν είμαστε πολύ αυστηροί, προκαλούμε άλλα προβλήματα, υποστηρίζει ο καθηγητής Μαζουρκίεβιτς. «Ας είμαστε προσεκτικοί, γιατί μπορεί να παραβιάζεται το δικαίωμα της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, που έχει κάθε ιδιώτης. Αν η ΕΕ εγγυάται την ελεύθερη οικονομική δραστηριότητα, πώς μπορεί να έρχεται μία αθλητική ομοσπονδία και να την περιορίζει;»
Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα ακόμα και ιστορικές ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι καταχρεωμένες.

Μπορεί να αποκλειστούν και αυτές από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως η Μάλαγα;

Κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο, υποστηρίζει ο τραπεζίτης Κίτσαου. «Δεν μπορούμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο. Σε οικονομικούς όρους θα λέγαμε ότι πρόκειται για ʻσυστημικές ομάδεςʼ, χωρίς τις οποίες θα ήταν μάλλον περιορισμένο το ενδιαφέρον των φιλάθλων…»
Dirk Kaufmann / Γιάννης Παπαδημητρίου
Υπεύθ.σύνταξης: Ειρήνη Αναστασοπούλου

Σχόλιο: Πολύ καλό άρθρο. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει επιχείρηση, εδώ και πολύ καιρό.

4444

4444

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/685648

«Δεν υπάρχει λόγος αναπροσαρμογής του ελληνικού προγράμματος» επιμένει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη εμπιστευτικού εγγράφου της Bundesbank που περιήλθε στην κατοχή του περιοδικού «Der Spiegel», όπου η γερμανική κεντρική τράπεζα εκφράζει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας, το αργότερο στις αρχές του 2014.

Επιπλέον η Bundesbank φαίνεται να διατυπώνει αμφιβολίες για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά ακόμα και για τη θέληση της Ελλάδας να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Αντικρούοντας το εν λόγω έγγραφο, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι μόλις πρόσφατα η τρόικα είχε εξετάσει εμπεριστατωμένα την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και είχε αποφανθεί ότι η Ελλάδα εκπληρώνει όλα τα κριτήρια.

«Γι’ αυτό το υπουργείο Οικονομικών δεν βλέπει λόγο συζήτησης για οποιαδήποτε προσαρμογή ή αλλαγή» δηλώνει η εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα όπως αυτό έχει συμφωνηθεί. Υπενθυμίζει, ωστόσο, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν ήδη υποσχεθεί περαιτέρω υποστήριξη προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το «Spiegel», στο έγγραφό της η Bundsbank χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικά υψηλούς» τους κινδύνους που συνδέονται με το υφιστάμενο πρόγραμμα στήριξης, ενώ εκφράζει «σημαντικές αμφιβολίες» ως προς τη βούληση της Ελλάδας να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Δεν παραλείπει επίσης, να ασκήσει κριτική στην απόφαση των Ευρωπαίων να εγκρίνουν την εκταμίευση 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τη χώρα μας, κάνοντας λόγο για κίνηση στηριζόμενη σε «πολιτικά κίνητρα», η οποία δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα για την πορεία του προγράμματος.

Κρίνεται εξάλλου πως η συνολική απόδοση της ελληνικής κυβέρνησης «δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική», παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου Μέρκελ, έχουν επανειλημμένα εξάρει την προσπάθεια προώθησης μεταρρυθμίσεων.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα αναφέρει πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «είναι βέβαιο πως θα συμφωνήσουν σε νέο πρόγραμμα, έως τις αρχές της επόμενης χρονιάς το αργότερο». 

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και ηγετικό στέλεχος του συγκυβερνώντος κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Ράινερ Μπρούντερλε, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επαναλαμβάνει ότι «δεν βλέπει την ανάγκη» για νέο κούρεμα του χρέους στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει, η τρόικα έχει ήδη λάβει μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και αυτό που προέχει τώρα είναι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων μέτρων από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωναμε τον ίδιο, η ρίζα του κακού για τη χώρα μας εντοπίζεται στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ενώ υποστηρίζει ότι επί χρόνια η Ελλάδα ζούσε «πάνω από τις δυνατότητές της».

Σαφή πρόοδο, αλλά και καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα διαπιστώνει, από την πλευρά του, ο Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γκίντερ Ετινγκερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ενώ διαμηνύει ότι τα σενάρια για χρηματοδοτικό κενό και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους «δεν ωφελούν κανέναν».

Ο γερμανός Επίτροπος, αν και αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η ελληνική πλευρά, επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα σε μέτωπα όπως ο περιορισμός του Δημοσίου και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.  Εκφράζει, πάντως, αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα και στα πεδία αυτά, καθώς και ότι, το αργότερο στις αρχές του 2014, ο ελληνικός κρατικός προϋπολογισμός θα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Υπενθυμίζεται ότι, σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε επισημάνει ότι, την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο νέου κουρέματος, σε περίπτωση εμφάνισης πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. αναφέρεται και στο ενδεχόμενο μελλοντικών προγραμμάτων στήριξης χωρών της Ευρωζώνης, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα χρειάζεται να συμμετάσχει σε αυτά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο και έχει έλθει σε ευθεία σύγκρουση με την Κομισιόν το τελευταίο διάστημα.

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι σε θέση να σηκώσουν μόνες το βάρος ενός προγράμματος στήριξης».

Κατά την άποψή του δικαίως υπάρχουν φωνές, οι οποίες διερωτώνται για ποιο λόγο η «πλούσια» Ευρώπη απορροφά σήμερα το 60% των πόρων στήριξης του ΔΝΤ.

«Σύντομα η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια» εκτιμά και ο διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DWI) -και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ- Μαρσέλ Φράτσερ.

«Φαίνεται ότι δεν ήταν και πολύ σωστοί οι υπολογισμοί της τρόικας, εάν αποδειχθεί ότι χρειάζονται και πάλι περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα» γράφει ο αναλυτής της Commerzbank Λουτς Κάρποβιτς σε σχόλιό του για το πρακτορείο Reuters.

«Όλοι μιλούν για κούρεμα, εκτός από το Βερολίνο» σχολιάζει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche. Σε ρεπορτάζ για την ελληνική οικονομία σημειώνεται η συνεχής άνοδος της ανεργίας, αλλά και η εντυπωσιακή ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού για το 2013, η οποία όμως, όπως επισημαίνει το περιοδικό, δεν μπορεί ούτε να εκσυγχρονίσει τις απαρχαιωμένες δομές της οικονομίας ούτε να αναπληρώσει την καθίζηση της εσωτερικής ζήτησης.

Σχόλιο: Το έγγραφο είναι πραγματικό και η διαρροή εσκεμμένη. Οι Γερμανοί πολίτες πρέπει να ετοιμαστούν για το κούρεμα του Ελληνικού Χρέους.

Η αντιπολίτευση φέρνει το θέμα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Έτσι ο κάθε Γερμανός θα ενημερωθεί ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο καλή.

Η δωσίλογη κυβέρνηση έδωσε χρόνο στην Μερκελ. Ο Σεπτέμβριος, απέχει 15 μέρες.

Η Γερμανική Ελίτ, θέλει μεγάλο συνασπισμό για κυβέρνηση.

Αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα στοιχηματήσω.

4444

Sienna Miller poses nude for new collection (JonathanYeo.com)

4444

https://www.yousay.gr/11680-aporia-dimosiografou-o-stournaras-telika-ine-irwas-i-alitis.html

Απορία δημοσιογράφου: Ο Στουρνάρας τελικά είναι ήρωας ή αλήτης;

Είχε τρελό γέλιο η πρόσφατη συνέντευξη Στουρνάρα στο Bloomberg. Προσπαθούσε
να εξηγήσει ότι δεν ανησυχεί  για το δημοσιονομικό κενό, τις εκλογές στην Γερμανία, τις αποκρατικοποιήσεις, μέχρι που υπεραμύνθηκε της ισχνής κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, χαρακτηρίζοντάς την «άνετη».

Κάπου έκει η δημοσιογράφος του Bloomberg Francine Lacqua δεν άντεξε άλλο και του είπε, μα καλά  αν δεν σας ανησυχούν όλα αυτά, ε, τι είναι πια αυτό που σας ανησυχεί;;

Κάθιδρος ο Στουρνάρας και ξεχνώντας τον σωστό τονισμό της Αγγλικής, άρχιζε να ψελλίζει διάφορα…

Έχει γούστο γιατί όση ώρα ο Στουρνάρας έλεγε ότι πάμε καλά, το Bloomberg έδειχνε παράλληλα δείκτες και πίνακες που έδειχναν το ακριβώς αντίθετο.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το νεοφιλελεύθερο Bloomberg είχε δημοσιεύσει πρόσφατα άρθρο που ανέφερε ότι  «καμία άλλη χώρα δεν έχει γνωρίσει τέτοια καταστροφή σε καιρό ειρήνης, ότι οι οι Έλληνες είναι πλέον οι πιο ευέλικτοι εργαζόμενοι της Ευρώπης», ενώ ο Στουρνάρας έχει «αποκαθηλωθεί» ξανά και από Βρετανό οικονομολόγο στην αρχή του έτους

Ακόμη να θυμίσουμε ότι ο Γιάνης Στουρνάρας όταν ήταν στο ΙΟΒΕ είχε κάνει την φοβερή δήλωση- εκτίμηση ότι η κρίση τελειώνει το 2009 (!), ενώ σαν υπουργός δήλωσε στην Καναδική Globe and Mail οτι η περιβόητη ανάπτυξη θα είναι αδύναμη και με ανεργία.

Κάτι που έκανε τον Καναδό δημοσιογράφο να διερωτηθεί στο τέλος του, εξαιρετικού άρθρου, αν ο Στουρνάρας τελικά είναι ήρωας ή αλήτης…

Δείτε το βίντεο μετά το 5:30 πατώντας το παρακάτω λίνκ, διαβάστε το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο και θαυμάστε τον Υπουργό Οικονομικών της μνημονιακής Ελλάδας…

http://www.bloomberg.com/video/stournaras-says-more-austerity-is-not-solution-gcpbrq7sSmapsiKC5XOipA.html

Francine Lacqua: This past week, the IMF and the Euro zone nations unlocked the latest tranche of aid for the country.

Guy Johnson: However, Greece’s finance minister Yannis Stournaras is quoted in an Athens’s newspaper as saying Greece will not get its next loans if it doesn’t proceed with public sector job cuts. We’ve now got the chance to talk to him. Mr. Stournaras, thank you very much indeed for joining us from Athens. Look, let’s start off talking about the financing gap, first of all. The IMF says over the 2014-2016 period, that’s going to be around 11 billion euros. You’ve questioned whether or not that is going to be the case. How confident are you in that prediction? Because it’s going to matter an awful lot.

Yannis Stournaras: Well, this is not a great issue. We are discussing this with our partners. It is not our greater concern. This is a small amount of money. And as you know, up to August 2014, Greece is fully covered. For the remaining period, the understanding is that if Greece satisfies all the preconditions then our partners will agree to covering the financing gap. So this is not a great concern for us at the moment.

GJ: It’s not a great concern for you, but people are beginning to pay attention to it. The IMF may not lend to a creditor country if it doesn’t have formal financing for the upcoming year. When we get to October and you put your budget into place, do you think that is going to be the case? Do you think that the IMF is going to be in a situation where it can lend to you? You’ve just indicated you feel pretty confident that that’s going to be the case, but there is already talk about the fact that some of the debt may need to be restructured, that there may need to be changes in the second bailout structure that has been put in place for your country.

YS: The IMF will stay in. This is the understanding for Greece now. The greatest concern is to produce a primary surplus this year, to come back to positive growth rate, to put the positive growth rates from the beginning of next year. These are our main concerns at the moment. These are the catalysts for finding solutions to the remaining problems. So what you mention is not our greatest concern at the moment.

FL: Minister, I understand it is not your greatest concern, but nevertheless, it must be one of your concerns. Greece, does it not need debt relief to make the debt more sustainable, and if it does, will this actually enter into the debate in the German elections?

YS: The German election is not our concern also. I repeat again that while we are trying to do now is to produce a primary surplus for this year, to complete structural reforms, and to come back to positive growth rates. If we achieve this, then the rest of the problems will be solved. This is the state of play with our partners now.

FL: Minister, I understand that your focus is trying to get the country to take a little bit more pain, but to be better and start growing again, but this is a problem that we’ve seen with many European politicians, that they don’t have a plan B in place. You must be thinking of a plan B, and have you discussed this plan B with the Germans? At the end of the day, they are the ones that are going to pay for anything.

YS: There’s no plan B. Everything has been agreed in the euro group. If you go back to the euro group decisions towards the end of last year, all the necessary ingredients of our solution are there. So we have a very good working relationship with the troika, with our partners in the euro group, and I do not envisage any problem at the moment. The fiscal situation has been improved tremendously. We have improved our structural debt by 13% of GDP in the last three years. So this is a very great achievement and markets have taken notice of this.

GJ: Minister, there does seem to be a desire within the government to not talk about the possibility of any more austerity, that the numbers are going to add up, that everything is going to be ok. And the reason that seems to be the case is that more austerity is simply not possible because the government doesn’t have the necessary majority or it has a shaky majority to be able to push such austerity through, even those MP that are on board at the moment with the government would look fairly dimly on that idea. Is this about political mathematics rather than economic mathematics?

YS: First of all, I agree with you that further austerity is not a solution to the problem. Now our concern is how to combine further fiscal [inaudible] with a return to growth. Well the government has a comfortable majority. I do not envisage any problem on this grounds so I mean this is not a problem.

GJ: So sorry you have a comfortable majority?

YS: We have a comfortable majority. Yes, yes.

GJ: So you think you could get more austerity through if that was required, if the numbers didn’t add up, you think you could get more austerity through the parliament?

YS: The question now is not further austerity. What we are trying to do is to improve the tax collection mechanisms to do the public sector reforms. This is now the two major tasks we have in front of us. To complete the remaining structural reforms that need to be done. On fiscal adjustment we still– we have covered, as you know, more than two thirds of the distance to the end. The remaining, of course, one third is not easy, but now the situation is better. We envisage positive growth next year. So this will make the further fiscal adjustment much easier than before.

FL: Minister, you are trying to paint a very rosy picture. If you don’t see a problem with the financing gap in 2014-2016, if you think that everything’s going to go through, if you think that the public sector job cuts will go through smoothly, let me ask you this — what is your concern?

YS: Sorry?

FL: What is your concern? What is your best concern? If everything that we’re asking you, you say, this will be dealt with, this is not our focus right now, this is not our problem — what is your main concern, given the situation that you’re in?

YS: The main concern is to implement what has to be done. If you judge us on our performance in the last year, you will see that we have managed to turn back the economy. Nobody talks about the Greek exit now. Our main concern is to continue on the road we have designed and to implement the remaining decisions. So implementation now is my concern.

GJ: Talking of implementation, can you give us an update on where you stand with the privatisation program, and do you think you’ll hit your targets this year?

YS: The targets for the two years 2013 and 2014 will be covered. There is a small delay in the privatization of the public gas company, but this will be advertised soon. The rest of the targets of the privatization program will be covered this year as planned.

FL: Minister, talk to us a little bit about the trial reduction on VAT rates on restaurants, cafes, and bars. Are you satisfied that the cuts have now passed on to the consumers?

YS: We monitor this situation very carefully. We have become very tough with those that do not issue invoices. Last night, we have closed down a major restaurant in northern Greece. We will continue doing so. So everybody has to abide by the rules.

GJ: It sounds like you’ve got everything in hand. Everything is functioning as it should be and you’re on the kind of trajectory that you would hope for the Greek economy. As a result of which, can you just definitively tell me whether or not at this stage you think that there is any need at all for some sort of restructuring of Greece’s debt, largely now held in the public sector of your EU partners?

YS: I will repeat the phrase that exists in the euro group decision of last November which said– if and when Greece produces a primary surplus, then the euro group will take appropriate means to bring debt even further if this is needed. So I abide by this, this philosophy.

FL: So no haircuts, is that what you’re telling us? You do not see any haircuts in the future?

YS: No.

FL: All right, Minister, thank you so much. The Greek finance minister, Yannis Stournaras.

Σχόλιο: Τι είναι ο Στουρναρας; Αλήτης είναι τι είναι. Δε χρειάζεται κούρεμα το Ελληνικό Χρέος; Πλάκα κάνουμε; Ο εγκάθετος Στουρναρας.

Ο Άνθρωπος που έκανε πρόβλεψη ότι η κρίση θα τελειώσει το 2009, μεγάλος αλήτης.

Στην Ελλάδα υπάρχει χούντα, αυτό το έχω ξαναγράψει.

Ο Σαμαράς είπε του κόσμου τις ψευτιές για να κερδίσει τις εκλογές του 2012, προστατεύει τον Βαγγελη Βενιζέλο και τον ΓΑΠ, που θα έπρεπε να λογοδοτούν στην δικαιοσύνη.

4444

How to Draw a Nude Fingure

4444

https://www.yousay.gr/11740-skandalo-120000-plirwni-i-ee-tin-imera-gia-tin-amigdaleza-alla-ta-limenonte-imeteri.html

O Δήμαρχος Μενιδίου προ μισής ώρας στο ραδιόφωνο του SKAI:

“H Aμυγδαλέζα και τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών είναι μια τεράστια μπίζνα με απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένους ημέτερους προμηθευτές… έχουν βρει μια μηχανή και ρημάζουν τα κονδύλια της Ε.Ε…. ποιοί μετανάστες και ποιά ασφάλεια πολιτών; για 1600 κρατούμενους στην Αμυγδαλεζα η Ε.Ε. πληρώνει κάθε μέρα 120.000 ευρώ!!!

Αν τα λεφτά, που έρχονται απ΄έξω, πήγαιναν στη διαβίωση των κρατουμένων μεταναστών, έπρεπε μέχρι και πισίνες να έχουν…. αυτοί ζουν στα κοντέινερ, που έχουν μέσα 45 βαθμούς… εδώ βρήκαμε μια πατέντα πάλι, για να “χτίσουμε” τις βίλες “μας”…”

Σχόλιο: 120.000 ευρώ την ημέρα πληρώνει η ΕΕ. Πολλά τα λεφτά. Κάποιοι, που είναι γνωστοί, έχουν κάνει περιουσίες στις πλάτες των Ευρωπαίων πολιτών και των Ελλήνων.

Είναι δυνατόν η ΕΕ να δίνει τόσο χρήμα και να μην στέλνει έναν άνθρωπο να δει που πάνε αυτά τα λεφτά;

Σας ρωτώ; Υπάρχει λογική να δίνεις τόσο χρήμα σε μια χώρα που οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο διεφθαρμένοι, χωρίς να κάνεις έλεγχο;

Δώστε μου 800 ευρώ το μήνα και την εξουσία διαχείρισης και όλα θα αλλάξουν.

Είναι παράλογο να δίνεις 120.000 ευρώ την ημέρα και να μην ελέγχεις που πάνε τα λεφτά.

Και οι Έλληνες πολίτες είναι τρελαμένοι και αυτοί που ζουν στα στρατόπεδα κολαστήρια γίνονται παράφρονες.

Το χρήμα είναι πολύ. Αυτός είναι ο λόγος που τα βρωμερά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπογράφουν τις συνθήκες του Δουβλίνου για την μετανάστευση. Βγάζουν πολύ χρήμα.

Επιτρέπεται η ΕΕ να μην έχει καταλάβει σε ποιους δίνει τα λεφτά;

Αναρωτιέμαι αν θα συναντήσω λογικούς ανθρώπους με εξουσία και θέληση, για να κάνουν καλό.

4444

Woman SAmurai

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/08/2013_513778

Ο Ντάριο Στεφάνο, ο πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας της Ιταλίας η οποία είναι η αρμόδια να κρίνει για την αποπομπή μελών του σώματος αυτού της βουλής, προέβλεψε ότι τον Οκτώβριο ο ηγέτης της ιταλικής δεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα απολέσει το αξίωμά του.

«Η ολομέλεια της γερουσίας θα εκφραστεί σχετικά με την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον Οκτώβριο, δεν πρόκειται να φτάσουμε μέχρι τον Νοέμβριο», βεβαίωσε ο Στεφάνο, μέλος του κόμματος Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία (SEL), σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό ενημερωτικό ραδιόφωνο Radio Capital.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, ο Στεφάνο πρόσθεσε ότι «όπως και να έχει, ακόμη και αν προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο, ο Μπερλουσκόνι δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, διότι ο νόμος Σεβερίνο που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση [του Μάριο] Μόντι στερεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε οποιονδήποτε έχει καταδικασθεί σε πάνω από δυο χρόνια φυλάκιση για αδικήματα που σχετίζονται με υποθέσεις διαφθοράς».

Μέρος της κεντροδεξιάς υποστηρίζει ότι ο νόμος αυτός δεν πρέπει να εφαρμοσθεί στην περίπτωση του μεγιστάνα του Τύπου και πρώην πρωθυπουργού, από την στιγμή που το αδίκημα φορολογικής απάτης για το οποίο έχει καταδικασθεί, διαπράχθηκε οκτώ χρόνια πριν από την ορκωμοσία της κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Μόντι.

Οι περισσότεροι νομικοί πάντως επιμένουν ότι αυτό που μετράει δεν είναι το πότε διαπράχθηκε το αδίκημα, αλλά η ημερομηνία της οριστικής καταδίκης από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας.

Σχόλιο: Ένα τέτοιο νόμο, χρειάζονται όλες οι δημοκρατίες. Η διαφθορά είναι ο νούμερο ένα (1) κίνδυνος σε μια δημοκρατία. Οι περισσότεροι δημαγωγοί είναι διαφθαρμένοι.

Η Ιταλία θα την βρει την Άκρη, εφόσον εφαρμόζει τους νόμους.

4444

4444

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/08/blog-post_7481.html

Το «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση πετάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το πολύκροτο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, ανέφερε ότι…«η Κομισιόν δεν έχει πολιτική που να υποχρεώνει τα κράτη μέλη να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσης».

«Η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών, και γι αυτόν το λόγο έχει πάρει ουδέτερη θέση επί του θέματος της δημόσιας ή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με το άρθρο 345 της ΣΛΕΕ», απάντησε ο Όλι Ρεν όταν ρωτήθηκε από τον κ. Χουντή εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν θετική σε αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για εξαίρεση των εταιριών ύδρευσης από τον κατάλογο των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Ρεν σχολίασε ακόμη «το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες».

«Τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης για τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα αποφάσεων των εθνικών αρχών και μόνο», απάντησε ο Όλι Ρεν στον Ν. Χουντή δείχνοντας ως υπεύθυνο για τις επιλογές των εταιριών προς ιδιωτικοποίηση την ελληνική κυβέρνηση.

«Είναι αποκλειστική ευθύνη των οικείων κρατών μελών η κατάρτιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και η επιλογή των περιουσιακών στοιχείων. Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής επικεντρώνονται στις γενικές ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος περιλαμβανομένων των εσόδων ιδιωτικοποίησης από την πώληση κρατικών περιουσιών σε επενδυτές», προσέθεσε ο ίδιος.

tvxs.gr

Σχόλιο: Μπράβο Χουντή. Κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. Όποιος σε ψήφησε πρέπει να νιώθει περήφανος. Στις επόμενες εκλογές θα σε ψηφήσω. Κατά καιρούς διαβάζω τις ερωτήσεις που κάνεις.

Το Νερό είναι Δημόσιο Αγαθό, αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Ο Μπάσταρδος ο Σαμαράς της σιχαμένης ΝΔ, θέλει να το πουλήσει. Να πούμε το νερό νεράκι!

Χωρίς νερό, σε 14 ημέρες πεθαίνεις.

Για την διαχείριση του Νερού, θα γίνουν μεγάλες μάχες.

4444

Obama Human space

4444

H Ιαπωνία παρουσίασε σήμερα στη Yokohama το ελικοπτεροφόρο IZUMO (DDH183), το μεγαλύτερο πολεμικό της πλοίο από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο ταξινομείται επίσημα ως αντιτορπιλικό.

Η ναυπήγηση του σκάφους ξεκίνησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το 2009 και αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία το 2015.

Το IZUMO διαθέτει κατάστρωμα πτήσης 248 μέτρων και δυνατότητα εξυπηρέτησης 14 ελικοπτέρων ή αεροσκαφών κάθετης από/προσγείωσης.

Σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση, το ΙΖUMO θα χρησιμοποιείται σε αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου και επιτήρησης θαλασσίων συνόρων ενώ θα αναβαθμίσει την ικανότητα των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας στην παροχή βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

http://strategyreports.wordpress.com/2013/08/06/n%CE%B1%CF%85%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%89/

4444

Zero Gravity

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1851998

Η υψηλή ανεργία και τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα συνεχίζουν να κρατούν σε “αγωνία” χώρες της ανατολικής – κυρίως – Ευρώπης, καθώς η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας Καταναλωτικού Κλίματος στην Ευρώπη της εταιρείας GfK, οι συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολούθησαν να επικεντρώνονται γύρω από την οικονομική κρίση και το β΄ τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η Βουλγαρία ολοκλήρωσε έναν κύκλο πολιτικής λιτότητας.

Η κυβέρνηση της φτωχότερης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέτυχε μια συνολική μείωση δαπανών στη δημόσια διοίκηση κατά 15%.

Αυτή η εξέλιξη βελτίωσε σημαντικά την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το δημόσιο χρέος διαμορφώνεται περίπου στο 20% του ΑΕΠ.

Αντίθετα, η ανεργία “σκαρφάλωσε” σε διψήφιο ποσοστό και η οικονομική ανάπτυξη παρέμεινε στάσιμη, με αποτέλεσμα περίπου το 20% του πληθυσμού να ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας (Πλάμεν Ορεσάρσκι) ανακοίνωσε, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας και την καταπολέμηση της φτώχειας, στοχεύοντας στην επιστροφή της οικονομίας στο σωστό “μονοπάτι” ανάπτυξης. Στα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – αυξήσεις στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, στα επιδόματα θέρμανσης και στις συντάξεις.

Η Ρουμανία, μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, συνεχίζει να “μάχεται” ενάντια στα δυσμενή οικονομικά δεδομένα.

Το α΄ τρίμηνο του 2013, το ρουμανικό ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 2,6% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, η ανεργία αυξάνεται και σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat διαμορφώνεται στο επίπεδο του 7,5%. Επίσης, ο πληθωρισμός καταγράφει ανοδική τάση και διαμορφώνεται στο 4,4%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Η διαμόρφωση των μακροοικονομικών δεικτών έχει σημαντική επίπτωση στην πρόθεση των Ρουμάνων να προβούν σε αγορές. Μεγάλο ποσοστό των Ρουμάνων “εγκατέλειψε” τις αγορές τροφίμων, όπως λαχανικών και φρούτων και στράφηκε στην καλλιέργεια δικών του, καθώς δεν έχει την αγοραστική δύναμη για να τα αποκτήσει.

Σχόλιο: Ο λόγος που δημοσιεύω αυτό το άρθρο έχει σχέση με την λογική. Στην Βουλγαρία και Ρουμανία, οι μισθοί είναι πείνας. Θα περίμενε κανείς, ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, θα είχαν  ανάπτυξη 4%,  5% και 7% όλα αυτά τα χρόνια. Όμως δεν έχουν.

Το εργασιακό κόστος, παίζει ελάχιστο ρόλο, σε οικονομίες όπως της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και της Ελλάδος.

Τι παίζει ρόλο; Πως είναι δομικά διαμορφωμένη η οικονομία. Υπάρχει για παράδειγμα διαφθορά; Η δικαιοσύνη λειτούργει; Μερικά παραδείγματα.

Καταλάβατε;

Πως δημιουργήθηκε για παράδειγμα το Ελληνικό Χρέος; Έχει γίνει λογιστικός έλεγχος;

Μπορώ να αναφέρω αρκετούς δείκτες που είναι πολύ ποιο σοβαροί, σε σχέση με το εργασιακό κόστος.

4444

Ok. Human is not Logical. Do you know That?
What are your Great Expectations?
What do you want? Define.

Begin this photo. What do you do?
Are you ready to accept solutions?
We do not do charities, giving real solutions.

4444

http://olympia.gr/2013/08/12/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-58%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85/

58χρονος άνδρας στο Αγρίνιο το πρωί της Δευτέρας από τη σύζυγό του μέσα στο αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ των Lidl.

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα, ενώ δίπλα βρέθηκε και σημείωμα στο οποίο ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Στο σημείωμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γίνεται λόγος για προβλήματα οικονομικής φύσεως που αντιμετώπιζε.

Η σωρός του μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο για νεκροψία ενώ την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το Α.Τ. Αγρινίου.

Πηγή: cityvoice.gr

Σχόλιο: Είναι τραγικό να αυτοκτονείς. Η ζωή είναι δώρο.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1851970

Πριν από ογδόντα χρόνια, το 1933, δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ουίλιαμ Ράντολφ Χερστ κατέθεσαν πρόταση 800.000 δολαρίων για να εξαγοράσουν την Ουάσινγκτον Ποστ που κινδύνευε με χρεοκοπία.

 Ένας ανώνυμος αγοραστής πρόσφερε 825.000 δολάρια. Κι έτσι η εφημερίδα δεν έπεσε στα χέρια του Χερστ, αλλά του Γιουτζίν Μέγιερ, ο οποίος είχε κερδίσει εκατομμύρια στη Γουόλ Στριτ και στη συνέχεια ανέλαβε τη διοίκηση της Fed – αλλά δεν είχε ιδέα από εφημερίδες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, Την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσινγκτον Ποστ πουλήθηκε στον Τζεφ Μπέζος της Amazon.com, έναν άλλο πλούσιο χωρίς εμπειρία από εφημερίδες. Ύστερα από επτά χρόνια μείωσης των εσόδων της εφημερίδας, οι απόγονοι του Μέγιερ αναγνώρισαν ότι δεν είχαν πια άλλες ιδέες για τη μετάβασή της στην ψηφιακή εποχή.

Σύμφωνα με την εκδότρια της εφημερίδας Κάθριν Ουέιμουθ, «ίσως να επιστρέφουμε σε μια εποχή που θα βλέπουμε ανθρώπους με χρήματα και πόρους να είναι αφοσιωμένοι στη δημοσιογραφία». Πράγματι, ένας άνθρωπος σαν τον Τζεφ Μπέζος – που η περιουσία του υπερβαίνει, σύμφωνα με το Forbes, τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια – μοιάζει να ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές που θα ήθελε η βιομηχανία των εφημερίδων.

Όπως επισημαίνουν οι F.T , η βιομηχανία αυτή έχει πληγεί από την αποχώρηση των κληρονόμων των μεγάλων αμερικανικών αυτοκρατοριών του Τύπου. Ανάμεσά τους είναι οι Τσάντλερ (με μια ιστορία 114 ετών στους Λος Αντζελες Τάιμς) και οι Μπάνκροφτ (104 χρόνια στην Ντάου Τζόουνς). Μόνο οι Σουλτσμπέργκερ (με 117 χρόνια στους Νιου Γιορκ Τάιμς), οι Χερστ και οι Νιούχαουζ κρατούν ζωντανή τη φλόγα των οικογενειακών δυναστειών.

Όταν ο Αλαν Μάτερ, ένας αναλυτής των μέσων ενημέρωσης, ρωτήθηκε τι λόγους έχει ένας εύπορος επιχειρηματίας να αγοράσει μια εφημερίδα, απάντησε: «Υποθέτω ότι έχει μια μεγάλη περιουσία που θέλει να την περιορίσει».

Σε σύγκριση με τους προσεκτικούς ιδιοκτήτες που διαδέχεται, ο Μπέζος έχει τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και είναι έτοιμος να λάβει ριζικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Μόριτς, ένα χρηματιστή της Σίλικον Βάλεϊ που ήταν πίσω από γίγαντες των μίντια όπως η Google και η Yahoo, οι κινήσεις που ενδέχεται να κάνει ο Μπέζος είναι το κλείσιμο της έντυπης έκδοσης και ο συνδυασμός της ψηφιακής έκδοσης της Ουάσινγκτον Ποστ με το μπλογκ Politico.

Όπως επισημαίνουν όμως οι F.T , το μυστήριο παραμένει: γιατί ο Μπέζος αποφάσισε να εισέλθει στον τομέα των εφημερίδων; Μπορεί κανείς πράγματι να ελπίζει ότι αντιπροσωπεύει την επιστροφή του μοντέλου μιας ιδιοκτησίας μέσων ενημέρωσης που διαπνέεται από καλές προθέσεις;

Πολλοί υποπτεύονται ότι με την κίνηση αυτή, ο Μπέζος θέλει απλώς να προωθήσει τα συμφέροντά του. «Οι κυνικοί θα έλεγαν ότι αγοράζει τη φωνή του καλύτερου λόμπι στην Ουάσινγκτον και δεν νομίζω ότι αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα», επισημαίνει ο Ρότζερ ΜακΝάμι, ένας επενδυτής της Σίλικον Βάλεϊ που έχει αγοράσει μετοχές στο Forber.

Πράγματι, αν η άσκηση μεγαλύτερης επιρροής είναι ο στόχος του Μπέζος, γιατί να μην αγοράσει ένα έντυπο που διαβάζουν κάθε πρωί οι ισχυρές πολιτικές ελίτ του πλανήτη; «Από όλες τις αμερικανικές εφημερίδες, αυτή που θα ήθελα να έχω είναι η Ουάσινγκτον Ποστ, γιατί τη βλέπουν κάθε πρωί τα μέλη του Κονγκρέσου», έλεγε πριν από έναν αιώνα ο Λόρδος Νόρθκλιφ, ένας βαρόνος των βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Η Ποστ δεν έχει βέβαια την κυκλοφορία που είχε κάποτε. Έχει χάσει πάνω από το 40% σε σχέση με τα ρεκόρ που είχε φτάσει πριν από 20 χρόνια. Και στο ψηφιακό πεδίο, έχει κατηγορηθεί ότι επέτρεψε στο Politico να αποκτήσει μεγάλη επιρροή στην Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα να υπονομευτεί η δική της ταυτότητα.

Το γεγονός όμως ότι δημοσιεύει τα έγγραφα του Εντουαρντ Σνόουντεν για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις υπενθυμίζει ότι η δύναμή της εξακολουθεί να είναι μεγάλη.

Αν ο Μπέζος πιστεύει ότι πρέπει να πληρώσει για να ακούγεται η φωνή του στην Ουάσινγκτον, δεν είναι ο μόνος τεχνοκράτης της Δυτικής Ακτής που έχει αυτή την άποψη. Ηγετικά στελέχη της τεχνολογίας και του Διαδικτύου με επικεφαλής τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεισφέρουν ένα εκατομμύριο δολάρια ο καθένας για να λάβουν μέρος στο φιλόδοξο λόμπι Fwd.us.

Τα 250 εκατομμύρια δολάρια που έδωσε ο Μπέζος για την Ποστ αποτελούν βέβαια ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό.

 Κι αν ο ίδιος αρνείται ότι σκοπεύει να παρέμβει στην εκδοτική πολιτική της εφημερίδας, το βέβαιο είναι ότι το κύρος του στην αμερικανική πρωτεύουσα θα είναι πλέον πολύ μεγαλύτερο.

Σχόλιο: Ο Μπέζος δεν έδωσε 250 εκατομμύρια έτσι για την πλάκα του. Έχει σχέδιο. Δεν πρόκειται να σας το γράψω. Δεν είμαι τόσο ματαιόδοξος.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1851843

Του Βασίλη Παζόπουλου

Είναι γνωστό σε όλους πλέον, πως οι διατροφικές συνήθειες που απαιτούν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης, έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων. Με βάση πρόσφατες έρευνες, περισσότεροι από το 1/3 των Αμερικανών, ενηλίκων και παιδιών, θεωρείται παχύσαρκο.

Η ζάχαρη είναι περισσότερο από μια απλή βάση στην καθημερινή διατροφή μας. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση δισεκατομμυρίων. Η ευρύτερη αγορά γλυκαντικών αποτιμάται σε πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες υπολογίζονται στο 10% από το σύνολο της αγοράς γλυκαντικών ουσιών. Πολλοί καταναλωτές αρνούνται να δουν θετικά τα ποτά και τα τρόφιμα διαίτης, μιας και έχουν αντιμετωπίσει έντονη κριτική ως δυνητικά επιβλαβή. Τα αποφεύγουν είτε επειδή φοβούνται για την υγεία τους, είτε γιατί απλά η γεύση τους δεν πλησιάζει την γεύση των φυσικών γλυκισμάτων.

Στέβια, πιο γλυκιά και από την ζάχαρη

Η λύση που φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη κολοσσών όπως η Coca-Cola, η PepsiCo και η Nestle, είναι το φυτό στέβια -Stevia rebaudiana είναι το επιστημονικό της όνομα- με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Περιέχει μια ουσία η οποία έχει εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ίδια την ζάχαρη.

Το γεγονός ότι είναι φυσικό είναι το μεγάλο της προσόν. Δεν επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δεν πειράζει τα δόντια. Η Stevia πήρε πιστοποίηση ως ασφαλές προϊόν από το FDA των ΗΠΑ το 2008. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκρίθηκε το 2011.

Το μερίδιο αγοράς των προϊόντων με stevia μεταξύ των εναλλακτικών γλυκαντικών είναι μικρό, αλλά αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Η αγορά θα μπορούσε να αποδεχτεί την stevia με ταχύτερους ρυθμούς, αν η προσφορά και ζητήματα που αφορούν την ποιότητα μπορούσαν να επιλυθούν άμεσα.

Το φυτό δεν μεγαλώνει από σπόρους και πρέπει να παράγεται με ιδιαίτερη προσοχή σε θερμοκήπια και μεταμοσχεύονται στο χώρο καλλιέργειας. Η συγκομιδή είναι επίσης δύσκολη. Μέχρι στιγμής, η παραγωγή είναι περιορισμένη και το κόστος του εκχυλίσματος παραμένει υψηλότερο από τα αντίστοιχα της ζάχαρης ή του σιροπιού από καλαμπόκι.

Μια φιλόδοξη εταιρία που ξεχωρίζει

Η Stevia First (STVF) είναι μια γεωργική εταιρεία βιοτεχνολογίας, που ασχολείται με την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και την ανάπτυξη προϊόντων με βάση τη στέβια. Η εταιρία φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται και εργάζεται για τη βελτίωση των μεθόδων καλλιέργειας.

Ιδρύθηκε το 2007 με έδρα την Καλιφόρνια ως Legend Mining. Άλλαξε το όνομά της σε Stevia First Corp τον Οκτώβριο του 2011.

Η εταιρεία διεξάγει δοκιμές για την τελειοποίηση της συστηματικής καλλιέργειας και συγκομιδής. Αποσκοπεί στη βελτίωση των βημάτων που αντιπροσωπεύουν το 70% του κόστους παραγωγής.

Σχεδιάζει επίσης μια εγκατάσταση που θα αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά την γλυκαντική ουσία του φυτού, που για την ώρα έχει αποδειχθεί μόνο σε ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Φιλοδοξία της είναι να οικοδομήσει μια κάθετα ολοκληρωμένη επιχείρηση stevia. Δεν επιδιώκει να γίνει ένας απλός καλλιεργητής. Δηλαδή να δημιουργήσει μια αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού των εύγευστων προϊόντων stevia για τους καταναλωτές και τις πολυεθνικές εταιρείες, με αυστηρές προδιαγραφές ποιοτικού ελέγχου.

Σημεία προβληματισμού

Δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες της Stevia First. Οι σκεπτικιστές θεωρούν πως ο καθένας μπορεί να φυτέψει το φυτό στέβια. Αν για παράδειγμα μια νέα εταιρεία υποσχεθεί να αναπτύξει μια βελτιωμένη ντομάτα, αυτό δεν θα προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού στους καταναλωτές. Ίσως τελικά να μην υπάρχει καμία σημαντική διαφορά στη stevia της εταιρίας, με τις υπόλοιπες ποικιλίες που υπάρχουν διαθέσιμες.

Όσο ικανά προσόντα και να έχει μια νεοσύστατη εταιρία, όσο και να κάνει σωστές κινήσεις, όσο και να στοχεύει σε μια τεράστια αγορά, οι πιθανότητες να εξελιχθεί σε κολοσσό, δεν είναι μεγάλες.

Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο, αντί για αυτόνομη πορεία, να γίνει στόχος εξαγοράς από ένα μεγάλο παραγωγό τροφίμου ή ποτού.

Η εταιρία παρουσιάζει αστάθεια όσο αφορά την παρουσία της στο χρηματιστήριο. Οι επενδυτές την αντιμετωπίζουν σαν μια μικρή εταιρεία βιοτεχνολογίας, της οποίας η πραγματική αξία βασίζεται περισσότερο στις δυνατότητες ανάπτυξης και την αγορά που έχει πρόθεση να εισέλθει, όχι για τα τωρινά οικονομικά της μεγέθη. Ο κίνδυνος είναι σημαντικός, αλλά η έγκαιρη τοποθέτηση μπορεί να αποφέρει πολλά κέρδη.
Συμπέρασμα

Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που πωλούν προϊόντα με στέβια, μεγάλες και κερδοφόρες, με παρελθόν στην αγορά. Αλλά η δραστηριότητα που αφορά την στέβια, αποτελεί μικρό ποσοστό μόνο των συνολικών τους πωλήσεων. Αν θέλουμε να επενδύσουμε στις προοπτικές του φυτού, θα πρέπει να στραφούμε στις επιχειρήσεις που το έχουν σαν αποκλειστική δραστηριότητα τους.

Η Stevia First είναι σε ξεκάθαρα αναπτυξιακό στάδιο, δεν έχει ιστορικό λειτουργίας. Άρα η αβεβαιότητα ως προς το μέλλον της είναι ένα δεδομένο που πρέπει πολύ σοβαρά να λάβουμε υπόψη.

Από την άλλη, εισέρχεται την στιγμή που κανείς μεγάλος παίκτης δεν έχει ακόμη κυριαρχήσει στην αγορά.

Η χαμηλή ρευστότητα είναι βασικό μειονέκτημα, γιατί μπορεί να κρύβει παγίδες. Πλεονέκτημα είναι ότι το stop loss είναι κοντινό (η κάτω πλευρά του καναλιού), αν επιθυμεί κάποιος να τοποθετηθεί και τα πράγματα πάνε ανάποδα από τις προσδοκίες του.

* Η ανάλυση της παραπάνω μετοχής δίνεται σαν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τις επενδυτικές επιλογές που υπάρχουν στο αμερικάνικο χρηματιστήριο. Δεν έχει σαν σκοπό την σύσταση αγοράς ή πώλησης. Η επιλογή της σωστής εταιρίας είναι μόνο η μισή προϋπόθεση για την επιτυχία. Η άλλη μισή είναι η χρονική περίοδος που θα πρέπει να τοποθετηθούμε.

*Ο κ. Βασίλης Παζόπουλος είναι οικονομολόγος, αναλυτής της Wall Street, ιδρυτικό μέλος του GreekTrader.gr

Σχόλιο: Η Στέβια είναι το ποιο καυτό όνομα στην αγορά τροφίμων αυτή την χρονική περίοδο των 10 χρόνων. Η πίεση για περισσότερη διερεύνηση θα γίνει αφόρητη. Όσοι είναι σε θέση να δουν το παράθυρο στο μέλλον, θα βγάλουν πολύ χρήμα.

Η Στέβια παράγεται από το σύστημα που λέγεται πλανήτης Γη. Είναι δηλαδή φυσικό προϊόν και όχι προϊόν ανθρώπινης χημείας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Μπορούν και στην Ελλάδα, να γίνουν επενδύσεις και έρευνα για την Στεβια.

Ο όρος: η Στέβια παράγετε από το σύστημα του πλανήτη Γη, δεν μπαίνει τυχαία. Είναι δομικά πολύ στέρεος στο σύστημα της λογικής. Τον βάζω για όσους μπορούν να τον καταλάβουν. Οι Η/Υ στηρίζονται στην λογική του Αριστοτέλη. Για να καταλάβετε πόσο ισχυρή είναι η λογική.

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1851950

Μείωση κατά 4,6% εμφάνισε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας μας κατά το 2ο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχελια της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2013 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου), καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις των βραχυχρόνιων δεικτών.

Σχόλιο: Η Οικονομία έχει σταθερά ύφεση, όπως σταθερά την Ελλάδα κυβερνούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι νεοέλληνες πρέπει να είναι από τους ποιο παράλογους πολίτες της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί ψηφίζουν την Μέρκελ, γιατί εκμεταλλεύεται την κρίση και βγάζει πολύ χρήμα για την Γερμάνια. Λογικό. Απόλυτα λογικό.

Οι μαλακες οι νεοέλληνες, γιατί ψηφίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Για να έχουν περισσότερη ύφεση και λιτότητα και μιζέρια;

4444

Αυτός που μένει άνεργος λόγο της άγριας λιτότητας και της εσκεμμένης ανικανότητας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να συλλάβουν την φοροδιαφυγή, όπως για παράδειγμα τα μηδενικά έσοδα από την λίστα Lagarde,  δεν είναι κακός δανειολήπτης. Είναι θύμα.

Τον έχουν κάνει εσκεμμένα θύμα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Αυτός που βλέπει το δάνειο του να κοκκινίζει, είναι σε δύσκολη θέση, εξαιτίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όχι γιατί είναι ανίκανος.

Ανίκανοι είναι τα γαμημένα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Είμαι εντελώς αντίθετος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, από ένα ποσό και πάνω σε περίοδο παρατεταμένης ύφεσης. Είναι οικονομικά παράλογο. Μόνο κακούργοι κάνουν κάτι τέτοιο. 

Δεν γίνεται να εξαθλιώνονται οι άνθρωποι και να πεθαίνουν, είτε αυτοκτονώντας, είτε λόγο άγχους, είτε λόγο κατάθλιψης.  

Δεν γίνεται να καταστρέφονται οικογένειες έτσι απλά.

4444

http://news.gr.msn.com/social/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-x%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1

Η συναυλία συγκέντρωσε περισσότερα από 4.000 άτομα, διοργανώθηκε από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Εμπωνας Αρχαγγέλου και όπως ερευνούν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, οι διοργανωτές αντί για θεωρημένα από την Εφορία εισιτήρια έδιναν αυτόγραφα (!) του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

Ύστερα από καταγγελίες πολιτών το ΣΔΟΕ ανέλαβε δράση, κάλεσε τους διοργανωτές να του προσκομίσουν εντός πέντε ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος, τον λογαριασμό όπου κατατέθηκαν τα έσοδα από την εκδήλωση, το ιδιωτικό συμφωνητικό με την αμοιβή του καλλιτέχνη και τον συνολικό αριθμό των «μαύρων» εισιτηρίων που κόπηκαν.

Στελέχη του ΣΔΟΕ αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» πως έχει ήδη ξεκινήσει ο έλεγχος και σε πολλές άλλες συναυλίες μεγάλων ονομάτων τις οποίες φέρεται να διοργάνωσαν μικρά σωματεία στην Περιφέρεια με πρόφαση την οικονομική τους ενίσχυση. «Μιλάμε για συγκεκριμένες συναυλίες μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο», υποστηρίζουν.

Η καταγγελία στο Νησί των Ιπποτών

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο δημοτικό στάδιο της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε συναυλία που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα καλλιτεχνικά δρώμενα του φετινού καλοκαιριού.

Δεν είναι λίγο, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του τουρνέ, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, στην καρδιά του Αυγούστου, να συγκεντρώνει και να αποθεώνεται από 4.000 άτομα, τα οποία πλήρωσαν 15 ευρώ για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του.

Κάποιοι από τους παρευρισκομένους διαπίστωσαν πως τα εισιτήρια δεν ήταν θεωρημένα και απόρησαν.

Οι διοργανωτές… αγρίεψαν

Μάλιστα, όταν ζήτησαν εξηγήσεις από τους διοργανωτές, όχι μόνο δεν πήραν απάντηση, αλλά οι ίδιοι έδειξαν να μην έχουν καμία διάθεση να συνεχίσουν την κουβέντα.

Όταν, λοιπόν, τα αίματα άρχισαν να ανάβουν, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τηλεφώνησαν στο ΣΔΟΕ για να καταγγείλουν ότι αντί για θεωρημένα εισιτήρια έλαβαν ως απόδειξη αυτόγραφα του τραγουδιστή.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ προέκυψε πως την εκδήλωσε διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Εμπωνας Αρχαγγέλου Ρόδου προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μια δικηγόρος που εκπροσωπεί τον σύλλογο παρουσιάστηκε στον διευθυντή της ΔΟΥ και ζήτησε την απαραίτητη άδεια που δικαιούται από τον νόμο ο σύλλογος για να κάνει την εκδήλωση.

Από την πλευρά του, το ΣΔΟΕ κάλεσε εγγράφως τον συγκεκριμένο πολιτιστικό σύλλογο να παραδώσει εντός πέντε ημερών όλο τον φάκελο της υπόθεσης: την αίτηση που έκαναν στον έφορο για την εκδήλωση, το συμβόλαιο του καλλιτέχνη από όπου προκύπτει το ποσό της αμοιβής του, τον αριθμό λογαριασμού όπου κατατέθηκαν τα χρήματα, ενώ οι ελεγκτές ζητούν να μάθουν και τι έγιναν τα έσοδα από τη συναυλία, αν πήγαν δηλαδή στο ταμείο του συλλόγου, ενώ αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν ένας τόσο μικρός πολιτιστικός σύλλογος να έχει τόσο μεγάλα ποσά ως οικονομική ενίσχυση!

Βέβαια, δικαιούται από το κράτος να πραγματοποιεί δύο εκδηλώσεις τον χρόνο για να βγάλει κάποια χρήματα για τα έξοδά του, όχι όμως και τόσες χιλιάδες ευρώ…

Η ευθύνη του καλλιτέχνη.

Μόλις τα στελέχη του ΣΔΟΕ παραλάβουν τον φάκελο, θα διαπιστώσουν αν έχει γίνει φοροδιαφυγή και φυσικά αν υπάρχει το ενδεχόμενο της απάτης. Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως ο καλλιτέχνης δεν φέρει καμία ευθύνη, στην περίπτωση βέβαια που το συμβόλαιο αναγράφει τα πραγματικά ποσά που εισέπραξε ως αμοιβή για την εκδήλωση και έχει κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ Ρόδου.

To colpo grosso της φοροδιαφυγής Φυσικά, δεν είναι μόνο η περίπτωση Χατζηγιάννη, ούτε νωρίτερα εκείνη του Κιάμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δέκα καλλιτέχνες, πρώτα ονόματα στον χώρο του τραγουδιού που το καλοκαίρι πραγματοποιούν συναυλίες σε όλη τη χώρα, ελέγχονται εξονυχιστικά – ειδικά όσες συναυλίες έγιναν ή θα γίνουν σε επαρχιακές πόλεις και ως διοργανωτές φέρονται μικροί πολιτιστικοί σύλλογοι ή αθλητικά σωματεία προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άμεσος στόχος είναι γυναίκα τραγουδίστρια- πρώτο όνομα του λαϊκού πενταγράμμου – η οποία πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε συναυλία σε πόλη της βορείου Ελλάδας, αλλά και δημοφιλής λαϊκο-ποπ τραγουδιστής που εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες στην ίδια πόλη καλεσμένος από τον ίδιο σύλλογο.

Καταγγελίες οργισμένων πολιτών.

Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο -όπως έχουν καταγγείλει και πολλά σωματεία στο παρελθόν- να προσεγγίζονται από διάφορους επιχειρηματίες οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για να κάνουν αφορολόγητες και «μαύρες» συναυλίες. «Το κράτος, θέλοντας να τονώσει την επιμορφωτική εικόνα των συλλόγων, τους δίνει αυτή τη δυνατότητα, στη λογική όμως του φολκλόρ. Να συγκεντρώσουν δηλαδή τους απόδημους πολίτες στην πλατεία του χωριού και να  πραγματοποιήσουν εκδήλωση με τους τοπικούς καλλιτέχνες για να πουλήσουν 100 σουβλάκια και 100 μπίρες και να ενισχυθούν οικονομικά. Όχι να καλούν τα πρώτα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος στα δημοτικά στάδια των πόλεων με αυτή την πρόφαση. Τότε συμβάλλουν στο να γίνει φοροδιαφυγή», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» στέλεχος του ΣΔΟΕ και προσθέτει: «Έχει γίνει πλέον μάστιγα… Δεν φταίει ούτε το ΣΔΟΕ ούτε η Εφορία αλλά ο νόμος που τους δίνει αυτή τη δυνατότητα».

Τα 2.500 εισιτήρια του Πλούταρχου.

Κάτι ανάλογο συνέβη την περασμένη εβδομάδα και στην περίπτωση της μεγάλης συναυλίας που διοργάνωσε στο εθνικό στάδιο Αλεξανδρούπολης «Φώτης Κοσμάς» ο αθλητικός όμιλος Αλεξανδρούπολης «Αλεξ» με καλεσμένο τον Γιάννη Πλούταρχο. Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ήλεγξε εξονυχιστικά τα εισιτήρια των θεατών έξω από το στάδιο, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν ότι από τα συνολικά 2.416 εισιτήρια που κόπηκαν τα 916 δεν είχαν θεωρηθεί από την Εφορία, ενώ τα υπόλοιπα δεν είχαν σωστή θεώρηση.

Έτσι, ο πρόεδρος του σωματείου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 12.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής δεν προέκυψε ευθύνη του καλλιτέχνη, ο οποίος φέρεται να εισέπραξε 3.000 ευρώ για να παραστεί στην εκδήλωση, αν και το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν κατετέθη στη ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης.

Τέλος τα «παραθυράκια».

Το περιστατικό στη Χαλκιδική, όπου το ΣΔΟΕ έκλεισε κέντρο διασκέδασης, αλλά την επόμενη μέρα ο καταστηματάρχης το άνοιξε ξανά αυθαίρετα, αποκάλυψε ακόμη μία τεράστια μαύρη τρύπα της ελληνικής πολυνομίας – που καταντά έτσι «ανομία».

Συγκεκριμένα, η νομοθεσία δεν προβλέπει τι μπορεί κάνει το ΣΔΟΕ στην περίπτωση που κάποιος ανοίξει ξανά κατάστημα που το έκλεισε έλεγχος. Σε άσχετο νόμο προβλέπεται ότι αν κάποιος παραβιάσει το σφράγισμα καταστήματος (π.χ. για υγειονομικούς λόγους) τότε η Αστυνομία καλείται να επιβάλει μέτρα.

Ωστόσο το πρόστιμο είναι πολύ μικρό. Συνεπώς, ο καταστηματάρχης έχει όφελος και προτιμά να παραβιάσει το σφράγισμα και να λειτουργήσει την επιχείρηση, για τον λόγο ότι θα έχει έσοδα χωρίς καμιά πρόσθετη ποινή από το ΣΔΟΕ – με μια μικρή ποινή μόνο από την Αστυνομία.

Σχόλιο: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κρατήσει κάποιος, είναι ότι οι πολίτες καταγγέλλουν.

Να μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι υπάρχουν Έλληνες πολίτες που καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες και παρανομίες.

Αυτό δηλαδή που έλεγε ο Πάγκαλος, δε ξέρω αν το λέει ακόμα, ότι δεν καταγγέλλουν δεν ισχύει.

Υπάρχουν πολίτες που καταγγέλλουν. Δυστυχώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιουργούν την διαφθορά και την συγκαλύπτουν.

Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία, να κάνουν όσες συναυλίες θέλουν. Αρκεί να δηλώνουν τα έσοδα. Αυτό δηλαδή που διάβασα να απαγορευτούν οι Συναυλίες επειδή το κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να κάνει σωστούς ελέγχους, είναι ηλίθιο.

Αλλάξτε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φέρτε ικανούς ανθρώπους και θα δείτε πόσα έσοδα θα έχετε από τις συναυλίες ως κράτος και ως πολίτες.

4444

11/08/2013

4444

http://arouraios.gr/2013/08/exelixeis-stin-ipothesi-papoutsion-mias-xriseos-me-203-euro-apo-g-papandreou/

Θυμάστε τι γράφαμε πριν από μία εβδομάδα: «Να κυκλοφορείς σήμερα με 500ευρα στην τσέπη και για να αγοράσεις παπούτσια για να πας σε μια κηδεία, έστω κι αν είναι της πεθεράς σου, να δίνεις απλόχερα το 40% του ποσού αυτού για ν’ αγοράσεις παπούτσια!

Και το πιο δραματικό είναι εσύ να λειτουργείς έτσι, τη στιγμή που (καλώς ή κακώς) ο ελληνικός λαός σε θεωρεί ως τον υπ’ αριθμόν ένα υπεύθυνο για το χάλι το δικό του και για του τόπου γενικότερα!

Πρωταγωνιστής σε αυτά τα απίστευτα δρώμενα (ποιος άλλος;) o πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, προ οκταημέρου, λίγο πριν από την κηδεία της πεθεράς του μπήκε σε κατάστημα της οδού Μαιζώνος στην Πάτρα, αφήνοντας τον οδηγό του στο αυτοκίνητο, και αγόρασε ένα ζευγάρι μαύρα παπούτσια που κόστιζαν 203 ευρώ.

Μόλις τα δοκίμασε και «του έκαναν» έβγαλε το σπάνιο, αυτή την εποχή, χαρτονόμισμα από το πορτοφόλι του κι αναζήτησε και στην τσέπη του κέρματα των 3 ευρώ, ώστε να μην τον γεμίσουν «ψιλά» με τα ρέστα.
Τελικά η υπεύθυνη του καταστήματος, του έκανε «σκόντο» τα 3 ευρώ κι έτσι… καθάρισε με τα 200 και πήγε, εκεί που πήγε!».

Σαν να μην έφταναν αυτά, βρέθηκε άνθρωπος να αναλάβει το ρόλο του απολογητή του ΓΑΠ!

Πρόκειται για την πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αιγίου Μαρία Ξηρού που τα έβαλε με τους δημοσιογράφους τους οποίους αποκάλεσε «δημοσιο-κάφρους», επειδή αποκάλυψαν το γεγονός!
Θα έπρεπε όμως η εν λόγω κρατικοδίαιτη να ρωτήσει καλύτερα πως αισθάνθηκε η υπάλληλος του καταστήματος, την οποία ο Γιωργάκης κατάντησε να παίρνει 450 ευρώ το μήνα, βλέποντας το 500ευρο που κρατούσε ο πρώην πρωθυπουργός!

lykavitos.gr

– See more at: http://arouraios.gr/2013/08/exelixeis-stin-ipothesi-papoutsion-mias-xriseos-me-203-euro-apo-g-papandreou/#sthash.NsFZLKhw.dpuf

Σχόλιο: Παπούτσια 203 ευρώ. Δεν υπάρχει κρίση. Η κρίση είναι για τους μαλακες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.  Να υποθέσω ότι αυτοί που ψήφησαν ΠΑΣΟΚ το 2012, κυκλοφορούν με παπούτσια 203 ευρώ;

4444

http://arouraios.gr/2013/08/aperipse-tis-xhmeiotherapeies-kai-nikise/

Η Evita Ramparte διαγνώστηκε με έναν σοβαρό τύπο καρκίνου των ωοθηκών μετά από επίσκεψη στο γιατρό στον οποίο πήγε διότι αισθανόταν σταθερό πόνο στη περιοχή. Της είπε ότι η χημειοθεραπεία…, η ακτινοβολία και η χειρουργική επέμβαση ήταν οι μόνες επιλογές της για να ανακάμψει αλλά εκείνη δεν πείστηκε. Εξάλλου, είχε ζήσει όλη της τη ζωή μέσα τη μιζέρια καταλήγοντας να είναι παχύσαρκη και δυστυχισμένη.

Αντ’ αυτού, η Evita επέλεξε να επικεντρωθεί στη διατροφή και τον τρόπο ζωής της. Όπως λέει εξάλλου, αυτό ήταν τελικά που την έσωσε από τον καρκίνο. Επισκέφθηκε μια εναλλακτικό γιατρό και ξεκίνησε μια δίαιτα τύπου Gerson με φυσικούς χυμούς. Αλλάζοντας ριζικά τη διατροφή της από τις συνηθισμένες επεξεργασμένες τροφές όπως πίτσες, ντόνατς κ.α. σε φρέσκους φυσικούς σπιτικούς χυμούς, άρχισε να συνειδητοποιεί πως είναι να αισθάνεται κανείς υγιής και χαρούμενος.

Η Evita λέει ακόμη πως η κατανάλωση φυσικών χυμών της επέτρεψε να αποβάλλει περί τις 16 πέτρες από τη χοληδόχο κύστη της.

Οι πέτρες της χοληδόχου κύστης είναι μάζες από τοξικά υλικά που κατακάθονται στο σώμα σας και πολλές φορές η σύγχρονη ιατρική προτείνει ως μοναδική λύση την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης από το σώμα σας. Τελικά ο καινούργιος τρόπος ζωής της Evita την οδήγησε να ανακαλύψει μια εντελώς καινούργια οπτική της ζωής γεμάτη ομορφιά την οποία δεν είχε γνωρίσει ποτέ μέχρι τότε. Έχασε πολλά κιλά, η επιδερμίδα της ανανεώθηκε και αισθανόταν πιο καλά από ποτέ. Και φυσικά ο καρκίνος δεν υπήρχε πια!

Δείτε το βίντεο με τη μαρτυρία της: (Δυστυχώς δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους)

πηγή:newsitamea

– See more at: http://arouraios.gr/2013/08/aperipse-tis-xhmeiotherapeies-kai-nikise/#sthash.qf0VNROj.dpuf

Σχόλιο: Όσο ποιο επεξεργασμένη είναι μια τροφή, τόσο ποιο βλαβερή είναι. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο καθένας.

Η ανθρώπινη χημεία βλάπτει. Όπως βλάπτουν και τα μεταλλαγμένα.

Το 50% της διατροφής σας, πρέπει να είναι ωμη.

4444

http://www.iefimerida.gr/news/118010/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-14%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-b%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B7%CE%BE%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%AF%CE%BB

Ένας δεκατετράχρονος έθεσε τέρμα στην ζωή του την περασμένη νύχτα στην Ρώμη εξαιτίας του ότι, όπως έγραψε σε μήνυμά του, «ήταν ομοφυλόφιλος και είχε γίνει στόχος των συνεχών χλευασμών των συνομήλικών του».

Ο δεκατετράχρονος αυτοκτόνησε κάνοντας βουτιά στο κενό από την ταράτσα της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε με τους γονείς του, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στο γραπτό του μήνυμα, το οποίο θέλησε να αφήσει τόσο σε ένα τετράδιο, όσο και σε «Usb» του υπολογιστή του, ο άτυχος έφηβος ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του για την πράξη του και εξήγησε ότι η απελπισία του οφειλόταν, κυρίως, στην στάση των συνομήλικών του, που δεν του επέτρεπαν, πλέον, ούτε να βγαίνει μαζί τους. Τον είχαν, ουσιαστικά, αποκλείσει από την παρέα τους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στην Ρώμη, ένας δεκαπεντάχρονος ομοφυλόφιλος είχε θέσει επίσης τέλος στην ζωή του, μέσα στο σπίτι του, ενώ τον περασμένο Μάιο, ένας δεκαεξάχρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει από παράθυρο του σχολείου του εξαιτίας του ότι φοβόταν την απομόνωση εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

«Το νέο αυτό τραγικό συμβάν θα βαραίνει τις συνειδήσεις όσων τον εικοστό πρώτο αιώνα συνεχίζουν να παραληρούν και να δηλώνουν ότι όποιος είναι ομοφυλόφιλος είναι παρά φύση», δήλωσε ο Αντρέα Μακαρόνε, πρόεδρος της οργάνωσης Μάριο Μιέλι, η οποία μάχεται εδώ και δεκαετίες στην Ιταλία για τα δικαιώματα της ιταλικής ομοφυλοφιλικής, αμφιφυλοφιλικής και τρανσέξουαλ κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο της Ρώμης, τις τελευταίες εβδομάδες, προσπάθησε να πετύχει την έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας, η ψήφιση του οποίου, όμως, αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο λόγω ενστάσεων του κεντρώου κινήματος «Επιλογή Πολιτών» και του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας».
Πηγή: Συγκλονίζει η αυτοκτονία 14χρονου στην Ιταλία: Bούτηξε στο κενό γιατί τον χλεύαζαν οι φίλοι του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/118010#ixzz2bgq9EvQF

Σχόλιο: Στον πλανήτη Γη κυριαρχεί η ανισορροπία. Όπως έγραψα και για τις ατομικές βόμβες, δεν υπάρχει καθόλου λογική.

Αυτές οι Αυτοκτονίες, είναι εκτός λογικής.

Στην Ιταλία είναι Καθολικοί. Αυτό σημαίνει ότι πιστεύουν στην Δευτέρα Παρουσία και στην Ημέρα της Κρίσης για τον καθένα.

Τι πιστεύεται ότι θα γίνει, όταν ο Θεός θα κρίνει αυτούς τους ανθρώπους;

Ανήλικοι άνθρωποι αυτοκτονούν. Όταν η Ζωή είναι δώρο.

Σκεφτείτε τι εντολή έδωσε ο Χριστός: να αγαπάτε το πλησίον σας.

Επίσης σκεφτείτε την Βίβλο που λέει: ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατά εικόνα και καθομοιωση.  Τον έπλασε, σημαίνει ότι έδωσε την γενετική πληροφορία που είναι εξελίξιμη.

Δηλαδή ο άνθρωπος πρέπει να εξελιχτεί.

Σας βάζω δύσκολα, αλλά όταν αυτοκτονούν άνθρωποι για οποιοδήποτε λόγο, αυτό είναι άσχημο. Η Ζωή είναι δώρο.

Οι Παπάδες μιλούν για τον Θεό, αλλά δεν έχουν ιδέα για το Θεό.

Ο Μπερλουσκόνι και το κόμμα του, θα κρίνουν την Ηθική του Θεού; Ποιος είναι ο Μπερλουσκόνι που συνεργάστηκε με την Μαφία και έκανε πολλά ανήθικα;

Όταν διαβάζεις την Αποκάλυψη του Ιωάννη, σου μένει ένα πράγμα στο μυαλό, ότι θα σωθούν πολύ λίγοι.

Η Ηθική, είναι ένα σπαθί, που μπορούν να το κρατήσουν μόνο λίγοι.

Ο Πλανήτης Γη είναι τελείως ανισόρροπος, σε δεκάδες πεδία. Αυτό δεν αρέσει σε πολλούς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Ο Θεός έχει τέλειο και αψεγάδιαστο σύστημα λογικής.

4444

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100013_11/08/2013_529742

Όταν έσκασε η «φούσκα» των ΜΜΕ
Το «λουκέτο» στον «Ελεύθερο Τύπο» και σε άλλες 14 εφημερίδες, το «κανόνι» του Alter και το μεγάλο σοκ στον χώρο των περιοδικών.

Του Τάσου Σιδέρη

Σε συνέδριο επικοινωνίας που έγινε το 2008, εν μέσω της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, ομάδα διαφημιστών προέτρεπε τα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ να μη μιλούν για την κρίση, γιατί δεν είχε έρθει ακόμη.

Η πραγματικότητα των αριθμών, όμως, δείχνει πως η κρίση στα media ήταν… εδώ από το 2008, αλλά στην Ελλάδα δεν έγινε αντιληπτή, ούτε από την αποχώρηση της Γιάννας Αγγελοπούλου από τον «Ελεύθερο Τύπο» το καλοκαίρι του 2009.

Οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι επέλεξαν να αδρανήσουν και να μη βελτιώσουν το περιεχόμενο των Μέσων. Η αντιμετώπιση αρχικά της κρίσης και σήμερα της ύφεσης με μειώσεις προσωπικού και αποδοχών είχε άμεσες επιπτώσεις σε δραματική μείωση της απήχησής τους, με εξαιρετικά χαμηλές κυκλοφορίες και συρρικνούμενα έσοδα από τη διαφήμιση και με αμφισβήτηση της αξιοπιστίας τους.

Η «φούσκα» των ΜΜΕ μπορεί να έσπασε, αλλά οι συνέπειες είναι δραματικές, ειδικά σε μια χώρα όπου το θεσμικό καθεστώς είναι χαοτικό. Πλέον το κοινό αναζητεί και άλλες πηγές πληροφόρησης, που δεν χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία, αφιερώνοντας όλο και μεγαλύτερο μέρος στο Facebook.

«Λουκέτα»

Το καλοκαίρι του 2009, το μεγάλο σοκ ήταν το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου» και του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 από τη Γιάννα και τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, οι οποίοι δαπάνησαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την επαναπροώθηση των δύο Μέσων. Οι ιδιοκτήτες αποζημίωσαν τους εργαζομένους, οι οποίοι ύστερα από κινητοποιήσεις δύο μηνών εξασφάλισαν κι ένα επιπλέον ποσό, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης για το κλείσιμο των δύο Μέσων. Το πρώτο αυτό μεγάλο «λουκέτο» αποδόθηκε μόνο στις κακές επιλογές της Γιάννας Αγγελοπούλου και στο υψηλό κόστος λειτουργίας της εφημερίδας και του σταθμού.

Λίγο μετά το ξέσπασμα της κρίσης, ωστόσο, άρχισε να αποκαλύπτεται η αποτυχία του συστήματος λειτουργίας των ελληνικών ΜΜΕ, με τις αποζημιώσεις να φαντάζουν πλέον ανεκπλήρωτο όνειρο.

Κλείνουν τουλάχιστον 14 εφημερίδες με έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη: Η «Απογευματινή», η «Απογευματινή της Κυριακής», ο «Αδέσμευτος Τύπος» και ο «Αδέσμευτος Τύπος της Κυριακής» του Δ. Ρίζου, η ημερήσια έκδοση του «Βήματος» κι εκείνη του «Αγγελιοφόρου» στη Θεσσαλονίκη, ο «Φίλαθλος» και η «Αυριανή», η «Ελευθεροτυπία» και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο «Ελεύθερος», η «Score Live» και οι εβδομαδιαίες «Veto» και «Αποκαλύψεις».

Στον αντίποδα, κυκλοφορούν η «Δημοκρατία» και η «Δημοκρατία της Κυριακής», οι εβδομαδιαίες «Εργασία Τώρα» και «Παραπολιτικά», ενώ το κενό που αφήνει η «Ελευθεροτυπία» σπεύδουν να το καλύψουν τρεις εφημερίδες: η «Εφημερίδα των Συντακτών», ως συνεταιριστικό σχήμα από ομάδα εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», η «6 Μέρες» από τον Αντώνη Δελλατόλα, η οποία ανέστειλε την κυκλοφορία της, και η ίδια η «Ελευθεροτυπία».

Στην τηλεόραση καταγράφεται το «λουκέτο» στο Alter, υπό την πίεση των χρεών του, που υπερβαίνουν τα 400 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους του Alter, το οποίο φθάνει τα 220 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 180 εκατ. ευρώ έχουν στα χέρια τους διαφημιστικές εταιρείες και εταιρείες media shops. Καθοριστικό ρόλο στην κατάρρευση του καναλιού έπαιξε η επιλογή της διοίκησης των λεγόμενων άυλων αγαθών. Πρόκειται για τις παραγωγές και το τηλεοπτικό πρόγραμμα του καναλιού, που κοστολογήθηκαν σε 370 εκατ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κώστας Γιαννίκος προφυλακίζεται για οφειλές στο Δημόσιο συνολικού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ από τη μη καταβολή ΦΠΑ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Το κλείσιμο του καναλιού έχει άμεσες επιπτώσεις και στη διαφημιστική αγορά. Η Leo Burnett εμφανίζει άνοιγμα 24 εκατ. ευρώ εξαιτίας του περίφημου προγράμματος «ανταλλαγής» επιταγών και προαγοράς προγράμματος με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Όλοι αρχίζουν να ζουν κάτω από το βάρος των επισφαλειών, δηλαδή της αδυναμίας των διαφημιστικών εταιρειών να καταβάλουν στα ΜΜΕ τα ποσά που οφείλουν.

Το «ντόμινο» παρασύρει και τα μεσαία συγκροτήματα περιοδικών. Διαδοχικά κλείνουν η εταιρεία ΙΜΑΚΟ και οι Εκδόσεις Λυμπέρη. Τίτλοι περιοδικών με μεγάλη αναγνωσιμότητα, που διαμόρφωναν το lifestyle της χώρας, όπως το «Nitro» (ΙΜΑΚΟ) και το «Status» (Εκδόσεις Λυμπέρη), εξαφανίζονται, με τους εργαζομένους να πασχίζουν για τις αποζημιώσεις από το αιφνιδιαστικό «λουκέτο».

Πετυχημένοι τίτλοι, όπως οι «Hello», «Τηλεκοντρόλ», «7 μέρες TV» και «ΕΓΩ», περνάνε στη νεοσύστατη εταιρεία Alpha Edition (Alpha TV 95% – Αττικές Εκδόσεις 5%) και άλλοι -όπως το «ΟΚ»- στον όμιλο ΑΝΤ1. Στον όμιλο των Εκδόσεων Λυμπέρη, το 2008, εργάζονταν 698 άτομα και τα τελευταία στοιχεία του 2011 ανέφεραν προσωπικό 528 εργαζομένων. Στον όμιλο ΙΜΑΚΟ υπήρχαν 471 εργαζόμενοι και το 2010 μειώθηκαν σε 380, ενώ ο όμιλος των Τεχνικών Εκδόσεων του Κώστα Καββαθά το 2012 είχε 53 εργαζομένους.

Στο ραδιόφωνο το κύμα του σοκ είναι εξίσου μεγάλο. Σταθμοί με απήχηση, όπως ο Flash, εκπέμπουν με πρόγραμμα που βγάζουν οι εργαζόμενοι που δεν αμείβονται. Οι δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί των Εκδόσεων Λυμπέρη, Best FM και V FM, όπως και ο σταθμός της ΙΜΑΚΟ, Nitro FM, σταματούν να εκπέμπουν και οι τράπεζες προχωρούν σε πλειστηριασμούς της περιουσίας τους.

Μέσα στη βαθιά ύφεση πραγματοποιούνται και επενδύσεις από νέους επιχειρηματίες, όπως η κ. Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, κόρη του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, η οποία και απέκτησε διαδοχικά τον Εν Λευκώ και τον Play FM (νυν Freedom FM).

Αρθρο 99

Ένας τρόπος αντιμετώπισης της ραγδαίας επιδείνωσης των οικονομικών των εταιρειών ήταν και η προσφυγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Αιτήσεις καταθέτουν το Alter, η Χ. Κ. Τεγόπουλος, η Leo Burnett, Περιοδικός Τύπος, η Τυποεκδοτική (η εκτυπωτική εταιρεία του ΚΚΕ) και οι διαφημιστικές Leo Burnett, Ashley & Holmes, Dot and Dash Communications, United Media, Extra Large Media, Καραμέλλα και Civitas. Στην περίπτωση της Leo Burnett, ενώ εγκρίθηκε η αίτησή της, η εταιρεία στη συνέχεια αποφάσισε να αποσυρθεί από τη διαδικασία. Την ίδια ώρα πτώχευσαν η Adel Saatchi and Saatchi όπως και οι εταιρείες Upset και Mass.

Πάντως, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τη διαφημιστική αγορά των τελευταίο χρόνο είναι η ίδρυση νέων εταιρειών από πρώην στελέχη διαφημιστικών που έκλεισαν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι νέες εταιρείες απορρόφησαν τους πελάτες που έμειναν «άστεγοι» και μάλιστα πολύ γρήγορα πέτυχαν σημαντικούς τζίρους.

Χρηματιστήριο

Ένα μεγάλο όραμα ήταν η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ΜΜΕ από το Χρηματιστήριο, από το οποίο αντλήθηκαν συνολικά περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ από τις 11 επιχειρήσεις media που διάβηκαν το κατώφλι, τότε, της Σοφοκλέους.

Στο Χρηματιστήριο μπήκαν ο Τηλέτυπος (Mega) το 1994 και, από το 1998 και μετά, ο ΔΟΛ, η Χ. Κ. Τεγόπουλος, η Καθημερινή, ο Πήγασος, η ΙΜΑΚΟ, η Ναυτεμπορική, οι Αττικές Εκδόσεις, η Ελεύθερη Τηλεόραση (Alter), οι Εκδόσεις Λυμπέρη, οι Τεχνικές Εκδόσεις.

Ο ΔΟΛ επιχειρεί την έξοδο από το ΧΑΑ με δημόσια προαιρετική πρόταση που κατέθεσε ο κάτοχος του 92,1% των μετοχών Στ. Ψυχάρης, ενώ νωρίτερα είχαν αποχωρήσει η ΙΜΑΚΟ και οι Εκδόσεις Λυμπέρη. Σε καθεστώς επιτήρησης των μετοχών βρίσκεται ο ΔΟΛ, ο Πήγασος και ο Τηλέτυπος, ενώ εκτός διαπραγμάτευσης είναι η Ελεύθερη Τηλεόραση και η Χ. Κ. Τεγόπουλος.

Διαφημιστική δαπάνη

Ένας από τους πρώτους τομείς που χτυπήθηκαν αυτά τα χρόνια, δυσανάλογα των περικοπών που έγιναν στους μισθούς, ήταν η διαφήμιση, που συνιστά και τη βασική χρηματοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ και κυρίως της τηλεόρασης.

Η ονομαστική διαφημιστική δαπάνη μειώθηκε συνολικά στα ΜΜΕ κατά 1.525.387.000 ευρώ μέσα σε ένα διάστημα πέντε ετών (2008 – 2012).

Το 2008, ενώ είχε ξεκινήσει η ύφεση στην Ελλάδα και είχε ξεσπάσει η κρίση με τα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ, δεν υπήρχε αντανάκλαση στη διαφημιστική δαπάνη, η οποία είχε κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, στα 2.667.5280.000 ευρώ. Το 2009, ξεκινάει η μείωση κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια αρχίζει η συρρίκνωση, φτάνοντας το 2012 στο 1.141.141.000 ευρώ.

Το ποσό που διατέθηκε στα Μέσα είναι στην πραγματικότητα κατά πολύ μικρότερο, καθώς η καταμέτρηση γίνεται με την ονομαστική αξία των διαφημίσεων προ των εκπτώσεων και της επιβράβευσης των διαφημιστών.

Την έκρηξη στη διαφήμιση, τα χρόνια της ευφορίας, προκάλεσαν κυρίως η τεχνολογία, με τον ανταγωνισμό των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και την ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων, ο δημόσιος τομέας, τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και οι τράπεζες. Από όλες αυτές τις κατηγορίες μόνο η κινητή τηλεφωνία μαζί με τα ηλεκτρικά είδη «τροφοδοτούσε» τα ΜΜΕ με διαφήμιση.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες διαφημιζομένων είχαν υποχωρήσει κατά πολύ, όπως οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά προϊόντα με 24,8 εκατ. ευρώ το 2012, έναντι 57,3 εκατ. ευρώ το 2009.

Ο άλλοτε κραταιός δημόσιος τομέας, που μοίραζε διαφήμιση με κομματικά και προσωπικά κριτήρια, περιορίστηκε στα 5,8 εκατ. ευρώ το 2012.

 

Ο τομέας που υπέστη σοβαρές συνέπειες ήταν τα περιοδικά, τα οποία το 2008 είχαν το 42% της διαφημιστικής δαπάνης, συγκεντρώνοντας 1.113.270.000 ευρώ. Το 2012, τα ονομαστικά έσοδα από τη διαφήμιση περιορίστηκαν στα 351.546.550 ευρώ για τα περιοδικά.

Η τηλεόραση στο ίδιο διάστημα έχασε σχεδόν τα μισά της έσοδα, από 860.709.000 ευρώ το 2008, έπεσε στα 469.515.234 ευρώ.

Οι εφημερίδες υποχώρησαν στα 255.827.097 ευρώ την περασμένη χρονιά, έναντι εσόδων 478.568.000 ευρώ το 2008, ενώ το ραδιόφωνο έχει περιοριστεί δραματικά στα 64.090.345 ευρώ την περασμένη χρονιά, όταν το 2008 τα έσοδα ανέρχονταν σε 214.982.000 ευρώ.

Κυκλοφορίες

Η κυκλοφορία των εφημερίδων ακολούθησε ανάλογη καθοδική πορεία: Το 2008, ο μέσος όρος της κυκλοφορίας των εφημερίδων ήταν στα 2.175.101 φύλλα. Πέντε χρόνια μετά, ο μέσος όρος των πωλήσεων υποχώρησε κατά 933.015 φύλλα, στο 1.242.085 φύλλα. Η πτώση ήταν σταδιακή.

Αρχικά το 2009, έτος με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, η μέση κυκλοφορία των εφημερίδων μειώθηκε στα 2.090.069 φύλλα, με απώλεια περίπου 100.000 αναγνωστών. Το 2010 και το 2011 έγινε η μεγάλη «βουτιά», όταν και χάθηκαν κατά μέσο όρο 686.026 φύλλα.

Θέσεις εργασίας

To μεγάλο σοκ είναι στις θέσεις εργασίας. Παράλληλα με τους μισθούς, οι οποίοι υποχωρούν μεσοσταθμικά κατά 30%, στις εισηγμένες εταιρείες ΜΜΕ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών χάνουν τη δουλειά τους μέσα σε πέντε χρόνια, από το 2008 ως το 2012, 5.188 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Δεν πρόκειται για τις συνολικές απώλειες στον κλάδο, παρά μόνο στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Χρηματιστήριο, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν στοιχεία για την πορεία τους.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που ουσιαστικά έκλεισαν αλλά δεν έλαβαν αποζημίωση, όπως συμβαίνει με τους περίπου 718 του Alter και τους 1.057 της Χ. Κ. Τεγόπουλος («Ελευθεροτυπία») και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Την ερχόμενη Κυριακή θα δημοσιευθεί το δεύτερο μέρος της έρευνας.

Σχόλιο: Στην Ελλάδα ο χώρος των MEDIA είχε πολύ μεγάλη εξάρτηση από το Δημόσιο Χρήμα. Σε αυτό βάζω και τις ΔΕΚΟ.

Επίσης πολλοί επιχειρηματίες είναι κρατικοδίαιτοι με διάφορες μορφές.

Η Αγορά δηλαδή, δεν είναι ανταγωνιστική.

4444

http://www.toxrima.gr/tzef-bezos-o-idritis-tis-amazon-pou-agorase-tin-istoriki-the-washington-post/

O Jeffrey Preston ή αλλιώς “Jeff” Bezos, είναι ο Αμερικανός εντερπρενέρ και επενδυτής του διαδικτύου, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του διαδικτυακού εμπορίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον ιδρυτή και CEO του Αmazon.com, της πασίγνωστης «διαδικτυακής αγοράς» βιβλίων και άλλων προϊόντων.

Χάρη στην προσωπική του συμβολή, το Amazon.com έγινε ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής του Παγκόσμιου Ιστού και πρότυπο για κάθε διαδικτυακή αγορά.

Αφού αποφοίτησε από Πανεπιστήμιο του Princeton to 1986,  εργάστηκε στην Wall Street στον τομέα της πληροφορικής.

Στην συνέχεια δημιούργησε ένα δίκτυο για την εταιρεία διεθνούς εμπορίου Fitel, εργάστηκε στην Bankers Trust, όπου έγινε Αντιπρόεδρος, ενώ αργότερα εργάστηκε για την D.E. Shaw & Co, πάλι στον τομέα της πληροφορικής.

Δημιούργησε την Amazon  το 1994, φτιάχνοντας το business plan της, στο δρόμο από την Νέα Υόρκη στο Seattle (!) και αρχικά έστησε την επιχείρηση στο ίδιο του το γκαράζ!

Αξιοσημείωτο είναι πως είχε  ήδη αφήσει την καλοπληρωμένη του δουλειά στο hedge fund της Νέας Υόρκης, όταν άκουσε για την γρήγορη ανάπτυξη του διαδικτύου καθώς και το γεγονός ότι οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές δεν χρειάζεται να συλλέγουν φόρους πωλήσεων στις πολιτείες που δεν έχουν φυσική παρουσία.

Έτσι, οδηγήθηκε στην Ουάσινγκτον που μικρός της πληθυσμός θα οδηγούσε λιγότερους από τους μελλοντικούς του πελάτες στο να πληρώσουν φόρους πωλήσεων.

Σύμφωνα με το Forbes, τα μερίδια της Amazon αγνόησαν την «πτώση» του 2011, αυξήθηκαν κατά 55% και πρόσθεσαν 6,5 δις. δολάρια στο καθαρό του κέρδος.

Ο Bezos είναι γνωστός για την προσοχή στην λεπτομέρεια, όσον αφορά στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το Portofolio.com θέλει να γνωρίζει τα πάντα, από το συμβόλαιο, μέχρι το τι αναφέρεται σε όλα τα δελτία τύπου της Amazon.

Τον Αύγουστο του 2013,έκανε την μεγάλη έκπληξη.  Ανακοίνωσε την αγορά της  The Washington Post, μιας από τις ιστορικότερες  και μεγαλύτερες εφημερίδες των ΗΠΑ, από την The Washington Post Company, για  250 εκ. δολάρια μετρητά. Η αγορά αυτή, δεν έχει καμία σχέση με την Amazon.

Ενώ, η συμφωνία αφορά και τις εκδόσεις των Express newspaper, The Gazette Newspapers, Southern Maryland Newspapers, Fairfax County Times, El Tiempo Latino και Greater Washington Publishing.

Την εξαγορά επιβεβαίωσε και δημοσίευμα της Washington Post, που κάνει λόγο για το τεράστιο πλήγμα που έχει δεχτεί ο Τύπος τα τελευταία χρόνια από την ψηφιακή τεχνολογία και το Διαδίκτυο, γεγονός που αποτέλεσε και τον κύριο λόγο της πώλησής της.

Ο Donald Graham της Washington Post δήλωσε:

“Η Post θα μπορούσε να είχε επιβιώσει υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας και να είναι κερδοφόρος στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, δε θέλαμε απλά να επιβιώσει. Δεν λέω ότι η εξαγορά μας εξασφαλίζει την επιτυχία, αλλά σίγουρα μας δίνει περισσότερες πιθανότητες.”

Διακρίσεις

Ο Βezos υπήρξε ο  Άνθρωπος  της Χρονιάς  σύμφωνα με το  περιοδικό Time το 1999, το 2008 επιλέχθηκε από το U.S. News & World Report σαν ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς  ηγέτες, ενώ την ίδια χρονιά έλαβε τιμητικό ντοκτορά  στην Επιστήμη και Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.

Το 2011 ο The Economist  έδωσε σε αυτόν και στον  Gregg Zehr  το Βραβείο Καινοτομίας, για το Amazon Kindle.

Τέλος, ο Bezos ονομάστηκε Άνθρωπος των Επιχειρήσεων Της Χρονιάς από το Fortune Magazine.

Ενώ, είναι μέλος στο Bilderberg Group καθώς της Executive Committee of The Business Council για το 2011 και 2012.

Τον Οκτώβρη του 2012, σύμφωνα με την Λίστα των Εκατομμυριούχων του Bloomberg είναι ένας από τους  πλουσιότερους ανθρώπους  του κόσμου με εκτιμώμενο καθαρό κέρδος 22,1 δις. δολάρια.

Δεν  θεωρείται άδικα λοιπόν, ο 2ος καλύτερος CEO στον κόσμο από την  Harvard Business Review, μετά τον μακαρίτη Steve Jobs της Apple.

Σχόλιο: Γιατί ο Βezos αγόρασε την Washington Post, το καταλαβαίνεις από το βιογραφικό και την ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος ο Bezos.

Ο άνθρωπος σίγουρα έχει πλάνο. Θα το δούμε μέσα στο επόμενο 6μηνο.

Οι περισσότεροι εκδότες των εφημερίδων, δεν έχουν ιδέα από internet και όλα αυτά. Αντίθετα ο Bezos ξέρει το παιχνίδι.

Θεωρώ την κίνηση του Bezos πολύ σημαντική.

4444

10/08/2013

4444

Μια απίστευτη αφίσα με την υπογραφή των κατοίκων της Σάμου κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, μετά τη δημοσιοποίηση ρεπορτάζ πως ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απολαμβάνει αστακούς και μπαρμπούνια στο νησί τους.

Η αφίσα παρουσιάζει τον Γιώργο Παπανδρέου ως βρικόλακα και δηλώνει πως για τους Σαμιώτες είναι ανεπιθύμητος.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά «Εμείς οι Σαμιώτες ζητούμε από τον εθνικό προδότη να σταματήσει τις διακοπές του τώρα και να φύγει από το νησί».

Καλούν μάλιστα σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει ο κ. Παπανδρέου, το πεντάστερο Doryssa-bay.
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/262048/khryksan-anepithymhto-ton-papandreoy-ton-ekanan-brikolaka#ixzz2baNGc8IM

Σχόλιο: Ο Παπανδρέου έχει ξεσκιστεί να κάνει διακοπές στην Ελλάδα και ταξίδια στο εξωτερικό, τα λεφτά δεν κρύβονται. Φυσικά οι μαλακες οι νεοέλληνες ψήφησαν το ΠΑΣΟΚ το 2012 και έτσι ο Γιωργάκης ως πρώην πρωθυπουργός εξασφάλισε άνετα βουλευτική έδρα,  λεφτά και βουλευτική ασυλία. Ο Παπακωνσταντίνου δεν ήταν μόνος του.

Αυτό είναι δημοκρατία μαλακα νεοέλληνα; Όχι.

Σωστή η αντίδραση της Σάμου. Ο Γιωργάκης μπορεί να πάει να κάνει διακοπές κάπου στο εξωτερικό ή κάπου που να τον θέλουν. Να τον έχουν ψηφήσει.

Ο Φέλεκης που κάνει εκπομπή στον 984, στεναχωρήθηκε που οι πολίτες της Σάμου χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο τον ΓΑΠ. Δημοσιογράφοι φερέφωνα. Θα μου πεις γι’αυτό τους πληρώνει το σύστημα.

4444

Όταν κάνεις το καλό, δε χρειάζεται να το δικαιολογήσεις. Διότι είναι το καλό.

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό!

Όταν κάνεις το κακό, πρέπει να έχεις μια δικαιολογία, αυτό σε οδηγεί να σπουδάσεις φιλοσοφία.

4444

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το «μνημόνιο συναντίληψης» Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την ενέργεια και τους υδάτινους πόρους.

«Η δικομματική τροΐκανή κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην μετατροπή της χώρας από αποικία χρέους σε ενεργειακό και στρατιωτικό προτεκτοράτο της αμερικανοΐσραηλινής συμμαχίας στην περιοχή. Μακριά από κάθε έννοια δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού διαλόγου και ελέγχου, σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, και με την “υψηλή κηδεμονία” των ΗΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία με Ισραήλ και Κύπρο.

Ο ελληνικός λαός αγνοεί πλήρως τις λεπτομέρειες και τις καταστροφικές συνέπειες που αυτή θα φέρει για την σταθερότητα, την ειρήνη και την ισότιμη συνεργασία που έχουν ανάγκη οι λαοί και οι χώρες της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου» τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Το ότι η ηγεσία των ΗΠΑ τονίζει σε υψηλούς τόνους την “νατοϊκή αξία” της Ελλάδας σε συνθήκες μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στον αραβικό κόσμο, προμηνύει την έμμεση η άμεση εμπλοκή της χώρας μας ως προκεχωρημένου φυλακίου, στους επικίνδυνους νατοϊκούς σχεδιασμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να μάχεται για την λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, απαλλαγμένη από το μνημόνιο και τις “θανατηφόρες” πολιτικές του και για τον ρόλο μιας Ελλάδας πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/261907/syriza-kanoyn-thn-ellada-energeiako-kai-stratiwtiko-protektorato#ixzz2baEpjJxH

Σχόλιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την συμφωνία Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ.

Είναι προφανές ότι αυτοί που διαχειρίζονται τις εξωτερικές υποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν χαμένα.

Ο Ελληνικός λαός θέλει αυτό τον άξονα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πει που διαφωνεί με την συμφωνία.

Όχι λόγια του αέρα, που διαφωνείται.

Τσιπρα ο λόγος που δεν ανεβαίνει το ποσοστό σου, είναι γιατί δεν είσαι αρκετά σοβαρός.

Εγώ δεν θέλω ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε την ΝΔ, αλλά δε σε βλέπω και πολύ σοβαρό Τσιπρα.

Σε μένα δεν μπορείς να πεις αερολογίες.

Που διαφωνείται;

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, ότι η κυβέρνηση, δεν ενημέρωσε την Ελληνική Βουλή και τα κόμματα. Αυτό είναι σωστό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης λέει ότι δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες και αυτό είναι σωστό.

Τα υπόλοιπα, στο κείμενο,  είναι αριστερές τρίχες.

Ο Άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, είναι προς το συμφέρων και των τριών χωρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τι προτείνει; Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ;

Το κόστος ποιος θα το αναλάβει; Διότι Τσιπρα εδώ μιλάμε για Γεωπολιτική που είναι σοβαρή υπόθεση. Άνθρωποι πεθαίνουν, κράτη διαλύονται.

Ποιος είσαι εσύ; Και ποια είναι η λογική σου;

Όλα τα κράτη έχουν συμμαχίες.

Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι τόσο χαζοί. Εγώ με όσους έχω συζητήσει, είναι υπερ.

Η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει.

Έναν λογικό ηγέτη που να είναι και σχετικά έντιμος, δεν θα βρω σε αυτή την χώρα γαμωτο!

Το ΝΑΤΟ αναγνώρισε την αξία της Ελλάδος και ο ΣΥΡΙΖΑ φρίκαρε! Αν είναι δυνατόν.

Ο χώρες και οι Λαοί της Ανατολικής Μεσογείου, πολύ ασαφές Τσιπρα. Στην Συρία δηλαδή ποιον υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: τον Ασαντ ή τους Ισλαμιστές; Στην Αίγυπτο;

Να μην τα πολυλογώ, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην Μέση Ανατολή.

Ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, είναι άξονας σταθερότητας. Την στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα ουσιαστικά δεν έχει πολιτικούς ηγέτες.

Την στιγμή που οι γείτονες της, θέλουν να φάνε κομμάτια της.

Αυτό ο «Θεός της Ελλάδος» δε θα αφήσει  να συμβεί. Τσιπρα αν διαφωνείς να μας πει που, συγκεκριμένα, όχι οι λαοί και οι χώρες της ανατολικής μεσογείου. Συγκεκριμένα.

Υποστηρίζεις για παράδειγμα την Χεζμπολαχ που στηρίζεται από το Ιράν;

4444

09/08/2013

4444

Σαν Σήμερα «έπεσε» η δεύτερη Ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι.

Η απόφαση του Χάρι Τρούμαν ήταν λογική.  Ήταν σωστή.

Η δεύτερη ατομική βόμβα επιβεβαιώνει το σωστό της απόφασης.

Υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν χωρίς όμως να δίνουν εφικτή λύση.

Η απόφαση της ρίψης της Ατομικής Βόμβας έχει σχέση με το ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει. Δύσκολη απόφαση.

Ας γυρίσουμε στο 1945.

Εγώ είμαι αρχιστράτηγος και όλοι όσοι διαφωνείται, είστε στρατιώτες πρώτης γραμμής.

Ετοιμαζόμαστε για την εισβολή στα Ιαπωνικά νησιά.

Είστε έτοιμοι να πεθάνετε; Τουλάχιστον 100.000 στρατιώτες θα πεθάνουν στην εξέλιξη της επιχείρησης. Το πραγματικό νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά ας μείνουμε στους 100.000 νεκρούς.

Είστε έτοιμοι να πεθάνετε;

Στην εισβολή, θα χρησιμοποιήσω όλους εσάς που διαφωνείτε στην Ρίψη της Ατομικής Βόμβας, νομίζω ότι είναι δίκαιο. Δε χρειάζεται να πεθάνουν άλλοι.

Η ελίτ που κυβερνά την Ιαπωνία είναι μια φανατική ομάδα ανθρώπων.

Το καλοκαίρι του 1945, όλοι ξέρουν ότι ουσιαστικά ο πόλεμος έχει τελειώσει. Οι Γερμανοί έχουν παραδοθεί άνευ όρων και η Ιαπωνία είναι μόνη.

Το λογικό είναι οι Γιαπωνέζοι, να κάνουν ότι και οι Γερμανοί. Να παραδοθούν άνευ όρων.

Όμως δε το κάνουν.

Είναι έτοιμοι να θυσιάσουν χιλιάδες Γιαπωνέζους για την τελευταία μάταιη μάχη – όπως ο Χίτλερ στο Βερολίνο – αλλά πολύ σημαντική γι’αυτους, διότι ζουν με φανατισμό και θέλουν ένα τέλος μέσα σε ένα λουτρό αίματος, όχι μόνο δικό τους, αλλά και των Αμερικανών.

Το ερώτημα είναι, γιατί θα πρέπει να συνεχιστεί ο πόλεμος και να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι, Γιαπωνέζοι και Αμερικανοί άσκοπα; Μιλάμε για πάνω από 200.000 ανθρώπους, τουλάχιστον.

Όσοι διαφωνείτε, θα είστε μέσα στους 200.000 χιλιάδες που θα πεθάνουν τουλάχιστον.

Αυτοί που ασκούν εξουσία, θεωρούν τον Αυτοκράτορα, ποιο σημαντικό, από τις χιλιάδες απλούς ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους ή θα την χάσουν αν συνεχιστεί ο πόλεμος.

Ο Τρούμαν απευθύνει τελεσίγραφο παράδοσης. Αυτοί αρνούνται και ρίχνει την πρώτη Ατομική Βόμβα στην Χιροσίμα. Αν εγώ ήμουν γιαπωνέζος, θα έλεγα: Οκ, κερδίσατε, παραδίνομαι.

Οι Γιαπωνέζοι όμως δε το λένε. Αδιανόητο.

Μόνο αφού πέσει και η δεύτερη Ατομική Βόμβα, καταλαβαίνουν ότι έχουν χάσει οριστικά και χωρίς να μπορούν να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες.

 Τόσο φανατικοί ήταν.

Βέβαια οι Γιαπωνέζοι, δεν είναι οι μόνοι φανατικοί. Ο Στάλιν είναι φανατικός, ο Μάο Τσε Τουνγκ και αρκετοί ακόμα.

Φανατικοί, μη λογικοί.

Ο Τρούμαν απειλεί τον Στάλιν να φύγει από την Περσία που είχε καταλάβει παράνομα.

Από το 1945 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα δεν γνώρισε κανέναν μεγάλο πόλεμο, διότι οι Ατομικές Βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, υπενθύμιζαν στους φανατικούς, ότι δε θα βγουν νικητές.

Ένα σύστημα λογικής ισορροπίας, που λειτούργησε τέλεια. Κανένας παγκόσμιος πόλεμος δεν έγινε από το 1945.

Οι Ατομικές Βόμβες δείχνουν πόσο ανισόρροπος είναι ο άνθρωπος και η κοινωνία του.

Ο άνθρωπος έπρεπε να δημιουργήσει τα Πυρηνικά όπλα, για να σταματήσει να κάνει παγκόσμιους πολέμους μεγάλης έντασης.

Τα κράτη δεν έχουν ηθική, είπε μεταγενέστερα ο Κίσινγκερ. Αυτή η θέση μπορεί να οδηγήσει στην παράνοια.

Αν τα κράτη δεν έχουν ηθική, τότε οι Γιαπωνέζοι που παραδόθηκαν στους Αμερικανούς το 1945, δεν ήξεραν τι να περιμένουν.

Αν τα κράτη δεν έχουν ηθική, σωστά οι Γερμανοί έτρεχαν να παραδοθούν στους αγγλοσάξονες. Σαφώς και ήταν λιγότερο αιμοσταγείς από τους Σοβιετικούς του Στάλιν.

Ο Τρούμαν έριξε τις ατομικές βόμβες και ο πόλεμος με την Ιαπωνία έληξε χωρίς να σκοτωθεί ούτε ένας Αμερικανός στρατιώτης. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία.

Πόσο αξίζει η Ζωή ενός Ανθρώπου;

Η Αμερική έχει διαφορετική απάντηση, από την Σοβιετική Ένωση του Στάλιν και τη Γερμανία του Χίτλερ.

4444

http://arouraios.gr/2013/08/dioxh-se-baros-eforiakou-pou-den-mporese-na-dikaiologisei-esoda-229-000-euro/

Περισσότερα από 200.000 ευρώ είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς ελεγκτή εφοριακού χωρίς αυτός να μπορεί να τα δικαιολογήσει με βάση τα εισοδήματα που δήλωνε.

Την υπόθεση αποκάλυψαν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που έβαλαν στο μικροσκόπιο τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εν λόγω υπαλλήλου διαπιστώνοντας ότι για την περίοδο 2007-2010 υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις και δεν δήλωσε το σύνολο των οικογενειακών τραπεζικών του καταθέσεων.

Όπως μετέδωσε το Mega:
Το 2007 δήλωσε 89.500 ευρώ, ενώ στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 401.000 ευρώ Το 2008 δήλωσε 87.500 ευρώ και στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 364.000 και Το 2009 δήλωσε μόλις 9.000 ευρώ, ενώ είχε 42.000.
Μετά την ολολήρωση του ελέγχου ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου ενώ η έκθεση διαβιβάσθηκε και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των ευρημάτων, στην αρμόδια ΔΟΥ όπου υπηρετεί, για τις δικές της ενέργειες, καθώς και στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας για καταλογισμό των αδικαιολογήτως κτηθέντων.

– See more at: http://arouraios.gr/2013/08/dioxh-se-baros-eforiakou-pou-den-mporese-na-dikaiologisei-esoda-229-000-euro/#sthash.fUeIB1FD.dpuf

Σχόλιο: Αυτοί που κάνουν ελέγχους, μπορούν άνετα να βγάλουν πολύ χρήμα. Αρκετοί έχουν βγάλει.

Η Ελλάδα είναι εύκολη περίπτωση, αλλά υπάρχουν οι νταβατζηδες.

Ο Βαγγελης Βενιζέλος κυκλοφορεί ελεύθερος, όπως και ο Παπακωνσταντίνου, ενώ θα έπρεπε να δικάζονται.

Ο Ελεγκτής εφοριακός θα μπορούσε να πει: εγώ γιατί να πάω φυλακή; Αυτοί γιατί δεν πάνε;

Να ψηφήσουν αν είμαι ένοχος ή όχι, οι συνάδελφοι μου εφοριακοί. Όπως έγινε με τον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου.

Κατάλαβες αναγνώστη;

Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία;

Εγώ αυτές τις καταστάσεις δεν μπορώ να τις δεχτώ. Απαιτώ δικαιοσύνη γιατί θέλω η Ελλάδα να βγει από το τούνελ και θέλω να δω ικανούς Έλληνες να διοικούν.

Αυτοί οι ξεφτιλες εκπροσωπούν την Ελλάδα; Πλάκα κάνουμε;

4444

BLOOMBERG WOMAN CHINA 01 080813

4444

BLOOMBERG MICHAEL J PENN 01 01 080813 (1)

4444

CHINA EIFFEL TOWER 01 010813

Απομακρύνθηκαν σήμερα το απόγευμα από τον Πύργο του Άιφελ το προσωπικό και οι επισκέπτες έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας αξιωματικός της αστυνομίας.
Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε πλήρως γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδος) και δεν είχε ξανανοίξει για τους τουρίστες ως τις 16:00. Ο αξιωματικός της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση προς το παρόν να διευκρινίσει περαιτέρω.
Τον Πύργο του Άιφελ επισκέπτονται έως και 30.000 άνθρωποι ημερησίως κατά την θερινή τουριστική περίοδο αιχμής και περίπου 7 εκατομμύρια το χρόνο.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1851250

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1850950

Σε στροφή 180 μοιρών προχώρησε η Βραζιλία, έπειτα από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της στο ΔΝΤ, Παύλο Νογκουέιρα Μπατίστα, για την Ελλάδα που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, αλλά και την απόφασή του ως εκπρόσωπος της Βραζιλίας να απέχει από την ψηφοφορία του Ταμείου για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των δανείων διάσωσης της Ελλάδας.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους χειρότερους φόβους μας» είπε σε μια δήλωσή του έπειτα από συνεδρίαση του Ταμείου ο Μπατίστα και υπογράμμισε πως η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, δεν είναι ικανοποιητική σχεδόν σε όλους τους τομείς.

«Οι υποθέσεις για την βιωσιμότητα του χρέους και για την ανάπτυξη συνεχίζουν να είναι υπερβολικά αισιόδοξες» είχε σχολιάσει.

Σύμφωνα με τους Financial Times, όμως, τώρα η Βραζιλία ζητά την αναθεώρηση των προγραμμάτων διάσωσης των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, και ειδικά εκείνου της Ελλάδας, ώστε να γίνουν πιο βιώσιμα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γκουίντο Μαντέγκα σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα ζητά να αναθεωρηθεί το ελληνικό πρόγραμμα, για να γίνει πιο ρεαλιστικό.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας δήλωσε πως υπήρξε ένα πρόβλημα επικοινωνίας με τον Μπατίστα αναφορικά με την απόφαση του να απέχει από την ψηφοφορία του ΔΝΤ και πως τώρα και οι δύο συμφωνούν ότι το ελληνικό πακέτο διάσωσης πρέπει να αναθεωρηθεί και να βελτιωθεί.

«Και οι δύο συμφωνούμε πως το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης πρέπει να αναθεωρηθούν και να βελτιωθούν, ώστε τα μέλη αυτά να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατόν στην ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που δημιουργήθηκαν από την Ευρώπη σε γενικές γραμμές είναι υπερβολικά, είναι πολύ αυστηρά», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί, τέλος, πως ο Μπατίστα θα παραμείνει στη θέση του ως εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, καθώς τελικά δεν υπήρξε απομάκρυνσή του.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλιο: Συμφωνώ με την Βραζιλία. Το Ελληνικό πρόγραμμα πρέπει επιτέλους να γίνει ρεαλιστικό.

Γουστάρω πολύ που η Βραζιλία ξαναθέτει το θέμα.

Είναι ένα ζήτημα που δεν μπορείς να το αγνοήσεις, από την στιγμή που δίνεις και χρήμα.

Το πρόβλημα είναι τι γίνονται τα χρήματα, ποιος τα παίρνει;

Οι Έλληνες δεν παίρνουν φράγκο από τα λεφτά που δίνουν οι Βραζιλιάνοι.

Οι Βραζιλιάνοι δίνουν, αλλά εμείς δεν παίρνουμε, που πάνε τα λεφτά;

Το πρόγραμμα πρέπει να γίνει ρεαλιστικό.

4444

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1850895

Η απόφαση είναι ειλημμένη και πλέον ξεφεύγει από τα στενά όρια της Ευρωζώνης.

Τα κράτη θα σταματήσουν να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους με τις διασώσεις τραπεζών. Αυτή ήταν η λύση που πρόκρινε το Eurogroup για την Κύπρο, η οποία επικυρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο όταν συντάχθηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση τραπεζών της Ευρωζώνης με ιδία μέσα (bail-in).

Με αυτό το δόγμα συντάσσεται τώρα και η Ελβετία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις πρακτικές του παρελθόντος για τους δύο τραπεζικούς κολοσσούς της, UBS και Credit Suisse.

Έχοντας νωπές τις μνήμες από την γιγαντιαία “επιχείρηση διάσωσης” της UBS, μετά την κατάρρευση της Lehman, η ρυθμιστική αρχή για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ελβετίας, FINMA, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι το βάρος πιθανής διάσωσης των τραπεζών θα πέφτει στο εξής στους πιστωτές και τους μετόχους.

Η Αρχή προτείνει να καλύπτονται οι ζημιές των τραπεζών από τους μετόχους, τους κατόχους μετατρέψιμων ομολόγων και τους κατόχους ομολόγων υψηλής εξασφάλισης (senior debt).

Έτσι, η Ελβετία συντάσσεται με την Ευρωζώνη και… σφίγγει τη θηλιά των ρυθμιστικών αρχών γύρω από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα το πλαίσιο εξυγίανσης των πιστωτικών ομίλων να αποκτά πιο συνολικό χαρακτήρα, έχοντας, πλέον, σημαντικές επιπτώσεις και στις αγορές, όπως για παράδειγμα στα ομόλογα.

Ακόμα, λοιπόν, και οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης δεν είναι “ακίνδυνες” για μετόχους, ομολογιούχους και καταθέτες.

Πρόθεση της FINMA, σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB), είναι να σφίξει ο ρυθμιστικός κλοιός γύρω από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, οι οποίες “ευθύνονται” για το 6% της οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Βασικός στόχος είναι να σταματήσει η τάση της περασμένης δεκαετίας, όταν οι μεγάλες τράπεζες γίνονταν τεράστιες (οι αποκαλούμενες “too big to fail”), απειλώντας τη συστημική ευστάθεια σε περίπτωση ατυχήματος, με τους φορολογούμενους να πληρώνουν… το μάρμαρο.

Αυτό που επιδιώκουν οι Αρχές είναι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να γίνεται χωρίς να απειλούνται τα δημόσια οικονομικά.

Εξάλλου, τον περασμένο μήνα, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) περιέγραψε το αναλυτικό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης μίας μεγάλης τράπεζας στην περίπτωση ατυχήματος, συμπεριλαμβάνοντας τη συμμετοχή των πιστωτών στη διάσωση.

Η BIS δεν παρέλειψε να ρίξει τα “καρφιά” της για το νέο δόγμα των Ευρωπαίων, εκτιμώντας ότι το μοντέλο του bail-in δεν σέβεται πλήρως της ιεράρχηση των πιστωτών. Και αυτό γιατί μπορεί να επιφέρει ζημιές στους ομολογιούχους πριν εξαντληθούν τα περιθώρια συμμετοχής των μετόχων.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη χρηματοδότηση των τραπεζών, αφού οι ομολογιούχοι είναι πλέον πιο εκτεθειμένοι με αποτέλεσμα να ζητούν μεγαλύτερο επιτόκιο για να δανείσουν τις τράπεζες.

Σημειώνεται ότι η UBS έλαβε κρατική βοήθεια το 2008, όταν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, βρέθηκε ένα βήμα πριν τη δική της πτώχευση, εξαιτίας του ανοίγματος στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ.

Τότε, η SNB απέκτησε ποσοστό της τάξης του 9% στην τράπεζα και “έριξε” επισφαλή πάγια ύψους 38,7 δισ. δολαρίων σε ένα ταμείο ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσέφερε κρατική βοήθεια 6 δισ. ελβετικών φράγκων.

Μέσα σε ένα χρόνο το κράτος πούλησε το ποσοστό του και μάλιστα έβγαλε κέρδος 1,2 δισ. φράγκα.

Σήμερα η UBS προτίθεται να επαναγοράσει το ταμείο διάσωσης από την κεντρική τράπεζα, μετά την αποπληρωμή του δανείου των 24 δισ. φράγκων.

Σχόλια:

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ… ΑΛΛΟΙ…

Πώς οι πιστωτές θα καταφέρουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τις πτωχεύσεις των τραπεζών!

Θα διαβάσατε ασφαλώς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, έλαβε πρόσφατα μια σειρά από αποφάσεις για το πως σκέπτεται να αντιδράσει σε περιπτώσεις χρεοκοπίας τραπεζών στο μέλλον κλέβοντας τις καταθέσεις από τους λογαριασμούς άνω των 100.000 € (καθώς και εκείνες κάτω αυτού του ποσού λέω εγώ, αλλά αυτό δεν το ομολογεί).

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η οδηγία προβλέπει ότι, σε περίπτωση πτώχευσης μιας τράπεζας, οι απώλειες θα αντισταθμιστούν πρώτα από τους ιδιοκτήτες και τους μετόχους, και θα ακολουθήσουν οι πιστωτές “juniors” και “seniors” και στη συνέχεια στην τρίτη σειρά, οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ. Η μέθοδος έχει δοκιμαστεί στην Κύπρο, και είναι πλέον πλήρως λειτουργική.

Όμως,οι μεγάλοι παίχτες, οι πιστωτές, οι κάτοχοι των τραπεζικών ομολόγων, απλά βρήκαν τον τρόπο να παρακάμψουν αυτόν τον κανόνα και να αποφύγουν τον πέλεκυ της αναδιάρθρωσης που θα τους κάνει να χάσουν το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων. Πώς;

Απλά τροποποιώντας την λειτουργία των ασφαλίστρων, των γνωστών πια σε όλους CDS. Υπενθυμίζω, πως τα CDS παρέχουν προστασία ενάντια σε ένα “πιστωτικό γεγονός”, και μέχρι στιγμής αυτό το είδος της αναδιάρθρωσης δεν τα συμπεριλάμβανε.

Αυτό λοιπόν θα διορθωθεί σύντομα όπως μαθαίνουμε από αυτό το άρθρο του Agefi: http://www.agefi.fr/articles/les-regles-du-jeu-pour-les-cds-changeront-en-2014-127…
” Οι νέοι κανόνες θα πρέπει να ισχύσουν για τα νέα συμβόλαια από τις 20 Μαρτίου του 2014.”

Αποτέλεσμα, εφόσον ο πιστωτής έχει στην κατοχή του CDS, στην περίπτωση που η τράπεζα του πτωχεύσει, θα πρέπει να αποζημιωθεί στο 100%.

Να λοιπόν που η κλεπτοκρατία, το σατανικό αυτό δίδυμο (τραπεζίτες και διεφθαρμένοι πολιτικοί) βρήκε πάλι τον τρόπο να πληρώσουν τη “νύφη”, όπως συνήθως, τα αιώνια κορόιδα!
Θα με ρωτήσετε και τι γίνεται με εκείνες τις τράπεζες που έχουν πουλήσει τα CDS; Δεν θα αναγκαστούν να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά με κίνδυνο να πτωχεύσουν κι αυτές με τη σειρά τους;

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,τα φιλαράκια μας το σκέφτηκαν κι αυτό.

Όλα αυτά τα ποσά που αντιπροσωπεύουν τα CDS, θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα.

Στο τέλος, το μόνο που είναι βέβαιο ότι τη χασούρα θα την πάρουν οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις που θα καταστραφούν διότι δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να προστατεύσουν τον εαυτό τους.
ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗΣ Ι.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

nikkor

Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά που γράφονται και λέγονται για στήριξη του bail-in…

Το προτιμούν, λέει, γιατί δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους: δηλαδή οι καταθέτες, μέτοχοι και ομολογιούχοι των τραπεζών είναι φοροφυγάδες και φοροαποφυγάδες???

Τα ίδια, αναλογικά, λεφτά έχασαν οι φορολογούμενοι στις ΗΠΑ και στην Κύπρο???

Γράφει το παράδειγμα της UBS που μετά την κρατική διάσωσή της έδωσε κέρδος στους “φορολογούμενους” και το χρησιμοποιεί, λέει, η Ελβετία ως παράδειγμα προς αποφυγή…

Το προτιμούν, λέει, γιατί είναι ευθύνη των επενδυτών να προσέχουν: δηλ πρέπει να ελέγχουν και αν κάνει η Κεντρική Τράπεζα σωστά τη δουλειά της αλλιώς τα λάθη της θα τα πληρώσουν αυτοί…

Και το ίδιο πράμα είναι να “πληρώσουν τη νύφη” μερικές χιλιάδες καταθέτες, μέτοχοι και ομολογιούχοι από, πχ 1.000.000 “φορολογούμενοι”???

Κατανοώ το bail-in για τους μετόχους και τους ομολογιούχους, όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες εταιρείες, αλλά για τους καταθέτες είναι από τις τρομακτικότερες ηλιθιότητες που έχω δει.

giannisPar

Έτσι όπως στήνεται το σύστημα, ο καταθέτης είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ.

Φυσικά, διότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα της Τράπεζας όπου έχει τις καταθέσεις του.

Από την άλλη , το κράτος ΠΡΑΚΤΙΚΑ υποχρεώνει τους πολίτες να καταθέτουν τα λεφτά τους στην Τράπεζα, μια και απαγορεύει στους επιχειρηματίες , και στους απλούς πολίτες να κάνουν μεγάλες συναλλαγές με μετρητά ”ΛΟΓΩ ΠΑΤΑΞΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ” – στην Ελλάδα μάλιστα, από συναλλαγές 1500 ευρώ που ισχύει τώρα, σκέπτονται να το κάνουν 500 ευρώ ( επιτρεπόμενο όριο μετρητών για συναλλαγές, πληρωμές κτλ)!
Ξεχάστε την ελευθερία και την ανεξαρτησία που ΝΟΜΙΖΕ κανείς ότι είχε, αν είχε αποταμιεύσει χρήματα… Η, ακόμα και αν είχε αποκτήσει ακινήτων ( μέσω φορολογίας εξανεμίζεται και αυτό)

Τώρα ισχύει το ”Τα δικά σας δικά ΤΟΥΣ, και τα δικά ΤΟΥΣ δικά ΤΟΥΣ”

koskip

Αν αγαπητοί φίλοι δεν σας αρέσει αυτό που γίνεται με τις τράπεζες τότε πολύ απλά πάρτε τα χρήματά σας από αυτές και προστατέψτε τα ή επενδύστε τα όπως εσείς γνωρίζετε καλύτερα.

Όταν οι τράπεζες δουν ότι οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι τους φεύγουν τότε θα γίνουν ανταγωνιστικότερες και σωστότερες στη λειτουργία τους. Δεν υπάρχει λόγος για παράπονα. Περάστε σε δράση και πάρτε τα χρήματά σας σε κάποιο ασφαλές καταφύγιο ή ακόμα καλύτερα επενδύστε τα ώστε να δημιουργήσετε θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζονται στη χώρα μας.

Αν δεν σας αρέσει το τραπεζικό σύστημα αποφύγετέ το.

Εκείνο που δεν μπορείτε να αποφύγετε είναι τους φόρους που θα πληρώσετε αν κάποια τράπεζα κλείσει και στείλουν το λογαριασμό σε κάθε φορολογούμενο.

Από αυτή την άποψη, όσοι δανείζουν τις τράπεζες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το να κατέβουμε στους δρόμους και να σπάσουμε ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας δείχνει βέβαια ότι έχουμε δυνατά μπράτσα και είμαστε τσαμπουκάδες αλλά είναι καταστροφικό και όχι δημιουργικό. Ο πραγματικός άντρας δημιουργεί δεν καταστρέφει.

Φιλικά

SCK

Σωστός giannispar ! Απο την μια σε υποχρεώνουν να χρησιμοποιεις τις Τραπεζες κα απο την άλλη, θα σε βάλουν να πληρώσεις τις μαλακιες – με αλλα λόγια σου λένε “ας προσεχες”

Koskip με εδώ ειναι η πλάκα ! Δεν σου επιτρέπουν να μην χρησιμοποιείς Τράπεζες.
Μέτοχοι, τζογαδοροι και οικογενειάρχες καταθέτες ολοι σε ενα καλάθι !

Αν έχεις επιχείρηση θα ξέρεις ότι πάνω από κάποιο ποσό δεν μπορείς πια να πληρώσεις σε μετρητά.
Η Μισθοδοσία για παράδειγμα γίνεται πια μόνο μέσω τραπέζης !

koskip

Φίλε SCK καταλαβαίνω τι εννοείς. Το πρόβλημα όμως δεν είναι καινούριο. Σε όλους τους προηγούμενους αιώνες τα κράτη (ή τέλος πάντων οποιαδήποτε μορφή εξουσίας υπήρχε τότε) προσπαθούσαν να ελέγξουν απόλυτα τους υπηκόους τους.

Το ζήτημα δεν είναι τι κάνουν τα κράτη, αλλά τι μπορεί να κάνει ο πολίτης για να λύσει τα προβλήματά του. Το να βγει έξω και να σπάσει τη δημόσια περιουσία (που ανήκει σε όλους μας και την έχουμε πληρώσει όλοι μας) δεν είναι σωστό. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά νομίζω ότι ο κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να βρει τις προσωπικές του λύσεις (μέσα στα πλαίσια του νόμου και της ηθικής πάντα).

Θα βοηθούσε να καταλαβαίναμε ότι το ‘κράτος’ που υποτίθεται είναι για να μας προστατεύσει και υποτίθεται βασίζεται πάνω στην έννοια της δικαιοσύνης, τελικά στην πράξη δεν λειτουργεί έτσι.

Ο μόνος τρόπος να το κάνουμε να λειτουργήσει είναι όταν χρησιμοποιήσουμε την ευελιξία μας σαν πολίτες (π.χ. να ανοίξουμε την επιχείρησή μας σε άλλο κράτος, ενδεχομένως να μεταναστεύσουμε εκεί όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες, να επενδύσουμε εκεί που οι νόμοι λειτουργούν καλύτερα, κλπ κλπ)ώστε να μην γίνουμε θύματα των διεφθαρμένων κυβερνήσεων.

Και παράλληλα με αυτό να αναπτύξουμε πολιτική συνείδηση και δράση (μέσα στα πλαίσια του νόμου και της ηθικής) ώστε να ελέγχουμε την εξουσία από την μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη έκφρασή της (δλδ από τον υπάλληλο που δεν μας φέρεται σωστά μέχρι τον πρωθυπουργό που δεν μας φέρεται σωστά). Αν περιμένεις από την κυβέρνησή σου να λύσει τα προβλήματά σου θα περιμένεις καιρό.

Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί στη σημερινή Ελλάδα είναι για να δημιουργούν και όχι για να λύνουν προβλήματα.

Σου προτείνω ένα παιχνίδι: για μία εβδομάδα σταμάτα να σκέφτεσαι τα κακά πράγματα που κάνει η κυβέρνηση, και αντί για αυτό σκέψου ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ για να βελτιώσεις τη θέση σου (πάντα μέσα στα πλαίσια του νόμου και της ηθικής).

Φιλικά

POKER2

Σχόλιο Δικό μου: Οι Ελβετοί είναι λογικοί άνθρωποι. Η απόφαση τους αυτή με βρίσκει σύμφωνω. Αυτή είναι μια πολύ καλή μεταρρύθμιση.

Οι φορολογούμενοι, δεν πρέπει να πληρώνουν διασώσεις τραπεζών.

Τι συγκεκριμένη μεταρρύθμιση τι συνιστώ σε όλους.

Οι Ελβετοί μάλιστα είναι κύριοι. Έσωσαν τις τράπεζες και τώρα που τα νερά είναι σχετικά ήρεμα, κάνουν την μεταρρύθμιση. Έτσι δεν αιφνιδιάζουν κανένα.

Η Ελβετία έχει φυσικά το δικό της νόμισμα.

Οι καταθέτες να γίνουν υπεύθυνοι. Ακριβώς.

Ο Προβοπουλος θα έπρεπε να δικάζετε για όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα.

Οι καταθέτες θα πρέπει να γνωρίζουν που βάζουν τα λεφτά τους και ποιους ψηφίζουν.

Ποιον εμπιστεύεστε τον Σαλλα ή τον Γλέζο;

Ποιος θα σας πει τι σκέπτεται πραγματικά;

Έχει μεγάλη πλάκα η υπόθεση. Το 2012 τα τσιράκια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούρλιαζαν: μην ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα σας πάρει τις καταθέσεις.

Το ξέρουν οι Έλληνες Καταθέτες, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν είναι Ελληνική;

Πόσοι το ξέρετε;

Το θεωρώ μέγα ζήτημα, να μη σου ανήκει η κεντρική σου τράπεζα.

4444

http://www.diethni.gr/syria-geopolitical-games/

Μια τεράστια αγορά οπλικών συστημάτων, επενδύσεις στη χώρα και διαμεσολάβηση για αυξημένη επιρροή της Ρωσίας στον αραβικό κόσμο έταξε στον Βλάντιμιρ Πούτιν ο Πρίγκιπας Μπαντίρ μπιν Σουλτάν σύμφωνα με το AFP, με τον Ρώσο πρόεδρο να μην εμφανίζεται διατεθειμένος να αλλάξει στρατηγική στο συριακό ζήτημα.

Σύμφωνα με τις πηγές του AFP, στη συνάντηση στο Κρεμλίνο στις 31 Ιουλίου, ο υψηλά ιστάμενος Σαουδάραβας αξιωματούχος ‘είπε πως η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Μόσχα να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη Μέση Ανατολή, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ δείχνουν διατεθειμένες να απεμπλακούν από την περιοχή’.

Μετέφερε επίσης την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 11 δισ. ευρώ από τη Ρωσία.

Η προσφορά αυτή είχε σκοπό να πείσει τη Ρωσία να εγκαταλείψει τη στήριξη του Άσαντ, έτσι ώστε να τον διαδεχθεί μια κυβέρνηση πλήρως κατευθυνόμενη από τη Σαουδική Αραβία.

Το είπε έτσι ακριβώς.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το AFP, ο Σαουδάραβας πρίγκηπας διαβεβαίωσε τον Πούτιν πως οποιοδήποτε καθεστώς διαδεχθεί τον Μπασίρ αλ Άσαντ θα είναι ‘πλήρως ελεγχόμενο’ από τους Σαουδάραβες και δεν θα υπογράψει συμφωνία μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη  με κάποια χώρα του Κόλπου, διαφυλάσσοντας έτσι τις ρωσικές εξαγωγές στην Ευρώπη.

Ερχόμαστε έτσι στην πηγή της ευρύτερης ξαφνικής πρεμούρας τα τελευταία χρόνια να αποκαθηλωθεί ο ‘κακός δικτάτορας Άσαντ’.

Το 2009, ο Άσαντ αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία με το Κατάρ για δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου που θα έφτανε από τον Κόλπο μέχρι τη Συρία.

Ο λόγος φυσικά ήταν η διαφύλαξη των συμφερόντων του πιο σημαντικού του συμμάχου, της Ρωσίας, καθώς ένας τέτοιος αγωγός θα έπληττε την τεράστια ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Μόσχα.

Έκτοτε το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία έχουν διοχετεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να εξοπλίσουν τους αντάρτες στη Συρία, πυροδοτώντας μια διαμάχη που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 100 χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Ένα επιπλέον αξιοπερίεργο είναι το πώς η Σαουδική Αραβία, επί χρόνια πιστή εντολοδόχος των ΗΠΑ, πίστεψε πως ο Πούτιν θα ήταν διατεθειμένος να διακυβεύσει το μεγαλύτερο, ενδεχομένως, γεωπολιτικό πλεονέκτημα της χώρας του με αντάλλαγμα χρήματα και αόριστες υποθέσεις.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση, Σύρος πολιτικός σχολίασε πως ‘όπως το Κατάρ, έτσι και η Σαουδική Αραβία πιστεύει πως η πολιτική είναι απλά ζήτημα εξαγοράς ανθρώπων ή χωρών. Δεν καταλαβαίνει πως η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη και δεν χαράσσει πολιτική βάσει αυτής της λογικής.’

– See more at: http://www.diethni.gr/syria-geopolitical-games/#sthash.NntFmTqP.dpuf

Σχόλιο: Οι Σαουδάραβες ποτέ δεν είχαν στρατηγική σκέψη. Ευτυχώς έχουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Οι χώρες που λέγονται μεγάλες δυνάμεις και αυτό σημαίνει, ότι εκτός από χρήμα, έχουν και όπλα, δεν εκβιάζονται από μικρότερες.

Η Μέση Ανατολή είναι ένα πάζλ. Για τους περισσότερους δύσκολο, για μένα πανεύκολο.

4444

Advertisements

Posted August 9, 2013 by bmplefour in WORLD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: